PDA

View Full Version : Adventure riding.

Σελίδες : 1 [2] 3 4 5

daz
23/10/2013, 12:38
Daz... Έχεις πιάσει ένα ωραίο θέμα και εγώ απάντησα στο πόδι.. Ο Road spirit αναφέρει πολύ σωστά πως ορίζεται ένα adv ταξίδι. Άρα συζητάμε για adventure riding-bike που να μπορείς να κάνεις το κατσίκι? Γιατί πχ o doug με το harley μια χαρά πήγε BAM(είχε κάνει μοντίφα όμως)...Να σου πάρω ένα άλλο παράδειγμα? Όχι γιατί μου την ''λες'' για το ρημάδι, αλλά γιατί φίλε μου Daz άμα θες, θα υποφέρεις αλλά θα πάει... Ακόμα και στα κοτρόνια που έδειξες...

emilio scotto στον δρόμο προς Cape town
301963
Νότια Αμερική
301964

Άρα Daz, ξεκαθαρίζω ότι υπάρχουν όντως κάποιοι που θα πάνε με ότι να ναι και όπου να ναι... Οπότε συζητάμε για το τι θα διάλεγε ένας μέσος αναβάτης που θα ήθελε ότι συνάντηση σε μεγάλο ταξίδι θα μπορούσε να το περάσει με μια σχετική άνεση.. Συζητάμε για ένα μηχανάκι, που θα ένιωθες άνεση να βάλεις χέρι. Για ένα μηχανάκι που δεν θα το κοιτάνε έκπληκτοι οι μηχανικοί στο Uzbek όπως κοιτάνε οι ΔΝΤ τον ελληνικό προϋπολογισμό... Συζητάμε για ένα μηχανάκι, που θα σε φτιάχνει άσχημα στην καρδιά όταν θα το βλέπεις έξω από την σκηνή σου.. Γιατί μπορεί αύριο να παρουσιαστεί ένα μηχανάκι, που ως δια μαγείας να κάνει όλα αυτά που ανάφεραν όλοι ,αλλά να μην σε φτιάχνει...

Εύγε που μας έβγαλες από το λήθαργο
:beer::beer:
:beer:

ps:Βόλτα στο Μαρόκο

Γύρισα πίσω και ξαναδιάβασα την απάντησή μου. Έχεις δίκιο να νομίζεις ότι "στην είπα" γιατί δεν έβαλα κανένα emo στο τέλος. Πίστεψέ με όμως δεν είχα καμία πρόθεση να κάνω κάτι τέτοιο. Πιο πολύ χιούμορ προσπάθησα να κάνω παρά να δείξω το ασυμβίβαστο της γνώμης σου με το θέμα. Εξάλλου έχοντας διαβάσει το ταξιδιωτικό σου και έχοντας ανταλλάξει και δυο κουβέντες από κοντά, μου ήταν πανεύκολο να καταλάβω πως ότι έγραψες, το έγραψες στο ποδάρι, όπως επίσης και την ουσία της τελευταίας σου πρότασης, η οποία δεν πέρασε απαρατήρητη. Αναγνωρίζω το γεγονός ότι έχεις μεγαλύτερη εμπειρία από μένα σε ταξίδια εκτός συνόρων και δεν είχα καμία πρόθεση να σε ειρωνευτώ βάζοντας στις ρόδες σου μια στοίβα κοτρόνες.

Ο λόγος που επέλεξα τον τίτλο adv riding αντί για adv riding-bike είναι επειδή μέσα απ' την επιλογή της ιδανικής μηχανής διαφαίνεται το πως έχει ο καθένας μας αυτή την έννοια στο μυαλό του αλλά και κατά πόσο γνωρίζει τις πραγματικές απαιτήσεις ενός τέτοιου ταξιδιού.
Έχω ήδη συμφωνήσει σε προηγούμενο ποστ, με την χρήση μη ιδανικών μηχανών έναντι της εναλλακτικής να μην κάνεις τίποτα και της αναγκαιότητας του συμβιβασμού σε τέτοιες περιστάσεις.
Έγραψα ήδη ότι το ζητούμενο δεν ήταν να κάψουμε το παρόν στην αντιπαράθεση για το ποια είναι η κατάλληλη μηχανή ή ποιος έχει την πιο ολοκληρωμένη εικόνα στο μυαλό του, αλλά να δούμε που συγκλίνουν οι απόψεις. Τροφή δλδ για προβληματισμό και σκέψη. Έτσι κι αλλιώς τα κριτήρια είναι τόσα πολλά που κανένας δεν μπορεί να αποφανθεί ποια είναι η σωστή απόφαση.
Ήδη πολλές απ' τις αρχικές επιλογές δικαιολογήθηκαν χωρίς να κρίνει κάποιος την ορθότητα τους. Και είμαι σίγουρος ότι πολλές απόψεις θα αναθεωρηθούν και πολλές αντιλήψεις θα αλλάξουν, ενώ στην ουσία δεν θα καταλήξουμε πουθενά.

Το R1 με αλουμινένιο top case και tkc γιατί δεν το έβαλες? :lol:

Μπύρες και από μένα και χαίρομαι που έγραψες, γιατί αν δεν κάνω λάθος είχε καιρό να γράψεις. :beer:

road spirit
23/10/2013, 13:12
Να μια ωραία επιλογή

http://www.ccm-motorcycles.com/

Είναι όντως μια εξαιρετική επιλογή εκτός απο τα διαστήματα σέρβις, που για μένα, είναι μικρά για το ταξίδι που έχω στο μυαλό μου.
Παρόλα αυτά είχα επικοινωνήσει μαζί τους για να μου στείλουν το φυλλάδιο, πριν μήνες, πριν γίνει διαθέσιμο μέσω του site τους. Μαζί μου έστειλαν και τον τιμοκατάλογο.

Base price: 7.995 λίρες, χωρίς κανένα έξτρα (ούτε χούφτες, ούτε ποδιά, ούτε τπτ).

road spirit
23/10/2013, 13:21
Γύρισα πίσω και ξαναδιάβασα την απάντησή μου. Έχεις δίκιο να νομίζεις ότι "στην είπα" γιατί δεν έβαλα κανένα emo στο τέλος. Πίστεψέ με όμως δεν είχα καμία πρόθεση να κάνω κάτι τέτοιο. Πιο πολύ χιούμορ προσπάθησα να κάνω παρά να δείξω το ασυμβίβαστο της γνώμης σου με το θέμα. Εξάλλου έχοντας διαβάσει το ταξιδιωτικό σου και έχοντας ανταλλάξει και δυο κουβέντες από κοντά, μου ήταν πανεύκολο να καταλάβω πως ότι έγραψες, το έγραψες στο ποδάρι, όπως επίσης και την ουσία της τελευταίας σου πρότασης, η οποία δεν πέρασε απαρατήρητη. Αναγνωρίζω το γεγονός ότι έχεις μεγαλύτερη εμπειρία από μένα σε ταξίδια εκτός συνόρων και δεν είχα καμία πρόθεση να σε ειρωνευτώ βάζοντας στις ρόδες σου μια στοίβα κοτρόνες.

Ο λόγος που επέλεξα τον τίτλο adv riding αντί για adv riding-bike είναι επειδή μέσα απ' την επιλογή της ιδανικής μηχανής διαφαίνεται το πως έχει ο καθένας μας αυτή την έννοια στο μυαλό του αλλά και κατά πόσο γνωρίζει τις πραγματικές απαιτήσεις ενός τέτοιου ταξιδιού.
Έχω ήδη συμφωνήσει σε προηγούμενο ποστ, με την χρήση μη ιδανικών μηχανών έναντι της εναλλακτικής να μην κάνεις τίποτα και της αναγκαιότητας του συμβιβασμού σε τέτοιες περιστάσεις.
Έγραψα ήδη ότι το ζητούμενο δεν ήταν να κάψουμε το παρόν στην αντιπαράθεση για το ποια είναι η κατάλληλη μηχανή ή ποιος έχει την πιο ολοκληρωμένη εικόνα στο μυαλό του, αλλά να δούμε που συγκλίνουν οι απόψεις. Τροφή δλδ για προβληματισμό και σκέψη. Έτσι κι αλλιώς τα κριτήρια είναι τόσα πολλά που κανένας δεν μπορεί να αποφανθεί ποια είναι η σωστή απόφαση.
Ήδη πολλές απ' τις αρχικές επιλογές δικαιολογήθηκαν χωρίς να κρίνει κάποιος την ορθότητα τους. Και είμαι σίγουρος ότι πολλές απόψεις θα αναθεωρηθούν και πολλές αντιλήψεις θα αλλάξουν, ενώ στην ουσία δεν θα καταλήξουμε πουθενά.

Μπύρες και από μένα και χαίρομαι που έγραψες, γιατί αν δεν κάνω λάθος είχε καιρό να γράψεις. :beer:

Αποστόλη, δεν υπάρχει σωστό ή λάθος.
Κάτι που δουλεύει για εμένα, με βάση τις δικές μου εμπειρίες και τις δικές μου ανάγκες και τις δικές μου γνώσεις, δεν είναι απαραίτητο να δουλέψει για κάποιον άλλο.
Εμπειρικά στοιχεία παραθέτουμε, ακριβώς για σκέψη και περαιτέρω ... αναζήτηση.

Άσε που υπάρχουν κάποιοι που δεν τους ενδιαφέρει διόλου το "ιδανικό". Κάποιοι είναι αθεράπευτα ρομαντικοί, κάποιοι είναι ντιπ βλάκες, κάποιοι γνωρίζουν αλλά παρόλα αυτά θα επιλέξουν το μη αναμεννόμενο, το παλιό, το εντελώς ακατάλληλο... γιατί έτσι! Τίποτα το κακό/ λάθος με αυτό :)

Vstrommer71
23/10/2013, 16:14
Είναι όντως μια εξαιρετική επιλογή εκτός απο τα διαστήματα σέρβις, που για μένα, είναι μικρά για το ταξίδι που έχω στο μυαλό μου.
Παρόλα αυτά είχα επικοινωνήσει μαζί τους για να μου στείλουν το φυλλάδιο, πριν μήνες, πριν γίνει διαθέσιμο μέσω του site τους. Μαζί μου έστειλαν και τον τιμοκατάλογο.

Base price: 7.995 λίρες, χωρίς κανένα έξτρα (ούτε χούφτες, ούτε ποδιά, ούτε τπτ).
Δεν ειναι κακο.Πλην της τιμης η οποια ειναι λογικα υψηλη,μιας και προκειται για μηχανακι περιορισμενης παραγωγης.Αν ομως προσελκυσει αγοραστες ειναι μια πρωτης ταξης ευκαιρια μπας και ξυπνησει και η μαμα ΚΤΜ,παρει ενα μοτερ απο 450,η ακομα οικονομικοτερα ενα μοτερ απο Duke 390,του βαλει ψεκασμο και μανιβελα και μπορει να χτισει γυρω απο το μοτερ μια ελαφρια μοτοσυκλετα χωματινου ταξιδιου.Αυτη ειναι η λυση που φανταζομαι προσανατολιζομαστε οσοι εχουμε φιλοδοξιες για πραγματοποιηση μεγαλου χωματινου ταξιδιου ανα τον κοσμο.
Ιδεες υπαρχουν δοξα σοι ο Αλλαχ πολλες,ο Colebatch δουλευει το προτζεκτ με το berg 570,και αρκετοι αλλοι(οπως πιθανα κι εγω μελλοντικα) ψαχνονται με ΚΤΜ 400 και αναλογες μετατροπες για να στησουν το ταξιδιωτικο μηχανακι παντος εδαφους.Στα λεφτα που κοστιζει το CCM καινουργιο,μπορεις ανετα να στησεις ενα φουλ μοντιφαρισμενο LC4 400 ή και DRZ και να σου μεινουνε και λιγα λ7 για μπυρες!:beer:
Ωραιο πραγμα τα προτζεκτ τις κρυες χειμωνιατικες μερες.Αρκει βεβαιως βεβαιως να βρουμε και τα φραγκα!

nobody
23/10/2013, 16:27
δεν νομίζω να αναφέρθηκε ήδη, εγώ θα έλεγα και το bmw f80gs

MikeG
23/10/2013, 19:58
Ας τοποθετηθώ και εγώ λοιπόν με ολοκληρωμένη άποψη αυτή τη φορά.

Πρώτα από όλα πρέπει να προσδιορίσουμε τι είναι adventure riding. Στο δικό μου μυαλό, ορίζεται ως εξής : Καβαλάς τη μοτοσυκλέτα σου και βρίσκεσαι σε μέρη που ο γνωστός μας δυτικός πολιτισμός δεν έχει εισβάλει. Σε μέρη που πιθανόν κάνεις πολλά χιλιόμετρα να συναντήσεις άνθρωπο, σε μέρη που το να επισκευάσεις ακόμα και τρύπιο ελαστικό είναι μεγάλο θέμα, σε μέρη που η οδική μάλλον δεν έρχεται ποτέ. Άρα adv riding δε θεωρώ μια βόλτα στα Βαλκάνια, μια βόλτα στην Ευρώπη γενικότερα, μια βόλτα σε μέρος στο οποίο το πολύ σε 1 μέρα θα έχει έρθει η οδική να σε μαζέψει.
Adv Riding είναι η διάσχιση της Αφρικής, το να φτάσεις Μογγολία, να ταξιδέψεις στα Ουράλια, το Καύκασο και πάει λέγοντας.

Αφού λοιπόν προσδιόρισα τι εστί για μένα adv riding, προχωράω στην επιλογή μοτοσυκλέτας. Θα ήθελα να διαθέτει τα παρακάτω βασικά χαρακτηριστικά :

α) Μονοκίλυνδρο
β) Ψεκαστό
γ) Διαστήματα αλλαγής λαδιών 5000χλμ και πάνω
δ) Ρύθμιση βαλβίδων αν είναι δυνατόν πάνω από 20000χλμ
ε) 400 κυβικά και πάνω

Γιατί όλα αυτά; Νομίζω ότι τα 2 τελευταία είναι σίγουρα προφανή. Επίσης το α για να έχουμε μικρότερο βάρος μοτοσυκλέτας, αλλά και κατανάλωση. Το γιατί ψεκαστό έχει νομίζω ήδη απαντηθεί. Δε θα ήθελα να ήμουνα με τίποτα στο Abano Pass (http://en.wikipedia.org/wiki/Abano_Pass) με carb να ψυχομαχεί το μηχανάκι. Ο ψεκασμός υπερτερεί σαφώς, ενώ ανάλογα τη μοτοσυκλέτα που θα επιλέξει κάποιος μπορεί να έχει μια τρόμπα βενζίνης spare ή ένα controller αν γνωρίζει ότι είναι ζημιάρικες. Το ε πάλι, το θεωρώ προφανές. Με 250 κυβικά προσωπικά δε θα πήγαινα πουθενά. Νομίζω ότι η μοτοσυκλέτα θα πρέπει να έχει 40 άλογα. Τα άλογα μερικές φορές σε ξελασπώνουν πολύ πιο εύκολα, σε σχέση με το να έχεις ένα μηχανάκι ελαφρύτερο κατά 10 κιλά.

Ποια μοντέλα ικανοποιούν τώρα αυτά τα κριτήρια μου; Κάμποσα, αλλά προσωπικά θα επέλεγα μεταξύ των εξής 2.

1. Husqvarna Terra

302098

2. BMW XChallenge

302099

Από ότι καταλαβαίνεται τα 2 αυτά μηχανάκια έχουν κάτι κοινό. Ναι, ο Rotax! Άσπαστος, ρύθμιση βαλβίδων κάθε 40000χλμ, χαμηλή κατανάλωση. Είχα F650GS και έκανα μαζί του 75000, γι'αυτό και επιλέγω αυτό το κινητήρα. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο ότι πολλοί επιλέγουν το συγκεκριμένο.

p.s Στο garage μου έχω ένα 400EXC, όμως με τόσο συχνή συντήρηση που χρειάζεται δε νομίζω ότι είναι ικανό για ένα τέτοιο ταξίδι. Αν κάποιος γνωρίζει πως να κάνει ένα 400EXC να χρειάζεται service ανά 5000χλμ τότε είμαι όλος αυτιά.

:wave2:

taisteal
23/10/2013, 20:04
εγω θα συμφωνησω με τον κτηνο,XT 600,λιτο και απεριττο..ο.τι καλυτερο για adventure riding οπως το εχω εγω στο μυαλο μου,με πολλες δυσκολιες,χωμα,πτωσεις κτλ..

faraway
23/10/2013, 20:24
+ 1 από μένα στο mike :beer:

Συμφωνώ επίσης στην επιλογή rotax λόγο μεγάλων διαστημάτων service , διαφωνώ μόνο στο συμπέρασμα ( ή μύθο αν θέλετε ) άσπαστος .
Μια χαρά σπάει και αυτός όπως και όλοι οι κινητήρες υπό προυποθέσεις . ;)

400 , 450 , 525 , 530 exc κλπ μπορούν να γίνουν κατάλληλα μόνο αν μπορείς να τους αλλάζεις λάδια κάθε 3 και λίγο , βαλβολίνες επίσης , να ανοίγεις καπάκια να τσεκάρεις βαλβίδες , να ρυθμίζεις βαλβίδες μέσα σε ένα περιβάλλον ερήμου ας πούμε .... και όλα αυτά με το ωρόμετρο στο χέρι .

Ουσιαστικά αδύνατον . :(

stefanos
23/10/2013, 22:00
400 , 450 , 525 , 530 exc κλπ μπορούν να γίνουν κατάλληλα μόνο αν μπορείς να τους αλλάζεις λάδια κάθε 3 και λίγο , βαλβολίνες επίσης , να ανοίγεις καπάκια να τσεκάρεις βαλβίδες , να ρυθμίζεις βαλβίδες μέσα σε ένα περιβάλλον ερήμου ας πούμε .... και όλα αυτά με το ωρόμετρο στο χέρι .

Ουσιαστικά αδύνατον . :(

Να λάβεις υπ όψιν όμως ότι η συντήρηση που απαιτούν τα "καθαρά", είναι για συνθήκες λειτουργίας "Adventure" στα βουνά και τα λαγκάδια.
Από την άλλη δεν μπορούμε να περιμένουμε από καθημερινά μηχανάκια να κάνουν 6000 χιλ σερνάμενα στο χώμα με μιά αλλαγή λαδιού ε?:).

daz
23/10/2013, 22:57
:a014:

stavrouliasp
24/10/2013, 00:19
Καλό το Terra αλλά σχετικά βαρύ και μόνο 19cm διαδρομή αναρτήσεων. Πάντως η αλήθεια ειναι ότι ακόμη και τώρα τα καινουρια τα δίνουν τζάμπα.

stefanos
24/10/2013, 07:57
Καλό το Terra αλλά σχετικά βαρύ και μόνο 19cm διαδρομή αναρτήσεων. Πάντως η αλήθεια ειναι ότι ακόμη και τώρα τα καινουρια τα δίνουν τζάμπα.

To 19 cm, εφόσον δεν πάμε για άλματα είναι σίγουρα αρκετό, αν συνεπακόλουθα έχει και χαμηλό ύψος σέλας θα βοηθάει πολύ στα θαψίματα σε λάσπες αμμο.Το 190 κιλά... πρέπει να ανταγωνίζεται τα r/gs της περασμένης δεκ..τριακονταετίας.

alres
24/10/2013, 07:57
Για τέτοια ταξίδια και τέτοιες διαδρομές, τα απλά μηχανάκια, με τα λιγότερα δυνατά ηλεκτρονικά, θα είναι πάντα τα πιο κατάλληλα για να μπορείς να ολοκληρώσεις το ταξίδι χωρίς...ελικόπτερο.
Αλλά, η οδήγηση δεν μπορεί και πρέπει να έχει καμία σχέση με την οδήγηση που θα κάναμε σε ένα gs1200absesp και δεν ξέρω εγώ τι άλλο. Με άλλα λόγια σε τέτοια ταξίδια νομίζω ότι επιλέγεις απλές λύσεις, αντοχής, άμεσα, εύκολα, πατεντιάρικα επισκευάσιμες, που αντέχουν φόρτωμα και κοπάνημα και με τις οποίες δεν κινείσαι ποτέ στο όριό τους. Μιλάμε για άλλο είδους ταξιδιού με τη μία και άλλο με την άλλη.

Νομίζω κάτι σε bmw650dakar ή klr650 (με μόντες εννοείται και όχι στη στάνταρ μορφή) ίσως να τα έβγαζαν πέρα αξιοπρεπώς ή και μέτρια. Αλλά θα τα έβγαζαν πέρα.

Ενδιαφερότατο ποστ

Sapadak
24/10/2013, 08:06
Για τέτοια ταξίδια και τέτοιες διαδρομές, τα απλά μηχανάκια, με τα λιγότερα δυνατά ηλεκτρονικά
+49

Αυτό το μοτερ ειτε στο xr650, είτε στο domie (με τις οποιες επεμβασεις σε τεποζιτο και αναρτήσεις)

302134

amyroukai
24/10/2013, 10:03
Καλό το Terra αλλά σχετικά βαρύ και μόνο 19cm διαδρομή αναρτήσεων. Πάντως η αλήθεια ειναι ότι ακόμη και τώρα τα καινουρια τα δίνουν τζάμπα.Με αφορμή αυτό το θρεντάκι έχω διαβάσει πολλά τις τελευταίες μέρες. (τώρα ξεκοκκαλίζω το BAM Road)
Ο Colebatch λοιπόν συζητούσε -νομίζω στο θρεντάκι των μετατροπών που έχει κάνει στο Xchallenge- το ίδιο θέμα ακριβώς. Και κατέληξε στο ότι οι διαφορές στο βάρος είναι κυρίως λόγω του πιο ενισχυμένου σιδερένιου πλαισίου/υποπλαισίου/ψαλιδιού σε σχέση με τα Xchallenge. Με τα οποία η διαφορά είναι σοβαρή, αλλά αν υπολογίσει το βάρος από το πρόσθετο ρεζερβουάρ, το "κανονικό" πίσω αμορτισέρ, το σιδερένιο υποπλαίσιο κλπ, η διαφορά σε πραγματικό βάρος ήταν περίπου 10-12 κιλά. Αυτό που λείπει από το terra είναι η προστασία που παρέχει ένα fairing σαν αυτό των ΚΤΜ690Rally αλλά πραγματικά, δεν χρειάζεται τίποτα άλλο πέρα από ένα σετάκι βάσεις για σαμάρια. Αυτό που δεν μου άρεσε από τις φωτό, είναι οι πολύ εκτεθειμένοι αισθητήρες του ABS εμπρός και πίσω. Και δεν είδα να έρχεται Ελλάδα το μοντέλο χωρίς ABS που έχει και 18" πισινό.

sapila racing
24/10/2013, 11:21
To 19 cm, εφόσον δεν πάμε για άλματα είναι σίγουρα αρκετό, αν συνεπακόλουθα έχει και χαμηλό ύψος σέλας θα βοηθάει πολύ στα θαψίματα σε λάσπες αμμο.Το 190 κιλά... πρέπει να ανταγωνίζεται τα r/gs της περασμένης δεκ..τριακονταετίας.

Τα R/GS της δεκαείας του 80 ηταν πιο γερά και πιο ελαφριά και εγω προσωπικά τα θεωρώ σαν τα πιο κατάλληλα γι αυτη τη δουλειά, για τον απλό λόγο οτι δεν θα μείνει πουθενά, και ειναι υπερβολικα απλό σε συντήρηση η τυχόν βλάβη.
Βεβαια είναι όλα λιωμένα σήμερα, οπότε το δύσκολο είναι να βρείς ενα καλό.
Το R80GS του 1980 ηταν 186 κιλά με γεμάτο το τεπόζιτο των 19,5 λίτρων ενώ το αντίστοιχο Dakar ηταν 205 κιλά με γεματο τεπόζιτο 32 λίτρων.
Οσο για το 'πρόβλημα' των καρμπ σε μεγάλα υψόμετρα, είναι πολύ εύκολο να τα ανοίξεις και να αλλάξεις 2 ζιγκλέρ, γίνεται σε 10 λεπτα.
Αν μείνεις απο τρόμπα/TPS με ψεκαστό και δεν έχεις μαζί σου, απλά την έκατσες.

nobody
24/10/2013, 11:24
γιαυτό είπα άρη για το r80gs νωρίτερα ...

sapila racing
24/10/2013, 11:44
γιαυτό είπα άρη για το r80gs νωρίτερα ...

Ετσι είπες απο μέσα σου, αλλά εγραψες f80gs που στους περισσότερους θα φανεί σαν F800GS χωρίς το ενα 0. :wave2:

Μπορεί να φαίνεται κουφό στους περισσότερους γιατί ειναι πλέον πανω απο 30 ετων, αλλά μια τετοια μοτοσυκλέτα φορτώνεται πολύ χωρίς να αλλάζει η συμπεριφορά της, δεν ειναι τόσο βαριά οσο δείχνει οπτικά, και δεν μένει πουθενα.

byron
24/10/2013, 11:48
Ετσι όπως το πάτε, περιμένω να ακουστεί και BSA Scrambler ως ιδανική λύση.

sapila racing
24/10/2013, 11:54

Eίσαι κακεντρεχής.
Εγω απλά είπα την γνώμη μου. Δεν βλέπω χρησιμότητα στα ψεκαστα και πολύπλοκα συστηματα οταν καποιος βρίσκεται στη μεση της ερημου και βαζει βενζίνη απο ντενεκε.

nobody
24/10/2013, 11:54
έχεις δίκιο,τώρα πρόσεξα το λαθος...:D

από τη στιγμή που μια μηχανή πληροί τα απαραίτητα κριτήρια που έχουνε τεθεί,έχει πραγματικά μεγάλη σημασία αν είναι 30 χρόνων? το μόνο στο οποίο συμφωνώ είναι ότι θα δυσκολευτείς να βρεις σήμερα μια σε καλή κατάσταση

:)

DrBig
24/10/2013, 11:56
p.s Στο garage μου έχω ένα 400EXC, όμως με τόσο συχνή συντήρηση που χρειάζεται δε νομίζω ότι είναι ικανό για ένα τέτοιο ταξίδι. Αν κάποιος γνωρίζει πως να κάνει ένα 400EXC να χρειάζεται service ανά 5000χλμ τότε είμαι όλος αυτιά.
:wave2:

Ο μαναδικος τροπος να πετυχεις κατι τετοιο ειναι να βρεις χωρο για ενα εξωτερικο δοχειο λαδιου 1.5 με 2 λιτρα και θα βγαζει 5000κμ μεταξυ αλλαγων λαδιου.

Συμφωνω απολυτα με τον ορισμο σου του adventure riding και ως εκ τουτου, θα επελεγα σα μονοκυλινδρο ενα drz400S με μετατροπες για ανεση = σελα+ανεμοθωρακας και δυο διαφορετικα μπροστινα γραναζια αναλογα τη χωρα/εδαφος.
Σα δικυλινδρο, ειτε ενα 80G/S ειτε το 950SE (με χαμηλωμενες αναρτησεις).

Σε γενικες γραμμες θα εδινα πολυ σημασια στην ηλεκτρικη και μηχανικη απλοτητα (οποτε οχι ψεκαστα και περιπλοκα), στον ελαχιστο δυνατο αριθμο ανταλλακτικων που θα πρεπει να κουβαλαω και στην ευκολια βασικου σερβις. Επισης σημαντικο για τετοια χρηση θεωρω και το υψος σελας, οποτε σιγουρα θα προσαρμοζα τις διαδρομες στις αναρτησεις ωστε να παταω κατω ανετα.

byron
24/10/2013, 11:58
Eίσαι κακεντρεχής.
Εγω απλά είπα την γνώμη μου. Δεν βλέπω χρησιμότητα στα ψεκαστα και πολύπλοκα συστηματα οταν καποιος βρίσκεται στη μεση της ερημου και βαζει βενζίνη απο ντενεκε.

Εγώ δεν βλέπω καμμία χρησιμότητα να πάει κάποιος στη μέση της ερήμου με μοτό. Μαλάκες είναι οι Βεδουίνοι που πηγαίνουν με καμήλες?

DrBig
24/10/2013, 12:00
Εγώ δεν βλέπω καμμία χρησιμότητα να πάει κάποιος στη μέση της ερήμου με μοτό. Μαλάκες είναι οι Βεδουίνοι που πηγαίνουν με καμήλες?

Εμεις παντως μαλακες ειμαστε που θα χρειαστει να κατεβαινουμε κεντρο με γαιδουρια.
Στο θεμα μας....δεν ειναι θεμα χρησιμοτητας, ειπαμεεεεεε!

Julius
24/10/2013, 12:02

Χαχαχ χα Βύρωνα το ίδιο σκεφτήκαμε αλλά εσύ πρόλαβες και το έγραψες

Νομίζω ένα DRZ400(Ε) με τον άθραυστό κινητηράκο και την κατάλληλη προετοιμασία (αναρτήσεις, προσθήκη μανιβέλας, υποπλαίσιο, ντεπόζιτο) είναι τέλειο για adventure riding.

Μου είχε κάνει τρομερά θετική εντύπωση το δικό μου στο enduro τι ελάχιστη κατανάλωση είχε (με το kit της dynojet σεταρισμένο) και πόσο άθραυστο παρέμεινε μετά απο σκληρή χρήση 2 σεζόν (με εναλλαγή καθημερινής χρήσης, enduro το ένα ΣΚ, SM πίστα το άλλο).

DrBig
24/10/2013, 12:06
Χαχαχ χα Βύρωνα το ίδιο σκεφτήκαμε αλλά εσύ πρόλαβες και το έγραψες

Νομίζω ένα DRZ400(Ε) με τον άθραυστό κινητηράκο και την κατάλληλη προετοιμασία (αναρτήσεις, προσθήκη μανιβέλας, υποπλαίσιο, ντεπόζιτο) είναι τέλειο για adventure riding.

Μου είχε κάνει τρομερά θετική εντύπωση το δικό μου στο enduro τι ελάχιστη κατανάλωση είχε (με το kit της dynojet σεταρισμένο) και πόσο άθραυστο παρέμεινε μετά απο σκληρή χρήση 2 σεζόν (με εναλλαγή καθημερινής χρήσης, enduro το ένα ΣΚ, SM πίστα το άλλο).

οπου 'Ε' βαλε 'S' για αρκετα σημαντικους λογους, οπως υποπλαισιο και συμπιεση.

byron
24/10/2013, 12:11
Εμεις παντως μαλακες ειμαστε που θα χρειαστει να κατεβαινουμε κεντρο με γαιδουρια.
Στο θεμα μας....δεν ειναι θεμα χρησιμοτητας, ειπαμεεεεεε!

Ναι ρε ντόκ, στο θέμα μας. Απλά η κουβέντα έχει επικεντρωθεί στις πιο ακραίες καταστάσεις που μπορεί να βρεθεί κάποιος με μοτό. Εκτός και ο ορισμός του μοτοσυκλετιστικού ζεν, είναι η Υποσαχάρια Αφρική.

400.000.000 χλμ δρόμων-χωματόδρομων έχει ο πλανήτης. Ντε και καλά τι μπορεί να διασχίσει το Μαρόκο-Σομαλία διαμεσου της Σαχαρας ψάχνουμε?

DrBig
24/10/2013, 12:15
Ναι ρε ντόκ, στο θέμα μας. Απλά η κουβέντα έχει επικεντρωθεί στις πιο ακραίες καταστάσεις που μπορεί να βρεθεί κάποιος με μοτό. Εκτός και ο ορισμός του μοτοσυκλετιστικού ζεν, είναι η Υποσαχάρια Αφρική.

400.000.000 χλμ δρόμων-χωματόδρομων έχει ο πλανήτης. Ντε και καλά τι μπορεί να διασχίσει το Μαρόκο-Σομαλία διαμεσου της Σαχαρας ψάχνουμε?

Δεν εχεις αδικο, αλλα ορισαμε τον ορο κατα MikeG, οποτε το μοτοσακο μας θα πρεπει να μπορει να κανει και τετοια.

Julius
24/10/2013, 12:19
οπου 'Ε' βαλε 'S' για αρκετα σημαντικους λογους, οπως υποπλαισιο και συμπιεση.

εγώ θα πάρω Ε και θα του φτιάξω το υποπλαίσιο :)

Gallos
24/10/2013, 12:40

Πωπω ρε Daz...τσάμπα το πληκτρολογημα..Δεν υπάρχει καν θέμα :) ...Ήταν χιούμορ, αλλά δεν το έθεσα σωστά..sorry.. .Πάμε παρακάτω τώρα...

Έχουμε και λέμε:

1) Ελαφρύ μηχανάκι, άρα μονοκυλινδρο. Συμφωνώ και όχι μόνο για να μπουκάρεις στην Έρημο κλπ κλπ..Διότι και ένα 990 πχ μπαίνει...Αλλά για το βάθος χρόνου σε ένα ταξίδι... Μετά από 60-90 μέρες έχεις γίνει σαν τον Άγιο Ονούφριου και το μηχανάκι σε κουράζει απλά και μόνο να το βάζεις στο διπλό, σε μανούβρες κλπ..
2) Τροφοδοσία καυσίμου. Για το θέμα αυτό δεν το κατέχω, δεν ξέρω, δεν παίρνω θέση.
3) Σαμάρια vs Βαλίτσες, Αυτό λοιπόν δεν το είχα σκεφτεί, και είναι πολύ σωστή η τοποθέτηση για τα σαμάρια.. Σε σημείο που θα αναθεωρήσω..Αν και οι πλαϊνές υπερτερούν στο ότι μπορείς να μπεις να κατουρήσεις σε ένα καφέ στην Σενεγάλη χωρίς να έχεις το νου σου στα σαμάρια.. Δεν βάζεις αυτοκόλλητα βέβαια, αλλά και αυτό είναι μια φάση που περνάς. Σαν το κράνος στην αρχή..χαχα...
4) Ντεπόζιτο αυτονομίας, Προσωπικά δεν είμαι υπέρ, διότι όταν το φουλαρεις αυτό το πράμα(πχ990) είναι σαν να καβάλας δεινόσαυρο. Όλοι έχουν ψύχωση με το καύσιμο και τις αυτονομιες .. Είναι η νούμερο ένα ερώτηση σε ταξιαδαριδες adv.. Όσο και να διαβάσεις για ένα μέρος που θα πας, την καλύτερη πληροφόρηση θα την πάρεις εκεί επιτόπου. Αρα η έχεις κάνιστρο μαζί σου η ακομα καλύτερα τσιμπάς ένα μπετονακι απο ντόπιο και ξεκινάς... Βέβαια σχετικό είναι και αυτό - θα φάω κράξιμο-... Αν και σπάνια έχω διαβάσει για κάποιον που να μπήκε σε off road δρόμους και να χρειάστηκε αυτονομία πάνω από 500-600κμ..
5) Να βάζεις χέρι, Γιατί πρέπει αυτόματα να συνεπάγεται και με αρχαίο μηχανάκι?

και το σημαντικότερο όλων

6) Η σέλα τέλος πάντων πρέπει να είναι προβατίνα η όχι?

catmaster
24/10/2013, 15:29
Τα R/GS της δεκαείας του 80 ηταν πιο γερά και πιο ελαφριά και εγω προσωπικά τα θεωρώ σαν τα πιο κατάλληλα γι αυτη τη δουλειά, για τον απλό λόγο οτι δεν θα μείνει πουθενά, και ειναι υπερβολικα απλό σε συντήρηση η τυχόν βλάβη.
Βεβαια είναι όλα λιωμένα σήμερα, οπότε το δύσκολο είναι να βρείς ενα καλό.
Το R80GS του 1980 ηταν 186 κιλά με γεμάτο το τεπόζιτο των 19,5 λίτρων ενώ το αντίστοιχο Dakar ηταν 205 κιλά με γεματο τεπόζιτο 32 λίτρων.
Οσο για το 'πρόβλημα' των καρμπ σε μεγάλα υψόμετρα, είναι πολύ εύκολο να τα ανοίξεις και να αλλάξεις 2 ζιγκλέρ, γίνεται σε 10 λεπτα.
Αν μείνεις απο τρόμπα/TPS με ψεκαστό και δεν έχεις μαζί σου, απλά την έκατσες.

+1 άσε που έχει και το μπόξερ να κρατήσει το παλάτζο άμα πας να πέσεις :D

το ζήτημα είναι που θα βρεις τέτοια σε καλή κατάσταση οικονομικά(είχε ενας σε γκαραζ ενα R100gs και δεν το έδινε ούτε για τρία χιλιάρικα)

nobody
24/10/2013, 15:39
http://www.xe.gr/automoto/used-bikes-BMW,R80-17956072.html

http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/4152586/

catmaster
24/10/2013, 16:16
http://www.xe.gr/automoto/used-bikes-BMW,R80-17956072.html

http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/4152586/

ναι οκ σκυλιά του πολέμου ... και εδώ να πω και εγώ τη μαλακία μου ... κι αν αγοράσω μια -λεμε παράδειγμα μην πεστε να με φάτε- Αφρικα :a29::priest: σε τιποτένια τιμή και αρχίσω τα κοψε- ραψε (αν αφαιρέσεις μουτρα σιδεριές μεταλλικο ντεποζιτο και το μισό υποπλαίσιο κερδίζεις πολύ ) .... δεν με πάει ;;;

daz
24/10/2013, 19:02
Boys σας παρακολουθώ αλλά δεν έχω και πολύ χρόνο να γράψω γιατί όλα τρέχουν για μένα αυτή την περίοδο και μαζί τους τρέχω και εγώ. Δεν ξέρω πότε θα μπορέσω να ξαναγράψω ούτε τι τροπή θα πάρει το θρεντ μέχρι τότε αλλά το αφήνω πάνω σας. :)

bulmont
24/10/2013, 19:32

R51/3 λέμεεεεεεεεεεεε

KotsosDR
24/10/2013, 19:35
302172

road spirit
24/10/2013, 20:15
Boys σας παρακολουθώ αλλά δεν έχω και πολύ χρόνο να γράψω γιατί όλα τρέχουν για μένα αυτή την περίοδο και μαζί τους τρέχω και εγώ. Δεν ξέρω πότε θα μπορέσω να ξαναγράψω ούτε τι τροπή θα πάρει το θρεντ μέχρι τότε αλλά το αφήνω πάνω σας. :)όταν θα είσαι έτοιμος ενημέρωσε να κάνουμε καταδρομική με Μικε

daz
24/10/2013, 20:38
όταν θα είσαι έτοιμος ενημέρωσε να κάνουμε καταδρομική με Μικε

Ok. :beer:

Vstrommer71
29/10/2013, 17:43
Βρεθηκε ενα καλο μηχανακι σαν βαση για modding(ας ειναι και Yamaha,θα το αντεξω!)
Κι ενα ωραιο ταξιδιωτικο ενος μερακλη κατοχου!
http://web.archive.org/web/20120410045002/http://wr250rforum.forumotion.com/t4763-wr250r-to-south-america:beer:
Για τετοια ταξιδια,less is better,σε οτι αφορα κυβικα,βαρος,ογκο μοτοσυκλετας...

antsoar
29/10/2013, 18:07
Σήμερα έκανα ένα σύντομο test ride στο HusqvarnaTerra 650,

Τι δεν μου άρεσε: Η θέση οδήγησης, στην προσπάθεια τους να βολέψει όλα τα ύψη, αλλά να έχει και αρκετή απόσταση από το έδαφος, ήταν τα γόνατά μου ψηλά. Ύψος έχω 1,75.

Επίσης η θέση οδήγησης όρθιος δεν μου άρεσε, το τιμόνι ήταν χαμηλά, αλλά αυτό ίσως να ρυθμίζετε, δεν ρώτησα.

Το μοτέρ χαμηλά είναι "άδειο" και όταν επέμενα στην πρώτη έκανε ένα απότομο τίναγμα όταν έφτανε ψηλά.

Το ελατήριο στην γκαζιέρα ήταν το πιο σκληρό που έχω οδηγήσει, εύκολα με φαντάζομαι με τενοντίτιδα μετά από 200 χλμ :lol: , ελπίζω να στρώνει με τον καιρό :confused:

Τι μου άρεσε: Πανάλαφρο! παιχνίδι, στα δύο πρώτα λεπτά το κάνεις κόμπους. Μεγάλο προσόν στο χώμα ;)

Ψηλά έχει γκάζι, με το έξτρα μασκάκι φαντάζομαι ότι θα ταξιδεύει αξιοπρεπώς. Για εθνική μιλάω, στον επαρχιακό δεν το χρειάζεται καν.

Σέλα λίγο σκληρή, αλλά με αρκετό μέγεθος για δύο άτομα, ή για φόρτωμα.

Τώρα όσο για κατανάλωση, εκεί μου είπαν ότι συνήθως βλέπουν 200χλμ πριν το λαμπάκι.

Αυτά τα ολίγα, το έβαλα εδώ ως σχετικό στην κουβέντα. Αν δεν είναι ας βγει

MikeG
29/10/2013, 22:49
Όσοι κατοικοεδρεύουν στο νησί, ας ετοιμαστούν για α) δοκιμή της νέας σοδειάς ρακής, β) φιλοσοφικά ερωτήματα του τύπου i) με το μηχανάκι που έχω, που σκ@τ@ μπορώ να φτάσω, ii) carb ή injection και άλλα.

Λάβετε θέσεις.

LOUKILOUK
30/10/2013, 01:13
Όσοι κατοικοεδρεύουν στο νησί, ας ετοιμαστούν για α) δοκιμή της νέας σοδειάς ρακής, β) φιλοσοφικά ερωτήματα του τύπου i) με το μηχανάκι που έχω, που σκ@τ@ μπορώ να φτάσω, ii) carb ή injection και άλλα.

Λάβετε θέσεις.

Mike όταν λες νησί να είσαι ποιο συγκεκριμένος...και εμείς στο "νησί" κατοικοεδρεύουμε, αλλά προς το παρόν δοκιμάζουμε την νέας σοδειάς πατάτα...
Μακάρι να είμασταν όλοι στο ίδιο νησί..... αυτό με τις ρακές ντεεεεέ...

Σχετικά με το θέμα θα πω ότι οι επιλογές είναι πολλές (εώς άπειρες...θα καταλάβετε τι εννοώ...) και νομίζω ότι το θέμα "μοτοσυκλέτα" θα ήταν το τελευταίο που θα με απασχολούσε αν είχα την δυνατότητα να κάνω ένα ταξίδι γύρω από τον κόσμο. Και εξηγούμε... παράγοντες όπως το που θα πάω, για πόσο καιρό θα ταξιδεύω, πόσα χλμ θα καλύψω περίπου συνολικά και πόσα θα κάνω ημερησίως, αν θα είμαι δικαβαλο, αν θα γυρίσω πίσω με την μηχανή και πότε, αλλά και πολλά άλλα νομίζω θα καθορίσουν τις αποφάσεις που θα πάρω, αφού πρώτα από όλα αποφασίσω πόσα φράγκα συνολικά μπορώ να διαθέσω... Ρεαλιστικά μιλώντας, πριν κάνουμε το γύρο του κόσμου μπορούμε ίσως να κάνουμε κανά μεγάλο ταξίδι...(πάνω από μήνα τουλάχιστον...)και να δούμε τι μας χρειάζεται, τι όχι κτλ.
Επίσης μην ξεχνάτε ότι ένα μηχανάκι ίσως να μπορεί να περάσει μια έρημο, ένα αμμόλοφο, ένα ποτάμι, μια τρελλή λασπουριά, κροκάλα,χιόνι κτλ κτλ και τελικά να βγει παλικάρι...ο αναβάτης του θα μπορέσει;
Για να το κάνω τάληρα...πριν αποφασίσουμε για μηχανή, εξοπλισμό, διαδρομή κτλ ας εστιάσουμε πρώτα στον αναβάτη...τι μπορεί, πόσο μπορεί, και τι "μόντες" πρέπει να κάνει για να είναι έτοιμος για μια τέτοια δοκιμασία... Αν γουστάρετε να το "φιλοσοφίσουμε" ας "ξεβρακωθούμε" και ας δούμε ποιοι έχουν τα κότσια να το κάνουν κάτι τέτοιο... Τα φράγκα χρειάζονται δυστυχώς αλλά δεν είναι το πρώτο...το έχουν αποδείξει και κάποιοι που γράφουν εδώ μέσα....
Αυτή την κουβέντα εγώ θα γούσταρα...γιατί στην τελική οι αναβάτες που τολμούν κάτι τέτοιο μηχανή βρίσκουν...και ας μην διαβάσουν τις δικές μας προτάσεις...τα υπόλοιπα πως θα βρούμε...

υ.γ. Η κουβέντα μέχρι τώρα μου θυμίζει πρωτάρηδες δρομείς που μετά το πρώτο 5αράκι στην άσφαλτο "ετοιμάζονται" να τρέξουν "Σπάρταθλο", "'Ολυμπο" ή "Παρανέστη" και κουβεντιάζουν ποιο παπούτσι θα πρέπει να πάρουν και τι εξοπλισμό θα χρειαστούν....ας συνέλθουν...Γλυκέ μου με πιάνεις... έτσι;

υ.γ.2 Εγώ πάντως και με ένα XRάκι 400 με μανιβέλα και λίγες μοντίφες θα γούσταρα...

gbtechelec
30/10/2013, 08:32
ΧΤ 600 με ντεπίζιτο ατσέρμπις μεγάλο, ρόδες από το παλιό και φτιαγμένη ανάρτηση.
Οκ άντε DR, άντε και KLR.

Αυτά τα δυό....302592

:wlae: Η Suzuki με μεγαλύτερες ....dirty......δυνατότητες .

Julius
30/10/2013, 08:40
[QUOTE=LOUKILOUK;2393870][QUOTE]

σε πιανωωωωω :beer:

Vstom-olado
30/10/2013, 13:40
Είναι πολύ ωραίο το θέμα που ανοίξατε.. δεν είναι λίγες οι στιγμές που με τον Δημήτρη (Gallos) έχουμε κάτσει και κουβεντιάσει γι αυτό το ονειρεμένο μηχανάκι που θα μας κάνει τον γύρο του κόσμου.
Η εμπιστοσύνη μου και οι γνώσεις μου είναι στο vstrom 650 το οποίο όμως δεν μπορεί να ακολουθήσει αυτά που έχουμε στο νου μας, δεν χαλάει αλλά απλά δεν πάει σε κακοτράχαλα μέρη. Ίσως με αρκετά ευρώ και πατέντες γίνει 21 ο τροχός κτλ κτλ κτλ αν ήμουν καλύτερος οδηγός μπορεί και με την μορφή που έχει να ήταν επαρκές.
(Έτσι το είχα στημένο το μηχανάκι και η φωτογραφία είναι κοντά στο Αστραχάν, ήμουν δικάβαλος και με τριβάλιτσο που είναι βολικό αλλά λάθος για την δουλειά που το θέλουμε αφού μιλάμε για κακοτράχαλο έδαφος.)
302611
Οπότε ένα λάθος που κάνουμε πολλοί είναι το βάρος.
Ξεκινάμε με το να έχουμε μονοκάβαλο το μηχανάκι, επίσης πετάμε τις βαλίτσες και βάζουμε αδιάβροχους σάκους όσο πιο χαμηλά στο κέντρο βάρους της μηχανής.
Δεν θέλουμε έξτρα ντεπόζιτα κτλ κτλ έχουμε έξτρα κάνιστρο ότι νάναι για την ημέρα που θα το χρειαστούμε και το πετάμε στην πορεία.
Οι πολλές μπάρες προστασίας δεν προστατεύουν απαραίτητα το μηχανάκι όπως νομίζουμε και αισθανόμαστε άνετα... (θέλει κουβέντα αυτό το θέμα)
Το απαραίτητα που θα κουβαλάμε μαζί, πρέπει να είναι περιορισμένα σε αριθμό και βάρος.
Οι τεχνικές γνώσεις ας είναι βασικές δεν είναι απαραίτητο να είμαστε μηχανικοί όλοι ούτε να έχουμε αρχαιοκάπηλα μηχανάκια με παλαιές τεχνολογίες και θεωρίες κτλ κτλ...
Η μηχανή να οδηγείται σωστά λειτουργικά και να είναι άνετη και έτοιμη για πολύωρο ταξίδι.
Το σημαντικότερο η μηχανή να είναι διασκεδαστική και όχι ένας τάφος που απλά περνάει τις λακούβες...

Προχωρώντας την επαγωγική σκέψη, χρυσή τομή δύναμης και βάρους πάει αναγκαστικά σε μονοκύλινδρο.
Οι μοντέρνες επιλογές ακολουθώντας και τους ρυθμούς της μόδας είναι το BMW Xchallenge και το Ktm 690.
Τυχαίνει να έχω και ένα Xchallenge αλλά για κάποιον λόγο δεν του έχω εμπιστοσύνη.
Για πολλούς το xchallenge είναι μια κορυφαία και ιδανική μοτοσυκλέτα για μετατροπές και avd riding, έχει αποδειχτεί από Colebatch κτλ κτλ
Για να καταλήξω και εγώ κάπου χωρίς να μακρηγορώ πιστεύω προσωπικά η επιλογή μου θα ήταν ένα μοντέρνο εντουράκι:
1) αν δεν πιέζει ο ταξιδιωτικός χρόνος ένα Klx 250s (που έχω εμπειρία και ωραίες αναμνήσεις) είναι απολαυστικό, ελαφρύ, σχετικά δυνατό και σίγουρο.
2) αν πρέπει να βγαίνουν πολλά χιλιόμετρα xchallenge, ktm 690, (τα πιο δημοφιλή έβαλα)
3) αν ο δρόμος είναι άσφαλτος και χώμα βατό χωρίς ακρότητες... τότε ότι μηχανάκι έχει ο καθένας και νοιώθει άνετα (πχ Vstrom, Africa, Bmw και άλλα πολλά)
Κλείνοντας ο αναβάτης παίζει ρόλο, η φυσική του κατάσταση και οι αντοχές του, αυτό είναι και το ζουμί της όλης υπόθεσης, φυσικά όμως σημαντικός παράγοντας είναι ο διαθέσιμος χρόνος και οι οικονομικές δυνατότητες του καθενός!
Ελπίζω όλοι μας να βρούμε το μηχανάκι rtw που μας αξίζει με τους παράγοντες που κρίνει ο καθένας μας.

stefanos
30/10/2013, 14:37
302619

Δεν θα πάω πουθενά με δαύτη μιάς και δεν την έχω ,δεν θα την βρώ και δεν θα την ξαναβγάλουν.
Επίσης δεν είμαι σίγουρος ότι γουστάρω τα ταξίδια.
Σαν προδιαγραφές όμως είναι ιδανική.
Βαριά ναι.
Υποθέτω όμως ότι το hard core κομμάτι της περιπέτειας είναι λίγο και θα υπάρχει και καλή παρέα:)

KotsosDR
30/10/2013, 18:15
302619

Δεν θα πάω πουθενά με δαύτη μιάς και δεν την έχω ,δεν θα την βρώ και δεν θα την ξαναβγάλουν.
Βαριά ναι.
Υποθέτω όμως ότι το hard core κομμάτι της περιπέτειας είναι λίγο και θα υπάρχει και καλή παρέα:)

Ανεβαζε τρελες θερμοκρασιες ο πισω κυλινδρος απο οσο ξερω λογω σχεδιαστικου λαθους... :rolleyes:

επισης το 690 καλο και απαιχτο αλλα ειλικρινα οσα μεγαλα ταξιδια εχω δει με δαυτα , ολοι μενουν απο αντλια βενζινης καποια στιγμη , στο τελευταιο βιντεο που εβλεπα με 2 τετοια απο Ταξιδι Λονδινο - Αυστραλια , και τα 2 εμειναν απο αντλια .

MG-KTiNoS
30/10/2013, 18:54
302619

ki έτσι ΔΕΝ θα σου χαλάσει...
:lol:

LOUKILOUK
30/10/2013, 20:04
302619

Βαριά ναι.

Από τα λίγα που κατέω η συγκεκριμένη δεν ήταν ποτέ και ότι ποιο αξιόπιστο έβγαλε η μαμά Χόντα...αν κάνω λάθος ας με διορθώσουν οι περισσότερο γνωρίζοντες...Η Άφρικα που ήρθε στην συνέχεια και ουσιαστικά την "αντικατέστησε" μάλλον είναι καλύτερη σαν πρόταση...Όχι ότι έχουν και πολλή σημασία όλα αυτά αλλά κουβέντα να γίνετε...:wave2:

stefanos
30/10/2013, 20:25
Από τα λίγα που κατέω η συγκεκριμένη δεν ήταν ποτέ και ότι ποιο αξιόπιστο έβγαλε η μαμά Χόντα...αν κάνω λάθος ας με διορθώσουν οι περισσότερο γνωρίζοντες...Η Άφρικα που ήρθε στην συνέχεια και ουσιαστικά την "αντικατέστησε" μάλλον είναι καλύτερη σαν πρόταση...Όχι ότι έχουν και πολλή σημασία όλα αυτά αλλά κουβέντα να γίνετε...:wave2:

Σαν προδιαγραφή για ταξιδιάρικο ήταν πρώτη.
αερόψυκτη καρμπυρατέρ άξονας υδραυλικά ρυθμιζόμενες βαλβίδες δίμπουζο ξερό κάρτερ.

byron
30/10/2013, 20:42
Σαν προδιαγραφή για ταξιδιάρικο ήταν πρώτη.
αερόψυκτη καρμπυρατέρ άξονας υδραυλικά ρυθμιζόμενες βαλβίδες δίμπουζο ξερό κάρτερ.

Στις προδιαγραφές...
Απ΄όσο θυμάμαι ήταν ένα θεόβαρο wanna be off road με προβλήματα στον κινητήρα. Νομίζω οτι θέλουν να το ξεχάσουν στη Honda.

stefanos
30/10/2013, 20:52
Στις προδιαγραφές...
Απ΄όσο θυμάμαι ήταν ένα θεόβαρο wanna be off road με προβλήματα στον κινητήρα. Νομίζω οτι θέλουν να το ξεχάσουν στη Honda.

Από εκείνη την εποχή πολλά θέλει να ξεχάσει η honda:D

Takata Dome
30/10/2013, 21:29
302619

Βαριά ναι.

Ανταγωνιστής του R80 της BMW,πολύ βαρύ και με πολλά προβλήματα στο κιβώτιο αν δε με απατάει η μνήμη μου.Καλό,αλλά επιμένω στην αρχική μου επιλογή (και σε αυτόν ακριβώς τον χρωματισμό :D)

302673

taisteal
31/10/2013, 16:15
[QUOTE=byron;2394259]Στις προδιαγραφές...

αν δεν με απατα η μνημη μου,καπου ειχα διαβασει οτι το συγκεκριμενο ειχε θεματα με τον κυλινδρο τον πισω που υπερθερμαινοταν

sapila racing
31/10/2013, 16:21
Στις προδιαγραφές...

αν δεν με απατα η μνημη μου,καπου ειχα διαβασει οτι το συγκεκριμενο ειχε θεματα με τον κυλινδρο τον πισω που υπερθερμαινοταν

Δεν σας απατά η μνημη, είχε προβλήματα υπερθερμανσης του πίσω κυλινδρου που υποτίθεται οτι καλύφθηκαν με τους αεραγωγούς που έχει κατω απο το τεπόζιτο.
Ηταν και βαρύ κι εφαγε πολύ αρνητικές κριτικές.

Takata Dome
31/10/2013, 16:30
Είχε και εύθραυστο κιβώτιο,με τα ανταλλακτικά του να έχουν εξαντληθεί καιρό τώρα!

Λευκάδιος
31/10/2013, 17:57
302619

Ειχα δει μια παρκαρισμενη πριν χρονια στην Αθηνα,αρχικα οταν ειδα απο μακρια το κοκκινο μοτερ νομιζα οτι ηταν XL600LMF.

επισης το 690 καλο και απαιχτο αλλα ειλικρινα οσα μεγαλα ταξιδια εχω δει με δαυτα , ολοι μενουν απο αντλια βενζινης καποια στιγμη , στο τελευταιο βιντεο που εβλεπα με 2 τετοια απο Ταξιδι Λονδινο - Αυστραλια , και τα 2 εμειναν απο αντλια .Σε τεστ Ελληνικου περιοδικου, μετα απο αλμα εμεινε απο διακοπτη του σταντ και δεν μπορεσαν να το βαλουν μπροστα ...
Παντως δεν θα με χαλαγε να εχω ενα,ετσι κι αλλιως αν ποτε εκανα μακρινο ταξιδι θα πηγαινα με κατι αλλο ;)

road spirit
31/10/2013, 18:26
Σε τεστ Ελληνικου περιοδικου, μετα απο αλμα εμεινε απο διακοπτη του σταντ και δεν μπορεσαν να το βαλουν μπροστα ...
Παντως δεν θα με χαλαγε να εχω ενα,ετσι κι αλλιως αν ποτε εκανα μακρινο ταξιδι θα πηγαινα με κατι αλλο ;)
20 ευρώ για ένα sidestand dummy plug (πολύ λιγότερα για κάποιον που πιάνουν τα χέρια του και καθήσει να το φτιάξει μόνος του) και καθάρισες για πάντα.

Λευκάδιος
31/10/2013, 18:35
20 ευρώ για ένα sidestand dummy plug (πολύ λιγότερα για κάποιον που πιάνουν τα χέρια του και καθήσει να το φτιάξει μόνος του) και καθάρισες για πάντα.:a013:Τετοιο θεμα μπορει να παρουσιασουν και άλλα ψεκαστα?Αν ναι,υπαρχει αντιστοιχο(με την KTM) παπαρακι στους καταλογους των εταιρειων?

arisrodolivos
31/10/2013, 19:44
Ανταγωνιστής του R80 της BMW,πολύ βαρύ και με πολλά προβλήματα στο κιβώτιο αν δε με απατάει η μνήμη μου.Καλό,αλλά επιμένω στην αρχική μου επιλογή (και σε αυτόν ακριβώς τον χρωματισμό :D)

302673

ΚΑΙ TUBELES ΕΛΑΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΟ XL. ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΥΡΗ...

MikeG
29/11/2013, 20:07
Up!

Και όποιος έχει γνώση ας γράψει εδώ: http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=138665&p=2405208#post2405208

road spirit
30/11/2013, 13:35
:a013:Τετοιο θεμα μπορει να παρουσιασουν και άλλα ψεκαστα?Αν ναι,υπαρχει αντιστοιχο(με την KTM) παπαρακι στους καταλογους των εταιρειων?

Δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι αντίστοιχο και για άλλα μηχανάκια, νομίζω ναι. Αλλά και να μην υπάρχει το φτιάχνεις μόνος σου. Η' μάλλον δεν χρειάζεται καν... ξηλώνεις το διακόπτη του σταντ και ενώνεις μεταξύ τους τα 2 καλώδια. Μονωτική ταινία, τα στερεώνεις με ένα tie-wrap κάπου στο πλαίσιο και τελείωσες.

kordix
30/11/2013, 16:21
Δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι αντίστοιχο και για άλλα μηχανάκια, νομίζω ναι. Αλλά και να μην υπάρχει το φτιάχνεις μόνος σου. Η' μάλλον δεν χρειάζεται καν... ξηλώνεις το διακόπτη του σταντ και ενώνεις μεταξύ τους τα 2 καλώδια. Μονωτική ταινία, τα στερεώνεις με ένα tie-wrap κάπου στο πλαίσιο και τελείωσες.

Δεν δουλεύει η παραπάνω μόντα σε ψεκαστό μηχανάκι. Το επαθε και φίλος σε vstrom, δοκιμάσαμε να το βραχυκυκλώσουμε αλλά δεν κάναμε τίποτα.

road spirit
30/11/2013, 16:33
Δεν δουλεύει η παραπάνω μόντα σε ψεκαστό μηχανάκι. Το επαθε και φίλος σε vstrom, δοκιμάσαμε να το βραχυκυκλώσουμε αλλά δεν κάναμε τίποτα.

στα bmw δουλεύει :smokin:

faraway
30/11/2013, 16:39
Δουλεύει !! ;)

Λευκάδιος
30/11/2013, 22:51
Την πατεντα την ξερω,στο 690 παντως δεν δουλεψε ..

Joyrider
15/01/2014, 16:15
Δεν θα πω ότι το βλέπεις λάθος (και κανείς δεν μπορεί να σου πει κάτι τέτοιο), αλλά το βλέπω με άλλο τρόπο.
Ο σκοπός του adventure ταξιδιού δεν είναι ο μαζοχισμός ούτε το επίτευγμα της διάσχισης μιας πχ γιγάντιας ατελειωτης λασπουριάς. Όποιος θέλει να κάνει κάτι τέτοιο, για να νιώσει ότι "το έχει", ότι μπορεί, για να αποδείξει στον εαυτό του (ή σε άλλους) ότι κάτι έκανε οδηγικά, δεν χρειάζεται να τραβηχτεί μέχρι την άλλη άκρη του κόσμου. Μπορεί κάλλιστα να πάρει το ον-οφφ του και να επιχειρήσει διάσχιση της Πίνδου Δεκέμβρη μήνα. Θα είναι ότι πιο επικό και γαμηστερό και άμα το βάλει στο advrider θα συγκεντρώσει διθυραμβικά σχόλια από τα αμερικανάκια (και θα κάνει και φοβερή διαφήμιση στη χώρα).

Ο σκοπός του adventure, και των δυσκολιών που πάνε με αυτό, προκύπτει απο πάρα πολλούς παράγοντες.

Όσον αφορά το δύσκολο οδηγικά κομμάτι, δεν επιλέγω μια διαδρομή για την ταλαιπωρία. Την επιλέγω γιατί θέλω να φτάσω σε ένα μέρος το οποίο είναι μαγικό, εξωπραγματικό, μοναδικό στο κόσμο και η όψη του θα με κάνει να παραμιλώ και να το θυμάμαι σε όλη μου τη ζωή. Το επιλέγω γιατί στο τέλος της θα βρώ ανθρώπους σπάνιους και ανόθευτους από άλλες εποχές. Για να φτάσω όμως εκεί πρέπει αναγκαστικά να περάσω πχ από μια έρημο γιατί δεν υπάρχει άλλη διαδρομή. Είναι τόσο απλό. Δεν διέσχυσα την έρημο στο altiplano (https://roadspirit.wordpress.com/2013/03/14/bolivian-altiplano-lagunas-route/) της βολιβίας γιατί είμαι "βαρεμένος" και γούσταρα να δοκιμαστώ στην άμμο. Την διέσχυσα γιατί ήταν ο μόνος τρόπος για να βιώσω το απίστευτο.

Επίσης, και αυτό είναι τροφή για σκέψη για όσους από εσάς διαβάζετε το θρεντ και έχετε στο μυαλό σας κάποια στιγμη να κάνετε ένα μεγάλο τέτοιο ταξίδι (που σας το εύχομαι ολόψυχα):

Ξεχάστε κάθε τι που ξέρετε όσον αφορά τη διαχείριση των σωματικών δυνάμεων και αντοχών σας, τη διαχείριση της ψυχολογίας και των συναισθημάτων (φόβος, άγχος, αίσθημα επιβίωσης, άισθημα χαμού), την διαχείριση των αποσκευών, των εφοδίων, της συντήρησης της μηχανής, και τη διαχείριση της οδήγησης, σε σχέση με το πως όλοι αυτοί οι παράγοντες έχουν ενεργήσει πάνω σας ή σας έχουν επηρεάσει σε μέχρι πρότεινος μικρές ταξιδιωτικές αποδράσεις. Μιλάω για πολύμηνο ταξίδι. Δεν μιλάω για 20 μέρες.
Η διαφορά είναι απλά χαοτική και δυστυχώς μόνο αν το βιώσει κάποιος μπορεί να το καταλάβει.

Και όλα τα παραπάνω συνδέονται με το θέμα του θρεντ διότι η επιλογή της μοτό μπορεί και θα επηρεάσει κάθε έναν παράγοντα με τον ένα τρόπο ή με τον άλλο, αργά ή γρήγορα κάποια στιγμή στο ταξίδι.

Τα παραδείγματα είναι πάρα πολλά.
Πχ αναφέρθηκε μηχανάκι απαιτητικό στην συντήρηση (allstarf, αν δεν κάνω λάθος?). Δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου, 4 μήνες στο δρόμο στη Ν. Αμερική να έχω το νου μου μεταξύ χίλιων άλλων σκέψεων ΚΑΙ στη συντήρηση και ότι θα πρέπει κάθε 10 μέρες να αλλάζω λάδια και κάθε 2η εβδομάδα να τσεκάρω βαλβίδες. Όχι ευχαριστώ. Καλύτερα να πάω με ποδήλατο.

Ταξιδευτής vs Τουρίστας
Αυθορμητισμός vs Κονσέρβα
Περιπέτεια vs Στράτα στρατούλα

http://ijms.nova.edu/Spring2011/IJMS_Artcl.PriceDavies.html

Αν δεν είναι η επίτευξη της δυσκολίας ο σκοπός, αν δεν επιλέγεις το δύσκολο για την δυσκολία αλλά σαν τον μόνο δρόμο για τον μαγικό προορισμό, αν δεν θες να έχεις τον νου σου σε βλάβες, ανεφοδιασμό, συντήρηση, τότε τα παρακάτω είναι adventure riding; :

http://www.kuduexpeditions.com/index.htm
http://www.globebusters.com/
http://www.edelweissbike.com/

spyro
15/01/2014, 16:56
....

http://ijms.nova.edu/Spring2011/IJMS_Artcl.PriceDavies.html ...

πάρα πολυ καλό άρθρο !!!!!

thank you sir

daz
15/01/2014, 18:57
Ταξιδευτής vs Τουρίστας

Αν δεν είναι η επίτευξη της δυσκολίας ο σκοπός, αν δεν επιλέγεις το δύσκολο για την δυσκολία αλλά σαν τον μόνο δρόμο για τον μαγικό προορισμό, αν δεν θες να έχεις τον νου σου σε βλάβες, ανεφοδιασμό, συντήρηση, τότε τα παρακάτω είναι adventure riding; :

Μήτσο....

Τι διαβάζεις?!!! :cry::lol:

Άντε επειδή είσαι ανήσυχος θα κάνω μια προσπάθεια, παρόλο που ο Γιάννης τα έγραψε καλύτερα απ' ότι θα το κάνω εγώ..

Το adv riding γεννήθηκε από ανθρώπους που ήθελαν απλά να ταξιδέψουν σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Η "περιπέτεια" ερχόταν από μόνη της. Δεν γεννήθηκε απ' τις δοκιμασίες που τους υπέβαλε η κάθε δυσκολία αλλά απ' τα απρόοπτα που τους περίμεναν πίσω από κάθε στροφή. Τότε τους λέγανε ταξιδευτές και αντικειμενικός σκοπός τους ήταν το ταξίδι. Ως τότε οι λέξεις adv gear δεν είχαν μπει ποτέ μαζί, ούτε adv riding υπήρχε, ούτε adventurer. Η μόδα είναι αυτή που δημιούργησε αυτούς τους όρους και προσπαθούμε τώρα εμείς τους ερμηνεύσουμε.

Απαραίτητο συστατικό του ορισμού της περιπέτειας είναι η λέξη "απρόοπτα". Η οποία ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ακολουθεί ή συνοδεύεται από τις λέξεις "δυσκολία", έντονες συγκινήσεις" και άλλες.
Ταξιδιώτης είναι αυτός που μετακινείται για να φτάσει σε ένα άλλο τόπο, ενώ ο ταξιδευτής μπορεί να μην έχει σταθερά σχέδια ή να τα αλλάζει κατά βούληση. Προορισμός του είναι οι εμπειρίες και οι γνώσεις που θα αποκτήσει μέσα απ' το ταξίδι.

Πάντρεψε τώρα τους ορισμούς, βάλτους επάνω σε δυο τροχούς και έχεις την απάντησή σου.

daz
15/01/2014, 19:00
πάρα πολυ καλό άρθρο !!!!!

thank you sir

+1:beer:

Joyrider
15/01/2014, 20:01
Μήτσο....

Τι διαβάζεις?!!! :cry::lol:

Άντε επειδή είσαι ανήσυχος θα κάνω μια προσπάθεια, παρόλο που ο Γιάννης τα έγραψε καλύτερα απ' ότι θα το κάνω εγώ..

Το adv riding γεννήθηκε από ανθρώπους που ήθελαν απλά να ταξιδέψουν σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Η "περιπέτεια" ερχόταν από μόνη της. Δεν γεννήθηκε απ' τις δοκιμασίες που τους υπέβαλε η κάθε δυσκολία αλλά απ' τα απρόοπτα που τους περίμεναν πίσω από κάθε στροφή. Τότε τους λέγανε ταξιδευτές και αντικειμενικός σκοπός τους ήταν το ταξίδι. Ως τότε οι λέξεις adv gear δεν είχαν μπει ποτέ μαζί, ούτε adv riding υπήρχε, ούτε adventurer. Η μόδα είναι αυτή που δημιούργησε αυτούς τους όρους και προσπαθούμε τώρα εμείς τους ερμηνεύσουμε.

Απαραίτητο συστατικό του ορισμού της περιπέτειας είναι η λέξη "απρόοπτα". Η οποία ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ακολουθείται ή συνοδεύεται από τις λέξεις "δυσκολία", έντονες συγκινήσεις" και άλλες.
Ταξιδιώτης είναι αυτός που μετακινείται για να φτάσει σε ένα άλλο τόπο, ενώ ο ταξιδευτής μπορεί να μην έχει σταθερά σχέδια ή να τα αλλάζει κατά βούληση. Προορισμός του είναι οι εμπειρίες και οι γνώσεις που θα αποκτήσει μέσα απ' το ταξίδι.

Πάντρεψε τώρα τους ορισμούς, βάλτους επάνω σε δυο τροχούς και έχεις την απάντησή σου.

Τι προσπάθεια να κάνεις ρε συ :lol: δεν είναι να μου εξηγήσεις κάτι. Τροφή για σκέψη που λένε είναι αυτό που πόσταρα. Είπα να το πάω αλλού μια που βρέθηκε το κατάλληλο μηχανάκι και ξεχάστηκε το θρεντ.
Συμφωνώ εννοείται με τα περί περιπέτειας :beer:

Όσο για διάβασμα έχει μπόλικα εδώ http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=139211 να καείς όσο θέλεις. :p

daz
15/01/2014, 21:39
Τι προσπάθεια να κάνεις ρε συ :lol: δεν είναι να μου εξηγήσεις κάτι. Τροφή για σκέψη που λένε είναι αυτό που πόσταρα. Είπα να το πάω αλλού μια που βρέθηκε το κατάλληλο μηχανάκι και ξεχάστηκε το θρεντ.
Συμφωνώ εννοείται με τα περί περιπέτειας :beer:

Όσο για διάβασμα έχει μπόλικα εδώ http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=139211 να καείς όσο θέλεις. :p

Α καλά!!! Είναι το δευτερο ποστ σου που δεν κατάλαβα τι ήθελες να πεις. :cry: Πρέπει να το κοιτάξω αυτό!

Βρέθηκε το κατάλληλο μηχανάκι? Ποιος το βρήκε ρε παιδιά? Εμάς γιατί δε μας το λέει? :lol:

Α κατάλαβα τι έγινε! Βρέθηκε το κατάλληλο μηχανάκι αλλά είναι διαφορετικό για τον καθένα. Λέω και 'γω, συμφωνήσαμε σε κάτι!!!

Το θρεντ ίσως επανέλθει όταν ο σφυγμός των ανήσυχων ανέβει πάλι στα κανονικά του επίπεδα.

Joyrider
15/01/2014, 22:18
Α καλά!!! Είναι το δευτερο ποστ σου που δεν κατάλαβα τι ήθελες να πεις. :cry: Πρέπει να το κοιτάξω αυτό!

Βρέθηκε το κατάλληλο μηχανάκι? Ποιος το βρήκε ρε παιδιά? Εμάς γιατί δε μας το λέει? :lol:

Α κατάλαβα τι έγινε! Βρέθηκε το κατάλληλο μηχανάκι αλλά είναι διαφορετικό για τον καθένα. Λέω και 'γω, συμφωνήσαμε σε κάτι!!!

Το θρεντ ίσως επανέλθει όταν ο σφυγμός των ανήσυχων ανέβει πάλι στα κανονικά του επίπεδα.

Α δεν βρέθηκε; Νόμιζα συμφώνησαν οι περισσότεροι στις προδιαγραφές του. Είναι βέβαια ένα θέμα αν υπάρχει και στην πραγματικότητα οκ.
Θα περιμένω τα γιουρίκα γιουρίκα αν είναι. :lol:

road spirit
17/01/2014, 11:55
Ταξιδευτής vs Τουρίστας

To άρθρο το διάβασα 2 φορές και μα τη μπαναγία δεν κατάλαβα που το πάει, τι θέλει να πει ... Υπάρχουν παράγραφοι που λέει κάτι ωραία, αλλά υπάρχουν και σημεία που λέει - κατά τη ταπεινή μου γνώμη - ότι να'ναι και δείχνει ότι το αγγίζει τόσο επιφανειακά (ή βιαστικά) που σκεφτόμουν αν ο τύπος έχει επαφή με το αντικείμενο ... που δεν νομίζω να έχει.

Έπειτα, στη δική σου ερώτηση: αφενός κάπου πάλι δε βγάζω νόημα, αφετέρου δεν είμαι εγω που θα κρίνω ή που θα ορίσω τι εστί adventure riding για τους άλλους. Έχουμε γεμίσει γκουρού και "θρύλους"... Θα προσπεράσω. Ξέρω τι είναι adventure riding για εμένα ... ως εκεί.

Joyrider
17/01/2014, 13:01
Το άρθρο θέλει να θίξει ότι το adventure riding έχει γίνει προιόν lifestyle, έτσι το καταλαβαίνω εγώ δηλαδή. Μέσα ανοίγει και άλλα θέματα και γίνεται κουραστικό σε μερικά σημεία.

Πληρώνεις δηλαδή το "πρακτορείο περιπέτειας" και σου προσφέρει μηχανή, διαμονή, υποστήριξη σε καύσιμα, ανταλλακτικά κτλ και παράλληλα σε πάει σε μέρη που επιλέγουν και οι πιο hardcore ταξιδευτές. Χωρίς άγχος να χαθείς, να μείνεις και γενικά εξασφάλιση για οποιαδήποτε αναποδιά. Πόσο αυθεντική περιπέτεια είναι όλο αυτό;

Έκανα quote εσένα γιατί είπες ότι δεν είναι αυτοσκοπός οι δυσκολίες ούτε η ταλαιπωρία αλλά να δεις τα μέρη του πλανήτη. Δεκτόν. Αλλά (χωρίς να ψάχνω απόλυτους ορισμούς) για μένα αν δεν έχει δυσκολία δεν είναι περιπέτεια, τον πλανήτη τον βλέπεις και ως τουρίστας που θα αγοράσει το παραπάνω πακέτο. Έχει την γλύκα του πιστεύω να κάτσεις να σχεδιάσεις την διαδρομή μόνος σου, τον εξοπλισμό, την μηχανή σου και φυσικά να αντιμετωπίσεις το όποιο εμπόδιο ή λάθος σου πάλι μόνος σου. Συμπληρώνει και ολοκληρώνει την εμπειρία. Σίγουρα με άλλα συναισθήματα γύρισες εσύ από την νότια αμερική (που έφυγες με την ψυχολογία και το κλίμα που περιγράφεις στο μπλόγκ σου) και άλλα συναισθήματα κάποιος που έκανε ακριβώς την ίδια διαδρομή απλώς αγοράζοντας το πακέτο.

Α εννοείται ότι και γω θα αγόραζα τέτοιο πακέτο αν κέρδιζα το τζόκερ αύριο. :lol: Να πάρω το κολλάι όχι τίποτα άλλο.:D

road spirit
17/01/2014, 13:18
Το άρθρο θέλει να θίξει ότι το adventure riding έχει γίνει προιόν lifestyle, έτσι το καταλαβαίνω εγώ δηλαδή. Μέσα ανοίγει και άλλα θέματα και γίνεται κουραστικό σε μερικά σημεία. νομίζω δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό, το adventure πουλάει ... μια ματιά μόνο στο site της bmw, εκεί αριστερά που έχει το bannerάκι του νέου 1200 ADV... γράφει "Κάνε εντύπωση ... παντού"... adventure-στατους-γκλαμουριά-lifestyle.

Πληρώνεις δηλαδή το "πρακτορείο περιπέτειας" και σου προσφέρει μηχανή, διαμονή, υποστήριξη σε καύσιμα, ανταλλακτικά κτλ και παράλληλα σε πάει σε μέρη που επιλέγουν και οι πιο hardcore ταξιδευτές. Χωρίς άγχος να χαθείς, να μείνεις και γενικά εξασφάλιση για οποιαδήποτε αναποδιά. Πόσο αυθεντική περιπέτεια είναι όλο αυτό; Τώρα ανοίγουμε άλλο θέμα, για την αυθεντικότητα. Μπορώ να το δω πάντως και λίγο πιο τραβηγμένο. Ότι δλδ κανείς απο εμάς δεν είναι αυθεντικός πια, αφού λίγο πολύ πατάμε σε διαδρομές που έχουν κάνει άλλοι και βρίσκουμε την περισσότερη πληροφορία σερβιρισμένη στο ίντερνετ. Απλά θέλει χρόνο για ψάξιμο και διάβασμα. Αυθεντικοί ήταν εκείνοι που το έκαναν πριν 30+ χρόνια. Οι Mondo Enduro, ο Ted Simon κλπ... Εμείς αντιγράφουμε.

Έκανα quote εσένα γιατί είπες ότι δεν είναι αυτοσκοπός οι δυσκολίες ούτε η ταλαιπωρία αλλά να δεις τα μέρη του πλανήτη. Δεκτόν. Αλλά (χωρίς να ψάχνω απόλυτους ορισμούς) για μένα αν δεν έχει δυσκολία δεν είναι περιπέτεια, τον πλανήτη τον βλέπεις και ως τουρίστας που θα αγοράσει το παραπάνω πακέτο. Έχει την γλύκα του πιστεύω να κάτσεις να σχεδιάσεις την διαδρομή μόνος σου, τον εξοπλισμό, την μηχανή σου και φυσικά να αντιμετωπίσεις το όποιο εμπόδιο ή λάθος σου πάλι μόνος σου. Συμπληρώνει και ολοκληρώνει την εμπειρία. Σίγουρα με άλλα συναισθήματα γύρισες εσύ από την νότια αμερική (που έφυγες με την ψυχολογία και το κλίμα που περιγράφεις στο μπλόγκ σου) και άλλα συναισθήματα κάποιος που έκανε ακριβώς την ίδια διαδρομή απλώς αγοράζοντας το πακέτο.

Α εννοείται ότι και γω θα αγόραζα τέτοιο πακέτο αν κέρδιζα το τζόκερ αύριο. :lol: Να πάρω το κολλάι όχι τίποτα άλλο.:D Έχει τη γλύκα του να το κάνεις μόνος σου, σίγουρα, και για εμένα προσωπικά είναι μια φάση του ταξιδιού που την απολαμβάνω. Είναι μέρος της ιεροτελεστίας. Αλλά ξέρω κάποιους που απλά απορούν και λένε "ποιος ο λόγος για τόσο κόπο, όταν υπάρχει το έτοιμο?" και τους φαίνεται απολυτως φυσικό να αναρωτιούνται έτσι. Στα δικά τους μάτια εγώ είμαι πυροβολημένος (με την κακή ένοια).

Επίσης, δεν είναι πάντα κακό το έτοιμο πακέτο. Φαντάσου πχ να θες όσο τίποτα άλλο να ταξιδέψεις πχ στους δρόμους του μεταξιού αλλά οι τρέχουσες συγκιρίες, οι υποχρεώσεις σου (οικογένεια+δουλειά) να μη σου αφήνουν κανένα περιθώριο ελεύθερου χρόνου τα βράδυα ή τα ΣΚ για να καθήσεις να οργανώσεις το ταξίδι. Τότε η μόνη σου επιλογή θα ήταν ίσως να το κάνεις με ένα γκρουπ απο εταιρεία. Είναι κακό αυτό?

Joyrider
17/01/2014, 13:51
Καθόλου κακό και κατακριτέο. Απλώς διαφορετικό. Και τα δυο θα τα έκανα.
Κουβέντα να γίνεται :beer:

road spirit
05/02/2014, 12:30
Ακριβός εξοπλισμός και ακριβά μοτόρια (αυτά τα "Adventure" ντε...) ?

pure adventure riding ... 3 χρόνια στο δρόμο με budget κάτω απο 15.000 δολάρια :

http://youtu.be/bAQYPGtjKSo

daz
05/02/2014, 14:57
5 λεπτά.

Μόνο!!!

MultiS
05/02/2014, 18:12
Αν δεν το έχετε δει αξίζει τον κόπο.
Απίστευτες φωτογραφίες και τρομερές πληροφορίες για την μοτοσυκλέτα σε πραγματικά adventure συνθήκες.

505 μέρες 94.706 km ταξίδι σε σύνολο 147.921 km η μηχανή!

http://www.the-great-adventure.fr/wordpress/?page_id=14&lang=en

MultiS
05/02/2014, 18:14
http://www.the-great-adventure.fr/wordpress/?p=2560&lang=en

spyro
05/02/2014, 18:28
πωπω ρε φιλε πίκρα το παληκάρι

respect

:a012:

day 203
Rear puncture

day 226
Front puncture

day 234
Rear puncture

day 235
Rear puncture and rear brake pads change

day 236
Rear puncture

day 237
Rear puncture

day 238
Rear puncture

day 239
Front puncture

day 240
Rear puncture

day 240
Rear puncture

antsoar
05/02/2014, 18:40
.

Ρε φίλε αυτός σου μοιάζει :p

MultiS
05/02/2014, 18:43
πωπω ρε φιλε πίκρα το παληκάρι

respect

:a012:

day 203
Rear puncture

day 226
Front puncture

day 234
Rear puncture

day 235
Rear puncture and rear brake pads change

day 236
Rear puncture

day 237
Rear puncture

day 238
Rear puncture

day 239
Front puncture

day 240
Rear puncture

day 240
Rear puncture

Γενικά :a012: στο παλικάρι για όλο το ταξίδι αλλά και στην κοπέλα !

spyro
06/02/2014, 12:46
Ρε φίλε αυτός σου μοιάζει :p

:bawl:

αυτός έχει ένα χαμόγελο 4 στρέματα ρε. τι σχέση έχει με εμένα τον μουρτζούφλη

MikeG
12/02/2014, 10:27
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=139745&p=2431191#post2431191

taisteal
12/02/2014, 10:31
Ομορφο ειναι,αλλα δεν μου κανει για adventure...

daz
12/02/2014, 11:27
Βλέπω μια στροφή προς τα ελαφριά ον-οφφ. Ελπίζω να συνεχιστεί και να έχουμε ανταγωνισμό..

MikeG
12/02/2014, 11:34
Βλέπω μια στροφή προς τα ελαφριά ον-οφφ. Ελπίζω να συνεχιστεί και να έχουμε ανταγωνισμό..

Αναμένουμε το KTM390ADV.

http://roadspirit.wordpress.com/2014/02/06/ktm-twins-500-and-800/

www.bikeit.gr/new-models/ktm/4924-nea-montela-2014-ktm-500-800.html

http://www.bikeit.gr/new-models/ktm/4907-nea-montela-2015-ktm-adventure-390.html

Kostas2B
16/02/2014, 20:12

ΧΤ900Ζ Tenere Concept

309967

309968

Ελαφρυ δεν το λες,αλλα ΑΝ εβγαινε ποτε,θα πουλουσε καλα...

daz
16/02/2014, 20:26
ΧΤ900Ζ Tenere Concept

Ελαφρυ δεν το λες,αλλα ΑΝ εβγαινε ποτε,θα πουλουσε καλα...

Αυτό είναι φωτοσούπα φυσικά!

Kostas2B
20/02/2014, 11:14
Έλα Απόστολε,all yours...

Yamaha MT-09 Triple Tenere Concept
800cc 115hp

310187

Λες να...;

daz
20/02/2014, 23:44

800cc 115hp

Λες να...;

Ένα με 17άρι εμπρός και tubless please! :D Είναι κρίμα να στερείς τόσες δυνατότητες στην άσφαλτο από ένα τέτοιο μηχανάκι.
Ο τρικύλινδρος ταιριάζει γάντι σε αυτή την κατηγορία.

ggs
21/02/2014, 10:54
Ένα με 17άρι εμπρός και tubless please! :D Είναι κρίμα να στερείς τόσες δυνατότητες στην άσφαλτο από ένα τέτοιο μηχανάκι.
Ο τρικύλινδρος ταιριάζει γάντι σε αυτή την κατηγορία.

TDM ?

Vstrommer71
21/02/2014, 15:41
Εγω παντως αυτο θελω και να βρουμε κανα φραγκο,οπως κι ελευθερο χρονο,να φτασουμε εως την αλλη πλευρα της υδρογειου απο χωμα!310272
Πυρ(κ)αυλος....

akis_trevor
21/02/2014, 15:47

800cc 115hpΛες να...;

αμα βγαλει ενα μεσσαιο 2-3 κυλινδρο τενερε η γιαμαχα επιτελους σε αυτο το στυλ,ε νομιζω πως θα ειναι η μεταπηδηση μου στα ον οφ...

road spirit
21/02/2014, 17:57
... και τι σΚέση έχει αυτό το μηχανάκι με το adventure riding? :a014:

(έχω όρεξη για τρολάρισμα σήμερα, να με συγχωράτε)

daz
21/02/2014, 17:58
TDM ?

Μόνο ο θόρυβος μου αρέσει σε αυτό το μηχανάκι και τα πιπινάκια που καβαλάνε από πίσω. :lol:

DrBig
21/02/2014, 18:00

Τι σχεση εχει το adventure riding με το τι μηχανακι οδηγας? Απλα με καποια το κανεις πιο ευκολα και διασκεδαστικα απ'οτι με αλλα.

daz
21/02/2014, 18:00

Θα βγάλει η τουρατεκ προστατευτικά και θα είναι έτοιμο.