View Full Version : Πάμε σιγά σιγά για την αλλαγή.
Σελίδες :
1
[
2]
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
Johny the Fox
05/11/2022, 11:03
Θα το αγοραζα το V2 ,αλλα στην ηλικια σου και σε συνδιασμο με τα τωρινα μου ''ξερω'' πριν θα εκανα ενα τεστ ραιντ το Hyper ..
Μην παρασυρεσαι απο το πουλμουρ της φημης του.Το Μουλτι εαν δεν εισαι πανω απο 1,82 και να πατας και με τα δυο πελματα καλα ,καθως και για κινηση πολης δεν ειναι φιλος.Το hyper ξυπναει τον διαολο μεσα σου και ας εισαι 70 χρονων.
https://www.youtube.com/watch?v=6L46tmhukLM&t=1s
Φιλε να παρεις το μουλτι που απ οτι φαινεται
το γουσταρεις πολυ και καλα κανεις αφου
ειναι και μ@υναρα και μηχαναρα
και ασε τα γλυκαναλατα γιαπωνεζικα
CorpseAlive
05/11/2022, 11:12
Θα το αγοραζα το V2 ,αλλα στην ηλικια σου και σε συνδιασμο με τα τωρινα μου ''ξερω'' πριν θα εκανα ενα τεστ ραιντ το Hyper ..
Μην παρασυρεσαι απο το πουλμουρ της φημης του.Το Μουλτι εαν δεν εισαι πανω απο 1,82 και να πατας και με τα δυο πελματα καλα ,καθως και για κινηση πολης δεν ειναι φιλος.Το hyper ξυπναει τον διαολο μεσα σου και ας εισαι 70 χρονων.
https://www.youtube.com/watch?v=6L46tmhukLM&t=1s
Είμαι 184 και σχετικά ογκώδης.
Το Hyper δεν θα το αγόραζα , αν και ξέρω ότι έχει ροπή που σπάει πλάτες.
Το 1200ρι πάντως το έχω άνετα που έχω ανέβει.
CorpseAlive
05/11/2022, 11:25
Αν είναι να κάνεις την μετάβαση,καντην ήπια γιατί τα μεταξωτά..........κλπ.Νομιζω ότι ένα vestrom 1000 το καινούριο είναι το καλύτερο καί τό πιο φιλικό.Μην ξανοίγεται απότομα.Και νομίζω ότι αν το βαρεθείς,εύκολα θα το πουλήσεις.
Το έχω εμπεδώσει αυτό που μου είπες και το καταννοώ.
Ωστόσο , είμαι πιτσιρικάς ακόμα . Έχω χρόνο μπροστά μου ,ΑΝ ΦΑΛΗΡΊΣΩ οικονομικά να ανταπέλθω με τον έναν ή άλλον τρόπο.
Σκέψου πάντως , ότι την μηχανή θα την πάρω Cash. Ούτε δάνειο ούτε δόσεις.
Ακόμα και σκατά να μου πάνε ΟΛΑ , θα χάσω μαξ 2-3 χιλιάρικα από την μεταπώληση .
Αλλά για να κοιτάω την συγκεκριμένη, να μπορώ να την πάρω κούτα και ντούκου, δεν φαντάζεσαι ότι έχω την δυνατότητα να ανταπεξέλθω?
doctoras
05/11/2022, 11:25
Έλα cannibal εδώ είσαι
439128
Όμορφο εργαλείο στο μπατζετ σου το παίρνεις κουτί με τα ευνοϊκά προγράμματα των πενφε
CorpseAlive
05/11/2022, 11:28
Έλα cannibal εδώ είσαι
439128
Όμορφο εργαλείο στο μπατζετ σου το παίρνεις κουτί με τα ευνοϊκά προγράμματα των πενφε
Το μοναδικό θέμα που έχω με την συγκεκριμένη , είναι η πίσω σέλα.
Κατά τα άλλα ήταν μέσα στις επιλογές . Αλλά θα φάω πολύ γκρίνια.
Έλα cannibal εδώ είσαι
439128
Σε βλέπω να σου έχει καρφωθεί το Multi πάντως αλλά θα σου συστήσω να τη σκεφτείς σοβαρά την 900 XR, κάνε και ένα test ride αν τη βρεις. Για τα του κινητήρα στα είπα, δε νομίζω να υπολείπεται πολύ (αν υπολείπεται) από την Ducati και έχει και άριστα φρένα. Επειδή το συζητούσαμε, έπαιξα λίγο με διαμορφωτή (https://configurator.bmw-motorrad.gr/index_el_GR.html#/configurator/0K21/P0N2L,S0134,S0182,S018B,S0191,S0202,S0219,S0222,S0224,S0380,S0451,S0519,S0538,S0560,S0589,S05AC,S063 6,S0681,S06AB/SUMMARY) και βγαίνει στα 15050 με πλήρη εξοπλισμό πλην βαλιτσών: Ηλεκτρονική ανάρτηση, shifter, προσαρμοζόμενο προβολέα, cruise control, κεντρικό σταντ, χούφτες + θερμαινόμενα grip και το πιο ακριβό χρώμα που έχει και καρίνα κινητήρα. Σε αυτή τη διαμόρφωση έχω βάλει και τις βάσεις για τις βαλίτσες της BMW που δεν τις βρήκα στο διαμορφωτή, αλλά πρέπει να πάνε στα 700-800 ευρώ, οπότε θα σου βγει στα 16000 ευρώ με τα πάντα όλα μέσα. Αν πας σε aftermarket δεν βάζεις τις βάσεις και είσαι -110 από τα 15050. Στις λεπτομέρειες μάλλον συνολικά κερδίζει η Duc, αλλά η S με τον ίδιο εξοπλισμό μαζί με τις βαλίτσες θα σε πάει κοντά στα 20. Αν αυτά τα παραπάνω χρήματα το αξίζουν για εσένα, τότε έχουμε νικητή και λέγεται Ducati Multistrada V2S.
Το μοναδικό θέμα που έχω με την συγκεκριμένη , είναι η πίσω σέλα.
Κατά τα άλλα ήταν μέσα στις επιλογές . Αλλά θα φάω πολύ γκρίνια.
Στην Αθήνα που υπάρχουν οι καλύτεροι που φτιάχνουν aftermarket σέλες, δεν θα με απασχολούσε αυτό αν είναι το μόνο που σε προβληματίζει για το συγκεκριμένο μηχανάκι.
CorpseAlive
05/11/2022, 11:51
Σε βλέπω να σου έχει καρφωθεί το Multi πάντως αλλά θα σου συστήσω να τη σκεφτείς σοβαρά την 900 XR, κάνε και ένα test ride αν τη βρεις. Για τα του κινητήρα στα είπα, δε νομίζω να υπολείπεται πολύ (αν υπολείπεται) από την Ducati και έχει και άριστα φρένα. Επειδή το συζητούσαμε, έπαιξα λίγο με διαμορφωτή (https://configurator.bmw-motorrad.gr/index_el_GR.html#/configurator/0K21/P0N2L,S0134,S0182,S018B,S0191,S0202,S0219,S0222,S0224,S0380,S0451,S0519,S0538,S0560,S0589,S05AC,S063 6,S0681,S06AB/SUMMARY) και βγαίνει στα 15050 με πλήρη εξοπλισμό πλην βαλιτσών: Ηλεκτρονική ανάρτηση, shifter, προσαρμοζόμενο προβολέα, cruise control, χούφτες + θερμαινόμενα grip και το πιο ακριβό χρώμα που έχει και καρίνα κινητήρα. Σε αυτή τη διαμόρφωση έχω βάλει και τις βάσεις για τις βαλίτσες της BMW που δεν τις βρήκα στο διαμορφωτή, αλλά πρέπει να πάνε στα 700-800 ευρώ, οπότε θα σου βγει στα 16000 ευρώ με τα πάντα όλα μέσα. Αν πας σε aftermarket δεν βάζεις τις βάσεις και είσαι -110 από τα 15050. Στις λεπτομέρειες μάλλον συνολικά κερδίζει η Duc, αλλά η S με τον ίδιο εξοπλισμό μαζί με τις βαλίτσες θα σε πάει κοντά στα 20. Αν αυτά τα παραπάνω χρήματα το αξίζουν για εσένα, τότε έχουμε νικητή και λέγεται Ducati Multistrada V2S.
Δεν έχεις άδικο.
Θα κλείσω να την οδηγήσω για να δω και την σέλα αν η συνεπιβάτης θα μείνει ευχαριστημένη.
Βέβαια η Ιταλίδα μου έχει πάρει τα μυαλά όπως είπες και ο ίδιος , αλλά ας κρατήσω ανοιχτό το μυαλό μου.
PaNick67
05/11/2022, 11:59
Να τις οδηγησεις ολες οσες σε ενδιαφερουν και μαλιστα με την συνεπιβατιδα μαζι. Μετραει και στην εμπορια ως πραγματικο ενδιαφερον και καποιοι την δινουν για περισσοτερο χρονο, ειδικα η BMW :cool:
Αλλα μπροστα στο Multi νομιζω χανει σε εμφανιση τουλαχιστον
Α, και κατι αλλο. Επειδη και οι δυο εχουν "αυτοκινητιστικα" πακετα χρηματοδοτησης, ρωτησε τους και γι' αυτο. Καποτε εβγαινε φθηνοτερα με δανειο το οποιο προεξοφλουσες ενα μηνα μετα ή εδιναν παραπανω δωρα.
CorpseAlive
05/11/2022, 12:01
Να τις οδηγησεις ολες οσες σε ενδιαφερουν και μαλιστα με την συνεπιβατιδα μαζι. Μετραει και στην εμπορια ως πραγματικο ενδιαφερον και καποιοι την δινουν για περισσοτερο χρονο, ειδικα η BMW :cool:
Αλλα μπροστα στο Multi νομιζω χανει σε εμφανιση τουλαχιστον
Α, και κατι αλλο. Επειδη και οι δυο εχουν "αυτοκινητιστικα" πακετα χρηματοδοτησης, ρωτησε τους και γι' αυτο. Καποτε εβγαινε φθηνοτερα με δανειο το οποιο προεξοφλουσες ενα μηνα μετα ή εδιναν παραπανω δωρα.
Ποτς γκενεν?
Ελληνική πατέντα?
Αν πάρω δάνειο δεν θα πρέπει να αποπληρώσω τους τόκους ακέραια είτε το αποπληρώσω στον 1ο μήνα είτε ας πούμε στον 24ο?
PaNick67
05/11/2022, 12:04
Ποτς γκενεν?
Ελληνική πατέντα?
Αν πάρω δάνειο δεν θα πρέπει να αποπληρώσω τους τόκους ακέραια είτε το αποπληρώσω στον 1ο μήνα είτε ας πούμε στον 24ο?
Δεν ξερω αν γινεται ακομα αλλα λογω οτι πουλαγανε και χρηματοδοτησεις κερδιζαν απο αυτο. Φυσικα αν κρατησεις το δανειο θα κοστισει παραπανω αφου θα πληρωσεις τοκους. Το δανειο αν προβλεπει προεξοφληση πληρωνεις τοκους μονο για τους μηνες που το εχεις. Αν δεν προβλεπει δεν το κανεις φυσικα
CorpseAlive
05/11/2022, 12:18
Δεν ξερω αν γινεται ακομα αλλα λογω οτι πουλαγανε και χρηματοδοτησεις κερδιζαν απο αυτο. Φυσικα αν κρατησεις το δανειο θα κοστισει παραπανω αφου θα πληρωσεις τοκους. Το δανειο αν προβλεπει προεξοφληση πληρωνεις τοκους μονο για τους μηνες που το εχεις. Αν δεν προβλεπει δεν το κανεις φυσικα
Συνήθως τα δάνεια πλέον έχουν άλλες ρήτρες. Αλλά όκ . Φαντάζομαι θα έχουν δικό τους σύστημα χρηματοδότησης.
Δεν θα έπαιρνα δάνειο πάντως.
Κάτι ακόμα. Αν καταλήξεις σύντομα, μπορείς να γλυτώσεις πολλά λεφτά κατά την αγορά αξεσουάρ στο Black Friday.
Πχ τα τριβάλιτσα πέρυσι είχαν -20~30% .
CorpseAlive
05/11/2022, 12:24
Κάτι ακόμα. Αν καταλήξεις σύντομα, μπορείς να γλυτώσεις πολλά λεφτά κατά την αγορά αξεσουάρ στο Black Friday.
Πχ τα τριβάλιτσα πέρυσι είχαν -20~30% .
ΜΗΝ ΜΕ ΚΑΝΕΤΕ ΕΤΣΙ ΡΕ
...................................
Προσπαθώ να κρατήσω μια Α ψυχραιμία και να το σκεφτώ καθαρά και με έχετε κατακ.....σει να πάω να πάρω 3 τώρα και να χρωστάνε και τα παιδιά μου.
Το πρώτο Test Drive έκλεισε
Ευχαριστούμε για την ερώτησή σου
Σου έχουμε στείλει επίσης μια επιβεβαίωση στο λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σου. Ανυπομονούμε να έρθουμε σε επαφή μαζί σου.
Η ομάδα της BMW Motorrad.
Πάω να κλείσω και το επόμενο σιγά σιγά.
Η Ducati διατηρεί το δικαίωμα μη πραγματοποίησης test ride εφόσον ο αναβάτης δεν διαθέτει τα παραπάνω.
Ραντεβού Test Ride
Κλείστε online ραντεβού για test ride με το μοντέλο Ducati που σας ενδιαφέρει! Συμπληρώστε τη φόρμα και ένας Σύμβουλος Πωλήσεων θα επικοινωνήσει το συντομότερο μαζί σας για να επιβεβαιώσετε το ραντεβού.
confirmation icon
Σας ευχαριστούμε. Πολύ σύντομα ένας συνεργάτης Ducati θα επικοινωνήσει μαζί σας.
Έτοιμο και το δεύτερο Για να δούμε τον νικητή.
Κάνε το test ride όσο πιο κοντά στην πραγματικότητα γίνεται, για να καταλάβεις τις διαφορές. Γέμισε το τριβάλιτσο και φρόντισε να είναι εκνευρισμένη όταν ανέβει πάνω η γυναίκα. :p
CorpseAlive
05/11/2022, 13:35
Κάνε το test ride όσο πιο κοντά στην πραγματικότητα γίνεται, για να καταλάβεις τις διαφορές. Γέμισε το τριβάλιτσο και φρόντισε να είναι εκνευρισμένη όταν ανέβει πάνω η γυναίκα. :p
Θα της πω την τιμή εκεί για έκπληξη!
Θα είναι σίγουρα εκνευρισμένη.
KotsosDR
06/11/2022, 13:02
Διαβάζοντας τα πάντα θα γίνω αιρετικός και θα σου πω τι θα αγόραζα εγώ στη θέση σου (εντός μπάτζετ πάντα) και ας βγαίνω εκτός θέματος...
Suzuki gsxs 1000 gt .
Μοτοσυκλέτα με τα όλα της , κινητήρας απαιχτος, ασπαστος και χρόνια γνωστός , ωραία θέση οδήγησης , άνετα τη βάζεις και σε track day , 150 αλογαρες εύκολα διαθέσιμες , made in japan και βαλίτσες στάνταρ . Σε συνδιασμό με κάποια riding school θα σου δώσει συγκινήσεις που σε αυτό το μπάτζετ δεν νομίζω να βρεις εύκολα άλλου .
Κλείσε test ride αν μπορείς , και θα με θυμηθείς
karellen
06/11/2022, 13:29
Διαβάζοντας τα πάντα θα γίνω αιρετικός και θα σου πω τι θα αγόραζα εγώ στη θέση σου (εντός μπάτζετ πάντα) και ας βγαίνω εκτός θέματος...
Suzuki gsxs 1000 gt .
Μοτοσυκλέτα με τα όλα της , κινητήρας απαιχτος, ασπαστος και χρόνια γνωστός , ωραία θέση οδήγησης , άνετα τη βάζεις και σε track day , 150 αλογαρες εύκολα διαθέσιμες , made in japan και βαλίτσες στάνταρ . Σε συνδιασμό με κάποια riding school θα σου δώσει συγκινήσεις που σε αυτό το μπάτζετ δεν νομίζω να βρεις εύκολα άλλου .
Μηχανάρα,συμφωνούμε,αλλά.. ??
Χρήση: Κυρίως αστική. ΣΚ βόλτες 100 χλμ και μία φορά το τρίμηνο δικάβαλο/τριβάλιτσο/ταξίδι.
doctoras
06/11/2022, 13:31
Suzuki gsxs 1000 gt .
Μάλιστα κοστίζει τα ίδια λεφτά με το vstrom1050 όπου και εγώ μαζί σου, θα πήγαινα στο GT, το έκανε και παρουσίαση σήμερα ο μουρικης.
Αν έπαιρνα ονοφ θα ήταν ψηλόφτερο με μαξ 180 γεμάτα κιλά, όλα αυτά όμως επειδή μεγαλώσαμε με διαφορετικά πρότυπα και συνήθειες
Στις νεότερες γενεές έχει επικρατήσει το adve look γιαυτο και οι τεράστιες διάφορες σε πωλήσεις ανά κατηγορία
Δεν θα αναγκαζόταν η ντουκατι από το 2005 και μετά να παράξει ονοφ μοντέλο που μέχρι τότε δεν υφίστατο σε ένα αιώνα ιστορία
Shinigami Ryuk
06/11/2022, 15:17
Ρε μην ακους κανεναν,αν εχεις τα λεφτα κανε την καυλα σου.Δεν αξιζει να παρεις κατι αλλο και να σκεφτεσαι what if.Παρε το ducati να σου φυγει ο σεβντας και αν δεις οτι δεν σε καλυπτει το πουλας και παιρνεις αλλο.Απλα πανε καβαλατο πρωτα γιατι ποτε δεν ξες,μπορει να μην σου αρεσει τελικα.
Johny the Fox
06/11/2022, 16:51
Suzuki gsxs 1000 gt .
Κλείσε test ride αν μπορείς , και θα με θυμηθείς εχεις οδηγησει καποιο απο τα δυο μηχανακια ;
KotsosDR
06/11/2022, 17:00
Μηχανάρα,συμφωνούμε,αλλά.. ??
Ε ναι .. αλλά ότι κοιτάει μέχρι στιγμής ξεπερνάει τους 100 ίππους και τα 220 Κιλα , προφανώς η ευελιξια σε αστικό περιβάλλον είναι ψιλόαδιάφορη , η συντήρηση και τα έξοδα το ίδιο αρα... Why not ?
Προσωπικα συμπαθώ περισσότερο τα σπορ Τούρινγκ παρά τα μεγάλα νέο / ψευτο ον οφφ που στην ουσία παίζουν ίδια κατηγορία .
KotsosDR
06/11/2022, 17:04
εχεις οδηγησει καποιο απο τα δυο μηχανακια ;
Έχω οδηγήσει gsx1000 f ( το προηγουμενο μοντέλο) , δεύτερο ποιο εννοείς , το agusta?
Johny the Fox
06/11/2022, 17:25
Έχω οδηγήσει gsx1000 f ( το προηγουμενο μοντέλο) , δεύτερο ποιο εννοείς , το agusta?
οταν συμβουλευεις την προτιμηση σου μεταξυ δυο μοτοσυκλετων,θελωντας να βοηθησεις καποιον υποψηφιο που ειναι σχεδον κατασταλαγμενος ,θεωρω πιο αρτιο να εχεις οδηγησει και τις δυο μοτοσυκλετες για ευνοητους λογους .Πουλησα στους 3 μηνες το πρωτο gt που αγοραστηκε στην Ελλαδα.
KotsosDR
06/11/2022, 17:36
οταν συμβουλευεις την προτιμηση σου μεταξυ δυο μοτοσυκλετων,θελωντας να βοηθησεις καποιον υποψηφιο που ειναι σχεδον κατασταλαγμενος ,θεωρω πιο αρτιο να εχεις οδηγησει και τις δυο μοτοσυκλετες για ευνοητους λογους .Πουλησα στους 3 μηνες το πρωτο gt που αγοραστηκε στην Ελλαδα.
Καταρχήν να πω ότι μένω άφωνος που διάλεξες suzuki... (Τουλάχιστον από όσα έχω διαβάσει από εσένα στο φόρουμ). Από την άλλη δεν μένω άφωνος όταν λες ότι το πουλήσες στο τρίμηνο ...
Αν έχει κατασταλαξει σε ντουκατι μια χαρά , το να προτρέπω να κάνει τεστ ραιντ μια άλλη κατηγορία δεν νομίζω να είναι κάτι το δραματικό , στη τελική θα το οδηγήσει και θα βγάλει τα συμπεράσματά του .
Johny the Fox
06/11/2022, 17:48
Καταρχήν να πω ότι μένω άφωνος που διάλεξες suzuki... (Τουλάχιστον από όσα έχω διαβάσει από εσένα στο φόρουμ). Από την άλλη δεν μένω άφωνος όταν λες ότι το πουλήσες στο τρίμηνο ...
Αν έχει κατασταλαξει σε ντουκατι μια χαρά , το να προτρέπω να κάνει τεστ ραιντ μια άλλη κατηγορία δεν νομίζω να είναι κάτι το δραματικό , στη τελική θα το οδηγήσει και θα βγάλει τα συμπεράσματά του .
ducati αγορασα πρωτη φορα το 2010 σε ηλικια 53 χρονων Μεχρι τοτε απο τα 18 μου καβαλαγα μονο ιαπωνικα-ολου του κοσμου τα ιαπωνικα .Ολοι ξεκιναμε απο ιαπωνα και καποια στιγμη ειναι πιθανο να παμε σε ευρωπη.Το αντιθετο ειναι δυσκολο και εαν συμβει θα ειναι λογοι budget.
KotsosDR
06/11/2022, 19:57
ducati αγορασα πρωτη φορα το 2010 σε ηλικια 53 χρονων Μεχρι τοτε απο τα 18 μου καβαλαγα μονο ιαπωνικα-ολου του κοσμου τα ιαπωνικα .Ολοι ξεκιναμε απο ιαπωνα και καποια στιγμη ειναι πιθανο να παμε σε ευρωπη.Το αντιθετο ειναι δυσκολο και εαν συμβει θα ειναι λογοι budget.
Άμα πας από το v4 στο Σουζούκι λογικό να ξενερωσεις .
Με τι το άλλαξες τελικά ;
CorpseAlive
06/11/2022, 19:58
Ειρήνη ημών.
Το Suzuki δεν με πολύ αρέσει λόγω τύπου μηχανής και 4 κυλίδρων. Δεν θα έμπαινα καν στο κόπο.
Αλλά αν έψαχνα για καθαρά ταξιδιωτική , τέτοιο στύλ θα κοιτούσα.
Τώρα είδα το νήμα. Επιτρέψτε μου να καταθέσω την άποψή μου ως κάτοχος μιας multi 950s.
Το μηχανάκι το πήρα 2 χρόνια πριν (Ιανουάριος 2021). Κόστιζε €17.900,00 και σχεδόν πλήρως εξοπλισμένο (δεν έχει τάπα ρεζερβουάρ χωρίς κλειδί και μετρητή πίεσης ελαστικών), έφτασε €20.000,00. Έχει τριβάλιτσο μαμά με τις εσωτερικές της τσάντες, κάγκελα, tanklock της givi (όχι το tankbag), προστασίες στα ψυγεία, κεντρικό ορθοστάτη, γενικά ότι είχει η ducati σαν έξτρα εκτός των 2 προαναφερθέντων και του συναγερμού, ένα έξτρα προστατευτικό για την μπροστινή εξάτμιση (το πήρα εγώ μετά), scottoiler (επίσης το έβαλα εγώ μετά, είναι το ακριβό με το επιταχυνσιόμετρο, θυμάμαι κόστισε €300)κλπ. Τα γράφω γιατί είναι μέσα στα 20. Αυτό που έχει και είναι εντελώς άχρηστο κατ' εμέ είναι το module σύνδεσης του κινητού με το μηχανάκι. Δεν με βόλεψε και το χρησιμοποίησα μόνο μια βδομάδα πριν το καταργήσω.
Γενικά, τα αξεσουάρ στη ducati δεν ήταν ιδιαίτερα ακριβά, δεν είχαν δηλαδή μεγάλη διαφορά από aftermarket που θα έβαζα εγώ.
Το μηχανάκι έχει τώρα 14.000km, εκ των οποίων τα 11.000 είναι σε ταξίδια (ως επί το πλείστον στο εξωτερικό). Έχω την αγαπημένη μου γιαγιά (Honda cb 250rs) για την καθημερινή μπουγάδα. Κατ' εμέ είναι καλό να αποφεύγονται τα "πεζά" καθημερινά χιλιόμετρα γιατί κοστίζουν σε service, αναλώσιμα και ταλαιπωρία. Η κατανάλωσή της σε ταξίδι με 130km/h είναι 5,5-6,0lt/100km, φορτωμένη μέχρι τα αυτιά και διπλός. Δεν μου παρουσίασε κάποιο θέμα αξιοπιστίας (άλλωστε είναι φρέσκια ακόμα), ούτε κάποια "παραξενιά". Εκτός από λαμπάκι κινητήρα στα 300km και ξανά με τις ίδιες συνθήκες στα 800km. Οι συνθήκες ήταν ταχύτητα 90km/h εκτός πόλης και απότομα άνοιγμα του γκαζιού. Και τις 2 φορές πήγα στην αντιπροσωπεία, όπου άμεσα το μηχανάκι μπριζώθηκε και το σφάλμα ήταν την πρώτη φορά αστοχία ανάφλεξης στον οριζόντιο κύλινδρο και την 2η και στους 2 κυλίνδρους. Μετά από προτροπή τους άλλαξα βενζινάδικο και δεν ξανασυνέβη. Εδώ να πω πως η συμπεριφορά της αντιπροσωπείας στη Θεσσαλονίκη ήταν άψογη, το είδαν άμεσα, παράτησαν το μηχανάκι στη ράμπα και ασχολήθηκαν με το δικό μου και μου είπαν πως αν ξαναγινόταν θα ζητούσαν από τη ducati οδηγίες για τα περαιτέρω και δεν υπάρχει περίπτωση να αδιαφορούσαν εώς ότου το θέμα λυνόταν. Ευτυχώς δεν χρειάστηκε να διαπιστώσω αν είναι αλήθεια. Το εκνευριστικό είναι ότι λαμπάκι μένει αναμμένο μέχρι να σβηστεί από την αντιπροσωπεία / συνεργείο, παρ' όλο που το μηχανάκι δουλεύει σωστά και αφορά στιγμιαίο λάθος.
Στο δρόμο όσον αφορά τη συμπεριφορά το μηχανάκι είναι ότι λένε τα test, απολαυστικό και σου δίνει τρομερή αίσθηση εμπιστοσύνης και ασφάλειας. Τα λάστιχα είναι ακόμα τα μαμά (τώρα θα αλλάξω, το πίσω έχει πει το ποίημα) και θα βάλω πάλι ίδια. Το quickshifter αξίζει στη γρήγορη οδήγηση, όταν πας χαλαρά καλύτερα με συμπλέκτη, γιατί αλλιώς οι αλλαγές είναι κάπως ατσούμπαλες. Θέμα με σκορτσαρίσματα χαμηλά υπάρχει, αλλά δεν είναι κάτι τραγικό, χρειάζεται απλά εξοικείωση για να αποφεύγονται. Ο ήχος από το φιλτροκούτι στην επιτάχυνση είναι πόρωση σε συνδυασμό με qs. Οι αναρτήσεις και τα φρένα είναι υπεράνω κριτικής. Τα ηλεκτρονικά του είναι παραμετροποιήσιμα σε πολύ μεγάλο βαθμό και πραγματικά το μηχανάκι μεταμορφώνεται. Η ποιότητα κατασκευής είναι άψογη , ακόμα και σε σημεία που δεν βλέπει κανείς.
Συνεχίζεται, τέλος πρώτου σεντονιού.
Κόστος χρήσης: η ducati ζητά αλλαγή λαδιών κάθε 15.000km, εγώ της έχω κάνει μέχρι στιγμής στα 1.000 (υποχρεωτικό), στα 4.750 (μόνος μου, γιατί θα πήγαινα μεγάλο ταξίδι), στις 9320 (μόνος μου γιατί γύρισα από ταξίδι) και στις 10.300 (λόγω συμπλήρωσης ενός έτους από την προηγούμενη αλλαγή στη ducati, τζάμπα τα λεφτά για 1000km αλλά εγγύηση γαρ). Το κόστος στην αντιπροσωπεία για λάδια και φίλτρο είναι €120, μόνος μου (δηλαδή σε φιλικό συνεργείο, με motul) 80. Για να τεντώσεις την αλυσίδα θες το τεράστιο κλειδί για το τεράστιο παξιμάδι του πίσω τροχού.
Στην πόλη το μηχανάκι θα την κάνει τη δουλειά, αλλά το λυπάσαι. Είναι υπερβολή, αν και αρκετά ευέλικτο για τον όγκο του. Το τιμόνι περνά πάνω από καθρέπτες (έχεις θέμα μόνο με τα van). Η ζέστη το καλοκαίρι ενοχλεί μόνο στα φανάρια, εκτός κι αν φοράς βερμούδα, οπότε αρχίζει να μυρίζει σουβλάκι. Στους επιτόπιους ελιγμούς το βάρος και ο όγκος είναι θέμα (έχω και κάποια ηλικία) και πρέπει να προνοεί κανείς (ή να έχεις φίλους κοντά).
Στο ταξίδι, η σέλα του αναβάτη είναι πολύ άνετη αν και όχι τέλεια, αλλά είμαι και 53 ετών. Ο συνεπιβάτης έχει εξίσου άνετη σέλα αλλά οι Ιταλοί έχουν κάνει το εργονομικό τους θαύμα και οι πλαϊνές βαλίτσες εμποδίζουν τα πόδια του επιβάτη να πάνε πίσω και δεν μπορεί να αλλάξει στάση. Το ταξίδι είναι άνετο με cruise control και θερμαινόμενα grips με πολύ καλή απόδοση. Η ζελατίνα είναι θορυβώδης, χωρίς στροβιλισμούς μεν αλλά πάνω από τα 120km/h δεν μπορώ να καταλάβω τι μουσική ακούω (ενδοεπικοινωνία cardo packtalk bold και κράνος shoei NXR). Πολλές φορές με βολεύει να την έχω κατεβασμένη για λιγότερο θόρυβο, αλλά τότε έχεις περισσότερη ανεμοπίεση. Έχω ύψος 1,80m.
Να πω και λίγα πράγματα για την εμπειρία μου σαν μοτοσυκλετιστής: οδηγώ πάνω από 30 χρόνια αδιαλείπτως και όχι από υποχρέωση (δηλαδή μ' αρέσει και το ψάχνω όσο μπορώ), έχω κάνει και τα 3 levels του riding school και θεωρώ ότι έχω μέσες ικανότητες αλλά μεγάλη εμπειρία (άτιμο γήρας, έχει και τα καλά του). Το μηχανάκι είναι πάντως πολύ φιλικό και σε προστατεύει σε μεγάλο βαθμό από την ανοησία (την δική σου και των άλλων). Δεν χρειάζεται να είσαι τρομερά έμπειρος, απλά σοβαρός, και δεν σε τρομάζει ποτέ.
Ελπίζω να βοήθησα.
Ποιο είναι το ηθικό δίδαγμα οέο;
ducati αγορασα πρωτη φορα το 2010 σε ηλικια 53 χρονων Μεχρι τοτε απο τα 18 μου καβαλαγα μονο ιαπωνικα-ολου του κοσμου τα ιαπωνικα .
...να καταθέσω την άποψή μου ως κάτοχος μιας multi 950s...Έχω την αγαπημένη μου γιαγιά (Honda cb 250rs) για την καθημερινή μπουγάδα. ...
είμαι και 53 ετών. ...οδηγώ πάνω από 30 χρόνια αδιαλείπτως και όχι από υποχρέωση
Ducati στα 53 έτη και τα πρώτα 30 χρόνια οδήγησης γιαπωνέζικο. :rtr:
:p
Johny the Fox
06/11/2022, 20:29
Άμα πας από το v4 στο Σουζούκι λογικό να ξενερωσεις .
Με τι το άλλαξες τελικά ;
Το σουζουκι παρθηκε ανταλλαγη με αυτοκινητο .Ειναι ξεπερασμενο για να μην πω απαραδεκτο τουλαχιστον για την τουριστικη χρηση την οποια προοριζεται.Δεν ειναι τυχαιο που τα ον οφ εχουν παρει την μεριδα του λεοντος στον τουρισμο εξαιρουμενων των αμιγως τουριστικων κατασκευων.Το μονο θετικο που εχει ειναι το χαμηλο κεντρο βαρους στο ταξιδι που δινει αισθημα κοντρολ της μαζας του σε ψηλες ταχυτητες καθως και η οδηγησιμοτητα του καθως φορτιζει το μπροστινο δινωντας καλη πληροφορηση.Κατα τα λοιπα αχρουν-αοσμο-αγευστο.Το αντικατεστησα με το 750 το Forza που ειναι ΤΟ εργαλειο.
doctoras
06/11/2022, 21:23
Το σουζουκι παρθηκε ανταλλαγη με αυτοκινητο .Ειναι ξεπερασμενο για να μην πω απαραδεκτο τουλαχιστον για την τουριστικη χρηση την οποια προοριζεται.Δεν ειναι τυχαιο που τα ον οφ εχουν παρει την μεριδα του λεοντος στον τουρισμο εξαιρουμενων των αμιγως τουριστικων κατασκευων.Το μονο θετικο που εχει ειναι το χαμηλο κεντρο βαρους στο ταξιδι που δινει αισθημα κοντρολ της μαζας του σε ψηλες ταχυτητες καθως και η οδηγησιμοτητα του καθως φορτιζει το μπροστινο δινωντας καλη πληροφορηση.Κατα τα λοιπα αχρουν-αοσμο-αγευστο.Το αντικατεστησα με το 750 το Forza που ειναι ΤΟ εργαλειο.
Συγνώμη αλλα το υποκειμενικό αυτό συμπέρασμα έχει να κάνει με τις προσωπικές σου προτιμήσεις.
Το GT είναι ένα τιμονατο sport touring, και θα έπαιρνε μερίδιο από αναβάτες με προτιμήσεις από z1000sx, 1000xr, μέχρι busa είτε ακόμη και fjr1300.
Αυτοί που θέλουν να έχουν adve look για τουρισμό μπορεί να είναι οι πολλοί πια μπορεί να πήραν μέριδιο των sport touring, αλλά δεν αντικαθιστούν τον άλλοτε Μότο-τουρισμό με υψηλές μουαγιε(ξέρω το τελευταίο ακούγεται περίεργο στις μέρες μας).
Και φυσικά το πάτημα τους στην άσφαλτο η γενικότερα στο ταξίδι δε ειναι συγκρίσιμο με αυτά που έχουν διαδρομές 180-200mm
Επίσης αυτό που ανέφερες περί ευρωπαϊκών vs ιαπωνικών πάλι έχει να κάνει με προσωπικές προτιμήσεις
Το μοντέλο του κατασκευαστή αν είναι καλό φαίνεται και από τα νούμερα που κάνει ανεξάρτητου κόστους
Ετσι για παράδειγμα ως αντιπαραβολή σε αυτό που ανέφερες τα Africa1100, tracer900, hayabusa 1300 θα κάνουν υψηλά νούμερα πωλήσεων ανταγωνίζονταν τα best seller είτε είναι best seller τα ίδια μεσα σε ναυαρχιδες ευρωπαϊκων μοντέλων. Όχι γιατί είναι φθηνότερα αλλά γιατί είναι καλά μηχανάκια και κέρδισαν επάξια την σειρά τους στη κατάταξη
Johny the Fox
06/11/2022, 22:14
Συγνώμη αλλα το υποκειμενικό αυτό συμπέρασμα έχει να κάνει με τις προσωπικές σου προτιμήσεις.
Το GT είναι ένα τιμονατο sport touring, και θα έπαιρνε μερίδιο από αναβάτες με προτιμήσεις από z1000sx, 1000xr, μέχρι busa είτε ακόμη και fjr1300.
Αυτοί που θέλουν να έχουν adve look για τουρισμό μπορεί να είναι οι πολλοί πια μπορεί να πήραν μέριδιο των sport touring, αλλά δεν αντικαθιστούν τον άλλοτε Μότο-τουρισμό με υψηλές μουαγιε(ξέρω το τελευταίο ακούγεται περίεργο στις μέρες μας).
Και φυσικά το πάτημα τους στην άσφαλτο η γενικότερα στο ταξίδι δε ειναι συγκρίσιμο με αυτά που έχουν διαδρομές 180-200mm
Επίσης αυτό που ανέφερες περί ευρωπαϊκών vs ιαπωνικών πάλι έχει να κάνει με προσωπικές προτιμήσεις
Το μοντέλο του κατασκευαστή αν είναι καλό φαίνεται και από τα νούμερα που κάνει ανεξάρτητου κόστους
Ετσι για παράδειγμα ως αντιπαραβολή σε αυτό που ανέφερες τα Africa1100, tracer900, hayabusa 1300 θα κάνουν υψηλά νούμερα πωλήσεων ανταγωνίζονταν τα best seller είτε είναι best seller τα ίδια μεσα σε ναυαρχιδες ευρωπαϊκων μοντέλων. Όχι γιατί είναι φθηνότερα αλλά γιατί είναι καλά μηχανάκια και κέρδισαν επάξια την σειρά τους στη κατάταξη
Φυσικα εχει να κανει με τα δικα μου υποκειμενικα θελω αλλα το θελω μου το συνεριζεται πλεον η μεγαλυτερη μαζα μοτοσυκλετιστων που χρησιμοποιουν την μοτοσυκλετα για τουρισμο .
Τουρισμος τι σημαινει;Χαμηλομεσαιες ταχυτητες ,συνηθεστατα αφορα υποθεση δυο αναβατων που μαζι τους θα κουβαλησουν τις αποσκευες τους καθισμενοι σε αφθονο πιθανα θερμαινομενο αφρωδες ,προστατευμενοι απο καθε φυσεως αεροενοχλητικη προστασια με το gps να τους δειχνει την διαδρομη η οποια μπορει να περιλαβει και 3 χιλιομετρα δασικου δρομου.
Σπορ Τουρινγκ εως και hyper turing ειναι η παρανομη ταχεια διελευση μιας διαδρομης ,την οποια αφου την περασεις δεν μπορεις να ανακαλεσεις στην μνημη σου ,γιατι η προσοχη σου δεν περιλαμβανει τπτ αλλο απο περα σπο το οδοστρωμα.Συνηθως ο οδηγος ειναι μονος του και δεν μπορει να κουβαλησει μαζι τιποτε εκτος απο την οδοντοβουρτσα του για αποσκευη. Αεροπροστασια εχει ενα ανεκδοτο αστειο μινι διπλης φυσαλιδας ζελατινα και για αεροβοηθηματα το μπρελοκ απο τα κλειδια του.
Προσωπικα πια δεν με ενδιαφερουν τα best seller ειτε αυτα λεγονται ιταλικα γιαπωνεζικα γερμανικα η οπως αλλοιως .Εγω ταξινομω τις μοτοσυκλετες με βαση τα δικα μου γουστα και οχι των περιοδικων η των κατευθυνομενωνδημοσιογραφων.Στο παρελθον μου εχω αγορασει σχεδον ολα τους στρητ θρυλους καθως ειχα αυτην την δυνατοτητα και πλεον εχω κατασταλαξει χωρις να σπαζοκεφαλιαζομαι για το τι πιστευουν αλλοι και τι οριζουν σαν κατηγορια μοντελων μοτοσυκλετας.
Πλεον για εμενα το στρητ εχει παρει δρομο (μαζι με τα νιατα μου ) και καλως εχει φυγει απο την μοδα και εχει ερθει το ADV γιατι κυριως μπορει να κουμπωσει μια μοτοσυκλετα σε ρολο πολλων κατι που καμμια busα-ZZR-H2 δεν μπορει να κανει.Ορθια θεση οδηγησης και ελεγχος της μοτοσυκλετας με το σωμα.Ταξιδευεις Αθηνα-Μετσοβο και ειναι λες και εχεις βγει για καφε.
Τουρισμος τι σημαινει;Χαμηλομεσαιες ταχυτητες ,συνηθεστατα αφορα υποθεση δυο αναβατων που μαζι τους θα κουβαλησουν τις αποσκευες τους καθισμενοι σε αφθονο πιθανα θερμαινομενο αφρωδες ,προστατευμενοι απο καθε φυσεως αεροενοχλητικη προστασια με το gps να τους δειχνει την διαδρομη η οποια μπορει να περιλαβει και 3 χιλιομετρα δασικου δρομου.
Πλεον για εμενα το στρητ εχει παρει δρομο (μαζι με τα νιατα μου ) και καλως εχει φυγει απο την μοδα και εχει ερθει το ADV γιατι κυριως μπορει να κουμπωσει μια μοτοσυκλετα σε ρολο πολλων κατι που καμμια busα-ZZR-H2 δεν μπορει να κανει.Ορθια θεση οδηγησης και ελεγχος της μοτοσυκλετας με το σωμα.Ταξιδευεις Αθηνα-Μετσοβο και ειναι λες και εχεις βγει για καφε.
Να πούμε εδώ πως οι μοτοβιομηχανίες παρακολουθούν τις τάσεις και έτσι έχουυμε πλέον και στρητ μοτοσυκλέτες με όρθια θέση οδήσης που μπορούν να ανεβάσουν ψηλές μουαγιέν αλλά και να οδηγηθούν χαλαρά μια χαρά και ξεκούραστα.
Επίσης στα επαρχιακά στροφιλίκια ο 17άρης τροχός συνεχίζει να παραμένει απολαυστικότερος χωρίς να μπαίνεις σε παράνομες ταχύτητες.
Να σημειώσω πως το μεγαλύτερο μέρος της μοτοσυκλετιστικής μου καριέρας υπήρξα On/Off-ας και αυτό γιατί στη χώρα μας ταιριάζει καλύτερα η On/Off μοτοσυκλέτα, αλλά κατά τη γνώμη μου αυτό δεν ισχύει για τα ασφάλτινα Ευρωπαϊκά ταξίδια.
doctoras
06/11/2022, 22:49
Αυτό που αναφέρεις για την άνεμο προστασία είναι δυο διαφορετικές «σχολές» να ξέρεις.
Η μια φαντάζομαι όπως η δίκη άου περιπτωση θα καλύπτει όλο το κράνος φέρνοντας την αεροδυναμική πάνω στο κράνος σε ότι έχει να κάνει με τον αεροδυναμικό θόρυβο (και πιθανότητα ανά μοντέλο η παρέμβαση ζελατίνας στροβιλισμούς)
Και η άλλη, που θα καλύπτει μέχρι τον θώρακα/Λεμο αφήνοντας αεροδυναμικό θόρυβο εκτός κεφαλής και με την δυνατότητα μετακίνησης του κορμού χαμηλά αν τα χλμ στην εθνική φτάσουν στο 2ρο τριψήφιο(αουτομπαν).
Εγώ δε λεω τι είναι καλύτερο, είπα ότι είναι προτιμήσεις καλώς υπάρχουν όμως χωρίς να αποκλείονται άλλες, γιατι όλοι οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί (και ενδεχομένως οι προτιμήσεις τους).
peterTHErider
06/11/2022, 23:20
Best seller στις περισσοτερες κατηγορίες συνήθως είναι ο καλύτερος συνδιασμός τιμής-απόδοσης και ΟΧΙ το καλύτερο μηχανάκι!
Αυτό συμβαίνει συνήθως με τα γιαπωνέζικα και είναι best sellers.
patsavour
06/11/2022, 23:25
Το έχω εμπεδώσει αυτό που μου είπες και το καταννοώ.
Ωστόσο , είμαι πιτσιρικάς ακόμα . Έχω χρόνο μπροστά μου ,ΑΝ ΦΑΛΗΡΊΣΩ οικονομικά να ανταπέλθω με τον έναν ή άλλον τρόπο.
Σκέψου πάντως , ότι την μηχανή θα την πάρω Cash. Ούτε δάνειο ούτε δόσεις.
Ακόμα και σκατά να μου πάνε ΟΛΑ , θα χάσω μαξ 2-3 χιλιάρικα από την μεταπώληση .
Αλλά για να κοιτάω την συγκεκριμένη, να μπορώ να την πάρω κούτα και ντούκου, δεν φαντάζεσαι ότι έχω την δυνατότητα να ανταπεξέλθω?
Η επισημανση μου δεν αφορουσε την οικονομικη σου ευχερεια,αλλα την ασφαλεια της μεταβασης απο ενα υποτονικο μεσαιο μηχανακι σε ενα υπερ-μοτο.
CorpseAlive
06/11/2022, 23:33
Περιμένω τα Test Drive.
Εκεί θα φανούν όλα.
Έχω κλείσει 2 το επόμενο ΣΚ με το καλό.
1 για την Multistrada
1 για Bmw XR 900.
Βλέπωντας κάποια βιντεάκια εξωτερικού να συγκρίνουν την XR με την Tracer 900 GT όλοι λένε τα καλύτερα για την Tracer.
Πριν την απορρίψω εντελώς , αν και δεν μου αρέσει σαν μηχανή , θα πάω να την τεστάρω και αυτή.
Η λογική από τις 3 , λέει Bmw. Πρώτον γιατί όντως με τα φουλ εξτρα τα πάντα πάει στα 16500 (μαζί και τα Service που υπάρχει πακέτο για να τα προπληρώσεις) και Tracer γιατί με 15500 ξεμπέρδεψα με τα πάντα και τριβάλιτσο.
Ωστόσο , το πάθος μέσα μου , μιλάει για Multi το V2 S . Μαρέσει ακραία πολύ. Αλλά θα πρέπει να κάνω λίγη παραπάνω υπομονή. Θα δείξει φυσικά αν παραμείνω κ@βλ.μένος και μετά το Test Drive.
Βλεπω το Tracer το εχεις τελευταιο και μονο ως επιλογη λογικης αλλα εγω λεω οτι παιζει ο CP3 να κανει το θαυμα του και να σου αλλαξει γνωμη. Εχει μπολικο "συναισθημα" αυτο το μοτερ. Σχεδον το αποκλειω να μη σε κερδισει σε σχεση με το ΒΜW τουλαχιστον.
Το Duc δεν το εχω οδηγησει αλλα ετσι κι αλλιως ειναι αλλη φαση απ΄ολες τις αποψεις. Αν παντως καταληξεις εκει, πιστευω καλο θα ειναι να συνοδευεται κι απο ασφαλεια κλοπης- ασχετως Ευελπιδων, αστυνομιας, κλειστων παρκινγκ, κτλ, κτλ...
CorpseAlive
07/11/2022, 00:07
Βλεπω το Tracer το εχεις τελευταιο και μονο ως επιλογη λογικης αλλα εγω λεω οτι παιζει ο CP3 να κανει το θαυμα του και να σου αλλαξει γνωμη. Εχει μπολικο "συναισθημα" αυτο το μοτερ. Σχεδον το αποκλειω να μη σε κερδισει σε σχεση με το ΒΜW τουλαχιστον.
Το Duc δεν το εχω οδηγησει αλλα ετσι κι αλλιως ειναι αλλη φαση απ΄ολες τις αποψεις. Αν παντως καταληξεις εκει, πιστευω καλο θα ειναι να συνοδευεται κι απο ασφαλεια κλοπης- ασχετως Ευελπιδων, αστυνομιας, κλειστων παρκινγκ, κτλ, κτλ...
Ασφάλεια κλοπής προφανώς και θα παιχτεί.
Αλλά τι να το κάνεις αν στο πάρουν? Οκ θα πάρεις τα χρήματα σου αλλά η στεναχώρια δεν νομίζω να αλλάξει ιδιαίτερα.
Δεν ξέρω για το Tracer , μπορεί να είμαι προκατειλημμένος, μπορεί να μου φαίνεται εμένα στο μάτι και να το δω αλλιώς αν ανέβω πάνω του.
Προσπαθώ να κρατήσω το κεφάλι μου όσο το περισσότερο καθαρό μπορώ.
Για το Multi τι να πούμε?
Ακόμα και τώρα να μην την πάρω για το χ ψ λόγο θα είναι στάνταρ κάτι που θα παρθεί κάποτε. Αλλά θέλω να το οδηγήσω.
KotsosDR
07/11/2022, 03:22
Ειρήνη ημών.
Το Suzuki δεν με πολύ αρέσει λόγω τύπου μηχανής και 4 κυλίδρων. Δεν θα έμπαινα καν στο κόπο.
Αλλά αν έψαχνα για καθαρά ταξιδιωτική , τέτοιο στύλ θα κοιτούσα.
Δεν υπάρχει μάχη με τον γιατρο , απεναντίας ξέρω με τι είδους μοτοσυκλετιστη μιλάω και δέχομαι τις απόψεις του ( χωρίς να τις συμμερίζομαι βέβαια πάντα )
KotsosDR
07/11/2022, 03:41
Άχρωμο , άγευστο, άοσμο δέχομαι ότι μπορεί να είναι για εσένα , για εμάς τους κοινούς είναι αρκουδογκαζο και δίνει πολλά χαμόγελα . Όσο αφορά τα τουριστικά ον οφφ από την άλλη , είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι με μια μοτοσυκλέτα τύπου tenere 700 κάνεις τον καλύτερο και πιο πλήρη τουρισμό . Πας Μέτσοβο και δεν πας να εξερευνήσεις την ορεινή άγρια Πίνδο ; Αμαρτία :rolleyes:
doctor_john
07/11/2022, 08:27
Είναι εκπληκτικό το τι έχει γραφεί πριν αγοράσει κάποιος ducati. :lol:
Πέρα από το τι κάνουν σαν μοτοσυκλέτες, πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι έχει χαρακτηριστεί κάπως.. ίσως όχι σε πρώτο επίπεδο
αλλά νομίζω εύκολα αντιληπτό από τους περισσότερους.
Φημισμένη ως premium, όμορφη με συμβιβασμούς λειτουργικότητας για την ομορφιά συχνά, πάντα σε πρωτοπορία και πάντα με ωραία αίσθηση..
Το γεγονός ότι οι περισσότεροι, όσο και αν έχει βελτιωθεί, έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού πως μπορεί κάποια στιγμή να τους προδώσει σε κάτι
λειτουργεί καταλυτικά στα παραπάνω χαρακτηριστικά δίνοντας της την εικόνα της ατίθασης; της πονηρής; του γατιού;..
αυτό δεν αντιγράφεται, όσες το 'χουμε το δουλεύουμε :lol:
BManos73
07/11/2022, 08:32
Περιμένω τα Test Drive.
Εκεί θα φανούν όλα.
Έχω κλείσει 2 το επόμενο ΣΚ με το καλό.
1 για την Multistrada
1 για Bmw XR 900.
Βλέπωντας κάποια βιντεάκια εξωτερικού να συγκρίνουν την XR με την Tracer 900 GT όλοι λένε τα καλύτερα για την Tracer.
Πριν την απορρίψω εντελώς , αν και δεν μου αρέσει σαν μηχανή , θα πάω να την τεστάρω και αυτή.
Η λογική από τις 3 , λέει Bmw. Πρώτον γιατί όντως με τα φουλ εξτρα τα πάντα πάει στα 16500 (μαζί και τα Service που υπάρχει πακέτο για να τα προπληρώσεις) και Tracer γιατί με 15500 ξεμπέρδεψα με τα πάντα και τριβάλιτσο.
Ωστόσο , το πάθος μέσα μου , μιλάει για Multi το V2 S . Μαρέσει ακραία πολύ. Αλλά θα πρέπει να κάνω λίγη παραπάνω υπομονή. Θα δείξει φυσικά αν παραμείνω κ@βλ.μένος και μετά το Test Drive.
bmw 900xr δεν αξίζει απο αυτά που είχα διαβάσει. Αν θες bmw, πάς στο 1000xr.
συγκριτικά εβγαζαν το tracer 9 gt καλύτερο και απο φίλο που πήρε το γυμνό 900άρι θα το δώσει σύντομα
γενικά ο κινητήρας του είναι "λίγος"
τώρα tracer 9 gt vs V2S δεν υπάρχει σύγκριση
εκτός απο τον 3κύλινδρο που μπορεί να είναι λίγο πιο αγωνιστικός ο V2 είναι απόλαυση
στο V2S τώρα
για ~1.90 ύψος η μαμά ζελατίνα είναι άψογη ακόμα και στη 2η απο τις 4 θέσεις (4η η ψηλότερη)
το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ο θόρυβος απο τη μαμά εξάτμιση και γενικά τη λειτουργία του κινητήρα
είναι περισσότερο αλήτικος απο πολιτισμένος!
προσωπικά δε θα σκεφτόμουν να αλλάξω εξάτμιση με τίποτα, ίσα ίσα να έβαζα ωτοασπίδες!
στρίβει με τη σκέψη μέχρι να τελειώσει το λάστιχο και τα φρένα είναι καταπληκτικά
βλάβες βγάζει στα ~3 χρόνια (ανάλογα και τις καιρικές συνθήκες που δουλεύει) τον αισθητήρα στάθμης βενζίνης και φταίνε οι κολλήσεις στην πλακέτα του
€150 + εργασία αν έχει τελειώσει η εγγύηση, κάποιοι έχουν αλλάξει μέσα στην εγγύηση και 2-3 αισθητήρες!!!
Οι αναρτήσεις είτε είσαι διπλό 200+ κιλά με >150χλμ/ώρα (βράχος) είτε σε πραγματικό κατσικόδρομο μόνο για 4χ4 είναι φανταστικές. Δύο μηχανές σε μία ή διαφορετικά multistrada :)
Καλοτάξιδο :p
(πότε πάω ducati να εισπράξω προμήθεια? :lol: )
Να προσθέσω ότι είναι πολλά τα λεφτά. Πού και πού βρίσκεις μεταχειρισμένα 2 ετών με ότι αξεσουάρ κυκλοφορεί στην αγορά ακόμα και €7.000 λιγότερα. Για το 950s δηλαδή.
Dr.Monty
07/11/2022, 09:15
Οδηγάω μηχανή για τον ιδιο λογο που οδηγάς και εσυ. Απο μηχανικά δεν ξερω και δεν με ενδιαφέρουν. Οι συζητήσεις οτι το Χ και το Ψ χαλάνε ειναι συζητήσεις καφενειου. Αν βάλεις και σαν παράγοντα οτι οι καινούργιες μηχανές έχουν εγγυηση τοτε η συζήτηση γινεται σουρωμένη συζήτηση σε μπιτσόμπαρο.
Η επιλογή ειναι πολυπαραγοντικό θέμα. Απλα για μενα δεν εχουν το ιδιο βάρος. Η ομορφια εχει συντριπτικά το μεγαλύτερο. Και παμε..
Τα δύο μηχανακια Ducati και BMW XR 900 έχουν class. Πολύ. Οχι οι μάρκες απαραιτητα. Και ειναι και πολυ ομορφα. Μη κοιτας αλλου. Εχεις επιλέξει τα τρια ομορφότερα. (Νταξει το MV τα σβήνει όλα, αλλα οκ το αποδεχτήκαμε νωρις στη συζήτηση)
Κοπανα αυτο που σου αρέσει περισσότερο. Μπορει να ειναι αγορά ζωής. Μη σου μεινει απωθημένο.
motojojo
07/11/2022, 09:34
Αυτό με το απωθημένο μεγάλη κουβέντα.
rainmike
07/11/2022, 09:38
Οδηγάω μηχανή για τον ιδιο λογο που οδηγάς και εσυ. Απο μηχανικά δεν ξερω και δεν με ενδιαφέρουν. Οι συζητήσεις οτι το Χ και το Ψ χαλάνε ειναι συζητήσεις καφενειου. Αν βάλεις και σαν παράγοντα οτι οι καινούργιες μηχανές έχουν εγγυηση τοτε η συζήτηση γινεται σουρωμένη συζήτηση σε μπιτσόμπαρο.
Η επιλογή ειναι πολυπαραγοντικό θέμα. Απλα για μενα δεν εχουν το ιδιο βάρος. Η ομορφια εχει συντριπτικά το μεγαλύτερο. Και παμε..
Τα δύο μηχανακια Ducati και BMW XR 900 έχουν class. Πολύ. Οχι οι μάρκες απαραιτητα. Και ειναι και πολυ ομορφα. Μη κοιτας αλλου. Εχεις επιλέξει τα τρια ομορφότερα. (Νταξει το MV τα σβήνει όλα, αλλα οκ το αποδεχτήκαμε νωρις στη συζήτηση)
Κοπανα αυτο που σου αρέσει περισσότερο. Μπορει να ειναι αγορά ζωής. Μη σου μεινει απωθημένο.
Ειναι συζήτηση καφενείου το να βγει να πει ένας κάτοχος την προσωπική του εμπειρία πάνω σε ένα μηχανάκι?
Δηλαδή αν αυριο βγεις και θες να πάρεις 675 παλιο και βγω και σου πώ οτι το μηχανάκι ειναι απαιχτο αλλα εχώ αλλάξει 3 φορές ανορθωτή μια φορά πηνία και μια φορά το μάτι
του στροφάλου θα είναι καφενείο?
Αν σου πω οτι σε θερμοκρασίες κάτω απο 0 βαθμους θελει ταμα για να πάρει μπρος θα ειναι συζήτηση καφενείου?
Αν ο καθένας επαιρνε μόνο με βάση την εξωτερική εμφάνιση δεν θα ανοιγονταν τα νήματα,θα επαιρνε ο καθένας οτι του γυάλιζε στο μάτι και τελειωσε.
Προσωπικά δεν εχω άποψη για μηχανάκια που δεν έχω καβαλήσει για αυτο και δεν γράφω παρε εκεινο και παρε το αλλο ελαφρά τη καρδία.
CorpseAlive
07/11/2022, 10:26
Ειναι συζήτηση καφενείου το να βγει να πει ένας κάτοχος την προσωπική του εμπειρία πάνω σε ένα μηχανάκι?
Δηλαδή αν αυριο βγεις και θες να πάρεις 675 παλιο και βγω και σου πώ οτι το μηχανάκι ειναι απαιχτο αλλα εχώ αλλάξει 3 φορές ανορθωτή μια φορά πηνία και μια φορά το μάτι
Αν σου πω οτι σε θερμοκρασίες κάτω απο 0 βαθμους θελει ταμα για να πάρει μπρος θα ειναι συζήτηση καφενείου?
Αν ο καθένας επαιρνε μόνο με βάση την εξωτερική εμφάνιση δεν θα ανοιγονταν τα νήματα,θα επαιρνε ο καθένας οτι του γυάλιζε στο μάτι και τελειωσε.
Προσωπικά δεν εχω άποψη για μηχανάκια που δεν έχω καβαλήσει για αυτο και δεν γράφω παρε εκεινο και παρε το αλλο ελαφρά τη καρδία.
Χωρίς να θέλω να υπερασπιστώ κανέναν, φαντάζομαι σαν κουβέντα Καφενείου ο Μοντυ , εννοεί τα τσιτατα τύπου
Honda δεν σπάει δεν χαλάει.
ή αυτό που έχω πει εγώ παραπάνω KTM (κάθε τρίτη μάστορα)
δλδ γενικολογίες .
Αυτό που λες εσύ είναι πιο συγκεκριμένο και δεν θα μπορούσε κάποιος να το πει καφενειακή άποψη.
ή αν πω εγώ για τα κακώς κείμενα της Transalp π.χ. Αντλία Βενζίνης/αισθητήρας στροφάλου/καρέ του άξονα.
Σε 1000 μηνύματα περίπου, προσεγγίζουνε το αιωνόβιο νήμα (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=155990&page=79) του Blitzer ...που τελικά παντρεύτηκε.
Δικηγόρε, πάρε Ducati όσο προλαβαίνεις. Αν μείνει έγκυος η κοπέλα σου, μετά θα πάρεις στα 53 ηλεκτρική, όταν πια θα σπουδάζουν στη Νομική τα παιδιά σου.
CorpseAlive
07/11/2022, 11:05
Σε 1000 μηνύματα περίπου, προσεγγίζουνε το αιωνόβιο νήμα (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=155990&page=79) του Blitzer ...που τελικά παντρεύτηκε.
Δικηγόρε, πάρε Ducati όσο προλαβαίνεις. Αν μείνει έγκυος η κοπέλα σου, μετά θα πάρεις στα 53 ηλεκτρική, όταν πια θα σπουδάζουν στη Νομική τα παιδιά σου.
Είσαι SPOT ON , στην βασική μου ανησυχία να δυσκολευτώ τώρα να την πάρω και να την χαρώ ή στο να μπω και εγώ στο Club των 53+ που πήραν αυτό που γούσταραν.
Με την τρελή διαφοροποίηση , ότι μέχρι τότε θα έχουν απαγορευτεί και δεν θα το χαρώ ποτέ.
Johny the Fox
07/11/2022, 11:11
Αφου κανεις επαγγελμα που ακομη εχει διεξοδους σκεψου και μια υπερβαση Το εχω κανει περιπου στην ηλικια σου και φανταζομαι και στα οικονομικα σου.Δεν μετανοιωσα για τις υπερωριες και το αγχος αποπληρωμης καθως απολαυσα τετοιους μοτοοργασμους που δεν επαναλαμβανονται αφου μεγαλωσεις.
https://ducatiathens.car.gr/bikes/view/326614852
CorpseAlive
07/11/2022, 11:17
Αφου κανεις επαγγελμα που ακομη εχει διεξοδους σκεψου και μια υπερβαση Το εχω κανει περιπου στην ηλικια σου και φανταζομαι και στα οικονομικα σου.Δεν μετανοιωσα για τις υπερωριες και το αγχος αποπληρωμης καθως απολαυσα τετοιους μοτοοργασμους που δεν επαναλαμβανονται αφου μεγαλωσεις.
https://ducatiathens.car.gr/bikes/view/326614852
Για να μην γίνει το Post σαν του μπλίτσερ και καταλήξω να τις κοιτάω απλά , λέω να μείνω πιο ταπεινός και να στοχεύσω σε καινούρια V2 και ιδανικά στην S.
Dr.Monty
07/11/2022, 11:23
Χωρίς να θέλω να υπερασπιστώ κανέναν, φαντάζομαι σαν κουβέντα Καφενείου ο Μοντυ , εννοεί τα τσιτατα τύπου
Honda δεν σπάει δεν χαλάει.
ή αυτό που έχω πει εγώ παραπάνω KTM (κάθε τρίτη μάστορα)
δλδ γενικολογίες .
Αυτό που λες εσύ είναι πιο συγκεκριμένο και δεν θα μπορούσε κάποιος να το πει καφενειακή άποψη.
ή αν πω εγώ για τα κακώς κείμενα της Transalp π.χ. Αντλία Βενζίνης/αισθητήρας στροφάλου/καρέ του άξονα.
Ακριβώς. Και μονο αυτο ειναι συζήτηση καφενειου. Οι εμπειριες απο αδήγηση, όχι. Μαλιστα εγραψα τα Χ καλανε τα Υ ειναι ασπαστα, ο γερμανος και ο ιάπωνας..
Rainmike, δεν προσβάλω κανενα. Αν το εκανα συγνώμη.
rainmike
07/11/2022, 11:30
Ακριβώς. Και μονο αυτο ειναι συζήτηση καφενειου. Οι εμπειριες απο αδήγηση, όχι. Μαλιστα εγραψα τα Χ καλανε τα Υ ειναι ασπαστα, ο γερμανος και ο ιάπωνας..
Rainmike, δεν προσβάλω κανενα. Αν το εκανα συγνώμη.
Νο προμπλεμ φιλαρακι απλα καλο ειναι να ακουγονται και τα καλα και τα κακα για να εχει και ο ανθρωπος
που προκειται να αγορασει μια καλυτερη αποψη.
Johny the Fox
07/11/2022, 11:42
Για να μην γίνει το Post σαν του μπλίτσερ και καταλήξω να τις κοιτάω απλά , λέω να μείνω πιο ταπεινός και να στοχεύσω σε καινούρια V2 και ιδανικά στην S.
Οταν κανεις τεστ το V2 ανεβα στο καπακι στο V4 .Τοτε δωσε στον εαυτο σου την τελικη απαντηση.Η διαφορα τιμης στο προκειμενο ζητημα ειναι.
20490-18900=1590 :devil:
patsavour
07/11/2022, 11:49
Είσαι φίρμα ρε νεοσσουλη, πάντα εύστοχος to the point.γι αυτό σε πάω σαν τον Χριστόδουλο κι εγώ.
SeniorCanardo
07/11/2022, 11:49
Αυτό είναι τελείως διαφορετικό από το να βγω εγώ να πω, "triumph" τριμπούρδελα, σπάνε χαλάνε και πάνε κάθε Τετάρτη μάστορα γιατί η Τρίτη είναι πιασμένη, από κάτι άλλους.
Επίσης αν δεν ξέρουμε και λίγο τι είδος μοτοσυκλετιστή είναι ο άλλος και πάλι δεν έχει και πολύ μεγάλη αξία ο λόγος του.
Αν είναι κάφτης, σπάστης, καντηλανάφτης ή ντιπ άμπαλος, τις ίδιες βλάβες θα βγάλει;
Ο άλλος μας έλεγα ότι νοιώθει το ένα κλικ της ανάρτησης και τον χαλάει το feedback του φρένου, αλλά δεν ένοιωθε το ρουλεμάν του τροχού που ήτανε κουδουνίστρα.
Οπότε γενικά horses for courses.
Ας πάει να καβαλήσει ο άνθρωπος τα 2-3 που του άρεσαν και ας αποφασίσει και στην τελική αν δεν του αρέσει το δίνει και πάει παρακάτω.
Εδώ άλλοι παντρευτήκαν και κάναν και κάνα δυο παιδιά για να καταλάβουν μετά από 15 χρόνια ότι δεν ταιριάζουν, στα μοτόρια θα κολλήσουμε.
motojojo
07/11/2022, 11:54
Από τη στιγμή που μπήκε το ντουκατι στο παιχνίδι, τοσες σελίδες λένε οι περισσότεροι προχώρα. Είναι υπέρβαση ναι, αλλά αν δεν γίνει τώρα δεν θα γίνει ποτέ.
Και αν έχεις τα 15 ετοιμα ζεστά ισως να ειναι πιο ευκολο να την κάνεις.
Μετα θα προκυψουν άλλα έξοδα, νααα θέλει αντικατάσταση το αυτοκίνητο, νααα γαμος/παιδι πλήρωνε οικογενειακα βάρη, ε να μην κοιτάξουμε για κανα σπίτι; Πάντα κάτι προκύπτει.
Οπότε πάρε βαθειά ανάσα και σκάστα. Νομίζω μετά θα φύγει κάθε σκέψη για νέα αντικατάσταση για αρκετά χρόνια.
Το αν θα την παρεις σε 2 μηνες ή σε 6 για να καλύψεις τη διαφορά μικρή σημασία έχει. Μετά δεν θα το σκέφτεσαι.
DoctoR_k6
07/11/2022, 11:57
Οταν κανεις τεστ το V2 ανεβα στο καπακι στο V4 .Τοτε δωσε στον εαυτο σου την τελικη απαντηση.Η διαφορα τιμης στο προκειμενο ζητημα ειναι.
Βεβαια με -2 χρονια (κοντα) εγγυηση...
Αναλογως χιλιομετρων/χρησης τα πρωτα ετη μπορει να ειναι κ σωτηρια (για την τσεπη του) αυτα τα 2 χρονια...
Johny the Fox
07/11/2022, 12:15
Βεβαια με -2 χρονια (κοντα) εγγυηση...
Αναλογως χιλιομετρων/χρησης τα πρωτα ετη μπορει να ειναι κ σωτηρια (για την τσεπη του) αυτα τα 2 χρονια...
η εγγυηση του ληγει 2/25 με το V4 μεχρι στιγμης να μην εχει βγαλει κανενα προβλημα ,plus την εγγυηση καλης θελησεως της κοσμοκαρ.Απο την αλλη η διαφορα αναμεσα στα δυο μηχανακια ειναι τροφη για τετοια σκεψη .
CorpseAlive
07/11/2022, 12:28
η εγγυηση του ληγει 2/25 με το V4 μεχρι στιγμης να μην εχει βγαλει κανενα προβλημα ,plus την εγγυηση καλης θελησεως της κοσμοκαρ.Απο την αλλη η διαφορα αναμεσα στα δυο μηχανακια ειναι τροφη για τετοια σκεψη .
Το V4 είναι τρικύλιδρο και στα ίδια κυβικά?
patsavour
07/11/2022, 12:34
Τρικυλινδρο V3,τετρακυλινδρο V4.
Johny the Fox
07/11/2022, 12:34
Τετρακύλινδρο 1150 κ.ε..
CorpseAlive
07/11/2022, 12:35
Τρικυλινδρο V3,τετρακυλινδρο V4.
Δεν υπάρχει v3 μάστορα.
CorpseAlive
07/11/2022, 12:36
Τετρακύλινδρο 1150 κ.ε..
Αν με δυσκόλευε το v2 , το τετρακύλιδρο δεν θα ήταν απαγορευτικό για εντός άστυ?
rainmike
07/11/2022, 12:37
Οχι τετρακuλiνδρο ειναι
DoctoR_k6
07/11/2022, 12:37
Για καποιον πιο φτασμενο κ με εμπειρια εχει διαφορα.
Το V2 του Corpsealive ειναι μια χαρα για τα δεδομενα του (ακομα).
Δεν ξερω για εγγυηση καλης θελησης κ ποσο μεγαλη ειναι αυτη αναλογως της βλαβης.
Θα αρκεστω στα γνωστα 4 χρονια της εταιριας.
Johny the Fox
07/11/2022, 12:39
Εμενα δεν με δυσκολεύει.(το έχω). Βέβαια γι'αυτό υπάρχουν τα τεστ ντραιβ.
patsavour
07/11/2022, 12:42
Δεν υπάρχει v3 μάστορα.
Ducati όχι, αλλά από άλλους Ναι.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/V3_engine
doctor_john
07/11/2022, 12:46
ρε παιδιά όλη η διαφορά ανάμεσα στα V2 και τα V4 το χρήμα; ίσως κάποιοι τους αρέσουν τα δικύλινδρα..
patsavour
07/11/2022, 12:49
439212
Ε,μα έλα παπουλη να σου δείξω τα αμπελοχωραφα σου.
CorpseAlive
07/11/2022, 12:54
Ε,μα έλα παπουλη να σου δείξω τα αμπελοχωραφα σου.
Αφού μιλάμε για την Multi. Τι αμπελοχώραφα μου λες ...
Όντως δεν υπάρχει v3.
Τώρα αν μιλάμε γενικά , στον κόσμο αν υπάρχει V3 προφανώς θα υπάρχει.
CorpseAlive
07/11/2022, 12:57
Για καποιον πιο φτασμενο κ με εμπειρια εχει διαφορα.
Το V2 του Corpsealive ειναι μια χαρα για τα δεδομενα του (ακομα).
Δεν ξερω για εγγυηση καλης θελησης κ ποσο μεγαλη ειναι αυτη αναλογως της βλαβης.
Θα αρκεστω στα γνωστα 4 χρονια της εταιριας.
και εγώ αυτή την άποψη έχω.
Κάτσε βέβαια να ανέβω πάνω της γιατί μπορεί να μην κουμπώσω όσο φαντάζομαι και στην V2 .
patsavour
07/11/2022, 13:09
Αφού μιλάμε για την Multi. Τι αμπελοχώραφα μου λες ...
Όντως δεν υπάρχει v3.
Τώρα αν μιλάμε γενικά , στον κόσμο αν υπάρχει V3 προφανώς θα υπάρχει.
Τότε γιατί ρώτησες αν το v4 είναι τρικυλινδρο.;;; Θα μας τρελάνς ώρε ζγαρρρρ.;;;
CorpseAlive
07/11/2022, 13:21
Τότε γιατί ρώτησες αν το v4 είναι τρικυλινδρο.;;; Θα μας τρελάνς ώρε ζγαρρρρ.;;;
Tώρα είδα ότι έγραψα τρικύλινδρο.
Δαίμων του τυπογραφείου. Εννοούσα Τετρακύλιδρο .
peterTHErider
07/11/2022, 14:06
Το ν4 το απλό κάνει(πριν τις νέες αυξήσεις που έρχονται άμεσα) 21300.οπότε η διαφορά είναι 2400.συν ότι ο άνθρωπος πάει για το ν2 s οπότε πρέπει να του μιλάμε για το αντίστοιχο s που κοστίζει 25000 όπου και η διαφορά μεγαλώνει πολύ.
Βέβαια καμία σχέση σαν μηχανάκια δεν έχουν με το ν4 να είναι πολύ καλύτερο σε όλα.και όσο και αν ακούγεται περίεργο είναι πιό εύκολο ΚΑΙ σε καθημερινή μετακίνηση με τον ν4 να είναι τρομερά ελαστικός και με όλα τα στοιχεία της μοτοσυκλέτας να έχουν γίνει πολύ πιο φιλικά και μαλακά από το ν2 παρελθόν.Άλλωστε σε όσα ολοκαίνουργια μηχανάκια έχουν βγεί από την ντουκάτι τα τελευταία 3-4 χρόνια έχουν συνδιάσει τον ιταλικό σχεδιασμό και ταπεραμέντο με την γερμανική λειτουργικότητα και ευκολία χρήσης που φέρνει πωλήσεις.
Johny the Fox
07/11/2022, 14:18
Το ν4 το απλό κάνει(πριν τις νέες αυξήσεις που έρχονται άμεσα) 21300.οπότε η διαφορά είναι 2400.συν ότι ο άνθρωπος πάει για το ν2 s οπότε πρέπει να του μιλάμε για το αντίστοιχο s που κοστίζει 25000 όπου και η διαφορά μεγαλώνει πολύ.
Βέβαια καμία σχέση σαν μηχανάκια δεν έχουν με το ν4 να είναι πολύ καλύτερο σε όλα.και όσο και αν ακούγεται περίεργο είναι πιό εύκολο ΚΑΙ σε καθημερινή μετακίνηση με τον ν4 να είναι τρομερά ελαστικός και με όλα τα στοιχεία της μοτοσυκλέτας να έχουν γίνει πολύ πιο φιλικά και μαλακά από το ν2 παρελθόν.Άλλωστε σε όσα ολοκαίνουργια μηχανάκια έχουν βγεί από την ντουκάτι τα τελευταία 3-4 χρόνια έχουν συνδιάσει τον ιταλικό σχεδιασμό και ταπεραμέντο με την γερμανική λειτουργικότητα και ευκολία χρήσης που φέρνει πωλήσεις.
https://ducatiathens.car.gr/bikes/view/326614852/
Για αυτο το μηχανακι λεω.
18900 το βε-δυο
20490 το βετεσαρο (μτχ)
1590 η διαφορα .Συμφωνω με ολα τα υπολοιπα ..
rainmike
07/11/2022, 14:20
Ντουκάτι και ξερό ψωμι γιατι αν το πάρεις παιζει να το τρώς για κανα χρονο αλλα θα ναι γλυκό.:D
To V4 μάλλον αρχίζει να ξεφεύγει από τις αρχικές παραμέτρους του θέματος.
Μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για σχεδόν 30-50% μεγαλύτερη κατανάλωση σε σχέση με το Tracer 9 GT και το F900XR.
Ωραίο εργαλείο δεν λέω αλλά εγώ θα λυπόμουν να το καίω καθημερινά σε αστικό περιβάλλον.
peterTHErider
07/11/2022, 14:31
https://ducatiathens.car.gr/bikes/view/326614852/
Για αυτο το μηχανακι λεω.
18900 το βε-δυο
20490 το βετεσαρο (μτχ)
1590 η διαφορα .Συμφωνω με ολα τα υπολοιπα ..
Απλά από όσο έχω καταλάβει τον φίλο τον ενδιαφέρει μόνο καινούργιο μηχανάκι!
CorpseAlive
07/11/2022, 14:44
Απλά από όσο έχω καταλάβει τον φίλο τον ενδιαφέρει μόνο καινούργιο μηχανάκι!
Ναι , κοιτάω για καινούριο ξεκάθαρα.
Το να πάρω μτχ ακόμα και από αντιπροσωπεία δεν μου λέει κάτι. Θέλω να ζήσω την εμπειρία να τραβήξω ζελατίνες και να μυρίσω την πλαστικίλα.
Παίδες ακόμα δεν με έχουν καλέσει για το Test Drive πίσω, να πάρω εγώ τηλέφωνα ή να περιμένω να δουν την αίτηση?
peterTHErider
07/11/2022, 14:50
Ναι , κοιτάω για καινούριο ξεκάθαρα.
Το να πάρω μτχ ακόμα και από αντιπροσωπεία δεν μου λέει κάτι. Θέλω να ζήσω την εμπειρία να τραβήξω ζελατίνες και να μυρίσω την πλαστικίλα.
Παίδες ακόμα δεν με έχουν καλέσει για το Test Drive πίσω, να πάρω εγώ τηλέφωνα ή να περιμένω να δουν την αίτηση?
Πάρε τηλ.
DoctoR_k6
07/11/2022, 14:52
Εγω θα περνουσα μια βολτα να το δω απο κοντα κ να τους πω...τα εχω ζεστα απλα πρωτα το κανω test ride.
Πειτε μου μερα κ ωρα.
Καλοτάξιδη η 1000RR/Panigale V4 :p
(Έτσι όπως το πάμε)
CorpseAlive
07/11/2022, 15:16
Καλοτάξιδη η 1000RR/Panigale V4 :p
(Έτσι όπως το πάμε)
Πραγματικά όμως.
Νομίζω ότι όταν βάζουμε ένα Budget σε ένα Post, οι γνωστοί θαμώνες του Moto κάθονται στην γωνία με τσιγάρο και γελάνε.
Και γελάνε γιατί ξέρουν.
Αυτό το μεταχειρισμένο v4 έχει πρόβλημα, δεν κάνει, άστο καλύτερα.
Το θέλω εγώωωωωωω
Γνώμη μου μείνε στο αρχικό μπάτζετ+- 1000€ μάξιμουμ για να το πάρεις κάποια στιγμή το μηχανάκι. Τα οικονομικά σου δεν τα ξέρω αλλά αν τυχόν δεν επιβαρυνεσαι με ενοίκιο με την κάψα που έχεις υποθέτω άνετα βάζεις ένα χιλιάρικο το μήνα στην άκρη. Οπότε μαζεψτα συν τα λεφτά από το Χόντα και πάρτο μετρητοίς για να ξεμπερδεψεις και να το χαρείς χωρίς το άγχος των δόσεων και το τι θα γίνει σε δύο χρόνια αν παντρευτείς ή κανείς οικογένεια πχ.
CorpseAlive
07/11/2022, 16:25
Γνώμη μου μείνε στο αρχικό μπάτζετ+- 1000€ μάξιμουμ για να το πάρεις κάποια στιγμή το μηχανάκι. Τα οικονομικά σου δεν τα ξέρω αλλά αν τυχόν δεν επιβαρυνεσαι με ενοίκιο με την κάψα που έχεις υποθέτω άνετα βάζεις ένα χιλιάρικο το μήνα στην άκρη. Οπότε μαζεψτα συν τα λεφτά από το Χόντα και πάρτο μετρητοίς για να ξεμπερδεψεις και να το χαρείς χωρίς το άγχος των δόσεων και το τι θα γίνει σε δύο χρόνια αν παντρευτείς ή κανείς οικογένεια πχ.
Κάπου έχει παιχτεί η παρανοήση , ότι πάω σε καινούριο για να το πάρω με δόσεις.
Ότι και αν αποφασίσω να πάρω , ακόμα και το V4 που δεν υπάρχει περίπτωση θα το πάρω Ντούκου.
Θέλω να έχω το πεδίο ανοιχτό , αν χρειαστεί να πάρω στεγαστικό και να είμαι πιο δυνατός φάκελος. Επομένως όσο πιο ψηλά πάω σε Budget τόσο πιο αργά θα το πάρω, που σημαίνει ότι θα έχω και παραπάνω χρόνο να το σκεφτώ ή να βγουν στο μεταξύ και άλλα μοντέλα.
Για αυτό και θέλω να κάνω τα Test Drive νωρίς για να ξέρω γιατί κάνω το σκατό μυο παξιμάδι. Μην κάτσω και γ@μθω να μαζέψω αυτά τα 4000 παραπάνω και μετά δεν μου κάνει το μηχανάκι.
Το 2023 δεν φημολογείται ότι θα βγάλει η Ducati τη Multistrada V6, που θα είναι ιδανική για αστικές μετακινήσεις, με μόλις 1.750€ περισσότερα από τη V4;
Μη βιαστείς να πάρεις τη βετέσσαρα. Μάζευε λεφτά για V6.
CorpseAlive
07/11/2022, 16:31
Το 2024 δεν φημολογείται ότι θα βγάλει η Ducati τη Multistrada V6, που θα είναι ιδανική για αστικές μετακινήσεις, με μόλις 1.750€ περισσότερα από τη V4;
:bawl::bawl::a014:
Γέλα γέλα.
Θα γίνει καμία στραβοτιμονιά και θα σκάσω σε κανένα μήνα με Panigale να σας στείλω όλους αδιάβαστους (και εμένα μαζί γιατί κλιπονάτο και τα δικά μου χέρια δεν ξέρω τι συνδυασμό θα κάνουν)
Γέλα γέλα.
Θα γίνει καμία στραβοτιμονιά και θα σκάσω σε κανένα μήνα με Panigale να σας στείλω όλους αδιάβαστους (και εμένα μαζί γιατί κλιπονάτο και τα δικά μου χέρια δεν ξέρω τι συνδυασμό θα κάνουν)
Και ότι έψαχνα σενάριο για ταινία τρόμου....:D
Εγώ το μόνο που μπορώ να προτείνω είναι να μην αργήσεις για την αγορά καθότι απο ότι βλέπω έρχεται και άλλη αύξηση στους καταλόγους και είναι κρίμα να πληρώσεις σε κάνα 2μηνο κάνα 1000ρικο καπέλο στην ίδια μηχανή που θα κάνεις test drive, και έχε κατά νου ότι η Ιταλίδα δεν είναι transalp που το πουλάς αύριο με αγγελία και σε εφημερίδα, χάνεις πολλά στην μεταπώληση.
peterTHErider
07/11/2022, 17:08
Εγώ το μόνο που μπορώ να προτείνω είναι να μην αργήσεις για την αγορά καθότι απο ότι βλέπω έρχεται και άλλη αύξηση στους καταλόγους και είναι κρίμα να πληρώσεις σε κάνα 2μηνο κάνα 1000ρικο καπέλο στην ίδια μηχανή που θα κάνεις test drive, και έχε κατά νου ότι η Ιταλίδα δεν είναι transalp που το πουλάς αύριο με αγγελία και σε εφημερίδα, χάνεις πολλά στην μεταπώληση.
Κάποτε ήταν έτσι.τώρα μοσχοπουλιούνται.
Γέλα γέλα.
Μια χαρά θα λες ότι οδηγάς και την παγκόσμια πρωταθλήτρια
basilis_k6
07/11/2022, 18:12
To V4 μάλλον αρχίζει να ξεφεύγει από τις αρχικές παραμέτρους του θέματος.
Μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για σχεδόν 30-50% μεγαλύτερη κατανάλωση σε σχέση με το Tracer 9 GT και το F900XR.
Ωραίο εργαλείο δεν λέω αλλά εγώ θα λυπόμουν να το καίω καθημερινά σε αστικό περιβάλλον.
??? ποσο καιει δηλαδη?
Οι τιμές κατασκευαστή είναι:
F900XR 4,2 l/100km
V4S 7,0 l/100km
basilis_k6
07/11/2022, 18:33
Οι τιμές κατασκευαστή είναι:
F900XR 4,2 l/100km
V4S 7,0 l/100km
καλα το xr ειναι 2κυλινδρο που με το ζορι παιρνει τις ροδες του. αλλα εγραψες και για tracer. καιει χαλαρα 7+ μονιμα το tracer ακομα και σε αργο ρυθμο. το v4 καιει κανα 8αρι-9αρι. δεν ειναι τοσο μεγαλη διαφορα.
Δεν έχω Tracer ούτε V4 οπότε μόνο τιμές κατασκευαστή μπορώ να συγκρίνω που στην τελική είναι και τυποποιημένες και κάτω από τις ίδιες συνθήκες.
Για το Tracer 9 η Yamaha δίνει 5,0 l/100km.
Οπότε το V4 καίει 7/4,2=66% παραπάνω από το F900XR και 7/5=40% παραπάνω από το Tracer.
Τώρα αν κάποιος είναι διατεθειμένος να πληρώνει το επιπλέον κόστος σε καύσιμο στην κίνηση της Αθήνας κάθε μέρα και να βράζει το καλοκαίρι αυτός και το μηχανάκι προκειμένου να έχει 170 άλογα είναι άλλη συζήτηση.
Tallyban
07/11/2022, 18:53
Ρε μανουρα που γίνεται για ένα μηχανάκι που θα το κλέψουν οι γύφτοι...