Σύνδεση

View Full Version : Μεσοπρόθεσμες συνέπειες της συχνής χρήσης χασίς

Σελίδες : 1 [2] 3

monstermind
03/08/2006, 09:22
Αρχικά δημιουργήθηκε από tsiros_temp
Επειδή το είπα νωρίς, ίσως να ενοχλείθηκες... Δεκτόν, αλλά, τί σημασία έχει; Και πάλι μέσα έπεσα.

Έχω και παράδειγμα τον sniper που του εξηγείς το σωστό και επιμένει στο λάθος: δεν είναι το ίδιο... "όχι ΕΙΝΑΙ"... βρε δεν είναι σου λέω! "ΟΧΙ ΕΙΝΑΙ". [/B]

τελοσπάντων δεν θα το συζυτήσουμε τώρα. πράξε όπως καταλαβαίνεις, αλλά πρόσεχε μην προσβάλλεις τους άλλους, είναι η χειρότερη αρχή σε μια συζύτηση και μετά κανείς δεν θα σε παίρνει στα σοβαρά και θα αντιμετωπίζεις προβλημα όπως τώρα. μπορεί να είναι σωστά αυτά που λές αλλά το θέμα είναι να θέλουν και οι άλλοι να σε ακούσουν.

τέλος αυτή η συζύτηση, δεν θα σε κάνω εγώ άνθρωπο. αμα θες να κλείσουμε ένα ρεντεβουδάκι στο ιατρείο μου αλλά να ξέρεις θα σε χρεώσω όσο χρεώνω τέτοιες συνεδρείες

zephyr1
03/08/2006, 09:58
Ρε θα πιουμε τπτ?:a13:

sniper
03/08/2006, 10:07
@stavrogin: Tι να σου πω.... Είπα ότι είχα ακουσει στο BBC.... (δεν είναι να εμπιστεύεσαι κανένα πλέον :lol: )

@tsiros : Ή δεν θες να καταλάβεις ή δεν μπορείς τι σου λένε. Σε κάθε περίπτωση :a28:

sniper
03/08/2006, 10:53
τα ποστ που ψάχνεται είναι σε τόπο χλοερό....

Να προσέχουμε....

:smokin:

tsiros_temp
03/08/2006, 10:53
(α, και μέχρι τώρα, να μην ξεχνιόμαστε, δεν έχει καταφέρει κανείς να αντικρούσει τα επιχειρήματά μου που έχω παραθέσει. Σε ψυχολόγους με στέλνετε, κίτρινες κάρτες μου στέλνετε, ό,τι να'ναι, αλλά να πει κάποιος κάτι σαν απάντηση στα επιχειρήματά μου τα σχετικά με τη συζήτηση... νιέτ...)

SPORAKIAS
03/08/2006, 11:10
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
τα ποστ που ψάχνεται είναι σε τόπο χλοερό....

Να προσέχουμε....

:smokin:

παει το κεκακι :mad:

και ειχα μια πεινα :D

SPORAKIAS
03/08/2006, 11:15
(α, και μέχρι τώρα, να μην ξεχνιόμαστε, δεν έχει καταφέρει κανείς να αντικρούσει τα επιχειρήματά μου που έχω παραθέσει. Σε ψυχολόγους με στέλνετε, κίτρινες κάρτες μου στέλνετε, ό,τι να'ναι, αλλά να πει κάποιος κάτι σαν απάντηση στα επιχειρήματά μου τα σχετικά με τη συζήτηση... νιέτ...)

ποιο καλη απαντηση απο το οτι επινα και τελικα το εκοψα αλλα δεν επαθα τπτ (ουτε οταν επινα - ουτε μετα, ουτε εγκεφαλικα,ουτε σωματικα,ουτε ψυχολογικα,ουτε στις σχεσεις μου με φιλους ,συγγενεις, στη δουλεια κ.λ.π) δεν σου λεει τπτ???

ποιο καλο π.χ απο το αληθινο δεν υπαρχει ;)

τωρα τι λενε οι γιατροι :a12:

ας τους να τραγουδανε :beer:

zephyr1
03/08/2006, 11:22
Αρχικά δημιουργήθηκε από SPORAKIAS
ποιο καλη απαντηση απο το οτι επινα και τελικα το εκοψα αλλα δεν επαθα τπτ

Κατι καταλαβα εγω στην μπαλα οταν παιξαμε,ειδα το αριστερο μικρο δαχτυλο του ποδιου σου, δεν ακολουθουσε της οδηγιες που επαιρνε απ ΄τα εγκεφαλικα σου κυταρα.:lol: :rotflmao: :beer:

SPORAKIAS
03/08/2006, 11:23
Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1
Κατι καταλαβα εγω στην μπαλα οταν παιξαμε,ειδα το αριστερο μικρο δαχτυλο του ποδιου σου, δεν ακολουθουσε της οδηγιες που επαιρνε απ ΄τα εγκεφαλικα σου κυταρα.:lol: :rotflmao: :beer:

:beer: :beer: :beer: :beer:

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
:lol: :lol: :lol: :lol:

tsiros_temp
03/08/2006, 11:32
ποιο καλη απαντηση απο το οτι επινα και τελικα το εκοψα αλλα δεν επαθα τπτ (ουτε οταν επινα - ουτε μετα, ουτε εγκεφαλικα,ουτε σωματικα,ουτε ψυχολογικα,ουτε στις σχεσεις μου με φιλους ,συγγενεις, στη δουλεια κ.λ.π) δεν σου λεει τπτ???

ποιο καλο π.χ απο το αληθινο δεν υπαρχει ;)

τωρα τι λενε οι γιατροι :a12:

ας τους να τραγουδανε :beer:

Μου λέει (μόνο) ότι κάποιοι άνθρωποι μπορούν να κόψουν αυτό που έπινες χωρίς να επηρρεαστεί η ζωή τους.

Το αληθινό είναι το τέλειο, γιατί είναι το μόνο που έχουμε :beer:

SPORAKIAS
03/08/2006, 11:40
.

Το αληθινό είναι το τέλειο, γιατί είναι το μόνο που έχουμε :beer:

αυτα τα φιλοσοφικα σου με σκοτωνουν:lol: :beer: :lol:

γεια σου ρε tsiro :beer:

και χαλαρωσε (φιλικα το λεω ετσι;) ) :beer: :wave2: :beer:

Boxer
03/08/2006, 11:42
Ε αμα χρειάζεστε κάτι για να έχετε μια ευχάριστη παρέα τότε....

Δεν νομίζω ότι τα αποτελέσματα της συχνής χρήσης της όποιας ουσίας είναι κάτι που είναι χρήσιμο.

Ο νόμος μέχρι στιγμής το απαγορεύει και ως εκ τούτου είναι μη νόμιμη η χρήση του. Και μην ακουσω τα περί χρήστη και εμπόρου. Και μόνο η λέξη χρήστης με εκνευρίζει γιατί δείχνει εξάρτηση.

Όποιος θέλει ας κάνει ότι θέλει αλλά εδώ καλό θα ήταν να μην γράφονται τέτοιου είδους κείμενα.

http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&postid=459403#post459403

tsiros_temp
03/08/2006, 11:59
Boxer, η μπύρα κάνει κατα κύριο λόγο καλό. Η κατάχρησή της κάνει κακό, αλλά αυτό δεν είναι ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της μπύρας: οτιδήποτε είναι επικίνδυνο μετά από κάποιο σημείο (ακόμα και το να ανασάνεις: αν κάτσεις ακίνητος και αναπνέεις έντονα για λίγο, υπεροξυγόνοση και λυποθυμία)
Οι 'ουσίες' κάνουν, κατα κύριο λόγο, κακό, σε οποιαδήποτε δόση.

tsiros_temp
03/08/2006, 12:00
αυτα τα φιλοσοφικα σου με σκοτωνουν:lol: :beer: :lol:

Αμφιβάλλεις; Δεν είναι δικό μου, εξ'άλλου.

Boxer
03/08/2006, 13:09
Boxer, η μπύρα κάνει κατα κύριο λόγο καλό. Η κατάχρησή της κάνει κακό, αλλά αυτό δεν είναι ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της μπύρας: οτιδήποτε είναι επικίνδυνο μετά από κάποιο σημείο (ακόμα και το να ανασάνεις: αν κάτσεις ακίνητος και αναπνέεις έντονα για λίγο, υπεροξυγόνοση και λυποθυμία)
Οι 'ουσίες' κάνουν, κατα κύριο λόγο, κακό, σε οποιαδήποτε δόση.

Που ακριβως κανει καλο ;

Και σε τελικη αναλυση γιατι πινουμε ρε παιδια ;
Ειτε μπυρα ειτε ουισκι ειτε κρασι ειτε ...... ;
Για να ερθουμε στο κεφι και να περασουμε καλα.
Ξερετε κανενα που πινει κρασι ας πουμε επειδη του ειπανε οτι κανει καλο στην καρδια ; Οχι. Το πινει με το φαι επειδη το γουσταρει.
Ετσι μαζευονται παρεες στα ουζερι και πινουν τα ουζακια και τα τσιπουρα , ριχνουν και καμμια πενια , τραγουδανε και γουσταρουν.
Πινουν για να παρουν θαρρος και να ειναι πιο διαχυτικοι με το αντιθετο φυλλο κλπ.

Οι 'ουσίες' ΔΕΝ κάνουν, κατα κύριο λόγο, κακό, σε οποιαδήποτε δόση.
Οι ουσιες (και βαζω μεσα και το αλκοολ , το οποιο κατα τη γνωμη μου ειναι πολυ χειροτερο απο αλλα παρανομα) κανουν κακο στην καταχρηση τους. π.χ. "πεθανε απο υπερβολικη δοση"

Αποδειξη ο Keith Richards και ο Iggy Pop.Οι μονοι που πεθαινουν απο ηρωινη και υπερβολικη δοση ειναι κατι φτωχα πρεζακια που τους πασαρουν αλευρι , μεχρι που καποιος εξυπνος πασαρει καθαρη και τους στελνει ολους στο δημιουργο.

Γενικα και για να τελειωνουμε ξερω πολλους χρηστες κανναβης και πολλους αλκοολικους και αν ειχα να διαλεξω αναγκαστικα μεταξυ των δυο θα διαλεγα τους πρωτους.

Παν μετρον αριστον διοτι αν χασεις το μετρο σε οτιδηποτε σε πηρε ο διαολος ειτε αυτο λεγεται ποτο ειτε ....

ΥΓ για να μην παρεξηγηθω.

Η παραπανω συγκριση αφορα μονο ποτο και χασις.

Εξαιρουνται

Οπιουχα διοτι και με τη μια χρηση δημιουργηται εξαρτηση

Κοκαινη διοτι η βλαβη που προκαλει εχει αποδειχτει , αλλα το χειροτερο ειναι οτι και να την κοψεις εν αντιθεσει με την ηρωινη δεν καθαριζεις ποτε. Η βλαβη ειναι αθροιστικη.

ΧΤC και λοιπες χημικες αηδιες

Χασισια εμποτισμενα για προφανεις λογους.

SPORAKIAS
03/08/2006, 13:13
Αρχικά δημιουργήθηκε από Boxer

Γενικα και για να τελειωνουμε ξερω πολλους χρηστες κανναβης και πολλους αλκοολικους και αν ειχα να διαλεξω αναγκαστικα μεταξυ των δυο θα διαλεγα τους πρωτους.

ρε μποξερ που δουλευεις

σε κεντρα απεξαρτισης :lol: :rotflmao: :lol:

πλακα κανω
:wave2: ;)

Boxer
03/08/2006, 13:33
ρε μποξερ που δουλευεις

σε κεντρα απεξαρτισης :lol: :rotflmao: :lol:

πλακα κανω
:wave2: ;)

καλα ρε το "πολλους" ειναι σχετικο:lol: :lol:

Και δεν ειναι και κολλητοι μου ολοι.:rotflmao: :rotflmao: :wave2:

tsiros_temp
03/08/2006, 17:00
Που ακριβως κανει καλο ;
Η μπύρα, μεταξύ άλλων περιέχει και σημαντικές ποσότητες μαγνησίου και βιταμίνης Α.

Το κόκκινο κρασί (λιγότερο τα άλλα) μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακών προβλημάτων και σημαντική μείωση στη θνησιμότητα.

Και σε τελικη αναλυση γιατι πινουμε ρε παιδια ;
Το 'έρθουμε στο κέφι' τί ακριβώς σημαίνει; να ζαλίστεις και να μη σε νοιάζει αν πεις κάτι που δε θα έλεγες νηφάλιος;

Άλλοι πίνουν για το αλκοόλ, θέλουν να τους επηρρεάσει. Άλλοι πίνουν γιατί τους αρέσει το κρασί (η γεύση του), όμως δε θέλουν να τους επηρρεάσει το αλκοόλ.
Κάλυψα, νομίζω, κάθε περίπτωση.

Πινουν για να παρουν θαρρος και να ειναι πιο διαχυτικοι με το αντιθετο φυλλο κλπ.
Νοιώθουν, δηλαδή, δειλοί. Και για να μην ακούσω αντιδράσεις, δεν χαρακτηρίζω κανένα, μόνο επαναλαμβάνω αυτό που είπες με άλλη λέξη. "Για να πάρουν θάρρος" = "νοιώθω δειλός". Αυτός που χρησιμοποιεί ουσίες για να πάρει θάρρος, χωρίς αυτές, νοιώθει δειλός. Δεν έχει αρκετή αυτόπεποίθηση.

Οι 'ουσίες' ΔΕΝ κάνουν, κατα κύριο λόγο, κακό, σε οποιαδήποτε δόση.
Οι ουσιες (και βαζω μεσα και το αλκοολ , το οποιο κατα τη γνωμη μου ειναι πολυ χειροτερο απο αλλα παρανομα) κανουν κακο στην καταχρηση τους. π.χ. "πεθανε απο υπερβολικη δοση"

Το κόκκινο κρασί και η μπύρα, με μέτρο, κανουν καλό στην υγεία. Έχει αποδειχθεί σε ένα σωρό μελέτες και οι τελευταίες είναι ακόμα πιό σίγουρες.

Ανάλυση με αναφορές.
http://en.wikipedia.org/wiki/Alcohol_consumption_and_health#Medical_research

Σε τί μέτρο θα καπνίσεις χασίς και θα σου κάνει καλό στην υγειά σου ;
Όσο λιγότερο χρησιμοποιείς, το μόνο που καταφέρνεις είναι να μειώνεις τη ζημιά που σου κάνει. Tο μόνο καλό που έχει είναι ότι δεν προκαλεί καρκίνο. Έχει, πιθανολογικά, αντικαρκινικές ιδιότητες, αλλά μόνο και μόνο επειδή μπορεί να σκοτώσει κύτταρα(τα καρκινικά κύτταρα δε λένε να πεθάνουν). Δεν υπάρχει δόση που να κάνει, σαφώς, καλό. Έχει αντιεμετικές ιδιότητες σε περιορισμένη δόση, αλλά αυτό το έχει και η κοκακόλα (και sprite και fanta) αν αφαιρέσεις το ανθρακικό και τη δίνεις λίγη λίγη.

Ανάλυση με αναφορές:
http://en.wikipedia.org/wiki/Cannabis_%28drug%29#Health_issues_and_the_effects_of_cannabis

Καταλήγω στο εξής. Σε μέτρια δόση το κόκκινο κρασί και η μπύρα είναι ευεργετικά. Κάνουν καλό στην υγεία του ανθρώπου. Σε υπερβολική δόση, δεν κάνουν καλό (γι'αυτό, εξ'άλλου, χαρακτηρίζεται και υπερβολική). Υπερβολική είναι η δόση όταν αρχίζει το αλκοόλ και σε επηρρεάζει. Ένα-δύο ποτήρια κόκκινο κρασί, ανάλογα τον σωματότυπο, είναι το επιθυμητό. Αντίστοιχα για τη μπύρα. Αντίθετα, το χασίς είναι μόνο επιβλαβές. Ανάλογα με τη δόση, από ελάχιστα ως πολύ. Σε καμία δόση δεν είναι ευεργετικό.

SPORAKIAS
03/08/2006, 17:05

Tο μόνο καλό που έχει είναι ότι δεν προκαλεί καρκίνο. Έχει, πιθανολογικά, αντικαρκινικές ιδιότητες, αλλά μόνο και μόνο επειδή μπορεί να σκοτώσει κύτταρα(τα καρκινικά κύτταρα δε λένε να πεθάνουν).

τι λες παλι ρε tsiro :eyepop:

αφου στο τσιγαριλικι εχει κανονικο τσιγαρο μεσα

πως γινεται να μην σου προκαλει καρκινο :sick: :rolleyes:

tsiros_temp
03/08/2006, 17:18
Εγώ δε μίλησα για "τσιγαριλίκι". κάποιο λάθος κάνεις.

SPORAKIAS
03/08/2006, 17:25
Εγώ δε μίλησα για "τσιγαριλίκι". κάποιο λάθος κάνεις.

για καπνισμα χασισιου μιλησες

δηλαδη τσιγαριλικι

εσυ πως το εννοεις

tsiros_temp
03/08/2006, 17:39
Χασίς. Το φύλλο του χασισόδεντρου. Τίποτα άλλο. Το τι άλλο θα βάλεις μέσα δεν επηρρεάζει το τι κάνει το χασίς.

SPORAKIAS
03/08/2006, 17:45
Χασίς. Το φύλλο του χασισόδεντρου. Τίποτα άλλο. Το τι άλλο θα βάλεις μέσα δεν επηρρεάζει το τι κάνει το χασίς.

ρε tsiro το ηξερα οτι θα πεις αυτο

θα μας τρελανεις

η' κανεις οτι δεν καταλαβαινεις

σκετο δεν προκειτε να το καπνισεις

αρα οταν μιλας για καπνισμα του χασις εννοειτε οτι μπαινει και κανονικο

και οποιος πει οτι το καπνιζει σκετο αυτος και αν ειναι καμμενος

αρα οταν μιλας για καπνισμα χασις εξυπακουετε και καρκινος

οκ??

do you understand??:rolleyes:

tsiros_temp
03/08/2006, 17:49
Δε καταλαβαίνω ποιό είναι το σημείο που δυσκολεύεσαι. Όταν μιλάμε για το χασίς, μιλάμε για το χασίς. Μόνο του. Μόνο του, δεν προκαλεί καρκίνο. Αυτό. Τελείωσε.

Το αν το καπνίσεις με κάτι άλλο, αυτό σημαίνει οτι το κάτι άλλο προκαλεί ό,τι προκαλεί, όχι το χασίς.

Μη συγχέεις πράματα.

stavrogin
03/08/2006, 17:54
πολλα παραισθισιογονα ,μεσκαλινες,χασισια,βοτανια ,μανδραγορες,και λοιπα ματζουνια ηταν καποτε ενταγμενα και απολυτα αξιοποιημενα στις περισσοτερες κουλτουρες του πλανητη μεχρι σημερα.καποιοι τα χρησιμοποιησαν για θρησκευτικους λογους ,καποιοι για καταπραιντικα εναντιον πασης φυσεως πονους σωματικους και ψυχικους και καποιοι απλα για ταξιδια του μυαλου.

αρα λοιπον κατι υπαρχει,και εχει καποιο ενδιαφερον.

Ενα μεγαλο σφαλμα της δυτικης κοινωνιας ειναι οτι μεσα απο την επιστημονικη διαδικασια αναγκαζεται να ξαναανακαλυψει τα παντα.
Ετσι εξαφανισαμε ενα σωρο λαους και κουλτουρες χωρις πρωτα να μαθουμε τι ειχαν να μας πουν.Δε φτανουν χιλια χρονια για να ξαναανακτησουμε αυτες τις χαμενες γνωσεις:πχ.οικολογια απο τους ινδιανους και τους μαυρους,ή τις χρησεις
των ουσιων που βιαστηκαμε να απαγορευσουμε και να βαφτισουμε βλαβερες.Επειδη απλα ειχαν βγει απο την κουλτουρα του να ζεις "ορθα"

Στην τελικη:

"Αψινθος Δατουρα υποκυανος,
ιψηκοινος ελεβορος και κονυον
Ολες οι πικριες και τα δηλητηρια
Τα φυλλα και τα ανθη τα πικρα θα δωσουν
για να γινουν οι μεγαλες ανθοδεσμες"
Καβαφης (και δε μιλαει μονο για λουλουδια)

Boxer
03/08/2006, 17:55
Η μπύρα, μεταξύ άλλων περιέχει και σημαντικές ποσότητες μαγνησίου και βιταμίνης Α.

Το κόκκινο κρασί (λιγότερο τα άλλα) μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακών προβλημάτων και σημαντική μείωση στη θνησιμότητα.

Το 'έρθουμε στο κέφι' τί ακριβώς σημαίνει; να ζαλίστεις και να μη σε νοιάζει αν πεις κάτι που δε θα έλεγες νηφάλιος;
Πως; Για να πεις κατι που δεν θα ελεγες νηφαλιος πρεπει να εχεις γινει λιωμα.Εφοσον ρωτας τι σημαινει "να ερθουμε στο κεφι" δεν μπορω να σου απαντησω.Ειναι ισως αυτη η ευχαριστη χαλαρωση που νοιωθει καποιος μετα απο 1-2 ποτηρια κρασι.

Άλλοι πίνουν για το αλκοόλ, θέλουν να τους επηρρεάσει. Άλλοι πίνουν γιατί τους αρέσει το κρασί (η γεύση του), όμως δε θέλουν να τους επηρρεάσει το αλκοόλ.
Κάλυψα, νομίζω, κάθε περίπτωση.
Μονο για τη γευση ; Δεν νομιζω.
Παραδειγμα."Κωστα εφερα απο το χωριο ενα κοκκινο-τσιπουρο-τσικουδια αλλο πραγμα."Και φευγει το μπουκαλι για πλακα.
Ουτως η αλλως ομως το κρασι ειναι αλληλενδετο αναγκαστικα με το αλκοολ.Διοτι ακομα και εαν δεχτουμε οτι πινουν ενα δυο ποτηρακια για τη γευση μονο , παει να πει οτι δεν ειναι δυνατοι ποτες οποτε και αυτο το λιγο τους χτυπαει.Τη γυναικα μου παντως ενα ποτηρι κρασι την ζαλιζει ευχαριστα.

Νοιώθουν, δηλαδή, δειλοί. Και για να μην ακούσω αντιδράσεις, δεν χαρακτηρίζω κανένα, μόνο επαναλαμβάνω αυτό που είπες με άλλη λέξη. "Για να πάρουν θάρρος" = "νοιώθω δειλός". Αυτός που χρησιμοποιεί ουσίες για να πάρει θάρρος, χωρίς αυτές, νοιώθει δειλός. Δεν έχει αρκετή αυτόπεποίθηση.
Ναι , υπαρχουν και αυτοι οι οποιοι σκεφτονται πολυ , ειναι ευαισθητοι και με λιγο ποτο χαλαρωνουν . Οι ντροπαλοι. Και αλλες κατηγοριες ανθρωπων.
Υπαρχουν πολλοι λογοι που πινει ενας ανθρωπος.Εγω ανεφερα μια.Να πω και αλλες.Για να ξεχασει.Για να διασκεδασει. Για να του φυγει το αγχος.Για τη γευση (αντε).Γυρνωντας απο τη δουλεια πινει και ενα ουισκακι να χαλαρωσει.Και αλλα.
Και οχι δεν ειναι "δειλοι".Και οχι το ποτο δεν ειναι η λυση στην εμφυτη πολλες φορες ντροπαλοτητα τους.Βοηθαει ομως

Το κόκκινο κρασί και η μπύρα, με μέτρο, κανουν καλό στην υγεία. Έχει αποδειχθεί σε ένα σωρό μελέτες και οι τελευταίες είναι ακόμα πιό σίγουρες.

Ανάλυση με αναφορές.
http://en.wikipedia.org/wiki/Alcohol_consumption_and_health#Medical_research

Όσο λιγότερο χρησιμοποιείς, το μόνο που καταφέρνεις είναι να μειώνεις τη ζημιά που σου κάνει. Tο μόνο καλό που έχει είναι ότι δεν προκαλεί καρκίνο. Έχει, πιθανολογικά, αντικαρκινικές ιδιότητες, αλλά μόνο και μόνο επειδή μπορεί να σκοτώσει κύτταρα(τα καρκινικά κύτταρα δε λένε να πεθάνουν). Δεν υπάρχει δόση που να κάνει, σαφώς, καλό. Έχει αντιεμετικές ιδιότητες σε περιορισμένη δόση, αλλά αυτό το έχει και η κοκακόλα (και sprite και fanta) αν αφαιρέσεις το ανθρακικό και τη δίνεις λίγη λίγη.

Ανάλυση με αναφορές:
http://en.wikipedia.org/wiki/Cannabis_%28drug%29#Health_issues_and_the_effects_of_cannabis

Καταλήγω στο εξής. Σε μέτρια δόση το κόκκινο κρασί και η μπύρα είναι ευεργετικά. Κάνουν καλό στην υγεία του ανθρώπου. Σε υπερβολική δόση, δεν κάνουν καλό (γι'αυτό, εξ'άλλου, χαρακτηρίζεται και υπερβολική). Υπερβολική είναι η δόση όταν αρχίζει το αλκοόλ και σε επηρρεάζει. Ένα-δύο ποτήρια κόκκινο κρασί, ανάλογα τον σωματότυπο, είναι το επιθυμητό. Αντίστοιχα για τη μπύρα. Αντίθετα, το χασίς είναι μόνο επιβλαβές. Ανάλογα με τη δόση, από ελάχιστα ως πολύ. Σε καμία δόση δεν είναι ευεργετικό.
Ευεργετικο μπορει να μην ειναι για τη σωματικη υγεια αλλα οπως διαβασα και στο λινκ που εδωσες ουτε επιβλαβες , τουλαχιστον οχι παραπανω απο το τσιγαρο.Αλλα ουτως η αλλως στη ζωη μας κανουμε και πραγματα που ξερουμε οτι δεν ειναι καλα για μας απλα και μονο επειδη γουσταρουμε.Και αλκοολ δεν ειναι μονο το κρασι.

Οπως καταλαβαινεις δεν καταληγουμε πουθενα.Εσυ εισαι κατα του οτιδηποτε θολωνει το μυαλο , εγω απο την αλλη γουσταρω που και που να πινω για διαφορους λογους καθε φορα.

Τουλαχιστον συμφωνουμε οτι ειμαστε κατα της καταχρησης.Δεν υπαρχει χειροτερο πραγμα απο αλκοολικους η εξαρτημενους γενικοτερα.

Παντως τοσες χιλιαδες κοσμος καθε μερα στα μπαρ , στα καφενεια ,στις ταβερνες , στα εστιατορια δεν πινει για τη γευση.Διαλεγει το αλκοολουχο ποτο του με βαση τη γευση αλλα πινει να χαλαρωσει και να διασκεδασει.Ενιοτε και να ξεφυγει απο τη ρουτινα της καθημερινοτητας.:wave2:

SPORAKIAS
03/08/2006, 17:56

...Έχει, πιθανολογικά, αντικαρκινικές ιδιότητες, αλλά μόνο και μόνο επειδή μπορεί να σκοτώσει κύτταρα(τα καρκινικά κύτταρα δε λένε να πεθάνουν). εσυ το εγραψες

ε λοιπον αυτο που εγραψες δεν στεκει

ειναι ατοπο

γιατι το χασις και το κανονικο τσιγαρο(ειναι καρκινογονο)
ειναι αλληλενδετα δεν τα ξεχωριζεις στο καπνισμα

γκεγκε

tsiros_temp
03/08/2006, 17:58
Δε βιαστήκαμε να απαγορεύσουμε ούτε να βαφτίσουμε βλαβερές τις όποιες ουσίες. Είναι βλαβερές. Μάλιστα, θα έλεγα ότι η βλακεία του ανθρώπου τον έχει βλάψει πάρα πολύ: παλιότερα ψεκάζαν τις παραλίες με DDT γιατί νομίζαν ότι κάνει καλό... Μετά ήρθαν οι μελέτες και δείξαν τη μαλακία. Παλιότερα, δίναν στους ανθρώπους ραδιενεργό νερό, νομίζοντας ότι κάνει καλό. Άλλοι παλαβοί πίνουν νερό με ασήμι νομίζοντας ότι τους κάνει καλό.

Αν μη τη άλλο, θα έλεγα ότι δεν μπορούμε να προστατεύσουμε τους ανθρώπους από τη βλακεία τους και την περιέργειά τους.

Boxer
03/08/2006, 18:11

...Έχει, πιθανολογικά, αντικαρκινικές ιδιότητες, αλλά μόνο και μόνο επειδή μπορεί να σκοτώσει κύτταρα(τα καρκινικά κύτταρα δε λένε να πεθάνουν). εσυ το εγραψες

ειναι ατοπο

γιατι το χασις και το κανονικο τσιγαρο(ειναι καρκινογονο)
ειναι αλληλενδετα δεν τα ξεχωριζεις στο καπνισμα

γκεγκε

Οχι ρε

Οταν καπνιζεις τσιγαριλικι τον καρκινο τον παθαινεις απο την πισσα και οχι απο το χασις.
Και δεν ειναι αλληλενδετα.Υπαρχουν και αλλοι τροποι να πιεις αλλα μη τους αναφερουμε τωρα.Πιες μια μπυρα:beer:

tsiros_temp
03/08/2006, 18:11
Για μια ακόμα φορά.

Το χασίς σαν ουσία, μόνο του, δεν προκαλεί καρκίνο.
Όταν το καπνίζεις μαζί με κάτι άλλο, δεν είναι το χασίς που προκαλεί καρκίνο, μα το άλλο.

Ποιό δε στέκει; Ότι, πιθανόν, το χασίς να έχει αντικαρκινικές ιδιότητες; Σε ελεγχόμενο περιβάλλον πολλά πράματα άκρως θανατηφόρα μπορεί να χρησιμοποιηθούν για θεραπευτικό σκοπό. Δεν είναι η συζήτηση για αυτές τις περιπτώσεις, εκτώς και αν θες να μου πεις ότι η ραδιενέργεια δεν είναι κακό να τη φας στη μάπα επειδή τη χρησιμοποιούν στο νοσοκομείο.

Ειναι ισως αυτη η ευχαριστη χαλαρωση που νοιωθει καποιος μετα απο 1-2 ποτηρια κρασι.
Μάλιστα.

Μονο για τη γευση ; Δεν νομιζω.Παραδειγμα."Κωστα εφερα απο το χωριο ενα κοκκινο-τσιπουρο-τσικουδια αλλο πραγμα."Και φευγει το μπουκαλι για πλακα.
Ουτως η αλλως ομως το κρασι ειναι αλληλενδετο αναγκαστικα με το αλκοολ.Διοτι ακομα και εαν δεχτουμε οτι πινουν ενα δυο ποτηρακια για τη γευση μονο , παει να πει οτι δεν ειναι δυνατοι ποτες οποτε και αυτο το λιγο τους χτυπαει.Τη γυναικα μου παντως ενα ποτηρι κρασι την ζαλιζει ευχαριστα.

Που θες να καταλήξεις; Το "Διοτι ακομα και εαν δεχτουμε οτι πινουν ενα δυο ποτηρακια για τη γευση μονο , παει να πει οτι δεν ειναι δυνατοι ποτες οποτε και αυτο το λιγο τους χτυπαει." δε βγάζει νόημα. Το "Διότι" που πάει;

Και οχι το ποτο δεν ειναι η λυση στην εμφυτη πολλες φορες ντροπαλοτητα τους.Βοηθαει ομως
Ναι, αυτό λέω και γώ. Δεν είναι η καλή λύση. Μπορεί να τον βοηθήσει να βγει απο τον φαύβλο κύκλο του "είμαι ντροπαλός" -> "Δυσκολεύομαι να μιλήσω στους ανθρώπους" - > "δεν αποκτώ αυτοπεποίθηση για τον εαυτό μου" -> "είμαι ντροπαλός"
Ευεργετικο μπορει να μην ειναι για τη σωματικη υγεια αλλα οπως διαβασα και στο λινκ που εδωσες ουτε επιβλαβες , τουλαχιστον οχι παραπανω απο το τσιγαρο.

Δεν το διάβασες καλά μου φαίνεται. Δεν συγκρίνω το τσιγάρο με το χασίς, επομένος δε με νοιάζει η σύγκρισή τους.

Αλλα ουτως η αλλως στη ζωη μας κανουμε και πραγματα που ξερουμε οτι δεν ειναι καλα για μας απλα και μονο επειδη γουσταρουμε. Αυτονόητο. Δεν χρειαζόταν να το αναφέρεις. Δεν αντικρούει αυτά που λέω.

Και αλκοολ δεν ειναι μονο το κρασι.
Αλκοόλ είναι μια συγκεκριμένη χημική ένωση. Εγώ μίλησα για το κόκκινο κρασί και τη μπύρα, ότι κάνουν καλό.

SPORAKIAS
03/08/2006, 18:16
Οχι ρε

Οταν καπνιζεις τσιγαριλικι τον καρκινο τον παθαινεις απο την πισσα και οχι απο το χασις.
Και δεν ειναι αλληλενδετα.Υπαρχουν και αλλοι τροποι να πιεις αλλα μη τους αναφερουμε τωρα.Πιες μια μπυρα:beer:

οπως το ειπες να πιεις και οχι να καπνισεις

ρε δεν καταλαβαινετε ελληνικα :sick:

το ξερω οτι υπαρχουν πολυ τροποι να κανεις χασις

τελικα δεν βγαινει πουθενα

:a56:

εστω για εμενα

:a34:

:beer: :beer:

tsiros_temp
03/08/2006, 18:18
Εγω μίλησα για το χασίς. Σαν φυτό. Τίποτα άλλο. Αν δεν μπορείς να το ξεχωρίσεις αυτό από το "κάπνισμα" του χασίς, δικό σου το πρόβλημα. Εγώ και ο stavrogin συννενοηθήκαμε και κατάλαβε τι είπα, άσχετα αν συμφωνεί μαζί μου ή όχι. Δε με νοιάζει ο άλλος να συμφωνεί μαζί μου, δεν είναι η συμφωνία το θέμα, είναι η κατανόηση του τι λέει ο κάθε ένας.

Boxer
03/08/2006, 18:20
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

Boxer
03/08/2006, 18:26
Ουτως η αλλως ομως το κρασι ειναι αλληλενδετο αναγκαστικα με το αλκοολ.ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗΛΕΝΔΕΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΕΙΣ ΤΗ ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΛΚΟΟΛ ; ΔΙΟΤΙ ακομα και εαν δεχτουμε οτι πινουν ενα δυο ποτηρακια για τη γευση μονο ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΛΟ ΤΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ παει να πει οτι δεν ειναι δυνατοι ποτες οποτε και αυτο το λιγο τους χτυπαει.ΔΕΝ ΤΗ ΓΛΥΤΩΝΕΙΣ ΤΗ ΖΑΛΑΔΑ ΔΗΛΑΔΗ.

SPORAKIAS
03/08/2006, 18:28
Εγω μίλησα για το χασίς. Σαν φυτό. Τίποτα άλλο. Αν δεν μπορείς να το ξεχωρίσεις αυτό από το "κάπνισμα" του χασίς, δικό σου το πρόβλημα. Εγώ και ο stavrogin συννενοηθήκαμε και κατάλαβε τι είπα, άσχετα αν συμφωνεί μαζί μου ή όχι. Δε με νοιάζει ο άλλος να συμφωνεί μαζί μου, δεν είναι η συμφωνία το θέμα, είναι η κατανόηση του τι λέει ο κάθε ένας.

δεν μιλησες για το φυτο αλλα για το καπνισμα του ;)

μη με βγαλεις τρελο

:hypnotize

tsiros_temp
03/08/2006, 18:29
Ναι, οκ, ζαλάδα. Αυτό τί σημαίνει; Ότι το κρασί είναι επιβλαβές; Όχι βέβαια. Αν ζαλιστείς από το ποτό, είναι σημάδι ότι καλό είναι να μην πιείς άλλο γιατί αρχίζει το σώμα να ενοχλείται.

tsiros_temp
03/08/2006, 18:33
Το χασίς δεν είναι καρκινογόνο._ Όταν μίλησα για το ότι δεν είναι καρκινογόνο, προφανώς μίλαγα για το χασίς ότι δεν είναι καρκινογόνο. Το κάπνισμα αυτού μου είναι αδιάφορο αν είναι καρκινογόνο ή όχι, γιατί δεν αναλύω το κάπνισμα του χασίς αλλά το χασίς.

SPORAKIAS
03/08/2006, 18:36
Το χασίς δεν είναι καρκινογόνο._ Όταν μίλησα για το ότι δεν είναι καρκινογόνο, προφανώς μίλαγα για το χασίς ότι δεν είναι καρκινογόνο. Το κάπνισμα αυτού μου είναι αδιάφορο αν είναι καρκινογόνο ή όχι, γιατί δεν αναλύω το κάπνισμα του χασίς αλλά το χασίς.

συμφωνουμε οτι δεν ειναι καρκινογονο το χασις απο μονο του

αλλα εσυ ειπες για το καπνισμα εξ'αρχης

Σε τί μέτρο θα καπνίσεις χασίς και θα σου κάνει καλό στην υγειά σου ; (δικο σου)

εκει ηταν η διαφωνια μας

Boxer
03/08/2006, 18:40
Φυσικα σταματας να πινεις σε αυτο το σημειο γιατι μετα θα γινεις λιωμα και δεν ειναι αυτος ο αρχικος σκοπος.Ειναι ομως να χαλαρωσεις και να ζαλιστεις λιγουλακι.Να περνας καλα.

Ειπα οτι ειναι επιβλαβες ;

Καπου στριψαμε λαθος μου φαινεται.

Πως ξεκινησε αραγε αυτη η συζητηση ;

Α ναι τωρα θυμηθηκα.

Ειπε ο σνιπερ οτι χρειαζομαστε ουσιες για καλη παρεα.
Και εγω ειπα οτι οι καλες παρεες χρησιμοποιουν ουσιες (μεσα και το αλκοολ) οταν μαζευονται στο μπαρ , στο σπιτι κλπ.
Υποννοησε δηλ. οτι χωρις χ. γιατι δεν μιλουσαμε για ποτο , δεν μπορουμε να περασουμε καλα με την παρεα μας.:lol: δεν γελαω τοσο.

Και μπηκες εσυ να μου πεις οτι η μπυρα και το κρασι δεν κανουν κακο στην υγεια ενω το χασις κανει.

Ε δε μαμιεται στην τελικη , ας κανει (που δεν κανει).

SPORAKIAS
03/08/2006, 18:40
Ναι, οκ, ζαλάδα. Αυτό τί σημαίνει; Ότι το κρασί είναι επιβλαβές; Όχι βέβαια. Αν ζαλιστείς από το ποτό, είναι σημάδι ότι καλό είναι να μην πιείς άλλο γιατί αρχίζει το σώμα να ενοχλείται.

εν μερει σωστο

ειχα δει σε ντοκιματερ για την μυρωδια του ανθρωπου

γιατι μας βρομαει το πτωμα ενος πεθαμενου ζωου??

ενω στην ερημο στις υαινες οχι μονο δεν τους βρομαει αλλα ειναι και μεζες???

γιατι στο δικο μας οργανισμο ειναι επιβλαβες

ετσι γινετε λιγο η' πολυ και με οτι αλλο μυριζουμε

π.χ με τα shits

tsiros_temp
03/08/2006, 19:22
Σε τί μέτρο θα καπνίσεις χασίς και θα σου κάνει καλό στην υγειά σου ; (δικο σου)

Ναι. Και αμέσως μετά έδωσα αναφορές για το χασίς μόνο του επειδή το θέμα μας είναι οι Μεσοπρόθεσμες συνέπειες της συχνής χρήσης χασίς.

εκει ηταν η διαφωνια μας
Ποιά διαφωνία; Δεν υπήρξε καμία διαφωνία. Εσύ επέμενες ότι το κάπνισμα του χασίς είναι βλαβερό επειδή ο καπνός που βάζεις μέσα είναι καρκινογόνος. Εγώ λέω ότι στην παρούσα κατάσταση δε με ενδιαφέρει αυτό, με ενδιαφέρει το χασίς σκέτο.

Και μπηκες εσυ να μου πεις οτι η μπυρα και το κρασι δεν κανουν κακο στην υγεια ενω το χασις κανει.

Δεν έπρεπε; Παράθεσα τα επιχειρήματά μου σχετικά με τη σύγκριση του αλκοόλ με το χασίς. Στην αρχή της συζήτησης αυτό ήταν ένα καίριο σημείο: Το αν οι 'ουσίες' γενικότερα είναι "καλό" ή "κακό" πράμα

Ε δε μαμιεται στην τελικη , ας κανει (που δεν κανει).
Τώρα την κολοκυθιά θα παίξουμε; Κάνει ζημιά.

ειχα δει σε ντοκιματερ για την μυρωδια του ανθρωπου
ετσι γινετε λιγο η' πολυ και με οτι αλλο μυριζουμε
π.χ με τα shits

Ανάθεμα και αν καταλαβαίνω τι σχέση έχει το γεγονός ότι τα σκατά βρωμάνε, με το αν το χασίς είναι επιβλαβές ή όχι.

SPORAKIAS
03/08/2006, 19:27

Ανάθεμα και αν καταλαβαίνω τι σχέση έχει το γεγονός ότι τα σκατά βρωμάνε, με το αν το χασίς είναι επιβλαβές ή όχι.

οχι με το χασις ρε

το αναφερω στο quote με τη ζαλαδα απο το αλκοολ

ειναι αντιδρασεις που δημιουργει ο οργανισμος οταν ''απειλειτε''

καλα λεω οτι δεν με προσεχεις :sick: :sad:

tsiros_temp
03/08/2006, 19:34
Ωραία.

Τί σκατά σχέση έχει το ότι τα σκατά βρωμάνε (καθαρά ψυχικό) με το ότι το αλκοόλ ζαλίζει (καθαρά σωματικό);

καλα λεω οτι δεν με προσεχεις
???
Θα πρότεινα να αναζητήσεις ψυχική υποστήριξη, γιατί βλέπω ότι φαντάζεσαι πως οι άνθρωποι δε σε προσέχουν.

zephyr1
03/08/2006, 19:36
:a014: :smokin:

SPORAKIAS
03/08/2006, 19:39
Ωραία.

Τί σκατά σχέση έχει το ότι τα σκατά βρωμάνε (καθαρά ψυχικό) με το ότι το αλκοόλ ζαλίζει (καθαρά σωματικό);

???
Θα πρότεινα να αναζητήσεις ψυχική υποστήριξη, γιατί βλέπω ότι φαντάζεσαι πως οι άνθρωποι δε σε προσέχουν.

αυτο σου λεω (το ντοκιματερ - απο ερευνες)

δεν ειναι ψυχικο

ειναι οργανικο

μηχανισμος αμυνας

οπως και η ζαλαδα

tsiros_temp
03/08/2006, 19:41
Zephyr1... σε παρακαλώ, να προσέξεις την υγεία σου... βλέπω τόση ώρα να τρως ποπκορν χωρίς σταματημό! ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΠΝΙΖΕΙΣ!

ΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!

Α-ΠΑ-ΡΑ-ΔΕ-ΚΤΟΣ!

δε σου έμαθαν να μοιράζεσαι παιδί μου; για κάνε πάσα σε παρακαλώ...

Respect
03/08/2006, 19:42
Τι ήθελα και το 'βγαλα στην επιφάνεια αυτό το theart; :rolleyes: Της κακομοίρας έγινε..:smokin: :a16:

tsiros_temp
03/08/2006, 19:44
αυτο σου λεω (το ντοκιματερ - απο ερευνες)

δεν ειναι ψυχικο

ειναι οργανικο

μηχανισμος αμυνας

οπως και η ζαλαδα

Μπορείς να εξηγήσεις

γιατι ενα ντοκιμαντερ το

θεωρείς καλή πηγή πληροφοριών;

Δεν έχεις ακούσει για τα

αισχρά ψέματα για τα lemmings που

τα δείχνανε ότι αυτοκτονούν μαζικά;

Η αναγούλα από τη μπόχα των σκατών, τί σχέση

έχει με το θέμα μας, για

την επίδραση των ουσιών;

SPORAKIAS
03/08/2006, 19:51
Μπορείς να εξηγήσεις

γιατι ενα ντοκιμαντερ το

θεωρείς καλή πηγή πληροφοριών;

εσυ γιατι θεωρεις σωστα ολα αυτα που λενε οι γιατροι (ασχημα) για το χασις???

Δεν έχεις ακούσει για τα

Η αναγούλα από τη μπόχα των σκατών, τί σχέση

έχει με το θέμα μας, για

την επίδραση των ουσιών;

γιατι και αυτα εχουν μια επιδραση πανω μας :rolleyes

ενημερωτικα το ειπα μωρε και εσυ αμεσως με τις τεραστιες γνωσεις σου πηγες κατευθειαν και το ανελυσες

tsiros_temp
03/08/2006, 20:18
εσυ γιατι θεωρεις σωστα ολα αυτα που λενε οι γιατροι (ασχημα) για το χασις???

Γιατί να μην τα θεωρήσω; Έχουν κανένα συμφέρον; Έρευνες κάνουν, να δουν τι επιδράσεις έχει το κάθε τι στον οργανισμό και πως θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί αυτή η γνώση στην ιατρική. Χρησιμοποιούν ήδη ένα σωρό πράματα που υπο κανονικές συνθήκες θα σκότωναν. Στο χασίς θα κολλάγαν; Επίσης χρησιμοποιούν ραδιενεργές ουσίες. Αλλά θα σου πουν "η ραδιενέργεια θα σε σκοτώσει". Τί θα του πεις; "Δε σε πιστεύω, γιατί και εσύ τη χρησιμοποιείς!" ;

Το "άσχημο" σημαίνει "χωρίς σχήμα". Δεν βλέπω πως μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι το τι λένε οι γιατροί για το χασίς. Εξ'άλλου, οι γιατροί, δεν έχουν κανένα λόγο να σε πείσουν να μην το χρησιμοποιήσεις... Αν θες, τράβα κάπνισε, αυτός θα πάθει ζημιά; Ο γιατρός σου λέει "σταμάτα το κάπνισμα, γιατί αν συνεχίσεις θα πάθεις σοβαρή ζημιά". Να σε ακούσω τότε να πεις "και γιατί να θεωρήσω σωστό αυτό που λες???" και τι στον κόσμο...

fantacid
03/08/2006, 20:36
ρε τσιρε παλικαρι γιατι "ματωνεις" τοσο στο θρεντ???
μετα απολα σου τα ποστ παω να βρω ενα καταραμενο κολοτσιγαρο να γινω πιτα !!!!!!!!:a44:

σαν τελευταιο ποστ σε αυτη τη μαχη να σας πω πως το χασις εχει μονο 47 περισσοτερες καρκινογονες ουσιες απο τον καπνο

Ναι καπνιζετε κ σκετο χορτο οταν ειναι μαριχουανα κ πινουν τα φυλλα.το 99% την αμερικη.

εμεις εδω στο ελλαδα κατα 99% ειναι φουντα!
δλδ ο τι ανθος ή "ο παππας" τα αλλα ειναι απλα.........φυλλα!

τωρα αλλες χρησεις εκτος απο το να κανισεις χασις.....τι να πω δεν γνωριζω......
εκτος αν λετε για τσαγακι ή τα spacecakes???
δλδ ενα κομματι spacecake την ημερα τον γιατρο τον κανει περα,
nice!

tsiros_temp
03/08/2006, 20:48
ρε τσιρε παλικαρι γιατι "ματωνεις" τοσο στο θρεντ???

Δε νομίζω ότι ματώνω τίποτα. Λέω τις απόψεις μου και τις εξηγώ. Δε νομίζω ότι κάνω κάτι κακό.

μετα απολα σου τα ποστ παω να βρω ενα καταραμενο κολοτσιγαρο να γινω πιτα !!!!!!!!

Σε ανάγκασε κανείς να τα διαβάσεις; Τα λέω περίπλοκα; Δεν εξηγώ τι λέω; Λέω κάτι λάθος; Αν ναι, παρακαλώ να μου το επισημάνεις. Το να γίνεις πίτα δεν λύνει τυχόν προβλήματα που έχεις.

σαν τελευταιο ποστ σε αυτη τη μαχη να σας πω πως το χασις εχει μονο 47 περισσοτερες καρκινογονες ουσιες απο τον καπνο

"μόνο"; Περίεργο. Έχεις κάποια μελέτη υπ'όψη σου που να δείχνει ότι το χασίς έχει περισσότερες καρκινογόνες ουσίες από τον καπνό; Γιατί οι μελέτες που έχω διαβάσει λένε ότι έχει, πιθανόν, αντίκαρκινικές ιδιότητες ( εδώ (http://www.medicalnewstoday.com/medicalnews.php?newsid=13445) ).
Ναι καπνιζετε κ σκετο χορτο ποιοί καπνίζουμε;
οταν ειναι μαριχουανα κ πινουν τα φυλλα.
"μαριχουάνα" είναι ένα από τα ονόματα της κάνναβης. Δεν μπορείς να πείς "όταν είναι μαριχουάνα"... η μαριχουάνα είναι το χασίς.

το 99% την αμερικη. Τί;

δλδ ο τι ανθος ή "ο παππας" τα αλλα ειναι απλα.........φυλλα!

δλδ ο τι ανθος; Τα άλλα είναι απλά φύλλα;

Βγάζει κανείς νόημα από αυτά που λέει;
τωρα αλλες χρησεις εκτος απο το να κανισεις χασις.....τι να πω δεν γνωριζω......
εκτος αν λετε για τσαγακι ή τα spacecakes???
δλδ ενα κομματι spacecake την ημερα τον γιατρο τον κανει περα,

Μόνο γω νομίζω ότι ο fantacid έχει ξεφύγει;

Α, ναι, είπε ότι θα γίνει πίτα με κάποιο καταραμένο κολοτσίγαρο. χμ. :wacko:

stavrogin
03/08/2006, 22:07
..................

Αν μη τη άλλο, θα έλεγα ότι δεν μπορούμε να προστατεύσουμε τους ανθρώπους από τη βλακεία τους και την περιέργειά τους.

Να γιατρεψουμε τους ανθρωπους απο την περιεργια τους;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Μα νομιζα οτι ολη η ανθρωπινη εξελιξη οφειλεται στην περιεργεια τους.

-Υπαρχει συντομοτερος δρομος για τις ινδιες

-Τι βρισκεται πισω απο αυτο το βουνο;

-απο τι αποτελειτε το διαστημα;

-πως ειναι να πετας με ενα μαχ;

-τι ειναι η υλη;

stavrogin
03/08/2006, 22:14

............Δεν έχεις ακούσει για τα

......................

Ωπα...Ενδιαφερον

Τι γινονται τελικα τα Lemmings ?
Δεν αυτοκτονουν;
Για πες ,για πες παντα το ειχα ερωτιματικο αυτο.

πλατιαζουμε λιγο αλλα δε πειραζει

tsiros_temp
03/08/2006, 22:26
Αρχικά δημιουργήθηκε από stavrogin
Να γιατρεψουμε τους ανθρωπους απο την περιεργια τους;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Δεν είπα γιατρέψουμε. Είπα προστατεύσουμε. Βλακεία+Περιέργεια = κακό. Γνώσεις+σύνεση+περιέργεια= καλό.

Όσο για τα lemmings...
http://en.wikipedia.org/wiki/Lemming
http://en.wikipedia.org/wiki/White_Wilderness

Boxer
04/08/2006, 07:31
Αρχικά δημιουργήθηκε από stavrogin
Ωπα...Ενδιαφερον

Τι γινονται τελικα τα Lemmings ?
Δεν αυτοκτονουν;
Για πες ,για πες παντα το ειχα ερωτιματικο αυτο.

πλατιαζουμε λιγο αλλα δε πειραζει

Α ολα και ολα

Εγω τα εχω σωσει ολα..........σε ολες τις πιστες:beer:

Το μαμησαμε:a56: για μενα

Ελπιζω

Nefeli
04/08/2006, 10:51
Δυστυχώς δεν έχω χρόνο για να διαβάσω όλα όσα έχετε πει ….

Νομίζω και μπορεί να κάνω και λάθος

Ότι η αποφυγή της πραγματικότητας με οποιεσδήποτε παραμύθες λειτουργούν στο υποσυνείδητο και έχουν να κάνουν με τι ασυνείδητα επιδιώκεις να θυμηθείς ή να ξεχάσεις.

:sun:

tsiros_temp
04/08/2006, 10:55
Μπα. Δεν έχει να κάνει με δράση του υποσυνείδητου. Όπως είπες, φυγή από την πραγματικότητα είναι. Ένας τρόπος να <<'εξαφανιστούν' τα προβλήματα>> ή << να περάσουμε καλά >>. Όταν πιά έχεις μεθύσει /τριπάρι, το μυαλό δυσλειτουργεί και χάνεις την επαφή με την πραγματικότητα. Δεν έχει να κάνει πια με το υποσυνείδητο. Είναι στην τύχη.

Nefeli
04/08/2006, 11:08
Μπα. Δεν έχει να κάνει με δράση του υποσυνείδητου. Όπως είπες, φυγή από την πραγματικότητα είναι. Ένας τρόπος να <<'εξαφανιστούν' τα προβλήματα>> ή << να περάσουμε καλά >>. Όταν πιά έχεις μεθύσει /τριπάρι, το μυαλό δυσλειτουργεί και χάνεις την επαφή με την πραγματικότητα. Δεν έχει να κάνει πια με το υποσυνείδητο. Είναι στην τύχη.

Κάτι δεν μου κολλάει σε αυτό που λες

Η φυγή από την πραγματικότητα έχει να κάνει με την δυσκολία αντιμετώπισης της πραγματικότητας με την λογική
Άρα λειτουργεί ασυνείδητα η χρησιμοποίηση μορφών παραμύθας παραπλανώντας το υποσυνείδητο για λίγο.

zephyr1
04/08/2006, 11:31
Η πραγματικοτητα δεν ειναι παρα μια ψευδαισθηση η οποια οφειλεται στην ελλειψη αλκοολ(και οχι μονο).

By barman.

Boxer
04/08/2006, 11:31
Ρε παιδια

πολυ το αναλυετε.

Αμαν πια

δεν μπορουμε να πιουμε λιγακι σαν ανθρωποι , ακομα και να μεθυσουμε χωρις καποιος να μας πει οτι προσπαθουμε να ξεφυγουμε απο την πραγματικοτητα διοτι δεν μπορουμε να την αντιμετωπισουμε ;

Νισαφι

Nefeli
04/08/2006, 11:58
Ρε παιδια

πολυ το αναλυετε.

Αμαν πια

δεν μπορουμε να πιουμε λιγακι σαν ανθρωποι , ακομα και να μεθυσουμε χωρις καποιος να μας πει οτι προσπαθουμε να ξεφυγουμε απο την πραγματικοτητα διοτι δεν μπορουμε να την αντιμετωπισουμε ;

Νισαφι

Βρε συ μην τσαντίζεσαι όπως και όσο και να το αναλύσουμε

Στη ζωή πάντα υπάρχει χώρος και χρόνος για μερικές μπύρες

SPORAKIAS
04/08/2006, 12:01
Ρε παιδια

πολυ το αναλυετε.

Αμαν πια

Νισαφι

+10000000

:a44: :a44:

tsiros_temp
04/08/2006, 12:03
Εμείς το αναλύουμε, εσύ ζορίζεσαι;

Πιές εσύ και μη διαβάζεις το thread...

Άρα λειτουργεί ασυνείδητα η χρησιμοποίηση μορφών παραμύθας παραπλανώντας το υποσυνείδητο για λίγο.

Οι άνθρωποι μεθάνε/τριπάρουν, από επιλογή τους. Εκτώς ελαχίστων περιπτώσεων, ξέρουν ότι πίνουν για να ξεφύγουν.

Αυτό είναι μια συνειδητή κίνηση, βασισμένη στο "νοιώθω δυσάρεστα, θέλω να νοιώσω ευχάριστα. Τί να κάνω;"

Όταν τελικά φέρεις τον εαυτό σου σε αυτή τη κατάσταση λήθης, ο εγκέφαλος δε λειτουργεί ούτε στο συνειδητό, ούτε στο υποσυνείδητο. Αν λειτουργούσε στο συνειδητό, ο άνθρωπος θα έλεγε (κατά πάσα πιθανότητα) "??! μα τί κάνω!?". Αν λειτουργούσε στο υποσυνείδητο, θα αντιδρούσε ψυχοσωματικά, με κάποιον από πολλούς τρόπους. Έμετο, λυποθυμία, είναι δύο που μου έρχονται στο μυαλό τώρα. Είναι αντίδραση για προστασία (ο έμετος για να φύγει αυτό που έφαγες, η λυποθυμία για να διακοπεί η πλήρης λειτουργία του σώματος προσωρινά). Όταν είσαι
αλλού , το μυαλό έχει χάσει το μπούσουλα. Και το συνειδητό και το ασυνείδητο είναι κατακάθαρη σκέψη. Το υποσυνείδητο δεν έχει την ικανότητα να συνεχίσει να λειτουργεί όταν ο εγκέφαλος έχει πάθει πλάκα... Το μόνο που διαχωρίζει το συνειδητό τρόπο σκέψης από τον υποσυνείδητο είναι ότι τον πρώτο λίγο τον καθορίζεις εσύ. Το υποσυνείδητο είναι και αυτό σκέψη, την οποία όμως δεν αντιλαμβάνεσαι άμεσα και, τις περισσότερες φορές, ούτε έμμεσα.

monstermind
04/08/2006, 12:41
Εμείς το αναλύουμε, εσύ ζορίζεσαι;

Πιές εσύ και μη διαβάζεις το thread...

Οι άνθρωποι μεθάνε/τριπάρουν, από επιλογή τους. Εκτώς ελαχίστων περιπτώσεων, ξέρουν ότι πίνουν για να ξεφύγουν.

Αυτό είναι μια συνειδητή κίνηση, βασισμένη στο "νοιώθω δυσάρεστα, θέλω να νοιώσω ευχάριστα. Τί να κάνω;"

Όταν τελικά φέρεις τον εαυτό σου σε αυτή τη κατάσταση λήθης, ο εγκέφαλος δε λειτουργεί ούτε στο συνειδητό, ούτε στο υποσυνείδητο. Αν λειτουργούσε στο συνειδητό, ο άνθρωπος θα έλεγε (κατά πάσα πιθανότητα) "??! μα τί κάνω!?". Αν λειτουργούσε στο υποσυνείδητο, θα αντιδρούσε ψυχοσωματικά, με κάποιον από πολλούς τρόπους. Έμετο, λυποθυμία, είναι δύο που μου έρχονται στο μυαλό τώρα. Είναι αντίδραση για προστασία (ο έμετος για να φύγει αυτό που έφαγες, η λυποθυμία για να διακοπεί η πλήρης λειτουργία του σώματος προσωρινά). Όταν είσαι
αλλού , το μυαλό έχει χάσει το μπούσουλα. Και το συνειδητό και το ασυνείδητο είναι κατακάθαρη σκέψη. Το υποσυνείδητο δεν έχει την ικανότητα να συνεχίσει να λειτουργεί όταν ο εγκέφαλος έχει πάθει πλάκα... Το μόνο που διαχωρίζει το συνειδητό τρόπο σκέψης από τον υποσυνείδητο είναι ότι τον πρώτο λίγο τον καθορίζεις εσύ. Το υποσυνείδητο είναι και αυτό σκέψη, την οποία όμως δεν αντιλαμβάνεσαι άμεσα και, τις περισσότερες φορές, ούτε έμμεσα.

tsiros man πιες ενα τισγαράκι να κάψεις μερικά εγκεφαλικά κύταρα, μπας και επιβιώσουν τα υπόλοιπα γιατι έτσι όπως πας θα τα κάψεις όλα.

MIKE_16V
04/08/2006, 12:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από monstermind
tsiros man πιες ενα τισγαράκι να κάψεις μερικά εγκεφαλικά κύταρα, μπας και επιβιώσουν τα υπόλοιπα γιατι έτσι όπως πας θα τα κάψεις όλα.

Την ορεξη να τα γραφετε ολα αυτα μεσα σε ενα Μοτο-φορουμ....ηθελα να ηξερα που την βρισκετε......

Δεν πατε να λιωσετε κανα λαστιχο...λεω εγω:smokin:

SPORAKIAS
04/08/2006, 12:55
Αρχικά δημιουργήθηκε από MIKE_16V

Την ορεξη να τα γραφετε ολα αυτα μεσα σε ενα Μοτο-φορουμ....ηθελα να ηξερα που την βρισκετε......

Δεν πατε να λιωσετε κανα λαστιχο...λεω εγω:smokin:

μετα μου λες γιατι σας λενε καγκουραδες :lol: :lol:

:rotflmao: :rotflmao:

:wave2:

MIKE_16V
04/08/2006, 13:02
μετα μου λες γιατι σας λενε καγκουραδες :lol: :lol:

:rotflmao: :rotflmao:

Το μπροστα λαστιχο εννουσα:smokin:

Αμεσως εσυ:lol: :lol:

tsiros_temp
04/08/2006, 13:15

?

Εσύ, από την άλλη φαίνεται πως τα έχεις ήδη κάψει. όλα. Και έχεις πιεί και τον καπνό από τα καμμένα αυτά κύτταρα.

monstermind
04/08/2006, 14:25
?

Εσύ, από την άλλη φαίνεται πως τα έχεις ήδη κάψει. όλα. Και έχεις πιεί και τον καπνό από τα καμμένα αυτά κύτταρα.

δεν τα έχω κάψει όλα,
αλλά σίγορα έχω κάψει πολλά
και να σου πώ την αλήθεια έχω βρει την υγειά μου.

τέλος οι αυπνίες, τέλος οι προβληματισμοί, τέλος εκείνοι οι πονοκεφάλοι που φωλιάζουν πίσω από τα μάτια και σου ρουφάνε την ψυχή, τέλος το ανικανοποίητο.

μέχρι και η ματαιότητα δεν έιναι πλέον τόσο φανερή.

Τώρα μπορεί να μην μου κόβει τόσο όσο μου έκοβε αλλά όταν πηγαίνω στον Κιάμο περνάω καλά (ή τουλάχιστον υποκρίνομαι πιο εύκολα)

πλέον με θαυμάζουν μεν λιγότεροι, αλλά με αγαπάνε περισσότεροι.

EVI
04/08/2006, 14:28
σΕγγνωμη ολα αυτα για ενα μονοφυλλακι?

(απαντηστε γρηγορα πριν το δει ο sniper :a53: )

:lol: :smokin: :smokin: :smokin: :smokin:

sniper
04/08/2006, 14:30
Αρχικά δημιουργήθηκε από EVI z750
σΕγγνωμη ολα αυτα για ενα μονοφυλλακι?

(απαντηστε γρηγορα πριν το δει ο sniper :a53: )

:lol: :smokin: :smokin: :smokin: :smokin:

Καλά εσύ έχεις το παράδειγμα αποτελέσματος κάθε μέρα μπροστά σου.... :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :lol:

Sabre
04/08/2006, 14:32
Μην παίρνετε ναρκωτικά

Δέν υπάρχουν αρκετά για όλους

:lol: :lol: :lol:

EVI
04/08/2006, 14:32
Καλά εσύ έχεις το παράδειγμα αποτελέσματος κάθε μέρα μπροστά σου.... :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :lol:

:a13: :a08: :a48:

αυτο εχω να σου πω μονο

:lol: :lol: :rotflmao: :rotflmao:

MIKE_16V
04/08/2006, 14:43
δεν τα έχω κάψει όλα,
αλλά σίγορα έχω κάψει πολλά
και να σου πώ την αλήθεια έχω βρει την υγειά μου.

τέλος οι αυπνίες, τέλος οι προβληματισμοί, τέλος εκείνοι οι πονοκεφάλοι που φωλιάζουν πίσω από τα μάτια και σου ρουφάνε την ψυχή, τέλος το ανικανοποίητο.

μέχρι και η ματαιότητα δεν έιναι πλέον τόσο φανερή.

Τώρα μπορεί να μην μου κόβει τόσο όσο μου έκοβε αλλά όταν πηγαίνω στον Κιάμο περνάω καλά (ή τουλάχιστον υποκρίνομαι πιο εύκολα)

πλέον με θαυμάζουν μεν λιγότεροι, αλλά με αγαπάνε περισσότεροι.

:beer: :beer: :beer:

monstermind
04/08/2006, 14:48
Αρχικά δημιουργήθηκε από MIKE_16V
:beer: :beer: :beer:

τον τάπωσα τώρα ε?

:rotflmao:

MIKE_16V
04/08/2006, 14:53
τον τάπωσα τώρα ε?

Δεν νομιζω οτι τα εγραψες, για να τον "ταπωσεις"....

Απλα μου αρεσε η τελευταια σου προταση:smilea:

Εγω το εγραψα και πιο πανω, δεν βλεπω το λογο υπαρξης μιας τετοιας κουβεντας εδω μεσα....

tsiros_temp
04/08/2006, 15:33
Πωωωω τι ντροπήηηηηηηηηηηη

να ανοίξει η γης να με καταπιεί!

δεν είστε στα καλά σας μου φαίνεται.

monstermind
04/08/2006, 15:38
Πωωωω τι ντροπήηηηηηηηηηηη

να ανοίξει η γης να με καταπιεί!

δεν είστε στα καλά σας μου φαίνεται.

σταμάτα ρε κομπλεξικέ... πλακίτσα έκανα.

tsiros_temp
04/08/2006, 15:44
σταμάτα και συ ρε κομπλεξικέ, και γω πλακίτσα έκανα

monstermind
04/08/2006, 15:46
σταμάτα και συ ρε κομπλεξικέ, και γω πλακίτσα έκανα

ναι αλλα εγω δεν έκανα πλακίτσα... σοβαρά το έλεγα

σου έκανα πλακίτσα ότι έκανα πλακίτσα

:look:

tsiros_temp
04/08/2006, 15:55
Εγώ δε σου λέω αν έκανα πλακίτσα ή όχι...

Μπορεί και τα δύο!

... μπορεί και τίποτα...

zephyr1
04/08/2006, 16:22
Ρε σεις, ........τι πινετε?:a47:

tsiros_temp
04/08/2006, 16:38
Ήβη λουτράκι... με πάγο... :smokin:

sas
04/08/2006, 17:12
.

57834

SPORAKIAS
04/08/2006, 17:14
Αρχικά δημιουργήθηκε από sas
.

ηβη λουτρακι το λεμε τωρα....

και με παγο....

:lol: :lol: :lol:

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

fantacid
04/08/2006, 19:54
.

fantacid
04/08/2006, 20:02
.

57842

gcrook
04/08/2006, 22:10
Αρχικά δημιουργήθηκε από sas
.

Remember kids...
When someone passes a doobie its puff,puff,then give.
ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΛΟ ΓΙΑ ΠΑΡΤΗ ΣΑΣ:rotflmao:

zireous
06/08/2006, 00:50
Μεσοπρόθεσμες συνέπειες της συχνής χρήσης χασίς

Όχι δεν είναι διαφήμιση του υπουργείου υγείας, ούτε καμιά δακρύβρεχτη ιστορία για να κόψετε τα ναρκωτικά, ο καθένας είναι υπεύθυνος για ότι κάνει, μερικές φορές μπορεί να ωφεληθεί όμως κάποιος από απλές παρατηρήσεις. Το τι έχω κάνει προσωπικά είναι άσχετο, μερικά από τα παρακάτω είναι αυτοβιογραφικά, μερικά έχουν βάσεις σε βιβλιογραφία ατόμων που έχουν ασχοληθεί με το θέμα ναρκωτικά χωρίς να δαιμονοποιούν τα ναρκωτικά κατ'ανάγκη (τη βιβλιογραφία ψάξτε να τη βρείτε μόνοι σας).

Με ενδιαφέρουν οι απόψεις σας πάνω στο θέμα, με ενδιαφέρουν όμως και τα φιλαράκια μου που έχω χάσει επαφή και μπορεί να τη πατήσουν σαν αρχάριοι -το έχω ξαναπεί ότι δεν ακουμπάω αλκοόλ και ναρκωτικά εδώ και χρόνια, με χαλάνε.

Είναι γεγονός ότι το χασίς επηρεάζει το σχετικό με την ισορροπία κέντρο του εγκεφάλου, άρα καταρχήν μη διαννοηθεί κανείς να οδηγεί αφού έχει κάνει χρήση -είτε στο καπάκι, ή μετά από μερικές ώρες. Εκτός από την αδυναμία να αντιδράσεις, και τη μειωμένη αίσθηση του βάθους που δε βοηθά, συχνά η προσοχή σου πηγαίνει βόλτα, και το ίδιο συχνά υποτιμάς καταστάσεις -φυσικά μερικά από τα πιο πάνω είναι κοινά και στη χρήση αλκοόλ. Αυτές όμως είναι οι άμεσες συνέπειες.

Οι μεσοπρόθεσμες συνέπειες έχουν να κάνουν με την επίδραση των ενεργών συστατικών της κάνναβης στον ψυχικό κόσμο του ατόμου και κατ'επέκταση στους γύρω του (ειδικότερα στο φιλικό του περιβάλλον). Φυσικά σημαντικό ρόλο παίζει ο ίδιος ο άνθρωπος (χρήστης) -συχνά δε φταίει το ναρκωτικό, ψυχικές διαταραχές που προυπάρχουν σε νηπιακή κατάσταση, άλλά και κοινές ασθένειες του αιώνα (όπως η κατάθλιψη) αντί να καταπραϋνονται με τη μετρημένη χρήση, με τη καθημερινή και ολοένα και αυξανόμενη χρήση (όσο και να το παιδεύεις, άν πίνεις συχνά θες περισσότερο για να σε πιάσει) διογκώνονται και οδηγούν σε αντίθετα αποτελέσματα, και αυτό βασίζεται πιο πολύ στην ικανότητα του εγκεφάλου να προσαρμόζεται σε νέες καταστάσεις είτε αυτές είναι πλασματικές είτε όχι. Ο συνδυασμός χασίς και αλκοόλ σε αυτή τη φάση είναι πιο επιζήμιος.

Η συχνή χρήση με λίγα λόγια μπορεί να έχει τα εξής (ορατά συνήθως από σχετικούς) αποτελέσματα:

Αυξημένο άγχος όταν δεν κάνεις χρήση.

Αύξηση του εγωισμού, με επιπτώσεις στην επικοινωνία με τους φίλους και συνεργάτες (συχνά επιμένεις πιο έντονα από ότι συνήθως για κάτι χωρίς απαραίτητα να έχεις δίκιο, και η ομαδική εργασία ή ψυχαγωγία συχνά πάει περίπατο).

Αύξηση των όποιων εμμονών ή κολλημάτων που κουβαλάς -με αναμενόμενες εσωτερικές διαμάχες.

Κυκλοθυμικά επεισόδια, και εφόσον υπάρχει έδαφος, εκδηλώνονται διαταραχές, όπως χρόνια ή μανιακή κατάθλιψη κλπ.

Αδυναμία συγκέντρωσης σε κάποια εργασία, χόμπυ, ή έλλειψη ενδιαφέροντος για φίλους, σχέσεις κλπ (ακόμα και σε πράγματα ή πρόσωπα που παλαιότερα ήταν ζωτικής σημασίας για τον χρήστη). Αυτό το τελευταίο το βρίσκω απλά Α-Π-Α-Ρ-Α-Δ-Ε-Κ-Τ-Ο. Η ζωή μου είναι γεμάτη πράγματα που κάνω επειδή τα αγαπάω και ανθρώπους (και ζώα) που αγαπάω. Ψυχρά τομάρια χωρίς αισθήματα βλέπω συχνά στη τηλεόραση (πχ πολιτικούς), δε γουστάρω να καταντήσω σαν κι αυτούς.

Πιθανές λύσεις.

Οι λύσεις που εφαρμόζωνται σήμερα από το περιβάλλον ενός χρήστη γι'αυτόν είναι επιεικώς απαράδεκτες (χειρότερες βέβαια είναι αυτές που αφορούν ένα χρήστη ηρωίνης αλλά αυτό είναι -ίσως- μια άλλη ιστορία). Η κοινωνική επανένταξη δεν ταυτίζεται πάντοτε με τη θεραπεία του χρήστη από τις επιπτώσεις της ίδιας της κοινωνίας σε αυτόν -είναι γνωστό ότι ευαίσθητα άτομα με καλλιτεχνικές ανησυχίες είναι πιο ευάλωτα και στη κατάθλιψη άλλα και στην απομόνωση (είναι απόλυτα φυσιολογικό για μερικούς από εμάς να συνεχίζουμε να μην θέλουμε να ενταχθούμε σε μια κοινωνία ηλιθίων σαν τη σημερινή).

Ο ίδιος ο χρήστης θα μπορούσε να αναζητήσει την καλλιέργεια του πνεύματος, να στραφεί στη τέχνη καθώς και να αρχίσει τις βόλτες, και να τολμήσει να αναζητήσει ανθρώπους με κοινά σημεία συζήτησης , και πιθανά ανοιχτό μυαλό, σαν αντίδοτο στο καθημερινό βομβαρδισμό από αηδίες αλλά και στα drugs. Το να είσαι δημιουργικός σύντομα μπορεί να θεωρηθεί παράνομο και να απαγορευτεί, αλλά ακόμα προλαβαίνεις να προσπαθήσεις. Και δε χρειάζεται να πίνεις 5 γάρα την ημέρα για να νοιώθεις τζάμι -όλα είναι στο κεφάλι σου.

Άν υπερβάλλεις σε ότι πίνεις, έχε το νου σου καλού κακού στα παραπάνω...

Καλά ρε... Τί πίνετε όλοι σας.

Τι λέει ο ποιητής πιο πάνω;

Δηλαδή άμα έκανα ένα πόστ με τίτλο "Κάντε σεξ όχι καγκουριές -ούτε πόλεμο" για τον εμπλουτισμό της σεξουαλικής ζωής, πχ σημείo G και εντοπισμός του, τη γυναικεία εκσπερμάτιση κλπ, τί θα λέγατε, οι μισοί "δε μαμάμε κύριος, δε μας ενδιαφέρει -επικίνδυνο ποστ", και οι άλλοι "την έχω στείλει στο περίπτερο και βρήκε το δρόμο, άρα το σημείο G θα το βρει και αυτό";

Το παραπάνω ποστ αφορά τους χρήστες (μη σε τρομάζει η λέξη και ο μηχανόβιος χρήστης αυτοκινητοδρόμου είναι) και συγκεκριμένα αυτούς που έχουν τη τάση να είναι υπερβολικοί (όπως αναφέρει και το ποστ, δες καλύτερα), άλλα και επιρρεπείς, μπας οι ίδιοι αντιληφτούν τίποτε περίεργο (εκτός από τα αναμενόμενα), και γλυτώσουν κάποιες καταστάσεις.

Οι ίδιοι.

Τώρα άν ο Γιαννάκης κάνει ένα γάρο και την ακούσει και μετά από δυο βδομάδες άλλο ένα, εγώ χ3στηκα -έχω πιει τα άντερά μου και δε πολυτρελλαίνομαι τώρα που δε πίνω τίποτα (ούτε καφέ).

Τους μουρλούς που κάθε μέρα πίνουν δύο λίτρα τσίπουρο ο εις και βγαίνουν στο δρόμο με νοιάζει να αποφύγω, το Γιαννάκη θα τον καταλάβω και θα τον προσπεράσω πιο γρήγορα.

Για να μην θεωρηθώ μονοφαγάς που δεν γίνομαι off-topic, θυμίζω ότι η προηγούμενη (πιθανή πάντα) επανάσταση πνίγηκε με τα drugs.
Δεν προβλέπεται να υπάρξει επόμενη.

Και κάτι άλλο στη "δοκιμασμένη" -ήμουνα εκεί καπάκι μετά τη πτώση των πύργων στο αμέρικα- Ολλανδία, οι ντόπιοι στην ηλικία μου (3#) δεν πολυκαπνίζουν χασίς, η χώρα που έχει τάση να νομιμοποιεί, έχει σαφώς κοινωνικά προβλήματα -όπως όλες-, παίζουν ντίλερς για περίεργα drugs και όλο το βράδι θα ακούς τις γλυκές σειρήνες που έχουν τα ασθενοφόρα (σαν λουνα παρκ μιούζικ ακούγονται).

Πρέζα; Θυμάμαι τα δύο αδέρφια που σέρνονταν στα πατήσια για χρόνια, ώσπου πέθανε ο ένας και μετά από λίγο και ο άλλος. Τους είχα δώσει και εγώ ψιλά, για να τη πιούν.

Όσο για την αντίληψη των πραγμάτων, υπάρχουν πολύ καλύτεροι τρόποι ώστε να διευρύνεις το νου σου, έγω που δεν είμαι και τόσο ευρύνους, όταν δω ότι πρέπει, το ρίχνω στο διάβασμα (SF χαλαρά), στο σεξ (διάβασα ένα βιβλίο του Λάκη), και στις μουσικές.

Γιατί ως γνωστόν, ο Λάκης ξέρει τα πάντα για το σαξ.:D

Respect
06/08/2006, 09:23
Επιτέλους ταύτιση απόψεων!!! Ουφ!!..και παραλίγο να πιστέψω ό,τι γέρασα πριν την ώρα μου. Αυτό ακριβώς ενοούσα όταν έλεγα ό,τι δεν είναι και τόσο αθώες οι νομιμοποιήσεις.. +1000

LittleJohn
06/08/2006, 11:23
Εγώ ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω γιατί ο άνθρωπος θα πρέπει να χρησιμοποιεί τεχνητές ουσίες για να νιώσει κάποια πράγματα...Εγώ προσωπικά προτιμώ την ``φυσική μαστούρα``.
Είναι καλύτερο γι`μένα να νιώθω τα αποτελέσματα των χημικών αντιδράσεων που προκαλούνται μέσα στο σώμα μου, όταν φιλάω με πάθος μία γυναίκα, παρά να κάθομαι με την γυναίκα δίπλα και εγώ να ατενίζω το απέραντο σύμπαν με ανοιχτό το στόμα και να γελάω με τις δυό μύγες που πηδιούνται στο μπράτσο μου, επειδή όλοι μου λένε οτί η φούντα δεν κάνει κακό..

Δεν κατακρίνω κανέναν που πίνει, σώμα τους είναι και ας το κάνουν ότι θέλουν. Αλλά όχι να προσπαθούμε να δικαιολογήσουμε και τα αδικαιολόγητα.

tsiros_temp
06/08/2006, 11:34
Πφφφ

Αυτό που είχες πάρει ήταν ψόφιο.

Εγώ έχω δει μύγες να κάνουν παρτούζα στον αέρα, τί μου λες τώρα;

:look: :wacko:

merkouris
07/08/2006, 08:15
paidia ego auto pou exw katalavei einai oti me to otidipote eisai entelos kolimenos,gunaikes einai auto,narkwtika,mhxanes,ksidia,douleia h den kserw ti allo,kapote 8a sou vgei se kako.

Respect
07/08/2006, 08:19
Εσύ μας έσκασες τώρα (!):a4:

Boxer
07/08/2006, 09:22
Αρχικά δημιουργήθηκε από merkouris
paidia ego auto pou exw katalavei einai oti me to otidipote eisai entelos kolimenos,gunaikes einai auto,narkwtika,mhxanes,ksidia,douleia h den kserw ti allo,kapote 8a sou vgei se kako.

Σωπα !!!

Φιλαλήθης
11/08/2006, 01:49
siga mh pathei kanis tipota apo ligo xasisi! to tsigaro kai to alkool kanei poly pio amesa zhmnia... kserei kaneis kanenan pou na pinei krasi epeidi kani kalo sti kardia? ti mpourdes leei re to kefalotiri XAXAXA :rotflmao:

fantazome forai mono vamvakera fanlekaia epidi to akriliko kanei kakoooooooo mi tziz:nono: . to proi trwei psomi (THS MAMAS TOU FISIKA:o MONO!) me meli (THIMARISIO! MONO!) kai pinei STIMENI (MONO!) pertikalada ke ine sindromitis sta periodika nature, health, PoteAlatiStoFai aaaaxaxaxaxa re exoume k'allous san k da'fton sto florum?! agoraki mou trava gia ton or8ro sthn eklisia tis gitonias re pou ir8es se motosikletistiko forum na mas pis gia karkinogona xasisia 'h oxi... to mpouri tou motoriou sou se xalaei poli perisotero apo otidhpote tha kapniseis pieis sth zwh sou. ante re xalva. (FARSALWN! MONO!)

mu fenete ola 8a allaksoun ama ekane MIA TZOURA kai evlepe oti to prama den einai da ke toso sintaraktiko..

zireous
13/08/2006, 00:38
O Φιλαλήθης είπε:

siga mh pathei kanis tipota apo ligo xasisi! to tsigaro kai to alkool kanei poly pio amesa zhmnia... kserei kaneis kanenan pou na pinei krasi epeidi kani kalo sti kardia? ti mpourdes leei re to kefalotiri XAXAXA

fantazome forai mono vamvakera fanlekaia epidi to akriliko kanei kakoooooooo mi tziz . to proi trwei psomi (THS MAMAS TOU FISIKA MONO!) me meli (THIMARISIO! MONO!) kai pinei STIMENI (MONO!) pertikalada ke ine sindromitis sta periodika nature, health, PoteAlatiStoFai aaaaxaxaxaxa re exoume k'allous san k da'fton sto florum?! agoraki mou trava gia ton or8ro sthn eklisia tis gitonias re pou ir8es se motosikletistiko forum na mas pis gia karkinogona xasisia 'h oxi... to mpouri tou motoriou sou se xalaei poli perisotero apo otidhpote tha kapniseis pieis sth zwh sou. ante re xalva. (FARSALWN! MONO!)

mu fenete ola 8a allaksoun ama ekane MIA TZOURA kai evlepe oti to prama den einai da ke toso sintaraktiko..

Σε ποιόν αναφέρεσαι άραγε;

Μάλλον έκανα περισσότερα γάρα σε μια βδομάδα από όσα εσύ σε 2 χρόνια... και νομίζεις ότι στη τελική κάτι τρέχει στα γύφτικα;

Άν φτάσεις να κάνεις 5 μονόφυλλα την ημέρα ξαναδιάβασε αυτό το ποστ.

Μπορεί κάτι να σου πει, μπορεί όχι, εγώ δε σού'πα να κόψεις ούτε το χασίσι, ούτε το αλκοόλ, ούτε τις μαλακίες που κάθεσαι και λες. :cool:

Φιλαλήθης
13/08/2006, 03:43
Τον εαυτό μου ειρωνεύομαι. Έγραψα στην τύχη ό,τι μου κατέβηκε εκείνη τη στιγμή στο μυαλό.

Απ'όλα όσα έχω δει μέχρι τώρα, το μόνο στο οποίο καταλήγω με κάποια βεβαιότητα, είναι πως, δεν έχει καμία σημασία το περιεχόμενο ενός ποστ, αλλά μόνο το τι νομίζει ο κάθε ένας ότι λέει ο άλλος στο ποστ.

`Ελάχιστοι κάνουν προσπάθεια να καταλάβουν αυτά που διαβάζουν, πόσο δε μάλλον να κρίνουν αν αυτά είναι σωστά ή όχι. Ο φαύλος κύκλος συμπληρώνεται διότι και όταν γράφετε δεν ενδιαφέρεστε να δώσετε στον άλλον να καταλάβει με στοιχειώδη ακρίβεια τις σκέψεις σας ("τι ο δε το παπας το φύλλο" του fantacid). Αυτός ο φαύλος κύκλος οδηγεί σε παρεξήγηση. είναι ενδιαφέρον μάλιστα ότι οι περισσότεροι εδώ μέσα αντιδρούν βιαίως αν άλλος κρίνει τα γραφόμενα τους. Λες και η μοναδική ικανότητα που έχουμε για να γίνει συννενόηση (η κριτική ικανότητα, που αντίθετα με την κοινή αντίληψη, δεν την έχουν μόνο οι κρητικοί) είναι κάτι που πρέπει να αποφεύγουμε για λόγους ευγένειας. Το να επισημάνεις ότι κάποιος κάνει λάθος έχει καταντήσει να θεωρείται αγενές. "Ποιός είσαι συ που θα κρίνεις ότι κάνω λάθος;" Έλα μου, ντε;

Την ασυννενοησία χειροτερεύει η σφαγή της γλώσσας σε κάθε επίπεδο (ορθότητα, κάλος, ακρίβεια, απλότητα, κυριολεξία ). Το μοναδικό εργαλείο που έχουμε, δεν το χρησιμοποιούμε σωστά.

Η επιχειρηματολογία είναι GTP, το λιγότερο. Σε κάθε ποστ υπάρχει και ένα παράδειγμα σφάλματος λογικής. (Και δικά μου ποστ θα είχαν, προσπαθώ όσο γνωρίζω να τα αποφεύγω, αλλά όλο και κάποιο θα έχει ξεφύγει). Αυτό έχει μεγάλη σημασία, διότι από τη στιγμή που θα γίνει ένα τέτοιο σφάλμα και δεν το διορθώσει κάποιος καταρρέει η συζήτηση. (πως, όμως, να το διορθώσει, όταν το να κρίνεις αποφεύγεται; ) Αν κάποιος ενδιαφέρεται να μάθει για ποιό πράγμα μιλάω, μπορεί να διαβάσει. (http://www.don-lindsay-archive.org/skeptic/arguments.html)

stavrogin
13/08/2006, 14:26
θυμαται κανεις τον Γριβα.Ψυχιατρος στο επαγγελμα,πολιτικοποιημενος ανταρτης, που του ειχαν προτεινει να αναλαβει καποια θεση αρχηγικη για την καταπολεμηση της εξαρτησης απο ουσιες.
Ο τυπος στη συνεντευξη που δοθηκε, εξηγησε οτι δεν μπορει να αναλαβει τη θεση γιατι ειναι κι αυτος εξαρτημενος.
Παραλληλα εστριβε μπροστα στους δυμοσιογραφους ενα μπαφο:p