Μου θυμιζει η απαντηση σου το ανεκδοτο που λεει [Δεν ειμαι εγω ρατσιστης, αυτος ειναι μαυρος]
Ξανα σε μορφη ερωτησης...
Αν στην πρωτη δημοτικου χωριζαμε τα παιδακια σε ταξεις αναλογα με το χρωμα ή την καταγωγη των γωνιων αλλα χωρις να λεμε οτι η μια ταξη ειναι καλυτερη απο την αλλη δεν θα σε προβληματιζε;
Αν στα παρανομα παρκαρισμενα αυτοκινητα ειχαν κοπει κλησεις μονο σα αυτα με αλβανικες πινακιδες π.χ. θα συνεχιζες να μιλας για απλη αδικια και καβατζωμα;
Απο την στιγμη που δημιουργειτε ο διαχωρισμος, στο εμεις και οι αλλοι, ολα τα αλλα ειναι επακολουθα.
Για αλλο πραγμα μιλησα εγω.
Ο εθνικηστης δεν θα δεχτει οι φοροι του και το κρατος του να βοηθησουν εναν ξενο οταν υπαρχει ελληνας. Ο πατριωτης θα δεχτει αν αυτο βοηθα τον τοπο.
Και αν εχει ενα γωνιο ελληνα και εναν ξενο;
Αν εχει μονο η προγιαγια ελληνιδα;
Που ακριβος σταματα το αιμα να ειναι ελληνικο;
Το οτι οι εμπηριες μας μας κανουν να εχουμε συναισθηματικους δεσμους και να αγαπαμε ή οχι τον τοπο μας ειναι λιγοτερο συμαντικο απο την αυθεντικοτητα του γεναιολογικου δεντρου;
Οι περιπτωσεις πολλες:
Ο Δημας και η ελληνικη υπικοοτητα
http://www.prisonplanet.gr/sports/10657
Αλλοι ολυμπιονικες (Γιώργο Τζελίλη, Λεωνίδα Σαμπάνη, Λεωνίδα Κόκκα, Μιρέλα Μανιάνι, Κάχι Καχιασβίλι) πολυ χειρωτερα.
Ο Σχορτσιανιτης που δεν εχει και τους δυο γονεις ελληνες;
Και μιλαμε για ολυμπιονικες, ανθρωπους δλδ που δοξασαν την ελλαδα οσο ελαχιστοι αλλοι. Φαντασου (τι φαντασου δλδ) πως συμπεριφερονται σε αλλους.
Μηπως θες να σου πω και πως αποκαλουσαν και πως συμπεριφερονταν στους Ελληνες της Μικρας ασιας οταν αναγκαστηκαν να ερθουν στην ελλαδα;
Αμα ξεκινησεις να διαχωριζεις τους ανθρωους δεν σταματας εως οτου μεινεις μονο σου.