View Full Version : για το τροχαίο με θύμα μοτοσυκλετιστή στην βουλή
CorpseAlive
19/03/2021, 11:49
Καλά.. Αν το κανε κανείς δίτροχος αυτό, να σταματήσει δηλαδή επειδή ένας μπροστά του (?) βγαίνει αριστερά και σταματάει θα τον περνούσαν όλοι από πάνω. Μια χαρά στη λωρίδα του ήταν ο άνθρωπος και πήγαινε. Κανέναν δεν 'προσπέρασε'.
Άσχετο: υπάρχει όριο απαντήσεων μέλους σε ένα θρεντ και αν ναι, πόσες είναι;
Φαντάζομαι το όριο μπαίνει σε αυτούς που διαφωνείς. Στείλε μου προσωπικό που θες να σταματήσω αν δεν σου αρέσει η άποψη μου .:(
GogosLux
19/03/2021, 11:52
Καλά.. Αν το κανε κανείς δίτροχος αυτό, να σταματήσει δηλαδή επειδή ένας μπροστά του (?) βγαίνει αριστερά και σταματάει θα τον περνούσαν όλοι από πάνω. .
Σωστό αλλα αν δεν ετρεχε το πιο πιθανο ειναι οτι θα την γλύτωνε με μελανίες .............
Μια χαρά στη λωρίδα του ήταν ο άνθρωπος και πήγαινε. Κανέναν δεν 'προσπέρασε'.
Ο ατυχος μοτοσυκλετιστής έτρεχε, δεν ειδε το αυτοκινητο που παρανόμος έστριβε ενω πηγαινε και αυτος παρανόμως να περασει τον ταρίφα απο δεξια σε λωρίδα μονης (ολο μας διαφεύγει αυτο, ο δρομος δεν οριζεται με την μεζουρα αλλα με τις λωρίδες).
Άσχετο: υπάρχει όριο απαντήσεων μέλους σε ένα θρεντ και αν ναι, πόσες είναι;
εξαρτάται με το αν αρεσουν οι απαντήσεις στους εν υπηρεσια admin :lol:
Φαντάζομαι το όριο μπαίνει σε αυτούς που διαφωνείς. Στείλε μου προσωπικό που θες να σταματήσω αν δεν σου αρέσει η άποψη μου .:(
Μπα, με πολλούς διαφωνώ, δεν είναι θέμα. Απλά το:
426472
μου φαίνεται λίγο προβληματικό, σόρι κιόλας.
DoctoR_k6
19/03/2021, 11:55
Σωστό αλλα αν δεν εστριβε το αμαξι παρανομως θα την γλύτωνε...
Ο ατυχος μοτοσυκλετιστής έτρεχε, δεν ειδε το αυτοκινητο που παρανόμος έστριβε ενω πηγαινε και αυτος παρανόμως να περασει τον ταρίφα απο δεξια σε λωρίδα μονης (ολο μας διαφεύγει αυτο, ο δρομος δεν οριζεται με την μεζουρα αλλα με τις λωρίδες).
Δεν προσπερασε κανεναν. Στην θεση του ηταν...ο ταριφας ειναι λαθος. Ολο το μπερδευουμε αυτο...
εξαρτάται με το αν αρεσουν οι απαντήσεις στους εν υπηρεσια admin :lol:
Γι αυτο δεν σχολιαζω...ας μας κοψει ο admin. :lol:
DoctoR_k6
19/03/2021, 11:56
426472
Καντα 34... :D
Δεν εχω ξαναματαγραψει τοσα ποστ σε ενα θεμα.
Ουτε στο legendary λεμε.
CorpseAlive
19/03/2021, 11:58
426472
Ενδιαφέρον θέμα (για εμένα και από την επιστημονική του σκοπιά) , πολλές διαφορετικές απόψεις και προσπάθεια εκ μέρους μου να υπερασπιστώ την δική μου, ΠΟΛΥΣ ΧΡΟΝΟΣ ΛΟΓΩ ΛΟΚΝΤΑΟΥΝ ( άλλο θέμα και από εκεί) . Τουλάχιστον δεν μονολογώ είναι και αυτό θετικό γιατί με την όλη κατάσταση είμαι κοντά στο να μονολογώ. (περιμένω να γράψω τις εξετάσεις για να γίνω δικηγόρος 1 χρόνο γιατι έχουν ματαιωθεί 2 φορές . )
Shinigami Ryuk
19/03/2021, 12:02
426472
Ωραιο στατιστικο.Πως εχουμε προσβαση?Πρεπει να εισαι αντμιν?
Τι προβλέπει ο ΚΟΚ όταν προσεγγίζει όχημα σε φαναρι με διάβαση?
CorpseAlive
19/03/2021, 12:05
Αν η διάβαση έχει πεζοφάναρο μόνο για ρυθμίζει την ίδια περνάς με προσοχή . όταν έχεις πράσινο φυσικά
Αν δεν έχει πεζοφάναρο αλλά την μπλε πινακίδα , ελαττώνεις ταχύτητα και παραχωρείς προτεραιότητα στον πεζό που επιχειρεί να περάσει.
Ωραιο στατιστικο.Πως εχουμε προσβαση?Πρεπει να εισαι αντμιν?
Όχι. Κλικ στις απαντήσεις
426473
doctor_john
19/03/2021, 12:07
Σωστό αλλα αν δεν ετρεχε το πιο πιθανο ειναι οτι θα την γλύτωνε με μελανίες .............
Με μελανιές θα ηταν αν ηταν ευζωνας, το παραμυθι αν πηγαινε με 60 ή 80 δεν θα αλλαζε κατι.
Παράνομα δεν πέρασε κανέναν, το ταξί είναι σε θέση που δεν θα έπρεπε. Δεξιά στην λωρίδα του οδηγούσε όπως διδάσκεται.
Είχε προτεραιότητα και δεν είχε κανενα λογο να σταματήσει την πορεία του με κίνδυνο να τον κτυπήσουν οι επόμενοι.
Δες μια παρόμοια περιπτωση, οδηγώ σε 2πλη λωρίδα και ειμαι στα δεξια.
Πισω μου στην αριστερη λωρίδα ερχεται αμαξι "τρεχατο" το οποιο ειναι καποια μετρα πιο μακρυα.
μπροστα μου εχω διαβαση πεζών που περιμένει μανα με καρότσι (που προηγείται παντα απο εκεινη αφου ξεπροβαλει πρωτο)
ΑΝ σταματησω να την αφησω να περασει υπαρχει περιπτωση να την βαλω σε κινδυνο αφου ο "τρεχατος" πισω αριστερα δεν ειναι σιγουρο οτι θα κανει το ιδιο η θα προλάβει ......
ΑΡΑ ενω θα ηθελα δεν σταματω.
Λαθος σωστο αυτο επραξα σε 1-2 περιπτωσεις που μου εχει τυχει.
ΑΛΛΑ και παλι το λαθος στην εξισωση ειναι η ταχύτητα σε κατοικημενη περιοχή !
οφφ τοπικ αλλά είναι σημαντικό
Μεγάλο θέμα και αυτό, που αντιμετωπίζω καθημερινά στην περιοχή που μένω. Τα έχω ακούσει χοντρά 2 φορές μάλιστα επειδή - μου είπαν - μπορώ να δημιουργήσω μεγάλο ατύχημα.
Καταλήγουμε λοιπόν στο ότι ο ΚΟΚ είναι διακοσμητικός και ότι ''πρέπει'' να δρούμε κατά περίπτωση/κρίση μας, κλπ.
Ρε παιδιά, ανεξάρτητα απο το νομικό του θέματος, όταν βλέπεις κάποιον ο οποίος είναι μπροστά αριστερά (ή δεξιά) σου να κόβει (και να σταματάει), κόβεις και εσύ μέχρι να έχεις πλήρη οπτική του τι τον έκανε να κόψει, ανεξάρτητα άν είστε στην ίδια λωρίδα ή όχι.
Μπορεί να περνάει (παράνομα ή νόμιμα) ένα αυτοκίνητο, ένας πεζός, ένα σκυλί... Σίγουρα κάτι έκανε τον οδηγό του μπροστά αριστερά αυτοκινήτου να κόψει.
Ανεξάρτητα του ποιός θα είχε δίκιο στο νομικό κομμάτι, σαν οδηγοί μοτοσυκλέτας είναι μία τακτική που πρέπει να ακολουθείται πάντα απο εμάς, γιατι οι επιπτώσεις είναι πολύ βαριές για τη σωματική ακεραιότητά μας.
Η προκειμένη περίπτωση είναι τρανταχτό παράδειγμα. Μπορεί το υπηρεσιακό να έκανε παράνομη κίνηση, μπορεί το ταξί να έδωσε προτεραιότητα εκεί που δεν έπρεπε, μπορεί το ταξί να ήταν σε λάθος λωρίδα, όμως ο οδηγός της μοτοσυκλέτας, έπρεπε να ψιλιαστεί οτι κάτι δεν πήγαινε καλά και τουλάχιστον να κόψει και να προσπεράσει το ταξί με πολύ κοντινή ταχύτητα.
Όπως έγραψα λίγο παραπάνω, θα μπορούσε να περνάει ένας πεζός ή ένας σκύλος και το αποτέλεσμα να ήταν το ίδιο για τον μοτοσυκλετιστή.
Αν πρέπει να μάθουμε κάτι απο αυτό το δυστύχημα εμείς σαν τρίτοι, δεν είναι ούτε οτι οι ταξιτζίδες είναι ζώα, ούτε οτι οι πολιτικοί είναι βόδια, ούτε οτι η αστυνομία φταίει, ανεξάρτητα αν όλα ή κάποια από αυτά είναι αλήθεια.
Πρέπει να μάθουμε τις συνέπειες του να μη διαβάζει κανείς σωστά το δρόμο.
Τα υπόλοιπα θα τα κρίνουν οι αρμόδιες αρχές και τα δικαστήρια.
Το να λέμε εμείς εδώ σε ένα forum αν φταίει, ποιός φταίει και αν υπάρχει συνυπαιτιότητα, δεν έχει κανένα νόημα. Οι αρμόδιοι έχουν και θα έχουν πολύ περισσότερες πληροφορίες και την εκπαίδευση για να πάρουν τις σωστότερες δυνατές αποφάσεις.
GogosLux
19/03/2021, 12:13
αν δεν εστριβε το αμαξι παρανομως θα την γλύτωνε...
Μα φυσικα εκανε παρανομία ο μαλακας με το αμαξι, ποσως με ενδιαφερει αν ειναι υπηρεσιακος ή οχι.
Λες και οι απλοι πολιτες δεν σφαζουν κοκκινα, πανε αναποδα σε μονοδρομους, κλπ κλπ εχωντας παντα μια δικαιολογία για την καφρίλα τους.
Το ιδιο και τα μηχανακια και τα ποδηλατα, ειναι λαθος να το κατηγοριοποιουμε ανα οχημα :rolleyes:
Στην θεση του ηταν...ο ταριφας ειναι λαθος. Ολο το μπερδευουμε αυτο...
Ρε δοκτωρα, πως ηταν στην θεση του το μηχανακι αφου ηρθε με ταχυτητα απο πίσω, αυτο ειναι ξεκάθαρο !
Να ηταν σε πορεια παράλληλα με τον ταρίφα να το καταλαβω αυτο που λες, που και αυτο απαραγορεύεται σε μονη λωρίδα - αλλα λεμε τωρα.
Τεσπα καλη συνέχεια και προσοχη στους δρόμους !
AristidisZ
19/03/2021, 12:13
Γιατί μιλάμε για μία λωρίδα. Δεν είναι 2 λωρίδες και κινούνταν παράλληλα. Το ταξί μπροστά και η μηχανή από πίσω σε μονή λωρίδα. Για να έρθει η μηχανή μπροστά πρέπει να προσπεράσει το ταξί. Το ταξί βρίσκονταν στο αριστερό άκρο της λωρίδας. Ξαναλέω η λωρίδα είναι φαρδιά αλλά είναι μία.
Η μηχανή περναει (προσπερνάει) απο δεξια το ταξι πριν η μια λωρίδα γίνουν 3 οποτε εχει λάθος κανει διήθηση που απαγορεύεται ΑΛΛΑ κυρίως ειναι ΧΑΖΗ αφου λιγα μετρα παρακατω θα μπορούσε να περάσει με ασφαλεια αφου η μια λωρίδα γίνονται 3.
Επίσης ενας οδηγος αυτοκινήτου ποιο καθρέπτη κοιτάει στην καλύτερη περιπτωση / πιο συχνά, τον αριστερο ή τον δεξιό?
Απο που περιμενει οτι θα τον προσπεράσουν ?
Το ζω επικινδύνως εχει και συνέπειες :rolleyes:
Δηλαδή συγνώμη, αν κινούμαι εγώ στο κέντρο μιας λωρίδας σε δρόμο μονής κατεύθυνσης, και ο μπροστά μου την δει yolo και κόψει τιμόνι αριστερά για να πάει να δει το χωράφι του παππού, εγώ πρέπει να σταματήσω επειδή αυτός είναι μπροστά μου ;
Στο σημείο που είναι σταματημένο το ταξί, πως θεωρούμε δεδομένο ότι πρέπει να βρίσκονται οχήματα που κινούνται από Σύνταγμα προς Χίλτον, και όχι το ανάποδο ;
Διαγράμμιση υπάρχει πριν το πρώτο φανάρι, όπου φαίνεται ξεκάθαρα μια λωρίδα κυκλοφορίας, και μετά το 2ο φανάρι, όπου οι λωρίδες γίνονται δύο
Μήπως στο ενδιάμεσο δεν έχει δικαίωμακανείς να αλλάξει θέση ;
Λέω εγώ τώρα...
CorpseAlive
19/03/2021, 12:16
Δηλαδή συγνώμη, αν κινούμαι εγώ στο κέντρο μιας λωρίδας σε δρόμο μονής κατεύθυνσης, και ο μπροστά μου την δει yolo και κόψει τιμόνι αριστερά για να πάει να δει το χωράφι του παππού, εγώ πρέπει να σταματήσω επειδή αυτός είναι μπροστά μου ;
Στο σημείο που είναι σταματημένο το ταξί, πως θεωρούμε δεδομένο ότι πρέπει να βρίσκονται οχήματα που κινούνται από Σύνταγμα προς Χίλτον, και όχι το ανάποδο ;
Διαγράμμιση υπάρχει πριν το πρώτο φανάρι, όπου φαίνεται ξεκάθαρα μια λωρίδα κυκλοφορίας, και μετά το 2ο φανάρι, όπου οι λωρίδες γίνονται δύο
Λέω εγώ τώρα...
Δεν έχει δικαίωμα να αλλάξει στο απάντησα πιο πριν. Απλά εγώ υποστηρίζω πως βρίσκεται μέσα στα όρια της λωρίδας προέλευσης στο άριστερό όριο της. Θα φανεί πιο καθαρά (Πιστεύω) από την κάμερα που βρίσκεται μετά την διάβαση που θα φαίνεται η προέλευση των οχημάτων.
1. Κακώς μπαίνουν στη βουλή απο εκεί, το ατύχημα ήταν απλά θέμα χρόνου, και ήταν δυστύχημα, δυστυχώς...
2. Το ταξί έκανε μαλ@κία, παραχωρώντας προτεραιότητα σε μια παρανομία, εκτός αν έλαβε σήμα από τον τροχονόμο
3. Το παλικαράκι ήταν άπειρο, με παραπάνω χλμ, δεν προλάβαινε να αντιδράσει ως εκ τούτου. Τσάμπα πήγε...
4. Λόγω ιδιότητας του αυτοκινήτου και του οδηγού γίνεται τεράστια προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης, δεν πρέπει.
Συμπέρασμά μου: Θα μπορούσε να τύχει στον καθένα, απλά κάποιος με μεγαλύτερη πείρα/περισσότερα χλμ στη ζωή του, μπορεί να έβλεπε τον κίνδυνο νωρίτερα, και να μην γκάζωνε. Η προσπάθεια για πολιτική εκμετάλλευση είναι φτηνή. Αν ήταν οδηγός βουλευτή άλλου κόμματος, δεν θα συζητούσαμε καν για το θέμα.
Τι πιστεύω ότι πρέπει να γίνει;
-Απόταξη του τροχονόμου
-Ποινική δίωξη στον οδηγό ΚΑΙ στον τροχονόμο
Ας είναι ελαφρύ το χώμα....
GogosLux
19/03/2021, 12:16
Με μελανιές θα ηταν αν ηταν ευζωνας, το παραμυθι αν πηγαινε με 60 ή 80 δεν θα αλλαζε κατι.
Παράνομα δεν πέρασε κανέναν, το ταξί είναι σε θέση που δεν θα έπρεπε. Δεξιά στην λωρίδα του οδηγούσε όπως διδάσκεται.
Είχε προτεραιότητα και δεν είχε κανενα λογο να σταματήσει την πορεία του με κίνδυνο να τον κτυπήσουν οι επόμενοι.
Ωραια τοτε, πες του να βρει το δικιο του ...................... που θα τον αναστήσει .................
Μοναδικη αξια του συγκεκριμενου thread ειναι να μαθει ο νεος οδηγος τι να προσέχει.
Οχι να του λεμε εχεις δίκιο αλλα εισαι σε κασα.
Οτι ναναι ...................
Ρε παιδιά, ανεξάρτητα απο το νομικό του θέματος, όταν βλέπεις κάποιον ο οποίος είναι μπροστά αριστερά (ή δεξιά) σου να κόβει (και να σταματάει), κόβεις και εσύ μέχρι να έχεις πλήρη οπτική του τι τον έκανε να κόψει, ανεξάρτητα άν είστε στην ίδια λωρίδα ή όχι.
Μπορεί να περνάει (παράνομα ή νόμιμα) ένα αυτοκίνητο, ένας πεζός, ένα σκυλί... Σίγουρα κάτι έκανε τον οδηγό του μπροστά αριστερά αυτοκινήτου να κόψει.
Ανεξάρτητα του ποιός θα είχε δίκιο στο νομικό κομμάτι, σαν οδηγοί μοτοσυκλέτας είναι μία τακτική που πρέπει να ακολουθείται πάντα απο εμάς, γιατι οι επιπτώσεις είναι πολύ βαριές για τη σωματική ακεραιότητά μας.
Η προκειμένη περίπτωση είναι τρανταχτό παράδειγμα. Μπορεί το υπηρεσιακό να έκανε παράνομη κίνηση, μπορεί το ταξί να έδωσε προτεραιότητα εκεί που δεν έπρεπε, μπορεί το ταξί να ήταν σε λάθος λωρίδα, όμως ο οδηγός της μοτοσυκλέτας, έπρεπε να ψιλιαστεί οτι κάτι δεν πήγαινε καλά και τουλάχιστον να κόψει και να προσπεράσει το ταξί με πολύ κοντινή ταχύτητα.
Όπως έγραψα λίγο παραπάνω, θα μπορούσε να περνάει ένας πεζός ή ένας σκύλος και το αποτέλεσμα να ήταν το ίδιο για τον μοτοσυκλετιστή.
Αν πρέπει να μάθουμε κάτι απο αυτό το δυστύχημα εμείς σαν τρίτοι, δεν είναι ούτε οτι οι ταξιτζίδες είναι ζώα, ούτε οτι οι πολιτικοί είναι βόδια, ούτε οτι η αστυνομία φταίει, ανεξάρτητα αν όλα ή κάποια από αυτά είναι αλήθεια.
Πρέπει να μάθουμε τις συνέπειες του να μη διαβάζει κανείς σωστά το δρόμο.
Τα υπόλοιπα θα τα κρίνουν οι αρμόδιες αρχές και τα δικαστήρια.
Το να λέμε εμείς εδώ σε ένα forum αν φταίει, ποιός φταίει και αν υπάρχει συνυπαιτιότητα, δεν έχει κανένα νόημα. Οι αρμόδιοι έχουν και θα έχουν πολύ περισσότερες πληροφορίες και την εκπαίδευση για να πάρουν τις σωστότερες δυνατές αποφάσεις.
:beer:
ΥΓ
Την απεραντη μοναξια που θα αισθανεσαι ως σκεπτομενος ανθρωπος, πως την αντιμετωπιζεις?
CorpseAlive
19/03/2021, 12:18
1. Κακώς μπαίνουν στη βουλή απο εκεί, το ατύχημα ήταν απλά θέμα χρόνου, και ήταν δυστύχημα, δυστυχώς...
2. Το ταξί έκανε μαλ@κία, παραχωρώντας προτεραιότητα σε μια παρανομία, εκτός αν έλαβε σήμα από τον τροχονόμο
3. Το παλικαράκι ήταν άπειρο, με παραπάνω χλμ, δεν προλάβαινε να αντιδράσει ως εκ τούτου. Τσάμπα πήγε...
4. Λόγω ιδιότητας του αυτοκινήτου και του οδηγού γίνεται τεράστια προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης, δεν πρέπει.
Συμπέρασμά μου: Θα μπορούσε να τύχει στον καθένα, απλά κάποιος με μεγαλύτερη πείρα/περισσότερα χλμ στη ζωή του, μπορεί να έβλεπε τον κίνδυνο νωρίτερα, και να μην γκάζωνε. Η προσπάθεια για πολιτική εκμετάλλευση είναι φτηνή. Αν ήταν οδηγός βουλευτή άλλου κόμματος, δεν θα συζητούσαμε καν για το θέμα.
Τι πιστεύω ότι πρέπει να γίνει;
-Απόταξη του τροχονόμου
-Ποινική δίωξη στον οδηγό ΚΑΙ στον τροχονόμο
Ας είναι ελαφρύ το χώμα....
Αυτό . Συμφωνώ απόλυτα.
GogosLux
19/03/2021, 12:19
Αν στριψει σε παραδρομο / χωράφι/ κλπ ποσως σε ενδιαφερει, συνεχίζεις την πορεια σου.
Αλλα αν ειναι εντος της λωρίδας τοτε οφείλεις να σταματησεις εκτος και αν δεν προλαβαινεις οποτε θα βγεις εσυ στα χωράφια ;)
Τελος ο καθενας κανει οτι καταλαβαίνει και με το αναλογο ρισκο :rolleyes:
Ψιτ φιλαράκι, για τη Σοφοκλέους πάω, έχεις καμία καλή πληροφορία;
AristidisZ
19/03/2021, 12:22
Δεν έχει δικαίωμα να αλλάξει στο απάντησα πιο πριν. Απλά εγώ υποστηρίζω πως βρίσκεται μέσα στα όρια της λωρίδας προέλευσης στο άριστερό όριο της. Θα φανεί πιο καθαρά (Πιστεύω) από την κάμερα που βρίσκεται μετά την διάβαση που θα φαίνεται η προέλευση των οχημάτων.
Είναι σε νόμιμη θέση ναι ή όχι ;
Δε καταλαβαίνω τι γράφεις, πραγματικά
AristidisZ
19/03/2021, 12:24
Αν στριψει σε παραδρομο / χωράφι/ κλπ ποσως σε ενδιαφερει, συνεχίζεις την πορεια σου.
Αλλα αν ειναι εντος της λωρίδας τοτε οφείλεις να σταματησεις εκτος και αν δεν προλαβαινεις οποτε θα βγεις εσυ στα χωράφια ;)
Τελος ο καθενας κανει οτι καταλαβαίνει και με το αναλογο ρισκο :rolleyes:
το λέω για πολλοστή φορά, μήπως αυτά τα 50 μέτρα μέχρι από μία να γίνουν 2 οι λωρίδες είναι "no man's land" ;
sanctusan
19/03/2021, 12:27
Δυνατή άποψη. Εγκατάλειψη (αν και δεν υπάρχουν τέτοια στοιχεία) . Τόσο είστε κύριοι (που διαφωνείτε μαζί μου) . Ανέβηκες Level μοτοσυκλετιστή.
Παρεμπιπτόντως η εγκατάλειψη είναι αυτεπάγγελτως διωκόμενο αδίκημα. Γιατί δεν έχει κινηθεί η ποινική του δίωξη?
Α) Συγκάλυψη σε ένα καταγεγγραμένο δυστύχημα με χρεωμένο το όχημα σε συγκεκριμένο οδηγό κατά την στιγμή του τροχαίου ?
Β) Δεν υπάρχει εγκατάλειψη.
Γιατί είναι μπάτσος και οδηγός της σακαφιόρας, γιαυτόοοοοοο!
DoctoR_k6
19/03/2021, 12:27
Είναι σε νόμιμη θέση ναι ή όχι ;
Δε καταλαβαίνω τι γράφεις, πραγματικά
Ειπαμε 4μ το μηκος του Octavia + 1.5-1.7μ του ταξι αυτα ειναι μια λωριδα.
Τοτε ναι ο ταριφας ειναι νομιμος. :cry:
CorpseAlive
19/03/2021, 12:29
Ψιτ φιλαράκι, για τη Σοφοκλέους πάω, έχεις καμία καλή πληροφορία;
να κρατάς αντίγραφο αυτού https://www.newyorker.com/science/ma...nt-to-be-right να πουλήσεις πνεύμα μην μείνεις σκέτος. :smokin:
DoctoR_k6
19/03/2021, 12:31
το λέω για πολλοστή φορά, μήπως αυτά τα 50 μέτρα μέχρι από μία να γίνουν 2 οι λωρίδες είναι "no man's land" ;
Kαλα γι αυτη την πινακιδα δεν λεμε κ πολλα...2+1. Ουτε για τις κλουβες που ειναι παρανομως ΠΑΝΤΑ σταθμευμενες εκει. :moutza:
426474
CorpseAlive
19/03/2021, 12:37
Kαλα γι αυτη την πινακιδα δεν λεμε κ πολλα...2+1. Ουτε για τις κλουβες που ειναι παρανομως ΠΑΝΤΑ σταθμευμενες εκει. :moutza:
426474
Παιδιά παντού χαμός γίνεται. Στην κηφισίας δεν παρκάρουν όπου θέλουν και όπως θέλουν ? Μια ηλικιωμένη τις προάλλες ενώ ήμουν στην δεξία λωρίδα για να στρίψω στο επόμενο στενό δεξία με φλας και όλα αποφάσισε να κοκκαλώσει το αμάξι χωρίς αλάρμ χωρίς τίποτα για να αφήσει μια φίλη της σε ένα σουπερμαρκετ. Αν δεν πήγαινα σαν κότα και δεν είχα ABS θα ήμουν συνοδηγός της. Με έσωσε το ότι δεν έτρεχα , το ABS και το ότι είχα αφήσει απόσταση και όχι την νόμιμη αλλά δεν κόλλαγα κιόλας. Συν ότι ακόμα οδηγώ σαν χεσμένος.
telegonos
19/03/2021, 12:44
Πας πίσω στο ποστ μου Νο182 (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=159876&page=13&p=3091064&viewfull=1#post3091064) και ξαναδιαβάζεις τι γράφω. ΝΑΙ, θα ζούσε, πολύ πιθανό δεν θα είχε συγκρουστεί καν.
Ο λόγος που ''δεν είχε κανένα λόγο'' είναι να μείνει σώος και αβλαβής, ο πιο μεγάλος λόγος από όλους. Αυτό που γράφουν και άλλοι εδώ και ώρα.
sanctusan
19/03/2021, 12:51
Πάντως και εγώ νομικός είμαι και λέω ότι φταίει ο μοτοσικλετιστής 100% που έτρεχε και δεν σεβάστηκε τον αστυνομικό που ήθελε να μπει στη βουλή.
ad hominen
interna corporis
mea culpa
erga omnes
CorpseAlive
19/03/2021, 12:55
Πάντως και εγώ νομικός είμαι και λέω ότι φταίει ο μοτοσικλετιστής 100% που έτρεχε και δεν σεβάστηκε τον αστυνομικό που ήθελε να μπει στη βουλή.
ad hominen
interna corporis
mea culpa
erga omnes
Καλή σταδιοδρομία συνάδελφε. Η συνεισφορά σου νομικά στην κουβέντα έκανε την διαφορά. Ο Sancta simplicitas...
sanctusan
19/03/2021, 13:05
Καλή σταδιοδρομία συνάδελφε.
Έχω καριέρα ήδη :wave2::wave2::wave2:
Η συνεισφορά σου νομικά στην κουβέντα έκανε την διαφορά.
Σε κατάλαβα νεούδι, ήθελες λίγο βοήθεια να τους πείσουμε ότι η αστυνομία έχει πάντα δίκιο.:smokin::smokin::smokin:
Ο Sancta simplicitas...
Ε, καλά!!! δεν είμαι δα, και κανας Καίσαρας!!!!:bawl::bawl::bawl:
Γιατί μιλάμε για μία λωρίδα. Δεν είναι 2 λωρίδες και κινούνταν παράλληλα. Το ταξί μπροστά και η μηχανή από πίσω σε μονή λωρίδα. Για να έρθει η μηχανή μπροστά πρέπει να προσπεράσει το ταξί. Το ταξί βρίσκονταν στο αριστερό άκρο της λωρίδας. Ξαναλέω η λωρίδα είναι φαρδιά αλλά είναι μία.
Μέχρι το φανάρι είναι μία μετά το πάρκινγκ δύο οπότε είναι λογικό το ενδιάμεσο να κατευθυνθεί ένας προς τη μία κι ο άλλο προς την άλλη, η «προσπέραση» έγινε μετά το φανάρι. Το θέμα είναι ότι έγινε χωρίς καμία προσοχή και με ταχύτητα.
Επίσης και το οκτάβια που από τι μαρτυρίες είναι το ότι του έδωσε προτεραιότητα το ταξί από το βίντεο δεν φαίνεται έπρεπε να ελέγξει τι γίνεται και μετά το ταξί.
Δεν έχω διαβάσει τις δεκάδες σελίδες, αλλά δεν χρειάζεται κιόλας… Μπήκα στο νόημα
Το μόνο που θέλω να πω είναι ότι μερικοί το τερματίσατε τελείως (πάλι…)…
Ώρες-ώρες έχω την αίσθηση ότι πια στο μοτο γράφουν άνθρωποι που δεν έχουν οδηγήσει ποτέ μοτοσυκλέτα στην Αθήνα…
thunder ace
19/03/2021, 13:14
Ρε παιδιά, ανεξάρτητα απο το νομικό του θέματος, όταν βλέπεις κάποιον ο οποίος είναι μπροστά αριστερά (ή δεξιά) σου να κόβει (και να σταματάει), κόβεις και εσύ μέχρι.....
Αυτο.....τίποτα Άλλο.
Μα φυσικα εκανε παρανομία ο μαλακας με το αμαξι, ποσως με ενδιαφερει αν ειναι υπηρεσιακος ή οχι.
Λες και οι απλοι πολιτες δεν σφαζουν κοκκινα, πανε αναποδα σε μονοδρομους, κλπ κλπ εχωντας παντα μια δικαιολογία για την καφρίλα τους.
Το ιδιο και τα μηχανακια και τα ποδηλατα, ειναι λαθος να το κατηγοριοποιουμε ανα οχημα :rolleyes:
Ρε δοκτωρα, πως ηταν στην θεση του το μηχανακι αφου ηρθε με ταχυτητα απο πίσω, αυτο ειναι ξεκάθαρο !
Να ηταν σε πορεια παράλληλα με τον ταρίφα να το καταλαβω αυτο που λες, που και αυτο απαραγορεύεται σε μονη λωρίδα - αλλα λεμε τωρα.
Τεσπα καλη συνέχεια και προσοχη στους δρόμους !
Έχω την αίσθηση ότι ο ταρίφας, όντας στο ενδιάμεσο κομμάτι μετά τη μία λωρίδα και πριν τις δύο είχε αρχίσει ήδη να ανοίγει αριστερά και να φεύγει. Με βάση την ταχύτητα της μηχανής υποθέτω πώς δεν ξεκίνησε μαζί με το ταξί από φανάρι θα τον είχε περάσει από πιο πριν οπότε το κύριο θέμα ήταν η ταχύτητα και φυσικά η στροφή. Φαντάζομαι στα άλλα βίντεο θα φαίνεται ακριβώς τι έγινε κι οι δικαστές δεν θα κρίνουν με υποθέσεις
thunder ace
19/03/2021, 13:24
Corpse......σε λάθος άνθρωπο έγραψες αυτό στο vroom.
Πιθανότατα οδήγησα στην Αθήνα πιο πολλά χρόνια από όσο είναι η ηλικία σου.
Ό,τι πει το φανάρι
CorpseAlive
19/03/2021, 13:25
Corpse......σε λάθος άνθρωπο έγραψες αυτό στο βρούμε.
Πιθανότατα οδήγησα στην Αθήνα πιο πολλά χρόνια από όσο είναι η ηλικία σου.
Σαρκαστικά το έγραψα , σχετικά με σχόλιο του παραπάνω.
thunder ace
19/03/2021, 13:25
Πάσο...
Λέω εγώ τώρα...
Στο ενδιάμεσο θα έπρεπε να υπάρχει διαγράμμιση που να ορίζει πώς να κινούνται τα οχήματα.
Θα έπρεπε...
DoctoR_k6
19/03/2021, 13:29
Oλα καλα κ σωστα αυτα που λετε/λεμε με την ταχυτητα, τον ΚΟΚ, την απειρια κ την εμπειρια του μοτοσυκλετιστη.
Αλλα στο overall μου κανει οτι προσπαθουμε να βγαλουμε ''απο τη μυγα ξυγκι'' ωστε σε αυτο το τραγικο γεγονος ''πρεπει'' να παρει κ μια ευθυνη η μοτοσυκλετα.
Μην την παρει ολη πανω του ο οδηγος λες κ αν φταει 100% ή 80% εχει τεραστια διαφορα.
Τελοσπατων επειδη τραβηξε πολυ (ειδικα απο μερους μου) να ευχηθουμε οχι αλλα τετοια δυστυχη γεγονοτα κ προσοχη.
Καλους δρομους σε ολους κ εκτος απο το κρανος (δεν το συζηταμε) να το ασφαλιζετε κ σωστα!!
Αν η διάβαση έχει πεζοφάναρο μόνο για ρυθμίζει την ίδια περνάς με προσοχή . όταν έχεις πράσινο φυσικά
Αν δεν έχει πεζοφάναρο αλλά την μπλε πινακίδα , ελαττώνεις ταχύτητα και παραχωρείς προτεραιότητα στον πεζό που επιχειρεί να περάσει.
Το φαναρι που πέρασε η μοτοσυκλέτα είχε διάβαση?
PaNick67
19/03/2021, 13:47
Oλα καλα κ σωστα αυτα που λετε/λεμε με την ταχυτητα, τον ΚΟΚ, την απειρια κ την εμπειρια του μοτοσυκλετιστη.
Αλλα στο overall μου κανει οτι προσπαθουμε να βγαλουμε ''απο τη μυγα ξυγκι'' ωστε σε αυτο το τραγικο γεγονος ''πρεπει'' να παρει κ μια ευθυνη η μοτοσυκλετα.
Μην την παρει ολη πανω του ο οδηγος λες κ αν φταει 100% ή 80% εχει τεραστια διαφορα.
Τελοσπατων επειδη τραβηξε πολυ (ειδικα απο μερους μου) να ευχηθουμε οχι αλλα τετοια δυστυχη γεγονοτα κ προσοχη.
Καλους δρομους σε ολους κ εκτος απο το κρανος (δεν το συζηταμε) να το ασφαλιζετε κ σωστα!!
Προσωπικά αυτό που με νοιάζει δεν είναι ποιος φταίει, δεν έχει σημασία όταν χάνεται μια ζωή. Καμιά ποινη ή αποζημίωση δεν θα φέρει το παλικαρι πισω.
Με νοιάζει μόνο πως θα μπορούσε να αποφευχθεί ο χαμός της. Και αυτό θα γινόταν αν δεν έτρεχε ο νέος.
Όλοι οι άλλοι θα έκαναν αυτό που κάνουν συνήθως. Ο ταρίφας να σταματήσει για να δώσει προτεραιότητα, ή να παρει κουρσα, ή οτιδήποτε.
Και ο αστυνομικός να στριψει παρανομα αφού το κάνει κάθε μέρα πολλές φορές.
Δεν έχει σημασία αν φταίει λιγότερο, πληρωσε το βαρυτερο τίμημα. Όλοι εμείς που καβαλαμε μηχανή αυτό πρεπει να έχουμε στο νου μας αφού ρισκάρουμε περισσοτερα.
Στο κλεινόν άστυ η ταχύτητα σκοτώνει!
CorpseAlive
19/03/2021, 13:48
Ναι. από όσο βλέπω στις φωτό. Έχει διάβαση και στο φανάρι και μετά την είσοδο της βουλής.
Όταν υπάρχει φανάρι η διάβαση απλά σου δείχνει από πού να περνάς δεν ορίζει τίποτα άλλο παρά μόνο αν για κάποιο λόγο τα φανάρια δεν λειτουργούν, δεν ξέρω αν είχε διάβαση αλλά δεν έχει σημασία τα φανάρια λειτουργούσαν κανονικά
CorpseAlive
19/03/2021, 13:57
Όταν υπάρχει φανάρι η διάβαση απλά σου δείχνει από πού να περνάς δεν ορίζει τίποτα άλλο παρά μόνο αν για κάποιο λόγο τα φανάρια δεν λειτουργούν, δεν ξέρω αν είχε διάβαση αλλά δεν έχει σημασία τα φανάρια λειτουργούσαν κανονικά
Πρέπει να έχουν τέτοια ταχύτητα ώστε αν χρειαστεί να μπορούν να σταματήσουν εγκαίρως , λέει ο ΚΟΚ... Το οποίο ισχύει για όλη την κυκλοφορία εντός αστικού περιβάλλοντος για τον λόγο ότι μπορεί να πεταχτεί ο πεζός , ο τυφλός κλπ.
Άρ. 38 και 39 ΚΟΚ.
Η προσπάθεια για πολιτική εκμετάλλευση είναι φτηνή. Αν ήταν οδηγός βουλευτή άλλου κόμματος, δεν θα συζητούσαμε καν για το θέμα.
Στα υπόλοιπα δε διαφωνώ, αλλά εδώ είσαι - για μένα - λάθος. Το θέμα δεν είναι αν ο οδηγός ήταν του Κούλη ή του Τσίπρα. Το θέμα είναι ότι ΟΛΟΙ αυτοί θεωρούν ότι μπορούν να κόβουν κάθετα τη Λεωφόρο ενώ για τους πολίτες απαγορεύεται, να κόβουν βόλτες στην Πάρνηθα ενώ για τους πολίτες απαγορεύεται, να βαφτίζουν τα παιδιά των κολλητών τους ενώ για τους πολίτες απαγορεύεται, να κάνουν 2ημεράκια στην εξοχή ενώ για τους πολίτες απαγορεύεται, να μαζεύονται 30 άτομα για δείπνο σε νησιά του Αιγαίου ενώ για τους πολίτες απαγορεύεται, και μπορώ να συνεχίσω για πολύ ακόμα. Αυτό είναι το θέμα.
Εκεί δε θα έπρεπε να γίνεται αυτός ο ελιγμός από κανέναν, για κανένα λόγο. Το ότι είσαι υπουργός ή παπάς ή οδηγός τους ή συνοδός τους δε θα έπρεπε να σε θέτει αυτόματα υπεράνω νόμων. Οπότε όχι, όσο και να ευθύνεται ο μοτοσικλετιστής, αυτά τα σιχάματα πρέπει να μάθουν επιτέλους ότι είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στους νόμους, και οι μαλακίες έχουν τις ίδιες επιπτώσεις σε όλους ανεξαιρέτως.
Yeah, right.
sanctusan
19/03/2021, 14:09
Στα υπόλοιπα δε διαφωνώ, αλλά εδώ είσαι - για μένα - λάθος. Το θέμα δεν είναι αν ο οδηγός ήταν του Κούλη ή του Τσίπρα. Το θέμα είναι ότι ΟΛΟΙ αυτοί θεωρούν ότι μπορούν να κόβουν κάθετα τη Λεωφόρο ενώ για τους πολίτες απαγορεύεται, να κόβουν βόλτες στην Πάρνηθα ενώ για τους πολίτες απαγορεύεται, να βαφτίζουν τα παιδιά των κολλητών τους ενώ για τους πολίτες απαγορεύεται, να κάνουν 2ημεράκια στην εξοχή ενώ για τους πολίτες απαγορεύεται, να μαζεύονται 30 άτομα για δείπνο σε νησιά του Αιγαίου ενώ για τους πολίτες απαγορεύεται, και μπορώ να συνεχίσω για πολύ ακόμα. Αυτό είναι το θέμα. Εκεί δε θα έπρεπε να γίνεται αυτός ο ελιγμός από κανέναν, για κανένα λόγο. Το ότι είσαι υπουργός ή παπάς ή οδηγός τους ή συνοδός τους δε θα έπρεπε να σε θέτει αυτόματα υπεράνω νόμων. Οπότε όχι, όσο και να ευθύνεται ο μοτοσικλετιστής, αυτά τα σιχάματα πρέπει να μάθουν επιτέλους ότι είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στους νόμους, και οι μαλακίες έχουν επιπτώσεις σε όλους ανεξαιρέτως.
Yeah, right.
Αυτό ακριβώς
CorpseAlive
19/03/2021, 14:11
Στα υπόλοιπα δε διαφωνώ, αλλά εδώ είσαι - για μένα - λάθος. Το θέμα δεν είναι αν ο οδηγός ήταν του Κούλη ή του Τσίπρα. Το θέμα είναι ότι ΟΛΟΙ αυτοί θεωρούν ότι μπορούν να κόβουν κάθετα τη Λεωφόρο ενώ για τους πολίτες απαγορεύεται, να κόβουν βόλτες στην Πάρνηθα ενώ για τους πολίτες απαγορεύεται, να βαφτίζουν τα παιδιά των κολλητών τους ενώ για τους πολίτες απαγορεύεται, και μπορώ να συνεχίσω για πολύ ακόμα. Αυτό είναι το θέμα. Εκεί δε θα έπρεπε να γίνεται αυτός ο ελιγμός από κανέναν, για κανένα λόγο. Το ότι είσαι υπουργός ή παπάς ή οδηγός τους ή συνοδός τους δε θα έπρεπε να σε θέτει αυτόματα υπεράνω νόμων. Οπότε όχι, όσο και να ευθύνεται ο μοτοσικλετιστής, αυτά τα σιχάματα πρέπει να μάθουν επιτέλους ότι είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στους νόμους, και οι μαλακίες έχουν επιπτώσεις σε όλους ανεξαιρέτως.
Yeah, right.
Βέβαια κάνενας από αυτούς που αναφέρεις και πάλι δεν θα την πληρώσει γιατί δεν έχουν σχέση με το ατύχημα. Αν μιλούσαμε για την είσοδο καθαρά και το αίτημα ήταν για την είσοδο να το συζητήσουμε.
Πρέπει να έχουν τέτοια ταχύτητα ώστε αν χρειαστεί να μπορούν να σταματήσουν εγκαίρως , λέει ο ΚΟΚ... Το οποίο ισχύει για όλη την κυκλοφορία εντός αστικού περιβάλλοντος για τον λόγο ότι μπορεί να πεταχτεί ο πεζός , ο τυφλός κλπ.
Άρ. 38 και 39 ΚΟΚ.
Αρα όταν φτάσει στην δικαιοσύνη καταλαβαίνετε πως θα εκδικαστεί η υπόθεση. Με στοιχεία οχι συναισθηματισμους. Θα μπορούσε να ήταν ένας πεζός που με την ταχύτητα που φαίνεται ότι είχε η μοτοσυκλέτα θα τον είχε παρασύρει και θα τον είχε σκοτώσει. Εκεί σύμφωνα με οπως πάει η κουβέντα το σκηνικό θα αλλαζε ε?
Έχει ευθύνη το κράτος που δεν έχει τοποθετήσει φαναρι στην απέναντι πλευρά έχει ευθύνη ο οδηγός του αυτοκινήτου αλλα έχει ευθύνη και ο οδηγός της μοτοσυκλέτας. Τα ποσοστά πηγαίνετε οι ειδήμονες να τα μάθετε στο δικαστήριο. Μέχρι τότε το μόνο που έχει μείνει να γράψουμε εδώ είναι τι στοίχημα θα βάλουμε για το ποσο φταίει και ποιος. Και όπως έγραψα και στην αρχη του νήματος ο Ιάσωνας πισω δεν γυρίζει οπως και δεν γυρίσουν τόσες ζωές που κάποιος από τους εμπλεκόμενους δεν έκοψε το κρίκο της αλυσίδας που η μια άκρη είναι ανεβαίνω στην μηχανή και άλλη άκρη καταλήγω νεκρός στο οδόστρωμα
CorpseAlive
19/03/2021, 14:13
Αρα όταν φτάσει στην δικαιοσύνη καταλαβαίνετε πως θα εκδικαστεί η υπόθεση. Με στοιχεία οχι συναισθηματισμους. Θα μπορούσε να ήταν ένας πεζός που με την ταχύτητα που φαίνεται ότι είχε η μοτοσυκλέτα θα τον είχε παρασύρει και θα τον είχε σκοτώσει. Εκεί σύμφωνα με οπως πάει η κουβέντα το σκηνικό θα αλλαζε ε?
Έχει ευθύνη το κράτος που δεν έχει τοποθετήσει φαναρι στην απέναντι πλευρά έχει ευθύνη ο οδηγός του αυτοκινήτου αλλα έχει ευθύνη και ο οδηγός της μοτοσυκλέτας. Τα ποσοστά πηγαίνετε οι ειδήμονες να τα μάθετε στο δικαστήριο. Μέχρι τότε το μόνο που έχει μείνει να γράψουμε εδώ είναι τι στοίχημα θα βάλουμε για το ποσο φταίει και ποιος. Και όπως έγραψα και στην αρχη του νήματος ο Ιάσωνας πισω δεν γυρίζει οπως και δεν γυρίσουν τόσες ζωές που κάποιος από τους εμπλεκόμενους δεν έκοψε το κρίκο της αλυσίδας που η μια άκρη είναι ανεβαίνω στην μηχανή και άλλη άκρη καταλήγω νεκρός στο οδόστρωμα
Καλά σύμφωνα με κάποιους η κουβέντα δεν θα άλλαζε αν ο μοτοσυκλετιστής πατούσε κάποιον που αντιπαθούν πολιτικά...το οποίο είναι λυπηρό .
kyriakosrod
19/03/2021, 14:18
Φθηνή πολιτική εκμετάλλευση λες και κάνεις το "ίδιο" με μια πρόταση. Τι σημασία έχει ποιανού ήταν το αμάξι
Βέβαια κάνενας από αυτούς που αναφέρεις και πάλι δεν θα την πληρώσει γιατί δεν έχουν σχέση με το ατύχημα. Αν μιλούσαμε για την είσοδο καθαρά και το αίτημα ήταν για την είσοδο να το συζητήσουμε.
Αν δεν καταλαβαίνεις ότι το δυστύχημα αυτό προκλήθηκε από κάτι πολύ βαθύτερο και διαχρονικό, που είναι αυτό ακριβώς που ανέφερα παραπάνω, ξαναδιάβασέ το. ;)
Το περιστατικό συνέβη επειδή ο entitled μαλάκας με το αυτοκίνητο έκοψε κάθετα μια Λεωφόρο, επειδή γούσταρε. Όλα τα υπόλοιπα, αν και φέρουν μερίδιο ευθύνης, στην ουσία απλά συνέβαλαν στην τραγική κατάληξη. Ευχαριστώ.
CorpseAlive
19/03/2021, 14:29
Αν δεν καταλαβαίνεις ότι το δυστύχημα αυτό προκλήθηκε από κάτι πολύ βαθύτερο και διαχρονικό, που είναι αυτό ακριβώς που ανέφερα παραπάνω, ξαναδιάβασέ το. ;)
Το περιστατικό συνέβη επειδή ο entitled μαλάκας με το αυτοκίνητο έκοψε κάθετα μια Λεωφόρο, επειδή γούσταρε. Όλα τα υπόλοιπα, αν και φέρουν μερίδιο ευθύνης, στην ουσία απλά συνέβαλαν στην τραγική κατάληξη. Ευχαριστώ.
Προφανώς δεν θες απάντηση και δεν προτίθεμαι να κάνω πολιτική κουβέντα πάνω σε νεκρούς...Δεν διαφωνώ με το πρώτο σκέλος ''Αν δεν καταλαβαίνεις ότι το δυστύχημα αυτό προκλήθηκε από κάτι πολύ βαθύτερο και διαχρονικό'' απλά είπα ότι δεν θα κερδίσουμε κάτι με το να μπερδεύουμε τα αιτήματα. Ας επικεντρωθούμε στο γιατί δεν υπήρχε φανάρι. Γιατί υπήρχαν αυτές οι εντολές .
alexis72
19/03/2021, 14:30
Μαλλον δεν καταλαβες καλα. Εν ενεργεια μιλαμε να εισαι σε προσωπο. Οχι υπευθυνος ασφαλειας του οπως φανταζομαι θα ειναι ο Αποστρατος φιλος σου. Αυτα τα ποσα παιζουν και οσο θελει ο καθενας δινει. Αλλα μετα την αστυνομια. Ταξιαρχος εν ενεργεια δεν υπαρχει αποσπασμενος σε στοχο.
για ταξιαρχο εν ενεργεία ΓΡΑΦΩ ,σε 1 χρονο που θα γινουν οι κρίσεις (γινονται κάθε χρόνο) θα προαχθεί κ στη συνεχεια θα αποστρατευτεί θα πάρει κ 50.000 ευρω περίπου εφαπαξ κ βαρβατη συνταξη ....περίπου στα 54 του χρόνια:eyepop: οποιος δεν ξερει καλυτερα να μην γραφει...
CorpseAlive
19/03/2021, 14:32
για ταξιαρχο εν ενεργεία ΓΡΑΦΩ ,σε 1 χρονο που θα γινουν οι κρίσεις (γινονται κάθε χρόνο) θα προαχθεί κ στη συνεχεια θα αποστρατευτεί θα πάρει κ 50.000 ευρω περίπου εφαπαξ κ βαρβατη συνταξη ....περίπου στα 54 του χρόνια:eyepop: οποιος δεν ξερει καλυτερα να μην γραφει...
Ισχύει. Σταμάτα να γράφεις πράγματα που δεν ισχύουν. ΠΔ 24/1997 και τροποποιήθηκε το 2017-2018 νομίζω για τα όρια ηλικίας και βαθμού.
alexis72
19/03/2021, 14:34
Ισχύει. Σταμάτα να γράφεις πράγματα που δεν ισχύουν. ΠΔ 24/1997 και τροποποιήθηκε το 2017-2018 νομίζω για τα όρια ηλικίας και βαθμού.
τι δεν ισχύει για πές...
panavour
19/03/2021, 14:35
Γι αυτο προσοχη ,ολοι μας, συντροχοι ,ειδικα οι νεοι και θερμοαιμοι ,γρηγοροι του φορουμ ,(εμεις οι μεγαλοι τα τηρουμε περισσοτερο λογω φυσήματος του γιαουρτιου που λεει και η παροιμια).
ΜΗΝ ΤΡΕΧΕΤΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ.
Ειδικα τα τελευταια χρονια που ο κοσμος εχει ΣΑΛΤΑΡΕΙ απο τις απανωτες ΦΑΠΕΣ που τρωει σε ολα τα επιπεδα,ολοι εχουν αλλού τον νου τους.
Προσεχουμε για να εχουμε.
Προφανώς δεν θες απάντηση και δεν προτίθεμαι να κάνω πολιτική κουβέντα πάνω σε νεκρούς...Δεν διαφωνώ με το πρώτο σκέλος ''Αν δεν καταλαβαίνεις ότι το δυστύχημα αυτό προκλήθηκε από κάτι πολύ βαθύτερο και διαχρονικό'' απλά είπα ότι δεν θα κερδίσουμε κάτι με το να μπερδεύουμε τα αιτήματα. Ας επικεντρωθούμε στο γιατί δεν υπήρχε φανάρι. Γιατί υπήρχαν αυτές οι εντολές .
Δεν υπάρχει λόγος για φανάρι εκεί. Το μόνο που θα γίνει θα είναι αφ'ενός να δημιουργείται ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα στους ήδη πηγμένους δρόμους και αφ'ετέρου να παραβιάζουν το φανάρι όποτε γουστάρουν οι γνωστοί "επίσημοι" ή να βάζουν τροχονόμο ώστε να μην περιμένουν και καεί το παστίτσιο. Οπότε όχι, δε θα αλλάξει απολύτως τίποτα ένα φανάρι. Να κάνουν τον γαμημένο κύκλο και να μπαίνουν στη βουλή από Ακαδημίας, όπως θα έπρεπε έτσι κι αλλιώς.
CorpseAlive
19/03/2021, 14:43
τι δεν ισχύει για πές...
Μέχρι τώρα φαίνεται πως έχεις σύνδεση στο Internet και σε ενδιαφέρει το θέμα. Σου ανέβασα το ΠΔ που ψάχνεις για να μην το ψάξεις πολύ. Δες το και θα καταλάβεις. Δεν θα κάνω ανάλυση για τις προαγωγές και τα συνταξιοδοτικά των αστυνόμων επειδή βαριέσαι.
alexis72
19/03/2021, 14:45
βγήκαν κ οι ειδικοί κ βρηκαν οτι ο ιασωνας ετρεχε με 90 εως 105 χλμ οταν επεσε πανω στο skoda ...
δηλαδη ενα χτ660 επιασε σε 30-40 μετρα σταματημενος απο φανάρι 100χλμ θα το ειχε σπάσει το χτ ...ουτε R6 να ηταν ..
αμεσως τα παπαγαλάκια εγραψαν ....
οτι μεγαλη ευθυνη φέρει ο ιασωνας ,γιατί ΔΕΝ ειχε κουμπωμενο το κράνος του ,ΔΕΝ ειχε καθρεπτες στο xt660 ,κ ετρεχε υπερβολικά...
πιο πάνω εγραψα να βάλει η οικογενεια βαρβατο δικηγόρο που να ασχολείται με τροχαία ατυχηματα κυρίως ,βεβαια η οικογενεια εχασε το παιδί τους κ ο πατερας του επαθε εμφραγμα κ ειναι στο νοσοκομείο ,οπότε που μυαλό κ ορεξη για δικηγόρο τωρα
CorpseAlive
19/03/2021, 14:45
Δεν υπάρχει λόγος για φανάρι εκεί. Το μόνο που θα γίνει θα είναι αφ'ενός να δημιουργείται ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα στους ήδη πηγμένους δρόμους και αφ'ετέρου να παραβιάζουν το φανάρι όποτε γουστάρουν οι γνωστοί "επίσημοι" ή να βάζουν τροχονόμο ώστε να μην περιμένουν και καεί το παστίτσιο. Οπότε όχι, δε θα αλλάξει απολύτως τίποτα ένα φανάρι. Να κάνουν τον γαμημένο κύκλο και να μπαίνουν στη βουλή από Ακαδημίας, όπως θα έπρεπε έτσι κι αλλιώς.
Δεν διαφωνώ με το λάθος της πύλης , διαφωνώ με τον τρόπο που θεωρείς ότι θα αναλάβουν την ευθύνη αυτή που πραγματικά την έχουν. Μπορούμε να συνεχίσουμε την κουβέντα αυτή σε άλλο θέμα όμως γιατί δεν έχει σχέση με όσα γράφω τόσες μέρες , δηλαδή την νομική σκοπιά του δυστυχήματος και το θέμα των ευθυνών στους εμπλεκόμενους στο ατύχημα.
turrican
19/03/2021, 14:47
Απορώ τι διαφορετικό θα είχε η αντίστοιχη συζήτηση στο φορουμ του sinigoros.gr ή του police.gr, όταν στο φόρουμ του Moto.gr έχει "τεκμηριωθεί" ότι ο άτυχος νέος έτρεχε και μάλιστα και πάνω από το όριο, έχει επίσης "τεκμηριωθεί" ότι έκανε αντικανονική προσπέραση, ίσως να μην είχε πινακίδες, και γενικά έφταιγε και αυτός, και τι θα γινόταν άμα στην θέση του οκτάβια ήταν ένα παιδάκι (που δεν ήταν, το οκτάβια ήταν, και αν η γιαγιά μου είχε Rχι/ θα ήταν παππούς).
CorpseAlive
19/03/2021, 14:47
βγήκαν κ οι ειδικοί κ βρηκαν οτι ο ιασωνας ετρεχε με 90 εως 105 χλμ οταν επεσε πανω στο skoda ...
δηλαδη ενα χτ660 επιασε σε 30-40 μετρα σταματημενος απο φανάρι 100χλμ θα το ειχε σπάσει το χτ ...ουτε R6 να ηταν ..
οτι μεγαλη ευθυνη φέρει ο ιασωνας ,γιατί ΔΕΝ ειχε κουμπωμενο το κράνος του ,ΔΕΝ ειχε καθρεπτες στο xt660 ,κ ετρεχε υπερβολικά...
πιο πάνω εγραψα να βάλει η οικογενεια βαρβατο δικηγόρο που να ασχολείται με τροχαία ατυχηματα κυρίως ,βεβαια η οικογενεια εχασε το παιδί τους κ ο πατερας του επαθε εμφραγμα κ ειναι στο νοσοκομείο ,οπότε που μυαλό κ ορεξη για δικηγόρο τωρα
Θα γίνει πραγματογνωμοσύνη ότι και να λένε από το ίδιο το δικαστήριο. Αλλά στο βίντεο φαίνεται πως από την πρόσκρουση μετακινήθηκε το αμάξι. Δεν το λες και λιγη ταχύτητα για να γίνει. Δεν ξέρω πόσο έτρεχε αλλά δεν πήγαινε αργά.
stefanos
19/03/2021, 14:51
Ας επικεντρωθούμε στο γιατί δεν υπήρχε φανάρι. Γιατί υπήρχαν αυτές οι εντολές .
Φανάρι δεν υπάρχει γιατί εκεί απαγορεύεται να στρίβουμε.
Εάν χρειαστεί να στρίψει "κάποιος" τότε ως δια μαγείας εμφανίζεται τροχονόμος που σταματάει την κυκλοφορία
ώστε ο "κάποιος" να μπει με ασφάλεια και νόμιμα στη Βουλή.
CorpseAlive
19/03/2021, 14:51
Φανάρι δεν υπάρχει γιατί εκεί απαγορεύεται να στρίβουμε.
Εάν χρειαστεί να στρίψει "κάποιος" τότε ως δια μαγείας εμφανίζεται τροχονόμος που σταματάει την κυκλοφορία
ώστε ο "κάποιος" να μπει με ασφάλεια και νόμιμα στη Βουλή.
Πλέον θα υπάρχει από ότι ανακοίνωσαν.
alexis72
19/03/2021, 14:53
Μέχρι τώρα φαίνεται πως έχεις σύνδεση στο Internet και σε ενδιαφέρει το θέμα. Σου ανέβασα το ΠΔ που ψάχνεις για να μην το ψάξεις πολύ. Δες το και θα καταλάβεις. Δεν θα κάνω ανάλυση για τις προαγωγές και τα συνταξιοδοτικά των αστυνόμων επειδή βαριέσαι.
δεν ξερω εγω που αφορά συγγενικό μου ατομο κ το εχουμε τυχαία συζητησει μάλιστα πριν λίγες ημερες ,αφου παρεμεινε ταξιαρχος στις τελευταίες κρίσεις πριν 1 μηνα περιπου κ στις επομενες κρισεις θα πάρει βαθμό κ θα παει σπίτι του λογω συμπληρωσης ετών υπηρεσίας κ ξερεις εσύ ...
βρε αντε κανε μας την χαρη ξερόλα ασχετε
CorpseAlive
19/03/2021, 14:54
δεν ξερω εγω που αφορά συγγενικό μου ατομο κ το εχουμε τυχαία συζητησει μάλιστα πριν λίγες ημερες ,αφου παρεμεινε ταξιαρχος στις τελευταίες κρίσεις πριν 1 μηνα περιπου κ στις επομενες κρισεις θα πάρει βαθμό κ θα παει σπίτι του λογω συμπληρωσης ετών υπηρεσίας κ ξερεις εσύ ...
βρε αντε κανε μας την χαρη ξερόλα ασχετε
:lol::lol::lol:
stefanos
19/03/2021, 15:01
Πλέον θα υπάρχει από ότι ανακοίνωσαν.
Μόλις το πετύχω πράσινο θα στρίψω...
Άρ. 38 και 39 ΚΟΚ.
Ο κοκ το λέει αυτό για όταν προσεγγίζεις διάβαση πεζών μόνη της. Όταν υπάρχει φανάρι (σε λειτουργία) κάνεις ό,τι λέει το φανάρι (κι ο οδηγός και ο πεζός)
karellen
19/03/2021, 15:19
Μάγκες όχι προσβλητικές απαντήσεις επί προσωπικού,δεν δικάζουμε κανέναν εδώ μέσα ΟΚ?
Δεν θέλω να σβήνω ποστ ούτε να επιπλήττω εν βρασμώ συμπεριφορές.
Γι αυτο προσοχη ,ολοι μας, συντροχοι ,ειδικα οι νεοι και θερμοαιμοι ,γρηγοροι του φορουμ ,(εμεις οι μεγαλοι τα τηρουμε περισσοτερο λογω φυσήματος του γιαουρτιου που λεει και η παροιμια).
ΜΗΝ ΤΡΕΧΕΤΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ.
Ειδικα τα τελευταια χρονια που ο κοσμος εχει ΣΑΛΤΑΡΕΙ απο τις απανωτες ΦΑΠΕΣ που τρωει σε ολα τα επιπεδα,ολοι εχουν αλλού τον νου τους.
Προσεχουμε για να εχουμε.
Φίλε δεν μπορώ να συμφωνήσω περισσότερο με ότι γράφεις. Ο κόσμος έχει σλαταρει και το βλέπεις ότι οδηγεί αλλοπροσαλα.
Ως οδηγοί μηχανής, λίγη σημασία έχει ποιος έχει δίκαιο, ποιος φταίει, ποιος θα δικαστεί. Μια είναι η σημασία.
Ποιος θα χτυπήσει, ποιος θα μείνει ανάπηρος, ποιος θα σκοτωθεί. Και αυτός ο ποιος, είμαι εγώ, εσύ, αυτός που επιλέγει να καβαλήσει 2 τροχούς.
Προσοχή μάγκες. Αν μέχρι τώρα προσεχω μια, πλέον προσέχω δεκαμια.
giorgos.boun
19/03/2021, 15:33
Μάγκες όχι προσβλητικές απαντήσεις επί προσωπικού,δεν δικάζουμε κανέναν εδώ μέσα ΟΚ?
Δεν θέλω να σβήνω ποστ ούτε να επιπλήττω εν βρασμώ συμπεριφορές.
ε τωρα να αφηνετε ποστ σαν του κυριου παραπανω ειναι καπως, δεν συμφωνεις?
Το ωραιο ειναι σε ολες τις φωτο που βαζετε που υπαρχουν ενα καρο αστυνομικοι αραχτοι με καφε τσιγαρο.
Εγω δεν εχω καταλαβει αν στο σημειο εκει πρεπει να υπαρχει μονιμα τροχονομος ο οποιος να ρυθμιζει τη κυκλοφορια για οχηματα που εισερχονται και εξερχονται στο παρκινγ;
Επιπλεον αυτο το περι ταχυτητας το θεωρω γελοιο,δεν εχω δει σε κανενα δικαστηριο να ευσταθουν τα αν.....Και ο τσεος αν δεν γινοταν τροχαιο και επαιζε το τζοκερ μπορει να κερδιζε τζακποτ,τι σημαινει αυτο,μηπως να τον αποζημιωσουμε.
Σχετικα με τη παραχωρηση απο το ταριφα,αν το υπηρεσιακο χτυπουσε πεζο στο πεζοδρομιο μπροστα απο την εισοδο του παρκινγκ και οχι το μηχανακι θα εφταιγε παλι ο πεζος;Kαι αν ο πεζος εκανε τζοκιν και οχι βαδην τι θα γινοταν;
panavour
19/03/2021, 15:50
Το ωραιο ειναι σε ολες τις φωτο που βαζετε που υπαρχουν ενα καρο αστυνομικοι αραχτοι με καφε τσιγαρο.
Εγω δεν εχω καταλαβει αν στο σημειο εκει πρεπει να υπαρχει μονιμα τροχονομος ο οποιος να ρυθμιζει τη κυκλοφορια για οχηματα που εισερχονται και εξερχονται στο παρκινγ;
Επιπλεον αυτο το περι ταχυτητας το θεωρω γελοιο,δεν εχω δει σε κανενα δικαστηριο να ευσταθουν τα αν.....Και ο τσεος αν δεν γινοταν τροχαιο και επαιζε το τζοκερ μπορει να κερδιζε τζακποτ,τι σημαινει αυτο,μηπως να τον αποζημιωσουμε.
Σχετικα με τη παραχωρηση απο το ταριφα,αν το υπηρεσιακο χτυπουσε πεζο στο πεζοδρομιο μπροστα απο την εισοδο του παρκινγκ και οχι το μηχανακι θα εφταιγε παλι ο πεζος;Kαι αν ο πεζος εκανε τζοκιν και οχι βαδην τι θα γινοταν;
Στο δικαστηριο (ΑΝ εχεις παει ποτε)ισχυουν τα γεγονοτα ,και αυτα ΕΥΚΟΛΑ αποδεικνυονται στην συγκεκριμμενη περιπωση λογω καμερων.
basilis_k6
19/03/2021, 15:53
50-70 τη στιγμή της σύγκρουσης φαίνεται στο βίντεο. αν η μηχανή ειχε 100 τότε τα σκουτερ που βλέπουμε στο αντίθετο πανε καμια 70αρια, το ίδιο και τα αυτοκίνητα. οι άμπαλοι με την μοτοσυκλέτα βλέπουν τα 50 για 100 και τα 120 για 200. με 100 σε σταματημένο θα είχε γίνει αλοιφή το xt.
64km crash https://www.youtube.com/watch?v=439lhSvp4YU
70km crash https://www.youtube.com/watch?v=RQVOoXf_4kY
Στο δικαστηριο (ΑΝ εχεις παει ποτε)ισχυουν τα γεγονοτα ,και αυτα ΕΥΚΟΛΑ αποδεικνυονται στην συγκεκριμμενη περιπωση λογω καμερων.
Ακριβως αυτο,η τροχαια εχει βγαλει ηδη το πορισμα της για την ταχυτητα της μοτο.Οποιος εχει προσβαση στη δοτα μπορει να μας το πει και εμας.
CorpseAlive
19/03/2021, 15:58
Όλα στην ώρα τους :) βγήκε το βίντεο το δοτα μετά την έγκλιση της οικογένειας .
Ο κοκ το λέει αυτό για όταν προσεγγίζεις διάβαση πεζών μόνη της. Όταν υπάρχει φανάρι (σε λειτουργία) κάνεις ό,τι λέει το φανάρι (κι ο οδηγός και ο πεζός)
Άρθρo 39
Συμπεριφoρά των oδηγών πρoς τoυς πεζoύς
1. Όλοι οι οδηγοί πρέπει να αποφεύγουν να συμπεριφέρονται με τρόπο
που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τους πεζούς.
Tηρoυμένων των διατάξεων των άρθρων 12 παράγραφος 1, 17 παράγρα-
φος 3 περίπτωση στ΄ και 19 παράγραφος 1 τoυ παρόντoς Kώδικα, όπoυ σε
oδoστρώματα υπάρχoυν διαβάσεις πεζών, oι oπoίες έχoυν σημανθεί με πινα-
κίδες ή διαγραμμίσεις και η κυκλoφoρία των oχημάτων ρυθμίζεται με φωτει-
νή σηματoδότηση ή τρoχoνόμoυς, oι oδηγoί oχημάτων υπoχρεoύνται:
α) Nα σταματoύν πριν από τη διάβαση, όταν απαγoρεύεται σε αυτoύς με
σήμα να πρoχωρήσoυν ή όταν τυφλoί χρησιμοποιούν και επιδεικνύουν τo
λευκό μπαστoύνι τoυς, για να δείξoυν ότι πρόκειται να διασχίσoυν την oδό ή
όταν τα Άτομα με Αναπηρίες (ΑμεΑ) πρόκειται να διασχίσουν την οδό. Όταν
επιτραπεί να πρoχωρήσoυν, να μη διακόπτoυν ή παρεμπoδίζoυν τη διέλευση
των πεζών, τυφλών ή των Ατόμων με Αναπηρίες (ΑμεΑ), oι oπoίoι έχoυν ήδη
εισέλθει και πρoχωρoύν στη διάβαση, κατά τα oριζόμενα στo άρθρo 38 τoυ
παρόντoς Kώδικα.
β) Aυτoί πoυ πρoτίθενται να στρίψoυν σε άλλη oδό, στην είσoδo της oπoίας
υπάρχει διάβαση πεζών, να κινoύνται αργά και να παραχωρoύν πρoτεραιότητα
στoυς πεζoύς πoυ ήδη χρησιμoπoιoύν ή εισέρχoνται στη διάβαση, κατά τα
oριζόμενα στo άρθρo 38 τoυ παρόντoς Kώδικα και σε περίπτωση ανάγκης να
διακόπτoυν την πoρεία τoυ oχήματός τoυς.
2. Aν σε σημασμένη διάβαση πεζών η κυκλoφoρία των oχημάτων δεν ρυθ-
μίζεται με φωτεινή σηματoδότηση ή με τρoχoνόμo, oι oδηγoί υπoχρεoύνται
να πλησιάζoυν στη διάβαση με ταχύτητα τόσo μικρή ώστε να μην εκθέτoυν
σε κίνδυνo τoυς πεζoύς πoυ τη χρησιμoπoιoύν ή εισέρχoνται σε αυτήν και,
σε περίπτωση ανάγκης, να διακόπτoυν την πoρεία τoυ oχήματός τoυς για να
επιτρέπoυν την διέλευση των πεζών.
Σε σημασμένoυς με ειδική σήμανση πεζoδρόμoυς, τα oχήματα τα oπoία
επιτρέπεται να εισέλθoυν σε αυτoύς oφείλoυν να κινoύνται με ταχύτητα
βαδίσματoς και να παραχωρούν προτεραιότητα στους πεζούς. Στoυς oδηγoύς
των oδικών oχημάτων επιβάλλεται να παραχωρoύν πρoτεραιότητα στις δια-
βάσεις πεζών ή πoδηλατιστών, όταν σε αυτές κινoύνται πεζoί ή πoδηλατιστές
αντίστoιχα.
3. Σε περιοχές κατοικίας που έχουν χαρακτηρισθεί και σημανθεί ως περιο-
χές ήπιας κυκλοφορίας εφαρμόζονται οι εξής ειδικοί κανόνες:
α) Οι πεζοί μπορούν να χρησιμοποιούν το οδόστρωμα σε όλο το πλάτος
του. Τα παιχνίδια επιτρέπονται.
β) Οι οδηγοί πρέπει να προχωρούν με πολύ χαμηλή ταχύτητα, η οποία σε
καμιά περίπτωση δε θα πρέπει να υπερβαίνει τα 20 χιλιόμετρα την ώρα.
CorpseAlive
19/03/2021, 16:08
Αν και στο δοτα δεν φαίνεται ταχύτητα . Φαίνεται κατεύθυνση και τοποθέτηση των οχημάτων στο οδόστρωμα .
Πραγματογνωμοσύνη χρειάζεται για την ακριβή ταχύτητα .
turrican
19/03/2021, 16:40
Πάντως τα κανάλια αφού η συγκάλυψη δεν πέτυχε αρχίσανε το ξέπλυμα:
https://www.youtube.com/watch?v=8ZeG-Z2mA78
Αφού λοιπόν το κακόμοιρο το υπηρεσιακό πήγαινε αργά και η μηχανή είχε φοβερή ταχύτητα, έ μάλλον έφταιγε και τα έπαθε.
DoctoR_k6
19/03/2021, 17:00
Πάντως τα κανάλια αφού η συγκάλυψη δεν πέτυχε αρχίσανε το ξέπλυμα:
https://www.youtube.com/watch?v=8ZeG-Z2mA78
Αφού λοιπόν το κακόμοιρο το υπηρεσιακό πήγαινε αργά και η μηχανή είχε φοβερή ταχύτητα, έ μάλλον έφταιγε και τα έπαθε.
Πολιτικη χροια alert προς ευαισθητους
Ειπε η γυναικα του Ευαγγελατου, που δουλευει στο καναλι του Μαρινακη που εκανε δωρεα 2 κλιματιστικα στην ΝΔ κ ενα λαπτοπ των 1000Ε??? :bawl:
Κλαμα...
doctor_john
19/03/2021, 17:28
Αν και στο δοτα δεν φαίνεται ταχύτητα . Φαίνεται κατεύθυνση και τοποθέτηση των οχημάτων στο οδόστρωμα .
Πραγματογνωμοσύνη χρειάζεται για την ακριβή ταχύτητα .
Πραγματογνωμοσύνη να λείπει, αν δεν μπορούμε εμείς να πούμε την ταχύτητα του, δεν μπορεί κανένας "ειδικός".
αν μπορούν με τεχνικά μέσα να αναγνωρίσουν την ταχύτητα και αυτή επαληθεύεται με αυτήν του ταξι και των αλλων οχημάτων, καλώς.
Χωρίς να έχει κανενα νόημα φυσικά γιατι δεν αλλάζει κατι.
Όπως φαίνεται και στο βίντεο, το ταξί και η μοτο κινούνται παράλληλα όταν το υπηρεσιακό στρίβει.
αν επιχείρησε κάποιος προσπέραση ή κινείται εκτός λωρίδας, είναι το ταξί.
CorpseAlive
19/03/2021, 17:33
Βλέπουμε άλλο video ? Πρώτα εμφανίζεται το ταξί και έπειτα η μηχανή πως είναι δυνατό να κινούνται παράλληλα ;
Πραγματογνώμονα θα βάλει και το δικαστήριο . Και η οικογένεια και ο οδηγός . Στάνταρ . Κυρίως για μην βγάλει ο καθένας ότι θέλει .
Με την πραγματογνωμοσύνη θα φανούν όλα . Το θέμα είναι ότι από το βίντεο φαίνονται ήδη αρκετά .
Τώρα το ταξί που έκανε προσπέραση στην μηχανή η οποία ακολουθεί μετά από 4-5 δευτερόλεπτα πως είναι δυνατή δεν μπορώ να καταλάβω . Εκτός αν θεωρούμε το βίντεο επεξεργασμένο . Που δεν φαίνεται να είναι αλλά έστω .
telegonos
19/03/2021, 17:59
θα είχε γίνει αλοιφή το xt
Ξέρω ότι θα κάνω λάθος, που θα επιχειρήσω να επιχειρηματολογήσω μαζί σου, αλλά, ας πάει το παλιάμπελλο, υπάρχουν και οι εκπλήξεις καμία φορά.
ΕΓΙΝΕ αλοιφή το ΧΤ. Κόπηκε το μπροστινό σύστημα και κρεμόταν η ρόδα από τις ντίζες όταν το φορτώνανε. Αυτό φαίνεται και στις φωτογραφίες πέραν αμφιβολίας.
Πόσο πιο αλοιφή θα γινόταν δλδ, να φτάσει το κωλοφάναρο στα όργανα;
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΙ ΛΕΜΕ:
Οταν λέμε οτι ο Ιάσων έκανε λάθος να περάσει έτσι, εννοούμε αυτό ακριβώς οδηγικό λάθος για τον ευατό του και τις πρακτικές συνέπειες αυτού του λάθους στην ζωή του.
Αν δεν είχε κάνει το ολοφάνερο οδηγικό λάθος απειρίας και νεανικού ενθουσιασμού να περάσει αέρα έτσι όπως πέρασε, βάση και όσων λέω στο ποστ182 (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=159876&page=13&p=3091064&viewfull=1#post3091064) (που δεν τα λέω μόνο εγώ από το στομάχι μου, τα λέει ο Χούνδρας στην σχολή του), όχι μόνο θα ζούσε τώρα, δεν θα είχε καν συγκρουστεί.
Δεν λέμε για το νομικό μέρος του θέματος όταν λέμε ότι έφταιξε ο Ιάσων.
Και να πω ότι δεν έγραψα idiot proof ειδική διευκρίνηση στο ποστ182 (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=159876&page=13&p=3091064&viewfull=1#post3091064);
Δεν ήταν αρκετά idiot proof η διευκρίνηση όπως φαίνεται.
stefanos
19/03/2021, 18:21
Βλέπουμε άλλο video ? Πρώτα εμφανίζεται το ταξί και έπειτα η μηχανή πως είναι δυνατό να κινούνται παράλληλα ;
Πραγματογνώμονα θα βάλει και το δικαστήριο . Και η οικογένεια και ο οδηγός . Στάνταρ . Κυρίως για μην βγάλει ο καθένας ότι θέλει .
Με την πραγματογνωμοσύνη θα φανούν όλα . Το θέμα είναι ότι από το βίντεο φαίνονται ήδη αρκετά .
Τώρα το ταξί που έκανε προσπέραση στην μηχανή η οποία ακολουθεί μετά από 4-5 δευτερόλεπτα πως είναι δυνατή δεν μπορώ να καταλάβω . Εκτός αν θεωρούμε το βίντεο επεξεργασμένο . Που δεν φαίνεται να είναι αλλά έστω .
Το ταξί έχει φύγει εντελώς αριστερά, η μοτοσυκλέτα είναι φανερά στη λωρίδας της με φανερή πορεία να πάει αριστερά για να αποφύγει τη κλούβα που καταλαμβάνει πάντα τη δεξιά λωρίδα μετά την είσοδο της βουλής.
Διήθηση δεν μπορούμε να πούμε ότι κάνει εφόσον είναι μόνη στη λωρίδα της.
Αν πήγαινε πιο αργά βλέπετε να γλύτωνε το ατύχημα?
Η απλά το ταξί θα τον έκλεινε εντελώς περνώντας πίσω από το υπηρεσιακό και το αποτέλεσμα θα ήταν το ίδιο?
Αιντε παλι...
Ταξιαρχος αποσπασμενος σε στοχο για συντονισμο της προσωπικης ρου ασφαλειας... ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
Τωρα αν μπερδεψες μισθοδοσιες δεν φταιω εγω.
Καλά, αυτό δεν είναι τίποτα. Για ρώτα κάνα δημόσιο υπάλληλο που δούλευε σε ΟΤΕ, εφορίες κτλ. Στα 54 έχει μαζέψει ήδη 200.000€ από συντάξεις. :lol:
CorpseAlive
19/03/2021, 18:50
Προχθές την ώρα που σχολάσαν από ΟΤΕ είδα με τα μάτια μου να τους παίρνουν με σινουκ για τις επαύλεις τους στην μαγιορκα ... αλήθεια λέω .
DoctoR_k6
19/03/2021, 19:24
Εβλεπα στις ειδησεις πριν λιγο να μιλαει ενας πραγματογνωμονας τροχαιων ατυχηματων κ δεν ειπε κατι για την ευθυνη/συνυπαιτιοτητα του μοτοσυκλετιστη.
Παραμονο μιλησε για το λαθος του οδηγου του αυτοκινητου... :ninja:
sanctusan
19/03/2021, 19:36
Παράλληλα δεν σημαίνει ότι πάμε και με την ίδια ταχύτητα.
2 γραμμές μπορεί να είναι παράλληλες ακόμα και σε τελείως διαφορετική χρονική στιγμή
Πόσες Τατιάνες Στεφανίδου να αντέξει αυτος ο τόπος
Άρθρo 39
Συμπεριφoρά των oδηγών πρoς τoυς πεζoύς
1. Όλοι οι οδηγοί πρέπει να αποφεύγουν να συμπεριφέρονται με τρόπο
που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τους πεζούς.
Tηρoυμένων των διατάξεων των άρθρων 12 παράγραφος 1, 17 παράγρα-
φος 3 περίπτωση στ΄ και 19 παράγραφος 1 τoυ παρόντoς Kώδικα, όπoυ σε
oδoστρώματα υπάρχoυν διαβάσεις πεζών, oι oπoίες έχoυν σημανθεί με πινα-
κίδες ή διαγραμμίσεις και η κυκλoφoρία των oχημάτων ρυθμίζεται με φωτει-
νή σηματoδότηση ή τρoχoνόμoυς, oι oδηγoί oχημάτων υπoχρεoύνται:
α) Nα σταματoύν πριν από τη διάβαση, όταν απαγoρεύεται σε αυτoύς με
σήμα να πρoχωρήσoυν ή όταν τυφλoί χρησιμοποιούν και επιδεικνύουν τo
λευκό μπαστoύνι τoυς, για να δείξoυν ότι πρόκειται να διασχίσoυν την oδό ή
όταν τα Άτομα με Αναπηρίες (ΑμεΑ) πρόκειται να διασχίσουν την οδό. Όταν
επιτραπεί να πρoχωρήσoυν, να μη διακόπτoυν ή παρεμπoδίζoυν τη διέλευση
των πεζών, τυφλών ή των Ατόμων με Αναπηρίες (ΑμεΑ), oι oπoίoι έχoυν ήδη
εισέλθει και πρoχωρoύν στη διάβαση, κατά τα oριζόμενα στo άρθρo 38 τoυ
παρόντoς Kώδικα.
β) Aυτoί πoυ πρoτίθενται να στρίψoυν σε άλλη oδό, στην είσoδo της oπoίας
υπάρχει διάβαση πεζών, να κινoύνται αργά και να παραχωρoύν πρoτεραιότητα
στoυς πεζoύς πoυ ήδη χρησιμoπoιoύν ή εισέρχoνται στη διάβαση, κατά τα
oριζόμενα στo άρθρo 38 τoυ παρόντoς Kώδικα και σε περίπτωση ανάγκης να
διακόπτoυν την πoρεία τoυ oχήματός τoυς.
2. Aν σε σημασμένη διάβαση πεζών η κυκλoφoρία των oχημάτων δεν ρυθ-
μίζεται με φωτεινή σηματoδότηση ή με τρoχoνόμo, oι oδηγoί υπoχρεoύνται
να πλησιάζoυν στη διάβαση με ταχύτητα τόσo μικρή ώστε να μην εκθέτoυν
σε κίνδυνo τoυς πεζoύς πoυ τη χρησιμoπoιoύν ή εισέρχoνται σε αυτήν και,
σε περίπτωση ανάγκης, να διακόπτoυν την πoρεία τoυ oχήματός τoυς για να
επιτρέπoυν την διέλευση των πεζών.
Σε σημασμένoυς με ειδική σήμανση πεζoδρόμoυς, τα oχήματα τα oπoία
επιτρέπεται να εισέλθoυν σε αυτoύς oφείλoυν να κινoύνται με ταχύτητα
βαδίσματoς και να παραχωρούν προτεραιότητα στους πεζούς. Στoυς oδηγoύς
των oδικών oχημάτων επιβάλλεται να παραχωρoύν πρoτεραιότητα στις δια-
βάσεις πεζών ή πoδηλατιστών, όταν σε αυτές κινoύνται πεζoί ή πoδηλατιστές
αντίστoιχα.
3. Σε περιοχές κατοικίας που έχουν χαρακτηρισθεί και σημανθεί ως περιο-
χές ήπιας κυκλοφορίας εφαρμόζονται οι εξής ειδικοί κανόνες:
α) Οι πεζοί μπορούν να χρησιμοποιούν το οδόστρωμα σε όλο το πλάτος
του. Τα παιχνίδια επιτρέπονται.
β) Οι οδηγοί πρέπει να προχωρούν με πολύ χαμηλή ταχύτητα, η οποία σε
καμιά περίπτωση δε θα πρέπει να υπερβαίνει τα 20 χιλιόμετρα την ώρα.
Σε τι διαφέρει αυτό από ό,τι έγραψα;
Το φανάρι ορίζει την προτεραιότητα όχι η διαγράμμιση της διάβασης, το λέει καθαρά και στο ακριβώς προηγούμενο άρθρο (38)
Το μόνο που ουσιαστικά λέει αυτό που παρέθεσες είναι «έχετε πάντα το νου σας»
Αυτό που έβαλες με κόκκινα αφορά συγκεκριμένες συνθήκες κι όχι το γενικό κανόνα, το λέει εξάλλου καθαρά «περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί και σημανθεί» δεν αφορά το σύνολο του οδικού δικτύου
Το αμαξι φυσικα και εκανε παρανομια και φταιει,οι μπασταρδοι(κρατος,αστυνομια και μμε) πηγαν να το συγκαλυψουν και να χρεωσουν ολη την φαση στο παιδι.Αυτο που με κανει εντυπωση ομως ειναι πως ενω το αμαξι ειναι ολο στη λωριδα και την καταλαμβανει ολοκληρη,πως το παιδι δεν το ειδε και απ οτι φαινεται στο βιντεο παιζει να μην εκλεισε καν το γκαζι και να εσκασε πανω στο αμαξι..Απο την συγκρουση επισης,μετακινησε το πισω μερος του αμαξιου..Κριμα το παιδι.Αν ομως οδηγουσε αμυντικα,οπως πρεπει παντα να οδηγας ειδικα στο μουρλοκομειο που λεγεται αθηνα θα την γλυτωνε.Δεν κατηγορω το παιδι,η παρανομια ειναι του υπηρεσιακου οχηματος.Ο κ.ο.κ. ομως ειναι φτιαγμενος πιστευω ετσι,που σχεδον οτι και να συμβει,εαν τον τηρεις εισαι ασφαλης.Το οριο στις κατοικημενες ειναι 40-50?Εαν πηγαινε με τοσα,τωρα θα ζουσε..Κριμα
doctor_john
19/03/2021, 21:10
αυτηνής δεν αποσύρθηκαν οι σπονσορες; μόνοι μας την πληρώνουμε;
Εβλεπα στις ειδησεις πριν λιγο να μιλαει ενας πραγματογνωμονας τροχαιων ατυχηματων κ δεν ειπε κατι για την ευθυνη/συνυπαιτιοτητα του μοτοσυκλετιστη.
Παραμονο μιλησε για το λαθος του οδηγου του αυτοκινητου... :ninja:
Κατάφεραν και οδήγησαν τη συζήτηση κάποιοι στο νομικό κομμάτι με κύρια επιδίωξη να ανακαλύψουμε τη περίφημη συνυπαιτιότητα. Για να γίνει αυτό διάβασα περί τις 100 φορές ότι φταίει ο μοτοσυκλετιστής που έτρεχε, άλλες 50 φορές περίπου ότι φταίει ο ταξιτζής που μετακινήθηκε/παραχώρησε προτεραιότητα και.... 3 φορές ότι φταίει ο οδηγός που πήγε να στρίψει σε σημείο που ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΤΑΝ. Αν λοιπόν ο μοτοσυκλετιστής δεν έτρεχε, αν δεν έκανε διήθηση, αν δεν προσπερνούσε από δεξιά τίποτα απ' όλα αυτά δε θα γινόταν. ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΤΡΕΛΑ!!!
Ευτυχώς (σκατά στο στόμα μου) από 30-40 συγγραφείς βρέθηκαν και 3-4 να ψελλίσουν -μέσα στον θόρυβο- ότι αν ο μαλάκας δεν έκανε παρανομία δε θα συνέβαινε τίποτα. Οι υπόλοιποι μαζικά εντόπισαν ότι το πρόβλημα ήταν κυρίως αλλού.
Αισθάνομαι ευγνώμων που συμμετέχω σε ένα μοτοσυκλετιστικό forum στο οποίο έχουμε την ευθύτητα να παραδεχόμαστε τα καθημερινά μας λάθη ως αναβάτες και μάλιστα που το ένστικτο της "δίκαιης" αξιολόγησης των πεπραγμένων είναι τόσο δυνατό που μπορεί να ξεπεράσει και το θάνατο. Αλλά... τι να λέμε, τα 'θελε και ο κώλος του Ιάσωνα. Θαύμασα και τα ταχύτατα αντανακλαστικά της μερικής υπεράσπισης του μάλλον... άτυχου οδηγού-αστυνομικού. Τι του 'μελλε να πάθει και αυτός στα καλά καθούμενα...
Για όλα αυτά, δε μπορώ παρά να χειροκροτήσω τη κοινότητα μας.
Θα ζητήσω συγνώμη σε αυτό το σημείο για το παρακάτω SPAM ON... όπως θα δείτε είμαι εκτός θέματος.
Η συζήτηση ως προς την εύρεση των αιτιών που συνέβαλαν στο αποτέλεσμα του δυστυχήματος περισσεύει. Ξέρουμε όλοι ότι θα χυθεί άπλετο φως, Έχει αποδειχθεί κατ' επανάληψη άλλωστε ότι η δικαιοσύνη στη χώρα μας είναι το μόνο ακέραιο αγαθό που έχουμε ως πολίτες αυτής της χώρας. Πόσο μάλλον όταν ένα γεγονός έχει διαδραματιστεί έξω από τη Βουλή των Ελλήνων, μπροστά στα μάτια της Φρουράς, της Τροχαίας και της Αστυνομίας. Πόσο βλάκας μπορείς να είσαι αν πιστεύεις ότι μπορεί να μαγειρευτούν κάποια πράγματα ώστε να πέσει στα μαλακά ο άτυχος οδηγός-αστυνομικός; Γίνονται αυτά τα πράγματα; Επιτέλους, ας σταματήσουμε αυτή τη μιζέρια της συνωμοσιολογίας. Αυτά όπως όλοι μας πολύ καλά γνωρίζουμε... μόνο στη Σουηδία συμβαίνουν.
Και πάμε στο ζουμί. Για την όλη διαχείριση αυτής της υπόθεσης έχουμε να θυμηθούμε τίποτα; Υπάρχει κάτι που μπορεί να σας αναστάτωσε λίγο; Αν όχι ως μοτοσυκλετιστές... μήπως ως ανθρώπους; Τόσο εύκολο πράγμα ήταν τελικά η μετατόπιση της συζήτησης στα τόσο ενδιαφέροντα νομικά τερτίπια;
Ετικέτες: #trochonomos, #48hours, #odigos_astynomikos, #anyparxia_mme, #kotsana_bakoyanni
...ψιλά γράμματα
Υ.Γ.: Το Scoda Octavia έχει μήκος 4,70.