Σύνδεση

View Full Version : AFRICA!

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17 18 19 20 21

mytilini
26/12/2015, 18:02
Πλάκα στην πλάκα,βλέπω σύντομα να πέφτουν οι τιμές σε ΚΤΜ και BMW ...Θα παρακαλάνε όλοι για το νέο CRF 1000,θυμηθείτε το αυτο.

stavrouliasp
26/12/2015, 18:39
Είναι όντως made in Japan ???

AUFGEBRACHT
26/12/2015, 18:41
Είναι όντως made in Japan ???

H συσκευασία ναι...

spyrakos35
26/12/2015, 18:58
348925

Μας κάνει; Ή να το βρω με τριβάλιτσο φουλ προβλεπέ για εκδρομούλα λουτράκι-περαχώρα; :ninja:

Ξεκινα με ενα κρανακι πρωτα

mytilini
26/12/2015, 20:02
Empire strikes back....Και made in Tanzania να ήταν, από τη στιγμή που αποφάσισαν να βάλουν σ'αυτή τη δημιουργία το "φτεράκι" και το λογότυπο του "HRC" φτάνει.Οι πιό ψαγμένοι ήδη είχαν πάρει πρέφα τι ετοιμάζονταν βλέποντας το Crosstourer 1200 και το VFR 1200 DCT,ήτοι:α)απίστευτη ποιότητα κατασκευής, β))χρηστικά ηλεκτρονικά,γ)εκλογικευμένο βάρος,δ)τεχνολογία εφαρμόσιμη επί "του πεδίου",ε)ιπποδύναμη "όση", στ)φρενούκλες, ζ)πλαισιάρα, η)μοτέρ κλασσικό Honda,δηλ.δεν σπάει δεν χαλάει.Πάντως για ένα είμαι βέβαιος:θα μπορούν οι χρήστες να το πλένουν άφοβα...

avlihos
26/12/2015, 23:57
Ξεκινα με ενα κρανακι πρωτα
348997 Τώρα; :D

avlihos
26/12/2015, 23:59
348998:p

p@nos
27/12/2015, 03:45
https://youtu.be/j3GqtAwVlV8

amyroukai
27/12/2015, 10:20
Βρε Μυτιλήνη, αυτό το γ) που έγραψες, γελάνε και οι πέτρες.

p@nos
27/12/2015, 14:24

γιατι?ξερεις ποσο ειναι τα υπολοιπα αυτοκινητα της κατηγοριας?

RaGe_Raptor
27/12/2015, 15:28
Πήρα πρέφα ότι το νέο άφρικα θα είναι αρκούντως καλό ώστε να μας πρήξουν τα φρύδια οι παρωπιδο-χοντάκηδες... Αν κλείσεις τα αυτιά σου όμως σε αυτές τις τζιχαντ-ο-απόψεις βλέπεις ότι όντως (φαίνεται να ) είναι ένα καλό μηχανάκι.

avlihos
27/12/2015, 16:59
Πήρα πρέφα ότι το νέο άφρικα θα είναι αρκούντως καλό ώστε να μας πρήξουν τα φρύδια οι παρωπιδο-χοντάκηδες... Αν κλείσεις τα αυτιά σου όμως σε αυτές τις τζιχαντ-ο-απόψεις βλέπεις ότι όντως (φαίνεται να ) είναι ένα καλό μηχανάκι. Πριν πούμε αν ειναι καλο ή όχι καλύτερα να το καβαλήσουμε πρώτα, να περάσουν 2-3-4-5 χρόνια με τα εφηβικά προβληματάκια του που θα βγάλει, να δούμε και το αφτερσέιλ τι θα λέει ( μη πλΕρώνεις 4 βίδες 62 ευρώ) και βγάζουμε συμπέρασμα.

Δυστυχώς όμως στην Ελλάδα, πρώτα θα το δεις στα καφέ και μετά στο βουνό ή σε στροφιλίκια... Οπότε ο χρόνος παραγωγής συμπεράσματος, θα τραβήξει λίγο παραπάνω. Όχι για να δεις αν είναι funmoto όπως το 950-990 αλλά να δεις και τη πραγματική του αξία σε όσα προέγραψα.
Αυτά...

p@nos
27/12/2015, 17:27
σιγα ρε φιλε να περασουν 5 χρονια παιδικες ασθενειες στα 5 χρονια κανει λιφτινγκ το μηχανακι :lol: και επισης τι σημασια εχει αν ειναι στις καφετεριες στην ελλαδα τα μηχανακια?θα στεναχωρεθουν?

taisteal
27/12/2015, 17:28
και επισης τι σημασια εχει αν ειναι στις καφετεριες στην ελλαδα τα μηχανακια?θα στεναχωρεθουν?

Σωστος.
Ετσι οταν σε 5 χρονια θα μπορουμε να την παρουμε μεταχειρω,να μην εχει ταλαιπωρηθει

:)

miscelano
27/12/2015, 18:15
Σκοπός είναι να το πάρουμε καινούριο να σκάσει ο γείτονας :P

V-TEC
27/12/2015, 20:42
Όσο το βλέπω, νομίζω ότι το καινούργιο είναι ότι θα ηθελα Λίγο παραπάνω
από την γριά μου ( Africa 650 )

Μακάρι να μπορέσω Να βρω ένα να οδηγήσω όταν έρθει !

Τα αλογατα που ανακοινώνουν δεν είναι πολλά άλλα από το 2007 που έχω την γριά, με τα όσα μουλάρια της έχουν απομείνει,
εχω κάνει τα πάντα. Φαντάζομαι με τα όσα έχει το καινούργιο θα κάνουμε κ πανΔηλικια !

Άγιε μου Βασίλη ήμουν καλό παιδί φέτος ...

avlihos
27/12/2015, 23:37
Σωστος.
Ετσι οταν σε 5 χρονια θα μπορουμε να την παρουμε μεταχειρω,να μην εχει ταλαιπωρηθει

:)
Αυτο ακριβώς :)

mytilini
28/12/2015, 05:29
Τι περίμενες;Να ζυγίζει 130 κιλά;Περίμενε τις "ειδικές" εκδόσεις και τα ξαναλέμε.Η διαίσθηση μου λέει ότι το Big H αποφάσισε να επαναπροσδιορίσει τους κανόνες στην κατηγορία.Αν μη τι άλλο ο ανταγωνισμός θα βελτιώσει και πάλι το είδος.

amyroukai
28/12/2015, 08:39
Τι περίμενες;Να ζυγίζει 130 κιλά;Περίμενε τις "ειδικές" εκδόσεις και τα ξαναλέμε.Η διαίσθηση μου λέει ότι το Big H αποφάσισε να επαναπροσδιορίσει τους κανόνες στην κατηγορία.Αν μη τι άλλο ο ανταγωνισμός θα βελτιώσει και πάλι το είδος.

Το βάρος του άφρικα είναι στο κάτω όριο της κατηγορίας, σαφώς στα πλαίσια του ανταγωνισμού.

Το crosstourer που έγραψες εκεί που απαριθμούσες τα καλά, είναι το άνω όριο βάρους, ειδικά το dct. Οποτε το γ) ήταν ότι πιο άκυρο μπορούσες να γράψεις.

mytilini
28/12/2015, 13:54
Το βάρος του άφρικα είναι στο κάτω όριο της κατηγορίας, σαφώς στα πλαίσια του ανταγωνισμού.

Το crosstourer που έγραψες εκεί που απαριθμούσες τα καλά, είναι το άνω όριο βάρους, ειδικά το dct. Οποτε το γ) ήταν ότι πιο άκυρο μπορούσες να γράψεις.
Για το CRF 1000 έγραψα και όχι για το Crosstourer...Το Crosstourer έπαιξε τον ρόλο του Δουρειου Ιππου για να μετρήσει αντιδράσεις και να μαζέψει παρατηρήσεις.Σε κάθε περίπτωση, το νέο είναι καλοδεχουμενο και απο καιρο αναμενόμενο με προσμονή.Αν μη τι άλλο η κατηγορία θα αποκτήσει εντονότερο ενδιαφέρον.

Pan (dvs)
28/12/2015, 14:13
Για το CRF 1000 έγραψα και όχι για το Crosstourer...Το Crosstourer έπαιξε τον ρόλο του Δουρειου Ιππου για να μετρήσει αντιδράσεις και να μαζέψει παρατηρήσεις.Σε κάθε περίπτωση, το νέο είναι καλοδεχουμενο και απο καιρο αναμενόμενο με προσμονή.Αν μη τι άλλο η κατηγορία θα αποκτήσει εντονότερο ενδιαφέρον.

Φιλε μου κανεις δεν βγαζει ενα μοντελο για να μετρησει αντιδρασεις.Υπαρχουνε αλλοι τροποι,πολυ φθηνοτεροι.
Το Crosstourer βγηκε γιατι θελανε να μπουνε στη συγκεκριμενη κατηγορια και οτι κατσει σε πρωτη φαση.Ο στοχος ητανε η ασφαλτος.

Το Αφρικα βγαινει για να χτυπησει την πιο ελαφρια κατηγορια των 1000 κυβικων,που μπαινουνε και χωμα.Αν στραβωσει η αγορα του κοβουμε 200 κυβικα και ειμαστε ενταξει.

mytilini
28/12/2015, 15:44
Φιλε μου κανεις δεν βγαζει ενα μοντελο για να μετρησει αντιδρασεις.Υπαρχουνε αλλοι τροποι,πολυ φθηνοτεροι.
Το Crosstourer βγηκε γιατι θελανε να μπουνε στη συγκεκριμενη κατηγορια και οτι κατσει σε πρωτη φαση.Ο στοχος ητανε η ασφαλτος.

Το Αφρικα βγαινει για να χτυπησει την πιο ελαφρια κατηγορια των 1000 κυβικων,που μπαινουνε και χωμα.Αν στραβωσει η αγορα του κοβουμε 200 κυβικα και ειμαστε ενταξει.. Για την συγκεκριμένη εταιρία το "ο,τι κάτσει" είναι απλά άγνωστο.Βαζω στοίχημα ότι ήδη υπάρχουν λίστες αναμονής και δεν θα προφταινουν τη ζήτηση...Ο καιρός θα δείξει,εδώ είμαστε,γέροι να είμαστε και φυσικά πάντα όρθιοι.

Boogie
29/12/2015, 09:16
Καλημέρα και χρόνια πολλά.

Παιδιά ξέρετε αν έχουν δοθεί τιμές του νέου Africa για την Ελλάδα?

Boogie
29/12/2015, 10:13
ο Σαρακακης δεν πρεπει να εχει παρει χαμπαρι ακομη οτι βγηκε νεο Αφρικα..:lol:

ολοι ελπιζουν οτι ΟΤΑΝ το παρει χαμπαρι , θα παρει χαμπαρι και τις τιμες στις αλλες χωρες και δεν θα το πουλαει +10-20%..

απ οτι βλεπω απο το αβαταρ σου ,εισαι ετοιμος...;)

Ονειρεύομαι...:)

Ψάχνοντας είδα ότι στο USA ανακοινώθηκε τιμή από 13.000 USD και στην Αγγλία από 10.500 λίρες. Η τιμή της Αγγλίας που θεωρώ ότι θα είναι πιό κοντά στα ελληνικά δεδομένα είναι 14.000+ Ε. Πολλά...:(

Χωρίς να υπολογίσουμε το Σαρακάκη, όπως πολύ σωστά λες...:)

Boogie
29/12/2015, 11:43
:eyepop:

Έτσι...

349131

p@nos
29/12/2015, 12:35
Μ τη σελα και το μπουρι το μηχανακι ειναι τρελααααα

Bob_o_mastoras
29/12/2015, 16:52
Yπαρχει στο Δαβανοπουλο στη Θεσ/νικη για παραγγελια.
13900 € το απλο.
14900 € το ABS.
15900 € το ABS/DCT.

Boogie
29/12/2015, 20:20
Yπαρχει στο Δαβανοπουλο στη Θεσ/νικη για παραγγελια.
13900 € το απλο.
14900 € το ABS.
15900 € το ABS/DCT.

Ωχ! :sick:

p@nos
29/12/2015, 21:20
το 800gs adv βλεπω εχει βασικη εκδοση 12,600...δε ξερω ομως αν απο εξοπλισμο εχει μαρπιεδες και κορνα μαζι :lol:

irinia
30/12/2015, 08:02

Το Αφρικα βγαινει για να χτυπησει την πιο ελαφρια κατηγορια των 1000 κυβικων,που μπαινουνε και χωμα.Αν στραβωσει η αγορα του κοβουμε 200 κυβικα και ειμαστε ενταξει.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΦΡΙΚΑ ΒΓΗΚΕ..............

Για να χτυπήσει τα αντίπαλα χιλιάρια που πάνε χώμα και να πάρει μερίδιο της αγοράς.
Επίσης σε καμμία περίπτωση δεν ανταγωνίζεται το αδερφάκι του crossturer,το οποίο
είναι ένα άλλο καθαρά ταξιδιάρικο μηχανάκι,άλλο τι ατέλειες έχει,σε αντικατάσταση του
βαραντέρο με αντιπάλους τα 1200σάρια bmw,explorer,ktm,multistrada,super tenere.
Όμως νομίζω ότι η Χόντα με το νέο Άφρικα κοντράρει και τα 800σάρια ktm,fg800 και
ότι άλλο στέκεται απέναντι της προσπαθώντας να δημιουργήσει νέα υψηλότερα στάνταρ
βασιζόμενη φυσικά και στο όνομα θρύλο που κουβαλάει το Άφρικα...!!!
Η παγίδα,εντός παρενθέσεως βέβαια,είναι ότι μερικοί που θα το πάρουν ίσως δεν θα έχουν
αποκωδικοποιήσει ότι το μηχανάκι είναι ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΟ για τον χωμάτινο προσανατολισμό
που έχει.Οι εποχές άλλαξαν,μπορεί πριν 20 χρόνια οι απαιτήσεις από μοτό τέτοιου είδους
να ήταν πολύ λιγότερες,σήμερα όμως αν κάποιος δεν το χρησιμοποιεί για ΠΟΛΥ ΧΩΜΑ,
θα κάνει αγοράζοντας το λάθος επιλογή..!!Είμαι σίγουρος γιαυτό
ΚΑΛΗΜΕΡΑ μας.

irinia
30/12/2015, 08:06
το 800gs adv βλεπω εχει βασικη εκδοση 12,600...δε ξερω ομως αν απο εξοπλισμο εχει μαρπιεδες και κορνα μαζι :lol:

ΑΡΑ..??

Και αυτήν την αγορά δεν καλοβλέπει..??
Με τα ίδια λεφτά υπάρχει άνθρωπος που θα πάει σε bmw..??
Ούτε στο χωριό της Γερμανίας που παράγεται,άσε που κουβαλάει
και 100 κιλά τεχνολογία περισσότερο..!!
ΦΡΕΣΚΟ ΠΡΑΜΜΑ λέμε.

Pan (dvs)
30/12/2015, 08:54
ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΦΡΙΚΑ ΒΓΗΚΕ..............

Για να χτυπήσει τα αντίπαλα χιλιάρια που πάνε χώμα και να πάρει μερίδιο της αγοράς.
Επίσης σε καμμία περίπτωση δεν ανταγωνίζεται το αδερφάκι του crossturer,το οποίο
είναι ένα άλλο καθαρά ταξιδιάρικο μηχανάκι,άλλο τι ατέλειες έχει,σε αντικατάσταση του
βαραντέρο με αντιπάλους τα 1200σάρια bmw,explorer,ktm,multistrada,super tenere.
Όμως νομίζω ότι η Χόντα με το νέο Άφρικα κοντράρει και τα 800σάρια ktm,fg800 και
ότι άλλο στέκεται απέναντι της προσπαθώντας να δημιουργήσει νέα υψηλότερα στάνταρ
βασιζόμενη φυσικά και στο όνομα θρύλο που κουβαλάει το Άφρικα...!!!

Aν βγαλανε το 1000αρι να χτυπησει τα 800αρια γιατι ανακοινωσανε οτι θα βγαλουνε εκδοση κοντα στα 800 κυβικα?

bros400pgm
30/12/2015, 10:14
Για να χτυπήσει τα 600cc.
Πας να βγαλεις άκρη με τη Honda...

irinia
30/12/2015, 21:09
Aν βγαλανε το 1000αρι να χτυπησει τα 800αρια γιατι ανακοινωσανε οτι θα βγαλουνε εκδοση κοντα στα 800 κυβικα?

ΑΦΡΙΚΑ 800..??

Κάθε 200 κυβικά μηχανάκι ίδιο..??

Bob_o_mastoras
30/12/2015, 21:41
Ενα θα ειναι..

Για πιο μικρα κυβικα ισως βγαλει κατι με πλαισιο και μοτερ nc750 με αλλες αναρτησεις, ζαντες και κοστουμι..
Η κατι με το μοτερ του cb 500.

Aλλα δεν χρειαζεται κιολας.
Η κατηγορια δεν εχει τοσο μεγαλο κοινο. Και το Αφρικα παιζει μπαλιτσα παντου. Ταξιδευει αξιοπρεπως, παει χωμα τραινο, (συμφωνα με τα τεστ παντα) καιει λιγο και κοστιζει επισης λιγο.
Αρα χτυπαει τα μαστοδοντα στο χωμα και στην οικονομια και τα μικρα στην ανεση και την συμπεριφορα στο ταξιδι.
Για την αξιοπιστια μενει να περασει ο καιρος και να δουμε (αν και δεν εχω λογους να αμφιβαλω)..

Αρα win-win για καποιον που θελει ενα ταξιδιωτικο dual sport και οχι ενα street με ψηλες αναρτησεις.

Και εννοειται πως τα περισσοτερα το μονο χωμα που θα δουν θα ειναι μεσα στη γλαστρα της καφετεριας αλλα.. :a12:
Οπως προαναφερθηκε, καλυτερα για εμας που θα το παρουμε μεταχειρισμενο και θα ειναι αδουλευτο!! :D

stefanos
30/12/2015, 22:24
Ενα θα ειναι..

Για πιο μικρα κυβικα ισως βγαλει κατι με πλαισιο και μοτερ nc750 με αλλες αναρτησεις, ζαντες και κοστουμι..
Η κατι με το μοτερ του cb 500.

Aλλα δεν χρειαζεται κιολας.
Η κατηγορια δεν εχει τοσο μεγαλο κοινο. Και το Αφρικα παιζει μπαλιτσα παντου. Ταξιδευει αξιοπρεπως, παει χωμα τραινο, (συμφωνα με τα τεστ παντα) καιει λιγο και κοστιζει επισης λιγο.
Αρα χτυπαει τα μαστοδοντα στο χωμα και στην οικονομια και τα μικρα στην ανεση και την συμπεριφορα στο ταξιδι.
Για την αξιοπιστια μενει να περασει ο καιρος και να δουμε (αν και δεν εχω λογους να αμφιβαλω)..

Αρα win-win για καποιον που θελει ενα ταξιδιωτικο dual sport και οχι ενα street με ψηλες αναρτησεις.

Και εννοειται πως τα περισσοτερα το μονο χωμα που θα δουν θα ειναι μεσα στη γλαστρα της καφετεριας αλλα.. :a12:
Οπως προαναφερθηκε, καλυτερα για εμας που θα το παρουμε μεταχειρισμενο και θα ειναι αδουλευτο!! :D

Για να βγάλει κάτι πρέπει να είναι αναλόγου "διαμετρήματος".
Και στα κιλά που θα βγούν το δικύλινδρο cb500 ή nc750 θα είναι αστεία κάθε συζήτηση για χώμα.
Εξάλλου όπως λές το 1000 καλύπτει μεγάλο κομμάτι κυβισμών και γούστων.
Οπότε η μόνη τρύπα στην γκάμα μένει χαμηλά εκεί που παίζουν μόνο τα μονοκύλινδρα.
Οπότε η μόνη βάση για μικρότερο πολιτικό χωμάτινο που έχει η honda είναι κάποια μορφή crf 450.

Boogie
01/01/2016, 07:14
http://www.motorcyclistonline.com/first-ride-adv-review-2016-honda-crf1000l-africa-twin-motorcyclist-magazine#ooid=psZjJueTpcRqlde9yPOA9zjoBSbEXqmN

349327

irinia
01/01/2016, 11:04
Τερενς μια μόνο υπενθύμιση, το τενερέ οταν βγήκε είχε.... θυμάσαι η απλά βολεύει η φετινή χαμηλή τιμή (που έπεσε λόγω μηδενικών πωλήσεων) γιατι ισχυροποιεί το επιχείρημα σου;

Το καβασάκι είναι μια πλατφόρμα με τρια παράγωγα, το έξοδο εξέλιξης μοιράζεται, συν το ότι έχει φτηνές αναρτήσεις χωρίς πληρεις ρυθμίσεις. Και είναι μόνο για δρόμο. Και εστω και από μια πηγή μάθαμε ότι δεν είναι τόσο σταθερό.

Το 1050 χωρίς διολου ρυθμίσεις, με ασφάλτινες ζάντες και.... κουνάει.

Άλλος για το εκατομμύριο;

Σε λίγες μέρες ξεκινούν οι πωλήσεις και εδώ. Κοντός ψαλμός...

ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΜΕ

Νομίζω ότι είναι σπουδαίο μηχανάκι που κουβαλάει και ιστορία.
Τώρα για πωλήσεις θα δούμε όπως λες.
Το σούπερ τενερέ επειδή το έψαχνα από τότε που βγήκε το πρώτο
είχε 16000+ αλλά φορούσε μέχρι και μεταλλικές βαλίτσες επάνω.
Σήμερα ο αντικαταστάτης του gen 2 που έχει πολλές αλλαγές και διόρθωσε
και ένα δύο στραβά έχει επίσημα 13900...!!!
Όχι γιατι δεν πουλάει στην Ελλάδα αλλά γιατί χρησιμοποίησαν προφανώς
και κάποια μέρη από το gen 1 ,κατέβηκε το κόστος και άλλαξαν σίγουρα και
πολιτική στο οικονομικό όπως είπες.Επίσης δεν δαπανήθηκαν τα ποσά που
έδωσε η Γιαμάχα για το gen1 μια μοτό που χτίστηκε από το ΜΗΔΕΝ..!!
Όπως φυσικά και το νέο Άφρικα.
Ακόμα αμφιβάλλω για το κούνημα του versys 1000 ,ειδικά του καινούργιου,
που το παρακολουθώ και ξέρω ότι άλλαξε ανάρτηση ακριβώς γιαυτόν τον λόγο.
Έχει πολύ γκάζι και όταν φτάνεις στα 230-240 τι να σου κάνει θα κουνήσει κιόλας.
Μήπως το bmw και το ΚΤΜ δεν κουνάνε..?? Τα έκανα και τα δύο βόλτα,το 1190
ήταν πιο σταθερό αλλά μόλις περνούσες τα 200 ΧΑΜΟΣ..!!
Όπότε καταλαβαίνεις...................ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ το λένε ευγενικά...!!!
Επειδή έχω ανεβεί σε μηχανές με μεγάλες τελικές πιστεύω ότι το να προσανατολίζονται
οι εταιρείες και εμείς στο πόσα πιάνουν τα ON-OFF είναι χαζομάρα.
Αυτές οι μηχανές για μένα είναι για να ταξιδεύουν με 150-160 και αν χρειαστεί
να διακοσαρίζουν αξιοπρεπώς για μια καλή προσπέραση.
Ότι παραπάνω το θεωρώ ΑΧΡΗΣΤΟ,αυτό είδα και στο νέο Χόντα έχει πιάσει το σφυγμό.
210-215 στο κοντέρ για 2-3 δεύτερα και όχι για ταξίδι...!!!
Άλλωστε που θα κινηθείς με τόσα..?? Μόνο Γερμανία σε μερικά μέρη της Εθνικής τους..!!!
Σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη είναι γεμάτα τα μέρη με λέηζερ και κάμερες καταγραφής
της ταχύτητας.
Τα υπόλοιπα ανήκουν πλέον στο παρελθόν,χωρίς πινακίδες,καγκουριές κ.λ.π.
Όποιος γουστάρει Σέρρες,Μέγαρα......

puntix
01/01/2016, 18:39
παιδιά η καινούργια αφρικάνα αν πέσει η τιμή καπου στα 12 χιλιάρικα για το απλό με τα μπούνια...

irinia
01/01/2016, 18:54
παιδιά η καινούργια αφρικάνα αν πέσει η τιμή καπου στα 12 χιλιάρικα για το απλό με τα μπούνια...

ΜΕ ΠΑΖΑΡΙΑ ΗΔΗ ΠΑΙΡΝΕΙΣ

Το abs περίπου στα 13200 και το χωρίς 12200...!!!

spyrakos35
02/01/2016, 06:57
https://www.youtube.com/watch?v=LREzZyukVgY

έκατσα και είδα το παραπάνω βίντεο....

για να μη γράψω εγώ και γίνω κακός/γραφικός και ό,τι άλλο θέλετε, θα σας παρακαλούσα να το δείτε και να μου πείτε τι αίσθηση αποκομίζετε....

μόνο αγάπη

irinia
02/01/2016, 08:53

για να μη γράψω εγώ και γίνω κακός/γραφικός και ό,τι άλλο θέλετε, θα σας παρακαλούσα να το δείτε και να μου πείτε τι αίσθηση αποκομίζετε....

μόνο αγάπη

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ

Όμως θα μπορούσε κάποιος να βγάλει πολλών ειδών συμπεράσματα βλέποντας αυτό το βίντεο.
Μόνο και μόνο από την εμφάνιση όμως της μοτό είναι σίγουρο ότι δεν μπορεί να σταθεί δίπλα
στα μαστόδοντα αλλά ούτε και θα το επεδίωκε αυτό η Χόντα σκοτώναντας το καμάρι της crossturer
που δυστυχώς γιαυτήν πάει ΑΠΑΤΟ παγκοσμίως λόγω του ότι άλλα υπόσχεται και άλλα προσφέρει..!!
Έτσι και με το νέο Άφρικα θέλει προσοχή,διότι άλλα μας αφήνει να φανταστούμε και άλλα θα δούμε
στο τέλος.Για μένα είναι ξεκάθαρο,είναι ένα μηχανάκι πολύ εύχρηστο,λειτουργικό,με φοβερή τεχνολογία,
οδήγησα το crossturer με το αυτόματο κιβώτιο,που όμως είναι για μοναχικούς τύπους.
Δεν εχει καμμία σχέση με την άνεση του varadero και του crossturer ούτε φυσικά και των ανταγωνιστών.
Η κάλυψη στο ταξίδι φαίνεται ότι είναι λίγη και από την εικόνα του αλλά και από αυτά που διαβάσαμε από
αυτούς που το δοκίμασαν.Ο δεύτερος κάθεται μεν ΑΛΛΑ...με υποχωρήσεις,δεν είναι μηχανάκι ταξιδιάρικο.
Είναι μηχανάκι παιχνιδιάρικο,ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ,όσοι λατρεύον το χώμα για περιήγηση και όχι για
αγωνιστικούς ρυθμούς είναι ότι πρέπει,διότι όταν ξαναβγεί στην άσφαλτο θα είναι αξιοπρεπέστατο.
Αν ήμουν μοναχικός καβαλάρης,αν ήθελα να διασχίζω κάμπους και βουνά,αν είχα καλή μέση,
αν ήμουν και 30 χρόνια νεώτερος μάλλον θα το έπαιρνα.....:lol:
Τότε όμως είχαμε ΧΤ και XL ,γαμάτα μηχανάκια για την εποχή τους,με πολύ λιγότερες απαιτήσεις,
που όταν έπεφτες ΔΕΝ ΕΚΛΑΙΓΕΣ,ούτε έδινες το μηνιάτικο για να τα ξαναφτιάξεις...!!!
Και ήταν και 160-170 κιλά ,τα 230 είναι ΠΟΛΛΑ για το χώμα,πάρα πολλά,όσοι πάνε χώμα
πραγματικό χώμα,κατσάβραχο ,κροκάλα και βράχο αντιλαμβάνονται τι εννοώ.
Τέλος πάντων η Χόντα έχει μια πολιτική και δυναμική να κατακλύζει τον κόσμο με νέα μοντέλα.
Φαίνεται να στηρίζει πολλά πάνω στο νέο Άφρικα,είναι και η ιστορία βλέπετε.
ΟΨΟΜΕΘΑ..........

DrBig
02/01/2016, 10:04

μόνο αγάπη

Η αίσθηση που αποκομιζω, είναι ότι από αυτο το βιντεο δεν μπορώ να αποκομισω καμία αίσθηση. Δεν βάζεις τίποτε πιο αντιπροσωπευτικο;

Pan (dvs)
02/01/2016, 10:32
Η αίσθηση που αποκομιζω, είναι ότι από αυτο το βιντεο δεν μπορώ να αποκομισω καμία αίσθηση. Δεν βάζεις τίποτε πιο αντιπροσωπευτικο;

https://youtu.be/IT9YuhDEmKc

AUFGEBRACHT
02/01/2016, 10:36

μόνο αγάπη

Καθαρά ασφάλτινη χρήση...

SHOOTER045
02/01/2016, 10:43
https://youtu.be/IT9YuhDEmKc

https://youtu.be/rPrKJH4AJA4

devil's animal
02/01/2016, 11:15

μόνο αγάπη

του εφευγαν στα ανοιχτα και κοβοταν το βιντεο..και μολις τους επιανε στις κορινες και στα ss εδειχνε οτι και καλα τους "ειχε"...

stefanos
02/01/2016, 11:15

μόνο αγάπη

οτι οι δοκιμαστές είναι κουλάδια:lol:

Boogie
02/01/2016, 13:30
https://www.youtube.com/watch?v=f5rhk2mEJ_A

lykourgi
02/01/2016, 16:26

μόνο αγάπη
Το βίντεο είναι δημοσιευμένο από κάποιον χρήστη "HondaProKevin".
Αυτό αρκεί για να θεωρηθεί διαφημιστικό, άρα και μη αντικειμενικό.

Γνώμη μου είναι ότι δεν χρειάζεται να το δει κάποιος, καν.

spyrakos35
02/01/2016, 16:45
μαλλον κανείς δεν είδε οτι στριβει ο τυπος το γκαζι και απλά δε γίνεται τιποτα....

ούτε οτι σε κάθε στροφή κατεβάζει με το χέρι ταχύτητες καθώς μάλλον δεν τον βολεύει το dct.....

irinia
02/01/2016, 16:55
μαλλον κανείς δεν είδε οτι στριβει ο τυπος το γκαζι και απλά δε γίνεται τιποτα....

ούτε οτι σε κάθε στροφή κατεβάζει με το χέρι ταχύτητες καθώς μάλλον δεν τον βολεύει το dct.....

ΦΙΛΕ ΜΗ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΥΤΑ............

Ό τύπος όπως είπες έχει το μηχανάκι με το αυτόματο κιβώτιο αλλά αλλάζει ταχύτητες
με το χέρι επειδή έχει την επιλογή στο ΣΕΙΡΙΑΚΟ,μην μπερδεύεσαι,οδήγησα το crossturer
και έχει επιλογή και εντελώς αυτόματο αλλά και σειριακό,
όπου αλλάζεις εσύ ταχύτητες με το δάχτυλο χωρίς φυσικά να υπάρχει συμπλέκτης,απλά κλείνεις
το γκάζι γιαυτό είδες και το χούφτωμα στο γκάζι στην αλλαγή της ταχύτητας....!!!
Τώρα τι τον βολεύει..?? Είναι άλλη ιστορία,δε βγαίνουν τέτοια συμπεράσματα από αυτό το βιντεάκι .

stefanos
02/01/2016, 17:00
απλά κλείνεις
το γκάζι

Υποχρεωτικά?

irinia
02/01/2016, 17:07
Υποχρεωτικά?

ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΠΕΣ ΜΟΥ............

Όταν αλλάζεις ταχύτητες στο παπάκι κλείνεις ή όχι το γκάζι..??
Όταν αλλάζεις ταχύτητες σε οποιοδήποτε σειριακό κιβώτιο χειροκίνητα κλείνεις
το γκάζι στην αλλαγή..??
Αλλιώς γαμάς το αυτοκίνητο ή το μηχανάκι,θα ακούς ένα μουγκρητό σε κάθε
αλλαγή μέχρι να εμπλακεί το κιβώτιο και θα γαμάς το κιβώτιο...!!!

Johny the Fox
02/01/2016, 17:13

απαντα ο Giabate στην παρατηρηση σου

Πρωτες εντυπωσεις ιδιωτων στην Ιταλια

http://www.myktm.it/viewtopic.php?f=7&t=38006#wrap

giabate

4) parto e do subito una acceleratina in terza per iniziare a sentire il motore... delusione, non va, cioè non é che non va, ma la schiena dell'lc8 é tutta un'altra storia, quando spalanchi non ce n'é per nessuno. Sulla AT quando spalanchi ai medi sei fermo lì, progredisce con molta fluidità quasi da motore elettrico ma per avere un po di birra bisogna aspettare che il motore salga abbastanza.Poi però agli alti si fa perdonare, spinge molto bene fino al limitatore in totale assenza di vibrazioni o cali di potenza.

4)ξεκιναω και ριχνω μια τριτη για να αισθανθω τον κινητηρα.Στιβω το γκαζι και...απογοητευση,δεν παει...Δλδ δεν ειναι ακριβως οτι δεν παει ο κινητηρας της μηχανης ,αλλα σε σχεση με τον LC8, που οταν στιβεις το γκαζι ειναι μια εντελως μια αλλη ιστορια Εδω οταν στριβεις το γκριπ και εισαι στις μεσαιες στροφες ,παραμενεις εκει σταματημενος με το μοτερ να ανοιγει προοδευτικα,σαν ηλεκτρικο,αλλα με αυτην την αποκριση για να ''φτιαχτεις '' πρεπει να περιμενεις τις στροφες να ανεβουν αρκετα.Μετα ομως στις ψηλες στροφες το μηχανακι σε αποζημιωνει,ανεβαζοντας μεχρι τον κοφτη,χωρις κραδασμους και χωρις τρυπες στην αποδοση

DrBig
02/01/2016, 17:19
Δεν χρειάζεται να κλεισεις το γκαζι, δείτε το όλο. Το κάνει μόνο του το μηχανάκι.
https://youtu.be/GG04K9tsANs

Johny the Fox
02/01/2016, 17:27

αρα μαλλον εχεις δικιο και ο τυπος το γυριζει στο χειροκινητο για να κατεβασει καμμια σχεση και να παρει λιγο ψυχη το μηχανακι.

DrBig
02/01/2016, 17:27
απαντα ο Giabate στην παρατηρηση σου

Πρωτες εντυπωσεις ιδιωτων στην Ιταλια

giabate

4) parto e do subito una acceleratina in terza per iniziare a sentire il motore... delusione, non va, cioè non é che non va, ma la schiena dell'lc8 é tutta un'altra storia, quando spalanchi non ce n'é per nessuno. Sulla AT quando spalanchi ai medi sei fermo lì, progredisce con molta fluidità quasi da motore elettrico ma per avere un po di birra bisogna aspettare che il motore salga abbastanza.Poi però agli alti si fa perdonare, spinge molto bene fino al limitatore in totale assenza di vibrazioni o cali di potenza.

4)ξεκιναω και ριχνω μια τριτη για να αισθανθω τον κινητηρα.Στιβω το γκαζι και...απογοητευση,δεν παει...Δλδ δεν ειναι ακριβως οτι δεν παει ο κινητηρας της μηχανης ,αλλα σε σχεση με τον LC8, που οταν στιβεις το γκαζι ειναι μια εντελως μια αλλη ιστορια Εδω οταν στριβεις το γκριπ και εισαι στις μεσαιες στροφες ,παραμενεις εκει σταματημενος με το μοτερ να ανοιγει προοδευτικα,σαν ηλεκτρικο,αλλα με αυτην την αποκριση για να ''φτιαχτεις '' πρεπει να περιμενεις τις στροφες να ανεβουν αρκετα.Μετα ομως στις ψηλες στροφες το μηχανακι σε αποζημιωνει,ανεβαζοντας μεχρι τον κοφτη,χωρις κραδασμους και χωρις τρυπες στην αποδοση

Έχει διαφορετικά modes η χαρτογραφηση. Με το γρήγορο φεύγει αρκετά δυνατά το μηχανάκι.

avlihos
02/01/2016, 17:41
349472
Υπομονή να το καβαλήσουμε και βλέπουμε. Γιατί για να το αγοράσουμε, δύσκολο...

stefanos
02/01/2016, 17:41

το γκάζι στην αλλαγή..??

μα αυτό πληρώνεις στον επιπλέον συμπλέκτη,
κανένα κόψιμο, κλείσιμο του γκαζιού, ή οποιαδήποτε μείωση της παροχής ισχύος στον πίσω τροχό.

pipe_smoker
02/01/2016, 18:00

Ρε καρδγιά, δε σε καταλαβαίνω.

Ούτε χοντάκιας βαμμένος είμαι, ούτε αφρικανός (ήμαρτον, το ξέρεις ότι δεν τα γουστάρω τα on-off).

Καινούριο μηχανάκι καβαλάει ο τύπος, μπορεί να του αύλωσε να παίξει με το σειριακό.
Πα να πει ότι είναι μάπα το κιβώτιο?

Κι εγώ όταν είχα οδηγήσει Μ6, άλλαζα ταχύτητες με τα αυτάκια στο τιμόνι.
Όχι γιατί μόνο του δεν άλλαζε καλά.
Αλλά γιατί έτσι μου είχε αυλώσει εκείνη τη στιγμή.

Τί το τόσο διαολεμένα σημαντικό έχει αυτή η λεπτομέρεια για να πούμε ότι βγαίνει κάποιο συμπέρασμα?

Το αν φαίνεται κάτι όταν ανοίγει το γκάζι, το ξέρεις κι εσύ μιας και ψιλοκαταπιάνεσαι με τα φωτογραφικά αν θυμάμαι καλώς.
Ανάλογα το πού θα στήσεις την κάμερα, το τί κάμερα θα είναι, το τί φακό/ρυθμίσεις θα έχει, μπορείς να σιάξεις βίντεο που να φαίνεται ότι τους περνάς όλους λες και έχει νέφτι στο γκώλο η μηχανή, ή να ανεβάζεις χιλιόμετρα και να σου δίνει την αίσθηση ότι δεν περπατάει.

Αν κρίνουμε από το κοντέρ, εμένα δε μου φαίνεται να ανεβάζει άσχημα.

το γκάζι στην αλλαγή..??

Σε αυτού του τύπου τα κιβώτια δεν ισχύει αυτό Τέρενς.

Δες και το βιντεάκι που έβαλε ο Big, ή ψάξε βρες και άλλα.

Τα συγκεκριμένα κιβώτια απομονώνουν ούτως ή άλλως, οπότε είτε είσαι με τέρμα γκάζι είτε το ανοιγοκλείνεις δεν έχει καμία διαφορά.

Είτε μιλάμε για αυτοκίνητο είτε για μηχανή.

Άντε πάλι τα ίδια.

Δεν ξέρω γιατί ο κόσμος βρίσκει ενδιαφέρον στη συγκεκριμένη σύγκριση (πιθανότατα να είμαι εγώ ο ανώμαλος), πάντως εμένα το να κρίνει κάποιος το Άφρικα με βάση το 950/990 και τον LC8, είναι σα να κρίνει ένα CB1000 με βάση το Tuono.

irinia
02/01/2016, 18:49
μα αυτό πληρώνεις στον επιπλέον συμπλέκτη,
κανένα κόψιμο, κλείσιμο του γκαζιού, ή οποιαδήποτε μείωση της παροχής ισχύος στον πίσω τροχό.

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΜΟΤΟ...........

Ούτε από μια βόλτα με το crossturer βγάζω συμπεράσματα,
στο σειριακό όμως αυτοκινήτων μερσεντές-Ε συγκεκριμμένα
επειδή ήταν της οικογένειας και την οδήγησα αρκετά,επιβαλλόταν
να κλείνει το γκάζι στις αλλαγές ταχυτήτων στο σειριακό..!!
Έτσι τουλάχιστον μας είχαν πει.
Τώρα πως λειτουργεί στο Άφρικα..??
Στο crossturer πάντως όταν άλλαζα με το σειριακό,ΕΚΛΕΙΝΑ το γκάζι,
ίσως και να μη χρειαζόταν δεν το ξέρω.

puntix
02/01/2016, 19:06
το έχει κανένας για test drive βόρεια Ελλάδα ρε παιδιά.. Επίσης πιστευετε οτι εχει καλύτερη θεση οδιγισης απο το fazer s2? (εννοώ σε καταπόνηση σπολνδύλων) και το δευτερο και πολύ βασικό σε σχέση με το fazer 600 τι να περιμένω απο ροπή ? αν με ικανοποιήσουν και εχει κανενα χρηματοδοτικό το πήρα σε hrc.. πιστευετε οτι αξίζει να δώσω την φειζεριά μου και να μεταπηδίσω στην αφρικάνα και τα 2 μοτέρ μ'αρέσουνε και τα 4κυλινδρα και τα δικυλινδρα.. δικύλινδρο δεν είχα ποτέ μου εχω οδιγήσει vstrom 650 και μου άρεσε η λειτουργία του μοτέρ.. πιστευω οτι θα το λατρέψω αυτό το μηχανάκι αν είναι βολικό. Επίσεις με το σκελετό τι γινεται εχει σαν το xc υποπλεσιο ενιαίο με τον σκελετό? αν ναι σε μια τούμπα αν αρπάξει τι γίνεται καλίμπρα?

amyroukai
02/01/2016, 19:11
Και το βιδεο του σπύρου, το οποίο θυμίζω είχε ξανα-ανεβει νωρίτερα, ήταν από την παρουσίαση σε αφρικα τουιν κλαμπ κάπου;

Επίσης, συγκρινόμενο με τα 1200αρια με +30 ως +50 άλογα, περιμένουμε να μην του φεύγουν; πάτε καλά....;

DAYMAN
02/01/2016, 19:17
Ρε καρδγιά, δε σε καταλαβαίνω.

Ούτε χοντάκιας βαμμένος είμαι, ούτε αφρικανός (ήμαρτον, το ξέρεις ότι δεν τα γουστάρω τα on-off).

Καινούριο μηχανάκι καβαλάει ο τύπος, μπορεί να του αύλωσε να παίξει με το σειριακό.
Πα να πει ότι είναι μάπα το κιβώτιο?

Κι εγώ όταν είχα οδηγήσει Μ6, άλλαζα ταχύτητες με τα αυτάκια στο τιμόνι.
Όχι γιατί μόνο του δεν άλλαζε καλά.
Αλλά γιατί έτσι μου είχε αυλώσει εκείνη τη στιγμή.

Τί το τόσο διαολεμένα σημαντικό έχει αυτή η λεπτομέρεια για να πούμε ότι βγαίνει κάποιο συμπέρασμα?

Το αν φαίνεται κάτι όταν ανοίγει το γκάζι, το ξέρεις κι εσύ μιας και ψιλοκαταπιάνεσαι με τα φωτογραφικά αν θυμάμαι καλώς.
Ανάλογα το πού θα στήσεις την κάμερα, το τί κάμερα θα είναι, το τί φακό/ρυθμίσεις θα έχει, μπορείς να σιάξεις βίντεο που να φαίνεται ότι τους περνάς όλους λες και έχει νέφτι στο γκώλο η μηχανή, ή να ανεβάζεις χιλιόμετρα και να σου δίνει την αίσθηση ότι δεν περπατάει.

Αν κρίνουμε από το κοντέρ, εμένα δε μου φαίνεται να ανεβάζει άσχημα.

Σε αυτού του τύπου τα κιβώτια δεν ισχύει αυτό Τέρενς.

Δες και το βιντεάκι που έβαλε ο Big, ή ψάξε βρες και άλλα.

Τα συγκεκριμένα κιβώτια απομονώνουν ούτως ή άλλως, οπότε είτε είσαι με τέρμα γκάζι είτε το ανοιγοκλείνεις δεν έχει καμία διαφορά.

Είτε μιλάμε για αυτοκίνητο είτε για μηχανή.

Άντε πάλι τα ίδια.

Δεν ξέρω γιατί ο κόσμος βρίσκει ενδιαφέρον στη συγκεκριμένη σύγκριση (πιθανότατα να είμαι εγώ ο ανώμαλος), πάντως εμένα το να κρίνει κάποιος το Άφρικα με βάση το 950/990 και τον LC8, είναι σα να κρίνει ένα CB1000 με βάση το Tuono.

Πως να μην κρινει ο κοσμος εφοσον η Honda κανει μετα απο 13 χρονια οτι εκανε η KTMτοτε με κοινα σημεια πολλα (μιλαω για το μηχανακι με το κανονικο κιβωτιο) απο τροχους εως αναρτησεις και ιπποδυναμη.Λογικο να υπαρχει συγκριση με τον πρωτο διδαξαντα.

puntix
02/01/2016, 19:41
https://www.youtube.com/watch?v=thx0QaaRD-g :a014:
https://www.youtube.com/watch?v=zqy7Ld5MIeY

amyroukai
02/01/2016, 19:45
Επίσεις με το σκελετό γινεται υποπλεσιο ?

Νομίζω με ένα καλούπι τον λιώνεις και τον κάνεις πολλά υποπλέσια (sic) για s2. Ειναι πολυ ωραιος.

pipe_smoker
02/01/2016, 20:15
Πως να μην κρινει ο κοσμος εφοσον η Honda κανει μετα απο 13 χρονια οτι εκανε η KTMτοτε με κοινα σημεια πολλα (μιλαω για το μηχανακι με το κανονικο κιβωτιο) απο τροχους εως αναρτησεις και ιπποδυναμη.Λογικο να υπαρχει συγκριση με τον πρωτο διδαξαντα.

Δε θεωρώ οτι έχει πολλα κοινά σημεία.

Η ΚΤΜ έχει (ή εστω είχε, μην αρχίσουμε να μπλεκουμε με το τί έχει αλλάξει τα τελευταία χρονια κλπ) μια συγκεκριμένη φιλοσοφία.
Η οποια ειναι εκ διαμέτρου αντίθετη με τη φιλοσοφία της Χοντα.

Η ΚΤΜ βγάζει μηχανακια ready to race, για κανιβαλισμους, για γούστα, για κ@υλες κλπ, με κάποιες (οποιες/όσες τελος πάντων) υποχωρήσεις σε θέματα αξιοπιστίας κλπ.
Τη Χοντα την παρακαλάμε να βγάλει μηχανάκι και μας τα δίνει με το σταγονόμετρο.

Η Χοντα θεωρεί οτι σήμερα ειναι έτοιμη η ιδια, η αγορά, ο κόσμος, you name it, να παρουσιάσει το συγκεκριμενο μηχανάκι.
Όσο ωραίο και να φαίνεται μέχρι στιγμής, προσωπικά κόβω τα τέτοια μου, οτι οποιος το πάρει για να αντικαταστήσει το ΚΤΜ του δεν πρόκειται να του ξανασηκωθει κι ας καταπιεί 10 κουτιά βιάγκρα.

Το οτι ειναι και τα δυο σε κοντινά κυβικά, άλογα, βάρος, χρήση, δε σημαίνει οτι εχουν και παρόμοιους χαρακτήρες.

Για να μην παρεξηγηθώ, ούτε για καλό της Χοντα και κακο της ΚΤΜ το λεω, ούτε το ανάποδο.
Απλα θεωρώ άκυρη τη σύγκριση.

Το ΚΤΜ ηταν και θα συνεχίζει να ειναι ενα καυλομηχανο που θα ανασταίνει και νεκρούς.
Η Αφρικα ποτε δεν είχε τέτοιες βλέψεις.

Ξαναλέω, η σύγκριση μου θυμίζει cb1000 με Tuono.

puntix
02/01/2016, 20:21
για ποιο κτμ μιλάτε παιδιά; εγώ σαν πρωην κάτοχος ktm εντάξει οπως λεει και ο φίλος απο πάνω είναι και τα κτμ τα μπ@#ρδελα στημένα και ζυγισμένα με τέλεια περιφεριακά οτι και να λέμε.. , βέβαια τώρα σαν ώριμος οδηγός καταστάλαξα στην αφρικάνικά νομίζω.. γιατί μου προσφέρει αυτά που θέλω ακριβώς... και νομίζω οτι το αγοραστικό κοινό για το άφρικα ζητάει ακριβώς αυτό ( μεσήλικες με εμπηρεία που εχουν οδηγήσει και 5 μηχανές στη ζωή τους και θελουν κατι ελαφρύ και συνάμα πολυεργαλείο (ενα εργαλείο που θα το εχει μεχρι τα βαθια γεράματα έτσι όπως πάμε μη γελιώμαστε μεταξύ μας... Ααα και στα 12 000 που θα μου βγεί η βασική και θα μπορέσω να δώσω ανταλλαγή ελπίζω ενα 4αράκι το fazer χμμ μου φαντάζει καλή φάση του κουμπώνω και μια εξατμιση και βγάζω γούστα τώρα στα γεράματα εξάλλου σκυλιά παιδιά δεν έχω ... δεν υπάρχει κατι καλύτερο και είναι πανέμορφο κατα την γνώμη μου αυτό αυτην την χρονική στιγμή σε αυτα τα λ7 που θελει να αλλαξει καποιος μηχανή.. Επίσης να δώ να φτάσουν να πωλούνται τα bmw 3000 έκαστος και τι στο κόσμο .. αρκετά με την ακρίβεια τον bmw ...

bros400pgm
02/01/2016, 21:45
Όταν θα βγει οδηγία ότι τα 800ml λαδι στα 1000χλμ είναι φυσιολογικο θα γελάσει κ ο κάθε πικραμένος ΚΤΜακιας κάτοχος μαμούθ.

Johny the Fox
02/01/2016, 21:47
Συμφωνω οτι ειναι ατοπη η συγκριση με 950/990 λογω του διαφορετικου χαρακτηρα/φιλοσοφιας που χαρακτηριζει το Αφρικα.Η ποιοτητα-χρηστικοτητα-φιλικοτητα ειναι η συνηθισμενη σημαια της χοντα που θα ειναι εφοδιασμενο και το Αφρικα.Το μονο κρισιμο σημειο ομως που χρειαζεται σκεψη απο τους υποψηφιους αγοραστες ειναι το Euro3 του κινητηρα του.Σε ενα χρονο σχεδον (?) μπαινουμε στο euro 4 και η μηχανη στανταρ θα αλαξει.(Για παραδειγμα αυξηθηκαν λογω των καινουργιων προδιαγραφων εκπομπης καυσαεριων, ο κυβισμος του Panigale 899 και Hypermotard 821 σε 959 και 939 αντιστοιχα για να μην χασουν οι κινητηρες σε ιπποδυναμη ,ενω το μουλτιστραντα αλαξε πλαισιο/σχεδιο για να χωρεσει ο euro 4 κινητηρας )Ετσι λογικα το μηχανακι θα αλαξει κινητηρα και ισως και εμφανιση (?) σε κανα δυο χρονια απο τωρα.

QSpec
02/01/2016, 22:11
ξεκιναω και ριχνω μια τριτη για να αισθανθω τον κινητηρα.Στιβω το γκαζι και...απογοητευση,δεν παει...Δλδ δεν ειναι ακριβως οτι δεν παει ο κινητηρας της μηχανης ,αλλα σε σχεση με τον LC8, που οταν στιβεις το γκαζι ειναι μια εντελως μια αλλη ιστορια Εδω οταν στριβεις το γκριπ και εισαι στις μεσαιες στροφες ,παραμενεις εκει σταματημενος με το μοτερ να ανοιγει προοδευτικα,σαν ηλεκτρικο,αλλα με αυτην την αποκριση για να ''φτιαχτεις '' πρεπει να περιμενεις τις στροφες να ανεβουν αρκετα.Μετα ομως στις ψηλες στροφες το μηχανακι σε αποζημιωνει,ανεβαζοντας μεχρι τον κοφτη,χωρις κραδασμους και χωρις τρυπες στην αποδοση

F800 GS μου φαίνεται. Κρίμα. :(

puntix
03/01/2016, 07:06
τι εγινε παιδιά εχει έρθει Ελλάδα τι γίνετε το εχει προ-παραγγίλει κανείς.. ?

Συμφωνω οτι ειναι ατοπη η συγκριση με 950/990 λογω του διαφορετικου χαρακτηρα/φιλοσοφιας που χαρακτηριζει το Αφρικα.Η ποιοτητα-χρηστικοτητα-φιλικοτητα ειναι η συνηθισμενη σημαια της χοντα που θα ειναι εφοδιασμενο και το Αφρικα.Το μονο κρισιμο σημειο ομως που χρειαζεται σκεψη απο τους υποψηφιους αγοραστες ειναι το Euro3 του κινητηρα του.Σε ενα χρονο σχεδον (?) μπαινουμε στο euro 4 και η μηχανη στανταρ θα αλαξει.(Για παραδειγμα αυξηθηκαν λογω των καινουργιων προδιαγραφων εκπομπης καυσαεριων, ο κυβισμος του Panigale 899 και Hypermotard 821 σε 959 και 939 αντιστοιχα για να μην χασουν οι κινητηρες σε ιπποδυναμη ,ενω το μουλτιστραντα αλαξε πλαισιο/σχεδιο για να χωρεσει ο euro 4 κινητηρας )Ετσι λογικα το μηχανακι θα αλαξει κινητηρα και ισως και εμφανιση (?) σε κανα δυο χρονια απο τωρα.

τρέχτε να προλάβεταιιι :lol:

DAYMAN
03/01/2016, 09:52
Δε θεωρώ οτι έχει πολλα κοινά σημεία.

Η ΚΤΜ έχει (ή εστω είχε, μην αρχίσουμε να μπλεκουμε με το τί έχει αλλάξει τα τελευταία χρονια κλπ) μια συγκεκριμένη φιλοσοφία.
Η οποια ειναι εκ διαμέτρου αντίθετη με τη φιλοσοφία της Χοντα.

Η ΚΤΜ βγάζει μηχανακια ready to race, για κανιβαλισμους, για γούστα, για κ@υλες κλπ, με κάποιες (οποιες/όσες τελος πάντων) υποχωρήσεις σε θέματα αξιοπιστίας κλπ.
Τη Χοντα την παρακαλάμε να βγάλει μηχανάκι και μας τα δίνει με το σταγονόμετρο.

Η Χοντα θεωρεί οτι σήμερα ειναι έτοιμη η ιδια, η αγορά, ο κόσμος, you name it, να παρουσιάσει το συγκεκριμενο μηχανάκι.
Όσο ωραίο και να φαίνεται μέχρι στιγμής, προσωπικά κόβω τα τέτοια μου, οτι οποιος το πάρει για να αντικαταστήσει το ΚΤΜ του δεν πρόκειται να του ξανασηκωθει κι ας καταπιεί 10 κουτιά βιάγκρα.

Το οτι ειναι και τα δυο σε κοντινά κυβικά, άλογα, βάρος, χρήση, δε σημαίνει οτι εχουν και παρόμοιους χαρακτήρες.

Για να μην παρεξηγηθώ, ούτε για καλό της Χοντα και κακο της ΚΤΜ το λεω, ούτε το ανάποδο.
Απλα θεωρώ άκυρη τη σύγκριση.

Το ΚΤΜ ηταν και θα συνεχίζει να ειναι ενα καυλομηχανο που θα ανασταίνει και νεκρούς.
Η Αφρικα ποτε δεν είχε τέτοιες βλέψεις.

Ξαναλέω, η σύγκριση μου θυμίζει cb1000 με Tuono.

Το οτι ειχαν στο μυαλο τους εκει στην Honda κατι σαν το 950/990 ειναι σιγουρο κρινοντας απο καποια χαρακτηριστικα, το αν εχουν το ιδιο αποτελεσμα θα φανει στο μελλον.Ναι η ΚΤΜ βγαζει μηχανακια οπως τα λες δεν υπαρχει αμφισβητηση η Honda εστιαζει σε κατι λαιτ για να εχει μεγαλυτερο ευρος κοινου.Αποψη μου ειναι λοιπον οτι η honda δεν εστιαζει στον κοινο χαρακτηρα (τα περιφερειακα μεταξυ τους ειναι χαος) αλλα στην προσεγγιση της κατηγοριας και στο τελικο μεριδιο αγορας επικουρουμενο και με το ονομα Africa που ειχε γινει σχεδον μαρκα καποτε.Τι μηχανη θα παρεις οταν μεγαλωσεις;Africaτι αλλο;:)

sniper
03/01/2016, 13:38
Δεν θα με βγάλετε απο το εορταστικό μου κλίμα...

Εδώ μέσα γράφουν όλοι πάντως, κι αυτοί με το ξερό σκ@τό και οι άλλοι με το μαλακό...

Χαλαρώστε όλοι.

puntix
03/01/2016, 14:19
εγώ θα μείνω προσηλωμένος αφρικα η κτμ 990 τι να πάρω με 12 000 ? Επίσης αυτο το dct περι τίνος πρόκειτε?
Το κόβω ούτε με abs με να το παίρνω αν τελικά το αποφασίσω + οτι λεει απενεργοποιειτε μονο το πισω abs ??? Μα τι στο π@#οο.. γιατί να θες να μπλοκάρεις το πίσω και που? Αρχισαν να την πίνουν και οι ιάπωνες γαμώτο..

MikeG
03/01/2016, 14:20
Μαζευτείτε με το spam. (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=147313)

puntix
03/01/2016, 14:22
Θελεις να μπλοκαρεις τον μπροστα εσυ..;;;
πες μου εναν λόγο να θέλω μπλοκάρω το πίσω; Το μπροστα ναι θα είχα λόγο αν το πίεζα στα στροφιλίκια και επεφτα στα φρένα τελευταία στιγμή .. το πίσω γιατί να του βγάλω το abs μην τυχών εχει πάγο και σπινιάρει?

taisteal
03/01/2016, 14:25
πες μου εναν λόγο να θέλω μπλοκάρω το πίσω; Το μπροστα ναι θα είχα λόγο αν το πίεζα στα στροφιλίκια και επεφτα στα φρένα τελευταία στιγμή .. το πίσω γιατί να του βγάλω το abs μην τυχών εχει πάγο και σπινιάρει?

Το να οδηγεις σε βροχη και σε φρενα πανικου να το μπλοκαρεις το εχεις σκεφτει;;
Ευτυχως το σκεφτηκαν οι κατασκευαστες,και εχουμε το ABS

puntix
03/01/2016, 14:26
εννοώ να πάω μια πίστα ή σε ενα στροφιλίκι και να απενεργοποιήσω το abs , όχι μεσα στην καθημερινοτητα και προφανώς οχι στην βροχή..

MikeG
03/01/2016, 14:27

Στο χώμα είναι κλασσικό το να μπλοκάρεις το πίσω για να πλασάρεις τη μοτοσυκλέτα σε στροφές.

Μη συνεχίσουμε όμως το αν το ABS ή όχι είναι καλό. Υπάρχουν πολλά θέματα που αναλύεται αυτό.

ggs
03/01/2016, 14:28

Το πίσω είναι χρήσιμο να μπλοκάρει στο χωμα. Μιας και την μηχανή την προοριζουν και για τα δύο τερεν καλά κάνει και βγαίνει τοabs πίσω. Κι άλλες μηχανές ονοφ το έχουν αυτό.

labrosDR800
03/01/2016, 14:29

Στο χώμα χρειάζεται να μπλοκάρεις τον πίσω τροχό.

[QUOTE=puntix; Επίσης αυτο το dct περι τίνος πρόκειτε??[/QUOTE]

Είνια ενα κανονικό σασμάν, κάνει ότι θα έκανες εσυ με τη μανέτα σου, αλλά το κάνει μόνο του και με μεγαλύτερη ακρίβεια.

Bob_o_mastoras
03/01/2016, 14:58

Το πισω, οπως αναφερθηκε ηδη, βοηθαει το εκουσιο μπλοκαρισμα του στο χωμα για να μπεις σε στροφες.

Τον μπροστα δεν θα ειχες απολυτως κανενα λογω να τον μπλοκαρεις εκτος αν θες εσκεμενα να πεσεις.

Το σπινιαρισμα πισω εχει σχεση με το traction control και οχι με το abs.

MikeG
03/01/2016, 15:04
Αρκετά με το ABS. Γι'αυτό μπορείτε να διαβάσετε άλλα θέματα όπως πχ αυτό (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=26274).

avlihos
03/01/2016, 17:16
Τελικά ξέρει κανείς πότε έρχεται Ελλάδα;

Και μόνο που έχει ανοίξει τέτοια συζήτηση γύρω από ένα μηχανάκι που κανένας δεν έχει οδηγήσει, μάλλον δείχνει και το πόσο θα αλλάξει τα πράγματα σε μια κατηγορία "νεκρή" έως πρότινος...

dimmie_72
03/01/2016, 17:50

Και μόνο που έχει ανοίξει τέτοια συζήτηση γύρω από ένα μηχανάκι που κανένας δεν έχει οδηγήσει, μάλλον δείχνει και το πόσο θα αλλάξει τα πράγματα σε μια κατηγορία "νεκρή" έως πρότινος...

εγώ πάντως σαν απλός αναβάτης και εν δυνάμει αγοραστής,
απ τους επίσης δυναμένους λαλητές (αντί αναλυτές),

περιμένω τον μόνο,
-η τον 1ο-
δυναμικά δυνάμενο,
να το πάρει... μπας και μάθω!

ανήκει δεν ανήκει εδώ, έχει δεν έχει λεφτά,
τρώει η δεν τρώει πλούσιο πρωινό.

.....................

αν περιμένω απ τους κριτές,
γραφικούς επικριτές και
διορισμένους τιμωρούς ...
δεν θεωρώ ότι σώθηκα.

κι αυτό επειδή μπορώ να κάνω τις απαιτούμενες θυσίες,
υπολογισμούς, εκμετάλλευση αποθεματικών
και χαλαρή εκτίμηση των καταστάσεων
χωρίς να συνδέω την πώληση μηχανής και παπιού για να πληρώσω την εφορία,
εκεί η κρίση πλέον χάνεται.
;)

MikeG
03/01/2016, 17:53

Συμφωνώ στο σκέλος ότι έχει ανοιχτεί μεγάλη συζήτηση. Δε συμφωνώ καθόλου στο σκέλος ότι η κατηγορία είναι νεκρή.

:wave2:

p@nos
03/01/2016, 18:07
γιατι ποιο αλλο υπαρχει?

el-Gatto
03/01/2016, 18:09

Και μόνο που έχει ανοίξει τέτοια συζήτηση γύρω από ένα μηχανάκι που κανένας δεν έχει οδηγήσει, μάλλον δείχνει και το πόσο θα αλλάξει τα πράγματα σε μια κατηγορία "νεκρή" για τους Γιαπανέζους κατασκευαστές έως πρότινος...
fixed :D

Bob_o_mastoras
03/01/2016, 18:12
Στεγνωσε;; Να πατησω..;; :tooth::tooth:

Συμφωνω απολυτα με τον προλαλησαντα Ντιμι. Αν δεν υπαρξουν αντικειμενικες (κατα το μετρο του δυνατου) γνωμες κατοχων, δεν μπορει να προκυψει καποιο ολοκληρωμενο βασιμο συμπερασμα.
Τους δημοσιογραφους του ειδικου τυπου (και οχι μονο φυσικα) δεν μπορω να τους εμπιστευτω ουσιαστικα. Μπορουν να μου δωσουν βεβαια μια γενικη εικονα ως προς τη μοτο αλλα κατα γενικη αποδοχη οτι τους πληρωνουν αυτα γραφουν..

Μike μαλλον εννοει για on-off που πανε οντως χωμα και εχουν ενα σαφη 50-50 προσανατολισμο. Και σε αυτα μονο το F800 υπαρχει σε δικυλινδρο κοντα στα 1000cc.
Τα υπολοιπα ή ειναι μονοκυλινδρα ή ειναι μαστοδοντα.

MikeG
03/01/2016, 18:21
γιατι ποιο αλλο υπαρχει?

950 - 990, 800GS , T800XC

p@nos
03/01/2016, 18:40
950 - 990, 800GS , T800XC

το 950-990 δεν υπαρχουν πλεον καινουρια, το 800gs ειναι μια κατηγορια κατω σε κινητηρα, 3 κατηγοριες κατω σε περιφεριακα και 15 κατω σε ποιοτητα, για το tiger δε ξερω αλλα και αυτο, 800αρι οποτε κατω και αυτο

MikeG
03/01/2016, 18:46
το 950-990 δεν υπαρχουν πλεον καινουρια, το 800gs ειναι μια κατηγορια κατω σε κινητηρα, 3 κατηγοριες κατω σε περιφεριακα και 15 κατω σε ποιοτητα, για το tiger δε ξερω αλλα και αυτο, 800αρι οποτε κατω και αυτο

Η κατηγορία δηλαδή ορίζεται από τα 1000 κυβικά του και όχι από τις δυνατότητες και τα χαρακτηριστικά του; Το 950-990 είναι 50/50 όπως και το GS. Οπότε και το Africa κατατάσσεται στη κατηγορία 50/50. Τα κυβικά το μόνο που μας λένε είναι το πόσα τέλη θα πληρώνουμε.

Εξάλλου σε τόσα κιλά κινητήρα τα 1000 κυβικά μοιάζουν λίγα. Αλλά για τη Honda αυτό είναι αξιοπιστία.

DrBig
03/01/2016, 18:59
Καλώς ή κακώς, η κατηγορία είναι πλέον 800-1200 και το αφρικα είναι right in the middle.
Επίσης τα 950/990 δεν υπαρχουν πια, τα πάτησε το τρένο.

el-Gatto
03/01/2016, 19:05
το 950-990 δεν υπαρχουν πλεον καινουρια,
Πουλιόντουσαν καινούργια μέχρι το 2012 ,και πουλιόνται πολλά μεταχείρω σε άψογη κατάσταση ,με τα μισά λ7 του επερχόμενου αστέρα ...
...μάντεψε τι μπορεί να κάνει κάποιος τα άλλα μισά λ7 που θα του μείνουν

το 800gs ειναι μια κατηγορια κατω σε κινητηρα,
85 ονομαστικά άλογα απο 800cc -vs- 95 ονομαστικά άλογα απο 1000cc
...αναρωτιέμαι για τα κριτήριά του "κάτω"...;

3 κατηγοριες κατω σε περιφεριακα και 15 κατω σε ποιοτητα,
Αυτό μένει να αποδειχτεί νομίζω...
...ή μήπως για τα Χόνδα θεωρείται αυτονόητο-αξίωμα-θέσφατο και δεν το ξεύρω...;

για το tiger δε ξερω αλλα και αυτο, 800αρι οποτε κατω και αυτο
Δεν ξέρεις ,αλλά "κάτω" και τούτο.
Αν ήξερες λοιπόν ,ότι έχει έναν αποδεδειγμένα αξιόπιστο και υπέροχης απόδοσης κινητήρα ,με 95 άλογα απο τα 800 κυβικούλια του ,με δυνατότητες εναλλαγής χαρτών μ 'ενα κουμπάκι ,με TC ,ABS κτλ ,με ποιοτικότατες κ πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις SHOWA (και τις ανώτερες πλήρως ρυθμιζόμενες WP στα τελευταία μοντέλα) κι άλλα πολλά που βαρίέμαι να γράφω...
....θα συνέχιζες να έχεις την άποψη οτι θα'ναι απο "κάτω"...;

Μπορεί και να'ναι στην πράξη ,ΟΚ ,αλλά κι αυτό θα πρέπει να αποδειχτεί πρώτα ...νομίζω.

DrBig
03/01/2016, 19:08
Το tiger 800 έχει 94 ονομαστικά αλογα και από 2015+ Wp αναρτήσεις.

el-Gatto
03/01/2016, 19:23
Το tiger 800 έχει 94 ονομαστικά αλογα και από 2015+ Wp αναρτήσεις.
Οκ Doc..:)..του δωσα 1 αλόγατο bonus..:D..για τις WP το ανέφερα (βλ.στα τελευταία μοντέλα) ,απλά ανέφερα κ τις SHOWA που φορούσαν τα αμέσως προηγούμενα.;)

ΥΓ: Καλή Χρονιά ,φίλε Άγη. :beer:

p@nos
03/01/2016, 19:26
Πουλιόντουσαν καινούργια μέχρι το 2012 ,και πουλιόνται πολλά μεταχείρω σε άψογη κατάσταση ,με τα μισά λ7 του επερχόμενου αστέρα ...
...μάντεψε τι μπορεί να κάνει κάποιος τα άλλα μισά λ7 που θα του μείνουν

αυτο δεν ειναι λογικη, μιλαμε τωρα για καινουρια...με την ιδια λογικη παιρνεις ενα lc4 adv και με τα ρεστα πας ταξιδια...και με τα ρεστα απο τα ρεστα παιρνεις και αμαξακι:lol: μιλαμε για τι πουλιεται αυτη τη στιγμη καινουριο

85 ονομαστικά άλογα απο 800cc -vs- 95 ονομαστικά άλογα απο 1000cc
...αναρωτιέμαι για τα κριτήριά του "κάτω"...;

το ενα ειναι ενα υπερκυβισμενο 750, το αλλο ειναι 1000αρι...οι κατηγοριες τοσα χρονια ετσι ηταν 600,750,1000,1200
και περα απο τα αλογα, η διαφορα των κυβικων ειναι στη ροπη...και το μοτερ του 800 ειναι αρκετα ''κουφιο'' απο το εργοστασιο

Αυτό μένει να αποδειχτεί νομίζω...
...ή μήπως για τα Χόνδα θεωρείται αυτονόητο-αξίωμα-θέσφατο και δεν το ξεύρω...;

δεν ειναι αξιωμα, απλα η χοντα γενικα χρησιμοποιει ποιοτικα πραγματα απο ποιοτητα κατασκευης...το συγκεκριμενο δε, ειναι εξοπλισμενο με ρυθμιζομενες αναρτηεις και τετραπιστονα φρενα...τωρα για τα περιφεριακα του μπεμβε και την ποιοτητα δε θα πω τιποτα γιατι θα με πειτε κακο :lol:

Δεν ξέρεις ,αλλά "κάτω" και τούτο.

κατω ειναι λογω κινητηρα...ειπαμε 750 1000

Αν ήξερες λοιπόν ,ότι έχει έναν αποδεδειγμένα αξιόπιστο και υπέροχης απόδοσης κινητήρα ,με 95 άλογα απο τα 800 κυβικούλια του ,με δυνατότητες εναλλαγής χαρτών μ 'ενα κουμπάκι ,με TC ,ABS κτλ ,με ποιοτικότατες κ πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις SHOWA (και τις ανώτερες πλήρως ρυθμιζόμενες WP στα τελευταία μοντέλα) κι άλλα πολλά που βαρίέμαι να γράφω...
....θα συνέχιζες να έχεις την άποψη οτι θα'ναι απο "κάτω"...;

ειπα για το triumph δεν εκφερω γνωμη γιατι δεν εχω καμια επαφη με το μηχανακι...η κατηγορια κατω ξαναλεω, δεν υποτιμηση...ειναι καθαρα λογω κυβικων...αληθεια ρυθμιζομενες wp εχει το 800 φετος?

el-Gatto
03/01/2016, 19:39
Αγνωστε φίλε p@nos ,δεν σε μαλλώνω ,άποψη εκφράζω ,φιλοσοφικά κ φιλικά. :beer:

Επειδή η Χονδα παίζει στα 1000 ,ενώ όλοι οι υπόλοιποι πλέον παίζουν 800 ή 1200 ,αυτό δεν σημαίνει οτι απαγορεύεται να συγκριθεί με κάποιον άλλου κυβισμού μοτοσυκλέτα.
Αν είναι έτσι ,να την βαφτίσουμε μοναδική ,να μην την συγκρίνουμε με καμία άλλη ,και να πάρουμε όλοι αυτήν.

Προσωπικά ,άνετα την προ-παράγγελνα αύριο (αν είχα την οικονομική δυνατότητα) επειδή πιστεύω οτι θα είναι μιά πολύ καλή μοτοσυκλέτα (γι'αυτό που φτιάχτηκε να είναι) και επειδή μου αρέσει πολύ σχεδιαστικά (να'ν καλά οι Ιταλοί σχεδιαστές).

Η σύγκριση όμως ,είναι όχι απλά θεμιτή ,αλλά απαραίτητη ,για την διεξαγωγή συμπερασμάτων.

Μια κατηγορία ,δεν καθορίζεται μόνον απο τον κυβισμό.

Καθορίζεται επίσης απο το βάρος ,την ιπποδύναμη ,τα επιμέρους τεχνικά χαρακτηριστικά ,και ΚΥΡΙΩΣ ,απο την φιλοσοφία σχεδιασμού και την πρόθεση χρήσης.

Και σε όλες αυτές τις παραμέτρους ,το νέο Αφρικα είναι πολύ κοντά στα (εδώ και χρόνια παραγόμενα) Ευρωπαϊκά 800άρια.