Σύνδεση

View Full Version : Πάμε σιγά σιγά για την αλλαγή.

Σελίδες : 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12

DoctoR_k6
18/11/2022, 18:40
Εγώ ακόμα δεν έχω καταλάβει πως το Africa των 15-16κ είναι άθλιο μπροστά στο σούπερ ντουπερ 950 Vs των 19κ?
Κ ξαναλεω πιστεύετε ότι σε 10 χρόνια θα είναι σε καλύτερη κατάσταση ο Ιταλός κ θα έχει 100Κ με καθημερινή χρήση?

peterTHErider
18/11/2022, 18:45
Εγώ ακόμα δεν έχω καταλάβει πως το Africa των 15-16κ είναι άθλιο μπροστά στο σούπερ ντουπερ 950 Vs των 19κ?
Κ ξαναλεω πιστεύετε ότι σε 10 χρόνια θα είναι σε καλύτερη κατάσταση ο Ιταλός κ θα έχει 100Κ με καθημερινή χρήση?

Για το άφρικα είπα άθλιο με προσωπικά γούστα.τρακτέρ σε 2 ροδες.αυτό ένιωσα,δυσκίνητο και πολύ offroad focused για μένα.ανυπομονούσα να το ξεκαβαλήσω!και δεν είναι θέμα τιμής,το άφρικα ηταν των 21000+.οτι πιο φουλ υπάρχει με ηλεκτρονικές αναρτήσεις και dct.δεν χαρακτηρίζει μόνο η τιμή αλλά η συνολική αίσθηση...

billy84
18/11/2022, 18:49
Μου έρχονται φλασιές και γράφω,το ktm 1290 superduke r βαλβιδες τιτανιου φοράει,δεν ψαχνω για άλλα,αλλά.σιγουρα δεν είναι κάτι τόσο περίεργο και ακριβό...

Το οποίο είναι γυμνό, κοστίζει σχεδόν 22 χιλιάρικα και βγάζει σχεδόν τα ίδια άλογα που έβγαζαν τα SS 15τιας με 300 κυβικά πάνω. Το L7 υπερσύγχρονο SS με ηλεκτρονικά και πραγματικά αλλού σε επιδόσεις και υλικά, είχε 18.500 χιλιάρικα την ίδια περίοδο, και κάποια στιγμή είχε βγει σε προσφορά 16.500. Τι πληρώνεις και τι παίρνεις αγοράζοντας το καθένα αυτό λέμε τόσες σελίδες.

Τα Supersport θα έπρεπε να λειτουργούν σαν οδηγός για όλες τις υπόλοιπες μοτοσυκλέτες τιμολογιακά όμως δε συμβαίνει αυτό γιατί πολύ απλά είναι θέμα προσφοράς και ζήτησης αλλά και πρεστιζ της κάθε εταιρείας. Με τα SS οι εταιρείες μπαίνουν σχεδόν μέσα που λέμε. Οχι απόλυτα απλά για να κρατήσουν τις ναυαρχίδες τους χωρίς να έχουν ιδιαίτερα κέρδη. Παράδειγμα η Honda σταμάτησε την παραγωγή του CBR600RR. Δεν τους συμφέρει γιατί για να είναι στο επίπεδο που πρέπει αυτά τα μηχανάκια, δηλαδή στην τελειότητα πρέπει να δαπανώνται εκατομμύρια ευρώ σε R&D. Αυτά.

alexis72
18/11/2022, 19:29
φίλε δικηγόρε για διάβασε αυτό ....
μήπως αλλάξεις γνώμη κ μείνεις με το υπέρ-τίμιο translap 700 ...
για να τα λέει αυτα ο jeff mpezos μήπως κάτι ξέρει που ερχεται γρήγορα...
https://www.pronews.gr/oikonomia/tzef-mpezos-min-agorasete-tipote-stin-vlack-friday-kratiste-metrita-erxetai-kati-poly-asximo/ η εδώ https://www.skai.gr/news/world/tzef-mpezos-min-psonisete-stin-black-friday-valte-ta-lefta-stin-akri αν και το γράφουν ολα σχεδόν τα sites ,αν γράψεις στο google ,τζέφ μπέζος μην αγοράσετε

peterTHErider
18/11/2022, 19:30
Το οποίο είναι γυμνό, κοστίζει σχεδόν 22 χιλιάρικα και βγάζει σχεδόν τα ίδια άλογα που έβγαζαν τα SS 15τιας με 300 κυβικά πάνω. Το L7 υπερσύγχρονο SS με ηλεκτρονικά και πραγματικά αλλού σε επιδόσεις και υλικά, είχε 18.500 χιλιάρικα την ίδια περίοδο, και κάποια στιγμή είχε βγει σε προσφορά 16.500. Τι πληρώνεις και τι παίρνεις αγοράζοντας το καθένα αυτό λέμε τόσες σελίδες.

Τα Supersport θα έπρεπε να λειτουργούν σαν οδηγός για όλες τις υπόλοιπες μοτοσυκλέτες τιμολογιακά όμως δε συμβαίνει αυτό γιατί πολύ απλά είναι θέμα προσφοράς και ζήτησης αλλά και πρεστιζ της κάθε εταιρείας. Με τα SS οι εταιρείες μπαίνουν σχεδόν μέσα που λέμε. Οχι απόλυτα απλά για να κρατήσουν τις ναυαρχίδες τους χωρίς να έχουν ιδιαίτερα κέρδη. Παράδειγμα η Honda σταμάτησε την παραγωγή του CBR600RR. Δεν τους συμφέρει γιατί για να είναι στο επίπεδο που πρέπει αυτά τα μηχανάκια, δηλαδή στην τελειότητα πρέπει να δαπανώνται εκατομμύρια ευρώ σε R&D. Αυτά.

Ρε συ...το 1290 έχει 180 αλογα και 14 κιλα ροπης,στον τροχό πιο πολλά απο τα περισσοτερα 1000αρια ss εως το 2014!οσο για τα χρήματα που λες ειναι αλλες εποχες!κοστος υλικων και φορολογια τα αυξανουν ολα.+τα εξτρα ηλεκτρονικα!
Μα και παλι τα ss καθε εταιρίας αποτελουν οδηγο.το panigale s κοστιζει 36000 ενω το μουλτι ν4ς απο τα 25000.αντιστοιχα σε ολες τις εταιριες!Ολα εχουν ακριβυνει.
Που και το l7 που λες ολοιδιο χωρις καμια εξελιξη απο το 2016 το πουλάνε τωρα 19995...και ηταν και 205 κιλα γεματο...

patsavour
18/11/2022, 19:49
Γι'αυτό δικηγορε πίεσε λίγο τον πεθερό.

https://youtu.be/q8gp13ZpSLs

Viking
18/11/2022, 20:07
Εξακολουθώ να προτείνω να δοκιμάσεις ένα R nine T Urban (αν σου αρέσει στοιχειωδώς βέβαια) κι ας είσαι φανερά ερωτευμένος με το μούλτι (και καλά κάνεις..)

439458

doctor_john
18/11/2022, 20:24
Όντως μόνο κάτι τόσο ιδιαίτερο και ευχάριστο μπορεί να τον αποπλανήσει πλέον.
Αυτό και το guzzi έχουν ελπίδες αλλά προϋποθέτουν και μια υστεροφημία που δύσκολα θα έχει ο ίδιος
λόγο ότι ασχολείται μικρό χρονικό διάστημα ενώ της duc είναι πολύ πιο δομημένη μέσα του.

Κρίνοντας από εμένα το θεωρώ αδύνατο :lol:
Απο την άλλη είναι ωραίο να αφήνεσαι σε τέτοια διλήμματα όταν μπορείς, θα πρέπει
να οδηγηθείς λίγο πιο βαθιά για να αποφασίσεις. Είναι μια περιπέτεια που την δικαιούσαι.

PaNick67
18/11/2022, 20:49
Moto Guzzi και BMW boxer μαζί με μερικά άλλα όπως Royal Enfield, τα δικυλινδρα Triumph είναι για αναβάτες ώριμους που ξέρουν πλέον τι θέλουν από τις μοτοσυκλέτες.

Ο φίλος είναι φρέσκος στον χώρο και τώρα μαζεύει εμπειρίες και χιλιόμετρα. Μία χαρά επιλογή πάει να κάνει με το Ducati αν και λίγο υπερβολική για δεύτερη μοτό.

Αλλά όπως λένε σήμερα, , YOLO.

νεοσσός
18/11/2022, 20:51
Μου αρέσει πολύ το BMW R nineT στη σκέτη έκδοση. Οι εκδόσεις Scrambler, Pure έρχονται μετά στην προτίμησή μου, ενώ η Urban δεν μου αρέσει τόσο.

439459

Δεν είναι όμως για ταξιδοφόρτωμα.

CorpseAlive
18/11/2022, 20:55
Εξακολουθώ να προτείνω να δοκιμάσεις ένα R nine T Urban (αν σου αρέσει στοιχειωδώς βέβαια) κι ας είσαι φανερά ερωτευμένος με το μούλτι (και καλά κάνεις..)

439458

Αν πήγαινα σε τέτοια φάση(που δεν πάω για πρακτικούς και μόνο λόγους)
Θα κοίταζα και το XSR Yamaha που το έχω λατρέψει και το θεωρώ από τις πιο όμορφες νέες μηχανές. (λάτρης του στρογγυλοφάναρου) θα κοίταζα μεταχειρισμένο Monster με το Στρογγυλο, θα κοίταζα CB1300 του 5 γιατί του 21 δεν με φτάνουν ποτέ τα χρήματα, θα κοίταζα και το R nine T το σκέτο με το μονόσελο και τις ακτινωτές .
Δεν τα κοιτάζω (αν και μαρέσουν πολύ περισσότερο οπτικά από τα On/off ) γιατί δεν φορτώνονται , γιατί δεν είναι εύκολο για δικάβαλο και γιατί δεν παίρνουν μπαγκαζιέρα που χρειάζομαι στην καθημερινότητα.

Ωστόσο, για να ζωηρέψω λίγο το Thread και να αποφύγουμε χαζοτσακωμούς.
Θα ήταν πιο λογικό να πάω σε γυμνό, για 90% χρήση εντός πόλης και μονός και 10% για βόλτες/ταξίδια δικάβαλος σωστά?

RaGe_Raptor
18/11/2022, 20:57
Θα κοίταζα και το XSR Yamaha που το έχω λατρέψει και το θεωρώ από τις πιο όμορφες νέες μηχανές. (λάτρης του στρογγυλοφάναρου) θα κοίταζα μεταχειρισμένο Monster με το Στρογγυλο, θα κοίταζα CB1300 του 5 γιατί του 21 δεν με φτάνουν ποτέ τα χρήματα, θα κοίταζα και το R nine T το σκέτο με το μονόσελο και τις ακτινωτές .
Δεν τα κοιτάζω (αν και μαρέσουν πολύ περισσότερο οπτικά από τα On/off ) γιατί δεν φορτώνονται , γιατί δεν είναι εύκολο για δικάβαλο και γιατί δεν παίρνουν μπαγκαζιέρα που χρειάζομαι στην καθημερινότητα.

πάρε sv.
μιας και λέει κι ο Μπέζος για οικονομία...:D

CorpseAlive
18/11/2022, 21:00
πάρε sv.
μιας και λέει κι ο Μπέζος για οικονομία...:D

Το ξεχάσα εντελώς και το VFM Sv. Ισχύει θα ήταν στις σοβαρές επιλογές και αυτό.
Αλλά όπως είπα.
χάνω το Fun κομμάτι του 10% με αυτό το μηχανάκι.
(και λογικα θα φάω τρελή γκρίνια για τον χώρο του συνεπιβάτη)

basilis_k6
18/11/2022, 21:02
Είναι αυτά τα περίεργα πράγματα όπως το να φοράς ρόλεξ. Σταματάς με το GSXR στο φανάρι και δίπλα σου υπάρχει ένα GS, Multistrada (βάλτε όποιο άλλο με ''κύρος'' θέλετε). Αν ανοίξεις γκάζι εξαφανίστηκες, σε ΌΛΑ τα επίπεδα που έχουν να κάνουν με το τεχνικό κομμάτι φοράς ότι καλύτερο υπάρχει σε υλικά και η τεχνολογία που έχει ένα GSXR ακόμα και του 2005 είναι κλάσεις παραπάνω απο ένα ψηλό sportouring, ψηλό on off κλπ κλπ. Αυτό το δείχνουν καταρχήν τα κιλά των δύο μοτοσυκλέτών αλλά και οι δυνατότητες των δύο μοντέλων που αν τα βάλεις σε μια πίστα (ή σε μια στριφτερή διαδρομή) θα είναι λες και κάνεις μπράντεφερ με τον 7χρονο ανηψιό σου. Παρολαυτά στα μάτια του κόσμου ο άλλος έχει κύρος γιατί τον πιάνουν κώτσο οι εταιρείες και πληρώνει για μια μοτοσυκλέτα ανύπαρκτων δυνατοτήτων (και με φθηνότερα υλικά και R&D συγκριτικά με ένα SS) πολύ περισσότερο για να την αποκτήσει...:bawl:

This is Marketing.:D

για την εποχη του πολύ καλο αλλα σημερα τα μηχανακια που κοιταμε σαν sport touring ειναι καλυτερα παντου και εχουν οντως τεχνολογια που το κ5 ουτε τοτε δεν ειχε. μια απλη μηχανη ηταν με καλο στησιμο και υπεργαματο μοτερ. τα σημερινα ss πρεπει να συγκρινεις με τα σημερινα ST, κοστιζουν παραπανω ομως. Παρόλα αυτα ολη η τεχνολογία μπαινει και στα st. δεν υπαρχει κατι που να μπαινει στα ss και να μην μπορεις να βαλεις σε ενα st εστω σαν εξτρα. εκτος απο τις εκδοσεις R, RS κτλ που μπορει να εχουν κατι εξωτικα καλαμια η καρμπον ζαντες ξερω γω. η συγκριση σε πιστα ειναι ανουσια. και το κ5 μεσα σε μια καρτοπιστα το περναγα απο πανω με το 525 που εκανε περιπου το 1/3 των χρηματων. αλλα ηταν αυτος τροπος συγκρισης? τα ST ειναι φτιαγμενα για αλλη χρηση και εχουν παραπανω κιλα για να εξυπηρετησουν αυτη τη χρηση. δεν ειναι θεμα μαρκετινγκ οι τιμες, ειναι θεμα ζητησης. τους παιρνει να ζητανε 2-3κ παραπανω γιατι απο εκει βγαινουν πλεον τα λεφτα. πωλησεις κανουν τα σκουτερ, τα adv και τα ST. και τα 3 αυτα πλεον ειναι υπερκοστολογημένα.

peterTHErider
18/11/2022, 21:04

Ωστόσο, για να ζωηρέψω λίγο το Thread και να αποφύγουμε χαζοτσακωμούς.
Θα ήταν πιο λογικό να πάω σε γυμνό, για 90% χρήση εντός πόλης και μονός και 10% για βόλτες/ταξίδια δικάβαλος σωστά?

Α εσύ πας γυρεύοντας...μήπως κανένα μέγκα σκούτερ?

CorpseAlive
18/11/2022, 21:05

Όχι και σκούτερ μην το χέσουμε.
Περισσότερο να αλλάξω κουβέντα προσπάθησα και να πάρω μάτι κανένα όμορφο γυμνό μηχανάκι!
Βέβαια μια αλλαγή σε Naked μεταχειρό Μπορεί να γίνει χθες μόνο με ρίσκο 2-3 χιλιάρικα πάνω από την πώληση της μηχανής που ήδη έχω και μέχρι να έρθει το Multi από παραγγελία.
Το οποίο θα είχε πλάκα να κάνω για το χαβαλέ της κουβέντας.

billy84
18/11/2022, 21:12
για την εποχη του πολύ καλο αλλα σημερα τα μηχανακια που κοιταμε σαν sport touring ειναι καλυτερα παντου και εχουν οντως τεχνολογια που το κ5 ουτε τοτε δεν ειχε. μια απλη μηχανη ηταν με καλο στησιμο και υπεργαματο μοτερ. τα σημερινα ss πρεπει να συγκρινεις με τα σημερινα ST, κοστιζουν παραπανω ομως. Παρόλα αυτα ολη η τεχνολογία μπαινει και στα st. δεν υπαρχει κατι που να μπαινει στα ss και να μην μπορεις να βαλεις σε ενα st εστω σαν εξτρα. εκτος απο τις εκδοσεις R, RS κτλ που μπορει να εχουν κατι εξωτικα καλαμια η καρμπον ζαντες ξερω γω. η συγκριση σε πιστα ειναι ανουσια. και το κ5 μεσα σε μια καρτοπιστα το περναγα απο πανω με το 525 που εκανε περιπου το 1/3 των χρηματων. αλλα ηταν αυτος τροπος συγκρισης? τα ST ειναι φτιαγμενα για αλλη χρηση και εχουν παραπανω κιλα για να εξυπηρετησουν αυτη τη χρηση. δεν ειναι θεμα μαρκετινγκ οι τιμες, ειναι θεμα ζητησης. τους παιρνει να ζητανε 2-3κ παραπανω γιατι απο εκει βγαινουν πλεον τα λεφτα. πωλησεις κανουν τα σκουτερ, τα adv και τα ST. και τα 3 αυτα πλεον ειναι υπερκοστολογημένα.

Έχω απαντήσει στα αυτονόητα ήδη στον φίλο Petertherider. Δεν ξαναγράφω τα ίδια κουράστηκα!:lol:

basilis_k6
18/11/2022, 21:12
καλώς η κακώς πλεον για δικαβαλο κοιτας μονο ψηλα μηχανακια. οι εταιρειες το πηγαν εκει το πραμα. σελα που να χωραει ατομο πισω δεν βρισκεις πουθενα αλλου.

νεοσσός
18/11/2022, 21:14

Δυστυχώς δεν έχει βγάλει η Ducati scooter. Αναγκαστικά πας σε Ducati Streetfighter V4 και η γυναίκα να ακολουθεί στα ταξίδια με αμάξι. Το έχουν επιχειρήσει κάποιοι στο forum και δεν έχουν χωρίσει ακόμα.

CorpseAlive
18/11/2022, 21:17
καλώς η κακώς πλεον για δικαβαλο κοιτας μονο ψηλα μηχανακια. οι εταιρειες το πηγαν εκει το πραμα. σελα που να χωραει ατομο πισω δεν βρισκεις πουθενα αλλου.

Bingo!
Θυμάμαι από το πρώτο μου ποστ πριν 2 χρόνια , όταν έψαχνα την πρώτη μου μηχανή, είχα ξεκινήσει για τέτοιο στυλ, γυμνό/Cafe Racer/Bobber. Γενικά εκεί είναι το γούστο μου , στρογγυλό φανάρι και vintage στοιχεία.
Ωστόσο οι ανάγκες μου είναι εντελώς διαφορετικές.
Μακάρι να υπήρχε το χρήμα και ο χρόνος να πάρω 10 διαφορετικά μηχανάκια.
Ωστόσο το μηχανάκι ελβετικός σουγιάς πλέον είναι τα τύπου On/off Sport touring.

νεοσσός
18/11/2022, 21:18
Και πάνε και πιο γρήγορα από τα super sport 15ετίας, έχουν περισσότερη τεχνολογία και prestige. Νομίζω ότι έχουμε συμφωνήσει όλοι σε αυτό. :lol:

CorpseAlive
18/11/2022, 21:19
Και πάνε και πιο γρήγορα από τα super sport 15ετίας, έχουν περισσότερη τεχνολογία και prestige. Νομίζω ότι έχουμε συμφωνήσει όλοι σε αυτό. :lol:

Ρε νεοσσέ , πάω να στρώσω το Thread και έρχεσαι σαν τον Ούνο να το επαναφέρεις στο χάος της σύγκρισης Multistrada 2022vs k5 2005

RaGe_Raptor
18/11/2022, 21:20
βρε τί πάθαμε με την "τεχνολογία":bawl:

basilis_k6
18/11/2022, 21:21
Bingo!
Θυμάμαι από το πρώτο μου ποστ πριν 2 χρόνια , όταν έψαχνα την πρώτη μου μηχανή, είχα ξεκινήσει για τέτοιο στυλ, γυμνό/Cafe Racer/Bobber. Γενικά εκεί είναι το γούστο μου , στρογγυλό φανάρι και vintage στοιχεία.
Ωστόσο οι ανάγκες μου είναι εντελώς διαφορετικές.
Μακάρι να υπήρχε το χρήμα και ο χρόνος να πάρω 10 διαφορετικά μηχανάκια.

δεν υπαρχει ελβετικος σουγιας. οταν κοιτας ομως το v2s χρημα υπαρχει για 2, μην πω για 3. απλα θες να μυρισεις καινουργίλα και να εχεις συγχρονη μηχανη. με τα ίδια λεφτα παιρνεις μτχ tracer 2018 για βολταδα δικαβαλος και ενα monster 2015. δεν ειναι το χρημα το προβλημα λοιπον.

παντως αμα πρεπει να ψηφισουμε αναμεσα σε κ5 και 2022 Multi εγω θα παω στο πρωτο να ξερετε. ο πρωτος ερωτας δεν ξεχνιεται... :cry:

RaGe_Raptor
18/11/2022, 21:21
Ρε νεοσσέ , πάω να στρώσω το Thread και έρχεσαι σαν τον Ούνο να το επαναφέρεις στο χάος της σύγκρισης Multistrada 2022vs k5 2005

κι ο βασίλη κ6 (εχθρός του κ5,ξεκάθαρα)

peterTHErider
18/11/2022, 21:37
Δυστυχώς δεν έχει βγάλει η Ducati scooter. Αναγκαστικά πας σε Ducati Streetfighter V4 και η γυναίκα να ακολουθεί στα ταξίδια με αμάξι. Το έχουν επιχειρήσει κάποιοι στο forum και δεν έχουν χωρίσει ακόμα.

Αν πήγαινε σε γυμνό ντουκάτι θα του πρότεινα καλύτερα diavel v4...πιο καλό και φιλικό για την πόλη...είναι και σκέτη κ@υλα...

basilis_k6
18/11/2022, 21:43
diavel v4...πιο καλό και φιλικό για την πόλη...

:lol:

νεοσσός
18/11/2022, 21:44
Εν τω μεταξύ κάπου εδώ (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=161589&p=3148272&viewfull=1#post3148272) ξεκίνησε ο καυγάς. Εκεί που ενόχλησε η διαφορετική γνώμη.

Μιας και αναφέρθηκε το Tracer, η έκδοση του 2023 ομόρφυνε κάπως, διότι το είχαν παραφουσκώσει και παραστρογγυλέψει τα τελεταία 3 χρόνια. Θα πρέπει να το οδηγήσεις, διότι ο κινητήρας είναι εξαιρετικός για χρήση στην πόλη, αλλά και τα ταξίδια, με ομαλή λειτουργία στις χαμηλές στροφές και άφθονη ροπή. Επιπλέον, αν ανοίξεις το γκάζι και ανεβάσεις στροφές, προσφέρει έντονες συγκινήσεις. Δηλαδή επιλέγεις, ανάλογα με τη διάθεση, αν θα το πας μαλακωσσά ή γρήγορα.

Μερικά χρόνια πριν οδήγησα για λίγο (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=155438) την προήγουμενη εκδοχή του τρικύλινδρου κινητήρα σε MT-09 SP, με λίγα cc λιγότερα από τον τωρινό. Δεν ξέρω πόση διαφορά έχει η νέα έκδοση και πώς συμπεριφέρεται με τα επιπλέον κιλά του Tracer 9, αλλά λέγεται ότι είναι καλύτερος. Πάντως είχα εντυπωσιαστεί, ήταν εξαιρετικός.

νεοσσός
18/11/2022, 21:48
Αν πήγαινε σε γυμνό ντουκάτι θα του πρότεινα καλύτερα diavel v4...πιο καλό και φιλικό για την πόλη...είναι και σκέτη κ@υλα...
Το Diavel ποτέ δεν με κέρδισε με την εμφάνισή του. Η Multistrata, ειδικά η Pikes Peak, είναι πανέμορφη, όπως και το Streetfigher που είχες και το Hypermotard.

peterTHErider
18/11/2022, 21:48

Φίλε όσο και να σε ξενίζει ο ν4 granturismo είναι φανταστικό μοτέρ,ελαστικό και γλυκό!
Μην μου πεις τώρα ένα παπί είναι πολύ καλύτερο γιατι θα γίνει μακελειό!!:bawl:
Η σύγκριση ήταν με το streetfighter που προανέφερε ο νεοσσος...:devil:

νεοσσός
18/11/2022, 21:53
Αντί για Diavel, για πόλη, χωρίς πλάκα, θα ήθελα ένα Yamaha V-MAX. Έχω δει μερικές φορές έναν τύπο (παίζει να είναι ο μοναδικός) που κυκλοφορεί κάπου μεταξύ Ψυχικό και Αμπελόκηπους και κάνει διήθηση με τα 1700cc.

Αντίστοιχα και το Suzuki GSXR 1400 και το Rocket III. Ξέρω ότι μόλις φύγει ο ενθουσιασμός μένει η ταλαιπώρια, αλλά έχω την περιέργεια.

CorpseAlive
18/11/2022, 21:58
Αντί για Diavel, για πόλη, χωρίς πλάκα, θα ήθελα ένα Yamaha V-MAX. Έχω δει μερικές φορές έναν τύπο (παίζει να είναι ο μοναδικός) που κυκλοφορεί κάπου μεταξύ Ψυχικό και Αμπελόκηπους και κάνει διήθηση με τα 1700cc.

Αντίστοιχα και το Suzuki GSXR 1400 και το Rocket III. Ξέρω ότι μόλις φύγει ο ενθουσιασμός μένει η ταλαιπώρια, αλλά έχω την περιέργεια.

Αυτός είναι ο παλιός μου μάστορας.
Μη ειρωνικά.

νεοσσός
18/11/2022, 22:01
Αυτός είναι ο παλιός μου μάστορας.
Μη ειρωνικά.
Από το ντύσιμο, δε μου έκανε για μάστορας, αλλά περισσότερο για χρηματοοικονομικοδικηγόρος. Ποτέ δεν ξέρεις βέβαια.
Πάντως είναι από τις περιπτώσεις που χαίρεσαι να βλέπεις.

peterTHErider
18/11/2022, 22:04

Το ροκετ το καινούργιο πάντως εχει τρομερή ποιότητα κατασκευης!το χαζέυεις το μηχανάκι...

νεοσσός
18/11/2022, 22:09
Το ροκετ το καινούργιο πάντως εχει τρομερή ποιότητα κατασκευης!το χαζέυεις το μηχανάκι...
Πόσες φορές θα το χαρείς όμως; Θα περιμένεις να κάτσει Κυριακή με καλό καιρό. Πιστεύω ότι μετά από λίγους μήνες καθημερινής συμβίωσης, θα αρχίσεις να ψάχνεις για scooter. Δεν είναι ευέλικτο, είναι πολύ βαρύ, καταναλώνει καύσιμο σαν Hummer V2 και στο συνεργείο πας με πάκο 100ευρα.

Αδικώ κάποια, διότι τα κρίνω όλα με όρους commuting, επειδή βλέπω τη μοτοσυκλέτα ως το μέσο που ομορφαίνει την καθημερινή μου μετακίνηση.

peterTHErider
18/11/2022, 22:51
Πόσες φορές θα το χαρείς όμως; Θα περιμένεις να κάτσει Κυριακή με καλό καιρό. Πιστεύω ότι μετά από λίγους μήνες καθημερινής συμβίωσης, θα αρχίσεις να ψάχνεις για scooter. Δεν είναι ευέλικτο, είναι πολύ βαρύ, καταναλώνει καύσιμο σαν Hummer V2 και στο συνεργείο πας με πάκο 100ευρα.

Αδικώ κάποια, διότι τα κρίνω όλα με όρους commuting, επειδή βλέπω τη μοτοσυκλέτα ως το μέσο που ομορφαίνει την καθημερινή μου μετακίνηση.

Προφανώς και δεν κάνει για commuting,όλα αυτά είναι για απολαυστική βόλτα στην πόλη αλλά και παραέξω.για αποκλειστική χρήση πόλης και ευκολία σε καθημερινό χαμαλίκι το καλύτερο μηχανάκι είναι το μεσαίο σκούτερ.-

basilis_k6
18/11/2022, 23:24
πειτε με ανωμαλο αλλα αν ειχα τα χρηματα του S θα πηγαινα σε turismo veloce. δεν ξερω γιατι αλλα αυτο το μηχανάκι με στοιχειώνει.

CorpseAlive
18/11/2022, 23:31
πειτε με ανωμαλο αλλα αν ειχα τα χρηματα του S θα πηγαινα σε turismo veloce. δεν ξερω γιατι αλλα αυτο το μηχανάκι με στοιχειώνει.

17k Μεταχειρισμένο.
23k καινούριο και ανύπαρκτη Aftersales υποστήριξη σε Ελλάδα.

KotsosDR
18/11/2022, 23:56
17k Μεταχειρισμένο.

17900 ξεκινάει
https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/6179296-mv-agusta

CorpseAlive
19/11/2022, 00:03
17900 ξεκινάει
https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/6179296-mv-agusta

Νόμιζα ότι ήταν μεταχειρισμένο στην αγγελία
Αυτό αποκτά ενδιαφέρον. Αλλά και πάλι τα Service κλπ που?

Λέτε να δίνουν Test Drive?

basilis_k6
19/11/2022, 00:19

https://tenor.com/view/carol-lutes-gif-8132098

νεοσσός
19/11/2022, 01:11
Υπήρχε σοβαρό θέμα με τους τρικύλινδρους κινητήρες 800cc της MV Agusta πριν από μερικά χρόνια. Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι, αλλά η εταιρεία δεν είχε παραδεχτεί το πρόβλημα κι αυτό με κάνει πιο σκεπτικό για το αν το έχει λύσει.

Οι μοτοσυκλέτες της είναι εκτός συναγωνισμού στο θέμα της σχεδίασης. Είναι έργα τέχνης με εντυπωσιακή προσοχή στη λεπτομέρεια. Αγαπημένη μου είναι η Brutale Dragster RR 2015 (https://www.motostop.gr/productimages/10998/21654.jpg) σε λευκό χρώμα. Την έχω δει από κοντά και είναι ακόμη πιο όμορφη. Αργότερα η Dragster (https://www.mvagusta.com/product/dragster/rr) έγινε ξεχωριστό μοντέλο. Έβγαλαν και έναν πολύ δυνατό 1000άρη τετρακύλινδρο, αλλά τις παχαίνει πολύ και χάνουν λίγο σε ομορφιά.

Είναι απίστευτο το γεγονός ότι δεν έχουν αφήσει ούτε μία σπιθαμή που να μην έχουν απογειώσει αισθητικά.

CorpseAlive
19/11/2022, 01:18
Υπήρχε σοβαρό θέμα με τους τρικύλινδρους κινητήρες 800cc της MV Agusta πριν από μερικά χρόνια. Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι, αλλά η εταιρεία δεν είχε παραδεχτεί το πρόβλημα κι αυτό με κάνει πιο σκεπτικό για το αν το έχει λύσει.

Οι μοτοσυκλέτες της είναι εκτός συναγωνισμού στο θέμα της σχεδίασης. Είναι έργα τέχνης με εντυπωσιακή προσοχή στη λεπτομέρεια. Αγαπημένη μου είναι η Brutale Dragster RR 2015 (https://www.motostop.gr/productimages/10998/21654.jpg) σε λευκό χρώμα. Την έχω δει από κοντά και είναι ακόμη πιο όμορφη. Αργότερα η Dragster (https://www.mvagusta.com/product/dragster/rr) έγινε ξεχωριστό μοντέλο. Έβγαλαν και έναν πολύ δυνατό 1000άρη τετρακύλινδρο, αλλά τις παχαίνει πολύ και χάνουν λίγο σε ομορφιά.

Είναι απίστευτο το γεγονός ότι δεν έχούν αφήσει ούτε μία σπιθαμή που να μην έχουν απογειώσει αισθητικά.

Πω πανέμορφη μηχανή.
Σκεπτικός είμαι και για το που θα γίνονται τα σερβις. Υπάρχουν εξουσιοδοτημένα ?

basilis_k6
19/11/2022, 02:44

για πες

πυξιδας990
19/11/2022, 08:09

στην αντιπροσωπεια https://www.efthimiou-moto.gr/
πιθανον να εχει και και καποιο για οδηγηση...

πυξιδας990
19/11/2022, 08:10

Είναι απίστευτο το γεγονός ότι δεν έχούν αφήσει ούτε μία σπιθαμή που να μην έχουν απογειώσει αισθητικά.

οτι εχει μαυρο μοτερ,εχει λυσει τα παντα στον 800αρη...αφορα μοντελα 2015-16 με το γκρι μοτερ

PaNick67
19/11/2022, 08:58
οτι εχει μαυρο μοτερ,εχει λυσει τα παντα στον 800αρη...αφορα μοντελα 2015-16 με το γκρι μοτερ

Θυμαμαι ενα θεμα κατοχου με το μοτερ του που το ειχε γραψει σε καποιο φορουμ, εδω ή στο μοτο.γρ δεν θυμαμαι και λιγο καιρο μετα το θεμα χαθηκε και αυτος που το εγραψε δεν ξαναεμφανιστηκε. Δεν ξερω αν ηταν απαιτηση καποιου ή οχι, αλλα αυτες οι πρακτικες μου θυμιζουν αλλα πραγματα. Ωραιες μηχανες να τις βλεπεις μαλλον

doctoras
19/11/2022, 09:17
μεταξωτό αλλά παθιάρικο βρακί. Εργο τέχνης και έρωτας ενώ ο Ι3 και γενικά τα πολυκίλυνδρα είναι πιο premium σε αισθηση και ήχο σε σχεση με τα δικύλινδρα πάω να γεφυρωσω τις εντυπώσεις του νεοσσού μεταξύ mt7-9.

Ομως αν πάς στην veloce έχε και ενα μηχανάκι spare αν κάνει "κιχ-μιχ" και θέλει αντιπροσωπεία να καβαλήσεις το δεύτερο να πας στο δικαστικό μέγαρο

διαφορετικά απο ιταλία μερια, χωρις πολλά-πολλά, σχεδιασμένο για να είναι αξιόπιστο, με παράδοση στο μοτερ, δες εδώ https://www.motoguzzi.com/gr_EL/models/v85-tt/

doctor_john
19/11/2022, 09:20
Ξέρει κάποιος αν έχει κάτι πολύ ιδιαίτερο ο κινητήρας τεχνολογικά; Διαβάζω γι' αυτόν όποτε μου το θυμίζετε και δεν έχω καταφέρει
να ξεχωρίσω κάτι από τα λίγα που έχω δει και τα λίγα που ξέρω.
Στο service manual (http://www.teamdouble3racing.com/manuals/mv-agusta-f3-engine-manual.pdf)(σελ19) δείχνει μόνο ότι είναι τακτική η συντήρηση του (ανα 6Κ)
όπως θα περίμενε κάποιος από έναν κινητήρα ελαφρύ που αποδίδει (πιθανά) κοντά στο όριο των κυβικών του.

Μου φαίνεται πως οποιοσδήποτε σοβαρός μηχανικός μπορεί να το αναλάβει.
Δεν βλέπω κάτι άλλο πέρα από προσεκτική συντήρηση..

Στο θέμα μας, δεν πιστεύω ότι μπορεί να κερδίσει ενα V2 στην αίσθηση που δίνει η λειτουργία του κινητήρα. :D

RaGe_Raptor
19/11/2022, 09:31
Φαίνεται πως ο 3κυλινδρος στα f3 έχει διαχρονικά προβλήματα με το valvetrain.
Ίσως είναι κάτι fundamental που δεν έχουν καταφέρει να διορθώσουν.
Δεν ισχύει το ίδιο στα f4 , τουλάχιστον δεν έχω δει κάτι.

peterTHErider
19/11/2022, 09:32
Πω πανέμορφη μηχανή.
Σκεπτικός είμαι και για το που θα γίνονται τα σερβις. Υπάρχουν εξουσιοδοτημένα ?

μηχανάκι κόσμημα!ποίος δεν θα το ήθελε να το χαζέυει κάθε μέρα στο γκαράζ του?
απλά να είναι οκ με την ιδέα ότι αν του κάτσει στραβή,το μηχανάκι θα κάθεται για πολύ καιρό και να έχει και άλλο!

πυξιδας990
19/11/2022, 10:07
Θυμαμαι ενα θεμα κατοχου με το μοτερ του που το ειχε γραψει σε καποιο φορουμ, εδω ή στο μοτο.γρ δεν θυμαμαι και λιγο καιρο μετα το θεμα χαθηκε και αυτος που το εγραψε δεν ξαναεμφανιστηκε. Δεν ξερω αν ηταν απαιτηση καποιου ή οχι, αλλα αυτες οι πρακτικες μου θυμιζουν αλλα πραγματα. Ωραιες μηχανες να τις βλεπεις μαλλον
Γκρι μοτέρ είχε αυτό...
Το μοτέρ δεν έχει κάτι ιδιαίτερο στην συντήρηση..
Βαλβίδες κάνουν στα 20000 ή 24000 τα veloce ,δεν το θυμάμαι καλά.. άλλωστε είναι πιο ήπια σε δύναμη απ' τα brutale f3 κτλπ

πυξιδας990
19/11/2022, 10:10
μηχανάκι κόσμημα!ποίος δεν θα το ήθελε να το χαζέυει κάθε μέρα στο γκαράζ του?
απλά να είναι οκ με την ιδέα ότι αν του κάτσει στραβή,το μηχανάκι θα κάθεται για πολύ καιρό και να έχει και άλλο!

Έχουν πολύ καλό αφτερ...ο Ρώσος τους έχει φτιάξει καλά με τα κεφάλαια...
Τώρα θα μπει και η κτμ μέσα ,μάλλον θα την αγοράσει αλλά με όρους να μην γίνει άλλη μια χουσβαρνα δηλ..

πυξιδας990
19/11/2022, 10:16
Εδώ ένα τεστ
https://www.bikeit.gr/on-off-yamaha/item/25809-video-test-mv-agusta-turismo-veloce-800?m=1

doctor_john
19/11/2022, 10:32
Και εδώ ένα απο ισπανό, βάλτε υπότιτλους.
https://www.youtube.com/watch?v=1cfIZBOFhu8&ab_channel=SpanishRiders

peterTHErider
19/11/2022, 10:34
Έχουν πολύ καλό αφτερ...ο Ρώσος τους έχει φτιάξει καλά με τα κεφάλαια...
Τώρα θα μπει και η κτμ μέσα ,μάλλον θα την αγοράσει αλλά με όρους να μην γίνει άλλη μια χουσβαρνα δηλ..

έχει επάρκεια και άμεση διάθεση σε ανταλλακτικά?αυτό ήταν διαχρονικά μεγάλο αγκάθι όπως και στην απρίλια!θα είναι πολύ καλό αν το διορθώσανε και οι 2!
καλά,το ότι θα μπεί η κτμ δεν είναι ιδίαιτερα καλό...

peterTHErider
19/11/2022, 10:44
17k Μεταχειρισμένο.

το 17900 ειναι το απλό,
το αντίστοιχο της s είναι το lusso που κοστίζει 23.500!

νεοσσός
19/11/2022, 10:51
Όσο ανεβαίνει το κόστος του οχήματος, τόσο γίνεται στόχος κλοπής από εξειδικευμένους κλέφτες, που δεν περιμένουν απλά να το βρουν νύχτα στο δρόμο με απλό λουκέτο. Αν αναφερόμαστε σε μοτοσυκλέτα άνω των 20.000€ ή αμάξι άνω των 70.000€, πλέον σταμπάρεται και το παίρνουν απ' όπου κι αν βρίσκεται. Σπάνε γκαραζόπορτες, απενεργοποιούν συναγερμούς, εξουδετερώνουν σκύλους, κάνουν διάρρηξη για να πάρουν τα κλειδιά από το σπίτι, κλπ. Θεωρώ ότι αρχίζει η κατάσταση και γίνεται επικίνδυνη για τον κάτοχο και τους συγκατοίκους του.

πυξιδας990
19/11/2022, 10:55
έχει επάρκεια και άμεση δίαθεση σε ανταλλακτικά?αυτό ήταν διαχρονικά μεγάλο αγκάθι όπως και στην απρίλια!θα είναι πολύ καλό αν το διορθώσανε και οι 2!
καλά,το ότι θα μπεί η κτμ δεν είναι ιδίαιτερα καλό...
Αυτά ήταν κάποτε...δεν έχουν θέμα τώρα,ούτε και τα Απριλια...στο νετ μάλιστα υπάρχει online εύρεση ανταλλακτικού με το μηχανάκι σε τεύχη..το έχω ψάξει το θέμα διότι ένα μοντέλο τους το stradale μου αρέσει πάρα πολύ..

Όσον αφορά την κτμ...είναι στρατηγικός στόχος η mv απ' παλιά..

KotsosDR
19/11/2022, 11:26
το 17900 ειναι το απλό,
το αντίστοιχο της s είναι το lusso που κοστίζει 23.500!

23500 κοστίζει με το scs , τις ηλεκτρικά ρυθμιζόμενες και ένα σωρό άλλα , γενικά το φουλ εξτρα , υπάρχει βέβαια και το RC...:evil:

tools
19/11/2022, 11:36
Πω πανέμορφη μηχανή.

πλέον για καινούριο MV Agusta αγορα/σέρβις, μιλάς μόνο με τον Ευθυμίου.
Σίγουρα δεν είναι καλό αυτό, άσχετα με το ποιος την έχει, καθώς το μονοπώλιο έχει γνωστά μειονεκτήματα... Όμως εχει μεγάλο know how και καλή διάθεση, που είναι πολύ σημαντικό. Εμπειρία (σε 4κύλινδρα περισσοτερο) έχουν και τα παλια/γνωστά ducati/ktm συνεργεία.
Αλλά δέν είναι δύσκολα μηχανάκια, οποιδήποτε υπεύθυνο συνεργείο τις πιάνει εύκολα.
Σε ανταλλακτικά δεν υπάρχει στοκ, αλλά που υπάρχει πια? Ολόκληρος Σαρακάκης μας είχε στο περίμενε κανα μήνα για ένα καπάκι βαλβίδων στο best seller της honda.
Όταν λήξει η εγγύηση, από Ιταλία βρίσκεις σχεδόν τα πάντα. Και από ίντερνετ φυσικά! Αλλά σε καθημερινό μηχανάκι, δεν σώζεσαι έτσι.

Γενικά, αν και η εταιρία στην σύγχρονη εκδοχή της σε καμία περίπτωση δεν χαρακτηρίζεται απο έλλειψη αξιοπιστίας, θα ήμουν σκεπτικός στο να πάρω MV ως commuter. Μόνο και μόνο για την έλλειψη επιλογών σε σέρβις και ανταλλακτικα, πές ότι δέν ταιριάζουν τα χνώτα σας με τον Ευθυμίου, τί θα κάνεις?
Τώρα με την ΚΤΜ λογικά θα αλλαξει προς το καλύτερο το δίκτυο, αλλά τα ξαναλέμε σε 2-3 χρόνια.

Και μιάς και απαντώ στο θέμα σου, θα σου πρότεινα να περιορίσεις την αναζήτησή σου στο ποιο μηχανάκι σου αρέσει πρώτα και δεν σε δυσχεραίνει στην χρήση που το προορίζεις, αντί στο ποιο μηχανάκι σε βολεύει και σου αρέσει κιόλας, αλλιως ψάξε το ομορφότερο σκούτερ. Αφού δεν μπαίνεις χώμα και σου αρέσουν τα ρετρο στρογγυλοφάναρα στριτ, πάρε ένα τέτοιο, θα είναι παιχνίδι στην κίνηση συγκρινόμενο με οποιοδήποτε ονοφ και τα σαμάρια είναι πολύ πρακτικά, σχεδόν όσο είναι και οι μπαγκαζιέρες (και απείρως ομορφότερα). Μην γελιέσαι πως στα 4-5 δικάβαλα ταξίδια τον χρόνο, θα είστε πιο ξεκούραστοι με την ονοφ από ότι με ένα σχετικά όρθιο γυμνό, σε ταχύτητες ταξιδίου 120-140χαω. νομίζω πως το r 9t είναι το μηχανακι που πρεπει να ζητήσεις test ride.

καλή συνέχεια στην αναζήτησή σου!

CorpseAlive
19/11/2022, 11:39
Αυτό θυμόμουν και εγώ το αντίστοιχο πακέτο ήταν ακριβό.
Τώρα σχετικά με το Moto Guzzi.
Γενικά δεν μαρέσουν τα μπροστινά φτερά τύπου χωμάτινα.
Ιδανικά θέλω να φύγω και από ακτινωτές ζάντες.
Επομένως κοιτάω σοβαρά το V100 όταν με το καλό έρθει να το δω και αυτό γιατί οπτικά είναι μέσα στα μηχανάκια που μου αρέσουν τρελά.

νεοσσός
19/11/2022, 11:49
Και μιάς και απαντώ στο θέμα σου, θα σου πρότεινα να περιορίσεις την αναζήτησή σου στο ποιο μηχανάκι σου αρέσει πρώτα και δεν σε δυσχεραίνει στην χρήση που το προορίζεις, αντί στο ποιο μηχανάκι σε βολεύει και σου αρέσει κιόλας, αλλιως ψάξε το ομορφότερο σκούτερ. Αφού δεν μπαίνεις χώμα και σου αρέσουν τα ρετρο στρογγυλοφάναρα στριτ, πάρε ένα τέτοιο, θα είναι παιχνίδι στην κίνηση συγκρινόμενο με οποιοδήποτε ονοφ και τα σαμάρια είναι πολύ πρακτικά, σχεδόν όσο είναι και οι μπαγκαζιέρες (και απείρως ομορφότερα). Μην γελιέσαι πως στα 4-5 δικάβαλα ταξίδια τον χρόνο, θα είστε πιο ξεκούραστοι με την ονοφ από ότι με ένα σχετικά όρθιο γυμνό, σε ταχύτητες ταξιδίου 120-140χαω. νομίζω πως το r 9t είναι το μηχανακι που πρεπει να ζητήσεις test ride.
Θα του κάνει το R nineT για δικάβαλα ταξίδια φορτωμένος; Αν ναι, τότε είναι καλή επιλογή. Έχει και τον γνωστό για τη ροπή του boxer, που είναι ωραίος για καθημερινή χρήση. Βέβαια ανεβαίνουν τα κυβικά πάνω από το όριο που έχει θέσει.

Είναι πάντως από τα μοτοσακά που μου αρέσουν πολύ. Το ξαναβάζω για να το χαζεύουμε. :)

439471

basilis_k6
19/11/2022, 11:52
Μην γελιέσαι πως στα 4-5 δικάβαλα ταξίδια τον χρόνο, θα είστε πιο ξεκούραστοι με την ονοφ από ότι με ένα σχετικά όρθιο γυμνό, σε ταχύτητες ταξιδίου 120-140χαω. νομίζω πως το r 9t είναι το μηχανακι που πρεπει να ζητήσεις test ride.

καλή συνέχεια στην αναζήτησή σου!

δεν κανεις το ίδιο ταξιδι με γυμνο και με ψηλο στριτ. εκτος αν πηγαινεις αθηνα-κορινθο ξερω γω. στα 120-140 μπορει να μην ειναι πολυ κουραστικο ενα γυμνο αλλα ποιος σκαει 18κ ευρω για να πηγαινει με 120-140?

CorpseAlive
19/11/2022, 12:42
δεν κανεις το ίδιο ταξιδι με γυμνο και με ψηλο στριτ. εκτος αν πηγαινεις αθηνα-κορινθο ξερω γω. στα 120-140 μπορει να μην ειναι πολυ κουραστικο ενα γυμνο αλλα ποιος σκαει 18κ ευρω για να πηγαινει με 120-140?

Και η σελίτσα δεν μου φαίνεται καλή για τα κυβικά μου .

Nitse3
19/11/2022, 14:02
Ε καλά τότε μπορείς να πάρεις τη γυμνή εκδοχή της gs, αλλά λογικά για ψηλό είσαι.

peterTHErider
20/11/2022, 15:44
Τελικά βρε corpsealive που καταλήγεις?

TONYBANDIT
20/11/2022, 17:00
Ήθελα να ήξερα πόσοι από αυτούς που προτείνουν αυτά τα εξωτικά μηχανάκια θα τα αγόραζαν για πάρτη τους και ειδικά να πηγαίνουν Κολιάτσου Παγκράτι

basilis_k6
20/11/2022, 17:16
Ήθελα να ήξερα πόσοι από αυτούς που προτείνουν αυτά τα εξωτικά μηχανάκια θα τα αγόραζαν για πάρτη τους και ειδικά να πηγαίνουν Κολιάτσου Παγκράτι

αμα εχεις λεφτα παιρνεις V4Rc S RRR aaaarrrrr για να πηγαινεις και κολιατσιου-κολιατσου, πανω κατω!

TONYBANDIT
20/11/2022, 17:50
αμα εχεις λεφτα παιρνεις V4Rc S RRR aaaarrrrr για να πηγαινεις και κολιατσιου-κολιατσου, πανω κατω!
Από προσωπική εμπειρία αυτοί που έχουν λεφτά δεν κάνουν τέτοιες μαλακίες, γιατί θέλουν να συνεχίσουν να έχουν.
Η συμβουλή μου προς τον δικηγόρο είναι να κρατήσει αυτό που έχει για το χαμαλικι και να πάρει ότι γουστάρει για την βόλτα του και την καβλα του και μόνο.
Όχι τίποτα άλλο τις μέρες που δεν θα δουλεύει το ιταλικό να έχεις κάτι να πηγαίνεις στην δουλειά σου
Υγ.Χιουμορ κάνω.

toyar
20/11/2022, 18:07
μιλαμε οτι εχει παρελασει οτι πιο σαλονατο ιδιαιτερο ακαταλληλο για καθημερινη χρηση υπαρχει....
για να κυκλοφορει και να παρκαρει κηφισιας αλεξανδρας ευελπιδων:bawl:

patsavour
20/11/2022, 19:25
Ως συνηθως το θρεντ ξεκιναει παντα απο ενα ταβανι Α ,και ολοι εμεις με ξενη τσεπη το παμε 3Α.Δικηγορε,παντρεψου πρωτα,και αποφασισε μετα απο 9-12 μηνες,απ τον γαμο.Ακου τους γεροντες του φορουμ και ΔΕΝ θα χασεις.Ο γαμος αλλαζει τις καταστασεις,ιδιως απ την μερια της γυναικας.(που ειναι και ο πραγματικος εχων το γενικον προσταγμα).Μαθε μπαλιτσα ,που ελεγε και ο μακαριστός,ΑΛΕΦΑΝΤΟΣ.

doctoras
20/11/2022, 19:37
οτι και να πάρει σήμερα με τέτοιες αλλαγές στον τρόπο ζωής (συμβίωση - γάμος - προσεχώς παιδιά) θα μπει σε φαύλο κύκλο σκέψεων. Μια άποψη ειναι, yolo όσο προλαβαίνει μέχρι τα παιδιά και μετά τον μπουλο.
Εφόσον θέλει να αγοράσει πάντα ε

Αν δεν ήθελε να επενδύσει πολλά λεφτά, θα μπορούσε να αγοράζει 2 διαφορετικού είδους, με μικρότερο μάτζετ (μαζί με αυτό που εχει 3) έτσι για να παιζει πριν την "καταιγίδα" :D

toyar
20/11/2022, 19:45
λοιπον εχω ενα φιλο γιατρο χωρις οικονομικο προβλημα
καποια στιγμη καυλωσε να παρει ενα lexus 80000 μεταχειρισμενο για να πηγαινει στη δουλεια του
του ειπα οτι με αυτα τα λεφτα παιρνει ενα μικρο για την πολη ενα μεγαλο για ταξιδια κι ενα τζιπ για χαβαλε μαζι με τις βενζινες τους για χρονια.....
πηρε το lexus και το μετανιωσε τον πρωτο χρονο.....

stefanos
20/11/2022, 20:08
Δικηγορε,παντρεψου πρωτα,και αποφασισε μετα απο 9-12 μηνες,απ τον γαμο.....

ποιο από τα σκούτερ που αρέσουν στη σύζυγο θα αγοράσεις....:lol:

AristidisZ
20/11/2022, 20:34
Ως συνηθως το θρεντ ξεκιναει παντα απο ενα ταβανι Α ,και ολοι εμεις με ξενη τσεπη το παμε 3Α.Δικηγορε,παντρεψου πρωτα,και αποφασισε μετα απο 9-12 μηνες,απ τον γαμο.Ακου τους γεροντες του φορουμ και ΔΕΝ θα χασεις.Ο γαμος αλλαζει τις καταστασεις,ιδιως απ την μερια της γυναικας.(που ειναι και ο πραγματικος εχων το γενικον προσταγμα).Μαθε μπαλιτσα ,που ελεγε και ο μακαριστός,ΑΛΕΦΑΝΤΟΣ.
Οι γυναίκες δεν έχουν καμία δουλειά με την τσέπη και την καύλα μας

Αρίστος ο γλάρος

zannisvel
20/11/2022, 20:40
Οι γυναίκες δεν έχουν καμία δουλειά με την τσέπη και την καύλα μας

Αρίστος ο γλάρος

Για αυτό αγόρασε μηχανή πριν παντρευτείς.

Nitse3
20/11/2022, 20:48
Ε ναι εκτός αν παντρεύεται καμία σκληροπυρηνική easy rider. Τώρα πρέπει να γίνει η κίνηση.

CorpseAlive
20/11/2022, 22:45
Όλα αυτά που αναφέρονται περί γάμου και λοιπα είναι κάτι που και ο ίδιος έχω σταθμίσει και το σταθμίζω.
Προφανώς δεν θα κάνω επιλογή που θα επηρρεάσει οικονομικά πολύ την καθημερινότητα μου .
Προφανώς σκέφτομαι και εγώ πολύ το θέμα καθημερινής χρήσης μίας Premium μηχανής.
Και για αυτό δεν έχω προβεί σε αγορά ακόμα.
Η Multistrada ειναι όντως το αγαπημένο μου μηχανάκι από όσα έχουν προταχθεί και αντιλαμβάνομαι σιγά σιγά την ανησυχία του να την έχω κέντρο τόσες ώρες καθημερινά.
Είναι ο βασικός λόγος που δεν την έχω πάρει ακόμα και ο λόγος που ακόμα προσπαθώ να δω τι θα κάνω.
Στην πραγματικότητα και ειλικρινά δεν ειναι το οικονομικό της αγοράς που με ζορίζει όσο το να δω μια μηχανή που πάλεψα πολύ να αγοράσω να φθείρεται δυσανάλογα λόγω της χρήσης της. Είμαι φουλ εμμονικός με την κατάσταση της μηχανής που καβαλάω γενικά και ένα κλικ αλλαγή στον ήχο ή στην συμπεριφορά μπορεί να με στείλει σε γιατρό.
Επομένως είμαι ακόμα στο ψάξιμο, στο να δω μηχανάκια με ανάλογη χρήση με την δική μου τι συμπεριφορά έχουν και να κατασταλάξω.

Στην Αφρικα αποφάσισα να μην πάω λόγω όγκου και ακαμψίας της.
Είδα την Vstrom 1050 , μάρεσε , αλλά την θεωρώ βαριά και άκαμπτη και αυτή.

Υπάρχει η σοβαρή σκέψη να πάρω γυμνό για 2ο '' βολτάδικο'' για κανένα χρόνο μεταχειρισμένο να βγάλω λίγο την κ@βλα μου στο γκάζι σε μικρές βόλτες και να κάνω και όλα τα σχολεία για να γίνω καλύτερος χεράς και τότε να πάω σε κάτι καινούριο πουλώντας και τις δύο .
Το τελευταίο μπήκε σαν ιδέα από ένα μέλος που συμμετείχε στο Thread και σαν σκέψη φαντάζει πιο λογική .
Διορθώστε με αν κάπου θεωρείται ότι το χάνω από θέμα λογικής.

Δεν έχω αποφασίσει ακόμα.

peterTHErider
20/11/2022, 22:49
Όταν λες γυμνό μεταχειρισμένο τι εννοείς?

CorpseAlive
20/11/2022, 22:54
Όταν λες γυμνό μεταχειρισμένο τι εννοείς?

Τυχαίες αγγελίες
https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/325582684-suzuki-sv-650

https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/325205380-yamaha-xsr-900

https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/326137999-ducati-monster-796

Acacius
20/11/2022, 22:54
Όταν ξεκινάς να κάνεις οικογένεια αυξάνονται οι υποχρεώσεις, αλλάζουν οι προτεραιότητες, και συνήθως όλο και κάτι προκύπτει που βάζει τα προσωπικά "θέλω" σου στην αναμονή. Εφ'όσον σε παίρνει, κάνε ό,τι τραβάει η καρδιά σου - τελευταία ευκαιρία σαν ανύμφευτος.

Edit: η ιδέα της δεύτερης μηχανής μου αρέσει.

CorpseAlive
20/11/2022, 22:58
Όταν ξεκινάς να κάνεις οικογένεια αυξάνονται οι υποχρεώσεις, αλλάζουν οι προτεραιότητες, και συνήθως όλο και κάτι προκύπτει που βάζει τα προσωπικά "θέλω" σου στην αναμονή. Εφ'όσον σε παίρνει, κάνε ό,τι τραβάει η καρδιά σου - τελευταία ευκαιρία σαν ανύμφευτος.

Για κάποιο λόγο είμαι ή μάλλον ήμουν πιο χαλαρός και έχετε στείλει 400 μηνύματα για τον γάμο και με αγχώνετε λίγο.
Στο κεφάλι μου επειδή είμαι στην σχέση 8 χρόνια κοντά και μένουμε 6 χρόνια το έχω λίγο πιο χαλαρό . Δεν ψήνομαστε για παιδιά για τα επόμενα 4 χρόνια μινιμουμ λόγω ζωής και καριέρας .
Τώρα είτε εγώ το σκέφτομαι όλο λάθος είτε εσείς.
Ελπίζω το δεύτερο .
Όσον αφορά την γυναίκα , θέλει κάτι άνετο για ταξίδια γιατί της αρέσει η αίσθηση αλλά δεν αγαπά την τα700 λόγω αναρτήσεων που όσο και να το σκληρύνω ενοχλεί .

Nitse3
20/11/2022, 23:00
Καλά το δίνει το xsr νομίζω. Απλά θεωρώ ότι στο προφίλ που παρουσίασες δεν ταιριάζει πολύ η δεύτερη μηχανή. Δηλαδή κάποιος που χτυπάει 12ωρα καθημερινά και ίσως κατεβαίνει και κανά Σάββατο στο γραφείο την μηχανή ουσιαστικά την χαίρεται στο πήγαινε έλα και μια Κυριακή. Οι Κυριακές όμως από εδώ και πέρα θα γίνουν όλο και πιο δύσκολες οπότε η δεύτερη μηχανή θα πέσει σε αχρησία πιστεύω. Νομίζω ότι πρέπει να μείνεις στο αρχικό πλάνο, θες απλά μια πιο σύγχρονη και ενδιαφέρουσα μηχανή με αρκετό γκάζι.

basilis_k6
20/11/2022, 23:14
Όσον αφορά την γυναίκα , θέλει κάτι άνετο για ταξίδια γιατί της αρέσει η αίσθηση αλλά δεν αγαπά την τα700 λόγω αναρτήσεων που όσο και να το σκληρύνω ενοχλεί .

μηπως το αμορτισερ σου εχει παραδοσει πνευμα?

ασε τα γυμνα και μην σκεφτεσαι το μηχανακι τι θα παθει. δεν παθαινει τιποτα. αν εχεις λυμενο το θεμα κλοπης προχωρα κανονικα. γυμνο με γυναικα και ταξιδι δεν γινετε. παρε το αμαξι καλυτερα, γιατι να ταλαιπωρεισαι?

Nitse3
20/11/2022, 23:15
Για κάποιο λόγο είμαι ή μάλλον ήμουν πιο χαλαρός και έχετε στείλει 400 μηνύματα για τον γάμο και με αγχώνετε λίγο.
Στο κεφάλι μου επειδή είμαι στην σχέση 8 χρόνια κοντά και μένουμε 6 χρόνια το έχω λίγο πιο χαλαρό . Δεν ψήνομαστε για παιδιά για τα επόμενα 4 χρόνια μινιμουμ λόγω ζωής και καριέρας .
Τώρα είτε εγώ το σκέφτομαι όλο λάθος είτε εσείς.
Ελπίζω το δεύτερο .

Άμα συζειτε από τα 22 και ακολουθεί στα ταξίδια τότε προφανώς υπάρχει κατανόηση δεν το συζητάμε. Απλά συνήθως για πολλούς μετά το γάμο σφίγγουν κάπως τα πράγματα. Μπορεί να την "φας" με τον ερχομό παιδιών, μπορεί με δάνειο για σπίτι, γενικώς τα έξοδα με κάποιον τρόπο αυξάνονται γεωμετρικά, οπότε υποσυνείδητα θα μαζευτεις και εσύ.

CorpseAlive
20/11/2022, 23:19
μηπως το αμορτισερ σου εχει παραδοσει πνευμα?

ασε τα γυμνα και μην σκεφτεσαι το μηχανακι τι θα παθει. δεν παθαινει τιποτα. αν εχεις λυμενο το θεμα κλοπης προχωρα κανονικα. γυμνο με γυναικα και ταξιδι δεν γινετε. παρε το αμαξι καλυτερα, γιατι να ταλαιπωρεισαι?

Φουλ επισκευή τον Ιούλιο στο K-shock και αλλαγή ελατηρίου σε Hyperpro ενισχυμένο

CorpseAlive
20/11/2022, 23:33
Καλά το δίνει το xsr νομίζω. Απλά θεωρώ ότι στο προφίλ που παρουσίασες δεν ταιριάζει πολύ η δεύτερη μηχανή. Δηλαδή κάποιος που χτυπάει 12ωρα καθημερινά και ίσως κατεβαίνει και κανά Σάββατο στο γραφείο την μηχανή ουσιαστικά την χαίρεται στο πήγαινε έλα και μια Κυριακή. Οι Κυριακές όμως από εδώ και πέρα θα γίνουν όλο και πιο δύσκολες οπότε η δεύτερη μηχανή θα πέσει σε αχρησία πιστεύω. Νομίζω ότι πρέπει να μείνεις στο αρχικό πλάνο, θες απλά μια πιο σύγχρονη και ενδιαφέρουσα μηχανή με αρκετό γκάζι.

Όπως είπα είμαι σε σκέψεις.
Ούτως ή άλλως το ποστ εξ αρχής είχε έναν χρονικό ορίζοντα τους τρεις μήνες.
Δεν το είπα τυχαία , ήθελα πορωθώ (που πορώθηκα για Multistrada) και μετά να έχω τον χρόνο να το σκεφτώ λογικά.
Πάντως ένα παλιό Naked με Abs το είχα πάντα όρεξη για να μάθω να το δένω/λύνω και τώρα που έφτιαξα το γκαραζ δεν μου είναι κάτι να βάλω αναβατόριο και έναν πάγκο και να μάθω σιγά σιγα.
Τέσπα το ξεχειλώνω το ίδιο μου το θέμα επομένως Spam Off.

KotsosDR
21/11/2022, 00:36
Υπάρχει η σοβαρή σκέψη να πάρω γυμνό για 2ο '' βολτάδικο'' για κανένα χρόνο μεταχειρισμένο να βγάλω λίγο την κ@βλα μου στο γκάζι σε μικρές βόλτες και να κάνω και όλα τα σχολεία για να γίνω καλύτερος χεράς και τότε να πάω σε κάτι καινούριο πουλώντας και τις δύο .
Το τελευταίο μπήκε σαν ιδέα από ένα μέλος που συμμετείχε στο Thread και σαν σκέψη φαντάζει πιο λογική .
Διορθώστε με αν κάπου θεωρείται ότι το χάνω από θέμα λογικής.

Δεν έχω αποφασίσει ακόμα.

https://youtu.be/iz_RXK0r8kc

Όμορφο ,έτσι;

CorpseAlive
21/11/2022, 00:39
https://youtu.be/iz_RXK0r8kc

Όμορφο ,έτσι;

Απίστευτα όμορφο.
Αλλά πολλά τα 13 για τέτοιο μηχανάκι.

AristidisZ
21/11/2022, 08:12
Καλά κοίτα, ο γάμος δε θα αλλάξει πολλά πράματα στη ζωή σου, εφόσον συζείς τόσο καιρό

Άμα κάνεις κάνα κουτσούβελο όμως, τον ήπιες :bawl:

Panos76
21/11/2022, 08:30
Καλά κοίτα, ο γάμος δε θα αλλάξει πολλά πράματα στη ζωή σου, εφόσον συζείς τόσο καιρό

Νομίζεις..

Άμα κάνεις κάνα κουτσούβελο όμως, τον ήπιες :bawl:

Απλά μπαίνει η αυτοδιάθεση και η ζωή γενικότερα σε pause για μερικές δεκαετίες.

Γενικότερα, δεν υπάρχει ζωή, υπάρχει μόνο υπηρετώ, διεκπαιραιώνω και στάλα-στάλα απομυζάται η ζωή, γερνάς κάθε ξημέρωμα.

Στη συνέχεια, όταν αρχίσουν τα πάρε δώσε με τα σχολεία, έχεις να αντιμετωπίσεις συμπεριφορικούς οχετούς, από μανουλίτσες του fb, μπαμπάδες φιλοσοφίας μούσι, ταττού, φρέντο και αποχαύνωση. Στο εγωκεντρικό μας πάνθεον, τον πρώτο λόγο έχει πάντα το βλαστάρι μας. Το παιδάκι, μη κλάψει, μη του λείψει κάτι και το στεναχωρήσουμε, καλύπτοντας άγνωστες και καλά κρυμμένες ενοχές. Αυτά και πολλά άλλα όταν ανοίξεις το κουτί της Πανδώρας.

Πάρε ένα desert X και εξαφανίσου.

Μετάνιωσα που δεν πήρα βάρκα πριν παντρευτώ.

DoctoR_k6
21/11/2022, 08:44
Νομίζεις..

Γενικότερα, δεν υπάρχει ζωή, υπάρχει μόνο υπηρετώ, διεκπαιραιώνω και στάλα-στάλα απομυζάται η ζωή, γερνάς κάθε ξημέρωμα.

Στη συνέχεια, όταν αρχίσουν τα πάρε δώσε με τα σχολεία, έχεις να αντιμετωπίσεις συμπεριφορικούς οχετούς, από μανουλίτσες του fb, μπαμπάδες φιλοσοφίας μούσι, ταττού, φρέντο και αποχαύνωση. Στο εγωκεντρικό μας πάνθεον, τον πρώτο λόγο έχει πάντα το βλαστάρι μας. Το παιδάκι, μη κλάψει, μη του λείψει κάτι και το στεναχωρήσουμε, καλύπτοντας άγνωστες και καλά κρυμμένες ενοχές. Αυτά και πολλά άλλα όταν ανοίξεις το κουτί της Πανδώρας.

Τον πεθανες ρε Πανο. :lol:
Τι μουντιλα ειναι αυτη ρε?
Δεν υπαρχει μαγαλυτερη χαρα απο το να κανεις 1-2-3 (βαλτε νουμερο) παιδια.
Ολα τα θεματα που αναφερει ο Πανος ξεπερνιουνται.
Απλα μην περιμενεις να καβαλαει η γυναικα μετα ευκολα.
Η δικια μου το μεγαλο πλεον δεν το ξανακαβαλησε. Μονο σκουτερ...

Οποτε παρε ενα μοτο μεγαλο (οποιο ειναι αυτο εν τελει) κ καντε τα ταξιδακια σας οσο μπορειτε ακομα να γεμισετε κ μετα προχωρατε.

Vstrom800... :p

AristidisZ
21/11/2022, 08:50

Ισχύει, επιβεβαιώνω... :bawl:

doctoras
21/11/2022, 08:53
Η δικια μου το μεγαλο πλεον δεν το ξανακαβαλησε. Μονο σκουτερ...

Ισχύει και στην δική μου περιπτωση, κάπου όταν τα παιδιά είχαν γίνει 2 χρόνων είπε: - εγώ δεν ξανακαβαλάω, αν γίνει η μαλακία να μείνει ο ένας πίσω
έμεινα λίγο μακάκας... αλλά το αποδέχτηκα εννοείται (και μετα βρήκα την χαρα του solo riding).

Μπορεί να μη συμβεί τίποτα απο ολα αυτά σε εσένα, αλλά μέσες άκρες τα δεδομένα υπάρχουν

doctoras
21/11/2022, 08:56
βάλε ένα οχλινς αμορτισερ στο ΤΑ700 και πάρε ένα μηχανάκι για σένα.

Αργά ή γρήγορα όταν όλα ενδέχεται να αλλάξουν, παιζει να θες να τα πουλήσεις όλα για ένα ή για κανένα, ο χρόνος θα δείξει πως θα σου έρθει να συμπεριφερθείς

gior-gos
21/11/2022, 09:12
και ένα κλικ αλλαγή στον ήχο ή στην συμπεριφορά μπορεί να με στείλει σε γιατρό.
Μην πάρεις ευρωπαϊκό, δεν έχουν την σταθερή λειτουργία των γιαπωνέζικων· αυτό δεν σημαίνει αναξιοπιστία αλλά αν η φάση σου είναι αυτή που περιγράφεις παραπάνω τότε θα ζεις μέσα στην ανασφάλεια και δεν θα το χαρείς όσο σου/του αξίζει. :)

spyrval
21/11/2022, 09:26
Νομίζεις..

Ρε συ :lol::lol:

Είπαμε, Δευτέρα πρωί είναι, αλλά μη τα βλέπεις όλα μαύρα.
(Σωστά τα λες πάντως)

stefanos
21/11/2022, 09:31
Για όλους τους παραπάνω λόγους επιβάλλεται μια "υπέρβαση" πριν μπουν στη ζωή μας γυναίκες κουτσούβελα κλπ. και μας πάρουν και τα χρόνια.
Ο καθένας διαλέγει τη δική του.

stefanos
21/11/2022, 09:33

19 χρόνια έχω να τη ρίξω στη θάλασσα...
Μάντεψε τι έγινε πριν 19 χρόνια:lol: