Σύνδεση

View Full Version : Φωτογραφική Μηχανή - Ένας οδηγός

Σελίδες : 1 2 3 4 [5] 6

MG-KTiNoS
02/10/2013, 23:47
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες! Πήρα το κιτ με τον 18-55, και σκέφτομαι να πάρω και ένα μεταχειρισμένο 55-200 όταν το επιτρέψουν τα οικονομικά... Μάλλον θα τραβάω σε jpeg στην αρχή, και σιγά σιγά θα δοκιμάσω την επεξεργασία των raw. Λένε ότι το πρόγραμμα που δίνει η Nikon είναι οκ, αν και έχω και Photoshop...

τράβα και τα 2, έχει τέτοια επιλογή γιατί ΑΜΑ πετύχεις κάτι καλό να μην πάει χαμένο !
:D

@ngelos
03/10/2013, 11:28
Να βάλω και μερικές φωτογραφίες από προχθές ..

Ωραίες οι φωτό σου,Κώστα.
Με τι εξοπλισμό τράβαγες όμως?Φαίνονται σαν να είναι εκτός εστίασης οι περισσότερες.Εκτός και αν τις ανέβασες σε χαμηλή ποιότητα εδώ.

@ngelos
03/10/2013, 11:32
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες! Πήρα το κιτ με τον 18-55, και σκέφτομαι να πάρω και ένα μεταχειρισμένο 55-200 όταν το επιτρέψουν τα οικονομικά... Μάλλον θα τραβάω σε jpeg στην αρχή, και σιγά σιγά θα δοκιμάσω την επεξεργασία των raw. Λένε ότι το πρόγραμμα που δίνει η Nikon είναι οκ, αν και έχω και Photoshop...

Η γνώμη μου πως οι 55-200 με το κλασικό διάφραγμα είναι σκουπίδια,αλλά αν τον πάρεις μεταχειρισμένο κάτω από 100Ε τον αφήνεις απλά να υπάρχει.
Εγώ θα έπερνα ένα 18-50 με σταθερό διάφραγμα στα 2,8 μεταχειρισμένο πάλι.Δίνεις και τον δικό σου του kit και βάζεις την διαφορά.

MikeG
03/10/2013, 11:34
Να με πάλι. Είχα αποφασίσει την Olympus E PL3, όμως μέσα μου με τρώει μήπως και πάω σε dslr.. Δε ξέρω..Αν, αν κάποιος πήγαινε σε μτχ DSLR κιτ, μέχρι 300 euros, τι θα επιλέγατε? Πιστεύω ότι αγγελίες βλέπετε όλοι, οπότε μια αίσθηση των τιμών που παίζουν υπάρχει.

costas_versys
03/10/2013, 11:43
Ωραίες οι φωτό σου,Κώστα.
Με τι εξοπλισμό τράβαγες όμως?Φαίνονται σαν να είναι εκτός εστίασης οι περισσότερες.Εκτός και αν τις ανέβασες σε χαμηλή ποιότητα εδώ.

Χρησιμοποιώ μια Nikon D7000 & τηλεφακό 75-300. Εαν θέλεις να δεις τις φωτογραφίες σε καλύτερη ανάλυση, ρίξε μια ματιά στο Flickr μου :

http://www.flickr.com/photos/60361932@N04/with/10002332896/

endopandou
03/10/2013, 12:13
Χρησιμοποιώ μια Nikon D7000 & τηλεφακό 75-300. Εαν θέλεις να δεις τις φωτογραφίες σε καλύτερη ανάλυση, ρίξε μια ματιά στο Flickr μου :

Νταξ... :a012:

el_hymador
03/10/2013, 12:51
Η γνώμη μου πως οι 55-200 με το κλασικό διάφραγμα είναι σκουπίδια,αλλά αν τον πάρεις μεταχειρισμένο κάτω από 100Ε τον αφήνεις απλά να υπάρχει.
Εγώ θα έπερνα ένα 18-50 με σταθερό διάφραγμα στα 2,8 μεταχειρισμένο πάλι.Δίνεις και τον δικό σου του kit και βάζεις την διαφορά.

Μήπως είσαι λίγο υπερβολικόςστην κρίση σου; Ο 55-200 σίγουρα δεν είναι η επιλογή για φωτογράφηση στη σαβάνα από επαγγελματίες του National Geographic, αντικειμενικά όμως και δεδομένης της τιμής του, είναι ένα ικανότατο kit φακουδάκι που μπορεί να δώσει πολύ καλά αποτελέσματα.

DoctoR_k6
03/10/2013, 13:43

Σκοτωνει ο 75-300!!! Πολυ ωραιες φωτο ευγε!! Αν δεν κανω λαθος κανει AF στην D7000...?

RizlaPlusPlus
03/10/2013, 14:24
Σκοτωνει ο 75-300!!! Πολυ ωραιες φωτο ευγε!! Αν δεν κανω λαθος κανει AF στην D7000...?

Αν δεν εχει προβλημα να απαντησω εγω για αυτον, ναι. Εστιαζει. Τα μεγαλα DX μοντελα της Νικον εχουν μοτερακι AF...

MikeG
03/10/2013, 14:27
Ρε θα με βοηθήσει εμένα κανείς; Μεταχειρισμένο DSLR startup kit με 300 euros περίπου;

RizlaPlusPlus
03/10/2013, 15:17
Ρε θα με βοηθήσει εμένα κανείς; Μεταχειρισμένο DSLR startup kit με 300 euros περίπου;

D3100 καινουρια με 360??? Γιατι για canon δε σε κοβω, τα λεμε 28 σελιδες τωρα...

gcrook
03/10/2013, 15:30

http://www.xe.gr/hlektronika/fotografikes-mixanes,canon,psifiakes|ad-42357487.html

Με το σχετικο παζαρι αρκει να εχει κατω απο 15000 κλικς.
Ο συγκεκριμενος δεν λεει ποσα αλλα αμα του στειλεις πμ....

DoctoR_k6
03/10/2013, 15:45
Αν δεν εχει προβλημα να απαντησω εγω για αυτον, ναι. Εστιαζει. Τα μεγαλα DX μοντελα της Νικον εχουν μοτερακι AF...

Οχι ολοι μας...:p
Εγω με την 5100 δεν παιζει!!! Εκτος κ αν με λες μικρο!:mad:

costas_versys
03/10/2013, 15:58

Να πω και εγώ δυο λόγια. Μέχρι πρόσφατα είχα μια Nikon DSLR Entry Level (D5000) την οποία και ευχαριστήθηκα τα σχεδόν 3 χρόνια που την κράτησα. Ομως μια entry level μηχανή έχει και κάποιους περιορισμούς που εμένα μου δημιούργησαν αμέσως μετά την αγορά της κάποια θεματάκια και τα οποία και οδήγησαν τελικά στην αντικατάστασή της. Ενημερωτικά λοιπόν, την πούλησα διότι :

1) Δεν είχε ενσωματωμένο στο σώμα μοτέρ για φακούς non-AF. Με την D7000 έχω πλέον την δυνατότητα να βάλω και τους παλιούς μου φακούς, όπως τα διαμάντια : Nikkor 50mm f1.2 & Nikkor 75-300mm

2) Το σώμα μιας entry level ήταν πολύ μικρό και δεν με βόλευε καθόλου στα χέρια. Η D7000 είναι χορταστική, στιβαρή και με κορυφαία αίσθηση μηχανή. Ακόμα και με τον Nikkor 35mm f1.8 νιώθω ότι κρατώ ένα εργαλείο και όχι ένα παιχνίδι.

3) Κάποιες ρυθμίσεις στην Entry Level DSLR ήταν διαθέσιμες μόνο στα menu. Πλέον έχω σε πλήκτρα όλες τις απαραίτητες ρυθμίσεις (ISO, WB, Bracketing, Focus points κλπ)

4) Κάποιες λειτουργίες έρχονται κάποια στιγμή ως απαραίτητες, όπως iTTL/Commander/Double SD Cards κλπ

Τέλος, να πω ότι στην δική μου "φωτογραφική" περίπτωση δεν με απασχόλησαν τα MPs αφού και με την Nikon D5000 έβγαζα τις φωτογραφίες που ήθελα.

@ngelos
03/10/2013, 16:21

Ήταν προφανές ότι θα έφταιγε το ανέβασμα εδώ.Εκεί είναι όπως πρέπει.Πολύ ωραίο το stream σου.Θα το δω με ηρεμία.

Μήπως είσαι λίγο υπερβολικόςστην κρίση σου; Ο 55-200 σίγουρα δεν είναι η επιλογή για φωτογράφηση στη σαβάνα από επαγγελματίες του National Geographic, αντικειμενικά όμως και δεδομένης της τιμής του, είναι ένα ικανότατο kit φακουδάκι που μπορεί να δώσει πολύ καλά αποτελέσματα.

Δν ξέρω ρε συ.Τον πήρα και εγώ απλά για να υπάρχει μεταχειρισμένο επειδή τον βρήκα 40Ε,αλλά τον βάζω πάρα πολύ σπάνια πάνω.Είναι πλαστικούρα και σε μεγάλο zoom παίζει τόσο που δν παίζει να πετύχεις με τίποτα εστίαση σε κινούμενο αντικείμενο συν ότι δν είναι καθόλου οξύς.Σε καθαρότητα εικόνας μου φαίνεται πως έχει χειρότερα οπτικά και από τον κιτ 18-55.
Η αλήθεια είναι ότι δν υπάρχει και εναλλακτική για ερασιτέχνη γιατί μετά ξεφεύγουμε,αλλά δν θα πρότεινα σε κάποιον να μαζεύει και λεφτά για να τον πάρει.Προτιμότερο για μένα να έχω πάνω τον Tamron και να πηγαίνω μπρος πίσω.
Πουλιά και τέτοια τα ξεχνάω βέβαια όπως είπα,δν αξίζει καν τον κόπο να ταλαιπωριέμαι με τον 55-200.

el_hymador
03/10/2013, 17:14
Ήταν προφανές ότι θα έφταιγε το ανέβασμα εδώ.Εκεί είναι όπως πρέπει.Πολύ ωραίο το stream σου.Θα το δω με ηρεμία.

Δν ξέρω ρε συ.Τον πήρα και εγώ απλά για να υπάρχει μεταχειρισμένο επειδή τον βρήκα 40Ε,αλλά τον βάζω πάρα πολύ σπάνια πάνω.Είναι πλαστικούρα και σε μεγάλο zoom παίζει τόσο που δν παίζει να πετύχεις με τίποτα εστίαση σε κινούμενο αντικείμενο συν ότι δν είναι καθόλου οξύς.Σε καθαρότητα εικόνας μου φαίνεται πως έχει χειρότερα οπτικά και από τον κιτ 18-55.
Η αλήθεια είναι ότι δν υπάρχει και εναλλακτική για ερασιτέχνη γιατί μετά ξεφεύγουμε,αλλά δν θα πρότεινα σε κάποιον να μαζεύει και λεφτά για να τον πάρει.Προτιμότερο για μένα να έχω πάνω τον Tamron και να πηγαίνω μπρος πίσω.
Πουλιά και τέτοια τα ξεχνάω βέβαια όπως είπα,δν αξίζει καν τον κόπο να ταλαιπωριέμαι με τον 55-200.

Δυστυχώς (για την τσέπη σου) έχεις μπλέξει με ένα φωτογραφικό πεδίο που απαιτεί τα περισσότερα φράγκα, ο κινούμενος στόχος και η δυνατότητα αξιόπιστου tracking αυτού, απαιτεί εξίσου καλό σώμα και φακό. Εν ολίγοις, περιστασιακά μπορεί να βγει καμία καλή φωτογραφία λόγω συγκυριών με ερασιτεχνικό εξοπλισμό, αλλά για συχνή χρήση και αξιόπιστα αποτελέσματα πρέπει να πέσει το μπαγιόκο σε μεγάλη ποσότητα. Ο 55-200 είναι απλά το συμπλήρωμα του 18-55 και οι δύο μαζί αποτελλούν από τα καλύτερα ζεύγη kit σε αυτή την κατηγορία. Τον φακό τον είχα, τον θεωρώ καλύτερο του 18-55 (αν και δεν συγκρίνονται άμεσα, ως σύνολο εννοώ) και είναι καλός για πορτρέτα, ξεφονταρίσματα αντικειμένων, λουλουδιών κτλ - κτλ.

RizlaPlusPlus
03/10/2013, 18:51
Οχι ολοι μας...:p
Εγω με την 5100 δεν παιζει!!! Εκτος κ αν με λες μικρο!:mad:

Κι εγω την ιδια εχω αδερφε μου. Και ναι, οπως γραφει και ο costas_versys απο κατω σου, "παιζουμε" σε entry level.

Την εχουμε και οι 2 μικρη...

@ngelos
03/10/2013, 18:54
Δυστυχώς (για την τσέπη σου) έχεις μπλέξει με ένα φωτογραφικό πεδίο που απαιτεί τα περισσότερα φράγκα, ο κινούμενος στόχος και η δυνατότητα αξιόπιστου tracking αυτού, απαιτεί εξίσου καλό σώμα και φακό. Εν ολίγοις, περιστασιακά μπορεί να βγει καμία καλή φωτογραφία λόγω συγκυριών με ερασιτεχνικό εξοπλισμό, αλλά για συχνή χρήση και αξιόπιστα αποτελέσματα πρέπει να πέσει το μπαγιόκο σε μεγάλη ποσότητα. Ο 55-200 είναι απλά το συμπλήρωμα του 18-55 και οι δύο μαζί αποτελλούν από τα καλύτερα ζεύγη kit σε αυτή την κατηγορία. Τον φακό τον είχα, τον θεωρώ καλύτερο του 18-55 (αν και δεν συγκρίνονται άμεσα, ως σύνολο εννοώ) και είναι καλός για πορτρέτα, ξεφονταρίσματα αντικειμένων, λουλουδιών κτλ - κτλ.

Define "καλός".
Σε σχέση με τον kit ναι είναι καλύτερος για ψευτο-μάκρο και πορτραίτα,αλλά τίποτα από αυτά τα δυο δν κάνει καλύτερα από έναν φθηνότερο του 50mm 1.8 σταθερό.
Οι φακοί με διαφράγματα μικρότερα του 4,5 είναι καλοί για αρχή,αλλά συνήθως ξεπερνάς τις δυνατοτητές τους πολύ γρήγορα.

@ngelos
03/10/2013, 19:11
Να με πάλι. Είχα αποφασίσει την Olympus E PL3, όμως μέσα μου με τρώει μήπως και πάω σε dslr.. Δε ξέρω..Αν, αν κάποιος πήγαινε σε μτχ DSLR κιτ, μέχρι 300 euros, τι θα επιλέγατε? Πιστεύω ότι αγγελίες βλέπετε όλοι, οπότε μια αίσθηση των τιμών που παίζουν υπάρχει.

Mike,

Πωλείται Νίκον D60 με λίγα κλικ και 2 μπαταρίες :90 Γρηγόρης Τσελεπίδης 6946110536, Θεσσαλονίκη e-mail: grekoart@gmail.com

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ SLR NIKON D3000 ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΦΑΚΟ 18-55mm K ME ΘΗΚΗ ΑΞΙΑΣ 30 ΕΥΡΩ, ΣΕ ΑΡΙΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.ΤΙΜΗ 200 ΕΥΡΩ. e-mail επικοινωνιας : dritsam84@yahoo.gr

http://www.dpgr.gr/forum/index.php?topic=52132.0

http://www.dpgr.gr/forum/index.php?topic=52011.0

Φθηνές και οι δύο,αλλά όχι και για πολλά-πολλά.Καλές για αρχή,όμως.
Τα παρακάτω είναι και γαμώ,λίγο εκτός του budget σου όμως:

http://www.dpgr.gr/forum/index.php?topic=52236.0
http://www.dpgr.gr/forum/index.php?topic=52154.0

costas_versys
03/10/2013, 20:27
Κι εγω την ιδια εχω αδερφε μου. Και ναι, οπως γραφει και ο costas_versys απο κατω σου, "παιζουμε" σε entry level.

Την εχουμε και οι 2 μικρη...

Φίλε μου εαν δεις τι μου έδωσε η κακόμοιρη entry level μου, θα τρίβεις τα ματάκια σου...
(και δεν εννοώ τα χρήματα που πήρα πουλώντας τη)

Λέγανε ότι δεν τα πάνε καλά στα ψηλά ISO, κλπ κλπ Εδωσα χρόνο να ασχοληθώ λίγο και να την μάθω και μετά έβγαζα ότι ήθελα.. να ένα απλό παράδειγμα με το αυτοκίνητό μου στο γκαράζ καθώς και την μηχανή μου..

el_hymador
03/10/2013, 21:02
Define "καλός".
Σε σχέση με τον kit ναι είναι καλύτερος για ψευτο-μάκρο και πορτραίτα,αλλά τίποτα από αυτά τα δυο δν κάνει καλύτερα από έναν φθηνότερο του 50mm 1.8 σταθερό.
Οι φακοί με διαφράγματα μικρότερα του 4,5 είναι καλοί για αρχή,αλλά συνήθως ξεπερνάς τις δυνατοτητές τους πολύ γρήγορα.

Καλός σημαίνει ότι έχει αξιοπρεπέστατη απόδοση στις εστιακές που προσφέρει σε όλο το κάδρο, έχει αποτελεσματικό VR, είναι ελαφρύς και δεν κοστίζει έναν νεφρό. Ο 50mm f/1.8 είναι εξαιρετικός φακός και τον δίνουν σε τιμή ληστεία αλλά πρόκειται για εντελώς διαφορετικό είδος και είναι χρήσιμος σε διαφορετική χρήση.

DoctoR_k6
03/10/2013, 21:03
Αν καποιος κατσει να ασχοληθει με την ψηφιακη του κ οχι απλα να βαζει τις λειτουργιες της καμερας μπορει να κανει παπαδες!!!Κ με entry level...
Προς κατοχους Nikon δειτε αυτο...που θα βοηθησει!!
http://www.damkalidis.gr/photoschool.asp :a13:

@ngelos
03/10/2013, 21:36
Καλός σημαίνει ότι έχει αξιοπρεπέστατη απόδοση στις εστιακές που προσφέρει σε όλο το κάδρο, έχει αποτελεσματικό VR, είναι ελαφρύς και δεν κοστίζει έναν νεφρό. Ο 50mm f/1.8 είναι εξαιρετικός φακός και τον δίνουν σε τιμή ληστεία αλλά πρόκειται για εντελώς διαφορετικό είδος και είναι χρήσιμος σε διαφορετική χρήση.

Έχει ναι.Αλλά αυτό δν τον κάνει ευκαιρία.
Δν λέμε κάτι διαφορετικό,το καταλαβαίνεις έτσι?Είναι φθηνός και αξιοπρεπής,όχι απαραίτητα καλός όμως και η διαφορά μας εδώ έχει να κάνει με το πόσο ψηλά στανταρ θέτει ο καθένας μας.

Ο 50mm f/1.8 είναι εξαιρετικός φακός και τον δίνουν σε τιμή ληστεία αλλά πρόκειται για εντελώς διαφορετικό είδος και είναι χρήσιμος σε διαφορετική χρήση.

Σε ποιά διαφορετική του πορτραίτου και της απομόνωσης του φόντου από το θέμα μας χρήση είναι δλδ ο 50άρης χρήσιμος,γιατί είναι από τους κλασικούς φακούς για πορτραίτα?
Η τιμή του είναι χαμηλή γιατί των υπολοίπων είναι υπερβολικά υψηλές.Κατά τα άλλα τόσο θα έπρεπε να κοστίζει.Είναι από τους πιο απλούς σε κατασκευή φακούς και ίδιος εδώ και πάρα πολλά χρόνια.Δν επενδύουν οι εταιρίες σε εξελιξή του,δν έχει πολύπλοκους μηχανισμούς,ούτε καν μοτέρ auto-focus δν έχει,απλά είναι κορυφαία οπτικά σε δοκιμασμένη συνταγή και συνήθως πλαστικό φθηνό περιτύλιγμα.

Η φωτογραφία είναι καλώς η κακώς ακριβό χόμπυ.Το έγραψα και μερικά ποστ πιο πίσω πως για έναν ερασιτέχνη που δν έχει σκοπό να σπάσει και το κεφάλι του να καταλάβει πως δουλεύει μια φωτογραφική μηχανή ώστε να πάρει τα μέγιστα από μια Dslr ούτε θέλει να δώσει το κάρο λεφτά που πρέπει να δώσει για να πάρει αξιοπρεπές σώμα και εξοπλισμό είναι πολύ προτιμότερο να πάρει μια Mirrorless.

MikeG
03/10/2013, 21:40
Mike,

Πωλείται Νίκον D60 με λίγα κλικ και 2 μπαταρίες :90 Γρηγόρης Τσελεπίδης 6946110536, Θεσσαλονίκη e-mail: grekoart@gmail.com

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ SLR NIKON D3000 ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΦΑΚΟ 18-55mm K ME ΘΗΚΗ ΑΞΙΑΣ 30 ΕΥΡΩ, ΣΕ ΑΡΙΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.ΤΙΜΗ 200 ΕΥΡΩ. e-mail επικοινωνιας : dritsam84@yahoo.gr

http://www.dpgr.gr/forum/index.php?topic=52132.0

http://www.dpgr.gr/forum/index.php?topic=52011.0

Φθηνές και οι δύο,αλλά όχι και για πολλά-πολλά.Καλές για αρχή,όμως.
Τα παρακάτω είναι και γαμώ,λίγο εκτός του budget σου όμως:

http://www.dpgr.gr/forum/index.php?topic=52236.0
http://www.dpgr.gr/forum/index.php?topic=52154.0

Σε ευχαριστώ Άγγελε. Από ότι καταλαβαίνω τα 2 τελευταία λινκ είναι χωρίς φακό, σωστά;

Μου ρίχνεται ένα γρήγορο explain για το τι παίζει με το AF που είδα πιο πάνω; Επίσης αν θέλω να φωτογραφίζω τοπία, σταθερά αντικείμενα και εν κινήσει τι φακό-φακούς χρειάζομαι;

Ναι είμαι αρχάριος εντελώς σε ότι έχει να κάνει με μηχανές. Από τεχνική όμως καλά πάω νομίζω.

el_hymador
03/10/2013, 21:50
Έχει ναι.Αλλά αυτό δν τον κάνει ευκαιρία.
Δν λέμε κάτι διαφορετικό,το καταλαβαίνεις έτσι?Είναι φθηνός και αξιοπρεπής,όχι απαραίτητα καλός όμως και η διαφορά μας εδώ έχει να κάνει με το πόσο ψηλά στανταρ θέτει ο καθένας μας.

Σε ποιά διαφορετική του πορτραίτου και της απομόνωσης του φόντου από το θέμα μας χρήση είναι δλδ ο 50άρης χρήσιμος,γιατί είναι από τους κλασικούς φακούς για πορτραίτα?
Η τιμή του είναι χαμηλή γιατί των υπολοίπων είναι υπερβολικά υψηλές.Κατά τα άλλα τόσο θα έπρεπε να κοστίζει.Είναι από τους πιο απλούς σε κατασκευή φακούς και ίδιος εδώ και πάρα πολλά χρόνια.Δν επενδύουν οι εταιρίες σε εξελιξή του,δν έχει πολύπλοκους μηχανισμούς,ούτε καν μοτέρ auto-focus δν έχει,απλά είναι κορυφαία οπτικά σε δοκιμασμένη συνταγή και συνήθως πλαστικό φθηνό περιτύλιγμα.

Η φωτογραφία είναι καλώς η κακώς ακριβό χόμπυ.Το έγραψα και μερικά ποστ πιο πίσω πως για έναν ερασιτέχνη που δν έχει σκοπό να σπάσει και το κεφάλι του να καταλάβει πως δουλεύει μια φωτογραφική μηχανή ώστε να πάρει τα μέγιστα από μια Dslr ούτε θέλει να δώσει το κάρο λεφτά που πρέπει να δώσει για να πάρει αξιοπρεπές σώμα και εξοπλισμό είναι πολύ προτιμότερο να πάρει μια Mirrorless.

Δεν διαφωνούμε όντως, απλά ο νεοεισερχόμενος στον χώρο δεν μπορεί να διαχειριστεί το στανταρ κάδρο του 50ρη και οποιουδήποτε σταθερού, χρειάζεται να εξασκηθεί η ματιά και να "βλέπει" κανείς στην εστιακή που γουστάρει, κάτι που απαιτεί πολλά κλικ. Ως εκ τούτων προτιμούνται οι zoom στανταρ και τέλε και για να είμαι ειλικρινής καλύτερα έτσι για όσους κάνου τα πρώτα τους βήματα, αφού βασική προϋπόθεση για να μάθει κανείς είναι ο πειραματισμός.

el_hymador
03/10/2013, 22:03
Σε ευχαριστώ Άγγελε. Από ότι καταλαβαίνω τα 2 τελευταία λινκ είναι χωρίς φακό, σωστά;

Μου ρίχνεται ένα γρήγορο explain για το τι παίζει με το AF που είδα πιο πάνω; Επίσης αν θέλω να φωτογραφίζω τοπία, σταθερά αντικείμενα και εν κινήσει τι φακό-φακούς χρειάζομαι;

Ναι είμαι αρχάριος εντελώς σε ότι έχει να κάνει με μηχανές. Από τεχνική όμως καλά πάω νομίζω.

Αν θες ντε και καλά dslr (αλήθεια γιατί; ) πάρε μια Nikon D3100 που αναφέρθηκε και πιο πάνω, μια χαρά μηχανή είναι και θα σε καλύψει πάρα πολύ καιρό. Για φακούς άστο για πιο μετά, ο 18-55 που δίνουν μαζί σου δίνει από νορμάλ ευρυγώνιο (για τοπία) μέχρι ελαφρύ τέλε για θέματα σε απόσταση. Το AF είναι τα αρχικά από το Auto Focus δηλαδή την αυτόματη εστίαση που κάνει ο φακός σε συνεργασία με τη μηχανή.

@ngelos
03/10/2013, 22:26

Τα δυο τελευταία link είναι όντως χωρίς φακό,αλλά είναι μηχανές που αν δν έχουν πολλά κλικ θα τις έχεις για πολλά χρόνια.Εγώ είχα την D3000 της Nikon.Μετά από έναν περίπου χρόνο άρχισε να με περιορίζει οπότε μεταπήδησα στην 50D της Canon τις δυνατότητες της οποίαςνομίζω πως θα αργίσω να εκμεταλευτώ πλήρως.Δν θεωρώ πως οι entry level δν είναι καλή επιλογή,προς θεού,εγώ ήμουν απαιτητικός και ήθελα περισσότερη ελευθερία κινήσεων και επιλογές και πούλησα την D3000.Συνήθως την μεγάλη διαφορά την κάνει ο φακός που χρησιμοποιείς.
Το βασικό φακό του κιτ 18-55 φυσιολογικά και με λίγη υπομονή θα μπορέσεις να τον βρεις μεταχειρισμένο στα 60Ε τριγύρω.Το ότι δίνουν μόνο σώμα για μένα είναι πλεονέκτημα καθώς μπορείς να επιλέξεις φακό μετά μόνος σου.

Το AF είναι τα αρχικά από το Auto Focus δηλαδή την αυτόματη εστίαση που κάνει ο φακός σε συνεργασία με τη μηχανή.

Μερικές μηχανές,Mike,όπως οι 60,3000,3100 και 5100 της Nikon και σε μια όχι και απόλυτη γενίκευση οι entry level μηχανές δν έχουν μηχανισμό για auto-focus στο σώμα και απαιτούν φακούς που έχουν για να μην κάνεις χειροκίνητα focus με το δακτυλίδι του φακού.Συνήθως δν θα έχεις πρόβλημα,αλλά ορισμένοι φακοί όπως ο 50άρης για τον οποίο έγινε και λόγος πρόσφατα έχει κυκλοφορήσει κυρίως χωρίς τον μηχανισμό auto-focus.
Με λίγα λόγια θα πρέπει να τσεκάρεις δυο φορές πριν αγοράσεις κάποιον φακό για την μηχανή σου αν δν έχει η ίδια μοτερ auto-focus και να δίνεις και κάτι παραπάνω σε χρήματα.

@ngelos
03/10/2013, 22:34
Σε ευχαριστώ Άγγελε.

ΥΓ.Από όσες σου έβαλα στην θέση σου θα προτιμούσα την 450D της Canon.Είναι καλύτερη από την 350D και τις 60 και 3000 της Nikon και πιο σύγχρονη.Στα συν ότι τα μεταχειρισμένα της Canon είναι από την εμπειρία μου φθηνότερα αν ποτέ θελήσεις έξτρα φακούς.
Διαφορετικά και η 40D και η 90 είναι πυροβόλα για ερασιτέχνη!

MikeG
03/10/2013, 23:59
Ωραία παιδιά, ευχαριστώ.

Οπότε ένα μοντέλο που κοιτάω είναι η 450D, και η 90 της Nikon. Για να τραβάω τις photos που περιέγραψα, τι φακούς θα χρειαστώ πιστεύετε; Θέλω να κίνηση, τοπία και σταθερά αντικείμενα.
Ψάχνω και για τη Pentax k30 που έχει γραφτεί.

Ευχαριστώ.

RizlaPlusPlus
04/10/2013, 10:25
Φίλε μου εαν δεις τι μου έδωσε η κακόμοιρη entry level μου, θα τρίβεις τα ματάκια σου...
(και δεν εννοώ τα χρήματα που πήρα πουλώντας τη)

Λέγανε ότι δεν τα πάνε καλά στα ψηλά ISO, κλπ κλπ Εδωσα χρόνο να ασχοληθώ λίγο και να την μάθω και μετά έβγαζα ότι ήθελα.. να ένα απλό παράδειγμα με το αυτοκίνητό μου στο γκαράζ καθώς και την μηχανή μου..

Δεν αμφισβητησα ποτε τη δυναμη μιας entry level dslr, ουτε το τι μπορει να κανει στα δικα σου χερια. Οπως και να το κανεις ομως, δεν παυει να ειναι entry level. Αφου ετσι τις ονομασανε, τι να κανουμε τωρα;;;

ΥΓ: με τον ιδιο αισθητηρα με σενα, εγω εχω βγαλει αυτα http://www.flickr.com/nsgavalas/ και ειμαι επισης πολυ ικανοποιημενος απο τη μηχανη μου.

@@ngelos: Οι μισες απο τις παραπανω φωτογραφιες ειναι με το στοκ 18-55. Δεν ξερω τι περιμενεις να πληρωσεις και να παρεις απο ενα φακο, αλλα πραγματικα η φραση "σκουπιδι" ειναι επιεικως υπερβολικη.

el_hymador
04/10/2013, 10:52
Ωραία παιδιά, ευχαριστώ.

Οπότε ένα μοντέλο που κοιτάω είναι η 450D, και η 90 της Nikon. Για να τραβάω τις photos που περιέγραψα, τι φακούς θα χρειαστώ πιστεύετε; Θέλω να κίνηση, τοπία και σταθερά αντικείμενα.
Ψάχνω και για τη Pentax k30 που έχει γραφτεί.

Ευχαριστώ.

Εντάξει αφού επιμένεις, χρειάζεσαι έναν υπερευρυγώνιο zoom για τα τοπία (από 350 ευρώ), έναν tele zoom για κίνηση από απόσταση (από 500+ για να είναι καλός) και για τα σταθερά αντικείμενα δεν ξέρω πως το εννοείς, αλλά πας είτε σε σταθερής εστιακής φακό (από 120 ευρώ) είτε σε macro για γράψιμο που ξυρίζει (από 300-350 ευρώ). Μιλάμε για 1000+ ευρά και θα έχεις τους ποιο μέτριους φακούς στην κατηγορία τους. Μην μπλέκεσαι από τώρα με αυτά, σου ξαναλέω ότι με τον 18-55 μπορείς να δοκιμάσεις πράγματα και πεδία , κάτσε πρώτα να βγάλεις άκρη με τις ρυθμίσεις φακού και μηχανής, να δεις πως αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και μετά που θα έχεις συγκεκριμενοποιήσει πιο πολύ τα πράγματα, ψάχνεσαι και για φακούς. Επίσης μην πέσεις στην παγίδα του "τα κάνω όλα" φακού με τεράστια εστIακό εύρος τύπου 18-200, 18-270 κτλ. είναι μέτριοι σε όλα τους.

Για τις μηχανές... η 450D ήταν καλή κάποτε, με τα σημερινά standard την ξεπερνάνε σε απόδοση αισθητήρα οι εισαγωγικές mirrorless. H D90 καλά κρατεί ακόμη (εναλλακτικά ψάξε και για D5000, έχει τον ίδιο αισθητήρα) αλλά σε κάθε περίπτωση για αγορά μτχ μηχανής βρες κάποιον που να μπορεί να τσεκάρει 2-3 βασικά πράγματα, μην βρεθείς προ εκπλήξεως. Η Κ-30 της Pentax είναι εκπληκτική μηχανή αλλά πάει στα 600+ νομίζω οπότε είσαι έξω από το budget σου. Αν θες την γνώμη μου, ξανακοίτα το θέμα mirrorless, αν πάλι έχεις κολήσσει με dslr πάρε μια καινούργια D3100.

@ngelos
04/10/2013, 11:40
@ngelos: Οι μισες απο τις παραπανω φωτογραφιες ειναι με το στοκ 18-55. Δεν ξερω τι περιμενεις να πληρωσεις και να παρεις απο ενα φακο, αλλα πραγματικα η φραση "σκουπιδι" ειναι επιεικως υπερβολικη.

Πρώτα από όλα,νομίζω το εξήγησα ήδη πως είναι δικαιωμά μου να έχω γνώμη για κάτι το οποίο έχω χρησιμοποιήσει.
Αν δν συμφωνείς μπορείς να επιχειρηματολογήσεις.

Στο ζουμί τώρα.Οι περισσότερες φωτογραφίες από το stream σου είναι με τον 35mm αν δν κάνω λάθως γιατί 1.8 διάφραγμα ο κιτ δν έχει.Έχεις την εντύπωση πως θα μπορούσες να βγάλεις φωτογραφία όπως έβγαλες σε συναυλία με τόσο χαμηλό φωτισμό με το διάφραγμα του κιτ φακού χωρίς να ανέβεις σε ISO 1600+?Και ακόμη και αν έβγαζες ξέρεις τι κόκο θα έκανε ο αισθητήρας σου?
Τέλος,ο 18-55 δν είναι της ίδιας ποιότητας κατασκευής με τον 55-200.Στην Nikon τα πράγματα είναι εμφανώς καλύτερα όπως σωστά είπε και el_hymador λόγω καλύτερου VR κυρίως,αλλά και πάλι θέλει πολύ προσπάθεια για να εστιάσεις σε κάτι κινούμενο και σε πλήρες zoom.

RizlaPlusPlus
04/10/2013, 12:22
Οι φωτογραφιες που ειδες ΕΙΝΑΙ σε iso800-1600, κυριως γιατι λατρευω το sharpness που πιανει ο συγκεκριμενος φακος μετα το f2.5. Φυσικα θα επρεπε να ανεβω και σε iso3200 αν τραβουσα με ενα f4 (στοκ φακος, στα 35mm) αλλα και παλι, αυτο δεν αποδεικνυει κατι για την ποιοτητα του 18-55.
Επισης αν και αρκετες ειναι με τον 35αρη, μετραω περιπου ιδιο πληθος τραβηγμενων με τον 18-55 μεσα στο stream.

Οσον αφορα την επιχειρηματολογια: Μιλαμε για φακο των 100 ευρω. Με αξιοπρεπες ευρος. Που με σωστα τραβηγμενες φωτογραφιες, θελει επιστημονικο επιτελειο για να ξεχωρισεις αν η φωτο εχει τραβηχτει απο αυτον η απο τον "πανακριβο" 16-85 -με την ομολογουμενως υπεροχη ποιοτητα κατασκευης-. Και γενικα, η αληθεια ειναι οτι στη Νικον για τα σωματα DX, η ποιοτητα κρυσταλλων ειναι σχεδον ιδια για ολη τη γκαμα φακων (παρακαλω, ας μη μπουμε στο τριπ να συζητησουμε για εξωτικα κατασκευασματα οπως ο 17-55 των 2.500 euro). Αλλαζουν τα μοτορια που εστιαζουν, αλλαζει η ποιοτητα των χειριστηριων, αλλαζει η ικανοτητα του VR. Αλλα τα κρυσταλλα μεσες ακρες ειναι τα ιδια.
Με ολο αυτο, απλα καταληγω στο οτι η πχιοτητα του 18-55 _ξεπερνα_ την αξια του. Δε λεω οτι γ@μαει ρε παιδι μου, αλλα σκουπιδι δεν τον λες με τιποτα. Αυτο μονο...

costas_versys
04/10/2013, 12:40
..
ΥΓ: με τον ιδιο αισθητηρα με σενα, εγω εχω βγαλει αυτα http://www.flickr.com/nsgavalas/ και ειμαι επισης πολυ ικανοποιημενος απο τη μηχανη μου.

Μπράβο. Πολύ καλές οι φωτογραφίες σου.

Μια και έχουμε το ίδιο .. setup (αισθητήρα + φακό), σου προτείνω να δοκιμάσεις Low Light/Night Video Recording.
Εκανα ένα δοκιμαστικό .. και τρελάθηκα ..

:beer:

el_hymador
04/10/2013, 12:58
by the way, πήρα μια Fujifilm X-M1 με τον Χ-Trans αισθητήρα... έβλεπα από reviews και δείγματα ότι έχει μερικά μοναδικά χαρακτηριστικά, ειδικά στη διαχείριση θορύβου, αλλά τέτοια απόδοση δεν την περίμενα με τίποτα! ISO 6400 και σε σύγκριση με την FF D600 είναι... τα ίδια, έχω την αίσθηση δε ότι διαττηρεί πιο crisp τις λεπτομέρειες και την αξιοπιστία στα χρώματα!!! :uplate::eek: Και τα αρχεία νομίζεις ότι είναι από φιλμάτη μηχανή, τελειώς οργανική υφή.

Για συγκρίσεις με οποιονδήποτε άλλο crop αισθητήρα δεν τίθεται θέμα, μακράν μπροστά! Well done Fuji, έτσι και κάνει πως βγάζει FF μαύρα μακαρόνια σε όλους.

Ένα δείγμα με πολύ δύσκολο φωτισμό, συννεφιά απ΄όξω, κοκκινίλα από τα led λειτουργίας των ηχείων και μπλεδίλα (επίτηδες) από την οθόνη του υπολογιστή, στα ISO 6400:

http://www.flickr.com/photos/43919020@N07/9914641254/in/photostream/lightbox/

και μεγένθυση από την ίδια φωτογραφία που δείχνει την διαττήρηση λεπτομερειών:

http://www.flickr.com/photos/43919020@N07/9914723203/in/photostream/lightbox/

(και όλα αυτά με noise reduction από τη μηχανή, έτσι και το βάλεις στο off, βγάζει ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες χωρίς πάλι να φαίνεται θόρυβος)

@ngelos
04/10/2013, 13:04
Με ολο αυτο, απλα καταληγω στο οτι η πχιοτητα του 18-55 _ξεπερνα_ την αξια του. Δε λεω οτι γ@μαει ρε παιδι μου, αλλα σκουπιδι δεν τον λες με τιποτα. Αυτο μονο...

Μάλλον δεν γράφω καθαρά.Δεν εξηγείται αλλιώς...
Ποιός σου μιλάει ρε φιλαράκι για την ποιότητα του 18-55?
Δεν ξέρω πόσες φορές ακόμη πρέπει να το γράψω.Νομίζω δεν έχει νόημα γιατί εσύ έχεις κολλήσει εκεί.Είπα ότι ο 55-200 είναι σκουπίδι και έδωσα και επιχειρήματα.Αλλά ακόμη και έτσι σε έναν ερασιτέχνη μπορεί και να κάνει χρήση,δν θα τον κρίνω εγώ για αυτό.Τα είπαμε και πριν,δεν έχουν όλοι τις ίδιες απαιτήσεις.

Έχεις πάρει θέση αμυντική και αυτό δεν ευνοεί στο να γίνει μια ουσιαστική συζήτηση και να ευνοηθεί και κάποιος ο οποίος θέλει να μάθει.Με δεδομένη την επιλογή σου να αγοράσεις τον 35mm,ο οποίος είναι προφανώς πολύ καλός φακός,θέλω να πιστεύω πως ξέρεις ένα δυο πράγματα ώστε να μπορείς να κρίνεις σφαιρικά το θέμα.

@ngelos
04/10/2013, 13:09
by the way, πήρα μια Fujifilm X-M1 με τον Χ-Trans αισθητήρα...

Μεγειές, el-hymador!Καλά κάδρα!

RizlaPlusPlus
04/10/2013, 14:18
Ποιός σου μιλάει ρε φιλαράκι για την ποιότητα του 18-55?

Πασο, ομολογουμενως κανείς. Και αν το ειχες επισημανει και στο προηγουμενο σου ποστ, δεν θα το συνεχιζα κιολας.
Εφαγα ενα κολλημα οντως, αμυντικη θεση δεν εχω παρει ομως. Ισως να παρεξηγηθηκε γιατι γραφω κοφτα.

Τεσπα: Επειδη ειμαι σε αναζητηση για σουπερυπερζουμ, και ο 55-300 στην ιδια μοιρα ειναι;;

@ngelos
04/10/2013, 15:50
Πασο, ομολογουμενως κανείς. Και αν το ειχες επισημανει και στο προηγουμενο σου ποστ, δεν θα το συνεχιζα κιολας.
Εφαγα ενα κολλημα οντως, αμυντικη θεση δεν εχω παρει ομως. Ισως να παρεξηγηθηκε γιατι γραφω κοφτα.

Τεσπα: Επειδη ειμαι σε αναζητηση για σουπερυπερζουμ, και ο 55-300 στην ιδια μοιρα ειναι;;

Δν θα έπαιρνα Super-zoom χωρίς Vr.
Θα προτιμούσα τον 55-200 με το VR που για τα λεφτά του είναι τρομερός φακός:
http://www.kenrockwell.com/nikon/55-200mm-vr.htm (Διάβασε και το συγκεκριμένο review)

RizlaPlusPlus
04/10/2013, 16:02
Δν θα έπαιρνα Super-zoom χωρίς Vr.
Θα προτιμούσα τον 55-200 με το VR που για τα λεφτά του είναι τρομερός φακός:
http://www.kenrockwell.com/nikon/55-200mm-vr.htm (Διάβασε και το συγκεκριμένο review)

Μα, και αυτος που λεω εχει VR... http://www.kenrockwell.com/nikon/55-300mm.htm

@ngelos
04/10/2013, 16:44

Κάνει τα διπλάσια λεφτά,όμως.

costas_versys
04/10/2013, 19:04
Τι να το κάνεις το VR πια?

Αφού η κότα κάνει την δουλειά

http://www.youtube.com/watch?v=VRKu785g0O0

Μιλάμε για τεχνολογία

http://www.youtube.com/watch?v=nLwML2PagbY

@ngelos
04/10/2013, 19:14
Τι να το κάνεις το VR πια?

Αφού η κότα κάνει την δουλειά

http://www.youtube.com/watch?v=VRKu785g0O0

Μιλάμε για τεχνολογία

http://www.youtube.com/watch?v=nLwML2PagbY

GoPro και μλκίες...:bawl:

stam2
05/10/2013, 09:04
πρόβλημα: μετά από ταξίδι 10 ημερών και με 2 κάρτες γεμάτες φωτογραφίες τις φορτώνω στον υπολογιστή να τις δω...
Μλκια... είναι όλες σε raw και ο υπολογιστής δεν τις διαβάζει....
κατεβάζω ένα free raw reader και μου τις εμφανίζει σαν καμμένες ενώ στην προεπισκόπηση της φωτογραφικής φαίνονται οκ...
ερώτηση: υπάρχει κάποιο codec ή πρόγραμμα (όχι επεξεργασίας), απλά επισκόπησης φωτογραφιών...? να μπορώ να τις χαζεύω βρε αδερφέ....!

el_hymador
05/10/2013, 09:38
πρόβλημα: μετά από ταξίδι 10 ημερών και με 2 κάρτες γεμάτες φωτογραφίες τις φορτώνω στον υπολογιστή να τις δω...
κατεβάζω ένα free raw reader και μου τις εμφανίζει σαν καμμένες ενώ στην προεπισκόπηση της φωτογραφικής φαίνονται οκ...
ερώτηση: υπάρχει κάποιο codec ή πρόγραμμα (όχι επεξεργασίας), απλά επισκόπησης φωτογραφιών...? να μπορώ να τις χαζεύω βρε αδερφέ....!

Nαι, κατέβασε το DNG Converter της Adobe (ειναι free) περνα τις φωτο απο εκεί και μετά θα γινουν .dng αρχεία που διαβάζονται από τα πάντα και έχουν και πολύ πληροφορία (περισσότερη απο τα jpeg)

stam2
05/10/2013, 12:30
Nαι, κατέβασε το DNG Converter της Adobe (ειναι free) περνα τις φωτο απο εκεί και μετά θα γινουν .dng αρχεία που διαβάζονται από τα πάντα και έχουν και πολύ πληροφορία (περισσότερη απο τα jpeg)

ξανα-μερσι-μποκού....!

MG-KTiNoS
05/10/2013, 12:34

μαζί με τη μηχανή δεν είχε κι ένα πρόγραμμα ?
:p

MikeG
07/10/2013, 12:23
Τι άποψη έχετε γι'αυτή; http://www.dpgr.gr/forum/index.php?topic=52371.0

road spirit
07/10/2013, 12:33
Τι άποψη έχετε γι'αυτή; http://www.dpgr.gr/forum/index.php?topic=52371.0 όχι, δώσε 100 παραπανω και πάρε μια d3100, 'η την Κάνον που σου έβαλε ο κρουκης

@ngelos
07/10/2013, 15:40
Τι άποψη έχετε γι'αυτή; http://www.dpgr.gr/forum/index.php?topic=52371.0

Αδιάφορη,αλλά όχι χειρότερη από την D3100.
Παλιά μηχανή είναι με αξιοπρεπή για την κατηγορία της χαρακτηριστικά.
Δεν θα την έπερνα όχι γιατί θα έδινα άλλα 100 να πάρω την 3100,αλλά γιατί με τα 220 παίρνεις την 3100 (σίγουρα την 3000) μεταχειρισμένη και με καλύτερο φακό.

ΥΓ.Αυτό δες: http://www.dpgr.gr/forum/index.php?topic=52132.0

el_hymador
07/10/2013, 16:28
D80 και D3000 έχουν CCD αισθητήρα, γράφουν ωραία, ζωντανά χρώματα και sharpness, αλλά όλα αυτά μέχρι τα ΙSO 800 βία, μετά αρχίζουν τα προβλήματα καθώς ο συγκεκριμένος τύπος αιθητήρα τα κάνει σκατά με τον θόρυβο. Επίσης σημαντικότατο μειονέκτημα το ότι δεν έχουν λειτουργία live view, δηλάδη δεν προβάλουν στην οθόνη realtime τα τεκταινόμενα, κάτι που δυσκολεύει πολύ το καδράρισμα σε τρίποδο. Σε κάθε περίπτωση είναι μηχανές ξεπερασμένες κατά πολύ, όχι ότι δεν μπορεί να μάθει κανείς και να βγάλει ωραίες φωτογραφίες, αλλά με λίγα παραπάνω χρήματα παίζουν καινούργια μοντέλα πολύ ανώτερα, με νέους CMOS αισθητήρες (που έχουν οι πάντες πλέον). Η Canon EOS 450D σε αυτά τα χρήματα... δεν υπάρχει λόγος, στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και αυτή. Για να μην μπερδεύεσαι, DSLR καινούργιες με λίγα χρήματα είναι δύο στην αγορά: Nikon D3100 και Canon EOS 1100D. Eγώ λέω Nikon all the way, αλλά δες δείγματα, διάβασε reviews κτλ μπορεί να σου αρέσει η Canon περισσότερο. Όποια και να επιλέξεις, θα σε βγάλει αρκετό καιρό και θα έχει ακόμα μεταπωλητική αξία αν την δώσεις. Κάτι D80, D3000 και EOS 450D θα της κάνεις press papier...

karellen
07/10/2013, 16:33
[...].
Για να μην μπερδεύεσαι, DSLR καινούργιες με λίγα χρήματα είναι δύο στην αγορά: Nikon D3100 και Canon EOS 1100D. Eγώ λέω Nikon all the way, αλλά δες δείγματα, διάβασε reviews κτλ μπορεί να σου αρέσει η Canon περισσότερο. Όποια και να επιλέξεις, θα σε βγάλει αρκετό καιρό και θα έχει ακόμα μεταπωλητική αξία αν την δώσεις. Κάτι D80, D3000 και EOS 450D θα της κάνεις press papier...
Σωστός!
Απλώς η Canon υπερτερεί λίγο στις νυχτερινές λήψεις επειδή εμφανίζει λιγότερο θόρυβο στα υψηλά ISO.
Γι αυτό και την προτιμούν (την Canon) οι ερασιτέχνες αστρονόμοι.

el_hymador
07/10/2013, 17:01
Σωστός!
Απλώς η Canon υπερτερεί λίγο στις νυχτερινές λήψεις επειδή εμφανίζει λιγότερο θόρυβο στα υψηλά ISO.
Γι αυτό και την προτιμούν (την Canon) οι ερασιτέχνες αστρονόμοι.

To αντίθετο συμβαίνει, η Νikon είναι καλύτερη στην διαχείριση θορύβου κατά ένα τουλάχιστον stop. Τις Canon τις χρησιμοποιούν όντως κατά κόρον για αστροφωτογράφηση, όχι για τις επιδόσεις τους στα ψηλά ISO, αλλά γιατί έχουν κυκλοφορήσει ευρέως για αυτές ειδικά φίλτρα και αξεσουάρ που απαιτούνται στο πεδίο αυτό.

H σχέση της Nikon με το διάστημα είναι κάπως πιο "κοντινή" από την επίγεια παρατήρηση... http://www.youtube.com/watch?v=yFp9pndbSKM :D

MikeG
07/10/2013, 22:28
Δε με λέτε, καμία από τις 2 που προτείνετε δεν έχει AF ε; (Nikon D3100, Canon 1100D).

MikeG
08/10/2013, 11:14
Εντάξει μου απαντήσατε. Όμως και αυτό άκυρο; http://www.insomnia.gr/classifieds/gadgets/cameras/199021-%CF%80%CF%89%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%84%CE%B1%CE%B9-nikon-d60-%CE%BC%CE%B1%CE%B6%CE%B9-%CE%BC%CE%B5-%CF%86%CE%B1%CE%BA%CE%BF-18-55mm/

Η τιμή πολύ καλή νομίζω και δελεάζομαι.

el_hymador
08/10/2013, 11:27
Δε με λέτε, καμία από τις 2 που προτείνετε δεν έχει AF ε; (Nikon D3100, Canon 1100D).

ΑF έχουν και οι δύο με συγκεκριμένους (και πολλούς) φακούς από τη Nikkor. Χονδρικά, ότι φακός περιλλαμβάνει "G" ή "VR" ή "AF-S" στην ονομασία του, δουλεύει μια χαρά σε αυτά τα σώματα, ότι έχει "AF-D", "AF σκέτο", "ΑΙ-s" και άλλα (δες πίνακα) δεν κάνει AF. Το ίδιο ισχύει κα για μερικούς third party φακούς. Μην ανησυχείς, έχει ένα καρό φακούς συμβατούς, λεφτά να ΄χεις... πάρε και ένα πίνακα με τις συμβατότητες:

http://www.kenrockwell.com/nikon/compatibility-lens.htm

MG-KTiNoS
08/10/2013, 13:20

Canon EOS 100D

(μη ντον ακους τον αποπάνω είναι Νικονάκιας, λούζερ...:D)

el_hymador
08/10/2013, 13:29
Canon EOS 100D

(μη ντον ακους τον αποπάνω είναι Νικονάκιας, λούζερ...:D)

Αυτή περά από την πλάκα είναι καλή (για Canon) μηχανή, αλλά ... 500 ευρώ... με 485 παίρνεις D5100... σε κάθε περίπτωση είναι έξω από το budget του.

(και δεν είμαι Nikonάκιας, τείνω προς το Fujifilmάκιας)

nikvolos
08/10/2013, 20:20
Tην Canon EOS 100D την έχω και ειναι πάααρα πολύ καλή και κυρίως μικρόσωμη κι ελαφριά... :)

MG-KTiNoS
15/10/2013, 17:31
τι να τα κάνω τα λ7 άμα δεν έχω μια?

http://photorumors.com/2013/10/14/sony-did-it-a7-and-a7r-are-the-first-modern-full-frame-mirrorless-interchangeable-lens-cameras/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+PhotoRumors+%28PhotoRumors.com%29

301527

el_hymador
15/10/2013, 20:35
τι να τα κάνω τα λ7 άμα δεν έχω μια?

http://photorumors.com/2013/10/14/sony-did-it-a7-and-a7r-are-the-first-modern-full-frame-mirrorless-interchangeable-lens-cameras/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+PhotoRumors+%28PhotoRumors.com%29

301527

Γ@μησε η Sony, τους πηρε τα σωβρακα! :beer:

daz
15/10/2013, 22:13
Θα είναι ακριβό αυτό το μωρό φαντάζομαι ε?

el_hymador
16/10/2013, 14:41
Θα είναι ακριβό αυτό το μωρό φαντάζομαι ε?

Το "r" ναι, είναι ακριβό και αχρειάστο στους περισσότερους, το απλό μοντέλο δεν είναι τόσο ακριβό, δεδομένου ότι πρόκειται για το πρώτο στο είδος του. Πάντως αυτή θα είναι η μορφή των φωτογραφικών μηχανών στο προσεχές μέλλον, εξαιρετικές δυνατότητες συμπυκωμένες σε μικρότερη συσκευασία και εδώ το μέγεθος μετράει αλλά από την ανάποδη...

Takata Dome
27/10/2013, 14:06
Ψάχνοντας για φωτογραφική μηχανή με όριο τα 200 ευρώ,μου γεννήθηκαν κάποιες απορίες.
Τελικά για κάποιον άσχετο με τη φωτογραφία,με όρεξη όμως να μάθει:

1)CCD ή CMOS?
2)Tα Megapixel απ'ο,τι κατάλαβα και 10 να είναι είσαι μια χαρά.
3)Μεγαλα ζούμ σε τέτοιες φθηνές μηχανές είναι ανεπιθύμητα γιατί ο φακός δεν βγάζει καλές φωτογραφίες;
4)Όλες οι μηχανές έχουν οπτικό ζούμ; Πώς συγκρίνουμε οπτικά ζούμ;
5)Η δυνατότητα Macro τι είναι;
6)Μεγαλύτερο εύρος ISO=καλύτερο;
7)Το μέγιστο διάφραγμα που είδα σε κάτι specs τι είναι και πότε είναι καλύτερο;

Είμαι ανοιχτός και σε προτάσεις,αρκεί να μην ξεπερνάνε κατά πολύ το όρια των 200 ευρώ

akaposto
10/11/2013, 10:01
Έχουμε, και λέω:

1)CCD ή CMOS? Δεν έχω ιδέα.
2)Tα Megapixel απ'ο,τι κατάλαβα και 10 να είναι είσαι μια χαρά. Ακόμα και τα 6Mp κάνουν παπάδες. Αν δεν τυπώνεις τέρατα, κλάιν τα πολλά mp.
3)Μεγαλα ζούμ σε τέτοιες φθηνές μηχανές είναι ανεπιθύμητα γιατί ο φακός δεν βγάζει καλές φωτογραφίες;
Μεγάλα ζουμ γίνονται με crop στην φωτό, αλγοριθμικά, των οποίων το αποτέλεσμα είναι σαφώς κατά πολύ κατώτερο απο το οπτικό μέσω των φακών. (αναφέρομαι σε μηχανές της σειράς, φτηνές) Υπό συνθήκες βέβαια είναι καλή επιλογή που γιατί όχι καλό είναι να υπάρχει.
4)Όλες οι μηχανές έχουν οπτικό ζούμ; Πώς συγκρίνουμε οπτικά ζούμ; Οι compact ναι. Εκ του αποτελέσματος, αν και σε αυτά μεγέθη οι διαφορές δεν είναι τόσο εμφανείς (ερασιτεχνικά πάντα)
5)Η δυνατότητα Macro τι είναι; Να τραβάει πολύ πολύ κοντά. Θέματα με αντικείμενα της τάξης των μερικών εκατοστών.
6)Μεγαλύτερο εύρος ISO=καλύτερο; Οχι απαραίτητα. Όσο ανεβαίνει το iso,ανεβαίνει και ο ψηφιακός θόρυβος. Κάθε μηχανή/εταιρεία συμπερεφέρεται διαφορετικά.
7)Το μέγιστο διάφραγμα που είδα σε κάτι specs τι είναι και πότε είναι καλύτερο; Σε αυτό δεν υπάρχει καλύτερο. Εδώ παίζουμε με άποψη στυλ, τι θες να κάνεις, πως την έχεις δεί κτλ κτλ.
Επίσης θέλει λίγο διάβασμα (πραγματικά λίγο μην αγχώνεσαι) για να το καταλάβεις.
Χοντρά χοντρά, ο φακός έχει μια κάποια διάμετρο. Απο πίσω υπάρχει ένα παραθυράκι που ανοιγοκλείνει για να βγεί η φωτογραφία.
Αυτό το παραθυράκι είναι το διάφραγμα. Προφανώς ανοικτό παράθυρο σημαίνει περισσότερο φως απο μισόκλειστο παράθυρο.
Το πόσο ανοίγει ή κλείνει είναι η τιμή του διαγράγματος. Μέγιστο διάφραγμα είναι πόσο πολύ μπορεί να ανοίξει για να περάσει φως.
Θέλει λίγη προσοχή γιατί τα νούμερα πάνε ανάποδα. Πολύ ανοικτό γραφεται ως f.mikro noumero και πολύ κλειστό f.μεγάλο νούμερο.
Τέλος, τα νούμερα που ακολουθούν το f. , είναι προκαθορισμένα.

@ngelos
10/11/2013, 10:22
Έχουμε, και λέω:

Το παραθυράκι στο οποίο αναφέρεσαι είναι το κλείστρο.Το διάφραγμα είναι χαρακτηριστικο του φακού και όσο μεγαλύτερο διάφραγμα τόσο το καλύτερο αν ακολουθείται και από ανάλογη ποιότητα οπτικών.

akaposto
10/11/2013, 10:28
Δεν διαφωνώ καθόλου.
Για κάποιον όμως που ρωτάει τι είναι τα νουμεράκια στο f, σε compact μηχανές αναφερόμενος, δεν νομίζω ότι έπρεπε να εμβαθύνω περισσότερο.

MG-KTiNoS
10/11/2013, 10:34
Ψάχνοντας για φωτογραφική μηχανή με όριο τα 200 ευρώ,μου γεννήθηκαν κάποιες απορίες.
Τελικά για κάποιον άσχετο με τη φωτογραφία,με όρεξη όμως να μάθει:

1)CCD ή CMOS?
2)Tα Megapixel απ'ο,τι κατάλαβα και 10 να είναι είσαι μια χαρά. Δες το σαν τα κυβικά αλλά άν θες να πάρεις ένα μέρος της φωτογραφίας το 10 μπορεί να είναι και λίγα.
3)Μεγαλα ζούμ σε τέτοιες φθηνές μηχανές είναι ανεπιθύμητα γιατί ο φακός δεν βγάζει καλές φωτογραφίες; Τα ζουμ μπορεί να είναι οπτικά (τα καλά) ή ψηφιακά (οχι και τόσο καλά) Πιο καλά όμως να πας κοντά (αν μπορείς)
4)Όλες οι μηχανές έχουν οπτικό ζούμ; Πώς συγκρίνουμε οπτικά ζούμ; Μερικοί φακοί έχουν ζουμ άλλοι όχι. Οι καλές μηχανάες αλλάζουν φακούς. Οι Ζουμ φακοί είναι μεν πρακτικοί άλλά οι σταθεροί είναι πιο καλοί
5)Η δυνατότητα Macro τι είναι; να βγάζεις μαμούνια πχ μπλιαχ!
6)Μεγαλύτερο εύρος ISO=καλύτερο; ναι αν βγάζεις με χαμηλό φως ή νύχτα
7)Το μέγιστο διάφραγμα που είδα σε κάτι specs τι είναι και πότε είναι καλύτερο; Όπως στα λέει ο από πάνω και ένα μεγάλο διάφραγμα κάνει το φακό φωτεινό, άρα σου επιτρέπει και πιο μεγάλη ταχήτητα διαφράγματος (πιάνει μηχάκι με 200 ιαααα) αλλά και ποιο χαμηλά ISO (λιγότερο θόρηβο)

Είμαι ανοιχτός και σε προτάσεις,αρκεί να μην ξεπερνάνε κατά πολύ το όρια των 200 ευρώ
Πάρε μια εντρι λεβελ DSLR πρώτα και μετά βλέπεις αν θες παραπάνω...

δες κι αυτό

http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=129699

:D

@ngelos
10/11/2013, 10:45
Δεν διαφωνώ καθόλου.
Για κάποιον όμως που ρωτάει τι είναι τα νουμεράκια στο f, σε compact μηχανές αναφερόμενος, δεν νομίζω ότι έπρεπε να εμβαθύνω περισσότερο.

Σε διόρθωσα γιατί εμβάθυνες σωστά σε κάτι το οποίο όμως ονόμασες λάθος.Και στις Compact και στις DSLR το διάφραγμα αναφέρεται στον όποιο φακό υπάρχει μπροστά από το σώμα και είναι βασικό χαρακτηριστικό μαζί με την ταχύτητα κλείστρου.

akaposto
10/11/2013, 11:04
εγώ φταίω που δεν το ονόμασα κοκοψόνι/τσιτσιμπλίκι να σε έβλεπα μετά :cool:

:beer: (Α.Α. πρωϊνιάτικο :lol: )

stam2
18/11/2013, 14:24
πόσο θα κόστισε αυτή η φωτογραφία.......

https://www.youtube.com/watch?v=J2dCelnwYxY

KostasV2
18/11/2013, 17:39
πόσο θα κόστισε αυτή η φωτογραφία.......

https://www.youtube.com/watch?v=J2dCelnwYxY

Ψιλοπράγματα. Δες φωτογραφήσεις του Crewdson και θα καταλάβεις...

el_hymador
19/11/2013, 12:40
Ψιλοπράγματα. Δες φωτογραφήσεις του Crewdson και θα καταλάβεις...

Απίστευτος ο Crewdson και όντως πανάκριβά τα κλικ του: https://www.youtube.com/watch?v=IvFMHbkcR4Q

...βέβαια τόσο κοστίζουν λίγα δευτερόλπετα μιας ψιλομέτριας παραγωγής ταινίας...

GYROSCOP FENOM
10/12/2013, 21:57
Παιδια λεει τιποτα αυτη?
http://www.plaisio.gr/fotografia-video/fotografikes-mixanes/fotografikes-mixanes/Sony-Digital-Camera-NEX-3NL-16-50MM-Black-NEX-3NL.htm

μιας και βγηκε μπατζετ για βιντεοκαμερα για τον πιτσιρικο :pipila:
Από το να πάρουμε μια βιντεοκάμερα της σειράς σκέφτηκα να πάρω μια φωτογραφική που να τα κάνει και τα δυο.
Επισης πάντα καλόβλεπα την ιδέα να βγάζω αν όχι καλές, τουλάχιστον ΄΄καθαρές΄΄ φωτογραφίες
Τωρα με αυτα τα aytofocus στα video που λετε μπερδεύτηκα λιγο να πω την αληθεια.

stam2
12/12/2013, 16:12
όποιος γουστάρει φωτογραφία ας ανεβεί ΤΩΡΑ! στην ταράτσα του ή σε όποια βίγλα διαθέτει και ας ξεκινήσει να τραβά....!!!

MikeG
12/02/2014, 08:32
Μτχ Nikon D7000 , Canon 7D ή κάποια άλλη σε αντίστοιχα χρήματα;

Ήρθε η ώρα, μιας και ξεκίνησα μαθήματα. Θέλω σε χαμηλό φωτισμό να τραβάει καλά, στα υψηλά ISO δηλαδή.

matmat
12/02/2014, 09:03

Ήρθε η ώρα, μιας και ξεκίνησα μαθήματα. Θέλω σε χαμηλό φωτισμό να τραβάει καλά, στα υψηλά ISO δηλαδή.

εχεις χιλιάρικο να χωνεις τετοιες εποχές ρε συ ; :eek::sick:

MikeG
12/02/2014, 09:07
εχεις χιλιάρικο να χωνεις τετοιες εποχές ρε συ ; :eek::sick:

Μτχ, από Ebay. Το μισό ποσό από ότι λες, αλλιώς εννοείται δε θα κοιτούσα για εκεί.

matmat
12/02/2014, 12:29
Επειδη το σκέφτομαι κι εγω για μτχ κοιταω αλλά για κανα 150-200 το πολύ (που κι αυτα πολλά μου φαίνονται για τωρα :( ...)
δεν με νοιαζει αν ειναι πιο παλιο μοντελο και δεν εχει ολα αυτα τα μπλιμπλικια με τα 15 η 20 σημεια φοκους κλοκους κροκους και δεν συμμαζεύεται , τουλάχιστον μεχρι να την μαθω , σε καμια δεκαρια χρονια δηλαδη :P

el_hymador
12/02/2014, 12:59

Νikon ή Fuji (ειδικά Fuji) για καλές επιδόσεις σε διαχείριση θορύβου. Επίσης ο θόρυβος είναι και μια συνισταμένη που ελέγχεται αποτελεσματικά από την επεξεργασία, υπάρχουν ένα - δύο προγραμματάκια που κάνουν παπάδες (noise ninja π.χ.)

road spirit
12/02/2014, 13:04

δεν σου χρειάζεται τέτοια κάμερα τώρα...
κατέβα ένα κλικ, nikon 5200 πχ ή η αντίστοιχη canon (αδιάφορο ποιά απο τις δυο, μην αναλωθείς στο αιώνιο debate nikon vs canon) ...

γλυτώνεις χρήματα, και σε περίπτωση που εγκαταλείψεις το χόμπυ - γιατί ως noob υπάρχει πάντα αυτό το ενδεχόμενο - δεν θα το έχεις μετανιώσει. Technicaly speaking μια φωτογραφική επιπέδου 5200 θα σε υπερκαλύψει. Μέχρι να ξεπεράσεις τις δυνατότητες της θα περάσουν 2-3 χρόνια ΑΝ μέχρι τότε έχεις κάνει 20-30 χιλιάδες κλικ ...

@ngelos
12/02/2014, 13:36
Canon 40 ή 50 D και επένδυσε σε φακούς. Καμία δεν τραβάει χωρίς φλας σε χαμηλό φως και χωρίς κόκκο αν δν έχεις καλό φακό πάνω.

ΥΓ.Η 7D είναι full frame αν δν κάνω λάθως οπότε είναι μια καλή επένδυση αν έχεις τα φράγκα και θα την έχεις για πάντα βέβαια.

el_hymador
12/02/2014, 15:27
Η 7D είναι APS-C επιδόσεων με εξαιρετικό AF κατάλληλη για sport, άγρια φύση, μηχανοκίνητο αθλητισμό και γενικά όπου απαιτείται λοκάρισμα κινούμενου στόχου και "γάζωμα" με κλικ. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να την αγοράσει κάποιος που ξεκινάει τώρα καθότι θα πληρώσει εντελώς τζάμα δυνατότητες που δεν θα εκμεταλλευτεί ποτέ. Full Frame καινούργιες υπαρχουν πλεόν προσιτές (όσο προσιτά είναι τα 1500 ευρώ) ή μεταχειρισμένες γύρω στο 1000ρικο, αλλά πρέπει να "ζευγαρωθούν" είτε με πολύ καλούς γενικής χρήσης πανάκριβους φακούς, είτε να την ψάξει κανείς με παλιούς σταθερούς όπου χάνεται η μπάλα και γενικά απαιτείτε να έχει κατασταλάξει κάποιος στο τι θέλει να τραβάει... σε κάθε περίπτωση είναι η υπερβολή της υπερβολής για πρώτη μηχανή!

Το αιώνιο δίλλημα Nikon Vs Canon έχει βάση, καθότι αυτή τη στιγμή η Nikon προειγείται σε τεχνολογία αισθητήρα στις APS-C, προσφέροντας καλύτερη διαχείριση θορύβου και μεγαλύτερο δυναμικό εύρος. Δεν μιλάμε για μικροδιαφορές που πρέπει να το ψυρίσεις για να τις βρεις, αλλα για ορατές διαφορές στο αποτέλεσμα. Όταν λοιπόν ένα από τα ζητούμενα είναι καλή συμπεριφορά στις νυχτερινές με υψηλά ISO οι Nikon είναι μονόδρομος. Αν το ζητούμενο ήταν το Video, οι Canon επίσης είναι μονόδρομος. Το +1 stop που παίρνουν οι Nikon σε ISO έχει σημασία, όπως έχει σημασία και το ότι σε ένα "δύσκολο" φωτογραφικά τοπίο, η Nikon θα καταγράψει η πληροφορία στον ουρανό, εκεί που η Canon πολύ πιθανόν να κάψει τα πάντα.

Προσωπικά θα πρότεινα την D5100 που βρίσκεται στα 450 ευρώ μαζί με φακό, είναι μια από τις πιο ολοκληρωμένες εισαγωγικές dslr που έχουν παραχθεί ποτέ, η οποία μπορεί να καλύψει τις απαιτήσεις επι μακρόν. Τα επόμενα μοντέλα D5200, D5300 έχουν ξεφύγει σε ανάλυση (24mp έλεος!) χωρίς να προσφέρουν κάτι ουσιαστικό.

gcrook
12/02/2014, 15:33
Canon 60D μεταχειρισμενη (πλεον βρισκεις σωμα στα 500 ευρω) και 2 φακους ΜΟΝΟ!
Tamron 17-50 f2.8 VC
Canon 70-300 4.0-5.6 USM

Για πολυ μερακληδες και ο Tokina 11-16 f2.8,και για ακομα πιο μερακληδες ο Samyang 8mm.

Οποιος πιστευει οτι χρειαζεται κατι καλυτερο μαλλον σκεφτεται το 1% των περιπωσεων που δεν θα τον καλυψουν αυτοι οι φακοι και η μηχανη.

Υ.Γ Εξακολουθω να πιστευω οτι μια 550D αντε βαρια μια 600D (γι'αυτους που θελουν την flip out οθονη ) ειναι οι καλυτερες επιλογες.
Η μια πλεον βρισκεται με λιγα κλικς περιπου διακοσια ευρω και η αλλη 300 το πολυ.

Φανταζομαι οτι και η Nikon εχει αντιστοιχες προτασεις σε μοντελα 2ετιας-4ετιας που γαμανε και δερνουνε για την συντριπτικη πλειοψηφια των "φωτογραφων".

matmat
12/02/2014, 16:14
Δηλαδή ρε παιδιά μια Nikon D60 ή D90 που προσανατολίζομαι , για τοπία , άγρια ήμερα δεν εχει σημασία και χαμηλούς φωτισμούς και νυχτερινές χωρίς φλας δεν κάνει ;
Αλλη η μια άλλη η άλλη θα μου πείς αλλά δεν διαφερουν και πολύ και στην τιμή ειναι κοντά σε αυτα που μπορω να δωσω μαζι με εναν φακό αν περάσω στην επομενη φαση απο τον κιτ 18-55

el_hymador
12/02/2014, 16:19
Δηλαδή ρε παιδιά μια Nikon D60 ή D90 που προσανατολίζομαι , για τοπία , άγρια ήμερα δεν εχει σημασία και χαμηλούς φωτισμούς και νυχτερινές χωρίς φλας δεν κάνει ;
Αλλη η μια άλλη η άλλη θα μου πείς αλλά δεν διαφερουν και πολύ και στην τιμή ειναι κοντά σε αυτα που μπορω να δωσω μαζι με εναν φακό αν περάσω στην επομενη φαση απο τον κιτ 18-55

Καμία σχέση η D60 με την D90, η δεύτερη είναι σαφώς προτιμότερη και ναι, καταγράφει καλύτερα αρχεία. Το τι θα καταγράψει βέβαια είναι δικό σου θέμα, αλλά σαν μηχάνημα είναι 2 κλάσεις πάνω τουλάχιστον.

costas_versys
12/02/2014, 16:53
Εαν κάποιος ξεκινούσε σήμερα θα του πρότεινα ανεπιφύλακτα να ξεκινήσει με την D90 (εαν το budget ήταν χαμηλό) ώστε να ξεκινήσει σωστά και με προοπτικές. Για 1ο φακό έναν Prime 35mm ή 50mm και αμέσως μετά έναν Tokina 116 DX. Οπως είναι αντιληπτό, προτείνω Nikon όπου καταξιωμένες μηχανές entry level & mid pro των προηγούμενων ετών έχουν γίνει πλέον προσιτές. Εχοντας για αρκετά χρόνια τέτοιες μηχανές, θα έλεγα ότι ποτέ δεν με περιόρισαν σε ότι ήθελα να κάνω, αντιθέτως με κάλυψαν πολύ καλά. Αποτελούν επένδυση για μαθητεία αλλά και δυνατές DSLR για hobby ή σοβαρή ενασχόληση.

MikeG
12/02/2014, 17:34
Nikon D5100 και παρεμφερεί μοντέλλα Canon δε τα κοιτάω, θέλω κάτι σοβαρό, το οποίο θα μου μείνει χρόνια και ίσως δε χρειαστεί και να ξαναγοράσω σε ένα πλάνο 10ετιας και ίσως περισσότερο. Πάω για ένα καλό μοντέλο προηγούμενων ετών μεταχειρισμένο με κόστος μαζί με φακό βαριά 450 euros.

Στη λίστα έχω τη D7000 και από ότι διαβάζω τώρα και τη D90, αν και είναι σχετικά παλιά. Υπόψιν να τα πηγαίνει καλά με θόρυβο σε υψηλά ISO. Κάποιο άλλο μοντέλο στα ίδια κυβικά; Να βαρεθώ το άθλημα δε παίζει, ίσα ίσα το αντίθετο.

Επίσης αν κάποιος πουλάει κάτι καλό σε αυτά τα χρήματα ας ενημερώσει.

el_hymador
12/02/2014, 18:02
Nikon D5100 και παρεμφερεί μοντέλλα Canon δε τα κοιτάω, θέλω κάτι σοβαρό, το οποίο θα μου μείνει χρόνια και ίσως δε χρειαστεί και να ξαναγοράσω σε ένα πλάνο 10ετιας και ίσως περισσότερο. Πάω για ένα καλό μοντέλο προηγούμενων ετών μεταχειρισμένο με κόστος μαζί με φακό βαριά 450 euros.

Στη λίστα έχω τη D7000 και από ότι διαβάζω τώρα και τη D90, αν και είναι σχετικά παλιά. Υπόψιν να τα πηγαίνει καλά με θόρυβο σε υψηλά ISO. Κάποιο άλλο μοντέλο στα ίδια κυβικά; Να βαρεθώ το άθλημα δε παίζει, ίσα ίσα το αντίθετο.

Aν όντως ασχοληθείς σοβαρά και καταφέρεις να κρατήσεις για 10 χρόνια τη μηχανή που θα αγοράσεις μτχ σήμερα, ενημέρωσε με να σου στήσουμε αδριάντα και να σου αποδώσουμε τις δέουσες τιμές με άγημα! :lol: Με συμπάθεια στο λέω, μην παρεξηγηθείς, το πιθανότερo είναι ότι άπαξ και κολήσσεις το μικρόβιο θα ψάχνεσαι συνεχώς και θα πουλήσεις - αγοράσεις πολύ εξοπλισμό...

Aπο εκεί και έπειτα, έτσι όπως τα περιγράφεις, η μηχανή που ψάχνεις είναι μια D7000 μαζί με έναν καλό standard zoom όπως ο Nikkor 16-85mm ή κάνα Tamron σαν αυτό που ανέφερε ο Kρούκης... το κακό είναι ότι αποκλείεται να τα βρεις σετάκι στα 450 ευρώ... εναλλακτικά μια D90 με τον 18-105 μπορεί επίσης να αποτελέσσει έναν πολύ καλό συνδυασμό και να βρεθούν στα λεφτα που έχεις υπολογίσει.

Manalishi
12/02/2014, 18:10
Για 10χρόνια???

Έτοιμο σε έχω:

Pentax K-50 με δύο φακούς στα 750 ευρώ και τα μυαλά στα κάγκελα!!! WEATHER SEALED UBER ALLES!!!

Αμα βρείς καλυτερη...να μου την προτείνεις!!

DoctoR_k6
12/02/2014, 18:37
Συμφωνω με el hymador!!
Εγω που ψαχτηκα για entry level πηρα πριν 1.5 χρονο d5100 κ σου λε αξιζει τα λεφτα της κ μεχρι να μαθεις ολες τις δυνατοτητες θα σου παρει καιρο για να διαπιστωσεις πως θες κατι καλυτερο.
Ειναι ακριβο χομπι το φωτογραφειν αν ασχολειθεις!! Το χαμηλο iso ειναι δυνατο οπλο στην ενλογω μηχανη. Απλα προσεξε τι φακο θα παρεις μετα ωστε να χρησιμοποειται κ σε μετεπειτα σωμα!!!

gcrook
12/02/2014, 18:43

Παρε μια φιλματη Νικον με εναν 50αρη 1,4 μαζεψε οτι ληγμενο tri-x και kodak βρεις απο φωτογραφεια ebay κτλ και μη μας σπας το μπουτσο. :D:D:D

costas_versys
12/02/2014, 19:35
Εαν ζητάς μια DSLR για να την κρατήσεις 10 χρόνια τότε είσαι εκτός πραγματικότητας. Επανέρχομαι σε λογικά πράγματα και προτείνω D90/D5100 & kit φακό. Εαν έχεις ζηλέψει βραδυνές λήψεις και έχεις συμπεράνει ότι οι καλές λήψεις προέρχονται κυρίως από τα υψηλά ISO .. τότε πρέπει να αρχίσεις μαθήματα φωτογραφίας γρήγορα. Με άλλα λόγια, καλύτερα να διαβάσεις περι φωτεινών φακών, έκθεσης, επεξεργασίας και ISO φυσικά.

Εχω την D7000 με ένα σετ φακών και θα σου έλεγα ότι για να προσεγγίσεις έστω και με τον ποιό φθηνό φακό αυτό το σώμα θέλεις 500-600 ευρώ τουλάχιστον.

@ngelos
13/02/2014, 13:46

Χωρίς παρεξήγηση Mike,αλλά δν έχεις ιδέα και δν θες και να ακούσεις. Κάνε ό,τι θες, δικά σου είναι τα λεφτά,αλλά μην ρωτάς αν δν θες ουσιαστική γνώμη.
Ο κρούκης σου πρότείνε την 60D και ο άλλος την Pentax που θα τις έχεις για χρόνια και εσύ προτιμάς την αρχαία την D90.
Καλό μοντέλο και με καλό φακό στα 450 που θες δν υπάρχει πόσο μάλλον όταν αναφέρεσαι σε 7D.

ΥΓ.Και επείδη το έχουμε ξανασυζητήσει εδώ και σας έχω πει και την γνώμη μου, είναι λίγα τα άτομα από το forum μας που ασχολούνται με το άθλημα και το έχουν κιόλας. Για να πας από το επίπεδο της πρώτης ασχολίας με Dslr στο να εκμεταλευτείς τις δυνατοτητές της θες πολύ καιρό. Ακόμη και ο el_hymador ή ο costas_versys πχ ,μιας και έχω δει δουλειά τους αναφέρομαι σε αυτόυς, που ασχολούντε και καιρό τώρα είμαι σίγουρος πως δν μπορουν να πάρει όσα έχει να δώσει η μηχανή τους και νομίζω θα συμφωνήσουν και οι ίδιοι σε αυτό.

Εαν ζητάς μια DSLR για να την κρατήσεις 10 χρόνια τότε είσαι εκτός πραγματικότητας. Επανέρχομαι σε λογικά πράγματα και προτείνω D90/D5100 & kit φακό. Εαν έχεις ζηλέψει βραδυνές λήψεις και έχεις συμπεράνει ότι οι καλές λήψεις προέρχονται κυρίως από τα υψηλά ISO .. τότε πρέπει να αρχίσεις μαθήματα φωτογραφίας γρήγορα. Με άλλα λόγια, καλύτερα να διαβάσεις περι φωτεινών φακών, έκθεσης, επεξεργασίας και ISO φυσικά.

Εχω την D7000 με ένα σετ φακών και θα σου έλεγα ότι για να προσεγγίσεις έστω και με τον ποιό φθηνό φακό αυτό το σώμα θέλεις 500-600 ευρώ τουλάχιστον.

+1

Manalishi
13/02/2014, 14:42
Την D90 την πουλάνε ακόμα, μετά απο 6 χρόνια .....η D90 του σήμερα, νομίζω είναι η D7100.

Υ.Γ. προτείνω μόνο Nikon + Pentax, διότι τον τελευταίο καιρό έψαχνα και εγώ για φωτ. μηχανή, και για να περιορίσω τον όγκο, μπας και αποφασίσω κάποια στιγμή( μου πήρε 3 μήνες...) κατέληξα σε αυτές τις δύο μάρκες, έτσι ώστε να μπορώ να συγκρίνω πιο εύκολα τα χαρακτηριστικά τους.

el_hymador
13/02/2014, 15:01
Μετά από καιρό, πολλά κλικ, πειραματισμό και -δυστυχώς- άσκοπες επενδύσεις, καταλαβαίνεις τι θες και ωριμάζεις. Μηχανή για όλα δεν υπάρχει, από ένα σημείο (τιμών) και μετά εξειδικεύονται πολύ σε λειτουργίες και πας στοχευμένα επιλέγοντας αυτό που πραγματικά σου χρειάζεται. Οι entry leveλ είναι all around μοντέλα που κάνουν λίγο απ΄όλα καλά αλλά τίποτα πολύ καλά. Οπότε θητεύες και κάνεις το αγροτικό σου εκεί και αν γουστάρεις και θες να συνεχίσεις, τα χώνεις αλλά έχοντας γνώση του τι πληρώνεις και αγοράζεις. Όσο χαζό είναι να ξεκινήσει κανείς τον δίτροχο βίο του με Hayabusa, αλλά τόσο χαζο είναι να ξεκινήσει με ημιεπαγγελματικό ή pro σώμα dslr.

Tώρα απο εκεί και έπειτα, υπο καλλιτεχνική σκοπιά, κανείς δεν θα ξεπράσει ποτέ τα 5mp της φωτογραφικής του κινητού του. Υπό τεχνική σκοπιά όμως αλλάζει το πράγμα...

matmat
13/02/2014, 23:22
οτι και να λέτε οι "Ρωσίδες" ειναι αξεπέραστες :p

309723

Corvo
14/02/2014, 00:00
Μετά από καιρό, πολλά κλικ, πειραματισμό και -δυστυχώς- άσκοπες επενδύσεις, καταλαβαίνεις τι θες και ωριμάζεις. Μηχανή για όλα δεν υπάρχει, από ένα σημείο (τιμών) και μετά εξειδικεύονται πολύ σε λειτουργίες και πας στοχευμένα επιλέγοντας αυτό που πραγματικά σου χρειάζεται. Οι entry leveλ είναι all around μοντέλα που κάνουν λίγο απ΄όλα καλά αλλά τίποτα πολύ καλά. Οπότε θητεύες και κάνεις το αγροτικό σου εκεί και αν γουστάρεις και θες να συνεχίσεις, τα χώνεις αλλά έχοντας γνώση του τι πληρώνεις και αγοράζεις. Όσο χαζό είναι να ξεκινήσει κανείς τον δίτροχο βίο του με Hayabusa, αλλά τόσο χαζο είναι να ξεκινήσει με ημιεπαγγελματικό ή pro σώμα dslr.

Tώρα απο εκεί και έπειτα, υπο καλλιτεχνική σκοπιά, κανείς δεν θα ξεπράσει ποτέ τα 5mp της φωτογραφικής του κινητού του. Υπό τεχνική σκοπιά όμως αλλάζει το πράγμα...

το λοιπον!
σε θυμαμαι καααποια στιγμη να πειραματιζεσαι να φτιαξεις ενα slider και μηχανισμο για timelapse. 3,4,5 χρονια μετα ειμαι και εγω στην ιδια φαση. Ειχες βγαλει ακρη τοτε ή το αφησες στην ακρη το σκηνικο;

MikeG
19/02/2014, 15:16
Nikon 5100 kit 18 - 55 on it's way home.

MG-KTiNoS
19/02/2014, 15:21
Nikon 5100 kit 18 - 55 on it's way home.

soreosssss