Δεν το εκλαμβάνω ως χιούμορ, μιας και ο άντρας της Κων/πούλου είναι φαν του zombie apocalypse αν κρίνω απ΄την συλλογή t-shirt που φοράει.
Στα υπόλοιπα, φαντάζομαι πως δεν περιμένεις να κάτσω να γράψω 20.000 λέξεις για να σου εξηγήσω πως δουλεύει η ελληνική οικονομία, αν και μου κάνει εντύπωση πως δεν αντιλαμβάνεσαι καν την διαφορά μεταξύ αρρώστου και νεκρού.
Να χαρέις με τις τράπεζες...τα επιχειρήματα του στύλ σου έδωσα τα λεφτά μου, που είναι τώρα? τα έχω γράψει 1000 φορές και εγώ και ο Ηλίας και όσοι είχαν υπομονή να απαντήσουν κατά καιρούς.
Σαν να λέμε, οτι πάει σήμερα το Περού στο ΔΝΤ και του ζητάει τα λεφτά της συνδρομής του πίσω, και το ΔΝΤ του λέει σόρρυ μαν, τα έδωσα στους έλληνες και δεν...
Εν συντομία και με ένα απλό παράδειγμα, εσύ πας στην τράπεζα και της δίνεις 1.000€ κατάθεση για να πάρεις 5% πχ. Η τράπεζα δανείζει τα 800€ σου σε μένα με 10% (αλλιώς γιατί να στα πάρει?)...
Εγώ είμαι ένας άτυχος άνθρωπος και δεν μπορώ να τα πληρώσω πίσω, άρα η τράπεζα έχει ένα κόκκινο δάνειο και δεν μπορεί να σου δώσει τα λεφτά πίσω. Άρα χρειάζεται ¨διάσωση" ή ανακεφαλαιοποίηση, διαφορετικά παίζει με κάτι πολύ σημαντικό στις συναλλαγές με χρήμα, που λέγεται εμπιστοσύνη.
Στην ελληνική πραγματικότητα, είχαμε 230 δις δάνεια με περίπου ίσες καταθέσεις. Οι καταθέσεις την έκαναν για άλλες πατρίδες και έμειναν 120 στο σύστημα, με τα δάνεια να παραμένουν 230, εκ των οποίων λόγω κρίσης ή λόγω σεισάχθειας έσκασαν τα 100...
Αντίο ζωή
ΥΓ.Κάπου το είχα ξαναγράψει παλιότερα, απλά τώρα είναι απτό και πιο κατανοητό. Μπορείς να θέλεις να κλείσουν οι κακές τράπεζες, μπορεί να θέλει να διορίσεις καλές ή κακές διοικήσεις, ΑΛΛΑ δεν μπορείς να μην έχεις τραπεζικό σύστημα. Το γιατί το βλέπεις αν κάνεις μια βόλτα έξω.