πολύ δυνατός, μόνο και μόνο που όλα αυτά κανείς στο πεζοδρόμιο!
το μηχανάκι το έχεις σχεδόν ετοιμάσει να ξέρεις.
επίσης, έχεις μπει πολύ δυναμικά στη συλλογή εργαλείων.
δεν ξέρω πολλους που έχουν/είχαν εργαλείο τοποθέτησης τσιμουχων στην πρώτη τους απόπειρα! κι ας ήταν λάθος νούμερο.
αν δε θυμάμαι λάθος,το δικό μου πρέπει να είναι για κάποιο εύρος και όχι φιξ διάμετρος.οπως της φωτό παρακάτω
επίσης #2, επειδή από τη φωτό δεν μπορώ να διακρίνω, τις τσιμουχες κάθε είδους, καλό είναι να τις περνάμε λίγο λαδακι με το δάχτυλο προτού τις τοποθετήσουμε. Κάνει τη ζωή μας ευκολότερη αλλά και την ίδια την τοποθέτηση ασφαλέστερη. Λίγο να αφαιρεθείς ή κάπου να μαγκωσει, διπλώνουν ή/και πληγώνονται εύκολα.
επίσης #3, τεράστια προσοχή στη φορά τοποθέτησης της τσιμουχας. η κλειστή μεριά προς τη μεριά της πίεσης πάντα.
Τελευταία τροποποίηση από o_gavros; 23/03/2025 στις 05:21.
Καίω τα δέντρα,χτίζω μεζονέτες
Θα κάνω τα παιδιά μου μαριονέτες
Αν αναφέρεσαι ατις ξύστρες περνά τις παλιές πάνω από τις καινούργιες και με λίγη προσπάθεια και λαδακι θα μπουν
Καλό να είσαι μέτριος αρκεί να είσαι Καφές
H αληθεια ειναι οτι το πεζοδρομιο ανεβαζει το επιπεδο δυσκολιας. Μονο για να βγαλω και να μαζεψω τα πραγματα τρωω τρια τεταρτα. Ευτυχως ειναι ενα παρκακι πισω απο το σπιτι που δεν παταει ψυχη οποτε τουλαχιστον εχω ησυχια. Μπορω να φανταστω ποσο πιο ευκολη και πιο ευχαριστη θα ηταν η ολη διαδικασια αν ειχα το χωρο μου. Ισως στο μελλον οργανωθει κατι, υπαρχει χωρος στο σπιτι στο χωριο.
Σχετικα με τα #2 & #3, ειμαστε τσεκ και στα δυο. Γενικα δουλευω ακολουθωντας το manual της Haynes οποτε ειμαι προβλεπε.
Το δοκιμασα κι αυτο στο ενα καλαμι, αλλα εβλεπα οτι με το κατσαβιδι πληγωνοταν η παλια και φοβομουν μην φτασει κανα χτυπημα και στην καινουρια. Καπου ειδα και μια πατεντα που εφτιαχνε ενα δαχτυλιδι τυλιγοντας μπολικη μονωτικη ταινια στο καλαμι λιγο πανω απο την ξυστρα. Αλλα με τι θα το χτυπησεις αυτο μετα;
Εγω την παραγγελια για το εργαλειο την εβαλα παντως.
Πιθανως να εχετε ηδη καταλαβει οτι δεν ειμαι και ο πιο υπομονετικος ανθρωπος. Οταν ξεκιναω κατι θελω να το τελειωνω γρηγορα. Μολις κοιμηθηκε ο μικρος για μεσημερι κατεβηκα στη μηχανη και εβγαλα τα καλαμια. Σκεπασα τη μηχανη με το μπροστινο στον αερα και ανεβασα τα καλαμια σπιτι να δουλεψω.
Αυτο που εκανα τελικα ηταν το κολπο με τη μονωτικη. Δεν ηταν τοσο ευκολο οσο στο βιντεο αλλα εν τελει δουλεψε. Ζυγισα 467gr νερο σε μια κανατα, σημειωσα τη σταθμη και ετσι ειχα τα επιθυμητα ml λαδιου. Γεμισμα και κλεισιμο. Ισα-ισα που τελειωσα μεχρι να σηκωθει ο μικρος. Προλαβα να ακυρωσω και την παραγγελια του εργαλειου απο το Temu.
Οποτε την επομενη φορα που θα ασχοληθω μπαινουν στη μηχανη καλαμια και μπροστινος τροχος και πλεον η μονη δουλεια που εχει μεινει ειναι τοποθετηση πισω ελαστικου και αλυσιδα (που θα γινουν την ιδια μερα φυσικα). Πλησιαζει η ωρα της κρισης, να βγουμε στο δρομο και να δουμε τι πουλια πιασαμε...
Μπράβο το πας μια χαρά!
Το πρόβλημα με το πεζοδρόμιο είναι να χρειαστεί να πεταχτείς να παρεις κάτι από το διαμέρισμα…που να αφήσεις την πραμάτεια που τα εργαλεία, που τα ανταλλακτικά κλπ…και αν αυτό πρέπει να επαναληφθεί 2-3 φορές, το σιχτιρισμα είναι κοντά.
Όποιος μπορεί να βρει κλειστό χώρο: είτε ιδιωτικό, είτε δανεικό, είτε φιλικό κλπ κάνει την δουλειά όμορφα και ψυχοθεραπευτικα.
Πέτρο ωραία το πας συνέχισαι.Για τις τσιμούχες μπορείς να χρεισιμοποιήσεις τις παλιές για να τοποθετήσεις τις καινούριες.
Οποιος σου πεί ότι δεν γίνεται απάντα του, κοίτα να μαθαίνεις.
Σας εχω ζαλισει λιγο, αλλα λογω τετραημερου μπορεσα να ασχοληθω παραπανω.
Εννιαμιση ημουν κατω και επιασα δουλεια. Κουμπωσα τα καλαμια και μπροστινο τροχο με το καινουριο λαστιχο. Εριξα και ενα καθαρισμα με σπρει φρενων σε μπροστινες δαγκανες (εστω εξωτερικα) και δισκους. Βιδωμα το ντεποζιτο που μεχρι τωρα το ειχα "καλοκαιρινο" να μπαινοβγαινει ευκολα, σελα στη θεση της και τελος εβαλα τους καινουριους καθρεφτες (οι παλιοι ηταν ψευτονικελ και ειχαν ψωριασει).
Την εβαλα μπρος και την αφησα να ανεβασει θερμοκρασια. Και για πρωτη φορα την καβαλησα και κινηθηκε με τη δικη της δυναμη. Εκανα ενα γυρο το παρκακι που δουλευω (100μ ολο κι ολο) μιας και ειμαστε χωρις πινακιδα. Αλλα η αληθεια ειναι οτι ενιωσα μεγαλη ευχαριστηση. Εκεινη την ωρα βγηκε τυχαια η γυναικα μου στο πισω μπαλκονι και με ειδε. Μετα μου ειπε πως ειχα ενα φοβερο χαμογελο στο προσωπο.
Πεμπτη εχει ραντεβου στη ΔΟΥ ο ιδιοκτητης για την πινακιδα. Μεσα στη βδομαδα θα μπει και η αλυσιδα με το πισω λαστιχο. Και παμε για test ride και ΚΤΕΟ.
ΥΓ: Η μαυριλα στον τεταρτο λαιμο ειναι απο παραφλου που μου χυθηκε ενω συμπληρωνα χωρις χωνι.![]()
δεν έχεις ανοίξει τις δαγκάνες ακόμη;.
και πρόβλημα να μην έχουν, τα έμβολα μαζεύουν πολύ μουργα γύρω τους. η οποία δεν φεύγει έτσι απλά με το σπρέι.
το καθάρισμα που θα κάνεις εσύ αν τις λύσεις, είναι κάτι που κανένα συνεργείο δεν θα κάνει.
χώρια που θα σου μείνει και η ικανοποίηση για το επιπλέον που έμαθες.
Έχω ζάλη, ζάλη στο κεφάλι, έχω ζούρλα στο μυαλό,
παίζουν βιφόρια και αρβιεφίδια, γραναζιωτικό σκοπό