Σελίδα 4 από 14 ΠρώτοΠρώτο 123456789 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 201

Θέμα: Επαναφορά Yamaha FZ06 απο ακινησία.

Γενικώς Διευθυντής... Το avatar του/της o_gavros
    29€ για τσιμουχακια/ξύστρες;;;;
    δεν είμαστε με τα καλά μας.
    θα βρεις ένα μαγαζί με βιομηχανικά, πέριξ του λιμανιού συνήθως (στον Πειραιά τουλάχιστον) και θα πας να ζητήσεις τσιμουχες με τάδε διάσταση,μαζί και ξύστρες.
    εγώ σε αυτόν που πάω,τις πληρώνω λίγα ευρώ,ούτε ταληρο, για να καταλάβεις.
    λες:
    μπαταρία 80€. αν φοράει 12αρα, με 40-45€ παίρνεις βαρτα ή μπος.
    τα υγρά φρένων,μπρεμπο μάλιστα είχα πάρει τελευταία,έχουν λίγα ευρώ το λίτρο!
    λάδια Castrol 10-40 ημισυνθετικά,με 7-7,5€/λίτρο.
    φίλτρο hiflo/champion με ούτε 10€.
    τα υπόλοιπα τα βλέπω νορμάλ.
    κάνα πενηνταρικο κάτω δηλαδή στα έξοδα που υπολογίζεις.
    που και πάλι, για το πλάνο που βάζεις,δεν είναι εξοντωτικά.
    γιατί κάπου πρέπει να μάθεις κιόλας έτσι;
    Καίω τα δέντρα,χτίζω μεζονέτες
    Θα κάνω τα παιδιά μου μαριονέτες

Παλαιό μέλος
    Εχω καλα νεα. Μιλησα σημερα με το συναδερφο και του εξηγησα λιγο τα μεγεθη. Του ειπα οτι πανω απο 1000 δεν μπορω να δωσω, και παλι αυτα τα λεφτα μπορει να ειναι πολλα με την εννοια οτι στο τελος μπορει να βαλω και απο την τσεπη μου. Οποτε επειδη κι αυτος μοτοσυκλετιστης ειναι και καταλαβαινει πεντε πραγματα μου εκανε την εξης προταση. Να παρω τη μηχανη, να κανω τις δουλειες που χρειαζονται (παντα εφοσον δουμε οτι γυρναει το μοτερ) και οταν φτασουμε να πουληθει η μηχανη του δινω 1000€ αν αυτα περισσευουν απο το συνολικο κερδος. Δλδ αν πχ η μηχανη πουληθει 2300 και εγω εχω βαλει 1500 στις επισκευες θα του δωσω 800, οχι 1000. Νομιζω πως ειναι πολυ καλη προταση και δικαιη και για τα δυο μερη. Εγω οπως ειπα απο την αρχη λεφτα δε θελω να βγαλω, για μενα το κερδος θα ειναι η εμπειρια. Οποτε ετσι μειωνεται αρκετα και το ρισκο για μενα.

Αν βολεψει μεσα στο ΣΚ θα παμε να δω τη μηχανη κι απο κοντα.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της telegonos
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ptc Προβολή μηνύματος
    Εχω καλα νεα. Μιλησα σημερα με το συναδερφο και του εξηγησα λιγο τα μεγεθη. Του ειπα οτι πανω απο 1000 δεν μπορω να δωσω, και παλι αυτα τα λεφτα μπορει να ειναι πολλα με την εννοια οτι στο τελος μπορει να βαλω και απο την τσεπη μου. Οποτε επειδη κι αυτος μοτοσυκλετιστης ειναι και καταλαβαινει πεντε πραγματα μου εκανε την εξης προταση. Να παρω τη μηχανη, να κανω τις δουλειες που χρειαζονται (παντα εφοσον δουμε οτι γυρναει το μοτερ) και οταν φτασουμε να πουληθει η μηχανη του δινω 1000€ αν αυτα περισσευουν απο το συνολικο κερδος. Δλδ αν πχ η μηχανη πουληθει 2300 και εγω εχω βαλει 1500 στις επισκευες θα του δωσω 800, οχι 1000. Νομιζω πως ειναι πολυ καλη προταση και δικαιη και για τα δυο μερη. Εγω οπως ειπα απο την αρχη λεφτα δε θελω να βγαλω, για μενα το κερδος θα ειναι η εμπειρια. Οποτε ετσι μειωνεται αρκετα και το ρισκο για μενα.

Προφανώς λογικός άνθρωπος, που αντιλαμβάνεται ότι του λύνεις ένα πρόβλημα χωρις να κάνει αυτός ενέργειες, και θα πάρει και λεφτά.

Μακάρι να ήταν όλοι οι Νεοέλληνες έτσι.
    Έχω ζάλη, ζάλη στο κεφάλι, έχω ζούρλα στο μυαλό,
    παίζουν βιφόρια και αρβιεφίδια, γραναζιωτικό σκοπό

Lock up the wolves Το avatar του/της harris_x
    Administrator

Μια χαρά, πολύ καλό deal!

Πέτρο.
    Τσεκαρε για σκουριές ντεπόζιτο.
    Αντλια βενζίνης μπορεί να την έχει ακούσει.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της 2stroker
    Αρκετα καλο deal. Οποτε θα ελεγα να το προχωρησεις και βλεπεις.
    Απο εκει και περα η εμπειρια μου ειναι και με αμαξι και με μηχανη.
    Ειχα σε ακινησια ενα klx300r για 3 χρονια. Οταν αποφασισα να το ξαναβγαλω σε κυκλοφορια απλα αλλαξα μπουζι,λαδια,φιλτρα,καθαρισα καρμπυρατερ,ρυθμισα βαλβιδες και χρειαστηκε να επισκευασω το ντεποζιτο (πλαστικο) γιατι λογω βενζινης που υπηρχε μεσα το εκαψε σε μια γωνια και τρυπησε. Συνολικο κοστος δε θυμαμαι γιατι αυτο ηταν το 2014, αλλα δε μιλαμε για πανω απο 100ευρω.

Σε αντιθεση με το αυτοκινητο το οποιο ηταν σε ακινησια για 8 χρονια και οταν το ξαναεβγαλα στην κυκλοφορια χρειαστηκε κοντα στα 2 χιλιαρικα, τοσο για αναλωσιμα οσο και για ζημιες που εβγαλε. Μεχρι σασμαν αλλαξα γιατι ειχαν κολησει τα ρουλεμαν στα ημιαξονια και με το που τσουλησε το αμαξι εσπασαν και επειδη το ενα ημιαξονιο συνδεεται με σασμαν περασαν οι μπιλιες μεσα στο σασμαν και τα κανανε ολα σουπα.

Οποτε ολα ειναι καθαρα θεμα τυχης.
    Hell on wheels is no big deal... Kawasaki KDX200SR - Kawasaki KLX300R - Yamaha TTR250 - Yahama XT600E - Ktm 640 Adventure

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dumutrus
    Εγώ μετά από 5 χρόνια ακινησίας είχα βγάλει τα μπουζί ψέκασα αντισκουριακό στους κιλίνδρους γύρισα το μουερ με το χέρι ωστε το αντισκουριακό να απλωθεί σε όλο το μήκος των κιλίνδρων μετά με βγαλμένα μπουζί πάτησα κανα δύο φορές παρατεταμένα μίζα να πετάξει από μέσα το αντισκουριακό και μετά από ολα αυτά έβαλα μπρός.Βέβαια επειδή είχα ρυθμίσει τις βαλβίδες. είχα λιπάνει τους εκκεντροφόρους αν δεν ασχοληθείς με βαλβίδες καλό είναι να ανοίξεις το ψευτοκάπακο και να λούσεις με λάδι τα πάντα επειδή μετά από τόσο καιρό έχουν στραγγίξει όλοι οι αυλοί που ρέει το λάδι και όταν βάλεις μπρός μέχρι να γεμίσει το κύκλομα θα δουλεύει ξερά.
    Οποιος σου πεί ότι δεν γίνεται απάντα του, κοίτα να μαθαίνεις.

Παλαιό μέλος
    Χθες μπορεσα να δω τη μηχανη απο κοντα. Γενικα καλα τα βρηκα τα πραγματα. Για αρχη εβαλα με τη φορητη τρομπα της Xiaomi οσο αερα μπορεσα στα λαστιχα που ηταν εντελως ξεφουσκωτα και ετσι μπορεσα να τσουλησω τη μηχανη. Δοκιμασα τα δυο φρενα και οσο μπορεσα να δω πιανουν κανονικα, ενω επανερχονται χωρις να κολλανε. Συνεδεσα μετα με καλωδια την μπαταρια απο το ΚΤΜ και γυρισα στο ΟΝ. Πρωτη εκπληξη, η μηχανη εχει 16600 πραγματικα χλμ. Φαινεται και απο την κατασταση των δισκων που ειναι σαν καινουριοι.

Στη συνεχεια εβαλα τη μηχανη στο diagnostics mode και ειδα πως δεν εμφανιζεται κανενα σφαλμα αυτη τη στιγμη. Επαιξα με τους διακοπτες, αναβουν φλας και ολα τα φωτα πλην του διασταυρωσης. Ανοιξα και το καπακι στο πλαι και δοκιμασα διστακτικα να γυρισω χειροκινητα το μοτερ. Δε βρηκα καμια αντισταση, γυρισε πολυ ευκολα. Κι αυτο καλο.
    Ανοιξα το ντεποζιτο και ειδα οτι υπαρχει η αναμενομενη σκουρια. Οχι κατι τραγικο, αλλα θα χρειαστει καθαρισμα.

Ενα ακομα αρνητικο που εντοπισα ειναι οτι υπαρχει ενα μικρο βαθουλωμα στα αριστερα του ντεποζιτου. Ειναι απο στατικη πτωση του συναδερφου. Τιποτα το τραγικο αλλα θα χρειστει κι αυτο να αντιμετωπιστει. Στοκαρισμα και βαψιμο, στοκαρισμα και vinyl wrap σε ολο το ντεποζιτο ή καποιο μικροτερο αυτοκολλητο που θα φτιαξω εγω, απλα ενα bagster για να μη φαινεται οι επιλογες που μου περνανε απο το μυαλο.

Γενικα η μηχανη ειναι μαλλον σε καλυτερη κατασταση απ΄οσο θα περιμενα ενω τα ελαχιστα χιλιομετρα ηταν μια ευχαριστη εκπληξη. Πηρα το κλειδι και θα ξεκινησω τη διαδικασια να τη φερω σπιτι μου αφου κανονισω τη μεταφορα της.
    Ξεκιναμε...

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	IMG_20250226_161657.jpg 
Προβολές:	271 
Μέγεθος:	59,9 KB 
ID:	460343

Lock up the wolves Το avatar του/της harris_x
    Administrator
    Χθες μπορεσα να δω τη μηχανη απο κοντα. Γενικα καλα τα βρηκα τα πραγματα. Για αρχη εβαλα με τη φορητη τρομπα της Xiaomi οσο αερα μπορεσα στα λαστιχα που ηταν εντελως ξεφουσκωτα και ετσι μπορεσα να τσουλησω τη μηχανη. Δοκιμασα τα δυο φρενα και οσο μπορεσα να δω πιανουν κανονικα, ενω επανερχονται χωρις να κολλανε. Συνεδεσα μετα με καλωδια την μπαταρια απο το ΚΤΜ και γυρισα στο ΟΝ. Πρωτη εκπληξη, η μηχανη εχει 16600 πραγματικα χλμ. Φαινεται και απο την κατασταση των δισκων που ειναι σαν καινουριοι.

Στη συνεχεια εβαλα τη μηχανη στο diagnostics mode και ειδα πως δεν εμφανιζεται κανενα σφαλμα αυτη τη στιγμη. Επαιξα με τους διακοπτες, αναβουν φλας και ολα τα φωτα πλην του διασταυρωσης. Ανοιξα και το καπακι στο πλαι και δοκιμασα διστακτικα να γυρισω χειροκινητα το μοτερ. Δε βρηκα καμια αντισταση, γυρισε πολυ ευκολα. Κι αυτο καλο.
    Ανοιξα το ντεποζιτο και ειδα οτι υπαρχει η αναμενομενη σκουρια. Οχι κατι τραγικο, αλλα θα χρειαστει καθαρισμα.

Ενα ακομα αρνητικο που εντοπισα ειναι οτι υπαρχει ενα μικρο βαθουλωμα στα αριστερα του ντεποζιτου. Ειναι απο στατικη πτωση του συναδερφου. Τιποτα το τραγικο αλλα θα χρειστει κι αυτο να αντιμετωπιστει. Στοκαρισμα και βαψιμο, στοκαρισμα και vinyl wrap σε ολο το ντεποζιτο ή καποιο μικροτερο αυτοκολλητο που θα φτιαξω εγω, απλα ενα bagster για να μη φαινεται οι επιλογες που μου περνανε απο το μυαλο.

Γενικα η μηχανη ειναι μαλλον σε καλυτερη κατασταση απ΄οσο θα περιμενα ενω τα ελαχιστα χιλιομετρα ηταν μια ευχαριστη εκπληξη. Πηρα το κλειδι και θα ξεκινησω τη διαδικασια να τη φερω σπιτι μου αφου κανονισω τη μεταφορα της.
    Ξεκιναμε...

Καλή αρχή Πέτρο!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της telegonos
    Στη συνεχεια εβαλα τη μηχανη στο diagnostics mode και ειδα πως δεν εμφανιζεται κανενα σφαλμα αυτη τη στιγμη.
    Λογικό, αφού είχε μείνει χωρίς ρεύμα τόσο καιρό, είχαν μηδενίσει οι μνήμες ΚΑΙ το μοτέρ δεν το έβαλες μπροστά να γράψει νέες βλάβες ΑΝ θα έχει.

Αισιοδοξία και βλέπεις.
    Έχω ζάλη, ζάλη στο κεφάλι, έχω ζούρλα στο μυαλό,
    παίζουν βιφόρια και αρβιεφίδια, γραναζιωτικό σκοπό

Boomer's corner Το avatar του/της D3300

Ξεκιναμε...

Πιστεύω πως θα πάρει μπρος για πλάκα.
    Καλή συνέχεια!

hercooligan Το avatar του/της doctoras
    Καλή αρχή Πέτρο!

Παλαιό μέλος
    Σας ευχαριστω για την εμψυχωση.

Σημερα εγινε η αρχη. Πρωι-πρωι ειχα ραντεβου με την οδικη για τη μεταφορα της μηχανης. Την πηγαμε κατευθειαν σε ενα πλυντηριο της γειτονιας οπου και την αφησα.

Όνομα:	IMG_20250301_222823.jpg 
Προβολές:	161 
Μέγεθος:	96,9 KB 
ID:	460392

Τρεις ωρες μετα παρελαβα κατι εντελως διαφορετικο. Με τα τρια δαχτυλα χωμα να εχουν φυγει μπορεσα να δω οτι η μηχανη φοραει σωληνακια υψηλης μπρος-πισω. Μια δουλεια λιγοτερο.

Όνομα:	IMG_20250301_222835.jpg 
Προβολές:	162 
Μέγεθος:	105,7 KB 
ID:	460393

Όνομα:	IMG_20250301_222847.jpg 
Μέγεθος:	105,4 KB 
ID:	460394

Σηκωμα μανικια και πιασαμε δουλεια. Βγηκε το ντεποζιτο και η τρομπα βενζινης και αδειασα το καυσιμο. Το θεαμα δεν ηταν και ο,τι καλυτερο.

Όνομα:	IMG_20250301_222905.jpg 
Μέγεθος:	105,8 KB 
ID:	460395

Όνομα:	IMG_20250301_222920.jpg 
Προβολές:	159 
Μέγεθος:	53,5 KB 
ID:	460396

Σκεπασα τη μηχανη, μαζεψα τα εργαλεια και πηρα το ντεποζιτο στο μπαλκονι. Πρωτα ασχοληθηκα με το καπακι που ανοιγε δυσκολα. Μπολικο WD40 στο μηχανισμο και τριψιμο ελυσε το προβλημα. Μετα ελυσα την τρομπα και την καθαρισα απο τη λασπη.

Όνομα:	IMG_20250301_222931.jpg 
Προβολές:	161 
Μέγεθος:	80,7 KB 
ID:	460397

Όνομα:	IMG_20250301_222957.jpg 
Προβολές:	160 
Μέγεθος:	72,3 KB 
ID:	460398

Εβαλα ταινια υδραυλικου στην τρυπα της τρομπας και γεμισα το τεποζιτο με ξυδι. Εριξα μερικα παξιμαδια και αρχισα να παριστανω τον μπαρμαν που κανει κοκτειλ με το σεικερ. Ετοιμο το rusty nail.

Όνομα:	IMG_20250301_222943.jpg 
Προβολές:	159 
Μέγεθος:	66,1 KB 
ID:	460399

Καθαρησα οσο καλυτερα μπορουσα το εσωτερικο και το αφησα με ανοιχτο το καπακι να αεριστει. Η εικονα εσωτερικα ειναι πλεον ικανοποιητικη.

Όνομα:	IMG_20250301_223226.jpg 
Μέγεθος:	77,7 KB 
ID:	460400

Αυριο αν εχω χρονο θα δεσω παλι το ντεποζιτο, θα βαλω καθαρη βενζινη και θα κανω μια πρωτη δοκιμη να τη βαλω μπρος.
    Η διαδικασια μου φαινεται πολυ ευχαριστη, με βλεπω να τρωω κολλημα.

Boomer's corner Το avatar του/της D3300
    Πέτρο, η μοτοσυκλέτα δείχνει τέλεια εξωτερικά.
    Πολύ καλή δουλειά με το τεπόζιτο και την αντλία φίλε.
    Πιστεύω πως με λάδια, φίλτρο λαδιού, μπουζί, λάστιχα, αλυσίδα και αλλαγή υγρών φρένων, σε πολύ λίγο καιρό θα δουλεύει σαν ελβετικό ρολόι και θα ρολάρει απίστευτα.
    Οι τσιμούχες του μπροστινού, αν δακρύζουν, θα είναι πιο εύκολη η αντικατάσταση τους από τεπόζιτο και αντλία.
    Service manual έχεις? βρήκες?
    https://www.fazer-hispania.com/manua...nes_Manual.pdf
    https://www.journey.cz/moto/navody/Y...e%20Manual.pdf
    https://www.manualpdf.in/yamaha/fz6-n/manual
    Θα σε βοηθήσει πολύ.
    Keep going!
    P.S. Έχω το XJ6n του 2014.
    Τελευταία τροποποίηση από D3300; 02/03/2025 στις 07:43.

hercooligan Το avatar του/της doctoras
    αν το δει ο ιδιοκτήτης θα αλλάξει γνωμη.

μου έτυχε φίλος που έχει αντιστοίχως cbf600 '07 με 16k πρώτος ιδιοκτήτης, είχαμε κανονίσει (μετά απο μεγάλο πρήξιμο που είχα υποστεί) να πάμε βόλτα σε εμπόρους για αντικατάσταση να πάρει κάτι μικρότερο. Το έδωσε για πλύσιμο σε αυτά τα "detailed" πλυντήρια για την διαπραγμάτευση με τον έμπορο και την τράμπα, το παραλαμβάνει το βλέπει, αλλάζει γνώμη και το πάει συνεργείο για σερβις - λάστιχα
    άβυσσος
    you rise you fall you're down then you rise again

Σελίδα 4 από 14 ΠρώτοΠρώτο 123456789 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Πρόβλημα: Μεταβίβαση μετά από ακινησία...
    από stam2 στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο μήνυμα: 13/02/2015, 14:58
  2. XT 600 από ακινησία... Να το πάρω;
    από dimitrisag στο forum Yamaha XT series
    Απαντήσεις: 107
    Τελευταίο μήνυμα: 17/07/2014, 13:21
  3. Πρόβλημα τροφοδοσίας μετά από ακινησία.
    από Acacius στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 23/04/2013, 20:57
  4. Yamaha: αποχωρεί απο τα WSBK το 2012
    από golis στο forum Αγωνιστικά νέα
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 03/08/2011, 09:35

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας