View Full Version : Αγορά laptop
Σελίδες :
1
2
[
3]
4
5
6
7
τελικά το πήρες το Ν/Β με τον cyrix ή ακόμα?
έχω ένα με z80 δεν ξέρω αν σου κάνει
amyroukai
13/04/2016, 10:45
τελικά το πήρες το Ν/Β με τον cyrix ή ακόμα?
ΛΟΛ.
Χτες τελείωσα με δουλειά 10 το βράδι, οπότε προφανώς και δεν ασχολήθηκα.
Σήμερα που είναι σχετικά χαλαρή μέρα, λέω να πάρω τον κυρ 888 για κόφι μόλις βάλω ταμπελάκια και λοιπά σε ένα σχέδιο και post cofee να βγω στην γύρα.
Bradipous
13/04/2016, 11:55
Βρέθηκα και εγώ στην αναζήτηση λαπτοπ πριν ένα περίπου μήνα και απο την έρευνα αγοράς που έκανα, ως μέσος καταναλωτής με βασικές γνώσεις πάνω στο αντικείμενο, κατέληξα πως οι επιλογές για λαπτοπ της σειράς και όχι κάτι κορυφαίο ουσιαστικα στρέφονται γύρω απο δύο εταιρίες, Λενοβο και Ντελλ. Οι εταιρίες που εξ αρχής απέριψα και δεν μπήκα καν στον κόπο να ψαχτώ για μοντέλα ήταν hp, turbox, sony, toshiba. Η σονυ γιατί ξεφεύγει σε μπάτζετ η τοσίμπα χωρίς λόγο απλά δεν μου αρέσει ενώ για τις δύο πρώτες δεν νομίζω πως χρειάζεται κάποια εξήγηση.Και εξηγω. Μιλάω για αξιόπιστία και value for money που ίσως είναι ο βασικότερος παράγοντας για την αγορά ενός προϊόντος.
Καμία απο τις δύο δεν με ενθουσίασε απο ποιότητα κατασκευής και ντιζάιν στις φθηνές σειρές τους, αυτό όμως συμβαίνει σε όλες τις εταιρίες οπότε πάω παρακάτω. Στα ίδια χαρακτηριστηκά η λενοβο είναι φθηνότερη απο την ντελλ ή αν θέλετε τα ντελλ είναι στα +100 ευρω απο τα λενοβο. Επίσης η λενόβο έχει καλύτερες οθόνες, τουλάχιστον στα μοντέλα που κοιτόυσα. Αν κάποιος με ρωτούσε θα του πρότεινα ανάμεσα σε αυτές τις δύο εταιρίες, ότι βρει σε προσφορά.
yannis24
13/04/2016, 12:32
Βασικα να ρωτησω και εγω κατι....
Απο καποιο μαγαζι τον τελευταιο καιρο μου ερχονται διαφημιστικα για λαπτοπ, τα οποια εινα πολυ αξιολογα μηχανακια, αλλα απλα δεν εχουν λειτουργικο ( Windows μιλαω, εχουν DOS)....
Αμα παρω ενα, μπορω αχρηστευοντας την αδεια που εχω πχ απο το παλιο μου λαπτον, το οποιο ειναι παρταλι, να το φορμαρω και να του περασω τα windows παλι ?
και για ποιες εκδοσεις των windows μιλαμε ?
παει πχ απο ΧΡ σε 7 ή 10 ?
Όχι, άδεια XP δε γίνεται 7 ή 10. Ίσως καταφέρεις να περάσεις την άδεια του παλιού λειτουργικού σου στο καινούριο λάπτοπ, όμως, εφόσον δε σκοπεύεις να την ξαναχρησιμοποιήσεις στο παλιό (λάπτοπ).
yannis24
13/04/2016, 12:44
Όχι, άδεια XP δε γίνεται 7 ή 10. Ίσως καταφέρεις να περάσεις την άδεια του παλιού λειτουργικού σου στο καινούριο λάπτοπ, όμως, εφόσον δε σκοπεύεις να την ξαναχρησιμοποιήσεις στο παλιό (λάπτοπ).
Ναι το παλιο θα παει για πεταμα......εν το χρησιμοποιω καθολου....
Απλα ειναι ενα με ΧΡ και νομιζω το αλλο εχω VISTA....
Εχω και ενα δισκακι με windows 7, αλλα μπορει να εχουν εγκατασταθει ηδη.....δεν θυμαμαι μηπως τα ειχα δανεισει καποτε....
Αν επιχειρησω να τα βαλω, τοτε απλα δεν θα μου επιτρεψει να συνεχισω ή θα μπλοκαρει και τον υπολογιστει που ηδη τα τρεχει ( κατι που δεν θελω φυσικα!)
Βασικα να ρωτησω και εγω κατι....
Απο καποιο μαγαζι τον τελευταιο καιρο μου ερχονται διαφημιστικα για λαπτοπ, τα οποια εινα πολυ αξιολογα μηχανακια, αλλα απλα δεν εχουν λειτουργικο ( Windows μιλαω, εχουν DOS)....
Αμα παρω ενα, μπορω αχρηστευοντας την αδεια που εχω πχ απο το παλιο μου λαπτον, το οποιο ειναι παρταλι, να το φορμαρω και να του περασω τα windows παλι ?
και για ποιες εκδοσεις των windows μιλαμε ?
παει πχ απο ΧΡ σε 7 ή 10 ?
Τα XP είναι πλέον "νεκρά" . Μην ασχοληθείς άλλο μαζί τους...
Τα vista ήταν νεκρά από την ημέρα που κυκλοφόρησαν...
7άρια σπασμένα θα βρείς εύκολα να περάσεις και τα περισσότερα παλιά μηχανήματα τα σηκώνουν μια χαρά - είναι η προφανής επιλογή σου. Για να αναβαθμιστούν όμως δωρεάν σε 10 θα πρέπει να είναι νόμιμα...
Εχω και ενα δισκακι με windows 7, αλλα μπορει να εχουν εγκατασταθει ηδη.....δεν θυμαμαι μηπως τα ειχα δανεισει καποτε....
Αν επιχειρησω να τα βαλω, τοτε απλα δεν θα μου επιτρεψει να συνεχισω ή θα μπλοκαρει και τον υπολογιστει που ηδη τα τρεχει ( κατι που δεν θελω φυσικα!)
Αν δεν καταφέρεις να κάνεις ενεργοποίηση, καλείς στο τηλέφωνο που θα σου δώσει και όταν σε ρωτήσει το σύστημα σε πόσους Η/Υ έχει εγκατασταθεί το λειτουργικό, επιλέγεις "σε ΕΝΑΝ". Αν το δεχτεί (το πιθανότερο, αν δεν το έχεις παρακάνει), συνεχίζεις κανονικά. Ναι, αυτό σημαίνει ότι ο άλλος υπολογιστής που τρέχει με την ίδια άδεια, δε θα έχει τη νόμιμη άδεια πλέον. Όλα δικά σου δε γίνονται :p
@ amyrou
Νομίζω εσύ είχες πει ότι δεν σου άρεσε η οθόνη των Dell και δεν είχες άδικο.
Σημερινή παραλαβή (το 4ο από την αρχή της εβδομάδας με ακριβώς το ίδιο πρόβλημα) και δεν είναι σπασμένη. Η μαύρη γραμμή πάνω αριστερά με την χρήση (άνοδος θερμοκρασίας του μόνιτορ) μεγαλώνει.
Βέβαια με κάποιο τρόπο πρέπει να κρατηθεί χαμηλά το κόστος οπότε και γίνονται αρκετοί συμβιβασμοί στην ποιότητα.
356670
... τον τελευταιο καιρο μου ερχονται διαφημιστικα για λαπτοπ, τα οποια εινα πολυ αξιολογα μηχανακια, αλλα απλα δεν εχουν λειτουργικο ( Windows μιλαω, εχουν DOS)....
....
DOS; δλδ;
amyroukai
13/04/2016, 14:23
DOS; δλδ;
Αυτό που διάβασες, αυτό γράφουν στις πληροφορίες. Λογικά το δίνουν με αυτό http://www.freedos.org/
Και έχουν "όλοι" τέτοια... Για αυτόν που θέλει σώνει και καλά cλopyrighted OS ή που θα βάλει linux και δεν θέλει το προεγκατεστημένο Ubuntu που δίνουν οι πιο πολλές εταιρίες.
Αυτό που διάβασες, αυτό γράφουν στις πληροφορίες. Λογικά το δίνουν με αυτό http://www.freedos.org/
Και έχουν "όλοι" τέτοια... Για αυτόν που θέλει σώνει και καλά cλopyrighted OS ή που θα βάλει linux και δεν θέλει το προεγκατεστημένο Ubuntu που δίνουν οι πιο πολλές εταιρίες.
Τζήζας κράιστ, ο μι τζι κλπ
amyroukai
13/04/2016, 14:36
Σημερινή παραλαβή (το 4ο από την αρχή της εβδομάδας με ακριβώς το ίδιο πρόβλημα) και δεν είναι σπασμένη. Η μαύρη γραμμή πάνω αριστερά με την χρήση (άνοδος θερμοκρασίας του μόνιτορ) μεγαλώνει.
Αυτό λογικά θα το καλύψει η Dell, δεν λέει 2ετή next business day κλπ; Έχω διαβάσει ευχαριστημένα σχόλια από την εγγύηση, ακόμα και αλλαγές με νέα μοντέλα όταν το προς επισκευή ήταν εκτός παραγωγής.
Εμένα δεν μου άρεσε η ανακλαστικότητα. Αυτό το πράγμα πχ που βλέπεις τον πελάτη (λογικά) στην οθόνη ή τον εαυτό σου, αστείο. Το ανέχομαι στο πάμφθηνο νετμπουκ που είναι και με 10άρα (νομίζω) οθόνη, στις 15 ίντσες είναι αστείο, απλά.
Ποιά σειρά Dell είναι τούτη; τα 5558; τα 3543;
Η HP άσχετα με το αν αρέσει ή δεν αρέσει σε κάποιον σαν μάρκα/εταιρία, είναι τόσο χάλια ποιοτικά; (εσωτερικά δηλαδή, γιατί απ'έξω είναι μακράν τα πιο προσεγμένα).
kalgeorge
13/04/2016, 14:59
. Για να αναβαθμιστούν όμως δωρεάν σε 10 θα πρέπει να είναι νόμιμα...
ΔΕΝ χρειαζεται να είναι νομιμα....
Αυτό λογικά θα το καλύψει η Dell, δεν λέει 2ετή next business day κλπ; Έχω διαβάσει ευχαριστημένα σχόλια από την εγγύηση, ακόμα και αλλαγές με νέα μοντέλα όταν το προς επισκευή ήταν εκτός παραγωγής.
Εμένα δεν μου άρεσε η ανακλαστικότητα. Αυτό το πράγμα πχ που βλέπεις τον πελάτη (λογικά) στην οθόνη ή τον εαυτό σου, αστείο. Το ανέχομαι στο πάμφθηνο νετμπουκ που είναι και με 10άρα (νομίζω) οθόνη, στις 15 ίντσες είναι αστείο, απλά.
Ποιά σειρά Dell είναι τούτη; τα 5558; τα 3543;
Η HP άσχετα με το αν αρέσει ή δεν αρέσει σε κάποιον σαν μάρκα/εταιρία, είναι τόσο χάλια ποιοτικά; (εσωτερικά δηλαδή, γιατί απ'έξω είναι μακράν τα πιο προσεγμένα).
5558
amyroukai
13/04/2016, 20:28
Επίσης (αν και ίσως χαθεί εδώ η πληροφορία, τι να κάνουμε) η δωρεάν αναβάθμιση είναι ως τα μέσα Ιουλίου του 2016 από ότι με πληροφόρησε το προμπουκ σήμερα, το οποίο αυτοβούλως είχε προγραμματίσει να περάσει τα 10άρια το Σάββατο και το ακύρωσα.
AUFGEBRACHT
13/04/2016, 20:39
Συμφωνώ, άνετα θα μπορούσε να είναι 100% ιταλική εταιρεία...
AUFGEBRACHT
13/04/2016, 20:50
Επίσης (αν και ίσως χαθεί εδώ η πληροφορία, τι να κάνουμε) η δωρεάν αναβάθμιση είναι ως τα μέσα Ιουλίου του 2016 από ότι με πληροφόρησε το προμπουκ σήμερα, το οποίο αυτοβούλως είχε προγραμματίσει να περάσει τα 10άρια το Σάββατο και το ακύρωσα.
31/7 αν δεν κάνω λάθος είναι το deadline. O "αυτόβουλος" προγραμματισμός είναι η νέα πρακτική της MS ώστε η ενημέρωση που αναβαθμίζει τα συστήματα που δικαιούνται της δωρεάν αναβάθμισης σε Windows 10 να είναι πλέον προτεινόμενη και όχι προαιρετική. Οπότε, ανάλογα με τις ρυθμίσεις του κάθε χρήστη σχετικά με τα updates, η αναβάθμιση σε Windows 10 μπορεί να ξεκινήσει ή αυτόματα, ή τα αρχεία να αποθηκευτούν στον σκληρό. Πως αλλιώς θα πιάσουν τον στόχο των 1δις ως το 2017; Κι έπονται κι άλλα κόλπα:
http://www.infoworld.com/article/3042155/microsoft-windows/windows-patch-kb-3139929-when-a-security-update-is-not-a-security-update.html
amyroukai
13/04/2016, 20:54
το desktop μου την γλιτώνει διότι δεν "αντέχει" η radeon9500 τα 10άρια. Να που μιά φορά η αρχαιολογία βγαίνει σε καλό...
εν τω μεταξύ λύθηκε και η απορία μου, γιατί πολλά pro μηχανήματα δίνονται με 7άρια ακόμα: Οι επαγγελματίες χρήστες αποφεύγουν τα 8 κατά κανόνα λένε οι στατιστικές!
AUFGEBRACHT
13/04/2016, 20:57
το desktop μου την γλιτώνει διότι δεν "αντέχει" η radeon9500 τα 10άρια. Να που μιά φορά η αρχαιολογία βγαίνει σε καλό...
Να είμαι ειλικρινής, εκτός των αρχικών χαζών προβλημάτων που αντιμετώπισα, τα 10άρια είναι ίσως το καλύτερο λειτουργικό της MS...
Ελάχιστες εταιρίες προσέχουν το εσωτερικό (τουλάχιστο για μηχανήματα που αγοράζει ο κόσμος. Σε σερβεροειδή είναι άλλη ιστορία). Η hp δεν είναι μία από αυτές, όχι πιά. (Από αυτούς που τους νοιάζει, ποιός θα το κοιτάξει, εξ'άλλου; Από όσους το κοιτάξουν, πόσοι ξέρουν να κρίνουν; )
Και μηχανικά (μεντεσέδες, κινούμενα μέρη, βίδες κτλ) και εμφανισιακα (ταμπέλες, αυτοκόλλητα, βαφή) καμία συσκευή τώρα δεν είναι αξιοπρεπής. Αριστερά, hp48gx κομπιουτεράκι του 1997. Δεξιά, πληκτρολόγιο 2 μηνών και 145 ευρών και καλά υψηλής ποιότητας. (http://i.imgur.com/iN4oMDU.jpg)
amyroukai
13/04/2016, 21:10
Από την άλλη, έχω ασύρματο μάικροσοφτ σετάκι πληκτρολόγιο και πονδίκι 6ετίας το λιγότερο τα οποία είναι άριστα εμφανισιακά ακόμα και δεν ήταν και τα τοπ της εταιρίας.
Σκατούλες στα μούτρα τους ρε γμτ. Όλα χάλια είναι τελικά με τον ένα τρόπο ή τον άλλο, θα τα κάνω βενζίνες τα λεφτά του λάπτοπ σταααα διάλα με τους γελοίους :bawl:
AUFGEBRACHT
13/04/2016, 21:35
Και ομηρικοί καυγάδες ανάμεσα σε intelάδες και cyrixάδες...
Τι μου θύμισες τώρα!!! Το πρώτο μου PC ήταν με Cyrix (PR266MX αν θυμάμαι καλά, σαν αντίπαλο δέος των P5 της Intel με την MMX). Αν επίσης θυμάμαι καλά ήταν πουσαρισμένοι και οι "μύστες" έπαιζαν με το overclocking. Πάντως η κόντρα Intel-Cyrix οδήγησε σε πτώση των τιμών και το λανσάρισμα των Celeron ως οικονομικότερη πρόταση.
Από την άλλη, έχω ασύρματο μάικροσοφτ
η μικροσόφτ, περιέργως, έχει καλής -σχετικά- ποιότητας μηχανάκια.
αν πουλάς το 48, το αγοράζω (έχω 2 48gx ένα 48g ένα 49g και ένα 50g. ... γιατί με κοιτάς περίεργα; )
amyroukai
13/04/2016, 21:41
ΑΝ το βρω, ΑΝ δουλεύει και... αν αποφάσισω να το αποχωριστώ (τεράστια μαζώχτρα άχρηστων αναμνήσεων)... Έχω να το χρησιμοποιήσω από την σχολή :)
κάνε μια προσπάθεια έστω να το βρεις, κρίμα είναι, κομμάτι της ιστορίας και των calculators και της δικής σου
αν δεν δουλεύει, που το βλέπω απίθανο, βλέπουμε.
kalgeorge
13/04/2016, 23:32
Να είμαι ειλικρινής, εκτός των αρχικών χαζών προβλημάτων που αντιμετώπισα, τα 10άρια είναι ίσως το καλύτερο λειτουργικό της MS...
ta 7aria
ta 7aria
Χωρις να συμφωνω η να εχω αντιρρηση (γιατι δεν εχω παραθυρα -οποτε ουτε και αποψη).
Γιατι;
kalgeorge
14/04/2016, 00:49
Χωρις να συμφωνω η να εχω αντιρρηση (γιατι δεν εχω παραθυρα -οποτε ουτε και αποψη).
Γιατι;
στην παρούσα φάση... και με την λογική ότι ΔΕΝ εχουν όλοι την δυνατότητα να αναβαθμίσουν τους ήδη αναβαθμισμένους υπολογιστές τους (μιλαμε παντα για νορμάλ χρήση... μέσου χρήστη... we all know what that means ) , είναι σταθερότατα, τελείως αξιόπιστα, δεν αντιμετωπίζεις προβλήματα με εφαρμογές, είναι ελάχιστα ελαφρότερα (με βάση τα όσα τρέχουν στο παρασκήνιο στα 10αρια), δεν σε βάζουν σε διαδικασία για έξτρα hardware εκτος ίσως λίγης παραπάνω μνήμης....ουφ.. πιστευω εγινα κατανοητός.
Σε τελική ανάλυση και μόνο που κανουν ακριβως ότι υπόσχονται χωρις προβλήματα, τα καθιστούν για μένα σε λίγο καλύτερη θέση από τα 10αρια
εντιτ. επισης αν ψαξεις θα δεις ότι αυτά που προσφέρουν τα 10αρια φρι... πχ, οφις...και κατι άλλα.... είναι με ημερομηνία λήξης. Μετά παίζουν κατι πατέντες για επέκταση χρήσης λειτουργίας των εφαρμογών.
George_Sp
14/04/2016, 01:21
στην παρούσα φάση... και με την λογική ότι ΔΕΝ εχουν όλοι την δυνατότητα να αναβαθμίσουν τους ήδη αναβαθμισμένους υπολογιστές τους (μιλαμε παντα για νορμάλ χρήση... μέσου χρήστη... we all know what that means ) , είναι σταθερότατα, τελείως αξιόπιστα, δεν αντιμετωπίζεις προβλήματα με εφαρμογές, είναι ελάχιστα ελαφρότερα (με βάση τα όσα τρέχουν στο παρασκήνιο στα 10αρια), δεν σε βάζουν σε διαδικασία για έξτρα hardware εκτος ίσως λίγης παραπάνω μνήμης....ουφ.. πιστευω εγινα κατανοητός.
Σε τελική ανάλυση και μόνο που κανουν ακριβως ότι υπόσχονται χωρις προβλήματα, τα καθιστούν για μένα σε λίγο καλύτερη θέση από τα 10αρια
εντιτ. επισης αν ψαξεις θα δεις ότι αυτά που προσφέρουν τα 10αρια φρι... πχ, οφις...και κατι άλλα.... είναι με ημερομηνία λήξης. Μετά παίζουν κατι πατέντες για επέκταση χρήσης λειτουργίας των εφαρμογών.
είσαι λάθος συνονόματε.
τα 10 αυτή τη στιγμή (build 1511 Φεβρουαρίου+ δηλαδή) είναι το ίδιο αξιόπιστα με τα 7.
Ελαφρότερα από τα 7 και με καλύτερη διαχείριση μνήμης cpu.
Για καθημερινή χρήση τα 10 out of the box είναι πιο φιλικά με τον μέσο χρήστη μιας και έχουν ήδη ενσωματώσει λειτουργίες και συμβατότητα με συσκευές και πολυμέσα χωρίς να χρειαστεί να ψάχνεις να κατεβάσεις codecs και language packs κλπ κλπ.
Επίσης είναι 10φορές πιο εύκολα στη χρήση από κάποιον αδαή γιατί η τράπεζα οδηγών τους είναι εμπλουτισμένη περισσότερο από των 7, επομένως βρίσκουν αυτόματα συσκευές που στα 7 έπρεπε να ψάξεις hardware id για να τα δουλέψεις.
Πάντα με γνώμονα οτι έχεις ένα μηχάνημα έως 8ετίας.
Αν τώρα θες να τρέξεις 7 με widgets και όλα τα καλούδια προφανώς ένα μηχάνημα που στήθηκε για εποχή XP-Vista θα χρειαστεί κάποιον πιο ειδικό να αξιολογήσει τι θα τρέξει καλύτερα.
αν σου δουλεύουν τα 7 και έχεις περιθώριο προσωπικής επιλογής, κάτσε στα 7, μην μπλέξεις.
αν αγοράσεις καινούριο μηχάνημα, βάλε 10 και ρίχτου και 10 να είναι οκ
τα 10αρια είναι καλύτερα. Μην ξεχνάτε την "συντηρηση υπολογιστή" (εκτος απο cleanup και defrag) απο τον πινακα ελεγχου. Υποτιθεται το κάνει μόνο του, αλλα οταν το κανα manualy έκανε κανα 6ωρο να τελειώσει, δείγμα οτι δεν είχε γινει ποτε.
Είπαμε η μικρομαλακη ειναι σταθερή αξία. Παραδοσιακά βγάζει ένα καλό λειτουργικό μία πατάτα. Ούτε τώρα έκανε έκπληξη και τα 10 είναι η σειρά τους να είναι το λειτουργικό που θα μείνει. Στην παρούσα φάση με το νέο rebuild είναι άριστα για τους λόγους που ανέφερε ο Γιώργος και θα εδραιωθουν για τα επόμενα χρόνια όπως ακριβώς έγινε και με τα 7
Εχω το dell inspiron N5110 με Ι5 και 4 γίγα μνήμης,
Παίζει μια χαρά αλλά θέλω να δοκιμάσω και τους ssd θα δω διαφορά; έχετε καμιά πρόταση; οικονομική και έως 120gb, δεν χρειάζομαι μεγαλύτερο διότι όλα μου τα δεδομένα μπαίνουν πάντα σε 2 εξωτερικούς δίσκους.
Θα του κοτσάρω τα 10αρια να τα δοκιμάσω
Παίζει μια χαρά αλλά θέλω να δοκιμάσω και τους ssd θα δω διαφορά; έχετε καμιά πρόταση; οικονομική και έως 120gb
Ναι, θα δεις τεράστια διαφορά με έναν καλό ssd. Αν θες οικονομική λύση, παρακολούθα τις προσφορές των καταστημάτων (π.χ. eshop). Αν θες την καλύτερη λύση, 850 evo.
yannis24
14/04/2016, 09:45
Nα ρωτησω και εγω κατι και οποις ξερει απαντα ...τα μηχανακια που σας δειχνω στα λινκ παρακατω, λενε τιποτα.....μου φαινονται "τιμια" ως προς την αποψη hardware-τιμη......δεν εχουν λειτουργικο, αλλα πιστευω οτι απο την στιγμη που μπορω να τους βαλω , ειναι καλα......τι λετε :
1) http://www.electroholic.gr/gr/computer/ypologistes/laptop/comhpp00017/laptop-hp-255-g3-k7j23ea-e1-210015-6-4gb-500gb-freedos
2) http://www.electroholic.gr/gr/computer/ypologistes/laptop/comhpp00039/laptop-hp-250-g4-m9s71ea-n3050-15-6-4gb-500-gbdos-bag-bck
σημειωση σημαντικη : τα θελω απλα για home use....δεν τρεχω βαρεια προγραμματα, δεν εχω autocad κτλ, για μια πιο ασφαλη περιηγηση στο διαδικτυο μονο, πληρωμες web banking, και ιντερνετ........
Παίζει μια χαρά αλλά θέλω να δοκιμάσω και τους ssd θα δω διαφορά; έχετε καμιά πρόταση; οικονομική και έως 120gb, δεν χρειάζομαι μεγαλύτερο διότι όλα μου τα δεδομένα μπαίνουν πάντα σε 2 εξωτερικούς δίσκους.
θα αστειεύεσαι (https://www.youtube.com/watch?v=JF4gUcGndhc)
85-90 ευρά τον intel 535 240 GB ή τον sammy 850 evo 90 ευρά
Nα ρωτησω και εγω κατι και οποις ξερει απαντα ...τα μηχανακια που σας δειχνω στα λινκ παρακατω, λενε τιποτα.....μου φαινονται "τιμια" ως προς την αποψη hardware-τιμη.
θα σου τα κάνουν τσουρέκια
yannis24
14/04/2016, 09:54
θα σου τα κάνουν τσουρέκια
τα μηχανακια έννοεις ? Ειναι πατάτες ?
thunder ace
14/04/2016, 10:15
samsung 850 evo με 250 giga(oπως σου ειπε και ο blitzer)Ειναι κριμα να παρεις πλεον τον 120αρη,αφου με πολυ λιγα παραπανω παιρνεις τον 250Αν τον βρεις σε προσφορα ,ακομα καλυτερα.
kalgeorge
14/04/2016, 10:35
είσαι λάθος συνονόματε.
τα 10 αυτή τη στιγμή (build 1511 Φεβρουαρίου+ δηλαδή) είναι το ίδιο αξιόπιστα με τα 7.
Ελαφρότερα από τα 7 και με καλύτερη διαχείριση μνήμης cpu.
Για καθημερινή χρήση τα 10 out of the box είναι πιο φιλικά με τον μέσο χρήστη μιας και έχουν ήδη ενσωματώσει λειτουργίες και συμβατότητα με συσκευές και πολυμέσα χωρίς να χρειαστεί να ψάχνεις να κατεβάσεις codecs και language packs κλπ κλπ.
Επίσης είναι 10φ
Ούτε πιο εύχρηστα ειναι ούτε τόσο λάθος ειμαι. Και θα σου πω γιατι.
Γιατι όπως έγραψα και πιο πάνω μιλάμε για τον με ΜΕΣΟ ΧΡΗΣΤΗ.
Οποτε αν τον βάλεις να βρει το control panel τρέχα γύρευε!!!!!
Μιλάω να εχει κρατήσει το interface των 7. Δεν αρεσει σε όλους το νέο ιντερφεις με την αρχική των δέκα.
Επίσης όπως παλι είπα πιο πάνω τα δεκαριά θα σε βάλουν στην διαδικασία αναβάθμισης θες δεν θες αν εισαι μέσος χρήστης.
Εδω εγω στο δικό μου έφαγα περίπου τρεις ωρες να καταφέρω να δουλέψει η κάρτα γραφικών μου. Φαντάζεσαι τον μέσο χρήστη;;;
Για αυτούς και μονο λοιπον τους λόγους θεωρώ τα 7 ρια
My opinion
Είστε και οι 2 λάθος, αφού τα καλύτερα MS Windows ήταν, με διαφορά, τα 2000.
kalgeorge
14/04/2016, 10:46
Είστε και οι 2 λάθος, αφού τα καλύτερα MS Windows ήταν, με διαφορά, τα 2000.
Θα τολμούσα να πω τα xp. Με τεράστια διαφορα
Λολ. Τα XP έγιναν σχετικά αξιοπρεπή μετά από 2 service packs, 3 χρόνια μετά την κυκλοφορία τους. Και πάλι δεν έφταναν τα 2k σε αξιοπιστία/σταθερότητα. Έβλεπες πιο συχνά BSODs από GUI.
Αλλά, να ξέρεις, σας τρόλλαρα λίγο :p
Τα 7 ήταν όντως το καλύτερο λειτουργικό της MS από την εποχή των 2k. Τα 10 έχουν δώσει καλά δείγματα μέχρι στιγμής, αλλά ο χρόνος θα δείξει.
kalgeorge
14/04/2016, 11:00
Λολ. Τα XP έγιναν σχετικά αξιοπρεπή μετά από 2 service packs, 3 χρόνια μετά την κυκλοφορία τους. Και πάλι δεν έφταναν τα 2k σε αξιοπιστία/σταθερότητα. Έβλεπες πιο συχνά BSODs από GUI.
Αλλά, να ξέρεις, σας τρόλλαρα λίγο :p
Τα 7 ήταν όντως το καλύτερο λειτουργικό της MS από την εποχή των 2k. Τα 10 έχουν δώσει καλά δείγματα μέχρι στιγμής, αλλά ο χρόνος θα δείξει.
Κοιτά όντως τα χπ χρειάστηκαν λιγο καιρο για να στρώσουν. Αλλα πιςτευω οτι ακόμα και τωρα αν επέτρεπε η ms αυτα θα δουλεύαμε ολοι. Τα 2000 ήταν οτι πρεπει για την εποχή τους αλλα δεν τους δόθηκε η ευκαιρία να αναπτυχθούν. Ήταν τα πρώτα που μπορούσες να κανεις την καλύτερη δικτυακή διαχείριση. Απο όλες τις απόψεις δηλαδή
Nα ρωτησω και εγω κατι και οποις ξερει απαντα ...τα μηχανακια που σας δειχνω στα λινκ παρακατω, λενε τιποτα.....μου φαινονται "τιμια" ως προς την αποψη hardware-τιμη......δεν εχουν λειτουργικο, αλλα πιστευω οτι απο την στιγμη που μπορω να τους βαλω , ειναι καλα......τι λετε :
1) http://www.electroholic.gr/gr/computer/ypologistes/laptop/comhpp00017/laptop-hp-255-g3-k7j23ea-e1-210015-6-4gb-500gb-freedos
2) http://www.electroholic.gr/gr/computer/ypologistes/laptop/comhpp00039/laptop-hp-250-g4-m9s71ea-n3050-15-6-4gb-500-gbdos-bag-bck
σημειωση σημαντικη : τα θελω απλα για home use....δεν τρεχω βαρεια προγραμματα, δεν εχω autocad κτλ, για μια πιο ασφαλη περιηγηση στο διαδικτυο μονο, πληρωμες web banking, και ιντερνετ........
για home use παρε desktop με τα μισα λεφτα........
τα μηχανακια έννοεις ? Ειναι πατάτες ?
θα είναι πολύ αργά ρε συ...
George_Sp
14/04/2016, 17:24
Kingston HyperX 240gb στα 75ευρώ ή Samsung Evo 850 120gb στην ίδια τιμή. Δε κοιτάς τίποτε άλλο.
Για πέταμα και τα 2 μηχανάκια.
Μακριά από επεξεργαστές E1 της AMD και N της Intel.
Θα κλαίτε τα λεφτά σας.
amyroukai
14/04/2016, 17:30
η δική μου "έρευνα" δείχνει ότι με λιγότερο από i3 μάλλον δεν αξίζει να ασχοληθείς. Πολύ μικρή διαφορά χρημάτων για μεγάλη διαφορά σε απόδοση στην πράξη. Πάρε i3 χωρίς OS.
Επίσης δεν αξίζουν οι 4ης γενιάς i3 σε σχέση με 5ης γενιάς για τον ίδιο λόγο, ίδια χρήματα ακριβώς. Οι 6ης γενιάς i3 είναι αρκετά ακριβότεροι από της 5ης, σε σημείο που να λες αξίζει/δεν αξίζει... Αν το δεις μακροπρόθεσμα θα πεις ναι, αν το δεις "τι πληρώνω τι παίρνω" τώρα και θέλεις να τα δώσεις, πας σε 5ης γενιάς i5.
ΔΕΝ χρειαζεται να είναι νομιμα....
Πολύ θα ήθελα να μάθω το πως... έστω και σε πμ (εκτός αν εννοείς σαν developer...)
kalgeorge
14/04/2016, 19:44
Πολύ θα ήθελα να μάθω το πως... έστω και σε πμ (εκτός αν εννοείς σαν developer...)
εχεις πμ
Kingston HyperX 240gb στα 75ευρώ ή Samsung Evo 850 120gb στην ίδια τιμή. Δε κοιτάς τίποτε άλλο.
για ξανασκέψου το (http://ssdendurancetest.com/)
thunder ace
14/04/2016, 20:44
http://ssd.userbenchmark.com/Compare/Samsung-850-Evo-120GB-vs-Kingston-HyperX-3K-240GB/3484vs1818
George_Sp
15/04/2016, 01:07
για ξανασκέψου το (http://ssdendurancetest.com/)
Άλλο HyperX άλλο V-series αγορίνα. Ήμουν ξεκάθαρος στο πιο μοντέλο έγραψα.
οι V-series είναι για πέταμα.
Άλλο HyperX άλλο V-series αγορίνα. Ήμουν ξεκάθαρος στο πιο μοντέλο έγραψα.
δεν ήσουν.
hyperx είναι μάρκα, brandname.
υπάρχουν 3 μοντέλα hyperx. fury, savage κ predator.
δεν ήσουν.
hyperx είναι μάρκα, brandname.
υπάρχουν 3 μοντέλα hyperx. fury, savage κ predator.
Εγώ πάλι γιατί νομίζω ότι είναι μοντέλα της Kingston??
356790
356791
356792
το....Σκρούτζαρα(!) και δεν μου βγάζει hyperX της kingston παρά μόνο αυτά που είπε ο ohm, τι παίζει; :confused:
Edit: τώρα το κοίταξα καλύτερα....:D
Λέω να πάω για τούτον εδώ (http://stechi.skroutzstore.gr/p.Kingston-HyperX-Fury-120GB-SHFS37A-120G.1143602.html) αξίζει; όπως προείπα πιο πάνω, δεν χρειάζομαι μεγαλύτερο, θα δω διαφορά από τον συμβατικό 5.400 που έχω;
Επίσης λέω να τον βάλω και σε ένα destop 9ετίας.... κάνει;
Παντού κάνει, αν έχει sata3. Και, φυσικά, η διαφορά από έναν 5400 είναι τεράστια.
παιδια εχει συνδεσει κανεις gpu εξωτερικη με λαπτοπ?υπαρχει κανενα οργανωμενο site με συμβατοτητες μοντελων?γιατι ειναι λιγο beta το πραγμα τωρα...
Λέω να πάω για τούτον εδώ (http://stechi.skroutzstore.gr/p.Kingston-HyperX-Fury-120GB-SHFS37A-120G.1143602.html) αξίζει; όπως προείπα πιο πάνω, δεν χρειάζομαι μεγαλύτερο, θα δω διαφορά από τον συμβατικό 5.400 που έχω;
Επίσης λέω να τον βάλω και σε ένα destop 9ετίας.... κάνει;
Μια χαρά αξίζει αλλά γιατί δεν βάζεις τον 240?? Τα 120 είναι λίγα και πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός για να μην τα γεμίσεις. Η χρηματική διαφορά δεν είναι τεράστια.
Δεν θα δεις απλά διαφορά, νεκρανάσταση θα δεις ειδικά όταν μπαίνουν σε παλιά μηχανήματα οι ssd, που ο συμβατικός δίσκος μαζί με το παρωχημένο υλικό του παλιού pc έχουν κάνει το σύστημα απλά να σέρνεται, η διαφορά είναι χαοτική.
Παντού κάνει, αν έχει sata3. Και, φυσικά, η διαφορά από έναν 5400 είναι τεράστια.
Sata 3 σε μηχάνημα 9ετίας δεν θα βρεις. Και δεν είναι απαραίτητο το sata3 και απλό sata να έχει μια χαρά θα παίζει απλά δεν θα πιάσει τις μέγιστες τιμές.
amyroukai
15/04/2016, 09:34
Εξκιούζ μι, μίστερς αντ μίσσεζ, λορντς αντ μπίτσεζ.
Παίρνεις τον όμορφο τον εσεσντί. Και δουλεύει. Και -θεωρητικά πάντα- ζει περισσότερο από έναν συμβατικό μαγνητικό;
Και αυτό που γράφετε/ται ότι αν μείνει άνευ μπαταρίας, σβήνει, αληθεύει; Οπότε δεν είναι και της απολύτου εμπιστοσύνης... ή δεν έχω καταλάβει κάτι;
Sata 3 σε μηχάνημα 9ετίας δεν θα βρεις. Και δεν είναι απαραίτητο το sata3 και απλό sata να έχει μια χαρά θα παίζει απλά δεν θα πιάσει τις μέγιστες τιμές.
Σωστά αυτά που λες. Ξεκαθάρισα "παντού που έχει sata3" για να μην κάθομαι να εξηγώ σε επόμενα ποστς αν κάνει στο πισί του Μπαρμπα-Μήτσου που είναι 6.5 ετών και στο λάπτοπ της Λίτσας, που είναι μόλις 4. Αν έχει sata3, κάνει. Όσο για το δεύτερο, να βάλεις ssd και να μην εκμεταλλεύεσαι τις ταχύτητές του, δεν είναι πολύ έξυπνο. To sata3 έχει 4 φορές την ταχύτητα του πρώτου.
Εξκιούζ μι, μίστερς αντ μίσσεζ, λορντς αντ μπίτσεζ.
Παίρνεις τον όμορφο τον εσεσντί. Και δουλεύει. Και -θεωρητικά πάντα- ζει περισσότερο από έναν συμβατικό μαγνητικό;
Και αυτό που γράφετε/ται ότι αν μείνει άνευ μπαταρίας, σβήνει, αληθεύει; Οπότε δεν είναι και της απολύτου εμπιστοσύνης... ή δεν έχω καταλάβει κάτι;
Κοίτα μάστορη θα σου πω ότι κι εδώ ισχύει ότι ισχύει παντού, η αλήθεια βρίσκεται πάντοτε κάπου στην μέση. Ας τα πάρουμε όμως ένα ένα τα θέματα
* Η συμβατικοί έχουν γίνει τελείως μα τελείως αναξιόπιστοι, χαλάνε με τρελούς ρυθμούς και είναι λογικό αφού η αγορά διψάει για μεγάλες χωρητικότητες και για χαμηλές τιμές. 2 στα 3 μηχανήματα που έρχονται με βλάβη στο μαγαζί μου είναι από χαλασμένο HDD. Επίσης δεν υπάρχει καλός και κακός κατασκευαστής εξ ου και οι πολύ κοντινές τιμές των δίσκων από διαφορετικούς κατασκευαστές. 2 εργοστάσια κατασκευάζουν δίσκους για όλα τα brands. Επίσης οι συμβατικοί λόγω μηχανικών μερών είναι επιρρεπείς στο σφάλμα λόγω φθοράς των μηχανικών μερών, λόγω χτυπήματος εν ώρα λειτουργίας και πολλών άλλων λόγων που έχουν να κάνουν και με τον τρόπο κατασκευής αλλά και με το υλικό που χρησιμοποιείται.
Από την άλλη οι ssd είναι σχετικά φρέσκια τεχνολογία, όλοι έχουν πέσει πάνω της και ο τρόπος κατασκευής είναι πιο "ηλεκτρονικός" με ότι αυτό συνεπάγεται. Καλής ποιότητας υλικό??? Καλής ποιότητας ο δίσκος. Κακής ποιότητας υλικό?? Κακής ποιότητας ο δίσκος αλλά όλοι είναι σχεδόν απαλλαγμένοι από τα προβλήματα του βασανίζουν τους συμβατικούς. Γι' αυτό λέμε πάρε επώνυμο δίσκο για να έχεις όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αξιοπιστία.
** Εκτός ελαχίστων περιπτώσεων (μια εξ αυτών συνέβει πριν από 3 χρόνια σε μένα και αναγκάστηκα να ξαναπεράσω μία μια και με το χέρι πάνψ από 7000 κωδικούς η MILF ακόμα βρίζει) ο συμβατικός θα σε προειδοποιήσει πριν χαλάσει και πιθανότατα θα μπορέσεις να ανακτήσεις αν όχι όλα, σημαντικό μέρος των αρχείων σου. Αν δε είσαι λίγο "γάτος" βάζεις να τρέχει στο παρασκήνιο πρόγραμμα που διαβάζει το SMART του δίσκου όπως πχ το Hdd Sentinel και έχεις εικόνα της κατάστασης του δίσκου ανά πάσα ώρα και στιγμή. Αντίθετα ο SSD από τον τρόπο κατασκευής του είναι πολύ κοντά στον "ξαφνικό θάνατο" και πιθανότατα δεν θα πάρεις καμία προειδοποίηση πριν τα τινάξει τα πέταλα. Και από τους ssd ανακτώνται δεδομένα αλλά χρειάζεται να απευθυνθείς σε εξειδικευμένες εταιρίες με ειδικό εξοπλισμό με το ανάλογο κόστος βέβαια. Φαντάσου ότι μπορεί εύκολα να χάσεις τον δίσκο από μια αστοχία μιας γ@μημένης κόλλησης.
Τώρα αν χάνουν τα δεδομένα όταν μείνουν χωρίς μπαταρία, τι να σου πω δεν το έχω δει ποτέ να γίνεται αλλά το έχω διαβάσει κι εγώ όπως κι εσύ. Να σου πω όμως ότι έχω ssd με φορτωμένα κάποια λειτουργικά στα οποία μπουτάρω κατά το δοκούν για να χρησιμοποιήσω κάποια εργαλεία τους ή για να αποκτήσω πρόσβαση σε κλειδωμένα αρχεία κλπ κλπ κλπ. Αυτός ο δίσκος φτιάχτηκε - σεταρίστηκε πέρυσι από μένα και είναι μονίμως στο συρτάρι του γραφείου μου εκτός σύνδεσης κι εκτός τροφοδοσίας. Έχει χρησιμοποιηθεί περίπου 20-25 φορές. Τίποτα το παράξενο δεν είδα ούτε και καμία απώλεια δεδομένων παρατήρησα. Δουλεύει κανονικά και ταχύτατα όπως την πρώτη μέρα που των έστησα.
τα φιλιά μου!
ΚΑΙ ΠΑΡΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑ Γ@ΜΗΜΕΝΟ LAPTOP ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ ΒΡΕ ΑΔΕΡΦΕ (που κάθε μέρα έχεις και από μια διαφορετική απορία)
Σωστά αυτά που λες. Ξεκαθάρισα "παντού που έχει sata3" για να μην κάθομαι να εξηγώ σε επόμενα ποστς αν κάνει στο πισί του Μπαρμπα-Μήτσου που είναι 6.5 ετών και στο λάπτοπ της Λίτσας, που είναι μόλις 4. Αν έχει sata3, κάνει. Όσο για το δεύτερο, να βάλεις ssd και να μην εκμεταλλεύεσαι τις ταχύτητές του, δεν είναι πολύ έξυπνο. To sata3 έχει 4 φορές την ταχύτητα του πρώτου.
ναι αλλά ο ssd είναι 10-11 φορές πιο γΛήγορος από έναν συμβατικό και πόσο μάλιστα αν αυτός ο συμβατικός συμβαδίζει ηλικιακά με το υπόλοιπο σύστημα. Επίσης δεν μπορείς (εύκολα και με μικρό κόστος) να βάλεις σε μηχάνημα που έχει από κατασκευής sata, sata3. Οπότε αρκείσαι σε ότι περισσότερο μπορείς να πάρεις από πλευράς ταχύτητας με το hardware που διαθέτεις.
amyroukai
15/04/2016, 10:35
Ευχαριστώ για την σοβαρή απάντηση, οφείλω επίσης μία (οφείλω να σταματήσω να γράφω ειρωνικάσχημα γιατί τελικά μου έχει κολλήσει γενικώς και δεν είναι καλό).
Το ζήτημα λάπτοπ το έχω ανάγει σε σήριαλ γιατί... όπως έπρεπε; να γράψω στο νήμα με τις εμμονές, ο ενδελεχής σε σημείο εμμονής προέλεγχος αγοράς είναι ίδιον το οποίο δεν έχω καταφέρει να ξεπεράσω (και το οποίον σπανίως έχει βγει σε κακό, αλλά είναι όντως κουραστικό για τους γύρω μου).
Δεν έχω ψωνίσει ακόμα διότι τα μόνα μηχανήματα που βρίσκω αληθινά εκλυστικά σαν σύνολο στην περιοχή του 500 συνπληνλίγο είναι της HP. Τα οποία ουδείς έχει σε εκτίμηση, αλλά βλέποντας βίντεο στον σωλήνα αναβάθμισης δίσκου/μνήμης δεν είδα κάτι που να είναι άσχημο μέσα τους.
Το probook15 της συμβίας είναι καλό πραγματικά (και όντως όπως είχε γράψει ο αουγκεντάλερ ακούγεται το κουλεράκι του - όχι ενοχλητικά) αλλά τα νέα probook G3 φτάνουν στο 900άρι και είπα ότι δεν θέλω να ανέβω εκεί γιατί αν είναι να δώσω τόσα παίρνω το λάπτοπ που συζητάω ΚΑΙ ντέσκτοπ πολύ δυνατότερο. Σε refurb δεν υπάρχει τίποτα που να αξίζει, όταν πλέον πωλούνται ελάχιστα φθηνότερα από/σε ίδιες τιμές με καινούρια μοντέλα και με κουκουρούκου πληκτρολόγια. Με τα DELL ξενέρωσα με τις glossy οθόνες και επειδή δεν είσαι ο μόνος με γραμμές σε αυτές της 5558 σειράς που είναι σε νορμάλ κοστολόγια. Τα φθηνά επαγγελματικά HP 250G4 δεν είναι διαφορετικά από τα 15-ac1xx/15-ab1xx κλπ. Η νέα σειρά 15-xx2xx έχει "στάνταρ" ανάλυση οθόνες και όχι FHD, το οποίο σε σχέδιο κάνει διαφορά, αν ήταν για χρήση γενική/πολυμέσων δεν θα με ένοιαζε.
Κατέληξα λοιπόν στο ότι θα περάσω σήμερα από την μήδεια του μάρτ, αν μου δώσουν το ΗΡ με AMD A10/6GB/250SSD που είχαν σε προσφορά στο φυλλάδιο του νέου καταστήματος της Αγ. Παρασκευής στην τιμή που το είχαν στο φυλλάδιο ήτοι 499 (γιατί τώρα στην σελίδα το έχουν +100 ήτοι 599 και δεν θέλω να πάω εκεί) έχει καλώς. Αλλιώς αναμένω στο ακουστικό μου για τις postΠασχαλινές προσφορές αν υπάρξουν ή να ξεστοκάρουν τα 5ης γενιάς ίντελ και να πάρω εντός του θέρους 6ης γενιάς στις σημερινές τιμές. Θα μείνει χωρίς λάπτοπ για λίγο η καλή μου αλλά δεν πειράζει. Μάλλον. Άσε κάτω το τσόκαρο. ΜΗ.
Αυτά.
υ.γ. Αν θυμηθείς και μόλις ευκαιρήσεις γιατί έχεις πολλάκις γράψει για τα τρεχάματα μετακόμισης, στείλε και το που είναι η μεταφορική που λέγαμε. Μιλ μερσί ξανά.
Άντε ρε τελειώνετε με το λαπτοπ γιατί ψάχνω για τηλεόραση ...
Ευχαριστώ για την σοβαρή απάντηση, οφείλω επίσης μία (οφείλω να σταματήσω να γράφω ειρωνικάσχημα γιατί τελικά μου έχει κολλήσει γενικώς και δεν είναι καλό).
Το ζήτημα λάπτοπ το έχω ανάγει σε σήριαλ γιατί... όπως έπρεπε; να γράψω στο νήμα με τις εμμονές, ο ενδελεχής σε σημείο εμμονής προέλεγχος αγοράς είναι ίδιον το οποίο δεν έχω καταφέρει να ξεπεράσω (και το οποίον σπανίως έχει βγει σε κακό, αλλά είναι όντως κουραστικό για τους γύρω μου).
Δεν έχω ψωνίσει ακόμα διότι τα μόνα μηχανήματα που βρίσκω αληθινά εκλυστικά σαν σύνολο στην περιοχή του 500 συνπληνλίγο είναι της HP. Τα οποία ουδείς έχει σε εκτίμηση, *αλλά βλέποντας βίντεο στον σωλήνα αναβάθμισης δίσκου/μνήμης δεν είδα κάτι που να είναι άσχημο μέσα τους.
Το probook15 της συμβίας είναι καλό πραγματικά (και όντως όπως είχε γράψει ο αουγκεντάλερ ακούγεται το κουλεράκι του - όχι ενοχλητικά) αλλά τα νέα probook G3 φτάνουν στο 900άρι και είπα ότι δεν θέλω να ανέβω εκεί γιατί αν είναι να δώσω τόσα παίρνω το λάπτοπ που συζητάω ΚΑΙ ντέσκτοπ πολύ δυνατότερο. Σε refurb δεν υπάρχει τίποτα που να αξίζει, όταν πλέον πωλούνται ελάχιστα φθηνότερα από/σε ίδιες τιμές με καινούρια μοντέλα και με κουκουρούκου πληκτρολόγια. **Με τα DELL ξενέρωσα με τις glossy οθόνες και επειδή δεν είσαι ο μόνος με γραμμές σε αυτές της 5558 σειράς που είναι σε νορμάλ κοστολόγια. Τα φθηνά επαγγελματικά HP 250G4 δεν είναι διαφορετικά από τα 15-ac1xx/15-ab1xx κλπ. Η νέα σειρά 15-xx2xx έχει "στάνταρ" ανάλυση οθόνες και όχι FHD, το οποίο σε σχέδιο κάνει διαφορά, αν ήταν για χρήση γενική/πολυμέσων δεν θα με ένοιαζε.
Κατέληξα λοιπόν στο ότι θα περάσω σήμερα από ***την μήδεια του μάρτ, αν μου δώσουν το ΗΡ με AMD A10/6GB/250SSD που είχαν σε προσφορά στο φυλλάδιο του νέου καταστήματος της Αγ. Παρασκευής στην τιμή που το είχαν στο φυλλάδιο ήτοι 499 (γιατί τώρα στην σελίδα το έχουν +100 ήτοι 599 και δεν θέλω να πάω εκεί) έχει καλώς. Αλλιώς αναμένω στο ακουστικό μου για τις postΠασχαλινές προσφορές αν υπάρξουν ή να ξεστοκάρουν τα 5ης γενιάς ίντελ και να πάρω εντός του θέρους 6ης γενιάς στις σημερινές τιμές. Θα μείνει χωρίς λάπτοπ για λίγο η καλή μου αλλά δεν πειράζει. Μάλλον. Άσε κάτω το τσόκαρο. ΜΗ.
Αυτά.
υ.γ. Αν θυμηθείς και μόλις ευκαιρήσεις γιατί έχεις πολλάκις γράψει για τα τρεχάματα μετακόμισης, στείλε και το που είναι η μεταφορική που λέγαμε. Μιλ μερσί ξανά.
* Η σχεδιαστική (σε ηλεκτρονικά κυκλώματα) ασχήμια δεν φαίνεται με γυμνό μάτι ρε συ Γιάννη και πολύ περισσότερο αν δεν είσαι της δουλειάς (εκτός οφθαλμοφανών περιπτώσεων όπως του ΤραμπλΧ που το καλωδιομάνι ήταν χύμα σαν να έβλεπες ρεκλέτες σε καφαο του ΟΤΕ. Εγώ τα συχαίνομαι τα ΗΡ αλλά ο Γιώργος ο SP του οποίου την γνώμη σέβομαι τα αγαπάει. Έχει να κάνει βέβαια και με το πλήθος των χαλασμένων HP που έχεις δει.
** Σχετικά κοντινές είναι οι ποιότητες των οθονών στην περιοχή των 500 ευρώ που ψάχνεις και για το σφάλμα που έβγαλαν τα συγκεκριμένα της Dell θα ισχύσει κανονικά η εγγύηση. Θεώρησέ το αστοχία υλικού σε μια παρτίδα και μην βάλεις αρνητικό πρόσημο στην Dell από αυτή την αστοχία της. Για τον τρόπο πάντως που χειρίζεται τις εγγυήσεις μόνο καλά λόγια θ' ακούσεις και είναι πολύ σημαντικό αυτό.
*** Τελικά σε έπεισα με τον Γιούφτο έτσι ??? Άλλο ένα θύμα της τηλεοπτικής διαφήμισης!!
vaska
σε μηχάνημα 9ετίας και 12ετίας μια χαρά βρίσκεις sata
η hyperx είναι ξεχωριστή μάρκα από την "kingston", κάτι σα θυγατρική. δεν είναι μοντέλο. όχι πια.
amyrou
κάποιοι ssd πράγματι έχουν θέμα αν πέσει το ρεύμα απροειδοποίητα. με βεβαιότητα μπορώ να σου πω ότι κάποιοι ssd της intel το προλαβαίνουν. με κάποια αμφιβολία ξέρω και ότι κάποιοι της samsung κάνουν κάτι αντίστοιχο. Αυτό που άκουσα είναι ότι κάαααποιοι δίσκοι της samsung αν μένανε για 10+ μήνες στο ράφι μετά παθαίνανε κοκομπλόκο... δεν ξέρω αν το πιστεύω ή όχι και προσωπικά δεν το έψαξα παραπέρα γιατί δεν μου τυχαίνει ποτέ τέτοια χρήση εμένα.
θες να πάμε παρέα να χαζέψουμε μαγαζά;
kalgeorge
15/04/2016, 11:26
Άντε ρε τελειώνετε με το λαπτοπ γιατί ψάχνω για τηλεόραση ...
Έκλαψα φίλε χαχαχαχαα
Πω πω και μονο που το σκέφτηκα κουράστηκα χαχα
kalgeorge
15/04/2016, 11:32
Ορίστε ρε κατηγορείτε την κυβέρνηση οτι δεν προχωρούν οι σημαντικές διαδικασίες για διαφορα θέματα. Εδω ακόμα δεν έχουμε βρει άκρη με το λαπτοπ και μιλάμε για λίστες Λαγκάρντ Κιετς;;; Χαχαχαχαχαχ
Το θέμα μπακλει και τι βι θα μεταφερθεί για την επόμενη αγωνιστική περίοδο ώστε να έχουν βγει και αλλα μοντέλα-μεγέθη- hertz-hd-intches- και να να χάσει την μπαλα χαχαχχαχα
vaska
σε μηχάνημα 9ετίας και 12ετίας μια χαρά βρίσκεις sata
η hyperx είναι ξεχωριστή μάρκα από την "kingston", κάτι σα θυγατρική. δεν είναι μοντέλο. όχι πια.
amyrou
κάποιοι ssd πράγματι έχουν θέμα αν πέσει το ρεύμα απροειδοποίητα. με βεβαιότητα μπορώ να σου πω ότι κάποιοι ssd της intel το προλαβαίνουν. με κάποια αμφιβολία ξέρω και ότι κάποιοι της samsung κάνουν κάτι αντίστοιχο. Αυτό που άκουσα είναι ότι κάαααποιοι δίσκοι της samsung αν μένανε για 10+ μήνες στο ράφι μετά παθαίνανε κοκομπλόκο... δεν ξέρω αν το πιστεύω ή όχι και προσωπικά δεν το έψαξα παραπέρα γιατί δεν μου τυχαίνει ποτέ τέτοια χρήση εμένα.
θες να πάμε παρέα να χαζέψουμε μαγαζά;
Δεν με διαβάζεις προσεκτικά και στεναχωριέμαι
Εγώ είπα δεν βρίσκεις sata3, sata σαφώς και βρίσκεις
Όχι δεν είναι θυγατρική, είναι ένα ξεχωριστό τμήμα της Kingston που φκιάνει μόνο γλήγορες μνήμες και γλήγορους δίσκους. Η εγγύηση καλύπτεται κανονικά από την Kingston και το RMA που στέλνουμε για τους Xyper είναι στην ίδια διεύθυνση με ίδιο αποδέκτη (τουλάχιστον μέχρι πριν 1 μήνα που έστειλα RMA). Τώρα αν άλλαξε κάτι στον μήνα που το ξέρεις και δεν το ξέρω πάω πάσο.
οκ οκ νταξ όχι άλλες πέτρες πλζ
Μια χαρά αξίζει αλλά γιατί δεν βάζεις τον 240?? Τα 120 είναι λίγα και πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός για να μην τα γεμίσεις. Η χρηματική διαφορά δεν είναι τεράστια.
Δεν θα δεις απλά διαφορά, νεκρανάσταση θα δεις ειδικά όταν μπαίνουν σε παλιά μηχανήματα οι ssd, που ο συμβατικός δίσκος μαζί με το παρωχημένο υλικό του παλιού pc έχουν κάνει το σύστημα απλά να σέρνεται, η διαφορά είναι χαοτική.
Δεν τον χρειάζομαι ρε συ Βασίλη, η διαφορά της τιμής αγγίζει το διπλάσιο κόστος σχεδόν....εδώ τον συμβατικό 320αρι που έχω τώρα είναι ζήτημα αν πιάνει 60 γίγα χώρο μην πω πολυ λιγότερο....τα δεδομένα μου (φωτό, κυρίως και κάποια έγραφα) μπαίνουν πάντοτε σε 2 συμβατικούς 500αρηδες εξωτερικούς δίσκους όπου ο ένας είναι αντίγραφο του άλλου 9για τον φόβο των Ιουδαίων....) Στο λάπτοπ υπάρχουν μόνο το λειτουργικό, το όφις, 2 browsers και το antivirus, τίποτα άλλο. ότι κατεβάζω (συνήθως roms για κινητά μιας και ασχολούμαι με το "σπορ" ) μπαίνουν σε έναν μικρό πάλι εξωτερικό δίσκο παλιό (50αράκι) τον οποίο μεταφέρω πάντα μαζί όπου πάω και "μαγειρεύω" κινητά.....
George_Sp
15/04/2016, 12:50
Δεν τον χρειάζομαι ρε συ Βασίλη, η διαφορά της τιμής αγγίζει το διπλάσιο κόστος σχεδόν....εδώ τον συμβατικό 320αρι που έχω τώρα είναι ζήτημα αν πιάνει 60 γίγα χώρο μην πω πολυ λιγότερο....τα δεδομένα μου (φωτό, κυρίως και κάποια έγραφα) μπαίνουν πάντοτε σε 2 συμβατικούς 500αρηδες εξωτερικούς δίσκους όπου ο ένας είναι αντίγραφο του άλλου 9για τον φόβο των Ιουδαίων....) Στο λάπτοπ υπάρχουν μόνο το λειτουργικό, το όφις, 2 browsers και το antivirus, τίποτα άλλο. ότι κατεβάζω (συνήθως roms για κινητά μιας και ασχολούμαι με το "σπορ" ) μπαίνουν σε έναν μικρό πάλι εξωτερικό δίσκο παλιό (50αράκι) τον οποίο μεταφέρω πάντα μαζί όπου πάω και "μαγειρεύω" κινητά.....
Με γεια :)
http://www.skroutz.gr/s/4996577/HyperX-Fury-120GB.html
Δεν τον χρειάζομαι ρε συ Βασίλη
όταν δεις πως πάει, στοίχημα το δεξί μου... μαρσπιέ... ότι σε καμιά δυό βδομάδες, θα ψάχνεις για 500άρι.
amyroukai
15/04/2016, 14:56
Νο amd.
Έχει όμως lenovo που δεν έχει ανέβει ακόμα στο web, i5/6gb σε δύο στικ/r5 εξωτερική vga/500gb συμβατικό δίσκο.
Στα 499. Με 720p ματ οθόνη.
Ψηνομαι.
Εντιτ 305-15ibd
από περιέργεια, αυτός ο ssd (http://www.skroutz.gr/s/2591228/Kingston-SSDNow-V300-120GB.html) τι λέει;
σύμφωνα με τον george_sp, για πέταμα
σύμφωνα με μένα, για πέταμα.
thunder ace
15/04/2016, 15:43
από περιέργεια, αυτός ο ssd (http://www.skroutz.gr/s/2591228/Kingston-SSDNow-V300-120GB.html) τι λέει;
πετυχες πιθανον τον πιο μουφα.Λενε.
George_Sp
15/04/2016, 16:52
Νο amd.
Έχει όμως lenovo που δεν έχει ανέβει ακόμα στο web, i5/6gb σε δύο στικ/r5 εξωτερική vga/500gb συμβατικό δίσκο.
Ψηνομαι.
Εντιτ 305-15ibd
Με γεια :)
AUFGEBRACHT
15/04/2016, 18:27
Το probook15 της συμβίας είναι καλό πραγματικά (και όντως όπως είχε γράψει ο αουγκεντάλερ ακούγεται το κουλεράκι του - όχι ενοχλητικά) αλλά τα νέα probook G3 φτάνουν στο 900άρι και είπα ότι δεν θέλω να ανέβω εκεί
O Vaskas κάνει έρανο για να τελειώσει το σήριαλ με το laptop σου, μέχρι και συναυλία αλληλεγγύης οργανώνει στο γήπεδο της Παναχαϊκής (συμμετέχει κλασσικά και ο Γιώργος Νταλάρας), με τα φράγκα που θα μαζέψει όχι μόνο θα σου φτάσουν να αγοράσεις probook G3, αλλά και όλη την Hewlett Packard άμα λάχει...
O Vaskas κάνει έρανο για να τελειώσει το σήριαλ με το laptop σου, μέχρι και συναυλία αλληλεγγύης οργανώνει στο γήπεδο της Παναχαϊκής (συμμετέχει κλασσικά και ο Γιώργος Νταλάρας), με τα φράγκα που θα μαζέψει όχι μόνο θα σου φτάσουν να αγοράσεις probook G3, αλλά και όλη την Hewlett Packard άμα λάχει...
Ευελπιστώ, όταν τελειώσει αυτός ο έρανος να γίνει ανάλογος για μένα για την αγορά του ssd βάλαμε νέα πατούμενα και καδενούλα σήμερις και δεν έμεινε φράγκο....:cool:
Νο amd.
Ψηνομαι.
Εντιτ 305-15ibd
Το ΛοιπΟ άκου τι θα γίνει. Πας παίρνεις αυτό το υπέροχο εργαλείο που ολομΑναχός σου και αφ' εαυτού σου βρήκες χωρίς πολύ ψάξιμο και ψείρισμα (είσαι άμεσος και αποφασιστικός άντρας εσύ στις αγορές σου). Στην πορεία παίρνεις κι έναν ssd 240-250 gb από τους καλούς όχι τις μούφες και κάνεις τράμπα το λειτουργικό από τον hdd. Παίρνεις και αυτό
356864
που είναι ταμαμ για το μοντέλο που πήρες και βάζεις μέσα τον hdd. Αυτό μπαίνει στο μπέι του dvd. Κι έτσι έχεις και γλήγορο δίσκο για το λειτουργικό και την εκκίνηση των προγραμμάτων σου και τα 500gb αποθηκευτικό χώροκαι αν θες να χρησιμοποιήσεις το dvd απλά ξεκουμπώνεις τον αντάπτορα και βάζεις το dvd. Υπερτούμπανο το λαπτοπάκι με μιλίταρι χαρακτηριστικά και με ssd και με 500gb ακόμα και τα εξτρα δεν θα πάνε πάνω από 100 ευρωπουλάκια και θα είσαι μάγκας.
Εναλλακτικά συνεχίζεις να χρησιμοποιείς της Χριστίνας και κάνεις ακόμα μια δυο ερωτήσεις στο φόρουμ και ψάχνεις λίγο ακόμα και που ξέρεις μπορεί να προλάβει η Intel να βγάλει τον καινούριο εΞεπερΓαστή τον i29 που όπως όλοι ξέρουμε θα γ@μει και θα δέρνει. ααα ξέχασα παίζει κι ένα HP mini μετάχειρο στο μαγαζί κοντά στο κατοστάρικο με 10ρούλα οθόνη και 2gb RAM. Για δες το λίγο μήπως βολεύει. 8 ώρες αυτονομία λέμε. :a02::kiss:
Νταξ σκουπίδι δεν τον λες είναι της Αρχόντισσας της Kingston αλλά με χαμηλές ταχύτητες. Με λίγο μαρούλι παραπάνω παίρνεις καλύτερον.
AUFGEBRACHT
16/04/2016, 06:50
κάνεις ακόμα μια δυο ερωτήσεις στο φόρουμ :
Εεεεε πας γυρεύοντας...
Εεεεε πας γυρεύοντας...
Να σου πω, τον καταλαβαίνω τον Γιάννη. Δεν είναι το λάπτοπ ο σκοπός, το μέσο είναι. Το μέσο για να μπει στην διαδικασία της αγοράς, να ψάξει, να συγκρίνει, να διαφωνήσει, να παζαρέψει και όλ' αυτά τ ωραία που συνέβαιναν παλιότερα σε μια αγοραπωλησία. Τώρα όλα γίνονται γρήγορα, 3 κλικ και τελειώσαμε. Αυτός είναι και ο λόγος που το καθυστερεί, σαν την γιαγιά μου ένα πράγμα, ήταν ικανή να βάλει να της κατεβάσουν 40 τόπια ύφασμα από τα ράφι και τελικά να αποφάσιζε ότι τα ρούχα της είναι εντάξει και δεν χρειάζεται να ράψει καινούρια.
AUFGEBRACHT
16/04/2016, 07:05
Να σου πω, τον καταλαβαίνω τον Γιάννη. Δεν είναι το λάπτοπ ο σκοπός, το μέσο είναι. Το μέσο για να μπει στην διαδικασία της αγοράς, να ψάξει, να συγκρίνει, να διαφωνήσει, να παζαρέψει και όλ' αυτά τ ωραία που συνέβαιναν παλιότερα σε μια αγοραπωλησία. Τώρα όλα γίνονται γρήγορα, 3 κλικ και τελειώσαμε. Αυτός είναι και ο λόγος που το καθυστερεί, σαν την γιαγιά μου ένα πράγμα, ήταν ικανή να βάλει να της κατεβάσουν 40 τόπια ύφασμα από τα ράφι και τελικά να αποφάσιζε ότι τα ρούχα της είναι εντάξει και δεν χρειάζεται να ράψει καινούρια.
Δεν ξέρω τι λες, εγώ πάντως διαβάζω σήμερα στα ΜΜΕ ότι για να κλείσει η αξιολόγηση, οι θεσμοί ζητάνε πλέον ως προαπαιτούμενο την αγορά laptop από τον συμπαθή συμφορουμίτη...
amyroukai
16/04/2016, 07:43
Ή δρακουμελεσκου πάντως συμπαθητικη είναι, θα την πάρω παρέα στα μαγαζιά.
AUFGEBRACHT
16/04/2016, 20:18
Ή δρακουμελεσκου πάντως συμπαθητικη είναι, θα την πάρω παρέα στα μαγαζιά.
Κοίτα μπας και δεν πάρεις bitdefender antivirus που είναι και πατριώτες της, θα σου κρατάει μούτρα μετά...
amyroukai
20/04/2016, 22:15
Wtf intel...???
http://www.engadget.com/2016/04/20/intel-s-move-away-from-pcs-is-difficult-but-necessary/?sr_source=Facebook
kalgeorge
20/04/2016, 22:24
Wtf intel...???
http://www.engadget.com/2016/04/20/intel-s-move-away-from-pcs-is-difficult-but-necessary/?sr_source=Facebook
άλλες 100 σελιδες
:lol:
amyroukai
20/04/2016, 22:31
άλλες 100 σελιδες
Άντε ρε. Γιατί, επειδή οι μισοί λένε ότι τα λάπτοπ που προτείνουν οι άλλοι μισοί είναι σκουπίδια; Αστεία πράγματα...
Που κάνουν κάθε απόφαση εύκολη!!!
edit και υ.γ. δύο σε ένα:
Κρατιόμουν τόσες μέρες για να μην γράψω για την... "τεχνολογία" PWM στις οθόνες η οποία προκαλεί flickering και πονοκεφάλους κλπ άσχημα όταν δεν τις δουλεύεις σε υψηλή ένταση backlight. DELL, για πες μας, θα δουλέψουμε ή θα μας αποτέτοιο το νταμτιριρίμ και τα μάτια μαζί; :bawl: (το παρατήρησα και σε ένα κινητό μου σε πολύ χαμηλή ένταση φωτός και σε απόλυτο σκοτάδι)
kalgeorge
20/04/2016, 22:44
Άντε ρε. Γιατί, επειδή οι μισοί λένε ότι τα λάπτοπ που προτείνουν οι άλλοι μισοί είναι σκουπίδια; Αστεία πράγματα...
Κρατιόμουν τόσες μέρες για να μην γράψω για την... "τεχνολογία" PWM στις οθόνες η οποία προκαλεί flickering και πονοκεφάλους κλπ άσχημα όταν δεν τις δουλεύεις σε υψηλή ένταση backlight. DELL, για πες μας, θα δουλέψουμε ή θα μας αποτέτοιο το νταμτιριρίμ και τα μάτια μαζί; :bawl: (το παρατήρησα και σε ένα κινητό μου σε πολύ χαμηλή ένταση φωτός και σε απόλυτο σκοτάδι)
είμαι περίεργος να σε δω όταν πας να αγορασεις σπιτι ή οικόπεδο
thunder ace
20/04/2016, 22:52
Mπηκα και γω με μια λαχταρα να ακουσω οτι ΝΑΙ το πηραααααααααααααααααα...........αλλα μπα......εχουμε δρομο ακομα.
amyroukai
20/04/2016, 22:56
είμαι περίεργος να σε δω όταν πας να αγορασεις σπιτι ή οικόπεδο
Πολύ πιο απλό. Απίθανα πιο απλό.
thunder ace
20/04/2016, 23:02
Πολύ πιο απλό. Απίθανα πιο απλό.
φυσικα...εκει διαλεγει η γυναικα.....δεν εχουμε λογο εμεις.
sugariasgeorge
20/04/2016, 23:12
ποσο χρονων θα ειναι το αγεννητο εγγονι μου οταν θα γινει η αγορα ???
θα προλαβει να γυρισει το κοντερ στην Africa για δευτερη φορα ??? σημ. τωρα εχει 192000 χλμ.
:beer::beer::beer:
εγώ σε καταλαβαίνω πάντως.