Σελίδα 36 από 117 ΠρώτοΠρώτο ... 2631323334353637383940414686 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 526 έως 540 από 1747

Θέμα: Σαφάρι για ανασφάλιστα οχήματα....

Συνταξιούχος Το avatar του/της theofilos888
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Dant3 Προβολή μηνύματος
    Μισο λεπτο ρε παιδια δηλαδη στη μηχανη πρεπει να εχεις Ε9 με γκαραζ για να παραδωσεις πινακιδες?
    και αν οντως εγω θελω να τη κανω πολυελαιο στο σαλονι μου?η να τη βαλω στο μπαλκονι μου?
    για το αυτοκινητο παει στο διαολο,αν και σε αυλη μπορεις να το βαλεις.
    Επειδή έχω οργιόδη φαντασία και γνωρίζω πως όλα τα γρανάζια θέλουν το λάδι τους εδώ στα νότια της Ευρώπης, όχι πως γίνονται αυτά στην Ελλάδα, φαντάζομαι πως όλα γίνονται για να αγανακτήσει κανείς και να δώσει ένα μικρό βοήθημα στον υπάλληλο τώρα με τις περικοπές!!! Έμεις όμως είμαστε σοβαρή χώρα και δε συμβαίνουν τέτοια πράγματα σε αυτο το ακέραιο κράτος! Νομίζω;;;;;;;;

Ένα μέλος... Το avatar του/της Aggelos_SV
    Συγγνώμη εκ των προτέρων αν η ερώτησή μου έχει ξαναδιατυπωθεί,αλλά δεν μπορώ προς το παρόν να διαβάσω όλες τις σελίδες του thread...

α)Σε περίπτωση που καταθέτω πινακίδες...και μετά από X διάστημα θέλω να τις ξαναπαραλάβω (ή να μου βγάλουν καινούρια...???) ,πόσος καιρός απαιτείται (προσεγγιστικά) για την παραλαβή?
    β)Υπάρχει χρηματικό αντίτιμο για όλη την διαδικασία,και αν ναι ποιό είναι αυτό?
    Μην απορείτε γιατί κάποιοι καβαλάν χωρίς κράνος...το κάνουν για να μη χαλάσει το τυρί που έχουν μεσ'το κεφάλι τους

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Aggelos_SV Προβολή μηνύματος
    Συγγνώμη εκ των προτέρων αν η ερώτησή μου έχει ξαναδιατυπωθεί,αλλά δεν μπορώ προς το παρόν να διαβάσω όλες τις σελίδες του thread...

α)Σε περίπτωση που καταθέτω πινακίδες...και μετά από X διάστημα θέλω να τις ξαναπαραλάβω (ή να μου βγάλουν καινούρια...???) ,πόσος καιρός απαιτείται (προσεγγιστικά) για την παραλαβή?
    Την ιδια μερα και στις δυο περιπτωσεις αρκει να προλαβεις να πας εφορια-υπουργειο για παραλαβη νεων πινακιδων.
    Δεν υπαρχει εξτρα χρηματικο αντιτιμο εκτος των τελων του τρεχοντος ετους

Συνταξιούχος Το avatar του/της theofilos888
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Aggelos_SV Προβολή μηνύματος

Τις ξαναπαίρνεις μέσα σε ένα έτος από την κατάθεσή τους. Κόστος τα τέλη κυκλοφορίας. Με την παρέλευση του έτους θα πρέπει να εκδόσεις καινούργιες. Νομίζω έχει κόστος το παράβολο της νέας άδειας και τα τέλη κυκλοφορίας φυσικά.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS
    Τελικά ξέρει κανένας ΘΕΤΙΚΑ από ΠΟΤΕ ισχύει αυτή η μαλακία?

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Tedvj23
    Εγω αυριο θα παω και θα παραδωσω προσωρινα και αν αλλαξει κατι παω και τις ξαναπερνω και συνεχιζουμε οπως ημασταν πριν..
    Εγω Φταιω που τους πληρωσα και τα σηματα..

Καραμελωμένο Μέλος Το avatar του/της Translatoras
    Καταθέτω και εγώ τη μαρτυρία μου.

Κατέθεσα τις πινακίδες του ΙΧ στις 27 Δεκ 2012.
    Ε9 ή άλλο αποδεικτικό δεν μου ζήτησαν (αν κι ήμουν προετοιμασμένος).

Απλά στη δήλωση έγραψα ότι σταθμεύει σε ιδιόκτητο χώρο/θέση πάρκινγκ.

Μετά από 15 μέρες χρειάστηκε να κινηθεί το αυτοκίνητο.
    Πήγα στο ίδιο γκισέ της ΔΟΥ και ζήτησα προσωρινή άδεια μετακίνησης του οχήματος.

Στην αντίστοιχη Υπεύθυνη Δήλωση ανέφερα τις περιοχές (Σεπόλια-Χαϊδάρι-Κορωπί) που θα κινηθεί το αυτοκίνητο και τις ημερομηνίες που θέλω να το μετακινήσω.
    Η υπάλληλος μου έκοψε ένα τριπλότυπο είσπραξης με τέλος 4 ΕΥΡΩ/ΗΜΕΡΑ, το οποίο και πλήρωσα στο ταμείο
    και μου έδωσε ένα χαρτονάκι σαν πινακίδα με το γράμμα Μ, τον αριθμό του αυτοκινήτου και τις ημερομηνίες μετακίνησης για να το έχω στο παρμπρίζ.

Τη ρώτησα πόσες φορές θα μπορούσα να βγάλω τέτοια άδεια διότι το αμάξι είναι για πούλημα και πρέπει να το δείχνω και μου απάντησε:
    "Μέχρι και 2 φορές το χρόνο!" πιστεύω πάντως (από το ύφος της) ότι μπορείς και παραπάνω αρκεί να μην το κάνεις σύστημα.

Τη ρώτησα μέχρι πότε θα κρατάνε τις πινακίδες μου καβάντζα και μου απάντησε:
    "Μέχρι σήμερα τις κρατάγαμε 2 χρόνια, (η εμπειρία έδειχνε ότι αν δεν τις έπαιρνε κάποιος πίσω μέσα στη διετία, τότε δεν τις έπαιρνε καθόλου).
    Μετά καταστρέφονται και αν κάποιος τις ζητήσει πίσω τότε του δίναμε παραπεμπτικό να βγάλει άλλες ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΩΣΗ.
    Κατι έχει ακουστεί ότι δεν θα τις καταστρέφουμε πλέον, αλλά τίποτα επίσημα."

Αν θελήσω να τις πάρω πίσω κάποια στιγμή θα πρέπει να πληρώσω στο ακέραιο τα τέλη κυκλοφορίας για την τρέχουσα χρονιά (όχι για τις προηγούμενες της ακινησίας).
    Αν θελήσω να κάνω οριστική διαγραφή του οχήματος (πχ. πώληση στο εξωτερικό-όπως μάλλον θα γίνει) τότε πάω τις παίρνω (χωρίς κόστος) και τις πάω ιδιοχείρως /αυτοπροσώπως στο Υπουργείο για τα περαιτέρω.

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Translatoras Προβολή μηνύματος

Πήγα στο ίδιο γκισέ της ΔΟΥ και ζήτησα προσωρινή άδεια μετακίνησης του οχήματος.

Στην αντίστοιχη Υπεύθυνη Δήλωση ανέφερα τις περιοχές (Σεπόλια-Χαϊδάρι-Κορωπί) που θα κινηθεί το αυτοκίνητο και τις ημερομηνίες που θέλω να το μετακινήσω.
    Η υπάλληλος μου έκοψε ένα τριπλότυπο είσπραξης με τέλος 4 ΕΥΡΩ/ΗΜΕΡΑ, το οποίο και πλήρωσα στο ταμείο
    και μου έδωσε ένα χαρτονάκι σαν πινακίδα με το γράμμα Μ, τον αριθμό του αυτοκινήτου και τις ημερομηνίες μετακίνησης για να το έχω στο παρμπρίζ.

Τη ρώτησα πόσες φορές θα μπορούσα να βγάλω τέτοια άδεια διότι το αμάξι είναι για πούλημα και πρέπει να το δείχνω και μου απάντησε:
    "Μέχρι και 2 φορές το χρόνο!" πιστεύω πάντως (από το ύφος της) ότι μπορείς και παραπάνω αρκεί να μην το κάνεις σύστημα.

"Μέχρι σήμερα τις κρατάγαμε 2 χρόνια, (η εμπειρία έδειχνε ότι αν δεν τις έπαιρνε κάποιος πίσω μέσα στη διετία, τότε δεν τις έπαιρνε καθόλου).
    Μετά καταστρέφονται και αν κάποιος τις ζητήσει πίσω τότε του δίναμε παραπεμπτικό να βγάλει άλλες ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΩΣΗ.

Αν θελήσω να τις πάρω πίσω κάποια στιγμή θα πρέπει να πληρώσω στο ακέραιο τα τέλη κυκλοφορίας για την τρέχουσα χρονιά (όχι για τις προηγούμενες της ακινησίας).
    Αν θελήσω να κάνω οριστική διαγραφή του οχήματος (πχ. πώληση στο εξωτερικό-όπως μάλλον θα γίνει) τότε πάω τις παίρνω (χωρίς κόστος) και τις πάω ιδιοχείρως /αυτοπροσώπως στο Υπουργείο για τα περαιτέρω.
    Aυτό είναι το πιο ενδιαφέρον ποστ του thread!
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

Με θυμάσαι ρε πούστη ? Το avatar του/της AristidisZ
    το θέμα είναι τι γίνεται σε περίπτωση ατυχήματος...

ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές

Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
    ψαναψόφα φούστη γλάρε

Πολυ χρησιμες πληροφοριες....

Nothing in life is to be feard. It is only to be understood.
    Marie Curie

Καραμελωμένο Μέλος Το avatar του/της Translatoras
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AristidisZ Προβολή μηνύματος
    το θέμα είναι τι γίνεται σε περίπτωση ατυχήματος...
    Την ασφάλεια του αυτοκινήτου ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΩ ΔΙΑΚΟΨΕΙ ΑΚΟΜΑ, όπως δεν έχω διακόψει την Express Service.
    Όπως ανέφερα είναι για πούλημα και θα χρειαζόταν να μετακινηθεί.
    Εννοείται πως αν δεν ήταν για πούλημα (και προοριζόταν να μείνει σε ακινησία για τουλάχιστον το υπόλοιπο μέχρι τη λήξη της ασφάλισης) θα την είχα διακόψει.

Η τακτική μου είναι ...ΟΥΤΕ 1 ΜΕΤΡΟ ΧΩΡΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΟΔΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΗ ΑΔΕΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ.

Δεν μου περισσεύουν χρήματα αλλά "If you can't do the time, don't do the crime!"

Φίλος απο άλλο φορουμ φορτώθηκε κάπου 2500 ευρώ πρόστιμο για 350 μέτρα μέχρι το πλυντήριο αυτοκινήτων. Τέλη κυκλοφορίας επί 2, πρόστιμο για κυκλοφορία χωρις πινακιδες και αυταπαγγελτη δίωξη/μήνυση για ανασφάλιστο.

Squadra Puzzola Το avatar του/της Ichigo
    Την ασφάλεια του αυτοκινήτου ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΩ ΔΙΑΚΟΨΕΙ ΑΚΟΜΑ, όπως δεν έχω διακόψει την Express Service.
    Όπως ανέφερα είναι για πούλημα και θα χρειαζόταν να μετακινηθεί.
    Εννοείται πως αν δεν ήταν για πούλημα (και προοριζόταν να μείνει σε ακινησία για τουλάχιστον το υπόλοιπο μέχρι τη λήξη της ασφάλισης) θα την είχα διακόψει.

Η τακτική μου είναι ...ΟΥΤΕ 1 ΜΕΤΡΟ ΧΩΡΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΟΔΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΗ ΑΔΕΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ.

Δεν μου περισσεύουν χρήματα αλλά "If you can't do the time, don't do the crime!"

Φίλος απο άλλο φορουμ φορτώθηκε κάπου 2500 ευρώ πρόστιμο για 350 μέτρα μέχρι το πλυντήριο αυτοκινήτων. Τέλη κυκλοφορίας επί 2, πρόστιμο για κυκλοφορία χωρις πινακιδες και αυταπαγγελτη δίωξη/μήνυση για ανασφάλιστο.
    amen!

Και να σημειώσουμε ότι εφ όσον επέλεξε κάποιος να έχει όχημα δεν ισχύει το "κάνω τα στραβά μάτια ή δεν γνωρίζω για την ασφάλιση". Είναι κόστος το οποίο οφείλεις να προϋπολογίσεις πριν κάνεις την κίνηση σου, να πω ότι σου λένε ξαφνικά -ενώ είσαι εντάξει φορολογικά/ασφαλιστικά- πλήρωσε μεταξύ όλων αυτών και ένα καπέλο πχ 1000€ επειδή έχεις όχημα εκεί ναι να φωνάξεις όσο θες κι εγώ μαζί σου (με το Storno που έχουμε ΥπΟΙΚ καθόλου απίθανο). Τώρα το ότι είναι δικαιώμά του κάποιος να κάνει το σκ@τό του παξιμάδι για να αγοράσει αυτό που λαχταράει το αναγνωρίζουμε, αλλά να του θυμίσουμε ότι ο σοφός λαός λέει ότι τα μεταξωτά βρακιά θελουν και επιδέξιους κ@λους. Προφανώς θα μπορέσει να κάνει τη δουλειά του με κάτι μικρότερο αν δεν τα καταφέρνει ή με κάποιον άλλο εναλλακτικό τρόπο (αν κάποια στιγμή εγώ προσωπικά δεν καταφέρω να συντηρήσω το μοναδικό μου όχημα ξέρω πολύ καλά ότι ο ΟΑΣΑ και η ΑΜΕΛ θα γνωρίσουν μέρες δόξας και πάλι), δεν εξαρτάται όλο μας το είναι και η επιβιώση μας από ένα αυτοκίνητο/μηχανή. Και τους καλούς καιρούς τα ίδια ίσχυαν.Τώρα για όποιον λέει πως δε μπορεί να πουλήσει το αμάξι του με αυτή τη συγκυρία υπάρχουν και μαντράδες που συνεργάζονται με εξωτερικό. Αμά θες να ξεφορτωθείς κάτι πάντα υπάρχει τρόπος...
    Salentu. Lu Sule Lu Mare Lu Ientu.

Et quacumque viam dederit fortuna sequamur
    "Conservatives are not necessarily stupid, but most stupid people are conservatives."

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MG-KTiNoS Προβολή μηνύματος
    Τελικά ξέρει κανένας ΘΕΤΙΚΑ από ΠΟΤΕ ισχύει αυτή η μαλακία?
    ???

Παλαιό μέλος Το avatar του/της fkol k4
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MG-KTiNoS Προβολή μηνύματος
    ???
    O ασφαλιστής μου πριν 20 μέρες μου είπε πως ούτε καν αυτοί δεν ξέρουν ακόμα.
    Πρόσεχε τι εύχεσαι, γιατί κάποτε μπορεί και να συμβεί!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της viper1
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από fkol k4 Προβολή μηνύματος
    Αγαπητέ δεν το τραβάμε, αλλά σε βρίσκω μη ενημερωμένο.
    Ο νόμος είναι όντως ξεκάθαρος και μέχρι και σήμερα ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΔΕΝ ΥΠΟΧΡΕΟΥΣΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ.

Το ότι κάποιοι θέλουν αυτό να αλλάξει είναι άλλο θέμα.
    Αυτό που σε υποχρεώνει ο νόμος (και πολύ σωστά) ως τώρα είναι ΝΑ ΜΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΣ και όχι να μην έχεις ανασφάλιστο όχημα.

Το θέμα με την κατάθεση πινακίδων μπάζει άσχημα και έχουμε δώσει πολλά παραδείγματα ήδη στο thread. Ακόμα όμως και μέλη αυτού του forum έχουν εκφραστεί θετικά για το μέτρο, οπότε δεν τίθεται θέμα για το αν θα ψηφιστεί. Εδώ ψηφίζονται άλλα κι άλλα που διαφωνούν οι πάντες, πόσο μάλλον τώρα που κάποιοι συμφωνούν.

Εγώ θα περιοριστώ απλά στο να ΞΑΝΑπώ (γράψω δηλαδή) πως αν το κάνεις υπερβολικά δύσκολο για κάποιον να μείνει νόμιμος, τότε η μόνη του επιλογή είναι να γίνει παράνομος.

Θα δούμε ανασφάλιστο και χωρίς πινακίδα που θα πάει σύννεφο, κι ούτε πουλί πετούμενο να μη βρεθεί μπροστά τους.
    ο καθένας αγαπητέ κάνει τις επιλογές του. και ναι το έχουμε τραβήξει πολύ.αν έχεις χρήματα το ασφαλίζεις αν δεν έχεις παραδίδεις πινακίδες.και η τρίτη επιλογή να κυκλοφορείς ανασφάλιστος να με χτυπήσεις να επιζήσω και να γνωρίσεις την γυναικεία σου πλευρά
    Καλό να είσαι μέτριος αρκεί να είσαι Καφές

Παρόμοια θέματα

1. Ανασφάλιστα οχήματα
    από cityfly στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 129
    Τελευταίο μήνυμα: 28/03/2013, 02:28
  2. Ανασφαλιστα οχηματα
    από fidel_98_99 στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 03/01/2013, 08:53
  3. Link για ανακληθέντα οχήματα παντός τύπου και κατασκευαστή.
    από Gandalf dr685sm στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 13/06/2012, 18:12
  4. 1,5 εκατομυριο ανασφαλιστα οχηματα.
    από zephyr1 στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 60
    Τελευταίο μήνυμα: 26/11/2011, 12:53
  5. Οχήματα για όλα τα γούστα....
    από sniper στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 22
    Τελευταίο μήνυμα: 29/10/2004, 02:44

Κανόνες δημοσιεύσεων