Σύνδεση

View Full Version : Πάμε σιγά σιγά για την αλλαγή.

Σελίδες : 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 11 12

CorpseAlive
16/11/2022, 20:06
Κοίτα, δεν είναι κακό ένα μικρό δάνειο με δυνατότητα πρόωρης αποπληρωμής.
Πάλι θα δουλεύεις 14ωρα αλλά θα γυρνάς σπίτι με το S.

Α, και η ώρα η καλή. wink

Οι λόγοι που δεν θέλω να δανειστώ είναι 2.
1ον γιατί μπορεί να χρειαστώ κάτι για λόγους υγείας.
2ον γιατί μπορεί να θέλω να αγοράσω σπίτι στην επόμενη διετία , επομένως θέλω να είμαι καθαρός αν χρειαστεί τότε να πάρω δάνειο .

basilis_k6
16/11/2022, 21:17
γιατι οχι tracer? κάνει τα ίδια με αυτο, κοστιζει λιγοτερο, εχει περισσοτερους ιππους και ειναι yamaha. Ναι το ντουκατι εχει καλα φρενα και καλες αναρτησεις αλλα αξιζει για σενα?

CorpseAlive
16/11/2022, 21:37
γιατι οχι tracer? κάνει τα ίδια με αυτο, κοστιζει λιγοτερο, εχει περισσοτερους ιππους και ειναι yamaha. Ναι το ντουκατι εχει καλα φρενα και καλες αναρτησεις αλλα αξιζει για σενα?

1ον δεν βρίσκω Test Drive.
2ον το τελευταίο σε χακί πυο βλέπω δεν μου αρέσει οπτικά.

ptc
16/11/2022, 21:44
Ενώ καταλαβαίνω τον ενθουσιασμό, είμαι σχεδόν σίγουρος ότι το ίδιο ενθουσιασμένος θα ήσουν κι αν οδηγούσες το Yamaha. Όταν το μέτρο σύγκρισης είναι το ΤΑ700, οποιοδήποτε σύγχρονο μηχανάκι απ αυτά που έχουν συζητηθεί εδώ θα σε τρελάνει.

Μάλλον η πώληση θα γίνει (και) με βάση την εξυπηρέτηση της αντιπροσωπείας τελικά. Λογικό και μαγκιά τους εδώ που τα λέμε. Η Yamaha πουλάει αβέρτα και χωρίς την εξυπηρέτηση οπότε σου λέει στα @@ μου.

νεοσσός
16/11/2022, 21:45
Γενικά μου αρέσει το γκρι σκούρο σε μοτοσυκλέτες, αλλά θεωρώ ότι σε MV Agusta, Ducati και Aprilia, κρύβει τις περίτεχνες σχεδιαστικές γραμμές τους. Οι Ιταλίδες έχουν πιο μελετημένη σχεδίαση και ισοπεδώνεται με τέτοιο χρώμα. Δεν εννοώ ότι είναι άσχημες, αλλά πέφτουν σε επίπεδο Ιαπωνικής, με κρυμμένες τις γραμμές από το χρώμα.

peterTHErider
16/11/2022, 21:58

Βασίλη φιλικά,το ότι είναι και γιαμάχα το λες για καλό?ξέρεις τη σχέση των ιαπώνων με τα ανακυκλωμένα αλουμίνια?
Δεν έχουν καμία σχέση σε ποιότητα γενικά σαν εταιρίες.η ντουκάτι πλέον είναι πολύ πάνω.μόνο τους διακόπτες να δεις βλέπεις ποιός προσέχει την κατασκεύη του.

peterTHErider
16/11/2022, 22:01
Ευχαριστώ παίδες !
Τώρα καλά 14ώρα για να την βγάλω χωρίς δάνειο!
Πάντως υπάρχει 1 ετοιμοπαράδοτο σε γκρι το S και μου έχουν μπει τα διαόλια.
Θα δείξει. Κάτσε να περάσει ο Δεκέμβρης να δω πως πάει και θα επανέλθω με άλλες φωτό! ;)

Κλείστο και καλοτάξιδο!
Στην κρήτη λέμε "όταν τον δείς τον λαγό του παίζεις"...

husky21
16/11/2022, 22:04
και ειναι yamaha

Ακριβως γι αυτο...Πρεπει να παρει το Ντουκατι

CorpseAlive
16/11/2022, 22:22
Γενικά από Yamaha και πλαστικά και εγώ ακούω τα χειρότερα.
Το παιδί που έχει το Golden Bike που πάω το μηχανάκι για πλύσιμο, μου λέει τα χειρότερα για τα πλαστικά που βάζουν τώρα ειδικά σε Tracer/Mt και ειδικά για σκουριές σε πλαίσια κλπ.
Αυτός βέβαια , αν και λατρεύει τα Kawasaki , προτείνει να πάω σε προπέλα

basilis_k6
16/11/2022, 23:29
Βασίλη φιλικά,το ότι είναι και γιαμάχα το λες για καλό?ξέρεις τη σχέση των ιαπώνων με τα ανακυκλωμένα αλουμίνια?
Δεν έχουν καμία σχέση σε ποιότητα γενικά σαν εταιρίες.η ντουκάτι πλέον είναι πολύ πάνω.μόνο τους διακόπτες να δεις βλέπεις ποιός προσέχει την κατασκεύη του.

μιλας για ποιοτητα κατασκευης. οκ δεκτο αλλωστε πληρωνεις premium. εγω λεω οτι με ενα tracer παιρνεις την αποδεδειγμένη αξιοπιστία και ποιότητα της yamaha χανοντας το premium και το στησιμο μιας ducati. το θέμα δεν ειναι αν αξιζει παραπάνω η ducati, μάλλον ναι, αλλα αν ειναι χρήσιμα στον αγοραστή τα παραπάνω που δίνει. προσωπικά, με την τιμή που εχει το tracer gt θα πηγαινα σε ducati S και μονο αν ηθελα το παραπάνω. η απλή δεν ειναι vfm. ουτε καν cruise control?!
αυτη βεβαια ειναι η δική μου άποψη σαν λάτρης της v2 που ομως με απογοητευσε το πακετο που προσφέρει στην απλη εκδοση.

CorpseAlive
17/11/2022, 00:39
μιλας για ποιοτητα κατασκευης. οκ δεκτο αλλωστε πληρωνεις premium. εγω λεω οτι με ενα tracer παιρνεις την αποδεδειγμένη αξιοπιστία και ποιότητα της yamaha χανοντας το premium και το στησιμο μιας ducati. το θέμα δεν ειναι αν αξιζει παραπάνω η ducati, μάλλον ναι, αλλα αν ειναι χρήσιμα στον αγοραστή τα παραπάνω που δίνει. προσωπικά, με την τιμή που εχει το tracer gt θα πηγαινα σε ducati S και μονο αν ηθελα το παραπάνω. η απλή δεν ειναι vfm. ουτε καν cruise control?!
αυτη βεβαια ειναι η δική μου άποψη σαν λάτρης της v2 που ομως με απογοητευσε το πακετο που προσφέρει στην απλη εκδοση.

Κοίτα με την ίδια λογική το πιο VFM αυτή την στιγμή είναι CFMOTO MT800.
Ωστόσο εκτός από πακέτα αγοράζεις και ποιότητα/Aftersale κλπ.
Προφανώς δεν συγκρίνω την CFMOTO με την YAMAHA.
Πάντως , όταν και αν αγοράσω την Multi την S θα πάρω. Δεν θα πάω στο απλό. Αν και μου είπε για ανατίμηση 900 ευρώ πάνω από το 23 και έκλαψα λίγο.

basilis_k6
17/11/2022, 02:44
Κοίτα με την ίδια λογική το πιο VFM αυτή την στιγμή είναι CFMOTO MT800.
Ωστόσο εκτός από πακέτα αγοράζεις και ποιότητα/Aftersale κλπ.
Προφανώς δεν συγκρίνω την CFMOTO με την YAMAHA.
Πάντως , όταν και αν αγοράσω την Multi την S θα πάρω. Δεν θα πάω στο απλό. Αν και μου είπε για ανατίμηση 900 ευρώ πάνω από το 23 και έκλαψα λίγο.

πολύ φρεσκο για να ξερουμε αν ειναι vfm.
aftersale ducati βαζουμε και τις τιμες ανταλλακτικων μεσα? χρονους παραδοσης κτλ? εισαι βεβαιος οτι η ducati ειναι καλυτερη απο την yamaha? με το +900 τι να πω... λες και ηταν φθηνο ξερω γω. παντως εκει ψηλα ειναι και το desertx που εχει λαβει πολυ καλες κριτικες. απλα λεω..

lospsi
17/11/2022, 06:54
Ενώ καταλαβαίνω τον ενθουσιασμό, είμαι σχεδόν σίγουρος ότι το ίδιο ενθουσιασμένος θα ήσουν κι αν οδηγούσες το Yamaha. Όταν το μέτρο σύγκρισης είναι το ΤΑ700, οποιοδήποτε σύγχρονο μηχανάκι απ αυτά που έχουν συζητηθεί εδώ θα σε τρελάνει.

+100
Αυτό ήθελα να το γράψω κι εγώ.

peterTHErider
17/11/2022, 08:01
aftersale ducati βαζουμε και τις τιμες ανταλλακτικων μεσα? χρονους παραδοσης κτλ? εισαι βεβαιος οτι η ducati ειναι καλυτερη απο την yamaha? με το +900 τι να πω... λες και ηταν φθηνο ξερω γω. παντως εκει ψηλα ειναι και το desertx που εχει λαβει πολυ καλες κριτικες. απλα λεω..

Αν πας στο ν2 θα πας στο s.και στο ν4 το ίδιο.τα απλά είναι σαν να μην υπάρχουν.αυτό είναι δεδομένο!
Επίσης η μεγάλη διαφορά είναι κυρίως στο after sales!στην ντουκάτι αυτό που λέει η εμπειρία μου είναι πως όλα έχουν άμεση αντιμετώπιση.επειδή είναι σχετικά λίγα τα μηχανάκια η κεντρική διοίκηση μπορεί να ασχοληθεί με ένα σχετικά δύσκολο θέμα σου.αυτό έχω ζήσει.
Και τέλος στα ανταλλακτικά η vw την έχει κάνει αστέρι.σε 3 μέρες το πολύ έχεις απο ιταλία τα πάντα εκτός αν για κάποιο σπάνιο λόγο είναι out of order.(αυτό σε παλία κυρίως μηχανάκια)
Πολλές φορές αξεσουάρ που υπάρχουν στην ιταλία τα έχω παραλάβει 2 24ωρα μετά από την παραγγελία!απίστευτο??

Volpad
17/11/2022, 08:15
Επιβεβαιώνω την ταχύτητα παραλαβής των ανταλλακτικών από την Ιταλία...
Παρόλο που η δικιά μου μηχανή είναι παλιά, δεν είχα ποτέ θέμα με τα ανταλλακτικά..

patsavour
17/11/2022, 08:39
Πάρτο με άτοκες δόσεις στην κάρτα σου αν το δίνουν,αφού δώσεις ότι λεφτά έχεις τώρα σε προκαταβολή, αλλιώς σε εντοκες δόσεις, για το ποσόν που μένει.Θα σου δώσει χαρά να δουλέψεις να το αποπληρώσεις.Στην βράση κολλάει το σίδερο.

KotsosDR
17/11/2022, 08:44

Ωραίο το DESERT-X , (είμαι από αυτούς που μεγάλωσαν με αφίσες elephant dakar στο παιδικό δωμάτιο :lol:)

https://www.youtube.com/watch?v=Ty6-xM6k52Y

https://www.youtube.com/watch?v=Hv-D5ELAIe8

DoctoR_k6
17/11/2022, 08:48
Δηλαδη δεν εκανες test ride το Africa ακομα?
Κ δη το DCT...? :nono:
Αφου δεν αγοραζεις αυριο παιξε μπαλα κ με αλλα μοτο (οσα βρισκεις τουλαχιστον διαθεσιμα).

peterTHErider
17/11/2022, 10:47
Δηλαδη δεν εκανες test ride το Africa ακομα?
Κ δη το DCT...? :nono:
Αφου δεν αγοραζεις αυριο παιξε μπαλα κ με αλλα μοτο (οσα βρισκεις τουλαχιστον διαθεσιμα).

Μετά το ντουκάτι το άφρικα θα του φανεί τρακτέρ...
Οδήγησα προχθές του πατέρα μου το πιό φούλ που εχει ο καταλαγος με ηλεκτρονικές αναρτήσεις.προσωπική και υποκειμενική γνώμη.άθλιο.ο πατερας μου το γουστάρει πολύ για το στυλ οδηγησης του.

DoctoR_k6
17/11/2022, 10:53
Μετά το ντουκάτι το άφρικα θα του φανεί τρακτέρ...
Οδήγησα προχθές του πατέρα μου το πιό φούλ που εχει ο καταλαγος με ηλεκτρονικές αναρτήσεις.προσωπική και υποκειμενική γνώμη.άθλιο.ο πατερας μου το γουστάρει πολύ για το στυλ οδηγησης του.

Δεν το εχω οδηγησει δεν μπορω να πω. Αλλα το αθλιο μου κανει καπως βαρυ...

motojojo
17/11/2022, 10:59
Το ντουκατι εκτός των άλλων βγάζει κι ένα πρεστιζ, κάτι που μόνο η προπέλα μπορεί να ανταγωνιστεί. Όλα τα άλλα ακολουθουν.
Το πληρώνεις και αυτό.
Μια ντουκατι δεκαετιας εξακολουθεί να φαίνεται όμορφη, μια γιαμαχα ή χόντα κλπ είναι απλά μια παλιά μηχανή.

peterTHErider
17/11/2022, 11:03
Δεν το εχω οδηγησει δεν μπορω να πω. Αλλα το αθλιο μου κανει καπως βαρυ...

Και ευγενικός ήμουν...

katsar
17/11/2022, 11:04
To μαύρο-κόκκινο με την μπλε γραμμή στο τεπόζιτο πήγαινα να το δω από κοντά.Σίγουρα δεν είναι Ducati αλλά μήπως και εγώ είμαι ''πιλότος'';
Πιο offroad όχημα φύσικα.
Κούκλα,τυχαία αγγελία που φαίνεται καλά η μότο https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/322302498-honda-crf-1100

Nitse3
17/11/2022, 11:12

Μάλλον η πώληση θα γίνει (και) με βάση την εξυπηρέτηση της αντιπροσωπείας τελικά. Λογικό και μαγκιά τους εδώ που τα λέμε. Η Yamaha πουλάει αβέρτα και χωρίς την εξυπηρέτηση οπότε σου λέει στα @@ μου.

Αυτό ισχύει 100% και για αυτό το λόγο καλό είναι να οδηγήσει όσα μπορεί περισσότερα (απλά δεν τα βρίσκει).
Βέβαια νομίζω ότι έχει αρπάξει λίγο με το ντουκατι :-)

DoctoR_k6
17/11/2022, 11:13
Το ντουκατι εκτός των άλλων βγάζει κι ένα πρεστιζ, κάτι που μόνο η προπέλα μπορεί να ανταγωνιστεί. Όλα τα άλλα ακολουθουν.
Το πληρώνεις και αυτό.
Μια ντουκατι δεκαετιας εξακολουθεί να φαίνεται όμορφη, μια γιαμαχα ή χόντα κλπ είναι απλά μια παλιά μηχανή.

Εχεις δει πολλα ντουκατι δεκαετιας με 100Κ κ πανω...ειναι ενα ερωτημα αυτο.
Αλλα μην το χαλασουμε το θεμα.

Εγω το ειπα καθαρα για το feedback που θα μπορουσε να παρει απο το καθε μοτο της κατηγοριας.
Κ αν οντως του αρεσει το Ντουκατι καλες αγορες.

motojojo
17/11/2022, 11:24
Το πρεστιζ δεν έχει να κάνει με την αντοχή. Είναι δυο διαφορετικοί παράγοντες.
Το τι θα βάλει ο καθενα πιο ψηλά στα κριτηρια επιλογής ειναι καθαρά υποκειμενικό. Σαφώς ο συνδυασμός τους μπορεί να παιξει σημαντικό ρόλο.

Δεν αμφισβητώ τις ικανοτητες του γιαμαχα ή του χόντα, είναι πολύ αξιόλογες μοτοσυκλέτες, αλλά έχω την αίσθηση ότι ο υποψήφιος αγοραστής βάζει πολύ ψηλά την αισθητική και το κύρος που αποπνέει η μοτοσυκλέτα και κακα τα ψέματα, η γιαμαχα δεν εχει την αρχοντιά της ντουκατι.

AristidisZ
17/11/2022, 11:47
Πουλάει ένας ξεμωραμένος 40άρης (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=160434) ένα Tracer GT άθικτο, άμα θες σου δίνω διεύθυνση να πας από κει να τον ψήσεις να στο δώσει test ride :bawl:

DoctoR_k6
17/11/2022, 12:11
Το πρεστιζ δεν έχει να κάνει με την αντοχή. Είναι δυο διαφορετικοί παράγοντες.
Το τι θα βάλει ο καθενα πιο ψηλά στα κριτηρια επιλογής ειναι καθαρά υποκειμενικό. Σαφώς ο συνδυασμός τους μπορεί να παιξει σημαντικό ρόλο.

Δεν αμφισβητώ τις ικανοτητες του γιαμαχα ή του χόντα, είναι πολύ αξιόλογες μοτοσυκλέτες, αλλά έχω την αίσθηση ότι ο υποψήφιος αγοραστής βάζει πολύ ψηλά την αισθητική και το κύρος που αποπνέει η μοτοσυκλέτα και κακα τα ψέματα, η γιαμαχα δεν εχει την αρχοντιά της ντουκατι.

Ξερεις οτι αλλιως δειχνει ενα μοτο στα 10 χρονια που εχει κανει 20-30-40Κ κ περναει αρκετο χρονο στο γκαραζ κ αλλιως ενα μοτο που τα κανει ολα καθημερινως κ τα σκ κ εχει 100Κ.
Λογικο δεν ειναι? Η αισθητικη κ η ομορφια ειναι καθαρα υποκειμενικη. Αλλος το βλεπει κουκλα κ αλλος πανουκλα...
Στο δια ταυτα...μετα απο 10 χρονια κ χρησης σοβαρης πως θα ειναι το καθενα, αυτο εννοω.

Το δικο μου το Σουζουκι μπορει να μην ειναι Πανιγκαλε η 1098 αλλα μετα απο 100Κ κ 16.5 χρονια στην κατοχη μου ειναι σαν καινουριο.
Ποιοτικα μιλωντας καθαρα...η ομορφια ειπαμε. Ειδικα οταν το πλενω...:lol:

patsavour
17/11/2022, 12:21
Ρε. Αφήστε
.το παιδί να ζήσει Τ όνειρο του.Καλοριζικο το ντουκατι και να το φχαριστηθεις.Μια φορά ζούμε.Οσο για το δάνειο για το σπίτι,ας το πληρώσει ο πεθερός σαν κρητικαρος που είναι.

RaGe_Raptor
17/11/2022, 12:38
Καλορίζικο βρε δικηγορε!
Να το χαρείς όσο περισσότερο μπορείς.

DoctoR_k6
17/11/2022, 13:22
Ρε. Αφήστε
.το παιδί να ζήσει Τ όνειρο του.Καλοριζικο το ντουκατι και να το φχαριστηθεις.Μια φορά ζούμε.Οσο για το δάνειο για το σπίτι,ας το πληρώσει ο πεθερός σαν κρητικαρος που είναι.

Εσυ δηλαδη αν παντρευες την κορη σου κ την εδινες με οτι προικα ειχε (η δεν ειχε) θα πληρωνες κ το δανειο στο γαμπρο??
Αν ερθει η δικη μου ωρα κ μου ζητησει κανας γαμπρος τιποτα τετοιο θα του πω ελα λιγο στο δωματιο να σου δειξω κατι... :D
Κατι σαν αυτο (https://www.youtube.com/watch?v=kNitJVFC18o)ας πουμε...:bawl:

Δεν του εχει πει κανεις τι να παρει η να μην παρει. Κουβεντα γινεται για να εχει αποψη για ολα μιας κ που ειναι νεοπας στο χωρο...

patsavour
17/11/2022, 13:41
Εσυ δηλαδη αν παντρευες την κορη σου κ την εδινες με οτι προικα ειχε (η δεν ειχε) θα πληρωνες κ το δανειο στο γαμπρο??
Αν ερθει η δικη μου ωρα κ μου ζητησει κανας γαμπρος τιποτα τετοιο θα του πω ελα λιγο στο δωματιο να σου δειξω κατι... :D
Κατι σαν αυτο (https://www.youtube.com/watch?v=kNitJVFC18o)ας πουμε...:bawl:

Δεν του εχει πει κανεις τι να παρει η να μην παρει. Κουβεντα γινεται για να εχει αποψη για ολα μιας κ που ειναι νεοπας στο χωρο...

1)η προίκα θα είναι η πληρωμή του δανείου
2)Αν θέλει ο πεθερός να δώσει κι άλλα,ακόμα καλύτερα
3)όταν έχουμε γιο ζητάμε προίκα ,και όταν έχουμε κόρη δεν δίνουμε τίποτα.
4)λίγη αίσθηση του χιούμορ δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.

Dr.Monty
17/11/2022, 14:00
Corpse στην περίπτωση της Ducati (και πολυ περισσοτερο της Agusta) μιλάμε για μεταξωτο βρακί. Εισαι αρκετά έξυπνος να γνωρίζεις το επίπεδο του κ..ου σου καθώς και τις υποχρεώσεις-μανούρες-δυσκολίες που έρχονται με αυτο. Εδω στου δρόμου τα μισά δεν εξετάζεις μόνο την χρηστικότητα και την πρακτικότητα, αλλα και την ομορφία και τον ερωτα. Και ισως αυτά να έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα. Αφου ερωτεύθηκες, και το αντέχεις, πανε με το κεφάλι μεσα. Νομίζω δεν θα το μετανοιώσεις.

νεοσσός
17/11/2022, 14:13
Το εντυπωσιακό της ιστορίας είναι ότι πιο εύκολα πήρε απόφαση για τον γάμο, παρά για την αγορά μοτοσυκλέτας.

Πάντως κρίμα να αγοραστεί μοτοσυκλέτα πριν φθάσει το νήμα τα 1.000 μηνύματα. Τι θα κάνουμε μετά; Θα συζητάμε αν τα Transalp και V-Strom 2023 θα πάνε άπατα;

Panos76
17/11/2022, 14:20
Το εντυπωσιακό της ιστορίας είναι ότι πιο εύκολα πήρε απόφαση για το γάμο, παρά για την αγορά μοτοσυκλέτας.

Αυτό ακριβώς εννοούσα και εγώ μερικά ποστ παραπάνω :D και προσοχή, η ζωή δεν έχει undo :cry:

Nitse3
17/11/2022, 14:20
Συμφωνώ πρέπει να κάνει οπωσδήποτε μερικά test ride ακόμα μήπως μπερδευτεί.

CorpseAlive
17/11/2022, 14:49
Το εντυπωσιακό της ιστορίας είναι ότι πιο εύκολα πήρε απόφαση για το γάμο, παρά για την αγορά μοτοσυκλέτας.

Πάντως κρίμα να αγοραστεί μοτοσυκλέτα πριν φθάσει το νήμα τα 1.000 μηνύματα. Τι θα κάνουμε μετά; Θα συζητάμε αν τα Transalp και V-Strom 2023 θα πάνε άπατα;

Να ξέρεις αυτό ισχύει απερίγραπτα πολύ .
Επίσης την Παρασκευή που ήταν να πάω να την δω , έπλενα το κράνος, έβαλα σε κουβά γάντια και καθάριζα με σφουγγαράκι το μπουφάν και με κοιτάει η γυναίκα και λέει το αμίμητο , ούτε όταν βγήκαμε πρώτο ραντεβού δεν ήσουν τόσο προσεκτικός.
Εντάξει λέω Ducati πάω να οδηγήσω.

Πιστεύω αν την πάρω θα πηγαίνω για κανένα 6μήνο με τα μέσα στην δουλειά μη τυχόν και την λερώσω...
Και αυτό είναι το μόνο αρνητικό της αγοράς αυτής. Αν και στην δοκιμή με φουλ κίνηση καλιρρόης και περιξ , ήταν σαν παπί. Πανεύκολη.

Αυτό το Σάββατο θα γίνει η δοκιμή της Africa.
Οι υπόλοιπες μάρκες μου έχουν ρίξει άκυρο.
(Yamaha/BMW)
Αν δεν έχω αγοράσει κάτι μέχρι τότε , θα ήθελα να δω/δοκιμάσω και την V100 Moto Guzzi.

νεοσσός
17/11/2022, 15:44
Συμφωνώ πρέπει να κάνει οπωσδήποτε μερικά test ride ακόμα μήπως μπερδευτεί.
Σε μοτοσυκλέτες αναφέρεσαι, σωστά;

patsavour
17/11/2022, 15:51

Εμ τι;σε πεθερους;

basilis_k6
17/11/2022, 16:10
Αφου οι κατοχοι λενε οτι το aftersales ειναι οκ, λεφτα για το s εχεις, σου αρεσε... Ε νομίζω τσάμπα θα κανεις βολτα αλλες μηχανες. Αλλωστε για να οδηγησεις κατι καλυτερο πρεπει να πας σε 1290 και πάνω. Το αφρικα δεν εχει καμια σχεση με το v2. Δεν έχω οδηγησει το v2 αλλα και οι δυο εκδοσεις της αφρικα ειναι ξεκαθαρα για μικτη χρηση με πιο καλες επιδοσεις στα ελαφρως χωματινα κομματια. Στο δρομο ειναι μια μετρια μοτοσυκλετα. Ουτε γκαζι εχει μπολικο, ουτε φρενα αγκυρες,ουτε στησιμο να σε βαλει σε παιχνιδιαρικη διαθεση. Επισης εχει λιγο περιεργο ζυγισμα γιατι η προβλεψη για το εξτρα βαρος του dct την κανει λιγο διαφορετικη απο τα υπολοιπα της κατηγοριας.
Φανταστικη μοτοσυκλετα για να κανεις τα παντα, χωρίς βλαβες,χωρις αγχος, για πολλα πολλα χρονια. Η ικανοτητα της να κινείται ακομα και με 20 χλμ ειναι κατι που δυσκολα συναντας σε μοτοσυκλετα μεγαλων κυβικων. Για την κρητη πιστευω ειναι ιδανικη επιλογη ειδικα αν σου αρεσε το ΤΑ700 αλλα με το v2 θα πας σε κατι αρκετα πιο ενδιαφερον. Οχι καλυτερο απαραιτητα αλλα σιγουρα πιο "αγριο". Αν αποφασισες να παρεις απο τωρα συνταξη στις μοτοσυκλετες κοιτα την. Αλλιως, ουτε καν τεστ ραιντ. Εγω την γουσταρα πολυ αλλα για δευτερη μηχανη, ειναι καλη για δικαβαλο ταξιδι, νησι, δουλεια κτλ αντι για στρομ,xt η σκουτερ. Δεν ειναι ομως ενα μηχανακι για να συγκινήσει κανεναν.

Nitse3
17/11/2022, 17:03

Αχαχαχαχαχαχαχαχ

Πάντως για να ικανοποιηθεί και το γιαπωνέζικο κόμμα του φόρουμ ας του δάνεισε ένας χριστιανός ένα tracer:-)

BManos73
18/11/2022, 09:36
Αν εξαιρέσεις τις αναβαθμίσεις που έχει η V2s που δε γνωρίζω πόσο τις κοστολογείς (πχ κάθισμα αν έχεις μικρό ύψος γιατί το έκαναν πιο λεπτό και πιο χαμηλό)
εγώ θα χτύπαγα σαν αυτή στο λινκ.
Η αντιπροσωπεία που το πουλάει είναι αστέρι. Δεν ξέρω αν μπορείς να ζητήσεις και κανένα 6μηνο εγγύηση για ζημιές σε τιμές κόστους με δωρεάν τα εργατικά για να νιώσεις καλύτερα.

https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/323277918-ducati-multistrada-950

Τα καινούργια είναι πολλά χαμένα χρήματα και έξτρα άγχος. Εγώ το σκέφτομαι ότι μένουν >€5000 στην τσέπη για ζημιές, γρατσουνιές κλπ. Βλέπω ένα σημάδι απο κάποιο κωλόπαιδο που ζηλεύει και δεν με στεναχωρεί καθόλου. Βλέπω σημάδια οξείδωσης στον αισθητήρα ταχύτητας τους abs και δεν με νοιάζει καθόλου.

Τη δικιά μου 950s την πέτυχα σε παρόμοια τιμή με φούλ έξτρα (δεν υπάρχει κάτι που να μήν έχει προσθέσει ο προηγούμενος).
Δεν το έχω μετανιώσει καθόλου. Ίσα ίσα πάρα πολύ δύσκολα θα ξανα-αγοράσω καινούργιο.

Τα μόνα θέματα που βγάζει όπως σου ξαναέγραψα είναι ο αισθητήρας στάθμης βενζίνης που έχω διαβάσει και για 3 αλλαγές μέσα στην εγγύηση. Αλλιώς €170 το ανταλλακτικό. Το bluetooth είναι άχρηστο με πολλά παράπονα στο google play store. Σκορτσάρει χαμηλά <3.000rpm γεγονός που μέσα στην κίνηση κατεβάζεις σε 1η πάρα πολύ συχνά. Δεν είναι για πόλη, αυτό είναι σίγουρο. Αλλά όχι ότι δεν τα καταφέρνει. Το καλοκαίρι βράζει και η σέλα ακριβώς κάτω απο τα @@. Ο συνεπιβάτης παραπονιέται και το καλοκαίρι με >35 βαθμούς σε ανάβαση σε βουνό με 1η-2α απο τη ζέστη στα πόδια. Η μηχανή δεν παθαίνει κάτι.

Αφού δεν έχεις αγοράσει ξανά καινούργιο σε καταλαβαίνω πάντως. Ούτε και εμένα θα με έπειθα :lol:
Είτε μεταχειρισμένη είτε καινούργια το άγχος πάντως θα είναι μεγάλο. Προσωπικά αν έμενα Αθήνα δεν θα την αγόραζα. Μόνο η σκέψη ότι δεν την αφήνω όπου θέλω με εκνευρίζει. Εκτός αν το έχεις υπολογίσει και αν γίνει η στραβή θα βασιστείς στην ασφάλεια.

CorpseAlive
18/11/2022, 10:46
Παίδες , παντρεύομαι στην Κρήτη.
Ζω στην Αθήνα.
Δουλεύω στην Καρδιά της Αθήνας.
Το γράφω γιατί υπάρχουν παρανοήσεις.
--------------------------------------------

billy84
18/11/2022, 12:29
Ξερεις οτι αλλιως δειχνει ενα μοτο στα 10 χρονια που εχει κανει 20-30-40Κ κ περναει αρκετο χρονο στο γκαραζ κ αλλιως ενα μοτο που τα κανει ολα καθημερινως κ τα σκ κ εχει 100Κ.
Λογικο δεν ειναι? Η αισθητικη κ η ομορφια ειναι καθαρα υποκειμενικη. Αλλος το βλεπει κουκλα κ αλλος πανουκλα...
Στο δια ταυτα...μετα απο 10 χρονια κ χρησης σοβαρης πως θα ειναι το καθενα, αυτο εννοω.

Το δικο μου το Σουζουκι μπορει να μην ειναι Πανιγκαλε η 1098 αλλα μετα απο 100Κ κ 16.5 χρονια στην κατοχη μου ειναι σαν καινουριο.
Ποιοτικα μιλωντας καθαρα...η ομορφια ειπαμε. Ειδικα οταν το πλενω...:lol:

Είναι αυτά τα περίεργα πράγματα όπως το να φοράς ρόλεξ. Σταματάς με το GSXR στο φανάρι και δίπλα σου υπάρχει ένα GS, Multistrada (βάλτε όποιο άλλο με ''κύρος'' θέλετε). Αν ανοίξεις γκάζι εξαφανίστηκες, σε ΌΛΑ τα επίπεδα που έχουν να κάνουν με το τεχνικό κομμάτι φοράς ότι καλύτερο υπάρχει σε υλικά και η τεχνολογία που έχει ένα GSXR ακόμα και του 2005 είναι κλάσεις παραπάνω απο ένα ψηλό sportouring, ψηλό on off κλπ κλπ. Αυτό το δείχνουν καταρχήν τα κιλά των δύο μοτοσυκλέτών αλλά και οι δυνατότητες των δύο μοντέλων που αν τα βάλεις σε μια πίστα (ή σε μια στριφτερή διαδρομή) θα είναι λες και κάνεις μπράντεφερ με τον 7χρονο ανηψιό σου. Παρολαυτά στα μάτια του κόσμου ο άλλος έχει κύρος γιατί τον πιάνουν κώτσο οι εταιρείες και πληρώνει για μια μοτοσυκλέτα ανύπαρκτων δυνατοτήτων (και με φθηνότερα υλικά και R&D συγκριτικά με ένα SS) πολύ περισσότερο για να την αποκτήσει...:bawl:

This is Marketing.:D

RaGe_Raptor
18/11/2022, 13:00
Είναι αυτά τα περίεργα πράγματα όπως το να φοράς ρόλεξ. Σταματάς με το GSXR στο φανάρι και δίπλα σου υπάρχει ένα GS, Multistrada (βάλτε όποιο άλλο με ''κύρος'' θέλετε). Αν ανοίξεις γκάζι εξαφανίστηκες, σε ΌΛΑ τα επίπεδα που έχουν να κάνουν με το τεχνικό κομμάτι φοράς ότι καλύτερο υπάρχει σε υλικά και η τεχνολογία που έχει ένα GSXR ακόμα και του 2005 είναι κλάσεις παραπάνω απο ένα ψηλό sportouring, ψηλό on off κλπ κλπ. Αυτό το δείχνουν καταρχήν τα κιλά των δύο μοτοσυκλέτών αλλά και οι δυνατότητες των δύο μοντέλων που αν τα βάλεις σε μια πίστα (ή σε μια στριφτερή διαδρομή) θα είναι λες και κάνεις μπράντεφερ με τον 7χρονο ανηψιό σου. Παρολαυτά στα μάτια του κόσμου ο άλλος έχει κύρος γιατί τον πιάνουν κώτσο οι εταιρείες και πληρώνει για μια μοτοσυκλέτα ανύπαρκτων δυνατοτήτων (και με φθηνότερα υλικά και R&D συγκριτικά με ένα SS) πολύ περισσότερο για να την αποκτήσει...:bawl:

Ο "μεγαλύτερος" τουρίστας είσαι, όμως οι ss καταβολές σου δεν κρύβονται :bawl:

CorpseAlive
18/11/2022, 13:09

Δεν έχω κάπου να διαφωνήσω σε αυτά που λες αλλά η σύγκριση και μόνο ενός SS και ενός Sport-Touring-On-off (ο θεός να το κάνει το τελευταίο) είναι σαν να συγκρίνεις μαζεράτι με τρακτέρ.
Ναι η μαζεράτι στις πίστες και στην ταχύτητα/επιτάχυνση είναι εξαιρετική αλλά για να σπείρεις πατάτες δεν κάνει.

peterTHErider
18/11/2022, 13:23
διαφωνώ σχεδόν σε όλα.
καταρχάς μην συγκρίνουμε υψηλή ωρολογοποιία με μηχανάκια.
μετά,λες ότι το gsxr του 2005 έχει περίσσοτερη τεχνολογία(???) από ένα καλό ον οφ του σήμερα??αλήθεια???
ακόμα τα μηχανάκια του 2005 με τις τότε προδιαγραφές είχαν αυτά τα κιλά και αυτά τα άλογα.αν πάρεις το μοτέρ του κ5 και απλά τα φιμώσεις σε τροφοδοσία και εξαγωγή να πληροί τα τωρινά δεδομένα θα κλάψεις.+10 κιλά,- 30 άλογα.
μετά μιλάς για πίστα και έχεις αναφέρει gsxr με gs και multi.Άτοπο,σύγκρινε το κ5 με το νέο gsxr.που και πάλι οι διαφορές σε χρόνους δεν θα είναι τρελές αλλά η διαφορά στην ασφάλεια και στην ευκολία θα είναι ΧΑΟΤΙΚΕΣ!και σε λίγο σφιχτό στροφιλίκι ένα μούλτι pikes peak με αντίστοιχα ελαστικά με το ss πίστεψε με θα είναι εύκολα μπροστά.
τέλος αυτά περί κύρους και ΑΝΥΠΑΡΚΤΩΝ δυνατοτήτων μάλλον τα λες γιατί δεν έχεις δεί να τα οδηγάνε σωστά!
την κυριακή που μας πέρασε τύπος με ρ1 του 2012 πάντως παραλίγο να βάλει τα κλάμματα που έβλεπε με το κυάλι το μουλτι ν4ς με την μπαγκαζιερούλα του να ξύνει τα μασπιέ του και να μην τον φτάνει πουθενά...
νομίζω πρέπει να δείς λίγο διαφορετικά...

billy84
18/11/2022, 13:23
Ο "μεγαλύτερος" τουρίστας είσαι, όμως οι ss καταβολές σου δεν κρύβονται :bawl:

Ε μετά απο 100.000km πάνω σε Supersport δεν ξεχνιούνται οι καταβολές! :D Πάνε αυτά, τώρα είναι για εσάς τους νέους αυτά τα μηχανήματα του διαόλου! Εμείς κρεμάσαμε παπούτσια! :bawl:

Θα έπρεπε δια νόμου όλοι οι οδηγοί μοτοσυκλέτας να περνάνε 1-2 χρόνια με ένα Supersport. Να δεις μετά αν θα δέχονταν να δώσουν 25 χιλιάρικα για GS και 20 για Africa.:lol: . Θα γινόταν η πιο γρήγορη αυτορύθμιση αγοράς και τιμών στα χρονικα!

Δεν έχω κάπου να διαφωνήσω σε αυτά που λες αλλά η σύγκριση και μόνο ενός SS και ενός Sport-Touring-On-off (ο θεός να το κάνει το τελευταίο) είναι σαν να συγκρίνεις μαζεράτι με τρακτέρ.
Ναι η μαζεράτι στις πίστες και στην ταχύτητα/επιτάχυνση είναι εξαιρετική αλλά για να σπείρεις πατάτες δεν κάνει.

Φυσικά και είναι μη συγκρίσιμα προϊόντα όσον αφορά τη χρήση τους. Όμως και τα δύο φοράνε σκελετούς, ψαλίδια, αναρτήσεις και φρένα. Και στα δύο έχει γίνει R&D και αεροδυναμικές δοκιμές. Οπότε θα έπρεπε κάθε καταναλωτής να λέει '' κάτσε ρε μάστορα, πως με βάζεις να πληρώσω 5 χιλιάρικα παραπάνω όταν το SS φοράει την αφρόκρεμα πάνω του και είναι ότι τελειότερο υπάρχει απο άποψη λεπτομέρειας?''

Εκεί λοιπόν θα γινόταν η αυτορύθμιση της αγοράς που ανέφερα πιο πάνω. Δε θα δεχόταν κανείς να πληρώσει παραπάνω λεφτά για κάτι πολύ υποδεέστερο με μοναδικό γνώμονα το οτι είναι όρθιο και άνετο.

νεοσσός
18/11/2022, 13:46
Δε θα δεχόταν κανείς να πληρώσει παραπάνω λεφτά για κάτι πολύ υποδεέστερο με μοναδικό γνώμονα το οτι είναι όρθιο και άνετο.
Υπάρχει αντίκρυσμα στο πρεστίζ. Ο δικηγόρος και μόνο που είπε ότι σκέφτεται να πάρει Ντουκάτη, τον ζήτησε γυναίκα για γάμο. Σκέψου να την είχε κιόλας αγοράσει. :p

νεοσσός
18/11/2022, 13:48
Για να σπείρεις πατάτες χρειάζεσαι Lamborghini (https://www.lamborghini-tractors.com/en-nd/). :rtr:

CorpseAlive
18/11/2022, 14:04
Υπάρχει αντίκρυσμα στο πρεστίζ. Ο δικηγόρος και μόνο που είπε ότι σκέφτεται να πάρει Ντουκάτη, τον ζήτησε γυναίκα για γάμο. Σκέψου να την είχε κιόλας αγοράσει. :p

Οχι αυτό ήταν στα σκαριά καιρό τώρα , ακόμα και με την Λαική μεν τίμια δε Transalp .

RaGe_Raptor
18/11/2022, 14:20
Έλα και τα συγκριτικά όρθιου κ ξαπλωτού ss :D
https://youtu.be/yXKEsov4JzQ

RaGe_Raptor
18/11/2022, 14:57
... δεν έχεις δεί να τα οδηγάνε σωστά!
την κυριακή που μας πέρασε τύπος με ρ1 του 2012 πάντως παραλίγο να βάλει τα κλάμματα που έβλεπε με το κυάλι το μουλτι ν4ς με την μπαγκαζιερούλα του να ξύνει τα μασπιέ του και να μην τον φτάνει πουθενά...

ε,δεν το οδηγούσε σωστά ,ρε Peter... (το R1) :bawl:

billy84
18/11/2022, 15:19
διαφωνώ σχεδόν σε όλα.
καταρχάς μην συγκρίνουμε υψηλή ωρολογοποιία με μηχανάκια.
μετά,λες ότι το gsxr του 2005 έχει περίσσοτερη τεχνολογία(???) από ένα καλό ον οφ του σήμερα??αλήθεια???
ακόμα τα μηχανάκια του 2005 με τις τότε προδιαγραφές είχαν αυτά τα κιλά και αυτά τα άλογα.αν πάρεις το μοτέρ του κ5 και απλά τα φιμώσεις σε τροφοδοσία και εξαγωγή να πληροί τα τωρινά δεδομένα θα κλάψεις.+10 κιλά,- 30 άλογα.
μετά μιλάς για πίστα και έχεις αναφέρει gsxr με gs και multi.Άτοπο,σύγκρινε το κ5 με το νέο gsxr.που και πάλι οι διαφορές σε χρόνους δεν θα είναι τρελές αλλά η διαφορά στην ασφάλεια και στην ευκολία θα είναι ΧΑΟΤΙΚΕΣ!και σε λίγο σφιχτό στροφιλίκι ένα μούλτι pikes peak με αντίστοιχα ελαστικά με το ss πίστεψε με θα είναι εύκολα μπροστά.
τέλος αυτά περί κύρους και ΑΝΥΠΑΡΚΤΩΝ δυνατοτήτων μάλλον τα λες γιατί δεν έχεις δεί να τα οδηγάνε σωστά!

Είπα να απαντήσω αλλά νομίζω δε μπορεί να απαντήσει κάποιος σοβαρά σε αυτήν την τοποθέτηση. Αν άρχιζα να γράφω πόσα τέτοια μηχανάκια έχω περάσει με το NC τότε θα έπρεπε να το βάλουμε να τρέξει αγώνες.:lol:

peterTHErider
18/11/2022, 15:22

Αυτός με το ρ1 ροσσι δεν ειναι,αλλά το 1.30 το κάνει σέρρες...

billy84
18/11/2022, 15:30
Αυτός με το ρ1 ροσσι δεν ειναι,αλλά το 1.30 το κάνει σέρρες...

Με Μουλτι θα γράφει 1.40. Αυτό είναι το point. Δεν υπάρχει επαφή ανάμεσα στα 2 μηχανήματα είτε σε πίστα είτε σε δρόμο. Επίσης φιλική συμβουλή, μην πιστεύεις χρόνους που λένε διάφοροι. Γιατί μου έχει τύχει να είμαι μέσα στην πίστα με άτομο που απο αυτά που έλεγε γυρνούσε 3 δευτερόλεπτα κάτω απο μένα, και μόλις μπήκαμε μέσα γυρνούσε 3 δευτερόλεπτα πάνω.:lol: Μόνο αν είσαι εκεί και μετράς να εμπιστεύεσαι. Επίσης όσοι πάνε καλά μέσα δε σημαίνει ότι πάνε και έξω. Είναι άλλο καπέλο.

peterTHErider
18/11/2022, 15:31
Είπα να απαντήσω αλλά νομίζω δε μπορεί να απαντήσει κάποιος σοβαρά σε αυτήν την τοποθέτηση. Αν άρχιζα να γράφω πόσα τέτοια μηχανάκια έχω περάσει με το NC τότε θα έπρεπε να το βάλουμε να τρέξει αγώνες.:lol:

Φίλε μουν καλέ μπορείς να πετάς την μπάλα στην εξέδρα όσο θες.Δεν θα μου κάνει καμία εντύπωση άλλωστε.Κλασσική τακτική.
Εσύ σύγκρινες gsxr k5 με μούλτι.Δηλαδή μήλα με ντομάτες επειδή και τα 2 είναι κόκκινα.μετά μίλησες για τεχνολογία!!!!! Που gsxr δεν έχει ΤΙΠΟΤΑ από τεχνολογία.μετά είπες να τα βάλεις και πίστα(ημαρτον δηλαδή).εσύ ειπες πως το gsxr θα πατήσει τα υπόλοιπα χωρίς καμία τεκμηρίωση οπότε μετά μην μου λες για το nc.
Εγώ μιλάω με δεδομένα.εσύ μην μου απαντάς σοβαρά.

billy84
18/11/2022, 15:34
Φίλε μουν καλέ μπορείς να πετάς την μπάλα στην εξέδρα όσο θες.Δεν θα μου κάνει καμία εντύπωση άλλωστε.Κλασσική τακτική.
Εσύ σύγκρινες gsxr k5 με μούλτι.Δηλαδή μήλα με ντομάτες επειδή και τα 2 είναι κόκκινα.μετά μίλησες για τεχνολογία!!!!! Που gsxr δεν έχει ΤΙΠΟΤΑ από τεχνολογία.μετά είπες να τα βάλεις και πίστα(ημαρτον δηλαδή).εσύ ειπες πως το gsxr θα πατήσει τα υπόλοιπα χωρίς καμία τεκμηρίωση οπότε μετά μην μου λες για το nc.

Ποιά είναι τα δεδομένα? Που λες ότι ένα Supersport 1000 του 2005 δεν έχει καμία τεχνολογία πάνω του? Εκτίθεσαι φίλε μου. Μιλάς για μηχανάκια που με μια ανάρτηση, μια τρόμπα και ένα ρεβαλβινγκ μπροστά έτρεχαν αγώνες και γυρνούσαν 22αρια στις Σέρρες. Δεν έχουν τεχνολογία τα Supersport? ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ που θες και σοβαρή συζήτηση?

RaGe_Raptor
18/11/2022, 15:34

"τεχνολογία" δενείναι μόνο τα ηλεκτρονικά!

επίσης,ε,όχι και χωρίς τεκμηρίωση! (https://youtu.be/q0O8Q0x38mI) :tooth:

peterTHErider
18/11/2022, 15:36
Με Μουλτι θα γράφει 1.40. Αυτό είναι το point. Δεν υπάρχει επαφή ανάμεσα στα 2 μηχανήματα είτε σε πίστα είτε σε δρόμο. Επίσης φιλική συμβουλή, μην πιστεύεις χρόνους που λένε διάφοροι. Γιατί μου έχει τύχει να είμαι μέσα στην πίστα με άτομο που απο αυτά που έλεγε γυρνούσε 3 δευτερόλεπτα κάτω απο μένα, και μόλις μπήκαμε μέσα γυρνούσε 3 δευτερόλεπτα πάνω.:lol: Μόνο αν είσαι εκεί και μετράς να εμπιστεύεσαι. Επίσης όσοι πάνε καλά μέσα δε σημαίνει ότι πάνε και έξω. Είναι άλλο καπέλο.

Υπάρχει και το speedhive αλλιώς όλα είναι λόγια του αέρα.στα υπόλοιοα φυσικά και συμφωνώ.
ΦΥΣΙΚΑ και δεν υπάρχει καμία σχέση στις 2 μοτοσυκλέτες λόγο στησίματος και γεωμετρίας όχι λόγο τεχνολογίας πού είπες!αλλά δεν πρέπει να τις συγκρίνουμε!
Αλλά ΚΑΙ περιφερειακων.Δεν νομίζω το κ5 να φορούσε στυλέμα με 330 και ολινς...

billy84
18/11/2022, 15:37

Ε έπρεπε να βάλουν ένα Multistrada ρε συ. Δε θα είχε καμία τύχη το GSXR!:lol:

RaGe_Raptor
18/11/2022, 15:38
Ποιά είναι τα δεδομένα? Που λες ότι ένα Supersport 1000 του 2005 δεν έχει καμία τεχνολογία πάνω του? Εκτίθεσαι φίλε μου. Μιλάς για μηχανάκια που με μια ανάρτηση, μια τρόμπα και ένα ρεβαλβινγκ μπροστά έτρεχαν αγώνες και γυρνούσαν 22αρια στις Σέρρες. Δεν έχουν τεχνολογία τα Supersport? ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ που θες και σοβαρή συζήτηση?

πρώτον, για να έφτασες σε σημείο να γράφεις με κεφαλαία, έχεις καιρό να κάνεις εξόρμηση!:bawl:

2ον, κάνε εξόρμηση κρήτη και βρες αυτόν με το μουλτι :lol:

peterTHErider
18/11/2022, 15:40

Το είδαμε το βίντεο...άρα τα ρεκόρ στις σέρρες δεν το έχει το ν4r αλλά το κ5...άντε και σε καρτόπιστα το επόμενο τεστ...
Σε όλα το 80% είναι ο αναβάτης,τόσο απλό!
Τεχνολογία φυσικά δεν είναι μόνο τα ηλεκτρονικά....είναι κυρίως αυτά αλλά και όλα τα υπόλοιπα που έχουν εξελιχθεί πολύ από τότε...

peterTHErider
18/11/2022, 15:40
Ε έπρεπε να βάλουν ένα Multistrada ρε συ. Δε θα είχε καμία τύχη το GSXR!:lol:

Σε μια πολύ σφιχτή πιστα άνετα...

RaGe_Raptor
18/11/2022, 15:43
Το είδαμε το βίντεο...άρα τα ρεκόρ στις σέρρες δεν το έχει το ν4r αλλά το κ5...άντε και σε καρτόπιστα το επόμενο τεστ...
Σε όλα το 80% είναι ο αναβάτης,τόσο απλό!
Τεχνολογία φυσικά δεν είναι μόνο τα ηλεκτρονικά....είναι κυρίως αυτά αλλά και όλα τα υπόλοιπα που έχουν εξελιχθεί πολύ από τότε...

εντάξει,χάνει από το V4R. :tooth:

ps:μην τα παίρνεις όλα ΤΟΣΟ σοβαρά.:beer:

billy84
Υπάρχει και το speedhive αλλιώς όλα είναι λόγια του αέρα.στα υπόλοιοα φυσικά και συμφωνώ.
ΦΥΣΙΚΑ και δεν υπάρχει καμία σχέση στις 2 μοτοσυκλέτες λόγο στησίματος και γεωμετρίας όχι λόγο τεχνολογίας πού είπες!αλλά δεν πρέπει να τις συγκρίνουμε!
Αλλά ΚΑΙ περιφερειακων.Δεν νομίζω το κ5 να φορούσε στυλέμα με 330 και ολινς...

Οι Ohlins που τοποθετούνται σε αυτά τα μηχανάκια δεν έχουν τις ίδιες δυνατότητες με εκείνες των SS. Αν το βάλεις πίστα και το ζορίσεις θα χορεύει καρσιλαμά σε 10 γύρους. Αν είχες πάει έστω και μια φορά έξω απο πίστα θα το έβλεπες αυτό δε θα χρειαζόταν να συζητάμε τώρα για τα αυτονόητα.

Τεχνολογία όπως σου επισήμανε ο φίλος δεν είναι το tracion control. Τεχνολογία χρειάζεται ολόκληρη η κατασκευή για να μπορείς να στρίβεις με 300, χιλιόμετρα δηλαδή που ένα ψηλό μηχανάκι δε θα δει ποτέ. Απο που να ξεκινήσω και που να τελειώσω, απο αεροδυναμική? Απο μελέτη στο πως θα χωρέσει σε τοσο μικρό όγκο τετρακύλινδρος κινητήρας με όλα τα παρελκόμενα? Απο τα κράματα που θα χρησιμοποιηθούν στον σκελετό, στο ψαλίδι, στα πάντα ώστε μια ΤΕΤΡΑΚΥΛΙΝΔΡΗ μοτοσυκλέτα να ζυγίζει 205 κιλά γεμάτη και να είναι ακλόνητη στα 300km? Απο που να ξεκινήσω και που να τελειώσω η φάση...:lol:

peterTHErider

Έχουν στήσιμο γεωμετρία και δύναμη.αυτό το λες τεχνολογία σε σύγκριση με το 2022?

billy84
18/11/2022, 15:45
Σε μια πολύ σφιχτή πιστα άνετα...

Στα Μέγαρα που είναι σφιχτή η πίστα το K5 θα γυρίσει 1.02 στοκ και το Μουλτι 1.08 στην καλύτερη. Στο πέφτω δεν πέφτω δηλαδή. Με ίδιο οδηγό γρήγορο πάντα.

billy84
18/11/2022, 15:46
Έχουν στήσιμο γεωμετρία και δύναμη.αυτό το λες τεχνολογία σε σύγκριση με το 2022?

Με ειλικρίνεια τώρα? Δεν έχω δει πιο εκτός πραγματικότητας τοποθέτηση απο το 2007 που μπαίνω σε φόρουμ.

RaGe_Raptor
18/11/2022, 15:50
έλα ένα μ..πανο αντίμ να διαχωρίσει σε νέο "ss 17ετίας vs ελέφαντες του σήμερα" :smokin:

peterTHErider
18/11/2022, 15:50
Οι Ohlins που τοποθετούνται σε αυτά τα μηχανάκια δεν έχουν τις ίδιες δυνατότητες με εκείνες των SS. Αν το βάλεις πίστα και το ζορίσεις θα χορεύει καρσιλαμά σε 10 γύρους. Αν είχες πάει έστω και μια φορά έξω απο πίστα θα το έβλεπες αυτό δε θα χρειαζόταν να συζητάμε τώρα για τα αυτονόητα.

Τεχνολογία όπως σου επισήμανε ο φίλος δεν είναι το tracion control. Τεχνολογία χρειάζεται ολόκληρη η κατασκευή για να μπορείς να στρίβεις με 300, χιλιόμετρα δηλαδή που ένα ψηλό μηχανάκι δε θα δει ποτέ. Απο που να ξεκινήσω και που να τελειώσω, απο αεροδυναμική? Απο μελέτη στο πως θα χωρέσει σε τοσο μικρό όγκο τετρακύλινδρος κινητήρας με όλα τα παρελκόμενα? Απο τα κράματα που θα χρησιμοποιηθούν στον σκελετό, στο ψαλίδι, στα πάντα ώστε μια ΤΕΤΡΑΚΥΛΙΝΔΡΗ μοτοσυκλέτα να ζυγίζει 205 κιλά γεμάτη και να είναι ακλόνητη στα 300km? Απο που να ξεκινήσω και που να τελειώσω η φάση...:lol:

Πίστα έχω μπεί αρκετές φορές.
Κανείς δεν διαφωνεί με αυτά που λες.αλλη δουλεια το ένα άλλη το άλλο.το αστείο είναι πως μειώνεις τα ακριβά ον οφ μηχανάκια του σήμερα συγκρίνοντας με ss του 2005!θα ήταν το ίδιο γελοίο να τα σύγκρινες με mx και να έλεγες δεν κάνουν άλματα άρα ακριβά τα πουλάνε.

o_gavros
18/11/2022, 16:06
Ρε συ Πίτερ τι κανείς δε διαφωνεί;
Εσυ διαφωνείς και για να στηριξεις το αφήγημα σου έχεις ανοιχτεί πολυ σε λογικά άλματα.
Πάρε ένα λεπτό και ξαναδιαβασε. Θα δεις οτι δε το χεις παρει καλά.

billy84
18/11/2022, 16:07
Πίστα έχω μπεί αρκετές φορές.
Κανείς δεν διαφωνεί με αυτά που λες.αλλη δουλεια το ένα άλλη το άλλο.το αστείο είναι πως μειώνεις τα ακριβά ον οφ μηχανάκια του σήμερα συγκρίνοντας με ss του 2005!θα ήταν το ίδιο γελοίο να τα σύγκρινες με mx και να έλεγες δεν κάνουν άλματα άρα ακριβά τα πουλάνε.

Βρε συ δεν με κατάλαβες πως το έγραψα. Δε σύγκρινα επιδόσεις γιατί απλά δε συγκρίνονται. Μίλησα καθαρά τιμολογιακά, αν πάρεις όλα τα επιμέρους εξαρτήματα των 2 μοτοσυκλετών και τα εξετάσεις θα διαπιστώσεις πως όλα του Κ5 ή οποιουδήποτε SS είναι πολύ ελαφρύτερα. ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΑΥΤΟ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΥΛΙΚΑ. Ανεξάρτητα πες απο τις επιδόσεις, πως διάολο μου βάζεις ένα ψηλό μηχανάκι και 45 κιλά βαρύτερο να το πληρώσω 5 χιλιάρικα πάνω???? (οχι εσύ μιλάω στις εταιρείες)

Με λίγα λόγια, αν προσπαθήσεις να κάνεις το μηχανάκι σου ελαφρύ -40 κιλά( έστω οτι υπάρχουν αφτερμαρκετ) θα χαλάσεις 15 χιλιάδες ευρώ (Δες το θέμα του Jim K7 για το θέμα του βάρους). Όλη η τεχνολογία κρύβεται πίσω απο τα κράματα που θα χρησιμοποιηθούν για μέγιστη απόδοση και μείωση βάρους. Πχ το R1 φορούσε βαλβίδες τιτανίου. Αντιλαμβάνεσαι για τι υλικά μιλάμε ώστε ένα 1000αρι να βγάζει τροχό 160 άλογα και να στροφάρει 13.500 στροφές αξιόπιστα για 100.000km?

Ελπίζω τώρα που το ξεκαθάρισα να ήταν πιο κατανοητό.

CorpseAlive
18/11/2022, 16:10
Βρε συ δεν με κατάλαβες πως το έγραψα. Δε σύγκρινα επιδόσεις γιατί απλά δε συγκρίνονται. Μίλησα καθαρά τιμολογιακά, αν πάρεις όλα τα επιμέρους εξαρτήματα των 2 μοτοσυκλετών και τα εξετάσεις θα διαπιστώσεις πως όλα του Κ5 ή οποιουδήποτε SS είναι πολύ ελαφρύτερα. ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΑΥΤΟ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΥΛΙΚΑ. Ανεξάρτητα πες απο τις επιδόσεις, πως διάολο μου βάζεις ένα ψηλό μηχανάκι και 45 κιλά βαρύτερο να το πληρώσω 5 χιλιάρικα πάνω???? (οχι εσύ μιλάω στις εταιρείες)

Με λίγα λόγια, αν προσπαθήσεις να κάνεις το μηχανάκι σου ελαφρύ -40 κιλά( έστω οτι υπάρχουν αφτερμαρκετ) θα χαλάσεις 15 χιλιάδες ευρώ (Δες το θέμα του Jim K7 για το θέμα του βάρους). Όλη η τεχνολογία κρύβεται πίσω απο τα κράματα που θα χρησιμοποιηθούν για μέγιστη απόδοση και μείωση βάρους. Πχ το R1 φορούσε βαλβίδες τιτανίου. Αντιλαμβάνεσαι για τι υλικά μιλάμε ώστε ένα 1000αρι να βγάζει τροχό 160 άλογα και να στροφάρει 13.500 στροφές αξιόπιστα για 100.000km?

Και δεν παίρνω τελικά το GSXR 2005 να επανέλθω και εγώ στο θέμα και στον πόνο μου?
Ετσι που το διαφημίσατε δηλαδής.
:lol:

billy84
18/11/2022, 16:12
Και δεν παίρνω τελικά το GSXR 2005 να επανέλθω και εγώ στο θέμα και στον πόνο μου?

Είναι Legendary όπως λένε οι φίλοι μου σουζουκάκηδες Doctor K6 και Rage Raptor. Οπότε θα γίνεις και εσύ ένας θρύλος καβαλώντας το!:bawl:

DoctoR_k6
18/11/2022, 16:15
Τεχνολογια ειναι μονο η δαγκανες stylema, ωχλινς κ ρανταρ.
Κινητηρας που δουλευει 13000 στροφες κ εχει μεσα ΤΑ υλικα για να αντεξει καταπονησεις κ φθορα δεν ειναι τεχνολογια. Σκελετος/ψαλιδια κλπ κλπ ολα βασιζονται σε R&D σε ολες τις βιομηχανιες. Αυτο που μονο τα καινουρια εχουν τεχνολογια επειδη εχουν τα κοκοψινια λογω των καιρων κ οι παλιοι ειναι πουθεναδες...Κ μιλαω για πολλες αλλες κατασκευαστριες εταιριες που εχουν βγαλει διαμαντια μοτο.
Αυτο μου θυμισε το σκηνικο (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=155197&page=141&p=3145608&viewfull=1#post3145608)που εγραψα πριν μερικες μερες...κ το εγραψα οσο πιο light μπορουσα για να μην ξεκινησει καμια ανουσια κοντρα.
Οποιος τον πετυχει τον τυπο με το ασπρο multi στην Βουλιαγμενης που κανει commuting ας του πιασει την κουβεντα γιατι εγω μπορει να τα λεω λαθος. Δικα του λογια εγραψα.

Η ολη κουβεντα ξεκινησε βεβαια στο οτι η ομορφια κ του στυλ/αισθητικη (οπως θελετε πειτε το) δεν σημαινει οτι μετα απο 10 χρονια ενα Africa θα ειναι στην ιδια κατασταση με το Multi.
Το Africa θα κανει τα παντα κ καθημερινως κ αδιαλειπτως κ θα το συναντησεις με 100Κ χλμ κ το Ducati που θα το δεις μετα απο 10 χρονια (κ θα λες ουαου τι γκ@υλα ειναι αυτη) ποσα χλμ θα εχει κανει?
Εκει ηταν το ερωτημα...

peterTHErider
18/11/2022, 16:18
Ρε συ Πίτερ τι κανείς δε διαφωνεί;
Εσυ διαφωνείς και για να στηριξεις το αφήγημα σου έχεις ανοιχτεί πολυ σε λογικά άλματα.
Πάρε ένα λεπτό και ξαναδιαβασε. Θα δεις οτι δε το χεις παρει καλά.

Κοίταξε,πήγε λάθος η κουβέντα σε χρόνους.αλλά αυτό που με ενόχλησε είναι που ο billy μέσα στις άκρες είπε όσους αγοράζουν σύγχρονα και ακρίβα ον οφ θύματα του μάρκετινγκ γιατί ένα κ5 θα περάσει σε πίστα και στροφιλίκι και πως μόνο πουλάνε πρεστίζ και έχουν ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ!! δυνατότητες!!!
Όταν μια κουβέντα ξεκινάει σε λάθος βάση είναι λογικό να πάει σε λάθος κατεύθυνση...

peterTHErider
18/11/2022, 16:20

Ε μην είσαι θύμα του μαρκετινγκ σε πατήσει κανένα κ5...
Αφού γράφει πιό γρήγορο χρόνο θα είναι καλύτερο...όλοι κ5...όποιος προλάβει παιδιά...

RaGe_Raptor
18/11/2022, 16:22

Για όλα τα ss από το 2004 κ μετά τα ίδια λέμε.
Απλά αυτό είναι και legendary (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=155873&highlight=legendary) :bawl:

o_gavros
Κάποιο ευαίσθητο νευρο σου μάλλον ερεθιστηκε γιατί ο μπιλλυς σίγουρα δεν είπε αυτό.
Παρανοησες.
ενηγουεη παμ παρακατ

CorpseAlive
Ε μην είσαι θύμα του μαρκετινγκ σε πατήσει κανένα κ5...
Αφού γράφει πιό γρήγορο χρόνο θα είναι καλύτερο...όλοι κ5...όποιος προλάβει παιδιά...

Θα είναι και βολικό για την χρήση μου. Τριβάλιτσο παίρνει?

AristidisZ
18/11/2022, 16:23

Για τον ίδιο λόγο που τα SUV κάνουν 15-20% παραπάνω από τα hatchback :p

Μόδα είναι, βάλε κιόλας ότι τα SS εκ των πραγμάτων είναι για πολύ πιο εξειδικευμένη χρήση

Κατά τα άλλα, και εγώ συμφωνώ απόλυτα με αυτά που λες, παρότι

Όπως βλέπεις εξάλλου, και εσύ και εγώ (που κάνουμε εκ διαμέτρου διαφορετική χρήση στα δίκυκλά μας), on-off έχουμε

Αυτό τα λέει όλα :beer:

AristidisZ
18/11/2022, 16:24
Κοίταξε,πήγε λάθος η κουβέντα σε χρόνους.αλλά αυτό που με ενόχλησε είναι που ο billy μέσα στις άκρες είπε όσους αγοράζουν σύγχρονα και ακρίβα ον οφ θύματα του μάρκετινγκ γιατί ένα κ5 θα περάσει σε πίστα και στροφιλίκι και πως μόνο πουλάνε πρεστίζ και έχουν ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ!! δυνατότητες!!!
Όταν μια κουβέντα ξεκινάει σε λάθος βάση είναι λογικό να πάει σε λάθος κατεύθυνση...

Δε κάνω τον δικηγόρο κανενός (εξάλλου το νήμα ανήκει σε δικηγόρο :D ), αλλά νομίζω αυτό που λέει είναι ότι τα on-off είναι υπερκοστολογημένα, άνευ πραγματικού λόγου...

DoctoR_k6
18/11/2022, 16:25
Αφου εχει ο Peter χιουμορ...εγω λεω Ducati.

Νταξει να πληρωσεις κ τιποτα γ@μησιατικα στους Ιταλους η να κανεις το σταυρο σου σε ταξιδι στο εξωτερικο ειναι εμπειρια ανεκτιμητη. Θα εχεις τσεκαρει οδικες, ADAC κ τα πλησιεστερα συνεργεια...
Βεβαια αλλο να εχεις δωσει 15-18Κ κ να την βγαλεις κ μερικες μερες συνεργειο η καμια μεταφορικη κ αλλο ο τυπας με το Africa να ψαχνει μονο λεφτα για βενζινη κ να βαζει την πινεζα οπου θελει στο χαρτη κ να παει.
Θα λες μετα εχω Ducati...

νεοσσός
18/11/2022, 16:30
Μα εκεί έγκειται το πραιστύζ: Να αγοράζεις κάτι που δεν αξίζει τα λεφτά του, για να πουλάς μούρη ότι τα σκορπάς, σαν γαρύφαλλα στα μπουζούκια.

Δικηγόρε, πάρε KLE πεντακώσσα, γιατί θα γίνει αμαίρρηκαν μπαρ δω χάμου. :p

peterTHErider
18/11/2022, 16:33
Αφου εχει ο Peter χιουμορ...εγω λεω Ducati.

Νταξει να πληρωσεις κ τιποτα γ@μησιατικα στους Ιταλους η να κανεις το σταυρο σου σε ταξιδι στο εξωτερικο ειναι εμπειρια ανεκτιμητη. Θα εχεις τσεκαρει οδικες, ADAC κ τα πλησιεστερα συνεργεια...
Βεβαια αλλο να εχεις δωσει 15-18Κ κ να την βγαλεις κ μερικες μερες συνεργειο η καμια μεταφορικη κ αλλο ο τυπας με το Africa να ψαχνει μονο λεφτα για βενζινη κ να βαζει την πινεζα οπου θελει στο χαρτη κ να παει.
Θα λες μετα εχω Ducati...

Καλά φίλε,μάλλον έχεις μείνει πολύ πίσω...εγώ πάντως είδα καινούργιο χοντα nt1100 χονταρα να σβήνει στο δρόμο κάθε τρεις και λίγο...και τον διευθυντή του σαρακάκη να λέει σε ενδεχόμενη αντικατάσταση πως δεν μπορει να εγγυηθεί πως και το άλλο δεν θα κάνει ίδια...και τελικά έγινε αντιστροφή πώλησης...τα μάθατε αυτά ή μόνο για ντουκάτι μαθάινεις?

peterTHErider
18/11/2022, 16:38

Φίλε μου καλέ άρα με αυτή την λογική το νέα ss έχουν λιγότερα από όοοολα αυτά που λες επειδή είναι βαρύτερα?
Και επειδή το πλατιάσαμε χωρίς λόγο τα ον οφ φυσικά θα είναι βαρύτερα γιατί είναι κατασκευασμένα να κουβαλάνε 2 άτομα με τριβάλιτσο με άνεση χώρου και να κάνουν και offroad με ότι αυτό σημαίνει σε ενισχύσει και ισχυρότερα κράματα.

DoctoR_k6
18/11/2022, 16:39
Καλά φίλε,μάλλον έχεις μείνει πολύ πίσω...εγώ πάντως είδα καινούργιο χοντα nt1100 χονταρα να σβήνει στο δρόμο κάθε τρεις και λίγο...και τον διευθυντή του σαρακάκη να λέει σε ενδεχόμενη αντικατάσταση πως δεν μπορει να εγγυηθεί πως και το άλλο δεν θα κάνει ίδια...και τελικά έγινε αντιστροφή πώλησης...τα μάθατε αυτά ή μόνο για ντουκάτι μαθάινεις?

Αυτο που κανετε σημαια 1-2 παραδεθγματα απλα για πεισετε τον κοσμο οτι αλλαξε ο καιρος κ τα Ducati γινανε τερατα αξιοπιστιας να το ξαναδειτε.
Πες τα σε τιποτα νεους που δεν εχουν κανει χλμ.
Ασε εμας να ξερουμε.
Βεβαια οτι δεν σκορπανε στα 20Κ κ δεν παιρνουνε κεφαλες στα χερια κ το κανουν (πιθανως) στα 60-70Κ ειναι επιτυχια.
Βεβαια το να δεις Ducati με 100Κ χλμ ειναι σαν να δεις γυφτο παππου...εγω δεν εχω δει ακομα 39 χρονων.

Volpad
18/11/2022, 16:48
Πάντως εγώ έχω 2 πολύ κοντινούς μου ανθρώπους, με (ίδιο) Ducati και πάνω απο 100Κ χλμ στο κοντέρ τους, χωρίς καμία σημαντική βλάβη.

Ο ένας έχει 130Κ χλμ, με κυριολεκτικά 0 συντήρηση (δηλαδή λάδια κάθε 2-3 χρόνια, ιμάντες παίζει να έχει τους ίδιους απο το 2010. Παραφλού και υπόλοιπα υγρά δεν το συζητάμε....)
1 βλάβη του έβγαλε (που βγάζουν όλα τα Ducati εκείνης της εποχής) και αυτό ήταν το κομπλερ.

Ο άλλος έχει 100Κ και κάτι ψιλά. Φυσιολογική συντήρηση (λάδια, βαλβίδες και ιμάντες). Καμία βλάβη απολύτως.

Και οι 2 το χρησιμοποιούν για κομιούτερ στην Αθήνα. Ο ένας για πάνω απο 10 χρόνια, ο άλλος για 3. Κανένας απο τους 2 δεν έχει άλλο μηχανάκι.

Έχουν το ST2.

Εγώ το χρησιμοποιούσα καθημερινά για 3 χρόνια ασταμάτητα για όλες τις χρήσεις.
Έχω κάνει 1 μεγάλο service (όταν το πήρα.), μία βλάβη (κομπλερ μίζας και εγώ) και έχω κάνει περίπου 50Κ χιλιόμετρα (και 30 που είχε οταν το πήρα για τα οποία έχω αμφιβολίες οτι είναι πραγματικά μόνο τόσα).
Δεν μπορώ να πώ οτι του φερόμουν και πολύ ωραία. Μάλλον το έσκιζα θα έλεγα.
Τώρα πια δεν το χρησιμοποιώ για μικρές αποστάσεις. Ο λόγος όμως δεν είναι οι βλάβες ή η αξιοπιστία, αλλα το κόστος της βενζίνης σε σχέση με την κατανάλωση του.

Ο 3ος φίλος μου έχει ένα ταπεινό multi 620, που δεν έχει και τίποτα που να μπορεί να χαλάσει... πιο απλό είναι μόνο το παπί...

peterTHErider
18/11/2022, 16:50
Αυτο που κανετε σημαια 1-2 παραδεθγματα απλα για πεισετε τον κοσμο οτι αλλαξε ο καιρος κ τα Ducati γινανε τερατα αξιοπιστιας να το ξαναδειτε.
Ασε εμας να ξερουμε.
Βεβαια οτι δεν σκορπανε στα 20Κ κ δεν παιρνουνε κεφαλες στα χερια κ το κανουν (πιθανως) στα 60-70Κ ειναι επιτυχια.
Βεβαια το να δεις Ducati με 100Κ χλμ ειναι σαν να δεις γυφτο παππου...εγω δεν εχω δει ακομα 39 χρονων.

Μια εποχή όταν άκουγες κατεστραμένες βαλβίδες το μυαλό σου πήγαινε σε kawasaki και οταν άκουγες κομμένο πλαίσιο σε suzuki και προβληματικά πηνιά σε ρ1 και cbr 1000....φίλε καλό το παραμύθι σου αλλά δεν έχει δράκο...
Και οσο και αν σας ξενίζει,ναι πλέον τα ντουκάτι είναι στα καλύτερα στην αξιοπιστία...

billy84
18/11/2022, 16:50
Φίλε μου καλέ άρα με αυτή την λογική το νέα ss έχουν λιγότερα από όοοολα αυτά που λες επειδή είναι βαρύτερα?
Και επειδή το πλατιάσαμε χωρίς λόγο τα ον οφ φυσικά θα είναι βαρύτερα γιατί είναι κατασκευασμένα να κουβαλάνε 2 άτομα με τριβάλιτσο με άνεση χώρου και να κάνουν και offroad με ότι αυτό σημαίνει σε ενισχύσει και ισχυρότερα κράματα.

Αυτό που σου έγραψε ο Αριστείδης λέω απλά ανέλυσα κάποια πράγματα παραπάνω ''αυτό που λέει είναι ότι τα on-off είναι υπερκοστολογημένα, άνευ πραγματικού λόγου...''

Επιπλέον κάνεις λάθος για τα νέα SS ότι είναι βαρύτερα γιατί έχουν όλα τα έξτρα ηλεκτρονικά πάνω τους και ζυγίζουν περίπου στα ίδια κιλά. Ενδεικτικά το CBR600RR που είχα στην έκδοση με C-ABS ήταν 10 κιλα βαρύτερο. Το ίδιο μηχανάκι ε? Σκέψου τώρα πόσο ελαφριά είναι τα σύγχρονα SS. Να πω εδώ ότι και τα SS έχουν πάει αμέτρητα ταξίδια δικάβαλα συμπεριλαμβανομένου και εμού. 2 φίλοι πήγαν στην Πορτογαλία πριν κάποια χρόνια με ΖΧ10 08. Παρόλο λοιπόν που μιλάμε για ειδικές κατασκευές δεν κόπηκε κανένα απο τα δικάβαλα. Η άνεση είναι άλλο πράγμα που αν είναι να την πληρώνεις τόσα λεφτά παραπάνω δε θεωρώ πως αξίζει.

Τι θέλω να πω με όλα αυτά που λέω? Ότι όλοι είναι χαζοί που παίρνουν μεγάλα ψηλά on off? Όχι φυσικά, και εγώ κάποια στιγμή ίσως πάρω Αφρικα ή V strom 1000. Θα είμαι χαζός? ΟΧΙ. Απλά όμως ποτέ δε θα δεχτώ ότι το Vstrom 1000 έχει όσο είχε το R1 που είχα. Ειναι απλά αστείο βάσει των υλικών που φοράνε. Απλά δεν έχει κανένας άλλη επιλογή αυτό λέω. Δεν είναι θέμα θύματος.

Υ.Γ: Σε καμία περίπτωση δεν έχω παρεξηγηθεί ούτε σε έχω παρεξηγήσει. Για να εξηγούμεθα!:D Συζήτηση γίνεται.

rainmike
18/11/2022, 16:52
Ασε εμας να ξερουμε.

Ελα ρε υπάρχουν και αξιοπιστα μοντελα ντουκάτι.Εχω φιλαράκι με μονστερ του 2004 και 95000 χλ να το δουλευει χωρις προβλημα και εχοντας
φαει 2 δυνατες στουκες η μια στον περιφερειακο με 150.
Και εγω ειμαι τωρα στα 50000 χλμ στο 696 και να μην λεω μεγαλες κουβέντες δεν εχω καμμια μεγάλη ζημιά.
Βεβαια το παω χαλαρά δεν το σπάω αλλα δε νομίζω οτι τα ντουκάτι ειναι για να τα σπάς.
Στα χέρια του ντάλτον παιζει να αντεχε 2 μήνες:D.
Στην ακρη τα οπαδικά ολα τα μηχανάκια εχουν τη χαρη τους αλλα τα ντουκάτι ειναι τα ατιμα ειναι

peterTHErider
18/11/2022, 16:55
Αυτό που σου έγραψε ο Αριστείδης λέω απλά ανέλυσα κάποια πράγματα παραπάνω ''αυτό που λέει είναι ότι τα on-off είναι υπερκοστολογημένα, άνευ πραγματικού λόγου...''

Επιπλέον κάνεις λάθος για τα νέα SS ότι είναι βαρύτερα γιατί έχουν όλα τα έξτρα ηλεκτρονικά πάνω τους και ζυγίζουν περίπου στα ίδια κιλά. Ενδεικτικά το CBR600RR που είχα στην έκδοση με C-ABS ήταν 10 κιλα βαρύτερο. Το ίδιο μηχανάκι ε? Σκέψου τώρα πόσο ελαφριά είναι τα σύγχρονα SS. Να πω εδώ ότι και τα SS έχουν πάει αμέτρητα ταξίδια δικάβαλα συμπεριλαμβανομένου και εμού. 2 φίλοι πήγαν στην Πορτογαλία πριν κάποια χρόνια με ΖΧ10 08. Παρόλο λοιπόν που μιλάμε για ειδικές κατασκευές δεν κόπηκε κανένα απο τα δικάβαλα. Η άνεση είναι άλλο πράγμα που αν είναι να την πληρώνεις τόσα λεφτά παραπάνω δε θεωρώ πως αξίζει.

Τι θέλω να πω με όλα αυτά που λέω? Ότι όλοι είναι χαζοί που παίρνουν μεγάλα ψηλά on off? Όχι φυσικά, και εγώ κάποια στιγμή ίσως πάρω Αφρικα ή V strom 1000. Θα είμαι χαζός? ΟΧΙ. Απλά όμως ποτέ δε θα δεχτώ ότι το Vstrom 1000 έχει όσο είχε το R1 που είχα. Ειναι απλά αστείο βάσει των υλικών που φοράνε. Απλά δεν έχει κανένας άλλη επιλογή αυτό λέω. Δεν είναι θέμα θύματος.

Υ.Γ: Σε καμία περίπτωση δεν έχω παρεξηγηθεί ούτε σε έχω παρεξηγήσει. Για να εξηγούμεθα!:D Συζήτηση γίνεται.

Οκ σε καλό δρόμο είμαστε,σκέψου τώρα πως η μόναδα abs που λες σωστά ειχε βάρος 10 κιλά τώρα την κάνανε 3!αντίστοιχα διάφορους αλλους εγκεφάλους κλπ έχουν ρίξει τρελή εξέλιξη και στο να υπάρχουν αλλά και να έχουν χαμηλό βάρος.αντίστοιχα και αυτό είναι μεγάλο κοστολόγιο που θα πληρώσεις!
Και όχι μόνο αυτα,cornering abs,συνδεσιμοτητες,gps στην οθόνη,cornering lights,adaptive cruise control και άπειρη δουλεια σε αεροσυραγγες ώστε να είναι 2 ατομα άνετα και σταθερα και πολλα ακόμα ανεβάζουν τις τιμές.
Ναι σε ενα ss μπορεί να μην τα θες αλλά σε ον οφ που θα ταξιδέψεις τα θες!
Οποτε ποιός θα τα πληρωσει όλα αυτά?
Επίσης πληρώνεις και τη γενικη αυξηση των τιμών σε όλα απο το 2005 εως τώρα και τον πληθωρισμό...

PaNick67
18/11/2022, 17:06
Σορι αλλα δεν γουσταρουν ολοι μα στριβουν με τους αγκωνες στην ασφαλτο, ουτε να ταξιδευουν σολο, ουτε να πιανουν 270+

Η αγορα εχει μηχανες για καθε γουστο και τσεπη.

Ειναι οπως τα SUV στα αμαξια. Δεν στριβουν οπως τα χαμηλα αλλα προσφερουν για το ιδιο μηκος περισσοτερους χωρους, μεγαλυτερη ανεση, ευκολοτερο βαλε -βγαλε τα παιδια στα καθισματακια, καλυτερη εποπτεια του δρομου αφου καθεσαι ψηλοτερα, κλπ

Ετσι και τα SUV των 2 τροχων τα ADV. Προσφερουν χωρους, δυνατοτητα για φορτωμα, 2 ανετες θεσεις, αλογα, ροπες, ηλεκτρονικα, χαρτες, κλπ. Το παιρνεις και γυριζεις τον κοσμο, ετσι νομιζεις τουλαχιστον αλλα κι αυτος με το ss μπορει να νομιζει οτι ειναι ο Ροσσι.

Peace.

KotsosDR
18/11/2022, 17:07
είπα να το γράψω πιο πριν αλλά δεν το έκανα γιατί φοβήθηκα ότι μπορεί να θίξω άθελα μου κάποιον , θα το κάνω παρόλα αυτά εξηγώντας οτι δεν είναι απαραίτητα κακό αυτό που θα πω αλλά δεν παύει να είναι ένα γεγονός.

Υπάρχει λοιπόν το φαινόμενο του σεΐχη , ο σεΐχης λοιπόν μια χαρά ξέρει από οχήματα και εχει κρίση σωστή αλλά φτάνει σε σημείο να αποκαλεί παρτάλια τις "απλές" lamborgini (που για όλο τον υπόλοιπο πλανήτη είναι exotic supercar) γιατί πολύ απλά τις συγκρίνει με μια από τις bugati bolide που έχει στη κατοχή του .

Όταν λοιπόν εγώ (και αρκετοί ακόμα) που όταν βλέπω ένα "ταπεινό" ford focus rs το βλέπω σαν ενα εργαλείο συγκινήσεων που ελάχιστοι μπορούνε να το πάνε στα όρια του, κοιτάζω το σεΐχη να λέει αυτά που λέει αναρωτιέμαι ..."τι λεει τώρα αυτός αυτος;" . Ο σεΐχης όμως ξέρει τι λέει από την πλευρά του...

Αυτό λέγεται κορεσμός , όταν φτάνεις στο ζενίθ και τίποτα άλλο δεν σε ικανοποιεί.

Nitse3
18/11/2022, 17:12
Γράψε τίποτα ακόμα για το test ride Corpse γιατί δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα. Εσένα γιατί δεν σου σκορτσαρε μέσα στην κίνηση όπως στους άλλους εεε;;

husky21
18/11/2022, 17:16
οτι αλλαξε ο καιρος κ τα Ducati γινανε τερατα αξιοπιστιας να το ξαναδειτε.

Δεν λεει κανεις οτι τα Ντουκατι(και τα αλλα ευρωπαικα) γινανε τερατα αξιοπιστιας
Το προβλημα ειναι οτι οι Ιαπωνες εχουν παψει προ πολλου να ειναι "ασπαστοι" οπως ακομα πιστευετε καποιοι ενω ταυτοχρονα εχουν παει και τις τιμες τους στο θεο

peterTHErider
18/11/2022, 17:19
Δεν λεει κανεις οτι τα Ντουκατι(και τα αλλα ευρωπαικα) γινανε τερατα αξιοπιστιας
Το προβλημα ειναι οτι οι Ιαπωνες εχουν παψει προ πολλου να ειναι "ασπαστοι" οπως ακομα πιστευετε καποιοι ενω ταυτοχρονα εχουν παει και τις τιμες στους στο θεο

:a013::a013::a013:

peterTHErider
18/11/2022, 17:34
. Πχ το R1 φορούσε βαλβίδες τιτανίου. Αντιλαμβάνεσαι για τι υλικά μιλάμε ώστε ένα 1000αρι να βγάζει τροχό 160 άλογα

Μου έρχονται φλασιές και γράφω,το ktm 1290 superduke r βαλβιδες τιτανιου φοράει,δεν ψαχνω για άλλα,αλλά.σιγουρα δεν είναι κάτι τόσο περίεργο και ακριβό...

νεοσσός
18/11/2022, 18:24
Αυτό λέγεται κορεσμός , όταν φτάνεις στο ζενίθ και τίποτα άλλο δεν σε ικανοποιεί.
Πότε όμως φθάνεις στο ζενίθ; Όταν παίρνεις Suzuki GSXR K5 ή όταν παίρνεις Ducati Multistrada;

Ποιος είναι τελικά χαμένος; Αυτός που δεν έχει βιώσει την υπέροχη της Ντουκάτης και δεν ξέρει πόσο καλύτερη είναι από τις άλλες ή εκείνος που την πλήρωσε ακριβά και δεν τολμάει να παραδεχτεί ότι τον πιάσανε κότσο;

Προσοχή γιατί η κουβέντα τείνει να πάρει τέτοια τροπή:
https://youtu.be/k_uF58PZGE8
:p

Όλες οι επιλογές σεβαστές και ευτυχώς υπάρχει ποικιλία μοτοσυκλετών για να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι.