Σύνδεση

View Full Version : μου πατάς το τριφύλλι θα σε σκοτώσω

Σελίδες : 1 [2] 3 4

Nefeli
28/11/2006, 14:42
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Αυτό το ελαφάκι είναι 2-3 μηνών και ετοιμάζονται να το σφάξουν για να το φάμε.... (μαζί με 10άδες άλλα που δεν είναι στο frame)

Πάμε πάλι... ποσο μάγκας νοιώθεις όταν βγάζεις την γκόμενα για φαί και λες στο γκαρσόνι : "Το ελάφι "....

Όσο μάγκας νοιώθεις όταν την βάζεις κάτω και της ρίχνεις ένα χέρι ξύλο

Τα ζώα και τα χορτάρια μας πείραξαν

Δεν κοιτάμε να δούμε το ζώο που κρύβουμε μέσα μας λέω εγώ μπα και το ημερέψουμε …………………..

:confused: :confused: :confused: :confused:

loukasfilm
28/11/2006, 14:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από crs-k
Για μελετησε λιγο καλυτερα τον "πιθηκα" ρε παληκαρι μου ... :smilea:

Οπως και η Αρκουδα (οσο κι αν σου φαινεται περιεργο αυτο) ηταν Καρποφάγος !!!

Τα δοντια μας ειναι ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΟΣ μαρτυρας! :winka:

Το κρεας (ληψη πρωτεϊνων) το ειχε αναγκη ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ (σχετικα με σημερα) φορες!
Περιπου μια φορα τον μηνα.

Απο 'κει και μετα, οταν ο πιθηκας απεκτησε και "πολιτισμο" τα βαμησε ΟΛΑ! :sad:

Λύκε καταρχήν να σου πω ότι συμφωνώ μαζί σου, σε πολλά πράγματα. Απλά μια διευκρίνηση, ότι το κρέας, μας βοήθησε να αναπτύξουμε τον εγκεφαλό μας, στον βαθμό στον βαθμό που είανι αναπτυγμένος σήμερα. Όσο για το αν είμαστε πραγματικά "ανεπτυγμένοι" συζητιέται.

:beer:

bored
28/11/2006, 15:11
Από "τότε" μέχρι "τώρα" ο εγκέφαλος, σαν όργανο, δεν έχει περάσει και καμιά εξέλιξη.
Όσο για το άλλο... δολοφονήθηκαν άνθρωποι και μου παρουσιάζεστε και ευαίσθητοι για τα ελάφια!

ουρτ :mad:

zoropatra
28/11/2006, 15:18
Αρχικά δημιουργήθηκε από bored
Από "τότε" μέχρι "τώρα" ο εγκέφαλος, σαν όργανο, δεν έχει περάσει και καμιά εξέλιξη.
Όσο για το άλλο... δολοφονήθηκαν άνθρωποι και μου παρουσιάζεστε και ευαίσθητοι για τα ελάφια!

+ 1.000

loukasfilm

Έχεις λάθος ο εγκέφαλος παρουσίασε μεγάλη εξέλιξη. Από "τότε" μέχρι "τώρα".

Για τους ανθρώπους που δολοφονήθηκαν, ΄πήραμε θέση παραπάνω.

Το "ουρτ" τι σημαίνει?:lol:

cityfly
νεότερα

"...Στην ομολογία του, ο 35χρονος κτηνοτρόφος δήλωσε ότι ο ίδιος και ο πατέρας του, ειδοποιημένοι από κάποιον γείτονα, πήγαν στο σημείο όπου βρίσκονταν οι κυνηγοί για να διαπιστώσουν εάν δημιουργούσαν πρόβλημα στα πρόβατά τους. Ο γιος, ο οποίος ήταν ένοπλος, απομακρύνθηκε από τον πατέρα του, αναζητώντας τους κυνηγούς.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ομολογία, λίγα λεπτά αργότερα, ο 35χρονος άκουσε διαπληκτισμούς μεταξύ του πατέρα του και τεσσάρων κυνηγών. Ισχυρίστηκε, δε, ότι υπήρξε και ένας πυροβολισμός από την πλευρά των κυνηγών, ενδεχομένως κατά λάθος ή για εκφοβισμό. Ο 35χρονος δήλωσε ότι μέσα στην ένταση, άνοιξε πυρ κατά των τεσσάρων.

Δύο από τους κυνηγούς έπεσαν τραυματισμένοι κοντά του, ο τρίτος στην απέναντι πλευρά του χωραφιού, ενώ ο τέταρτος -πιθανότατα ο 17χρονος- έτρεξε για να σωθεί. Ο 35χρονος κυνήγησε το νεαρό κυνηγό και άνοιξε πυρ εναντίον του, σκοτώνοντάς τον. Στο σημείο αυτό, ο 35χρονος δέχθηκε βολή από τον πέμπτο κυνηγό, τον οποίο δεν είχε δει νωρίτερα.

Το βλήμα τραυμάτισε τον 35χρονο κτηνοτρόφο στο στήθος, κοντά στην δεξιά κλείδα, αλλά όχι σοβαρά. Ο 35χρονος απάντησε με νέα πυρά, σκοτώνοντας και τον πέμπτο κυνηγό...."

περισσότερα εδώ (http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=758321&lngDtrID=244)

rsp
28/11/2006, 15:22
Για αλλη μια φορα ενα τοπικ γαμ@@κε απο τα κολλημενα μυαλα!! Τι σχεση εχει το ψαροντουφεκο και το κυνηγι και η σκοποβολη με τη δολοφονια 5 ανθρωπων???:confused:

Η δε συγκριση της ανθρωπινης ζωης με το θηραμα στο κυνηγι ειναι αν μη τι αλλο γελοια!! Παρτε χαμπαρι οτι το να πηγαινεις κυνηγι και να σκοτωνεις οτι θα φας το βραδυ δε διαφερει απο το να παιρνεις απο το βασιλοπουλο το φαη σου!! Η υπερβολη ναι συμφωνω οτι ειναι λαθος, οπως ειναι και λαθος λογο προσωπικου κομπλεξ να χαρακτιριζεις μια ομαδα ανθρωπων ανωμαλους και να μην κανεις τους πρεπον διαχωρισμους.:nono:

AFROPANTELOS
28/11/2006, 15:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από srx6
Μαζί σου Χρήστο. Το θέμα είναι ότι στην επαρχία έχουν δικούς τους κανόνες. Τα ζώα είναι κάτι που τρώγεται ή προσφέρει ευχαρίστηση ο θάνατος του.
Λυπάμαι που το λέω αλλά η ελληνική επαρχία είναι αιώνες πίσω σε θέματα προστασίας της φύσης, σεβασμού της ζωής και άλλα όμορφα που απασχολούν τους κατοίκους των πόλεων.

Ηρεμα ρε παιδες με τα περι επαρχιας που ξαφνικα γιναμε ολοι προστατες της φυσης πρωτευουσισνοι.

Κατα πρωτον η οποια φυση βιαστικε απο τα αστικα κεντρα και οχι απο αυτους που ζουν μεσα στην φυση.

Και δευτερον οι ποιο βαρβαροι και καταστροφεις της πανιδας την εποχη του κυνηγιου ειναι οι πρωτευουσιανοι κυνηγοι που εξορμουν στην επαρχια τα σαβατοκυριακα και κατεβαζουν απο λαγο μεχρι πεταλουδες.

Οσο για τον φονο ο ΦΟΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΝΙΑΣ και στην πρωτευουσα και στην επαρχια.

:beer: :beer: :beer:

Zid
28/11/2006, 15:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από rsp
Για αλλη μια φορα ενα τοπικ γαμ@@κε απο τα κολλημενα μυαλα!! Τι σχεση εχει το ψαροντουφεκο και το κυνηγι και η σκοποβολη με τη δολοφονια 5 ανθρωπων???:confused:

Η δε συγκριση της ανθρωπινης ζωης με το θηραμα στο κυνηγι ειναι αν μη τι αλλο γελοια!! Παρτε χαμπαρι οτι το να πηγαινεις κυνηγι και να σκοτωνεις οτι θα φας το βραδυ δε διαφερει απο το να παιρνεις απο το βασιλοπουλο το φαη σου!!

Rsp δεν είναι το ίδιο όσο και να προσπαθείς να πείσεις τον εαυτό σου γι αυτό ... :nono:

sniper
28/11/2006, 15:28
Αρχικά δημιουργήθηκε από AFROPANTELOS
Ηρεμα ρε παιδες με τα περι επαρχιας που ξαφνικα γιναμε ολοι προστατες της φυσης πρωτευουσισνοι.

Κατα πρωτον η οποια φυση βιαστικε απο τα αστικα κεντρα και οχι απο αυτους που ζουν μεσα στην φυση.

Και δευτερον οι ποιο βαρβαροι και καταστροφεις της πανιδας την εποχη του κυνηγιου ειναι οι πρωτευουσιανοι κυνηγοι που εξορμουν στην επαρχια τα σαβατοκυριακα και κατεβαζουν απο λαγο μεχρι πεταλουδες.

Οσο για τον φονο ο ΦΟΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΝΙΑΣ και στην πρωτευουσα και στην επαρχια.

:beer: :beer: :beer:

Εχμμμμ δεν διαγωνώ απολύτως μαζί σου... απλά το κόβω χλωμό να ερχονται στον Εβρο οι "πρωτευουσιάνοι" και να τον "καταστρέφουν"... και εχω ζήσει ΠΟΛΛΑ χρόνια εκεί πάνω (πολλά όμως ε...) κι έχω κυνηγήσει εκεί πάνω....

Τέσπα... Το θέμα δεν ειναι το κυνήγι...

sniper
28/11/2006, 15:30
Αρχικά δημιουργήθηκε από Zid
Rsp δεν είναι το ίδιο όσο και να προσπαθείς να πείσεις τον εαυτό σου γι αυτό ... :nono:

Αν δεν αγοράσεις (εσύ κι όσοι τρώνε κρέας) από το χασάπη, το Σ/Μ κρέας λες να συνεχίζουν να τα εκτρέφουν και να τα σφάζουν κατά εκατοντάδες χιλιάδες;

Το πρόβλημά σου ποιο είναι; οτι δεν το έσφαξες εσύ; ΟΚ... δεν το έσφαξες... πλήρωσες με τα λεφτά ΣΟΥ κάποιον να το κάνει για σένα.... σκέψου το λιγο....

Zid
28/11/2006, 15:39
Αν δεν αγοράσεις (εσύ κι όσοι τρώνε κρέας) από το χασάπη, το Σ/Μ κρέας λες να συνεχίζουν να τα εκτρέφουν και να τα σφάζουν κατά εκατοντάδες χιλιάδες;

Το πρόβλημά σου ποιο είναι; οτι δεν το έσφαξες εσύ; ΟΚ... δεν το έσφαξες... πλήρωσες με τα λεφτά ΣΟΥ κάποιον να το κάνει για σένα.... σκέψου το λιγο....
Πφφφφφφφφ κουράστικα !!!!... ρε sniper... για τα άγρια ζώα λέω ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΚΑΜΙΑ ΓΕΛΑΔΑ

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ VEGAN θα φάω κανονικά κρέας σαν όλους!!! Τέσπα όσοι κατάλαβαν .. κατάλαβαν...

bored
28/11/2006, 15:40
Αρχικά δημιουργήθηκε από loukasfilm
Έχεις λάθος ο εγκέφαλος παρουσίασε μεγάλη εξέλιξη. Από "τότε" μέχρι "τώρα".
Το "ουρτ" τι σημαίνει?:lol:

Ρε δε παρουσίασε σου λέω... ο εγκέφαλος το ίδιο λειτουργεί. από τότε μέχρι τώρα (τα τελευταία 300000 χρόνια, χοντρικά), δέχεται όλο και περισσότερα ερεθίσματα και "επεξεργάζεται" πολλά περισσότερα "δεδομένα" και γι'αυτό δημιουργείται η εντύπωση ότι έγινε "ικανότερος" ("εξελίχθηκε").

Το ουρτ (="ουστ")είναι κάτι σαν το "μαμακία" που λένε κάποιοι νομίζοντας ότι με το "μάμησα" και "φούτσο" δε "βρώμησαν το στόμα τους".

sniper
28/11/2006, 15:43
Πφφφφφφφφ κουράστικα !!!!... ρε sniper... για τα άγρια ζώα λέω ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΚΑΜΙΑ ΓΕΛΑΔΑ

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ VEGAN θα φάω κανονικά κρέας σαν όλους!!! Τέσπα όσοι κατάλαβαν .. κατάλαβαν...

H ΓΕΛΑΔΑ ρε φίλε τι είναι δηλαδή; Δεν είναι ζώο;

Ασε φιλε... καταλάβαμε.... λέμε κάτι να το παίζουμε οικολόγοι και πράσσινοι και δεν ξέρω τι άλλο αλλά την ΓΕΛΑΔΑ την σφάζουμε στο γόνατο για να φάμε (ασε που δεν σφάζουνε τις ΓΕΛΑΔΕΣ... τις έχουν για γάλα και για μοσχαράκια μηνών που ΣΦΑΖΟΥΝΕ) το κρεατάκι που εσυ θες απο σον χασάπη.....

ΟΚ - Γιατι δεν πας εσυ να πάρεις ένα μαχαίρι να σφάξεις την ΓΕΛΑΔΑ; Ε;

Μάθαμε όλοι.. περίσσότερο σέβομαι τους χορτοφάγους απο τους γιαλατζί και τους δήθεν... σόρρυ αλλά έτσι είναι φίλε μου....

bored
28/11/2006, 15:49
Μάθαμε όλοι.. περίσσότερο σέβομαι τους χορτοφάγους απο τους γιαλατζί και τους δήθεν...

Το χόρτο δε μπορεί να αμυνθεί όταν πας να το ξεριζώσεις... οι χορτοφάγοι είναι δειλοί, τρώνε ανυπεράσπιστα χορταράκια!

Κανονικά θα έπρεπε να υπάρχει νόμος του στυλ "κρέας θα φας μόνο αν το έχεις κυνηγήσει εσύ".

Τότε θα βλέπαμε πόσοι "πράσινοι" θα μέναν.

Μου φαίνεται συγχέουμε τη ζωή (σφάζω το αρνάκι για να το φάω) με το θάνατο (κυνηγάω αλεπούδες) και εκεί είναι το κλου της συζήτησης...

Όλη αυτή η συζήτηση μου άνοιξε την όρεξη... μμ... πιτόγυρα...

byron
28/11/2006, 16:00
Αρχικά δημιουργήθηκε από AFROPANTELOS

Χωρίς να υποστηρίζω φυσικά ότι οι αθηναίοι κλπ πάνε πίσω στην μαλακία, μου φαίνεται λίγο χλωμό να πιστέψω ότι τα χιλιάδες τραυματισμένα πουλιά που πηγαίνουν κάθε χρόνο στην Αίγινα, ΟΛΟ τον χρόνο και από όλη την Ελλάδα, προέρχονται από πρωτεουσιάνους. Στο κέντρο έχει καμμιά 200 μεγάλα αρπακτικά (κυρίως είδη αετών, γύπες και γεράκια) ανάπηρα. Θες να πιστέψω ότι οι Αθηναίοι ανεβαίνουν στην Δαδιά ή πάνε στον Ψηλορείτη και ντουφεκάνε την πανίδα;

Η εντύπωση μου που μπορεί να είναι λανθασμένη, είναι ότι δεν υπάρχει σεβασμός. Στην Χίο τον οξό τον πουλάνε χύμα στην Απλωταριά. Έχω δεί με τα μάτια μου αιχμαλωτισμένες αλεπούδες, που τις βασανίζουν δεμένες με τα σκυλιά τριγύρω. Ο πατέρας μου είναι από την Δραμα. Έχω δει με τα μάτια μου κυνήγι συγγενών που επιστρέφουν με ότι τους κάτσει.
Εχω κολυμπήσει και ψαρέψει στην μισή Ελλάδα. Η απόλυτη ερημιά στον βυθό. Η μόνιμη συμβουλή από τους ντόπιους ήταν να πάω βράδυ ή με μπουκάλα. Για δυναμίτη ας μην μιλήσω. Αν συμπεριφέρονται οι ίδιοι στον τόπο τους με τέτοιο τρόπο και δεν τον προφυλάσουν, νομίζεις ότι θα το κανουν οι περαστικοί ;

Τεσπα όπως χιλιοειπώθηκε το ποστ μαμήθηκε. Η κουβέντα ξεκίνησε από τον μουρλό που έφαγε τα 5 παιδιά και κατέληξε στο κυνήγι και την οπλοκατοχή.

Μου κάνει εντύπωση πάντως, πως κάποιοι βγάζουν το συμπερασμα ότι επικροτούμε τον φόνο των παιδιών επειδή ήταν κυνηγοί. Κάτι ως θεια δίκη δλδ. :confused:

Τεσπά καλό απόγευμα

:wave2:

sniper
28/11/2006, 16:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από srx6
...

Είναι καθαρά θέμα παιδείας Βύρωνα.... και ότνα κάποιος νόμιμος κυνηγός βαράει αρπαχτικά ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ γίνεται λαθροθύρας και εγκληματίας (για πολλούς και διάφορους λόγους).

ΠΑΙΔΕΙΑ.... σε όλους τους τομείς....

:smokin:

Zid
28/11/2006, 16:06
Το χόρτο δε μπορεί να αμυνθεί όταν πας να το ξεριζώσεις... οι χορτοφάγοι είναι δειλοί, τρώνε ανυπεράσπιστα χορταράκια!

Κανονικά θα έπρεπε να υπάρχει νόμος του στυλ "κρέας θα φας μόνο αν το έχεις κυνηγήσει εσύ".

Τότε θα βλέπαμε πόσοι "πράσινοι" θα μέναν.

Μου φαίνεται συγχέουμε τη ζωή (σφάζω το αρνάκι για να το φάω) με το θάνατο (κυνηγάω αλεπούδες) και εκεί είναι το κλου της συζήτησης...

Όλη αυτή η συζήτηση μου άνοιξε την όρεξη... μμ... πιτόγυρα...
Χμμ αυτά πέστα στο Sniper γιατί μάλλον μαζί με το μοσχαράκι μπορεί να τρώει και ψητή χελώνα
έχει μπερδέψει τη ..... με τη .... .Και διάβαζε ρε Sniper τι γράφει ο άλλος πριν πετάξεις την εξυπνάδα σου!!!!

sniper
28/11/2006, 16:09
Χμμ αυτά πέστα στο Sniper γιατί μάλλον μαζί με το μοσχαράκι μπορεί να τρώει και ψητή χελώνα
έχει μπερδέψει τη ..... με τη .... .Και διάβαζε ρε Sniper τι γράφει ο άλλος πριν πετάξεις την εξυπνάδα σου!!!!

Ευτυχώς που κάνεις quote τον Bored - tsiros - tsiros_temp - Φιλαλήθης και δεν σε παρεξηγώ....

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Zid
28/11/2006, 16:12
Ευτυχώς που κάνεις quote τον Bored - tsiros - tsiros_temp - Φιλαλήθης και δεν σε παρεξηγώ....

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Χμμμ τέσπα off topic φύγαμε δεν συνεχίζω ............. byezzz

bored
28/11/2006, 16:14
Εγώ λέω να κάνουμε σαν τους ινδούς... πεθαίνουν της πείνας αλλά τις αγελάδες δεν τις ακουμπάμε, είναι ιερές! (φυσικά, οι ίδιοι οι ινδοί αμφιβάλλω αν έχουν κανένα κώλυμα να εκτελέσουν άνθρωπο...)

stradas
28/11/2006, 16:17
Tha elega na ksekolisoun kapoioi me to oti to thread mamhthike klp, giati oloi symfonhsan me to thema ton fonon kai etsi pige h kouvenat sto kinigi.

Tora, an theloun kapoioi elafryntika gia to oti skotonoun agria zoa, as min psaxnoun na tin vroun stous ypoloipous pou aplos katanalonoun kreas gia na kalypsoun tis diatrofikes tous anagkes.
To ksanaleo, an oi kinigoi nomizoun oti einai magkes, as pane na piasoun ta poulia kai na skotosoun ta agriogourouna me ta xerakia tous...

bored
28/11/2006, 16:19
Αν νομίζεις ότι εκεί βρίσκεται η ειδοποιός διαφορά, απατάσαι.

crs-k
28/11/2006, 16:56
Ρε μαγκες, επειδη το "ξεχειλωσαμε" το θεμα με το κυνηγι, τα αλλα κακομοιρα ζωακια και την "χορτοφαγια" ...

Οι "κακομοιρες" οι αγελαδες, τα γουρουνακια και τα προβατακια ειναι στην ΒΑΣΗ της ΦΥΣΙΚΗΣ διατροφικης αλυσιδας!

Ο ανθρωπος για να καλυψει τις διατροφικες του αναγκες τα ΕΚΤΡΕΦΕΙ.
(Ο "χορτοφαγος" προσπαθει απλα να ΑΡΝΗΘΕΙ την φυση του!!!)

Οι "κυνηγοι" λοιπον εχουν σαν ΜΟΝΙΜΗ επωδο την ΦΥΣΙΚΗ (επαναλαμβανω) διατροφικη αναγκη μας και ειναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ (ο ακατονομαστος να το κανει) "επιχειρημα" τους.

ΔΕΝ κανουν τον κοπο να δουν οτι το 99% απο τα θηραματα του αθλητισμου-χομπυ τους, ΔΕΝ ειναι μεσα στην Φυσικη Διατροφη του ανθρωπου.
ΔΕΝ βλεπουν οτι εχουν καταστρεψει τα ΠΑΝΤΑ στο περασμα τους και υπονομευουν και τις οποιες προσπαθειες καποιας επαναφορας της Φυσης σε καποιο ανεκτο "φυσιολογικο" επιπεδο ...

Απο την στιγμη λοιπον που με τις "βιομηχανιες κρεατος" εχουν καλυφθει ΑΠΟΛΥΤΑ απο διατροφη, το κυνηγι ΔΕΝ εχει ΚΑΝΕΝΑ νοημα υπαρξης!!!

Βγαινουν στο βουνο 2-3 φορες το χρονο και σε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ περιοδους, για να κανουν σκοποβολη σε ΖΩΝΤΑΝΟ στοχο και ΤΙΠΟΤ' ΑΛΛΟ.

Ολα τα αλλα, απο λαγο μεχρι αγριογουρουνο, μπορουν να τα προμηθευτουν κι απ' τα "εκτρεφομενα" που κυκλοφορουν στα Super Market!

Ας μας κανουν την χαρη λοιπον οι (θα το επαναλαμβανω μεχρι αηδειας) ψυχικα αρρωστοι "φυσιολατρες" κυνηγοι, να ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΗΣΥΧΗ, σε αυτους που πραγματικα την αγαπανε! :mad:

Και για να βαζουμε και λιγο τα πραγματα στην θεση τους ...

Το "κυνηγι" αυτο καθεαυτο, ΔΕΝ ειναι εκτος θεματος, μιας κι αν ειχε "απαγορευτει" εδω και πολλα χρονια, οπως θα 'πρεπε, ΔΕΝ θα ειχε ο καθε ψυχοπαθης απο μια καραμπινα μεσα στο σπιτι του, με αποτελεσμα να σκοτωθουν 5 νεοι ανθρωποι τωρα κι αλλοι (παρα) πολλοι παλιοτερα ...

Εσκεμμενα ΔΕΝ απανταω προσωπικα σε κανεναν (ακομα κι σε πεταλουδιτσους που εχουν μπλεξει τα "κολλημενα" με τα "ανοιχτα" μυαλα :p ) για να ΜΗΝ προσωποποιηθουν οι οποιες αντιπαραθεσεις! :wacko:

bored
28/11/2006, 17:05
Μα φυσικά, γιατί αν απαγορέψεις το κυνήγι, τότε οι ψυχοπαθείς δε θα μπορούν να έχουν όπλα στην κατοχή τους!

Πώς δεν το σκεφτήκαμε νωρίτερα;

Ταξιδευτής
28/11/2006, 17:15
Ρε μαγκες, επειδη το "ξεχειλωσαμε" το θεμα με το κυνηγι, τα αλλα κακομοιρα ζωακια και την "χορτοφαγια" ...

Οι "κακομοιρες" οι αγελαδες, τα γουρουνακια και τα προβατακια ειναι στην ΒΑΣΗ της ΦΥΣΙΚΗΣ διατροφικης αλυσιδας!

Οι "κυνηγοι" λοιπον εχουν σαν ΜΟΝΙΜΗ επωδο την ΦΥΣΙΚΗ (επαναλαμβανω) διατροφικη αναγκη μας και ειναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ (ο ακατονομαστος να το κανει) "επιχειρημα" τους.

ΔΕΝ κανουν τον κοπο να δουν οτι το 99% απο τα θηραματα του αθλητισμου-χομπυ τους, ΔΕΝ ειναι μεσα στην Φυσικη Διατροφη του ανθρωπου.
ΔΕΝ βλεπουν οτι εχουν καταστρεψει τα ΠΑΝΤΑ στο περασμα τους και υπονομευουν και τις οποιες προσπαθειες καποιας επαναφορας της Φυσης σε καποιο ανεκτο "φυσιολογικο" επιπεδο ...

Απο την στιγμη λοιπον που με τις "βιομηχανιες κρεατος" εχουν καλυφθει ΑΠΟΛΥΤΑ απο διατροφη, το κυνηγι ΔΕΝ εχει ΚΑΝΕΝΑ νοημα υπαρξης!!!

Βγαινουν στο βουνο 2-3 φορες το χρονο και σε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ περιοδους, για να κανουν σκοποβολη σε ΖΩΝΤΑΝΟ στοχο και ΤΙΠΟΤ' ΑΛΛΟ.

Ολα τα αλλα, απο λαγο μεχρι αγριογουρουνο, μπορουν να τα προμηθευτουν κι απ' τα "εκτρεφομενα" που κυκλοφορουν στα Super Market!

Ας μας κανουν την χαρη λοιπον οι (θα το επαναλαμβανω μεχρι αηδειας) ψυχικα αρρωστοι "φυσιολατρες" κυνηγοι, να ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΗΣΥΧΗ, σε αυτους που πραγματικα την αγαπανε! :mad:

Το "κυνηγι" αυτο καθεαυτο, ΔΕΝ ειναι εκτος θεματος, μιας κι αν ειχε "απαγορευτει" εδω και πολλα χρονια, οπως θα 'πρεπε, ΔΕΝ θα ειχε ο καθε ψυχοπαθης απο μια καραμπινα μεσα στο σπιτι του, με αποτελεσμα να σκοτωθουν 5 νεοι ανθρωποι τωρα κι αλλοι (παρα) πολλοι παλιοτερα ...

+AΠΕΙΡΟ..... Αγαπητε Λυκε για αλλη μια φορα με βρισκεις απολυτα συμφωνο...
Το κυνηγι ειναι καταλοιπο προηγουμενων εποχων..
Καποτε ηταν ο μονος τροπος του ανθρωπου να τραφει...
Απο τοτε ομως μεχρι τωρα εχουν περασει χιλιαδες χρονια, και η τεχνολογια μας ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ να ΜΗΝ σκοτωνουμε ΑΓΡΙΑ ζωα, παρα να καλυπτουμε τις αναγκες μας μεσω της εκτροφης ΚΑΠΟΙΩΝ ζωων. ΓΙΑΤΙ καποιοι λοιπον που "φτιαχνονται" με το να κυνηγανε ζωντανους στοχους για να ικανοποιησουν τα ενστικτα τους να διαιωνιζουν αυτο το πραγμα;
Οταν πριν χιλιαδες χρονια ηταν αναγκη για την ΒΑΣΙΚΗ επιβιωση ηταν δεκτον. Τωρα πλεον -και ως σπορ που το βλεπουν σημερα- δεν το δεχομαι. :mad:

sniper
28/11/2006, 17:34

Και άρα δεν είναι ζώα.... ΟΚ...

μάλιστα....τα εκτρέφει για να τα φάει ζωντανά; Μπα.... κάποιος τα σκοτωνει με ένα όπλο... εκτέλεση δηλαδη....

99%.... Χμμμμμμ τρώμε κότες - γαλοπούλες - πάπιες κλπ; δλδ οι τσίχλες τα τρυγόνια οι πέρδικες κλπ είναι εξωγήινα όντα; δεν είναι πουλερικά; Δεν μιλάμε για τα θυλαστικά (πλην αλεπουδων λύκων αρκουδων κλπ που πραγματικά δεν ύπάρχει λόγος να τα κυνηγήσεις)

Και καταστρέφουν την φύση οι κυνηγοί; Χμμμ ναι... καίνε τα δάση για να μην έχουν να κυνηγήσουν και να κάνουν οι οικολόγοι τα αυθαίρετά τους εκεί που κάποτε ήταν δάσος....

Δική σου άποψη ΕΝΤΕΛΩΣ αυθαίρετη....

Ειτε δεν έχεις ιδέα τι είναι το κυνήγι είτε αν πήγες ποτέ δεν κατάλαβες τίποτα είτε μιλάς για να πεις κάτι.

Εγώ γουστάρω να μπω στο ρέμα μέχρι το λαιμό να κυλιστώ στην λάσπη και να το δω να τρέχει κατα πάνω μου από το να το αγοράσω από τον χασάπη.... όπως γουστάρω να να περνάω την Υλίκη με 240.....

Ωπα ρε!!!! πολύ προσωπικά το έχεις πάρει το θέμα αγαπάμε την φύση.... πρόσεχε μην σου κοπεί η μέση...

Δηλαδή τα 1.000.000 τουλάχιστον παράνομα ραβδωτά (από πιστόλια των 9mm μέχρι ΑΚ47) τα αγοράζουν κυνηγοί ε; Και με σφεντόνα τους σκότωνε αν ήθελε....

AFROPANTELOS
28/11/2006, 17:38
Εχμμμμ δεν διαγωνώ απολύτως μαζί σου... απλά το κόβω χλωμό να ερχονται στον Εβρο οι "πρωτευουσιάνοι" και να τον "καταστρέφουν"... και εχω ζήσει ΠΟΛΛΑ χρόνια εκεί πάνω (πολλά όμως ε...) κι έχω κυνηγήσει εκεί πάνω....

Τέσπα... Το θέμα δεν ειναι το κυνήγι...

Ελα μια βολτα στο δελτα του εβρου χειμωνα και στο τρυγωνο δηλ Ορμενιο την εποχη του τρυγωνιου και του ορτυκιου και τα λεμε μετα .

Οσον αφορα Αιτωλνια τωρα με τις τσιχλες και τα κοτσιφια - καταγωμαι απο εκει - γινετε πραγματικη μαχη και το σλογκαν - εχουμε παλι εξοδο του Μεσολογγιου ηρθαν οι Αθηναιοι.

Συμφωνω παντως οτι το θεμα δεν ειναι το κυνηγι αλλα οι 5 αδικοχαμενοι νεοι.

Απο την κυριακη το πρωι παντως σε επικοινωνια που ειχα κατω με ατομο που ειναι μεσα στα πραγματα μου ειπε.Θυμησου το ονομα Φουκας και θα δεις .τελικα δικαιωθηκε.

ΚΡΙΜΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΑΣΑΝ

ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ ΟΧΙ ΒΕΝΤΕΤΑ ΜΟΝΟ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ ΠΟΝΟ ΘΑ ΦΕΡΕΙ:( :( :(

GIXXERAKIAS
28/11/2006, 18:48
Και άρα δεν είναι ζώα.... ΟΚ...

μάλιστα....τα εκτρέφει για να τα φάει ζωντανά; Μπα.... κάποιος τα σκοτωνει με ένα όπλο... εκτέλεση δηλαδη....

99%.... Χμμμμμμ τρώμε κότες - γαλοπούλες - πάπιες κλπ; δλδ οι τσίχλες τα τρυγόνια οι πέρδικες κλπ είναι εξωγήινα όντα; δεν είναι πουλερικά; Δεν μιλάμε για τα θυλαστικά (πλην αλεπουδων λύκων αρκουδων κλπ που πραγματικά δεν ύπάρχει λόγος να τα κυνηγήσεις)

Και καταστρέφουν την φύση οι κυνηγοί; Χμμμ ναι... καίνε τα δάση για να μην έχουν να κυνηγήσουν και να κάνουν οι οικολόγοι τα αυθαίρετά τους εκεί που κάποτε ήταν δάσος....

Δική σου άποψη ΕΝΤΕΛΩΣ αυθαίρετη....

Ειτε δεν έχεις ιδέα τι είναι το κυνήγι είτε αν πήγες ποτέ δεν κατάλαβες τίποτα είτε μιλάς για να πεις κάτι.

Εγώ γουστάρω να μπω στο ρέμα μέχρι το λαιμό να κυλιστώ στην λάσπη και να το δω να τρέχει κατα πάνω μου από το να το αγοράσω από τον χασάπη.... όπως γουστάρω να να περνάω την Υλίκη με 240.....

Ωπα ρε!!!! πολύ προσωπικά το έχεις πάρει το θέμα αγαπάμε την φύση.... πρόσεχε μην σου κοπεί η μέση...

Δηλαδή τα 1.000.000 τουλάχιστον παράνομα ραβδωτά (από πιστόλια των 9mm μέχρι ΑΚ47) τα αγοράζουν κυνηγοί ε; Και με σφεντόνα τους σκότωνε αν ήθελε.... +100000 sniper εισια απολυτα σωστος σε ολα,οταν τους φερνουν οι κυνυγοι απο τα χωρια στο πιατο τον λαγο και τα αγριογουρουνα ειναι καλα και δεν τους νιαζει η φυση ε?Τωρα την θυμηθηκαν!!Βρε παιδια γραφεται κατι βλακειες ωρες ωρες!!Οπως εσεις κυριοι γουσταρετε να καβαλατε την μηχανη σας και να κανετε βολτες,εγω γουσταρω να γυριζω εξω στο ψ@λοκρυο πανω στα βουνα της αρκαδιας(Μαιναλος)και να κυνηγαω λαγους αλλα και κρατωντας με ταυτοχρονα σε καλη φυσικη κατασταση,ξερετε γιατι?Γιατι θελει πολλα κιλα @ρχιδι@ να κανεις πανω κατω ολο το βουνο με τα ποδια μεχρι να βρεις αυτο που θες να φας στο κατω κατω,εσεις πηγαινεται να το αγορασεται με την μηχανη στο κεντρο και αφηστε με εμενα να παω να το κυνηγησω μονος μου,αλλα προς θεου μην τα βαζετε με τους κυνηγους!!Δεν εχουν καμμια σχεση με το θεμα.

Κουραγιο μονο στις οικογενειες των παλικαριων:(

rsp
28/11/2006, 20:07
Προς σοφους μεταξοσκωληκες....

Γιατι ρε καλοπαιδα θελω ελαφριντικα που πηγαινω μια φορα την εβδομαδα, σκοτωνω οτι προκειτε να φαω το ιδιο βραδυ, απολαμβανω τη φυση, τη παρεα και γυρναω, πως καταστρεφω τη φυση?Γιατι το να εκτρεφεις κοτοπουλα σε κελια 5 επι 5 (μιλαω για ποντους) ειναι καλυτερο απο το να κυνηγας στη φυση? Δεν εχω προβλημα να σφαξω ή σκοτοσω κανενα ζωο αν προκειτε να το φαω, το αρνι το πασχα το σφαζω και ετοιμαζω μονος μου αλλα μια φορα ενιωσα αηδια, οταν δουλεψα σε εκτροφειο για γαλοπουλες....

Και παλι λεω δεν υπερασπιζομαι το συνολο των κυνηγων αλλα εμας τους λιγους που προσβαλει η λεξη ανωμαλος, ερχομενη δε απο "ανοιχτα μυαλα"

Ειναι πολυ οι λαθος κυνηγοι και μαυριζουν την εικονα αλλα οχι ολοι!!!

bored
28/11/2006, 20:13
rsp, ζητάς να αναγνωρίσουν την διαφορά μεταξύ εσένα (ενός ανθρώπου παρουσιαζόμενου ευσυνείδητου) και ενός που πυροβόλισε άλλον άνθρωπο με το κυνηγετικό. Για σένα και για μένα κάποια πράματα είναι ξεκάθαρα, για άλλους αυτοχαρακτηριζόμενους ως "ανοιχτόμυαλους", τέτοιες διακρίσεις είναι "κολλημένες".

Xrider
28/11/2006, 20:35
Αν επαιρνε ο καθενας μας ενα δικανο και εβγαινε καθε μερα για κυνηγι για να τραφει και μονο, σε 10/15 μερες δεν θα ειχε μεινει τιποτα...γιατι με 1-2 θηραματα δεν χορταινεις...γιαυτο γινεται εκτροφη ΟΛΩΝ των βασικων τροφων!!
Αναφορικα με τους κυνηγους ειναι λυπηρο το γεγονος..προφανως καποιος "σοβαρος"διαπλικτυσμος προηγηθηκε και τους σκοτωσα.

sniper
28/11/2006, 20:48
Αρχικά δημιουργήθηκε από Xrider
Αν επαιρνε ο καθενας μας ενα δικανο και εβγαινε καθε μερα για κυνηγι για να τραφει και μονο, σε 10/15 μερες δεν θα ειχε μεινει τιποτα...γιατι με 1-2 θηραματα δεν χορταινεις...γιαυτο γινεται εκτροφη ΟΛΩΝ των βασικων τροφων!!
Αναφορικα με τους κυνηγους ειναι λυπηρο το γεγονος..προφανως καποιος "σοβαρος"διαπλικτυσμος προηγηθηκε και τους σκοτωσα.

Αν λοιπόν ο καθένας έπαιρνε ένα όπλο κι έβγαινε έξω να κυνηγήσει για να φάει, το πολύ πολύ να έτρωγε κανένα αρουραίο.... γιατί το κυνήγι φίλε δεν είναι σκοποβολή ζωντανών στόχων...

Άσε που και η σκοποβολή δεν είναι εύκολο σπορ.... ειδικά σε ζωντανους στόχους.... δεν πας στο λουνα παρκ για κουκλάκια....

Xrider
28/11/2006, 20:57
Αν λοιπόν ο καθένας έπαιρνε ένα όπλο κι έβγαινε έξω να κυνηγήσει για να φάει, το πολύ πολύ να έτρωγε κανένα αρουραίο.... γιατί το κυνήγι φίλε δεν είναι σκοποβολή ζωντανών στόχων...

Άσε που και η σκοποβολή δεν είναι εύκολο σπορ.... ειδικά σε ζωντανους στόχους.... δεν πας στο λουνα παρκ για κουκλάκια....

Εχω κυνηγησει και δεν ειμαι κανενα πιτσιρικι,αν και πιτσιρικας οντας τοτε και δεν θα ελεγα οτι ειναι τιποτα το πολυ δυσκολο...δεν ριχνεις με βλημα.
Ειναι και θεμα εξασκησης!Ειμαι τις γνωμης οτι ο οποιοσδηποτε μπορει να κυνηγησει με καραμπινα κλπ.Αν το θετεις σαν χομπυ κανε με σφεντονα,τοξο,βαλιστρα που ειναι οντως πολυ δυσκολο και δινεις πιθανοτητες στο θηραμα να ξεφυγει.;)

THEOD
28/11/2006, 21:02
έτσι έχω μια μεγάλη περιέργεια...
πόσοι από αυτούς που καταφέρονται φανατικά εναντίον όσων ασχολούνται έστω και σε περιστασιακή βάση (που χρόνος για παραπάνω...) με το κυνήγι, έχουν ζήσει την περιπέτεια, την ομορφιά, την παρέα, την επαφή με την φύση, και την εξερεύνηση μιας κυνηγετικής εξόρμησης...

Γιατί μάλλον νομίζουν ότι είναι κάτι σαν κι αυτό που βλέπουν στα λούνα πάρκ...ή ότι εκτελούμε τίποτα ακινητοποιημένα πουλάκια που μας παρακαλάνε πίσω από τα σίδερα ενός κλουβιού να τα λυπηθούμε αλλά εμείς το χαβά μας...τα σκοτώνουμε ανελέητα και τα κοιτάμε στα μάτια μέχρι να ξεψυχήσουν... Πωπω ρε φούστη μου, συγκινήθηκα και σήμερα...

Και αφού τέλος πάντων θεωρούν ιερό καθήκον να τρώνε μόνο ότι τους σερβίρουν οι βιομηχανίες του κρέατος προκειμένου να μην επαναστεί η οικολογική τους συνείδηση, παρακαλώ να γράψουν από κάτω ποιοί είναι ώστε να θυμηθώ να μην τους στείλω μεζέ από τον λαγό που έχω στην κατάψυξη... και φυσικά κομμένα τα πεσκέσια από το χωριό- ξηγημένοι εεεε ??? :lol:

sniper
28/11/2006, 21:06
Εχω κυνηγησει και δεν ειμαι κανενα πιτσιρικι,αν και πιτσιρικας οντας τοτε και δεν θα ελεγα οτι ειναι τιποτα το πολυ δυσκολο...δεν ριχνεις με βλημα.
Ειναι και θεμα εξασκησης!Ειμαι τις γνωμης οτι ο οποιοσδηποτε μπορει να κυνηγησει με καραμπινα κλπ.Αν το θετεις σαν χομπυ κανε με σφεντονα,τοξο,βαλιστρα που ειναι οντως πολυ δυσκολο και δινεις πιθανοτητες στο θηραμα να ξεφυγει.;)

Μπράβο ρε φίλε.... δηλώνω άσχετος τότε.....

αλλά τι εννοείς δεν ρίχνεις με βλήμα; αλλά με τι; με βλήμα δύσκολο βέβαια να ρίξεις... πιτσιτρικάς λοιπόν κυνηγούσες.... με τι γνώσεις; μπορούσες να ξεχωρίσεις τα θυράματα ή χτυπάμε ό,τι πετάει κι ότι αναπνέει;

Εύκολο το κυνήγι..... και τόσες εκατοντάδες κυνηγοί (με πείρα) που γυρνάνε με άδεια χέρια.... ε σε λάθος τόπο θα πήγαν.....

Αλλά κι εγώ μαζί σου.... Καθαρά αθλητική σκοποβολή... με σφεντονα,τοξο,βαλιστρα ....
Αλλά το κυνήγι με σφεντονα,τοξο,βαλιστρα ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ!!!!!! στην Ελλάδα...

STOYBI
28/11/2006, 21:16
Πω.. Πω...

Καλα που ο ψυχακιας ο τρελος δεν σκοτωσε τους 5 ανθρωπους με ψαροντουφεκο.... :rolleyes:

τι θα ακουγαμε τωρα και εμεις οι αμοιροι οι ψαροτουφεκαδες....

:uplate:

Σορρυ για το :a27: στο μεγαλο :a27: του θεματος !!!

Xrider
28/11/2006, 21:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από THEOD
πόσοι από αυτούς που καταφέρονται φανατικά εναντίον όσων ασχολούνται έστω και σε περιστασιακή βάση (που χρόνος για παραπάνω...) με το κυνήγι, έχουν ζήσει την περιπέτεια, την ομορφιά, την παρέα, την επαφή με την φύση, και την εξερεύνηση μιας κυνηγετικής εξόρμησης...

Γιατί μάλλον νομίζουν ότι είναι κάτι σαν κι αυτό που βλέπουν στα λούνα πάρκ...ή ότι εκτελούμε τίποτα ακινητοποιημένα πουλάκια που μας παρακαλάνε πίσω από τα σίδερα ενός κλουβιού να τα λυπηθούμε αλλά εμείς το χαβά μας...τα σκοτώνουμε ανελέητα και τα κοιτάμε στα μάτια μέχρι να ξεψυχήσουν... Πωπω ρε φούστη μου, συγκινήθηκα και σήμερα...

Και αφού τέλος πάντων θεωρούν ιερό καθήκον να τρώνε μόνο ότι τους σερβίρουν οι βιομηχανίες του κρέατος προκειμένου να μην επαναστεί η οικολογική τους συνείδηση, παρακαλώ να γράψουν από κάτω ποιοί είναι ώστε να θυμηθώ να μην τους στείλω μεζέ από τον λαγό που έχω στην κατάψυξη... και φυσικά κομμένα τα πεσκέσια από το χωριό- ξηγημένοι εεεε ??? :lol:
Γιατι ρε φιλε ο Ραμπο πρεπει να εισαι για να ρηξεις με κυνηγετικο????
Ποια ειναι η περιπετεια???Να καθεσαι να περιμενεις κανοντας τσιγαρακι να περασει το κοπαδι για να το χτυπησεις βαζοντας σε κινδυνο την ζωη σου μην και σε κουτσουλισει??
Και εγω γουσταρω τα οπλα, αλλα σε ζωα εκτος απο περιστερια, δεν θελω να ρηξω...Πριν απο εσενα τα κυνηαγανε αλλοι απο ολοι την Ευρωπη και οχι μονο καποια απο αυτα θα καταφερουν να συνεχισουν ποιο κατω που θα τα περιμενουν αλλοι κυνηγοι και οσα απομεινουν θα αναπαραχθουν που και παλι απο αυτα πολλα δεν θα ζησουν και πολλα αλλα θα φαγοθουν απο αλλα ζωα.Οποτε τι μενει στο τελος?
Και μετα λετε...δεν ειχε κυνηγι φετος!!:eyepop:

THEOD
28/11/2006, 21:19
Ποια ειναι η περιπετεια???Να καθεσαι να περιμενεις κανοντας τσιγαρακι να περασει το κοπαδι για να το χτυπησεις βαζοντας σε κινδυνο την ζωη σου μην και σε κουτσουλισει??

Πως φαίνεται ότι δεν έχεις κυνηγήσει ποτέ σου ...

sniper
28/11/2006, 21:19
Και εγω γουσταρω τα οπλα, αλλα σε ζωα εκτος απο περιστερια, δεν θελω να ρηξω...Πριν απο εσενα τα κυνηαγανε αλλοι απο ολοι την Ευρωπη και οχι μονο καποια απο αυτα θα καταφερουν να συνεχισουν ποιο κατω που θα τα περιμενουν αλλοι κυνηγοι και οσα απομεινουν θα αναπαραχθουν που και παλι απο αυτα πολλα δεν θα ζησουν και πολλα αλλα θα φαγοθουν απο αλλα ζωα.Οποτε τι μενει στο τελος?
Και μετα λετε...δεν ειχε κυνηγι φετος!!:eyepop:

Α τέτοιο κυνήγι εννοείς.....

χμμμμμμμμμμμ

καρτέρι.............

κι αυτό το απαγορεύρι η νομοθεσία.....

Λαθροθύρας ε; Κουράγιο..... δολοφόνησες πολλά;

stradas
28/11/2006, 21:20

Δεν ειπε κανεις οτι δεν ειναι ωραια η επαφη με την φυση, ουτε οτι δεν ειναι ωραιες οι εκδρομες στα βουνα με φιλους κλπ, αυτο που λεω ειναι οτι μην το παρουσιαζετε σαν επιχειρημα αυτο γιατι μπορεις καλλιστα να κανεις την εκδρομη σου χωρις να ΣΚΟΤΩΣΕΙΣ οτιδηποτε...

Οταν εχεις την καραμπινα με τα σκαγια που ανοιγουν στον αερα και οτι πετουμενο ειναι κοντα το εχεις κατεβασει, δεν ειναι δα και τοσο πολυ δυσκολο...τι θελετε τωρα να σας δωσουμε και κανενα παρασημο μαγκιας για τις μεγαλες επιτυχιες???

Οσο για τα πεσκεσια, προσωπικα να μου λειπουν, αλλα μην χρησιμοποιεις σαν επιχειρημα την, και καλα τωρα, βιομηχανια κρεατος που σας ταιζουν κλπ...

Ρε γαμωτο δεν μου αρεσει να ειμαι εριστικος και κατηγορηματικος, αλλα αυτο το πραγμα με τρελαινει... ποιος μαγκας απο τους κυνηγους θα αμολησει το δικο του σκυλι και μετα θα το παρει στο κυνηγι με την καραμπινα???

Οταν ειμασταν μικροι κυλιομασταν στις λασπες και παιζαμε πολεμο, καποιοι το πηραν πολυ στα σοβαρα και δεν λενε να σταματησουν...

Πραγματικα θλιβομαι...

Τελος!

Xrider
28/11/2006, 21:25
Μπράβο ρε φίλε.... δηλώνω άσχετος τότε.....

αλλά τι εννοείς δεν ρίχνεις με βλήμα; αλλά με τι; με βλήμα δύσκολο βέβαια να ρίξεις... πιτσιτρικάς λοιπόν κυνηγούσες.... με τι γνώσεις; μπορούσες να ξεχωρίσεις τα θυράματα ή χτυπάμε ό,τι πετάει κι ότι αναπνέει;

Εύκολο το κυνήγι..... και τόσες εκατοντάδες κυνηγοί (με πείρα) που γυρνάνε με άδεια χέρια.... ε σε λάθος τόπο θα πήγαν.....

Αλλά κι εγώ μαζί σου.... Καθαρά αθλητική σκοποβολή... με σφεντονα,τοξο,βαλιστρα ....
Αλλά το κυνήγι με σφεντονα,τοξο,βαλιστρα ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ!!!!!! στην Ελλάδα...

Το ιδιο ειναι να ριχνεις με φυσιγγια γεματα μολυβια που οταν ανοιγουν εχουν μια διαμετρο 50εκ+ και το ιδιο με βλημα στρατιωτικου τυπου?με ποιο χτυπας ποιο ευκολα στοχο αφου λες οτι ξερεις?
Κυνηγι εχω κανει με τον πατερα μου και φιλους στην Κρητη,Μυτιληνη,Συρο,Σαμο.

Οσο αναφορα την απαγορευση της σφεντονας,τοξου κλπ την βρισκω μια ακομα ηλιθιοτιτα του νομου γιατι δεν νομιζω να χαρακτηριζεται ΟΠΛΟ.

Xrider
28/11/2006, 21:32
Α τέτοιο κυνήγι εννοείς.....

χμμμμμμμμμμμ

καρτέρι.............

κι αυτό το απαγορεύρι η νομοθεσία.....

Λαθροθύρας ε; Κουράγιο..... δολοφόνησες πολλά;
Αυτο ειναι που βλεπω να κανουν οι Ραμπο κυνηγοι και να μου σπανε ταρχιδια το πρωι οταν ειμαι στο εξοχικο μου και ριχνουν στο γαμο του καραγκιοζη για πλακα.
Ουτε μεταξι σας δεν βγαζετε ακρη!

Πως φαίνεται ότι δεν έχεις κυνηγήσει ποτέ σου ...
οκ!οτι πεις.

sniper
28/11/2006, 21:34
Αυτο ειναι που βλεπω να κανουν οι Ραμπο κυνηγοι και να μου σπανε ταρχιδια το πρωι οταν ειμαι στο εξοχικο μου και ριχνουν στο γαμο του καραγκιοζη για πλακα.
Ουτε μεταξι σας δεν βγαζετε ακρη!

οκ!οτι πεις.

αααα τέτοιο κυνήγι έκανες..... ΟΚ :lol:

smike
28/11/2006, 21:36
Καλησπερα :wave2:
Αν και θα βγω και εγω off topιc θα ηθελα να ρωτησω γιατι σε καποιον μπορει να του αρεσει το κυνηγι.? Ναι ειμαι κολλημενος και στενομυαλος και δεν το καταλαβαινω :confused:

1. Το κανει για τον....μεζε
Χλωμο αφου οι περισσοτεροι γυριζουν απρακτοι αντε με κανα 2 τσιχλες που δεν φτανουν οιτε μεχρι τον εισοφαγο. Χαλαρα προτιμω την μπριζολα στα καλυβια:smilea:

2. Το κανει για το ...περπατημα και την επαφη με τη φυση
Και αυτο ατοπο αφου μπορεις να κανεις 1000 δραστηριοτητες και να εισαι στην φυση

3. Το κανει για την παρεα και τον χαβαλε
Μπορει να κανει ραφτινγ , Μountainbike, enduro ακομα και paintball (τρελλη χαρα και ανδρεναλινη)

4. Του αρεσει η ανδρεναλινη και το challenge
Δες το 3.

5. Του αρεσει η ενεδρα και να κινειται αθορυβα
Ας παρει μια καλη φωτογραφικη μηχανη και εναν τηλεφακο . Και θα "σκοπευει" και θα εχει και μια ωραια συλλογη με φωτογραφιες

6. Του αρεσουν τα οπλα
Σκοποβολη - paintball

7. Του αρεσει να αφαιρει ζωες
===δυστυχως εδω δεν μπορω να δωσω λυση==

Δεν λεω οτι με το να τρωω κρεας στα καλυβια δεν συμβαλλω στο να σφαγιαζονται ζωα αλλα Αλλο να γινεται αυτο λογω βρωσης και επιβιωσης και αλλο για Χομπυ και χαβαλε.

(παντως το ζητημα υπερβολικης καταναλωσης κρεατος και σφαγιασματος-γουνες ειναι πολυυυυυ μεγαλο)

Xrider
28/11/2006, 21:40
αααα τέτοιο κυνήγι έκανες..... ΟΚ :lol:

Φετος δεν πηγα διακοπες αλλα στο εξωχικο εχω πευκονα και μπαινουν και μεσα στο κτημα μου...εχω σκεφτει να φορτωσω αλατι και να γινω και εγω κυνηγος!;)

bored
28/11/2006, 21:43
Μάλλον έχει να κάνει με την ιδέα ότι "μπορώ να κυνηγήσω εγώ ο ίδιος αυτό που θέλω να φάω, δεν το παίρνω έτοιμο από τον κωτσόβολο".

Μάλλον.

("όσο αναφορά"... παναγία μου...)

tai
28/11/2006, 22:01
Εγω που έχω κυνηγήσει αλλά δεν μου άρεσε σε πιά κατηγορία ανήκω? :confused:
:lol:

Επειδή διαβάζω διάφορες παπαριές από διάφορους ημιμαθείς ξερόλες, μήπως μπορούν να μας πουν, από τα εξαφανισμένα είδη, αλλά και από τα προς εξαφάνιση,
Ποια είναι αυτά που κυνηγιούνται? Το 1% το 2%?.
Για να δούμε τελικά μήπως την πανίδα την καταστρέφουν όλοι οι άλλοι (98%) εκτός από τους κυνηγούς(2%)?
Μήπως για την ερήμωση των θαλασσών δεν φταίνε οι κυνηγοί της (ψαροντουφεκάδες), αλλά οι οικολόγοι που τρώνε μετά την βόλτα στην φύση, στο ταβερνάκι το ψαράκι τους με το ουζάκι?:confused:

Δεν χρειάζεται καραμπίνα για να σκοτώσετε, σκοτώνουν και oi μαλακίες:lol:

Υ.γ. το ’93 αγοράστηκε νόμιμο όπλο. Τα χαρτιά πήγανε σφραγίστηκαν στην αστυνομία και τα παρέλαβα, από το μαγαζί!! Δεν με είδανε στην αστυνομία, κάν!!!

hdbiker
28/11/2006, 22:21
OTAN VLEPETE CROSS MOTO STO BOUNO ISWS DEN KSERETE THN KATASTROFH POU KANOUN STHN PANIDA ME THN OXLHSH POU EPIFEROUN,THN KATASTROFH TWN FWLIWN K AYGWN,TA DENTRAKIA POU KATASTREFOYN,SPANIA LOULOUDIA,TO LADI APO TIS EKSATMISEIS ,TA SKOUPIDIA KTL.....DYSTYXWS VLEPW POLOUS POY DEN KATALABENOUN POLA GIA TO KYNHGI K EKFEROYN GNWMES EDW MESA.SIGOURA YPARXOYN K KYNHGOI POU PARANOMOYN(K OSOI KYNHGOYN XWRIS ADEIA K XWRIS KYNHGETIKH PAIDEIA),ALLOI POY DOKIMASAN ENA OPLO K TA SKOTWSAN OLA(POLY PSEMA PEFTEI!!!)K TA KSEROYN OLA....SIGA RE MAGES.
TO OTI ELEYTHERWNONTE LYKOIDH ME AMESH KATASTROFH STON GNHSIO LYKO,MOLYNONTAS TO AIMA TOY ME SKYLOEIDH, APOPEIRES APO OIKOLOGOYS POY TA PAIRNOYN APO THN EYRWPAIKH ENWSH,TA KONDYLIA,AYTO DEN EINAI FONOS??!!!!!OLA GIA TO XRHMA FILOI.OPWS TO EKPAZ STHN AIGINA POY I SINDROMES TWN MELWN PIGENAN SE GALIKES SAMPANIES K XAVIARI(TRWNE TA GERAKIA TETOIA?MALLON I KOTES).
KATALAVENW PWS YPARXOYN I MEN K OI DE,K APO TIS DYO PLEYRES ALLA MHN TA ISOPEDWNOYME OLA.OI PRAGMATIKOI KYNHGOI EINAI OI MEGALYTEROI OIKOLOGOI,OSO K AN THEN THELOYN NA TO PISTEPSOYN MERIKOI.OPWS K KAPOIOI SWSTOI OIKOLOGOI SAN THN GREENPEACE POY TOYS EPIVRAVEVW!OSOI EXOYN TO AYTHERETO K KOVOYN TO DASOS GIA NA TO TSIMENTOPOIHSOYN DEN EINAI DOLOFONOI?

LYPAMAI GIA TOYS ADIKOXAMENOUS KYNHGOYS,SYNADELFOYS,POY ENA TRELOS APANTRWPOS TOYS STERHSE TA PANTA.TA SYLLHPITIRIA MOY STIS OIKOGENEIES TOYS K KOYRAGIO!

μου πατάς το τριφύλλι θα σε σκοτώσω:STHN ITALIA PRIN MERIKA XRONIA ENAS AGROTHS-POIMENAS EVALE ALYSIDES DEMENES STA DENTRA GIATI KAPOIOI ENDURADES PERNAGANE APO TA LEIVADIA,STHN EKSOXH K ENOXLOYSAN TA ZWA TOY.TO XORTARI MEGALWSE ME TON XRONO,H ALYSIDA DEN FENOTAN ME APOTELESMA KAPOIOS SYNADELFOS MOTOSYKLETISTHS NA XASEI TO KEFALI TOY!!!POSO MOIAZEI TO SYMBAN...KRIMA

smike
28/11/2006, 22:35
Καλα μην τρελλαθουμε κιολας. Για την καταστροφη στη φυση φυσικα και ΔΕΝ ευθυνονται οι νομιμοι κυνηγοι .Ουτε για την εξαλειψη ειδων -εχουν προλαβει και τα εξαλειφουν αλλοι πιο γρηγορα-

Ναι
-Υπαρχουν κυνηγοι που δεν σεβονται τιποτα
-Εντουραδες που μπαινουν στους δρυμους και σπινιαρουν απου βρουν
-Τσογλανια με MTB που φτιαχνουν τεχνητα αλματα στα μονοπατια σκαβοντας και πετανε σαμπρελες οπου βρουν
-Περηπατητες που πετανε οτι διαολο θελουν στο βουνο.

Μην συγχεουμε τα πραγματα . Εγω τουλαχιστον ως "στενομυαλος" δεν λεω οτι το κυνηγι ευθυνεται για την φυσικη καταστροφη . Απλα ρωταω ΓΙΑΤΙ καποιος γουσταρει να σκοτωνει για χομπυ . Γιατι αυτο κανει.

Xrider
28/11/2006, 22:37
Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
Εγω που έχω κυνηγήσει αλλά δεν μου άρεσε σε πιά κατηγορία ανήκω? :confused:
:lol:

Επειδή διαβάζω διάφορες παπαριές από διάφορους ημιμαθείς ξερόλες, μήπως μπορούν να μας πουν, από τα εξαφανισμένα είδη, αλλά και από τα προς εξαφάνιση,
Ποια είναι αυτά που κυνηγιούνται? Το 1% το 2%?.
Για να δούμε τελικά μήπως την πανίδα την καταστρέφουν όλοι οι άλλοι (98%) εκτός από τους κυνηγούς(2%)?
......... σκοτώνουν και oi μαλακίες:lol:

Αυτοκτονουν δηλαδη τα ζωντανα?
Φανταζομαι οτι ολοι οι κυνηγοι εχουν 10/10 οραση και ξερουν που βαρανε και ΤΙ "πουλι" βαρανε!!

rsp
28/11/2006, 22:44
Ελεος μαλλον δεν εχει παει ποτε για κυνηγι...Το καθε πουλι ξεχωριζει απο μακρυα απο πολλα πραγματα πχ μεγεθος, πεταγμα, κηνιση φτερων και αλλα! και δεν χρειαζετε να εισαι ο σουπερμαν για να τα ξεχωριζεις απλα να εχεις ασχοληθει λιγο...

tai
28/11/2006, 23:04
Αυτοκτονουν δηλαδη τα ζωντανα?
Φανταζομαι οτι ολοι οι κυνηγοι εχουν 10/10 οραση και ξερουν που βαρανε και ΤΙ "πουλι" βαρανε!!
:smokin: Όχι ρε αγόρι μου δεν εκλείπουν από το κυνήγι που περιγράφουνε πιο πάνω, αλλά από το κυνήγι για παπούτσια, γούνες, δόντια(διακοσμητικά), που αφορούν όλους (και τους ‘οικολόγους’), αλλά και από άλλες δραστηριότητες.:wave2:

Gandalf dr685sm
29/11/2006, 08:19
Προσωπικά δεν έχω πυροβολήσει ζώο... αλλά ήμουν σε παρέα κυνηγιού. (Αγριογούρουνο , οχι τσίχλες και άλλα πετούμενα)

Δεν διαφωνώ οτι εκκρίνει αδρεναλίνη να κυνηγάς το θήραμα σου, μιας και ειδικά το αγριογούρουνο , αν στριμωχτεί πληγωμένο, μπορεί και να σε σκοτώσει ακόμη. Για την ιστορία εκείνη η παρέα , ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΣΚΥΛΙΑ... Και όσοι ξέρουν , καταλαβαίνουν τι σημαίνει αυτό.

Το αγριογούρουνο σκοτώθηκε άμεσα και δεν τυρρανήθηκε όπως γίνεται στα εκτροφεία. (Αλήθεια ξέρει κανείς απο εδώ , πόσο βάρβαρα, σφάζουν τα ερίφια, μοσχαράκια, γουρουνάκια , για να μην σκληρύνει το κρέας τους; )

Το συγκεκριμένο καταναλώθηκε ΟΛΟ απο 10 άτομα.

Αν μου άρεσε;.... δεν μπορώ να πω οτι μου άρεσε. Αλλά απο την άλλη , μπορώ να καταλάβω κάποιους που τους αρέσει. Σίγουρα απο όσο είδα, κάποιοι που είναι σωστά ευαισθητοποιημένοι στο θέμα κυνηγιού, ούτε πανίδα, ούτε χλωρίδα διαταράσσουν.

Gandalf

crs-k
29/11/2006, 08:44
Θα αποφυγω (για αλλη μια φορα) να απαντησω "προσωπικα" σε καποιον, μιας και ΔΕΝ θελω να εξελιχθει σε προσωπικη αντιπαραθεση, αλλα να παραμεινει αντιπαραθεση αποψεων ... :sick:

Για αλλη μια φορα οι "κυνηγοι" ΔΕΝ εχουν ΚΑΝΕΝΑ αλλο επιχειρημα εκτος του οτι "σκοτωνουμε" και προβατα, κοτουλες κ.λ.π.

ΜΗΝ προσπαθουμε να αρνηθουμε την ΦΥΣΗ μας.
Σκοτωνουμε και θα σκοτωνουμε για να τραφουμε!
Το θεμα ειναι να σκοτωνουμε ΣΩΣΤΑ!
Να σκοτωνουμε απο την βαση και αυτα που εμπιπτουν στο παναρχαιο "διαιτολογιο" μας!
Ο λαγος π.χ. ΔΕΝ ηταν στο "διαιτολογιο" αυτο μιας και ΔΕΝ μπορουσαμε να τον πιασουμε (αργοτερα βρηκαμε τις παγιδες που απαγορευονται αν δεν κανω λαθος, ας βοηθησει ο sniper σ' αυτο), ενω ο ξαδελφος του το κουνελι ηταν και εγινε και οικοσιτο.
Η Τσιχλα επισης ΔΕΝ ηταν (και απιαστη ηταν και μικρη ποσοτητα) ενω η κοτα ηταν κι εγινε κι αυτη οικοσιτη.

Να πω επισης εδω (για αλλη μια φορα) οτι οι αναγκες μας σε κρεας (πρωτεϊνες) ηταν πολυ μικρη (μια φορα τον μηνα, αντα στις 20 μερες), μιας κι οι περισσοτερες πρωτεϊνες ερχοντουσαν απο αυγα, γαλα και ξηρους καρπους!
Τωρα το πως φτασαμε το καταστροφικο για τον οργανισμο μας κρεας (πολυ περισσοτερες τοξινες) να ειναι στην διατροφη μας 2, 3 ή και περισσοτερες φορες την βδομαδα, και να ειναι και "φτηνοτερο" τελικα, ειναι ααααλλη κουβεντα κι οχι επι του παροντος.

Με την αγρια εξαπλωση μας (κατι σαν καρκινος του πλανητη) περιορισαμε μεχρι ασφυξιας τον ζωτικο χωρο ΟΛΩΝ των αλλων ειδων, με αποτελεσμα την ΠΛΗΡΗ (ή σχεδον πληρη) εξαφανιση πολλων απο αυτα ... :sick:
ΔΕΝ χρειαζεται π.χ. να πυροβολησεις τον ιδιο τον Λυκο για να τον εξαφανισεις.
Οταν του καταστρεφεις ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ μπορει να φαει (κι ειδικα οταν ΔΕΝ το εχεις αναγκη), τον εξαφανιζεις πανευκολα.
Θυμηθειτε μονο οτι πιο προσφιλης τακτικη σε πολεμους, ειναι η "καμμενη γη" απο 'κει που θα περασει το αντιπαλο στρατευμα, που εχει σαν αποτελεσμα τον αφανισμο του.

Τι εχουμε λοιπον εδω κυριοι?
Πολεμο ειδων? :(

Οκ! Μπορουμε να νικησουμε αν θελουμε ...
Το θεμα ειναι αν (πρεπει να) το θελουμε ...

Διαβαζω για κυνηγους που τους αρεσει η βολτα στο βουνο και στην φυση και με πιανουν τα γελια ...

Προσωπικα εχω κανει ΠΟΛΥ περισσοτερα χιλιομετρα με τα ποδια μεσα στο βουνο, απο ΟΛΟΥΣ αυτους!
Εχω περπατησει (και) μεσα σε δαση, οπου δεν πανε γιατι ΔΕΝ τους βολευει το κυνηγι.
Εχω ανεβει (και) σε κορφες, οπου δεν πανε γιατι ΔΕΝ εχει τιποτα να κυνηγησουν.
Εχω διαβει (και) απο υπεροχα φαραγγια και ρεματιες, οπου επισης δεν πανε μιας και ψαχνουν ανοιχτους χωρους για τα κανονια τους.
Εχω παει και κοιμηθει στο βουνο ΟΛΕΣ τις εποχες του χρονου και με χιονια (απαγορευεται το κυνηγι) και με ζεστες.
Απο πολυημερες περιηγησεις (με ΟΛΑ τα εφοδια, οπως σκηνη, υπνοσακκο, τροφη κλπ, στην πλατη) γυριζω κουβαλοντας (στην πλατη) 2 και 3 σακκουλες με σκουπιδια (με τα δικα μου να ειναι ΜΟΝΟ το 1/10 απο αυτα), τα περισσοτερα απο τα οποια ειναι φυσιγγια και σακουλες απο κρουασαν και στιγμιαιους καφεδες...
Μαντεψτε απο ποιους ...

Αυτοι λοιπον (οι κυνηγοι) που τα "επιτευγματα" τους τα εχω δει προσωπικα ΧΙΛΙΑΔΕΣ φορες, ερχονται να μου πουν πως βγαινουν στο βουνο επειδη αγαπανε την φυση ... :lol: :rotflmao: :bawl:

Καλη η πλακα, αλλα πινουμε και καφε και πνιγομαστε ρε γαμωτ' ... :(

Ποιο ειναι τελικα το παθος ρε παιδια?

Να βλεπετε κατι μεσα απο το "στοχαστρο"?
Παρτε μια φωτογραφικη με ενα κανονι (zoom) και δειτε απο 'κει μεσα ρε γαμωτ' ...
Γιατι πρεπει και να το σκοτωσετε?

Στην τελικη η "φυση" ανηκει ΜΟΝΟ στους "κυνηγους"?
Η Περδικα που θα σκοτωσετε ανηκει ΜΟΝΟ σε σας?

Ποσο εγωιστες ειστε?

Αν ανηκει και σε μενα, τοτε δωστε μου το δικαιωμα να την βλεπω να σηκωνεται και να πεταει ...
Να περπαταει καμαρωτη και ξωπισω της ουρα τα περδικοπουλα ...
Να πεφτει ανασκελα για να μου κρυφτει, γιατι πλησιασα χωρις να με παρει χαμπαρει ...
Να μου ομορφαινει τις βολτες με το λαλημα της ...

Φατε εκτροφειου απ' το Super Market στην τελικη, αν σας αρεσει τοσο ο "μεζες" ...

ΑΦΗΣΤΕ ΗΣΥΧΗ ΤΗ ΦΥΣΗ σας παρακαλω, αν την αγαπατε οπως λετε!

Γιατι "φυση" ΔΕΝ ειναι ΜΟΝΟ ο λαγος, η τσιχλα κι η περδικα ...
Ειναι και ο Λυκος και η Αρκουδα και η Βυδρα και τοσα αλλα ειδη που εχετε ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ !!!

Η Βυδρα αληθεια τι σας εφταιγε?
Ουτε "μεζες" ειναι ουτε τιποτα ...
Ηταν βεβαια ωραιος "στοχος" μεσα στα καθαρα νερα ε? :sad:

Και μια τελικη διαπιστωση απο φιλους "κυνηγους" που αγαπησαν τελικα την φυση ...
Οσοι πεσαν στον ερωτα της στην πραγματικοτητα (και ξερω αρκετους), αντε και με καποιο σΜπρωξιμο κι απο μενα ή αλλους φιλους ορειβατες, ΠΕΤΑΞΑΝ το οπλο και βγαινουν στο βουνο με καμερα πλεον! :D

Τελειωνω (το μακρυ αυτο ζεϊμπεκικο για την φυση) με κατι "επι προσωπικου".

ΔΕΝ τρωω, κανενος ειδους "κυνηγι" !
Ειναι εξω απο τις διατροφικες μου συνηθειες και δεν μ' ενδιαφερει.
Μην σας πω οτι αναγουλιαζω (διαβαζεται κι ανατριχιαζω) κι ολας!

Κατα κανονα τρωω ελαχιστο κρεας, παρ' ολες τις περι του αντιθετου "μπηχτες".

Θα επανελθω μονο στην περιπτωση που ειπωθει κατι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ απο τα ιδια τετριμενα και ανουσια "επιχειρηματα". :wacko:

Με εκτιμηση

Χρηστος

:smokin: :beer: :wave2:

Boxer
29/11/2006, 09:00
Ασε ρε Χρηστο που δεν κυνηγας η δεν τρως κυνηγι.

Εγω ξερω οτι εχεις τσακισει παρα πολλες περδικες.:mad:

Και μαλιστα διασημες:lol:

70704

crs-k
29/11/2006, 09:03
Αρχικά δημιουργήθηκε από Boxer
Ασε ρε Χρηστο που δεν κυνηγας η δεν τρως κυνηγι.

Εγω ξερω οτι εχεις τσακισει παρα πολλες περδικες.:mad:

Και μαλιστα διασημες:lol:

ΔΕΝ πινω Ουισκι καρντια μου... :D

Την πατησες ... :p

SeNNinhA
29/11/2006, 09:08
Θα πρεπει να μπουν τετοιες πινακίδες στα βουνά

Επικίνδυνες και οι Εντουράδες πια...

70706

rsp
29/11/2006, 09:11
Θα αποφυγω (για αλλη μια φορα) να απαντησω "προσωπικα" σε καποιον, μιας και ΔΕΝ θελω να εξελιχθει σε προσωπικη αντιπαραθεση, αλλα να παραμεινει αντιπαραθεση αποψεων ... :sick:

Για αλλη μια φορα οι "κυνηγοι" ΔΕΝ εχουν ΚΑΝΕΝΑ αλλο επιχειρημα εκτος του οτι "σκοτωνουμε" και προβατα, κοτουλες κ.λ.π.

Να σκοτωνουμε απο την βαση και αυτα που εμπιπτουν στο παναρχαιο "διαιτολογιο" μας!
Ο λαγος π.χ. ΔΕΝ ηταν στο "διαιτολογιο" αυτο μιας και ΔΕΝ μπορουσαμε να τον πιασουμε (αργοτερα βρηκαμε τις παγιδες που απαγορευονται αν δεν κανω λαθος, ας βοηθησει ο sniper σ' αυτο), ενω ο ξαδελφος του το κουνελι ηταν και εγινε και οικοσιτο.
Η Τσιχλα επισης ΔΕΝ ηταν (και απιαστη ηταν και μικρη ποσοτητα) ενω η κοτα ηταν κι εγινε κι αυτη οικοσιτη.

Να πω επισης εδω (για αλλη μια φορα) οτι οι αναγκες μας σε κρεας (πρωτεϊνες) ηταν πολυ μικρη (μια φορα τον μηνα, αντα στις 20 μερες), μιας κι οι περισσοτερες πρωτεϊνες ερχοντουσαν απο αυγα, γαλα και ξηρους καρπους!
Τωρα το πως φτασαμε το καταστροφικο για τον οργανισμο μας κρεας (πολυ περισσοτερες τοξινες) να ειναι στην διατροφη μας 2, 3 ή και περισσοτερες φορες την βδομαδα, και να ειναι και "φτηνοτερο" τελικα, ειναι ααααλλη κουβεντα κι οχι επι του παροντος.

Με την αγρια εξαπλωση μας (κατι σαν καρκινος του πλανητη) περιορισαμε μεχρι ασφυξιας τον ζωτικο χωρο ΟΛΩΝ των αλλων ειδων, με αποτελεσμα την ΠΛΗΡΗ (ή σχεδον πληρη) εξαφανιση πολλων απο αυτα ... :sick:
Οταν του καταστρεφεις ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ μπορει να φαει (κι ειδικα οταν ΔΕΝ το εχεις αναγκη), τον εξαφανιζεις πανευκολα.
Θυμηθειτε μονο οτι πιο προσφιλης τακτικη σε πολεμους, ειναι η "καμμενη γη" απο 'κει που θα περασει το αντιπαλο στρατευμα, που εχει σαν αποτελεσμα τον αφανισμο του.

Πολεμο ειδων? :(

Διαβαζω για κυνηγους που τους αρεσει η βολτα στο βουνο και στην φυση και με πιανουν τα γελια ...

Προσωπικα εχω κανει ΠΟΛΥ περισσοτερα χιλιομετρα με τα ποδια μεσα στο βουνο, απο ΟΛΟΥΣ αυτους!

Αυθαιρετη σκεψη μιας και πολυ κυνιγοι ειναι χειμωνα καλοκαιρι επανω στο βουνο απλα κυνηγουν μονο το χειμωνα
Εχω περπατησει (και) μεσα σε δαση, οπου δεν πανε γιατι ΔΕΝ τους βολευει το κυνηγι.
Σε πολλα δαση γινετε υπεροχο κυνηγι!!
Που να αναιβεις μεχρι εκει πανω!
Εχω διαβει (και) απο υπεροχα φαραγγια και ρεματιες, οπου επισης δεν πανε μιας και ψαχνουν ανοιχτους χωρους για τα κανονια τους.
Ο κυνηγος δεν ψαχνει ανοιχτα σημεια μονο, εξαρτατε απο το θηραμα που κυνηγα
Εχω παει και κοιμηθει στο βουνο ΟΛΕΣ τις εποχες του χρονου και με χιονια (απαγορευεται το κυνηγι) και με ζεστες.
Κοιτα την πρωτη μου απαντηση
Απο πολυημερες περιηγησεις (με ΟΛΑ τα εφοδια, οπως σκηνη, υπνοσακκο, τροφη κλπ, στην πλατη) γυριζω κουβαλοντας (στην πλατη) 2 και 3 σακκουλες με σκουπιδια (με τα δικα μου να ειναι ΜΟΝΟ το 1/10 απο αυτα), τα περισσοτερα απο τα οποια ειναι φυσιγγια και σακουλες απο κρουασαν και στιγμιαιους καφεδες...
Μαντεψτε απο ποιους ...
Απο οροιβατες, εντουραδες, κυνηγους. σχολικες εκδρομες, γαμικουλες...κτλπ

Αυτοι λοιπον (οι κυνηγοι) που τα "επιτευγματα" τους τα εχω δει προσωπικα ΧΙΛΙΑΔΕΣ φορες, ερχονται να μου πουν πως βγαινουν στο βουνο επειδη αγαπανε την φυση ... :lol: :rotflmao: :bawl:

Καλη η πλακα, αλλα πινουμε και καφε και πνιγομαστε ρε γαμωτ' ... :(
Και ειναι και κρυος...

Το ιδιο αναρωτιουντε και καποιοι για τα μηχανακια...

Παρτε μια φωτογραφικη με ενα κανονι (zoom) και δειτε απο 'κει μεσα ρε γαμωτ' ...

Ποσο εγωιστες ειστε?

Αν ανηκει και σε μενα, τοτε δωστε μου το δικαιωμα να την βλεπω να σηκωνεται και να πεταει ...
Να πεφτει ανασκελα για να μου κρυφτει, γιατι πλησιασα χωρις να με παρει χαμπαρει ...

Αν ανηκει και σε εσενα ανηκει και σε εμενα? Σωστα?

Φατε εκτροφειου απ' το Super Market στην τελικη, αν σας αρεσει τοσο ο "μεζες" ...

Οπως και στα ψαρια ετσι και σε ολα τα ζωα δεν εχουν την ιδια γευση λογο αλλης τροφης! Και δεν το εχεις πιασει και μονος σου!!

Ειναι και ο Λυκος και η Αρκουδα και η Βυδρα και τοσα αλλα ειδη που εχετε ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ !!!

Ηταν βεβαια ωραιος "στοχος" μεσα στα καθαρα νερα ε? :sad:

Να πω την αληθεια δεν εχω χτυπησει ποτε βυδρα, και παλι γενικευεις με καποιους ηλιθιους που το εχουν κανει!!

Και μια τελικη διαπιστωση απο φιλους "κυνηγους" που αγαπησαν τελικα την φυση ...
Οσοι πεσαν στον ερωτα της στην πραγματικοτητα (και ξερω αρκετους), αντε και με καποιο σΜπρωξιμο κι απο μενα ή αλλους φιλους ορειβατες, ΠΕΤΑΞΑΝ το οπλο και βγαινουν στο βουνο με καμερα πλεον! :D

Θα επανελθω μονο στην περιπτωση που ειπωθει κατι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ απο τα ιδια τετριμενα και ανουσια "επιχειρηματα". :wacko:
Επιχειρηματα απο αλλο ματι ηθελες να πεις!!

Με εκτιμηση

Χρηστος

:smokin: :beer: :wave2:

crs-k
29/11/2006, 09:23

Και τωρα εγω πρεπει να ανακαλυψω "τι" και "που" εγραψες ? :hypnotize

Δεν κουμπουριαζομαι καλυτερα ... :sick:

:lol: :rotflmao: :lol:

rsp
29/11/2006, 09:28
ναι μαλακια....:lol: :lol: :lol:

rsp
29/11/2006, 09:31
κανε μια προσπαθεια....

zoropatra
29/11/2006, 09:57
καλα αυτοι στα δελτια ειδησεων δεν παιζονται ετσι?

σε λιγο θα πουνε οτι ηταν παναθηναικος ο δολοφονος και οτι τους σκοτωσε επειδη του

παταγαν το τρυφυλλι:mad: :mad: :mad: :mad: :mad:

FestoNero
29/11/2006, 09:59
Θα αποφυγω (για αλλη μια φορα) να απαντησω "προσωπικα" σε καποιον, μιας και ΔΕΝ θελω να εξελιχθει σε προσωπικη αντιπαραθεση, αλλα να παραμεινει αντιπαραθεση αποψεων ...

Με την αγρια εξαπλωση μας (κατι σαν καρκινος του πλανητη) περιορισαμε μεχρι ασφυξιας τον ζωτικο χωρο ΟΛΩΝ των αλλων ειδων, με αποτελεσμα την ΠΛΗΡΗ (ή σχεδον πληρη) εξαφανιση πολλων απο αυτα ...

Πολεμο ειδων?

Αυθαιρετη σκεψη μιας και πολυ κυνιγοι ειναι χειμωνα καλοκαιρι επανω στο βουνο απλα κυνηγουν μονο το χειμωνα
Σε πολλα δαση γινετε υπεροχο κυνηγι!!
Που να αναιβεις μεχρι εκει πανω!
Ο κυνηγος δεν ψαχνει ανοιχτα σημεια μονο, εξαρτατε απο το θηραμα που κυνηγα
Κοιτα την πρωτη μου απαντηση
Μαντεψτε απο ποιους ...
Απο οροιβατες, εντουραδες, κυνηγους. σχολικες εκδρομες, γαμικουλες...κτλπ

Αυτοι λοιπον (οι κυνηγοι) που τα "επιτευγματα" τους τα εχω δει προσωπικα ΧΙΛΙΑΔΕΣ φορες, ερχονται να μου πουν πως βγαινουν στο βουνο επειδη αγαπανε την φυση ...

Καλη η πλακα, αλλα πινουμε και καφε και πνιγομαστε ρε γαμωτ' ...
Και ειναι και κρυος...

Το ιδιο αναρωτιουντε και καποιοι για τα μηχανακια...

Ποσο εγωιστες ειστε?

Αν ανηκει και σε εσενα ανηκει και σε εμενα? Σωστα?

Οπως και στα ψαρια ετσι και σε ολα τα ζωα δεν εχουν την ιδια γευση λογο αλλης τροφης! Και δεν το εχεις πιασει και μονος σου!!

Ηταν βεβαια ωραιος "στοχος" μεσα στα καθαρα νερα ε?

Να πω την αληθεια δεν εχω χτυπησει ποτε βυδρα, και παλι γενικευεις με καποιους ηλιθιους που το εχουν κανει!!

Οσοι πεσαν στον ερωτα της στην πραγματικοτητα (και ξερω αρκετους), αντε και με καποιο σΜπρωξιμο κι απο μενα ή αλλους φιλους ορειβατες, ΠΕΤΑΞΑΝ το οπλο και βγαινουν στο βουνο με καμερα πλεον!

Θα επανελθω μονο στην περιπτωση που ειπωθει κατι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ απο τα ιδια τετριμενα και ανουσια "επιχειρηματα".
Επιχειρηματα απο αλλο ματι ηθελες να πεις!!

Με εκτιμηση

Χρηστος

Μου ξεφυγε τιποτα;; :look:

villy
29/11/2006, 10:00
Αρχικά δημιουργήθηκε από zoropatra
καλα αυτοι στα δελτια ειδησεων δεν παιζονται ετσι?

σε λιγο θα πουνε οτι ηταν παναθηναικος ο δολοφονος και οτι τους σκοτωσε επειδη του

παταγαν το τρυφυλλι :mad:

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :bawl: :rotflmao: :rotflmao:

Aνταποδίδεις το spam; :evil:

zoropatra
29/11/2006, 10:03
Αρχικά δημιουργήθηκε από villy

Aνταποδίδεις το spam; :evil:

οχι ρε απλα σε λιγο με τις μαλακιες που λενε και εκει που εχουν φτασει θα το ακουσουμε και αυτο.......

PortisHead
29/11/2006, 10:11
Φυσικα και δεν εχω διαβάσει τις προηγουμενες 7 σελίδες αλλα εχω να πώ το εξής :
Ας μην βγάζουμε τοσο βιαστικά συμπεράσματα......
Χωρις να δικαιολογείτε με τίποτα αυτη η πράξη......συνήθως μια σταγόνα αρκεί για να ξεχειλισει ενα ποτηρι που γεμιζει σιγα-σιγά...σταγόνα στγόνα.
Μπειτε και στη θεση γενικότερα των κτηνοτρόφων.
Μπαινουν οι κυνηγοι στα χωράφια (στη συγκεκριμενη περιοχη...2000 κυνηγοί το μήνα) τα κανουν ολα κόλος...μπαμ και μπουμ...τρομάζουν τα προβατα...και μετα δεν κατεβάζουν γάλα.
Δλδ το χόμπι του ενος...αφήνει ανεργο τον άλλον.
Και απο τι φαινετε τους ειχε προηδοποιεισει πολλες φορες.
Χωρια που ειμαι 100% σιγουρος οτι οι "μάγκες" κυνηγοι....θα τσαμπουκαλευτικαν πολυ αγρια με τον γέρο βοσκο...που τόλμησε να τους κανει συστάσεις.
Κιαν ο γυος του απο μακρυα ειδε 5 τυπους να εχουν πιασει απο το λαιμο τον γερο πατερα του και να τον απειλουν Πολυ θέλει για να χάσεις τον ελεγχο ???

sniper
29/11/2006, 10:13
Αρχικά δημιουργήθηκε από PortisHead
.......

Χωρια που ειμαι 100% σιγουρος οτι οι "μάγκες" κυνηγοι....θα τσαμπουκαλευτικαν πολυ αγρια με τον γέρο βοσκο...που τόλμησε να τους κανει συστάσεις.
Κιαν ο γυος του απο μακρυα ειδε 5 τυπους να εχουν πιασει απο το λαιμο τον γερο πατερα του και να τον απειλουν Πολυ θέλει για να χάσεις τον ελεγχο ???

Φυσικά.... χάνεις τον έλεγχο, πυροβολείς και τους 5..... και μετά τους ρίχνεις και μία στον καθένα στο κεφάλι να κάνεις σωστή δουλειά...

Δεν πάμε καλά μου φαίνεται... :mad:

PortisHead
29/11/2006, 10:16
Φυσικά.... χάνεις τον έλεγχο, πυροβολείς και τους 5..... και μετά τους ρίχνεις και μία στον καθένα στο κεφάλι να κάνεις σωστή δουλειά...

Δεν πάμε καλά μου φαίνεται... :mad:

Συνήθως οταν ξεκινάς κατι τοσο φρικιαστικο και δεν εισαι τρελλος....θελεις να το "τελειώσεις" χωρις ιχνη....και οριστικά.

Γιαυτο εξαλλου δεν μπορει και να επικαλεστει ψυχασθενεια ο τύπος.

alximistis
29/11/2006, 10:21
Αρχικά δημιουργήθηκε από PortisHead
Φυσικα και δεν εχω διαβάσει τις προηγουμενες 7 σελίδες αλλα εχω να πώ το εξής :
Ας μην βγάζουμε τοσο βιαστικά συμπεράσματα......
Χωρις να δικαιολογείτε με τίποτα αυτη η πράξη......συνήθως μια σταγόνα αρκεί για να ξεχειλισει ενα ποτηρι που γεμιζει σιγα-σιγά...σταγόνα στγόνα.
Μπειτε και στη θεση γενικότερα των κτηνοτρόφων.
Μπαινουν οι κυνηγοι στα χωράφια (στη συγκεκριμενη περιοχη...2000 κυνηγοί το μήνα) τα κανουν ολα κόλος...μπαμ και μπουμ...τρομάζουν τα προβατα...και μετα δεν κατεβάζουν γάλα.
Δλδ το χόμπι του ενος...αφήνει ανεργο τον άλλον.
Και απο τι φαινετε τους ειχε προηδοποιεισει πολλες φορες.

Να τα μας... μάλλον βιάστηκα να μιλήσω χτες. Είχαν δίκο τα παιδιά. Έπρεπε να τα κρατήσω για σήμερα...
Έλα μου ντε. Πολύ θέλει για να χάσεις τον έλεγχο;;; Οπότε κύριοι κάθε φορά που χάνετε τον έλεγχο ξέρετε τη λύση... μπαμ και κάτω!!!

jp79
29/11/2006, 10:56
Έχετε σκεφτεί ποτέ πόσα είναι αυτά που έχουν καταστρέψει την φύση και καταστρέφουν την φύση σε καθημερινή βάση που κάνετε ώστε να μπορείτε να είστε τόσο απόλυτοι με τους κυνηγούς

Όλα αυτά που τρώμε από κάπου καλλιεργούνται… έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσα εκατομμύρια στρέμματα γης έχουν γίνει καλλιεργήσιμες εκτάσεις για να τραφεί η σπουδαία μας ύπαρξη; Και όμως ακόμα υπάρχουν άτομα που δεν έχουν να φάνε σε όλο τον κόσμο.

Το χαρτί που χρησιμοποιούμε έχετε ιδέα πόσα δέντρα καταστρέφονται για να παραχθεί.

Οι φωτιές που έχουν ανάψει κατά καιρούς για να γίνουν οικόπεδα και αργότερα σπίτια και αργότερα οικισμοί δεν καταστρέφουν το περιβάλλον.

Η βιομηχανίες, που φτιάχνουν όλα αυτά που εμείς καταναλώνουμε έχετε ιδέα πόσο επηρεάζουν την φύση που μολύνουν τα νερά και τον αέρα.

Τα αυτοκίνητα, μηχανές πλοία αεροπλάνα. δεν καταστρέφουν την φύση αυτά;

Ο τρόπος ζωής όλων μας είναι αυτός που καταστρέφει την φύση… όταν είμαστε απόλυτοι κατά των κυνηγών θα πρέπει να είμαστε απόλυτοι και με τον τρόπο που ζούμε και σκεφτόμαστε.

Δεν θα πρέπει να τρώμε παραπάνω από αυτό που χρειαζόμαστε. Να προσέχουμε τα σκουπίδια μας και να μην αφήνουμε τίποτα να πάει χαμένο. Δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούμε αυτοκίνητο/ μηχανή δεν θα πρέπει να πρέπει να είμαστε καταναλωτές. Θα πρέπει να μένουμε σε ένα λευκό δωμάτιο, να τρώμε ελάχιστα και να μετακινούμαστε ελάχιστα. Ναι ξέρω είμαι υπερβολικός για να δημιουργήσω εντυπώσεις.

Λέμε ότι δεν πρέπει να καταστρέφουμε την φύση. Δεχτό και συμφωνώ απόλυτα. Το ένστικτο του κυνηγού όμως στον άνθρωπο είναι κομμάτι της φύσης του όσο και μην θέλουμε να το δεχτούμε. Είναι ένστικτο. Εσείς λέτε να το καταπολεμήσει. Δηλαδή να πάει ενάντια στην φύση του.

Η κατάσταση με τους κυνηγούς δεν είναι άσπρη η μαύρη. Είναι γκρι όπως και με τα περισσότερα πράγματα και έννοιες στην ζωή. Δεν υπάρχει το απόλυτο κακό και απόλυτο καλό υπάρχει πάντα η ενδιάμεση κατάσταση. Το παν στην ζωή είναι να κρατάμε ισορροπίες.

Στην τελική ο κυνηγός απλά θέλει να νοιώσει τα ένστικτα του. Δεν θέλει να πάρει το έτοιμο φαγητό θέλει να έχει την χαρά να το πιάσει μόνος του. Θέλει να ξεφύγει από το άγχος της καθημερινότητας. Στην πορεία θα σκοτώσει το θήραμα του και θα το φάει. Μια απόλυτη και φυσική διαδικασία. Δεν θα το σκοτώσει γιατί πεινάει αλλά γιατί θέλει να γευτεί κάτι το διαφορετικό και να βιώσει μια διαφορετική διαδικασία πέρα από την καθημερινότητα του.

Δεν τίθεται θέμα ανάγκης κάλυψης διατροφικών αναγκών. Αλλά ανάγκης της έννοιας «κάντο μόνος σου». Τέτοια παραδείγματα υπάρχουν πολλά που όμως δεν περιλαμβάνουν να σκοτώσεις κάτι. Δεν αγοράζεις το λάδι από το super market αλλά μπορεί να έχεις ένα χωραφάκι με τις ελίτσες σου και να το φτιάχνεις μόνος σου. Αν έχεις τον χώρο μπορείς να έχεις πολλά ζαρζαβατικά στον κήπο σου. Δεν πας την μηχανή σου στον μάστορα αλλά νιώθεις την ανάγκη να την φτιάξεις μόνος σου. Και πολλά άλλα τέτοια παραδείγματα.

Όπως έχει αναφερθεί υπάρχουν και αυτοί που κάνουν κακό στην φύση κυνηγώντας και πυροβολούν ότι κουνιέται. Παντού υπάρχουν και τα μαύρα πρόβατα. Αλλά υπάρχουν και αυτοί που σκοτώνουν ένα δυο θηράματα και γυρνάνε πίσω και τα ευχαριστιούνται με φίλους.

Δεν μπορούμε να είμαστε απόλυτα κατά γιατί υπάρχουν ένστικτα που βιώνουν μερικοί άνθρωποι που δεν μπορούμε να τα καταλάβουμε. Εδώ κάποιος σκότωσε 5 άτομα πέρα από τα όρια της λογικής.

Xrider
29/11/2006, 11:07
Αρχικά δημιουργήθηκε από jp79
Έχετε σκεφτεί ποτέ πόσα είναι αυτά που έχουν καταστρέψει την φύση και καταστρέφουν την φύση σε καθημερινή βάση που κάνετε ώστε να μπορείτε να είστε τόσο απόλυτοι με τους κυνηγούς.........

Στην τελική ο κυνηγός απλά θέλει να νοιώσει τα ένστικτα του.
Όπως έχει αναφερθεί υπάρχουν και αυτοί που κάνουν κακό στην φύση κυνηγώντας και πυροβολούν ότι κουνιέται. Παντού υπάρχουν και τα μαύρα πρόβατα. Αλλά υπάρχουν και αυτοί που σκοτώνουν ένα δυο θηράματα και γυρνάνε πίσω και τα ευχαριστιούνται με φίλους.

Δεν μπορούμε να είμαστε απόλυτα κατά γιατί υπάρχουν ένστικτα που βιώνουν μερικοί άνθρωποι που δεν μπορούμε να τα καταλάβουμε. Εδώ κάποιος σκότωσε 5 άτομα πέρα από τα όρια της λογικής.

Για τους λογους που ανεφερες δηλαδη την ηδη επιβαρυμενη κατασταση της φυσης ειμαι εναντια του κυνηγιου.
Αν ηταν σε αφθονια οπως τα περιστερια δεν θα ειχα προβλημα...οταν ομως οπως λεει και ενας φιλος κυνηγος σε αυτο το φορουμ οτι ακομα και νερο δεν μπορουν να πιουν γιατι οι αγρτοτες εχουν ποτισει τα παντα χημικα....εχουν τα δικα τους "προβληματα" και τους την πεφτουν και οι κυνηγοι...τι θα μεινει στο τελος?

Οσο για τα ενστικτα δεν εχουμε μονο του κυνηγου σε ζωα...με αυτο το σκεπτικο και ο τυπος που πυροβολησε τους 5 πρεπει να αθωωθει γιατι το ενστικτο του τον οδηγησε σε αυτη την ενεργεια...

LittleJohn
29/11/2006, 11:14
Έχετε σκεφτεί ποτέ πόσα είναι αυτά που έχουν καταστρέψει την φύση και καταστρέφουν την φύση σε καθημερινή βάση που κάνετε ώστε να μπορείτε να είστε τόσο απόλυτοι με τους κυνηγούς

Όλα αυτά που τρώμε από κάπου καλλιεργούνται… έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσα εκατομμύρια στρέμματα γης έχουν γίνει καλλιεργήσιμες εκτάσεις για να τραφεί η σπουδαία μας ύπαρξη; Και όμως ακόμα υπάρχουν άτομα που δεν έχουν να φάνε σε όλο τον κόσμο.

Το χαρτί που χρησιμοποιούμε έχετε ιδέα πόσα δέντρα καταστρέφονται για να παραχθεί.

Οι φωτιές που έχουν ανάψει κατά καιρούς για να γίνουν οικόπεδα και αργότερα σπίτια και αργότερα οικισμοί δεν καταστρέφουν το περιβάλλον.

Η βιομηχανίες, που φτιάχνουν όλα αυτά που εμείς καταναλώνουμε έχετε ιδέα πόσο επηρεάζουν την φύση που μολύνουν τα νερά και τον αέρα.

Τα αυτοκίνητα, μηχανές πλοία αεροπλάνα. δεν καταστρέφουν την φύση αυτά;

Ο τρόπος ζωής όλων μας είναι αυτός που καταστρέφει την φύση… όταν είμαστε απόλυτοι κατά των κυνηγών θα πρέπει να είμαστε απόλυτοι και με τον τρόπο που ζούμε και σκεφτόμαστε.

Δεν θα πρέπει να τρώμε παραπάνω από αυτό που χρειαζόμαστε. Να προσέχουμε τα σκουπίδια μας και να μην αφήνουμε τίποτα να πάει χαμένο. Δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούμε αυτοκίνητο/ μηχανή δεν θα πρέπει να πρέπει να είμαστε καταναλωτές. Θα πρέπει να μένουμε σε ένα λευκό δωμάτιο, να τρώμε ελάχιστα και να μετακινούμαστε ελάχιστα. Ναι ξέρω είμαι υπερβολικός για να δημιουργήσω εντυπώσεις.

Λέμε ότι δεν πρέπει να καταστρέφουμε την φύση. Δεχτό και συμφωνώ απόλυτα. Το ένστικτο του κυνηγού όμως στον άνθρωπο είναι κομμάτι της φύσης του όσο και μην θέλουμε να το δεχτούμε. Είναι ένστικτο. Εσείς λέτε να το καταπολεμήσει. Δηλαδή να πάει ενάντια στην φύση του.

Η κατάσταση με τους κυνηγούς δεν είναι άσπρη η μαύρη. Είναι γκρι όπως και με τα περισσότερα πράγματα και έννοιες στην ζωή. Δεν υπάρχει το απόλυτο κακό και απόλυτο καλό υπάρχει πάντα η ενδιάμεση κατάσταση. Το παν στην ζωή είναι να κρατάμε ισορροπίες.

Στην τελική ο κυνηγός απλά θέλει να νοιώσει τα ένστικτα του. Δεν θέλει να πάρει το έτοιμο φαγητό θέλει να έχει την χαρά να το πιάσει μόνος του. Θέλει να ξεφύγει από το άγχος της καθημερινότητας. Στην πορεία θα σκοτώσει το θήραμα του και θα το φάει. Μια απόλυτη και φυσική διαδικασία. Δεν θα το σκοτώσει γιατί πεινάει αλλά γιατί θέλει να γευτεί κάτι το διαφορετικό και να βιώσει μια διαφορετική διαδικασία πέρα από την καθημερινότητα του.

Δεν τίθεται θέμα ανάγκης κάλυψης διατροφικών αναγκών. Αλλά ανάγκης της έννοιας «κάντο μόνος σου». Τέτοια παραδείγματα υπάρχουν πολλά που όμως δεν περιλαμβάνουν να σκοτώσεις κάτι. Δεν αγοράζεις το λάδι από το super market αλλά μπορεί να έχεις ένα χωραφάκι με τις ελίτσες σου και να το φτιάχνεις μόνος σου. Αν έχεις τον χώρο μπορείς να έχεις πολλά ζαρζαβατικά στον κήπο σου. Δεν πας την μηχανή σου στον μάστορα αλλά νιώθεις την ανάγκη να την φτιάξεις μόνος σου. Και πολλά άλλα τέτοια παραδείγματα.

+10000, Ακριβώς τα ίδια θα έγραφα και εγώ... :beer:

-------------------------------------------------------------------------------

stradas
29/11/2006, 11:25

.....................

......................

...................................

Δεν λεω οτι καταστρεφουν την φυση και για αυτο πρεπει να σταματησουν, λεω οτι σκοτωνουν ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΑ πλασματα για να ικανοποιησουν το εγω τους και τον εαυτουλη τους...

Ενστικτα εχουμε πολλα, καποια απο τα οποια εν υπνωση (αλλιως θα σκοτωνομασταν μεταξυ μας για ψυλλου πηδημα), αυτο δεν λεει τιποτα. Ολα τα πλασματα εχουν ενστικτα, Η ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΑ ΧΑΛΙΝΑΓΩΓΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΜΑΣ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ!

Και να στο πω και αλλιως, αν καποιος ξεμεινει σε ενα βουνο, το καταλαβαινω να σκοτωσει για να επιβιωσει, αλλα το να παει επι τουτου, οπλισμενος με ενα καρο οπλα απο τα οποια δεν ξεφευγει τιποτα, και καλα για να ερθει σε επαφη με την φυση και στην επιστροφη να αισθανθει και πολυ αντρας επειδη σκοτωσε δυο ανυπερασπιστες μπεκατσες (πχ), ΕΕΕ ΟΧΙ!!

Σε αυτο που ρωτησα παραπανω δεν απαντησε κανενας κυνηγος: το σκυλακι σου που εχεις και το αγαπας, το αμολας στο βουνο και να πας να το σκοτωσεις;;; φανταζομαι πως οχι...

sniper
29/11/2006, 11:28
Αρχικά δημιουργήθηκε από stradas
....
Σε αυτο που ρωτησα παραπανω δεν απαντησε κανενας κυνηγος: το σκυλακι σου που εχεις και το αγαπας, το αμολας στο βουνο και να πας να το σκοτωσεις;;; φανταζομαι πως οχι...

Δεν τρώμε σκυλιά....

jp79
29/11/2006, 11:44
Αρχικά δημιουργήθηκε από stradas
Δεν λεω οτι καταστρεφουν την φυση και για αυτο πρεπει να σταματησουν, λεω οτι σκοτωνουν ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΑ πλασματα για να ικανοποιησουν το εγω τους και τον εαυτουλη τους...

Ενστικτα εχουμε πολλα, καποια απο τα οποια εν υπνωση (αλλιως θα σκοτωνομασταν μεταξυ μας για ψυλλου πηδημα), αυτο δεν λεει τιποτα. Ολα τα πλασματα εχουν ενστικτα, Η ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΑ ΧΑΛΙΝΑΓΩΓΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΜΑΣ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ!

Και να στο πω και αλλιως, αν καποιος ξεμεινει σε ενα βουνο, το καταλαβαινω να σκοτωσει για να επιβιωσει, αλλα το να παει επι τουτου, οπλισμενος με ενα καρο οπλα απο τα οποια δεν ξεφευγει τιποτα, και καλα για να ερθει σε επαφη με την φυση και στην επιστροφη να αισθανθει και πολυ αντρας επειδη σκοτωσε δυο ανυπερασπιστες μπεκατσες (πχ), ΕΕΕ ΟΧΙ!!

Τα σκυλιά δεν τρώγονται. Η τουλάχιστον δεν συνηθείζονται να τα τρώμε. Αλλά υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που εκτρέφουν λαγούς ορτύκια και διάφορα άλλα που τα αφήνουν στα βουνα και στους αγγρούς και μετά πάνε και τα σκοτώνουν.

Οπότε εσύ μου λές οτι έαν δεν χαλιναγωγούμε την λογική μας δεν είμαστε άνθρωποι. Όσοι καπνίζουν και πίνουν πάρα πολύ ξέρουν οτι κάνουν κακό στην υγεία τους οπότε είναι ζώα. Όσοι Οδηγούν γρήγορα μη σεβόμενοι τα όρια ταχύτητας και κάνουν άλλες παρανομίες είναι ζώα. Όσοι απατάνε τον άνθρωπό τους ενώ ξέρουν οτι του κάνουν κακό είναι ζώα. Όσοι συμετέχουν σε πολέμους και σκωτώνουν τον συνάθρωπό τους είναι ζώα.

Μην ξεχνάς οτι οτιδίποτε κάνεις για να ικανοποιήσεις τον δικό σου εαυτούλη έχει τον δικό του αντικτιπο στην φύση. Την επόμενη φορά που θα οδηγήσεις την μηχανή σου, θα ανοίξεις μια συσκευασια, θα δεις μια ταινία θα φάς μια σαλάτα μια σούπα μια μπριζόλα έχεις καταναλώσει πρώτες ύλες για την κατασκευή του την μεταφορά του την συσκευασία του. Απλά στην περίπτωση του κυνιγού το αποτέλεσμα είναι πιο άμεσο νεκρά θηράματα κατευθείαν απο την φύση. Σκέψου όλα αυτά που κάνεις για να διασκεδάσεις πόσο αναγαία είναι και πόσο επιρεάζουν την φύση. Μετά πολλαπλασίασέτα αυτά με τον αριθμό των ανθρώπων των ανεπτυγμένων χωρών.

crs-k
29/11/2006, 11:51
...........................
Το ένστικτο του κυνηγού
...........................

Εχω και δουλεια ρε γαμωτ ... :sick:

Φιλε μου το κειμενο σου τι μας λεει δηλαδη?

Οτι αφου γινονται κι αλλες καταστροφες, ας προσθεσουμε και μια ακομα και ΔΕΝ πειραζει?
Αφου πεταει ο αλλος χαρτια εξω απ' τ' αμαξι ας πεταξω κι εγω?

Ειναι λογικη αυτο?

Βεβαια το ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ ειναι οτι ολη η επιχειρηματολογια σου στηριζεται σε μια βαση ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ !!!

Στο "ενστικτο".

Απο ποτε πολιτισμος κι ενστικτα πανε μαζι?
Που ειδες ο ανθρωπος να επιβιωνει (μεσα στην κοινωνια) βασιζομενος στα ενστικτα του?

Τουναντιον θετει ΦΡΑΓΜΟΥΣ με την λογικη του στα οποιαδηποτε "ενστικτα" του!

Οποιον ΔΕΝ βαζει φραγμους, τον λεμε "ψυχικα αρρωστο" και "ανωμαλο", οπως τον βιαστη (π.χ.) που επειδη εχει σηκωμαρες, βουταει την πρωτη που του τυχαινει στον δρομο και την βιαζει !

Αλλο πραγμα ειναι (οπως ειπε κι ο φιλος πιο πανω) να ξεμεινεις στο βουνο χαμενος και να πρεπει να "κυνηγησεις" για να τραφεις (αυτο θα το εκενα κι εγω αν μου χρειαζοταν) και εντελως αααλλο να εκδραμεις φουλ εξοπλισμενος γιααα ... "περιπετεια".

Στην πρωτη περιπτωση χρειαζεται να επιβιωσεις και τοτε (και μονο τοτε) εμφανιζονται απο το υποσυνειδητο σου τα "ενστικτα".

Στην Δευτερη ειναι απλα σκοποβολη, φονος και καταστροφη.

LittleJohn
29/11/2006, 12:00
Είμαι κυνηγός, ψαράς επιφανείας, περιβολάρης και ψαροτουφεκάς...
Μου αρέσει να βγαίνω και να περπατάω με τις ώρες στο βουνό και αν δεν μου κάτσει η μπεκάτσα η πέρδικα δεν με πολυνοιάζει, θα μαζέψω χόρτα, μανιτάρια, θα βγάλω φωτογραφίες...
Μου αρέσει να κάθομαι με τις ώρες στην παραλία και να κοιτάω τις μύτες από τα καλάμια μου, να χαζεύω και να μυρίζω την θάλασσα ,να περιμένω να χτυπήσει το καλό ψάρι και αν πιάσω μικρά θα τα πετάξω πίσω...
Μου αρέσει να σκαλίζω τον κήπο, να βγάζω πεπόνια,καρπούζια, ντομάτες, πατάτες και γιατί όχι και καμιά τριανταφυλλιά.
Μου αρέσει να βουτάω, να χαίρομαι τον υποβρύχιο κόσμο, να προσπαθώ να ξεγελάσω τα μεγάλα ψάρια. Θα αφήσω πίσω μου τα χταποδάκια, τα ροφάκια και μία στις δέκα θα βγάλω το λαβράκι, τη συναγρίδα, το μαγιάτικο...
Συν τις άλλοις εκτρέφω κότες, περιστέρια και κουνέλια...
Δεν με ενδιαφέρει ο μεζές και ποτέ δεν τον πήρα σαν δικαιολογία, με ενδιαφέρει η ενασχόληση η επαφή με την φύση και ότι κάτι έκανα και εγώ με τα χέρια μου...Ξέρω την θέση μου μέσα σε αυτόν το κόσμο και ποτέ δεν ζήτησα παραπάνω απ` όσα μου αρκούν...

Από την άλλη ,έχουμε την ``υποκρισία`` του supermarket...Διαλέξτε...

PortisHead
29/11/2006, 12:00
Αν και ειμαι "αρρωστος" με τα οπλα.....απεχθάνομαι το κυνήγι.

Καποτε ειχα γνωρίσει εναν φοβερό κυνηγο...και μιλουσαμε ενα ολοκληρο καλοκαιρι περι του θέματος.
Εχει κυνηγήσει σε όλη την Ελλάδα και Εξωτερικό οργανωμένα κλπ κλπ.

Τον ξανασυνάντησα τυχαία,πολλα χρόνια μετα.
Τον ρώτησα πως πάει το κυνηγι και τα σχετικα.
Απάντηση που πήρα:
"Tο παράτησα φίλε μου.Τι να κυνηγήσω τα 5-6 αγριογουρουνακια που εχουν μεινει στην περιοχή μας ? Η τους λιγοστους λαγους ? Η πανίδα μας θέλει καμια 30αρια χρόνια ανανέωση κιαυτο θα επιτευχθεί μονο με την αντιστοιχη χρονική απαγορευση του κυνηγού.
Τωρα το γυρισα στο ψαρεμα...γιατι ενα ψαρι γενναει 1000 αυγα...ενω μια γουρουνα 3-4 μικρά...δε λέει...λοιπον...μην τα γ@μησουμε όλα....."

Εμεινα μ@λ@κ@ς.

:eek: :eek: :eek:

rsp
29/11/2006, 12:01
Αρχικά δημιουργήθηκε από LittleJohn
Είμαι κυνηγός, ψαράς επιφανείας, περιβολάρης και ψαροτουφεκάς...
Μου αρέσει να βγαίνω και να περπατάω με τις ώρες στο βουνό και αν δεν μου κάτσει η μπεκάτσα η πέρδικα δεν με πολυνοιάζει, θα μαζέψω χόρτα, μανιτάρια, θα βγάλω φωτογραφίες...
Μου αρέσει να κάθομαι με τις ώρες στην παραλία και να κοιτάω τις μύτες από τα καλάμια μου, να χαζεύω και να μυρίζω την θάλασσα ,να περιμένω να χτυπήσει το καλό ψάρι και αν πιάσω μικρά θα τα πετάξω πίσω...
Μου αρέσει να σκαλίζω τον κήπο, να βγάζω πεπόνια,καρπούζια, ντομάτες, πατάτες και γιατί όχι και καμιά τριανταφυλλιά.
Μου αρέσει να βουτάω, να χαίρομαι τον υποβρύχιο κόσμο, να προσπαθώ να ξεγελάσω τα μεγάλα ψάρια. Θα αφήσω πίσω μου τα χταποδάκια, τα ροφάκια και μία στις δέκα θα βγάλω το λαβράκι, τη συναγρίδα, το μαγιάτικο...
Συν τις άλλοις εκτρέφω κότες, περιστέρια και κουνέλια...
Δεν με ενδιαφέρει ο μεζές και ποτέ δεν τον πήρα σαν δικαιολογία, με ενδιαφέρει η ενασχόληση η επαφή με την φύση και ότι κάτι έκανα και εγώ με τα χέρια μου...Ξέρω την θέση μου μέσα σε αυτόν το κόσμο και ποτέ δεν ζήτησα παραπάνω απ` όσα μου αρκούν...

Από την άλλη ,έχουμε την ``υποκρισία`` του supermarket...Διαλέξτε...

+ 1000

εκφραζεις μια μεγαλη μεριδα κυνηγων!!!

zephyr1
29/11/2006, 12:07
Ε ρε λυσσα τον τελευταιο καιρο να ορισουμε τι ειναι σωστο και τι λαθος.

Χαλαρωστε......

Αμα ο καθενας απο μας καταλαβαινε συνηδειτα ποσο κακο κανει στο ολο,δεν θα μαστε τωρα εδω να παταμε κουμπακια και να γραφουμε αερολογιες.

Εφυγα,παω για surf :a2:

Δεν πιστευω οταν γυρισω να βρω κανα κατεβατο που να αναφερει τι κακο κανω στη φυση.:eyepop:

Cpt. Haddock
29/11/2006, 12:08
Αρχικά δημιουργήθηκε από LittleJohn
με ενδιαφέρει η ενασχόληση η επαφή με την φύση

γιατί η επαφή πρέπει να περιλαμβάνει φόνο;

Που ΔΕΝ χρειάζεται μια και ΟΤΙ χρειαζόμαστε απο τροφή το έχουμε έτοιμο (έστω και μέσω της "υποκρισίας" ) ;

Δεν μπορώ ούτε να μπω, ούτε να καταλάβω αυτή τη λογική.

Το "μια στις δέκα" για σενα πολλαπλασίασέ το με το πόσοι το κάνουν (και για πόσους είναι 5 ή 6 ή 8 στις δέκα) και τότε ελπίζω να καταλάβεις τις συνέπειες.

:sad:

rsp
29/11/2006, 12:15
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
γιατί η επαφή πρέπει να περιλαμβάνει φόνο;

Που ΔΕΝ χρειάζεται μια και ΟΤΙ χρειαζόμαστε απο τροφή το έχουμε έτοιμο (έστω και μέσω της "υποκρισίας" ) ;

Δεν μπορώ ούτε να μπω, ούτε να καταλάβω αυτή τη λογική.

Το "μια στις δέκα" για σενα πολλαπλασίασέ το με το πόσοι το κάνουν (και για πόσους είναι 5 ή 6 ή 8 στις δέκα) και τότε ελπίζω να καταλάβεις τις συνέπειες.

Μπορουμε να αρχισουμε να κυνηγαμε και περιεργους Καπετανιους....:smokin:

:lol: :lol: :rotflmao: :rotflmao: :lol:

Cpt. Haddock
29/11/2006, 12:16
Μπορουμε να αρχισουμε να κυνηγαμε και περιεργους Καπετανιους....:smokin:

:nono:

Είναι ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟ είδος! :lol: :lol:

jp79
29/11/2006, 12:32
Εχω και δουλεια ρε γαμωτ ... :sick:

Φιλε μου το κειμενο σου τι μας λεει δηλαδη?

Οτι αφου γινονται κι αλλες καταστροφες, ας προσθεσουμε και μια ακομα και ΔΕΝ πειραζει?
Αφου πεταει ο αλλος χαρτια εξω απ' τ' αμαξι ας πεταξω κι εγω?

Ειναι λογικη αυτο?

Βεβαια το ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ ειναι οτι ολη η επιχειρηματολογια σου στηριζεται σε μια βαση ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ !!!

Στο "ενστικτο".

Απο ποτε πολιτισμος κι ενστικτα πανε μαζι?
Που ειδες ο ανθρωπος να επιβιωνει (μεσα στην κοινωνια) βασιζομενος στα ενστικτα του?

Τουναντιον θετει ΦΡΑΓΜΟΥΣ με την λογικη του στα οποιαδηποτε "ενστικτα" του!

Οποιον ΔΕΝ βαζει φραγμους, τον λεμε "ψυχικα αρρωστο" και "ανωμαλο", οπως τον βιαστη (π.χ.) που επειδη εχει σηκωμαρες, βουταει την πρωτη που του τυχαινει στον δρομο και την βιαζει !

Αλλο πραγμα ειναι (οπως ειπε κι ο φιλος πιο πανω) να ξεμεινεις στο βουνο χαμενος και να πρεπει να "κυνηγησεις" για να τραφεις (αυτο θα το εκενα κι εγω αν μου χρειαζοταν) και εντελως αααλλο να εκδραμεις φουλ εξοπλισμενος γιααα ... "περιπετεια".

Στην πρωτη περιπτωση χρειαζεται να επιβιωσεις και τοτε (και μονο τοτε) εμφανιζονται απο το υποσυνειδητο σου τα "ενστικτα".

Στην Δευτερη ειναι απλα σκοποβολη, φονος και καταστροφη.

Το κείμενό μου προσπαθεί να περάσει το ότι δεν μπορούμε να είμαστε απόλυτοι κατά του κυνηγιού όταν αυτό ευθύνεται για ένα μικρό ποσοστό της καταστροφής του περιβάλλοντος μας όταν ξέρουμε ότι ο σημερινός τρόπος ζωής είναι αυτός που καταστρέφει το περιβάλλον μας. Με τον ίδιο τρόπο που είμαστε απόλυτοι με το κυνήγι θα έπρεπε να είμαστε με τον τρόπο που ζούμε. Αυτό όμως εγώ δεν το καταφέρνω εγώ, όπως και πολλοί άλλοι οπότε δεν μπορούμε να κατακρίνουμε κάτι το οποίο έχει να κάνει με την φύση μας.

Σχετικά με τα σκουπίδια στην φύση θα μπορούσε κανείς να πεί. Πάρε την καραμπίνα την κουβέρτα σου την σκηνή σου. Πήγαινε στην φύση και μην πάρεις τίποτα αναλώσιμο μαζί σου. Κυνήγήσε για 5 μέρες και ζήσε με αυτά που θα σου προσφέρει το δάσος. Είναι λάθος προσέγγιση αυτή; Τότε καταστρέφουμε την φύση ή προσπαθούμε να ζήσουμε μαζί με αυτήν;

Υπάρχουν περιπτώσεις μάλιστα που το κυνήγι προσφέρει έργο σε μέρη που υπάρχει εξαρση κάποιου είδους λόγο έλλειψης φυσικού εχθρού πχ κουνέλια και Αυστραλία θα μου πεις μιλάμε για Ελλάδα σύμφωνοι.

Υπάρχουν και κυνηγετικοί σύλλογοι που φροντίζουν να αφήνουν θηράματα στην φύση. Υπάρχουν εταιρίες που έχουν αγοράσει μεγάλες εκτάσεις όπου πας και κυνηγάς με πληρωμή και οι ίδιες οι εταιρίες φροντίζουν να ανανεώνουν τα θηράματα. Σε αυτές τις περιπτώσεις έχουμε καταστροφή της φύσης;

Το παράδειγμά σου είναι αυτό που κάνουμε όλοι μας κάθε μέρα… «σιγά το δικό μου αυτοκίνητο καταστρέφει την φύση κτλ κτλ» ναι συμφωνώ μαζί σου είναι λάθος προσέγγιση. Αυτό δεν σημαίνει ότι το κυνήγι δεν μπορεί υπό προϋποθέσεις να μην βλάπτει την φύση

Όσον Ένστικτο είναι να βρεις τον άνθρωπό σου και να αφήσετε απογόνους. Ένστικτο είναι να είσαι ανάμεσα σε ανθρώπους και να επικοινωνείς μαζί τους. Ένστικτο είναι να προστατεύεις την ζωή σου όταν νιώσεις να απειλείσαι. Υπάρχουν και μερικά ένστικτα που πρέπει να τα κρατάς μέσα σου και να μην τα εξωτερικεύεις για να «νιώθεις» πολιτισμένος. Αλλά πρέπει να βρίσκεις κάπου να εκτονώνεσαι γιατι εάν έχεις πολλά καπιεσμένα ένστικτα χωρίς να κάνεις κάτι για αυτό μονό σε κακό μπορεί να οδηγήσει.

Ακόμα και οι βιαστές και οι δολοφόνοι που αφήνουν λανθασμένα ένστικα να δράσουν έχουν δικαίωμα. Για αυτό τον λόγο έχει καταργηθεί και η θανατική ποινή. Για αυτό πολλοί τιμωρούνται σε ψυχιατρικές κλινικές γιατί όπως είπες εσύ είναι άρρωστοι.

Όταν του κυνηγού του λες μην κυνηγάς του δημιουργείς πρόβλημα. Κάποια στιγμή μπορεί να σπάσει σε ανύποπτο χρόνο.

Ένα ποσοστό του χαρακτήρα μας γεννιέται και ένα ποσοστό πλάθεται.

Cpt. Haddock
29/11/2006, 12:42
............

Ρε Jp

Απ' όπου και να το πιάσεις το ποστ μπάζει ρε συ.

Δεν είναι δυνατόν να τα πιστεύεις αυτά που γράφεις. Και στην τελική, αν σ' αρέσει εσένα να δολοφονείς άγρια ζώα στο φυσικό τους περιβάλλον, κάν' το αλλα μην προσπαθείς να επιχειρηματολογήσεις για το ορθόν της πράξης σου.

sniper
29/11/2006, 12:44
......

...κάν' το αλλα μην προσπαθείς να επιχειρηματολογήσεις για το ορθόν της πράξης σου.

...

Ουτε κι εσύ για το δικό σου...

PortisHead
29/11/2006, 12:45
Ρε Jp

Απ' όπου και να το πιάσεις το ποστ μπάζει ρε συ.

Δεν είναι δυνατόν να τα πιστεύεις αυτά που γράφεις. Και στην τελική, αν σ' αρέσει εσένα να δολοφονείς άγρια ζώα στο φυσικό τους περιβάλλον, κάν' το αλλα μην προσπαθείς να επιχειρηματολογήσεις για το ορθόν της πράξης σου.

Τι να πώ ???
Πλήρη ταύτιση αποψεων.

Cpt. Haddock
29/11/2006, 12:46
Ουτε κι εσύ για το δικό σου...

Το δικό μου μάστορα δεν περιλαμβάνει φόνους άγριων ζώων. Ούτε καν ψάρεμα.

sniper
29/11/2006, 12:46
Το δικό μου μάστορα δεν περιλαμβάνει φόνους άγριων ζώων. Ούτε καν ψάρεμα.

κι ο άλλος που αυτοκτονεί... δεν ενοχλεί κανέναν....

gcrook
29/11/2006, 12:48
:nono:

Είναι ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟ είδος! :lol: :lol:

Και αμα δεν κανεις τα κουμαντα σου να το διαιωνισεις και ΣΥΝΤΟΜΑ σε βλεπω ειδος υπο εξαφανιση:rotflmao: :rotflmao: :wave2:

jp79
29/11/2006, 12:48
Δεν έχω σκοτώσει ούτε μου αρέσει να σκοτώνω ζωντανούς οργανισμούς. Ξέρω οτι μπορείς να ευχαριστηθείς την φύση και με άλλους τρόπους. Απλά προσπαθώ να δώ την άλλη πλευρά και να δώ οτι μια ασχολία σαν το κυνήγι δεν είναι τόσο κατακριτέα.

Cpt. Haddock
29/11/2006, 12:50
Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook
Και αμα δεν κανεις τα κουμαντα σου να το διαιωνισεις και ΣΥΝΤΟΜΑ σε βλεπω ειδος υπο εξαφανιση:rotflmao: :rotflmao: :wave2:

:a27:

(θα το αναστήσουν μετα απο χρόνια μέσω του dna μου :wacko: :lol: )

:a27:

PortisHead
29/11/2006, 12:50
Δεν έχω σκοτώσει ούτε μου αρέσει να σκοτώνω ζωντανούς οργανισμούς. Ξέρω οτι μπορείς να ευχαριστηθείς την φύση και με άλλους τρόπους. Απλά προσπαθώ να δώ την άλλη πλευρά και να δώ οτι μια ασχολία σαν το κυνήγι δεν είναι τόσο κατακριτέα.

Αρκει να γίνεται με τόξο και βέλος......
;)

THEOD
29/11/2006, 12:54

Εγώ μιας και απαντώ σε αυτό το πόστ θα απαντήσω προσωπικά χωρίς όμως σε καμμία περίπτωση αυτό να σημαίνει προσωπική αντιπαράθεση….

Το ποιος θάνατος ζώου είναι "σωστός" ή όχι, ή το πως "σκοτώνουμε σωστά" ….Χμμμ…μάλλον τα ίδια τα ζώα θα έπρεπε να ρωτήσουμε αν θέλουμε πραγματική απάντηση σε αυτό…
Τα ξανάγραψα μερικά πόστ πιο πάνω...

"Καθημερινά ο άνθρωπος θανατώνει τεράστια ποσότητα της πανίδας του πλανήτη μας για δεκάδες αιτίες που πολλές ούτε καν μπορείς να φανταστείς...το ότι το κάνει "έμμεσα" ή για να ακριβολογώ βάζει άλλους για να το κάνουν επι πληρωμή για λογαριασμό του, απλά το κάνει να φαίνεται πιο "αθώο", αλλά στην πραγματικότητα είναι το ίδιο "ένοχο"...
Ξέρω πολλούς ορκισμένους εχθρούς του κυνηγιού και του "αίματος" που ξεκοκαλίζουν με μεγάλη ευχαρίστηση στις εξοχικές ταβέρνες τις μπριζόλες αγριογούρουνου που κάποιος κυνηγός πούλησε στον ταβερνιάρη την προηγούμενη, ούτε φυσικά απασχόλησε κανέναν το γεγονός ότι αυτός ο θαυμάσιος λαγός στιφάδο στον Καρέα δεν φυτρώνει στις γλάστρες του καταστήματος...
Αλλά βλέπεις...σε αυτήν την περίπτωση δεν έχουν λερώσει τα χέρια τους με αίμα οι ίδιοι οπότε έχουν "καλυμμένη" την συνείδησή τους ...

Πανάρχαιο διαιτολόγιο ειλικρινά δεν ξέρω πως ορίζεται και τι είναι…
Ο άνθρωπος είναι ένα παμφάγο (άρα και σαρκοβόρο) ον, και στην πορεία της εξέλιξής του έτρωγε οτιδήποτε μπορούσε να τον κρατήσει στην ζωή και ήταν διαθέσιμο…
Ανάλογα λοιπόν την γεωγραφική κατανομή, τις κλιματολογικές συνθήκες, το επίπεδο τεχνολογίας και πολιτισμού, και αργότερα θρησκευτικές και άλλου είδους πεποιθήσεις, είχε τεράστια γκάμα διατροφής.
Με την λογική αυτή δεν θα έπρεπε να τρώμε τίποτα βιομηχανοποιημένο ή τυποποιημένο γιατί αντιτίθεται στο πανάρχαιο διαιτολογιό μας… Να μην σου πω ότι θα έπρεπε να τα τρώμε και ωμά ....

Συμφωνούμε απόλυτα….αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί οι κυνηγοί είναι υπεύθυνοι γι’ αυτό…
Η απείρως μεγαλύτερη ζημιά στην πανίδα του πλανήτη έχει συντελεστεί από τις διατροφικές και καταναλωτικές ανάγκες όλης τις ανθρωπότητας, και από την τρομερή εξάπλωσή της με την συνεπαγόμενη καταστροφή του περιβάλλοντος ….
Συγκριτικά η ζημιά που κάνουν οι κυνηγοί είναι αεράκι στην καταιγίδα ….
Χώρια που πολλοί κυνηγετικοί σύλλογοι και οποσπονδίες δίνουν μεγάλο αγώνα για την διάσωση της πανίδας (τους αφορά πιο άμεσα άλλωστε) είτε ελευθερώνοντας πληθυσμούς ζώων για ναπαραγωγή σε περιοχές που υπάρχει πρόβλημα, είτε μετέχοντας ενεργά σε οποιαδήποτε μαζική κίνηση για την διάσωση του φυσικού περιβάλλοντος...

Όσο για λύκους - αλεπούδες - αρκούδες κλπ….Σίγουρα δεν ευθύνονται οι κυνηγοί για τον αφανισμό τους γιατί απλά δεν κυνηγάνε τέτοια ζώα….
Συνήθως τα ζώα αυτά θανατώνονται από κτηνοτρόφους ή κατ’ εντολή αυτών, ακριβώς επειδή αποτελούν απειλή για τα οικόσιτα ζώα που προορίζονται για την διατροφή όλων μας ή θανατώνονται έμμεσα από την καταστροφή του φυσικού τους περιβάλλοντος …Τουλάχιστον στην Ελλάδα που γνωρίζω, τα είδη τα οποία κυνηγιούνται από ερασιτέχνες κυνηγούς (και ΟΧΙ από αυτούς που κυνηγούν για εμπορικό κέρδος….) είναι λίγα και δεν συμπεριλαμβάνονται σε αυτό που λέμε «άγρια φύση ή προς εξάλειψη είδη»….
Αν θέλουμε λοιπόν να δείξουμε οικολογική συνείδηση και να προστατέψουμε τα υπό εξαφάνιση άγρια είδη, καλό είναι πρώτα να αλλάξουμε καταναλωτικές συνήθειες και να σεβαστούμε το περιβάλλον και όχι να τα βάζουμε με τους κυνηγούς …

Μαντεψτε απο ποιους ...

Καλη η πλακα, αλλα πινουμε και καφε και πνιγομαστε ρε γαμωτ' ...

Ποσο εγωιστες ειστε?

Ηταν βεβαια ωραιος "στοχος" μεσα στα καθαρα νερα ε?

Οσοι πεσαν στον ερωτα της στην πραγματικοτητα (και ξερω αρκετους), αντε και με καποιο σΜπρωξιμο κι απο μενα ή αλλους φιλους ορειβατες, ΠΕΤΑΞΑΝ το οπλο και βγαινουν στο βουνο με καμερα πλεον!

Για αρκούδες-λύκους - βύδρες κλπ τα’ άπαμε…

Μα κανείς δεν είπε ότι δεν υπάρχουν και άλλοι τρόποι να χαρείς την φύση….Φυσικά και υπάρχουν…Απλά οι κυνηγοί έχουν βρεί αυτόν τον συνδυασμό…Γιατί δηλαδή ντε και καλά να τους επιβάλλουμε κάτι άλλο ???

Και φυσικά μέσα σε 250-300.000 ανθρώπους (στην Ελλάδα μόνο) υπάρχουν και οι ασυνείδητοι, και όλων των ειδών τα κουμάσια….Κανείς (και πρώτος εγώ) δεν το αρνείται αυτό…Συμβαίνει σε κάθε επαγγελματική, η χομπιστική κατηγορία πληθυσμού και η συγκεκριμένη δεν θα μπορούσε να ήταν εξαίρεση….Αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι είναι ασυνείδητοι, ούτε ότι όλοι βουτάνε ένα όπλο και πυροβολούν αδιάκριτα ότι κινείται ή πετάει….
Και αυτή η γενίκευση που γίνεται με έχει ενοχλήσει πολύ…

Ο.Κ. το εμπεδώσαμε… και δεν πρόκειται να σου στείλουμε μεζέ….
Πειράζει να τον φάμε εμείς ????

loukasfilm
29/11/2006, 14:59
Ρε δε παρουσίασε σου λέω... ο εγκέφαλος το ίδιο λειτουργεί. από τότε μέχρι τώρα (τα τελευταία 300000 χρόνια, χοντρικά), δέχεται όλο και περισσότερα ερεθίσματα και "επεξεργάζεται" πολλά περισσότερα "δεδομένα" και γι'αυτό δημιουργείται η εντύπωση ότι έγινε "ικανότερος" ("εξελίχθηκε").

Το ουρτ (="ουστ")είναι κάτι σαν το "μαμακία" που λένε κάποιοι νομίζοντας ότι με το "μάμησα" και "φούτσο" δε "βρώμησαν το στόμα τους".

Εξακολουθείς να κάνεις λάθος. Μιλάω για "τότε" που ο άνθρωπος ήταν "καρποφάγος" όπως είπε ο Λύκος. Τα περισσότερα ερεθίσματα που πρέπει να επεξεργαστεί, αναγκαστικά τον εξελίσουν. Οπότε ακόμα και σήμερα εξελισόμαστε.

Και μια ερώτηση προς όλους τους κυνηγούς. Πόσες δυνατότητες πρέπει να έχεις για να πάρεις το θήραμα? Μία, δύο, τρείς, πέντε? Ο νόμος λέει τρείς έτσι δεν είναι? Πόση διασπορά έχουν τα σκάγια στα είκοσι με τριάντα μέτρα? Για να μάθουμε τελικά τι πιθανότητες έχει το θήραμα.
Έχετε κανένα φίλο που έχει βγάλει το τσοκ που μπάινει, έτσι ώστε οι καραμπίνες να μην παίρνουν παραπάνω από τρία φυσίγγια? και τελικά πόσοι είναι αυτοί που το έχουν κάνει?
Τελικά μια τελευταία ερώτηση, οι κυνηγοί σαν σύνολο, δεν ξεχωρίζω αυτή την στιγμή "σωστούς" ή "λάθος", κάνουνε περισσότερη ζημιά παρά καλό ναι ή όχι?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.

rsp
29/11/2006, 15:15
Εξακολουθείς να κάνεις λάθος. Μιλάω για "τότε" που ο άνθρωπος ήταν "καρποφάγος" όπως είπε ο Λύκος. Τα περισσότερα ερεθίσματα που πρέπει να επεξεργαστεί, αναγκαστικά τον εξελίσουν. Οπότε ακόμα και σήμερα εξελισόμαστε.

Και μια ερώτηση προς όλους τους κυνηγούς. Πόσες δυνατότητες πρέπει να έχεις για να πάρεις το θήραμα? Μία, δύο, τρείς, πέντε? Ο νόμος λέει τρείς έτσι δεν είναι? Πόση διασπορά έχουν τα σκάγια στα είκοσι με τριάντα μέτρα? Για να μάθουμε τελικά τι πιθανότητες έχει το θήραμα.
Έχετε κανένα φίλο που έχει βγάλει το τσοκ που μπάινει, έτσι ώστε οι καραμπίνες να μην παίρνουν παραπάνω από τρία φυσίγγια? και τελικά πόσοι είναι αυτοί που το έχουν κάνει?
Τελικά μια τελευταία ερώτηση, οι κυνηγοί σαν σύνολο, δεν ξεχωρίζω αυτή την στιγμή "σωστούς" ή "λάθος", κάνουνε περισσότερη ζημιά παρά καλό ναι ή όχι?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.

1. για πιο θηραμα μιλαμε?
2. ναι ο νομος μιλαει για 3 φυσσιγγια
3. περιπου 36 ποντους διαμετρο κυκλου διασπορας αλλα εξαρτατε ο τυπος φυσσιγγιου
4. Δεν ειναι τσοκ ειναι μια ασφαλεια και ξερω μονο ενα που με ειδικη προσθηκη παιρνει 11 και το εχει για σκοπευτικη χρηση και μονο
5. Δεν εχω βρει που κανω ζημια σαν σωστος κυνηγος, ρωτα τους λαθος!

Δεν ηταν κοπος!
:beer: :beer:

sniper
29/11/2006, 15:15
..... Ο νόμος λέει τρείς έτσι δεν είναι? Πόση διασπορά έχουν τα σκάγια στα είκοσι με τριάντα μέτρα? Για να μάθουμε τελικά τι πιθανότητες έχει το θήραμα.
....

2 το πολύ 3 μέτρα εχουν διασπορά τα σκάγια στην απόσταση που μπορουν να καταφέρουν πλήγμα.... για να έχεις διασπορά 20 και 30 μέτρα πρέπει να ρίχνεις σκάγια με πυροβόλο απο το Αβερωφ :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Το τσοκ.... εννοείς βέβαια τον μειωτήρα στην αποθήκη του όπλου, είναι εκεί για να μην μπορείς να βάλεις παραπάνω απο δύο (2) φυσίγγια στο όπλο.... (ουτε καν 3 επιτρέπει ο νόμος.... κι αν σε πιάσουν με παραπάνω.... σου παιρνουν και τό σώβρακο που φοράς.... (κατάσχεται ακόμα και το αυτοκίνητο).....

Τεσπα.... ευτυχως που υπάρχουν τέτοια ποστ και βλέπουμε την άγνοια για το θέμα που έχει η αντίθετη πλευρά....

rsp
29/11/2006, 15:21
2 το πολύ 3 μέτρα εχουν διασπορά τα σκάγια στην απόσταση που μπορουν να καταφέρουν πλήγμα.... για να έχεις διασπορά 20 και 30 μέτρα πρέπει να ρίχνεις σκάγια με πυροβόλο απο το Αβερωφ :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Το τσοκ.... εννοείς βέβαια τον μειωτήρα στην αποθήκη του όπλου, είναι εκεί για να μην μπορείς να βάλεις παραπάνω απο δύο (2) φυσίγγια στο όπλο.... (ουτε καν 3 επιτρέπει ο νόμος.... κι αν σε πιάσουν με παραπάνω.... σου παιρνουν και τό σώβρακο που φοράς.... (κατάσχεται ακόμα και το αυτοκίνητο).....

Τεσπα.... ευτυχως που υπάρχουν τέτοια ποστ και βλέπουμε την άγνοια για το θέμα που έχει η αντίθετη πλευρά....

Νικο τσεκαρε τα νουμερα σου!!!:wave2:

οχι τιποτα αλλο αλλα ειμουν ολη μερα με το δασαρχειο!!

sniper
29/11/2006, 15:22
Νικο τσεκαρε τα νουμερα σου!!!:wave2:

οχι τιποτα αλλο αλλα ειμουν ολη μερα με το δασαρχειο!!

τι έχουν τα νουμερά μου; σε ποια αναφέρεσε;