Σελίδα 5 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 61 έως 75 από 86

Θέμα: Stand up for Hagia Sophia

kawasaκικο μελος Το avatar του/της KAWAMANRIDER
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από el_hymador Προβολή μηνύματος
    Μου λες ότι γενικολογώ και δεν γράφεις τίποτα συγκεκριμένο παρά μόνο τις δικές σου προσωπικές πεποιθήσεις. Πως άκμασαν η φιλοσοφία και οι τέχνες στο βυζάντιο και ποιοι είναι οι εκπρόσωποι και εκφραστές τους; Το να λες ότι συνέβει επειδή έτσι πιστεύεις δεν αποδεικνύει τίποτα απολύτως. Προσπάθησε να τα δεις λίγο αποστασιοποιημένα τα πράγματα. Το θέμα με το βυζάντιο και τις επιλογές του έχει να κάνει καθαρά με πολιτικές σκοπιμότητες και μόνο. Πάσχιζαν να βρουν ένα συνδετικό κρίκο μεταξύ των πολυπολιτισμικών στοιχείων και των λαών που απάρτιζαν την αυτοκρατορία, ένα κεντρικό σημειο αναφοράς που θα ολοκλήρωνε σαν ξεχωριστή οντότητα την ανατολική ρωμαϊκή αυτοκρατορία, διαφοροποιόντας την από την δυτική και αυτός ήταν ο χριστιανισμός, ο οποίος εκέινη την εποχή πήγαινε τρένο και είχε ιδιαίτερη απήχηση στα λαίκά στρώματα. Το γεγονός όμως ότι ο ελληνισμός ως φορέας σκέψης και τρόπου ζωής ασκούσε ακόμη μεγάλη επίδραση στους δυτικούς, ήταν ένα ακανθώδες ζήτημα για το βυζάντιο... πως ήταν δυνατόν η κοιτίδα που γέννησε τον ελληνισμό να συμπεριλάμβάνεται στις κτήσεις της ανατολικής περιφέρειας; Μήπως ήταν μια ωρολογιακή βόμβα έτοιμη να εκραγεί ανά πάσα στιγμή στο εσωτερικά τους οδηγώντας σε αρνητικές εξελίξεις; Δεν είναι τυχαίο λοιπόν ότι προσπάθησαν πάση θυσία να εξαλέιψουν τον ελληνισμό και αυτό αποδεικνύεται ιστορικά με τα απανωτά διατάγματα, τις απογορεύσεις, τις διώξεις και τις καταστροφές όσων στοιχείων και πληθυσμιακών ομάδων διαττηρούσαν ακόμη την ελληνικότητα τους. Πολύ απλά ο ελληνισμός τους χαλούσε τα σχέδια. Όταν μετά από κάποιους αιώνες βέβαια τα κόζια και οι ισορροπίες άλλαξαν και ο χριστιανισμός δεν αρκούσε, ξαναθυμήθηκαν τον ελληνισμό και τον χρησιμοποιήσαν αυτή την φορά ως ενωτικό στοιχείο, αλλά πλέον είχε υποστεί τέτοιο εκφυλισμό και παραχάραξη που δεν θύμιζε τίποτα από την παλιά του αίγλη και ήταν στην ουσία απλά ένα προσδιορισμός ταυτότητας και "εθνότητας".

σκοπιμα δεν αναφερομαι σε κατι πολυ συγκεκριμενο & αφησα μικρα πραγματακια - μαλλον δεν το καταλαβες - οπως φρασεις κτλ μπας & αναρωτηθει κανεις - μα που τα ειδε , που τα διαβασε ο παραλιας αυτα & τα γραφει - για να ασχοληθει οποιος τον ενδιαφερει & θελει να εκφερει γνωμη & θελει να εχει σοβαρη αποψη , αντιθετα μεχρι τωρα βλεπω να εκφραζει αποψη καποιος που δεν εχει ασχοληθει , δεν σε κατηγορω , δικαιωμα σου αν ασχοληθεις & διαβασεις & κατι ή οχι , απλα ειναι κλισε η νοοτροπια αυτη , ο στανταρ τυπος ή τυποι που θα γραψουν ακριβως τα ιδια με τον ιδιο τροπο ή θα τα πουν σε μια παρεα , μπορω να σου πω & τι θα γραψεις μετα - τροπος του λεγειν - , τελος παντων για να μην ποσταρω μονο για να ποσταρω , ξαναγραφω λοιπον την αποψη μου που ειναι οτι η Αγια Σοφια χτιστηκε απο χριστιανους ορθοδοξους σαν χωρος λατρειας ορθοδοξων χριστιανων & ειναι δικαιο να επιστρεψει σε αυτους για θρησκευτικους , πολιτισμικους & ανθρωπιστικους λογους

Εγώ δέχομαι ότι υπήρξε εξέλιξη κάποιων επιστημών και τεχνών στο βυζάντιο αλλά όταν τα κίνητρα είναι θρησκευτικά ε δεν περιμένεις να γίνει και κάνα τρομερό μπαμ.
    Οκ αναπτύχθηκε ζωγραφική και ψηφιδωτό, ναι για να αναπαριστάς αγίους.
    Οκ αναπτύχθηκε αρχιτεκτονική, ναι για να χτίζεις εκκλησίες.
    Οκ αναπτύχθηκε το πα βου γα δι κε ζω νη, για να ψέλνεις ύμνους.
    Πάλι καλά που υπήρχε η έννοια της ψυχοσωματικής οντότητας στην αρχαία ελλάδα και πάτησε κάπου ο χριστιανισμός.

Ακόμα και το πιο σημαντικό επίτευγμα για μένα στο βυζάντιο, αυτό του πρώτου "νοσοκομείου", είχε θρησκευτικό σκοπό αφού ήταν συνήθως γύρω από εκκλησίες και αν αποτύγχανε η αγωγή το ρίχναμε στην προσευχή. Άρα μπορούμε να πούμε ότι και το placebo effect στο βυζάντιο πρωτοχρησιμοποιήθηκε.
    Φαρμακευτική (αλχημιστές) και χειρουργική αναπτύχθηκαν όμως πάρα πολύ.

Να μην ξεχάσουμε και την ανάπτυξη βασανιστηρίων για τους αμαρτωλούς.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS
    Ο Αυγουστίνος δεν ήταν βυζαντινός, ήταν στην άλλη πάντα, καθολικός... και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί φιλόσοφος κάποιος που αναπτύσσει τους στοχασμούς του με πνευματικό αγκυρβόλιο την ντεφάκτο αποδοχή ύπαρξης ενός Θεού και μιας θρησκείας. Τα ίδια έκαναν και αυτοί στους οποίος καταχραστικά αποδίδεται ο όρος "βυζαντινοί φιλόσοφοι", μελέτησαν τα κείμενα των ελλήνων φιλοσόφων και όλο το έργο τους αναλώθηκε στην αποσπασματική προσαρμογή και υϊοθέτηση τμημάτων τους στην ορθόδοξη πίστη. Σε ότι αφορά στην Αγ. Σοφία, δεν διαφωνώ στο ότι πρόκειται για ένα εξαίρετο και μεγαλειώδες έργο αρχιτεκτονικής, αλλά αποτελλεί και το μοναδικό, μια εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα του ότι πέρα από μοναστήρια και εικόνες συγκεκριμένης τεχνοτροπίας δεν παρήχθει τίποτα άλλο, ούτε θέατρο, ούτε ποίηση, ούτε γλυπτική, ούτε μουσική, καθότι όλες οι εκφάνσεις της ανθρώπινης δημιουργίας που προήγαγαν το πνεύμα μάλλον θεωρούνταν κολάσιμες. Σε κάθε περίπτωση οποιοδήποτε πνευμνατικό κεκτημένο μεταλλάχθηκε και χρησιμοποιήθηκε απογυμνωμένο από την "ντροπιαστική" ανθρώπινη φύση του προκειμένου να εξυπηρετήσει την λατρεία του Θεού. Για αυτό λέω ότι είναι διαμετρικά αντίθετες η έννοιες ελληνισμός (όχι ως καταγωγή) και η αβρααμικές μονοθεϊστικές θρησκείες. Οι βιβλιοθήκες από την άλλη μάλλον ως συλλογές μπορούν να χαρακτηριστούν αντίστοιχες αυτών που βρίκοντουσαν και βρίσκονται στα μπουντρούμια του βατικανού. Ποιο το νόημα μιας βιβλιοθήκης, αν αυτή δεν είναι προσβάσιμη από τον καθένα; Αυτό είναι απόκρυψη της γνώσης! Επι Θεοδοσίου άλλωστε μην ξεχνάμε ότι ολοκληρώθηκε και η καταστροφή της βιβιλοθήκης της Αλεξάνδρειας.

Όπως και να έχει δεν γίνεται η ιστορία να αλλάξει και ούτε μπορούμε να κάνουμε υποθέσεις "και αν γινόταν αυτό;". Μπορούμε όμως να την δούμε ως μια συρραφή γεγονότων που αποτέλεσαν τα κομβικά σημεία στον ρου της ανθρώπινης ιστορίας. Φυσικά αυτό εξαρτάται πάντα από το πως προσδιορίζεται ο καθένας σήμερα, οπότε δεν αποτελλεί μια αντικειμενική πραγματικότητα. Εγώ λοιπόν τυγχάνει να βάζω αρνητικό πρόσημο στο βυζάντιο κάποιος άλλος μπορεί να βάζει θετικό. Καλό είναι αυτό, να υπάρχει και διάσταση απόψων και να την ψάχνουμε. Απλά το κλείνω λέγοντας ότι το γεγονός του ότι έχουμε ελευθερία γνώμης / άποψης και συνυπάρχουμε δεν το οφείλουμε στο βυζάντιο ουτε στην καθολική εκκλήσια.
    Γεώργιος Γεμιστός ή Πλήθων

ανανήψαντας

ΚΑΙ ΤΩΡΑ????.... Το avatar του/της matmat
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MG-KTiNoS Προβολή μηνύματος
    Γεώργιος Γεμιστός ή Πλήθων

πολύ μεταγενέστερος του Ιωάννη του Φιλόπονου
    και του Δαμάσκιου , βεβαιως βεβαίως ...
    "Αν είναι να φύγω ας φύγω πρωί
    στη σωστή εποχή σε λάθος στροφή"

Θάνος Ανεστόπουλος / Διάφανα Κρίνα

http://smutradio.listen2myradio.com/

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από KAWAMANRIDER Προβολή μηνύματος
    σκοπιμα δεν αναφερομαι σε κατι πολυ συγκεκριμενο & αφησα μικρα πραγματακια - μαλλον δεν το καταλαβες - οπως φρασεις κτλ μπας & αναρωτηθει κανεις - μα που τα ειδε , που τα διαβασε ο παραλιας αυτα & τα γραφει - για να ασχοληθει οποιος τον ενδιαφερει & θελει να εκφερει γνωμη & θελει να εχει σοβαρη αποψη , αντιθετα μεχρι τωρα βλεπω να εκφραζει αποψη καποιος που δεν εχει ασχοληθει , δεν σε κατηγορω , δικαιωμα σου αν ασχοληθεις & διαβασεις & κατι ή οχι , απλα ειναι κλισε η νοοτροπια αυτη , ο στανταρ τυπος ή τυποι που θα γραψουν ακριβως τα ιδια με τον ιδιο τροπο ή θα τα πουν σε μια παρεα , μπορω να σου πω & τι θα γραψεις μετα - τροπος του λεγειν - , τελος παντων για να μην ποσταρω μονο για να ποσταρω , ξαναγραφω λοιπον την αποψη μου που ειναι οτι η Αγια Σοφια χτιστηκε απο χριστιανους ορθοδοξους σαν χωρος λατρειας ορθοδοξων χριστιανων & ειναι δικαιο να επιστρεψει σε αυτους για θρησκευτικους , πολιτισμικους & ανθρωπιστικους λογους
    Καλά εσύ έχεις κληρονονικό χάρισμα! Ξέρεις τι θα γράψω μετά; Για πες μου...

...σε ότι αφορά στα κλισεδάκια και στα τροπάρια (όχι αυτά ειναι δικά σας, sorry...) και στην προκάτ αιρετική τοποθέτηση των τύπων που το παίζουν μούρη σε πρωτοετείς φοιτήτριες μπας και γ@μησουν, εχω να σου πω ότι παίζω κιθάρα, που ήταν στην εποχή μου πολύ πιο καλό κόλπο ... πλέον έχω μεγαλώσει και οι φοιτήτριες μου μιλάνε στον πληθυντικό βέβαια... για την ιστορία και αυτό με την κιθάρα μην νομίζεις ότι έπιασε, κάτι γκοθούδες κνίτισες τσίμπαγαν, τα ωραία γκομενάκια τα πρόστυχα θέλανε χλίδα (πο*στη Κωστόπουλε μας κατέστρεψες, καλά να πάθεις τώρα το ευχαριστιέμαι!)

Αυτά, over and out, σε αφήνω αν θέλεις να γράψεις αντ΄εμού αυτό που ξέρεις ότι θα έγραφα... ευχαριστώ.

υ.γ. Τιμής ένεκεν, για τους παλαιομοδίτες που επιμένουν στον φθηνό εντυπωσιασμό προς άγραν αθώων κορασίδων, μια υπερπροσφορά: Κιθάρα & αιρετική τοποθέτηση εντυπωσιασμού μαζί, παραθέτω τους στίχους, τα ακκόρντα βρείτε τα μόνοι σας (εσύ με τα μούσα και το κομποσχοίνι...όχι ήχο πλάγιο β' παιδάκι μου!!!). Πάμε λοιπόν:

Βυζάντιο, βυζάντιο, μα τι κατάντιο (ποιητική αδεία)
    Ούτε ένας Πλάτωνας, μηδέ και Αριστοτέλης
    Μονάχα τεριρέμ κι ελέησον ολημερίς να ψέλλεις

Και ούτε ένα άγαλμα γυμνό, να χει καλαμπαλίκια
    σας έφαγαν οι άγιοι και τα αρχονταρίκια
    Που ΄ναι το πνεύμα των αρχαίων που κάνανε παρτούζες;
    Και εσυ μάνιτσα που με κοιτάς και φαίνεσαι πως έχεις ψαρρώσει με την επιτηδευμένη προχώ σκέψη μου έλα στην φοιτητική εστία πιο μετά να μου κόψεις βεντούζες (έχω και άπαντα Σιδηρόπουλου)

Το μπαμπούρι Το avatar του/της Bradipous
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Joyrider Προβολή μηνύματος
    Εγώ δέχομαι ότι υπήρξε εξέλιξη κάποιων επιστημών και τεχνών στο βυζάντιο αλλά όταν τα κίνητρα είναι θρησκευτικά ε δεν περιμένεις να γίνει και κάνα τρομερό μπαμ.
    Οκ αναπτύχθηκε ζωγραφική και ψηφιδωτό, ναι για να αναπαριστάς αγίους.
    Οκ αναπτύχθηκε αρχιτεκτονική, ναι για να χτίζεις εκκλησίες.
    Οκ αναπτύχθηκε το πα βου γα δι κε ζω νη, για να ψέλνεις ύμνους.
    Πάλι καλά που υπήρχε η έννοια της ψυχοσωματικής οντότητας στην αρχαία ελλάδα και πάτησε κάπου ο χριστιανισμός.

Ακόμα και το πιο σημαντικό επίτευγμα για μένα στο βυζάντιο, αυτό του πρώτου "νοσοκομείου", είχε θρησκευτικό σκοπό αφού ήταν συνήθως γύρω από εκκλησίες και αν αποτύγχανε η αγωγή το ρίχναμε στην προσευχή. Άρα μπορούμε να πούμε ότι και το placebo effect στο βυζάντιο πρωτοχρησιμοποιήθηκε.
    Φαρμακευτική (αλχημιστές) και χειρουργική αναπτύχθηκαν όμως πάρα πολύ.

Να μην ξεχάσουμε και την ανάπτυξη βασανιστηρίων για τους αμαρτωλούς.
    Το Βυζαντινο κρατος ηταν δομημενο με αξονα την χριστιανικη θρησκεια, αρα ηταν πρακτικα αδυνατη η αναπτυξη των τεχνων πανω σε θεματα διαφορετικα της θρησκειας. Οχι πως απαγορευοταν αλλα δεν θα καθοταν καποιος βυζαντινος να ασχοληθει με κατι το οποιο δεν τον ενδιαφερει. Εξαιρεσεις βεβαια υπηρχαν, κατα βαση απο τις ανωτερες οικονομικα ταξεις οπου μπορουσαν κατα παραγγελια να αποκτησουν ενα εργο τεχνης με κοσμικο -μη θρησκευτικο- περιεχομενο το θεμα του οποιου συνηθως ηταν παρμενο απο την ελληνικη μυθολογια ή τουλαχιστον ως βαση ειχε την κλασσικη τεχνη.

Φυσικα αναπτυχθηκε και η ζωγραφικη/αγιογραφια και το ψηφιδωτο και η αρχιτεκτονικη και η μουσικη/ψαλτικη με γνωμονα παντα την θρησκεια αφου τετοιο ηταν το περιβαλλον στο οποιο ζουσαν. Όλα αυτα ομως βλεποντας τα ως απλα εντικειμενα περα της λατρευτικης τους ιδιοτητας, μας δινουν πολλες πληροφοριες και για την εποχη και για το ποσο ειχαν αναπτυξει αυτες τις τεχνες.
    Η αρχιτεκτονικη των ναων αναπτυχθηκε πολυ, αυτος ειναι ο λογος που μπορουμε ακομα να βλεπουμε να στεκουν ορθιοι χιλιαδες βυζαντινοι ναοι μεχρι και σημερα. Η γλυπτικη ολα τα ειδη μικροτεχνιας οπως η κεντιτικη/υφαντουργια, η μεταλλουργια και αργυροχρυσοχοϊα, η ελεφαντουργια, η κεραμικη ειναι καποιες απο τις τεχνες που ακμασαν εκεινα τα χρονια.

Χυμαδορη

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AristidisZ Προβολή μηνύματος
    Εγώ πάντως δε καταλαβαίνω γιατί τόσο άγχος να δεχτούμε ότι αποτελούμε ιστορική συνέχεια του Βυζαντίου...
    συμφωνώ και εγώ αρκετά με Χυμαδούρη, με μόνη ένσταση αυτό που υποστηρίζει ο Κτήνος, σχετικά με παγκόσμιο μνημείο πολιτισμού... (όχι ελληνικού πάντως ντε και καλά)
    Στη δυση της Ρωμαικης αυτοκρατοριας οι συνθηκες βοηθησαν στην "δημιουργια" του Βυζαντιου.Στο Βυζαντιο υπηρχανε ολες οι φυλες του τοτε γνωστου κοσμου.Ο καθενας βαραγε τον δικο του σκοπο.Μετα την Αλωση ο καθενας τραβηξε το δρομο του.
    Το Βυζαντιο ποτε δεν ητανε Ελλαδα.Η Ελλαδα ητανε μερος του Βυζαντιου.

Το Βυζαντιο ειναι γνωστο για τα οργια του,τις δολοπλοκιες και την Αγια Σοφια.Χωρισε την αυτοκρατορια σε τσιφλικια και τα εδωσε στους γνωστους τσιφλικαδες,οι οποιοι υπηρχανε μεχρι προσφατα.Υπηρχε για να ζει πλουσιοπαροχα η τοτε αρχουσα ταξη και τιποτε αλλο.Δεν εχει να επιδειξει ,παντα κατα την αποψη μου,τιποτε αλλο.

Οταν μια αυτοκρατορια μεσα σε αυτα τα χρονια της ζωης της δεν εχει κανει κατι ουσιαστικο γιατι να θελω να συνδεσω την ιστορια μου με αυτο?Ποιο το ωφελος μου.

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της AUFGEBRACHT
    Κατακτητές ήταν μάστορα, και οι ίδιοι κατακτητές έγιναν μετά βυζάντιο. Δεν αντιλλέγει κανείς ότι έκαναν αθλιότητες, όπως αθλιότητες έκαναν και οι ίδιοι οι έλληνες μεταξύ τους. Η μεγάλη διαφορά έγκειται στο ότι οι Ρωμαίοι έβγαλαν και έναν γαμω Κικέρωνα, έναν Λουκρήτιο και έναν Σένεκα, φιλοτέχνησαν αγάλαματα και ναούς έστω και αντιγραφές των "δικών μας" και οικοδόμησαν αγορές και θέατρα... όσο βάρβαροι και αν ήταν μπολιάστηκαν από το πνεύμα και τις τέχνες του ελληνισμού και δεν επιδίωξαν την απαλοιφή του όπως οι βυζαντινοί... οι οποίοι τι έκαναν πέρα του κύριε ελέησον και του ακρωτηριασμού του πνεύματος;
    Scripta manent που λένε και οι αγαπητοί σου Ρωμαίοι, #33 λίγο παραπάνω, κατηγορηματικά οι Ρωμαίοι σαν κατακτητές σεβάστηκαν κατακτημένους και ναούς, λίγο αργότερα εεεε εντάξει μωρέ έκαναν αθλιότητες και αυτοί αλλά και οι ίδιοι οι Έλληνες έκαναν αθλιότητες μεταξύ τους. Άλλως "ναι αλλά κι εσείς καταπιέζετε τους μαύρους" κατά το γνωστό ανέκδοτο. Αλλά έβγαλαν ένα Κικέρωνα κι ένα Λουκρήτιο, Σένεκα δεν τον ξέρω, Σενέκα πάλι ξέρω, φαντάζομαι πως ο Σένεκας θα ήταν κάτι σαν τον Άϋρτον Σένα σε ιπποδρομίες με άρματα.

Απλά αναρωτιέμαι γιατί τόσο μένος για τους Γερμανούς και το ναζισμό, μπορεί να αιματοκύλισαν 2 φορές τον πλανήτη, να εξολόθρευσαν Εβραίους, κομμουνιστές, Σλάβους, τσιγγάνους, ομοφυλόφιλους, αλλά οικοδόμησαν άουτομπαν, έβγαλαν Zundapp, έβγαλαν κι ένα γαμώ Μπρέχτ, ένα Σίλερ, ένα Γκαίτε, ένα Μπάχ, ένα Γουτεμβέργιο, ένα Μάρξ, ένα Άϊνστάϊν, ένα Κάρλ Χάϊνζ Ρουμενίγκε ρε μάστορη... Έτσι δεν πάει βάσει συλλογιστικής σου;

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AUFGEBRACHT Προβολή μηνύματος
    Scripta manent που λένε και οι αγαπητοί σου Ρωμαίοι, #33 λίγο παραπάνω, κατηγορηματικά οι Ρωμαίοι σαν κατακτητές σεβάστηκαν κατακτημένους και ναούς, λίγο αργότερα εεεε εντάξει μωρέ έκαναν αθλιότητες και αυτοί αλλά και οι ίδιοι οι Έλληνες έκαναν αθλιότητες μεταξύ τους. Άλλως "ναι αλλά κι εσείς καταπιέζετε τους μαύρους" κατά το γνωστό ανέκδοτο. Αλλά έβγαλαν ένα Κικέρωνα κι ένα Λουκρήτιο, Σένεκα δεν τον ξέρω, Σενέκα πάλι ξέρω, φαντάζομαι πως ο Σένεκας θα ήταν κάτι σαν τον Άϋρτον Σένα σε ιπποδρομίες με άρματα.

Απλά αναρωτιέμαι γιατί τόσο μένος για τους Γερμανούς και το ναζισμό, μπορεί να αιματοκύλισαν 2 φορές τον πλανήτη, να εξολόθρευσαν Εβραίους, κομμουνιστές, Σλάβους, τσιγγάνους, ομοφυλόφιλους, αλλά οικοδόμησαν άουτομπαν, έβγαλαν Zundapp, έβγαλαν κι ένα γαμώ Μπρέχτ, ένα Σίλερ, ένα Γκαίτε, ένα Μπάχ, ένα Γουτεμβέργιο, ένα Μάρξ, ένα Άϊνστάϊν, ένα Κάρλ Χάϊνζ Ρουμενίγκε ρε μάστορη... Έτσι δεν πάει βάσει συλλογιστικής σου;
    Καλά η δική μου συλλογιστική είναι γ.τ.π.... η δική σου που στέκεται σε λάθος τονισμούς, εφευρίσκει ατοπήματα και παραθέτει γελοίους, τραβηγμένους από τα μαλλιά, παραλληρισμούς είναι φανταζομαι πιο "ορθόδοξη". Χαλάρωσε, δεν σου πειράξαμε το βυζάντιο... για την ταμπακιέρα έχεις να πεις κάτι ή θα κάνεις σαν την Λουκά;

Καλά η δική μου συλλογιστική είναι γ.τ.π.... η δική σου που στέκεται σε λάθος τονισμούς, εφευρίσκει ατοπήματα και παραθέτει γελοίους, τραβηγμένους από τα μαλλιά, παραλληρισμούς είναι φανταζομαι πιο "ορθόδοξη". Χαλάρωσε, δεν σου πειράξαμε το βυζάντιο... για την ταμπακιέρα έχεις να πεις κάτι ή θα κάνεις σαν την Λουκά;
    Για την ταμπακιέρα θα είχα να πω κάποια πράγματα αλλά σε κάποιον ο οποίος θα είχε ανοιχτά αυτιά και διάθεση να ακούσει χωρίς προκαταλήψεις... Το Βυζάντιο μου ήταν και μου είναι αδιάφορο οπότε και χαλαρός είμαι και δεν μου πείραξε κανένας τίποτα.

Υ.Γ. 1 Να υποθέσω πως ο παραλληλισμός με τη Λουκά δεν είναι γελοίος και τραβηγμένος από τα μαλλιά όπως τα επιχειρήματά μου
    Υ.Γ.2 Το σαρδάμ Κωνσταντίνος Κολοκοτρώνης είναι αστείο σε αντίθεση με τον λάθο τονισμό του Σενέκα και πάλι να φανταστώ

Eυλογημένο μέλος Το avatar του/της Billymuse
    Εγώ ξέρω οτι έχει μαμηθεί το φόρουμ και όλες οι κόντρες είναι για πολιτικά,ιστορικά,ταξικά,κοινωνικά..και διάφορα άλλα θέματα και το να πούμε τίποτα για κανένα μηχανάκι πρέπει να ψάχνουμε παλιά ποστ μόνο...
    RACING Because football,basketball & golf require ONE BALL
    Viva Italia 2015 Σικελία 2016

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Billymuse Προβολή μηνύματος
    Εγώ ξέρω οτι έχει μαμηθεί το φόρουμ και όλες οι κόντρες είναι για πολιτικά,ιστορικά,ταξικά,κοινωνικά..και διάφορα άλλα θέματα και το να πούμε τίποτα για κανένα μηχανάκι πρέπει να ψάχνουμε παλιά ποστ μόνο...
    Δυστυχώς δεν έχεις καθόλου άδικο...

kawasaκικο μελος Το avatar του/της KAWAMANRIDER
    Καλά εσύ έχεις κληρονονικό χάρισμα! Ξέρεις τι θα γράψω μετά; Για πες μου...

...σε ότι αφορά στα κλισεδάκια και στα τροπάρια (όχι αυτά ειναι δικά σας, sorry...) και στην προκάτ αιρετική τοποθέτηση των τύπων που το παίζουν μούρη σε πρωτοετείς φοιτήτριες μπας και γ@μησουν, εχω να σου πω ότι παίζω κιθάρα, που ήταν στην εποχή μου πολύ πιο καλό κόλπο ... πλέον έχω μεγαλώσει και οι φοιτήτριες μου μιλάνε στον πληθυντικό βέβαια... για την ιστορία και αυτό με την κιθάρα μην νομίζεις ότι έπιασε, κάτι γκοθούδες κνίτισες τσίμπαγαν, τα ωραία γκομενάκια τα πρόστυχα θέλανε χλίδα (πο*στη Κωστόπουλε μας κατέστρεψες, καλά να πάθεις τώρα το ευχαριστιέμαι!)

Αυτά, over and out, σε αφήνω αν θέλεις να γράψεις αντ΄εμού αυτό που ξέρεις ότι θα έγραφα... ευχαριστώ.

υ.γ. Τιμής ένεκεν, για τους παλαιομοδίτες που επιμένουν στον φθηνό εντυπωσιασμό προς άγραν αθώων κορασίδων, μια υπερπροσφορά: Κιθάρα & αιρετική τοποθέτηση εντυπωσιασμού μαζί, παραθέτω τους στίχους, τα ακκόρντα βρείτε τα μόνοι σας (εσύ με τα μούσα και το κομποσχοίνι...όχι ήχο πλάγιο β' παιδάκι μου!!!). Πάμε λοιπόν:

Βυζάντιο, βυζάντιο, μα τι κατάντιο (ποιητική αδεία)
    Ούτε ένας Πλάτωνας, μηδέ και Αριστοτέλης
    Μονάχα τεριρέμ κι ελέησον ολημερίς να ψέλλεις

Και ούτε ένα άγαλμα γυμνό, να χει καλαμπαλίκια
    σας έφαγαν οι άγιοι και τα αρχονταρίκια
    Που ΄ναι το πνεύμα των αρχαίων που κάνανε παρτούζες;
    Και εσυ μάνιτσα που με κοιτάς και φαίνεσαι πως έχεις ψαρρώσει με την επιτηδευμένη προχώ σκέψη μου έλα στην φοιτητική εστία πιο μετά να μου κόψεις βεντούζες (έχω και άπαντα Σιδηρόπουλου)

χαλαρωσε μαν , τι στραβωμα εφαγες , εβαλα τα γελια λεμε , μεχρι τωρα ειχαμε καταφερει να κρατησουμε την κουβεντα σε καλο επιπεδο , ολοι οσοι συμμετειχαμε & εσυ εννοω & αν διαβασες για το προορατικο που λες σου γραφω :- τροπος του λεγειν - & εγραψα & πιο πανω ταλιμπαν δεν ειμαι , εσυ δεν ξερω παντως γιατι φανατιζεσαι ετσι , δεν κανουμε καμμια κοντρα , κουβεντα κανουμε , θεωρω οτι δεν εχεις ασχοληθει με το συγκεκριμενο , οτι εχεις μια στερεοτυπη & οπαδικη αποψη & το εγραψα & μαλιστα χωρις να σε θιγω καπου , την ιδια αποψη μπορεις να εχεις & εσυ για ' μενα , οκ δεν τρεχει κατι , νομιζω οτι δεν υπαρχει λογος να στραβωσουμε για ενα θεμα που αφορα χιλιαδες κοσμου & τελος παντων δεν λυνεται & δεν αναπτυσεται σε ενα φορουμ & ποσο μαλλον μοτοσυκλετιστικο , ο καθενας εχει την γνωμη & την αποψη του , που προκυπτει απο τις γνωσεις , την αντιληψη & την εμπειρια & τα βιωματα του , δεν υπαρχει λογος να την λεμε ο ενας στον αλλο
    Τελευταία τροποποίηση από KAWAMANRIDER; 29/11/2013 στις 22:55.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AUFGEBRACHT Προβολή μηνύματος
    Για την ταμπακιέρα θα είχα να πω κάποια πράγματα αλλά σε κάποιον ο οποίος θα είχε ανοιχτά αυτιά και διάθεση να ακούσει χωρίς προκαταλήψεις... Το Βυζάντιο μου ήταν και μου είναι αδιάφορο οπότε και χαλαρός είμαι και δεν μου πείραξε κανένας τίποτα.

Υ.Γ. 1 Να υποθέσω πως ο παραλληλισμός με τη Λουκά δεν είναι γελοίος και τραβηγμένος από τα μαλλιά όπως τα επιχειρήματά μου
    Υ.Γ.2 Το σαρδάμ Κωνσταντίνος Κολοκοτρώνης είναι αστείο σε αντίθεση με τον λάθο τονισμό του Σενέκα και πάλι να φανταστώ
    Το Θεόρωδος Κολοκοτρώνης είναι σαρδάμ, το Κωνσταντίνος Κολκοτρώνης είναι κάτι άλλο. Τώρα για το ποιος είναι προκατηλειμμένος και πάλι χωράει συζήτηση όταν η συνεισφόρα σου στο thread είναι αυτή που είναι στα δύο μηνύματα σου. Ίσως η προκατάλειψη μου να φταίει για το γεγονός ότι δεν έχω πάρει άκομη απάντηση όταν ζήταησα να παραθέσει κάποιος αυτά που άφησε πίσω του το βυζάντιο σε επιστήμη, τέχνη και πολιτισμό στη διάρεια των 1000 χρόνων του. Ίσως το βουλοκέρι στα αυτιά μου να φταίει για το γεγονός ότι οι Ρωμαίοι (οι οποίοι δεν είναι αγαπημένοι μου όπως τονίζεις με βιαστικό συμπέρασμα) ήταν πολυ πιο δεκτικοί και επηρρεάστηκαν σαφώς περισσότερο από τον ελληνισμό απ ότι οι φίλου σου (γατι έγω δεν έχω διακαίωμα δηλαδή; ) οι βυζαντινοί που προσπάθησαν να τον αφανίσουν. Το γιατί προρπάθησαν να τον αφανίσουν ψάξτο σε άλλες αναρτήσεις μου πέραν της #33 που έχει κολήσσει η βελόνα και εάν έχεις αντίθετη άποψη ευχαρίστως να την ακούσω. Αν πάλι εγώ έιμαι προκατηλειμένος, συμμετέχουν και άλλοι στο νήμα, αποκατέστησε την ιστορική αλήθεια για χάρη αυτών. Τέλος επέτρεψε μου να πιστεύω για κάποιους λόγους ότι είσαι ιδιάιτερα ευαίσθητος με τέτοια θέματα... αν σε χαλάνε για κάποιο λόγο μπορείς απλά να μην συμμετέχεις σε αυτά.

Σελίδα 5 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Whats up Doc?
    από CyBeRseXX στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 25/11/2003, 13:19
  2. Pink Panther (for TManiac)
    από SeNNinhA στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 20/11/2003, 19:35

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα