View Full Version : Παιδική Χαρά
Tallyban
18/04/2024, 12:33
Αυτά τα εξαρτήματα που χάλασαν,σε γιαπωνέζικο θα χάλαγαν στα είκοσι χρόνια.
Καταλαβαίνεις,για ταξίδια δεν μπορείς να εμπιστευτείς το κινέζικο.
parkaris
18/04/2024, 18:13
Ρε συ Ταλιμπάν ,πόσο κάνει το φτηνότερο καινούργιο made in Japan?
Cbf 125 made in India αν το έφτιαχνα οπότε ζηταγε ανταλλακτικά θα το πλήρωμα διπλό. 90k δεν έφτασε .
Άμα πέσει κάτω ένα nc700,750 τι θα θέλεις σε πλαστικά?
Άμα χαλάσει μια αντλιουλα τρυπήσει ένα ψυγείο τι θα χρειαστείς?(Σε μεταχειρισμένο made in Japan)
Το φτηνό το κρέας το τρώνε τα σκυλιά , αλλά πριν και το χαρούπι στα πρόβατα το δίνανε.
Αλλάξανε τα πράγματα ,μακάρι να περνάμε όλοι ποιότητα με 8κ~~
Για μπες σε γκρουπ με cb500x να διαβάσεις καμια ώρα ,όλο και σε κάποιον κάτι θα ξεφύγει....βασικά μπες στο cb500x forum.com
Όλα σκατα ρε μπρο,σόρρυ,όσοι προλάβαν να πουλήσουν τα "ορθόδοξα" μια χαρά , τώρα αναμονη και προσμονή να βγουν σκατα τα κινεζικα μπας και ξαναδούν τιμη, ο άλλος δίνει tdm 5k και 6και δεν δέχεται και παζάρια , Ε όχι ρε μπρο , κρίμα .
Τι θα χαλάσει πια σε ένα ταξίδι? Πηνία ? Ρουλεμάν? Αντλία? Έχουν πλέον και δίκτυο τα κινεζικα και έξω, είδαμε και και με το χοντα από ετοιμοπαραδοτα ανταλλακτικά...
Με είδα να ικανοποιώ τo OCD μου σήμερα το πρωί στη Δ/νση Μεταφορών & Επικοινωνιών :D ...
453029
Δε λήγουν το ίδιο έτος.
harris_x
20/05/2024, 08:37
Δε λήγουν το ίδιο έτος.
Αυτό.-
Δε λήγουν το ίδιο έτος.
Αυτό.-
Άμα ζω σε 10 χρόνια θα ξαναβγάλω το δίπλωμα μαζί με την ταυτότητα :D.
harris_x
20/05/2024, 08:49
Άμα ζω σε 10 χρόνια θα ξαναβγάλω το δίπλωμα μαζί με την ταυτότητα :D.
να απαιτήσεις να έχουν και τον ίδιο αριθμό :bawl:
Nostradamus
20/05/2024, 09:34
να απαιτήσεις να έχουν και τον ίδιο αριθμό :bawl:
γιατι οχι και χρώμα... OCD ειναι αυτό :lol:
Σε 10 χρόνια μπορεί να έχουμε προοδεύσει ακόμη περισσότερο και να έχουμε ένα για όλα :) ...
harris_x
20/05/2024, 09:43
γιατι οχι και χρώμα... OCD ειναι αυτό :lol:
εννοείται, και χρώμα και σχέδιο.
karellen
20/05/2024, 09:56
Με είδα να ικανοποιώ τo OCD μου σήμερα το πρωί στη Δ/νση Μεταφορών & Επικοινωνιών :D ...
453029
Δε βλέπω να γράφει όμως πουθενά Χριστιανός Ορθόδοξος Καθολικώς Διαμαρτυρόμενος. :rolleyes:
TheRegulator
20/05/2024, 10:33
Δε βλέπω να γράφει όμως πουθενά Χριστιανός Ορθόδοξος Καθολικώς Διαμαρτυρόμενος. :rolleyes:
Οι Προτεσταντες στο πηγαδι κατουρησαν και τους ξεχασες!! :lol:
karellen
20/05/2024, 10:36
Οι Προτεσταντες στο πηγαδι κατουρησαν και τους ξεχασες!! :lol:
Μέσα τους έχω κι αυτούς,Protest σημαίνει διαμαρτύρομαι. :tooth:
Δεν έβαλα την πίσω όψη :bawl:
TheRegulator
20/05/2024, 12:04
Μέσα τους έχω κι αυτούς,Protest σημαίνει διαμαρτύρομαι. :tooth:
Ειμαι ο Φατσεας, το εχουμε πει!
CorpseAlive
20/05/2024, 13:44
453029
Το Edit που έχεις κάνει στις φωτογραφίες είναι βγαλμένο από εφιάλτη ...
Υ.γ.
Δημήτρη αν μετακινήσεις το Post θα φας μπαν.:bawl::nono::a43:
Άκυρο, ο Νίκος το έκανε,
Νίκο μην μου ρίξεις Ban :bawl::facepalm:
PortisHead
03/06/2024, 13:05
Η αγορά κινείται με μαύρα χρήματα.
Οχι μαυρο...κατράμι !
Συν κατι ασυλληπτες αποταμιευσεις απο πασοκικες εποχες απο νοικοκυριδες που τουλαχιστον δεν τα εφαγαν στον Καρρα.
Υπαλληλοι Δ.Ε.Κ.Ο. με δικη τους κατοικια και 3 διαμερισματα να νοικιαζουν :lol:
Η κατάσταση Ινδιας που περιγραφει ο φιλος και δεν βλεπουμε εμεις, απλα δεν εχει ερθει ακομα.
Οταν φυγει η δικη μας γενια που μασουλαει ακομα απο τα ετοιμα θα αρχίσει η πραγματικη κατρακυλα.
Μεχρι τοτε, iPhone και οχι εκπληκτικοτρομερο Zer-phone απο τον Ζερβουδακη.
ΓιώργοςΤΤ
03/06/2024, 13:32
Δεν έχει άδικο ο Canardo σε όσα γράφει και δεν έχεις άδικο εσύ σε όσα λες ότι βλέπεις.
Η χώρα σύμφωνα με τον οίκο Fitch, είναι στην επενδυτική βαθμίδα ΒΒΒ, που σημαίνει ότι απλά έχουμε καλές πιθανότητες να συνεχίσουμε να υπάρχουμε χωρίς να χρεοκοπήσουμε και χωρίς να χρειαστούμε κάποια ισχυρή υποστήριξη. Καμία σχέση με οικονομία που εκτοξεύεται ζβιιιιιν....
Η παραοικονομία στην Ελλάδα ανθεί, το κράτος το ξέρει και μας τα παιρνει με ΕΦΚ, αυξημένο ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ και ένα σωρό ακόμα εισπρακτικά μέτρα. Οι πολυεθνικές δρουν ανεξέλεγκτες και όλα τα πακέτα οικονομικής ενίσχυσης μοιράζονται στους "ημέτερους". Αυτό καμουφλάρει την χαμηλή παραγωγή καθώς τα κέρδη αυτών των εταιρειών ανεβάζουν πλασματικά το ΑΕΠ.
Αυτό δημιουργεί ψευδη εικόνα οικονομικής ευμάρειας, την οποία η Eurostat έστειλε στον κάλαθο τον αχρήστων κατατάσσοντας την αγοραστική δύναμη του Έλληνα προτελευταία σε όλη την Ευρώπη, πράγμα που αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα.
Τα πρωτογενή πλεονάσματα κλπ προκύπτουν όχι από την αύξηση του ΑΕΠ αλλά από τα εισπρακτικά μέτρα του κράτους. Δεν έχουμε δηλαδή παραγωγή, απλά αρμεγουμε την αγελάδα που λέγεται αποταμιεύσεις πολιτών.
Στην Αθήνα ζει κυριολεκτικά η μισή χώρα. H παρανομία είναι στα κόκκινα, εμπόριο ναρκωτικών, λαθρεμπόριο κλπ το ίδιο, όποτε υπαρχει κόσμος με χρήμα. Για να πάρετε μια εικόνα, μπείτε στο γνωστό site "γνωριμιών" και δείτε πόσες κριτικές ανεβαίνουν κάθε μέρα. Πολλαπλασιασμός επί 100€ μέσο όρο κάθε κριτική και δείτε πόσο χρήμα διακινείται σε έναν μόνο τομέα, εκτός αν οι κορασίδες ορμώμενες από Ρωσία-Ουκρανία δίνουν απόδειξη παροχής υπηρεσιών σε μπλοκακι.
SeniorCanardo
03/06/2024, 14:15
Ενταξει, το εμπεδωσαμε.
Η μονη αληθεια για την "πραγματικη" οικονομικη κατασταση του (νεο)Ελληνα, ειναι καποιοι αριθμοι σε καποια Excel.
Οτι βλέπουμε γυρω μας ειναι μονο το 2% και μια fata morgana.
Καλά και εμένα ο από πάνω πήρε πέρσι καινούργιο αυτοκίνητο και φέτος καινούργιο σκούτερ.
Χρωστάει κοινόχρηστα ενός χρόνου και 4 νοίκια και τελευταία βλέπω και κάτι φακέλους από τράπεζες να συσσωρεύονται στο γραμματοκιβώτιο.
Τι μου λέει αυτό για την πραγματική οικονομική κατάσταση του;
Και είναι μια από τις πολλές περιπτώσεις που μου έρχονται πρόχειρα στο μυαλό.
Οχι μαυρο...κατράμι !
Συν κατι ασυλληπτες αποταμιευσεις απο πασοκικες εποχες απο νοικοκυριδες που τουλαχιστον δεν τα εφαγαν στον Καρρα.
Υπαλληλοι Δ.Ε.Κ.Ο. με δικη τους κατοικια και 3 διαμερισματα να νοικιαζουν :lol:
Η κατάσταση Ινδιας που περιγραφει ο φιλος και δεν βλεπουμε εμεις, απλα δεν εχει ερθει ακομα.
Οταν φυγει η δικη μας γενια που μασουλαει ακομα απο τα ετοιμα θα αρχίσει η πραγματικη κατρακυλα.
Μεχρι τοτε, iPhone και οχι εκπληκτικοτρομερο Zer-phone απο τον Ζερβουδακη.
Ανάμεσα στην Ινδία και στο Μόντε Κάρλο, υπάρχει και η Ελλάδα. :lol:
Εν τω μεταξύ εσύ δεν ήσουν που δήλωνες πτωχός ιδιοκτήτης Γιαπωνέζικου 20ετίας.
Τόσος πλούτος γύρω-γύρω τίποτα εσύ;
Κάτσε τότε άλλα 20 χρονάκια εσύ με το δικό σου και εγώ άλλα 20 με το δικό μου, γεροί να είμαστε.:bawl:
:beer:
PortisHead
04/06/2024, 10:10
Καλά και εμένα ο από πάνω πήρε πέρσι καινούργιο αυτοκίνητο και φέτος καινούργιο σκούτερ.
Χρωστάει κοινόχρηστα ενός χρόνου και 4 νοίκια και τελευταία βλέπω και κάτι φακέλους από τράπεζες να συσσωρεύονται στο γραμματοκιβώτιο.
Τι μου λέει αυτό για την πραγματική οικονομική κατάσταση του;
Και είναι μια από τις πολλές περιπτώσεις που μου έρχονται πρόχειρα στο μυαλό.
Ανάμεσα στην Ινδία και στο Μόντε Κάρλο, υπάρχει και η Ελλάδα. :lol:
Εν τω μεταξύ εσύ δεν ήσουν που δήλωνες πτωχός ιδιοκτήτης Γιαπωνέζικου 20ετίας.
Τόσος πλούτος γύρω-γύρω τίποτα εσύ;
Κάτσε τότε άλλα 20 χρονάκια εσύ με το δικό σου και εγώ άλλα 20 με το δικό μου, γεροί να είμαστε.:bawl:
:beer:
Εμ τωρα συνεννοούμαστε.
Αυτο λεω.
Δεν γκρινιαζω εγω που κυκλοφορω με μηχανη 16 ετων και αμαξι 25 και γκρινιαζουν αυτοι.
Δεν εξεταζω αν ροκανιζει την συνταξη της γιαγιας και της θειας του ή αν κοντεουν να του κοψουν το ρευμα.
Κυκλοφορει με SUV 30.000 ευρω, αγοραζει 60αρα τηλεοραση απο τον Κοτσοβολο και παει 2 βδομαδες διακοπες στη Ροδο με ακτοπλοικα 1000 ευρω.
"Καποιος" τα βλεπει και μετα τον σκιζει στην φορολογια και στα χαρατσια.
Εχουν γνωση οι φυλακες.
Ενα μισοπεθαμενο μουλαρι δεν μπορεις να το βαλεις να οργωσει 500 στρεμματα.
Μπορει οι στατιστικες να λενε οτι θελουν, αλλα πρεπει να κοιταμε και λιγο γυρω μας.
Και δεν ανεφερα μονο 1-2 παραδειγματα αλλα πολλα και δεν ειναι το 2% του πλυθυσμου αλλα πανω απο το 50%
SeniorCanardo
04/06/2024, 15:32
Εμ τωρα συνεννοούμαστε.
Αυτο λεω.
Δεν γκρινιαζω εγω που κυκλοφορω με μηχανη 16 ετων και αμαξι 25 και γκρινιαζουν αυτοι.
Δεν εξεταζω αν ροκανιζει την συνταξη της γιαγιας και της θειας του ή αν κοντεουν να του κοψουν το ρευμα.
Κυκλοφορει με SUV 30.000 ευρω, αγοραζει 60αρα τηλεοραση απο τον Κοτσοβολο και παει 2 βδομαδες διακοπες στη Ροδο με ακτοπλοικα 1000 ευρω.
Εχουν γνωση οι φυλακες.
Μπορει οι στατιστικες να λενε οτι θελουν, αλλα πρεπει να κοιταμε και λιγο γυρω μας.
Και δεν ανεφερα μονο 1-2 παραδειγματα αλλα πολλα και δεν ειναι το 2% του πλυθυσμου αλλα πανω απο το 50%
Αμ, δεν συνεννούμαστε. :D
Αν και καταλαβαίνω τι λες.
Κάτσε να σου κάνω μια αναλογία με μοτό, μπας και ξεκαθαρίσει.
Πας βάζεις εσύ ΦΠΕ, ανεβαίνεις πάνω, τραβάς δυο ανοίγματα και λες πήρε τουλάχιστον 10 άλογα απάνω. Τρομερή βελτίωση, το μοτόρι σπέρνει να ουμ.
Σου προτείνω εγώ πάνε βάλτο δυναμόμετρο να δούμε. Βλέπουμε 3 άλογα πάνω.:uplate:
Το δυναμόμετρο μπορεί να κλέβει προς τα πάνω ή προς τα κάτω; Φυσικά!
Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα το συγκρίνω με το "κωλομάγουλο", ως εργαλείο μέτρησης.
Πάμε τώρα και στα καθ-ημάς, αν και έχουμε ξεφύγει από το θέμα προ πολλού.
Τα νουμεράκια όπως τα λες, η στατιστική, οι δείκτες είναι εργαλεία προσέγγισης, ερμηνείας και πρόβλεψης φαινομένων (οικονομικών στην περίπτωση μας).
Είναι όμως ατελή, δεν μπορούν να σου δώσουν την πλήρη εικόνα, μπορούν να την προσεγγίσουν όμως με μια σχετική ακρίβεια.
Κάτι σαν τα μετεωρολογικά μοντέλα (ας πούμε καθ υπέρβασιν)
Η "κοινωνική καταγραφή" που υποστηρίζεις εσύ είναι ένα ακόμα εργαλείο, "ελάχιστα μετρήσιμο" και κυρίως βασισμένο στην γενική αίσθηση.
Το πρόβλημα του είναι ότι είναι "προκατειλημμένο" (biased) και εξαιρετικά περιορισμένο από τον κοινωνικό/επαγγελματικό περίγυρο, τις κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές καταβολές του παρατηρητή.
Κοινώς μπάζει από παντού, γιατί μπορεί εσύ να βλέπεις αυτό στο περιβάλλον σου, ο μαιευτήρας χειρούργος να βλέπει κάτι άλλο και ο λαντζέρης κάτι τελείως διαφορετικό.
Προτιμότερο είναι να χρησιμοποιείται, πληθώρα μέσων και εργαλείων συνδυαστικά, αν θέλουμε να είμαστε το δυνατόν κοντά σε αληθή/ακριβή συμπεράσματα.
Η μισή αλήθεια άλλωστε από παλιά, ισοδυναμεί με ψέμα.
Τουλάχιστον έτσι προσπαθώ να ερμηνεύσω την πραγματικότητα εγώ, εσένα μπορεί να μην σου κάνει.
Μπορεί εξίσου να χρησιμοποιώ, λάθος τα εργαλεία, να έχω λάθος πηγές ή και να είμαι biased στην ερμηνεία μου.
Τα εργαλεία είναι εργαλεία όμως και ας μας πει ο καθένας με ποια εργαλεία καταλήγει στα συμπεράσματα του.;)
Τα ίδια πράγματα που λες τώρα εσύ, λέγανε κάποιοι ακόμα το 2004-2007, μετά θυμάσαι τι έγινε.
Μόνο που τότε αγοράζανε σπίτια, τώρα αγοράζουν κάτι άλλο...
Anyways, βαρέθηκα δεν γράφω άλλα.
...and I'm out.:wave2:
Στην τελική η κουβέντα ξεκίνησε από ένα ΧΤΖ του 5χίλιαρου, που κανένας, όλως περιέργως, δεν το βρήκε λογικό σαν τιμή.
Ούτε καν αυτό το 50% του πληθυσμού που λες ότι έχει μια οικονομική άνεση.
DISCLAIMER:
Δεν έχω σχέση με οικονομικές σπουδές, από χόμπι διαβάζω αραιά και που και έχω περισσότερες απορίες από ότι γνώσεις. (Όσες δηλαδή και οι μισοί απόφοιτοι Οικονομικού που έχω συζητήσει).
Δεν αποκλείεται βέβαια στο μέλλον να πάω σε κάποιο μη κερδοσκοπικό, μη κρατικό εκπαιδευτικό ίδρυμα 2 ετούς φοιτήσεως και να δηλώνω "Τεχνικός Μακροοικονομικών Στοιχειών και Χρηματιστηριακής Στατιστικής". :bawl:
PS: Δεν έχω ιδέα τι έγραψες στο βρουμ, κάτι ερωτηματικά βλέπω.
Εμ τωρα συνεννοούμαστε.
Αυτο λεω.
Εχουν γνωση οι φυλακες.
Και αφού έχουμε ευημερία στην Ελλάδα εσύ γιατί κυκλοφορείς με μηχανή 16 ετών και αυτοκίνητο 25; Από άποψη;
Και ζητώ συγνώμη που το πάω προσωπικά αλλά οι απόψεις σου είναι ισοπεδοτικά προκλητικές.
Πάρε μια καινούρια BMW (διάλεξε εξωτικό μοντέλο) από αυτές που χαζεύεις κατά χιλιάδες κοιτώντας δεξιά και αριστερά και μην ασχολείσαι με τους γκρινιάρηδες Έλληνες. Όλοι αυτοί που καβαλάνε "τέτοια" οχήματα δεν ασχολούνται με τους γκρινιάρηδες. Εκτός αν σου αρέσει η γκρίνια.
Υ. Γ.: Αφήνω ένα παράθυρο για την περίπτωση να έχει λογαριασμό ο Κούλης στο moto.gr, αυτό θα δικαιολογούσε πολλά από τα γραφόμενα.
Του λέω πάρε τον Βαγγέλη που έχει έρθει με το αμάξι να κάνει το σχολικό και πάμε για φαγητό γιατί τόση βροχή...
... έπεισαν την γυναίκα του ταβερνιάρη να τους πηγαινοφέρει με το αμάξι της
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
Πώς κάνω unsubscribe από το moto.gr???
PortisHead
05/06/2024, 11:06
Και αφού έχουμε ευημερία στην Ελλάδα εσύ γιατί κυκλοφορείς με μηχανή 16 ετών και αυτοκίνητο 25; Από άποψη;
Και ζητώ συγνώμη που το πάω προσωπικά αλλά οι απόψεις σου είναι ισοπεδοτικά προκλητικές.
Πάρε μια καινούρια BMW (διάλεξε εξωτικό μοντέλο) από αυτές που χαζεύεις κατά χιλιάδες κοιτώντας δεξιά και αριστερά και μην ασχολείσαι με τους γκρινιάρηδες Έλληνες. Όλοι αυτοί που καβαλάνε "τέτοια" οχήματα δεν ασχολούνται με τους γκρινιάρηδες. Εκτός αν σου αρέσει η γκρίνια.
Υ. Γ.: Αφήνω ένα παράθυρο για την περίπτωση να έχει λογαριασμό ο Κούλης στο moto.gr, αυτό θα δικαιολογούσε πολλά από τα γραφόμενα.
Μην σκας και δεν παρεξηγουμαι.
Μα γιατι εγω ΕΙΜΑΙ φτωχος.
Για τους αλλους λεω, που την εχουν σκαπουλαρει απο τις στατιστικες :lol:
Δεν μπορω να μην βασιζομαι στο περιβαλλον γυρω μου και να θεωρω οτι αυτο που βλεπω εγω τα τελευταια 20 χρονια ειναι το 2%
και ολο το υπολοιπο ζει σε παραγκες, τρωει απο τα σκουπιδια και κινειται με το αμαξι των flintstones.
karellen
05/06/2024, 11:39
:lol:
harris_x
05/06/2024, 11:41
Δεν υπάρχει σωτηρία:tooth:
Άπαξ και μπεις, ΤΕΛΟΣ :evil:
giorgosb
05/06/2024, 11:47
Και κάπως έτσι, καταλαβαίνετε όλοι το κλίμα, εχθρικό θα το χαρακτήριζα, που επικρατούσε οταν ταλαιπωρημενοι απο τα παιγνιδια των GPS, καταφεραμε να φτασουμε στη Γραβιά.
Ειλικρινά δεν περίμενα τέτοια hostile, όπως λένε και στα μέρη μου, συμπεριφορά... και μάλιστα να έχει ξεκινήσει από άνθρωπο της ομάδας συντονισμού και να επικροτειται απο τον Γιώργο aka giorgosb :sad:
Φίδια αγαπητοί μου, φίδια στον κόρφο μου... :sad:
Έμπλεξες Χαρηηηη
:tooth: :tooth: :wlae:
harris_x
05/06/2024, 11:48
Έμπλεξες Χαρηηηη
:tooth: :tooth: :wlae:
:bigcry:
Δεν υπάρχει σωτηρία:tooth:
Άπαξ και μπεις, ΤΕΛΟΣ :evil:
453599
harris_x
05/06/2024, 12:00
453599
:hmm:
:hmm:
Ας ξεκινήσουμε με ημιμόνιμο...
harris_x
05/06/2024, 12:16
Θα πρέπει να το συζητήσουμε.
....... , το σχολικό Βαγγέλης μας επέστρεψε σπίτι μας ως άλλος καληνυχτάκιας ! ....
Νομίζεις...................
:roflmao::roflmao::roflmao::roflmao:
o_gavros
05/06/2024, 13:45
453602
Νιώστε άνετα,εδώ δε γκρινουμε :D
giorgosb
05/06/2024, 13:47
453602
Νιώστε άνετα,εδώ δε γκρινουμε :D
Στο μπλε του moto φυσικά...
o_gavros
05/06/2024, 13:48
Φυσικά
DoctoR_k6
05/06/2024, 14:01
453603
Στο μπλε του moto φυσικά...
Εν τω μεταξύ, δεν είναι μπλε, το χρώμα αυτό λέγεται γκρι-σιελ....:D
giorgosb
05/06/2024, 14:37
το χρώμα αυτό λέγεται γκρι-σιελ....:D
α μπράβο, έτσι θα το ζητήσουμε στο νυχάδικο..
α μπράβο, έτσι θα το ζητήσουμε στο νυχάδικο..
Μην δίνεις σημασία, είχα μάθει τα χρώματα όταν δούλευα πιτσιρικάς στον Πουρνάρα, τον γνήσιο, παρακαλώ, όχι αυτόν που έχει το όνομα σήμερα (αν και είχα δουλέψει ένα φεγγάρι και σε αυτόν....)
Ρε σίγουρα ακόμα στο μοτό.γρ γράφουμε;:lol:
Nostradamus
05/06/2024, 15:46
Μην δίνεις σημασία, είχα μάθει τα χρώματα όταν δούλευα πιτσιρικάς στον Πουρνάρα, τον γνήσιο, παρακαλώ, όχι αυτόν που έχει το όνομα σήμερα (αν και είχα δουλέψει ένα φεγγάρι και σε αυτόν....)
Ρε σίγουρα ακόμα στο μοτό.γρ γράφουμε;:lol:
Νταξει μην δικαιολογεισαι γιατι ξερεις ΑΥΤΑ τα χρωματα και οχι τα 4-5 βασικα.. Δεν γκρινουμε λεμε.... :lol:
harris_x
05/06/2024, 16:30
Νταξει μην δικαιολογεισαι γιατι ξερεις ΑΥΤΑ τα χρωματα και οχι τα 4-5 βασικα.. Δεν γκρινουμε λεμε.... :lol:
:lol:
Ελεύθερη οικονομία και ανάπτυξη σημαίνει οποίος μπορεί ας κλέψει και ως κράτος θα κάνουμε ότι δεν βλέπουμε
Αυτό δεν ψηφίζουμε στεγνά απ' το 19;
stefanos
09/06/2024, 16:11
Εμ τωρα συνεννοούμαστε.
Αυτο λεω.
Εχουν γνωση οι φυλακες.
Δηλαδή τώρα θα στερήσουμε το δικαίωμα στη χαζομάρα στον κόσμο;
Η αλήθεια είναι ότι δεν κυκλοφορεί χρήμα και για αυτό το λόγο κρατάνε τιμές τα μεταχειρισμένα.
Ας δίνανε δάνεια η τράπεζες και θα έβλεπες τα μεταχειρισμένα πάτο και όλοι με κούτα 1300 και βάλε.
panavour
09/06/2024, 16:18
Η αλήθεια είναι ότι δεν κυκλοφορεί χρήμα και για αυτό το λόγο κρατάνε τιμές τα μεταχειρισμένα.
Ας δίνανε δάνεια η τράπεζες και θα έβλεπες τα μεταχειρισμένα πάτο και όλοι με κούτα 1300 και βάλε.
και το 07 δωσανε δανεια,και ολοι που δεν ειχαν δευτερο βρακι να φορεσουν πηρανε suv,και μετα δεν ειχανε να πληρωσουν τα τελη κυκλοφοριας.:bawl:
stefanos
09/06/2024, 16:58
και το 07 δωσανε δανεια,και ολοι που δεν ειχαν δευτερο βρακι να φορεσουν πηρανε suv,και μετα δεν ειχανε να πληρωσουν τα τελη κυκλοφοριας.:bawl:
Η αλήθεια πάντως είναι ότι εκείνη την εποχή έβρισκες αυτοκίνητο και μοτό πενταετίας τζάμπα.
Λοιπόν άλλη μια φορά καταλήγουμε ότι φταίνε οι τράπεζες.
panavour
09/06/2024, 17:38
Η αλήθεια πάντως είναι ότι εκείνη την εποχή έβρισκες αυτοκίνητο και μοτό πενταετίας τζάμπα.
Ευκολη δικαιολογια για αποποιηση ατομικων ευθυνων.Η τραπεζα ειναι μαγαζι και πουλαει χρημα.Οταν υπογραφεις για δανειο,υπογραφεις και τους ορους του δανειου ,και τις συνεπειες ΑΝ δεν το εξυπηρετεις συμφωνα με τους ορους που εχεις υπογραψει.ΑΝ δεν το κανεις ΑΣ προσεχες.Η δικαιοπραξία των δανειων ,απευθυνεται σε ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ,που ειναι ωριμοι γι αυτο,αφου ΨΗΦΙΖΟΥΝ κι ολας.Η ληψη δανειου ΔΕΝ ειναι υποχρεωτικη,αλλα ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ.Οπως και η αγορα π.χ με δοσεις μιας BMW 1250gs με δανειο απ την BMW bank.
Εκείνη την εποχή, (2007) δίνανε οι τράπεζες και στην κουτσή Μαρία για να πάρει το Cherokee που γούσταρε και ας μην μπορούσε μετά να το πληρώσει από την 2η δόση και έπειτα. Το έβλεπα λόγω δουλειάς στην ISUZU, ερχόταν ο κάθε γιαλαντζί "αγρότης" (κυνηγοί ως επί το πλείστον και το έκαναν και 2 ξαδέρφια μου) έπαιρνε το 4πορτο 3λιτρο πικάπ "για να φορτώνει 200 ευρώ ντομάτες τον χρόνο" (τόσα ζητούσε ο νόμος).
Πήγε κατά συνέπεια η κατάσχεση σύννεφο και γέμισαν οι τράπεζες αμάξια και δεν ήξεραν που να τα πάνε, πως να τα πουλήσουν!
Σε αρκετές περιπτώσεις κάνανε μεν την κατάσχεση αλλά άφηναν το αμάξι στον οφειλέτη "να το προσέχει μέχρι να πουληθεί" :cry::bawl:
Και αρκετοί από αυτούς τα κατέστρεψαν....
Μεγάλο μέρος της κρίσης (στην Ελλάδα) οφείλονταν σε αυτά τα δίχως λογική δάνεια και τεράστια κεφάλαια εξανεμίστηκαν υπό μορφή αμαξιών που δεν ήθελε κανένας καθώς είχαν αλλάξει και τα τεκμήρια της εφορίας και τα 2.000 κυβικά θεωρήθηκαν, εν μια νυκτί (αφού βεβαίως βεβαίως πρώτα είχαν πωληθεί κάμποσες χιλιάδες κομμάτια σε πικραμένους που δεν είχαν ούτε για το σουπερ μάρκετ) είδος πολυτελείας και γέμισαν οι γειτονιές με παρατημένα Chrysler Stratus και λοιπά παρεμφερή οχήματα.
Είναι εύκολο να κατηγορήσουμε τον κόσμο για χαζομάρα που πήγαν και αγόρασαν χωρίς σκέψη, δεν τους έβαλε κανείς το μαχαίρι στον λαιμό να αγοράσουν.
Από την άλλη, για τα περίφημα "golden boys" των τραπεζών που είχαν την "φαεινή ιδέα" να δίνουν αβέρτα και πήραν τα παχυλότατα bonus "λόγω επιδόσεων" η το κράτος που έκρινε ότι "2.000 κυβικά αμάξι είναι πολυτέλεια" την επόμενη μέρα αφού είχαν προηγηθεί τα "κίνητρα τόνωσης της αγοράς" έγινε κάτι;
Οι ευθύνες βαραίνουν όλες τις πλευρές.
Εν κατακλείδι,
Η αγορά είναι αυτή που είναι, οι τιμές είναι αυτές που είναι. ΕΜΕΙΣ που πουλάμε/αγοράζουμε (κυρίως αυτοί που αγοράζουν) εξετάζουμε, αξίζει; το χρειαζόμαστε όντως; μπορούμε να το πληρώσουμε; να το συντηρήσουμε; η ειλικρινής απάντηση σε αυτές τις απλές ερωτήσεις είναι το κλειδί της επιτυχούς η όχι αγοράς....
RaGe_Raptor
09/06/2024, 18:19
Το 2λιτρο είναι πολυτέλεια, τα έχουμε πει αυτά. Δεν μπορείς κύριέ μου να κυκλοφορείς με κάτι τρύπες ΝΑ, προκαλείς...
:plaf:
o_gavros
09/06/2024, 18:19
Του χουμ ιτ μέη κονσερν
453682
panavour
09/06/2024, 18:27
Του χουμ ιτ μέη κονσερν
453682
κανε μας και μια μεταφραση γιατρε μου.
Tallyban
09/06/2024, 19:18
Ότι χρώμα και να έχει,δεν τα φάγαμε μαζί.
CorpseAlive
10/06/2024, 13:24
Ευκολη δικαιολογια για αποποιηση ατομικων ευθυνων.Η τραπεζα ειναι μαγαζι και πουλαει χρημα.Οταν υπογραφεις για δανειο,υπογραφεις και τους ορους του δανειου ,και τις συνεπειες ΑΝ δεν το εξυπηρετεις συμφωνα με τους ορους που εχεις υπογραψει.ΑΝ δεν το κανεις ΑΣ προσεχες.Η δικαιοπραξία των δανειων ,απευθυνεται σε ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ,που ειναι ωριμοι γι αυτο,αφου ΨΗΦΙΖΟΥΝ κι ολας.Η ληψη δανειου ΔΕΝ ειναι υποχρεωτικη,αλλα ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ.Οπως και η αγορα π.χ με δοσεις μιας BMW 1250gs με δανειο απ την BMW bank.
Έχεις ακούσει τα δάνεια με τα ελβετικά φράγκα ?
Τα Στεγαστικά που το επιτόκιο ξεκινά από την 2η μέρα μη-εξυπηρέτησης και προσαυξάνεται εις το διηνεκές?
Η τράπεζα δεν είναι μαγαζάκι. Δεν είμαστε ΑΜΕΡΙΚΑ εδώ με κορπορατισμό . Στην Ευρώπη υπάρχουν κανόνες για το πως λειτουργούν οι Τράπεζες.
Ε οι τράπεζες το 2008 ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ότι δεν λειτουργούσαν εντός των κανόνων αυτών.
Τι σκατά, ούτε 20 χρόνια δεν περάσαν θα ξεχάσουμε και αυτά που ΖΗΣΑΜΕ , με απόψεις τύπου '' όλοι φταίμε αναλογικά το ίδιο?'' .
ΌΧΙ , δεν φταίμε όλοι το ίδιο.
ΌΧΙ , δεν φταίει ο δανειολήπτης των 20.000 ευρώ το ίδιο με την τράπεζα που πόνταρε αναλογιστικά ΔΙΣ χρημάτων σε μαύρες τρύπες.
--------------------
Δεν απαντώ άλλο γιατί πάμε σε καθαρά πολιτικά μετά , πράγμα που θα υπενθυμίσω ότι δεν επιτρέπεται στο Forum .
Προφανως και οι τραπεζες δεν ειναι μαγαζακια.Ειναι το πιο δυνατο οπλο της εξουσιας,πανω απο πολιτικη/κομματα/ιδεολογιες.Παμε καλα,ΟΛΑ απο εκει ξεκινανε.Τα κομματα οι ιδεολογιες τα ΜΜΕ τα παντα ολα.
Το ποιος θα γινει επιτυχημενο κομμα,ΜΜΕ κτλ εξαρταται καθαρα απο την τραπεζα αφου σε αυτην χρωστανε.Το ποιανου το χρεος θα ειναι βιωσιμο το αποφασιζουν οι τραπεζες.''Ελα να σε πω τι να κανεις και θα τα βρουμε με το χρεος σου''....οχαχαχα
Τι κανονες εχουν οι Ευρωπαικες τραπεζες?Οι μπραβοι της νυχτας πιο πολλους κανονες εχουν...Σου κανει ο αλλος την πετυχημενη Deutsche bank μεσα σε μια μερα μαναβικο αν θελει.Αν χρειαζεται να χειριστουν με καποιο τροπο την Γερμανια πχ και η Γερμανια δεν ακουσει :rolleyes:
Σιγα μην εδωσε ο ξενος Αυτοκρατορας στον αλλοφυλο/αλλοθρησκο Ελληνα καρπαζοεισπρακτορα :lol: τζαμπα λεφτα να χαρει να παρει αμαξια.Χειροτερο και απο Παλαιστινιο σε εχει στο μυαλο του(απο θεμα αντιπαθειας) αλλα χρησιμο για διαφορους λογους.
Ολοι βλεπανε τι γινεται και ολοι ξερανε,τιποτα δεν γινεται καταλαθος.
Τι τα εχω τοσα χρονια τα χρεη στην υπογραφη μου απο κατω?Να τα πατατε να βλεπετε να γελατε.
Βιωσιμη Ελλαδαρα!!
https://www.instagram.com/p/C4OHp3qAeT4/
AUFGEBRACHT
10/06/2024, 17:08
Προφανως και οι τραπεζες δεν ειναι μαγαζακια.Ειναι το πιο δυνατο οπλο της εξουσιας,πανω απο πολιτικη/κομματα/ιδεολογιες.Παμε καλα,ΟΛΑ απο εκει ξεκινανε.Τα κομματα οι ιδεολογιες τα ΜΜΕ τα παντα ολα.
Το δυνατό όπλο της εξουσίας είναι τα ΜΜΕ...Οι τράπεζες, πολύ απλά, όποιος και να βγει πάνω, καλά θα τα έχουν μαζί του...όπως κι αυτός που θα βγει, με τις τράπεζες...και το ΜΛ-ΚΚΕ να γινόταν κυβέρνηση, πλακάκια θα τα χε κάνει με τις συστημικές...
Θυμάμαι τότε με το Βαρουφάκειο "αγάπη μου τα κατάφερα, έκλεισα τις τράπεζες", που κάτι στοχαστές του καναπέ, με τον freddo ανά χείρας, διατείνονταν ότι οι τράπεζες δεν χρειάζονται...βέβαια, για να απολαύσουν τον freddo τους, έπρεπε να σταλεί ένα τραπεζικό έμβασμα από Ελλάδα, για να στείλει ο εισαγωγέας το εμπόρευμα, και να μπορέσει ο φωστήρας να στοχαστεί αναμασώντας το καλαμάκι.
Y.Γ. Η Πειραιώς ήδη αλλάζει στα μαγαζιά της την ταμπέλα, έφυγε από την εταιρική ονομασία η λέξη bank, κι έμεινε σκέτο το Piraeus...τυχαίο;...
panavour
10/06/2024, 21:04
Έχεις ακούσει τα δάνεια με τα ελβετικά φράγκα ?
Τα Στεγαστικά που το επιτόκιο ξεκινά από την 2η μέρα μη-εξυπηρέτησης και προσαυξάνεται εις το διηνεκές?
Ναι εχω ακουσει.Και λοιπον?Οταν το πηρε ηξερε τους ορους και τους υπεγραψε οτι πρεπει να το αποπληρωσει σε ελβετικα,ανεξαρτητως ισοτιμιας.Ελβετικα πηρε,ελβετικα θα δωσει.
Κι σ αυτην την περιπτωση ισχυει ,οπως το προηγουμενο.Οι οροι ειναι σαφεις.
Οπως λοιπον λετε και σεις οι νομικοι,αγνοια νομου ,απαγορευεται.Πρεπει λοιπον (δυσκολο να γινει ομως)να ξερει κανεις να εχει παπλωμα ,μεχρι εκει που φτανουν τα ποδια του.Και γω θελω goldwind 1800 που κανει 45000 ευρω,αλλα μπορω μονο να βογκαω με το Voge των 6500 ευρω.:wave2:
Ναι εχω ακουσει.Και λοιπον?Οταν το πηρε ηξερε τους ορους και τους υπεγραψε οτι πρεπει να το αποπληρωσει σε ελβετικα,ανεξαρτητως ισοτιμιας.Ελβετικα πηρε,ελβετικα θα δωσει.
Κι σ αυτην την περιπτωση ισχυει ,οπως το προηγουμενο.Οι οροι ειναι σαφεις.
Οπως λοιπον λετε και σεις οι νομικοι,αγνοια νομου ,απαγορευεται.Πρεπει λοιπον (δυσκολο να γινει ομως)να ξερει κανεις να εχει παπλωμα ,μεχρι εκει που φτανουν τα ποδια του.Και γω θελω goldwind 1800 που κανει 45000 ευρω,αλλα μπορω μονο να βογκαω με το Voge των 6500 ευρω.:wave2:
Αν κάποιος σου ζητήσει να του δανείσεις 10 χιλιάρικα κι εσύ το κάνεις, όσα συμφωνητικά και να έχετε υπογράψει, αν δεν μπορεί να σε αποπληρώσει, έχεις κι εσύ μεγάλο μερίδιο ευθύνης. Αν σκόπευες να κερδίσεις κιόλας από αυτό, έχεις το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης. Risk/reward.
Βέβαια οι τράπεζες είναι τράπεζες και απολαμβάνουν ακριβώς 0 ρίσκο για μέγιστες απολαβές, όπως όλοι γνωρίζαμε αλλά έγινε θρασύτατα εμφανές την τελευταία 20ετία. Τέτοια μπίζνα ξέρω να κάνω κι εγώ και να γίνομαι δισεκατομμυριούχος.
panavour
11/06/2024, 09:40
Αν κάποιος σου ζητήσει να του δανείσεις 10 χιλιάρικα κι εσύ το κάνεις, όσα συμφωνητικά και να έχετε υπογράψει, αν δεν μπορεί να σε αποπληρώσει, έχεις κι εσύ μεγάλο μερίδιο ευθύνης. Αν σκόπευες να κερδίσεις κιόλας από αυτό, έχεις το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης. Risk/reward.
Βέβαια οι τράπεζες είναι τράπεζες και απολαμβάνουν ακριβώς 0 ρίσκο για μέγιστες απολαβές, όπως όλοι γνωρίζαμε αλλά έγινε θρασύτατα εμφανές την τελευταία 20ετία. Τέτοια μπίζνα ξέρω να κάνω κι εγώ και να γίνομαι δισεκατομμυριούχος.
Το ρισκο στον δανεισμο, οπως και το κερδος υφισταται και για τους δυο συμβαλομμενους,και ειναι θεμιτο.Και εσυ δανειζεσαι να κανεις την δουλειά σου,που αλλιως ΔΕΝ μπορεις,και εγω που σε δανειζω θελω να κερδισω απ αυτην την ενέργεια.ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ λεγεται ή ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ,και διέπεται οπως και ολα τα αλλα,απο ορους,υποχρεωσεις και κανονες,του δικαιοπρακτικού δικαιου.Αν δεν αρεσει σε κάποιους,μπορουν να πανε να ζησουν στο ΣΚΛΗΡΟ ΙΣΛΑΜ,οπου ΔΕΝ επιτρεπεται ο δανεισμος.Τράπεζα = Δάνειο.Ετσι λειτουργει και κινειται η οικονομια,παγκοσμιως.Επισης οπως λεγαν και οι αρχαιοι ημων προγονοι χρέος, αρχή δουλείας Αν χρωσταγες στην αρχαια Αθηνα σε καποιον ή στο κρατος,γινοσουνα απο ελευθερος πολιτης ,δουλος μεχρι να το ξοφλησεις,και μετα ξαναγινοσουν ελευθερος πολιτης .C est la vie.Και γω θελω να παω στον ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ να παρω τσαμπα φετα ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ που την λατρευω,αλλα ΔΕΝ μου την δινουν ΤΣΑΜΠΑ.:wave2:
Το ρισκο στον δανεισμο, οπως και το κερδος υφισταται και για τους δυο συμβαλομμενους,και ειναι θεμιτο.Και εσυ δανειζεσαι να κανεις την δουλειά σου,που αλλιως ΔΕΝ μπορεις,και εγω που σε δανειζω θελω να κερδισω απ αυτην την ενέργεια.ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ λεγεται ή ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ,και διέπεται οπως και ολα τα αλλα,απο ορους,υποχρεωσεις και κανονες,του δικαιοπρακτικού δικαιου.Αν δεν αρεσει σε κάποιους,μπορουν να πανε να ζησουν στο ΣΚΛΗΡΟ ΙΣΛΑΜ,οπου ΔΕΝ επιτρεπεται ο δανεισμος.Τράπεζα = Δάνειο.Ετσι λειτουργει και κινειται η οικονομια,παγκοσμιως.Επισης οπως λεγαν και οι αρχαιοι ημων προγονοι χρέος, αρχή δουλείας Αν χρωσταγες στην αρχαια Αθηνα σε καποιον ή στο κρατος,γινοσουνα απο ελευθερος πολιτης ,δουλος μεχρι να το ξοφλησεις,και μετα ξαναγινοσουν ελευθερος πολιτης .C est la vie.Και γω θελω να παω στον ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ να παρω τσαμπα φετα ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ που την λατρευω,αλλα ΔΕΝ μου την δινουν ΤΣΑΜΠΑ.:wave2:
Ελπίζω ότι καταλαβαίνεις μόνος σου ότι το να θέλεις δωρεάν φέτα απέχει από τα ληστρικά δάνεια των τραπεζών.
ΥΓ: Για να είμαστε ξεκάθαροι, προσωπικά δε χρωστάω τίποτα και δεν έχω πάρει ποτέ μου δάνειο. Αλλά επίσης δεν εθελοτυφλώ, ούτε δουλεύω για τους κλέφτες με τα κοστούμια.
giorgosb
11/06/2024, 10:01
Το ότι εσύ έχεις αποδεχτεί ότι είναι οκ η εκμετάλλευση των αδύναμων από λίγους ισχυρούς, δεν σημαίνει κι ότι έτσι είναι τα πράγματα.
panavour
11/06/2024, 10:06
Ελπίζω ότι καταλαβαίνεις μόνος σου ότι το να θέλεις δωρεάν φέτα απέχει από τα ληστρικά δάνεια των τραπεζών.
ΥΓ: Για να είμαστε ξεκάθαροι, προσωπικά δε χρωστάω τίποτα και δεν έχω πάρει ποτέ μου δάνειο. Αλλά επίσης δεν εθελοτυφλώ, ούτε δουλεύω για τους κλέφτες με τα κοστούμια.
Εαν δεν σ αρεσουν τα ληστρικά δανεια,των τραπεζων,μπορεις να πας στην ελευθερη παρααγορά
δανεισμου,που εκει επικρατουν αλλοι κανονες,που μποοστα τους οι τραπεζες ειναι η ''ΑΓΙΑ ΤΕΡΕΖΑ'' .
SeniorCanardo
11/06/2024, 10:07
Για τα 40 δις (μετριοπαθής εκτίμηση), δημοσίου χρήματος, που δόθηκαν για ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών "γαργάρα", για τις αναβαλλόμενες φορολογικές υποχρεώσεις των τραπεζών, την στιγμή που εμφανίζουν τεράστια κέρδη και δίνουν μέρισμα κερδών 30% "γαργάρα" και πάλι.
Αυτό δεν είναι "ελεύθερη αγορά", αυτό είναι "μαριονετοποιημένη", πληρώς χειραγωγούμενη οικονομία.
Παρατηρώ τον τελευταίο καιρό μια εντεινόμενη φτωχοποίηση και επιδερμικότητα των επιχειρημάτων των νεο-φιλελέδων.
(Ο άλλος μπερδεύει το φρέντο, τον "Μπαρουφάκη", μιλάει για ΚΚΕ μ-λ και δεν έχει διαβάσει ούτε Ιστορία, ούτε μισή θέση τους. Οι υπουργάρες αλλάζουν τις μονάδες μέτρησης και εξασκούνται στα "δημιουργικά μαθηματικά".)
Και άντε δεν νομίζω ότι κανείς μπήκε εδώ για να κάνει σοβαρή πολιτική συζήτηση (άσε που απαγορεύεται :lol:), αλλά με την ένδεια επιχειρηματολογίας και δομημένης σκέψης αμφιβάλλω αν θα πάρει και αξιόλογη άποψη για μοτό.:cry:
panavour
11/06/2024, 10:11
Το ότι εσύ έχεις αποδεχτεί ότι είναι οκ η εκμετάλλευση των αδύναμων από λίγους ισχυρούς, δεν σημαίνει κι ότι έτσι είναι τα πράγματα.
Δεν συμφωνω σ αυτο που λες,αλλα δεν θα σε πεισω κι ολας.Νομιζω ομως οτι υπεραπλουστεύεις σε μια προταση τα πραγματα,και βγαζεις λανθασμενα συμπερασματα.
Αυτό που λέει ο Blitzer (που έχει και δίκιο), είναι οτι στη πραγματικότητα, το ρίσκο που έπρεπε να είναι μοιρασμένο και στην τράπεζα αλλα και στον δανειολήπτη, τελικά είναι μόνο του δανειολήπτη γιατι η τράπεζα τα παίρνει στο τέλος απο το κράτος...
Πολύ απλοποιημένα, στο τέλος παίρνει ο Blitzer ένα δάνειο, δεν το πληρώνει και μου ανεβαίνει εμένα η φορολογία... Αυτό δεν λέγεται καπιταλισμός...
EDIT: ο blitzer το δάνειο το πήρε για μεταχειρισμένο μηχανάκι, οπότε είμαι εντός θέματος... :P
EDIT: ο blitzer το δάνειο το πήρε για μεταχειρισμένο μηχανάκι, οπότε είμαι εντός θέματος... :P
:moutza::moutza::bawl:
Εαν δεν σ αρεσουν τα ληστρικά δανεια,των τραπεζων,μπορεις να πας στην ελευθερη παρααγορά
δανεισμου,που εκει επικρατουν αλλοι κανονες,που μποοστα τους οι τραπεζες ειναι η ''ΑΓΙΑ ΤΕΡΕΖΑ'' .
Ειλικρινά θέλω να πιστεύω ότι τα επιχειρήματα 12χρονου που βλέπω εδώ τα γράφει ο εγγονός σου ή κάτι, γιατί αν δεν κάνω λάθος είσαι μεγάλος άνθρωπος. Εναλλακτικά, ίσως είσαι τραπεζίτης ή κολλητός του Κούλη, οπότε κατανοητό. Γενικά, πάντως, ισχύει ότι η ύπαρξη χειρότερου δε μετατρέπει αυτόματα κάτι κακό σε καλό.
Να στο εξηγήσω κιόλας με απλό παράδειγμα, μήπως καταλάβεις. Είμαι τράπεζα. Θέλεις 100 χιλιάρικα για να αγοράσεις το πρώτο και μοναδικό σου σπίτι αξίας 100 χιλιάρικων. Στα δανείζω, με σκοπό να σου πάρω 150 χιλιάρικα στο τέλος. Μου δίνεις τα 50 χιλιάρικα σε βάθος χρόνου, αλλά περιμένω άλλα 100. Δεν έχεις να μου τα δώσεις επειδή το κράτος σου μείωσε τη σύνταξη στο μισό. Τη σύνταξη που είχες προπληρώσει όσο εργαζόσουν. Κάτι που δε θα μπορούσες ποτέ να προβλέψεις. Σου παίρνω το σπίτι και ό,τι άλλο σου ανήκει. Πλέον το σπίτι αξίζει 50 χιλιάρικα.
Οπότε έχουμε τα εξής: έχεις επιστρέψει το 50% των χρημάτων που δανείστηκες, δεν έχεις σπίτι ή οτιδήποτε άλλο, και ακόμα χρωστάς το 100% του αρχικού δανείου. Εγώ έχω εισπράξει το 50% του δανείου, σου πήρα όλα τα υπάρχοντα και θα μου χρωστάς ακόμα το 100% του δανείου μέχρι να πεθάνεις. Επειδή, όμως, εγώ δε χάνω ποτέ γιατί είμαι γαμάτος και οι κανόνες είναι φτιαγμένοι για πάρτη μου, θα πάρω ΚΑΙ όλα τα χρήματα που μου χρωστάς από το κράτος, δηλαδή πάλι από σένα. Οπότε έχω στην τσέπη μου το 150% του αρχικού ποσού που δάνεισα, το σπίτι σου και όλα σου τα υπάρχοντα, και μου χρωστάς για πάντα μέχρι να σε βάλω στον τάφο. Πώς σου φαίνεται; Ρητορική η ερώτηση.
Συμφωνώ μαζί σου ΜΟΝΟ στην περίπτωση που κάποιος δανείστηκε εξ αρχής με κανένα σκοπό να αποπληρώσει. Αλλά ξέρεις ποιοι το κάνουν αυτό; Μάντεψε. Σίγουρα όχι ο τυχαίος πολίτης που εργαζόταν 50 χρόνια για να αγοράσει την ΠΡΩΤΗ κατοικία του.
ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΗ κατοικία, οπότε είμαι κι εγώ εντός θέματος. :D
CorpseAlive
11/06/2024, 14:18
Ειλικρινά θέλω να πιστεύω ότι τα επιχειρήματα 12χρονου που βλέπω εδώ τα γράφει ο εγγονός σου ή κάτι, γιατί αν δεν κάνω λάθος είσαι μεγάλος άνθρωπος. Εναλλακτικά, ίσως είσαι τραπεζίτης ή κολλητός του Κούλη, οπότε κατανοητό. Γενικά, πάντως, ισχύει ότι η ύπαρξη χειρότερου δε μετατρέπει αυτόματα κάτι κακό σε καλό.
Να στο εξηγήσω κιόλας με απλό παράδειγμα, μήπως καταλάβεις. Είμαι τράπεζα. Θέλεις 100 χιλιάρικα για να αγοράσεις το πρώτο και μοναδικό σου σπίτι αξίας 100 χιλιάρικων. Στα δανείζω, με σκοπό να σου πάρω 150 χιλιάρικα στο τέλος. Μου δίνεις τα 50 χιλιάρικα σε βάθος χρόνου, αλλά περιμένω άλλα 100. Δεν έχεις να μου τα δώσεις επειδή το κράτος σου μείωσε τη σύνταξη στο μισό. Τη σύνταξη που είχες προπληρώσει όσο εργαζόσουν. Κάτι που δε θα μπορούσες ποτέ να προβλέψεις. Σου παίρνω το σπίτι και ό,τι άλλο σου ανήκει. Πλέον το σπίτι αξίζει 50 χιλιάρικα.
Οπότε έχουμε τα εξής: έχεις επιστρέψει το 50% των χρημάτων που δανείστηκες, δεν έχεις σπίτι ή οτιδήποτε άλλο, και ακόμα χρωστάς το 100% του αρχικού δανείου. Εγώ έχω εισπράξει το 50% του δανείου, σου πήρα όλα τα υπάρχοντα και θα μου χρωστάς ακόμα το 100% του δανείου μέχρι να πεθάνεις. Επειδή, όμως, εγώ δε χάνω ποτέ γιατί είμαι γαμάτος και οι κανόνες είναι φτιαγμένοι για πάρτη μου, θα πάρω ΚΑΙ όλα τα χρήματα που μου χρωστάς από το κράτος, δηλαδή πάλι από σένα. Οπότε έχω στην τσέπη μου το 150% του αρχικού ποσού που δάνεισα, το σπίτι σου και όλα σου τα υπάρχοντα, και μου χρωστάς για πάντα μέχρι να σε βάλω στον τάφο. Πώς σου φαίνεται; Ρητορική η ερώτηση.
Συμφωνώ μαζί σου ΜΟΝΟ στην περίπτωση που κάποιος δανείστηκε εξ αρχής με κανένα σκοπό να αποπληρώσει. Αλλά ξέρεις ποιοι το κάνουν αυτό; Μάντεψε. Σίγουρα όχι ο τυχαίος πολίτης που εργαζόταν 50 χρόνια για να αγοράσει την ΠΡΩΤΗ κατοικία του.
ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΗ κατοικία, οπότε είμαι κι εγώ εντός θέματος. :D
Βασικά είναι λίγο χειρότερο από αυτό . Η πραγματική ιστορία ξεκινά όπως γράφεις.
Η συνέχεια όμως είναι η εξής :
Δεν πλήρωσες το δάνειο, κοκκίνησε το δάνειο, πληρώθηκε η τράπεζα από το κράτος μέσω ανακεφαλοποίησης και μετά πούλησε το κόκκινο δάνειο σου σε FUNDS στο 1/10 ή και λιγότερο της αρχικής αξίας (δάνειο π.χ. 100.000 ευρώ κεφάλαιο τα Funds τα αγοράζουν 10.000 Ε από την τράπεζα) και μετά τα Funds σε κυνηγούν για το 100% του δανείου με τόκο
Άρα η τράπεζα έχει πάρει το κέρδος (τόκους) , έχει πάρε την ανακεφαλαίωση ( κεφάλαιο ) έχει πάρει τα ψιλά από τα Funds για τα υπολειπόμενα .
Το Fund κερδίζει δεκαπλασιάζει την αρχική του επένδυση για πλάκα .
Ο πολίτης πλήρωσε τους πάντες και μένει στον άσσο.
Α και BTW τα Funds εξυπηρετούνται από ''δικηγορικές εταιρείες'' (εισπρακτικές είναι ) που έχουν άμεση σχέση με αυτούς που νομοθέτησαν τα από πάνω.
Παναγιώτη , δεν μπαίνω καν στον κόπο. Τα επιχειρήματα σου είναι εκτός τόπου και χρόνου σε μία ακόμη απέλπιδα προσπάθεια του τύπου ''εγώ τα έκανα τέλεια στην ζωή μου οι υπόλοιποι δεν με ενδιαφέρουν , εγώ πήρα το τέλειο φθηνό μηχανάκι οι υπόλοιποι είστε χαζοί κλπ κλπ κλπ΄)
Οι περισσότεροι με κόκκινα δάνεια δεν είναι οι λεγόμενοι στρατηγικοί κακοπληρωτές , από αυτούς θα πάρουν όλοι τα μεζέα μου γιατί δεν έχουν τίποτα στο όνομα τους .
Αυτοί που την τρώνε είναι Δημόσιοι υπάλληλοι-συνταξιούχοι και ένστολοι που έφαγαν -40% με -50% στις αποδοχές τους σε μία μέρα και άνθρωποι που έμειναν άνεργοι στα 45-50 τους που δεν βρίσκουν εύκολα δουλειά.
Βασικά είναι λίγο χειρότερο από αυτό . Η πραγματική ιστορία ξεκινά όπως γράφεις.
Η συνέχεια όμως είναι η εξής :
Δεν πλήρωσες το δάνειο, κοκκίνησε το δάνειο, πληρώθηκε η τράπεζα από το κράτος μέσω ανακεφαλοποίησης και μετά πούλησε το κόκκινο δάνειο σου σε FUNDS στο 1/10 ή και λιγότερο της αρχικής αξίας (δάνειο π.χ. 100.000 ευρώ κεφάλαιο τα Funds τα αγοράζουν 10.000 Ε από την τράπεζα) και μετά τα Funds σε κυνηγούν για το 100% του δανείου με τόκο
Άρα η τράπεζα έχει πάρει το κέρδος (τόκους) , έχει πάρε την ανακεφαλαίωση ( κεφάλαιο ) έχει πάρει τα ψιλά από τα Funds για τα υπολειπόμενα .
Το Fund κερδίζει δεκαπλασιάζει την αρχική του επένδυση για πλάκα .
Ο πολίτης πλήρωσε τους πάντες και μένει στον άσσο.
Α και BTW τα Funds εξυπηρετούνται από ''δικηγορικές εταιρείες'' (εισπρακτικές είναι ) που έχουν άμεση σχέση με αυτούς που νομοθέτησαν τα από πάνω.
Παναγιώτη , δεν μπαίνω καν στον κόπο. Τα επιχειρήματα σου είναι εκτός τόπου και χρόνου σε μία ακόμη απέλπιδα προσπάθεια του τύπου ''εγώ τα έκανα τέλεια στην ζωή μου οι υπόλοιποι δεν με ενδιαφέρουν , εγώ πήρα το τέλειο φθηνό μηχανάκι οι υπόλοιποι είστε χαζοί κλπ κλπ κλπ΄)
Οι περισσότεροι με κόκκινα δάνεια δεν είναι οι λεγόμενοι στρατηγικοί κακοπληρωτές , από αυτούς θα πάρουν όλοι τα μεζέα μου γιατί δεν έχουν τίποτα στο όνομα τους .
Αυτοί που την τρώνε είναι Δημόσιοι υπάλληλοι-συνταξιούχοι και ένστολοι που έφαγαν -40% με -50% στις αποδοχές τους σε μία μέρα και άνθρωποι που έμειναν άνεργοι στα 45-50 τους που δεν βρίσκουν εύκολα δουλειά.
Ανήκω στην τελευταία κατηγορία... Δεν θέλω να επεκταθώ, υπέστην ΠΟΛΛΗ πίκρα.
o_gavros
11/06/2024, 14:30
Κάντε μας τη χάρη ρε σταλινομαδουραιοι με τις ιστορίες για αγριους, έτσι πάει λέμε η βιόλα, Τσο και Λο και σοπχιον αρέσει
panavour
11/06/2024, 18:35
Πολύ ωραία και καλά αυτά που λέτε,και σε πολλά συμφωνώ και εγώ.Εδω όμως δεν μιλάμε για την ηθική η όχι των τραπεζών.Εδω μιλάμε για επιχειρηματικές πρακτικές,που στηρίζονται σε νομοθετημένα πλαίσια,σε ορισμένους κανονες που είναι γνωστοί και στους μεν και στους δε.Η νομοθεσία του δανειακού δικαίου ΔΕΝ ψηφίζεται από τις τράπεζες, άλλα από το κράτος.Οι τράπεζες την εφαρμόζουν.Αρα αλλού πρέπει να στραφούν τα βέλη.Αν ήθελε και ΜΠΟΡΟΥΣΕ,ας άλλαζε τους νόμους η εκάστοτε κυβέρνηση,προς το ευνοϊκότερο,για τους δανειολήπτες.Ομως δεν ξέρω αν αυτό γίνεται τοπικά από μία χώρα,σ ένα παγκόσμιο ΑΛΛΗΛΟΕΞΑΡΤΩΜΕΝΟ οικονομικό σύστημα που εφαρμόζει τους ίδιους κανόνες παντού.Γι αυτό όπως τόνισα εξ αρχής "προσέχουμε για να έχουμε"
CorpseAlive
11/06/2024, 19:46
Πολύ ωραία και καλά αυτά που λέτε,και σε πολλά συμφωνώ και εγώ.Εδω όμως δεν μιλάμε για την ηθική η όχι των τραπεζών.Εδω μιλάμε για επιχειρηματικές πρακτικές,που στηρίζονται σε νομοθετημένα πλαίσια,σε ορισμένους κανονες που είναι γνωστοί και στους μεν και στους δε.Η νομοθεσία του δανειακού δικαίου ΔΕΝ ψηφίζεται από τις τράπεζες, άλλα από το κράτος.Οι τράπεζες την εφαρμόζουν.Αρα αλλού πρέπει να στραφούν τα βέλη.Αν ήθελε και ΜΠΟΡΟΥΣΕ,ας άλλαζε τους νόμους η εκάστοτε κυβέρνηση,προς το ευνοϊκότερο,για τους δανειολήπτες.Ομως δεν ξέρω αν αυτό γίνεται τοπικά από μία χώρα,σ ένα παγκόσμιο ΑΛΛΗΛΟΕΞΑΡΤΩΜΕΝΟ οικονομικό σύστημα που εφαρμόζει τους ίδιους κανόνες παντού.Γι αυτό όπως τόνισα εξ αρχής "προσέχουμε για να έχουμε"
Πάντως αν ποτέ συνάδελφος μου σου συστηθεί ως ειδικός στο δανειακό δίκαιο ΤΡΕΞΕ.
Δεν υπάρχει.
Πάντως αν ποτέ συνάδελφος μου σου συστηθεί ως ειδικός στο δανειακό δίκαιο ΤΡΕΞΕ.
Δεν υπάρχει.
Mε τι να τρέξει;;;;;;;;;;;;;;;;;;
ΜΕ ΤΟ VOGE ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
:roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao:: roflmao:
Coyote.V
11/06/2024, 21:20
Το δίκαιο δεν είναι πάντα νόμιμο και το νόμιμο πολλές φορές δεν είναι δίκαιο. Αν το νόμιμο ήταν πάντα δίκαιο και το αντίστροφο δεν θα υπήρχαν λαμόγια. ;)
panavour
11/06/2024, 21:24
Mε τι να τρέξει;;;;;;;;;;;;;;;;;;
ΜΕ ΤΟ VOGE ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
:roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao:: roflmao:
Γιατί ρε στην κατηφόρα,τελικιαζει 185.Για παραπάνω πρέπει να πάρω άλλο ,και για να πάρω άλλο πρέπει να πάρω δάνειο.
Αμελήσαμε να προσθέσουμε πως τραπεζίτες και κυβερνώντες είναι κολλητάρια που μοιράζονται τις ίδιες συνοδούς και τα ίδια πιώματα (υγρά και στερεά) αλλά για όλους εμάς είναι σε αντίπαλα στρατόπεδα.
Δε το ξεραν οι Αρχαιοι Αιγυπτιοι που πεινασε το 95% των πολιτων να πηγαιναν αλλου.
Αντ αυτου δανειστηκαν απο τον πρωην σκλαβο...και μετεπειτα ''τραπεζιτη'' Ιωσηφ.Κι απο ελευθεροι την μια μερα ξυπνησαν την αλλη μερα σκλαβοι...ΟΛΟΙ...εκτος απο τους ιερεις της εποχης.
Ο καθε Ελληνας πολιτης σημερα χρωσταει 42.000 ευρω...ΕΣΥ ΧΡΩΣΤΑΣ 42.000 ευρω...ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΟΥ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΕΝΦΙΑ....ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑΤΙ ΧΡΩΣΤΑΣ 42.000 ΕΥΡΩ
Το σπερμα που εχεις στο πουλι σου(οι απογονοι σου)...χρωστανε 42.000 ευρω.Εισαι ελευθερος ανθρωπος εσυ τωρα?ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ?
Λοιπον φιλε μου επειδη κι εγω κι εσυ και ολη η συγχρονη ΗΛΙΘΙΑ ΑΝΙΣΤΟΡΙΤΗ ΠΛΕΜΠΑ της εποχης εμαθε ετσι.
Καιρος να μαθουμε υπηρχαν Βασιλιαδες σε αυτον τον πλανητη που νοιαζονταν για το λαο τους.Μας μοιαζει αδιανοητο οτι υπηρχαν αρχοντες που δεν κλεβανε τους λαους.
Πρεπει να ειμαστε πολυ ηλιθιοι πια με ολα οσα εχουν συμβει να νομιζουμε οτι ολα αυτα που ζουμε ειναι φυσιολογικα.Τους εχουν τελειωσει οι δικαιολογιες να μας βαζουν να τσακωνομαστε(οσο μας κλεβουν) που ανοιγειθς την tv και ακους συνεχεια gay ή antigay....οσο μας παιρνουν τα λεφτα απο την τσεπη.
Τι ζουμε ρε μλκ
CorpseAlive
14/06/2024, 00:24
Δε το ξεραν οι Αρχαιοι Αιγυπτιοι που πεινασε το 95% των πολιτων να πηγαιναν αλλου.
Αντ αυτου δανειστηκαν απο τον πρωην σκλαβο...και μετεπειτα ''τραπεζιτη'' Ιωσηφ.Κι απο ελευθεροι την μια μερα ξυπνησαν την αλλη μερα σκλαβοι...ΟΛΟΙ...εκτος απο τους ιερεις της εποχης.
Ο καθε Ελληνας πολιτης σημερα χρωσταει 42.000 ευρω...ΕΣΥ ΧΡΩΣΤΑΣ 42.000 ευρω...ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΟΥ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΕΝΦΙΑ....ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑΤΙ ΧΡΩΣΤΑΣ 42.000 ΕΥΡΩ
Το σπερμα που εχεις στο πουλι σου(οι απογονοι σου)...χρωστανε 42.000 ευρω.Εισαι ελευθερος ανθρωπος εσυ τωρα?ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ?
Λοιπον φιλε μου επειδη κι εγω κι εσυ και ολη η συγχρονη ΗΛΙΘΙΑ ΑΝΙΣΤΟΡΙΤΗ ΠΛΕΜΠΑ της εποχης εμαθε ετσι.
Καιρος να μαθουμε υπηρχαν Βασιλιαδες σε αυτον τον πλανητη που νοιαζονταν για το λαο τους.Μας μοιαζει αδιανοητο οτι υπηρχαν αρχοντες που δεν κλεβανε τους λαους.
Πρεπει να ειμαστε πολυ ηλιθιοι πια με ολα οσα εχουν συμβει να νομιζουμε οτι ολα αυτα που ζουμε ειναι φυσιολογικα.Τους εχουν τελειωσει οι δικαιολογιες να μας βαζουν να τσακωνομαστε(οσο μας κλεβουν) που ανοιγειθς την tv και ακους συνεχεια gay ή antigay....οσο μας παιρνουν τα λεφτα απο την τσεπη.
Τι ζουμε ρε μλκ
Ρε συ διαβάζω και ξαναδιάβαζω αυτό που έγραψες και χωρίς παρεξήγηση προσπαθώ να καταλάβω 2 πράγματα:
1. Τι σχέση έχει με την γενικότερη κουβέντα (έστω και την παρένθεση)
2. Πως θεώρησες καλή ιδέα να αναπτύξεις τέτοιο θέμα σε μοτοσυκλετιστικό Forum.
Οκ είπαμε δύο πεταχτές κουβέντες περί δανείων κλπ πως φτάσαμε στους Ιουδαίους της Αιγύπτου και στους φιλολαϊκούς βασιλιάδες?
Επειδή δεν θεωρώ ότι έγινε εσκεμμένα θα ήθελα να μην συνεχιστεί η κουβέντα περί αυτού.
Hint :
Απαγορεύεται η δημοσίευση ή/και η αναπαραγωγή περιεχομένου που άπτεται των παρακάτω θεματολογιών:
Πολιτικής
Ποδοσφαιρικών κ.α. ομάδων
Θρησκείας.
karellen
21/06/2024, 10:57
ΥΓ (πολλά κ.εκ. ρε φίλε...)
Μου ρίχνεις 127 κυβικά. :cry:
Ρε κιορατά δε θα βγει το gs το 1400?
453967
RaGe_Raptor
21/06/2024, 10:59
453967
ρε φίλε αφου το 1490 είναι ήδη στα σκαριά, που πας ρε καραμήτρο...:bawl:
karellen
21/06/2024, 11:00
ρε φίλε αφου το 1490 είναι ήδη στα σκαριά, που πας ρε καραμήτρο...:bawl:
Τότε διπλό :cry:
harris_x
21/06/2024, 11:01
453967
σου το πουλάω αν νομίζεις ότι μπορείς να το πας :tooth:
453967
Και μετά που θα βρεις τα επιπλέον 120€/έτος για τα τέλη κυκλοφορίας; :p
karellen
21/06/2024, 11:25
:bawl:
karellen
22/06/2024, 15:28
Ωραία πράματα, έχεις γινει μάστορας Γιώργο.
George_M.
22/06/2024, 16:43
Ωραία πράματα, έχεις γινει μάστορας Γιώργο.
Μπα...η ιδια η απλοτητα κ η ευκολια προσβασης των βοχερ κινητηρων (ειδικα των παλιων) ειναι αυτο που σε ωθει να καταπιαστεις κ να γινεις μαστορας..
με μια καλη συλλογη αλλεν κ ενα σωστο ροποκλειδο λυνεις κυριολεκτικα κ συντηρεις ολο το μηχανακι...
telegonos
23/06/2024, 11:29
Μπα...η ιδια η απλοτητα κ η ευκολια προσβασης των βοχερ κινητηρων (ειδικα των παλιων) ειναι αυτο που σε ωθει να καταπιαστεις κ να γινεις μαστορας..
με μια καλη συλλογη αλλεν κ ενα σωστο ροποκλειδο λυνεις κυριολεκτικα κ συντηρεις ολο το μηχανακι...
Για βγάλε-άλλαξε γλύστρα καδένας εκκεντροφόρου με ''μια καλή συλλογή άλεν κι ένα σωστό ροπόκλειδο'' να δούμε λίγο την ''απλότητα και ευκολία πρόσβασης των μποξερ''
harris_x
23/06/2024, 11:33
Εδώ είναι που τις μετράμε; :rolleyes:
Η βασική συντήρηση είναι πολύ εύκολη. Αλλά για παράδειγμα η τρόμπα συμπλέκτη η κάτω είναι σε τέτοιο σημείο που λίγο ακόμα και αλλάζεις πλατώ δίσκο ρουλεμάν. Δεν θυμάμαι αν το gs1100 έχει ντιζα συμπλέκτη ή υδραυλικό όπως στο 1150. Εγώ είναι το μοναδικό μηχανάκι που δεν τα βρήκαμε στο μαστορεμα. Έχει άλλη φιλοσοφία ο Γερμανός. Μιλάω για πιο χοντρό χέρι όχι αλλαγή μπουζί και λάδια φίλτρα, αυτά είναι εύκολα. Θέλει να έχεις γνώσεις από μοτέρ ιχ ειδικά στην μετάδοση.
George_M.
23/06/2024, 13:23
Για βγάλε-άλλαξε γλύστρα καδένας εκκεντροφόρου με ''μια καλή συλλογή άλεν κι ένα σωστό ροπόκλειδο'' να δούμε λίγο την ''απλότητα και ευκολία πρόσβασης των μποξερ''
Ανεκαθεν εριστικος,τωρα θα αλλαξεις.
παντα κοιτας να γραπωθεις απο τις τυχον παραλειψεις των αλλων ωστε να βγεις απο πανω...
παρα το γεγονος οτι κατα καιρους δινεις ωραια τεχνικα θεματα η ολη συμπεριφορα σου για τους λογους που προανεφερα εχει κουρασει κ το θεμα ειναι οτι σε οσα φορουμ συμμετεχεις τα ιδια κανεις,..
περαν αυτων ομως θα σου πω οτι κ η εργασια που περιγραφεις ειναι εξισου ευκολη εαν ξερεις πως να ''κρατησεις'' την καδενα στη θεση της κατα την εξαγωγη της γλυστρας.
προσφατα φιλος με διολου γνωσεις εκανε ολοκληρη ανακατασκευη μοτερ απο 1100 σπιτι του με απολυτη επιτυχια...
τελος εαν θες θυμησε μου ποσο ευκολα ρυθμιζεις βαλβιδες σε ενα βοχερ κ αντιστοιχα σε ενα απο τα πρα-πρα των 400κ.εκ που καβαλας...οπου χρειαζεται να λυσεις ολο το μηχανακι...:wave2:
George_M.
23/06/2024, 13:29
Η βασική συντήρηση είναι πολύ εύκολη. Αλλά για παράδειγμα η τρόμπα συμπλέκτη η κάτω είναι σε τέτοιο σημείο που λίγο ακόμα και αλλάζεις πλατώ δίσκο ρουλεμάν. Δεν θυμάμαι αν το gs1100 έχει ντιζα συμπλέκτη ή υδραυλικό όπως στο 1150. Εγώ είναι το μοναδικό μηχανάκι που δεν τα βρήκαμε στο μαστορεμα. Έχει άλλη φιλοσοφία ο Γερμανός. Μιλάω για πιο χοντρό χέρι όχι αλλαγή μπουζί και λάδια φίλτρα, αυτά είναι εύκολα. Θέλει να έχεις γνώσεις από μοτέρ ιχ ειδικά στην μετάδοση.
Κωστη ντιζα εχει το 1100
kostaskk
23/06/2024, 13:44
Φαντάσου να κάνεις 10-20 εκκινήσεις τέρμα με χρήση συμπλέκτη και μετά να θέλει αυτό για να φτιάξει, οι κεφαλές οκ έχουν εύκολη πρόσβαση αλλά έχεις το μειονέκτημα ότι είναι 2-3 φορές ποιο πλατύ απο αλλά μηχανάκια, και στα μοτο το μικρό πλάτος είναι πλεονέκτημα, όσο μικρότερο τόσο καλητερα,
454001
telegonos
23/06/2024, 13:53
περαν αυτων ομως θα σου πω οτι κ η εργασια που περιγραφεις ειναι εξισου ευκολη εαν ξερεις πως να ''κρατησεις'' την καδενα στη θεση της κατα την εξαγωγη της γλυστρας.
προσφατα φιλος με διολου γνωσεις εκανε ολοκληρη ανακατασκευη μοτερ απο 1100 σπιτι του με απολυτη επιτυχια...
τελος εαν θες θυμησε μου ποσο ευκολα ρυθμιζεις βαλβιδες σε ενα βοχερ κ αντιστοιχα σε ενα απο τα πρα-πρα των 400κ.εκ που καβαλας...οπου χρειαζεται να λυσεις ολο το μηχανακι...:wave2:
H γλύστρα δένει στην βάση της με βίδα του κάρτερ, που μπαίνει από πίσω προς τα μπρος. Για να αλλαχθεί, πρέπει να κατέβει μοτέρ και να ανοιχθεί σε πολύ χοντρό βαθμό. Εννοείται ότι για να γίνει αυτό, σκορπάει η μοτοσυκλέτα σε δυο μεγάλα κομμάτια, τα οποία δεν στηρίζονται και εύκολα και πιάνουν τεράστια ποσότητα χώρου σε μαγαζί.
Στα 1200 - 1250 αυτά, σε πιο παλιά δεν ξέρω.
Στα ''400 που καβαλάω'' η ρύθμιση γίνεται ΧΩΡΙΣ να βγει εκκεντροφόρος. Εχει ενδιάμεσο κοκκοράκι το οποίο ''συρταρώνεις'' στο πλάι και το καπελώτο που είναι πάνω από την καπελωτοθήκη είναι ελεύθερο κι ωραίο να βγει και να αλλαχθεί. Οι δε κεφαλές είναι αστεία εύκολα προσβάσιμες για να βγουν τα καπάκια τους, η μπροστά αρκεί να βγει το πάνω ψυγείο , και η πίσω αρκεί να βγει ντεπόζιτο και σέλα.
Και μοτέρ να κατεβάσεις για κάποιο λόγο στο ''400 που καβαλάω'' δεν σκορπάει η μηχανή σε κομμάτια, παραμένει σε ένα και μπορείς να την μετακινείς στον χώρο σου, να την βαλεις όπου σε βολεύει κ.ο.κ. Υπόψιν, καμία εργασία συνήθους συντήρησης δεν απαιτεί κατέβασμα μοτέρ, ακόμα και οι κεφαλές μπορούν να αφαιρεθούν με το μοτέρ στο πλαίσιο κανονικά. Και δεν λέμε για συμπλέκτη που απλά λύνεις ένα πλαινό καπάκι ε; ΟΛΑ ΑΥΤΑ τα γράφω επειδή ΕΣΥ τα ρώτησες πριν.
Τεσπα. Μην γράφετε πράγματα που δεν ισχύουν. Εχουμε λύβει ΜπιΕμΒι μέχρι μέσα, και μόνο εύκολα δεν είναι.
Κωστη ντιζα εχει το 1100
Πολύ καλό αυτό, γιατί αν χαλάσει η υδραυλική στο 1150 δεν το φτιάχνεις με τίποτα στην ακτή του δρόμου.
Πολλοί προτείνουν το 1150 αντί του 1100 όμως νομίζω πως το 1100 είναι πιο bulletproof και πιο εύκολο στη σποτ οδήγηση λόγω 5τάχυτου κιβωτίου . Nα έχεις καλά km με τη γερμανίδα σου.
doctor_john
23/06/2024, 16:36
Φαντάσου να κάνεις 10-20 εκκινήσεις τέρμα με χρήση συμπλέκτη και μετά να θέλει αυτό για να φτιάξει, οι κεφαλές οκ έχουν εύκολη πρόσβαση αλλά έχεις το μειονέκτημα ότι είναι 2-3 φορές ποιο πλατύ απο αλλά μηχανάκια, και στα μοτο το μικρό πλάτος είναι πλεονέκτημα, όσο μικρότερο τόσο καλητερα,
454001
φίλε Κώστα τα έχεις δει στραβά τα μποξερ :)
Οι εκκινήσεις τέρμα που περιγράφεις δεν έχουν την ανάγκη να λιώσεις στις στροφές
λόγο ροπής και που την βρίσκεις.
Παρόλα αυτά, θα προσφέρουν ικανοποιητικό στρώσιμο του δίσκου.
Οτι είναι μανούρα η αλλαγή δίσκου είναι αλλά και αυτό που δείχνεις δεν υπάρχει περίπτωση
να είναι μόνο για αλλαγή δίσκου.
Δεν ξέρω αν τα 1200 και έπειτα έχουν τόσο δυνατή απασφάλιση όπως τα προηγούμενα
αλλά ακόμα και σε εκείνα η αλλαγή δίσκου γίνεται σε 20-30cm.
Μην παρεξηγηθώ, ναι έχει την δουλειά του, όχι σαν ανακατασκευή όμως.
Τώρα όσον αφορά το πλάτος που σου μοιάζει μειονέκτημα
θα πρέπει να στερείσαι σε σχέση με αυτά που καρπώνεσαι για είναι μειονέκτημα.
Ισως ήταν πιο εύκολη κουβέντα στα διβάλβιδα. Στα τετραβάλβιδα και μετά είναι πολύ πιο φυσιολογικά
τα πράγματα σε βαθμό να έχει προτερήματα.
o_gavros
23/06/2024, 19:06
ΟΛΑ ΑΥΤΑ τα γράφω επειδή...
Ξέρουμε πολύ καλά όλοι γιατί γράφεις ότι γράφεις ΟΠΩΣ τα γράφεις.
Και δεν είναι για κάτι που κάποιος είπε.
Είναι για κάτι που είσαι.
panavour
23/06/2024, 19:22
οποιος εχει τα γενια ,εχει και τα χτενια.εννοειται οτι ενας κινητηρας φτιαγμενος με τεχνολογια αυτοκινητου 100 ετων θα θελει και χωρο και χρονο για να αλλαξεις συμπλεκτη.αλλο η κασσετα συμπλεκτης κιβωτιο,κι αλλο η μαουνα.Ομως εχει αλλα χαρισματα ,που την κανουν μπεστ σελλερ.Εξ αλλου,οι πωλησει μετρανε.τα υπολοιπα ειναι ναχαμε να λεγαμε,δεν χρειαζεται να τσακωνομαστε.Ο τηλεγονος εχει εναν χαρακτηριστικο ,δικο του τροπο να λεει καποια πραγματα,ομως μηχανολογία,αναμφισβητητα γνωριζει,αρκετα περισσοτερο απο πολλους εδω μεσα.
kostaskk
23/06/2024, 21:07
Άμα αρχίσει να πατιναρει για οποιοδήποτε λόγο πρέπει να κάνεις αυτό,
Για το πλάτος είναι μειωνεκτημα γιατί ο όγκος- βάρος δεν είναι μαζεμένος στο κέντρο, οπότε αργεί, δυσκολεύεται να αλλάξει κατεύθυνση σε σχέση με άλλα,,
Ακόμα πες ότι έξω από την αυλή σου έχουν παρκάρει αυτοκίνητα και κλείσει τον δρόμο, ο ένας φοράει κοτσαδορο η σχάρα ποδηλάτων, δεν χώρας να βγεις γιατί βρίσκουν τα κυλινδρα, -μενεις εκεί, αν είχες άλλη μοτό θα χωρούσες,, το ίδιο ισχύει σε κίνηση διήθηση, πέρασμα από στενούς δρόμους,ανάμεσα από αυτοκίνητα, εμπόδια και άπειρα αλλά,,, ακόμα και στο χώμα να είσαι αν μπεις σε κάνα ρυάκι που συνιθος έχουν σχήμα V ,οι κεφαλές θα βρίσκουν στα χωματα-πετρες των τοιχωμάτων, αν δεν φρακαρουν εντελος και μείνεις εκεί, μετά γερανοί, διασώστες, ελικόπτερα για να βγεις..ενώ μια άλλη μοτό θα περνούσε χωρίς πρόβλημα,,, άρα για πόλη δεν κάνει, για χώμα δεν κάνει, κάνει για ανοικτό αυτοκινητόδρομο, δλδ χρήση σαν αυτοκίνητο, και για όλα αυτά τα πολλά μειονεκτήματα λόγο πλάτους απλά έχεις λίγο ποιο εύκολη πρόσβαση στην κεφαλή, που σπάνια χρειάζεται ρυθμίσεις πείραγμα
doctor_john
23/06/2024, 22:29
Δεν σε βλέπω να έχεις οδηγήσει μπόξερ, δεν εξηγείται αλλιώς :)
Έχεις δίκιο για την αλλαγή στα 1200 και νεότερα. Σίγουρα η πεπατημένη που δείχνουν μπορεί να ελαφρύνει αλλά δεν παύει
να είναι αρκετά περισσότερη δουλειά.
Το βάρος συγκεντρώνεται χαμηλότερα από οποιαδήποτε άλλη μοτό.
Αυτό της δίνει μεγάλη ευκολία στις αλλαγές κατεύθυνσης με χαμηλή ταχύτητα. Στις υψηλές είναι όπως όλες.
Μόνο πηγαίνοντας τέρμα δεν κουνάει αν δεν κλείσεις λίγο αλλά το έχω συναντήσει και σε άλλες :lol:
Οποιαδήποτε μοτό στα κυβικά και το είδος της δεν θα πέρναγε εκεί που δεν χωρά ο μπόξερ. Λίγες εξαιρέσεις που θρέφουν κανόνα.
Ρίξε μια ματιά πόσο μήκος από κυλινδρα - κεφαλές είναι έξω από τα γόνατα σου.
Μην ξεχνάμε την ζεστούλα που μας προσφέρει μέχρι τις κνήμες.. Αυτό που λένε ζέστη οι μοτοσυκλετιστές άλλου τύπου κινητήρα
στα μπόξερ είναι άγνωστο.
Μόνο με βερμούδα ξεκάλτσωτος στην κίνηση θα καείς. Κάνε κάτι, μπόξερ καβαλάς, βάλε αρβύλα.
Στην διήθηση σε ένα δείγμα 20 ετών ήταν λίγες οι φορές που αναγκάστηκα να σταματήσω.
Πολλές οι φορές που έδωσα χώρο σε μικρότερες μοτό, πολλές και αυτές που πέρναγα και μικρότερες κόλλαγαν.
Ο μπόξερ είναι στο ύψος που οι πόρτες κλείνουν προς τα κάτω και το τιμόνι στα gs συνήθως πάνω από καθρέπτες.
Πολλά εμπόδια με κάθε είδους μπόξερ, το μόνο κτυπημένο μπόξερ που ξέρω, το αγόρασα με <15000χλμ σε εκπληκτική τιμή
γιατί έλειπαν τα δεξιά, πολλές φορές κάτω από τα 1000e που έδωσα για να φτιαχτεί. (r1150r το '09)
Δεν είναι enduro, είναι ξεκάθαρο.
Να στο πω αλλιώς, οταν συναντάς ένα τόσο στενό ρυάκι με κάποιο μαστόδοντο είναι το σημείο που θα κοιμηθείς
όχι η συνέχεια της διαδρομής. Έχεις πάει για άλλο λόγο..
Τα δικά μου θέλαν βαλβίδες κάθε 4000, νομίζω πριν του '12 πήγε στις 10000 (πρακτικά 6-8000) και μετά αυξήθηκε και άλλο στα επόμενα.
George_M.
23/06/2024, 22:34
Άμα αρχίσει να πατιναρει για οποιοδήποτε λόγο πρέπει να κάνεις αυτό,
Για το πλάτος είναι μειωνεκτημα γιατί ο όγκος- βάρος δεν είναι μαζεμένος στο κέντρο, οπότε αργεί, δυσκολεύεται να αλλάξει κατεύθυνση σε σχέση με άλλα,,
Άμα βρεις πάρε ένα κ πήγαινε μέχρι τα Βιλια να στρίψεις κ μετά μιλάμε..
Οι πομωνες έχουν κεράσει πολύ φαρμάκι σε στροφές αδερφέ...
Ο τρόπος που στρίβουν κ αλλάζουν κατεύθυνση απλά δεν υπάρχει..
George_M.
23/06/2024, 22:40
https://youtu.be/zhS2wS7yy0s?si=s5La6KI6M---KqVQ
Δες λίγο από το 14.10 κ μετά.. κάτσε να κλάψεις...
George_M.
23/06/2024, 22:43
https://youtu.be/cXuRy8RtY3I?si=TFb1R9V2a1bjn4jZ