Σελίδα 4 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 67

Θέμα: Αδαής....ή Απατεώνας ;

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    Εκτός αν είσαι τραπεζικός/λογιστής, ώστε να γνωρίζεις ακριβώς πώς δουλεύουν οι επιταγές, πότε ισχύουν, πότε όχι, ποιες παγίδες κρύβουν, δύσκολο να τις εμπιστευτείς, δίνοντας το μηχανάκι σου. Αν και σίγουρα αποτελούν την καλύτερη λύση στο συγκεκριμένο θέμα. Όπως είπα στην αρχή, δύσκολη η εμπιστοσύνη στις μέρες μας...
    Life begins at 45°.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από BLiTzER Προβολή μηνύματος
    Εκτός αν είσαι τραπεζικός/λογιστής, ώστε να γνωρίζεις ακριβώς πώς δουλεύουν οι επιταγές, πότε ισχύουν, πότε όχι, ποιες παγίδες κρύβουν, δύσκολο να τις εμπιστευτείς, δίνοντας το μηχανάκι σου. Αν και σίγουρα αποτελούν την καλύτερη λύση στο συγκεκριμένο θέμα. Όπως είπα στην αρχή, δύσκολη η εμπιστοσύνη στις μέρες μας...

Το καλύτερο νομίζω να πάτε μαζί στο ταμείο της τράπεζας και ο αγοραστής επιτόπου να κανει επιταγή με χρεωση απο το βιβλίαριο του.,,.ετσι λογικά ο πωλητής καταλαβαίνει οτι η επιταγή ισχύει..φυσικά η δοσοληψία γίνεται στα ΚΕΠ οπως είπαμε.....

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Μανολης67 Προβολή μηνύματος
    Το καλύτερο νομίζω να πάτε μαζί στο ταμείο της τράπεζας και ο αγοραστής επιτόπου να κανει επιταγή με χρεωση απο το βιβλίαριο του i me plirwmis metritwn gia na ekdothei .,,.ετσι λογικά ο πωλητής καταλαβαίνει οτι η επιταγή ισχύει..φυσικά η δοσοληψία γίνεται στα ΚΕΠ οπως είπαμε.....
    ayto einai ousiastika i trapeziki epitagi...kai vasika einai kai amesa plirwtees afou exoun imeromia plirwmis tin idia mera...

Μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από amyroukai Προβολή μηνύματος
    τι περίμενες να σου απαντήσει; ότι δεν είναι απατεώνας αλλά δεν θέλει το μηχανάκι σου; ότι είναι απατεώνας και δεν θέλει το μηχανάκι σου; "αγάπη μου δεν είναι αυτό που νομίζεις";

"πες μου ξεκάθαρα αλήτη, μίλα επιτέλους, φτύστο, τι εννοείς δεν θα γίνει μεταβίβαση παλιοσκουλήκι;" και μετά πετάς και μια βιβλιοθήκη κάτω.
    Κοιταξε να δεις..στην ειρωνεια ειμαι και εγω πρωτος αν χρειαστεί και για σενα και για τον αλλο μοντερατορα.
    Οχι δεν εχω ψυχολογικα να λυσω και εγραψα την ιστορια και τις παραμέτρους της για αυτον τον λογο, αλλα οπως καταλαβαινουν φανταζομαι οι περισσοτεροι μηπως και οι τυποι ειναι οντως απατεωνες και γλυτωσει κανας ανθρωπος. Και εσυ δεν ξερεις γρι απο φορολογικα-βλεπε οριο συναλλαγων-αλλα πιστευω οτι σου αρεσε πως δεν σε περιμενε καποιος στην γωνια για εξυπνακιστικο σχολιο.
    Τώρα αν ενοχλησα η κουρασα με την δημοσιευση ας μην μπαινατε στον κοπο να σχολιασετε.

Αν εννοείς εμένα, δεν υπήρξε ίχνος ειρωνείας. Η ερώτηση ήταν απλή, ξεκάθαρη και απολύτως λογική, αλλά όταν δεν έχεις απάντηση, μπορείς να τα βάλεις με την εξουσία για μπόνους πόιντς.
    Life begins at 45°.

Μέλος
    Μπονους ποιντς μαλιστα κυριε εξουσια, πανεξυπνη σκεψη γιατι αλλες δουλειες δεν ειχα. Ωστοσο αν δεν καταλαβαινεις το πνευμα των γραφομενων μου και τραβας αυτακια σαν δασκαλακος που δεν σου απαντησαν ικανοποιητικα στις ερωτησεις σου δεν θελω να σας κουραζω αλλο.
    Για να μην συνεχιστει λοιπον η αναζητηση ποντων εκ μερους μου αυτομπαναρομαι για να τελειωνουμε.....

Δε δίνω δεκάρα αν απαντήσεις ή όχι, όσο δεν αναφέρεσαι σε εμένα. Αν δε θέλετε να ακούτε διαφορετικές γνώμες, μην ποστάρετε.
    Life begins at 45°.

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska
    Τραπεζική επιταγή σημαίνει απλά ότι ο λογαριασμός του κατόχου που επιθυμεί την έκδοση τέτοιας έχει τουλάχιστον το ποσό αυτό (που αναγράφεται στην επιταγή) το οποίο και δεσμεύεται (χρεώνεται) από την τράπεζα μέχρι την είσπραξή της (δεν μπορεί δλδ ο κάτοχος του λογαριασμού να κάνει ανάληψη το αμέσως επόμενο δευτερόλεπτο από την έκδοση της επιταγής ποσό τέτοιο που να μειώσει το διαθέσιμο υπόλοιπο του λογαριασμό κάτω από το ύψος της επιταγής). Είναι ονομαστική και νομίζω δεν μεταβιβάζεται με οπισθογράφηση όπως οι κοινές κλασικές επιταγές.

"Τραπεζική επιταγή: Επιταγή που εκδίδεται από μια τράπεζα επί αυτής της ίδιας μετά από αίτημα του πελάτη της για την πληρωμή του δικαιούχου. Ο δικαιούχος στην περίπτωση αυτή μπορεί να είναι βέβαιος ότι το ποσό είναι διαθέσιμο και ότι θα πληρωθεί, διότι στην ουσία η τράπεζα όταν εκδίδει την επιταγή αυτή έχει ήδη χρεώσει τον λογαριασμό του πελάτη της με το αντίστοιχο ποσό και το έχει αφαιρέσει λογιστικά από το λογαριασμό του. Απλώς, αντί να του παραδώσει τα χρήματα σε μετρητά, του παραδίδει για λόγους διευκόλυνσης, ταχύτητας και ασφάλειας την επιταγή."

από εδώ
    http://www.taxlaw.gr/el/practice-areas/commercial-law/122-securities-exchange-cheques

Οπότε νομίζω ότι έτσι περιορίζεις όλους τους κινδύνους, δεν κουβαλάς μετρητό, αν χάσεις την επιταγή δεν τρέχει κάστανο και ο εισπράτων την επιταγή είναι απολύτως σίγουρος ότι θα υπάρχει διαθέσιμο προς είσπραξη το αναγραφόμενο ποσό.
    LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

Τι αρώτηξε; Το avatar του/της Acacius
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από kalampokas Προβολή μηνύματος
    Μπονους ποιντς μαλιστα κυριε εξουσια, πανεξυπνη σκεψη γιατι αλλες δουλειες δεν ειχα. Ωστοσο αν δεν καταλαβαινεις το πνευμα των γραφομενων μου και τραβας αυτακια σαν δασκαλακος που δεν σου απαντησαν ικανοποιητικα στις ερωτησεις σου δεν θελω να σας κουραζω αλλο.
    Για να μην συνεχιστει λοιπον η αναζητηση ποντων εκ μερους μου αυτομπαναρομαι για να τελειωνουμε.....
    Χωρίς παρεξήγηση, αν θίγεσαι έτσι εύκολα και εκτός ίντερνετ, μάλλον δεν ήταν απατεώνες οι άνθρωποι...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από kalampokas Προβολή μηνύματος
    E, δασκαλάκους και μάλιστα ιδιαίτερα εύθικτους έχουμε στο φόρουμ, δεν είμ' εγώ πάντως.

Η απορία, καίτοι εκπεφρασμένη ειρωνικά, είναι λογική. Σε εμάς καλά έκανες και το είπες ακόμα και αν είναι απλά ένα αστείο συμβάν. Σε εκείνον, αφού δεν θέλει το μηχανάκι σου τελικά, ότι και να πεις, τι νόημα έχει; Δηλαδή του έστειλες ένα μήνυμα που έμμεσα έγραφε "πιστεύω πως είσαι απατεώνας" και περίμενες ποιά απάντηση; Κανείς άνθρωπος δεν θα απαντούσε, είτε είναι είτε δεν είναι απατεώνας και πιθανότατα αν δεν είναι απατεώνας και είναι απλά παράξενος/ιδιότροπος δεν μπορεί να σκέφτεται κάτι καλό, εφ' όσον σου λέει δεν το θέλει και τον κυνηγάς.

Προφανώς δεν είσαι υποχρεωμένος να απαντήσεις (και η επιθετική υπεκφυγή έχει και αυτή το νόημά της) αλλά κουβέντα κάνουμε. Αν η εύκολη απάντηση στην συζήτηση είναι "φεύγω", μάλλον δεν ήθελες να κάνεις κουβέντα ποτέ.

Μια κατω ! Το avatar του/της STOYBI
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από vaska Προβολή μηνύματος
    Τραπεζική επιταγή σημαίνει απλά ότι ο λογαριασμός του κατόχου που επιθυμεί την έκδοση τέτοιας έχει τουλάχιστον το ποσό αυτό (που αναγράφεται στην επιταγή) το οποίο και δεσμεύεται (χρεώνεται) από την τράπεζα μέχρι την είσπραξή της (δεν μπορεί δλδ ο κάτοχος του λογαριασμού να κάνει ανάληψη το αμέσως επόμενο δευτερόλεπτο από την έκδοση της επιταγής ποσό τέτοιο που να μειώσει το διαθέσιμο υπόλοιπο του λογαριασμό κάτω από το ύψος της επιταγής). Είναι ονομαστική και νομίζω δεν μεταβιβάζεται με οπισθογράφηση όπως οι κοινές κλασικές επιταγές.

"Τραπεζική επιταγή: Επιταγή που εκδίδεται από μια τράπεζα επί αυτής της ίδιας μετά από αίτημα του πελάτη της για την πληρωμή του δικαιούχου. Ο δικαιούχος στην περίπτωση αυτή μπορεί να είναι βέβαιος ότι το ποσό είναι διαθέσιμο και ότι θα πληρωθεί, διότι στην ουσία η τράπεζα όταν εκδίδει την επιταγή αυτή έχει ήδη χρεώσει τον λογαριασμό του πελάτη της με το αντίστοιχο ποσό και το έχει αφαιρέσει λογιστικά από το λογαριασμό του. Απλώς, αντί να του παραδώσει τα χρήματα σε μετρητά, του παραδίδει για λόγους διευκόλυνσης, ταχύτητας και ασφάλειας την επιταγή."

από εδώ
    http://www.taxlaw.gr/el/practice-areas/commercial-law/122-securities-exchange-cheques

Οπότε νομίζω ότι έτσι περιορίζεις όλους τους κινδύνους, δεν κουβαλάς μετρητό, αν χάσεις την επιταγή δεν τρέχει κάστανο και ο εισπράτων την επιταγή είναι απολύτως σίγουρος ότι θα υπάρχει διαθέσιμο προς είσπραξη το αναγραφόμενο ποσό.

Aκριβως αυτο...!! Φροντιστε ολοι να μαθετε την χρηση της σημερα ......

Γιατι εκτος οτι ειναι ο ποιος σιγουρος τροπος πληρωμης ( και απο τα μετρητα.....)

Ειναι και ο ποιος διαφανεις τροπος ( φορολογικα ) να αγορασεις μηχανη μετα......

πόσο την χρεώνουν την έκδοση, ξέρει κανείς;

Ογκόλιθος Το avatar του/της Sapadak
    Super Moderator
    A εχει και τέτοιο νταλαβέρι?

Καταλαβα....

Παλιότερα που είχα βγάλει κανα 2 δεν χρεώνανε τιποτα
    Why do you go away? So that you can come back. So that you can see the place you came from with new eyes and extra colors. And the people there see you differently, too. Coming back to where you started is not the same as never leaving. T. Pratchett

Εγώ πάλι θυμάμαι ποσοστό επί του ποσού με μέγιστο "κάτι" που δεν θυμάμαι πόσο ήταν.

Σελίδα 4 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απατεώνας μάστορας στην Πάτρα Νο.2
    από ArgyP στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 22
    Τελευταίο μήνυμα: 04/10/2010, 13:04
  2. Ταχογράφος ο απατεώνας!
    από Αμφίσημος στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 18
    Τελευταίο μήνυμα: 08/09/2010, 14:51
  3. Απατεωνας βενζινας.
    από KIMONAS στο forum Off topic