View Full Version : MZ Riders Greece!!!
Σελίδες :
1
2
3
4
5
6
[
7]
8
9
STO DIAOLO
11/03/2014, 10:37
Δαιμονικέ, πως τις βλέπεις αυτές;
http://www.crossoverparts.gr/permatex?product_id=245
http://www.crossoverparts.gr/permatex?product_id=246
DEMONIKOS
12/03/2014, 23:29
Δηλαδή εκτός από την βαλβίδα νεκράς, τρέχει και από την εσοχή που δεν έχει core plug τάπα, το κέρατό του, όπως τα λες, Δαιμονικέ.
Το κέρατό του αυτουνού που το σχεδίασε και το έφτιαξε δεν θα πει τίποτα!! Εχω ρίξει σιχτίρια στο παρελθόν άπειρα.κάνα 2-3 φορές στο τσάκα ήμουν να την κάνω κομμάτια με την βαριοπούλα.
Και τα τρία υλικά που μου δείχνεις είναι καλά.
Τα δυο τα ασφαλιστικά σπειρωμάτων που μου δείχνεις, ναι παρέχουν και στεγανοποιητική προστασία αλλά προορίζονται για μεταλλικά σπειρώματα.Εδώ η βαλβίδα είναι πλαστική.Θέλει ρώτημα σε αυτούς που την διαθέτουν.
Αν τελικά βάλεις cold weld στην εσοχή, σου είπα ότι εσύ αυτή τη στιγμή στο βάθος της βλέπεις το αξονάκι που σου έχω περιγράψει.Κάθε φορά που αλλάζεις ταχύτητα πατώντας το λεβιέ αυτό περιστρέφεται.
Στο πρώτο πάτημα του λεβιέ που θα κάνεις αν έχει πιάσει καλά η κόλλα υπάρχει περίπτωση να ξεκολλήσει όλο.Γι αυτό προτού βάλλεις κόλλα κοψε ένα χαρτάκι η νάυλον ψιλό και βάλτο μέσα ώστε να μην πιάσει η κόλλα πάνω στο αξονάκι.Πιστεύω τουλάχιστον θα περιοριστεί η διαρροή.
Α και κάτι άλλο.Το καπάκι το μαύρο, που παει και τα σκεπάζει όλα αυτά
Γύρω γύρω τόχω περάσει με φλατζόκολλα έτσι ότι και να στάξει μένει εκεί στο τμήμα που είναι η βαλβίδα γρανάζι-αλυσίδα και δεν τα ξερνάει από κάτω.
Υ.Γ. Αν έχεις παχύμετρο και σου είναι εύκολο μέτρησέ μου το βάθος της εσοχής όπως και την διάμετρο.
Επίσης όποιος καλος συνάδελφος μας διαβάζει και έχει μοτέρ ανοιγμενο ή σαν ανταλλακτικό τον άξονα επιλογής ταχυτήτων(τύμπανο λέγεται τόχω περιγραψει με κίτρινο σε παραπανω φωτογραφια) και μπορεί να κάνει μέτρηση με παχυμετρο ας μας πεί διάμετρο άκρου άξονα ή την διάμετρο της φωλιάς του.
STO DIAOLO
13/03/2014, 06:59
Α και κάτι άλλο.Το καπάκι το μαύρο, που παει και τα σκεπάζει όλα αυτά
Γύρω γύρω τόχω περάσει με φλατζόκολλα έτσι ότι και να στάξει μένει εκεί στο τμήμα που είναι η βαλβίδα γρανάζι-αλυσίδα και δεν τα ξερνάει από κάτω.Ναι αλλά πρέπει να ανοίγεις για να ελέγχεις. Η γομαλάκα που έβαλες, κάνει δουλειά;
Αν τελικά βάλεις cold weld στην εσοχή, σου είπα ότι εσύ αυτή τη στιγμή στο βάθος της βλέπεις το αξονάκι που σου έχω περιγράψει.Κάθε φορά που αλλάζεις ταχύτητα πατώντας το λεβιέ αυτό περιστρέφεται.
Στο πρώτο πάτημα του λεβιέ που θα κάνεις αν έχει πιάσει καλά η κόλλα υπάρχει περίπτωση να ξεκολλήσει όλο.Γι αυτό προτού βάλλεις κόλλα κοψε ένα χαρτάκι η νάυλον ψιλό και βάλτο μέσα ώστε να μην πιάσει η κόλλα πάνω στο αξονάκι.Πιστεύω τουλάχιστον θα περιοριστεί η διαρροή.Ευτυχώς που το είπες, Δαιμονικέ. Έχω core plug τάπα της ΜΖ. Αλλη γιατί η δικιά της έσπασε. Θα βάλω αυτή πρώτα και από πάνω θα το κλείσω με cold weld. Έψαξα στο νετ και λέει οτι υπάρχουν 2 είδη cold weld. Στα 7 με 7,90 ευρώ. Το δεύτερο κολλάει χάσματα πάνω από 5mm και πρόκειται για την εποξική πλαστελίνη LOCTITE COLD WELD 14600 R. Λέω να αγοράσω αυτή, θα είναι πιο δυνατή.
Υ.Γ. Αν έχεις παχύμετρο και σου είναι εύκολο μέτρησέ μου το βάθος της εσοχής όπως και την διάμετρο.
Επίσης όποιος καλος συνάδελφος μας διαβάζει και έχει μοτέρ ανοιγμενο ή σαν ανταλλακτικό τον άξονα επιλογής ταχυτήτων(τύμπανο λέγεται τόχω περιγραψει με κίτρινο σε παραπανω φωτογραφια) και μπορεί να κάνει μέτρηση με παχυμετρο ας μας πεί διάμετρο άκρου άξονα ή την διάμετρο της φωλιάς του.Δεν έχω παχύμετρο.
Τα δυο τα ασφαλιστικά σπειρωμάτων που μου δείχνεις, ναι παρέχουν και στεγανοποιητική προστασία αλλά προορίζονται για μεταλλικά σπειρώματα.Εδώ η βαλβίδα είναι πλαστική.Θέλει ρώτημα σε αυτούς που την διαθέτουν.
'Ήδη στο σπείρωμα της πλαστικής βαλβίδας νεκράς έβαλα:
Permatex, High-Temp Red RTV Silicone Gasket Maker - 81160 - 85g (-54°C to 343°C)
STO DIAOLO
13/03/2014, 07:07
Αυτή η Permatex, High-Temp Red RTV πουλιέται 5 - 5,50 ευρώ. Δεν ήξερα και την αγόρασα 9,5 ευρώ από λαμογέν κατάστημα.
http://www.crossoverparts.gr/permatex/gasket-maker-PMX81160
DEMONIKOS
16/03/2014, 21:03
.Κάθε φορά που ανοίγεις και κλείνεις το μαύρο καπάκι του βάζεις φλατζόκολλα. Και η γομαλάκκα είναι καλή,και οι άλλες καλές είναι.
Αυτό της LOKTITE τόχω δοκιμάσει είναι καλό για γέμισμα.
STO DIAOLO
17/03/2014, 07:43
Με το να βάλεις φλαντζόκολλα στο μαύρο καπάκι, κουκουλώνεις το πρόβλημα αν από μέσα έχει διαρροή. Τελικά έβαλα εποξική πλαστελίνη για να πιάσει καλά στο χάσμα: Permatex Permapoxy 4 Minute Multi-Metal Epoxy Stick, 84309
spandonidoskilo
29/03/2014, 13:12
χαιρεται χαιρεται τι κανετε? λοιπον εχω αναγκη τα φωτα σας!! χρειαζομαι βοηθεια σε αφαιρεση και καθαρισμο καρμυρατερ! η μηχανη ΜεΖες ΕΤΖ 250 με αυθεντικο καρμυρατερ!!
STO DIAOLO
31/03/2014, 07:27
Πριν από καιρό σου είχα πει κάποια πράγματα η κάνω λάθος;
spandonidoskilo
31/03/2014, 17:30
σωστος εισαι αλλα εχω καταμπερδευτει...
kokkiklhs
31/03/2014, 21:18
Έλα βρε! Ξεκόλλησε το πιστόνι;
Λοιπόν, για το καρμπ πιάσε εδώ
http://manualedereparatie.info/manuale/MZ/MZ_ETZ_125_300_81_95_Service_Manual_Haynes_www.manualedereparatie.info.zip
Και αν θες να το φτιάξεις πιο μπακάλικα, σφίξε τέρμα τις βίδες του ρελαντί και του αέρα και μέτρα και σημείωσε ακριβώς πόσες στροφές έσφιξες από εκεί που είναι τώρα, ώστε να τις ξανανοίξεις αντίστοιχα όταν το ξαναμοντάρεις.
Πρόσεξε επίσης πολύ να μην αλλάξεις εγκοπή στον αποστάτη που ρυθμίζει το ύψος της βελόνας του σλάιντ και τέλος πρόσεξε να μη λυγίσεις ή τσαλακώσεις το ελασματάκι του φλοτέρ.
spandonidoskilo
01/04/2014, 23:25
καμια ιδεα για το πως το αφαιρω?
kokkiklhs
02/04/2014, 14:05
καμια ιδεα για το πως το αφαιρω?
Ξέσφιξε τη βίδα με το ίσιο κεφάλι που σφίγγει το κολλάρο το οποίο πιάνει στη λαστιχένια χοάνη που οδηγεί στο φιλτροκούτι (δηλ. αυτό το λαστιχένιο μαύρο ματζαφλάρι που δένει στην πίσω πλευρά του καρμπ) και αφαίρεσε και τις 2 εξάγωνες βίδες που πιάνουν την άλλη άκρη του καρμπ στη μεταλλική "φλογέρα" που καταλήγει στον κύλινδρο!
Αυτό ήταν!!
Ίσως από τα χρόνια και τη μάκα να έχει σφηνώσει η φλογέρα πάνω στο καρμπ, με λίγο ζόρι και προσεκτικά, μην κάνεις ζημιά, σύρε το προς τα πίσω πιέζοντας τη λαστιχένια χοάνη να σουρώσει, ώστε να σου δώσει χώρο! Θέλει ζόρι, δεν είναι εύκολο, αλλά δε γίνεται και αλλιώς!
Πρόσεξε πάνω στο ζόρισμα μη κάνεις ζημιά και στη λαστιχένια μ@λ@κία, πιθανόν λόγω παλαιότητας να έχει ξεραθεί και να έχει χάσει την ελαστικότητά της, οπότε θα είναι πιο σκληρή και θα αρνείται να σουρώσει προς τα πίσω για να σου δώσει τον απαραίτητο χώρο, αλλά και θα σκίζεται/κόβεται πολύ πιο εύκολα!
Όταν καταφέρεις να τα κάνεις όλα αυτά και σου μείνει το καρμπ στον αέρα, πρέπει να ξεβιδώσεις το κυλινδρικό καπάκι στο πάνω μέρος του, ώστε να αφαιρέσεις το slide με τη ντίζα, για να τη βγάλεις από τη φωλιά της και να πάρεις το καρμπ στο χέρι για καθάρισμα...
:beer:
EDIT: Ξέχασα και τη ντίζα του τσοκ (η προηγούμενη που λέγαμε είναι του γκαζιού), την οποία πρέπει επίσης να ξεβιδώσεις πάνω από το καρμπ, για να το πάρεις στο χέρι!! :)
spandonidoskilo
03/04/2014, 19:05
οι πατεντες του ελληνα δεν εχουν ορια!!!βγηκε το γα... το καρμυρατερ επιτελους...
http://dc181.4shared.com/img/ZgsL5oDOba/14528841520/DSCI0454.JPG (http://www.4shared.com/photo/ZgsL5oDOba/DSCI0454.html)
απ'εξω(και παλιο σοβρακο για καθαριοτητα!!!:D):
http://dc181.4shared.com/img/x0VAfIABba/145288522a8/DSCI0455.JPG (http://www.4shared.com/photo/x0VAfIABba/DSCI0455.html)
και απο μεσα(χαλια κατασταση!!7 χρονακια την εκαναν τη δουλεια τους):
http://dc181.4shared.com/img/85mM6zTyce/145288303b0/DSCI0462.JPG (http://www.4shared.com/photo/85mM6zTyce/DSCI0462.html)
επεται συνεχεια:beer: το φλοτερ υπαρχει τροπος να το βγαλω τελειως?
kokkiklhs
03/04/2014, 19:49
το φλοτερ υπαρχει τροπος να το βγαλω τελειως?
To φλοτέρ το κρατάει ένα και μοναδικό μεταλλικό πειράκι που είναι σφηνωτό και λειτουργεί σα μεντεσές, στο σημείο που ανεβοκατεβαίνει το φλοτέρ!
Αν το ζορίσεις λίγο με τη μύτη καμιάς πρόκας, θα βγει! Προφανώς θα έχει πιάσει μάκα κι αυτό... πρόσεξε μόνο μη στραβώσεις το φλοτέρ και κυρίως μη λυγίσεις το ελασματάκι εκείνο που κλείνει τη βαλβίδα της βενζίνης, διότι μετά θα έχεις υπερχειλίσεις ή θα σου μένει μονίμως κλειστή και θα τρομάξεις να το ρυθμίσεις! ΠΟΛΛΗ προσοχή με το φλοτέρ, τσαλακώνεται για πλάκα...
Επίσης μια και θα το βγάλεις, ρίξε του ένα κούνημα να δεις μήπως ακούγεται μέσα να κουδουνίζει βενζίνη, διότι αν κανένα από τα 2 βαρελάκια έχει καμιά τρυπίτσα, το φλοτέρ θα έχει βαρύνει από τη βενζίνη που μπήκε και δε θα λειτουργεί σωστά! Σε περίπτωση τρυπίτσας ή αγοράζεις καινούργιο, ή το αφήνεις μερικές μέρες να στεγνώσει η βενζίνη και μετά το κολλάς προσεκτικά με κολλητήρι και καλάι, χαλκός είναι... καλό κόλπο για να δεις αν έχει τρύπα είναι να το τσεκάρεις πιέζοντας πολύ ελαφρά τις επίπεδες πλευρές από τα βαρελάκια μέσα σε ένα δοχείο με νερό και να έχεις το νου σου για φυσαλλίδες, όπως δηλ κάνουμε για τις σαμπρέλες των ποδηλάτων...
Καλά μαστορέματα μικρέ και ό,τι χρειαστείς, ρώτα!
:beer:
Ξεκίνα με ένα καινούργιο μπουζάκι NGK B7HS και ρίξε κι ένα καθάρισμα στο καρμπ, μόνο πρόσεξε να μην πειράξεις το ύψος της βελόνας και σημείωσε ακριβώς πού είναι γυρισμένες οι βίδες του αέρα και του ρελαντί (σφίξε τις μέχρι μέσα και μέτρα ακριβώς στροφές από εκεί που είναι τώρα, ώστε να τις ξανανοίξεις ακριβώς εκεί που ήταν όταν θα είσαι έτοιμος).
Με προβληματίζει που λες ότι δε βλέπεις κάπνα από την εξάτμιση... τσέκαρε σωληνάκια/ντίζα/τρόμπα λαδιού, μην τυχόν κι έχεις κάνα πρόβλημα με τη λίπανση...
Α, και όλοι λένε να ΜΗΝ ανακατεύουμε διαφορετικές ποιότητες λαδιού στο δοχείο, αν βάζεις το κλασικό ορυκτέλαιο συμπλήρωσε με τέτοιο, αν βάζεις ημισυνθετικό πάλι να συμπληρώσεις με το ίδιο! Δεν έχω πειραματιστεί με αυτό, αλλά έχω ακούσει άσχημες ιστορίες, οπότε καλύτερα να αποφεύγουμε τις "περίεργες" δοκιμές!
Ας ενημερώσω, λίγο καθυστερημένα: Τελικά ήταν εντελώς βουλωμένη η εξάτμιση. Ρώτησα σε 3 εξατμισάδες και κανένας δεν δεχόταν να την κάψει λόγω της υπερβολικής κάπνας. Τελικά βρέθηκε ένας ... θαρραλέος. Παιδεύτηκε αρκετή ώρα με το οξυγόνο και με το ντουμάνι. Ας είναι καλά.
Όσο για το λάδι, βάζω ότι νάναι. Τελευταία παρατήρησα ότι με λάδι για εξωλέμβιες δεν βγάζει πολύ καπνό. Βρήκα ένα μαγαζί που έχει χοντρική λάδια και παίρνω από κει ένα φθηνό (7Ε/κιλό) λάδι για εξωλέμβιες.
kokkiklhs
05/04/2014, 07:09
Ας ενημερώσω, λίγο καθυστερημένα: Τελικά ήταν εντελώς βουλωμένη η εξάτμιση. Ρώτησα σε 3 εξατμισάδες και κανένας δεν δεχόταν να την κάψει λόγω της υπερβολικής κάπνας. Τελικά βρέθηκε ένας ... θαρραλέος. Παιδεύτηκε αρκετή ώρα με το οξυγόνο και με το ντουμάνι. Ας είναι καλά.
Όσο για το λάδι, βάζω ότι νάναι. Τελευταία παρατήρησα ότι με λάδι για εξωλέμβιες δεν βγάζει πολύ καπνό. Βρήκα ένα μαγαζί που έχει χοντρική λάδια και παίρνω από κει ένα φθηνό (7Ε/κιλό) λάδι για εξωλέμβιες.
Μήπως το "ό,τι νά'ναι" λάδι προκάλεσε το τραγικό βούλωμα; Εμένα τόσα χρόνια δεν έχει βουλώσει η εξάτμιση και γενικά δεν έχω ακούσει άλλους μεζέδες με τόσο έντονο πρόβλημα καρβουνίλας! :D
Πολύ καλό λαδάκι είναι το Castrol στο κόκκινο μπουκάλι, καπνίζει φυσιολογικά αλλά το μηχανάκι το έχω ταξιδέψει και το έχω ταλαιπωρήσει και εντός πόλεως και ποτέ δε δημιουργήθηκε πρόβλημα! Η τιμή του δεν είναι υπερβολική, κάνα 8άρι το λίτρο θα το βρεις...
Ρίξε μια ματιά πάντως και στην τρόμπα λαδιού, μήπως έχει απορρυθμιστεί και σου κατεβάζει παραπάνω λάδι... δες εδώ:
http://www.sweller.co.uk/mz/workshop/wrk_pmp.html
:beer:
STO DIAOLO
16/04/2014, 06:47
Δαιμονικέ, η διαρροή λαδιού από βίδα νεκράς-τρύπα αξονακίου ταχυτήτων περιορίστηκε στο ελάχιστο μετά την βενζινόκολα και την εποξική πλαστελίνη. Θα ανοίξω το καπάκι να δω από που τρέχει πολύ λίγο και τι μπορώ να βάλω εκεί στην επόμενη αλλαγή λαδιού.
makis 71
18/04/2014, 23:33
γεια .ξαναρθα .ειχα χασει τον κωδικο ,οικογενειακα θεματα κτλ δεν εβρισκα χρονο.ειπα τον κοκικλη καποια πραγματα τωρα θα σας τα λεω και απο κοντα.κατ αρχην κοκικλη και τηγανολαδο να βαλεις στον μεζε το καιει απροβληματιστα.οποτε δεν πιστευω οτι φταιει η ποιοτητα λαδιου .μαλλον η ποσοτητα φταει σε συνδιασμο με τα χρονια.λοιπον επειδη ομως το καψιμο ειναι απαραιτητο και επειδη με το οξυγονο δενγινονται πολλα φιλε ΜΖ 251 τωρα που θα ψησεις αρνι ριξε και την εξατμιση στα καρβουνα.θα με θυμηθεις γιατι δεν θελει αποτομη ζεστη και στα γρηγορα για να καθαρισει.με την αποτομη ζεστη κολλαει ο μπιχλα στα τοιχοματα και μετα τον ηπιες θελει ανοιγμα θελει αργα και σταθερα με διακοπες για χτυπημα με την ματσολα οποτε θρακα ειναι το καλυτερο.αν θες να γινει ομως σωστα πιασε τροχο ανοιξε την καθαρισε την βαλε καινουργιο πετροβαμβακα .δεν καθαριζουν τα παντα με καψιμο και χτυπημα.φευγουν μονο τα χοντρα.μετα παρε ενα κομματι συρματοσκοινο γυρω στους 20-30 ποντους πιαστο στο δραπανο ανοιξε το στην αλλη μερια δηλαδη να κανει ξεφτια και βαλτο μεσα στον λαιμο της εξατμισης και θα στον κανει γυαλι.το ιδιο και στο τελικο.
kokkiklhs
20/04/2014, 11:50
γεια .ξαναρθα .ειχα χασει τον κωδικο ,οικογενειακα θεματα κτλ δεν εβρισκα χρονο.ειπα τον κοκικλη καποια πραγματα τωρα θα σας τα λεω και απο κοντα.κατ αρχην κοκικλη και τηγανολαδο να βαλεις στον μεζε το καιει απροβληματιστα.οποτε δεν πιστευω οτι φταιει η ποιοτητα λαδιου .μαλλον η ποσοτητα φταει σε συνδιασμο με τα χρονια.λοιπον επειδη ομως το καψιμο ειναι απαραιτητο και επειδη με το οξυγονο δενγινονται πολλα φιλε ΜΖ 251 τωρα που θα ψησεις αρνι ριξε και την εξατμιση στα καρβουνα.θα με θυμηθεις γιατι δεν θελει αποτομη ζεστη και στα γρηγορα για να καθαρισει.με την αποτομη ζεστη κολλαει ο μπιχλα στα τοιχοματα και μετα τον ηπιες θελει ανοιγμα θελει αργα και σταθερα με διακοπες για χτυπημα με την ματσολα οποτε θρακα ειναι το καλυτερο.αν θες να γινει ομως σωστα πιασε τροχο ανοιξε την καθαρισε την βαλε καινουργιο πετροβαμβακα .δεν καθαριζουν τα παντα με καψιμο και χτυπημα.φευγουν μονο τα χοντρα.μετα παρε ενα κομματι συρματοσκοινο γυρω στους 20-30 ποντους πιαστο στο δραπανο ανοιξε το στην αλλη μερια δηλαδη να κανει ξεφτια και βαλτο μεσα στον λαιμο της εξατμισης και θα στον κανει γυαλι.το ιδιο και στο τελικο.
Καλώς ήρθες ξανά στην παρέα μας!! :)
Οι συμβουλές σου είναι πάντοτε πολύτιμες!!
:beer:
makis 71
20/04/2014, 21:42
πω πω τι εγινε ρε φιλε!!! πολλα επεισοδια εχασα.τι παιζει τωρα με διαρροες και ταπες και που ειναι το προβλημα μπορει να μου πει κανεις να μην διαβαζω τα παντα απο την αρχη?
STO DIAOLO
22/04/2014, 06:47
Μάκη, δίπλα στην αλυσίδα-δεξιά είναι μια διαολότρυπα που καλύπτεται με μεταλική τάπα. Και ακριβώς δίπλα της είναι η πλαστική βίδα νεκράς. Από κει τρέχει.
Έβαλα κόκκινη βενζινόκολα permatex στο σπείρωμα της βίδας και εποξική πλαστελινη permapoxy στην τρύπα γιατί η μεταλική τάπα έσπασε. Έχει κάποια μικρή διαρροή ακόμα. Θα ανοίξω το καπάκι να δω τι γίνεται.
makis 71
27/04/2014, 10:38
ετρεχε πολυ?αν οχι αστην οπως ειναι οτι φτυνει δεν το θελει αυτο το μοτερ.αν ετρεχε πολυ τι καθεσαι και παιδευεσαι και δεν βγαζεις την ταπα να σου φτιαξουν μια στον τορνο?οσο για την βιδα της νεκρας απλα την εκαψα με φλογιστρο οταν παραεγινε το θεμα και σταματησε να τρεχει.μαλλον ομως εχεις σπασιμο απο καπου για να τρεχει.καποια ψιλορωγμη ισως?
STO DIAOLO
28/04/2014, 06:43
αν οχι αστην οπως ειναι οτι φτυνει δεν το θελει αυτο το μοτερΛες να το φτιάξαν έτσι για να τρέχει το παραπανίσιο;
Δεν νομίζω. Αυτή τη δουλειά κάνει η τρύπα στη μαύρη λαστιχένια τάπα γεμίσματος λαδιού από πάνω.
και δεν βγαζεις την ταπα να σου φτιαξουν μια στον τορνο?
Η τάπα έσπασε, πετάχθηκε. Οριστική λύση είναι η αλουμινοκόλληση στην τρύπα.
.μαλλον ομως εχεις σπασιμο απο καπου για να τρεχει.καποια ψιλορωγμη ισως?
Δεν έχει σπάσιμο αλλού.
Άνοιξα το καπάκι. Δεν τρέχει πολύ. Στην επόμενη αλλαγή λαδιού, θα βγάλω τα περισσεύματα πλαστελίνης και βενζινόκολλας για να δω από που τρεχει. Από την τρύπα η από την βίδα νεκράς.
makis 71
01/05/2014, 14:31
απ οτι ειδα καποιος εχει ανοιχτο μοτερ πεσ τον να σου γραψει διαστασεις της ταπας και φτιαξε μια στον τορνο.αν βρεις μια πλαστικηταπα ζεστανε την και βαλε αυτην ετσι ωστε να μαλακωσει το πλαστικο και να παρει την φοραμ της τρυπας.και να χανει λαδια θελω να πω μη σε στεναχωραει.απλα βαλε κι αλλα.ειχα φιλους στην γερμανια που ημουνα που ειχαν μζ κυριως σαν δευτερες μηχανες και σχεδον ολες με καλαθι(σαιντ καρ)αμα εβλεπες πως τις σοδομιζαν(ξεκινημα απο κολωνια για το elefanten treffen 14 μζ μια με καλαθι τιγκα στα πραγματα και μια z 440 σταση μονο για βενζινη και γυρω στα 700 χιλιομετρα σκισμενες με 120-130 και αυτην με το σαιντ καρ.κιχ δεν εβγαλαν παρολο που απο το κρυο εσβηναν τα μοτερ οταν σταματουσαμε γιατι δεν μπορουσαν να ζεσταθουν) πιστεψε με για το λιγο λαδι που τρεχει ουτε σημασια δεν θα εδινες.
STO DIAOLO
02/05/2014, 07:07
απ οτι ειδα καποιος εχει ανοιχτο μοτερ πεσ τον να σου γραψει διαστασεις της ταπας και φτιαξε μια στον τορνο
Η τρύπα της μεταλικής τάπας καλύφθηκε πλήρως με εποξική πλαστελίνη που γίνεται σκληρή σαν μέταλο. Με λίγο ξύσιμο εκεί και ειδική κόλα που αντικαθιστά την οξυγονοκόλληση (όπως λέει) μπορεί να μπει μια άλλη τάπα. Αλλά μπορεί να τρέχει από την βαλβιδα νεκράς. Θα δούμε.
.αν βρεις μια πλαστικηταπα ζεστανε την και βαλε αυτην ετσι ωστε να μαλακωσει το πλαστικο και να παρει την φοραμ της τρυπας. Καλή ιδέα, Μάκη.
και να χανει λαδια θελω να πω μη σε στεναχωραει.απλα βαλε κι αλλα.ειχα φιλους στην γερμανια που ημουνα που ειχαν μζ κυριως σαν δευτερες μηχανες και σχεδον ολες με καλαθι(σαιντ καρ)αμα εβλεπες πως τις σοδομιζαν(ξεκινημα απο κολωνια για το elefanten treffen 14 μζ μια με καλαθι τιγκα στα πραγματα και μια z 440 σταση μονο για βενζινη και γυρω στα 700 χιλιομετρα σκισμενες με 120-130 και αυτην με το σαιντ καρ.κιχ δεν εβγαλαν παρολο που απο το κρυο εσβηναν τα μοτερ οταν σταματουσαμε γιατι δεν μπορουσαν να ζεσταθουν) πιστεψε με για το λιγο λαδι που τρεχει ουτε σημασια δεν θα εδινες.:a20:
STO DIAOLO
02/05/2014, 13:21
:wlae::beer:
kokkiklhs
02/05/2014, 13:39
Πω ρε, το TS είνα κουκλί, λέμε!!!!
:a07:
makis 71
03/05/2014, 11:04
για κοιτα το ETS .ειναι πιο ωραιο
kokkiklhs
03/05/2014, 19:56
για κοιτα το ETS .ειναι πιο ωραιο
Όλοι οι ΜεΖέδες ωραίοι είναι!!
:beer:
kokkiklhs
30/05/2014, 09:33
Χαχαχαχα, ο mr. I (ο γνωστός φωτισμένος και χαρισματικός μάστορας των μεζέδων) ξαναχτύπησε:
Φίλος μεζεδόβιος εκτός φόρουμ είχε πρόβλημα με το σωληνάκι του μπροστινού φρένου (διαρροή κάτω από το βίδωμα στην τρόμπα) και σε τηλεφωνική κρούση για επίσκεψη και φτιάξιμο ή αντικατάσταση στο σωληνάκι, χωρίς καν να το έχει δει ο ειδήμων προσπαθούσε να τον πείσει να πάει να του αλλάξει τρόμπα διότι η "μαμά" ΜΖ δεν είναι καλή! :lol:
Το μηχανάκι κυκλοφορεί χρόνια και ζαμάνια με την μαμά τρόμπα και είχε μια χαρά φρένο μέχρι που παρουσιάστηκε η βλάβη...
Eγώ είχα παρόμοια μεταφυσική εμπειρία παλιότερα, που κάνοντας το λάθος να ρωτήσω αν τυχόν του έχουν μείνει στοκ αυθεντικά IFA καλύμματα σέλας για το 251 εισέπραξα απαντήσεις για καλό ταπετσέρη, για κάλυμμα του 250 (που δεν ταιριάζει) και φυσικά απάντηση στην ερώτησή μου ποτέ δεν πήρα!!
:a26:
notakos600
30/05/2014, 14:45
Χαχαχαχα, ο mr. I (ο γνωστός φωτισμένος και χαρισματικός μάστορας των μεζέδων) ξαναχτύπησε:
Φίλος μεζεδόβιος εκτός φόρουμ είχε πρόβλημα με το σωληνάκι του μπροστινού φρένου (διαρροή κάτω από το βίδωμα στην τρόμπα) και σε τηλεφωνική κρούση για επίσκεψη και φτιάξιμο ή αντικατάσταση στο σωληνάκι, χωρίς καν να το έχει δει ο ειδήμων προσπαθούσε να τον πείσει να πάει να του αλλάξει τρόμπα διότι η "μαμά" ΜΖ δεν είναι καλή! :lol:
Το μηχανάκι κυκλοφορεί χρόνια και ζαμάνια με την μαμά τρόμπα και είχε μια χαρά φρένο μέχρι που παρουσιάστηκε η βλάβη...
Eγώ είχα παρόμοια μεταφυσική εμπειρία παλιότερα, που κάνοντας το λάθος να ρωτήσω αν τυχόν του έχουν μείνει στοκ αυθεντικά IFA καλύμματα σέλας για το 251 εισέπραξα απαντήσεις για καλό ταπετσέρη, για κάλυμμα του 250 (που δεν ταιριάζει) και φυσικά απάντηση στην ερώτησή μου ποτέ δεν πήρα!!
:a26:
Δημήτρη, τα ''μαστόρια'' είναι όπου σε δαγκώσουν και ειδικά αν έχουν να κάνουν με κάποιον που δεν πολυασχολείται με το μηχανάκι του.
Μήπως τελικα το e-bay είναι λιγότερο ψυχοφθόρο, εκτός από πιο οικονομικό;
kokkiklhs
31/05/2014, 19:32
Δημήτρη, τα ''μαστόρια'' είναι όπου σε δαγκώσουν και ειδικά αν έχουν να κάνουν με κάποιον που δεν πολυασχολείται με το μηχανάκι του.
Μήπως τελικα το e-bay είναι λιγότερο ψυχοφθόρο, εκτός από πιο οικονομικό;
Έχεις απόλυτο δίκιο, πλέον αν κάποιος ξέρει τι χρειάζεται, οι προμήθειες ανταλλακτικών από πηγές του διαδικτύου είναι η πιο συμφέρουσα και βολική λύση! Προσωπικά προτιμώ κατά καιρούς να αφηνω και κάνα μεροκάματο στα μαστόρια, ακόμη και για πολύ απλές δουλίτσες, εάν και εφόσον είμαι ευχαριστημένος και τους θεωρώ σωστούς επαγγελματίες...
Ο συγκεκριμένος με έχει προ πολλού χάσει από πελάτη, ας πρόσεχε...
Καλησπερα και καλο μηνα και απο εμενα, ειμαι και εγω μεζεδακιας ΜΖ 150 Τs ..παρακολουθω εδω ενα χρονο το forum που εχω το μηχανακι ,και επειδη βλεπω οτι συνεχεια αναφερεται τον συγκεκριμενο μηχανικο θα ηθελα να πω πως εδω και ενα χρονο που πηγαινω το μηχανακι δεν ειχα ποτε καποιο θεμα που να ευθυνεται ο μηχανικος και επισης δεν δαγκωνει στις τιμες ισα ισα το αντιθετο,εκτος αν εχω καταλαβει λαθος και λετε για αλλο συνεργειο.Θα ηθελα να μαθω αν συναντιεσται για καμοια βολτα ολοι οι μεζεδες ?
notakos600
01/06/2014, 19:29
:wlae::beer:
Δεν χορταίνω να το χαζεύω. :beer:
kokkiklhs
01/06/2014, 20:42
Καλησπερα και καλο μηνα και απο εμενα, ειμαι και εγω μεζεδακιας ΜΖ 150 Τs ..παρακολουθω εδω ενα χρονο το forum που εχω το μηχανακι ,και επειδη βλεπω οτι συνεχεια αναφερεται τον συγκεκριμενο μηχανικο θα ηθελα να πω πως εδω και ενα χρονο που πηγαινω το μηχανακι δεν ειχα ποτε καποιο θεμα που να ευθυνεται ο μηχανικος και επισης δεν δαγκωνει στις τιμες ισα ισα το αντιθετο,εκτος αν εχω καταλαβει λαθος και λετε για αλλο συνεργειο.Θα ηθελα να μαθω αν συναντιεσται για καμοια βολτα ολοι οι μεζεδες ?
Καλώς τον, καλώς μας ήρθες! Δεν έχει τύχει να μαζευτούμε για βόλτα, διότι είμεθα πολλοί, αλλά σκόρπιοι!
Ο συγκεκριμένος μηχανικός έχει άριστες γνώσεις πάνω στα μηχανάκια μας, αλλά βαριέται να αεχοληθεί όταν του ζητήσεις κάτι άλλο από αυτό που έχει εκείνος στο μυαλό του να κάνει! Αυτό προσωπικά δε νομίζω ότι είναι επαγγελματικά σωστό! Αν εσένα σε καλύπτει, πραγματικά χαίρομαι, διότι θα ήταν κρίμα να ακούμε όλο και περισσότερους δυσαρεστημένους πελάτες! Μακάρι να έβαλε μυαλό...
Πάντως, στο κεφάλαιο τιμές, μια λέξη έχω μόνο να πω: Μονοπώλιο!! :D
:beer:
STO DIAOLO
02/06/2014, 07:08
Προσωπικά προτιμώ κατά καιρούς να αφηνω και κάνα μεροκάματο στα μαστόρια, ακόμη και για πολύ απλές δουλίτσες, εάν και εφόσον είμαι ευχαριστημένος και τους θεωρώ σωστούς επαγγελματίες...
Kαι γω το ίδιο. Ειδικά όταν βαριέμαι να φτιάξω κάτι. Αλλά ούτως εχόντων των πραγμάτων, είμαστε αναγκασμένοι να φτιάχνουμε μόνοι μας τα μηχανάκια όσο μπορούμε.
Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bikerr
Καλησπερα και καλο μηνα και απο εμενα, ειμαι και εγω μεζεδακιας ΜΖ 150 Τs
Καλώς όρισες!:beer:
STO DIAOLO
29/07/2014, 09:42
Βρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε!!!!!!!:a41::a015::a20::D
Προσκλητήριο πνευμάτων!!!
http://www.youtube.com/watch?v=eI8mwURHj7A
kokkiklhs
13/08/2014, 23:12
Τι έγινε, οι μεζεδόβιοι την κάνανε όλοι για διακοπές;
:beer:
STO DIAOLO
20/08/2014, 07:05
Για συλλέκτες του είδους!!! :priest: :whiteflag::D 6.500 (Συζητήσιμη)
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/5407264/
spandonidoskilo
21/08/2014, 10:30
6.500 (Συζητήσιμη) αν ειναι δυνατον οσο συλλεκτικος και αν ειναι ο μεζες 6,500 χιλιαρικα??? :confused::moutza::eek::nono:
STO DIAOLO
21/08/2014, 14:08
Φίλε Σπαντ, θα προσγειωθεί ο κάτοχος της ΜΖ.:redcard:
STO DIAOLO
21/08/2014, 14:12
Άλλα τραγελαφικά: MZ ETZ ΕΤΖ 251 '93 - 600 Τιμή χωρίς ΦΠΑ
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/5412737/
kokkiklhs
23/08/2014, 12:33
Δεν είναι τίποτα ρε σεις, η ζέστη του Αυγούστου βαράει στο κεφάλι!!!
:a21:
Δεν είναι τίποτα ρε σεις, η ζέστη του Αυγούστου βαράει στο κεφάλι!!!
:a21:
Ειναι και παχιες οι μυγες..:bawl:
Για συλλέκτες του είδους!!! :priest: :whiteflag::D 6.500 (Συζητήσιμη)
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/5407264/
Την πήγε € 3.800 (Συζητήσιμη): http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/5407264/
καλό ε!!!
και θα έχει συνέχεια
guzzistas
23/08/2014, 18:36
Το χειμώνα την είχε 450ε... τον πήρα τηλ και του λέω, αφού δεν κινείται, θα χρειαστεί να την μεταφέρω οπότε μπορείς να μου κόψεις τα 50ε, να είμαστε και οι δύο ευχαριστημένοι?
ΟΧΙ
οκ... νέμα προμπλέμα...
τώρα έχει 501ε... σαν τα levi's.... αντε καλοπούλητο!
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/5279171/
MG-KTiNoS
23/08/2014, 19:35
ναι αλλά πάρεις τώρα και του πεις κόψς ένα 50ρικο τι θα σου πει???
:rotflmao:
Το χειμώνα την είχε 450ε... τον πήρα τηλ και του λέω, αφού δεν κινείται, θα χρειαστεί να την μεταφέρω οπότε μπορείς να μου κόψεις τα 50ε, να είμαστε και οι δύο ευχαριστημένοι?
ΟΧΙ
οκ... νέμα προμπλέμα...
τώρα έχει 501ε... σαν τα levi's.... αντε καλοπούλητο!
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/5279171/
ΠΡεπει να ειναι πανω απο 2-3 χρονια η αγγελια..:bawl:
Υ.γ.Ε οχι και συλλεκτικος ο μεζες νατανε κανενα ala verde να παει στο δ@$#ο για κατι ψιλοπαραπανω αλλα οχι και τετοια νουμερα..
STO DIAOLO
25/08/2014, 07:38
Την πήγε € 3.800 (Συζητήσιμη): http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/5407264/
καλό ε!!! και θα έχει συνέχεια Την διέγραψε. Δεν πιστεύω να την αγόρασε κανένας μαλάκας με 3800 ευρώ :tooth:. Μάλλον να ξεχαστεί η γκάφα του θέλει και θα επανέλθει....
STO DIAOLO
25/08/2014, 07:48
ΠΡεπει να ειναι πανω απο 2-3 χρονια η αγγελια..:bawl:
Αυτή η MZ ETZ 250 από Λάρισα, είναι αγγελία 4 ετών. Το 2010 έψαχνα να αγοράσω ΜΖ και την θυμάμαι. Άντε, θα γίνει ιστορικό κειμήλιο κι αυτή και θα την μοσχοπουλήσει!!!!:rotflmao:
kokkiklhs -> Κανε μου κανα vrooom μπας και το αποφασησω να αγορασω και εγω κανενα μεζεδακο..:beer::a54::a01:
kokkiklhs
26/08/2014, 11:42
kokkiklhs -> Κανε μου κανα vrooom μπας και το αποφασησω να αγορασω και εγω κανενα μεζεδακο..:beer::a54::a01:
Πάρε αυτόν με τα 6 κατοστάρικα από την Ηλιούπολη, πιστεύω με λίγο παζαράκι θα κατέβει κι άλλο η τιμή! Πάρε τηλ και ζήτα καμιά φωτογραφία με email...
Αν είναι σε κατάσταση τζετ σε συμφέρει 1000 φορές, από το να πάρεις κάνα σαπάκι σκουριασμένο, χωρίς τέλη, ΚΤΕΟ, ΜΕΟ, ΣΕΟ κλπ με 3 κατοστάρικα και μετά να φας μήνες σε τρεχάματα και 2 φορές άλλα τόσα λεφτά σε επισκευές και μαζέματα! Α, και προς θεού, μακριά από τον "φωτισμένο" μάστορα, εκτός αν έχεις όρεξη για μάδημα και κοροϊδία, ό,τι χρειαστείς κάνε κρούση εδώ και θα βρεθούν λύσεις για όλα!!
:beer:
Πάρε αυτόν με τα 6 κατοστάρικα από την Ηλιούπολη, πιστεύω με λίγο παζαράκι θα κατέβει κι άλλο η τιμή! Πάρε τηλ και ζήτα καμιά φωτογραφία με email...
Αν είναι σε κατάσταση τζετ σε συμφέρει 1000 φορές, από το να πάρεις κάνα σαπάκι σκουριασμένο, χωρίς τέλη, ΚΤΕΟ, ΜΕΟ, ΣΕΟ κλπ με 3 κατοστάρικα και μετά να φας μήνες σε τρεχάματα και 2 φορές άλλα τόσα λεφτά σε επισκευές και μαζέματα! Α, και προς θεού, μακριά από τον "φωτισμένο" μάστορα, εκτός αν έχεις όρεξη για μάδημα και κοροϊδία, ό,τι χρειαστείς κάνε κρούση εδώ και θα βρεθούν λύσεις για όλα!!
:beer:
Πόσο δίκιο έχεις για τον παντογνώστη "μάστορα"!! Όλο φούμαρα, πόζα και στο τέλος σου πιάνει και το κώλο. Μάγκες μακριά.
Δεν εχω αναγκη απο μαστορες εγω με ενα καλο μανουαλι θαμε ok..
Υ.γ.Εκανα μια προσπαθεια αλλα δεν το σηκωνε η κιορια..:)
kokkiklhs
26/08/2014, 13:02
Δεν εχω αναγκη απο μαστορες εγω με ενα καλο μανουαλι θαμε ok..
Υ.γ.Εκανα μια προσπαθεια αλλα δεν το σηκωνε η κιορια..:)
Ωραίος!! Ε, ξαναπροσπάθησε καλύτερα βραδάκι, διότι τώρα ή θα εργάζεται, ή θα πλατσουρίζει σε καμιά παραλία! :lol:
Για να λέει μπεζ πάντως, λογικά είναι ίδιο με το δικό μου (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=135484), καλό (εργοστασιακό) χρώμα και πέρα από τα συνηθισμένα!!
STO DIAOLO
26/08/2014, 14:06
Πόσο δίκιο έχεις για τον παντογνώστη "μάστορα"!! Όλο φούμαρα, πόζα και στο τέλος σου πιάνει και το κώλο. Μάγκες μακριά.
Σε ποιον θα πάμε αν παραστεί ανάγκη για ζημιά στον κινητήρα;......Το κέρατό τους!
Ωραίος!! Ε, ξαναπροσπάθησε καλύτερα βραδάκι, διότι τώρα ή θα εργάζεται, ή θα πλατσουρίζει σε καμιά παραλία! :lol:
Για να λέει μπεζ πάντως, λογικά είναι ίδιο με το δικό μου (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=135484), καλό (εργοστασιακό) χρώμα και πέρα από τα συνηθισμένα!!
ΚΑλα σιγουρα θα ξαναπαρω..Εχω γρεψει και τοτε αν δεις στο τοπικ σου στην πρωτη σελιδα!!:beer:
Υ.γ.1Το εχεις περιποιημενο τον μεζε και με αρκετα extraδακια βλεπω μπαγκαζια-σχαρες-ζελατινα..
Υ.γ.2Απο γεματο ποση αυτονομια εχει αν θυμαμαι καλα πας με το ματι δεν εχει ενδειξη πουθενα ουτε μερικο χιλιομετρητη να θυμασαι-μηδενιζεις....
sapila racing
26/08/2014, 15:03
ΚΑλα σιγουρα θα ξαναπαρω..Εχω γρεψει και τοτε αν δεις στο τοπικ σου στην πρωτη σελιδα!!:beer:
Υ.γ.1Το εχεις περιποιημενο τον μεζε και με αρκετα extraδακια βλεπω μπαγκαζια-σχαρες-ζελατινα..
Υ.γ.2Απο γεματο ποση αυτονομια εχει αν θυμαμαι καλα πας με το ματι δεν εχει ενδειξη πουθενα ουτε μερικο χιλιομετρητη να θυμασαι-μηδενιζεις....
Eχει ρεζερβα στο ρακόρ όπως σχεδόν ολες οι μηχανές τοτε.
kokkiklhs
26/08/2014, 18:06
ΚΑλα σιγουρα θα ξαναπαρω..Εχω γρεψει και τοτε αν δεις στο τοπικ σου στην πρωτη σελιδα!!:beer:
Υ.γ.1Το εχεις περιποιημενο τον μεζε και με αρκετα extraδακια βλεπω μπαγκαζια-σχαρες-ζελατινα..
Υ.γ.2Απο γεματο ποση αυτονομια εχει αν θυμαμαι καλα πας με το ματι δεν εχει ενδειξη πουθενα ουτε μερικο χιλιομετρητη να θυμασαι-μηδενιζεις....
Όπως τα λέει ο Σαπίλαος (κατά το Χαρίλαος, χαχαχα), έχει ρεζέρβα στο ρουμπινέτο! Δεν υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος υπολογισμού για τη βενζίνη, αυτό που μπορώ να σου πω είναι πως το ρεζερβουάρ είναι 17 λίτρα και έχω δει κατά καιρούς κατανάλωση από 5-5.5/100 (μονοκάβαλος κι χαλαρός) έως και 7+/100 (κακορυθμισμένο από τον "φωτισμένο" γνωστό-άγνωστο μάστορα)... :D
Άρα μιλάμε σίγουρα για πάνω από 200χμ αυτονομία με ένα γέμισμα, προσωπικά δεν το έχω αφήσει ποτέ να βαρέσει ρεζέρβα, διότι έχω κι αρκετή σκουρίτσα μέσα στο ρεζερβουάρ και δε γουστάρω να ξεβουλώνω καρμπ κάθε τρεις και λίγο... :D
Το ξέρω ότι είχες γράψει στο τόπικ με την εκδρομή, και σ'ευχαριστώ! Απλώς το έβαλα για να το δει όποιος δεν το είχε δει τότε και να το θυμηθείς και συ, αν ήθελες να ξανατσεκάρεις φωτό! Να, στη συγκεκριμένη εκδρομή θυμάμαι ότι πήγαινα δικάβαλος και φορτωμένος, με 5η και 110 καρφωμένα στην εθνική, μετά με 2η-3η στην ανηφόρα για Προυσό, είχα προσπαθήσει επίτηδες να υπολογίσω και δε θυμαμαι να είδα πάνω από 5.5/6 λίτρα στα 100 κατανάλωση σε μέσο όρο...
Όσο μπορώ το έχω φροντισμένο, είμαι πολύ τυχερός διότι ο παππούς που το είχε πριν μου το δώσει το πρόσεχε σαν τα μάτια του κι έτσι είναι στην κατάσταση που βλέπεις... τα πλαϊνά τα κουτάκια (πιο πολύ φιγουρατζίδικα, 2-3 ψιλολόγια χωράνε μέσα) τα είχε βάλει εκείνος, τη σχάρα για τη βαλίτσα μου την πέρασε ο Ιωνάς (παρεμπιπτόντως έκανε πολύ καλή δουλειά και με χρέωσε και καλή τιμή, εν προκειμένω)... επίσης τη ζελατίνα στο μασκάκι την είχε περάσει εκείνος, το μασκάκι και οι βάσεις του είναι από "δωρητή οργάνων" που τώρα πια έχει καταλήξει στην πρέσα... :(
Κατά τα άλλα το μηχανάκι είναι 100% μαμαδέξ και δεν έχει υποστεί καμιά επέμβαση/βελτίωση, και πάει μια χαρά!
:beer:
kokkiklhs
26/08/2014, 18:10
Σε ποιον θα πάμε αν παραστεί ανάγκη για ζημιά στον κινητήρα;......Το κέρατό τους!
Για να βγάλει χοντρή ζημιά στον κινητήρα ο μεζές, όπως ξέρεις πρέπει να είναι τρελλά ξεκατινιασμένος, οπότε ή το κάνουμε βίδες μόνοι μας (αν γνωρίζουμε ακριβώς το πρόβλημα) με ανταλλακτικά από Γερμανία κι ο θεός βοηθός, ή τσιμπάμε έναν ολόκληρο κινητήρα από κάνα άλλο (ή και ολόκληρο μηχανάκι άλλο, εσύ το ξέρεις, πιο καλά συμφέρει) και βάζουμε τον χαλασμένο στην άκρη...
:beer:
STO DIAOLO
27/08/2014, 07:16
Υ.γ.2Απο γεματο ποση αυτονομια εχει αν θυμαμαι καλα πας με το ματι δεν εχει ενδειξη πουθενα ουτε μερικο χιλιομετρητη να θυμασαι-μηδενιζεις....
Όπως σου είπαν, ο διακόπτης βενζίνης έχει θέση ρεζέρβας. Η ρεζέρβα περιέχει 1,5 λίτρο βενζίνης. Σε βγάζει για περίπου 30 χλμ.
Συνολική χωρητικότητα 17 λίτρων. Με ένα γέμισμα, ταξίδευα 410 χλμ δίχως να πιάσει ρεζέρβα.
Μερικός χιλιομετρητής δεν υπάρχει έτσι ώστε να ακονίζουμε την μνήμη μας.Φροντίζει η ΜΖ και γι'αυτό!:beer:
STO DIAOLO
27/08/2014, 07:23
τη σχάρα για τη βαλίτσα μου την πέρασε ο Ιωνάς (παρεμπιπτόντως έκανε πολύ καλή δουλειά και με χρέωσε και καλή τιμή, εν προκειμένω)... επίσης τη ζελατίνα στο μασκάκι την είχε περάσει εκείνος,Κοκκίκλη, αν θες, μας λες πόσα έδωσες στο μαστόρι για σχάρα και ζελατίνα.
STO DIAOLO
27/08/2014, 07:34
Για να βγάλει χοντρή ζημιά στον κινητήρα ο μεζές, όπως ξέρεις πρέπει να είναι τρελλά ξεκατινιασμένος, οπότε ή το κάνουμε βίδες μόνοι μας (αν γνωρίζουμε ακριβώς το πρόβλημα) με ανταλλακτικά από Γερμανία κι ο θεός βοηθός
Φυσικά όποιοι ξέρουν, αυτό και μόνο πρέπει να κάνουν! Να μην μπλέξουν με μαστόρια.
(ή και ολόκληρο μηχανάκι άλλο, εσύ το ξέρεις, πιο καλά συμφέρει) και βάζουμε τον χαλασμένο στην άκρη...
:beer: Αν η χαλασμένη ΜΖ έχει συναισθηματική αξία, υπάρχει θέμα. Πρέπει να την φτιάξεις.
kokkiklhs
27/08/2014, 10:22
Κοκκίκλη, αν θες, μας λες πόσα έδωσες στο μαστόρι για σχάρα και ζελατίνα.
Για τη σχάρα θυμάμαι ότι χρεώνει 50ε με τοποθέτηση, που είναι λογική τιμή! Σε μένα βγήκε κάτι παραπάνω, διότι έκανε και σπέσιαλ πατέντα για να μπουν μαζί και τα πλαϊνά κουτάκια, ασχολήθηκε αρκετή ώρα και πραγματικά έκανε πολύ καλή δουλειά, εδώ του βγάζω το καπέλο.
Για τη ζελατίνα δε θυμάμαι σίγουρα, απλώς μου φάνηκε σχετικά ακριβούτσικη, νομίζω 40ε, ίσως και παραπάνω, σίγουρα όχι λιγότερα...
STO DIAOLO
27/08/2014, 10:53
Ναι, 50 ευρώ είχε πει και σε μένα η "ευήθης" κυρία. Και οι αντιρίδες στα 50 ευρώ. Αντιρίδες, σου έβαλε;
Την ζελατίνα, τι την ήθελες;
kokkiklhs
27/08/2014, 11:05
Ναι, 50 ευρώ είχε πει και σε μένα η "ευήθης" κυρία. Και οι αντιρίδες στα 50 ευρώ. Αντιρίδες, σου έβαλε;
Την ζελατίνα, τι την ήθελες;
Έβαλε και αντηρίδες (εννοείς τις 2 μπάρες που καταλήγουν στα πίσω μαρσπιέ για κόντρα στη σχάρα), χωρίς επί πλέον χρέωση...
Τη ζελατίνα την έβαλα σε πρώτη φάση για ομορφιά, μια και είχα βάλει το μαύρο μασκάκι που δε μου άρεσε σκέτο, όμως 2 φορές που το έχω βγάλει ταξιδάκι, είδα αρκετή διαφορά στον αέρα μετά τα 100 (δεν πάει και πολύ παραπάνω, χιχι), διεπίστωσα λοιπόν ότι κάνει και κάποια δουλίτσα σχετικά με την προστασία του οδηγού από το ταρακούνημα του κεφαλιού!
;)
STO DIAOLO
27/08/2014, 12:15
όμως 2 φορές που το έχω βγάλει ταξιδάκι, είδα αρκετή διαφορά στον αέρα μετά τα 100 (δεν πάει και πολύ παραπάνω, χιχι), διεπίστωσα λοιπόν ότι κάνει και κάποια δουλίτσα σχετικά με την προστασία του οδηγού από το ταρακούνημα του κεφαλιού!;)Η ζελατίνα κάνει θόρυβο μετά τα 100 χλμ καθώς ο αέρας πέφτει πάνω της;
Η ΜΖ ΕΤΖ 251 πιάνει τα 110 με την μία και προοδευτικά φθάνει στα 130-140.
STO DIAOLO
27/08/2014, 12:29
Επί Χόνεκερ:
kokkiklhs
27/08/2014, 13:50
Η ζελατίνα κάνει θόρυβο μετά τα 100 χλμ καθώς ο αέρας πέφτει πάνω της;
Η ΜΖ ΕΤΖ 251 πιάνει τα 110 με την μία και προοδευτικά φθάνει στα 130-140.
Δεν έχω παρατηρήσει να κάνει θόρυβο, απεναντίας, θυμάμαι ότι χωρίς αυτήν ήταν χειρότερα...
Τα 110 τα βγάζει και το δικό μου εύκολα, όμως ποτέ δεν έχω δει τελική πάνω από 120 και κάτι, αν και εδώ πρέπει να σημειώσω ότι η βελόνα του κοντέρ μου "παίζει" ελαφρώς πάνω-κάτω, οπότε δε μπορώ να καταλάβω ακριβώς τι γίνεται...
STO DIAOLO
27/08/2014, 14:13
Λίπανε την ντίζα του ταχύμετρου μπας και στρώσει αλλά δεν ξέρω...
Αθήνα-Κόρινθο πήγες με την ΜΖ; Για να πιάσεις τα 140.
kokkiklhs
27/08/2014, 14:25
Λίπανε την ντίζα του ταχύμετρου μπας και στρώσει αλλά δεν ξέρω...
Αθήνα-Κόρινθο πήγες με την ΜΖ; Για να πιάσεις τα 140.
Έχω ακούσει ότι το θεματάκι είναι ΜΕΣΑ στο κοντέρ, με κάτι μαγνητάκια... θα λιπάνω όμως και τη ντίζα, η αλήθεια είναι ότι δεν έχω μπει στον κόπο τόσα χρόνια! Πάντως αυτό μου το έκανε από τότε που το πήρα, οπότε το συνήθισα... :D
Λαμία-Καρπενήσι το έχω ανεβάσει δικάβαλο, και Βόλο-Πήλιο μόνος μου! Έχει ευθείες ο δρόμος, αλλά δεν το έφτασα στα όριά του... βασικά ψιλοφοβάμαι κι όλα μη μου μείνει στο χέρι, το λυπάμαι να το τσιτώσω όσο πάει, το καημένο! Καλοκαίρι τώρα, να φάει κάνα κόλλημα με τη super ζέστη, κρίμα θα είναι...
:beer:
STO DIAOLO
28/08/2014, 08:03
Καλά κάνεις. Ούτε και εγώ θα το τσίτωνα τώρα.
Νεανίας ο DIAOLOS, το βάραγε 150 χλμ σε μια συγκεκριμένη ευθεία με ελαφρώς κατηφορική κλίση στην διαδρομή Κόρινθος-Πάτρα.
STO DIAOLO
28/08/2014, 09:01
Δεν εχω αναγκη απο μαστορες εγω με ενα καλο μανουαλι θαμε ok.. Υ.γ.Εκανα μια προσπαθεια αλλα δεν το σηκωνε η κιορια..:)
Καραβίδα, πήρες τηλέφωνο; Έβαλε και φωτογραφίες η κυρία:
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/5412737/
kokkiklhs
28/08/2014, 09:07
Καραβίδα όρμαααααααααα!! Διδυμάκι με το δικό μου!! :lol:
Eντελώς μαμά (και με τις τραγικές πίσω αναρτήσεις) και με λίγα χιλιόμετρα, παζάρεψε να σου κόψει κάνα κατοστάρι και χτύπα το αλύπητα!!!
:a26::sun:
STO DIAOLO
28/08/2014, 09:30
Η "ευήθης" :D κυρία του πρωτομάστορα είχε πει οτι πλέον ζητούν ΚΤΕΟ για να γίνει μεταβίβαση μότο. Ισχύει;
Καραβίδα, το ΚΤΕΟ της κυρίας έχει λήξει. Τα ελαστικά θέλουν αλλαγή και έχει ένα κτύπημα στο ντεπόζιτο. Άνετα το κτυπάς 500.
ΣΤΟ ΔΙΑΟΛO πηγες και το ειδες απο κοντα?Ρε παιδια αυτο ειναι Z οχι MZ...:bawl:
Ρε παιδια εγω ξαναπηρα παλι δεν το σηκωνε..χαχαχαχα..ΠΑντως για να ανεβασε φωτο με καποιον θα μιλησε καθ θα της ειπε να βαλει φωτογραφιες..
Υ.γ.Για μεταβιβαση θελει κτεο,αδεια,(μπορει και ασφαλεια) και βεβαιωση οτι δνε χρωσταει σηματα Α και υπομονη το βασικοτερο..:beer:
STO DIAOLO
29/08/2014, 07:15
Πήγα, Καραβίδα.
Πρόσφατα μεταβίβασα μότο. Ασφάλεια και βεβαίωση τελών δεν ζήτησαν από τον αγοραστή. Άλλως θα με ειδοποιούσε. Του είχα δώσει από την αρχή το δελτίο ΚΤΕΟ.
Τα τοπικ με μεζεδες εχουν πολυ ενδιαφερον αυτες τις μερες..:D
Για πες εντυπωσεις που το ειδες απο κοντα και απο το μοτο και απο τον-την πωλητη..Το ψηνει να το παρεις..?
STO DIAOLO
29/08/2014, 13:29
Επειδή ήδη έχω μία ΜΖ, μόνον σε εξαιρετική περίπτωση άλλης θα αγόραζα δεύτερη. Και η συγκεκριμένη ΜΖ δεν είναι εξαιρετική περίπτωση.
Αν σε ενδιαφέρει πραγματικά, κτύπα μείωση τιμής και παρ'την αφού πιάνει το χέρι σου από μηχανές.
redfire7
31/08/2014, 19:23
Καλημερα σε ολους.Ανακαλυψα τυχαια το φορουμ πριν λιγο καιρο.Εχω και εγω ενα mz 251 απο το 1990 και θα σας γραψω καποια πραγματα απο την συμβιωση μαζι του.Εχω γυρισει την μιση ελλαδα πανω σε αυτο αλλα τα τελευταια χρονια το εχω μονο για καθημερινη χρηση και οχι για ταξιδια λογω οικογενειας και μικρων παιδιων.το μηχανακι εχει δουλεψει ως και ντελιβερυ για 3 χρονια.Στην αρχη το μηχανακι τα πρωτα 5 χρονια μου ειχε βγαλει αρκετες ζημιες(πιστονι,μπιελα τρομπα φρενων,δαγκανα δισκοπλακας,ελατηριο επαναφορας μανιβελας )και διαφορα αλλα γραφικα οπως π.χ κυκλοφορουσα στην τσεπη με ασφαλειες οταν δουλευα ντελιβερυ γιατι οταν επεφτα σε λακουβα φευγαν κτλ
το πηγαινα σε διαφορους μαστορες που υπηρ)χαν τοτε για mz(φιλιππου στο νεο ηρακλειο,χριστοδουλου στη νικαια,ναυτη στην καλιθεα,στεφανοπουλο στου ζωγραφου) και απο κανεναν δεν ειχα μεινει ευχαριστημενος.Εδω και 15 χρονια το μηχανακι το πηγαινω στον Ιωνα.Την πρωτη φορα που το πηγα πριν 15 χρονια το μηχανακι λυθηκε τελειως γιατι προχωρησα και σε βαφη και απο τοτε δεν εχει ξαναυπαρξει προβλημα και το μηχανακι παει 1 φορα τον χρονο μονο για service.Τελευταια μετατροπη που εκανα ειναι πριν 2 χρονια η αλλαγη καρμπυρατερ με γιαπωνεζικο MIKUNI VM30-82.Mε την αλλαγη αυτη εχω μετρησει μια οικονομια της ταξης 20% περιπου σε καυσιμο,το μηχανακι δουλευει πιο γλυκα σε ολο το φασμα των στροφων και εχει σταματησει σχεδον τελειως το σκορτσαρισμα που κανουν τα mz οταν κλεινεις το γκαζι .Διακρινω ωστοσο μια επιθεση στον συγκεκριμενο μαστορα απο καποιους εδω μεσα.Εγω προσωπικα βρισκω τις τιμες του νορμαλ οσον αφορα την εργασια και πολλες φορες για ψιλοπραγματα που περναω δεν μου εχει παρει και φραγκο.Επισης πολλες φορες οταν μου εχει κοπει ντιζα γκαζιου η συμπλεκτη εντος αττικης εχει ερθει και μου την εχει αλλαξει και ειναι πολυ εξυπηρετικος
kokkiklhs
01/09/2014, 01:07
Καλώς το φίλο!!!
Πάντα όρθιος κι εύχομαι άλλα τόσα και περισσότερα χρόνια με τον ΜεΖέ σου!!
Σχετικά με τον μάστορα, μάλλον παίζει το σενάριο ότι ξηγιέται ανάλογα με τα κέφια και αν του αρέσει η φάτσα του πελάτη, δεν εξηγείται αλλιώς, διότι έχουμε από τη μια φανατικούς υπέρμαχους (με τεκμήρια και επιχειρηματολογία) κι από την άλλη φανατικούς πολέμιους (με άλλα τόσα τεκμήρια και επιχειρηματολογία)!
Μυστήριο καλύπτει την υπόθεση... πάντως όλοι συμφωνούμε στο ότι είναι ΜΟΡΦΗ!!! :lol:
:beer:
STO DIAOLO
01/09/2014, 07:44
Καλώς όρισες, redfire7!
Είχες αγοράσει καινούργια την ΜΖ το 1990;
Το πρόβλημα με τις μακρουλές ασφάλειες λύνεται αλλάζοντας ασφαλειοκιβώτιο. Από μια χρονιά και μετά οι ΜΖ έβγαιναν με ασφαλειοκιβώτιο τετράγωνων ασφαλειών.
για mz(φιλιππου στο νεο ηρακλειοΞέρεις αν υπάρχει ακόμα αυτός;
στεφανοπουλο στου ζωγραφουΦωτιά ο πούστης
χριστοδουλου στη νικαια,Ο Χριστοδούλου που έχει την ΚYMCO στην Γρ.Λαμπράκη;
Θυμάσαι τον μάστορα της αντιπροσωπείας ΜΖ-ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ στην Λ.Θησέως στην Καλλιθέα; Ξέρει κανείς αν αυτός ασχολείται ακόμα με ΜΖ και που;
η αλλαγη καρμπυρατερ με γιαπωνεζικο MIKUNI VM30-82redfire7, ξοδεύω 5 ευρώ για 55-60 χλμ με το κλασικό καρμπυρατέρ της μαμάς της -μοντ.΄89. Πως βλέπεις την κατανάλωση; Με το MIKUNI ξοδεύεις λιγότερα;
.Διακρινω ωστοσο μια επιθεση στον συγκεκριμενο μαστορα απο καποιους εδω μεσα.
Καλός είναι ο καψερός!
https://www.youtube.com/watch?v=PaY8OWRxC1w
redfire7
01/09/2014, 09:30
Καλώς όρισες, redfire7!
Είχες αγοράσει καινούργια την ΜΖ το 1990;
Το πρόβλημα με τις μακρουλές ασφάλειες λύνεται αλλάζοντας ασφαλειοκιβώτιο. Από μια χρονιά και μετά οι ΜΖ έβγαιναν με ασφαλειοκιβώτιο τετράγωνων ασφαλειών.
Ξέρεις αν υπάρχει ακόμα αυτός;
Φωτιά ο πούστης
Ο Χριστοδούλου που έχει την ΚYMCO στην Γρ.Λαμπράκη;
Θυμάσαι τον μάστορα της αντιπροσωπείας ΜΖ-ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ στην Λ.Θησέως στην Καλλιθέα; Ξέρει κανείς αν αυτός ασχολείται ακόμα με ΜΖ και που;
redfire7, ξοδεύω 5 ευρώ για 55-60 χλμ με το κλασικό καρμπυρατέρ της μαμάς της -μοντ.΄89. Πως βλέπεις την κατανάλωση; Με το MIKUNI ξοδεύεις λιγότερα;
Καλός είναι ο καψερός!
https://www.youtube.com/watch?v=PaY8OWRxC1w
Mε το MIKUNI γυρω στα 6.5 με 7 ευρω στα 100 χλμ καλυτερη λειτουργια και πολυ λιγοτεροι κραδασμοι
STO DIAOLO
01/09/2014, 09:45
Ευχαριστώ redfire7. Μην κάνεις παράθεση ολόκληρο το μήνυμα στο οποίο απαντάς, δεν υπάρχει λόγος, αντιθέτως ρολάρουμε ασκόπως.
Πόσο κάνει το MIKUNI;
Απάντησε και στα άλλα ερωτήματά μου αν έχεις την καλοσύνη.
redfire7
01/09/2014, 11:10
Ευχαριστώ redfire7. Μην κάνεις παράθεση ολόκληρο το μήνυμα στο οποίο απαντάς, δεν υπάρχει λόγος, αντιθέτως ρολάρουμε ασκόπως.
Πόσο κάνει το MIKUNI;
Απάντησε και στα άλλα ερωτήματά μου αν έχεις την καλοσύνη.
δεν γνωριζω πως απαντουν χωρις παραθεση
Οσο για τα υπολοιπα ερωτηματα
ο φιλιππου υπαρχει αλλα φτιαχνει μονο yamaha
για τον στεφανοπουλο δεν ξερω
ο χριστοδουλου ηταν αρκετα καλος μαστορας αλλα δεν με βολευε η αποσταση,ηταν κορυδαλλο ειμαι μεταμορφωση
οσο για τον μαστορα του χριστοφοριδη,ονομαζοταν περικλης και τελευταια φορα που τον ειχα δει δουλευε στο συνεργειο του ναυτη στην καλιθεα πριν 15 χρονια και βαλε
το θεμα με τις ασφαλειες ειχε λυθει απο τον ιωνα
Το μικουνι κοστισε 160 ευρω στον ιωνα μαζι με τοποθετηση γιατι θελει και καποια πατεντα για να ταιριαξει
Σε αμερικανικα site το βρισκεις γυρω στα 90 δολαρια αλλα δεν στελνουν ευρωπη
redfire7
01/09/2014, 12:20
Ενα ενδιαφερον αρθρο για οποιον γνωριζει αγγλικα για την αλλαγη του καρπυρατερ με mikuni vm30-83
http://www.realclassic.co.uk/techfiles/mz_carb_swap_etz250.html
STO DIAOLO
01/09/2014, 13:18
ο χριστοδουλου ηταν αρκετα καλος μαστορας αλλα δεν με βολευε η αποσταση,ηταν κορυδαλλο ειμαι μεταμορφωσηΑυτός;
http://www.car.gr/cartalog/view/25922/
οσο για τον μαστορα του χριστοφοριδη,ονομαζοταν περικλης και τελευταια φορα που τον ειχα δει δουλευε στο συνεργειο του ναυτη στην καλιθεα πριν 15 χρονια και βαλεO αδύνατος καστανός -ημιφαλακρός τότε- με τα γυαλάκια και το βαριεστημένο η μελαγχολικό ύφος;
Το 1989, μάστορας στον Χριστοφορίδη-Λ.Θησέως ήταν ένας μαυριδερός παχουλός που είχε και τον γιο του εκεί και βοήθαγε. Είχε συνεργείο στο ισόγειο του σπιτιού του στην Αγ.Βαρβάρα η στον Κορυδαλλό δεν θυμάμαι καλά. Γι'αυτόν σε ρώτησα αν ξέρεις τίποτα....
redfire7
01/09/2014, 14:09
ο μαστορας του χριστοφοριδη ηταν αυτος με τα γιαλακια
ο χριστοδουλου αν θυμαμαι ηταν οδο θηρας στον κορυδαλλο δεν ξερω αν ειναι ο ιδιος με αυτον που εχεις βρει
STO DIAOLO
02/09/2014, 14:13
Αυτός με τα γυαλάκια είναι ακόμα στο ίδιο μαγαζί στην Ξενοφώντος-Τζιτζιφιές που ήταν από το 1989 και μετά και φτιάχνει γιαπωνέζικα. Τώρα έχει πολύ λίγα ανταλλακτικά ΜΖ. Δήλωσε οτι αν του πας ανταλλακτικά, φτιάχνει ΜΖ. Έχει ένα βαριεστημένο υφάκι που σκέφτεσαι « Τώρα σε αυτόν θα πάω την μηχανή μου;»
STO DIAOLO
02/09/2014, 14:15
redfire, γιατί σου έβγαλε τόσες πολλές ζημιές η ΜΖ με το «καλημέρα»; Μεταχειρισμένη την είχες αγοράσει;
redfire7
02/09/2014, 14:52
οχι καινουρια
STO DIAOLO
03/09/2014, 12:12
Κι έβγαλε τόσες πολλές ζημιές βρε παιδί μου!
redfire7
03/09/2014, 12:41
Δεν μου της εβγαλε με το καλημερα στην διαρκεια των 8 πρωτων ετων τις εβγαλε δηλ στα πρωτα περιπου 130000 χλμ .Απο κει και μετα δεν εχει ζητησει τιποτα περα απο ψιλοπραγματα
notakos600
03/09/2014, 13:10
Δεν μου της εβγαλε με το καλημερα στην διαρκεια των 8 πρωτων ετων τις εβγαλε δηλ στα πρωτα περιπου 130000 χλμ .Απο κει και μετα δεν εχει ζητησει τιποτα περα απο ψιλοπραγματα
130.000 χλμ;;;;; Πολύ ζημιάρικο το κόβω φιλαράκι. :lol:
alexkollias
09/09/2014, 13:40
Για να γνωρίζετε πως έχει:
Ήταν η πρώτη μου μοτοσυκλέτα (ETZ 251) και η εμπειρία ήταν τόσο τραυματική που ούτε ζωγραφιστή δε θέλω να τη βλέπω.
Προσπάθησα σκληρά να τη συμπαθήσω αλλά μάταια.Γνωστός μάστορας έπεξε το ρόλο του σε αυτό.
Επίσης δε θα ξεχάσω σε ένα μοτό που ένας παθών την είχε βάλει κάτω με μια βαριοπούλα και της "εξηγούσε".
ΑΛΛΑ:Έμαθα να ψάχνω,να κρατάω κατσαβίδι,να κάνω σούζες και να βρίζω.
Πάρ'αυτα επειδή κάτι θυμάμε τα παραθέτω εδώ (μπορεί να έχουν ήδη αναφερθεί) μπας και χρησιμεύσουν (Κάποτε υπήρχε και "CLUB" στεγαζόμενο στη ΛΕΜΟΤ,τα μέλη του ήταν πραγματικά γνώστες του τι χρειαζόταν η μοτοσυκλέτα για να τσουλάει απροβλημάτιστα).
-Αναρτήσεις: Υπήρχαν KONI για πίσω με ρύθμιση προφόρτησης,είχαν μαύρο ελατήριο,όπου τα βρείτε πάρτε τα αξίζουν.
Για το μπροστινό η λύση είναι πειραματισμός με λάδια και αποστάτες πάνω για προφόρτιση (όποιος ανοίξει το παλίο μπροστινό μου θα βρει απο 3 εικοσάρικα,δρχ, μέσα).
-Οπωσδήποτε αλλαγή της ασφαλιοθήκης και.. εγκατάσταση πηνίων.Δε νοήτε μοτοσυκλέτα χωρίς μανιατό.Αυτό λύνει το βασικό πρόβλημα, μπορεί να δουλέψει χωρίς μπαταρία.
Εν αντιθέση με όλες τις σύγχρονες μοτοσυκλετες το MZ δεν θα σε αφήσει ποτέ αν ξέρεις, απλά και μόνο επειδή δεν έχει ηλεκτρονική.'Ενα σετ πλατίνες καλό είναι να υπάρχει,έστω και ένα κομμάτι γυαλόχαρτο θα κάνει τη δουλεία.
Για εμένα η σέλα θέλει άλλο υλικό,κατ'οπιν συνενόησης με ταπετσέρη που είχε έτοιμο κάλυμα,την άνοιξα πρόσθεσα,αφαίρεσα διαφορετικής ποιότητας υλικό και την πήγα για τοποθέτηση καλύματος.- Αυτό θέλει απλά χρόνο,κανείς δεν θα στο κάνει,προσθέτεις και δοκιμαζεις, αφαιρείς και δοκιμάζεισ κλπ μέχρι να φτάσεις στο σωστό.
Προσοχή στους πειραματισμούς με το καρμπυρατέρ, δεν έχει reed ότι φεύγει και χωράει πάει στον κύλινδρο.
Η τρόμπα λαδιού μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα,όποιος θέλει την ξηλώνει και κάνει τη μίξη manual στο ντεπόζιτο.-Ακραίο-
Τέλος το μπρουρόσομπο(aka εξάτμιση) μπορεί να ανοιχτεί προσεκτικα (πάνω στη ραφή) και να ξανακλείσει με εσωτερικό δαχτυλίδι και βίδες,ώστε να μπορείτε να το ανοίγετε και να το καθαρίζετε σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Τίποτα από τα παραπάνω δεν είναι δύσκολο για κάποιον που επιμένει να έχει στην κατοχή του MZ (Με τέτοια θέληση μπορεί να κόψει το κάπνισμα,να χάσει 30 κιλά και να "βγάλει" την ομορφότερη γκόμενα μέσα σε 5 λεπτά,απροβλημάτιστα). Εγώ δεν μπορώ,δεν θέλω κλπ.
kokkiklhs
09/09/2014, 22:46
Καλώς τον!
Εγώ μπορώ να πω με βεβαιότητα πως από αυτά που γράφεις και με τον τρόπο που τα γράφεις, σίγουρα το αγάπησες και το αγαπάς το 251, ασχέτως με το τι λες... ;)
Ευχαριστούμε που μοιράστηκες την εμπειρία σου, αλλά και τις γνώσεις σου μαζί μας, κι εύχομαι να το ξανασκεφτείς και να σε ξαναδούμε στην παρέα των ενεργών μεζεδόβιων!
:beer:
Ερώτηση: Όταν λες εγκατάσταση πηνιών (μανιατό κλπ), τι ακριβώς παίζει; Γίνεται; Ξέρεις λεπτομέρειες; Αυτή η μ@λ@κία με το alternator που κάνανε οι γερμαναράδες ήταν όντως για κλωτσιές, αν αλλάζεται εύκολα με κάτι συγκεκριμένο και οικονομικό, προφανώς ενδιαφέρει όλους...
Εκτός αν εννοείς την κλασική VAPE, που αν και κάνει δουλειά, είναι πανάκριβη, κοστίζει περισσότερο από την αγορά ενός ολόκληρου ΜΖ σήμερα...
STO DIAOLO
10/09/2014, 07:35
Για να γνωρίζετε πως έχει:Ήταν η πρώτη μου μοτοσυκλέτα (ETZ 251)
Καλώς όρισες! :wave2:
Προσπάθησα σκληρά να τη συμπαθήσω αλλά μάταια.Γνωστός μάστορας έπεξε το ρόλο του σε αυτό
Μπορείς να μας πεις, ποιος;
Πάρ'αυτα επειδή κάτι θυμάμε τα παραθέτω εδώ Χρήσιμα τα όσα έγραψες.
-Αναρτήσεις: Υπήρχαν KONI για πίσω με ρύθμιση προφόρτησης,είχαν μαύρο ελατήριο,όπου τα βρείτε πάρτε τα αξίζουν.Σώστος. Αυτά είχα στην ΜΖ μου από το 1991 έως το 2013. Η μοναδική συντήρηση που έκανα ήταν μια αλλαγή τσιμουχών και λαδιού στην KONI-Καλλιρόης τότε. Τα έχω ακόμα σε πολύ καλή κατάσταση αποθηκευμένα για να τα βάλω όταν χαλάσουν τα γνήσια της ΜΖ που έβαλα στην ανακαίνιση της μηχανής μου.
-Οπωσδήποτε αλλαγή της ασφαλιοθήκης και.. εγκατάσταση πηνίων.Δε νοήτε μοτοσυκλέτα χωρίς μανιατό.Αυτό λύνει το βασικό πρόβλημα, μπορεί να δουλέψει χωρίς μπαταρία.Έβγαλα την ασφαλειοθήκη με τις μακρουλές ασφάλειες και έβαλα ασφαλειοθήκη ΜΖ με τετράγωνες. Αυτό με τα πηνία είναι ενδιαφέρον! Πες λεπτομέρειες!
Εν αντιθέση με όλες τις σύγχρονες μοτοσυκλετες το MZ δεν θα σε αφήσει ποτέ αν ξέρεις, απλά και μόνο επειδή δεν έχει ηλεκτρονική.'Ενα σετ πλατίνες καλό είναι να υπάρχει,έστω και ένα κομμάτι γυαλόχαρτο θα κάνει τη δουλεία. Η ΜΖ μου έχει ηλεκτρονική από τη μάνα της. Δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Μπορεί να χαλάσει η ηλεκτρονική στα καλά-καθούμενα;
Για εμένα η σέλα θέλει άλλο υλικό,Σωστά.Και η δερματίνη της είναι σκληρή και κόβεται.Άλλαξα υλικό και δερματίνη.
Προσοχή στους πειραματισμούς με το καρμπυρατέρ, δεν έχει reed ότι φεύγει και χωράει πάει στον κύλινδρο.Θύμαμαι παλιά-κάποια εποχή, βλέπαμε ΜΖ με reed που τοποθετούσαν οι μάστοροι της εποχής.
Τίποτα από τα παραπάνω δεν είναι δύσκολο για κάποιον που επιμένει να έχει στην κατοχή του MZ (Με τέτοια θέληση μπορεί να κόψει το κάπνισμα,να χάσει 30 κιλά και να "βγάλει" την ομορφότερη γκόμενα μέσα σε 5 λεπτά,απροβλημάτιστα). Εγώ δεν μπορώ,δεν θέλω κλπ.Σιγά, μας έκανες supermen!!!
notakos600
10/09/2014, 07:57
Προφανώς ο φίλος μιλάει γι' αυτό:
322770
Και βρίσκεται εδώ:
http://www.powerdynamo.biz/eng/systems/7144/9522inst.php
Κάτι παρόμοιο βγαίνει και για το JAWA 350 που έκανα ανακατασκευή, αλλά εγώ είμαι μαζόχας και γουστάρω πλατίνες (όπως λένε τα αμερικλανάκια, ότι δουλεύει μην το πειράζεις).
alexkollias
10/09/2014, 16:13
-Επειδή δεν το είχα ψάξει τότε δεν ξέρω ποία είναι ακριβώς η μετατροπή,το "πρόβλημα" το περιγράφει κάποιος στο αγγλικό forum:
"the MZ alternator uses field coils, which need a battery to produce a magnetic field. The Suzuki had a fixed magnet rotor, as do most jap bikes"
Η Powerdynamo παράγει μετατροπή σε 12 Volt και ναι μεν έχει μια πατέντα ώστε να δουλεύει χωρίς μπαταρία αλλά χρησιμοποίει έναν πυκνωτή μεγάλης χωριτικότητας,το ζητούμενο είναι να μπορεί να πάρει μπρός χωρίς τίποτα από τα παραπάνω.Γιά το VAPE δε γνωρίζω-και είναι όντως ακριβό.Μάλλον χρειάζετε συμβουλή από ηλεκτρολόγο μοτοσυκλετών,αυτός θεορητικά άμα έχει γνώσεις και όρεξη θα μπορέσει να απαντήσει στο ερώτημα αν μπορεί να γίνει μετατροπή με ανταλλακτικά από άλλη μοτοσυκλέτα (και δη μεταχειρισμένα για χαμηλό κόστος).
-Η ηλεκτρονική μπορεί να σε αφήσει ανά πάσα ώρα και στιγμή,με αυτό έχουμε συμβιβαστεί χρόνια τώρα, πλατίνες τέρμα.
-Όσο για τους μάστορες όπως γνωρίζετε καλύτερα, δύο έχουν μείνει οπότε καλός η κακώς με αυτούς θα κάνετε κουμάντα.Εγώ στη θέση σας θα προσπαθούσα να βρω χώρο για να μαζέψω 1-2 παρατημένα,λύσιμο για ανταλλακτικά και φτιάξιμο μόνος μου.Άλλοστε αυτή είναι η αξία μιας δίχρονης απλής σε λειτουργία μηχανής.
Ψάχνοντας βρήκα και τα παρακάτω:
http://www.youtube.com/watch?v=6ptXHE2i0x0 <--MZ 250/251 service film - full version
http://www.moonshiners.org.uk/MZ/MZmanual.pdf <-- Repair Manual ETZ250
panavour
10/09/2014, 16:19
Δεν εχω ηλεκτρολογικες γνωσεις αλλα αυτο γινεται στα 50αρια χωρις μπαταρια και μονο με το μανιατοδυναμο στα 6v.Στα 12v και στα μεγαλα κυβικα δεν ξερω αν γινεται.
Ο ενας μαστορας ειναι ο ΙΩΝΑΣ ο αλλος ποιος ειναι?
Powered by vBulletin® Copyright © 2025 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.