View Full Version : Αγορά laptop
Σελίδες :
1
[
2]
3
4
5
6
7
kalgeorge
09/04/2016, 19:44
Τώρα μιλάς σοβαρά?? Toshiba και Sony κάτω από τα Asus??
Συν όσα!!!
Ήμαρτον
amyroukai
09/04/2016, 19:54
Ρε σεις αποφασίστε τι θέλετε!!
Έχετε βάλει τα πάντα σε ένα Κουβα και τα ανακατεύετε.
Έχεις δίκιο... Ως ένα σημείο.
Εν προκειμένω. Λες, έχω τόσα. Ποιό είναι το "καλύτερο" που παίρνω με τόσα; Ε αυτό να πάρω.
Και υπάρχει επιλογή για οικονομική λειτουργία σε ρεύμα με αξιοπρεπείς επιδόσεις και λίγο καλύτερες επιδόσεις σε κάθε τομέα, με σχεδόν ίδια χρήματα.
Σαν να λες έχω 8000, να πάρω vstrom η nc750 ας πούμε; Και τα δύο θα κάνουν την ίδια δουλειά, σχεδόν με τον ίδιο τρόπο.
AristidisZ
09/04/2016, 19:58
Ρε σεις αποφασίστε τι θέλετε!! Παιχνίδια;;; Γραφικά;; Τι!; Δεν μπορείτε να τα έχετε ολα. Λαπτοπ ειναι. Πάρτε ένα ντελ με 1200 ευρώ και τέλος.
Μην τα μπλέκουμε ολα μαζι.
ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΝΑΓΚΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΛΑΠΤΟΠ.και μην ακούω οτι τα Λένοβο ειναι χάλια, ήμαρτον.
Επίσης τι συγκρίνετε;; ssd δίσκο με τους αλλους;; Κλάσεις ανώτερος ο ssd.
Φοβάσαι μην τον γεμίσεις ;; 120γιηα;; Παρε εξωτερικό να εχεις το κεφάλι σου ήσυχο και σε καμια στραβή.
Ρε συ οκ, αλλά εμένα αυτή τη στιγμή το desktop έχει 128άρη SSD, με πραγματικά 111, εκ των οποίων τα 25 είναι τα windows
άρα 85 διαθέσιμα
Βάλε και office, βάλε και μερικά προγραμματάκια, ζήτημα να σου μένουν καμιά 60αριά, χωρίς να έχεις ούτε ένα video ή mp3 μέσα...
kalgeorge
09/04/2016, 19:59
Έχεις δίκιο... Ως ένα σημείο.
Εν προκειμένω. Λες, έχω τόσα. Ποιό είναι το "καλύτερο" που παίρνω με τόσα; Ε αυτό να πάρω.
Και υπάρχει επιλογή για οικονομική λειτουργία σε ρεύμα με αξιοπρεπείς επιδόσεις και λίγο καλύτερες επιδόσεις σε κάθε τομέα, με σχεδόν ίδια χρήματα.
Σαν να λες έχω 8000, να πάρω vstrom η nc750 ας πούμε; Και τα δύο θα κάνουν την ίδια δουλειά, σχεδόν με τον ίδιο τρόπο.
Δεν αναφέρθηκα σε εσένα γενικό σχόλιο ήταν.
Αλλα και παλι Γιάννη θες ( εσυ πχ) κατι με συγκεκριμένα σπεκς και δεδομένα.
Δεν αυτο λοιπον που ειναι πιο κοντα Σε αυτο που θες!!
Σε ολα κατι θα βρεις. Και το τέλειο να βρεις θα σε χαλάσει που κάποιο όμως εχει λιγότερη κατανάλωση ή ο δίσκος ειναι λιγο πιο αθόρυβος ή ζεσταίνεται λιγότερο η εχει λιγότερη κατανάλωση στα 100 χιλιόμετρα
thunder ace
09/04/2016, 19:59
Ρε σεις αποφασίστε τι θέλετε!! Παιχνίδια;;; Γραφικά;; Τι!; Δεν μπορείτε να τα έχετε ολα. Λαπτοπ ειναι. Πάρτε ένα ντελ με 1200 ευρώ και τέλος.
Μην τα μπλέκουμε ολα μαζι.
ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΝΑΓΚΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΛΑΠΤΟΠ.και μην ακούω οτι τα Λένοβο ειναι χάλια, ήμαρτον.
Επίσης τι συγκρίνετε;; ssd δίσκο με τους αλλους;; Κλάσεις ανώτερος ο ssd.
Φοβάσαι μην τον γεμίσεις ;; 120γιηα;; Παρε εξωτερικό να εχεις το κεφάλι σου ήσυχο και σε καμια στραβή.
Αρχηγε συγκρατισου.Ξερουμε πολυ καλα τι συγκρινουμε.Απλως επειδη τα καραβια μας επεσαν εξω αυτον τον καιρο και τα φραγκα ειναι μετρημενα,κοιταμε για το καλυτερο στα πιο φτηνα.
kalgeorge
09/04/2016, 20:02
Αρχηγε συγκρατισου.Ξερουμε πολυ καλα τι συγκρινουμε.Απλως επειδη τα καραβια μας επεσαν εξω αυτον τον καιρο και τα φραγκα ειναι μετρημενα,κοιταμε για το καλυτερο στα πιο φτηνα.
Μα ρε αγορι ολοι στα ιδια ειμαστε. Γαι αυτο και προτείνουμε οτι καλυτερο με σύγκριση επιδόσεις-λεφτά.
Συγκρατημένος ειμαι και γελώντας το έγραψα το ποστ.
Αλλα αποφασίστε και τι θέλετε :)
el_hymador
09/04/2016, 20:05
'Ενα πράγμα μόνο... DELL.
Δυο laptopια σπιτι, το ένα δικό μου το άλλο της γυναίκας. Το δικό μου i5 2.20 GHz με 8GB RAM και σηκώνει τον κ*λο του από βαρύτατες φωτογραφικές εφαρμογές χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Έχει φάει εδώ και ένα χρόνο που το έχω τρελό ξύλο και δεν έχει κάνει κιχ. Το αυτό και της συζύγου αλλά σε πιο Light χρήση. Μοναδικό θέμα, η οθόνη αλλά τα καλά με IPS ξεπερνάγανε το 1000ρικο οπότε δεν πειράζει. καλά είναι
kalgeorge
09/04/2016, 20:07
Ρε συ οκ, αλλά εμένα αυτή τη στιγμή το desktop έχει 128άρη SSD, με πραγματικά 111, εκ των οποίων τα 25 είναι τα windows.
Προσπαθώ να απαντήσω και δεν έρχεται το ποστ.
Ο ες ες ντι ειναι για επιδόσεις οχι να τον φορτώνεις τσόντες χαχαχαα :)
Εξήντα γίγα ειναι υπεραρκετά.
Εχω δουλέψει πι σι με δέκα φρί.
Μην πανικοβάλλεστε για το τιποτα.
Ες ες ντι και πάρτε και εξωτερικό που πρεπει να έχετε ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ και είστε κύριοι
thunder ace
09/04/2016, 20:07
Μα ρε αγορι ολοι στα ιδια ειμαστε. Γαι αυτο και προτείνουμε οτι καλυτερο με σύγκριση επιδόσεις-λεφτά.
Συγκρατημένος ειμαι και γελώντας το έγραψα το ποστ.
Αλλα αποφασίστε και τι θέλετε :)
μονο που με ειπες αγορι ,στα συγχωρναω ολα.Ακου τωρα και μια αληθεια:οταν ψαχνεις για λαπτοπ ΔΕΝ υπαρχει περιπτωση να μη μπλεξεις τα μπουτια σου ΚΑΙ παντα θα αγορασεις πιο ακριβοτερο απο αυτο που υπολογιζες(νομος)
amyroukai
09/04/2016, 20:08
Να ρωτήσουμε τις γυναίκες μας να μας πουν τι θέλουμε. :)
AristidisZ
09/04/2016, 20:09
Σου εξήγησαν και παραπάνω οτι ο σσντ ειναι για επιδόσεις οχι να τον φορτώνεις τσόντες
Ρε παλαβιάρη βάζελε, ξέρω για τι είναι ο SSD
Σου λέω ότι στον δικό μου έχω 20 GB ελεύθερα, και έχω μόνο ένα παιχνίδι (των 30 βέβαια), χωρίς ούτε ένα επεισόδιο από σειρά μέσα
Επί παραδείγματι, μόνο το αρχείο μου με σχέδια από το 4Μ και επιθεωρήσεις (ο Αμυρού ξέρει τι είναι αυτά) είναι στα 13 GB
Και μια γενική παρατήρηση:
Ρε παιδιά εσείς που ξέρετε, είναι ιδέα μου ή τα λάπτοπ πλέον βγαίνουν σχεδόν ίδια τιμή με τα desktop ;;;
thunder ace
09/04/2016, 20:10
Να ρωτήσουμε τις γυναίκες μας να μας πουν τι θέλουμε. :)
καηκες.........θα θελουν γυαλιστερη οθονη να καθρεφτιζονται
thunder ace
09/04/2016, 20:13
Ρε παλαβιάρη βάζελε, ξέρω για τι είναι ο SSD
Σου λέω ότι στον δικό μου έχω 20 GB ελεύθερα, και έχω μόνο ένα παιχνίδι (των 30 βέβαια), χωρίς ούτε ένα επεισόδιο από σειρά μέσα
Επί παραδείγματι, μόνο το αρχείο μου με σχέδια από το 4Μ και επιθεωρήσεις (ο Αμυρού ξέρει τι είναι αυτά) είναι στα 13 GB
Και μια γενική παρατήρηση:
Ρε παιδιά εσείς που ξέρετε, είναι ιδέα μου ή τα λάπτοπ πλέον βγαίνουν σχεδόν ίδια τιμή με τα desktop ;;;
ποτε δεν μπορεις να κανεις συγκριση.Τι και πως να τα συγκρινεις;
George_Sp
09/04/2016, 20:16
Windows 10 + restore point =30gb
Windows pagefile= 2gb
Office 2016 φουλ έκδοση με ολα τα updates = 4gb
Chrome-BSplayer-Antivirus-Skype-και καμιά 10αριά αντίστοιχα τέτοια χρηστικά = 1gb max
Σύνολο 37gb.
Ο 120άρης έχει ωφέλιμη χωρητικότητα 117gb.
Με τα μαθηματικά βρίσκουμε ακόμα 80gb ελεύθερο χώρο.
Τα βασικά απαιτητικά games είναι στα 25-30gb περίπου με ορισμένες εξαιρέσεις που αν ΕΙΣΑΙ GAMER ΞΕΡΕΙΣ ΠΑΝΤΑ να προγραμματίζεις το σκληρό σου σε χωρητικότητα για την επόμενη χρονιά.
Τώρα ΚΑΙ η τσέπη να είναι άδεια και να θέλετε και 3-5 games ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ.....ε μάλλον δε κατανοείτε οτι δεν γίνεται gaming με τα χρήματα αυτά. Είτε εναλλάσσετε τα ανά 2 τα εγκατεστημένα games είτε βάζετε ακόμα 30-50ευρώ για +100 GB του 240άρη.
AristidisZ
09/04/2016, 20:19
ποτε δεν μπορεις να κανεις συγκριση.Τι και πως να τα συγκρινεις;
ram/δίσκο για αρχή - άμεσα συγκρίσιμα μεγέθη
από εκεί και πέρα αυτό που δε ξέρω είναι την διαφορά στους επεξεργαστές, τι σημαίνει i3 σε desktop και τι σε λάπτοπ
ποιος είναι ο αντίστοιχος σε desktop π.χ. ενός Intel Core i3 5005U 2.0 GHz
Από εκεί και πέρα, είδα ότι σε laptop, αυτό που πόσταρε ο kalgeorge στα media markt, με 380 παίρνεις κάτι αρκετά αξιόλογο
Έστω ότι δεν έχεις τίποτα, με 380 τι παίρνεις σε desktop (βάζοντας κατά νου ότι πρέπει να πάρεις και οθόνη, δε σου λέω για ποντίκι & πληκτρολόγιο, είναι μηδενικό το κόστος)
amyroukai
09/04/2016, 20:20
Αν επιμένετε, νταξ ένα mcrae Dirt φτάνει...
thunder ace
09/04/2016, 20:20
Windows pagefile= 2gb
Chrome-BSplayer-Antivirus-Skype-και καμιά 10αριά αντίστοιχα τέτοια χρηστικά = 1gb max
Σύνολο 37gb.
Τα βασικά απαιτητικά games είναι στα 25-30gb περίπου με ορισμένες εξαιρέσεις που αν ΕΙΣΑΙ GAMER ΞΕΡΕΙΣ ΠΑΝΤΑ να προγραμματίζεις το σκληρό σου σε χωρητικότητα για την επόμενη χρονιά.
Τώρα ΚΑΙ η τσέπη να είναι άδεια και να θέλετε και 3-5 games ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ.....ε μάλλον δε κατανοείτε οτι δεν γίνεται gaming με τα χρήματα αυτά. Είτε εναλλάσσετε τα ανά 2 τα εγκατεστημένα games είτε βάζετε ακόμα 30-50ευρώ για +100 GB.
ολα σωστα ..................μια παρατηρηση μονο:ενας που ειναι gamer δεν κοιταει καν για λαπτοπ.Η καρτα γραφικων και μονο,κανει οσο ενα μεσο λαπτοπ (GTX 980 TI πχ)
γιαννη το λαπτοπ δηλαδη ειναι μονοδρομος για σενα; το desktop δεν το συζητας καθολου δηλαδη;
thunder ace
09/04/2016, 20:26
ram/δίσκο για αρχή - άμεσα συγκρίσιμα μεγέθη
από εκεί και πέρα αυτό που δε ξέρω είναι την διαφορά στους επεξεργαστές, τι σημαίνει i3 σε desktop και τι σε λάπτοπ
ποιος είναι ο αντίστοιχος σε desktop π.χ. ενός Intel Core i3 5005U 2.0 GHz
Από εκεί και πέρα, είδα ότι σε laptop, αυτό που πόσταρε ο kalgeorge στα media markt, με 380 παίρνεις κάτι αρκετά αξιόλογο
Έστω ότι δεν έχεις τίποτα, με 380 τι παίρνεις σε desktop (βάζοντας κατά νου ότι πρέπει να πάρεις και οθόνη, δε σου λέω για ποντίκι & πληκτρολόγιο, είναι μηδενικό το κόστος)
Αντε στο δισκο να ειναι ιδια,απο εκει και μετα το χαος:16γιγα μνημη σε σταθερο-σε λαπτοπ το ακους συχνα;ο I5 ταδε του σταθερου με τον I5 ταδε του λαπτοπ ειναι η μερα με τη νυχτα.Αν θελεις να σου βγαλω μια συνθεση με 380,πρεπει πρωτα να μου πεις τι θελεις να κανεις με το pc.Aπο εκει ξεκινανε ολα:γιατι προοριζεται;
AristidisZ
09/04/2016, 20:27
Windows pagefile= 2gb
Σύνολο 37gb.
Τώρα ΚΑΙ η τσέπη να είναι άδεια και να θέλετε και 3-5 games ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ.....ε μάλλον δε κατανοείτε οτι δεν γίνεται gaming με τα χρήματα αυτά. Είτε εναλλάσσετε τα ανά 2 τα εγκατεστημένα games είτε βάζετε ακόμα 30-50ευρώ για +100 GB του 240άρη.
Προφανώς και δεν συζητάμε για gaming laptop στα 400 ευρώ
Η ερώτηση που θέτω είναι αν σε αυτά τα λεφτά είναι προτιμότερος ένας δίσκος του 1 tera από έναν SSD
AUFGEBRACHT
09/04/2016, 20:29
Τσεκάρισε από τα specs αν έχει θέση για 2ο μοντουλάκι RAM για να μην αναγκαστείς να πετάξεις το παλιό και να βάλεις 8άρι και γιατί τα 2Χ4 δουλεύουν καλύτερα από το 1Χ8
Ενδιαφέρον αυτό, δεν το ήξερα... ο Dell μου αν δεν κάνω λάθος έχει ένα module, αν στο μέλλον δηλ θελήσω να βάλω 8GB δεν θα δω μεγάλη διαφορά από τα 4GB;
αν δεν υπαρχει απολυτη αναγκη φορητοτητας τα laptop υπαρχουν μονο για να σου παιρνουν τα λεφτα
ενα desktop με τα ιδια λεφτα ειναι ασυγκριτα δυνατοτερο πιο αξιοπιστο και ευκολα επισκευασιμο και αναβαθμησιμο
ποσοι χρειαζονται τελικα τοση επεξεργαστικη ισχυ εκτος σπιτιου ή γραφειου;
kalgeorge
09/04/2016, 20:32
μονο που με ειπες αγορι ,στα συγχωρναω ολα.Ακου τωρα και μια αληθεια:οταν ψαχνεις για λαπτοπ ΔΕΝ υπαρχει περιπτωση να μη μπλεξεις τα μπουτια σου ΚΑΙ παντα θα αγορασεις πιο ακριβοτερο απο αυτο που υπολογιζες(νομος)
όχι ρε νεανία (καλυτερα τωρα? :D )
ξερεις τι θελεις (εστω πανω κατω αχαχαχ ) και πας καρφί για αυτό.
τοση μνημη τοσο δισκο , να κανει αυτά και τα αλλα... τελος... πας και το παιρνεις.
αν πεις χμ... να εκανε και αυτό αραγε? μηπως χρειαστεί και αυτό ? κλπ κλπ ... τοτε βραστα
kalgeorge
09/04/2016, 20:33
Windows pagefile= 2gb
Σύνολο 37gb.
αι ρεστ μια κεισ
annoula1981
09/04/2016, 20:34
Μάλλον όχι... κάποια μοντέλα της dell έχουν το δευτερο σλοτ κάτω από το πληκτρολογιο.. ψάξτο λίγο :)
kalgeorge
09/04/2016, 20:35
ολα σωστα ..................μια παρατηρηση μονο:ενας που ειναι gamer δεν κοιταει καν για λαπτοπ.Η καρτα γραφικων και μονο,κανει οσο ενα μεσο λαπτοπ (GTX 980 TI πχ)
για αυτό λεω ότι τα μπλέκουμε όλα μαζι.
λοιπον ακουστε τι θα κανετε... μια κολλητη μου πηρε μακ, και τωρα δεν τον θελει τον πουλαει...
13αρα οθονη σπεκς που γαμανε.... 9 κατοστάρικα (καινουριο κανει 1300)
παρτε αυτό ρε!!!
:D
AristidisZ
09/04/2016, 20:36
για αυτό λεω ότι τα μπλέκουμε όλα μαζι.
λοιπον ακουστε τι θα κανετε... μια κολλητη μου πηρε μακ, και τωρα δεν τον θελει τον πουλαει...
13αρα οθονη σπεκς που γαμανε.... 9 κατοστάρικα (καινουριο κανει 1300)
παρτε αυτό ρε!!!
Να το κάνει 3 κατοστάρικα να το πάρουμε :D
George_Sp
09/04/2016, 20:36
καλά μου παιδιά τα έχετε μπερδέψει τα πράγματα και δε μπαίνετε στη λογική όσων γράφω, όσων γράφει ο Βασκας και ο Μπλιτζ και όσοι είμαστε της δουλειάς.
για να κοιτας GTX980ti για κάρτα γραφικών (high end model του 500άρικου) πάει να πει οτι θες να παίζει το πιο βαρβάτο παιχνίδι αλλά και το μελλοντικό που αναμένεται την επόμενη χρονιά με φουλ details και MSAA + FXSAA + Multisampling + extra fast +extra strong +10 dexterity epic gear που λέμε στην "¨καμμενη" ιντερνετική αργκό.
Τέτοιες κάρτες γραφικών προορίζονται για λάπτοπ με άνω των 17ιντσών οθόνη άνω της FULL HD ανάλυσης και που προφανώς στο πακέτο έχουν τον καλύτερο i7 με 16gb ram. Οπότε και το σύνολο του λάπτοπ ξεπερνά το 1200άρι εύκολα.
Για ένα 15.6 laptop σε ανάλυση 1366x768 άντε και FullHD θες έναν i3-i5 έναν ssd και μια κάρτα γραφικών μεσαίας κατηγορίας.
Τις gaming δυνατότητες της καθορίζει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ η ανάλυση της οθόνης και ο συνδυασμός επεξεργαστή κάρτας γραφικών.
αν η σχέση cpu-gpu ΔΕΝ συμβαδίζει σε κυβικά θα κάνετε λάθος αγορά γιατί ένα από τα 2 δε θα τραβάει λόγω bottleneck.
Έχοντας λοιπόν ένα i3 με mid-range gpu, ένα i7 με intel 5500, και ένα amd a8 με r7m, το καλύτερο θα είναι το i3 με τη mid-range.
Στο 2ο θα κοιμάται ο i7 ενώ η 5500 θα δουλεύει υπερωρίες και στο 3ο θα κοιμάται η r7 και ο a8 θα δουλεύει υπερωρίες.
Pure gaming+ laptop λοιπόν ξεπερνάμε το 800άρι εύκολα και σχετικά εύκολα ακουμπάμε το 1000άρικο.
Για απλό gaming όμως πρέπει να ξεπεράσουμε το 500άρικο αλλά δε χρειάζεται και να ξεφύγουμε.
Αν θες απλά να σκοτώνεις λίγη ώρα και όχι να παίζεις το τελευταίο shooter mmorpg full dungeon raids, με όλα τέρμα, ένα σωστά στημένο λαπτοπάκι στο 500άρικο μια χαρά δουλειά θα κάνει.
είπα να μην υπεραναλύσω αλλά δε μου δίνετε επιλογή.
thunder ace
09/04/2016, 20:37
Προφανώς συζητάμε για gaming laptop στα 400 ευρώ
Η ερώτηση που θέτω είναι αν σε αυτά τα λεφτά είναι προτιμότερος ένας δίσκος του 1 tera από έναν SSD
σορυ που επεμβαινω συχνα ,αλλα ασχολουμε παρα πολυ τα τελευταια χρονια και εχω επισκευασει αλλα και στησει πολλα pc.ΔΕΝ υπαρχει gaming λαπτοπ στα 400.Απο 1000 και αν.Και το ξαναγραφω:gamer με λαπτοπ δεν ειναι συμβατο.Εκτος και αν εννοεις game to LOL.Αν τωρα (παμε στην αλλη εωτηση)θελεις απλως χωρο-για ταινιες κλπ-παιρνεις HDD.Αν θελεις γρηγορο ανοιγμα,αμμεσο φορτωμα κλπ παιρνεις SSD.Η πιο καλη τακτικη τουλαχιστον σε σταθερους ειναι:SSD για το λειτουργικο και προγραμματακαι εναν HDD για αποθηκη(ταινιες-τραγουδια-βιντεο-φωτο κλπ)
kalgeorge
09/04/2016, 20:38
Να το κάνει 3 κατοστάρικα να το πάρουμε :D
μηπως να της πω μην ψηνετε και για τιποτα άλλο ρε ? :D
παρε ρε εσ εσ ντι μικρης χωρητικότητας, ξερω τι θελεις να βαλεις... τα παιχνίδια του γαυρου στην ευρωπη.... δεν θες πανω από ένα γιγα, μην μασας
:lol::beer:
kalgeorge
09/04/2016, 20:40
.ΔΕΝ υπαρχει gaming λαπτοπ στα 400.Απο 1000 και αν.Και το ξαναγραφω:gamer με λαπτοπ δεν ειναι συμβατο
θελεις απλως χωρο-για ταινιες κλπ-παιρνεις HDD.Αν θελεις γρηγορο ανοιγμα,αμμεσο φορτωμα κλπ παιρνεις SSD.Η πιο καλη τακτικη τουλαχιστον σε σταθερους ειναι:SSD για το λειτουργικο και προγραμματακαι εναν HDD για αποθηκη(ταινιες-τραγουδια-βιντεο-φωτο κλπ)
ότι εχω γραψει τοσες φορες δηλαδή
thunder ace
09/04/2016, 20:41
καλά μου παιδιά τα έχετε μπερδέψει τα πράγματα και δε μπαίνετε στη λογική όσων γράφω, όσων γράφει ο Βασκας και ο Μπλιτζ και όσοι είμαστε της δουλειάς.
για να κοιτας GTX980ti για κάρτα γραφικών (high end model του 500άρικου) πάει να πει οτι θες να παίζει το πιο βαρβάτο παιχνίδι αλλά και το μελλοντικό που αναμένεται την επόμενη χρονιά με φουλ details και MSAA + FXSAA + Multisampling + extra fast +extra strong +10 dexterity epic gear που λέμε στην "¨καμμενη" ιντερνετική αργκό.
Τέτοιες κάρτες γραφικών προορίζονται για λάπτοπ με άνω των 17ιντσών οθόνη άνω της FULL HD ανάλυσης και που προφανώς στο πακέτο έχουν τον καλύτερο i7 με 16gb ram. Οπότε και το σύνολο του λάπτοπ ξεπερνά το 1200άρι εύκολα.
Για ένα 15.6 laptop σε ανάλυση 1366x768 άντε και FullHD θες έναν i3-i5 έναν ssd και μια κάρτα γραφικών μεσαίας κατηγορίας.
Τις gaming δυνατότητες της καθορίζει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ η ανάλυση της οθόνης και ο συνδυασμός επεξεργαστή κάρτας γραφικών.
αν η σχέση cpu-gpu ΔΕΝ συμβαδίζει σε κυβικά θα κάνετε λάθος αγορά γιατί ένα από τα 2 δε θα τραβάει λόγω bottleneck.
Έχοντας λοιπόν ένα i3 με mid-range gpu, ένα i7 με intel 5500, και ένα amd a8 με r7m, το καλύτερο θα είναι το i3 με τη mid-range.
Στο 2ο θα κοιμάται ο i7 ενώ η 5500 θα δουλεύει υπερωρίες και στο 3ο θα κοιμάται η r7 και ο a8 θα δουλεύει υπερωρίες.
Pure gaming+ laptop λοιπόν ξεπερνάμε το 800άρι εύκολα και σχετικά εύκολα ακουμπάμε το 1000άρικο.
Για απλό gaming όμως πρέπει να ξεπεράσουμε το 500άρικο αλλά δε χρειάζεται και να ξεφύγουμε.
Αν θες απλά να σκοτώνεις λίγη ώρα και όχι να παίζεις το τελευταίο shooter mmorpg full dungeon raids, με όλα τέρμα, ένα σωστά στημένο λαπτοπάκι στο 500άρικο μια χαρά δουλειά θα κάνει.
που διαφωνησα;
George_Sp
09/04/2016, 20:41
Προφανώς και δεν συζητάμε για gaming laptop στα 400 ευρώ
Σε οποιαδήποτε λεφτά η άποψή μου είναι να πάρεις το λάπτοπ με τον επεξεργαστή-κάρτα γραφικών-οθόνη που σου κάνει για αυτά που θες.......να το βρεις σε έκδοση χωρίς λειτουργικό για να γλιτώσεις το 80άρι χαράτσι της Microsoft.
Να κουμπώσεις έναν SSD με το 80άρι που γλύτωσες
Να δώσεις 10ευρώ για μια θηκούλα usb που θα κουμπώσεις τον αρχικό hdd ως μπακαπιέρα....
και να δώσεις σε έναν τεχνικό ένα μεροκάματο να στο στήσει σωστά με το λειτουργικό που θες, τα προγράμματα που θες και τα tweaks που χρειάζονται ωστέ να τρέχει όπως πρέπει.
που διαφωνησα;
άκυρο το σεντόνι...δεν είχα δει τη παράθεση :P
kalgeorge
09/04/2016, 20:45
Σε οποιαδήποτε λεφτά η άποψή μου είναι να πάρεις το λάπτοπ με τον επεξεργαστή-κάρτα γραφικών-οθόνη που σου κάνει για αυτά που θες.......να το βρεις σε έκδοση χωρίς λειτουργικό για να γλιτώσεις το 80άρι χαράτσι της Microsoft.
Να κουμπώσεις έναν SSD με το 80άρι που γλύτωσες
Να δώσεις 10ευρώ για μια θηκούλα usb που θα κουμπώσεις τον αρχικό hdd ως μπακαπιέρα....
ayto leme edv kai 4 selides xaxaxaxax
thunder ace
09/04/2016, 20:46
να λεμε γνωμες,να περναει η ωρα ,μεχρι να αρχισουν τα χρονομετρημενα αδερφια.
AristidisZ
09/04/2016, 20:47
Αντε στο δισκο να ειναι ιδια,απο εκει και μετα το χαος:16γιγα μνημη σε σταθερο-σε λαπτοπ το ακους συχνα;ο I5 ταδε του σταθερου με τον I5 ταδε του λαπτοπ ειναι η μερα με τη νυχτα.Αν θελεις να σου βγαλω μια συνθεση με 380,πρεπει πρωτα να μου πεις τι θελεις να κανεις με το pc.Aπο εκει ξεκινανε ολα:γιατι προοριζεται;
Όταν έρθει η ώρα θα σου πω να μου βγάλεις μία
μηπως να της πω μην ψηνετε και για τιποτα άλλο ρε ? :D
παρε ρε εσ εσ ντι μικρης χωρητικότητας, ξερω τι θελεις να βαλεις... τα παιχνίδια του γαυρου στην ευρωπη.... δεν θες πανω από ένα γιγα, μην μασας
:lol::beer:
Ναι αλλά ξεκινάνε τα Play off σε λίγο, καταλαβαίνεις... :bawl:
:beer:
σορυ που επεμβαινω συχνα ,αλλα ασχολουμε παρα πολυ τα τελευταια χρονια και εχω επισκευασει αλλα και στησει πολλα pc.ΔΕΝ υπαρχει gaming λαπτοπ στα 400.Απο 1000 και αν.Και το ξαναγραφω:gamer με λαπτοπ δεν ειναι συμβατο.Εκτος και αν εννοεις game to LOL.Αν τωρα (παμε στην αλλη εωτηση)θελεις απλως χωρο-για ταινιες κλπ-παιρνεις HDD.Αν θελεις γρηγορο ανοιγμα,αμμεσο φορτωμα κλπ παιρνεις SSD.Η πιο καλη τακτικη τουλαχιστον σε σταθερους ειναι:SSD για το λειτουργικο και προγραμματακαι εναν HDD για αποθηκη(ταινιες-τραγουδια-βιντεο-φωτο κλπ)
έκανα τυπογραφικό, το διόρθωσα μετά
από εκεί και πέρα στο desktop έτσι είναι, και εγώ 3 δίσκους έχω... (128 / 320 / 3 tera)
απλά η ερώτηση πήγαινε για λαπτοπ, τι αξίζει περισσότερο...
amyroukai
γιαννη το λαπτοπ δηλαδη ειναι μονοδρομος για σενα; το desktop δεν το συζητας καθολου δηλαδη;
Όταν την μισή εβδομάδα είμαι βόρεια την άλλη μισή νότια... Είπα αντί να σιχτιρίζω που μου "κόβονται τα χέρια" να πάρω ένα σωστό μετακινούμενο εργαλείο. Και αργότερα αν κλπ, κοιτάζω για gaming rig.
Εκτιμητέα και βαρύνοντα στην απόφαση ήταν και η ησυχία σε σχέση με ανεμιστήρες τροφοδοτικό-επεξεργαστή-vga. Προφανώς και συνδέεται και η δεύτερη οθόνη... Ή η τηλεόραση... Οπότε τα κάνει όλα.
kalgeorge
δεν υπαρχει gaming λαπτοπ στα 400.Απο 1000 και αν.Και το ξαναγραφω:gamer με λαπτοπ δεν ειναι συμβατο.
Welcome to the jungle we've got fun and games
We got everything you want honey, we know the names
We are the people that can find whatever you may need
If you got the money honey we got your disease
thunder ace
09/04/2016, 20:48
ayto leme edv kai 4 selides xaxaxaxax
δεν ξερω εγγλεζικα αδελφε,γιαυτο δεν καταλαβαινα.
AUFGEBRACHT
09/04/2016, 20:51
Μάλλον όχι... κάποια μοντέλα της dell έχουν το δευτερο σλοτ κάτω από το πληκτρολογιο.. ψάξτο λίγο :)
Το έψαξα κι είχα δίκιο, μονό socket έχει...
thunder ace
09/04/2016, 20:52
Όταν την μισή εβδομάδα είμαι βόρεια την άλλη μισή νότια... Είπα αντί να σιχτιρίζω που μου "κόβονται τα χέρια" να πάρω ένα σωστό μετακινούμενο εργαλείο. Και αργότερα αν κλπ, κοιτάζω για gaming rig.
Εκτιμητέα και βαρύνοντα στην απόφαση ήταν και η ησυχία σε σχέση με ανεμιστήρες τροφοδοτικό-επεξεργαστή-vga. Προφανώς και συνδέεται και η δεύτερη οθόνη... Ή η τηλεόραση... Οπότε τα κάνει όλα.
τρια pc δουλευουν αυτη τη στιγμη στο ιδιο δωματιο και δεν ακουγεται τιποτα.Μη θυμασαι τα παλια pc,τα καινουργια ΔΕΝ ακουγονται.
AUFGEBRACHT
09/04/2016, 20:53
Μη θυμασαι τα παλια pc,τα καινουργια ΔΕΝ ακουγονται.
Εκτός αν είναι ΗΡ...
kalgeorge
09/04/2016, 20:54
Εκτός αν είναι ΗΡ...
ξετάπωτο?
thunder ace
09/04/2016, 21:04
Εκτός αν είναι ΗΡ...
Δεν αγοραζω ετοιμα pc(μαρκα δλδ)κανω δικες μου επιλογες στα εξαρτηματα και τα συνθετω.Ετσι, στα ιδια λεφτα φτιαχνεις καλητερο.
AUFGEBRACHT
09/04/2016, 21:21
Δεν αγοραζω ετοιμα pc(μαρκα δλδ)κανω δικες μου επιλογες στα εξαρτηματα και τα συνθετω.Ετσι, στα ιδια λεφτα φτιαχνεις καλητερο.
Για laptop εννοούσα...
thunder ace
09/04/2016, 21:35
Για laptop εννοούσα...
δεν τα γουσταρω τα λαπτοπ(ουπς αποκαλυφθηκα)
Windows pagefile= 2gb
Γιωργο η αληθεια ειναι οτι δεν διαβασα πως φτασατε εδω (μετακομιζα ενα γαμιδι DR-DC και εχω συνεχεια αυριο, οποτε kai λιγη υπομονη για να διαβασω τιw 6 σελιδες σημερα), μα τα δικα σου (και καποιων -λιγων αλλων- τα διαβαζω) αλλα αν το pgfile ειναι 2GB, τοτε και η μνημη ειναι 2GB.
Συμφωνουμε;
Και αν ενα μηχανημα πωλειται με 2GB, ουτε για κλωτσιες δεν κανει.
Ετσι;
Δεν ξερω αν ειναι 500 η 600 στην ελληνικη αγορα, αλλα +656!
George_Sp
09/04/2016, 22:26
Γιωργο η αληθεια ειναι οτι δεν διαβασα πως φτασατε εδω (μετακομιζα ενα γαμιδι DR-DC και εχω συνεχεια αυριο, οποτε kai λιγη υπομονη για να διαβασω τιw 6 σελιδες σημερα), μα τα δικα σου (και καποιων -λιγων αλλων- τα διαβαζω) αλλα αν το pgfile ειναι 2GB, τοτε και η μνημη ειναι 2GB.
Συμφωνουμε;
Και αν ενα μηχανημα πωλειται με 2GB, ουτε για κλωτσιες δεν κανει.
Ετσι;
μιλάω για χειροκίνητο σετάρισμα pagefile ή των μέσο όρο που κρατάνε τα windows σε νορμάλ επιδόσεων λαπτοπάκια.
προφανώς και στο αυτόματο μπορεί τα 2 να γίνουν 4 ή 6 αλλά η λίστα που έφτιαξα με τον υπολογισμό των gb ήταν η γενική εικόνα στο 90% των περιπτώσεων.
Δεν παιζει να εχει πανω απο 3-5% των χρηστων εδω μεσα που να ξερουν τι ειναι η πως ρυθμιζεται το pagefile.
Οποτε, οσο ειναι η μνημη τους τρωει.
Κι αν by default/image ειναι σετταρισμενο και για mini dump τυχεροι ειναι, αλλιως 2-3 BSoD και παμε 'πολεμο"!
George_Sp
09/04/2016, 22:34
Δεν παιζει να εχει πανω απο 3-5% των χρηστων εδω μεσα που να ξερουν τι ειναι η πως ρυθμιζεται το pagefile.
Οποτε, οσο ειναι η μνημη τους τρωει.
Κι αν by default/image ειναι σετταρισμενο και για mini dump τυχεροι ειναι, αλλιως 2-3 BSoD και παμε 'πολεμο"!
εντάξει ρε μάναμ.....άντε να σας κάνω τη χάρη να πέσω από τα 80gb στα 70. Και πάλι είναι υπέραρκετά για 2-3 παιχνιδάκια βαρβάτα.
εντάξει ρε μάναμ.....άντε να σας κάνω τη χάρη να πέσω από τα 80gb στα 70. Και πάλι είναι υπέραρκετά για 2-3 παιχνιδάκια βαρβάτα.
Α!
Δεν ξερω τιποτα γι' αυτα.
Ο λογος σου (και των αλλων που 'εμπιστευομαι' δα μεσα) νομος σε οτι αφορα το gaming και home use.
amyroukai
09/04/2016, 23:08
Λολ.
Έχω να ορίσω χειροκίνητα pagefile από εποχές w95 με μικρό σκληρό και λίγη μνήμη... Μετά αυτόματα και ότι βγάλει μόνο του. Θα μου πείτε fragmentation κλπ και θα έχουτε δίκιο, αλλά τέλος πάντων...
Επίσης και σοει που γυρίζω λίγο πίσω, δεν θέλουν όλοι σωνει και καλά να βάλουν σπασμένα win. Κάποτε το έκανα συνεχώς, από κάποια στιγμή και μετά πήρα άδειες.
Οπότε sp θεωρείς ότι ο συνδυασμός Α10 με r7m δεν είναι αποδοτικός σαν σύνολο και πώς το i3/hd5500 είναι πιο ταιριαστό;
Μανολης67
10/04/2016, 17:06
Ο άνθρωπος μια ερώτηση έκανε και σε λίγο θα πάρει master, εγω πάντως μπερδεύτηκα πιο πολύ....
πάντως συμβουλεύω ξανά τον φίλο: αν θες μόνο να σερφάρεις, να στέλνεις e-meil να βλεπεις ταινιες και να ακούς μουσική, βάλε Lιnux που ειναι παναλαφρα και τζάμπα, δεν θα χρειαστείς ουτε αντι βαριους ουτε τίποτα, αφιέρωσε λίγο χρόνο να τα μαθεις και θα γλυτώσεις τα λεφτά σου, αλλιώς δώσε 400 ευρουλακια και παρε Desk top, ασυγκριτως ταχυτερα απο Lap top, και θα κρατήσει χρόνια, δεχεται και αναβαθμίσεις.
amyroukai
10/04/2016, 17:27
Ο άνθρωπος μια ερώτηση έκανε και σε λίγο θα πάρει master, εγω πάντως μπερδεύτηκα πιο πολύ....
πάντως συμβουλεύω ξανά τον φίλο: αν θες μόνο να σερφάρεις, να στέλνεις e-meil να βλεπεις ταινιες και να ακούς μουσική, βάλε Lιnux που ειναι παναλαφρα και τζάμπα, δεν θα χρειαστείς ουτε αντι βαριους ουτε τίποτα, αφιέρωσε λίγο χρόνο να τα μαθεις και θα γλυτώσεις τα λεφτά σου, αλλιώς δώσε 400 ευρουλακια και παρε Desk top, ασυγκριτως ταχυτερα απο Lap top, και θα κρατήσει χρόνια, δεχεται και αναβαθμίσεις.
Κατ' αρχήν έχω χάσει επαφή με το άθλημα και ξανά μαθαίνω. Δεν είναι κακό.
Ή θεωρία καλή είναι, έτσι είχα στήσει το τελευταίο pc. Και... 10; 12 χρόνια μόνο δίσκους αλλάζω/προσθέτω. Αν δεν χώνεις κάθε χρόνο, δεν κερδίζεις την μάχη με τις αυξανόμενες απαιτήσεις των παιχνιδιών.
Λαπτοπάκι, να κάνω την δουλειά μου όπου θέλω... Αύριο αν προλάβω, πλαίσιο για round two.
Ενδιαφέρον αυτό, δεν το ήξερα... ο Dell μου αν δεν κάνω λάθος έχει ένα module, αν στο μέλλον δηλ θελήσω να βάλω 8GB δεν θα δω μεγάλη διαφορά από τα 4GB;
Διαφορά θα δεις αλλά είναι καλύτερα τα 2χ4 από τα 1χ8 κι επίσης το να αγοράσεις +4gb είναι οικονομικοτερο από το να αγοράσεις 8gb και να σου μείνει άχρηστο το 4σαρι
AUFGEBRACHT
10/04/2016, 22:31
Διαφορά θα δεις αλλά είναι καλύτερα τα 2χ4 από τα 1χ8 κι επίσης το να αγοράσεις +4gb είναι οικονομικοτερο από το να αγοράσεις 8gb και να σου μείνει άχρηστο το 4σαρι
Καλά άστο, βλακεία είπα, τώρα το διαπίστωσα και το γράφω και παραπάνω μόνος μου τρομάρα μου... Αφού ένα module έχει έτσι κι αλλιώς, δεν παίζει 2Χ4 αλλά 1Χ8... Οπότε πάμε μιας κι είσαι εδώ για άλλη ερώτηση που αφορά φίλο. Έχει ένα Lenovo G κάτι, με κάρτα Intel HD4400. Σύμφωνα με τη Lenovo το πιο πρόσφατο driver για την κάρτα είναι το τάδε version από τον Δεκέμβριο για Windows 10, σύμφωνα με την Intel υπάρχει πολύ νεώτερος driver. Πάει από το site της Intel και κατεβάζει τον driver ή όποτε και εάν βγάλει driver update η Lenovo;
Ηθικον διδαγμα: Γιάννη μείνε με το eepc της Asus μια χαρά είναι και θα κάνεις και οικονομία στον μαϊντανό τον οποίο προτείνω να τον φας σε μπετζιννες χαχαχα
Καλά άστο, βλακεία είπα, τώρα το διαπίστωσα και το γράφω και παραπάνω μόνος μου τρομάρα μου... Αφού ένα module έχει έτσι κι αλλιώς, δεν παίζει 2Χ4 αλλά 1Χ8... Οπότε πάμε μιας κι είσαι εδώ για άλλη ερώτηση που αφορά φίλο. Έχει ένα Lenovo G κάτι, με κάρτα Intel HD4400. Σύμφωνα με τη Lenovo το πιο πρόσφατο driver για την κάρτα είναι το τάδε version από τον Δεκέμβριο για Windows 10, σύμφωνα με την Intel υπάρχει πολύ νεώτερος driver. Πάει από το site της Intel και κατεβάζει τον driver ή όποτε και εάν βγάλει driver update η Lenovo;
Από την Intel θα δοκίμαζα στα σίγουρα. Τώρα αν κάτι δεν παει καλά έχει πάντα το δικαίωμα του ρολμπακ
amyroukai
10/04/2016, 22:53
Αυτό με τις αναβαθμίσεις drivers σε τόσο χαμηλής δυναμικότητας chipsets μου θυμίζει τα νήματα "έχω C50 εξάβολτο και θέλω να βάλω θερμό μπουζί για επιδόσεις"... :bawl:
Αυτό με τις αναβαθμίσεις drivers σε τόσο χαμηλής δυναμικότητας chipsets μου θυμίζει τα νήματα "έχω C50 εξάβολτο και θέλω να βάλω θερμό μπουζί για επιδόσεις"... :bawl:
Η αγορά διψάει για νέες τεχνολογίες, μεγαλύτερες χωρητικότητες, μεγαλύτερες ταχύτητες οπότε οι εταιρίες βγάζουν τις συσκευές στην παραγωγή με ταχύτατους ρυθμούς. Οι νέοι οδηγοί έρχονται να καλύψουν τυχόν δυσλειτουργίες ή ασυμβατότητες κοινώς να μπαλώσουν κενά. Δεν είναι κακό λοιπόν να γίνεται αναβάθμιση και οδηγών και BIOS. Δεν γίνεται απαραίτητα για ταχύτητες αλλά πολλές φορές είναι επιβεβλημένη για σταθερότητα.
LogOutGoRide
11/04/2016, 07:30
Επειδή αναφέρθηκε το θέμα laptop και παιχνίδια, έπεσα σε αυτό
http://www.windowscentral.com/best-gaming-laptops
Laptop για gaming είναι σαν να παίρνεις scooter για trackdays.
LogOutGoRide
11/04/2016, 08:38
Laptop για gaming είναι σαν να παίρνεις scooter για trackdays.
Έχουν και πρωτάθλημα όμως.
Έχουν και πρωτάθλημα όμως.
Ναι και οι Παραολυμπιακοί αγώνες είναι, αλλά.
Για να πάρεις ένα καλό gaming laptop, θέλεις ~1500€ και ποτέ δε θα φτάσει ένα αντίστοιχο desktop. Επίσης θέλεις σίγουρα έξτρα ποντίκι, γιατί gaming με touchpad, λολ. Και όλα αυτά, για να παίζεις σε μια οθόνη 15-17''. Καλώς ήρθες στο 1998.
thunder ace
11/04/2016, 11:38
Για να πάρεις ένα καλό gaming laptop, θέλεις ~1500€ και ποτέ δε θα φτάσει ένα αντίστοιχο desktop. Επίσης θέλεις σίγουρα έξτρα ποντίκι, γιατί gaming με touchpad, λολ. Και όλα αυτά, για να παίζεις σε μια οθόνη 15-17''. Καλώς ήρθες στο 1998.
ποσο πιο σωστα;
Kαλό gaming laptop = 2.500€ και βάλε.
Με τα ίδια ποσά στήνεις ιντερνετ καφέ.
amyroukai
11/04/2016, 11:55
ρε αγάπες, με 2500 παίρνω ακόμα ένα fazer ας πούμε και κρατάω την λατρεμένη λαδιέρα για σπέαρ πάρτΖ...
LOL την δουλειά μας είπαμε να κάνουμε, όχι frag τον πρωταθλητή CS ξέρω 'γω
thunder ace
11/04/2016, 12:00
καλα.......σιγα μην ακουσεις εμας..............παρε ρε αδερφε ενα με 4-5 κατοσταρικα να κανεις δουλεια.
LOL την δουλειά μας είπαμε να κάνουμε, όχι frag τον πρωταθλητή CS ξέρω 'γω
Η λέξη "frag" χρησιμοποιείται μόνο σε ανδρικά fps.
Πάρε ό,τι να'ναι τότε. Τι μας ζαλίζεις; :p
O ssd θα σε κάνει να μη θες να ξαναγυρίσεις πίσω. Κατά τ'άλλα ό,τι πληρώσεις, θα πάρεις. Ελάχιστες παγίδες υπάρχουν στον χώρο των Η/Υ.
amyroukai
11/04/2016, 12:07
Ελάχιστες παγίδες υπάρχουν στον χώρο των Η/Υ.
Μόνο η AMD είναι παγίδα, από ότι λες... :bawl:
Καλά δεν θα σας ζαλίσω άλλο :p
Συνεχίστε με τα dell alienware κλπ gayμινκγ λάπτοπΖ.
Είδα και το lenovo thinkpad. Ωραίο είν' τούτο, όντως θυμίζει τα παλιά ΙΒΜ. Πολύ εκτός Budget.
Είδα και το lenovo thinkpad. Ωραίο είν' τούτο, όντως θυμίζει τα παλιά ΙΒΜ. Πολύ εκτός Budget.
Χτύπα κανα HP Spectre
356564
Μόνο η AMD είναι παγίδα, από ότι λες... :bawl:
Καλά δεν θα σας ζαλίσω άλλο :p
Συνεχίστε με τα dell alienware κλπ gayμινκγ λάπτοπΖ.
Δεν είναι παγίδα. Είναι φθηνότερη και χειρότερη :p
Σε κάρτες γραφικών, είναι οκ η amd. Σε CPUs, δε θα την προτιμούσα. Όλα εξαρτώνται από το τι ακριβώς θες και πόσα θες να διαθέσεις. Το δικό μου laptop είναι Toshiba, με amd cpu :p Αλλά το χρησιμοποιώ 2 φορές τον χρόνο και αν.
Τα ThinkPad είναι εξαιρετικά. Μπορείς να βρεις refurbished 2ης και 3ης γενιάς, στα ~300€, τα οποία πατάνε κάτω οτιδήποτε άλλο κυκλοφορεί στα ~500€. Δε θα αγόραζα τίποτα άλλο από lenovo.
Π.χ. http://www.ebay.co.uk/itm/CHEAP-FAST-Lenovo-ThinkPad-T430-i5-2-6Ghz-8GB-256GB-SSD-Win-7-Laptop-Webcam-/252343316131?hash=item3ac0d56ea3:g:0zIAAOSwt6ZWWG94
ρε σας ακούω που κλαίγεστε με το πόσο κάνουν οι ssd και πραγματικά απορώ. Πουλάω Kingston 240gb 78.70, Corsair 240 78.20 Samsung 250gb 96.30 και θεωρώ ότι δεν είμαι ο φτηνότερος κι επίσης τα λεφτά δεν είναι πολλά για να απογειώσεις το μηχάνημά σου. Επίσης μικρή η διαφορά από τους 120άρηδες αλλά μάλλον έχετε καλομάθει στο 50άρι τους 500άρηδες συμβατικούς και σας κακοφαίνεται. Όποιος δοκίμασε την αλλαγή απλά είπε "τι μαλακία έκανα τόσον καιρό που δεν τον άλλαζα"
thunder ace
11/04/2016, 12:49
ρε σας ακούω που κλαίγεστε με το πόσο κάνουν οι ssd και πραγματικά απορώ. Πουλάω Kingston 240gb 78.70, Corsair 240 78.20 Samsung 250gb 96.30 και θεωρώ ότι δεν είμαι ο φτηνότερος κι επίσης τα λεφτά δεν είναι πολλά για να απογειώσεις το μηχάνημά σου. Επίσης μικρή η διαφορά από τους 120άρηδες αλλά μάλλον έχετε καλομάθει στο 50άρι τους 500άρηδες συμβατικούς και σας κακοφαίνεται. Όποιος δοκίμασε την αλλαγή απλά είπε "τι μαλακία έκανα τόσον καιρό που δεν τον άλλαζα"
δεν ξαναβαζω μηχανικο δισκο σε μηχανημα μου.Τελος.Και τωρα που σιγα σιγα περνουν τον κατηφορο οι τιμες των SSD,(νταξ,ακομα ειναι πιο ακριβοι απο τους HDD)ποιος ο λογος να εχεις τα πολυτιμα αρχεια σου σε μηχανικο;Σε ενα σημειο ριχνουν στους SSD:στην τιμη,πουθενα αλλου.Γνωμη μου ειναι οτι σε λιγο καιρο οι SSD θα ειναι πιο φτηνοι απο τους HDD(που μαλλον θα καταργηθουν εντελως).Το κοστος κατασκευης ειναι μικροτερο απο το κοστος των μηχανικων.Απλα ,ακομα πληρωνουμε "τεχνολογια".
spadak@ οι hp ειναι τσιτωμενοι σε specs τραβανε ζορια και κλαταρουν σχετικα γρηγορα. απο την μικρη μου εμπειρια που εχω.
σχετικα τωρα με σκληρους. εχω σκοπο να παρω ssd αλλα τον μηχανικο δεν τον παραταω. με τον εξης συλλογισμο μου. οι ssd ετσι και παθουν κατι, πανε ολα τα δεδομενα που εχω εκει μεσα. θαχω μηχανικο για τα δεδομενα μου και εναν ssd για το λειτουργικο.
σωστο; ναι;
Και ο hdd αν πάθει κάτι, πάνε τα δεδομένα σου :p Κι εγώ έχω τους ssd μου μόνο για το λειτουργικό, προγράμματα, 1-2 παιχνίδια που παίζω συχνά. Αλλά σε desktop. Δεν ξέρω πόσο βολικό είναι αυτό σε laptop.
spadak@ οι hp ειναι τσιτωμενοι σε specs τραβανε ζορια και κλαταρουν σχετικα γρηγορα. απο την μικρη μου εμπειρια που εχω.
σχετικα τωρα με σκληρους. εχω σκοπο να παρω ssd αλλα τον μηχανικο δεν τον παραταω. με τον εξης συλλογισμο μου. οι ssd ετσι και παθουν κατι, πανε ολα τα δεδομενα που εχω εκει μεσα. θαχω μηχανικο για τα δεδομενα μου και εναν ssd για το λειτουργικο.
σωστο; ναι;
συγκρίνεις την αξιοπιστία ηλεκτρομηχανικής συσκευής με αυτή ηλεκτρονικού κυκλώματος;
τα δεδομένα σου, εν τέλει, δεν τα σιγουρεύεις διαλέγοντας το ένα ή το άλλο μέσο αποθήκευσης, τα σιγουρεύεις με σωστό backup
δεν ειμαι ειδημων των pc αλλα πιστευα οτι στον μηχανικο οταν ερθει η ωρα του να κλαταρει θα κανει κατι νουμερα. ετσι θαχεις υποψιαστει να πραξεις αναλογα. κι εχω ακουσει πως υπαρχουν καποια προγραμματα που σωνεις καποια δεδομενα. ενω ο ssd μια κι εξω.
τα εχω ακουσει δεν την εχω πατησει ακομα γιαυτο ρωταω.
κι επισης σε desktop η ερωτηση μου. το λαπτοπ τοχω μονο για πασπαρτου και ιντερνετ.
δεν ειμαι ειδημων των pc αλλα πιστευα οτι στον μηχανικο οταν ερθει η ωρα του να κλαταρει θα κανει κατι νουμερα.
μπορεί ναι, μπορεί όχι... μπορεί να το πάρεις χαμπάρι, μπορεί όχι. Πιστεύεις σε συμφέρει να ποντάρεις στο ότι όταν αρχίσει να γέρνει και θα εμφανίσει ακίνδυνα συμπτώματα και θα τα πάρεις χαμπάρι έγκαιρα;
ετσι θαχεις υποψιαστει να πραξεις αναλογα. κι εχω ακουσει πως υπαρχουν καποια προγραμματα που σωνεις καποια δεδομενα. ενω ο ssd μια κι εξω.
Αυτό στις περιπτώσεις που η βλάβη είναι στα δεδομένα, όχι στον μηχανισμό. Σε αυτή την περίπτωση όπως και στον ssd γίνεται ανάκτηση/διόρθωση.
Μηχανισμός με κινούμενα μέρη πάντως, είναι δεδομένο ότι με τη χρήση φθείρεται.
Και το ξαναλέω για έμφαση: η μόνη λύση είναι το σωστό backup. Όχι να τρέχεις και να μη σώνεις όταν τελικά γίνει η στραβή. Όλοι οι δίσκοι μπορούν να σου σκάσουν εκεί που δεν το περιμένεις χωρίς κανένα γνωστό λόγο.
George_Sp
11/04/2016, 19:44
Οι SSD's είναι μακράν πιο αξιόπιστοι από οποιονδήποτε μηχανικό δίσκο. Αν όμως τύχει η απειροελάχιστη πιθανότητα βλάβης το να τραβήξεις δεδομένα είναι χαμένο σενάριο. Στους μηχανικούς υπάρχουν 10πλάσιες πιθανότητες να τραβήξεις τα αρχεία λόγω φύσης του αποθηκευτικού μέσου.
Αν στο μηχανικό καεί το pcb (πλακέτα) και η μαγνητική επιφάνεια είναι ανέπαφη ή έστω με μικροζημιές τα τραβάς όλα κανονικά είτε αλλάζοντας πλακέτα είτε με ειδικά μηχανήματα και αλγόριθμους προγραμμάτων που διαθέτουν εταιρίες ανάκτησης.
Στον SSD επειδή μιλάμε για flash μνήμη αν σκάσει το flash block τέλος. Αλλά εδώ ξαναγυρνάμε στο οτι χαλάνε 100φορές πιο δύσκολα.
Αυτή τη στιγμή η τεχνολογία SSD έχει ωριμάσει αρκετά σε θέμα αξιοπιστίας και οι τιμές έχουν εκλογικευτεί πολύ. Για τον απλό καταναλωτή μέσο χρήστη η αποθήκευση κρίσιμων αρχείων γίνεται σε συμβατικό/μηχανικό δίσκο για λόγους κόστους και ευκολίας ανάκτησης.
Οι σοβαρές εταιρίες πλέον δεν ασχολούνται με τοπικές λύσεις αποθήκευσης HDD ή SSD.
Τραβάνε το backup σε απομακρυσμένο server μέσω Cloud και δε τους απασχολούν τέτοια θέματα καθώς γι αυτό πληρώνουν χρυσάφι τους παροχείς Cloud services.
Αν είστε σε ενδιάμεση κατηγορία εταιρίας/απλού τελικού χρήστη, πάτε σε τοπικό σερβερόκουτο με Raid 1 Raid 5 Raid 10 ή σε απλές υπηρεσίες Cloud που ήδη τα περισσότερα σοβαρά προγράμματα σας ωθούν να εγγραφείτε σε τέτοιες υπηρεσίες.
Για όλα τα σενάρια υπάρχει ο σωστός τρόπος αρκεί να απευθύνεστε σε ανθρώπους που ξέρουν το αντικείμενο και θα σας προσφέρουν αυτό που ταιριάζει στο budget και τις ανάγκες σας εξηγώντας όλες τις λύσεις.
kalgeorge
11/04/2016, 20:48
Οι SSD's είναι μακράν πιο αξιόπιστοι από οποιονδήποτε μηχανικό δίσκο. Αν όμως τύχει η απειροελάχιστη πιθανότητα βλάβης το να τραβήξεις δεδομένα είναι χαμένο σενάριο. Στους μηχανικούς υπάρχουν 10πλάσιες πιθανότητες να τραβήξεις τα αρχεία λόγω φύσης του αποθηκευτικού μέσου.
Αν στο μηχανικό καεί το pcb (πλακέτα) και η μαγνητική επιφάνεια είναι ανέπαφη ή έστω με μικροζημιές τα τραβάς όλα κανονικά είτε αλλάζοντας πλακέτα είτε με ειδικά μηχανήματα και αλγόριθμους προγραμμάτων που διαθέτουν εταιρίες ανάκτησης.
Στον SSD επειδή μιλάμε για flash μνήμη αν σκάσει το flash block τέλος. Αλλά εδώ ξαναγυρνάμε στο οτι χαλάνε 100φορές πιο δύσκολα.
Αυτή τη στιγμή η τεχνολογία SSD έχει ωριμάσει αρκετά σε θέμα αξιοπιστίας και οι τιμές έχουν εκλογικευτεί πολύ. Για τον απλό καταναλωτή μέσο χρήστη η αποθήκευση κρίσιμων αρχείων γίνεται σε συμβατικό/μηχανικό δίσκο για λόγους κόστους και ευκολίας ανάκτησης.
Οι σοβαρές εταιρίες πλέον δεν ασχολούνται με τοπικές λύσεις αποθήκευσης HDD ή SSD.
Τραβάνε το backup σε απομακρυσμένο server μέσω Cloud και δε τους απασχολούν τέτοια θέματα καθώς γι αυτό πληρώνουν χρυσάφι τους παροχείς Cloud services.
Αν είστε σε ενδιάμεση κατηγορία εταιρίας/απλού τελικού χρήστη, πάτε σε τοπικό σερβερόκουτο με Raid 1 Raid 5 Raid 10 ή σε απλές υπηρεσίες Cloud που ήδη τα περισσότερα σοβαρά προγράμματα σας ωθούν να εγγραφείτε σε τέτοιες υπηρεσίες.
Για όλα τα σενάρια υπάρχει ο σωστός τρόπος αρκεί να απευθύνεστε σε ανθρώπους που ξέρουν το αντικείμενο και θα σας προσφέρουν αυτό που ταιριάζει στο budget και τις ανάγκες σας εξηγώντας όλες τις λύσεις.
δεν νομιζετε ότι το γα@@@@ λιγο το θεμα? αχχαχχχχαχχαχχ
φανταστείτε να μη ρωτουσαν για ένα λαπτοπ και να ηθελαν να στήσουν καμια τρελη εγκατασταση δηλαδή
δεν νομιζετε ότι το γα@@@@ λιγο το θεμα? αχχαχχχχαχχαχχ
φανταστείτε να μη ρωτουσαν για ένα λαπτοπ και να ηθελαν να στήσουν καμια τρελη εγκατασταση δηλαδή
Ξέρουμε κι άλλα, να τα γράψουμε?? Μπορείς ας πουμε να παίρνεις και backup σε tape streamer (τα καινούρια τα ψηφιακά). Θέλετε να το κουβεντιάσουμε λίγο??
:a014:
George_Sp
11/04/2016, 20:56
έχει γίνει πασπαρτού το θέμα οπότε δίνουμε τις γενικές γραμμές :P
έχει γίνει πασπαρτού το θέμα οπότε δίνουμε τις γενικές γραμμές :P
Να βάλουμε στο παιχνίδι και τα Zip Drive της Iomega αλλά και τα dat της Sony
George_Sp
11/04/2016, 21:02
Βασίλη show mercy :lol:
kalgeorge
11/04/2016, 21:12
Βασίλη show mercy :lol:
sorry ρε παιδια επειδή το εχασα καπου
ποτε τελειώνει το deadline για να στείλουμε τον πύραυλο στο διάστημα?
Ξέρουμε κι άλλα, να τα γράψουμε?? Μπορείς ας πουμε να παίρνεις και backup σε tape streamer (τα καινούρια τα ψηφιακά). Θέλετε να το κουβεντιάσουμε λίγο??
:a014:
Οχι, να μην το κουβεντιασουμε αλλα το αναφερθεν ειναι τεραστια μαλακια.
Αλλα γιατι το Hyperflex ειναι το μονοπατι του μελλοντος, ευχαριστως
amyroukai
11/04/2016, 21:16
Καλά τα λες, αλλά να τώρα το αστείο...
Κατά γενική ομολογία των επισκεπτών του thread "χρειάζονται" 8GB μνήμης και SSD.
Εγώ να προσθέσω την ματ οθόνη λόγω προσωπικής προτίμησης.
ΒάΝεις λοιπόν στον σκρουτζ, στο μπεστπράις, στο ότι γουΛάρεις τα δεδομένα και η απάντηση είναι... 800+
Αν δεν βάΝεις την οθόνη και πεις ότι κάνεις τα μάτια σου πολωτικά με κάποιο τρόπο να γλιτώΞεις το ρεφλέξιο, η απάντηση είναι 700+
Όπως γράφτηκε ΚΣανά, ότι πληρώσεις παίρνεις κλπ και ουδεμία διαφωνία. Αλλά σαμπολλάναμαζεύονται... Οπότε τα 4GB με προοπτική κάποια στιγμή να τα διπλασιάσεις είναι μονόδρομος, βέβαια έχει και 2-3 μοντέλα με 6GB στην χρυσή τομή.
Η Dell έχει μπαζο-οθόνες, μπαζοkeyboards και μπαζο-τράκπαντς, διόλου ωραία στο χέρι. Αλλά ωραία εγγύηση. Α και μάλλον καλή εργασιμότητα για προσθήκες/αλλαγές.
H HP έχει μέτριες και λίγο σκοτεινές οθόνες (καλύτερες της dell στο δικό μου μάτι τουλάχιστον), ωραία keyboards και τράκπαντς. Και μπάζο-εγγύηση για την οποία (αν είναι δυνατόν) θέλεις να δεις το πρόγραμμα επέκτασης από την σελίδα της HP και... ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΑ ΛΙΝΚ ρε πάτε καλά; Και μπάζο-εργασιμότητα για προσθήκες αλλαγές.
Τoshi βρίσκονται... εισαγόμενα SatellitePro από Αγγλία χωρίς ελληνικά πλήκτρα που δεν τα έχω δει σε μαγαζί να τα "χουφτώσω" να δω αίσθηση. Και μπάζο-εγγύηση, προφανώς. Και δεν κάνουν δόσεις με τις κάρτες μου...
Οι πιο πολλοί πουλάνε 5ης γενιάς i3/i5. Και τώρα μερικά 6ης γενιάς. Και τα ψάχνεις από τα ολοκληρωμένα της κάρτας γραφικών, 5500 και 520 τα πιο φρέσκα γιατί λίγοι το γράφουν (χαζοί είναι; αφού έχει και 4η γενιά πιο ακριβά, φορ κράιστς σέικ).
Και άμα μπλεχτείς με τις εγγυήσεις, walk in, next day, ότικαινασουπάθειεδώείμαστε Α ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ-ΤΙ ΚΡΙΜΑ... Περνάς μερικές μέρες ψύχωσης γελώντας. Τρανταχτά. Γελάς με τα παθήματα διάφορων ταλαίπωρων με αλυσίδες καταστημάτων, με αντιπροσωπείες και λες ΠΟΥ ΠΑΣ ΝΑ ΜΠΛΕΞΕΙΣ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΟΥ...
Πάντως VFM σαν συνολική εικόνα βγάζω τα HP πρώτα. Τα οποία με εκνευρίζουν για τον ίδιο λόγο που με εκνευρίζουν οι ευρωπαϊκές μηχανές. Ότι πάρεις θα το φχαριστηθείς, μετά στον εξουσιοδοτημένο για αφαίμαξη και μη σου τύχει η στραβή γιου αρ φακτ (λέμε τώρα, τι αέρα αποπνέει η εταιρία).
Refurb μάλλον ήταν ωραία πέρυσι, φέτος από ότι βλέπω δεν αξίζουν πιά, μόλις πας να ξεφύγεις από τα χαμηλά σπεκς. (μα ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΚΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ρε μόρτες; ΣΟΒΑΡΑ; )
Και με όλα αυτά θυμήθηκα γιατί σιχαίνομαι και λατρεύω μαζί το σόπινγκ. Θενξ για το venting space και την υπομονή.
amyroukai
11/04/2016, 21:17
Και δισκέτες 5.25 ρε μαν, τις είχα βρει σε μιά αποθήκη και νομίζω κάπου είχα το πρώτο test drive που παίζαμε σε 8086...
AristidisZ
11/04/2016, 21:23
Napster, audio galaxy, δισκέτες zip, pclab σχολής winamp, και κάπως έτσι έφτασα 450 gb mp3
Είχα και μαλλιά τότε, τι μου θυμησατε παλιόπαιδα...
Napster, audio galaxy, δισκέτες zip, pclab σχολής winamp και κάπως έτσι έφτασα 450 gb mp3
Είχα και μαλλιά τότε, τι μου θυμησατε παλιόπαιδα...
το πάλαι ποτέ
https://en.wikipedia.org/wiki/Netscape_Navigator
Και δισκέτες 5.25 ρε μαν, τις είχα βρει σε μιά αποθήκη και νομίζω κάπου είχα το πρώτο test drive που παίζαμε σε 8086...
σου περισσεύει καμία;
356591
τις χρειάζομαι
amyroukai
11/04/2016, 21:50
το πάλαι ποτέ
https://en.wikipedia.org/wiki/Netscape_Navigator
Και ομηρικοί καυγάδες ανάμεσα σε intelάδες και cyrixάδες...
To autocad σε 16 δισκέτες, κλεμένο απο το γιουνι, και τώρα αν δεν έχεις 6γβ ραμ και σσδ καταριεσαι την ώρα και τη στιγμη που έκανες νταμπλ κλικ
amyroukai
12/04/2016, 08:38
To autocad σε 16 δισκέτες, κλεμένο απο το γιουνι, και τώρα αν δεν έχεις 6γβ ραμ και σσδ καταριεσαι την ώρα και τη στιγμη που έκανες νταμπλ κλικ
Σόρι μανίτσο αλλά στον refurb HP probook15 ι5 δεύτερη γενιά της συμβίας μιά χαρά ανοίγει, μιά χαρά δουλεύει με 4ραμ και χωρίς σσδ. Τουλάχιστον απλές 2δ κατόψεις, σε κάτι πιο βαρύ δεν έχω ιδέα.
Ακόμα και στον Α64 3500+ του desktop με 2GB μνήμη δουλεύει σωστά τα 2δ...
Σόρι μανίτσο αλλά στον refurb HP probook15 ι5 δεύτερη γενιά της συμβίας μιά χαρά ανοίγει, μιά χαρά δουλεύει με 4ραμ και χωρίς σσδ. Τουλάχιστον απλές 2δ κατόψεις, σε κάτι πιο βαρύ δεν έχω ιδέα.
Ακόμα και στον Α64 3500+ του desktop με 2GB μνήμη δουλεύει σωστά τα 2δ...
Δεν άντιλέγω, ίσως να έπαιζε το ρόλο του που είχα ανοιχτό και το φωτοσοπ ταυτόχρονα
356607
Και ομηρικοί καυγάδες ανάμεσα σε intelάδες και cyrixάδες...
ωωω τι θυμήθηκες!!!!!! Ναι τότε ήταν 3, Intel, Amd και Cyrix. Λοιπόν Γιαννάκη πας τάχιστα σε αλυσίδα της επιλογής σου και ζητάς το καινούριο λάπτοπ με τον καινούριο cyrix. Έχε και μια gopro να γράφει τις αντιδράσεις
amyroukai
12/04/2016, 10:37
ωωω τι θυμήθηκες!!!!!! Ναι τότε ήταν 3, Intel, Amd και Cyrix. Λοιπόν Γιαννάκη πας τάχιστα σε αλυσίδα της επιλογής σου και ζητάς το καινούριο λάπτοπ με τον καινούριο cyrix. Έχε και μια gopro να γράφει τις αντιδράσεις
νομίζω ότι θα τον φρικάρω πιο πολύ αν του ζητήσω να μου βάλει AMD επεξεργαστή σε ίντελ μητρική. Και να επιμείνω "ΜΑ ΤΙ ΛΕΤΕ ΤΩΡΑ, ΑΦΟΥ Ο 486/33 ΜΟΥ ΕΤΣΙ ΗΤΑΝ, ΤΙ ΠΑΝΑΠΕΙ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ"
νομίζω ότι θα τον φρικάρω πιο πολύ αν του ζητήσω να μου βάλει AMD επεξεργαστή σε ίντελ μητρική. Και να επιμείνω "ΜΑ ΤΙ ΛΕΤΕ ΤΩΡΑ, ΑΦΟΥ Ο 486/33 ΜΟΥ ΕΤΣΙ ΗΤΑΝ, ΤΙ ΠΑΝΑΠΕΙ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ"
Κλαίωωωωωω χαχαχαχαχαχα:bawl::bawl::cry: