View Full Version : sport touring για μεγαλο ταξιδι...
amyroukai
26/10/2014, 10:35
Μητσακο, θέλεις να μοιραστεις κάτι με το φόρουμ;
Μητσακο, θέλεις να μοιραστεις κάτι με το φόρουμ;
:lol:
motomaniac
26/10/2014, 15:09
ειμαστε ολοι φλωροι http://www.fiftiesroadtrip.com/
taisteal
26/10/2014, 15:20
ειμαστε ολοι φλωροι http://www.fiftiesroadtrip.com/
Καταπληκτικες φωτο και περιγραφη..
Αντε γεια...
:beer::beer::beer:
amyroukai
26/10/2014, 15:23
Λίγοι γυρνανε τούτη την ωρα τον πλανήτη με μηχανή θες να πεις; όχι μόνο Ευρώπη.
taisteal
26/10/2014, 15:25
Λίγοι γυρνανε τούτη την ωρα τον πλανήτη με μηχανή θες να πεις; όχι μόνο Ευρώπη.
Πολλοι τον γυρνανε τον πλανητη αδιαμφισβητητα,αλλα στη δεκαετια του 50' ηταν πολυ πιο δυσκολο εγχειρημα ενα μεγαλο ταξιδι με μοτο.
Τωρα ειναι πολυ πιο ευκολα τα πραγματα.
Bob_o_mastoras
26/10/2014, 15:25
Oκ λοιπον...
Αναζητειται c50 στρογγυλοφαναρο μαμα 50αρι (πειραγμενα και υπερκυβισμενα οχι) για το γυρο της Ευρωπης λογω ταματος σε Αγιο.
Σχαρα και ποδια απαραιτητα. Καλαθακι μπροστα θα εκτιμηθει.
Επισης αναζητηται μαστιγιο δερματινο για αυτομαστιγωμα πρωϊ-βραδυ μετα την οδηγηση καθως και σελα με καρφια.
:tooth::tooth::tooth:
RaGe_Raptor
26/10/2014, 15:31
Oκ λοιπον...
Αναζητειται c50 στρογγυλοφαναρο μαμα 50αρι (πειραγμενα και υπερκυβισμενα οχι) για το γυρο της Ευρωπης λογω ταματος σε Αγιο.
Σχαρα και ποδια απαραιτητα. Καλαθακι μπροστα θα εκτιμηθει.
Επισης αναζητηται μαστιγιο δερματινο για αυτομαστιγωμα πρωϊ-βραδυ μετα την οδηγηση καθως και σελα με καρφια.
:tooth::tooth::tooth:
έπικ...!!!:lol:
amyroukai
26/10/2014, 15:37
Αμα σε πιάσει η ντομινατριξ μια φορά, δες πως κάνεις για συνέχεια...
Γιώργη το χαλασμένο ΚΤΜ στη μονγκολια πχ, είναι εύκολο σε σχέση με το σκασμενο λάστιχο στη Γαλλία, σε μέρος με κρύες μπύρες κιόλας, όπως έγραψε ο 50ς ταξιδιώτης;
Bob_o_mastoras
26/10/2014, 15:41
Χαλασμενο ΚΤΜ στη Μογγολια;;; :eek::eek::eek:
:priest::priest::priest:
Απλα το παρατας εκει, παιρνεις ενα αλογο απο τους Μογγολους νομαδες και συνεχιζεις το ταξιδι σου με αξιοπιστια πλεον.
taisteal
26/10/2014, 15:44
Αμα σε πιάσει η ντομινατριξ μια φορά, δες πως κάνεις για συνέχεια...
Γιώργη το χαλασμένο ΚΤΜ στη μονγκολια πχ, είναι εύκολο σε σχέση με το σκασμενο λάστιχο στη Γαλλία, σε μέρος με κρύες μπύρες κιόλας, όπως έγραψε ο 50ς ταξιδιώτης;
Σε καμμια περιπτωση δεν ειναι ευκολο..ενα ταξιδι στην Μογγολια η σε χωρες εκτος Ευρωπης ειναι παντα δυσκολο εγχειρημα,και αν
εχεις και KTM ακομη πιο δυσκολο :lol:
Εννοω οτι εκεινα τα χρονια και μονο που ταξιδευες με μοτο ηταν αθλος για πολλους λογους.
nick_VFR
26/10/2014, 16:43
Ρε συ Μπομπ....
Παρε το τραινο ρε αδερφε, ουτε παντρεματα, ουτε βελτιωσεις :p
:a013::a013::a013:
Interrail και ξερό ψωμί!
Και επειδή μιλάμε για τρένα... ποιος ξέρει... όλα μπορεί να συμβούν! :a01::a01::a01:
ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΘΕΣΗ..............
Μακάρι νά είχαμε όλοι τήν πολυτέλεια νά τό παίζουμε τουρίστες....άριβίστες κ.λ.π...
Νά είχαμε καί έναν χορηγό άπό πίσω καί νά γυρνάγαμε τόν κόσμο ,ή νά είχαμε
τίς καταθέσεις τού μπαμπά μας άπό πίσω.
Καλώς ή κακώς ή ζωή είναι σκληρή καί ό άγώνας γιά τήν καθημερινότητα ,τήν έπιβίωση
δέν μάς έπιτρέπει τέτοιου είδους πολυτέλειες..!!
Άγωνιστή θά χαρακτήριζα τόν άνθρωπο πού παλεύει γιά τό ψωμί του,καί ΦΛΩΡΟΥΣ όλους
αύτούς πού κατά καιρούς βλέπουμε νά τό παίζουν Κολόμβοι καί Μαγγελάνοι...!!!
Ό όποιοσδήποτε άπό έμάς άν δέν είχε γατιά σκυλιά παιδιά οίκογένεια καί κάθε άλλου είδους
ύποχρεώσεις καί είχε κάποιον νά τά σπρώχνει άπό πίσω ,καί πολύ ώραία θά περνούσε έπειδή
προφανώς θά γουστάριζε ,καί θά τήν εύρισκε άν αύτό ήθελε περνώντας καί τή Μογγολία
μέ παπάκι....!!!
Αύτή είναι ή άλλη πλευρά τού θέματος........όπως λέμε μισοάδειο καί μισογεμάτο ποτήρι...!!!
amyroukai
27/10/2014, 09:35
Τέρενς έχεις εν μέρει δίκιο.
Κάποιοι από αυτούς που το παίζουν Μαγγελάνοι το έχουν για επάγγελμα και πουλάνε άρθρα, φωτογραφίες κλπ οπότε και ταξιδεύουν και ζουν απ' αυτό. Τρελή μαγκιά.
Κάποιοι δουλεύουν σε άσχημες δουλειές το μισό χρόνο και ταξιδεύουν τον άλλο μισό, ανεμογεννήτριες στον Νότιο Πόλο κανείς άλλος πρόθυμος;
Κάποιοι πούλησαν όλο τους το βιός και με τα λεφτά και ένα "χρέπι" γυρνάνε τον κόσμο.
Κάποιοι έχουν λεφτά και αποφάσισαν, ακόμα και σε ηλικία σύνταξης, να τα φάνε σε χιλιόμετρα (πχ με ένα ΚΤΜ ο 60+ ιδιοκτήτης έφυγε αεροπορικώς από τη Μογγολία, πήγε Σκωτία, πήρε ότι του έλειπε, γύρισε, το έβαλε, συνέχισε... Φλώρος; Ίσως αλλά αν διαβάσεις το στόρι, είναι φλώρος παλικαράς όπως και ο άλλος φλώρος συνταξιούχος που τον ρυμουλκούσε πόσα χιλιόμετρα χωματόδρομου με ένα ακόμα μονοκύλινδρο)
Κάποιοι είναι οι χορηγούμενοι που γράφεις. Βέβαια, ξεχνάμε ότι για να στα σπρώξει χορηγός σημαίνει ότι ΚΑΠΩΣ θα τα πάρει πίσω, άρα αυτό που κάνεις δεν είναι το κέφι σου μόνο αλλά και εξυπηρέτηση του χορηγού με κάποιο τρόπο προβολής.
Εννοείται αν είσαι μεροδούλι μεροφάι ούτε βόλτα στο κέντρο για καφέ δεν έχεις να πληρώσεις, οπότε η κουβέντα θεωρητική. Αλλά σέβομαι απόλυτα όλους αυτούς που αντί να κάνουν τα δουλεμένα (ή όπως και να τα βρήκαν) λεφτά τους λουλούδια σε κλαμπ και σε εκδιδόμενες κάθε είδους, τρώνε τη σκόνη της όποιας ξένης χώρας, πλουτίζουν σε γνώσεις, σε τοπία, σε εμπειρία. Δεν είναι απλό, δεν είναι εύκολο και δεν είναι "η πεπατημένη". Μην τα κάνουμε όλα ίσιωμα.
Το ταξίδι είναι πολυτέλεια, πάντα ήταν. Αλλά είναι ο πραγματικός πλούτος στη ζωή.
SHOOTER045
27/10/2014, 10:24
γνωρισα το καλοκαιρι που μας περασε ζευφαρι απο ισπανια με στρωμα 650
οι οποιοι κατα τα λεγομενα τους ηταν φραγκατοι
χιλιομετρα εκαναν χιλιαδες
ΑΛΛΑ
λαστιχο πηραν δανεικο απο φιλο με στρωμα 1000αρι
καφε τους κερασα μια δυο φορες εγω
υπνο στο παρκο τυλιγμενενοι με ναυλον
τρεις μερες τα ιδια ρουχα(προφανως και εσωρουχα)
αυτος επαιζε κιθαρα και αυτη μαζευε τα ψιλα
και <λεγανε>οτι το εκαναν απο αποψη...........
μη χεσω........:nono::nono::nono:
taisteal
27/10/2014, 11:45
Εννοείται αν είσαι μεροδούλι μεροφάι ούτε βόλτα στο κέντρο για καφέ δεν έχεις να πληρώσεις, οπότε η κουβέντα θεωρητική. Αλλά σέβομαι απόλυτα όλους αυτούς που αντί να κάνουν τα δουλεμένα (ή όπως και να τα βρήκαν) λεφτά τους λουλούδια σε κλαμπ και σε εκδιδόμενες κάθε είδους, τρώνε τη σκόνη της όποιας ξένης χώρας, πλουτίζουν σε γνώσεις, σε τοπία, σε εμπειρία. Δεν είναι απλό, δεν είναι εύκολο και δεν είναι "η πεπατημένη". Μην τα κάνουμε όλα ίσιωμα.
Το ταξίδι είναι πολυτέλεια, πάντα ήταν. Αλλά είναι ο πραγματικός πλούτος στη ζωή.
:a10:
dimmie_72
27/10/2014, 12:04
ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΘΕΣΗ....
Δηλαδή αυτή είναι η "πραγματική" θέση των πραγμάτων;
- Οι μοναχοί-αναχωρητές που απομακρύνονται από τα εγκόσμια χωρίς να αποκτούν παιδιά, σκυλιά κλπ. και αποσύρονται από τον "σκληρό αγώνα της καθημερινότητας" είναι κατακριτέοι; Οι ίδιοι αντίθετα εν τη μεγαθυμία τους εκφράζουν θαυμασμό για όσους διατηρούν τις ηθικές αξίες τους συνεχίζοντας να διαβιούν εν μέσω των κοσμικών πειρασμών (το γνωρίζουν καλά όσοι έχουν συζητήσει μαζί τους).
- Αν βρέθηκαν κάποιοι χορηγοί και ο ταξιδευτής με αυτόν τον τρόπο χρηματοδοτεί την προσπάθειά του είναι κατακριτέος; Υπ αυτή την έννοια ο Rossi, o Pedrosa κλπ θα έπρεπε να τρέχουν μόνο σε αγώνες όπως ο Sapila τύπου Rijeka (χωρίς αυτό το σχόλιο να μειώνει στο ελάχιστο την αξία του ανδρός :)). Ο Κολόμβος και ο Μαγγελάνος ταξίδευαν "ιδίοις εξόδοις";
- Μήπως κατακριτέα είναι η δημοσίευση των εμπειριών τους σε forums παρέχοντας πολύτιμες πληροφορίες σε μελλοντικούς ταξιδευτές αλλά κυρίως "ταξιδεύοντας" εμάς τους υπόλοιπους που κολλημένοι σε μια οθόνη σαν ελάχιστο υποκατάστατο φυγής από την καθημερινότητα και τη μιζέρια, παλεύουμε ανεπιτυχώς να κρατήσουμε αναλλοίωτο τον παλιό μας αδέσμευτο εαυτό που διαβρώνεται καθημερινά όλο και περισσότερο;
Δεν υπάρχει μομφή στα σχόλιά μου, απλώς νομίζω ότι η "πραγματική" θέση των πραγμάτων εξαρτάται από ποιά πλευρά του πρίσματος είναι ιδωμένη.
Bob_o_mastoras
27/10/2014, 13:22
Oπως τα λεει ο amyroukai.
Και 'γω πχ δεν εχω γυναικα, παιδια κλπ, δεν πολυβγαινω πλεον και εχω κοψει και τα πιωματα, δεν εχω καποιο ακριβο χομπι οπως να μαζευω iphone ή να πηγαινω σε αμφισβητουμενης ηθικης μπαρ ή να ντυνομαι με ακριβα ρουχα κλπ κλπ και ευτυχως εδω Ελλαδα δεν χρειαζεται να νοικιαζω και σπιτι.
Ως εκ' τουτου λοιπον κανω οικονομια και τα λεφτα απ τη δουλεια που μαζευω προτιμω να τα κανω μηχανακια και ταξιδι. Αλλιως τι να τα κανω;; Μασουρια και να τα κρυβω κατω απο το στρωμα;;
Και παλι αυτα που παιρνω ειναι στα μετρα μου και κανω και οικονομια. Εχω ενα μηχανακι 15ετιας μεταχειρο και αν παρω και αλλο θα ειναι 10ετιας παλι και ολα κατω απο 700cc.
Και χρονο εχω διοτι η δουλεια μου προς το παρον ειναι σεζον. Οσο δουλευα εξωτερικο δεν πηγα ουτε ενα ταξιδι αναψυχης μεσα στη χωρα που ημουν, ποσο μαλλον εξω. Δεν γυρισα καν Ελλαδα στο μεσοδιαστημα.
Αρα μου αξιζει πιστευω να κανω ενα ανετο ταξιδακι με ΑΝΕΤΟ( :lol: ) μηχανακι! :)
nicksior
27/10/2014, 13:33
Και 'γω πχ δεν εχω γυναικα, και εχω κοψει και τα πιωματα, .....
Και πολύ καλά κάνεις!!!
Δεν φτάνουν για όλους.
SHOOTER045
27/10/2014, 15:12
Και πολύ καλά κάνεις!!!
Δεν φτάνουν για όλους.
Και επαυξάνω...
Oπως τα λεει ο amyroukai.
Και 'γω πχ δεν εχω γυναικα, παιδια κλπ, δεν πολυβγαινω πλεον και εχω κοψει και τα πιωματα, δεν εχω καποιο ακριβο χομπι οπως να μαζευω iphone ή να πηγαινω σε αμφισβητουμενης ηθικης μπαρ ή να ντυνομαι με ακριβα ρουχα κλπ κλπ και ευτυχως εδω Ελλαδα δεν χρειαζεται να νοικιαζω και σπιτι.
Ως εκ' τουτου λοιπον κανω οικονομια και τα λεφτα απ τη δουλεια που μαζευω προτιμω να τα κανω μηχανακια και ταξιδι. Αλλιως τι να τα κανω;; Μασουρια και να τα κρυβω κατω απο το στρωμα;;
Και παλι αυτα που παιρνω ειναι στα μετρα μου και κανω και οικονομια. Εχω ενα μηχανακι 15ετιας μεταχειρο και αν παρω και αλλο θα ειναι 10ετιας παλι και ολα κατω απο 700cc.
Και χρονο εχω διοτι η δουλεια μου προς το παρον ειναι σεζον. Οσο δουλευα εξωτερικο δεν πηγα ουτε ενα ταξιδι αναψυχης μεσα στη χωρα που ημουν, ποσο μαλλον εξω. Δεν γυρισα καν Ελλαδα στο μεσοδιαστημα.
Αρα μου αξιζει πιστευω να κανω ενα ανετο ταξιδακι με ΑΝΕΤΟ( :lol: ) μηχανακι! :)
Ψαρεύεις τουλάχιστον ή κι αυτό δεν;
theofilos888
27/10/2014, 15:23
Βοηθηστε με να καταλαβω κατι. Πρεπει να απολογηθουμε, ισως και να εξομολογηθουμε, πριν κανουμε καποιο ταξιδι; Μηπως να ζητησουμε και συγνωμη, που κανουμε το σκατο μας παξιμαδι, για να παμε ενα καλο ταξιδι στο εξωτερικο ή οπου αλλου γουσταρουμε; Εγινε κατακριτεο το να μπορουμε να παμε ενα ταξιδι; Οπως γουσταρουμε; Με οποιο μέσο γουσταρουμε και μπορουμε; Ο μπομπ θελει να κανει το ταξιδι του ετσι. Ποιος ο λογος να τον κανετε να αισθανεται ενοχος και να τον βαζετε να απολογηθει για αυτο;
.... Ποιος ο λογος να τον κανετε να αισθανεται ενοχος και να τον βαζετε να απολογηθει για αυτο;
Ξέρεις πόσους προπονητές έχει ο Ολυμπιακός κι ο Παναθηναϊκός στην Ελλάδα;
Bob_o_mastoras
27/10/2014, 15:31
Ψαρεύεις τουλάχιστον ή κι αυτό δεν;
Eβγαλα προχθες ενα χταποδι 1,5 κιλο! ;)
Το 'χω καταψυξη να μαλακωσει και θα πεσει καποια στιγμη στα καρβουνα! :a8:
MG-KTiNoS
27/10/2014, 15:34
Βοηθηστε με να καταλαβω κατι. Πρεπει να απολογηθουμε, ισως και να εξομολογηθουμε, πριν κανουμε καποιο ταξιδι; Μηπως να ζητησουμε και συγνωμη, που κανουμε το σκατο μας παξιμαδι, για να παμε ενα καλο ταξιδι στο εξωτερικο ή οπου αλλου γουσταρουμε; Εγινε κατακριτεο το να μπορουμε να παμε ενα ταξιδι; Οπως γουσταρουμε; Με οποιο μέσο γουσταρουμε και μπορουμε; Ο μπομπ θελει να κανει το ταξιδι του ετσι. Ποιος ο λογος να τον κανετε να αισθανεται ενοχος και να τον βαζετε να απολογηθει για αυτο;
Μη σου πω και να αυτομαστηγωθείς...
(που το σκέφτηκες... Που να πας κι όλας..!!!!)
:cool:
MG-KTiNoS
27/10/2014, 15:36
Πολλοι τον γυρνανε τον πλανητη αδιαμφισβητητα,αλλα στη δεκαετια του 50' ηταν πολυ πιο δυσκολο εγχειρημα ενα μεγαλο ταξιδι με μοτο.
Τωρα ειναι πολυ πιο ευκολα τα πραγματα.
Μην ορκιστείς για αυτό.
Τότε και πιο λίγους πολέμους είχε και ΠΟΛΥ πιο λίγους παλαιανθρώπους
(κλέφτες κλπ)
Μην ορκιστείς για αυτό.
Τότε και πιο λίγους πολέμους είχε και ΠΟΛΥ πιο λίγους παλαιανθρώπους
(κλέφτες κλπ)
Nαι οκ. Δεν εχεις ιδέα του τι λες.
Και GPS, kινητά/δορυφορικά τηλέφωνα έχουμε (που αν χαθείς στη μεση του πουθενα σε βρίσκουν), και ανταλλακτικά βρίσκεις στο γαμισέμασισταν, και με την ιδια ευκολία που σε σφάζουν οι σημερινοι εμπόλεμοι σ' εσφαζαν οι ληστές με τ' αλογα τις πάλλες και τα luger...
SHOOTER045
27/10/2014, 16:03
Ας μείνουμε στο θέμα
Ο Μπομπ δεν θα πάει Συρία, Λίβανο κλπ
Να μας λέει ντυμένος στα κτμισια χρώματα ότι οι δυτικοί είναι κάφροι
Εντός Ευρώπης θα παίξει
Αν θέλει ρίσκο μπορεί να πάρει ένα μπουσα, και να ανέβει με τελικές σαλονικα χωρίς κράνος..
Γυναίκα δεν έχει- πάει για ψάρεμα όμως - αφήστε τον να το διασκεδάσει
Μπορεί να αρχίσει και το πλέξιμο!
MG-KTiNoS
27/10/2014, 16:41
Nαι οκ. Δεν εχεις ιδέα του τι λες.
Και GPS, kινητά/δορυφορικά τηλέφωνα έχουμε (που αν χαθείς στη μεση του πουθενα σε βρίσκουν), και ανταλλακτικά βρίσκεις στο γαμισέμασισταν, και με την ιδια ευκολία που σε σφάζουν οι σημερινοι εμπόλεμοι σ' εσφαζαν οι ληστές με τ' αλογα τις πάλλες και τα luger...
Κοίτα κατ αρχήν οι παλιές μοτοσυκλέτες δεν έχουν και τόση ανάγκη από ανταλλακτικά. (ρώτα και τον σαπίλα να στο πει :P)
Μετά στο 70ς κάναμε διανυκτέρευση στην Ομόνοια με τραπέζάκι έξω, μήπως θες να σου πω πως την κάνω σήμερα?
Και τέλος τα GPS GPS, kινητά/δορυφορικά τηλέφωνα καλά είναι αλλά και με χάρτη πυξίδα μια χαρά πας.
υγ
ΠΟΤΕ στην ιστορία δεν είχαμε τόσους πολέμους ανοιχτούς όσους έχουμε σήμερα.
υγ2
Έσύ δεν έχεις ιδέα και δεν σκέφτεσαι κι όλας πριν γράψεις
...
υγ2
Έσύ δεν έχεις ιδέα και δεν σκέφτεσαι κι όλας πριν γράψεις
Κοίτα να δεις, βαρέθηκα το τα ξέρω όλα κι έχω πάντα δίκιο υφος σου.
Κράτα και μια πισινή.
MG-KTiNoS
27/10/2014, 17:33
Κράτα και μια πισινή.
Το βράδυ που θα πας σπίτι ρώτα τον πατέρα σου να σου στα πει.
:wave2:
sleeping bag για -30
αυτοφουσκωτο θερμαινόμενο στρώμα
αδιάβροχη σκηνή 2 κιλών
κορντουρες αδιάβροχες με θερμική επένδυση.
Γαντια κλπ αντιστοιχος.
μηχανη που καιει 5 λιτρα στα 100 με αυτονομια 300-350χλμ
η μηχανη με 60-120hp για να μην ειναι ηρωισμός να περάσεις ενα passo
χαρτογραφιση του πιο μικρου στενου στο κατμαντου
αμεσες πληροφορίες καιρικων συνθηκών στην ακρη της γης για την άλλη άκρη.
Πιθανός φίλος που σε περιμένει στην μεση της ζουγκλας, μέσω facebook.
μηχανές που με 5 αλλαγες λαδιων ΜΟΝΟ σε πανε τον γυρο του κόσμου.
περιοχες του πλανήτη που βρίσκονται χωρις αστυνόμευση? -70% απο το 1950
Όντως ο γύρος του κόσμου δεν ειναι πια και τόσο ηρωικός μίστερ MG-KTiNoS.
Οσο για της τύψεις που προαναφερθηκαν απο συμφουρμιτες ...
Τύψεις εχεις για κάτι που ΕΣΥ θεωρείς κακό.
Εαν οι ΑΛΛΟΙ σου λενε πως δεν ειναι σωστο αυτο που κάνεις αλλά εσυ το θεωρείς σωστό, υπάρχει και το καταλληλο σημειωματαριο
@@
Το βράδυ που θα πας σπίτι ρώτα τον πατέρα σου να σου στα πει.
O πατέρας μου έχει πεθάνει εδώ κι 7 χρόνια οπότε δεν έχει πολλά να μου πει.
Bob_o_mastoras
27/10/2014, 21:26
Ρε παιδια δεν ξερω πως πηρε αυτη τη τροπη η κουβεντα..
Δεν εχω τυψεις ή ενοχες προς εσας που θα παω ενα ταξιδι. Τυψεις και ενοχες εχω προς τους απορους και κολασμενους αυτου του κοσμου αλλα ασχετα με το ταξιδι. Γενικα για οτιδηποτε παραπανω εχω απο αυτους ειτε σε απλα υλικα αγαθα ειτε σε γενικοτερη ποιοτητα ζωης. Για αυτες τις ενοχες προσπαθω να κανω πραγματα ουσιαστικα (κατα τη δικη μου θεωρηση παντα).
Αλλα το τι και πως ειναι ενα αλλο θεμα που σηκωνει πολυ κουβεντα.
Επισης δεν θελω να παω το ταξιδι αυτο για να αποδειξω κατι στον εαυτο μου ή στους αλλους με τη δυσκολια του (ποια δυσκολια αλλωστε;; ). Ενα ξεκουραστο και ανετο ταξιδι αναψυχης θελω να κανω σε καποια μερη που μου αρεσουν στην Ευρωπη και εχουν και υπεροχους σε ποιοτητα και τοπια δρομους.
Δεν ψαχνω δυσκολια ή περιπετεια στο ταξιδι αυτο. Θελω ολα να κυλανε ομαλα, ανετα και χαλλλλαρα. Να ευχαριστηθω οδηγηση για καμια 6.000 χλμ.
Σκοπος του ταξιδιου ειναι η ξεκουραση, η χαλαρωση και η αισθηση του φευγιου.
Αν τωρα σε καποια αλλη φαση μου κολλησει να παω Αφρικη με παπι ή να ειμαι ο πρωτος που θα διασχισει με enduro 250αρι το νεοϊδρυθεν Ισλαμικο Κρατος βλεπουμε και κανουμε... Εσεις θα το μαθετε πρωτοι κατα πασα πιθανοτητα αλλωστε. :lol:
nicksior
28/10/2014, 06:35
Μάστορα μου , αυτά παθαίνουν όσοι ζητούν τη γνώμη των άλλων , κάτι σαν τον Χότζα και τον φούρνο του δηλαδή.
Η σωστή σειρά είναι , καβαλάω το μηχανάκι μου, γυρίζω τον κόσμο ή όσο κομμάτι του κόσμου μπορέσω και όταν με το καλό γυρίσω , γεμάτος εντυπώσεις , κάθομαι και τις μοιράζομαι (αν θέλω) .
Παρατήρησε επίσης πως οι ταξιδιάρηδες εδώ μέσα , αυτοί δηλ που έχουν χιλιάδες εντυπώσεις από τα ταξίδια τους είναι επιφυλακτικοί στο να έχουν ξεκάθαρη άποψη!
amyroukai
28/10/2014, 09:34
Ουδείς κατέχει την απόλυτη αλήθεια περί της σωστής ταξιδιωτικής μοτοσικλέτας. Σου λέει πχ ο βροχιδης πάρε ελαφρύ xr250, βλέπεις πχ τον Στέφαν πιχλερ με το βαρύ 1190 στα ίδια μέρη (η περίπου) εξίσου χαλαρό και ευχαριστημένο. Οτι σου ταιριάζει. Το ταξίδι που θέλεις είναι "εύκολο" να γίνει με ότι μοτοσικλέτα και να πας.
Για το αλλ ζήτημα, τύψεις ενοχές μόνο αν τα έκλεβα. Αφού τα δουλεύω, με λυπει γενικότερα οτι άλλοι δεν έχουν δουλειά και μερικές φορές ουτε τα "αυτονοητα", αλλά ειδικότερα δεν θα στερησω απο τον εαυτό μου τη χαρά των δικών μου κόπων. Και προφανώς ο Τέρενς είχε δίκιο στο ότι ΑΝ κάποιος χάρη της όρεξης του για ταξίδι παραμελήσει την οικογένεια κλπ είναι βλαξ και πράττει λάθος. Ουδεμία σχέση με το ταξίδι και το όχημα που συζητάμε όμως.
doctoras
28/10/2014, 09:41
Τέρενς έχεις εν μέρει δίκιο.
Κάποιοι από αυτούς που το παίζουν Μαγγελάνοι το έχουν για επάγγελμα και πουλάνε άρθρα, φωτογραφίες κλπ οπότε και ταξιδεύουν και ζουν απ' αυτό. Τρελή μαγκιά.
Κάποιοι δουλεύουν σε άσχημες δουλειές το μισό χρόνο και ταξιδεύουν τον άλλο μισό, ανεμογεννήτριες στον Νότιο Πόλο κανείς άλλος πρόθυμος;
Κάποιοι πούλησαν όλο τους το βιός και με τα λεφτά και ένα "χρέπι" γυρνάνε τον κόσμο.
Κάποιοι έχουν λεφτά και αποφάσισαν, ακόμα και σε ηλικία σύνταξης, να τα φάνε σε χιλιόμετρα (πχ με ένα ΚΤΜ ο 60+ ιδιοκτήτης έφυγε αεροπορικώς από τη Μογγολία, πήγε Σκωτία, πήρε ότι του έλειπε, γύρισε, το έβαλε, συνέχισε... Φλώρος; Ίσως αλλά αν διαβάσεις το στόρι, είναι φλώρος παλικαράς όπως και ο άλλος φλώρος συνταξιούχος που τον ρυμουλκούσε πόσα χιλιόμετρα χωματόδρομου με ένα ακόμα μονοκύλινδρο)
Κάποιοι είναι οι χορηγούμενοι που γράφεις. Βέβαια, ξεχνάμε ότι για να στα σπρώξει χορηγός σημαίνει ότι ΚΑΠΩΣ θα τα πάρει πίσω, άρα αυτό που κάνεις δεν είναι το κέφι σου μόνο αλλά και εξυπηρέτηση του χορηγού με κάποιο τρόπο προβολής.
+1
Μάστορα μου , αυτά παθαίνουν όσοι ζητούν τη γνώμη των άλλων , κάτι σαν τον Χότζα και τον φούρνο του δηλαδή.
Η σωστή σειρά είναι , καβαλάω το μηχανάκι μου, γυρίζω τον κόσμο ή όσο κομμάτι του κόσμου μπορέσω και όταν με το καλό γυρίσω , γεμάτος εντυπώσεις , κάθομαι και τις μοιράζομαι (αν θέλω) .
Παρατήρησε επίσης πως οι ταξιδιάρηδες εδώ μέσα , αυτοί δηλ που έχουν χιλιάδες εντυπώσεις από τα ταξίδια τους είναι επιφυλακτικοί στο να έχουν ξεκάθαρη άποψη!
+1
doctoras
28/10/2014, 09:46
και επειδή μια ζωή την έχωμε...!άμα σου γουστάρει να την πάρεις την μηχανή δρόμου και να τα κάνεις δυό μαζί το thumper πλάι
και επιδή σε εχασα fazer600 ή gsf650 είναι η ερώτηση? εάν και το δεύτερο είναι πιο τουρινκ πάρε αυτό που θα βρεις σε καλύτερη κατάσταση λειτουργίας
Cpt. Haddock
29/10/2014, 06:14
ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΘΕΣΗ..............
[..]]
Παλι θα καταληξουμε οτι το Βεστρωμ ειναι το καλυτερο μηχανακι... :uplate:
spyrakos35
29/10/2014, 07:08
Αργησες 3 - 4 σελιδες.......
MG-KTiNoS
29/10/2014, 07:20
O πατέρας μου έχει πεθάνει εδώ κι 7 χρόνια οπότε δεν έχει πολλά να μου πει.
λυπάμαι πραγματικά, δεν το ήξερα και συγνώμη
MG-KTiNoS
29/10/2014, 07:25
Ρε παιδια δεν ξερω πως πηρε αυτη τη τροπη η κουβεντα..
Δεν εχω τυψεις ή ενοχες προς εσας που θα παω ενα ταξιδι. Τυψεις και ενοχες εχω προς τους απορους και κολασμενους αυτου του κοσμου αλλα ασχετα με το ταξιδι. Γενικα για οτιδηποτε παραπανω εχω απο αυτους ειτε σε απλα υλικα αγαθα ειτε σε γενικοτερη ποιοτητα ζωης. Για αυτες τις ενοχες προσπαθω να κανω πραγματα ουσιαστικα (κατα τη δικη μου θεωρηση παντα).
Αλλα το τι και πως ειναι ενα αλλο θεμα που σηκωνει πολυ κουβεντα.
Επισης δεν θελω να παω το ταξιδι αυτο για να αποδειξω κατι στον εαυτο μου ή στους αλλους με τη δυσκολια του (ποια δυσκολια αλλωστε;; ). Ενα ξεκουραστο και ανετο ταξιδι αναψυχης θελω να κανω σε καποια μερη που μου αρεσουν στην Ευρωπη και εχουν και υπεροχους σε ποιοτητα και τοπια δρομους.
Δεν ψαχνω δυσκολια ή περιπετεια στο ταξιδι αυτο. Θελω ολα να κυλανε ομαλα, ανετα και χαλλλλαρα. Να ευχαριστηθω οδηγηση για καμια 6.000 χλμ.
Σκοπος του ταξιδιου ειναι η ξεκουραση, η χαλαρωση και η αισθηση του φευγιου.
Αν τωρα σε καποια αλλη φαση μου κολλησει να παω Αφρικη με παπι ή να ειμαι ο πρωτος που θα διασχισει με enduro 250αρι το νεοϊδρυθεν Ισλαμικο Κρατος βλεπουμε και κανουμε... Εσεις θα το μαθετε πρωτοι κατα πασα πιθανοτητα αλλωστε. :lol:
Μπορώ να σε ρωτήσω και κάτι προσωπικό?
Θες να κάνεις και σεξ κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ?
Γιατί ξέρεις αν η πάντηση είναι ναι αλλάζουν πολλά πράγματα.
amyroukai
29/10/2014, 07:37
Ωπ για πες, να κάνει το ταξίδι με gsxr που είναι γυναικοπαγίδα, όπως ελλάντα; Καμ μπέιμπι, άι αμ δε μπεστ οφ σε σκουέαρ, γιουλ μπάι γιου φραπέ, καμ καμ, μύγδαλος.
ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΙΚΗΣ ΣΟΥ ΚΑΡΙΕΡΑΣ................
Νά άνεβείς στά μηχανάκια πού καβάλησα κατά καιρούς.
Έπίσης νά καβαλάς καί στά 60 σου.
Άν είσαι τώρα 40-45 καί ζώ καί γώ,πράμμα άπίθανο,
τά ξαναλέμε σέ 20 χρόνια.....!!
Καλώς ή κακώς είναι τό μόνο πού άγόρασα γιά
ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ μετά άπό 7 χρόνια.
Γιά μένα λοιπόν κάτι λέει,γιά ΕΣΑΣ ίσως είναι
άντικείμενο γιά χλευασμό,όπως είναι γιά μένα
τό ότι πάτε καί ΚΑΡΦΩΝΕΣΤΕ στά Γιουρομπούρδελλα
μέ τά φοβερά κρατήματα πού χρησιμοποιούν Γιαπωνέζικα
φρένα καί άναρτήσεις......:lol: καί μετά βογγάτε ψάχνοντας
κάθε μέρα νά διορθώσετε τίς Πανγιουρόπιαν ΜΑΛΑΚΙΕΣ..!!
Έχετε βέβαια στύλ ,άποψη καί είστε τρέντυ...!!!
Τί νά κάνουμε,όλα έχουν ένα τίμημα σ'αύτή τή ζωή....
nicksior
29/10/2014, 09:57
τά ξαναλέμε σέ 20 χρόνια.....!!
....
Τέρενς μετά 20 χρόνια (θα είσαι 60+20=80) μη περιμένεις πως θα συμφωνήσει ο κάπτεν μαζί σου.
Αντιθέτως εσύ στα 80 θα είσαι ευτυχής να συμφωνείς με το οτιδήποτε…
Με αγάπη ε? και καλοπροαίρετα !
:bawl:
Ασε που σίγουρα θα έχει γίνει και το γήπεδο της ΑΕΚ !
SHOOTER045
29/10/2014, 10:16
Μπόμπ
Τελική πρόταση
Σου δίνω το παπί
Top case έχει
Θα βάλεις καλαθάκι εμπρός
Θα σού δώσω και την παλιά μου κιθάρα
Ένα κομμάτι νάιλον για αδιάβροχο
Και εφυγες
Bob_o_mastoras
29/10/2014, 13:31
Μπορώ να σε ρωτήσω και κάτι προσωπικό?
Θες να κάνεις και σεξ κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ?
Γιατί ξέρεις αν η πάντηση είναι ναι αλλάζουν πολλά πράγματα.
Ρε 'συ εδω :a021: αυτοι με τις βεσπες... Σκεψου τι θα κανω εγω με fazer ή gsf...! :lol::lol:
Lock up your daughters ευρωπαιοι!!!! :D
Bob_o_mastoras
29/10/2014, 13:32
Τέρενς μετά 20 χρόνια (θα είσαι 60+20=80) μη περιμένεις πως θα συμφωνήσει ο κάπτεν μαζί σου.
Αντιθέτως εσύ στα 80 θα είσαι ευτυχής να συμφωνείς με το οτιδήποτε…
Με αγάπη ε? και καλοπροαίρετα !
:bawl:
Ασε που σίγουρα θα έχει γίνει και το γήπεδο της ΑΕΚ !
Αναμενω ζορικη απαντηση Τερνενς! Μην απογοητευσεις το λαο σου!
:a014::a014:
Αναμενω ζορικη απαντηση Τερνενς! Μην απογοητευσεις το λαο σου!
:a014::a014:
ΟΤΑΝ ΠΗΓΑΙΝΕΣ ΕΣΥ................ΑΓΟΡΙ
:a9:
amyroukai
29/10/2014, 15:33
Ρε 'συ εδω :a021: αυτοι με τις βεσπες... Σκεψου τι θα κανω εγω με fazer ή gsf...! :lol::lol:
Έχω χάσει επεισόδια από το long way vespa? Μην το έκανε bang-scooter? Και εγώ νόμιζα ότι ήταν ταξιδιωτικό...
Bob_o_mastoras
29/10/2014, 15:35
ΟΤΑΝ ΠΗΓΑΙΝΕΣ ΕΣΥ................ΑΓΟΡΙ
Εγω αγοραζα το 3ο V-strom! :p:lol:
:a9:
:bigcry::bigcry:
Εγω φταιω που σε στηριζω και προτασω τα στηθη μου απεναντι στους ευρωπαιομηχανακιδες! :(
:bigcry::bigcry:
Εγω φταιω που σε στηριζω και προτασω τα στηθη μου απεναντι στους ευρωπαιομηχανακιδες! :(
ΚΟΝΤΑ ΕΠΕΣΕΣ............ΣΟΥΖΟΥΚΙ
Είναι καί τό χάγια........αύτό βρέ μέ τά Εύρωπαικά έξαπίστονα
πού έχει θέμα στή σούζα...........
υγ. Άντε τό μηχανάκ-Η-δες είναι παραλλαγή άλλά..........
τό προτά-ΣΣ-ω γράφεται μέ δύο σίγμα Μπόμπππ..!!!
Bob_o_mastoras
29/10/2014, 15:43
Έχω χάσει επεισόδια από το long way vespa? Μην το έκανε bang-scooter? Και εγώ νόμιζα ότι ήταν ταξιδιωτικό...
Δεν λεω γι' αυτους ρε.. Γενικοτερα μιλαω.
Παντως το θεμα ειναι οτι οι περισσοτερες γκομενες ειναι ασχετες απο μηχανες. Οποτε δεν θα εκτιμησουν το καλο ουτως ή αλλως ουτε και θα τις ξενερωσει το κακο.
Κοιτανε κυριως ποσο εντυπωσιακη ή ομορφη σαν αντικειμενο ειναι μια μοτο και αυτο με πολυ ανοιχτα κριτηρια.
Και το Τρανσαλπ ομορφο το βλεπουν πιστευω (το 'χω ακουσει με τα αυτια μου κιολας).
Αρα καλυτερα να μην τις εχουμε ως κριτηριο γιατι μπορει να τα σκασεις χοντρα να αγορασεις ενα 990 adv και να σου πει οτι το Cagiva Canyon ειναι καλυτερο.. :lol:
Shaolin Monk
29/10/2014, 15:44
Αν και το εχεις βγαλει απο τη λιστα, το ιδανικο μηχανακι ειναι το CBFακι. Δεν ειναι δυνατο, αλλα ειναι ροπατο χαμηλα για 2 ατομα και τρελο φορτωμα. Απροβληματιστο, ρυθμιζεις τιμονι-υψος σελας εκει ακριβως που θελεις, βρισκεις τα παντα φθηνα απο μεταχειρω, στις ταχυτητες που θελεις θα ειναι τελειο. Εχω κανει ατελειωτα ταξιδια με τετοιο και το εχω ευχαριστηθει τοσο πολυ που οταν το εδωσα, μετα απο καμποσο καιρο το πηρα παλι πισω! Ασχημουτσικο, δε λεω, αλλα για τετοιες βρωμοδουλειες ειναι τελειο.325928
Bob_o_mastoras
29/10/2014, 15:45
υγ. Άντε τό μηχανάκ-Η-δες είναι παραλλαγή άλλά..........
τό προτά-ΣΣ-ω γράφεται μέ δύο σίγμα Μπόμπππ..!!!
;) Σωστος! :)
Bob_o_mastoras
29/10/2014, 15:54
Αν και το εχεις βγαλει απο τη λιστα, το ιδανικο μηχανακι ειναι το CBFακι. Δεν ειναι δυνατο, αλλα ειναι ροπατο χαμηλα για 2 ατομα και τρελο φορτωμα. Απροβληματιστο, ρυθμιζεις τιμονι-υψος σελας εκει ακριβως που θελεις, βρισκεις τα παντα φθηνα απο μεταχειρω, στις ταχυτητες που θελεις θα ειναι τελειο. Εχω κανει ατελειωτα ταξιδια με τετοιο και το εχω ευχαριστηθει τοσο πολυ που οταν το εδωσα, μετα απο καμποσο καιρο το πηρα παλι πισω! Ασχημουτσικο, δε λεω, αλλα για τετοιες βρωμοδουλειες ειναι τελειο.325928
Πολυ σωστα τα λες. Δεν το 'χω αποκλεισει. Απλα ειναι λιγοτερο ανετο σε γωνιες απο το fazer που ειναι το πιο ανετο της κατηγοριας και απο το gsf.
Η σελα ποσο μπορει να ανεβει;; Offset χαμηλοτερο για τα μαρσπιε δεν εχει ε;;;
Shaolin Monk
29/10/2014, 16:00
Πολυ σωστα τα λες. Δεν το 'χω αποκλεισει. Απλα ειναι λιγοτερο ανετο σε γωνιες απο το fazer που ειναι το πιο ανετο της κατηγοριας και απο το gsf.
Η σελα ποσο μπορει να ανεβει;; Offset χαμηλοτερο για τα μαρσπιε δεν εχει ε;;;
Τα μαρσπιε ειναι σταθερα, αλλα αλλαζει θεση η βαση των καβαλέτων οπως και το τιμονι πηγαινει μπρος-πισω. Η σέλα μπαινει σε τρεις διαφορετικες θεσεις. Παιζοντας, ο συνδυασμος των παραπανω σε βοηθα να βρεις μια σωστη θεση για ταξιδι.
nicksior
29/10/2014, 16:59
Δεν λεω γι' αυτους ρε.. Γενικοτερα μιλαω.
Παντως το θεμα ειναι οτι οι περισσοτερες γκομενες ειναι ασχετες απο μηχανες. Οποτε δεν θα εκτιμησουν το καλο ουτως ή αλλως ουτε και θα τις ξενερωσει το κακο.
Κοιτανε κυριως ποσο εντυπωσιακη ή ομορφη σαν αντικειμενο ειναι μια μοτο και αυτο με πολυ ανοιχτα κριτηρια.
Και το Τρανσαλπ ομορφο το βλεπουν πιστευω (το 'χω ακουσει με τα αυτια μου κιολας).
Αρα καλυτερα να μην τις εχουμε ως κριτηριο γιατι μπορει να τα σκασεις χοντρα να αγορασεις ενα 990 adv και να σου πει οτι το Cagiva Canyon ειναι καλυτερο.. :lol:
Ακου παιδί μου Bob.. (Τώρα έχω ντυθεί Τερενς).
Οι γκόμενες θέλουν χρόνο και χρήμα..
Ως γνωστόν ο χρόνος είναι χρήμα...
Αρα θέλουν χρήμα * 2 δηλ πολύ χρήμα..
Πολύ φοβάμαι πως με τα μυαλά σου λίγο χρήμα θα σου περισσέψει για αξιοπρεπές μηχανάκι ..
ξανα κοίτα τη βέσπα..
:D
MG-KTiNoS
29/10/2014, 17:17
κοίτα άμα καβαλάς 10 ώρες την ημέρα fazer ή gsf μετα δεν είναι και τόσο εύκολο...
Μπορείς φυσικά να προμηθευτείς (από μένα) κάποια χαπάκια που θα κάνουν τα πράγματα πιο εύκολα.
Λοιπόν χωρίς πλάκα.
Πάρε ένα άνετο μηχανάκι, τράβα μια Βουδαπέστη και άραξε εκεί.
(ή μια Ιταλία με καράβι)
Το πολύ πολύ βαράς και μια Πράγα στο πολύ χαλάρο.
-άκου τον παλιό-
υγ
ΑΝ το γκομενάκι γουστάρει και δεν το κάνει για σ ευχαριστήσει
:)
miscelano
29/10/2014, 17:50
Το vfr το είδες είπαμε???
Cpt. Haddock
29/10/2014, 19:10
Ρε ολα τα μηχανακια πανε παντου, τι το ψαχνετε. Ακομα και χρεπια 13 ετωνΕ, οπως το δικο μου...
325937
325936
Grafton 505
29/10/2014, 20:21
Τα μαρσπιε ειναι σταθερα, αλλα αλλαζει θεση η βαση των καβαλέτων οπως και το τιμονι πηγαινει μπρος-πισω. Η σέλα μπαινει σε τρεις διαφορετικες θεσεις. Παιζοντας, ο συνδυασμος των παραπανω σε βοηθα να βρεις μια σωστη θεση για ταξιδι.
Αυτά μέχρι τα μοντέλα του 2007. Από το 2009 και μετά (μάλλον και του 2008) το τιμόνι δεν παίρνει καμιά ρύθμιση αλλά η σέλα συνεχίζει να έχει ρύθμιση τριών θέσεων.
Μπομπ, αν μιλας για τα παλιοτερα Φεϊζερ και Μπαντιτ (προ'04) δεν εχω αποψη.
Παντως το Μπαντιτ απο '05 και μετα ειναι σαφως πιο "ανθρωπινο" απ'οτι το αντιστοιχο Φεϊζερ (ο λογος αλλωστε που πηρα την Χοντρη, ηταν γιατι δεν χωραγα στο Φεϊζερ).
Ρε ολα τα μηχανακια πανε παντου, τι το ψαχνετε. Ακομα και χρεπια 13 ετωνΕ, οπως το δικο μου...
325937
325936
Στην δευτερη φωτο,κρατηθηκες να μην το φουνταρεις;
Ξερεις ............μπλε η θαλασσα ...............μπλε το μηχανακι...............
:tooth:
:beer:
Bob_o_mastoras
29/10/2014, 21:54
Captain εννοειται πως ολα πανε. Και 'γω ειμαι αυτης της αποψης (γι'αυτο δεν παω με το Domi :look: ... :lol:).
Aπλα θελω να ειμαι ανετα στο δρομο και να κανω το ταξιδι με street. Εκει ειναι το θεμα μου.
Δοκτορα μιλαω για το 2004+ fazer και το αεροψυκτο bandit. Το 2003- fazer ειναι ελαφρως πιο αβολο απο το αεροψυκτο bandit.
To cbf ειναι χειροτερο και απο τα δυο σε αυτο τον τομεα αλλα τωρα με τις ρυθμισεις δεν ξερω τι παιζει..
Το καινουργιο bandit ειναι πιο ανετο απο ολα. Δεν γνωριζω περι του diversion αλλα ουτως ή αλλως αυτο παραειναι καινουργιο οποτε δεν παιζει μπαλα.
Το vfr απορριπτεται δυστυχως λογω μειωμενης ανεσης.
(δεν φανταζεστε ποσο δυσκολο μου ειναι που απποριπτω τα Honda... :bigcry:)
OK
600 και ροπές δεν υπάρχει...
Άνετο χωρις κλιπον και 2κυλινδρο και λοιπά gay = Ηonda shadow 600 και βρίσκεις με κάτω απο 3.000
καλά ταξίδια.
325018
Πες μου μόλις το πάρεις να σε ΒΑΝάρω.
Tελικά εδώ θα καταλήξεις... ;) (χωρίς ΒΑΝ)
SHOOTER045
29/10/2014, 23:57
Sv 650 s
Με καρατιμονα
Δικυλινδρο 600+
Bob_o_mastoras
30/10/2014, 00:00
Το 'χω στα υποψιν αλλα δεν βρισκω ρε γμτ.. Μονο λιγα s κλιπονατα.
Δεν κυκλοφορησε πολυ Ελλαδα για καποιο λογο... Ενω το v-strom 650 σαρωσε.
Παντως οσα εχω πετυχει κατα καιρους παιζουν σε καλες τιμες. Τωρα εχει μονο ενα στα Χανια με 1000 ευρω.
edit: Το s λες ρε συ;; Και να του βαλω τιμονι;;; Και οι μαρσπιεδες θα ειναι ψηλα ομως..
edit No2: Ειναι πιο ψηλα τα μαρσπιε. Μολις το τσεκαρα. Πολυ πιο ανετο το απλο απο το s.
taisteal
30/10/2014, 00:04
Συνεννοησου απο εδω με εταιρια που νοικιαζει μοτο στην Ιταλια π.χ,περνα απεναντι,τσιμπα οποιο μοτορι γουσταρεις κανε την γυρα σου και επιστρεφεις..
Bob_o_mastoras
30/10/2014, 00:10
Μολις το τσεκαρα, 1000 ευρω για ενα δεκαημερο συν 2000 deposit για ενα απλο Vstrom. Μπαααα! :nono:
Αμαξια εντωμεταξυ βρισκεις σχεδον τζαμπα. Εως και 6 ευρω την ημερα ρε γμτ... :a018:
taisteal
30/10/2014, 00:12
Μολις το τσεκαρα, 1000 ευρω για ενα δεκαημερο συν 2000 deposit για ενα απλο Vstrom. Μπαααα! :nono:
Αμαξια εντωμεταξυ βρισκεις σχεδον τζαμπα. Εως και 6 ευρω την ημερα ρε γμτ... :a018:
Πασο.
SHOOTER045
30/10/2014, 00:23
Το 'χω στα υποψιν αλλα δεν βρισκω ρε γμτ.. Μονο λιγα s κλιπονατα.
Δεν κυκλοφορησε πολυ Ελλαδα για καποιο λογο... Ενω το v-strom 650 σαρωσε.
Παντως οσα εχω πετυχει κατα καιρους παιζουν σε καλες τιμες. Τωρα εχει μονο ενα στα Χανια με 1000 ευρω.
edit: Το s λες ρε συ;; Και να του βαλω τιμονι;;; Και οι μαρσπιεδες θα ειναι ψηλα ομως..
edit No2: Ειναι πιο ψηλα τα μαρσπιε. Μολις το τσεκαρα. Πολυ πιο ανετο το απλο απο το s.
Το S λόγω φεριγκ να έχεις και κάποια προστασία, αν δεν σε νοιάζει
Πάνε στο απλό
Μηχανή σκυλί
Την είχα για εκπαιδευτικό στα Μέγαρα το 06/08 από μια εβδομάδα την φορά
Bob_o_mastoras
30/10/2014, 00:28
Θα κοτσαρω μια ζελατινα και θα ειμαι οκ. Οπως και στο gsx750 αμα παρω κατι απο αυτα τα δυο.
Δεν θα πηγαινω και με 200.
KotsosDR
30/10/2014, 01:00
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/5512546/
nicksior
30/10/2014, 06:39
Στη τύχη βρήκα...
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/5567334/
Μονόδρομος , με 2000 - 2500 με ABS απο ιδιώτη.
Υπολογίζεις ακόμη 1000 για ότι προκύψει αν προκύψει και το κυκλοφορείς τουλάχιστον 3000-4000Km πριν το ταξίδι.
Αν επιμένεις σε 2κύλινδρο υπάρχουν με 3000 - 3500 BMW f800st που έχουν περάσει όλες τις ανακλήσεις με πιστοποίηση απο σοβαρό συνεργείο , με λίγα χλμ , φανταστική οικονομία καυσίμου, ελαφριά και εύκολα σε στροφιλίκι - χειρισμό.
Επίσης .. Δεν αγοράζεις μηχανάκι χωρις ABS.
doctoras
30/10/2014, 08:23
Στη τύχη βρήκα...
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/5567334/
Μονόδρομος , με 2000 - 2500 με ABS απο ιδιώτη.
Υπολογίζεις ακόμη 1000 για ότι προκύψει αν προκύψει και το κυκλοφορείς τουλάχιστον 3000-4000Km πριν το ταξίδι.
Αν επιμένεις σε 2κύλινδρο υπάρχουν με 3000 - 3500 BMW f800st που έχουν περάσει όλες τις ανακλήσεις με πιστοποίηση απο σοβαρό συνεργείο , με λίγα χλμ , φανταστική οικονομία καυσίμου, ελαφριά και εύκολα σε στροφιλίκι - χειρισμό.
Επίσης .. Δεν αγοράζεις μηχανάκι χωρις ABS.
για την αγγελία πρέπει να κάνεις πλάκα έτσι??διάβασες φαντάζομαι τι γράφει (η ψυχοσύνθεση)ο πωλητής??ούτε τσαμπα
ρε σεις τι γίνεται να μάθουμε και μεις οι αδαείς... -πριν το 2002(χωρις αμπουσου) δεν φρενάραν τα μεκανάκια?? ξέχασα ησαντο σκοτώστρε...,μη σου πω και μυγοσκοτώστρε
doctoras
30/10/2014, 08:37
Captain εννοειται πως ολα πανε. Και 'γω ειμαι αυτης της αποψης (γι'αυτο δεν παω με το Domi :look: ... :lol:).
Aπλα θελω να ειμαι ανετα στο δρομο και να κανω το ταξιδι με street. Εκει ειναι το θεμα μου.
Δοκτορα μιλαω για το 2004+ fazer και το αεροψυκτο bandit. Το 2003- fazer ειναι ελαφρως πιο αβολο απο το αεροψυκτο bandit.
To cbf ειναι χειροτερο και απο τα δυο σε αυτο τον τομεα αλλα τωρα με τις ρυθμισεις δεν ξερω τι παιζει..
Το καινουργιο bandit ειναι πιο ανετο απο ολα. Δεν γνωριζω περι του diversion αλλα ουτως ή αλλως αυτο παραειναι καινουργιο οποτε δεν παιζει μπαλα.
Το vfr απορριπτεται δυστυχως λογω μειωμενης ανεσης.
(δεν φανταζεστε ποσο δυσκολο μου ειναι που απποριπτω τα Honda... :bigcry:)
bob τα ξαναμαναείπαμε οι διαφορές είναι κλάιν εντελώς.... δεν συγκρίνεις το φαιζερ με το ντόμι μνηχανάκια ίδιας κατηγορίας είναι, το cbf που λές λόγο των ρυθμίσεων σε ζελατίνα(2θεσεις)-τιμόνι-σέλα(+-25χιλιοστά) μπορεις να έχεις τα γόνατα σε καλύτερη γωνία (άν και στο ύψος δεν θα έχεις θέμα με κανένα) είναι περισσότερο εργονομικό απο τα υπόλοιπα
όμως όπως είχα πει πήγαινε πρωτίστως σε αυτό θα βρεις σε καλύτερη κατάσταση
έπειτα οι γκαζοφονιάδες θα προτμούσαν τα 100αλόγατα του φέιζερ απο των άλλων 2 συνεπώς εσύ τι να το κάνεις το μηχανάκι με την υψηλότερη απόδοση όταν αυτό που αναζητάς είναι μέγιστη αξιοπιστία, άνεση, και σταθερό ρολαρισμα στο ταξίδι..?
ξαναλέω πρώτον και αδιαπραγμάτευτο παίρνεις αυτό που βρίσκεις σε καλύτερη λειτουργική κατάσταση, εάν τα έβρισκα και τα τρία σουπερ τσεκαρισμένα απο μηχανικό, θα έπαιρνα το αερόψυκτο bandit650 επειδή έχει ένα κύκλωμα-εξαρτήματα λιγότερο να χαλάσει(για την πιθανότητα του ενός τα εκατό)..
nicksior
30/10/2014, 09:14
για την αγγελία πρέπει να κάνεις πλάκα έτσι??διάβασες φαντάζομαι τι γράφει (η ψυχοσύνθεση)ο πωλητής??ούτε τσαμπα
ρε σεις τι γίνεται να μάθουμε και μεις οι αδαείς... -πριν το 2002(χωρις αμπουσου) δεν φρενάραν τα μεκανάκια?? ξέχασα ησαντο σκοτώστρε...,μη σου πω και μυγοσκοτώστρε
Ενδεικτικά πήρα μια αγγελία , ψυχανάλυση του πωλητή , όχι δεν έκανα.
Ολοι έχουμε οδηγήσει μηχανάκια χωρις α-μπε-σου αλλά τώρα και έχοντας οδηγήσει με.. Εχω αυτή την άποψη! Ομως αυτή είναι άλλη κουβέντα..
Το ζουμί είναι πως εγώ στη θέση του Μπομπ θα διάλεγα το cbf . Τώρα περι ορέξεως...
http://www.motorcyclespecs.co.za/model/Honda/honda_cbf600S%2004.htm
Πιο ροπάτο το BMW f800st .
Γενικώς όσο γερνάω κοιτάζω μηχανάκια κάτω απο 200 κιλά (ξερά) μέχρι 100 αλογάκια , μανιτζέβελα και στριφτερά με χαμηλό κέντρο βάρους . (κάποια στιγμή θ'ανοίξω ένα θρεντ με θέμα ύψους του κέντρου βάρους . Γιατί να μην αναφέρεται κι αυτό σαν στοιχείο της κάθε μηχανής?)
Τον ληστή δεν τον γουστάρω γιατί είναι κουρσούμι κι εγώ δεν είμαι νταμάρι.. Κάποιοι τον βολεύονται κάποιοι όχι!
Τον ληστή δεν τον γουστάρω γιατί είναι κουρσούμι κι εγώ δεν είμαι νταμάρι.. Κάποιοι τον βολεύονται κάποιοι όχι!
Και με μαλλον το υψηλοτερο κεντρο βαρους απο ολα τα αναφερθεντα.
+1 για το ΕςΤι.
RaGe_Raptor
30/10/2014, 11:20
Touring κώλο πρέπει να έχεις για μεγάλα ταξίδια.. Η μηχανή δε φτιάχνει τον αναβάτη.. Ο σιδερόκωλος θα ταξιδέψει με ότι διαθέτει.. Βέβαια υπάρχουν και βλαμμένοι με βέσπες(τί αμαρτίες πληρώνουν άραγε...;;;!!!) ,άλλοι που πάνε με R1και GSXR εκεί που πολλοί κάτοχοι καινούριων GS φοβούνται μη λερώσουν τις tubeless ακτινωτές ζάντες του adventure κτλ,κτλ
nicksior
30/10/2014, 12:50
Touring κώλο πρέπει να έχεις για μεγάλα ταξίδια..
Ναι Ρε συ...
Αλλά οι κώλοι είναι σαν τα φρούτα...
Εχουν την εποχή τους!
...
Γενικώς όσο γερνάω κοιτάζω μηχανάκια κάτω απο 200 κιλά (ξερά) μέχρι 100 αλογάκια , μανιτζέβελα και στριφτερά με χαμηλό κέντρο βάρους . ....!
Βοβ
καλα τα λεει ο γεροντας, και συμφωνω....
δες και κανενα παλιο BMW K1000, K1100 που ειναι θηρια αξιοπιστιας με ABS και τιμες στα 2000+/-
οκ δεν ειναι 600 αλλα καινε σχετικα λιγο και ειναι πολλλυυυυ ανετα.
nicksior
30/10/2014, 13:02
Το πρωί σήμερα με πέρασε ένα τέτοιο
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/5669069/
Αλλά του 95?
Bob_o_mastoras
31/10/2014, 00:02
Το πρωί σήμερα με πέρασε ένα τέτοιο
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/5669069/
Αλλά του 95?
Aπο subaru ειναι το μοτερ;;; :lol:
Ρε δεν κοιταμε Ευρωπη λεμε!!! (μονο για vespa! :p)
Τα Κ ειναι ή ακριβα ή αρχαια και σε αμφισβητουμενη κατασταση απ'οσο βλεπω στο car.
Μηχανακια του '90 2,5 χιλιαρικα;;; Ρε αιντε απο 'δω! Και μετα με μοτερ 750 ή 1000 κυβικων σε μηχανη του 90 η ασφαλιστικη θα τριβει τα χερια της!
Επ'ουδενι!!!
Υπαρχει περιπτωση να βρω TDM 850 σε καλη κατασταση;; Δηλαδη να μην καει λαδι (πολυ) και να εχουν ηδη επισκευαστει οι βλαβες του;; (ενταξει υπαρχει προφανως, αλλα εννοω ποσο δυσκολο ειναι;; ) Εχει στανταρ βλαβες ή χτυπαει οτι να 'ναι σε ανυποπτο χρονο;;; Δεν γινεται να ειναι τοσο μαπα ρε παιδια.. Ειχε πνιγει ο κοσμος στα tdm ενα καιρο και ακομα βλεπω αρκετα να κυκλοφορουν.
Ειναι αυτο που με ενδιαφερει περισσοτερο απ'ολα λογω βολικοτητας και τιμης.
SHOOTER045
31/10/2014, 07:48
Είπες κάτι για τα Scooby
Ακόμα να αποφασίσεις ρε μπομπ;
326085
Bob_o_mastoras
31/10/2014, 16:02
Ακόμα να αποφασίσεις ρε μπομπ;
326085
Εχει μικρο τεποζιτο! :p
chester24
31/10/2014, 17:37
Εχει μικρο τεποζιτο! :p
ΣΠΑΜ ΟΝ....
Ρε συ... Γιατι δεν παιρνεις ενα αμαξι να τελειωνουμ ναουμ???? 26 σελιδες θρεντ?? :confused: Καντε το στικυ :cry: Ρε συ μπομπ, εχεις φαει ολο το καρ.γρ και ακομα ακρη δεν βρηκες.
Εγω λεω να πα να παρεις ενα καμπριο κουτι να σε φυσαει ο αερας σα μηχανακ κιετς... Μπαγκαζια χωραει τερμα, δε σπαει δε χαλαει, τα πλας ολα και περνεις το αμαξ και ξεμπερδεψες. Φραντζα, γυαλι, παντελονι λι και μακρυ πλι.
Ενα σημα μια ασφαλεια και εισαι τζαμαουα.
Και αμα θες να νοιωθεις και την βροχη, τραβα παρε ενα σουτζουκι σαμουραι, βγαλε την μουσαμαδιά και κομπλε ολε. Εσυ μονο να φορας αδιαβροχο.. :smokin:
Σκαρφαλων και στα βνά!!! :a11::a11:
ΣΠΑΜ ΟΦ....
Ρε συ περα απο την πλακα, εχει καταντησει γελοιο... Πολυ το εχεις ζαλισει και στο τελος οχι μεκανακι δεν θα παρεις, αλλα ουτε ταξιδι θα πας.... :cry:
Οσον αφορα το ΤΔΜ, να παρεις το 900. Ειναι πολυ καλυτερο απο το 850... ;)
Bob_o_mastoras
31/10/2014, 17:51
Εχω κανει με Σαμουραϊ το Αθηνα_Θεσ/νικη. Κλαφ'τα! :cry::cry::cry:
amyroukai
31/10/2014, 17:51
Εκείνο το σμαρτ που δεν είχε παρπρίζ. Αααααυτό.
Bob_o_mastoras
31/10/2014, 17:54
Καλα... Δεν ξαναρωταω τιποτα... :bigcry:
:a35:
taisteal
31/10/2014, 17:57
Aφου ρε μαστορα σου λεμε μηχανακια και εσυ εχεις κολλησει με τον βενζινοπνιχτη το 850..
Παρε αμαξακι καλυτερα,βαλε και το νιμου μεσα και βολταρε ατελειωτα
SHOOTER045
31/10/2014, 18:02
Εκείνο το σμαρτ που δεν είχε παρπρίζ. Αααααυτό.
Η το παλιό αείμνηστο Pony.
Οι κλίσεις πού θα παίρνει, θα θυμίζουν Μοτο
RaGe_Raptor
31/10/2014, 18:06
Η το παλιό αείμνηστο Pony.
Οι κλίσεις πού θα παίρνει, θα θυμίζουν Μοτο
:lol::lol::rotflmao::rotflmao::moutza::moutza::beer:
edited...
SHOOTER045
31/10/2014, 18:23
Γιατί ρε
Είχε ένας στο χωριό μου όταν ήμουν πιτσιρικάς, ήταν η ατραξιόν όταν το έβγαζε βόλτα, και κάμπριο ετσιιιιιι
theofilos888
31/10/2014, 18:24
Μπομπ εχω τη βεβαιοτητα, πως δεν θα πας κανενα ταξιδι. Μηχανακι ισως και να ηθελες να παρεις. Κατα πασα πιθανοτητα θελεις να επιβεβαιωσεις, πως εκανες καλη αγορα με το ντομινατριξ. Εκτος και αν απλως τρολλαρεις επικυνδυνα. Ισως και να θες να ανεβασεις το μετρητη μυνηματων σου. Η παρουσια σου σε αλλα θεματα και σε αυτο φανερωνει μια τετοια διαθεση.
Μηχανακι, αν τελικως θελεις να αγορασεις καποιο, παρε το cbf 600. Θα κανεις εξαιρετικο ταξιδι και οικονομικο. Μετα θα μπορεσεις και να το ξεφορτωθεις σχετικα ευκολα. Με το καλο οποιο και αν ειναι το πλανο σου.
Bob_o_mastoras
31/10/2014, 18:35
Να ανεβασω τα ποστ γιατι;; Παιρνεις λεφτα;;;; :lol:
Και πως επιβεβαιωνω μεσω αυτου του θρεντ οτι εκανα καλη αγορα με το Ντομι;;
Ασχετο το ενα με το αλλο. (βεβαια καλη αγορα εκανα :D)
Τεσπα...
Για να μη σας κουραζω, οταν παρω κατι το ανακοινωνω και τελος.
υ.γ. Μου αρεσει να το συζηταω γιατι νιωθω πιο κοντα στο ταξιδι. Ολοι δεν το κανουμε πριν απο εκδρομες;; Αρχης γεννομενης απο το σχολειο.
SHOOTER045
31/10/2014, 18:47
Μπινιααααα
chester24
31/10/2014, 20:58
Να ανεβασω τα ποστ γιατι;; Παιρνεις λεφτα;;;; :lol:
Και πως επιβεβαιωνω μεσω αυτου του θρεντ οτι εκανα καλη αγορα με το Ντομι;;
Ασχετο το ενα με το αλλο. (βεβαια καλη αγορα εκανα :D)
Τεσπα...
Για να μη σας κουραζω, οταν παρω κατι το ανακοινωνω και τελος.
υ.γ. Μου αρεσει να το συζηταω γιατι νιωθω πιο κοντα στο ταξιδι. Ολοι δεν το κανουμε πριν απο εκδρομες;; Αρχης γεννομενης απο το σχολειο.
Φυσικα και εκανες καλη αγορα φιλε..
Το θεμα ειναι οτι το συζητας για να εισαι πιο κοντα το ταξιδι (κ καλα κανεις), αλλα δεν συζητας για το ταξιδι... Συζητας (εδω και παρα πολλες σελιδες) για το μηχανακι που θες παρεις... ;)
Ενυγουεϊ, σου ευχομαι οτι και να παρεις γερο να ειναι και να χαρεις το ταξιδι σου αλλα και το μηχανακι σου στο επακρο.....!!!!!! :beer:
Να γινει στικυ παρακαλω!! :cry: