View Full Version : Γωνιακοί Τροχοί Λειαντήρες
doctoras
09/11/2019, 07:42
καινούργιο μηχανάκι γκινννννν γκινννν γκιννννννννννννννν
412540
412541
412542
Thanks guys
Ωωωω... Καλοδούλευτο! Φαίνεται πάρα πολύ λεπτό και άνετο. Πρέπει να είναι και πολύ ελαφρύ! Πόσα μέτρα καλώδιο έχει?
doctoras
09/11/2019, 14:49
2μ καλωδιο αν δεν κανω λαθος.
Τωρα τα specs δεν ξερω πολλα παιδια παραθετω σπεκς
https://www.makitauk.com/product/ga4530r.html
Ομως στο χερι πιάνεται ωραια. Κιλα λεει 2.2 μαλλον με τοποθετημένο τον βραχίονα.
Ο προηγούμενος τροχος που αγορασα ηταν απο πρακτικερ του κιλου με κανα δεκαευρο τουλαχιστο 15 χρονια πριν με τον οποιο ο γερος μου ακονίζει καθε λογής εργαλείο κήπου
καινούργιο μηχανάκι γκινννννν γκινννν γκιννννννννννννννν
Thanks guys
Μεγεια σου.
Παρομοιο τροχό makita 9557NB, 115mm, 840watt, UK έχω για βοηθητικό.
Πολύ καλοφτιαγμενος με ομαλή λειτουργία.
Makita GA4530R, το παρήγγειλα 50ευρώ θα το έχω αύριο. Δεν θα το πω στην παντόφλα, τις είχα πει κανα 20ρικο, να γλυτώσουμε τον αλουμινά..μεσα με έβαλες πάλι ρε σουπιά με τις αναλύσεις σου! :lol:
ευελπιστώ να βγει καλό
Έχει πάρει πολύ κόσμο στον λαιμό του ο συγκεκριμένος κύριος. Γι αυτό έχω πει κατά καιρούς ότι όσο λιγότερη παρέα κάνεις μαζί του τόσο πιο πλούσιος είσαι.
Έχει πάρει πολύ κόσμο στον λαιμό του ο συγκεκριμένος κύριος. Γι αυτό έχω πει κατά καιρούς ότι όσο λιγότερη παρέα κάνεις μαζί του τόσο πιο πλούσιος είσαι.
:lol:
Εγώ φταίω που ήθελα να του πω να πάρει με λίγο περισσότερα βατ και κρατήθηκα!
Εγώ φταίω που ήθελα να του πω να πάρει με λίγο περισσότερα βατ και κρατήθηκα!
Ναι μωρέ από αυτούς που κρατιούνται είσαι
nassosxlvbros
18/11/2019, 13:28
Σειρά μου να κάνω μια μικρή έρευνα αγοράς μιας και ο αρχαίος μου τροχός- τον είχα από τότε που άνοιξαν τα Praktiker δηλαδή-αποφάσισε να αφήσει το μάταιο τούτο κόσμο με μια σειρά θορύβων (κάποιο δοντάκι έσπασε) και φωτεινών εφφέ (καρβουνάκια στο τέλος)......Οπότε είμαι στη γύρα. διαβάζοντας εδώ και ζητώντας και διάφορες γνώμες ερωτώ:
-Να πάρω ΜΕ ρύθμιση στροφών ή όχι;
-Όσο πιο πολλά βατ θεωρώ πως είναι πιο ξεκούραστα για το μοτέρ,ή δεν είναι τόσο σημαντικό;.
Μάρκες:
Milwaukee
METABO
DE WALT
ΜΑΚΙΤΑ
Χρήση περίεργη...Κατά 80% περιστασιακή αλλά όχι ασήμαντη: Μπορεί να είναι ελαφριά -άντε να κόψω καμιά μπετόβεργα στη βδομάδα- ή να πλακωθούμε στις σιδεριές/αποχρωματισμούς σε σιδερόπορτες/κάγγελα και να δουλεύει 8ωρα 12ωρα...
Α! και τιμή ταβάνι (και πολύ λέω...) μέχρι 90 €... :)
Metabo
Makita
Χωρίς ρύθμιση στροφών αν δε σου χρειάζονται.
nassosxlvbros
18/11/2019, 19:04
Ευχαριστώ για την απάντηση και μάλλον καταλήγω μετά από αρκετό ξεστράβωμα στα εξής: (σε αύξουσα τιμή)
Flex L810. 800W 125mm 54€-----αν το προτιμήσω θα είναι μεν μακράν πιο εξωτικό από αυτό που έχω αλλά από την άλλη με τρώει κάτι πιο καλό...και καλή τιμή ;)
Metabo W850-125 58€----και όνομα και χάρη....
Milwaukee AG800 στα 69€--- δε τα ξέρω αλλά τα συμπαθώ αρκετά...
FEIN SG7-115mm στα 73€ ---> με τρώει να το τσιμπήσω αλλά με 115;...μπα,δεν.
Metabo-WEV-850-125- 850w (https://xideas.gr/ergaleia/ilektrika-ergaleia/goniakoi-trochoi/metabo-wev-850-125-rythmizomenos-goniakos-trochos-850watt-603611000.html) 125mm 84€ -------ξανά όνομα και χάρη σε περισσότερα γκάζια... *
Μakita βαλιτσατο GA5030RSP2 720w 84€ ενδιαφέρουσα πρόταση και νοικοκυρεμένη...
BOSCH GWS 850 CE 125mm --------------Το πρώτο ρυθμιζομενο στα 86€ και τέλος
FLEX LE9-11 125mm 900W -----------ρυθμιζόμενο στα 89€.....
ψήνομαι άσχημα για το FLEX LE9 αλλά και τα υπόλοιπα δε με αφήνουν αδιάφορο..
Και τι παίρνω;εδώ σας θέλω...
Από μια πλευρά Το εργαλείο είναι επένδυση είτε το δουλέψεις μια φορά το μήνα είτε κάθε μέρα....Και μια φορά να σε προδώσει αρκεί να το στείλεις στον κάδο και να αρχίσεις τα κοσμητικά....Από την άλλη σκέφτεσαι και τα 90 αλλά αν το καλοσκεφτείς ξανά 2 γεμίσματα σε καύσιμα στο Fiesta είναι...
EDIT:
*Το μοντέλο W9 της ΜΕΤΑΒΟ που είχα γράψει το "κατέβασαν" Λογικά λάθος τιμή.... αυτό όμως στο σκρούτζ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ έχει αυτή τη τιμή.... :)
Προσωπικά θα επαιρνα το Metabo W9 900W 125mm 84€.
Να υποθέσω απέξω σε αυτή την τιμή;
Για κάτι σοβαρό με ρυθμιζόμενες στροφές πρέπει να ακουμπήσεις κανένα 150αρι τουλάχιστον.
nassosxlvbros
18/11/2019, 20:53
Προσωπικά θα επαιρνα το Metabo W9 900W 125mm 84€.
Να υποθέσω απέξω σε αυτή την τιμή;
Για κάτι σοβαρό με ρυθμιζόμενες στροφές πρέπει να ακουμπήσεις κανένα 150αρι τουλάχιστον.
Περιέργως όλες οι τιμές είναι από το Σκρούτζ... :)
Περιέργως όλες οι τιμές είναι από το Σκρούτζ... :)
Για το Metabo το σκρουτζ νομίζω ξεκινάει από 145 +.
nassosxlvbros
19/11/2019, 06:31
Για το Metabo το σκρουτζ νομίζω ξεκινάει από 145 +.
Καλημέρα.
Πιθανόν να μου ξέφυγε το συγκεκριμένο,θα το ψάξω πάλι.
Πάντως θέτει σοβαρή υποψηφιότητα ο FLEX LE9 στα λεφτά που έχει, αλλά δε το ξέρω σαν εργαλείο/μάρκα/υποστήριξη..Επιβιώνει όμως στα χέρια σιδεροφάγου συνάδελφου που όλη μέρα/όλο το χρόνο, κάνει αυτή τη δουλειά : Κόψιμο συγκόληση και πραγματικά τα εργαλεία αναστενάζουν στα χέρια του. Αν τα έχει δουλέψει κανείς τα FLEX ας πει μια γνώμη. ;)
Το FLEX LE9 στο σκρουτζ ξεκινάει στα 128+.
Κατι δεν έχεις δει σωστά.
nassosxlvbros
19/11/2019, 17:10
Το FLEX LE9 στο σκρουτζ ξεκινάει στα 128+.
Κατι δεν έχεις δει σωστά.
Μια χαρά είδα την τιμή και στα 2... ;)
Επέλεξα με αυστηρές διαδικασίες επιλογής-τυπου αμπεμπαμπλομ- το FLEX με 2 χρόνια εγγύηση,στην τιμή των 89€ και δώρο 2 δισκάκια κοπής :)
Φωτό από το εργαλείο...
nassosxlvbros
19/11/2019, 17:13
Και για τους δύσπιστους η απόδειξη αγοράς.... :)
nassosxlvbros
19/11/2019, 17:30
Αρχικές εντυπώσεις συγκριτικά με τη χαρχάλω που είχα αλλά και με σοβαρότερα εργαλεία -λέγε με Metabo / Milwaukee / Bosch / De Walt - που έχουμε στη δουλειά :
-Καλοζυγισμένο αν και βαρύτερο από αυτόν που είχα....Απλά το παλιό ήταν 1,5 κιλό και αυτό είναι στα 2 σχεδόν.
-Η ποιότητα κάτι παραπάνω από εμφανής ακόμα και σε ακριβά μηχανήματα. Ο δε προφυλακτήρας και το κούμπωμά του όλα τα λεφτά!!
-Επιτέλους απέκτησα soft start -όχι ότι με χάλαγε που δεν είχε το παλιό, αλλά η ασφάλεια που σου παρέχει είναι ένα συν.Επίσης σημαντικό που δεν ξεκινάει αν κοπεί το ρεύμα.Πρέπει να φέρεις το διακόπτη στο OFF και μετά στο ΟΝ ξανά...Αυτό και αν είναι σημαντικό,ειδικά μετά από μια κουραστική μέρα.
-Η ρύθμιση των στροφών είναι (τελικά...) μεγάλο ατού όταν κάνεις γυαλίσματα ή κόβεις ΙΝΟΧ-κάπου το διάβασα εδώ αλλά μου το είπε και στο μαγαζί,θέλει λιγότερες στροφές να μην μπλεδιάσει.
-Σχετικά λιγότερο θορυβώδης από τον παλιό που είχα.Κραδασμοί απειροελάχιστοι,αλλά υπαρκτοί.Δεν έφαγα τροχό κοπής αρκετά ώστε να έχω 100% γνώμη,αλλά είναι σε πολύ καλά επίπεδα.Το μέλλον θα δείξει.
Τώρα την αντοχή του-ειδικά στα χέρια μου- να τολμήσω να τη θεωρήσω δεδομένη,ένεκα που ο μάστερ σιδεροφάγος στη δουλειά εδώ και 2 χρόνια δεν έχει καταφέρει ακόμα να τον κάψει... :)
υγ Καλά,για την τιμή δε το συζητώ!....χώμα για τέτοιο μηχάνημα!!Ή λάθος έχουν κάνει ή καμιά προωθητική ενέργεια είναι....(δε ρώτησα φυσικά,το τσίμπησα και την έκανα... :)
Πάρε κανένα δισκάκι rhodius!
Καλοδούλευτο! :beer:
Πάρε κανένα δισκάκι Dronco!
:):):)
nassosxlvbros
19/11/2019, 19:32
Μερσι! Έχω της ELMAG έναν δίσκο παντοκόφτη διαμαντέ που κόβει ότι βρει μπροστά του!!! Από ξύλα ασημάτσαλα μπετόβεργες αλουμίνια πλαστικά πλακάκια και τούβλα μέχρι inox και plexiglas !!! Άπαιχτος!!!
υ.γ
Tα Dronco σταθερή αξία εδώ και χρόνια!!! :)
Μερσι! Έχω της ELMAG έναν δίσκο παντοκόφτη διαμαντέ που κόβει ότι βρει μπροστά του!!! Από ξύλα ασημάτσαλα μπετόβεργες αλουμίνια πλαστικά πλακάκια και τούβλα μέχρι inox και plexiglas !!! Άπαιχτος!!!
υ.γ
Tα Dronco σταθερή αξία εδώ και χρόνια!!! :)
Από που και πόσο αν θυμάσαι??
@ Daz και λοιπούς ακαμάτηδες, βάλτε καμία info για δίσκους κοπής, για multi που να κόβουν τα πάντα ή σχεδόν τα πάντα, κάτι που να έχετε δουλέψει και να σας έχει αφήσει καλές εντυπώσεις. Έτσι να μαθαίνουμε κι εμείς.
:):):)
Είπα να βάλω αυτό που το βρίσκει παντού!
@ Daz και λοιπούς ακαμάτηδες, βάλτε καμία info για δίσκους κοπής, για multi που να κόβουν τα πάντα ή σχεδόν τα πάντα, κάτι που να έχετε δουλέψει και να σας έχει αφήσει καλές εντυπώσεις. Έτσι να μαθαίνουμε κι εμείς.
Να ρωτήσεις στο κατάλληλο θρεντ για να σου πω! :lol:
Βιλλ χρησιμοποιώ της fein που ειναι καλοί μεν, πανάκριβοι δε. Για ξύλα το καλύτερο που έχεις να κάνεις, ανεξαρτήτως μάρκας, είναι να πάρεις δίσκο μόνο για ξύλο. Αν πάρεις για ξύλο και πρόκες, δε θα είναι τόσο καλός στο ξύλο. Αυτό σημαίνει οτι θα το κόβει πιο δύσκολα και οτι μπορεί να στο "κάψει", αν δεν προσέξεις τους παλμούς.
nassosxlvbros
19/11/2019, 21:41
Από που και πόσο αν θυμάσαι??
Για τους δίσκους ELMAG έχω συνεργασία με τον προμηθευτή τον ίδιο! (ELMAG δηλαδή....) :) Τιμή στα 38 € το τεμάχιο,και γίνεται καλύτερη στην 10άδα αν μπορείς να τη μοιραστείς με άλλους 5 ή ...δέκα.Το δικό μου τον έχω χρόνια και ακόμα κόβει σαν να είναι καινούργιος.Έχω κόψει σχεδόν τα πάντα,ακόμα και inox που θεωρείται δύσκολο υλικό τα καταφέρνει μια χαρά,ακόμα και σε γυαλί δεν είπε όχι...
Να σου στείλω κάνα τεμάχιο αν θες :)
Για τους δίσκους ELMAG έχω συνεργασία με τον προμηθευτή τον ίδιο! (ELMAG δηλαδή....) :) Τιμή στα 38 € το τεμάχιο,και γίνεται καλύτερη στην 10άδα αν μπορείς να τη μοιραστείς με άλλους 5 ή ...δέκα.Το δικό μου τον έχω χρόνια και ακόμα κόβει σαν να είναι καινούργιος.Έχω κόψει σχεδόν τα πάντα,ακόμα και inox που θεωρείται δύσκολο υλικό τα καταφέρνει μια χαρά,ακόμα και σε γυαλί δεν είπε όχι...
Να σου στείλω κάνα τεμάχιο αν θες :)
Να μιλήσω και με camen και αν θέλει και κάποιος άλλος να πάρουμε δεκάδα για μη σπάσουμε συσκευασία. Θα μιλήσουμε. Ευχαριστώ έτσι κι αλλιώς για την προθυμία σου.
Edit
Βγαίνουν και σε 125 Χιλ; Χρειάζονται και ειδικό παξιμάδι για να σφίξουν πάνω στην κεφαλή ή μας κάνει το υπάρχον;
nassosxlvbros
20/11/2019, 09:11
Να μιλήσω και με camen και αν θέλει και κάποιος άλλος να πάρουμε δεκάδα για μη σπάσουμε συσκευασία. Θα μιλήσουμε. Ευχαριστώ έτσι κι αλλιώς για την προθυμία σου.
Edit
Βγαίνουν και σε 125 Χιλ; Χρειάζονται και ειδικό παξιμάδι για να σφίξουν πάνω στην κεφαλή ή μας κάνει το υπάρχον;
Nαι βγαίνουν κα 125άρηδες εννοείται.
Στο παλιό μου τροχό τον βίδωσα με το παξιμάδι που είχε κανονικά.Δε θέλει κάτι ειδικό,σαν κανονικό δισκάκι τον δουλεύεις απλά έχει φορά.
Αργότερα πήρα ένα "no key" παξιμάδι γιατί έχασα το....κλειδί χαχαχχα :)
Δείτε εδώ και βιντεάκια:
https://www.youtube.com/watch?v=UyokypXS3i8
https://www.youtube.com/watch?v=z3g6ktbgedE
nassosxlvbros
23/11/2019, 14:43
Το λοιπόν σήμερα είχε πρεμιέρα το FLEX... τι πρεμιέρα που είχε και δεύτερη παράσταση.....:D
Ξεκίνησα κατά τις 9:00 -μη μας πάρουν και στις πέτρες οι γείτονες-και το μενού είχε τα εξής: κόψιμο μιας παλιάς σκαλωσιάς για να φτιάξω....σιδεριές ασφαλείας αντί να πάρω τις πανάκριβες και καλά μπάρες ασφαλείας,που ο μάστορας ζήταγε την Άρτα και τα Γιάννενα για 3 πόρτες και 4 ώρες δουλειά...τέσπαν,η δουλειά έγινε,η κοπή είναι απόλαυση με το νέο εργαλείο,το έξτρα βάρος είναι καλά ζυγισμένο και κόβω αγγίζοντας το υλικό και μόνο με το βάρος του....γύρω στα 50 λεπτά με διακοπές και χαμπάρι δεν πήρε από ζέστες και τέτοια τινά.
Πάμ' παρακάτ'...
Άφησα τον γιο να στοκάρει και να βάφει τα νέα σίδερα, και έπιασα κάτι ντουλαπόφυλλα,6 τον αριθμό.....Άντε τώρα να βγάλεις τα χρώματα 30 ετών με το χέρι από πάνω....Βολίδα στο χρωματοπωλείο, και αγορά δίσκου 150mm αντί 125.. ... :( δεν είχε 125άρη και ήμουν λίγο μαγκωμένος στην αρχή αλλά λέω το πολύ πολύ να τον κατεβάσω με κάνα χοντρο γυαλόχαρτο στα 125...Παίρνω και μια σειρά με χριτς χράτς διάφορα γυαλόχαρτα με κύριο το 60άρι.Χαμηλές στροφές-στο 1 - ελαφρό χέρι,μηδέν πίεση, και.... αποκάλυψη!!! όλο το χρώμα εξαφανίστηκε με 2 περάσματα λες και έριξα...remover!!! Με μέσο χρόνο τα 4 λεπτά το κάθε φύλλο (45Χ 55 cm) KAI ΑΠΟ ΤΙΣ 2 ΠΛΕΥΡΕΣ ξεμπέρδεψα σε χρόνο μηδέν με τα πολλά στρώματα.... Μετά από ένα χάδι στις γωνιές και τα ¨εργαλεία" που λένε οι μαστόροι τις αυλακώσεις διακόσμησης,ώρα 13:00 ήμουν έτοιμος για το πρώτο χέρι . :)
Σειρά είχε η σιδερόπορτα του εργαστήριου που μάγκωνε στη κάσα και με εκνεύριζε απίστευτα.Εκεί το εργαλείο έδειξε τη κλάση του: Στο τέρμα μιν στροφών όχι μόνο για μιάμιση ώρα έτρωγε χρώμα και υλικό,αλλά ήταν τόσο ευκολοδούλευτο στο χέρι που απορούσα πως δούλευα τόσο καιρό με το ματρακά....Όσες φορές το ζόρισα κράταγε τις στροφές σταθερά,και μόλις το άφηνα ανέβαιναν λίγο και επέστρεφαν στην αρχική ρύθμιση.Καλή περίπτωση τελικά.
Θετικές εντυπώσεις:
-Πραγματικά επαγγελματικό εργαλείο...Δε μασάει δε ζεσταίνεται,είναι καλοζυγισμένο,ασφαλές σε σχέση με τα παλιά, και αν το προσέχει κάποιος θα το βρουν τα εγγόνια του.
-Μακρύ καλώδιο (4μέτρα ! ) πολύ καλής ποιότητας.
-Αρνητικό: Κουράζεσαι εσύ μετά από τόσες ώρες όχι αυτό... :cry:
Όλοι νομίζουν οτι η διαφορά του ακριβού με το φθηνό είναι οτι το πρώτο θα δουλεύει για περισσότερο καιρό. Πολλές φορές όμως αυτό είναι το τελευταίο που σε ενδιαφέρει!
:beer:
The_Scientist
23/11/2019, 17:01
Πριν από αρκετά χρόνια είχε έρθει ένας πωλητής της 3Μ να μας κάνει επίδειξη στη δουλειά, δίσκους κοπής και λείανσης.
Να διευκρινίσω ότι μιλάμε για βαριά βιομηχανία με αβέρτα κοπες, μεγάλα πάχη, μαύρα, ανοξείδωτα, χρώμια, τα πάντα.
Το αποτέλεσμα ήταν ασύλληπτο, οι ακριβοί δίσκοι τους έκοβαν σα βούτυρο, ξεφτυλιζαν οποιοδήποτε χάλυβα.
Καψε ένα 4ευρο και πάρε εναν από περιέργεια, θα πάθεις πλάκα. Cubitron II λέγεται η σειρά.
nassosxlvbros
24/11/2019, 14:21
Όλοι νομίζουν οτι η διαφορά του ακριβού με το φθηνό είναι οτι το πρώτο θα δουλεύει για περισσότερο καιρό. Πολλές φορές όμως αυτό είναι το τελευταίο που σε ενδιαφέρει!
Ακριβώς.
Αν δε το ζήσεις το κάθε εργαλείο και απλά ακούς διάφορα έχεις τη μισή άποψη...Άλλο όμως το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ακριβό -άρα ποιοτικό-στα χέρια σου μετά από ώρες δουλειάς και άλλο ένα φτηνό εργαλείο που το βάζεις στο ρεύμα ή στη μπαταρία πατάς το διακόπτη και απλά γυρίζει.Όχι πως έχω τίποτα με τα φτηνά (έχω και από αυτά μπόλικα) απλά η φτήνια δεν τρώει πάντα τον παρά.
Αν είσαι επαγγελματίας και θες κάθε πρωί το εργαλείο ετοιμοπόλεμο το να πάρεις εργαλείο από τη βαθειά Κίνα πρώτον κοροιδεύεις τον εαυτό σου/τσέπη σου και δεύτερον ξεφτιλίζεις τη δουλειά σου και το κόπο σου.Ο πελάτης ας πούμε έρχεται σε δεύτερη μοίρα...
Όσες φορές δούλεψα δανεικό επαγγελματικό εργαλείο μπαταρίας ή ρεύματος,πάντα όταν το παρέδιδα σκεφτόμουν την αγορά ενός τέτοιου...Θα μου πεις άλλο τα 25 € ενός "παρόμοιου" για περιστασιακή χρήση και άλλο τα 300+ για καθημερινή. Θέμα αναγκών και προταιρεοτήτων βασικά. Γενικά το καλύτερο εργαλείο/μηχανάκι αμάξι κλπ είναι αυτό που μπορεί να αντέξει και να συντηρεί η τσέπη σου...
Συμφωνώ αλλά δεν είναι ανάγκη η διαφορά να είναι 25 vs 300. Αν το φθηνό έχει 25, τότε ένα αξιόλογο μηχανάκι έχει 100 με 120. Φυσικά πάντα θα υπάρχει και αυτό με τα 300 αλλά μόνο ο επαγγελματίας θα μπει στο δίλημμα 120 vs 300.
Τώρα θα πει κάποιος δεν είναι πολλά τα 120 σε σχέση με τα 25? Φυσικά και είναι και η αγορά θα αξιολογηθεί με βάση την εργασία που θα κληθεί να κάνει το εργαλείο.
nassosxlvbros
24/11/2019, 19:56
Συμφωνώ αλλά δεν είναι ανάγκη η διαφορά να είναι 25 vs 300. Αν το φθηνό έχει 25, τότε ένα αξιόλογο μηχανάκι έχει 100 με 120. Φυσικά πάντα θα υπάρχει και αυτό με τα 300 αλλά μόνο ο επαγγελματίας θα μπει στο δίλημμα 120 vs 300.
Τώρα θα πει κάποιος δεν είναι πολλά τα 120 σε σχέση με τα 25? Φυσικά και είναι και η αγορά θα αξιολογηθεί με βάση την εργασία που θα κληθεί να κάνει το εργαλείο.
Εχμ ναι λίγο υπερβολική η διαφορά τιμής αλλά you get my point...:)
Τι γίνεται όμως αν το φτηνιάρικο είναι σχεδόν ισοδύναμο σε αξιοπιστία και αντοχή με το... "αξιοπρεπές και επώνυμο¨των 100€ ;
Εδώ σε θέλω....
Τι γίνεται όμως αν το φτηνιάρικο είναι σχεδόν ισοδύναμο σε αξιοπιστία και αντοχή με το... "αξιοπρεπές και επώνυμο¨των 100€ ;
Εδώ σε θέλω....
Τότε κάτι κάνεις λάθος! :lol:
stefanos
24/11/2019, 22:39
Εδώ σε θέλω....
Το φτηνιάρικο δεν είναι ποτέ αντίστοιχο σε αξιοπιστία και αντοχή και λειτουργία.
Δεν μου έχει τύχει ποτέ.
Αντίθετα μου έχει τύχει φτηνιάρικο no name τροχουδάκι να κοπεί στα 2 με 10000 σαλ και δισκάκι λείανσης,
το είχα βέβαια πολλά χρόνια και είχε βγάλει πολύ δουλειά, δεν θα με πείραζε να χαλάσει, αλλά να διαλυθεί την ώρα που το κρατάς κάπως σε βάζει σε σκέψεις.
Οπότε πλέον θεωρώ απαραίτητο αντί για 20 να δίνω 60 για να πάρω κάτι επώνυμο.
Όχι κορυφαίο, γιατί έχω 5 τροχούς και για ερασιτεχνική χρήση δεν δικαιολογήται το κόστος του κορυφαίου, αλλά τουλάχιστον να κάνουμε την πλάκα μας με σχετική ασφάλεια.
Παρτε ένα Metabo και ξενιάσατε, έχει από προσιτές τιμές έως και υψηλές.
Το Wev 10 125 quick είναι απ' τους καλύτερους τροχούς στην κλάση του. Αρκετά βατ για να έχει δύναμη χωρίς να είναι χοντρός και βαρύς, ρυθμιζόμενες στροφές, όλες τις απαραίτητες προστασίες, made in germany και τιμή κοντά στα 100 ευρώ. Στις λεπτομέριες το παξιμάδι χωρις κλειδί, 4-5 μέτρα καλώδιο σιλικόνης κ.α
nassosxlvbros
27/11/2019, 21:58
Το Wev 10 125 quick είναι απ' τους καλύτερους τροχούς στην κλάση του. Αρκετά βατ για να έχει δύναμη χωρίς να είναι χοντρός και βαρύς, ρυθμιζόμενες στροφές, όλες τις απαραίτητες προστασίες, made in germany και τιμή κοντά στα 100 ευρώ. Στις λεπτομέριες το παξιμάδι χωρις κλειδί, 4-5 μέτρα καλώδιο σιλικόνης κ.α
Και αυτό ήταν στα υποψήφια,αλλά κατόπιν παραγγελίας.... Τώρα,δώσαμε....Σε καμιά επόμενη ζωή τροχό ξανά :)
Και αυτό ήταν στα υποψήφια,αλλά κατόπιν παραγγελίας.... Τώρα,δώσαμε....Σε καμιά επόμενη ζωή τροχό ξανά :)
Εχω τον 10-125 και έτριβα μια ταράτσα για μια βδομάδα από το πρωί μέχρι το βράδυ και ούτε που ζεστάθηκε, εγώ τα έπαιξα:D
Σκέφτομαι να πάρω τον 15-125 τώρα γιατί τα κυβικά ποτέ δεν είναι αρκετά, ξεκινάς με παπί 50αρι, πας σε χτ 250 μετά 600 και πάει λέγοντας...
Σοβαρά τώρα για τρόφιμα τα σε μπετόν, πέτρα κλπ όσο πιο πολλά ΝΕΤ τόσο πιο καλα. Αν είχα τον 15αρι θα είχα τελειώσει μια μέρα νωρίτερα
Εχω τον 10-125 και έτριβα μια ταράτσα για μια βδομάδα από το πρωί μέχρι το βράδυ και ούτε που ζεστάθηκε, εγώ τα έπαιξα:D
Σκέφτομαι να πάρω τον 15-125 τώρα γιατί τα κυβικά ποτέ δεν είναι αρκετά, ξεκινάς με παπί 50αρι, πας σε χτ 250 μετά 600 και πάει λέγοντας...
Σοβαρά τώρα για τρόφιμα τα σε μπετόν, πέτρα κλπ όσο πιο πολλά ΝΕΤ τόσο πιο καλα. Αν είχα τον 15αρι θα είχα τελειώσει μια μέρα νωρίτερα
Γι' αυτό πήρα τον 15αρη απ' την αρχή*. Είναι πιο βαρύς και με πιο χοντρό σώμα, πράγμα που το ήξερα από πριν και με προβλημάτιζε, αλλά δεν το μετάνιωσα. Από δύναμη είναι πραγματικό κτήνος, δεν κόβει πουθενά.
*Ας είναι καλά ο μισκιν που με έπεισε αλλιώς τον 1000αρη θα είχα πάρει και εγώ. :D
Τόσο μεγάλες επιφάνειες πιο άνετα τις δουλεύεις με μεγαλο τροχό 230αρι ή 180αρι.
Το ίδιο το βαρος του τροχού σε βοηθάει γιατί δεν πιέζεις προς τα κάτω, από δύναμη δε δεν παίζονται.
Οι μικροί πλεονεκτουν σε τοίχους και ταβάνια όπου το βάρος τους όσο μικρότερο είναι τόσο καλύτερα.
Αν όμως θέλεις μονον έναν γενικών καθηκόντων αξίζει να επενδύσεις σε κάτι αξιόλογο στα 125χιλ,1500watt με ρυθμιζόμενες στροφές.
stefanos
30/11/2019, 11:57
Για τόσο μεγάλες επιφάνειες το καλύτερο είναι η μηχανή για τα μωσαικά.
Μόνο που χρειάζεσαι και κολλητούς να σε βοηθήσουνε στο κουβάλημα.
από δύναμη δε δεν παίζονται.
.
Μη το λες. Ο δικός μου, 1500 βατ 125, ζοριζεται λιγότερο από εναν μεγάλο με 1700 βατ, ίσως και μεγαλύτερο. Είναι και η διάμετρος του δίσκου. Ένας 115 στα 1000 σκοτώνει, με δίσκο 125 έχει ικανοποιητική δύναμη αλλά δεν είναι το ίδιο.
Αυτά όσο αφορά τη δύναμη. Όσο αφορά την απόδοση τώρα, τα πράγματα είναι αντίστροφα. Ο μεγαλύτερος δίσκος έχει μεγαλύτερη ταχύτητα στην άκρη του για ίδιες στροφές απ' το μοτέρ, συνεπώς είναι πιο αποδοτικός. Όχι όμως αν το μοτέρ είναι αδύναμο και υπό φορτίο κόβει.
Όποτε το μέγεθος και η δύναμη του τροχού είναι σημαντικά για την χρηση που τους προοριζουμε. Δεν κάνουν όλοι για όλα χωρίς τις ανάλογες υποχωρήσεις κατά περίσταση.
Δεν κάνουν όλοι για όλα χωρίς τις ανάλογες υποχωρήσεις κατά περίσταση.
Σωστότατος!
Αυτό που καταλαβαίνω εγώ και το επισημαίνω για λόγους ασφάλειας είναι πως μεγάλοι τροχοί μπορεί να κάνουν πιο εύκολη η ζωή σε συγκεκριμένες εργασίες αλλά απαιτούν μεγάλη γνώση και εμπειρία χειρισμού. Οπότε ναι μεν και 3 τροχοί θα ήταν απαραίτητοι αλλά για κάποιον που τους χρησιμοποιεί συχνά. Ειδάλως η λύση ενός 125 με ρυθμιζόμενες στροφές ειναι η χρυσή τομή για ερασιτεχνική χρήση και ας παιδέψει κάποια στιγμή.
painterakis
09/01/2020, 20:20
Μετά από τόσα χρόνια με ένα μικρό, με σταθερές στροφές και λίγα watt γωνιακό της Budget που του έχω πιει το αίμα, ακόμα και τοίχο έχω κόψει και μέρος την ταράτσας έχω τρίψει, ήρθε η ώρα να αναβαθμιστώ ...
414069
414070
Αν και ήθελα στην αρχή τον 13-125 ciex, μετά από συζήτηση εδώ, απέφυγα το x (λόγω περίεργου σπειρώματος) και ανέβηκα στα watt, με τη βαλιτσούλα του !!!
Μετά από τόσα χρόνια με ένα μικρό, με σταθερές στροφές και λίγα watt γωνιακό της Budget που του έχω πιει το αίμα, ακόμα και τοίχο έχω κόψει και μέρος την ταράτσας έχω τρίψει, ήρθε η ώρα να αναβαθμιστώ ...
414069
414070
Αν και ήθελα στην αρχή τον 13-125 ciex, μετά από συζήτηση εδώ, απέφυγα το x (λόγω περίεργου σπειρώματος) και ανέβηκα στα watt, με τη βαλιτσούλα του !!!
Ορθα επραξες! Καλοδουλευτος!
painterakis
11/01/2020, 12:14
Ορθα επραξες! Καλοδουλευτος!
Ευχαριστώ διπλά, και για την ευχή αλλά και την αποτροπή αγοράς του cieX.
Καλοδούλευτος, ωραία επιλογή!
Το νου σας παλικάρια....
Ενα ποντάρισμα πήγα να κόψω.
417239
Πίσω από το γάντι ήταν το δάχτυλο μου :eek:
Ευτυχώς το γάντι βγήκε χωρίς να έχει μέσα περιεχόμενο :D
Και πάλι το νου σας παλικάρια.
lazarefa
07/04/2020, 07:50
Δυστυχώς το κακό καραδοκεί παντού. Τυχερός ήσουν φίλε. Ευτυχώς που φόραγες γάντια. Το νου μας όλοι όταν εργαζόμαστε με εργαλεία, ειδικά με τροχούς και συναφή. Ο εξοπλισμός ασφαλείας δεν είναι υπερβολή, είναι απαίτηση για οποιαδήποτε εργασία.
Το νου σας παλικάρια....
417239
Πώς διαολο βρήκε σε τέτοιο σημείο;;;:uplate:
george.S
07/04/2020, 10:02
Το νου σας παλικάρια....
417239
Αριστερόχειρας είσαι?
Πάγωσα και μόνο στην σκέψη :sick:
Πώς διαολο βρήκε σε τέτοιο σημείο;;;:uplate:
Είναι ο δείκτης του αριστερού χεριού.
Μακρόστενη μικρή κατασκευή που βαρέθηκα να την πιάσω στον πάγκο με μια σκύλα και την κράτησα με το χέρι :moutza:
Αριστερόχειρας είσαι?
Πάγωσα και μόνο στην σκέψη :sick:
Εγω να δεις πως παγωσα!
fasarias
03/05/2020, 01:35
Ενταξει υπερπροσφορα δεν το λες, αλλα ειναι καλη τιμουλα και συν το πλεονεκτημα οτι e-shop εχουν ολοι στην περιοχη τους αρα γλυτωνεις αυτοματως και τα μεταφορικα.
https://www.e-shop.gr/goniakos-ilektrikos-troxos-bosch-pro-gws-17-125-cie-1700watt-125mm-rythmizomenes-strofes-060179h002-p-TLS.031096
Αν ηταν ο cie-x ψηνομουν ασχημα, βασικα και τωρα ψηνομαι αλλα κανω τον κινεζο.
Η bosch δινει στα specs αποδιδομενη ισχυ στα 1010 watt, για πειτε ρε κατοχοι ειναι τοσο δυνατος οσο φαινεται?
Αν δεν κανω λαθος, camen και painterakis εσεις δεν τον εχετε αυτον?
Ξαναλεω οτι ο cieX που εχει φρενο δεν εχει το στανταρ Μ14 σπειρωμα κ δεν παιρνει κανενα βιδωτο εξαρτημα,οποιον τον ενδιαφερει αυτο.
Κατα τα αλλα ο cie ειναι ενας υπεροχος τροχος με πολυ δυναμη που δε θα σου φανει ποτε λιγος.
Εχω κ τους δυο που στην ουσια ειναι ιδιοι με μονη διαφορα το φρενο.
Θεωρω οτι ειναι ενα εξαιρετκο εργαλειο. Προσεξε μονο γτ κατι γινεται με την επεκταση εγγυησης με τα bosch απο το eshop γτ νομιζω τα φερνει παραεισαγωγη κ δεν μπορεις να το δηλωσεις στην bosch που σου δινει +2 χρονια εγγυηση αν θυμαμαι καλα.
fasarias
03/05/2020, 12:32
Ξαναλεω οτι ο cieX που εχει φρενο δεν εχει το στανταρ Μ14 σπειρωμα κ δεν παιρνει κανενα βιδωτο εξαρτημα,οποιον τον ενδιαφερει αυτο.
Κατα τα αλλα ο cie ειναι ενας υπεροχος τροχος με πολυ δυναμη που δε θα σου φανει ποτε λιγος.
Εχω κ τους δυο που στην ουσια ειναι ιδιοι με μονη διαφορα το φρενο.
Θεωρω οτι ειναι ενα εξαιρετκο εργαλειο. Προσεξε μονο γτ κατι γινεται με την επεκταση εγγυησης με τα bosch απο το eshop γτ νομιζω τα φερνει παραεισαγωγη κ δεν μπορεις να το δηλωσεις στην bosch που σου δινει +2 χρονια εγγυηση αν θυμαμαι καλα.
Οχι αυτο δεν ισχυει, βασικα δεν εχει σημασια απο που αγοραζεις το εργαλειο, αρκει να ειναι της bosch φυσικα, η επεκταση δημιουργειται με εγγραφη στο site του κατασκευαστη και με δηλωση του serial number που γραφει επανω.
100% αυτο που λεω, εχω αγορασει και απο το e-shop και το εχω δηλωσει κανονικα παιρνοντας την επεκταση, αλλα και εκ`των πραγματων σχεδον ολα μου τα bosch τα εχω φερει απο το εξωτερικο (αγγλια-γερμανια) , καραμπαμ δηλαδη περιπτωσεις παραεισαγωγης χα χα χα!!!
Οι μπλε σειρες ειναι οκ, με τις πρασινες κατι δεν παει καλα οσο αναφορα τις εγγυησεις τους.
painterakis
03/05/2020, 21:40
Ο τροχός τα σπάει, μιλάω για τον 17-125 cie.
Εγώ είμαι άσχετος και φοβόμουν (αλλά και φοβάμαι) τους τροχούς αλλά έχει αρκετή δύναμη ακόμα και στην ρύθμιση 1.
Τον έχω "ανοίξει" μέχρι τη 3η σκάλα και βασικά δε μου χρειάζεται και παραπάνω, μου έχει δώσει τη δυνατότητα να κάνω πράγματα που παλιά με τον απλό τροχό με τις σταθερές στροφές και το αδύναμο μοτέρ (300watt rms ) δε μπορούσα.
Δε φανταζόμουν ποτέ ότι θα είχα στο ένα χέρι το τροχό και θα έκοβα ίσα ή με καμπύλη, θα λείαινα και θα στίλβωνα μια μεταλλική επιφάνεια, μπορεί να ακούγεται αστείο αλλά για εμένα που είμαι σε νηπιακό στάδιο χρήσης γωνιακού είναι υπόθεση.
υ.γ. φίλος, που είναι της δουλειάς (και makitaκιας ) του έκανε τρομερή εντύπωση η δύναμη που έχει ακόμα και στις χαμηλές στροφές, όταν έκοψε κάτι σωλήνες.
O 17αρης κόβει ράγα τρένου.
Τις σωλήνες τις κόβει χωρίς να τις ακουμπήσει.
Βρήκα τον GWS 19-125 CIE που είναι 1900watt στην τιμή του 17άρη CIE...Να τον προτιμήσω ???
fasarias
10/05/2020, 18:32
Φυσικα, τι το συζητας κιολας.
Τον βρηκες σε καποια προσφορα ή απο καταστημα στο δινει φθηνοτερα?
Βρήκα τον GWS 19-125 CIE που είναι 1900watt στην τιμή του 17άρη CIE...Να τον προτιμήσω ???
Εγώ ζορίστηκα πολύ να πάρω τον 15αρη metabo. Όχι λόγο τιμής όμως. Θεωρούσα πως ο μικρότερος θα ήταν ιδανικότερος για τις ανάγκες μου και παράλληλα θα ήταν πιο άνετος για χρήση με το ένα χέρι, καθότι θα ήταν πιο ελαφρύς και με πιο λεπτό σώμα.
Όσο πιο δυνατός, τόσο πιο χοντρός και τόσο πιο βαρύς. Τι θες να κάνεις? Έχεις άλλον, μικρότερο? Κάνεις βαριές εργασίες? Θέλεις να τον κρατάς με το ένα χέρι?
Τώρα θα μου πεις, τι 17αρης, τι 19αρης. Και οι δύο είναι τερατάκια και μάλλον ακατάλληλοι για χρήση με το ένα χέρι, οπότε βουρ για τον 19αρη και ας περισσεύει η δύναμη.
Αλλιώς ο 15αρης αποτελεί το όριο, μεταξύ μικρού και μεγάλου.
Κατάλαβες το σκεπτικό, ε?
andreaspetr
11/05/2020, 22:13
Αποφασισα να φτιαξω εναν παγκο για να μαστορευω,ξεκινησα να κοβω τα σιδερα με ενα γομαρι black&decker που εχουμε καμμια 30αρια χρονια και μεχρι εκει καλα.
μολις αρχισα να κολλαω σιδερα και επρεπε να τροχισω λιγο τα κολληματα μου εφυγε η μαγκια με το γαιδουρι και το ιδιο βραδυ εψαξα για οικονομικο μικρο ελαφρυ να μπορω να τροχιζω και με το ενα χερι αν βολευει.
κατεληξα σε αυτο Makita GA5030R 720W https://www.skroutz.gr/s/8761402/Makita-GA5030R-720W.html?from=sku_color_variations
μπορω να πω οτι ειμαι αρκετα ευχαριστημενος και απο θεμα δυναμης αλλα και βαρους,μπορω να τριβω-τροχιζω για πολυ ωρα χωρις να πονανε τα χερια.
τωρα απο θεμα αντοχης θα δειξει γιατι το εχω λιγοτερο απο βδομαδα.
τωρα γιατι εχει τοσες διαφορετικες τιμες δεν εκατσα να το ψαξω,μαλλον εχει πολλα παρελκομενα.
τωρα απο θεμα αντοχης θα δειξει γιατι το εχω λιγοτερο απο βδομαδα.
Δούλευε χρόνια στα χέρια σιδεροφάγου, σε σιδηρουργείο. Είχε ένα μπλε bosch γομάρι δίπλα του και επειδή ήταν βαρύ την πλήρωνε το μικρό μακίτα. Το δούλευε μέχρι να ζεσταθεί (πολύ) και μετά συνέχιζε. Ή η δουλειά θα τελειώσει έλεγε, ή το εργαλείο. :lol:
Όταν δεν ήταν στο σιδηρουργείο, έτριβε ξύλα για μερικές εβδομάδες. Μετά συνέχιζε χωρίς καμία συντήρηση να αλλάζει χέρια κοβοντας πλακάκια και μετά πάλι στο σιδηρουργείο. Μετά από κανα 5αρι 6 χρόνια, χαλασε. Δεν έκανε επαφή το καλώδιο στο πίσω μέρος. :lol:
Το άνοιξα ένα πρωί και το έφτιαξα. Μετά δεν το ξαναείδα.
Σοβαρά τώρα, αυτό το εργαλείο δεν έπρεπε να αντέξει τόσο.
Έχει μειωθεί αρκετά στην αγορά η προσφορά σε τροχούς 115mm ή μου φαίνεται; Θα περίμενε κανείς να είναι πιο βολικοί από τους 125mm λόγω μεγέθους και βάρους -ειδικά για τροχίσματα μετά από κολλήσεις και συναφείς εργασίες που δεν χρειάζεται μεγάλη δύναμη.
Έχει μειωθεί αρκετά στην αγορά η προσφορά σε τροχούς 115mm ή μου φαίνεται; Θα περίμενε κανείς να είναι πιο βολικοί από τους 125mm λόγω μεγέθους και βάρους -ειδικά για τροχίσματα μετά από κολλήσεις και συναφείς εργασίες που δεν χρειάζεται μεγάλη δύναμη.
Οι 115 για μικρά κοψίματα, τροχισματα σιδεροκολλησεων και βουρτσισματα /ξεσκουριασματα είναι μια χαρά.
Έχω δύο χωρίς ταχύτητες στα 600 και 820 watt και με καλύπτουν απόλυτα ακόμα και σε κόψιμο πλακιδίων.
Είναι μικρότεροι και ελαφρυτεροι από τους 125 και γιαυτό πλεονεκτουν σε εργασίες με το ένα χέρι.
o_gavros
08/11/2020, 09:40
δεν είμαι και πολύ σίγουρος για το που το ποστάρω, Σουπιάς αν είναι σε λάθος θρεντ σφυρα.
Πείτε μια γνώμη για δισκάκι κοπής ινοξ διαμαντέ (https://www.skroutz.gr/s/18861663/Dewalt-%CE%94%CE%AF%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%82-%CE%9A%CE%BF%CF%80%CE%AE%CF%82-Inox-%CE%94%CE%B9%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AD-Extreme-125mm-DT40252-1%CF%84%CE%BC%CF%87.html#reviews). Εχω αντίστοιχο για πέτρα/τσιμεντοσανίδες/κλπ και είναι όντως φοβερό.
Αυτο του λινκ και τα όμοια, είναι αποκλειστικά για χρήση σε ινοξ;
Πέρα απο την μακροζωία, έχει κάποιο άλλο προτέρημα στην δουλειά απάνω;
δεν είμαι και πολύ σίγουρος για το που το ποστάρω, Σουπιάς αν είναι σε λάθος θρεντ σφυρα.
Πείτε μια γνώμη για δισκάκι κοπής ινοξ διαμαντέ (https://www.skroutz.gr/s/18861663/Dewalt-%CE%94%CE%AF%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%82-%CE%9A%CE%BF%CF%80%CE%AE%CF%82-Inox-%CE%94%CE%B9%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AD-Extreme-125mm-DT40252-1%CF%84%CE%BC%CF%87.html#reviews). Εχω αντίστοιχο για πέτρα/τσιμεντοσανίδες/κλπ και είναι όντως φοβερό.
Αυτο του λινκ και τα όμοια, είναι αποκλειστικά για χρήση σε ινοξ;
Πέρα απο την μακροζωία, έχει κάποιο άλλο προτέρημα στην δουλειά απάνω;
Δεν έχω χρησιμοποιήσει τέτοιο δισκάκι.
Αν θέλεις ποιότητα σε τέτοια εργαλεία θα κοιτάς COO (country of origin).
Ρωτάς πόσο καλό είναι το dewalt? Ορίστε ένα μέτρο σύγκρισης ποιότητας.
https://www.skroutz.gr/c/4223/diskoi-kopis/m/21335/Dronco/f/1112322/domikon-ylikon.html
https://www.skroutz.gr/c/4223/diskoi-kopis/m/21328/Rhodius/f/1112322/domikon-ylikon.html
Με τη σειρά που τα έβαλα.
o_gavros
08/11/2020, 16:41
οχι δεν με κατάλαβες αποστόλη.
δε ρωτάω για το ντεβαλτ συγκεκριμένα. για το είδος δισκου ρωτάω.
επισης τα λινκ που έβαλε βγάζουν λίστες με διαθέσιμους για δομικά υλικά, τον οποίο όμως έχω και για τον μικρό τροχό και για τον μεγαλο.
Εγω ρώτησα για διαμαντέ για χρήση σε ινοξ/μέταλλο.
Αν έχει κάποιο νόημα η χρήση σου έναντι των κλασσικών δίσκων.
οχι δεν με κατάλαβες αποστόλη.
δε ρωτάω για το ντεβαλτ συγκεκριμένα. για το είδος δισκου ρωτάω.
επισης τα λινκ που έβαλε βγάζουν λίστες με διαθέσιμους για δομικά υλικά, τον οποίο όμως έχω και για τον μικρό τροχό και για τον μεγαλο.
Εγω ρώτησα για διαμαντέ για χρήση σε ινοξ/μέταλλο.
Αν έχει κάποιο νόημα η χρήση σου έναντι των κλασσικών δίσκων.
Γιάννη δεν έχω χρησιμοποιήσει τέτοιο δίσκο για να σου πω τι διαφορά έχει.
Νόμιζα οτι ρώτησες αν είναι καλός ο dewalt. Τα λινκ τα έβαλα για τις μάρκες.
lazarefa
26/12/2020, 19:37
Το βάζω εδώ αφού κλειδώθηκε το "Σύντομες Ερωτήσεις για παντός είδους εργαλεία" (ή όπως ακριβώς λεγόταν)..
Θέλω να τρίψω σε κάγκελα στραντζαριστά 14Χ14 mm που έχουν σκουριάσει σε κάποια σημεία (έως και σχεδόν σαπίσει...), είτε με γωνιακό τροχό ρεύματος 115 χιλ. (έχω έναν Makita σταθερών στροφών) είτε με δραπανοκατσάβιδο μπαταρίας Parkside 2000 rpm max είτε με δράπανο ρεύματος (έχω μπόλικα από δαύτα). Με ποιο ηλεκτρικό εργαλείο θεωρείτε ότι είναι προτιμότερο να γίνει η δουλειά, και με ποιο/ποια προσάρτημα/τα από τα (ενδεικτικά) παρακάτω (το τρίψιμο/αφαίρεση σκουριάς θα γίνει σε διάφορα σημεία στα κάγκελα σε ένα συνολικό μήκος βαριά 1 μέτρο):
https://droutsas.gr/shop/%ce%b7%ce%bb%ce%b5%ce%ba%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%b1%ce%bb%ce%b5%ce%af%ce%b1/axesouara-ergaleiwn/diskoi-kopis-liansis/benman-%ce%b4%ce%af%cf%83%ce%ba%ce%bf%cf%82-%ce%bb%ce%b5%ce%af%ce%b1%ce%bd%cf%83%ce%b7%cf%82-%cf%83%ce%b9%ce%b4%ce%ae%cf%81%ce%bf%cf%85-pro-115mm-74282/
https://droutsas.gr/shop/%ce%b7%ce%bb%ce%b5%ce%ba%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%b1%ce%bb%ce%b5%ce%af%ce%b1/axesouara-ergaleiwn/diskoi-kopis-liansis/benman-%ce%b4%ce%af%cf%83%ce%ba%ce%bf%cf%82-%cf%86%cf%84%ce%b5%cf%81%cf%89%cf%84%cf%8c%cf%82-%ce%bc%ce%b5-%ce%ba%ce%bf%cf%8d%cf%81%ce%bc%cf%80%ce%b1-115mm-74831/
https://droutsas.gr/shop/%ce%b7%ce%bb%ce%b5%ce%ba%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%b1%ce%bb%ce%b5%ce%af%ce%b1/axesouara-ergaleiwn/syrmatovourtses/benman-%cf%83%cf%85%cf%81%ce%bc%ce%b1%cf%84%cf%8c%ce%b2%ce%bf%cf%85%cf%81%cf%84%cf%83%ce%b1-%ce%b4%cf%81%ce%b1%cf%80%ce%ac%ce%bd%ce%bf%cf%85-%cf%83%cf%84%cf%81%ce%bf%ce%b3%ce%b3%cf%85%ce%bb%ce%ae-4/
https://droutsas.gr/shop/%ce%b7%ce%bb%ce%b5%ce%ba%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%b1%ce%bb%ce%b5%ce%af%ce%b1/axesouara-ergaleiwn/syrmatovourtses/benman-%cf%83%cf%85%cf%81%ce%bc%ce%b1%cf%84%cf%8c%ce%b2%ce%bf%cf%85%cf%81%cf%84%cf%83%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%bc%cf%80%ce%ac%ce%bd%ce%b1-%ce%b4%cf%81%ce%b1%cf%80%ce%ac%ce%bd%ce%bf%cf%85-%ce%bc%ce%b5/
stefanos
26/12/2020, 19:59
Γαντια γυαλιά και βούρτσα καμπάνα κοτσίδα στο γωνιακό
o_gavros
26/12/2020, 20:17
ναι στην καμπάνα αλλά γενικά τρώει πολύ.
εχει επισης δισκάκια με φλαπς γυαλοχαρτου με διακύμανση στη σκληρότητα.
Νομίζω αναλόγως της έκτασης της σκουριάς ίσως χρειαστείς παραπάνω απο ένα εργαλείο/εξάρτημα.
lazarefa
26/12/2020, 20:57
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Διόρθωσα τα λινκς παίδες. Ρίξτε μια ματιά αν θέλετε.
o_gavros
26/12/2020, 21:44
με το δίσκο του πρώτου λινκ, δεν κάνεις ακριβώς λεπτοδουλειά.
Τα δισκάκια του 2ου είναι αυτα τα φλαπς που σου έγραψα πριν. Επιλέγεις σκληρότητα (κόκκωση το αναφέρει το σάητ) και κάνεις δουλειά.Ενδείκνυνται για αυτό που θες.
Τα δυο τελευταια σβουράκια είναι για πιο λάητ εφαρμογές.
ψάξε δες και την καμπάνα κοτσίδα που σου έγραψε ο στεφανος.νομίζω με το τροχάκι θα δουλέψεις κυρίως.
Με Συρματόβουρτσα Καμπάνα Κοτσίδα Μ14 Φ100 σε τροχό 125 1250w έτριψα την άνοιξη μασίφ κάγκελα 14αρια. Είχαν περιπου μήκος 40μ ύψους 1,20 και η καμπάνα έχει ακόμα ψωμί. Μπορείς να βάλεις την 65αρα καμπάνα στον 115 για να μην τον ξεθεωσεις!
Τα άλλα εξαρτήματα είναι για λεπτοδουλειες και επίπεδες επιφάνειες.
+1 κι από εμένα. Στα κάγκελα θέλει λίγο προσοχή γιατί είναι εύκολο να κλωτσήσει άμα δεν ξέρεις να τη χειρίζεσαι (γκουχ) με κίνδυνο να στραβώσει ελαφρά και μετά να έχει ανυπόφορους/επικίνδυνους κραδασμούς.
Γυαλιά οπωσδήποτε και, αν έχεις, δερμάτινη ποδιά ή σχετικά χοντρά ρούχα εκτός από γάντια.
o_gavros
27/12/2020, 10:04
Ρε ακακιε κάγκελα θα τρίψει, δε θα πάει να απενεργοποιήσει βόμβα :p.
Αναλόγως τη φορά που θα δουλεύει το τροχακι, μπορεί να μην πέσει γρεζι πάνω του
stefanos
27/12/2020, 10:36
Ρε ακακιε κάγκελα θα τρίψει, δε θα πάει να απενεργοποιήσει βόμβα :p.
Αναλόγως τη φορά που θα δουλεύει το τροχακι, μπορεί να μην πέσει γρεζι πάνω του
Στις στροφές που γυρνάει η συρματόβουρτσα με το γωνιακό, τα ατσάλινα συρματάκια που κόβονται εκτοξεύονται με
αρκετή δύναμη για να καρφωθούν στο σώμα.
Εκεί μπορεί να παίξεις και άντρας :D
Αλλά για μάτια ούτε να το σκεφτεί κανείς να δουλέψει χωρίς γυαλιά.
doctor_john
27/12/2020, 11:17
Έχουν όριο στροφών οι βούρτσες, γύρω στις 2500 νομίζω.
Καλύτερα να αποφύγει τις καμπάνες, υπάρχουν και πλαστικές που κάνουν φοβερή δουλειά (με διπλάσια τιμή..)
Συντονίζει και ο τροχός με τις καμπάνες.
Τα γυαλιά επιβάλλονται όπως και η μάσκα σκόνης αλλά να είμαστε ειλικρινείς βρίσκει την άκρη και μπαίνει.
Έχουν όριο στροφών οι βούρτσες, γύρω στις 2500 νομίζω.
Καλύτερα να αποφύγει τις καμπάνες, υπάρχουν και πλαστικές που κάνουν φοβερή δουλειά (με διπλάσια τιμή..)
Συντονίζει και ο τροχός με τις καμπάνες.
Τα γυαλιά επιβάλλονται όπως και η μάσκα σκόνης αλλά να είμαστε ειλικρινείς βρίσκει την άκρη και μπαίνει.
Μάλλον δεν θυμάσαι καλά. 12500 στρ γράφουν οι καμπάνες της Stanley που είχα πάρει, προφανώς για να καλύπτουν τους γωνιακους τροχούς με σταθερές στροφές 10-11000.(Όταν εγώ έτριβα τα κάγκελα βολεύτηκα με ρύθμιση στις 6000 περ στροφές για να αποφύγω τους κραδασμούς).
Προστατευτικα γυαλιά με όποιο περιστροφικο σύστημα χρησιμοποιούμε! Ακόμα και όταν κόβουμε ξύλα, πόσο μάλλον μέταλλα.
doctor_john
27/12/2020, 11:55
Έχεις δίκο, στο δικό μου πάνω από το "2"(1-5) κάνουν ζημιά και πετούν σύρματα, κοντά στις 4000rpm δουλεύουν.
Στις στροφές που γυρνάει η συρματόβουρτσα με το γωνιακό, τα ατσάλινα συρματάκια που κόβονται εκτοξεύονται με
αρκετή δύναμη για να καρφωθούν στο σώμα.
Εκεί μπορεί να παίξεις και άντρας :D
Αλλά για μάτια ούτε να το σκεφτεί κανείς να δουλέψει χωρίς γυαλιά.
Γαύρε αυτή είναι και η δική μου εμπειρία γι'αυτό και τα έγραψα. Ασχολούμαι σπανιότατα με τέτοιες εργασίες αλλά μεταξύ άλλων έχω ξεκαρφώσει σύρμα καμπάνας από το γόνατό μου (και φορούσα και χοντρούτσικο παντελόνι). Δεν είναι κάτι τραγικό απλά τσούζει λιγο - σε μάτι πιθανότατα θα άφηνε μόνιμη ζημιά :cool: (αόμματος)
Για πάμε ρε επιστήμονες. Χθες χρειάστηκε να κόψω το δοχείο νερού από έναν παλιό ηλιακό σε δύο κομμάτια για να κατέβει από την ταράτσα με σχοινιά (δυοροφη οικοδομή). Χάλασα 2,5 δισκάκια bosch inox. Είναι φυσιολογικό; έκανα κάτι λάθος; δεν είναι τα σωστά δισκάκια; Το δοχείο ήταν 120 λίτρων με λαμαρίνα απ έξω υαλοβάμβακα εσωτερικά και ανοξείδωτο νομίζω το εσωτερικό δοχείο
Υπάρχουν δύο τρόποι να κόψεις με τροχό. Ο πρώτος είναι να βυθίσεις το δισκάκι στην αρχή μέσα στη λαμαρίνα και να συνεχίσεις να κόβεις με το δισκάκι βυθισμένο. Αυτός ο τρόπος τρώει το δισκάκι αρκετά. Ο δεύτερος τρόπος είναι να κάνεις μια γραμμή κσι πάνω σε αυτή να πηγαίνεις το δισκάκι πάνω κάτω μέχρι να κοπεί η λαμαρίνα ή αυτό που θέλεις να κόψεις τελοσπάντων. Αυτός ο τρόπος εκτός που δεν χαλάει το δίσκο είναι καλός όταν θες να κόψεις ευθεία ή σε κάποιο συγκεκριμένο σημείο χωρίς να σου φύγει ο δίσκος.
o_gavros
05/05/2021, 07:39
Δυόμισι δισκάκια ποιας διάστασης; 125 ή 230χιλ;
Αν τα μικρά,τότε (και σε συνδυασμό ότι έγραψε ο μισκιν) δεν είναι περίεργο,καθώς είναι μεγάλο το δοχείο.
Έκανα την ίδια δουλειά το φθινόπωρο και ξεκίνησα να κόβω με το μικρό που του είχα φορέσει δισκάκι της 3Μ (νομίζω cubitron λέγεται).Το έκοψε σφαίρα αλλά μου το εξαΰλωσε το δισκάκι και λέω ώπα δεν συμφέρει.
Έβαλα δίσκο σιδήρου τους φθηνούς και το συνέχισα, απλά έκανε παραπάνω ώρα.
bros400pgm
05/05/2021, 08:11
Μια χαρά είναι 2 δισκάκια. Συνήθως, τέτοια κοψίματα τα κάνουμε με λάμες σιδήρου για να αποφύγουμε την βαβούρα των δίσκων ;)
doctor_john
05/05/2021, 08:29
Πήγα να γράψω ότι μάλλον είχες ψηλές στροφές αλλά τσέκαρα τα δικά μου και γράφουν max 13300rpm!
Δεν είναι πολλές για SS;
Αυτό που γράφει ο Miskin δεν έχει να κάνει με το πάχος του δίσκου; δηλαδή μπορείς να κόβεις κάθετα όταν το πάχος του υλικού είναι κοντά στου δίσκου;
Το πάχος ενός δίσκου κοπής inox 125mm είναι ένα χιλιοστό. Δεν νομίζω ότι έχεις επιλογές.
doctor_john
05/05/2021, 08:54
Γι αυτό κόβεις απο πάνω μέχρι να αδυνατίσεις το υλικό..
Το δισκάκι που έχω πάνω έκοψε 8 x Φ50 x 1mm πόδια τραπεζιού και μετραει 11.5cm..
Noμίζω δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ περισσότερες απο 4500 το πολύ 6000rpm, κοντά στις 3500-4000 με βολεύει.
Τεσπα δε καταλαβαίνω τι γράφεις, δε καταλαβαίνω καν αν διαφωνείς ή συμφωνείς με αυτό που έγραψα. Είναι λίγο περίεργος ο τρόπος που γράφεις. Αλλά από την άλλη είναι και πρωί, δε δουλεύω, και τα γρανάζια δεν έχουν πάρει μπρος.... :beer:
Γι αυτό κόβεις απο πάνω μέχρι να αδυνατίσεις το υλικό..
Το δισκάκι που έχω πάνω έκοψε 8 x Φ50 x 1mm πόδια τραπεζιού και μετραει 11.5cm..
Noμίζω δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ περισσότερες απο 4500 το πολύ 6000rpm, κοντά στις 3500-4000 με βολεύει.
Κόβεις με τον τροχό σε χαμηλές στροφές;
Doc αυτό που έκοψε ο βασκας ήταν χοντρό, δεν ήταν 1χιλ. Και αν βυθίσεις το δίσκο μέσα και ο δίσκος θα φύγει πιο γρήγορα και ο τροχός θα ζοριστει και θα ζεσταθεί. Αν του κρατήσεις τις στροφές χαμηλά θα τον κάψεις.
έκανα την αρχή βύθισα μέσα τον δίσκο και του γ@μησα τα πρέκια. Ο ήλιος ζεμάταγε ήμουν με μακρυμάνικο γιατί ο διάολος είχε υαλοβάμβακα (παλιά τέτοιον βάζανε). Αν είναι οκ ήθελα να ξέρω ή αν έκανα κάτι λάθος. Όπως φαίνεται είναι οκ. Απλά πρέπει να πάρω και φτηνά δισκάκια πιο χοντρά για τέτοιες δουλειές
edit
στροφές είχα μπόλικες
έκανα την αρχή βύθισα μέσα τον δίσκο και του γ@μησα τα πρέκια. Ο ήλιος ζεμάταγε ήμουν με μακρυμάνικο γιατί ο διάολος είχε υαλοβάμβακα (παλιά τέτοιον βάζανε). Αν είναι οκ ήθελα να ξέρω ή αν έκανα κάτι λάθος. Όπως φαίνεται είναι οκ. Απλά πρέπει να πάρω και φτηνά δισκάκια πιο χοντρά για τέτοιες δουλειές
edit
στροφές είχα μπόλικες
Τη στιγμή που κόβεις /καταστρέφεις χωρίς να σε νοιάζει αν αρπάξει χρώμα το ανοξείδωτο, εγώ θα έβαζα απλούς δίσκους μετάλλου και θα άρχιζα σε φουλ στροφές. Στην πορεία θα μου έδειχνε αν έπρεπε να μειώσω στροφές ή όχι. Λόγω υαλοβάμβακα θα προτιμούσα να βυθιζα το δίσκο όσο γίνεται λιγότερο μέσα. Ο υαλοβάμβακας είναι άσχημο υλικό και για δέρμα /ματια αλλά και για μακροπροθεσμη ζημιά στους πνεύμονες.
Θα προτιμούσα πάντως τον 230 αρι δίσκο...
o_gavros
05/05/2021, 12:09
σωστή παρατήρηση του απο πάνω.
Στην περιπτωση που ανέφερα νωρίτερα, είχα γδυσει το δοχείο απο τη λαμαρίνα και τον υαλοβάμβακα.
stefanos
05/05/2021, 12:35
1. Σε τέτοιες περιπτώσεις βολεύει η σπαθοσέγα.
2. Το καλό στην εποχή μας είναι ότι λόγω covid και υποχρεωτικής μάσκας έχουμε και μια προστασία όταν κόβουμε υαλοβάμβακες.
3. Δυο δισκάκια μια χαρά είναι.
4. Τα δοχεία αυτά καλύτερα να τα κόβεται στη μέση κατά μήκος. Μετά κολλάς 2 μεντεσέδες τέσσερα πόδια και έτοιμη η ψησταριά.:lol:
doctor_john
05/05/2021, 13:20
To ίδιο λέω, αν δεν έχουμε λεπτό μέταλλο δεν βυθίζουμε τον τροχό να κόβει κάθετα το πάχος του υλικού.
Το προηγούμενο με τις στροφές δεν είναι σωστό, 6000-8000 κόβω.