View Full Version : ΑΓΟΡΑ vstrom 650 ερωτησεις
karellen
13/04/2022, 20:33
6 - 6,5 - 7 κατανάλωση, το πολύ, και όταν είναι κρυο πάει στα 10??
Μην τρελλαθούμε κιόλας.
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
13/04/2022, 21:21
Λοιπόν απανταω σε όλους!
Όποιος διαβάσει πιο πριν το θρεντ θα δει οτι είχα ξαναμετρησει κατανάλωση τα μισά χλμ εθνικη και τα μισά πόλη με αυτονομία 300 χλμ στα 7 κατανάλωση!
Τώρα. Γέμισα φουλ! Εκαν χλμ μονο σε πόλη! Απο τα 150 μου είχε ανάψει η Ρεζέρβα μεχρι που στα 198 χλμ δεν ήθελα να το διακυνδινεψω άλλο και μπήκα βενζινάδικο! Στο ιδιο πάντα και απο την ίδια αντλία! Μου έβαλε ο βενζινας 21 λιτρα περίπου (λίγο πιο λιγο!)
Σε 1500χλμ περιπου έχω σέρβις! Εννοείτε πως θα πω στο μάστορα να το κοιτάξει!Εδω το ανέφερα απλά για να κάνουμε μια κουβέντα γιατί τα νούμερα μού φενονται απο σπορτ τετρακυλινδρο!
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
13/04/2022, 21:24
ποντάρω οτι θα κάψει 7λ/100.
Θα κάψει πολύ λιγότερο μεχρι τα Χανιά και πίσω αφου εθνικη και πόλη εχω δει 7!
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
13/04/2022, 21:26
Το θέμα είναι αν έχει πρόβλημα τότε τι μπορεί να είναι?Που μπορεί να οφείλετε! Ιντεκσιον είναι! Αν ήταν καμπυλατερ θα πονταρα εκεί πάντως!
Θα κάψει πολύ λιγότερο μεχρι τα Χανιά και πίσω αφου εθνικη και πόλη εχω δει 7!
Αν εννοείς πόλη πάλι για 2χλμ αποστάσεις και έχεις δει μεικτή 7λιτρα τι ψάχνει? Μια χαρά είσαι.. Εθνική έτσι όπως τα λες θα δεις 6 κ κάτω..Μια χαρά είναι λέμε η μηχανή..
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
13/04/2022, 21:41
Αν εννοείς πόλη πάλι για 2χλμ αποστάσεις και έχεις δει μεικτή 7λιτρα τι ψάχνει? Μια χαρά είσαι.. Εθνική έτσι όπως τα λες θα δεις 6 κ κάτω..Μια χαρά είναι λέμε η μηχανή..
Με 10 ρε παιδιά κατανάλωση?
Τώρα μετράω και του αυτοκινήτου που είναι 1600cc με 1.100 κιλα αποβαρο!Εχω κάνει 65 χλμ πάλι πόλη αφού το περνει η γυναίκα και είναι στα 6,8 λιτρα! Αν είναι να καίει το ίδιο με το αμάξι τη γαμησαμε!
Αν εννοείς πόλη πάλι για 2χλμ αποστάσεις και έχεις δει μεικτή 7λιτρα τι ψάχνει? Μια χαρά είσαι.. Εθνική έτσι όπως τα λες θα δεις 6 κ κάτω..Μια χαρά είναι λέμε η μηχανή..συμφωνω...αμα κανει 2χλμ και σβηνει στη πολη παντα κρυος δουλευει λεμε:rtr::rtr::rtr:
6 - 6,5 - 7 κατανάλωση, το πολύ, και όταν είναι κρυο πάει στα 10??
Μην τρελλαθούμε κιόλας.
Αφου κανει 2χλμ και σβηνει.Λογικο ειναι αφου ειναι συνεχεια κρυος.Αυτο το ξερουν και οι πετρες
Τώρα μετράω και του αυτοκινήτου που είναι 1600cc με 1.100 κιλα αποβαρο!Εχω κάνει 65 χλμ πάλι πόλη αφού το περνει η γυναίκα και είναι στα 6,8 λιτρα! Αν είναι να καίει το ίδιο με το αμάξι τη γαμησαμε!
Κάνε ένα ταξίδι να σου φύγει η περιέργεια να δεις αν πιανεις τις καταναλώσεις που λένε εδώ... Γιατί δεν νομίζω να υπάρχει άλλος που να το κινεί συνέχεια μόνο για δύο χιλιόμετρα.
karellen
13/04/2022, 22:43
Αφου κανει 2χλμ και σβηνει.Λογικο ειναι αφου ειναι συνεχεια κρυος.Αυτο το ξερουν και οι πετρες
Το ότι είναι κρύος πως ακριβώς προκαλεί αύξηση 50% στην κατανάλωση?
Γιατί κι εγώ στην επαρχία 1,5 με 2 χλμ κάνω το πρωί,το μεσημέρι,το απόγευμα και το βράδυ και η κατανάλωση με όλα τα μηχανάκια που είχα τόσα χρόνια (από μονοκύλινδρα XT και KLR έως μεγάλα GS) δεν έφευγε παραπάνω από 0,5 λ/100 από το στάνταρ.
Και ούτε έχει ακουστεί ποτέ μια μοτοσυκλέτα που κινείται κατ' αυτό τον τρόπο να έχει τόσο τεράστιες αποκλίσεις!
Μπορείς να μας το εξηγήσεις λίγο πιο τεχνικά αυτό?
motojojo
13/04/2022, 23:24
Έχει ψεκασμό ή καρμπ; Το καρμπ κάνει διαφορά στην κατανάλωση κρύο;
Το δικό μου 4κ με καρμπ και αποκλειστικά πόλη κοντεύει τα 200χλμ και έχει κάψει κάτω από 14λτ.
Σπίτι-δουλειά 6χλμ και πάντα με τσοκ το πρωί μέχρι να στρώσει ρελαντι.
basilis_k6
13/04/2022, 23:34
Κάνε ένα ταξίδι να σου φύγει η περιέργεια να δεις αν πιανεις τις καταναλώσεις που λένε εδώ... Γιατί δεν νομίζω να υπάρχει άλλος που να το κινεί συνέχεια μόνο για δύο χιλιόμετρα.
το εχω κανει σε νησι καλοκαιρι. εφαγε το ντεποζιτο (μεχρι τη ρεζερβα που παντα γεμιζω) στα 270 αντι για 300χλμ. αυτο ειναι 1λ παραπανω για 100χλμ. χειμωνα ισως να καψει 2λ παραπανω τα 100χλμ. ισως λεω γιατι δεν πιστευω οτι φτανει εκει.
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
14/04/2022, 04:37
Το ότι είναι κρύος πως ακριβώς προκαλεί αύξηση 50% στην κατανάλωση?
Γιατί κι εγώ στην επαρχία 1,5 με 2 χλμ κάνω το πρωί,το μεσημέρι,το απόγευμα και το βράδυ και η κατανάλωση με όλα τα μηχανάκια που είχα τόσα χρόνια (από μονοκύλινδρα XT και KLR έως μεγάλα GS) δεν έφευγε παραπάνω από 0,5 λ/100 από το στάνταρ.
Και ούτε έχει ακουστεί ποτέ μια μοτοσυκλέτα που κινείται κατ' αυτό τον τρόπο να έχει τόσο τεράστιες αποκλίσεις!
Μπορείς να μας το εξηγήσεις λίγο πιο τεχνικά αυτό?
Α γεια σου!
doctor_john
14/04/2022, 07:07
Eννοεί ότι είναι λίγα τα χλμ εντός και δεν προλαβαίνει να ζεσταθεί.
Να τον στείλουμε τριήμερο τώρα το Πάσχα, θα αλλάξει γνώμη εύκολα :D
Nίκο έχεις καθαρό φίλτρο, εργοστασιακή εξάτμιση και έχεις πάει για καθαρισμό τα σώματα ψεκασμού;
Kickstart
14/04/2022, 08:30
Κι εγώ όταν είχα μεγάλες μηχανές τους ίδιους προβληματισμούς είχα με την κατανάλωση κάθε μέρα σπιτι δουλειά.
Μόλις τις έβγαζα εθνική μου λυνόντουσαν οι απορίες και ηρεμούσα.
Δεν υπάρχει θέμα, μικρές σύντομες αποστάσεις και ιδίως με κρύο καιρό= εξωφρενική στιγμιαία κατανάλωση.
οτι και να λεμε τα μοτέρ αυτά δεν έχουν φτιαχτεί για να δουλεύουν ως πάπιες, οταν τα οδηγάμε ετσι πίνουν τον άμπακα.
AristidisZ
14/04/2022, 08:47
Πραγματικές (μετρούμενες από γέμισμα σε γέμισμα) καταναλώσεις που είχα με το Hornet
435202
Κι εγώ όταν είχα μεγάλες μηχανές τους ίδιους προβληματισμούς είχα με την κατανάλωση κάθε μέρα σπιτι δουλειά.
Μόλις τις έβγαζα εθνική μου λυνόντουσαν οι απορίες και ηρεμούσα.
Δεν υπάρχει θέμα, μικρές σύντομες αποστάσεις και ιδίως με κρύο καιρό= εξωφρενική στιγμιαία κατανάλωση.
οτι και να λεμε τα μοτέρ αυτά δεν έχουν φτιαχτεί για να δουλεύουν ως πάπιες, οταν τα οδηγάμε ετσι πίνουν τον άμπακα.
Έτσι ακριβώς...
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
14/04/2022, 09:36
Τι να πω ρε παιδιά! Ίσως να είναι κι έτσι!
Απλά δε το υπολόγισα αυτό στην αλλαγή με το φριγουιντ!Μηχανάκι έδωσα μηχανάκι πηρα!
Βέβαια καμία σχέση οδηγικα αλλά...
PaNick67
14/04/2022, 09:40
Αν το αμαξι ειναι καινουργιο σχετιικα θα καιει λιγοτερο απο την μηχανη. Γιατι η μηχανη ειναι Εuro 0 ενω το αυτοκινητο Ε5-6.
Επισης, τι ειναι αυτο που σε εκπλησσει; Αν κανεις 2 χιλιομετρα στην πολη, σταματας, κρυωνει το μοτερ και επιστρεφεις κι ολο αυτο το κανεις καποιες φορες την ημερα, μια χαρα καταναλωση εχεις στα 10 λιτρα. Για τετοια χρηση θες παπι οχι δικυλινδο 650, 200τοσα κιλα.
Για να πειστεις κανε αυτο που σου ειπαν. Φουλαρε το, πηγαινε μια Αγιο και γυρνα, ξαναφουλαρε και μετρα τι εκαψες. Αν εισαι στα 5,5-6,5 η μηχανη ειναι μια χαρα, οι διαδρομες σου φταινε.
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
14/04/2022, 10:48
Αν το αμαξι ειναι καινουργιο σχετιικα θα καιει λιγοτερο απο την μηχανη. Γιατι η μηχανη ειναι Εuro 0 ενω το αυτοκινητο Ε5-6.
Επισης, τι ειναι αυτο που σε εκπλησσει; Αν κανεις 2 χιλιομετρα στην πολη, σταματας, κρυωνει το μοτερ και επιστρεφεις κι ολο αυτο το κανεις καποιες φορες την ημερα, μια χαρα καταναλωση εχεις στα 10 λιτρα. Για τετοια χρηση θες παπι οχι δικυλινδο 650, 200τοσα κιλα.
Για να πειστεις κανε αυτο που σου ειπαν. Φουλαρε το, πηγαινε μια Αγιο και γυρνα, ξαναφουλαρε και μετρα τι εκαψες. Αν εισαι στα 5,5-6,5 η μηχανη ειναι μια χαρα, οι διαδρομες σου φταινε.
Μα το ξέρω οτι θα μου δείξει τοση κατανάλωση στο ταξίδι! Αφου σου λεω μου έδειξε 7 μεση κατανάλωση πόλη και ταξίδι! Θα το κάνω κι αυτο με τον αγιο η το Ρέθυμνο έτσι για να μου φύγει αλλά τώρα δεν έχω λεφτά για να πετάξω στη βενζίνη! Θα το κάνω όταν θα το συνδυάσω με βολτίτσα με τη γυναίκα!
giorgosb
14/04/2022, 10:53
Μα και τα 7 είναι υπερβολικά για συνδυαστική χρήση.. Πάνω από 6,2 δεν έχω δει ποτέ στο δικό μου, κι αυτό σε βαριά κίνηση. Συνήθως στα 5,6-5,8 παίζει στην πόλη..
panavour
14/04/2022, 11:27
Τι να πω ρε παιδιά! Ίσως να είναι κι έτσι!
Απλά δε το υπολόγισα αυτό στην αλλαγή με το φριγουιντ!Μηχανάκι έδωσα μηχανάκι πηρα!
Βέβαια καμία σχέση οδηγικα αλλά...
Τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους κ.............
basilis_k6
14/04/2022, 11:52
εξω τωρα εχει κοντα 28 βαθμους οπότε αν απλα αφησεις να πεσει το ρελαντι απο τις 2κ στις 1200 που ειναι οταν κλείνει το αυτοματο τσοκ δεν καιει τιποτα παραπανω απο 7 ακομα και τερμα κρυο. οπότε αυτα τα 10ρικα που λες ειναι τελειως κουφα. επισης ειχες φριγουιντ και εκανες ακριβως τα ιδια. αυτο γιατι έκαιγε λιγοτερο? αν το δικο μου έκαιγε πανω απο 6 θα το πέταγα. ειπαμε δεν ειναι πλεον το πιο οικονομικο αλλα 7-8 καιει το 675 και με το ζορι 9 σε κινηση.
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
14/04/2022, 11:55
Μα και τα 7 είναι υπερβολικά για συνδυαστική χρήση.. Πάνω από 6,2 δεν έχω δει ποτέ στο δικό μου, κι αυτό σε βαριά κίνηση. Συνήθως στα 5,6-5,8 παίζει στην πόλη..
Το δικό σου τι μοντέλο είναι?
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
14/04/2022, 11:57
εξω τωρα εχει κοντα 28 βαθμους οπότε αν απλα αφησεις να πεσει το ρελαντι απο τις 2κ στις 1200 που ειναι οταν κλείνει το αυτοματο τσοκ δεν καιει τιποτα παραπανω απο 7 ακομα και τερμα κρυο. οπότε αυτα τα 10ρικα που λες ειναι τελειως κουφα. επισης ειχες φριγουιντ και εκανες ακριβως τα ιδια. αυτο γιατι έκαιγε λιγοτερο? αν το δικο μου έκαιγε πανω απο 6 θα το πέταγα. ειπαμε δεν ειναι πλεον το πιο οικονομικο αλλα 7-8 καιει το 675 και με το ζορι 9 σε κινηση.
Το φριγουιντ ήταν μονοκυλινδρο!Αυτό που θυμάμαι καθαρά είναι ότι μού έβγαζε αυτονομία 220 χλμ ενώ στο ταξίδι 350...
giorgosb
14/04/2022, 12:05
Το δικό σου τι μοντέλο είναι?
Πρώτης γενιάς, του '06.
AristidisZ
14/04/2022, 12:20
Το φριγουιντ ήταν μονοκυλινδρο!Αυτό που θυμάμαι καθαρά είναι ότι μού έβγαζε αυτονομία 220 χλμ ενώ στο ταξίδι 350...
Υπόψην ότι μιλάς για διαφορά 60% σε αυτονομία μεταξύ της "καθημερινής" σου χρήσης και ταξιδιού
basilis_k6
14/04/2022, 12:38
Μηπως αντι να κανεις 1.5χλμ διαδρομες κανει 600 μετρα? Κατι δεν μας λες καλα. Δεν αλλαζει τόσο η καταναλωση. Η μηχανη ειναι κρυα στην πρωτη διαδρομη των 3 λεπτων. Εισαι καγκουρας και κανεις παντιλικια? :lol:
Υπόψην ότι μιλάς για διαφορά 60% σε αυτονομία μεταξύ της "καθημερινής" σου χρήσης και ταξιδιού
Ακριβώς.. Αυτό δεν καταλαβαίνουν οι περισσότεροι..Κ όσο ανεβαίνουν τα κυβικά κ τα άλογα αυτή η διαφορά αυξάνεται..
AristidisZ
14/04/2022, 12:48
Μηπως αντι να κανεις 1.5χλμ διαδρομες κανει 600 μετρα? Κατι δεν μας λες καλα. Δεν αλλαζει τόσο η καταναλωση. Η μηχανη ειναι κρυα στην πρωτη διαδρομη των 3 λεπτων. Εισαι καγκουρας και κανεις παντιλικια? :lol:
500 μέτρα, φούρνος
Σταματάς, σβήνεις, αγοράζεις ψωμί, ανεβαίνεις, ανάβεις, φεύγεις
κάνεις 800 μέτρα, τσιγάρα
Σταματάς, σβήνεις, αγοράζεις τσιγάρα, ανεβαίνεις, ανάβεις, φεύγεις
κάνεις 400 μέτρα, πας δουλειά
Σταματάς, σβήνεις, δουλειά, σχολάς, ανεβαίνεις, ανάβεις, φεύγεις
κάνεις 1 χλμ, πας μανάβη
Σταματάς, σβήνεις, αγοράζεις ντομάτες, ανεβαίνεις, ανάβεις, φεύγεις
κάνεις άλλο 1 χλμ, πας σπίτι, σβήνεις
κάνε ένα τέτοιο πρόγραμμα 2 βδομάδες, και πες μου αν θα κάψει οποιοδήποτε όχημα τα διπλά σε σχέση με ανοιχτή διαδρομή 15-20 χλμ... (πλην παπιού και ίσως σκούτερ)
500 μέτρα, φούρνος
κάνεις 1 χλμ, πας μανάβη
κάνε ένα τέτοιο πρόγραμμα 2 βδομάδες, και πες μου αν θα κάψει οποιοδήποτε όχημα τα διπλά σε σχέση με ανοιχτή διαδρομή 15-20 χλμ... (πλην παπιού και ίσως σκούτερ)
Ακόμα κ ένα παπί να πάρεις κ να κάνεις αυτά είσαι στα 3λιτρα..Ενώ αν το πας χαλαρά πορεία 60-70 ν μην ζοριζεται είσαι στα 2 λίτρα. Μηλαμε για διαφορα 50% .. Απλά εκεί είναι μικρά τα νούμερα κ δεν μας φαίνεται...
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
14/04/2022, 16:28
Κατάλαβα παιδιά! Το καλό είναι ότι εχω κόψει οσα μπορώ περαν τις βόλτες και τα περισσότερα τα κανω με τα πόδια ή με το ποδήλατο! Αλλά είναι και κάποια που δε μπορώ να τα αποφύγω!Η μικρή σχολάει 1 και τέταρτο και εγω δουλεύω μιάμιση! Πρέπει να πάω να τη πάρω να τη πάω σπίτι και να φύγω για δουλειά! Όλη η υπόθεση είναι δεν είναι 2 χλμ!Κτλπ....
AristidisZ
14/04/2022, 16:33
Κατάλαβα παιδιά! Το καλό είναι ότι εχω κόψει οσα μπορώ περαν τις βόλτες και τα περισσότερα τα κανω με τα πόδια ή με το ποδήλατο! Αλλά είναι και κάποια που δε μπορώ να τα αποφύγω!Η μικρή σχολάει 1 και τέταρτο και εγω δουλεύω μιάμιση! Πρέπει να πάω να τη πάρω να τη πάω σπίτι και να φύγω για δουλειά! Όλη η υπόθεση είναι δεν είναι 2 χλμ!Κτλπ....
Ε από την άλλη ΟΚ, σκέψου ότι αν κάνεις και 100 τέτοια μαλακισμένα χλμ το μήνα, καις ας πούμε 10 λίτρα βενζίνη αντί για 5 ή 6, μιλάμε για ένα δεκάρικο max το μήνα, δεν είναι και για θάνατο...
motojojo
14/04/2022, 17:46
Για τετοια χαζα χλμ παρε ένα παπι να τελειώνεις. 50αρι ακόμα καλύτερα, κριμα ειναι να καις τη μηχανή.
Μόνο από τη βενζινη θα βγάλεις άνετα ότι έξοδα έχει.
Το κακό είναι ότι θα σε βάλει στον πειρασμό να μην ξαναπάρεις ποδήλατο.
karellen
14/04/2022, 18:10
500 μέτρα, φούρνος
κάνεις 1 χλμ, πας μανάβη
Ρε Αριστείδη ήδη από την πρώτη στάση το μοτέρ έχει πιάσει τη θερμοκρασία λειτουργίας του,στο υπόλοιπο δρομολόγιο είναι πλέον κανονικός.Εδώ μέχρι να φορέσουμε κράνος και γάντια το πρωί και πάλι ο κινητήρας ρελαντί είναι στο 50-60% της λειτουργικής θερμοκρασίας του.
Ακόμα κ ένα παπί να πάρεις κ να κάνεις αυτά είσαι στα 3λιτρα..Ενώ αν το πας χαλαρά πορεία 60-70 ν μην ζοριζεται είσαι στα 2 λίτρα. Μηλαμε για διαφορα 50% .. Απλά εκεί είναι μικρά τα νούμερα κ δεν μας φαίνεται...
Δεν πάει αναλογικά,μπορεί το παπί να ανεβάζει κατανάλωση 50% (από 2 στα 3) αυτό όμως δεν σημαίνει ότι στα μεγάλα πάει από 7 στα 10λίτ μόνο και μόνο επειδή είναι κρύο,στο κάτω κάτω δεν το σκίζει με τελικές στην εθνική,χαλαρά μέσα στην πόλη με δευτεροτρίτες.Δεν είναι στραγάλια τα λίτρα να ανεβαίνουν για πλάκα.Κάτι συμβαίνει με το μηχανάκι του Παπασούζα.
Ακόμα περιμένω κάποιον να μας εξηγήσει γιατί η κατανάλωση εκτοξεύεται όταν ένα μοτέρ είναι κρύο και γιατί στα 2 χιλιόμετρα εξακολουθεί να μην έχει ζεσταθεί ακόμα (ούτε τα diesel έτσι δηλ).Να πεις για το λάδι οκ,δεν έχει προλάβει να λιπάνει όλα τα μηχανικά μέρη και η τριβή προκαλεί πρόωρη φθορά,οκ.
Η καύση της βενζίνης όμως που κολλάει?
Ενα κρυο μοτερ με ψεκασμο ο εγκεφαλος το λειτουργει ετσι ωστε να ζεσταθει οσο γίνεται πιο γρηγορα
Επεμβαινει στο αβανς και στην ποσοτητα του μιγματος στο ρελαντι
motojojo
14/04/2022, 18:59
Η κουβέντα περί ζεστάματος μου θυμίζει αυτούς που λένε έλα μωρέ δεν χρειάζεται ζέσταμα έχουν εξελιχθεί τα λάδια...
Την επόμενη φορά που θα καβαλήσω να θυμηθώ να δοκιμάσω αν μπορώ να πιάσω τον κύλινδρο με γυμνό χέρι στα 2χλμ απο το μιζάρισμα το πρωι.
Τον έχω πιάσει μετα από 2 λεπτά ζεστάματος. Κρύος ήταν.
doctoras
14/04/2022, 19:03
Ζεστο θερμικά μοτερ συμβαίνει οταν πιασει 90 βαθμούς το λαδι.
Αυτο για να συμβεί χρειάζεται 5-10 km. Τον χειμώνα με χαμηλές θερμοκρασίες ενδέχεται παραπανω.
Η θερμοκρασία υγρου δεν λεει τιποτα για ενα κρυο ξεκίνημα
motojojo
14/04/2022, 19:18
Ζεστο θερμικά μοτερ συμβαίνει οταν πιασει 90 βαθμούς το λαδι.
Αυτο για να συμβεί χρειάζεται 5-10 km. Τον χειμώνα με χαμηλές θερμοκρασίες ενδέχεται παραπανω.
Η θερμοκρασία υγρου δεν λεει τιποτα για ενα κρυο ξεκίνημα
Αυτή ακριβώς είναι και η δική μου εμπειρία, τουλάχιστον με το αυτοκίνητο που είχε και ένδειξη θερμοκρασίας λαδιού.
Και με τη μηχανή σε γενικές γραμμές την ιδια συμπεριφορά παρατηρώ αν και εδω τα δεδομένα είναι πολύ διαφορετικα: δεν εμπιστεύομαι απόλυτα την ακρίβεια του θερμόμετρου που έχω αντί για πάνω τάπα λαδιού και ο κινητήρας δεν είναι υδρόψυκτος. Έχω την αίσθηση όμως ότι το χειμώνα λόγω του ψυγείου λαδιού αργεί ακόμα περισσότερο να ανεβάσει θερμοκρασία.
Δεν πάει αναλογικά,μπορεί το παπί να ανεβάζει κατανάλωση 50% (από 2 στα 3) αυτό όμως δεν σημαίνει ότι στα μεγάλα πάει από 7 στα 10λίτ μόνο και μόνο επειδή είναι κρύο,στο κάτω κάτω δεν το σκίζει με τελικές στην εθνική,χαλαρά μέσα στην πόλη με δευτεροτρίτες.Δεν είναι στραγάλια τα λίτρα να ανεβαίνουν για πλάκα.Κάτι συμβαίνει με το μηχανάκι του Παπασούζα.
Το έχω γράψει κ παραπάνω ότι συνήθως όσο ανεβαίνουν τα κυβικά κ τα άλογα ανεβαίνει κ αυτό το ποσοστό..Στα χιλιάρικα συνήθως διπλασιάζεται.. Προσωπική εμπειρία..Έχω αλλάξει πολλές μηχανές..Έχω ακούσει για χιλιόμετρα να ανεβαίνουν για πλάκα, άλογα να ανεβαίνουν για πλάκα εεε το μόνο που ανεβαίνει για πλάκα είναι η κατανάλωση..Μα και ο ίδιος ο παπασουζας λέει με τον freewind έβγαζα 220 χλμ εντός κ 350χλμ εκτός.. Μηλαμε για μια διαφορά 60%..
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
14/04/2022, 21:17
Το έχω γράψει κ παραπάνω ότι συνήθως όσο ανεβαίνουν τα κυβικά κ τα άλογα ανεβαίνει κ αυτό το ποσοστό..Στα χιλιάρικα συνήθως διπλασιάζεται.. Προσωπική εμπειρία..Έχω αλλάξει πολλές μηχανές..Έχω ακούσει για χιλιόμετρα να ανεβαίνουν για πλάκα, άλογα να ανεβαίνουν για πλάκα εεε το μόνο που ανεβαίνει για πλάκα είναι η κατανάλωση..Μα και ο ίδιος ο παπασουζας λέει με τον freewind έβγαζα 220 χλμ εντός κ 350χλμ εκτός.. Μηλαμε για μια διαφορά 60%..
Να σημειώσω ότι τα 350 που ειδα στο φριγουιντ ήταν διπλός και με 3 βαλιτσες πίσω ενα τανκ μπανκ στο ντεπόζιτο και δύο σαμαρια στο ντεπόζιτο όλα φουλ φορτωμένα και γεμάτα!
Να σημειώσω ότι τα 350 που ειδα στο φριγουιντ ήταν διπλός και με 3 βαλιτσες πίσω ενα τανκ μπανκ στο ντεπόζιτο και δύο σαμαρια στο ντεπόζιτο όλα φουλ φορτωμένα και γεμάτα!
Οπότε σκέψου να ήσουν μόνος σου με ένα σάκο.. μπορεί να έβγαζε και τα διπλά από αυτά που κάνεις στην πόλη..Ο καθένας μας έχει διαφορετικές συνήθειες,κ από ότι καταλαβαίνω κ με το freewind είχες τεράστια απόκλιση πόλη-ταξιδι το οποίο εγώ το θεωρώ λογικό με την χρήση που κάνεις στην πόλη.. Όπως σου είπαμε αρκετοί όταν βρεις χρόνο κάνε ένα ταξίδι να σου φύγει ο ενδιασμος να δεις ότι η μηχανή καίει φυσιολογικά κ μην παίρνεις καταναλώσεις εντός πόλης από φόρουμ γιατί η αποκλίσεις είναι τεράστιες καθώς η κατάναλωση μες την πόλη εξαρτάται από πολλούς παράγοντες..Εγώ με tuono gen2 έκαιγα 15λιτρα στο κέντρο της Αθήνας..
basilis_k6
14/04/2022, 22:21
Οπότε σκέψου να ήσουν μόνος σου με ένα σάκο.. μπορεί να έβγαζε και τα διπλά από αυτά που κάνεις στην πόλη..Ο καθένας μας έχει διαφορετικές συνήθειες,κ από ότι καταλαβαίνω κ με το freewind είχες τεράστια απόκλιση πόλη-ταξιδι το οποίο εγώ το θεωρώ λογικό με την χρήση που κάνεις στην πόλη.. Όπως σου είπαμε αρκετοί όταν βρεις χρόνο κάνε ένα ταξίδι να σου φύγει ο ενδιασμος να δεις ότι η μηχανή καίει φυσιολογικά κ μην παίρνεις καταναλώσεις εντός πόλης από φόρουμ γιατί η αποκλίσεις είναι τεράστιες καθώς η κατάναλωση μες την πόλη εξαρτάται από πολλούς παράγοντες..Εγώ με tuono gen2 έκαιγα 15λιτρα στο κέντρο της Αθήνας..
το τουονο δεν ειναι στρομ. καθε χιλιαρι που το πας αργα 1-2α καιει το πατο του. το στρομ δεν ενδιαφερετε αν πηγαινεις αργα. το κρυο μοτερ, οσο ειναι κρυο καιει παραπανω σε λογικα πλαισια. δεν καιει +50% βενζινη. και μιλαμε για το κρυο της κρητης εδω. δηλαδη ο παπασουζας του καναδα με τις ιδιες διαδρομες θα μας έλεγε οτι του καιει 14λ/100?
στην τελικη βαλτο μπροστα και αστο 2 λεπτα με το ρολόι και μετα κανε κανονικα τις διαδρομες σου. btw το στρομ ζεστο σε χαμηλες ταχυτητες δεν περναει τα 6 με τίποτα.
το τουονο δεν ειναι στρομ. καθε χιλιαρι που το πας αργα 1-2α καιει το πατο του. το στρομ δεν ενδιαφερετε αν πηγαινεις αργα. το κρυο μοτερ, οσο ειναι κρυο καιει παραπανω σε λογικα πλαισια. δεν καιει +50% βενζινη. και μιλαμε για το κρυο της κρητης εδω. δηλαδη ο παπασουζας του καναδα με τις ιδιες διαδρομες θα μας έλεγε οτι του καιει 14λ/100?
στην τελικη βαλτο μπροστα και αστο 2 λεπτα με το ρολόι και μετα κανε κανονικα τις διαδρομες σου. btw το στρομ ζεστο σε χαμηλες ταχυτητες δεν περναει τα 6 με τίποτα.
Επομένως ότι μηχανή έχει ο παπασουζας καταλήγουμε ότι έχει πρόβλημα? Γιατί κ με το freewind από ότι βλέπεις πάλι τα ίδια είχε..Ανέφερα το tuono γιατί εκεί η κατανάλωση ήταν εξωφρενική..Είχα κ dorsoduro 750 κ τώρα Tiger 800 κ με αυτά είμαι στα 10+ όταν στα φόρουμ διαβάζω για 7αρια..Σε χρήση παπιου.. Επομένως κ εμένα όλες οι μηχανές έχουν πρόβλημα..Στις μονές περιπτώσεις που πιάνω καταναλώσεις που διαβάζω στα φόρουμ είναι σε μερικές χώρες του εξωτερικού.. Εκεί βλέπω μεγάλη διαφορά στην αυτονομία...
basilis_k6
15/04/2022, 00:30
Επομένως ότι μηχανή έχει ο παπασουζας καταλήγουμε ότι έχει πρόβλημα? Γιατί κ με το freewind από ότι βλέπεις πάλι τα ίδια είχε..Ανέφερα το tuono γιατί εκεί η κατανάλωση ήταν εξωφρενική..Είχα κ dorsoduro 750 κ τώρα Tiger 800 κ με αυτά είμαι στα 10+ όταν στα φόρουμ διαβάζω για 7αρια..Σε χρήση παπιου.. Επομένως κ εμένα όλες οι μηχανές έχουν πρόβλημα..Στις μονές περιπτώσεις που πιάνω καταναλώσεις που διαβάζω στα φόρουμ είναι σε μερικές χώρες του εξωτερικού.. Εκεί βλέπω μεγάλη διαφορά στην αυτονομία...
δεν ξερω τι καινε νορμαλ αυτα. το στρομ ξερω και το εχω δοκιμασει σε καθε χρηση. το 10 που εγραψε ειναι εκτος πραγματικοτητας.
AristidisZ
15/04/2022, 07:55
Ρε Αριστείδη ήδη από την πρώτη στάση το μοτέρ έχει πιάσει τη θερμοκρασία λειτουργίας του,στο υπόλοιπο δρομολόγιο είναι πλέον κανονικός.Εδώ μέχρι να φορέσουμε κράνος και γάντια το πρωί και πάλι ο κινητήρας ρελαντί είναι στο 50-60% της λειτουργικής θερμοκρασίας του.
Ακόμα περιμένω κάποιον να μας εξηγήσει γιατί η κατανάλωση εκτοξεύεται όταν ένα μοτέρ είναι κρύο και γιατί στα 2 χιλιόμετρα εξακολουθεί να μην έχει ζεσταθεί ακόμα (ούτε τα diesel έτσι δηλ).Να πεις για το λάδι οκ,δεν έχει προλάβει να λιπάνει όλα τα μηχανικά μέρη και η τριβή προκαλεί πρόωρη φθορά,οκ.
Η καύση της βενζίνης όμως που κολλάει?
Μα δεν είναι θέμα μόνο κρύου μοτέρ, είναι θέμα συνθηκών κίνησης πρωτίστως
Στο αμάξι έχω καταναλωση περίπου 6,5 l στα 100
Όταν πάω βενζινάδικο και γεμίζω, μηδενίζω το Τριπ
Το σπίτι μου από το βενζινάδικο είναι ενάμιση χιλιόμετρο.
Έχω και υπόγειο γκαράζ που θέλει λίγο μανούβρα για να μπει το αμάξι.
Ε, για αυτά τα σκάρτα 2 χλμ, βλέπω μέση κατανάλωση 10-11 λίτρα
Σκέψου τώρα να έκανα καθημερινα αυτό το πράγμα, 1.5 χλμ μέσα στην πόλη πήγαινε έλα και βάλε βγάλε στο γκαράζ
Θα είχα μέση κατανάλωση πάνω από 10, πάει να πει ότι έχει πρόβλημα το αμάξι ;
karellen
15/04/2022, 08:28
Σκέψου τώρα να έκανα καθημερινα αυτό το πράγμα, 1.5 χλμ μέσα στην πόλη πήγαινε έλα και βάλε βγάλε στο γκαράζ
To trip ΔΕΝ μπορεί να πει την αλήθεια σε τόσο μικρές αποστάσεις,για να δώσει την ένδειξη διαβάζει πολλές παραμέτρους που δεν είναι πλήρεις σε 2 χλμ απόσταση.Βασική αρχή,όσο μικρότερο το στατιστικό δείγμα τόσο ασαφή τα συμπεράσματα.Μια καλή γκαζιά πχ αν ρίξεις σε ένα φανάρι ή μια ανηφόρα θα σου δείξει 15-20 λίτ/100,είναι η στιγμιαία κατανάλωση και όχι η μέση.Αν κυκλοφορήσεις παραέξω και πας σε άλλη περιοχή θα πέσει στο 7λ πχ.
Ο παπασούζας μίλησε για νορμάλ συνθήκες στην πόλη με μία μηχανή γνωστή για την οικονομία της και η οποία μπορεί να κυκλοφορήσει άνετα με 2α-3η ακόμα και με 4η ταχύτητα.Το 10λ/100 είναι υπερβολικά υψηλό και όχι "είναι κρύο το μοτέρ" .Θέλει έλεγχο σε μηχανικό ASAP.
DoctoR_k6
15/04/2022, 09:04
Ακριβως αυτο.
Εγω εχει τυχει για μια εβδομαδα να κουναω το αμαξι μονο για παιδικο σταθμο κ πισω.
Βαρια 4χλμ πηγαινε-ελα.
Το αμαξι δειχνει καταναλωση 10-11λτ/100 απο μηδενισμενο trip.
Κ ομως οταν ξαναβαζω βενζινη αυτα τ λιτρα εχω καψει.
Σε ταξιδι ομως ή οταν χρησιμοποιειτε το αμαξι για μεγαλυτερες αποστασεις (εντος Αθηνων) τα νουμερα ερχονται σε νορμαλ επιπεδα 7-8λτ/100.
Στο δια ταυτα...οπως ειπα στον Παπασουζα μια βολτα μεχρι Χανια κ πισω κ θα καταλαβει ποσο καιει.
Εγω πιστευω δεν εχει τιποτα το μοτο απλα η χρηση που εκανε ηταν για ηλεκτρικο πατινι. :lol:
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
15/04/2022, 15:06
Πάντα φευγω όταν έχει ανάψει η πρώτη παύλα της θερμοκρασίας! Αυτο περνει περισσότερο απο 2 λεπτά!
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
15/04/2022, 15:10
Ο παπασούζας μίλησε για νορμάλ συνθήκες στην πόλη με μία μηχανή γνωστή για την οικονομία της και η οποία μπορεί να κυκλοφορήσει άνετα με 2α-3η ακόμα και με 4η ταχύτητα.Το 10λ/100 είναι υπερβολικά υψηλό και όχι "είναι κρύο το μοτέρ" .Θέλει έλεγχο σε μηχανικό ASAP.
Αυτό!
Το στρομ το ξαναειχα!Το κράτησα για 4 χρόνια! Δε θυμάμαι την κατανάλωση γιατί έχουν περάσει 10 χρόνια αλλά σίγουρα θα θυμόμουν αυτο το υπερβολικό 10l/100
doctoras
16/04/2022, 09:01
παπασούζα ξανα πάρε δείγμα, μη αρκείσαι στο μια φορά, μπορεί να φταίει ακόμη και η βενζίνη και παρτίδα της.
δεν χρειάζεται να τερματίσεις το ρεζερβουάρ, κάνε το εξής
γεμίζεις τάπα > μηδενίζεις μερικό χιλιομετρητή > με το που ανάψει το λαμπάκι βάζεις βενζίνη - τάπα πάλι > σημειώνεις ποσα λιτρα έβαλε + ποσα χιλιομετρα έγραψε ο μερικός χιλιομετρητής >
κάνεις την ακόλουθη πράξη
100*18λτ / 220 = 8,18 (παράδειγμα)
Αν σου κάψει επαλειμμένα αυτή την περίοδο (που είναι ιδανική γιατί δεν έχει ακραίες θερμοκρασίες) πανω απο 7-8lt στην πολη μονο τοτε πας μάστορα και οι έλεγχοι που πρέπει να γίνουν είναι έλεγχος προγράμματος ecu, έλεγχο πλεξούδας για διαρροές, έλεγχο / αντικατάσταση μπουζί με αυτά που συνιστά η σουζουκι, έλεγχο ρύθμιση βαλβίδες, καθαρισμός μπεκ (σε εξειδικευμένο).
Αυτά όμως αν χρειάζεται να γίνουν όλα είναι κανα 300-400ρι.
Αν είναι ψιλό-χορδάς το εργαλείο είναι και λίγο αναμενόμενο όμως έτσι δεν είναι?
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
16/04/2022, 10:54
παπασούζα ξανα πάρε δείγμα, μη αρκείσαι στο μια φορά, μπορεί να φταίει ακόμη και η βενζίνη και παρτίδα της.
δεν χρειάζεται να τερματίσεις το ρεζερβουάρ, κάνε το εξής
γεμίζεις τάπα > μηδενίζεις μερικό χιλιομετρητή > με το που ανάψει το λαμπάκι βάζεις βενζίνη - τάπα πάλι > σημειώνεις ποσα λιτρα έβαλε + ποσα χιλιομετρα έγραψε ο μερικός χιλιομετρητής >
κάνεις την ακόλουθη πράξη
100*18λτ / 220 = 8,18 (παράδειγμα)
Αν σου κάψει επαλειμμένα αυτή την περίοδο (που είναι ιδανική γιατί δεν έχει ακραίες θερμοκρασίες) πανω απο 7-8lt στην πολη μονο τοτε πας μάστορα και οι έλεγχοι που πρέπει να γίνουν είναι έλεγχος προγράμματος ecu, έλεγχο πλεξούδας για διαρροές, έλεγχο / αντικατάσταση μπουζί με αυτά που συνιστά η σουζουκι, έλεγχο ρύθμιση βαλβίδες, καθαρισμός μπεκ (σε εξειδικευμένο).
Αυτά όμως αν χρειάζεται να γίνουν όλα είναι κανα 300-400ρι.
Αν είναι ψιλό-χορδάς το εργαλείο είναι και λίγο αναμενόμενο όμως έτσι δεν είναι?
Δε ξέρω ρε φίλε! Τι να πω!Σε κάθε περίπτωση θα το δει μάστορας !Αλλά όταν πάει για το προγραμματισμένο σέρβις!
Πάντα φευγω όταν έχει ανάψει η πρώτη παύλα της θερμοκρασίας! Αυτο περνει περισσότερο απο 2 λεπτά!
Και εδώ διίστανται οι απόψεις. Εγώ πάντα ξεκινάω χωρίς να ζεστάνω απλά πάω χαλαρά. Ακόμη και με 0 βαθμούς. Ποιά σχολή να έχει δίκιο άραγε? Και πως θα μπορούσε να μετρηθεί αυτό? Πάντως γλιτώνω τη βενζίνη μέχρι να ανάψει η παύλα της θερμοκρασίας :lol: Ωπα περίπενε δεν έχω ένδειξη θερμοκρασίας, δεν ασχολήθηκαν καν να του βάλουν!:bawl:
doctoras
17/04/2022, 20:44
Και εδώ διίστανται οι απόψεις. Εγώ πάντα ξεκινάω χωρίς να ζεστάνω απλά πάω χαλαρά. Ακόμη και με 0 βαθμούς. Ποιά σχολή να έχει δίκιο άραγε? Και πως θα μπορούσε να μετρηθεί αυτό? Πάντως γλιτώνω τη βενζίνη μέχρι να ανάψει η παύλα της θερμοκρασίας :lol: Ωπα περίπενε δεν έχω ένδειξη θερμοκρασίας, δεν ασχολήθηκαν καν να του βάλουν!:bawl:
Νομιζω οτι(αν οχι ολοι) οι περισσότεροι κατασκευαστές αυτο συνιστούν.
Αφου σκασει το μοτερ και ανεβουν τα λαδια πανω, 30sec με λεπτο μαξ(μεχρι να φορέσεις δηλαδή κρανος γάντια) ζεσταινεις μοτερ / κιβώτιο /μετάδοση /τακακια / λαδια αναρτήσεων, εν κινήσει
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
17/04/2022, 22:27
Νομιζω οτι(αν οχι ολοι) οι περισσότεροι κατασκευαστές αυτο συνιστούν.
Αφου σκασει το μοτερ και ανεβουν τα λαδια πανω, 30sec με λεπτο μαξ(μεχρι να φορέσεις δηλαδή κρανος γάντια) ζεσταινεις μοτερ / κιβώτιο /μετάδοση /τακακια / λαδια αναρτήσεων, εν κινήσει
Δε ξέρω τι κάνουν και τι συνιστούν οι κατασκευαστές! Αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι όλα τα οχήματα μου μηδενός εξαιρουμένου τα ζεσταίνω! Αν δε το κανω θα έχω τύψεις!
Δε ξέρω τι κάνουν και τι συνιστούν οι κατασκευαστές! Αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι όλα τα οχήματα μου μηδενός εξαιρουμένου τα ζεσταίνω! Αν δε το κανω θα έχω τύψεις!
Εγώ τα λείπαμε να τα ζεσταίνω στατικά, πιστεύω δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα..
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
19/04/2022, 06:02
Παιδιά τα παιξα!!!!!!
Διαβάστε μονο τη πρώτη σελίδα! Αν είναι έτσι όπως τα λέγατε παλιά το μηχανάκι μου πρεπει να δει μάστορα επείγοντος!
https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=37765
Μη μου πείτε γιατί συνεχίζω και το ψάχνω και δεν ευχαριστιέμαι τη μηχανουλα μού! Απο τη στιγμή που κοβω λεφτά απο την οικογένεια μου κάτι πρεπει να γίνει!
Kickstart
19/04/2022, 08:21
πατερ καλημέρα.
Προτού πας σε μαστουρα που παίζει να αντιληφθεί την αγωνία σου και να σε...γδύσει κανονικά.
Κανε μια μεγάλη βόλτα και άσε το ντεπόζιτο να αδειάσει τελείως...φτάσε στο βενζινάδικο σχεδόν σπρώχνοντας..με λαμπάκι ένα βήμα πριν το σβήσιμο..
βάλε το 1/3 από αυτό εδώ το μπουκαλάκι που θα έχεις προμηθευτεί από πριν (googlαρε θα το βρεις εύκολα κάπου κοντά σου)
435315
ύστερα γέμισε μέχρι επάνω με βενζίνη και κανε τις βόλτες σου...μετά από δυο τρία ντεπόζιτα επανέλαβε....
και έλα να τα ξαναπούμε...βενζίνη ελπίζω να μην βάζεις σε κανα τύπου παράγκα του κυρ Μήτσου επαρχιακό βενζινάδικο ετσι;
DoctoR_k6
19/04/2022, 09:00
Παπασουζα αν δεν κανεις καμια νορμαλ διαδρομη/χρηση συμπερασμα δεν θα βγαλεις.
Επειδη εκανες χρηση πατινιου στο Vstrom κ εκαψε τον πατο του δεν σημαινει ντε κ καλα οτι εχεις θεμα.
Ερχονται μερες με αργιες κ αν μπορεις κανε μια καλη βολτα.
Γεμισε μεχρι τερμα απανω σε ορθια σταση κανε 100-200 χλμ κ ξαναγεμισε με τον ιδιο τροπο.
Μετα πηγαινε κ σε μηχανικο κ οπου θες. Αρκει να ξερεις τι σου γινεται.
Τωρα δεν ξερεις κ προφανως εχεις μπερδευτει.
doctor_john
19/04/2022, 09:09
εχμ, να υπολογιστεί και το φόρτωμα σε περίπτωση που έχεις ρίξει μπόι τελευταία :whistle:
Επειδη εκανες χρηση πατινιου στο Vstrom κ εκαψε τον πατο του δεν σημαινει ντε κ καλα οτι εχεις θεμα.
Γεμισε μεχρι τερμα απανω σε ορθια σταση κανε 100-200 χλμ κ ξαναγεμισε με τον ιδιο τροπο.
+1000
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
20/04/2022, 05:42
Ο.Κ.Αυτό θα κάνω και θα ενημερώσω! Ευχαριστώ!
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
20/04/2022, 05:45
πατερ καλημέρα.
Προτού πας σε μαστουρα που παίζει να αντιληφθεί την αγωνία σου και να σε...γδύσει κανονικά.
Κανε μια μεγάλη βόλτα και άσε το ντεπόζιτο να αδειάσει τελείως...φτάσε στο βενζινάδικο σχεδόν σπρώχνοντας..με λαμπάκι ένα βήμα πριν το σβήσιμο..
βάλε το 1/3 από αυτό εδώ το μπουκαλάκι που θα έχεις προμηθευτεί από πριν (googlαρε θα το βρεις εύκολα κάπου κοντά σου)
435315
ύστερα γέμισε μέχρι επάνω με βενζίνη και κανε τις βόλτες σου...μετά από δυο τρία ντεπόζιτα επανέλαβε....
και έλα να τα ξαναπούμε...βενζίνη ελπίζω να μην βάζεις σε κανα τύπου παράγκα του κυρ Μήτσου επαρχιακό βενζινάδικο ετσι;
Θα κάνωπρώτα τη μεγάλη βόλτα και θα δούμε!
Γενικά εμένα δε με τρομάζουν αυτά τα ματζουνια!Εχω βάλει και στο αμάξι! Αυτο θα είναι το τελευταίο βήμα που θα κάνω όμως πριν το μηχανικό!
Θα κάνωπρώτα τη μεγάλη βόλτα και θα δούμε!
Γενικά εμένα δε με τρομάζουν αυτά τα ματζουνια!Εχω βάλει και στο αμάξι! Αυτο θα είναι το τελευταίο βήμα που θα κάνω όμως πριν το μηχανικό!
Άμα έχεις μεταλλικό ντεπόζιτο εγώ λέω να αποφύγεις τα ματζουνια γιατί το ντεμποζιτο σου σίγουρα θα έχει σκουριά κ κάποια από αυτή την σκουριά τα ματζουνια μπορεί να την φτάσουν στα μπεκ..
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
20/04/2022, 14:58
Άμα έχεις μεταλλικό ντεπόζιτο εγώ λέω να αποφύγεις τα ματζουνια γιατί το ντεμποζιτο σου σίγουρα θα έχει σκουριά κ κάποια από αυτή την σκουριά τα ματζουνια μπορεί να την φτάσουν στα μπεκ..
Όντως?
panavour
20/04/2022, 17:24
Έχει ψεκασμό το στρώμα;
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
21/04/2022, 11:30
Έχει ψεκασμό το στρώμα;
Ναι
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
28/05/2022, 04:46
Το λοιπον!Έχω κάνει μέχρι στιγμής 350 χλμ στο βεστρομ και δε με έχει αφήσει ακόμα!
Απο αυτά τα 140 είναι στη πόλη και τα υπόλοιπα 210 σε ταξίδι με τα μισά σε κλειστό επαρχιακό! Εχω ενα κανιστρο με βενζίνη στη βαλιτσα και περιμένω! Το ξέρω πως καταπονω την τρόμπα αλλά πρέπει να γίνει!
Έως τώρα με το τύπο πού μου ειπατε παραπάνω εαν υποθέσω ότι με άφησε τώρα στα 350 χλμ μου βγάζει καταναλωση της τάξεως 6,5 .Θα κατέβει κι άλλο αφού εχω καύσιμο ακόμα μέσα! Το κακό είναι ότι όπου με αφήσει δε θα βαλω βενζίνη απο το ίδιο πρατήριο και ότι δεν εχω λεφτά να ξαναγεμισω!
Τελικά ίσως και να μην έχει πρόβλημα και η καταναλωση 10 που είχα δει( ολα εντως πόλης)να είναι φυσιολογική!
Τι αυτονομία αναρωτιέται θα μού βγάλει αν τα χλμ είναι ολα σε ταξίδι?
Τέλος να σας πω οτι απο τα 220 χλμ ξεκινησε η τελευταία παύλα της βενζίνης να αναβοσβήνει!
Το λοιπον!Έχω κάνει μέχρι στιγμής 350 χλμ στο βεστρομ και δε με έχει αφήσει ακόμα!
Απο αυτά τα 140 είναι στη πόλη και τα υπόλοιπα 210 σε ταξίδι με τα μισά σε κλειστό επαρχιακό! Εχω ενα κανιστρο με βενζίνη στη βαλιτσα και περιμένω! Το ξέρω πως καταπονω την τρόμπα αλλά πρέπει να γίνει!
Έως τώρα με το τύπο πού μου ειπατε παραπάνω εαν υποθέσω ότι με άφησε τώρα στα 350 χλμ μου βγάζει καταναλωση της τάξεως 6,5 .Θα κατέβει κι άλλο αφού εχω καύσιμο ακόμα μέσα! Το κακό είναι ότι όπου με αφήσει δε θα βαλω βενζίνη απο το ίδιο πρατήριο και ότι δεν εχω λεφτά να ξαναγεμισω!
Τελικά ίσως και να μην έχει πρόβλημα και η καταναλωση 10 που είχα δει( ολα εντως πόλης)να είναι φυσιολογική!
Τι αυτονομία αναρωτιέται θα μού βγάλει αν τα χλμ είναι ολα σε ταξίδι?
Τέλος να σας πω οτι απο τα 220 χλμ ξεκινησε η τελευταία παύλα της βενζίνης να αναβοσβήνει!
Ρε συ, πολύ το ψειρίζεις το θέμα, δεν είναι εποχή να πληρώνεις τρόμπες....
Εγώ μόλις πάει ο μερικός χλμδείκτης 300 πάω και γεμίζω, πάντα παίρνει 12 με 12,2 λίτρα. Άρα κατανάλωση 4 λίτρα στα 100.
Σε αστικό και περιαστικό κύκλο κίνησης.
Έχω 16αρι ρεζερβουάρ όπερ σημαίνει ακόμα 100 χλμ αυτονομία,. 400 δηλαδή συνολικά, αυτονομία.
Μην ταλαιπωρείς άδικα την τρόμπα, είναι και πανάκριβη....
Και κάτι τελευταίο: προσπάθησε να βάζεις καύσιμο από εταιρικά πρατήρια εάν είναι δυνατόν.
Μαζί σου....:lol:
Δεν χρειάζονται πλέον ζέσταμα, ίσα να κυκλοφορήσουν τα λάδια και ξεκινάς χαλαρά.
Ένα λαμπάκι θερμοκρασίας έχει μόνο που ΑΝ ανάψει, τον ήπιες:a021:
Στα μπεκ δύσκολα να φτάσει η σκουριά επειδή υπάρχει φίλτρο μέσα στην τρόμπα. Όμως μπορεί εύκολα να μπουκώσει το φίλτρο και να έχει άλλα κόλπα μετά.
Και πάει κοντά στο 50αρικο η αντικατάσταση του... Τόσο κόστιζε στον Πήγασο.
aetomenios
28/05/2022, 10:01
Όλα στο χέρι μας το ποσο απαλό είναι (οι γκαζιές πληρώνονται).
Εγώ με το Vstrom είχα φθάσει σε απίστευτα χαμηλά κατανάλωσης καυσίμου,όταν δούλευα Πεντέλη (κάθε μέρα σχεδόν μέχρι Σταυρό, σβηστός) αλλα και η οδήγηση εντελώς χαλαρή.
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
28/05/2022, 10:38
Ρε συ, πολύ το ψειρίζεις το θέμα, δεν είναι εποχή να πληρώνεις τρόμπες....
Εγώ μόλις πάει ο μερικός χλμδείκτης 300 πάω και γεμίζω, πάντα παίρνει 12 με 12,2 λίτρα. Άρα κατανάλωση 4 λίτρα στα 100.
Σε αστικό και περιαστικό κύκλο κίνησης.
Έχω 16αρι ρεζερβουάρ όπερ σημαίνει ακόμα 100 χλμ αυτονομία,. 400 δηλαδή συνολικά, αυτονομία.
Μην ταλαιπωρείς άδικα την τρόμπα, είναι και πανάκριβη....
Και κάτι τελευταίο: προσπάθησε να βάζεις καύσιμο από εταιρικά πρατήρια εάν είναι δυνατόν.
Εδώ θα διαφωνήσω! Δε το ψειριζω καθόλου! Έπρεπε να το κάνω όλο αυτό για να ξέρω τι θα κάνω! Εαν το μηχανάκι είναι για μάστορα εαν πρέπει να το αλλάξω ή αν έπρεπε να πάρω δεύτερο! Οταν στην περίοδο που διανύουμε η τιμή της βενζίνης είναι στα 2,30 το λίτρο και εμένα μου καίει 10 λίτρα τα 100 και τι στιγμή που δε μου περισσεύουν τοτε ναι θα το ψειρισω!
Τέλος πάντων! Προηγουμένως εκανα λάθος! Η καταναλωση είναι 6,2 με μεικτά χλμ!
Εμένα αυτό μου αρκεί για να σταματήσω να ασχολούμαι :wave2:
6-6.5 μεικτά είναι μια χαρά ΠΑΠΑΣΟΥΖΑ ,για πες κατα τα άλλα σε φτιάχνει το βστρομ τι λέει;;
doctoras
30/05/2022, 21:41
Εδώ θα διαφωνήσω! Δε το ψειριζω καθόλου! Έπρεπε να το κάνω όλο αυτό για να ξέρω τι θα κάνω! Εαν το μηχανάκι είναι για μάστορα εαν πρέπει να το αλλάξω ή αν έπρεπε να πάρω δεύτερο! Οταν στην περίοδο που διανύουμε η τιμή της βενζίνης είναι στα 2,30 το λίτρο και εμένα μου καίει 10 λίτρα τα 100 και τι στιγμή που δε μου περισσεύουν τοτε ναι θα το ψειρισω!
Τέλος πάντων! Προηγουμένως εκανα λάθος! Η καταναλωση είναι 6,2 με μεικτά χλμ!
Εμένα αυτό μου αρκεί για να σταματήσω να ασχολούμαι :wave2:
Δεν το έπιασες τι σου ειπε
Δε χρειάζεται να μείνεις απο βενζίνη για να βρεις ενα σημειο αναφοράς.
Σημειο αναφορας μπορεί να ειναι με το που αναψει το λαμπακι (ταπα απο λαμπακι σε λαμπακι). Εκει εχει εναπομείναντα περιπου 3-4 λίτρα ακομη μεσα. Συνεπώς το δειγμα σου θα ειναι αντι για 22 που ειναι το συνολο του ρεζερβουάρ, 18lt. Με το οποιο νούμερο υπολογιζεις με τον ιδιο τροπο την ποσόστωση κατανάλωσης ανα 100χλμ.
Γιατι αν το αφησεις να αδειάσει εντελώς, ρισκάρεις με την τρομπα βενζίνης η οποία ψύχεται με βενζίνη. Χωρις βενζίνη παιζει να τα παιξει..
Ελπιζω να έγινε κατανοητό
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
30/05/2022, 22:34
Δεν το έπιασες τι σου ειπε
Δε χρειάζεται να μείνεις απο βενζίνη για να βρεις ενα σημειο αναφοράς.
Σημειο αναφορας μπορεί να ειναι με το που αναψει το λαμπακι (ταπα απο λαμπακι σε λαμπακι). Εκει εχει εναπομείναντα περιπου 3-4 λίτρα ακομη μεσα. Συνεπώς το δειγμα σου θα ειναι αντι για 22 που ειναι το συνολο του ρεζερβουάρ, 18lt. Με το οποιο νούμερο υπολογιζεις με τον ιδιο τροπο την ποσόστωση κατανάλωσης ανα 100χλμ.
Γιατι αν το αφησεις να αδειάσει εντελώς, ρισκάρεις με την τρομπα βενζίνης η οποία ψύχεται με βενζίνη. Χωρις βενζίνη παιζει να τα παιξει..
Ελπιζω να έγινε κατανοητό
Μα δε το ξανααφηνω!Αυτό είναι τό σίγουρο!
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
30/05/2022, 22:35
6-6.5 μεικτά είναι μια χαρά ΠΑΠΑΣΟΥΖΑ ,για πες κατα τα άλλα σε φτιάχνει το βστρομ τι λέει;;
Εντάξει δεν είναι και 950 αλλά καλό είναι :lol:
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
07/06/2022, 17:54
Σήμερα σε βολτίτσα με τη γυναίκα γράψαμε 120 χλμ!
15 χλμ πριν το Ηράκλειο ανάβει μόνιμο κόκκινο λαμπάκι στο καντράν και βγαίνει η ένδειξη FI !Σβήνω αμέσως και παίρνω τηλέφωνο σε μάστορα που μου λέει ελα να το δούμε!
Πήγα!Μου το εβαλε σε διαγνωστικό και εμφανισε την απο κάτω εικόνα...
436315
Μου λέει δεν μπορώ να ξέρω ποια βλάβη εμφανισε τελευταία γιατί έχει παρα πολλές βλάβες!
Μου πρότεινε να σβήσει όλες τις βλάβες που οταν ξαναβγαλει την ένδειξη FI να το πάω να δούμε κατευθείαν τι συμβαίνει αφού στην οθόνη θα εμφανιστεί μονο μια βλάβη! Στην ερώτηση μου πόσο θα κοστίσει αυτό μου απάντησε "τίποτα " !Ενα κουμπί λέει πατάει και κάνει διαγραφή!
Τον ευχαρίστησα! Οταν ήταν να φύγω μου είπε ότι του χρωστάω 20 ευρώ για τη διαγραφή! Του τα έδωσα χωρίς καν να πω τίποτα αλλά εμένα δε θα με ξαναδεί!
Ξέρει Κάποιος κάτοχος βεστρομ στο Ηράκλειο κάποιον μάστορα?Δε τον θελω για τώρα! Απλά να τον εχω στο νου μου οταν θα παω για σέρβις σε περίπου 3.000χλμ!
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
07/06/2022, 17:57
Για την ιστορία!
Η ένδειξη FI ξέρω γιατί εμφανίστηκε!
Έπειτα απο πολύ ψάξιμο βέβαια στο ίντερνετ!
Ένα λεπτό πριν εμφανιστεί κατέβαινα με νεκρό μια κατηφόρα περίπου 3 χλμ !Ο κινητήρας κατέβασε απότομα θερμοκρασία και με προειδοποίησε για βλάβη!
motojojo
07/06/2022, 18:40
Αντι να γκουγκλαρεις τι σημαινουν τα σφάλματα έψαξες το FI;
Το εικοσαρικο δεν ειναι παράλογο, συνηθως τόσο ειναι η ταρίφα για το μπλιμπλικι.
basilis_k6
Για την ιστορία!
Ένα λεπτό πριν εμφανιστεί κατέβαινα με νεκρό μια κατηφόρα περίπου 3 χλμ !Ο κινητήρας κατέβασε απότομα θερμοκρασία και με προειδοποίησε για βλάβη!
τι σημαινει αυτο με την θερμοκρασια? δεν εχω δει ποτε fi αλλα δεν νομίζω να εχω κατεβει ποτε κατηφόρα με νεκρα πανω απο 500μετρα. τα τακάκια σου δεν τα λυπάσαι?
Οι βλάβες ειναι πολλες παντως.
karellen
Για την ιστορία!
Δεν παίζει αυτό με τίποτα πάτερ.
Εδώ παρακαλάμε να δουλεύουν χαμηλές θερμοκρασίες τα μοτέρ.
Για να "κατεβάσει απότομα θερμοκρασία" μόνο αν πέσεις απότομα σε παγωμένη λίμνη!
Κάτι άλλο είναι, μήπως άναψες τα φρένα?
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
07/06/2022, 20:06
Αν ήσασταν Ηράκλειο θα σας έλεγα ποια κατηφόρα είναι για να καταλάβετε! Εδω τη λέμε "ραχη του διαβολου" επειδή είναι απότομη και πολύ μήκος!
Οταν ο μάστορας μου πάτησε μια τυχαία βλάβη στο διαγνωστικό έλεγε ότι κάποια στιγμή είχε ξεκινήσει με πρώτη ταχύτητα ενώ ήταν κρύο!Κάτι τέτοιο Τέλος πάντων! Κατάλαβα οτι το FI οταν το βγάζει στο καντραν και η μηχανή είναι εν κινήσει ότι είναι κάποιος λάθος χειρισμός!
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
07/06/2022, 20:08
Κανας μάστορας παίζει?
motojojo
07/06/2022, 20:19
Νομίζω @@ριες σου λέει ο μαστορας. Δεν γίνονται έτσι τα σφάλματα. Το μόνο σωστό που είπε είναι να τα σβήσεις και να δεις τι θα ξαναεμφανιστεί.
Τα 2-3 πρώτα που γκουγκλαρα έχουν να κάνουν με αισθητήρες.
Αντι να πηγαίνεις καθε 3+λίγο στο μάστορα δες αν υπάρχει το μπλιμπλίκι να διαβάζεις μόνος σου τα σφάλματα. Μια κινεζιά θα είναι και θα κάνει καλύτερη δουλεια από τα εικοσαρικα που θα σου ζηταει ο μαστορας
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
07/06/2022, 21:12
Νομίζω @@ριες σου λέει ο μαστορας. Δεν γίνονται έτσι τα σφάλματα. Το μόνο σωστό που είπε είναι να τα σβήσεις και να δεις τι θα ξαναεμφανιστεί.
Τα 2-3 πρώτα που γκουγκλαρα έχουν να κάνουν με αισθητήρες.
Αντι να πηγαίνεις καθε 3+λίγο στο μάστορα δες αν υπάρχει το μπλιμπλίκι να διαβάζεις μόνος σου τα σφάλματα. Μια κινεζιά θα είναι και θα κάνει καλύτερη δουλεια από τα εικοσαρικα που θα σου ζηταει ο μαστορας
Ναι το θέμα όμως είναι ότι δεν ξανααναψε το λαμπακι ουτε η ένδειξη στο καντραν!
Αλλά δε χρειάζεται να αγοράσω τίποτα! Με λιγο ψαξιμο βρήκα οτι κάτω απο τη σελα μου εχω ενα φισακι που μπορεί να μου δείξει σε συνδυασμό με το μανουαλ μπουκ (που δε διαθέτω) τι ακριβώς είναι!
borgiriadis1
08/06/2022, 01:22
Τρόποι να δεις τι βλάβη έχεις στο καντραν χωρίς μπλιπλικι υπάρχουν (δεν τους ξέρω αλλά έχω δει να το κάνουν). Όσο για τα σφάλματα πάτερ τόσα πολλά είχα κ εγώ αλλά μλκιζομουνα με τα φισακια της πλεξούδας γτ την ξηλωσα χωρίς να γράψω τι πάει που κ μετά γύριζα τον διακόπτη να δω αν τα έβαλα σωστά μέχρι να πάρει μπροστά. Ε κάπως έτσι μου έβγαλε 3σελιδες error.
Ερώτηση. Αφού τα έσβησε με το μηχάνημα κουμπομενο το έβαλε μπροστά το μοτο?
Εάν το εβαλε και δεν πέταξε απ' ευθείας error τότε πολυ πιθανό το FI να άναψε από κάποιο παλιό error (ίσως είχαν γίνει επισκευές και δεν μπριζοθηκε το μηχανάκι για να σβηστούν τα error). Αν ισχύει αυτό υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην το ξαναεμφανισει.
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
08/06/2022, 06:00
Τρόποι να δεις τι βλάβη έχεις στο καντραν χωρίς μπλιπλικι υπάρχουν (δεν τους ξέρω αλλά έχω δει να το κάνουν). Όσο για τα σφάλματα πάτερ τόσα πολλά είχα κ εγώ αλλά μλκιζομουνα με τα φισακια της πλεξούδας γτ την ξηλωσα χωρίς να γράψω τι πάει που κ μετά γύριζα τον διακόπτη να δω αν τα έβαλα σωστά μέχρι να πάρει μπροστά. Ε κάπως έτσι μου έβγαλε 3σελιδες error.
Ερώτηση. Αφού τα έσβησε με το μηχάνημα κουμπομενο το έβαλε μπροστά το μοτο?
Εάν το εβαλε και δεν πέταξε απ' ευθείας error τότε πολυ πιθανό το FI να άναψε από κάποιο παλιό error (ίσως είχαν γίνει επισκευές και δεν μπριζοθηκε το μηχανάκι για να σβηστούν τα error). Αν ισχύει αυτό υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην το ξαναεμφανισει.
Ναι το έκανε! Δεν άναψε κανένα ερορ και απο χθες δεν εχω ξαναδεί σφάλμα!
borgiriadis1
08/06/2022, 13:33
Ναι το έκανε! Δεν άναψε κανένα ερορ και απο χθες δεν εχω ξαναδεί σφάλμα!
Μια χαρά είσαι (αν και 20€ μείον, αλλά γενικά είναι ταρίφα). Κ εφόσον έχεις και την φωτο με τα error τότε σε ενδεχόμενο FI τα συγκρίνεις.
Κανας μάστορας παίζει?
Ηράκλειο και σωστός μάστορας?
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
09/06/2022, 05:55
Ηράκλειο και σωστός μάστορας?
Οχι ε!Γ@μησέ τα ρε φίλε!
Lioulios
09/06/2022, 07:32
Οσο αναφορα την νεκρα , θα σου ελεγα να αποφευγεις να οδηγας χωρις σχεση στο κιβωτιο για πολλους λογους .Αν εσυ το εκανες λογω οικονομιας ,απλα να ξερεις οτι σε κατηφορα αυτο επιτυγχάνεται με την τελευταια σου σχεση και χαμηλες στροφες.Με νεκρα ,καις περισσοτερο .
Για μαστορα βστρωμ στο Ηρακλειο μπες στο φορουμ βστρωμ ελλας και δες στο Κρητικο κλιμακιο τι παιζει γιατι απο τοτε που ειχα και εγω ,μπορει να εχουν αλλαξει τα πραγματα .ειναι πολυ ενεργο φορουμ με εκδρομες ,συναντησεις ,προσφορες απο συνεργεια κτλ κτλ.
...και σιγα τον πολυπλοκο κινητηρα πιυ δεν μπορει να αναλαβει ενας καλος μαστορας .
Στο Ηρακλειο εχει πολλους .Μπες στο φορουμ και θα εχεις συνεχεια απαντησεις σε θεματα λου σε απασχολουν απο πιο εξειδικευμενους για το μοντελο σου
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
09/06/2022, 08:22
Οσο αναφορα την νεκρα , θα σου ελεγα να αποφευγεις να οδηγας χωρις σχεση στο κιβωτιο για πολλους λογους .Αν εσυ το εκανες λογω οικονομιας ,απλα να ξερεις οτι σε κατηφορα αυτο επιτυγχάνεται με την τελευταια σου σχεση και χαμηλες στροφες.Με νεκρα ,καις περισσοτερο .
Για μαστορα βστρωμ στο Ηρακλειο μπες στο φορουμ βστρωμ ελλας και δες στο Κρητικο κλιμακιο τι παιζει γιατι απο τοτε που ειχα και εγω ,μπορει να εχουν αλλαξει τα πραγματα .ειναι πολυ ενεργο φορουμ με εκδρομες ,συναντησεις ,προσφορες απο συνεργεια κτλ κτλ.
...και σιγα τον πολυπλοκο κινητηρα πιυ δεν μπορει να αναλαβει ενας καλος μαστορας .
Στο Ηρακλειο εχει πολλους .Μπες στο φορουμ και θα εχεις συνεχεια απαντησεις σε θεματα λου σε απασχολουν απο πιο εξειδικευμενους για το μοντελο σου
Ευχαριστώ φίλε!
Τη κατηφόρα τη κατέβηκα με νεκρά έτσι απο μ@λακια!
Γενικά το αποφεύγω απλά εκείνη τη στιγμή μου άρεσε ο τρόπος που ρολαρε χωρίς σχέση στο κιβώτιο!
Τώρα θα μπω στο βεστρομ χελας!
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
12/06/2022, 13:39
Καλημέρα παιδιά! Προχθές εσβησαν τα φωτα στο βεστρομ!Ειπα να μη σας ενοχλήσω και ετσι με παρα πολυ ψάξιμο στο ιντερνετ βρηκα καποιες ενέργειες και ακολούθησα αλλά το πρόβλημα παραμένει!
Πρώτα έλυσα το διακόπτη της μίζας και ελουσα ολα τα μερη με σπρει επαφών!
Μετα αριστερά στο τιμόνι βρηκα τη μεγάλη φισα και τη ξεκουμπωσα να δω αν είναι τιποτα καμένο για να κανω μπαιμπας!
Ελενξα ολες τις ασφάλειες αλλά τίποτα! Το πρόβλημα παραμένει! Πρεπει να πω οτι δεν ανάβει ουτε η ένδειξη της μεγαλης σκαλας στο καντραν!
Νομιζω πως δε γλητωνω τον Μπάμπη τον ηλεκτρολόγο!
Να πω ενα μεγαλω συγνωμη προκαταβολικά! Ξέρω σας εχω πρήξει! Μονο εγω εχω προβλήματα και απορίες :D
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
12/06/2022, 13:42
Να σημειώσω και κατι παράξενο!
Οταν ήταν το τιμόνι στην ευθεία δεν είχα φωτα! Οταν το τερματιζα δεξιά αριστερά άναβαν κανονικα!Μετα απο το λυσιμο του διακόπτη δεν εχω καθόλου φωτα!
Πρέπει να πω πος οι ψείρες αναβουν κανονικα!
basilis_k6
12/06/2022, 13:58
https://www.google.com/search?q=dl650&tbm=isch&ved=2ahUKEwjIjtaB7qf4AhXxkf0HHbVeD2QQ2-cCegQIABAA&oq=dl650&gs_lcp=CgNpbWcQAzIECCMQJzIFCAAQgAQyBAgAEB4yBAgAEB4yBAgAEB4yBAgAEB4yBAgAEB4yBAgAEB4yBAgAEB4yBAgAEB46C wgAEIAEELEDEIMBOggIABCABBCxAzoICAAQsQMQgwFQ1wlYmA5g3w9oAHAAeACAAZQBiAHYBZIBAzAuNpgBAKABAaoBC2d3cy13a XotaW1nwAEB&sclient=img&ei=qdSlYoiWF_Gj9u8Ptb29oAY&bih=937&biw=1920&rlz=1C1GCEU_elGR821GR821#imgrc=QHKpUgocZQqHNM
κοιτα λίγο αυτες τις φωτο. το μηχανάκι σου σιγουρα ειναι το ίδιο με αυτο? :D
sugariasgeorge
12/06/2022, 15:38
Οχι ε!Γ@μησέ τα ρε φίλε!
χωρις πολλα λογια...
μιλα με τον Σπυρο..
6944837680
http://motoworks.gr/
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
12/06/2022, 15:42
https://www.google.com/search?q=dl650&tbm=isch&ved=2ahUKEwjIjtaB7qf4AhXxkf0HHbVeD2QQ2-cCegQIABAA&oq=dl650&gs_lcp=CgNpbWcQAzIECCMQJzIFCAAQgAQyBAgAEB4yBAgAEB4yBAgAEB4yBAgAEB4yBAgAEB4yBAgAEB4yBAgAEB4yBAgAEB46C wgAEIAEELEDEIMBOggIABCABBCxAzoICAAQsQMQgwFQ1wlYmA5g3w9oAHAAeACAAZQBiAHYBZIBAzAuNpgBAKABAaoBC2d3cy13a XotaW1nwAEB&sclient=img&ei=qdSlYoiWF_Gj9u8Ptb29oAY&bih=937&biw=1920&rlz=1C1GCEU_elGR821GR821#imgrc=QHKpUgocZQqHNM
κοιτα λίγο αυτες τις φωτο. το μηχανάκι σου σιγουρα ειναι το ίδιο με αυτο? :D
Αυτό ήταν το παλιό μου! Τώρα εχω το 05 αλλά κατάλαβα τι εννοείς :lol:
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
12/06/2022, 15:43
χωρις πολλα λογια...
μιλα με τον Σπυρο..
6944837680
http://motoworks.gr/
Τον ξέρεις?Απο Ηράκλειο είσαι?Έχεις πάει βεστρομ εκεί?
Δεν τον θελω γιαυτο το πρόβλημα αφού αυτό θέλει ηλεκτρολόγο! Τον θελω να πηγαίνω για σέρβις κτλπ!
ριξε μια ματια στα καλωδια κατω απο τον κεντρικο διακοπτη
sugariasgeorge
12/06/2022, 15:52
οχι ειμαι απο το ναυπλιο....
ο σπυρος ειναι φιλος ...
εξαιρετικο παιδι...
το σημαντικοτερο ειναι οτι δεν ειναι ψευτης...
τουλαχιστον κανε μια πρωτη συναντηση μαζι του...
ρωτα τον οτι θες...
και αν ''ταιριαξετε'' προχωρα αφοβα για τα σερβις σου....