PDA

View Full Version : Μεσοπρόθεσμες συνέπειες της συχνής χρήσης χασίς

Σελίδες : [1] 2 3

zireous
30/07/2006, 20:10
Όχι δεν είναι διαφήμιση του υπουργείου υγείας, ούτε καμιά δακρύβρεχτη ιστορία για να κόψετε τα ναρκωτικά, ο καθένας είναι υπεύθυνος για ότι κάνει, μερικές φορές μπορεί να ωφεληθεί όμως κάποιος από απλές παρατηρήσεις. Το τι έχω κάνει προσωπικά είναι άσχετο, μερικά από τα παρακάτω είναι αυτοβιογραφικά, μερικά έχουν βάσεις σε βιβλιογραφία ατόμων που έχουν ασχοληθεί με το θέμα ναρκωτικά χωρίς να δαιμονοποιούν τα ναρκωτικά κατ'ανάγκη (τη βιβλιογραφία ψάξτε να τη βρείτε μόνοι σας).

Με ενδιαφέρουν οι απόψεις σας πάνω στο θέμα, με ενδιαφέρουν όμως και τα φιλαράκια μου που έχω χάσει επαφή και μπορεί να τη πατήσουν σαν αρχάριοι -το έχω ξαναπεί ότι δεν ακουμπάω αλκοόλ και ναρκωτικά εδώ και χρόνια, με χαλάνε.

Είναι γεγονός ότι το χασίς επηρεάζει το σχετικό με την ισορροπία κέντρο του εγκεφάλου, άρα καταρχήν μη διαννοηθεί κανείς να οδηγεί αφού έχει κάνει χρήση -είτε στο καπάκι, ή μετά από μερικές ώρες. Εκτός από την αδυναμία να αντιδράσεις, και τη μειωμένη αίσθηση του βάθους που δε βοηθά, συχνά η προσοχή σου πηγαίνει βόλτα, και το ίδιο συχνά υποτιμάς καταστάσεις -φυσικά μερικά από τα πιο πάνω είναι κοινά και στη χρήση αλκοόλ. Αυτές όμως είναι οι άμεσες συνέπειες.

Οι μεσοπρόθεσμες συνέπειες έχουν να κάνουν με την επίδραση των ενεργών συστατικών της κάνναβης στον ψυχικό κόσμο του ατόμου και κατ'επέκταση στους γύρω του (ειδικότερα στο φιλικό του περιβάλλον). Φυσικά σημαντικό ρόλο παίζει ο ίδιος ο άνθρωπος (χρήστης) -συχνά δε φταίει το ναρκωτικό, ψυχικές διαταραχές που προυπάρχουν σε νηπιακή κατάσταση, άλλά και κοινές ασθένειες του αιώνα (όπως η κατάθλιψη) αντί να καταπραϋνονται με τη μετρημένη χρήση, με τη καθημερινή και ολοένα και αυξανόμενη χρήση (όσο και να το παιδεύεις, άν πίνεις συχνά θες περισσότερο για να σε πιάσει) διογκώνονται και οδηγούν σε αντίθετα αποτελέσματα, και αυτό βασίζεται πιο πολύ στην ικανότητα του εγκεφάλου να προσαρμόζεται σε νέες καταστάσεις είτε αυτές είναι πλασματικές είτε όχι. Ο συνδυασμός χασίς και αλκοόλ σε αυτή τη φάση είναι πιο επιζήμιος.

Η συχνή χρήση με λίγα λόγια μπορεί να έχει τα εξής (ορατά συνήθως από σχετικούς) αποτελέσματα:

Αυξημένο άγχος όταν δεν κάνεις χρήση.

Αύξηση του εγωισμού, με επιπτώσεις στην επικοινωνία με τους φίλους και συνεργάτες (συχνά επιμένεις πιο έντονα από ότι συνήθως για κάτι χωρίς απαραίτητα να έχεις δίκιο, και η ομαδική εργασία ή ψυχαγωγία συχνά πάει περίπατο).

Αύξηση των όποιων εμμονών ή κολλημάτων που κουβαλάς -με αναμενόμενες εσωτερικές διαμάχες.

Κυκλοθυμικά επεισόδια, και εφόσον υπάρχει έδαφος, εκδηλώνονται διαταραχές, όπως χρόνια ή μανιακή κατάθλιψη κλπ.

Αδυναμία συγκέντρωσης σε κάποια εργασία, χόμπυ, ή έλλειψη ενδιαφέροντος για φίλους, σχέσεις κλπ (ακόμα και σε πράγματα ή πρόσωπα που παλαιότερα ήταν ζωτικής σημασίας για τον χρήστη). Αυτό το τελευταίο το βρίσκω απλά Α-Π-Α-Ρ-Α-Δ-Ε-Κ-Τ-Ο. Η ζωή μου είναι γεμάτη πράγματα που κάνω επειδή τα αγαπάω και ανθρώπους (και ζώα) που αγαπάω. Ψυχρά τομάρια χωρίς αισθήματα βλέπω συχνά στη τηλεόραση (πχ πολιτικούς), δε γουστάρω να καταντήσω σαν κι αυτούς.

Πιθανές λύσεις.

Οι λύσεις που εφαρμόζωνται σήμερα από το περιβάλλον ενός χρήστη γι'αυτόν είναι επιεικώς απαράδεκτες (χειρότερες βέβαια είναι αυτές που αφορούν ένα χρήστη ηρωίνης αλλά αυτό είναι -ίσως- μια άλλη ιστορία). Η κοινωνική επανένταξη δεν ταυτίζεται πάντοτε με τη θεραπεία του χρήστη από τις επιπτώσεις της ίδιας της κοινωνίας σε αυτόν -είναι γνωστό ότι ευαίσθητα άτομα με καλλιτεχνικές ανησυχίες είναι πιο ευάλωτα και στη κατάθλιψη άλλα και στην απομόνωση (είναι απόλυτα φυσιολογικό για μερικούς από εμάς να συνεχίζουμε να μην θέλουμε να ενταχθούμε σε μια κοινωνία ηλιθίων σαν τη σημερινή).

Ο ίδιος ο χρήστης θα μπορούσε να αναζητήσει την καλλιέργεια του πνεύματος, να στραφεί στη τέχνη καθώς και να αρχίσει τις βόλτες, και να τολμήσει να αναζητήσει ανθρώπους με κοινά σημεία συζήτησης , και πιθανά ανοιχτό μυαλό, σαν αντίδοτο στο καθημερινό βομβαρδισμό από αηδίες αλλά και στα drugs. Το να είσαι δημιουργικός σύντομα μπορεί να θεωρηθεί παράνομο και να απαγορευτεί, αλλά ακόμα προλαβαίνεις να προσπαθήσεις. Και δε χρειάζεται να πίνεις 5 γάρα την ημέρα για να νοιώθεις τζάμι -όλα είναι στο κεφάλι σου.

Άν υπερβάλλεις σε ότι πίνεις, έχε το νου σου καλού κακού στα παραπάνω...

tsiros_temp
30/07/2006, 20:33
εγώ δεν ξεχωρίζω οτιδήποτε ένας άνθρωπος πίνει/καπνίζει/ρουφάει και του αλλάζει τη λειτουργία του εγκεφάλου του.

Οτιδήποτε από αυτά, ακόμα και αν κοπανήσεις το κεφάλι σου με ένα σφυρί, θα σου αλλάξει τα μυαλά με τον Α ή Β τρόπο. Ο ακριβής χαρακτήρας αυτής της αλλοίωσης της εγκεφαλικής λειτουργίας μου είναι αδιάφορος. Η δικαιολόγηση αυτού είναι απλή: Το ότι ο εγκέφαλος πάυει να λειτουργεί φυσιολογικά είναι πολύ σημαντικότερο από το να περιγράψουμε πως δυσλειτουργεί.

Προσωπικά, όποτε δοκίμασα οτιδήποτε δε μου άρεσε καθόλου η επιρροή που μου ασκούσε: Τιμώ την πνευματική διαύγεια.

Θεωρώ το μυαλό μου και τη λειτουργία του αρκετά πολύτιμα για να το πειράζω.

Το irksome έχει πλάκα.

tsiros_temp
30/07/2006, 20:36
Φυσικά το να πιείς ένα ποτήρι μπύρα ή ένα ποτήρι κόκκινο κρασί, κάνει καλό.

fantacid
31/07/2006, 01:50
φιλε zireous απο τα ποστ σου που εχω διαβασει μου δινεις την εντυπωση πως εισαι καθηγητης,γυμνασιαρχης ή διακος της ενοριας,κανω λαθος?
θελω να σ'ευχαριστησω για τις συμβουλες που μας δινεις κατα καιρους κ μας βαζεις στον ιδιο δρομο!
θα ηθελα να κανω καποιες παρατηρησεις,γιατι νομιζω οτι δεν στα ειπαν κ πολυ καλα ή δε προσεχες οσο επρεπε οταν συνελεγες τις πληροφοριες σου απο της πηγες(?) σου που θες να ψαξουμε μονοι μας να βρουμε!!!

Αρχικά δημιουργήθηκε από zireous
φυσικά μερικά από τα πιο πάνω είναι κοινά και στη χρήση αλκοόλ. Αυτές όμως είναι οι άμεσες συνέπειες.

oι παρενεργιες των 2 αυτων ναρκωτικων ειναι σχεδον ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ
το αλκοολ βοηθα στην καταστολη των ηθικων κατα βαση κ γενικοτερων φραγμων.βοηθα στην κοινωνικοτητα.
κ το χασις προσφερει γενικοτερη καταστολη,νευρικου συστηματος,κοινωνικων επαφων.Βοηθα στην διευρηνση οριζοντων καλλιτεχνικων εριθισματων.(βλεπε Club des Hashischins (http://en.wikipedia.org/wiki/Club_des_Hashischins))
οδηγικα:το αλκοολ σε κανει να υπερεκτιμας τις δυνατοτητες σου ενω το χασις σου μειωνει τα αντανακλαστικα.

Αρχικά δημιουργήθηκε από zireous

(όσο και να το παιδεύεις, άν πίνεις συχνά θες περισσότερο για να σε πιάσει)

κι ομως το χασις δε σου δημιουργει εθισμος(αυτο που λες παραπανω)
ισως μια εξη δλδ να θες να ξανακανεις χρηση.
απο'κει βγαινει κ η εκφραση "κολλημενος" !!!!!

Δικη μου αποψη ειναι οτι δεν ειναι κατακρητεα η χρηση χασις οταν υπαρχει μετρο,δεν ειναι πιο επικυνδινη απο το αλκοολ κ μπορεις να την ελενξεις οσο μπορεις να ελενξεις κ το ποτο,ισως κ περισσοτερο.
σε καποιες χωρες οπως ξερετε ειναι νομιμο κ ειναι ενα κομματι της εθνικης οικονομιας με θετικα αποτελεσματα απο εναντια των ναρκωτικων (εννοω τη ηρωινη γιατι απο ΟΛΑ τα ναρκωτικα αυτη ειναι που σε οδηγει στο ΘΑΝΑΤΟ με μαθηματικη ακριβεια)
Σκεφτητε οτι καποτε στην αμερικη το αλκοολ απαγορευταν δια ροπαλου (βλεπε ποτοαπαγοευση) ενω η μαριχουνα ηταν ΝΟΜΙΜΗ!
Στη τελικη ενας χρηστης χασις βρισκεται υπο καταστολη κ θα αποφυγει καθε ειδους "τσαμπουκα" κατι το οποιο πολυ ευκολα μπορει να δημιουργισει καποιος υπο την επιροια αλκοολ.
Ακομα κ την τηλεοραση την θεωρω πιο επικυνδινο ναρκωτικο!

με αλλα λογια
ναι στη χρηση
ΟΧΙ στη καταχρηση!

:a44: :a47:
:beer:

Respect
31/07/2006, 16:40
Ένα από τα προβλήματα που έχουν ειπωθεί είναι και αυτό της γονιμότητας! Για σκέψου.. Επίσεις ναι-μεν ελέγχεται η χρήση και η εξάρτηση σχετικά ευκολότερα από άλλα, αλλά μετά από καμιά βδομάδα παύσης τα νεύρα πιάνουν κόκκινα!!!..φυσική αντίδραση του οργανισμού που τον έχεις μάθει να είναι ΜΑΛΑΚΑΣ!!.- Σε εκείνο το σημείο λοιπόν αρχίζει ο φαύλος κύκλος, διότι με ένα πουστροτσίγαρο αισθάνεσαι να παίρνεις και πάλι τα ίσια σου :a31:.Τώρα όσον αφορά την ηρωίνη ..εντάξει..πιο αποτελεσματικός θάνατος αφού θα έχεις καταφέρει να στείλεις και όλη την οικογένεια (τουλάχιστον)!..που και πάλι το συζητάμε..(βλέπε χρήση και στούκα σε κολόνα :sick: )αλλά.. για λίγο υπομονή..ακόμα είμαστε στην αρχή, δεν έχουμε δει πως θα καταλήξουν όλοι αυτοί που έχουν καταπιεί μερικές εκατοντάδες κουμπάκια,τριπάκια και ένα σωρό άλλες παραπλήσιες παπαριές. Για την ώρα θαυμάζουμε αυτό το "υπέροχο" εγκεφαλικό κλάσιμο-κάψιμο!! με απρόβλεπτες σχετικά συνέπειες όταν το κοτέρ θα γράφει 40 ή 50. Και κάτι ακόμα..σε μερικές χώρες δεν είναι τόσο απλή και ευσυνείδητη η νόμιμη και ελεύθερη χρήση..δήθεν για καταπολέμηση..μια χαρά βολεύει το να σε έχει 1ον: να κοιμάσαι με τα τσαρούχια σα ζώον ανίκανος να αντιδράσεις, διότι δεν έχεις τα περιθώρια λόγο χρήσης + 2ον:να είσαι χρεωμένος μέχρι το λαιμό σε όλες τις τράπεζες γνωστές και άγνωστες...σιγά μη πεις ποτέ ξανά για δικαιώματα και απεργίες...χέστηκες!!!!:a024:

SPORAKIAS
31/07/2006, 17:26
ας ειναι καλα οι καπνοβιομηχανιες

αν δεν ηταν αυτες θα σου'λεγα αν ηταν ελευθερο η' οχι

για σκεψου ποτε αρχισαν να κυνηγανε τους χασικληδες

οταν πηραν τα πανω τους με τις διαφημησεις (κυριως απο αμερικη) τα κοινα τσιγαρα (αρχες '60)

για να μην παρεξηγηθω (αν και δεν εχω προβλημα) δεν κανω τωρα χρηση (ας ειναι καλα το κρατος που το εχει παρανομο)

εχω κοψει μεχρι και το κοινο τσιγαρο

και μη μου πει κανεις οτι το χασις κανει χειροτερη ζημια απο τα κοινα

αλλα οπως κυνηγανε το χασις (το κρατος εννοω) δεν κυνηγανε το αλλο (φυσικα για το αλκοολ προτεινω να απαγορευτει)

βλεπε φορους

το αλλο θα το 'παραγαγε' ο καθενας μονος του και ετσι δεν συμφερει

''''Και κάτι ακόμα..σε μερικές χώρες δεν είναι τόσο απλή και ευσυνείδητη η νόμιμη και ελεύθερη χρήση..δήθεν για καταπολέμηση..μια χαρά βολεύει το να σε έχει 1ον: να κοιμάσαι με τα τσαρούχια σα ζώον ανίκανος να αντιδράσεις, διότι δεν έχεις τα περιθώρια λόγο χρήσης + 2ον:να είσαι χρεωμένος μέχρι το λαιμό σε όλες τις τράπεζες γνωστές και άγνωστες...σιγά μη πεις ποτέ ξανά για δικαιώματα και απεργίες...χέστηκες!!!!''''

1ον φιλε μου στην ολλανδια που το εχουν ελευθερο πως εχουν καλυτερους ρυθμους ζωης , καλυτερο βιοτικο επιπεδο , καλυτερη αναπτυξη??

2ον ενω εδω που το εχουν παρανομο δεν μας εχουν πηξει τα χρεη??

αυτη ειναι μεγαλη συζητηση και δεν ειναι σωστο να γινετε τοσο ανοικτα γι'αυτο με προσοχη τι λεμε ;)

Respect
31/07/2006, 17:47
1ον:To 2o δεν είναι αποτάλασμα του 1ου απλά και τα δύο μαζί είναι ένα υπέροχο πακέτο για να πετύχει ένα κράτος αυτό που περιγράφω νωρίτερα και 2ον: θεωρείς καλύτερο βιοτικό επίπεδο το γεγονός του ό,τι έχει αναλάβει το κράτος για παράδειγμα στους τακτικούς πελάτες ηρωίνης να παρέχει το ίδιο δωρεάν διάθεση τις σύριγκες; ή μήπως την αδιαφορία των πολιτών για το αν ζεις ή αν πέθανες; Βέβαια έχει και τα θετικά του το Amsterdam..παρτάκια κλπ..μόνο εγώ είμουν ο μαλάκας που ξύλιασε όταν έξω από s\m κάποια έπαιρνε πίπα σε κάποιον..έτσι..χαλαρά.. :a19:

tsiros_temp
31/07/2006, 17:55
Εγώ τα βλέπω απλά τα πράγματα, γιατί δεν έχω βρει λόγους να τα δω "περίπλοκα". Ούτε κρυμμένες σκοπιμότητες ούτε τίποτα.

Το "κράτος" αφήνει τα τσιγάρα και το αλκοόλ νόμιμα, όχι επειδή αυτά είναι "καλά" και το χασίς "κακό", μα μόνο και μόνο επειδή τα φορολογεί. Το "κράτος" δεν το ενδιαφέρει καμία ηθική. Η ιστορία το έφερε έτσι που ο καπνός είναι "καλός" και το χασίς όχι.

Φυσικά αυτή η σύγχιση μεταξύ "νόμιμου" και "καλού" έχει μπει τόσο βαθυά στα μυαλά των ανθρώπων που αμα τους πεις "καπνίζω χασίς πότε-πότε γιατί είναι λιγότερο επιβλαβές από το τσιγάρο", θα φρίξουν (και θα σου κόψουν την καλημέρα, αν είναι φρέσκια γνωριμία), ενώ αν πεις "πήγα και έγινα στιλιάρι από το τσίπουρο!" θα χαμογελάσουν με κατανόηση και συμφωνία. Αν δεν καπνίζεις, μάλιστα, θεωρείσαι παρείσακτος και μην τολμήσεις να ζητήσεις να μη σε ενοχλεί ο καπνός του αλλουνού... έχει δικαίωμα ο άλλος να καπνίζει!

Προσωπικά, μου αρέσει πάρα πολύ η πνευματική διαύγεια και γι'αυτό αποφεύγω οτιδήποτε την διαταράσει. Μπύρα μια στο τόσο και αν.

Αν κάποιος πει "το τάδε κάνει τη σκέψη ακόμα πιό διαυγή" θα του θυμίσω ότι ο εγκέφαλός του σε εκείνη την κατάσταση λειτουργεί εκτός προδιαγραφών. Όσο για την διαύγεια, πρόκειται περί ψευδαίσθησης/παραίσθησης.

Respect
31/07/2006, 18:03
Δεκτόν.:a013: καφέ πίνεις;

SPORAKIAS
31/07/2006, 18:07
μα και εδω αδιαφορουν αν ζει καποιος η' αν πεθαινει

και αν το κρατος δινει καποιες παροχες διχνει εστω ελαχιστα οτι ασχολειτε με το προβλημα

εδω στα παλια τους τα παπουτσια

tsiros_temp
31/07/2006, 18:25
Αρχικά δημιουργήθηκε από Respect
Δεκτόν.:a013: καφέ πίνεις;

Ναι, βοηθάει το ήπαρ. espresso. Με μέτρο, και πολύ νερό.

Respect
31/07/2006, 18:26
Άρα..δε μιλάμε για καλήτερο βιοτικό επίπεδο (επί της ουσίας) αλλά για σύγχρονες πραγματικότητες επικαλυμένες με μπόλικη σαπίλα και ωραίο αμπαλάζ!! :wave2:

SPORAKIAS
31/07/2006, 18:29
εστω :rolleyes:

οσο για τον καφε και εγω εσπρεσο

ο φραπε κανει κακο στην υγεια

xtrm600
01/08/2006, 00:09
Η αλήθεια για το χασίς και τις παρενέργειές του είναι μία:
1)Τυφλώνεσαι,και βγάζει μαλλιά η μύτη σου.
:lol:
Αν οδηγάς και είσαι "πιωμένος"....είσαι χάλιας μια η άλλη οπότε μην φοβάσαι τπτ
(το δευτερο προσωπο αναφέρεται σε τυχαίο άτομο)

fantacid
01/08/2006, 01:03
Ένα από τα προβλήματα που έχουν ειπωθεί είναι και αυτό της γονιμότητας!

ναι τα τσιγαρα του εμποριου δεν το κανουν!!

Για σκέψου.. Επίσεις ναι-μεν ελέγχεται η χρήση και η εξάρτηση σχετικά ευκολότερα από άλλα, αλλά μετά από καμιά βδομάδα παύσης τα νεύρα πιάνουν κόκκινα!!!

για κοψε τον καφε,οχι μια βδομαδα,αλλα 2 μερες!!!!

ακόμα είμαστε στην αρχή, δεν έχουμε δει πως θα καταλήξουν όλοι αυτοί που έχουν καταπιεί μερικές εκατοντάδες κουμπάκια,τριπάκια και ένα σωρό άλλες παραπλήσιες παπαριές.

Το ξερουμε κι πολυ καλα μαλιστα,τουλάχιστον για τα ψυχεδελικα που δεν ειναι κατι το τοσο νεο,δεκατετια του 70 οργιαζαν κ οχι μονο στη αμερικη!!!!

Για την ώρα θαυμάζουμε αυτό το "υπέροχο" εγκεφαλικό κλάσιμο-κάψιμο!!

Αυτο ειναι αλλη ΜΕΓΑΛΗ συζητηση(βλεπε "οι θυρες της αντηλιψης" του Αλντους Χαξλει)

2ον:να είσαι χρεωμένος μέχρι το λαιμό σε όλες τις τράπεζες γνωστές και άγνωστες...σιγά μη πεις ποτέ ξανά για δικαιώματα και απεργίες...χέστηκες!!!!:a024:

Αρα το 40% των ελληνικων νοικοκυριων ειναι φανατικοι χρηστες χασις,αφου τοσο ειναι περιπου το ποσοστο που χρωστανε σε τραπεζες,καρτες κ λοιπες ευκαιριες/ευκολιες!!!

tsiros_temp
01/08/2006, 04:22
Αρχικά δημιουργήθηκε από fantacid
Αυτο ειναι αλλη ΜΕΓΑΛΗ συζητηση(βλεπε "οι θυρες της αντηλιψης" του Αλντους Χαξλει)
Αν ισχυρίζεται ότι ψυχοτρόπες ουσίες βοηθούν στην αντίληψη, ή κάτι παρεμφερές, τότε η συζήτηση είναι σύντομη:

Ο εγκέφαλος δυσλειτουργεί όταν χρησιμοποιείς ψυχοτρόπες ουσίες, διότι πειράζεις τη χημική του ισορροπία, ισορροπία απαραίτητη για τη σωστή λειτουργία του.

Όσο λογικό είναι το επιχείρημα "ο εγκέφαλος δουλεύει καλύτερα με ναρκωτικά" άλλο τόσο λογικό είναι "η μηχανή πάει πιό γρήγορα άμα την πετάξεις στο γκρεμό"

tsiros_temp
01/08/2006, 04:29
Μέσα έπεσα.

Το παραλήρημα ενός νοβελίστα/παραψυχολόγου υπό την επήρρεια μεσκαλίνης.

...

Έχουν προβλήματα οι άνθρωποι με το να αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα όπως είναι και δοκιμάζουν ό,τι χαζό τρόπο βρουν γύρω τους για να αλλάξουν την αντίληψη αυτή;

Μου θυμίζει στρουθοκαμηλισμο στο πιό ακραίο. Όχι μόνο δεν κοιτάς τι σε απειλεί, μα προσπαθείς να βρεις τρόπο να σου φαίνεται και καλό. Χωρίς όμως να προσπαθείς να το κάνεις πράγματι καλό.

Γιατί δεν κυκλοφορούν αυτοί οι άνθρωποι με δύο καλειδοσκόπια κολλημένα στα μάτια τους; Το ίδιο εφε θα έχει και είναι και πιό φτηνό.

monstermind
01/08/2006, 06:51
εγώ λέω να πιούμε ενα τσιγαράκι και να το συζυτήσουμε...

Το λοιπόν, ο καθένας είναι ελεύθερος να πειραματίζεται και να ψάχνεται προς όποια κατεύθυνση και σε όποιο βαθμό θέλει. εφόσον υπάρχουν αυτές οι ουσίες, και πόσο μάλλον εφόσον κυκλοφορούν, θα έχουν κάτι να δώσουν. αυτός που δεν μπορεί να ελέγξει την χρήση είναι ούτως ή άλλως καταδικασμένος να καταστραφεί σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό από τις επιλογές του. αν δεν εθιστεί στο χασίς, θα εθιστεί στο αλκοολ, αν δεν εθιστεί στο αλκοολ, θα εθιστεί στον τζόγο, αν δεν εθιστεί στον τζόγο, θα εθιστεί στην αδρεναλίνη, αν δεν εθιστεί στην αδρεναλίνη, θα εθιστεί στο να τον σέρνουν γκόμενες απο την μύτη και να του τρώνε τα λεφτά κτλ.

τα ναρκωτικά από μόνα τους δεν είναι κάτι κακό, όπως και τα οπλα από μόνα τους, όπως και τα λεφτά από μόνα τους κτλ.

όσο για την εγκεφαλική ισοροπία θα διαφωνήσω και θα φέρω σαν παράδειγμα την περίπτωση της κόκας, όπου αν την πάρεις θα γίνεις τούρμπο, κάτι σαν το nos στα μηχανάκια.

τέλος το χασίς προκαλεί εθισμό, και όποιος πιστεύει το αντίθετο είναι το λιγότερο αδαής και αφελής.

και μιάς και συγκεντρώθηκαν σχετικοί εδω μέσα... μήπως βρίσκεται σε κανέναν λίγη αδεναχρώμη?

packo
01/08/2006, 08:51
An kai genika krino atopo na simmetexo se tetoies sizitiseis, exo na kano mia erotisi:

Iparxei esto enas apo olous osous grafoun se auto to thread pou na KSEREI gia ti milaei??? Ennoo oxi na exei diavasei 10 siggramata kai 50 dimosieuseis, alla na exei prosopiki empeiria epi tou thematos??

Diavazo edo na lene pos to xorto einai kako gia ton a logo, kollas kanontas xrisi, ta sklirotera narkotika klp klp kai thimamai mia tainia tou foskolou prin polla polla xronia opou o pasignostos talantouxos star P. Mixalopoulos ekliparei tremontas apo ta steritika sindroma tin "akri" tou gia ena tsigaro...ELEOS!

I ousia einai mia loipon...OXI den pathaineis steritika sindroma, OXI den einai epikindino (kathos to THC prokeimenou na ginei toksiko ara kai vlavero thelei poli poli prospatheia)....Auta milontas gia sistimatiki xrisi omoia me to alcool.. To idio isxiei kai gia OLA ta alla toksika narkotika (LSD, XTC, Coke) me monadiki eksairesi tin iroini kai auto logo tou tropou leitourgias tis iroinis....

Apo ekei kai pera, einai thema epilogis kai antilipsis...Allos pinei gin me tonic, allos pinei mavro roumi, allos pinei whisky.....Allos pinei perrier...Exei enas mono dikio??? Exoun oloi dikio??

....Choose Life....

tsiros_temp
01/08/2006, 11:06
Paco, monstermind: δεν είναι λογική αυτή που παρουσιάζετε. Κάνετε σοβαρά σφάλματα στο συλλογισμό σας. Εμένα στ'@@ μου αν πάθετε κάτι, βέβαια, αλλά οφείλω να το επισημάνω. Προσέχτε.

packo
01/08/2006, 11:18
Emena sta @@ o opoiosdipote aforizei kati epeidi etsi diavase xoris na kserei o idios....Kai den ennoo apo peiramatismo ston eauto tou (einai enas tropos) alla mathainontas gia kati apo proto xeri...

Ti tha pei "Kanete sovara sfalmata sto sillogismo sas"???Poios eisai esi pou tha krineis an kati einai sosto i lathos?? Mporeis na exeis apopsi, opos exo kai ego...Tora, pos ematha auta pou ematha kai exo tin apopsi mou, an stekei i diki mou i i diki sou methodologia, den nomizo oti exei noima...Noima exei to simperasma....

Na giati eipa prin oti den tha ithela na mplekso se tetoies kouventes....Epeidi milas gia kati legontas mia alli apopsi, automata simainei pos to emathes me ton xeirotero dinato tropo...

Btw, stin sigxroni koinonia, iparxoun dio tropoi na epivalleis apopsi....Ta media gia tous pollous pou psaronoun me auta, oi dimosieuseus gia tous allous, pou exoun kai kala aneptigmeno IQ....My a$$...Ta idia skata lene se olous se allo peritiligma...Den sou leo pare drugs i gine teleiomenos gia na deis pos einai....Alla posous ksereis pou ligo i poli exoun asxolithei me to thema drugs???Tous milises??Ikseran ti ekanan??Ikseran giati??Pou kateliksan??? Exeis akousta ton Timothy Leary???Ksereis pos anakalifthike to LSD-25 kai ti akrivos ekanan stin sinexeia mazi tou??? Se posa Rave exeis paei se Ellada kai Eksoteriko gia na deis pragmatika ti ginetai ekei mesa???Posous filous exeis pou den kapnizoun alla ena tsigaraki tin imera/bdomada/mina to pinoun me euxaristisi???

To pos tha dilitiriaseis ton eauto sou einai diki sou epilogi...Allos pinei mpira, allos pinei krasi.....Allos pinei preza....To mono pou ksero pos stekei telika, einai ena pragma pou elegan kati ksexasmenoi tipoi ekei stin Arxaia Ellada : "Metron, Ariston"...

Auta ta oliga...Kai sorry gia to ifos alla exo varethei na akouo aforismous apo diaforous gia themata pou eidan sto Discovery Channel mono kai mesa apo tin anesi pou tous dinei i apostasi pou exoun apo auta...

SPORAKIAS
01/08/2006, 11:28
Αρχικά δημιουργήθηκε από monstermind

τέλος το χασίς προκαλεί εθισμό, και όποιος πιστεύει το αντίθετο είναι το λιγότερο αδαής και αφελής.

εγω εκανα χρηση και δεν ντρεπομαι να το πω (μονο χασις) για 4 χρονια και το εκοψα μεσα σε μια μερα

οπως και το κανονικο τσιγαρο

ολα ειναι εγκεφαλικα (μιλαμε για τσιγαρα και οχι για χημειες)

το μονο που χρειαζεται ειναι να εχεις δυνατο χαρακτηρα

αν πεις οτι δεν το θες το κοβεις για πλακα

κατα τα αλλα πιστευω οτι απο την στιγμη που δεν ενοχλεις τους αλλους μπορεις να κανεις οτι θες

οταν λεω δεν ενοχλεις εννοειται βεβαια και το να μην οδηγας διοτι μειωνονται τα αντανακλαστικα κ.λ.π και να φας κανενα μπαμπεσικα

sas
01/08/2006, 11:39
Βάζω στοίχημα ότι ένα από τα επόμενα post θα είναι για τους σατανιστές :lol: και προβλέπω να παίρνει θέση και η αγαπητή Κα. Λουκά :smilea:

Κάποιος να μας σώσει από ναρκωτικΑ, το αλκΟολ, τους σαταΝιστές, της μηΧανές
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
..
και προπάντων από τα ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

ελέησων υμάς

:sad:

Desperado
01/08/2006, 11:57
Ο καθένας σίγουρα έχει το δικαίωμα της επιλογής για τον εαυτό του και σίγουρα κανένας δεν μπορεί να του επιβάλλει την άποψη του.... αλλά ρε παιδιά νομίζω ότι τέτοια ποστ έχουν πρώτα από όλα καλή διάθεση για να γραφτούν και στυλ ενημερωτικό.....δεν προσπαθεί κανένας να καθοδηγήσει κάποιον άλλον...... απλά να ενημερώσει για κάτι πολύ σημαντικό - κατά την γνώμη μου- όπως είναι η χρήση χασίς , όπου στην Ελλάδα το έχουμε πάρει το θέμα οι περισσότεροι λίγο αψήφιστα , λίγο ελαφρά την καρδίαν κλπ , είναι καλύτερο νομίζω να κάνεις αυτό που γουστάρεις αλλά ΑΦΟΥ έχεις ενημερωθεί για τις συνέπειες του και όχι μαθαίνοντας εκ του αποτελέσματος.....και για την ιστορία να σας πω κι εγώ ότι το χασίς δεν προκαλέι εθισμό με την έννοια της ηρωίνης αλλά εθισμό κυρίως "ψυχολογικού" τύπου, επίσης προκαλεί βλάβη στα εγκεφαλικά κύτταρα και κυρίως στα κυτταρα μνήμης του εγκεφάλου..... Επίσης για το παν μέτρον άριστον θα έλεγα ότι ισχύει για το αλκόολ π.χ. όπου για να το διασπάσει ο οργανισμός μας "πεθαίνουν" ένας αριθμός ηπατικών κυττάρων αναγκαστικά (γίνεται και σε άλλες περιπτώσεις) , βέβαια τα κύτταρα του ήπατος αναπλάσονται πολύ γρήγορα κ δεν έχεις πρόβλημα, σε περίπτωση κατάχρησης όμως δεν προλαβαίνουν και έτσι το ήπαρ νεκρώνεται σιγά σιγά (κίρρωση). Για το χασίς όμως δεν συμβαίνει κάτι ανάλογο αφού τα νευρικά κύτταρα μας ΔΕΝ αναπλάσσονται....με όσα γεννιόμαστε με τα ίδια ή και λιγότερα πεθαίνουμε......

packo
01/08/2006, 12:06
Check this out (http://answers.google.com/answers/threadview?id=30105)

Pou to vrikes re c auto me ta egkefalika kitara????Exo akousei n kosmo na to leei kai na to ksanaleei...Pou to exetai vrei grammeno????Pou to exete dei na simvainei???

packo
01/08/2006, 12:16
FYI

One reason for the decreased IQ and memory in consistent heavy users
could be the fact that long-term cannabis use has been found to
decrease blood flow to the front areas of the brain (Neurotoxicology
and Teratology 2001 Sep-Oct; vol 23 pp. 437-43 Frontal lobe
dysfunction in long-term cannabis users by Lundqvist T, Jonsson S,
Warkentin S. of the Division of Medical Neurochemistry, Lund
University Hospital, 221 85, Lund, Sweden

Desperado
01/08/2006, 13:04
Κοίτα τα προβλήματα μνήμης και προσοχής ότι υπάρχουν σε φανατικούς και πολύ καιρό χρήστες είναι αναμφισβήτητο πλέον......τωρα εάν είναι αντιστρεπτο το πρόβλημα ή όχι αυτό δεν έχει ακόμα διευκρινηστεί πλήρως..... Πάντως σε άλλη έρευνα που έτυχε να δω έλεγαν ότι ακόμα και σε σχιζοφρενείς που έκαναν χρήση κάναβις πριν την σχιζοφρένεια αυτή εμφανίστηκε σε σημαντικά μικρότερη ηλικία και σε βαρύτερη μορφή!!! Σου παραθέτω 2 abstracts μελετών σχετικά με την μειωμένη μνήμη και προσοχή των κανναβινομανών.

JAMA. 2002 Mar 6;287(9):1123-31.

* Solowij N,
* Stephens RS,
* Roffman RA,
* Babor T,
* Kadden R,
* Miller M,
* Christiansen K,
* McRee B,
* Vendetti J;
* Marijuana Treatment Project Research Group.

National Drug and Alcohol Research Centre, University of New South Wales, Sydney, NSW 2052, Australia. n.solowij@unsw.edu.au

CONTEXT: Cognitive impairments are associated with long-term cannabis use, but the parameters of use that contribute to impairments and the nature and endurance of cognitive dysfunction remain uncertain. OBJECTIVE: To examine the effects of duration of cannabis use on specific areas of cognitive functioning among users seeking treatment for cannabis dependence. DESIGN, SETTING, AND PARTICIPANTS: Multisite retrospective cross-sectional neuropsychological study conducted in the United States (Seattle, Wash; Farmington, Conn; and Miami, Fla) between 1997 and 2000 among 102 near-daily cannabis users (51 long-term users: mean, 23.9 years of use; 51 shorter-term users: mean, 10.2 years of use) compared with 33 nonuser controls. MAIN OUTCOME MEASURES: Measures from 9 standard neuropsychological tests that assessed attention, memory, and executive functioning, and were administered prior to entry to a treatment program and following a median 17-hour abstinence. RESULTS: Long-term cannabis users performed significantly less well than shorter-term users and controls on tests of memory and attention. On the Rey Auditory Verbal Learning Test, long-term users recalled significantly fewer words than either shorter-term users (P =.001) or controls (P =.005); there was no difference between shorter-term users and controls. Long-term users showed impaired learning (P =.007), retention (P =.003), and retrieval (P =.002) compared with controls. Both user groups performed poorly on a time estimation task (P<.001 vs controls). Performance measures often correlated significantly with the duration of cannabis use, being worse with increasing years of use, but were unrelated to withdrawal symptoms and persisted after controlling for recent cannabis use and other drug use. CONCLUSIONS: These results confirm that long-term heavy cannabis users show impairments in memory and attention that endure beyond the period of intoxication and worsen with increasing years of regular cannabis use.

Psychopharmacology (Berl). 2006 Apr;185(3):358-68. Epub 2006 Mar 7.Click here to read Links
Long-term effects of frequent cannabis use on working memory and attention: an fMRI study.

* Jager G,
* Kahn RS,
* Van Den Brink W,
* Van Ree JM,
* Ramsey NF.

Rudolf Magnus Institute of Neuroscience, Department of Psychiatry, A.01.126, University Medical Center, Heidelberglaan 100, 3584 CX, Utrecht, The Netherlands. gjager@umcutrecht.nl

RATIONALE: Excessive use of cannabis may have long-term effects on cognitive abilities. Mild impairments have been found in several cognitive domains, particularly in memory and attention. It is not clear, however, whether these effects also occur with moderate, recreational use of cannabis. Furthermore, little is known about underlying brain correlates. OBJECTIVES: The aim of this study is to assess brain function in frequent but relatively moderate cannabis users in the domains of working memory and selective attention. METHODS: Functional magnetic resonance imaging was used to examine verbal working memory and visuo-auditory selective attention in ten frequent cannabis users (after 1 week of abstinence) and ten non-using healthy controls. Groups were similar in age, gender and estimated IQ. RESULTS: Cannabis users and controls performed equally well during the working memory task and the selective attention task. Furthermore, cannabis users did not differ from controls in terms of overall patterns of brain activity in the regions involved in these cognitive functions. However, for working memory, a more specific region-of-interest analysis showed that, in comparison to the controls, cannabis users displayed a significant alteration in brain activity in the left superior parietal cortex. CONCLUSION: No evidence was found for long-term deficits in working memory and selective attention in frequent cannabis users after 1 week of abstinence. Nonetheless, frequent cannabis use may affect brain function, as indicated by altered neurophysiological dynamics in the left superior parietal cortex during working memory processing.

PMID: 16521034 [PubMed - in process]

tsiros_temp
01/08/2006, 14:17
Emena sta @@ o opoiosdipote aforizei kati epeidi etsi diavase xoris na kserei o idios....Kai den ennoo apo peiramatismo ston eauto tou (einai enas tropos) alla mathainontas gia kati apo proto xeri...
Υπάρχουν πολλά πράγματα που, ενώ δεν τα έχεις ζήσει, ξέρεις ότι είναι καλό να τα αποφύγεις. (Μερικά παραδείγματα: Να πιείς tuboflo, να τρακάρεις μετωπικά με νταλίκα τελικιασμένος πάνω σε busa, να βάλεις το χέρι σου στην αλυσίδα).
Δεν αφορίζω τίποτα. Δε με νοιάζει να κάνω κάτι τέτοιο.

Poios eisai esi pou tha krineis an kati einai sosto i lathos?? Mporeis na exeis apopsi, opos exo kai ego...Tora, pos ematha auta pou ematha kai exo tin apopsi mou, an stekei i diki mou i i diki sou methodologia, den nomizo oti exei noima...Noima exei to simperasma....

Εγώ είμαι ένας άνθρωπος. Σκέφτομαι. Έχω την ικανότητα να κρίνω. Φυσικά και έχει νόημα αν στέκει η "μεθοδολογία", είναι αυτονόητο. Η μεθοδολογία πρέπει να είναι λογική. Αν δεν υπάρχει λογική στην πορεία της σκέψης, το συμπέρασμα θα είναι λάθος.

Epeidi milas gia kati legontas mia alli apopsi, automata simainei pos to emathes me ton xeirotero dinato tropo...
Αυτό τί σημαίνει; Συμπέρανες ότι είχα κάποια ιδιαίτερα κακή εμπειρία, στηριζόμενος στο ότι ισχυρίζομαι κάτι διαφορετικό από σένα; Ισχυρίζεσαι ότι αν δεν είχα κάποια κακή εμπειρία, δε θα έλεγα αυτά που λέω; Δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς θέλεις να πεις.

Btw, stin sigxroni koinonia, iparxoun dio tropoi na epivalleis apopsi....Ta media gia tous pollous pou psaronoun me auta, oi dimosieuseus gia tous allous, pou exoun kai kala aneptigmeno IQ
Δε βοηθάει σε τίποτα τη συζήτηση που κάνουμε να ξέρω πόσοι τρόποι υπάρχουν, αλλά θα το έχω υπ'όψη μου. Όποιος 'ψαρώνει' με κάτι, τότε δεν γνωρίζει. Γίνεται 'ψάρι'. Χάφτει. Οι δημοσιεύσεις στις οποίες αναφέρεσαι γίνονται για να κοινωποιηθούν τα αποτελέσματα κάποιας μελέτης καθώς και η μεθοδολογία της. Υπάρχουν μελέτες πληρωμένες και μελέτες ουδέτερες. Με κάποιες γνώσεις, είναι δυνατόν να μπορείς να ξεχωρίσεις τις περισσότερες από τις άχρηστες. Οι μελέτες γίνονται με κάποια απλή μεθοδολογία και το "IQ" δεν παίζει κανένα μα κανένα ρόλο, ούτε έχει αξία δημοσίευση αν κάποιος χρησιμοποιεί το "IQ" του σαν στήριγμα για την αξία των επιχειρημάτων του.

Ta idia skata (...) pinoun me euxaristisi???

Ξέρω ανθρώπους που έχουν χρησιμοποιήσει. Είναι πολύ πιό λογικοί στην κουβέντα σου από σένα. είναι στενοί μου φίλοι. Ξέραν πολύ καλά τι έκαναν. Ξέραν πολύ καλά γιατί και ξέρω και εγώ πολύ καλά γιατί. Έχω ακουστά τον Leary αλλά δεν καταλαβαίνω τι αξία έχει το να γνωρίζω κάποιον άνθρωπο. Να μου πεις τα επιχειρήματά του και να δούμε αν έχει δίκιο.

To pos tha dilitiriaseis ton eauto sou einai diki sou epilogi...Allos pinei mpira, allos pinei krasi.....Allos pinei preza....To mono pou ksero pos stekei telika, einai ena pragma pou elegan kati ksexasmenoi tipoi ekei stin Arxaia Ellada : "Pan metron, Ariston"...

Η μπύρα και το κρασί με σωστή χρήση είναι ευεργετικά για την υγεία. Κάνουν καλό. Βοηθούν το σώμα. Τα ναρκωτικά, από τσιγάρο μέχρι κρακ και οτιδήποτε μεταξύ αυτών (χασις ηρωίνες μεσκαλίνες lsd μανιτάρια σπιντ) θα σου κάνουν ζημιά, άσχετα πόσο λίγο ή πόσο πολύ θα τα χρησιμοποιήσεις. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να γλυτώσεις τη ζημιά. Επομένως το "παν μετρον άριστον" δεν δύναται να εφαρμοστεί εδώ. Αν επιμένεις να το εφαρμόσεις εδώ, το "άριστο μέτρο" είναι το καθόλου.

Discovery Channel mono kai mesa apo tin anesi pou tous dinei i apostasi pou exoun apo auta...

Δε γνωρίζω τι είναι το discovery channel. Φαντάζομαι εκπομπή στην τηλεόραση; Δεν βλέπω τηλεόραση.

ZEUS
01/08/2006, 14:20
Ενα απόγευμα του 1993 στο Amsterdam , μου 'ρθε να δοκιμάσω...δεν θυμάμαι πόσους εμετούς έκανα...η κοπελιά μου με πήγε στο camping με το μετρό ευτυχώς.
Το βράδυ δεν μπορούσα να ξαπλώσω, όλα γύριζαν, ευτυχώς συνήλθα την επομένη.

Ξέχασα να σας πώ ότι δεν πίνω και δεν καπνίζω.

Νομίζω το παραπάνω που έζησα ήταν εξευτελισμός και δεν θα ήθελα να το ξαναπεράσω ποτέ.

Οσοι έχετε πάει Amsterdam θα τα έχετε δεί ανθρώπινα κουρέλια που δεν ξέρουν που πατάνε και που πάνε.
Τότε λόγω προβλημάτων μηχανής (DUCATI) έμεινα 13 μέρες στο Amsterdam. Αηδίασα απο την κατάντια των συνανθρώπων μας.

Απο φίλο γιτρό άκουσα ότι προκαλεί μακροπρόθεσμα και γλαύκωμα, αλλά ακόμη και αν κάτι τέτοιο δεν το προκαλεί, δεν υπάρχει λόγος να αλλοιώνεις την σκέψη σου.

Μάγκες μακριά απο σκουπίδια , είτε λέγονται αλκοόλ , είτε σκληρά, είτε μαλακά, είτε λιπαρά, είτε οτιδήποτε άλλο.
Δεν τα'χεται ανάγκη.

Ο Κος Tsiros_temp με έχει καλύψει.

Boxer
01/08/2006, 15:26
Το σβηνω αν νομιζεις οτι δεν αρμοζει Sniper αλλα δεν συμφωνω με το σχολιο σου.

Τα πραγματα ειναι πιο απλα.
Σε μια καλη παρεα πεφτουν και οι μπυριτσες (αρκετες μαλιστα) ετσι ;

gcrook
01/08/2006, 15:32
Αρχικά δημιουργήθηκε από Boxer

Αξεχαστη θα μου μεινει μια συζητηση με ενα φιλο για την εκτροφη στρουθοκαμηλων και πως μπορεις να βγαλεις λεφτα απο αυτες πριν απο 10 χρονια.Γεια σου ρε Χρηστο.:wave2:

Αυτο που επαιρνε που μπορουμε να το βρουμε;:rotflmao:

sniper
01/08/2006, 15:46
Ε αμα χρειάζεστε κάτι για να έχετε μια ευχάριστη παρέα τότε....

Δεν νομίζω ότι τα αποτελέσματα της συχνής χρήσης της όποιας ουσίας είναι κάτι που είναι χρήσιμο.

Ο νόμος μέχρι στιγμής το απαγορεύει και ως εκ τούτου είναι μη νόμιμη η χρήση του. Και μην ακουσω τα περί χρήστη και εμπόρου. Και μόνο η λέξη χρήστης με εκνευρίζει γιατί δείχνει εξάρτηση.

Όποιος θέλει ας κάνει ότι θέλει αλλά εδώ καλό θα ήταν να μην γράφονται τέτοιου είδους κείμενα.

zephyr1
01/08/2006, 16:39
Εγω χαιρομαι που ειμαι χρηστης μοτοσακου και εξαρτωμαι απ' αυτο.:lol:

fantacid
01/08/2006, 17:09
Αρχικά δημιουργήθηκε από tsiros_temp
Αν ισχυρίζεται ότι ψυχοτρόπες ουσίες βοηθούν στην αντίληψη, ή κάτι παρεμφερές, τότε η συζήτηση είναι σύντομη:

καποια ατομα κ χωρις χρηση ουσιων φαινεται οτι εχουν περιορισμενη αντιλιψη!
Μονος σου εβγαλες συμπερασμα το τι μπορει να ειναι,μονος εδωσες κ την απαντηση που ηθελες να δωσεις!!!

Παντως αν το τρακαρεις καπου αυτο το μικρο βιβλιαρακι χαρισε του μιση ωριτσα,δε θα σου παρει παρανω!

ειμαι σιγουρος οτι δεν μπορεις να κανεις διαχωρισμο απο τον εθισμο κ την εξη!
ας σε φωτισει ο μπαμπινιωτης καποια μερα!

fantacid
01/08/2006, 17:16
Φανταστιτε λιγο το γκαζι να ηταν εθιστικο!!!!!!

να ηθελες καθε μερα κ παντα λιγο παραπανω!!!!

Θα σας ελεγα εγω εαν δεν ηταν το πιο επικυνδινο ναρκωτικο!!!!:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

tsiros_temp
01/08/2006, 17:36
καποια ατομα κ χωρις χρηση ουσιων φαινεται οτι εχουν περιορισμενη αντιλιψη!

Θα έπρεπε να νοιώσω κάτι, διαβάζοντας αυτή την παρατήρηση;

Μονος σου εβγαλες συμπερασμα το τι μπορει να ειναι,μονος εδωσες κ την απαντηση που ηθελες να δωσεις!!!

Ναι, μόνος μου έβγαλα το συμπέρασμα, τι είναι. Δε χρειάζομαι την ολομέλεια της επικράτειας για να βγάλω συμπέρασμα. Μου αρκεί μια περίληψη. Το ίδιο και για την απάντηση.

Όσο για την "ηθελημένη" απάντηση που ισχυρίζεσαι ότι έδωσα, κάνεις λάθος.

Respect
01/08/2006, 20:01
Αρχικά δημιουργήθηκε από packo

Ti tha pei "Kanete sovara sfalmata sto sillogismo sas"???Poios eisai esi pou tha krineis an kati einai sosto i lathos?? Mporeis na exeis apopsi, opos exo kai ego...Tora, pos ematha auta pou ematha kai exo tin apopsi mou, an stekei i diki mou i i diki sou methodologia, den nomizo oti exei noima...Noima exei to simperasma....

Na giati eipa prin oti den tha ithela na mplekso se tetoies kouventes....Epeidi milas gia kati legontas mia alli apopsi, automata simainei pos to emathes me ton xeirotero dinato tropo...

Btw, stin sigxroni koinonia, iparxoun dio tropoi na epivalleis apopsi....Ta media gia tous pollous pou psaronoun me auta, oi dimosieuseus gia tous allous, pou exoun kai kala aneptigmeno IQ....My a$$...Ta idia skata lene se olous se allo peritiligma...Den sou leo pare drugs i gine teleiomenos gia na deis pos einai....Alla posous ksereis pou ligo i poli exoun asxolithei me to thema drugs???Tous milises??Ikseran ti ekanan??Ikseran giati??Pou kateliksan??? Exeis akousta ton Timothy Leary???Ksereis pos anakalifthike to LSD-25 kai ti akrivos ekanan stin sinexeia mazi tou??? Se posa Rave exeis paei se Ellada kai Eksoteriko gia na deis pragmatika ti ginetai ekei mesa???Posous filous exeis pou den kapnizoun alla ena tsigaraki tin imera/bdomada/mina to pinoun me euxaristisi???

To pos tha dilitiriaseis ton eauto sou einai diki sou epilogi...Allos pinei mpira, allos pinei krasi.....Allos pinei preza....To mono pou ksero pos stekei telika, einai ena pragma pou elegan kati ksexasmenoi tipoi ekei stin Arxaia Ellada : "Pan metron, Ariston"...

Auta ta oliga...Kai sorry gia to ifos alla exo varethei na akouo aforismous apo diaforous gia themata pou eidan sto Discovery Channel mono kai mesa apo tin anesi pou tous dinei i apostasi pou exoun apo auta... 1ον) Ποιός σου είπε ό,τι αυτά που λέω είναι από 2ο χέρι(μας βάζεις ως άσχετους όλους στο ίδιο τσουβάλι;) και 2ον) μην αναλύσουμε τη παραγραφό σου σχετικά με το rave τα party και όλα τα υπόλοιπα γιατί μάλλον (λέω εγώ τώρα) θα χάσεις πριν ξεκινήσουμε..:a19:

Respect
01/08/2006, 20:05
Αρχικά δημιουργήθηκε από Desperado
Ο καθένας σίγουρα έχει το δικαίωμα της επιλογής για τον εαυτό του και σίγουρα κανένας δεν μπορεί να του επιβάλλει την άποψη του.... αλλά ρε παιδιά νομίζω ότι τέτοια ποστ έχουν πρώτα από όλα καλή διάθεση για να γραφτούν και στυλ ενημερωτικό.....δεν προσπαθεί κανένας να καθοδηγήσει κάποιον άλλον...... απλά να ενημερώσει για κάτι πολύ σημαντικό - κατά την γνώμη μου- όπως είναι η χρήση χασίς , όπου στην Ελλάδα το έχουμε πάρει το θέμα οι περισσότεροι λίγο αψήφιστα , λίγο ελαφρά την καρδίαν κλπ , είναι καλύτερο νομίζω να κάνεις αυτό που γουστάρεις αλλά ΑΦΟΥ έχεις ενημερωθεί για τις συνέπειες του και όχι μαθαίνοντας εκ του αποτελέσματος.....και για την ιστορία να σας πω κι εγώ ότι το χασίς δεν προκαλέι εθισμό με την έννοια της ηρωίνης αλλά εθισμό κυρίως "ψυχολογικού" τύπου, επίσης προκαλεί βλάβη στα εγκεφαλικά κύτταρα και κυρίως στα κυτταρα μνήμης του εγκεφάλου..... Επίσης για το παν μέτρον άριστον θα έλεγα ότι ισχύει για το αλκόολ π.χ. όπου για να το διασπάσει ο οργανισμός μας "πεθαίνουν" ένας αριθμός ηπατικών κυττάρων αναγκαστικά (γίνεται και σε άλλες περιπτώσεις) , βέβαια τα κύτταρα του ήπατος αναπλάσονται πολύ γρήγορα κ δεν έχεις πρόβλημα, σε περίπτωση κατάχρησης όμως δεν προλαβαίνουν και έτσι το ήπαρ νεκρώνεται σιγά σιγά (κίρρωση). Για το χασίς όμως δεν συμβαίνει κάτι ανάλογο αφού τα νευρικά κύτταρα μας ΔΕΝ αναπλάσσονται....με όσα γεννιόμαστε με τα ίδια ή και λιγότερα πεθαίνουμε...... +1111

tsiros_temp
01/08/2006, 22:55
Να προσθέσω κάτι που ίσως βοηθήσει να γίνουν αντιληπτά αυτά που έχω γράψει ως τώρα.

Ξέρω πολύ καλά ότι ερεθίζουν έντονα τις αισθήσεις και ότι σε κάνουν να νοιώθεις υπέροχα (για κακό trip, απαίσια)

Όμως είναι κάτι εξαναγκασμένο και ψεύτικο.

fantacid
02/08/2006, 00:15
Να προσθέσω κάτι που ίσως βοηθήσει να γίνουν αντιληπτά αυτά που έχω γράψει ως τώρα.

Ξέρω πολύ καλά ότι ερεθίζουν έντονα τις αισθήσεις και ότι σε κάνουν να νοιώθεις υπέροχα (για κακό trip, απαίσια)

Όμως είναι κάτι εξαναγκασμένο και ψεύτικο.

Μαλλον δε ξες απλα υποθετεις!!!
τα ψυχοενεργα ναρκωτικα (τυπου χασις,LSD κλπ) δεν σε κανουν να νιωθεις καλα,απλα ερεθιζουν τα ηδη συναισθηματα σου,εαν εχεις καλη διαθεση θα σε βγαλουν καλα,εαν εισαι στις μαυρες σου θα σε ριξουν ακομα περισσοτερο.
το κακο ταξιδι(πολυ γνωστο σαν bad trip) δεν ειναι απλα το να σε ριξει ή να σε χαλασει.......ειναι πολυ πιο σοβαρο,συνηθη συμπτωματα ειναι η απωλεια αισθησεων (για λιγο ή πολυ) κ καποιες φορες διχως γυρισμο!!!!!
Ω ναι,αυτο ειναι ενα πραγρατικα κακο ταξιδι!!!!!!!!!!!!!!!!

η ηρωινη ειναι αυτη που σε κανει να νιωθεις υπεροχα ντε κ καλα λογω του οτι επιδρα ΣΕ ΟΛΟ το σωμα κ οχι εγκεφαλικα,η γνωστη μαστουρα.

ειμαι κατα ολων των ναρκωτικων κ οχι μονο των ουσιοτροπων,
απλα η αγνεια ειναι χειροτερη απο την ημιμαθεια!

καταλαβαινω τη σταση του τσιρου για το θεμα,που ειναι η μεση λογικη αντιδραση κ ειναι αυτο που με εκνευριζει!

η χρηση της μεσκαλινης πχ μπορει να φανει πολυ δημιουργικη σε ελεγχομενες καταστασεις (κατα τσιρο απολυτη αποχη....ισως!) αλλα οταν δεν κατεχεις...........απλα ..................φοβασαι!!!!

:beer:

zephyr1
02/08/2006, 00:26
Φερτε μου να πιω το ακριβοτερο πιοτο.......:uplate:

tsiros_temp
02/08/2006, 00:40
να το πω αλλιώς

"χαίρεσαι να τα παίρνεις"

"σου αρέσει"

"σου προκαλεί ευχάριστα συναισθήματα"

τώρα καλύφτηκες;

δε φοβάμαι τίποτα. τις αρλούμπες που γράφεις και τα πασάρεις για επιχειρήματα, σε άλλους, όχι σε μένα. Σε μένα αυτά δεν πιάνουν

Άκου κει "μέση λογική αντίδραση", ουσιοτρόπων, άγνοια χειρότερη από την ημιμάθεια, ο θάνατος "σύμπτωμα κακού τριπ".

κάνεις πειράματα αναμιγνύοντας ντρόγκες ρε;

Είπες ότι δεν τα χρησιμοποιείς. το μόνο σωστό.

fantacid
02/08/2006, 00:48
Exeis akousta ton Timothy Leary???Ksereis pos anakalifthike to LSD-25 kai ti akrivos ekanan stin sinexeia mazi tou???

τι ξερεις για τον william barroughs?για τον Αλντους Χαξλευ?για Allen Ginsberg?Jack Kerrouak?Για τους beatneak γενικοτερα?ειχαν σχεση με τους χιππις?τι διαφορα το LSD25 απο LSD7 ή LSD13?ποτε ειναι η bicycle day?τι σχεση ειχε ο Alberd Hoffman με αυτη?τι σχεση ειχε η CIA με το LSD?Καταθερε τελικα να το χρησιμοποιησει στον ψυχρο πολεμο?Τι ειναι το γιακχε?ειχε αποτελεσματα?αν οχι που ηταν το προβλημα?τι ειναι το LSD?τα τριπακια?τα XTC?εχουν σχεση αυτα τα δυο?το μενυ καθημερινο προγραμμα του Leary?εχεις ακουστα το Leary biscuit?

Eαν μου απαντησει στα μισα τουλαχιστον μπορουμε να συνεχισουμε την κουβεντα μας!
:wave2: :wave2:

Se posa Rave exeis paei se Ellada kai Eksoteriko gia na deis pragmatika ti ginetai ekei mesa???Posous filous exeis pou den kapnizoun alla ena tsigaraki tin imera/bdomada/mina to pinoun me euxaristisi???

Σε ποια αποθηκη δλδ τραβιεσαι κ γουσταρεις?
εκει εχει τυπους που δεν ξερουν καν τι τρωνε,απλα τρωνε για να βγαλουν τη μερα-βραδυα....
αν ηξερες τι εχουν τα καημενα XTC που δαγκωνουν τα παλικαρια θα καθοσουν σπιτι κ θα επεινες καφεΔΕΣ!!!!!

βεβαια το εχουμε γαμησει το θρεντ,ο τυπος μιλησε για χασις κ εμεις εχουμε μπλεξει ΟΛΑ τα ντρογκια κ ετσι δε βγαινει ακρη,
αλλο το γιουβετσι κ αλλο το κοκκορετσι μαγκες!

fantacid
02/08/2006, 00:51
ο θάνατος "σύμπτωμα κακού τριπ".

:nono: Δε μιλησα για θανατο!!!!!:nono:

packo
02/08/2006, 08:35
Υπάρχουν πολλά πράγματα που, ενώ δεν τα έχεις ζήσει, ξέρεις ότι είναι καλό να τα αποφύγεις. (Μερικά παραδείγματα: Να πιείς tuboflo, να τρακάρεις μετωπικά με νταλίκα τελικιασμένος πάνω σε busa, να βάλεις το χέρι σου στην αλυσίδα).
Δεν αφορίζω τίποτα. Δε με νοιάζει να κάνω κάτι τέτοιο.

Ok..pame....Loipon, ta paradeigmata tipou "Den xreiazetai na me parei kapoios apo ton kolo gia na katalavo oti eimai straight" kata tin gnomi mou epeidi orixoun mia os mi genomeni katastasi (einai profanes gia emena oti eimai straight apo allous paragontes ara den xreiazetai na dokimaso gia na do an eimai straight)...Tora, milontas peri aforismou, den einai akoma i ora na topothetitho...

a)

Εγώ είμαι ένας άνθρωπος....
Σκέφτομαι.
Έχω την ικανότητα να κρίνω.
b)
Φυσικά και έχει νόημα αν στέκει η "μεθοδολογία", είναι αυτονόητο. Η μεθοδολογία πρέπει να είναι λογική. Αν δεν υπάρχει λογική στην πορεία της σκέψης, το συμπέρασμα θα είναι λάθος.

a) Fisika eisai anthropos...pou skeftetai KAI krinei...Ara eisai ipokeimenikos...Ara auto pou les den einai aparaitita sosto gia olous...Einai omos sigoura gia sena....Ara den mporeis afthaireta na peis oti auto pou leo einai sosto i lathos...mporeis na peis oti diafoneis....

b)Sxetika me auto, simfono en meri..Kamia methodologia den ifistatai pou na mporeis na peis oti einai lanthasmeni, apo tin stigmi pou to apotelesma tis sigklinei (i einai idio) me to apotelesma mias allis...Tora, milontas gia logiki, se poia logiki anaferesai? Tin diki mou? Tin diki sou?Tin koini logiki?Mathimatiki logiki?...

Αυτό τί σημαίνει; Συμπέρανες ότι είχα κάποια ιδιαίτερα κακή εμπειρία, στηριζόμενος στο ότι ισχυρίζομαι κάτι διαφορετικό από σένα; Ισχυρίζεσαι ότι αν δεν είχα κάποια κακή εμπειρία, δε θα έλεγα αυτά που λέω; Δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς θέλεις να πεις.

Diki mou kaki diatiposi..Den egina katanoitos...Ennoo pos automata epeidi EGO leo auta pou leo oloi nomizoun pos eimai i ipirksa kapoios poli xomenos sta themata ton narkotikon, xoris na einai aparaitita alithia auto....

[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από tsiros_temp

Δε βοηθάει σε τίποτα τη συζήτηση που κάνουμε να ξέρω πόσοι τρόποι υπάρχουν, αλλά θα το έχω υπ'όψη μου. Όποιος 'ψαρώνει' με κάτι, τότε δεν γνωρίζει. Γίνεται 'ψάρι'. Χάφτει. Οι δημοσιεύσεις στις οποίες αναφέρεσαι γίνονται για να κοινωποιηθούν τα αποτελέσματα κάποιας μελέτης καθώς και η μεθοδολογία της. Υπάρχουν μελέτες πληρωμένες και μελέτες ουδέτερες. Με κάποιες γνώσεις, είναι δυνατόν να μπορείς να ξεχωρίσεις τις περισσότερες από τις άχρηστες. Οι μελέτες γίνονται με κάποια απλή μεθοδολογία και το "IQ" δεν παίζει κανένα μα κανένα ρόλο, ούτε έχει αξία δημοσίευση αν κάποιος χρησιμοποιεί το "IQ" του σαν στήριγμα για την αξία των επιχειρημάτων του.

Oso gia to psari, xaftei klp afora ton kosmo pou agetai apo ta media...oso afora ton kosmo pou xreiazetai merikes apodeikseis parapano, mia methodologia apodedigmeni klp e nai na sou po tin alithia eks' isou xaftei kai autos...To giati...Exei na kanei me to poso pistiki vriskeis tin eksigisi gia kati...an sou kanei, tin apodexesai...Esi sigkekrimena (apo oti fenetai) anazitas ektos apo to giati kati kapos leitourgei kai ton tropo me to opoio eftase kapoios sto simperasma oti kati leitourgei etsi...An sou kanei o tropos, ton dexesai...To thema einai oti den eisai o monos pou skeftetai etsi...Ara, kat' epektasi, to na dimiourgisei kapoios mia pistiki methodologia pou na antapokrinetai se koina patterns skepsis einai eksisou simantiko telika me tin idia tin apodeiksi tis theorias...Telika omos, an i methodologia einai kateuthinomeni, automata to simperasma einai kateuthinomeno, ara kat' epektasi kai to olo oikodomima einai kateuthinomeno....

Ξέρω ανθρώπους που έχουν χρησιμοποιήσει. Είναι πολύ πιό λογικοί στην κουβέντα σου από σένα. είναι στενοί μου φίλοι. Ξέραν πολύ καλά τι έκαναν. Ξέραν πολύ καλά γιατί και ξέρω και εγώ πολύ καλά γιατί. Έχω ακουστά τον Leary αλλά δεν καταλαβαίνω τι αξία έχει το να γνωρίζω κάποιον άνθρωπο. Να μου πεις τα επιχειρήματά του και να δούμε αν έχει δίκιο.

Isos giati ego DEN exo xrisimopoiisei???I isos giati, akrivos epeidi einai filoi sou, einai konta ston diko sou tropo skepsis oste na sou fenontai logikoi??? Telika omos, i erotisi paramenei....Apantiseis stis erotiseis pou sou ethesa exeis, eite epeidi esi isoun ekei kai ksereis eite giati sou eipan autoi pou itan ekei kai kseroun?Evgales kapoio simperasma apo auta pou sou eipan???Mporeses esto gia mia stigmi na vretheis stin thesi tous gia na katalaveis giati ekanan auta pou ekanan i apla ekrines apo apostasi?

Oso gia ton Leary, diavase auto (http://www.amazon.com/gp/product/1579510523/sr=8-2/qid=1154438834/ref=pd_bbs_2/104-2474307-2415107?ie=UTF8) , auto (http://www.amazon.com/gp/product/1579510094/sr=8-3/qid=1154438834/ref=pd_bbs_3/104-2474307-2415107?ie=UTF8) kai auto (http://www.amazon.com/gp/product/156858217X/sr=8-1/qid=1154500712/ref=pd_bbs_1/104-2474307-2415107?ie=UTF8)

a)
Η μπύρα και το κρασί με σωστή χρήση είναι ευεργετικά για την υγεία. Κάνουν καλό. Βοηθούν το σώμα.

b)
Τα ναρκωτικά, από τσιγάρο μέχρι κρακ και οτιδήποτε μεταξύ αυτών (χασις ηρωίνες μεσκαλίνες lsd μανιτάρια σπιντ) θα σου κάνουν ζημιά, άσχετα πόσο λίγο ή πόσο πολύ θα τα χρησιμοποιήσεις. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να γλυτώσεις τη ζημιά. Επομένως το "παν μετρον άριστον" δεν δύναται να εφαρμοστεί εδώ. Αν επιμένεις να το εφαρμόσεις εδώ, το "άριστο μέτρο" είναι το καθόλου.

a) That remains to be seen...Ana etos i dio oi diatrofologoi/iatroi kai loipoi allazoun gnomi pano sto thema...Prosopika pistevo pos einai kalo na pinei kapoios mi epeksergasmena oinopneumatodi se logikes posotites dioti, asxeta an kanoun kalo sto soma, all in all exoun vitamines, aminoksea, alata klp klp...Einai sigoura threptika (opos eksallou kai ta single malt whisky) alla to poso kalo kanoun...As to afisoume pros to paron...

b)Ksereis ti skata einai auta pou anafereis i apla ta diavases kai ta les??? Exeis kamia idea gia to poso toksiko einai to LSD-25 as poume, to xrono pou paramenei sto aima kai ti akrivos kanei??Exeis kamia idea ti einai i meskalini kai pos xrisimopoiitai??Kai as min milisoume gia xasis (prosoxi, den milame gia epeksergasmeno xorto tipou "sokolatas")...Kala ta exeis diavasei sta periodika kai sto internet apo mia apopsi...Des kai tin alli...Diavase kai mathe kai gia tous allous...Kai meta mporeis na les oti thes...Alla mexri tote, einai toulaxiston imimathia apo tin plevra sou na vazeis sto idio tsouvali krak (apopatos tis epeksergasias tis kokas), XTC kai loipes methamphetamines, Koka epeksergasmeni kai mi klp klp....

[B]
Δε γνωρίζω τι είναι το discovery channel. Φαντάζομαι εκπομπή στην τηλεόραση; Δεν βλέπω τηλεόραση.

Agorase nova...Ftiakse diko sou piato kai trava kateutheian apo ton doriforo...O logos gia na iparxei tileorasi se ena spiti tis meres mas einai to discovery channel, to biography channel kai ta DVD...

tsiros_temp
02/08/2006, 10:38
Fisika eisai anthropos...pou skeftetai KAI krinei...Ara eisai ipokeimenikos...Ara auto pou les den einai aparaitita sosto gia olous...Einai omos sigoura gia sena....Ara den mporeis afthaireta na peis oti auto pou leo einai sosto i lathos...mporeis na peis oti diafoneis....

Αν χρησιμοποιήσω αντικειμενικά κριτήρια στους συλλογισμούς μου, και το θέμα ανα χείρας το επιτρέπει, τότε το συμπέρασμα στο οποίο θα καταλήξω θα είναι αντικειμενικό. Το συμπέρασμα δεν θα είναι αυθαίρετο και θα μπορώ να πω για κάτι αν σωστό ή όχι.

b)Sxetika me auto, simfono en meri..Kamia methodologia den ifistatai pou na mporeis na peis oti einai lanthasmeni, apo tin stigmi pou to apotelesma tis sigklinei (i einai idio) me to apotelesma mias allis...Tora, milontas gia logiki, se poia logiki anaferesai? Tin diki mou? Tin diki sou?Tin koini logiki?Mathimatiki logiki?...

Η μέθοδος δεν κρίνεται από το τέλος. Το αποτέλεσμα δεν το ξέρεις. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να φροντίσεις κάθε βήμα στη σκέψη σου να είναι σωστό. Τότε μόνο μπορείς να γνωρίζεις ότι το τέλος στο οποίο έφτασες είναι σωστό. Τόσο σωστό όσο και τα δεδομένα με τα οποία ξεκίνησες τη σκέψη σου.

Λάθος μεθοδολογία που δίνει συμπτωματικά, το ίδιο αποτέλεσμα με σωστή μεθοδολογία, είναι ακριβώς αυτό: σύμπτωση.

Exei na kanei me to poso pistiki vriskeis tin eksigisi gia kati...an sou kanei, tin apodexesai...

Δηλαδή, αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα και το λύσω, και σου παρουσιάσω τη λύση, εσύ λες ότι η λύση που θα σου παρουσιάσω δεν μπορείς να κρίνεις αν είναι "σωστή" ή "λάθος", και ότι είσαι στο έλεος της μοίρας να χάφτεις ό,τι σου δίνουν.

Οι λύσεις δεν "μου κάνουν". Οι λύσεις και οι εξηγήσεις έχουν απολύτως αντικειμενικά κριτήρια για το αν στέκουν ή όχι. Ούτε μπορείς να "απορρίψεις" μια εξήγηση. Μπορείς να εξηγήσεις γιατί είναι λάθος κάποιο βήμα της, αλλά άκριτα να την "απορρίψεις" δεν έχεις τη δυνατότητα.

Εγώ δεν "ικανοποιούμαι". Για individual thought patterns τράβα άκου τον δίσκο των death.

Isos giati ego DEN exo xrisimopoiisei??? όχι, διότι η συμπεριφορά και ο τρόπος σκέψης του φίλου μου δεν άλλαξε. Όχι περισσότερο ή λιγότερο από όσο αλλάζει η συμπεριφορά του ανθρώπου φυσιολογικά στην πορεία της ζωής του.

I isos giati, akrivos epeidi einai filoi sou, einai konta ston diko sou tropo skepsis oste na sou fenontai logikoi??? Όχι, διότι είμαστε διαφορετικοί άνθρωποι και διαφωνούμε σε πολλά θέματα. Όχι με χαζά επιχειρήματα όπως τα δικά σου όμως, που με κουράζουν, γιατί χρειάζεται να γράφω τα αυτονόητα. Για αυτό που ξαναλές, μετά, ξαναγράφω τα ίδια. Μπορείς να κρίνεις πράγματα χωρίς να έχεις την εμπειρία αυτή καθ'αύτη. Δε χρειάζεται να χάσω ένα πόδι για να ξέρω ότι είναι σημαντική απώλεια, το κατάλαβα όταν έχασα κομμάτια από τα δάχτυλά μου.

i dio oi diatrofologoi/iatroi kai loipoi allazoun gnomi pano sto thema...Prosopika pistevo

Αδιαφορώ. Ξέρω ότι το κόκκινο κρασί κάνει καλό στην καρδιά όταν συνοδεύει το φαγητό. Μισό/ένα ποτήρι (Αναλόγως τον άνθρωπο). Η μπύρα έχει άλλα καλά.

Τα προσωπικά σου πιστεύω δεν έχουν θέση στην κουβέντα. Να πεις τι ξέρεις και γιατί είναι έτσι.

Exeis kamia idea gia to poso toksiko einai to LSD-25 as poume, to xrono pou paramenei sto aima kai ti akrivos kanei

Ε ρε με τι τούβλα κάθομαι και "συζητάω"... Το LSD-25 μπορεί να είναι τοξικό άμα το πάρεις με τη σέσουλα, όπως και σχεδόν οτιδήποτε άλλο. Αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σα φάρμακο. Και η νιτρογλυκερίνη χρησιμοποιείται σα φάρμακο. Εσύ τι βλακείες λες;

Agorase nova...
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
Όχι.

packo
02/08/2006, 11:43
@tsiros_temp: ksekinisa na apantiso alla mono quote xreiazetai na kano gia na deis kai monos sou oti to ligotero pou mporo na po gia auta pou les einai oti einai logia pou mono skopo exoun na kalipsoun ton prosopiko sou kompleksismo i ta dika sou prosopika problimata...Des psixologo, tha se voithisei....

@fantacid: Mporo na sou apantiso se auta pou rotas...Mporo na sou po kai merika akoma...Oso gia ta rave...tin periodo 92-96 ta osa party ginontan den eixan ton prosanatolismo "pa na fam" pou apektisan meta...To sinthima itan "Rave us all.Unite!"

@Respect: 1on) den milao genika, milao sigkekrimena gia ton tsiro.. 2on) Den exo autoskopo na tis vgaloume kai na tis stisoume pios exei dei pio polla rave kai pou...Den nomizo oti ekei tethike to thema eksallou...Alla AN exei dei pote kaneis (o tsiros diladi) ena toulaxiston rave (se nifalia katastasi) gia na dei ti paizei ekei mesa...

packo
02/08/2006, 11:50
episis, gia na min dimiourgithoun pareksigiseis, ego den eimai iper i kata...An kapoios vriskei kati kalo se auto, dikaioma tou na to kanei...Opos eksallou ola ta pragmata ston kosmo..

Episis, sevomenos tin apopsi tou gia ton eauto tou kai tin epilogi tou na kanei xrisi telika i oxi, den ton xaraktirizo "vlaka", "touvlo", "kammeno" klp klp...Fisika, auto proipothetei toulaxiston ta stoixeiodi tis paideias, tin mi iparksi "dithen" antisimvatismou kai fisika ton stoixeiodi sevasmo kai evgenia pros enan allo anthropo...

tsiros_temp
02/08/2006, 11:55
@tsiros_temp: ksekinisa na apantiso alla mono quote xreiazetai na kano gia na deis kai monos sou oti to ligotero pou mporo na po gia auta pou les einai oti einai logia pou mono skopo exoun na kalipsoun ton prosopiko sou kompleksismo i ta dika sou prosopika problimata...Des psixologo, tha se voithisei....

Δεν αντικρούει κανένα επιχείρημά μου, ο ισχυρισμός σου ότι χρήζω βοήθειας, είτε πράγματι τη χρειάζομαι είτε όχι. Μάλιστα, είναι το συνηθέστερο σφάλμα που κάνουν οι περισσότεροι στην κουβέντα. Αντί να επιτεθούν στα επιχειρήματα του άλλου, επιτίθενται στο πρόσωπο που τα λέει.

packo
02/08/2006, 11:59
Den sou epitithemai kai kakos to katalaves etsi...Sou leo pos i gnomi mou einai na episkeftheis enan epaggelmatia psixologo pou pithanos na se voithisei ta opoia prosopika provlimata antimetopizeis....

Episis, otan sizito den epitithemai.....sindialosomai..Pou ksereis, mporei na exei kai o allos kati xrisimo na pei..

tsiros_temp
02/08/2006, 12:03
Αν νομίζεις ότι με το "Fisika, auto proipothetei toulaxiston ta stoixeiodi tis paideias, tin mi iparksi "dithen" antisimvatismou kai fisika ton stoixeiodi sevasmo kai evgenia pros enan allo anthropo..." κατάφερες να περάσεις ότι μου λείπει παιδεία, ευγένεια ή σεβασμός, τότε δεν κάνουμε κουβέντα για τα ναρκωτικά, αλλά αρχίζουμε τις προσωπικές επιθέσεις.

tsiros_temp
02/08/2006, 12:06
Επετέθεις σε μένα όταν ισχυρίστηκες ότι χρειάζομαι ψυχολόγο. Σίγουρα, δεν επετέθεις στα επιχειρήματά μου για να προσπαθήσεις να τα αποδείξεις λάθος

packo
02/08/2006, 12:06
Den eida pouthena na anafero esena....Fisika, kai den nomizo na diafoneis se auto, einai stoixeiodes na sevesai tin apopsi tou allou, opos episis stoixeiodes einai na SINDIALASESAI kai oxi na epitithesai eks' ou kai i ennia "DIALOGOS"...

Tora, an theoreis oti empipteis sta " Fisika, auto proipothetei toulaxiston ta stoixeiodi tis paideias, tin mi iparksi "dithen" antisimvatismou kai fisika ton stoixeiodi sevasmo kai evgenia pros enan allo anthropo..." einai diki sou ipothesi giati esi auto pisteveis gia ton eauto sou...

packo
02/08/2006, 12:08
Koita...an gia kapoio logo pistevo oti kapoios exei ena problima pou xrizei epaggelmatikis voithias, sta plaisia tou anthropismou tou proteino na episkefthei ton aparaitito epaggelmatia...Isos i ekfrasi "Des psixologo" einai lathos, sostotera eprepe na po: "Sou proteino na deis psixologo"...Atixis i sintaksi tis protasis apo tin plevra mou....

tsiros_temp
02/08/2006, 12:09
Τράβα μάθε τα ελληνικά, σωστά. Να χρησιμοποιείς τις λέξεις με το πραγματικό τους νόημα. Άνοιξε και κανένα λεξικό, εκτός από τη nova. Γράφε ελληνικά να συννενοούμαστε.

Sou leo pos i gnomi mou einai na episkeftheis enan epaggelmatia psixologo pou pithanos na se voithisei ta opoia prosopika provlimata antimetopizeis....
Άντε και γαμήσου, σάπιο μουνί, να στο πω αλλιώς...

packo
02/08/2006, 12:12
Milontas gia paideia.....

Άντε και γαμήσου, σάπιο μουνί, να στο πω αλλιώς...

Milontas gia ratsismo

Τράβα μάθε τα ελληνικά, σωστά. Να χρησιμοποιείς τις λέξεις με το πραγματικό τους νόημα. Άνοιξε και κανένα λεξικό, εκτός από τη nova. Γράφε ελληνικά να συννενοούμαστε.

Btw, mikre kai eksipne file mou, mporeis na deis doriforika kanalia kai free meso internet i me diki sou idiokataskevi...

Oso gia to grafe ellinika, no can do sorry...Grapse esi greeklish kalitera...

Sinexizo na sou proteino na deis psixologo pantos....

monstermind
02/08/2006, 12:13
ρε μάγκες θα τσακωθούμε για το τσιγαριλίκι? είναι εντελώς αντιδεοντολογικό. ευτυχώς που ο μάρλεη δεν ήταν μηχανόβιος δηλαδή, γιατί θα τρίζαν τα κοκαλάκια του.

αρχίκα ο κύριος Ζιρέος είπε ορισμένα πράματα για το χασίς. με κάποια συμφωνούμε με κάποια όχι. το αν είναι καλό ή όχι το τσιγαριλίκι είναι κουβέντα για παιδάκια του δημοτικού γιατί καλό και κακό ξέρουμε όλοι ότι δεν υπάρχει στην πραγματικότητα. είναι λοιπόν άποψη, είναι θέμα γωνίας παρατήρησης.

αν ο κος τζιτρός είναι τύπος που δεν βλέπει ποτέ τηλεόραση, δεν σταματάει ποτέ να λύνει μαθηματικές ασκήσεις ,απαιτεί ακόμα και το χιούμορ του να είναι επιπέδου γουντι άλεν ή αρχαίας ελληνικής κωμωδίας κτλ, ε ναι έχει δικαίωμα να πιστεύει ότι είναι κακό το τσιγαριλίκι.

αν ο κος σνιπερ είναι άνθρωπος που δεν πετάει ποτέ σκουπιδάκια στο δρόμο, περιμένει παντα στην ουρά στην τράπεζα, δεν περνάει ποτέ το όριο ταχύτητας κτλ, ε ναί έχει δικαίωμα να πιστεύει ότι το τσιγαριλίκι είναι κακό

αν ο κός πακο διευθύνει μια εταιρία με 10 ετήσιους προυπολογισμούυς της εθνικής τράπεζας μειον στην κατάσταση των αποτελεσμάτων χρήσης του, ή έκανε για 5 συναπτά χρόνια, χρήση ηρωίνης και κοκαινης και τα έκοψε και τώρα πίνει ποτε ποτε κανα τσιγαράκι, ε ναι, έχει δικαίωμα να πιστεύει ότι είναι καλό.

εγω προσωπικά θα ασπαστώ την άποψη του κου μποξερ, μιας και τυχαίνει και πριν 5 χρόνια έκανα και γώ συζυτήσεις για εκτροφείο στρουνθοκαμήλου.

:lol:

τώρα εσείς μάγκες καθίστε και κάνετε διαγωνισμό για το ποιός έχει δει και διαβάσει τις περισσότερες έρευνες σχετικά (οι οποίες είναι όλες ιδιαιτέρου low budget και με συχνά αλλιωμένα αποτελέσματα), και για το ποιός έχει τον πιο υπερτροφικό εγκέφαλο και την ικανότητα να χαρίζει συμβουλές και κουβέντες και να εισπράτει σεβασμό και θαυμασμό.

την μόρφωση σας και την ικανότητα σας, όσοι απο εσας την έχετε, προσπαθήστε να την χρησιμοποιήσετε παραγωγικά, να μάθετε τους άλλους και να μάθετε από αυτούς, και όχι να το παίζετε καμπόσοι.

αυτό πιστεύω οτι είναι και το νόημα του πνεύματος και της παιδείας.

και να πω και κάτι που δεν το έχετε θίξει και λύνει πολλές διαφορές. το πόσο και με πιο τρόπο το χασίς επιρεάζει μεσο/μακροπρόθεσμα τον καθένα έχει σε μεγάλο βαθμό να κάνει με την ψυχοσωματική του κατάσταση. δεν έχει τα ίδια αποτελέσματα σε όλους, οπότε καλό θα ήταν να μην κρίνετε από τις προσωπικές ή περιβαλλοντικές εμπειρίες σας, ή καλύτερα να αφήνετε και ένα παράθυρο ανοιχτό σε μια φαινομενικά αντίθετη άποψη.

packo
02/08/2006, 12:17
@monstermind:

Sta perissotera pou les, eimai simfonos...An kai epimeno na leo pos den eimai iper i kata tis xrisis..Eimai kata ton erevnon pou exoun ginei monopleura kai kata ton anthropon pou pistevoun oti gnorizoun ena thema epeidi diavasan mia erevna gia auto...Kai opos katalavaineis auto den exei na kanei me drugs...Exei na kanei me otidipote...

--edit

Sxetika me ta apotelesmata tis makroxronias xrisis xasis, ontos ta apotelesmata poikiloun...Episis, auto pou ego ksero einai oti opoios apla diekopse tin xrisi se vathos xronou den antimetopizei kanena provlima, kanena steritiko sindromou kai telika kamia pathisi pou na sxetizetai me tin xrisi xasis...

tsiros_temp
02/08/2006, 12:18
Milontas gia paideia.....

Milontas gia ratsismo

Btw, mikre kai eksipne file mou, mporeis na deis doriforika kanalia kai free meso internet i me diki sou idiokataskevi...

Oso gia to grafe ellinika, no can do sorry...Grapse esi greeklish kalitera...

Sinexizo na sou proteino na deis psixologo pantos....

Άντε γαμήσου μαλακισμένο.

Η υπομονή στη μαλακία έχει και τα όριά της!

ΓΑΪΔΟΥΡΙ! Ε ΓΑΪΔΟΥΡΙ!

παρακαλώ οποιονδήποτε με διαβάζει που βρίζω, να διαβάσει μόνος του το thread αυτό από την αρχή και να δει τι έχω πει μέχρι τώρα και να κρίνει μόνος του.

packo
02/08/2006, 12:23
Άντε γαμήσου μαλακισμένο....

...ΓΑΪΔΟΥΡΙ! Ε ΓΑΪΔΟΥΡΙ!

a) Auto mporei na theorithei euxi

b) Sou epitrepo na me apokaleis opos thes an auto se kanei na niotheis oti exeis dikio, eisai kaliteros anthropos klp klp

Η υπομονή στη μαλακία έχει και τα όριά της!

I ipomoni genika exei ta oria tis...
--edit
...i diki mou de exei megala oria...

παρακαλώ οποιονδήποτε με διαβάζει που βρίζω, να διαβάσει μόνος του το thread αυτό από την αρχή και να δει τι έχω πει μέχρι τώρα και να κρίνει μόνος του.

Mou thimizei ton leventi auto to teleutaio stin teleutaia ekpompi tou kanaliou 67....

sniper
02/08/2006, 12:46
γραφτε και τα υπόλοιπα γιατί το ποστ πάει εκεί που του αξίζει...

αν δεν μπορείτε να συζητήσετε σαν άνθρωποι δεν θα συζητάτε καθόλου.

:smokin:

EVI
02/08/2006, 12:50
:a014: :a014: :a014:

SPORAKIAS
02/08/2006, 12:59
Αρχικά δημιουργήθηκε από SPORAKIAS

αυτη ειναι μεγαλη συζητηση και δεν ειναι σωστο να γινετε τοσο ανοικτα γι'αυτο με προσοχη τι λεμε ;)

τα λεγα εγω δεν τα ελεγα :sick: :rolleyes:

tsiros_temp
02/08/2006, 13:32
Εγώ κουβέντιαζα. Όταν όμως ο packo άρχισε να λέει άσχετα (ότι χρειάζομαι ψυχολόγο, ότι έχω κόμπλεξ και άλλα) τότε η κουβέντα πήρε την κάτω βόλτα.

packo
02/08/2006, 13:35
As ipothesoume oti to diko mou lathos einai oti sou proteina na deis psixologo, se teleios lathos ifos...I prostaktiki den armozei se protaseis...To eipame, to paradextika.... eksakoloutho na sou to proteino...

To diko sou lathos pio itan??

tsiros_temp
02/08/2006, 13:52
Τί εξακολουθείς να προτείνεις ρε; Είσαι σοβαρός; Κοιτάχτε τον! Δίνει και συμβουλές αυτός που δε μπορεί να δώσει επιχειρήματα!

packo
02/08/2006, 13:54
a)Eimai sovarotatos

b)Dino epixeirimata

sniper
02/08/2006, 14:03
Μην κάνετε σαν μωρά παιδιά.....

Σεβαστείτε τον εαυτό σας και αυτούς που σας διαβάζουν.....

Μην με κάνετε να σας στείλω τιμωρία στο δωμάτιό σας :D

sas
02/08/2006, 14:05
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Μην κάνετε σαν μωρά παιδιά.....

Σεβαστείτε τον εαυτό σας και αυτούς που σας διαβάζουν.....

Μην με κάνετε να σας στείλω τιμωρία στο δωμάτιό σας :D

Στο λευκό κελί και γρήγορα :rotflmao:

αλλά έναν από τους 2 :rolleyes:

tsiros_temp
02/08/2006, 14:10

Που είναι τα επιχειρήματα;

Εδω ισχυρίζεσαι ότι καλύπτω τον "κομπλεξισμό ή προσωπικά προβλήματα". Πότε έκανα κάτι τέτοιο; Δείξε μου.

Μετά λες να δω ψυχολόγο. Καλή ιδέα, δε λέω, μετά από όλα αυτά που έχω δει, αλλά για τη συζήτηση έχεις να πεις κάτι;

"Ξεκίνησες να απαντήσεις αλλά μόνο quote χρειάζεται για να δω και μόνος μου ότι το λιγότερο που μπορείς να πεις για αυτά που λέω ότι είναι λόγια που μόνο σκοπό έχουν να καλύψουν τα κόμπλεξ μου..." Τί παραλήρημα είναι αυτό; Βγάζει κανείς νόημα από αυτό το πράμα; Εγώ βλέπω πάνω από 10 ρήματα σε μία πρόταση. Τί νόημα να βγάλω από αυτό; Τέτοιο πράμα δεν έχω ξαναδεί.

stavrogin
02/08/2006, 14:12
Εχω γνωστους που κανουν χρηση χρονια και εντονη.Υποτιθεται οτι η κανναβη σε κανει πιο αναβλητικο και πιο παθητικο στις εξελιξεις της ζωης σου.Αν ειναι ετσι τοτε ο χαρακτηρας μου ειναι εκατο φορες πιο επικυνδινος και θα επρεπε να απαγορευτει.

Στους καπνιστες χασις που γνωριζω εχω δει απιστευτες διαφορετικοτητες ετσι ωστε να μην μπορω να βγαλω συμπερασμα κανενα.
Χρονιοι χρηστες που ειναι καθ'ολα δραστηριοι και λειτουργικοι και αλλοι χωρις ορεξη για ζωη σε βαθμο να εχουν καταληξει να κλειστουν στο σπιτι τους αεργοι, για χρονια,χωρις ομως να εχουν χασει την διανοητικη τους ικανοτητα.Ωστοσο υπαρχει ελλιμα στο πρακτικο επιπεδο
Αλλος εχει σαρωσει ολα τα μεταπτυχιακα ενω παραλληλα εργαζεται και δεν αφηνει ουσια για ουσια που να μην δοκιμασει.

Νομιζω οτι η ιστορια των "ουσιων" θα ξαναγραφει κι εκει θα αλλαξουν πολλα.

Το αγιο χασισακι επιτραπηκε για νοσοκομιακη χρηση στις ΗΠΑ ,ως καταπραιντικο με χαμηλοτερες επιπτωσεις απο ολα τα αλλα παρομοια φαρμακα.

packo
02/08/2006, 14:17
while(true)
{
if($_post.getSender().equals("tsiros_temp"))
$packo.ignorePost($_post)
else
$packo.handlePost($_post)
}

tsiros_temp
02/08/2006, 14:44
Σαν τα μικρά παιδάκια, κλείνουν τα αυτιά και φωνάζουν, για να μην ακούνε.

Να με αγνοείς δεν έχει νόημα, δεν πρόκειται να μιλήσω. Περιμένω να ακούσω εσένα απαντήσεις.

zephyr1
02/08/2006, 15:14
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
γραφτε και τα υπόλοιπα γιατί το ποστ πάει εκεί που του αξίζει...

αν δεν μπορείτε να συζητήσετε σαν άνθρωποι δεν θα συζητάτε καθόλου.

Αφου ειναι να παει........... εκει που ειναι να παει:a12:

Να ρωτηξω και εγω κατι?

Αν φυγεις απο Βιεννη 07:00 το πρωι,....προλαβαινεις να εισαι Ανκονα στις 17:00 τ' απογευμα?:confused:

KaTaNaS
02/08/2006, 15:22
Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1

Αν φυγεις απο Βιεννη 07:00 το πρωι,....προλαβαινεις να εισαι Ανκονα στις 17:00 τ' απογευμα?:confused:

to loipon, WIEN - ANCONA απο strassebahn και autostrada

είναι στα 900 με 950 χιλιόμετρα!

είτε με αυτοκίνητο είτε με μοτόρι άνετα έχεις μια 100αρα μέση ωριαία μαζί με στάσεις για κατούρημα - βενζινες - σαντουιτς στο χέρι και βούρ...

άρα χειάζεσαι 10 ώρες πές...

7 το πρωι συν 10, υποτείθεται πως φθάνεις στις 17:00 ακριβώς.

οριακά είσαι ζέφυρ...

πρέπει να το πατήσεις λίγο και να σταματήσεις μόνο για βενζίνες...

φαγητά και νερά πάρε να χεις απο την βιέννη ...

το πλοιο τι ωρα φευγει;
19:00 ;

γιατί και μια ωρα νωριτερα να φθασεις αν εχεις ηδη τα εισητηρια δε τρεχει μια...

αν απο την αλλη ξεμεινεις ανκονα, πάρε με στο 6948323926 , έχω καλούς φίλους έλληνες φοιτητές... προθημοι να βοηθησουν πάντα!

:wave2:

zephyr1
02/08/2006, 15:32
Αρχικά δημιουργήθηκε από KaTaNaS
το πλοιο τι ωρα φευγει;
19:00 ;

17:00 :look:

αν απο την αλλη ξεμεινεις ανκονα, πάρε με στο .............. , έχω καλούς φίλους έλληνες φοιτητές... προθημοι να βοηθησουν πάντα!

Τι να πω εισαι ψυχαρα παιδι.

Εκτος απ 'την περιγραφη της διαδρομης(την τυπωσα για να την εχω).

Αυτο με τους φιλους ειναι οτι καλυτερο.

Ευχαριστω καρδιακα.

KaTaNaS
02/08/2006, 15:51
Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1
17:00 :look:

γιατι δε ξεκινας πιο νωρίς ρε συ;

κατα τις 5:00 να πούμε!

gojakla
02/08/2006, 16:01
αν απο την αλλη ξεμεινεις ανκονα...

Κάπνισε ένα τσιγαράκι!!!! :winka:

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

fantacid
02/08/2006, 16:07
Αρχικά δημιουργήθηκε από stavrogin
Το αγιο χασισακι επιτραπηκε για νοσοκομιακη χρηση στις ΗΠΑ ,ως καταπραιντικο με χαμηλοτερες επιπτωσεις απο ολα τα αλλα παρομοια φαρμακα.

χμ.....ξερεις ποιο ειναι το πιο αμεσο κ πιο αποτελεσματικο παυσιπονο?????
η μορφινη!!

οποτε δεν ειναι σοβαρο επιχειρημα η νοσοκομιακη χρηση!!!

gcrook
02/08/2006, 16:12
χμ.....ξερεις ποιο ειναι το πιο αμεσο κ πιο αποτελεσματικο παυσιπονο?????
η μορφινη!!

Με ασθενεις που επιμενουν χρονια μετα οτι ακομα πονανε!

:rolleyes: :wave2:

fantacid
02/08/2006, 16:13
Φιλε τσιρε,
αν κ διαφωνουσαμε σε καποια πραματα,σε σεβομουνα σαν ομιλητη (εστω κ σε φορα!) αλλα μετα απο τα τελευται ποστ σου με τα κοσμιτικα επιθετα,εχεις χασει πολλους ποντους στα ματια μου!
κριμα!

εσυ υποστηριζες τα λεγομενα σου με επιχειρηματα (τουλαχιστον ετσι νομιζες!) κ στο τελος τα γαμησες το κολο ολα!

να κανω κ μια αδιακριτη ερωτηση?
ποσο χρωνων εισαι??

packo
02/08/2006, 16:19
@fantacid: Sxetika me tin nosokomiaki xrisi os mi epixeirima ti ennoeis? Os pharmakeutiko eidos, profanos xorigoun THC kai oxi kathauti kanavi.....

tsiros_temp
02/08/2006, 16:32
Συγνώμη κύριε fantacid, μπορείς να δείξεις που "τα γαμησες το κολο ολα";

Τα κοσμιτικά επίθετα που χρησιμοποίησα ήταν επειδή η συζήτηση είχε πάρει την κάτω βόλτα μετά τους χαρακτηρισμούς του packo για τη ψυχική μου υγεία οι οποίοι δεν συσχετίζονται στο ελάχιστο με τα επιχειρήματα που παρουσίασα μέχρι εκείνο το σημείο. Μπορείς να πας να κοιτάξεις.

stavrogin
02/08/2006, 17:56
H νοσοκομειακη χρηση δεν ειναι επιχειρημα ειναι μια πληροφορια η οποια αποδεικνηει τον αντιεπιστημονικο τροπο με τον οποιο αντιμετωπιζει η δυτικη κοινωνια τις ουσιες.επρεπε να φτασουν το 2000 για να δεχτουν να εισαγουν στην φαρμακευτικη μια ουσια(την καναβη ) μονο και μονο επειδη ειναι παρανομη η χρηση της.Κι ετσι δεν βρηκε το δρομο της στα εργαστηρια μεχρι καποιοι χρηστες επιστημονες που την γνωριζαν απο πρωτο χερι αναγνωριζαν καποια θετικα χαρακτιριστηκα της.(αυτο ειναι υποθεση δικη μου)
Και μη συνγκρινεις τη μορφινη.Δεν εχει καμια απολυτως σχεση το ενα με το αλλο.

Ασχετο:Η ηρωινη ειναι σκευασμα της beyer που δημιουργησε και κυκλοφορισε το 1959 σαν ουσια που θα λαμβαναν οι μορφινομανεις για να απεξαρτηθουν απο την μορφινη.

monstermind
02/08/2006, 18:16
H νοσοκομειακη χρηση δεν ειναι επιχειρημα ειναι μια πληροφορια η οποια αποδεικνηει τον αντιεπιστημονικο τροπο με τον οποιο αντιμετωπιζει η δυτικη κοινωνια τις ουσιες.επρεπε να φτασουν το 2000 για να δεχτουν να εισαγουν στην φαρμακευτικη μια ουσια(την καναβη ) μονο και μονο επειδη ειναι παρανομη η χρηση της.Κι ετσι δεν βρηκε το δρομο της στα εργαστηρια μεχρι καποιοι χρηστες επιστημονες που την γνωριζαν απο πρωτο χερι αναγνωριζαν καποια θετικα χαρακτιριστηκα της.(αυτο ειναι υποθεση δικη μου)
Και μη συνγκρινεις τη μορφινη.Δεν εχει καμια απολυτως σχεση το ενα με το αλλο.

παρεπιπτώντως στην υπέροχη χώρα μας απαγορέυεται η όποια χρήση κάνναβης, και όποιας οικογένειας κάνναβης ακόμα και της κλωστικής κάνναβης που δεν καπνίζεται αλλά χρησιμοποιείται στον ρουχισμό. φυσικά εισάγουμε αβέρτα προϊόντα κλωστικής κάνναβης η καλλιέργεια της οποίας θα ευδοκιμούσε στο κλίμα της ελλάδας.

fantacid
02/08/2006, 18:27
παρεπιπτώντως στην υπέροχη χώρα μας απαγορέυεται η όποια χρήση κάνναβης, και όποιας οικογένειας κάνναβης ακόμα και της κλωστικής κάνναβης που δεν καπνίζεται αλλά χρησιμοποιείται στον ρουχισμό. φυσικά εισάγουμε αβέρτα προϊόντα κλωστικής κάνναβης η καλλιέργεια της οποίας θα ευδοκιμούσε στο κλίμα της ελλάδας.

ειχαμε εργωστασιο στη λαρισα (ή βολο,δε θυμαμε) που εφτιαχνε ινες απο κανναβη σατιβα η οποια γινεται πολυ πιο ψιλη κ εχει απιστευτα δυνατες ινες κ το 1/10 THC,το οποιο το κλεισαμε για ευνοητους λογους!!!

θυμαμε ειχα δει μια γαματη γελιογραφια παλιοτερα,
εχουνε μαγκωσει εναν τυπακο κ τον εχουν ενοποιων του κ.δικαστα,κατηγορητε οτι ξηλωσε να μανικι κ το καπνιζε κ ρωταει ο δικαστης,
-ητανε ρουχα απο κανναβι??
-Οχι κ.δικαστα 90% ακριλυκο,αν το καπνισει θα παει αδιαβαστος!!!

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

fantacid
02/08/2006, 18:28
ειχαμε εργωστασιο στη λαρισα (ή βολο,δε θυμαμε) που εφτιαχνε ινες απο κανναβη σατιβα η οποια γινεται πολυ πιο ψιλη κ εχει απιστευτα δυνατες ινες κ το 1/10 THC,το οποιο το κλεισαμε για ευνοητους λογους!!!

θυμαμε ειχα δει μια γαματη γελιογραφια παλιοτερα,
εχουνε μαγκωσει εναν τυπακο κ τον εχουν ενοποιων του κ.δικαστα,κατηγορητε οτι ξηλωσε ενα μανικι κ το καπνιζε,κ ρωταει ο δικαστης,
-ητανε ρουχα απο κανναβι??
-Οχι κ.δικαστα 90% ακριλυκο,αν το καπνισει θα παει αδιαβαστος!!!

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

sniper
02/08/2006, 18:29
...........
Ασχετο:Η ηρωινη ειναι σκευασμα της beyer που δημιουργησε και κυκλοφορισε το 1959 σαν ουσια που θα λαμβαναν οι μορφινομανεις για να απεξαρτηθουν απο την μορφινη.

Διόρθωση:

Η ηρωίνη είναι το εμπορικό όνομα της μορφίνης (Heroine - ηρωίδα) - (όπως Ασπιρινη για την παρακεταμόλη) και το κουτί με τα φιαλίδια είχε μια γυναίκα στο πεδίο της μάχης, κατά τον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο

πηγή: Ντοκυμαντερ του ΒΒC το 1992

Τα παραπάνω του stavrogin είναι ανακριβή.... (αν το BBC έλεγε αλήθεια)

monstermind
02/08/2006, 19:03
Συγνώμη κύριε fantacid, μπορείς να δείξεις που "τα γαμησες το κολο ολα";

Τα κοσμιτικά επίθετα που χρησιμοποίησα ήταν επειδή η συζήτηση είχε πάρει την κάτω βόλτα μετά τους χαρακτηρισμούς του packo για τη ψυχική μου υγεία οι οποίοι δεν συσχετίζονται στο ελάχιστο με τα επιχειρήματα που παρουσίασα μέχρι εκείνο το σημείο. Μπορείς να πας να κοιτάξεις.

ρε συ, δεν είπε και κάτι κακό. σε είδε που είσαι οξύθυμος και σου πρότεινε να πας να δεις ένα γιατρό ειδικό. απο αγάπη και ενδιαφέρον το έκανε.

και στο κάτω κάτω, ποιός σου είπε ότι μας καίγεται καρφί για το αν θχτηκες ή οχι. υπερασπίσου την υγεία σου με πμ και μην μας πηδάς την συζήτηση.

...

μπορεί κάποιος αντμίν να τα σβίσει ή πρέπει να κάνουμε δημοψήφισμα για το πόσο άχρηστοι είναι μερικοί αντμίν εδω μέσα?

tsiros_temp
02/08/2006, 19:19
monstermind, σε παρακαλώ, διάβασε τα δυο πρώτα ποστ στην τέταρτη σελίδα, απ'όπου ξεκίνησε να εκτροχιάζεται η συζήτηση.

Ποιός απεκάλεσε ποιόν κομπλεξικό και ποιός παραθέτει επιχειρήματα σχετικά με τη συζήτηση;

Και να μου επιδείξεις που φαίνεται στο πρώτο ποστ μου στην 4η σελίδα, ότι είμαι οξύθυμος. Μήπως λες αυτό; "b)Ksereis ti skata einai auta pou anafereis i apla ta diavases kai ta les???"

sniper
02/08/2006, 19:32
.......
μπορεί κάποιος αντμίν να τα σβίσει ή πρέπει να κάνουμε δημοψήφισμα για το πόσο άχρηστοι είναι μερικοί αντμίν εδω μέσα?

1. μπορεί αλλά δεν το κάνει
2. Μπορεί επίσης να το στείλει ολόκληρο το thread αφού τελικά τσακώνονται 2 και κοιτάνε οι υπόλοιποι...

Σε ένα thread που εκ των πραγμάτων (όπως και άλλα με θρησκείες κλπ) δεν καταλήγει πουθενά..... όχι πως θα έπρεπε... αλλά ρε φιλαράκο τσίρο ηρέμησε αγόρι μου... Προσπάθησε να γράφεις πιο κατανοητά.... θεώρησε εμάς τους υπόλοιπους χαζούς και γράφε σαν να απευθύνεσαι σε τετοιους... Κουραστικό, αλλά τα υψηλά νοήματα δεν είναι για όλους - άσε που δεν έχουμε όλοι τον ίδιο τρόπο σκέψης....

tsiros_temp
02/08/2006, 19:38
Γράφω απλές προτάσεις, με ελληνικούς χαρακτήρες, σωστή στίξη παντού, με λίγα ρήματα. Απαντάω με quotes, όπου χρειάζεται.Αν ο άλλος δείχνει να μην κατάλαβε, επαναλαμβάνω τα ίδια με άλλο τρόπο, για να γίνομαι αντιληπτός.

Δε βλέπω τι άλλο να κάνω για να γίνω καλύτερα αντιληπτός. Για αυτό το λόγο απορώ που ζητάς από μένα να διορθώσω κάτι. Διάβασε τα 2 πρώτα ποστ της 4ης σελίδας.

Respect
02/08/2006, 19:42
Αρχικά δημιουργήθηκε από SPORAKIAS
τα λεγα εγω δεν τα ελεγα :sick: :rolleyes: Σωστόόόόςςς.....:lol: :lol: :a15:

tsiros_temp
02/08/2006, 19:43
Διόρθωση στη διόρθωση:

Ηρωίνη ( Heroin: "αυτή που πίνεις και νοιώθεις ήρωας", όχι "ηρωίδα". Το "ηρωίδα" γράφεται heroine) είναι παράγωγο της μορφίνης.

sniper
02/08/2006, 19:49
Διόρθωση στη διόρθωση:

Ηρωίνη ( Heroin: "αυτή που πίνεις και νοιώθεις ήρωας", όχι "ηρωίδα". Το "ηρωίδα" γράφεται heroine) είναι παράγωγο της μορφίνης.

Σωστά - Heroine έπρεπε να γράψω ΚΑΙ ΔΕΝ ειναι παράγωγο της μορφίνης αλλά μορφίνη.....

Η αντίδραση ναι μεν είναι μέρος της ηλικίας σου αλλά δεν είναι πάντα η σωστή κίνηση...

tsiros_temp
02/08/2006, 19:56
Αντίδραση; Εξακολουθείς να υπεκφεύγεις να δώσεις εξηγήσεις: γιατί είμαι εγώ αυτός που χαρακτηρίζεται κομπλεξικός, ότι χρειάζομαι ψυχολογική υποστήριξη και αντιδραστικός, όταν το μόνο που κάνω είναι να παραθέτω τα επιχειρήματά μου όσο πιό καθαρά μπορώ; Τα διάβασες τα ποστ στα οποία αναφέρομαι; Το δίκιο του δε μπορεί να το βρει κανείς δηλαδή; Όπως και να γράψει; Ο άλλος γράφει ακατάληπτα με λατινικά, όπως του καπνίσει, με χαρακτηρίζει και κάνει υπαινιγμούς για μένα και εγώ είμαι αυτός που πρέπει να προσέχει;

Όχι, η ηρωίνη είναι αλκαλοειδές παράγωγο της μορφίνης. Αν με τον όρο "μορφίνη" αναφέρεσαι σε κατηγορία ουσιών, ναι, η ηρωίνη είναι μία μορφίνη. Αλλά "μορφίνη" είναι το όνομα συγκεκριμένης χημικής ένωσης.

Σωστά - Heroine έπρεπε να γράψω ΚΑΙ ΔΕΝ ειναι παράγωγο της μορφίνης αλλά μορφίνη.....

Μα... heroine είχες γράψει: "Η ηρωίνη είναι το εμπορικό όνομα της μορφίνης (Heroine - ηρωίδα) " :look: ή το άλλαξες;

Όπως και να'χει, το νόημα της λέξης Heroin στα αγγλικά είναι "αυτό που σε κάνει να νοιώθεις ήρωας". Δε ξέρω αν αυτό σε βοήθησε να τα ξεκαθαρίσεις.

tsiros_temp
02/08/2006, 19:58
Ο χημικός τύπος της μορφίνης:

C17H19NO3

7,8-didehydro-
4,5-epoxy-17-methylmorphinan-3,6-diol

Της ηρωίνης:

C21H23NO5

(5α,6α)-7,8-didehydro-4,5-epoxy-
17-methylmorphinan-3,6-diol diacetate (ester)

Είναι παράγωγο. Δεν είναι το ίδιο.

stavrogin
02/08/2006, 20:40
σωστα Tsiros_temp

επειδη ο sniper με εβαλε σε ψαξιμο βρηκα την heroin στην Wikipedia

"Heroin or diacetylmorphine (INN) is a semi-synthetic opioid. It is the 3,6-diacetyl derivative of morphine (hence diacetylmorphine) and is synthesised from it by acetylation."

Heroin was first synthesized in 1874 by C.R. Alder Wright,

He had been experimenting with combining morphine with various acids.

Bayer marketed heroin as a "cure" for morphine addiction before it was discovered that heroin is converted to morphine in the liver"

Τελικα ειχα δικιο μονο εν μερει

κουφο,δεν το ηξερα.Η ηρωινη μετατρεπεται σε μορφινη στο συκωτι.

monstermind
02/08/2006, 21:14
monstermind, σε παρακαλώ, διάβασε τα δυο πρώτα ποστ στην τέταρτη σελίδα, απ'όπου ξεκίνησε να εκτροχιάζεται η συζήτηση.

Ποιός απεκάλεσε ποιόν κομπλεξικό και ποιός παραθέτει επιχειρήματα σχετικά με τη συζήτηση;

Και να μου επιδείξεις που φαίνεται στο πρώτο ποστ μου στην 4η σελίδα, ότι είμαι οξύθυμος. Μήπως λες αυτό; "b)Ksereis ti skata einai auta pou anafereis i apla ta diavases kai ta les???"

κοιτα να σου πω φιλαράκι, όταν ποστάρεις μια θέση ως εξής:

"Paco, monstermind: δεν είναι λογική αυτή που παρουσιάζετε. Κάνετε σοβαρά σφάλματα στο συλλογισμό σας. Εμένα στ'@@ μου αν πάθετε κάτι, βέβαια, αλλά οφείλω να το επισημάνω. Προσέχτε."

ε...

είσαι μαλάκας.

χωρις ίχνος κακίας, και με συγχωρείς για την λέξη (ή την άποψη) αλλά οφείλω να μην την ντύσω με δήθεν καθωσπρέπεια. τώρα εσύ μπορείς να πιστεύεις ότι θές, έχω και ένα φίλο που διαρκώς εδω και δεκα χρόνια βρωμάει επειδή δεν πλένεται και του την σπάει που βρωμάει και τον ενοχλεί όταν δακρύζουμε απο την μπόχα. μπορεί λοιπόν εσένα αγόριμ να σου λένε οι γύρω σου ότι είσαι έξυπνος και μπορεί και να είσαι ή μπορεί να κάνεις πολύ παρέα με ουρακοτάνγκους που ξεπέρασαν τον εαυτό τους στην εξέλιξη αλλά αυτό δεν τους κάνει ούτε κατα διάνοια έξυπνους και κατα επέκταση αυτό σε κάνει εσένα έναν μονόφθαλμό που βασιλέυει κατα την γνωστή ρήση, και @@ μάγκας και έξυπνος είσαι όταν κρίνεις ανθρώπους από μια παράγραφο την οποία έγραψαν σε στιγμή χαλάρωσης στο γραφείο σε μια χαλαρώτατη κουβέντα απευθυνόμενοι σε "φίλους" και μας κάνεις και επισυμάνσεις ωσαν το βασιλιά Σολωμόντα, δεν φυτρώσαμε και περάσαμε και τα λούκια μας στα οποία εσύ σίγουρα θα έβαζες τα κλάματα, και πίστεψε χρειάζεται μεγάλη υπομονή η ζωή για να καταφέρεις να κάνεις κάτι με αυτήν και όχι να τα πέρνεις στο κρανίο επειδή χρειάζεσαι βοήθεια απο ψυχολόγο.

προσπάθησα να μιμηθώ τον φίλο αφρο στο παραπάνω κείμενο, δεν ξέρω αν τα κατάφερα

φίλε αφρο μας λείπεις το moto.gr είναι άδειο χωρίς εσένα

tsiros_temp
02/08/2006, 21:25
"στα οποία εσύ σίγουρα θα έβαζες τα κλάματα,"

Για αυτό και μόνο, θα διαφωνήσω. Έχω δει το μεδούλι των οστών μου. Έχω μαζέψει τα κομμάτια από τα δάχτυλά μου από το πεζοδρόμιο. Δεν είσαι σε θέση να μου πεις κάτι τέτοιο εμένα, ότι "σίγουρα θα έβαζα τα κλάματα".

Όταν άλλοι είδαν τι είχα πάθει, άσπρισαν και έφυγαν από το νοσοκομείο με αναγούλα. Και δίπλα μου υπήρχε άνθρωπος που του είχαν σπάσει κόκκαλα από το σαγόνι μέχρι τη φτέρνα.

Εξακολουθω να λέω ότι κάνετε σφάλματα στη λογική σας, προσέχτε.

Και κάτι άλλο... όταν εγώ σας λέω προσέχτε... "ε, είμαι μαλάκας".

Αλλά όταν ο άλλος μου λέει να πάω σε ψυχολόγο, αυτός ο άλλος, δεν είναι μαλάκας, ε; Ε μα φυσικά όχι...

Επειδή το είπα νωρίς, ίσως να ενοχλείθηκες... Δεκτόν, αλλά, τί σημασία έχει; Και πάλι μέσα έπεσα.

Έχω και παράδειγμα τον sniper που του εξηγείς το σωστό και επιμένει στο λάθος: δεν είναι το ίδιο... "όχι ΕΙΝΑΙ"... βρε δεν είναι σου λέω! "ΟΧΙ ΕΙΝΑΙ".