PDA

View Full Version : Αγορά laptop

Σελίδες : 1 2 3 [4] 5 6 7

vaska
21/04/2016, 15:35
Mπηκα και γω με μια λαχταρα να ακουσω οτι ΝΑΙ το πηραααααααααααααααααα...........αλλα μπα......εχουμε δρομο ακομα.

:a21::a21::a21: καλά τρελός είσαι?? Ακόμα δεν έχει βγει το μοντέλο που θέλει, ούτε καν στην γραμμή παραγωγής δεν έχει φτάσει. Υπάρχει όμως σαν σκέψη προς υλοποίηση σε 4-5 κατασκευαστές (μπορεί και σε περισσότερους, αλλά αυτή τη φορά θα ψάξουμε στοχευμένα λέμε)

:bawl:

Acacius
21/04/2016, 16:00
Μια που το έχουμε κάνει λάστιχο, να ρωτήσω κι εγώ κάτι: σκέφτομαι να αγοράσω νέο λαπτόπι (όχι, δε θα ρωτήσω τι να πάρω) και στα λεφτά που θέλω να δώσω παίζουν κυρίως μηχανήματα χωρίς OS. Τι πιθανότητες έχει να περάσει άδεια Win από λάπτοπ άλλης μάρκας που τώρα τρέχει αποκλειστικά linux (οπότε η άδεια δεν χρησιμοποιείται πλέον);

George_Sp
21/04/2016, 16:05
Μια που το έχουμε κάνει λάστιχο, να ρωτήσω κι εγώ κάτι: σκέφτομαι να αγοράσω νέο λαπτόπι (όχι, δε θα ρωτήσω τι να πάρω) και στα λεφτά που θέλω να δώσω παίζουν κυρίως μηχανήματα χωρίς OS. Τι πιθανότητες έχει να περάσει άδεια Win από λάπτοπ άλλης μάρκας που τώρα τρέχει αποκλειστικά linux (οπότε η άδεια δεν χρησιμοποιείται πλέον);

Αν η άδεια ήταν σε δισκάκι και όχι προεγκατεστημένη δεν υπάρχει πρόβλημα.
Αν η άδεια ήταν ενσωματωμένη δυστυχώς κλειδώνει με το id του 1ου μηχανήματος.

Στη δεύτερη περίπτωση αν ρίξεις ένα ευγενικό τηλέφωνο στην microsoft hellas ίσως και να σου την ξεκλειδώσουν για μία και τελευταία φορά.

AUFGEBRACHT
21/04/2016, 16:18
Wtf intel...???

http://www.engadget.com/2016/04/20/intel-s-move-away-from-pcs-is-difficult-but-necessary/?sr_source=Facebook

...Επίσης ανακοίνωσε και 12.000 χιλιάδες απολύσεις μέχρι το 2017. Κατά πολλούς πληρώνει (ή μάλλον οι εργαζόμενοι...) το μάρμαρο για την μη έγκαιρη διείσδυσή της στα smartphone και στα tablet.

thunder ace
21/04/2016, 16:42
:a21::a21::a21: καλά τρελός είσαι?? Ακόμα δεν έχει βγει το μοντέλο που θέλει, ούτε καν στην γραμμή παραγωγής δεν έχει φτάσει. Υπάρχει όμως σαν σκέψη προς υλοποίηση σε 4-5 κατασκευαστές (μπορεί και σε περισσότερους, αλλά αυτή τη φορά θα ψάξουμε στοχευμένα λέμε)

:bawl:

ειμαστε και μιας ηλικιας.................να προλαβουμε να δουμε μερικα πραματα σε αυτη τη ζωη.Kαι τωρα το κουιζ του μηνα:τι βλεπετε να γινετε πιο γρηγορα,αγορα λαπτοπ η πιστα motogp στην Ελλαδα;

thunder ace
21/04/2016, 16:44
Ελπιζω ο ΑΜΙΡΟΥ να εχει μεγαλα ορια στο χιουμορ.

AUFGEBRACHT
21/04/2016, 16:51
Ελπιζω ο ΑΜΙΡΟΥ να εχει μεγαλα ορια στο χιουμορ.

Τόσο, που στο τέλος θα ανακοινώσει ότι αγόρασε Mac...

vaska
21/04/2016, 19:48

Αν η άδεια ήταν σε δισκάκι και όχι προεγκατεστημένη δεν υπάρχει πρόβλημα.
Αν η άδεια ήταν ενσωματωμένη δυστυχώς κλειδώνει με το id του 1ου μηχανήματος.

Στη δεύτερη περίπτωση αν ρίξεις ένα ευγενικό τηλέφωνο στην microsoft hellas ίσως και να σου την ξεκλειδώσουν για μία και τελευταία φορά.

Μαζί με το "ευγενικά" έχε καλού κακού και μερικές εύκαιρες τεχνικές απαντήσεις

*** είχα προβλήματα επανεκκινήσεων στον υπολογιστή μου και θεωρούσα ότι είχε πρόβλημα ο δίσκος οπότε και έκανα καθαρή εγκατάσταση (χωρίς την χρήση του Factory restore. Τελικά ήταν μητρική και άλλαξα μητρική εξ' ου και το διαφορετικό machine ID.

Δεν νομίζω βέβαια κανείς να ασχοληθεί αλλά έχε το πρόχειρο σαν δικαιολογία.

vaska
21/04/2016, 19:51
Τόσο, που στο τέλος θα ανακοινώσει ότι αγόρασε Mac...

Ναι αλλά ποιο??? Εδώ σε θέλω μάστορα. Θ' ανοίξει άλλο θρεντ για μακ ή θα συνεχίσουμε στο ίδιο??

@Αμυρου

Γιαννάκη αγάπη φίλε, μόνο αγάπη και το ξέρεις ότι σε αγαπάμε
:blush: :a07: :kiss: :kiss:

AUFGEBRACHT
21/04/2016, 19:53
Μαζί με το "ευγενικά" έχε καλού κακού και μερικές εύκαιρες τεχνικές απαντήσεις

*** είχα προβλήματα επανεκκινήσεων στον υπολογιστή μου και θεωρούσα ότι είχε πρόβλημα ο δίσκος οπότε και έκανα καθαρή εγκατάσταση (χωρίς την χρήση του Factory restore. Τελικά ήταν μητρική και άλλαξα μητρική εξ' ου και το διαφορετικό machine ID.

Aν το πει έτσι ακριβώς θα καταλάβουν ότι είναι "δασκαλεμένος" από το moto.gr

AUFGEBRACHT
21/04/2016, 19:56
Ναι αλλά ποιο??? Εδώ σε θέλω μάστορα. Θ' ανοίξει άλλο θρεντ για μακ ή θα συνεχίσουμε στο ίδιο??

Στο ίδιο, μέχρι να ανοιχτεί thread με θέμα Habemus laptop.

amyroukai
21/04/2016, 20:00
Για το θέμα "με OS ή άνευ" στα ίδια χαρακτηριστικά και ίδιες μάρκες, το "με" είναι από 15 ευρώ παραπάνω. Γιατί να μην το προτιμήσει κανείς...;

AristidisZ
21/04/2016, 20:16
Για το θέμα "με OS ή άνευ" στα ίδια χαρακτηριστικά και ίδιες μάρκες, το "με" είναι από 15 ευρώ παραπάνω. Γιατί να μην το προτιμήσει κανείς...;

Για να μην παρει ενα laptop φορτωμένο με 1500 μπούρδες απάνω, που μάλλον θα θέλει ούτως ή άλλως φορμάτ ;

amyroukai
21/04/2016, 20:18
Αφού θα το κάνεις που θα το κάνεις... :bawl:

Το κοιτούσα το ζήτημα, αφ' ενός τα "καλά" δεν έχουν εκδόσεις χωρίς OS, αφ' ετέρου το χρεώνουν πραγματικά λίγο. Έλεγα ομοίως μήπως έκανα μεταφορά την άδεια χρήσης του desktop που είχα αγοράσει 7 και μετά 8, αλλά δεν αξίζει.

AUFGEBRACHT
21/04/2016, 20:34
Για να μην παρει ενα laptop φορτωμένο με 1500 μπούρδες απάνω, που μάλλον θα θέλει ούτως ή άλλως φορμάτ ;

Γιατί ούτως ή άλλως;

Ohm
21/04/2016, 20:36
Γιατί ούτως ή άλλως;

γιατί με το που παίρνεις λάπτοπ το πρώτο πράμα που του κάνεις είναι να του ξαναπεράσεις λειτουργικό

amyroukai
21/04/2016, 20:43
γιατί με το που παίρνεις λάπτοπ το πρώτο πράμα που του κάνεις είναι να του ξαναπεράσεις λειτουργικό

Καλά, όχι απαραίτητα. Το νέτμπουκ λειτουργεί με τα ίδια XP που είχε όταν το πήρα, δεν έχει γίνει φορμάτ ποτέΣ.
Και το ίδιο linux τώρα που τα λέμε, απορώ τόσα χρόνια γιατί δεν έσβησα το παρτίσιον, το έχω μπουτάρει μόνο από περιέργεια...

Ohm
21/04/2016, 20:44
Καλά, όχι απαραίτητα. Το νέτμπουκ λειτουργεί με τα ίδια XP που είχε όταν το πήρα, δεν έχει γίνει φορμάτ ποτέΣ.
Και το ίδιο linux τώρα που τα λέμε, απορώ τόσα χρόνια γιατί δεν έσβησα το παρτίσιον, το έχω μπουτάρει μόνο από περιέργεια...

καλά, δεν θα εκραγεί κι'όλα άμα το αφήσεις όπως το πήρες

αλλά από το να αρχίσεις τα updates για τον κάθε driver που έχει βγει κτλ κτλ κτλ και να γίνει το σύστημα κωλοχανείο, άσε τη σαβούρα που έχει από τη μάνα του, καλύτερα να αρχίσεις από το 0 και να το σετάρεις όπως θες.

amyroukai
21/04/2016, 21:05
Για τα καινούρια διαβάζω ότι έχουν πολύ bloatware φορεμένο, οι πιο πολλοί αναβαθμίζουν σε 10 και μετά φορμάτ.

AristidisZ
22/04/2016, 08:52
Λοιπόν Γιάννη άκου τι θα κάνεις:

Θα πηγαίνεις στο μαγαζί Α και θα παίρνεις μια τιμή για το laptop που θες

Μετά θα πηγαίνεις στο Β και θα λες:

ο Α μου το δίνει τόσο, εσύ τι μπορείς να κάνεις

Θα σου κάνει μια προσφορά

Μετά θα πηγαίνεις στον Γ, και θα του λες ο Β μου είπε έτσι και έτσι, εσύ τι θα κάνεις ;

Θα σου κάνει και αυτός μια προσφορά

Μετά πάλι στον Α, και ούτω καθεξής

Όταν σε βρίσει κάποιος, πηγαίνεις στον ακριβώς προηγούμενο, και παίρνεις το λάπτοπ της αρεσκείας σου

αυτά

.-

Bowleno
22/04/2016, 12:14
Όταν σε βρίσει κάποιος, πηγαίνεις στον ακριβώς προηγούμενο, και παίρνεις το λάπτοπ της αρεσκείας σου

αυτά

.-

Αν πρώτα δεν τον έχουν δείρει όλοι μαζί....(η και χώρια ο καθείς μόνος του) :cry::lol:

vaska
22/04/2016, 12:23
Λοιπόν Γιάννη άκου τι θα κάνεις:

Θα πηγαίνεις στο μαγαζί Α και θα παίρνεις μια τιμή για το laptop που θες

Μετά θα πηγαίνεις στο Β και θα λες:

ο Α μου το δίνει τόσο, εσύ τι μπορείς να κάνεις

Θα σου κάνει μια προσφορά

Μετά θα πηγαίνεις στον Γ, και θα του λες ο Β μου είπε έτσι και έτσι, εσύ τι θα κάνεις ;

Θα σου κάνει και αυτός μια προσφορά

Μετά πάλι στον Α, και ούτω καθεξής

αυτά

.-

Εδώ είναι το θέμα αν το κατάλαβες. Τα θέλει όλα και κάνει ναζάκια το ένα έχει μπλοτρουερ, το άλλο μποτλνεκ. Είναι μέχρι να πει ο Άγγελος που έχει για γυναίκα του "Φτάνει μάστορα έως εδώ, δώσε μου το δικό μου πίσω και πάρε δικό σου". Τότε θα του περάσουν όλα και θα τρέξει να πάρει όποιο βρει μπροστά του.

Ηρωίδα λέμε το Χριστινάκι, ηρωίδα!

amyroukai
22/04/2016, 12:35
Ηρωίδα λέμε το Χριστινάκι, ηρωίδα!

Έτσι είναι αυτά, marvel limani edition.

Έχω καταλήξει σε μονδέλο. Απλά βλέπω ότι σκάνε διάφορα εκπτωτικά mail (με μοντέλα που δεν θέλω για την ώρα) και περιμένω μήπως και γίνει κανένα καλό από Τρίτη του Πάσχα που έχει τις επίσημες προσφορές. Τι είναι 10 μερούλες ακόμα...

Επίσης το ΤΕΕ θα κλείσει μεγαλοβδομάδα είπαν, γιατί έτσι, γιατί μπορούν, γιατί ενώ έχουν οι ίδιοι βάλει το χεράκι τους και βγάζουν τα ματάκια μας, το παίζουν και αγωνιστές ταυτόχρονα, κατά συνέπεια δουλειά δεν θα γίνεται ούτως ή άλλως. Φήμες που λένε ότι το έκαναν για να με διευκολύνουν, αφού δεν θα χρειάζομαι λάπτοπ από Δευτέρα, είναι ανεπιβεβαίωτες και εξετάζονται για την ακρίβειά τους.

Hayate
22/04/2016, 12:44
Έτσι είναι αυτά, marvel limani edition.

Έχω καταλήξει σε μονδέλο. Απλά βλέπω ότι σκάνε διάφορα εκπτωτικά mail (με μοντέλα που δεν θέλω για την ώρα) και περιμένω μήπως και γίνει κανένα καλό από Τρίτη του Πάσχα που έχει τις επίσημες προσφορές. Τι είναι 10 μερούλες ακόμα...

Επίσης το ΤΕΕ θα κλείσει μεγαλοβδομάδα είπαν, γιατί έτσι, γιατί μπορούν, γιατί ενώ έχουν οι ίδιοι βάλει το χεράκι τους και βγάζουν τα ματάκια μας, το παίζουν και αγωνιστές ταυτόχρονα, κατά συνέπεια δουλειά δεν θα γίνεται ούτως ή άλλως. Φήμες που λένε ότι το έκαναν για να με διευκολύνουν, αφού δεν θα χρειάζομαι λάπτοπ από Δευτέρα, είναι ανεπιβεβαίωτες και εξετάζονται για την ακρίβειά τους.

Κοίτα έτσι που το πάς εσύ να περιμένεις γιατί το καλοκαίρι θα ανακοινωθούν νέα μοντέλα και πάλι υπο σκέψεις θα είσαι οπότε τράβα το λίγο ακόμα...

amyroukai
22/04/2016, 12:47
Λες; :p

DrEvil
22/04/2016, 13:35
Έχω καταλήξει σε μονδέλο.

Ποιο;

amyroukai
22/04/2016, 14:35
Ποιο;

ΗP. Για κάποιο λόγο δεν βγάζει άλλη εταιρεία hd οθόνες σε λογικό κόστος. Είδα και ένα dell με hd οθονη σε λεφτα που πιάνονται αλλά όχι vfm. Το lenovo αποκλείστηκε λόγω μικρών γωνιών θέασης οθόνης.

Γενικά, σε όποιο μοντέλο δεν έχει, θέλει πρόσθεση 100 ευρώ (χονδρικά) ενας ssd και 20 αν χρειάζεται μνήμη. Οπότε αυτό που φαίνεται στον κατάλογο σπάνια είναι το τελικό κόστος... Πχ dell βάζει μεγάλους hdd. Ή hp από την άλλη, "θέλει" αγορά πακέτου εγγύησης.

Το πλαίσιο ανοίγει νεο κατάστημα την μ. Δευτέρα και γράφει "μεγάλες εκπτώσεις", μία επίσκεψη δεν θα κάνει κακό, ίσως κάτι που σήμερα δεν το κοιτάζω, να αξίζει.

AristidisZ
22/04/2016, 14:59
Το πλαίσιο ανοίγει νεο κατάστημα την μ. Δευτέρα και γράφει "μεγάλες εκπτώσεις", μία επίσκεψη δεν θα κάνει κακό, ίσως κάτι που σήμερα δεν το κοιτάζω, να αξίζει.

Μην περιμένεις μόνο να ανοίξει η Ηλεκτρονική για εκποίηση, γιατί τότε το πιθανότερο είναι όντως η intel να μην ασχολείται πια με επεξεργαστές...

Ohm
22/04/2016, 17:22
όποιος θέλει λεφτά για να μου δώσει εγγύηση, εμένα μου βρωμάει και θα έφευγα τρέχοντας.

amyroukai
22/04/2016, 17:56
όποιος θέλει λεφτά για να μου δώσει εγγύηση, εμένα μου βρωμάει και θα έφευγα τρέχοντας.

H hp δίνει έναν χρόνο (όπως η apple). Αγοράζεις είτε από το κατάστημα είτε από την hp επέκταση τριετή. Ή λενοβο έχει διετή pick up and return. Ή dell το next business day αλλά δεν κατάλαβα αν το έχουν όλα.

Και ο κορεκτορας γαμιέται και μου τονίζει τα η.

vaska
22/04/2016, 21:49

Η επέκταση εγγύησης είναι ένα κερδοφόρο κολπάκι των εταιρειών για να βάλουν κανένα φράγκο στην τσέπη μιας και όλοι σχεδόν για να είναι μέσα στον ανταγωνισμό πουλάνε σκοτωμένα. Δεν θα την έπαιρνα ποτέ γιατί στα ηλεκτρονικά το κρίσιμο κομμάτι είναι οι πρώτες 100 ώρες λειτουργίας. Αν τις ξεπεράσεις χωρίς θέμα το πιθανότερο είναι να μην σου πάθει τπτ ποτέ. Θα τα φτύσει βέβαια μετά από 2-3 χρόνια ο δίσκος αλλά θα τον έχεις προπληρώσει και μάλιστα στην τριπλάσια τιμή. Το βλέπεις όταν θα σου συμβεί. Με το υπόλοιπο μηχάνημα είσαι καλυμμένος με την ετήσια εγγύηση. Ότι θέμα έχει να σου βγάλει θα στο βγάλει σχεδόν πάντα εντός του έτους.

kalgeorge
22/04/2016, 22:00
Η επέκταση εγγύησης είναι ένα κερδοφόρο κολπάκι των εταιρειών για να βάλουν κανένα φράγκο στην τσέπη μιας και όλοι σχεδόν για να είναι μέσα στον ανταγωνισμό πουλάνε σκοτωμένα. Δεν θα την έπαιρνα ποτέ γιατί στα ηλεκτρονικά το κρίσιμο κομμάτι είναι οι πρώτες 100 ώρες λειτουργίας. Αν τις ξεπεράσεις χωρίς θέμα το πιθανότερο είναι να μην σου πάθει τπτ ποτέ. Θα τα φτύσει βέβαια μετά από 2-3 χρόνια ο δίσκος αλλά θα τον έχεις προπληρώσει και μάλιστα στην τριπλάσια τιμή. Το βλέπεις όταν θα σου συμβεί. Με το υπόλοιπο μηχάνημα είσαι καλυμμένος με την ετήσια εγγύηση. Ότι θέμα έχει να σου βγάλει θα στο βγάλει σχεδόν πάντα εντός του έτους.

μην το λες... σε ένα ΗP που βοηθησα να παρει ενας πελατης, του ειπα ν ακανει και την επεκταση την τριετή (όπως ειχα κανει και εγω στο δικο μου.
στα 2 χρονια και κατι εσκασε m/b και την αντικατέστησαν κανονικότατα....
και ειχε δωσει 110 ευρω επιπλέον... για τρεια χρονια

vaska
22/04/2016, 22:08
μην το λες... σε ένα ΗP που βοηθησα να παρει ενας πελατης, του ειπα ν ακανει και την επεκταση την τριετή (όπως ειχα κανει και εγω στο δικο μου.
στα 2 χρονια και κατι εσκασε m/b και την αντικατέστησαν κανονικότατα....
και ειχε δωσει 110 ευρω επιπλέον... για τρεια χρονια

δεν λέω ότι δεν συμβαίνει αλλά το ότι δεν είναι ο κανόνας

kalgeorge
22/04/2016, 22:13
δεν λέω ότι δεν συμβαίνει αλλά το ότι δεν είναι ο κανόνας

εννοείται μπιλακο σε τιποτα δεν υπαρχει κανονας.
η τριετής εγγύηση είναι καλη... αναλόγως τα λεφτα.
αν είναι κατι νορμαλ, προτείνω να το κανουν γενικα

Ohm
22/04/2016, 22:17
εννοείται μπιλακο σε τιποτα δεν υπαρχει κανονας.
η τριετής εγγύηση είναι καλη... αναλόγως τα λεφτα.
αν είναι κατι νορμαλ, προτείνω να το κανουν γενικα

110 ευρά για 3 χρόνια επιπλέον, ή και σύνολο, είναι ψίχουλα.

amyroukai
22/04/2016, 22:35
Τρία σύνολο.

Ο κωτσοβολος και το μίντια έχουν κάτι δικό τους σε τριετή κάλυψη με 85

kalgeorge
22/04/2016, 22:43
Τρία σύνολο.

απλα διαβασε μεχρι τελευταιας λεπτομέρειας τα ψιλα γραμματα,
δες ακριβως τι καλυψεις εχουν

vaska
23/04/2016, 07:44
Τρία σύνολο.

Λίγη προσοχή με Κλωτσόβολο, γενικότερα α) είναι πολύ πιο ακριβός όπου τον έχω συγκρίνει β) είναι κομμάτι της Dixon που σημαίνει ότι πουλάει όχι μόνον της εγχώριας αγοράς προϊόντα αλλά αγορασμένα από ολούθε και άντε τρέχα μετά να βρεις καλύψεις στην εγγύηση. Είπαμε κοιτάμε για Ελληνικό ΚΒ γενικότερα για να είμαστε σίγουροι ότι θα πάρουμε πράμα απόν την Ελληνική εισαγωγή. Επίσης η μαμά εταιρία του Κλωτσόβολου ψοφάει για αποκλειστικότητες στα μοντέλα που πουλάει για να μην είναι εύκολα συγκρίσιμη και πιέζει τους κατασκευαστές για ειδικά μοντέλα. Παράδειγμα για να καταλάβετε τι λέω.

Πελάτης μου έφερε εκτύπωση του Κλωτσοβολέα για έναν canon MG5752 που τον δίνει 89€. Το βασικό μοντέλο που εισάγει η Canon Intersys στην Ελλάδα είναι το 5750. Τα 2 μοντέλα η μόνη διαφορά που έχουν είναι ότι στο 5752 το καπάκι είναι silver και όχι μαύρο όπως στο 5750. Βρωμάει λοιπόν πίεση της Dixon για αποκλειστικό μοντέλο και σιγά μην κάτσει η canon και η όποια canon να βγάλει άλλο μοντέλο, παίρνει ένα και του αλλάζει το καπάκι, του κοτσάρει κι ένα 2 στο τέλος του αριθμού μοντέλου αντί του 0 που έχει το κανονικό και βουαλά.
Για την ιστορία τον 5750 με νορμάλ κέρδος εγώ τον δίνω 85€ τον υπερτούμπανο 5752 ο Κλωτσοβολέας τον δίνει "προσφορά" 89€.

AUFGEBRACHT
23/04/2016, 08:12
Λίγη προσοχή με Κλωτσόβολο, γενικότερα α) είναι πολύ πιο ακριβός όπου τον έχω συγκρίνει β) είναι κομμάτι της Dixon που σημαίνει ότι πουλάει όχι μόνον της εγχώριας αγοράς προϊόντα αλλά αγορασμένα από ολούθε και άντε τρέχα μετά να βρεις καλύψεις στην εγγύηση. Είπαμε κοιτάμε για Ελληνικό ΚΒ γενικότερα για να είμαστε σίγουροι ότι θα πάρουμε πράμα απόν την Ελληνική εισαγωγή.

Δεν ξέρω για τις πολιτικές των άλλων εταιρειών, πάντως εμένα η Dell μου έκανε μεταφορά εγγύησης. Συγκεκριμένα, πριν 2 χρόνια που πήρα το laptop, το αγόρασα από μια εταιρεία στην Θεσσαλονίκη, καθώς τότε μόνο αυτή είχε το συγκεκριμένο μοντέλο με τα specs που ήθελα. Όταν φέτος χρειάστηκε να μιλήσω με το helpdesk της Dell εδώ στην Ελλάδα, ο υπάλληλος ζήτησε το service tag και με ρώτησε από που είχα αγοράσει τον υπολογιστή, του είπα από Ελλάδα και με ενημέρωσε πως το συγκεκριμένο μοντέλο προορίζεται για την αγορά των ΗΠΑ. Επίσης με ρώτησε εάν με είχαν ενημερώσει όταν έκανα την αγορά για την λεπτομέρεια αυτή. Άμεσα μου έστειλε μέσω mail link να το συμπληρώσω, για να μεταφερθεί η εγγύηση Ελλάδα και να με καλύπτει εδώ, το συμπλήρωσα και μετά από 1 εβδομάδα υλοποιήθηκε η αλλαγή. Πλέον, όταν βάζω στο site της Dell το service tag εμφανίζεται στην Ελλάδα.

amyroukai
23/04/2016, 08:33
...

Αυτό που γράφεις το συζητούσα χτες. Ελληνικά πληκτρολόγια είχαν όλα όσα είδα. Σε μικρά μαγαζιά, έχει εισαγωγές καινούρια από έξω και το γράφουν ότι δεν έχει ελληνικά, μερικές φορές έχουν πληκτρολόγιο αλλά δεν έχουν ελληνικό OS και δίνουν οδηγίες για αλλαγή γλώσσας.

Γενικά, πολλά μοντέλα τα πουλάει μόνο μία αλυσίδα. Άλλα ο Κωτσό, άλλα η Μήδεια, άλλα το Πλαίσιο, άλλα το Public κλπ. Σε αυτά που έχουν κοινά, βλέπεις διαφορές (ενίοτε μεγάλες) ή βλέπεις ένα μοντέλο χωρίς OS και με OS ίδια τιμή, βλέπεις και παράλογα όπως το ακόλουθο:

Θυμάστε λίγες σελίδες πίσω, το Lenovo 305 που λέγαμε στην μήδεια; Χτες το είδα στην σελίδα τους. Στο μαγαζί προ εβδομάδος 499, στην σελίδα χτες 799, το ίδιο μονδέλο (νομίζω στο public το είδα 749).
300 ευρώ πάνω. Σε μία εβδομάδα. Σημειωτέον, δεν ήταν προσφορά ή οτιδήποτε στο μαγαζί, ήταν απλά ένα νέο μοντέλο "που δεν προλάβαμε ακόμα να το ανεβάσουμε".
Και αν κέρδιζε με τα 499 πριν, τώρα ξεσκίζεται. 799 για ένα μηχάνημα που είναι χαμηλότερων προδιαγραφών από πολλά άλλα που είχε φτηνότερα στο ίδιο μαγαζί (πχ dell με full HD οθόνη, 1ΤΒ δίσκο κλπ) και στα 499 άξιζε και δεν άξιζε (διότι τα 300 είναι rebranded παλιότερο σασί, το Β50-80 με ελάχιστες ή καθόλου αλλαγές).

AUFGEBRACHT
23/04/2016, 08:36
στα 499 άξιζε και δεν άξιζε (διότι τα 300 είναι rebranded παλιότερο σασί, το Β50-80 με ελάχιστες ή καθόλου αλλαγές).

Νομίζω ουσιαστικά είναι το B50-80, απλά με χρωματιστό lid...

amyroukai
23/04/2016, 08:44
Νομίζω ουσιαστικά είναι το B50-80, απλά με χρωματιστό lid...

Και μερικές εκατοντάδες ευρώ πάνω από τα Β50-80 γιατί νέο μοντέλο αφού.

vaska
23/04/2016, 09:24
Δεν ξέρω για τις πολιτικές των άλλων εταιρειών, πάντως εμένα η Dell μου έκανε μεταφορά εγγύησης. Συγκεκριμένα, πριν 2 χρόνια που πήρα το laptop, το αγόρασα από μια εταιρεία στην Θεσσαλονίκη, καθώς τότε μόνο αυτή είχε το συγκεκριμένο μοντέλο με τα specs που ήθελα. Όταν φέτος χρειάστηκε να μιλήσω με το helpdesk της Dell εδώ στην Ελλάδα, ο υπάλληλος ζήτησε το service tag και με ρώτησε από που είχα αγοράσει τον υπολογιστή, του είπα από Ελλάδα και με ενημέρωσε πως το συγκεκριμένο μοντέλο προορίζεται για την αγορά των ΗΠΑ. Επίσης με ρώτησε εάν με είχαν ενημερώσει όταν έκανα την αγορά για την λεπτομέρεια αυτή. Άμεσα μου έστειλε μέσω mail link να το συμπληρώσω, για να μεταφερθεί η εγγύηση Ελλάδα και να με καλύπτει εδώ, το συμπλήρωσα και μετά από 1 εβδομάδα υλοποιήθηκε η αλλαγή. Πλέον, όταν βάζω στο site της Dell το service tag εμφανίζεται στην Ελλάδα.

Η Dell δίνει πολλή μεγάλη σημασία στο αφτερ σέιλ σαπόρτ, να φανταστείς επειδή επισκευάζω dell όχι όμως σαν επίσημος αλλά κατ' επιλογήν πελάτη και με έχουν στα κιτάπια τους με παίρνουν συχνά πυκνά τηλ (από 0039 Ιταλία νομίζω) να με ρωτήσουν αν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα με ανταλλακτικό, από που κάνω τις παραγγελίες μου κι ένα σωρό άλλες λεπτομέρειες, άλλωστε αυτό που ουσιαστικά πουλάνε είναι το δυνατό τους service (next bus. day). Δεν είναι όμως όλων των brands η πολιτική ίδια. Με H/P & Tosh μάλλον θα φας ήττα.

Αυτό που γράφεις το συζητούσα χτες. Ελληνικά πληκτρολόγια είχαν όλα όσα είδα. Σε μικρά μαγαζιά, έχει εισαγωγές καινούρια από έξω και το γράφουν ότι δεν έχει ελληνικά, μερικές φορές έχουν πληκτρολόγιο αλλά δεν έχουν ελληνικό OS και δίνουν οδηγίες για αλλαγή γλώσσας.

Γενικά, πολλά μοντέλα τα πουλάει μόνο μία αλυσίδα. ....................
300 ευρώ πάνω. Σε μία εβδομάδα. Σημειωτέον, δεν ήταν προσφορά ή οτιδήποτε στο μαγαζί, ήταν απλά ένα νέο μοντέλο "που δεν προλάβαμε ακόμα να το ανεβάσουμε".
Και αν κέρδιζε με τα 499 πριν, τώρα ξεσκίζεται. 799 για ένα μηχάνημα που είναι χαμηλότερων προδιαγραφών από πολλά άλλα που είχε φτηνότερα στο ίδιο μαγαζί (πχ dell με full HD οθόνη, 1ΤΒ δίσκο κλπ) και στα 499 άξιζε και δεν άξιζε (διότι τα 300 είναι rebranded παλιότερο σασί, το Β50-80 με ελάχιστες ή καθόλου αλλαγές).

Γιάννη στην πληροφορική κέρδος 300 € σε συνολική αξία 700 δεν παίζει με την καμία. Ξεβρακωμένοι και οι κατασκευαστές ξεβρακωμένοι και οι ριτέιλερς. Αν εξαιρέσεις τους της παραμεθορίου που κάνουν κέρδος την διαφορά του ΦΠΑ όλοι οι άλλοι παίζουμε από 5-7% άντε στο τέλος του χρόνου αν πιάσεις στόχους να πάρεις ακόμα 1% και αυτό όχι πάντα. Τέτοιες τρανταχτές διαφορές οφείλονται ή σε λάθος κοστολόγηση (έχει παρατηρηθεί πολλάκις) ή σε αγνώστου προελεύσεως και νομιμότητας εισαγωγή (βλέπε Ηλεκτρονική Αθ.) και μιλάμε ουσιαστικά για αποδοχή προϊόντος εγκλήματος εξ' ου και η καμπάνα η βαριά από τον ΣΔΟΕ.
Τιμές κουκουρούκου έχουν τα πάμπλικ που ανήκουν στον όμιλο του Γερμανου (ναι αυτού του αριστερού καλού παιδιού από την Ηλεία που από να πουλάει μπαταρίες βρέθηκε να είναι κολοσσός στη πληροφορική και όχι μόνο) στον οποίο επίσης ανήκει και η westnet, εταιρία εισαγωγής και διανομής πολλών brands μεταξύ αυτών και η H/P και η Lenovo και η Asus. Δεν έχω ψωνίσει ποτέ από αυτούς γιατί είναι λάλαμου λαλούτσο μου. Οι τιμές χονδρικής που δίνουν σε μας είναι ακριβότερες από τις τιμές λιανικής του πάμπλικ, οπότε και ρόμπα γίνεσαι και πώληση δεν κάνεις. Γενικά η πληροφορική στην Ελλάδα είναι τρελοκομείο άσε που έχει μαζέψει μπόλικους τυχοδιώκτες. Παλιότερα έλεγαν πως αν θες να ξεπλύνεις εύκολα χρήμα ή να μασήξεις χρήμα από την αγορά το έκανες εύκολα με την πληροφορική λόγω υψηλού Τζίρου και χαμηλής κερδοφορίας (θέλει αρκετή κουβέντα αυτό αλλά δεν είναι της παρούσης). Ακολουθώντας λοιπόν την λογική και μιας και δεν βγάζεις τρελά ποσά από τους υπολογιστές και με δεδομένο ότι όλες οι εταιρίες έχουν γνώμονα την κερδοφορία, ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, απλά και κατανοητά. Ο αγοραστής όμως μασάει και όλοι γράφουν προσφορά και έκπτωση χωρίς στην ουσία να ισχύει τπτ από αυτά. Θυμάμαι 10 χρόνια πριν που είχα συνέταιρο μέγιστο λαμόγιο, μου ζήταγε 3 διαφορετικές συνθέσεις Υ/Η (εφαρμογές γραφείου - λίγο καλύτερο και παιχνιδάδικο) έβαζε 30% κέρδος κι ενσωμάτωνε στην τιμή και την αξία ενός εκτυπωτή και το έβγαζε σαν προσφορά με τον εκτυπωτή δώρο. Και ο κόσμος όχι απλά τσίμπαγε δως μου και μένα μπάρμπα έλεγαν.
Προσφορές γίνονται όταν ξεστοκάρουν προηγούμενα μοντέλα γιατί βάζουν στις αποθήκες νεότερα αλλά σήμερα με την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά δεν νομίζω ότι μένουν πίσω παλιά μοντέλα.

Είπαμε πολλά όμως και κουράστηκα και φράγκο δεν θα πάρω οπότε πάω να δουλέψω να βγάλω κι εγώ το ψωμί της οικογένειας και μερικά ρέστα για τον Τσίπρα

Ohm
23/04/2016, 09:29
Γιάννη στην πληροφορική κέρδος 300 € σε συνολική αξία 700 δεν παίζει με την καμία.

alienware, apple :D

vaska
23/04/2016, 09:43

75% κέρδος δεν παίζει πουθενά

Ohm
23/04/2016, 10:20
75% ; Όχι 43% ;

vaska
23/04/2016, 10:28
75% ; Όχι 43% ;

400 + 75% = 700

AUFGEBRACHT
23/04/2016, 10:29
Παλιότερα έλεγαν πως αν θες να ξεπλύνεις εύκολα χρήμα ή να μασήξεις χρήμα από την αγορά το έκανες εύκολα με την πληροφορική λόγω υψηλού Τζίρου και χαμηλής κερδοφορίας (θέλει αρκετή κουβέντα αυτό αλλά δεν είναι της παρούσης).

Θίγεις εύστοχα πολλά και ωραία πράγματα, κρατάω την φράση για τους τυχοδιώκτες και τα λαμόγια στον χώρο της πληροφορικής. Όταν αγόρασα το πρώτο μου PC, εντελώς αδαής, είχα μπλέξει με ένα τέτοιο αρχιλαμόγιο, το μεγαλύτερο ίσως στον χώρο της πληροφορικής στην περιοχή. Θυμάμαι ακόμα τη σύνθεση, Windows 95 SE (παράνομα βεβαίως-βεβαίως όπως ανακάλυψα μετά), Cyrix 266MX, 32MB RAM, 3,2GB HDD. Μόλις τον έφερε σπίτι η συνεργάτης του το PC δεν δούλευε γιατί δεν είχαν περάσει σωστά τα Windows και μου άφησε το PC ενός άλλου πελάτη που πήγαινε για παράδοση με τα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά!!! Στην εβδομάδα επάνω αρχίζουν τρελά κολλήματα και προβλήματα, οι πιτσιρικάδες που είχε για "τεχνικούς" ανακαλύπτουν ότι φταίει ο επεξεργαστής, τον αλλάζουν με Celeron 333A, πάλι προβλήματα, αλλάζουν το motherboard, τον φέρνουν πίσω κι ανακαλύπτω ότι είχαν ξεχάσει να βάλουν την κάρτα ήχου. Πάλι πίσω και παίρνω την απάντηση από τον λαμογιο-ιδιοκτήτη ότι ποτέ το PC που είχα αγοράσει δεν είχε κάρτα ήχου και ότι αν ήθελα να βάλω έπρεπε να πληρώσω έξτρα!!! Τελικά μετά από αγριάδες ανακάλυψαν ως εκ θαύματος ότι είχαν ξεχάσει λέει να την μοντάρουν όταν άλλαξαν την μητρική. Ο τύπος ήταν τόσο λαμόγιο και πούλαγε τόσο τρέλα, που είχε σκεφτεί και την "ύπαρξη" δίδυμου αδερφού. Πήγαινες για το πρόβλημα, σου έλεγε αυτό, πήγαινες μετά σου εμφάνιζε άλλα, μα την άλλη φορά είχαμε πει έτσι, ααααα δεν είχες μιλήσει με εμένα αλλά με τον δίδυμο αδερφό μου!!! Περιττό να πω ότι το λίγο διάστημα που μεσουράνησε είχε χτυπήσει τρελές δουλειές σε δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες και η φίρμα του μόστραρε παντού. Τελικά ένα βράδυ εξαφανίστηκε μυστηριωδώς, τα γραφεία έκλεισαν, η γυναίκα του διέδιδε ότι είχε κλειστεί σε ψυχιατρική κλινική στην Ελβετία, μάλλον η αλήθεια ήταν ότι την είχε κάνει για Ελβετία με τα φράγκα που είχε μαζέψει και όχι για θεραπεία σε ψυχιατρική...

Το επόμενο PC ήταν σκυλί, PLATO PC - Πουλιάδης, o έμπορος λιγότερο λαμόγιο, δεν μπορώ να πω, φθηνά την έβγαλα με 15€ που μου πήρε για να περάσει καινούριους driver στην κάρτα γραφικών επειδή κόλλαγε σε έναν εξομοιωτή :lol: Άλλη περίπτωση με γέλιο φίλος του αδερφού μου, αγοράζει PC το οποίο εξαρχής το tower μόλις δούλευε έκανε τρελό θόρυβο και έτριζε ολόκληρο. Σπεύδει ο "'έμπορος" (ο οποίος σημειωτέον πούλαγε και Macintosh αλλά όχι της Apple, δικής του σύνθεσης και κατασκευής) στο σπίτι, βάζει το παιδί μπροστά το PC και ο τύπος τρέχει στην βιβλιοθήκη και αρχίζει να ψάχνει τα βιβλία... Τελικά παίρνει το πιο βαρύ, το βάζει επάνω στο tower και ο θόρυβος σταματάει, οπότε πετάει στον εμβρόντητο αγοραστή "ορίστε, ένας απλός συντονισμός ήταν, θα έχεις πάντα αυτό το βιβλίο επάνω και δεν πρόκειται να ακουστεί τίποτα πάλι". Ο οποίος αγοραστής μετά από 3 μήνες έγινε πωλητής στο μαγαζί του ανωτέρω, εξειδικευμένος μάλιστα. Έβγαζε και χαρτζιλίκι έξτρα, μόλις καταλάβαινε ότι κάποιος ήταν εντελώς άσχετος τον ρώταγε εάν θα χρησιμοποιεί το PC και για internet και αν έπαιρνε θετική απάντηση έλεγε στον αγοραστή ότι θα του βάλει και ειδικό πρόγραμμα για να μπαίνει στο internet, κοινώς έπαιρνε ένα δεκαπεντάρι για τον ήδη ενσωματωμένο Internet Explorer κι έλεγε ότι τον έβαλε αυτός με μικρό κόστος αντί να το πληρώνει χρυσάφι ο δυστυχής αγοραστής...

Εννοείται πως όλοι οι παραπάνω εξαφανίστηκαν από τον εμπορικό χάρτη αργά ή γρήγορα, πλέον στην πόλη αν θες να αγοράσεις PC φυσική παρουσία μόνο Public και Γερμανός.

Υ.Γ. Βασίλη το μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει αυτό που είπες για την Ηλεκτρονική. Αν θες και βρεις χρόνο πες μερικές κουβέντες, το κλείσιμό της είναι πρόσφατο κι εγώ προσωπικά δεν έφαγα το παραμύθι για τα κακά capital controls που την ανάγκασαν να κλείσει. Αναφέρεις παράνομες εισαγωγές και προϊόντα εγκλήματος, ήξερα μόνο για παράνομα τιμολόγια και εικονικό ΦΠΑ από το ΣΔΟΕ που τελικά έκανε έφεση η Ηλεκτρονική και εν μέρει δικαιώθηκε με μικρότερο πρόστιμο. Από προσωπική εμπειρία πάντως, 3 φορές έτυχε να πάω Ηλεκτρονική για κάτι και τις 3 φορές τα προϊόντα βγήκαν σκάρτα. Επίσης 2 στις 3 φορές προσπάθησαν να πασάρουν τα προϊόντα έκθεσης ως καινούρια με την ίδια τιμή κι όχι μειωμένη ως είθισται, χωρίς κουτί συσκευασίας, οπότε ρωτάω γιατί κάτι δεν μου πήγαινε καλά με τις εισαγωγές της και μάλλον με επιβεβαιώνεις.

SHOOTER045
23/04/2016, 11:02
Σε κάνα δυο περιπτώσεις που με εξυπηρετησαν-βοηθησαν παιδιά απο εδώ μέσα, και τους ευχαριστώ και πάλι.
Αν χρειαστεί θα προτιμησω κάποιον απο αυτούς και ας μου βγεί και ποιο ακριβά.

kalgeorge
23/04/2016, 17:28
akoma to sizitame? :a014:

Hayate
23/04/2016, 17:44
Επειδή όπως είπα και σε προηγούμενη απάντηση ο Γιάννης είναι της άποψης το καλό πράμα αργεί να γίνει θα γίνω "οφφ τόπικ" ο Ζεύκας εδώ ρώταγε για SSD? Τρέχα Μπάμπη....http://www.msystems.gr/index.php?category=2021&product=18068

Εγώ ήδη τον τσίμπησα γιατί είχα ενα ρημάδι 120αρι και διπλασίασα λίγο την χωριτικότητα να μπορώ να βάλω και πιο πολλά προγράμματα.

DrEvil
23/04/2016, 18:17

Κατι δεν σκεφτεσαι καλα.
Σαφως και δεν ειναι ετσι.

vaska
23/04/2016, 19:07
Επειδή όπως είπα και σε προηγούμενη απάντηση ο Γιάννης είναι της άποψης το καλό πράμα αργεί να γίνει θα γίνω "οφφ τόπικ" ο Ζεύκας εδώ ρώταγε για SSD? Τρέχα Μπάμπη....http://www.msystems.gr/index.php?category=2021&product=18068

Εγώ ήδη τον τσίμπησα γιατί είχα ενα ρημάδι 120αρι και διπλασίασα λίγο την χωριτικότητα να μπορώ να βάλω και πιο πολλά προγράμματα.

Εγώ αυτόν τον αγοράζω (σύγκριση 3ων προμηθευτών εκ των οποίων ο ένας είναι ο επίσημος εισαγωγέας Kingston εδώ και πάνω από 15 χρόνια) 64 -2% +ΦΠΑ. Δηλ αγοράζω χονδρική χωρίς ΦΠΑ κοντά στην λιανική του. Κατι δεν ζέχνει εδώ??? Είπαμε δεν υπάρχουν αυτές οι διαφορές στην πληροφορική. Θα μου πεις τι σε νοιάζει εσένα από την στιγμή που αγοράζεις σχεδόν τσάμπα, εεε δεν είναι πάντα έτσι!

vaska
23/04/2016, 19:15
Θίγεις εύστοχα ......
..............

Υ.Γ. Βασίλη το μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει αυτό που είπες για την Ηλεκτρονική. Αν θες και βρεις χρόνο πες μερικές κουβέντες, το κλείσιμό της είναι πρόσφατο κι εγώ προσωπικά δεν έφαγα το παραμύθι για τα κακά capital controls που την ανάγκασαν να κλείσει. Αναφέρεις παράνομες εισαγωγές και προϊόντα εγκλήματος, ήξερα μόνο για παράνομα τιμολόγια και εικονικό ΦΠΑ από το ΣΔΟΕ που τελικά έκανε έφεση η Ηλεκτρονική και εν μέρει δικαιώθηκε με μικρότερο πρόστιμο. Από προσωπική εμπειρία πάντως, 3 φορές έτυχε να πάω Ηλεκτρονική για κάτι και τις 3 φορές τα προϊόντα βγήκαν σκάρτα. Επίσης 2 στις 3 φορές προσπάθησαν να πασάρουν τα προϊόντα έκθεσης ως καινούρια με την ίδια τιμή κι όχι μειωμένη ως είθισται, χωρίς κουτί συσκευασίας, οπότε ρωτάω γιατί κάτι δεν μου πήγαινε καλά με τις εισαγωγές της και μάλλον με επιβεβαιώνεις.

Είναι τεράστια κουβέντα που δυστυχώς δεν γίνεται δημοσίως, σε κάποια βόλτα θυμήσου να με ρωτήσεις ότι θες. Πάντως δεν είναι με την καμία ο φουκαράς ο Έλληνας ο έμπορας που τον φάγαν οι καταστάσεις και τα CC. Δάγκωσε άσχημα πολλούς πχ LG κοντά στα 4 μύρια, πήρε για κάμποσους μήνες το 1/4 του μισθού των υπαλλήλων για να πληρώσει τα πρόστιμα και να μην βρεθούν χωρίς δουλειά και πολλά άλλα.

Πάντως επειδή είμαι παλιός στην πληροφορική όλα αυτού του είδους τα κλεισίματα μεγάλων Α.Ε. είναι πανομοιότυπα. Καθαρίζουν όλες τις οφειλές του δημοσίου, ΙΚΑ κλπ και δαγκώνουν εισαγωγείς και εμπόρους που δεν μπορούν να τους κάνουν τπτ. Ίδια περίπτωση του "Πέτρου" στον Βόλο πριν μια 10ετία, του Νταούλη με την Avia Elektronics Στο Νέο Ηράκλειο κλπ κλπ. Προεισπράτουν επιταγές, γεμίζουν όλα τα πλαφόν και μετά μην τον είδατε μην τον απαντήσατε τον Κίτσο τον λεβέντη.

amyroukai
23/04/2016, 19:24
Σήμερα λοιπόν ψώνια...

Όχι, όχι λάπτοπ. Βιβλία (πήρα και του κυρ Λαζαρου) και είδα και λάπτοπ. Τελικά με τις οθόνες έχει γέλιο... Οι ματ είναι όντως πιο ξεκούραστες στα φώτα. Από την άλλη, οι γυαλιστερές έχουν πιο ζωντανά χρώματα. Από γωνίες θέασης, δεν έχουν τεράστιες διαφορές. Μπόνους πόντοι στους υπαλλήλους του παμπλικ που δεν είναι κολλιτσίδες.

AUFGEBRACHT
23/04/2016, 19:28
Μπόνους πόντοι στους υπαλλήλους του παμπλικ που δεν είναι κολλιτσίδες.

Μπόνους bonus τα υπέροχα μάτια της υπαλλήλου στα εδώ public και η φωνούλα "βρήκατε αυτό που θέλατε";

vaska
23/04/2016, 20:37
Σήμερα λοιπόν ψώνια...

........... Μπόνους πόντοι στους υπαλλήλους του παμπλικ που δεν είναι κολλιτσίδες.

Μπόνους bonus τα υπέροχα μάτια της υπαλλήλου στα εδώ public και η φωνούλα "βρήκατε αυτό που θέλατε";

Και μετά αναρωτιέμαι γιατί έχουν πέσει οι πωλήσεις. Άμα είναι μαναμ' να αρχίσουμε να μιλάμε με γλυκιές φωνούλες, τερετίσματα και τιτιβίσματα στον πελάτη για να ψωνίσει δεν θα απέχουμε και πολύ από το να ψήνουμε το μπιφτέκι κι από τις δύο μεριές.
:moutza:

AUFGEBRACHT
24/04/2016, 10:31
Και μετά αναρωτιέμαι γιατί έχουν πέσει οι πωλήσεις. Άμα είναι μαναμ' να αρχίσουμε να μιλάμε με γλυκιές φωνούλες, τερετίσματα και τιτιβίσματα στον πελάτη για να ψωνίσει δεν θα απέχουμε και πολύ από το να ψήνουμε το μπιφτέκι κι από τις δύο μεριές.
:moutza:

Ηρέμησε φίλος, playmobil και παιχνιδάκια για τις μικρές αγοράζουμε στα public, όχι Η/Υ...

spyrakos35
24/04/2016, 10:42

Τωρα ναι ειναι η απαντηση

Ohm
24/04/2016, 11:47
Σήμερα λοιπόν ψώνια...

:a2:

Όχι, όχι λάπτοπ.

α στο διάλο με έσκιαξες :a37:

Ηρέμησε φίλος, playmobil και παιχνιδάκια για τις μικρές αγοράζουμε στα public, όχι Η/Υ...

LEGO γμτ, LEGO technic, τι playmobil και κουραφέξαλα?!

kalgeorge
24/04/2016, 12:24
Τζών έβγαλε κάποιες προσφορές το YOU KAI O GERMANOS σε κατι λαπτοπάκια, μου ήρθαν με μειλ ως παλιος πελατης-συνεργατης από την τραπεζα που δουλευα.
Δεν προλαβα να τα δω καλα, μια ματια στα γρηγορα εριξα, αλλα εχει κατι Ι5 με μνημες καρτες γραφικών κλπ κλπ, κοντα στα 400.

Ξερω δεν βοηθάω πολύ έτσι αόριστα που το θέτω αλλα αν εχεις χρόνο ψαξε το λίγο.

amyroukai
25/04/2016, 11:51
Γελάω με τις αλλαγές στις τιμές ρε παίδες.

Το λενόβο που λέγαμε στην γερμανική αλυσίδα καταστημάτων ότι το είδα 499 και πήγε 799? Ε, τώρα έχει 599.

ένα DELL 5558 που είχε σήμερα στην ελληνική (με αγγλική πλάτη) αλυσίδα καταστημάτων νωρίς το πρωί 399, τώρα πήγε 499.
Επίσης 499 πήγαν δύο ΗΡ που κοιτούσα εδώ και ένα μήνα στην ίδια αλυσίδα, από 449.

Γιατί τα κατοστάρικα δεν είναι πετσετάκια ρε μόρτες; Κάποιος πρέπει να ρίχνει τρελό τρολάρισμα εκεί έξω. Κοιμηθήκαμε καλά το βράδι; Ε κόψε τιμή. Δεν μας πήρε πιπούλα η γυναίκα; Ρίξε ένα καπέλο στα καριόλια τους πελάτες να 'ουμ.

George_Sp
25/04/2016, 12:15
Οι τιμές αλλάζουν πάντα.

Και να ξέρετε οτι αυτό που σας λένε εννοούν το αντίθετο.

Περίοδος εκπτώσεων = Κανονική τιμή νεκρής περιόδου+ καπέλο 30%....-10% έκπτωση στο ταμπελάκι από την "φουσκωμένη". άρα κανονική τιμή+10-20%

Οι αγορές σας να γίνονται πάντα σε νεκρές περιόδους αγοραστικής κίνησης όταν ψάχνουν τους πελάτες με το δίκανο και ποτέ πριν από μεγάλα events ή διακοπές-αργίες.

amyroukai
25/04/2016, 12:32
το κακό είναι ότι δεν μπορώ (δεν θέλω πιο σωστά) να το πάρω χωρίς να το δω.

πχ, το Probook που χρησιμοποιώ τώρα, έχει μικρές γωνίες θεάσης την οθόνη. Το καινούριο θα ήθελα να είναι καλύτερης ποιότητας στον τομέα. Μιά που δεν είναι όλες οι οθόνες ίδιες σε όλα τα μοντέλα, αν δεν την δεις από κοντά, πως στο καλό θα ξέρεις τι παίρνεις;

BLiTzER
25/04/2016, 12:33
Βρίσκεις τι πάνελ χρησιμοποιεί και ξέρεις :p

amyroukai
25/04/2016, 12:44
Σωστός, αλλά ακόμα και ΤΝ με ΤΝ έχει διαφορά, κάποια άλλα λίγο πιο ακριβά "τσακώνονται" οι χρήστες μεταξύ τους για το αν έχουν IPS ή όχι, για άλλα διαβάζω από reviews ότι ναι είναι IPS αλλά φτηνό οπότε δεν έχει διαφορά από ένα TN και άααααααντε γεια...

ήθελα να μπλέξω με τα μηχανήματα του διαβόλου. μωρέ γράσο, ροπόκλειδο, καρυδάκια και όλα μιά χαρούλα.

BLiTzER
25/04/2016, 12:53
Σίγουρα υπάρχουν μικροδιαφορές μεταξύ πάνελ ίδιου τύπου, αλλά όχι αρκετές για να αξίζει να κάνεις τη σύγκριση. Αν θες αυξημένες γωνίες θέασης, πας σε IPS, period. Επίσης είναι γνωστό ποιες μάρκες/μοντέλα διαθέτουν καλά IPS panels, οπότε πάλι ξέρεις. Εγώ π.χ. αγόρασα Dell οθόνη, χωρίς να την έχω δει ποτέ στη ζωή μου, αλλά ήξερα ότι είναι ποιοτικότατη, βάσει specs.

amyroukai
25/04/2016, 13:09
Σίγουρα υπάρχουν μικροδιαφορές μεταξύ πάνελ ίδιου τύπου, αλλά όχι αρκετές για να αξίζει να κάνεις τη σύγκριση. Αν θες αυξημένες γωνίες θέασης, πας σε IPS, period. Επίσης είναι γνωστό ποιες μάρκες/μοντέλα διαθέτουν καλά IPS panels, οπότε πάλι ξέρεις. Εγώ π.χ. αγόρασα Dell οθόνη, χωρίς να την έχω δει ποτέ στη ζωή μου, αλλά ήξερα ότι είναι ποιοτικότατη, βάσει specs.

Για τις DELL IPS συγκεκριμένα, διάβασα ότι έχουν χαμηλή φωτεινότητα. Και είδα μία ζωντανά στο media markt μία fHD που δεν φαινόταν να έχει σημαντική διαφορά από τα fHD TN της HP. 759 ευρώ το φτηνότερο κομμάτι... Χωρίς SSD, στους οποίους η DELL δείχνει να έχει αλλεργία.

BLiTzER
25/04/2016, 13:23
Δεν ξέρω τι κάνουν στα λάπτοπ τους. Μιλούσα για desktop οθόνη. Αλλά είμαι σίγουρος ότι αν ψάξεις/διαβάσεις, μπορείς να αγοράσεις εξ αποστάσεως.

vaska
25/04/2016, 14:17
Οι τιμές αλλάζουν πάντα.

Και να ξέρετε οτι αυτό που σας λένε εννοούν το αντίθετο.

Περίοδος εκπτώσεων = Κανονική τιμή νεκρής περιόδου+ καπέλο 30%....-10% έκπτωση στο ταμπελάκι από την "φουσκωμένη". άρα κανονική τιμή+10-20%

Οι αγορές σας να γίνονται πάντα σε νεκρές περιόδους αγοραστικής κίνησης όταν ψάχνουν τους πελάτες με το δίκανο και ποτέ πριν από μεγάλα events ή διακοπές-αργίες.

έχει καταντήσει ρουτίνα να λες αυτά που λέω κι εγώ στους πελάτες μου και είμαστε και 200 κάμποσα χιλιόμετρα μακρυά και διαφέρουμε και ηλικιακά.
:beer:

amyroukai
25/04/2016, 14:20
Βρε αγάπες, αυτό που λέτε γίνεται και με τα ρούχα, τα παπούτσια, τα παιχνίδια κλπ κλπ κλπ. Δεν είναι καινοφανές στο χώρο της πληροφορικής ή αποκλειστικό φαινόμενο. Απλά σε αυτά τα προϊόντα που τα έχεις στην οθόνη σου "κάθε μέρα" και το βλέπεις πιο εύκολα και πιο έντονα, εκνευρίζει λίγο παραπάνω :)

vaska
25/04/2016, 14:20
Πάμε στοίχημα πως αν καταλήξουμε σε ποια οθόνη θα πάρει, θα αρχίσουμε να ψάχνουμε ριβιούζ για τα K/B??? Το πάει κανείς το στοίχημα??

amyroukai
25/04/2016, 14:43
Εν τω μεταΚΣύ, ενώ συμφωνείς με τον τζώρτζ για το ότι είναι "λάθος" εποχή για αγορές και τον συγχαίρεις για την διορατικότητά του, βιάζεσαι να ξεμπερδεύει το ζήτημα... Όχι ότι δεν απολαμβάνω το δημιουργικό σπαμ και την καζούρα, κάθε άλλο. Αλλά επιβεβαιώνεις πως ορθώς πράττω που παρακολουθώ, σημειώνω τιμές και περιμένω :p

έτσι για την ιστορία, τα πληκτρολόγια συνηθίζονται εύκολα. Πρέπει να είναι κάτι πραγματικά πολύ κακό για να σε δυσκολέψει στο γράψιμο και σε ότι review διάβασα ακόμα και αυτοί που έλεγαν ότι "δεν βολεύονται γιατί είναι μαλακά/σκληρά/σφουγγαρένια" και δεν ξέρω 'γω τι άλλη γεροντοκοριά τα πλήκτρα, τελείωναν με "βέβαια ξεπεράσαμε το μέσο όρο ταχύτητας γραφής μας, όπως επιβεβαίωσε το τάδε πρόγραμμα" και κάπου εκεί λες δεν μας τιτιρίμ ρε νταλάρα; Το φωτιζόμενο είναι ωραίο γκατζετάκι, αλλά μάλλον ξεφεύγει πολύ σε λεφτά.

Mariner
25/04/2016, 15:11
έτσι για την ιστορία, τα πληκτρολόγια συνηθίζονται εύκολα. Πρέπει να είναι κάτι πραγματικά πολύ κακό για να σε δυσκολέψει
Κάτι πρόσφατα lenovo που μας σκάσανε στην δουλειά έχουν ανάποδα το Fn με το ctrl και δεν μπορείς να φανταστείς ποσο σπαστικό είναι, ειδικά όταν δεν το δουλεύεις full time. Είμαι στο παρατσακ να κάτσω να αλλάξω το mapping των πλήκτρων..

vaska
25/04/2016, 18:58
Εν τω μεταΚΣύ, ενώ συμφωνείς με τον τζώρτζ για το ότι είναι "λάθος" εποχή για αγορές και τον συγχαίρεις για την διορατικότητά του, βιάζεσαι να ξεμπερδεύει το ζήτημα... Όχι ότι δεν απολαμβάνω το δημιουργικό σπαμ και την καζούρα, κάθε άλλο. Αλλά επιβεβαιώνεις πως ορθώς πράττω που παρακολουθώ, σημειώνω τιμές και περιμένω :p

έτσι για την ιστορία, τα πληκτρολόγια συνηθίζονται εύκολα. Πρέπει να είναι κάτι πραγματικά πολύ κακό για να σε δυσκολέψει στο γράψιμο και σε ότι review διάβασα ακόμα και αυτοί που έλεγαν ότι "δεν βολεύονται γιατί είναι μαλακά/σκληρά/σφουγγαρένια" και δεν ξέρω 'γω τι άλλη γεροντοκοριά τα πλήκτρα, τελείωναν με "βέβαια ξεπεράσαμε το μέσο όρο ταχύτητας γραφής μας, όπως επιβεβαίωσε το τάδε πρόγραμμα" και κάπου εκεί λες δεν μας τιτιρίμ ρε νταλάρα; Το φωτιζόμενο είναι ωραίο γκατζετάκι, αλλά μάλλον ξεφεύγει πολύ σε λεφτά.

Και τι φταίω εγώ που ξεκίνησες να ψάχνεις για laptop τα Χριστούγεννα και φτάσαμε στο Πάσχα κι ακόμη δεν έχεις καταλήξει??

Κωλυσιεργείς φίλος !!!

amyroukai
25/04/2016, 19:05
Και τι φταίω εγώ που ξεκίνησες να ψάχνεις για laptop τα Χριστούγεννα και φτάσαμε στο Πάσχα κι ακόμη δεν έχεις καταλήξει??
Έτσα, περιμένω τώρα που θα κλείσουν τα σχολεία για καλοκαίρι και θα πέσουν οι πωλήσεις υπό το μηδέν με το 17ο μνημόνιο που ψηφίζεται κεκλεισμένων των μέσων μαζικής παραπλάνησης να κάνω την κίνηση ρουά ακαμάτ.

mario27
25/04/2016, 19:18
Έτσα, περιμένω τώρα που θα κλείσουν τα σχολεία για καλοκαίρι και θα πέσουν οι πωλήσεις υπό το μηδέν με το 17ο μνημόνιο που ψηφίζεται κεκλεισμένων των μέσων μαζικής παραπλάνησης να κάνω την κίνηση ρουά ακαμάτ.

Καλυτερες προσφορες θα βρεις στις μερες των Χριστουγεννων. Τα σκοτωνουν για να φευγουν. Κανει λιγο υπομονη θα παρεις φοβερο λαπτοπ σε εξευτελιστικη τιμη.
:p

thunder ace
25/04/2016, 19:48

χτυπα και αυτα μαζι,τα εχουν προσφορα και ειναι σε αυτα τα λεφτα τα καλητερα http://www.e-shop.gr/hyperx-khx-h3cl-wr-cloud-headset-p-PER.503876

AUFGEBRACHT
25/04/2016, 20:32
Έτσα, περιμένω τώρα που θα κλείσουν τα σχολεία για καλοκαίρι και θα πέσουν οι πωλήσεις υπό το μηδέν

Ναι. γιατί τώρα ουρές κάνουν για αγορά laptop... Στα public 5-5 έρχονται τα πούλμαν με αγοραστές.

AUFGEBRACHT
25/04/2016, 20:35
Και τι φταίω εγώ που ξεκίνησες να ψάχνεις για laptop τα Χριστούγεννα

Είχαμε μια τελευταία ελπίδα ότι μπορεί τελικά να υπάρχει ο Άη Βασίλης και φέρνει δώρα, αλλά φευ...

amyroukai
25/04/2016, 20:40
Ναι. γιατί τώρα ουρές κάνουν για αγορά laptop... Στα public 5-5 έρχονται τα πούλμαν με αγοραστές.

Δηλαδή το γεγονός ότι ανατιμούνται πολύ προς τα πάνω τα φθηνά, εσένα σε κάνει να λες "ω τι όμορφα, πάω ταμείο"; Εμένα πάλι και "σε βαλτε τα στον πάτο σας" μου βγάζει. Περίεργος άνθρωπος, ξέρω.

AUFGEBRACHT
25/04/2016, 20:47
Δηλαδή το γεγονός ότι ανατιμούνται πολύ προς τα πάνω τα φθηνά, εσένα σε κάνει να λες "ω τι όμορφα, πάω ταμείο"; Εμένα πάλι και "σε βαλτε τα στον πάτο σας" μου βγάζει. Περίεργος άνθρωπος, ξέρω.

Καμία σχέση, humor κάνω για το ότι το καλοκαίρι οι πωλήσεις θα πέσουν υπό το μηδέν, ακριβώς επειδή οι πωλήσεις σε Η/Υ ήδη είναι υπό το μηδέν. Προσωπικά δεν έχω ψωνίσει ποτέ από Public, Γερμανό, Κωτσόβολο, οπότε δεν έχει χρειαστεί να κοιτάξω τιμές και ανατιμήσεις. Πολύ απλά, όσες φορές έχει τύχει να περάσω από Public και να μπω (αρκετά συχνά δηλ από τότε που η μικρή πήρε χαμπάρι ότι έχει playmobil) εδώ και μήνες ΠΟΤΕ δεν έχω δει άνθρωπο να κοιτάει τα laptop ή να μιλάει με υπάλληλο για αγορά laptop.

amyroukai
25/04/2016, 21:01
Κοιτάω τα διάφορα weboμάγαζα και μη, ο Βάσκας έχει δίκιο στο θέμα "παραεισαγωγή" και λογικά έχει δίκιο και στο θέμα εγγύηση που συνοδεύει την παραεισαγωγή. Αν το πληκτρολόγιο είναι "US english" και μόνο ή γλώσσα ότι να'ναι στα refurb, προφανώς και υπάρχει θεματάκι.

Και εκεί που λέω να κάνω την μλκία να τα δώσω ντούκου διότι δεν παίρνουν δόσεις ή δεν παίρνουν την κάρτα μου, παρατηρώ ότι η διαφορά με τα μεγάλα μαγαζιά που κάνουν άτοκες είναι μηδαμινή (όχι πάντα, συχνά όμως) και τελικά γιατί να μην κάνω ότι με συμφέρει οικονομικά αλλά και να έχω ελληνικής εισαγωγής κομμάτι;

Δηλαδή, που ψωνίζει ο κόΖμος αν όχι σε αυτά τα μαγαζιά;

Παρεμπιπτόντως οι "προσφορές σε λάπτοπ" στο νέο πλαίσιο ήταν ΛΟΛ, ούτε καν ομιτζί.

AUFGEBRACHT
25/04/2016, 21:08
Απλά ο κόσμος δεν ψωνίζει Η/Υ... κι όταν ψωνίζει προτιμά web shopping τύπου e-shop, you.gr κτλ. Αναμφίβολα πολλοί δεν γνωρίζουν τα θέματα με παραεισαγωγές και τι παίζει με τις εγγυήσεις, άλλους δεν τους νοιάζει το πληκτρολόγιο να μην έχει ελληνικά. Δεν είπα ότι δεν πράττεις σωστά, μην το παρεξηγείς...

amyroukai
25/04/2016, 21:14
Δεν παρεξηγούμαι, απλά βλέπω ότι επιβεβαιώνεται ο βασιλης και ο τελικός καταναλωτής δεν κερδίζει. Και τo eshop παρά εισαγωγές έχει.

AUFGEBRACHT
25/04/2016, 21:33
Δεν παρεξηγούμαι, απλά βλέπω ότι επιβεβαιώνεται ο βασιλης και ο τελικός καταναλωτής δεν κερδίζει. Και τo eshop παρά εισαγωγές έχει.

Εάν δεν επιβεβαιωνόταν ο Βασίλης που είναι μέσα στην πιάτσα και του επαγγέλματος, ποιος άλλος θα επιβεβαιωνόταν; Από την άλλη, θα μπούμε σε άλλες ατραπούς, αλλά γιατί τόσο τελεσίδικο και νομοτελειακό ότι ο τελικός καταναλωτής δεν κερδίζει; Το eshop και πολλά άλλα eshop αποκλειστικά σχεδόν με παραεισαγωγές δουλεύουν. Από που προκύπτει όμως ότι ο καταναλωτής θα βγει χαμένος; Το Dell που πήρα εγώ πριν 2 χρόνια το πήρα €460, όταν το public π.χ. το έδινε €530 με τα ίδια χαρακτηριστικά και μάλιστα με σκληρό 500GB όταν εγώ τον πήρα με σκληρό 1ΤΒ. Γιατί βγήκα χαμένος; Ίσα ίσα που γλύτωσα 70 ευρώ και άμα λάχει αργότερα βάζω και μια μνήμη 8GB και πάλι με λιγότερα λεφτά από τα public ή το κάθε public.

kalgeorge
25/04/2016, 21:52
Από που προκύπτει όμως ότι ο καταναλωτής θα βγει χαμένος; .

ετσι ακριβως....
εχω αγορασει - χρησιμοποιήσει - πουλήσει λαπτοπ και λαπτοπ από τις ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ που βγαινουν και ΔΕΝ θελει να χασεις χρόνο, που ακομα με ευχαριστούν όταν το συζητάμε.

Μιλάμε για λαπτοπς που τα τσιμπας με 350 ευρω μάξιμουμ, και τα κρατας 8ετια στανταράκι.

προσωπικα δουλευω με λαπτοπ λενοβο που το πηρα το 08, 340 ευρω, σατουρν παληνης αν θυμαμαι καλα, και όταν πηγα να τα παρω (πηρα 4 για να πουλησω κιολας) άλλοι ειχαν παει με καροτσάκια μεταφορικής και τα επαιρναν 10-10
ακομα θυμαμαι τον υπαλληλο να λεει μεχρι δεκα ο καθενας κυριοι, για να παρουν όλοι

Bradipous
25/04/2016, 21:57
Θα συμφωνήσω με τον αουφγκσηφξκη που απο ότι κατάλαβα αναφέρεται στα σκρουτζομάγαζα και τα ισοπ. Κάποιες φορές οι διαφορές στην τιμή είναι τεράστιες. Και άντε στο 500ρικο μπορεί να μην είναι καμία τρελλή διαφορά και να πείς δε γαμιέται θα πάρω απο τον επίσημο πωλητή και ας δώσω και ένα 50ρικο παραπάνω τουλάχιστον θα έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Αλλά σε ακριβότερα προϊόντα απο χιλιάρικο και πάνω οι διαφορές στην τιμή μπορεί να φτάνουν το 20 και 25 % ουσιαστικά σαν να γλυτώνεις τον φπα οπότε κάθε άλλο παρά αμελητέες είναι. Προσωπικά δεν θα ψώνιζα ποτέ τέτοια προϊόντα απο μαγαζί (τύπου πάμπλικ, γερμανό, πλαίσιο κλπ) εκτός και αν "υποχρεωνόμουν", είχα δηλαδη δωροεπιταγή, επιδότηση ή ήθελα να αγοράσω με δόσεις. Μιλάω καθαρά για προϊόντα τεχολογίας κινητά, ταμπλετς, Η/Υ κλπ γιατι αυτα τα μαγαζιά πλέον έχουν τεράστια γκάμα προϊόντων κάθε είδους.

vaska
25/04/2016, 22:16
.............

Παρεμπιπτόντως οι "προσφορές σε λάπτοπ" στο νέο πλαίσιο ήταν ΛΟΛ, ούτε καν ομιτζί.

Δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς βρε Γιάννη γιατί είπαμε ότι θέλουν κερδοφορία τα μαγαζιά και οι τιμές είναι ήδη χώμα. Έπαιξε διαφήμιση κόσμος αρκετός θα πήγε οπότε όλο και κάποιους θα σβερκώσανε να πάρουν Τράμπλ Χ. Εκεί είναι το ψωμί, του κοστίζουν 100 και πουλάει 400, επιστρέφουν τα μισά στην εγγύηση, στα μισά από αυτά παραμυθιάζουν τον κόσμο και ξαναπληρώνει και στην τελική είναι κερδισμένος.

AUFGEBRACHT
25/04/2016, 22:24
Όπως δεν θα αγοράσω λόγω φιλοσοφίας και στάσης ζωής παιχνίδια από τα Jumbo, ή βιβλία από τον Σκλαβενίτη, έτσι δεν θα αγοράσω Η/Υ από Public ή Κωτσόβολο (ακόμα χειρότερα). Όπως έχω προαναφέρει, εδώ ας πούμε τα μαγαζάκια πώλησης Η/Υ (που όταν υπήρχαν τα προτιμούσα για αγορά σε σχέση με internet ή Γερμανούς, Κωτσόβολο κτλ για πολλούς λόγους) δεν υπάρχουν, υπάρχει μόνο Public, Κωτσόβολος και Γερμανός. Σε όλοι οι πωλητές είναι ανίδεοι -και σίγουρα δεν φταίνε αυτοί- οπότε σίγουρα η γνώμη τους δεν είναι ούτε σημαντική, ούτε μείζονος σημασίας και πλεονέκτημα. Οι πιο τραγικοί είναι του Κωτσόβολου, ο ίδιος που θα σου λύσει απορία για μίξερ θα σου λύσει απορία για Η/Υ, ενώ σε "εξειδικευμένη ερώτηση" του στυλ τι διαφορά έχει το τάδε με τον τάδε επεξεργαστή από το τάδε με τον άλλο επεξεργαστή, συνήθως η απάντηση θα είναι "το ένα έχει τόσο και το άλλο τόσο, στην τιμή μωρέ έχουν διαφορά, σχεδόν οι ίδιοι είναι".

Θίχτηκε το θέμα της εγγύησης και της παραεισαγωγής. Το Public ας πούμε διαφημίζει ότι σε περίπτωση προβλήματος έχει ειδικευμένο τμήμα επισκευής. Αγοράζεις ας πούμε το ΗΡ με το ελληνικότατο πληκτρολόγιο και την εγγύηση και σου χαλάει. Ποιος θα το φτιάξει; Θα το στείλει στην ΗΡ; Ή θα το αναλάβει ο πιτσιρικάς που μαθαίνει στου κασίδα την κεφάλα; Ο Κωτσόβολος π.χ. είχε (έχει ακόμα δεν ξέρω) μια υπηρεσία 360 support. Εμένα περισσότερο με φοβίζει αυτό, παρά δέλεαρ είναι... Είπαμε βέβαια, ο κάθε αγοραστής έχει τον δικό του τρόπο σκέψης.

AUFGEBRACHT
25/04/2016, 22:30
Δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς βρε Γιάννη γιατί είπαμε ότι θέλουν κερδοφορία τα μαγαζιά και οι τιμές είναι ήδη χώμα. Έπαιξε διαφήμιση κόσμος αρκετός θα πήγε οπότε όλο και κάποιους θα σβερκώσανε να πάρουν Τράμπλ Χ. Εκεί είναι το ψωμί, του κοστίζουν 100 και πουλάει 400, επιστρέφουν τα μισά στην εγγύηση, στα μισά από αυτά παραμυθιάζουν τον κόσμο και ξαναπληρώνει και στην τελική είναι κερδισμένος.

Είπαμε, όπου ακούς προσφορά κάποιο λάκκο έχει η φάβα, όχι μόνο σε Η/Υ. Ο Κωτσόβολος ας πούμε, πριν χρόνια είχε φοβερές προσφορές σε τηλεοράσεις (οι οποίες ήταν άνευ εσωτερικού αποκωδικοποιητή όπως οι νεώτερες, εν όψει μετάβασης στην ψηφιακή, οπότε το ξεφόρτωμα το βάφτιζε προσφορά).

amyroukai
25/04/2016, 22:30
Βρε παίδες, εγώ δεν πουλάω λάπτοπ σαν επάγγελμα ή έστω ερασιτεχνικά.
Έθεσα κάποια στάνταρ (στον εαυτό μου πρώτα απ' όλα), είδα ότι μερικά που ζητάω απλά δεν γίνονται σε λίγα λεφτά (όπως πχ το να έχεις μιά οθόνη στην οποία αν γείρεις πίσω στην καρέκλα ή αν σκύψεις να ρουφήξεις μιά τζούρα καφέ να μην χάνει φωτεινότητα/χρώματα, βλέπε όλα τα φτηνά λάπτοπς) είδα ότι μάλλον δεν θα βρω αυτό που θέλω στο 400άρι, δεν θα βρω αυτό που θέλω στο 500ρικο (πιθανώς) και γλυκοκοιτάω ένα στα 600. Τα οποία δεν είναι διόλου λίγα. Αλλά σε 24 άτοκες, είναι 25 ευρώ το μήνα. Ξαφνικά δεν είναι τόσα πολλά.

Ανοίγω λοιπόν το σκρουτζ τώρα και κοιτάμε το πιο φτηνό 15ιντσο i3 5ης γενιάς με 4GB μνήμη, 500άρη συμβατικό δίσκο, OS, παραεισαγωγή από Αγγλία, 360 ευρώ. Λέει 2 χρόνια εγγύηση, το αν θα την δεχτεί η ελληνική Λενόβο δεν το ξέρω (επικαλούμαι το ποστ του Βασίλη για το ζήτημα).

Λίγα (μάλλον όχι λίγα) ποστ πιο πίσω όλοι συμφωνήσατε ότι "χρειάζεται" 8GB και SSD για να "δείξει" το λάπτοπ και θα συμφωνήσω από το λίγο που τα σκάλισα σε μαγαζιά.
30 ευρώ η μνήμη, άλλα 70 ο δίσκος, φτάνουμε τα 460 ευρώ και λογικά χαμένη εγγύηση στα σίγουρα, αφού αλλάχτηκαν τα σωθικά (θα μου πειτε αν πάθει κάτι τα ξανα-αλλάζεις). Και κασέρι όλα.

Η ευκαιρία είναι που ακριβώς;

Άλλο μαγαζί πουλάει όντως μετρητά πχ 50 ευρώ πιο φτηνά. Βάζεις "υπολογισμό δόσεων" και βγαίνει 100 ευρώ πιο ακριβά λόγω επιτοκίου. Εμ... Ναι.

Αυτό που άλλαξε τιμή σήμερα το πρωί, ήταν όντως καλό για τα λεφτά του. Το πρωί. μέχρι τις 11 :bawl: και δεν ήταν σπέσιαλ όφφερ ή δεν ξέρω 'γω τι, ήταν απλά η τιμή του. Μετά λέει ο Βασίλης για 5-7% αλλά αυτό ισχύει λογικά για υγιείς αγορές. Για το χρηματιστήριο +50, +100, +200, +300, -200 την άλλη μέρα και πάει λέγοντας, όχι.

kalgeorge
25/04/2016, 22:35
Βρε παίδες,

.
εγω δεν αναφερομουν σε σενα προσωπικα με τις ευκαιριες που υπαρχουν κλπ κλπ και ότι τα εχω πουλησει καπου κλπ κλπ..... απλα συμφωνησα με τον αουφκδφσ ότι κερδιζει και ο καταναλωτης, αρκει να δρασει γρηγορα.

τωρα οσο για την εγγυηση που λες, ότι και να παρεις από οπου και να το παρεις, κνεις ένα τηλεφωνακι στην εταιρεια εδώ, τους ρωτας και τελος.

εγω αγορασα ταμπλετ από γερμανια, και πριν προχωρήσω στην αγορα (από ιδιωτη εδώ που το ειχε αγορασει στην γερμανια) πηρα ένα τηλ στην σαμσουνγκ ελλας, και τους λεω το και το... καλύπτεται από εσας?
και μου απαντησαν με βαση το ΙΜΕΙ ότι ναι, κανονικότατα

amyroukai
25/04/2016, 22:37
Είπαμε, όπου ακούς προσφορά κάποιο λάκκο έχει η φάβα, όχι μόνο σε Η/Υ. Ο Κωτσόβολος ας πούμε, πριν χρόνια είχε φοβερές προσφορές σε τηλεοράσεις (οι οποίες ήταν άνευ εσωτερικού αποκωδικοποιητή όπως οι νεώτερες, εν όψει μετάβασης στην ψηφιακή, οπότε το ξεφόρτωμα το βάφτιζε προσφορά).

Μπρε αγάπη, το ξεφόρτωμα ΕΙΝΑΙ προσφορά. Ξεφορτώθηκε ο Άγγλος το κρανάκι μου 180 ευρώ, εδώ έχει τα διπλάσια, δεν είναι προσφορά; Η τηλεόραση που λες, με ένα 25άρι 30 ξέρω γω είναι κομπλέ (με μόνο "πρόβλημα" το δεύτερο τηλεκοντρόλ) αν την πάρεις μισή τιμή από την ΙΔΙΑ με εσωτερικό αποκωδοποιητή χαλιέσαι; Εγώ όχι.

Το αυτό με τα πισιά. Δεν με χαλάει το ξεστοκάρισμα. ΠΡΕΠΕΙ να τα ξεφορτωθεί το μαγαζί, απαξιώνονται από μόνα τους. Αλλά πχ δεν θα πάρω refurb ι5 2ης γενιάς σλοβενίας/βελγίου/μπλαμπλα 50 ευρώ λιγότερα από ολοκαίνουριο i5 5ης γενιάς, με περνάς για μαλάκα. Ούτε θα πάρω παραεισαγωγή i3 4η γενιά όσο τον "εντόπιο" 5ης με τα ίδια λοιπά χαρακτηριστικά (και συχνά της ίδιας εταιρίας).

AUFGEBRACHT
25/04/2016, 22:52
Λίγα (μάλλον όχι λίγα) ποστ πιο πίσω όλοι συμφωνήσατε ότι "χρειάζεται" 8GB και SSD για να "δείξει" το λάπτοπ και θα συμφωνήσω από το λίγο που τα σκάλισα σε μαγαζιά. 30 ευρώ η μνήμη, άλλα 70 ο δίσκος, φτάνουμε τα 460 ευρώ και λογικά χαμένη εγγύηση στα σίγουρα, αφού αλλάχτηκαν τα σωθικά (θα μου πειτε αν πάθει κάτι τα ξανα-αλλάζεις). Και κασέρι όλα.

Φίλτατε, εφόσον έχεις συγκεκριμένες απαιτήσεις και προδιαγραφές, καλά κάνεις και το ψάχνεις και το παραψάχνεις, άλλες οι ανάγκες σου και άλλος ο τρόπος σκέψης σου από κάποιον άλλο αγοραστή, λογικότατο και υγιέστατο. Από την άλλη, θεωρώ (μπορεί να κάνω και λάθος) ότι μερικές φορές κάνουμε την ζωή μας δυσκολότερη χωρίς να υπάρχει λόγος. Ναι, ο SSD είναι απείρως καλύτερος από την HDD, είναι όμως αναγκαστικά μονόδρομος; Διαβάζω ας πούμε ότι φορτώνει ταχύτατα το OS και ο άλλος μπουτάρει το PC σε 6 δευτερόλεπτα. ΟΚ, εγώ ας πούμε μπουτάρω σε 13 δευτερόλεπτα, έγινε κάτι; Τι στα κομμάτια, αγώνας αντοχής moto είναι που όποιος τρέξει πρώτος και καβαλήσει τη μοτοσυκλέτα ξεκινά πρώτος ή είναι scramble απογείωσης μαχητικών που το κάθε δευτερόλεπτο μετράει; Αγοράζει ο άλλος Η/Υ αποκλειστικά για σερφάρισμα και fb και τον παίρνει με SSD γιατί φορτώνει λέει ακαριαία τα windows και κάτι έγινε που θα τον ανοίξει σε 6". Η πλάκα είναι πως οι περισσότεροι που ξέρω και πήραν Η/Υ με SSD, ιδιαίτερα όταν ακόμα ήταν σημαντικά ακριβότεροι, αγόρασαν extra και ένα εξωτερικό HDD επειδή ο SSD ήταν πανάκριβος αλλά με μικρή χωρητικότητα. Αλλά..."φίλε, φορτώνει τα windows σε 6 δευτερόλεπτα λέμε, απορώ γιατί δεν αγόρασες SSD κι εσύ"...

AUFGEBRACHT
25/04/2016, 22:56
απλα συμφωνησα με τον αουφκδφσ

Spam on: Μήπως θέλετε τελικά να αλλάξω nickname να κάνω τη ζωή σας εύκολη που στραμπουλίζετε τη γλώσσα σας με όλα αυτά τα σύμφωνα μαζεμένα;...

amyroukai
25/04/2016, 22:56
Συμφωνώ για το ότι χρήση web κλπ δεν θέλει τίποτα, ακόμα και με σέλερον καλά είσαι (εδώ είμαι ΟΚ με τον ίντελ άτομ και 1GB μνήμη στο νέτμπουκ). Ούτε θα ψαχτείς για οθόνες, ούτε για τίποτα. Και τις σειρές θα τις παίζει ακόμα και 720p και τα πάντα και τα κοάλα και όλη η συζήτηση είναι τελειωμένη με 250 ευρώ.

Ο ssd έχει σαφή πλεονεκτήματα στο κουβάλημα, όπου ένας συμβατικός αν φάει μιά τούμπα/απότομο/αφηρημένο ρίξιμο τσάντας μπορεί να χτυπήσει. Με δεδομένο ότι αγοράζω φορητό για να το μεταφέρω, το θεώρησα λογικό και "αναγκαίο".

Bradipous
25/04/2016, 23:03
γλυκοκοιτάω ένα στα 600. Τα οποία δεν είναι διόλου λίγα. Αλλά σε 24 άτοκες, είναι 25 ευρώ το μήνα. Ξαφνικά δεν είναι τόσα πολλά.

Ανοίγω λοιπόν το σκρουτζ τώρα και κοιτάμε το πιο φτηνό 15ιντσο i3 5ης γενιάς με 4GB μνήμη, 500άρη συμβατικό δίσκο, OS, παραεισαγωγή από Αγγλία, 360 ευρώ. Λέει 2 χρόνια εγγύηση, το αν θα την δεχτεί η ελληνική Λενόβο δεν το ξέρω (επικαλούμαι το ποστ του Βασίλη για το ζήτημα).

Λίγα (μάλλον όχι λίγα) ποστ πιο πίσω όλοι συμφωνήσατε ότι "χρειάζεται" 8GB και SSD για να "δείξει" το λάπτοπ και θα συμφωνήσω από το λίγο που τα σκάλισα σε μαγαζιά.
30 ευρώ η μνήμη, άλλα 70 ο δίσκος, φτάνουμε τα 460 ευρώ και λογικά χαμένη εγγύηση στα σίγουρα, αφού αλλάχτηκαν τα σωθικά (θα μου πειτε αν πάθει κάτι τα ξανα-αλλάζεις). Και κασέρι όλα.

Προσωπικά αναφέρομαι στην σύγκριση δύο ίδιων μηχανημάτων.
Ένα παράδειγμα με ένα τυχαίο μηχάνημα που τώρα έψαξα. Lenovo G50-80 (i7-5500U/4GB/1TB/W8)
Το πάμπλικ το πουλάει για 759€ όταν το ίδιο ακριβός με W8 το βρίσκεις στα 589€, διαφορα 170€. Αρκετά μεγάλη όταν μιλάμε για το ίδιο ακριβός προϊόν.
Για του λόγου το αληθές (https://www.skroutz.gr/s/6762829/Lenovo-G50-80-i7-5500U-4GB-1TB-W8.html)

kalgeorge
25/04/2016, 23:04
Spam on: Μήπως θέλετε τελικά να αλλάξω nickname να κάνω τη ζωή σας εύκολη που στραμπουλίζετε τη γλώσσα σας με όλα αυτά τα σύμφωνα μαζεμένα;...

α μπραβο ρε αουγκενταλερ... το καταλαβες επιτελους :lol:

kalgeorge
25/04/2016, 23:05
. Αλλά..."φίλε, φορτώνει τα windows σε 6 δευτερόλεπτα λέμε, απορώ γιατί δεν αγόρασες SSD κι εσύ"...

μικρογραφια της ελληνικης νοοτροπίας γενικοτερα