View Full Version : Πάμε σιγά σιγά για την αλλαγή.
Σελίδες :
1
2
3
4
5
6
7
8
[
9]
10
11
12
Για 950 κοιτάω MAX .
Δεν ανεβαίνω πάνω από 1000ρι.
Αν και σκέφτομαι πολύ σοβαρά την αγορά δεύτερης για πίστα/βόλταδικη.
H βόλτα στην Πεντέλη με έκανε να θέλω να κυνηγήσω πολύ παραπάνω την εκπαίδευση μου στην πιο γρήγορη οδήγηση.
Εκεί δεν έχω καταλήξει μέσα μου ακόμα απόλυτα, γιατί το να έχω δύο μηχανές είναι και αυτό κάτι που μου αρέσει σαν σκέψη και να το έχω πιο χομπίστικα και να μην εγκλωβιστώ σε μία μηχανή για όλα.
.
Είχα για λίγο καιρό bmw scarver + gsxr1000(μου το κλέψανε μετά) και ήταν η χρυση τομή.Οποτε ένιωθα κουρασμένος ή εβρεχε έπαιρνα το σκαρβερ για να πάω στη δουλεια,οπότε είχα ορεξη για μλκιες ή βόλτα στα ρεπο έπαιρνα το gsxr.
Τώρα πια έχω αμάξι + σκαρβερ και δεν με παίρνει για τρίτο όχημα οπότε αναγκαστικά κάποια στιγμή θα φύγει το σκαρβερ να πάρω πάλι ss.
Κοίτα λες έχεις ένα ένστικτο προς τη σπορ οδήγηση.Εγω σου λέω επειδή ήμουν στη θέση σου παλια,πάρε ss,τα περιθώρια βελτίωσης του εαυτού σου θα σου φαίνονται ανεξάντλητα γιατί χρειάζεσαι και σωματική προσπάθεια για να τα ευχαριστηθες και να ξεκλειδώσεις κι άλλα level οδήγησης στο μέλλον.
CorpseAlive
11/12/2022, 17:53
Είχα για λίγο καιρό bmw scarver + gsxr1000(μου το κλέψανε μετά) και ήταν η χρήση τομή.Οποτε ένιωθα κουρασμένος ή εβρεχε έπαιρνα το σκαρβερ για να πάω στη δουλεια,οπότε είχα ορεξη για μλκιες ή βόλτα στα ρεπο έπαιρνα το gsxr.
Τώρα πια έχω αμάξι + σκαρβερ και δεν με παίρνει για τρίτο όχημα οπότε αναγκαστικά κάποια στιγμή θα φύγει το σκαρβερ να πάρω πάλι ss.
Κοίτα λες έχεις ένα ένστικτο προς τη σπορ οδήγηση.Εγω σου λέω επειδή ήμουν στη θέση σου παλια,πάρε ss,τα περιθώρια βελτίωσης του εαυτού σου θα σου φαίνονται ανεξάντλητα γιατί χρειάζεσαι και σωματική προσπάθεια για να τα ευχαριστηθες και να ξεκλειδώσεις κι άλλα level οδήγησης στο μέλλον.
Είναι στις σκέψεις και αυτό το ενδεχόμενο.
Για δεύτερη αλλά ιδανικά 600ρι και καθαρά για πίστα.
Ούτως ή άλλως είμαι στο ψάξιμο αλλά θέλω να πάρω τον χρόνο μου για το ποιο μονοπάτι θα ακολουθήσω.
Υ.γ. θυμάστε που έλεγα ότι ένα μουλτι 1260 παρκάρει κάτω από το γραφείο μου και δίπλα από την δική μου?
Την παρασκευή του την φάγανε.
Είδα περιπολικά και λέω όχι ρε πούστη μου την φάγανε και τελικά η δική μου ήταν εκεί περήφανη και αργή και η μούλτι έλειπε δυστυχώς .
RaGe_Raptor
11/12/2022, 19:16
Είναι στις σκέψεις και αυτό το ενδεχόμενο.
Για δεύτερη αλλά ιδανικά 600ρι και καθαρά για πίστα.
Ούτως ή άλλως είμαι στο ψάξιμο αλλά θέλω να πάρω τον χρόνο μου για το ποιο μονοπάτι θα ακολουθήσω.
Υ.γ. θυμάστε που έλεγα ότι ένα μουλτι 1260 παρκάρει κάτω από το γραφείο μου και δίπλα από την δική μου?
Την παρασκευή του την φάγανε.
Είδα περιπολικά και λέω όχι ρε πούστη μου την φάγανε και τελικά η δική μου ήταν εκεί περήφανη και αργή και η μούλτι έλειπε δυστυχώς .
Transalp and dried bread, λοιπόν.
Παίρνεις κι ένα tuono V4 κ το έχεις χωμένο κάπου βαθιά να μην το βλέπει ο ήλιος μόνο για τα σκ
CorpseAlive
11/12/2022, 19:29
Transalp and dried bread, λοιπόν.
Παίρνεις κι ένα tuono V4 κ το έχεις χωμένο κάπου βαθιά να μην το βλέπει ο ήλιος μόνο για τα σκ
Θέλει σκέψη, ο πατέρας μου π.χ. αφήνει την δική του σε πάρκινγκ με 70/μηνα για γραφείο , σπίτι υπάρχει Γκαραζ. Δεν μου είναι κάτι να δίνω για πάρκινγκ απλά είναι λίγο ταλαιπωρία βάλε βγάλε μέσα στην μέρα που εγώ προσωπικά το κάνω 5-6 φορές στάνταρ .
Επίσης τελειώνω τώρα το δικό μου Garage και έχω βάλει στόχο να μαζέψω εργαλεία και λοιπά και να μάθω να κάνω βασικά πράγματα για δική μου απόλαυση.
Πρώτο που έκανα και χάρηκα είναι να λύσω μόνος μου ποδιά και κάγκελα γιατί έκαναν ένα παράξενο ήχο και το έφτιαξα. Επομένως επειδή αισθάνθηκα πολύ περήφανος που δεν έδωσα 50-70 ευρώ που μου ζήταγαν για να ''ψάξουν'' από που έρχεται ο ήχος θέλω να λερώσω και εγώ τα χέρια μου εξού και το να πάρω μια δεύτερη μεταχειρισμένη για να την έχω και σαν Project.
Είναι πολλά τα σενάρια και επειδή δεν βιάζομαι ιδιαίτερα θέλω να πάρω όσον το δυνατόν την πιο καλοραμμένη απόφαση στα δικά μου θέλω και μέτρα.
RaGe_Raptor
11/12/2022, 19:38
Θέλει σκέψη, ο πατέρας μου π.χ. αφήνει την δική του σε πάρκινγκ με 70/μηνα για γραφείο , σπίτι υπάρχει Γκαραζ. Δεν μου είναι κάτι να δίνω για πάρκινγκ απλά είναι λίγο ταλαιπωρία βάλε βγάλε μέσα στην μέρα που εγώ προσωπικά το κάνω 5-6 φορές στάνταρ .
Επίσης τελειώνω τώρα το δικό μου Garage και έχω βάλει στόχο να μαζέψω εργαλεία και λοιπά και να μάθω να κάνω βασικά πράγματα για δική μου απόλαυση.
Πρώτο που έκανα και χάρηκα είναι να λύσω μόνος μου ποδιά και κάγκελα γιατί έκαναν ένα παράξενο ήχο και το έφτιαξα. Επομένως επειδή αισθάνθηκα πολύ περήφανος που δεν έδωσα 50-70 ευρώ που μου ζήταγαν για να ''ψάξουν'' από που έρχεται ο ήχος θέλω να λερώσω και εγώ τα χέρια μου εξού και το να πάρω μια δεύτερη μεταχειρισμένη για να την έχω και σαν Project.
Είναι πολλά τα σενάρια και επειδή δεν βιάζομαι ιδιαίτερα θέλω να πάρω όσον το δυνατόν την πιο καλοραμμένη απόφαση στα δικά μου θέλω και μέτρα.
θέλει κ λίγο παρορμητισμό το πράγμα, κι ας μην είναι η πιο (θεωρούμενη εκ των προτέρων) "καλοραμμένη" απόφαση που θα πάρεις. ίσως να μην γνωρίζεις τί χάνεις αποκλείοντας κάποιες μοτοσυκλέτες.
peterTHErider
12/12/2022, 09:29
Επειδή είμαι παθών...καλοραμμένη απόφαση ΔΕΝ υπάρχει.(εκτός αν μπορείς να έχεις 5 high level μηχανές).υπάρχει αυτό που θα μας καλύψει αυτό που βλέπουμε τώρα ως ανάγκη.
Αν κρατήσεις το τρανσαλπ και πάρεις ένα 2ο πολύ σπορ και στημένο στην αρχή θα λες πως είσαι κομπλέ.σύντομα πάλι θα γίνουν πιο έντονες οι αδυναμίες του χόντα και θα αρχίσει πάλι το ψάξιμο.
Γιατί αν θυμάμαι καλά ο αρχικός λόγος του ψαξίματος ήταν ότι δεν σε καλύπτει το τρανσαλπ.
Πάντως, επειδή από sport touring ή on/off για δικάβαλος με τη γυναίκα πήγαμε σε τελείως διαφορετικά σενάρια (πήρε το μάτι μου μέχρι και το ενδεχόμενο να πάρεις εσύ μεσαίο γυμνό και μικρότερο -τύπου ΜΤ03- η σύζυγος), θα ήθελα να προσθέσω μια παράμετρο που ίσως δεν είχες σκεφτεί. Μένω Θεσσαλονίκη, τον Μάιο πήγα για την εμπειρία σε ένα track day στις Σέρρες και θα ήθελα να σου μεταφέρω τα παρακάτω: Κατ' αρχάς, για να μπεις στην πίστα χρειάζεσαι -τυπικά τουλάχιστον- δερμάτινη φόρμα (διαιρούμενη ή ολόσωμη), μπότες και δερμάτινα γάντια. Βέβαια, σε ελεύθερη προπόνηση για να μη χάσουν τα χρήματα ίσως σε αφήσουν να μπεις με τα καθημερινά μοτοσυκλετιστικά σου ρούχα αλλά δεν μπορώ να το πω με σιγουριά, ίσως ξέρουν τα πιο έμπειρα μέλη. Σε track day πάντως είναι προϋπόθεση. Αν υποθέσουμε ότι δεν θα κοιτάξεις για μεταχειρισμένο εξοπλισμό και όχι απαραίτητα από τα μεγάλα brand, θα χρειαστείς επιπλέον εξοπλισμό τουλάχιστον 800-1000 ευρώ που πιθανώς θα χρησιμοποιείς μία στο τόσο. Επιπλέον, υπάρχει το ζήτημα του ελεύθερου χρόνου. Από τη στιγμή που μένεις Αθήνα, φαντάζομαι όταν μιλάς για πίστα αναφέρεσαι στα Μέγαρα. Όπου και να μένεις στην Αθήνα, μαζί με την κίνηση φαντάζομαι το πήγαινε-έλα είναι τουλάχιστον ένα 3ωρο. Πρόσθεσε και τον χρόνο παραμονής σου στο trackday/ελεύθερη προπόνηση και φεύγει ολόκληρη η μέρα.
Από όσα έχουν ειπωθεί σε αυτό το θέμα, έχω καταλάβει ότι το οικονομικό δεν είναι πρόβλημα, όμως υπάρχει περιορισμός ελεύθερου χρόνου. Οπότε εγείρονται τα εξής ερωτήματα:
Πόσες μέρες έχεις κάθε μήνα που θα μπορείς να πεις "Σήμερα δεν κάνω τίποτα άλλο και πάω πίστα";
Αξίζει η επένδυση αυτών των χρημάτων (προφανώς αν πας σε γνωστά brands οι τιμές είναι πολύ υψηλότερες από αυτές που ανέφερα) για κάτι που πιθανώς θα κάνεις μία στο τόσο;
Γράφω επειδή είμαι σε επάγγλεμα που δουλεύω ΣΚ/αργίες και ήμουν και εγώ σε ανάλογη φάση που έλεγα να πάρω μια μη-επώνυμη/μεταχειρισμένη φόρμα για να μπαίνω μια στο τόσο, όμως μετά από το track day απογοητεύτηκα λίγο από την όλη διαδικασία. Εφ' όσον το θέλεις πολύ και το γουστάρεις προφανώς είναι εφικτό.
motojojo
12/12/2022, 18:07
Ετσι ακριβώς. Το πρόβλημα δεν ειναι πάντα τα λεφτά αλλά ο χρόνος. Αν και η επένδυση σε μια στολή (επώνυμη ή μη) δεν θα πάει απαραίτητα στράφι, μπορείς να τη βάλεις και για μια γρήγορη βόλτα στο βουνό (έτσι έκανα εγώ) αλλά το ερώτημα είναι, θα πας τελικά έστω και στο βουνό; Πόσες φορές πήγες ως τώρα για να ξέρεις με τι ρυθμό θα συνεχίσεις να πηγαίνεις;
Το πιθανότερο είναι ότι οι φορές αυτές θα είναι ελάχιστες γιατί πάντα κάτι θα συμβαίνει μέχρι να τεθεί και το οικονομικό.
Πολλοί βέβαια ικανοποιούνται και μόνο που βλέπουν το αντικείμενο του πόθου τους και ας μην το αξιοποιούν όσο θα ήθελαν, αρκεί που είναι εκεί. Αν το αντιλαμβάνεσαι και το κάνεις συνειδητά έχει καλώς.
RaGe_Raptor
12/12/2022, 19:58
πως έζησα εγώ τον μοτοσυκλετισμό:
π.δ.
μ.δ.
(προ δερμάτων και μετά δερμάτων)
δεν συγκρίνεται με τίποτα η αίσθηση του δέρματος. (ή ακόμα πιο σωστά, του πλήρους εξοπλισμού υψηλής ποιότητας)
ελλοχεύει βέβαια ο κίνδυνος του να αισθανθείς άτρωτος,ιδιαίτερα στον δρόμο. κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τα ηλεκτρονικά βοηθήματα. risk compensation λέγεται.
Δεν εχω γράψει τόσο καιρό γιατί είμαι λίγο εκτός θέματος.
Προχώρατο τώρα που μπορείς και πάρε αυτό που θέλεις για να πηγαίνεις στην δουλειά σου , γενικότερα για τον χρόνο που έχεις σήμερα και μπορείς να χαρείς το μηχανάκι που ονειρέυεσαι και θέλεις.
Κάποια στιγμή θα φτάσεις να έχεις κάμποσα οχήματα και να χρησιμοποιείς αναγκαστικά μόνο το ένα. Και θα σκέφτεσαι γιατί όταν μπορούσες δεν έκανες την κίνηση.
Ο μόνος αποτρεπτικός παράγοντας για εμένα το θέμα κλοπής.
giannis323
13/12/2022, 18:51
Θα συμφωνήσω κι εγώ ότι θα ήταν καλύτερα να προχωρήσεις σε αυτό που πραγματικά επιθυμείς τώρα που μπορείς και να την χαρείς και να την συντηρείς σωστά.Αλλα αυτό που έγραψες με την κλοπή της Μουλτιστραντα δίπλα στο τρανσαλπ σου,ήταν μαχαιριά στην καρδιά.
Αν δεν έχεις τροπο να την εξασφαλίσεις 100%,πράγμα που σημαίνει σπίτι-βολτα-σπιτι χωρίς να την πάρεις λεπτό από τα μάτια σου,χίλιες φορές να πάρεις κάτι ενδιάμεσο να κάνεις την δουλειά σου παρα να είσαι με τον φόβο καθημερινά.Εγω προσωπικά έχω ένα ταπεινό παλιο f 650 και νιώθω ότι δεν με περιοριζει πουθενά στο ποιο μέρος θελω να επισκεφτώ και κυρίως που να την αφησω.Πάω παντού και για τα πάντα χωρίς το άγχος κλοπής,ανεβαινω Αθήνα,κάνω ταξίδια και την παρατάω με ένα λουκετακι και συναγερμό και όταν την αφήνω λέω οκ έκανα ότι μπορούσα από τη μεριά μου, αν εξαφανιστεί κάποια μέρα δεν θα την πολυκλαψω.Για πιο άγριες καταστάσεις έχω 600rr αλλά έχω γκαράζ, μονοκατοικία και ζω επαρχία.Με το καλό σου εύχομαι ο,τι κι αν αποφασίσεις.
CorpseAlive
13/12/2022, 20:59
Ευχαριστώ τα παιδιά για τις απαντήσεις.
Το θέμα με την κλοπή μου έχει κάτσει κάπως γιατί το παιδί μου έδειξε σε πόσα λεπτά του την σήκωσαν και έπαθα λίγο σοκ.
Τους έπιασε η κάμερα από το President Να σταματάνε , να την περιεργάζονται και να την καβαλάνε με νεκρά? και να φεύγουν. 6 λεπτά .
Σπάσανε λουκέτο και αλυσίδα στον πίσω τροχό.
Αναμένω να γίνουν κάποια πράγματα στην δουλειά και μάλλον θα πάω προς Ιταλία και μάλλον σε κούτα εκτός αν βρω κάτι τρελό σε ευκαιρία.
Εκτός αν κάνει η BMW καμιά πράφ και με αφήσει να δοκιμάσω και τα μηχανάκια που θέλω από κείθε μεριά και αλλάξω άποψη.
Η δεύτερη τελικά δεν βολεύει καθόλου και για φορολογικούς λόγους .
motojojo
13/12/2022, 22:08
Αυτο με το φορολογικό μπορείς να το αναλύσεις λίγο;
Δεν γνωρίζω άλλη επιβάρυνση πέρα των τελών, που ειτε 2 600αρες έχεις είτε μια 1000αρα τα συνολικά τέλη είναι ίδια.
(Κάπου στα 780 αλλάζει η κλίμακα αν θυμαμαι καλά και από 55 γίνονται 110, σωστά; )
CorpseAlive
13/12/2022, 22:39
Αυτο με το φορολογικό μπορείς να το αναλύσεις λίγο;
Δεν γνωρίζω άλλη επιβάρυνση πέρα των τελών, που ειτε 2 600αρες έχεις είτε μια 1000αρα τα συνολικά τέλη είναι ίδια.
(Κάπου στα 780 αλλάζει η κλίμακα αν θυμαμαι καλά και από 55 γίνονται 110, σωστά; )
Δυστυχώς δεν μπορώ να το αναλύσω για ευνόητους λόγους.
Ας πούμε ότι δεν βγαίνουν τα κουκιά.
Στα μοτοσακά μπορεί να σε πιάσει το πόθεν έσχες. Κάποιες φορές οι ενδιαφερόμενοι θέλουν να προσθέσουν στο ετήσιο εισόδημά τους τα χρήματα της πώλησης του παλαιού μοτοσακού, στο ίδιο οικονομικό έτος με την αγορά του καινούριου.
Οπότε θα πεις, πούλησα το παλιό 7 χιλιάρικα και για το νέο πρόσθεσα άλλα 12 χιλιάρικα από τα ετήσια κέρδη και φυσικά κάποια χρήματα από ανάλωση κεφαλαίου περασμένων ετών. Κάποιοι το λύνουν με δόσεις σε επόμενα έτη.
CorpseAlive
13/12/2022, 22:59
Στα μοτοσακά μπορεί να σε πιάσει το πόθεν έσχες. Κάποιες φορές οι ενδιαφερόμενοι θέλουν να προσθέσουν στο ετήσιο εισόδημά τους τα χρήματα της πώλησης του παλαιού μοτοσακού, στο ίδιο οικονομικό έτος με την αγορά του καινούριου.
Οπότε θα πεις, πούλησα το παλιό 7 χιλιάρικα και για το νέο πρόσθεσα άλλα 12 χιλιάρικα από τα ετήσια κέρδη και φυσικά κάποια χρήματα από ανάλωση κεφαλαίου περασμένων ετών. Κάποιοι το λύνουν με δόσεις σε επόμενα έτη.
Το οποίο αν πάρω Cash χωρίς να πουλήσω δεν βγαίνει ;)
peterTHErider
14/12/2022, 08:05
Για αυτό όταν αγοράζειε μεταχειρισμένο μπορείς να κουβεντίασεις τι θα δωθεί και πως και τι θα φανεί και πως.
Ακόμα και στο καινούργιο αν θέλεις το δηλώνεις.η μοτο δεν αποτελεί τεκμήριο.δεν την δηλώνεις σε καμία φορολογική δήλωση.απλά μπορεί σε τυχαίο έλεγχο να σε τσιμπήσουν.
Ξέρω πάρα πολλούς που δεν εχουν δηλώσει ποτέ πώληση ή αγορά μοτό.
Είναι σαν να αγοράζεις μια πάρα πολύ ακριβή τηλεόραση.αν θες το δηλώνεις.
PaNick67
14/12/2022, 09:35
Το οποίο αν πάρω Cash χωρίς να πουλήσω δεν βγαίνει ;)
Εχω την εντυπωση οτι η προταση για 2 μοτο αφορα δυο μεταχειρισμενες μοτο στο κοστος της μιας καινουργιας με ταυτοχρονη πωληση φυσικα του ΤΑ.
Αν ειναι να παρεις και το Ιταλικο κουτα και καποιο αλλο μεταχειρο, δεν λεει κατα την γνωμη μου. Πολλα λεφτα για την μιση χρηση.
Απο την αλλη το Duc θελει γκαραζ οπως και τα BMW, οπως και καθε καινουργια μοτοσυκλετα. Μην κοιτας το ΤΑ. Ειναι παλιοτερο, κυκλοφορουν πολλα, το κλεφτρονι θα χτυπησει καποιο λιγοτερα προστατευμενο.
Στα καινουργια μοντελα ομως δεν ισχυει αυτο. Θα χτυπησουν οποιο τους γυαλισει
doctor_john
14/12/2022, 09:45
Σε μοτοσυκλέτες που είναι σχετικά δυσεύρετες πρέπει να υπολογίζουμε ότι ίσως κλέβονται κατά παραγγελία.
Τα στοιχεία όσων έχουν την αντίστοιχη διασταυρώνονται μέσω ασφαλιστικών κ.λπ.
Εν τω μεταξύ αυτά που θεωρητικά κοιτάζει ducati, bmw , tracer είναι και αυτά που προτιμούν συνήθως οι κλέφτες. Του κάναμε την καρδιά περβόλι.
Ακόμα και στο καινούργιο αν θέλεις το δηλώνεις.η μοτο δεν αποτελεί τεκμήριο.δεν την δηλώνεις σε καμία φορολογική δήλωση.απλά μπορεί σε τυχαίο έλεγχο να σε τσιμπήσουν.
Ξέρω πάρα πολλούς που δεν εχουν δηλώσει ποτέ πώληση ή αγορά μοτό.
Είναι σαν να αγοράζεις μια πάρα πολύ ακριβή τηλεόραση.αν θες το δηλώνεις.
Δε νομίζω ότι είναι προαιρετικό. Πίνακας 5, §2α. (https://www.aade.gr/sites/default/files/2022-04/E1_Dilwsi_forologias_eisodimatos.pdf#page=3)
Εν τω μεταξύ αυτά που θεωρητικά κοιτάζει ducati, bmw , tracer είναι και αυτά που προτιμούν συνήθως οι κλέφτες. Του κάναμε την καρδιά περβόλι.
Οι κλοπές είναι από τα βασικότερα θέματα που δυσκολεύουν τη χρήση της μοτοσυκλέτας. Είναι δύσκολο να βρεις ασφαλή και αξιόπιστη μοτοσυκλέτα που να μην είναι στόχος κλοπής. Ειδικά αν βάλεις στην εξίσωση την εμφάνιση και τις επιδόσεις. Όπως έγραψα και πιο πάνω, αν είναι πολύ ακριβή, τότε την παίρνουν απ' όπου κι αν βρίσκεται, ακόμα και από κλειστό γκαράζ.
Γνωστός μου είχε χάσει δύο μοτοσυκλέτες (V-Strom, TDM) από κλοπή στην πυλωτή της πολυκατοικίας που έμενε και στην επόμενη αγορά έβαλε ως πρώτο κριτήριο να μην είναι εμπορικό μοντέλο. Κατέληξε στο ροπάτο Bandit 1250, που δεν του το πήραν ποτέ, αλλά ταλαιπωρούνταν με το βάρος της και την υπερβολική κατανάλωση καυσίμου.
peterTHErider
14/12/2022, 10:34
Δε νομίζω ότι είναι προαιρετικό. Πίνακας 5, §2α. (https://www.aade.gr/sites/default/files/2022-04/E1_Dilwsi_forologias_eisodimatos.pdf#page=3)
Όσο υποχρεωτική είναι η δήλωση μιας οποιασδήποτε ακριβής αγοράς.από την στιγμή που δεν αποτελεί τεκμήριο διαβίωσης όπως πχ ένα αυτοκίνητο είναι προαιρετικό.ή να το πω αλλιώς...δεν θα ασχοληθεί κανείς αν το δηλωσες...
Δεν έχω δηλώσει ποτέ αγορά ή πώληση μοτοσυκλέτας στη ζωή μου.
DoctoR_k6
14/12/2022, 11:14
Όσο υποχρεωτική είναι η δήλωση μιας οποιασδήποτε ακριβής αγοράς.από την στιγμή που δεν αποτελεί τεκμήριο διαβίωσης όπως πχ ένα αυτοκίνητο είναι προαιρετικό.ή να το πω αλλιώς...δεν θα ασχοληθεί κανείς αν το δηλωσες...
Eιναι συγκεκριμενος ο πινακας κ στο τι ζηταει.
Δεν λεει για ακριβες αγορες (τηλεορασεις, κινητα κ κουζινες).
Το αν το βαζει ο καθενας ειναι αλλο με το αν ειναι σωστο.
Ουτως η αλλως ο καθενας οτι θελει δηλωνει απλα το μετα ειναι το θεμα...
Εγω παντα εβαζα κ αγορα κ πωληση 2 τροχου.
(Νταξει δεν αγοραζουμε κ πουλαμε καθε χρονο)
DoctoR_k6
14/12/2022, 11:14
Σε μοτοσυκλέτες που είναι σχετικά δυσεύρετες πρέπει να υπολογίζουμε ότι ίσως κλέβονται κατά παραγγελία.
Τα στοιχεία όσων έχουν την αντίστοιχη διασταυρώνονται μέσω ασφαλιστικών κ.λπ.
Οσο κλεβονται κ μεσω συνεργειων...Αντε να το αποδειξεις.
peterTHErider
14/12/2022, 11:17
Αυτό.
Έχεις αγοράσει πρόσφατα καινούρια μοτοσυκλέτα; Δήλωσα κανονικά τη δική μου στο Ε1.
Χωρίς να γνωρίζω συγκεκριμένα, επειδή πλέον έχουν ενωθεί διάφορες υπηρεσίες του κράτους, ενδέχεται να δηλώνεται από την αντιπροσωπεία ο Α.Φ.Μ. σου και το ποσό της αγοράς. Υπόθεση αυτό.
KotsosDR
14/12/2022, 11:29
Αυτό.
δηλαδή αν δεν δηλώσεις την αγορά εξαρχής και κατά συνέπεια ούτε την πώληση όταν έρθει η ώρα , αλλά ο αγοραστής της μοτοσυκλέτας σου αποφασίσει να δηλώσει την αγορά, εσύ δεν έχεις πρόβλημα ;
peterTHErider
14/12/2022, 11:33
δηλαδή αν δεν δηλώσεις την αγορά εξαρχής και κατά συνέπεια ούτε την πώληση όταν έρθει η ώρα , αλλά ο αγοραστής της μοτοσυκλέτας σου αποφασίσει να δηλώσει την αγορά, εσύ δεν έχεις πρόβλημα ;
αυτό το κανονίζεις από πριν.σαν πωλητής πρέπει να δώσεις υπεύθυνη δήλωση με το ποσό που εισέπραξες μαζί με το καταθετήριο ο αγοράστης το καταθέτει.αν δεν έχει αυτά δεν μπορεί να δηλώσει τίποτα.μόνο ότι την έχει χωρίς ποσό.
peterTHErider
14/12/2022, 11:36
Έχεις αγοράσει πρόσφατα καινούρια μοτοσυκλέτα; Δήλωσα κανονικά τη δική μου στο Ε1.
Χωρίς να γνωρίζω συγκεκριμένα, επειδή πλέον έχουν ενωθεί διάφορες υπηρεσίες του κράτους, ενδέχεται να δηλώνεται από την αντιπροσωπεία ο Α.Φ.Μ. σου και το ποσό της αγοράς. Υπόθεση αυτό.
αυτό γίνεται.η αντιπροσωπεία πάντα το δηλώνει.εσύ αν δεν το δηλώσεις μπορεί να έχεις κάποιο θέμα εάν πέσεις σε τυχαίο έλεγχο.αυτόματες διασταυρώσεις σε αυτό ακόμα δεν υπάρχουν.
αλλο το ''προαιρετικο'' και άλλο το ''δεν ελέγχεται''.
χωρις να θέλω να ειμαι ο σπασικλας της υποθεσης, καλό ειναι να μιλάμε ξεκάθαρα γιατί πολλοί διαβάζουν και η κριτική ικανότητα του καθενός, διαφέρει.
ο νεοσσος έχει δίκιο πως
παρολο που η κατοχή μοτοσυκλετας δεν αποτελεί τεκμήριο διαβιωσης, η αγορά της αποτελει και ειναι υποχρεωτικο να δηλωθει. επίσης, οι αγορες ανω των 10Κ αποτελούν τεκμήριο και ειναι υποχρεωτικο να δηλώνονται, οι μικρότερες όχι.
ο πιτερδεραιντερ έχει δίκιο πως, ως ώρας δεν ασχολειται καποιος αν θα το δηλώσεις. οι περισσότεροι παρανομουμε/φοροδιαφευγουμε και δεν δηλωνουμε την αγορα, οι έλεγχοι είναι ελάχιστοι και αν δεν σε τσιμπησουν σε έλεγχο, ως ωρας ξαναγραφω, δεν το διασταυρώνουν με το μηχανολογικο, οπότε δεν σου κάνουν τίποτα. σαν τις τροχαίες παραβάσεις πριν τις καμερες ένα πράγμα, την υποχρεωτική ασφάλιση των οχημάτων πριν την ηλεκτρονική διασταυρωση και ολες τις παρανομίες που δεν ελεγχονται. ο παραβατης δεν τιμωρειται.
CorpseAlive
14/12/2022, 12:29
Το θέμα ζορίζει εμένα προσωπικά ως εταίρο σε δικηγορική εταιρεία.
Είναι λεπτό ζήτημα και δεν με παίρνει να κάνω παράτυπες ή έκνομες ενέργειες σχετικά με την δήλωση μου.
Όταν λέω αγορά δεύτερης εννοώ κρατάω την TA700 και αγοράζω μεταχειρισμένη 2η 5ετίας.
Αυτά τα ολίγα.
Ναι, αγόρασα το benelli καινούριο.
Ξέχνα τη δεύτερη. Πάρε μια μηχανή που θα την χαίρεσαι κάθε ώρα και στιγμή.
Η κατηγορία που κοιτάς τα κάνει όλα. Από την χρήση εντός πόλης μέχρι ταξίδι το γύρο του κόσμου με συνεπιβάτη.
Bάλε ένα καλό συναγερμό και GPS, λουκέτο, κάνε και μία ασφάλεια κλοπής, πρόσεχε που την αφήνεις και τέλος.
Αν είναι να σου κάτσει η στραβή, τουλάχιστον θα αποζημιωθείς στο μεγαλύτερο ποσό.
Έχω την πεποίθηση πως από τη στιγμή που πληρώνονται τέλη κυκλοφορίας η μοτοσυκλέτα φαίνεται στη δήλωση θες δε θες (από 125cc και άνω). Αυτό που μπορείς να αποφύγεις είναι το ποσό της αρχικής αγοράς, δε ξέρω κατά πόσο είναι σωστό, εγώ επειδή ήθελα να δικαιολογώ τη νέα αγορά δήλωνα πάντα και τη πώληση (για να κάνω χρήση του ποσού) και την αγορά.
CorpseAlive
14/12/2022, 16:19
Έχω την πεποίθηση πως από τη στιγμή που πληρώνονται τέλη κυκλοφορίας η μοτοσυκλέτα φαίνεται στη δήλωση θες δε θες (από 125cc και άνω). Αυτό που μπορείς να αποφύγεις είναι το ποσό της αρχικής αγοράς, δε ξέρω κατά πόσο είναι σωστό, εγώ επειδή ήθελα να δικαιολογώ τη νέα αγορά δήλωνα πάντα και τη πώληση (για να κάνω χρήση του ποσού) και την αγορά.
Προφανώς και φαίνεται ότι έχεις μηχανή.
Αν δεν το δηλώνεις απλά κάποια στιγμή σε κάποιον έλεγχο θα σε γράψουν και για αυτό αναδρομικά για μέχρι και 5 έτη.(αν την είχες προφανώς για τόσο διάστημα). Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι δεν έχουν μεγάλο βαθμό επικινδυνότητας. Εγώ που δεν είμαι όμως μισθωτός έχω.
CorpseAlive
21/12/2022, 12:02
Μικρό Update .
Θα πάω να δω την V100 Mandello .
Τι έχω να περιμένω από την Moto guzzi σαν εταιρεία?
Συχνά θέματα , προβλήματα με αντιπροσωπεία , διαθεσιμότητα/κόστος ανταλλακτικών , δίκτυο εξουσιοδοτημένων Moto guzzi?
πυξιδας990
21/12/2022, 12:10
Μικρό Update .
Θα πάω να δω την V100 Mandello .
Τι έχω να περιμένω από την Moto guzzi σαν εταιρεία?
Συχνά θέματα , προβλήματα με αντιπροσωπεία , διαθεσιμότητα/κόστος ανταλλακτικών , δίκτυο εξουσιοδοτημένων Moto guzzi?
δεν εχουμε θεμα με διαθεσιμοτητες,η πιατζιο ειναι απο πισω και μονο σου βλεπεις on line τη διαθεσιμοτητα,αλλιως ερχεται σε μια βδομαδα απ ιταλια
ενδεικτικα
https://www.piaggiopap-parts.gr/c,68_43185,moto-guzzi,v100-mandello-e5-abs-2022
CorpseAlive
21/12/2022, 16:07
δεν εχουμε θεμα με διαθεσιμοτητες,η πιατζιο ειναι απο πισω και μονο σου βλεπεις on line τη διαθεσιμοτητα,αλλιως ερχεται σε μια βδομαδα απ ιταλια
ενδεικτικα
https://www.piaggiopap-parts.gr/c,68_43185,moto-guzzi,v100-mandello-e5-abs-2022
Σχετικά με το Δίκτυο Εξουσιοδοτημένων στην Αττική και το κόστος συντήρησης τι γνωρίζουμε για την συγκεκριμένη?
πυξιδας990
21/12/2022, 16:11
Σχετικά με το Δίκτυο Εξουσιοδοτημένων στην Αττική και το κόστος συντήρησης τι γνωρίζουμε για την συγκεκριμένη?
σου εστειλα p.m
CorpseAlive
21/12/2022, 16:25
σου εστειλα p.m
Το είδα ευχαριστώ πολύ!
CorpseAlive
16/01/2023, 00:47
****Update****
Ολοκληρώθηκε το Test Drive της Mandello V100 Moto Guzzi.
Στο διαταύτα.
Θετικά :
Το μηχανάκι είναι τρομερά εντυπωσιακό. Οι φωτογραφίες το αδικούν είναι απίστευτα όμορφο από κοντά.
Τα πλαστικά του και γενικά το Feeling που σου αφήνουν τα υλικά κατασκευής και το στήσιμο του είναι και φαίνονται Premium.
Η σέλα του μεγάλη και αναπαυτική και αρκετά μεγάλος χώρος για 2ο άτομο.
Φρενάρες άγκυρες και εν κινήσει αρκετά ευέλικτο .
Αρκετά Modes από την βασική έκδοση .
Ροπάρα από τις 3.000 στροφές περίπου.
Ο ΗΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΡΩΣΤΟΣ ακόμα και με την μαμά εξάτμιση.
Αρνητικά.
Για εμένα η θέση οδήγησης είναι πολύ επιθετική. Μου θύμισε αρκετά το στήσιμο του Z750.
Οι μπροστινές αναρτήσεις ήταν πολύ μαλακές για τα δικά μου γούστα.
Δεν θεωρώ ότι είναι χιλιομετροφάγος ξανά λόγω του ιδιαίτερου στησίματος και της θέσης οδήγησης.
Αρκετά χαμηλό σε ύψος για τα δικά μου κυβικά. Τα πόδια μου δεν ήταν βολεμένα καθόλου.
Στατικά πολύ βαρύ.
Και το λέω οδηγώντας την Transalp κάθε μέρα και τα 230 κιλά της.
Συμπέρασμα.
Μπορώ να με φανταστώ να πηγαίνω Επίδαυρο που και που και να κανιβαλίζω σε τέτοιες μονοήμερες .
Δεν μπορώ να με φανταστώ να την καβαλάω καθημερινά .
Δεν μπορώ να με φανταστώ να ταξιδεύω σοβαρά χιλιόμετρα πάνω της.
Επομένως τείνω στο να την απορρίψω.
Πάντως εξαιρετικό κατά τα υπόλοιπα και βγάζει γούστα.
Μέχρι τώρα στις δοκιμές κερδίζει το Multi 950 S.
Αναμένω να δοκιμάσω τις GS 850 bmw και F900XR .
Θα κάνω και μια δοκιμή σε Triumph έτσι για να δοκιμάσω τα νερά και προς τα εκεί μήπως και την έχω παρεξηγήσει.
PaNick67
16/01/2023, 08:41
Οπως σου ειπαν και στο αλλο θεμα, δοκιμασε και την v 85 tt. Μαλλον ταιριαζει καλυτερα στα θελω σου, εκτος απο τις καταδρομικες στην Επιδαυρο και σε σχεση με ολα τα αλλα που κοιτας, δεν κλεβεται!
****Update****
Α
Η οποία πλέον ως ΜΥ 23 έχει πιάσει τα 20.000!
KotsosDR
16/01/2023, 10:35
****Update****
Ολοκληρώθηκε το Test Drive της Mandello V100 Moto Guzzi.
Στο διαταύτα.
Θετικά :
Το μηχανάκι είναι τρομερά εντυπωσιακό. Οι φωτογραφίες το αδικούν είναι απίστευτα όμορφο από κοντά.
Τα πλαστικά του και γενικά το Feeling που σου αφήνουν τα υλικά κατασκευής και το στήσιμο του είναι και φαίνονται Premium.
Η σέλα του μεγάλη και αναπαυτική και αρκετά μεγάλος χώρος για 2ο άτομο.
Φρενάρες άγκυρες και εν κινήσει αρκετά ευέλικτο .
Αρκετά Modes από την βασική έκδοση .
Ροπάρα από τις 3.000 στροφές περίπου.
Ο ΗΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΡΩΣΤΟΣ ακόμα και με την μαμά εξάτμιση.
Αρνητικά.
Για εμένα η θέση οδήγησης είναι πολύ επιθετική. Μου θύμισε αρκετά το στήσιμο του Z750.
Οι μπροστινές αναρτήσεις ήταν πολύ μαλακές για τα δικά μου γούστα.
Δεν θεωρώ ότι είναι χιλιομετροφάγος ξανά λόγω του ιδιαίτερου στησίματος και της θέσης οδήγησης.
Αρκετά χαμηλό σε ύψος για τα δικά μου κυβικά. Τα πόδια μου δεν ήταν βολεμένα καθόλου.
Στατικά πολύ βαρύ.
Και το λέω οδηγώντας την Transalp κάθε μέρα και τα 230 κιλά της.
Συμπέρασμα.
Μπορώ να με φανταστώ να πηγαίνω Επίδαυρο που και που και να κανιβαλίζω σε τέτοιες μονοήμερες .
Δεν μπορώ να με φανταστώ να την καβαλάω καθημερινά .
Δεν μπορώ να με φανταστώ να ταξιδεύω σοβαρά χιλιόμετρα πάνω της.
Επομένως τείνω στο να την απορρίψω.
Πάντως εξαιρετικό κατά τα υπόλοιπα και βγάζει γούστα.
Θα κάνω και μια δοκιμή σε Triumph έτσι για να δοκιμάσω τα νερά και προς τα εκεί μήπως και την έχω παρεξηγήσει.
Το TRACER να φανταστώ το έχεις απορρίψει, σωστά;
CorpseAlive
16/01/2023, 10:43
Την είδα την V85.
Δεν μου αρέσει σαν στήσιμο. Την είδα και από κοντά.
Σχετικά με την Tracer , ναι θα ήθελα κάτι πιο ντελικάτο στην όψη. (δικά μου κριτήρια)
AristidisZ
16/01/2023, 10:46
Σίγουρα θα έχει γίνει κουβέντα, αλλά έχεις δει καθόλου προς προπέλα μεριά ;
Το F850GS (αλλά και το F900XR) πρέπει να σου ταιριάζουν ταμάμ...
100 σελίδες νήμα για να καταλήξουμε σε BMW
καλά πήγε και αυτό... :bawl:
:beer:
CorpseAlive
16/01/2023, 10:50
καλά πήγε και αυτό... :bawl:
:beer:
Το XR έπαιζε σαν ενδεχόμενο σε όλο το θέμα! Το GS μπήκε λίγο δυνατά τώρα.
Προσωπικά, τα λεφτά που ζητάει η BMW για το μικρά (GS και XR) μου φαίνονται λίγο κοροϊδία. Μπροστινό χωρίς ρυθμίσεις σε μηχανή κοντά 15-17000 ευρώ?
Για μένα το Multi είναι σε όλα καλύτερο μηχανάκι.
AUFGEBRACHT
16/01/2023, 18:55
Αφού στο τέλος όλοι εκεί καταλήγουν, δεν το χεις καταλάβει τόσο καιρό εδώ μέσα; Υπάρχουν 2 κατηγορίες αναβατών, αυτοί που ξέρουν ότι θέλουν BMW αλλά ντρέπονται να το πουν, κι αυτοί που θέλουν BMW αλλά δεν το έχουν καταλάβει ακόμα... :cool:
Αφού στο τέλος όλοι εκεί καταλήγουν, δεν το χεις καταλάβει τόσο καιρό εδώ μέσα; Υπάρχουν 2 κατηγορίες αναβατών, αυτοί που ξέρουν ότι θέλουν BMW αλλά ντρέπονται να το πουν, κι αυτοί που θέλουν BMW αλλά δεν το έχουν καταλάβει ακόμα... :cool:
Αυτοί που είχαν bmw και δεν θέλουν να ξαναπαρουν ποτέ, σε ποια από τις 2 κατηγορίες ανήκουν?
AUFGEBRACHT
16/01/2023, 20:41
Αυτοί που είχαν bmw και δεν θέλουν να ξαναπαρουν ποτέ, σε ποια από τις 2 κατηγορίες ανήκουν?
Στους εγκάθετους.
Στους εγκάθετους.
:lol: :lol: :lol:
Nostradamus
17/01/2023, 11:15
Στους εγκάθετους.
:bawl::bawl:
:lol: Καλό, δε λέω, αλλα δεν είναι η πραγματικότητα...
Δεν θέλω να κάτσω να αναλύσω σε βάθος, αλλα τα αρνητικά υπερτερούσαν κατα πολύ τα θετικά για εμένα.
Μπορεί σε κάποιον άλλο, να μήν ισχύει το ίδιο, αλλα σε εμένα ίσχυε...
Μόνο και μόνο το οτι απο τα 3 χρόνια που είχα την BMW, τους 5 μήνες ήταν στο συνεργείο, είναι τεράστιο φάουλ...
Στα 3 χρόνια που έχω τη Ducati, έχει περάσει στο συνεργείο 2 μέρες και αυτό για αλλαγή κόμπλερ...
patsavour
17/01/2023, 12:12
Υπάρχει κι άλλη κατηγορία αναβατών,αυτοί που θέλουν να παντρευτούν BMW, άλλα δεν μπορούν να αντέξουν τα έξοδα της νύφης (έξοδα γάμου,προίκα, κλπ).
RaGe_Raptor
17/01/2023, 13:26
Τυπικό δείγμα :D
440714
CorpseAlive
17/01/2023, 15:22
Τυπικό δείγμα :D
440714
ΟΝΤΩΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ 1250?
Παντού βλέπω (Instagram/Facebook/Tiktok) παντόφλα και κάγκουρες να κάνουν ''Stunts" με 1250GS.
Το μεσαίο GS δεν το έχω δει από κοντά και δεν έχω άποψη. Το XR 900 πάντως -προσωπική γνώμη- δεν έχει ποιότητα κατασκευής ανάλογη της τιμής του. Ο μόνος λόγος που την δικαιολογεί είναι ο κυανόλευκος έλικας που φοράει για σήμα. Όταν το οδηγήσεις -αν το οδηγήσεις- θα ήθελα να προσέξεις και να μας μεταφέρεις την αίσθηση που θα αποκομίσεις από το ποδόφρενο.
Εννοείτε πως συγκριτικά μεταξύ BMW/DUCATI ψηφίζω εύκολα την "μικρή" Ιταλίδα.
CorpseAlive
20/01/2023, 13:31
Το μεσαίο GS δεν το έχω δει από κοντά και δεν έχω άποψη. Το XR 900 πάντως -προσωπική γνώμη- δεν έχει ποιότητα κατασκευής ανάλογη της τιμής του. Ο μόνος λόγος που την δικαιολογεί είναι ο κυανόλευκος έλικας που φοράει για σήμα. Όταν το οδηγήσεις -αν το οδηγήσεις- θα ήθελα να προσέξεις και να μας μεταφέρεις την αίσθηση που θα αποκομίσεις από το ποδόφρενο.
Εννοείτε πως συγκριτικά μεταξύ BMW/DUCATI ψηφίζω εύκολα την "μικρή" Ιταλίδα.
Δεν έχω πάει καν να την δω από κοντά . Γενικά θεωρώ την BMW λίγο παραπάνω πληθωρική στον σχεδιασμό της , σαν να προσπαθεί να πει ΔΕΙΤΕ ΜΕ ΚΑΒΑΛΑΩ BMW και αυτό είναι που με κάνει να την βλέπω με μισό μάτι σχεδιαστικά.
Ωστόσο για το XR έχω ακούσει παράπονα για πλαστικά , βιδώματα και για έλειψη ποιοτικών περιφερειακών , κουβέντες τύπου ''ένα μάτσο πλαστικά κακοδεμένα με το σήμα της προπέλας πάνω'' από άτομο που έχει μαγαζί για Detailing/Πλύσιμο μοτο. Βέβαια είναι kawasaki lover επομένως δεν τον παίρνω στα σοβαρά :P
Για να είμαι σωστός όμως θα πάω να την δοκιμάσω.
Κρυφή μου σκέψη είναι να ξανάπαω και να δω την Africa το απλό γιατί το Adv Μου φαίνεται μαούνα και την νέα Τρανσαλπ τιμής ένεκεν .
Που ξέρεις μπορεί να μου έκατσε λάθος οπτικά από τις φωτό.
Αν απορρίψω εκ νέου αυτές θα καταλήξω σίγουρα στην Ducati Multi.
basilis_k6
20/01/2023, 13:38
νομιζω ειχες τρανσαλπ. το xr ειναι χειροτερο σαν κατασκευη απο το τρανσαλπ σου και ας ειναι 15 χρονια νεοτερο. ενα μηχανακι που βγηκε καθαρα για να εχει ενα τετοιο μοντελο στην γκαμα της με ενα μοτερ κινεζικο. δεν το παιρνει σοβαρα ουτε η bmw, απλα το εβγαλε να εχει κατι σαν αντιπροταση στα μεσαια ψηλα στριτ. ουτε 10κ δεν εδινα για δαυτο.
CorpseAlive
20/01/2023, 13:46
νομιζω ειχες τρανσαλπ. το xr ειναι χειροτερο σαν κατασκευη απο το τρανσαλπ σου και ας ειναι 15 χρονια νεοτερο. ενα μηχανακι που βγηκε καθαρα για να εχει ενα τετοιο μοντελο στην γκαμα της με ενα μοτερ κινεζικο. δεν το παιρνει σοβαρα ουτε η bmw, απλα το εβγαλε να εχει κατι σαν αντιπροταση στα μεσαια ψηλα στριτ. ουτε 10κ δεν εδινα για δαυτο.
Είμαι περήφανος ιδιοκτήτης Transalp.
Περίμενα το καινούριο αλλά οπτικά με χαλάει πολύ.
Ωστόσο τον Απρίλιο που θα έρθει θέλω να το δω από κοντά για να έχω και πιο εμπεριστατωμένη άποψη.
Επιφυλάσσομαι γιατί και το NC το θεωρούσα άσχημο αλλά αυτό που έχει ο Νίκος μάρεσε από κοντά .
skritikos
20/01/2023, 14:31
Είμαι περήφανος ιδιοκτήτης Transalp.
Περίμενα το καινούριο αλλά οπτικά με χαλάει πολύ.
Ωστόσο τον Απρίλιο που θα έρθει θέλω να το δω από κοντά για να έχω και πιο εμπεριστατωμένη άποψη.
Επιφυλάσσομαι γιατί και το NC το θεωρούσα άσχημο αλλά αυτό που έχει ο Νίκος μάρεσε από κοντά .
Από κοντά είναι ομορφότερο, θα το καταλάβεις όταν βγει σε εκθέσεις. Έχει ένα σχήμα που στα video, ειδικά από ευρυγώνιους φακούς, δείχνει κάπως.
Αν το τιμολογήσουν στο χαμηλό εύρος των υπολογισμών θα πουλήσει πολύ. Αν στο ψηλό, ίσως πάλι πουλήσει πολύ, γιατί.....Honda!
Έχω ένα ασημί που με περιμένει αλλά αντιστέκομαι (γιατί θεωρητικά κοιτάω για downsizing και όχι upsizing!)\
EDIT: εννοώ μιλημένο για όταν διατεθεί, δεν είναι διαθέσιμο ακόμη.
CorpseAlive
20/01/2023, 23:41
Από κοντά είναι ομορφότερο, θα το καταλάβεις όταν βγει σε εκθέσεις. Έχει ένα σχήμα που στα video, ειδικά από ευρυγώνιους φακούς, δείχνει κάπως.
Αν το τιμολογήσουν στο χαμηλό εύρος των υπολογισμών θα πουλήσει πολύ. Αν στο ψηλό, ίσως πάλι πουλήσει πολύ, γιατί.....Honda!
Έχω ένα ασημί που με περιμένει αλλά αντιστέκομαι (γιατί θεωρητικά κοιτάω για downsizing και όχι upsizing!)\
EDIT: εννοώ μιλημένο για όταν διατεθεί, δεν είναι διαθέσιμο ακόμη.
Θα γίνει κουμάντο από όσο ξέρω και μέσω του Club που ειμαι μέλος...οψόμεθα να το χαρούμε από κοντά πρώτα κι μετά το συζητάμε.
doctoras
21/01/2023, 00:45
Πάντως το 900xr είναι από τα ομορφότερα και χωρίς τυμπανοκρουσίες μηχανάκια της εταιρίας και για τα λεφτά του συνδυαστικά με τον ανταγωνισμό το αξίζει imho
skritikos
21/01/2023, 11:15
Honda Transalp 750
Άρχισαν να εμφανίζονται βίντεο σιγά σιγά.
https://youtu.be/Lwbs9J8aTE0
Από το περίπου 9ο λεπτό και έπειτα.
Honda Transalp 750
Άρχισαν να εμφανίζονται βίντεο σιγά σιγά.
https://youtu.be/Lwbs9J8aTE0
Από το περίπου 9ο λεπτό και έπειτα.
Τώρα που το είδα καλύτερα ψιλοχοντρούλι μου φαίνεται. Καμία σχέση με το Τενερέ. Θα έχει εξαιρετική ανεμοκάλυψη λογικά.
CorpseAlive
21/01/2023, 12:16
Τώρα που το είδα καλύτερα ψιλοχοντρούλι μου φαίνεται. Καμία σχέση με το Τενερέ. Θα έχει εξαιρετική ανεμοκάλυψη λογικά.
Ισχύει , στο βίντεο φαίνεται πιο μπαμπάτσικο.
skritikos
21/01/2023, 12:39
Για αυτό σας το έβαλα. Από κάλυψη θα είναι πολύ καλό. Ακόμη και για μας τους ψηλούς.
Για να δούμε και πόσο θα κοστολογηθεί στο EU.
skritikos
21/01/2023, 12:40
Δεν έχει καμιά σχέση με το ΤΕΝΕΡΕ πλήν του 21" μπροστινού. Εντελώς άλλη κατεύθυνση. Τυπικό TransAlp/Honda. Τα κάνω σχεδόν όλα καλούλικα και συμφέρω.
CorpseAlive
21/01/2023, 13:04
Για αυτό σας το έβαλα. Από κάλυψη θα είναι πολύ καλό. Ακόμη και για μας τους ψηλούς.
Για να δούμε και πόσο θα κοστολογηθεί στο EU.
10500 το απλό
κοντά στα 12.000 το κομπλέ.
Εκεί έχω ακούσει από πηγές.
skritikos
21/01/2023, 13:20
10500 το απλό
κοντά στα 12.000 το κομπλέ.
Εκεί έχω ακούσει από πηγές.
Δυστυχώς έχω ακούσει άλλα για GR. Αλλά ούτε οι ίδιοι που πρέπει δεν έχουν αποφασίσει ακόμη. Σε καμία χώρα EU.
CorpseAlive
21/01/2023, 19:04
Δυστυχώς έχω ακούσει άλλα για GR. Αλλά ούτε οι ίδιοι που πρέπει δεν έχουν αποφασίσει ακόμη. Σε καμία χώρα EU.
Στην Ιταλία είχα διαβάσει στον ειδικό τύπο ότι κυμαίνονται στα 11.000 και στα 12500 που έχω την εντύπωση ότι έχουν δώσει τιμές.
Δεν έχω πηγή και μπορεί να ήταν μούφα το άρθρο επομένως επιφυλάσσομαι.
skritikos
21/01/2023, 19:32
Στην Ιταλία είχα διαβάσει στον ειδικό τύπο ότι κυμαίνονται στα 11.000 και στα 12500 που έχω την εντύπωση ότι έχουν δώσει τιμές.
Δεν έχω πηγή και μπορεί να ήταν μούφα το άρθρο επομένως επιφυλάσσομαι.
Δεν το παρακολουθώ καθημερινά το θέμα αλλά Ιταλία και Γερμανία ήταν οι πρώτες που βγήκαν οι φήμες μετά την EICMA.
Δεν έχω δει κάπου επιβεβαίωση και για την Honda τελικές τιμές θα είναι μόνο όταν ανέβουν στα site τους.
Και από όσα ξέρω περιμένουν να το κάνουν για όλες τις EU χώρες μαζί μια που το distribution section είναι κοινό.
Από την τιμή των Ιταλών εμείς υπολογίζουμε κάπου 700-1000 πάνω.
Η αρχική τιμή των πρώτων συζητήσεων για Ελλάδα ήταν κάπου στα 11600 αλλά μάλλον αυτό δεν...
Σε αναμονή!
Δεν έχει καμιά σχέση με το ΤΕΝΕΡΕ πλήν του 21" μπροστινού. Εντελώς άλλη κατεύθυνση. Τυπικό TransAlp/Honda. Τα κάνω σχεδόν όλα καλούλικα και συμφέρω.
90+ άλογα από On/Off των 750cc δεν είναι απλά καλούλικα, είναι κορυφαία. Προσωπικά αμφέβαλλα ότι θα φέρει τον κινητήρα με τα άλογα αυτούσια όπως στο στρητάδικο. Και αντικειμενικά δε θα ήταν απαραίτητο αν ήταν πιο ροπάτο. Αλλά η αλήθεια είναι πως τα άλογα επικοινωνιακά είναι ατού.
Προσωπικά για το συγκεκριμένο μοντέλο θα ήθελα δυο πράγματα. Tubeless και 19/17 γιατί αποδεδειγμένα μια χαρά χώμα κάνεις και με αυτές τις διαστάσεις τροχών και στην άσφαλτο είσαι πολύ καλύτερος. Και επειδή και η ίδια η Honda το πλασάρει όχι μόνο ως παντώς εδάφους αλλά και ως παντώς αποστάσεων γενικότερα θεωρώ ότι θα ταίριαζε περισσότερο στο χαρακτήρα της.
Πάντως και έτσι τη βρίσκω πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση.
patsavour
22/01/2023, 04:36
Πασών αποστασεων
skritikos
22/01/2023, 10:16
90+ άλογα από On/Off των 750cc δεν είναι απλά καλούλικα, είναι κορυφαία. Προσωπικά αμφέβαλλα ότι θα φέρει τον κινητήρα με τα άλογα αυτούσια όπως στο στρητάδικο. Και αντικειμενικά δε θα ήταν απαραίτητο αν ήταν πιο ροπάτο. Αλλά η αλήθεια είναι πως τα άλογα επικοινωνιακά είναι ατού.
Προσωπικά για το συγκεκριμένο μοντέλο θα ήθελα δυο πράγματα. Tubeless και 19/17 γιατί αποδεδειγμένα μια χαρά χώμα κάνεις και με αυτές τις διαστάσεις τροχών και στην άσφαλτο είσαι πολύ καλύτερος. Και επειδή και η ίδια η Honda το πλασάρει όχι μόνο ως παντώς εδάφους αλλά και ως παντώς αποστάσεων γενικότερα θεωρώ ότι θα ταίριαζε περισσότερο στο χαρακτήρα της.
Πάντως και έτσι τη βρίσκω πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση.
Tο καλούλικα πάει για την παντελή απουσία ρυθμίσεων στις αναρτήσεις πχ.
Συμφωνώ για τον κινητήρα, φαίνεται πως θα είναι άλλο ένα best seller για την Honda. Τα άλογα έχουν πάψει να με απασχολούν πια, αν είναι αρκετά (για μένα οτιδήποτε από 30-40 και πάνω είναι υπεραρκετό) και η λειτουργία είναι οικονομική με ενδιαφέρει.
Ομολογώ πως θα προτιμούσα να την εμφανίσουν με detuned engine με καμιά 75αρα το πολύ :) Αλλά....ανταγωνισμός.
Tο καλούλικα πάει για την παντελή απουσία ρυθμίσεων στις αναρτήσεις πχ.
Συμφωνώ για τον κινητήρα, φαίνεται πως θα είναι άλλο ένα best seller για την Honda. Τα άλογα έχουν πάψει να με απασχολούν πια, αν είναι αρκετά (για μένα οτιδήποτε από 30-40 και πάνω είναι υπεραρκετό) και η λειτουργία είναι οικονομική με ενδιαφέρει.
Ομολογώ πως θα προτιμούσα να την εμφανίσουν με detuned engine με καμιά 75αρα το πολύ :) Αλλά....ανταγωνισμός.
Σε γενικές γραμμές πιστεύω πως όλοι συμφωνούμε πως αυτή θα είναι η προσέγγιση απλά νομίζω πως θα είναι αναβαθμισμένη προς το: "τα κάνω όλα αρκετά καλά".
Η Honda έχει παρουσιάσει πολλές μοτοσυκλέτες οι οποίες παρ' όλο είχαν περιορισμένες ρυθμίσεις στις αναρτήσεις ήταν πολύ σωστά σεταρισμένες από το εργοστάσιο και ελπίζω πως τo Transalp 750 θα είναι μια από αυτές. Το σχέδιο της μοιάζει σχετικά συντηρητικό, από την άλλη αυτό δίνει και μια διαχρονικότητα, απλές και καθαρές γραμμές. Μου αρέσει.
Πολυσουγιάς θα είναι με σύγχρονο κινητήρα και φιλοσοφία από τα παλιά.
Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Στέφανο ως προς τη διάσταση των ζαντών. Όταν θες κάτι που τα κάνει όλα σε ανεκτό επίπεδο το 19-17 Tubeless λύνει χέρια. Προφανώς δεν το έκαναν λόγω κόστους των ζαντών αυτών συγκριτικά με τις κλασσικές με σαμπρέλα.
Από εκεί και πέρα για κάποιον που θα το πάρει για να κάνει πιο σοβαρό χώμα και χειμώνα κυρίως, ακόμη και 40 άλογα να ήταν είναι πολλά. Ο λόγος είναι γιατί τα τακουνάτα ελαστικά δεν αντέχουν ταχύτητες πάνω απο 120km. Δυστυχώς πλέον τους περιορισμούς τους βάζει η εξέλιξη των ελαστικών που έχει μείνει πολύ πίσω σε αυτόν τον τομέα. Ένα λάστιχο δηλαδή που και θα αντέχει υψηλές ταχύτητες ώστε να εκμεταλλεύεσαι το γκάζι που έχουν τα μεγάλα και να μην πηγαίνεις όσο τα παπιά, αλλά και θα αποδίδει στο χώμα. Δεν ξέρω καν αν μπορεί να υπάρξει τέτοιο υλικό (πρόσμιξη) που θα αντέχει βέβαια απλά θεωρώ αστείο να συζητάμε για ιπποδύναμη σε ψηλά μηχανάκια που βγήκαν για χώμα αλλά με χωμάτινα λάστιχα αναγκαστικά θα τα πας όπως τα 300αρια.
johnieblack
23/01/2023, 12:28
Καλημέρα Corpse , προσφατα εδωσα την Μοτο μου που ειχα το triumph tiger 1200 Και αντιμετώπιζα τα θέματα τα γνωστα ... δεν μπορώ να ξεχάσω το ποσο με βοήθησες και εκτενώς τηλεφωνικά με κατατόπισες στις καλοκαιρινές περιπέτειες που ειχα με την αντιπροσωπεία , για να μην φλυαρώ θα σου ελεγα πως και εγω ειμαι ακριβώς στην ιδια αναζήτηση - στο ιδιο μπάτζετ αποκλείoντας: triumph ( δεν ξανατραβάω τα ιδια με το 1 συνεργείο εντος Αττικής και γελοίες συμπεριφορές ) , ducati ( Λόγω συντήρησης - κοστους ) , BMW GS διοτι θεωρώ οτι τα 15 .000 η τα 17000 ήτοι υπεραρκετά για αγορά μεταχειρισμένης μοτο 7 ετίας 1250-1200, μέσος ορος μεταχειρισμένου στο car ) ενώ τα μικρομεσαία της μοντέλα μου περνάνε αδιάφορα μετα την αποφαση της να στραφεί για συνεργασία με κινέζικες κατασκευαστικές κινητήρων Loncin κλπ που για να μην παρεξηγηθώ δεν θεωρώ οτι ειναι κακές εταιρείες , ουτε ειμαι προκατειλημμένος , απλα έκαστος στο είδος του και αναλογα να κοστολογεί . Δεν θα εμπαινα στον κόπο καν να κοιτάξω για ΚΤΜ , εχω αρκετές εμπειρίες με την πρωην 1200 οποτε δεν θα αντέξω νέες περιπέτειες . Στρέφοντας το ενδιαφέρον προς τον Ιάπωνα βλέπουμε οτι η Yamaha προσφέρει το πιο ολοκληρωμένο πακέτο . Ομως , για εναν σαν και εμενα που εχει το 30χρονο ''backpack'' του να τον ακολουθάει πιστά σε καθε ταξίδι ευρωπαϊκό και μη δεν θεωρώ οτι ειναι το πιο ανετο / ξεκούραστο της κατηγορίας οποτε σιγα σιγα το αποκλείω . Απο την αλλη αντικρούεται το v strom 1050 με το versys 1000 τα οποια ταξιδεύουν αμφότερα αρχοντικά με το βερσυς να υπερτερεί σε ομορφιά και τεχνολογία ( μιλώντας για το base / s μοντέλο ) και την σουζούκι με την σειρά της να βγαινει μπροστά με το δικτυο συνεργατών και την υπάρχων αντιπροσωπεία ( εισαγωγέα ) . Δεν θεωρώ σοφή κίνηση να δώσει καποιος 15000 σε μια ασταθής εταιρεία οπως ειναι αυτη τη στιγμή η Kawa . Οποιος καταφέρει να με ξεμπλέξει θα ειμαι ευγνώμων ... :bawl: :lol:
skritikos
23/01/2023, 12:33
Καλημέρα Corpse , προσφατα εδωσα την Μοτο μου που ειχα το triumph tiger 1200 Και αντιμετώπιζα τα θέματα τα γνωστα ... δεν μπορώ να ξεχάσω το ποσο με βοήθησες και εκτενώς τηλεφωνικά με κατατόπισες στις καλοκαιρινές περιπέτειες που ειχα με την αντιπροσωπεία , για να μην φλυαρώ θα σου ελεγα πως και εγω ειμαι ακριβώς στην ιδια αναζήτηση - στο ιδιο μπάτζετ αποκλείoντας ( triumph , δεν ξανατραβάω τα ιδια με το 1 συνεργείο εντος Αττικής και γελοίες συμπεριφορές ) , ducati ( Λόγω συντήρησης - κοστους ) , BMW GS διοτι θεωρώ οτι τα 15 .000 η τα 17000 ήτοι υπεραρκετά για αγορά μεταχειρισμένης μοτο 7 ετίας 1250-1200( μέσος ορος μεταχειρισμένου στο car ) ενώ τα μικρομεσαία της μοντέλα μου περνάνε αδιάφορα μετα την αποφαση της να στραφεί για συνεργασία με κινέζικες κατασκευαστικές κινητήρων Loncin κλπ που για να μην παρεξηγηθώ δεν θεωρώ οτι ειναι κακές εταιρείες , ουτε ειμαι προκατηλλειμένος , απλα έκαστος στο είδος του και αναλογα να κοστολογεί . Δεν θα εμπαινα στον κόπο καν να κοιτάξω για ΚΤΜ , εχω αρκετές εμπειρίες με την πρωην 1200 οποτε δεν θα αντέξω νέες περιπέτειες . Στρέφοντας το ενδιαφέρον προς τον Ιάπωνα βλέπουμε οτι η Yamaha προσφέρει το πιο ολοκληρωμένο πακέτο . Ομως , για εναν σαν και εμενα που εχει το 30χρονο ''backpack'' του να τον ακολουθάει πιστά σε καθε ταξίδι ευρωπαϊκό και μη δεν θεωρώ οτι ειναι το πιο ανετο / ξεκούραστο της κατηγορίας οποτε σιγα σιγα το αποκλείω . Απο την αλλη αντικρούεται το v strom 1050 με το versys 1000 τα οποια ταξιδεύουν αμφότερα αρχοντικά με το βερσυς να υπερτερεί σε ομορφιά και τεχνολογία ( μιλώντας για το base / s μοντέλο ) και την σουζούκι με την σειρά της να βγαινει μπροστά με το δικτυο συνεργατών και την υπάρχων αντιπροσωπεία ( εισαγωγέα ) . Δεν θεωρώ σοφή κίνηση να δώσει καποιος 15000 σε μια ασταθής εταιρεία οπως ειναι αυτη τη στιγμή η Kawa . Οποιος καταφέρει να με ξεμπλέξει θα ειμαι ευγνώμων ... :bawl: :lol:
Αν και δυσκολεύτηκα να το διαβάσω όπως το έχεις γράψει...
Από όλα όσα ανέφερες και αν θες ταξίδι και ξεκούραστος και καλή τιμή, Suzuki V-Strom 1000/1050 είτε το προηγούμενο είτε το τελευταίο μοντέλο.
Υποδειγματικό σε όλα του και μάλλον και το τελευταίο V.
johnieblack
23/01/2023, 12:40
Αν και δυσκολεύτηκα να το διαβάσω όπως το έχεις γράψει...
Από όλα όσα ανέφερες και αν θες ταξίδι και ξεκούραστος και καλή τιμή, Suzuki V-Strom 1000/1050 είτε το προηγούμενο είτε το τελευταίο μοντέλο.
Υποδειγματικό σε όλα του και μάλλον και το τελευταίο V.
Δεν μου αρέσει τοσο οπτικά το v strom 1050 / 1000 , σε σχέση με το versys 1000 ,προτιμάω το kawasaki .Με φοβίζει ομως η εναλλαγή του εισαγωγέα και αντιπροσώπου και μου αφήνει ερωτήματα για το ποια θα ειναι η αντιμετώπιση σε καποιο ενδεχόμενο σοβαρό περιστατικό με την μοτοσυκλέτα εντος εγγύησης ή κάλυψη ανταλλακτικών . Οσον αφορά την αξιοπιστία , κυμαίνονται στα ιδια επίπεδα kawa - suzuki ?
skritikos
23/01/2023, 12:54
Δεν μου αρέσει τοσο οπτικά το v strom 1050 / 1000 , σε σχέση με το versys 1000 ,προτιμάω το kawasaki .Με φοβίζει ομως η εναλλαγή του εισαγωγέα και αντιπροσώπου και μου αφήνει ερωτήματα για το ποια θα ειναι η αντιμετώπιση σε καποιο ενδεχόμενο σοβαρό περιστατικό με την μοτοσυκλέτα εντος εγγύησης ή κάλυψη ανταλλακτικών . Οσον αφορά την αξιοπιστία , κυμαίνονται στα ιδια επίπεδα kawa - suzuki ?
Μα νομίζω δεν είναι στην ίδια κατηγορία τιμής. Τόσο λάθος θυμάμαι;
Το V-Strom είναι φθηνότερο με αρκετή διαφορά. Και για μένα πιο ολοκληρωμένο για ταξίδι λίγο πολύ σε κάθε έδαφος.
Από αξιοπιστία βιομηχανιών εγώ και τους 2 ψηλά τους έχω. Αλλά από αντιπροσωπεία, μόνο Suzuki για την ώρα.
Πήγαινε δες το 1000/1050 από κοντά. Κι εγώ από τα photo έλεγα τα ίδια αλλά από κοντά μου άρεσαν, κι ακόμη περισσότερο όταν τα οδήγησα.
CorpseAlive
23/01/2023, 13:06
Αρχικά δεν μου οφείλει κανείς κανένα ευχαριστώ.
Αν ήμουν λαστιχάς και μένατε από λάστιχο χαρά μου να βοηθήσω να το μπαλώσω, τυγχάνει να είμαι δικηγόρος και μπορώ να προσπαθήσω να μπαλώσω νομικά ''φούιτ'' .
Κατά δεύτερον καλώς ήρθες στον κόσμο της παράνοιας να προσπαθείς να βρεις κάτι που να σε καλύπτει σε αυτά τα Budget και σε αυτά τα θέλω!
Ελπίζω το θέμα που έχω ανοίξει να βοηθήσει και εσένα!
johnieblack
23/01/2023, 13:26
Μα νομίζω δεν είναι στην ίδια κατηγορία τιμής. Τόσο λάθος θυμάμαι;
Το V-Strom είναι φθηνότερο με αρκετή διαφορά. Και για μένα πιο ολοκληρωμένο για ταξίδι λίγο πολύ σε κάθε έδαφος.
Από αξιοπιστία βιομηχανιών εγώ και τους 2 ψηλά τους έχω. Αλλά από αντιπροσωπεία, μόνο Suzuki για την ώρα.
Πήγαινε δες το 1000/1050 από κοντά. Κι εγώ από τα photo έλεγα τα ίδια αλλά από κοντά μου άρεσαν, κι ακόμη περισσότερο όταν τα οδήγησα.
Το εχω δει απο κοντά αλλα δεν μου αλλαξε και πολύ την γνώμη οσον αφορά το αισθητικό κομμάτι . Το 1050 XT βγαίνει στα 15.000 , απλη εκδοση γυρω στα 13.000 . Το versys η απλη εκδοση βγαίνει στα 13.800 , η S με την TFT , cornering lights , heated grips , shifter στα 16.800 . Υπολογίζω η εκδοση DE του v strom γύρω στα 15.900- 16000 ....
skritikos
23/01/2023, 13:31
Το εχω δει απο κοντά αλλα δεν μου αλλαξε και πολύ την γνώμη οσον αφορά το αισθητικό κομμάτι . Το 1050 XT βγαίνει στα 15.000 , απλη εκδοση γυρω στα 13.000 . Το versys η απλη εκδοση βγαίνει στα 13.800 , η S με την TFT , cornering lights , heated grips , shifter στα 16.800 . Υπολογίζω η εκδοση DE του v strom γύρω στα 15.900- 16000 ....
Έχεις δίκιο, θυμάμαι την S version.
Προσωπικά από τα τέσσερα θα πήγαινα στο απλό 1050, αλλά δεν σου αρέσει στο μάτι, δεν έχει νόημα η συζήτηση :)
CorpseAlive
27/02/2023, 16:42
Εντός του μήνα μπαίνει πωλητήριο για την τρανσαλπ.
Από αντιπροσωπείες και επίσημα Service , από ποια εταιρεία έχετε μείνει περισσότερο ικανοποιημένοι?
Μιλάω πάντα για επώνυμες .
Είναι πλέον μέσα στα πολύ βασικά μου κριτήρια και αυτό και θα ήθελα να ακούσω απόψεις σας.
Έχεις μια ικανότητα να παράγεις άπειρα σχόλια με τα ερωτήματα σου, το αποδεικνύουν οι 60 σελίδες του θέματος σε διάστημα μόλις 4 μηνών.
Περιμένω με αγωνία να διαβάσω απόψεις!
:a014:
Ε, να πω και τη γνώμη μου. Στην Ελλάδα λίγες εταιρείες κατάφεραν να στήσουν δίκτυο συνεργείων σας αυτό της Yamaha, με αποτέλεσμα το πλήθος αυτό να επιτρέπει στατιστικά να υπάρχουν και αρκετοί αξιόπιστοι και δυνατοί επαγγελματίες. Τα τελευταία χρόνια έχει χαθεί αυτή η δυναμική αλλά θεωρώ συγκριτικά παραμένει σε καλό επίπεδο. Αν χρειαστεί έχω να προτείνω κάποιες επιλογές, για αυτό έχουμε χρόνο όμως.
Δεν αμφιβάλλω πως θα υπάρξουν και αντιπροτάσεις και δεν μπορώ να τις αμφισβητήσω μιας που η άποψη μου εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να είναι σφαιρική. Στο παρελθόν ήταν και για εμένα σημαντικό κριτήριο και στη Yamaha αισθανόμουν ασφαλής. Τα τελευταία 12 χρόνια ασχολούμαι μόνος μου και με κάποιες βοήθειες από φίλους και η άποψη μου είναι.... ευτυχώς.
CorpseAlive
27/02/2023, 17:09
Έχεις μια ικανότητα να παράγεις άπειρα σχόλια με τα ερωτήματα σου, το αποδεικνύουν οι 60 σελίδες του θέματος σε διάστημα μόλις 4 μηνών.
Περιμένω με αγωνία να διαβάσω απόψεις!
:a014:
Ε, να πω και τη γνώμη μου. Στην Ελλάδα λίγες εταιρείες κατάφεραν να στήσουν δίκτυο συνεργείων σας αυτό της Yamaha, με αποτέλεσμα το πλήθος αυτό να επιτρέπει στατιστικά να υπάρχουν και αρκετοί αξιόπιστοι και δυνατοί επαγγελματίες. Τα τελευταία χρόνια έχει χαθεί αυτή η δυναμική αλλά θεωρώ συγκριτικά παραμένει σε καλό επίπεδο. Αν χρειαστεί έχω να προτείνω κάποιες επιλογές, για αυτό έχουμε χρόνο όμως.
Δεν αμφιβάλλω πως θα υπάρξουν και αντιπροτάσεις και δεν μπορώ να τις αμφισβητήσω μιας που η άποψη μου εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να είναι σφαιρική. Στο παρελθόν ήταν και για εμένα σημαντικό κριτήριο και στη Yamaha αισθανόμουν ασφαλής. Τα τελευταία 12 χρόνια ασχολούμαι μόνος μου και με κάποιες βοήθειες από φίλους και η άποψη μου είναι.... ευτυχώς.
Ελπίζω να μην γίνομαι φορτικός.
Θέλω απλά να κάνω την πιο ''σωστή'' επιλογή.
Δεν είμαι φαν των συχνών αλλαγών.
Τί εννοείς αντιπροσωπίες, γενικά; Δεν έχεις αποφασίσει ποιά μηχανή θα πάρεις;
patsavour
27/02/2023, 19:04
Εντός του μήνα μπαίνει πωλητήριο για την τρανσαλπ.
Από αντιπροσωπείες και επίσημα Service , από ποια εταιρεία έχετε μείνει περισσότερο ικανοποιημένοι?
Μιλάω πάντα για επώνυμες .
Είναι πλέον μέσα στα πολύ βασικά μου κριτήρια και αυτό και θα ήθελα να ακούσω απόψεις σας.
Moto trend (Voge-kymco). Ίσως η καλύτερη στην Ελλάδα.
Shinigami Ryuk
27/02/2023, 19:53
Moto trend (Voge-kymco). Ίσως η καλύτερη στην Ελλάδα.
Ποσες πιθανοτητες του δινεις απο εκει που κοιταζε Ducati,BMW,Guzzi να ψηθει να αγορασει VOGE ή Kymco?
CorpseAlive
27/02/2023, 19:55
Ναι δικό μου λάθος .
Μιλάω για Suzuki , Yamaha , Bmw , triumph , Honda (meh ) , Kawasaki ( ξέρω δεν υπάρχει αλλά από σέρβις τι παίζει ; ) , Ducati , Moto guzzi (ίσως δοκιμάσω V85 ) .
Ποσες πιθανοτητες του δινεις απο εκει που κοιταζε Ducati,BMW,Guzzi να ψηθει να αγορασει VOGE ή Kymco?
μια προς 500 ίσως; :D
Shinigami Ryuk
27/02/2023, 20:11
μια προς 500 ίσως; :D
1 προς 500ds εννοεις?
1 προς 500ds εννοεις?
Όχι, 1 ευρώ μου δίνετε αν πάρει από τις μάρκες που συζητούσε και 500 ευρώ δίνω αν πάρει DS.....:D
:lol:
CorpseAlive
27/02/2023, 21:02
Στα του θέματος .
Ρωτάω συγκεκριμένα, αν μια μάρκα/ αντιπροσωπεία θα προτείνατε για την παρουσία της στην χώρα μας και το δίκτυο εξουσιοδοτημένων ή επίσημων για Service ποια θα ήταν?
Θέλω να έχω το κεφάλι μου και τον χρόνο όσο το δυνατόν πιο ήσυχο.
Υ.γ. όχι άλλο σπαμ για τα κινέζικα σε αυτό το Thread.
Φεύγει οτιδήποτε πάνω από 1000 κυβικά έχει προταθεί σε αυτό το Thread.
Μένουν με φθίνουσα σειρά προτίμησης τα παρακάτω μοντέλα.
1. Ducati Multi 950
2. BMW 750 GS ή το 850 θα δείξει (Δεν με ψήνουν οι ακτίνες )
3. Tracer 900
4. Tiger 900
Και μετά η φωνή της λογικής μου επιτάσσει να κοιτάξω *λόγω χρήσης*
1. Vstrom 650
2. Tracer 700
3. Versys 650
Μιλάω είτε για κούτα είτε για μεταχειρισμένα μαξ 1.5-2 χρόνων. Ότι αξίζει περισσότερο (για έξτρα) .
patsavour
27/02/2023, 21:14
Απάντησα σε ότι ακριβώς ρώτησε.