Σελίδα 56 από 136 ΠρώτοΠρώτο ... 646515253545556575859606166106 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 826 έως 840 από 2034

Θέμα: HABEMUS PAPAM 3

Ας τον μπανάρει κάποιος! Το avatar του/της pipe_smoker
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nickald Προβολή μηνύματος
    Από το manual του Αδωνι είναι οι ερωτήσεις?

:rotflmao::rotflmao::rotflmao:

Μέλος σώματος ... Το avatar του/της andgeo
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nicksior Προβολή μηνύματος
    Σαν να μου λες ότι έμαθες το sex στο γραφείο σου διαβάζοντας και όχι στο ντιβάνι που έτριζε..

Μη μου πεις για τον καπιταλισμό .. είναι κακός αλλά τον βιώνουμε και τον ξέρουμε..

Πες μου για εκείνους τους παπάρες που ενώ ζούσαν στον σοσιαλιστικό παράδεισο λύσσαξαν να χωθούν στην καπιταλιστική κόλαση
    Πες μου ενα παράδειγμα που ο ανεκτικός και ελεύθερος χαρακτήρας του καπιταλισμού αποδέχτηκε την βούληση κάποιου λαού να ζήσει έξω από την επιρροή του ...
    Respect mah authoritah!!!!

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από skylaros Προβολή μηνύματος
    Αρκετά ανα τον κόσμο, για πολλούς ήταν επιτυχημένη η περίοδος τον Λένιν, για μερικούς η περίοδος του Στάλιν, για άλλους οι δεκάδες αυτοοργανωμένες κολεκτίβες ανά τον κόσμο και για κάποιος κορυφαία ιστορική στιγμή ο Ισπανικός εμφύλιος. Άλλοι πάλι πιστεύουν σε μικρές ή μεγάλες νίκες εξεγέρσεων κλπ Έχει να κάνει από ποια οπτική το βλέπεις.
    Επιτυχημένες δράσεις κατά της φεουδαρχίας , της μοναρχίας , της εργατικής εκμετάλλευσης , του φασισμού .. Ναι υπήρξαν ! Και ποιος (εγώ πάντως όχι) θα αμφισβητήσει την ουμανιστική αξία των θεωριών όλων αυτών των (αστών βέβαια) μεγάλων διαλογιστών της αριστεράς.

Υπήρξαν όμως και παθογένειες , καθόλου ασήμαντες, ο εθνικοσοσιαλισμός πχ του Χίτλερ ή ο Σοβιετικός συγκεντρωτισμός .. Θα μου πείτε βέβαια , μα καλά τα βάζεις μαζί ? Αυτό που ξέρω είναι πως και στις δύο περιπτώσεις υπήρξαν διώξεις φρονημάτων , δολοφονίες και επιβολή κοινωνικής ομοιογένειας δια της βίας..

Βέβαια στην περίπτωση Χίτλερ υπήρξε και ένας παγκόσμιος πόλεμος με εκατομμύρια θύματα .. Αυτό και μόνο τον τοποθετεί μόνο του στο κάδρο της πολιτικής αθλιότητας στο όνομα μιας δήθεν εθνικής ιδέας που δια της βίαιης επιβολής θα έβρισκε παγκόσμια απήχηση …

Από την άλλη πλευρά η τεράστια δύναμη της ελεύθερης(?) αγοράς , ο ανταγωνισμός , η συσσώρευση πλούτου , η επικράτηση των ισχυρών , η εκμετάλλευση τεράστιων περιοχών του πλανήτη (μαζί με τους μαύρους τους) .. Είναι δίκαιο? Προφανώς και όχι ! Προφανώς όμως ,αναφορικά με την (θρησκευτική) έννοια περί δικαιοσύνης που έχουμε.

Υπάρχει παγκόσμια δικαιοσύνη? Υπάρχει στη Φύση δικαιοσύνη όπως εμείς την εννοούμε?

Στα καθ ημάς τώρα , στον δικό μας πολιτικό μικρόκοσμο. Ένας πολιτικός οφείλει να αναγνωρίζει το πολιτικό περιβάλλον που επιδρά στη χώρα του και να φροντίζει την βελτίωση των συνθηκών ζωής των πολιτών , αυτό λέγεται πολιτικός ρεαλισμός.

Έχουμε μια κυβέρνηση της αριστεράς ή τουλάχιστον έτσι αυτοαποκαλείται, βελτίωσε ή επιδείνωσε τη ζωή μας και τι προοπτικές δίνει?

Αυτό και μόνο αυτό είναι το ερώτημα , όλα τα προηγούμενα είναι προσπάθεια να αποτρέψω ή να διευκολύνω όσους αρέσκονται να κολλούν ετικέτες στους έχοντες διαφορετική από τη δική τους άποψη..

Παλαιό μέλος

Ένα παράδειγμα σωστης εφαρμογης του καπιταλισμου υπαρχει?
    Ψέκασες σκούπισες καθάρισες ή έτσι νομίζεις!

Ο καπιταλισμός είναι κακός αλλά υπάρχει , δεν έχει καταρρεύσει ακόμα , επίσης πρώτα πρέπει να επιβιώσουμε και μετά να τον αλλάξουμε.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από andgeo Προβολή μηνύματος
    Πες μου ενα παράδειγμα που ο ανεκτικός και ελεύθερος χαρακτήρας του καπιταλισμού αποδέχτηκε την βούληση κάποιου λαού να ζήσει έξω από την επιρροή του ...
    Σοβαρά μιλάς?

Αφου το ζούμε !

Μας είπαν "θέλετε?" ΟΚ! "Δε θέλετε?" Πάλι ΟΚ!

Σοβαρά μιλάς?

Αφου το ζούμε !

Μας είπαν "θέλετε?" ΟΚ! Φούτσα
    "Δε θέλετε?" Πάλι ΟΚ! Φούτσα ξανά
    φιξντ

πουτσ@@@@@@@@@

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador

Ένα παράδειγμα σωστης εφαρμογης του καπιταλισμου υπαρχει?

Ένα κάρο, απλά δεν αφορούν ανθρώπους και κοινωνίες αλλά δείκτες, τράπεζες, corporations, συνάψεις, συμφωνίες κτλ-κτλ... όλα αυτά ευημερούν σε αποδεδειγμένες πετυχισιές του καπιταλονεοφιλελέ πρότυπου. Ε δηλαδή τι θες; Να ευημερούν και οι άνθρωποι; Κοίτα ρε κάτι μυστήριους...α πα πα πα πα....

Ψέκασες σκούπισες καθάρισες ή έτσι νομίζεις!

Ο καπιταλισμός είναι κακός αλλά υπάρχει , δεν έχει καταρρεύσει ακόμα , επίσης πρώτα πρέπει να επιβιώσουμε και μετά να τον αλλάξουμε.
    Τι εννοείς να καταρρεύσει ο καπιταλισμός; Εκ φύσεως πρέπει να καταρρέει για να συντηρείται.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της nickald
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από el_hymador Προβολή μηνύματος
    Να ευημερούν και οι άνθρωποι; Κοίτα ρε κάτι μυστήριους...α πα πα πα πα....
    Ε να κατι τετοια αναρχοαυτόνομα ειχα στο μυαλο μου ο αριστεροκατσαπλιας......

Ε να κατι τετοια αναρχοαυτόνομα ειχα στο μυαλο μου ο αριστεροκατσαπλιας......
    Να τα βγάλεις από το μυαλό σου. Δεν γίνονται. Ο καπιταλισμός γίνεται.

Δεν γίνονται. Ο καπιταλισμός γίνεται. Είναι καλός και μας αρέσει

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από el_hymador Προβολή μηνύματος
    Να τα βγάλεις από το μυαλό σου. Δεν γίνονται. Ο καπιταλισμός γίνεται.

Για κάποιον που συναναστρέφεται «βασίλισσες» καλά τα πας!

μια σκιά μ' ακολουθάει Το avatar του/της cityfly
    Καθολου δεν διαφωνω αγαπητε.... τον ηπιαμε και μας αρεσει μπορω να προσθεσω....

Αυτο που με χαλαει ειναι η ισοπεδωση καποιων ορων οπως "αριστερα"..... λες και ειναι αριστερα ο Τσιπρας ασουμ..... αλλα ριξε ριξε λασπη κατι θα μεινει....

και θα ειναι μεγαλη επιτυχια καποιων να συνδυασουν τον ορο αριστερα μ'αυτα που κανουν τωρα οι Τσιπρες.... ως παρακαταθηκη για μελλοντικη χρηση ξερωγωναουμ....
    εγώ πάλι δεν το καταλαβαίνω αυτό το δεν είναι αριστερά, ισοπέδωση των όρων και να μην συνδυαστούν αυτά με την αριστερά. Όταν κατέβηκαν στις εκλογές και όλα αυτά τα χρόνια σαν τι κόμμα κατέβηκαν; το Α στο ΣΥΡΙΖΑ τι σημαίνει; Ως δεξιό κόμμα ζήτησε και πήρε την ψήφο όσων τους την έδωσαν;
    Εκτός βέβαια κι αν εννοείς το γνωστό, όχι μόνο στις πέτρες, αλλά και στις αράχνες κάτω από τις πέτρες πια φαινόμενο σε ένα αριστερό κόμμα με 100 μέλη να υπάρχουν 100 διαφορετικές ερμηνείες του όρου αριστερά

Παλαιό μέλος Το avatar του/της nickald
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από cityfly Προβολή μηνύματος
    εγώ πάλι δεν το καταλαβαίνω αυτό το δεν είναι αριστερά, ισοπέδωση των όρων και να μην συνδυαστούν αυτά με την αριστερά. Όταν κατέβηκαν στις εκλογές και όλα αυτά τα χρόνια σαν τι κόμμα κατέβηκαν; το Α στο ΣΥΡΙΖΑ τι σημαίνει; Ως δεξιό κόμμα ζήτησε και πήρε την ψήφο όσων τους την έδωσαν;
    Εκτός βέβαια κι αν εννοείς το γνωστό, όχι μόνο στις πέτρες, αλλά και στις αράχνες κάτω από τις πέτρες πια φαινόμενο σε ένα αριστερό κόμμα με 100 μέλη να υπάρχουν 100 διαφορετικές ερμηνείες του όρου αριστερά
    Μπορω κι εγω αυριο να δηλωσω Σπαλιαρας και μοντελοπνιχτης..... δεν σημαινει ότι θα κανουν παρελαση τα μοντελα εξω από το σπιτι μου...

Οι πραξεις και όχι τα λογια δειχνουν την ουσια....

μια σκιά μ' ακολουθάει Το avatar του/της cityfly
    Μπορω κι εγω αυριο να δηλωσω Σπαλιαρας και μοντελοπνιχτης..... δεν σημαινει ότι θα κανουν παρελαση τα μοντελα εξω από το σπιτι μου...

Οι πραξεις και όχι τα λογια δειχνουν την ουσια....
    το μόνο συμπέρασμα που βγαίνει από την απάντησή σου είναι η τελευταία μου πρόταση, 100 άτομα 100 διαφορετικοί ορισμοί

Παρόμοια θέματα

1. HABEMUS PAPAM 2
    από panavour στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 1994
    Τελευταίο μήνυμα: 14/07/2015, 00:57
  2. Habemus Papam
    από vaska στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 2045
    Τελευταίο μήνυμα: 23/05/2015, 09:55
  3. habemus Papa(dima)m!!!
    από DrBig στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 19