Σελίδα 3 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 56

Θέμα: Commuting Μηχανή 700cc

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Nik0s_Dk Προβολή μηνύματος
    P2 Για το CB δεν έχω άποψη πέραν του ότι γυμνό μηχανάκι δε θα ήθελα εκτός αν είχα αλλα 4 και το χρησιμοποιούσα να πάω για καφέ. Ωραια, γρηγορα, βολικά ενδεχομένως, με ότι χρήση κάνω εγώ τόσον αέρα δε θα τον άντεχα.

Κοίτα,ρε, με κάτι φλωροκάναρα που έχουμε μπλέξει......
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Παλαιό μέλος Το avatar του/της STF
    Εγώ όσους σκέφτονται το NC για commuting και δεν το έχουν οδηγήσει ή αδυνατούν να βρουν κάποιο να το οδηγήσουν θα τους συμβούλευα να ρίξουν μια ματιά στο μοτέρ του και στο πως είναι ξαπλωμένες οι κυλινδροκεφαλές τους. Νομίζω μετά... θα καταλάβουν πολλά...

Και επειδή έχω οδηγήσεις και το Tracer 7 και το NC, για πολυχρηστικότητα θα σκεφτόμουν το Tracer 7 μόνο αν δεν υπήρχε το NC.

Το Trident 660 δε μου γεμίζει το μάτι σαν ποιοτική κατασκευή (προσωπική γνώμη, την πετάτε, το θεωρώ υποδεέστερο και από το Tracer 7).

Παλαιό μέλος Το avatar του/της nickald
    Συζητάμε αν κάνει το NC για commuter? Ναι κάνει, γι αυτό υποτίθεται το έβγαλε η χόνδα.

Συζητάμε αν είναι το καλύτερο commuter? Όχι δεν είναι γιατί εκτός των άλλων είναι και βαρύ για commuter. Και αν θέλουμε να μην λέμε παπαριές τα καλύτερα commuter είναι τα σκούτερ (π.χ. το SH που μπισταει κιολας)

Απο τις επιλογές που έχει ο OP με δεδομενο οτι θελει commuting ή καλύτερη επιλογή το θα είναι το NC.

Μέλος
    Commuting = καθημερινή μετακίνηση μπορεί να σημαίνει εντελώς διαφορετικά πράγματα για τον καθένα.
    Για κάποιον μπορεί να είναι κίνηση αποκλειστικά στο κέντρο της Αθήνας ενώ για εμένα Αττική/Εθνική οδό γιατί πρέπει να πεταχτώ Κόρινθο για δουλειά οπότε το R1300GS είναι το ιδανικό commuting μηχανάκι στην περίπτωση μου.

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Taz Προβολή μηνύματος
    Commuting = καθημερινή μετακίνηση μπορεί να σημαίνει εντελώς διαφορετικά πράγματα για τον καθένα.
    Για κάποιον μπορεί να είναι κίνηση αποκλειστικά στο κέντρο της Αθήνας ενώ για εμένα Αττική/Εθνική οδό γιατί πρέπει να πεταχτώ Κόρινθο για δουλειά οπότε το R1300GS είναι το ιδανικό commuting μηχανάκι στην περίπτωση μου.
    Εκτός αν η δουλειά σου βρίσκεται στην Κόρινθο και το κάνεις σε τακτική βάση, δε θεωρείται commuting.
    Life begins at 45°.

Μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από BLiTzER Προβολή μηνύματος
    Εκτός αν η δουλειά σου βρίσκεται στην Κόρινθο και το κάνεις σε τακτική βάση, δε θεωρείται commuting.
    Η δουλειά μου, αν δεν είμαι γραφείο, μπορεί να είναι οπουδήποτε. Kάποιες περιόδους για κάποιους μήνες σταθερά σε μία τοποθεσία, άλλες περιόδους η τοποθεσία αλλάζει καθημερινά οπότε μια χαρά θεωρείται commuting

Παλαιό μέλος Το avatar του/της peterTHErider
    Το nc είναι εξαιρετικό για καθημερινή μετακίνηση και commuting με τον μέσο όρο από το όπως το ορίζει ο καθένας.ουτε για κάθε μέρα Αθήνα-κορινθο αλλά ούτε και όλη μερα κέντρο με 1-2-3 ταχύτητα.
    Πάντως προσωπική άποψη πως αυτό που απογειώνει το μηχανάκι και το κάνει τόσο εύκολο για καθημερινό είναι το DCT.
    Αν δεν το πάρεις με αυτό είναι ένα πολύ μέτριο μηχανάκι με μέτρια φρένα, απαράδεκτες αναρτήσεις και καθόλου γκάζι για 750cc.
    Με το dct μιλάμε για την απόλυτη μοτο-σκουτερ για καθημερινό.
    αν δεν κοιτας εκει που πας...θα πας εκει που κοιτας!

Σιδεροφαγος... Το avatar του/της DoctoR_k6
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από peterTHErider Προβολή μηνύματος
    Το nc είναι εξαιρετικό για καθημερινή μετακίνηση και commuting με τον μέσο όρο από το όπως το ορίζει ο καθένας.ουτε για κάθε μέρα Αθήνα-κορινθο αλλά ούτε και όλη μερα κέντρο με 1-2-3 ταχύτητα.
    Πάντως προσωπική άποψη πως αυτό που απογειώνει το μηχανάκι και το κάνει τόσο εύκολο για καθημερινό είναι το DCT.
    Αν δεν το πάρεις με αυτό είναι ένα πολύ μέτριο μηχανάκι με μέτρια φρένα, απαράδεκτες αναρτήσεις και καθόλου γκάζι για 750cc.
    Με το dct μιλάμε για την απόλυτη μοτο-σκουτερ για καθημερινό.
    Με DCT δηλαδη θα αποκτησει αυτα που δεν εχει χωρις DCT? Η απλα θα ειναι ενα πολύ μέτριο μηχανάκι με μέτρια φρένα, απαράδεκτες αναρτήσεις και καθόλου γκάζι για 750cc. με DCT?
    Ride(s) the wind of change...

Θα είναι όλα αυτά απλά το dct το κάνει πολύ εύκολο και καθημερινό.
    Οι αναρτήσεις με 1 χιλιάρικο στρώνουν,το dct δεν μπαίνει μετά.
    Το dct το κάνει τόσο εύκολο και ευχάριστο για τα γύρω γύρω που παραβλέπεις κάποια θέματα.
    Και μιλάω σαν ιδιοκτήτης.εχω πάρει στον πατέρα μου πέρυσι ένα και το έχουμε από κοινού.
    Ο μόνος λόγος για μένα να επιλέξει κάποιος μεγάλο Χόντα είναι το dct.χωρις αυτό είναι υποδεέστερα μηχανακια συνήθως,πολύ ακριβά για αυτά που προσφέρουν σε στοκ μορφή.αοσμα και άχρωμα.
    Τελευταία τροποποίηση από peterTHErider; 25/02/2025 στις 14:01.

Για εμενα αν κανεις μεγαλες αποστασεις δεν λεει κατι το DCT.
    Αν κινεισαι μεσα στην πολη συνεχεια επισης ειναι μεγαλο μοτο το NC.
    Τωρα αν καποιος θελει ενα μοτο για τα παντα (ταξιδια, καθημερινοτητα) να το δεχτω.
    Αλλα σαν μοτο μονο για commuting (οπως το θεωρει κανεις τελοσπαντων) για μεσα στην πολη με ή χωρις DCT ειναι ακυρο θεωρω.
    Ειδικα αν εχεις μεγαλυτερο μοτο απο αυτο.

Δεν διαφωνώ απλά να ξέρεις πως επειδή έχει χαμηλό κέντρο βάρους και χαμηλοροπο μοτέρ με χαμηλή σέλα το κάνει πολύ φιλικό και μέσα στην πόλη.πολυ όμως.
    Επίσης στον επαρχιακό όλα αυτά σε συνδιασμό με το dct που στην λειτουργία manual ανεβοκατεβαζεις τις ταχύτητες με το δακτυλακι σου όσες φορές θες και μέσα στη στροφή έχοντας πάντα τα πόδια σε τέλεια θέση με τις μύτες στα μασπιε δημιουργούν μια πολύ ευχάριστη εμπειρία.
    Για εθνικές και άλλες τέτοιες περιπτώσεις ναι το dct είναι περιττό.
    Αλλά ξέρεις τι ωραίο είναι να φτάνεις στο φανάρι και να μην ασχολείσαι με συμπλέκτη και πάνω κάτω σε μοχλό ταχυτήτων?
    Θα μου πεις πάρε σκούτερ,εγώ έχω,αλλά είναι ότι πιο κοντινό σε όποιον θέλει να έχει και την αίσθηση της μοτοσυκλέτας.

Αν ηθελα να τα κανω ολα με ενα μοτο οπως σου ειπα ναι το δεχομαι. Και εγω λογικα με DCT θα αγοραζα.
    Τωρα για τα λοιπα, ειδικα μεσα στην πολη μονο σκουτερ. Εχει και πολυ καλυτερη καλυψη στις βροχες/νερα κλπ κλπ.
    Ο καθενας διαλεγει με το δικο του σκεπτικο και χρηση και ειναι αδυνατον να συμβαδιζουν ολων οι σκεψεις/αποψεις.

Μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από peterTHErider Προβολή μηνύματος
    Δεν διαφωνώ απλά να ξέρεις πως επειδή έχει χαμηλό κέντρο βάρους και χαμηλοροπο μοτέρ με χαμηλή σέλα το κάνει πολύ φιλικό και μέσα στην πόλη.πολυ όμως.
    Επίσης στον επαρχιακό όλα αυτά σε συνδιασμό με το dct που στην λειτουργία manual ανεβοκατεβαζεις τις ταχύτητες με το δακτυλακι σου όσες φορές θες και μέσα στη στροφή έχοντας πάντα τα πόδια σε τέλεια θέση με τις μύτες στα μασπιε δημιουργούν μια πολύ ευχάριστη εμπειρία.
    Για εθνικές και άλλες τέτοιες περιπτώσεις ναι το dct είναι περιττό.
    Αλλά ξέρεις τι ωραίο είναι να φτάνεις στο φανάρι και να μην ασχολείσαι με συμπλέκτη και πάνω κάτω σε μοχλό ταχυτήτων?
    Θα μου πεις πάρε σκούτερ,εγώ έχω,αλλά είναι ότι πιο κοντινό σε όποιον θέλει να έχει και την αίσθηση της μοτοσυκλέτας.
    Συμφωνώ με αυτά που γράφεις κ συμπληρώνω πως άνετα κινείσαι στην πόλη με 50 χ.α.ω κ 5η στο κιβώτιο, αφού το χαμηλόστροφο μοτέρ τραβάει από 1300 σ.α.λ.
    Έχω το NC 750 integra κ το οδηγώ κάποιες φορές στην κίνηση της πόλης.
    Κατανάλωση 4,2-4,5 λτ/100, αρκετά ευέλικτο στις "διηθήσεις " , σβέλτο στα φανάρια κ ικανοποιητικά φρένα.
    Αναρτήσεις χάλια για το βάρος μου, 100 κιλά, αλλά αυτό προσεχώς θα βελτιωθεί.
    Το NC είναι κάτι σαν τα αυτόματα αμάξια, για αυτούς που έχουν σιχαθεί να κάνουν ατελείωτες αλλαγές ταχυτήτων με συμπλέκτη κ επιλογέα ποδιού, παρά μόνο με δείκτη κ αντίχειρα.
    Εννοείται πως στην τιμή του NC υπάρχουν αμέτρητα πιο δυνατά μηχανάκια, αλλά αυτό είναι φτιαγμένο μόνο για οικονομία καυσίμου.
    Αλλιώς, υπάρχει κ το αδελφό transalp.
    Έχω κ παπί crypton x για το καθημερινό πήγαινε έλα στην δουλειά κ η διαφορά του με το NC είναι πώς με το τελευταίο πρέπει να προσέχεις που παρκάρεις, γιατί τα 238 κιλά του δεν θέλουν στάθμευση σε κατηφόρα με την μούρη προς τα κάτω.
    Κατά τα άλλα, το θεωρώ ιδανικό μηχανάκι για commuting.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από DoctoR_k6 Προβολή μηνύματος
    Αν ηθελα να τα κανω ολα με ενα μοτο οπως σου ειπα ναι το δεχομαι. Και εγω λογικα με DCT θα αγοραζα.
    Τωρα για τα λοιπα, ειδικα μεσα στην πολη μονο σκουτερ. Εχει και πολυ καλυτερη καλυψη στις βροχες/νερα κλπ κλπ.
    Ο καθενας διαλεγει με το δικο του σκεπτικο και χρηση και ειναι αδυνατον να συμβαδιζουν ολων οι σκεψεις/αποψεις.
    Δεν το συζητάμε.με σκούτερ κυκλοφορώ καθημερινά.ο πατέρας μου όμως δεν βολεύεται και ήθελε κάτι ενδιάμεσο.
    Περί ορεξεως...

Νέο μέλος Το avatar του/της PSHLOUKOS
    Είχα NC700X και μπορώ να πώ οτι δεν με βολεψε για μεσα στην πόλη λόγω DCT. Στις χαμηλές ταχύτητες κατα την διαρκεια ελιγμων αναμεσα σε αμαξια το DCT δεν ειχε καλή συμπεριφορά. Στο λίγο γκάζι δεν έδινε κίνηση ενώ με λιγο περισσότερο γκάζι έδινε κίνηση αλλά το έκανε απότομα. Δεν ξέρω αν στο 750 το φτιάξανε αλλα εγώ αυτά βίωσα.
    Εαν δεν σε πειράζει να κυκλοφορείς με το κράνος στο χέρι τότε εγω θα έπαιρνα αυτο που μου αρέσει περισσότερο. Αλλιώς θα πήγαινα με βάση την πρακτικότητα και θα έπαιρνα το πιο value for money (λογικά .

Σελίδα 3 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Γιατι ΜηΧανη?
    από anisoropos στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 18
    Τελευταίο μήνυμα: 10/12/2003, 09:29
  2. τι μηχανη να αγωρασω???
    από nightboy στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 27/11/2003, 22:53
  3. Κόντρα αμάξι-μηχανή
    από jp929rr στο forum Off topic