Σύνδεση

View Full Version : για το τροχαίο με θύμα μοτοσυκλετιστή στην βουλή

Σελίδες : 1 2 [3] 4

g_m900
18/03/2021, 17:31
Κάτι παρόμοιο με σωφεράτζα του κώλου έχει ξανασυμβεί ευτυχώς χωρίς τραυματισμό

https://weeklynews.gr/athina-astynomikoi-xylokopoyn-dikyklisti-epeidi-diamartyrithike-binteo/

Κι αυτό συνέβη σχεδόν πριν από ένα χρόνο.

Η Ντόρα και η κάθε Ντόρα μπορεί να μην ασχοληθεί με τον κάθε ψωνισμένο που την υπηρετεί, δίνει θάρρος όμως για τέτοιες συμπεριφορές. Αν τώρα το αφεντικό αφήσει τον "αστυνομικό" εκτεθειμένο στην πρώτη στραβή, ε δεν θα δείξουμε και κατανόηση.

Διαβάζω όλες τις απόψεις και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις νομικές, αλλά αδυνατώ να πιστέψω ότι ο υπάλληλος της κυρίας βουλευτού (ή ακόμα και ο τροχονόμος) δεν είχε την υπεροψία να θεωρεί τον εαυτό του "ανώτερο" από τους άλλους χρήστες του δρόμου. Όλοι έχουμε γίνει μάρτυρες υπεροπτικής συμπεριφοράς "αστυνομικών", αν ο άλλος δουλεύει για υψηλά ιστάμενα πρόσωπα δεν περιμένω να είναι πιο ταπεινός.

Για τα υπόλοιπα θα αποφανθεί το δικαστήριο προφανώς.

Το υπηρεσιακο οχημα δεν εχει ασφαλιση οπως εσυ και εγω στα οχηματα μας. Αν ο οδηγος το παιζει υπερανω και το τρακαρει...το πληρωνει στο ακεραιο.
Οποτε μαλλον δεν ισχυει αυτο που λες.
Αλλο να σε κοψει συνοδευτικο προς προστασια γυρω απο τον επισημο. Μιλαμε παντα για επισημο σε κρατικη θεση ισχυος και οχι για συνοδους εφοπλιστων...επιχειρηματιων και δημοσιογραφων. Επειδη εχω κανει συνοδεια με την μηχανη μου πιστεψε με δεν ειναι ευκολο να κοβεις κυκλοφορια βασιζομενος στο ενστικτο του καθε οδηγου.

Τωρα για το σκηνικο που περιγραφεις εχει απαντηθει σε αλλο θεμα. Το βιντεο ειναι δυσκολο ειδικα οταν δειχνει το αποτελεσμα και οχι την αιτια.
Εγω προσωπικα αρχιζω και χρησημοποιω το κινητο μου σε καθε διαδρομη με εφαρμογη dashcam για να εχω το κεφαλι μου ησυχο.

CorpseAlive
18/03/2021, 17:38
Το υπηρεσιακο οχημα δεν εχει ασφαλιση οπως εσυ και εγω στα οχηματα μας. Αν ο οδηγος το παιζει υπερανω και το τρακαρει...το πληρωνει στο ακεραιο.
Οποτε μαλλον δεν ισχυει αυτο που λες.
Αλλο να σε κοψει συνοδευτικο προς προστασια γυρω απο τον επισημο. Μιλαμε παντα για επισημο σε κρατικη θεση ισχυος και οχι για συνοδους εφοπλιστων...επιχειρηματιων και δημοσιογραφων. Επειδη εχω κανει συνοδεια με την μηχανη μου πιστεψε με δεν ειναι ευκολο να κοβεις κυκλοφορια βασιζομενος στο ενστικτο του καθε οδηγου.

Τωρα για το σκηνικο που περιγραφεις εχει απαντηθει σε αλλο θεμα. Το βιντεο ειναι δυσκολο ειδικα οταν δειχνει το αποτελεσμα και οχι την αιτια.
Εγω προσωπικα αρχιζω και χρησημοποιω το κινητο μου σε καθε διαδρομη με εφαρμογη dashcam για να εχω το κεφαλι μου ησυχο.

Το δημόσιο ασφαλίζει τα αυτοκίνητα . Όταν γίνεται τρακάρισμα το πρώτο που γίνεται είναι να γίνει τοξικολογική . Αν εντοπιστεί μέθη/ναρκωτικά τα πληρώνει ο οδηγός από την τσέπη του . Για αυτό ανέφερα δεν παίζει εγκατάλειψη στην προκειμένη ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ. το πιθανότερο είναι να τον πήραν υπηρεσιακά στο πλησιέστερο νοσοκομείο για εξετάσεις.

g_m900
18/03/2021, 17:56
Το δημόσιο ασφαλίζει τα αυτοκίνητα . Όταν γίνεται τρακάρισμα το πρώτο που γίνεται είναι να γίνει τοξικολογική . Αν εντοπιστεί μέθη/ναρκωτικά τα πληρώνει ο οδηγός από την τσέπη του . Για αυτό ανέφερα δεν παίζει εγκατάλειψη στην προκειμένη ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ. το πιθανότερο είναι να τον πήραν υπηρεσιακά στο πλησιέστερο νοσοκομείο για εξετάσεις.

Για δικηγορος δεν τα ξερεις καλα.
Το δημοσιο ασφαλιζει τα οχηματα προς τριτους που ειναι θιγμενοι απο ενεργειες οδηγων οχηματων του.
Τις ζημιες ομως αποκαταστασης του οχηματος του δημοσιου τις χρεωνεται στο συνολο αυτος που με τις ενεργειες του τις προκαλεσε.

CorpseAlive
18/03/2021, 18:06
Το δημοσιο ασφαλιζει τα οχηματα προς τριτους που ειναι θιγμενοι απο ενεργειες οδηγων οχηματων του.
Τις ζημιες ομως αποκαταστασης του οχηματος του δημοσιου τις χρεωνεται στο συνολο αυτος που με τις ενεργειες του τις προκαλεσε.

Ευθύνη του προστήσαντος κατ'ερμηνεία στην περίπτωση αυτή που και αφορά τον βαθμό της αμέλειας που επέδειξε ο υπάλληλος. Συνήθως δεν πληρώνει από την τσέπη του. Ο βαθμός της αμέλειας κρίνεται από την ΕΔΕ που πιθανολογώ θα ολοκληρωθεί μετά το Ποινικό δικαστήριο.

CorpseAlive
18/03/2021, 18:07
Ευθύνη του προστήσαντος κατ'ερμηνεία στην περίπτωση αυτή που και αφορά τον βαθμό της αμέλειας που επέδειξε ο υπάλληλος. Συνήθως δεν πληρώνει από την τσέπη του. Ο βαθμός της αμέλειας κρίνεται από την ΕΔΕ που πιθανολογώ θα ολοκληρωθεί μετά το Ποινικό δικαστήριο.

Πάντα μιλάμε για τις ζημιές του υπηρεσιακού και όχι προς την οικογένεια του νεαρού μοτοσυκλετιστή.

CorpseAlive
18/03/2021, 18:09

Εγώ απάντησα ως προς τις ζημίες προς τρίτους , δεν το ξεκαθάρισες στο αρχικό πόστ. ''Το υπηρεσιακο οχημα δεν εχει ασφαλιση οπως εσυ και εγω στα οχηματα μας. Αν ο οδηγος το παιζει υπερανω και το τρακαρει...το πληρωνει στο ακεραιο.''

PaNick67
18/03/2021, 18:50
Ο μονος που εχει παραβιασει τον ΚΟΚ κ ειναι πασιφανες ειναι ο οδηγος του αυτοκινητου.
Για την μοτοσυκλετα δεν ξερουμε ακομα.
Εικασιες γινονται ή μαρτυριες οτι (προσ)περασε (?) τον ταξιτζη που σταματησε την ροη του δρομου ωστε να μπει ενα αμαξι παρανομως καθετα...
Απ οτι καταλαβαινω ουτε εσυ ξερεις τι εγινε κ υποθετεις.

.

Φταίνε όλοι δυστυχώς. Η ζημιά της μοτοσικλέτας δείχνει σφοδρή συγκρουση και αφού το αυτοκίνητο ήταν σταματημένο....

Δυστυχώς επίσης, όλοι μας οδηγούμε μηχανή για τους λάθος λόγους, για την διήθηση, την ταχύτητα, την αίσθηση της δύναμης με λίγα χρήματα σχετικά.
Τις περισσότερες φορές κοιτάμε το συμφέρον μας, τι βολευει εμάς και όχι το συνολο.
Να θυμίσω κουβέντα εδώ που παρότρυνε τους αργούς να τσακιστούν από την λωρίδα διήθησης γιατί οι γρήγοροι καθυστερούν. Προτεραιότητα στην παρανομία δεν υπάρχει.

Κρίμα το παλικάρι και 1.000 μπράβο στους δικούς του για την πράξη να δωρίσουν τα όργανά του.

alexis72
18/03/2021, 21:05
Απο τετοια βιντεο μαθαινεις για τον κοσμο γυρω σου?
εσυ αδελφέ μαλλον απο skai star ant1 alpha mega κλπ κλπ ενημερώνεσαι ...
ναι αυτα τα αθώα κανάλια που μοιραστηκαν 20μυρια τουλάχιστον για να μας λένε για τον covid 19 ενω ηταν υποχρεωμένα βάσει νόμων να το κανουν ΔΩΡΕΑΝ ....
:eyepop:

alexis72
18/03/2021, 21:26
Προφανώς όλο το σάπιο σύστημα θα πέσει με μπροστάρη τον οδηγό που κυριολεκτικά είναι με 3 και 60 και τρώει το σκατο από όλους τους προϊσταμένους . Αντί να συζητάμε για να μπει ένα φανάρι εκεί και αντί να μιλάμε για υποχρεωτικά σεμινάρια ασφαλούς οδήγησης ΔΩΡΕΑΝ για νέους οδηγούς μιλάμε για αυτοδικίες και ποσό κακοί είναι οι αστυνομικοί .
Αυτό θα τα λύσει όλα . Το τσουβάλιασμα . Και για να προλάβω εγώ τα συζητούσα πριν γίνει το δυστύχημα υπάρχει και ποστ εδώ μέσα που το συζητάω .

συγνωμη αλλά δεν τα ξέρεις καλά...παιρνει 3κ60 ο απλός αστυφυλακας , απο συνοδο βουλευτη ισως λιγο παραπάνω ,αλλά για υπουργο κ πάνω τα ποσά φθανουν με τυχων δωρακια απο αργίες σαβ/κα γιορτες ψευτικες υπερωρίες κλπ τα 2.500-3000 ανετότατα ,προσωπικος μου φιλος ειναι εδω κ 5 χρονια συνοδός σε πρωην κοντινό ...πρωθ/ργο ανετα φθανει τα 4.000 ,οσο για την αστυνομικη φρουρα στη βουλή ακόμη κ οι πέτρες ξερουν οτι ειναι η καλύτερη μεταθεση εκεί γιατί παιρνουν διπλασιο μισθό κ γλυφουν κατουρημενες ποδιές για να πάνε στη βουλή....

g_m900
18/03/2021, 21:33
Σιγα μην περνει και 8000€.
Παιδια λιγο εγκρατεια στην παραπληροφορηση.
2200 βαρια με εκτος εδρας που περνουν σαν επιδομα. Κι αυτο για μεγαλους βαθμους με παιδια.
Αμα περναν 4000...θα πεφτανε πιστολιες για το ποιος θα παει οχι απλα βυσματα.

alexis72
18/03/2021, 21:58
ο παππούς μου ελεγε οτι γραφει ΔΕΝ ΞΕΓΡΆΦΕΙ κ δεν μπορεις να το αποφύγεις....
1) ο συνοδός της μπακογιαννη με το skoda βασει νόμου επειδή ηταν μόνος του ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να στρίψει απο εκεί που εστριψε ,επιτρεπεται μόνο αν υπάρχει μεσα στο αμάξι βουλευτής η υπουργός η πρω/γος κλπ κ τους κάνει νοημα ο εκει τροχονομος να περασουν ,οπότε καραμπινάτη παρανομία με τραγικο αποτελεσμα
2) φταίει ο ταξιτζής που εδωσε προτεραιοτητα στο skoda χωρις να κυταξει στον δεξιο καθρεφτη του
3) εχουν γινει 3 αιτησεις για να μπεί εκει φανάρι αλλά η περιφερεια αττικης δεν δινει την αδεια ...
4)ηταν γραφτό να γινει αυτό για να πάρουν ζωή 6 συναθρωποί μας .... ετσι ηταν γραφτο να γινει κ εγινε δυστυχως για τον ιασωνα κ τους γονείς του αλλά ευτυχως για τους αλλους 6 κ τις οικογενειες τους ....
5) λενε πολλοι οτι ετρεχε ο ιασωνας ,με ποσα να πηγαινει βρε παιδια οταν στα 30-40 μετρα πριν εχει φανάρι κ απο εκει ξεκινησε λογικα σταματημενος περιμενοντας να αναψει πρασινο,το μοτο ηταν xt660 με ποσα να πηγαινε στα μετρα αυτά βρε παιδιά ?

AristidisZ
18/03/2021, 22:05
2200 βαρια με εκτος εδρας που περνουν σαν επιδομα. Κι αυτο για μεγαλους βαθμους με παιδια.

Δεν παίρνουν δωράκι οι συνάδελφοι σου που είναι αποσπασμένοι σε επιχειρηματίες κλπ ;
Δε τα ξέρεις καλά μου φαίνεται...

g_m900
18/03/2021, 22:17
Δεν παίρνουν δωράκι οι συνάδελφοι σου που είναι αποσπασμένοι σε επιχειρηματίες κλπ ;
Δε τα ξέρεις καλά μου φαίνεται...
Ο επιχειρηματιας αναλογα σε ποιον δινει. Δεν παει τοσο ψηλα το ποσο. Συνηθως πεφτει κανα 1000αρικο αλλα αυτο σε αρκετα ευκαταστατους. Οχι ολους.
Πρωην πρωθυπουργους η υπουργους εν ενεργεια και μη... Ξεχνα το.

g_m900
18/03/2021, 22:18
https://youtu.be/OlGIAVYXqOY

Δυστυχως το βιντεο ειναι σοκαριστικο

AristidisZ
18/03/2021, 22:27
Όντως πολύ άσχημη εικόνα
Πάντως διήθηση δεν φαίνεται να κάνει το παλικάρι

g_m900
18/03/2021, 22:32
Ουτε τροχονομος υπαρχει.
Κριμα πολυ κριμα.

teo_g7
18/03/2021, 22:41
Όντως πολύ άσχημη εικόνα
Πάντως διήθηση δεν φαίνεται να κάνει το παλικάρι

Όχι άλλα επιβεβαιώνεται αυτό που είχα υποψιαστεί από την αρχή. Για μένα έχει ευθύνη. Δε σου λέω τώρα για νόμους κλπ και ξέρετε πολύ καλά πως αισθάνομαι για κρατος-αστυνομια αλλά ρε συ, αλλά εγώ σαν οδηγός όταν βλέπω το ταξί να κόβει αριστερά μου, την ψυλλιαζομαι. Άσε που κανονικά λόγω διαφοράς ύψους ο οδηγός της μηχανής πρέπει να βλέπει το αυτοκίνητο. Μήπως νομιζε ότι θα κόψει το αμάξι και θα το αφήσει να περάσει; Δεν ξέρω
Κουράγιο στους δικούς του.

CorpseAlive
18/03/2021, 22:41
Από δεξιά πέρασε η μηχανή , το ταξί μάλλον είχε αρχίσει να πηγαίνει προς τα αριστερά γιατί μετά από εκεί ανοίγουν 2 λωρίδες . Η μηχανή βρήκε χώρο και προσπέρασε από δεξιά . Το αμάξι αν δείτε μειώνει ταχύτητα στην είσοδο του . Η μηχανή είχε ταχύτητα και δεν το υπολόγισε καλά το αμάξι δεν την είδε ποτέ . Κρίμα πραγματικά κρίμα .

AristidisZ
18/03/2021, 22:46
Δυστυχώς και εγώ αυτό το ίδιο σκέφτηκα Θοδωρή...

CorpseAlive
18/03/2021, 22:51
Θα πω την άποψη μου ολοκληρωμένα για να είμαι ξεκάθαρος :
ΘΕΩΡΩ ,
πως σταμάτησε το ταξί να δώσει προτεραιότητα στο αμάξι να μπει στην βουλή.
Η μηχανή είδε το ταξί σταματημένο στο φανάρι με πράσινο και θεώρησε πως ξεχάστηκε ο οδηγός (κοίταγε κινητό , έστριβε τσιγάρο κλπ) και πήγε να το προσπεράσει από δεξία γιατί ΠΙΘΑΝΟΛΟΓΩ του φάνηκε πιο ευρύχωρο σαν πέρασμα. Πάτησε παραπάνω το γκάζι μην ξεκινήσει ο ταξιτζης και τον κλείσει .
Το αμάξι που έμπαινε στην βουλή το έκανε αργά για να μην βρει το κράσπεδο ο λασπωτήρας . Η μηχανή δεν υπολόγισε ότι θα σταματούσε το αμάξι στην μέση για να μπει πιο ήρεμα στο πάρκινγκ και συγκρούστηκαν.
Για αυτό μίλησα για συνυπαιτιότητα.
Σας φαίνεται τόσο εξωπραγματικό?

Άρα επιβεβαιώθηκε αυτό που έλεγα.

CorpseAlive
18/03/2021, 22:53
Αναμένουμε την κάμερα που βρίσκεται στην επόμενη κολώνα που θα φαίνεται η προέλευση ταξί + μηχανής.
Πάντως φαίνεται ότι έτρεχε δυστυχώς.

AristidisZ
18/03/2021, 22:54
Άρα επιβεβαιώθηκε αυτό που έλεγα.

Κάτι για διήθηση και παράνομη προσπέραση είχες αναφέρει αν θυμάμαι καλά, που εδώ δεν φαίνεται κάτι τέτοιο...

CorpseAlive
18/03/2021, 22:55
Κάτι για διήθηση και παράνομη προσπέραση είχες αναφέρει αν θυμάμαι καλά, που εδώ δεν φαίνεται κάτι τέτοιο...

Πως λέγεται η προσπέραση σε μονή λωρίδα?

kyriakosrod
18/03/2021, 22:55
Λάθος ηταν και οι τρεις. Καταρχήν είναι λάθος να μπαίνουν από κει στην βουλή. Και έπρεπε να σιγουρευτεί ότι δεν έρχεται άλλος. Δεύτερον έχοντας πράσινο ο ταξιτζής δεν υπαρχει λόγος να σταματήσει μες την μέση και να παραχωρησει προτεραιότητα. Το κάνουν πολλοί. Δεν καταλαβαίνω δικός τους είναι ο δρόμος; δεν μπορείς να σταματάς οπότε γουστάρεις. Και τέλος δυστυχώς το παλληκάρι απ ότι φαίνεται πέραν ότι έτρεχε, πέρασε και από δεξιά και δεν υποψιαστηκε (σύνηθες λάθος των δικυκλιστων) τον λόγο που σταμάτησε το ταξί.

CorpseAlive
18/03/2021, 22:58
Λάθος ηταν και οι τρεις. Καταρχήν είναι λάθος να μπαίνουν από κει στην βουλή. Και έπρεπε να σιγουρευτεί ότι δεν έρχεται άλλος. Δεύτερον έχοντας πράσινο ο ταξιτζής δεν υπαρχει λόγος να σταματήσει μες την μέση και να παραχωρησει προτεραιότητα. Το κάνουν πολλοί. Δεν καταλαβαίνω δικός τους είναι ο δρόμος; δεν μπορείς να σταματάς οπότε γουστάρεις. Και τέλος δυστυχώς το παλληκάρι απ ότι φαίνεται πέραν ότι έτρεχε, πέρασε και από δεξιά και δεν υποψιαστηκε (σύνηθες λάθος των δικυκλιστων) τον λόγο που σταμάτησε το ταξί.

Ακριβώς αυτό λέω εξ αρχής.
Προφανής συνυπαιτιότητα τώρα τα ποσοστά θα τα κρίνει το δικαστήριο.

alexis72
18/03/2021, 23:20

αδελφε ...δεν τα ξερεις καλά ....καθολου καλά μάλιστα ,
τα ποσα που εγραψα τα εχω δει με τα μάτια μου κ οχι καποιος καπου καποτε μου ειπε ...
οπως κ συγγενης μου ταξιαρχος στην αστυνομια με 2 παιδια κ 30 χρονια υπηρεσία περιπου ,καθαρίζει 3400 καθε μηνα καθαρά +εχει δωρεαν αυτοκινητο ιχ ολο το 24ωρο στην κατοχή του απο την υπηρεσια του (γιατι δεν του παραχωρεί η υπηρεσια του για λογους οικονομιας οδηγο κ ασφαλιτικο η περιπολικο για την μετακινηση του ενω πριν που ηταν αστυνομικος διευθυντης ειχε αυτη την δυνατοτητα) οπότε κατι ξερω που τα εγραψα....

CorpseAlive
18/03/2021, 23:21
τα ποσα που εγραψα τα εχω δει με τα μάτια μου κ οχι καποιος καπου καποτε μου ειπε ...
οπως κ συγγενης μου ταξιαρχος στην αστυνομια με 2 παιδια κ 30 χρονια υπηρεσία περιπου ,καθαρίζει 3400 καθε μηνα καθαρά +εχει δωρεαν αυτοκινητο ιχ ολο το 24ωρο στην κατοχή του απο την υπηρεσια του (γιατι δεν του παραχωρεί η υπηρεσια του για λογους οικονομιας οδηγο κ ασφαλιτικο η περιπολικο για την μετακινηση του ενω πριν που ηταν αστυνομικος διευθυντης ειχε αυτη την δυνατοτητα) οπότε κατι ξερω που τα εγραψα....

Ανάμεσα στον Ταξίαρχο και στον Αρχιφύλακα αντιλαμβάνεσαι ότι υπάρχουν 7 βαθμίδες έτσι?

DoctoR_k6
19/03/2021, 00:20
Το φανάρι που πίστευες ότι έχει σταματήσει ο ταξιτζής με την είσοδο έχουν τουλάχιστον 20μετρα απόσταση.
Από το βίντεο φαίνεται καθαρά πως το ταξί δεν ήταν καν στην λωρίδα του φαναριού κ ήδη είχε μετακινηθεί μια λωρίδα αριστερά.
Η μοτοσυκλέτα είναι κανονικά στην λωρίδα της.
Καλά για το αμάξι που στέκεται τόση ώρα στο αντίθετο ρεύμα δεν λέμε κάτι.
Κρίμα που δεν το ψυλλιαστηκε το παιδί όταν έκοψε ο ταρίφας (άλλη μάστιγα κ αυτοί ).

CorpseAlive
19/03/2021, 00:27
Το φανάρι που πίστευες ότι έχει σταματήσει ο ταξιτζής με την είσοδο έχουν τουλάχιστον 20μετρα απόσταση.
Από το βίντεο φαίνεται καθαρά πως το ταξί δεν ήταν καν στην λωρίδα του φαναριού κ ήδη είχε μετακινηθεί μια λωρίδα αριστερά.
Κρίμα που δεν το ψυλλιαστηκε το παιδί όταν έκοψε ο ταρίφας (άλλη μάστιγα κ αυτοί ).

Δεν είναι σε άλλη λωρίδα απλά είναι τέρμα αριστερά επί της μονής λωρίδας (προέλευσης) Η λωρίδα στο σημείο είναι αρκετά φαρδιά για αυτό και επιχείρησε την προσπέραση από τα δεξιά .
Το ατύχημα θα είχε γίνει ακόμα και αν έβγαινε αμάξι από την συγκεκριμένη πύλη. Ήταν θέμα χρόνου να συμβεί.
Είναι απαράδεκτο που υπάρχει πύλη στο σημείο αυτό .
Τελικά Δόκτωρα η μηχανή προσπέρασε από δεξία ή όχι γιατί αμφέβαλλες πριν για αυτό κάτι έλεγες για εμπειρίες και οδήγηση. Τελικά η μηχανή πήγαινε με μεγάλη ταχύτητα?
Η φωτό της λωρίδας ανόδου από την πρόελευση ταξί - μηχανής. Είναι αρκετά φαρδιά να χωράει στενά 2 αμάξια παράλληλα αλλά είναι μία λωρίδα.
426460

CorpseAlive
19/03/2021, 00:30
Δεν είναι σε άλλη λωρίδα απλά είναι τέρμα αριστερά επί της μονής λωρίδας (προέλευσης) Η λωρίδα στο σημείο είναι αρκετά φαρδιά για αυτό και επιχείρησε την προσπέραση από τα δεξιά .
Το ατύχημα θα είχε γίνει ακόμα και αν έβγαινε αμάξι από την συγκεκριμένη πύλη. Ήταν θέμα χρόνου να συμβεί.
Τελικά Δόκτωρα η μηχανή προσπέρασε από δεξία ή όχι γιατί αμφέβαλλες πριν για αυτό κάτι έλεγες για εμπειρίες και οδήγηση. Τελικά η μηχανή πήγαινε με μεγάλη ταχύτητα?
Η φωτό της λωρίδας ανόδου από την πρόελευση ταξί - μηχανής. Είναι αρκετά φαρδιά να χωράει στενά 2 αμάξια παράλληλα αλλά είναι μία λωρίδα.
426460

Η φωτό είναι στο φανάρι ακριβώς. Μετά από εκεί δεν υπάρχει διαγράμμιση αλλά είναι εμφανές η κίνηση πως συνεχίζει στο Video που διέρρευσε.

CorpseAlive
19/03/2021, 00:33

Επίσης από την στιγμή που δεν υπάρχει κάθετη ή οριζόντια σήμανση για το αν απαγορεύεται η αριστερή στροφή εκεί και χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρος για αυτό και το λέω με κάθε επιφύλαξη το σημειώνω είναι πιθανό και ο ελιγμός να μην είναι παράνομος. Πρέπει να αναζητήσω το πως ορίζεται εκεί η οδός βασ. Σοφίας πράγμα που δεν έχω κάνει (κακώς) ακόμα.

Kas_Tracer
19/03/2021, 00:36
Δεν είμαστε εδώ για να δικάσουμε , ή να κατηγορήσουμε . Λάθος καταλαβαίνετε κάποιοι.

Όταν επάνω σε μία διασταύρωση βλέπεις κάποιο αυτοκίνητο σταματημένο , πρέπει κάτι να υποψιαστείς. Κάτι να σε ανησυχήσει.
Εκτός αν νομίζετε ότι όλοι όσοι βλέπετε γύρω σας να οδηγούν έχουν σώας τα φρένας τους .
Το δυστύχημα είναι τόσο όμοιο όσο και τα εκατοντάδες που γίνονται κάθε χρόνο και στέλνουν 1000+ άτομα στον άλλον κόσμο.
Σαν δικυλιστές απλά πρέπει να ξέρουμε κάτι. Όταν σου συμβεί έχεις ελάχιστες πιθανότητες να σηκωθείς και να διαμαρτηρηθείς , είτε για το παράμονο κλείσιμο , είτε για το μη σωστό δέσιμο του κράνους.

Είναι προφανές ότι τα σκουπίδια της Ελληνικής Αστυνομίας τον τελευταίο χρόνο βρήκαν πρόσφορα έδαφος.
Όμως σε 20 μπλόκα με έχουν σταματήσει φέτος γενικότερα. Από 50 άτομα ένας ήταν που είχε την συμπεριφορά του ηλίθιου. Ένας.
Όλοι οι άλλοι ήταν ευγενικοί όπως πρέπει. Δεν μπορώ να κατηγορήσω μιά ολόκληρη υπηρεσία για αυτό , την στιγμή που ο ίδιος έχω την ανάγκη τους .
Έτσι δεν είναι?

Για τους πολιτικούς μας και το συνάφι τους ότι και να πει ο καθένας έχει δίκιο.
Και όχι , δεν είμαι από αυτούς που τα έφαγα μαζί τους .

DoctoR_k6
19/03/2021, 00:40
426460

Βάζεις λάθος οπτική στην φώτο σού. Γύρνα την 180 μοίρες κ δες που γίνεται το συμβάν.
Οι διαγραμμισεις εχουν τελειώσει κ ο δρόμος έχει απλώσει. Το ταξί κ η μοτοσυκλέτα είναι σε διαφορετικές λωρίδες.
Αν κάποιος είναι στην σωστή λωρίδα είναι η μοτοσυκλέτα.
Όσο για την ταχύτητα αν είναι να βγάλουμε τα μέτρα με τα δεύτερολεπτα να τα υπολογίσουμε ξέρω γω... Κάνα 60αρι λογικά το είχε. Έτσι δείχνει τουλάχιστον. Ήταν αφρεναριστος δυστυχώς.

CorpseAlive
19/03/2021, 00:41
Δεν είμαστε εδώ για να δικάσουμε , ή να κατηγορήσουμε . Λάθος καταλαβαίνετε κάποιοι.

Όταν επάνω σε μία διασταύρωση βλέπεις κάποιο αυτοκίνητο σταματημένο , πρέπει κάτι να υποψιαστείς. Κάτι να σε ανησυχήσει.
Εκτός αν νομίζετε ότι όλοι όσοι βλέπετε γύρω σας να οδηγούν έχουν σώας τα φρένας τους .
Το δυστύχημα είναι τόσο όμοιο όσο και τα εκατοντάδες που γίνονται κάθε χρόνο και στέλνουν 1000+ άτομα στον άλλον κόσμο.
Σαν δικυλιστές απλά πρέπει να ξέρουμε κάτι. Όταν σου συμβεί έχεις ελάχιστες πιθανότητες να σηκωθείς και να διαμαρτηρηθείς , είτε για το παράμονο κλείσιμο , είτε για το μη σωστό δέσιμο του κράνους.

Είναι προφανές ότι τα σκουπίδια της Ελληνικής Αστυνομίας τον τελευταίο χρόνο βρήκαν πρόσφορα έδαφος.
Όμως σε 20 μπλόκα με έχουν σταματήσει φέτος γενικότερα. Από 50 άτομα ένας ήταν που είχε την συμπεριφορά του ηλίθιου. Ένας.
Όλοι οι άλλοι ήταν ευγενικοί όπως πρέπει. Δεν μπορώ να κατηγορήσω μιά ολόκληρη υπηρεσία για αυτό , την στιγμή που ο ίδιος έχω την ανάγκη τους .
Έτσι δεν είναι?

Για τους πολιτικούς μας και το συνάφι τους ότι και να πει ο καθένας έχει δίκιο.
Και όχι , δεν είμαι από αυτούς που τα έφαγα μαζί τους .

Συν τοις άλλοις πρέπει να αλλάξουμε και νοοτροπία ως μηχανόβιοι. Επειδή χωράμε (σχεδόν παντού ) στο οδόστρωμα δεν σημαίνει ότι είναι ασφαλές να κάνουμε τέτοιους ελιγμούς.

CorpseAlive
19/03/2021, 00:42
Βάζεις λάθος οπτική στην φώτο σού. Γύρνα την 180 μοίρες κ δες που γίνεται το συμβάν.
Οι διαγραμμισεις εχουν τελειώσει κ ο δρόμος έχει απλώσει. Το ταξί κ η μοτοσυκλέτα είναι σε διαφορετικές λωρίδες.
Αν κάποιος είναι στην σωστή λωρίδα είναι η μοτοσυκλέτα.
Όσο για την ταχύτητα αν είναι να βγάλουμε τα μέτρα με τα δεύτερολεπτα να τα υπολογίσουμε ξέρω γω... Κάνα 60αρι λογικά το είχε. Έτσι δείχνει τουλάχιστον. Ήταν αφρεναριστος δυστυχώς.

Τι εννοείς? Όταν δεν υπάρχει διαγράμμιση κρατάς την λωρίδα και κατεύθυνση προέλευσης Δεν είναι τραχανάς ο δρόμος για να απλώνει.Εκτός αν υποστηρίζεις ότι το ταξί τελικά πήγαινε ανάποδα στο ρεύμα. Το αμάξι που έστριψε και το ταξί έχουν διαφορετική θέση επι του οδοστρώματος άρα ούτε αυτό μπορεί να ισχύει.

DoctoR_k6
19/03/2021, 00:47
Τι εννοείς? Όταν δεν υπάρχει διαγράμμιση κρατάς την λωρίδα και κατεύθυνση προέλευσης Δεν είναι τραχανάς ο δρόμος για να απλώνει.

Όταν σού λέω ότι είσαι άπειρος παρεξηγησαι...
Παρατήρησε απόσταση μεταξύ ταξί κ πεζοδρόμιου!! Ένα Octavia μήκος.
Δεν έχει βάλει ούτε τον προφυλακτήρα του πάνω στο πεζοδρόμιο ο οδηγός. Η μοτοσυκλέτα μια χαρά στην λωρίδα της είναι. Αν θες να κατηγορήσεις κάποιον που δεν τήρησε την διαγραμμιση ριξτα στον ταρίφα.
426461

CorpseAlive
19/03/2021, 00:50
Όταν σού λέω ότι είσαι άπειρος παρεξηγησε...
Παρατήρησε απόσταση μεταξύ ταξί κ πεζοδρόμιου!! Ένα Octavia μήκος.
Δεν έχει βάλει ούτε τον προφυλακτήρα του πάνω στο πεζοδρόμιο ο οδηγός. Η μοτοσυκλέτα μια χαρά στην λωρίδα της είναι. Αν θες να κατηγορήσεις κάποιον που δεν τήρησε την διαγραμμιση ριξτα στον ταρίφα.
426461

Η λωρίδα είναι φαρδιά φαίνεται και από την φωτό που ανέβασα. Το σημείο είναι ακόμα πιο φαρδύ γιατί υπάρχει η είσοδος.
Τελικά όπως το είδες και με την εμπειρία σου θεωρείς καθαρά υπεύθυνο τον οδηγό ή υπάρχει και ευθύνη της μηχανής?

CorpseAlive
19/03/2021, 00:52
Εγω εχω καταλαβει που εχει γινει το δυστυχημα. Τον δρομο αυτον τον εχω περασει χιλιαδες φορες. Αν εισαι απο Αθηνα θα ξερεις...
Τα λουλουδαδικα ειναι αρκετα πιο πισω απο την εισοδο της βουλης.
Για να γινει το δυστυχημα το αμαξι ηθελε να μπει μεσα στη βουλη οπου αυτο το σημειο ειναι μετα το φαναρι που απο μια λωριδα γινονται 2+1.
Η μοτοσυκλετα κ το παιδι βρισκοντουσαν στην διαβαση μετα την εισοδο της βουλης...

Έλεγες αυτό παρεμπιπτόντως.

DoctoR_k6
19/03/2021, 00:56
Η λωρίδα είναι φαρδιά φαίνεται και από την φωτό που ανέβασα. Το σημείο είναι ακόμα πιο φαρδύ γιατί υπάρχει η είσοδος.
Τελικά όπως το είδες και με την εμπειρία σου θεωρείς καθαρά υπεύθυνο τον οδηγό ή υπάρχει και ευθύνη της μηχανής?

Το μόνο που μπορώ να προσαψω στον μοτοσυκλετιστη ήταν ότι φαίνεται να πηγαίνει κάτι τις παραπάνω (χωρίς να μπορώ να το αποδείξω εγώ τουλάχιστον) κ δεν ψυλλιαστηκε γιατί κόβει ο ταρίφας.
Επειδή θα χρησιμοποιηθεί η ταχύτητα λογικά για να μην το ρίξουν 100% στον οδηγό του αυτοκινήτου.
Κατά τ αλλά δολοφονικη κίνηση να κόβεις κάθετα μια λεωφόρο.

CorpseAlive
19/03/2021, 00:58
Το μόνο που μπορώ να προσαψω στον μοτοσυκλετιστη ήταν ότι φαίνεται να πηγαίνει κάτι τις παραπάνω (χωρίς να μπορώ να το αποδείξω εγώ τουλάχιστον) κ δεν ψυλλιαστηκε γιατί κόβει ο ταρίφας.
Επειδή θα χρησιμοποιηθεί η ταχύτητα λογικά για να μην το ρίξουν 100% στον οδηγό του αυτοκινήτου.
Κατά τ αλλά δολοφονικη κίνηση να κόβεις κάθετα μια λεωφόρο.

Έχουμε πρόοδο τουλάχιστον, πλέον συμφωνούμε στην συνυπαιτιότητα. Θα περιμένω καμία εβδομάδα που θα βγουν και άλλα να ανακαλεσεις και κάποια ad hominem που έκανες πιο πριν σε εμένα.
Καλό βράδυ.

kyriakosrod
19/03/2021, 00:58
Ως εκεινο το σημείο είναι μια λωρίδα κυκλοφορίας. Αλλά ακόμα και με τρεις λωρίδες δεν γίνεται προσπέραση από δεξιά. Έστω ότι οι οδηγοί είχαν ως δεδομένο ότι λόγω μιας λωρίδας κυκλοφορίας δεν μπορεί να προσπεράσει κάποιος το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης πάει στην μηχανή δυστυχώς. Και όπως λέει και ένας παραπάνω λίγη σημασία έχουν όλα αυτά. Ο μοτοσυκλετιστης είναι ευάλωτος δεν μπορεί να βασίζεται στους άλλους. Η προσοχή μας είναι εκατο φορές πάνω από τους οδηγούς ιχ.

DoctoR_k6
19/03/2021, 00:59
Έλεγες αυτό παρεμπιπτόντως.

Ακριβώς. Εκεί βρέθηκε μετά την πτώση.
Τα λουλουδαδικα δεν έχουν σχέση.
Η φωτό που δείχνω είναι διαφωτιστική που έγινε το συμβάν κ φαίνεται κ η θέση των οχημάτων.

CorpseAlive
19/03/2021, 01:00
Ακριβώς. Εκεί βρέθηκε μετά την πτώση.
Τα λουλουδαδικα δεν έχουν σχέση.
Η φωτό που δείχνω είναι διαφωτιστική που έγινε το συμβάν κ φαίνεται κ η θέση των οχημάτων.

Άλλο λέει η θεία μου και άλλο ακουν τα αυτιά μου Δόκτωρα. Εσύ δλδ μιλούσες για το σώμα που βρέθηκε μετά το ατύχημα.

DoctoR_k6
19/03/2021, 01:07
Άλλο λέει η θεία μου και άλλο ακουν τα αυτιά μου Δόκτωρα. Εσύ δλδ μιλούσες για το σώμα που βρέθηκε μετά το ατύχημα.

Απλά σου τόνισα που έγινε το δυστύχημα γιατί έβαλες στην κουβέντα τα λουλουδαδικα που δεν είχανε καμία σχέση.
Όσο για την συνυπαιτιοτητα να ξέρεις (που φαντάζομαι θα το ξέρεις) πως κ ένας αστυνομικός αν δεχθεί σφαίρα σε ληστεία τράπεζης κ δεν φορά γιλέκο είναι συνυπαιτιος...
Καμία επίθεση δεν έκανα. Πρώτος μίλησες για τσιπακια κλπ κλπ. Θυμήσου (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=159876&page=3&p=3090788&viewfull=1#post3090788)...
Καλό βράδυ.

panavour
19/03/2021, 01:25
Τοχω πει και το ξαναλεω στους νεωτερους,επειδη τοχω πληρωσει ακριβα οταν και γω ημουν νεος, και εβραζε το αιμα μου.
Οδηγειτε αμυντικα
Σκεφτειτε και προβλεψτε την μαλακια του αλλουνου
Μην τρεχετε μεσα στην πολη
Το δικηο ΔΕΝ σας φερνει την ζωη και την υγεια πισω.

basilis_k6
19/03/2021, 01:25
Νομικα δεν ξερω τι αποφαση θα βγει αλλα μερες που ζούμε δεν περιμενω και καμια δικαιοσύνη. Το βιντεο παντως ειναι διαφωτιστικο, ο σοφέρ κανε δολοφονική στροφή, ο ταρίφας κλασσικη βλακεια να σταματήσει και ο τύπος ηταν απλα ατυχος να περνάει απο εκει. Τι λωρίδες και ταχυτητες, δεν φταίει καθόλου.

panavour
19/03/2021, 01:28
Τσαμπα καιει η λαμπα,που λεει κι ο λαος.

tzimidis
19/03/2021, 02:24
Αλλά ακόμα και με τρεις λωρίδες δεν γίνεται προσπέραση από δεξιά.
Δε το καταλαβαίνω αυτό.
Τι θεωρείται προσπέραση από δεξιά?
Σε δρόμο με τρεις λωρίδες, οαυτος που κινείται στη μεσαία θα πρέπει υποχρεωτικά να κινείται πιο αργά από αυτόν στην αριστερή? Και αυτός που κινείται στη δεξιά να πηγαίνει πιο αργά από τον μεσαίο?
Κι αν στην αριστερή ειναι ταξί που σταματάει για να πάρει πελάτη, πρέπει να σταματήσουν ο μεσαίος και ο δεξιός μεχρι να ξανακινηθει το ταξί?

Πως ακριβως ορίζεται η προσπέραση?

CorpseAlive
19/03/2021, 02:25
Όπως τα λες δεν έχουν σημασία οι λωρίδες και η ταχύτητα . Οδηγά μηχανή ... τι σημασία έχει ο ΚΟΚ

g_m900
19/03/2021, 03:39
Μαλλον δεν καταλαβες καλα. Εν ενεργεια μιλαμε να εισαι σε προσωπο. Οχι υπευθυνος ασφαλειας του οπως φανταζομαι θα ειναι ο Αποστρατος φιλος σου. Αυτα τα ποσα παιζουν και οσο θελει ο καθενας δινει. Αλλα μετα την αστυνομια. Ταξιαρχος εν ενεργεια δεν υπαρχει αποσπασμενος σε στοχο.

Bowleno
19/03/2021, 06:39
Δε το καταλαβαίνω αυτό.
Τι θεωρείται προσπέραση από δεξιά?
Σε δρόμο με τρεις λωρίδες, οαυτος που κινείται στη μεσαία θα πρέπει υποχρεωτικά να κινείται πιο αργά από αυτόν στην αριστερή? Και αυτός που κινείται στη δεξιά να πηγαίνει πιο αργά από τον μεσαίο?
Κι αν στην αριστερή ειναι ταξί που σταματάει για να πάρει πελάτη, πρέπει να σταματήσουν ο μεσαίος και ο δεξιός μεχρι να ξανακινηθει το ταξί?

Πως ακριβως ορίζεται η προσπέραση?

Η απαγόρευση προσπέρασης από δεξιά νοείται στην εθνική οδό. Στο κέντρο, σε λεωφόρους όχι...
Αν όντως είναι μια η λωρίδα στο σημείο αυτό, (το αν γίνεται 3 η 4 10 μέτρα πιο κάτω δεν ενδιαφέρει καθόλου...) Τα πράγματα γίνονται αρκετά δύσκολα, πρόκειται περί διήθησης, ασχέτως εάν το πλάτος του δρόμου χωράει 2 οχήματα.

doctor_john
19/03/2021, 07:12
Επίσης από την στιγμή που δεν υπάρχει κάθετη ή οριζόντια σήμανση για το αν απαγορεύεται η αριστερή στροφή εκεί και χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρος για αυτό και το λέω με κάθε επιφύλαξη το σημειώνω είναι πιθανό και ο ελιγμός να μην είναι παράνομος. Πρέπει να αναζητήσω το πως ορίζεται εκεί η οδός βασ. Σοφίας πράγμα που δεν έχω κάνει (κακώς) ακόμα.

Δεν είναι οδός η Βασ. Σοφίας. Τουλάχιστον δεν το έχω ακούσει ποτέ σε τέτοιο βαθμό που να μην μου ταιριάζει όταν το γράφεις.
Οι πολεοδομικοί, κυκλοφορικοί, ηλεκτρολογικοί κ.λπ. κανόνες που διέπουν την περιοχή αλλάζουν αν αλλάξει ο χαρακτηρισμός.

Ο Άρειος Πάγος λέει ξεκάθαρα (https://www.lawspot.gr/nomika-nea/olokliri-i-apofasi-toy-areioy-pagoy-gia-tin-eythyni-odigon-dikyklon-poy-kinoyntai-anamesa) πως για να ορίσουμε την διήθηση πρέπει το όχημα να κινείται ανάμεσα σε λωρίδες κυκλοφορίας
δηλαδή να μην κινείται εντός της δικής του λωρίδας.
Όπως βλέπουμε, δεν αλλάζει λωρίδα, οδηγεί δεξιά άρα συνετά για τον Άρειο Πάγο και δεξιά του έχει πεζοδρόμιο που αποκλείει τον ορισμό κίνησης ανάμεσα
σε λωρίδες κυκλοφορίας.

Αν είναι κάποιος εκτός της λωρίδας είναι το ταξί που δεν έχει κάν δικαίωμα να παραχωρήσει προτεραιότητα κάνοντας παρακώληση κυκλοφορίας σε λεωφόρο
για να εξυπηρετήσει κάποιον που θέλει να παρανομήσει.

Η ταχύτητα με την οποία κινείται πόσο (σε ποσοστό) είναι μεγαλύτερη από το όριο κίνησης;

Σε απώλεια σήμανσης ισχύουν οι κανόνες που διέπουν την κυκλοφορία έτσι και αλλιώς.
Δεν στρίβεις αριστερά σε λεωφόρο χωρίς λωρίδα με την αντίστοιχη σήμανση και ο δεξιά έχει προτεραιότητα.

toyar
19/03/2021, 07:25
Δεν στρίβεις αριστερά εκει
Για κανένα λόγο και με κανένα τροπο
Είναι τα γνωστά παραθυράκια στους κανονες που χρησιμοποιούμε όλοι μας κάθε μερα
Και η αίσθηση του δεν θα με γραψουν
Τζάμπα πήγε το παιδί για ένα μέτρο γιατί βρήκε στην ουρα

g_m900
19/03/2021, 07:26
Η ανοδος σε εκεινο το σημείο ειναι μονης λωριδας. Ασχετα αν εμεις οι Ελληναρες διαπιστώσαμε ότι χωρανε 2 στριμωγμενα.
Το παλικαρι δυστυχως ειχε και καμποσα χλμ... Παραπανω απο 60 οπως γραφτηκε.

panavour
19/03/2021, 07:56
Και απο την ταχυτητα που εχει, φαινεται οτι δεν ηταν σταματημενος στο φαναρι ,και αναψε πρασινο και ξεκινησε,αλλα ειχε ηδη αναπτυξει ταχυτητα απο πριν,η οποια απ οτι φαινεται ηταν μεγαλυτερη του ορισμενου οριου για την περιοχη.
Τα υπολοιπα περι κρανους δεν φαινονται στο βιντεο.
Ασχετο επισης αλλα στην φορτωση της μηχανης στο φορτηγο της τροχαιας ΔΕΝ ειδα -ορατη τουλαχιστον-νομιμα τοποθετημενη πινακιδα κυκλοφοριας στην μοτο, πραγμα που δευτερευοντως μπορει να επηρρεασει την αντιμετωπιση του δικαστηριου.

PaNick67
19/03/2021, 07:57
Η ανοδος σε εκεινο το σημείο ειναι μονης λωριδας. Ασχετα αν εμεις οι Ελληναρες διαπιστώσαμε ότι χωρανε 2 στριμωγμενα.
Το παλικαρι δυστυχως ειχε και καμποσα χλμ... Παραπανω απο 60 οπως γραφτηκε.

Ακριβώς.
Ενώ έχει την μικρότερη ευθυνη για το δυστύχημα το πληρωσε με την ζωή του.

Τα χιλιόμετρα που πηγαινε ήταν αρκετά γιατί το φανάρι δεν είχε μόλις γίνει πράσινο. Υπάρχουν αρκετά οχήματα που περνουν πριν κόψει ο ταξιτζής ( που έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει αφού μπορεί να βλέπει εμπόδιο, λακουβα, ζωάκι, πεζο ή να παραχωρει προτεραιότητα όπως κάνει. Γι'αυτό ορίζονται και οι αποστάσεις ασφαλείας ).

doctor_john
19/03/2021, 08:06
Αρα ποιος είναι παράνομος σε μονή λωρίδα που βρίσκεται δεξιά; Αυτός που κινείται δεξιά;
Άπειρες φορές έχω στρίψει δεξιά απο την Ακαδημίας προς την πλατεία Συντάγματος, ακούγοντας βρισιές από
όσους κινούνται σε διπλό στοίχο εκεί.

Κάμποσα χιλιόμετρα δεν είναι ποσοστό. Αν δεν υπάρχει τρόπος να μετρηθεί ακριβώς η ταχύτητα του, δεν υφίσταται υπέρβαση ορίου.
Το αποτέλεσμα της πρόσκρουσης δεν αποδεικνύει τίποτα αλλο πέρα απο την πρόσκρουση.

Δεν υπήρξε εμπόδιο, λακούβα ή ζώο, αν ο οδηγός του αυτοκινήτου έκλεισε το δρόμο στο ταξί και αν το ταξί ήταν στην λωρίδα του, ευθύνεται
ο οδηγός του αυτοκινήτου.

viper1
19/03/2021, 08:12
Οι μισοί σε αυτό το νημα έπρεπε να ειχαν γίνει πραγματογνωμονες και οι άλλοι μισοί δικηγόροι.

panavour
19/03/2021, 08:25
Αρα ποιος είναι παράνομος σε μονή λωρίδα που βρίσκεται δεξιά; Αυτός που κινείται δεξιά;
Άπειρες φορές έχω στρίψει δεξιά απο την Ακαδημίας προς την πλατεία Συντάγματος, ακούγοντας βρισιές από

Κάμποσα χιλιόμετρα δεν είναι ποσοστό. θα, δεν υφίσταται υπέρβαση ορίου.
Το αποτέλεσμα της πρόσκρουσης δεν αποδεικνύει τίποτα αλλο πέρα απο την πρόσκρουση.

Δεν υπήρξε εμπόδιο, λακούβα ή ζώο, αν ο οδηγός του αυτοκινήτου έκλεισε το δρόμο στο ταξί και αν το ταξί ήταν στην λωρίδα του, ευθύνεται

υπαρχει τροπος απο τις καμερες,οπως εγινε και με την πορσε που σκοτωσε την μανα και το παιδι στην εθνικη πριν απο κατι χρονια,-υποθεση γιου του ιδιοκτητη των jambo.

PaNick67
19/03/2021, 08:27

Κάμποσα χιλιόμετρα δεν είναι ποσοστό. Αν δεν υπάρχει τρόπος να μετρηθεί ακριβώς η ταχύτητα του, δεν υφίσταται υπέρβαση ορίου.

Αν σε βρίζουν κάποιο λάθος κάνεις αφού στρίβεις από δρόμο με δυο λωρίδες σε δρόμο με 4.

Υπολογισμός ταχύτητας γίνεται βάση του βίντεο μετρώντας τον χρόνο που διανύει η μηχανή την απόσταση που φαίνεται μέχρι πριν την σύγκρουση.

Η κατάσταση της μοτοσικλέτας μετά και η μετακίνηση του πισω μέρους του αυτοκινήτου δείχνουν σφοδρή σύγκρουση.

Αλλά τίποτα δεν έχει σημασία από τα παραπανω.
Αν ο νέος πηγαινε με το όριο τίποτα δεν θα είχε συμβεί. Τίποτα.

doctor_john
19/03/2021, 08:28
Το θα τι είναι;

Αν υπάρχει τρόπος, να το μετρήσουν και να κόψουν πρόστιμο. Ευθύνη για το τρακάρισμα δεν έχει.

Φίλε Νίκο μάλλον δεν έχεις πέσει με 50χλμ..

Λάθος δεν κάνω που στρίβω στην λωρίδα μου και οδηγούμαι στην κατάλληλη λωρίδα για εκεί που θέλω να κατευθυνθώ.
Λαθος κάνουν όσοι οδηγούν σε διπλό στοίχο και βγαίνουν εκτός της λωρίδας κίνησης τους.

motojojo
19/03/2021, 08:34
Αυτό που αντιλαμβάνομαι εγώ είναι ότι το ταξί ναι μεν κινήθηκε προς τα αριστερά, προφανώς για να πιάσει την αριστερη λωρίδα λίγα μέτρα πιο μετά, δεν παραχώρησε όμως οικειωθελώς προτεραιότητα όπως νομίζουμε. Το μαύρο πρακτικά μπήκε μπροστά του και τον έκοψε. Απλά το ταξί είχε αρκετό περιθώριο να κόψει, κάτι που εκμεταλλεύτηκε το μαύρο.

Η ταχύτητα της μοτοσυκλέτας φαίνεται δυστηχως μεγάλη, θα έλεγα πάνω από 60. Υπάρχουν όμως τα τεχνικά μέσα να επιβεβαιωθεί μέσω των βίντεο.

panavour
19/03/2021, 08:36
Το θα τι είναι;

Αν υπάρχει τρόπος, να το μετρήσουν και να κόψουν πρόστιμο. Ευθύνη για το τρακάρισμα δεν έχει.

Η συνυπευθυνοτητα εστω και μετα θανατον ,αποδιδεται στο δικαστηριο βασει της τηρησης των κανονων του ΚΟΚ.
Προφανως και δεν μπορουν να κοψουν προστιμο σε εναν ΝΕΚΡΟ, ή να τον τιμωρησουν ΜΕΤΑ θανατον ,αλλα συνυπευθυνοτητα μπορουν να του αποδωσουν με αποτελεσμα να ειναι διαφορετικες οι ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΕΣ αποζημειωσεις στην οικογενεια του νεκρου.

g_m900
19/03/2021, 08:42
Πολλα ΑΝ χωρις καποιο αποτελεσμα επιστροφης του θυματος δυστυχως. Οσοι καβαλαμε μηχανακια καθε μερα παράνομουμε και οταν την παθουμε... Τρεχα γυρευε.
Ολοι παρανομουμε και ολοι γινομαστε ταριφες ως απολυτοι χρηστες των δρομων. Στις περισσοτερες ομως ειμαστε λάθος. Ποιος παει με 40 μεσα στην πολη? Μονο τα ηλεκτρικα πατηνια και ποδηλατα κι αυτα τους βγαζουν και τον κοφτη.

cityfly
19/03/2021, 08:47
Εγώ πάλι βλέπω κάτι άλλο πιο σημαντικό για το σύνολο.

Θυμάστε το τροχαίο στην Κρήτη; Με την αστυνομικό, το παιδί και το αγροτικό;

Με λεπτομέρειες να διαφέρουν έχουμε κάποιον πουν στρίβει ή χωρίς να προσέξει ή όπου δεν πρέπει κι έναν που πάει παραπάνω από όσο πρέπει.
Το πόσο πιο πάνω κλπ δεν έχει σημασία.
Τότε βέβαια όλο το κράξιμο πήγε στον Αλβανό τώρα στο μπάτσο (εξ αντανακλάσεως βέβαια).
Στην ουσία βέβαια πάλι με όλο τον ντόρο που έγινε τότε πάλι κανείς δεν έμαθε τίποτα.
Και με αυτό το ίδιο θα γίνει.
Κάποιοι θα «μάθουν» ότι οι πολιτικοί φταίνε, κάποιοι ο μπάτσος επειδή είναι μπάτσος, κάποιοι θα τους λένε για το κράνος κι ότι αν ήταν δεμένο θα γλύτωνε θα απαντάνε «ναι τώρα αυτό φταίει πας να καλύψεις τον άλλο» και θα συνεχίζουν περήφανα ακράνωτοι αντί να μάθουν να προσέχουν κλπ κλπ.

Εδώ φαίνεται πώς και οι τρεις έκαναν του κεφαλιού τους γιατί έτσι νόμιζαν καλύτερα, με άλλο βαθμό σπουδαίοτητας ο καθένας.

motojojo
19/03/2021, 08:49
Προφανώς και δεν μαθαίνουμε γιατί τα δικαστήρια δεν γίνονται άμεσα. Παίρνει πολύ χρόνο η διαδικασία.

doctoras
19/03/2021, 08:53
Το θεμα που στέκεται η κοινωνία ειναι οτι:
Προκλήθηκε θανατηφόρο ατύχημα με νεκρο αναβατη μοτοσυκλέτας απο εγκληματικά παρανομη κινηση αυτοκινήτου που μετεφερε κρατικο θεσμικο πρόσωπο(απο ανθρώπους που θεσμοθετουν καθηνερινα για την "πρόοδο του τοπου").
Συνταγματικα αν το συμβαν αφορούσε δυο απλους πολιτες θα έπαιρνε τον δικαστικό δρόμο και μονο.
Στην περίπτωση οπως αυτη που αφορα θεσμικο πρόσωπο πρεπει η δικαστική τιμωρία να ειναι παραδειγματική. Γιαυτο φωναζουν οι πολιτες. Ήμαρτον σκοτώθηκε ενας 23χρονος γιατι πρεπει σονυ και καλα τα οχηματα που μεταφερουν θεσμικα πρόσωπα να "κόβουν την θαλασσα στην μεση"..
Αν ειχε ευαισθησίες ο μητσομπακογιανοκωστακης με νόμο αυριο κιόλας για να μη ξαναθρηνησουν αλλα παιδια να υποχρέωνε στους παντες την κανονική ροη και εισοδο των οχηματων απο και προς την βουλή(και οχι μονο εκει).

motojojo
19/03/2021, 08:56
Στο google maps που εριξα μια ματιά, η λωρίδα που φαινεται να κινουνταν το μαυρο αυτοκίνητο συνοδείας πριν στρίψει δειχνει να έχει στο οδόστρωμα βαμένο βέλος για ευθεία πορεία.

https://goo.gl/maps/vM8YG8BuZu9gw8XPA

Αυτο που ξέρω εγώ σαν οδηγός είναι ότι άμα το βέλος λέει ευθεία πρέπει να πας υποχρεωτικά ευθεία.

panavour
19/03/2021, 09:01
Προκλήθηκε θανατηφόρο ατύχημα με νεκρο αναβατη μοτοσυκλέτας απο εγκληματικά παρανομη κινηση αυτοκινήτου που μετεφερε κρατικο θεσμικο πρόσωπο(απο ανθρώπους που θεσμοθετουν καθηνερινα για την "πρόοδο του τοπου").
Συνταγματικα αν το συμβαν αφορούσε δυο απλους πολιτες θα έπαιρνε τον δικαστικό δρόμο και μονο.
Στην περίπτωση οπως αυτη που αφορα θεσμικο πρόσωπο πρεπει η δικαστική τιμωρία να ειναι παραδειγματική. Γιαυτο φωναζουν οι πολιτες. Ήμαρτον σκοτώθηκε ενας 23χρονος γιατι πρεπει σονυ και καλα τα οχηματα που μεταφερουν θεσμικα πρόσωπα να "κόβουν την θαλασσα στην μεση"..
Αν ειχε ευαισθησίες ο μητσομπακογιανοκωστακης με νόμο αυριο κιόλας για να μη ξαναθρηνησουν αλλα παιδια να υποχρέωνε στους παντες την κανονική ροη και εισοδο των οχηματων απο και προς την βουλή(και οχι μονο εκει).

Ο νομος δεν ''ΔΙΚΑΖΕΙ'' προσωπα,αλλα ''πραξεις''
Το ιδια ποινη πρεπει να παρει ο ''χρυσαυγιτης'' αν σε δειρει,και την ιδια ο ''αναρχικος'' αν καταλαβαινεις τι εννοω.

dankannn
19/03/2021, 09:02
Τελικά το σενάριο έγινε ακριβός έτσι όπως το έγραψα αρκετά post ποιο πίσω.
Αμάξι πάνω στην διάβαση πεζων , μπάρα κατεβασμένη και απουσία τροχονόμου + ατυχία παιδιού να μην έχει ορατότητα.
Νομίζω όμως ότι χάνουμε την ουσία.
ΟΚ, και να βγει μια μικρή υπαιτιότητα του παιδιού δεν είναι εκεί το θέμα κατά την γνώμη μου.
Δεν πρέπει να στρίβουν εκεί αμάξια αφού δεν υπάρχει φανάρι που να επιτρέπει την κινήσει αριστερά , τέλος πάντα τροχονόμος.
Το ιδανικό θα ήταν να πάρουν την απόφαση και να απαγορευτεί η είσοδος από αυτήν την πύλη . Όπως το βλέπετε και στο video, πάντα αυτό γίνετε, πάνω στην διάβαση το αμάξι και μέσα.
Ήταν θέμα χρόνου το ατύχημα.
Για μένα η οικογένεια Ιάσωνα θα πρέπει να απαιτήσει να μπει φανάρι, η να απαγορευτώ η είσοδος από την συγκεκριμένη πύλη.

https://www.youtube.com/watch?v=OlGIAVYXqOY&t=11s

CorpseAlive
19/03/2021, 09:04

''Προκλήθηκε θανατηφόρο ατύχημα με νεκρο αναβατη μοτοσυκλέτας απο εγκληματικά παρανομη κινηση αυτοκινήτου που μετεφερε κρατικο θεσμικο πρόσωπο(απο ανθρώπους που θεσμοθετουν καθηνερινα για την "πρόοδο του τοπου").'' Δεν έχει γίνει το δικαστήριο , μέχρι προχθές λέγαμε ότι το αμάξι έπεσε πάνω στην μηχανή θα βγει και από άλλη κάμερα που φαίνονται όλα καλύτερα.
Συνταγματικα αν το συμβαν αφορούσε δυο απλους πολιτες θα έπαιρνε τον δικαστικό δρόμο και μονο. Ούτως ή άλλως μόνο τον δικαστικό δρόμο θα πάρει. Απλά σε διοικητικό δικαστήριο για την αποζημίωση και σε ποινικό για την ποινή.
Στην περίπτωση οπως αυτη που αφορα θεσμικο πρόσωπο πρεπει η δικαστική τιμωρία να ειναι παραδειγματική. Αυτό που λες είναι αντισυνταγματικό. Η Τιμωρία θα είναι κατά την κρίση του δικαστηρίου και όχι με συναισθηματικά ή κοινωνικά κριτήρια .
Ήμαρτον σκοτώθηκε ενας 23χρονος γιατι πρεπει σονυ και καλα τα οχηματα που μεταφερουν θεσμικα πρόσωπα να "κόβουν την θαλασσα στην μεση".. Αυτό πρέπει να φωνάζουμε όλοι να αλλάξει. Ο άλλος όμως που δρα κατόπιν των συνηθισμένων εντολών δεν έχει λόγο να κρίνει τις εντολές αυτές. Αν του είπαν μπες από εκεί να παραλάβεις ή να παραδώσεις πιο γρήγορα αλληλογραφία? Τι θα έκανε?
Αν ειχε ευαισθησίες ο μητσομπακογιανοκωστακης με νόμο αυριο κιόλας για να μη ξαναθρηνησουν αλλα παιδια να υποχρέωνε στους παντες την κανονική ροη και εισοδο των οχηματων απο και προς την βουλή(και οχι μονο εκει). ΦΑΝΑΡΙ ή καταργηση ΧΘΕΣ.

doctoras
19/03/2021, 09:07
Ο νομος δεν ''ΔΙΚΑΖΕΙ'' προσωπα,αλλα ''πραξεις''
Το ιδια ποινη πρεπει να παρει ο ''χρυσαυγιτης'' αν σε δειρει,και την ιδια ο ''αναρχικος'' αν καταλαβαινεις τι εννοω.

Κανεις λαθος, συνταγματικά η ποινη ειναι εξωντωτικη αν ενας απο τους δυο εμπορους ναρκωτικών ειναι μπάτσος

CorpseAlive
19/03/2021, 09:09
Κανεις λαθος, συνταγματικά η ποινη ειναι εξωντωτικη αν ενας απο τους δυο εμπορους ναρκωτικών ειναι μπάτσος

Συγκρίνεις εγκλήμα που η ιδιότητα τον βοηθά να το πετύχει και ένα που δεν έχει καμία σχέση με την ιδιότητα. Συγκρίνεις έγκλημα με δόλο και εξ αμελείας.

doctor_john
19/03/2021, 09:25
ακούγεται μικροπρεπές αλλά δεν το βλέπω έτσι, είναι Ιάσων ή Ιάσονας όπως Βίκτωρ ή Βίκτορας κ.λπ.

CorpseAlive
19/03/2021, 09:27
ακούγεται μικροπρεπές αλλά δεν το βλέπω έτσι, είναι Ιάσων ή Ιάσονας όπως Βίκτωρ ή Βίκτορας κ.λπ.

???

doctor_john
19/03/2021, 09:29
η ορθογραφία

GogosLux
19/03/2021, 09:40
Παιδες οτι και να λετε ειναι ξεκάθαρο οτι το παλικαράκι έτρεχε - τελος.

Ειχε την ατυχία να "ψαρώσει" απο τον ελιγμο του ταρίφα που νόμιζε οτι του αφηνε κενο να περάσει ΑΠΟ ΔΕΞΙΑ ΣΕ ΜΟΝΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ (ή δεν προλάβαινε να φρενάρει και πηγε να αποφύγει) και να φαει στην μαπα τον αλλον μαλακα που εκανε και αυτος παρανομία.

ΤΙΠΟΤΕ απο ολα αυτα δεν θα γινόταν αν ενας απο τους 2 σεβοταν τον ΚΟΚ και αν εστω δεν έτρεχε.

Στις κόρες μου λεω να κοιτάνε τον δρομο πριν περάσουν και ας εχουν πράσινο στο φαναρι γιατι αν περασει καποιος και τις "κοψει" ΝΑΙ θα φταει αυτος αλλα αυτες θα εχουν ΟΛΕΣ τις συνέπειες οποτε τι να το κανεις το δίκιο αν την εχεις πατήσει, και καποιες φορες οτι γίνεται δεν ξεγίνεται :(

Ε το ίδιο και εδω.

Το συγκεκριμένο ειναι το κλασσικό παράδειγμα αντικοινωνικής συμπεριφορας και ελλειψη πολιτισμού τόσο απο τον οδηγο της μηχανης οσο και απο το οχημα.

Ολα τα αλλα ειναι να είχαμε να λέγαμε ...............

ΥΓ δηλαδή τι θα γινόταν αν παρακάτω το παλικάρι με την γρηγορη μηχανη επαιρνε παραμάζομα ενα παιδι που περνουσε ΠΑΡΑΝΟΜΑ τον δρομο ?

Ποιον θα υποστηρίζατε ??? Η μηπως αν ηταν γερος/γρια θα λεγαμε την κωλόγρια πετάχτηκε ενω στο παιδί το καημένο ????

kyriakosrod
19/03/2021, 09:51
Έτσι ακριβώς. Με τέτοια ταχύτητα μέσα σε αυτές τις συνθήκες αργά ή γρήγορα θα γίνει το κακο. Εκτός αν νομίζεις ότι όλοι οι άλλοι κινούνται νομιμα και εσύ έχεις το ελεύθερο.

AristidisZ
19/03/2021, 10:32
Πάντως όσο ξανακοιτάζω το σημείο δε μπορώ να βρω τι παράβαση είχε κάνει το παλικάρι, εκτός από το να πήγαινε με ταχύτητα πάνω από το όριο, το οποίο προφανώς και ελέγχεται

το σημείο είναι πολύ περίεργο, μέχρι το φανάρι ο δρόμος έχει 1 λωρίδα κυκλοφορίας

426462

μετά το 2ο φανάρι (και την είσοδο του πάρκινγκ στη Βουλή), ο δρόμος έχει δύο λωρίδες

426463

Στο ενδιάμεσο, δεν καταλαβαίνω σε ποιον "ανήκει" η μία λωρίδα, σε αυτούς που κινούνται με κατεύθυνση προς το Σύνταγμα ή σε αυτούς που κινούνται με κατεύθυνση προς το Χίλτον ;

426464

σε κάθε περίπτωση, η θέση της μοτοσυκλέτας μου φαίνεται 100% σωστή, στη φωτό που ανέβασε ο DoctoR_k6, αν κάποιος έχει λάθος θέση στο οδόστρωμα, είναι σίγουρα ο ταξιτζής, δεν υφίσταται εδώ προσπέραση ή διήθηση που λέει ο CorpseAlive, το παλικάρι πήγαινε στην μέση της λωρίδας, είτε θεωρήσουμε ότι εκεί υπάρχει μία, είτε ότι υπάρχουν δύο

426465

GogosLux
19/03/2021, 10:37
Πάντως όσο ξανακοιτάζω το σημείο δε μπορώ να βρω τι παράβαση είχε κάνει το παλικάρι, εκτός από το να πήγαινε με ταχύτητα πάνω από το όριο, το οποίο προφανώς και ελέγχεται

το σημείο είναι πολύ περίεργο, μέχρι το φανάρι ο δρόμος έχει 1 λωρίδα κυκλοφορίας

μετά το 2ο φανάρι (και την είσοδο του πάρκινγκ στη Βουλή), ο δρόμος έχει δύο λωρίδες

Στο ενδιάμεσο, δεν καταλαβαίνω σε ποιον "ανήκει" η μία λωρίδα, σε αυτούς που κινούνται με κατεύθυνση προς το Σύνταγμα ή σε αυτούς που κινούνται με κατεύθυνση προς το Χίλτον ;

σε κάθε περίπτωση, η θέση της μοτοσυκλέτας μου φαίνεται 100% σωστή, στη φωτό που ανέβασε ο DoctoR_k6, αν κάποιος έχει λάθος θέση στο οδόστρωμα, είναι σίγουρα ο ταξιτζής, δεν υφίσταται εδώ προσπέραση ή διήθηση που λέει ο CorpseAlive, το παλικάρι πήγαινε στην μέση της λωρίδας, είτε θεωρήσουμε ότι εκεί υπάρχει μία, είτε ότι υπάρχουν δύο

Οι απαντήσεις στα ερώτηματα σου βρισκονται στις παρακάτω φωτο που εσυ εβαλες αν τις κοιτάξεις προσεκτικά !

Για να σε βοηθήσω κύκλωσα τα λάθη :lol:

426466

426467

CorpseAlive
19/03/2021, 10:42

426462

426463

426464

426465

Όταν δεν υπάρχει διαγράμμιση κρατά την λωρίδα προέλευσης και την ίδια κατευθυνση.
Η λωρίδα είναι πλατιά. Αυτό δεν σημαίνει ότι επιτρέπεται η παράλληλη στοίχιση.
Το ταξί προηγείται της μηχανής . Η μηχανή προσπερνά το ταξί από τα δεξία. Ασχετα αν χωρούσε και αν κινείται ευθεία. Το προπορευόμενο όχημα σταματά. Έπρεπε να σταματήσει . Ωστόσο φαίνεται και από το Video ότι κινούνταν επιταχυνόμενος και δεν πάτησε φρένα.
Μην ξεχνάμε κάτι το παιδί ήταν 23...φάνηκε η απειρία του στο Video. Εγώ που είμαι άπειρος ακόμα πάντως έτσι δεν τρέχω μέσα στην πόλη.

AristidisZ
19/03/2021, 10:47
Όταν δεν υπάρχει διαγράμμιση κρατά την λωρίδα προέλευσης και την ίδια κατευθυνση.
Η λωρίδα είναι πλατιά. Αυτό δεν σημαίνει ότι επιτρέπεται η παράλληλη στοίχιση.
Το ταξί προηγείται της μηχανής . Η μηχανή προσπερνά το ταξί από τα δεξία. Ασχετα αν χωρούσε και αν κινείται ευθεία. Το προπορευόμενο όχημα σταματά. Έπρεπε να σταματήσει . Ωστόσο φαίνεται και από το Video ότι κινούνταν επιταχυνόμενος και δεν πάτησε φρένα.
Μην ξεχνάμε κάτι το παιδί ήταν 23...φάνηκε η απειρία του στο Video. Εγώ που είμαι άπειρος ακόμα πάντως έτσι δεν τρέχω μέσα στην πόλη.

γιατί επιμένεις στον όρο προσπέραση ;

η μηχανή ήταν ακριβώς στο σωστό σημείο, το ταξί άλλαξε θέση παρανόμως, με ποια λογική θα έπρεπε να σταματήσει αυτός που κινείται στο κέντρο της "λωρίδας προέλευσης" δηλαδή ;

GogosLux
19/03/2021, 10:48
Εγώ που είμαι άπειρος ακόμα πάντως έτσι δεν τρέχω μέσα στην πόλη.

Το ιδιο και εγω που ειμαι έμπειρος (ή νομίζω οτι είμαι) :smokin:

Δεν εχει να κανει με απειρία / εμπειρία αλλα με οδηγικό πολιτισμό και common sense που κάθε φορά αποδυκείεται οτι μόνο common δεν ειναι :rolleyes:

CorpseAlive
19/03/2021, 10:49

η μηχανή ήταν ακριβώς στο σωστό σημείο, το ταξί άλλαξε θέση παρανόμως, με ποια λογική θα έπρεπε να σταματήσει αυτός που κινείται στο κέντρο της "λωρίδας προέλευσης" δηλαδή ;

Γιατί μιλάμε για μία λωρίδα. Δεν είναι 2 λωρίδες και κινούνταν παράλληλα. Το ταξί μπροστά και η μηχανή από πίσω σε μονή λωρίδα. Για να έρθει η μηχανή μπροστά πρέπει να προσπεράσει το ταξί. Το ταξί βρίσκονταν στο αριστερό άκρο της λωρίδας. Ξαναλέω η λωρίδα είναι φαρδιά αλλά είναι μία.

GogosLux
19/03/2021, 10:51

Η μηχανή περναει (προσπερνάει) απο δεξια το ταξι πριν η μια λωρίδα γίνουν 3 οποτε εχει λάθος κανει διήθηση που απαγορεύεται ΑΛΛΑ κυρίως ειναι ΧΑΖΗ αφου λιγα μετρα παρακατω θα μπορούσε να περάσει με ασφαλεια αφου η μια λωρίδα γίνονται 3.

Επίσης ενας οδηγος αυτοκινήτου ποιο καθρέπτη κοιτάει στην καλύτερη περιπτωση / πιο συχνά, τον αριστερο ή τον δεξιό?
Απο που περιμενει οτι θα τον προσπεράσουν ?

Το ζω επικινδύνως εχει και συνέπειες :rolleyes:

motojojo
19/03/2021, 11:00
Το "επρεπε να σταματήσει" πως εξηγειται?

Από το βιντεο αντιλαμβάνομαι ότι σταμάτησε για να αποφύγει μια σύγκρουση γιατί κάποιος βρέθηκε μπροστά του. Όχι επειδή είχε την υποχρέωση να σταματήσει (πχ να δώσει προτεραιότητα).

Υφίσταται συνυπαιτιότητα (όχι εδώ, γενικά) όταν επιτρέπεις κάποιον να παρανομήσει ενω δεν έχεις την υποχρέωση να το κάνεις? Να αφήσεις πχ κάποιον να στρίψει παράνομα ενώ δεν έχεις την υποχρέωση να σταματήσεις αλλά το κάνεις από καλή πρόθεση.

CorpseAlive
19/03/2021, 11:02

Από το βιντεο αντιλαμβάνομαι ότι σταμάτησε για να αποφύγει μια σύγκρουση γιατί κάποιος βρέθηκε μπροστά του. Όχι επειδή είχε την υποχρέωση να σταματήσει (πχ να δώσει προτεραιότητα).

Υφίσταται συνυπαιτιότητα (όχι εδώ, γενικά) όταν επιτρέπεις κάποιον να παρανομήσει ενω δεν έχεις την υποχρέωση να το κάνεις? Να αφήσεις πχ κάποιον να στρίψει παράνομα ενώ δεν έχεις την υποχρέωση να σταματήσεις αλλά το κάνεις από καλή πρόθεση.

Έπρεπε να σταματήσει η μηχανή αφού σταμάτησε το προπορευόμενο από αυτή όχημα. Το ταξί δεν έπρεπε να παραχωρήσει προτεραιότητα. Συνυπαιτιότητα είναι πιθανή και για ταξί .

GogosLux
19/03/2021, 11:08

Για τον ΚΟΚ η μηχανη εχει την ιδια θεση και χρηση με το αυτοκινητο, αρα αφου ειναι μονη λωρίδα ειναι αυταπόδεικτο οτι οταν το μπροστινο όχημα σταματα πρεπει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να σταματήσεις εχωντας τηρήσει τις αποστάσεις ασφαλειας και εντος του οριου ταχύτητας.

Τωρα ολα τα αλλα ειναι να χαμε να λεγαμε :(

Δεν σημαινει οτι επειδή κανουμε καποια πραγματα ειναι και σωστα συμφωνα με τους νομους που διεπουν την κοινωνίας μας (και εγω μαζι - δεν το παιζω τιμητης ή κατι τετοιο, προς θεου) .

DoctoR_k6
19/03/2021, 11:18
Απο το video διακρινεται ποιος εχει σωστη θεση πανω στο δρομο.
Τωρα αν ο ταριφας εχει παει στην (μελλοντικη) μεσαια λωριδα δεν κανει αυτοματως παρανομο τον μοτοσυκλετιστη.
Δεν εχω ξαναδει λωριδα >4μ εγω...

spyro
19/03/2021, 11:19
οπως είπα και πιο πριν ο καθένας μεταφράζει το συμβάν όπως θέλει να το μεταφράσει ανάλογα με το τι ομάδα είναι.

Ένα είναι το σίγουρο πάντως που δεν χωρά αμφιβολία, ήτοι:

τόσα χρόνια σε όλα τα Φόρα (ή μη) βρίζουμε και στέλνουμε κατάρες σε όσους χτυπάνε μηχανή και εγκαταλείπουν. Τους έχουμε καταραστεί και ξανα καταραστεί. Έχουμε φτιάξει ολόκληρα threads που πηγαίνουν για μήνες ψάχνοντας για πληροφορίες.

Έσπασε ο διάολος το ποδάρι και ένας απο αυτούς τος καταραμένους χτύπησε έναν μοτοσικλετιστή στο πιο μαγνητοσκοπημένο και εμπορικό σημείο της χώρας με εμπλοκή δημόσιου λειτουργού. Μιλάμε για τρελό παοχνίδι της ζωής. Και τί έκανε; τον εγκατέλειψε

Ε; τελικά άμα η ομάδα σου είναι διαφορετική τότε ακόμα και σε αυτή τη ξεφτιλισμένη στιγμή και μοίρα της τυχης, τελικά θα μιλήσεις για το άν το κράνος κούμπωσε καλά ή όχι

τόσοι είστε κύριοι. Μέχρι εκεί φτάνετε

ΓιώργοςΤΤ
19/03/2021, 11:23
Ο,τι να'ναι....

CorpseAlive
19/03/2021, 11:32
οπως είπα και πιο πριν ο καθένας μεταφράζει το συμβάν όπως θέλει να το μεταφράσει ανάλογα με το τι ομάδα είναι.

Ένα είναι το σίγουρο πάντως που δεν χωρά αμφιβολία, ήτοι:

τόσα χρόνια σε όλα τα Φόρα (ή μη) βρίζουμε και στέλνουμε κατάρες σε όσους χτυπάνε μηχανή και εγκαταλείπουν. Τους έχουμε καταραστεί και ξανα καταραστεί. Έχουμε φτιάξει ολόκληρα threads που πηγαίνουν για μήνες ψάχνοντας για πληροφορίες.

Έσπασε ο διάολος το ποδάρι και ένας απο αυτούς τος καταραμένους χτύπησε έναν μοτοσικλετιστή στο πιο μαγνητοσκοπημένο και εμπορικό σημείο της χώρας με εμπλοκή δημόσιου λειτουργού. Μιλάμε για τρελό παοχνίδι της ζωής. Και τί έκανε; τον εγκατέλειψε

Ε; τελικά άμα η ομάδα σου είναι διαφορετική τότε ακόμα και σε αυτή τη ξεφτιλισμένη στιγμή και μοίρα της τυχης, τελικά θα μιλήσεις για το άν το κράνος κούμπωσε καλά ή όχι

τόσοι είστε κύριοι. Μέχρι εκεί φτάνετε

Δυνατή άποψη. Εγκατάλειψη (αν και δεν υπάρχουν τέτοια στοιχεία) . Τόσο είστε κύριοι (που διαφωνείτε μαζί μου) . Ανέβηκες Level μοτοσυκλετιστή.
Παρεμπιπτόντως η εγκατάλειψη είναι αυτεπάγγελτως διωκόμενο αδίκημα. Γιατί δεν έχει κινηθεί η ποινική του δίωξη?
Α) Συγκάλυψη σε ένα καταγεγγραμένο δυστύχημα με χρεωμένο το όχημα σε συγκεκριμένο οδηγό κατά την στιγμή του τροχαίου ?
Β) Δεν υπάρχει εγκατάλειψη.

motojojo
19/03/2021, 11:37
Βασικά για το ταξί ήταν η ερώτηση μου "γιατί έπρεπε;".

Θεωρώ ότι δεν ηταν υποχρεωμένο να σταματήσει αλλά σταμάτησε γιατι κάποιος μπήκε στην πορεία του οπότε αναγκάστηκε. Εκτός αν του έκανε πιο πριν σινιάλο να περάσει.

Η ακαδημαικής φύσεως ερώτηση μου ήταν αν δεν έμπαινε αυτός ο κάποιος στην πορεία του αλλά παρόλα αυτά σταματουσε, αν θα είχε συνυπαιτιότητα.

Και τώρα που το σκέφτομαι, ούτε το σινιάλο από την πλευρά του ταρίφα ειναι απίθανη περίπτωση....

CorpseAlive
19/03/2021, 11:38

Θεωρώ ότι δεν ηταν υποχρεωμένο να σταματήσει αλλά σταμάτησε γιατι κάποιος μπήκε στην πορεία του οπότε αναγκάστηκε. Εκτός αν του έκανε πιο πριν σινιάλο να περάσει.

Η ακαδημαικής φύσεως ερώτηση μου ήταν αν δεν έμπαινε αυτός ο κάποιος στην πορεία του αλλά παρόλα αυτά σταματουσε, αν θα είχε συνυπαιτιότητα.

Και τώρα που το σκέφτομαι, ούτε το σινιάλο από την πλευρά του ταρίφα ειναι απίθανη περίπτωση....

Δεν έπρεπε να σταματήσει το ταξί. Δεν έπρεπε να παραχωρήσει προτεραιότητα.

spyro
19/03/2021, 11:38
Δυνατή άποψη. Εγκατάλειψη (αν και δεν υπάρχουν τέτοια στοιχεία) . Τόσο είστε κύριοι (που διαφωνείτε μαζί μου) . Ανέβηκες Level μοτοσυκλετιστή.
Παρεμπιπτόντως η εγκατάλειψη είναι αυτεπάγγελτως διωκόμενο αδίκημα. Γιατί δεν έχει κινηθεί η ποινική του δίωξη?
Α) Συγκάλυψη σε ένα καταγεγγραμένο δυστύχημα με χρεωμένο το όχημα σε συγκεκριμένο οδηγό κατά την στιγμή του τροχαίου ?
Β) Δεν υπάρχει εγκατάλειψη.

https://www.newyorker.com/science/maria-konnikova/i-dont-want-to-be-right

:wave2:

CorpseAlive
19/03/2021, 11:40
https://www.newyorker.com/science/maria-konnikova/i-dont-want-to-be-right

:wave2:

Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε Spyro.
Τόσοι είμαστε μέχρι εκεί φτάνουμε για να σε quotαρω. :wave2:

dankannn
19/03/2021, 11:45
https://www.newsit.gr/ellada/tasoulas-telos-i-aristeri-strofi-stin-vouli-tha-mpei-fanari/3243899/
Ο άδικος θάνατος του 23χρονου Ιάσονα έξω από την Βουλή στο θανατηφόρο τροχαίο στάθηκε η αιτία να σταματήσει η πάγια τακτική που ακολουθούσαν όλα τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα της Βουλής να εισέρχονται στο προαύλιο του κοινοβουλίου στρίβοντας αριστερά ενώ απαγορεύεται.

Όπως είπε ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας συνομιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, από σήμερα απαγορεύεται σε όλους να στρίβουν αριστερά είτε είναι ο πρωθυπουργός, είτε βουλευτής, είτε κάποιος υπάλληλος.
Επίσης, η Τροχαία Αττικής έκανε θετική εισήγηση για να δημιουργηθεί στο σημείο του μοιραίου τροχαίου νησίδα και αριστερόστροφο φανάρι.

VANDA
19/03/2021, 11:45
Καλά.. Αν το κανε κανείς δίτροχος αυτό, να σταματήσει δηλαδή επειδή ένας μπροστά του (?) βγαίνει αριστερά και σταματάει θα τον περνούσαν όλοι από πάνω. Μια χαρά στη λωρίδα του ήταν ο άνθρωπος και πήγαινε. Κανέναν δεν 'προσπέρασε'.

Άσχετο: υπάρχει όριο απαντήσεων μέλους σε ένα θρεντ και αν ναι, πόσες είναι;

GogosLux
19/03/2021, 11:46

Δίκιο εχεις, δεν ηταν υποχρεωμένος αλλα ισως τον έκοψε κιόλας.

Αν το εκανε εθελούσια τοτε ο ταριφας αθελα του εβαλε τρικλοποδία στον ταχύτατο μοτοσυκλετιστή.

Δες μια παρόμοια περιπτωση, οδηγώ σε 2πλη λωρίδα και ειμαι στα δεξια.
Πισω μου στην αριστερη λωρίδα ερχεται αμαξι "τρεχατο" το οποιο ειναι καποια μετρα πιο μακρυα.
μπροστα μου εχω διαβαση πεζών που περιμένει μανα με καρότσι (που προηγείται παντα απο εκεινη αφου ξεπροβαλει πρωτο)
ΑΝ σταματησω να την αφησω να περασει υπαρχει περιπτωση να την βαλω σε κινδυνο αφου ο "τρεχατος" πισω αριστερα δεν ειναι σιγουρο οτι θα κανει το ιδιο η θα προλάβει ......

ΑΡΑ ενω θα ηθελα δεν σταματω.
Λαθος σωστο αυτο επραξα σε 1-2 περιπτωσεις που μου εχει τυχει.

ΑΛΛΑ και παλι το λαθος στην εξισωση ειναι η ταχύτητα σε κατοικημενη περιοχή !

CorpseAlive
19/03/2021, 11:47
https://www.newsit.gr/ellada/tasoulas-telos-i-aristeri-strofi-stin-vouli-tha-mpei-fanari/3243899/
Ο άδικος θάνατος του 23χρονου Ιάσονα έξω από την Βουλή στο θανατηφόρο τροχαίο στάθηκε η αιτία να σταματήσει η πάγια τακτική που ακολουθούσαν όλα τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα της Βουλής να εισέρχονται στο προαύλιο του κοινοβουλίου στρίβοντας αριστερά ενώ απαγορεύεται.

Όπως είπε ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας συνομιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, από σήμερα απαγορεύεται σε όλους να στρίβουν αριστερά είτε είναι ο πρωθυπουργός, είτε βουλευτής, είτε κάποιος υπάλληλος.

Χθες έγινε φραστικό επεισόδιο στο σημείο μεταξύ Γκούμα (δημοσιογράφου) και Ζαχαριάδη (βουλευτή Συριζα) επειδή ο 2ος μπήκε με τον ίδιο τρόπο στην βουλή και ο Γκούμας του ζήτησε τον λόγο.
χμμμ.