View Full Version : Παρακαλουνται οι τυπου variattor....
Σελίδες :
1
2
3
[
4]
5
6
7
8
9
10
RaGe_Raptor
16/06/2015, 12:13
To FJR του spyrakou είναι μοτοσυκλέτα?
Για πε...:D
φιλαράκ κόφτις μαλακίες μη γινουμπίλιες να ουμ, έτσ???
:lol:
ωχ αυτό δεν το είχα δει...!!!:lol:
amyroukai
16/06/2015, 12:26
θα σφωνησω με τους προλαλησαντες. η χρηση μετραει.
βγαινει ο αλλος και ρωταει ποσες εκαντονταδες αλογα και ποιες αναρτησεις και λαστιχα να προτιμησει για 10λεπτη αστικη διαδρομη και ειστε ολο σοβαροτητα. ουτε ενας να πει "μπρτ γιδι πουλμουρογλου παρε παπι". κατα τα λοιπα μας φταιν τα σκουτερζ...
RaGe_Raptor
16/06/2015, 12:31
θα σφωνησω με τους προλαλησαντες. η χρηση μετραει.
βγαινει ο αλλος και ρωταει ποσες εκαντονταδες αλογα και ποιες αναρτησεις και λαστιχα να προτιμησει για 10λεπτη αστικη διαδρομη και ειστε ολο σοβαροτητα. ουτε ενας να πει "μπρτ γιδι πουλμουρογλου παρε παπι". κατα τα λοιπα μας φταιν τα σκουτερζ...
Ρε παίδες ας κρατήσουμε την κουβέντα εντός εύλογων Ορίων κοινής λογικής......
amyroukai
16/06/2015, 12:34
λατρεμενε, η κοινη λογικη υπαγορευει τη χρηση "αστικων" οχηματων ητοι παπιων και σκουτερ στις πολεις. ο εχω σουπερσπορΤ για καφε καλως πραττει αφου το πλερωκε, μεσα στα ορια της κοινης λογικης δεν ειναι ομως.
RaGe_Raptor
16/06/2015, 12:36
λατρεμενε, η κοινη λογικη υπαγορευει τη χρηση "αστικων" οχηματων ητοι παπιων και σκουτερ στις πολεις. ο εχω σουπερσπορΤ για καφε καλως πραττει αφου το πλερωκε, μεσα στα ορια της κοινης λογικης δεν ειναι ομως.
Συμφωνώ απολυτότατα...!!!!
Απλά λέω ότι είναι αυτονόητο και δε χρήζει διευκρινήσεως......
kemmotar
16/06/2015, 13:04
Οτι λέει ο φιλτατος Βύρωνας με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Εδω σχεδόν ιερα εξέταση θέλουν μερικοί να επιβάλουν ή τελος πάντων στρατιωτικό νόμο απαγόρευσης κυκλοφορίας αυτων αν δεν είναι ως 150 κυβικα, με ισιο πατωμα και γάντζο για την λαϊκή, και φυσικά να πηγαίνουν καθώς πρέπει δεξια και παρακαλετα με ευγένεια....
kemmotar
16/06/2015, 13:06
Ο αναβατης κάνει την διαφορα και όχι το μεσο. Ξεκολλάτε με ταμπέλες ο δρόμος είναι ένας και τον μοιραζόμαστε όλοι αναλογικά και εξίσου.
MG-KTiNoS
16/06/2015, 13:11
337266
Είσαι πιο ενοχλητικός και από αγκράπα σε ΤΜΑΧ....
φιλαράκ κόφτις μαλακίες μη γινουμπίλιες να ουμ, έτσ???
Λέω και εγώ....τόσο υπεράνω ρπμ ο Σπύρος; :tooth:
pipe_smoker
16/06/2015, 13:19
Η κοινή λογική και η κοινή γνώμη (https://www.youtube.com/watch?v=yZbWxNymD-o)...
Την μπάλα χάσαμε για ακόμα μία φορά.
Άλλος τα έχει με τα μέγκασκούτερ, άλλος τα έχει με τους ιδιοκτήτες τους, άλλος τα έχει με τα άντερά του, κι άκρη δε θα βγάλουμε.
α) Αν εγώ θέλω να πάρω ένα supersport 1000 sp rrrrrrr special edition extra power super wow για να πηγαίνω σπίτι-δουλειά-καφέ-σπίτι δεν πέφτει λόγος σε κανέναν.
Εγώ το πλήρωσα, τα δικά μου @@ίδια βράζουνε, θέλω να το καβαλάω και να κάνω 5 χιλιόμετρα τη μέρα.
β) Άμα θέλω να πάρω chopper bobber custom με ape hangers και να οδηγάω λες και είμαι έτοιμος να κάνω μονόζυγο, πάλι δεν πέφτει λόγος σε κανέναν.
Δε ζήτησα δανεικά. Το γούσταρα το πήρα.
γ) Άμα θέλω να πάρω megascooter και να βάλω τακουνάτα τραχτερωτά λάστιχα, κροσάδικες μανέτες, number plate στο προβόλΙι και να ξεχυθώ στα βουνά πάλι δεν πέφτει λόγος σε κανέναν.
Πλερώνω και παίρνω.
Το με τί θα γελάσει ο καθένας είναι δική του δουλειά βεβαίως βεβαίως κι έχει να κάνει με το γούστο του.
Άλλος βλέπει το cafe racer και το λέει καρναβάλι κι άλλος μουσκεύει το βρακί του.
Όταν όμως πρόκειται για σοβαρή κουβέντα κι επιχειρηματολογία αλλάζει το πράγμα.
Ο α τύπος μια χαρά ξηγιέται για τα δικά του δεδομένα. Αν αρχίσει όμως να μου λέει ότι το ss βολεύει καλύτερα σε μια πηγμένη Αθήνα από παπί, θέλει φάπες.
Ο β τύπος μια χαρά ξηγιέται κι αυτός. Αν αρχίσει όμως να επιμένει ότι έχει πιο εργονομική θέση οδήγησης και στρίβει καλύτερα το μονόζυγό του από ένα γυμνό πχ, θέλει φάπες.
Ο γ τύπος μια χαρά ξηγιέται επίσης. Αν αρχίσει κι αυτός όμως να λέει πόσο καλύτερα οργώνει την ύπαιθρο η μπανιέρα από ένα enduro, θέλει φάπες.
Η ένσταση του καθενός μας στο γιατί φτιάχνονται κάποιες μοτοσυκλέτες, κι αν έχουν λόγο ύπαρξης, κι αν είναι όντως μοτοσυκλέτες, κι αν είναι καλύτερες για τον ένα σκοπό ή τον άλλο, είναι τελείως άλλη κουβέντα και γίνεται σε τελείως διαφορετική βάση.
kemmotar
16/06/2015, 13:22
Σωστοοοοοοοοοοοοςςςςςςςςςςςς
9 χρονια πριν... (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=31758&page=90)
Epic Thread!!!
...locked by Byron...:lol: (ειχες το sprortcity τοτε?)
Εσύ πιστεύεις οτι οδηγάω διαφορετικά το SH, το SRX ή το Tuono? Αν ναι, για ποιό λόγο πιστεύεις πως πρέπει να έχω συγκεκριμένο τρόπο οδήγησης ανάλογα το με όχημα?
Λογικές απορίες έχω, όποιος έχει λογική απάντηση ας την πει.:a014:
Πολυ απλα...
Τον τροπο οδηγησης τον διαμορφωνει το οριο ασφαλειας και ευχαριστησης ( αναλογα παντα με τις οδηγικες δυνατοτητες σου ) στο βγαζει το ιδιο το οχημα που οδηγας.....πΧ..
Το οτι βρεθηκες κατα λαθος με το SH, σε εναν ωραιο ανοιχτο με καποιες καλες φουρκετες δρομο......
Δεν σημαινει οτι επειδη εκεινη την ωρα ΠΟΥ ..... θα αναθεματισεις που κατω απο τα σκελια σου δεν εχεις το Tuono...
Θα προσπαθησεις να πιεις το αιμα του SH ...??
Χεστηκες !!! Αφου δεν θα εχεις καμμια ευχαριστηση και θα ρισκαρεις τσαμπα...!!!
Αρα μαντεψε......Αυτοματα θελοντας και μη εχεις ηδη συγκεκριμενοποιησει εναν τροπο οδηγησης αρεστο στον οχημα σου μα οχι σε εσενα....!
bujinkan
16/06/2015, 13:41
τα σοβαρα αυτοκινητα επιδοσεων εχουν manual σασμαν...
γιατι απλουστατα δεν μπορει το αυτοματο να επιλεξει την ταχυτητα πριν την στροφη γιατι δεν ξερει τι ειδους στροφη ειναι μπροστα...
με το γκαζι-φρενο δεν μπορεις να πας γρηγορα...
αν μπορουσες να εισαι σιγουρος οτι οι πρωτοι που θα το επελεγαν ειναι αυτοι που τρεχουν αγωνες...f1, wrc, motogp, wsbk...
μην μας πουλατε φυκια για μεταξωτες κορδελες εδω μεσα...
δεν ειμαστε παιδακια 20 χρονων που κανουν κουβεντες του αερα σε καφετερια βλεποντας μηχανακια αραγμενα...(που δεν ειναι δικα τους)...
Καλα πλακα κανεις ? δεν εξηγειται αλλιως
Αυτες ειναι αντιληψεις των 90s
Τα σοβαρα αυτοκινητα εχουν αυτοματα σειριακα πως το λεει η καθε εταιρια κιβωτια
Παει η εποχη του συμπλεκτη παλικαρι
Μονο κατι ρομαντικοι τα νοσταλγουν
Βεβαια τους κατανοω διοτι οι περισσοτεροι δεν ειχαν την ευκαιρια να οδηγησουν ενα αμαξι σπορ με τετοιο κιβωτιο για να δουν πραγματικα τι σημαινει
Εκτος αν εννοεις αυτοκινητα επιδοσεων κατι ιαπωνικα κουτια τυπου εβο και σουμπαρου
Οταν βρεθεις να οδηγησεις μια 997 με το pdk και στο καπακι μπεις σε μια 997 με συμπλεκτη τοτε θα αναθεωρησεις πολλα
9 χρονια πριν... (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=31758&page=90)
Epic Thread!!!
...locked by Byron...:lol: (ειχες το sprortcity τοτε?)
Εννοείται. Το sportcity το πήρα το 2005 και το είχα μέχρι πριν 3 μήνες.
MG-KTiNoS
16/06/2015, 13:51
Κι αυτά μάνιουαλ είναι. Ο οδηγός επιλέγει τη σχέση κι όχι το αμάξι μόνο του...
Οταν βρεθεις να οδηγησεις μια 997 με το pdk και στο καπακι μπεις σε μια 997 με συμπλεκτη τοτε θα αναθεωρησεις πολλα
Από περιέργεια....
Εσύ τα έχεις οδηγήσει αυτά?
Βεβαια τους κατανοω διοτι οι περισσοτεροι δεν ειχαν την ευκαιρια να οδηγησουν ενα αμαξι σπορ με τετοιο κιβωτιο για να δουν πραγματικα τι σημαινει
Εκτος αν εννοεις αυτοκινητα επιδοσεων κατι ιαπωνικα κουτια τυπου εβο και σουμπαρου
Ωχ πλακωσε το monaco.....!!!
Tα αυτοκινητα που αναφερεις εχουν αυτοματο σειριακο με βασικο εξοπλισμο μπουτον οπου .....
Το σειριακο υπαρχει σαν σειριακο μεν χειροκινητο δε ....
To γιατι το αφηνω σε εσενα...!!
Πολυ απλα...
Το οριο ασφαλειας και ευχαριστησης ( αναλογα παντα με τις οδηγικες δυνατοτητες σου ) στο βγαζει το ιδιο το οχημα που οδηγας.....πΧ..
Το οτι βρεθηκες κατα λαθος με το SH, σε εναν ωραιο ανοιχτο με καποιες καλες φουρκετες δρομο......
Δεν σημαινει οτι επειδη εκεινη την ωρα ΠΟΥ ..... θα αναθεματισεις που κατω απο τα σκελια σου δεν εχεις το Tuono...
Θα προσπαθησεις να πιεις το αιμα του SH ...??
Χεστηκες !!! Αφου δεν θα εχεις καμμια ευχαριστηση και θα ρισκαρεις τσαμπα...!!!
Αρα μαντεψε......Αυτοματα θελοντας και μη εχεις ηδη συγκεκριμενοποιησει εναν τροπο οδηγησης αρεστο στον οχημα σου μα οχι σε εσενα....!
Λάθος. Ο βασικός παράγοντας για να περάσω καλά, είναι ο όμορφος δρόμος, η όμορφη διαδρομή και οχι το όχημα.
Αν βρεθώ με λάθος όχημα σε όμορφη διαδρομή, θα επικεντρωθώ στη διαδρομή που δεν είναι καθόλου άσχημο, ίσα ίσα...
Ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει όταν επιλέξω το όχημα. Επικεντρώνομαι στην οδήγηση και στο μηχανάκι, αφήνοντας την διαδρομή σε δεύτερη μοίρα.
bujinkan
16/06/2015, 14:16
Κι αυτά μάνιουαλ είναι. Ο οδηγός επιλέγει τη σχέση κι όχι το αμάξι μόνο του...
Από περιέργεια....
Εσύ τα έχεις οδηγήσει αυτά?
ημιαυτοματα λεγονται και αυτο διοτι εχεις και τις 2 επιλογες ειτε να αλλαζεις ειτε να αγηνεις το κιβωτιο να αλλαζει
Οποτε ανεβαινω γερμανια με αυτην κυκλοφορω
Μετα απο καποιες μερες την δινω πισω στο συγγενη μου και του λεω γερασα πια και με τρομαζουν τοσα αλογα δωσε μου το καγιεν να ειμαι ησυχος:D
devil's animal
16/06/2015, 14:18
α, δηλαδη τα paddles που χουν στο τιμονι ferrari, lamborghini, porsche, τα εχουν για να επιλεγουν σταθμο στο ραδιοφωνο...
το οτι δεν εχουν συμπλεκτη και κανουν τις αλλαγες αυτοματα ή ημιαυτοματα, δεν σημαινει οτι δεν εχουν ταχυτητες και ειναι ΑΥΤΟΜΑΤΑ οπως τα scooters και τα toyota prius των Αμερικανων...
το επιχειρημα βεβαια οτι αν η αυτοματη μεταδοση ειναι καλυτερη απο τις ταχυτητες θα το επελεγαν ολα τα μηχανοκινητα αθληματα για τα οχηματα τους, το καναμε γαργαρα...
εγω ειμαι και λιγο ανωμαλος και θελω να πιανω λεβιε για να το ευχαριστιεμαι το πραμα....:blush:
οσες φορες εχω βρεθει να οδηγησω αυτοματο (ειτε αυτοκινητο, ειτε μηχανακι) το θεωρησα πολυ ευκολο στην χρηση, αλλα μεχρι εκει...
Bob_o_mastoras
16/06/2015, 14:23
Kατι "παρακατιανα" evo και subaru εχουν τσαγιασει πολλους νεοπλουτους με porsche κλπ.. just saying.. :evil:
Εχω παει σβελτα με σειριακα κιβωτια και εχω να πω οτι σαν το συμπλεκτη ΔΕΝ εχει! :p
Οχι γιατι κερδιζεις σε χρονους (που δεν κερδιζεις) αλλα γιατι εχεις μεγαλυτερο ελεγχο και καλυτερη αισθηση. Ισως να ειναι και θεμα συνηθειας..
Παντως οσο smoothly μπορεις να πας με το συμπλεκτη δεν μπορεις να πας με αυτοματο ή σειριακο οποιασδηποτε τεχνολογιας.
devil's animal
16/06/2015, 14:26
337268
ε, ναι και?
τι ειναι αυτο? εξελιξη? marketing για τους γουαναμπι μηχανοβιους ειναι...
και μονο που βλεπω το ντουλαπακι και τον καθρεφτη (αμφοτερα τυπου αυτοκινητου), καταλαβαινεις σε τι κοινο αναφερεται και προσωπικα μου γυριζουν τ'αντερα...:yuck:
ε, ναι και?
τι ειναι αυτο? εξελιξη? marketing για τους γουαναμπι μηχανοβιους ειναι...
και μονο που βλεπω το ντουλαπακι και τον καθρεφτη (αμφοτερα τυπου αυτοκινητου), καταλαβαινεις σε τι κοινο αναφερεται και προσωπικα μου γυριζουν τ'αντερα...:yuck:
Ναι ρε συ…
Αυτό που λεμε είναι ότι τα σκουτερ είναι ένα ακόμη είδος μοτοσυκλετας , ασχετα αν μας αρέσουν ή όχι…
Έχουν τα υπερ και τα κατά τους και το κοινο τους.... (τις γρίλιες για τον ζεστό αέρα στα πόδια τις είδες?:lol:)
Πχ ,Σε αλλους δεν αρεσουν τα SS, τα ον-φφ,τα γυμνα , τα τσοπεροειδη κλπ
Λάθος. Ο βασικός παράγοντας για να περάσω καλά, είναι ο όμορφος δρόμος, η όμορφη διαδρομή και οχι το όχημα.
Αν βρεθώ με λάθος όχημα σε όμορφη διαδρομή, θα επικεντρωθώ στη διαδρομή που δεν είναι καθόλου άσχημο, ίσα ίσα...
Ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει όταν επιλέξω το όχημα. Επικεντρώνομαι στην οδήγηση και στο μηχανάκι, αφήνοντας την διαδρομή σε δεύτερη μοίρα.
Αναγκαστικα θα επικεντρωθεις στην διαδρομη γιατι δεν μπορεις να κανεις διαφορετικα......
Αρα ....ειδικα οταν διαλεγεις το "ακριβως αντιθετο¨" οπως λες παραπανω ... Για αυτο ακριβως τον λογο πιστευω οτι δεν ισχυει η παραπανω ερωτηση σου...
"για ποιό λόγο πιστεύεις πως πρέπει να έχω συγκεκριμένο τρόπο οδήγησης ανάλογα το με όχημα? "
Kατι "παρακατιανα" evo και subaru εχουν τσαγιασει πολλους νεοπλουτους με porsche κλπ.. just saying.. :evil:
Εχω παει σβελτα με σειριακα κιβωτια και εχω να πω οτι σαν το συμπλεκτη ΔΕΝ εχει! :p
Οχι γιατι κερδιζεις σε χρονους (που δεν κερδιζεις) αλλα γιατι εχεις μεγαλυτερο ελεγχο και καλυτερη αισθηση. Ισως να ειναι και θεμα συνηθειας..
Παντως οσο smoothly μπορεις να πας με το συμπλεκτη δεν μπορεις να πας με αυτοματο ή σειριακο οποιασδηποτε τεχνολογιας.
Δεν ξερω τι λετε.....
Αλλα το ημιαυτοματο σειριακο ειναι πολυ μπροστα απο οποιοδηποτε αλλο τροπο αλλαγης ταχυτητων......
Ειδικα αμα παιζεις με χρονο η αλλαγη ταχητητας μεταξυ ημιαυτοματου σειριακου και συμπλεκτη εχουν πολυ διαφορα εις βαρος του συμπλεκτη...
nikos_abel
16/06/2015, 14:39
α, δηλαδη τα paddles που χουν στο τιμονι ferrari, lamborghini, porsche, τα εχουν για να επιλεγουν σταθμο στο ραδιοφωνο...
το οτι δεν εχουν συμπλεκτη και κανουν τις αλλαγες αυτοματα ή ημιαυτοματα, δεν σημαινει οτι δεν εχουν ταχυτητες και ειναι ΑΥΤΟΜΑΤΑ οπως τα scooters και τα toyota prius των Αμερικανων...
το επιχειρημα βεβαια οτι αν η αυτοματη μεταδοση ειναι καλυτερη απο τις ταχυτητες θα το επελεγαν ολα τα μηχανοκινητα αθληματα για τα οχηματα τους, το καναμε γαργαρα...
εγω ειμαι και λιγο ανωμαλος και θελω να πιανω λεβιε για να το ευχαριστιεμαι το πραμα....:blush:
οσες φορες εχω βρεθει να οδηγησω αυτοματο (ειτε αυτοκινητο, ειτε μηχανακι) το θεωρησα πολυ ευκολο στην χρηση, αλλα μεχρι εκει...
Λέτε ότι θέτε. Αν το Σου Βου Του μπορούσε να σηκώσει μεγάλες ιπποδυνάμεις, το να έχεις μόνιμα τη μέγιστη ροπή στη διάθεσή σου θα το επέλεγαν
ούλοι οι οδηγοί.
http://world.honda.com/automobile-technology/CVT/
spyrakos35
16/06/2015, 14:42
Δεν ξερω τι λετε.....
Αλλα το ημιαυτοματο σειριακο ειναι πολυ μπροστα απο οποιοδηποτε αλλο τροπο αλλαγης ταχυτητων......
Ειδικα αμα παιζεις με χρονο η αλλαγη ταχητητας μεταξυ ημιαυτοματου σειριακου και συμπλεκτη εχουν πολυ διαφορα εις βαρος του συμπλεκτη...
AKOY TA SAPILAAAAAAAAA
ΤΟ 2006 ΛΕΜΕ ΦΙΛΑΡΑΚΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ
pipe_smoker
16/06/2015, 14:43
Ρε πάτε καλά?
Τί σχέση έχει η cvt μετάδοση που έχουν τα σκούτερ, με το dct της Honda ή με το smg της Μ3, ή με το dsg ή δεν ξέρω εγώ ποιό άλλο τα οποία είναι κανονικότατα κιβώτια με συμπλέκτη (διπλό κιόλας) και απλά δεν τον πατάει ο οδηγός?
Ήμαρτον παναγία μου.
Τα αυτόματα ΔΕΝ έχουν ταχύτητες! Ή ανάλογα πώς θέλει να το δει ο καθένας έχουν μία ή άπειρες γιατί απλά αυξομειώνεται το "πάχος" του ιμάντα.
Τα σειριακά έχουν κανονικότατα ταχύτητες! Και συμπλέκτες κι απ'όλα! Ο οδηγός μπορεί αν θέλει να αλλάζει ταχύτητες χωρίς να χρειάζεται να πατάει συμπλέκτη, ή το γυρνάει σε "αυτόματη αλλαγή ταχυτήτων". Εξακολουθούν να υπάρχουν σχέσεις στο κιβώτιο ακόμα κι αν δεν τις αλλάζει αυτός.
Άλλο πράγμα το σειριακό κιβώτιο που σου δίνει επιλογή για "αυτόματη αλλαγή ταχυτήτων", κι άλλο το αυτόματο.
Τα ύστερα του κόσμου!
devil's animal
16/06/2015, 14:47
Ναι ρε συ…
Αυτό που λεμε είναι ότι τα σκουτερ είναι ένα ακόμη είδος μοτοσυκλετας , ασχετα αν μας αρέσουν ή όχι…
Έχουν τα υπερ και τα κατά τους και το κοινο τους.... (τις γρίλιες για τον ζεστό αέρα στα πόδια τις είδες?:lol:)
Πχ ,Σε αλλους δεν αρεσουν τα SS, τα ον-φφ,τα γυμνα , τα τσοπεροειδη κλπ
ναι βρε αγορι μου συμφωνουμε...
να παρουν οτι θελουν τα παιδια...:p
δεν κατακρινουμε αυτο...
ουτε τα λεφτα τους και που τα διαθετουν...ας τα καψουν αμα θελουν..
αλλα οταν βλεπεις να παιρνει ο αλλος κατι και να το μοστραρει σαν κατι αλλο, ε, καπως σου κανει...
δεν φτιαχτηκαν για να πηγαινουν γρηγορα, κι ομως καποιοι θελουν να μας πεισουν οτι ειναι γρηγορα...και δεν συγκρινουμε τον κουλο σουπερσπορτα με εναν χερα με τμαξ...με ιδιους οδηγους σε ιδιες διαδρομες...ποιο ειναι και καλα το πιο sport scooter? το gp800...ωραια...ας μπει σερρες ο Μπουστας και ας παει να γραψει χρονους με το cbr του και μετα με αυτο...
αντε να δουμε τι χρονους θα γραψει το υπερωκεανιο..και για να το κανω και πιο ενδιαφερον λεω να μην παρει το cbr που ειναι και χιλια και πουν οτι τους κλεβουμε...ας μπει με ενα 800...με το ducati 848 ξερω γω..
ανοιγουν το γκαζι στο φαναρι, οι περισσοτεροι απ'αυτους, νοιωθουν κατι πρωτογνωρο σε επιταχυνση αφου πριν καβαλαγαν κανα παπι ή το κουτι τους, και μας τα'χουν κανει μπαλονια με την ευστροφια, την δυναμη, την φιλικοτητα, τους χωρους, το πατωμα, την αυτοματη μεταδοση και δεν συμμαζευεται...
κοτσαρουν και την akrapovic και ετοιμοι οι βαλεντινοι ροσσιδες...:rolleyes:
και ξαναλεω, το ιδιο κραξιμο ριχνω στους σουπερσορταδες και τους σπορτ τουρινγκ που πανε μεσα στο κεντρο, στους παπακηδες με την ελευθερη εξατμιση, στους gs1200r με τα προβολια αναμμενα στο κολωνακι και στην γλυφαδα, στους εντουραδες που δεν εχουν δει ποτε χωμα και λασπη και βγαζουν το διχρονο στο χωριο για μοστρα στην πλατεια and so on...
ναι βρε αγορι μου συμφωνουμε...
να παρουν οτι θελουν τα παιδια...:p
δεν κατακρινουμε αυτο...
ουτε τα λεφτα τους και που τα διαθετουν...ας τα καψουν αμα θελουν..
αλλα οταν βλεπεις να παιρνει ο αλλος κατι και να το μοστραρει σαν κατι αλλο, ε, καπως σου κανει...
δεν φτιαχτηκαν για να πηγαινουν γρηγορα, κι ομως καποιοι θελουν να μας πεισουν οτι ειναι γρηγορα...και δεν συγκρινουμε τον κουλο σουπερσπορτα με εναν χερα με τμαξ...με ιδιους οδηγους σε ιδιες διαδρομες...ποιο ειναι και καλα το πιο sport scooter? το gp800...ωραια...ας μπει σερρες ο Μπουστας και ας παει να γραψει χρονους με το cbr του και μετα με αυτο...
αντε να δουμε τι χρονους θα γραψει το υπερωκεανιο..και για να το κανω και πιο ενδιαφερον λεω να μην παρει το cbr που ειναι και χιλια και πουν οτι τους κλεβουμε...ας μπει με ενα 800...με το ducati 848 ξερω γω..
ανοιγουν το γκαζι στο φαναρι, οι περισσοτεροι απ'αυτους, νοιωθουν κατι πρωτογνωρο σε επιταχυνση αφου πριν καβαλαγαν κανα παπι ή το κουτι τους, και μας τα'χουν κανει μπαλονια με την ευστροφια, την δυναμη, την φιλικοτητα, τους χωρους, το πατωμα, την αυτοματη μεταδοση και δεν συμμαζευεται...
κοτσαρουν και την akrapovic και ετοιμοι οι βαλεντινοι ροσσιδες...:rolleyes:
και ξαναλεω, το ιδιο κραξιμο ριχνω στους σουπερσορταδες και τους σπορτ τουρινγκ που πανε μεσα στο κεντρο, στους παπακηδες με την ελευθερη εξατμιση, στους gs1200r με τα προβολια αναμμενα στο κολωνακι και στην γλυφαδα, στους εντουραδες που δεν εχουν δει ποτε χωμα και λασπη και βγαζουν το διχρονο στο χωριο για μοστρα στην πλατεια and so on...
:a10:
Bob_o_mastoras
16/06/2015, 14:56
Συμφωνω. Κυνηγωντας χρονους τα σειριακα διπλου συμπλεκτη ειναι το βελτιστο.
Αυτό που λεμε είναι ότι τα σκουτερ είναι ένα ακόμη είδος μοτοσυκλετας
ΡΕ ΟΥΣΤ!!
ΤΑ ΣΚΟΥΤΕΡ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΟΤΕ ΜΗΧΑΝΕΣ
ΟΥΓΚ
ΡΕ ΟΥΣΤ!!
ΟΥΓΚ
Η αρχη του κακου? :lol:
337271
Το ήξερα πως θα καταλήξουμε εδώ...πάλι η Χόντα σας φταίει, έτσι;;
Άντε να το προχωρήσουμε καμιά 10ρια σελίδες για να πούμε πως ο Βαλεντίνος κατέστρεψε τους αγώνες κλπ κλπ...
:smokin:
amyroukai
16/06/2015, 15:15
Το ήξερα πως θα καταλήξουμε εδώ...πάλι η Χόντα σας φταίει, έτσι;;
Άντε να το προχωρήσουμε καμιά 10ρια σελίδες για να πούμε πως ο Βαλεντίνος κατέστρεψε τους αγώνες κλπ κλπ...
:smokin:
Το είπαμε ήδη, Χόντα οδηγούσε και αυτός.
Γιατί το πάτε στο DN... Το NC700/750 και το σκούτερ Integra... Μήπως είναι ΤΟ ΙΔΙΟ μηχανάκι με άλλο κοστούμι κάθε φορά; Λέω εγώ. Το ένα "μοτοσικλέτα" το άλλο μίασμα... :bawl:
337271
τρανσεξουαλ
spyrakos35
16/06/2015, 15:25
Γιατί το πάτε στο DN... Το NC700/750 και το σκούτερ Integra... Μήπως είναι ΤΟ ΙΔΙΟ μηχανάκι με άλλο κοστούμι κάθε φορά; Λέω εγώ. Το ένα "μοτοσικλέτα" το άλλο μίασμα... :bawl:
το "μίασμα" μου αρέσει περισσότερο πάντως :D
α, ρε χονταρα ποσο μπροστα εισαι....:cool:
amyroukai
16/06/2015, 15:47
το "μίασμα" μου αρέσει περισσότερο πάντως :D
Περιέργως πως, δεν έχει το ωραίο "πορτμπαγκάζ" στη θέση του ντεπόζιτου (άλλο ένα δείγμα ότι τα NC και η σειρά των μονοκύλινδρων και δικύλινδρων σε σειρά BMW δεν είναι μοτοσικλέτες-ορθώς τις σνομπάρουν οι μπεμπεδαίοι) και για αυτόν και μόνο τον λόγο θα έπαιρνα με ευχαρίστηση το "μοτοσικλετοειδές σκούτερ με μισό αυτοκινητάδικο κινητήρα και ον-οφ λουκ" και όχι το ιντέγκρα.
Bob_o_mastoras
16/06/2015, 15:50
Δεν αντεληφθειν! Ποια δικυλινδρα εν σειρα BMW σνομπαρουν;;;:confused:
Το integra τρικολορ ειναι γ@ματο παντως!! :D
andreas 400
16/06/2015, 15:54
αρχισαν οι ζεστες θα ακουστουν κι αλλα!!απο ποτε ενα σκουτερ κρινεται απο το χρονο στις σερρες με μια αλλη μηχανη;;;ποτε θα ξεδιαλυνετε στο μυαλο σας πως τα διτροχα εχουν πολλες κατηγοριες οπως και τα αμαξια;;και ο σκουτεροβιος θα ειναι καγκουρας και αν βραζει το αιμα του θα το παιζει γρηγορος και ο κουτακιας με στεησον βαγκον επισης κλπ....
ξερω μια παρεα με 65ρηδες που καθε κυριακη πανε βολτες εεε χρονια τωρα με οτι καβαλανε κανουν κοντρες μεταξυ τους για χαβαλε,αρρωστακια λεμε.παιζει ρολο αν εχουν στριτακια ή σκουτερ;;
η ανεση του σκουτερ π;ντως που με το αριστερο μπορεις να ξυνεις αυτι μυτη μεχρι πιο χαμηλα δεν υπαρχει χοχοχοχο
MG-KTiNoS
16/06/2015, 16:03
ΡΕ ΟΥΣΤ!!
ΟΥΓΚ
ΑΛΛΑ
Ότι και να κάνουν....
:D
337273
Bob_o_mastoras
16/06/2015, 16:07
ΑΛΛΑ
Ότι και να κάνουν....
337273
337274
ΟΥΠΣ !!!! :uplate:
337275
η ανεση του σκουτερ π;ντως που με το αριστερο μπορεις να ξυνεις αυτι μυτη μεχρι πιο χαμηλα δεν υπαρχει χοχοχοχο
μα αυτο λεμε βρε πουλακι μου
η οδηγηση μοτοσυκλετας δεν συναδει με το ''ξυνω τα απαυτα μου''
φαντασου τωρα και εναν τυπο που την ωρα που τα ξυνει κανει και την ακραπα να ρευεται ανοιγοντας το γκαζι
και ολη αυτη η εικονα συνδυαζεται με υφακι: σαςεχωολους:cry:
stefanos
16/06/2015, 16:33
337271
Αυτό μπορείς να πείς ότι είναι νεκρανάσταση του juno που έβγαζε η honda κάπου το 50.
andreas 400
16/06/2015, 16:41
μα αυτο λεμε βρε πουλακι μου
η οδηγηση μοτοσυκλετας δεν συναδει με το ''ξυνω τα απαυτα μου''
φαντασου τωρα και εναν τυπο που την ωρα που τα ξυνει κανει και την ακραπα να ρευεται ανοιγοντας το γκαζι
και ολη αυτη η εικονα συνδυαζεται με υφακι: σαςεχωολους:cry:
κοιτα συμφωνω αλλα αυτο το υφακι που λες σε σκουτεροβιο δεν υπαρχει...αντιθετα φουστικα στο φαναρι και με υφος χαμηλοβλεπουσας κοιτουν να ριξουν κανα τσαι σε υπεροπτη μηχανοβιο....2φορες εχω τιμωρησει gs1200 οχι προκαλωντας με την ξεταπωτη μου arrow αλλα επειδη με περασε για μικροτσουτσουνο!!τετοιο υφος λεμε!!ειδικα ο ενας η κολωνα στην κηφισιας ακομα θα τον εχει στοιχιωσει!!!
...2φορες εχω τιμωρησει gs1200 οχι προκαλωντας με την ξεταπωτη μου arrow αλλα επειδη με περασε για μικροτσουτσουνο!!
τετοιο υφος λεμε!!ειδικα ο ενας η κολωνα στην κηφισιας ακομα θα τον εχει στοιχιωσει!!!
Καλά...μιλάμε για συνάντηση κορυφής!!! :p
MG-KTiNoS
16/06/2015, 16:56
337279
-Ti έχεις φτιαγμένο ΤΜΑΧ???
ΜΠρρρρρρ τι τρομάρα !!!!
κοιτα συμφωνω αλλα αυτο το υφακι που λες σε σκουτεροβιο δεν υπαρχει...αντιθετα φουστικα στο φαναρι και με υφος χαμηλοβλεπουσας κοιτουν να ριξουν κανα τσαι σε υπεροπτη μηχανοβιο....2φορες εχω τιμωρησει gs1200 οχι προκαλωντας με την ξεταπωτη μου arrow αλλα επειδη με περασε για μικροτσουτσουνο!!τετοιο υφος λεμε!!ειδικα ο ενας η κολωνα στην κηφισιας ακομα θα τον
εχει στοιχιωσει!!!
Πως μπορει ενας σε ενα φαναρι να περασει τον αλλο για μικροτσουτσουνο..:confused:
2φορες εχω τιμωρησει gs1200
καλά μιλάμε φίλαι χέστηκα από το φόβο μου για δεύτερη φορά
dimmie_72
16/06/2015, 17:17
2φορες εχω τιμωρησει gs1200
ok, αλλά αυτός καίει το 1/3... :rolleyes:
RaGe_Raptor
16/06/2015, 17:18
το επίπεδο του φρεντ έχει πιάσει στρατόσφαιρα και είναι έτοιμο για το βαθύ διάστημα......(βλέπε άβαταρ)
taisteal
16/06/2015, 17:22
Κλαμα το θρεντακι λεμε
:lol::lol::lol:
:a014:
MG-KTiNoS
16/06/2015, 17:24
337280
Δυστυχώς φίλε μου η αλήθεια είναι άλλη....
337281
κοιτα συμφωνω αλλα αυτο το υφακι που λες σε σκουτεροβιο δεν υπαρχει...αντιθετα φουστικα στο φαναρι και με υφος χαμηλοβλεπουσας κοιτουν να ριξουν κανα τσαι σε υπεροπτη μηχανοβιο....2φορες εχω τιμωρησει gs1200 οχι προκαλωντας με την ξεταπωτη μου arrow αλλα επειδη με περασε για μικροτσουτσουνο!!τετοιο υφος λεμε!!ειδικα ο ενας η κολωνα στην κηφισιας ακομα θα τον εχει στοιχιωσει!!!
α γεια σου.............
αυτο ακριβως εννοουσα:bawl:
taisteal
16/06/2015, 17:27
Περασες την πομωνα και χαρηκες ε;;
Να σε δω να ανοιγεις με κανενα TDM με ελευθερες ναουμ...
Σουρεαλ σκηνικα
:lol::cry::lol:
MG-KTiNoS
16/06/2015, 17:29
α γεια σου.............
αυτο ακριβως εννοουσα:bawl:
Πολλοί άνθρωποι ζουν με όνειρα και ψευδαισθήσεις...
(βλέπε και τον από πάνω που θέλει να ρίξει γκόμενα με ΤΜΑΧ)
Η ζωή όμως λέει ΑΛΛΑ...
337282
nikos_abel
16/06/2015, 18:05
Ρε πάτε καλά?
Τί σχέση έχει η cvt μετάδοση που έχουν τα σκούτερ, με το dct της Honda ή με το smg της Μ3, ή με το dsg ή δεν ξέρω εγώ ποιό άλλο τα οποία είναι κανονικότατα κιβώτια με συμπλέκτη (διπλό κιόλας) και απλά δεν τον πατάει ο οδηγός?
Ήμαρτον παναγία μου.
Βρε κεφτέ :a38: τι είναι καλύτερο, να αλλάζεις 125 ταχύτητες ανά 1 νανοδευτερόλεπτο με τριπλό συμπλέκτη
ή να ΜΗΝ αλλάζεις ποτέ τίποτα και να έχεις πάντα την μέγιστη ροπή που μπορεί να σου δώσει ένας κινητήρας;
Αλλουνού παπά βαγγέλιο αν η τεχνολογία τους δεν έχει λύσει προβλήματα αντοχής και δεν ξέρω εγώ τι άλλο.
Δηλαδή θα μας πεις ότι ένα ηλεκτρικό μοτέρ που μπορεί να γυρνάει από 1 ώς 100.000 στρ/min με την ίδια ροπή είναι χειρότερο από ένα βενζινοκινητήρα.
Άλλο που για να δουλέψει σωστά αυτο το μοτέρ θες μια μπαταρία (ή πυκνωτή ;) ) ίσα με μια πολυκατοικία.
Η τεχνολογία του διπλού συμπλέκτη είναι φοβερή, για αυτό και επικρατεί αυτή τη στιγμή, αλλά αυτό δε σημαίνει
ότι είναι η πιο αποδοτική. Σίγουρα είναι πιο αποδοτική από του απλού.
Άσε που τα περισσότερα σκούτερ πάλι ταχύτητες αλλάζουν, με τα γνωστά αυτόματα κιβώτια.
Λάθος επιχείρημα διάλεξες βανίλια :heartpound:
andreas 400
16/06/2015, 18:12
Περασες την πομωνα και χαρηκες ε;;
Να σε δω να ανοιγεις με κανενα TDM με ελευθερες ναουμ...
Σουρεαλ σκηνικα
:lol::cry::lol:
τσαμπα βενζινες!!εχεις δει αυτοματο 90-100αλογα να ανοιγει???
οσο για το αβαταρ νταξη εχετε δικοιο!!
για βενζινες νταξη καιει νορμαλ για βαρος και επιδοσεις...οταν ξεκινησα ν γραψω στο θρεντ ειπα οποιος θελει μπορει να διαπιστωσει ποσο γρηγορος ειναι τα λογια ειναι φτωχεια σχιστο βουτα εχουν πονεσει αρκετοι δυσπιστοι
σχημα λογου για το μικροτσουτσουνος στο φαναρι οπως το σκισιμο των μνημονιων!
RaGe_Raptor
16/06/2015, 18:22
οσο για το αβαταρ νταξη εχετε δικοιο!!
για βενζινες νταξη καιει νορμαλ για βαρος και επιδοσεις...οταν ξεκινησα ν γραψω στο θρεντ ειπα οποιος θελει μπορει να διαπιστωσει ποσο γρηγορος ειναι τα λογια ειναι φτωχεια σχιστο βουτα εχουν πονεσει αρκετοι δυσπιστοι
σχημα λογου για το μικροτσουτσουνος στο φαναρι οπως το σκισιμο των μνημονιων!
εγώ πάντως στο δικό μου άβαταρ αναφερόμουν...αν αναφέρεσαι σ'αυτό...
το πιστεύω....
andreas 400
16/06/2015, 18:23
https://m.youtube.com/watch?v=Vf0A7lEiDbI
το τδμ εχει νιτρα ο εγγλεζος ποσα ειναι ροδα??
andreas 400
16/06/2015, 18:25
εγώ πάντως στο δικό μου άβαταρ αναφερόμουν...αν αναφέρεσαι σ'αυτό...
το πιστεύω....
ναι αγορινα!μην μου πεις οτι βαζετε ταμπελες και λογω αβαταρ;;!!
RaGe_Raptor
16/06/2015, 18:28
ναι αγορινα!μην μου πεις οτι βαζετε ταμπελες και λογω αβαταρ;;!!
ταμπέλες μόνο στους δρόμους..... αλλά με τα βιντεάκια που ποστάρεις δε βοηθάς ρε αδερφέ........
andreas 400
16/06/2015, 18:38
εχεις δικοιο δεν εκανα επεξηγηση,την καμερα τη φορα το γυμνο τριαμφ και δεξια ειναι ενα μαυρο τσιπι 1000 πανε μαζι στο ανοιγμα.ο τδμ που πεταγεται ειναι νιτρατος και πολυ δυνατος κανει χαβαλε
Πιο σκουτερ εχει 100 αλογα?
andreas 400
16/06/2015, 18:49
gp840 υπερκυβισμο στα 960 και φυσικα φτιαξιμο συμπιεσης εκκεντρων κλπ
Αν ειναι Αθηνα ο φιλος θα με ενδιεφερε να δω γιατι εριξε τοσα χρηματα να το κανει αυτο... :)
stefanos
16/06/2015, 18:58
Αν ειναι Αθηνα ο φιλος θα με ενδιεφερε να δω γιατι εριξε τοσα χρηματα να το κανει αυτο... :)
Το πιο ενδιαφέρων θα ήταν να γνωρίζαμε κάθε πότε κάνει ιμάντα, συμπλέκτη, μπίλιες και το αντίστοιχο κόστος:)
Το πιο ενδιαφέρων θα ήταν να γνωρίζαμε κάθε πότε κάνει ιμάντα, συμπλέκτη, μπίλιες και το αντίστοιχο κόστος:)
Καποια πραγματα σε οποιοδηποτε βελτιωμενο το ξερεις οτι τα εχεις βαρος στο πορτοφολι σου δεν ειναι το θεμα εκει κατα την προσωπικη μου αποψη! Απλα με ενδιαφερει να δω τι μπορει να κανει με αυτα που εριξε.
RaGe_Raptor
16/06/2015, 19:02
εχεις δικοιο δεν εκανα επεξηγηση,την καμερα τη φορα το γυμνο τριαμφ και δεξια ειναι ενα μαυρο τσιπι 1000 πανε μαζι στο ανοιγμα.ο τδμ που πεταγεται ειναι νιτρατος και πολυ δυνατος κανει χαβαλε
δεν εννοούσα αυτό , τεσπα καλούς δρόμους να έχεις.......:beer:
stefanos
16/06/2015, 19:08
Καποια πραγματα σε οποιοδηποτε βελτιωμενο τα εχεις βαρος στο πορτοφολι σου δεν ειναι το θεμα εκει κατα την προσωπικη μου αποψη! Απλα με ενδιαφερει να δω τι μπορει να κανει με αυτα που εριξε.
Βελτιώνοντας ένα tdm σε αντίστοιχο επίπεδο δεν νομίζω να επιβαρύνεις αντίστοιχα το πορτοφόλι σου σε επίπεδο συντήρησης.
Τα cvt είναι μιά τεχνολογία προηγούμενων δεκαετιών που δεν προχώρησε πέρα από μικρούς κυβισμούς και ιπποδυνάμεις
ακριβώς επειδή αυξάνεται πάρα πολύ το κόστος συντήρησης με την αύξηση της ροπής.
Ο δρόμος στα αυτόματα είναι αυτός που δείχνουν τα αυτοκίνητα.
εγω ειδα μια κοντρα με εναν με μπλε φως που φεγγει μπροστα στη ροδα του εναν με υπερκυβισμενο σκουτερ και τον δυνατοτερο της παρεας να κανει πλακα χωρις κρανος:a022:
τελικα η στειρωση καποιες φορες ειναι λυση:priest:
Βελτιώνοντας ένα tdm σε αντίστοιχο επίπεδο δεν νομίζω να επιβαρύνεις αντίστοιχα το πορτοφόλι σου σε επίπεδο συντήρησης.
Τα cvt είναι μιά τεχνολογία προηγούμενων δεκαετιών που δεν προχώρησε πέρα από μικρούς κυβισμούς και ιπποδυνάμεις
ακριβώς επειδή αυξάνεται πάρα πολύ το κόστος συντήρησης με την αύξηση της ροπής.
Συμφωνω σε αυτο γιαυτο ειπα "καποια πραγματα".... σε αλλες μηχανες πολλα σε αλλες λιγα!
Ο δρόμος στα αυτόματα είναι αυτός που δείχνουν τα αυτοκίνητα.
Τι εννοεις με αυτο?
stefanos
16/06/2015, 19:52
Τι εννοεις με αυτο?
double clutch και πολλές ταχύτητες.
Στενό εύρος λειτουργίας του κινητήρα στην αποδοτικότερη περιοχή σαλ.
nikos_abel
16/06/2015, 19:55
Δίκαιο. Στο αυτοκίνητο μου που επίσης έχει cvt τα λάδια θέλουν αλλαγή κάθε περίπου 20.000 χλμ και είναι και (σχετικά) πανάκριβα.
devil's animal
16/06/2015, 20:26
το να θεωρεις επιτυχια οτι απο 960cc βγηκαν 100 αλογα ροδα, ειναι τουλαχιστον ατυχες οταν αυτα βγαινουν για πλακα απο στοκ μηχανες με λιγοτερα cc...
αλλος ενα λογος που αποδεικνυει οτι τα scooters δεν βγηκαν για το κυνηγι ιπποδυναμης...και dragster στο σχιστο...
andreas 400
16/06/2015, 20:56
το να θεωρεις επιτυχια οτι απο 960cc βγηκαν 100 αλογα ροδα, ειναι τουλαχιστον ατυχες οταν αυτα βγαινουν για πλακα απο στοκ μηχανες με λιγοτερα cc...
αλλος ενα λογος που αποδεικνυει οτι τα scooters δεν βγηκαν για το κυνηγι ιπποδυναμης...και dragster στο σχιστο...
εχεις γνωση απο σεβετε να συνεχισω την κουβεντα στο τεχνικο σκελος;;αφου λυσαμε τα αλλα ζητηματα πιστευω....
ενημερωτικα το συγκεκριμενο σκουτερ εχει τρομερες απωλειες λογω της αρχαιας μεταδοσης,πανω απο 20αλογα χανονται...
εγω δεν μιλησα για επιτυχια της μηχανικης,απλα μετεφερα νουμερα και γεγονοτα.επισης την τεταρτη ανοιξαν σχιστο 2gp1000 με ενα φεηζερ το μαυρο που φαινεται στο βιντεο του εριξε ξυλο αλλα δεν ημουν μπροστα να γνωριζω λεπτομερειες.στο νετ υπαρχει βιντεο που cbr 600 επισης ειναι πισω απο 1000ρι gp.τελος παντων η κουβεντα σε λιγο θα παει πως οι μηχανοβιοι ηταν κουλαδια....κρινω τη συγκεκριμενη κουβεντα ανιαρη
spyrakos35
16/06/2015, 21:03
Δεν ειναι ανιαρη..... Ανουσια ειναι....
Πιο μεγαλη την εχω εγω..... Να το ξαναπω;
andreas 400
16/06/2015, 21:05
ε ναι φιλε η συζητηση για ανοιγματα ειναι εντελως ειδικου τυπου και δεν αποτελει συγκριση μεταξυ μοτο,αλλωστε στα ντρακστερ εχουμε δει κακαδια να ριχνουν ξυλο σε μηχαναρες
pipe_smoker
16/06/2015, 21:27
Λάθος επιχείρημα διάλεξες βανίλια :heartpound:
Ποιό ακριβώς είναι το επιχείρημά μου σοκολάτα:p?
Είπα ότι το αυτόματο (cvt) είναι άλλο πράγμα από το dct, smg, dsg και λοιπά.
Ότι δεν είναι ίδια όλα αυτά, ούτε λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο, κλπ κλπ κλπ.
Υπήρξε ένα (παρ'ολίγον?) μπέρδεμα μεταξύ των μάνιουαλ, των αυτόματων, και των σειριακών όπως αυτά που προανέφερα και απλά προσπάθησα να το ξεδιαλύνω.
Με είδες να επιχειρηματολογώ υπέρ του "Το μπαίρνουν τα cvt" οπότε και να έχεις δίκιο να μου πεις αυτά που μου λες?
Όχι.
Θα το κάνω τώρα όμως για να μην πάνε και χαμένα αυτά που έγραψες:lol:
τι είναι καλύτερο, να αλλάζεις 125 ταχύτητες ανά 1 νανοδευτερόλεπτο με τριπλό συμπλέκτη
ή να ΜΗΝ αλλάζεις ποτέ τίποτα
As always, it depends.....;)
και να έχεις πάντα την μέγιστη ροπή που μπορεί να σου δώσει ένας κινητήρας;
Είσαι απόλυτα σίγουρος ότι θα ήθελες να έχεις πάντα και παντού τη μέγιστη ροπή που μπορεί να σου δώσει ο κινητήρας?
Γιατί τότε θα φτάναμε να λέμε για μηχανάκια που δεν οδηγιούνται και θα έπρεπε να περιορίζεις τη ροπή με ηλεκτρονικά μέσα, με αποτέλεσμα τελικά να μην έχεις τη μέγιστη ροπή πάντα και παντού.
Αλλουνού παπά βαγγέλιο αν η τεχνολογία τους δεν έχει λύσει προβλήματα αντοχής και δεν ξέρω εγώ τι άλλο.
Εμ δεν είναι αλλουνού παπά βαγγέλιο βρε μανίτσο μου, το ότι η τεχνολογία δεν έχει λύσει τα προβλήματα που αναφέρεις.
Κι εγώ θεωρώ ότι ο καλύτερος εξοπλισμός ασφαλείας είναι φανελάκι, βερμούδα, μπαντάνα (γαμώ τις ζέστες μου γαμώωωωωω:a52:), απλά η τεχνολογία δεν έχει βρει τρόπο να τα κάνει να απορροφούν τους κραδασμούς και να μας προστατεύουν όπως μια δερμάτινη φόρμα κι ένα Arai ή ένα Shoei.
Μέχρι να τα λύσει, και αν τα λύσει ποτέ, η δερμάτινη φόρμα και το καλό κράνος θα προσφέρουν τη μεγαλύτερη ασφάλεια.
Δηλαδή θα μας πεις ότι ένα ηλεκτρικό μοτέρ που μπορεί να γυρνάει από 1 ώς 100.000 στρ/min με την ίδια ροπή είναι χειρότερο από ένα βενζινοκινητήρα.
Άλλο που για να δουλέψει σωστά αυτο το μοτέρ θες μια μπαταρία (ή πυκνωτή ;) ) ίσα με μια πολυκατοικία.
Μου λες πάλι "άλλο που". Εμ δεν είναι "άλλο που".
Και τα ηλεκτρικά μοτέρ έχουν κάνει ένα ωραιότατο μπαμ τα τελευταία χρόνια κι έχουν βγάλει πχ τη Lightning LS-218 που φαίνεται να είναι κάτι το εκπληκτικό και μακάρι να φέρει κι άλλα στο μέλλον.
Αλλά δεν είμαστε ακόμα εκεί.
Όταν φτάσουμε το συζητάμε.
Η τεχνολογία του διπλού συμπλέκτη είναι φοβερή, για αυτό και επικρατεί αυτή τη στιγμή, αλλά αυτό δε σημαίνει
ότι είναι η πιο αποδοτική. Σίγουρα είναι πιο αποδοτική από του απλού.
Ναι....
Είπαμε, μεταξύ δυό κακών, το μή χείρον βέλτιστον:D
Μονού έχουμε, και διπλού. Ο διπλός είναι ο αποδοτικότερος εκ των δύο.
Υπάρχει τρίτος που να μπορεί να σταθεί στα ίσα απέναντί τους σε μοτοσυκλέτες παραγωγής, να αντέξει δυνάμεις κέρατα τράγια και real life situations?
Όχι. Άρα?
Άσε που τα περισσότερα σκούτερ πάλι ταχύτητες αλλάζουν, με τα γνωστά αυτόματα κιβώτια.
Εδώ δεν είμαι σίγουρος ότι σε κατάλαβα.
Last time I checked τα περισσότερα σκούτερ με cvt πορεύονταν.
Τέσπα.
Αυτιά:beer:
ε ναι φιλε η συζητηση για ανοιγματα ειναι εντελως ειδικου τυπου και δεν αποτελει συγκριση μεταξυ μοτο,αλλωστε στα ντρακστερ εχουμε δει κακαδια να ριχνουν ξυλο σε μηχαναρες
ε τότε τι αναφέρεις συνέχεια "ελάτε να τα στήσουμε" :confused:
AristidisZ
16/06/2015, 21:48
κόντρες ακούω...
Μικές εδώ ;
andreas 400
16/06/2015, 21:56
στο συγκεκριμενο σημειο η κουβεντα απο καποιους ηταν υποτιμητικη για τα σκουτερ,δεν στριβουν δεν πανε κλπ....μια δωρεαν προσκληση για αποδειξη του αντιθετου εκανα....!!δεν θυμαμαι σκουτερας να προσπαθει να αποδειξει οτι ναι καλυτερα απο μηχανες οποτε μερικοι ας χαλαρωσουν δεν εκθρονιζονται!
taisteal
16/06/2015, 22:08
Δεν ειναι ανιαρη..... Ανουσια ειναι....
Πιο μεγαλη την εχω εγω..... Να το ξαναπω;
Να το ξαναπω;;;
ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΑΝΤΒΕΝΤΣΟΥΡ ΡΕ ΦΙΛΕ
τελικα τα μεγασκουτερ ειναι καλα γιατι οδηγουνται με το ενα χερι;
γιατι φορτωνονται;
γιατι ειναι ανετα;
γιατι πατανε τους παντες;
για ολα τα παραπανω και μαλιστα ταυτοχρονα;
:confused::a014:
Μανολης67
16/06/2015, 22:18
Μπανιέρα και πάλι μπανιέρα, με φορτιστή για κινητό-τάβλετ-πλάσμα TV και μπαγκαζιέρα για τα απαραίτητα-νεσεσέρ και αποσμητικά, και κουβέρτα στην ποδιά για να μην κρυωνει ο βαρβάτος μηχανόβιος
337287
amyroukai
16/06/2015, 22:27
Μανωλάκη είσαι φάουλ διότι ποδίτσα κλπ έχουμε δει και σε βαρκαντέρο και σε GS...
taisteal
16/06/2015, 22:31
Μπανιέρα και πάλι μπανιέρα, με φορτιστή για κινητό-τάβλετ-πλάσμα TV και μπαγκαζιέρα για τα απαραίτητα-νεσεσέρ και αποσμητικά, και κουβέρτα στην ποδιά για να μην κρυωνει ο βαρβάτος μηχανόβιος
337287
Σαν τον Σακη ΝτΡουβα με την φουστα την Cavalli μοιαζει ο τυπος
devil's animal
16/06/2015, 22:32
Μανωλάκη είσαι φάουλ διότι ποδίτσα κλπ έχουμε δει και σε βαρκαντέρο και σε GS...
και τι? αυτους δεν τους κραζεις??
ααα...ολα και ολα...
μην κανουμε διακρισεις στα γιουχα...
ολοι να τα τρωνε ισοποσα...:lol::lol:
Οι ποδιες στα σκουτερ, ειναι για να μη φαινονται οταν τραβανε μια παχια να φυγουν τα κασερια οταν απο την πολλη την καβλα αφου καταφεραν και τιθασευσαν τα 50 ολοκληρα αλογα απο 500+ κυβικα με ενα cvt και εριξαν τσαγακι σε ενα Naked 600άρι το οποιο ολες κι ολες, καταφερε και κουμπωσε 2 ταχυτητες... στην 3η εγραψε μια 200αρα και γεια σας.
double clutch και πολλές ταχύτητες.
Στενό εύρος λειτουργίας του κινητήρα στην αποδοτικότερη περιοχή σαλ.
Στενο ευρος? Ουτε κατα διανοια. Ο κομπρεσορας των 14ων που δουλευει 1μπαρ απο τις 1300 στροφες δεν προδιδει στενο ευρος.... Ειμουν κατοχος DSG και μαλιστα απο τα πρωτα βελτιωμενα και στο κιβωτιο ...και με συμμετοχη σε dragster.
Δυσκολα οι αυτοκινητοβιομηχανιες θα βρουν "οικονομικο λαικο πακετο" για να φορεθουν παντου. Η Vag πονεσε πολυ με τα Cupra Fabia Polo A1.
στο συγκεκριμενο σημειο η κουβεντα απο καποιους ηταν υποτιμητικη για τα σκουτερ,δεν στριβουν δεν πανε κλπ....μια δωρεαν προσκληση για αποδειξη του αντιθετου εκανα....!!δεν θυμαμαι σκουτερας να προσπαθει να αποδειξει οτι ναι καλυτερα απο μηχανες οποτε μερικοι ας χαλαρωσουν δεν εκθρονιζονται!
Και γω ανταποκριθικα με το ταπεινο μου Fazer για εκεινο το υπερκυβισμενο αλλα δεν ειδα αμεση απαντηση....
337287
Δεν υπαρχει λογος τοσο προσβλητικης υποτιμησης γενικα αλλα οταν τα ζηταει ο οργανισμος καποιων τινω να συμφωνησω.
amyroukai
16/06/2015, 22:38
και τι? αυτους δεν τους κραζεις??
ααα...ολα και ολα...
μην κανουμε διακρισεις στα γιουχα...
ολοι να τα τρωνε ισοποσα...:lol::lol:
Είσαι επίσης φάουλ διότι ουκ ολίγες φορές τους έχω κράξει από το βήμα τούτο ακριβώς για τον προαναφερθέντα εξοπλισμό.
devil's animal
16/06/2015, 22:40
Είσαι επίσης φάουλ διότι ουκ ολίγες φορές τους έχω κράξει από το βήμα τούτο ακριβώς για τον προαναφερθέντα εξοπλισμό.
ρε Γιαννακο μην με χρεωνεις ετσι αδικα...μπορει να μην υπεπεσε στην αντιληψη μου...
αν το εκανες οντως..:a013:
και πες πάει στο διάολο θες να μας αποδείξεις ότι το σκούτερ σου μαμάει. ποιόν;
το μεγαλυτερό σου κατόρθωμα είναι ότι έκανες 1000άρι το μοτέρ για να πατήσεις το ψωφίμι το 1200gs.
.
.
.
.
.
τόσα χρόνια κάποια "τρέντυ" κατηγορία που είχε τίμια μηχανάκια προσπαθούσε να αποδείξει στους
υπόλοιπους μοτοσυκλετιστές ότι το μηχανάκι τους γαμάει και δέρνει και τα κάνει όλα και συμφέρει.
Πολύ παλιότερα αυτή η κατηγορία ήταν οι κάτοχοι honda africa twin
Μετά ήρθαν οι κάτοχοι yamaha tdm
Αμέσως μετά αυτοί με τα suzuki v-strom
Τώρα έρχετε έρθει εσείς με τα απανταχού megascooter
Αύριο ποιός ξέρει;
Όπου πάει ο άνεμος και η μόδα.
ΛΟΙΠΟΝ, όσοι έχετε τίμια μηχανάκια που τα κάνουν όλα και συμφέρουν:
Μην προσπαθήτε να το παίξετε γαμάω. Μην προσπαθήτε να το παίξετε ότι έχετε καταπληκτικά μηχανάκια.
Αφήστε την ταχύτητα για τα hayabusa
Aφήστε τα στριψίματα και τα γιοσιμούρα για τα gsxr
Κάντε τα ψώνια σας, πηγαίνετε για μπανάκι, βγήκε με τη κοπελιά για ποτάκι και μέχρι εκεί.
amyroukai
16/06/2015, 22:47
ρε Γιαννακο μην με χρεωνεις ετσι αδικα...μπορει να μην υπεπεσε στην αντιληψη μου...
αν το εκανες οντως..:a013:
Ο γκιόζης είναι γκιόζης, ανεξαρτήτου οχήματος. Ο ονοφάς με την ποδιά είναι τόσο γκιόζης που σπάει τα κοντέρ... Σκληροφλωροτράχηλος κι ετς.
τραβανε μια παχια να φυγουν τα κασερια οταν απο την πολλη την καβλα.
:yuck:
το μλκ :bawl:
andreas 400
16/06/2015, 22:55
αδερφε καλο το σεντονι σου αλλα δεν με συγκινει....δεν μπηκα στο φορουμ να αποδειξω κατι δεν το χω αναγκη,αντιθετα βλεπω πολλα κομπλεξ στην παρεα σας μα παρα πολλα...οτι εγραψα που αφορα το δικο μου μοτο απλα για εγκυκλοπεδικη γνωση και συμορφωση καποιων που τρωνε τσαγια στα φαναρια και ερχονται σαν βρεγμενες γατες στο επομενο και λενε #φιλαρακι παει σφαιρα η μπανιερα δεν το περιμενα# γνωριζω πολυ καλα χρονια καβαλαω διαφορα μοτο τα υπερ κι τα κατα,εδω η συζητηση καπου εκλεισε για μενα συνεχιστε να τρολαρετε να βγει η βδομαδα και την επομενη βαλτε τα με τα gs και παει λεγοντας.ευχομαι καποιοι να επιβεβαιωθηκαν για το μοτο τους