PDA

View Full Version : Γωνιακοί Τροχοί Λειαντήρες

Σελίδες : 1 [2] 3 4 5 6

nikmar
05/05/2017, 22:06
μαλον τον ξεχασα ηταν και 12 και που εγραφα το μηνημα,metabo λοιπον αν και δεν εβγαλε ζημιες κανενας δεν τον πολυγουσταρε γιατι ειχε λιγοτερη δυναμη απο τον bosch και δουλευε με πιο πολες στροφες με αποτελεσμα να τρωει τους δισκους(rodius) σαν τα φυστικια,σαν δουλεμα ηταν παρομιος με τον felissati,εγω εχω εναν bosch 5 χρονια κατασκευασμενο στην ρωσια και παρολο που δεν εχει βγαλει καποια βλαβη με αρκετη δουλεια το καλωδιο του που σιγουρα δεν ειναι το ιδιο με του γερμανικου ψωριασε και ας ειναι καουτσουκ

daz
06/05/2017, 22:18
Υπάρχουν διάφορες ποιότητες και στα καλώδια! Τα μεγάλα και ακριβά μοντέλα (που συνήθως κατασκευάζονται στην γερμανία) έχουν καλύτερα καλώδια.

Νικμαρ, ευχαριστούμε για τα real life reviews! :beer:

Edit. Πάρτε και έναν fein λοιπόν! :lol:

fasarias
06/05/2017, 22:48
Υπάρχουν διάφορες ποιότητες και στα καλώδια! Τα μεγάλα και ακριβά μοντέλα (που συνήθως κατασκευάζονται στην γερμανία) έχουν καλύτερα καλώδια.

Νικμαρ, ευχαριστούμε για τα real life reviews! :beer:

Edit. Πάρτε και έναν fein λοιπόν! :lol:

Δεν εχουμε αλλα λεφτα αφεντικο.
Μας τα`φαγε ολα η ρημαδα η bosch. :D

Πλακα στην πλακα εγω θα κανω πολλα χρονια μαλλον για να ξαναγορασω τροχο (ελπιζω δηλαδη).
Εν`τω μεταξυ περα των βασικων τροχων που δουλευω καθημερινα, εχω και εναν αρχαιο που τον εχω κανει σταθερο πανω σε βαση και τον δουλευω κατα διαστηματα αλλα ποτε δεν μπηκα στην διαδικασια να δω τι σκατα μαρκα ειναι.
Για να κανω κανα τσεκαρισμα και να επανελθω καποια στιγμη.

fasarias
17/05/2017, 06:08
H χαρα του να μπορεις να κανεις ακομα σαν μικρο παιδι οταν παραλαμβανεις το νεο σου ''παιχνιδι''.
Αξια ανεκτιμητη! :D

382422

382423

382424

Με μια λεξη μπιμπελο.
Ευχαριστη εκπληξη το made in germany.
Αντε καλοριζικο και καλοδουλευτο να μου ειναι.

vaska
17/05/2017, 08:49
Πόσο το μαλλί?? Με πόσες μπαταρίες, τι χωρητικότητας??? Δώσε ινφο ρε πιδιμ' στον λαό!!

Καλοδούλευτο

fasarias
18/05/2017, 06:22
Vaska σ`ευχαριστω :beer:

Info δεν εχω και πολλα να δωσω.
Ο 125αρης ειναι, απο τιμη υποτιθεται θα μου κοστιζε γυρω στα 145-150 ευρω αλλα με κατι προμηθειες του pay-pal και κατι ''περιεργες'' ισοτιμιες μου εφτασε σχεδον 160 ευρω.
Η παραγγελια εγινε μεσω e-bay απο το toolstop.
Σκετο τον πηρα, χωρις μπαταριες και φορτιστη μονο με toolbox.

Φορτιστη και μπαταριες εχω τα wireless, αν πεσει καμμια προσφορα στην αντιληψη σας για καμμια ασυρματη τετραμπερη-18βολτη μπαταρια ριχτε κανα σημα και προς τα`δω.

vaska
26/02/2018, 17:57
Κοιτάζω τον Metabo WEV 15-125 που λέγατε αλλά έχω και πρόταση για τον Bosch GWS 13-125 CIE Professional με τιμή 135€ με το ΦΠΑ. Ιδιαίτερα απαιτητική χρήση δεν πρόκειται να κάνω αλλά ξέρετε πως είναι με τα εργαλεία.
Ακούω γνώμες.

MISKIN
26/02/2018, 18:50
Κοιτάζω τον Metabo WEV 15-125 που λέγατε αλλά έχω και πρόταση για τον Bosch GWS 13-125 CIE Professional με τιμή 135€ με το ΦΠΑ. Ιδιαίτερα απαιτητική χρήση δεν πρόκειται να κάνω αλλά ξέρετε πως είναι με τα εργαλεία.
Ακούω γνώμες.

Το μόνο αρνητικό που έχει ο μπλε είναι ότι έχει απλό παξιμάδι (εμένα με βολεύει πολύ το παξιμάδι ταχυσύσφιξης) το οποίο δεν είναι και φθηνό. Δεν τον έχω δουλέψει, αλλά ακούω καλά λόγια (τον είχαν στη δουλειά μου πριν πάω και ακόμη τον μνημονεύουν).

Νομίζω ότι στα λεφτά που είναι ο μπλε, είναι ευκαιρία Βασίλη! Βάλε κι άλλα 24€ και πάρε και το παξιμάδι.

vaska
26/02/2018, 21:06
Το μόνο αρνητικό που έχει ο μπλε είναι ότι έχει απλό παξιμάδι (εμένα με βολεύει πολύ το παξιμάδι ταχυσύσφιξης) το οποίο δεν είναι και φθηνό. Δεν τον έχω δουλέψει, αλλά ακούω καλά λόγια (τον είχαν στη δουλειά μου πριν πάω και ακόμη τον μνημονεύουν).

Νομίζω ότι στα λεφτά που είναι ο μπλε, είναι ευκαιρία Βασίλη! Βάλε κι άλλα 24€ και πάρε και το παξιμάδι.

135+24=159 με το quick nut και 173 ο metabo πάλι με το M-Quick system. Μιλάμε ουσιαστικά για 14€ διαφορά που τελικά δεν είναι διαφορά αν το εργαλείο είναι καλύτερο.
Δεν ξέρω εσείς ξέρετε που τους δουλεύετε. Αυτός είναι κι ο λόγος που ρωτάω! Επίσης αν δεν κάνω λάθος κανένας από τους δύο δεν έχει ρυθμιζόμενες στροφές, easy start έχουν και οι δύο με περισσότερες ασφάλειες να έχει ο Metabo, σωστά??

MISKIN
26/02/2018, 21:22
Λάθος. Και οι δύο έχουν ρυθμιστή στροφών. Επίσης ο μπλε μη ξεχνάς ότι είναι 200watt μείον.

virus
26/02/2018, 21:37
Ακούω γνώμες.

στα watt εισαι μια χαρα. οι ρυθμιζομενες στροφες βολευουν ομως. αν δεν κανεις ιδιαιτερα απαιτητικες δουλειες τοτε ο απλος σου φτανει μια χαρα με το παξιμαδι ταχειας.

vaska
26/02/2018, 21:49
Λάθος. Και οι δύο έχουν ρυθμιστή στροφών. Επίσης ο μπλε μη ξεχνάς ότι είναι 200watt μείον.
Οπότε βουρ για τον metabo?

daz
26/02/2018, 22:40
Οπότε βουρ για τον metabo?

Υπάρχουν κι άλλα χαρακτηριστικά. Πχ η διαφορά που έχουν στο βάρος ή ο όγκος που έχουν στο σώμα (αφού αυτό είναι ουσιαστικά η λαβή).

Στο βάρος έχουν 200γρ διαφορά και πιστεύω οτι ο bosch θα είναι και πιο λεπτός. Και οι δύο έχουν τις περισσότερες προστασίες και τεχνολογίες. Όπως ομαλή εκκίνηση, σταθερές στροφές υπό φορτίο, προστασία υπερφόρτωσης, vibration control και προστασία από επανεκκίνηση (αν κοπεί το ρευμα ή αν τραβήξει κάποιος την μπαλαντέζα ο τροχός δεν ξανα ανοίγει αν δεν τον κλείσεις πρώτα).

Πέρα απ' αυτά ο bosch έχει και kick back control που ο metabo δεν έχει.
Ο metabo θα σταματήσει την λειτουργία του τροχού όταν τα καρβουνάκια φτάσουν στο τέλος για να προστατέυσει το μοτέρ. Ο bosch δεν ξέρω.

Νομίζω πως η bosch δεν είναι καθόλου άσχημη επιλογή ακόμα και χωρίς το παξιμάδι ταχείας. Αν δεν αλλάζεις συνέχεια δίσκους, τι σου χρειάζεται?

Επίσης δες τι συνοδεία έχει ο καθένας. Ο metabo έχει χαρτόκουτο και τίποτε άλλο. Ο bosch πρέπει να έχει και κάποια εξαρτήματα. Αν έχεις σκοπό να πάρεις και την κασετίνα δες και εκεί τι παίζει. Του metabo κοστίζει 50 ευρώ η κασετίνα.

vaska
26/02/2018, 22:46

Δίκιο έχεις σε όλα, διάβασα πιο προσεκτικά τα σπεκς τους

daz
26/02/2018, 23:04
Επίσης η κεφαλή του metabo γυρίζει σε γωνίες των 90 μοιρών που αν δεν είσαι αριστερόχειρας δε σε νοιάζει και πολύ. Εκτός και αν θέλεις να φέρεις το κουμπί στο επάνω μέρος.

vaska
26/02/2018, 23:27
Επίσης η κεφαλή του metabo γυρίζει σε γωνίες των 90 μοιρών που αν δεν είσαι αριστερόχειρας δε σε νοιάζει και πολύ. Εκτός και αν θέλεις να φέρεις το κουμπί στο επάνω μέρος.

Ναι και αυτό ένα ακόμα στα συν του metabo

camen
26/02/2018, 23:32
Bosch GWS 13-125 CIE Professional

Αυτόν χαλβαδιαζω εδω και καιρό ...και 99% θα ειναι η επόμενη αγορά !

camen
27/02/2018, 09:58
Λοιπόν για τον Bosch τροχό, τον gws 13-125 βγάζει 3 μοντέλα
1)cix = δεν εχει ρυθμιζόμενες στροφές όποτε άκυρος
2)cie = δεν εχει μαγνητικό φρένο αλλα εχει ολα τα αλλα
3)ciex= εχει κ μαγνητικό φρένο και περιστρεφόμενη κεφαλή

daz
27/02/2018, 11:02
O cie είναι μια χαρά!

vaska
06/03/2018, 12:09
Βρέθηκε άκρη για φτηνά Bosch και Μακίτα, ήδη έδωσα παραγγελιά για τον cie στα 130€. Ο ίδιος μπορεί λέει να μου φέρει και δισκάκια inox στα 0,70€/τμχ και flap disks Rhodius 115 mm 40, 60 , 80. Flap disks καταλαβαίνω ότι είναι αυτοί με τα φτερά και είναι μάλλον για τρίψιμο, 115mm καταλαβαίνω είναι η διάμετρος του δίσκου, τα 40,60,80 όμως δεν ξέρω τι σημαίνουν (ίσως σκληρότητα - κάτι ανάλογο με τα νούμερα στο γυαλόχαρτο????). Μπορεί κάποιος να βοηθήσει για να δω αν τελικά χρειάζομαι?

camen
06/03/2018, 12:10
Βρέθηκε άκρη για φτηνά Bosch και Μακίτα, ήδη έδωσα παραγγελιά για τον cie στα 130€. Ο ίδιος μπορεί λέει να μου φέρει και δισκάκια inox στα 0,70€/τμχ και flap disks Rhodius 115 mm 40, 60 , 80. Flap disks καταλαβαίνω ότι είναι αυτοί με τα φτερά και είναι μάλλον για τρίψιμο, 115mm καταλαβαίνω είναι η διάμετρος του δίσκου, τα 40,60,80 όμως δεν ξέρω τι σημαίνουν (ίσως σκληρότητα - κάτι ανάλογο με τα νούμερα στο γυαλόχαρτο????). Μπορεί κάποιος να βοηθήσει για να δω αν τελικά χρειάζομαι?

Ναι ρε , η σκληρότητα ειναι όπως ακριβώς στα γυαλοχαρτα.

Edit: Λαθος ειναι ο όρος σκληρότητα αλλα τεσπα συνεννοηθήκαμε .

daz
06/03/2018, 12:58
Το grit είναι.

Πόσο τραχύ είναι, δλδ.

JNP
06/03/2018, 14:53
Ναι ρε , η σκληρότητα ειναι όπως ακριβώς στα γυαλοχαρτα.

Edit: Λαθος ειναι ο όρος σκληρότητα αλλα τεσπα συνεννοηθήκαμε .

Το grit είναι.

Πόσο τραχύ είναι, δλδ.

Ακριβώς. Τα μεγέθη αυτά κάνουν για τριψιμο ξύλου και για να αφαιρεις μπογια από ξύλο ή να λειαινεις άγριο μέταλλο. Για αλουμίνιο η ανοξειδωτα δεν νομίζω ότι κάνουν.

virus
06/03/2018, 16:27
τα φλαπς ναι ειναι για τριψιμο αλλα να ξερεις οτι στα μικρα νουμερα και συγκεκριμενα σε μεταλο αφαιρουν απιστευτο υλικο, αρκετα παραπανω απο το κανονικο.

115; θα προτεινα 125 τροχο να παρεις. ειναι πιο συνηθισμενη διασταση.

επισης δισκακια κοπης οσο πιο λεπτα τοσο πιο γρηγορα κοβουν. 1 χιλιοστο παχος.

camen
06/03/2018, 16:48
115; θα προτεινα 125 τροχο να παρεις. ειναι πιο συνηθισμενη διασταση

125 ειναι ο τροχός , τα φλαπ ντίσκς ειναι 115

vaska
06/03/2018, 17:37
τα φλαπς ναι ειναι για τριψιμο αλλα να ξερεις οτι στα μικρα νουμερα και συγκεκριμενα σε μεταλο αφαιρουν απιστευτο υλικο, αρκετα παραπανω απο το κανονικο.

115; θα προτεινα 125 τροχο να παρεις. ειναι πιο συνηθισμενη διασταση.

επισης δισκακια κοπης οσο πιο λεπτα τοσο πιο γρηγορα κοβουν. 1 χιλιοστο παχος.

Για τα χιλιοστά της διαμέτρου είπε ο Camen, εγώ να ρωτήσω μιας και δεν είχα ποτέ καμία επαφή με γωνιακό τροχό, ισχύουν κι εδώ ότι και στο dremel?? Δηλ ο πιο λεπτός δίσκος κόβει πιο γρήγορα αλλά σπάζει και πιο εύκολα?? χαλάει και γρηγορότερα όπως φαντάζομαι?? Και αν θες να λειάνεις ακμές και γωνίες ο πιο χοντρός (παχύς) τροχός δεν είναι ο πιο σωστός??

daz
06/03/2018, 18:01
Βασίλη υπάρχουν πολλών ειδών δίσκοι και βούρτσες για τον γωνιακό τροχό.

Ναι, όπως είπε και ο Γιάννης οι λεπτοί δίσκοι κοπής κόβουν πιο γρήγορα αλλά θέλουν και λίγο περισσότερη προσοχή. Αν θέλεις να λειάνεις οτιδήποτε δε θα χρησιμοποιήσεις δίσκο κοπής όσο χοντρός και αν είναι, αλλά δίσκο λείανσης.

Δες..

Αυτά είναι τα φλαπ ντισκ.

393709

Αυτός ειναι σαν τον απο πάνω αλλά κόβει μόνο από κάτω και όχι απ' την άκρη. Συνήθως όλοι έχουν μια ορισμένη γωνία που δουλεύουν. Είναι ότι πιο συνηθισμένο μπορείς να βρεις για γυαλοχάρτιασμα.

393710

Αυτός είναι δίσκος λείανσης.

393711

Και αυτός είναι λεπτός δίσκος κοπής (υπάρχουν και λίγο πιο χοντροί).

393712

Υπάρχουν και συρματόβουρτσες και διαμαντόδισκοι για δομικά υλικά και δίσκοι για επιπέδωση διαφόρων υλικών (Από σκυρόδεμα μέχρι πέτρα και γρανίτη) και γενικά ότι μπορείς να φανταστείς. Και πανόβουρτσες μπορείς να βάλεις και αυτοκόλλητα γυαλόχαρτα για ξύλο.

stefanos
06/03/2018, 19:35
δισκάκια inox στα 0,70€/τμχ

Δεν χρειάζεσαι, για κοπής ξεκίνα από χοντρότερα, αυτά αν κρίνω από την τιμή είναι 1mm.

virus
07/03/2018, 04:11
Και αν θες να λειάνεις ακμές και γωνίες ο πιο χοντρός (παχύς) τροχός δεν είναι ο πιο σωστός??

για το παραδειγμα που αναφερεις ειναι αναλογα την δουλεια που θες να κανεις και το αποτελεσμα που θες. Στην ακμη ναι θα εβαζα πετρα αλλα στη γωνια θα εβαζα φλαπς. Ομως απο τοτε που γνωρισα τα φλαπς εχω παρατησει τις πετρες.

Προσωπικα τον τροχο τον θεωρω βοηθητικο εργαλειο της ηλεκτροκολησης στο μεγαλυτερο κομματι του. Οποτε για τις δουλειες αυτες ειναι ταμαμ τα φλαπς. Βγαζουν παρα πολυ υλικο και πολυ γρηγορα.

Καλο θα ειναι να παρεις απο ενα κομματι (πετρα, φλαπ) και να πειραματιστεις στην δουλεια που θες να κανεις. οτι σε βολευει πιο πολυ. η πετρα θα σου μεινη για πολυ ενω τα φλαπς τρωγωνται σαν πασατεμπος σε συγκριση με την πετρα.

Δισκος κοπης ναι οπως ειπες. Ο λεπτος κοβει γρηγορα αλλα σπαει και τρωγεται γρηγορα.

nikmar
07/03/2018, 07:23
Μεγαλη σημασια παιζει και η μαρκα του δισκου και τι κοβεις εχω δουλεψει 1 1,5 και 3 mm κοπης .αν δεν θες να ταλαιπωρηθεις ξεχνα τον 3 mm και παρε δισκακια γνωστης εταιριας. για να μην σου τρωγωνται πολυ γρηγορα οσο μικραινει το δισκακι θα κατευαζεις και την ταχητητα του μηχανιματος λιγο.παντως αν εχεις σκοπο να κανεις πολυ χρηση με την σειρα. κοβω το τεμαχιο,διαμορφονω την ακμη,κολαω,τροχιζω την κολληση.καλητερα 2 τροχακια εστω και φτηνοτερης σειρας

MISKIN
07/03/2018, 07:27
Γιατί να κατεβάζει την ταχύτητα όταν μικραίνει η διάμετρος;
Μήπως εννοείς το αντίθετο;

nikmar
07/03/2018, 08:25
οχι,αυτο εννοω,οταν μικραινει η διαμετρος τα δισκακια αποσυντιθονται απο υπερθερμανση,το αποτελεσμα ειναι το ιδιο σα να προσπαθησεις να κοψεις μια λαμα 60χ8 απο την μερια του 60 τα προτα δευτερολεπτα ολα πανε καλα ομος οσο ακουμπαει περισοτερη περιμετρος του δισκου στο υλικο ο δισκος μικραινει πολυ γρηγορα γιατι μαδαει λογο υπερθερμανσης.αν ηταν τρυπανι η πριονι θα συμφωνουσα οτι η ταχυτητα με την διαμετρο κινουνται αντιθετα.αυτο που γραφω εδω ειναι εμπειρικο

nikmar
07/03/2018, 08:35
θα ηταν ενα καλο πειραμα να μπορουσαμε να μετρησουμε ποσο τρωγεται ενα δισκακι σε σχεση με το παχος του υλικου που αφαιρει και την θερμοκρασια που αναπτησει στην περιμετρο του.σιγουρα δεν ειναι ολα τα ιδια

camen
07/03/2018, 08:36
Σοβαρευτείτε πρωι πρωι ψυχακια! :lol:

camen
07/03/2018, 08:40
μια λαμα 60χ8 απο την μερια του 60
Το σωστό ειναι να κοπεί στο πάχος της και οχι στο πλάτος της αν υπάρχει δυνατότητα !
Γενικά οι σωστές κοπές ειναι κατα το δυνατόν με τη μικρότερη σημειακή επαφή του δίσκου με το υλικό.

Αλλα εν παση περιπτωση γαμωδισκακια του κιλού ειναι όποτε αστα να κανουν οτι θέλουν κ συ το κεφάλι κάτω και κοβε! :lol:

nikmar
07/03/2018, 08:40
πολυ συχνα το ακουω τελαιυτεα αυτο μηπως να δω κανενα γιατρο?:p

nikmar
07/03/2018, 08:42
ρε συ συμφωνω,για την καταληξη του δισκακιου το εγραψα

camen
07/03/2018, 08:44
ρε συ συμφωνω,για την καταληξη του δισκακιου το εγραψα

Έχω να σου δωσω πολλα, κοβε λεμε! :lol:

vaska
07/03/2018, 09:21
Νταξ μάγκες κατάλαβα.

Πωλείται Γωνιακός τροχός Bosch gws 13-125 cie με quick change flange locking nut

:bawl:

nikmar
07/03/2018, 10:40
να σου στειλω διευθυνση,drongo η' rasta θελω

fasarias
07/03/2018, 10:55
Ενταξει μιλαμε η συζητηση εχει ανεβει σε τρελα επιπεδα. :lol:

Τελοσπαντων, εγω θα προτεινα στους ενδιαφερομενους προς αγορα τροχου, να διαθετουν οσο περισσοτερα χρηματα μπορουνε για να παρουν ενα τροχο με οσο το δυνατον καλυτερα χαρακτηριστικα γινεται, βασει των αναγκων τους.
Ο τροχος δεν ειναι τρυπανι για να μην σε νοιαξει ή να μην δωσεις και τοση σημασια στις λεπτομερειες, ειναι εργαλειο επικινδυνο που χρειαζεται προσοχη, φανταζομαι δεν πρεπει να ειμαι ο μοναδικος εδωμεσα που εχει κοψει χερι απο τροχο ή που του εχει σπασει το δισκακι και του εχει πεταχτει στα μουτρα.

Συγκριση μεταξυ bosch-metabo δεν μπορω να κανω και ουτε θελω κιολας, αξιολογες εταιρειες και οι δυο φυσικα, παραδοσιακα η bosch εφτιαχνε και φτιαχνει εξαιρετικης ποιοτητας τροχους στις ακριβες της σειρες, θελω να πιστευω το ιδιο και για την metabo.
Εχω για πολλα χρονια τον gws 14-125 cie professional και μ`εχει βγαλει ασπροπροσωπο παρ`ολο που εχει περασει τα πανδεινα στα χερια μου, ειναι παλιο μοντελο και εχει σταματησει η παραγωγη του για να σας τον προτεινα δυστυχως, τον καινουργιο που βγαζει τωρα τον 13-125 cie δεν τον ξερω, στα specs τον βλεπω υποδυεστερο απο τον δικο μου, αλλα και σαν τιμη ειναι φθηνοτερος, μπορει να ειναι κι`αυτος αξιολογος δεν το γνωριζω.

vaska
07/03/2018, 11:06
να σου στειλω διευθυνση,drongo η' rasta θελω

αν απευθύνεσαι σε μένα ένα έχω να σου πω: "Μιλάς με γρίφους γέροντα".

camen
07/03/2018, 11:10
αν απευθύνεσαι σε μένα ένα έχω να σου πω: "Μιλάς με γρίφους γέροντα".

Σε μενα το λεει, μάρκες απο δισκάκια ειναι!

nikmar
07/03/2018, 11:12
περα του χαβαλε πιστευω οτι ολοι οι τροχοι απο τα 70-80 ευρο και πανω ειναι καλοι.τωρα αν παρεις ενα τροχακι 800 watt και του βαλεις μια καμπανα κοτσιδα να καθαριζεις κοιλοδοκους ολη μερα σιγουρα θα το παρεις στο χερι οπως και δεν αξιζει ειδικα στις μερες μας να δωσεις 200 και 300 ευρω για ενα τροχο που θα κοψει 2 στραντζαριστα 2 φορες τον χρονο και οταν θες πχ μια σεγα να ψαχνεις δανεικη

nikmar
07/03/2018, 11:15
ρε συ στον camen το ειπα, μερα χαλαρωσης σημερα και εχω πιασει το κουβεντολοι

SciTeF
07/03/2018, 12:55
ειναι εργαλειο επικινδυνο που χρειαζεται προσοχη, φανταζομαι δεν πρεπει να ειμαι ο μοναδικος εδωμεσα που εχει κοψει χερι απο τροχο ή που του εχει σπασει το δισκακι και του εχει πεταχτει στα μουτρα.

Για αυτό με επικίνδυνα εργαλεία πέρνουμε ΠΑΝΤΑ τα κατάλληλα μέτρα προφύλαξης (ρουχισμός, γάντια ή και όχι ανάλογα το εργαλείο, προστατευτικά γυαλιά ή καλύτερα μάσκα προσώπου, προστασία από την εισπνοή της σκόνης, ωτοασπίδες, και ότι άλλο ξέχασα). Επίσης ποτέ δεν χρησιμοποιούμε τροχό χωρίς το προστατευτικό κάλυμα που είναι διαφορετικό ανάλογα το δισκάκι (τα δισκάκια κοπής απαιτούν άλλου τύπου προστατευικό), όσο κι αν δεν βολεύει.

Τέτοιο προστατευτικό απαιτείται για τη χρήση με δίσκους κοπής!
393729

virus
07/03/2018, 16:05
Αλλα εν παση περιπτωση γαμωδισκακια του κιλού ειναι όποτε αστα να κανουν οτι θέλουν κ συ το κεφάλι κάτω και κοβε! :lol:

Δεν θες να μαθεις ποσα δισκακια παρηγγειλα καποτε :lol: (εχει γραφτει καπου εδω μεσα)

fasarias
07/03/2018, 16:22
Scitef συμφωνω και επαυξανω παιχταρα μου, αυτο ομως δεν μειωνει την επικινδυνοτητα του συγκεκριμενου εργαλειου ακομα κι`αν βαλεις στολη αστροναυτη που λεει ο λογος.
Κι`ολα αυτα τα ηλεκτρονικα τζιτζιμπλικια που βαζουν πλεον στα extreme πανακριβα εργαλεια τους οι κατασκευαστες, δεν στα βαζουν για χαβαλε, για εμενα προσωπικα ειναι αν οχι τουλαχιστον απαραιτητα-παρα μα παρα πολυ χρησιμα.
Το πιο απαραιτητο απ`ολα βεβαια δεν μπορει να στο δωσει κανενας κατασκευαστης οσα λεφτα και αν πληρωσεις, και αυτο βεβαια ειναι η ΠΡΟΣΟΧΗ και εκει θελω να εστιασω τοση ωρα, οτι μια στιγμη απροσεξιας ή βιασυνης μπορει να σου κοστισει πολυ ακριβα με τον τροχο ή ολα τα αντιστοιχα κοπτικα εργαλεια.

camen
08/03/2018, 16:54
Αφιχθη:D

nikmar
09/03/2018, 00:07
καλοριζικο και καλοδουλευτο

fasarias
09/03/2018, 10:24
Καλοριζικος και καλα κοψιματα μαστορη.

vaska
09/03/2018, 10:36
Θωμά δεν είναι καλός ρε και μάλλον είναι χαλασμένος. Στείλε τον μια Πάτρα να στον επισκευάσω
:D

Καλορίζικος φίλε και καλά κοψίματα

camen
09/03/2018, 11:48
Θωμά δεν είναι καλός ρε και μάλλον είναι χαλασμένος. Στείλε τον μια Πάτρα να στον επισκευάσω
:D

Καλορίζικος φίλε και καλά κοψίματα
Δε φτιαχνονται αυτα ωρε, ασε θα τον πεταξω να πα να .....
Δε θελω να σε βασανιζω κιολας !

JNP
10/03/2018, 17:38
Κοιτάζω τον Metabo WEV 15-125 εδώ και ξεκινάει από 183 ευρώ, στο ebay ξεκινάει από 240 ευρώ χωρια τα μεταφορικά. Τι γίνεται; Συνήθως συμβαίνει το αντίθετο η όχι;

daz
10/03/2018, 18:29
Από 180 -185 ξεκινάει. Στα κριτήρια μη βάζεις best match αλλά όρισε την τιμή με τα μεταφορικά, κατά αύξουσα σειρά.

fasarias
11/03/2018, 11:59
Εγω συνεχιζω να επιμενω οτι η bosch κατασκευαζει εξαιρετικους τροχους στις επαγγελματικες της σειρες.

JNP δες αντιστοιχια στα χρηματα που ψαχνεις απεναντι στον metabo

http://www.tbshop.gr/bosch-gws-17-125-cie-adjustable-angle-grinder-1700w.html

http://www.bosch-professional.com/za/en/angle-grinder-gws-17-125-cie-131459-060179h002.html

Υπερτερει στα παντα εκτος του quick nut συν οτι εχει και επιλογεα ταχυτητων.

stefanos
11/03/2018, 14:19
Με τις προδιαγραφές που βάζετε στα μηχανήματα που παίρνετε θα καταντήσετε
αξιοθέατα στη γειτονιά όταν γεράσετε.:lol:
Θα μαζεύονται τα πιτσιρίκια να δουν τον τροχό που "έχει ένας μπάρμπας από το 2018"
Μέχρι να χαλάσουν με ερασιτεχνική χρήση αυτά τα εργαλεία
οι υπόλοιποι θα κόβουν με στυλό λέιζερ πυρηνικής σύντηξης.

JNP
11/03/2018, 14:31
Εγω συνεχιζω να επιμενω οτι η bosch κατασκευαζει εξαιρετικους τροχους στις επαγγελματικες της σειρες.

JNP δες αντιστοιχια στα χρηματα που ψαχνεις απεναντι στον metabo

http://www.tbshop.gr/bosch-gws-17-125-cie-adjustable-angle-grinder-1700w.html

http://www.bosch-professional.com/za/en/angle-grinder-gws-17-125-cie-131459-060179h002.html

Υπερτερει στα παντα εκτος του quick nut συν οτι εχει και επιλογεα ταχυτητων.

Δύσκολα θα βγάλεις άκρη, είναι εξαιρετικά εργαλεια και οι δύο. Ένα συν για τον Metabo είναι ότι είναι εξολοκλήρου φτιαγμένος στη Γερμανία.
Με ερασιτεχνική χρήση πάντως κανένας δεν θα χαλάσει για δύο ζωές τουλάχιστον.Εκτος ατυχήματος.
Τα δικά μου μπλε μπος και μεταμπο της δεκαετίας του 80 εχτισαν δύο σπίτια και ακόμα δεν άλλαξα καρβουνακια!
Σε ένα γωνιακό τροχό Kress 115χιλ 600W του 1988, φτηνό γερμανικό, έκανα πρόσφατα πλήρες λυσιμο, καθαρισμα και γρασσαρισμα. Έχει κόψει πάρα πολλά πλακάκια και πλάκες Καρύστου, χώρια λειανσεις σε κάγκελα 14αρια μασιφ.Ε λοιπόν δουλεύει ακόμα σαν καινούργιος χωρίς κραδασμους. Έχω αλλάξει μόνο το καλώδιο με μακρύτερο. Η πλάκα είναι ότι κάποια φορά πήρα σε προσφορά έναν εξισου μικρό makita 800W για κάθε ενδεχόμενο και ακόμα είναι στο κουτί του. Εδώ όμως πρέπει να επισημάνω ότι τα κοψιματα στα 14αρια κάγκελα, στα κεραμιδια, στις αμιαντοσωληνες για τα τζάκια και στις χονδρες πλάκες Καρύστου τα έκανα με μπλε Boss 1800W 230χιλ. Θέλω να πω ότι το κάθε εργαλείο δούλεψε στα υλικά που του ταιριαζαν και δεν ξεπέρασα τις δυνατότητες του ώστε να του βγάλω τα μάτια.

fasarias
11/03/2018, 15:29
Μαααααααααλιστα
Αραγε σε τρωει ο πωπος να χαλασεις λεφτα, γιατι τροχο εχεις απ`οτι λες.

Κατα πασα πιθανοτητα και ο bosch made in germany ειναι, αυτο ευκολα μπορεις να το μαθεις βεβαια.
Εν`πασει περιπτωση, οντως δεν βγαζεις ευκολα ακρη ειναι αληθεια, εχω φιλους που πινουν νερο στο ονομα του metabo και αλλους που δεν αλλαζουν με τιποτα τους bosch (βαζω κι`εμενα μεσα στους αλλους).
Με τετοιες τιμες βεβαια και κοντα στα high-end εργαλεια των εταιρειων, δυσκολα μενεις απογοητευμενος απο αυτες τις αγορες.
Ειμαστε tools-junkies και γουσταρουμε τι να κανουμε τωρα, οι εταιρειες εβγαζαν-βγαζουν και θα βγαζουν νεες τεχνολογιες και θα φορτωνουν πανω πραγματα ετσι ειναι το πραγμα.
Αλλος γουσταρει να δωσει ενα εικοσαρικο και να κανει την δουλεια του οσο πιο φθηνα γινεται και αλλος να παρει το καλυτερο και το πιο ακριβο, πιος θα κρινει ποιον και γιατι?
Οσο βασταει η τσεπη του καθενα και μπορει.
Καλα εγω προσωπικα βεβαια, φιλους και συναδελφους επαγγελματιες τους κραζω αγρια αμα κανουν φθηνοαγορες αλλα αυτο ειναι αλλη μεγαλη συζητηση.
Το εχω ξαναπει και θα το γραψω παλι, να αγοραζουμε το ΚΑΛΥΤΕΡΟ που μπορουμε στα χρηματα που διαθετουμε και δεν εχει καμμια σημασια η μαρκα.

@stefanos εγω κανω επαγγελματικη χρηση στα εργαλεια μου.

JNP
11/03/2018, 16:11
Απλά ενημερώνομαι. Δεν σκέφτομαι άλλη αγορά εκτός αν χρειαστώ τις μεταβαλλομενες στροφές.
Κατά τα άλλα σωστά τα γράφεις!

MISKIN
11/03/2018, 17:04
Με τις προδιαγραφές που βάζετε στα μηχανήματα που παίρνετε θα καταντήσετε
αξιοθέατα στη γειτονιά όταν γεράσετε.:lol:
Θα μαζεύονται τα πιτσιρίκια να δουν τον τροχό που "έχει ένας μπάρμπας από το 2018"
Μέχρι να χαλάσουν με ερασιτεχνική χρήση αυτά τα εργαλεία
οι υπόλοιποι θα κόβουν με στυλό λέιζερ πυρηνικής σύντηξης.
Συμφωνώ πάνω κάτω... αλλά.... ο τροχός είναι άλλο πράγμα. Είναι σα το κράνος. Είναι θέμα ασφάλειας.
Σίγουρα θα κάνεις τη δουλειά σου και με ένα τροχό των 40€. Έγω πχ που δεν χρησιμοποιώ στο σπίτι τροχό (δεν έχει τύχει κάποιο μεγάλο project.... :facepalm: ), έχω ένα Φ115 άγνωστης προέλευσης και έναν Φ125 του λιντλ. Συνήθως χρησιμοποιώ το μικρό, όταν θέλω να λειάνω ή να κόψω κάτι. Στη δουλειά όμως έχουμε Metabo. Η αίσθηση ασφάλειας που σου δίνει ένας τροχός σαν αυτόν κάνει τη δουλειά σου πιο γρήγορα και με μεγαλύτερη ασφάλεια. Αν πήγαινα τώρα να πάρω τροχό, θα έπαιρνα έναν τέτοιο, με όλα τα καλούδια ασφαλείας.

stefanos
11/03/2018, 21:22
Πλάκα κάνω :D.
Αν και μόλις είδα τα bosch που έβαλε ο φασαρίας μου ήρθαν στο μυαλό το "κοφτάκι" και το "σβουράκι" που
έχω σε αντίστοιχα watt αλλά σε 180 230 που έχουν κλείσει 30ετία μεροκάματο μάρμαρα πριν έρθουν στα χέρια μου,
και βλέπω να τα κληρονομούν τα παιδιά.Και δεν με πειράζει που είναι παλιά απλά είναι ασήκωτα και δύσχρηστα συγκριτικά με τα καινούργια.
Πέρα από αυτό και μόνο η ποιότητα στο δούλεμα του καλού επαγγελματικού εργαλείου δικαιολογεί απόλυτα το κόστος, φτάνει να έχεις να τα πληρώσεις.
Απλά οι επιλογές είναι πιο δύσκολες για τον ερασιτέχνη.

MikeG
24/05/2018, 19:44
Θέλω να κόψω 2 μπετοφορμ με σβουράκι. Τι δίσκο θα χρειαστώ;

nikmar
24/05/2018, 20:45
δισκοπριονο η σεγα η καποιο πριονι ξυλου τελος παντων μια που το μπετοφορμ κοντρα πλακε ειναι.υπαρχουν βεβαια και δισκακια ξυλου για τροχακι αλλα οι κοπες δυσκολα να ειναι ισιες μια που δεν εχει πλακα το εργαλειο για να παταει το υλικο.αν παρεις δυσκακι ξυλου προσοχη στην φορα περιστροφης και ποτε χωρις προφυλακτηρα

daz
24/05/2018, 21:18
Mike οι δίσκοι για ξύλο είναι ειδικοί.

Είχα ρωτήσει σε ένα φόρουμ με περισσότερους "ξουλουργούς" για την αποτελεσματικότητα ή για τα μεγέθη του δίσκου και όλοι έλεγαν οτι είναι επικίνδυνο.

Είναι επικίνδυνο λοιπόν. Αν το κάνεις να έχεις το νου σου.

virus
24/05/2018, 23:22
αν ειναι για δυο μπετοφορμ σημαδεψε τα και πηγαινε σε εναν μαραγκο να στα κοψει. με τροχο δεν θα το εκανα (το εχω κανει αλλα δεν το συνιστω).

η δανεισου απο κανα φιλο σου ενα δισκοπριονο.

MikeG
26/05/2018, 18:45
Παιδιά δυστυχώς δεν είναι τόσο εύκολο να κόψω τα μπετοφορμ γι'αυτό και ρώτησα για τροχάκι. Φανταστείτε ότι τα μπετοφόρμ είναι χωνεμένα μέσα σε μπετό. Είχαν μπει για να δημιουργηθεί σχάρα για μια ράμπα από μπετό. Καθώς έπεσε το μπετό οι μ@λ@κες δε τα έβγαλαν και τώρα είναι σφηνωμένα, προεξέχοντας πάνω από το χαντάκι που δημιουργήθηκε περίπου 40 πόντους, συν άλλους 40 το χαντάκι.

Θα προσπαθήσω να βάλω φώτο να δείτε.

Αν δε τα καταφέρω να τα κόψω/σπάσω θα πάω στη λύση της φωτιάς.

JNP
27/05/2018, 14:01
Παιδιά δυστυχώς δεν είναι τόσο εύκολο να κόψω τα μπετοφορμ γι'αυτό και ρώτησα για τροχάκι. Φανταστείτε ότι τα μπετοφόρμ είναι χωνεμένα μέσα σε μπετό. Είχαν μπει για να δημιουργηθεί σχάρα για μια ράμπα από μπετό. Καθώς έπεσε το μπετό οι μ@λ@κες δε τα έβγαλαν και τώρα είναι σφηνωμένα, προεξέχοντας πάνω από το χαντάκι που δημιουργήθηκε περίπου 40 πόντους, συν άλλους 40 το χαντάκι.

Έτσι όπως το φαντάζομαι μόνο με σέγα θα κάνεις τη δουλειά σου.
Πάρε και μερικά φτηνά πριονακια για κόντρα πλακε να μην τα λυπηθεις.

fasarias
27/05/2018, 19:05
Κοβοντας ξυλο με σβουρακι, το καθιστα επικινδυνο οταν πας να το εφαρμοσεις με λαθος τροπο.
Αν πας να κοψεις με εναν οτι να`ναι δισκο, π.χ. μεταλλου ή ξερω`γω τι, τοτε το αποτελεσμα εχει ως εξης, το ξυλο θα "καει" απο τις πολλες στροφες και την τριβη του εργαλειου και θα ζεστανει σε υπερβολικο βαθμο το δισκακι με αποτελεσμα να το μαλακωσει, εκει μετα εχει εντονη επικινδυνοτητα του να σπασει το δισκακι και να παθεις ζημια, συν οτι βρωμοκοπαει το καμμενο ξυλο.
Οι δισκοι για κοπη ξυλου στα τροχακια ειναι αυτοι και μονο αυτοι.

https://www.google.gr/search?q=%CE%B4%CE%B9%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%82+%CE%BE%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%85&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=aBLWeJohOaAc6M%253A%252C8kSzqNkOzrlXWM%252C_&usg=__7VRdCPqU96hXFJyN-7tvD6Zk0lo%3D&sa=X&ved=0ahUKEwjR6PuRrKbbAhUNDewKHSd1A44Q9QEIPjAE#imgrc=LCgo5sCujvRLlM:

Μεταλλικοι με μεγαλα δοντια και αραια μεταξυ τους.
Εγω θα σου ελεγα προχωρα και μην μασας, φυσικα παρε τα καταλληλα μετρα προστασιας (γυαλια-καλυμμα-γαντια) που ετσι κι`αλλιως σε καθε περιπτωση πρεπει να παιρνουμε.
Για το αν θα βγει ισιο το κοψιμο που λες, μετρα-αλφαδιασε ή γωνιασε στην περιπτωση σου-σημαδεψε και μετα κοψε, ενταξει καρφι οπως με την σεγα δεν θα σου βγει, αλλα ουτε και θεοστραβο δεν θα σου βγει απο την αλλη.

stefanos
27/05/2018, 19:23

καλουπώσαν το φρεάτιο και ρίξαν πλαϊνά και πάτο με την μία και είναι παγιδευμένα τα μπετοφόρμ στον πάτο ?...:confused:
Απλή χρήση βίας με βασικά εργαλεία, σκεπάρνι λοστός κασμάς κλπ αν και στην παραπάνω περίπτωση στον πάτο πρέπει να κρατιέται το πολύ κάνα πόντο στο μπετό...
Αν κατάλαβα καλά.

JNP
27/05/2018, 21:30
Κοβοντας ξυλο με σβουρακι, το καθιστα επικινδυνο οταν πας να το εφαρμοσεις με λαθος τροπο.
Αν πας να κοψεις με εναν οτι να`ναι δισκο, π.χ. μεταλλου ή ξερω`γω τι, τοτε το αποτελεσμα εχει ως εξης, το ξυλο θα "καει" απο τις πολλες στροφες και την τριβη του εργαλειου και θα ζεστανει σε υπερβολικο βαθμο το δισκακι με αποτελεσμα να το μαλακωσει, εκει μετα εχει εντονη επικινδυνοτητα του να σπασει το δισκακι και να παθεις ζημια, συν οτι βρωμοκοπαει το καμμενο ξυλο.
Οι δισκοι για κοπη ξυλου στα τροχακια ειναι αυτοι και μονο αυτοι.

https://www.google.gr/search?q=%CE%B4%CE%B9%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%82+%CE%BE%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%85&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=aBLWeJohOaAc6M%253A%252C8kSzqNkOzrlXWM%252C_&usg=__7VRdCPqU96hXFJyN-7tvD6Zk0lo%3D&sa=X&ved=0ahUKEwjR6PuRrKbbAhUNDewKHSd1A44Q9QEIPjAE#imgrc=LCgo5sCujvRLlM:

Μεταλλικοι με μεγαλα δοντια και αραια μεταξυ τους.
Εγω θα σου ελεγα προχωρα και μην μασας, φυσικα παρε τα καταλληλα μετρα προστασιας (γυαλια-καλυμμα-γαντια) που ετσι κι`αλλιως σε καθε περιπτωση πρεπει να παιρνουμε.
Για το αν θα βγει ισιο το κοψιμο που λες, μετρα-αλφαδιασε ή γωνιασε στην περιπτωση σου-σημαδεψε και μετα κοψε, ενταξει καρφι οπως με την σεγα δεν θα σου βγει, αλλα ουτε και θεοστραβο δεν θα σου βγει απο την αλλη.

Αν κλωτσησει ο τροχός και του φύγει από το χέρι ούτε σιδερενια γάντια δεν γλυτωνουν τα χερια σου. Δεν ρισκαρουμε με τέτοια πολυστροφα εργαλεια.
Γιαυτό προτείνω τη σεγα που στην χειρότερη περίπτωση το πολύ πολύ να σπάσεις το πριονακι.

fasarias
27/05/2018, 23:37
Κι`αν μαγκωσει μεταξυ ξυλου και μπετου το πριονακι και του πεταχτει στα μουτρα ουτε σιδερενια μασκα δεν τον γλυτωνει.
Τι λογικη ειναι αυτη ρε`συ jnp?
Υποτιθεται, βασικα οχι υποτιθεται ειναι δεδομενο, οτι οταν χρησιμοποιεις εργαλεια επικινδυνα, ξερεις να τα δουλευεις.

JNP
28/05/2018, 00:34
Κι`αν μαγκωσει μεταξυ ξυλου και μπετου το πριονακι και του πεταχτει στα μουτρα ουτε σιδερενια μασκα δεν τον γλυτωνει.
Τι λογικη ειναι αυτη ρε`συ jnp?
Υποτιθεται, βασικα οχι υποτιθεται ειναι δεδομενο, οτι οταν χρησιμοποιεις εργαλεια επικινδυνα, ξερεις να τα δουλευεις.

Προφανώς δεν ξέρεις τι είναι η σέγα και πως δουλεύει.
Όσον αφορά τη χρήση του γωνιακου τροχου δεν είναι να κόβει ξυλα, αυτοί οι δίσκοι που παρεθεσες είναι για να προσαρμοσεις τον τροχό σε κάθετη βάση ή κάτω από σταθερό πάγκο και όχι να κοβεις στο χέρι.
Επίσης συμβουλές του τύπου προχωρα και μην μασας είναι εύκολες διαδικτυακά αλλά δεν νομίζω να τις εδινες σε δικό σου άνθρωπο.

daz
28/05/2018, 01:42
To ξύλο είναι άτιμο υλικό στο κόψιμο και ο τροχός είναι επικίνδυνο εργαλείο γενικότερα. Όποιος αποφασίσει να το κάνει ας έχει στο νου του τα εξής.

Να χρησιμοποιήσει μόνο δίσκους ξύλου.
Κατά την κοπή να μην ασφαλίσει το κουμπί του τροχού.
Κατά την κοπή η φορά κίνησης του τροχού να είναι πάντα αντίθετη απ' την φορά κίνησης του δίσκου.

Και τα τρία είναι βασικά αλλά το τελευταίο δεν το ξέρουν όλοι. Κανονικά ο τροχός πρέπει να χρησιμοποιείται κατ' αυτόν τον τρόπο με όλους τους δίσκους. Σε αντίθετη περίπτωση είναι πιο εύκολο να μας φύγει απ' το χέρι!
Ο δίσκος γυρίζει αντίθετα απ' τους δίσκους του ρολογιού. Οπότε ο τροχός πρέπει να κόβει πάντα απ' τα αριστερά μας προς τα δεξιά ή, στον κάθετο άξονα, από μακριά προς εμάς. Συνήθως, κόβοντας πχ μια λεπτή λαμαρίνα, τον χρησιμοποιούμε προς τα εμπρός γιατί βλέπουμε καλύτερα και ακολουθούμε το σημάδι που έχουμε βάλει για την κοπή. Όμως, πιο ασφαλές είναι κόβουμε προς τα πίσω.

Όποιος αποφασίσει να κόψει ξύλο με τροχό, ας το εφαρμόσει τουλάχιστον εκεί!

JNP
28/05/2018, 08:49
Ο γωνιακος δίσκος δεν έχει βάση για να παταει πάνω στο υλικό κοψιματος όπως ο κανονικός, δουλεύεις δηλ στον αερα. Τώρα αν έχεις χέρια σαν μεγγενη γερά και κοβεις κόντρα πλακε 5-6χιλ είσαι ΟΚ.
Η άλλη διαφορά είναι ότι οι δίσκοι ξύλου είναι σιδερενιοι και δεν σπάνε σε κομματάκια όπως τα δισκακια για κοπή σιδερου ή πέτρας. Γιαυτό αν μαγκωσουν στο ξύλο και μας φύγει ο τροχός από το χέρι εκτός από τραυματισμό του αντίχειρα, ο δίσκος ολόκληρος μαζί με τον τροχό συνεχίζουν να δουλεύουν για αρκετά δευτερόλεπτα ή ασταμάτητα χοροπηδωντας γύρω μας. Φυσικά στον γωνιακό τροχό δεν υπάρχει και προστατευτικη λαμαρίνα με ελατήριο όπως στον κανονικό.
Όποιος τώρα είναι καλός στον τσαμικο χορό και τη βρίσκει με ενα γωνιακό τροχό να χοροπηδαει μες τα πόδια του ας το τραβήξει και σε βίντεο να γελάσει όλος ο κόσμος.
Πέρα από την πλάκα, χίλιες φορές να πάρεις μια σέγα της πλακας με 20ευρώ παρα να ρισκαρεις οποιοδήποτε τραυματισμό η ακρωτηριασμο.

fasarias
30/05/2018, 06:50
Προφανώς δεν ξέρεις τι είναι η σέγα και πως δουλεύει.
Όσον αφορά τη χρήση του γωνιακου τροχου δεν είναι να κόβει ξυλα, αυτοί οι δίσκοι που παρεθεσες είναι για να προσαρμοσεις τον τροχό σε κάθετη βάση ή κάτω από σταθερό πάγκο και όχι να κοβεις στο χέρι.
Επίσης συμβουλές του τύπου προχωρα και μην μασας είναι εύκολες διαδικτυακά αλλά δεν νομίζω να τις εδινες σε δικό σου άνθρωπο.

Φαινεται οτι με γνωριζεις πολυ καλα jnp και μπορεις να εκφερεις γνωμη και αποψη στο τι θα εκανα στην προσωπικη μου ζωη, θα σε πληροφορησω λοιπον φιλε μου διαδικτυακε πως αμα καποιος δικος μου ανθρωπος με συμβουλευοταν για να κανει καποια τετοια αντιστοιχη εργασια οχι μονο τα ιδια θα του ελεγα, αλλα θα προθυμοποιομουν κιολας να παω να τον βοηθησω να το κανουμε και παρεα.
Οσον αφορα το αν ξερω τι ειναι η σεγα και αν ξερω να την δουλευω και αυτη οπως επισης και τον τροχο, σου αφηνω ανοιχτη προταση αν θελεις να ερθεις και να δουλεψεις διπλα μου για καμμια βδομαδα και να το διαπιστωσεις απο μονος σου, ισως μετα καταπιεις λιγακι απο τον υπερμετρο εγωισμο σου και τα ειρωνικα σχολια.

JNP
30/05/2018, 08:50
Λυπάμαι αν σε στενοχωρησα αλλά εξακολουθώ να πιστεύω ότι κόψιμο μπετοφορμ στο χέρι με γωνιακό τροχό είναι απόλυτα επικίνδυνο και απαγορευτικό.
Όσον αφορά τους προσωπικούς χαρακτηρισμους τους αφήνω στην κριση των άλλων.

virus
30/05/2018, 10:15
καλουπώσαν το φρεάτιο και ρίξαν πλαϊνά και πάτο με την μία και είναι παγιδευμένα τα μπετοφόρμ στον πάτο ?...:confused:
Απλή χρήση βίας με βασικά εργαλεία, σκεπάρνι λοστός κασμάς κλπ αν και στην παραπάνω περίπτωση στον πάτο πρέπει να κρατιέται το πολύ κάνα πόντο στο μπετό...
Αν κατάλαβα καλά.

mike απλα οτι ειπε ο στεφανος. βρες λοστους μεγαλους η προκοβγαλτες. δεν θα βγαλεις ακρη με δισκοπριονα η σεγες.

κι εγω κατι παρομοιο καταλαβα.

JNP
30/05/2018, 13:10
mike απλα οτι ειπε ο στεφανος. βρες λοστους μεγαλους η προκοβγαλτες. δεν θα βγαλεις ακρη με δισκοπριονα η σεγες.

κι εγω κατι παρομοιο καταλαβα.

Χωρίς φωτογραφίες δύσκολα βγάζουμε άκρη.

fasarias
31/05/2018, 06:42
Λυπάμαι αν σε στενοχωρησα αλλά εξακολουθώ να πιστεύω ότι κόψιμο μπετοφορμ στο χέρι με γωνιακό τροχό είναι απόλυτα επικίνδυνο και απαγορευτικό.
Όσον αφορά τους προσωπικούς χαρακτηρισμους τους αφήνω στην κριση των άλλων.

Καλα κανεις και το πιστευεις, εγω δεν θελω να σου αλλαξω την γνωμη, και βασικα δεν θυμαμαι να εγραψα και ποτε οτι δεν ειναι επικινδυνο ολο αυτο.
Με στεναχωρησες γιατι ειμαστε εδω ολοι μαζι μια παρεα και τα λεμε, ανταλλαζουμε αποψεις και μοιραζομαστε την ιδια τρελα για τα εργαλεια.
Χαρακτηρισμοι και κοκορομαχιες δεν βοηθανε πουθενα και φυσικα ουτε εχουν κανενα λογο υπαρξης αναμεσα μας.

JNP
31/05/2018, 08:42
Συμφωνούμε. No problem.

JNP
03/06/2018, 21:39
Έχω ένα γωνιακό τροχό μπλε σειρά bosch 1800w/6500rpm/διαμ.230χιλ. τριακονταετιας και σκέφτομαι να τον ανοίξω για πρώτη φορά για αλλαγή γρασσου στο κιβώτιο με τα γραναζια και μια γενικότερη καθαριότητα.Ακόμα δεν χρειάστηκε αλλαγή στα καρβουνακια. Βγάζοντας τον σήμερα με τα εξαρτήματα του, είδα μετά από καιρό ένα εξαρτημα που με βοήθησε πολύ στο να κάνω ίσιες κάθετες τομές σε μάρμαρα και πλάκες Καρύστου. Το εξαρτημα βιδωνεται πάνω στον προφυλακτηρα του τροχου και επειδή παταει πάνω στο μάρμαρο το κρατάμε ξεκουραστα και με περισσότερη ασφάλεια. Επειδή δεν έχω δει να τον χρησιμοποιει άλλος το παραθέτω για ενημέρωση :
396190

vaska
07/07/2018, 10:00
Βγήκε δουλίτσα στο εξοχικό, τι δουλίτσα δλδ μπελάς μεγάλος. Τες πα αντικαθιστώ όλη την σκεπή του σπιτιού, αλλάζω ξυλεία και διορθώνω ατέλειες του προηγούμενου π@π@ρα μάστορα, επίσης ισιώνω το στέγαστρο (χαγιάτι) που έχω στην μπροστινή βεράντα γιατί ο ίδιος π@π@ρας μάστορα με τις κακοτεχνίες που έχει κάνει, όλη η κατασκευή έχει πάρει 13 μοίρες κλίση και το κεραμίδι είναι βαρύ αν σου έρθει στο κεφάλι.
Στο δια ταύτα τώρα. Μένουν αρκετά ξύλα μετά τις αλλαγές και θέλω να τα χρησιμοποιήσω σε διάφορες κατασκευές πχ να επισκευάσω κάποια παγκάκια που έχουμε αλλά με τον καιρό έχουν αρχίσει να σαπίζουν οι τάβλες τους.
Τα ξύλα θα χρειαστούν τρίψιμο για να λειανθούν και μετά να μπορέσουν να βαφτούν. Ο τωρινός μάστορης που δείχνει να ξέρει καλά την δουλειά του όπου χρειάστηκε να τρίψει, έβγαλε τροχό αγνώστου προελεύσεως και κατασκευής κούμπωσε πάνω ένα ανάχρειο που στην μία μεριά του είχε βέλκρο κι έβαλε δισκάκι χάρτινο (μάλλον πιο σωστά στρογγυλό γυαλόχαρτο) έτριψε μπαμ μπαμ και το αποτέλεσμα τέλειο.
Εγώ έχω τον Bosch GWS 13-125 CIE που έχει σπείρωμα Μ14 αν δεν απατώμαι. Η ερώτηση είναι: α) Πάω στην αγορά και ψάχνω για "βάση γωνιακού τροχού με σπείρωμα Μ14 και βέλκρο" ότι να 'ναι ή πάω σε κάτι επώνυμο και δοκιμασμένο?? β) ποια γυαλόχαρτα (Νο Grit) να πάρω για την δουλειά που το θέλω?

andreastwin
07/07/2018, 11:34
βρισκεις ανετα στο εμποριο,εγω το εχω παρει πριν πολααααα χρονια.

https://www.google.com/search?q=%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B7+%CE%BC%CE%B5+%CE%B2%CE%B5%CE%BB%CE%BA%CF%81%CE%BF+%CE%B3%CE%B9%CE% B1+%CE%B3%CF%85%CE%B1%CE%BB%CF%8C%CF%87%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%B1&rlz=1C2GGGE_elGR705GR705&biw=1366&bih=635&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwjyi_Gq14zcAhXHUlAKHZn9ARwQsAQIQQ

ανυποτακτος
07/07/2018, 12:24
με χαμηλεσ στροφεσ με μικρο τροχο κοβοντασ αργα απο εμπροσ προσ τα πισω με δισκο για ξυλο
τα δισκακια με γιαλοχαρτα βελκρο θελουν 1000-1500 στροφεσ

vaska
07/07/2018, 13:09
βρισκεις ανετα στο εμποριο,εγω το εχω παρει πριν πολααααα χρονια.

https://www.google.com/search?q=%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B7+%CE%BC%CE%B5+%CE%B2%CE%B5%CE%BB%CE%BA%CF%81%CE%BF+%CE%B3%CE%B9%CE% B1+%CE%B3%CF%85%CE%B1%CE%BB%CF%8C%CF%87%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%B1&rlz=1C2GGGE_elGR705GR705&biw=1366&bih=635&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwjyi_Gq14zcAhXHUlAKHZn9ARwQsAQIQQ

Ναι κάτι τέτοιο είδα κι εγώ απλά λέω μήπως υπάρχει κάποια σχετικά καλή μάρκα μην τρέχουμε κάθε τρεις και λίγο να παίρνουμε άλλο, επίσης αν ξέρεις το Νο του grit για λείανση ξύλου θα το εκτιμούσα.

vaska
07/07/2018, 13:11
με χαμηλεσ στροφεσ με μικρο τροχο κοβοντασ αργα απο εμπροσ προσ τα πισω με δισκο για ξυλο
τα δισκακια με γιαλοχαρτα βελκρο θελουν 1000-1500 στροφεσ

Ο μάστορας που είδα είχε γωνιακό τροχό χωρίς ρύθμιση στροφών και το πήγαινε κοπίδι. Όσο έμεινα δεν άλλαξε γυαλόχαρτο κι έκανε τουλάχιστον 1 ώρα τρίψιμο σε διαφορετικά ξύλα. Δεν λέω ότι είναι το σωστό, λέω τι είδα.

lykourgi
07/07/2018, 13:30
Σχετικά με τον κόκκο, για παλιά ξύλα σκεπής θα ξεκινούσα με Νο80 για καθάρισμα από ατέλειες και θα εφτανα ως Νο180 για λείανση.
Αυτά από γενική εμπειρία, χωρίς να έχω δει τα ξύλα. Το χαμηλό νούμερο (χοντρό) εξαρτάται από την αρχική τους κατάσταση. Για λείανση δεν νομίζω να χρειαστείς πάνω από 180.

JNP
07/07/2018, 13:53
Σχετικά με τον κόκκο, για παλιά ξύλα σκεπής θα ξεκινούσα με Νο80 για καθάρισμα από ατέλειες και θα εφτανα ως Νο180 για λείανση.
Αυτά από γενική εμπειρία, χωρίς να έχω δει τα ξύλα. Το χαμηλό νούμερο (χοντρό) εξαρτάται από την αρχική τους κατάσταση. Για λείανση δεν νομίζω να χρειαστείς πάνω από 180.

Συμφωνώ.Το ν120-150 είναι καλός μέσος όρος.
Με ταινειολειαντηρα κανεις πιο ίσια επιφάνεια και πιο γρήγορα.

daz
07/07/2018, 14:50
Ανάλογα το ξύλο και την κατάσταση που είναι, θέλεις από 40 μέχρι 180. Τα πολύ χοντρά θα αφήνουν γραμμές, τα λεπτά αν γυαλίσουν θα σου κάψουν το ξύλο. Σε σκληρά ξύλα με 180 πχ, μπορεί να μην κάνεις δουλειά. Προσοχή στα χαμηλά γκριντ! Τρώνε το ξύλο για πλάκα. Επίσης είναι δύσκολο να ακουμπάει όλος ο τροχός επάνω και αν δουλεύεις συνέχεια με τις άκρες θα κάνεις ανωμαλίες. Αν βρεις τον τρόπο θα κάνεις καλή δουλειά αλλά δεν είναι πάντα τόσο εύκολο όσο φαίνεται όταν το κάνει κάποιος που ξέρει.

Σε γυαλόχαρτα / σμυριδόπανα έχω κάνει κρας τεστ σε πολλά της αγοράς, γιατί απλούστατα, για τη δουλειά που ήθελα, ήταν αδύνατον να δουλέψω με φθηνά. Σου λέω απλά, κοίτα να πάρεις κάποιο καλό. Για τη συγκεκριμένη δουλειά, τα φθηνά θα δουλέψουν μια χαρά αλλά θα χρειαστεί να χαλάσεις περισσότερα. Και κοίτα να πάρεις χαρτιά για ξύλο.

Το νου σου γιατί μερικές φορές απ' το πριονίδι κολλάει η σκανδάλη. Καλό θα ήταν στο τέλος να φυσήξεις λίγο τον τροχό ή να τον αφήσεις να δουλέψει λίγο με τέρμα στροφές. Μη σφίξεις πολύ το δίσκο.

ανυποτακτος
07/07/2018, 19:54
με πολεσ στροφεσ τα βελκρο πανε βολτα στον αερα τα δουλευω καθε μερα

MISKIN
07/07/2018, 20:17
Υπάρχει κι άλλος τρόπος χωρίς βελκρο που σφίγγει με το παξιμάδι του τροχού. Όπως στο βίντεο παρακάτω
Το παπάρι που βάζεις το σμυριδόπανο είναι μαλακό και λυγίζει, οπότε γλυτώνεις και τις πολλές ανωμαλίες.

https://youtu.be/Cb5yaNc78Fc

vaska
08/07/2018, 07:33
Ωραία και που το βρίσκουμε αυτό και πως το ζητάμε? Τα σμυριδοπανα επίσης από που τα παίρνουμε? Σε 2 μεγάλα χρωματοπωλεια πήγα χθες και δεν είχαν

ανυποτακτος
08/07/2018, 08:27
ομονοια υπογειο μαγαζη οικοδομικα εργαλεια νομιζω λιουδακησ

JNP
08/07/2018, 09:40
Υπάρχει κι άλλος τρόπος χωρίς βελκρο που σφίγγει με το παξιμάδι του τροχού. Όπως στο βίντεο παρακάτω
Το παπάρι που βάζεις το σμυριδόπανο είναι μαλακό και λυγίζει, οπότε γλυτώνεις και τις πολλές ανωμαλίες.

https://youtu.be/Cb5yaNc78Fc

Τέτοιο εύκαμπτο λαστιχενιο έχω κι εγώ. Για ψάξε στη wolfcraft.
Εδω:https://toolshouse.gr/εργαλεια/ετικέτα/wolfcraft/
Αυτό :https://toolshouse.gr/εργαλεια/αναλώσιμα-ανταλλακτικά/δίσκοι-κοπής-λείανσης/wolfcraft-2177000-δίσκοι-λείανσης-γωνιακού-τροχού-σ/
Πάρε τηλ και ρώτα και για ανταλλακτικά δισκάκια αν θέλεις.
Παλιότερα τα είχε και το praktiker.
Τα δισκάκια στο video είναι μεταλλικά, τα έχω, και μπαίνουν πάνω από το λαστιχενιο εξάρτημα.
Σημ. Το μυστικό στο ξύλο είναι να έχεις σταθερό αλλά ελαφρύ χέρι.

andreastwin
08/07/2018, 10:37
vaska εχει δικιο σε αυτο που σου εγραψε ο φιλος απο πανω, και εγω σε τροχακι του lidl το βαζω οταν χρειαστει γιατη εχει μειωτηρα στροφων.

vaska
08/07/2018, 17:45
Ευχαριστώ όλους σας

ανυποτακτος
08/07/2018, 18:06
ροτηστε σε μαρμαραδικα απο που τα αγοραζουν οι τιμεσ στα επωνιμα μαγαζια ειναι υψηλεσ αττικη ξερω

daz
09/07/2018, 07:19
Βιλλ βρίσκεις παντού ρε. Φθηνό είναι! Υπάρχουν και ακριβά αλλά δε χρειάζεσαι ακριβό.

Υπάρχουν πολύ λεπτά, πιο χοντρά με σφουγγάρι και επαγγελματικά που θα τα καταλάβεις απ' την τιμή. Συνήθως η διάμετρός τους είναι 115 και τα γυαλόχαρτα που θα βρίσεις θα είναι 125.
Το 115 είναι αρκετό, δε θέλεις μεγαλύτερη διάμετρο σε γωνιακό τροχό.

losvre
09/07/2018, 08:25
Να πω και εγώ κάτι, αναφερόμενος στα εργαλεία του σήμερα και όχι πριν χρόνια όπου η ποιότητα ήταν πολύ καλή σε όλες τις επώνυμες μάρκες.

Από ποιότητα σε τροχούς παίζει η Sunher να είναι πάνω από όλες τι άλλες.

Λόγω έλλειψης κάποιων χαρακτηριστικών και τιμής ή Metabo πιστεύω είναι το τοπ μαζί με τη Fein μειντ ιν Γερμανία. Προσοχη ή Fein έχει κάποιους μικρούς τροχούς από Κίνα-παρε.

Μετά έρχεται η Βοsch η οποία παίζει να είναι ανώτερη από τη Makita πλέον.

Από παρεμφερή εξαρτήματα κοιτά το Roloc της 3M οπου προσφέρει γρήγορη Αλλαγή και εχει και κατι βουρτσες από οι οποίες λένε είναι καλύτερες και ασφαλέστερες από τις συρματινες.
https://www.3m.co.uk/3M/en_GB/company-uk/3m-products/~/Scotch-Brite-Roloc-Bristle-Disc-RD-ZB/?N=5002385+8709375+8709962+8710644+8710812+8711017+8711730+8718581+8740727+3293223502&rt=rud

Καλή συνέχεια και προσοχή!