Σύνδεση

View Full Version : Ντελιβεραδες : νέα εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας

Σελίδες : 1 2 3 [4] 5 6 7

devil's animal
07/01/2019, 16:25
απο τις απαντησεις καποιων εδω μεσα καταλαβαινεις γιατι οι ντελιβεραδες δεν προκειται ποτε να γινουν κατι περισσοτερο και θα παραμεινουν μια ζωη ντελιβεραδες...

MG-KTiNoS
07/01/2019, 16:28
απο τις απαντησεις καποιων εδω μεσα καταλαβαινεις γιατι οι ντελιβεραδες δεν προκειται ποτε να γινουν κατι περισσοτερο και θα παραμεινουν μια ζωη ντελιβεραδες...

Υπάρχουν πολλύ χειρότερα πράγματα να γίνεις σ αυτή τη ζωή απ το ντελιβεράς...
:cool:

(σοβαρά το λέω)

devil's animal
07/01/2019, 16:34

(σοβαρά το λέω)

δεν αντιλεγω...
ουτε το ειπα υποτιμητικα...

μεχρι εκει φτανουν καποιοι...δεν ειναι κακο...

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
07/01/2019, 16:43
δεν παρεξηγω ρε συ Κωστα...
αλλα δεν χρειαζεται να το κανουμε μελο...

δεν εχει καμια σημασια κατα ποσο "σκοτωνονται" γιατροι ή υπαλληλοι γραφειου...αυτοι στην τελικη εχουν λιωσει και στο διαβασμα και ειχαν σαν σκοπο της ζωης τους απο πιτσιρικαδες να μην κανουν επικινδυνο επαγγελμα...ο ντελιβερας ποσο διαβαζε και τι σκοπο ειχε στα 16-17-18 του? μηπως ειχε σαν σκοπο απλα να κανει βολτες με το παπι του? παλι παμε στο κοντοφθαλμο πλανο...

επισης γιατι να λυπηθω για καποιον που (πιθανοτατα) δεν φοραγε κρανος και γενικα εχει ελλειπεστατο προστατευτικο εξοπλισμο? οι περισσοτεροι του "κλαδου" ετσι ειναι και το ξερεις...

οποτε, πρωτιστως δεν παιρνουν οι ντελιβεραδες στα σοβαρα τους εαυτους τους και το επαγγελμα τους...
αρα ποιος φταιει για τον θανατο του ντελιβερα? ολα επιλογες ειναι στην ζωη...

και ξαναλεω...θελουν να πετυχουν κατι? συσπειρωση, συνασπισμος και αγωνας μεσα απο σοβαρες δρασεις...

και για να μην παρεξηγηθω, ΠΑΝΤΑ δινω τιπ στα ντελιβερι boys...
αναγνωριζω την δυσκολια του επαγγελματος γιατι οδηγω μηχανη και ξερω τι εστι καιρικες συνθηκες επι Χ ωρες...

αλλα δεν γινεται να μην δω και αντικειμενικα καποια πραγματα...

κλεινοντας γραφω το εξης...δεν ειναι καλο να σε λυπουνται...οποτε το "καμια λυπηση για τον κλαδο" δεν ειναι υποτιμητικο...
οταν λυπασαι καποιον παει να πει οτι ειναι στο "τελευταιο σταδιο" και δεν υπαρχει διεξοδος...
και ναι, δεν ειναι ετσι το επαγγελμα των ντελιβερι...

Επειδη το λο θεμα εχει να κανει με τα τιπς θα μιλησω πρωσοπικα για εμενα και δε θα το γενικεψω για ολα τα ντελιβερι.Πως θα μπορουσα να το κανω αλλοστε.Δεν υπαρχει συγκριση μεταξη εμου και σε ενα ντελιβερι της υποληπης ελλαδας.Εγω επερνα 4,5-5 με μηχανακι του μαγαζιου και δικες τους συντηρησεις ενω ο αλλος περνει 3 με μηχανακι δικο του και βενζινες.

Οπως ειπα πιο πανω.Η μου εδεινε η δε μου εδεινε τιπ ενας πελατης η αντιμετωπηση μου θα ηταν προς αυτον αναλογη με τη συμπεριφορα του απεναντι μου.Μπορει ενας πελατης να με εβγαζε στον 3ο και να μη μου δεινε τιποτα και να περιμενε και το 10λεπτο αλλα να ηταν ευγενικος.Σε αυτον θα ειμουν ευγενικος.Σε καποιον αλλο που μου εδεινε και ηταν ξινος και ειρωνικος το ιδιο θα ειμουν και εγω.Στο παιδακι που το εβγαζαν οι γονοις του να μου ανοιξει τη πορτα και να με πληρωσει ημουν παντα ευγενικος και χαμογελαστος και ας μην επερνα τιποτα.
Δε μπορουσα τους μαλακες που το πεζαν καπιοι του τυπου οτι εγω ειμαι τραπεζικος(τυχαιο παραδειγμα)και εση ντελιβερι.Η αυτους που μου ελεγαν οτι αργησα.Τους ελεγα παρτε τηλ στο μαγαζι.Μη τα λετε εμενα.Βασικα ολα εχουν να κανουν με την υθικη και τη συμπεριφορα απο τους πελατες απεναντι μας και οχι τοσο τα τιπς.
Δουλευω σε σουπερ μαρκετ 11 χρονια.Πρωην μαρινοπουλος νην σκλαβενιτης.Μια μερα καποιος πελατης με προσεβαλε ασχημα μπροστα στον κοσμο.Ο κανονας λεει να απευθηνθω ιεραρχικα στον ανωτερο μου.Εγω τον στολισα κανονικα μεσα στο μαγαζι.Με ειχε ανεβασει στο γραφειο ο διευθηντης και σε μια κουβεντα του μεσα σε ολλα που μου αραδιαζε μου ειπε "στο πελατη πρεπει να περνουμε πιπα"Του ειπα "πιπα να παιρνεις εση.Εγω δε περνω σε κανενα"
Δε με ενδιαφερει αν παρω η δε παρω τιπς.Θελω να μου φερονται ανθρωπινα.

telegonos
07/01/2019, 17:01
Το εξαντλήσαμε το -όποιο- θέμα.

Τι λέτε να συμπληρώσουμε καμιά αστεία εμπειρία του επαγγέλματος που μας έτυχε; Από αστείες με την χαριτωμένη έννοια, μέχρι αστείες με την κυνική έννοια, όλο το φάσμα.

Ξεκινάω εγώ.

Πηγαίνω λοιπόν μια παραγγελία, σε μια έξω-έξω συνοικία της πόλης, 2 πιτοσουβλάκια, μια κοκακόλα, είχε θυμάμαι 980 δραχμές. Μέρες Χριστουγέννων.

Μονοκατοικία ταπεινή, χτυπάω κουδούνι, ανοίγει η πόρτα, και βγαίνει τύπος, μπάτσος των φυλακών (τον ήξερα φατσικά από όταν παράγγελνε από υπηρεσία στις φυλακές).

Άνθρωπος σκατόψυχος, κακομούτσουνος, σαν τον ηθοποιό Γεράσιμο Γιαννατά φανταστείτε τον κάπως, αλλά στο αντιπαθητικό-μίζερο, όχι στο χαρούμενο-αστείο-έξυπνο, και φυσικά αφού δίνει χιλιάρικο, απλώνει χέρι και περιμένει το 20-δραχμο ρέστα.

Όλα αυτά, με ύφος ''εγω που λες είμαι και πολύ γαμώ τύπος'' ενώ βέβαια είναι όλη η μιζέρια του κακού δημόσιου υπάλληλου που δεν ήταν άξιος για τίποτα άλλο.

Του δίνω το 20δραχμο, το κοιτάει, και μου λέει με ύφος που ήδη περιέγραψα ''πάρτο κι εσύ καημένε να κάνεις χριστούγενννα'' κι αρχίζει να γελάει μόνος του από την σούπερ εξυπνάδα που είπε. Πιο γλοιώδης, δεν γίνεται.

Ενώ γίνονται όλα αυτά στην πόρτα, ξεπροβάλει η Τ. που εγώ την ήξερα από όταν ήταν φοιτήτρια, καυλάκι-κοπελίτσα με έντονη μορφή, σαν την τραγουδίστρια των Army of Lovers στο βιντεοκλίπ Crussified, πολύ όμορφη και με ... έντονη...ζωή. Καταλαβαίνω ότι ''σοβαρεύτηκε'' η Τ. και βρήκε ''κολώνα'' για το σπίτι της, με κοιτάει στα μάτια και μου δίνει πιο άηχο-ασύρματο-τηλεπαθητικό ''μην μιλήσεις-μην δείξεις ότι με ξέρεις'' μήνυμα , κι από master jedi με την force στο star wars.

Κι ενώ γελάει αυτοθαυμαζόμενος ο βλάκας με την εξυπνάδα του, που δεν έχει πάρει γραμμή τι παίχτηκε, σκέφτομαι από μέσα μου, ''να σου πω τώρα καμιά ιστορία, τι γινότανε σε ένα διαμέρισμα στην οδό Α. να δούμε που θα πάνε τα γέλια σου'' (ναι το σπίτι της Τ. όταν την ήξερα εγώ) , αλλά σέβομαι το κορίτσι που εμένα δεν μου έφταιξε ποτέ σε τίποτα, που θα έμπλεκε μετά και θα την πλήρωνε αυτή, δεν λέω λέξη, λέω ένα τυπικό ΄'ευχαριστώ, καλό σας βράδυ'', και αποχωρώ.

Την εκδίκηση για την συμπεριφορά του τύπου, μπορεί να μην την πήρα κι ας είχα τέτοια μπόμπα που δεν θα του έμενε τίποτα όρθιο, αλλά γέλαγα σαν τον χαζό όλη την υπόλοιπη ντελιβεροβάρδεια.

o_gavros
07/01/2019, 17:07
Βγαίνει βολεμένος ************, απο τους πλέον ******** ********* **********, με ύφος βιομήχανου απο τζάκι του Παλαιού Ψυχικού και "κουνάει το δάχτυλο" στην -κατ'εκείνον- πλέμπα και δωστου κήρυγμα και πάρε υποδείξεις.
και τόσες σελίδες κάνω υπομονη γιατί τάχα πρέπει να δίνουμε το καλό παράδειγμα ως διαχειριση.
Αλλά έχει και η υπομονή τα όρια της.
Και της δικιάς μου τα ξεπερασες με τα ποστ "καμία λύπηση για τον κλάδο" όταν έχουμε μεροκαματιάρηδες να πεθαίνουν στην ασφαλτο και με τα #301 και #303.
Ντεβιλς έχεις ξεπεράσει κάθε όριο, και δυστυχώς μαζί με σένα πολλοί ακόμα.
Επειδή πλέον είμαι πεισμένος ότι επίτηδες γράφεις εριστικά και επειδή δεν είναι η πρωτη φορά που σε πίπτω για αυτό, θα πάρεις το μπανάκι σου για μια βδομαδούλα και ελπίζω να ηρεμήσεις.
Αλλιώς όσο συνεχίζεις αυτή τη βιόλα, να ξέρεις ότι εδώ μάλλον θέση δε θα έχεις.
Η προσωπικη επίθεση δεν γίνεται εν θερμώ.
Ξεπέρασες κάθε εσκαμμένο ηθικής γράφοντας σαν *********** ******** που δεν έχει ιδέα τι εστί πραγματικό κόσμος.

o_gavros
07/01/2019, 17:17
Απο τα υπόλοιπα το μόνο που θα ήθελα να σχολιάσω είναι το ποστ του Μπλιτζ που το θεωρώ ακυρο.
τζωρτζινο δεν ξέρω τι σκεφτόσουν όταν έγραφες περι σπουδαγμένων και μη και ας ανοίξουν κάνα βιβλίο αν θελουν να δουνε προκοπή αλλά είναι τέρμα άκυρο.
Γνωρισα πολύ κόσμο όταν έκανα το επαγγελμα του διανομέα που ήταν μορφωμένος (εμού συμπεριλαμβανομένου).
Πρέπει να καταλάβετε όσοι δεν γνωρίζετε, ότι διανομέας δεν επιλέγεις να γίνεις.
Αναγκάζεσαι!
Επισης,στην Ελλάδα των 9 χρόνων οικονομικής κρίσης, το να έχεις καποιο πτυχίο δεν εξασφαλίζει τίποτα.Δεν μπορεί να μην είναι αντιληπτό αυτό μετά απο τόσα χρόνια ρε μάγκες.
Και σαφώς δεν λέγεται ότι το ντελίβερι είναι το μονο δυσκολο.
Στο βενζιναδικο που βάζω το ενα παλικαρι που ειναι εκει ειναι διπλωματούχος Χημικός.
κι όμως για 6 κατοστάρικα κάθεται με τα κρύα με τις ζέστες και εισπνέει αναθυμιάσεις όλη μέρα.
Προφανώς δεν ήταν αυτό το όνειρο του.
Με παλαβώνει να διαβάζω μετα απο τόσα χρόνια κρισης οτι υπάρχει ακόμα κόσμος που θεωρεί ότι ο κοσμος "επιλέγει" να εξασκεί χαμαλικοδουλειές.

buckley
07/01/2019, 17:41
Η αλήθεια είναι ότι είχε χοντρύνει το νήμα γιατί μερικοί το είχατε πάρει πατριωτικά. Μόνο ο κακομοίρης ο Μπάκλης προσπαθούσε να το ελαφρύνει.
Ειρήσθω εν παρόδω, έχει κάνει και ο λεγάμενος delivery όντας φοιτητής, βέβαια τότε πολλοί δεν ήσασταν ακόμα ούτε στην κοιλιά της μάνας σας.
1985, μαντέψτε με τι μηχανάκι :p

rainmike
07/01/2019, 17:44
Η αλήθεια είναι ότι είχε χοντρύνει το νήμα γιατί μερικοί το είχατε πάρει πατριωτικά. Μόνο ο κακομοίρης ο Μπάκλης προσπαθούσε να το ελαφρύνει.
Ειρήσθω εν παρόδω, έχει κάνει και ο λεγάμενος delivery όντας φοιτητής, βέβαια τότε πολλοί δεν ήσασταν ακόμα ούτε στην κοιλιά της μάνας σας.
Κατάνα με μπαγαζιέρα:D

o_gavros
07/01/2019, 17:46
Μπάκλη κάποια ζώα δε σε πιστεύανε (https://www.youtube.com/watch?v=5rGym7ZfOBc) :D

buckley
07/01/2019, 17:46
Κατάνα με μπαγαζιέρα:D

:moutza: ρε κερατά :bawl:

o teos
07/01/2019, 17:48
Ρε σεις....Ότι είπε ο γαύρος..Σχεδον πάντα δεν είναι επιλογή το συγκεκριμένο επάγγελμα για πολλούς λόγους είναι ανάγκη και όποιος το χει κάνει χειμώνα με βροχή ξέρει(3μηνες κάναν να στεγνώσουν τα κόκαλα μου:lol:)αλλά υπάρχει και κόσμος που το κάνει κατ' επιλογή λογο ευελικτου ωραρίου φοιτητές ας ουμε η καλής αμοιβής και ναι παίζει και αυτό..Έχω γνωστό που μαζί με τα τιπ βγάζει 1000-1100 εν καιρο κρίσης και ζει αξιοπρεπώς τα 2 παιδιά του...όσο για τα τιπ όποιος είναι οκ να του φέρνουν το φαι στην πόρτα του χειμώνα καλοκαίρι και δε δίνει έστω 50λεπτα που κατα πάσα πιθανότητα θα τα χάσει από καμία τρύπα στην κωλοτσεπη είναι γαϊδούρι ξεσαμαρωτο...Νο φερδερ κομεντ γιοτ ονορ:wave2:

rainmike
07/01/2019, 17:52
:moutza: ρε κερατά :bawl:
Απο το στόμα σου και στου Θεού το αυτί:lol:

Bladerunner
07/01/2019, 17:59
Τό 'χω ξαναγράψει:

Με την οικονομική κρίση -που έχει γίνει και κοινωνική πλέον- δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα τους γύρω μας.
Πιο παλιά θαρρώ πως δεν ασχολούμαστε και πολύ με το τι υπάρχει κάτω από τη μάσκα.

tzimidis
07/01/2019, 18:47
Σιγά μην κάνουμε και υπόκλιση σε κάποιον που ξοδεύει συστηματικά 50 ευρώ την εβδομάδα μόνο και μόνο για να φάει απ΄έξω γιατί βαριέται να παει στο σουπερμάρκετ και σκυλοβαριέται να μαγειρέψει.Και επειδή είναι κακομαθημένος και έχει παρόμοια νοοτροπία δεν θα σ΄αφήσει ποτέ τίποτα. Γιατί το κάνει? -Γιατί μπορεί. Είναι το κόμπλεξ που έχουν. Μόνο πόρτα σε κάτι τέτοιους.
Δεν είμαι ο γραμματέας σου ούτε ο φίλος σου ούτε η γκομενά σου να σου κλείνω ραντεβού τηλεφωνικά, ούτε ο αχθοφόρος σου να να ψάχνω τα κουδούνια σου φορτωμένος σαν το γαιδούρι γιατί έχεις μιτιν ή πιτσα παρτυ στο σπίτι. Να περπαταώ 100 μέτρα με 10 κιλα μόνο τα φαγητά σου. Με μπότες αδιάβροχα κράνη 3 κιλά στην μέση με τα ψιλά λες και είμαι περιπτεράς και να μου λες μισό λεπτό , να με κρα΄τας άλλο μισό λεπτό στην πόρτα για να δώσε 25 λεπα΄τ σε 5λπετα. Αχ δεν έχω άλλα ψιλα. Και αυτό συστηματικά!

Μακράν το ακυρότερο σχολιο μέχρι τώρα.
δηλαδή οταν ειχες κανει αιτηση ειχες ξεκαθαρισει οτι δεν θα πηγαινεις παραγγελιες ανω των 2 κιλων η περα των 150 μετρων, παραδοση μονο σε ισογεια και μονο με λιακαδα, σε ωρες που βολευουν εσενα?
Ειχες ενημερωσει απο πριν "μαστορα, θα με πλερωνεις για να σου διωχνω την πελατεία"?

οπως καλη ωρα το παλικαρι στη Σαλαμίνα , παραγγέλνω 2 καφέδες, 2,40€ σύνολο. Δίνω 10ευρο.
Μου δίνει κάμποσα κέρματα για ρέστα και κανει μεταβολή.
-Στάσου, του φωνάζω και πιάνω μερικά ψιλά για τιπ,
-θα σου τα φέρω σε λίγο μου λέει ενώ συνεχίζει να απομακρύνεται.
ο τύπος είχε δώσει εν γνώσει του 1,5€ λιγότερα περιμένοντας να μην το καταλάβω.
Φυσικά δεν επέστρεψε ποτέ.
Τον ξαναπέτυχα μήνες αργότερα, αυτός σε άλλο μαγαζί, εγώ σε άλλο μέρος.
ξανά τα ίδια.
μόλις φάει ban από όλα τα ντελιβεραδικα του νησιού,
θα φταίμε εμείς που δεν του αποδίδουμε το απαιτούμενο respect.

bulmont
07/01/2019, 18:56

(σοβαρά το λέω)

Φαρμακοτρίφτης μήπως;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

:bawl::bawl:

o_gavros
07/01/2019, 18:58
Ρε τζιμιδη, από όσο σε έχω κόψει δείχνεις ψημενος.
Πιστεύεις ότι ο κακός αυτός υπάλληλος θα μακροημερευσει σε οποιαδήποτε δουλειά;
Εγώ Στη θέση σου θα έπαιρνα τηλέφωνο να ενημερώσω το μαγαζί ώστε να ξέρουν με ποιον έχουν να κάνουν και τους εκθέτει.

BLiTzER
07/01/2019, 19:03
Απο τα υπόλοιπα το μόνο που θα ήθελα να σχολιάσω είναι το ποστ του Μπλιτζ που το θεωρώ ακυρο.
τζωρτζινο δεν ξέρω τι σκεφτόσουν όταν έγραφες περι σπουδαγμένων και μη και ας ανοίξουν κάνα βιβλίο αν θελουν να δουνε προκοπή αλλά είναι τέρμα άκυρο.
Γνωρισα πολύ κόσμο όταν έκανα το επαγγελμα του διανομέα που ήταν μορφωμένος (εμού συμπεριλαμβανομένου).
Πρέπει να καταλάβετε όσοι δεν γνωρίζετε, ότι διανομέας δεν επιλέγεις να γίνεις.
Αναγκάζεσαι!
Επισης,στην Ελλάδα των 9 χρόνων οικονομικής κρίσης, το να έχεις καποιο πτυχίο δεν εξασφαλίζει τίποτα.Δεν μπορεί να μην είναι αντιληπτό αυτό μετά απο τόσα χρόνια ρε μάγκες.
Και σαφώς δεν λέγεται ότι το ντελίβερι είναι το μονο δυσκολο.
Στο βενζιναδικο που βάζω το ενα παλικαρι που ειναι εκει ειναι διπλωματούχος Χημικός.
κι όμως για 6 κατοστάρικα κάθεται με τα κρύα με τις ζέστες και εισπνέει αναθυμιάσεις όλη μέρα.
Προφανώς δεν ήταν αυτό το όνειρο του.
Με παλαβώνει να διαβάζω μετα απο τόσα χρόνια κρισης οτι υπάρχει ακόμα κόσμος που θεωρεί ότι ο κοσμος "επιλέγει" να εξασκεί χαμαλικοδουλειές.

Γιατί άκυρο, γαυρούλη μου; Μην το παίρνεις out of context. Έγραψα ξεκάθαρα, στην ίδια πρόταση μάλιστα, ότι είναι ανταπάντηση στο "ε αν θεωρείτε ότι είναι τόσο καλοπληρωμένο, κάντε το κι εσείς". Σίγουρα δεν είναι πιο άκυρο από αυτό ή από άλλα που διαβάσες εδώ μέσα, μμ; Εν τω μεταξύ, το "αστείο" είναι ότι μόνοι τους οι ντελιβεράδες εκτίθενται, εκφράζοντας θέσεις και συμπεριφορές που ούτε καν μου είχε περάσει από το μυαλό ότι υπάρχουν. Μιλάμε, έχω εκπλαγεί.

Σίγουρα υπάρχουν και σπουδαγμένοι ντελιβεράδες, όπως υπάρχουν και ντελιβεράδες που πραγματικά η ζωή δεν τους έδωσε άλλη επιλογή. Σεβασμός σε αυτούς. Θεωρείς ειλικρινά ότι αυτοί αποτελούν την πλειονότητα των ντελιβεράδων στην Ελλάδα; Σκέψου το αντικειμενικά, με καθαρό μυαλό, και πες μου.

Συμφωνώ, φυσικά, ότι το πτυχίο στην Ελλάδα είναι λίγο πιο άχρηστο από το κωλόχαρτο. Αλλά, ξανά, δεν είναι αυτό το νόημα των όσων γράφω.

Το έχω γράψει δεκάδες φορές ότι τους εκτιμώ, τους σέβομαι, τους προστατεύω και με το παραπάνω στον δρόμο, αφήνω ΠΑΝΤΑ φιλοδώρημα, ΔΕΝ τους καλώ όταν έχει καταιγίδες ή χιόνια, δεν έχω κάτι εναντίον τους, μάλλον το ακριβώς αντίθετο. Ή τουλάχιστον δεν είχα μέχρι που διάβασα κάποια ποστ εδώ μέσα.

Εσκεμμένα σχολιάζω λακωνικά γιατί δε θέλω να το συνεχίσω. Πχ θα ήθελα πολύ να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος στο πώς ακριβώς "αναγκάζεσαι" να κάνεις τέτοια δουλειά (και δε μιλάω για τον έναν στους 1000). Αλλά τέτοιου είδους κουβέντες δε γίνονται σε τέτοιο μέσο. Ο καθένας λέει τα δικά του, φιλτραρισμένα μέσα από το δικό του πρίσμα, τα δικά του βιώματα, άλλα εννοεί, άλλα καταλαβαίνουν οι υπόλοιποι, σε άλλα απαντάνε και, γενικά, ένα μπάχαλο. Αλλά, όπως έγραψε και ο Blade, καταλαβαίνεις 2 πραγματάκια. Το ένα είναι ότι κακώς παίρνεις μέρος σε τέτοιες συζητήσεις. :p

- Ένας άνεργος

TsoliasGR
07/01/2019, 19:07
BLiTzER και που να δεις και άλλα που υπάρχουν και με αηδιαζουν από τον κλάδο μου....

ggs
07/01/2019, 19:38
το θρεντ ξεκίνησε με αλλο σκοπο και εχει καταλήξει αλλού...
ο σκοπος ηταν να ενημερωθούν οσοι δουλεύουν με δικύκλο (μιας και κατα πως λεμε ειμαστε φορουμ μοτοσυκλετας) , οτι εχουν καποια δικαιώματα και δεν ειναι κρεας για να ταΐζουμε την άσφαλτο ή σκλάβοι..

το αν υπάρχουν (που υπαρχουν) και μ@λακες ντελιβεραδες, δεν αναιρει τα δικαιώματα τους , δεν τους κανει παρακατιανους ουτε γιδια επειδη δεν εχουν ολοι PhD και , σιγουρα, επειδη μπορει να βγαλουν ενα καλο μεροκάματο απο τιπς στον τελικο του Μουντιαλ , δεν τους κανει εφοπλιστες ουτε λαμογια.

είναι εντυπωσιακό το ,σχεδον, μένος που βγηκε για την αμοιβη τους , τα "μαθηματικα" που χρησιμοποιηθηκαν για να βγαλουν μηνιατικα 2000 ευρω(!!!) , οι ανακρίβειες που ειπώθηκαν για μισθους νοσοκομειακων γιατρων των 700ευρω(!!) , την σύγκριση τους με άλλα (κακοπληρωμενα) επαγγέλματα που ομως "εχουν διαβασει" , και ολα αυτα να να πουμε οτι τι θελουν και μιλανε τα ζωα οι ντελιβεραδες που περνανε ζωη και κοτα..

και ολα αυτα τα λεμε για τους ντελιβεραδες, μια δουλεια που γινεται με μηχανακι 365 μερες το χρονο , σε ενα φορουμ μοτοσυκλετας..

sanctusan
07/01/2019, 19:42
ΑΠΟΚΑΛΗΨΗ
Ο μεγαλοαπατέωνας Ριχάρδος ξεκίνησε στη μαύρη αγορά εργασίας ως διανομέας. Εξελίχθηκε στην ιεραρχία των αδίστακων απατεώνων της διανομής και με το υπέρογκο κεφάλαιο που μάζεψε πέρασε στο επόμενο στάδιο απατεωνιάς.
Φωτογραφία ντοκουμέντο από τα πρώτα του βήματα.

402617

basilis_k6
07/01/2019, 20:11
ακόμη και αν ξεφύγαμε αρκετα, νομιζω οτι εδω το θέμα συζητήθηκε πιο πολύ απο οτι στο υπουργειο που εγραψε το νομοσχέδιο. :lol:

Δυστυχως ειναι μια δουλεια "του ποδαριου" για την πλειοψηφία των εργαζομένων στον κλάδο και συλλογικές κινήσεις δεν θα γίνουν. Γιαυτο ομως υπάρχει το κράτος και θεωρω το νομοσχέδιο αυτο σαν καλή βάση.

Πάντως τα σχόλια για γιατρους και "γραφιάδες" ειναι άκυρα. Είναι οπως το "ολοι οι δημόσιοι υπάλληλοι κάθονται και τα ξύνουν".

BLiTzER
07/01/2019, 20:17
Είναι οπως το "ολοι οι δημόσιοι υπάλληλοι κάθονται και τα ξύνουν".

Όχι; :p

basilis_k6
07/01/2019, 20:20
Όχι; :p

ξέρω 2 άρα σίγουρα οχι "όλοι" :D

BLiTzER
07/01/2019, 20:21
Ε το "όλοι" σημαίνει, στην καθομιλουμένη, ένα συντριπτικό ποσοστό. Αν 10% δεν τα ξύνει, μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι όλοι οι ΔΥ τα ξύνουν. :p

taisteal
07/01/2019, 20:37
402619

basilis_k6
07/01/2019, 20:40
402619

πολύ λάθος αυτο. Αν βρέχει δηλαδη 10 μέρες να μεινουν χωρις μεροκάματο. Εγω διαφωνω με αυτη τη λογικη.

taisteal
07/01/2019, 20:50
πολύ λάθος αυτο. Αν βρέχει δηλαδη 10 μέρες να μεινουν χωρις μεροκάματο. Εγω διαφωνω με αυτη τη λογικη.

Η βροχή δεν είναι ακραίο καιρικό φαινόμενο.

mia_zoi_kawa
07/01/2019, 20:53
Στην ζωη μου εχει τυχει να δουλέψω δυο φορες εξωτερικος. Στα 20 μου για 2,5 χρονια μετα το στρατο μεχρι να παρω μια επαγγελματικη σειρα και στα 45 οταν χρεωκοπησα για αλλα δύο χρονια. Την πρωτη και την δευτερη φορα με βαρδιες 12-14 ωρων. Οταν ημουν νεος θυμαμαι ψιλοαντεχα. Την τελευταια φορα και παρολο που ημουν περισσοτερο εμπειρος σε ενδυση , ενυδατωση, ληψη θερμιδων κτλ ηταν πολυ δυσκολα. Δεν θα ξεχασω ποτε τα βραδια του χειμωνα που γυρναγα στο σπιτι και ετρεμα απο το κρυο απο την υποθερμια καθως και τα καλοκαιρια με καυσωνα που νομιζα ότι θα εσβηνα και θα λιποθυμουσα πανω στο παπι. Περα απο αυτο ειχα και ενα σοβαρο ατυχημα απο την ποιο τραγικη οδηγο που συναντησα ποτε μου σαν δικυκλιστής και τραβηχτηκα 3 χρονια κατι που φυσικα μου αλλαξε ολη την ζωη...
Οταν εχεις λοιπον τετοια βιωματα προσπαθωντας μονο και μονο για να βγαλεις λιγα ευρω για να ζησεις μια αξιοπρεπη ζωη χωρις να ζητας δανεικα, να κλεβεις ή να αυτοκτονεις με το αλκοολ κάποια σχολια σε αυτο το νημα φαίνονται καπως παιδιαριωδη και προσβλητικα ( οχι απο σκοπιμοτητα αλλα απο αγνοια). Ειναι σαν να πηγαινω εγω στο νημα των track days, ενω δεν εχω καμια εμπειρια απο πιστα, και να σχολιάζω δηκτικα τα γραφομενα του καθε συμμετεχοντα και του λεω ποσο looser ειναι που δεν τρεχει στο παγκοσμιο.... ή να καβαλαω παπι και να ισχυριζομαι οτι εχω ποιο σωστη αποψη για την σειρα της yamaha ΜΤ απο τους ιδιους τους χρηστες της μηχανης και οτι αυτοι ειναι κουλαδια και δεν ξερουν να τα πανε....

Θα ηθελα να παρακαλεσω λοιπον ολοι να συμμετεχουμε με λιγο σεβασμο και αυτοσυγκρατηση. Και επειδη αυτο το νημα εχει καταντησει και λιγο τραυματικο προς ολους θα προτεινα οι συμμετεχοντες να μαζευτουμε να πιουμε καμια μπυρα ή να κανουμε καμια μοτοβολτα να γνωριστουμε απο κοντα και να χαλαρωσουμε....

BLiTzER
07/01/2019, 21:24
Εγώ λέω να μαζευτούμε σε ένα σπίτι και να παραγγείλουμε μερικές μπίρες.

Και ένα χυμό.

Μικe777
07/01/2019, 21:36
εγω δουλεψα τρια χρονια τσακιστηκα πολλες φορες..
εφαγα κρυο χιονια 12 ωρες εργασια απο τοτε παντα αφηνω οτι μπορω
και αμα εχει χαλια καιρο δεν παραγγελνω παω και περνω μονος μου
πολυ σωστο το μετρο δυσκολο να εφαρμοστει παντως καθε δουλεια
εχει τα καλα και τα κακα της

rainmike
07/01/2019, 21:41
Εγώ λέω να μαζευτούμε σε ένα σπίτι και να παραγγείλουμε μερικές μπίρες.

Και ένα χυμό.

+675 για το χυμό:cool:

o_gavros
07/01/2019, 21:52
Γιατί άκυρο, γαυρούλη μου;
....

Εσκεμμένα σχολιάζω λακωνικά γιατί δε θέλω να το συνεχίσω. Πχ θα ήθελα πολύ να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος στο πώς ακριβώς "αναγκάζεσαι" να κάνεις τέτοια δουλειά (και δε μιλάω για τον έναν στους 1000). Αλλά τέτοιου είδους κουβέντες δε γίνονται σε τέτοιο μέσο. Ο καθένας λέει τα δικά του, φιλτραρισμένα μέσα από το δικό του πρίσμα, τα δικά του βιώματα, άλλα εννοεί, άλλα καταλαβαίνουν οι υπόλοιποι, σε άλλα απαντάνε και, γενικά, ένα μπάχαλο. Αλλά, όπως έγραψε και ο Blade, καταλαβαίνεις 2 πραγματάκια. Το ένα είναι ότι κακώς παίρνεις μέρος σε τέτοιες συζητήσεις. :p

- Ένας άνεργος
Πλιτσερίνι καταρχήν να σου πω ότι ίσως το ποστ που σε ανέφερα να βγήκε λίγο πιο βαρύ απο ότι σκόπευα λόγω αυτού που είχε προηγηθεί προς τον ντεβιλς.
Δεν νομίζω ότι έχει νόημα ή πως θέλεις, να πιάσουμε λέξη προς λέξη και να κάνουμε την τρίχα καραβόσχοινο οπότε θα σου απαντήσω για το αναγκάζεσαι.
Ο μια_ζωη_καβας απο κάτω δίνει πολύ ωραία και με ριαλ λάηφ στίγμα, το πόιντ που θέλω να περάσω με το αναγκάζεσαι.
(καλά δεν φαντάζομαι ότι περιμενες εμένα να στα πω,αλλά χάρην συζητήσεως).

Στην ζωη μου εχει τυχει να δουλέψω δυο φορες εξωτερικος. Στα 20 μου για 2,5 χρονια μετα το στρατο μεχρι να παρω μια επαγγελματικη σειρα και στα 45 οταν χρεωκοπησα για αλλα δύο χρονια. Την πρωτη και την δευτερη φορα με βαρδιες 12-14 ωρων. Οταν ημουν νεος θυμαμαι ψιλοαντεχα. Την τελευταια φορα και παρολο που ημουν περισσοτερο εμπειρος σε ενδυση , ενυδατωση, ληψη θερμιδων κτλ ηταν πολυ δυσκολα. Δεν θα ξεχασω ποτε τα βραδια του χειμωνα που γυρναγα στο σπιτι και ετρεμα απο το κρυο απο την υποθερμια καθως και τα καλοκαιρια με καυσωνα που νομιζα ότι θα εσβηνα και θα λιποθυμουσα πανω στο παπι. Περα απο αυτο ειχα και ενα σοβαρο ατυχημα απο την ποιο τραγικη οδηγο που συναντησα ποτε μου σαν δικυκλιστής και τραβηχτηκα 3 χρονια κατι που φυσικα μου αλλαξε ολη την ζωη...
Οταν εχεις λοιπον τετοια βιωματα προσπαθωντας μονο και μονο για να βγαλεις λιγα ευρω για να ζησεις μια αξιοπρεπη ζωη χωρις να ζητας δανεικα, να κλεβεις ή να αυτοκτονεις με το αλκοολ ...

Συνεχίζω λοιπόν απο αυτό το σημείο και λέω ότι ακριβώς επειδή η γαμοδουλειά αυτή έχει ακραίες κακουχίες λόγω καιρού, εξαιρετικά μεγάλο και ΜΟΝΙΜΟ κίνδυνο τραυματισμού/θανάτου, εξαιρετικά μεγάλα επίπεδα στρες αναλόγως εργοδότη, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων ασύλληπτα χαμηλό ωρομίσθιο (είδα απο πολλούς ασχετους να γράφεται ως πάγιο το 4€/ωρα.εγω στην τελευταία μου δουλειά πληρωνόμουν με λιγότερα απο 3€ πολλές φορες) ενώ επιφορτίζει τον εργαζόμενο με τα κάθε λειτουργικό έξοδο, και πολλά ακόμα που δεν ξέρω αν έχει νόημα να συνεχίσω να απαριθμώ,
όπως λοιπόν είχα πει και στα πρωτα μου ποστ στο νήμα, η τόσο ψηλή ανεργία σε συνδυασμό με το γεγονός ότι είναι απο τους μοναδικούς (αν οχι ο μοναδικος) κλάδους εργασίας στην Ελλάδα που μπορείς να πιάσεις δουλειά αύριο είναι αυτό που σε αναγκάζει.
Η αναγκη για βιοπορισμό!
Και άντε όταν είσαι φοιτητάκος περνάει πιο ανάλαφρα.
Τι γίνεται όταν στα 30, στα 40 ή στα 50 σου, η μόνη διέξοδος για να βγάλεις ένα μεροκάματο να ζήσεις είναι το ντελίβερι;;;;
Επειδή με ρώτησες και ζήτησες απάντηση με καθαρό μυαλό θα σου μιλήσω εντελώς βιωματικά.
Απο όσες φορές δούλεψα στον κλάδο, απο όσους γνωρίζω που κάνουν αυτό το επάγγελμα οι μισοί τουλάχιστον είναι μορφωμένοι.Το ένα τέταρτο είναι ανθρώποι που για άσχετους λόγους δεν πήγαν παραπερα απο το λύκειο αλλά τους εντάσεις στην κατηγορία "προκομένοι και ορεξάτοι". Λιγότεροι απο το ένα εναπομείναν τέταρτο ήταν οι άξεστοι/τεμπελήδες/ωχαδερφακιμου που απλά μόνο ποδαροδουλειές κυνηγούσαν.
Για να στο μεταφράσω αλλιώς και πιο ρεαλιστικά.
Δεν νομίζω να βρεις καλοπληρωμένο (απο μισθό και τιπς) διανομέα που ευκαιρίας δοθείσης θα πει όχι σε μια καλή δουλειά που δε θα χρειάζεται να είναι στο δρόμο με το μηχανακι συνεχεια! και ας βγάζει και λιγότερα λεφτά.

Τελος,συμφωνώ πολύ με την τελευταία σου παραγραφο.

o_gavros
07/01/2019, 21:52
το θρεντ ξεκίνησε με αλλο σκοπο και εχει καταλήξει αλλού...
ο σκοπος ηταν να ενημερωθούν οσοι δουλεύουν με δικύκλο (μιας και κατα πως λεμε ειμαστε φορουμ μοτοσυκλετας) , οτι εχουν καποια δικαιώματα και δεν ειναι κρεας για να ταΐζουμε την άσφαλτο ή σκλάβοι..

το αν υπάρχουν (που υπαρχουν) και μ@λακες ντελιβεραδες, δεν αναιρει τα δικαιώματα τους , δεν τους κανει παρακατιανους ουτε γιδια επειδη δεν εχουν ολοι PhD και , σιγουρα, επειδη μπορει να βγαλουν ενα καλο μεροκάματο απο τιπς στον τελικο του Μουντιαλ , δεν τους κανει εφοπλιστες ουτε λαμογια.

είναι εντυπωσιακό το ,σχεδον, μένος που βγηκε για την αμοιβη τους , τα "μαθηματικα" που χρησιμοποιηθηκαν για να βγαλουν μηνιατικα 2000 ευρω(!!!) , οι ανακρίβειες που ειπώθηκαν για μισθους νοσοκομειακων γιατρων των 700ευρω(!!) , την σύγκριση τους με άλλα (κακοπληρωμενα) επαγγέλματα που ομως "εχουν διαβασει" , και ολα αυτα να να πουμε οτι τι θελουν και μιλανε τα ζωα οι ντελιβεραδες που περνανε ζωη και κοτα..

και ολα αυτα τα λεμε για τους ντελιβεραδες, μια δουλεια που γινεται με μηχανακι 365 μερες το χρονο , σε ενα φορουμ μοτοσυκλετας..

Ρε φίλε το σκεφτόμουν αφού τα εχωσα στο ντεβιλς.
Είμαστε το μεγαλύτερο φόρουμ μοτοσυκλέτας και τωρα που έχει αρχίσει και γίνεται σούσουρο στα ΜΜΕ γυρω απο τα ανυπαρκτα δικαιωματα των ντελίβερι, εμείς εδω έχουμε κόσμο που αμολάει χαρταετό.
Αν μπει τυχαία ένας δημοσιογράφος/πολιτικός/καποιοςμεθεσηεπιρροής και διαβάσει το τι λέγεται στους κύκλους των μοτοσυκλετιστών για τους ντελίβερι, τι σκατά θα σκεφτεί;

όπως σου είπαν,η βροχή δεν είναι ακραία καιρικό φαινόμενο. Είναι δύσκολο,μίζερο, αλλά όχι ακραίο.
Ακραίο είναι να έχει κάνει κατακλυσμό,να ξέρεις ότι έχουν πλημμυρίσει οι δρόμοι σε ολη την περιοχή σου αλλά παρόλα αυτά εσύ να παίρνεις να παραγγείλεις ένα νες γλυκό με γάλα.
Ή να χιονίζει και να έχει μείον κέλσιους και να πάρεις 12.30 ωρα το βράδυ 2 καλαμάκια κοτόπουλο.
Κάνε ενα τοστ ρε γαμημένε. Μην είσαι γαϊδούρι. το παιδί σου μπορεί να δουλεύει εκείνη τη βάρδια.
Βασίλη καταλαβαίνεις ότι δεν πάνε σε σένα οι βρισιές έτσι;

Και τέλος, μέσα σε όλα αυτα, ένδειξη του πόσο λάθος αντιλαμβανόμαστε το δημόσιο διάλογο,δεν έχουμε μιλήσει (παρά με ψήγματα) για τους εργοδότες που εξωθούν τους διανομείς σε όλα αυτα τα κακώς κείμενα που θίγονται (και εδώ μέσα).
Όπως λοιπόν έλεγα στον τζιτζιές στην αρχή αυτού του νήματος,δεν περιμένω πολλά απο αυτή την εγκύκλιο.
Σίγουρα κάθε βήμα εμπρός είναι ευπρόσδεκτο αλλά εδω εχουμε να κάνουμε με ένα πολύ πολύπλοκο ζήτημα που και να θελει καποιος να βοηθησει, η λύση του δεν είναι μονοδιάστατη.

o teos
07/01/2019, 21:59
Μήπως να μπει καμία βόλτα να έρθουμε λίγο στα ίσια μας και να δούμε καμία φάτσα που έχουμε καιρό και να κλείσει εδώ αυτό το θέμα???τζαστ σεινγκ:rolleyes:

rainmike
07/01/2019, 22:00
Ρε φίλε το σκεφτόμουν αφού τα εχωσα στο ντεβιλς.
Είμαστε το μεγαλύτερο φόρουμ μοτοσυκλέτας και τωρα που έχει αρχίσει και γίνεται σούσουρο στα ΜΜΕ γυρω απο τα ανυπαρκτα δικαιωματα των ντελίβερι, εμείς εδω έχουμε κόσμο που αμολάει χαρταετό.
Αν μπει τυχαία ένας δημοσιογράφος/πολιτικός/καποιοςμεθεσηεπιρροής και διαβάσει το τι λέγεται στους κύκλους των μοτοσυκλετιστών για τους ντελίβερι, τι σκατά θα σκεφτεί;

όπως σου είπαν,η βροχή δεν είναι ακραία καιρικό φαινόμενο. Είναι δύσκολο,μίζερο, αλλά όχι ακραίο.
Ακραίο είναι να έχει κάνει κατακλυσμό,να ξέρεις ότι έχουν πλημμυρίσει οι δρόμοι σε ολη την περιοχή σου αλλά παρόλα αυτά εσύ να παίρνεις να παραγγείλεις ένα νες γλυκό με γάλα.
Ή να χιονίζει και να έχει μείον κέλσιους και να πάρεις 12.30 ωρα το βράδυ 2 καλαμάκια κοτόπουλο.
Κάνε ενα τοστ ρε γαμημένε. Μην είσαι γαϊδούρι. το παιδί σου μπορεί να δουλεύει εκείνη τη βάρδια.
Βασίλη καταλαβαίνεις ότι δεν πάνε σε σένα οι βρισιές έτσι;

Και τέλος, μέσα σε όλα αυτα, ένδειξη του πόσο λάθος αντιλαμβανόμαστε το δημόσιο διάλογο,δεν έχουμε μιλήσει (παρά με ψήγματα) για τους εργοδότες που εξωθούν τους διανομείς σε όλα αυτα τα κακώς κείμενα που θίγονται (και εδώ μέσα).
Όπως λοιπόν έλεγα στον τζιτζιές στην αρχή αυτού του νήματος,δεν περιμένω πολλά απο αυτή την εγκύκλιο.
Σίγουρα κάθε βήμα εμπρός είναι ευπρόσδεκτο αλλά εδω εχουμε να κάνουμε με ένα πολύ πολύπλοκο ζήτημα που και να θελει καποιος να βοηθησει, η λύση του δεν είναι μονοδιάστατη.
Σουβλάκια λέγονται:tooth:

o_gavros
07/01/2019, 22:05
Μήπως να μπει καμία βόλτα να έρθουμε λίγο στα ίσια μας και να δούμε καμία φάτσα που έχουμε καιρό και να κλείσει εδώ αυτό το θέμα???τζαστ σεινγκ:rolleyes:

Βόλτα βεβαίως και να μπει. και όταν ξαναγίνουμε υγιείς θα το παλέψουμε να συμμετέχουμε.
Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να κοιτάμε αλλού σε ζητήματα που ενδιαφέρουν πολύ κόσμο.

Και στην τελική ρε γαμώτο, ας κρατήσουμε όλοι λίγο την αποψάρα μας πιο μαζεμένη όταν κάτι δε το ξέρουμε.
Δεν είναι κακό.

basilis_k6
07/01/2019, 22:09
Κάνε ενα τοστ ρε γαμημένε.

:lol:

"Καλησπέρα ενα καλαμάκι σκέτο και μια κόκα θέλω. Πείτε στο παιδι οτι η εισοδος εχει φρακάρει απο το χιόνι, να φτυαρίσει λίγο για να μπει"

αν μιλάμε για αυτες τις λίγες μέρες που εχει αυτα τα ακριαια φαινομενα καταλαβαινω το σκεπτικο. Βεβαια αυτο θα έπρεπε πρωτίστως να ειναι υποχρέωση της επιχειρησης η οποία θα έπρεπε να να ειναι υπόλογη αν στέλνει διανομέα με 2κυκλο σε αυτες τις συνθηκες.

o teos
07/01/2019, 22:10
Μανιτσο μου δεν είπα κάτι...ειπα να κλείσει γιατί δεν βγαίνει κάτι έτσι..Ο καθένας είπε τις απόψεις του όλες σεβαστές από τη δική μου μεριά μιας και ο καθένας βλέπει τον κόσμο αλλιως κάι έχει αλλά μέτρα και σταθμά...ειπα να το γυρίσω αλλού αλλά καλύτερα να καθόμουν στα αυγά μου..:lol:

o_gavros
07/01/2019, 22:15

"Καλησπέρα ενα καλαμάκι σκέτο και μια κόκα θέλω. Πείτε στο παιδι οτι η εισοδος εχει φρακάρει απο το χιόνι, να φτυαρίσει λίγο για να μπει"

αν μιλάμε για αυτες τις λίγες μέρες που εχει αυτα τα ακριαια φαινομενα καταλαβαινω το σκεπτικο. Βεβαια αυτο θα έπρεπε πρωτίστως να ειναι υποχρέωση της επιχειρησης η οποία θα έπρεπε να να ειναι υπόλογη αν στέλνει διανομέα με 2κυκλο σε αυτες τις συνθηκες.

Ναι στην Αθήνα μάλλον είναι λίγες ή και καθόλου οι χιονισμενες μέρες.
Πιο βόρεια δεν νομίζω.
Πιάνεις όμως το ζουμί.
Η εργοδοσία.
Πόσες φορές, σε όλους τους κλάδους, είδαμε την εργοδοσία να νοιάζεται για την αρτιμέλεια (δεν χρησιμοποιώ τυχαία τέτοια εκφραση) των εργαζομένων της;
Θα έχεις ακούσει για το πόσα θύματα μετράει η ναυπηγοεπισκεαυστική ζώνη στο Πέραμα ε;
Ή το πόσοι εργάτες ,δηλωμένοι ή αδήλωτοι, έχασαν τις ζωές τους σε κατασκευαστικά έργα;
Μπορώ να συνεχίσω τα "ή" μέχρι να παγώσει η κόλαση αλλά αφενός θα μοιάζω με κομμουνιστικό μανιφέστο σε πολλούς,αφετέρου δεν έχει νόημα.

basilis_k6
07/01/2019, 22:21
Ναι στην Αθήνα μάλλον είναι λίγες ή και καθόλου οι χιονισμενες μέρες.
Πιο βόρεια δεν νομίζω.
Πιάνεις όμως το ζουμί.
Η εργοδοσία.
Πόσες φορές, σε όλους τους κλάδους, είδαμε την εργοδοσία να νοιάζεται για την αρτιμέλεια (δεν χρησιμοποιώ τυχαία τέτοια εκφραση) των εργαζομένων της;
Θα έχεις ακούσει για το πόσα θύματα μετράει η ναυπηγοεπισκεαυστική ζώνη στο Πέραμα ε;
Ή το πόσοι εργάτες ,δηλωμένοι ή αδήλωτοι, έχασαν τις ζωές τους σε κατασκευαστικά έργα;
Μπορώ να συνεχίσω τα "ή" μέχρι να παγώσει η κόλαση αλλά αφενός θα μοιάζω με κομμουνιστικό μανιφέστο σε πολλούς,αφετέρου δεν έχει νόημα.

αυτο ομως ξεκινάει το νομοσχέδιο. τον περιορισμο της "δουλικής" σχέσης εργαζόμενου-εργοδοτη. Ενα βημα παραπέρα μπορει να θέσει και αυτον τον κανόνα.

νεοσσός
07/01/2019, 22:30
Για να ελαφρύνει λίγο η ατμόσφαιρα:

402620

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
07/01/2019, 22:50
Ρε τζιμιδη, από όσο σε έχω κόψει δείχνεις ψημενος.
Πιστεύεις ότι ο κακός αυτός υπάλληλος θα μακροημερευσει σε οποιαδήποτε δουλειά;
Εγώ Στη θέση σου θα έπαιρνα τηλέφωνο να ενημερώσω το μαγαζί ώστε να ξέρουν με ποιον έχουν να κάνουν και τους εκθέτει.

Αυτο περασε και μενα απο το μιαλο.Ξεφτυλιζει την εταιρια...

BLiTzER
07/01/2019, 22:55
Τι γίνεται όταν στα 30, στα 40 ή στα 50 σου, η μόνη διέξοδος για να βγάλεις ένα μεροκάματο να ζήσεις είναι το ντελίβερι;;;;
Επειδή με ρώτησες και ζήτησες απάντηση με καθαρό μυαλό θα σου μιλήσω εντελώς βιωματικά.
Απο όσες φορές δούλεψα στον κλάδο, απο όσους γνωρίζω που κάνουν αυτό το επάγγελμα οι μισοί τουλάχιστον είναι μορφωμένοι.Το ένα τέταρτο είναι ανθρώποι που για άσχετους λόγους δεν πήγαν παραπερα απο το λύκειο αλλά τους εντάσεις στην κατηγορία "προκομένοι και ορεξάτοι". Λιγότεροι απο το ένα εναπομείναν τέταρτο ήταν οι άξεστοι/τεμπελήδες/ωχαδερφακιμου που απλά μόνο ποδαροδουλειές κυνηγούσαν.
Για να στο μεταφράσω αλλιώς και πιο ρεαλιστικά.
Δεν νομίζω να βρεις καλοπληρωμένο (απο μισθό και τιπς) διανομέα που ευκαιρίας δοθείσης θα πει όχι σε μια καλή δουλειά που δε θα χρειάζεται να είναι στο δρόμο με το μηχανακι συνεχεια! και ας βγάζει και λιγότερα λεφτά.

Τελος,συμφωνώ πολύ με την τελευταία σου παραγραφο.

Θα σου γράψω κι εγώ 2 πραγματάκια, απλά για να καταλάβεις τον τρόπο σκέψης μου, έτσι, εντελώς πληροφοριακά. Θεωρώ, λοιπόν, εγώ, ότι οι περισσότεροι ντελιβεράδες, συνήθως στα 20s τους, έχουν επιλέξει να εργάζονται ως τέτοιοι εντελώς ευκαιριακά, επειδή οκ βόλτες με παπί είναι, καμία ουσιαστική ευθύνη, καμία ουσιαστική απαίτηση (εννοώ εδώ ότι δε χρειάζεται πτυχία και σεμινάρια), καλό, "εύκολο" χαρτζιλικάκι, ακόμα καλύτερο αν τσεπώνεις και καλά τιπς, βρίσκεις δουλειά όποτε θες και τη σταματάς όποτε θες. Γαμώ. Κανείς δεν έχει στο μυαλό του την εκμετάλλευση, το ότι παρανομείς 38 φορές/δευτερόλεπτο, χωρίς κανέναν εξοπλισμό, σε κακές καιρικές συνθήκες πολλές φορές, με κίνδυνο να πεθάνεις ανά πάσα στιγμή. Ούτε σκέφτεται ότι αυτή θα είναι η καριέρα του. Ε 5 χρόνια μετά, είναι ακόμα ντελιβεράς. Γιατί; Γιατί είναι εύκολο και γρήγορο και δεν έχει απαιτήσεις. Πέφτω έξω; Μπορεί.

Δεν έχεις ΙΔΕΑ πόσο στενοχωριέμαι όταν χτυπάει το κουδούνι, ανοίγω την πόρτα, και είναι απ'έξω ένας 40άρης ή ένας 55άρης, με τα σουβλάκια μου στο χέρι. Τους πιτσιρικάδες τους "συγχωρώ", κάνουν το κέφι τους, είναι το χαρτζιλίκι τους και, στην τελική, δεν καταλαβαίνουν, επειδή είναι νέοι. Αλλά αυτοί οι άνθρωποι (οι πρώτοι) θα έπρεπε να κάνουν κάτι άλλο. Αναγκάστηκαν; Πραγματικά; Ή μήπως έκαναν πολύ, πολύ κακές επιλογές, γιατί πάντα έψαχναν την εύκολη λύση; Τροφή για σκέψη.

Και να σου πω κάτι; Εγώ είμαι άνεργος 4-5 μήνες τώρα. Και έχω υπάρξει άνεργος και στο παρελθόν. Τελευταία φορά, πριν 4 χρόνια περίπου, για 19 μήνες. Δεν πήγα ποτέ να δουλέψω ντελιβεράς. Δεν πήγα να ΒΟΛΕΥΤΩ σαν ντελιβεράς. Γιατί σε τέτοιες "δουλειές", βολεύεσαι. Δύσκολα ξεφεύγεις. Όπως δεν πήγα ποτέ, σαν φοιτητής, όπως κάνουν αρκετοί, να δουλέψω σερβιτόρος σε καφετέρια ή, ακόμα χειρότερα, να δουλέψω νύχτα. Δεν μπορούσα; Μπορούσα να έχω μια τέτοια δουλειά χτες, αν ήθελα. Μπορούσα να έχω μια δουλειά των 600-700€ αύριο. Αλλά δεν το κάνω. Κάθομαι και λιώνω στο διάβασμα, 6-8 ώρες κάθε μέρα, για να βρω κάτι καλύτερο, ακόμα κι αν είναι σε 2, 3, 6 μήνες. Μπορεί να πετύχει. Μπορεί όχι. Αλλά δε βολεύομαι. Θέλω κάτι καλύτερο για τον εαυτό μου. Ναι, έχω την "πολυτέλεια" να μην έχω χρέη και δάνεια να τρέχουν, ούτε παιδιά να ταΐσω, όπως έχω την "πολυτέλεια" μιας ειδικότητας που βρίσκεται στο peak της, αλλά ακόμα κι αυτά κανείς δεν τα επέλεξε για μένα.

Ορίστε. Βιωματικά κι εγώ. ;)

o_gavros
07/01/2019, 23:02
Αναντίρρητο ότι γράφεις Γιωργη.
Το τι ορίζεται όμως ως πολυτέλεια και μπέαρ μινιμουμ για τον καθένα, είναι διαφορετικος πήχης.

basilis_k6
07/01/2019, 23:03
όπως έχω την "πολυτέλεια" μιας ειδικότητας που βρίσκεται στο peak της, αλλά ακόμα κι αυτά κανείς δεν τα επέλεξε για μένα.
)
απο περιέργεια... ποια ειναι στο πικ της?!

BLiTzER
07/01/2019, 23:07
Η Τεχνολογία γενικότερα. Έχω τελειώσει Μηχανικός Η/Υ, τώρα μελετάω προγραμματισμό.

Δουλειά γραφείου, ξέρετε, από αυτές που δεν κάνεις τίποτα. :lol:

νεοσσός
07/01/2019, 23:08
απο περιέργεια... ποια ειναι στο πικ της?!
Ήταν προϊστάμενος ντελιβεράδων σε σουβλατζίδικο. :p

basilis_k6
07/01/2019, 23:19
Η Τεχνολογία γενικότερα. Έχω τελειώσει Μηχανικός Η/Υ, τώρα μελετάω προγραμματισμό.

402622

rainmike
08/01/2019, 00:39

python αγόρι εχει πολυ μελλον.

TsoliasGR
08/01/2019, 00:56
Θα σου γράψω κι εγώ 2 πραγματάκια, απλά για να καταλάβεις τον τρόπο σκέψης μου, έτσι, εντελώς πληροφοριακά. Θεωρώ, λοιπόν, εγώ, ότι οι περισσότεροι ντελιβεράδες, συνήθως στα 20s τους, έχουν επιλέξει να εργάζονται ως τέτοιοι εντελώς ευκαιριακά, επειδή οκ βόλτες με παπί είναι, καμία ουσιαστική ευθύνη, καμία ουσιαστική απαίτηση (εννοώ εδώ ότι δε χρειάζεται πτυχία και σεμινάρια), καλό, "εύκολο" χαρτζιλικάκι, ακόμα καλύτερο αν τσεπώνεις και καλά τιπς, βρίσκεις δουλειά όποτε θες και τη σταματάς όποτε θες. Γαμώ. Κανείς δεν έχει στο μυαλό του την εκμετάλλευση, το ότι παρανομείς 38 φορές/δευτερόλεπτο, χωρίς κανέναν εξοπλισμό, σε κακές καιρικές συνθήκες πολλές φορές, με κίνδυνο να πεθάνεις ανά πάσα στιγμή. Ούτε σκέφτεται ότι αυτή θα είναι η καριέρα του. Ε 5 χρόνια μετά, είναι ακόμα ντελιβεράς. Γιατί; Γιατί είναι εύκολο και γρήγορο και δεν έχει απαιτήσεις. Πέφτω έξω; Μπορεί.

Δεν έχεις ΙΔΕΑ πόσο στενοχωριέμαι όταν χτυπάει το κουδούνι, ανοίγω την πόρτα, και είναι απ'έξω ένας 40άρης ή ένας 55άρης, με τα σουβλάκια μου στο χέρι. Τους πιτσιρικάδες τους "συγχωρώ", κάνουν το κέφι τους, είναι το χαρτζιλίκι τους και, στην τελική, δεν καταλαβαίνουν, επειδή είναι νέοι. Αλλά αυτοί οι άνθρωποι (οι πρώτοι) θα έπρεπε να κάνουν κάτι άλλο. Αναγκάστηκαν; Πραγματικά; Ή μήπως έκαναν πολύ, πολύ κακές επιλογές, γιατί πάντα έψαχναν την εύκολη λύση; Τροφή για σκέψη.

Και να σου πω κάτι; Εγώ είμαι άνεργος 4-5 μήνες τώρα. Και έχω υπάρξει άνεργος και στο παρελθόν. Τελευταία φορά, πριν 4 χρόνια περίπου, για 19 μήνες. Δεν πήγα ποτέ να δουλέψω ντελιβεράς. Δεν πήγα να ΒΟΛΕΥΤΩ σαν ντελιβεράς. Γιατί σε τέτοιες "δουλειές", βολεύεσαι. Δύσκολα ξεφεύγεις. Όπως δεν πήγα ποτέ, σαν φοιτητής, όπως κάνουν αρκετοί, να δουλέψω σερβιτόρος σε καφετέρια ή, ακόμα χειρότερα, να δουλέψω νύχτα. Δεν μπορούσα; Μπορούσα να έχω μια τέτοια δουλειά χτες, αν ήθελα. Μπορούσα να έχω μια δουλειά των 600-700€ αύριο. Αλλά δεν το κάνω. Κάθομαι και λιώνω στο διάβασμα, 6-8 ώρες κάθε μέρα, για να βρω κάτι καλύτερο, ακόμα κι αν είναι σε 2, 3, 6 μήνες. Μπορεί να πετύχει. Μπορεί όχι. Αλλά δε βολεύομαι. Θέλω κάτι καλύτερο για τον εαυτό μου. Ναι, έχω την "πολυτέλεια" να μην έχω χρέη και δάνεια να τρέχουν, ούτε παιδιά να ταΐσω, όπως έχω την "πολυτέλεια" μιας ειδικότητας που βρίσκεται στο peak της, αλλά ακόμα κι αυτά κανείς δεν τα επέλεξε για μένα.

Aν είχες κάτσει 2 χρόνια χωρίς ρεύμα (κομμένο) και με κομμένο νερό για κανα εξάμηνο όπως εγώ και ντελίβερυ θα πήγαινες και πολλά άλλα που τώρα λές δεν θα τα έκανα ποτέ.Αλλά είμαι περήφανος που ΔΕΝ έκλεψα,ΔΕΝ πούλησα ναρκωτικά και ΔΕΝ έγινα πολιτικός (ενώ μπορούσα αυτή την στιγμή να έχω τουλάχιστον 1 θητεία στην Βουλή -και όποιος δεν με πιστεύει σε κάποια μοτοβόλτα αν κάτσει θα φέρω και αποδείξεις-).
Προτίμησα την φτώχεια και μόλις μπόρεσα και πήρα από τον γέρο μου το καζεράκι έκανα ντελίβερυ.Και απλά έχω μπεί σε μια τάξη και μπορώ να βάζω στην άκρη ένα μικρό ποσό κάθε μήνα.Και αν θές κάτι ακόμα...αν θα έβρισκα μια δουλειά να μου αποδίδει λιγότερα αλλά να ξέρω οτι θα παίρνω τα λεφτά μου και όχι να παρακαλώ κάθε μήνα ΜΗΠΩΣ τα πάρω και να μου χρωστάνε 3-4-5 μήνες και να έχει βρωμίσει το στόμα μου απο την πείνα θα πήγαινα.
Δεν είμαστε όλοι πιτσιρίκια.Κοντεύω 40 Blitzer μου.Και έκανα κάτι άλλο πριν.(και) Λιθογράφος ήμουνα για αρκετά συναπτά έτη.
Όλα αυτά βιωματικά και από μένα.

gasto
08/01/2019, 02:36
Πολλοι παντως συγχεεται το ντελιβερα πριν 20 χρονια με τον ντελιβερα σημερα.
Οτι ειναι μια δουλεια που ''βολευεσαι'' ισχυει εν μερη ομως το ιδιο μπορουμε να πουμε πιστευω για παιδια με πτυχια και ενα σωρο διπλωματα που καθονται εδω στην Ελλαδα να παιρνουν 3.60 απο τη στιγμη που θα μπορουσαν να ειναι εξω και να εξελισονται.
2003 που ξεκινησα εγω η πλειονοτητα των ντελιβερυ ημασταν πιτσιρικαδες εν αντιθεση με σημερα που αν κοιταξεις σε ενα φαναρι οι πιο πολυ ειναι 35+
Θυμαμαι τοτε πληρωνομουνα 2,9 την ωρα part time,εβγαζα το μηνα 350-400€ και τα τιπς μου ηταν περιπου αλλα τοσα μπορει και παραπανω.Μιλαμε για εποχη πασοκαρας που καποιοι καναν τα 50ευρα σαιτες.Οι κολλητοι μου τοτε δουλευαν μπουφετζηδες/bar.Τα λεφτα που καθαριζαν τοτε,με πιο πολλες ωρες δουλειας βεβαια,ηταν μιθος+τιπς 1500+
Εχω τυχει σε παραγγελια πριν χρονια που εχει κανει μια κυρια δωρεα σε ορφανοτροφειο πιτσες κοστους 2000 και ειχαμε παει 5 διανομεις ουτε και εγω θυμαμαι ποσα δρομολογια περα δωθε για να παμε ολα τα πραγματα να μας αφησει 400€ τιπς,και οταν γυρισα και ειπα μηπως να τα μοιραζομασταν και με τα παιδια της κουζινας που τους βγηκε το λαδι να ετοιμασουν τοσα πραγματα πεσανε ολοι να με φανε.....
Παντου παντοτε και σε ολα τα επαγγελματα θα υπαρχει ο μαλακας,ο μη εξυπηρετικος ο βαριεμαι που ζω,ο στραβογαμησα χτες το βραδυ.Απλα σε αυτον το κλαδο επιβιωνει περισσοτερο απο τι σε αλλους που θα επαιρνε ποδι προ πολλου.
Μια ερωτηση σε ολους εσας που παραγγελνετε και εχετε στιλακι και τουπε παρε μου τσιγαρα,ανεβα στον εκτο με τα ποδια,αργησες περιμενω τοση ωρα και κλεινετε και τις πορτες πανω στα μουτρα αφου ειναι ντελιβερας 'σκουπιδι' και για αυτο γενηθηκε να κανει και δε μπορει κατι καλυτερο πως πινετε και τρωτε αφοβα οτι σας εφερε.
Ο πακετας που παει σε 50 σπιτια/γραφεια τη μερα ξεχωριζει τον μαλακα,τον πλουσιο,τον φτωχο,το τσιγγουνη να το ξερετε.

toyar
08/01/2019, 05:39

αυτο ακυρωνει ολο το προηγουμενο που ειπες

επισης καμμια δουλεια δεν ειναι ντροπη η βολεμα
ντροπη ειναι να μην κανεις τπτ και να πειναν τα παιδια σου
..........η να κλεβεις

aris xj
08/01/2019, 07:18
Εγώ ένα παράπονο έχω....
Βγαίνουν όλοι οι μαντραχαλοι με το σλιπακι να πάρουν την παραγγελία....
Μια γκόμενα να βγει με το στρινγκ..ποτέ.....
Βιωματικά κ εγω:lol:

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
08/01/2019, 08:01
Εγώ ένα παράπονο έχω....
Βιωματικά κ εγω������:lol:

Μου εχει τυχει να μου βγουν με το μαγιο 2 γκομενες και να γελανε.Το μαγιο μπραζιλ.Στα τ.ε.ι. ητανε.Φυσικα δεν προχωρησα γιατι ημουν παντρεμενος με παιδια αλλα οταν γυρισα στο μαγαζι εδωσα τη διευθηνση σε ενα αλανι που δουλευαμε μαζι και οταν σχολασε πηγε απο εκει:lol:

ptc
08/01/2019, 09:08
Μια ερωτηση σε ολους εσας που παραγγελνετε και εχετε στιλακι και τουπε παρε μου τσιγαρα,ανεβα στον εκτο με τα ποδια,αργησες περιμενω τοση ωρα και κλεινετε και τις πορτες πανω στα μουτρα αφου ειναι ντελιβερας 'σκουπιδι' και για αυτο γενηθηκε να κανει και δε μπορει κατι καλυτερο πως πινετε και τρωτε αφοβα οτι σας εφερε.

Φίλε αυτό που υπονόησες ούτε για πλάκα δεν πρέπει να λέγεται. Λίγη ντροπή δηλαδή...

Μου σηκώθηκε η τρίχα και μόνο που το διάβασα, γιατί για να το έγραψες σημαίνει πως σου έχει περάσει έστω από το μυαλό.

pipe_smoker
08/01/2019, 09:12
Μου εχει τυχει να μου βγουν με το μαγιο 2 γκομενες και να γελανε.Το μαγιο μπραζιλ.Στα τ.ε.ι. ητανε.Φυσικα δεν προχωρησα γιατι ημουν παντρεμενος με παιδια αλλα οταν γυρισα στο μαγαζι εδωσα τη διευθηνση σε ενα αλανι που δουλευαμε μαζι και οταν σχολασε πηγε απο εκει:lol:

Διαβάζει και η παπασούζαινα το φόρουμ ε?:lol:

Bowleno
08/01/2019, 09:36
Το γυρίσαμε στα δακρύβρεχτα βιωματικά τώρα; για να καταλάβω....

Παπασούζα, άσε τα σάπια Εσύ :lol:

νεοσσός
08/01/2019, 09:37
Το σχολίασε ο ptc, αλλά θέλω να το επισημάνω κι εγώ. Η κούραση και η απογοήτευση δε δικαιολογούν τέτοια συμπεριφορά. Πρόκειται για έμμεση απειλή, με την οποία υποβαθμίζεις το υπό συζήτηση επάγγελμα, αλλά και τα εστιατόρια που χρησιμοποιούν διανομείς.

BLiTzER
08/01/2019, 09:44
Όλα αυτά βιωματικά και από μένα.

Μπράβο, αγόρι μου, και πολύ καλά έκανες. Αλλά αν πρόσεχες τι γράφω, θα καταλάβαινες ότι δεν αναφέρομαι σε ανθρώπους που το κάνουν πραγματικά από ανάγκη. Απλά δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι περιπτώσεις σαν τη δική σου είναι ο κανόνας. Μπορεί να κάνω λάθος, όπως έγραψα και πριν.

o teos
08/01/2019, 09:45

This thread is worthless without pics:D:D:a56:

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
08/01/2019, 09:47
Διαβάζει και η παπασούζαινα το φόρουμ ε?:lol:

:whistle::whistle::whistle:

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
08/01/2019, 09:48
Το γυρίσαμε στα δακρύβρεχτα βιωματικά τώρα; για να καταλάβω....

Παπασούζα, άσε τα σάπια Εσύ :lol:

Οχι αληθεια λεω...Με λες και μαλακα δηλαδη...Και ανορθογραφος και μαλακας:lol:

telegonos
08/01/2019, 09:57
Εγώ ένα παράπονο έχω....
Βιωματικά κ εγω������:lol:

Χτυπάω που λες το κουδούνι, ακούω τα βήματα από μέσα, ανοίγει η πόρτα βιαστικά-δυναμικά, και ξεπροβάλει μια ξανθειά (πάνω-κάτω) γύρω στα 45κάτι, λεπτή, στενή γραμμή, εντελώς γυμνή. ΕΝΤΕΛΩΣ. Λίγο σαν χωριάτισα, λίγο ξεπεσμένη-ξινισμένη στα μούτρα λόγω 45+, αλλά γυμνή.

Πρόλαβα και είδα, το περιποιημένο και με κόμμωση ξανθό γουνάκι.

Υποθέτω ότι κάποιον άλλον περίμενε αυτή, και δεν είχε ιδέα ότι αναμενόταν και ντελιβεράς, οπότε ξαφνιάζεται που με βλέπει, ντρέπεται, και μου κλείνει την πόρτα στα μούτρα. Με κλειστή την πόρτα , την ακούω να ρωτάει κάποιον μέσα αν έχει παραγγείλει, ακούγεται μια αντρική φωνή, με ρωτάει πόσο κάνει, ανοίγει πόρτα βγαίνει ΜΟΝΟ χέρι, δίνει λεφτά, παίρνει παραγγελία, κλείνει πόρτα.

Στο μαγαζί αυτό δουλεύαμε 2 ντελιβεράδες σύνολο, οπότε πήγε το μυαλό μου, μήπως έτρεχε κανά στόρι με τον άλλον, και περίμενε να εμφανιστεί αυτός, αλλά ούτε ο άλλος ήξερε κάτι όταν το συζήτησα.

Από το σπίτι αυτό, δεν ξαναπήραν ποτέ ξανά παραγγελία.

Το γουνάκι ακόμα το θυμάμαι πως χανόταν μέσα εκεί στο ''βαθούλωμα'' της λεκάνης. Κλασσικά χαζογέλαγα σε όλη την βάρδεια.

------

Μια άλλη πάλι, φοιτήτρια στην φοιτητική εστία, μου είχε ανοίξει με μαγιώ μπικίνι μεταλιζέ ιριδίζον. Χειμωνιάτικα. Γέλασε, γέλασα, δεν την ξανάδα.

3 χρόνια ντελίβερι, αυτές οι δύο περιπτώσεις, ήταν όλες κι όλες, οι ''πιπεράτες'', τίποτα άλλο δεν προέκυψε, ποτέ.

AristidisZ
08/01/2019, 10:02
Επιτέλους το νήμα αποκτά ενδιαφέρον

Για πείτε, για πείτε...

νεοσσός
08/01/2019, 10:04
3 χρόνια ντελίβερι, αυτές οι δύο περιπτώσεις, ήταν όλες κι όλες, οι ''πιπεράτες'', τίποτα άλλο δεν προέκυψε, ποτέ.
Ούτε ένας δηλαδή εδώ μέσα που να του έχει τύχει κάτι τέτοιο (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=156128&p=2969745&viewfull=1#post2969745); Πφφφ... Deliver-@ss σου λέει μετά. :p

Bowleno
08/01/2019, 10:19
Ούτε ένας δηλαδή εδώ μέσα που να του έχει τύχει κάτι τέτοιο (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=156128&p=2969745&viewfull=1#post2969745); Πφφφ... Deliver-@ss σου λέει μετά. :p

Δυστυχώς η ζωή δεν είναι ταινία πορνο.....:(

pipe_smoker
08/01/2019, 10:26
Φίλε αυτό που υπονόησες ούτε για πλάκα δεν πρέπει να λέγεται. Λίγη ντροπή δηλαδή...

Μου σηκώθηκε η τρίχα και μόνο που το διάβασα, γιατί για να το έγραψες σημαίνει πως σου έχει περάσει έστω από το μυαλό.

Γιατί εσένα δε σου έχει περάσει από το μυαλό ότι στο σερβιτόρο, το μάγειρα, και τέλος πάντων όσους βάζουν χέρι σε αυτό που τρως, έχεις ένα λόγο παραπάνω να είσαι ευγενικός και καλοπροαίρετος?
Χωρίς να εννοώ φυσικά ότι έχει το οποιοδήποτε δίκιο να φτύσει στο φαγητό σου ή οτιδήποτε άλλο.
Εγκληματικό είναι. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν το λαμβάνεις υπόψη σου.

Επίσης, απορώ με όσους μιλάνε για αγενείς ντελιβεράδες. Ελάχιστες φορές έχω πέσει σε αγενή ντελιβερά. Τί έκανε δηλαδή κι έγινε αγενής? Σου πέταξε τη σακούλα στα μούτρα?
Εκτός κι αν έχουμε φτάσει να θεωρούμε αγένεια το να ρωτήσει "Ρε παλικάρια πόσο είναι το σκορ γιατί δεν έχω προλάβει να δω?" ή να μην έχει ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά όταν σου δίνει την παραγγελία μιας και το στόμα του είναι απασχολημένο να μασουλάει το παπάρι του από το κρύο.
Κι αν τέλος πάντων είναι τόσο μαλάκας και φέρθηκε με αγένεια, πάρε τηλέφωνο στο μαγαζί που δουλεύει και πες το.

Το να δίνεις τιπ είναι φυσικά προαιρετικό, όπως επίσης είναι προαιρετικό το να ασκείς το δικαίωμά σου να είσαι γαϊδούρι.
Μπορείς να το αποφύγεις, δε σε υποχρεώνει κανείς.
Και το ένα και το άλλο.

Προσωπικά τιπς αφήνω πάντα, και πολύ περισσότερο τις μέρες που ο καιρός (είτε πολλή ζέστη είτε πολύ κρύο κλπ) με κάνει να σκέφτομαι πόσο δε θα γούσταρα να είμαι στη θέση του τύπου και να μου γ@μιέται το σπίτι πάνω σε ένα παπί επί 5-10 ώρες στο δρόμο. Δηλαδή του πούστη! Μηχανάκια καβαλάμε όλοι εδώ μέσα. Έχουμε δει τί γαμήσι είναι να παγώνει ο κώλος σου και να μη νιώθεις χριστό απο το κρύο. Να πω ότι η μάνα μου δεν ξέρει, πάει στο διάολο. Δεν έχει φάει ποτέ κρύο μηχανής. Αλλά για μας που το ξέρουμε αυτό το πράγμα, πραγματικά δεν αντιλαμβάνομαι πώς γίνεται να μην μπεις λίγο στη θέση του τύπου.

Ακόμα κι αν τύχει να παραγγείλω με κάρτα γιατί δεν έχω μετρητά, πάντα θα τσεκάρω πρώτα αν έχω ψιλά για να αφήσω φιλοδώρημα αλλιώς δε θα παραγγείλω καν.
Ισχύει ότι ορισμένοι (ελάχιστοι από τη δική μου εμπειρία) ντελιβεράδες είναι κάπως κακομουτσουνιασμένοι όταν ξέρουν ότι η παραγγελία είναι με κάρτα οπότε μπορεί ο μαλάκας να μην τους αφήσει τίποτα, αλλά ακόμα και σ'αυτή την περίπτωση προτιμώ να τον βγάζω ψεύτη δίνοντας του τιπ και βλεποντας τη φάτσα του να με κοιτάει έκπληκτος, παρά να του επιβεβαιώνω το φόβο του ότι έπεσε σε μαλάκα που επειδή πλήρωσε με κάρτα δε θα ασχοληθεί να βγάλει 1€ από το πορτοφόλι.

Φυσικά και υπάρχει κόσμος που είναι πολύ δύσκολα οικονομικά και δεν τον παίρνει να αφήνει 2ευρα και 3ευρα, αλλά δεν μπορώ να διανοηθώ κάποιον που έχει την άνεση να παραγγείλει φαγητό/καφέ (κάτι το οποίο το λες και πολυτέλεια), και δεν του περισσεύει έστω ένα 20άλεπτο ή 50άλεπτο να αφήσει στον άνθρωπο που του τα φέρνει.

Δηλαδή αν η πίτσα σου είχε 8€ θα την έπαιρνες, ενώ αν είχε 8,30€ θα έλεγες "Σόρυ είναι ακριβή, θα κάτσω νηστικός"?

Όσον αφορά την εγκύκλιο, το να είναι το μηχανάκι κι ο εξοπλισμός του καταστήματος είναι κάτι που έπρεπε να έχει γίνει εδώ και χρόνια, όπως ισχύει για τόσες άλλες επιχειρήσεις που οφείλουν να παρέχουν μηχανάκια αυτοκίνητα κλπ σε όσους τα χρειάζονται για να κάνουν τη δουλειά που έχουν προσληφθεί να κάνουν.

Και για να το αλαφρύνουμε και λίγο

https://www.youtube.com/watch?v=3DrTSQ8WhFw

Cpt_Slow
08/01/2019, 10:38

Θεματάκι άχαστο: ποιά είναι πιο δύσκολη δουλειά? στο γραφείο η στο γιαπί? 80 σελίδες πληκτρολογιόφαπες χαλαρα

BLiTzER
08/01/2019, 10:44
Θεματάκι άχαστο: ποιά είναι πιο δύσκολη δουλειά? στο γραφείο η στο γιαπί? 80 σελίδες πληκτρολογιόφαπες χαλαρα

Αν πάρεις 10 τυχαία άτομα, ποια από τις 2 θα κάνουν ευκολότερα; ;)

ptc
08/01/2019, 10:47
Γιατί εσένα δε σου έχει περάσει από το μυαλό ότι στο σερβιτόρο, το μάγειρα, και τέλος πάντων όσους βάζουν χέρι σε αυτό που τρως, έχεις ένα λόγο παραπάνω να είσαι ευγενικός και καλοπροαίρετος?
Χωρίς να εννοώ φυσικά ότι έχει το οποιοδήποτε δίκιο να φτύσει στο φαγητό σου ή οτιδήποτε άλλο.
Εγκληματικό είναι. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν το λαμβάνεις υπόψη σου.
]

Μιας κι εγω ειμαι απο την αλλη μερια του θεματος, απο αυτους που βγαζουν το φαγητο και εχω πολυ καλη ιδεα για το τι συμβαινει. Οχι, δε μου εχει περασει απο το μυαλο και ουτε απο τον κοσμο θα επρεπε να περναει. Υπαρχει τοση προσπαθεια και τοσος κοπος απο ολο το προσωπικο σε ενα μαγαζι εστιασης (απο την καθαριστρια και τη λαντζερα, μεχρι τον σεφ και τον ιδιοκτητη) που θα επρεπε κανεις να ειναι εγκληματικα ηλιθιος και αντιεπαγγελματιας για να κανει κατι τετοιο. Αυτος που σκεφτεται ετσι πρωτα απ'ολα δε σεβεται τους συναδελφους του που ιδρωνουν για να φτιαξουν το φαγητο (χωρις να παιρνουν και τιπς), στη συνεχεια τον ιδιοκτητη που του δινει μεροκαματο και φυσικα τον πελατη που πληρωνει.

Στα δεκαπεντε χρονια που δουλευω σε κουζινες μια φορα ακουσα τετοια εξυπναδα απο βοηθο σερβιτορου (οχι οτι εκανε κατι, αλλα οτι σε καποιον πελατη θα αξιζε) και την αλλη μερα ειχε παρει ποδι. Οπως εγραψα, ουτε για αστειο δεν λεγονται αυτα. Κανουμε μια δουλεια που εχει αμεσες προεκτασεις στην υγεια των συνανθρωπων μας και δεν εχει καμια θεση τετοια συμπεριφορα. Το πακετο που θα παει στο σπιτι μπορει να το φαει ενα παιδακι, μια εγκυος ή ενας ηλικιωμενος ανθρωπος. Προς Θεου ρε παιδια δηλαδη...

νεοσσός
08/01/2019, 11:11
Ακόμα και να κυκλοφορήσει σαν φήμη, επειδή το είπε κάποιος διανομέας πάνω στα νεύρα του ή κάποιος κακοπροαίρετος σαν συκοφαντία, είναι ικανό, ειδικά σε κλειστή κοινωνία, να ζημιώσει έντονα ένα κατάστημα. Φαντάσου να κυκλοφορήσει φήμη ότι οι διανομείς της τάδε πιτσαρίας κάνουν κάτι άσχημο στο φαγητό που κουβαλάνε, αν κάποιος δεν τους δώσει ικανοποιητικό φιλοδώρημα ή αν δεν τους φερθεί με τρόπο που εκείνοι θεωρούν σωστό ή αν το αφεντικό τους πιέσει. Νομίζεις ότι ο κόσμος θα αρχίσει να δίνει μεγαλύτερα φιλοδωρήματα ή μήπως θα προτιμήσει να παραγγείλει από αλλού ή να μην παραγγείλει καθόλου;

pipe_smoker
08/01/2019, 11:15
Μιας κι εγω ειμαι απο την αλλη μερια του θεματος, απο αυτους που βγαζουν το φαγητο και εχω πολυ καλη ιδεα για το τι συμβαινει. Οχι, δε μου εχει περασει απο το μυαλο και ουτε απο τον κοσμο θα επρεπε να περναει. Υπαρχει τοση προσπαθεια και τοσος κοπος απο ολο το προσωπικο σε ενα μαγαζι εστιασης (απο την καθαριστρια και τη λαντζερα, μεχρι τον σεφ και τον ιδιοκτητη) που θα επρεπε κανεις να ειναι εγκληματικα ηλιθιος και αντιεπαγγελματιας για να κανει κατι τετοιο. Αυτος που σκεφτεται ετσι πρωτα απ'ολα δε σεβεται τους συναδελφους του που ιδρωνουν για να φτιαξουν το φαγητο (χωρις να παιρνουν και τιπς), στη συνεχεια τον ιδιοκτητη που του δινει μεροκαματο και φυσικα τον πελατη που πληρωνει.

Στα δεκαπεντε χρονια που δουλευω σε κουζινες μια φορα ακουσα τετοια εξυπναδα απο βοηθο σερβιτορου (οχι οτι εκανε κατι, αλλα οτι σε καποιον πελατη θα αξιζε) και την αλλη μερα ειχε παρει ποδι. Οπως εγραψα, ουτε για αστειο δεν λεγονται αυτα. Κανουμε μια δουλεια που εχει αμεσες προεκτασεις στην υγεια των συνανθρωπων μας και δεν εχει καμια θεση τετοια συμπεριφορα. Το πακετο που θα παει στο σπιτι μπορει να το φαει ενα παιδακι, μια εγκυος ή ενας ηλικιωμενος ανθρωπος. Προς Θεου ρε παιδια δηλαδη...

Βρε μαζί σου.
Λες να έχω όρεξη να τρώω φαγητό που έχει φτύσει ο άλλος μέσα ή να επικροτώ τέτοια συμπεριφορά?
Μπράβο σου που το βλέπεις έτσι, και μπράβο σε όλους τους μαγαζάτορες που έχεις δουλέψει.
Αυτονόητο είναι για κάποιους (ευτυχώς), αλλά για άλλους δεν είναι (δυστυχώς).

telegonos
08/01/2019, 11:16
Ξεκολλάτε, το σενάριο κάτι έφτυσε ο μαγειρας-σερβιτορος-ντελιβερας, το έχουμε δει σαν αστείο, σε αμέτρητες ταινίες.

GiorgosLa
08/01/2019, 11:21
Ακούστηκαν και απ τις δυο πλευρές σοφά πράγματα, αλλά και βαρύγδουπες μαλακίες. (Σε μερικές περιπτώσεις απ τα ίδια άτομα.) Μη λέτε μεγάλα λόγια. (και οι δυο πλευρές) Κρατάτε μια πισινή, γιατί δεν ξέρεις πους τα φέρνει τούμπα η πουτάνα η ζωή.
Γιατί νομίζετε οι πολιτικοί μας δίνουν άδειες στους βαρυποινίτες? Γιατί γνωρίζουν ότι... "δεν ξέρεις πώς τα φέρνει η ζωή" ;)

Panos76
08/01/2019, 11:23

Λες για τότε που ήξερες να διαλέγεις μάρκες και χρώμα στα μηχανάκια; :D

AristidisZ
08/01/2019, 11:26
οι διανομείς της τάδε πιτσαρίας κάνουν κάτι άσχημο στο φαγητό που κουβαλάνε;

Περίεργα ακούστηκε αυτό...

Εντάξει δε νομίζω ότι έχει ο κόσμος τώρα την κάψα να την παίζει στη πίτσα του αλλουνού, μη γινόμαστε τόσο καχύποπτοι πια...

teogtp
08/01/2019, 11:27

Εντάξει δε νομίζω ότι έχει ο κόσμος τώρα την κάψα να την παίζει στη πίτσα του αλλουνού, μη γινόμαστε τόσο καχύποπτοι πια...

Γιατί,πόσες μαλακια πίτσες έχουμε φάει....

:tooth:

νεοσσός
08/01/2019, 11:32

Εσύ αναφέρεσαι μάλλον στο ανέκδοτο (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=90948&p=2961305&viewfull=1#post2961305). Δεν είπα κάτι τέτοιο, ούτε σκέφθηκα κάτι συγκεκριμένο. Απλά σχολιάζω τη φράση:

... πως πινετε και τρωτε αφοβα οτι σας εφερε. ...

telegonos
08/01/2019, 11:38
Για τις διάφορες πραγματικότητας, τσόντας, νομίζω είχε κάνει ωραίο βιντεακι με την ina inaki το τηλεοπτικό οτιναναι, ψάξτε. Ένα θα πω, η Κρεμλίδου ήταν η σεμνή αντί ερωτική ξενερωτη...

Bladerunner
08/01/2019, 12:03
Διανομέας στην Τουρκία βγάζει selfie την ώρα που φτύνει στην πίτσα. (https://www.mirror.co.uk/news/world-news/pizza-delivery-boy-faces-18-13382830)

TsoliasGR
08/01/2019, 12:06
Kαι όμως έχει συμβεί το άσχημο αυτό κύριοι.Πολύ παλιά απο κάποια μεγάλη αλυσίδα πίτσας, καποιος κάτι είχε βρει στην πίτσα του.Και μάλιστα την επόμενη μέρα είχαν σκάσει μύτη υγειονομικό,μπάτσοι,δικηγόροι κτλπ.Το έζησα απο γνωστό μου...που εργαζότανε ταμείο.Και έχω ακούσει διάφορα χωρίς να μπορώ να τα επιβεβαιώσω.Προφανώς και δεν είναι σωστό.
Αλλά αυτό που έχω ζήσει, το πιο ακραίο απο συμπεριφορά ντελιβερά στο διάστημα αυτό που δουλεύω διανομή,τα χψ χρόνια, είναι το εξής:
Είχαμε-έχουμε βασικά ένα πελάτη που παραγγέλνει συνέχεια 1 φορά την εβδομάδα-δεκαήμερο 1 τυλιχτό. 2,20 κόστος.Επειδή είναι κοντά το αφεντικό τα στέλνει.Αλλά...ενώ βγαίνει πολλές φορές να τα πάρει με παπουτσάκι λακόστ,κουστούμι και στο σπίτι του έχει τζάκι και κάτι δέρματα στρωμένα κάτω (ναι αυτά τα δέρματα απο ζώα) και μένει στον 3ο όροφο σε παλιά πολυκατοικία χωρίς ασανσέρ και δεν αφήνει ποτέ ούτε πεντάλεπτο κάποιος συνάδελφος ενώ χτύπαγε το κουδούνι και πάταγε ο άλλος να ανοίξει...αυτός δεν ανέβαινε.
όταν τον ρώτησε του λέει η πόρτα δεν ανοίγει, και μόλις κατέβηκε αυτός ο ντελιβεράς κράταγε για λίγο την πόρτα κόντρα.Και καλά οτι κολλάει η πόρτα.Από τότε απλά όταν παραγγέλνει πλέον ενώ συνεχίζει να ΜΗΝ αφήνει απλά κατεβαίνει μέχρι τον πρώτο αυτός.
Αλλά με όλα αυτά απλά ξεφευγουμε απο το αρχικό μας θέμα που είναι η εγκύκλιος και το έχουμε κάνει λίγο κουρέλι.Δεν ξέρω αν θα έπρεπε να πέσει σκούπα όμως η εγκύκλιος αν και είναι ένα πρώτο βήμα είναι ανεπαρκέστατη.

BLiTzER
08/01/2019, 12:24
Διανομέας στην Τουρκία βγάζει selfie την ώρα που φτύνει στην πίτσα. (https://www.mirror.co.uk/news/world-news/pizza-delivery-boy-faces-18-13382830)

Εντάξει, αυτοί που φτύνουν σε ντελίβερι, βασανίζουν ζώα, κάνουν οποιαδήποτε - εγκληματική πολλές φορές - μαλακία μπορείς να σκεφτείς ΚΑΙ τη βιντεοσκοπούν, ξεπερνούν κάθε όριο αγνής βλακείας. Και ήδη βρίσκονταν σε πολύ καλό δρόμο πριν καν πατήσουν το "record".

o_gavros
08/01/2019, 12:58
Και μετά το διάλειμμα για διαφημίσεις,συνεχίζουμε την κανονική ροή του προγράμματος μας

gasto
08/01/2019, 13:56
Σορρυ αν γκρεμισα τον παραμυθενιο κοσμο που ζειτε αλλα ειναι πραγματα που συμβαινουν και απλως τα επισημαινω.Δεν το κανα ποτε μου γιατι ειμαι της αποψης μη κανεις στον αλλον αυτο που δε θελεις να σου κανουν.
Και μη παρει η μπαλα τους διανομεις μονο,για τους σερβιτορους εχω ακουσει τα χειροτερα.

νεοσσός
08/01/2019, 16:51
... Θα σας την φέρνει την παραγγελία το drone ...
Άραγε πόσο μακριά είμαστε από αυτό; 5 χρόνια; Η πρώτη επιτυχής δοκιμή έγινε πριν από δύο χρόνια. Το κύριο κώλυμα είναι το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας, ώστε να εξασφαλιστεί η δημόσια ασφάλεια, το ίδιο δηλαδή με τα αυτόνομα οχήματα. Θα λυθεί πρώτα με τα οχήματα και κατόπιν θα περάσει στα drones, αν υπάρχουν από πίσω κολοσσοί που το επιδοτούν, αφού η μείωση του κόστους λειτουργίας και η αύξηση της ταχύτητας παράδοσης και της ικανοποίησης του πελάτη, είναι μεγάλες.

Amazon Prime Air (https://www.amazon.com/Amazon-Prime-Air/b?ie=UTF8&node=8037720011)

2030:
- Μωρό μου, βγες στο μπαλκόνι. Χτυπάει το κινητό μου ότι έφθασε το drone με τα σουβλάκια από το airdelivery.gr.

mia_zoi_kawa
08/01/2019, 21:00
Σήμερα για επαγγελματικούς λόγους έκανα καμία 100 χιλιόμετρα Αθήνα . Παρ όλες τις συνθήκες δεν είδα κανένα ατύχημα με ι.χ ταξί και ΜΜΜ...

....αλλά μονο κατα τις 19.50 στην Φιλοθέη στην κατηφόρα της Ελ Βενιζελου είδα σαβουρδιασμενο από τον πάγο ντελιβερα. Μεσα στην χειμωνιάτικη νύχτα και την ερημιά της Φιλοθέης ηταν μια εικόνα που σε αγριευε. Ο οδηγός δεν φαινόταν να είχε πάθει κάτι πάρα ήταν σε κατάσταση σοκ. Το σκούτερ ήταν αρκετά χτυπημένο. Κσποιοι των βοηθαγανε ενώ είχαν βάλει και το αυτοκίνητό τους σε τέτοια θέση ώστε να τον προστατέψουν.

Απλά σκεφτείτε πόσα τέτοια έγιναν σήμερα... επισης σκεφτείτε πόσες αποφάσεις βγήκαν σήμερα για κλείσιμο δρόμων, κλείσιμο σχολείων κτλ κτλ για την προστασία του κόσμου..και σκεφτείτε ότι δεν βγήκε καμια για τους χιλιάδες εργαζομενους οδηγούς δικύκλου. Προφανώς οι τελευταίοι περνάνε απαρατήρητοι , δεν υπαρχουν ή απλα είναι πολίτες β κατηγορίας και φυσικά ποιος τους γαμει αν ζουν η πεθαίνουν....

νεοσσός
08/01/2019, 21:15
Θα πρέπει να αποδοθεί μερική ευθύνη στον εργοδότη του, ώστε να σκεφθεί λίγο παραπάνω την επόμενη φορά που θα στείλει μηχανάκι να κάνει παράδοση με τέτοιες συνθήκες.

Πριν από πολλά χρόνια, θυμάμαι ότι σε ένα σουβλατζίδικο, τις νύχτες με έντονη βροχόπτωση, έκανε διανομή του φαγητού ο ίδιος ο ιδιοκτήτης με αμάξι, λέγοντας "Την τελευταία φορά που έστειλα παιδιά με μηχανάκια με βροχή, χτύπησαν και δεν το ξαναεπιχείρησα".

mia_zoi_kawa
08/01/2019, 21:50
@Νεοσσος

Φαντάζομαι μιλάς για την ηθική ευθύνη φαντάζομαι.

Γενικότερα είμαι της άποψης ότι δεν μπορείς να αφήνεις έτσι την ευθύνη της απόφασης σε αυτές τις συνθήκες αν θα δουλέψει ο άλλος η οχι στον εργοδότη.

Π.χ η ευρωπαϊκή ένωση αποφασε πρόσφατα να βάλει δεύτερο "έξυπνο" ταχογραφο (που θα μετράει και τις στάσεις) σε ολα τα φορτηγα των μεταφορικών εταιρειών. Το αποφάσισε γιατί γενικότερα η πλειονότητα της εργοδοσίας του κλάδου είναι ανεξέλεγκτη και πίεζει τους οδηγους να οδηγανε μέχρι και 48 ώρες συνεχόμενα. Δηλαδή είχε αφήσει τις διάφορες μεταφορικές εταιρίες να προστατέψουν την υγεία των οδηγών και φυσικά την δημόσια υγεία και αυτοί γινόντουσαν κάθε μέρα και χειρότεροι...

Με το παραπάνω παράδειγμα δεν θέλω να πω ότι όλοι οι εργοδότες είναι κακοί γουρούνια κτλ αλλα οτι το σύστημα είναι τέτοιο που πιέζει συνεχώς για μεγαλύτερα κέρδη και αυτό έχει σαν συνέπεια να γίνονται εκπτώσεις όσον αφορά την ασφάλεια των εργαζομένων.....

TsoliasGR
08/01/2019, 22:05
Τι ωραία θα ήταν να είχε η κάθε εταιρία δικά της τζαπάν παπιά με σέλα φτιαγμένη σωστά και εγκατεστημένο έξυπνο ταχογράφο!
Και να κάνω και μια άλλη πρόταση?Αναγκαστικά κάμερα στο παπί...μινι κάμερα εγκατεστημένη με κάποιο μόνιμο τρόπο στο καβούκι πχ του κοντέρ και ενσωματωμένο καταγραφικό κάπου μέσα απο το κουστούμι.Έτσι ωστε σε περίπτωση ατυχήματος...να δούμε ποιος φταίει.Και όχι μόνο...
Αλλά στην μπανανία μας ΑΝ βάλεις κάμερα στο μηχανάκι σου πχ δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα καταγεγραμμένα ως πειστήριο σε δκαστήριο διότι θεωρείται παράνομο με βάση "νομίζω" τον νόμο περί προσωπικών δεδομένων;Ας μας διαφωτίσει κάποιος νομικός επί του θέματος....

mia_zoi_kawa
08/01/2019, 22:13
Να διευκρινίσω ότι πριν μίλαγα για τις διεθνείς μεταφορές.

@Τσολια εσύ σήμερα πιστεύεις ότι έπρεπε να βγει η όχι οδηγία για τους εργαζόμενους δικυκλιστες;

BLiTzER
08/01/2019, 22:30
@Τσολια εσύ σήμερα πιστεύεις ότι έπρεπε να βγει η όχι οδηγία για τους εργαζόμενους δικυκλιστες;

Κάτσε να δει αν έχει τσιγάρα. :lol:

TsoliasGR
08/01/2019, 22:37
Να διευκρινίσω ότι πριν μίλαγα για τις διεθνείς μεταφορές.

Κάθε φορά που θα επικρατούν ακραία καιρικά φαινόμενα όπως αυτά ορίζονται από την ΕΜΥ πρέπει να οριστεί από το αρμόδιο υπουργείο απαγόρευση, κάτι σαν τον απόπλου των πλοίων.
Αλλά δεν θα γίνει ποτέ διότι οι καταστηματάρχες αποτελούν μια μεγάλη βάση ψήφων.Και οι συν αυτών κάγκουρες και οι λοιποί ευρωκυνηγοί καγκουροδιανομείς.
Βέβαια δεν εξέφρασες άποψη για τα εταιρικά με τις μόντες που ανέφερα...

Κάτσε να δει αν έχει τσιγάρα. :lol:

Ήμουνα στο θρέντ με την μπούσα....Εντ οφ μπουσα, ε νιού έρα μπιγκίνζζζζζζ!
Η αλα Ελληνικά...Το τραγούδι που ακούγεται στα κεντρικά της Σουζουκι...
Να δεις τι σου χω για μετα!

viper1
13/01/2019, 22:31
Αλλά δεν θα γίνει ποτέ διότι οι καταστηματάρχες αποτελούν μια μεγάλη βάση ψήφων.

Με προκαταβολή φόρου για το επόμενο έτος και φορολογία 45% είναι μεγάλη βάση ψήφων? :confused:

TsoliasGR
15/01/2019, 00:00
Αλλά δεν θα γίνει ποτέ διότι οι καταστηματάρχες αποτελούν μια μεγάλη βάση ψήφων.

Με προκαταβολή φόρου για το επόμενο έτος και φορολογία 45% είναι μεγάλη βάση ψήφων? :confused:

Έτσι ελπίζουν;
Εδώ έρχεται η ανάπτυξη το 19...Τωρα 2019 θα ναι,2119 θα ναι,3319 θα ναι δεν το ξέρω.Αλλά που θα πάει δεν θα ρθει;
Και μεις ελπίζουμε να βγεί νέα μπούσα, και νέο κατάνα (μερικοί) αλλά όχι σε κίτρινο χρώμα.
Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.Άσε τον πρωθυπουργό να ελπίζει φίλε μου.

ΤάκηςΜπ
15/01/2019, 00:07
Έτσι ελπίζουν;
Εδώ έρχεται η ανάπτυξη το 19...Τωρα 2019 θα ναι,2119 θα ναι,3319 θα ναι δεν το ξέρω.Αλλά που θα πάει δεν θα ρθει;
Και μεις ελπίζουμε να βγεί νέα μπούσα, και νέο κατάνα (μερικοί) αλλά όχι σε κίτρινο χρώμα.

Νεό katana βγήκε πάντως.

viper1
15/01/2019, 05:32
Νεό katana βγήκε πάντως.

Ένα τέτοιο κατανα χρειάζεται :evil:
https://el.m.wikipedia.org/wiki/Κατάνα

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
15/01/2019, 05:34
Έτσι ελπίζουν;

Μιλας με γερους γριφοντα....

mia_zoi_kawa
15/01/2019, 08:36
Καλημέρα. Χθες έκανα 130 χλμ για επαγγελματικούς λόγους στην Αθήνα. Στις 15.50 στην Λεωφόρο Πάρνηθος στο Μενίδι αμάξι που έβγαινε από το πάρκινγκ του τυροπιταδικου Μερακλήδες (έτσι το λένε αν δεν κάνω λάθος)χτύπησε διανομεα.
Είναι το δεύτερο ατύχημα που βλέπω σε λίγοτερο από μια εβδομάδα και σας το αναφέρω αυτό για να σας δείξω πόσο συχνά είναι τα ατυχήματα των εξωτερικών. Προσωπικά τα αντιλαμβάνομαι γιατί γράφω χλμ γενικά καθημερινά. Δεν ξέρω εσεις.
Στο συγκεκριμένο ατύχημα θέλω να σημειώσω επίσης ότι ο διανομέας που κουβαλαγε κουτί της Γρήγορης Μικρογευματα ΔΕΝ φόραγε κράνος κάτι το οποίο θεωρώ απαράδεκτο και για τον εργαζόμενο αλλά και για την συγκεκριμένη εταιρεία.

viper1
15/01/2019, 11:32
Καμία δουλειά δεν είναι ντροπή. Όταν έχεις ανάγκη να δουλέψεις θα κανεις οτι δουλεια βρεθει απλα προσπαθησε να το κανεις σωστά για προστασία δική σου . Έχω περάσει από διανομέας κοινοχρήστων και έχω πέσει με το μηχανάκι σε πλατεία. Κι εγώ χωρίς κράνος....μην περιμένετε από τους εργοδότες να είναι σωστοί επαγγελματίες. Οι περισσότεροι χαρακτηρίζονται ως στυγνοι εργοδότες. Οπότε η προστασία είναι προσωπικό θέμα του καθενός που επιλέγει να κάνει αυτήν την εργασία.
Όσο για κάποια σχόλια που ειπώθηκαν ότι κάποιοι άνθρωποι δεν μπορούν να πάνε παραπάνω και μέχρι εκεί μπορούν επαγγελματικά να εξελιχθούν είναι πολύ επιφανειακά. Κάθε άνθρωπος κρύβει μια ιστορία που δεν την ξέρει κανείς.
Ακόμα και σήμερα που η μαύρη εργασία ανθίζει σαν μόνιμη άνοιξη με τις ευλογίες του κράτους υπάρχουν δουλειές αν θέλεις να εργαστείς. Κάποιοι λοιπόν που έχουν επιλογή (ακομη) ναι διαλέγουν αν θα πάνε να δουλέψουν ή όχι ειναι επιλογξ τους
Προσωπικά σε όποιο επαγγελματικό επίπεδο αν βρισκόμουν σε όποιο επαγγελματικό τέλμα είχα πέσει δεν θα μπορούσα να μένω μέσα στο σπίτι περιμένοντας την κατάλληλη εργασία να έρθει ή να βρω . Πάνω στην ειδικότητα μου κλπ.
Θα έβγαινα να κάνω και ντελιβερι.
Όπως έχω γράψει και σε άλλα ποστ όλα είναι επιλογές. Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να κρίνουμε εκείνους που δουλεύουν σε οποιοδήποτε εργασία τόσο το αντικείμενο όσο και το επίπεδο τους