View Full Version : Aprilia Pegaso cube
amyroukai
12/10/2015, 18:16
Before.
342866
After.
342867
Λίγο ακόμα ίσως τριψω, θα βγάλω και όλο το μαύρο χρώμα.
Ελ-γάτε, βαφω έτσι; Το επόμενο στάδιο είναι αμμοβολή/σοδοβολη κάτι νομίζω...
taisteal
12/10/2015, 18:18
:eek:
AUFGEBRACHT
12/10/2015, 18:20
Μήκος δεν έχει πολύ, πάω για άλλο αν είναι.
Αλλά υποτίθεται ότι φταίει το μακρουλό παπαράκι της φωτό.
Συστήνεται αλλαγή της πίπας με άλλη.
Μικρό σε μήκος, μακρουλό παπαράκι, αλλαγή πίπας, τρόμαξα να καταλάβω ότι αναφερόμαστε σε μοτοσυκλέτα...
Cpt. Haddock
12/10/2015, 18:23
Ε, ιταλικός χαρακτήρας Μπομπ. Τι θες τώρα; Μάλλον, δεδομένης της τετραεθνούς προέλευσης, ευρωπαϊκός χαρακτήρας. Ηλεκτρικά denso είδα πάντως. :)
Θυμαμαι οτι στο βαυαρικο αδελφακι του που ειχα καποτε, το μονο BMW πρεπει να ηταν το σημα στο ντεποζιτο. Ειχε ηλεκτρικα Bosch, μοτερ της ροταξ και το πλαισιο ελεγε made in italy γιατι ήταν απο τα πρωτα μοντελα :lol:
amyroukai
12/10/2015, 18:28
Θυμαμαι οτι στο βαυαρικο αδελφακι του που ειχα καποτε, το μονο BMW πρεπει να ηταν το σημα στο ντεποζιτο. Ειχε ηλεκτρικα Bosch, μοτερ της ροταξ και το πλαισιο ελεγε made in italy γιατι ήταν απο τα πρωτα μοντελα :lol:
Έλεγε made in italy γιατί το έφτιαχνε η απρίλια μαζί με τούτο δα το δικό της, στην ίδια γραμμή παραγωγής.
@Taisteal τι γουρλώνς τα μάτια παιδί μ'; Είπαμε, ξεσκούριασμα να μην τρουπήσουν στο τέλος -έτσι έλεγαν οι απριλιανοί στα ξένα φόρα. Αν και τελικά σε αυτές εδώ πολύ επιφανειακό ήταν όλο το πράγμα. Άσχημο αλλά όχι επικίνδυνο. Σκεφτόμανε να κάνω το ίδιο στο υποπλαίσιο που έχει υποψίες καφετιές γιατί το χρώμα έχει φύγει σε μερικά σημεία αλλά μετά από την περιπέτεια με τις εξατμίσεις, δεν πρόκειται ν'ασχοληθώ.
el-Gatto
12/10/2015, 18:48
Λίγο ακόμα ίσως τριψω, θα βγάλω και όλο το μαύρο χρώμα.
Ελ-γάτε, βαφω έτσι; Το επόμενο στάδιο είναι αμμοβολή/σοδοβολη κάτι νομίζω...
Σου είχα πεί τι κάνω εγώ σε τόσο δύσκολες περιπτώσεις.
Συρματόβουρτσάκια & Ντρίμελ ,ή για πιό σκληρές εφαρμογές > Δράπανο.
342868
Με το 1 τρίβεις τα χοντρά κ βγάζεις το χρώμα
Με το 2 τρίβεις όπου έχει βαθουλώματα
Με το 3 καθαρίζεις τελείως τις γωνίες κ τις ραφές.
Κι έτσι να βάψεις άμα κουράστηκες ,ρίχτου κ κλάϊν.:)
amyroukai
12/10/2015, 19:01
Με το dremel δεν νιώθει.
Με το χέρι μέχρι που φουσκαλιασε (ξέρω, αμαθος) μετά δράπανο συρματόβουρτσα σαν την #1 και γυαλόχαρτο σε δίσκο. Θα πάω να πάρω και τα άλλα να κάνω λίγο ακόμα με το δραπανο.
el-Gatto
12/10/2015, 19:06
Με το dremel δεν νιώθει.
Με το χέρι μέχρι που φουσκαλιασε (ξέρω, αμαθος) μετά δράπανο συρματόβουρτσα σαν την #1 και γυαλόχαρτο σε δίσκο. Θα πάω να πάρω και τα άλλα να κάνω λίγο ακόμα με το δραπανο.
Βρε παράτα το εκεί που είναι.
Και πολύ του είναι.
Βάψε.
Αν το αμμοβολησεις δεν θα καθαρισει;
amyroukai
12/10/2015, 19:09
Με 40 ευρώ το κομμάτι, πιο φθηνά φτιαχνω link pipe και βάζω άλλη Τεό.
Πιστόλι έχω (lidl) δεν ξέρω αν δουλεύει ο συμπιεστής μου και που θα πάρω άμμο. Δεν πειράζει, την επόμενη.
lykourgi
12/10/2015, 19:12
Μήπως η συρματόβουρτσα που έχεις είναι πολύ μαλακή και παιδεύεσαι άδικα;
Δεν είναι όλες ίδιες.
Πάντως συμφωνώ με τον γάτο. Καλές έγιναν, βάψε για να προχωρήσεις.
Με το ρουλεμάν τι έγινε; Βγήκε;
amyroukai
12/10/2015, 19:26
Ένα ένα...
Σήμερα το πρωί είχα δουλειά, μετά έκανα εξατμίσεις. Αύριο έχω λίγη δουλειά, οπότε μετά θα βγάλω τα καπάκια των τελικών να τριψω και κάτω από εκεί, μετά ένα τηλέφωνο στον gorgo να δω αν και πότε μπορεί και καθάρισμα ηλεκτρικά. Βαψιμο επίσης αύριο γιατί μου είπε από το χρωματοπωλείο ότι θέλει 24ωρες να δέσει το χρώμα, ο el-gatto είπε και δύο θερμικούς κύκλους.
Σκέφτομαι και λάδια/τσιμούχες εμπρός, αλλά μετά ανοίγω πληγές, αν δεν μου αρέσουν πχ τα κουζινέτα δεν θα τα κλείσω και πάει μακριά το πράγμα. Σκέφτομαι και για νέα ζουάν αλλά άιντε παραγγελία και αναμονή...
Pan (dvs)
12/10/2015, 19:33
Ασπαστο μοτερ,καλες βολτες.:beer:
spyrakos35
12/10/2015, 19:35
Ναι, και τα λαιμα δεν ηταν να τα λυσεις και να τι προεκυψε.....
Αφου μπηκες στο χορο, δωστα ολα τσοβολα...
Γνωμη μου, ναι;
amyroukai
12/10/2015, 19:42
Τα λαιμά θα τα έλυνα, το υπόλοιπο δεν πίστευα ότι θα άξιζε τον κόπο, τελικά πλάκα έχει, με όλη την κούραση και την βρωμιά κλπ.
el-Gatto
12/10/2015, 19:48
Με 40 ευρώ το κομμάτι, πιο φθηνά φτιαχνω link pipe και βάζω άλλη Τεό.
Πιστόλι έχω (lidl) δεν ξέρω αν δουλεύει ο συμπιεστής μου και που θα πάρω άμμο. Δεν πειράζει, την επόμενη.
Την άνοιξες την συσκευασία;
Αν δεν κάνω λάθος έχει μέσα 2 μπουκάλια άμμο.
Ένα ένα...
Σκέφτομαι και λάδια/τσιμούχες εμπρός, αλλά μετά ανοίγω πληγές, αν δεν μου αρέσουν πχ τα κουζινέτα δεν θα τα κλείσω και πάει μακριά το πράγμα. Σκέφτομαι και για νέα ζουάν αλλά άιντε παραγγελία και αναμονή...
Πάντως οι τσιμούχες σου έχουν ξεραθεί και έχεις κ διαρροή που φαίνεται ξεκάθαρα στα καλάμια.
Τα λάδια θα είναι σίγουρα εκεί μέσα απο...όποτε.
Αφού ξεκίνησες κ τα'χεις στο χέρι ,μην το σκέφτεσαι ,άνοιξέ τα.
Το κόστος για τσιμούχες-ξύστρες υπολόγισέ το 15-20 €
Λάδια βρίσκεις κ με 6€/lt.
Πόσο να κάνουν κ τα κουζινέτα απο Παπρίλια ,ακόμα κ' να είναι ΤΟΣΟ χάλια ωστε να χρειάζονται αλλαγή;
Μην το βιάζεσαι.
Αφού εχεις κάνει τον κόπο να το αναστήσεις ,ολοκλήρωσέ το.
el-Gatto
12/10/2015, 19:51
Τα λαιμά θα τα έλυνα, το υπόλοιπο δεν πίστευα ότι θα άξιζε τον κόπο, τελικά πλάκα έχει, με όλη την κούραση και την βρωμιά κλπ.
Δεν υπάρχει καλύτερη ψυχοθεραπεία για έναν μοτοσυκλετιστή ,απο το "λύσε-δέσε-φρόντισε" της μοτό του.
Εχω κάνει άπειρες συνεδρίες κ ακόμα με χαλαρώνει το ίδιο.:)
Καλα χιλιομετρα και καλες βολτες ! :beer::beer:
Αν θες βοηθό προσφέρομαι ;)
Pan (dvs)
12/10/2015, 20:04
Το πιεστικο κανει καλη δουλεια με τη σκουρια και το φλογιστρο οπου εχεις κολλημενα κοματια.
Μιας και το εκανες τευχη ριξε μια ματια στο πλαισιο,στο πισω μερος της σελας,μηπως εχουν γινει ραγισματα απο το βαρος της μπαγαζιερας.
Επισης στο κατω μερος του καρμπυρατερ,υπαρχουνε δυο βρυσακια που ανοιγεις τις βιδες και καθαριζει απο υπολειμματα.Βαλε δυο σωληνακια μακρια για να αδειαζουνε κατω,θα σε βολεψει.
amyroukai
12/10/2015, 20:12
Μην το βιάζεσαι.
Αφού εχεις κάνει τον κόπο να το αναστήσεις ,ολοκλήρωσέ το.
Πάμε πίσω 4 χρόνια... Africa Twin (αστεία ιστορία για τα στραβά και ανάποδα) λέω δεν γ... θα το φτιάξω σιγά σιγά.
Ε, ακόμα έτσι είναι και δεν θα το φτιάξω ποτέ γιατί στο άμεσο μέλλον δεν θα έχω λεφτά για "κάψιμο", πιο φτηνό βγήκε το απρίλια.
Οπότε η ψυχολογία είναι να βγει στον δρόμο γιατί "φοβάμαι" μην γίνει σαν το άλλο. (ατάκα του πατέρα μου χτες, ταυτόχρονα με γκριμάτσα απελπισίας "ΚΑΙ αυτό το έλυσες; ΓΙΑΤΙ βρε παιδάκι μου")
Το ότι αυτό δουλεύει βέβαια είναι τεράστιο bonus και κίνητρο. Και δεν θέλω να είναι λυμένο, με πιάνει το κατιτίς βαρύ. Προτιμώ να το δέσω και να βγάλω τα μπροστινά πάλι (σιγά την δουλειά κιόλας) όταν έχω όλα τα κομμάτια.
Έχετε να προτείνετε dealer/συνεργείο ή να πάρω στην τύχη ότι είναι πιο κοντά; Νομίζω ένα στην Αχαρνών πρέπει να είναι το πλησιέστερο, Λυμπερόπουλος. Κουζινέτα από dealer, ζουάν θα δω γούγλη αν έχει καμμιά βιοτεχνία τίποτα αν ακούσω παλαβό νούμερο (30Χ35Χ20 λέει σε κάποιο site που ξέχασα να κρατήσω σελιδοδείκτη).
Bob_o_mastoras
12/10/2015, 20:14
Ρε συ Αμυρου, πως γινεται να μην εφευγε η σκουρια με ολα αυτα..;;;
Θυμαμαι παλια που χρησιμοποιουσαμε τη βαρκα μας, καθε χρονο ξεσκουριαζα την αγκυρα τριβωντας απλα με συρματοβουρτσα.. Φευγανε οι σκουριες ευκολα.
amyroukai
12/10/2015, 20:23
Ρε συ Αμυρου, πως γινεται να μην εφευγε η σκουρια με ολα αυτα..;;;
Θυμαμαι παλια που χρησιμοποιουσαμε τη βαρκα μας, καθε χρονο ξεσκουριαζα την αγκυρα τριβωντας απλα με συρματοβουρτσα.. Φευγανε οι σκουριες ευκολα.
Είναι εξαιρετικά πιθανό να έχω λάθος/μαλακό βουρτσάκι για το δράπανο. Ένα βουρτσάκι/τροχός λέει steel επάνω, τα άλλα δεν ξέρω.
Πάμε πίσω 4 χρόνια... Africa Twin (αστεία ιστορία για τα στραβά και ανάποδα) λέω δεν γ... θα το φτιάξω σιγά σιγά.
Ε, ακόμα έτσι είναι και δεν θα το φτιάξω ποτέ γιατί στο άμεσο μέλλον δεν θα έχω λεφτά για "κάψιμο", πιο φτηνό βγήκε το απρίλια.
Οπότε η ψυχολογία είναι να βγει στον δρόμο γιατί "φοβάμαι" μην γίνει σαν το άλλο. (ατάκα του πατέρα μου χτες, ταυτόχρονα με γκριμάτσα απελπισίας "ΚΑΙ αυτό το έλυσες; ΓΙΑΤΙ βρε παιδάκι μου")
Το ότι αυτό δουλεύει βέβαια είναι τεράστιο bonus και κίνητρο. Και δεν θέλω να είναι λυμένο, με πιάνει το κατιτίς βαρύ. Προτιμώ να το δέσω και να βγάλω τα μπροστινά πάλι (σιγά την δουλειά κιόλας) όταν έχω όλα τα κομμάτια.
Έχετε να προτείνετε dealer/συνεργείο ή να πάρω στην τύχη ότι είναι πιο κοντά; Νομίζω ένα στην Αχαρνών πρέπει να είναι το πλησιέστερο, Λυμπερόπουλος. Κουζινέτα από dealer, ζουάν θα δω γούγλη αν έχει καμμιά βιοτεχνία τίποτα αν ακούσω παλαβό νούμερο (30Χ35Χ20 λέει σε κάποιο site που ξέχασα να κρατήσω σελιδοδείκτη).
Τι συνεργείο ψάχνεις ρε amyrou παιδάκιμ...?
Λάθος το έχεις πάρει νομίζω το πράμα θεωρώ. Αν έχεις σκοπό να το κάνεις βίδες και να αλλάζεις ότι βρίσκεις, θα σου πάει ο κούκος αηδόνι. Ένα μηχανάκι 20 ετών πήρες που μάλλον δεν είχαν ασχοληθεί μαζί του και ιδιαίτερα. Το φτηνό, μπορεί να γίνει ακριβό για πλάκα.
Κάνε τα βασικά και χοντρά, και άστο για εργάτη.
amyroukai
12/10/2015, 21:41
Κάνε τα βασικά και χοντρά, και άστο για εργάτη.
Από το συνεργείο θέλω μόνο να πάρω ότι χαζομαράκι ανταλλακτικό θέλω ν'αλλάξω, που δεν βρίσκεται (εύκολα) εκτός αντιπροσωπείας. Και επειδή στο νήμα με τις αγορές απ' έξω διαβάζω πως είναι ακόμα θολό το τοπίο, ας ψωνίσω από εδώ να τελειώνω.
Η κεντρική ιδέα αυτή που λες ήταν και είναι. Αν φύγει και κανένα 100ρικο σε "χαλασμένα" κομμάτια και φρέσκα αναλώσιμα δεν είναι τραγικό. Αν ήταν να το πάω μάστορα και να του πω να κάνει όλα αυτά, δεν θα ξεκινούσα καν να το αγοράσω.
Bob_o_mastoras
13/10/2015, 03:09
Φτιαξε ολα τα βασικα ωστε να εχεις ενα καλο-αξιοπιστο ον-οφφ εργαλειο που να σε εξυπηρετει στο καθε μερα και παραληλα να πηγαινει χωμα ωστε να το χαιρεσαι.
Δεν θα το μετανιωσεις πιστευω, αλλα ουτε και τα λεφτα σου πισω θα παρεις.. (aprilia μου θελες... :a52:)
Πιες του οσο μπορεις το αιμα για να το αξιοποιησεις στο επακρο! Σε αυτη τη φαση τα λεφτα του θα "βγουν" μονο αν το συντηρεις σωστα (ωστε να αντεχει) αλλα παραληλα δεν το λυπασαι καθολου στη χρηση που του κανεις (ωστε να αξιοποιηθει).
amyroukai
14/10/2015, 14:31
Και μετά από ένα δίωρο με το γυαλόχαρτο παρέα...
Έβαψα. :)
Έχει κάτι τρεξιματάκια, αλλά δεν γα... δεν πάει άλλο τρίψε ψέκασε θέλω να πω, τρία χέρια τις πέρασα και απλά δεν έχω ταλέντο και υπομονή για τέτοια. :lol:
Εργαλείο για τις φωλιές του ρουλεμάν λαιμού κατασκευάστηκε, σε ιδέα Eversman και εκτέλεση Alex.
Λίγο άραγμα και το απόγευμα μπαίνουν ρουλεμάν...
Μπουζόπιπα με δυσκολεύει λίγο, θεωρητικά έχει ο αλεξόπουλος και ο stelpet, θα δω ποιός την έχει ετοιμοπαράδοτη.
Βενζινο-σωληνάκια θα βρω παντού φαντάζομαι. Led λαμπιόνια επίσης, για τα φλας, το θέσης, πινακίδας και για τα όργανα.
Και... πρώτα ο μεγαλοδύναμος που λένε, αύριο θα ξεκινήσει το δέσιμο και το κάψιμο των εξατμίσεων να σφίξει το χρώμα.
Άιντε να δούμε...
***και ένα κακό νέο. Το πίσω μέρος τωνΕ οργάνωνΕ είναι αρκούντως ψαθυρό και "παλιωμένο", οι βάσεις από τα λαμπάκια επίσης και δεν υπάρχει περίπτωση να βγουν χωρίς ζημιά. Λύση για το πρόβλημα έχω, δοκιμασμένο μάστορα που θα το κάνει καινούριο με (μάλλον) διψήφιο αριθμό ευρώ, το θέμα είναι πως δεν θέλω να το πληρώσω το όλον αυτή τη στιγμή. Οπότε θα μείνει ως έχει, μέχρι να πάθει κάτι και μετά βλέπουμε. Βλέπουμε για καμιά KOSO τίποτα τέτοιο :bawl:
*** γέλιο με τις τιμές ανταλλακτικώνΕ της απρίλια (ψαχτήρι σε γνωστό site).
Κουζινέτα (4Χ) 23 ευρώ.
Ρουλεμάν τροχών (4Χ) 45 ευρώ.
Μια ροδέλα που (υποτίθεται πως) μπαίνει κάτω από το κάτω ρουλεμάν, 10 ευρώ. (δεν την είχε και προφανώς δεν ξαναμπήκε, γαμώ τους μάστορες γαμώ πανύβλακες άχρηστοι, γιατί ΑΝ την είχε θα έδινε χέρι σε εργαλείο για την εύκολη εξαγωγή του ρουλεμάν συν το ότι δεν ξέρω πως κάθεται η τιμονόπλακα σε σχέση με τον λαιμό).
Το "πιατάκι" με λάστιχο που σφραγίζει το ρουλεμάν του λαιμού, 3,10. (2Χ)
Το πλαστικό (χειρίστης πΧιότητας) ποτηράκι που κλείνει τον λαιμό, 9,10.
Η κάθε τσιμούχα καλαμιού εμπρός 8,10. (2Χ)
Οπότε αν λέμε τα ψωνίσεις αυτά από το δίκτυο, έχεις μιά σούμα της τάξης των 313,50 ευρώ.
Πάω να ρίξω λίγο νερό να συνέλθω από το σοκ. Πρέπει να παραγγελθούν ένα πιατάκι και το ποτηράκι για το πάνω ρουλεμάν.
Κάτι μου λέει ότι τα ρουλεμάν τροχών θα βρεθούν με 3 ως 5 ευρώ το ένα, για τα άλλα... Αν μπορέσω, από αμερική τα bushings έχουν πόσο λέτε; $17 έκαστο.
To μόνο που μου φάνηκε λογικό σε λεφτά ήταν ο αισθητήρας για το λαμπάκι της ρεζέρβας στα 56 ευρώ, όταν μεταχειρισμένα τα ζητάνε 30. Όπου και αυτός από Αμερική έχει το 1/3 ή 1/4 των χρημάτων...
amyroukai
30/10/2015, 18:40
Που είχαμε μείνει;
Α ναι, δύο εβδομάδες το μοτόρι ρημάδι γιατί είχα δουλειά, ακεφιές, έβρεχε κλπ.
Και μετά προκοπή.
-Οι φίσες ντύθηκαν με μαύρη ταινία (αφού καθαρίστηκαν και ψεκάστηκαν με αδιαβροχοποιητικό). Αναμένουν αντικατάσταση προς το καλοκαίρι γιατί τα ευαίσθητα χεράκια μου δεν αντέχουν το κρύο, η μέρα είναι μικρή, θέλω επιτέλους να το οδηγήσω.
-Οι εξατμίσεις μπήκαν επάνω, όλα καλά, λίγο ευαίσθητη η μπογιά αλλά ελπίζω αν ψηθεί λίγο να δέσει πιο γερά.
-Τα LEDάκια μπήκαν παντού (εκτός από τα φλας για την ώρα), της πινακίδας θέλει αλλαγή με άλλου τύπου γιατί φέγγει ευθεία αυτό αντί να διαχέει το φως και δεν φαίνεται τίποτα στην πινακίδα. Θα μου πεις τόσο κακό είναι, τέλος πάντων, έβαλα το παλιό για την ώρα και βλέπουμε. Δοκιμάστηκαν, φέγγουν, όλ γκουντ.
-Ξεπαράδιασα τον Αλέκο που μου χάρισε με πολύ πόνο στην καρδιά καμμιά 30αριά πόντους μπουζοκαλώδιο σιλικόνης. Νέα μπουζόπιπα. Θεωρητικά το ρεύμα θα σκίζει πιά.
-Δανείστηκα γ@μιστερό εργαλείο τσίπικο αλλά αποτελεσματικότατο από τον Θεόφιλο και έβγαλα με τα χίλια ζόρια το μπουζί. Σε τέτοιο χάλι που απορώ πως και γιατί έπαιρνε μπρος, τσακμάκι κιόλας.
-'Εκανα διαλογισμό να θυμηθώ που πάει ποιά βίδα... Τελικά έβαλα τις μακριές με την πατούρα στα πλαστικά της ουράς και τις κοντές θα τις βάλω στα πλαστικά της μούρης αύριο γιατί κουράστηκα/κρύωσα/μεταχίλιαζόρια παρέδωσα και μιά δουλειά το μεσημέρι και δεν την πάλευα μετά για συνέχεια. Ε, αν δω ότι δεν μπαίνουν σωστά, θα τραμπάρω βίδες...
-Μπήκαν τα νέα ρουλεμάν του λαιμού. Εύκολα (με το εργαλείο που λέγαμε). Σοκαρίστηκα με την επιδεξιότητά μου :bawl: Για να τα βγάλω μου βγήκε η ψυχή. Και χάλασα μία μανέλα.
-Έδωσα λίγο ακόμα στο αποκάτ' βιδάκι του ρουλεμάν του λαιμού μετά από μιά σύντομη βόλτα (λυσσασμένος, μετά θυμήθηκα ότι ΟΛΟ το μηχανάκι ήταν απλά λίγο σφιγμένο με το χέρι, άξονας εμπρός, τιμονόπλακες κλπ). Μου βγήκε η ψυχή να λύσω τις βίδες των καβαλέτων του τιμονιού γιατί 25Ν λέει το μανουάλι, ο γορίλας μάστορας πρέπει να κρέμασε από το αλενάκι όλη του τη φαμίλια σφίγγοντας, 100Ν το βιδάκι της επάνω τιμονόπλακας μίστερ και όχι με το χέρι σφιγμένο όπως ήταν όταν το πήρα, σωστά οι βίδες των καβαλέτωνΕ μετά, όλα καλά με το τιμόνι.
-Το εμπρός φρένο μετά την κούρα με διάφορα καλλυντικά, οδοντόβουρτσα, 1000άρι γυαλόχαρτο κλπ στην δαγκάνα και στα έμβολα έχει και διαδρομή και αίσθηση (από αποτελεσματικότητα θα δείξει μετά την αλλαγή υγρών και πιθανώς τακακίων). Ο γορίλας που λέγαμε, έχει κάνει ζημιά (όχι σοβαρή ευτυχώς) στα έμβολα. Δεν θα κουραστώ να λέω ότι είναι μαλάκες στο συνάφι. Μένει η κούρα του οπίσθιου φρένου.
-Μπήκε νέο επάνω "breather pipe" στο "καμπιλατέρ" το παλιό το έχει ακόμα ο γορίλας στον λώλο του χωμένο μάλλον.
Και τώρα τα "κακά"...
-Δεν μπορώ να βάλω τα σωληνάκια στο κάτω "breather pipe" γιατί το XXL χεράκι δεν χωράει και ΔΕΝ ΘΑ ΛΥΣΩ ΥΠΟΠΛΑΙΣΙΟ βαριέμαι και θέλω να οδηγήσω, το είπα; ΗΛΙΘΙΕ ΓΟΡΙΛΑ γιατί δεν τα έβαλες τότε που έπρεπε παρά τα πέταξες όπως-όπως στο χώρο του κινητήρα; Για μισό λεπτό δουλειά ρε δήθεν επαγγελματία;
-Επειδή δεν είμαι ο μόνος που δεν έχει το σωστό εργαλείο για το μπουζί προφανώς (το μεκανάκ δεν είχε εργαλειοθήκη της μαμάς απρίλιας μαζί του), οι γορίλες στην ζούγκλα έβαζαν ότι να'ναι και έχουν φάει το μέταλλο της κεφαλής (θα ανεβάσω φωτό για το γέλιο). Πτυχιούχοι, έτσι...
-Πάω να σφίξω τα βιδάκια που κρατάνε τον εμπρός άξονα (80Ν λέει το μανουάλι για τον άξονα) και τα βιδάκια θένε 12Ν... Αμ πως. Τώρα εγώ έκανα μλκία; Ο γορίλας; Πάντως χαλασμένες οι βόλτες στα δύο βιδάκια τα οποία γυρνάνε "τρελά" και για την ώρα θα μπει λίγο λοκτάιτ να μην χαθούν. Κάποτες όχι πολύ μακριά στο μέλλον θα θέλει helicoil η μπότα. Φακ γιου μαδαφάκας.
-Έχει διαβρωθεί και έχει σπάσει το ένα "αυτάκι" του υποπλαισίου στο οποίο δένει η σχάρα για πλαϊνές βαλίτσες/σαμάρια στην ουρά. Μικρό το κακό, σίδερο είναι κόβω το απομεινάρι και κολλάω ένα άλλο κάποια στιγμή, σπάσιμο όμως γιατί "τελάρο" για σαμάρια ήθελα να βάλω. Βέβαια αν κάνω την μόντα στην εξάτμιση και βάλω μονή, θα μείνουν οι βάσεις της εξάτμισης για να δέσει το "τελάρο" για τα σαμάρια, οπότε δεν θα μπλέξω πολύ.
-Ο γορίλας που λέγαμε, έχει στραβοφάει τις πλαστικές βόλτες της φωλιάς της ντίζας στροφόμετρου και ταχύμετρου, τις οποίες έβγαλε για να γρασσάρει και δεν μπορούσε να μην τις χαλάσει. Δουλεύουν αμφότερα, αλλά με εκνευρίζει τώρα που ξέρω ότι κάτι πατάει λάθος.
-Είναι σπασμένο ένα αυτάκι στο φέρινγκ. Θέλει καλούπι από το απέναντι σημείο, φτιάξιμο με πλεγματάκι κλπ (Γιώργο ευχαριστώ και πάλι για την πατέντα που μοιράστηκες) αλλά... Θέλω να το οδηγήσω είπαμε. Πιθανώς και για λίγο να μείνει με το δεματικό που ήταν στηριγμένο όταν το πήρα...
-Είναι διαλυμένο ένα λαστιχένιο αποσβεστήρι κραδασμών που στηρίζει το πλαστικό ντεπόζιτο κάτω από τη σέλα. Θα κάνω πατέντα με σαμπρέλα και ταινία. Θεόφιλε δεν είναι η δική σου, ανάθεμα και αν θυμάμαι που την έβαλα και βρήκα μιά σε αισχρή κατάσταση στα απομεινάρια του άφρικα, θα κάνει προσωρινά.
Θ'ακολουθήσει φωτορεπορτάζ.
Που είχαμε μείνει;
Α ναι, δύο εβδομάδες το μοτόρι ρημάδι γιατί είχα δουλειά, ακεφιές, έβρεχε κλπ.
Και μετά προκοπή.
-Οι φίσες ντύθηκαν με μαύρη ταινία (αφού καθαρίστηκαν και ψεκάστηκαν με αδιαβροχοποιητικό). Αναμένουν αντικατάσταση προς το καλοκαίρι γιατί τα ευαίσθητα χεράκια μου δεν αντέχουν το κρύο, η μέρα είναι μικρή, θέλω επιτέλους να το οδηγήσω.
-Οι εξατμίσεις μπήκαν επάνω, όλα καλά, λίγο ευαίσθητη η μπογιά αλλά ελπίζω αν ψηθεί λίγο να δέσει πιο γερά.
-Τα LEDάκια μπήκαν παντού (εκτός από τα φλας για την ώρα), της πινακίδας θέλει αλλαγή με άλλου τύπου γιατί φέγγει ευθεία αυτό αντί να διαχέει το φως και δεν φαίνεται τίποτα στην πινακίδα. Θα μου πεις τόσο κακό είναι, τέλος πάντων, έβαλα το παλιό για την ώρα και βλέπουμε. Δοκιμάστηκαν, φέγγουν, όλ γκουντ.
-Ξεπαράδιασα τον Αλέκο που μου χάρισε με πολύ πόνο στην καρδιά καμμιά 30αριά πόντους μπουζοκαλώδιο σιλικόνης. Νέα μπουζόπιπα. Θεωρητικά το ρεύμα θα σκίζει πιά.
-Δανείστηκα γ@μιστερό εργαλείο τσίπικο αλλά αποτελεσματικότατο από τον Θεόφιλο και έβγαλα με τα χίλια ζόρια το μπουζί. Σε τέτοιο χάλι που απορώ πως και γιατί έπαιρνε μπρος, τσακμάκι κιόλας.
-'Εκανα διαλογισμό να θυμηθώ που πάει ποιά βίδα... Τελικά έβαλα τις μακριές με την πατούρα στα πλαστικά της ουράς και τις κοντές θα τις βάλω στα πλαστικά της μούρης αύριο γιατί κουράστηκα/κρύωσα/μεταχίλιαζόρια παρέδωσα και μιά δουλειά το μεσημέρι και δεν την πάλευα μετά για συνέχεια. Ε, αν δω ότι δεν μπαίνουν σωστά, θα τραμπάρω βίδες...
-Μπήκαν τα νέα ρουλεμάν του λαιμού. Εύκολα (με το εργαλείο που λέγαμε). Σοκαρίστηκα με την επιδεξιότητά μου :bawl: Για να τα βγάλω μου βγήκε η ψυχή. Και χάλασα μία μανέλα.
-Έδωσα λίγο ακόμα στο αποκάτ' βιδάκι του ρουλεμάν του λαιμού μετά από μιά σύντομη βόλτα (λυσσασμένος, μετά θυμήθηκα ότι ΟΛΟ το μηχανάκι ήταν απλά λίγο σφιγμένο με το χέρι, άξονας εμπρός, τιμονόπλακες κλπ). Μου βγήκε η ψυχή να λύσω τις βίδες των καβαλέτων του τιμονιού γιατί 25Ν λέει το μανουάλι, ο γορίλας μάστορας πρέπει να κρέμασε από το αλενάκι όλη του τη φαμίλια σφίγγοντας, 100Ν το βιδάκι της επάνω τιμονόπλακας μίστερ και όχι με το χέρι σφιγμένο όπως ήταν όταν το πήρα, σωστά οι βίδες των καβαλέτωνΕ μετά, όλα καλά με το τιμόνι.
-Το εμπρός φρένο μετά την κούρα με διάφορα καλλυντικά, οδοντόβουρτσα, 1000άρι γυαλόχαρτο κλπ στην δαγκάνα και στα έμβολα έχει και διαδρομή και αίσθηση (από αποτελεσματικότητα θα δείξει μετά την αλλαγή υγρών και πιθανώς τακακίων). Ο γορίλας που λέγαμε, έχει κάνει ζημιά (όχι σοβαρή ευτυχώς) στα έμβολα. Δεν θα κουραστώ να λέω ότι είναι μαλάκες στο συνάφι. Μένει η κούρα του οπίσθιου φρένου.
-Μπήκε νέο επάνω "breather pipe" στο "καμπιλατέρ" το παλιό το έχει ακόμα ο γορίλας στον λώλο του χωμένο μάλλον.
Και τώρα τα "κακά"...
-Δεν μπορώ να βάλω τα σωληνάκια στο κάτω "breather pipe" γιατί το XXL χεράκι δεν χωράει και ΔΕΝ ΘΑ ΛΥΣΩ ΥΠΟΠΛΑΙΣΙΟ βαριέμαι και θέλω να οδηγήσω, το είπα; ΗΛΙΘΙΕ ΓΟΡΙΛΑ γιατί δεν τα έβαλες τότε που έπρεπε παρά τα πέταξες όπως-όπως στο χώρο του κινητήρα; Για μισό λεπτό δουλειά ρε δήθεν επαγγελματία;
-Επειδή δεν είμαι ο μόνος που δεν έχει το σωστό εργαλείο για το μπουζί προφανώς (το μεκανάκ δεν είχε εργαλειοθήκη της μαμάς απρίλιας μαζί του), οι γορίλες στην ζούγκλα έβαζαν ότι να'ναι και έχουν φάει το μέταλλο της κεφαλής (θα ανεβάσω φωτό για το γέλιο). Πτυχιούχοι, έτσι...
-Πάω να σφίξω τα βιδάκια που κρατάνε τον εμπρός άξονα (80Ν λέει το μανουάλι για τον άξονα) και τα βιδάκια θένε 12Ν... Αμ πως. Τώρα εγώ έκανα μλκία; Ο γορίλας; Πάντως χαλασμένες οι βόλτες στα δύο βιδάκια τα οποία γυρνάνε "τρελά" και για την ώρα θα μπει λίγο λοκτάιτ να μην χαθούν. Κάποτες όχι πολύ μακριά στο μέλλον θα θέλει helicoil η μπότα. Φακ γιου μαδαφάκας.
-Έχει διαβρωθεί και έχει σπάσει το ένα "αυτάκι" του υποπλαισίου στο οποίο δένει η σχάρα για πλαϊνές βαλίτσες/σαμάρια στην ουρά. Μικρό το κακό, σίδερο είναι κόβω το απομεινάρι και κολλάω ένα άλλο κάποια στιγμή, σπάσιμο όμως γιατί "τελάρο" για σαμάρια ήθελα να βάλω. Βέβαια αν κάνω την μόντα στην εξάτμιση και βάλω μονή, θα μείνουν οι βάσεις της εξάτμισης για να δέσει το "τελάρο" για τα σαμάρια, οπότε δεν θα μπλέξω πολύ.
-Ο γορίλας που λέγαμε, έχει στραβοφάει τις πλαστικές βόλτες της φωλιάς της ντίζας στροφόμετρου και ταχύμετρου, τις οποίες έβγαλε για να γρασσάρει και δεν μπορούσε να μην τις χαλάσει. Δουλεύουν αμφότερα, αλλά με εκνευρίζει τώρα που ξέρω ότι κάτι πατάει λάθος.
-Είναι σπασμένο ένα αυτάκι στο φέρινγκ. Θέλει καλούπι από το απέναντι σημείο, φτιάξιμο με πλεγματάκι κλπ (Γιώργο ευχαριστώ και πάλι για την πατέντα που μοιράστηκες) αλλά... Θέλω να το οδηγήσω είπαμε. Πιθανώς και για λίγο να μείνει με το δεματικό που ήταν στηριγμένο όταν το πήρα....
:eek:
Δικαιωματικά πλεον εσυ πρεπει να πάρεις την εργαλειοθήκη της κλήρωσης. .....
MG-KTiNoS
30/10/2015, 18:53
Θ'ακολουθήσει φωτορεπορτάζ.
ΠΟΤΕ?
devil's animal
30/10/2015, 18:56
........
που εχεις μπλεξει αγορι μου??:sad:
amyroukai
30/10/2015, 19:22
Τι λέγαμε; Α ναι. Το 13 έλειπε, μπήκε άλλο ελαστικό σωληνάκι 7 χιλιοστών. Υπό σκέψη το αν θα βάλω κάποιο υποτυπώδες φιλτράκι στο ελεύθερο άκρο, κυρίως για να μην φωλιάσει κανένα έντομο μέσα και μην γελάτε το έχουν κάνει σε κάθε πιθανό σημείο και στα καρμπιρατέρ του fazer.
Δεν μπόρεσα να βάλω τα 26-27-28-29... Στο μέλλον. Ένα από τα #29 ήταν καμμένο γιατί ακουμπούσε στον κινητήρα. Ο γορίλας αντί να σκιστεί να το βάλει, απλά το πέταξε πίσω από το μοτέρ και ο πελάτης που δεν ήξερε, δεν το κατάλαβε ποτέ μάλλον. Το ότι δεν χάθηκε με εκπλήσσει.
343966
Η διαβρωμένη/χαλασμένη βάση του υποπλαισίου που λέγαμε.
343967
Ο γορίλας δεν είχε εργαλεία, ήθελα να ήξερα; Εγώ πες δικαιολογούμαι, το συνεργείο...;
343968
amyroukai
30/10/2015, 19:27
Οι αυτού μεγαλειότητες breather pipes επάνω και κάτω, ζωντανά.
343969
343970
Ο παλιός και ο νέος. Τρόμος στον κύλινδρο...
343971
SHOOTER045
30/10/2015, 19:30
Καλό κουράγιο ρε ιταλοφιλε
https://youtu.be/DeDmsIMwQX8
amyroukai
30/10/2015, 19:31
Η μικροζημιά στις πλαστικές βόλτες που λέγαμε...
343972
343973
Τα όργανα τη νύχτα. Το ταχύμετρο είναι πιο φωτεινό στην πραγματικότητα. Πριν απλά δεν διαβαζόταν το βράδι και το στροφόμετρο ίσα που φαινόταν. Η πολύ χαμηλή φωτεινότητα των οργάνων παρά τις νέες πολύ φωτεινές λάμπες, με κάνει να θέλω να τα λύσω για καθάρισμα, πιθανώς και αλλαγή όψεων αλλά υπερισχύει η λογική που λέει το πήρα φτηνό μην γίνει πανάκριβο χωρίς λόγο.
343974
amyroukai
30/10/2015, 19:41
Ξέχασα... Πειραματίστηκα με θερμοπίστολο επειδή το πλαστικό του λασπωτήρα είχε γίνει άσπρο-ξέξασπρο και απ' τον ήλιο ξεξασπρότερο. Το θερμοπίστολο ήταν στο κουτί του από το 2012 αχρησιμοποίητο, ε, καιρός του ήταν. Το κακό είναι ότι θέλει έμπειρο χέρι για να μην γίνει ζημιά, οπότε έκανα τα πολύ χοντρά πράγματα να ξανανιώσει η επιφάνεια (όντως έγινε πάλι μαύρο) και μετά... Bumper spray μαύρο με την γνωστή -κακή- ποιότητα της βαφής από το διόλου έμπειρο χεράκι μου. Θα το προστατέψει στο μέλλον τουλάχιστον.
Κόλλησα με βενζινόκολλα το σπασμένο φλας, το δεύτερο έχει αρχίσει και κόβεται επίσης. Κακή επιλογή κόλλας. Έχει ελαστικότητα μεν (το ήθελα αυτό) δεν κρατάει το βάρος δε (δεν το ήθελα αυτό). Οπότε θα δω σε μεταχειρισμένα. Έχω και την ιδέα του να τα σπάσω από την βάση τους και να βάλω aftermarket στην τρύπα που μένει στην βάση. Οψόμεθα. Δυστυχώς τα αφτερμάρκετ φλασάκια του Funduro μου είπαν από μαγαζί ότι δεν ταιριάζουν στις θέσεις του πήγασου παρά το ότι δείχνουν ίδια (μόνο 5 ευρώ το ένα ρε γμτ, ότι πρέπει ήταν).
Μπράβο για το κουράγιο σου ! Το μηχανάκι πρέπει να ξαναγυρίσει στην παλιά ένδοξη κατάστασή του :beer:
Καλό κουράγιο ρε ιταλοφιλε
https://youtu.be/DeDmsIMwQX8
Ωχχ...μη του τα λες ετσι αυτα...
Νυχτα μερα τα βριζει τα ιταλικα...(τωρα πως αγορασε ιταλικο, παραμενει ανεξηγητο!)
:beer:
Η μικροζημιά στις πλαστικές βόλτες που λέγαμε...
343972
343973
Τα όργανα τη νύχτα. Το ταχύμετρο είναι πιο φωτεινό στην πραγματικότητα. Πριν απλά δεν διαβαζόταν το βράδι και το στροφόμετρο ίσα που φαινόταν. Η πολύ χαμηλή φωτεινότητα των οργάνων παρά τις νέες πολύ φωτεινές λάμπες, με κάνει να θέλω να τα λύσω για καθάρισμα, πιθανώς και αλλαγή όψεων αλλά υπερισχύει η λογική που λέει το πήρα φτηνό μην γίνει πανάκριβο χωρίς λόγο.
343974
Ωραιο ταμπλο εχει, παρ ολα τα χρονια του!
Καλη συνεχεια και αν χρειαστεις βοηθεια, σφυρα!:beer:
amyroukai
30/10/2015, 19:53
Ιταλικό ΚΑΙ μονοκύλινδρο.
ΚΑΙ θα περάσει ο χειμώνας ΜΟΝΟ με αυτό. Φήμες που λένε ότι έχω απωλέσει κάθε έννοια λογικής δείχνουν ως σήμερα απολύτως ακριβείς.
Ιταλικό ΚΑΙ μονοκύλινδρο.
ΚΑΙ θα περάσει ο χειμώνας ΜΟΝΟ με αυτό. Φήμες που λένε ότι έχω απωλέσει κάθε έννοια λογικής δείχνουν ως σήμερα απολύτως ακριβείς.
Επρεπε να παρεις ducati!!:beer:
amyroukai
30/10/2015, 19:59
Επρεπε να παρεις ducati!!:beer:
Δεν έχει on-off η dulapi.
δεν φταιει ο γοριλας ο μαστορας, η ποιοτητα των βιδων και πλαστικων ειναι που το κανει τοσο δυσκολο. εξ ου και οι πολλες μικροζημιες. βαλε τωρα και τον γοριλα κι εδεσε το γλυκο.
στα πλαστικα ειναι δυνατον να θελει αλενακι και απο πισω το παξιμαδι τρελο; ελεος.
εχεις θεμα με ανορθωτη; ειναι σιγουρο;
Δεν έχει on-off η dulapi.
Εχει, αλλά εχει πολλά €!!!!
amyroukai
30/10/2015, 20:13
Όχι τελικά ο ανορθωτής είναι shindengen πως στο καλό τον λένε, SH541-12 2.9 γράφει και είναι σχετικά καινούριος. Η φίσα του είναι για τα μπάζα, απλή κλέμα ηλεκτρολογική για σπίτι (καλά μπορεί να είναι κεραμική, πάντως για μηχανάκι δεν είναι). Ο Αλέκος λέει ότι με κανένα 10ρικάκι παίρνουμε φίσα και φτιάχνεται το πράγμα. Οπότε no problem, αν τον αλλάξω του χρόνου θα είναι απλά για να ελαφρύνει και άλλο το φορτίο στα ηλεκτρικά και όχι από ανάγκη. Δεν έχω κάνει διαδρομές, αλλά όσο οδήγησα ήταν με φώτα, φαντάζομαι αν δεν δούλευε σωστά θα είχε ξελιγωθεί η μπαταρία. Μόλις ξαναβάλω το ντεπόζιτο επάνω, θα μετρήσω τάση για σιγουριά.
el-Gatto
30/10/2015, 20:27
Τι λέγαμε; Α ναι. Το 13 έλειπε, μπήκε άλλο ελαστικό σωληνάκι 7 χιλιοστών. Υπό σκέψη το αν θα βάλω κάποιο υποτυπώδες φιλτράκι στο ελεύθερο άκρο, κυρίως για να μην φωλιάσει κανένα έντομο μέσα και μην γελάτε το έχουν κάνει σε κάθε πιθανό σημείο και στα καρμπιρατέρ του fazer.
Yπάρχουν κάτι φτηνά μικρά κυλινδρικά πλαστικά ανεπίστροφα βαλβιδάκια ,που θα'ναι ότι πρέπει για το ελεύθερο άκρο σου.
Σπ.Πάτση τα βρίσκεις ,στα υδρο-πνευματικά.
Δεν μπόρεσα να βάλω τα 26-27-28-29... Στο μέλλον. Ένα από τα #29 ήταν καμμένο γιατί ακουμπούσε στον κινητήρα. Ο γορίλας αντί να σκιστεί να το βάλει, απλά το πέταξε πίσω από το μοτέρ και ο πελάτης που δεν ήξερε, δεν το κατάλαβε ποτέ μάλλον. Το ότι δεν χάθηκε με εκπλήσσει.
Επίσης Τ πλαστικά βρίσκεις εύκολα κ φτηνά στα υδραυλικά της απο πάνω οδού.
Συναρμολογείς Τ με νέα σωληνάκια εκατέρωθεν έξω κ στα χέρια σου ,τα βάζεις κάτω απο το καρμπ ,κ μ'ένα μακρύ κ λεπτό μυτοτσίμπΙδο φοράς κ τα άνω άκρα των 28-29 στα ακροφύσια του κάρμπ.
Θέλει κινήσεις ακριβείας κ ολίγον ταχυδακτυλουργικές ,αλλά γίνεται.
Ειδικά αν τα σωληνάκια σου έιναι φρέσκα ,άρα κ αρκούντως ελαστικά.
Κι οι δικοί μου "μάστορες" θυμάμαι (τω παλαιώ καιρώ εκείνο) χύμα τα είχαν αφήσει μετά απο καθαρισμό καρμπ ,κ τα'βαλα έτσι όπως σου λέω.
Αν και κανονικά θα'πρεπε να τα βάλω με τους "μάστορες".
Αλλά θα μου'λεγαν οτι "εσύ δεν ξέρεις κ δεν χρειάζονται κ τσάμπα τα'βαλε ο μλκς ο Ιταλός" κ μετά θα έμπλεκα με αυτόφορα για ξυλοδαρμούς κ μυνήσεις ,οπότε θεώρησα οτι θα μου'ρθει φτηνότερα να τα βάλω μόνος μου.:D
(ΥΓ. το 28 αν δεν κάνω λάθος είναι ένα ανεπίστροφο βαλβιδάκι σαν αυτά που σου λέω πιό πάνω)
amyroukai
30/10/2015, 20:37
Κωστή το σύστημα με το Τ και την αντεπίστροφη για το κάτω breather pipe το έχω, το εργοστασιακό. Το καμένο #29 το αντικατέστησα με άλλο σωληνάκι, δεν είναι σκληρό σαν τα εργοστασιακά (νιτριλίου τα είπαν; ) όμως. Θα μου πεις δεν πειράζει, η σωστή διάμετρος είναι, για βενζίνη είναι, όλα καλά.
Τι να πω, θα πρέπει να βρω αρκούντως μακρύ μυτοτσίμπιδο να δοκιμάσω. Στα εργαλεία έχω μόνο μιά πένσα με "στραβή" λεπτή άκρη.
Σωστά τα λες για το #28, αυτό ακριβώς είναι. Να βρω άλλο ένα λοιπόν.
el-Gatto
30/10/2015, 20:57
Πρόσεχε με τις βίδες που θα βάλεις για στήριξη ουράς κ πλαϊνών.
Αν κάποιες είναι πολύ μακριές ,πιθανόν να σου τραυματίσουν τα ηλεκτρικά που βρίσκονται εκεί απο κάτω (φίσες-καλώδια-κτλ)
Οι βίδες με το μικρότερο κεφάλι ,πάνε στη σύνδεση φαίρινγκ με το "φιλέτο" του ψυγείου.
343976
Επίσης ,δώσε ΜΕΓΑΛΗ προσοχή στις βίδες που σφίγγουν το φαίρινγκ πάνω στο τεπόζιτο.
Οπου υπάρχει σπείρωμα πάνω στο τεπόζιτο δηλαδή.
Αν τις βάλεις τυχαία ,να έχεις υπ'όψιν σου ότι ,μια πολύ μακριά βίδα ,πιθανά να σου τρυπήσει το τεπόζιτο σ'εκείνο το σημείο.
Να θυμάσαι επίσης όταν τις σφίγγεις ,οτι το τεπόζιτο κ τα σπειρώματά του ,είναι απο πλαστικό.
amyroukai
30/10/2015, 23:03
Χμ...
Βίδες λοιπόν.
Έχουν μείνει αδιάθετες οι εξής:
Τρεις με μικρό κεφάλι και μεσαίο μήκος. (προφανώς λείπει κάποια, δεν την έχασα εγώ)
Δύο με μικρό κεφάλι μακριές.
Δύο με φαρδύ κεφάλι και ένα πλακέ σιδεράκι για "παξιμάδι" αυτές ξέρω που πάνε, στην ζελατίνα οι δύο ακριανές.
Πέντε κοντές με πατούρα και φαρδύ κεφάλι. Αυτές πρέπει να δένουν το κυρίως φέρινγκ ή και το περίβλημα των οργάνων.
Μία βίδα άσχετη που δεν είναι της μηχανής, μακριά με ροδέλα για να φαρδύνει το κεφάλι, κάποια είχε αντικαταστήσει είτε κάποιος γορίλας είτε ο πρώην ιδιοκτήτης.
Μία με πολύ καμπυλωτό κεφάλι, μεσαίο μήκος και πλαστική ροδέλα. Αυτή μάλλον είναι για το "γερό" αυτάκι του φέρινγκ (η πάνω βάση στο ντεπόζιτο).
Το παζλ αύριο θα έχει πλάκα. Μα και αυτοί οι χριστιανοί δεν το έφτιαχναν σαν το GS, όλο με έναν τύπο βίδας στα φέρινγκ, να μην ψαχνόμαστε; Θα μου πεις και εγώ γιατί δεν έπαιρνα φωτογραφίες την κάθε βίδα όταν την έβγαζα, μαζί με το σημείο εξόδου;
Επίσης αναζητείται "προφυλακτικόν" διότι η σέλα έχει τρίψει/αδυνατίσει το ντεπόζιτο σε ένα δύο σημεία, όπως και το σημείο που ασφαλίζει. Αυτό ήταν ομολογουμένως αβλεψία των ιταλών. Κάποιο χοντρό αυτοκόλλητο ίσως; Κανένα κομμάτι σαμπρέλας με ταινία διπλής όψης; Θα σκεφτώ.
theofilos888
30/10/2015, 23:11
Πισω γοριλλα!!!!!!! Σε βλεπω μαχιμο με το πραπριλια. Που θα παει, θα σταματησεις να σπρωχνεις και θα το οδηγησεις κιολας! ΧΧαχαχαχαχαχα:p
amyroukai
30/10/2015, 23:19
ΜΙΑ φορά το έσπρωξα και πάλι λόγω βενζίνης (άλλο αν πέρασαν ΟΛΕΣ οι ηλεκτρολογικές βλάβες από το μυαλό μου). :bawl:
Ελπίζω να μην το κάνει συνήθειο... :)
Και μιά που το λέμε, ανεβαίνουν σε τέσσερις οι φορές που έμεινα με τη συγκεκριμένη οικογένεια μοτοσικλέτας, οι πρώτες τρεις με το GS επίσης λόγω μη λειτουργίας του λαμπακίου (sic) της ρεζέρβας. Το οποίο το βραχυκύκλωσα στη φίσα και ανάβει, περιμένω να αδειάσει το ντεπόζιτο να βγάλω τον αισθητήρα για "μασάζ". Ο διακόπτης/ρουμπινέτο ρεζέρβας μετά τα πολλαπλά ντους με penetrating oil έχει μαλακώσει αρκετά και γυρίζει χωρίς να θέλει κλειδί σιδηροδρόμου. Κάτι είναι και αυτό.
αφου εχεις αγχος με τα ηλεκτρικα και μια και το μηχανακι φαινεται παρατημενο μηπως να εκανες και μια περιποιηση στις γειωσεις γυρω-γυρω;
amyroukai
31/10/2015, 09:17
Ταινιούλα για "σφράγισμα"...
343987
Το πλαστικό ντεπόζιτο έχει κολλημένες μεταλλικές φωλιές για να μην χαλάνε οι βόλτες.
343988
Φυσικά ο γορίλας μπορεί να ξεκολλήσει την φωλιά και να αφήσει το κενό πίσω της, γιατί άμα δεν το καργάρεις να ουμ το βιδάκι "φίλος"...
343989
amyroukai
31/10/2015, 09:26
-Hulk break, hulk smash GRRRRRRR.
Ρε μάστορα έσπασες τη βάση, πόσο το έσφιξες;
-Α τους τσίπηδες τους Ιταλούς ρε, ψεύτικα τα φτιάχνουν, τι να πεις, ΤΖΑΠΑΝ να παίρνεις, αθάνατα σου λέω.
343990
Λοιπόν... Χάλασα το φλασέρ μάλλον, τι μάλλον σίγουρα. Πως το χάλασα αφού δεν φαίνεται να έχει τίποτα ευαίσθητο/περίεργο μέσα; Δεν ξέρω, οι φήμες που λένε ότι το κατάβρεξα με all purpose λιπαντικοαντισκωριακό μπορεί και να έχουν μιά δόση αλήθειας, αλλά πάλι τι στο καλό έχει που χαλάει εκεί μέσα; Και να πεις ότι του έδωσα ρεύμα "βρεγμένο" κιόλας, έκανε μέρες να πάρει μπροστά. Ανάβουν τα πίσω φλας, ακούγεται ένα ΖΖΖΤ και κάνει μία κίνηση το έλασμα επάνω, τα εμπρός δεν ανάβουν καθόλου, άλλαξα και θέση στα φισάκια εμπρός μήπως έφταιγε αυτό αλλά δεν. Μπορώ να πω ότι δεν με ενθουσιάζει αυτό, αλλά τέλος πάντων, υπό διερεύνηση και ας πρόσεχα.
Επίσης φαντάζομαι ότι σε ένα λειτουργικό φλασεράκι απλώς αλλάζοντας την αντίσταση που φαίνεται μπορείς να βάλεις LED και να μην αλλάξεις τίποτα άλλο, με αστείο κόστος.
343991
Οι φθορές στο ντεπόζιτο από το τρίψιμο με την σέλα.
343992
Τα φώτα λειτουργούν (πάλι καλά) :bawl:
Πήρε μπρος (με την τρίτη μιζιά) και δουλεύει ωραία... Στην διαδρομή εντός του κήπου έδειξε ευελιξία που δεν την είχε πριν (αφού κολλούσε το τιμόνι). "Πατίνι" το άτιμο.
Ντουζάκι και πάω να χαλάσω το μηχανάκι κάποιου άλλου τώρα, μουα-χα-χα-χα-χα-χα-χα
Ωραιος ο Αμυρου κι ο Πηγασος!
Άμα πας κέντρο Αθήνα καμία μέρα κάνε έναν κόπο και περνά από Σερρών 80 ( περίπου) έχει 2-3 μαγαζιά με λαστιχάκια τσιμουχακια και αλλά συναφή και πάρε ένα λάστιχο για το ρεζερβουάρ. Κόστος? 1 ευρώ
amyroukai
31/10/2015, 18:48
Χμ, θέλει.λάστιχο.γύρω από την τάπα... θα ρωτήσω.
αμυρου μην αγιξεις καρμπ θα τον πιεις απλα!!
amyroukai
31/10/2015, 19:18
Ελαφρως κακοποιημένα και αυτά...
Το μπουζί πως σου φάνηκε;
μπορει να καιει λιγο λαδι η να ειναι λιγο πιο πλουσιο το μιγμα του.
τα καρμπ ειναι δυο σε ενα αυλο. εχει μανουρα η ρυθμιση για μας που δεν ξερουμε. αμα παιρνει μπρος σπιρτο και δεν ρεταρει αστα στην ησυχια τους.
αλιως θα βγει δικαιωμενος ο πατερας σου :)
amyroukai
31/10/2015, 19:34
αλιως θα βγει δικαιωμενος ο πατερας σου :)
Μόνο και.μόνο.για αυτό το επιχείρημα, δεν αγγίζω. :)
theofilos888
31/10/2015, 20:33
Εκανες βολτα τελικα;;;
amyroukai
31/10/2015, 21:00
Όχι.
Ο σπαστικουλης, χωρις κωλοφαναρο και φλας που να πας...
amyroukai
03/11/2015, 17:46
Ε και ήρθε η μεγάλη μέρα.
Ξυπνάω με τις κότες ως συνήθως, πρωινές ιεροτελεστίες και απόφαση. Κλείνει το πράγμα ΣΗΜΕΡΑ.
Ξαναβγαίνουν τα πλαστικά της ουράς (γείωση δεν ξέρω που στο καλό έχει, πέραν ενός σημείου "δίπλα" στον ανορθωτή που είναι καθαρό και άλλο ένα στον πολλαπλασιαστή, επίσης καθαρό) περνάω με gaffer τους συνδέσμους των φλας γιατί δεν ξέρω πουστοκαλό έχω την μονωτική αλλά δεν πειράζει, σημασία έχει να μην τρώνε νερά απ'ευθείας.
Ξαναβγάζω φισάκια από τα μπροστινά φλας, μερικά πατερημά, μερικά γαμιλίκια, έτσι γιουβέτσι κοκορέτσι και αξάφνου εκ του ουραίου τμήματος ακούγεται "τακ τακ τακ" και ω τι θαύμα και αγαλλίαση ΤΟ ΔΕΞΙ ΦΛΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΜΠΡΟΣ ΠΙΣΩ και ανάβει και το σχετικό idiot light που λένε οι αγγλοσάξωνες. Με το αριστερό είχαμε πρόβλημα (σώωωωωωπα) μετά από πολλή πάλη με επαφές και κονεκτοράκια κατάλαβα ότι υπάρχει τόση σαπίλα (και σκουλαμέτρα που έλεγε εκείνος ο πατρινός με τις φάρσες) στο σημείο, όπου είναι ΑΠΟΛΥΤΑ βέβαιο πως τα φλας δούλευαν όταν το πήρα επειδή ΜΟΝΟ το σημείο όπου πατούσαν ΕΚΕΙΝΗ τη στιγμή δεν είχε σκουριάσει αηδιαστικά πολύ. Το δεξί φλας το συμβίβασα στο "ανάβει, πάλλεται αλλά δεν δίνει σήμα στο idiot light στο καντράν" για να μην το σπάσω.
Τι μας λείπει; Α ναι, το "φιλέτο" γύρω από τα όργανα. Μπήκε εύκολα (Σχετικά) γιατί πρέπει κάποια στιγμή που θα έχει παλιόκαιρο και δεν θα θέλω να οδηγήσω μηχανή καθόλου (εμ, εύκολο αυτό) να το βγάλω, να επισκευάσω το σπασμένο αυτάκι και να το ξαναβάλω.
Μπαίνει και το φιλέτο μπροστά από το ψυγείο. Λείπει μιά βίδα. Θυμάμαι ότι έλειπε μιά βίδα από την ουρά και την έβαλα, γαμώτ ήταν της μούρης.... Ωραία και τώρα; Βγάζω την βίδα από το άνω στήριγμα της ντίζας του ταχυμέτρου και την βάζω στο φιλέτο των ψυγείων. Και τώρα;;; Χμ. Το σημείο πρακτικά δεν φαίνεται. Πάιρνουμε ένα ξεβαμμένο πρώην μαύρο βιδάκι που ήταν κάποτε περήφανα στην ζελατίνα του fazer (όχι δεν ήταν τα πλαστικά σαβουράκια της γιαμάχα). Οι βόλτες κάνουν στο σπείρωμα, το μήκος επαρκές. Ωσανά...
Από τα απομεινάρια από τις νέες λαστιχοπαξιμαδόβιδες (φτου σκουληκομυρμηγκότρυπα) που είχαν μπει στην ζελατίνα του fazer μετά το βάψιμο, είχαν περισσέψει τέσσερις. Ωρε πού'στε (είσαι και φαίνεσαι);;; Με λίγο ψάξιμο βρίσκονται, μία εξ αυτών στηρίζει το πλαϊνό φέρινγκ, εκεί που το γοριλάκι μαστοράκι είχε ξηλώσει κάποτεΣ το αντίστοιχο της Απρίλια από το Λεζερβουάρ που λέει αστειευόμενος ο φίλτατος Ιωάννης ο κΟμπάρος.
Τι μας έμεινε παλικάριμ; Να σφίξουμε το εμπρός φρένο, έγινε. Nα ξηλώσουμε το ρδέλο πισινό φρένο για καθάρισμα και κούρα για να ξεκολλήσουν τα έμβολα και να δουλεύει δεν έγινε, πάμε μόνο με το μπροστινό λέμε, rear brakes are for scooters και εμείς ξεχειλίζουμε varvatila italiana, magnifico.
Και ΤΕΛΟΣ. Εμ καλά μη βιάζεσαι, τέλος είναι μόλις βάλεις το πίσω φανάρι και τσεκάρεις ότι δουλεύει... Το πλησιάζω στην ουρά διότι το περιθώριο που άφησε ο στρόντζο ιταλιάνο μαστοράντζο είναι 4 πόντοι για να βάλεις τα αρκουδοδάχτυλα XXL και να πιάσεις το κονεκτοράκι που είναι μεγέθους κόκκου ρυζιού (λέμε τώρα) και να βρεις την σωστή θέση παίζοντας α-μπε-μπα-μπλομ με τα καλώδια στα λαμάκια... Με τα πολλά ζόρια (και με το ένα καλό λαμπάκι) ευρέθησαν οι σωστές θέσεις τωνΕ καλωδίωνΕ. Βιδώνω το κωλοφάναρο (το οπίσθιο φανάρι, για την ώρα), όλα καλά. Τι μας μένει; Α ναι. Ο όποιος ήταν που άλλαξε λάμπες τελευταία φορά δεν ξέρω γιατί, μάλλον ήταν πολύ εμπνευσμένος, την μία λάμπα δεν την είχε βάλει ως όφειλε (ήτοι πατάω, στρίβω να μπει στην θέση της, αφήνω) απλά την σφήνωσε και την άφησε. Δύσκολη δουλειά, που να πατάς λάμπες τώρα, ξες κυκλοφοράνε και τεντο... τενωτί... τενοντίτιδες κατιτίς και τέτοια να 'ουμ. Το αποτέλεσμα, ο ένας ακροδέκτης της λάμπας με τη χρήση να "καεί" να λιώσει το ασημένιο κατιτίς που έχει για να πατάει στο λαμάκι (το οποίο περάστηκε προ της τοποθετήσεως με dremel μπας και καθαρίσει λίγο) και με λίγα λόγια αρνείται να ξαναμπει στην θέση της. Γυαλοχαρτάκι, χρτ χρτ χρτ τρώμε την επαφή, ισιώνει το καμμένο, ξαναμπαίνει η λάμπα.
Και απλώνω το χέρι μου να πιάσω το κόκκινο κρύσταλλο. Μιλάμε είναι τέτοια η στιγμή σαν να είναι τελευταία στροφή στην πίστα, ο Ρόσι μόλις να έχει πετάξει τον Λορένθο πάνω στον Μάρκεθ και τους δύο μαζί στο χαντάκ' και να πηγαίνει ολοταχώς για την κούπα. ΔΥΟ ΒΙΔΕΣ ΕΜΕΙΝΑΝ.
Ο τρικαριόλης ο Αίολος είχε άλλη γνώμη. Ένα από τα κωλοπαίδια του, παίρνει το κρύσταλλο λίγο πριν το αγγίξω και το ρίχνει κάτω. Και φυσικά, ταλαιπωρημένο από τα χρόνια και τον ήλιο της Γρακίας, το απιστεύτου πΧιότητος Ιταλικό πλαστικό σπάει σε δύο μεγάλα κομμάτια και μερικές μυριάδες μικρά.
Μπορούσα να νιώσω τα αγγεία να σκάνε σαν βαρελότα στον εγκέφαλό μου (ξέρω ότι σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές η ύπαρξή του αμφισβητείται, ιδιαίτερα μετά αυτήν την αγορά, αλλά ας το παρακάμψουμε και αφήστε με στην πλάνη μου). Είχε στραβώσει το στόμα. Δεν ήξερα αν ήθελα να γελάσω με την ειρωνία ή αν ήθελα να ουρλιάξω λόγια αγάπης και τρυφερότητας στον Μέρφι και τον λατρεμένο του Βύρωνα Πάουλο, που να του γίνει η σούφρα ράουλο.
amyroukai
03/11/2015, 17:47
Νομίζω μετά αρκετή ώρα βγήκε ένα "όχι ρε πούστη". Και μετά δύο τρία ακόμα. Και μετά ένα ποτάμι ακόμα. Και δεν ξέρω τι φταίνε οι συμπαθείς γκέουλες και δεν με νοιάζει κιόλας. Όλος ο κόσμος ήταν λάθος εκείνη την ώρα.
Πίσω στο ασθμαίνον και αργοθνήσκον νέτμπουκ. Πίσω φανάρι aprilia pegaso. Αγγελίες. Τιμές. Σοκ. Δέος. Όχι ρε πούστη. Με τα πολλά, τολμάω να πάω ένα τηλέφωνο "καλέστε για τιμή". Ναι καλημέρα. Θέλω τέσσερα φλας και ένα κωλοφάναρο (δικαιωματικά πιά, το γαμημένο παραλίγο να με στείλει από τα νεύρα μου). Πόσο; Ντάξει, δεν ήταν ούτε φτηνό ούτε ακριβό το νούμερο και δεν θα μου έδινε μόνο τα κρύσταλλα, θα έδινε ολόκληρα τα κομμάτια, μαζί με τις βάσεις κλπ.
Πως πάμε ως εκεί; Αυτοκίνητο; Fazer; ΟΧΙ ΚΑΡΙΟΛΑΚΙ. ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΧΙ ΓΑΜΗΜΕΝΕ ΜΕΡΦΙ. ΟΧΙ ΒΡΩΜΙΑΡΗ ΚΟΕΛΙΟ. Ένα μεγάλο κομμάτι κωλοφάναρο, με την βίδα του, τσεκ. Ένα ακόμα μικρότερο κομμάτι κωλοφάναρο με την βίδα του τσεκ. Κοίτα το γαμημένο που από μακριά ΔΕΝ ΜΟΙΑΖΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΠΑΣΕΙ.
Ξαναβιδώνουμε την ουρά, όλ γκουντ. Τι γκουντ δηλαδή, τα "ποπ-ποπ-ποπ" από το κρανίο ακούγονται ακόμα. Οι κατάρες κατά παντός υπευθύνου (εμού του ιδίου συμπεριλαμβανομένου διότι προφανώς και εγώ έπρεπε να έχω μεριμνήσει δι απάνεμον και ιδιαιτέρως χαμηλόν σημείον εναπόθεσης κρυστάλλου ΚΩΛΟφάναρου, όχι τόσο χαμηλού που να κινδυνεύει να το αρπάξει ο λατρεμένος μαστορόσκυλος και να το φάει όμως). Απειλές για εξορκισμό και ξεμάτιασμα γιατί προφανώς φίλους καλοπροαίρετους έχουμε πάντα και παντού.
Βιδώνω και την ποδιά (όχι του τσεκλένη, ρετρολάγνοι).
Τσοκ μίζα ΜΠΡΑΦ με την μισή μιζιά. Το αργαλείο τσακμάκι λέμε, και με το νέο μπουζί και τα καλώδια και την πίπα και τα καθαρίσματα κλπ, δεν σείεται και τόσο στο ρελαντί, σημάδι πιο άνετης καύσης. Ωραία...
ΦΥΓΑΜΕ.
Bob_o_mastoras
03/11/2015, 18:02
ΦΥΓΑΜΕ.
Βρουμ! :vroum:
amyroukai
03/11/2015, 18:13
Εντύπωση πρώτη.
ΠΑΤΙΝΙ. Αρνούμαι να το πω μοτοσικλέτα αυτό, όπως όλα τα μονοκύλινδρα τα θεωρώ "αναγκαίο κακό" γιατί πολύ βολικά για μερικές χρήσεις αλλά μοτοσικλέτες ΔΕΝ είναι ακριβώς και συγγνώμη από τώρα σε όλους τους κάτοχους.
Με τα νέα λάστιχα, το νέο ρουλεμάν στο λαιμό, το μοτέρ να έχει πάρει τ'απάνω του και να μην βήχει σαν φθισικό κάθε φορά που πέφτουν οι στροφές κάτω από τις 3000, το πατίνι κινείται ανάλαφρα και ωραία. Απρόσμενα ευχάριστα. Οι κραδασμοί δεν είναι λιγότεροι μόνο στο ρελαντί τελικά, είναι λιγότεροι σε όλη την γκάμα των στροφών. Φαντάζομαι όταν μπει (αυτές τις μέρες) και καθαρό φίλτρο θα είναι ακόμα καλύτερα. Είναι τόσο ανάλαφρο το πάτημά του που μοιάζει σχεδόν αφύσικα ασταθές. Χαμογελάω.
Το αυτό και στην εθνική οδό. Οι στροφές ανεβαίνουν γλυκά, κραδασμοί πολύ λιγότεροι. Καλά, η λέξη γκάζι εννοείται παραμένει το πιο σύντομο ανέκδοτο, αλλά κινείται λιγότερο "ζορισμένο". Μ'αρέσει.
Το εμπρός φρένο πιά έχει και αίσθηση και ικανή διαδρομή και πιο αποτελεσματικό είναι, δεν χρειάζεται πολλή δύναμη τώρα.
Φτάνω στην μάντρα με τα "υλικά". "Α εσύ είσαι που πήρες με τον πήγασο, ψεκαστός ε;". Όχι καρμπιρατέρ ειναι. Το ξανακοιτάει.
Έχει αρκετούς αραγμένους, άλλους λίγο πιο "ολόκληρους" άλλους λίγο πιο σκελετωμένους, σαν να είσαι στο "Νησί" όπου οι λεπροί πήγασοι αργοπεθαίνουν. Ο δότης εντοπίζεται, σκύβει, "πιάσε μιά πένσα". ΩΩΩΩΩΠΑΑΑΑΑ μάστορα. Δεν τα λύνεις τα φλασάκια αντί να τα κόψεις, λίγο πιο πάνω είναι οι φίσες. Με κοιτάει. Ντάξει θα μου την κάνει την χάρη (δόξα στον μεγαλοδύναμο). Ταλαιπωρείται λιγάκι για να βγάλει το κωλοφάναρο διότι το ένα βιδάκι είναι "κρυμμένο". Και γιατί είναι ασφαλείας τα παξιμάδια και δεν βολεύουν στο ξεβίδωμα, καλό αυτό για τους κραδασμούς, κακό για το ξήλωμα. Το κατάφερε χωρίς ζημιά όμως. Βγάζει και τα μπροστινά. Έλεγχος. Σακκουλίτσα, χρήματα, ανακούφιση.
Κοιτάει το πατίνι. "Ψεκαστό είναι τελικά". Βρε, καρμπιρατέρ είναι! "Άι ρε". Ε πάμε να δεις. Βλέπει. "Δεν έχω λύσει τέτοιο στην μάντρα, το τελευταίο δεν είναι, πριν αλλάξει με ψεκασμό;". Άτσα ο μάστορας... Του λέω ότι πιθανώς να ξαναπάω να "ψωνίσω" τρόμπα πίσω φρένου και βαλβίδα, μου λέει ότι όλα τα πήγασα (Sic) είχαν μιά ευαισθησία με το συγκεκριμένο εξάρτημα και μου κάνει την καρδιά περιβόλι, αλλά τέλος πάντων θα το φτιάξω και δαύτο... Και έφυγα χαρούμενος.
Τα φλας τελικά δεν θα τα βάλω ακόμα επάνω, δεν πάει στο καλό, ας μείνουν μέχρι να σπάσουν τα παλιά που είναι αρχινισμένα.
Το κωλοφάναρο θα το βάλω και θα έχω τον νου μου μπας και πετύχω κανένα φτηνό κρύσταλλο ακόμα. Θα προσπαθήσω και να επισκευάσω τσάτρα-πάτρα το σπασμένο.
Το πατίνι λοιπόν οδηγείται ΠΟΛΥ ωραία. Και είναι άνετο. Και καλόβολο. Και δεν θα συνηθίσω ότι θέλω να προσπεράσω και δεν μπορώ, αλλά μου αρέσει πολύ πολύ πολύ σε όλα του τα άλλα. ** Και αν ξεχαστώ και δεν κοιτάω κοντέρ στην είσοδο, στρίβει με τα ίδια χιλιόμετρα με το fazer χωρίς να του φαίνεται, πράγμα που σημαίνει ότι αφ' ενός είμαι τρελός κούλανγκ και δεν πιέζω καθόλου το fazer συνήθως, αφ΄ετέρου ότι θα διασκεδάσουμε πολύ στον επαρχιακό μόλις γνωριστούμε λίγο.
Καλό χειμώνα να περάσουμε και μακριά από άλλα περίεργα... :cool:
akis_trevor
03/11/2015, 18:16
τζων...καλοταξιδο και επισημα μιας και τωρα ξεκινας να το βολταρεις σαν κανονικο μηχανακι..
καπου μεσα στα διαφορα που αλλαξες, το χασα:τι λαστιχακια εβαλες τελικα;
Ομορφες βολτες και καλους δρομους ευχομαι φιλαρακι :)
amyroukai
03/11/2015, 18:22
τι λαστιχακια εβαλες τελικα;
Τα Dunlop K760. Ήταν τα φτηνότερα αλλά και από εταιρία που στα στριτ την εμπιστεύομαι με κλειστά μάτια πλέον. Ήταν προφανής η επιλογή. Αναλόγως τη χρήση και την συμπεριφορά στον βίο τους, βλέπουμε για τα επόμενα τι θα είναι.
el-Gatto
03/11/2015, 19:29
Απολαυστικά τα κείμενά σου φίλε.
Γέλαγα συνέχεια κ δυνατά ,τόσο που ήρθε η γυναίκα να δεί τι γίνεται. :lol:
Να'σαι καλά και να τον χαρείς τον Πηγασάρα σου.:beer:
amyroukai
03/11/2015, 20:33
Και για να το κλείσουμε για την ώρα... (φαντάζομαι αν δεν "συνεφέρω" την πίσω δαγκάνα εύκολα, ένα κεφαλαιάκι ακόμα θα το γράψω)
Πολλές ευχαριστίες ξανά:
Στον Θεόφιλο για το τρέξιμο και τα πρωινά ξυπνήματα για να το πάρω, όπως και για τα πολλά και χρήσιμα που είπε (και ας γελάει η Ελίνα :p )
Επίσης στον Αλέκο που ξεπαραδιάστηκε με τα διάφορα πολύτιμα και σπάνια υλικά (πλην χάρτου κουζίνας) και την βοήθεια με το ρουλεμάν.
Σε όσους τα έπρηξα μέσω π.μ.
Στον Κώστα el-Gatto για το πρωινό μουχαμπέτι, το ενδιαφέρον, τις κάβες, συμβουλές, τον καλό του λόγο και το κουράγιο... :)
Σε όλους όσους προσφερθήκατε να βοηθήσετε, άλλο που τα ωράρια που ασχολούμαι είναι απαγορευτικά για "κανονικούς" εργαζόμενους και η έλλειψη μερικών καίριων ανταλλακτικών σήμαινε μεγάλα κενά από εργασία σε εργασία.
Για όλες τις ευχές και όλα τα tips που μοιραστήκατε.
πωπω, για λίγες ώρες διασταγμού και στοχασμών δεν αφορά DR800 αυτό το νήμα... Θα έχω να προσμένω κάτι επόμενο και πιο "βλαμμένο" στην μονοκύλινδρη σταδιοδρομία :bawl:
Bob_o_mastoras
03/11/2015, 21:30
:a38:
Tα μονοκυλινδρα δεν θα τα ξαναβρισεις...!!!
Τα μονοκυλινδρα..!!
:p
amyroukai
03/11/2015, 21:41
Ναι ξέρω.
Το κυλινδρακι μην κατηγορας
Αυτό σου 'μεινε να οδηγας.
MG-KTiNoS
03/11/2015, 22:47
άντε και με κάνιον !
taisteal
04/11/2015, 01:28
Τρου σαικολοτζικαλ αντβεντσουρ ο πηγασος :lol::lol:
Καλες βολτες φιλε
:beer::beer::beer:
ΟΧΙ ΚΑΡΙΟΛΑΚΙ. ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΧΙ ΓΑΜΗΜΕΝΕ ΜΕΡΦΙ. ΟΧΙ ΒΡΩΜΙΑΡΗ ΚΟΕΛΙΟ.
Κλαίω...:tooth: :tooth: :tooth:
Αντε, επιτέλους...καλές βόλτες με το απαύγασμα του αγαπημένου εργοστασίου ρε. Aprilia φορέβα :lol:
Billymuse
04/11/2015, 07:46
Φιλαι, πουλας το φειζερ? έχει λιγα χιλιόμετρα?
Άντε καλόβολτο και καλόστριφτο το θεριό :beer:
Pan (dvs)
04/11/2015, 08:08
Πρωτη φορα πιανεις κανονικη μηχανη στα χερια σου?Χαλαρωσε και απολαυσε την,σε λιγο καιρο δεν θα την αλλαζεις με τιποτε.
Μιας και ο αντρας ,μεταξυ των αλλων,φαινεται και απο τον τροπο που χειριζεται το κατσαβιδι,θα δεις γρηγορα τις μετοχες σου να ανεβαινουνε στο αντιθετο φυλο.:a9:
spyrakos35
04/11/2015, 08:30
hyper τρου αντβέντσουρ τελικά και ο γιάννης
υγ.... γαμάτη περιγραφή
Εχω λιωσει στο γελιο..
Αμιρου...:a10:
zannisvel
04/11/2015, 09:51
Αντε και καλες βολτες τωρα!!!!!
:beer::beer:
harris_x
04/11/2015, 09:59
sapila racing
04/11/2015, 10:10
Μπράβο ρε φίλε, και το έφτιαξες και μας εφτιαξες το κέφι ταυτόχρονα.
Ωραίος!!! :beer: :beer:
καλοβολτο ρε τζων. φαζερ τελος; (κατι μου διαφευγει)
amyroukai
04/11/2015, 19:23
Όχι τέλος, όχι ακόμα. Αλλά θα παρκαριστεί για τον χειμώνα, από άνοιξη αποφασίζω γενικώς το τι κ πως.
amyroukai
18/11/2015, 17:18
Κιεπανερχόμαστεεεεεεεεεεε. (μία λέξη). Δεν γράφει το κοντέρ μετά από θανατηφόρα πτώση σε λακκούβα (το κατάλαβα πολύ μετά διότι ο φωτισμός των οργάνων όπως έχουμε πει είναι και λολ και ομιτζί και θωμά έντισον βοήθηcον και άργησα να το καταλάβω - ρώτησε και ο Αλέκος βρε μήπως έπεσες σε κανέναν τάφο και ΤΣΟΥΠ μου ήρθε)...
Λύνουμε φέρινγκ. Αφήνουμε το μηχανάκι λυμένο μιά μέρα έτσι για να του δείξω ποιός είναι το αφεντικό εδώ μέσα στο σπίτι, αμ πως.
Ιδέες για το ζήτημα του κοντέρ μερικές αλλά ΠΜ στον ελ-γάτο που ο κακομοίρης "πληρώνει" τις απορίες του νουμπά, ευγενέστατος πάντως και ευχαριστώ και πάλι.
Την πρώτη ημέρα προκοπής άλλαξα λάδια, πολύ μπιχλιάρικη δουλειά στο μοτεράκι τούτο συν το ότι ο λαιμός της εξάτμισης μπλοκάρει το παξιμάδι του λαδιού του πλαισίου και κάπου εκεί λες ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΣΟΥ DAZ γιατί ο μπούστης έχει δίκιο για την χρησιμότητα μακριών/κοντών/λεπτών κλπ καρυδακίων και το σιχαίνομαι όταν έχουν δίκιο οι άλλοι, κάπως λέγεται αυτό σαν ξεροκεφαλιά μπορεί και βαθεία πίστη ότι ΟΛΑ γίνονται με μία σειρά καρυδάκια, που φυσικά δεν γίνονται αλλά το παλεύω. :lol: Λίγο σπαστικό να διαβάζεις το εδάφιον για εξαέρωση της αντλίας λαδιού ΑΦΟΥ έχεις δέσει το μηχανάκι αλλά δεν πειράζει... Σπαστικό και το βάλε 1600 άστο να δουλέψει ξαναμαναβάλε 600 αλλά τέλος πάντων. Φωτό του τι μπίχλα είχε η μαγνητική τάπα να βάλω; Θα βάλω με edit πιο μετά. Μπορεί και να μην είχε καθαριστεί ποτέ (αυτό λέω στον εαυτό μου για να μην πιστέψω ότι τα ρινίσματα που είδα προέρχονται από το όσο διάστημα πέρασε από την προηγούμενη αλλαγή λαδιών και πάθω βαθεία κατάθλιψη). Τα λάδια... Μαζούτ. Ντάξει. Ζήσαμε.
Ημέρα προκοπής #2...
Παίρνουμε τρυπάνι μπαταρίας LIDL έτσι για το σπάσιμο. Ξεβιδώνουμε το κάλυμμα της ντίζας. Βγάζουμε την ντίζα. Δείχει ένα κομμάτι και κάπου εκεί μας ζώνουν τα φίδια μήπως έχει χαλάσει ο ατέρμων ή το όργανο... Προσαρμόζουμε την ντίζα στο τρυπάνι από την μεριά του ατέρμονος, προσαρμόζουμε την άλλη μεριά της στην υποδοχή του κοντέρ. Σκανδάλη. 20ΧΑΩ, 40ΧΑΩ, 60ΧΑΩ και σναπ η ντίζα κόβεται, εκεί που είχε σπάσει από την λακκούβα στην εκδρομή... Πονηρή η άτιμη, δεν φαινόταν με το μάτι (μετά κατάλαβα ότι καλό είναι να την πιάσεις από την μία άκρη και να αρχίσεις να την λυγίζεις ελαφρά, το σπασμένο σημείο θα φανεί. Ντίζα; Google it. Γνωστό μαγαζί 23 ευρώ για ορίτζιναλ και άγνωστη πρακτικά διαθεσιμότητα... ΠΜ στον ελ-γάτο ξανά αν έχει ιδέα για αφτερμάρκετ, είχε. Τηλέφωνο, θέλω αυτό, ναι όλα ΟΚ, πόσο θα πάει; "Φτηνά είναι φιλαράκι μη σκας". Ξέρετε, θέλω μιά ιδέα, διότι η ορίτζιναλ έχει 20ρικο. "Μην κάνεις τον κόπο να έρθεις φίλε, πάρε την ορίτζιναλ, το συζητάς; Η βενζίνη σου μόνο...". Τίμια μεν, διόλου ωραία απάντηση. Αντιπροσωπεία 15 ευρώ και 10ήμερο τουΛάστιχον (απορώ το γνωστό μαγαζί γιατί χρεώνει 8 ευρώ παραπάνω για το ίδιο πράγμα). Αν κρίνω από το ότι για τα ζουάν είπαν τρεις (3) εργάσιμες και είναι δύο εβδομάδες γιομάτες "σε παραγγελία" αν δεν απατώμαι, διόλου καλή προοπτική.
Πίκρα...
Βρίσκομαι με Gfawks ο οποίος αναφέρει ότι ξέρει άλλον έναν. ΠΜ σήμερα το πρωί, στοιχεία πλιζ. Πάω χωρίς τηλέφωνο. Υπόγα, το κλασσικό "μαστοράδικο" με έναν παππού φωτεινό παντογνώστη και έναν νεότερο και παλιά πράγματα ΠΑΝΤΟΥ, βλέπουν, συζητάμε τι και πως, συζητάμε και την μαλακία του γορίλα και αποφασίζουμε ότι θα κάνουμε λίγο πιο μακριά την ντίζα για να κερδίσουμε ότι χάνει το παξιμάδι που δεν βιδώνει τέρμα και να πιάνει πιο σωστά η ντίζα στην φωλιά στο όργανο... Σε λίγα λεπτά και ένα 10ρικο αργότερα φεύγω με το "νέο" κομμάτι. Τα εισαγωγικά διότι "νέο" ακριβώς δεν είδα τίποτα εκεί μέσα αλλά γιατί να κάθομαι να συζητάω κιόλας αφού έγινε η δουλειά εύκολα και φτηνά; Πολλά ευχαριστώ G. Κορυφαίο σκηνικό, σκάει 60άρης από Άγιο Στέφανο για ντίζα σε... αυτόματη renault laguna και ο βοηθός συνεργείου δεν του έχει δώσει μαζί τα μισά χρειαζούμενα και πελαγώνει. Το ότι οι ντίζες αυτοκινήτου στοιχίζουν τριψήφιο αριθμό ευρώ με σοκάρει. Και αποφασίζω ότι θα παραγγείλω και την ΟΕΜ να βρίσκεται αφού οι ντίζες είναι τόσο ευαίσθητες.
Μεσημέρι, έχω ψωνίσει και λέω να μαγειρέψ... Ναι καλά, γάντια, ντίζα στη θέση της, γράφει κανονικά. Δένουμε;
ΧΟ ΧΟ ΧΟ ΧΟ ΧΟ ρε μαλάκα που θα δέσεις και θα φας...
Λύνουμε την τάπα παραφλού, στην αντλία νερού. Το μανουάλι λέει ότι έπρεπε να έχει loctite :lol: έλα γοριλάκι, πιάσ' το μπουλακάκι, Λάκη... Δεν είχε.
Αδειάζει το κύκλωμα, άχρουν υγρό ήτοι υδρογόνοδύοοξυγόνο-νέτο-σκέτο. Το μανουάλι λέει πλύνετε το ψυγείο με φρέσκο νερό. Λάστιχο, τάπα, δώσε μπάρμπα...
Ξαναμαναδειάζει το κύκλωμα.
Φυσικά έχω ξεχάσει να πάρω παραφλού, αλλά με σώζει ο φάδερ που δεν έχει ακόμα έρθει σπίτι και περνάει από το μπεντζινάδικο.
Γεμίζω, ζουλάω λάστιχα, γεμίζω, ζουλάω λάστιχα, ξεχειλίζει. Βάζουμε μπρος και περιμένουμε... Μπαίνει το βεντιλατέρ,έχουν γυρίσει και τα νερά με την τάπα ανοιχτή, δεν βγάζει μπουρμπουλήθρες, βάζω και μπόλικο στην υπερχείλιση γνωρίζοντας ότι το περισσό θα το πετάξει μόνο του και τέλος...
Δένουμε;
Pan (dvs)
18/11/2015, 17:32
ΝαδωτονΠηγασοναταξιδευεικαιναπαωνααναψωμιαλαμπαδαι σαμετομποιτουστονΑιΓιαννητονΡωσσο.
taisteal
18/11/2015, 17:35
Αυτο σημαινει να ζεις επικινδυνα :lol:
Θυμηθηκα παλιες καΚες εποχες ευρωπαικου μονοκυλινδρου
:cry:
amyroukai
18/11/2015, 17:47
Δεν είναι η μέρα του δεσίματος. Ρε τύπε...
Το πίσω φρένο ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ;
Μακρύ αλενάκι έχεις; Ε δεν έχεις. Έχεις όμως τα φτηνοάλεν του χρωματοπωλείου.
Φτηνοάλεν, το τσιμπάω με ένα γαλλικό, λύνουν οι βίδες της πίσω δαγκάνας, με τα πολλά βγαίνει (έχει δόντι ο πίσω δίσκος κάμποσο).
Καθάρισμα, πλύσιμο. Το εμβολάκι δεν δείχνει να πηγαίνει πίσω εύκολα γαμώτο. Όχι σαν τα μπροστινά... Αλλά τουλάχιστον με το WD κινούνται πιο εύκολα τα ελάσματα που κρατάνε το έξω τακάκι στην θέση του. Αυτά μετά σκέφτηκα μήπως κάπως λύνουν και θέλουν τιγκάρισμα στο γράσο χαλκού, θα δω το μανουάλι τι λέει, δύο βίδες είναι σιγά την δουλειά.
Τοποθετώ την δαγκάνα στην θέση της, σφίγγω με το πολύ επιστημονικό μου αλενάκι...
Το πίσω φρένο πιάνει. Δάκρυα χαράς.
Δένουμε;
Άιντε, δένουμε. Loctite μπλε παντού. Για τις λειψές βίδες της ποδιάς πήρα άλλες, μου έδωσε και γροβεράκι, έβαλα και Loctite.
Βόλτα στην γειτονιά. Μπλόκαρε το πίσω πρώτη φορά... Ωραία πράγματα (με φαντάζομαι ήδη πλασαρισμένο supermoto style η ψωνάρα, στην πραγματικότητα θα γίνει αυτό με κατάληξη κανένα χωράφι μετά, το βλέπω).
Γυρνάω σπίτι. Η δαγκάνα ΚΑΙΕΙ. Το φρένο κολλάει γμτ... Πατάω σαν μανιακός το πεντάλ, ξεμπλοκάρει. Θέλει λύσιμο και η αντλία του, να δω και γιατί δεν ανάβει η λάμπα φρένων με το πίσω φρένο, κάτι φταίει με την βαλβίδα του. Και φυσικά θέλει και φρέσκα υγρά μπρος πίσω... Όχι σήμερα. Πείνα, κούραση και λίγα νευράκια έχουν εμφανιστεί, γιατί όπως έχουμε πει θέλω όλα να δουλεύουν... με την πρώτη.
Και μιά που λέμε για λάμπες φρένων, μετά την εκδρομή δεν δούλευε παρά μόνον το ένα φως θέσης. ΜΗ ΓΕΛΑΤΕ ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ, απελπίστηκα λίγο και άκουγα την φωνή του Θεόφιλου από το υπερπέραν (καλά, από την Πανόρμου) να λέει "ΣΤΟ ΕΙΠΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΣΤΟ ΙΑΠΩΝΙΚΟ, ΜΟΥ-Α-ΧΑ-ΧΑ-ΧΑ-ΧΑ".
Λύσιμο το κρύσταλλο, βλέπω τα συρματάκια από τις λάμπες γερά... Με τρολάρει τούτο το πράγμα; Λες ο γάτος να είχε δίκιο για τον εξελιγμένο εγκέφαλο; Μη σου γαμ... Βγάζω το λαμπάκι από δεξιά και το βάζω αριστερά (το αριστερό δεν δούλευε διόλου, το δεξί μόνο θέσης είπαμε). Δουλεύει ΚΑΙ το συρματάκι του φρένου με την αλλαγή. Βάζω το αριστερό λαμπάκι δεξιά. Δουλεύει επίσης κανονικά. Κάθε απορία μου σχετικά με την δεξιά και την αριστερά στην χώρα μας λύθηκε με μιάς... Και συνεχίζω να πιστεύω ότι το μηχανάκι με τρολάρει χωρίς έλεος και κοροϊδεύει όσο παιδεύομαι. Βάζω το νέο κρύσταλλο... Ένα κομμάτι αυτή τη φορά :)
ΤΕΛΟΣ για σήμερα. Και γενικώς. Τα υπόλοιπα (να διορθώσω δηλαδήΣ την σπασμένη βάση στο φέρινγκ) θα αργήσουν.
Φυσικά μ'αυτά και μ'αυτά εγώ δεν έχω ακόμα μαγειρέψει (αλλά τα είπα και ξαλάφρωσα), θέλει και ο κουμπάρος να πάμε για μπύρες... Πιο πιθανό το βλέπω σαντιάγκο καναπέου το ματσάκι παρά Blueprint, αλλά τέλος πάντων. Δουλεύουν όλα τα σημαντικά και δεν έχει μείνει παρά μόνο τα υγρά φρένων από αναλώσιμα. Είναι ωραίο αυτό.
theofilos888
18/11/2015, 18:13
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ στα ελεγα εγωωωωωωωω!!!!!! Να ξερεις, εχεις πολυ δρομο μπροστα σου. Κ μην ξεχασεις τα καμπυΛατερ!!!! :bawl:
Αγαπητε εν Ιταλο αδελφε αμιρου
τα ειπα νωριτερα εδω
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=147091&p=2663151&viewfull=1#post2663151
σε εναν νιουφι γαλαζοματη....
το μηχανακι σου εχει ΑΠΟΨΗ και ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ
γυναικας.....γαμησε τα δλδ
amyroukai
18/11/2015, 19:07
Το μηχανάκι έκανε ότι κάνουν όλες οι γκόμενες που δεν τις φροντίζεις.
Μουτράκια, γκρίνια και πάνε με άλλον, ο οποίος πληρώνει τα σπασμένα του προηγούμενου και ελπίζει ότι η γκόμενα θα αρχίσει να φέρεται σαν άνθρωπος κάποια στιγμή, πριν τελειώσει η υπομονή του και την στείλει στον επόμενο (τον άτυχο το γκόμενο που λέει και ο Σαμπάνης).
Είμαστε σε αυτήν την φάση, η ιταλίδα κάνει ότι μαλακία της κατέβει γιατί ήταν πολύ παραμελημένη... Και για την ώρα την αντιμετωπίζω με χαμόγελο γιατί κάνει καλό σεξ και είναι χαριτωμένη. Όπως και στην πραγματική ζωή, αν αποδειχτεί ότι απλά είναι ένας σκατοχαρακτήρας που πάει την κακία του και στην στραβομάρα του να την περάσει για άποψη και φιλοσοφία... Θα φύγει γιατί η ζωή είναι μία, είναι μικρή και χώρος για μιζέριες δεν απομένει. Αγάπη μόνο...
Eversman
18/11/2015, 19:14
Μουτράκια, γκρίνια και πάνε με άλλον, ο οποίος πληρώνει τα σπασμένα του προηγούμενου και ελπίζει ότι η γκόμενα θα αρχίσει να φέρεται σαν άνθρωπος κάποια στιγμή, πριν τελειώσει η υπομονή του και την στείλει στον επόμενο (τον άτυχο το γκόμενο που λέει και ο Σαμπάνης).
Είμαστε σε αυτήν την φάση, η ιταλίδα κάνει ότι μαλακία της κατέβει γιατί ήταν πολύ παραμελημένη... Και για την ώρα την αντιμετωπίζω με χαμόγελο γιατί κάνει καλό σεξ και είναι χαριτωμένη. Όπως και στην πραγματική ζωή, αν αποδειχτεί ότι απλά είναι ένας σκατοχαρακτήρας που πάει την κακία του και στην στραβομάρα του να την περάσει για άποψη και φιλοσοφία... Θα φύγει γιατί η ζωή είναι μία, είναι μικρή και χώρος για μιζέριες δεν απομένει. Αγάπη μόνο...
Και μετά τι? Τέρμα το sex?:bawl:
amyroukai
18/11/2015, 19:16
Και μετά τι? Τέρμα το sex?:bawl:
Είμαι σε μιά ηλικία που το σκέτο σεξ δεν μου λέει πολλά, θέλω και λίγο παραμυθάκι :bawl:
sapila racing
18/11/2015, 19:22
Το έχει φιλοσοφήσει πολύ καλά μπορώ να πω! :beer:
spyrakos35
18/11/2015, 19:33
μλκ Γιαννη,
σχώρα με αλλά
γουστάρω να τρως ταλαιπωρία, να μας τα γράφεις και ο Θεόφιλος από κοντά να σχολιαζει....
έχω χεστεί στα γέλια
:lol: