Σύνδεση

View Full Version : ΑΓΟΡΑ vstrom 650 ερωτησεις

Σελίδες : [1] 2 3 4 5

Spar1991
24/11/2021, 10:19
Καλημερα σε ολους. Ειμαι ο Σπυρος 30 ετων και εδω και λιγες μερες σκεφτομαι να αποκτησω ενα vstrom 650 του 2008. Η αγορα θα γινει απο εναν εξαιρετικο εμπορο που εχω αγορασει αλλα 5 μηχανακια αρα και αξιολογο και εμπιστο. Το στρομ κοστιζει 3700 με 75.000χλμ καγκελα βαλιτσα μπουκ σερβις διπλο σταντ. Απο κοντα που το ειδα και το ακουσα ηταν πολυ ικανοποιητικο χωρις να χω πολυ εμπειρια. Το θεμα μου ειναι το εξης. Εγινε σερβις στα 65.000χλμ και εκ τοτε δεν ξαναγινε. Διαβασα οτι το μεγαλο ειναι καθε 24.000 αρα θα πρεπε να το κανει καπου στα 72.000 και δεν το κανε. Λογικα αυτος που το πουλησε στον εμπορο ηξερε γιατι το πουλησε διοτι θελει και λαστιχα και σου λεει αμα το κρατησω θα πληρωσω μια 600αρα.
Ο εμπορος οταν του το πα μου πε οτι θελει καθε 40.000 χλμ και οχι καθε 24.000. Συνεπως μου λεει τωρα μονο λαδια και φιλτρο και στις 80 το μεγαλο. Απο την μια εχω ενθουσιαστει πολυ αλλα απο την αλλη σκεφτομαι οτι με το που το παρω θελει μια 600αρα. Η χρηση που κανω ειναι περιπου 4.000 χλμ το ετος και κινουμαι με σκουτερ γενικα εντος αθηνας. Η αγορα ηθελα να γινει απο τον εμπορο επειδη εχω τα 2700 και οχι τα 3700 που ζηταει και θα μου κανει γραμματια αλλιως αν τα χα θα πηγαινα σε ιδιωτη. Ολα μου τα μηχανακια ηταν σκουτερ παπια περα απο 2 (ενα tdm 900 και ενα bandit s650 μηχανες).
Δεν εχω εμπειρια και θελω τα φωτα σας.. Αξιζει να την παρω και να της δωσω τα 600 ευρω ?? Μπορει οντως το σερβις να περιμενει ως τα 80.000??
Ευχαριστω

CorpseAlive
24/11/2021, 10:36
Καλημερα σε ολους. Ειμαι ο Σπυρος 30 ετων και εδω και λιγες μερες σκεφτομαι να αποκτησω ενα vstrom 650 του 2008. Η αγορα θα γινει απο εναν εξαιρετικο εμπορο που εχω αγορασει αλλα 5 μηχανακια αρα και αξιολογο και εμπιστο. Το στρομ κοστιζει 3700 με 75.000χλμ καγκελα βαλιτσα μπουκ σερβις διπλο σταντ. Απο κοντα που το ειδα και το ακουσα ηταν πολυ ικανοποιητικο χωρις να χω πολυ εμπειρια. Το θεμα μου ειναι το εξης. Εγινε σερβις στα 65.000χλμ και εκ τοτε δεν ξαναγινε. Διαβασα οτι το μεγαλο ειναι καθε 24.000 αρα θα πρεπε να το κανει καπου στα 72.000 και δεν το κανε. Λογικα αυτος που το πουλησε στον εμπορο ηξερε γιατι το πουλησε διοτι θελει και λαστιχα και σου λεει αμα το κρατησω θα πληρωσω μια 600αρα.
Ο εμπορος οταν του το πα μου πε οτι θελει καθε 40.000 χλμ και οχι καθε 24.000. Συνεπως μου λεει τωρα μονο λαδια και φιλτρο και στις 80 το μεγαλο. Απο την μια εχω ενθουσιαστει πολυ αλλα απο την αλλη σκεφτομαι οτι με το που το παρω θελει μια 600αρα. Η χρηση που κανω ειναι περιπου 4.000 χλμ το ετος και κινουμαι με σκουτερ γενικα εντος αθηνας. Η αγορα ηθελα να γινει απο τον εμπορο επειδη εχω τα 2700 και οχι τα 3700 που ζηταει και θα μου κανει γραμματια αλλιως αν τα χα θα πηγαινα σε ιδιωτη. Ολα μου τα μηχανακια ηταν σκουτερ παπια περα απο 2 (ενα tdm 900 και ενα bandit s650 μηχανες).
Δεν εχω εμπειρια και θελω τα φωτα σας.. Αξιζει να την παρω και να της δωσω τα 600 ευρω ?? Μπορει οντως το σερβις να περιμενει ως τα 80.000??
Ευχαριστω

Θα την πάρεις χωρίς έλεγχο από δικό σου μηχανικό προηγουμένως?

karellen
24/11/2021, 10:46
Πρώτον και κυριότερον,ποιος σου είπε ότι κάνει 600€ το μεγάλο σέρβις?
Μπορείς κάλλιστα να αλλάξεις λάδια-φίλτρα μόνος σου και για τις βαλβίδες να πας σε ένα συνεργείο να στις ρυθμίσουν με πολύ λιγότερα χρήματα.Αν δεν μπορείς να κάνεις κάτι μόνος σου πάλι δεν θα σου πάει τόσο το συνεργείο.
Το σέρβις θα το κάνεις ούτως ή άλλως για να έχεις από την αρχή ένα μπούσουλα δικό σου.

Τα ελαστικά πάντως δεν τα γλυτώνεις,

Spar1991
24/11/2021, 16:06
Πρώτον και κυριότερον,ποιος σου είπε ότι κάνει 600€ το μεγάλο σέρβις?
Μπορείς κάλλιστα να αλλάξεις λάδια-φίλτρα μόνος σου και για τις βαλβίδες να πας σε ένα συνεργείο να στις ρυθμίσουν με πολύ λιγότερα χρήματα.Αν δεν μπορείς να κάνεις κάτι μόνος σου πάλι δεν θα σου πάει τόσο το συνεργείο.
Το σέρβις θα το κάνεις ούτως ή άλλως για να έχεις από την αρχή ένα μπούσουλα δικό σου.

Τα ελαστικά πάντως δεν τα γλυτώνεις,

Μα 600 ειπα μαζι με λαστιχα.. σερβις μου ειπαν 250 και ο σφακιανακης και ενας αλλος ανωνυμος που σιγουρα θα ασχοληθει παραπανω απο τον σφακιανακη με τα ιδια λεφτα

Spar1991
24/11/2021, 16:08
Ελεγχο απο δικο μου μηχανικο οχι. Θα παει στην σουζουκι αυριο μου παν για τελευταιο ελεγχο και τους εμπιστευομαι γιατι οπως ειπα εχω παρει 5 απο εκει μηχανακια χωρις προβληματα.. Ξερω οτι το σωστο ειναι αυτο.. αλλα σκεψου οτι δεν εχω μηχανικο δικο μου και δευτερον αν ειχα επρεπε να τον μεταφερω στον πειραια να δει την μηχανη.. Ποιος το κανει αυτο?? Και ποσα θα δωσω ? Αν ηταν ιδιωτης ναι θα το πηγαινα οπως το χω ξανακανει

DoctoR_k6
24/11/2021, 16:35
Οταν ακουω κατι τετοια...Ο εμπορος οταν του το πα μου πε οτι θελει καθε 40.000 χλμ και οχι καθε 24.000 μου προκαλει μεγαλο ενδιαφερον το να αγοραζεις μεταχειρο απο εμπορους.
Το 500αρικο με σερβις κ ελαστικα δεν το γλυτωνεις.&-
Τωρα αν ο προηγουμενως αφησε το σερβις των 72Κ επειδη ηταν μεγαλο/ακριβο κ εριξε κ αλλη μια 3αρα χιλιομετρα δεν ξερω κατα ποσο φροντιζε/συντηρουσε το μοτο του.
Θα πρεπει να βασιστεις στον εμπορο που βλεπω οτι τον εχεις σε εκτιμηση κ εισαι σιγουρος...

Nikos77
24/11/2021, 18:09
Δεν είναι καλή αγορά να τη πάρεις 3700 και να ρίξεις αλλά 600.
Αν το σέρβις μανιουαλ λέει κάθε 24.000 σιγά μη την έκανε ο προηγούμενος στα 72.000 αφού όπως λες είχε παει πιο νωρις.
Του εμπόρου τα κάθε 40.000 μη τα ακούς καθόλου.
Πάνω στη πορωση σου μη κάνεις κίνηση.
Καταρχήν είναι πολλά τα λεφτά για 13 χρόνια μηχανή που πάει στα 14.
Επίσης τι σημαίνει θα τη πάνε στη Σουζούκι για έλεγχο?
Εσύ πρέπει να τη πας για να μάθεις τι χρειάζεται.
Αφού έχεις πάρει 5 μηχανές από κει σε ξέρουν και θα σου δώσουν τη μηχανή να τη πας και αλλού για έλεγχο εκτός από τη Σουζούκι που θα τη πάνε αυτοι

basilis_k6
24/11/2021, 18:47
Προτιμάς να την πάρεις και να σου πει οτι το έκανε χωρις να το έκανε μήπως? Σωστός ο πωλητης, δεν το έκανα, κάντο εσυ αν θες. Δεν έληξε το μηχανάκι επειδη δεν έγινε ρυθμιση στις βαλβίδες ουτε ειναι το 24κ ενας μαγικος αριθμός που στις 23,999 ειναι μια χαρα και στις 24,001 ειναι για πέταμα. Μια ενδειξη ειναι και μαλιστα στα στρομ ειναι πολυ σφιχτη γιατι στο πρωτο ποτε δεν θελουν ρυθμιση και στο δευτερο πολυ σπανια. Αρα ειναι σχεδον βεβαιο οτι δεν θα θελουν καθολου ουτε τωρα. Αν η τιμή ειναι καλή τοτε να το παρεις. Να κάνεις εσυ το σερβις, να αλλαξεις και οτι άλλο βρεις (πιθανο να θελει καποια μαζεματα ακομα αν και νεο σχετικα το μηχανάκι) και θα εχες μια μηχανη που ξερεις ακριβως τι θελει απο εδω και περα. Τα μισα μτχ δεν έχουν καν βιβλίο σερβις μαζι τους. Αν θεωρεις οτι τα εξτρα λεφτα για το σερβις κανουν ασυμφορη την αγορά ειναι άλλο θεμα. Παντως το οτι δεν εγινε το σερβις για μερικες χιλιαδες χλμ δεν λεει απολυτως τιποτα. Οπως δεν λεει και τιποτα ο αριθμός χιλιομέτρων γιατι δεν κανουμε ολοι την ιδια χρηση. Ουτε στα λαδια, ουτε στα φιλτρα, ουτε στις βαλβίδες ειναι συγκεκριμένα τα χλμ που πρεπει να κάνεις ελεγχο/αλλαγη. Ειναι μια μέση τιμη που αποφάσισε το εργοστάσιο οτι δουλευει για το 90% των κατοχων. Αν θες μπορεις να του πιεις το αιμα (και το λάδι) σε λιγοτερα απο 6κ χλμ που λεει το μανουαλ. Θα φταιει η σουζουκι που δεν σου είπε να πας στα 4 η στα 5 χιλιαδες χλμ?

dorso
24/11/2021, 20:04
Σε αυτά τα χλμ απλά να περιμένεις να ζητήσει κ τίποτα άλλο από αναλώσιμα,όπως σέρβις αναρτήσεις,κάνα ρουλεμάν, τίποτα δισκοπλακες..Υπολόγισε +1000€ σε σύντομο διάστημα για να είσαι μέσα..

giorgosb
24/11/2021, 20:14
σερβις μου ειπαν 250 και ο σφακιανακης και ενας αλλος ανωνυμος που σιγουρα θα ασχοληθει παραπανω απο τον σφακιανακη με τα ιδια λεφτα

Δεν είναι απόλυτο, στο αντίθετο θα λεγα ότι έχω καταλήξει..

σέρβις αναρτήσεις,κάνα ρουλεμάν, τίποτα δισκοπλακες..

Τα άλλα ναι, δισκόπλακες όμως δύσκολο σ αυτά τα χλμ.

basilis_k6
24/11/2021, 21:09
Σε αυτά τα χλμ απλά να περιμένεις να ζητήσει κ τίποτα άλλο από αναλώσιμα,όπως σέρβις αναρτήσεις,κάνα ρουλεμάν, τίποτα δισκοπλακες..Υπολόγισε +1000€ σε σύντομο διάστημα για να είσαι μέσα..

μεχρις τις 100κ δεν θα χρειαστεί τίποτε απο αυτα αν ο προηγουμενος το οδηγουσε σαν vstrom και οχι σαν duke. μονο τα μπροστινα λαδια/τσιμουχες που προφανώς αν δεν εχουν γινει καλο θα ηταν να γινουν.

νεοσσός
24/11/2021, 21:56
13 ετών V-Strom, με 75.000 χιλιόμετρα, με τιμή 4.300€+ δεν είναι κελεπούρι. Προτείνω να κάνεις υπομονή να μαζέψεις τα απαραίτητα μετρητά και να αγοράσεις από ιδιώτη.

Σκέψου ότι θα δυσκολευτείς να το συντηρήσεις, αν προκύψει επιπλέον πρόβλημα, με δεδομένο ότι λες πως θα το πάρεις με δόσεις.

billyka
24/11/2021, 21:57
Κυριε κυριε να πω να πω?Το μανιουαλ λεει στα 24 ελεγχο βαλβιδων και εαν ειναι εκτος οριων ρυθμιση.Δεν παει να πει οτι καθε 24 ρυθμιζεις βαλβιδες..Βαλβιδες μπορει να χρειαστει να ρυθμισεις πρωτη φορα και στα 80.000..Επισης οπως λεει και ο ΒασιληςΚ6,αλλα τα 72.000 χλμ σε ταξιδια ή εκτος πολεως οδηγηση και αλλο 72.000 χλμ 1η-2α μεχρι 60χλμ με την θερμοκρασια στα υψη και τα βεντιλατερ να βαρανε..Η χρηση δλδ που βλεπω φουλ απο πιτσιρικαδες με σουπερσπορτ που πανε με αυτα δουλεια-σπιτι-καφετερια-σπιτι,οτι κανω εγω δλδ με το παπι

doctoras
24/11/2021, 22:42
Το ολο θεμα με την αγορα μεταχειρισμένου ειναι ποσα χερια εχει περάσει, αν σε αυτα τα χερια εχει περασει με διαμεσολαβητή εμπορο ενδέχεται τα χλμ να ειναι γυρισμένα. .Μπορεί ο δικος σου εμπορος να ειναι αξιοπιστος αλλα μπορει να εχει περασει απο αλλο εμπορο οχι τοσο αξιόπιστο.
Η λυση ειναι και απλη, φιλταρεις το car απο ιδιωτη στο ταβανι μπατζετ που ψαχνεις και ενδιαφέρεσαι μονο για πρωτο χερι, μιλας με τον ιδιοκτήτη και ψάχνεις τα διαπιστευτήρια μιας κατοχης απο καινούργιο. Ετσι θα ξερεις τι αγοραζεις αρχικά και μετα ολα τα υπόλοιπα σε τι κατασταση ειναι αξιζει η προσφορα ή οχι ή διαπραγμάτευση κλπ.

Παρε και και μια φιλτραρισμενη αναζητηση μεχρι 4k μαι ψαξε, λιγο που εψαξα βρήκα τρια πρωτο χερι, ενδεχεται να εχει και αλλα:

Αναζήτησα στο Car.gr και το βρήκα εξαιρετικά ενδιαφέρον : https://www.car.gr/classifieds/bikes/?st=private&hi=1&condition=used&significant_damage=f&price-to=4000&variant=vstrom650&sort=prd&price-from=500&fuel_type=1&offer_type=sale&&utm_source=android-app&utm_medium=push-button&utm_campaign=facebook-shareSearchByUrl&utm_content=anazitisi

borgiriadis1
25/11/2021, 07:45
Εντάξει το οτι είναι απο εμπορο απο μονο του δεν λέει και πολλά. Και εγώ έχω αγοράσει απο έμπορο και μάλιστα ενω η μηχανή φαινόταν και ακουγόταν χαρτί η τιμή ηταν τόσο φθηνή που πήγα με μηχανικό εκεί και μετα απο τρεις μέρες την πήγα κ σε άλλο συνεργειο για 2η γνώμη. Την δεύτερη μαλιστα μου είπε "αμα δεν το πάρεις μην ξαναρθεις".

Αυτο που θέλω να πω είναι οτι και γνώσεις να εχεις κ μονο ψυχολογικά μια διαβεβαίωση απο ενα συνεργειο σου δίνει σιγουριά.

Επείσης όπως είπε ο basilis _k6 το 24.000 χλμ δεν είναι μαγικός αριθμός. Όπως λες έχει βιβλιο σέρβις. Κοιτά ποτε έγινε ρύθμιση βαλβίδων. Μπορεί να έγινε στις 65.000 χλμ. Τοτε χρειάστηκε τοτε έγινε. Αφού η σωστη λογική είναι να το πάρεις κ να πας για σέρβις έτσι κ αλλιως δεν είναι και πολλά να ψαξεις ακόμα.

Κτ τελευταιο. Δεν είναι και καμία προσφορά τα 3700. Απο οτι ειδα κ εγώ γύρω στα 4.000 παιζουν πολλά V strom. Δεν είναι δλδ οτι αν δεν πάρεις το συγκεκριμένο δεν θα ξαναβρεις.

Spar1991
25/11/2021, 19:50
Εντάξει το οτι είναι απο εμπορο απο μονο του δεν λέει και πολλά. Και εγώ έχω αγοράσει απο έμπορο και μάλιστα ενω η μηχανή φαινόταν και ακουγόταν χαρτί η τιμή ηταν τόσο φθηνή που πήγα με μηχανικό εκεί και μετα απο τρεις μέρες την πήγα κ σε άλλο συνεργειο για 2η γνώμη. Την δεύτερη μαλιστα μου είπε "αμα δεν το πάρεις μην ξαναρθεις".

Αυτο που θέλω να πω είναι οτι και γνώσεις να εχεις κ μονο ψυχολογικά μια διαβεβαίωση απο ενα συνεργειο σου δίνει σιγουριά.

Επείσης όπως είπε ο basilis _k6 το 24.000 χλμ δεν είναι μαγικός αριθμός. Όπως λες έχει βιβλιο σέρβις. Κοιτά ποτε έγινε ρύθμιση βαλβίδων. Μπορεί να έγινε στις 65.000 χλμ. Τοτε χρειάστηκε τοτε έγινε. Αφού η σωστη λογική είναι να το πάρεις κ να πας για σέρβις έτσι κ αλλιως δεν είναι και πολλά να ψαξεις ακόμα.

Κτ τελευταιο. Δεν είναι και καμία προσφορά τα 3700. Απο οτι ειδα κ εγώ γύρω στα 4.000 παιζουν πολλά V strom. Δεν είναι δλδ οτι αν δεν πάρεις το συγκεκριμένο δεν θα ξαναβρεις.

Η αληθεια ειναι οτι κελεπουρι δεν ειναι με την ενοια που το λες αλλα τοσο παιζουν.. δυσκολα βρισκεις πλεον του 2008 3700 τιμη.. του 2006 πιο πιθανο.. εν τελη το κλεισα σημερα αφου μου ειπαν οτι θα μου κανουν δωρεαν λαδια φιλτρο αλλαγη.. ο μηχανικος στο εξουσιοδοτημενο σημερα που το ξαναπηγαν και μιλησαμε ειπε μονο τακακια λαστιχα θελει.. οποτε του δωσα 40 για τακακια! Λαστιχα θα δω τωρα..

Spar1991
25/11/2021, 19:52
Κοιτα υπαρχει book service οποτε γυρισμενα χιλιομετρα δεν παιζουν.. Τωρα δεν θα κατσω να μπω σε τρελα σκηνικα.. εχει μπουκ ενημερωμενο κανονικα. Μου πε σημερα που πηγα οτι ο προηγουμενος στα 70 αλλαξε μονος του λαδια φιλτρο και δεν το χε παει για σερβις παρολαυτα θα μου αλλαξουν δωρεαν φιλτρο λαδια και μου πε να κανω το επομενο σερβις στα 80.000 το μεγαλο και δεν παθαινει κατι αν περιμενει..

Spar1991
25/11/2021, 19:56
Ναι.. δεν κανω ελεγχο οταν παιρνω απο αυτον τον εμπορο..κακως βεβαια αλλα που να φερνω μηχανικο εκει?? Δεν εχω και κανεναν.. τελος παντων βιβλιο σερβις κοιταω και να ακουω τον κινητηρα..Τρακαρισμενο το ελεγχω αν ειναι.. τωρα αλλαξαμε και τακακια 40 ευρω πριν την παρω.. μονο λαστιχα θελει μου παν.. Απλα ψαχνω να βρω μπαγκστερ δερματινο και καρινα απο κατω και 2 3 ακομα πραματακια μεταχειρισμενα. Αν υπαρχει κατι υποψιν πειτε

alexis72
25/11/2021, 19:57
καλοταξιδο φιλε ,αν μπορεις να εισαι μπροστα η στειλε δικο σου ατομο να δειτε αν αλλαξουν οντως λαδια φιλτρο κλπ ...
μηπως ο εμπορος ειναι στην καλλιθεα κ λεγεται vinios ?
ετσι απο περιεργεια ρωταω...

Spar1991
25/11/2021, 19:58
Οταν ακουω κατι τετοια...Ο εμπορος οταν του το πα μου πε οτι θελει καθε 40.000 χλμ και οχι καθε 24.000 μου προκαλει μεγαλο ενδιαφερον το να αγοραζεις μεταχειρο απο εμπορους.
Τωρα αν ο προηγουμενως αφησε το σερβις των 72Κ επειδη ηταν μεγαλο/ακριβο κ εριξε κ αλλη μια 3αρα χιλιομετρα δεν ξερω κατα ποσο φροντιζε/συντηρουσε το μοτο του.
Θα πρεπει να βασιστεις στον εμπορο που βλεπω οτι τον εχεις σε εκτιμηση κ εισαι σιγουρος...

Τελικα το γλιτωσα. Διοτι ειπε στο εξουσιοδοτημενο να το κανω το σερβις το μεγαλο στα 80.000 χλμ δεν πειραζει απλα να αλλαχτουν φιλτρα λαδια και μου τα καναν δωρο.. ηθελε τακακια και εδωσα 40 ευρω.. μονο λαστιχα μενουν.. Τωρα στα 80.000 θα φτασω καλοκαιρι με την χρηση που κανω οποτε θα μαι καλυτερα οικονομικα.. Του βαλα και εναν συνεγερμο να χω το κεφαλι μου ησυχο..

Spar1991
25/11/2021, 20:01
Δεν είναι καλή αγορά να τη πάρεις 3700 και να ρίξεις αλλά 600.
Αν το σέρβις μανιουαλ λέει κάθε 24.000 σιγά μη την έκανε ο προηγούμενος στα 72.000 αφού όπως λες είχε παει πιο νωρις.
Του εμπόρου τα κάθε 40.000 μη τα ακούς καθόλου.
Πάνω στη πορωση σου μη κάνεις κίνηση.
Καταρχήν είναι πολλά τα λεφτά για 13 χρόνια μηχανή που πάει στα 14.
Επίσης τι σημαίνει θα τη πάνε στη Σουζούκι για έλεγχο?
Εσύ πρέπει να τη πας για να μάθεις τι χρειάζεται.
Αφού έχεις πάρει 5 μηχανές από κει σε ξέρουν και θα σου δώσουν τη μηχανή να τη πας και αλλού για έλεγχο εκτός από τη Σουζούκι που θα τη πάνε αυτοι

Την πηρα τελικα φιλε. Ειπε ο μηχανικος οτι θελει λαδια φιλτρο να ναι οκ και τακακια περα απο λαστιχα. Οποτε μου καναν δωρο λαδια φιλτρο και τακακια πληρωσα 40 ευρω. Λαστιχα τελος του μηνα θα αλλαξω. Ηταν καλη η τιμη. Στο καρ που κοιταξα δεν υπηρχαν του 2008 σε τετοια τιμη μονο του 2006..γενικα την πηρα οσο θα την επαιρνα απο ιδιωτη.. Χαιρομαι γιατι δινοντας 500 εν τελη θα χω μια εξαιρετικη μηχανη που δεν σπαει δεν χαλαει.. τα 75.000 ακουγοντε πολλα ισως αλλα εχω γνωρισει ατομο με 170.000 χλμ σε στρομ και δεν ειχε βγαλει σχεδον τιποτα

doctor_john
25/11/2021, 20:14
Εσύ ξέρεις φίλε μου, καλά χιλιόμετρα!

Για όποιον το διαβάσει στο μέλλον, δεν υπάρχει το "δεν πειράζει" και έχει μόνο μία απάντηση: "καλύπτετε αντικατάσταση;"

Spar1991
25/11/2021, 20:59
Εσύ ξέρεις φίλε μου, καλά χιλιόμετρα!

Για όποιον το διαβάσει στο μέλλον, δεν υπάρχει το "δεν πειράζει" και έχει μόνο μία απάντηση: "καλύπτετε αντικατάσταση;"

Αν εννοεις αν μου καλυπτουν αντικατασταση απο τον εμπορο θα σου πω οτι δεν ξερω! Αν χαλασει κατι ομως σιγουρα θα με βοηθησουν οπως και παλαιοτερα που χα ενα θεματακι με εμα tdm που χα και τελικα μου πε ελα απο δω να το δουμε!

Spar1991
25/11/2021, 21:18

Μια ερωτηση επειδη ειμαι ψιλοχαμενος τι λαστιχα να βαλω?? Εχω ακουσει αποψεις μπερδεμενες για ολα.. καποιοι λενε καλα λογια αλλοι κακα.. αλλα τι να επιλεξω?? Θελω να ναι ασφαλτινα αλλα και για χωμα οταν θα μπω που και που!

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
25/11/2021, 22:00
Καλορίζικο φίλε! Καλοτάξιδο! Βγάλε και μια φωτογραφία να το δούμε!

basilis_k6
25/11/2021, 22:00
Μια ερωτηση επειδη ειμαι ψιλοχαμενος τι λαστιχα να βαλω?? Εχω ακουσει αποψεις μπερδεμενες για ολα.. καποιοι λενε καλα λογια αλλοι κακα.. αλλα τι να επιλεξω?? Θελω να ναι ασφαλτινα αλλα και για χωμα οταν θα μπω που και που!

χωμα δεν ξερω. ειχα καποτε τακουνια αλλα ηταν για κανονικό offroad και δεν πηγαιναν καλα στο δρομο. heidenau k60...
Κοίτα scorpion rally , trailmax mission και anakee που θεωρω ειναι πιο δρομου.

Nikos77
26/11/2021, 00:21
Καλορίζικη εύχομαι

Spar1991
26/11/2021, 09:17
Καλορίζικη εύχομαι

Ευχαριστω πολυ φιλε μου!

Spar1991
26/11/2021, 09:22
καλοταξιδο φιλε ,αν μπορεις να εισαι μπροστα η στειλε δικο σου ατομο να δειτε αν αλλαξουν οντως λαδια φιλτρο κλπ ...
μηπως ο εμπορος ειναι στην καλλιθεα κ λεγεται vinios ?
ετσι απο περιεργεια ρωταω...

Χαχαχ σιγα μην πηγαινα στον βινιο.. Τρελος ειμαι???
Απο ενα εξαιρετικο μαγαζι στον πειραια το πηρα με πολυ πολυ καλες αξιολογησεις απο χρηστες. Αν κανεις σχετικη ερευνα θα το βρεις ευκολα απλα δεν θελω να πω κατι δημοσια..

Spar1991
28/11/2021, 14:24
Ψαχτηκα λιγο να δω ποσο θα μου στοιχισει ενα καλο σερβις σιγουρα με την συντηρηση που λεει η σουζουκι για αντικατασταση καθε καποια χρονια και βρηκα αυτα... Αν βαλω τα γνησια στα απαραιτητα και aftermarket σε καποια αλλα ειτε για μικρη βελτιωση ειτε για ιδια αποδοση ποσο θα μου κοστιζε.. Υπαρχει καποιος που χει κανει τα οαρακατω να ξερει πανω κατω ποσο παει αυτο το κοστουμι?

Αλλαγη μπουζι
Αλλαγη φιλτρου αερα
Αλλαγη φιλτρο λαδιου και λαδια
Σερβις μπροστινων
Αλλαγη πισω αναρτησης
Αλλαγη υγρο φρενων
Αλλαγη σωληνακια φρενων
Αλλαγη μανετες και ντιζα συμπλεκτη
Σωληνας καλοριφερ και γενικα κολαρα
Αλλαγη ψυκτικου κινητηρα
Αλλαγη συστηματος αερα
Βαλβιδες ρυθμιση
Αλυσιδογραναζα
Ντιζα γκαζιου
Αντλια βενζινης
Δισκοπλακες και τακακια

dorso
28/11/2021, 14:28
Άμα κάνες όλα αυτά είσαι κοντά στα 1500€.. Μπορείς να γλιτώσεις πολλά όμως από την αλλαγή της ανάρτησης κ να κάνεις επισκευή..

basilis_k6
28/11/2021, 14:52
Ψαχτηκα λιγο να δω ποσο θα μου στοιχισει ενα καλο σερβις σιγουρα με την συντηρηση που λεει η σουζουκι για αντικατασταση καθε καποια χρονια και βρηκα αυτα... Αν βαλω τα γνησια στα απαραιτητα και aftermarket σε καποια αλλα ειτε για μικρη βελτιωση ειτε για ιδια αποδοση ποσο θα μου κοστιζε.. Υπαρχει καποιος που χει κανει τα οαρακατω να ξερει πανω κατω ποσο παει αυτο το κοστουμι?

Αλλαγη μπουζι
Αλλαγη φιλτρου αερα
Αλλαγη φιλτρο λαδιου και λαδια
Σερβις μπροστινων
Αλλαγη πισω αναρτησης
Αλλαγη υγρο φρενων
Αλλαγη σωληνακια φρενων
Αλλαγη μανετες και ντιζα συμπλεκτη
Σωληνας καλοριφερ και γενικα κολαρα
Αλλαγη ψυκτικου κινητηρα
Αλλαγη συστηματος αερα
Βαλβιδες ρυθμιση
Αλυσιδογραναζα
Ντιζα γκαζιου
Αντλια βενζινης
Δισκοπλακες και τακακια

το πλαισιο θα το κρατησεις;

Spar1991
28/11/2021, 15:07

Χαχα ναι μαζι με την βαλιτσα..

Spar1991
28/11/2021, 15:09

Φιλε τα υπολογισα δες λιγο να καταλαβεις.. λλαγη μπουζι 30
Αλλαγη φιλτρου αερα kn 50
Αλλαγη φιλτρο λαδιου και λαδια 70
Σερβις μπροστινων 120
Αλλαγη πισω αναρτησης οhlins 700
Αλλαγη υγρο φρενων 10
Αλλαγη σωληνακια φρενων 135
Αλλαγη μανετες 50
Κολαρο νερου 20
Αλλαγη ψυκτικου κινητηρα 10
Βαλβιδες ρυθμιση
Αλυσιδογραναζα 140
Ντιζα γκαζιου συμπλεκτη 25
Αντλια βενζινης 23
Δισκοπλακες και τακακια 300+40
Σετ δισκοι συμπλεκτη 165
Καθαρισμος των μπεκ με υπερηχους 70

+250 ευρω η δουλεια του μηχανικου φανταζομαι αλλα μετα η μηχανη πεταει για αλλα 100.000 χλμ . Η κανω λαθος???

basilis_k6
28/11/2021, 15:15
Σερβις μπροστινων 120
Αλλαγη υγρο φρενων 10
Αλλαγη μανετες 50
Κολαρο νερου 20
Βαλβιδες ρυθμιση
Αλυσιδογραναζα 140
Αντλια βενζινης 23
Σετ δισκοι συμπλεκτη 165

+250 ευρω η δουλεια του μηχανικου φανταζομαι αλλα μετα η μηχανη πεταει για αλλα 100.000 χλμ . Η κανω λαθος???

άλλαξε οτι χρειαζεται. δεν νομιζω ολα αυτα να χρειαζονται τωρα. μανετες γιατι να αλλαξεις? το ολινς 700 με υδραυλικη παει τοσο?

Spar1991
28/11/2021, 16:01
άλλαξε οτι χρειαζεται. δεν νομιζω ολα αυτα να χρειαζονται τωρα. μανετες γιατι να αλλαξεις? το ολινς 700 με υδραυλικη παει τοσο?

Ναι παει παραα πολυ ειδαλλως βαζεις yss με 320..Ωστοσο εχεις δικιο καλυτερα σερβις στην πιαω αναρτηση και οχι δισκοπλακες.. ετσι αυτη η σερβισαρα θα παει στα 1000 περιπου αλλα μετα ποιος με ποιανει...

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
28/11/2021, 17:05
Σερβις μπροστινων 120
Αλλαγη υγρο φρενων 10
Αλλαγη μανετες 50
Κολαρο νερου 20
Βαλβιδες ρυθμιση
Αλυσιδογραναζα 140
Αντλια βενζινης 23
Σετ δισκοι συμπλεκτη 165

Βρε συ! 100.000χλμ με τα ίδια αλυσιδογραναζα και γενικά με τα συναφή γίνεται?

Spar1991
28/11/2021, 17:57
Βρε συ! 100.000χλμ με τα ίδια αλυσιδογραναζα και γενικά με τα συναφή γίνεται?

Μα αυτα που αναφερα κανεις δεν εχει αλλαξει τιποτα απο αυτα ως τα 100.000 χλμ... εχω το μπουκ σερβις του προηγουμενου κατοχου και εχω δει! Αλλαζεις αλλα οχι ολα αυτα.. το 30 40% ναι

borgiriadis1
28/11/2021, 19:00
Πάντως με όλα αυτά που υπολόγισες θα πρέπει να είναι πολύ καλός άνθρωπος ο μηχανικός για να σου πάρει μόνο 250€.

doctoras
28/11/2021, 19:16
Πάντως με όλα αυτά που υπολόγισες θα πρέπει να είναι πολύ καλός άνθρωπος ο μηχανικός για να σου πάρει μόνο 250€.

Εκτος απο τον καθαρισμο μπεκ και βαλβιδες ολα τα υπολοιπα τα αντικαθιστα οποιανου ερασιτέχνη χερια μπορουν έχοντας μια συλλογή καστανια ενα ροποκλειδο και μερικα ακομη εργαλεια χειρός.
Τα 250 ειναι νορμαλ. Τα συνεργεια βγαζουν ενα ποσοστό κερδους (αλλες φορες μεγαλο αλλες μικροτερο)και απο τα αναλωσιμα που θα σου βαλουν.

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
28/11/2021, 19:38
Μα αυτα που αναφερα κανεις δεν εχει αλλαξει τιποτα απο αυτα ως τα 100.000 χλμ... εχω το μπουκ σερβις του προηγουμενου κατοχου και εχω δει! Αλλαζεις αλλα οχι ολα αυτα.. το 30 40% ναι

Τι να σου πω!Εμενα πάντως μου φαίνονται πολλά!

lykourgi
28/11/2021, 19:46
Μερικές ενστάσεις ( προς όφελός σου):

Οι ντίζες ελέγχονται, δεν είναι απαραίτητο να αλλαχτούν.

Μανέτες, όχι.

Αντλία βενζίνης, όχι προληπτικά. Και σίγουρα όχι με 23 € γνήσια.

Δισκόπλακες - τακάκια, όχι προληπτικά. Μόνο αν φεύγεις πολύ μεγάλο ταξίδι.

Δίσκοι συμπλέκτη, όχι προληπτικά. Επίσηςμόνο εν' όψει ταξιδιού.

Αυτά.

Spar1991
28/11/2021, 19:56
Μερικές ενστάσεις ( προς όφελός σου):

Οι ντίζες ελέγχονται, δεν είναι απαραίτητο να αλλαχτούν.

Μανέτες, όχι.

Αντλία βενζίνης, όχι προληπτικά. Και σίγουρα όχι με 23 € γνήσια.

Δισκόπλακες - τακάκια, όχι προληπτικά. Μόνο αν φεύγεις πολύ μεγάλο ταξίδι.

Δίσκοι συμπλέκτη, όχι προληπτικά. Επίσηςμόνο εν' όψει ταξιδιού.

Αυτά.

Σε ευχαριστω πολυ.. Εσυ απο ολα αυτα αν ειχες ενα μηχανακι τετοιο σαν το δικο μου με 75.000 χιλιομετρα τι θα αλλαζες προληπτικα?

Volpad
28/11/2021, 20:03
Λάδια, παραφλου, υγρά φρένων, λάδια στις μπουκάλες και σέρβις στο πίσω αμορτισέρ.

Spar1991
28/11/2021, 20:07

250 και πολλα του ειναι.. 1 μερα θα του παρει.. εγω για να βγαλω 250 θελω 10 μερες και...

doctoras
28/11/2021, 20:11
Σε ευχαριστω πολυ.. Εσυ απο ολα αυτα αν ειχες ενα μηχανακι τετοιο σαν το δικο μου με 75.000 χιλιομετρα τι θα αλλαζες προληπτικα?

Ρουλεμαν τροχων και ενδεχομένως τιμονιού

lykourgi
28/11/2021, 20:14

Αν από αυτά που έγραψες, αφαιρέσεις αυτά που έγραψα, έχεις κάνει το μηχανάκι "καινούργιο".

Λάστιχα κλπ που γράφω, όταν χρειαστούν.

Spar1991
28/11/2021, 20:17
Ρουλεμαν τροχων και ενδεχομένως τιμονιού

Μου παν οτι αλλαχτηκαν προσφατα ποτηρακια.. αυτα δεν ειναι??

doctoras
28/11/2021, 20:32
Μου παν οτι αλλαχτηκαν προσφατα ποτηρακια.. αυτα δεν ειναι??

Δε καταλαβαίνω τι εννοούν

Spar1991
28/11/2021, 20:40
Δε καταλαβαίνω τι εννοούν

Ποτηρια ρουλεμαν τιμονιου

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
28/11/2021, 20:41

Ξαναδιάβασα το νήμα! Παρανοησα!Έως τα 100.000 καλα είσαι :beer:

basilis_k6
28/11/2021, 20:59
Θα κάνεις λάδια/φίλτρα/νερά/βαλβίδες. Ελεγχο ντιζες, έλεγχο δισκους (δεν παιζει να θες δισκους, μάλλον ουτε ντιζες αλλα δες τες). Έλεγχο τακάκια, αν κάνεις αλλαγη αλλάζεις υγρα, αλλιως οχι.
Λάστιχα, αν είναι παλιά/φθαρμένα, σιγουρα ειναι το επόμενο.
Μετά σερβις μπροστινό και αλυσιδογράναζα.

Οταν και αν έχεις πρόβλημα θα αλλάξεις κάτι άλλο. Πχ κολλάρα νερου κτλ. Μην πετάς λεφτα σε μαλακίες. Αν με νορμαλ οδηγηση χωρις 150αρες εχεις 5,5 λίτρα/100χλμ δεν θα κάνεις ουτε καθαρισμους ουτε τρομπες ουτε τιποτα. Να βάζεις ΠΑΝΤΑ βενζίνη όταν εισαι στα 2 νταμάκια πανω απο 20-30χλμ. Καλό ειναι να μην βλέπεις ποτε το ενα νταμάκι και η τρόμπα θα ζήσει πολλα χρόνια ακομα. Εφοσον βεβαια δεν ειναι ηδη προβληματική.
Μην αλλάξεις ακομα αμορτισερ. Τα χλμ ειναι λίγα. Πριν τις 100 δεν θελεις αμορτισερ εκτος αν εχει φαει πολύ κοπανημα.

Θα βγάλω σύντομα κάποια αξεσουαρ για πώληση. Εχω και ολινσ με υδραυλικη που θα φυγει. Δεν ξερω ποτε αλλα αν δεν εχεις κανει αγορά θα σου στειλω ενα μνμ.

Spar1991
28/11/2021, 21:38
Θα κάνεις λάδια/φίλτρα/νερά/βαλβίδες. Ελεγχο ντιζες, έλεγχο δισκους (δεν παιζει να θες δισκους, μάλλον ουτε ντιζες αλλα δες τες). Έλεγχο τακάκια, αν κάνεις αλλαγη αλλάζεις υγρα, αλλιως οχι.
Λάστιχα, αν είναι παλιά/φθαρμένα, σιγουρα ειναι το επόμενο.
Μετά σερβις μπροστινό και αλυσιδογράναζα.

Οταν και αν έχεις πρόβλημα θα αλλάξεις κάτι άλλο. Πχ κολλάρα νερου κτλ. Μην πετάς λεφτα σε μαλακίες. Αν με νορμαλ οδηγηση χωρις 150αρες εχεις 5,5 λίτρα/100χλμ δεν θα κάνεις ουτε καθαρισμους ουτε τρομπες ουτε τιποτα. Να βάζεις ΠΑΝΤΑ βενζίνη όταν εισαι στα 2 νταμάκια πανω απο 20-30χλμ. Καλό ειναι να μην βλέπεις ποτε το ενα νταμάκι και η τρόμπα θα ζήσει πολλα χρόνια ακομα. Εφοσον βεβαια δεν ειναι ηδη προβληματική.
Μην αλλάξεις ακομα αμορτισερ. Τα χλμ ειναι λίγα. Πριν τις 100 δεν θελεις αμορτισερ εκτος αν εχει φαει πολύ κοπανημα.

Θα βγάλω σύντομα κάποια αξεσουαρ για πώληση. Εχω και ολινσ με υδραυλικη που θα φυγει. Δεν ξερω ποτε αλλα αν δεν εχεις κανει αγορά θα σου στειλω ενα μνμ.

Εχεις δικιο σε ολα θα σε ακουσω! Ερωτηση τι αξεσουαρ εχεις τωρα και δεν θες ???

basilis_k6
28/11/2021, 21:55
Εχεις δικιο σε ολα θα σε ακουσω! Ερωτηση τι αξεσουαρ εχεις τωρα και δεν θες ???

αμοριτσερ, ζελατινα, γεφυρα μπροστινου, καγκελα μπρος πισω, βαλιτσες και ποδιά αλουμινου με κιτ μετατωπισης ψυγειου για off road. ολα μαζι θα τα ξυλωσω.

Spar1991
28/11/2021, 22:07
αμοριτσερ, ζελατινα, γεφυρα μπροστινου, καγκελα μπρος πισω, βαλιτσες και ποδιά αλουμινου με κιτ μετατωπισης ψυγειου για off road. ολα μαζι θα τα ξυλωσω.

Ζελατινα αγορασα προχτες .. barracuda.. ελπιζω να βλεπω και να μην εχω θεμα

basilis_k6
28/11/2021, 22:29
Ζελατινα αγορασα προχτες .. barracuda.. ελπιζω να βλεπω και να μην εχω θεμα

θα βλέπεις.

φωτο δεν εβαλες ακομα πάντως...

Spar1991
28/11/2021, 23:19
θα βλέπεις.

φωτο δεν εβαλες ακομα πάντως...

Φωτο την μηχανη? Αυριο αν ειναι αλλα δεν χανεις και κατι ενα κοινο στρομ

borgiriadis1
01/12/2021, 19:05
Ο οποίος ερασιτέχνης δεν θα κάτσει να αντικαταστήσει όλα αυτά αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.
250 για να στα κάνει μάστορας (πέρα από αυτά που θα σου καπελωσει στα ανταλλακτικά) είναι ελάχιστα. Θα το δει και το παιδί άμα πάει για όλα αυτά που είπε.

Spar1991
01/12/2021, 21:01
Ο οποίος ερασιτέχνης δεν θα κάτσει να αντικαταστήσει όλα αυτά αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.
250 για να στα κάνει μάστορας (πέρα από αυτά που θα σου καπελωσει στα ανταλλακτικά) είναι ελάχιστα. Θα το δει και το παιδί άμα πάει για όλα αυτά που είπε.

Αα ολα κι ολα θα του πω οτι θα κατσω απο πανω να κοιταω!! ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΝΑΙ ΑΥΤΟΣ αλλα ενας δεν θα βρεθει?? Ισως το παω εκει που πανε ολοι τα στρομ απο το vstrom hellas που λογικα δεν θα κανει μαλακιες...

Spar1991
15/12/2021, 07:12
Παιδια θελω την αποψη σας στις αναρτησεις. Εγω ειμαι 130 κιλα και οι φιλοι που βαζω στην μηχανη καπου στα 110.. συνολο 240 κιλα.. Τι αναρτησεις μου προτεινετε να βαλω μπρος πισω?? Και αν συμφερει σε σχεση με το να κανω απλα σερβις... Το θεμα ειναι αν κανω σερβις θα ειμαι οκ με την καταλληλη ρυθμιση η οχι? Πειτε μου και τι κωδικοι χρειαζονται σε περιπτωση που βαλω καινουργια μπρος πισω!

DoctoR_k6
15/12/2021, 09:34
Παιδια θελω την αποψη σας στις αναρτησεις. Εγω ειμαι 130 κιλα και οι φιλοι που βαζω στην μηχανη καπου στα 110.. συνολο 240 κιλα.. Τι αναρτησεις μου προτεινετε να βαλω μπρος πισω?? Και αν συμφερει σε σχεση με το να κανω απλα σερβις... Το θεμα ειναι αν κανω σερβις θα ειμαι οκ με την καταλληλη ρυθμιση η οχι? Πειτε μου και τι κωδικοι χρειαζονται σε περιπτωση που βαλω καινουργια μπρος πισω!

Εγω λεω να βαλεις κανα ελαφρυτερο φιλο σου κατα 40κιλα γιατι ειστε εκτος προδιαγραφων στο βαρος λογικα.
Οτι αναρτησεις κ να βαλεις στα μεγαλα ζορια θα κλασουν...

THEOD
15/12/2021, 10:10

Ξεκίνα πρώτα να σφίξεις τις προφορτίσεις και μετά βλέπεις...

Spar1991
15/12/2021, 10:28
Ξεκίνα πρώτα να σφίξεις τις προφορτίσεις και μετά βλέπεις...

Τι ειναι οι προφορτισεις???

Spar1991
15/12/2021, 10:29
Εγω λεω να βαλεις κανα ελαφρυτερο φιλο σου κατα 40κιλα γιατι ειστε εκτος προδιαγραφων στο βαρος λογικα.
Οτι αναρτησεις κ να βαλεις στα μεγαλα ζορια θα κλασουν...

Δεν γινεται ρε παιδια αποκλειεται οι μηχανες να μην σηκωνουν παχουλους ανθρωπους με καλη ποιοτητα οδηγησης... Σιγουρα υπαρχουν ειδικες αναρτησεις με συγκεκριμενο κωδικο.. δεν ειμαι ο μονος χοντρος με strom

DoctoR_k6
15/12/2021, 10:37

Google is your friend που λενε.

Δεν γινεται ρε παιδια αποκλειεται οι μηχανες να μην σηκωνουν παχουλους ανθρωπους με καλη ποιοτητα οδηγησης... Σιγουρα υπαρχουν ειδικες αναρτησεις με συγκεκριμενο κωδικο.. δεν ειμαι ο μονος χοντρος με strom

Σηκωνουν παχουλους απλα υπαρχει κ ενα οριο.

Spar1991
15/12/2021, 11:00
Google is your friend που λενε.

Σηκωνουν παχουλους απλα υπαρχει κ ενα οριο.

Οπως καταλαβαινεις λυση δεν μου δωσες και να ψαχνω σε google δεν εχω την ορεξη οποτε θα περιμενω καποιον να μου απαντησει με οση περισσοτερο ακριβεια γινεται..

zannisvel
15/12/2021, 11:19
Με λίγα λόγια και χωρίς να είμαι ειδικός.

Ρύθμιση Προφόρτισης είναι όταν ρυθμίζουμε το μήκος του ελατηρίου περιστρέφωντας την έδρα του ελατηρίου. Δεν σκληραίνει ούτε μαλακώνει η ανάρτηση με αυτή τη ρύθμιση, αλλά ουσιαστικά το αυξημένο βάρος του αναβάτη και συνεπιβάτη μπορεί πλέον να το διαχειριστεί καλύτερα η ανάρτηση.

DoctoR_k6
15/12/2021, 11:22
Οπως καταλαβαινεις λυση δεν μου δωσες και να ψαχνω σε google δεν εχω την ορεξη οποτε θα περιμενω καποιον να μου απαντησει με οση περισσοτερο ακριβεια γινεται..

Αρα δεν εχεις ορεξη να μαθεις.
Καλυτερα πηγαινε σε ενα μαγαζι αφου δεν γουσταρεις να ενημερωθεις κ να ξερεις ωστε να πληρωσεις να κινειται κ το χρημα.

THEOD
15/12/2021, 11:43

Προφόρτιση – το λέει και η λέξη.
Είναι ένα φορτίο (δύναμη) που εξασκείται στο ελατήριο πριν ακόμα εφαρμοστεί σε αυτό το βάρος της μοτό και του αναβάτη.
Όλες οι πίσω αναρτήσεις (και οι περισσότερες μπροστινές) μπορούν να το ρυθμίσουν.
Όσο πιο μεγάλο είναι το φορτίο (δηλαδή το συνολικό βάρος αναβάτη + συνεπιβάτη), τόσο περισσότερη προφόρτιση χρειάζεται ώστε η ανάρτηση να μην καταναλώνει πολύ από την ωφέλιμη διαδρομή της μόνο και μόνο υπό την επίδραση αυτού του φορτίου – κυρίως η πίσω ανάρτηση…
Ρυθμίζεται πολύ εύκολα (θα γράφει στο μάνουαλ) και για τις περιπτώσεις τόσο αυξημένου φορτίου που αναφέρεις ΣΙΓΟΥΡΑ θα χρειάζεται επιπλέον σφίξιμο σε σχέση με την μαμά ρύθμιση.
Και αυτό θα κάνει μεγάλη διαφορά στο πως θα διαχειριστεί αυτό το μεγάλο φορτίο η ανάρτηση - στην πράξη ακόμα και η καλύτερη ανάρτηση του κόσμου δεν θα δουλέψει ικανοποιητικά/σωστά αν πρώτα δεν έχει ρυθμιστεί σωστά η προφόρτιση.
Αν σου πέφτει too much να το ρυθμίσεις μόνος, για οποιοδήποτε μάστορα είναι 2 λεπτά δουλειά

Spar1991
15/12/2021, 11:56
Προφόρτιση – το λέει και η λέξη.
Είναι ένα φορτίο (δύναμη) που εξασκείται στο ελατήριο πριν ακόμα εφαρμοστεί σε αυτό το βάρος της μοτό και του αναβάτη.
Όλες οι πίσω αναρτήσεις (και οι περισσότερες μπροστινές) μπορούν να το ρυθμίσουν.
Όσο πιο μεγάλο είναι το φορτίο (δηλαδή το συνολικό βάρος αναβάτη + συνεπιβάτη), τόσο περισσότερη προφόρτιση χρειάζεται ώστε η ανάρτηση να μην καταναλώνει πολύ από την ωφέλιμη διαδρομή της μόνο και μόνο υπό την επίδραση αυτού του φορτίου – κυρίως η πίσω ανάρτηση…
Ρυθμίζεται πολύ εύκολα (θα γράφει στο μάνουαλ) και για τις περιπτώσεις τόσο αυξημένου φορτίου που αναφέρεις ΣΙΓΟΥΡΑ θα χρειάζεται επιπλέον σφίξιμο σε σχέση με την μαμά ρύθμιση.
Και αυτό θα κάνει μεγάλη διαφορά στο πως θα διαχειριστεί αυτό το μεγάλο φορτίο η ανάρτηση - στην πράξη ακόμα και η καλύτερη ανάρτηση του κόσμου δεν θα δουλέψει ικανοποιητικά/σωστά αν πρώτα δεν έχει ρυθμιστεί σωστά η προφόρτιση.
Αν σου πέφτει too much να το ρυθμίσεις μόνος, για οποιοδήποτε μάστορα είναι 2 λεπτά δουλειά

Ωραια αρα αν το ρυθμισω λυνεται το προβλημα??? Η πρεπει να κανω και σερβις αναρτησεων σε περιπτωση που δεν τις αντικαταστησω? Με συμφερει να κανω συντηρηση η καλυτερα αλλαγη??

THEOD
15/12/2021, 12:04
Ωραια αρα αν το ρυθμισω λυνεται το προβλημα??? Η πρεπει να κανω και σερβις αναρτησεων σε περιπτωση που δεν τις αντικαταστησω? Με συμφερει να κανω συντηρηση η καλυτερα αλλαγη??

Πρώτα ρυθμίζεις και μετά βλέπεις αν λύθηκε το "πρόβλημα" - που δεν ξέρεις καν αν υπάρχει ή ποιο είναι...:rolleyes:

Από εκεί και πέρα το αν συμφέρει να επισκευάσεις/συντηρήσεις ή να αλλάξεις με κάτι καλύτερο εσύ θα το κρίνεις... όπως καταλαβαίνεις είναι άλλο πράγμα να υπάρχει πρόβλημα που να μπορεί και να πρέπει να επισκευαστεί, και άλλο πράγμα να θες κάτι καλύτερο από αυτό που μπορεί η μαμά ανάρτηση να σου δώσει.
Και επίσης είναι άλλη τάξη μεγέθους να θες 100-150 ευρώ για "σέρβις" αναρτήσεων, και άλλη κανένα χιλιάρικο για αντικαταστάσεις...

Nikos77
15/12/2021, 12:07

Καταρχήν πρέπει να το πας στη τέρμα ρύθμιση αφού είστε και οι δύο 240 κιλά.
Σίγουρα παχουλοί δεν αποκλείονται για μια μηχανή αλλά υπάρχει και ένα όριο για αυτό λέγεται όριο.
Πήγαινε ρώτα σε μαγαζί για αναρτήσεις να σε κατευθύνουν αυτοί.
Θες καλή ανάρτηση για τοσο βάρος.
Ψάξε και συ στο ίντερνετ και μη τα θες έτοιμα γιατί δε τα ξέρουμε όλα.
Και μεις ίντερνετ κοιτάζουμε αρχικά για πληροφορίες

Spar1991
15/12/2021, 12:23
Πρώτα ρυθμίζεις και μετά βλέπεις αν λύθηκε το "πρόβλημα" - που δεν ξέρεις καν αν υπάρχει ή ποιο είναι...:rolleyes:

Από εκεί και πέρα το αν συμφέρει να επισκευάσεις/συντηρήσεις ή να αλλάξεις με κάτι καλύτερο εσύ θα το κρίνεις... όπως καταλαβαίνεις είναι άλλο πράγμα να υπάρχει πρόβλημα που να μπορεί και να πρέπει να επισκευαστεί, και άλλο πράγμα να θες κάτι καλύτερο από αυτό που μπορεί η μαμά ανάρτηση να σου δώσει.
Και επίσης είναι άλλη τάξη μεγέθους να θες 100-150 ευρώ για "σέρβις" αναρτήσεων, και άλλη κανένα χιλιάρικο για αντικαταστάσεις...

Μα και τωρα ο λογος που υποπτευομαι οτι κατι δεν παει καλα ειναι επειδη οταν καθεται ο αλλος πισω καθεται πολυ η σελα και σε 2 σαμαρια δρομου που ανεβηκα χωρις να κοψω ταχυτητα (20χλμ ταχυτητα)ακουσα ενα γκαπ απο κατω και λεω τα στρομ ειναι ον οφ δεν θα πρεπε να ανεβαινουν τα παντα χωρις θεμα λες και ειναι τζιπ?? Αλλιως ας παρουμε κανα fazer

Spar1991
15/12/2021, 12:24
Καταρχήν πρέπει να το πας στη τέρμα ρύθμιση αφού είστε και οι δύο 240 κιλά.
Σίγουρα παχουλοί δεν αποκλείονται για μια μηχανή αλλά υπάρχει και ένα όριο για αυτό λέγεται όριο.
Πήγαινε ρώτα σε μαγαζί για αναρτήσεις να σε κατευθύνουν αυτοί.
Θες καλή ανάρτηση για τοσο βάρος.
Ψάξε και συ στο ίντερνετ και μη τα θες έτοιμα γιατί δε τα ξέρουμε όλα.
Και μεις ίντερνετ κοιτάζουμε αρχικά για πληροφορίες

Η μηχανη αυτη κυκλοφορησε πολλα χρονια πριν.. Λογικα υπαρχουν πολλα ατομα που αντιμετωπισαν θεματα και τα ελυσαν και μαλιστα πρεπει να χουν αναφερθει τα παντα για αυτο το μηχανακι μιας και εχει γεμισει ο τοπος.. Για αυτο ρωτησα.. για να κοψω δρομο και να μην ταλαιπωρουμαι...

dorso
15/12/2021, 12:27
Μα και τωρα ο λογος που υποπτευομαι οτι κατι δεν παει καλα ειναι επειδη οταν καθεται ο αλλος πισω καθεται πολυ η σελα και σε 2 σαμαρια δρομου που ανεβηκα χωρις να κοψω ταχυτητα (20χλμ ταχυτητα)ακουσα ενα γκαπ απο κατω και λεω τα στρομ ειναι ον οφ δεν θα πρεπε να ανεβαινουν τα παντα χωρις θεμα λες και ειναι τζιπ?? Αλλιως ας παρουμε κανα fazer

Με τόσο βάρος οι αναρτήσεις τερματίζουν, λογικό είναι,όλα έχουν ένα όριο όπως σου είπαν κι άλλοι..Πιθανών θα χρειαστείς σέρβις στις αναρτήσεις μπρος-πισω κ αλλαγή τα ελατήρια με πιο σκληρά..

THEOD
15/12/2021, 12:28

Είναι αυτό που σου έγραψα....
Με τόσο μεγάλο βάρος η ανάρτησή σου καταναλώνει πολύ από την ωφέλιμη διαδρομή της ήδη με το που κάθεστε πάνω (εξ ' ου και αυτό που λές "κάθεται πολύ η σέλλα").
Και μετά, έχοντας μείνει μόνο με ελάχιστη ωφέλιμη διαδρομή, τερματίζει εύκολα (τα γκαπ που ακούς).
Η αύξηση της προφόρτισης (με τέτοιο μεγάλο φορτίο θα χρειαστεί να την πας κοντά στο ή στο τέρμα) θα λύσει ή θα μειώσει κατά πολύ το φαινόμενο.
Αν παρ'όλη τη ρύθμιση της προφόρτισης το φαινόμενο παραμένει έντονο, τότε χρειάζεσαι σκληρότερο ελατήριο (τουλάχιστον...)

Spar1991
15/12/2021, 12:41
Είναι αυτό που σου έγραψα....
Με τόσο μεγάλο βάρος η ανάρτησή σου καταναλώνει πολύ από την ωφέλιμη διαδρομή της ήδη με το που κάθεστε πάνω (εξ ' ου και αυτό που λές "κάθεται πολύ η σέλλα").
Και μετά, έχοντας μείνει μόνο με ελάχιστη ωφέλιμη διαδρομή, τερματίζει εύκολα (τα γκαπ που ακούς).
Η αύξηση της προφόρτισης (με τέτοιο μεγάλο φορτίο θα χρειαστεί να την πας κοντά στο ή στο τέρμα) θα λύσει ή θα μειώσει κατά πολύ το φαινόμενο.
Αν παρ'όλη τη ρύθμιση της προφόρτισης το φαινόμενο παραμένει έντονο, τότε χρειάζεσαι σκληρότερο ελατήριο (τουλάχιστον...)

Ωραια φιλε μου θα τα ρυθμισω στο τερμα το σαββατο! Δεν ειμαι οδηγος με απαιτησεις κανω απλη οδηγηση χωρις πολλα πολλα.. και δεν μπαινω κομματια σε στροφες ουτε παω χωμα .. απλα θελω τις κακοτοπιες των ελληνικων δρομων να τις περναω χωρις προβλημα μεχρι να χω τα χρηματα να παρω καλυτερες... Οποτε ισως αν κανω προφορτιση στο τερμα και αν κανω και σερβις με ελατηρια και λαδια να δω καλη διαφορα.. Βεβαια θα κοστισει το σερβις καπου στα 250 να φανταστω

THEOD
15/12/2021, 12:52
Ωραια φιλε μου θα τα ρυθμισω στο τερμα το σαββατο! Δεν ειμαι οδηγος με απαιτησεις κανω απλη οδηγηση χωρις πολλα πολλα.. και δεν μπαινω κομματια σε στροφες ουτε παω χωμα .. απλα θελω τις κακοτοπιες των ελληνικων δρομων να τις περναω χωρις προβλημα μεχρι να χω τα χρηματα να παρω καλυτερες... Οποτε ισως αν κανω προφορτιση στο τερμα και αν κανω και σερβις με ελατηρια και λαδια να δω καλη διαφορα.. Βεβαια θα κοστισει το σερβις καπου στα 250 να φανταστω

Μην το πας στο τέρμα με την μια. Ξεκίνα να την αυξάνεις προοδευτικά και ανάλογα τα αποτελέσματα βλέπεις αν χρειάζεται κι άλλο... Δεν ξέρω για το 650 αλλά στο χιλιάρι μου η προφόρτιση ρυθμίζονταν πανεύκολα υδραυλικά - ακόμα κι εν κινήσει που λεει ο λόγος... Θέλει πείραμα και δοκιμή. Πάντως με τόσο φορτίο σίγουρα θα θέλει αρκετό σφίξιμο σε σχέση με την μαμά ρύθμιση - ιδίως δικάβαλλος...
Για απλή οδήγηση δεν θα έχεις πρόβλημα - με 240 κιλά φορτίο όμως μαγικό χαλί δεν θα γίνει....
"Σέρβις" τουλάχιστον πίσω αν δεν δεις τίποτα διαρροές λαδιών από το αμορτισέρ δεν θα χρειαστεί - ίσως μια αλλαγή ελατηρίου και αυτό μόνο και μόνο γιατί το μαμά βγαίνει εκτός ορίων/προδιαγραφών με τόσο βάρος.

Spar1991
15/12/2021, 13:02
Μην το πας στο τέρμα με την μια. Ξεκίνα να την αυξάνεις προοδευτικά και ανάλογα τα αποτελέσματα βλέπεις αν χρειάζεται κι άλλο... Δεν ξέρω για το 650 αλλά στο χιλιάρι μου η προφόρτιση ρυθμίζονταν πανεύκολα υδραυλικά - ακόμα κι εν κινήσει που λεει ο λόγος... Θέλει πείραμα και δοκιμή. Πάντως με τόσο φορτίο σίγουρα θα θέλει αρκετό σφίξιμο σε σχέση με την μαμά ρύθμιση - ιδίως δικάβαλλος...
Για απλή οδήγηση δεν θα έχεις πρόβλημα - με 240 κιλά φορτίο όμως μαγικό χαλί δεν θα γίνει....
"Σέρβις" τουλάχιστον πίσω αν δεν δεις τίποτα διαρροές λαδιών από το αμορτισέρ δεν θα χρειαστεί - ίσως μια αλλαγή ελατηρίου και αυτό μόνο και μόνο γιατί το μαμά βγαίνει εκτός ορίων/προδιαγραφών με τόσο βάρος.

Λοιπον στο manual λεει οτι υπαρχει ρυθμιση προφορτισης και ρυθμιση αποσβεσης.. 2 διαφορετικα πραματα... Τι να κανω ?? Να ρυθμισω και τα 2 ??

Nikos77
15/12/2021, 13:32
Με τόσα κιλά κατευθείαν στο τέρμα τη προφορτιση θα τη βαλεις

THEOD
15/12/2021, 13:52
Λοιπον στο manual λεει οτι υπαρχει ρυθμιση προφορτισης και ρυθμιση αποσβεσης.. 2 διαφορετικα πραματα... Τι να κανω ?? Να ρυθμισω και τα 2 ??

Προς το παρόν μην ακουμπήσεις καν την απόσβεση - δεν είναι εκεί το πρόβλημά σου.
Άρχισε να αυξάνεις την προφόρτιση και δοκίμαζε φορτωμένος να δεις αν, τι, και κατά πόσο άλλαξε...

Πιθανόν όπως σου λέει και ο φίλος με τέρμα φορτίο να χρειαστεί να φθάσεις στο τέρμα.
Να θυμάσαι ότι ιδανικά θα πρέπει να την ρυθμίζεις κάθε φορά ανάλογα αν είσαι δικάβαλλος ή μόνος... Το λογικό είναι να την ρυθμίσεις με αναφορά μόνο εσένα και όταν θα είσαι δικάβαλλος (για σεβαστές διαδρομές όχι απλά για να πεταχτούμε 4-5 χιλιόμετρα ) την σφίγγεις κι άλλο...

Spar1991
15/12/2021, 15:48
Προς το παρόν μην ακουμπήσεις καν την απόσβεση - δεν είναι εκεί το πρόβλημά σου.
Άρχισε να αυξάνεις την προφόρτιση και δοκίμαζε φορτωμένος να δεις αν, τι, και κατά πόσο άλλαξε...

Πιθανόν όπως σου λέει και ο φίλος με τέρμα φορτίο να χρειαστεί να φθάσεις στο τέρμα.
Να θυμάσαι ότι ιδανικά θα πρέπει να την ρυθμίζεις κάθε φορά ανάλογα αν είσαι δικάβαλλος ή μόνος... Το λογικό είναι να την ρυθμίσεις με αναφορά μόνο εσένα και όταν θα είσαι δικάβαλλος (για σεβαστές διαδρομές όχι απλά για να πεταχτούμε 4-5 χιλιόμετρα ) την σφίγγεις κι άλλο...

Σιγα μην κατσω να σφιγγω και να ξεσφιγγω καθε τρεις και λιγο.. δηλαδη τι θα παθω αν το αφησω τερμα σφιγμενο???

THEOD
15/12/2021, 17:00
Σιγα μην κατσω να σφιγγω και να ξεσφιγγω καθε τρεις και λιγο.. δηλαδη τι θα παθω αν το αφησω τερμα σφιγμενο???

Τίποτα μωρέ... Μαλακίες για να περνάει η ώρα λέμε εδώ μέσα...Σφίξε τέρμα ότι βρεις μπροστά σου...

DoctoR_k6
15/12/2021, 17:19
Τίποτα μωρέ... Μαλακίες για να περνάει η ώρα λέμε εδώ μέσα...Σφίξε τέρμα ότι βρεις μπροστά σου...

:bawl::bawl::bawl:

K φουσκωμα τα λαστιχα τερμα. Που να κοιτας συνεχεια αερα κ λοιπες π@παριες.

Spar1991
15/12/2021, 20:04
:bawl::bawl::bawl:

K φουσκωμα τα λαστιχα τερμα. Που να κοιτας συνεχεια αερα κ λοιπες π@παριες.

Λαστιχα τα κοιταει μια και καλη στο σερβις οταν παω ο μαστορας... Σιγα μην σκυβω να φουσκωνω με την κοιλια που χω να μεινω απο καρδια

PaNick67
15/12/2021, 20:17
Λαστιχα τα κοιταει μια και καλη στο σερβις οταν παω ο μαστορας... Σιγα μην σκυβω να φουσκωνω με την κοιλια που χω να μεινω απο καρδια

Πλάκα κάνεις έτσι; Δεν το λες σοβαρά;

Αν όμως το λες μήπως να παρεις κανένα αμάξι μην σκοτωθεις από άγνοια;
Τα λάστιχα κάθε 15-20 μέρες θέλουν έλεγχο. Αν δεν μπορείς εσυ πες στον βενζινα να στα ελέγξει. Ξέρεις όταν πας για βενζινη, αλλά θα πρέπει να το θυμάσαι.

doctoras
15/12/2021, 20:18
Βαλε καουτσουκ, πιο καλα, maintenance free

Spar1991
15/12/2021, 20:21
Πλάκα κάνεις έτσι; Δεν το λες σοβαρά;

Αν όμως το λες μήπως να παρεις κανένα αμάξι μην σκοτωθεις από άγνοια;
Τα λάστιχα κάθε 15-20 μέρες θέλουν έλεγχο. Αν δεν μπορείς εσυ πες στον βενζινα να στα ελέγξει. Ξέρεις όταν πας για βενζινη, αλλά θα πρέπει να το θυμάσαι.

Δεν ισχυει αυτο με τις μερες.. Στην δουλεια που κανω διανομες απο την εταιρεια μου σε φαρμακεια με το σκουτερ μπορω να σ πω οτι τα λαστιχα περα απο την πλακα μου τα φουσκωνει καθε 5000 χλμ στο σερβις ο μαστορας.. Κανω 150 χλμ την μερα χωρις κανενα απολυτως θεμα εδω και χρονια.. οδηγαω γρηγορα στριβω ολα καλα...

borgiriadis1
16/12/2021, 10:09
Καλά με τις τιμές που αναφέρεις περίπου 1 φορά το μήνα πηγαίνεις στον μάστορα. Οπότε οκ μην το ελέγχεις.
Κατά τ άλλα δεν μπορώ να καταλάβω γτ ρωτάς. Προφανώς δεν σ ενδιαφέρει και δεν θέλεις να ασχοληθείς από μόνος σου, οπότε μην μπλέκεις με προφορτίσεις και αποσβέσεις. Και έτοιμη λύση να σου παρουσιάσει κάποιος πως θα την εφαρμόσεις? Πάλι στον μάστορα θα καταλήξεις.
Αφού αυτό που θές είναι να βάζεις βενζίνη και να τσουλάει ο μάστορας θα γίνει φίλος σου.

Spar1991
16/12/2021, 10:18
Καλά με τις τιμές που αναφέρεις περίπου 1 φορά το μήνα πηγαίνεις στον μάστορα. Οπότε οκ μην το ελέγχεις.
Κατά τ άλλα δεν μπορώ να καταλάβω γτ ρωτάς. Προφανώς δεν σ ενδιαφέρει και δεν θέλεις να ασχοληθείς από μόνος σου, οπότε μην μπλέκεις με προφορτίσεις και αποσβέσεις. Και έτοιμη λύση να σου παρουσιάσει κάποιος πως θα την εφαρμόσεις? Πάλι στον μάστορα θα καταλήξεις.
Αφού αυτό που θές είναι να βάζεις βενζίνη και να τσουλάει ο μάστορας θα γίνει φίλος σου.

Προφανως και ρωταω ετσι ωστε να παω σε ενα μαγαζι και να παρω τις σωστες αναρτησεις! Οσο για το 1 φορα τον μηνα που παω στον μαστορα ειναι γιατι συμπληρωνω 5.000 χλμ ανα 1 μιση μηνα και θελει σερβις το σκουτερ.

Leon67
16/12/2021, 10:34
Προφανως και ρωταω ετσι ωστε να παω σε ενα μαγαζι και να παρω τις σωστες αναρτησεις! Οσο για το 1 φορα τον μηνα που παω στον μαστορα ειναι γιατι συμπληρωνω 5.000 χλμ ανα 1 μιση μηνα και θελει σερβις το σκουτερ.

Θα σου έλεγα να μην κανεις τίποτα αλλο εκτός από αυτά που ήδη κανεις εκτός από το να μην ξαναγραψεις εδω μεσα. Έλεος πια....

borgiriadis1
16/12/2021, 10:40

Δεν διαφωνώ σε κτ. Αφού πας κάθε 1μιση μήνα οκ. Δεν χρειάζεται να το ελέγχεις. Είσαι λίγο εκτός ορίων αλλα οκ δεν χάλασε ο κόσμος (υπάρχουν και χειρότερα).

Για τα υπόλοιπα με τις αναρτήσεις δεν έχει μεγάλο νόημα να το συζητάμε και πολύ. Θα σου πει ο μάστορας τι επιλογές έχεις. Δεν θες και τπτ εξεζητημένο από ότι έχω καταλάβει.
Σκληρότερα ελατήρια και σέρβις. Δεν κυνηγάς τη σταθερότητα υπό κλίση όταν ξύνεις γόνατα στην άσφαλτο. (Δεν κρίνω την οδηγική σου ικανότητα απο τα γραφόμενα σου τι χρειάζεσαι λέω)
(Επίσης δεν ξέρω τι ακριβώς ελατήρια χρειάζεται να βάλεις. Θεωρώ οτι με λίγο ψάξιμο θα βρεις κτ για να έχεις μια άποψη όταν πας στον μάστορα.)

Spar1991
16/12/2021, 11:15
Δεν διαφωνώ σε κτ. Αφού πας κάθε 1μιση μήνα οκ. Δεν χρειάζεται να το ελέγχεις. Είσαι λίγο εκτός ορίων αλλα οκ δεν χάλασε ο κόσμος (υπάρχουν και χειρότερα).

Για τα υπόλοιπα με τις αναρτήσεις δεν έχει μεγάλο νόημα να το συζητάμε και πολύ. Θα σου πει ο μάστορας τι επιλογές έχεις. Δεν θες και τπτ εξεζητημένο από ότι έχω καταλάβει.
Σκληρότερα ελατήρια και σέρβις. Δεν κυνηγάς τη σταθερότητα υπό κλίση όταν ξύνεις γόνατα στην άσφαλτο. (Δεν κρίνω την οδηγική σου ικανότητα απο τα γραφόμενα σου τι χρειάζεσαι λέω)
(Επίσης δεν ξέρω τι ακριβώς ελατήρια χρειάζεται να βάλεις. Θεωρώ οτι με λίγο ψάξιμο θα βρεις κτ για να έχεις μια άποψη όταν πας στον μάστορα.)

Ειμαι εξαιρετικος οδηγος αλλα ικανοτητες να ξυνω ασφαλτους δεν εχω και ουτε θελω.. Παω συντηρητικα και τρεχω σε ευθειες μονο!
Οποτε ναι θα κανω ενα απλο σερβις καποια στιγμη θα αλλαξω ελατηρια και ετοιμος.. Ευχαριστω για την βοηθεια!

pektis
16/12/2021, 14:03
Ειμαι εξαιρετικος οδηγος αλλα ικανοτητες να ξυνω ασφαλτους δεν εχω και ουτε θελω.. Παω συντηρητικα και τρεχω σε ευθειες μονο!
Οποτε ναι θα κανω ενα απλο σερβις καποια στιγμη θα αλλαξω ελατηρια και ετοιμος.. Ευχαριστω για την βοηθεια!

Ααα...δηλαδη ''ευθειακιας''!!
Συγγνωμη αλλά δεν κρατήθηκα...
Καλό service να εχεις και καλά χιλιομετρα!:beer:

Spar1991
16/12/2021, 15:58
Ααα...δηλαδη ''ευθειακιας''!!
Συγγνωμη αλλά δεν κρατήθηκα...
Καλό service να εχεις και καλά χιλιομετρα!:beer:

Μα δεν μου πες κατι που με εθιξε μην ζητας συγγνωμη.. στροφη θα παρω με μαξ 130 χλμ ανοικτη.. Κλειστη το πολυ 70.. Προσεχω για να εχω.. Θεωρω τον εαυτο μου οπως και οι γυρω που με ξερουν απο τους καλυτερους οδηγους.. 10 χρονια οδηγαω και επεσα 2 φορες.. Η μια οταν ειπα ψεματα οτι ξερω να οδηγαω παπι στα 16 μου ενω δεν ηξερα και μπερδεψα τα φρενα και η αλλη με ανοικτο σταντ παλι με παπι. Το να ξρρεις να ξυνεις μαρσπιε η να κανεις σουζα ορθιος η εντο και αλλα δεν σε κανει καλο οδηγο..Φιλικα παντα.. Καλα χιλιομετρα και σε σενα!

pektis
16/12/2021, 16:10
Μα δεν μου πες κατι που με εθιξε μην ζητας συγγνωμη.. στροφη θα παρω με μαξ 130 χλμ ανοικτη.. Κλειστη το πολυ 70.. Προσεχω για να εχω.. Θεωρω τον εαυτο μου οπως και οι γυρω που με ξερουν απο τους καλυτερους οδηγους.. 10 χρονια οδηγαω και επεσα 2 φορες.. Η μια οταν ειπα ψεματα οτι ξερω να οδηγαω παπι στα 16 μου ενω δεν ηξερα και μπερδεψα τα φρενα και η αλλη με ανοικτο σταντ παλι με παπι. Το να ξρρεις να ξυνεις μαρσπιε η να κανεις σουζα ορθιος η εντο και αλλα δεν σε κανει καλο οδηγο..Φιλικα παντα.. Καλα χιλιομετρα και σε σενα!

Δεν παμε ποτέ σε δημοσιο δρομο να ''ξισουμε'' μαρσπιε...
Εμενα αντιθετα απο εσενα μου αρεσουν πιο πολυ οι στροφες και οχι οι ευθειες γιατι τις βαριεμαι...
Σε βολτα προτιμω να παω σε επαρχιακο δυκτιο παρα σε εθνικη...
Αυτη ειναι η διαφορα μας!

Spar1991
16/12/2021, 16:41
Δεν παμε ποτέ σε δημοσιο δρομο να ''ξισουμε'' μαρσπιε...
Εμενα αντιθετα απο εσενα μου αρεσουν πιο πολυ οι στροφες και οχι οι ευθειες γιατι τις βαριεμαι...
Σε βολτα προτιμω να παω σε επαρχιακο δυκτιο παρα σε εθνικη...
Αυτη ειναι η διαφορα μας!

Οχι λαθος κανεις.. Και εγω προτιμω το επαρχιακο δικτυο ειδικα με δικυλινδρο.. η tdm ηταν απολαυση σε αυτο.. απλα δεν πλαγιαζω πολυ γιατι δεν ξερω και δεν με ενδιαφερει να μαθω μην γινει καμια μαλακια και εκτος απο μενα πληρωνω και την μηχανη! Σε πιστα δεν εχω παει ποτε!

Spar1991
18/12/2021, 13:26
Ποιο καλο παιδι θα με βοηθησει σε κατι? Λοιπον εβγαλα τις παλιες αθλιες χειρολαβες της vstrom για να βαλω αλλες. Η μηχανη εχει και χουφτες. Τα αντιβαρα απο πριν κουναγαν λιγο αλλα υποθετω ειναι φυσιολογικο. Ξεβιδωσα τα αντιβαρα με κατσαβιδι και μαλλον κατι εσπασε μεσα ??? Δεν ξερω.. Πολυ απλα εκανα το ξεβιδωμα και οχι αγαρμπα.. η μια βιδα η μακροστενη ηταν στραβωμενη.. παρατηρησα μεσα πολυ σκουρια... Προσπαθησα να τα βιδωσω με τις καινουργιες αλλα τιποτα σαν η βιδα να ηταν κοντη και απο τα 2 σημεια..Δεν εχω καταλαβει που δενει η βιδα. Εβγαλα καποιες φωτογραφιες αλλα δεν ξερω πως να τις ανεβασω να δειτε.. Μηπως θελει νεο τιμονι???

Spar1991
18/12/2021, 13:41
Ποιο καλο παιδι θα με βοηθησει σε κατι? Λοιπον εβγαλα τις παλιες αθλιες χειρολαβες της vstrom για να βαλω αλλες. Η μηχανη εχει και χουφτες. Τα αντιβαρα απο πριν κουναγαν λιγο αλλα υποθετω ειναι φυσιολογικο. Ξεβιδωσα τα αντιβαρα με κατσαβιδι και μαλλον κατι εσπασε μεσα ??? Δεν ξερω.. Πολυ απλα εκανα το ξεβιδωμα και οχι αγαρμπα.. η μια βιδα η μακροστενη ηταν στραβωμενη.. παρατηρησα μεσα πολυ σκουρια... Προσπαθησα να τα βιδωσω με τις καινουργιες αλλα τιποτα σαν η βιδα να ηταν κοντη και απο τα 2 σημεια..Δεν εχω καταλαβει που δενει η βιδα. Εβγαλα καποιες φωτογραφιες αλλα δεν ξερω πως να τις ανεβασω να δειτε.. Μηπως θελει νεο τιμονι???433029

dorso
18/12/2021, 13:43
Λογικά δεν έπρεπε να ξεβιδωσεις τελείως την βίδα από το τιμόνι γιατί λογικά πιάνει σε ένα παξιμάδι με λάστιχο που όσο βιδωνεις αυτό ανοίγει κ σφυγγει στο τιμόνι.Σου έχει φύγει μέσα στο τιμόνι, προσπάθησε με κάποιο τρόπο να το τραβήξεις έξω..