View Full Version : Παρακαλουνται οι τυπου variattor....
Σελίδες :
1
[
2]
3
4
5
6
7
8
9
10
www.scooterclubhellas.gr
η Μάζωξή τους είναι. Όποιος έχει παράπονα ας ριξει ενα ποστακι.
Παω να ετοιμασω ποπκορν.
thunder ace
14/06/2015, 09:01
πρεπει να εχετε φαει πολυ λουτσο απο σκουτερ... δεν εξηγειται αλλεως τοσο μενος...
θα μου ..........μια μαντρα.
Κακο πραγμα το τσουβαλιασμα....
δεν ξέρεις πως κρατιέμαι να μη πω τίποτα για ένα σκούτερ που κάνει 12 χιλιάρικα :lol:
www.scooterclubhellas.gr
η Μάζωξή τους είναι. Όποιος έχει παράπονα ας ριξει ενα ποστακι.
Παω να ετοιμασω ποπκορν.
Το παραπονο υπαρχει σε ανοιχτο Φορουμ μοτοσυκλετας ( οπου δεν χρειαζετε να εισαι μελος εστω για διαβασμα........)
Οποιος θιγετε να γινει μελος και να απαντησει εδω....!!!!
οταν ξεκινησαν τα σκουτερ μικρου και μεσαιου μεγεθους υπηρχαν αξιοπρεπεστατα και βολικοτατα κομματια
μεγαλωνοντας δημιουργηθηκαν οι μπανιερες για να δωσουν μια αισθηση ανεσης και πολυτελειας σε αγοραστες που δεν ειχαν σχεση με μοτοσυκλετες αλλα ειχαν λεφτα για ξοδεμα
η σημερινη μεταλλαξη των μπανιερων σε ss ειναι το τερματισμα της γελοιοτητας και το αντιστοιχο στυλ των αναβατων τους σηκωνει πολυ κραξιμο
Το κλαμπ των σκούτερ διοργάνωσε βόλτα 300 χλμ
Αυτό το ονόμασε Σκούτερ Ράλλυ Αντοχής :lol:
Και στο τέλος μοίρασαν στους σκουτεράκιδες μπλουζάκια και διπλώματα για την επιτυχία τους :cry::bawl:
Νομιζω οτι φαναρι-φαναρι δεν τους καθεται τιποτα.
Εχω δει κανα δυο "κοντρες" με z750, z1000, tdm και εχουν φαει πολυ ξυλο.
Ειναι γρηγορες μπανιερες.
Με το βάρος που έχουν επάνω στον τροχό πατάνε γερά, με το μεταξόνιο που έχουν δεν σηκώνονται σούζα και ο έλεγχος της δύναμης απαιτεί μόνο τον έλεγχο του γκαζιού.
Απ' την άλλη στις μηχανές είναι πολύ πιο δύσκολο να βάλεις την δύναμη κάτω και χάνεις σε χαζοσπινιαρίσματα και σουζίδια.
Το βάρος που έχουν αποκτήσει σε συνάρτηση με τους ίππους που βγάζουν δεν τα κάνουν πιο γρήγορα. Πιο εύκολα στην εκκίνηση μπορεί.
Όποτε πάω Πάτρα, πολλές φορές οδηγώ ένα 125 του αδελφού μου που το έχει για δουλειές. Μια χαρά είναι μέσα στην πόλη και πιο εύκολο, άνετο, βολικότερο απ' τα παπιά! Τα παπιά έχουν άλλα πλεονεκτήματα φυσικά.
Τετράχρονο χωρίς περιττό μπούγιο από πλαστικά, χώρο κάτω από τη σέλα και βαλιτσάκι σχάρας, ενώ αποδείχτηκε αρκετά αξιόπιστο και οικονομικό στην κατανάλωση. Τα χειριστήρια ποδηλάτου με τα δυο φρένα στα χέρια και το πετάλι χωρίς ταχύτητες στον δεξί καρπό, κάνει τα παπιά να μοιάζουν πιο μπελαλίδικα και τίποτε απ' όλα αυτά δεν είναι μειονέκτημα μέσα στην πόλη.
Βέβαια, παρόλο που πήρε ένα με τους μεγαλύτερους τροχούς που μπορεί να πάρει κάποιος σε σκούτερ, αυτές οι λακουβίτσες και οι μικροανωμαλίες εξακολουθούν να μη παλεύονται με τίποτα!
Μα το πρόβλημα που έχω εγώ με τα σκούτερ είναι αλλού! Δεν κόβουν στο κλείσιμο του γκαζιού! Αφήνεις το γκάζι και αμολάνε! Ποιος είχε 2χρονο RGV, TZR, RGγ παλιά?
Και με το 125 κάτι πάει κι έρχεται, το 300αρι ενός φίλου για να το οδηγήσω είχα κάνει το πίσω φρένο τον καλύτερό μου φίλο. Με το που άφηνα το γκάζι έπιανα το φρένο!
Είναι η συνήθεια? Πως στο διάβολο οδηγείτε 300 κυβικά και βάλε, που όταν αφήνεις το γκάζι εξακολουθούν να πηγαίνουν με την ίδια ταχύτητα?
125-150 άντε 200 για την Αθήνα, μέχρι εκεί καλά είναι και με την προϋπόθεση να έχουν σωστή σχεδίαση (τροχοί πλαστικά κτλ).
Μερικοί λένε θα πάρω που θα πάρω για την πόλη ε να μην πάω και για ένα μπάνιο το καλοκαίρι? Θεσ/κη - Χαλκιδική είναι πόνος με αμάξι! Και αφού θα πηγαίνω χαλκιδική να μην πάρω ένα μεγαλύτερο ώστε να έχει πολυθρόνα για τη γυναίκα, να χωράει την ομπρέλα κάτω από τη σέλα και να έχει το γκαζάκι του?
Και χωρίς να το καταλάβει παίρνει κάτι που δεν κάνει για την πόλη!
Καλά κάνει! Πήρε κάτι για να κάνει μεγαλύτερες αποστάσεις και βολεύεται και στην πόλη με κόστος στην διήθηση, την οικονομία κτλ. Είμαι σίγουρος ότι κάποιοι το απολαμβάνουν το σκουτεράκι τους και μπορούν να κάνουν με αυτό πολλά, με πολύ πιο εύκολο τρόπο απ' ότι τα κάνει κάποιος με μηχανή.
ΤΩΡΑ, πως από τα παραπάνω που είναι απόλυτα κατανοητά φτάσαμε να συγκρίνουμε τα σκούτερ με τις μηχανές δεν το κατάλαβα! Γιατί κάποια απέκτησαν βάρος που απαιτεί όπισθεν, γιατί γέμισαν άχρηστα πλαστικά και περιττή πολυπλοκότητα πάλι δεν το κατάλαβα! Αυτό όμως που δεν μπορώ να καταλάβω με τίποτα είναι γιατί μας αρέσει κιόλας! Μα μιλάμε για ένα πράγμα που δεν είναι οικονομικό στη χρήση και σίγουρα ούτε στη συντήρηση ούτε στην αγορά και στερείται τα περισσότερα απ' αυτά που κάνουν το σκούτερ να έχει λόγο ύπαρξης!
Φασαρία και κακό, βάρος στο θεό, εμφάνιση apollo13 κτλ!
Κάποια σκούτερ δεν είναι καλά πουθενά και για τίποτα! Ονόματα δε λέμε, υπολήψεις δε θίγουμε αλλά αυτό το Τ-μαχ και όλα τα συναφή είναι για το διάολο! Το τι παραπάνω προσφέρουν από μια μοτοσυκλέτα δεν το κατάλαβα παρ' όλες τις φιλότιμες προσπάθειες που έχετε καταβάλει κάποιοι σε δυο θρεντ και σε μερικά παλιότερα. Το τι λιγότερο έχουν ή δεν μπορείτε ή δεν θέλετε να το καταλάβετε!
Για να μπορέσουμε να συζητήσουμε αν το Τ-μαχ για παράδειγμα είναι καλό ή όχι (ή αν είναι καλό σε κάτι), πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίζουμε ότι δεν είναι ούτε σκούτερ ούτε μοτοσυκλέτα!
Διαφορετικά είναι σαν να συζητάμε με κάποιον ακρανοβιτς, αταποβιτς και σαγιονάρα δίχαλο για εξοπλισμό. Είναι σαν να προσπαθούμε να πείσουμε πιτσιρικά του 90 με κόκκινο c50 πειραγμένο και χωρίς ποδιά που φόράει κόκκινο κουστούμι, κόκκινη γραβάτα, λευκό πουκάμισο, να μη κάνει σούζες έξω απ' το κλαμπ. Και όταν του λέμε ότι μοιάζει με θερμόμετρο να τσαντίζεται κιόλας!
Κάποια απ' αυτά που εσφαλμένα τα λέμε σκουτερ είναι μόνο ένα ακόμα κατασκεύασμα του μάρκετιν!
pipe_smoker
14/06/2015, 12:09
Τα micro scooter μέσα στην πόλη είναι άριστα.
Τα megascooter σιγα-σιγα θα αντικαταστήσουν τις μηχανές ή μέρος αυτών με τις ευκολίες που προσφέρουν.
Πάντως τα tmax σε κατάλληλα χέρια πάνε και πολύ καλά...
Αραγε το nc750x και το crosstourer με το dct είναι megascooter?
Τα μικρά όπως το είπες μια χαρά είναι.
Τα mega δυστυχώς και πάλι όπως το είπες έχουν φάει μεγάλο μέρος των μοτοσυκλετών.
Ειδικά οι sunday morning riders, και οι καλοκαιρινοί, παίρνουν μια μπανιέρα και τη βγάζουν τσάρκα όταν τους κ@υλώσει (καλά κάνουν δεν είναι εκεί το θέμα), αλλά νομίζουν ότι το έχουν κιόλας και βάζουν σε κίνδυνο και τους ρέστους.
Τίγκα η παραλιακή από σκουτέρια με ψάθες, ομπρέλες, μπρατσάκια, αναπνευστήρες, βατραχοπέδιλα, μπουκάλες για κατάδυση, καλάμια και ψαροντούφεκα να εξέχουν, και όλη η φαμίλια πάνω ξεκράνωτη με μαγιουδάκια έτοιμη να πάει για βουτιά (τώρα στη δροσερή θάλασσα θα βουτήξει? στην καυτή άσφαλτο θα βουτήξει? Άγνωσται αι βουλαί....)
Εγώ πάλι δεν έχω δει ποτέ να συμβαίνει κάτι τέτοιο.
Να κάνουν μια καλή εκκίνηση μπορεί, αλλά μόλις κουμπώσει 2α η μηχανή.... άντε γεια κι αμπελαλέ.
Μπορεί βέβαια να μη συχνάζω και στα κατάλληλα μέρη. Τί να πω.
Με το βάρος που έχουν επάνω στον τροχό πατάνε γερά, με το μεταξόνιο που έχουν δεν σηκώνονται σούζα και ο έλεγχος της δύναμης απαιτεί μόνο τον έλεγχο του γκαζιού.
Απ' την άλλη στις μηχανές είναι πολύ πιο δύσκολο να βάλεις την δύναμη κάτω και χάνεις σε χαζοσπινιαρίσματα και σουζίδια.
Το βάρος που έχουν αποκτήσει σε συνάρτηση με τους ίππους που βγάζουν δεν τα κάνουν πιο γρήγορα. Πιο εύκολα στην εκκίνηση μπορεί.
Εγκζακτεμάν κι αμπΖωλημάν:beer:
amyroukai
14/06/2015, 12:16
θα σΕ πω για ενα 300αρι που ειχα παρει. μεσαια κατηγορια. μικροι τροχοι, 13&14 νομιζω. το πηρα απο φιλαδελφεια, πλακωμα ΕΟ, πηγα Ταυρο, χωθηκα κινηση, ΕΟ επιστροφη.
ουτε με δυσκολεψε το αμολημα (που το κανει μονο σε μικρες ταχυτητες) ουτε τιποτα. η αναρτηση στα 140 και εγκαρσιο κοψιμο δεν ηταν το καλυτερο ναι. ε σιγα... ισα ισα που μου εκανε εντυπωση πως δεν δυσκολευτηκα και δεν το κοπανησα πουθενα στα χωσιματα. χωρος για δυο κρανη κατω απο τη σελα-σελαρα.
επισης αδυνατω να αντιληφθω απο ποτε η ανεση ειναι εχθρος του μοτοσικλετισμου και αν δεν υποφερεις δεν αξιζει να ζεις.
κοστος χρησης δεν ξερω στην πραξη παντως τα ανταλλακτικα και σερβις, με τιμες στο ιντερνετ, ειναι "τσαμπα".
χωρος για δυο κρανη κατω απο τη σελα-σελαρα.
επισης αδυνατω να αντιληφθω απο ποτε η ανεση ειναι εχθρος του μοτοσικλετισμου και αν δεν υποφερεις δεν αξιζει να ζεις.
Ελπίζω με το παραπάνω να μην αναφέρεσαι σε αυτά που έγραψα εγώ, σε αντίθετη περίπτωση διάβασε ξανά τι είπα. Σορυ, ήταν μεγάλο και καταλαβαίνω ότι μπορεί να το διάβασες λίγο επιπόλαια γιατί δεν περιείχε καθόλου χιούμορ όπως τα σεντόνια του pipe που είναι απολαυστικά!
Αν θέλεις πάντως να σε βγάλω απ' τον κόπο, αυτά τα παραπάνω τα θεωρώ σούτερ απαραίτητα στα σκουτερ και ειδικά στα mega σκούτερ (mega εγώ λέω αυτά που είναι κάπου στα 300, τα μεγαλύτερα δεν έχω αποφασίσει ακόμα τι είναι), αν θέλουν να λέγονται σκούτερ και όχι κάτι άλλο. Και αυτό το τόνισα ακριβώς στο σημείο που τσακίζει το σεντόνι, αν το διπλώσεις στη μέση.
amyroukai
14/06/2015, 12:35
ο πιπερμαν νομιζω καυτηριασε την πολυθρονα ως πληγη του φαραω, οχι εσυ μυγοdaz.
Κωλόμυγα!!!
Θα αλλάξω αβαταρ και θα βάλω την Κωλομυγοφωτογραφία που πόσταρε κάπου ο Σπυράκος. :D
Πάντως, αν μπορούμε να κάνουμε μια προβολή στο μέλλον, θα στοιχηματίζα οτι οι μελλοντικές μηχανές θα έχουν πολλά απο τα στοιχεία των megascooter όπως είναι η άνεση,το αυτόματο, η κάλυψη, οι χώροι κλπ.
Αν καταφέρουν δε να επιτύχουν και μια αξιοπρεπή οδηγική συμπεριφορα ισορροπώντας λίγο το κεντρο βάρους, βάζοντας αξιοπρεπείς αναρτήσεις κλπ σίγουρα θα είναι μέσα στις επιλογές ακόμη και ανθρώπων που δεν είναι ΣΚ Summer riders αλλά χιλιομετροφαγοι.
Οι οδηγοί που θα ψάχνουν τις επιδόσεις και το σχετικα απόλυτο σε άσφαλτο ή σε χώμα, σίγουρα θα επιλέξουν άλλες μηχανές.
Ομως, νομιζω οτι τα megascooter και οι μεταλλάξεις τούς ήρθαν για να μείνουν.
Πάντως, αν μπορούμε να κάνουμε μια προβολή στο μέλλον, θα στοιχηματίζα οτι οι μελλοντικές μηχανές θα έχουν πολλά απο τα στοιχεία των megascooter όπως είναι η άνεση,το αυτόματο, η κάλυψη, οι χώροι κλπ.
Αν καταφέρουν δε να επιτύχουν και μια αξιοπρεπή οδηγική συμπεριφορα ισορροπώντας λίγο το κεντρο βάρους, βάζοντας αξιοπρεπείς αναρτήσεις κλπ σίγουρα θα είναι μέσα στις επιλογές ακόμη και ανθρώπων που δεν είναι ΣΚ Summer riders αλλά χιλιομετροφαγοι.
Οι οδηγοί που θα ψάχνουν τις επιδόσεις και το σχετικα απόλυτο σε άσφαλτο ή σε χώμα, σίγουρα θα επιλέξουν άλλες μηχανές.
Ομως, νομιζω οτι τα megascooter και οι μεταλλάξεις τούς ήρθαν για να μείνουν.
είναι ηδη....
aprilia mana 850, Honda nc750x dct.... yamaha fjr 1300... :lol:
MG-KTiNoS
14/06/2015, 13:36
337180
Τώρα ΚΑΘΕ πρωί μα ΚΑΘΕ πρωί που πάω στο φαρμακείο υπάρχουν 2 3 σκουτεράδες που δεν κάνουν στην άκρη
Είναι σαφές ότι μέχρι χτες είχαν αυτοκίνητο...
Γιατί?
- Δεν κάνουν στη μπάντα με τίποτα.
- Πάνε πρώτοι στο φανάρι μπρος από πιο μεγάλα μηχανάκια
(και @@ τους)
-Βρίζουν τους άλλους
-Κορνάρουν
κι όλα αυτά σέρνοντας την ύπαρξη τους, τη πλαστικούρα που καβαλάνε
οι πιο πολλοί χωρίς κράνος, με τζελ στο μαλλί, τύπου μ έγλειψε η αγελάδα
και .... γυναικία γυαλιά ηλίου....
Πλάκα έχει όταν σκάνε κάτω και κοιτούν το "μηχανάκι" που
έχει γίνει φίλλο φτερό...
βρύζοντας
.... τους άλλους.....
:a029:
Μπορώ να το πω χαλαρά πως είναι χειρότεροι και από τους παλιούς πακάκηδες!
:lol:
:rotflmao:
337180
Τώρα ΚΑΘΕ πρωί μα ΚΑΘΕ πρωί που πάω στο φαρμακείο υπάρχουν 2 3 σκουτεράδες που δεν κάνουν στην άκρη
Είναι σαφές ότι μέχρι χτες είχαν αυτοκίνητο...
Γιατί?
- Δεν κάνουν στη μπάντα με τίποτα.
- Πάνε πρώτοι στο φανάρι μπρως από άλλο πιο μεγάλα μηχανάκι
(και @@ τους)
-Βρίζουν τους άλλους
-Κορνάρουν
κι όλα αυτά σέρνοντας την ύπαρξη τους, τη πλαστικούρα που καβαλάνε
οι πιο πολλοί χωρίς κράνος, με τζελ στο μαλλί, τύπου μ έγληψε αγελάδα
και .... γυναικία γυαλιά ηλίου....
Πλάκα έχει όταν σκάνε κάτω και κοιτούν το "μηχανάκι" που
έχει γίνει φίλλο φτερό...
βρύζοντας
.... τους άλλους.....
:a029:
Μπορώ να το πω χαλαρά πως είναι χειρότεροι και από τους παλιούς πακάκηδες!
Ρε σεις , το πρόβλημα το έχετε με τα σκουτερς ή με τους οδηγούς;
Γιατί αμα πιάσουμε τι βλέπουν τα ματάκια μας απο TDM....:bawl:
MG-KTiNoS
14/06/2015, 13:40
Γιατί αμα πιάσουμε τι βλέπουν τα ματάκια μας απο TDM....:bawl:
ΑΓΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΤΑ ΤΔΜ
σε σχέση με τους πλαστικούρες.....
MG-KTiNoS
14/06/2015, 13:42
337181
Μέρες που είναι....
:D
dimmie_72
14/06/2015, 13:51
ΑΓΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΤΑ ΤΔΜ
σε σχέση με τους πλαστικούρες.....
Τώρα με την αριστερά που με τους αγώνες σου έφερες στην εξουσία, θάχεις και τη δυνατότητα να παίρνεις τα ΜΣΦ απ τα super market 27% φτηνότερα.
Θα του κοπανάς και κάνα δυο tonotil στο ρεζερβουάρ και θα το κάνεις πύραυλο! :D
MG-KTiNoS
14/06/2015, 13:54
Τώρα με την αριστερά που με τους αγώνες σου έφερες στην εξουσία, θάχεις και τη δυνατότητα να παίρνεις τα ΜΣΦ απ τα super market 27% φτηνότερα.
Θα του κοπανάς και κάνα δυο tonotil στο ρεζερβουάρ και θα το κάνεις πύραυλο! :D
Καλά εσύ έχεις μπερδέψει τις βούρτσες με τις ....τσατσάρες....
pipe_smoker
14/06/2015, 14:23
ο πιπερμαν νομιζω καυτηριασε την πολυθρονα ως πληγη του φαραω, οχι εσυ μυγοdaz.
Άρα το παρακάτω παει σε εμένα?
θα σΕ πω για ενα 300αρι που ειχα παρει. μεσαια κατηγορια. μικροι τροχοι, 13&14 νομιζω. το πηρα απο φιλαδελφεια, πλακωμα ΕΟ, πηγα Ταυρο, χωθηκα κινηση, ΕΟ επιστροφη.
ουτε με δυσκολεψε το αμολημα (που το κανει μονο σε μικρες ταχυτητες) ουτε τιποτα. η αναρτηση στα 140 και εγκαρσιο κοψιμο δεν ηταν το καλυτερο ναι. ε σιγα... ισα ισα που μου εκανε εντυπωση πως δεν δυσκολευτηκα και δεν το κοπανησα πουθενα στα χωσιματα. χωρος για δυο κρανη κατω απο τη σελα-σελαρα.
κοστος χρησης δεν ξερω στην πραξη παντως τα ανταλλακτικα και σερβις, με τιμες στο ιντερνετ, ειναι "τσαμπα".
Δε διαφωνώ σε κάτι με αυτά που λες.
Στο προηγούμενο πόστ μου έκραξα τους εποχικούς μαλακες σκουτεραδες.
Για τα ίδια τα σκούτερ δεν είπα και κάτι.
Στο άλλο θρεντ το παραδίπλα είχα εκφερει γνώμη.
Αλλα και πάλι δεν είπα ότι ειναι η νέα μάστιγα μετά την ηρωινη.
Το 300αρι που περιγραφεις, κι εγω όταν το είχα καβαλήσει κάπως έτσι μου είχε φανεί.
Απλά προσωπικά δε μου άρεσε.
Τώρα, εγω μπορεί να καβαλησα sym, εσύ μπεβερλυ, δεν ξέρω.
Άλλος γουστάρει πολυθρόνα, άλλος σιχαίνεται, άλλος λέει απλά οκ.
Το 300 δεν το θεωρώ απαραίτητα μπανιερα.
Το tmax ομως ναι.
Τώρα άμα ο άλλος το γουστάρει ας πάρει και tmax ας πάρει και ο,τι θέλει.
Άμα τη βρίσκει αυτός, εμένα μου περισσεύει.
Η ένσταση μου ξεκινά όταν παει να μου πλασάρει το tmax σα μοτοσυκλέτα συγκινήσεων, κι οχι "το πήρα γιατί θέλω να χώνω το χαρτοφύλακα κάτω από τη σέλα και να πηγαίνω στις δουλειές μου στο κέντρο κουστουματος, κι άμα λαχει να ανοίγω και κανά γκάζι στο φανάρι".
Σιγά μη γίνουμε ξαφνικά φασιστες για τα σκούτερ και τα μηχανάκια.
μπανιέρες είναι κατι 650αρια όπως πχ το silverwing...:lol:
MG-KTiNoS
14/06/2015, 14:35
Μπορείς να κουβαλίσεις πράματα...
337182
Tycho Moon
14/06/2015, 14:52
Εγώ πάντως, όσο και να γκαζώνουν στο φανάρι, δεν τσιμπάω.
Αν είναι καμία μοτοσυκλέτα που με φτιάχνει, ναι.
Για καναπέδες όμως, δεν καίω βενζίνα.
stefanos
14/06/2015, 15:34
Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έκαναν μεγάλους συμβιβασμούς οδηγώντας μοτοσυκλέτα.
Κάποιοι από αυτούς βρήκαν στα σκούτερ αυτό που ζήταγαν.
Απλά πράγματα.
Συγκεκριμένα το να επιλέξει κάποιος μοτοσυκλέτα αντί για σκούτερ δεν είναι πολύ φυσιολογικό.
Γλυτώνεις αλλαγές ταχυτήτων, ξεκινάς απλά χουφτώνοντας το γκάζι, δεν χαλάς τα παπούτσια σου,
είσαι και trendy πλέον...
MG-KTiNoS
14/06/2015, 16:18
Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έκαναν μεγάλους συμβιβασμούς οδηγώντας μοτοσυκλέτα.
Κάποιοι από αυτούς βρήκαν στα σκούτερ αυτό που ζήταγαν.
Απλά πράγματα.
Συγκεκριμένα το να επιλέξει κάποιος μοτοσυκλέτα αντί για σκούτερ δεν είναι πολύ φυσιολογικό.
Γλυτώνεις αλλαγές ταχυτήτων, ξεκινάς απλά χουφτώνοντας το γκάζι, δεν χαλάς τα παπούτσια σου,
είσαι και trendy πλέον...
Να ξαναμπούν στα κουτιά τους
337195
https://www.facebook.com/motowat42/videos/vb.276937709155541/422258074623503/?type=2&theater]https://www.facebook.com/motowat42/vide ... =2&theater
Τι κάνετε ολόκληρη μάχη ρε παιδιά και τα σκουτερ μοτοσυκλετες ειναι χωρις ποδόφρενο. Κι εγώ ειμαι υπέρ του ποδοφρενου το θεωρώ πιο ασφαλές, αλλα απο την αλλη εχουν ευκολίες. Και μαλακό κάγκουρες υπάρχουν σε ´ολα τα μηχανοκίνητα.
nikos_abel
14/06/2015, 17:00
γιατι το λες αυτο ρε αφεντικο?
εγω σοβαρα μιλαω...
:beer::beer:
Πάψε μικρέ είλωτα, ού να μου χαθείς.
(πως βάζουν τη καρπαζά στο κινητό γαμωτ') :lol:
dimmie_72
14/06/2015, 17:34
Το κλαμπ των σκούτερ διοργάνωσε βόλτα 300 χλμ
Αυτό το ονόμασε Σκούτερ Ράλλυ Αντοχής :lol:
Και στο τέλος μοίρασαν στους σκουτεράκιδες μπλουζάκια και διπλώματα για την επιτυχία τους :cry::bawl:
οκ...
- οι αγωνιζόμενοι του motogp να δεις κάτι γέλια που ρίχνουν όταν διαβάζουν για τους αγώνες ταχύτητας στη Ρόδο...
- οι αγωνιζόμενοι στο enduro να δεις κάτι γέλια που ρίχνουν όταν βλέπουν τις Κυριακάτικες εξορμήσεις των ΚΤΜ...
- οι ss έστω και με εμπειρία trackday γελάνε με τις εκκινήσεις οχημάτων πάσης φύσεως στα φανάρια όταν γυρνάνε απ τα Μέγαρα (SHOOTER για το δικό σου το Impreza μιλάω :lol:)...
- παραπομπών αριθμός απεριόριστος...
Παίδες -ακόμη και scooterόβιοι- αν αυτό σας εκτονώνει για διάφορους λόγους, είναι καλό.
Μη ξεχνάμε ότι για κάθε γυναίκα που ποθείς, ...κάποιος έχει βαρεθεί να την πηδ@ει.
nikos_abel
14/06/2015, 17:57
582 ρε άσχετε :moutza:
dimmie_72
14/06/2015, 18:19
Καλά εσύ έχεις μπερδέψει τις βούρτσες με τις ....τσατσάρες....
Σωστά, έμεινα στις μαχητικές αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ όταν τόχε πρωτοφέρει παλιά εκείνος ο ανεκδιήγητος Χατζηδάκης της ΝΔ για ψήφιση ο μλκ@ς... :tooth:
Μανολης67
14/06/2015, 19:22
alex14
γρήγορες Μπανιερες!!!
Πλαστικούρες!!!!!! Κλαίω !!!! :cry:
Σεβασμός ρε παιδιά..Respect στους μεταλαγμένους κουτάκηδες!
Υ.Γ γαι αυτό μου την ρίχνουν στα αυτιά με το 660???? αν ήμουν 50χρόνια νεώτερος θα έκανα χαρακίρι...τώρα όμως...δεν βαριέσαι!!!:smokin:
MG-KTiNoS
14/06/2015, 21:55
alex14
γρήγορες Μπανιερες!!!
Πλαστικούρες!!!!!! Κλαίω !!!! :cry:
Σεβασμός ρε παιδιά..Respect στους μεταλαγμένους κουτάκηδες!
Υ.Γ γαι αυτό μου την ρίχνουν στα αυτιά με το 660???? αν ήμουν 50χρόνια νεώτερος θα έκανα χαρακίρι...τώρα όμως...δεν βαριέσαι!!!:smokin:
bujinkan
15/06/2015, 00:48
δεν ξέρεις πως κρατιέμαι να μη πω τίποτα για ένα σκούτερ που κάνει 12 χιλιάρικα :lol:
Ελεύθερα ξεκινά να γράφεις να συζητήσουμε ....με επιχειρήματα όμως Έτσι ?
Ελεύθερα ξεκινά να γράφεις να συζητήσουμε ....με επιχειρήματα όμως Έτσι ?
Τα σκούτερ αξίζουν μόνο για να μετακινήσαι εύκολα και οικονομικά σε μια μεγαλούπολη.
Το σκούτερ είναι για κάποιον που δν θέλει να αλλάζει χειροκίνητα ταχύτητες, να τον απαλλάξει από
τον κόπο να βάζει μονίμως πρώτη-δευτέρα από φανάρι σε φανάρι. Τα σκούτερ είναι για να υπάρχει
το ίσιο πάτωμα ανάμεσα στα πόδια για να μεταφέρει πράγματα. Προσωπικά θεωρώ πιο ασφαλή λύση
να μεταφέρεις πράγματα σε μια μεγάλη μπαγκαζιέρα, παρά ανάμεσα στα πόδια.
ΑΡΑ: σκούτερ για μένα ίσον 200 κυβικά το πολύ, ελαφρύ, με ευκολία ελιγμού ανάμεσα στα αυτοκίνητα.
Κατανοώ κάποιους καταναλωτές που θα επιλέξουν ένα σκούτερ αντί ενός παπιού ή μιας μικρής μοτοσυκλέτας.
Αλλά δεν μπορώ (με το φτωχό μου μυαλό πάντα) πως υπάρχει ουσία σε κάτι τεράστια βαριά πράγματα που
κάνουν 10+ χιλιάρικα και το μόνο που προσφέρουν είναι αυτόματο γκάζι και φαρδιές σέλες.
Θες γκάζι; Πάρε μια μηχανή 600 κυβικά και άνω
Θες γκάζι και χώρους; Πάρε μια μηχανή 600 κυβικά και άνω και μια μπαγκαζιέρα 50 λίτρα.
Θες γκάζι και χώρους και άνετη σέλα; Πάρε μια ον-οφφ που έχει ξεχωριστές σέλες κι άμα θες
παραπάνω άνεση για τον ποπό σου πήγαινε την σέλα σε ένα ειδκό να την κάνει μεγαλύτερη και πιο μαλακή.
Θες όλα τα παραπάνω ΚΑΙ χωρίς να αλλάζεις ταχύτητες; Πάρε μια honda με dct.
Όπως και να'χει θα πάρεις μια μηχανή με τα πλεονεκτήματα ενός μεγκασκούτερ ΑΛΛΑ θα έχεις καλύτερη
οδηγική συμπεριφορά και με πολλά λιγότερα χρήματα και για να την αγοράσεις και για να την συντηρήσεις
και για να την επισκευάσεις σε περίπτωση που θα σαβουριαστείς.
ΤΩΡΑ, θες εσύ να μου πεις με επιχειρήματα, γιατί να θυσιάσω την καλύτερη οδηγική συμπεριφορά
και να πληρώσω πολλά παραπάνω χιλιάρικα, να πληρώνω παραπάνω λεφτά για συντήρηση και
να πληρώσω πολλά παραπάνω λεφτά για την επισκευή σε περίπτωση στραβής;
taisteal
15/06/2015, 01:23
Εγώ πάντως, όσο και να γκαζώνουν στο φανάρι, δεν τσιμπάω.
Αν είναι καμία μοτοσυκλέτα που με φτιάχνει, ναι.
Για καναπέδες όμως, δεν καίω βενζίνα.
Τετοια κανετε και τους αφηνετε ατιμωρητους και την εχουνε δει
οι τρεντολες με τις σκαφιδες...νομιζουν οτι κωλωνουν ολοι στο ακουσμα της ακραπας..
Εάν ήθελα όλες τις ευκολίες και τις ανέσεις θα έπαιρνα ένα Honda NC700 dct.
Τι θα κέρδιζα;
-3000 ευρώ πιο φθηνή
-30 κιλά ελαφρύτερη
-Πιο οικονομική σε κατανάλωση
-Πιο φθηνή σε συντήρηση
-Καλύτερη οδηγική συμπεριφορά
Τι θα έχανα σε σχέση με το BMW C650GT;
Απολύτως τίποτα.
taisteal
15/06/2015, 01:29
Μπαμπη τα βαζεις με μπεμβεδες....:look:
:a014::a014:
Τα σκούτερ αξίζουν μόνο για να μετακινήσαι εύκολα και οικονομικά σε μια μεγαλούπολη.
Το σκούτερ είναι για κάποιον που δν θέλει να αλλάζει χειροκίνητα ταχύτητες, να τον απαλλάξει από
τον κόπο να βάζει μονίμως πρώτη-δευτέρα από φανάρι σε φανάρι. Τα σκούτερ είναι για να υπάρχει
το ίσιο πάτωμα ανάμεσα στα πόδια για να μεταφέρει πράγματα. Προσωπικά θεωρώ πιο ασφαλή λύση
ΑΡΑ: σκούτερ για μένα ίσον 200 κυβικά το πολύ, ελαφρύ, με ευκολία ελιγμού ανάμεσα στα αυτοκίνητα.
Κατανοώ κάποιους καταναλωτές που θα επιλέξουν ένα σκούτερ αντί ενός παπιού ή μιας μικρής μοτοσυκλέτας.
Αλλά δεν μπορώ (με το φτωχό μου μυαλό πάντα) πως υπάρχει ουσία σε κάτι τεράστια βαριά πράγματα που
κάνουν 10+ χιλιάρικα και το μόνο που προσφέρουν είναι αυτόματο γκάζι και φαρδιές σέλες.
Θες γκάζι και χώρους; Πάρε μια μηχανή 600 κυβικά και άνω και μια μπαγκαζιέρα 50 λίτρα.
Θες γκάζι και χώρους και άνετη σέλα; Πάρε μια ον-οφφ που έχει ξεχωριστές σέλες κι άμα θες
παραπάνω άνεση για τον ποπό σου πήγαινε την σέλα σε ένα ειδκό να την κάνει μεγαλύτερη και πιο μαλακή.
Όπως και να'χει θα πάρεις μια μηχανή με τα πλεονεκτήματα ενός μεγκασκούτερ ΑΛΛΑ θα έχεις καλύτερη
οδηγική συμπεριφορά και με πολλά λιγότερα χρήματα και για να την αγοράσεις και για να την συντηρήσεις
ΤΩΡΑ, θες εσύ να μου πεις με επιχειρήματα, γιατί να θυσιάσω την καλύτερη οδηγική συμπεριφορά
και να πληρώσω πολλά παραπάνω χιλιάρικα, να πληρώνω παραπάνω λεφτά για συντήρηση και
Τα ειπες ολα πολυ σωστα. Τα σκουτερ ξεκινησαν απο τα 50 κυβικακια ... και καταληγουν μεχρι μια 300αρια που ειναι η χρυση τομη της μεσης καταναλωσης σε 50/50 (Πολη - Επαρχιακο).
Οτιδηποτε παραπανω τοσο σε κυβισμο αλλα και σε βαρος, ειναι ΑΧΡΗΣΤΟ.
Οταν εμεινα "αμηχανος" και εψαχνα το επομενο που θα καβαλησω... κατεληγα παντα, ειτε σε dual-sport / ταξιδιαρικο μεσαιου κυβισμου με ευκολη προσθηκη σαμαριων και μπαγαζιερας ... ειτε σε ενα 300αρι σκουτερ που και μικρη καταναλωση εχει για τα εντος πολης και μπορει να κινηθει με ευκολια στα 120χλμ/ω.
Δεδομενου οτι πλεον δεν εχω αυτοκινητο, με υπερκαλυπτει εναντι ενος ταφου σε ροδες των 600+ κ.εκ. που το μονο ουσιωδες ειναι καμια ρεπριζ παραπανω και ΗΛΙΘΙΑ τιμη και ΑΘΛΙΑ καταναλωση γι'αυτα που προσφερει (ΔΕΝ) εντος πηγμενου κεντρου πολης.
Θεωρω τρελη σπαταλη οτιδηποτε φερνει σε Τμαξ, GP800, C650 κτλ ... ποσο μαλλον οταν αποδεικνυεται απο τις αγγελιες που υπαρχουν. Ολα ... με ελαχιστα χλμ συγκριτικα με καποια μικροτερα....
Τα παιρνουν να τα κανουν ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ?
yianyian
15/06/2015, 02:09
Πλέον τους ψαρώνω εγώ στα φανάρια τους τραγικούς.
Έχουν πλάκα που φεύγουν τάπα επειδή νομίζουν ότι θα ανοίξω :bawl: :bawl:
amyroukai
15/06/2015, 02:14
σε ενα φαναρι ναι συνηθως βαριεμαι. αν εχει και δευτερο πεφτει λουτσος. ουτε δευτερα δεν χρειαζεται να κουμπωσω...
theofilos888
15/06/2015, 07:12
σε ενα φαναρι ναι συνηθως βαριεμαι. αν εχει και δευτερο πεφτει λουτσος. ουτε δευτερα δεν χρειαζεται να κουμπωσω...
Ας οψεται που αλλαξες καρμπυΛατερ και περπατησε το κακομοιρο....... :p
spyrakos35
15/06/2015, 07:19
Ας οψεται που αλλαξες καρμπυΛατερ και περπατησε το κακομοιρο....... :p
Φαντασου να αλλαζε καρμπυΡατερ τι θα γινοταν......
Χαχαχαχα
amyroukai
15/06/2015, 07:56
καμπιλατερ ειναι το σωστο. τιποτα δεν κσερετε πχια.
spyrakos35
15/06/2015, 08:38
Μπορουμε να τα λεμε “καρμπς" και ολα καλα......
bujinkan
15/06/2015, 08:48
Λοιπόν....καταρχήν η κάθε αγορά είτε αυτοκινήτου είτε μοτοσυκλέτας ξεκινάει με τα θέλω του οδηγού. καλά μέχρι εδώ ? Προσωπικά λοιπόν η χρήση που κάνω είναι η εξής . 60 με 70% μετακίνηση αστική και το υπόλοιπο Ταξίδια. Άρα μέσα στην πόλη η μπέμπα μου προσφέρει ευκολία ,γρήγορη μετακίνηση και χώρους.Στα Ταξίδια μου προσφέρει απίστευτη ανεση, προστασία από καιρικές συνθήκες και σουπερ κατανάλωση για τα κυβικά της. Και Δεν μιλάμε για Ταξίδια 150 χιλιομέτρων. Για παράδειγμα το Σεπτέμβριο έχει προγραμματιστεί ταξίδι γύρος Ιταλίας με καθημερινό μέσο όρο 350χλμ οδηγικες αποστάσεις. Με τη χρήση λοιπόν που ανέφερα Προσωπικά δεν μπορώ να βρω Κάτι αλλο σε μηχανή να με καλύπτει και να με ευχαριστεί. Έχω ανεση και ευκολία και χώρους στην πόλη και από την άλλη Έχω Ταξίδια που μετά από πολλά χλμ θα βγω ατσαλακωτος ξεκούραστος και ευχαριστημένος. Διαφωνώ κάθετα ως προς την οδηγική συμπεριφορά που λες αλλά ας πούμε ότι αυτό είναι υποκειμενικό. Δυο είναι τα μείον ενός σκούτερ. Α σε περίπτωση σούπας θα πληρώνεις ακριβά τα πλαστικά που θα σπάσουν και β δεν μπορείς να πας σε χωματόδρομο.
Ως προς τα χρήματα αγοράς δεν έχει σχέση διότι αν μπορεί ο άλλος ας ξοδέψει όσα γουστάρει. μπορεί και θέλει...ας δωσει 20 χλκ να πάρει ενα gs1200 μονο για να πηγαίνει για καφέ στο Κολωνάκι. Από τη στιγμή που δεν τα παίρνει από την τσέπη μου ας αγοράσει ότι θέλει.
Τώρα για το θέμα συντήρηση δεν.γνωρίσω Πόσο κοστίζουν τα σέρβις μια μηχανής και αν είναι φθηνότερα από ένα σκούτερ όπως αναφέρεις.
Τα υπόλοιπα Περί τα σκούτερ δεν είναι.μηχανές διότι δεν έχουν ποδοφρενο η ντεπόζιτο ανάμεσα στα ποδια η ταχύτητες τα προσπερνω διότι είναι παιδικά επιχειρήματα
Όταν είμαι εθνική με 130-140 και νιώθω τους κραδασμούς και μουδιαζουν τα πόδια μου σαν να κάνω πάουερ Πλέιτ και βλέπω κάτι Μπέβερλι με ψιλή ζελατίνα να πηγαίνουν σαν να μη συμβαίνει τπτ στιγμιαία νιώθω μια ζήλια.. Αλλά μόλις βγαινεις στον επαρχιακό με τις στροφουλες και κανείς τα κατεβάσματα σου να μπεις ωραία σε αποζημιώνει στο έπακρο..
Μηχανή και πάλι μηχανή..
Κι από θέμα ασφάλειας κλάσεις ανώτερη μια μηχανή. Το καταλαβαίνεις όταν χρειαστεί να κόψεις το γκάζι και να φρενάρει ο κινητήρας. Σε ορισμένες περιπτώσεις Αξία Ανεκτίμητη!!!!
Μανολης67
15/06/2015, 09:04
Στα γεράματα δεν θα λακίσω, με το ΧΤακι αργά και σταθερά εξερευνώ μοναχικές παραλιές που οι μπανιεράδες της βλεπουν από μόνο από το Face Book, 10 λεπτά χωματινη διαδρομής= χαλάρωση και απόλαυση ανεκτίμητη
spyrakos35
15/06/2015, 09:06
Στα γεράματα δεν θα λακίσω, με το ΧΤακι αργά και σταθερά εξερευνώ μοναχικές παραλιές που οι μπανιεράδες της βλεπουν από μόνο από το Face Book, 10 λεπτά χωματινη διαδρομής= χαλάρωση και απόλαυση ανεκτίμητη
Οχι μονο οι μπανιεραδες των σκουτερ....
Οποτε; χτ κιετς για τρου αντβεντσουρ και μονο;
Μανολης67
15/06/2015, 09:09
Οχι μονο οι μπανιεραδες των σκουτερ....
Οποτε; χτ κιετς για τρου αντβεντσουρ και μονο;
Γενικά για την αίσθηση, τον ήχο, τον κραδασμό, την οδήγηση σε μοναχικούς φιδίσιους ανηφορικόυς δρόμους 2 η ώρα την νύχτα.....
amyroukai
15/06/2015, 09:17
εδω σας εχω....σκουτερ vs μηχανακιων. παρτε τα.
εν τω μεταξυ ρε παρανοϊκοι συμφορουμιτες, δυο θρεντ για το ιδιο τρολοθεμα;;;;; γουαι;;;;
http://www.motorcyclistonline.com/touring-comparison-baggers-adv-adventure-touring-sport-touring-scooters-bmw-r1200rt-honda-ctz1300?src=SOC&dom=fb
amyroukai
15/06/2015, 09:19
το βαζω κι εδω. ετσι γιατι ταιρΓιαζει και εδω.
http://www.motorcyclistonline.com/touring-comparison-baggers-adv-adventure-touring-sport-touring-scooters-bmw-r1200rt-honda-ctz1300?src=SOC&dom=fb
MG-KTiNoS
15/06/2015, 09:22
εδω σας εχω....σκουτερ vs μηχανακιων. παρτε τα.
εν τω μεταξυ ρε παρανοϊκοι συμφορουμιτες, δυο θρεντ για το ιδιο τρολοθεμα;;;;; γουαι;;;;
-Το σούπερ Τενερέ ΚΑΙ ΜΟΝΟ να το βάζεις διπλα στο Μπέργκμαν φωτογραφία είναι ΙΕΡΟΣΥΛΙΑ
- Εδώ δεν είναι θέμα είναι ανάθεμα, πτν όλα....
337209
amyroukai
15/06/2015, 09:26
ναι γλυκο μου νεφελιμ κλπ καταραμενες δυναμεις αλλα βλεπς το τι γραφουν. η μπανιερα, κλασομπανιερα, πολυθρονα με ροδες, ρδελο με πλαστικα κλπ ειναι απολυτως αξιομαχο και με τετοια παρεα και εκτος πολης. και ηταν διασκεδαστικο.
επι προσωπικου πανω απο τα 4Κ δεν θα ανεβαινα και εχει 2 τουλαχιστον πολυ καλα σκουτερ σε αυτα τα λεφτα. τα 11-12 για σκουτερ τα θεωρω υπερβολη.
τα 11-12 για σκουτερ τα θεωρω υπερβολη.
Μη σου πω και για μηχανάκι.
amyroukai
15/06/2015, 09:34
μη γινεσαι μιζερος. τα εχουμε ξαναπει.
ναι γλυκο μου νεφελιμ κλπ καταραμενες δυναμεις αλλα βλεπς το τι γραφουν. η μπανιερα, κλασομπανιερα, πολυθρονα με ροδες, ρδελο με πλαστικα κλπ ειναι απολυτως αξιομαχο και με τετοια παρεα και εκτος πολης. και ηταν διασκεδαστικο.
επι προσωπικου πανω απο τα 4Κ δεν θα ανεβαινα και εχει 2 τουλαχιστον πολυ καλα σκουτερ σε αυτα τα λεφτα. τα 11-12 για σκουτερ τα θεωρω υπερβολη.
Επί προσωπικού, κατέληξα σε μεταχείρω SH300. Τα είδα (σχεδόν) όλα, οδήγησα αρκετά, με όριο τα 300cc αν και δοκίμασα και ένα Beverly 350. Από τα 300 και πάνω αλλάζει ο σκοπός κατοχής scooter imo, οπότε πήρα το καλύτερο value for money.
pipe_smoker
15/06/2015, 11:18
Επί προσωπικού, κατέληξα σε μεταχείρω SH300.
Hondaκιας μανάρι μ'?:D
Γι'αυτό πλέκεις εγκώμια.
Πλανεύτηκες κι εσύ:lol:
Πάντως αν μου βάζανε το μαχαίρι στο γκρόταφο ή το μπιστόλι στο λαιμό να διαλέξω σκούτερ, το SH θα διάλεγα:beer:
thunder ace
15/06/2015, 11:28
Hondaκιας μανάρι μ'?:D
Γι'αυτό πλέκεις εγκώμια.
Πλανεύτηκες κι εσύ:lol:
Πάντως αν μου βάζανε το μαχαίρι στο γκρόταφο ή το μπιστόλι στο λαιμό να διαλέξω σκούτερ, το SH θα διάλεγα:beer:
μαζι σου με 1000
amyroukai
15/06/2015, 11:43
το sh ειναι γρηγορο. η ελλειψη χωρων για εμενα το κανει μη πρακτικο. η μπαγκαζιερα δεν ειναι λυση, ανοιγει σε δευτερολεπτα (μου την εχουν διαρρηξει μια φορα ευτυχως ηταν αδεια), θεωρω τη σελα λιγο πιο ασφαλη. σωστο λαθος δεν ξερω.
οπως προτιμω το βαρος χαμηλα παρα πισω και ψηλα, εχω κανει πολλα ταξιδια ετσι φορτωμενος και φαινεται η διαφορα.
εγω θα ψωνιζα κατι σε kymco kxct, sym gts κλπ. αλλα κανω πιο πολυ εθνικη και λιγοτερο κεντρο αθηνας.
Όταν πουλούσα την προηγούμενή μου μηχανή, με πήρε ένας τηλέφωνο και ήθελε ανταλλαγή με GP800.
Μάλιστα άρχισε να μου αραδιάζει πλεονεκτήματα στη μετακίνηση, στην προστασία από τον καιρό, στην άνεση, τα άλογα, τα εξτρά και έλεγε, έλεγε, έλεγε...
Εγώ δεν είχα προλάβει να πω τίποτα και κάποια στιγμή, αφού σταμάτησε, έχοντας μείνει με ανοιχτό το στόμα εγώ, τον ρωτάω:
"Και τότε γιατί θες να το ανταλλάξεις με το μονοκύλινδρό μου των 650 κυβικών και των 40 κάτι ίππων;"
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Και η απάντησή του:
"Γιατί θέλω μηχανή!"
Μόνοι τους το λένε :bawl:
nikos_abel
15/06/2015, 12:04
Όταν πουλούσα την προηγούμενή μου μηχανή, με πήρε ένας τηλέφωνο και ήθελε ανταλλαγή με GP800.
Μάλιστα άρχισε να μου αραδιάζει πλεονεκτήματα στη μετακίνηση, στην προστασία από τον καιρό, στην άνεση, τα άλογα, τα εξτρά και έλεγε, έλεγε, έλεγε...
Εγώ δεν είχα προλάβει να πω τίποτα και κάποια στιγμή, αφού σταμάτησε, έχοντας μείνει με ανοιχτό το στόμα εγώ, τον ρωτάω:
"Και τότε γιατί θες να το ανταλλάξεις με το μονοκύλινδρό μου των 650 κυβικών και των 40 κάτι ίππων;"
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Και η απάντησή του:
"Γιατί θέλω μηχανή!"
Μόνοι τους το λένε :bawl:
Sad but true :(
amyroukai
15/06/2015, 12:06
Ναι ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΣΚΟΥΤΕΡ δεν θα το προτιμούσα. Έχοντας τη μηχανή, ένα σκούτερ για όλα τα αδιάφορα, είναι βολικό. Και αν και όποτε κλπ, θα το πάρω.
Λοιπόν....καταρχήν η κάθε αγορά είτε αυτοκινήτου είτε μοτοσυκλέτας ξεκινάει με τα θέλω του οδηγού. καλά μέχρι εδώ ? Προσωπικά λοιπόν η χρήση που κάνω είναι η εξής . 60 με 70% μετακίνηση αστική και το υπόλοιπο Ταξίδια. Άρα μέσα στην πόλη η μπέμπα μου προσφέρει ευκολία ,γρήγορη μετακίνηση και χώρους.Στα Ταξίδια μου προσφέρει απίστευτη ανεση, προστασία από καιρικές συνθήκες και σουπερ κατανάλωση για τα κυβικά της. Και Δεν μιλάμε για Ταξίδια 150 χιλιομέτρων. Για παράδειγμα το Σεπτέμβριο έχει προγραμματιστεί ταξίδι γύρος Ιταλίας με καθημερινό μέσο όρο 350χλμ οδηγικες αποστάσεις. Με τη χρήση λοιπόν που ανέφερα Προσωπικά δεν μπορώ να βρω Κάτι αλλο σε μηχανή να με καλύπτει και να με ευχαριστεί. Έχω ανεση και ευκολία και χώρους στην πόλη και από την άλλη Έχω Ταξίδια που μετά από πολλά χλμ θα βγω ατσαλακωτος ξεκούραστος και ευχαριστημένος.
Εάν επιτρέπεται πόσα χλμ συνεχόμενα έχεις βγάλει σε μια μέρα ταξιδιού με το σκούτερ σου;
Στην Ιταλία μόνος θα πας ή με συνεπιβάτη; Τις βαλίτσες που θα τις προσαρμόσεις;
Ξέρεις ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια θα μπορούσες να είχες κάνει και με ένα kymco xciting 500 που κάνεις καινούριο 4500 ευρώ.
Τι ακριβώς διαφορετικό είχε η "μπέμπα" που έσωσες σχεδόν τα τριπλάσια για να την αποκτήσεις;
Διαφωνώ κάθετα ως προς την οδηγική συμπεριφορά που λες αλλά ας πούμε ότι αυτό είναι υποκειμενικό.
Δεν υπάρχει τίποτα απολύτως υποκειμενικό εδώ.
-Οι μηχανές έχουν μεγαλύτερους τροχούς
-Οι μηχανές έχουν καλύτερη κατανομή βάρους μπρος-πίσω
-Οι μηχανές έχουν το ρεζερβουάρ ανάμεσα στα πόδια
-Οι μηχανές είναι -αναλογικά στα κυβικά- πιο ελαφριές
Αυτά είναι δεδομένα.
Δυο είναι τα μείον ενός σκούτερ. Α σε περίπτωση σούπας θα πληρώνεις ακριβά τα πλαστικά που θα σπάσουν και β δεν μπορείς να πας σε χωματόδρομο.
Ως προς τα χρήματα αγοράς δεν έχει σχέση διότι αν μπορεί ο άλλος ας ξοδέψει όσα γουστάρει. μπορεί και θέλει...ας δωσει 20 χλκ να πάρει ενα gs1200 μονο για να πηγαίνει για καφέ στο Κολωνάκι. Από τη στιγμή που δεν τα παίρνει από την τσέπη μου ας αγοράσει ότι θέλει.
Τώρα για το θέμα συντήρηση δεν.γνωρίσω Πόσο κοστίζουν τα σέρβις μια μηχανής και αν είναι φθηνότερα από ένα σκούτερ όπως αναφέρεις.
Δικαιωμά σου να κάνεις ότι θες με τα χρήματά σου
Τα υπόλοιπα Περί τα σκούτερ δεν είναι.μηχανές διότι δεν έχουν ποδοφρενο η ντεπόζιτο ανάμεσα στα ποδια η ταχύτητες τα προσπερνω διότι είναι παιδικά επιχειρήματα
Γνώρισεις την σημασία ύπαρξης του κλασικού ρεζερβουάρ στην οδήγηση μιας μοτοσυκλέτας;
Και δεν εννοώ "οδηγώ μοτοσυκλέτα με 40χλμ/ωρα για να πάω για καφε"
Το θέμα δεν είναι που έχει το ντεποζιτο, αλλά αν θα έχεις λεφτά για να βάλεις μπετζίνα.
το sh ειναι γρηγορο. η ελλειψη χωρων για εμενα το κανει μη πρακτικο. η μπαγκαζιερα δεν ειναι λυση, ανοιγει σε δευτερολεπτα (μου την εχουν διαρρηξει μια φορα ευτυχως ηταν αδεια), θεωρω τη σελα λιγο πιο ασφαλη. σωστο λαθος δεν ξερω.
οπως προτιμω το βαρος χαμηλα παρα πισω και ψηλα, εχω κανει πολλα ταξιδια ετσι φορτωμενος και φαινεται η διαφορα.
εγω θα ψωνιζα κατι σε kymco kxct, sym gts κλπ. αλλα κανω πιο πολυ εθνικη και λιγοτερο κεντρο αθηνας.
Δεν συμπαθώ καθόλου τα μακριά βαριά και με μικρούς τροχούς scooter. Καταρχήν έχουν ελεεινή οδική συμπεριφορά. Εχουν τον ΑΣΤΡΙΦΤΟ στους ελιγμούς μέσα στην πόλη. Τεράστιο μπούγιο που δεν εκμεταλλεύεται και μεγάλο βάρος.
Προφανώς δεν έχουμε τα ίδια κριτήρια, το καταλαβαίνω. Δεν με απασχολεί ο αέρας πχ γιατί κινούμαι μέσα στην πόλη. Ούτε η δυνατότητα μεταφοράς full face κάτω από την σέλα. Από την άλλη, επειδή οδηγάω "σβέλτα", τα scooter με χαμηλούς τροχούς ή μεγάλο μεταξόνιο (ακόμα χειρότερο αν συνυπάρχουν) μου δημιουργεί μεγάλη ανασφάλεια, μιας και δεν στρίβουν (εκτός και τα κλωτσήσεις), υποστρέφουν εύκολα, και δεν σηκώνονται και εύκολα.
Το XMAX που έχει πουλήσει τόσο καλά, με έστειλε αδιάβαστο όταν βρήκε το κεντρικό στάντ δύο φορές ενώ έστριβα (την μία, έξω από την στροφή της γέφυρας που είναι ο Καρτελιάς). Στην ευθεία της Συγγρού βέβαια, κύριος. Πολυθρόνα, ανεμοθώρακας και άνεση.... Προσωπικά το θεωρώ ΓΤΠΚ, όπως και όλα τα μακριά και μεγάλα αντικείμενα. :D
Γνώρισεις την σημασία ύπαρξης του κλασικού ρεζερβουάρ στην οδήγηση μιας μοτοσυκλέτας;
Μπαμπη εδώ νομίζω είναι το ζουμί…
Φυσικά και έχεις δίκιο για τον ρόλο του ρεζερβουάρ στην οδήγηση, την κατανομή βάρους κλπ ΑΛΛΑ σου πέρασε απ το μυαλό ότι αυτό μπορεί να μην ενδιαφέρει ή να μην το γνωρίζει πολύς κόσμος?
Όχι μονο με σκούτερ αλλά και με κανονικές μηχανές.
Εσυ (και όποιος) που έχεις μάθει να οδηγείς έτσι , μάλλον θα σου φανεί ίσως και επικίνδυνο ένα σκούτερ.
Για τον πολύ τον κόσμο όμως είναι μια χαρά και , μάλλον , θα του φαινόταν επικίνδυνο π.χ. το τουονο ή ενα βαρυ και ψηλο ον-οφφ κλπ
Τα μικρα σκουτερ μεχρι 200 είναι μια χαρα για μέσα στην πολη και κανουν την δουλειά τους.
Τα μεγαλα έχουν σαφείς περιορισμούς λόγο σχεδίασης έτσι ώστε να θεωρηθούν ότι λειτουργούν σαν μοτοσυκλέτες σε μεγαλες ταχύτητες και ταξιδια , όμως βλέπω ότι η τάση είναι να παντρέψουν τις ευκολίες των σκουτερ με τον σχεδιασμό των μοτοσυκλετών.
Ηδη οι κινητήρες τους έχουν μετατοπιστεί μπροστά για καλύτερο ΚΒ και η χονταρα βαζει την ευκολία του DCT και χωρους σε πάρα πολλά μοντέλα μοτοσυκλετών αμιγώς μεγα-τουριστικών. (VFR-Crosstourer-Africa)
Επισης , νομίζω ότι πρώτο μοντέλο σε πωλήσεις στις μοτοσυκλέτες είναι μακραν το NC700x dct πράγμα που σημαίνει ότι ο κόσμος αποδέχεται αυτό το πάντρεμα….
Περιμενω να δω αν θα μπουν και αλλοι σοβαρα στο παιχνιδι…
Δεν συμπαθώ καθόλου τα μακριά βαριά και με μικρούς τροχούς scooter. Καταρχήν έχουν ελεεινή οδική συμπεριφορά. Εχουν τον ΑΣΤΡΙΦΤΟ στους ελιγμούς μέσα στην πόλη. Τεράστιο μπούγιο που δεν εκμεταλλεύεται και μεγάλο βάρος.
Προφανώς δεν έχουμε τα ίδια κριτήρια, το καταλαβαίνω. Δεν με απασχολεί ο αέρας πχ γιατί κινούμαι μέσα στην πόλη. Ούτε η δυνατότητα μεταφοράς full face κάτω από την σέλα. Από την άλλη, επειδή οδηγάω "σβέλτα", τα scooter με χαμηλούς τροχούς ή μεγάλο μεταξόνιο (ακόμα χειρότερο αν συνυπάρχουν) μου δημιουργεί μεγάλη ανασφάλεια, μιας και δεν στρίβουν (εκτός και τα κλωτσήσεις), υποστρέφουν εύκολα, και δεν σηκώνονται και εύκολα.
Το XMAX που έχει πουλήσει τόσο καλά, με έστειλε αδιάβαστο όταν βρήκε το κεντρικό στάντ δύο φορές ενώ έστριβα (την μία, έξω από την στροφή της γέφυρας που είναι ο Καρτελιάς). Στην ευθεία της Συγγρού βέβαια, κύριος. Πολυθρόνα, ανεμοθώρακας και άνεση.... Προσωπικά το θεωρώ ΓΤΠΚ, όπως και όλα τα μακριά και μεγάλα αντικείμενα. :D
+1
Ως πρωην κατοχος burgman 200 το βεβαιωνω, αν και ο βασικος λογος που το ξαποστειλα ηταν ο αφορητος
πονος στην πλατη μετα απο 10-15 λεπτα οδηγησης.
amyroukai
15/06/2015, 13:09
:D
Χρήσιμο ποστ και επιτέλους λογικά επιχειρήματα, όχι πυρσοί και δικράνια.
Από σκουτερ με μεγάλους τροχούς προσπάθησα (χωρίς επιτυχία) να χειριστώ ένα liberty 125. Φρικτή εμπειρία. Το SH ή το Citycom θα ήθελα να τα πάρω μιά βόλτα.
Μπάμπη αυτά με τις οδικές συμπεριφορές κλπ, ο Κόπανος/Τιτάνας/Βίντατζ χίπστερ πως τονΕλένε τώρα αν θυμάμαι καλά τα είχε γραμμένα στα παλιά του τα λάστιχα, γιατί τον θυμάμαι να στρίβει στη λίμνη βουλιαγμένης με όσα... Άρα δεν είναι τόσο χάλια όσο λέμε, μάλλον.
bujinkan
15/06/2015, 13:24
Εάν επιτρέπεται πόσα χλμ συνεχόμενα έχεις βγάλει σε μια μέρα ταξιδιού με το σκούτερ σου;
Στην Ιταλία μόνος θα πας ή με συνεπιβάτη; Τις βαλίτσες που θα τις προσαρμόσεις;
Ξέρεις ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια θα μπορούσες να είχες κάνει και με ένα kymco xciting 500 που κάνεις καινούριο 4500 ευρώ.
Τι ακριβώς διαφορετικό είχε η "μπέμπα" που έσωσες σχεδόν τα τριπλάσια για να την αποκτήσεις;
Παμε ενα ενα
Επειδη τωρα το πηρα δλδ το εχω 2 μηνες το περισσοτερο που εχω κανει ειναι 250 χλμ
Στην ιταλια θα παμε 3 σκουτερ 2 μπεβερλυ 500 και εγω
Αντι για βαλιτσες εχω τα πλαινα σαμαρια της givi συν την 47αρα βαλιτσα πισω
Βεβαια επιπλεον ολη η τεραστια πισω σελα του συνεπιβατη ειναι ελευθερη
Παμε και στη συγκριση
Μου θυμιζει συγκρισεις του στυλ γιατι πηρες station audi ενω την ιδια δουλεια θα την εκανες και με ενα kia station? η γιατι πηρες ρε χαζε 911 οταν με τα μισα θα επερνες ενα mitsu evo που ειναι και γουαου?
Τεσπα συνεχιζω να σου λυσω την απορια περι κυμκο
δικυλινδρο μοτερ εναντι μονοκιλυνδρο
60 αλογα εναντι 37
15αρηδες μπρος πισω τροχοι εναντι 15/14 του κυμκο
upside down πηρουνι εναντι απλου
ποιοτητα κατασκευης
Αξεσουαρ οπως ηλεκτρικη ζελατινα, θερμαινομενα γκριπ,θερμαινομενο καθισμα οδηγου,συνοδηγου ξεχωριστα κουμπια,
πλασιο
καλυτερη οδηγικη συμπεριφορα
Αυτα τα ολιγα μου ερχονται στο μυαλο
Χαλαρώστε λιγάκι.
Είναι γνωστό πως τα πάντα γίνονται, αρκεί να ξέρεις τα όρια του δίκυκλου που καβαλάς.
Και με ποδήλατο μπορείς να κάνεις ταξίδι και με RCV213s..
Aπολαύστε αυτό που έχετε κι αφήστε τα υπόλοιπα για τους θεωρητικούς.
bujinkan
15/06/2015, 13:31
Οριστε και πως καποιος μπορει να οδηγησει ενα σκουτερ(μπανιερα) σε μια πιστα
Οχι οτι εγω θα μπορεσω ποτε να παω το δικο μου ετσι αλλα απλα για μια ιδεα
https://www.youtube.com/watch?v=9qLUWmFTP_0&index=5&list=FLJ9h_AMTv9HvQD9I1GS4lLQ
pipe_smoker
15/06/2015, 13:32
Μπαμπη εδώ νομίζω είναι το ζουμί…
Φυσικά και έχεις δίκιο για τον ρόλο του ρεζερβουάρ στην οδήγηση, την κατανομή βάρους κλπ ΑΛΛΑ σου πέρασε απ το μυαλό ότι αυτό μπορεί να μην ενδιαφέρει ή να μην το γνωρίζει πολύς κόσμος?
Όχι μονο με σκούτερ αλλά και με κανονικές μηχανές.
Εσυ (και όποιος) που έχεις μάθει να οδηγείς έτσι , μάλλον θα σου φανεί ίσως και επικίνδυνο ένα σκούτερ.
Για τον πολύ τον κόσμο όμως είναι μια χαρά και , μάλλον , θα του φαινόταν επικίνδυνο π.χ. το τουονο ή ενα βαρυ και ψηλο ον-οφφ κλπ
Τα μικρα σκουτερ μεχρι 200 είναι μια χαρα για μέσα στην πολη και κανουν την δουλειά τους.
Τα μεγαλα έχουν σαφείς περιορισμούς λόγο σχεδίασης έτσι ώστε να θεωρηθούν ότι λειτουργούν σαν μοτοσυκλέτες σε μεγαλες ταχύτητες και ταξιδια , όμως βλέπω ότι η τάση είναι να παντρέψουν τις ευκολίες των σκουτερ με τον σχεδιασμό των μοτοσυκλετών.
Ηδη οι κινητήρες τους έχουν μετατοπιστεί μπροστά για καλύτερο ΚΒ και η χονταρα βαζει την ευκολία του DCT και χωρους σε πάρα πολλά μοντέλα μοτοσυκλετών αμιγώς μεγα-τουριστικών. (VFR-Crosstourer-Africa)
Επισης , νομίζω ότι πρώτο μοντέλο σε πωλήσεις στις μοτοσυκλέτες είναι μακραν το NC700x dct πράγμα που σημαίνει ότι ο κόσμος αποδέχεται αυτό το πάντρεμα….
Περιμενω να δω αν θα μπουν και αλλοι σοβαρα στο παιχνιδι…
Γιώργο, χωρίς να το έχω καβαλήσει, προσωπικά αν ήθελα ένα commuter γιατί ένιωθα ότι με πήρανε τα χρόνια και δεν μπορώ να κουλαντρίζω άλλου τύπου μηχανές στην κίνηση, στο κέντρο κλπ, θα έπαιρνα ένα NC (700? 750? πόσο είναι τέσπα) με το dct του και θα τελείωνε το παραμύθι.
Προς το παρόν, χίλια κυβικά πάνω χίλια κυβικά κάτω, και με το ένα και με το άλλο, το ίδιο εύκολα κάνω όλες τις δουλειές μου.
Μπορεί να ακούγεται περίεργο (και να είναι) αλλά ούτε το 1400 έχει παραπονεθεί όταν το χώνω στην κίνηση, στο κέντρο, στο χαμό, κι εννοείται ούτε το 400.
Απο κει και πέρα, το ντεπόζιτο μόνο αστείο και παιδικό επιχείρημα δεν είναι (το ξέρεις, δεν απευθύνομαι σε σένα).
Εκτός από το να παίρνει βενζίνη και να το χρησιμοποιούν οι γρήγοροι για χουκ τερν και τα ρέστα, το ντεπόζιτο χρειάζεται και για τα φρένα.
Ο χρυσός κανόνας "τα χέρια πάντα χαλαρά" πάει περίπατο, αν δεν υπάρχει κάτι ώστε να είναι "τα μπούτια πάντα σφιχτά".
Όσες φορές έχω οδηγήσει σκουτερόπαπα κι έχει χρειαστεί να φρενάρω λίγο πιο έντονα, όλο μα όλο το βάρος έπεφτε στο τιμόνι.
Τί επιλογές έχεις?
Να βάλεις τα πόδια κόντρα στην ψηλή μπροστινή θέση/μαρσπιέ σε φάση "βάστα τοίχο θα ζμπρώξω γερά"?
Κι αν είναι και μικροί οι τροχοί, εκεί ειδικά χέσε μέσα.
@αμυρού
Το ότι ο Βύρωνας, ή ο Τιτάνας, ή ο δεν ξέρω γω ποιός άλλος παίρνουν ένα σκούτερ και το στίβουν, δεν είναι και μέτρο σύγκρισης.
Γιατί οι συγκεκριμένοι στίβουν (και στρίβουν) ότι βρεθεί ανάμεσα στα σκέλια τους (ή κάτω από τον κώλο τους εν προκειμένω).
Άμα πάρουμε σα δείγμα τύπους που σηκώνουν το μηχανάκι στη μια ρόδα και ξεχνάνε ότι υπάρχει και δεύτερη για να το κατεβάσουν, παρά μόνο όταν φτάσουν στον προορισμό τους για να παρκάρουν.... Ε γ@μησέ με:lol:
Χώρια που λόγω ηλικίας ο Βύρωνας δεν πιάνεται.
Τέτοιες μαλακίες που έχει καταφέρει να κουμαντάρει όταν ακόμα ο Σοϊχίρο βύζαινε τη μάνα του, σιγά μη δυσκολευτεί στο σκούτερ:p
Εδώ πολύ καλά μας τα λες.
Πριν γιατί μας έβγαζες τη Μπαναγία με τα tmax και τις λοιπές μπουλντόζες?:D
:beer:
bujinkan
15/06/2015, 13:32
Χαλαρώστε λιγάκι.
Είναι γνωστό πως τα πάντα γίνονται, αρκεί να ξέρεις τα όρια του δίκυκλου που καβαλάς.
Και με ποδήλατο μπορείς να κάνεις ταξίδι και με RCV213s..
Aπολαύστε αυτό που έχετε κι αφήστε τα υπόλοιπα για τους θεωρητικούς.
+1000
Και προσωπικα ειμαι πολυ χαλαρος
007mastras
15/06/2015, 13:33
εγώ με το burgman 250 μια χαρά ταξιδάρες έκανα μόνος και 2πλός και ποτέ δέν έκανα στάση για ξεκούραση
οκ, ολίγον άκυρο το επιχείρημα. Δεν θέλω να το προχωρήσω, αλλά μην ορκίζεσαι κιόλας οτι είναι τόσο δραματικά τα πράγματα...σιγά μην δεν μπορείς να οδηγήσεις αν δεν σφηνώνεις γόνατα στο ντεπόζιτο. Υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία στις διαδρομές μου, που στρίβω πιο γρήγορα με το scooter παρά με το T...
007mastras
15/06/2015, 13:37
οκ, ολίγον άκυρο το επιχείρημα. Δεν θέλω να το προχωρήσω, αλλά μην ορκίζεσαι κιόλας οτι είναι τόσο δραματικά τα πράγματα...σιγά μην δεν μπορείς να οδηγήσεις αν δεν σφηνώνεις γόνατα στο ντεπόζιτο. Υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία στις διαδρομές μου, που στρίβω πιο γρήγορα με το scooter παρά με το T...
+1!!
Εγώ θα προτεινα να μπει το παληκάρι με το Multi που είμαστε μαζί στο 36ωρο να γράψει για τα σκούτερ και αν και πως πηγαίνουν...
bujinkan
15/06/2015, 13:49
Ετσι επειδη ειναι μεσημερακι και εχω ορεξη θα ριξω μια τρολια:lol:
Troll mode on:
Μα καλα δεν ντρεπονται τα παλικαρια να γωνιαζουν ετσι με γονατο κατω με τις μπανιερες τους που δεν εχουν καν ντεποζιτο αναμεσα στα αρχ.... εεε στα ποδια εννοουσα
https://www.youtube.com/watch?v=P8o9bi8XV_Q
troll mode off.
amyroukai
15/06/2015, 13:55
....
Παίδες μη ξεχνάμε κ έναν επιπλέον παράγοντα: τη συνήθεια. Ότι και να έχεις, όταν το μάθεις το πας άνετα.
πχ. Προσωπικά, μία φορά έχω οδηγήσει Vespa στη ζωή μου κ νόμιζα συνεχώς ότι θα πέσω. Εκατομμύρια βεσπούκιοι όμως που τις λατρεύουν, δε μπορεί, κάτι θα ξέρουν.
Χρήσιμο ποστ και επιτέλους λογικά επιχειρήματα, όχι πυρσοί και δικράνια.
Από σκουτερ με μεγάλους τροχούς προσπάθησα (χωρίς επιτυχία) να χειριστώ ένα liberty 125. Φρικτή εμπειρία. Το SH ή το Citycom θα ήθελα να τα πάρω μιά βόλτα.
οκ, ευκολάκι να κάνεις τεστ το SH, στείλε πμ να το κανονίσουμε. Πειραιά μένουμε και οι δύο.
Χμμμ, έπεσες σε περιπτωση με το Liberty, καθώς ήταν το πρώτο scooter που βρέθηκε στην κατοχή μου. Αφενός δεν είναι μέτρο συγκρισης με τα άλλα γιατί ανήκει στην κατηγορία του αυτόματου παπιου. Παρόλα αυτά, το Liberty αλλά και όλα τα scooter που έχουν 16" μπροστινό και μικρό πίσω (και είναι πολλά για να δημιουργήσουν χώρο κάτω από τη σέλλα), έχουν λόγω αυτής της διαφοράς (ΟΛΑ!) πρόβλημα στην οδική συμπεριφορά συμπεριφορά τους καθώς το πίσω μέρος "τείνει" να ανεξαρτητοποιηθεί και να γείρει πιο γρήγορα απ΄το μπροστινό :D
Όσο μεγαλύτερη η διαφορά τόσο πιο έντονο είναι. Το Liberty πχ έχει 16"-14" και το Kymco που έβαλες 14"-13". Επομένως η επιλογή ίδιας διάστασης τροχών παίζει μεγάλο ρόλο, αν και η μεγάλη διάμετρος παίζει το μεγαλύτερο. Ως μεγάλη θεωρώ μόνο το 16". Οι 14" είναι υποστροφικοί, και οι 15" που φοράει το Aprilia Sportcity πχ είναι μια έμπνευση μετά από εισπνοές λευκού τσιμέντου που σνίφαραν οι σχεδιαστές.
bujinkan
15/06/2015, 14:02
Παίδες μη ξεχνάμε κ έναν επιπλέον παράγοντα: τη συνήθεια. Ότι και να έχεις, όταν το μάθεις το πας άνετα.
πχ. Προσωπικά, μία φορά έχω οδηγήσει Vespa στη ζωή μου κ νόμιζα συνεχώς ότι θα πέσω. Εκατομμύρια βεσπούκιοι όμως που τις λατρεύουν, δε μπορεί, κάτι θα ξέρουν.
https://www.youtube.com/watch?v=hF6JqxvzTVA
ξερεις απο βεσπα?:lol:
amyroukai
15/06/2015, 14:08
16άρηδες έχει και το citycom, τουλάχιστον αυτό το 300 S/CBS που έχω δει σε τεστ.
*προσθήκη, το KXCT λες, ναι μικρούς έχει, αλλά δεν το κατάλαβα να με προβληματίζει πουθενά. Σε σχέση με το GTS έχει λιγότερο χώρο όμως.
@@ ξέρουν :tooth: :tooth:
Πριν 250 χρόνια που έβγαλα δίπλωμα, έδιναν εξετάσεις σε ένα χωράφι με χώμα στο Μπραχάμι, με σκοπό να κάνεις ζιγκ ζαγκ ανάμεσα σε πέτρες... Είχα ένα XR200 το οποίο το σήκωνα από 1->6 και όσο πήγαινε ο δρόμος. Δεν με άφησαν να δώσω με αυτό γιατί δεν είχε φλας, οπότε έδωσα με μια άθλια 200άρα vespa που είχε ρελαντί στις 4.000 για να μην σβύνει. Ευκολάκι σκέφτηκα, εδώ βγάζω όλη την παραλία σούζα, στο ζιγκ ζαγκ θα κωλώσω?
@@...στην πρόβα που έκανα, πέρασα από πάνω 2-3 πέτρες, έβαλα 2 φορές πόδι κάτω, και στην μεταβολή κόντεψα να πέσω. Ακόμα θυμάμαι το δάχτυλο του ιδιοκτήτη/εκπαιδευτή που μου έλεγε πως θα κοπώ γιατί δεν ξέρω να οδηγάω. :moutza:
Τεσπα, πέρασα τελικά με την ψυχή στο στόμα. Δεν οδήγησα ποτέ ξανά vespa.
ο μονος λογος που χρησιμοποιουσαν βεσπα ηταν γιατι εκοβε πολυ το τιμονι και ειχε μικρους τροχους οποτε εκανε ευκολα τα οκταρια;)
...........:
Βρε μαν , συμφωνούμε αλλά αυτό που λέω είναι ότι λιγοι ξέρουν την σημασία του ντεπόζιτου εκτός από τον να βάζει βενζίνη.
Κι αυτό δεν συμβαίνει μόνο σε όσους οδηγαν σκουτερ.
Αλλα ,όπως ειδες κι εσυ , τα άτιμα τα χεράκια τα πάνε όλα καλά…
Σκούτερ=ευκολία=λιγότερες σκοτούρες=τρεντυ=ζητούμενο από πολλούς=πουλάει…
Όπως και να έχει , μακάρι να ευχαριστιέται καθένας το μηχανάκι του όπως γουστάρει.
ΥΓ. τωρα τελευταία στις βόλτες μου βλέπω ολο και περισσότερα megascooter με φουλ κομπλε οδηγους να ταξιδεύουν.
16άρηδες έχει και το citycom, τουλάχιστον αυτό το 300 S/CBS που έχω δει σε τεστ.
*προσθήκη, το KXCT λες, ναι μικρούς έχει, αλλά δεν το κατάλαβα να με προβληματίζει πουθενά. Σε σχέση με το GTS έχει λιγότερο χώρο όμως.
Το citycom έχει 16άρηδες και είναι πολύ καλό και αξιόπιστο. Ιδιώς το S είναι και γρήγορο, και το βρίσκεις γύρω στα 3.800 (?). Ενώ μου κάλυπτε τα προαπαιτούμενα που έχω, δεν μου άρεσε η ποιότητα των πλαστικών του. Φτηνιάρικα μου φάνηκαν.
Edit. Την διαφορά στους τροχούς, θα την καταλάβεις στο σβέλτο mode. Στο χαλαρό είναι οκ.
@@ ξέρουν :tooth: :tooth:
Πριν 250 χρόνια που έβγαλα δίπλωμα, έδιναν εξετάσεις σε ένα χωράφι με χώμα στο Μπραχάμι, με σκοπό να κάνεις ζιγκ ζαγκ ανάμεσα σε πέτρες... Είχα ένα XR200 το οποίο το σήκωνα από 1->6 και όσο πήγαινε ο δρόμος. Δεν με άφησαν να δώσω με αυτό γιατί δεν είχε φλας, οπότε έδωσα με μια άθλια 200άρα vespa που είχε ρελαντί στις 4.000 για να μην σβύνει. Ευκολάκι σκέφτηκα, εδώ βγάζω όλη την παραλία σούζα, στο ζιγκ ζαγκ θα κωλώσω?
@@...στην πρόβα που έκανα, πέρασα από πάνω 2-3 πέτρες, έβαλα 2 φορές πόδι κάτω, και στην μεταβολή κόντεψα να πέσω. Ακόμα θυμάμαι το δάχτυλο του ιδιοκτήτη/εκπαιδευτή που μου έλεγε πως θα κοπώ γιατί δεν ξέρω να οδηγάω. :moutza:
Τεσπα, πέρασα τελικά με την ψυχή στο στόμα. Δεν ξαναοδήγησα ποτέ ξανά vespa.
Ακριβως το αναποδο.
Εχω μάθει να οδηγω σε βέσπα, αλλά ήταν 125.
Ε πάω να δώσω με φιλαράκι που είχε ενα simpson 50αρι (ταχύτητες στο πόδι).
Βρε καλό μου, βρε χρυσό μου τίποτα, δε το κατάφερνα κόντευα να πέσω (χωματοχαλικόδρομος όπως έσυ)
Με τα πολλά, καρφώνω μια δευτέρα, το ξεκινάω και το πήρα όλο χωρίς αλλαγή ταχύτητας και με λιγάκι φόρα παραπάνω :lol: :lol:
Ακριβως το αναποδο.
Εχω μάθει να οδηγω σε βέσπα, αλλά ήταν 125.
Ε πάω να δώσω με φιλαράκι που είχε ενα simpson 50αρι (ταχύτητες στο πόδι).
Βρε καλό μου, βρε χρυσό μου τίποτα, δε το κατάφερνα κόντευα να πέσω (χωματοχαλικόδρομος όπως έσυ)
Με τα πολλά, καρφώνω μια δευτέρα, το ξεκινάω και το πήρα όλο χωρίς αλλαγή ταχύτητας και με λιγάκι φόρα παραπάνω :lol: :lol:
Είδα ότι έγραψες και μπήκα με τρόμο να διαβάσω τα πλεονεκτήματα του looxor και τα μειονεκτήματα του VFR...
Είδα ότι έγραψες και μπήκα με τρόμο να διαβάσω τα πλεονεκτήματα του looxor και τα μειονεκτήματα του VFR...
:ninja::vroum:
Για τις βεσπες...........
Ειναι επικινδυνες.........!!!
Οχι οταν τρεχουν......
Ουτε οταν στριβουν.....
Ειναι επικινδυνες απλα οταν φρεναρουν........
Δεν σταματανε πουθενα και με τιποτα οταν πανε παραπανω απο το κανονικο ( αναλογος συνθηκων...)
Δεν μπορουν να διορθωσουν οταν μπεις με λιγα κμ παραπανω στην στροφη.....( εχεις να διαλεξεις μεταξυ..παταω φρενο πεφτω---βγαινω απο τον δρομο.)
Δεν μπορουν να σταματησουν σε δρομο χωρις προσφιση ( στεγνο αλλα γλιστερο..).....
Δεν μπορουν να σταματησουν οταν ψιλοβρεχει ( γλιτσα.....)
Δεν μπορουν να σταματησουν οταν βρεχει ( και χωρις γλιτσα ..)
Δεν μπορει να θες να το παιζεις γρηγορος με κατι που ειναι αυτοματο ...
Με κατι που βασιζεται μονο στα φρενα και ειδικα..... οταν ειναι πανβαρο -ατσουμπαλο-αχαρο.....!
Για αυτο και η ενταση μου στο πρωτο ποστ...... Γιατι στα γλιστερα στενακια δεν μπορουν να σταματησουν...!
Για τις βεσπες...........
Ειναι επικινδυνες.........!!!
Οχι οταν τρεχουν......
Ουτε οταν στριβουν.....
Ειναι επικινδυνες απλα οταν φρεναρουν........
Δεν σταματανε πουθενα και με τιποτα οταν πανε παραπανω απο το κανονικο ( αναλογος συνθηκων...)
Δεν μπορουν να διορθωσουν οταν μπεις με λιγα κμ παραπανω στην στροφη.....( εχεις να διαλεξεις μεταξυ..παταω φρενο πεφτω---βγαινω απο τον δρομο.)
Δεν μπορουν να σταματησουν σε δρομο χωρις προσφιση ( στεγνο αλλα γλιστερο..).....
Δεν μπορουν να σταματησουν οταν ψιλοβρεχει ( γλιτσα.....)
Δεν μπορουν να σταματησουν οταν βρεχει ( και χωρις γλιτσα ..)
Δεν μπορει να θες να το παιζεις γρηγορος με κατι που ειναι αυτοματο ...
Με κατι που βασιζεται μονο στα φρενα και ειδικα..... οταν ειναι πανβαρο -ατσουμπαλο-αχαρο.....!
Για αυτο και η ενταση μου στο πρωτο ποστ...... Γιατι στα γλιστερα στενακια δεν μπορουν να σταματησουν...!
Ε?
Για τις βέσπες μιλάς ειδικά, ή γενικά για τα scooter?
Ε?
Για τις βέσπες μιλάς ειδικά, ή γενικά για τα scooter?
Για τα σκουτερ....... Διορθωνω ( γιατι οι βεσπες ειναι τεχνολογικα και οδηγικα ανωτερες απο τα σκουτερ....!!!! )
ΝIKOLTSOS
15/06/2015, 14:42
Λοιπόν....καταρχήν η κάθε αγορά είτε αυτοκινήτου είτε μοτοσυκλέτας ξεκινάει με τα θέλω του οδηγού. καλά μέχρι εδώ ? Προσωπικά λοιπόν η χρήση που κάνω είναι η εξής . 60 με 70% μετακίνηση αστική και το υπόλοιπο Ταξίδια. Άρα μέσα στην πόλη η μπέμπα μου προσφέρει ευκολία ,γρήγορη μετακίνηση και χώρους.Στα Ταξίδια μου προσφέρει απίστευτη ανεση, προστασία από καιρικές συνθήκες και σουπερ κατανάλωση για τα κυβικά της. Και Δεν μιλάμε για Ταξίδια 150 χιλιομέτρων. Για παράδειγμα το Σεπτέμβριο έχει προγραμματιστεί ταξίδι γύρος Ιταλίας με καθημερινό μέσο όρο 350χλμ οδηγικες αποστάσεις. Με τη χρήση λοιπόν που ανέφερα Προσωπικά δεν μπορώ να βρω Κάτι αλλο σε μηχανή να με καλύπτει και να με ευχαριστεί. Έχω ανεση και ευκολία και χώρους στην πόλη και από την άλλη Έχω Ταξίδια που μετά από πολλά χλμ θα βγω ατσαλακωτος ξεκούραστος και ευχαριστημένος. Διαφωνώ κάθετα ως προς την οδηγική συμπεριφορά που λες αλλά ας πούμε ότι αυτό είναι υποκειμενικό. Δυο είναι τα μείον ενός σκούτερ. Α σε περίπτωση σούπας θα πληρώνεις ακριβά τα πλαστικά που θα σπάσουν και β δεν μπορείς να πας σε χωματόδρομο.
Vstom 650...
Τα κάνει όλα αυτά που λές πολύ,πάρα πολύ πιο άνετα...
spyrakos35
15/06/2015, 14:45
Να ρωτησουμε και τον στεργιο ρε παιδια;
taisteal
15/06/2015, 14:47
Μια χαρα ειναι οι βεσπες,ειναι τι σου καθεται καλα και τι οχι.
Αλλοι τις λενε επικινδυνες,εγω οσες εχω οδηγησει μια χαρα ηταν,αρκει να ξερεις τι οδηγεις.
Εδω μιλαμε για τα μεγαλα σκουτερ
ΝIKOLTSOS
15/06/2015, 14:48
Οριστε και πως καποιος μπορει να οδηγησει ενα σκουτερ(μπανιερα) σε μια πιστα
Οχι οτι εγω θα μπορεσω ποτε να παω το δικο μου ετσι αλλα απλα για μια ιδεα
https://www.youtube.com/watch?v=9qLUWmFTP_0&index=5&list=FLJ9h_AMTv9HvQD9I1GS4lLQ
Ετσι επειδη ειναι μεσημερακι και εχω ορεξη θα ριξω μια τρολια:lol:
Troll mode on:
Μα καλα δεν ντρεπονται τα παλικαρια να γωνιαζουν ετσι με γονατο κατω με τις μπανιερες τους που δεν εχουν καν ντεποζιτο αναμεσα στα αρχ.... εεε στα ποδια εννοουσα
https://www.youtube.com/watch?v=P8o9bi8XV_Q
troll mode off.
και αυτοί δες τι κάνουν...
http://www.enduro21.com/index.php/component/k2/item/2600-scooter-guy-with-enduro-soul-cant-be-stopped
https://www.youtube.com/watch?t=518&v=1tY43aSpAZo
τι σημαίνει...?
Να την χαίρεσαι την επιλογή σου, πάντα όρθιος αλλά να μην λέμε και ότι θέλουμε...
Τα scooter είναι για αυτό που είπε ο Ζεύκας πιο πίσω...
:beer: