Σελίδα 7 από 8 ΠρώτοΠρώτο ... 2345678 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 91 έως 105 από 111

Θέμα: ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Ρόκερ, ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΣ. Το avatar του/της conkark
    Αρχικά δημιουργήθηκε από ashton
    το άκυρο & η αποχή, δεν έχουν καμιά ουσία αφού δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα.
    Αν είχε 50% αποχή/άκυρα και ο δήμος Χ αντί για 25 έδρες εξέλεγε 13 και μένανε οι άλλες άδειες να το συζητούσαμε.

Ενημερωτικά και 7 εκατομμύρια άκυρα να πέσουν με 1 έγκυρο, το 1 έγκυρο είναι ικανό να βγάλει 300 βουλευτές στις βουλευτικές.

Οπως τα λες είναι φίλε. Μπορούν τα λαμόγια να σχηματίσουν κυβέρνηση μειοψηφίας, έστω επί του 50% των εγκύρων, αγνοώντας όλα τα άκυρα και την αποχή, και στα δικά τους κανάλια μάλιστα, να μας διαλαλούν πανηγυρικά, ότι "είμαστε νικητές"!!! Και από κάτω να χειροκροτούν και τα εγκάθετα φερέφωνα!...Σίγουρα προτιμούν την αποχή και τα άκυρα, από την είσοδο μικρών κομμάτων στο κοινοβούλιο. Είναι άκρως οφθαλμοφανές.
    Μικρούς μας μαθαίναν παραμύθια αντί να μας μαθαίνουν πάλη.

Πραγματικα Conkark με συγκινει που διαφωνεις με τετοιο τροπο μαζι μου και διαβαζεις οσα λεω..

Και ξεκινω: δεν θεωρω τον εαυτο μου επαναστατη. Τα οσα κανω ειναι αυθεντικα, λελογισμενα και απ την καρδια μου, αλλα λιγα ως ελαχιστα.

Οι επαναστατες μπορει να σκοτωναν και κοσμο αβερτα υπο συνθηκες μαχης, εγω ισως δειλιαζα ή ισως αυτοκτονουσα. Και εκει ειναι η μεγαλη διαφορα, Στο αν θα κανεις το παραπανω βημα, που δεν ξερω γαμωτο μου αν χρειαζεται. Με βασανιζει το ζητημα της βιας. Δεν ειμαι ικανος να πειραξω κουνουπι ( για καμια τραπεζα ευχαριστως...Προς "περιεργους" για το τελευταιο: πλακα κανω ε..μη βρεθω στη στενη...)

Για το ΚΚΕ δεν μιλω. Εχει αιμα στην πλατη του, λαθη, αλλα σημερα καπελωνει. Σε "συνδικαλιστικη" ενεργεια που εκανα, ηταν το μονο που δεν σεβαστηκε την συμφωνια τιμης που ειχα κανει με ολους, οτι θ αφησουμε εξω τα χοντρα ιδεολογικα μας και θα ενεργησουμε χαλαροτερα. Επειδη αυτο ειναι μεμωνομενο περιστατικο, ας του δωσουμε την σημασια που πρεπει και ας μην γενικευσουμε.Αποτελει ομως δειγμα.

Πιστευω οτι υπαρχουν εντιμοι ανθρωποι εντος πολιτικης. Το συστημα ομως στο οποιο συμμετεχουν μυριζει, και ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ. Οποτε υπαρχει ευθυνη που μενουν, αφου ξερουν το ανωφελο του θεματος. Και εξηγουμαι: οταν σκαει οδηγια απο ΕΕ για μειωση συνταξεων, ο εντιμος, ή δεν την ενσωματωνει στην ελληνικη νομοθεσια, ή παραιτειται, ή βγαζει την χωρα απ την ΕΕ και δεν αποδεχεται στο εξης τιποτα απ εξω. Δεν υπαρχει αλλος δρομος.

Να κλεψω; Δεν θα ηθικολογησω αλλα απο κανενα πλουσιο θα κλεβα ανετα αν ειχα τα κοτσια. Απο κανενα μπατιρι ή απο λεφτα κοινα για καποιο σκοπο , με κανενα τροπο. Οικογενεια βλεπεις και εγω..

Παντως επεσες μεσα σχεδον ( αφου δεν εγραψα παραπανω) στις πεποιθησεις μου. Και το οτι γνωριζεις καποιες απ αυτες τις αποψεις αν μη τι αλλο δειχνει οτι το ψαχνεις. Εκπλησσομαι πραγματικα. Κανω κρα να βρω ανθρωπο να διαφωνησω σοβαρα ρε γαμωτο. Στην ηλικια μου ξερεις καλα τι παιζει..Για να καταληξω εκει που ψιλοκατεληξα, εχω περασει μεγαλες φουρτουνες, πισωγυρισματα, ενοχες, στερησεις, διαβασμα σε σημειο παροξυσμου, διαφωνιες, χαμενες φιλιες και αλλα που δεν μπορω να γραψω.

Δεν σου λεω να μην δοκιμαεις την προταση σου. Αλιμονο.Παλεψε τη , διεδωσε τη, προσπαθησε να πεισεις γι αυτη. Νομιζω ομως οτι: με μια ΕΕ πανω απ τα κεφαλια μας, με 3κατασκευαστικες,3εταιρειες δημοσκοπησεων, 4ιδιωτικα καναλια και 4 εφημεριδες να ελεγχουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ενα αγνο κομμα, τι μπορει να κανει;

Τα ΜΜΕ "εμενα" με βαφτιζουν τρομοκρατη, την πορεια "παρεμποδιση της λειτουργιας της αγορας", τη συγκρουση "ασκοπη και παρανομη βια", τα δημοσια πανεπιστημια "καταλοιπα του σοσιαλισμου", τους μεταναστες "μιασματα". Απεναντι σ αυτη τη σαπιλα, ενα αγνο κομμα πρεπει να εχει: στρατο, φιλοσοφους, ψυχιατρους, ναρκωτικα, 5καναλια, 5 εφημεριδες, εκδοσεις, γηπεδα, μουτζαχεντιν, τρελους....δηλαδη τα παντα για να επιβληθει αμεσα. Και δεν θα τα εχει ή θα το εμποδισουν να τα βρει..

Στη ζωη μου ειμαι υπερ της εξαντλησης των περιθωριων σε σημειο που αργω τραγικα...Μαζι σου στο να δοκιμασεις την προταση σου. Σου ειπα ομως τι πιστευω..

Οσο για την αντιπροταση μου, ετσι οπως την εξηγω εδω ειναι καθολα νομιμη και πιστευω αποτελεσματικη. Η δημοκρατια για μενα (και κατα Καστοριαδη) ειναι ή αμεση ή ανυπαρκτη. Χωρις εκλογες,κοινοβουλιο, ανεξαρτητες αρχες, αντιπροσωπους ανελεγκτους με τετοιες εξουσιες. Με καθε σεβασμο, σε παραπεμπω στο βιβλιο του "Οι ομιλιες στην Ελλαδα". Ενιωσα να λυνεται το μυαλο μου, πηρα αρκετες απαντησεις αλλα μου γεννηθηκαν και νεα ερωτηματα. Διαβασε το κομματι περι δημοκρατιας. Ειναι απλα μαγευτικο..

Οσο για τα τελευταια που γραφεις, δεν ξερω..δεν ξερω...Βια...Ξερεις ολοι ρομαντικα μπορει να γουσταρουνε αλλα στη φωτια λιγους βλεπω..και δεν βαζω τον εαυτο μου συχνα μεσα...Να σου πω οτι χρειαζεται;; Ιδελογικα μπορει να σου απαντησω ναι, ιστορικα ναι, η καρδια μου ομως μπορει να πει οχι. Μιλαμε για προσωπα και θανατο. Και επειδη εχω ζησει ασχημες στιγμες, εχω επιφυλαξεις...Η αποφαση για να παρεις καποια ψυχη στα χερια σου ειναι θεμα ζωης τεραστιο. Μια ευκολη απαντηση που θα σου εδινα ειναι οτι δεν πολεμαω τον πλουσιο η τον αστυνομο σαν προσωπο αλλα το συστημα που τους επιτρεπει να ενεργουν ετσι. Η ανταπαντηση ειναι οτι μερικοι εχουν ταυτιστει τοσο μ αυτο που δεν μπορεις να τους ξεχωρισεις: ειναι οι ιδιοι το συστημα. Μονο τα ντουβαρια ειναι αψυχα...

Οι καθορισμενοι οροι του παιχνιδιου που γραφεις ειναι τεθειμενοι απο τριτους. Βιωνουμε δηλαδη την κατασταση της ετερονομιας, δηλαδη την φαντασιακη θεσμιση της κοινωνιας απο καποιος αλλους εκτος αυτης. Δηλαδη τα ονειρα για καμπριο, θεση διευθυντη, τρια πιπινια καβατζα, εξοχικο, σκαφος, κινητο 3G, διακοπες Μυκονο, καταθεσεις δεν εχει τεθει απ τους ανθρωπους του μοχθου αλλα απ οσους θελουν αυτοι να παραμεινουν στη μισθωτη σκλαβια δινοντας τους ψευτικα και ποταπα ονειρα που ποτε δεν θα φτασουν, αντι να σκεφτονται την ελευθερια τους.

AShton απ οτι καταλαβες δεν θελω να φτιαξω κομμα. Βελτιωσεις προσπαθω να κανω με τον δικο μου τροπο, οχι καθε τεσσερα χρονια ομως
    Η δραση αντικαθιστα τα δακρυα

Αρχικά δημιουργήθηκε από Resistman
    Πραγματικα Conkark με συγκινει που διαφωνεις με τετοιο τροπο μαζι μου και διαβαζεις οσα λεω..

Και ξεκινω: δεν θεωρω τον εαυτο μου επαναστατη. Τα οσα κανω ειναι αυθεντικα, λελογισμενα και απ την καρδια μου, αλλα λιγα ως ελαχιστα.

Οι επαναστατες μπορει να σκοτωναν και κοσμο αβερτα υπο συνθηκες μαχης, εγω ισως δειλιαζα ή ισως αυτοκτονουσα. Και εκει ειναι η μεγαλη διαφορα, Στο αν θα κανεις το παραπανω βημα, που δεν ξερω γαμωτο μου αν χρειαζεται. Με βασανιζει το ζητημα της βιας. Δεν ειμαι ικανος να πειραξω κουνουπι ( για καμια τραπεζα ευχαριστως...Προς "περιεργους" για το τελευταιο: πλακα κανω ε..μη βρεθω στη στενη...)

Για το ΚΚΕ δεν μιλω. Εχει αιμα στην πλατη του, λαθη, αλλα σημερα καπελωνει. Σε "συνδικαλιστικη" ενεργεια που εκανα, ηταν το μονο που δεν σεβαστηκε την συμφωνια τιμης που ειχα κανει με ολους, οτι θ αφησουμε εξω τα χοντρα ιδεολογικα μας και θα ενεργησουμε χαλαροτερα. Επειδη αυτο ειναι μεμωνομενο περιστατικο, ας του δωσουμε την σημασια που πρεπει και ας μην γενικευσουμε.Αποτελει ομως δειγμα.

Πιστευω οτι υπαρχουν εντιμοι ανθρωποι εντος πολιτικης. Το συστημα ομως στο οποιο συμμετεχουν μυριζει, και ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ. Οποτε υπαρχει ευθυνη που μενουν, αφου ξερουν το ανωφελο του θεματος. Και εξηγουμαι: οταν σκαει οδηγια απο ΕΕ για μειωση συνταξεων, ο εντιμος, ή δεν την ενσωματωνει στην ελληνικη νομοθεσια, ή παραιτειται, ή βγαζει την χωρα απ την ΕΕ και δεν αποδεχεται στο εξης τιποτα απ εξω. Δεν υπαρχει αλλος δρομος.

Να κλεψω; Δεν θα ηθικολογησω αλλα απο κανενα πλουσιο θα κλεβα ανετα αν ειχα τα κοτσια. Απο κανενα μπατιρι ή απο λεφτα κοινα για καποιο σκοπο , με κανενα τροπο. Οικογενεια βλεπεις και εγω..

Παντως επεσες μεσα σχεδον ( αφου δεν εγραψα παραπανω) στις πεποιθησεις μου. Και το οτι γνωριζεις καποιες απ αυτες τις αποψεις αν μη τι αλλο δειχνει οτι το ψαχνεις. Εκπλησσομαι πραγματικα. Κανω κρα να βρω ανθρωπο να διαφωνησω σοβαρα ρε γαμωτο. Στην ηλικια μου ξερεις καλα τι παιζει..Για να καταληξω εκει που ψιλοκατεληξα, εχω περασει μεγαλες φουρτουνες, πισωγυρισματα, ενοχες, στερησεις, διαβασμα σε σημειο παροξυσμου, διαφωνιες, χαμενες φιλιες και αλλα που δεν μπορω να γραψω.

Δεν σου λεω να μην δοκιμαεις την προταση σου. Αλιμονο.Παλεψε τη , διεδωσε τη, προσπαθησε να πεισεις γι αυτη. Νομιζω ομως οτι: με μια ΕΕ πανω απ τα κεφαλια μας, με 3κατασκευαστικες,3εταιρειες δημοσκοπησεων, 4ιδιωτικα καναλια και 4 εφημεριδες να ελεγχουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ενα αγνο κομμα, τι μπορει να κανει;

Τα ΜΜΕ "εμενα" με βαφτιζουν τρομοκρατη, την πορεια "παρεμποδιση της λειτουργιας της αγορας", τη συγκρουση "ασκοπη και παρανομη βια", τα δημοσια πανεπιστημια "καταλοιπα του σοσιαλισμου", τους μεταναστες "μιασματα". Απεναντι σ αυτη τη σαπιλα, ενα αγνο κομμα πρεπει να εχει: στρατο, φιλοσοφους, ψυχιατρους, ναρκωτικα, 5καναλια, 5 εφημεριδες, εκδοσεις, γηπεδα, μουτζαχεντιν, τρελους....δηλαδη τα παντα για να επιβληθει αμεσα. Και δεν θα τα εχει ή θα το εμποδισουν να τα βρει..

Στη ζωη μου ειμαι υπερ της εξαντλησης των περιθωριων σε σημειο που αργω τραγικα...Μαζι σου στο να δοκιμασεις την προταση σου. Σου ειπα ομως τι πιστευω..

Οσο για την αντιπροταση μου, ετσι οπως την εξηγω εδω ειναι καθολα νομιμη και πιστευω αποτελεσματικη. Η δημοκρατια για μενα (και κατα Καστοριαδη) ειναι ή αμεση ή ανυπαρκτη. Χωρις εκλογες,κοινοβουλιο, ανεξαρτητες αρχες, αντιπροσωπους ανελεγκτους με τετοιες εξουσιες. Με καθε σεβασμο, σε παραπεμπω στο βιβλιο του "Οι ομιλιες στην Ελλαδα". Ενιωσα να λυνεται το μυαλο μου, πηρα αρκετες απαντησεις αλλα μου γεννηθηκαν και νεα ερωτηματα. Διαβασε το κομματι περι δημοκρατιας. Ειναι απλα μαγευτικο..

Οσο για τα τελευταια που γραφεις, δεν ξερω..δεν ξερω...Βια...Ξερεις ολοι ρομαντικα μπορει να γουσταρουνε αλλα στη φωτια λιγους βλεπω..και δεν βαζω τον εαυτο μου συχνα μεσα...Να σου πω οτι χρειαζεται;; Ιδελογικα μπορει να σου απαντησω ναι, ιστορικα ναι, η καρδια μου ομως μπορει να πει οχι. Μιλαμε για προσωπα και θανατο. Και επειδη εχω ζησει ασχημες στιγμες, εχω επιφυλαξεις...Η αποφαση για να παρεις καποια ψυχη στα χερια σου ειναι θεμα ζωης τεραστιο. Μια ευκολη απαντηση που θα σου εδινα ειναι οτι δεν πολεμαω τον πλουσιο η τον αστυνομο σαν προσωπο αλλα το συστημα που τους επιτρεπει να ενεργουν ετσι. Η ανταπαντηση ειναι οτι μερικοι εχουν ταυτιστει τοσο μ αυτο που δεν μπορεις να τους ξεχωρισεις: ειναι οι ιδιοι το συστημα. Μονο τα ντουβαρια ειναι αψυχα...

Οι καθορισμενοι οροι του παιχνιδιου που γραφεις ειναι τεθειμενοι απο τριτους. Βιωνουμε δηλαδη την κατασταση της ετερονομιας, δηλαδη την φαντασιακη θεσμιση της κοινωνιας απο καποιος αλλους εκτος αυτης. Δηλαδη τα ονειρα για καμπριο, θεση διευθυντη, τρια πιπινια καβατζα, εξοχικο, σκαφος, κινητο 3G, διακοπες Μυκονο, καταθεσεις δεν εχει τεθει απ τους ανθρωπους του μοχθου αλλα απ οσους θελουν αυτοι να παραμεινουν στη μισθωτη σκλαβια δινοντας τους ψευτικα και ποταπα ονειρα που ποτε δεν θα φτασουν, αντι να σκεφτονται την ελευθερια τους.

AShton απ οτι καταλαβες δεν θελω να φτιαξω κομμα. Βελτιωσεις προσπαθω να κανω με τον δικο μου τροπο, οχι καθε τεσσερα χρονια ομως

Φίλτατε Resistman, καταρχήν δεν διαφωνώ μαζί σου, αλλά συμφωνώ. Μόνο που αναφαίρεσαι σε απόλυτα ιδεολογικά λύσεις, ως πλήρη ανατροπή του ισχύοντος συστήματος, όπερ ουτοπικό μιάς και δεν μπορεί να εφαρμοστεί, τουλάχιστον στο εγγύς μέλλον. Κι εγώ συμφωνώ με τον Προυντόν που ίσως αυτός πρωτομίλησε για τον αναρχισμό, (χωρίς να τον βαπτίσει έτσι), και με τον Κροπότκιν, και με τον Μαρκούζε, και με τον Μπακούνιν. Όλοι αυτοί όμως πρότειναν τη βία για τη μετάβαση σε κοινωνία "πρωτόπλαστη", για να καταστεί δυνατή η εφαρμογή του αναρχικού κοινωνικού συστήματος. Και επί πλέον, θεωρούσαν τη θρησκεία ως όποιο των λαών, όπως και ο Μαρξ. Στο οποίο εγώ προσωπικά δεν συμφωνώ, διότι θέλω να πιστεύω στις αξίες της διδασκαλίας του Χριστού, οι οποίες αν τις σέβομαι, με χαρακτηρίζουν και καλό άνθρωπο, και αυτό με κάνει υπερήφανο. Υπήρξε και ο Λέων Τολστόϊ βέβαια που ήταν φιλειρηνηστής, και αυτόν τον προτιμώ. Ή και τον Γκάντι, αν θες.
    -Μόνο που εγώ δέν πρότεινα απόλυτη ιδεολογία για λύση. Καταρχήν, για μένα λύσεις δεν υπάρχουν. Και σε όσους πιστεύουν σε λύσεις, εγώ έχω και από ένα πρόβλημα για κάθε τους λύση. Εγώ μίλησα απλά και πρακτικά. Αύριο το πρωί ανοίγουν οι κάλπες των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών. Όσοι πιστεύουν ότι οι πολιτικάντηδες -ψευτοδήμαρχοι πρόσφεραν σοβαρά, σε τοπικό επίπεδο, είναι ελεύθεροι να τους ξαναψηφίσουν. Όσοι κρίνουν ότι απλά δεν θέλουν να συμμετάσχουν στη ψηφοφορία ή να νίψουν τας χείρας των, ώστε να εμπιστευτούν την ετυμηγορία του όχλου που κείται στη Νιρβάνα του Βούδα, κι αυτοί είναι ελεύθεροι να πράξουν ούτως. Αλλά όσοι θέλουν πραγματικά να δώσουν πρόβλημα-έστω και ψυχολογικό- στους εγκαθέτους εξουσιαστές, τότε να ψηφίσουν αυτό:

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	ψηφοδέλ.jpg 
Προβολές:	121 
Μέγεθος:	96,5 KB 
ID:	65416

Αρχικά δημιουργήθηκε από conkark
    Όσοι κρίνουν ότι απλά δεν θέλουν να συμμετάσχουν στη ψηφοφορία ή να νίψουν τας χείρας των, ώστε να εμπιστευτούν την ετυμηγορία του όχλου που κείται στη Νιρβάνα του Βούδα, κι αυτοί είναι ελεύθεροι να πράξουν ούτως.

Από νωρίς (σήμερα ημέρα εκλογών) ξεκίνησα να ψάλω το θιβετιανό μάντρα "Ώμ Μάνι Πάντμε Χούμ΄" μπας και φωτιστεί ο όχλος των αφασικών μαλακίων και αλλάξει κάτι...

... σαν ύστατη ελπίδα,

τελών υπό κατάσταση Νιρβάνα...

Ξερεις πολλα και αυτο ειναι πολυ καλο. Μαλλον και περισσοτερα απο μενα πραγμα φυσιολογικο.

conkark δεν ειμαι αθεος......Σε μπερδευω;Ναι ορθοδοξος ειμαι, αλλα θα πεσουν να με φανε οποτε δεν το συνεχιζω..

Προτυπα μου ειναι οι πρωτοχριστιανικες κοινωνιες...Σηκωνει μεγαλη κουβεντα πως ποτε,ποιος και γιατι. Οχι εδω βεβαια.

Φανταζομαι οτι ξερεις γι αυτες και μαλλον αρκετα σε σχεση με εμενα.

Συμφωνω οτι δεν υπαρχουν μαγικες λυσεις. Οσον αφορα τη βια πιστεψε με δεν ειμαι υπερμαχος της, επιδιωκω να την αποφευγω.

Η προταση σου εχει λογικη και αν την δοκιμασες μπραβο σου. Την επομενη ισως προσπαθησεις να πεισεις περισσοτερους γι αυτο και θα πραξεις αριστα! Απ τη στιγμη που συμφωνουμε στο οτι αυτο το πολιτικο συστημα αποπνεει σαπιλα και ειναι σχεδον ξοφλημενο, δεν θα κανω εγω υποδειξεις στο πως θ αντιδρασεις εσυ και ο καθενας. Δεν ειμαι σοφος. Ισως επελεξα αλλο τροπο ο οποιος να ειναι και λανθασμενος...

Οπως και να εχει χαρηκα πολυ που μου εξεθεσες ανοιχτα τις αποψεις σου και πιστεψε με προβληματιστηκα αλλη μια φορα για το που παω..Να εισαι καλα οτι και αν κανεις..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της ashton
    Περί αποχής

Υπερνομαρχία Αττικής-Πειραιά.

2002 , α' γύρος :
    Εγγεγραμμένοι 2.422.735
    Ψήφισαν 1.774.049 (73,2%)
    Άκυρα/Λευκά 130.212 (7,3%).

ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΦΩΤΕΙΝΗ (ΦΩΦΗ
    ΥΠΕΡ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ 659.377 40,10 %

2006, α γύρος

Εγγεγραμμένοι 2.308.992 (λιγότεροι από το 2002)
    Ψήφισαν 1.598.343 (69,2%)
    Άκυρα/Λευκά 144.076 (9,0%).

ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΦΩΤΕΙΝΗ (ΦΩΦΗ
    ΥΠΕΡ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ 631.325 43,41 %

Η Φώφη αν και πήρε λιγότερες ψήφους από το 2002, θεωρείται κερδισμένη επειδή το 40 το έκανε 43%.

Η αύξηση της αποχής κατά 3% και η αύξηση σε άκυρα-λευκά, επέτρεψαν στη Φώφη με 30,000 λιγότερους ψήφους να πάρει το 3% παραπάνω.

πρωην μελος Το avatar του/της idi
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Resistman
    Και αν δεν μου αρεσει το υπαρχον σκηνικο και θεωρω τις εκλογες αποτυχημενο θεσμο; Και αν σαν και μενα ειναι πολλοι; Και αν ολοι θεωρουν οτι η καταντια της δημοκρατιας ειναι τα κομματα;
    Αυτο που θελω να πω ειναι οτι το υπαρχον σκηνικο δεν μ εκφραζει και το θεωρω ηλιθιο και ανουσιο
    αν καταλαβαινεις τι λες... μιλας για ανατροπη του πολιτευματος κα του Συνταγματος...

ασε τα μανιφεστα (ψωναρα) και κανε το μονο που μπορεις και πρεπει να κανεις ... ΨΗΦΙΣΕ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΞΥΠΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ

Αρχικά δημιουργήθηκε από idi
    αν καταλαβαινεις τι λες... μιλας για ανατροπη του πολιτευματος κα του Συνταγματος...

ασε τα μανιφεστα (ψωναρα) και κανε το μονο που μπορεις και πρεπει να κανεις ... ΨΗΦΙΣΕ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΞΥΠΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ

Αγαπητέ συνάδελφε, είσαι σωστός στην τοποθέτησή σου. Βέβαια η επίκρισή σου με άσχημο χαρακτηρισμό δεν σε τιμά, και δεν είναι η δέουσα απέναντι σε συναδέλφους. "Ψωνάρες" είμαστε όλοι μας με τις μηχανές μας. Αλλά ο φίλος μας Resistman είναι νεαρός ευαίσθητος και καλός άνθρωπος, ο οποίος δικαίως επαναστατεί με όλη τη σαπίλα που ασύστολα άλλοι δομούν και μεταλλάσσουν τη κοινωνία μας, και δεν έχει καταλήξει αλλά αναζητά τη καλύτερη λύση, που ίσως διορθώσει τα φαύλα τεκταινόμενα. Σκέψου, που άλλοι συνομίληκοι ψηφίζουν απερίσκεπτα τον Κακλαμάνη, ο οποίος δεν έπραξε ουδέν έργο κατά την υπουργική του θητεία στον τομέα της υγείας, και περιμένουν να γίνει σούπερμαν ως δήμαρχος. Ο Καραγκιόζης-δήμαρχος περισσότερα θα είχε κάνει Μας βομβάρδιζαν τα διαπλεκόμενα μμε με το ότι ο κ. Κακλαμάνης κατάργησε τα ράντσα. Και ο απλός πολίτης αναρρωτιέται: Δηλαδή, μειώθηκαν οι ασθενείς; Εδώ γελάνε! Οπως και οι προκάτοχοί του ψευτοδήμαρχοι, ο Αβραμόπουλος και η Μπακογιάννη δεν έκαναν έργο, ή μάλλον ο πρώτος αύξησε πολλαπλώς τα δημοτικά τέλη, και θέσπισε τα παράνομα (κατά το Συμβούλιο της Επικρατείας), παρκόμετρα, και η δεύτερη ξέθαψε τροχαίες κλίσεις για παράνομη στάθμευση προ 15ετίας, και νοίκιασε το πρώην νεοκλασσικό "Μικρό πολυτεχνείο" (επί των οδών Πατησίων και Αγ. Μελετίου) στους εβραίους "Mark'ς and Spencer's", αντί να το διαμορφώσει σε πολιτιστικό κέντρο της περιοχής, και άλλα τέτοια. Ποιός πιστεύει ότι ο Κακλαμάνης θα συνειδητοποιήσει ότι ψηφίστηκε για να προσφέρει; Αφού ανόητα ο έλληνας ψηφοφόρος τους στηρίζει χωρίς να προσφέρουν τίποτα, αυτοί χαζοί είναι να προσφέρουν; Θα βουτήξει κι αυτός τις μίζες των εργολάβων, θα αρπάξει και τους δημοτικούς προϋπολογισμούς-μαμούθ, και θα παραδώσει πλημμελή "έργα", που θα τα έχουμε πληρώσει στο πολλαπλάσιο, ως είθισται, εις υγείαν των κορόιδων. Κοντός ψαλμός αλληλούια!
    Με συναδελφική αγάπη.

Περί αποχής

Υπερνομαρχία Αττικής-Πειραιά.

2002 , α' γύρος :
    Εγγεγραμμένοι 2.422.735
    Ψήφισαν 1.774.049 (73,2%)
    Άκυρα/Λευκά 130.212 (7,3%).

ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΦΩΤΕΙΝΗ (ΦΩΦΗ
    ΥΠΕΡ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ 659.377 40,10 %

2006, α γύρος

Εγγεγραμμένοι 2.308.992 (λιγότεροι από το 2002)
    Ψήφισαν 1.598.343 (69,2%)
    Άκυρα/Λευκά 144.076 (9,0%).

ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΦΩΤΕΙΝΗ (ΦΩΦΗ
    ΥΠΕΡ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ 631.325 43,41 %

Η Φώφη αν και πήρε λιγότερες ψήφους από το 2002, θεωρείται κερδισμένη επειδή το 40 το έκανε 43%.

Η αύξηση της αποχής κατά 3% και η αύξηση σε άκυρα-λευκά, επέτρεψαν στη Φώφη με 30,000 λιγότερους ψήφους να πάρει το 3% παραπάνω.

Μήπως όμως, η άνοδος οφείλεται στα λευκά; Τα οποία ως γνωστόν τα εγκωλπίζεται το πρώτο "κόμμα". Διότι τα άκυρα δεν τα παίρνει κανείς. Και οι βρωμιάρηδες των καναλιών, πάνε να περάσουν στα "ψιλά" ή στην αφάνεια τα άκυρα. Το μόνο που ξέρουν είναι να μετράνε τους ψήφους για τα λαμόγια που ακονίζουν τις μασέλλες τους, στα στημένα και πληρωμένα απ'τη κρατική χρηματοδότηση πάνελς!

ΌΧι λευκό ρε παιδιά, ούτε άκυρο...
    Εδώ ο Θείος με τα λευκά βγήκε βουλευτής...
    Ειναι ωραία η θάλασσα γιατί κινείται πάντα...

Τελικά είναι δύσκολο να τους νικήσουμε στο παιχνίδι τους..

Είδωμεν..

Αγγελια: χαριζεται το νεοτερο Συνταγμα της Ελλαδος του 86-01 ( χρονολογιες αναθεωρησης) και η "Κωμικοτραγικη ιστορια του Νεοελληνικου κρατους" του Ραφαηλιδη προς μελετη και οχι για καψιμο ή φανατισμο.

Επισης χαριζεται η Ιστορια των ελληνικων πολιτικων και συνταγματικων θεσμων. Προς μελετη. Και εξαγριωση..

Ας διαβασουμε απο απλογραμμενα βιβλια ιστορια και πολιτικες θεωριες εστω και αν διαφωνουμε. Κανει καλο. Και καμια εφημεριδα "περιθωριακη" και "ψωνισμενη", ναι, αυτη που δινει ειδησεις που η ελευθεροτρυπιδα παρουσιαζει αργοτερα ως "αποκλειστικες"......ΚΟΝΤΡΑ την λενε και δεν εχει ουτε μετοχες ουτε μαγαζακια ουτε συνδεεται με εργολαβους...Και ας μην συμφωνω πληρως με οτι γραφει.

Και το Συνταγμα καλως ή κακως ειναι "αστικο και φιλελευθερο". Αυτο ειναι πραγματικοτητα αν κανουμε στοιχειωδη αναλυση σε 5-6 αρθρα του. Δεν ειναι ουτε κομμουνιστικο ουτε ελευθεριακο( χα χα) ουτε ουδετερο. Δεν ειναι ουδετερο το Συνταγμα.

Με το ιδιο Συνταγμα κυβερνησαν Πασοκια και ΝΔ και "Συμπολιτευσεις". Δεν ενοχλησε κανεναν, ολους τους εξυπηρετησε, ολους τους χωρεσε....

Και επειδη μελετω ιστορικα και νομικα το Συνταγμα μας λογω υποχρεωσεων, επιφυλασσομαι να σας μεταφερω ο,τι αλλο καταλαβω(αν..).

Εγω Συνταγμα, που αναθεωρειται απο ανθρωπους που εχουν παρε δωσε με τη νυχτα, με εργολαβους μιζακηδες και οι οποιοι (οι 300 ντε) δεν εφαρμοζουν δικαστικες αποφασεις για επιδοματα συνταξιουχων των 400ευρω και δινουν επιδομα στον εαυτο τους 1000ευρω το φτυνω. Αν ειναι αυτο δικαιοσυνη υπερασπιστειτε την. Εγω και καποιοι αλλοι οχι.

Και το σκανδαλο Κακλαμανη στο Υπουργειο Υγειας κανενας δεν το καταλαβε, τι στο καλο;;;;Αντε τωρα που βγηκε κωλοτουμπες οι γαλαζιοι...

Conkark σ ευχαριστω για τα καλα σου λογια. Παλι καλα που υπαρχουν 50αρηδες σαν και σενα για να αισθανονται μια ανακουφιση κατι"περιθωριακοι" σαν και μενα..

Stergios69 ρε μπαγασα που το θυμηθηκες;;; Εγινε συνταγματικο πραξικοπημα εκεινες τις μερες αλλα δεν ξερω ποσοι υπερασπιστες του Συνταγματος ξεσηκωθηκαν, μαλλον κανεις.. Ε ρε γελια αυτη η δημοκρατια...αρτος και θεαματα πολλα χρονια μετα την Ρωμαικη αυτοκρατορια..Να μαστε καλα λεω εγω και τιποτα αλλο( εμεις οι γαλαζιοι ε..; )

Παλαιό μέλος Το avatar του/της ashton
    Αρχικά δημιουργήθηκε από conkark
    Μήπως όμως, η άνοδος οφείλεται στα λευκά; Τα οποία ως γνωστόν τα εγκωλπίζεται το πρώτο "κόμμα". Διότι τα άκυρα δεν τα παίρνει κανείς. Και οι βρωμιάρηδες των καναλιών, πάνε να περάσουν στα "ψιλά" ή στην αφάνεια τα άκυρα. Το μόνο που ξέρουν είναι να μετράνε τους ψήφους για τα λαμόγια που ακονίζουν τις μασέλλες τους, στα στημένα και πληρωμένα απ'τη κρατική χρηματοδότηση πάνελς!
    Μα έγραψα πως το +3% οφείλεται στους 180,000 λιγότερους που ψήφισαν και στα 15,000 περισσότερα άκυρα & λευκά.

όπως για παράδειγμα το 1990, ο Μητσοτάκης έκανε κυβέρνηση παίρνοντας λιγότερες ψήφους από το Νοέμβρη του '89, γιατί ψήφισαν λιγότεροι κι ανέβασε τα ποσοστά του.

Από την εποχή που σταμάτησαν να μιλάνε για ψήφους και δείχνουν ΜΟΝΟ ποσοστά οι παρουσιάσεις στα κανάλια είναι της πλάκας.

Πχ στην Αγία Παρασκευή πήρε 7300 ο Πασόκος και 8200 ο Νεοδημοκράτης υποψήφιος που θα πάνε στο β' γύρο. Αν την Κυριακή δεν πάρουν καμιά ψήφο παραπάνω από τους άλλους υποψηφίους, θα βγουνε τίποτα 53%-47% και θα κάνουν αναλύσεις για το ότι οι ψηφοφόροι του α συνδυασμού ψήφισαν τον έναν και του β' τον άλλο, ενώ μπορεί να έχουν πάει ΌΛΟΙ διακοπές.

Όσο για τα λευκά... Παλιότερα έμπαιναν στα έγκυρα ψηφοδέλτια που έπαιρναν αρίθμηση από τις εφορευτικές . Πλέον ΔΕΝ μπαίνουν ούτε αυτά. Αρίθμηση μπαίνει ΜΟΝΟ στα ψηφοδέλτια των συνδυασμών. Άκυρα-λευκά μπαίνουν σε χωριστούς φακέλους συλλήβδην. Αυτό προβλέπει πλέον η εκλογικη νομοθεσία. (ήμουν εφορευτική προχθές και το διαπίστωσα).

........Όσο για τα λευκά... Παλιότερα έμπαιναν στα έγκυρα ψηφοδέλτια που έπαιρναν αρίθμηση από τις εφορευτικές . Πλέον ΔΕΝ μπαίνουν ούτε αυτά. Αρίθμηση μπαίνει ΜΟΝΟ στα ψηφοδέλτια των συνδυασμών. Άκυρα-λευκά μπαίνουν σε χωριστούς φακέλους συλλήβδην. Αυτό προβλέπει πλέον η εκλογικη νομοθεσία. (ήμουν εφορευτική προχθές και το διαπίστωσα).

Aν τα άκυρα μπαίνουν μαζί με τα λευκά, τί συμβαίνει πρακτικά; Οτι αμφότερα τα προσπορίζεται το πρώτο κόμμα, ή και τα δύο δεν τα παίρνει κανείς; Διότι αν και τα δύο τα οικειοποιείται το πρώτο κόμμα μιλάμε για χοντρή πλεκτάνη και απάτη, και άρα όποιος ζητά κάποια αντίσταση δεν έχει άλλη λύση απ' τη ψήφο στα εκτός βουλής κόμματα. Αν πάλι, και άκυρα και λευκά δεν τα παίρνει κανείς, τότε είχαμε και τα λευκά ως λύση, σαυτές τις αντισυνταγματικές εκλογές(=επειδή το σύνταγμα τις προσδιορίζει ως ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΕΣ). Η αποχή δεν είναι λύση, διότι απλά συμφέρει ως συντήρηση του φαυλοκομματισμού. Απάντησέ μας σε παρακαλώ, διότι το θέμα είναι μείζον.
    Οσο για το '90, οι ψήφοι του Μητσοτάκη δεν ήταν επαρκείς, γιαυτό προσχώρησε σαυτόν, ο βουλευτής Κατσίκης, απ'το κόμμα ΔΗΑΝΑ του Κωνσταντίνου Στεφανόπουλου, (του πρώην προέδρου της Δημοκρατίας), ο οποίος δυσανασχέτησε που έβαλαν τον Μητσοτάκη ως πρόεδρο της ΝΔ και όχι αυτόν, και σχημάτισε δικό του κόμμα,(το οποίο δεν ψηφίστηκε). Για φρεσκάρισμα της μνήμης.

Αυτό που με τρομάζει περισσότερο, δεν είναι η αρθρογραφία του Συντάγματος, αλλά η φαλκίδευση και καταστρατήγησή του. Σε πολλές περιπτώσεις οι νόμοι δεν εφαρμόζονται.
    Κι αυτή η γελοιότητα να συμπεριλαμβάνουν θεατρίνους και αθλητές ή δημοσιογράφους στους συνδυασμούς, τί είναι πάλι; Και δυστυχώς ο ψηφοφόρος ανόητα να τους δίνει και πρώτες θέσεις στα ψηφοδέλτια; Α, ρε πώς καταντήσανε τον πάλαι ποτέ σοφό έλληνα! Τί να πει κανείς...ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΟΥ, ΚΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ!

Σελίδα 7 από 8 ΠρώτοΠρώτο ... 2345678 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΝΑΒΑΤΩΝ ΕΝΤΟΥΡΟ - 2008
    από dirtbird στο forum Χωμάτινο τερέν
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 17/03/2008, 18:07
  2. ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΛΟΓΩ ΗΜΕΡΩΝ (ΕΚΛΟΓΕΣ)
    από TATAR στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 12/09/2007, 00:54
  3. ΕΚΛΟΓΕΣ...ΨΗΦΙΣΤΕΕΕΕΕ
    από kalgeorge στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ