Σύνδεση

View Full Version : ΑΓΟΡΑ vstrom 650 ερωτησεις

Σελίδες : 1 2 [3] 4 5

Spar1991
06/01/2022, 12:59
θα σου δωσω ενα ελαφρυντικό γιατι οντως η μεταφραση στο μανουαλ ειναι γτπ.

γενικά σε όλες τις μοτο εχεις προφορτιση, αποσβεση επαναφοράς και αποσβεση συμπίεσης στις ίδιες θέσεις. αν κατι λείπει απο εκει απλα δεν εχεις ρυθμιση αλλα μια στανταρ θεση. οπως στην συμπιεση που στο στρομ δεν εχουμε ουτε μπρος ουτε πισω. παντα στο κατω μερος του αμορτισερ ειναι η αποσβεση επαναφοράς. αυτη ορίζει πόσο θα σε "τινάξει" το αμορτισερ μετά απο κάποια ανωμαλία. πόσο γρήγορα δηλαδη, αφού συμπιεστεί, θα επιστρέψει στην αρχική του θέση. παντου στο νετ μπορεις να βρεις που ειναι και τι κανουν ολα αυτα με λεπτομέριες. Δεν σε ενδιαφέρουν ομως πολύ γιατι εσυ εχεις μια ρυθμιση ολη και ολη και σε μαμα αμορτισερ με λαθος ελατηριο για τα κιλα σου. δοκιμασε την σε μερικες θεσεις και θα βρεις την κατάλληλη. με τοσο βαρος πανω στη μηχανη εισαι στα ορια του επικίνδυνου. δυστυχως κανενας δεν σχεδιαζει μοτοσυκλέτες για το 5% των αναβατων που ειναι 120-130 κιλα. Επίσης δυστυχως δεν θα ερθει στα καλα της η μηχανη με αλλαγη ελατηριου η και αμορτισερ ολοκληρου γιατι το σύνολο θα ριχνει το βαρος μπροστα. Πρέπει δηλαδη να αλλάξεις ΚΑΙ τα εμπρός ελατηρια.

Μαζεψε το μηχανακι και οδηγησε το προσεκτικα ειδικα στο δικάβαλο. Τουλάχιστον μην εχεις φθαρμενα λαστιχα ή αποσκευές γιατι αν ειστε πανω 250 κιλα και εχετε και κακο λαστιχο η μηχανη δεν θα παταει κατω πουθενα. επιβάλετε να αλλάξεις τουλάχιστον τα ελατηρια. Ειναι κοστος αλλα δεν γινετε να εισαι ασφαλής με τοσο βαρος σε μια μηχανη που σχεδιάστηκε για πολύ λιγότερο.

Ναι θα αλλαξω ελατηριο πισω αλλα και μπροστα. Μαζι με το μεγαλο σερβις πριν το καλοκαιρι θα τα κανω ολα θα αλλαξω και λαστιχα γιατι ειναι 3 χρονων και αλυσιδογραναζα. Ενα 1000 ρικο δεν με φτανει.. το θεμα ειναι αξιζει να δωσεις 1300 ευρω?? Γιατι αν το δωσω 3500 με 1300 παω 4800. Και με 6800 παιρνεις vstrom tou 2019 η 2020 μεταχειρισμενο..

basilis_k6
06/01/2022, 13:18
Ναι θα αλλαξω ελατηριο πισω αλλα και μπροστα. Μαζι με το μεγαλο σερβις πριν το καλοκαιρι θα τα κανω ολα θα αλλαξω και λαστιχα γιατι ειναι 3 χρονων και αλυσιδογραναζα. Ενα 1000 ρικο δεν με φτανει.. το θεμα ειναι αξιζει να δωσεις 1300 ευρω?? Γιατι αν το δωσω 3500 με 1300 παω 4800. Και με 6800 παιρνεις vstrom tou 2019 η 2020 μεταχειρισμενο..
έπρεπε να το σκεφτεις πριν το παρεις. το επομενο πιστευεις δεν θα θέλει ακριβως τα ιδια? το οτι θα ειναι πιο καινουργιο δεν σημαινει οτι δεν θα θέλει τα αναλώσιμα. τα ελατηρια δεν τα γλυτώνεις σε κάθε περίπτωση. λαστιχα και αλυσιδογράναζα ειναι 400-420 ευρω. οπότε τα μαθηματικα σου δεν ειναι σωστα γιατι βάζεις μεσα τα ελατηρια λες και το επόμενο θα εχει ηδη σωστα ελατηρια που δεν θα εχει.

η σειρα ειναι

λάστιχα
αλυσιδα/γραναζια
αμορτισερ πισω στα κιλα σου
εμπρός ελατηρια με λαδακια μονο

αν σου αρεσει το κρατας. αν θες νεοτερο στρομ παιρνεις νεοτερο και του βάζεις το αμροτισερ που ηδη αγορασες. (νομιζω ολα τα στρομ 1ης γενιας 2004-2011 το ίδιο φοράνε)
αν δεν σου αρεσει το πουλάς μαμα και ξεχωριστα το αμορτισερ.

παρε ενα τηλεφωνο τον κ-σοκ και πες του τα προβλήματα σου. μπορεις να βαλεις το hyperpro street box με διαφορετικά ελατηρια σε λογική τιμη. μπορεις να επισκευασεις το δικο σου και να αλλάξεις ελατηρια. μπορει να εχει κατι άλλο να σου προτεινει.

Spar1991
06/01/2022, 13:45
έπρεπε να το σκεφτεις πριν το παρεις. το επομενο πιστευεις δεν θα θέλει ακριβως τα ιδια? το οτι θα ειναι πιο καινουργιο δεν σημαινει οτι δεν θα θέλει τα αναλώσιμα. τα ελατηρια δεν τα γλυτώνεις σε κάθε περίπτωση. λαστιχα και αλυσιδογράναζα ειναι 400-420 ευρω. οπότε τα μαθηματικα σου δεν ειναι σωστα γιατι βάζεις μεσα τα ελατηρια λες και το επόμενο θα εχει ηδη σωστα ελατηρια που δεν θα εχει.

η σειρα ειναι

λάστιχα
αλυσιδα/γραναζια
αμορτισερ πισω στα κιλα σου
εμπρός ελατηρια με λαδακια μονο

αν σου αρεσει το κρατας. αν θες νεοτερο στρομ παιρνεις νεοτερο και του βάζεις το αμροτισερ που ηδη αγορασες. (νομιζω ολα τα στρομ 1ης γενιας 2004-2011 το ίδιο φοράνε)
αν δεν σου αρεσει το πουλάς μαμα και ξεχωριστα το αμορτισερ.

παρε ενα τηλεφωνο τον κ-σοκ και πες του τα προβλήματα σου. μπορεις να βαλεις το hyperpro street box με διαφορετικά ελατηρια σε λογική τιμη. μπορεις να επισκευασεις το δικο σου και να αλλάξεις ελατηρια. μπορει να εχει κατι άλλο να σου προτεινει.

Φιλε τα μαθηματικα μου ειναι σωστα διοτι 150 αλυσιδογραναζα με τοποθετηση. 270 λαστιχα με τοποθετηση. Μπρος πισω αμορτισερ σερβις 250 στο νερο και μεγαλο σερβις που χω να κανω 300 η ταριφα αν ομως κανω και καθαρισμο μπεκ που δεν νομιζω να περιλαμβανεται και αλλαξω και 2 3 πραματακια παει καπου 1200.. μετα θα ναι πενα βεβαια και θα ξερω οτι θα χω μια μηχανη αριστη.
Θα παρω τηλ απο βδομαδα να ρωτησω ρι γινεται στο k shock ωστοσο ακομα παλευω μα ξελασκαρω την ροδελα της προφορτισης.. Ισως λυθει το θεμα μου αν την ανεβασω..

azar41
06/01/2022, 14:31
Aφού δεν γυρνά με το χέρι μάλλον έχει κολλήσει το έμβολο,θέλει λύσιμο το αμορτισέρ,μην το ζορίζεις άδικα.

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
06/01/2022, 14:40
Ρε συ χωρίς να θέλω να κοροιδεψω!
Γιατί δεν ξεκινάς να χάσεις λίγο βάρος! Ναι βέβαια πρέπει να φτιάξεις την ανάρτηση αλλά φαντάσου και τα οφέλη της υγείας σου! Το ξέρω είναι δύσκολο αλλά δε μιλάω εκ του ασφαλούς!
Το Σεπτέμβριο ήμουν 103 κιλα και τώρα 88!
Και η μηχανή θα το χαρεί :)

Spar1991
06/01/2022, 15:09
Γιατί δεν ξεκινάς να χάσεις λίγο βάρος! Ναι βέβαια πρέπει να φτιάξεις την ανάρτηση αλλά φαντάσου και τα οφέλη της υγείας σου! Το ξέρω είναι δύσκολο αλλά δε μιλάω εκ του ασφαλούς!

Εχεις δικιο. Ημουν 80 κιλα πριν 5 χρονια.. Εχω παχυνει γιατι οποτε στεναχωριεμαι για κατι τρωω.. ετσι ξεκινησα και τωρα μου ειναι πολυ δυσκολο. Θελω να αρχισω γυμναστηριο και θα αρχισω συντομα

Spar1991
06/01/2022, 15:11
Aφού δεν γυρνά με το χέρι μάλλον έχει κολλήσει το έμβολο,θέλει λύσιμο το αμορτισέρ,μην το ζορίζεις άδικα.

Θα το παω στην καλλιροης στην σουζουκι να το δουν απο αυριο. Μαλλον κατι για ρεγουλατορο βλεπω... Αλλα αν λυθει τι θα κανουν θα το φτιαξουν η θα μου πουν για νεα αναρτηση?

azar41
06/01/2022, 15:21
Nέα ανάρτηση ξεφεύγεις,με σέρβις το αμορτισέρ βελτιώνεται δραματικά,το θέμα είναι αν σε καλύπτει το ελατήριο.

Spar1991
06/01/2022, 15:24
Nέα ανάρτηση ξεφεύγεις,με σέρβις το αμορτισέρ βελτιώνεται δραματικά,το θέμα είναι αν σε καλύπτει το ελατήριο.

Γιατι ποσο εχει να βαλω ενα σκληρο ελατηριο μαζι με σερβις?

toyar
06/01/2022, 15:38
χωρις να εχω εξειδικευμενες γνωσεις πανω στις αναρτησεις αυτο που γνωριζω ειναι οτι το βαρος το σηκωνει το ελατηριο κι οχι το αμορτισερ
η σκληροτητα του ελατηριου μπορει να μεταβληθει μεσα σε στενα πλαισια μεσω προφορτισης
πιστευω πως η αναρτηση στο συγκεκριμενο μηχανακι (μεσαιας κατηγοριας και κοστους) δεν ειναι φτιαγμενη για να σηκωνει το φορτιο που λες ουτε με τερμα προφορτιση γι αυτο και τερματιζει
εγω στη θεση σου θα επαιρνα αμεσα γνωμες και προσφορες απο αναρτησαδες
αν θες πραγματικα να λυσεις το προβλημα σου κι οχι μονο να γινεται κουβεντα

azar41
06/01/2022, 15:41
Σέρβις 90 με 150,ανάλογα που θα πάς,ελατήριο το ίδιο,ανάλογα τι θα βάλεις,ψάξτο με την ησυχία σου!

Spar1991
06/01/2022, 16:07
χωρις να εχω εξειδικευμενες γνωσεις πανω στις αναρτησεις αυτο που γνωριζω ειναι οτι το βαρος το σηκωνει το ελατηριο κι οχι το αμορτισερ
η σκληροτητα του ελατηριου μπορει να μεταβληθει μεσα σε στενα πλαισια μεσω προφορτισης
πιστευω πως η αναρτηση στο συγκεκριμενο μηχανακι (μεσαιας κατηγοριας και κοστους) δεν ειναι φτιαγμενη για να σηκωνει το φορτιο που λες ουτε με τερμα προφορτιση γι αυτο και τερματιζει

Ναι ενταξει κατατοπιστικα τι θα κανω.. Θα δω αρχικα αυτο με την προφορτηση και αν δεν φτιαξει καθολου θα δω για αμορτισερ! Το θεμα ειναι να ξεβιδωθει η ροδελα της προφορτησης που μαγκωσε και παρολο που ριξα wd40 δεν ξελασκαρε

karellen
06/01/2022, 17:03
Τοyarε δεν παίζει αυτό,θα μπορούσε κάλλιστα να είναι δικάβαλο (με νορμάλ κιλά οι αναβάτες) + τριβάλιτσο.Το ότι ζυγίζουν τα παιδιά κάμποσα κιλά παραπάνω πατσίζει το βάρος των αποσκευών,άλλωστε το Στρομ μπορεί να αντεπεξέλθει τέτοια φορτία.
Αυτό είναι το πιο σωστό ομολογουμένως.

:smokin:

doctoras
06/01/2022, 17:15
Toyar για σενα
Η προφόρτιση δε μεταβάλει την σκληρότητα, η σκληρότητα ειναι συγκεκριμένη απο τις σταθερές τιμες των Κ spring rate του ελατήριου
Η προφορτιση μεταβαλει το υψος της ωφέλιμης διαδρομης του αμορτισερ

Spar1991
06/01/2022, 17:16
:smokin:

Αν αναλογιστουμε οτι πλαινες βαλιτσες ειναι μια 30αρια κιλα και 20 πισω ειναι 50. Αρα 2 νορμαλ ανθρωποι 90+80 κιλα =170κιλα +50 οι αποσκευες =
220.. ενω εμεις ειμαστε 230 κιλα χοντρικα.. αρα το ιδιο.. αλλα ναι σκληροτερα ελατηρια νομιζω τα χρειαζομαι μαζι με σερβις αναρτησεων

toyar
06/01/2022, 18:15
Toyar για σενα
Η προφόρτιση δε μεταβάλει την σκληρότητα, η σκληρότητα ειναι συγκεκριμένη απο τις σταθερές τιμες των Κ spring rate του ελατήριου
Η προφορτιση μεταβαλει το υψος της ωφέλιμης διαδρομης του αμορτισερ

οταν κρατας το ελατηριο συμπιεσμενο δε γινεται πιο σκληρο;

επισης δυο νορμαλ ανθρωποι υπολογιζονται στα 75 κιλα εκαστος
και νομιζω πως το top case δεν επιτρεπεται να εχει 20 κιλα

Spar1991
06/01/2022, 18:23

επισης δυο νορμαλ ανθρωποι υπολογιζονται στα 75 κιλα εκαστος
και νομιζω πως το top case δεν επιτρεπεται να εχει 20 κιλα

Δηλαδη ειμαι 1.80 πρεπει να με 75 ?? Εγω στα 90 ειμαι κανονικος. Δεν θελω να με και χτικιαρης.. επισης τι εννοεις να κρατησω το ελατηριο συμπιεσμενο?
Επισης το τοπ κεησ δεν το παιρνω σε ταξιδι.. βαζω πισω σακβουαγιαζ μεγαλο 100 λιτρων καθε καλοκαιρι . Περυσι σε σκουτερ προπερσι σε tdm παραπροπερσυ σε παπι δεν καταλαβαινει τιποτα με τους ιμαντες

doctoras
06/01/2022, 18:50

Αυτη ειναι η εντύπωση που δημιουργείται.
Στην πραγματικότητα μεταβαλεις την ωφέλιμη διαδρομη τoυ ελατήριου

Δες και εδω το βιντεάκι
1:53
https://youtu.be/uz_p-iu9C_s

toyar
06/01/2022, 19:24
ok το ειδα....ευχαριστω
ουσιαστικα με την προφορτιση δυσκολευεις το τερματισμα

basilis_k6
06/01/2022, 19:51
ok το ειδα....ευχαριστω
ουσιαστικα με την προφορτιση δυσκολευεις το τερματισμα

Οχι.

οι προφορτισεις ειναι εκει μονο για να κάνουν την μοτοσυκλέτα να στέκεται ίσια στον οριζοντιο αξονα.

Volpad
06/01/2022, 22:25
Αν και δεν είμαι ειδικός στις αναρτήσεις, αυτό που έχω καταλάβει εγώ (και βάση αυτού έχω σεταρει τις αναρτήσεις μου) ειναι:
Με τη προφορτηση ρυθμίζεις την "θέση ισορροπιας" του συνόλου της ανάρτησης. Από εκεί ξεκινάει να κάνει κίνηση προς τα κάτω ή προς τα πάνω. Θέλεις να έχει χώρο και να συμπιεστει και να εκταθει, ώστε να μπορεί ο τροχός να ακολουθεί το δρόμο και στα σαμαρακια και στις λακκούβες. Πρέπει λοιπόν το sag με εσένα πάνω, να είναι περίπου στο 25-30% του συνόλου της διαδρομής. Δηλαδή, να έχεις 75% προς τα κάτω και 25% προς τα πάνω πχ.

Η απόσβεση επαναφοράς ρυθμίζει το ποσό γρήγορα θα επιστρέψει στη θέση ισορροπίας το αμορτισέρ μετά από συμπίεση, η έκταση.
Λίγη επαναφορά, θα κάνει τον τροχό να χάνει την επαφή του με το δρόμο όταν περνάς πάνω από ένα σαμαρακι, ενώ πολύ επαναφορά, θα κάνει το τροχό να πηδαει μετά από αυτό.

Η απόσβεση συμπίεσης ρυθμίζει το ποσό γρήγορα επιτρέπει να αμορτισέρ να εκταθει ή συμπιεστεί το ελατήριο.
Λίγη συμπίεση και ο τροχός θα χάνει την επαφή του μετά από λακκούβα, μιας και η μάζα του τροχού (γενικά, η μη αναρτωμενη μαζα) θα παρασύρει το ελατήριο να συμπιεστει περισσότερο από όσο χρειάζεται.
Πολύ συμπίεση και πάλι ο τροχός θα χάνει την επαφή του με το δρόμο, μιας και θα είναι πολύ σκληρό και θα τινάζει τη μοτοσυκλέτα. (Σα μπάλα που σκάει στο έδαφος από ύψος).

Προφανώς και υπάρχουν και πολλές άλλες παράμετροι που παίζουν ρόλο για τη ρύθμιση των αναρτήσεων, αλλά αυτές έχω καταλάβει πως είναι οι βασικές αρχές.

SeniorCanardo
07/01/2022, 12:13
Για όποιον έχει όρεξη να διαβάσει εδώ:
https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=12418

Από τις εποχές που ο "γέροντας" είχε όρεξη και έγραφε.

panavour
07/01/2022, 20:09

Κατω η δικτατορια των ΑΔΥΝΑΤΩΝ ,του φορουμ.ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ στο κορμι μας.:a016::a016::a022::a022:

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
07/01/2022, 20:54
Κατω η δικτατορια των ΑΔΥΝΑΤΩΝ ,του φορουμ.ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ στο κορμι μας.:a016::a016::a022::a022:

Γ@μησε τα ρε πστ μου!
Σε αυτή τη κολοζωη πρέπει να στερειθης για να δεις καλυμεντο!

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
22/02/2022, 10:48
Ξέρει κάποιος ποσο είναι το ρεζερβουάρ του βεστρομ 650 2005?

The_Scientist
22/02/2022, 10:59
22 lt

Volpad
22/02/2022, 11:14
Ξέρει κάποιος ποσο είναι το ρεζερβουάρ του βεστρομ 650 2005?

Περίπου τόσο:

434204

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
22/02/2022, 12:13
22 lt

Σίγουρα φίλε?

black sheep
22/02/2022, 12:24
22 ναι. Και 20 από τα 12αρια και μετά που έγινε facelift

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
22/02/2022, 12:56
Κατι περίεργο συμβαίνει!
Θελω να δω μέση κατανάλωση!
Τα μισά χλμ τα εχω κάνει πόλη και τα υπόλοιπα εθνική!
Ενω είχα γεμίσει το ρεζερβουάρ μέχρι πανω σήμερα σε μια βόλτα που έκανα στην τελευταία γραμμή είχα κάνει 230χλμ!Πήγα σε ενα βενζινάδικο να γεμισω και μου έβαλε 16λιτρα!Απο σχεδον άδειο! Μήπως η τελευταία γραμη έχει 6 λίτρα μεσα?Είναι δυνατόν?

Volpad
22/02/2022, 12:59
Κατι περίεργο συμβαίνει!
Ενω είχα γεμίσει το ρεζερβουάρ μέχρι πανω σήμερα σε μια βόλτα που έκανα στην τελευταία γραμμή είχα κάνει 230χλμ!Πήγα σε ενα βενζινάδικο να γεμισω και μου έβαλε 16λιτρα!Απο σχεδον άδειο! Μήπως η τελευταία γραμη έχει 6 λίτρα μεσα?Είναι δυνατόν?

Ναι, είναι.
Δεν ξέρω συγκεκριμένα για τη δικιά σου μοτοσυκλέτα, αλλα στη δικιά μου, ανάβει λαμπάκι (και δείχνει και 1 γραμμή που αναβοσβήνει) στα 14 λίτρα περίπου και είναι σύνολο 21.
Οπότε έχω περίπου 7 λίτρα ακόμα.

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
22/02/2022, 13:18
Ναι, είναι.
Δεν ξέρω συγκεκριμένα για τη δικιά σου μοτοσυκλέτα, αλλα στη δικιά μου, ανάβει λαμπάκι (και δείχνει και 1 γραμμή που αναβοσβήνει) στα 14 λίτρα περίπου και είναι σύνολο 21.
Οπότε έχω περίπου 7 λίτρα ακόμα.

Αν είναι έτσι τοτε π@παρια κατανάλωση μέτρησα!

PaNick67
22/02/2022, 13:44
Κατι περίεργο συμβαίνει!

Ποση καταναλωση μετρησες;

Αν εκανες 230 χλμ κι εβαλες 16 λιτρα αυτο βγαζει 6,9 λιτ/100 χλμ

giorgosb
22/02/2022, 13:46
Σωστά έχεις μετρήσει..

The_Scientist
22/02/2022, 14:00
Η τελευταία μπάρα έχει 2 ενδείξεις, στην αρχή γεμάτη και μετά αναβοσβήνει. Στα 4.5 λίτρα είναι η τελευταία μπάρα γεμάτη και στα 2.5 λίτρα αναβοσβήνει. Με το μηχανάκι όρθιο πάντα, οχι όταν είναι στο πλαϊνό σταντ.

Τα 16 λίτρα για 230 χλμ δεν είναι καθόλου φυσιολογική κατανάλωση για V-Strom, σε οποιεσδήποτε συνθήκες. Επαναλαβε τη μέτρηση από τελείως γεμάτο και αν γράψει πάλι το ίδιο μάλλον θα πρέπει να το ψάξεις περισσότερο.

giorgosb
22/02/2022, 14:13
Εξαρτάται σε τι συνθήκες έγιναν αυτά τα χλμ, αλλά μια πιο νορμάλ τιμή θα ήταν τα 5,5 με 5,7 λτ/100χλμ.

Volpad
22/02/2022, 14:57
Όπως είπαν και οι απο πάνω, σωστά μέτρησες.

Γεμίζεις ντεπόζιτο, κάνεις Χ χιλιόμετρα (συνήθως μέχρι να ανάψει το λαμπάκι), ξαναγεμίζεις πλήρως και παίρνει Ψ λίτρα.

Υπολογίζεις μετά, με τον τύπο Κατανάλωση = Ψ * 100 / Χ

nikos6750
22/02/2022, 15:09
Το στρομ του Παπασουζα είναι με το ένα μπουζί ανά κυλινδρο. Καίει κάτι παραπάνω.

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
22/02/2022, 15:11
Ναι κατάλαβα!
Το μονο που δε μέτρησα είναι αυτονομία!
Στο βενζινάδικο που εβαλα σήμερα γέμισα και μηδενισα χλμ.Οποτε θα περιμένω να ξανααδειαση και θα αφήσω και τη μπάρα να αναβοσβήνει για να δω αυτονομία!
Γενικά όμως δε πολυεμπιστευομαι την ένδειξη γιατι μου κάνει κατι κουφά! Ενω γεμιζω φουλ στην αρχή μου δείχνει όλες τις γραμμές στο καντραν καιμετα απο 100 μέτρα σβήνει η πρώτη γραμμή! Η εκει που εχω μείνει με 2 γραμμές το πιάνει και ξανααναβει και τρίτη!

Γι τη ψιλή κατανάλωση τι μπορεινα φταίει?

basilis_k6
22/02/2022, 15:56
Ναι κατάλαβα!
Το μονο που δε μέτρησα είναι αυτονομία!
Στο βενζινάδικο που εβαλα σήμερα γέμισα και μηδενισα χλμ.Οποτε θα περιμένω να ξανααδειαση και θα αφήσω και τη μπάρα να αναβοσβήνει για να δω αυτονομία!
Γενικά όμως δε πολυεμπιστευομαι την ένδειξη γιατι μου κάνει κατι κουφά! Ενω γεμιζω φουλ στην αρχή μου δείχνει όλες τις γραμμές στο καντραν καιμετα απο 100 μέτρα σβήνει η πρώτη γραμμή! Η εκει που εχω μείνει με 2 γραμμές το πιάνει και ξανααναβει και τρίτη!

Γι τη ψιλή κατανάλωση τι μπορεινα φταίει?

έτσι ακριβως κανει και το δικο μου. ο δεικτης δεν δουλευει σωστα. η κατανάλωση μετριέται και χωρις δεικτη βεβαια. απλα κάνεις 300χλμ και γεμιζεις ξανα μεχρι το σιδερο στην ταπα. το κανεις 2-3 φορες και ξερεις ακριβως ποσο καιει στα 300χλμ αρα και ποσο στα 100χλμ.

zannisvel
22/02/2022, 16:17
Είναι πολύ σημαντικό, όταν μετράς κατανάλωση να βάζεις βενζίνη έως τη στάθμη που έβαλες και την προηγούμενη φορά. Το πιο εύκολο είναι να γαμήσεις μέχρι την τάπα, όπως είπα και ο Βασίλης.

karellen
22/02/2022, 17:59
Το πιο εύκολο είναι να γαμήσεις μέχρι την τάπα, όπως είπα και ο Βασίλης.

Τι σου κανε η καψερή?

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
22/02/2022, 18:00
Είναι πολύ σημαντικό, όταν μετράς κατανάλωση να βάζεις βενζίνη έως τη στάθμη που έβαλες και την προηγούμενη φορά. Το πιο εύκολο είναι να γαμήσεις μέχρι την τάπα, όπως είπα και ο Βασίλης.

Τι να κανω λέει στη ταπα:eek:

giorgosb
22/02/2022, 18:21
Να αφήσετε τις τάπες ήσυχες.. :lol:

zannisvel
22/02/2022, 18:40
:bawl::bawl::bawl:

*γεμίσεις

kordix
22/02/2022, 18:50

Με σχεδόν 1.9 το λίτρο δε πηδ@ς τη τάπα με τίποτα...

(:lol: μερικές φορές το autocorrect βγάζει διαμαντακια )

bulmont
22/02/2022, 19:24
Αγαμία που 'χει πέσει...................

Spar1991
22/02/2022, 22:20
έτσι ακριβως κανει και το δικο μου. ο δεικτης δεν δουλευει σωστα. η κατανάλωση μετριέται και χωρις δεικτη βεβαια. απλα κάνεις 300χλμ και γεμιζεις ξανα μεχρι το σιδερο στην ταπα. το κανεις 2-3 φορες και ξερεις ακριβως ποσο καιει στα 300χλμ αρα και ποσο στα 100χλμ.

Ψιλοακυρο αυτο που θα πω αλλα στο δικο μου προχθες που αναβοσβηνε η βενζινη (χωρις να χει αναψει λαμπακι) εβαλα 10 ευρω και πηγε 3 γραμμες με 1.92/λιτρο 100αρας.
Επισης κατι ασχετο παρατηρησα οτι η αντλια βενζινης ακουγεται οταν το γεμιζω τερμα μεχρι πανω.. Οσο το ψιλογεμιζω δεν ακουγεται τιποτα.. Πριν κανα μηνα που το χα γεμισει φουλ και εκανε και κρυο εκανε και ενα ελαφρυ σφυριγμα η αντλια. Τωρα που χω 3 γραμμες η πιο κατω δεν ακουγεται τιποτα!

basilis_k6
23/02/2022, 01:24
Ψιλοακυρο αυτο που θα πω αλλα στο δικο μου προχθες που αναβοσβηνε η βενζινη (χωρις να χει αναψει λαμπακι) εβαλα 10 ευρω και πηγε 3 γραμμες με 1.92/λιτρο 100αρας.
Επισης κατι ασχετο παρατηρησα οτι η αντλια βενζινης ακουγεται οταν το γεμιζω τερμα μεχρι πανω.. Οσο το ψιλογεμιζω δεν ακουγεται τιποτα.. Πριν κανα μηνα που το χα γεμισει φουλ και εκανε και κρυο εκανε και ενα ελαφρυ σφυριγμα η αντλια. Τωρα που χω 3 γραμμες η πιο κατω δεν ακουγεται τιποτα!

ποιο μοντελο εχει λαμπακι?!
ο θορυβος δεν εχει σημασια. να γεμιζεις παντα το ντεποζιτο γιατι ετσι θα ζησει πολλα χρονια η αντλια.

rainmike
23/02/2022, 09:47
Αν είναι έτσι τοτε π@παρια κατανάλωση μέτρησα!

Μήπως το είχες φορτώσει κάνα πλυντήριο?:)

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
23/02/2022, 11:18
Μήπως το είχες φορτώσει κάνα πλυντήριο?:)

Πάντα διπλός!

Spar1991
23/02/2022, 11:39
[QUOTE=basilis_k6;3127153]ποιο μοντελο εχει λαμπακι?!
ο θορυβος δεν εχει σημασια. να γεμιζεις παντα το ντεποζιτο γιατι ετσι θα ζησει πολλα χρονια η αντλια.[/QUOTEΔεν εχει λαμπακι το μπερδεψα με το προηγουμενο που χα γιατι το χω 3 μηνες ..τωρα αυτο που λες για την αντλια ειναι σημαντικο αλλα με το μεγαλο σερβις θα πω να μου κανουν και καθαρισμο και αλλαγη στο μοτερακι αν χρειαζεται στην αντλια

basilis_k6
23/02/2022, 11:45
Δεν εχει λαμπακι το μπερδεψα με το προηγουμενο που χα γιατι το χω 3 μηνες ..τωρα αυτο που λες για την αντλια ειναι σημαντικο αλλα με το μεγαλο σερβις θα πω να μου κανουν και καθαρισμο και αλλαγη στο μοτερακι αν χρειαζεται στην αντλια
δεν χρειαζεται, μην πετας λεφτα. να μην αφηνεις ποτε το στορμ στη ρεζερβα. μολις αναψει αμεσως βενζινη ειδικα το καλοκαιρι. οταν χαλάσεις θα την φτιαξεις. εκτος αν εχει ηδη θεμα η αντλια που μια μετρηση μπορει να στο δειξει.

billy84
23/02/2022, 12:23
Πάντα διπλός!

Παπασούζα μου φαίνεται ότι είσαι λίγο γκαζάκιας. Τα άλογα θέλουν σανό!!!!!:D

Spar1991
23/02/2022, 12:26
δεν χρειαζεται, μην πετας λεφτα. να μην αφηνεις ποτε το στορμ στη ρεζερβα. μολις αναψει αμεσως βενζινη ειδικα το καλοκαιρι. οταν χαλάσεις θα την φτιαξεις. εκτος αν εχει ηδη θεμα η αντλια που μια μετρηση μπορει να στο δειξει.

Ναι αν δεν χρειαστει δεν θα το κανω εχεις δικιο.. Απλα νομιζα ηταν Must για μεγαλο σερβις. Μετρηση πως γινεται?

dorso
23/02/2022, 16:29
Ναι αν δεν χρειαστει δεν θα το κανω εχεις δικιο.. Απλα νομιζα ηταν Must για μεγαλο σερβις. Μετρηση πως γινεται?
Εγώ θα σου πω να κάνεις αλλαγή φίλτρων στην αντλία..

TONYBANDIT
23/02/2022, 19:20
Ένα φίλτρο έχει όπως τα περισσότερα Suzuki κοστίζει 35 ευρώ και εγώ το αλλάζω σε κάθε σέρβις που βγαίνει το ρεζερβουάρ.Αντλια μετά από 115000χμ δουλεύει ρολόι.bandit 1250.

TONYBANDIT
23/02/2022, 19:22
Αν δεν δουλεύει σωστά η αντλία ξεκινάει να μην ανεβάζει στροφές

Spar1991
23/02/2022, 21:16
Ένα φίλτρο έχει όπως τα περισσότερα Suzuki κοστίζει 35 ευρώ και εγώ το αλλάζω σε κάθε σέρβις που βγαίνει το ρεζερβουάρ.Αντλια μετά από 115000χμ δουλεύει ρολόι.bandit 1250.
Καλα εξυπακουεται φιλτρο στο μεγαλο σερβις

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
10/03/2022, 10:31
Κατι περίεργο συμβαίνει!

Επανέρχομαι σήμερα με μια καινούργια απορία!
Ήθελα να μετρήσω αυτονομία και κατανάλωση στο βεστρομ!
Το φουλαρα ώς απάνω και μηδενισατο κοντερ!
Εκανα 180 χλμ σε μια εκδρομουλα με τη γυναικα και 120 χλμ μεσα στη πολη σε διαδρομές οχι μεγαλύτερες από 1,5 χλμ μιας και ο σκυλος (που τον έχω σε μια αποθήκη ) τα σχολεία των παιδιών και η δουλειά μου δεν ειναι παραπάνω! Σκοπος μου ηταν να φτάσω τα 300 χλμ και να κανω παλι ενα γέμισμα για να δω κατανάλωση.Το μηχανακι μου άρχισε τα μπερδέματα απο τα 290 χλμ σε σημείο να μη μπορώ να το ζεστάνω στη μονη στεκα!Εκανα μια βολτα 10 χλμ με πολύ ρισκο να με αφήσει και ακριβώς στα 300 χλμ με άφησε σχεδόν εξω απο το βενζινάδικο! Οταν φουλαρα παλι το μηχανακι πήρε 21 λίτρα!

Οποτε αν διαιρεθεί τα 300 χλμ με τα 21 λιτρα μπυ βγάζει μεση κατανάλωση 7 λίτρα!

Ερώτηση! Πώς γίνεται το μηχανακι να πήρε 21 λίτρα με 22αρι ντεπόζιτο! Ειναι δυνατόν να είχε ενα λιτρο ακόμα μέσα με τόσα μπερδέματα?

(Ξεχασα να πω οτι στα 275 χλμ ήμουν σε μια μεγάλη κατηφόρα σταματημενος στο φανάρι και μου έκανε μπερδέματα και έσβησε! Οταν την αφησα να κυλήσει και να πιάσει ευθεία τοτε πήρε κανονικά! Οποτε τα μπερδέματα είχαν ξεκινήσει από τα 275)

Ερώτηση !Η κατανάλωση 7 λίτρα σας φαίνεται πολύ?
Ευχαριστώ και συγγνώμη αν κούρασα :wave2:

pektis
10/03/2022, 10:40
Απο το συγκεκριμενο μηχανακι εχω εικονα καταναλωσης σε ταξιδι απο μια φορα που το ειχα παρει δανεικο...
2καβαλο με 3βαλιτσο εκαιγε στα 130χλμ./ωρα 5,5 με 5,8/100χλμ.
Εσενα καιει παραπανω μαλλον λογω του οτι το κινουσες στην πολη.

billy84
10/03/2022, 11:48
Εκανα 180 χλμ σε μια εκδρομουλα με τη γυναικα και 120 χλμ μεσα στη πολη σε διαδρομές οχι μεγαλύτερες από 1,5 χλμ μιας και ο σκυλος (που τον έχω σε μια αποθήκη ) τα σχολεία των παιδιών και η δουλειά μου δεν ειναι παραπάνω! Σκοπος μου ηταν να φτάσω τα 300 χλμ και να κανω παλι ενα γέμισμα για να δω κατανάλωση.Το μηχανακι μου άρχισε τα μπερδέματα απο τα 290 χλμ σε σημείο να μη μπορώ να το ζεστάνω στη μονη στεκα!Εκανα μια βολτα 10 χλμ με πολύ ρισκο να με αφήσει και ακριβώς στα 300 χλμ με άφησε σχεδόν εξω απο το βενζινάδικο! Οταν φουλαρα παλι το μηχανακι πήρε 21 λίτρα!

Οποτε αν διαιρεθεί τα 300 χλμ με τα 21 λιτρα μπυ βγάζει μεση κατανάλωση 7 λίτρα!

Ερώτηση! Πώς γίνεται το μηχανακι να πήρε 21 λίτρα με 22αρι ντεπόζιτο! Ειναι δυνατόν να είχε ενα λιτρο ακόμα μέσα με τόσα μπερδέματα?

(Ξεχασα να πω οτι στα 275 χλμ ήμουν σε μια μεγάλη κατηφόρα σταματημενος στο φανάρι και μου έκανε μπερδέματα και έσβησε! Οταν την αφησα να κυλήσει και να πιάσει ευθεία τοτε πήρε κανονικά! Οποτε τα μπερδέματα είχαν ξεκινήσει από τα 275)

Αν η βενζίνη είναι κομπλέ και γενικά πήγες χαλαρά σίγουρα είναι τσιμπημένη η κατανάλωση. Πλέον πάντως έτσι όπως έχει γίνει η κατάσταση δε βγάζεις εύκολα άκρη, κλέβουν τα περισσότερα βενζινάδικα όχι σε ποσότητα αλλά σε ποιότητα με ένα υγρό που έρχεται απο Βουλγαρία το οποίο αναμειγνύουν. Δοκίμασε και σε ένα άλλο βενζινάδικο μήπως ήταν μούφα η βενζίνη που σου έβαλαν.

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
10/03/2022, 12:18
Αν η βενζίνη είναι κομπλέ και γενικά πήγες χαλαρά σίγουρα είναι τσιμπημένη η κατανάλωση. Πλέον πάντως έτσι όπως έχει γίνει η κατάσταση δε βγάζεις εύκολα άκρη, κλέβουν τα περισσότερα βενζινάδικα όχι σε ποσότητα αλλά σε ποιότητα με ένα υγρό που έρχεται απο Βουλγαρία το οποίο αναμειγνύουν. Δοκίμασε και σε ένα άλλο βενζινάδικο μήπως ήταν μούφα η βενζίνη που σου έβαλαν.

Ναι αλλά τα λίτρα?Το 1 λιτρο?

azar41
10/03/2022, 15:54
Το ενα λίτρο δικαιολογείτε εύκολα,ίσως κρατά βενζίνη πιο χαμηλά απο τη τρόμπα ,αυτό εξηγεί και το σβήσιμο στη κατηφόρα .
Ολα αυτά με την προυπόθεση οτι η τρόμπα είναι μέσα στο τεπόζιτο, την ακεραιότητα της οποίας ρισκάρεις μένοντας απο βενζίνη.

basilis_k6
10/03/2022, 16:12
για να καψει πανω απο 6 το στρομ πρεπει να περάσεις τις 6χιλιαδες στροφες. οτι και να κανεις κατω απο αυτες δεν θα περασει τα 6-6,5 εκτος αν τερματιζεις πρωτες και τετοια κουφα. μολις περασει το στροφομετρο τις 6κ στροφες αρχιζει να κανει αναλογικα σχεδον ενα λιτρο πανω καθε χιλιες στροφες. οποτε ειτε στη βολτα με τη γυναικα πηγαινες με 130+ είτε εχεις θεμα στο μηχανακι. αν πηγαινεις 140-150 καιει 7+

Nikos77
10/03/2022, 16:40
120 χλμ μεσα στη πολη σε διαδρομές οχι μεγαλύτερες από 1,5 χλμ μιας και ο σκυλος (που τον έχω σε μια αποθήκη ) τα σχολεία των παιδιών και η δουλειά μου δεν ειναι παραπάνω! Σκοπος μου ηταν να φτάσω τα 300 χλμ και να κανω παλι ενα γέμισμα για να δω κατανάλωση.Το μηχανακι μου άρχισε τα μπερδέματα απο τα 290 χλμ σε σημείο να μη μπορώ να το ζεστάνω στη μονη στεκα!Εκανα μια βολτα 10 χλμ με πολύ ρισκο να με αφήσει και ακριβώς στα 300 χλμ με άφησε σχεδόν εξω απο το βενζινάδικο! Οταν φουλαρα παλι το μηχανακι πήρε 21 λίτρα!

Οτι να ναι σου απαντανε.
Αλλος λεει οτι το εσπαγες αλλος οτι καιει πολυ :a06:

Μια χαρα ειναι η καταναλωση αφου δουλευες παντα κρυος και σε μικρες διαδρομες.
Δε χρειαζονταν το ξεζουμισμα και το ζορισμα στην αντλια σου για να δεις καταναλωση.
Απλα ηθελε γεμισμα, μηδενισμα κοντερ και μολις εφτανες 100χλμ ξαναγεμιζες.:redcard:
Μετα ξαναεκανες μετρηση μεχρι τα 100 χλμ

dorso
10/03/2022, 18:57
Μια χαρά είναι η κατανάλωση..Κάνε μόνο διαδρομές 1,5 χλμ κρύος κ θα εκπλαγεις στο πόσο θα κάψει.. Εύκολα θα ξεπεράσει τα 10...Κ εννοείται ότι η τρόμπα δεν μπορεί να πιάσει όλη την βενζίνη,κ πως ο κατασκευαστής λέει στο περίπου, δηλαδή μπορεί να παίρνει 21,6 κ εννοείται πως το στρογγυλόποιοουν προς τα πάνω..

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
10/03/2022, 21:57
για να καψει πανω απο 6 το στρομ πρεπει να περάσεις τις 6χιλιαδες στροφες. οτι και να κανεις κατω απο αυτες δεν θα περασει τα 6-6,5 εκτος αν τερματιζεις πρωτες και τετοια κουφα. μολις περασει το στροφομετρο τις 6κ στροφες αρχιζει να κανει αναλογικα σχεδον ενα λιτρο πανω καθε χιλιες στροφες. οποτε ειτε στη βολτα με τη γυναικα πηγαινες με 130+ είτε εχεις θεμα στο μηχανακι. αν πηγαινεις 140-150 καιει 7+

Και στην εκδρομουλα με τη γυναικα και στην πόλη ποτε δε ξεπερασα τις 6.000 στροφές! Ο λόγος είναι οτι εχω πάψει προ πολλού να βανδαλιζω τα μηχανακια μου και ενα παραπάνω τωρα που ηθελα να μετρήσω καταναλωση!

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
10/03/2022, 21:58
Οτι να ναι σου απαντανε.
Αλλος λεει οτι το εσπαγες αλλος οτι καιει πολυ :a06:

Μια χαρα ειναι η καταναλωση αφου δουλευες παντα κρυος και σε μικρες διαδρομες.
Δε χρειαζονταν το ξεζουμισμα και το ζορισμα στην αντλια σου για να δεις καταναλωση.
Απλα ηθελε γεμισμα, μηδενισμα κοντερ και μολις εφτανες 100χλμ ξαναγεμιζες.:redcard:
Μετα ξαναεκανες μετρηση μεχρι τα 100 χλμ

Το ξέρω ότι μπορούσα και με 100 χλμ αλλά εγω μετρουσα συνάμα και αυτονομία!

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
10/03/2022, 22:00
Μια χαρά είναι η κατανάλωση..Κάνε μόνο διαδρομές 1,5 χλμ κρύος κ θα εκπλαγεις στο πόσο θα κάψει.. Εύκολα θα ξεπεράσει τα 10...Κ εννοείται ότι η τρόμπα δεν μπορεί να πιάσει όλη την βενζίνη,κ πως ο κατασκευαστής λέει στο περίπου, δηλαδή μπορεί να παίρνει 21,6 κ εννοείται πως το στρογγυλόποιοουν προς τα πάνω..

Κάπως ησύχασα!Οταν θα παω πάντως για σέρβις θα πω στο μάστορα να ρίξει μια ματιά αν εχω κάποιο προβληματάκι!

Nikos77
10/03/2022, 23:13
Ποιο το νόημα ρε φίλε?
Αν στα 100 χλμ που θα μετραγες είχες κάψει 7 τότε αφού χωράει 21 το τεποζιτο θα έκανες 300 χλμ.
Απλή μέθοδο των τριών από το δημοτικό.
Ούτε θα βασανίζες το μηχανάκι ούτε αντλίες ούτε τιποτα

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
11/03/2022, 05:20
Ποιο το νόημα ρε φίλε?
Αν στα 100 χλμ που θα μετραγες είχες κάψει 7 τότε αφού χωράει 21 το τεποζιτο θα έκανες 300 χλμ.

Ίσως έχεις δίκιο! Τι να πω!

motojojo
11/03/2022, 08:52
Ποιο το νόημα ρε φίλε?

Όντως την αυτονομία την υπολογίζεις εύκολα.

Αυτό που δεν υπολογίζεται εύκολα και θεωρώ χρήσιμο να ξέρει κάποιος είναι το πόσο έχεις μέσα σε σχέση με αυτό που σου δείχνει ο δείκτης ότι έχει (αν έχει δείκτη καυσίμου).
Γιατι οι περισσότεροι δείκτες λένε ότι ναναι και δεν σε βοηθάνε να υπολογίσεις αν σε βγάζει μέχρι το επόμενο βενζινάδικο

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
11/03/2022, 11:59
Όντως την αυτονομία την υπολογίζεις εύκολα.

Αυτό που δεν υπολογίζεται εύκολα και θεωρώ χρήσιμο να ξέρει κάποιος είναι το πόσο έχεις μέσα σε σχέση με αυτό που σου δείχνει ο δείκτης ότι έχει (αν έχει δείκτη καυσίμου).
Γιατι οι περισσότεροι δείκτες λένε ότι ναναι και δεν σε βοηθάνε να υπολογίσεις αν σε βγάζει μέχρι το επόμενο βενζινάδικο

Όπως το δικό μου για παράδειγμα!

runner
12/03/2022, 01:57

Και εγω νορμαλ το θεωρώ οταν περιλαμβανει και μετακίνηση στη πόλη. Την επόμενη φορα τσεκαρε το μονο στο ταξιδι. Σε εμενα στο ταξιδι παιζω μέση κατανάλωση από 4,5 (5K στροφές) έως 7,5l ανάλογα τις ταχυτήτες. Παντως τα 5,5l τα καιει χαλαρά με 120-130km/h σε ίσιο δρόμο, μπορεί και παραπάνω.

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
12/03/2022, 05:14
Και εγω νορμαλ το θεωρώ οταν περιλαμβανει και μετακίνηση στη πόλη. Την επόμενη φορα τσεκαρε το μονο στο ταξιδι. Σε εμενα στο ταξιδι παιζω μέση κατανάλωση από 4,5 (5K στροφές) έως 7,5l ανάλογα τις ταχυτήτες. Παντως τα 5,5l τα καιει χαλαρά με 120-130km/h σε ίσιο δρόμο, μπορεί και παραπάνω.

Ευχαριστώ φίλε!

Spar1991
12/03/2022, 15:44

Εμενα με προβληματιζει που η θερμοκρασια ειναι μονιμα στις 2 γραμμες μετα τα 12 λεπτα κινησης ενω ειδα που λεγατε το σωστο ειναι 3 γραμμες...το ψυγειο μου εχει τσαλακωμενες κυψελες αλλα δεν νομιζω να φταιει αυτο..

Nik0s_Dk
12/03/2022, 16:00
Καλησπέρα και από μένα. Εγώ θα πρότεινα να χρησιμοποιήσεις ένα πρόγραμμα στο κινητό. Για παράδειγμα εγώ χρησιμοποιώ το fillup. Εύκολο πολύ στη χρήση και δύσκολα έχει μεγάλες αποκλίσεις. Απλά εγωτο γεμίζω πάντα φουλ. Οπότε μετράει χιλιόμετρα από γέμισμα σε γέμισμα μέση κατανάλωση και διάφορα πραγματακια ώστε να έχει μια καλή εικόνα.
434560
434561

runner
12/03/2022, 16:13
Συμφωνώ ότι ενα application στο κινητο με καταγραφές ειναι must για μεγαλύτερη ακρίβεια (πολλές μετρήσεις-γεμίσματα -> πιο σωστή avg κατανάλωση), καθώς σε ενα γέμισμα μπορει να το παταγες, ενα να ησουν μονο μεσα στην πόλη κλπ. και αρα να ειχες διαφορετικές καταναλώσεις λόγω συμπεριφοράς.

Προσωπικά χρησιμοποιω το Fuel Manager Pro (παλιά το είχαν βγάλει δωρεαν)
https://play.google.com/store/apps/details?id=kb2.soft.fuelmanagerpro&hl=en_US&gl=US

@ Nik0s_Dk με τι μηχανάκι εχεις το avg 4.37l/100KM ?

Nik0s_Dk
12/03/2022, 16:39
Nc750x χειροκίνητο... Και η μέτρηση είναι από το πρώτο χιλιόμετρο στο μηχανάκι μιας και το πήρα καινούργιο. Και πάντα όπως είπα το γεμίζω φουλ.

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
13/04/2022, 11:23
Επανέρχομαι!
Το θέμα η κατανάλωση!
Με γεμάτο ρεζερβουάρ μου έβγαλε 200 χλμ σε συνθήκες πόλης! Όχι μαζί με ταξίδι αυτή τη φορά! Μόνο πόλη! 21 λιτρα 200 χλμ!
Μιλάμε για κατανάλωση 10,5/100 χλμ!

Βεστρομ 650 του 2005!

Τι μπορεί να φταίει?
Οι διαδρομές δε ξεπερνούσαν τα 2 χλμ!
Ξέρω ότι θα μού πείτε να πηγαίνω με τα πόδια αφού ειναι πολυ μικρές διαδρομές! Αυτό κάνω!
Κάποιες φορές όμως δε γίνεται γιατί δεν είμαι μόνος!

giorgosb
13/04/2022, 11:35
Παπασούζα, με γεμάτο ρεζερβουάρ, έκανες 200χλμ, ξαναγέμισες και πήρε 21 λίτρα;;

karellen
13/04/2022, 11:36
Λέγοντας 21 λίτρα εννοείς ότι τα καψες όλα μέχρι σταγόνας? Ότι δεν έμεινε τίποτα στο ρεζερβουάρ,ούτε η ρεζέρβα?

motojojo
13/04/2022, 11:49
Παπασούζα, με γεμάτο ρεζερβουάρ, έκανες 200χλμ, ξαναγέμισες και πήρε 21 λίτρα;;

Αν συνέβη αυτό τότε θα πρέπει να αφαιρεθεί και η κλεψιά της αντλίας από την κατανάλωση!

basilis_k6
13/04/2022, 13:20
Σου το ξαναέγραψα. Εχει προβλημα, να πας σε συνεργειο. Δεν καιει πανω απο 6.5 το στρομ. Οτιδηποτς πανω απο εκει ειναι ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

Nikos77
13/04/2022, 14:20
Επανέρχομαι!
Το θέμα η κατανάλωση!
Με γεμάτο ρεζερβουάρ μου έβγαλε 200 χλμ σε συνθήκες πόλης! Όχι μαζί με ταξίδι αυτή τη φορά! Μόνο πόλη! 21 λιτρα 200 χλμ!
Μιλάμε για κατανάλωση 10,5/100 χλμ!

Βεστρομ 650 του 2005!

Τι μπορεί να φταίει?
Οι διαδρομές δε ξεπερνούσαν τα 2 χλμ!
Ξέρω ότι θα μού πείτε να πηγαίνω με τα πόδια αφού ειναι πολυ μικρές διαδρομές! Αυτό κάνω!
Κάποιες φορές όμως δε γίνεται γιατί δεν είμαι μόνος!

Όταν γράφεις "Οι διαδρομές δε ξεπερνούσαν τα 2 χλμ!" Τι άλλο ψάχνεις τότε?
Είναι δυνατόν να κάνεις 2 χλμ και να μην έχεις μεγάλη κατανάλωση? Αφού δουλεύεις πάντα κρύος.
Μην ακούς που σου λένε για πρόβλημα. Απόλυτος φυσιολογικό είναι

DoctoR_k6
13/04/2022, 15:19
Παπασουζα κανε μια βολτα μεχρι τα Χανια κ ξαναγυρνα Ηρακλειο να μας πεις τι γινεται.
Φυγε γεματος κ θα δεις κ καταναλωση κ θα βολταρεις κιολας.
Οπου να ναι κ μπανακι στην θαλασσα θα κανετε εκει κατω...

basilis_k6
13/04/2022, 15:21
Παπασουζα κανε μια βολτα μεχρι τα Χανια κ ξαναγυρνα Ηρακλειο να μας πεις τι γινεται.
Φυγε γεματος κ θα δεις κ καταναλωση κ θα βολταρεις κιολας.
Οπου να ναι κ μπανακι στην θαλασσα θα κανετε εκει κατω...

ποντάρω οτι θα κάψει 7λ/100.

DoctoR_k6
13/04/2022, 15:23
ποντάρω οτι θα κάψει 7λ/100.

Λογικα σε αυτον τον δρομο δεν πας πανω απο 120-130 (σε καποια κομμματια) οποτε θα ειναι πολυ χαλαρος ρυθμος.
Αν καψει πανω απο 6-5/7 μαλλον υπαρχει ενα θεμα.
Κανονικα παει κ ερχεται που λεει ο λογος.

Nik0s_Dk
13/04/2022, 16:39
Είναι δυνατόν να κάνεις 2 χλμ και να μην έχεις μεγάλη κατανάλωση? Αφού δουλεύεις πάντα κρύος.

Χμμμμμ, αν το λες για το Vstrom , συγκεκριμένα και το συγκεκριμένο ίσως. Γιατί πχ με το Nc κρύο κάθε πρωί, 2.5 χλμ δεν γράφει στιγμιαία κατανάλωση σχεδόν ποτέ πάνω από 2,8. Παραδόξως πάω κυρία στο δρόμο αλλά δε βρίσκω και λόγο να το σπάσω πρωί πρωί. Παρόλα αυτά η κατανάλωση του είναι μηδαμινή. Για το Vstrom από φίλους που έχουν, μοντέλα εκεί γύρω σαν του Παπασουζα, κάπου 5 με 6 ανάλογα με το χέρι.

Ειδικός δεν είμαι σε καμία περίπτωση, απλώς δε μου στέκει για οκ νούμερο το 10l/100χλμ. Ούτε με το σιμπιαρ σε χρήση κέντρο Αθήνας δεν είχα τόση..

dorso
13/04/2022, 16:43
Συμφωνώ..Η κατανάλωση σου είναι μια χαρά..Η μηχανή κρύα καίει πολύ παραπάνω...Κάνε αυτό που ανέφερε κι άλλος,γέμισε και κάνε ένα ταξιδακι 200χλμ να δεις τι θα κάψει.. Αλλά εγώ είμαι σίγουρος ότι η κατανάλωση σου είναι μια χαρά για απόστασεις των δύο χιλιομέτρων..

dorso
13/04/2022, 16:46
Χμμμμμ, αν το λες για το Vstrom , συγκεκριμένα και το συγκεκριμένο ίσως. Γιατί πχ με το Nc κρύο κάθε πρωί, 2.5 χλμ δεν γράφει στιγμιαία κατανάλωση σχεδόν ποτέ πάνω από 2,8. Παραδόξως πάω κυρία στο δρόμο αλλά δε βρίσκω και λόγο να το σπάσω πρωί πρωί. Παρόλα αυτά η κατανάλωση του είναι μηδαμινή. Για το Vstrom από φίλους που έχουν, μοντέλα εκεί γύρω σαν του Παπασουζα, κάπου 5 με 6 ανάλογα με το χέρι.

Ειδικός δεν είμαι σε καμία περίπτωση, απλώς δε μου στέκει για οκ νούμερο το 10l/100χλμ. Ούτε με το σιμπιαρ σε χρήση κέντρο Αθήνας δεν είχα τόση..
Με tuono gen2 τα 15αρια τα είχα για πλάκα στο κέντρο της Αθήνας.. Όταν λέμε κέντρο εννοώ κέντρο όμως..

AristidisZ
13/04/2022, 16:48
Ε άμα στα 2 χλμ κάνει και 2-3 στάσεις για τσιγάρα, σούπερ μάρκετ, μανάβη κλπ, και λίγα τα λες τα 10/100

AristidisZ
13/04/2022, 16:49

Άσε τι γράφει το μηχανάκι. Κάνε 100 km σε βαριά βαριά κίνηση και δες πως θα εκτοξευτεί η κατανάλωση

giannis323
13/04/2022, 17:38
Αν καιει δεκα λίτρα για 650 κυβικά το βστρομ και το θεωρούμε οκ τότε είμαστε για μέσα.Το βερσυς μου κάθε μέρα κέντρο και δεν εκαιγε πάνω από 6,6.5.Το ίδιο και το 650 gs 2002 μονομπουζο,που οδηγώ τώρα,6 μάξιμουμ και εθνική 5, επαρχιακό και πιο κάτω έχω δει.
Θα σου πρότεινα μπιτονι και φουλαρισμα μέχρι πάνω όταν ανάψει η ρεζέρβα γιατί τώρα δεν είσαι σίγουρος τι βγαίνει από την αντλία σε μερικά βενζινάδικα.

toyar
13/04/2022, 17:42
τα καθημερινα λιγα και κρυα χλμ ειναι ο θανατος του μοτερ παντως

basilis_k6
13/04/2022, 17:59

5 καιει ενα καλο στρομ. Αν το πιεσεις παει 6. Κρυο ισως να φτασει λιγο παραπανω αλλα το 7 δεν το φτανεις. Παντα μιλαμε για 1ης γενιας.

Nikos77
13/04/2022, 18:25
Αν καιει δεκα λίτρα για 650 κυβικά το βστρομ και το θεωρούμε οκ τότε είμαστε για μέσα.Το βερσυς μου κάθε μέρα κέντρο και δεν εκαιγε πάνω από 6,6.5.Το ίδιο και το 650 gs 2002 μονομπουζο,που οδηγώ τώρα,6 μάξιμουμ και εθνική 5, επαρχιακό και πιο κάτω έχω δει.
Θα σου πρότεινα μπιτονι και φουλαρισμα μέχρι πάνω όταν ανάψει η ρεζέρβα γιατί τώρα δεν είσαι σίγουρος τι βγαίνει από την αντλία σε μερικά βενζινάδικα.

Το θεωρούμε οκ όταν ακούς για 2χλμ την ημέρα όπου δε προλαβαίνει να ζεσταθεί και τοιγμα αναγκαστικά γίνεται πλούσιο. Δηλαδή φουλ βενζίνη και ελάχιστος αερας

giorgosb
13/04/2022, 18:32
5 καιει ενα καλο στρομ. Αν το πιεσεις παει 6. Κρυο ισως να φτασει λιγο παραπανω αλλα το 7 δεν το φτανεις. Παντα μιλαμε για 1ης γενιας.

Αυτό..

Τα νούμερα που λέτε είναι υπερβολικά. Ας περιμένουμε όμως και τον πάτερ να δούμε πως έκανε την μέτρηση..

Nik0s_Dk
13/04/2022, 19:32
Άσε τι γράφει το μηχανάκι. Κάνε 100 km σε βαριά βαριά κίνηση και δες πως θα εκτοξευτεί η κατανάλωση

Αριστείδη ξαναλέω δεν ξέρω για το Vstrom. Ωστόσο το μέγιστο που έχω δει εγώ είναι 5.33 με κανιβαλιστικη οδήγηση στην Αθήνα.