Σύνδεση

View Full Version : Ντελιβεραδες : νέα εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 [7]

TsoliasGR
16/04/2019, 01:04
Σε πια χώρα θέλει χαρτί ΕΦΕΤ και χαρτί υγειονομικού;;

Πολύ βασικό η Ευγενία δυστυχώς πολλοί ντιλιβεραδες δεν την έχουν θυμάμαι είχα αφήσει 2 ευρώ φιλοδώρημα και δεν είπε ένα ευχαριστώ.. εμένα 10 λεπτά μου αφήνουν και λέω ευχαριστώ.. πραγματικά μου την έσπασε ο τύπος.. είχε το στυλ μαγκια κλανιά

Συμφωνώ δεν είναι επαγγελματίας αυτός που σφάζει κόκκινα και πάει σαν τον τρελό άμα έχεις έναν Ρυθμό και σκέφτεσαι την καλύτερη διαδρομή τότε δεν χρειάζεται καμία παράβαση για να φτάσεις στην ώρα σου.

για να έχουμε απαιτήσεις πρέπει πρώτα να γίνουμε σωστοί οι ίδιοι.

ΜΜΜ εγω το ειπα.Πλέον ειναι υποχρεοτικο το χαρτι αυτο απο τον ΕΦΕΤ (αν δεν κανω λαθος τον φορεα ετσι τον λενε -θα το δω αυριο παλι-) για ΟΛΟΥΣ τους εργαζομενους που εργαζονται σε καταστηματα υγειονομικου ενδιαφεροντος ακομα και ως ταμειο.
Εγω εχω κανει ηδη τα "μαθηματα" και λιαν συντομως θα δωσω εξετασεις. (αλλα 80 ευρω -απαξ-)
Χαρτι Υγειονομικου περιπου 50 ευρω κοστος με εξετασεις αιματος/καλλιεργειες κοπρανων κτλπ κτλπ για ΟΛΟΥΣ τους εργαζομενους στα καταστηματα υγειονομικου ενδιαφεροντος.Και θυμαμαι πλερωνες και κατιτις στην αστυνομια τοτε καποιο παραβολο 2-3 ευρω -πανε 4 χρονια απο τοτε και θελει ανανεωση ανα 5ετια-.

TsoliasGR
16/04/2019, 01:30
εντάξει λίγο γραφικό ότι θέλει αφήνει ο καθένας. Εγώ λέω ευχαριστώ γιατί κάτι άφησε άμα είναι 4.90 και μου δίνει 5 ευρώ το ευχαριστώ είναι ότι είμαι ευγενικός δεν του το παίζω ιστορία.εκει που δεν μιλάω καθόλου είναι όταν ρίχνει καρέκλες δεν αφήνει τίποτα από φιλοδώρημα και με γεμίζει 20 λεπτά 50 λεπτά.. εκεί τρώει πολύ βρισιμο χωρίς να το ακούει χαχα

gogoslux ναι έγραψα αλλά δεν ξέρω γιατί δεν το έδειξε σωστά είμαι από το κινητό έγραψα για το φιλοδώρημα ότι στον ντιλιβερα έπρεπε να αφήνουν παραπάνω γιατί βάζει βενζίνη συντήρηση και είναι εκτεθειμένος σε καιρικά φαινόμενα αλλά και στον δρόμο.. γι'αυτα και μόνο θα έπρεπε να του δίνουν πιο πολλά.

Εισαι τυχερος που δεν εχεις κατι δικους μας...οχι 50λεπτα και 20 λεπτα....χαλκινα δινουν...ΜΟΝΙΜΩΣ...κάποια στιγμη θα του το ριξω το ακυρο ομως που θα μου παει...περιμενω να κανει παραγγελια πανω απο 6-7 ευρω και θα δεις εκει τι γελιο εχει να πεσει.Θα τα μετραω μπροστα του ολα ενα ενα...και ας παγωσει το φαι...χεστηκα.

Τωρα σε οτι αφορα τα υπολοιπα...
Ειναι απλα τα πραγματα και τα εχουμε κανει εμεις πολυπλοκα ρε παιδια...
Το θεμα τιπς/πουρμπουαρ ειναι απλο.
Ο διανομεας το θελει γιατι ειναι εκ των πραγματων υποαμοιβομενος στις πλειστες των περιπτωσεων και επισης διοτι κανενας δεν θα πει οχι αμα του χαριζουν λεφτα.ΑΛΛΑ...Ο διανομεας ΠΡΕΠΕΙ να το κερδιζει και οχι να το εχει ως στανταρ στο μυαλο του.Με την συμπεριφορα του κτλπ.
Το θεμα μισθοδοσιας ειναι ακομα πιο απλο.
1+1 κανει 2 και οχι 11.
3-3.5-4 ευρω την ωρα ειναι λιγα.
Ειναι λιγα για καποιον που καθε δευτερολεπτο στην διαρκεια της εργασιας διακινδυνευει την ζωη του στην κυριολεξια.
Ειναι λιγα για καποιον που ειναι εκτεθειμενος σε πολλες φορες ακραια καιρικα φαινομενα με αποτελεσμα να δημιουργουνται βλαβες στον οργανισμο που φαινονται μετα απο χρονια
Ειναι λιγα για καποιον που εργαζεται με δικα του εργαλεια για να πλουτιζει αλλος...Και ειναι επιφορτισμενος και με την διαρκη συντηρηση τους σε κατασταση που να του εμπνεουν και παρεχουν ταυτοχρονα την μεγιστη ασφαλεια.
Το να παρει ενα 15% του βασικου μισθου για να συντηρει τα εργαλεια και να βαζει τα καυσιμα παλι ειναι λιγο αν και καλοδεχουμενο εν αρχη.
Το να ειναι ασφαλισμενος για το συνολο των ωρων που εργαζεται ειναι δικαιωμα του αναφαιρετο.
Το 2% που πρεπει να παιρνει ως διαχειριστης ταμειου παλι ειναι λιγο ...αν και αυτο θεσπισμενο...
Εσεις που εχετε κανει διανομεις ξερετε.Εσεις που χειριζεστε ταμειο ξερετε....ποσες φορες εχετε κανει λαθος τα ρεστα;Προσωπικα αρκετες, εστω και μικροποσα πχ αντι για 10λεπτο να δωκω 20 λεπτο η αντι για 20 να δωσω 50 λεπτα.Ποσες φορες στην βροχη σας εχει κολλησει χαρτονομισμα και εχετε δωσε διπλο;Αλλα και εσεις που δεν εχετε τετοιο ποστο....δεν εχετε κανει ποτε λαθος;
Αλλα δεν αρκουν αυτα.Πρεπει να θεσπιστει ελενκτικος μηχανισμος που θα ελενχει τα καταστηματα για την πληρη εφαρμογη των κανονων αυτων.Σε περιπτωση παρατυπιας...μπαμ-καμπανα...

Jimmu
16/04/2019, 12:34
Έντάξει tsoliasGR,υπάρχει κάπου ένα δίκαιο σ'αυτά που λες αλλά στο σημείο :
"Ειναι λιγα για καποιον που καθε δευτερολεπτο στην διαρκεια της εργασιας διακινδυνευει την ζωη του στην κυριολεξια"
νομίζω υπερβάλλεις και το αντιλαμβάνεσαι κι ο ίδιος....Δεν πρόκειται για πιλότο μαχητικού αεροσκάφους ούτε οδηγό moto gp...Tο ποσοστό κινδύνου που θέτει ο καθένας τη ζωή του είναι ένα θέμα που σε μέγιστο βαθμό αφορά τον ίδιο και τον τρόπο που επιλέγει να οδηγήσει προκειμένου να φέρει εις πέρας τη δουλειά του,που στην προκειμένη περίπτωση πρόκειται για ντελίβερυ..Δε λέω,παράνοια είναι εκεί έξω,αλλά πολλοί είναι εκείνοι που "αναγκάζονται" να κάνουν 50 ή ακόμη παραπάνω km πάνω σε μηχανή προκειμένου να πάνε και να γυρίσουν στη δουλειά τους. the truth is out there...

TsoliasGR
16/04/2019, 21:35
Έντάξει tsoliasGR,υπάρχει κάπου ένα δίκαιο σ'αυτά που λες αλλά στο σημείο :
"Ειναι λιγα για καποιον που καθε δευτερολεπτο στην διαρκεια της εργασιας διακινδυνευει την ζωη του στην κυριολεξια"
νομίζω υπερβάλλεις και το αντιλαμβάνεσαι κι ο ίδιος....Δεν πρόκειται για πιλότο μαχητικού αεροσκάφους ούτε οδηγό moto gp...Tο ποσοστό κινδύνου που θέτει ο καθένας τη ζωή του είναι ένα θέμα που σε μέγιστο βαθμό αφορά τον ίδιο και τον τρόπο που επιλέγει να οδηγήσει προκειμένου να φέρει εις πέρας τη δουλειά του,που στην προκειμένη περίπτωση πρόκειται για ντελίβερυ..Δε λέω,παράνοια είναι εκεί έξω,αλλά πολλοί είναι εκείνοι που "αναγκάζονται" να κάνουν 50 ή ακόμη παραπάνω km πάνω σε μηχανή προκειμένου να πάνε και να γυρίσουν στη δουλειά τους. the truth is out there...

Eδω εδραζεται η διαφoρα.Ο ένας έχει την ευχερεια να επιλεξει αν θα κανει τα χλμ αυτα σε μιση η μια ωρα η ακομα και 2 ωρες και ο αλλος πρεπει να τα βγαλει σε αλλες συνθηκες.Ο ενας μπορει να σταματησει να πιει και καφε σε καποιο σημειο της διαδρομης των πχ 25χλμ (αν 50 πηγαινε-ελα) και χωρις το στρεσσαρισμα να μην παγωσει το φαι η ακομη αν θες δεν ειναι αναγκασμενος να οδηγαει με το 1 χερι γιατι στο αλλο κουβαλαει τους καφεδες γιατι σε κουτι ΔΕΝ μπαινουν οσο και αν θελουμε...Νομιζω μπαινεις στην λογικη μου.
Τωρα για τον οδηγο του motogp δεν νομιζω να παιρνουμε τα ιδια με τον Ροσσι η τους αλλους...Υπαρχει μια χαοδης διαφορα μερικων μηδενικων προ της υποδιαστολης και εμφανης διαφορα στον εξοπλισμο ακομα και λογω της φυσης της εργασιας.Ο ενας φοραει στολη αν το θες και καλα κανει και ειναι λογικο ο αλλος κανα τζιν στην καλλιτερη περιπτωση...και μπουφαν με προστασιες σε καποιες περιπτωσεις.
Ο πιλοτος του μαχητικου εδω στην Ελλαδα ειναι επιηκως υποαμοιβομενος και αν θες την γνωμη μου θα επρεπε να ξεκιναει ο μισθος του απο τα 4-5 χιλιαρικα.
Αλλα μιλαμε για αλλο κλαδο επι του παροντος.
Ελπιζω να σε καλυψα.

mia_zoi_kawa
16/04/2019, 23:30
Νομίζω ότι πέρα από τους ντελιβεραδες υπάρχουν και οι κούριερ όπως και οι εξωτερικοί και αυτοί λοιπουν τελείως από την κουβέντα μας... Θεωρώ δε ότι οι συνθήκες εργασιας των κούριερ και των εξωτερικών είναι πολλες φορές περισσότερο δύσκολη από των ντελιβεραδων διότι α) κάνουν μεγαλύτερες διαδρομές από αυτούς ( πχ μεγαλύτερη διαδρομή σήμαινει μεγαλύτερη απαγωγή θερμότητας τον χειμώνα) β) οι διαδρομές που κάνουν δεν είναι διαδρομές ρουτίνας και για αυτό έχουν αυξημένη επικινδυνότητα για αυτούς. γ) δεν υπάρχουν τιπς... που η κουβέντα για αυτά μας τα έχει κανει μπαλόνια εδώ μέσα...

mia_zoi_kawa
16/04/2019, 23:51
Να προσθέσω ότι η κουβέντα σχετικά με τον μισθό είναι σχετική μιας και είμαστε σε αναμονή για την εισαγωγή μες την επόμενη δεκαετία ημιαυτόνομων οχημάτων καθώς και των drones για τις ταχυμεταφορές και στα logistics...

. Για να καταλάβετε τις αλλαγες που θα έρθουν σήμερα πχ μπορεί και αυτός που κάνει διανομή γαλατα με ένα φορτηγο να κατεβεί διαδηλώνοντας στον δρομο και να του δωθεί μια σημαντική αύξηση στον μισθό του....το θέμα όμως είναι τι θα κάνει σε λίγα χρόνια που ένα ημιαυτονομο γαλαταδικο θα γυρνάει γειτονιά με γειτονιά στα mini market και οι μικροί ελεύθεροι επαγγελματίες θα μπορούν με το pos να αγοράζουν γάλατα σαν να αγοράζουν από ένα αυτόματο πωλητή με ένα discount της τάξεως του 50 %..

Με το παραπάνω παράδειγμα προσπαθώ να εξηγήσω ότι το επάγγελμα του delivery υπαρχει για να καλύπτει κάποιες ανάγκες των καταναλωτών. Αν υπάρξει εναλλακτικος τρόπος διανομής που θα εξυπηρετεί τους καταναλωτές δίνοντας τους καλύτερες τιμές, με αποφυγή των τιπς και χωρις τά ενοχικά του στυλ βρέχει εκεί έξω και ο άλλος μου φερνει...σουβλακια τοτε να είστε σίγουροι ότι οι καταναλωτές θα στραφούν μαζικά σε αυτό ...

Pew
17/04/2019, 00:10
Ο διανομεας το θελει γιατι ειναι εκ των πραγματων υποαμοιβομενος στις πλειστες των περιπτωσεων και επισης διοτι κανενας δεν θα πει οχι αμα του χαριζουν λεφτα
Σωπα ρε φιλε?

Και σου που ξερεις αν αυτος που παρηγγειλε ειναι (ή μπορει να αυτοαποκαλειται) "υποαμειβομενος" στη δικη του δουλεια η οχι;

TsoliasGR
17/04/2019, 01:11
Σωπα ρε φιλε?

Και σου που ξερεις αν αυτος που παρηγγειλε ειναι (ή μπορει να αυτοαποκαλειται) "υποαμειβομενος" στη δικη του δουλεια η οχι;

Αν το παμε με αυτο το σκεπτικο τοτε θα πρεπει να παραδεχτεις και εσυ και εγω και ολοι εδω μεσα (που δεν εχω προβλημα να το κανω δηλαδη μιας και ειναι αληθεια) οτι οι πιο πολλοι ειναι υποαμοιβομενοι αλλα δεν ειναι ολοι στις ιδιες συνθηκες.
Αμα δεν γουσταρεις να αφησεις το μαμημενο το δεκαλεπτο τοτε αν μη τι αλλο φερσου σαν ανθρωπος...

7Tolis
17/04/2019, 01:20
Πολλή μανούρα για τα tips βρε τσολιά.Επειδή κατά κάποιο τρόπο και εγώ του κλάδου είμαι (εργασία με δίκυκλο) εντάξει,δε χάλασε ο κόσμος.Η ποιότητα εξυπηρέτησης θα πρέπει να είναι η ίδια με tip & χωρίς tip.Ναι, με νέους πελάτες και ελλειπή στοιχεία που έγραψες πιο πίσω αυτό ειναι ένα θέμα αλλά, αυτό ειναι και θέμα αυτου που λαμβάνει τη παραγγελία στο τηλέφωνο να πάρει σωστές πληροφορίες.

Red Rider
17/04/2019, 07:41
Η ποιότητα εξυπηρέτησης θα πρέπει να είναι η ίδια με tip & χωρίς tip.Ναι, με νέους πελάτες και ελλειπή στοιχεία που έγραψες πιο πίσω αυτό ειναι ένα θέμα αλλά, αυτό ειναι και θέμα αυτου που λαμβάνει τη παραγγελία στο τηλέφωνο να πάρει σωστές πληροφορίες.

Άλλωστε υπάρχει και η περίπτωση να μην υπάρχει σάλιο τη συγκεκριμένη ημέρα και να μην πάρεις tip.
Αν είσαι αγενης, την επόμενη φορά μάλλον δεν θα πάρεις τίποτα, και ας υπάρχει πρόθεση.

GogosLux
17/04/2019, 08:56
Νομίζω ότι πέρα από τους ντελιβεραδες υπάρχουν και οι κούριερ όπως και οι εξωτερικοί και αυτοί λοιπουν τελείως από την κουβέντα μας... Θεωρώ δε ότι οι συνθήκες εργασιας των κούριερ και των εξωτερικών είναι πολλες φορές περισσότερο δύσκολη από των ντελιβεραδων διότι α) κάνουν μεγαλύτερες διαδρομές από αυτούς ( πχ μεγαλύτερη διαδρομή σήμαινει μεγαλύτερη απαγωγή θερμότητας τον χειμώνα) β) οι διαδρομές που κάνουν δεν είναι διαδρομές ρουτίνας και για αυτό έχουν αυξημένη επικινδυνότητα για αυτούς. γ) δεν υπάρχουν τιπς... που η κουβέντα για αυτά μας τα έχει κανει μπαλόνια εδώ μέσα...

Ακριβώς οπως τα λες και η πίεση ειναι ΣΑΦΩΣ μεγαλύτερη μιας και καλούνται τελευταία στιγμή να τρεξουν να παραλάβουν φακελο απο καλο πελάτη και να το μεταφέρουν στην εταιρία για να προλάβει το φορτηγό που φεύγει ή αλλα παρόμοια.

Επίσης ειναι 8-10 ωρες στον δρόμο και μπαινοβγαίνουν σε εταιρίες που δεν ειναι το ίδιο με το να χτυπάς το κουδούνι σπιτιου και να περιμένεις απο έξω.
Ή περιμένουν ουρά σε υπηρεσίες και πρεπει να κανουν μια δουλεια καπως πιο πολύπλολή απο εκεινη της παράδοσης φαγητου !

Και φυσικά δεν ειναι καλύτερα αμοιβόμενοι και φυσικά δεν εχουν ολοι υπηρεσιακο οχημα και φυσικά δεν εχει ποτέ Tips.

Jimmu
17/04/2019, 08:58
Eδω εδραζεται η διαφoρα.Ο ένας έχει την ευχερεια να επιλεξει αν θα κανει τα χλμ αυτα σε μιση η μια ωρα η ακομα και 2 ωρες και ο αλλος πρεπει να τα βγαλει σε αλλες συνθηκες.Ο ενας μπορει να σταματησει να πιει και καφε σε καποιο σημειο της διαδρομης των πχ 25χλμ (αν 50 πηγαινε-ελα) και χωρις το στρεσσαρισμα να μην παγωσει το φαι η ακομη αν θες δεν ειναι αναγκασμενος να οδηγαει με το 1 χερι γιατι στο αλλο κουβαλαει τους καφεδες γιατι σε κουτι ΔΕΝ μπαινουν οσο και αν θελουμε...Νομιζω μπαινεις στην λογικη μου.
Τωρα για τον οδηγο του motogp δεν νομιζω να παιρνουμε τα ιδια με τον Ροσσι η τους αλλους...Υπαρχει μια χαοδης διαφορα μερικων μηδενικων προ της υποδιαστολης και εμφανης διαφορα στον εξοπλισμο ακομα και λογω της φυσης της εργασιας.Ο ενας φοραει στολη αν το θες και καλα κανει και ειναι λογικο ο αλλος κανα τζιν στην καλλιτερη περιπτωση...και μπουφαν με προστασιες σε καποιες περιπτωσεις.
Ο πιλοτος του μαχητικου εδω στην Ελλαδα ειναι επιηκως υποαμοιβομενος και αν θες την γνωμη μου θα επρεπε να ξεκιναει ο μισθος του απο τα 4-5 χιλιαρικα.
Αλλα μιλαμε για αλλο κλαδο επι του παροντος.
Ελπιζω να σε καλυψα.

Kοίτα,κατ'αρχήν μιλάμε για μια δουλειά που την έχω κάνει, οπότε μπορώ να γνωρίζω ιδίοις όμμασι περί τίνος πρόκειται...
Κανείς αρχικά δεν είναι "αναγκασμένος", όπως λες, να κάνει κάτι.
Σου ζητήθηκε κάτι παράλογο (σφάξε κόκκινο,οδήγα αντίθετα σε μονόδρομο κτλ)από τον εκάστοτε εργοδότη?
Γράψτον στα Π@π@κια σου και κάνε τη δουλειά σου χωρίς να θέτεις σε κίνδυνο τον εαυτό σου.
Φρόντισε, αν θες κιόλας, να έχεις απτές αποδείξεις την ώρα που σου ζητάει να παρανομήσεις με τον οποιοδήποτε τρόπο
κι αν τα πράγματα σφίξουν σε βαθμό που διακυβεύεται η θέση σου εξαιτίας της άρνησής σου να οδηγάς σα το μ@λ@κα,βουρ στην επιθεώρηση εργασίας και καταγγελία στον μΠούστη..

Αρνούμαι να δεχτώ πως κάποιος μπορεί να είναι τόσο ανεγκέφαλος ώστε να θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του σφάζοντας κόκκινα και γενικότερα οδηγώντας επικίνδυνα, κατ'εντολή του εργοδότη του.

Κι όμως αυτή είναι δυστυχώς, κατά 99%, η πρώτη δικαιολογία που προβάλει κάθε μ@λ@κισμένο που θα πεταχτεί μπροστά σου από στοπ ή ενώ έχει σφάξει κόκκινο ή οδηγεί αντίθετα σε μονόδρομο...
"Έπρεπε να βιαστώ εξαιτίας της δουλειάς,κτλ κλτ..."
Αυτό, στην περίπτωση που είναι αρκετά "τυχερός" και το ατύχημα περιορίζεται σε υλικές ζημιές...
Φτάνει όμως μ'αυτή την "καραμελίτσα"....
Ο κάθε οδηγός-χρήστης ενός δημόσιου δρόμου "κουβαλάει" την ώρα που οδηγεί τα δικά του προβλήματα μαζί του.
Δεν είναι μόνο ο ντελιβεράς που χρησιμοποιεί το δρόμο για να κάνει τη δουλειά του και δε μπορεί να αντιμετωπίζει τους υπόλοιπους σαν κάποιους που δεν είχαν τι να κάνουν και πήραν τους δρόμους έτσι για πλάκα και για να κάνουν τη δική του ζωή δύσκολη....
Οφείλεις να σέβεσαι τον Κ.Ο.Κ σε ΚΑΘΕ περίπτωση (πόσο μάλλον την ώρα που είσαι επαγγελματίας οδηγός) και να μη προσπαθείς να μεταφέρεις το δικό σου πρόβλημα στο διπλανό σου οδηγώντας κυριολεκτικά σα το Μ@Λ@ΚΑ...
Ειδοποιός διαφορά ανάμεσα σε έναν οδηγό motogp-πιλότο μαχητικού, που ανέφερα σα παράδειγμα και που όντως θέτει τη ζωή του σε κίνδυνο και σε ένα ντελιβερά ο οποίος αν όντως θέτει τη ζωή του σε κίνδυνο είναι ΚΑΘΑΡΑ εξαιτίας δικής του αμέλειας,είναι ότι ο πρώτος αναγκάζεται και είναι υποχρεωμένος από τη φύση της δουλειάς του να οδηγεί πάντα στο όριο.Αντίθετα ο ντελιβεράς είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να οδηγεί ΠΑΝΤΑ ΕΝΤΟΣ ΟΡΙΩΝ (που τίθενται από τον ΚΟΚ)δεδομένου οτι χρησιμοποιεί δημόσιο δρόμο που κατά συνέπεια χρησιμοποιείται κι από άλλους χρήστες-οδηγούς.Συνεπώς ο βαθμός επικινδυνότητας που εκτίθεται είναι ο ίδιος με αυτόν που διατρέχει κάθε χρήστης του δρόμου που διανύει αυτά τα 50-60km για να πάει στη δουλειά του.
ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ είναι αρκετά σημαντικό(...κρύωσε το φαϊ,πλάκωσαν 30 παραγγελίες μαζί και είσαι ο μόνος που δουλεύει εκείνη τη μέρα κτλ κτλ) και ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ δικαιολογεί κάτι διαφορετικό.
Ελπίζω κι εγώ να σε κάλυψα.
:beer:

korkod
18/04/2019, 03:42
Να προσθέσω ότι η κουβέντα σχετικά με τον μισθό είναι σχετική μιας και είμαστε σε αναμονή για την εισαγωγή μες την επόμενη δεκαετία ημιαυτόνομων οχημάτων καθώς και των drones για τις ταχυμεταφορές και στα logistics...

. Για να καταλάβετε τις αλλαγες που θα έρθουν σήμερα πχ μπορεί και αυτός που κάνει διανομή γαλατα με ένα φορτηγο να κατεβεί διαδηλώνοντας στον δρομο και να του δωθεί μια σημαντική αύξηση στον μισθό του....το θέμα όμως είναι τι θα κάνει σε λίγα χρόνια που ένα ημιαυτονομο γαλαταδικο θα γυρνάει γειτονιά με γειτονιά στα mini market και οι μικροί ελεύθεροι επαγγελματίες θα μπορούν με το pos να αγοράζουν γάλατα σαν να αγοράζουν από ένα αυτόματο πωλητή με ένα discount της τάξεως του 50 %..

Με το παραπάνω παράδειγμα προσπαθώ να εξηγήσω ότι το επάγγελμα του delivery υπαρχει για να καλύπτει κάποιες ανάγκες των καταναλωτών. Αν υπάρξει εναλλακτικος τρόπος διανομής που θα εξυπηρετεί τους καταναλωτές δίνοντας τους καλύτερες τιμές, με αποφυγή των τιπς και χωρις τά ενοχικά του στυλ βρέχει εκεί έξω και ο άλλος μου φερνει...σουβλακια τοτε να είστε σίγουροι ότι οι καταναλωτές θα στραφούν μαζικά σε αυτό ...
Δεν είναι ενοχικά παράπονα είναι απλά. Συνήθως η πλειοψηφία αφήνει τιπς στον ντιλιβερα γιατί τους πάει το φαγητό τούς από το να τους πάει ένα φάκελο έχει διαφορά. Επίσης μην ξεχνάς ότι ο ντιλιβερας βάζει όχημα βενζίνη και συντήρηση .οι περισσότεροι κούριερ που ξέρω τους τα παρέχει η εταιρεία .

Ακριβώς οπως τα λες και η πίεση ειναι ΣΑΦΩΣ μεγαλύτερη μιας και καλούνται τελευταία στιγμή να τρεξουν να παραλάβουν φακελο απο καλο πελάτη και να το μεταφέρουν στην εταιρία για να προλάβει το φορτηγό που φεύγει ή αλλα παρόμοια.

Επίσης ειναι 8-10 ωρες στον δρόμο και μπαινοβγαίνουν σε εταιρίες που δεν ειναι το ίδιο με το να χτυπάς το κουδούνι σπιτιου και να περιμένεις απο έξω.
Ή περιμένουν ουρά σε υπηρεσίες και πρεπει να κανουν μια δουλεια καπως πιο πολύπλολή απο εκεινη της παράδοσης φαγητου !

Και φυσικά δεν ειναι καλύτερα αμοιβόμενοι και φυσικά δεν εχουν ολοι υπηρεσιακο οχημα και φυσικά δεν εχει ποτέ Tips.

Κάνεις λάθος δεν χτυπάς το κουδούνι και περιμένεις από έξω χτυπας το κουδούνι και ανεβαίνεις στον τέταρτο όροφο χωρίς Ασανσέρ. 12 ώρες με ένσημο 4 Ώρου. Μηχανάκι δικό σου με έξοδα δικά Σου. Δουλειές εκτός από την διανομή όπως φτιάξε κάβα σφουγγαρισε πήγαινε πάρε μου τσιγάρα φτιάξε κουτιά κουβαλά μαναβική κουβαλά εμπορεύματα Βάλτα στην θέση Τους κτλπ. Τα περισσότερα κούριερ είναι 8 ώρες με κανονικό ένσημο και από ξέρω κάνουν την δουλειά τους μόνο δηλαδή να παραδίδουν δέματα. Όχι να σφουγγαριζουν. τους παρέχουν μηχανή και καύσιμα. Επίσης ούτε ο ντιλιβερας ούτε ο κούριερ είναι καμία τρελή επιστήμη τώρα να κάνουμε σύγκριση , δεν έχει νόημα και οι 2 σε ενα δυκικλο είναι τρώγοντας βροχή κρύο κτλπ. Και οι 2 έχουν πίεση ο ένας να βγάλει γρήγορα της παραγγελίες ο άλλος να παραδόσει τα δέματα. Εγώ δεν έχω καμία απαίτηση για τιπς είτε είναι πελάτης που αφήνει είτε δεν αφήνει το ίδιο ευγενικός θα είμαι.. απαιτήσεις μόνο από τον εργοδότη μου έχω.. και οι περισσότεροι ντιλιβεραδες γκρινιάζουν πολύ γιατί κάνουν πολλά πράγματα που δεν είναι στα καθήκοντά τους. Και γιατί υπάρχει άσχημη Αντιμετώπιση από τούς εργοδότες.

GrDreamer
18/04/2019, 11:31
Το Delivery πρέπει να έχει την βεβαίωση βασικής εκπαίδευσης για τον χειρισμό τροφίμων από τον ΕΦΕΤ και είναι υποχρεωτικό από το 2013. Τη συγκεκριμένη βεβαίωση πρέπει να την έχουν όλοι οι υπάλληλοι και εργοδότες που δουλεύουν σε καταστήματα που διαχειρίζονται τρόφιμα. Γίνονται πρώτα 10 ώρες εκπαίδευση από ιδιωτικό φορέα(πχ ΚΕΚ) με κόστος που ορίζει ο φορέας και έπειτα εξετάσεις που γίνονται στον χώρο του ΕΦΕΤ με κόστος 30€. Τέλος στον επιτυχόντα αποδίδεται η βεβαίωση εκπαίδευσης που την έχει εφ όρου ζωής. Η βεβαίωση πρέπει να παραμένει στο κατάστημα και αν διακόψει συνεργασία ο εργαζόμενος με την επιχείρηση την παίρνει μαζί του.

Τώρα επειδή δουλεύω ως Delivery Part Time πιστεύω ότι ο διανομέας είναι καλύτερο να είναι ευγενικός στον πελάτη είτε δώσει, είτε δεν δώσει τιπ. Με αυτόν τον τρόπο είναι κερδισμένος ο ίδιος ο ντελιβερας, η επιχείρηση και ο πελάτης. Ο ντελιβεράς γιατί μακροπρόθεσμα ο πελάτης μπορεί να δώσει τιπ(έχω προσωπικά παραδείγματα). Η επιχείρηση γιατί ο πελάτης είναι πιθανότερο να ξαναπαραγγείλει πολλές φορές. Και ο πελάτης γιατί εισέπραξε χαμόγελο και ευγενική συνομιλία που μπορεί να του φτιάξει την διάθεση.

Βέβαια στην τελική ο κάθε εργαζόμενος συμπεριφέρεται όπως θέλει και θα υπάρχουν οι ανάλογες επιπτώσεις είτε θετικές, είτε αρνητικές.

MAIK72
18/04/2019, 12:07
Το Delivery πρέπει να έχει την βεβαίωση βασικής εκπαίδευσης για τον χειρισμό τροφίμων από τον ΕΦΕΤ και είναι υποχρεωτικό από το 2013. Τη συγκεκριμένη βεβαίωση πρέπει να την έχουν όλοι οι υπάλληλοι και εργοδότες που δουλεύουν σε καταστήματα που διαχειρίζονται τρόφιμα. Γίνονται πρώτα 10 ώρες εκπαίδευση από ιδιωτικό φορέα(πχ ΚΕΚ) με κόστος που ορίζει ο φορέας και έπειτα εξετάσεις που γίνονται στον χώρο του ΕΦΕΤ με κόστος 30€. Τέλος στον επιτυχόντα αποδίδεται η βεβαίωση εκπαίδευσης που την έχει εφ όρου ζωής. Η βεβαίωση πρέπει να παραμένει στο κατάστημα και αν διακόψει συνεργασία ο εργαζόμενος με την επιχείρηση την παίρνει μαζί του.

Τώρα επειδή δουλεύω ως Delivery Part Time πιστεύω ότι ο διανομέας είναι καλύτερο να είναι ευγενικός στον πελάτη είτε δώσει, είτε δεν δώσει τιπ. Με αυτόν τον τρόπο είναι κερδισμένος ο ίδιος ο ντελιβερας, η επιχείρηση και ο πελάτης. Ο ντελιβεράς γιατί μακροπρόθεσμα ο πελάτης μπορεί να δώσει τιπ(έχω προσωπικά παραδείγματα). Η επιχείρηση γιατί ο πελάτης είναι πιθανότερο να ξαναπαραγγείλει πολλές φορές. Και ο πελάτης γιατί εισέπραξε χαμόγελο και ευγενική συνομιλία που μπορεί να του φτιάξει την διάθεση.

Βέβαια στην τελική ο κάθε εργαζόμενος συμπεριφέρεται όπως θέλει και θα υπάρχουν οι ανάλογες επιπτώσεις είτε θετικές, είτε αρνητικές.
Πολύ μακροπρόθεσμα μέχρι να γίνετε κολλητοί. Πάντα θα είμαι τυπικός χωρίς πολλές ευγένειες και χαμόγελα.Αυτά έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα. Δεν πάω για να του φτιάξω την διάθεση ,δεν έχει σχέση με τον σερβιτόρο ενός εστιατορίου."Εισβάλλω" σε προσωπικό χώρο για 15 δεύτερα να παραδώσω φαγητό. Ο πελάτης που είναι να αφήσει κάτι θα αφήσει είτε είστε τυπικός είτε κάνετε υποκλίσεις. Ακόμα και το τηλέφωνο που θα πάρετε ,ακόμα κι αν το γράφει ο πελάτης ,πολλές φορές θεωρείται εισβολή ή ανικανότητα.Ακόμα κι αν είστε αναγκασμένοι να ανεβαίνετε σκάλες στον πέμπτο. Σε όλα τα παραπάνω πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις αλλά και τρόπος αντιμετώπισης.

GrDreamer
18/04/2019, 12:36
Δεν είπα ότι τον πιάνεις κολλητάρι τον πελάτη.
ο Deliveras δεν εισβάλει στον προσωπικό του χώρο χωρίς να το θέλει ο πελάτης από τη στιγμή που του άνοιξε και δεν ήρθε ο ίδιος στην είσοδο της πολυκατοικίας να παραλάβει. Ούτε μπαίνει για να σκανάρει το σπίτι του και τα προσωπικά του υπάρχοντα. Σκοπός του είναι μόνο να του παραδώσει κάτι που του δίνει ευχαρίστηση με ευχάριστο τρόπο, χωρίς να χρησιμοποιήσει τις ψεύτικες πρακτικές μεγάλης αλυσίδας ειδών τεχνολογίας, ούτε να του πιάσει συζήτηση.

Ένα καλημέρα/καλησπέρα, μια επαλήθευση της παραγγελίας με τον πελάτη, μια καλή σας όρεξη, και ένα ευχαριστούμε πολύ πιστεύω είναι μια ευγενική προσέγγιση είτε δώσει μπουρμπουάρ, είτε δεν δώσει.

MAIK72
18/04/2019, 12:58
ο Deliveras δεν εισβάλει στον προσωπικό του χώρο χωρίς να το θέλει ο πελάτης από τη στιγμή που του άνοιξε και δεν ήρθε ο ίδιος στην είσοδο της πολυκατοικίας να παραλάβει. Ούτε μπαίνει για να σκανάρει το σπίτι του και τα προσωπικά του υπάρχοντα. Σκοπός του είναι μόνο να του παραδώσει κάτι που του δίνει ευχαρίστηση με ευχάριστο τρόπο, χωρίς να χρησιμοποιήσει τις ψεύτικες πρακτικές μεγάλης αλυσίδας ειδών τεχνολογίας, ούτε να του πιάσει συζήτηση.

Ένα καλημέρα/καλησπέρα, μια επαλήθευση της παραγγελίας με τον πελάτη, μια καλή σας όρεξη, και ένα ευχαριστούμε πολύ πιστεύω είναι μια ευγενική προσέγγιση είτε δώσει μπουρμπουάρ, είτε δεν δώσει.
Πλάκα κάνεις . Αν ήμουν μπαρίστα, σερβιτόρος , μπουφετζής μπορεί.

GogosLux
18/04/2019, 13:13
................................ Σκοπός του είναι μόνο να του παραδώσει κάτι που του δίνει ευχαρίστηση με ευχάριστο τρόπο, ...........................ούτε να του πιάσει συζήτηση.

+10000 :)

Στοιχειώδες για καθε επαγγελματική συναναστροφή και ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ για οσους ειναι σε τομεις υπηρεσίας, και η μεταφορά ειναι υπηρεσία.

Πλάκα κάνεις . Αν ήμουν μπαρίστα, σερβιτόρος , μπουφετζής μπορεί.

Μαλλον οχι, αλλα ...................................................... :rolleyes:

Αν ο τυπος που μου παραδίδει το φαγητο ειναι αξεστος, δεν λεει μια καλησπερα ή ειναι σαν να του εχεις σκοτώσει την μανα, ή ειναι βρωμικος (δεν εννοω βρεγμένος - εννοω βρωμικα χερια-νύχια ή να μυρίζει) τοτε γιατι να μπω στην διαδικασία και εγω να κανω το κατι παραπάνω ???

Ετσι και αλλιως το delivery στην Ελλαδα δεν το λες και φθηνό - αναλογικά με τους μισθους εννοω :lol: - οποτε καλο ειναι να γινει αντιληπτό οτι και ο διανομεας ειναι μερος της αλυσιδας και συμβάλει τοσο για το μαγαζι που δουλευει οσο και για το φιλοδώρημα του ...............

MAIK72
18/04/2019, 13:18
+10000 :)

1)Στοιχειώδες για καθε επαγγελματική συναναστροφή

2)Αν ο τυπος που μου παραδίδει το φαγητο ειναι αξεστος, δεν λεει μια καλησπερα ή ειναι σαν να του εχεις σκοτώσει την μανα, ή ειναι βρωμικος (δεν εννοω βρεγμένος - εννοω βρωμικα χερια-νύχια ή να μυρίζει) τοτε γιατι να μπω στην διαδικασία και εγω να κανω το κατι παραπάνω ???

3) οποτε καλο ειναι να γινει αντιληπτό οτι και ο διανομεας ειναι μερος της αλυσιδας και συμβάλει τοσο για το μαγαζι που δουλευει οσο και για το φιλοδώρημα του ...............
1)Συγχαρητήρια για τις μη απαραίτητες συναναστροφές
2)Που ακριβώς ανέφερα κάτι τέτοιο?
3) Σε ποια διατροφική αλυσίδα ανήκετε?

MAIK72
18/04/2019, 13:22
3) Ξέχασα ,μιλάτε για το μακρινό παρελθόν ...:lol:

GogosLux
18/04/2019, 14:22
3) Ξέχασα ,μιλάτε για το μακρινό παρελθόν ...:lol:

Καλη τυχη στα φιλοδωρήματα ΣΟΥ με το σουβλακι στα €3 το ενα :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

korkod
18/04/2019, 15:04

Έτσι φίλε μπράβο που είσαι ευγενικός και εγώ τα ίδια βγάζω πολύ καλό φιλοδώρημα επειδή είμαι ευγενής άσε τους άλλους να κλαίγονται που με το ζόρι βγάζουν ένα πουρμπουάρ. Έχω ενα τύπο στην δουλειά αγενή δεν λέει ούτε καλησπέρα σας ούτε ευχαριστώ όταν του αφήνουν τιπς. Δεν έχει καν κάρτα γιατί λέει δεν θέλει να καλό μαθαίνει τους πελάτες άμα χρειαστεί να πάρει τηλ .. σε πελάτες που μου λέει δεν άφησε αυτός δεν άφησε ο άλλος είναι πελάτες που μου αφήνουν εάν κάνει 5 ευρώ εγώ κάνω 15 ευρώ. Άρα με την Ευγενία μόνο χαμένος δεν είσαι

MAIK72
18/04/2019, 15:21
Καλη τυχη στα φιλοδωρήματα ΣΟΥ με το σουβλακι στα €3 το ενα :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Αν εσύ από το μακρινό 1992 πιστεύεις περιχαρής ότι θα μέινουμε χωρίς δουλειά είσαι βαθειά νυχτωμένος . Αλλά δεν περίμενα και κάτι άλλο από την συγκεκριμένη διατροφική αλυσίδα . :a014::bawl:

GogosLux
18/04/2019, 15:33
Αν εσύ από το μακρινό 1992 πιστεύεις περιχαρής ότι θα μέινουμε χωρίς δουλειά είσαι βαθειά νυχτωμένος . Αλλά δεν περίμενα και κάτι άλλο από την συγκεκριμένη διατροφική αλυσίδα . :a014::bawl:

Να εισαι καλα αδερφε, καλή συνέχεια και Καλο Πασχα να εχεις :beer:

MAIK72
18/04/2019, 15:44
Να εισαι καλα αδερφε, καλή συνέχεια και Καλο Πασχα να εχεις :beer:

Επίσης! Καλή Ανάσταση !:beer::beer:

ggs
14/06/2019, 14:40
Οι υποχρεώσεις των εργοδοτών απέναντί τους, σύμφωνα με την Επιτροπή Αγώνα Διανομέων

«Είναι πλέον γεγονός! Μετά από έναν αγώνα διαρκείας εδώ και 2 χρόνια περίπου, που κορυφώθηκε στις 11 Απρίλη με την Πανελλαδική Μέρα Δράσης των διανομέων, τον οποίο συνεχίζουμε και εντείνουμε, ψηφίστηκε ο νόμος (Ν. 4611/2019 – Αρ. 55, 56, ) που αφορά τους διανομείς!», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης.

Στην ανακοίνωση με τίτλο «15% αποζημίωση για το μηχανάκι! Είναι πλέον νόμος! Να τον επιβάλουμε!», σημειώνεται πως «από 17/5/19 οι εργοδότες είναι υποχρεωμένοι:

Να μας καταβάλουν κάθε μήνα με τον μισθό μας και αποζημίωση τουλάχιστον 15% επί του βασικού μισθού για τα έξοδα κίνησης, συντήρησης και χρήσης, όταν δουλεύουμε με δικό μας μηχανάκι.
Η αποζημίωση χρήσης αφορά: τα καύσιμα, την συντήρηση και επισκευή, το Κ.Τ.Ε.Ο., το ασφαλιστήριο συμβόλαιο, τα τέλη κυκλοφορίας και τίποτα άλλο.
Η αποζημίωση χρήσης υπολογίζεται ως εξής: (650 χ 15% = 98 ευρώ χ 0,006) = 0,59€ για κάθε ώρα εργασίας!
Επομένως το ελάχιστο ωρομίσθιο που πρέπει να μας καταβάλλουν οι εργοδότες καθορίζεται σε 3,66 + 0,59 = 4,25 €/ ώρα (για συμβατικό ωράριο 40 ωρών, Δευτέρα-Σάββατο από τις 6πμ-10μμ). Για τις νυχτερινές ώρες (10μμ-6πμ) δικαιούμαστε με προσαύξηση 25% : 5,17€/ώρα
Για Κυριακές και Αργίες με προσαύξηση 75%: 7€/ ώρα.
Η αποζημίωση χρήσης καταβάλλεται στην τράπεζα: μαζί με τον μισθό, συνυπολογίζεται στα δώρα, τα επιδόματα και τις αποζημιώσεις και δεν συμψηφίζεται με τα πουρμπουάρ

Να μας παρέχουν τα Μέσα Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.)ανεξάρτητα από την αποζημίωση χρήσης που δικαιούμαστε:

Το κράνος, που ορίζεται πλέον στον Κ.Ο.Κ. (Ν. 2696, Αρ 12,παρ 6)
Πανωφόρι προστασίας του αναβάτη
Αδιάβροχη προστασία (ένδυση και υπόδηση)
Γάντια ή χούφτες
Ανακλαστικό γιλέκο
Καταγραφή της πινακίδας στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ. Περιμένουμε Υπουργική απόφαση».

http://dianomeisthess.blogspot.gr

https://www.newsbeast.gr/greece/arthro/5025432/oi-nteliverades-apaitoyn-15-apozimiosi-gia-to-michanaki-einai-pleon-nomos-na-ton-epivaloyme

korkod
15/06/2019, 00:51
Όσο παρέχουν τα μηχανάκια οι εργοδότες..άλλο τόσο θα αρχίσουν να δίνουν τα προβλεπόμενα..

thanosgp
16/07/2019, 00:05
Έτσι φίλε μπράβο που είσαι ευγενικός και εγώ τα ίδια βγάζω πολύ καλό φιλοδώρημα επειδή είμαι ευγενής άσε τους άλλους να κλαίγονται που με το ζόρι βγάζουν ένα πουρμπουάρ. Έχω ενα τύπο στην δουλειά αγενή δεν λέει ούτε καλησπέρα σας ούτε ευχαριστώ όταν του αφήνουν τιπς. Δεν έχει καν κάρτα γιατί λέει δεν θέλει να καλό μαθαίνει τους πελάτες άμα χρειαστεί να πάρει τηλ .. σε πελάτες που μου λέει δεν άφησε αυτός δεν άφησε ο άλλος είναι πελάτες που μου αφήνουν εάν κάνει 5 ευρώ εγώ κάνω 15 ευρώ. Άρα με την Ευγενία μόνο χαμένος δεν είσαι

Άψογος.Εγώ δημόσιος υπάλληλος είμαι,αλλά μ'αυτά που τράβηξα και τραβάω τόσα χρόνια σε υπηρεσίες προσπαθώ να είμαι ευγενικός και εξυπηρετικός πάντα (και χωρίς να χρηματίζομαι).

MAIK72
24/10/2019, 12:50
Μετά από 5 χρόνια με υποαπασχόληση και μαύρη εργασία σε πολύ γνωστή αλυσίδα εστίασης και διανομής μαζί με άλλους 2 συναδέλφους προχωρήσαμε σε καταγγελία στο ΣΕΠΕ . Στον έλεγχο που πραγματοποίηθηκε βρέθηκαν παραβάσεις του εργοδότη και περιμένουμε την συνάντηση της τριμερούς σε λίγες μέρες. Ηδη έχει γίνει πολύ μεγάλη προετοιμασία και έχει συνταχθεί ομαδική αγωγή 120 σελίδων γιατί δεν υπάρχουν περιθώρια συμβιβασμού. Οργανωθείτε λοιπόν και διεκδικείστε αυτά που σας κλέβουν!!!

I'am...u are?
24/10/2019, 15:50
Όλα τα μαγαζιά κλέβουν. Και σε μας ούτε συζήτηση για αυτά που δικαιούμαστε βάση νόμου. Ούτε καν δώρα δεν παίρνουμε μισά ένσημα, υπερωρίες καθημερινές βασικά 12ωρα δίχως καμία επιπλέον επιβάρυνση για τον εργοδότη κλπ.
Δεν μπορούμε να διεκδικήσουμε τίποτα γιατί ο καθένας είναι στο κόσμο του.
Ενημέρωσε για την εξέλιξη αν θες.

MAIK72
24/10/2019, 16:13
Όλα τα μαγαζιά κλέβουν. Και σε μας ούτε συζήτηση για αυτά που δικαιούμαστε βάση νόμου. Ούτε καν δώρα δεν παίρνουμε μισά ένσημα, υπερωρίες καθημερινές βασικά 12ωρα δίχως καμία επιπλέον επιβάρυνση για τον εργοδότη κλπ.
Δεν μπορούμε να διεκδικήσουμε τίποτα γιατί ο καθένας είναι στο κόσμο του.
Ενημέρωσε για την εξέλιξη αν θες.

Δεν είπα ότι είναι εύκολο. Η προετοιμασία με δικηγόρο και σωματεία γίνεται από τότε που έγραψα το τελευτάιο νήμα λίγο πριν ή μετά το Πάσχα. Δεν ήθελα να ανοιχτώ για ευνόητους λόγους. Κρατήθηκε σιγή ιχθύος μέχρι να γίνει γνωστοποίηση στην εργοδοσία.¨Ενας γενικός οδηγός είναι η λεπτομερής προετοιμασία με ανθρώπους εμπιστοσύνης, πάντα μέσα σε νομικό πλαίσιο . Δεν νομίζω να υπ[αρχει κάτι που δεν έχουμε καλύψει εως τώρα. ;)

DRAKONET
24/10/2019, 16:24
Σχετικο με τους ντελιβεραδες-Ασχετο με το θεμα της εγκυκλιου !
==========================================
Παιδια ολοι εσεις .....που γυρνατε παντου....και εισαστε τις βραδυνες ωρες κυριως στους δρομους και στα στενα
οποτε βλεπετε οτιδηποτε ..περιεργο σε ατομα που δεν σας γεμιζουν το ματι..η κανεναν που μολις σας αντιληφθει κανει οτι ψαχνει το κινητο του..καποιο δρομο...τελος παντων οτιδηποτε σας κανει για παρανομο και εκει διπλα η γυρω τους..υπαρχει δικυκλο..σταματηστε πιο κατω και καντε μια κληση στο 100.
Ετυχε μια φορα στην περιοχη μου και το θεωρησα τυχαιο....αλλα εγινε χθες παλι.
Ντελιβερας αντιληφθηκε 2 ατομα με σκουτερ που δεν τους ειχε δει παλι στην περιοχη κοντα σε ενα tracer 900...σταματησε πιο κατω πηρε το 100 και ηρθε η ΔΙ.ΑΣ..απο το νταραβερι βγηκαμε εξω...βγαινει και το παιδι με την μηχανη.
Ηταν (τσαβα) και στην σελα στο σκουτερ ειχαν ολο τον εξοπλισμο απο κατσαβιδια-πενσες-κοφτες.
Μιλαμε για 11.20 το βραδυ.....οχι πρωινες ωρες ετσι.
Τους μπαγλαρωσαν μεσα...που σιγουρα καπου θα εχουν βαλει παλι το χερι τους και θα τρεχουν τιποτα αποφασεις!
=========================================================
Λοιπον μαγκες ολοι εσεις που τρεχετε για την εξυπηρετηση ολων γινεται και τα ματια για καποιους
που ισως σταθουν ατυχοι την επομενη φορα.
Καντε ενα τηλεφωνο !

typhoon
24/10/2019, 18:15
Επειδη ο κόσμος δεν είναι αγγελικά πλασμένος, δυστυχώς γνωρίζω αντίθετο παράδειγμα.
Ο ντελιβερας ήταν αυτός που μαρκαριζε τα μηχανάκια που ήταν για "παραγγελία" κ ειδοποιουσε τους υπόλοιπους που κ ποτέ....
Στην απολογία του, δήλωσε ότι μετάνιωσε για τις πράξεις του κ για το κακό που προκάλεσε στους ιδιοκτήτες. Έπεσε στα πολυ μαλακά, μιας κ δεν ήταν σεσημασμένος, φυλάκιση με αναστολή...

Pew
24/10/2019, 18:50
γνωρίζω αντίθετο παράδειγμα.
Ο ντελιβερας ήταν αυτός που μαρκαριζε τα μηχανάκια που ήταν για "παραγγελία" κ ειδοποιουσε τους υπόλοιπους που κ ποτέ....

My thoughts exactly ... το ιδιο ισχύει και για πολλά B2C επαγγέλματα.

extisatokat
24/10/2019, 19:09
Σχετικο με τους ντελιβεραδες-Ασχετο με το θεμα της εγκυκλιου !
==========================================
Παιδια ολοι εσεις .....που γυρνατε παντου....και εισαστε τις βραδυνες ωρες κυριως στους δρομους και στα στενα
οποτε βλεπετε οτιδηποτε ..περιεργο σε ατομα που δεν σας γεμιζουν το ματι..η κανεναν που μολις σας αντιληφθει κανει οτι ψαχνει το κινητο του..καποιο δρομο...τελος παντων οτιδηποτε σας κανει για παρανομο και εκει διπλα η γυρω τους..υπαρχει δικυκλο..σταματηστε πιο κατω και καντε μια κληση στο 100.
Ετυχε μια φορα στην περιοχη μου και το θεωρησα τυχαιο....αλλα εγινε χθες παλι.
Ντελιβερας αντιληφθηκε 2 ατομα με σκουτερ που δεν τους ειχε δει παλι στην περιοχη κοντα σε ενα tracer 900...σταματησε πιο κατω πηρε το 100 και ηρθε η ΔΙ.ΑΣ..απο το νταραβερι βγηκαμε εξω...βγαινει και το παιδι με την μηχανη.
Ηταν (τσαβα) και στην σελα στο σκουτερ ειχαν ολο τον εξοπλισμο απο κατσαβιδια-πενσες-κοφτες.
Μιλαμε για 11.20 το βραδυ.....οχι πρωινες ωρες ετσι.
Τους μπαγλαρωσαν μεσα...που σιγουρα καπου θα εχουν βαλει παλι το χερι τους και θα τρεχουν τιποτα αποφασεις!
=========================================================
Λοιπον μαγκες ολοι εσεις που τρεχετε για την εξυπηρετηση ολων γινεται και τα ματια για καποιους
που ισως σταθουν ατυχοι την επομενη .
Καντε ενα τηλεφωνο !

τσαβα??

extisatokat
24/10/2019, 19:12
My thoughts exactly ... το ιδιο ισχύει και για πολλά B2C επαγγέλματα.

B2C???

DRAKONET
24/10/2019, 22:04
τσαβα??

τσαβό
Ο τσιγγάνος. Αργκό της φυλακής, κυρίως.

Τσαβό ή chavo είναι στα Ρομανί, τη γλώσσα των τσιγγάνων, το αγόρι, ο γιός.

Η λέξη, με τη μορφή chav, είναι του συρμού στην τρέχουσα Αγγλική αργκό - είναι όρος απαξιωτικός για λαϊκά παιδιά, σπανίως Ρομά, που φοράνε πολύ μπλινγκ και Burberrys.

(ΑΙΝΤΕ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕς ΜΑς..ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΕς ΛΕΞΕΙς )

o_gavros
24/10/2019, 22:07
για λαϊκά παιδιά που φοράνε πολύ μπλινγκ και Burberrys.

για τον πλιτσερ λες;:p

MAIK72
24/10/2019, 22:10
Δεν είμαστε η μειοψηφία αλλά η συντριπτική πλειοψηφία! Διαβάστε σε άναλογη περίπτωση τι έγινε https://svedi.espivblogs.net/2019/10/23/giati-ekleise-i-pizza-fan-sta-ioannina/

MAIK72
24/10/2019, 22:24
Σήμερα μετά την γνωστοποίηση ενημερωθήκαμε τηλεφωνικώς ότι αλλάζει το πρόγραμμα και από 6 μέρες θα δουλεύουμε μόνο 2 , όσες δλδ μας έχει δηλωμένους.Παρόλα αυτά εμφανιστήκαμε κανονικώς στην δουλειά μας και ζητήσαμε να εργαστούμε. Στην άρνηση του εργοδότη να εργαστούμε ήρθε αστυνομία την οποία καλέσαμε εμείς και κατέγραψε το συμβάν.
Πρώτη φορά είδα τον εργοδότη να ανοίγει διάλογο και μάλιστα με το " παρακαλώ τι θέλετεεε ??" . Συνήθως είχαμε το "άμα σ΄αρέσει, αν δεν σάρέσει μπορείς να φύγεις!!" Αξία ανεκτίμητη ! :lol:
Επεται συνέχεια ...

:wave2:

o_gavros
24/10/2019, 22:28
Θαυμάζω την υπομονή και την αποφασιστικότητα σας!
Ενώ ξέρετε τι έπεται, παρόλα αυτά επιλέξατε αυτό το δρόμο.
ότι καλύτερο σας εύχομαι.
Δεν τρέφω όμως αυταπάτες, για αφύπνιση των εργαζομένων στον κλάδο.

MAIK72
24/10/2019, 22:41
Θαυμάζω την υπομονή και την αποφασιστικότητα σας!
Ενώ ξέρετε τι έπεται, παρόλα αυτά επιλέξατε αυτό το δρόμο.
ότι καλύτερο σας εύχομαι.
Δεν τρέφω όμως αυταπάτες, για αφύπνιση των εργαζομένων στον κλάδο.

Δεν υπάρχει άλλος τρόπος στην αδιαλλαξία την υπεροψία και την πλεονεξία που επιδεικνύουν. Θα σου δώσω ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα .Κάθε τέλος του μήνα μας έλειπαν ώρες. Πάντα! ΠΟτέ προς τα πάνω ! 1 2 3 10 ώρες μείον Κάθε μήνα! Οπότε το θέμα περά από το οικονομικό ήταν και ηθικό. Προς Στο τέλος βαρεθήκαμε να τον κυνηγάμε για 4 5 10 ευρώ.

o_gavros
24/10/2019, 22:49
το θέμα είναι πάντα πρωτίστως ηθικό.
όταν έχεις δουλέψει 14 ή και 15 ώρες και ο τύπος στο τέλος της μέρας σου κόβει -γιατί έτσι- μια ώρα αμοιβής "για τις καθαριότητες", δεν είναι τα λεφτά που χάνεις το ζήτημα...
τέσπα, καλή επιτυχία και πάλι!προφανώς και δείχνετε το δρόμο.

Pew
24/10/2019, 23:57
B2C???

Business to client, door to door στην προκειμενη περιπτωση.

TsoliasGR
25/10/2019, 01:09
Μπράβο σας παιδιά.Δυστηχώς δεν έχουν όλοι τα δικά σας ...μέζεα...

toyar
25/10/2019, 05:55
Η ένωση δίνει δύναμη και μπράβο για τον αγώνα σας
Μήπως όμως όλα αυτά θα έπρεπε να γίνονται προκαταβολικά;
Δλδ τι προσφέρετε; Αυτά; Ευχαριστώ δε με ενδιαφέρει η θέση
Αν δεν έβρισκαν προσωπικό εξαρχής με αυτά τα δεδομένα θα τα άλλαζαν μόνοι τους

o_gavros
25/10/2019, 08:12
Εκτός ότι δε στα λένε όλα εξαρχής, παίζει και το θέμα του πόσο ανάγκη έχει ο υπάλληλος να δουλέψει.
Και πάνω εκεί είναι η βάση που ξεκινά η εκμετάλλευση.
Με διαβαθμίσεις βέβαια.

toyar
25/10/2019, 11:39
Συνήθως σου φέρονται λίγο χειρότερα από όσο δέχεσαι
Αν ξεκινάς με παραχωρήσεις καταλήγεις σκλαβος

MAIK72
25/10/2019, 12:52
Συνήθως σου φέρονται λίγο χειρότερα από όσο δέχεσαι
Αν ξεκινάς με παραχωρήσεις καταλήγεις σκλαβος

40 χρόνια φούρναρης. Τι του λες τώρα που σχεδόν όλος ο επισιτιστικός κλάδος είναι έτσι.Το γνωρίζεις αυτό έτσι?
Δεν είμαστε στο δημόσιο αλλά το παλεύουμε.:D Αν και νομίζω ότι μετά από 40 και σελίδες το έχουμε καλύψει όλα αυτά οπότε δεν έχω σκοπό να το ανακυκλώσω :)

Παραθέτω το από εδώ και πέρα τι κάνουμε σε μία ήδη χάλια διαμορφωμένη κατάσταση.
Αυτά μέχρι νεοτέρας :wave2:

MAIK72
25/10/2019, 12:57
Η ένωση δίνει δύναμη και μπράβο για τον αγώνα σας

Συγκρατώ αυτό !!:beer::beer:

agamoi-thytai
27/10/2019, 21:02
Δυστυχώς είστε η πλειοψηφία στο ότι ούτε ΙΚΑ σας έχουν, ούτε σας πληρώνουν αυτά τουλάχιστον που λέει ο νόμος, αλλα υπάρχει και η άλλη πλευρά. Να πληρώνεις πάνω από αυτό που λέει ο νόμος, ο άλλος να μην είναι σωστός στη δουλειά του και να ζητάει αποζημείωση μετά την απόλυση , όχι για αυτά που λέει ο νόμος, αλλα με βάση αυτά που πληρωνόταν.

Στη συγκεκριμένη επιχείρηση, έχω δει πως οι μισοί επειδή βρίσκουν ανθρώπους και δουλεύουν ως άνθρωποι και όχι ως σκλάβοι, το εκμεταλλεύονται ανάποδα. Είναι κρίμα όμως και για τις δυο περιπτώσεις. Προσωπικά λέω και το εννοώ, πως τουλάχιστον για το δικό σας το θέμα, καλά κάνατε και τους κάνατε καταγγελία.

Να φοράτε κράνος, μπουφάν και ότι άλλο χρειάζεται γιατί στην επιχείρηση που αναφέρω, εκτός του όχι ο εργοδότης αγόρασε όλα αυτά που έπρεπε, ούτε το κράνος δεν φορούν. Ξανά κρίμα...

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
28/10/2019, 07:10
Πριν κάποια χρόνια ήρθε στη δουλειά ένας νεαρός. Εκατσε 1μιση χρόνο. Ο άνθρωπος εκτός από τεμπέλης ήταν και κοπανατζης. Μια ερχόταν μια δεν ερχόταν. Σίγουρα το μήνα θα το έκανε 3 φορές. Όταν τον διωξανε πήγε στο σωματείο και το σωματείο κατάφερε Και τον ξαναγυρισε στη δουλειά. Τη πρωτη φορα που τον έδιωξαν πήρε επιταγή για αποζημίωση. Τη δεύτερη φορά εκατσε κάνα χρόνο. Όταν τον ξαναδιωξανε επικαλεστηκε πάλι το σωματείο αλλά του έκλεισαν τη πόρτα. Ξαναπήρε λεφτά πάλι για την απόλυσή.

Δυστυχώς υπάρχουν Και οί δύο όψεις.
Θα έπρεπε να υπάρχει κάποιος νόμος που να προστατεύει και τον εργοδότη. Οί φορές που συμβαίνει αυτό είναι ελάχιστες αλλά συμβαίνει :wave2:

toyar
28/10/2019, 08:03
σιγουρα υπαρχουν κοπανατζηδες
ειναι μερος της φυρας των εργοδοτων
εχεις δικαιωμα να τον απολυσεις αφου τον αποζημιωσεις και βεβαια κανενα σωματειο δεν σε υποχρεωνει να τον ξαναπαρεις

MAIK72
28/10/2019, 11:10
Δυστυχώς είστε η πλειοψηφία στο ότι ούτε ΙΚΑ σας έχουν, ούτε σας πληρώνουν αυτά τουλάχιστον που λέει ο νόμος, αλλα υπάρχει και η άλλη πλευρά. Να πληρώνεις πάνω από αυτό που λέει ο νόμος, ο άλλος να μην είναι σωστός στη δουλειά του και να ζητάει αποζημείωση μετά την απόλυση , όχι για αυτά που λέει ο νόμος, αλλα με βάση αυτά που πληρωνόταν.

Στη συγκεκριμένη επιχείρηση, έχω δει πως οι μισοί επειδή βρίσκουν ανθρώπους και δουλεύουν ως άνθρωποι και όχι ως σκλάβοι, το εκμεταλλεύονται ανάποδα. Είναι κρίμα όμως και για τις δυο περιπτώσεις. Προσωπικά λέω και το εννοώ, πως τουλάχιστον για το δικό σας το θέμα, καλά κάνατε και τους κάνατε καταγγελία.

Να φοράτε κράνος, μπουφάν και ότι άλλο χρειάζεται γιατί στην επιχείρηση που αναφέρω, εκτός του όχι ο εργοδότης αγόρασε όλα αυτά που έπρεπε, ούτε το κράνος δεν φορούν. Ξανά κρίμα...
Καταλαβαίνω μόνο, ότι ο εργοδότης του έτρωγε τα ένσημα και ότι τα έπαιρνε σε λεφτά έτσι όπως το λες.

MAIK72
28/10/2019, 11:14
Πριν κάποια χρόνια ήρθε στη δουλειά ένας νεαρός. Εκατσε 1μιση χρόνο. Ο άνθρωπος εκτός από τεμπέλης ήταν και κοπανατζης. Μια ερχόταν μια δεν ερχόταν. Σίγουρα το μήνα θα το έκανε 3 φορές. Όταν τον διωξανε πήγε στο σωματείο και το σωματείο κατάφερε Και τον ξαναγυρισε στη δουλειά. Τη πρωτη φορα που τον έδιωξαν πήρε επιταγή για αποζημίωση. Τη δεύτερη φορά εκατσε κάνα χρόνο. Όταν τον ξαναδιωξανε επικαλεστηκε πάλι το σωματείο αλλά του έκλεισαν τη πόρτα. Ξαναπήρε λεφτά πάλι για την απόλυσή.

Δυστυχώς υπάρχουν Και οί δύο όψεις.
Θα έπρεπε να υπάρχει κάποιος νόμος που να προστατεύει και τον εργοδότη. Οί φορές που συμβαίνει αυτό είναι ελάχιστες αλλά συμβαίνει :wave2:

Αν τον έχει δηλωμένο για 2 μέρες και τις υπόλοιπες μέρες μαύρα είναι σαν να μην δουλέυει. Εμάς τώρα με τις 2 μέρες δεν μας διώχνει και ήδη έχουμε φωνάξει 2 φορές την αστυνομία. Γιατί δεν μας διώχνει αφού είμαστε κακοί υπάλληλοι? Δεν θα του στοιχίσει . Για να μας σπάσει το ηθικό το κάνει.

agamoi-thytai
28/10/2019, 13:26
Ίσως το διατύπωσα εσφαλμένα. Αν π.χ. βάσει νόμου έπρεπε να παίρνει 10€, τον πλήρωνε 11€ γιατί έτσι κάνει με όλο το προσωπικό. Όλοι είναι ασφαλισμένοι και παίρνουν κανονικά τα ένσημά τους για τις ώρες που δουλεύουν, ούτε λιγότερα, ούτε περισσότερα.
Σχεδόν όλοι όμως ανοίγονται παραπάνω (έστω και λίγο) από αυτά που δικαιούνται.
Ναι, υπάρχουν και τέτοιοι εργοδότες.

Το πιο απλό θα πω, κάποια στιγμή ήμουν στο καταστημα και μπήκα από τη μέσα πλευρά που είναι οι ψήστες. Κόντεψα να πάθω ανακοπή από τη ζέστη.
Δεν ξερω πως αντέχουν οι άνθρωποι σε αυτή τη δουλειά, αλλα ο νόμος τους δίνει ψίχουλα μπροστσ σε αυτό που κάνουν και στο συγκεκριμένο καταστημα παίρνουν περισσότερα από όσα ορίζει ο νόμος.

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
28/10/2019, 19:59
Αν τον έχει δηλωμένο για 2 μέρες και τις υπόλοιπες μέρες μαύρα είναι σαν να μην δουλέυει. Εμάς τώρα με τις 2 μέρες δεν μας διώχνει και ήδη έχουμε φωνάξει 2 φορές την αστυνομία. Γιατί δεν μας διώχνει αφού είμαστε κακοί υπάλληλοι? Δεν θα του στοιχίσει . Για να μας σπάσει το ηθικό το κάνει.

Εσείς είστε μάγκες. Δεν το λέω ειρωνικά. Κανονικά έτσι θα πρέπει να έπρατταν όλοι.

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
28/10/2019, 20:01
σιγουρα υπαρχουν κοπανατζηδες
ειναι μερος της φυρας των εργοδοτων
εχεις δικαιωμα να τον απολυσεις αφου τον αποζημιωσεις και βεβαια κανενα σωματειο δεν σε υποχρεωνει να τον ξαναπαρεις

Ένα δυνατό σωματείο καταφέρνει πολλά :wave2:

agamoi-thytai
28/10/2019, 21:10
Αν έπρατταν όλοι έτσι θα ήταν ελάχιστοι οι εργοδότες λαμόγια. Και γενικά έπρεπε να είναι έτσι σε όλους τους κλάδους.

ptc
11/09/2020, 10:27
Παιδες sorry για το off topic, αλλα εχω μια γρηγορη ερωτηση. Εχω φιλο που θα δουλεψει πρωτη φορα delivery, πηγε για δοκιμαστικο και του προτειναν τελικα τη δουλεια. Του ειπαν για 4€ την ωρα (με δικο του μηχανακι, δικα του ολα τα εξοδα, κτλ). Θεωρειται νορμαλ ποσο;

ΥΓ: Παρεμπιπτοντως, η εγκυκλιος του θεματος περασε και δεν αγγιξε απ' ο,τι φαινεται...

edit: Καποια επιπλεον στοιχεια που μαλλον ειναι κι αυτα σημαντικα. Μιλαμε για Θεσσαλονικη, σε γυραδικο/σουβλατζιδικο με αρκετη κινηση, για 5 5ωρα τη βδομαδα, με κανονικα ενσημα.

OldMan
11/09/2020, 10:30
Του ειπαν για 4€ την ωρα (με δικο του μηχανακι, δικα του ολα τα εξοδα, κτλ). Θεωρειται νορμαλ ποσο;

Αν δεν παραδιδει καμια παραγγελια την μερα, μια χαρα ειναι το ποσό..

ptc
11/09/2020, 10:45
Αν δεν παραδιδει καμια παραγγελια την μερα, μια χαρα ειναι το ποσό..

Κι εμενα λιγα μου ακουστηκαν αλλα ειπα να ρωτησω κανεναν του επαγγελματος. Ειναι δυσκολες οι εποχες (κι ο φιλος λογιστης ειναι και απο αναγκη στραφηκε στο επαγγελμα σε προχωρημενη ηλικια), οποτε σκεφτηκα πως μπορει οντως να εχουν πεσει οι τιμες στην αγορα εργασιας. Ποια ειναι ενα λογικο ποσο δηλαδη;

OldMan
11/09/2020, 11:03
ΔΕν ειναι τοσο το ποσο, αυτο καθ' αυτο αλλα τα συνολικα εξοδα..
(τι θα του μενει στην τσεπη..)

Απο ασφαλιση, ενσημα κ.λ.π. τι θα παιξει..??

Υ.Γ.
4€ την ωρα παιρνουν και οι "δευτεροι" καθηγητες στα φροντιστηρια καθως και οι καλοι γυμναστες/προπονητες σε σχολες..
(αλλα αυτα ειναι "καθαρα" απο εξοδα και υπαρχει και -σχεδον- φουλ ασφαλιση..)

ptc
11/09/2020, 11:12
Τα ένσημα θα είναι σωστά.

OldMan
11/09/2020, 11:17
Αν ειναι φαγαδικο, κατι μπορει να βγει απο τα tips..

Αν ειναι καφεδες, θα τα δινει σε βενζινες, λαστιχα, αλυσιδα, συντηρηση κ.λ.π.

o_gavros
11/09/2020, 11:59
Πουτς αυτά (τα "ωρομισθια") νομίζω κυμαίνονται λίγο ανά περιοχή.
Το 4€ είναι κάπου στη μέση, για Αττική σου μιλάω.
Γενικά αν δεν κουνιέται καθόλου με παραγγελίες, δεν είναι και πολύ προς όφελος του διανομέα.πχ: 4€*4ωρες=16€ ,αν δεν βγει και κάτι παραπάνω από τιπς,τα οποία έρχονται μέσα από τον όγκο των παραγγελιών συνήθως,τότε ίσως απλά να σπαταλάει το χρόνο του.
Αλλά πάλι είναι στο πόσο ανάγκη έχει ο καθείς το έξτρα εισόδημα.
Αφου λες προχωρημένη ηλικία κλπ, ε μάλλον ο άνθρωπος το έχει.
Αυτό που λέει ο παλιόγερας για τα καφέ δεν είναι απόλυτο.
Εγώ προ πενταετίας που έκανα τελευταία ντελιβερυ,σε καφέ, έβγαζα πολύ καλό μισθό συνδυαστικά.

OldMan
11/09/2020, 12:20
Εγώ προ πενταετίας που έκανα τελευταία ντελιβερυ,σε καφέ, έβγαζα πολύ καλό μισθό συνδυαστικά.

Εσυ ρε ομορφούλη ησουν και γλυκοτσούτσουνος..

kostaskk
11/09/2020, 12:20
Ας είχε πληρωμένη την βενζίνη τουλάχιστον. Στα έξτρα έξοδα βάλε και κάρτα στο κινητό για κλήσεις σε πελάτες και ίντερνετ για χάρτες

OldMan
11/09/2020, 12:24
Να ρωτησω μια μαλακια..??

Δεν υποτιθεται οτι μηχανακι/βενζινες/εξοπλισμος κ.λ.π. ειναι του αφεντικου..??

o_gavros
11/09/2020, 12:45
Να ρωτησω μια μαλακια..??

Δεν υποτιθεται οτι μηχανακι/βενζινες/εξοπλισμος κ.λ.π. ειναι του αφεντικου..??

Άμα αρχίσουμε τις μαλακίες... :p

OldMan
11/09/2020, 12:46
Άμα αρχίσουμε τις μαλακίες... :p

Ρε παπαρα.. Κατι τετοιο δεν ελεγε μια εγκύκλιος..??

Pew
11/09/2020, 13:34
Ρε παπαρα.. Κατι τετοιο δεν ελεγε μια εγκύκλιος..??
Πατα το μηδεν!!!

o_gavros
11/09/2020, 13:35
Αυτό ακριβώς,τιποταλλο

buckley
11/09/2020, 13:45
Πατα το μηδεν!!!

Όχι δα :a024:

Parking
11/09/2020, 14:56
Πατα το μηδεν!!!

420856

Ωραίο βιβλίο
Μου το είχε κάνει δώρο ο θείος μου για να μάθω για τα 80ς
(μπας και με τουμπάρει και του φτιάξω το μηχανάκι
αλλά εγώ του πήρα ένα για τα 60ς και πατσίσαμε)

Να το διαβάσεις

doctoras
11/09/2020, 16:23
Αν δε μπουν τα δικυκλα / εξοπλισμός ντελιβερι με νομο στα καταστατικα των επιχειρήσεων ακρη δε θα βγει.
Οπως επισης πιστοποίηση iso ετησίως για τον στολο που θα διαθετει η επιχείρηση και την ποιοτητα λειτουργιας τους.
Αλλα αυτο θα σήμαινε οτι παραπανω απο τα μισα ντελιβεραδικα θα ειχαν κλείσει γιατι δεν θα πληρούσαν προδιαγραφές

Πρεπεί να πείσουμε 5 έκατομμυρια σκανδιναβους να μεταναστεύσουν στην ελλαδα παρέχοντας τους διαμονη εργασια οτι γουσταρουν και παραλληλα δινοντας οτι δικαιώματα εχουν οι γηγενείς πολιτες..σε καμια 10 χρονια κουκλάκια ζωγραφιστα θα γίνουμε!!

alexis72
11/09/2020, 17:21
για αθήνα (αργυρούπολη ) 2 φίλοι μου ,με δικά τους παπάκια ,ο ενας σε πολύ γνωστή αλυσίδα cafe - ο αλλος σε σουβλατζίδικο με πολλή κίνηση ,παίρνουν 4 ευρώ την ωρα με ολα τα εξοδα δικά τους ,απο ενσημα κλάψτα...σε διαμαρτυρία τους για βενζινη η service να βάζει κάποιο ποσοστό το αφεντικό ...τούς λένε ..αν δεν θέλετε σπίτι σας ...υπάρχουν αλλοδαποί με 3-3.50 ευρώ κ χωρίς πολλές απαιτήσεις οπως εσείς τούς λένε...υπάρχει πάντως μεγάλη ζήτηση για μπουφετζήδες σε cafe κ ο ενας φίλος πάει σε τέτοια σχολή...

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
11/09/2020, 22:20
για αθήνα (αργυρούπολη ) 2 φίλοι μου ,με δικά τους παπάκια ,ο ενας σε πολύ γνωστή αλυσίδα cafe - ο αλλος σε σουβλατζίδικο με πολλή κίνηση ,παίρνουν 4 ευρώ την ωρα με ολα τα εξοδα δικά τους ,απο ενσημα κλάψτα...σε διαμαρτυρία τους για βενζινη η service να βάζει κάποιο ποσοστό το αφεντικό ...τούς λένε ..αν δεν θέλετε σπίτι σας ...υπάρχουν αλλοδαποί με 3-3.50 ευρώ κ χωρίς πολλές απαιτήσεις οπως εσείς τούς λένε...υπάρχει πάντως μεγάλη ζήτηση για μπουφετζήδες σε cafe κ ο ενας φίλος πάει σε τέτοια σχολή...

Πριν 12 χρόνια.
5 ευρώ ή ώρα (έφτασε και τα 5,50 αλλάδε το πρόλαβα πολύ γιατί έφυγα) με μηχανάκι του αφεντικού,βενζίνες, σέρβις τού αφεντικού.
Εκλεβες Εκκλησία :lol:

Υ.Γ.Ρε την λέξη Εκκλησία μού τη βγάζει ό Ορθογραφικός έλεγχος με κεφαλαίο Ε:priest:

bulmont
12/09/2020, 08:03
Υ.Γ.Ρε την λέξη Εκκλησία μού τη βγάζει ό Ορθογραφικός έλεγχος με κεφαλαίο Ε:priest:

Θα σέβεσαι...................

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
12/09/2020, 08:58
Θα σέβεσαι...................

Το Γιώργο????