View Full Version : Aprilia Pegaso cube
amyroukai
08/09/2016, 19:33
έχω χόντα.
είναι μερικώς στον κήπο, μερικώς στο σαλόνι μέχρι πρόσφατα, μερικώς σε αποθήκη.
αυτό που είπε κάποτε ο Ελ-Γάτος είναι το πιο καλό αν μπορείς να το κάνεις. Καινούριο και αλλαγή κάθε 3-4 χρόνια ή όποτε μαζέψει "πολλά" χιλιόμετρα. Για να μην σου πρήζει τα μέζεα με τέτοια χαζά.
*ευτυχώς, η μπαταρία δεν είναι βραχυκυκλωμένη. Απλά "στεγνή" και αφόρτιστη... Την άφησα σε συνεργείο λόκαλ για φόρτιση.
Coyote.V
08/09/2016, 19:57
Ναι αλλά έτσι χάνεις πολλά χρήματα.. το varadero το πήρα 11500 και στα τρια χρόνια κοστίζει τα μισά, δεν με συμφέρει να το πουλήσω και να πάρω καινούργιο πάλι. Επίσης είναι το μόνο που αγόρασα καινούργιο.. όλα τα άλλα ήταν μεταχειρισμένα. Δεν νομίζω να έχω ξανά την δυνατότητα να πάρω καινούργιο.
Άσε που κλείνουμε σε λίγο τα 6 χρόνια και δεν έχει ζητήσει τίποτε. Μόνο ένα ρουλεμάν λαιμού ζήτησε αλλά είναι φυσιολογικό με τόσα κιλά που είναι.
Μόνο αν έχεις πολλά φράγκα μπορείς να αγοράζεις μηχανάκι κάθε τρια χρόνια.
τσιμουχες θα παρεις εμποριου οχι μαμα.
bros400pgm
09/09/2016, 07:52
Στο μυαλό μου είσαι, αλλά δεν φτάνουν τα έουρος ακόμα.
λοιπόν. όλα τα ρουλεμάν, οι φλάντζες, τα παξιμάδια ασφαλείας, κάτι ψιψινοροδέλες κλπ, σκάρτα 44 ευρώ, τιμή αντιπροσωπείας και είναι όλα "πράσινα".
*λάθος μου, λέει απαιτούμενα τρία αλλά τα προσθέτει ένα ένα η μλκία :bawl: 154 ευρώ...
οι τσιμούχες από τι υλικό είναι και είναι πιο ακριβές από τα ρουλεμάν;
να δούμε και τιμές εμπορίου.
Οι τσιμουχες κοστίζουν 0.60€ η κάθε μία.
Ρίξε μία ενδεικτικη ματια εδώ
http://www.apriliabikers.gr/portal/index.php?topic=13574.0
Δεν ξέρω γιατί δεν έχει διορθώσει την τιμή κ στο site του.
amyroukai
12/10/2016, 19:11
Και για να μεταφέρω τα λεγόμενα του Βύρωνα, έχω αγοράσει το μεγαλύτερο χρέπι του κόΖμου και ούτε γοδοβοσκός να το είχε για την στάνη δεν θα ήταν τόσο χάλια (ή κάτι τέτοιο).
Μετά την ακινησία λόγω αμορτισέρ (θα τα πούμε εν καιρώ) η μπαταρία βγήκε, πήγε για υγρά και φόρτιση και επέστρεψε. Και το μηχανάκι δούλεψε κανονικά για έναν μήνα περίπου.
Σήμερα, πάω για δουλειά, παίρνει κανονικά, πάμε Ομόνοια, φεύγουμε, κάπου στο τέρμα της Σοφοκλέους πριν την Π. Τσαλδάρη μου σβήνει από απροσεξία. Μίζα. Ψόφος... Εμ... δηλαδή; Δηλαδή ΨΟΦΟΣ. Οι λυχνίες στο καντράν ίσα που φέγγουν. Κοίτα να δεις λέω, κάτι θα κάηκε σε ασφάλεια. Σταματάω δίπλα σε μπλε κάδο ανακύκλωσης γιατί τέτοιος είμαι οικολόγος και άμα είναι να το πετάξω να πάει σωστά για το καλό του πλανήτη, βγάζω την σέλα, κοιτάω, όλες οι ασφάλειες γερές. Τι όλες δηλαδή τρεις έχει, λέμε τώρα.
ΟΚ... το επόμενο λογικό βήμα.
Ή ανορθωτής ή μπαταρία καμμένη. Αν ήταν ανορθωτής δεν θα την ξόδευε σιγά σιγά; Άρα μπαταρία καπούτ. Το πόσο καιρό ήταν επάνω μόνον ο προηγούμενος το ξέρει. Αφρόντιστη ήταν σίγουρα (όπως όλο το μηχανάκι, φυσικά).
ΟΚ, οδική. Πέφτει τηλέφωνο από Αλέξης Κάρινγκτον, Ο. "Έλα τι ώρα για καφέ;" ξες, δεν, γιατί αυτό. Το @@ γελάει. Καλά και εγώ γελάω με τις χρεπιές που αντιμετωπίζω πλέον και μερικές φορές με πιάνει και μιά χαλαρή απελπισία με τις δίτροχες γιαγιάδες που έχω μαζέψει αλλά τέλος πάντων. Περίμενε λέει. Περιμένω. Χαζεύω τον απίθανο κόσμο του κέντρου, απολαμβάνω τις οσμές από τα σκουπίδια κλπ. Έρχεται. Πως θα πάμε Σπ. Πάτση;
Φυσικά, πατάκι...
Που φυσικά, δεν έχω ξανακάνει. Μάλλον ούτε ο Αλέκος. Θεόφιλος888 από βάιμπερ κλήση "ΜΑΛΑΚΕΣ ΝΑ ΗΜΟΥΝ ΕΚΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΩ ΒΙΝΤΕΟ". Ναι, το ξέρω. Absolute γελοίοι.
Τα καταφέραμε όμως!
Ο τύπος στο μαγαζί πρέπει να γελάει ακόμα με τις χαζομάρες που λέγαμε. Η μπαταρία είχε βράσει, είχε πετάξει υγρά παντού (ευτυχώς τα πάντα εκεί είναι πλαστικά) αλλά μετά είδα πλένοντας ότι έχει λεκιάσει και κάτι μεταλλικά. Το τι μπινελίκι έφαγα για το Ιταλικό θαύμα δεν περιγράφεται... Μέχρι που ήρθε το μαστορόπουλο με TDM και μετά ο Αλέκος έκραζε εκείνον γιατί του είπε ότι θέλει ακραποβιτς και πως οι ρέμους είναι για τους φτωχοκάγκουρες δηθενιάρηδες και με ξέχασε (μπράβο στα TDM, μπράβο).
Μπαταρία κλειστού τύπου με τους πόλους όπως τους θέλουμε δεν υπάρχει, εννοείται, έτσι; :lol: (διόρθωση/προσθήκη στο μαγαζί εννοώ όχι γενικά)
Οπότε παίρνουμε μιά κλειστή με τους πόλους ανάποδα, βιδώνουμε τους ακροδέκτες επάνω και με ταχυδακτυλουργικές κινήσεις ακριβείας (ο Αλέκος ήθελε να ρίξουμε ΚΑΙ μπουνιά γιατί έτσι κάνουν οι σωστοί οι μάστορες οι φτασμένοι) μπήκε στην θέση της.
Η μπαταρία είναι πορτοκαλί ΚΤΜίστικο (για κάποιο λόγο δεν με γεμίζει εμπιστοσύνη αυτό αλλά το ξεπερνάω γιατί όλα χρεπωμένα είναι στο μηχανάκι έτσι και αλλιώς) και έχει ψηφιακό καντράν που δείχνει τα βολτ φορτίου και το πόσες μέρες είναι σε υπηρεσία... 000 και 12,35 αν θυμάμαι καλά. Βάζουμε μπρος. Παίρνει. 13,7 αν διάβασα καλά. Ο ανορθωτής λογικά είναι ΟΚ.
Δένουμε το πλαϊνό πλαστικό. Πάμε για καφέ. Mission accomplished. Ακόμα μία χρεπομέρα πέρασε :lol:
Coyote.V
12/10/2016, 19:24
Δεν μπορείς να χαρακτηρίσεις ένα μηχανάκι από την μπαταρία του. Σε κάποια φάση όλοι έχουμε μείνει από μπαταρία. Εμένα μου φώναζε κιόλας.. μλκ θα τα φτύσω δεν βλέπεις που ζορίζομαι να γυρίσω την μίζα; Σκάσε της έλεγα, δεν έχουμε λεφτά τώρα από βδομάδα.. ε, από βδομάδα σε βδομάδα με βαρέθηκε και εκείνη και τέντωσε τα πόδια.
amyroukai
12/10/2016, 19:29
διαδικασία εκκίνησης πήγασου: τέρμα τσοκ. μιζιά. παίρνει αμέσως (αμέσως όμως) και κρατάει 2000 στροφές. Πέντε λεπτά πριν κάνει το τσαφ έτσι πήρε. Δεν έδωσε κανένα σημάδι αδειάσματος/αδυναμίας.
προσθήκη τώρα που το θυμήθηκα.
έχω ΛΙΩΣΕΙ στο γέλιο με τα πίσω φώτα. Ανάβουν και τα δύο θέσης. Μόνο το ένα φρένου. Μέχρι που βγάζω το κάλυμμα, τα κοιτάω, όλα τα συρματάκια σωστά... Τα βγάζω, τα ξαναβάζω. δουλεύουν όπως πρέπει ΚΑΙ τα δύο. Ξαναβάζω το κάλυμμα. Πάω μιά βόλτα. Πάλι δεν ανάβει το ένα όπως πριν. Ξανά τα ίδια, ξανά τα ίδια. Συμβιβάζομαι με το ότι το ένα γαμημένοκωλολαμπάκιτουκερατά δεν θα ανάβει στα φρένα.
Επίσης, διακόπτης εμπρός φρένου. Όποτε θέλει δουλεύει όπως πρέπει, όποτε θέλει είναι σαν να πηγαίνω με το φρένο πατημένο. Τον βγάζω. Καθαρίζω, WD40 κλπ. .Εχει ένα εμβολάκι που το πατάει η μανέτα και που πατάει τον διακόπτη και μόλις ξεπατηθεί δίνει σήμα στα λαμπάκια. WD40 και κούνημα να πάει παντού. Ξαναβάζω τον διακόπτη. Τον έχω βάλει πολύ σφιχτά μέσα και τα φρένα ανάβουν με πολύ δυνατό πάτημα μανέτας. Ξαναχαλαρώνω, ρυθμίζω, όλα ΟΚ. Ποιός μπορεί να μαντέψει τι έγινε μετά την πρώτη βόλτα (εντός του προκηπίου, ούτε καν έξω) ; Ε, αυτά που λέγαμε για την λάμπα.
I see a little silhouette of a horse
SCARAMOUCHE SCARAMOUCHE will you burn this fucking hrepi,
thunderbolt and lightning very very very frightening, me? :bawl:
I'm just a poor bike nobody loves me
He's just a poor bike from aprilias family
Spare amyroukai's life from this monstrosity :bawl:
Coyote.V
12/10/2016, 19:33
Θα έσπασε κανένα στοιχείο από την πολυκαιρία μάλλον. Καλά με 2ρα σπρωχτό, καμιά κατηφόρα, δεν;
Δεν είπα γοδοβοσκος, είπα γιδοβοσκός...:D
Το ότι δεν υπάρχει μπαταρία το αντιπαρέρχομαι...
Το 70-80% των μηχανικών μερών του, είναι κοινά με το F650. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην υπάρχει.
Έβαλες λάθος μπαταρία, ξεχειλωνεις τα καλώδια για να φτάσουν, παίζει να κάνουν κραου...και θα ψάχνεις για κάδο ανακύκλωσης πάλι.
amyroukai
12/10/2016, 19:47
Θα έσπασε κανένα στοιχείο από την πολυκαιρία μάλλον. Καλά με 2ρα σπρωχτό, καμιά κατηφόρα, δεν;
δεν παίρνει ούτε σε καλή κατηφόρα, δοκιμασμένο στο τέρμα Λαμπράκη στον πειραιά, εκεί που πάει για την Πειραιώς (για πλάκα). Το fazer συγκριτικά παίρνει πολύ πολύ άνετα (έχω μείνει από μπαταρία ουκ ολίγες φορές).
Το αντίστοιχο GS το ψεκαστό έχω δοκιμάσει σε κατηφόρα και έπαιρνε άνετα.
Έβαλες λάθος μπαταρία, ξεχειλωνεις τα καλώδια για να φτάσουν, παίζει να κάνουν κραου...και θα ψάχνεις για κάδο ανακύκλωσης πάλι.
περιέργως πως, έχουν ικανό μήκος και δεν δείχνουν τεντωμένα. Πιθανώς να αγγαρέψω Κάρινγκτον να κάνουμε famous greek patent για να είναι και η οθόνη προς τα έξω.
δεν είπα δεν υπάρχει πουθενά, δεν βρήκαμε κλειστού τύπου με την σωστή πολικότητα πως το λένε το πράγμα.
alexis_d
12/10/2016, 19:54
Δεν είπα γοδοβοσκος, είπα γιδοβοσκός...:D
Το ότι δεν υπάρχει μπαταρία το αντιπαρέρχομαι...
Το 70-80% των μηχανικών μερών του, είναι κοινά με το F650. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην υπάρχει.
Κραου για τα καλώδια Βύρνωνα πολύ δύσκολο,το μπλε "ανακυκλωτικ" είχε και περιθώριο....Μπορεί ο προηγούμενος...
Τώρα το δεν υπάρχει μπαταρία μπορεί ή δεν έχω εγώ είναι άλλο πράγμα και σιγά μην το έλεγε..
Πατάκι μια...Έσπρωχνα παπί...ευκολάκι..Ο πήγασος οχι!Ισως θέλει τρόπο και όχι κόπο.
Coyote.V
12/10/2016, 19:57
Αν υπάρξει κι'άλλη φορά δοκίμασε με τρίτη, κούμπωσε τη με πατημένο συμπλέκτη και ζμπρώτχτο, θα πάρει.
ΟΚ, οδική. Πέφτει τηλέφωνο από Αλέξης Κάρινγκτον, Ο. "Έλα τι ώρα για καφέ;" ξες, δεν, γιατί αυτό. Το @@ γελάει.
Να θυμηθώ το αιδοίο που με είχε πετύχει να ζμπρώχνω το GSXR της πάλαι ένδοξες εποχές που έιχα πρόβλημα με τον ανορθωτή και με παράτησε σύξιλο στα κρύα του λουτρού και γέλαγε μέσα απο το αμάξι;ο λόρδος...ντροπή και αίσχος.Τουλάχιστον ήπιατε καφέ...Σου έχω ξαναπεί σου στέλνει μυνήματα το μηχανάκι αλλα δέ το βάνεις κάτω!!!Τεσπά τα τελευταία μαρτύρια εύχομαι να ήταν
Πατάκι μια...Έσπρωχνα παπί...ευκολάκι..Ο πήγασος οχι!Ισως θέλει τρόπο και όχι κόπο.
Το να μην φταιει ο Πηγασος αλλα ο αναβατης, να υποθεσω το σκεφτηκες, ε;
Ερμ... ο αναβατης του Πηγασου εννοειται :p
amyroukai
12/10/2016, 20:03
τι λες, τελευταία; δεν. σειρά έχει ξήλωμα μοχλικό για φρέσκα ρουλεμάν και όποτε έρθει το ελατήριο τοποθέτηση και εκείνου.
και πολλά πολλά ακόμα που δεν έχει νόημα να συζητάμε για προφανείς λόγους, απλά δεν τελειώνουν ποτέ. Θα έχουμε να γελάμε καιρό ακόμα :)
alexis_d
12/10/2016, 20:08
Τεσπά τα τελευταία μαρτύρια εύχομαι να ήταν
Σώπα ρε και εμείς με τι θα γελάμε και θα βρίσκουμε ευκαιρία για να παίρνουμε άδειες;
Coyote.V
12/10/2016, 20:17
και πολλά πολλά ακόμα που δεν έχει νόημα να συζητάμε για προφανείς λόγους, απλά δεν τελειώνουν ποτέ. Θα έχουμε να γελάμε καιρό ακόμα :)
Νταξει, παλιό μηχανάκι είναι, την θέλει την συντήρησή του. Και τσιμούχες θα ζητήσει και τα ρουλεμανάκια του και ντίζες και διάφορα τέτοια.
amyroukai
12/10/2016, 20:18
ναι και κάπου εκεί φτάνεις να πεις "να δω μήπως πουλήσω ότι όχημα υπάρχει στον σταύλο και πάρω ένα NC750Χ να μην ξανασχοληθώ με κατσαβίδι ποτέ"... όπου ποτέ βάλε καμμιά 10αριά χρόνια ας πούμε.
ναι και κάπου εκεί φτάνεις να πεις "να δω μήπως πουλήσω ότι όχημα υπάρχει στον σταύλο και πάρω ένα NC750Χ να μην ξανασχοληθώ με κατσαβίδι ποτέ"... όπου ποτέ βάλε καμμιά 10αριά χρόνια ας πούμε.
^^:a020:^^
Ο Πήγασος ποτέ δεν πεθαίνει !
ναι και κάπου εκεί φτάνεις να πεις "να δω μήπως πουλήσω ότι όχημα υπάρχει στον σταύλο και πάρω ένα ktm duke του 2005 να μην ξανασχοληθώ με κατσαβίδι ποτέ"... όπου ποτέ βάλε καμμιά 10αριά χρόνια ας πούμε.
Fixed
akis_trevor
12/10/2016, 20:52
Φιλε,πως αντεχεις και δεν το έχεις σπάσει με σφυριες;;;;;;:cry:
Coyote.V
12/10/2016, 21:15
Αν το βάλεις μέσα τον χειμώνα και του αλλάξεις αυτά που σου είπα πρίν + κολάρα νερού και σωληνάκια βενζίνης αέρα κλπ, δεν θα ξαναασχοληθείς μαζί του. Τουλάχιστον για 7-8-10 χρόνια, αναλόγως την χρήση.
Αυτά έπρεπε να τα γνωρίζεις.. ένα μηχανάκι στην ηλικία του θέλει 4-5 κατοστάρικα το λιγότερο για να συνέλθει.
Σε κάποια ετήσια, πρέπει να παραδώσω μαθήματα πατακΙου ρε σεις...
Γιαννη
για το φρενο -διακοπτη υπαρχει λυση και κοστιζει 1.82€, με αναμονη 3 εβδομαδες!!!
Λεγετε Ebay China και νεο διακοπτακι...
Μαλλον θελει ενα καλο overhaul και θα εισαι οκ,...
οσο αφηνεις παλια/φθαρμενα εξαρτηματα τοσο θα σου κανει ....κολπα.
Σαν μοτερ παντως ειναι αξιοπιστο... (αν ειχε συντηρηθει ποτε απο τον...γιδοβοσκο)
amyroukai
13/10/2016, 09:12
Η Βαλβίδα του πίσω φρένου θέλει αλλαγή. και βρήκα ότι είναι Μ10 με σπείρωμα 1μμ, οπότε λογικά κάτι θα βρεθεί.
Αν δεν κάνει λάθος το ίντερνετς, η τρόμπα του πίσω φρένου είναι ίδια με yamaha YBR125.
Η εμπρός θέλει απλά ρύθμιση στο "σωστό" σημείο, το οποίο προφανώς δεν είναι εκεί που την ακούω να κάνει κλικ τραβώντας την μανέτα...
Και για να μεταφέρω τα λεγόμενα του Βύρωνα, έχω αγοράσει το μεγαλύτερο χρέπι του κόΖμου και ούτε γοδοβοσκός να το είχε για την στάνη δεν θα ήταν τόσο χάλια (ή κάτι τέτοιο).
Μετά την ακινησία λόγω αμορτισέρ (θα τα πούμε εν καιρώ) η μπαταρία βγήκε, πήγε για υγρά και φόρτιση και επέστρεψε. Και το μηχανάκι δούλεψε κανονικά για έναν μήνα περίπου.
Σήμερα, πάω για δουλειά, παίρνει κανονικά, πάμε Ομόνοια, φεύγουμε, κάπου στο τέρμα της Σοφοκλέους πριν την Π. Τσαλδάρη μου σβήνει από απροσεξία. Μίζα. Ψόφος... Εμ... δηλαδή; Δηλαδή ΨΟΦΟΣ. Οι λυχνίες στο καντράν ίσα που φέγγουν. Κοίτα να δεις λέω, κάτι θα κάηκε σε ασφάλεια. Σταματάω δίπλα σε μπλε κάδο ανακύκλωσης γιατί τέτοιος είμαι οικολόγος και άμα είναι να το πετάξω να πάει σωστά για το καλό του πλανήτη, βγάζω την σέλα, κοιτάω, όλες οι ασφάλειες γερές. Τι όλες δηλαδή τρεις έχει, λέμε τώρα.
ΟΚ... το επόμενο λογικό βήμα.
Ή ανορθωτής ή μπαταρία καμμένη. Αν ήταν ανορθωτής δεν θα την ξόδευε σιγά σιγά; Άρα μπαταρία καπούτ. Το πόσο καιρό ήταν επάνω μόνον ο προηγούμενος το ξέρει. Αφρόντιστη ήταν σίγουρα (όπως όλο το μηχανάκι, φυσικά).
ΟΚ, οδική. Πέφτει τηλέφωνο από Αλέξης Κάρινγκτον, Ο. "Έλα τι ώρα για καφέ;" ξες, δεν, γιατί αυτό. Το @@ γελάει. Καλά και εγώ γελάω με τις χρεπιές που αντιμετωπίζω πλέον και μερικές φορές με πιάνει και μιά χαλαρή απελπισία με τις δίτροχες γιαγιάδες που έχω μαζέψει αλλά τέλος πάντων. Περίμενε λέει. Περιμένω. Χαζεύω τον απίθανο κόσμο του κέντρου, απολαμβάνω τις οσμές από τα σκουπίδια κλπ. Έρχεται. Πως θα πάμε Σπ. Πάτση;
Φυσικά, πατάκι...
Που φυσικά, δεν έχω ξανακάνει. Μάλλον ούτε ο Αλέκος. Θεόφιλος888 από βάιμπερ κλήση "ΜΑΛΑΚΕΣ ΝΑ ΗΜΟΥΝ ΕΚΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΩ ΒΙΝΤΕΟ". Ναι, το ξέρω. Absolute γελοίοι.
Τα καταφέραμε όμως!
Ο τύπος στο μαγαζί πρέπει να γελάει ακόμα με τις χαζομάρες που λέγαμε. Η μπαταρία είχε βράσει, είχε πετάξει υγρά παντού (ευτυχώς τα πάντα εκεί είναι πλαστικά) αλλά μετά είδα πλένοντας ότι έχει λεκιάσει και κάτι μεταλλικά. Το τι μπινελίκι έφαγα για το Ιταλικό θαύμα δεν περιγράφεται... Μέχρι που ήρθε το μαστορόπουλο με TDM και μετά ο Αλέκος έκραζε εκείνον γιατί του είπε ότι θέλει ακραποβιτς και πως οι ρέμους είναι για τους φτωχοκάγκουρες δηθενιάρηδες και με ξέχασε (μπράβο στα TDM, μπράβο).
Μπαταρία κλειστού τύπου με τους πόλους όπως τους θέλουμε δεν υπάρχει, εννοείται, έτσι; :lol:
Οπότε παίρνουμε μιά κλειστή με τους πόλους ανάποδα, βιδώνουμε τους ακροδέκτες επάνω και με ταχυδακτυλουργικές κινήσεις ακριβείας (ο Αλέκος ήθελε να ρίξουμε ΚΑΙ μπουνιά γιατί έτσι κάνουν οι σωστοί οι μάστορες οι φτασμένοι) μπήκε στην θέση της.
Η μπαταρία είναι πορτοκαλί ΚΤΜίστικο (για κάποιο λόγο δεν με γεμίζει εμπιστοσύνη αυτό αλλά το ξεπερνάω γιατί όλα χρεπωμένα είναι στο μηχανάκι έτσι και αλλιώς) και έχει ψηφιακό καντράν που δείχνει τα βολτ φορτίου και το πόσες μέρες είναι σε υπηρεσία... 000 και 12,35 αν θυμάμαι καλά. Βάζουμε μπρος. Παίρνει. 13,7 αν διάβασα καλά. Ο ανορθωτής λογικά είναι ΟΚ.
Δένουμε το πλαϊνό πλαστικό. Πάμε για καφέ. Mission accomplished. Ακόμα μία χρεπομέρα πέρασε :lol:
το τι καντηλια εχω ριξει το τι αγιους εχω κατεβασει εκει καπου στην Λ.Καβαλας κατα τις 6 το πρωι στο δρομο -οταν για πολλοστη φορα εσβησαν τα πανται με 120- για την δουλεια μαλλον εκκλησια θα ειχα κατασκευασει.Ηρθε και ξεχειλισε το ποτηρι Γιαννη.Το ιδιο απογευμα πηγα και την αφησα στον εμπορο - με την γυναικα μου να με πρηζει στα ελεγα εγω,δεν την συμπαθησα ποτε αυτη την μηχανη- και πηγα στο επομενο.
Καλες χρεποεπισκευες και καλη υπομονη.:D
devil's animal
13/10/2016, 09:51
εσυ αγορι μου εχεις αγορασει κουμπαρα χωρις πατο, και δεν το γνωριζεις ακομα....:bawl:
Λίγα λόγια για τον ιπτάμενο πουλαρο (https://youtu.be/Ms4GaVwBvOQ). .....ετσι;:cool:
το τι χριστοπαναγια ειχα ριξει σε μια αλλαγη μπαταριας του παλιου μου πηγασου εξαιτίας του
Οπότε παίρνουμε μιά κλειστή με τους πόλους ανάποδα, βιδώνουμε τους ακροδέκτες επάνω και με ταχυδακτυλουργικές κινήσεις ακριβείας
δεν μπορω να περιγραψω..... Αν υπαρχει θεος νομιζω μονο με εκεινη την μερα εχω κλεισει πρωτο τραπεζι πιστα
taisteal
13/10/2016, 14:01
Δεν κάνεις δουλειά έτσι.
Πας το μηχανάκι σε μηχανικό που εμπιστεύεσαι,το λύνετε όλο και ότι χρήζει αλλαγής το αλλάζετε.
Απο την αρχή.
Κοστίζει φυσικά αλλά μόνο έτσι βάζεις μια σειρά στο μηχανάκι.
Αυτό το κάνεις φυσικά αν έχεις σκοπό να το κρατήσεις.
notakos600
13/10/2016, 16:39
Απορώ πως μου είχε ξεφύγει...το διάβασα όλο...μου πήρε 1 ώρα και 38 λεπτά...δεν υπάρχεις ρε φίλε...ειλικρινά.
Δεν κάνεις δουλειά έτσι.
Πας το μηχανάκι σε μηχανικό που εμπιστεύεσαι,το λύνετε όλο και ότι χρήζει αλλαγής το αλλάζετε.
Απο την αρχή.
Κοστίζει φυσικά αλλά μόνο έτσι βάζεις μια σειρά στο μηχανάκι.
Αυτό το κάνεις φυσικά αν έχεις σκοπό να το κρατήσεις.
Συμφωνώ με το γιώργο.Αν είναι να γίνεις καρδιακός καθε 3 κ λίγο που θα σε αφήνει καλύτερα να σου λείψουν τα χρήματα παρά να γίνουν τα νεύρα σου κρόσια.Εκτός και αν σε ευχαριστεί εσένα δλδ να καθεσαι να το μαστορεύεις...
amyroukai
13/10/2016, 17:46
Δεν κάνεις δουλειά έτσι.
Εξαρτάται τι δουλειά θέλεις να κάνεις.
Έχοντας έναν χρόνο πλέον παρέα, το μόνο που με έχει αφήσει με παράπονο είναι η κατανάλωσή του σε βενζίνη. Θα προτιμούσα κάτι πιο οικονομικό, αυτό καίει όσο το fazer και δεν πάει όσο το fazer :D
Τα λοιπά δεν με έχουν αφήσει με πίκρα.
Ναι, ΟΚ, δεν είναι ότι τα χαίρομαι, με ενοχλεί να ασχολούμαι κατ' αυτόν τον τρόπο με την μοτοσικλέτα και δεν έχω συνηθίσει το να έχω κάτι που να μην δουλεύει "σωστά" ποτέ.
Από την άλλη, η λογική πίσω από την αγορά ήταν και παραμένει "φτηνός εργάτης", αν έμενα σε αστική περιοχή πιθανώς ο εργάτης να ήταν παπί ή μικρό σκούτερ. Τώρα είναι αυτό το μηχανάκι, το οποίο όταν και αν έρθει σε λογαριασμό θα είναι πολύ περισσότερο από παπί (ήδη είναι, αλλά λέμε τώρα).
Αν υποθέσουμε ότι το πάω σε όποιο συνεργείο και του πω φτιάξε το, οι εργατοώρες μόνο θα είναι όσο η τιμή αγοράς του. Αξίζει; Για εμένα όχι. Αν επρόκειτο για μιά μοτοσικλέτα που αγοράστηκε για να πάει όπου πας εσύ τότε σαφώς και θα άξιζε χωρίς συζήτηση ή πιθανώς θα άξιζε περισσότερες δικές μου ώρες για να φτάσω και σε σημεία επισκευών/συντήρησης που φέτος για διάφορους λόγους ενώ είχα χρόνο δεν έκανα. Αφού το "ξαδερφάκι" GS στα χέρια του Μητσάκη έχει γυρίσει όλο τον πλανήτη, το μηχανάκι όταν δουλεύει σωστά σίγουρα είναι καλό ΚΑΙ για τέτοια χρήση. Αλλά αν πχ σκάσεις 2000 με το καλημέρα, μετά λες χμ, μήπως να πάρω κάτι ακόμα καλύτερο και μπαίνεις σε άλλο τριπάκι. Βασικά, με 1500 έδωσε ένας γνωστός το δικό του "φρέσκο" pegaso με το τελευταίο σχήμα κλπ κλπ κλπ λίγους μήνες μετά αλλά δεν το ήξερα να τον περιμένω λίγο... Δεν πειράζει. Παρηγοριά (αν μπορώ να το πω έτσι) είναι ότι σε αυτό οτιδήποτε και να θέλω να κάνω, δεν θέλει κανένα ειδικό εργαλείο ή εγκέφαλο κλπ.
Καταληκτικά, ότι χαλάει όποτε χαλάσει γίνεται "καινούργιο". Για την ώρα, αυτό έχει δείξει ότι δεν βγάζει τρελά έξοδα και η μόνη φορά που ακινητοποιήθηκε η μοτοσικλέτα ήταν τώρα (όπου και το κακό ήταν μικρό γιατί ακόμα και βοήθεια από τον Αλέκο να μην είχα, έχω οδική, ήμουν κέντρο-καράκεντρο και κοντά σε δύο μαγαζιά Piaggio και στο κεντρικό κατάστημα της ΚΤΜ στο Γκάζι, θέλω να πω ότι και χωρίς βοήθεια με τα πόδια αν το έσπρωχνα λίγα μέτρα σε κάποιον από όλους θα έβρισκα άκρη, λίγο πιο ακριβά).
Σειρά έχουν τα παραμελημένα ή/και ανύπαρκτα ρουλεμάν του μοχλικού και ένα σέρβις στα μπροστινά, όταν δεήσω να ψαχτώ σοβαρά για τσιμούχες γιατί αυτό το 40άρι μπροστινό είναι ακόμα μιά υπέροχη Ιταλική παραξενιά (http://www.ebay.com/itm/2-PARAOLI-FORCELLA-ARIETE-ARI-023-APRILIA-650-Pegaso-AE-1994-1997-40X52X10-10-5-/271307633474). Όλο το αναβάλλω γιατί αμστελντάουν δεν έχω ανοίξει ποτέ και ενώ το βλέπω στο διάγραμμα ότι δεν έχει σοβαρή διαφορά από τα συμβατικά, το καινούριο όσο να 'ναι... Και δεν έχω καταλάβει αν η τσιμούχα είναι μία, αυτή που βλέπω στην αγγελία πώλησης ή έχει και δεύτερη από μέσα. Αυτές πάντως σε βιομηχανικά έχουν τρία ευρώ η μία * και υπάρχουν :) *. Και προφανώς και μπορώ να το δω λύνοντας, αλλά αν τα λύσω και δεν είναι μόνο αυτή που υπάρχει και ακούσω το "α μας ζμπαθάτε δεν έχουμε" όπως πχ δείχνει το piaggioparts που δεν έχει και τιμές για τις τσιμούχες, ε μάλλον δεν θα είμαι χαρούμενος. Τι μάλλον, σίγουρα.
Προσθήκη:
Και για πιο true adventure φάση και επειδή είμαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ ότι κάτι δεν πάει καλά με την τροφοδοσία... Οι Γάλλοι είναι φίλοι μας και θέλουν το καλό μας https://www.youtube.com/watch?v=3P7mzilhWGk
Κραου για τα καλώδια Βύρνωνα πολύ δύσκολο,το μπλε "ανακυκλωτικ" είχε και περιθώριο....Μπορεί ο προηγούμενος...
Τώρα το δεν υπάρχει μπαταρία μπορεί ή δεν έχω εγώ είναι άλλο πράγμα και σιγά μην το έλεγε..
Ελα ρε...πλακα κανεις? Ολα το ιδιο ειναι, αρκει να εχεις ''καλη κοντρα'' στο ποδι!!;)
taisteal
13/10/2016, 22:45
:beer::beer::beer:
Είναι περίεργο που λες ότι καίει όσο το 1000,αυτά ήταν οικονομικά σε καύσιμο θυμάμαι.
ναι αλλα ο αμυρου ειναι με καρμπυρατερ ;)
εσυ ησουν πιο συγχρονος.
taisteal
13/10/2016, 23:02
ναι αλλα ο αμυρου ειναι με καρμπυρατερ ;)
εσυ ησουν πιο συγχρονος.
Σωστό,mea culpa
amyroukai
13/10/2016, 23:23
Ναι αυτά τα διπλά BST33 που φορούσε (ΟΚ, τα S) μεταξύ άλλων και το DrBig :lol:
το ψεκαστό 650GS που κυκλοφορούσα για λίγο ήταν στο 60% της κατανάλωσης.
Bob_o_mastoras
14/10/2016, 00:43
Κατι δεν παει καλα Αμυρου, σιγουρα. Δεν νοειται τετοια καταναλωση και τετοια διαφορα με το ψεκαστο rotax..
Αν θελεις να το κρατησεις παντως, αξιζει πιστευω να του ριξεις καποια λεφτα και δουλεια.. Ωραιο μηχανακι ειναι.. :)
Εφοσον το ηθελες για εργατη γιατι δεν πηρες ενα freewind που ειναι σκυλια και μοιαζουν πολυ με τον Πηγασο..;;;
taisteal
14/10/2016, 00:44
Είναι καρμπυρατέρ όχι ψεκαστό.
Bob_o_mastoras
14/10/2016, 01:11
Είναι καρμπυρατέρ όχι ψεκαστό.
Αυτο λεω. Λεει ο Αμυρου οτι καιει 60% παραπανω απο το ψεκαστο GS με τον rotax.
taisteal
14/10/2016, 01:19
Αυτο λεω. Λεει ο Αμυρου οτι καιει 60% παραπανω απο το ψεκαστο GS με τον rotax.
Και το funduro σε σχεση με το gs ειχε μεγάλη διαφορά στο καύσιμο.
Λευκάδιος
14/10/2016, 01:23
Σειρά έχουν τα παραμελημένα ή/και ανύπαρκτα ρουλεμάν του μοχλικού και ένα σέρβις στα μπροστινά, όταν δεήσω να ψαχτώ σοβαρά για τσιμούχες γιατί αυτό το 40άρι μπροστινό είναι ακόμα μιά υπέροχη Ιταλική παραξενιά (http://www.ebay.com/itm/2-PARAOLI-FORCELLA-ARIETE-ARI-023-APRILIA-650-Pegaso-AE-1994-1997-40X52X10-10-5-/271307633474). Όλο το αναβάλλω γιατί αμστελντάουν δεν έχω ανοίξει ποτέ και ενώ το βλέπω στο διάγραμμα ότι δεν έχει σοβαρή διαφορά από τα συμβατικά, το καινούριο όσο να 'ναι... Και δεν έχω καταλάβει αν η τσιμούχα είναι μία, αυτή που βλέπω στην αγγελία πώλησης ή έχει και δεύτερη από μέσα. Αυτές πάντως σε βιομηχανικά έχουν τρία ευρώ η μία * και υπάρχουν :) *. Και προφανώς και μπορώ να το δω λύνοντας, αλλά αν τα λύσω και δεν είναι μόνο αυτή που υπάρχει και ακούσω το "α μας ζμπαθάτε δεν έχουμε" όπως πχ δείχνει το piaggioparts που δεν έχει και τιμές για τις τσιμούχες, ε μάλλον δεν θα είμαι χαρούμενος. Τι μάλλον, σίγουρα.
Έχει διαρροή το πηρούνι ή θες απλά να αλλάξεις λάδια για φρεσκάρισμα?Αν αφήνει μικρά δαχτυλίδια(σημάδια) λαδιού και σκόνης στο καλάμι μπορείς να δοκιμάσεις το ακόλουθο tip που είναι σύνηθες στα cartridge αλλά γιατί όχι και για damper rod όπως του Πήγασου https://www.youtube.com/watch?v=kGno_lYGjJU
Αν οι τσιμούχες και οι ξύστρες είναι σε καλή κατάσταση θα κάνεις δουλειά,αν όχι σύντομα θα ξαναπαρουσιαστεί η διαρροή.
Αυτό που έβαλες στο λινκ είναι η τσιμούχα σκόνης(ή αλλιώς ξύστρα) Νο11 στο διάγραμμα https://www.piaggioparts.gr/c,65_12725_12731,aprilia,pegaso-650-1997-2000,%CF%80%CE%B9%CF%81%CE%BF%CF%8D%CE%BD%CE%B9
Η τσιμούχα στεγανότητας είναι το Νο12 στο διάγραμμα σαν αυτή http://www.ebay.it/itm/ANELLO-DI-TENUTA-FORCELLA-MARZOCCHI-40-x-52-x-9-5-10-5-APRILIA-AP8103235-/281383174557
Για να έχεις μια ιδέα τι και πως για το πηρούνι του πήγασου https://www.youtube.com/watch?v=UZ6UioLwTes
spyrakos35
14/10/2016, 07:16
Εγω παλι θεωρω οτι η αγορα του ηταν ενα στιγμιαιο μακροπροθεσμο λαθος....
:lol:
alexis_d
14/10/2016, 08:21
Έχει διαρροή το πηρούνι ή θες απλά να αλλάξεις λάδια για φρεσκάρισμα?Αν αφήνει μικρά δαχτυλίδια(σημάδια) λαδιού και σκόνης στο καλάμι μπορείς να δοκιμάσεις το ακόλουθο tip που είναι σύνηθες στα cartridge αλλά γιατί όχι και για damper rod όπως του Πήγασου https://www.youtube.com/watch?v=kGno_lYGjJU
Αν οι τσιμούχες και οι ξύστρες είναι σε καλή κατάσταση θα κάνεις δουλειά,αν όχι σύντομα θα ξαναπαρουσιαστεί η διαρροή.
Αυτό που έβαλες στο λινκ είναι η τσιμούχα σκόνης(ή αλλιώς ξύστρα) Νο11 στο διάγραμμα https://www.piaggioparts.gr/c,65_12725_12731,aprilia,pegaso-650-1997-2000,%CF%80%CE%B9%CF%81%CE%BF%CF%8D%CE%BD%CE%B9
Η τσιμούχα στεγανότητας είναι το Νο12 στο διάγραμμα σαν αυτή http://www.ebay.it/itm/ANELLO-DI-TENUTA-FORCELLA-MARZOCCHI-40-x-52-x-9-5-10-5-APRILIA-AP8103235-/281383174557
Για να έχεις μια ιδέα τι και πως για το πηρούνι του πήγασου https://www.youtube.com/watch?v=UZ6UioLwTes
Εύγε,Λευκάδιε!:beer:
Το περίμενα πιο μπελαλίδικο το ανάποδο.
Αμυρου διαστάσεις για τα πάντα έχεις,βίδεο για αποσυναρμολόγηση έχεις,ο συνταξιούχος θα κάνει τον οπερατέρ.....μια χαρά!
amyroukai
14/10/2016, 09:07
@Βob εμ... ναι. Γιατί το φτηνότερο αξιόλογης εμφάνισης freewind που είχα βρει σε αγγελία (αξιόλογο εννοώ να μην είναι όλο καμμένο από τον ήλιο, με θαμπό φανάρι και όργανα και σκισμένη σέλα κλπ) ήταν στα 1500. Μεγάλη διαφορά. Και ο ιδιοκτήτης το πουλούσε γιατί είχε το ίδιο πρόβλημα με το αμορτισέρ. Και δεν ξέρω αν θα ήταν καλό στα υπόλοιπά του αναλώσιμα και ήταν σε άλλη πόλη.
@Λευκάδιε εξαρτάται την ημέρα :) Σε μιά "καλή" ημέρα, απλά λεκιάζει το πιρούνι. Το καλοκαίρι, αφημένο στον ήλιο κατά την διάρκεια καφέ, "κατούρησε" κάμποσο λάδι. Μετά σταμάτησε, το ξαναέκανε, μπλα μπλα μπλα. Οπότε δεν είναι να μείνει για πάντα έτσι, θέλει το κατιτίς του στα σίγουρα.
Αυτό είχα φανταστεί βλέποντας τα piaggioparts και όπως είπα το "δεν έχουμε πάρτε μας τηλέφωνο για τιμή και διαθεσιμότητα" δεν με ξετρέλανε. Από ότι βλέπω όμως, αυτό που δείχνεις είναι μιά τσιμούχα ίδια με αυτές που μπαίνουν στα συμβατικά καλάμια. Που επίσης υπάρχει σε βιομηχανικά με τρία ευρώ το κομμάτι. Οπότε το πρόβλημα αμέσως γίνεται πιο απλό και περιορίζεται στο να βρω κατάλληλη πλαστική νεροσωλήνα, να την κόψω στην μέση για να μπορεί να αγκαλιάζει το καλάμι και να μπορεί να κοπανήσει τις τσιμούχες για να μπουν στην θέση τους. Ευχαριστώ για το βίντεο.
Με δεδομένη την συνολική κατάσταση εγκατάλειψης, τα λάδια εμπρός πως λες να είναι, έστω και αν δεν είχε διαρροή; :D
@Σπυράκο: Μηχανάκι που το σπρώχνεις αμέσως μετά την μεταβίβαση, (ακόμα και αν το κάνεις γιατί με μαγικό τρόπο ο πρώην ιδιοκτήτης το έφερε 100% στεγνό από βενζίνη) όντως δεν σε γεμίζει αισιοδοξία για το μέλλον. Αλλά δεν πειράζει, προσφέρει γέλωτα.
sotostzav
14/10/2016, 10:14
Αμυρου διαστάσεις για τα πάντα έχεις,βίδεο για αποσυναρμολόγηση έχεις,ο συνταξιούχος θα κάνει τον οπερατέρ.....μια χαρά!
Εγω να ερθω να κανω τον ψηστη;;Να φαμε και τιποτα ρε παιδακιμλεωγωτωρα....
notakos600
14/10/2016, 10:20
Εγώ θα έρθω με τον συνταξιούχο...βοηθός οπερατέρ κιετς!!
theofilos888
14/10/2016, 10:41
Ωραια εξελισεται η φαση.... να φορεσουμε τα μαγιω μας να κανουμε και ενα μπλουμ στην πισινα. Μετα την τοση εργασια και τον ιδρωτα..... αχαχαχααψψααψ
amyroukai
14/10/2016, 10:44
Έγινε
370503
τεχνικο συμβουλο θετε;
θα εχω και φυτικα μαζι...
:D
alexis_d
14/10/2016, 11:38
Έγινε
370503
Την φτηνή πήρες....
amyroukai
14/10/2016, 12:35
Την φτηνή πήρες....
Κρίση αφού
GiorgosLa
14/10/2016, 12:38
Να ξέρεις ότι δεν είναι κακή αγορά, ούτε ανάδρομος ο Ερμής. Είναι βουντού που γίνεται στη Λάρισα.
'Όταν θα δεις το μηχανάκι μου σαν χρυσαφί, η έστω μουσταρδί και ΟΧΙ... "κουραδί", θα βγάλω όλες τις καρφίτσες και ο Πήγασος θα ξαναπετάξει. ;) :D
θα μπορούσε να σας έχει και χειρότερα
370506
Τη στέρνα την έχει αδήλωτη ακόμα :D
amyroukai
14/10/2016, 12:45
Τι λες, φόρος πολυτελείας 500 ετησίως... :lol:
Τι λες, φόρος πολυτελείας 500 ετησίως... :lol:
Θα την δηλώσεις στέρνα που έχεις για να ποτίζεις τον Πήγασο :lol:
amyroukai
14/10/2016, 12:48
Θα την δηλώσεις στέρνα που έχεις για να φουντάρεις τον Πήγασο :lol:
Φιξτ
alexis_d
14/10/2016, 13:02
θα μπορούσε να σας έχει και χειρότερα
370506
Τη στέρνα την έχει αδήλωτη ακόμα :D
Οχι αυτό είναι το βελτιωμένο μοντέλο,θερμαινόμενη γαρ λόγω εξάτμισης!
amyroukai
04/11/2016, 12:30
372565
Στάζει λάδι από την βίδα #5 που είναι επάνω στην τροφοδοσία με λάδι του υδραυλικού τεντωτήρα καδένας εκκεντροφόρων. Την έσφιξα διακριτικά (1/8 στροφής και αν), συνεχίζει να τρέχει. Υποψία #1, ο "μάστορας" τσιγγουνεύτηκε τα φάκιν ροδελάκια #6 (0.99 ευρώ το ένα η απρίλια, φαντάζομαι πολύ φτηνότερα κάπου έξω) και ξαναέβαλε τα παλιά και δεν σφραγίζουν. Υποψία #2 που με ανησυχεί γιατί πιο πιθανά αυτό συμβαίνει κρίνοντας από την αντίσταση που έφερε η βίδα στο βίδωμα, ο ΓΑΜΗΜΕΝΟΣ ΜΠΙΝΕΣ "μάστορας" παράσφιξε την βίδα #5 και κλώτσησε τις βόλτες στο αλουμίνιο όταν είχε αλλάξει την φλάντζα της κεφαλής, έκανε κάποια πρόχειρη μαλακία να ψευτοκρατήσει και τώρα υπάρχει θεματάκι. Το εκνευριστικό είναι ότι η απρίλια χρεώνει ένα 80άρι αν δεν είναι λάθος η τιμή που είδα Online και ζαλίστηκα. Άντε πες να πάει για helicoil να βγει πιο φτηνά και αν γίνεται κιόλας. Η μία βίδα που το κρατάει στην κεφαλή είναι πίσω από την εξάτμιση και η πρώτη υποψία είναι πως πρέπει να την βγάλω. Καλά, θα βγάλω φέρινγκ και ίσως να ξεκουμπώσω το ψυγείο να δω αν μπορέσω να βάλω εργαλείο εκεί μέσα αλλά στην σκέψη του περίμενε για ζουάν πάλι και στο αν θα λύνουν τα μπουζόνια κλπ κλπ κλπ καταθλίβομαι. Με αυτά τα πουσταριά που πληρώνονται για να χαλάνε μηχανάκια, το τι κατάρες έχω ρίξει δεν περιγράφεται. Και ναι, οκ, δεν μιλάω σωστά και ήρεμα, το ξέρω. Δεν είμαι ήρεμος :lol:
Το μόνο "καλό" στην ιστορία είναι πως θα το στράγγιζα το λάδι έτσι και αλλιώς, είναι για αλλαγή. Ουδέν κακόν αμιγές του σκατά στον τάφο του "μάστορα" καλού ήθελα να πω.
372566
notakos600
04/11/2016, 12:36
Λες κι όλες οι μαλ@κίες των απανταχού της γης μαστόρων μαζεύτηκαν σε ένα μηχανάκι.
theofilos888
04/11/2016, 12:58
Και να πω πως δεν μαλιασε η γλωσσα μου να το λεω..... μην το παρεις το κινουμενο προβλημα! Οχι εσυ ΕΚΕΙ! Μαστιγωμα και καροτο! Γκρι μελανι απ το ξυλο! (Κ ουχι μελανζε, που λενε κατι ψυχες....) :bawl:
amyroukai
04/11/2016, 13:12
ξέρεις τι με εκνευρίζει περισσότερο; το ότι πρακτικά, ενοχλητική και μη διορθώσιμη κατασκευαστική ατέλεια είναι μόνο οι εξατμίσεις που σκουριάζουν. Τα άλλα (φίσες κλπ) είναι επίσης ενοχλητικά αλλά τέλος πάντων, μαζεύτηκαν.
τα χοντρά όπως αυτό ή τα ρουλεμάν του λαιμού και του μοχλικού είναι απλά χαζομάρες των "μαστόρων" του πρώην ιδιοκτήτη. Δεν φταίει το κακόμοιρο το μηχανάκι.
theofilos888
04/11/2016, 13:20
Το μηχανακι δεν φταιει ναι. Ομως τα μαστορια εχουν μαθει να ειναι πολυ στ αρχιδια τους, γτ τα περισσοτερα ιαπωνικα κυριως αντεχουν. Ετσι δεν δειχνουν καμια προσοχη στη δουλεια τους και κανενα σεβασμο στην περιουσια του αλλου.(αλλο καπελο αυτο!) Ετσι αυτα που ειναι πιο ευαισθητα την ακουν πιο γρηγορα και πιο πολυ απο αλλα, που δε νοιωθουν τοσο. Θελω να δω σε μερικα χρονια, που θα αρχισουν να τα φτυνουν τα συγχρονα μηχανακια, που εχουν χαμηλοτερη ποιοτητα κατασκευης απο τα παλια, τι θα γινεται!
Στάζει λάδι από την βίδα #5
Σιγα την διαρροη.....εχω δει πολυ χειροτερα τζαπαν...
:bawl: νταξει κλαιω απο την περιγραφη
Θελω να δω σε μερικα χρονια, που θα αρχισουν να τα φτυνουν τα συγχρονα μηχανακια, που εχουν χαμηλοτερη ποιοτητα κατασκευης απο τα παλια, τι θα γινεται!
372569
ξέρεις τι με εκνευρίζει περισσότερο; το ότι πρακτικά, ενοχλητική και μη διορθώσιμη κατασκευαστική ατέλεια είναι μόνο οι εξατμίσεις που σκουριάζουν. Τα άλλα (φίσες κλπ) είναι επίσης ενοχλητικά αλλά τέλος πάντων, μαζεύτηκαν.
τα χοντρά όπως αυτό ή τα ρουλεμάν του λαιμού και του μοχλικού είναι απλά χαζομάρες των "μαστόρων" του πρώην ιδιοκτήτη. Δεν φταίει το κακόμοιρο το μηχανάκι.
μεγαλη αληθεια αυτο.
ροδελα μπορει να θελει
αν εφταιγε το σπειρωμα θα δακρυζε και στην εσωτερικη
amyroukai
08/12/2016, 10:56
Σήμερα ξυπνησα νωρίς.
Μεταξύ άλλων λοιπόν, ελυσα και την βίδα του σκανδάλου.
375782
Αυτές οι ροδέλες δεν έχουν χρησιμοποιηθεί μόνο μία φορά. Να ξαναπώ για την αλητεία του μάστορα (το καπάκι έχει λυθεί για αλλαγή φλαντζας κεφαλής) έχει νόημα; Ξεφτιλα για 1,98 ευρώ τιμή απριλια, μπορεί 0,20 ευρώ σε όποιο κοινό μαγαζί.
Σήμερα ξυπνησα νωρίς.
Μεταξύ άλλων λοιπόν, ελυσα και την βίδα του σκανδάλου.
375782
Αυτές οι ροδέλες δεν έχουν χρησιμοποιηθεί μόνο μία φορά. Να ξαναπώ για την αλητεία του μάστορα (το καπάκι έχει λυθεί για αλλαγή φλαντζας κεφαλής) έχει νόημα; Ξεφτιλα για 1,98 ευρώ τιμή απριλια, μπορεί 0,20 ευρώ σε όποιο κοινό μαγαζί.Ολοκαίνουριες φαίνονται οι ροδέλες, απάτητες θα έλεγα. Μάθε όμως που είναι το συνεργείο του παλιού μάστορα κι αν θες πάμε παρέα να του τις περάσουμε. Έχω και κάτι δικές μου και μερικά ρέστα από μάστορα λοκάλι και τσακάλι. Οπότε με έναν θα κλείσω τα υπόλοιπα και των δύο γμτ@%$# μουν&$#@.
notakos600
08/12/2016, 12:42
Πόσες φορές έχει λυθεί το καπάκι; :confused:
amyroukai
08/12/2016, 12:51
Σοβαρό ερώτημα. Μία σίγουρα. Δεν ξέρω αν αυτό το σωληνάκι πρέπει να βγαίνει όταν βγει το ψευδοκάπακο για βαλβίδες, αν ναι πιθανόν να έχει λυθεί αρκετές. Σε κάθε περίπτωση, είναι απλά ξεφτιλίκι.
honda_cub
08/12/2016, 13:02
Διεκδικώ με αξιώσεις βραβείο γκαντεμιάς, να μην αρχίσω να λέω ιστορίες από τον ένδοξο συγγενή του μηχανακίου του @amyroukai
Πριν κάμποσο καιρό είχα ένα παρταλάκι funduro (από τα πρώτα) που το είχα πάρει μεταχειρισμένο για αστικές μετακινήσεις, βόλευε, δεν έκαιγε, όλα μιά χαρά.
Πάω να το αλλάξω λάδια μια μέρα, μιας και το είχα πολύ καιρό με τα ίδια από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη. Αρπάζω το πολύγωνο να βγάλω την τάπα του κάρτερ (είχε και μια στο σκελετό), βάζω δύναμη-τίποτα, βάζω κι άλλη-ξανά τίποτα. Σιδερένια τάπα, αλουμινένιο κάρτερ, με ζώνουν τα φίδια. Ξαναδοκιμάζω, κουνιέται, άντε λέω ξέσφιξε, οκ...
Πάνω που το λέω αυτό νιώθω την γνωστή αίσθηση της κλωτσημένης βίδας, ξέρετε, γυρνάει γυρνάει και δεν βγαίνει. Κατεβάζω όλο το δωδεκάθεο και λέω δεν είναι δυνατόν να υπέπεσα στο κλασικό λάθος του να βιδώνω αντί να ξεβιδώνω. Ξαναπέφτω από κάτω, επιβεβαιώνω, ξεβίδωνα τόση ώρα, δεν είναι δυνατόν. Και όμως, η τάπα δάκρυζε κλωτσημένη... Απορία και δεύτερη επιβεβαίωση της φοράς της περιστροφής... όντως ξεβίδωνα.
Η τάπα όμως όσο τη σκάλιζα τόσο παραπάνω έσταζε, οπότε λέω ψηλέ την έκανες την Μ...κια, οπότε για να μην το σπρώχνεις, τράβα το στο μάστορα τώρα που κρατάει ακόμα λάδι μέσα και να δούμε τη ζημιά. Έτσι και έγινε, πάω στο μάστορα, του εξηγώ, μου λέει αποκλείεται, αφού δεν έχανε πριν, εσύ την κλώτσησες, μπερδεύτηκες. Δεν είχα όρεξη για ντημπέητ οπότε φεύγω, αφήνοντας τον μάστορα με το λούκ "πήγες να γλιτώσεις το 20ρικο, θα σε στρώσω τώρα..."
Περνάω μιά-δυό μέρες αργότερα, το μηχανάκι στη ράμπα και μόλις με βλέπει ο συνεργατζής με φωνάζει, έλα να σου πω μου λέει. Μου δίνει την τάπα που είχε βγάλει και μου λέει παρατηρείς κάτι; Την κοιτάω-μπα, δεν μπορεί, την ξανακοιτάω- μου λέει έφυγες να παίξεις τζόκερ
Αποδεικνύεται ότι ήταν ήδη κλωτσημένη, και ο προηγούμενος έκανε "επισκευή" ... κρατηθείτε... με τάπα με ΑΝΑΠΟΔΟ ΣΠΕΙΡΩΜΑ
Περιττό να πω ότι κόντεψε να πεταχτεί το μηχανάκι, δεν είχε ψωμί για άλλο άνοιγμα η ήδη κλωτσημένη τάπα οπότε ή λύσιμο το μοτέρ και γέμισμα (με αντίστοιχο κόστος επισκευής των κροκόδειλων που θα υπήρχαν σε μονοκύλινδρο 20ετιας) ή στην ανακύκλωση. Μας ξελάσπωσε η locktite, πατέντα με πολύ κόλλα μέγιστης συγκράτησης, παραγγελία από την αντιπροσωπεία της locktite, και πολλές προσευχές.
Περιττό να πω ότι το μηχανάκι έφυγε πριν την επόμενη αλλαγή λαδιών, με επισήμανση όμως στον νέο ιδιοκτήτη
amyroukai
08/12/2016, 13:08
θεούλης και ο δικός σου...
για αυτό πάντα ροπόκλειδο και ας με κοροϊδεύει ο φίλτατος eversman, έχω το κεφάλι μου ήσυχο (σχεδόν, γιατί όπως είπαμε σε άλλο νήμα, ακόμα και τα ροπόκλειδα δεν είναι απολύτου εμπιστοσύνης)
Τώρα κατάλαβα τη λέξη cube στον τίτλο. Τα παίρνεις στο κρανίο και πας με το κουτί.
Διεκδικώ με αξιώσεις βραβείο γκαντεμιάς, να μην αρχίσω να λέω ιστορίες από τον ένδοξο συγγενή του μηχανακίου του @amyroukai
Πριν κάμποσο καιρό είχα ένα παρταλάκι funduro (από τα πρώτα) που το είχα πάρει μεταχειρισμένο για αστικές μετακινήσεις, βόλευε, δεν έκαιγε, όλα μιά χαρά.
Πάω να το αλλάξω λάδια μια μέρα, μιας και το είχα πολύ καιρό με τα ίδια από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη. Αρπάζω το πολύγωνο να βγάλω την τάπα του κάρτερ (είχε και μια στο σκελετό), βάζω δύναμη-τίποτα, βάζω κι άλλη-ξανά τίποτα. Σιδερένια τάπα, αλουμινένιο κάρτερ, με ζώνουν τα φίδια. Ξαναδοκιμάζω, κουνιέται, άντε λέω ξέσφιξε, οκ...
Πάνω που το λέω αυτό νιώθω την γνωστή αίσθηση της κλωτσημένης βίδας, ξέρετε, γυρνάει γυρνάει και δεν βγαίνει. Κατεβάζω όλο το δωδεκάθεο και λέω δεν είναι δυνατόν να υπέπεσα στο κλασικό λάθος του να βιδώνω αντί να ξεβιδώνω. Ξαναπέφτω από κάτω, επιβεβαιώνω, ξεβίδωνα τόση ώρα, δεν είναι δυνατόν. Και όμως, η τάπα δάκρυζε κλωτσημένη... Απορία και δεύτερη επιβεβαίωση της φοράς της περιστροφής... όντως ξεβίδωνα.
Η τάπα όμως όσο τη σκάλιζα τόσο παραπάνω έσταζε, οπότε λέω ψηλέ την έκανες την Μ...κια, οπότε για να μην το σπρώχνεις, τράβα το στο μάστορα τώρα που κρατάει ακόμα λάδι μέσα και να δούμε τη ζημιά. Έτσι και έγινε, πάω στο μάστορα, του εξηγώ, μου λέει αποκλείεται, αφού δεν έχανε πριν, εσύ την κλώτσησες, μπερδεύτηκες. Δεν είχα όρεξη για ντημπέητ οπότε φεύγω, αφήνοντας τον μάστορα με το λούκ "πήγες να γλιτώσεις το 20ρικο, θα σε στρώσω τώρα..."
Περνάω μιά-δυό μέρες αργότερα, το μηχανάκι στη ράμπα και μόλις με βλέπει ο συνεργατζής με φωνάζει, έλα να σου πω μου λέει. Μου δίνει την τάπα που είχε βγάλει και μου λέει παρατηρείς κάτι; Την κοιτάω-μπα, δεν μπορεί, την ξανακοιτάω- μου λέει έφυγες να παίξεις τζόκερ
Αποδεικνύεται ότι ήταν ήδη κλωτσημένη, και ο προηγούμενος έκανε "επισκευή" ... κρατηθείτε... με τάπα με ΑΝΑΠΟΔΟ ΣΠΕΙΡΩΜΑ
Περιττό να πω ότι κόντεψε να πεταχτεί το μηχανάκι, δεν είχε ψωμί για άλλο άνοιγμα η ήδη κλωτσημένη τάπα οπότε ή λύσιμο το μοτέρ και γέμισμα (με αντίστοιχο κόστος επισκευής των κροκόδειλων που θα υπήρχαν σε μονοκύλινδρο 20ετιας) ή στην ανακύκλωση. Μας ξελάσπωσε η locktite, πατέντα με πολύ κόλλα μέγιστης συγκράτησης, παραγγελία από την αντιπροσωπεία της locktite, και πολλές προσευχές.
Περιττό να πω ότι το μηχανάκι έφυγε πριν την επόμενη αλλαγή λαδιών, με επισήμανση όμως στον νέο ιδιοκτήτη
Παρακαλώ πολύ, οι κάτοχοι γερμανικών παρταλίων να ανοίξουν δικό τους θέμα για να γελάμε.
Εδώ μιλάμε για τον ιταλικό θρην. ...έχω θρυλο.
:p
Eversman
08/12/2016, 13:49
θεούλης και ο δικός σου...
για αυτό πάντα ροπόκλειδο και ας με κοροϊδεύει ο φίλτατος eversman, έχω το κεφάλι μου ήσυχο (σχεδόν, γιατί όπως είπαμε σε άλλο νήμα, ακόμα και τα ροπόκλειδα δεν είναι απολύτου εμπιστοσύνης)
Ο Εversman δεν σε κοροΐδεύει γλυκέ μου Αμυρού. Σε θαυμάζει για την υπομονή και το κουράγιο σου να χρησιμοποιείς ροπόκλειδο, ακόμη και εκεί που ίσως να μην χρειάζεται :)
Ά ρε Λόρδε, μόνο εσύ με καταλαβαίνεις :lol:
Υ.Γ.
Nα δείς να σπάει βίδα κεφαλής μέσα στον κορμό με το ροπόκλειδο/ενδεικνύμενη ροπή και να παθαίνεις 3 εγκεφαλικά και άλλες τόσες συγκοπές. Μή σου τύχει :cry:
amyroukai
08/12/2016, 14:25
Ο Λόρδος. Η παλιολουμπίνα που πριν καν ακουμπήσει το μηχανάκι έχει φέρει το Haynes ΚΑΙ τα ροπόκλειδα, έχει ανοίξει την σελίδα στο συγκεκριμένο σημείο και κάνει "διαταγή συντήρησης" που λέγανε στο στρατό τα βλαχαδερά το maintenance order... Αυτός ο Λόρδος, το λάμδα με πι; :bawl:
Παρακαλώ πολύ, οι κάτοχοι γερμανικών παρταλίων να ανοίξουν δικό τους θέμα για να γελάμε.
Εδώ μιλάμε για τον ιταλικό θρην. ...έχω θρυλο.
:p
Το Funduro στο Noale κατασκευαζόταν.
Τώρα που λέτε ροπόκλειδα θυμήθηκα μαστόρι στα εξοχάς που είχα πάει να πάρω αλυσίδα για το αλυσοπρίονο (Παρασκευή μεσημέρι) κι έπεσα πάνω στην παραλαβή του εργαλείου. Τα καντήλια άρχισαν όταν πλήρωσε την αντικαταβολή 35 ολόκληρα ευρώ και βλαστήμαγε τον Αντώνη (βοηθός νεαρός με αρκετές γνώσεις και διάθεση για μάθηση που όμως είχε την ατυχία να δουλεύει στον Μπαρμπα Στέλιο που είναι 600 χρόνια μάστορας).
Είχα χρόνο και σκέφτηκα να κάτσω να δω την συνέχεια που ήταν πολλά υποσχόμενη.
Φωνάζει λοιπόν τον μικρό και του λέει "ήρθε η μαλ@κία που με έβαλες να πληρώσω, μη σου ανοίξω το κεφάλι με δαύτηνε. Τι θα την κάνουμε τώρα??"
Του δείχνει λοιπόν ο πιτσιρικάς πως δουλεύει, βλαστημάει ο μπαρμπαΣτέλιος που δεν βλέπει τους αριθμούς, και πάνε μαζί στον πάγκο. Εκεί υπάρχει λυμένο μοτέρ από φρεζάκι χειρός (μονοκύλινδρο τετράχρονο αερόψυκτο) και πρέπει να τοποθετηθεί η κεφαλή.
- Να μάστορα με αυτό δεν θα ξανακόψεις βίδες στην κεφαλή και θα γλιτώσουμε τα εργατικά του τόρνου
- Ρε αϊ στο διάολο μαλακισμένο, οι βίδες κόβονται γιατί τις καίει η θερμοκρασία
Διάβασα λέει ο μικρός ότι αυτές οι βίδες σφίγγονται με τόσα Nm και ρυθμίζει και κλειδώνει το ροπόκλειδο. Λαδώνει την μία και αρχίζει το σφίξιμο. Κλικ το εργαλείο σταματάει ο μικρός. Δίνει το ροπόκλειδο στον μάστορα να σφίξει τις επόμενες. Σφίγγει ο μάστορας, κλικ το εργαλείο, σταματάει ο μάστορας.
- Και τώρα τι?? είναι εντάξει??
- εε ναι αφού έκανε κλικ, είναι οκ
- @ρχίδια εντάξει είναι, αν φύγει έτσι η φρέζα θα μας την φέρει πάλι την Δευτέρα ο....., θα φύγει η κεφαλή και θα κόβει βόλτες μέσα στο αμπέλι. Ρε μ@λ@κίες που πληρώνω για να σε ακούω, (γυρίζει κοιτάει εμένα και μου λέει "και να φανταστείς πήρα το πιο φτηνό, άλλο ήθελε να πάρουμε ο μερέλας χαχαχαχα).
Οι βίδες Αντωνάκη θέλουνε καργάρισμα αγόρι μου και όχι χάιδεμα, αλλιώς θα βάζανε πλαστικές με κόλλα χαχχααχα.
Και όπως ήταν αρχίζει να "καργάρει" τις βίδες.
Γκάπ κόβεται η πρώτη, καντήλια ο μαστροΣτέλιος, όλοι οι Άγιοι της ορθοδοξίας ήταν λίγοι, πρέπει να εφηύρε και καμιά δεκαριά δικούς του.
Πήρα την αλυσίδα μου, πλήρωσα κι έφυγα κύριος λέμε, δεν έσκασα ούτε ένα τόσο δα μικρό χαμογελάκι (μπροστά του)
amyroukai
02/02/2017, 14:02
Λοιπόν... Κάτι είχαμε πει κάποια στιγμή για μιά διαρροούλα ελαίου. Γιατί ένα TRUE ITALIAN WONDERBIKE οφείλει να στάζει λάδι και να λεκιάζει το πάτωμα. Και την μπότα. Και το πατζάκι ενίοτε.
Νόμιζα ότι έφταιγαν οι γνωστές ροδέλες στο ρακοράκι. Νόμιζα. Αλλά μπήκαν φρέσκιες, σφίχτηκαν επιμελώς και... Μηδέν αποτέλεσμα. Το τεστ με το χαρτί κουζίνας έδειξε ότι το έλαιον ερχόταν από πιο πάνω. Που όμως; Δεν φαίνεται το παραμικρό εκεί μέσα με τα φέρινγκ κλπ.
Οπότε αφαιρέθηκαν. Και το ντεπόζιτο. Σε πέντε λεπτά γιατί ο γνώστης ο κάτοχος το έχει κάνει τόσες φορές που... Τι λέγαμε; Α ναι, βγήκαν λοιπόν. Και το πλαϊνό ηχομονωτικό του μοτέρ. Ενός λεπτού σιγή για τα σωληνάρια φλαντζόκολλας που ο μάστορας χρησιμοποίησε για να σφραγίσει το ψευτοκάπακο τελευταία φορά που το άνοιξε. Και που πάλι, από κάπου χάνει και είναι tiga στο λάδι η περιοχή. Έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου ότι στις 100,000 θα πάει σε κάποιον να δει βαλβίδες, οπότε θα μπει νέα φλάντζα κεφαλής κλπ ψιψιψόνια. Δηλαδή σε 6500 χιλιόμετρα, στην επόμενη αλλαγή λαδιών και πως τα κατάφερα έτσι βολικά ο άτιμος :lol:
Το καλό είναι πως τα λεκανάκια κρατάνε αρκετό καύσιμο μέσα, φτάνει για κανένα τρίλεπτο σχεδόν. Βάζω μπροστά.
Και... Να το πετιέται. Καλά, απλά στάζει δηλαδή.
378220
Sugamotomichanaki strontzo italiano vafanculo.
ΣΩΛΗΝΑΚΙ PEGASO 650 AP0256530 διαθεσιμότητα πορτοκαλί ευρώ 39 :bawl:
Βέβαια, εδώ που τα λέμε, αν θες να το αλλάξεις πρέπει πρώτα να το βγάλεις, δεν πρέπει;
Δηλαδή πρέπει να ξεβιδώσεις την άλλη πλευρά. Που είναι... στην άλλη πλευρά. Ανάμεσα στην δοκό του πλαισίου και την σωλήνα εξαγωγής αριστερά, πίσω από το ψυγείο. Και τι σκας μωρέ, στο ψυγείο θα κωλώσουμε; Τσακ μπαμ δύο βίδες και σήκωσε και τράβα το στην άκρη. Και ΠΑΛΙ δεν χωράει εργαλείο. Πως το έλεγε ο τριανταπέντες; Λούτσα/Άρτεμις κάτι τις... Μάλιστα. Όμορφα. Μικρός πανικός, μέχρι να περάσει στον εγκέφαλο το "φιλαράκι θα κατεβάσεις μοτέρ".
Εν τω μεταξύ live report μέσω viber στους γνωστούς αγνώστους κύριο 888 και κάρινγκτον οι οποίοι φυσικά γελάνε ασταμάτητα και το δημιουργικό σπαμ (δούλεμα ψιλό γαζί) δίνει και παίρνει.
Η ετέρα (και ουχί εταίρα) βίδα είναι εδώ μέσα:
378223
Δηλαδή εδώ πρέπει να μπει εργαλ... μου α χα χα χα χα χα.
378224
amyroukai
02/02/2017, 14:13
Είπαμε, είχα σχεδόν δακρύσει από την συγκίνηση του ότι θα πρέπει να κατέβει το μοτέρ, γιατί οι άνδρες δεν κλαίνε από απελπισία ακόμα και αν έχουν αγγιχτεί από τρυφεροΙταλικό κατασκεύασμα.
Και μετά δοκίμασα το κλασσικό καρυδάκι με την σπαστή προέκταση και την μακριά προέκταση με αστεία αποτελέσματα. Και μετά κλασσικό γερμανικό πως στο καλό το λένε. Και μετά... Ρε συ...
378226
TA NTAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA (ναι, ο ήχος startup των Win95 ξέρω 'γω τι ήταν).
378227
Ξεβίδωσε με μηδέν δύναμη, όπως οφείλει πάντα να ξεβιδώνει μιά βίδα καίρια για το λάδι, σφιγμένη από τον mastoras pantognostis o apolitos. Μικρό το κακό θα μου πεις ρε γκρίνια, δεν έτρεχε λάδι από εκεί και άρα καλώς καμωμένη.
Τα τελευταία χιλιοστά με το χέρι γιατί δεν χωρούσε εργαλείο και ευχαριστώ και πάλι την μαμά και τον μπαμπά για τις XXL παλάμες και τα μακριά δάχτυλα που μου σπάνε τα νεύρα να βρω γάντια ΑΛΛΑ ένα από επάνω μεριά και ένα από κάτω μεριά κάπως στο καλό ξεβίδωσα. Μην ρωτάτε πως θα μπει πάλι, δεν ξέρω και... Θα γελάσουμε μαζί όποτε και αν τέλος πάντων.
Σωληνάκι ευρώ 39 :bawl:
378229
προφανώς και θα γίνει φτιαχτό, όχι τόσο για τα 39 (που δεν είναι λίγα δηλαδή), όσο για το 20 μέρες περίμενε.
Αφού σου γλύτωσε 'φέτος με τα πολλά τα χιόνια και τα
μεγάλα κρύα, δεν θα το κάψεις ποτέ.......................
εννοειται φτιαχτο........
να ξερεις επισης οτι για ολες τις βιδες οπου κι ειναι υπαρχει εργαλειο........
καλη συνεχεια.......που δεν το βλεπω :bawl:
Καμια σχεση με την Αρτ και το γεφυρι της ειπαμε, ε;
Ρα σφαξε (και ψησε) μια παρθενα γουρουνοπουλα!
Να περασει ο καημος και να εχεις δυναμεις για την συνεχεια.
alexis_d
02/02/2017, 19:42
Είσαι ψηλά στην εΧτίμηση μου βρε Γιώργη! Το ίδιο του είπα και γω!
theofilos888
02/02/2017, 19:57
Είσαι ψηλά στην εΧτίμηση μου βρε Γιώργη! Το ίδιο του είπα και γω!
Oso kai na fwnazoyme prokoph de blepw.......
Eversman
02/02/2017, 20:25
Moon o pana mastores :D
P.S.
Flatzokola rulezzzz :D
amyroukai
02/02/2017, 20:52
Για πρώτη φορά πιθανώς, δεν έφταιγε μάστορας για την βλάβη. Αυτό να τους το αναγνωρίσω.
Ανακαλύφθηκε επίσης ότι η μανέτα του φρένου είναι ρυθμιζόμενη! Έχει μιά "σκουληκόβιδα" η οποία είναι τέρμα μέσα και τώρα που το κύκλωμα του φρένου έχει υγρά, η μανέτα πιάνει τόσο μακριά που πέφτει οριακά για τα χέρια μου (πρωτοφανές, χωρίς πλάκα). Βέβαια, δεν θα εκπλαγεί κανείς όταν θα πω ότι το κεφάλι της βίδας κάποιο άπονο χέρι το έχει κάνει ίσιωμα και δεν μπαίνει πλέον κατσαβίδι για να την φέρω πιο κοντά στο γκριπ.
Επίσης μαζί με όλα τα άλλα, θα ήθελα πιο φαρδιά μαρσπιέ γιατί το #47 παπούτσι δεν βολεύεται και τόσο.
Για τα λοιπά περί εξολόθρευσης του μπλε θαύματος έχω να πω πως το μεκανάκ παραμένει αγαπημένο διότι ομορφούλι, βολικό και μανιτζέβελο. Αν σκεφτώ ότι με όλα τα ζαβά που είχε και όσα ακόμα υπάρχουν έχω καταφέρει και έχω κάνει 15000+ χιλιόμετρα δεν είναι και άσχημα.
MG-KTiNoS
02/02/2017, 21:16
. Αν σκεφτώ ότι με όλα τα ζαβά που είχε και όσα ακόμα υπάρχουν έχω καταφέρει και έχω κάνει 15000+ χιλιόμετρα δεν είναι και άσχημα.
άλλοι πληρωνουν να τους δέρνουν.....
Επίσης μαζί με όλα τα άλλα, θα ήθελα πιο φαρδιά μαρσπιέ γιατί το #47 παπούτσι δεν βολεύεται και τόσο.
:eek:
Γιαννη ..........μιλαμε η υδρολισθηση στα πεζοδρομια πρεπει να πηγαινει συννεφο ετσι;
:D
amyroukai
07/02/2017, 20:08
Σήμερα ήταν μιά ωραία μέρα.
Μα έβρεχε. Μα έριξε χαλάζι. Σε ποιά ωραία μέρα αναφέρομαι;
Σε μιά τέτοια ωραία μέρα γίνεται “παραγωγική εργασία” σε κάτι που σου αρέσει. Και προφανώς δεν εννοώ την δουλειά αυτή την στιγμή αν και υπάρχουν ουκ ολίγες τέτοιες παραγωγικές μέρες εργασίας, ακόμα και τώρα.
Σήμερα λοιπόν φτιάξαμε το σωληνάκι του λαδιού. Είμαι λίγο προβληματισμένος με αυτό για λόγους που θα φανούν στην εγκατάσταση, αλλά χαρούμενος.
Επίσης, σήμερα μπήκε το νέο ελατήριο στο αμορτισέρ. Το νέο ελατήριο είναι... Διπλάσιας σκληρότητας από το προηγούμενο (που ήταν ήδη πιο σκληρό από το μαμά). Για να μην τα πολυλογώ τώρα, γύρισα σπίτι, έβαλα φαγητό να γίνεται και πέρασα το αμορτισέρ στο μηχανάκι γιατί με ζάλισε ο Carrington ΜΑΛΑΚΑ ΒΑΛΕ ΤΟ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΚΑΣΕΙΣ. Κάθομαι επάνω. Ωπ, σφιχτό. Αλλά όχι όπως περίμενα. Αστείο έχει καταντήσει αυτό το πράγμα!
Το αριθμητικό είναι το εξής: στατικό sag 1εκ (λίγο) και ακόμα 5εκ δυναμικό (νορμάλ). Χοροπήδησα στην σέλα αρκετά. Το μηχανάκι δεν ταλαντώνεται, δεν κάθεται “υπερβολικά” ενώ πριν τερμάτιζε με αυτόν τον τρόπο και δικάβαλο τερμάτιζε ακόμα και αν περνούσε πάνω από πακέτο τσιγάρων. Τα υδραυλικά του αμορτισέρ επαρκούν για να το φρενάρουν τόσο ώστε να “κολλάει” οπότε εύρος ρύθμισης υπάρχει. Θέλω να πάω βόλτα αλλά πρώτον βρέχει πολύ και δεύτερον...
Το σωληνάκι του λαδιού. Το σωληνάκι. Το είχα πει ότι βγαίνει δύσκολα, ότι δεν μπαίνει εργαλείο, ότι θα γελάσουμε. Το ήξερα ότι θα μου βγάλει την πίστη για να το βάλω πάλι. Φυσικά έτσι και έγινε. Το πάλευα πάνω από μία ώρα. Έχασα μία χαλκοροδέλα κάπου ανάμεσα στο μοτέρ και την μίζα, μία ακόμα έχει πέσει μέσα στην ποδιά (μικρό το κακό, θα βγει για να αλλάξω λάδια έτσι και αλλιώς). Έχω άλλες δύο. Δεν τα κατάφερα να το βάλω. Αύριο το πρωί θα προσπαθήσω λιγάκι πάλι, αλλιώς θα περιμένω ή τον mr Carrington ή τον αδερφό μου, γιατί χρειάζεται ένα δεύτερο σετάκι χέρια, τέλος πάντων ΚΑΠΩΣ στο καλό θα μπει. ΘΑ ΜΠΕΙ. Όπως το έχω φανταστεί, χρειάζεται ένας να κρατάει το σωληνάκι σε μιά “σωστή” θέση και ένα δεύτερο ζευγάρι χέρια με ένα κατσαβίδι να σπρώχνει την βίδα στην τρύπα και να προσπαθήσει να την γυρίσει. Πιθανώς ένα γερμανικό με καστάνια και σπαστό άκρο (αυτό που δεν πήρα από το Lidl τον Αύγουστο, ας πούμε "γιατί έχω ήδη πολλά εργαλεία-γκάτζετς" NOT :lol: να είναι αυτό που “πρέπει”). Το θέμα δεν είναι αυτό μόνο, για λόγους που θα φανούν μόλις μπει το ένα άκρο, ελπίζω να μπορεί να περάσει καθαρά επάνω από την εξάτμιση... First world problems.
Αλλά ΟΚ, όσο χαζό και αν ακούγεται αυτό με το σωληνάκι, το να στέκεται σωστά το μηχανάκι “στα πόδια του” είναι μεγάλο θέμα. Κάπως έτσι στεκόταν και με το αμορτισέρ του Dakar αλλά... τα είπαμε.
Υπάρχει φυσικά ακόμα ένα ακόμα πρόβλημα :lol:
To ψαλίδι έχει “τζόγο” δύο εκατοστά (δεν περιλαμβάνονται στις άνωθεν μετρήσεις). ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΕΚΑΤΟΣΤΑ. Φταίχτης φυσικά είναι τα χαλασμένα ρουλεμάν εν μέρει, το χαλασμένο “σινεμπλόκ” στο άνω άκρο του αμορτισέρ και... Δεν ξέρω τι άλλο. Και τα δύο φτιάχνονται εύκολα, αλλά όλα τα ρουλεμάν είναι εκατό ευρώ και το σινεμπλοκ όπως το έχω σκεφτεί θα βγει "τσάμπα" από ρεταλόν, τεφλόν, σκατόν, κάτι. Αλλά πάλι λύσε δέσε φτιάξε... Να πω ότι έχω κουραστεί λίγο; Ναι ξέρω, τρολάρετε και έχετε και δίκιο. Το γιοφύρι που λέει ο DrEvil. Να πω πάλι ότι εγώ μέσα σε όλα αυτά χαίρομαι για αυτά που “θα” κάνω με το μηχανάκι; DrEvil there’s a pattern here και ναι ξέρω, τα έχουμε πει και ΤΡΟΜΑΖΩ λίγο. Κάποια μέρα θα κάνω έναν ψυχίατρο πλούσιο, τώρα που θα έρθει η ανάπτυξη και θα κολυμπάμε στα λεφτά των επενδυτών.
Grafton 505
07/02/2017, 21:42
Λοιπόν. Αυτό το ταξιδιωτικό έχει αρχίσει να γίνετε πολύ adv !!!!
:a014:
amyroukai
10/02/2017, 18:12
Έχεις δίκιο, αλλά δείχνει να πλησιάζει η ώρα που θα τελειώσει το μαρτ... ε, εννοώ η ενασχόληση με "λάθος" τρόπο με το μηχανάκι.
Με την βοήθεια του μεσιέ Κάρινγκτον μπήκε το γ***βιδάκι στην θέση του. (φυσικά, εντελώς ανιδιοτελώς ζητάει ένα μικρό τίμημα σε γουρουνάκι για το "με γειά" :lol: ). Πήρε μπορεί και μισή ώρα να το βιδώσω όλο γιατί το εργαλείο δεν είχε χώρο να μπει, οπότε πήγαινε 10 μοίρες τη φορά η βίδα. Και από τα 4-5 13άρια που είχαμε στην διάθεσή μας, μόνο ένα χωρούσε να κάνει δουλειά.
Εννοείται η πρώτη κίνηση ήταν να κουμπώσω ρεζερβουάρ και να βάλω μπρος. Στατικά δεν έτρεχε λάδι. Μετά έβγαλα πάλι, έβαλα ότι έπρεπε να μπει στην θέση του (εκτός από μερικά πλαστικά, αν χρειαστεί λύσιμο για σφίξιμο να μην τα βγάζω όλα). Πήγαμε μιά μικρή βόλτα, δεν έτρεξε. Τώρα φυσικά θα έχω την έγνοια και θα το παρακολουθώ, αλλά λέμε τώρα, για την ώρα είναι ΟΚ. Θέλει ένα καλό πλύσιμο σε μαγαζί γιατί ήταν (και παραμένει) παπαρΓιασμένος όλος ο κινητήρας και τα πέριξ αυτού με λάδι in vero stilo italiano και δεν πάει άλλο...
Πρώτες εντυπώσεις από την ανάρτηση: έχει πλάκα γιατί δεν νιώθω πλέον το μηχανάκι "σουζαρισμένο" και με ξενίζει η αίσθηση. Εννοείται δεν πλέει, δεν κοπανάει (έσφιξα και άλλο το υδραυλικό μετά την βόλτα και θα σφίγγω μέχρι να βρω το "όριο άνεσης") αλλά θα μπορούσε να μπει και το επόμενο πιο σκληρό ελατήριο άνετα, εξαντλώντας την γκάμα της ohlins (μπήκε το προτελευταίο). Το δεν πλέει απομένει να το δω και σε παρατεταμένες στροφές, τύπου τρεις γέφυρες όπου ακόμα και με το όριο ταχύτητας ήταν βάρκα γιαλό. Πάντως δίνει μιά αίσθηση ομοιομορφίας πλέον, είχα συνηθίσει να περνάει το μπροστινό από συγκεκριμένα σημεία και μετά "γκουπ" το τερμάτισμα πίσω, τώρα απλά περνάει. Μόλις γίνει και ένα σέρβις μπροστά, θα δείξει και άλλο... Αστείο το ότι πατάει το πόδι κάτω μεν, όχι ολόκληρο (με άνεση) δε όπως πριν.
Απομένουν "εύκολα" πράγματα. Σέρβις μπροστινά, αλυσιδογράναζα και να βρω άκρη με τα φλας (λαμπάκια/ρελεδάκι). Τα υπόλοιπα που ήθελα, δεν έχω πλέον κουράγιο :bawl: αλλά ποιός ξέρει μέχρι το καλοκαίρι μπορεί να το βρω.
Τραβατε σε κι ας κλαις!
Απο βδομαδα παλι πανω του θα εισαι.
Πολυ χαιρομαι που το μαζευεις!
Αντε και στα δικα μας οι λευθερες!
amyroukai
18/05/2018, 21:28
Πως το λένε οι εχθροί μας οι δανειστές; Hiatus και εκεί θα ξαναπάω, αλλά αυτό το νήμα θέλει "κλείσιμο".
Λοιπόν, έχουμε χάσει πολλά επεισόδια φρίκης και πόνου, αστοχιών και απόγνωσης μεταξύ άλλων με το μοχλικό και το ψαλίδι αλλά επειδή μπλέχτηκε με διόλου ευχάριστα άλλα γεγονότα θα παραληφθεί το στόρι. Τέλος καλό, όλα καλά και το μοχλικό και το ψαλίδι έχουν νέα ρουλεμάν, επίσης να ψοφήσουν μερικοί "μάστορες" ακόμα για αυτά που βρήκα τότε και κάποια λάθη δεν ξέρω αν θα ασχοληθώ να διορθώσω.
Πάμε λοιπόν στα καλάμια που έγιναν σε πιο χαλαρή περίοδο, περίπου. Πόσο δύσκολο είναι να αλλάξεις τσιμούχες; Καθόλου. Βέβαια είναι USD το καλάμι, άρα έχει το κατιτίς του γιατί τέτοιο δεν έχω ανοίξει ποτέ. Αλλά το youtube είναι πολύ φίλος μας και τα βίδεα του πως γίνεται η εργασία αφθονούν. Κάτι είχα δει και παλιότερα σε ξένο φόρουμ και θυμόμουν τις ιδιαιτερότητες που έχει στις ασφάλειες μέσα, οπότε...
Πάμε να λύσουμε. Τι κάνεις για να λύσεις; ΠΑΝΤΑ λύνεις την κάτω βίδα πριν ανοίξεις την επάνω τάπα, "νόμος". Ε, η μία γυρνάει τρελά, η άλλη κολλημένη. Τώρα, τι στο καλό κάνεις... Άντε πες το έργο το είχαμε δει κάποτε με τον Θεόφιλο με τις κολλημένες, τρυπάνι και σκύλα και δυό φρέσκΙες βίδες. Αλλά αυτή που γυρίζει τρελά; Σκέψη... Τέλος πάντων, για να μην καθυστερώ πολύ και γίνει τίποτα ακόμα και μείνει ένα τρίμηνο ακίνητο πάλι, ας ανοίξω να αδειάσω λάδια και βλέπουμε. Ανοίγω, αδειάζω.
Δηλαδή τώρα τι να αδειάσω; Το καλάμι που έτρεχε λάδι είχε "ωραίο" λάδι μέσα, πράσινο και διάφανο. Προφανώς και λίγο. Το άλλο καλάμι που ήταν "γερό" τελικά δεν ήταν "γερό", ήταν απλά άδειο ποιός ξέρει από πότε και είχε μιά μαύρη λάσπη να τρέχει. Σκάρτα 300ml και τα δύο καλάμια μαζί. Έκανα 20,000 χλμ έτσι, να ευχαριστήσουμε την μαρτσόκι σε αυτό το σημείο για το καλό engineering.
Αφού άφησα τα καλάμια ανάποδα να στραγγίξει ότι δεν βγήκε με το τρομπάρισμα, λέω ας δω μήπως λύνουν και χωρίς να βγει το cartridge. Τραβάω και... ΛΥΝΟΥΝ χωρίς να βγει η τσιμούχα, το κουζινέτο κλπ. Τι μαύρη μαγεία είναι αυτή; Κάτι είναι χαλασμένο, κάτι χάλασα εγώ, δεν μπορεί. Youtube ξανά και... Όχι έτσι είναι. Που σημαίνει ότι είναι ΑΣΤΕΙΑ εύκολο να αλλάξεις λάδια. Και ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙΣ ΤΟ ΛΑΔΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΑΥΡΗ ΛΑΣΠΗ ΜΑΣΤΟΡΑ και πρώην ιδιοκτήτη...
Περαιτέρω αναζήτηση έδειξε ότι και το κάτω κουζινέτο βγαίνει εύκολα αλλά το βλέπεις με φακό άνετα και ήταν ΟΚ, το επάνω κουζινέτο (που ο μάστορας στο προαναφερθέν βίντεο δεν ήξερε προφανώς ότι υπάρχει) δεν το είδα αλλά αν το κάτω που τρώει περισσότερο ζόρι είναι καλό, αμφιβάλλω αν είναι χαλασμένο το επάνω. Το χρώμιο μιά χαρά πάντως. Και το cartridge τελικά μάλλον δεν είναι σχεδιασμένο για να βγαίνει.
Ξανά τούμπα τα καλάμια να στραγγίξουν όλο το βράδυ, σκούπισμα σε ότι βγήκε και αναμονή. Κατά την αναμονή, ξεκίνησε να ξερνάει λάδι το καθαρισμένο άνω καλάμι... Όπου φαίνεται πως η σχεδίαση του καλαμιού "κρατάει" καμμιά 50αριά ml μέσα τουλάχιστον γιατί έχει τα κουζινέτα και έναν πλαστικό κύλινδρο ανάμεσα τους και παγιδεύει ποσότητα ανάμεσα στον πλαστικό κύλινδρο και το μεταλλικό τοίχωμα του άνω καλαμιού. Να σιχτιρήσουμε την μαρτσόκι εδώ, γιατί αν θες να αλλάξεις λάδια στο "τσακ μπαμ" το πόσο θα βάλεις μέσα είναι θέμα τύχης, άντε πες με το μάτι θα βάλεις 50ml λιγότερα από ότι λέει το manual και ΑΝ το ξέρεις και είχες την τύχη ή την υπομονή να το δεις, αλλιώς παραγεμίζεις και τι θα συμβεί φυσικά; Θα σκάσει η τσιμούχα και θα βρίζεις την Ιταλία που φτιάχνει χρέπια. Που θα το κάνεις έτσι και αλλιώς από συνήθεια.
Ξυπνάω το πρωί και αναρωτιέμαι συνοδεία καφέ, πόσο αξίζει να ασχοληθώ. Εννοείται "καθόλου" είναι η πιο λογική απάντηση. Καθόλου γιατί ενώ το μηχανάκι δεν θα βαρεθώ να λέω ότι το καρα-γουστάρω, σε τόσο χαμηλής αξίας μοτοσικλέτα δεν αξίζει να δίνεις λεφτά. Οπότε το "μαύρη λάσπη" καλάμι, το οποίο είχε λίγη σκουριά στο άνω άκρο του εμβόλου του και άρα πιθανότατα και πιο κάτω και πιο μέσα, δεν αξίζει να το ακουμπήσω παραπάνω. Το έμβολο ανεβοκατεβαίνει χωρίς να κολλάει και μόνο με το βάρος του, το οποίο πάντα είναι καλό σημάδι, αν ήταν σκουριασμένο μέσα θα ήταν αλλιώς. Αν σκεφτείς ότι μου άρεσε το μπροστινό στεγνό, με λάδι θα είναι σίγουρα καλύτερα οπότε άδικα ανησυχώ :lol:
Πρόστυχες προτάσεις που έγιναν για αλλαγή με άλλα καλάμια από κάτι πιο "καθαρό" με έβαλαν σε σκέψη προς στιγμή γιατί φλασάρισε μιά Pegaso True Adve Edition στο μυαλό μου με 21/18 ή 21/17 πιο φτηνά, 200mm διαδρομές που ΕΥΚΟΛΑ στήνεται γιατί η βάση είναι πολύ καλή και τα υλικά υπάρχουν από άλλα μηχανάκια, αλλά ΟΚ, είπαμε, ξεφεύγει από το VFM της αγοράς και πάει αλλού. Πάλι αξίζει τον κόπο σε σχέση με αγορά άλλης μοτοσικλέτας που θα θέλει το κατιτίς της, αλλά ώφου, να το οδηγήσω και λίγο φέτος... Και τώρα που το έγραψα, το 21/18 δεν θα το πατάω, είναι ψηλός ο πήγασος, ειδικά με "σωστό" αμορτισέρ και ελατήριο πίσω, όπως είναι τώρα.
amyroukai
18/05/2018, 21:29
Πάω να βγάλω τις ασφάλειες από τις τσιμούχες. Και τρώω ήττα... Γιατί οι ασφάλειες της μαρτσόκι είναι "περίεργες" και δεν έχουν πιάσιμο για κατσαβίδι όπως οι Ιαπωνικές. Πολύ περισσότερο δε όταν ο ΜΑΣΤΟΡΑΣ δεν έχει πατήσει καλά τις τσιμούχες και κολλάει η ασφάλεια επάνω στο λάστιχο την ώρα που πάει να βγει και έχει πρόσθετη αντίσταση. Το σπίτι του μάστορα είναι καταραμένο για χίλιες ζωές με το μπινελίκι που έριξα, συν το ότι γρατσούνισα μέρη που δεν ήθελα να έχουν αμυχές, δηλαδή το χείλος του αυλακιού της ασφάλειας. Λειτουργικά φυσικά δεν θα έχει επίπτωση, αλλά με ενοχλεί που το ξέρω. Γυαλοχαρτάκι 1000 βρεγμένο και νιώθω κάπως καλύτερα. Επίσης εκνευριστικό ότι στην φοβερή διάσταση που φοράει ο Πήγασος (και κάμποσα ακόμα Ιταλικά 40-52,2 ενώ στο εμπόριο έχει 40-52) δεν βρίσκονται ξυστρες πλην αντιπροσωπείας -ή έτσι ισχυρίζονται οι βιομηχανικάυλικάδες- και δεν βρίσκονται τσιμούχες εύκολα, ήθελα με δύο μάκτρα που φοράει και το fazer, βρήκα με ένα, όπως οι εργοστασιακές. Τι να κάνεις, χρυσώνεται το χάπι με το λιγότερο από 1/3 της τιμής στο ταμείο, έχω χρόνο να ψάξω πάλι. Και ξανά, επειδή οι τσιμούχες μπαίνουν βγαίνουν με το χέρι χωρίς ειδικά εργαλεία, είναι αστείο να ΜΗΝ τις αλλάζεις. Μάστορα. Και ιδιοκτήτη.
Οπότε λίγο τρίψιμο με βρεγμένο 1000άρι εκεί που πρέπει πάλι και δένουμε και τέλος με τα μπροστινά.
Πάμε στα φρένα...
Εντάξει, τα φρένα είναι ανεκδοτικά σε σχέση με του fazer. Αλλά πάλι, τα φρένα του R1, έστω και του τότε, προφανώς δεν συγκρίνονται με μιά διπίστονη δαγκάνα που πιάνει σε έναν δίσκο. Δηλαδή, ποτέ δεν μου φάνηκαν "αρκετά", από την άλλη δεν με πούλησαν κιόλας. Συνηθίζεις ότι θες πιο πολύ χώρο, πας και πιο αργά γενικότερα με αισιόδοξα 45 άλογα ρόδα, αλλά... Τέλος πάντων. Να τα πάρει το ποτάμι και αυτά. Παραγγελία κιτ επισκευής, έρχεται, το κοιτούσα μερικές μέρες γιατί βαριόμουν να ασχοληθώ.
Τελικά παίρνω βαθιές ανάσες ένα πρωί και λέω σήμερα τελειώνουν. Βγαίνει εύκολα η πίσω δαγκάνα και το εμβολάκι της, τρίβεται πλένεται. Λέω να βγάλω τα λαστιχάκια/ορινγκ, τα οποία βγήκαν εύκολα και δεν μου άρεσε αυτό, έμοιαζε με παγίδα. Μου είχε πει και ο άνθρωπος που τα πήρα να καθαρίσω καλά το αυλάκι πριν βάλω τα καινούρια, λέει θέλει ένα εργαλείο σαν ξύστρα οδοντιάτρου. Τελικά με μιά ξύλινη οδοντογλυφίδα (που δεν με ανησυχούσε για το αν θα χαράξει το μέταλλο) μιά παλιά σκληρή οδοντόβουρτσα και σπρέι έγιναν όλα καλά με πολύ μικρή προσπάθεια.
Πάμε στην εμπρός... Η οποία λόγω του "δοντιού" στην δισκόπλακα απλά δεν ήθελε να βγει. Με το γνωστό wishoil το οποίο λιπαίνει ακόμα και τα πιο δύσκολα σημεία, βγήκε. Και λύθηκε. Και φυσικά ΔΕΝ ΕΒΓΑΙΝΑΝ ΤΑ ΕΜΒΟΛΑ. Ούτε με wishoil. Λέω πονηριά λίγο βρώμικη, άντε να συπληρώσω υγρά στο δοχείο και να φρενάρω μέχρι να βγουν. Epic fail #1, δεν βρίσκω πουθενά τα παλιά φρενόλαδα. ΠΟΥΘΕΝΑ. Φυσικά και γίνεται αυτό όταν τα θες, όταν δεν τα θες μπροστά σου πάντα. Most epicest fail #2 (αγγλικά κυβέρνησης αυτά) το ότι έχει σκουριάσει μιά βίδα του δοχείου και δεν βγαίνει. Ούτε με WD ούτε με ένα άλλο penetrating oil ούτε με wishoil. Ηρεμία, ηρεμία.
Αυτοκίνητο, βενζινάδικο, φρενόλαδο. Συνεργείο αυτοκινήτων, γειά σας, μπορώ να σας μιλήσω για τον κύριο ημών πεπιεσμένο αέρα τον μεγαλοπρεπή τον τα φρένα ξεκολλώντα; Αχ ναι, δέχεστε, ΜΠΡΑΒΟ καλοί μου άνθρωποι τσακ τσακ τα εμβολα στο χέρι πόσο απλό ήταν. Πίσω σπίτι, οδοντοφλυφίδα οδοντόβουτρσα, cleaner, όλα ΟΚ. Νέες φυσούνες και σε αυτές τις γλίστρες, γράσο θερμοκρασίας, ορινγκ, δένουμε, τα φρένα ΟΚ μπρος πίσω.
Βέβαια τώρα ανακύπτει ένα άλλο θέμα. Θα βάλεις τις ωραίες σου σερβαρισμένες δαγκάνες πάνω στους χρεπόδισκους με το δόντι; Ε όχι. Παραγγελιά δυό φρέσκΙοι. Που για να μπουν τι πρέπει να κάνεις ατιμούλικο; Να βγάλεις τους παλιούς. Εκεί σκοτεινιάζει το πράγμα γιατί θυμάσαι πως βγήκε το πίσω γρανάζι; Με τροχό, κόβοντας ένα ένα τα κεφάλια των βιδώνΕ που το έδεναν. Αλενάκι. ΛΟΛ ομιτζί δεν βγαίνουν οι βίδες εννοείται, δεν τις ζορίζουμε μην χαλάσει το άλεν κεφάλι. Διαλογισμός κατ'ευθείαν από το Νεπάλ του Θιβέτ, εκεί που πήγαινε φεύγοντας από την Τοσκάνη το ξαδερφάκι το καφέ: ΩΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜαλάκα ιταλέεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε, είναι πολύ δυνατή μάντρα να το ξέρετε οι κάτοχοι. Τα μεγάλα μέσα επιστρατεύονται και εννοώ τα μεγάλα. Βαριοπούλα. Αλενάκι από κασετίνα. ΓΚΤΑΝ. Αλενάκι κλειδί. Τσουπ, έλυσε. Επαναλάβατε άλλες ένδεκα φοράς μέχρι της επιτεύξεως του ΑΝΣΚ ήτοι την απομάκρυνση εκ του κέντρου της ζαντός όλων των βιδών. Μην τις βαράτε πολύ δυνατά, θα χαλάσετε το κέντρο της ζάντας, όχι δεν το έπαθα, λέω όμως. Καθάρισμα οι βίδες (2 ευρώ η μία, Μ6*13 αν θυμάμαι καλά, ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΥΡΙΟΙ) και ξανά τοποθέτηση με λίγο μπλε λοκτίτε (αγγλικά κυβέρνησης).
amyroukai
18/05/2018, 21:31
Δένουμε.
Το αστείο τώρα είναι ότι είναι κλωτσημένες οι αλενόβιδες που ασφαλίζουν τον εμπρός άξονα. Δεν ασχολούμαστε όμως, ε; Όχι, κατηγορηματικά.
Καλάμια, φτερό, τροχός, δαγκάνα. Τσεκ. Το αυτό και πίσω. Όλα καλά. Πάμε τεστ ράιντ. Ε μισό, δεν θα βάλεις υγρά στα φρένα; Ε θα βάλεις. Που είναι η μαγική σύριγγα της εξαέρωσης; ΠΟΥΘΕΝΑ εννοείται. Με τα πολλά, βρίσκεται σωληνάκι ενός μέτρου διάφανο, γίνεται η εξαέρωση πίσω εύκολα λέμε τώρα γιατί η μούρη είναι κολλημένη στην σέλα, το ένα χέρι στο φρένο και το άλλο κρεμασμένο στα τυφλά να πιάνει το κλειδί στην εξαέρωση, κάθε πέντε πατήματα έλεγχος στάθμης στο δοχείο και έλεγχος φυσαλίδων. Εμπρός, θυμάσαι ότι δεν ανοίγει το δοχείο ε; Sugamiso. Λονγκ στόρι σορτ που λένε οι δανειστές, με το κατάλληλο στΡΑΒΟκατσάβιδο, χτύπημα, ζόρι και λοιπές αγωνιστικές δυνάμεις, βγαίνει. Υγρά. Τιραμόλα να πατάς και να ανοιγοκλείνεις το εξαεροτΎρι στα τυφλά πάλι. Γίνεται δουλειά. Συγκίνηση, ιαχές νίκης και αλαλλαγμοί (δεν κοιτάω αν τα λ είναι σωστά έτσι, βαριέμαι). Λίγο πσιτ με μαύρο σπρέιΤ στο καπάκι των φρένων γιατί έχει οξείδωση. Ανοξείδωτη βίδα, κάβα από το καπάκι με το λογότυπο του bandit που είχε κάποτε φτιάξει ο Binzis. Όλα καλά. Πάμε βόλτα.
Μίζα. Μίζα. Μίζα. Μίζα. Μίζα. Μίζα. Μίζα. Μίζα. Μπαταρία τέλος.
Νευράκια τσαταλάκια. Φορτιστής. Υπομονή. Να, όπως τα πιράνχας που περιμένουν την σειρά τους να φάνε την άτυχη αγελάδα που πήγε για βουτιά στο ποτάμι του Αμαζονίου; Ε τέτοια υπομονή.
Επόμενο πρωί. Φορτισμένη μπαταρία. Μίζα. Παίρνει με την πρώτη. Κρατάει ρελαντί. Ζω σε μιά παράλληλη διάσταση με ένα άτιμο τρολομηχανάκι που θέλει να με τρελάνει.
Κοντινή βόλτα, όλα ΟΚ. Μακρινή βόλτα, όλα ΟΚ.
Δεν το έχω μετακινήσει μετά την μακρινή βόλτα, αλλά ένα πρωί, κάτι μυρίζει περίεργα εκεί που πάρκαρα το αυτοκίνητο. Και τι στο καλό είναι αυτός ο λεκές που να πάρει; Βενζίνη. ΑΠΟ ΠΟΥ; Κομμένο σωληνάκι. Πάλι. Ξήλωμα πλαστικά μούρης. Βγάλσιμο ντεπόζιτο. Κόψιμο το παλιό σωληνάκι που έχει ξεραθεί και έχει γίνει ένα σώμα με το ρουξούνι του διακόπτη καυσίμου και γενικά ψαθυρό και σπάει. Η αγορά νέου δεν είναι απλή υπόθεση γιατί τα μοτομάγαζα είναι γεμάτα βαριά πεπόνια και τα αυτοκινητομάγαζα έχουν έξι χιλιοστά και άνω. Τελικά βρίσκω σε αυτοκινητομάγαζο, πιστοποιημένο για 10 ατμόσφαιρες με πλέγμα, εντελώς όβερκιλ λόγω βαρυτικής ροής εν προκειμένω αλλά τι θες τώρα. Κόβω/βάζω. Μίζα. Όλα ΟΚ. Δεν τρέχει πιά. Πόσο να έχασε; Κάπου τόσο. Βόλτα-καφές-δοκιμή. Μένω από βενζίνη γυρνώντας γιατί είχε χάσει περισσότερο από όσο νόμιζα. Μεσάνυχτα Κυριακής στις Αφίδνες. Μιάμιση ώρα περπάτημα ως το σπίτι και πίσω με βενζίνη. Δεν λες πάλι καλά που είχα κάβα; Δεν μας παρατάς ρε Μέρφι; Αυτό με την βενζίνη είναι μιά γαμάτη ιστορία από μόνο του αλλά βαρέθηκα να την γράψω έστω για να την θυμάμαι.
Τέλος καλό όλα καλά. Το μηχανάκι είναι πλέον σε κατάσταση "όλα αλλαγμένα". Είναι πολύ ωραίο στο χαλαρό χώμα. Από φωτογραφίες άλλων βλέπω ότι είναι ωραίο και σε σκληρές χωματάδες. Γενικά είναι πολύ ωραίο, έστω και ατελές. Θέλει αισθητικές παρεμβάσεις που δεν θα κάνω γιατί δεν αξίζει, θα γίνουν μερικές πρακτικές ΑΝ βρω φτηνά ανταλλακτικά όπως πχ πιο μεγάλα μαρσπιέ. Mission accomplished.
υ.γ. Εννοείται πως έχω τρία δοχεία με υγρά τώρα μπροστά μου, μερικές μέρες αφού τελείωσαν όλα. Και την σύριγγα. Γιατί οι νόμοι υπάρχουν για κάποιον λόγο.
υ.γ. 2 φωτό κάπου έχω, αλλά γενικά μηδέν διάθεση για ρεπορτάζ, οπότε ας αρκεστούμε στο κείμενο. Αν βρω διάθεση, ίσως κάποια άλλη στιγμή.
Να είμαστε καλά να βολτάρουμε και να γελάμε. Και με τα χάλια μας. Βασικό. :)
Τα λέμε :)
bros400pgm
19/05/2018, 07:12
Τα πιρουνια ήθελαν καθαρή βενζίνη και τρομπαρισμα για να φύγει η λάσπη που είχαν στον πάτο τους.