PDA

View Full Version : MZ Riders Greece!!!

Σελίδες : 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9

STO DIAOLO
06/06/2011, 20:10
Γεια Χαραντάν!!!
http://www.youtube.com/watch?v=rMbATaj7Il8

kokkiklhs
06/06/2011, 20:20
Kαλώς τον!!!

Πάρε εδώ, να γουστάρεις!!!
:beer:

228241

STO DIAOLO
06/06/2011, 20:44
Τούρκικα πρέπει να είναι αυτά....

kokkiklhs
06/06/2011, 20:49
Αρχικά δημιουργήθηκε από STO DIAOLO
Τούρκικα πρέπει να είναι αυτά....

Όχι, είναι τα τελευταία που έβγαλε το εργοστάσιο για την Ευρωπαϊκή αγορά, αφότου έπεσε το τείχος και πριν πάει στους Τούρκους! Εκείνοι απλώς συνέχισαν την παραγωγή με ορίτζιναλ κομμάτια, όσο είχαν από το στοκ που είχε ξεμείνει και μετά άρχισαν να βγάζουν "υβρίδια" (κάτι "Seyhan" κλπ. τούρκικες αηδίες)!
:cry:

VALES
06/06/2011, 22:04
:smilea:

228279

kokkiklhs
06/06/2011, 22:07
Tούμπανοοοοοοοοοο!!!!!

STO DIAOLO
12/06/2011, 20:16
Ξελαμπικάρισμα...
http://www.youtube.com/watch?v=DJY40H2KuuE

STO DIAOLO
12/06/2011, 20:44
Συλλεκτικόν!
http://www.carsmart.gr/moto/m147176183

228920

sapila racing
13/06/2011, 09:59
Συλλεκτικόν!
http://www.carsmart.gr/moto/m147176183

1600 Ευρω Συλλεκτικός Μεζές? :rotflmao: :lol: :rotflmao:

STO DIAOLO
13/06/2011, 21:35
http://www.aggeliopolis.gr/attici/Mz___rt_125_10556323.htm?ca=9_s&w=1
http://www.youtube.com/watch?v=3-O2TnV2k_Q&feature=related

Δημήτρη, τι λες γι' αυτό το μηχανάκι;
Ο Ιωνάς τα φτιάχνει η ασχολείται μόνο με παλαιότερα δίχρονα;

STO DIAOLO
13/06/2011, 22:07
Τετράχρονο με μίζα.Όποιοι ξέρουν για το συγκεκριμένο μοντέλο της ΜΖ, ας αναφέρουν.Για την αξιοπιστία του πάνω από όλα.

228961

p@nos
13/06/2011, 22:13
re file paizei na xeis to kalitero nick name sto moto

:lol: :lol: :lol: :lol:

STO DIAOLO
13/06/2011, 22:44
Αρχικά δημιουργήθηκε από p@nos
re file paizei na xeis to kalitero nick name sto moto :lol: :lol: :lol: :lol:
Bad to the bone!!! :evil: :a013:
http://www.youtube.com/watch?v=Djj7jW6ny2M&feature=related

kokkiklhs
13/06/2011, 23:17
http://www.aggeliopolis.gr/attici/Mz___rt_125_10556323.htm?ca=9_s&w=1
http://www.youtube.com/watch?v=3-O2TnV2k_Q&feature=related

Δημήτρη, τι λες γι' αυτό το μηχανάκι;
Ο Ιωνάς τα φτιάχνει η ασχολείται μόνο με παλαιότερα δίχρονα;

Δεν ξέρω τι παίζει από ανταλλακτικά με δαύτα... καλό πρέπει να είναι, ο Ιωνάς όμως είναι διχρονάκιας!!
:cool:

kokkiklhs
14/06/2011, 08:34
Ερώτηση προς γνώστες:
Η εξάτμιση κι ο λαιμός του 251 μου έχουν αρχίσει να τα παίζουν εξωτερικώς από σκουριά... είναι όμως σε καλή κατάσταση και ατσαλάκωτα, οπότε σκέφτομαι είτε αντικατάσταση με "μαϊμού", ίδια με τα γνήσια από Γερμανία με κάνα 70άρι-80άρι ευρά, είτε αμμοβολή/νικέλωμα των παλιών...
Κλίνω προς τη 2η λύση γιατί προτιμώ να κρατήσω τα αυθεντικά, αλλά δεν ξέρω αν γίνεται (σωστά), αν συμφέρει από κόστος και αν θα βρω εύκολα κάπου να το κάνουν... :rolleyes:
Ρίξτε κάνα ΠΜ με ιδέες ρε παιδιά....

STO DIAOLO
14/06/2011, 08:59
Δημήτρη, η ΜΖ δεν είναι Harley.Εφόσον λειτουργικά ο λαιμός και η εξάτμιση είναι εντάξει, μην τρώγεσαι.
Το μόνο που θα μπορούσες να κάνεις είναι να ρωτήσεις κανέναν βαφέα αν υπάρχει υγρό που να βγάζει τις σκουριές.

Επίσης πρόσεξε όταν πλένεις την ΜΖ.Όχι πολλά νερά στην κινητήρα και στο ντεπόζιτο πάνω-πάνω κοντά στην τάπα.Με βρεγμένο πανί θα καθαρίζεις εκεί.

kokkiklhs
14/06/2011, 09:21
Δημήτρη, η ΜΖ δεν είναι Harley.Εφόσον λειτουργικά ο λαιμός και η εξάτμιση είναι εντάξει, μην τρώγεσαι.
Το μόνο που θα μπορούσες να κάνεις είναι να ρωτήσεις κανέναν βαφέα αν υπάρχει υγρό που να βγάζει τις σκουριές.

Επίσης πρόσεξε όταν πλένεις την ΜΖ.Όχι πολλά νερά στην κινητήρα και στο ντεπόζιτο πάνω-πάνω κοντά στην τάπα.Με βρεγμένο πανί θα καθαρίζεις εκεί.

Για το Β' σκέλος συμφωνώ κι επαυξάνω!! Για το Α' δεν το θέλω για "μούρη", είναι και θέμα προστασίας...

tifoso4ever
14/06/2011, 23:10
Δημητρη - Να σε πω και με το ονομα σου μια φορα :p - το καλυτερο δωρο που μπορεις να κανεις στο ΜΖ σου, ειναι μια after-market εξατμιση, με μεγαλυτερο θαλαμο διαστολης και ξεχωριστο τελικο (τσιμπουκοφωνο / σιγαστηρα).Ουτε και ξερω αν θα βρεις κι αν υπαρχουν εδω στην Ελλαδα, Αγγλια - Ολλανδια - Γερμανια σιγουρα υπαρχουν...καποτε εβγαζε η MICRON, αλλα εχει κλεισει εδω και τρια χρονια, και φυσικα δεν πιστευω να υπαρχει στοκ καμμια πουθενα...
Ασχετο:
Καποιοι κανανε και πατεντα και βαζανε και βαλβιδα REED στην εισαγωγη (απο RD 350 !), και τροποπoιουσαν και τις θυριδες για καλυτερη εκμεταλευση του μιγματος...Τελικα, χωρις να μειωθει καθολου η αξιοπιστια, καταφεραν να ανεβασουν 5- 6 αλογα το μοτερ, και χωρις να αυξηθει η καταναλωση...
Το περιοδικο ΜΟΤΟ ειχε παρουσιασει βημα - βημα την μετατροπη αυτη, και με φωτογραφιες, καπου πισω στο '88...

:beer: :beer: :beer:

sylvester
15/06/2011, 07:37
Την καλημέρα μου στους φίλους Mεζέδες. Μπαίνω στο Club με MZ ETZ 250.

kokkiklhs
15/06/2011, 08:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από tifoso4ever
Δημητρη - Να σε πω και με το ονομα σου μια φορα :p - το καλυτερο δωρο που μπορεις να κανεις στο ΜΖ σου, ειναι μια after-market εξατμιση, με μεγαλυτερο θαλαμο διαστολης και ξεχωριστο τελικο (τσιμπουκοφωνο / σιγαστηρα).Ουτε και ξερω αν θα βρεις κι αν υπαρχουν εδω στην Ελλαδα, Αγγλια - Ολλανδια - Γερμανια σιγουρα υπαρχουν...καποτε εβγαζε η MICRON, αλλα εχει κλεισει εδω και τρια χρονια, και φυσικα δεν πιστευω να υπαρχει στοκ καμμια πουθενα...
Ασχετο:
Καποιοι κανανε και πατεντα και βαζανε και βαλβιδα REED στην εισαγωγη (απο RD 350 !), και τροποπoιουσαν και τις θυριδες για καλυτερη εκμεταλευση του μιγματος...Τελικα, χωρις να μειωθει καθολου η αξιοπιστια, καταφεραν να ανεβασουν 5- 6 αλογα το μοτερ, και χωρις να αυξηθει η καταναλωση...
Το περιοδικο ΜΟΤΟ ειχε παρουσιασει βημα - βημα την μετατροπη αυτη, και με φωτογραφιες, καπου πισω στο '88...

Καλημέρα!!
Για την aftermarket εξάτμιση έχεις δίκιο ότι είναι πολύ καλή επένδυση κι έχω βρει ήδη στη Γερμανία, για να είμαι ειλικρινής στην ελληνική αγορά δεν τις αναζήτησα... Όμως ένα στοιχείο που θεωρώ σήμα κατατεθέν των ΜεΖέδων από τότε που τους γνώρισα είναι η εξάτμιση-μπαζούκας και τη γουστάρω τρελλά, όπως και τον ήχο της! Δε θα την άλλαζα, παρά μόνο αν δεν έβρισκα να βάλω ίδιου τύπου! Σίγουρα η ορίτζιναλ είναι μάπα ως προς τις επιδόσεις, αλλά κι ο ΜεΖές είναι Μεζές!! :rotflmao:
Για τη βαλβίδα reed το έχω ξανακούσει κι είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον, δυστυχώς ο ίδιος είμαι ultra άσχετος για να κάνω μόνος μου τέτοια μετατροπή, θα ρωτήσω όμως τον υπερμάστορα Ιωνά, σίγουρα θα γνωρίζει τη φάση και μπορεί να την κάνει κι ο ίδιος!
Ευχαριστώ πολύ για την πληροφόρηση!! :winka:

kokkiklhs
15/06/2011, 08:58
Αρχικά δημιουργήθηκε από sylvester

Καλώς τον κι ας άργησε!! Καλές βόλτες!!!!
Υ.Γ. Ωραίες καμπύλες!!! :rotflmao: :bawl:

STO DIAOLO
15/06/2011, 13:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από sylvester
Καλώς όρισες!
Πόσα χρόνια την έχεις;

sylvester
15/06/2011, 22:32
καλώς σας βρήκα

δυό βδομάδες την έχω αλλά στη φωτογραφία αδικείται :rotflmao:
αύριο την πάω για καλό πλύσιμο κ αντισκουριοποίηση με το Ζ80

STO DIAOLO
15/06/2011, 23:21
:) :beer: :beer: :beer:
Ιδού η δική μου:

edit by filipp0s

Σεμνααααααααα!

STO DIAOLO
16/06/2011, 22:36
:lol: :wave2: :lol: :wave2: :lol:
Έχω και μία μπέμπα στο χωριό!:

:wave2:
edit by filipp0s

http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=20986

sylvester
17/06/2011, 06:18
...mas tin epesan :smokin:

STO DIAOLO
18/06/2011, 16:27
:wave2:
http://www.youtube.com/watch?v=iR1vtn2avyY&feature=related

sylvester
19/06/2011, 17:53
Ξέρει κανείς που μπορώ να βρω τάπα για το ντεπόζιτο της βενζίνης, με κλειδί, στην Ελλάδα ?

STO DIAOLO
19/06/2011, 23:52
Τηλεφώνησε στον Ιωνά και ρώτα αν έχει:210-25 25 651

Ψάξε και Βούρβαχη 18:
http://moto-plus.gr/index.php?cPath=1113900_1160346_1160358_1160360
Αργεί να ανοίξει.

STO DIAOLO
23/06/2011, 11:22
Πολλά ζητάει αυτός:
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/1574862/

makis 71
30/10/2011, 13:00
χαιρετω την παρεα.πριν μερικες μερες πηρα και εγω ενα μεζετο251.εχω ηδη ενα 250 του 81 με 1400 χιλιομετρα αλλα δυστυχως χωρις αδεια και χωρις χαρτια η καποια πιθανοτητα να βγαλω αδεια.

makis 71
30/10/2011, 13:18
επισης αν κανεις σας ξερει κατι που μπορω να βρω side car για mz ας μου πει.

MG-KTiNoS
30/10/2011, 13:44
Νομίζω (δεν ορκίζομαι) ότι έχω δει ένα Καλλιθέα (Αφοί Σπανίδη)
Δεν ξέρω αν το πουλάνε όμως.

------------------------------------------
Φυτιλιά
Ένα ταξιδάκι όμως στο τέως Αν. Μπλογκ ίσως κόστιζε τα ίδια…

:D

makis 71
30/10/2011, 17:22
ΑΝμπορουσες να ρωτησεις ....

kokkiklhs
31/10/2011, 13:12
Αρχικά δημιουργήθηκε από makis 71
ΑΝμπορουσες να ρωτησεις ....

Δε θα βρεις εύκολα στην Ελλάδα, στη Γερμανία και σε Πολωνίες κλπ παίζουν αρκετά, αρκεί να έχεις κάνα δίφραγκο για σκότωμα + μεταφορικά και αλλαγή άδειας... δεν αξίζει τον κόπο, κατά τη γνώμη μου!
Αυτό στο Σπανίδη στην Καλλιθέα το έχω δει και πρέπει να είναι Jawa, σίγουρα όχι ΜΖ πάντως... εκτός αν έσκασε μύτη και κάνα ΜΖ και δεν το είδα εγκαίρως! Πέρασα πριν κάνα τρίμηνο από κει...

makis 71
31/10/2011, 18:29
σημερα πηρα τηλεφωνο αυτον τον ιωνα.παιδια ελπιζω να ειναι καλυτερος μαστορας απο οτι τιμες εχει!!!ΦΩΤΙΑ ΕΙΝΑΙ!!!!!στο ΜΟΤΟ-PLUS βρηκα τα ιδια ανταλλακτικα στο 1/4 της τιμης που ζητουσε ο ιωνας .η πλακα ειναι ψαχνωντας σε γερμανικα και σερβικα site βρηκα τις ιδιες τιμες που δινει ο moto-plus το προβλημα ειναι οτι θελει να παραγγειλεις και κανει καμμια 20 αριtaα μερες να τα φερει.στο ενδιαμεσο βρηκα το τηλεφωνο του φιλλιπα του βασου του πρωην αντιπροσωπου mz στην ελλαδα .ο τυπος εχει παρει συνταξη και εχει ομως ενα σωρο ανταλλακτικα και φτιαχνει ακομα μηχανες. τεσπα παραγγειλα στον βασο τα ανταλλακτικα που χρειαζομαι αμεσα και τα υπολοιπα θα μου ερθουν απο σερβια ή γερμανια ή moto-plus βλεποντας και κανοντας.τωρα αυτο που θα ηθελα να ρωτησω ειναι επειδη στο μανιουαλ βλεπω πολλα ειδικα εργαλεια θελει πραγματικα τοσα ή λυνεται και χωρις αυτα ,χωρις φυσικα να προκληθουν ζημιες?? εχει λυσει κανενας μονος του να μου πει??
οσο για το side car δεν ειναι θεμα αν ηταν σε jawa .οι συνδεσμοι για την μηχανη βρισκονται ευκολα στην γερμανια .εμενα με ενδιαφερει να βρω ενα side car.οποιος ξερει κατι ας πει.

kokkiklhs
17/01/2012, 06:43
σημερα πηρα τηλεφωνο αυτον τον ιωνα.παιδια ελπιζω να ειναι καλυτερος μαστορας απο οτι τιμες εχει!!!ΦΩΤΙΑ ΕΙΝΑΙ!!!!!στο ΜΟΤΟ-PLUS βρηκα τα ιδια ανταλλακτικα στο 1/4 της τιμης που ζητουσε ο ιωνας .η πλακα ειναι ψαχνωντας σε γερμανικα και σερβικα site βρηκα τις ιδιες τιμες που δινει ο moto-plus το προβλημα ειναι οτι θελει να παραγγειλεις και κανει καμμια 20 αριtaα μερες να τα φερει.στο ενδιαμεσο βρηκα το τηλεφωνο του φιλλιπα του βασου του πρωην αντιπροσωπου mz στην ελλαδα .ο τυπος εχει παρει συνταξη και εχει ομως ενα σωρο ανταλλακτικα και φτιαχνει ακομα μηχανες. τεσπα παραγγειλα στον βασο τα ανταλλακτικα που χρειαζομαι αμεσα και τα υπολοιπα θα μου ερθουν απο σερβια ή γερμανια ή moto-plus βλεποντας και κανοντας.τωρα αυτο που θα ηθελα να ρωτησω ειναι επειδη στο μανιουαλ βλεπω πολλα ειδικα εργαλεια θελει πραγματικα τοσα ή λυνεται και χωρις αυτα ,χωρις φυσικα να προκληθουν ζημιες?? εχει λυσει κανενας μονος του να μου πει??
οσο για το side car δεν ειναι θεμα αν ηταν σε jawa .οι συνδεσμοι για την μηχανη βρισκονται ευκολα στην γερμανια .εμενα με ενδιαφερει να βρω ενα side car.οποιος ξερει κατι ας πει.

Mάκη τι έγινε τελικά, βρήκες sidecar?
Επίσης, αν θέλεις, δώσε μας περισσότερα στοιχεία για τον Φίλιππα το Βάσο που λες παραπάνω, δεν είχα ξανακούσει κάτι γι'αυτόν.. επισκευάζει ακόμη ΜΖ; Ο Ρογδάκης δεν ήταν παλιά αντιπρόσωπος; Υπήρχε κι άλλος;

christof40
17/01/2012, 09:54
παλια εμεις οι μηχανικοι λεγαμε...simson-mz και jawa τα μαλλια σου τραβα:rotflmao: :rotflmao: οταν βλεπω τετοια μηχανακια αυτο μου ερχεται στο μυαλο και εναν τυπο που ειχε το περιοδικο μοτο που απο την αγανακτιση του, του ειχε βαλει φωτια στην αυλη του:rotflmao: :rotflmao: τοτες ομως αλλες εποχες.τωρα γιναν και αυτα συλλεκτικα κατα καποιο τροπο.τεσπα δεν θελω να προσβαλω τα μοτο σας απλα ηθελα να εκφραστω:lol: :lol: καλοταξιδα και να τα χεραιστε τα μοτο σας:wave2: :wave2:

kokkiklhs
20/01/2012, 08:03
Χαχαχαχα, σωστός!! Νά'σαι καλά!!
Κι εδώ βλέπουμε έναν παρατημένο ΜεΖέ που κουτούλησα σε δρομάκι της Μυτιλήνης, μου ραγίζει την καρδιά... δεν πρέπει να υπάρχει άλλο τέτοιο μηχανάκι στο νησί, κι αυτός είναι παρατημένος, με ξηλωμένο μπουζί (και ό,τι συνεπάγεται αυτό) και χωρίς πινακίδες...
:(

kokkiklhs
20/01/2012, 08:06
Voila...

244877

makis 71
29/01/2012, 12:16
ελα φιλε .ο βασος ηταν ο αντιπροσωπος ελλαδας και ηταν εδω στην θεσσαλονικη.εχει παρει συνταξη αλλα εχει ακομα ενα σωρο ανταλλακτικα και μηχανες κομενες και επισκευαζει ακομα .τον παιρνεις τηλ και ερχεται και παιρνει την μηχανη σπιτι του και στην φτιαχνει.

tsompanis
30/01/2012, 00:21
σημερα πηρα τηλεφωνο αυτον τον ιωνα.παιδια ελπιζω να ειναι καλυτερος μαστορας απο οτι τιμες εχει!!!ΦΩΤΙΑ ΕΙΝΑΙ!!!!!στο ΜΟΤΟ-PLUS βρηκα τα ιδια ανταλλακτικα στο 1/4 της τιμης που ζητουσε ο ιωνας .

φίλε μου,που είναι το μοτο plus ?
μπορώ να βρω εκεί φθηνά ανταλλακτικά για το ΜΖ150?

και μήπως ξέρει κανείς που μπορώ να βρώ service manoual για ΜΖ150?
ευχαριστώ

kokkiklhs
30/01/2012, 20:28
@makis 71:
Αααααα, για Σαλόνικα μιλάς; Είπα κι εγώ... :D
Ενδιαφέρον πάντως, για τους βόρειους... βάλε κάνα τηλεφωνάκι, καλά θα είναι να υπάρχει στο αρχείο...

@tsompanis:
Για το μοτο πλας δες εδώ: http://www.moto-plus.gr
Για service manuals του ETZ150, δες εδώ:

http://www.manualedereparatie.info/manuale/MZ/MZ_ETZ_125_150_Manual_de_reparatie_www.manualedereparatie.info.zip

και εδώ:

http://manualedereparatie.info/manuale/MZ/MZ_ETZ_125_300_81_95_Service_Manual_Haynes_www.manualedereparatie.info.zip

:cool: :beer:

kokkiklhs
19/02/2012, 13:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από cristof40
παλια εμεις οι μηχανικοι λεγαμε...simson-mz και jawa τα μαλλια σου τραβα:rotflmao: :rotflmao: οταν βλεπω τετοια μηχανακια αυτο μου ερχεται στο μυαλο και εναν τυπο που ειχε το περιοδικο μοτο που απο την αγανακτιση του, του ειχε βαλει φωτια στην αυλη του:rotflmao: :rotflmao: τοτες ομως αλλες εποχες.τωρα γιναν και αυτα συλλεκτικα κατα καποιο τροπο.τεσπα δεν θελω να προσβαλω τα μοτο σας απλα ηθελα να εκφραστω:lol: :lol: καλοταξιδα και να τα χεραιστε τα μοτο σας:wave2: :wave2:

Xαχαχαχα, έτσι είναι, όπως τα λές! Τα μηχανάκια ανατολικού μπλοκ είχαν φανατικούς οπαδούς και ακόμη πιο φανατικούς πολέμιους! Σήμερα όμως τείνουν να γίνουν συλλεκτικά, πράγματι!
Πάντως ας μη ξεχνάμε ότι και με κάτι Τ50 και 6βολτα Χόντα παπιά βλαστήμαγε ο κόσμος τότςε, αλλά σήμερα τα κυνηγάνε όλοι σαν τρελλοί για ανακατασκευές κλπ...
Αλλάζουν οι καιροί...!!!
Πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι οι ΜεΖέδες έχουν ΠΟΛΥ γέλιο, κάθε φορά που κάνεις βόλτα μαθαίνεις κι άλλα πράγματα!! :D

kokkiklhs
03/04/2012, 09:01
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/2348032/

...αν ενδιαφέρεται κανείς, αυτό το συγκεκριμένο μοντέλο όσο περνάει ο καιρός γίνεται όλο και πιο δυσεύρετο...
Σημειωτέον ότι δεν έχω καμμία σχέση με την αγγελία, απλώς χάζευα κι έπεσα πάνω της!

SVX
03/04/2012, 09:08
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/2348032/

...αν ενδιαφέρεται κανείς, αυτό το συγκεκριμένο μοντέλο όσο περνάει ο καιρός γίνεται όλο και πιο δυσεύρετο...
Σημειωτέον ότι δεν έχω καμμία σχέση με την αγγελία, απλώς χάζευα κι έπεσα πάνω της!

και ειναι '86 ... εσοδείας Chernobil ... :cool:

kokkiklhs
03/04/2012, 14:26
και ειναι '86 ... εσοδείας Chernobil ... :cool:

:rotflmao::rotflmao:
Λοιπόν, τώρα που το ξαναβλέπω όμως, κάτι δε μου πάει καλά... το 251 βγήκε στην παραγωγή το 1988, πώς γίνεται αυτό να είναι του '86; :uplate:
Μήπως έχει πέσει κάνα μαγείρεμα με τα χαρτιά; Μακάρι να είναι απλώς τυπογραφικό λάθος... :confused:

vagtav
03/04/2012, 15:00
σημερα πηρα τηλεφωνο αυτον τον ιωνα.παιδια ελπιζω να ειναι καλυτερος μαστορας απο οτι τιμες εχει!!! .....

Μπορεί να είναι ακριβός αλλά η συζήτηση μαζί του για τα κοινωνικοπολιτικά δρόμενα, είναι ανεκτίμητη.

kokkiklhs
03/04/2012, 20:42
Μπορεί να είναι ακριβός αλλά η συζήτηση μαζί του για τα κοινωνικοπολιτικά δρόμενα, είναι ανεκτίμητη.
+1000
:rotflmao::rotflmao::rotflmao:

vagtav
03/04/2012, 21:02
Μία φορά μου ζήτησε ένας φίλος να τον πάω για να παραλάβει το μεζέ του και από τότε δεν ξαναπήγε μόνος του :lol:

ΥΓ. Το δρόμενα είναι από τον δρόμο, μιας και είμαστε μηχανόβιοι να ΄ούμε :alien:

kokkiklhs
04/04/2012, 19:08
Μία φορά μου ζήτησε ένας φίλος να τον πάω για να παραλάβει το μεζέ του και από τότε δεν ξαναπήγε μόνος του :lol:

ΥΓ. Το δρόμενα είναι από τον δρόμο, μιας και είμαστε μηχανόβιοι να ΄ούμε :alien:

Ο μάστορας είναι ΜΟΡΦΗ!!!
Αξίζει λοιπόν να πάρει κανείς μεζέ, για να πηγαίνει κάθε τόσο να τον επισκέπτεται!!!

Y.Γ. Η ατάκα με τα δρΟμενα τα σπάειιιιιι!!!!!!!

rem660
20/04/2012, 14:39
Χαρίζεται ένα αγγλικό και ένα ελληνικό βιβλιαράκι "Οδηγίες λειτουργίας ETZ 250" σε μέλη του forum. Περιέχουν και το ηλεκτρικό διάγραμμα, πολύ χρήσιμο μερικές φορές.
Επικοινωνία μέσω pm.
Σπύρος

kokkiklhs
21/04/2012, 14:23
Άψογος!!! Έχεις ΠΜ!!!

makis 71
22/04/2012, 10:44
δεν ξερω ρε παιδια για τα δρωμενα το θεμα ειναι οτι μου ζητησε 12 ευρα για καθε δισκακι συμπλεκτη το συνολο δηλαδη 60 και εγω τα πληρωσα τελικα η 2,5 η 3,5 το κομματι απο γερμανια.καλη η κουβεντα αλλα να πληρωνω τα 4 πλασια σχεδον δεν εχει καθολου πλακα.
παντως μετα απο επισκεψη μου στην τουρκια σε κατι φιλους πριν 2 εβδομαδες μου ηταν η αποκαλυψη!!! βρηκα ενα μαγαζι με παμφθηνα ανταλλακτικα φυσικα τουρκικα αλλα ειλικρινα δεν με χαλαει καθολου.φυσικα ρουλεμαν και πιστονια θα παρω γερμανικα αλλα ολα τα υπολοιπα ασ ειναι τουρκικα
παραδειγμα κυλινδροπιστονοκαι κεφαλι 300αρι γυρω στα 200 ευρω!!!!

AUFGEBRACHT
22/04/2012, 11:54
δεν ξερω ρε παιδια για τα δρωμενα το θεμα ειναι οτι μου ζητησε 12 ευρα για καθε δισκακι συμπλεκτη το συνολο δηλαδη 60 και εγω τα πληρωσα τελικα η 2,5 η 3,5 το κομματι απο γερμανια.καλη η κουβεντα αλλα να πληρωνω τα 4 πλασια σχεδον δεν εχει καθολου πλακα.
παντως μετα απο επισκεψη μου στην τουρκια σε κατι φιλους πριν 2 εβδομαδες μου ηταν η αποκαλυψη!!! βρηκα ενα μαγαζι με παμφθηνα ανταλλακτικα φυσικα τουρκικα αλλα ειλικρινα δεν με χαλαει καθολου.φυσικα ρουλεμαν και πιστονια θα παρω γερμανικα αλλα ολα τα υπολοιπα ασ ειναι τουρκικα
παραδειγμα κυλινδροπιστονοκαι κεφαλι 300αρι γυρω στα 200 ευρω!!!!

Yπάρχει μια εταιρεία στην Τουρκία, Kanuni αν δεν κάνω λάθος ή κάτι τέτοιο, η οποία ήταν επίσημος αντιπρόσωπος της MZ στην Τουρκία και από τα μέσα της δεκαετίας του '90 κατασκεύαζε κατόπιν άδειας τις δίχρονες MZ στην Τουρκία, οπότε μην σου κάνει εντύπωση που βρήκες ανταλλακτικά και πάμθηνα...

kokkiklhs
22/04/2012, 20:03
Yπάρχει μια εταιρεία στην Τουρκία, Kanuni αν δεν κάνω λάθος ή κάτι τέτοιο, η οποία ήταν επίσημος αντιπρόσωπος της MZ στην Τουρκία και από τα μέσα της δεκαετίας του '90 κατασκεύαζε κατόπιν άδειας τις δίχρονες MZ στην Τουρκία, οπότε μην σου κάνει εντύπωση που βρήκες ανταλλακτικά και πάμθηνα...

Από τη μία Γερμαναράδες, από την άλλη Τουρκαλάδες, μήπως πρέπει να αλλάξουμε μηχανάκι ρε παιδιά;
:cry::cry::cry:

Λοιπόν, επί του θέματος: η ενδεικτική τιμή που αναφέρει πιο πάνω ο Μάκης για 300άρι κυλινδροπίστονο και κεφαλή, είναι ίδια σχεδόν σε Τουρκία και Γερμανία!
Τώρα, έχω 2 ερωτήσεις:

α) Έχει ανοίξει κανείς για επισκευή μπροστινά και πίσω αμορτισέρ; Μπορεί να δώσει ένα step-by-step ή έστω να επισημάνει σημεία που θέλουν προσοχή και να πει τι ακριβώς ανταλλακτικά θα χρειαστούν μπας και κάτσω κι εγώ να τα φτιάξω μόνος μου; Το μπρος αριστερό καλάμι ψιλοχάνει εδώ και καιρό, ενώ τα πίσω αμορτισέρ κοπανάνε (τερματίζουν) όταν είναι δικάβαλο στην παραμικρή λακουβίτσα!
Ο Ιωνάς λέει ότι για τα πίσω (μαμίσια, αυτά με το τσουτσούνι και τις 2 θέσεις προφόρτισης, 36 εκατοστών) δεν υπάρχει γιατρειά (μάλλον βαριέται να ασχοληθεί) κι ότι είναι μάπα εκ κατασκευής σε όλα τα 251, αλλά δεν τον πιστέυω. Σημειωτέον ότι τα δικά μου φαίνονται εξωτερικά σε άριστη κατάσταση, ενώ δεν έχουν εμφανείς διαρροές! Λέτε να έχει δίκιο; :/

β) Όταν αφήνω το συμπλέκτη στην εκκίνηση, κάνει σαν "σκαλοπατάκια" και το μηχανάκι ξεκινάει κλωτσώντας ρυθμικά, κι όχι ομαλά, όπως θα έπρεπε! Η μανέτα είναι ΟΚ, η ντίζα γερή, λαδωμένη και ρεγουλαρισμένη! Τι άλλο θα μπορούσε να είναι;

makis 71
22/04/2012, 20:35
AUFGEBRACHT δεν κατασκευαζε κατοπιν αδειας η κανουνι .η εταιρια πουλησε ολεσ τισ μηχανεσ κατασκευησ απο τα διχρονα στην τουρκια .κανουνι ειναι εταιρια κατασκευης μοτο στην τουρκια η καινουργιες μηχανεσ λεγοταν πλεον kanuni MZ.τωρα κατασκευαζουν κατι σαν honda 150 κυβικα και κατι αλλεσ ψιλοπαπαριες κατοπιν αδειας κυριως συναρμολογουν κινεζικα μηχανακια.
απο το 92-93 και μετα οτι ανταλλακτικο βγηκε ειναι ειτε απο τουρκια (κυριως) ειτε απο ουγγαρια.
ΚΟΝΙΚΛΗ δεν εχεις το μανιουαλ??? το εχω εγω στα αγγλικα και στα γερμανικα αμα το θες σου εχω στειλει το τηλ μου με π.μ. παρε και πες μου γιατι μπαινω σπανια στο ιντερνετ.δεν ειναι σπουδαια δουλεια για να τα φτιαξεις γινονται ευκολα τουλαχιστον ευκολο φαινεται στο μανιουαλ .τα μπροστινα χανουν λαδι με το που θα τα στραβοκοιταξεις οποτε καλες τσιμουχες και μια και θα τα ανοιξεις βαλε ελατηρια απο μηχανη που ειναι για side-car και πιο χοντρο λαδακι για να μην γονατιζουν τοσο πολυ στο αποτομο φρεναρισμα και να μην κοσκινιζει στισ στροφες.ααααα και γεφυρα για πιρουνια βαλε!!!! παιζει μια νομιζο τησ tarozzi η καπως ετσι!!! δεν θα το αναγνωριζεισ το μηχανακι!!!!
ΤΑ ΔΕ ΠΙΣΩ ΔΕΝ ΤΑ ΠΕΤΑΜΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!!!!!!!! ειναι τα καλυτερα αμορτισερ που υπαρχουν για την συγκεκριμενη μηχανη!!!!επισκευη λοιπον και παλι ελατηρια για μηχανη που παιρνει side-car αμα τα θες πιο σκληρα.
για τον συμπλεκτη τωρα παιζει να εχουν στραβωσει τιποτα τα δισκακια παιζουν πολλα!!! η ντιζα ειναι κατω εκει που μπαινει στο καρτερ σωστα ρυθμισμενη???υστερα μην ξεχνας ειναι διχρονο και μαλιστα απο τισ 2500 χιλιαδες στροφες και πανω ξεκιναει να δινει αρα ξεκινα με γκαζι οχι οπως τα τετραχρονα.
στο ιδιο προβλημα που ειχα εβαλα τα σκληροτερα ελατηρια συμπλεκτη (ναι απο μηχανη που παιρνει side-car :) )και κατι περιεργα δισκακια παλια που βγαινανε σαν kevlar νομιζω ηταν και ησυχασα

makis 71
22/04/2012, 20:39
ααα κονικλη και αν αποφασισεις να πεταξεις τα αμορτισερ τα πισω ,τα θελω εγω!!!!

kokkiklhs
22/04/2012, 20:46
AUFGEBRACHT δεν κατασκευαζε κατοπιν αδειας η κανουνι .η εταιρια πουλησε ολεσ τισ μηχανεσ κατασκευησ απο τα διχρονα στην τουρκια .κανουνι ειναι εταιρια κατασκευης μοτο στην τουρκια η καινουργιες μηχανεσ λεγοταν πλεον kanuni MZ.τωρα κατασκευαζουν κατι σαν honda 150 κυβικα και κατι αλλεσ ψιλοπαπαριες κατοπιν αδειας κυριως συναρμολογουν κινεζικα μηχανακια.
απο το 92-93 και μετα οτι ανταλλακτικο βγηκε ειναι ειτε απο τουρκια (κυριως) ειτε απο ουγγαρια.
ΚΟΝΙΚΛΗ δεν εχεις το μανιουαλ??? το εχω εγω στα αγγλικα και στα γερμανικα αμα το θες σου εχω στειλει το τηλ μου με π.μ. παρε και πες μου γιατι μπαινω σπανια στο ιντερνετ.δεν ειναι σπουδαια δουλεια για να τα φτιαξεις γινονται ευκολα τουλαχιστον ευκολο φαινεται στο μανιουαλ .τα μπροστινα χανουν λαδι με το που θα τα στραβοκοιταξεις οποτε καλες τσιμουχες και μια και θα τα ανοιξεις βαλε ελατηρια απο μηχανη που ειναι για side-car και πιο χοντρο λαδακι για να μην γονατιζουν τοσο πολυ στο αποτομο φρεναρισμα και να μην κοσκινιζει στισ στροφες.ααααα και γεφυρα για πιρουνια βαλε!!!! παιζει μια νομιζο τησ tarozzi η καπως ετσι!!! δεν θα το αναγνωριζεισ το μηχανακι!!!!
ΤΑ ΔΕ ΠΙΣΩ ΔΕΝ ΤΑ ΠΕΤΑΜΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!!!!!!!! ειναι τα καλυτερα αμορτισερ που υπαρχουν για την συγκεκριμενη μηχανη!!!!επισκευη λοιπον και παλι ελατηρια για μηχανη που παιρνει side-car αμα τα θες πιο σκληρα.
για τον συμπλεκτη τωρα παιζει να εχουν στραβωσει τιποτα τα δισκακια παιζουν πολλα!!! η ντιζα ειναι κατω εκει που μπαινει στο καρτερ σωστα ρυθμισμενη???υστερα μην ξεχνας ειναι διχρονο και μαλιστα απο τισ 2500 χιλιαδες στροφες και πανω ξεκιναει να δινει αρα ξεκινα με γκαζι οχι οπως τα τετραχρονα.
στο ιδιο προβλημα που ειχα εβαλα τα σκληροτερα ελατηρια συμπλεκτη (ναι απο μηχανη που παιρνει side-car :) )και κατι περιεργα δισκακια παλια που βγαινανε σαν kevlar νομιζω ηταν και ησυχασα

Μάκη σ'ευχαριστώ για τις συμβουλές!! Θα σε πάρω κάποια στιγμή τηλ. για να μου πεις λεπτομέρειες!!!
Για ρύθμισμα ντίζας κάτω προς το κάρτερ δεν έχω ιδέα, δεν ήξερα καν ότι ρυθμίζεται κι από κει!! :rolleyes:
Για μάνιουαλ βρήκα εδώ από ένα παλληκάρι που ποστάρισε σχετικά εδώ πιο πάνω, θα μου το στείλει! Είπε ότι έχει και δεύτερο, αν ενδιαφέρεται κι άλλος ας του στείλει ΠΜ!! :smokin:

makis 71
22/04/2012, 21:02
ρε κονικλη!!!! τι να ΣΕ πω βρε το αγορι μου!!! οχι μανιουαλ οδηγου βρε!!!! το μανιουαλ επισκευης!!! οδηγου το εχει και στο ιντερνετ να το δεις!!!απο κατω στο καρτερ ρυθμιζεις κατ αρχη εκει ειναι η κυρια ρυθμιση και απο την μανετα μαζευεις τα μποσικα.σου εγραψα περιπου πως στο π.μ. παρε αυτο το βιβιαρακι που σε στελνει το παλικαρι το εχει και εκει αυτο που λεω.παντως παιζει να ειναι απο στραβα δισκακια ,ελατηρια ψοφια,καμπανα φαγωμενη ρουλεμαν φαγωμενο (αν οταν πατας συμπλεκτη κανει θορυβο θελω να μου πεις.)αν εβαλες πολυ ψιλη βαλβολινη (καμμια συνθετικη τετοιο πραμα λεω).ανοιξε το ναδεις. α και πριν βγαλεις το καπακι ,μετα που θα αδειασεις το λαδι ,βαλε πρωτη γιατι με νεκρα θα δυσκολευτεις να βαλεισ το καπακι.

kokkiklhs
22/04/2012, 21:19
ρε κονικλη!!!! τι να ΣΕ πω βρε το αγορι μου!!! οχι μανιουαλ οδηγου βρε!!!! το μανιουαλ επισκευης!!! οδηγου το εχει και στο ιντερνετ να το δεις!!!απο κατω στο καρτερ ρυθμιζεις κατ αρχη εκει ειναι η κυρια ρυθμιση και απο την μανετα μαζευεις τα μποσικα.σου εγραψα περιπου πως στο π.μ. παρε αυτο το βιβιαρακι που σε στελνει το παλικαρι το εχει και εκει αυτο που λεω.παντως παιζει να ειναι απο στραβα δισκακια ,ελατηρια ψοφια,καμπανα φαγωμενη ρουλεμαν φαγωμενο (αν οταν πατας συμπλεκτη κανει θορυβο θελω να μου πεις.)αν εβαλες πολυ ψιλη βαλβολινη (καμμια συνθετικη τετοιο πραμα λεω).ανοιξε το ναδεις. α και πριν βγαλεις το καπακι ,μετα που θα αδειασεις το λαδι ,βαλε πρωτη γιατι με νεκρα θα δυσκολευτεις να βαλεισ το καπακι.

Ωχχχ, καταιγισμός πληροφοριών!! Θα σε πάρω τηλεφωνάκι, διότι μπερδεύτηκα χειρότερα τώρα!!
Πάντως είσαι πρόεδρΑς, σ'ευχαριστώ και πάλι...
;)

makis 71
22/04/2012, 21:35
πουλοπομ κατσε να το πω στα ποντιακα :) ανοιγεις την ταπα που βγαζεις την βαλβολινη με νεκρα μεσα τηα βγει μια μπιλιτσα και ενα ελατηριο εξω .μολισ σταματησει να βγαινει λαδι ξαναβαζεισ μπιλιτσα ελατηριο ταπα και ξεβιδωνεις το αριστερο καπακι του μοτερ .5 βιδες γυρω γυρω ,3 απο το καπακι του στροφομετρου ,2 απο καπακι αντλιας λαδιου .βγαζεις και το χοντρο το παξιμαδι που εχει και γραναζι επανω που δινει κινηση στο στροφομετρο.ΜΕΤΑ ΒΑΖΕΙΣΜΙΑ ΠΡΩΤΗ Η ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΝ ΔΕΝ ΚΟΥΜΠΩΣΕΙ ΣΩΣΤΑ Η ΠΡΩΤΗ ( ξερεις την παπαρια που κανει οταν δεν κουμπωσει σωστα και δινεισ γκαζι και κανει γρρρρρρρρρρρρρρρρρρρ) και μετα βγαζεις το καπακι.παντως θες εξολκεα για τον συμπλεκτη μην το επιχειρησεισ χωρις στραβωνεισ καμπανα .ειναι φθηνοσ απο το μοτο πλας παραγειλε τον .η αμα ερθεις θεσσαλονικη και βαλεισ τα κοψιδια που θα ψησουμε στο γκαραζ (βαζω τα πιοματα) το φτιαχνουμε μαζι .εχω εξολκεα :)

tsompanis
22/04/2012, 22:37
Για την μπροστινή ανάρτηση και την βελτίωσή της,δώσε πολύ μεγάλη σημασία στις τσιμούχες.να είναι καλές και όχι καμένες
και βάλε χοντρό λάδι.μετά δεν θα τερματίζει.
εγώ του είχα βαλβολίνη 90άρα απο την φρέζα του τρακτέρ :D

στο μηχανάκι αυτό,νομίζω θα πρέπει να υπάρχει μεγάλη διαδρομή στην μπροστινή ανάρτηση για να καταπίνει τις κακοτεχνίες του δρόμου σαν εντουράκι.αλλά και να τερματίζει καμιά φορά,δεν τρέχει και τίποτα

@makis71 πολύ καλές οι πληροφορίες σου!ευχαριστούμε:beer:

τουρκία ε?καλή αφορμή
με βλέπω με γεμάτα τα σαμάρια του sprint :lol:
θα παίζει κανούνι και εις την πόλη

makis 71
23/04/2012, 10:35
καλη η μεγαλη διαδρομη αλλα το τερματισμα δεν ειναι καλο και πιστευω ολοι ξερουμε γιατι.βαλβολινη δεν πιστευω να εβαλες στο πιρουνΙ :??βαλβολινη θελει παντως ψιλοχοντρουλα να μην σε παιδευει με τις ταχυτητες οταν ζεσταινεται.

rem660
24/04/2012, 07:48
Τα βιβλιαράκια εστάλησαν σε μέλος του forum.

kokkiklhs
24/04/2012, 12:37
@rem660: :beer:
@makis 71: Είσαι άρχοντας, λέμε!! Δυστυχώς, για να κάνω Πειραιά-Θεσσαλονίκη με τον ΜεΖέ, ούτε σε σενάριο επιστημονικής δεν παίζει, θα μου μείνει στο χέρι πριν τα Τέμπη!! :D
Η προσφορά όμως είναι άκρως δελεαστική!!!

makis 71
25/04/2012, 15:45
ελα κονικλης ειδα τα πηρες τα βιβλιαρακια.ειδεσ πως ρυθμιζεται κατω ο συμπλεκτης??? κανε ρε ταξιδια δεν μασαει το θεριο.βολο- θεσσαλονικη.διπλος. μεχρι τα μπουνια φορτωμενος μεσα δεκεμβριου με -3 .δεν μασησε τιποτα.και τσιτα ε?? 110-120 συνεχεια. αλλα καταπιε το μπασταρδο τον μπαμπα του και την μανα του!αλλα παιζει και ο συμπλεκτης ρολο που καταπιε τοσο πολυ γιατι πατινεριζε αβερτα

kokkiklhs
27/04/2012, 07:39
ελα κονικλης ειδα τα πηρες τα βιβλιαρακια.ειδεσ πως ρυθμιζεται κατω ο συμπλεκτης??? κανε ρε ταξιδια δεν μασαει το θεριο.βολο- θεσσαλονικη.διπλος. μεχρι τα μπουνια φορτωμενος μεσα δεκεμβριου με -3 .δεν μασησε τιποτα.και τσιτα ε?? 110-120 συνεχεια. αλλα καταπιε το μπασταρδο τον μπαμπα του και την μανα του!αλλα παιζει και ο συμπλεκτης ρολο που καταπιε τοσο πολυ γιατι πατινεριζε αβερτα

Τα περιμένω, μου τα έχει στείλει το παλληκάρι! Λοιπόν, μου βάζεις ιδέες και με βλέπω το καλοκαίρι που θα κατέβω πειραιά από το νησί να ροβολάω προς τα πάνω! :a2::sun:

kokkiklhs
27/04/2012, 07:50
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/2426296/

Αυτό εδώ, ποιος θα το σώσει από την ανακύκλωση; Φαίνεται αρκετά προσεγμένο και σε καλή τιμή...

makis 71
28/04/2012, 00:37
ρε καραγκαντεμη μητσοτακη κονικλη με εκαψες.ανοιξα πλαινο καπακι να κοιταξω απο μεσα τον συμπλεκτη να δω μηπως κατεβασει η κουτρα καμμια καλη ιδεα για το προβλημα του συμπλεκτη σου και ναι!!!!!! ειχα τζογο στο ρουλεμαν στροφαλου!!!!τωρα ανοιξα μοτερ.ξερεις ομως τι θα κανω στο κλεισιμο? θα βγαζω φωτο βημα βημα και θα τις ανεβαζω να δειτε πως γινετε .δεν με εκοψε να το κανω στο λυσιμο γαμωτο!!θα περιμενετε ομως λιγο να μασω κανα φραγκο για να παρω ρουλεμαν και τζιτζιρα μιτζιρα .αααα λεω να βαλω και ενα αλλο πιστονακι απο γερμανια της tkm-racing.ο τυπος ειναι ψαγμενος και γνωστος στην γερμανια και υποσχεται ενα 15 % αυξηση ιπποδυναμης (δηλαδη απο τα 21 γαιδουρια θα παει γυρω στα 23-24) επειδη αλλαζει τον χρονισμο με αυτο το πιστονι.εχει μονο δυο ελατηρια και ειναι ελαφρυτερο .νταξ μωρε 38 ευρα ειναι ας παει το παλιαμπελο.εχει και κατι κυλινδρα με 5 θυριδες και 26 αλογατακια.αυτο ακουγεται ενδιαφερον αλλα τωρα τοσα φραγκα οπως ειπαμε δεν παιζουν.επειδη θα κανω παραγγελια συντομα και τα μιλαω τα γερμανικα οποιοσ πιστος ας προσερθει.

μολισ τελειωσω το δικο μου παντως κονικλη ανεβα πανω να κανουμε οργια μηχανολογιας :)

makis 71
28/04/2012, 11:08
παντως ενα πραγμα πρεπει να ξερετε.τωρα το θυμηθικα που ειδα την δικια μου απο μεσα.οι ΜΖ ειναι σκυλια και φτιαγμενες με πολυ ααπλο τροπο.αν σκεφτει κανεις οτι οι κυριες χωρες εξαγωγης ηταν ιραν ιρακ τουρκια και κουβα καταλαβαινει κανεις και το γιατι.το προβλημα ειναι οι ιδιοκτητες και οι μηχανικοι.αυτην η μηχανη αναλογα με την συντηρηση και τον τροπο οδηγησης καθε 30-40 χιλιαδες χιλιομετρα θελει γενικη επισκευη το μοτερ.ειδικα στην πρωτη γενικη επισκευη ειναι σημαντικο να αλλαχτουν ολα τα ρουλεμαν ,πιστονι ,και να γινει κατι με τα ηλεκτρικα.οι ανατολικογερμανοι οπως και οι ουγγροι που βγαζανε ανταλλακτικα αλλα και οι τουρκοι αργοτερα εχουν πολυ κακης ποιοτητας ρουλεμαν.ρουλεεμαν για συμπλεκτη που αγορασα προσφατα απο τουρκια κανει θορυβο και κολλαει ολοκαινουργιο.οποτε καταλαβαινετε οτι φυσιολογικο ειναι να χαλανε γρηγορα.τωρα παμε στους ιδιοκτητες.η ΜΖ μιας και δεν θελει πολλα για το σερβις και ακομα και με ολα τα εντοστια σακατεμενα συνεχιζει να πηγαινει ,ισως και το γεγονος οτι οι ιδιοκτητες δεν ξερουν οτι καθε 30-40 χιλιαδες χιλιομετρα θελει γενικη επισκευη και συνεχιζουν να την οδηγουν συμβαλλει στο γεγονος οτι παρουσιαζουν συχνα πυκνα ζημιες μετα απο καποια ηλικια.
η γενικη επισκευη ετσι οπως το κοβω απο πλευρας ανταλλακτικων θα μου βγει γυρω στα 200 ευρω και θα αλλαξω ρουλεμαν , μπιελα (ενω ΔΕΝ χρειαζεται δεν εχει καθολου τζογο την μετρησα γιατι εχω οτι οργανο μετρησης μπορει να φανταστει κανεις και ειναι σαν καινουργια .μιλαμε για μηδενικη φθορα στα 80000 χιλιομετρα που εχει η μηχανη.) πιστονι,τσιμουχες φλαντζες ολα τα παρελκομενα.συνιστω επισης την αλλαγη οταν ανοιχτει το μοτερ του ελατηριου που συγκρατει τον λεβιε ταχυτητων στην θεση του γιατι ειναι ενα πραγμα που σπαει ευκολα καθως επισης και του ελατηριου και του γραναζιου της μανιβελας .μιλαμε για μηδαμινο κοστος και τα 3 αυτα εξτρα αλλα σε γλυτωνουν απο το να ξαναανοιξεις μοτερ αμα σπασουν.οσο για την μπιελα την αλλαζω γιατι εχω στα χερια μου μια ανατολικογερμανικη ,γνησια και καθαρα απο καπριτσιο και φυσικα θα κρατησω την παλια αφου δεν εχει τιποτα.η μπιελα συνηθως δεν χαλαει με τιποτα.και αυτην και το ρουλεμαν της ειναι σχεδον αθανατα εαν φυσικα ειναι η ανατολικογερμανικη για τις αλλες δεν ξερω.οποτε αν κανετε γενικη αλλαξτε μονο το ρουλεμαν αν χρειαζετε και αν εχετε φραγκα παρτε μια prox (πανακριβη!!!!!) γιατι για τις αλλες δεν εχω εμπιστοσυνη.
για να φτασουμε τωρα στους μηχανικους.καλως η κακως το μζ θελει ενα δυο ειδικα εργαλεια για να ανοιξεις μοτερ.κοστος αγορας ή κατασκευης επισης μηδαμινο.θελει επισης να δουλεψεις με πολυ ζεστη δηλαδη να ζεσταινεις το μοτερ συνεχεια γυρω στους 100 βαθμους σε ολη την διαρκεια του ανοιγματος.αυτο ειναι χρονοβορο και δεν συμφερει τον εκαστοτε συνεργεια οποτε χρησιμοποιειται η γνωστη μεθοδος του σφυροκαλεμου.αυτη η μεθοδος χρησιμοποιειται επισης γιατι για να ανοιξεις καρτερ ΚΑΝΟΝΙΚΑ θελει ειδικο εργαλειο ή παρα πολυ ζεστη ,υπομονη ,και ελαφρα χτυπηματα με τηνν ματσολα .με σφυροκαλεμο μπορεις να στραβωσεις το καρτερ πολυ εκολα ,οποτε για να παρεις τις ανοχες μετα βαζεις μια πιο χοντρη φλαντζα ή καθολου φλαντζα.κανοντας ομως αυτο χαλας τις ανοχες του σασμαν που εννοειται οτι δεν τις μετραμε ποτε μα ποτε στο συνεργειο ,για να βαλουμε μετα τα αναγολα thrust.αμα σκεφτει κανεις οτι βαζουν και ρουλεμαν οτι βρουνε ή με λαθος ανοχη (c3 αντι του c4 που παιρνει κανονικα.αυτο εχει ως αποτελεσμα να ειναι μεν πιο ησυχο το μοτερ αλλα να χρειαζεται πιο συχνη αλλαγη ρουλεμαν.και εγω c3 βαζω αλλα εν γνωση μου ,επειδη ετσι το θελω εγω ,και αν ημουν συνεργειας θα ρωτουσα τον πελατη αν θελει c3 και ησυχο μοτερ και πιο καλη συμπεριφορα στο σασμαν ή c4 και περισσοτερη διαρκεια ζωης.)καταλαβαινει κανεις και την φημη που εχουν τα μζ οτι χαλανε συνεχεια .
λοιπον ανοιγοντας το δικο μου ,(που ειναι το δευτερο που ανοιγω μονος αλλα εχω δει και αρκετα που τα ανοιξε φιλος στην γερμανια εξοπλισμενος με ολα τα ειδικα εργαλεια)ειδα οτι καποτε στο σκοτεινο παρελθον ειχαν ανοιξει το μοτερ και ειχαν αλλαξει ρουλεμαν στροφαλου βαζοντας κατι αγγλικα ανοχης c3 και τα υπολοιπα ή ειχαν βαλει αντολικογερμανικα ή ειχαν αφησει τα μαμα ,ή εβαλε ο τυπος οτι βρηκε γιατι δεν ελεγαν πανω ουτε μαρκα ουτε ανοχη ουτε τιποτα και απο οσο ξερω μονο τα ανατολικης προελευσης δηλαδη ανατολικογερμανικα και ουγγρικα δεν γραφουν τιποτα πανω ,ή τα πολυ φθηνα.η μπιελα ειναι η γνησια (επισης προσοχη εχει κατι σημαδακια η γνησια με μπογια φτιαγμενα που λεει τις ανοχες της και πρεπει να μπει αναλογης ανοχης ρουλεμαν ,πιρος και ρουλεμαν πιρου αν δεν μπουν αυτα λιγοστευη η διαρκεια ζωης συνηθως των ρουλεμαν .οχι πολυ αλλα λιγοστευει.) και δεν εχει αλλαχτει ποτε ουτε ρουλεμαν ουτε πιρος ουτε πιστονι (εχει 80.000 χιλιομετρα συμφωνα με το κοντερ το οποιο κλεβει προς τα κατω αντι προς τα πανω οπως τα γιαπωνεζικα ,και συγκεκριμενα ο χιλιομετρητης δειχνει λιγοτερα χιλιομετρα απο οσα εχει διανυσει η μηχανη.)οποτε φυσικο ειναι να καταπινει τα αντερα της σε βενζινη

kokkiklhs
29/04/2012, 08:06
Ωχ, ζαλίστηκα από την ανάγνωση, αλλά διάβασα όλες τις λεπτομέρειες!! Εύγε για την ενημέρωση, ευχαριστούμε!!!
Λοιπόν, καλοκαιράκι με βλέπω να έρχομαι προς τα πάνω, χεχεχε!!!
Υ.Γ:
256104
Χεχεχεχε!!!

makis 71
29/04/2012, 10:10
για σενα τις γραφω κυριως βρε! ειναι η εισαγωγη στο φωτορομαντζο (οπως στο φανταζιο το περιοδικο την δεκαετια του 80 το θυμασαι?? με τις αισθηματικες ιστοριες ) που θα ακολουθησει.σκοπευω να στα κανω οσο πιο λεπτομερειακα γινεται ωστε να τολμησεις το επιχειρημα του συμπλεκτη μονος σου!!!σου λεω αληθεια ειναι παραμυθι πανευκολο !!!! μονο απαραιτητα αμα το ξεκινησεις παρε εξολκεα συμπλεκτη!!! χωρις αυτον μπορεις να κανεις μεγαλη ζημια!!!! εγω χρειαστηκα για ολο το μοτερ αυτον τον εξολκεαν και μια βιδα Μ10 επι 100 για να βγαλω τον ροτορα του δυναμο .κατα τα αλλα φλογιστρο αυτα με το γκαζακι και πολυ ζεστη !!! δεν γινοταν βημα χωρις αυτα.
τωρα στο μοτερ.το δικο μου δεν ειχε φλαντζα αναμεσα στα καρτερ και ειχε τις παλιες ροδελες thrust οποτε παμε για μετρημα και φτου και απο την αρχη γμτ γμτ γμτ!!! και ελπιζω να μην ειναι στραβωμενο και για αυτο δεν μπηκε φλαντζα!!!!
επισης φιλτατε καπου ειχα διαβασει οτι και εσενα σου καταπινε αντερα. εκτος απο τον συμπλεκτη κοιταξες καμμια φορα συμπιεση??? γιατι μζ 300αρι με side-car που οδηγησα απο τον φιλο στην γερμανια πανω απο 7 λιτρα στα 100 χλμ οσο και να εστιβα το γκαζι δεν το καταφερα!!!και αυτο μεσα στο καταχειμωνο οταν πηγαιναμε στο elefanten treffen!!! και φορτωμενος οτι σκατο ηθελες απο σκηνες σακους υπνοσακους και διαφορα για 5 ατομα για 3 μερες καμπινγκ.

kokkiklhs
29/04/2012, 11:16
για σενα τις γραφω κυριως βρε! ειναι η εισαγωγη στο φωτορομαντζο (οπως στο φανταζιο το περιοδικο την δεκαετια του 80 το θυμασαι?? με τις αισθηματικες ιστοριες ) που θα ακολουθησει.σκοπευω να στα κανω οσο πιο λεπτομερειακα γινεται ωστε να τολμησεις το επιχειρημα του συμπλεκτη μονος σου!!!σου λεω αληθεια ειναι παραμυθι πανευκολο !!!! μονο απαραιτητα αμα το ξεκινησεις παρε εξολκεα συμπλεκτη!!! χωρις αυτον μπορεις να κανεις μεγαλη ζημια!!!! εγω χρειαστηκα για ολο το μοτερ αυτον τον εξολκεαν και μια βιδα Μ10 επι 100 για να βγαλω τον ροτορα του δυναμο .κατα τα αλλα φλογιστρο αυτα με το γκαζακι και πολυ ζεστη !!! δεν γινοταν βημα χωρις αυτα.
τωρα στο μοτερ.το δικο μου δεν ειχε φλαντζα αναμεσα στα καρτερ και ειχε τις παλιες ροδελες thrust οποτε παμε για μετρημα και φτου και απο την αρχη γμτ γμτ γμτ!!! και ελπιζω να μην ειναι στραβωμενο και για αυτο δεν μπηκε φλαντζα!!!!
επισης φιλτατε καπου ειχα διαβασει οτι και εσενα σου καταπινε αντερα. εκτος απο τον συμπλεκτη κοιταξες καμμια φορα συμπιεση??? γιατι μζ 300αρι με side-car που οδηγησα απο τον φιλο στην γερμανια πανω απο 7 λιτρα στα 100 χλμ οσο και να εστιβα το γκαζι δεν το καταφερα!!!και αυτο μεσα στο καταχειμωνο οταν πηγαιναμε στο elefanten treffen!!! και φορτωμενος οτι σκατο ηθελες απο σκηνες σακους υπνοσακους και διαφορα για 5 ατομα για 3 μερες καμπινγκ.

Χαχαχα, το φωτορομάντζο είναι αφασία!! Φυσικά και θυμάμαι εκείνα τα άθλια περιοδικά δεκαετίας 80, είχαν πολύ γέλιο, τα βλέπαμε κρεμασμένα στα περίπτερα...
Λοιπόν, μιλ μερσί που θα μπεις σε τέτοιο κόπο για χατήρι μου! Το ξέρω ότι να βγει συμπλέκτης με τον εξολκέα είναι απλό, αλλά σαν άσχετος που είμαι φοβάμαι μη κάνω καμιά άλλη ζημιά ανοίγοντας το καπάκι, ή μη μου μείνουν στο τέλος καμιά χούφτα βίδες και γρανάζια στο χέρι και δεν ξέρω να τα ξαναβάλω.. :lol:
Το πρόβλημα με την κατανάλωση ήταν από άσχετη αιτία (κακή μπαταρία κι είχα αναγκαστεί να ανεβάσω ρελαντί πάνω από 2000 σ.α.λ., διότι ακόμη και με τα φλασάκια μου έσβηνε), τώρα άλλαξα μπαταρία, ρύθμισα καρμπ και λύθηκε και βλέπω κάτι λιγότερο από 6 λίτρα στα 100 κατανάλωση...
Με το συμπλέκτη, τώρα, σκέφτομαι να αρχίσω από τα απλά, αλλάζοντας ντίζα με καινούργια, αφού πρώτα βάλω φρέσκες βαλβολίνες κι ελέγξω το ματσούκι με τον οδηγό της ντίζας όπως μου είπες και όπως γράφει στο μάνιουαλ που ευγενώς μου έστειλε ο φίλος Σπύρος (rem660)... Αν δε λυθεί και έτσι το πρόβλημα, ύστερα θα την ψάξω με δισκάκια!! ;)
Μπήκα και στο ΤΚΜ, έχει πολλά και ωραία πραγματάκια! Δεν το ήξερα, ήξερα όμως το AKF, που είναι αντίστοιχο και πρόσφατα παρήγγειλα απο κει ένα σωρό κοκκόνια για το simsonάκι μου... :smokin:
Έχουν πολύ μικρές διαφορές στις τιμές, νομίζω πως το ΤΚΜ είναι ελάχιστα φτηνότερο, αλλά το άλλο μάλλον έχει ακόμη μεγαλύτερη ποικιλία ανταλλακτικών... και τα 2 χρεώνουν 15 ευρώ ταχυδρομικά για Ελλάδα, ό,τι πάρεις... :cool:

motor12
29/04/2012, 15:08

δεν του ειχε βαλει φωτιά το κοπάναγε με βαριοπούλα

makis 71
29/04/2012, 20:40
ΣΙΜΣΟΝΑΚΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΘΕΛΩ ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΩΣ ΒΡΕΣΜΟΥΒΡΕΣΜΟΥΒΡΕΣΜΟΥΘΕΛΩΛΘΕΛΩΘΕΛΩ!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΘΕΛΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ Η ΚΥΡΑ ΝΑ ΟΔΗΓΑΕΙ ΜΕ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ!!!!!!!!!!!!!ΘΕΛΩ ΘΕΛΩ ΘΕΛΩ!!!!!!!!!!!!!

kokkiklhs
30/04/2012, 07:42
ΣΙΜΣΟΝΑΚΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΘΕΛΩ ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΩΣ ΒΡΕΣΜΟΥΒΡΕΣΜΟΥΒΡΕΣΜΟΥΘΕΛΩΛΘΕΛΩΘΕΛΩ!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΘΕΛΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ Η ΚΥΡΑ ΝΑ ΟΔΗΓΑΕΙ ΜΕ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ!!!!!!!!!!!!!ΘΕΛΩ ΘΕΛΩ ΘΕΛΩ!!!!!!!!!!!!!
Χαχαχαχα, για τον ίδιο λόγο βρήκα κι εγώ το δικό μου, και μάλιστα τα πρώτα μαθήματα πήγαν πολύ καλά! Τώρα το έχουμε κάνει βίδες για συντήρηση και βάψιμο, σε κάνα μήνα ξαναμπαίνει στην ενεργό δράση... ;)
Δες τα ΠΜ σου, κάτι σου έχω, αν είσαι τυχερός κι υπάρχουν ακόμη...

kokkiklhs
30/04/2012, 07:44
δεν του ειχε βαλει φωτιά το κοπάναγε με βαριοπούλα

:a11::rotflmao::rotflmao::rotflmao:

kokkiklhs
30/04/2012, 10:29
Ρε παιδιά, εθεάθη ΜΖ ΕΤΖ 251 μπλε, φορτωμένο, και με χαιρέτησε στο ύψος της Θερμής στη Λέσβο, ανεβαίνοντας προς Μανταμάδο...
Εγώ κατέβαινα με το Anhelo μου και χαζεύοντας, δεν πρόλαβα να αντοποδώσω εγκαίρως... :(

Δεν έχω δει άλλους ΜεΖέδες σε κυκλοφορία στη Μυτιλήνη, ξέρει κανείς τίποτα; Δεν πρέπει να ήταν ντόπιος, διότι με τέτοιο φόρτωμα, φαινόταν να ταξιδεύει...
:rolleyes:

makis 71
30/04/2012, 22:25
ρε απατεωνα απο μυτηλινη εισαι??? βαλε τον μεζε και το σιμσον στο καραβι και στειλτα να στα φτιαξω ρε.βαζεις τα ανταλλακτικα και τα ουζα πλωμαριου και βαζω την δουλεια ρε!!!! ασε που εχω ακουσει οτι παιζουν απιθανα μηχανακια στο νησι σου απο φιλο που πηγε και γυρισε με ψυχολογικα τραυματα που δεν ειχε φραγκα να τα αγορασει ολα!!δες στο π.μ. και κοιτα για πιο λογικες τιμες !! πολλα ζητανε οι μαγκες!!!!!!!

kokkiklhs
01/05/2012, 10:41
ρε απατεωνα απο μυτηλινη εισαι??? βαλε τον μεζε και το σιμσον στο καραβι και στειλτα να στα φτιαξω ρε.βαζεις τα ανταλλακτικα και τα ουζα πλωμαριου και βαζω την δουλεια ρε!!!! ασε που εχω ακουσει οτι παιζουν απιθανα μηχανακια στο νησι σου απο φιλο που πηγε και γυρισε με ψυχολογικα τραυματα που δεν ειχε φραγκα να τα αγορασει ολα!!δες στο π.μ. και κοιτα για πιο λογικες τιμες !! πολλα ζητανε οι μαγκες!!!!!!!

Xαχαχα, χίλια ευχαριστώ ρε φίλε... διάβασε ΠΜ για να δεις λεπτομέρειες σχετικά! Σίμσον πάντως με χαρτιά και σε καλή κατάσταση κάτω από 2-2.5 κατοστάρικα δε θα βρεις, διότι απλούστατα πλέον είναι ΠΟΛΥ πιο σπάνια από τους ΜεΖέδες...
Έψαχνα πολύ καιρό για να βρω το δικό μου και στάθηκα τυχερός που το πήρα 2 κατοστάρικα κομπλέ και σε λειτουργία! Μου είχαν πει στο μεταξύ διάφορα παλαβά από τιμές κλπ, όσο καιρό έψαχνα κι είχα βρει μερικά ακόμη! Επομένως, κάνα 250άρι νομίζω δεν είναι πολλά, έτσι κι αλλιώς για αξιοπρεπές σιμσονάκι! ;)
Εδώ στο νησί, πράγματι παίζουν πολλά περίεργα μηχανάκια, αλλά συνήθως τα έχουν παππούδες που τα δουλεύουν και δεν τα δίνουν με τίποτα, προτιμάνε να τους θάψουν καβάλα στο μηχανάκι, παρά να το δώσουν σε κάποιον "άσχετο πιτσιρικά"!!
:D :D :D

kokkiklhs
21/06/2012, 14:30
http://www.youtube.com/watch?v=CJQCHguM9ko

Μπράβο στο παλληκάρι που δεν τα έχασε και κράτησε την ψυχραιμία του...

:D:lol::cool::cry::eek::smokin::eyepop:

STO DIAOLO
22/06/2012, 16:25
Γεια Χαραντάν!
Γεια σου Κοκίκλη!
Φτιάχνω την δική μου παλαιά ΜΖ ΕΤΖ 251e! Το πρόβλημα με την μανιβέλα εσωτερικά - που μπορεί να είναι και απλά σφίξιμο καμπάνας κατά τον μάστορα- θα το φτιάξω σε αυτόν.
Κοκίκλη, ο Ρογδάκης που είχε κλείσει στην Λ.Θησέως 3-Καλλιθέα-γέφυρα Κουκακίου, άνοιξε πάλι στην Λ.Θησέως προς Τζιτζιφιές απέναντι από την Πυροσβεστική περίπου.Στο ρεύμα από Τζιτζιφιές προς κέντρο.
Ψάχνω για 2 ζαντολάστιχα.Υπάρχουν πουθενά ανταλλακτικά; Το Μοτοπλας-Καλλιρόης & Βούρβαχη πουλά ξεχωριστά το στεφάνι από την ακτίνα.Λυμένα.Δεν συμφέρει.

kokkiklhs
22/06/2012, 23:58
Γεια σου Άκη!
Ψάξε στο ebay.de για MZ felgen ή ΜΖ raeder, με λίγη υπομονή θα βρεις και σε πολύ καλή τιμή!
;)

lkaraka
23/06/2012, 20:14
καλησπέρα σε όλους,
εάν θυμάστε είμαι ο τύπος που αγόρασε τελικά ένα ΜΖ-250 ΕΤΖ ασημί μοντέλο του 88 καινούργιο (6 χιλ.) και τελικά δεν μπορεί να του βγάλει πινακίδα. Θα περμένω μέχρι το 2018.
Τώρα ακούω ένα χουρχουρητό από τον κινητήρα και φοβάμαι ότι πρέπει να είναι τα ρουλεμάν στροφάλου. Τι γνώμη έχετε ?. Μπορεί κάποιος να κάνει μία τέτοια επέμβαση, χώρο έχω αλλά δεν έχω τα special tools που χρειάζονται για το άνοιγμα του κινητήρα κλπ.

Πολλούς χαιρετισμούς από την Ξάνθη

Λεωνίδας

kokkiklhs
24/06/2012, 08:54
Καλώς τον! Φυσικά και σε θυμόμαστε και σε ζηλεύουμε (με την καλή έννοια) για το super ΜΖ που απέκτησες!! Ελπίζω να καταφέρεις να βγάλεις πινακίδες, θα είναι κρίμα να περιμένεις να κλείσει τα 30..
Τσέκαρε τα ΠΜ σου... ;)

STO DIAOLO
28/06/2012, 02:33
Καλώς τον! Φυσικά και σε θυμόμαστε και σε ζηλεύουμε (με την καλή έννοια) για το super ΜΖ που απέκτησες!! Ελπίζω να καταφέρεις να βγάλεις πινακίδες, θα είναι κρίμα να περιμένεις να κλείσει τα 30..
Τσέκαρε τα ΠΜ σου... ;)Tι μπορεί να είναι αυτό το χουρχουρητό του κινητήρα του lkaraka;

STO DIAOLO
28/06/2012, 03:40
Παίδες, ξέρετε καμμιά ΜΖ για πούλημα;

STO DIAOLO
28/06/2012, 03:55
Yπάρχει πράγματι λέσχη φίλων ΜΖ τώρα η είναι παλιό αυτό;
http://jurassic21.webs.com/clubs.htm
262750

STO DIAOLO
28/06/2012, 04:01
« MZ CLUB
Το MZ CLUB εξακολουθεί τη δραστήρια πορεία του ετοιμάζοντας
εκδηλώσεις για το καλοκαίρι του _94. Έτσι οι εκδηλώσεις που
έχουν προγραμματιστεί είναι οι εξής:1. Εκδήλωση προς τιμή των
περιοδικών
μοτοσικλέτας (η ημερομηνία θα ανακοινωθεί σύντομα). 2. Εκδρομή
στα
Ελληνόφωνα χωριά της νότιας Ιταλίας (τέλη Ιούνη αρχές Ιούλη).
3. Πανευρωπαϊκή συνάντηση μοτοσικλετών MZ στην Ελλάδα
(τελευταίο
σαββατοκύριακο του Αυγούστου). Επίσης στις 9 Μαρτίου
πραγματοποιήθηκαν εκλογές στο MZ CLUB (Καλλιρόης 33-Αθήνα,
τηλ.923.0082) και εξελέγη το νέο Δ.Σ. το οποίο αποτελείται από
τους: Γιάννη Μηλιό (Πρόεδρος), Φώτη Περιβολαράκη (Γραμματέας),
Παναγιώτη Βούρβουλη (Ταμίας), Γιώργο Τζανέτη (Έφορος Υλικού),
Μιχάλη Μούτσιο (Μέλος) και Κώστα Ανδριακόπουλο (Αναπληρωματικό
μέλος). »

kokkiklhs
28/06/2012, 07:13
Yπάρχει πράγματι λέσχη φίλων ΜΖ τώρα η είναι παλιό αυτό;
http://jurassic21.webs.com/clubs.htm
262750

ΠΟΛΥΥΥΥΥΥ παλιό!!! :lol: :lol: :lol:

STO DIAOLO
30/06/2012, 04:57
καλησπέρα σε όλους,
εάν θυμάστε είμαι ο τύπος που αγόρασε τελικά ένα ΜΖ-250 ΕΤΖ ασημί μοντέλο του 88 καινούργιο (6 χιλ.) και τελικά δεν μπορεί να του βγάλει πινακίδα. Θα περμένω μέχρι το 2018.
Τώρα ακούω ένα χουρχουρητό από τον κινητήρα και φοβάμαι ότι πρέπει να είναι τα ρουλεμάν στροφάλου. Τι γνώμη έχετε ?. Μπορεί κάποιος να κάνει μία τέτοια επέμβαση, χώρο έχω αλλά δεν έχω τα special tools που χρειάζονται για το άνοιγμα του κινητήρα κλπ.

Πολλούς χαιρετισμούς από την Ξάνθη

ΛεωνίδαςΓεια σου Λεωνίδα από την Ξάνθη!
Πόσα χλμ έχεις κάνει; Λάδι κιβωτίου έχεις αλλάξει και πότε;

lkaraka
01/07/2012, 01:38
Γεια σου Λεωνίδα από την Ξάνθη!
Πόσα χλμ έχεις κάνει; Λάδι κιβωτίου έχεις αλλάξει και πότε;

Έχω κάνει περίπου 40 χιλ., και το λάδι στο κιβώτιο μου το αλλάξανε όταν το αγόρασα.
Καλό βράδυ

STO DIAOLO
01/07/2012, 01:51
Λεωνίδα, κάτι κουδουνίσματα τα κάνει αυτή. Αλλά χουρχουρητό όχι.Έλεγξε τα βασικά.Ποιότητα και ποσότητα λαδιού κιβωτίου από την οπή ελέγχου πάνω από την οπή αδειάσματος λαδιού στην περιοχή συμπλέκτη.Στο πλαϊνό καπάκι κινητήρα από την μεριά μηχανής που είναι το δοχείο λαδιού μίξης.

spandonidoskilo
06/08/2012, 12:22
Παιδια χαιρετε ειμαι απο θεσσαλονικη κι εχω μια MZ ETZ 250 παρατημανη 5-6 χρονια γνωριζετε καποιον ειδικο να την κανω σερβις και να βαλω καινουρια εξααρτηματα

nik0las
06/08/2012, 13:40
Γεια και χαρά έχω και εγώ ένα ΜεΖε ΕΤΖ251, με Ιστορία που περνά από φίλο σε φίλο, εφόσον πάντα ο επόμενος πληρεί τις προδιαγραφές που έχουν οριστεί από αυτόν που την είχε αγοράσει καινούργια. Είμαι το τρίτο χέρι, τώρα την έχω βάλει στην άκρη μιας και πρόσφατα αγόρασα ένα XΤ, αλλά με την πρώτη ευκαιρία θα ανακατασκευαστεί, μιας και τα θέλει τα μαζεματάκια της. Σκυλί του πολέμου και φορτώνεται σαν αμάξι! Την Αγαπάω!

spandonidoskilo
06/08/2012, 17:20
ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΣΩ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΣΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΕ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΜΠΟΥ ΑΛΛΑ ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

spandonidoskilo
06/08/2012, 19:58
ΑΝ ΜΠΟΡΕΙς ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙΣ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΑ
ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΨΑΧΝΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΒΡΙΣΚΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!

kokkiklhs
08/08/2012, 13:12
ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΣΩ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΣΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΕ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΜΠΟΥ ΑΛΛΑ ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Καλώς τον!! Για δοκίμασε 6977207212 για τον Βάσο!! Αυτός μάλλον θα έχει όσα χρειάζεσαι και θα σου δώσει καθοδήγηση... ;)

kokkiklhs
08/08/2012, 13:13
Γεια και χαρά έχω και εγώ ένα ΜεΖε ΕΤΖ251, με Ιστορία που περνά από φίλο σε φίλο, εφόσον πάντα ο επόμενος πληρεί τις προδιαγραφές που έχουν οριστεί από αυτόν που την είχε αγοράσει καινούργια. Είμαι το τρίτο χέρι, τώρα την έχω βάλει στην άκρη μιας και πρόσφατα αγόρασα ένα XΤ, αλλά με την πρώτη ευκαιρία θα ανακατασκευαστεί, μιας και τα θέλει τα μαζεματάκια της. Σκυλί του πολέμου και φορτώνεται σαν αμάξι! Την Αγαπάω!

Καλώς το παλληκάρι!! Άντε, πέτα το ΧΤ και κράτα τον ΜεΖέ, είναι απείρως καλύτερος κι έχει και περισσότερη πλάκα!!! Περιμένουμε να δούμε ανακατασκευή και να γουστάρουμε!!! ;)