Σύνδεση

View Full Version : Μεσοπρόθεσμες συνέπειες της συχνής χρήσης χασίς

Σελίδες : 1 2 [3]

zireous
13/08/2006, 18:09
τσίρε, εγώ ποτέ δε γράφω στη τύχη... έχω μια μικρή ελπίδα ότι κάποιος καταλαβαίνει γιατί μιλάω, και ότι ίσως δίνω κάποιο μικρό ερέθισμα για να πάρει κάποιες RPM ο ρημαδοεγκέφαλος.

Και άν πω μαλακία πάνω στα νεύρα μου, θα βγώ και θα πώ ένα βρωμοσυγγνώμη, αν είμαι λάθος.

Πολλοί νομίζουν ότι μπορούν να λένε ότι θέλουν στο νετ, εγώ όχι. Διασκεδάζω αλλιώς.

Τώρα όσο για τα ενδιαφέροντα λινκς... χάνονται αν δεν δημοσιεύονται σε νέες συζητήσεις.:cool:

Φιλαλήθης
14/08/2006, 01:54
"γιατί μιλάω"

ή

"για τι μιλάω"

?

Δε χρειάζεται να πεις ότι δε μιλάς ποτέ τυχαία. Φαίνεται μόνο του.

Είναι σα να σου πει κάποιος "είμαι ειλικρινής!". Απολύτως κενό. Αν είναι ειλικρινής φαίνεται αλλιώς. (μάλιστα είχε πει κάποιος ότι "είναι εύκολο να καταλάβεις αν κάποιος είναι ψεύτης. αν σου πει ότι δεν είναι, ξέρεις ότι είναι." ή κάτι τέτοιο.)

el_hymador
14/08/2006, 10:03
Σωματικη εξαρτηση προκαλλει και η νικοτινη και μαλιστα απο τις δυνατες!!!

Για τα ναρκωτικα , η αποψη μου ειναι η εξης : Σαφως υπαρχει διαχωρισμος αυτων σε πολλες κατηγοριες σε σχεση με την συνθεση τους και τα αποτελεσματα που εχουν στον χρηστη....

Σαφως επισης υπαρχει και διαβαθμιση στον εθισμο που μπορει να επιφερουν ....π.χ. το χασις με την ηρωϊνη εχουν πολυ μεγαλη διαφορα....
Περα ομως απο τον σωματικο εθισμο πιστευω οτι πολυ σημαντικοτερος ειναι ο ψυχολογικος εθισμος.
Το σωμα μπορει να απεξαρτηθει , ευκολα η δυσκολα σε συγκεκριμενο χρονικο διαστημα ...με τον καιρο αποκαθιστατε η ισοροππια που ειχε χαθει με την χρηση ουσιων...το μυαλο ειναι που ξεκολλαει δυσκολα.

Αποψη μου ειναι οτι μονο ανθρωποι με συγκεκριμενη ψυχοσυνθεση εξαρτωνται τελικα απο τα ναρκωτικα.Δεν θελω να κρυφτω πισω απο το δαχτυλο μου ,κατα καιρους εχω δοκιμασει πολλα απο αυτα .. δεν εθιστηκα ομως και δεν το λεω αυτο προκειμενου να αποδειξω το ατσαλινο του χαρακτηρα μου.

Παραδειγμα το αλκοολ ...κυκλοφορει παντου και ακομα και ενα δεκαχρονο παιδι στην χωρα μας , μπορει να παει σε μια καβα και να σηκωσει οτι θελει ....ολοι εχουμε πιει , ολοι εχουμε υπερβαλλει με αυτο :a33: , αλλα δεν γιναμε αλκοολικοι .... ειναι καθαρα προσωπικη επιλογη το αν θες να εξαρτηθεις και γιατι....

panther78
17/08/2006, 19:57
Ο φίλος που ανοιξε την συζήτηση δεν είναι τελείως λάθος. Η αλήθεια είναι οτι αμα σκας τον ένα μπαφο μετά τον άλλο λογικό είναι να γινει κιμάς το μυαλό όπως και με οτιδήποτε άλλο χρησιμοποιείς αλλόγιστα. Πχ μηχανάκια, αλλο αυτός που καβαλάει για να γουστάρει και άλλο αυτος που προκαλεί την τύχη του.

Η αλήθεια όμως είναι κάπου στη μέση. Δηλαδή το να κανεις ένα τσιγαριλίκι γιατι έκατσε εχει πλάκα και χαβαλέ και δεν τρέχει και τίποτα μιας και είναι γεγονός ότι το χασίς δεν εθίζει. Το θέμα είναι να είσαι ώριμος και να μήν εξαρτάσαι απο τίποτα αλλα να τα χρησιμοποιείς για να περάσεις καλά είτε αυτό λέγεται αλκοόλ ή χασίς ή GSXR 1100!!!!!!!

packo
30/08/2006, 15:00
Άκυρο, λάθος login από gerodim....

gerodim
30/08/2006, 15:01
Και το κανονικό μήνυμα που ήθελα να ποστάρω:

Εγώ προτείνω να παγώσει το ποστ αφού χωριστούμε σε δύο κατηγορίες..
Στην πρώτη θα είναι όλοι όσοι εξασκούνται σε πάσης φύσεως καταχρήσεις και είναι μέλη του φόρουμ. Δηλαδή
Πρεζάκια,χασικλήδες, αλκοολικούς, κοκάκηδες, τρύπιους, φανατικούς καπνιστές, φραπεδοπότες και software enginneers....
Στην δεύτερη θα μπούν οι υπόλοιποι που ουδεμία σχέση έχουν...

Θα αλλάξουμε ρόλους για ένα μήνα και μετά θα επαναφέρουμε τη συζήτηση...

Respect
30/08/2006, 21:38
Ω! ρε γέλια...!!!:a24: :a39:

zephyr1
31/08/2006, 00:04
Αρχικά δημιουργήθηκε από gerodim
Και το κανονικό μήνυμα που ήθελα να ποστάρω:

Εγώ προτείνω να παγώσει το ποστ αφού χωριστούμε σε δύο κατηγορίες..
Στην πρώτη θα είναι όλοι όσοι εξασκούνται σε πάσης φύσεως καταχρήσεις και είναι μέλη του φόρουμ. Δηλαδή
Πρεζάκια,χασικλήδες, αλκοολικούς, κοκάκηδες, τρύπιους, φανατικούς καπνιστές, φραπεδοπότες και software enginneers....
Στην δεύτερη θα μπούν οι υπόλοιποι που ουδεμία σχέση έχουν...

Θα αλλάξουμε ρόλους για ένα μήνα και μετά θα επαναφέρουμε τη συζήτηση...

Κρατα μια θεση στην Dream Team no 1:smokin:

a$wto$
31/08/2006, 01:10
Αρχικά δημιουργήθηκε από monstermind
εφόσον υπάρχουν αυτές οι ουσίες, και πόσο μάλλον εφόσον κυκλοφορούν, θα έχουν κάτι να δώσουν. αυτός που δεν μπορεί να ελέγξει την χρήση είναι ούτως ή άλλως καταδικασμένος να καταστραφεί σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό από τις επιλογές του. αν δεν εθιστεί στο χασίς, θα εθιστεί στο αλκοολ, αν δεν εθιστεί στο αλκοολ, θα εθιστεί στον τζόγο, αν δεν εθιστεί στον τζόγο, θα εθιστεί στην αδρεναλίνη, αν δεν εθιστεί στην αδρεναλίνη, θα εθιστεί στο να τον σέρνουν γκόμενες απο την μύτη και να του τρώνε τα λεφτά κτλ.

τα ναρκωτικά από μόνα τους δεν είναι κάτι κακό, όπως και τα οπλα από μόνα τους, όπως και τα λεφτά από μόνα τους κτλ.

Με αλλα λόγια Choose Your Addiction! :lol:

Πολλα ναρκωτικα εχουν καταγωγη ή ειναι ουσιες που αναπτυχθηκαν αρχικα για χρηση στην ιατρικη πρακτικη.

Υπαρχουν πολλων ειδων ανθρωποι.Συμφωνω οτι καποιοι ειναι περισσοτερο εξαρτημενοι σαν προσωπικοτητες απο αλλους και σιγουρα ολοι οι ανθρωποι νιωθουμε που και που εσωτερικο κενο.
Αλλος διαλεγει να το καλυψει με περισσοτερη δουλεια,αλλος με καποιο χομπι,καποια μοτοσυκλετα,αλλος με καποια ουσια και εκει ειναι η ουσια,οτι ουδεις τελειος και ανεξαρτητος :)

Βρεθηκα τυχαια μ'ενα συμμαθητη απ'το σχολειο.Ειχα να τον δω πανω απο δεκα χρονια.Αλλαξαμε τηλ και ηπιαμε αρκετους καφεδες απο τοτε.
Μου εμπιστευτηκε οτι ειχε μπλεξει χοντρα με LSD,κοκα,ηρωινη στην Αγγλια που ειχε παει για σπουδες(ποτε δεν τις ολοκληρωσε).
Μετα απο την θεραπευτικη κοινοτητα,εδω και 2χρονια ειναι "καλά" οπως λεει.Πινει μονο τσιγαρα γιατι του δινουν ηρεμια...

Συμφωνα με τα λεγομενα του,οσο "πειραματιζεσαι"τοσο θες ολο το "κατι παραπανω" μεχρι το σημειο που ο εγκεφαλος σου δεν αντιδρα,δεν "την ακους" δηλαδη οπως πριν κι ετσι ελλατωνεις.Τοτε αρχιζει ο ψυχισμος σου να κανει τραμπαλα και η καταθλιψη χτυπαει την πορτα.Δεν εχεις διαθεση να βγεις απ΄το σπιτι να δεις κανεναν,ουτε καν στο τηλεφωνο θες να μιλησεις.Εισαι μονιμως κουρασμενος και φτανεις στο σημειο να μη νιωθεις τιποτα,ουτε χαρα ουτε λυπη.
Μου ειπε οτι καποιες στιγμες εφτασε σε σημειο να κλαιει απο φοβο μην τρελλαθει(!).
Σημερα οπως δηλωνει και φαινεται στους γυρω ειναι καλα.

Παντως οσοι γυρισουν τελικα απ'την κολαση δεν ειναι αλωβητοι.Το http://www.risperdal.com/ για παραδειγμα ειναι ενα απο τα διαφορα φαρμακα που κυκλοφορουν στο εμποριο και γινονται πλεον απαραιτητα...

Εντυπωση παντως μου εκανε οτι παρ'ολα αυτα ο συμμαθητης δεν αποκλυει το ενδεχομενο να "πειραματιστει" παλι στο μελλον :confused:
γιατι οπως μου'πε με θαυμασμο:
"το LSD δημιουργει αλλη αντιληψη για ολα.Εχεις βρεθει ποτε σ'ενα δωματιο γεματο ανθρωπους που δεν εχεις ξαναδει και να νιωθεις εντονα αγαπη γι'αυτους?"

Τα συμπερασματα παιδια δικα σας...:sick:

kostisthegreek
31/08/2006, 21:13
Καλά...εγώ πάω να πιώ τα ουζάκια μου...μεζεδάκι σπέσιαλ...και να πάω για ύπνο.
Ούτε καταχρήσεις ούτε οδήγηση μετά.

:beer: :wave2:

zireous
02/09/2006, 00:34
Φίλτατοι, τα ντραγκς τα έχω κόψει 14 χρόνια, το αλκοόλ 12, το τσιγάρο 3, τον καφέ 1, και παρατρίχα και τις γυναίκες (αυτές δε μ'αφήνουν σε ησυχία, χλωμό το βλέπω).

Δεν τρέχει και τίποτα όμως... Όπως λέω συχνά σε φίλους νέους μουσικούς που νομίζουν ότι με ένα καλό γάρο παίζουν καλύτερα, αυτό είναι μέγας μύθος, απλά μαθαίνεις κανα δυο πράματα επειδή κολλάς και τα παίζεις ώρες -η απλή εξάσκηση είναι καλύτερη και βάζεις περισσότερα στον αυτοσχεδιασμό σου.

Όλα είναι στο κεφάλι σου, και επειδή έχω κι εγώ ένα φιλαράκι που έχει κόλλημα με τα ψυχεδελικά, θα σου πω αυτό που παροτρύνανε οι πρώτοι γκουρού τους χίππηδες με ανάλογα κολλήματα σαν λύση (ίσως είναι αργά). Διαλογισμός, για πολύ λιγότερα αδιέξοδα, και ισορροπία αντί για συμπεριφορές ασανσέρ, και να σε μαζεύουνε κάθε τόσο (άσε που όπως και να το δεις, δεν ωφελεί να νοιώθεις τους παλμούς ενός δέντρου, τουλάχιστον σε σημείο να χρειάζεσαι τακτικά πότισμα).:D

Φυσικά είναι εκνευριστικά δύσκολο (ως ακατόρθωτο) να πείσεις κάποιον ότι δεν είναι δέντρο, αλλά κάτι πιο ελαφρύ είναι αυτό που περιγράφω σε αυτό το thread.

Τα ανοιχτά μυαλά κλείνουν με τα drugs, και το αλκοόλ, πιστέψτε το.

Εγώ πάντως όσο και αν μου τη λέει ο kostisthegreek, καταχρήσεις κάνω (σπάνια πια) μόνο στα computer games, και στις μουσικές μου (συχνότερα).

Εννοείται ότι μια φορά το χρόνο πίνω μια μαύρη Guinness έτσι για τη γεύση, έτσι; :D

zireous
02/02/2007, 17:00
Μερικά αποσπάσματα από τη μόνη ψύχραιμη διέξοδο που κάποιοι έδωσαν στο θέμα κάποτε (δεν βάζω πολλά γιατί παραείναι εύκολο να πάρει η μπάλα κάποιους και να πάνε στην άλλη άκρη και να νομίζουν ότι όλα καλά, τα δωδεκάχρονα δε τρέχει τίποτα άμα τη πίνουνε ανηλεώς και πέρδονται...).

76681

zireous
02/02/2007, 17:02
βαβέλ

76682

zireous
02/02/2007, 17:03
Κείμενο που δημοσιεύεται χωρίς την άδεια των κατόχων των πνευματικών δικαιωμάτων από το περιοδικό Βαβέλ τεύχος 92 -σε περίπτωση που διαφωνούν οι παραπάνω με τη δημοσίευση, στείλτε ΠΜ σε μένα και μή βαράτε τους ανέμελους μόδιστρους.

dr412a

76683

zireous
02/02/2007, 17:04
dr412b

76684

zireous
02/02/2007, 17:05
dr412c

76685

zireous
02/02/2007, 17:07
dr412d

76686

zireous
02/02/2007, 17:08
dr412e1

76688

zireous
02/02/2007, 17:09
dr412e2

76689

zireous
02/02/2007, 17:11
dr412f1

76690

zireous
02/02/2007, 17:12
dr412f2

76691

zireous
02/02/2007, 17:14
dr412g

76692

zireous
02/02/2007, 17:15
dr412h1

76693

zireous
02/02/2007, 17:16
dr412h2

76694

Μικe777
09/12/2015, 11:37
:smokin:

GFawkes
09/12/2015, 11:41
:smokin:

Σκαστο και γυρνα το....

Μικe777
09/12/2015, 11:53
Σκαστο και γυρνα το....
:lol:
μια παροιμία πολύ σοφή πάντως λέει!
το χασίς είναι σαν την φωτιά το λίγο σε ζεσταίνει
το πολύ σε καίει...;)

amyroukai
09/12/2015, 13:23
Το νήμα του τρισμέγιστου Τρικαλινού που μονίμως τσαμπουκαλευόταν και έδερνε (ή τουλάχιστον αυτά τον θυμάμαι να γράφει) ;

Μάλλον καλύτερα θα ήταν και για τον ίδιο και για τους γύρω αν δεν το έκοβε το χόρτο, λίγη παραπάνω ηρεμία θα την είχε.

Panos76
09/12/2015, 13:32
:uplate: Τελικά από όλα έχει το μοτο.gr! :lol:

Γιατί το μπανάρατε το παιδί;

ps:
Ποτέ δεν είχα πρόβλημα με τα ναρκωτικά. Είχα πρόβλημα με την αστυνομία. :lol:

dimmie_72
09/12/2015, 15:34
:uplate: Τελικά από όλα έχει το μοτο.gr! :lol:

σταστείαστεία :D
δύσκολα θα βρεθεί άλλο φόρουμ και όχι μόνο μοτοσυκλέτας να αναβιώνουν για πλάκα θέματα τόσων ετών, να παραμένουν επίκαιρα και κυρίως να υπάρχουν μέλη που έχουν τη γνώση της ύπαρξής τους και να τα ξανασηκώνουν.

κάποτε όμως θα πρέπει κάποιος από το γκρουπ διαχείρισης να αναλάβει να γράψει και την ιστορία του, ιδρυτές, διαχειριστές κατά καιρούς, μέλη που άφησαν ιστορία με γνώσεις η συμπεριφορά (π.χ. reinmaster), server crash, δυσκολίες κλπ κλπ.