View Full Version : New GSX-R1000 L7
Σελίδες :
[
1]
2
3
4
5
6
7
8
9
RaGe_Raptor
02/05/2015, 16:04
αντιγράφω από mcn (http://www.motorcyclenews.com/news/new-bikes/2015/april/new-gsx-r1000-for-2016/)
334890
334891
New GSX-R1000 for 2016
Published: 20 April 2015
Suzuki will launch an all-new superbike in 2016 with radical VVT engine
The reinvention of Suzuki will take another massive step forward at the end of this year when the firm is expected to unveil an all-new replacement for their flagship GSX-R1000 superbike. Thirty years after the Japanese firm established a new sportsbike standard with the now iconic GSX-R750, they look set to stick another pin in the graph of sportsbike development with their 2016 superbike.
Rumours from Japan have pointed to a new bike being in development for some time, but MCN is now certain that key patent applications claiming to detail elements of Suzuki’s GSX-RR MotoGP bike actually relate to what will become the GSX-R1000 L7.
A decade has passed since Suzuki released the now legendary K5, which achieved an unprecedented balance between road and track ability. And all the rhetoric from the factory suggests that the firm is no less committed to this delicate balancing act today.
At the heart of the new 1000 will be a revolutionary new engine boasting variable valve timing – a first on a pure superbike. Patents confirm the system is no clone of other firms’ VVT efforts, but uses a variable inlet valve timing and lift system, featuring an intake camshaft with multiple cam profiles. The cam profiles are altered by sliding the lobes sideways along the shaft itself, enabling the motor to react to rpm and rider input, delivering optimal power and torque throughout the rev range.
This isn’t a ploy to detract from a lack of power either. Indications suggest the new engine will produce close to 200bhp. It’s almost certain not to exceed the double ton though, due to a ‘gentlemen’s agreement’ between the big four Japanese manufacturers (although Kawasaki it with their H2).
Rather than join Kawasaki in busting the 200bhp ceiling, Suzuki are more likely to chase improvements in overall balance by reducing the kerb weight to under 200kg, sticking to the K5’s ethos of developing the best handling superbike on the market.
Intrinsic in this quest will be new chassis technology, which is expected to borrow heavily from the GSX-RR GP bike. Patents show the main frame spars set closer together, and extending over the top of the engine to deliver a narrower waist, for tighter packaging.
με bold τα πιο σημαντικά στοιχεία....:D:smokin:
RaGe_Raptor
02/05/2015, 16:04
Electronic aids are certain to get a boost. Bosch’s ‘cornering ABS’ system is almost guaranteed, while Suzuki have long championed rider modes, and are sure to increase the range and remit of these to work with the new VVT motor. With the V-Strom 1000 and new GSX-S1000 duo sporting traction control, it’s certain that an evolved package – most likely developed on the GP bike – will make its way on the L7. The MotoGP project team told MCN last year that the RR’s engine configuration was aimed at assisting road-going superbike development for engine, chassis and electronics, and it’s no coincidence that the two projects are running so closely in development.
What’s less clear is whether Suzuki will pursue semi-active suspension or Bosch’s Inertial Measurement Unit (already in use on the new Yamaha YZF-R1and Ducati 1299 Panigale). Suzuki’s mantras of affordability and inherent handling stability seem to suggest engineering excellence is preferred over electronic intervention.
At this stage it’s impossible to say how the new GSX-R will look, as all the patents shroud the new technology in outlines of the existing bike, but it’s inconceivable that Suzuki would overlook the MotoGP bike’s allure. While it would require a lot of work to integrate the required lighting and other road garb into the design, it’s logical to assume that there will be a strong family resemblance to the RR – which moves the GSX-R family aesthetic on into a new generation.
While the new L7 is almost certain to be revealed at the Milan show on November 19-22, MCN expects that it won’t arrive in dealers until mid-to-late 2016. Why so late? Well actually it’s early. Dealers suggest that the new bike wasn’t expected to emerge from Japan until 2017, but has been brought forward to compete with the recent glut of ballistic superbike releases.
There’s also a high probability that the new bike will be highly competitive on price. During our visit to the Japanese factory last year the head of product planning went to great lengths to reinforce the firm’s commitment to affordable new bikes. While it’s unlikely to be priced in line with the existing model’s £10,599-£11,299 range, there’s a strong probability of it arriving at sub-£13,000.
Suzuki GB General Manager, Paul De Lusignan, refused to confirm the arrival of a new superbike, but told MCN: “The GSX-R1000 is an important model for us in the UK, and for Suzuki globally. It’s an iconic machine. We are continually developing it both at the factory and in conjunction with our race teams, not least of all our MotoGP team. New technologies are constantly being tested and developed, with a view to enhancing the production version, but we are not in a position to confirm timings on any new or updated models that may be in development.”
Of course, the final piece of the puzzle could take the form of a higher spec, higher priced version, trading off the GP bike’s RR designation, but there’s no indication this is part of the current plan. Regardless, the arrival of an all-new GSX-R1000 is a tantalising enough prospect all on its own.
...
Θυμαμαι πριν καμποσα χρονια να διαβαζω ενα αρθρο για μια πατεντα της σουτζουκι συμφωνα με την οποια το γκαζι δεν ανοιγοκλεινε την εισοδο αερα στα σωματα ψεκασμου, αλλα μετατοπιζε κατα τον ιδιο ακριβως τροπο που περιγραφεται παραπανω, τους εκκεντροφορους οι οποιοι ειχαν 3D προφιλ. Ετσι επιτυγχανε, ελεγε το αρθρο, μεχρι και 40% οικονομια...
RaGe_Raptor
02/05/2015, 16:45
Θυμαμαι πριν καμποσα χρονια να διαβαζω ενα αρθρο για μια πατεντα της σουτζουκι συμφωνα με την οποια το γκαζι δεν ανοιγοκλεινε την εισοδο αερα στα σωματα ψεκασμου, αλλα μετατοπιζε κατα τον ιδιο ακριβως τροπο που περιγραφεται παραπανω, τους εκκεντροφορους οι οποιοι ειχαν 3D προφιλ. Ετσι επιτυγχανε, ελεγε το αρθρο, μεχρι και 40% οικονομια...
πάντως η bmw που έχει κάτι ανάλογο στα αυτοκίνητά της (valvetronic) επιτυγχάνει οικονομία αλλά σίγουρα όχι 40%...
devil's animal
02/05/2015, 17:11
ωχχ...
αν πανε παλι να βγαλουν super ελαφρια κατασκευη οπως το Κ5, φοβαμαι οτι θα επαναληφθουν τα σπασμενα πλαισια...:a4:
βεβαια η τεχνολογια εχει προχωρησει αρκετα και ισως με καποια κραμα καταφερουν αυτο που δεν καταφεραν πριν 10 χρονια...:lipssealed:
τα σπασμενα πλαισια απ'οτι εχω διαβασει οφειλονταν σε κακα λογισμικα των συγκολητικωνε ρομποτ. Σε οσες φωτο εχω δει απο σπασιματα ηταν παντα στις συγκολλησεις οι οποιες δεν ειχαν το απαιτουμενο βαθος.
DoctoR_k6
02/05/2015, 17:19
αντιγράφω από mcn (http://www.motorcyclenews.com/news/new-bikes/2015/april/new-gsx-r1000-for-2016/)
334890
334891
με bold τα πιο σημαντικά στοιχεία....:D:smokin:
Αυτα δεν χρειαζεται να τα κανεις bold...ειναι ευρεως γνωστα!!
Εχει ακουστει παντως πως το φετινο gsxr 1000 θα ειναι αποκαλυψη...ξερετε μια φορα χτυπα η suzuki κ παραμιλανε οι αλλοι!!!
ωχχ...
αν πανε παλι να βγαλουν super ελαφρια κατασκευη οπως το Κ5, φοβαμαι οτι θα επαναληφθουν τα σπασμενα πλαισια...:a4:
βεβαια η τεχνολογια εχει προχωρησει αρκετα και ισως με καποια κραμα καταφερουν αυτο που δεν καταφεραν πριν 10 χρονια...:lipssealed:
Πιστευω πως αυτο ο μυθος καποια στιγμη θα ξεχαστει...
Η αναλογια πωλησεων κ5-6 με αναλογια κομμενων πλαισιων απλα δεν υφισταται ουτε αριθμητικα!!
Απλα κατσανε κανα 2 μλκς απο χ,ψ λογους κ το κανανε θεμα!!
Υπομονη κ ερχεται κατι καλο!!!
Εμενα μου την δινει που αυτοι οι κνητηρες και η τεχνολογια που τους συνοδευει κανουν χρονια να περασουν και σε αλλου τυπου μηχανες.
devil's animal
02/05/2015, 17:28
Υπομονη κ ερχεται κατι καλο!!!
το καλο υπαρχει ηδη και ειναι αυτο που εχει κρατησει περισσοτερο απο καθε αλλο μοντελο Κ9-L5...:smokin:
RaGe_Raptor
02/05/2015, 17:38
τα σπασμενα πλαισια απ'οτι εχω διαβασει οφειλονταν σε κακα λογισμικα των συγκολητικωνε ρομποτ. Σε οσες φωτο εχω δει απο σπασιματα ηταν παντα στις συγκολλησεις οι οποιες δεν ειχαν το απαιτουμενο βαθος.
No penetration at all...δεν είχε να κάνει με το κράμα
DoctoR_k6
02/05/2015, 17:39
το καλο υπαρχει ηδη και ειναι αυτο που εχει κρατησει περισσοτερο απο καθε αλλο μοντελο Κ9-L5...:smokin:
Δεν αντιλεγω οτι ειναι ομορφο-καλο-γρηγορο κλπ κλπ...
Αλλα εμενα μου λεει πως "στασιμοτητα-κριση" κ δεν ξερω τι αλλο εχουνε/ειχανε φερει την suzuki πολυ πισω απο ολους εως τωρα...δυστυχως. Το μονο που εχουμε κ ειχαμε(Απο 2007 κ μετα...) ως τωρα να υπερηφανευομαστε ειναι η βολικοτερη superbike θεση!!:cry:
Ετσι για το χαβαλε της υποθεσης...
Μετα το κ5 κανανε ατυπη συμφωνια να μην βγαλουν δυνατοτερα μοτερακια-μοτο γιατι τα λαστιχα κ οι οδηγοι δεν θα μπορουσανε να ανταπεξελθουν!!!:p
devil's animal
02/05/2015, 18:21
Δεν αντιλεγω οτι ειναι ομορφο-καλο-γρηγορο κλπ κλπ...
Αλλα εμενα μου λεει πως "στασιμοτητα-κριση" κ δεν ξερω τι αλλο εχουνε/ειχανε φερει την suzuki πολυ πισω απο ολους εως τωρα...δυστυχως. Το μονο που εχουμε κ ειχαμε(Απο 2007 κ μετα...) ως τωρα να υπερηφανευομαστε ειναι η βολικοτερη superbike θεση!!:cry:
Ετσι για το χαβαλε της υποθεσης...
Μετα το κ5 κανανε ατυπη συμφωνια να μην βγαλουν δυνατοτερα μοτερακια-μοτο γιατι τα λαστιχα κ οι οδηγοι δεν θα μπορουσανε να ανταπεξελθουν!!!:p
εμμ, βασικα ειχαμε, και εχουμε να υπερηφανευομαστε οτι εχουμε ενα supersport τοσο δυνατο οσο (περιπου) και τα αλλα, ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΠΑΕΙ, ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΙ 1 ΛΙΤΡΟ ΛΑΔΙ ΣΤΑ 1000ΧΛΜ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΕΝΑ ΟΡΙΑ ΜΙΑΣ ΠΙΣΤΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΙΑΣΤΕΙ Ο ΑΝΑΒΑΤΗΣ...
και ολα αυτα στην δελεαστικοτερη τιμη της αγορας...
ενα πραγματικο value for money μηχανημα...
τι θες να μιλησουμε για το honda? καταναλωση λαδιου στο Θεο, κακασχημο και ακριβο...
yamaha? ταφος απο γκαζι με τον crossplane και ακριβο...
aprilia? καθαρα πισταδορικο με ανυπαρκτη πισω θεση και πανακριβο...πραγματικο superbike...
bmw? :lol: ακομα μαζευουν τον χαρτοπολεμο του μοτερ και τρεχουν να κανουν detuned μπας και μεινει κανενα...
kawasaki? ισως η μοναδικη εξαιρεση που μπορει να γινει ανταγωνιστικο σε ολους τους τομεις...απο αξιοπιστια δεν ξερω τι παιζει...
Σύμφωνα με αυτό το άρθρο (http://www.visordown.com/motorcycle-news-new-bikes/no-new-gsx-r-before-2017/26626.html) πραγματικά καινούριο gsxr θα βγεί το 2017...
τι θες να μιλησουμε για το honda? καταναλωση λαδιου στο Θεο, κακασχημο και ακριβο...
yamaha? ταφος απο γκαζι με τον crossplane και ακριβο...
aprilia? καθαρα πισταδορικο με ανυπαρκτη πισω θεση και πανακριβο...πραγματικο superbike...
bmw? :lol: ακομα μαζευουν τον χαρτοπολεμο του μοτερ και τρεχουν να κανουν detuned μπας και μεινει κανενα...
kawasaki? ισως η μοναδικη εξαιρεση που μπορει να γινει ανταγωνιστικο σε ολους τους τομεις...απο αξιοπιστια δεν ξερω τι παιζει...
Εάν βγάλεις κάποτε τις παρωπίδες θα παρατηρήσεις με έκπληξη πως το gsxr έχει μείνει πολυυυυύπίσω σε εξέλιξη σε σχέση με τον ανταγωνισμό.
Ξέρω ότι θα μου κάνεις παράθεση και θα αρχίσεις να λες τα δικά σου. Δεν θα μπω στον κόπο να ανταπαντήσω. :p
devil's animal
02/05/2015, 18:57
Εάν βγάλεις κάποτε τις παρωπίδες θα παρατηρήσεις με έκπληξη πως το gsxr έχει μείνει πολυυυυύπίσω σε εξέλιξη σε σχέση με τον ανταγωνισμό.
Ξέρω ότι θα μου κάνεις παράθεση και θα αρχίσεις να λες τα δικά σου. Δεν θα μπω στον κόπο να ανταπαντήσω. :p
οχι, εγω θα συμφωνησω μαζι σου...:p
αρκει να μου μιλησεις με επιχειρηματα και στοιχεια...και οχι απλα και αοριστα πετας ενα "εχει μεινει πολυυυυυ πισω σε εξελιξη σε σχεση με τον ανταγωνισμο" και φευγεις...
που ακριβως εχει μεινει πισω? στo abs και στο traction control?
το flame με τις παρωπιδες και τα ρεστα θα μπορουσε να λειπει Μπαμπινο...
:wave2:
DrIoannis
02/05/2015, 19:04
Πάντως καιρός είναι να βγάλει κάποιο ανταγωνιστικό μηχανάκι η Suzuki,. Έχει μείνει στο 2009 και από τότε τίποτα.
Το σημαντικότερο κεφάλαιο στα superbikes αυτής της δεκαετίας είναι τα ηλεκτρονικά
-Traction control
-Wheelie control
-Launch control
-Cornering abs
-Ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενες αναρτήσεις
-Quickshifter για κατεβάσματα
και αρκετά άλλα. Δεν λέω ότι όλα τα υπόλοιπα sbk τα έχουν αυτά αλλά τα περισσότερα.
Θα μου πει κάποιος ότι δεν χρειάζεται ΟΚ, δικαιωμά του. Η πλειοψηφία των εταιρειών και των καταναλωτών διαφωνεί κάθετα.
Οι σφυρήλατες ζάντες δεν θεωρούνται πια εξωτικό περιφεριακό.
Επίσης οι αναρτήσεις των gsxr. Είναι τυχαίο που όσοι ασχολούνται σοβαρά με τα trackdays σπεύδουν να αλλάξουν τουλ πίσω αμορτισέρ;
Η σουζούκι έχει να εξελίξει σοβαρά την κατηγορία από το 2009. Δεν είναι τυχαίο που το 1000άρι της είναι μακράν το πιο φθηνό.
ΥΓ. Σταύρακα μη αρπάζεσαι πλιζ. Δεν είχα καμία απολύτως πρόθεση να γίνω επιθετικός απεναντί σου. Φιλί :blush:
devil's animal
02/05/2015, 20:18
Το σημαντικότερο κεφάλαιο στα superbikes αυτής της δεκαετίας είναι τα ηλεκτρονικά
-Traction control
-Wheelie control
-Launch control
-Cornering abs
-Ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενες αναρτήσεις
-Quickshifter για κατεβάσματα
και αρκετά άλλα. Δεν λέω ότι όλα τα υπόλοιπα sbk τα έχουν αυτά αλλά τα περισσότερα.
Θα μου πει κάποιος ότι δεν χρειάζεται ΟΚ, δικαιωμά του. Η πλειοψηφία των εταιρειών και των καταναλωτών διαφωνεί κάθετα.
Οι σφυρήλατες ζάντες δεν θεωρούνται πια εξωτικό περιφεριακό.
Επίσης οι αναρτήσεις των gsxr. Είναι τυχαίο που όσοι ασχολούνται σοβαρά με τα trackdays σπεύδουν να αλλάξουν τουλ πίσω αμορτισέρ;
Η σουζούκι έχει να εξελίξει σοβαρά την κατηγορία από το 2009. Δεν είναι τυχαίο που το 1000άρι της είναι μακράν το πιο φθηνό.
ΥΓ. Σταύρακα μη αρπάζεσαι πλιζ. Δεν είχα καμία απολύτως πρόθεση να γίνω επιθετικός απεναντί σου. Φιλί :blush:
εχεις ενα δικιο οσον αφορα την εξελιξη των ηλεκτρονικων που ειναι το next chapter στα χιλιαρια...οκ..
ναι, εχει μεινει πισω η suzuki σ'αυτον τον τομεα και ετσι ειναι λογικο να κοστιζει φτηνοτερα απο τ'αλλα...
υπαρχουν ομως καποια θεματα με την λειτουργια ολων αυτων των ηλεκτρονικων...καποια ακομα δεν δουλευουν οπως πρεπει...που σημαινει οτι οι εταιρειες οι αλλες χρεωνουν εξελιξη η οποια δεν ειναι τελειοποιημενη και πλασαρουν τεχνολογια η οποια θα ειναι ετοιμη μετα απο καποια χρονια...η suzuki οχι..
δλδ κανουν τους καταναλωτες πειραματοζωα...
αυτη ειναι η δικη μου η αποψη...δεν χρειαζεται να μου πεις αν ειναι σωστη ή λαθος...παραμενει δικη μου ομως...
παμε τωρα στο κατα ποσο χρειαζονται αυτα τα μαραφετια...
ξερεις και ξερω οτι οι χρονοι δεν γραφονται με το launch control και το anti wheelie...με το traction μπορει γιατι δινει και στον κουλο την δυνατοτητα να ανοιξει ολο το γκαζι βαθυα μεσα στην στροφη και να μην φαει high...
και, επισης η γνωμη μου ειναι οτι, οσοι αλλαζουν τουλαχιστον το πισω αμορτισερ του gsxr τους το κανουν για λογους ψυχολογικους και μονο...
τα αμορτισερ δουλευουν μια χαρα (ολα, οχι μονο του gsxr) για τους χρονους του χομπιστα πισταδορου...
ελαχιστοι μπορουν να "τερματισουν" το αμορτισερ και γενικα το συνολο του 1000 ss τους μεσα στην πιστα για να πουν οτι χρειαζονται κατι πιο "ειδικο" και να τα σκασουν για aftermarket...
πιο πολυ σουπερμαντολινη πουλανε οι αφτερμαρκεταδες αφου το συνολο των αναβατων ειναι (σ)αργοι...και δεν βγαζω τον εαυτο μου απο αυτους εννοειται...
η suzuki βγαζει μια καλη, πετυχημενη συνταγη απο το 2009 που εβγαλε ενα εντελως καινουργιο μηχανακι σε σχεση με τα Κ των προηγουμενων χρονων, χωρις πολλες φαμφαρες...
μονο η επιλογη των 3 χαρτων υπαρχει...που και αυτη, ουσιαστικα ειναι αχρηστη...εντυπωσιασμος και μονο (κατα την δικη μου παλι ταπεινη γνωμη)...
ναι, το ξαναλεω...εχει μενει πισω στο θεμα εξελιξη...
αλλα τουλαχιστον ειναι value for money...
δεν θες ενα σκασμο λεφτα για να περασεις το κατωφλι της αντιπροσωπειας και αν ασχοληθεις με το μηχανακι και ριξεις τα εξτρα λεφτα σε λαστιχα,βενζινες και συμμετοχες td, μπορεις να κανεις πλακα μεσα στην πιστα στα αλλα 1000αρια που απλα οι οδηγοι τους τα πηραν γιατι ειχαν γαματα specs στο promo φυλλαδιο...
ειδες πως μπορουμε να κανουμε εποικοδομητικο διαλογο με επιχειρηματα και χωρις flame?;)
και εγω σ'αγαπω..
:kiss:
RaGe_Raptor
02/05/2015, 20:30
Σύμφωνα με αυτό το άρθρο (http://www.visordown.com/motorcycle-news-new-bikes/no-new-gsx-r-before-2017/26626.html) πραγματικά καινούριο gsxr θα βγεί το 2017...
ναι αυτό λέμε...L7 δλδ 2017 μοντέλο που φημολογείται ότι θα κυκλοφορήσει μέσα με τέλη του 2016
κι επίσης
Suzuki’s mantras of affordability and inherent handling stability seem to suggest engineering excellence is preferred over electronic intervention.
δε διαβάζετε ,ε?:D
RaGe_Raptor
02/05/2015, 20:36
...πιο πολυ σουπερμαντολινη πουλανε οι αφτερμαρκεταδες αφου το συνολο των αναβατων ειναι (σ)αργοι...και δεν βγαζω τον εαυτο μου απο αυτους εννοειται...
μεγάλη αλήθεια αφού για φτάσεις στα όρια των δυνατοτήτων του το σύνολο πρέπει εσύ να εξελιχθείς οδηγικά παααάαρα πολύ... εδώ να ξαναθυμίσω κάτι χρόνους στις Σέρρες που έγραψε ένας *ασήμαντος με εντελώς στοκ Κ7 1000....
*Kevin τονελένε......:D
yiannis172
03/05/2015, 18:55
εχεις ενα δικιο οσον αφορα την εξελιξη των ηλεκτρονικων που ειναι το next chapter στα χιλιαρια...οκ..
ναι, εχει μεινει πισω η suzuki σ'αυτον τον τομεα και ετσι ειναι λογικο να κοστιζει φτηνοτερα απο τ'αλλα...
υπαρχουν ομως καποια θεματα με την λειτουργια ολων αυτων των ηλεκτρονικων...καποια ακομα δεν δουλευουν οπως πρεπει...που σημαινει οτι οι εταιρειες οι αλλες χρεωνουν εξελιξη η οποια δεν ειναι τελειοποιημενη και πλασαρουν τεχνολογια η οποια θα ειναι ετοιμη μετα απο καποια χρονια...η suzuki οχι..
δλδ κανουν τους καταναλωτες πειραματοζωα...
αυτη ειναι η δικη μου η αποψη...δεν χρειαζεται να μου πεις αν ειναι σωστη ή λαθος...παραμενει δικη μου ομως...
παμε τωρα στο κατα ποσο χρειαζονται αυτα τα μαραφετια...
ξερεις και ξερω οτι οι χρονοι δεν γραφονται με το launch control και το anti wheelie...με το traction μπορει γιατι δινει και στον κουλο την δυνατοτητα να ανοιξει ολο το γκαζι βαθυα μεσα στην στροφη και να μην φαει high...
και, επισης η γνωμη μου ειναι οτι, οσοι αλλαζουν τουλαχιστον το πισω αμορτισερ του gsxr τους το κανουν για λογους ψυχολογικους και μονο...
τα αμορτισερ δουλευουν μια χαρα (ολα, οχι μονο του gsxr) για τους χρονους του χομπιστα πισταδορου...
ελαχιστοι μπορουν να "τερματισουν" το αμορτισερ και γενικα το συνολο του 1000 ss τους μεσα στην πιστα για να πουν οτι χρειαζονται κατι πιο "ειδικο" και να τα σκασουν για aftermarket...
πιο πολυ σουπερμαντολινη πουλανε οι αφτερμαρκεταδες αφου το συνολο των αναβατων ειναι (σ)αργοι...και δεν βγαζω τον εαυτο μου απο αυτους εννοειται...
η suzuki βγαζει μια καλη, πετυχημενη συνταγη απο το 2009 που εβγαλε ενα εντελως καινουργιο μηχανακι σε σχεση με τα Κ των προηγουμενων χρονων, χωρις πολλες φαμφαρες...
μονο η επιλογη των 3 χαρτων υπαρχει...που και αυτη, ουσιαστικα ειναι αχρηστη...εντυπωσιασμος και μονο (κατα την δικη μου παλι ταπεινη γνωμη)...
ναι, το ξαναλεω...εχει μενει πισω στο θεμα εξελιξη...
αλλα τουλαχιστον ειναι value for money...
δεν θες ενα σκασμο λεφτα για να περασεις το κατωφλι της αντιπροσωπειας και αν ασχοληθεις με το μηχανακι και ριξεις τα εξτρα λεφτα σε λαστιχα,βενζινες και συμμετοχες td, μπορεις να κανεις πλακα μεσα στην πιστα στα αλλα 1000αρια που απλα οι οδηγοι τους τα πηραν γιατι ειχαν γαματα specs στο promo φυλλαδιο...
Η τελευταια παραγραφος ειναι η πραγματικοτητα και κατα τη δικη μου αποψη.Με αρκετα χαμηλη τιμη παιρνεις ενα πολυ καλο μηχανακι,το οποιο εχει τις μεγαλυτερες δυνατοτητες αξιοπιστης αναβαθμισης μοτερ και αρκετα καλα φρενα.Απο'κει και περα μπορεις να χτισεις ενα πολυ καλο συνολο με custom parts,το οποιο θα ειναι ανταγωνιστικοτατο και με την αβαντζα του αλεξισφαιρου μοτερ.
RaGe_Raptor
25/07/2015, 16:08
http://www.team-gsxr.com/wp/suzuki-gsx-r-1000-2016-news/
338914
H.A.Balafoutre
25/07/2015, 17:51
Ώχ, ώχ.....!!!
motoexelixis
25/07/2015, 19:59
αν δεν ειναι φωτοσουπα, ειναι τουμπανο
RaGe_Raptor
25/07/2015, 20:17
φυσικά και είναι σούπα..........
το υπάρχον είναι με αλλαγές......
motoexelixis
25/07/2015, 20:18
τζαμπα τα σαλια στην οθονη ρε πστ μου....
Δε ξέρω αν πρόσεξε κανείς το Mt07 κάτω στη σελίδα που Tracerοφέρνει.
Εννοώ μετά την έκπληξη του GSXR πάντα.
οχι μουρη αλλα r1, οχι!!! ελπιζω να μην καταληξουν σε κατι τετοιο...
RaGe_Raptor
21/08/2015, 08:01
Θα παρουσιαστεί φέτος το φθινόπωρο , θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι του '16
http://www.bennetts.co.uk/bikesocial/news-and-views/news/2012/2015/august/2016-suzuki-gsx-r1000-first-technical-details-leaked/#.Vda91e0ayc3
RaGe_Raptor
16/11/2015, 18:36
http://www.gpone.com/en/2015111518876/Suzuki-GSX-R-1000-my16-forse-ci-siamo.html
RaGe_Raptor
17/11/2015, 09:49
Για πάμε....!!!!
345529
spyrakos35
17/11/2015, 10:13
τόσο άσχημο που το κρύβουν?
RaGe_Raptor
17/11/2015, 10:21
345532
spyrakos35
17/11/2015, 10:23
ίίίίίίίίίίίίίίίίίίίίίίίίίί
χάλιααααααααααααααααααααααααααααα
:D
DoctoR_k6
17/11/2015, 10:23
Έλα μωρή Suzi...
Φέτος βρήκανε που δεν πήγα?!?!
https://www.youtube.com/watch?v=K_xiF6D-Nqo
RaGe_Raptor
17/11/2015, 13:56
εμφανισιακά είναι ΠΟΛΥ πίσω από την κατηγορία του και στα ίδια επίπεδα με zx10r...
το τί είναι ικανό να κάνει θα το δούμε το καλοκαίρι....
basilis_k6
17/11/2015, 13:59
επιτέλους βγάλανε καινουργια μηχανη μετα απο το κ5. επιτέλους κηνυγανε τον ανταγωνισμο αλλα επιτέλους.... ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΜΗΧΑΝΗ ΡΕ! τι φαναρι ειναι αυτο πισω? σαν κατι ινδικά 250αρια ειναι...
bikerted
17/11/2015, 14:04
Και λιγα στοιχεια παραπανω!!!
As we predicted, Suzuki has debuted a new Suzuki GSX-R1000 superbike at the EICMA show, though before you get your hopes too high, we should preface that the model is actually the Suzuki GSX-R1000 concept.
Suzuki clearly isn’t ready to bring the GSX-R1000 to market in-time for the 2016 model year, and our sources tell us that the Suzuki GSX-R1000 Concept will in fact be the 2017 Suzuki GSX-R1000, which will debut in the second half of 2016.
That being said, the news is an exciting development from Suzuki, which says that the new Suzuki GSX-R1000 is the lightest and most powerful superbike ever from the Japanese manufacturer. To our eye, it looks to be the most advanced as well.
Suzuki says that the new GSX-R1000 will feature a liter-class engine with variable valve timing (VVT), which will also have a 10-level traction control system, launch control, three different riding modes (likely thru a ride-by-wire system), as well as a quick-shifter that allows for seamless upshifts and downshifts.
Suzuki has also developed a new system that it is calling “Broad Power System”, which appears to be a variable pipe connection attached between the headers. This likely helps Suzuki tune the exhaust for more power throughout the rev-range.
Suspension will be done by Showa, with “balance free” forks up front, and a “balance free rear cushion” rear shock in the back. Other details are pretty scarce at this point, likely as Suzuki is still finalizing the production version of the 2017 Suzuki GSX-R1000.
We do think that Suzuki has done a proper job with the styling on the Suzuki GSX-R1000 Concept, and clearly the Japanese company is trying to make ties back to its MotoGP racing effort, with Aleix Espargaro and Maverick Viñales.
Απο http://www.asphaltandrubber.com/bikes/2017-suzuki-gsx-r1000-concept/
:beer::beer:
Εμενα μ'αρεσει καπως.... νταξ πισω είναι χωρις καμια εμπνευση λες και ο σχεδιαστης ηθελε να παει να δει τον αγωνα και τα μαζεψε στα γρηγορα.... αλλα γενικα σαν σχημα μ'αρεσει
"Suzuki says that the new GSX-R1000 will feature a liter-class engine with variable valve timing (VVT)"
Μαλλον καπου εδω κρυβεται το μυστικο που θα κανει την διαφορα ;)
γιατι σαν νουμερα δεν λεει και πολλα
basilis_k6
17/11/2015, 14:21
παρατησανε την τρίμπρατση μετα απο 15 χρόνια.... ΟΥΑΟΥ!
RaGe_Raptor
17/11/2015, 14:22
όταν υπάρχουν μηχανάκια όπως R1,RSV4,Panigale,S1000RR,F4R δε μου κάνει καμία αίσθηση το νέο GSXR.Ας ελπίσουμε ότι έχει κληρονομήσει κάτι από το handling του GSXRR και ο VVT κινητήρας του είναι αυτό που ευαγγελίζονται όπως επίσης και η απόδοση των ηλεκτρονικών είναι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ στο επίπεδο της κατηγορίας.
basilis_k6
17/11/2015, 14:38
όταν υπάρχουν μηχανάκια όπως R1,RSV4,Panigale,S1000RR,F4R δε μου κάνει καμία αίσθηση το νέο GSXR.Ας ελπίσουμε ότι έχει κληρονομήσει κάτι από το handling του GSXRR και ο VVT κινητήρας του είναι αυτό που ευαγγελίζονται όπως επίσης και η απόδοση των ηλεκτρονικών είναι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ στο επίπεδο της κατηγορίας.
πρεπει να δουλέψουν το σχέδιο. οσο καλο και αν ειναι ενα μηχανακι πρεπει να αρεσει και λιγο. και το λεω αυτο γιατι δεν κοστιζει. το να μην κανει παπαδες στην πιστα οπως ενα s1000rr που κάνει +5κ δεν με χαλάει. ιπποδυναμη πανω κατω έχουν ολοι περισσοτερο αποσο έχει σημασια. εχουν ξεφυγει τοσο που χωρις tc κανένα δεν οδηγιεται.
RaGe_Raptor
17/11/2015, 14:42
πρεπει να δουλέψουν το σχέδιο. οσο καλο και αν ειναι ενα μηχανακι πρεπει να αρεσει και λιγο. και το λεω αυτο γιατι δεν κοστιζει. το να μην κανει παπαδες στην πιστα οπως ενα s1000rr που κάνει +5κ δεν με χαλάει. ιπποδυναμη πανω κατω έχουν ολοι περισσοτερο αποσο έχει σημασια. εχουν ξεφυγει τοσο που χωρις tc κανένα δεν οδηγιεται.
εδώ είσαι λάθος...θα πρέπει να ΣΚΟΤΩΝΕΙ στην πίστα και τότε θα σου φαίνεται και όμορφο......:D
spyrakos35
17/11/2015, 14:45
εμενα αυτός ο μεταβλητός χρονισμός λίγο με φοβίζει.....
RaGe_Raptor
17/11/2015, 14:46
εμενα αυτός ο μεταβλητός χρονισμός λίγο με φοβίζει.....
elaborate please..
spyrakos35
17/11/2015, 14:48
elaborate please..
δλδ θα υπάρχει κλωτσά μετά από κάποιες στροφές???
kostas777
17/11/2015, 15:07
Εμένα γιατί μου αρέσει πολύ, επειδή είμαι χοντάκιας; :D
spyrakos35
17/11/2015, 15:08
Εμένα γιατί μου αρέσει πολύ, επειδή είμαι χοντάκιας; :D
ε ναι....
πιο κάτω δε Μπάει :lol:
Εμενα παντως στο yaris 1.0 με VVTi δεν υπαρχει καμια κλωτσια.
Αλλα για κλωτσιες ειναι :p
RaGe_Raptor
17/11/2015, 15:09
no fucking way.......με τίποτα όμως...Α-Π0-ΚΛΕΙ-Ε-ΤΑΙ... δεν ξέρω αν έγινα αρκετά σαφής Σπύρο μου...:lol:
spyrakos35
17/11/2015, 15:10
Εμενα παντως στο yaris 1.0 με VVTi δεν υπαρχει καμια κλωτσια.
Αλλα για κλωτσιες ειναι :p
ναι αλλά
1. η μπουζούκι δεν είναι τουότα
2. δε μπάει δε γκαίει
spyrakos35
17/11/2015, 15:10
no fucking way.......με τίποτα όμως...Α-Π0-ΚΛΕΙ-Ε-ΤΑΙ... δεν ξέρω αν έγινα αρκετά σαφής Σπύρο μου...:lol:
τόσο ψόφιο λοιπον.....
spyrakos35
17/11/2015, 15:13
vvti=vtec?
νομίζω ναι
εδιτ (αν και αναφέρεται σε αυτοκίνητα)
http://www.diffen.com/difference/VTEC_vs_VVT-i
το σχεδιο ειναι μεγαλο φαουλ. πως το κανανε ετσι? βαριοταν οι σχεδιαστες να φτιαξουν κατι νεο και ομορφο και ειπανε να παρουμε το κ3, να το κανουμε λιγες αλλαγες και να το, το νεο gixxer. μια μαλακια και μιση ειναι σαν σχεδιο. τι κανει σαν συνολο θα το δουμε σε λιγους μηνες οταν το βαλουν στις πιστες (πρεπει να ειναι καλο track bike μαλλον).
ναι αλλά
1. η μπουζούκι δεν είναι τουότα
2. δε μπάει δε γκαίει
1. Αυτο ξαναπεστο
2. Και αυτο ξαναπεστο :lol:
Περα απο την πλακα δεν νομιζω κα υπαρχει καμια "κλωτσια", ισα-ισα θα εχει πολυ γραμμικη αποδοση.
νομίζω ναι
εδιτ (αν και αναφέρεται σε αυτοκίνητα)
http://www.diffen.com/difference/VTEC_vs_VVT-i
Κατάλαβα :lol:
Θα περιμένω το Λ9 με γραμμική απόδοση και όχι κλωτσια λοιπον
basilis_k6
17/11/2015, 15:41
τουλάχιστον δεν έβαλαν πάλι κάποια εξάτμιση τυπου κ9 που μας έκαψε ανεπανόρθωτα τα μάτια.
η νισσιν και η τοκικο πάνε να μείνουν άνεργοι σιγα σιγα... τα μπρέμπα ειναι must have πλεον.
δεν μαρεσουν οι οθονες. θέλω πισω τις βελόνες!
κάνει και ριμα....
ε ναι....
πιο κάτω δε Μπάει :lol:
Η σουζουκι εχει αναπτυξει 3D εκκεντροφορους, οποτε η μεταβολη του χρονισμου θα ειναι συνεχης. Με αλλα λογια θα τρως συνεχεια κλωτσιες με την καλη εννοια.
RaGe_Raptor
17/11/2015, 16:36
Lower spec
345573
giorgio7
17/11/2015, 19:38
Μπραβο στη suzuki που καταφερε να βγαλει πιο ασχημο supersport και απο το cbr.....:lol::cry:
RaGe_Raptor
17/11/2015, 20:02
το vvt δουλεύει φυγοκεντρικά.με την άνοδο των στροφών μεταλλικά σφαιρίδια θα αλλάζουν θέση σε διαφορετικές ράγες λόγω φυγόκεντρου οπότε θα είναι smooth as butter.ούτε κλωτσιές ούτε μπουνίδια. :D
H.A.Balafoutre
18/11/2015, 08:01
Κάτι με χαλάει στο εμπρός φέρινγκ....δε με τρέλανε....σαν να θέλησαν να κάνουνε κάτι, προσπάθησαν πολύ, αλλά δεν τους βγήκε.
μια χαρά κουκλί είναι το μηχανάκι παίδες. δλδ για το νέο γυμνό χιλιάρι της γιαμάχα τι να πούμε;
spyrakos35
18/11/2015, 10:18
μια χαρά κουκλί είναι το μηχανάκι παίδες. δλδ για το νέο γυμνό χιλιάρι της γιαμάχα τι να πούμε;
ρε μπαμπίνο,
αφού δεν έχουμε γκαφρά να το πάρουμε, πρέπει να το βγάλουμε κάπως....
άσχημο, δε μπάει, δε φρενάρει, δε στρίβει, δε σηκώνεται αλλά κόβει πλαίσια και είναι άσχημο (το είπα?)
μη μας χαλάς τη ζαχαρένια τώρα
:lol:
spyrakos35
18/11/2015, 10:24
ζητώ ταπεινά συγνώμη
αντε μπράβο
RaGe_Raptor
19/11/2015, 14:55
ωραία πράματα λέει ο Cameron...ουσία το ζητούμενο (http://www.cycleworld.com/2015/11/17/2017-suzuki-gsx-r1000-concept-sportbike-motorcycle-review-first-look-photos-eicma-2015/?src=SOC&dom=fb)
Το πηρούνι αν κατάλαβα καλά χρησιμοποιεί την αρχη των συγκοινωνούντων δοχείων;
έκανα edit πριν δει ο Blitzer το ορθογραφικό
φονικός συνδυασμός (https://www.youtube.com/watch?v=1swqHt6SAH0#t=78)
Και μετά λέτε δεν έχει ωραίο κ@λο το GSX-R... :p
345814
Mαγκες το μηχανακι ειναι τουμπανοοο !!!! εγω που το ειδα απο κοντα ειναι πανεμορφο :D περι ορεξεως κολοκυθοπιτα :p ασχημο δεν το λες παραξενο για καποιους ισως ..... απο τεχνολογια και ηλεκτρονικα να φαν κι οι κοτες χεχε
348613
348614
σίγουρα η ομορφιά είναι υποκοιμενικό πράγμα, βέβαια δεν έχω βρει άνθρωπο μέχρι τώρα να πει οτι η Belucci είναι άσχημη....
για μένα είναι άσχημο, ειδικά ο κώλος ούτε 300cc να ήταν ...
Το καλο SUZUKI φτιάχνετε άλλου και επανασχεδιάζει και την ουρά α μάστορας .
Αποκλειστική φωτό
348618
ασχημο η οχι, θα σπασει χρονομετρα το gixxeraki θα το δειτε :)
+1000 το μηχανακι ειναι μικρο - στενο - ελαφρυ και κακο :smokin:
348704
yiannis172
22/12/2015, 19:54
Αυτοι εβγαλαν τα PAIR,πριν καν κυκλοφορησει....:p
RaGe_Raptor
08/01/2016, 09:55
Αυτό ταιριάζει κι εδώ http://www.motorcyclenews.com/news/2016/january/secrets-of-suzukis-vvt/
RaGe_Raptor
07/04/2016, 22:41
http://www.sportrider.com/inside-suzukis-variable-valve-timing?src=SOC&dom=fb#page-2
Aντε να το δοκιμασουμε σιγα σιγα χεχεχε
Boys in the garage discussing the new Suzuki GSX-R's :a08::a08::a08:
https://www.facebook.com/61715682960/photos/a.92842392960.77130.61715682960/10154145615202961/?type=3&theater
basilis_k6
29/09/2016, 12:54
καταντησε κουραστικο. Ένα μηχανακι ζητησαμε και αυτοι φτιαχνουν ουισκυ. Θέλω να μας τρολλαρει ολους και να βγαλει το ΙΔΙΟ σχεδιο παλι με λιγες διαφορες σε φωτακια και εξατμιση. Μήν σου πω να βαλει μια χειροτερη απο το κ9... δυσκολο βεβαια.
καταντησε κουραστικο. Ένα μηχανακι ζητησαμε και αυτοι φτιαχνουν ουισκυ. Θέλω να μας τρολλαρει ολους και να βγαλει το ΙΔΙΟ σχεδιο παλι με λιγες διαφορες σε φωτακια και εξατμιση. Μήν σου πω να βαλει μια χειροτερη απο το κ9... δυσκολο βεβαια.
εγω παλι βλεπω να βγαινει και να στελνει ολους τους αλλους αδιαβαστους πισω στα σχεδιαστηρια ;)
DoctoR_k6
29/09/2016, 13:01
εγω παλι βλεπω να βγαινει και να στελνει ολους τους αλλους αδιαβαστους πισω στα σχεδιαστηρια ;)
+1000
:beer:
Y.Γ Το χει ξανακανει...:D
RaGe_Raptor
29/09/2016, 13:25
Πλέον τα περιθώρια μοιάζουν πολύ στενά. Μόνο αν όντως δουλεύει το vvt όπως υπόσχονται με την προϋπόθεση ότι τα ηλεκτρονικά του θα είναι του σύγχρονου επιπέδου.
basilis_k6
29/09/2016, 14:26
αλλες εποχες. δεν πιστευω οτι μπορει καν να πιασει την ρ1 και την σ1000ρρ. Μακαρι αλλα τουλαχιστον το πρωιμο σχεδιο (μονο το design δηλαδη) φαινετε φτωχο.
Kαταρχην απο οσο ξερω δεν θα αλλαξει κατι εμφανισιακα... ισως να εχουν βαλει παραπανω πραγματακια, λεω ισως.. γιατι η τιμη του εχει παει πολυ ψηλα :cry: εκει που ελεγαν οτι θα ειναι αρκετα προσιττο :rolleyes: αλλα ελεος μην διαβαζω οτι το ρ1 και την σ1000ρρ ειναι ομορφο :rotflmao:
Τωρα απο μοτερ εκει ειναι που δεν παιζεται.. ειναι μακραν απο τον ανταγωνισμο, που το ξερω ? μου το ειπε ενα πουλακι :D
Περισσοτερα θα ξερουμε σε πολυ λιγες μερες ......
3 και σημερα :a08:
https://www.facebook.com/SuzukiMotoGreece/photos/a.1707511679478950.1073741828.1703368789893239/1842340942662689/?type=3&theater
H.A.Balafoutre
02/10/2016, 13:54
Πάντως από αισθητικής απόψεως....έχουνε πάρει μια περίεργη στροφή...σε σχέση με τα μοντέλα από το 2010 και πίσω....
RaGe_Raptor
02/10/2016, 16:13
Πάντως από αισθητικής απόψεως....έχουνε πάρει μια περίεργη στροφή...σε σχέση με τα μοντέλα από το 2010 και πίσω....
Στην ουσία το διάστημα '05-'16 ήταν ένα (ευχάριστο; ) διάλειμμα . Αυτό μοιάζει να είναι συνέχεια του Κ3
amyroukai
04/10/2016, 11:56
Παρουσιάζεται τώρα...
369495
DrIoannis
04/10/2016, 13:38
Πρόσθεσαν IMU και θα έχουν 2 μοντέλα (3 στην ουσία). Ένα full με αναρτήσεις Showa και ABS, ένα απλό χωρίς αναρτήσεις με και χωρίς ABS. Για άλλες διαφορές δεν είδα να έχουν. Τα 5000 διαφορά μεταξύ τους είναι πολλά...
RaGe_Raptor
04/10/2016, 13:39
369528
Suzuki returned to the drawing board when it came to its flagship superbike, designing and building a brand new machine using technology developed from competition in MotoGP. The chief engineer on the project, Shinichi Sahara, used his experience as a former MotoGP technical manager and project manager to develop a new power-plant that produces 202PS at 13,200rpm – Suzuki’s most powerful GSX-R engine, ever – to make sure the GSX-R1000 can reclaim its crown as the king of sportsbikes.
Both the GSX-R1000 and GSX-R1000R utilise an all-new, 999.8cc inline four-cylinder engine, which uses Suzuki Racing Variable Valve Timing (SR-VVT), and a new finger-follower valve train as part of Suzuki’s Broad Power System. Developed for use on the firm’s GSX-RR MotoGP racer, the system allows the new engine to produce strong low-midrange power, before the variable valve timing system boosts top-end output.
Suzuki’s SR-VVT is a compact and lightweight mechanical system, that is built into the intake sprocket and is activated by centrifugal force, while the new finger-follower valve train is 6g lighter than a conventional bucket/tappet system, and allows the engine to rev higher and increases top-end power, with reliability.
Careful thought and planning also went into the engine’s dimensions and layout, to enhance the bike’s cornering performance. The cylinder block incline angle is moved backwards by 6 degrees, reducing the engine length by 22.2mm, the benefits of which are increased front-end feel and increased stability.
Inside the engine there are new pistons, pins, and rings, as well as new camshafts and titanium valves for higher peak power.
Competition in MotoGP has also led to the development of Suzuki’s most comprehensive and sophisticated electronics package, which features a six-directional IMU, 10-mode traction control system, Suzuki’s Motion Track Brake System, and three-rider modes.
Setting the GSX-R1000R apart from the GSX-R1000 is the addition of a bi-directional quick-shifter and a launch control system that allows riders to make smoother, faster starts.
Both models utilise the ‘anti-stoppie’ function of Suzuki’s Motion Track Brake System, but only the GSX-R1000R benefits from its cornering ABS function.
Suspending the GSX-R1000R is the latest generation of Showa’s Balance Free front forks and rear shock, which give more controlled performance and improve front-end feel. The GSX-R1000 model utilises Showa’s Big Piston front forks and Showa shock.
The GSX-R1000 is due to arrive in early in the spring, with the GSX-R1000R set for arrival later in the season.
RaGe_Raptor
04/10/2016, 14:00
369529
http://www.suzukibulletin.co.uk/2016/10/04/new-gsx-r1000-and-gsx-r1000r-herald-the-return-of-the-king/
devil's animal
04/10/2016, 14:02
ΠΩΛΕΙΤΑΙ Κ9 εκθεσιακο...:a8:
RaGe_Raptor
04/10/2016, 14:07
μια περίεργη ευφορία που με έπιασε... σουζουκάκιας μέχρι κόκκαλο είμαι τελικά!:lol:
http://www.roadracingworld.com/news/all-new-2017-suzuki-gsx-r1000-and-gsx-r1000r-combine-more-power-with-imu-based-electronics-introduced-in-germany/
μια περίεργη ευφορία που με έπιασε... σουζουκάκιας μέχρι κόκκαλο είμαι τελικά!:lol:
http://www.roadracingworld.com/news/all-new-2017-suzuki-gsx-r1000-and-gsx-r1000r-combine-more-power-with-imu-based-electronics-introduced-in-germany/
:beer:
369529
http://www.suzukibulletin.co.uk/2016/10/04/new-gsx-r1000-and-gsx-r1000r-herald-the-return-of-the-king/
μμμμ αυτό μάλιστα :) (με ενα πιο μικρό τελικό)