Σελίδα 5 από 8 ΠρώτοΠρώτο 12345678 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 61 έως 75 από 111

Θέμα: ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Πάντως πρόβλημα που να είναι επαναστατικό δεν έχω ξανακούσει.

Μπορει να μην εχεις ξανακουσει. Ουτε εγω μεχρι που εψαξα, βρηκα και διαβασα. Διαβασε το και μετεφερε μας τις εντυπωσεις σου. Θα ειναι πολυ ωραιο..
    Η δραση αντικαθιστα τα δακρυα

Ρόκερ, ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΣ. Το avatar του/της conkark
    [QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από ASTRAKITCAR
    [B]κονέ δεν εχω ουτε εγω,απλα κινουμαι,ασχολουμαι ενδιαφερομαι και μου προτειναν να κατεβω.εγω το ηθελα οποτε εγινε το γλυκο...

εχω την ιδια γνωμη με εσενα για τους βουλευτες,αλλα επειδη εχουμε δημοκρατια πρεπει να ψηφιζουμε αυτους που πιστευουμε οτι ειναι ικανοι,δεν κοροιδευω κανενα και ουτε μου αρεσει,τωρα αν θεωρεις μεγαλο εργο το κλαδεμα του δεντρου που κρυβει το stop και γινεται το ατυχημα,επετρεψε μου να μην ασχοληθω αλλο με το topic διοτι προφανως οσα ανεφερα περι ποιοτητας και δικαιωματων του πολιτη δεν σε ακουμπαν.
    επειτα αποψεις σαν τις δικες σου που αμφισβητεις ενα νεο ανθρωπο χωρις να τον γνωριζες και γενικευεις τα παντα μας εφτασαν εδω σημερα στην τοπικη αυτοδιοικηση.οποτε την αλλη φορα που θα περνας το stop μην πεις τον ατιμο τον Δημαρχο.αλλα πες εγω φταιω που ψηφισα αυτον...
    --------------------------------------------------------------------------------

Θα ήθελα αγαπητέ συνάδελφε, να μας πεις ποιοί είναι αυτοί που σου πρότειναν να μπεις στο συνδιασμό τους. Εννοώ σε ποιά πολιτική παράταξη πρόσκεινται. Αν πρόκειται για ανθρώπους που δεν γουστάρουν τα κόμματα για την τοπική αυτοδιοίκηση, και έχουν το μεράκι να φτιάξουν οτιδήποτε αν φτιάχνεται, αυτό είναι θεμιτό, και να σε ψηφίσουμε. Αλλά αν έχουν πολιτικό χρίσμα ή αν είναι κρυφοκομματικοί, τότε βαίνουν αντισυνταγματικά και αντιδημοκρατικά, για τη μάσα, όπως είθισται. Ποιός θα μας πείσει επ'αυτών;
    Όσο για το θέμα του να ψηφίζουμε τους ικανούς βουλευτές, ικανοί μπορεί να είναι και όλοι, διότι δεν υπάρχει κανείς αγράμματος. Αυτό που τους λείπει είναι όμως το ΉΘΟΣ. Και λείπει ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ τους εντός βουλής. Διότι αν κάποιος είχε ήθος, ή θα έπρεπε να αποχωρήσει παντελώς απ'τη βουλή, ή να καταγγείλει ότι ο διπλανός του κλέβει. Εχεις δει κάποιον τέτοιο; Διότι δε μπορεί να υπάρχουν κλοπιμαία, και να μην υπάρχει κλέφτης! Αρα, ΨΗΦΟΣ ΣΤΑ ΕΚΤΟΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΟΜΜΑΤΑ, που κανείς δεν μπορεί να τους προσάψει λαμογιές, εφόσον δεν έχουν δοκιμαστεί. ΜΑΥΡΙΣΜΑ ΟΜΩΣ ΣΤΟΥΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥΣ, ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ.
    Το θέμα του ενεργού πολίτη με βρίσκει σύμφωνο, όσον αφορά την προσάρτησή του σε ΕΚΤΟΣ βουλής κόμμα, και το συνιστώ σε κάθε σκεπτόμενο πολίτη. Αν δεν πλαισιώσουμε τα εκτός βουλής κόμματα,(ΤΑ ΟΠΟΊΑ ΩΣ ΓΝΩΣΤΌΝ, ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΈΧΟΥΝ ΣΤΗ ΚΡΑΤΙΚΉ ΧΡΗΜΑΤΟΔΌΤΗΣΗ, ΑΛΛΑ ΙΔΙΟΙΣ ΕΞΟΔΟΙΣ), και δεν τα στηρίξουμε να ακουστεί η φωνή τους, θα σβήσουν μοιραία. Και μαζί τους θα σβήσει και η κάθε απόκρυφη ελπίδα για κάτι καλύτερο κάποτε...Θεωρώ το να γίνουμε μέλη ή στελέχη εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων, αποτελεί την πεμπτουσία και το άκρον άωτον του "ΕΝΕΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΗ" που αντιστέκεται στη κατηφόρα που μας κλωτσά το φαύλο κατεστημένο. Διότι "Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩ'ΣΕΙ", έλεγαν και οι αρχαίοι μας πρόγονοι. Ο καθένας μόνος του δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Κοινή λογική...
    Μικρούς μας μαθαίναν παραμύθια αντί να μας μαθαίνουν πάλη.

φίλε resistman

Επειδή ο Καστοριάδης έγραφε κυριως γαλλιστί,

πιθανολογώ ή μάλλον ποντάρω στ' ότι η μετάφραση είναι εσφαλμένη.

ή μήπως θα 'ναι η πρώτη φορά που καταστρέφουν ένα βεβλίο;

Παλαιό μέλος Το avatar του/της ASTRAKITCAR
    η ενασχολιση με την πολιτικη,τα πολιστιστικα και τα κοινα ηταν δικη μου πρωτοβουλια.κατ αρχην βαζω υποψηφιοτητα σε περιοχη της Δυτικης Αθηνας οποτε δεν νομιζω να ψηφιζουν και πολλοι απο εδω.
    επειδη ειμαι ενεργος μελος σε πολιτιστικο σωματειο ο υποψηφιος δημαρχος μου προτεινε να κατεβω στον συνδυασμο.ο δημαρχος στηριζεται ιδεολογικα και βασιζεται σε συγκεκριμενη παραταξη.ομως εχει και απο αλλες ιδεολογικες παραταξεις υποψηφιους στο ψηφοδελτιο του.
    τωρα στα υπολοιπα συμφωνω.αν μετα την μεταπολιτευση εχουν περασει 2000 βουλευτες απο την ελλαδα.οι περισσοτεροι θα επρεπε να αυτοκτονησουν για το που εχουν φτασει την ελλαδα,αλλοι να εχουν παυση εκλογικης δραστηριοιτητας ως προδοτες του εθνους και ορισμενοι να εχουν φυλακιστει.

εχουν καταφερει κατι που δυσκολα επανερχεται.ποιοτητα ζωης στον ελληνα δεν υπαρχει επειδη δεν ηθελαν να υπαρχει.
    τωρα πολη που εκλεγομαι αν θελει καποιος μονο με pm στελνω.εδω δεν ζηταω ψηφο απλα την γνωμη μου λεω σε ενα forum με ανθρωπους που εχουν ευαισθησιες και καλες ιδεες.
    πωλουνται ΦΡΕΝΑ 288mm κομπλέ από AUDI A3 2.0 tsi για Group VAG (δεν είμαι έμπορος).

Το βιβλιο ¨Το επαναστατικο προβλημα σημερα" αποτελειται απο μια συνεντευξη στα Νεα αρχες Σεπτεμβριου 1975 που δεν δημοσιευθηκε και απο μια ομιλια σ ενα αμφιθεατρο στο Παρισι μπροστα απο Ελληνες σπουδαστες και αλλους. Απ οτι συμπεραινω δεν ειναι μεταφραση απο γαλλικα.
    Ναι, εχεις δικιο οτι πολλες φορες ειναι προτιμοτερο να μαθεις μια γλωσσα που αποτελει και τρελη επενδυση (ωραιο ε ) παρα να διαβαζεις απο μεταφραση γιατι βγαινουν κατι τυποι και :a015: :a015: :a015: την κειμεναρα που εχει γραφτει και λες πολυ ευκολα ε καλα και αυτος ο Μποντλερ τι εγραψε..Τελοσπαντων , να σαι καλα

Σόρι αλλά δημοκρατία δε παίζει αν δεν το έχετε καταλάβει, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί που ελέγχουν το ακέραιο της λειτουργίας της απλά δεν υφίστανται. Εγώ φέτος θα ζωγραφίσω κάτι με ζωάκια, ίσως και κάνα σπιτάκι στο ψηφοδέλτιο, άμα γίνονται εκλογές και πιο συχνά μπορεί να μου βγει ταλέντο...

Πάρτε και ένα quote, γιατί βιάζομαι γαμώτο, αγωνιστικούς χαιρετισμούς στον conkark, -παρόλο που τον ξέχεσα νωρίτερα (δεν έχει να κάνει).

Αρχικά δημιουργήθηκε από zireous
    Εγώ πάντως όταν ακούω πολιτικό να κλαίγεται για τον πολίτη σκέφτομαι ότι θα έπρεπε να αλλάξουμε δουλειά και μηνιάτικα για κάνα τρίμηνο, και να δεις που μετά αντί να έχει υπομονή και να φωνάζει που και που (όπως εγώ), θα έπαιρνε κάνα μαδέρι και θα έβγαινε να λεηλατήσει κάνα σπίτι υπουργού.

Ανεργία, ακρίβεια, απομόνωση, καπάκι σου πουλάνε δυτικά υπερχλιδάτα πρότυπα, βλακώδεις αντιλήψεις (όπως εδώ τότε που ανοίξαν τα σύνορα για τους ταλαίπωρους Αλβανούς που δεν είχαν στον ήλιο μοίρα, και καπάκι ο Ελληνάρας τους έδωσε τα μισά από ότι έδινε στον Έλληνα, και μετά σου φταίνε οι μετανάστες που είσαι άνεργος -για ρώτα και μερικούς Έλληνες μετανάστες έξω τί ζωή κάνουνε), και τραγικά επιτηδευμένες κρατικές γαλιφιές (μπήκε το ευρώ και ένα χρόνο μετά η τιμή της τυρόπιτας διπλασιάστηκε, άσε τα υπόλοιπα).

Για μένα είναι απλά τα πράγματα -τώρα που έρχονται και εκλογές.
    Θές να σε ψηφίσω δικέ μου; Άν συμφωνήσεις γραπτώς ότι οι αθετημένες προεκλογικές υποσχέσεις θα διώκωνται ποινικά, μέσα, δώσε υποσχέσεις και θα δούμε...

Αρχικά δημιουργήθηκε από toyota
    Σε περίπτωση που δε πας να ψηφίσεις,τί επιπτώσεις θα έχεις;
    θεωριτικά μιας και έχουμε δημοκρατία:rotflmao: (κοινοβουλευτική ολιγαρχία δηλαδή)
    το δικαίωμα του να ψηφήζεις ισχύει.
    άρα κοινός δεν είσαι υποχρεωμένος να ψηφίσεις.
    αυτές τις λαλακιες και καλα οτι δεν μπορεις να ταξιδεύεις μετα ειναι για εκφοβισμό του πληθους.
    αν και προσωπικά το θεωρω μεγαλ λάθος να μην ψηφιζεις.
    αυτα....
    ΑΝΑΞ Σικυωνίων.......

Zireous

"Δημοκρατια δεν παιζει": τα ειπες ολα. Οσο πιο νωρις το καταλαβουμε, τοσο καλυτερα.

Προχθες ημουν εξω με τη βροχη και εβλεπα απορρημενα ανθρωπακια να κοιτανε δρομους με 20 ποντους νερο ορμητικο, φρεατια βουλωμενα και ολοι ηταν σκυθρωποι. Εβαλα κατι γελια και μου ηρθε να τους φωναξω: γουσταρετε δημαρχηλικι και εκλογες ε;; Φροντιστε μονο να ειναι υδραυλικος (ο νεος δημαρχος) η να ξερει απο φρεατια, θυματα ε θυματα... Αϊ σηχτιρ πια με το ραγιαδισμο μας:a31: :a31: :a31:

Αρχικά δημιουργήθηκε από Resistman
    Προχθες ημουν εξω με τη βροχη και εβλεπα απορρημενα ανθρωπακια να κοιτανε δρομους με 20 ποντους νερο ορμητικο, φρεατια βουλωμενα και ολοι ηταν σκυθρωποι. Εβαλα κατι γελια και μου ηρθε να τους φωναξω: γουσταρετε δημαρχηλικι και εκλογες ε;; Φροντιστε μονο να ειναι υδραυλικος (ο νεος δημαρχος) η να ξερει απο φρεατια, θυματα ε θυματα... Αϊ σηχτιρ πια με το ραγιαδισμο μας:a31: :a31: :a31: [/B]

Αρχικά δημιουργήθηκε από ASTRAKITCAR
    η ενασχολιση με την πολιτικη,τα πολιστιστικα και τα κοινα ηταν δικη μου πρωτοβουλια.κατ αρχην βαζω υποψηφιοτητα σε περιοχη της Δυτικης Αθηνας οποτε δεν νομιζω να ψηφιζουν και πολλοι απο εδω.
    επειδη ειμαι ενεργος μελος σε πολιτιστικο σωματειο ο υποψηφιος δημαρχος μου προτεινε να κατεβω στον συνδυασμο.ο δημαρχος στηριζεται ιδεολογικα και βασιζεται σε συγκεκριμενη παραταξη.ομως εχει και απο αλλες ιδεολογικες παραταξεις υποψηφιους στο ψηφοδελτιο του.
    τωρα στα υπολοιπα συμφωνω.αν μετα την μεταπολιτευση εχουν περασει 2000 βουλευτες απο την ελλαδα.οι περισσοτεροι θα επρεπε να αυτοκτονησουν για το που εχουν φτασει την ελλαδα,αλλοι να εχουν παυση εκλογικης δραστηριοιτητας ως προδοτες του εθνους και ορισμενοι να εχουν φυλακιστει.

εχουν καταφερει κατι που δυσκολα επανερχεται.ποιοτητα ζωης στον ελληνα δεν υπαρχει επειδη δεν ηθελαν να υπαρχει.
    τωρα πολη που εκλεγομαι αν θελει καποιος μονο με pm στελνω.εδω δεν ζηταω ψηφο απλα την γνωμη μου λεω σε ενα forum με ανθρωπους που εχουν ευαισθησιες και καλες ιδεες.

Αγαπητέ συνάδελφε, για το πολιτιστικό σωματείο που είσαι μέλος, καμία διαφωνία. Η ένταξή σου όμως σε συνδυασμό υποψηφίου δημάρχου, που έχει το έρεισμα κομματικής παράταξης εντός κοινοβουλίου, αυτόματα σε καθιστά σύμφωνο με τις αντισυνταγματικές εκλογές (λόγω κομματικοποίησης), αφετέρου όποιος μπήκε σε κόμματα εντός βουλής απορροφήθηκε, αφομοιώθηκε και μεταλλάχθηκε. Ένας έντιμος άνθρωπος δεν είναι δυνατόν να συνασπίζεται με ανέντιμους. Μέσα σε βρώμικα κόμματα, δεν μπορείς να πολεμίσεις τη βρωμιά, που τα ίδια δημιουργούν. Μόνο μέσα από εκτός βουλής μπορείς να έχεις ελπίδες.

Και παραθέτω αυτό που εγώ εγκρίνω ως ψήφο στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές: Ψήφος διαμαρτυρίας ενός εξω-κοινοβουλευτικού κόμματος, που κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει ότι έχει κατακλέψει τη χώρα, και που συνειδητά δεν συμμετέχει σε αντισυνταγματικές εκλογές που έχουν κομματικό χρίσμα, κατά παράβαση του Συντάγματος, της ηθικής και έννομης τάξης, και της δημοκρατίας. (Μόλις θα το δουν τα λαμόγια θα τρίβουν τα μάτια τους)...Αυτό θα έπρεπε να κάνει το κάθε τίμιο κόμμα. Αλλά όλοι σκοτώνονται για να προσφέρουν τις καλύτερες υπηρεσίες τους στους δημότες!...Μα τόσο χριστιανοί είναι όλοι τους, τέλος πάντων; Τόσο καλοί άνθρωποι;

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	ψηφοδέλ.jpg 
Προβολές:	64 
Μέγεθος:	96,5 KB 
ID:	63950

Ρε Conkark καταλαβαινω οτι η αποψη σου ειναι αθωα και τιμια. Και να δεχτω επισης οτι οσοι θα συμμετεχουν θα ειναι ντομπροι και σωστοι.

Εχεις αναλογιστει που βρισκονται σημερα οι "αθωοι φοιτητες και αγωνιστες" της γενιας του Πολυτεχνειου;Θελω να πω οτι η εξουσια φθειρει

Εχεις σκεφτει οτι ΕΝΑΣ μονο ανθρωπος ή 10 τιμιοι δεν μπορουν να παλεψουν μια καθολικη σαπιλα; Περα απο ουτοπικο ειναι και εγωιστικο.

Συνταγμα, εννομη ταξη, δημοκρατια....;Τι σημαινουν αυτα;Ορισε τα μου να χαρεις για να καταλαβω και να κανουμε κουβεντα σωστη

Αρχικά δημιουργήθηκε από Resistman
    [/B]

Αγαπητέ resistman, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου ότι η εξουσία φθείρει. Αλλά ποιούς όμως; ....Απάντηση: ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΕΡΟΥΝΤΑΙ ΗΘΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ. Αυτούς που εντάσσονται στον "πολιτικό αγώνα" με μοναδικό ύπουλο στόχο τη μάσα. Εκείνοι που είναι έντιμοι, εναργείς, και συνειδητοποιημένοι και πραγματικοί δημοκράτες, από τίποτα το βρώμικο δεν απεμπολούν και δεν υπαναχωρούν απ'τον ιδεαλιστικό τους σκοπό. Και να γίνω πιό σαφής μ'ένα παραδειγματάκι απλό: Εσύ προσωπικά, αν βρεθείς σε ευκαιρία να κλέψεις το κομπόδεμα ενός φτωχού συνταξιούχου, θα το κάνεις; Δεν το γνωρίζω. Αυτό που γνωρίζω όμως, είναι ότι υπάρχουν ακόμα ΑΝΘΡΩΠΟΙ, που ΔΕΝ θα το κάνουν. Υπάρχουν βέβαια και οι άλλοι, που θα το κάνουν χωρίς ερυθρίασμα. Συμπέρασμα: Ηθος, παιδεία κι ανθρωπιά, αποτελούν συστατικά θετικά, ως στοιχεία της προσωπικότητας ενός πολιτικού, στον οποίο μπορούμε να εναποθέσουμε εκκρεμείς τις ελπίδες μας.
    Τώρα, σε όσον αφορά τους πρώην φοιτητές του πολυτεχνείου, οι περισσότεροι χαρακτηρίζονται από έλλειψη ήθους και παιδείας, γιαυτό και ενέδωσαν στη προδοσία.
    Ασφαλώς και ΕΝΑΣ μονο ανθρωπος ή 10 τιμιοι δεν μπορουν να παλεψουν μια καθολικη σαπιλα, διότι όλοι γνωρίζουμε ότι "ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη". Αν όμως αυτή η "μαγιά" των δέκα άσπιλων πολιτικών εισαχθεί στο κοινοβούλιο, σιγά-σιγά θ'αρχίσει να ξυπνά την αποχαυνωμένη συνείδηση και άλλων ανθρώπων, με το παράδειγμα και το νέο ήθος, που οι περισσότεροι -όπως κι εσύ- πιστεύουν ότι έχει χαθεί. Αμέσως θα γίνουν κάποιες συγκρίσεις μεταξύ των φαύλων παλαιοκομματικών και των ρηξικέλευθων προτάσεων που θα πρωτο ακουστούν σε μιά βουλή μέχρι τότε στημένη. Παράδειγμα: Αν βάλουμε, έστω την Ένωση Κεντρώων στη βουλή, και αμέσως αφού έχει ήδη καταγγείλει δημόσια την "κλοπή" της υπέρογκης κρατικής χρηματοδότησης από τα κόμματα, ΔΕΝ δεχτεί να την πάρει, αλλά να την καταθέτει σε δημόσιο ταμείο με σκοπό την ανέγερση πχ ενός νοσοκομείου, αυτή η πολιτική πράξη, μπορεί να μην είναι πανάκεια κι ελιξίριο, αλλά είναι κοινωνική ευαισθησία ανθρωπιάς, κι αυτό νομίζω ότι είναι κάτι. Και επιπροσθέτως, πιστεύω ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν μέσα τους το καλό και το κακό. Αν παραδειγματίζονται απ'την ηγεσία της χώρας με τα σκάνδαλα, τις μίζες, τα λαδώματα και της κάθε λογής λαμογιές, τότε αυτά είναι που θ'ακολουθήσουν και οι ίδιοι. Αν όμως, οι πρώτοι των πολιτών διδάξουν με το προσωπικό τους παράδειγμα την αληθινή δικαιοσύνη, το ήθος και τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ, τότε οι πολίτες, αυτά θα έχουν βιτρίνα στη ζωή τους για επιλογή. Σιγά-σιγά τα πάντα μπορούν ν'αλλάξουν και να μετατραπούν, με την προβολή του θετικού τους εγώ. Μόνο που κάποτε πρέπει να γίνει μιά αρχή. Αν γενικεύσουμε στη συνείδησή μας το κακό και απαισιοδοξήσουμε αδρανείς, τότε δεν έχουμε καμία ελπίδα. Αν όμως ξεκινήσουμε ένα εγχείρημα προς την κατεύθυνση του όλα δεν έχουν τελειώσει, ίσως κάτι να καταφέρουμε.
    Σε ό,τι αφορά τώρα τους ορισμούς που μου ζητάς, θα σε παραπέμψω σε ένα οποιοδήποτε ελληνικό ερμηνευτικό λεξικό. Τους όρους αυτούς, τους εννοώ άθικτους, και όπως ακριβώς υπάρχουν στα λεξικά. Δεν υποννοώ κάτι άλλο. Πιστεύω ότι και το Σύνταγμα χρειαζόμαστε ως όρους λειτουργίας του κράτους, και την έννομη τάξη ως ευνομούμενη κοινωνία, αλλά και την αληθινή Δημο-κρατία χρειάζεται ο τόπος, με την πρϋπόθεση βέβαια, ότι όλα αυτά θα εφαρμόζονται και θα τηρούνται με την περισσότερο δυνατή αμεροληψία, πράγμα που ενισχύει την πιο πάνω θέση μου, σχετικά με την απούσα ηθική των πολιτικάντηδων.
    Αν πάλι σ'ενδιαφέρει η προσωπική μου κοινωνικο πολιτική ιδεαλιστική, είναι η αναρχική κοινωνία. Η εφαρμογή της βέβαια είναι καθαρά ουτοπική, γιαυτό και δεν αναφέρομαι σαυτή. Αμέσως το επόμενο βήμα που κάνω, αναφέρεται σε κεντρώα, σοσιαλιστική-κατά λέξη-πολιτική, και όχι πασόκ φυσικά, που είναι καθαρά δεξιά πολιτική, απαλλαγμένη απ'τον φιλοκοινωνικό της χαρακτήρα.
    Πιστεύω γενικά, ότι μόνη μας ελπίδα, είναι η ένταξη στο κοινοβούλιο εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων, που κανένα τους στέλεχος δεν ήταν ποτέ στη βουλή. Αλλά για να περιμένουμε ότι κάποτε κάτι τέτοιο θα υλοποιηθεί, πρέπει να στελεχώσουμε αυτά τα κόμματα, για να τα βοηθήσουμε να εισαχθούν στο κοινοβούλιο, αν θέλουμε να έχουμε ακόμα μια ελπίδα. Την ελπίδα εκείνη που θα μας δώσει το κίνητρο και τη ζωτικότητα που χρειαζόμαστε για να φανταστούμε ότι αύριο ίσως να υπάρξει ένας καλύτερος κόσμος για μας, και τους ανθρώπους που θα μας διαδεχτούν. Αν κόψουμε τη κλωστή που μας ενώνει με την ελπίδα, θα είναι ισοδύναμο με "ζωή" χωρίς ελπίδα...

το υφος σου conkark αποκαλυπτει και πολλα ομορφα-επετρεψε μου-στοιχεια για σενα..

Εδω δεν ειναι χωρος για προσωπικες ιστοριες αλλα ακου αυτην (ειναι πραγματικη πιστεψε με): ενα συγγενικο μου προσωπο το 73 φοιτητης ηλεκτρολογος μηχανικος, εζησε εκ των εσω το Πολυτεχνειο. Δεν συνεληφθη αλλα χτυπηθηκε πολυ ασχημα, οργανωμενος τοτε στην Κνε. Αργοτερα διαφωνησε, αποχωρησε, ανοιξε παρτιδες με το ΣΥΝ. Αργοτερα ηταν υποψηφιος στις δημοτικες εκλογες με το ΠΑΣΟΚ. Το ευκολο σχολιο, ξεπουληθηκε. Να ομως που η πραγματικοτητα, ειναι περιπου αλλα οχι ακριβως αυτη. Εχοντας πλεον μια επιχειρηση δικια του, αναλαμβανει εργα, ενας μικρος εργολαβος δηλαδη. Απεναντι στους εργαζομενους του, ειναι τοσο καλος σε σημειο που τον εκμεταλλευονται αυτοι. Απεναντι σε οσους του χρωστανε, χαλαρος μεχρι εκει που δεν παει. στον κοινωνικο του περιγυρο το ιδιο καλος. Δηλαδη μιλαμε για εναν μαλλον "καλο" ανθρωπο.

Αλλα σκεψου τα εξης:η μορφωση του, τα βιωματα του, η καλη του καρδια δεν τον απετρεψαν απ το να στηριξει με ποκιλους τροπους το σημερινο σαπιο συστημα. Παραμενει¨"καλος" αλλα ταυτοχρονα για καποιους η συμπεριφορα του παραγει καταπιεση και αναπαραγωγη της αδικιας. Θα μου πεις δεν δουλεψε και εβγαλε λεφτα;Δικαιο δεν ειναι; Πες μου ομως αγαπητε ενα ανθρωπο που μπορει να φτιαξει μια και περισσοτερες οικοδομες μονος του, να σηκωσει ολα αυτα τα βαρη κτλ;; Οποτε μισθωσε καποιους αντι χρηματων για να φτιαξουν αυτο που παρουσιαζεται ως δικο του εργο.

Αυτο που θελω να πω εν ολιγοις μ αυτη την ιστορια ειναι οτι: το σημερινο συστημα οσο και αν εχεις την καλυτερη των προθεσεων εχει δομες αδικες, καταπιεστικες, ανισσοροπες απ τις οποιες καποιοι κερδιζουν, αλλα οχι ολοι. Γι αυτο και η κοινοβουλευτικη δημοκρατια δεν ειναι δημοκρατια.

Επισης, το να εχει καποιος ηθος και παιδεια δεν τον καθιστα ταυτοχρονα "καταλληλο" να διοικησει. Δεν δεχομαι να υπαρχει καποιος και μαλιστα ενας που θα με διοικει και θα μ ελεγχει αλλα ΟΛΟΙ.

Ο ορισμος της δημοκρατιας δεν βρισκεται σε λεξικα φιλε conkark αλλα εξω στη γειτονια και το δρομο. Αν σου δειξω τα δικα μου"λεξικα" ισως αναθεωρησεις τον πολυβασανισμενο αυτο ορο. Τα λεξικα οταν περιγραφουν τετοιες ιερες λεξεις παντα γραφουν την κυριαρχη αποψη και οχι την"αλλη", την περιεργη ντε...Εμενα ποτε δεν μ επεισε με κανενα του μεσο ενα συστημα, βασισμενο στην τρελα και την αδικια, παντα μ αρεσαν τ "αλλα".

Οσο για την ουτοπια σου, θα σου πω απλα οτι οπου λειτουργησε, εκανε θαυματα αλλα και λαθη, τα οποια επεξεργαστηκε και συνεχιζει να το κανει. Δεν θα μιλησω γι αυτη οσο και αν το θελω. Μην προτρεξεις να με "σταμπαρεις " θα κανεις λαθος στο λεω.

Φαινεσαι ανθρωπος που εχει προβληματιστει πολυ πανω σ αυτο το θεμα. Δεν προσπαθω να το παιξω εξυπνος αλλα συνεχισε να ψαχνεις, Συνεχισε. Θ ανακαλυψεις πραγματα που δεν θα πιστεψεις. Ψαξε την αποψη με την οποια διαφωνεις και εξετασε την.

Καταλαβαινω την αγνη προθεση σου γι αυτη την ρημαδα τη δημοκρατια, αλλα η αποψη σου θα σε οδηγει συνεχεια σ αδιεξοδο και πισωγυρισμα.

Φιλικα

Σελίδα 5 από 8 ΠρώτοΠρώτο 12345678 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΝΑΒΑΤΩΝ ΕΝΤΟΥΡΟ - 2008
    από dirtbird στο forum Χωμάτινο τερέν
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 17/03/2008, 18:07
  2. ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΛΟΓΩ ΗΜΕΡΩΝ (ΕΚΛΟΓΕΣ)
    από TATAR στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 12/09/2007, 00:54