PDA

View Full Version : Γωνιακοί Τροχοί Λειαντήρες

Σελίδες : 1 2 3 4 5 [6]

silkman
03/04/2023, 19:16
σιλκ, γιατι σιδερένια γωνιά ρε συ; το λες και όβερκιλλ
4 πανελ 10 τετραγωνικα σχεδον καθετα στις 55 μοιρες θα κάνει σαν πανί ιστιοπλοικου με αέρα, μπορεί να στα ξηλώσει για πλάκα.

Ολο το εφτιαξα με γωνιες 40χ4 εκτός απο τα πίσω χιαστί που ειναι 30χ3χιλ αλλά και αυτα μου ειπαν να βάλω γωνιές που ηθελα να βαλω ισια λαμα. Σκαρφάλωσα πάνω και κουνιόμουν σαν μαιμουδι 100κιλων για να δω αν αντεχει και μάλλον το πέρασε το τεστ.

Η πλακα ξερεις ποια ειναι; ότι μου ζήτησαν 1300€ για να μου τα φτιάξουν και αποκλείεται να τα έφτιαχναν έτσι που τα έφτιαξα εγώ ο άσχετος...

JNP
03/04/2023, 23:58
Θα μας δειρει ο σουπιας για οφτοπικ...
1) Καθε ραγα που εφαπτεται (σχεδον) στα κεραμιδια εχει 4 τετοια Μ12... Ανοξειδωτα, μπαινουν με ουπα φ12, τρυπας κατευθειαν πανω απο το κεραμιδι και τα βιδώνεις, με το λαστιχακι δεν εχεις προβλημα να βαζει νερο. Τα κεραμιδια μου ειναι ευκαμπτα ενα πραγμα σαν πισοκεραμίδι, δεν ειναι κεραμικά.
442422

Ακριβουτσικα
https://smart-solar.gr/product/%CE%B9nox-%CE%BA%CE%BF%CF%87%CE%BB%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B8%CE%AD%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%83%CE%B5-%CE%BE%CF%8D%CE%BB%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B4%CE%BF%CE%BA/

2) Ειναι για υποβοήθηση θέρμανσης τα πανελ, αρκετα μεγάλα 220χ110 ετσι ωστε να μην κανει καμία ετοιμη βαση. Τα υπολογισα στις 55 μοιρες καθετα γιατι αφενος σε ενδιαφερουν οι χειμωνιάτικοι μήνες που ο ήλιος ειναι πιο χαμηλά και αφετερου το καλοκαίρι θα βράσουν αρα το καλοκαιρι ήθελα να υπολειτουργουν με τον ηλιο ψηλα.

Η μέσες βέλτιστες (για όλο τον χρόνο) κάθετες μοιρες για την Αττικη ειναι οι 38 μοιρες καθετα για ηλιακό πάνελ (μεση ανύψωση ήλιου 52 μοιρες (38+52-90) ).
442423
https://acomelectronics.com/forum/viewtopic.php?t=20&sid=11813002e1fe3dc9dc3a9af724ce1e55

Τώρα εξηγούνται όλα. Και το βιδωμα στα κεραμίδια και ότι τα πάνελ είναι για θέρμανση νερού και δεν είναι συλλέκτες για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας όπως νόμισα. Εύχομαι να αντέξουν. Μια φορά προ 20ετιας στην γειτονιά μου οι ριπές του αέρα έφθασαν τα 14 μποφωρ με μετρήσεις από την ΕΜΥ που είναι κοντά.!

JNP
04/04/2023, 00:00
Λοιπόν.... Έχοντας ως δεδομένο ότι (μέχρι τώρα τουλάχιστον) ΔΕΝ έχω ακόμα χρειαστεί τροχό και ήθελα να πάρω έναν να "βρίσκεται ΑΝ χρειαστεί" για καμιά αγγαρεία
Αποφάσισα να ξοδέψω όσο γινόταν λιγότερα :D
Οπότε σήμερα αγοράστηκε Τούτος εδώ.... (https://www.skroutz.gr/s/23747724/Black-Decker-BEG010-QS-%CE%A4%CF%81%CE%BF%CF%87%CF%8C%CF%82-115mm-%CE%A1%CE%B5%CF%8D%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82-710W.html) μιας και εκτός από πάμφθηνος, έχει και πολύ καλά σχόλια.

(αναμένω τα καντήλια Της σουπιάς τώρα....) :lol:

Ωραίος Δημήτρη. Μακάρι ο διακόπτης και η περιτυλιξη του μοτέρ να αντέξουν.

daz
05/04/2023, 22:44
Ωραίος Δημήτρη. Μακάρι ο διακόπτης και η περιτυλιξη του μοτέρ να αντέξουν.

Σε περιστασιακή χρήση, μια χαρά θα αντέξουν.

daz
05/04/2023, 22:56
Η πλακα ξερεις ποια ειναι; ότι μου ζήτησαν 1300€ για να μου τα φτιάξουν και αποκλείεται να τα έφτιαχναν έτσι που τα έφτιαξα εγώ ο άσχετος...

Ο λόγος που πολλές φορές πληρώνουμε επαγγελματία, είναι η έλλειψη χρόνου.
Ενα ποσοστό οφείλεται στην έλλειψη χώρου (όπου αυτός είναι απαραίτητος).
Και το πολύ μικρό ποσοστό που μένει, οφείλεται στην έλλειψη γνώσης.

Όταν δεν ισχύει τίποτα απ' τα παραπάνω, ο λόγος είναι κυρίως, έλλειψη αυτοπεποίθησης. Δεν πιστεύουμε οτι μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Διαφορετικά, δαπανόντας ένα μέρος των χρημάτων που θα πληρώναμε στον επαγγελματία για τα κατάλληλα εργαλεία και αφιερώνοντας χρόνο για να το κάνουμε σωστά, μια χαρά μπορούμε να κάνουμε ένα αρκετά μεγαλό ποσοστό όσων χρεαζόμαστε. (Σίγουρα όχι όλα)

Bowleno
06/04/2023, 01:02
Σε περιστασιακή χρήση, μια χαρά θα αντέξουν.

Ούτε καν περιστασιακή... Σπάνια, πολύ σπάνια και ΑΝ... Γι'αυτό πήρα ένα τόσο φτηνό....

JNP
06/04/2023, 08:48
Ο λόγος που πολλές φορές πληρώνουμε επαγγελματία, είναι η έλλειψη χρόνου.
Ενα ποσοστό οφείλεται στην έλλειψη χώρου (όπου αυτός είναι απαραίτητος).
Και το πολύ μικρό ποσοστό που μένει, οφείλεται στην έλλειψη γνώσης.

Όταν δεν ισχύει τίποτα απ' τα παραπάνω, ο λόγος είναι κυρίως, έλλειψη αυτοπεποίθησης. Δεν πιστεύουμε οτι μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Διαφορετικά, δαπανόντας ένα μέρος των χρημάτων που θα πληρώναμε στον επαγγελματία για τα κατάλληλα εργαλεία και αφιερώνοντας χρόνο για να το κάνουμε σωστά, μια χαρά μπορούμε να κάνουμε ένα αρκετά μεγαλό ποσοστό όσων χρεαζόμαστε. (Σίγουρα όχι όλα)

Κιεγω αυτής της νοοτροπίας είμαι. Αγοράζω εργαλεία καλά έως πολύ καλά για εργασίες που προγραμματιζω και τις μελετάω για αρκετό χρόνο. Έτσι τελικά έχω κερδίσει την ευχαρίστηση της ιδιοκατασκευης και μου μένουν και τα εργαλεία.

silkman
06/04/2023, 09:10
Στις περισσοτερες περιπτώσεις το να το κάνεις μόνος σου βγαίνει πιο φτηνά ακόμα και να αγοράσεις τα εργαλεία. Καλά εργαλεία, όχι Black and decker και Stanley :lol:

Πίσω στο θέμα μας. Εχω να τρίψω/βάψω σιδερενιες βάσεις ενος στέγαστρου, κυρίως κομμάτια κοιλοδοκό 10+ ποντους. Θελει καθαρισμα η παλιά μπογια και σε σημεία εχει σκουριάσει, αρα τρίψιμο ασταρωμα και βάψιμο.

Οι βασεις που εφτιαξα ήδη τρίφτηκαν, πλύθηκαν με νιτρου, ασταρώθηκαν με μολυβδούχο πορτοκαλί μινιο (γιατί έχει και "οικολογικά" :lol: ) και βάφτηκαν με ασπρο ντούκο.

Δοκιμασα με το μικρό καινουργιο τροχάκι τρίψιμο με smirdex flap disk 100grit και οντως κανει καλή δουλειά. Για τα παραπάνω σίδερα είπα να ανέβω λεβελ και να χρησιμοποιήσω τον 230αρη τροχό που έχω να το πλακώσω και να του γ@#$σω τα ράμματα.

Δισκοι φτερωτοι 230αρηδες για κάποιο λόγο δεν υπάρχουν... Να πάρω 180αρηδες και να δοκιμάσω με τον μεγάλο bosch;
πχ κατι τετοιο
https://www.skroutz.gr/s/26781945/Total-TAC631803-%CE%94%CE%AF%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%82-%CE%9B%CE%B5%CE%AF%CE%B1%CE%BD%CF%83%CE%B7%CF%82-Inox-%CE%9C%CE%B5%CF%84%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CF%8D%CF%80%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%82-P80-180mm.html

JNP
06/04/2023, 11:02
Να γιατί χρειάζεται ένας 125 με ταχύτητες.
Ο 230 θα σου κόψει τα χέρια...

daz
06/04/2023, 11:56
Τα φλαπ δε θέλουν ταχύτητες. Φουλ, είναι μια χαρά.
Οι καμπάνες θέλουν ταχύτητες αλλά θέλουν και πολύ δυνατό μηχάνημα. Όχι αδύναμο 125.

daz
06/04/2023, 11:59
Ούτε καν περιστασιακή... Σπάνια, πολύ σπάνια και ΑΝ... Γι'αυτό πήρα ένα τόσο φτηνό....

Ο τροχός δεν είναι και κανένα πολύπλοκο εργαλείο. Λίγα μπορούν να χαλάσουν και αν τον χρησιμοποιεις σπάνια, δε θα έχεις πρόβλημα για πολύ καιρό.

sapila racing
06/04/2023, 12:15
Ο τροχός δεν είναι και κανένα πολύπλοκο εργαλείο. Λίγα μπορούν να χαλάσουν και αν τον χρησιμοποιεις σπάνια, δε θα έχεις πρόβλημα για πολύ καιρό.

Αυτό λεει κι η δικη μου εμπειρία.
Ειχα παλια εναν της πλάκας και δεν ειχα ποτέ πρόβλημα μεχρι που τον δάνεισα και ο φιλος τον χρησιμοποιησε για καποια εργασία περαν των δυνατοτητων του και τον κατεστρεψε.
Τωρα εδω και κατι χρόνια εχω παλι εναν της πλάκας και με την σπανια χρήση που κανω δεν εχει παθει τιποτα.
Στην χειρότερη αλλαζεις καρβουνακια και συνεχίζεις.

daz
06/04/2023, 13:11
Ο τροχός "αναπνέει" αυτά που κόβει. Ειδικά όταν τρίβει! Αυτό δεν είναι και ότι καλύτερο αλλά σε περιστασιακή χρήση για κανένα κόψιμο και λίγο τρίψιμο, δεν έχει ιδιαίτερη ανάγκη.
Πέρα απ' αυτό, θα χαλάσει αν ζοριστει και υπερθερμανθεί ή αν βουλωσουν οι εισαγωγές αέρα πχ από σκόνη ξύλου κατά το τρίψιμο.
Οι καμπάνες ζοριζουν και το μοτέρ και την μετάδοση και οι κραδασμοί που προκαλούν δοκιμάζουν όλη την συναρμολόγηση.

Οι ακριβοί έχουν καλύτερο μοτέρ και καλύτερα προστατευμένο, καλύτερα μέταλλα στην μετάδοση, καλύτερη συναρμολόγηση, ανθεκτικότερα στις πτώσεις πλαστικά, περισσότερες προστασίες, μέχρι και μακρύτερο καλώδιο καλύτερης ποιότητας και πιο ανθεκτικούς διακόπτες.

Ένας φθηνός μια χαρά θα δουλέψει σε μη απαιτητικές εργασίες ακόμα και σε πολύ τακτική βάση.
Κάποιες όμως εργασίες μπορεί να τον στείλουν σκουπιδοτενεκέ ανεξάρτητα πόσο έχει δουλέψει.

daz
06/04/2023, 14:38
Στις περισσοτερες περιπτώσεις το να το κάνεις μόνος σου βγαίνει πιο φτηνά ακόμα και να αγοράσεις τα εργαλεία. Καλά εργαλεία, όχι Black and decker και Stanley :lol:

Πίσω στο θέμα μας. Εχω να τρίψω/βάψω σιδερενιες βάσεις ενος στέγαστρου, κυρίως κομμάτια κοιλοδοκό 10+ ποντους. Θελει καθαρισμα η παλιά μπογια και σε σημεία εχει σκουριάσει, αρα τρίψιμο ασταρωμα και βάψιμο.

Οι βασεις που εφτιαξα ήδη τρίφτηκαν, πλύθηκαν με νιτρου, ασταρώθηκαν με μολυβδούχο πορτοκαλί μινιο (γιατί έχει και "οικολογικά" :lol: ) και βάφτηκαν με ασπρο ντούκο.

Δοκιμασα με το μικρό καινουργιο τροχάκι τρίψιμο με smirdex flap disk 100grit και οντως κανει καλή δουλειά. Για τα παραπάνω σίδερα είπα να ανέβω λεβελ και να χρησιμοποιήσω τον 230αρη τροχό που έχω να το πλακώσω και να του γ@#$σω τα ράμματα.

Δισκοι φτερωτοι 230αρηδες για κάποιο λόγο δεν υπάρχουν... Να πάρω 180αρηδες και να δοκιμάσω με τον μεγάλο bosch;
πχ κατι τετοιο
https://www.skroutz.gr/s/26781945/Total-TAC631803-%CE%94%CE%AF%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%82-%CE%9B%CE%B5%CE%AF%CE%B1%CE%BD%CF%83%CE%B7%CF%82-Inox-%CE%9C%CE%B5%CF%84%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CF%8D%CF%80%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%82-P80-180mm.html

Αν θες να κάνεις πιο γρήγορα πάρε 60 ή 80 grid. Ο μεγάλος θα σε κουράσει.

Υγ. Μα πόσο άθλια είναι τα smirdex!!!!! Πάρε κανένα γυαλόχαρτο της προκοπής αν έχεις να κάνεις πολλά.

lazarefa
06/04/2023, 15:39
Είναι όντως τόσο άθλια τα Smirdex; Χωρίς να έχω προσωπική εμπειρία από την εταιρεία, έχω ακούσει από αρκετούς επαγγελματίες (και ερασιτέχνες) πολύ καλά σχόλια για τα προιόντα της εν γένει (δεν αναφέρομαι ειδικά σε πολύπτερους δίσκους, σαν αυτό που ανέφερε ο Silkman).

Bowleno
06/04/2023, 16:25
Είναι όντως τόσο άθλια τα Smierdex; Χωρίς να έχω προσωπική εμπειρία από την εταιρεία, έχω ακούσει από αρκετούς επαγγελματίες (και ερασιτέχνες) πολύ καλά σχόλια για τα προιόντα της εν γένει (δεν αναφέρομαι ειδικά σε πολύπτερους δίσκους, σαν αυτό που ανέφερε ο Silkman).

Tω καιρώ, εκείνω, όταν δούλευα στον Βαράγκη (λούστρα επίπλων) χρησιμοποιουσαμε τα γυαλόχαρτα και σφουγγαρόχαρτα(!) της ήταν όντως πολύ καλά!
Βέβαια έχουν περάσει και κάπου 24 χρόνια από τότε....δεν ξέρω την σημερινή ποιότητα τους ;)

Bowleno
06/06/2023, 12:35
Σημερινή αγορά. Επιλέχθηκε αυτός διότι οι απαιτήσεις αφενός δεν είναι μεγάλες και ο άξονας τύπου dremel θα βολέψει πολύ σε μικροεργασίες....

443840

lazarefa
06/06/2023, 15:20
Καλορίζικος! Αν διακρίνω σωστά είναι Einhell; Μοντέλο; Τιμή αγοράς;

Bowleno
06/06/2023, 15:51
TH-XG 75 120W EINHELL και τιμή στα 79 ευρώ από πρακτικερ αλλού τον έχουν έως και 10 ευρώ φτηνότερα αλλά αφενός ήταν δίπλα μου και τα 10 ευρώ θα πήγαιναν σε βενζίνη για να τον πάρω από αλλού +τον χρόνο....

JNP
07/06/2023, 09:14
Αυτές τις μέρες πολλές προσφορές σε τροχούς στο Idealo.de, κορυφαία τα Klein και τα Flex.
443868

daz
07/06/2023, 09:50
Αυτές τις μέρες πολλές προσφορές σε τροχούς στο Idealo.de, κορυφαία τα Klein και τα Flex.
443868

Πόσα μαγαζιά απ' το idealo έχεις βρειι που να στέλνουν Ελλάδα?

silkman
07/06/2023, 10:56

πχ κατι τετοιο
Επανέρχομαι για τρίψιμο με μεγάλο 230αρη τροχο.

Βρηκα πολύφτερο δίσκο 180αρη 100grit στον Στρίγγο και έκανα έτσι την περισσότερη δουλεια σε κάθετους μεγάλους κοιλοδοκούς (αφαιρεση παλιας μπογιάς κ ξεσκούριασμα). Πρεπει να εισαι σουγκλάκος για να τα δουλέψεις ορθιο αυτο το πράγμα, παρότι τα καθάριζε με ένα πέρασμα, είναι πολύ κουραστικό να το δουλευεις κάθετα στον αέρα. Προφανώς και αξίζει τον κόπο κ βγαζει δουλεια αν μιλάμε για να καθαρίσεις σίδερα κάτω, ή για να γυαλίσεις / καθαρίσεις πχ μάρμαρο.

JNP
07/06/2023, 11:34
Πόσα μαγαζιά απ' το idealo έχεις βρειι που να στέλνουν Ελλάδα?

Έχεις δίκιο δεν το έχω τσεκάρει.
Έχω την αβάντα του γιου που τώρα είναι στο Βερολίνο για ότι αποφασίσω.

dimitrisinside
09/06/2023, 11:36
Επανέρχομαι για τρίψιμο με μεγάλο 230αρη τροχο.

Βρηκα πολύφτερο δίσκο 180αρη 100grit στον Στρίγγο και έκανα έτσι την περισσότερη δουλεια σε κάθετους μεγάλους κοιλοδοκούς (αφαιρεση παλιας μπογιάς κ ξεσκούριασμα). Πρεπει να εισαι σουγκλάκος για να τα δουλέψεις ορθιο αυτο το πράγμα, παρότι τα καθάριζε με ένα πέρασμα, είναι πολύ κουραστικό να το δουλευεις κάθετα στον αέρα. Προφανώς και αξίζει τον κόπο κ βγαζει δουλεια αν μιλάμε για να καθαρίσεις σίδερα κάτω, ή για να γυαλίσεις / καθαρίσεις πχ μάρμαρο.

για τετοιες δουλειες , ξεσκουριασματα κλπ πηρα αυτο.
πολυ βολικο.

443986

443987

JNP
09/06/2023, 11:54
Πρώτα θέλει αυτό ξεσκουριασμα! :beer:
Τι διάμετρο έχει το τσοκ;

dimitrisinside
10/06/2023, 23:42
Πρώτα θέλει αυτό ξεσκουριασμα! :beer:
Τι διάμετρο έχει το τσοκ;

Ητανε το μονο που βρηκα μονοφασικο.
Διαμετρο εχει 6 η 8 χιλιοστα. δεν θυμαμαι. Ειναι τα κλασικα βουρτσακια που μπαινουν σε δραπανα

stefanos
23/06/2023, 16:37
Για άλλο πήγα και έπεσα πάνω σε αυτόν https://www.leroymerlin.gr/gr/ergaleia/ilektrika-ergaleia/goniakoi-trohoi/goniakos-trohos-850-watt-125mm-reumatos-metabo-82181018?ref=reccodo-pr-LAu6UGP0zagR&cr=846578664b0d434cb95f94af096b2fc5 ρύθμιση στροφών, 850W, 125 mm, metabo Κίνα, φαντάζομαι θα τον εύρισκα και φτηνότερα αλλού, αλλά ok έπεσα στην παγίδα των super market.

doctor_john
23/06/2023, 19:14
Λίγο τα φώτα σας οι πιο έμπειροι, χρειάζεται να κόψω τρία "Π" (~12cm πλάτος) σε 10mm πλάκα ατσάλινη με τον τροχό..
Πήρα δίσκους 12,5cm, θα τρυπήσω στις εσωτερικές γωνίες για να έχω καθαρές άκρες, θα φινίρω τις τομές αργότερα που θα είναι
σάντουιτς και τα τρία μαζί.

Δεν έχω ξανακόψει πλοίο με τροχό, έλεγα να "χαράζω" σε βήματα 2-3mm βάθος τα σχήματα και έτσι να κοπούν κάποια στιγμή.
Μπορώ να βοηθήσω με κάποιο έλαιο; υπάρχει κάποια μέθοδος που θα με βολέψει; ιδανικές στροφές εκτός των ορίων που γράφουν οι δίσκοι;

MISKIN
23/06/2023, 19:59
Έτσι θα το κάνεις όπως το λες. Μη προσπαθήσεις να το κόψεις σε όλο το βάθος και να προχωράς μέχρι να κοπεί. Θα χαλάσεις τους διπλάσιους δίσκους. Μη βάλεις κανένα λάδι. Προσοχή όταν βαθύνει το κόψιμο, μη σου μαγκώσει ο δίσκος.
Γυαλιά απαραίτητα και αν έχεις καλό θα ήταν και ακουστικά.
Στροφές εγώ βάζω πάντα μέγιστες, αλλά μπορεί να μην είναι το βέλτιστο.

doctor_john
24/06/2023, 13:29
Ευχαριστώ!
Δοκίμασα λίγο με κουκούλα - μάσκα συγκόλλησης και είναι βολικά, θα βάλω και μασκάκι σκόνης εσωτερικά.

o_gavros
24/06/2023, 13:32
Δεν νομίζω να είναι καλή ιδέα η μάσκα συγκόλλησης. Καθαρά διάφανα πλαστικα γυαλιά αν είναι να βάλεις κάτι.
Τα ρινισματα δεν υπάρχει περιπτωση να τα εισπνευσεις.
Λαου λαου χάραγμα που θα σου δώσει και οδηγό μετά να μην ξεφεύγεις της ευθείας

MISKIN
24/06/2023, 17:05
Οι μάσκες συγκόλλησης έχουν συνήθως και ρύθμιση για χρήση με τροχό. Δεν έχουν θέμα.

Πι. Ες. Μιλάω πάντα για αυτόματες μάσκες.

o_gavros
24/06/2023, 17:20
Ναι κι εγώ Αχιλλέα.
Δεν ξέρω αν αυτό που λες στέκει για πιο καλές/ακριβές.
Εγώ μια τοταλ έχω που δε νομίζω πως έχει τέτοια ρυθμιση.
Κάνει όμως εξαιρετικά τη δουλειά της στις κολλήσεις.

MISKIN
24/06/2023, 17:26
Τι εννοείς αν στέκει; Εφόσον υπάρχουν, προφανώς και στέκει. Οι αυτόματες που έχω στη δουλειά, έχουν και οι δύο τέτοια ρύθμιση.

fasarias
24/06/2023, 22:08
Ναι μωρέ κι'εγω μια οικονομική αυτόματη της unimac που έχω, διπλής λειτουργίας είναι (welding - grinding).
Ουσιαστικά αυτό που κάνει όταν είναι γυρισμένο στην λειτουργία τροχίσματος είναι να ακυρώνει την σκίαση.

doctor_john
24/06/2023, 22:29
Ρύθμιση ευαισθησίας έχει και εμένα.
Στο ένα ακρο δεν σκουραίνει ποτέ.
Έχει σκόνη Γιάννη, την καταλαβαίνεις.
Τα γάντια συγκόλλησης να δεις τι βολικά είναι :D

doctor_john
20/10/2024, 16:57
Μήπως ξέρετε αν υπάρχουν μεγάλοι γωνιακοί τροχοί (250mm-300mm) με ταχύτητες;
Δεν μπορώ να καταλάβω από τα specs που δείχνουν. Τους δίνουν στις 6500, θα ήταν χρήσιμο και μία μόνο διαίρεση.

fasarias
21/10/2024, 20:30
Δεν μπορώ να καταλάβω από τα specs που δείχνουν. Τους δίνουν στις 6500, θα ήταν χρήσιμο και μία μόνο διαίρεση.
Για δες εδώ σε μια αναζήτηση που έκανα

https://ledokosmos.gr/yoniakos-trochos-reumatos-me-ruthmise-tachutetas-strofon-2100w-se-thiametro-o180mm-and-o230mm-agr21-180-agr21-230-stayer.html

Και εδώ

https://www.skroutz.gr/c/1807/Goniakoi-Trochoi/f/1051502_1051516/230-mm-rythmisi-strofon.html

Έχεις δίκιο πάντως ότι τα specs είναι μπερδεμένα και καθόλου ξεκάθαρα.
Πάρε τηλέφωνο και ρώτα.
Από επώνυμες εταιρείες πάντως δεν βλέπω να υπάρχει τίποτα.
Δεν είναι και πολύ απλό βέβαια να πετύχεις 230αρη με ρυθμιστή στροφών και να είναι και τόσο επισφαλής στην χρήση του.
Η yato αν ισχύει φυσικά αυτό που γράφουν να ξέρεις είναι ανερχόμενη δύναμη στον χώρο και με καλά δείγματα μέχρι στιγμής στα προϊόντα τους.
Έχω αγοράσει διάφορα μικροτζιτζιμπλίκια και είμαι ικανοποιημένος, αν θυμάμαι καλά είναι από Τσεχία - Σλοβενία κάτι τέτοιο η προέλευση τους.

doctor_john
21/10/2024, 21:34
Ευχαριστώ, τα έγραψα όλα εκτός από "με ρύθμιση στροφών"..

Απο την στιγμή που θα χρειαστώ έναν για λίγες μέρες, κοιτάζω να είναι ευέλικτος να τον χρησιμοποιώ και μετά.
Και εμένα μου αρέσουν οι τιμές της YATO. Είδα μικρότερα εργαλεία τους και μου φάνηκαν τίμια.

Bowleno
21/10/2024, 22:42
Ευχαριστώ, τα έγραψα όλα εκτός από "με ρύθμιση στροφών"..

Απο την στιγμή που θα χρειαστώ έναν για λίγες μέρες, κοιτάζω να είναι ευέλικτος να τον χρησιμοποιώ και μετά.
Και εμένα μου αρέσουν οι τιμές της YATO. Είδα μικρότερα εργαλεία τους και μου φάνηκαν τίμια.

230αρης και ευέλικτος δεν πάνε μαζί ρε συ....

JNP
22/10/2024, 06:37

Ο δικός μου 230αρης της bosch έχει 6500 στρ και κόβω πέτρα και σίδερα. Την ίδια εποχή υπήρχε και με 8000στρ, δεν ξέρω για τι δουλειά ήτανε. Μεταβλητής ταχύτητας σε τέτοιο μέγεθος δεν έχω πετύχει.
Ότι YATO έχω πάρει είναι γράφει η συσκευασία Πολωνία.

doctor_john
22/10/2024, 07:47
Έχω την εντύπωση πως οι μεγάλοι (θυμάμαι 12000 στρ ) βόλευαν για μάρμαρα κ.λπ.
Νομίζω πως εγκαταλείφθηκαν με την νεα τεχνολογία σε δίσκους, δεν χρειάζονται.

Υπάρχουν μεγαλύτεροι σαν "κόφτες δομικών υλικών", με παροχή νερού κ.λπ. Πολύ μεγάλοι, δεν είναι για χομπίστες.

stefanos
22/10/2024, 11:10
Σε γενικές γραμμές τα φιμπερένια δισκάκια γράφουν πάνω μια μέγιστη ταχύτητα λειτουργίας 80m/sec.
Η οποία μεταφράζεται σε σαλ στο μηχάνημα.
Αυτό σημαίνει ότι ο γωνιακός για 230 mm δουλεύει κάτω από 6500 σαλ από τον κατασκευαστή του.
Ο γωνιακός για 180 mm κάτω από 8500 σαλ
Ο γωνιακός για 125 mm κάτω από 12300 σαλ.

Και βέβαια αυτό σημαίνει ότι δεν βάζουμε στο μηχάνημα που έχουμε μεγαλύτερο δίσκο γιατί ενδεχομένως να διαλυθεί και να κλαίμε.
Που δεν είναι δυνατόν γιατί δεν χωράει στο προφυλακτήρα του δίσκου, αλλά λέμε στην περίπτωση που έχει χαθεί ο προφυλακτήρας :rolleyes:

GReddy128
30/10/2024, 12:47
Καλησπέρα
Τι γνώμη έχετε για τον Flex LE 9-11 125;
Ψάχνω να αγοράσω ένα τροχό για ερασιτεχνική χρήση για δουλειές στο σπίτι.
Π.χ κανένα κόψιμο, τρίψιμο τα κάγκελα κλπ
Από μια αναζήτηση είδα πως έχει ρυθμιζόμενες στροφές και ο επόμενος επώνυμος με παραπλήσια χαρακτηριστικά έχει πάνω από 100€.
Ευχαριστώ

lazarefa
30/10/2024, 18:12
Χωρίς να έχω δουλέψει το συγκεκριμένο τροχό, κρίνοντας από το συνδυασμό απαιτήσεών σου, χαρακτηριστικών του μηχανήματος (ισχύς, ρύθμιση στροφών), ονόματος της εταιρείας και τιμής, εκτιμώ ότι θα είναι μια αξιόλογη αγορά, και μάλιστα θα τολμούσα να πω πως ο εν λόγω τροχός είναι και περισσότερο "σοβαρό" εργαλείο από ό,τι η χρήση που προδιαγράφεις θα απαιτούσε. Προσωπικά, έχοντας αγοράσει προ 12ετίας τροχό ρεύματος κάνοντας ανάλογες σκέψεις με εσένα, απόκτησα έναν "βασικό" Makita 720 Watt (χωρίς ρύθμιση στροφών), γύρω στο 50ρικο τότε, και δεν έχω έκτοτε χρειαστεί κάτι καλύτερο/σοβαρότερο.
Εφόσον (από όσο καταλαβαίνω) έχεις τη διάθεση/δυνατότητα να ξοδέψεις το ποσό που κοστίζει, νομίζω ότι θα σε καλύψει με το παραπάνω.

daz
30/10/2024, 18:14
Καλησπέρα
Τι γνώμη έχετε για τον Flex LE 9-11 125;
Ψάχνω να αγοράσω ένα τροχό για ερασιτεχνική χρήση για δουλειές στο σπίτι.
Π.χ κανένα κόψιμο, τρίψιμο τα κάγκελα κλπ
Από μια αναζήτηση είδα πως έχει ρυθμιζόμενες στροφές και ο επόμενος επώνυμος με παραπλήσια χαρακτηριστικά έχει πάνω από 100€.
Ευχαριστώ

H σύντομη απάντηση είναι.. flex είναι δεν έχεις να φοβάσαι πολλά.

Αν έχεις κάποιο λόγο που επέλεξες αυτόν έναντι άλλων (πχ τιμή, διαθεσιμότητα κτλ) δε χρειάζεται να χάνεις χρόνο ψάχνοντας και συγκρίνοντας.

Όλες οι μάρκες τα εισαγωγικά τους μοντέλα τα έχουν "εισαγώμενα". Πχ οι μικροί μετάβο είναι κινέζικοι ενώ οι μεγαλύτεροι made in germany. To ίδιο και η flex. Αυτός που έβαλες μάλλον είναι απ' αυτούς. Μαζί όμως πάει και η τιμή οπότε δε σε απασχολεί και πολύ. Παίρνεις κάτι καλό όπου και να φτιάχνεται στην αντίστοιχη τιμή. Εξ' άλλου η χρήση που περιγράφεις δεν είναι απαιτητική. Το είπα πιο πολύ για να μη νομίζεις οτι παίρνεις made in germany επειδή είναι flex. (δεν παίρνω όρκο οτι αυτός δεν είναι αλλά είναι πολύ πιθανό).
Για μένα αξίζει να δεις τη διάμετρο που έχει στο σώμα του και να δεις αν ταιριάζει στο χέρι σου. Κάποιοι είναι λίγο χοντρούληδες (μιλάω γενικά) ενώ κάποιοι άλλοι με ίδια χαρακτηριστικά, πιο λεπτοί και πιο βολικοί. Οι flex δε φημίζονται και για την σιλουέτα τους.
Για "προστασίες" εσύ ξέρεις τι θες αλλά για μένα κάποιες πραγματικά αξίζουν, γιατί ο τροχός είναι επικίνδυνο εργαλείο και πολλοί λόγο άγνοιας το χρησιμοποιούν λάθος ή κάνουν λάθη.
Αν έχεις κάνει την ερευνα σου, προχώρα. Αν όχι, ίσως αξίζει να κάνεις μια σύγκριση σε γειτονικές μάρκες.

daz
30/10/2024, 18:18
Ξέχασα τις στροφές. Αν δουλεύεις συρμάτινες καμπάνες αξίζει να έχεις ρύθμιση στροφών. Αν όχι, μη θεωρήσεις deal breaker κάποιον που δεν έχει. Για κόψιμο, τρίψιμο και γυαλοχάρτισμα δε θες ρυθμιση.
ΒΤW οι καμπάνες σκοτώνουν τον τροχό.

doctor_john
30/10/2024, 19:05
λόγω ζυγοστάθμισης λες;
πολλές φορές όταν βάζω μεγάλες καμπάνες και πέτρες συντονίζει, το μαζεύω όσο μπορώ με την ταχύτητα
με τις καμπάνες αν είναι τελείως λάθος την ξαναβάζω τυχαία ελπίζοντας.
Οι μικρές καμπάνες είναι πιο δύσκολες και οι δισκόβουρτσες. Θα ήθελα έναν τρόπο να τις ζυγίζω.
10+ χρόνια δεν μου έχει βγάλει κάτι.

Δεν το δουλεύω ώρες έτσι, κάνω αυτό που χρειάζομαι, κρατώντας λίγο χαλαρά, να εκτονώνεται σε εμένα ο συντονισμός.

daz
30/10/2024, 19:41
λόγω ζυγοστάθμισης λες;
πολλές φορές όταν βάζω μεγάλες καμπάνες και πέτρες συντονίζει, το μαζεύω όσο μπορώ με την ταχύτητα
με τις καμπάνες αν είναι τελείως λάθος την ξαναβάζω τυχαία ελπίζοντας.
Οι μικρές καμπάνες είναι πιο δύσκολες και οι δισκόβουρτσες. Θα ήθελα έναν τρόπο να τις ζυγίζω.
10+ χρόνια δεν μου έχει βγάλει κάτι.

Δεν το δουλεύω ώρες έτσι, κάνω αυτό που χρειάζομαι, κρατώντας λίγο χαλαρά, να εκτονώνεται σε εμένα ο συντονισμός.

1ον λόγο ζυγοστάθμισης, ναι. Δε μπορείς να κάνεις κάτι. Σύρματα είναι, πως να τα ζυγσταθμίσεις? Και κατά τη χρηση φθείρονται κιόλας. Επίσης δουλεύουν σε απσταση απ' το κέντρο του τροχού.
2ον επειδή οι καμπάνες θέλουν μικρότερη ταχύτητα (το γράφουν επάνω ανάλογα με το μέγεθος) ο τροχός ζορίζεται. Έχω ένα γομάρι μετάβο 1500W που δε ρίχνει τις στροφές του ακόμα και υπό φορτίο και δεν έχει ζεσταθεί ποτέ του. Η μόνη φορά που τον ένιωσα ζεστό στα χέρι μου ήταν με μια μεγάλη καμπάνα και χαμηλές στροφές.

o_gavros
30/10/2024, 19:46
επίσης παίζει και ρόλο του χειριστή το χέρι έτσι;
αμα ο άλλος δεν νιωθει και ζμπρώχνει σα να θελει να ρίξει τοίχο, τότε τι να κάνει και το τροχάκι με την καμπάνα;
επίσης #2, ΤΕΡΑΣΤΙΑ προσοχή με τις καμπάνες/βούρτσες/συρματοσκατολοΐδια! πετάνε για πλάκα θραυσματα και στην πλειοψηφία των φορών στοχεύουν τα μάτια.

GReddy128
31/10/2024, 07:05
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.

o_gavros
31/10/2024, 12:09
έχει στα λεροη μεταβο 850βατ 125αρηε 60€.
χωρίς ρύθμιση ταχύτητας αλλά μεταβο.
μικρό ωραίο μανιτζεβελο αξιόπιστο

εδιτ: έχουν επίσης τον wev850-125 ,με ρύθμιση στα 90€.

silkman
31/10/2024, 18:44
Bosch ο μικρος 900w με ρυθμιζόμενος στροφες, οσο τον ειχα παρει πριν κανα χρονο. 3 χρονια εγγυηση με εγγραφη του προιοντος.
80€ με φπα

https://www.kentrovidas.gr/bosch-gws-9-125s-goniakos-leiadiras-me-ruthmizomeni-taxutita-125mm-900w

Εχω γραψει για το τροχακι αυτό μερικες σελίδες πιο πισω. Εχοντας το δουλεψει αρκετα, εχω να πω για το πολύ βολικό του κράτημα και λειτουργία χωρις κραδασμους. Φυσικα όταν κατεβαζεις τις στροφες κοβει ο κινητηρας, δεν θα τον προτεινα για πολυωρη χρηση με καμπανα (την οποια ετσι κ αλλιως θεωρω εργαλειο του σατανα), καλυτερα τα flap discs 1000 φορες για τριψιματα.

doctor_john
31/10/2024, 19:20
Οι καμπάνες κοιτάνε αλλού τουλάχιστον, η δισκόβουρτσα είναι το χειρότερο εργαλείο.
Ότι μπει στον άξονα κίνησης της καρφώνεται με σύρματα.

o_gavros
31/10/2024, 19:38
Bosch ο μικρος 900w με ρυθμιζόμενος στροφες, οσο τον ειχα παρει πριν κανα χρονο. 3 χρονια εγγυηση με εγγραφη του προιοντος.
80€ με φπα

https://www.kentrovidas.gr/bosch-gws-9-125s-goniakos-leiadiras-me-ruthmizomeni-taxutita-125mm-900w

Εχω γραψει για το τροχακι αυτό μερικες σελίδες πιο πισω. Εχοντας το δουλεψει αρκετα, εχω να πω για το πολύ βολικό του κράτημα και λειτουργία χωρις κραδασμους. Φυσικα όταν κατεβαζεις τις στροφες κοβει ο κινητηρας, δεν θα τον προτεινα για πολυωρη χρηση με καμπανα (την οποια ετσι κ αλλιως θεωρω εργαλειο του σατανα), καλυτερα τα flap discs 1000 φορες για τριψιματα.

τον τσέκαρα και αυτόν σήμερα που βρεθηκα στα ΛΕροη.
είχε περίεργο "παξιμάδι" συγκράτησης δισκου.
Δε του έδωσα πάρα πολύ βάση καθώς απλά ηθελα να δω το πιάσιμο του απο περιέργεια.
Δεν ήταν σίγουρα πιο μανιτζέβελος στο χέρι απο τους δύο ΜΕΤΑΒΟ που ανέφερα πριν.
Παντως οντας κάτοχος μικρου 125αρη τροχου μπος εικοσαετιας (απο τον πατερα), το οποίο ακόμα δουλεύει ακμαιότατος, μπορώ να πω οτι είναι αξιοπιστα μηχανακια και αυτα!
οπως και να χει, με σοβαρές μάρκες, δυσκολα να μην κάνεις δουλειά με τα τροχάκια τους.

silkman
01/11/2024, 13:34
τον τσέκαρα και αυτόν σήμερα που βρεθηκα στα ΛΕροη.
είχε περίεργο "παξιμάδι" συγκράτησης δισκου.
Δε του έδωσα πάρα πολύ βάση καθώς απλά ηθελα να δω το πιάσιμο του απο περιέργεια.
Δεν ήταν σίγουρα πιο μανιτζέβελος στο χέρι απο τους δύο ΜΕΤΑΒΟ που ανέφερα πριν.
Παντως οντας κάτοχος μικρου 125αρη τροχου μπος εικοσαετιας (απο τον πατερα), το οποίο ακόμα δουλεύει ακμαιότατος, μπορώ να πω οτι είναι αξιοπιστα μηχανακια και αυτα!
οπως και να χει, με σοβαρές μάρκες, δυσκολα να μην κάνεις δουλειά με τα τροχάκια τους.

Ναι αυτός ειναι με το x lock για γρηγορη αλλαγη δισκου, ειναι αλλο μοντελο και εχει και 117ε στο λερου.
Για μενα δε λεει αυτο το συστημα γιατι παιζει μονο με συγκεκριμενους δισκους της Bosch
https://www.leroymerlin.gr/gr/ergaleia/ilektrika-ergaleia/goniakoi-trohoi/goniakos-trohos-900w-125mm-x-lock-bosch-blue-gwx9125s-82970252?ref=reccodo-search

daz
01/11/2024, 22:26
Λίγο προσοχή στους μπος γιατί το παξιμάδι, αν και είναι Μ14 όπως σε όλους τους τροχούς, έχει άλλο πάσο, πιο λεπτό. Συνεπως αχρηστεύει τις συρματόβουρτσες που έχει κάποιος (όπως και όλα τα εξαρτήματα που βιδώνουν επάνω στον τροχό) και πρέπει να αγοράζει απ' την bosch.
Κάποιοι (ή όλοι) απ' τις ακριβές σειρές με αυτοματο παξιμάδι, έχουν τέτοιο σπείρωμα. Για τα μικρά δε ξέρω.

Οι μετάβο 850 και 900 που αναφέρθηκαν εμένα με βολεύουν πολύ αλλά έχω μεγάλα χέρια.

Τα μακιτάκια, τα έχω πολύ ψηλά. Ενας φθηνός 850αρης 125, ήταν φανταστικός.

daz
01/11/2024, 22:38
(την οποια ετσι κ αλλιως θεωρω εργαλειο του σατανα), καλυτερα τα flap discs 1000 φορες για τριψιματα.

Είναι δύσκολο και επικίνδυνο εργαλείο. Τα φλαπ όμως είναι για γυαλοχάρτισμα, δλδ τρώει μέταλλο. Για καθάρισμα σκουριάς, χρώματος κτλ μπορεί να αντικατασταθεί από δίσκους σκοτς που κάνουν φανταστική δουλειά αλλά δε διαρκούν πολύ και δεν είναι και πολύ φθηνοί.

457611

Πάντως κάποιες συρματόβουρτσες, πχ οι κοτσίδες, νομίζω είναι αναντικατάστατες για κάποιες εργασίες.

JNP
01/11/2024, 23:39
Είναι δύσκολο και επικίνδυνο εργαλείο. Τα φλαπ όμως είναι για γυαλοχάρτισμα, δλδ τρώει μέταλλο. Για καθάρισμα σκουριάς, χρώματος κτλ μπορεί να αντικατασταθεί από δίσκους σκοτς που κάνουν φανταστική δουλειά αλλά δε διαρκούν πολύ και δεν είναι και πολύ φθηνοί.

457611

Πάντως κάποιες συρματόβουρτσες, πχ οι κοτσίδες, νομίζω είναι αναντικατάστατες για κάποιες εργασίες.

Κάγκελα, κοιλοδοκοι, πέτρα συνήθως θέλουν κοτσίδες.

doctor_john
02/11/2024, 07:32
Τις φοβάμαι λίγο αλλά δεν έχω δοκιμάσει με λεπτά σύρματα, δεν ξέρω αν υπάρχουν.
Σκάβουν αρκετά και είδα πρόσφατα δουλειά σε μπετό με αντίστοιχη που το έτρωγε σαν χωματόπετρα.

doctor_john
26/02/2025, 08:08
Είδα την παρακάτω σύνθεση της makita για τρίψιμο που χρειάζομαι να κάνω σε ένα πεζούλι.
Είναι ο ίδιος τροχός που έχω χρόνια και αλλάζει η χειρολαβή.

Αν έχει πάρει το μάτι σας κάτι αντίστοιχο ή το ίδιο να πωλούνται σκέτα θα με βόλευε.

link (https://3dmall.gr/%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%AF%CF%87%CE%BF%CF%85/577523-makita-%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CE%BC%CF%80%CE%B5%CF%84%CE%BF%CF%8D-1400w-%CE%BA%CF%89%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-pc5010c-5200005775230.html/)

460337

lazarefa
26/02/2025, 09:00
Το link πιο πάνω δεν ανοίγει.

harris_x
26/02/2025, 09:55
Είδα την παρακάτω σύνθεση της makita για τρίψιμο που χρειάζομαι να κάνω σε ένα πεζούλι.

Αν έχει πάρει το μάτι σας κάτι αντίστοιχο ή το ίδιο να πωλούνται σκέτα θα με βόλευε.

link (https://3dmall.gr/%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%AF%CF%87%CE%BF%CF%85/577523-makita-%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CE%BC%CF%80%CE%B5%CF%84%CE%BF%CF%8D-1400w-%CE%BA%CF%89%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-pc5010c-5200005775230.html/)

to link διορθώθηκε αλλα δεν εμφανίζει αποτέλεσμα.

lazarefa
26/02/2025, 18:32

460337

Μάλλον ψάχνεις κάτι σαν το παρακάτω:
https://www.temu.com/ul/kuiper/un9.html?subj=goods-un&_bg_fs=1&_p_jump_id=894&_x_vst_scene=adg&goods_id=601099523026888&sku_id=17592244506393&adg_ctx=a-82aa6378~c-10ebad23~f-7ea52c81&_x_ads_sub_channel=shopping&_p_rfs=1&_x_ns_prz_type=3&_x_ns_sku_id=17592244506393&_x_ns_gid=601099523026888&mrk_rec=1&_x_ads_channel=google&_x_gmc_account=772005384&_x_login_type=Google&_x_ads_account=6217438245&_x_ads_set=21805736313&_x_ads_id=171640083529&_x_ads_creative_id=717329082659&_x_ns_source=g&_x_ns_gclid=CjwKCAiAlPu9BhAjEiwA5NDSA6GFYu1ThDQEffEiB1ip7_5ghX2qXGxw2Jax-ds9YwZckVSQxmqxKxoCSy8QAvD_BwE&_x_ns_placement=&_x_ns_match_type=&_x_ns_ad_position=&_x_ns_product_id=17592244506393&_x_ns_target=&_x_ns_devicemodel=&_x_ns_wbraid=Cj4KCAiA8fW9BhASEi4AqbQROkY79byfuniF-ypqk5lhfHhqLGVizV7HLRFqWzk2KrTseXqCR7n5PBd1GgKLeg&_x_ns_gbraid=0AAAAAo4mICH_43RVFk7I4pgXotO0fG0sZ&_x_ns_targetid=pla-2366783430660&gad_source=1&gclid=CjwKCAiAlPu9BhAjEiwA5NDSA6GFYu1ThDQEffEiB1ip7_5ghX2qXGxw2Jax-ds9YwZckVSQxmqxKxoCSy8QAvD_BwE
Από το λίγο που έψαξα μέσω google, δεν βρήκα κάτι ανάλογο σε ελληνικά καταστήματα (αυτό βέβαια δεν σημαίνει απαραίτητα ότι όντως δεν υπάρχει).

doctor_john
26/02/2025, 19:12
Ωραία λύση, ευχαριστώ. Κοιτάζω μήπως βρω το κάλυμμα του δίσκου.
Έχει βουρτσάκι περιμετρικά και οπές να δίνουν αέρα στην έξοδο της σκόνης.

stefanos
26/02/2025, 19:16
Το πρόβλημα δεν είναι να βρεις το κάλυμμα αλλά τη σκούπα που χρειάζεται να συνδέσεις από πίσω να ρουφάει τη σκόνη.

Road Pirat
26/02/2025, 19:46
Μάλλον κάτι τέτοιο θέλεις https://www.skroutz.gr/c/3422/exartimata-ilektrikon-ergaleion.html?keyphrase=%CE%B3%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%85+%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%87%C E%BF%CF%85+%CE%B3%CE%B9%CE%B1+%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CF%83%CE%B7

doctor_john
26/02/2025, 22:49
Ε, ναι! Φαινονται ακριβά αλλά αν ψάξει κάποιος "Σύστημα Αναρρόφησης Σκόνης Γωνιακού Τροχού" θα βρει και σε λογικές τιμές.

460346

Το πρόβλημα δεν είναι να βρεις το κάλυμμα αλλά τη σκούπα που χρειάζεται να συνδέσεις από πίσω να ρουφάει τη σκόνη.

Είχα οικιακή με κάδο πολλά χρόνια, την αντικατέστησα με αυτή του praktiker και είμαι πολύ ευχαριστημένος.
Εύκαμπτοι σωλήνες με το μέτρο βρίσκονται σε ανταλλακτικά ηλ. συσκευών μαζί ένα σορό στόμια κ.λπ.
Στον τροχό πιάνω πρόχειρα (χαρτοταινία) από κάτω το Γ που μπαίνει στους σωλήνες και έχω σωθεί και από μυρωδιές.