PDA

View Full Version : μου πατάς το τριφύλλι θα σε σκοτώσω

Σελίδες : 1 2 3 [4]

bored
21/12/2006, 01:45
Θα έγραφα κάτι, αλλά έφαγα κοντοσούβλι το απόγευμα οπότε πρέπει να είμαι χαζό και θα έλεγα βλακείες... :sad:

...

ρε δε πάτε στο διάολο, όλοι εσείς που με χαζοεπιχειρήματα πάτε να δείξετε ότι δεν είναι σωστό να τρώμε κρέας γαμώ τη peta μου γαμώ!

conkark, οι επιστήμονες που βάζεις μπροστά, είναι "συνάδελφοί" μου και ιδέα δεν έχεις από το τι τούβλα πυρίμαχα υπάρχουν μεταξύ μας.

Δε χρειάζομαι καμία γαμημένη έρευνα για να μου πει τι είναι καλό/σωστό/ηθικό/ορθόδοξο/έξυπνο/οικονομικό/φυσικό/υγειινό να φάω... στη φύση δημιουργήθηκα, από κει τρέφομαι. Ό,τι προσφέρεται. Αν το κρέας έκανε κακό, τις χιλιάδες χρόνια που υπάρχουμε και τρώμε, θα είχαμε εξαφανιστεί. Όσο για το επιστήμονες να σου θυμίσω ότι παλιότερα ψεκάζανε τις παραλίες με DDT νομίζοντας ότι κάνει καλό και πουλάγανε ραδιενεργό νερό, πάλι γιατί νομίζαν ότι κάνει καλό. Να μας χέσω, τρομάρα μας, εμάς τους 'επιστήμονες'.

ναι είμαι τσαντισμένος.
όχι να μη σβήσετε τις βρισιές. Όταν τσαντιστώ βρίζω.

http://www.thebestpageintheuniverse.net/c.cgi?u=grill

Xrider
21/12/2006, 10:08
Οταν γραφει αυτο το "παιδι ποκεμον".....:rotflmao: με προκαλει
είναι "συνάδελφοί" μου και ιδέα δεν έχεις από το τι τούβλα πυρίμαχα υπάρχουν μεταξύ μας..
γεια σου ρε φωστηρα!!Εσυ ξεχωριζεις παντως και απο το πρασινο φωσφοριζε χρωματακι.
:rotflmao: :rotflmao:
Δε χρειάζομαι καμία γαμημένη έρευνα για να μου πει τι είναι καλό/σωστό/ηθικό/ορθόδοξο/έξυπνο/οικονομικό/φυσικό/υγειινό να φάω... στη φύση δημιουργήθηκα, από κει τρέφομαι.

Μαλλον δεν γραφει τιποτα περι του θεματος το wikipedia Pokemon edition.
Μαλλον με αυτη την φραση θελει να πει οτι "ορισμενα ειδη ανθρωπων απλα...φυτρωνουν" :rotflmao: :rotflmao: Μολις εκαψε και τον Δαρβινο!!

Όσο για το επιστήμονες να σου θυμίσω ότι παλιότερα ψεκάζανε τις παραλίες με DDT νομίζοντας ότι κάνει καλό και πουλάγανε ραδιενεργό νερό, πάλι γιατί νομίζαν ότι κάνει καλό.
Καλα ρε Πικατσου εχει παραλιες στα χωραφια σε εσας??Και τελος παντων κοψε να πινεις απο αυτο το νερο...αφου σε πηραζει!!:rotflmao: :rotflmao:

conkark
07/01/2007, 02:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από bored
Θα έγραφα κάτι, αλλά έφαγα κοντοσούβλι το απόγευμα οπότε πρέπει να είμαι χαζό και θα έλεγα βλακείες... :sad:

...

ρε δε πάτε στο διάολο, όλοι εσείς που με χαζοεπιχειρήματα πάτε να δείξετε ότι δεν είναι σωστό να τρώμε κρέας γαμώ τη peta μου γαμώ!

conkark, οι επιστήμονες που βάζεις μπροστά, είναι "συνάδελφοί" μου και ιδέα δεν έχεις από το τι τούβλα πυρίμαχα υπάρχουν μεταξύ μας.

Δε χρειάζομαι καμία γαμημένη έρευνα για να μου πει τι είναι καλό/σωστό/ηθικό/ορθόδοξο/έξυπνο/οικονομικό/φυσικό/υγειινό να φάω... στη φύση δημιουργήθηκα, από κει τρέφομαι. Ό,τι προσφέρεται. Αν το κρέας έκανε κακό, τις χιλιάδες χρόνια που υπάρχουμε και τρώμε, θα είχαμε εξαφανιστεί. Όσο για το επιστήμονες να σου θυμίσω ότι παλιότερα ψεκάζανε τις παραλίες με DDT νομίζοντας ότι κάνει καλό και πουλάγανε ραδιενεργό νερό, πάλι γιατί νομίζαν ότι κάνει καλό. Να μας χέσω, τρομάρα μας, εμάς τους 'επιστήμονες'.

ναι είμαι τσαντισμένος.
όχι να μη σβήσετε τις βρισιές. Όταν τσαντιστώ βρίζω.

http://www.thebestpageintheuniverse.net/c.cgi?u=grill

Ισχυρίζεσαι κύριε συνάδελφε ότι είσαι επιστήμονας, με το ύφος της μοναδικότητας. Κι εγώ πολυτεχνείο έχω τελειώσει. Αρχιτέκτων μηχανικός. Κι αυτό επιστήμη δεν είναι; Και έχω μάθει να φέρομαι κόσμια και ιδιαίτερα σε δημόσιο φόρουμ. Λες ότι τσαντίστηκες και αισχρολογείς εναντίον συνανθρώπων που έχουμε διαφορετικές απόψεις. Αυτή η συμπεριφορά αποτελεί επιστημονικό ιδίωμα; Δηλαδή εμείς δεν έχουμε το δικαίωμα να τσαντιστούμε με τις δικές σου απόψεις και να σε βρίσουμε;
Απλά, θεωρούμε ότι για να μπορέσουμε να παραθέτουμε απόψεις, δέον είναι να σεβόμαστε το δικαίωμα της διαφορετικότητας της άποψης. Το αυτό συνιστά και η δημοκρατία.

Ωστόσο, τσαντίστηκες κι έβρισες, αλλά δεν απάντησες ευθέως στο ερώτημα που έχω θέσει καιρό πριν και απάντηση δεν έχω πάρει ακόμα: " Η σφαγή των αμνών συνιστά ανώτερο ανθρώπινο πολιτισμό;" Βέβαια, η απάντηση προϋποθέτει και την ανάληψη των ευθυνών της. Και κάτι άλλο: Κανείς δεν ισχυρίστηκε ότι αν φάμε κρέας θα πεθάνουμε! Ο προβληματισμός έγκειται στο ότι οι καρκίνοι στέλνουν κοσμάκη στα θυμαράκια. Μήπως και η κρεοφαγία έχει βάλει κι αυτή τη μέθεξή της; Απλό ερώτημα: Υπάρχει υπεύθυνη απάντηση;
Καλή χρονιά σε όλους τους συναδέλφους!

bored
07/01/2007, 02:12
Δηλαδή, αν ΔΕΝ φάω κοκορέτσι, αυτό με βάζει, πολιτισμικά, ένα σκαλί πιό πάνω από αυτούς που θα φάνε;

τέτοιου είδους "ανώτερου" πολιτισμόυ, να τον βράσω.

conkark
07/01/2007, 02:17
Δηλαδή, αν ΔΕΝ φάω κοκορέτσι, αυτό με βάζει, πολιτισμικά, ένα σκαλί πιό πάνω από αυτούς που θα φάνε;

τέτοιου είδους "ανώτερου" πολιτισμόυ, να τον βράσω.

Το κοκορέτσι δεν είναι από πλαστικό! Είναι ένα ζωντανό με αισθήσεις και όργανα εσωτερικά κι εξωτερικά που μοιάζουν με του ανθρώπου. Οταν σε κοιτάζει η αγελάδα μ'εκείνο το μάτι που σου μιλάει, σου κάνει καρδιά να το σφάξεις; Κι αυτό σε καθιστά υπερ-πολιτισμένο;
Και κάτι άλλο: Γιατί να τρώμε μόνο φυτοφάγα ζώα και όχι και σαρκοφάγα;

bored
07/01/2007, 02:51
Αν σου μιλάει το μάτι της αγελάδας, εμένα αυτό δε μου φαίνεται και τόσο σόι.

Η συζήτηση έχει λήξει προ πολλού.

Τα πολιτισμικά κριτήρια που έχω γω έχουν να κάνουν με άλλα πράματα (και παρακαλώ μην προσπαθήσετε να μαντέψετε "δηλαδή είσαι επιστήμονας και νομίζεις ότι είσαι 'πολιτισμένος' κτλ" , γιατί δεν πρόκειται να διαψεύσω τίποτα, δεν έχω καμιά όρεξη και αποκλείεται να πετύχετε έστω και ένα. όχι πως σας νοιάζει το "άτομό" μου) και όχι με το αν τρως κρέας.

το "από" βαλ'το δύο λέξεις πιό μετά, γιατί εκεί που το έχεις τώρα, το νόημα είναι τρέχα-γύρευε.

h_m_akis
07/01/2007, 15:09
ερωτηση: τα φυτα ειναι ζωντανοι οργανισμοι???

αν ναι, τοτε γιατι τα "σκοτωνουμε","ακρωτηριαζουμε" κλπ???

νομιζω πως δεν θα επρεπε να τα τρωμε οπως και τα ζωα.

αρα...?

οποιος δεν γουσταρει να φαει κρεας ας μην το κανει. ειναι χαζο ομως να προσπαθει να πεισει και τους αλλους γιατι μερικες δεκαδες χιλιαδες χρονια υπαρξης του ανθρωπινου ειδους δειχνουν οτι ειναι βασικη τροφη για το ζωο που λεγεται ανθρωπος και που τωρα παει να το παιξει πολιτισμος και κουλτουρα... θεωρω γελειοτητα το οτι αν δεν τρως κρεας εισαι πιο εξυπνος και "πολιτισμικα ανωτερος"!!! μονο γελιο μου προκαλουν αυτα!

αντιθετα οσους 'φυτο'φαγους ξερω ειναι πολυ πιο αδυναμοι οργανισμοι απο τους παμφαγους:winka: οποιος το προσεξει,απλα διαπιστωνει

γι'αυτο αφηστε τις χαζομαρες και πιαστε τις σουβλες και τα μπαρμπεκιου!!! (δεκτοι και χορτοφαγοι θα εχει και σαλατουλα να παει το ψοφιμι κατω:lol: !!!)

SPORAKIAS
07/01/2007, 15:21
στο οτι οποιος δεν τρωει κρεας ειναι αδυναμος οργανισμος δεν θα συμφωνησω.....

η αδερφη μου δεν τρωει κρεας (εδω και πολλα χρονια) και δεν εχει παθει τπτ....

παντως ενημερωτικα ειχα δει σε ντοκυμαντερ για τον αθρωπινο οργανισμο οτι η διαταξη και η μορφολογια των δοντιων μας παραπεμπει σε ''χορτοφαγο ον'' και οχι σε σαρκοφαγο (π.χ. λυκος που εχει κατι δονταρες ΝΑ...)...;)

bored
07/01/2007, 15:44
καλά... και γω σε ντοκιμαντέρ είχα δει ότι τα λέμινγκ, μια φορά στο τόσο, αυτοκτονούν μαζικά πηδώντας από γκρεμό.

h_m_akis

και γω αυτά έλεγα πριν, αλλά ο xrider επιμένει σε άλλα πράματα. διάβασε μερικές σελίδες πίσω.

SPORAKIAS
07/01/2007, 15:51
καλά... και γω σε ντοκιμαντέρ είχα δει ότι τα λέμινγκ, μια φορά στο τόσο, αυτοκτονούν μαζικά πηδώντας από γκρεμό.

θα διορθωσεις τωρα και τα ντοκιμαντερ που εχουν καινει και οσο να ναι και καποια ερευνα..???:confused:

και στην τελικη που ειναι το παραξενο...??

δες την οδοντοστοιχια του λυκου και δες και του προβατου.....

αμα τα δικα μας σου κανουν πιο πολυ στου λυκου τοτε παω πασο.....:rolleyes:

bored
07/01/2007, 15:58
Αρχικά δημιουργήθηκε από SPORAKIAS
θα διορθωσεις τωρα και τα ντοκιμαντερ που εχουν καινει και οσο να ναι και καποια ερευνα..???:confused:

Και γαμώ τις έρευνες!!! (λινκ) (http://www.snopes.com/disney/films/lemmings.htm) :a08:

ρε από αυτά που ακούτε να μην πιστεύετε ούτε τα μισά και τα άλλα μισά να τα περνάτε από κόσκινο!!! (edit)

το τι ψέμα και βλακεία κυκλοφορεί, είναι αδιανόητο.

τα δόντια μου για χόρτα; σοβαρά; μήπως είμαι και μυρικαστικό και δεν το ήξερα; και τους "κυνόδοντες" τί τους έχω; για να τρομάζω τα κοριτσάκια; :confused:

conkark
08/01/2007, 20:57
" Η σφαγή των αμνών συνιστά ένα από τα στοιχεία ανώτερου ανθρώπινου πολιτισμού, λεπτότητας κι ευαισθησίας;" Βέβαια, η απάντηση προϋποθέτει και την ανάληψη των ευθυνών της. Και κάτι άλλο: Κανείς δεν ισχυρίστηκε ότι αν φάμε κρέας θα πεθάνουμε! Αλλος προβληματισμός έγκειται στο ότι οι καρκίνοι στέλνουν κοσμάκη στα θυμαράκια. Μήπως και η κρεοφαγία έχει βάλει κι αυτή τη μέθεξή της; Απλό ερώτημα: Υπάρχει υπεύθυνη απάντηση;

Επαναλαμβάνω τα ερωτήματα αυτά στους κυρίους φανατικούς της ανελέητης σφαγής των κατοικιδίων, και παρακαλώ να δώσουν ΑΜΕΣΕΣ απαντήσεις επ'αυτών και όχι έμμεσες.
Επί πλέον, θα ήθελα η συμπαθής -κατά τα άλλα- αυτή τάξη των αγαπητών συνανθρώπων μας, να μας απαντήσει υπεύθυνα γιατί απέχουν απ'τη βρώση σαρκοφάγων ζώων, ενώ αρκούνται στα φυτοφάγα.
Ευχαριστώ.

Διευκρίνιση: Κι εγώ τρώω κρέας, επειδή σαυτή τη κοινωνία γαλουχήθηκα. Οταν όμως βλέπω στη τβ να σφάζουν τα ζώα, να τα αρπάζουν στο γόνατο και να τους κόβουν το λαρύγγι και να τρέχουν τα αίματα, κάτι μου σφίγγει τη καρδιά και προβληματίζομαι σαν άνθρωπος μ'ευαισθησίες, και νοιώθω ενοχές ως ηθικός αυτουργός της βαρβαρότητας της σφαγής τους.

warlord
08/01/2007, 22:05
Φιλε conkark,μηπως εισε λιγακι υπερβολικα ευαισθητος,οι ανθρωπινη ρατσα εξ'απανεκαθεν εσφαζε ζωα για να τραφει,ενταξει ειναι λιγο ανατριχιαστικο,το ιδιο και να βλεπεις εναν τοκετο αλλα τι σημενει αυτο?
Δεν διαβασα ολο το θρεντ αλλα πιστευω οτι δεν κακο να τρως κρεας,δεν ειναι και κακο να μην τρως εδω που τα λεμε.ο καθενας κανει αυτο που πιστευει καλυτερο για τον εαυτο του.
Τωρα στο ποσο φταιει η κρεατοφαγια για τους καρκινους θα πω το εξης: μην μπαινετε σε τετοιες θεωριες συνομοσιας γιατι αν το κανετε το τελευταιο που πρεπει να σας ανυσηχει ειναι το κρεας,μηπως ξερετε τι ακριβως αναπνεουμε?

DO WHAT THOU WILT,SHALL BE THE WHOLE OF THE LAW

h_m_akis
09/01/2007, 18:04
τα φυτοφαγα ζωα εχουν πιο μαλακο και εγευστο κρεας ενω τα σαρκοφαγα πιο σκληρο και ανοστο that's why!

ειναι κατανοητο το γιατι νομιζω αλλα μολις ξαναεντοπισω την ερευνα θα την ποσταρω.

εσυ φιλε conkark εχεις καμια υπευθυνη αποδειξη??? θα χαρω να την...διαβασω.

το "do what thou wilt" κατι μου θυμιζει...crowley ή κανω λαθος?

warlord
09/01/2007, 19:30
σωστος εισε

conkark
11/01/2007, 23:23
Αρχικά δημιουργήθηκε από h_m_akis
τα φυτοφαγα ζωα εχουν πιο μαλακο και εγευστο κρεας ενω τα σαρκοφαγα πιο σκληρο και ανοστο that's why!

ειναι κατανοητο το γιατι νομιζω αλλα μολις ξαναεντοπισω την ερευνα θα την ποσταρω.

εσυ φιλε conkark εχεις καμια υπευθυνη αποδειξη??? θα χαρω να την...διαβασω.

το "do what thou wilt" κατι μου θυμιζει...crowley ή κανω λαθος?

Εγώ MY FRIEND, είμαι ένας απ'τους πολλούς που τρώνε κρέας, με τη διαφορά ότι δεν νιώθω υπερήφανος γι αυτή μου την πράξη, αλλά δυστυχώς έχω εθιστεί. Δεν είμαι γιατρός να ερευνήσω σχετικά με τα ευεργετήματα ή μη της κρεατοφαγίας. Είμαι απλά υποψιασμένος απ'τα διάφορα που έχω διαβάσει από οικολόγους γιατρούς, αλλά κι από συμβατικούς (ΚΑΝΕΙΣ γιατρός δεν θα συστήσει την καθημερινή κρεοφαγία).
Αυτό όμως που θεωρώ μείζον, είναι ο προβληματισμός που έθεσα στο προηγούμενο ποστάκι, και δεν πήρα υπεύθυνη απάντηση. Και ανησυχώ, διότι κάθε μέρα διαπιστώνω ότι οι ανθρώπινες και κοινωνικές ευαισθησίες ρέπουν προς το ναδίρ. Η πρόκληση και η θέα του αίματος αρχίζουν να μας αφήνουν παγερά αδιάφορους. Στα μάτια μου μοιάζει βάρβαρος αυτός που έχει στην αυλή του πχ ένα αρνάκι, και την άλλη μέρα του κόβει το λαρύγγι! Δεν νομίζω ότι αυτό αποτελεί ηθική ενέργεια που απρόσκοπτα και ανερυθρίαστα οφείλουμε να πράττουμε. Αν το ένα βήμα μου είναι να σφάξω ένα άκακο αρνάκι, τότε το επόμενο βήμα τί είναι; Να σφάξω το παιδάκι του γείτονα που μ'ενοχλεί με το κλάμα του; Αναρωτιέμαι. Και επί του θέματος του θρέντ, οι δύο κυνηγοί σκότωσαν τους άλλους πέντε κυνηγούς. Στοιχηματίζω δε, ότι το ίδιο θα έκαναν και με το μαχαίρι που σφάζουν τα αρνιά. Η κάνω λάθος;

zoropatra
11/01/2007, 23:27
κοιτα ρε που μπορει να καταληξει ενα ποστ που δημιουργηθηκε απο μια δολοφονια!!!!

warlord
11/01/2007, 23:47
Φιλε μου μηπως ψιλο-παραλογιζεσε?Πιστεωεις οτι εχεις εθιστει στο κρεας?
Οσο για το ερωτημα σου αν θες απαντηση στο παρακατω:
" Η σφαγή των αμνών συνιστά ένα από τα στοιχεία ανώτερου ανθρώπινου πολιτισμού, λεπτότητας κι ευαισθησίας;"
Ναι γιατι βασιζετε στα προτωγονα ενστικτα του ανθρωπου και η καταπιεση τετοιων ενστικτων λοιπουν απο την δομη της κοινωνιας μας,βασικα τι σχεση εχει η λεπτοτητα και η ευαισθησια με τα στοιχεια ενως ανωτερου ανθρωπινου πολιτισμου?τι σχεση εχει η ευαισθησια με την σφαγη των αρνιων,αυτα τα οντα εχουν διμιουργιθει για να καλυπτουν τις αναγκες του ανθρωπου οπως και ο ανθρωπος εχει διμιουργηθει για να καλυπτει τις αναγκες καποιου αλλου οντως που οι περισοτεροι ονομαζουμε θεο,ολα αυτα και ενοω την σφαγη των αρνιων και την κοπη των δεντρων ειναι καποιες οντως θλιβερες πραξεις αλλα δεν εχουν να κανουν με την ευαισθησια αλλα με την επιβιωση και με τον σκοπο τον οποιον εξυπηρετουν ολα αυτα.
Οκ κριμα να σφαζουμε τα καϊμενα τα αρνακια αλλα τι να κανουμε που για αυτο τον λογο τα μεγαλωνουμε και τα θρεφουμε,διαφωνω βεβαια με την καταχρηση εξουσιας του ανθρωπου στην φυση αλλα αλλο το ενα και αλλο το αλλο
αυτα.

conkark
12/01/2007, 23:08
Αρχικά δημιουργήθηκε από warlord
Φιλε μου μηπως ψιλο-παραλογιζεσε?Πιστεωεις οτι εχεις εθιστει στο κρεας?
Οσο για το ερωτημα σου αν θες απαντηση στο παρακατω:
" Η σφαγή των αμνών συνιστά ένα από τα στοιχεία ανώτερου ανθρώπινου πολιτισμού, λεπτότητας κι ευαισθησίας;"
Ναι γιατι βασιζετε στα προτωγονα ενστικτα του ανθρωπου και η καταπιεση τετοιων ενστικτων λοιπουν απο την δομη της κοινωνιας μας,βασικα τι σχεση εχει η λεπτοτητα και η ευαισθησια με τα στοιχεια ενως ανωτερου ανθρωπινου πολιτισμου?τι σχεση εχει η ευαισθησια με την σφαγη των αρνιων,αυτα τα οντα εχουν διμιουργιθει για να καλυπτουν τις αναγκες του ανθρωπου οπως και ο ανθρωπος εχει διμιουργηθει για να καλυπτει τις αναγκες καποιου αλλου οντως που οι περισοτεροι ονομαζουμε θεο,ολα αυτα και ενοω την σφαγη των αρνιων και την κοπη των δεντρων ειναι καποιες οντως θλιβερες πραξεις αλλα δεν εχουν να κανουν με την ευαισθησια αλλα με την επιβιωση και με τον σκοπο τον οποιον εξυπηρετουν ολα αυτα.
Οκ κριμα να σφαζουμε τα καϊμενα τα αρνακια αλλα τι να κανουμε που για αυτο τον λογο τα μεγαλωνουμε και τα θρεφουμε,διαφωνω βεβαια με την καταχρηση εξουσιας του ανθρωπου στην φυση αλλα αλλο το ενα και αλλο το αλλο
αυτα.

Αγαπητέ και φίλτατε συνάδελφε, στ'αλήθεια πιστεύεις ότι ο ανώτερος ανθρώπινος πολιτισμός δεν έχει σχέση με την ηθικοψυχική καλλιέργεια του ανθρώπου;
Ανοίγω το εξάτομο λεξικό του Παγουλάτου στο λήμμα "πολιτισμός", και διαβάζω: "1) Κοινωνική κατάσταση κατά την οποία ο άνθρωπος έχει αναπτύξει ΗΘΙΚΗ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΛΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ζωή, σε αντίθεση με τους άγριους και απολίτιστους. 2) Ημερότητα ηθών. Συνώνυμα: Ανθρωπιά, ημεράδα. Αντίθετα: Βαρβαρότητα, αγριότητα".

Επομένως, νομίζω ότι δεν θα σου είναι δύσκολο να διαλέξεις αν η σφαγή των αμνών συγκαταλέγεται στον εν λόγω "πολιτισμό".
Επίσης τα άγρια ή πρωτόγονα ένστικτα -όπως ανέφερες- δεν νομίζω ότι συνάδουν με το νόημα του όρου "πολιτισμός". Αντίθετα, στον πολιτισμό, αυτά τα ένστικτα αμβλύνονται με τη ψυχική καλλιέργεια μέσω της παιδείας, νομίζω. Αλίμονο αν κυριαρχούσαν τα πρωτόγονα ένστικτα!
"Τα αρνάκια τα δημιούργησε ο Πανάγαθος για τις ανάγκες των ανθρώπων; Και ο άνθρωπος δημιουργήθηκε απ'τον Θεό για τις ανάγκες Του"; Τότε μήπως ο άνθρωπος δημιουργήθηκε για τις ανάγκες των κροκοδείλων; Ή και των καρχαριών; Ο ανθρώπινος πολιτισμός οφείλει να ακολουθεί το νόμο της ζούγκλας και της υπεροχής του ισχυροτέρου; Προσωπικά, αν τα πράγματα είναι έτσι, δεν αντιλαμβάνομαι πού έγκειται η ανωτερότητα του ανθρώπινου πολιτισμού.

warlord
13/01/2007, 01:24
Ναι οταν ο πολιτισμος συγρινει ανθρωπους ετσι οπως τα λες ειναι,αμα διαβασεις προσεκτικα αυτο που μου γραφεις.
Εδω ομως φιλε μου δεν συγρινουμε ανθρωπους αλλα αλλους οργανισμους(μαλλον χρησιμοποιω την λαθος λεξη αλλα αυτη τη στιγμη δεν μπορω να σκεφτω μια πιο καταληλη).
Ο ανθρωπος δεν δημιουργηθηκε για τις αναγκες των κροκοδειλων γιατι(και ξερω οτι ακουγετε κυνικο)εμεις τους εχουμε στα ζωολογικα παρκα μας.
Τελος η πικρη αληθεια (και το ενοω αυτο που λεω γιατι πραγματι θα ηθελα να ειναι τα πραγματα ετσι οπως τα περιγραφεις εσυ)ειναι οτι η λεξη πολιτισμος με την λέξη ημεραδα ειναι συνωνημη μονο στο λεξικα,αρκει να δεις τα λικνα του ανθρωπινου πολιτισμου και που στηριχθηκαν αυτα,ακομα και ο Ευρωπαϊκος διαφωτισμος με αιμα ξεκινησε.

bored
13/01/2007, 08:27
Θα αναζητούσες στο λεξικό το λήμμα 'αγάπη' για να μάθεις τι σημαίνει;

Αποκλείεται να το έκανες!

conkark
14/01/2007, 03:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από warlord
Ναι οταν ο πολιτισμος συγρινει ανθρωπους ετσι οπως τα λες ειναι,αμα διαβασεις προσεκτικα αυτο που μου γραφεις.
Εδω ομως φιλε μου δεν συγρινουμε ανθρωπους αλλα αλλους οργανισμους(μαλλον χρησιμοποιω την λαθος λεξη αλλα αυτη τη στιγμη δεν μπορω να σκεφτω μια πιο καταληλη).
Ο ανθρωπος δεν δημιουργηθηκε για τις αναγκες των κροκοδειλων γιατι(και ξερω οτι ακουγετε κυνικο)εμεις τους εχουμε στα ζωολογικα παρκα μας.
Τελος η πικρη αληθεια (και το ενοω αυτο που λεω γιατι πραγματι θα ηθελα να ειναι τα πραγματα ετσι οπως τα περιγραφεις εσυ)ειναι οτι η λεξη πολιτισμος με την λέξη ημεραδα ειναι συνωνημη μονο στο λεξικα,αρκει να δεις τα λικνα του ανθρωπινου πολιτισμου και που στηριχθηκαν αυτα,ακομα και ο Ευρωπαϊκος διαφωτισμος με αιμα ξεκινησε.

Αγαπητέ, νομίζω ότι τελικά συμφωνούμε. Απλά εσύ περιγράφεις την ισχύουσα κατάσταση-κι έχεις δίκιο- ενώ εγώ αυτή που θα έπρεπε να ήταν.
Να είσαι πάντοτε καλά:wave2:

conkark
14/01/2007, 03:34
Θα αναζητούσες στο λεξικό το λήμμα 'αγάπη' για να μάθεις τι σημαίνει;

Αποκλείεται να το έκανες!

Αν και νομίζω ότι το ερώτημά σου αποτελεί παρέκκλιση, ή από άλλη οπτική αποτελεί το ρεζουμέ των όσων επαγγέλλομαι και πρεσβεύω, αφού ρωτάς όμως, να σου απαντήσω my friend:
Την αγάπη θα έπρεπε να την έχουμε μέσα μας βασικά. Πλην όμως, καλλιεργείται κι απ'το σπίτι μας, το οικείο μας περιβάλλον, το σχολείο και τα αναγνώσματά μας κλπ, απ'την παιδεία μας δηλαδή. Αρα, και βιβλία θα διάβαζα, και στα λεξικά θα προσέτρεχα-ως φιλομαθής- και τη Βίβλο θα ερευνούσα, και τη καρδιά μου θα κοίταζα, και τις διαπροσωπικές μου σχέσεις που θα μου έδιναν τις εμπειρίες και τα βιώματα. Από όλη αυτή τη διαδρομή-έρευνα, θα οικοδομούσα την προσωπικότητά μου, αυτήν που διαρκώς οικοδομώ, και θα συνεχίσω να οικοδομώ σε όλο αυτό το επίγειο ταξιδάκι, που λέγεται ζωή. Και ξες το γιατί; Γιατί όλο και διαρκώς επιθυμώ να γίνομαι καλύτερος άνθρωπος-πολιτισμένος. Και καλύτερος άνθρωπος γίνεται κάποιος όταν αποκτήσει ωριμότητα για ν'αγαπήσει. Να αγαπήσει το γέλιο του και την αναπνοή του, τους συνανθρώπους του, τα ΖΩΑ, τη φύση, τη δημιουργία και τον Θεό. Στην αναζήτησή μου λοιπόν, κατέληξα ότι Η ΑΓΑΠΗ είναι ό,τι έχει σημασία. Σκοτάδι κι ερημιά είν' όλα τα άλλα . Φενάκη και πομφόλυγες.

bored
14/01/2007, 09:13
φάγαμε χθες, κάτι κοντοσούβλια...! :a51: κόλαση... 1000 φορές κοντοσούβλι παρά ο, αμφίβολου περιεχομένου, πολιτισμός της χορτοφαγίας...

warlord
14/01/2007, 22:44
φάγαμε χθες, κάτι κοντοσούβλια...! :a51: κόλαση... 1000 φορές κοντοσούβλι παρά ο, αμφίβολου περιεχομένου, πολιτισμός της χορτοφαγίας...

Αλητιδες-μαλλιαδες-μηχανακιδες που πατε και τρωτε τα καημενα τα ζα που βοσκουν αμεριμνα μεταλαγμενο χορταρακι:lol: :lol: :bigcry: :lol: :lol:

cityfly
25/03/2008, 16:24
...

αλλά δεν πειράζει θα ζητήσω συγγνώμη μετά

«Συγγνώμη». Ηταν η μόνη λέξη που είπε στο δικαστήριο ο Διονύσης Φούκας, ο δράστης του πενταπλού φονικού στο Αγρίνιο, πριν από περίπου έναν χρόνο, το οποίο συγκλόνισε το Πανελλήνιο. Μια λέξη που τόσο καιρό δεν είχαν ακούσει οι συγγενείς των θυμάτων οι οποίοι ξέσπασαν όταν αντίκρισαν τους δύο φονιάδες των δικών τους ανθρώπων.

Η δίκη για το πενταπλό φονικό ξεκίνησε χθες στο Αίγιο. Αν και ο συνήγορος υπεράσπισης, κ. Γιάννης Υδραίος, ζήτησε αρχικά την αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης, το αίτημά του δεν έγινε αποδεκτό από το δικαστήριο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση του Δικαστηρίου αναμένεται να βγει μέσα στα επόμενα 24ωρα, με καταδίκη του 35χρονου σε δις ισόβια για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, ενώ πολύ σκληρή θα είναι και η ποινή του 75χρονου πατέρα. Οι δύο κτηνοτρόφοι κατηγορούνται ότι εκτέλεσαν εν ψυχρώ πέντε κυνηγούς, επειδή, όπως ισχυρίστηκαν, ενοχλούσαν τα ζώα τους με τους πυροβολισμούς. Θύματα του πολλαπλού φονικού ήταν ο Χρήστος και ο Βασίλης Νικολόπουλος, ο Ηλίας Πίππας, ο Αλέξης Νικολόπουλος και ο Λάμπρος Ανδρέσας.

«Λίγο πριν σκοτώσουν τον γιο μου, με πήρε τηλέφωνο. Ακουγόταν λαχανιασμένος, μου μιλούσε αλλά δεν μπορούσα να καταλάβω, νόμιζα ότι είχαν σκοτώσει μπεκάτσα και έτρεχε. Μετά από λίγο έκλεισε το κινητό του και δεν το σήκωνε», είπε στην κατάθεσή του ο πατέρας του 17χρονου Αλέξη Νικολόπουλου, περιγράφοντας τα όσα έζησε εκείνο το απόγευμα Σαββάτου. Στη δίκη κατέθεσε η σύζυγος και μητέρα των κατηγορουμένων. Από την ένταση που υπήρχε η μητέρα του 17χρονου δεν άντεξε και λιποθύμησε.

Ο συνήγορος πολιτικής αγωγής, ο δικηγόρος κ. Πάνος Δημητρακόπουλος, σε δηλώσεις του τόνισε ότι «εκείνα τα 24ωρα ο δράστης έβγαινε στην τηλεόραση και έκανε δηλώσεις, λέγοντας πως θα πρέπει να βρεθούν οι δολοφόνοι και να κρεμαστούν. Τώρα που βρέθηκαν τι θα πρέπει να γίνει;»

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο 75χρονος κτηνοτρόφος κοιτούσε στα μάτια τους συγγενείς των θυμάτων χωρίς ίχνος ντροπής, ενώ ο Διονύσης Φούκας αρκέστηκε να ζητήσει συγγνώμη, όταν του απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες.

του Βασίλη Γούλα

πηγή (http://www.protothema.gr/content.php?id=5747)

cityfly
28/03/2008, 16:50
5 φορές ισόβια στους φονιάδες των κυνηγών

ΑΙΓΙΟ
Των ΜΑΡ. ΓΡΑΨΑ, Μ. ΝΟΔΑΡΟΥ

Ζητώ συγγνώμη», είπε με σκυμμένο κεφάλι στους δικαστές ο 38χρονος Διονύσης Φούκας, για ν' ακούσει λίγες ώρες αργότερα την ομόφωνη δικαστική ετυμηγορία: Πέντε φορές ισόβια, χωρίς ελαφρυντικό, με ομόφωνη απόφαση για το ομαδικό φονικό των 5 κυνηγών στα Καλύβια Αιτωλοακαρνανίας τον Νοέμβριο του 2006.

Ανάλογη ποινή επιφύλαξε το Μεικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Αιγίου και για τον πατέρα του, τον 75χρονο κτηνοτρόφο, Λυσίμαχο Φούκα, με το σκεπτικό ότι ήταν ηθικός αυτουργός για τα πέντε εν ψυχρώ φονικά των πρωτοξάδερφων από το κοντινό χωριό Λεύκες Αιτωλοακαρνανίας.

Ο 38χρονος κατηγορούμενος αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι έδινε χαριστικές βολές: «Οταν είδα τον έναν από τους κυνηγούς να έρχεται απειλητικά στο μέρος μου πανικοβλήθηκα. Λυπάμαι, δεν κατάλαβα τι έκανα. Δεν έριξα χαριστικές βολές. Απλά ήμουν κοντά στα θύματα και πυροβολούσα», είπε. Πήρε, μάλιστα, το βάρος του πενταπλού φονικού, ενώ ο πατέρας του κάνοντας στροφή 180 μοιρών, αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη.

«Δεν περίμενα να κάνει κάτι τέτοιο ο γιος μου. Είναι ένα τέρας. Δεν μπορεί να χωρέσει το μυαλό μου αυτό που έκανε. Είναι, όμως, παιδί μου και γι' αυτό αρχικά προσπάθησα να τον αθωώσω. Εγώ δεν έπιασα καν το όπλο και τις σφαίρες», είπε. Κατηγόρησε, μάλιστα, ευθέως τον γείτονα που τους ειδοποίησε για την παρουσία των κυνηγών στο χωράφι τους.

Κατά τη διάρκεια της δίκης επικράτησε πολλές φορές ένταση, τόσο κατά την απολογία των δύο κατηγορουμένων όσο και όταν παρουσιάστηκαν υπογραφές 220 κατοίκων των Καλυβίων Αγρινίου και του ιερέα του χωριού. Στο κείμενο συμπαράστασης οι δύο κτηνοτρόφοι, Λυσίμαχος και ο Διονύσης Φούκας, εμφανίζονται φιλήσυχοι άνθρωποι, οι οποίοι ουδέποτε είχαν δημιουργήσει προβλήματα. Το κείμενο εξόργισε τους συγγενείς των σκοτωμένων κυνηγών, ενώ η πολιτική αγωγή αμφισβήτησε ευθέως τη γνησιότητα των υπογραφών. Ισχυρή ήταν η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων στο δικαστικό μέγαρο, καθώς είχαν μεταβεί και αστυνομικές δυνάμεις από την Πάτρα.

Καταπέλτης ήταν ο εισαγγελέας της έδρας Κ. Νικολάου, αφού για τον Διονύση Φούκα υποστήριξε ότι «αυτός ο άνθρωπος, είτε δικαστεί είτε όχι, πρέπει να παραδοθεί προς εξέταση στην επιστήμη. Είναι δυνατόν να τον κοιτάζουν πέντε άνθρωποι στα μάτια παρακλητικά και να πυροβολεί;» αναρωτήθηκε...

Χαρακτήρισε τον γιο «εξολοθρευτή», ενώ για τον πατέρα είπε πως κινούσε τα νήματα πίσω από τον δράστη, καθώς «πατούσε το κουμπί». Στους δύο κτηνοτρόφους δεν αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά και έγινε δεκτή η πρόταση του εισαγγελέα για την ανώτερη δυνατή ποινή.

Οι συγγενείς δήλωσαν ικανοποιημένοι από την απόφαση, τονίζοντας ότι αποδόθηκε δικαιοσύνη. Οι μαυροφορεμένες μανάδες, κρατώντας φωτογραφίες με τα πέντε παλικάρια τους, αποχώρησαν από το δικαστήριο ενώ ο πατέρας του 17χρονου Αλέξη Νικολόπουλου δήλωσε: «Ηταν δικαίωση η απόφαση. Ωστόσο, οι φυλακές δεν λειτουργούν σωστά. Δεν μπορούν να κάνουν κάποιοι μεροκάματα για να μειώνονται οι ποινές. Παρακαλώ τον υπουργό Δικαιοσύνης να μεριμνήσει προσωπικά».

πηγή: ελευθεροτυπία (http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=81610320)

Tpap
28/03/2008, 18:32
τώρα είδα το ποστάκι αυτό και διάβασα επιλεκτικά κάποιες από τις θέσεις ορισμένων..

Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
γιατί ατ λειόκαννα κάνουν πολλάπλάσια ζημια από ένα ραβδωτό πυροβόλο....
:smokin:

λάθος, φιλε..
ατυχέστατη η σύγκριση λόγω ανομοιότητος...

και τι εννοείς όταν λες ζημιά?
αναφέρεσαι σε ποσά κινητικής ενέργειας, σε ικανότητα διατρήσεως, ζημιά σε τσιμεντόλιθο, σε βαλλιστική ζελατίνη, σε ανθρώπινο σώμα..??

Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Όχι... την οδήγησή τους απο άτομα που δεν πρέπει να οδηγούν.
Αντίστοιχα και τα όπλα

και έρχομαι να συμφωνήσω μαζί σου καπ10, οτι τα όπλα θα έπρεπε να ΕΠΙΤΡΑΠΟΥΝ στην Ελλάδα ΑΡΚΕΙ να αλλάξει ριζικά το καθεστώς ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ άδειας οπλοκατοχής.
Αντίστοιχα πρέπει να αλλάξει και το καθεστώς απόκτησης άδειας οδηγήσεως.

Το δεύτερο επείγει του πρώτου μιας και τα θύματα της ασφάλτου σε σχέση με εκείνα από όπλα είναι πολλαπλάσια.

@srx6: το Barrett ΔΕΝ θεωρείται από τον ΕΣ όπλο ελευθέρου σκοπευτού παρά Ειδικών Εφαρμογών δηλ καταστροφή στόχων υψηλής στρατηγηκής σημασίας, καταστροφή υλικού, οχημάτων μεταφοράς προσωπικού ελαφράς/μέσης θωράκισης (αυτοκινητοπομπών, σταθμών διοικήσεως, κλπ)

@sniper: καταγεγραμένη (κ επιβεβαιωμένη) πιο μακρυνή βολή με Barrett M82A1 έγινε από αμερικανικό στοιχείο ελ. σκοπευτών σε 1150μ σε σβέρκο χειριστή clark (ανάμεσα στο αλεξίσφαιρο γιλέκο του και το κέβλαρ κράνος..)

Τελευταία στο αφγανιστάν έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές επιτυχημένες τέτοιες βολές από παρόμιες και λίγο μεγαλλίτερες αποστάσεις...ιδίως από καναδούς σκοπευτές.
Αναφέρεται μια βολή στα 2430μ από καναδό σκοπευτή (επιτυχής) στο παρακάτω αλλά δεν είναι επιβεβαιωμένη...
http://www.youtube.com/watch?v=MxYpVIMYmCU&feature=related

apav
29/03/2008, 11:07
Αρχικά δημιουργήθηκε από cityfly
παρουσιάστηκαν υπογραφές 220 κατοίκων των Καλυβίων Αγρινίου

:sick:

Αρχικά δημιουργήθηκε από cityfly
και του ιερέα του χωριού

:sick: :sick: :sick:

sniper
31/03/2008, 12:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από Tpap
,...

λάθος, φιλε..
ατυχέστατη η σύγκριση λόγω ανομοιότητος...

και τι εννοείς όταν λες ζημιά?
αναφέρεσαι σε ποσά κινητικής ενέργειας, σε ικανότητα διατρήσεως, ζημιά σε τσιμεντόλιθο, σε βαλλιστική ζελατίνη, σε ανθρώπινο σώμα..??

.....

@sniper: καταγεγραμένη (κ επιβεβαιωμένη) πιο μακρυνή βολή με Barrett M82A1 έγινε από αμερικανικό στοιχείο ελ. σκοπευτών σε 1150μ σε σβέρκο χειριστή clark (ανάμεσα στο αλεξίσφαιρο γιλέκο του και το κέβλαρ κράνος..)

....

1. Μην αρχίσουμε να συγκρίνουμε εδώ μέσα τι μπορεί να κάνει ένα ραβδωτό κι ένα λειόκανο... δεν ξέρω τι εμεπιρία έχεις επί του θέματος αλλά σε διαβεβαιώ ότι σε μικρές αποστάσεις (τα λειόκανα έτσι κι αλλιώς μετά τα 40-50 μέτρα μειονεκτούν) τα λειόκανα είναι καταστροφικά.... Trust me σε αυτό......

Εdit : Ειδικά με τα 5.56 στα πρώτα 25μ..... άστα να πάνε....

2. για τις καταγεγραμμένες κι επιβεβαιωμένες βολές επέτρεψέ μου να έχω τις επιφυλάξεις μου... :winka:

Για την βολή που λες στα 1150μ με 50ρι..... τέσπα... δεν την ανοίγω την κουβέντα.....

sniper
31/03/2008, 12:29
....

@srx6: το Barrett ΔΕΝ θεωρείται από τον ΕΣ όπλο ελευθέρου σκοπευτού παρά Ειδικών Εφαρμογών δηλ καταστροφή στόχων υψηλής στρατηγηκής σημασίας, καταστροφή υλικού, οχημάτων μεταφοράς προσωπικού ελαφράς/μέσης θωράκισης (αυτοκινητοπομπών, σταθμών διοικήσεως, κλπ)

....

Και πολύ σωστά.... έτσι είναι.... υπάρχουν άλλα ΠΟΛΥ καλύτερα και πολύ παλιότερα σε τεχνολογία τυφέκια (sic) που κάνουν τρομαχτικές σε ακρίβεια βολές.....

Tpap
31/03/2008, 16:06

2. για τις καταγεγραμμένες κι επιβεβαιωμένες βολές επέτρεψέ μου να έχω τις επιφυλάξεις μου... :winka:
Για την βολή που λες στα 1150μ με 50ρι..... τέσπα... δεν την ανοίγω την κουβέντα.....

καλά ααααυτό το είδες ή όχι?

(έγινε με διαμέτρημα των .50'' αλλά όχι μάρκας barrett) 3shots-1kill στα...πόσα μέτρα είπανε...???

sniper
31/03/2008, 16:24
καλά ααααυτό το είδες ή όχι?

(έγινε με διαμέτρημα των .50'' αλλά όχι μάρκας barrett) 3shots-1kill στα...πόσα μέτρα είπανε...???

Χμμμμ με κουράζεις..... Επαναλαμβάνομαι και δεν μου αρέσει.... 1.5mile βολή... ΟΚ είναι δυνατό αλλά και πολύ κωλόφαρδο.... Για τέτοιες βολές πρέπει να μηδενίσεις στα πόσα μ; για τι όπλο μιλάμε, σε τι στηρίζεται, ο αέρας στα 2.400 μέτρα είναι τόσο μεταβλητός που για να πιάσεις τον στόχο πρέπει να έχεις την σφαίρα που χτύπησε τον Κέννεντυ και να υπολογίσεις το πιθανό ζικ-ζικ απο τον ή την έλλειψη του αέρα, και ειδικά στο Αφγανιστάν το parallax απο την ζέστη σε γαμάει (αν και οι νέου τύπου διόπτρες το διορθώνουν λιγο αυτό) κλπ κλπ κλπ.....

Όσο για το βιντεάκι..... :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: να σου φτιάξω εγώ ένα για τους δικούς μας; Sniper rifle 50.cal με σιγαστήρα; :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

κι αν χτυπάνε στα 2km+ τα gillie suits τι τα θέλουν; :winka: Πολύ Hollywood..... (μην ξεχνάμε ότι κάνουν και στρατολόγηση μέσω τέτοιων video)

Δεν λέω ότι δεν γίνονται.... αλλά είναι κάτι σαν τον Ροσσι.... Όλοι μπορούμε να κάνουμε πολλά αλλά ελάχιστα όσα ένας-δύο στον πλανήτη..... :smilea:

Edit : Εκτός από το όπλο ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες στην επιτυχία (ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗ) είναι τα πυρομαχικά.... μην μιλάμε για διαμετρήματα έτσι στον αέρα.... και 50 .cal match ακόμα (εγώ προσωπικά δεν ξέρω δλδ - και δεν ασχολούμαι πλέον με το σπορ) δεν πρέπει να υπάρχει....

byron
31/03/2008, 16:33
Και πολύ σωστά.... έτσι είναι.... υπάρχουν άλλα ΠΟΛΥ καλύτερα και πολύ παλιότερα σε τεχνολογία τυφέκια (sic) που κάνουν τρομαχτικές σε ακρίβεια βολές.....

Ο ΕΣ έτσι χαρακτηρίζει το Barret (Νέμεσις). Σαφως και δεν είναι όπλο Ελ. Σκοπευτή, αλλά ο στρατός το χρησιμοποιεί και ως τέτοιο, πέραν της ορθής χρήσης του ως όπλου «ειδικών στόχων». Νομίζω ότι μόλις πέρυσι ανακοίνωσε την προμήθεια εξειδικευμένων όπλων σε διαμ. 7.62

Ο καναδικός στρατός έχει πετύχει στόχο σε απόσταση μεγαλύτερη των 2.000 μέτρων με MacMillan Tac-50, αλλά όπως λεει και ο ειδικός, μάλλον θέμα κωλοφαρδίας παίζει. Αλλωστε υπάρχουν πολύ πιο κατάλληλα όπλα και πυρομαχικά (match) για μακρινές βολές.

elmariacci
31/03/2008, 17:11
Αρχικά δημιουργήθηκε από Zid
Βρε THEOD δεν πρόσεξες τι σου έγραψα... Είπα!!Αυτοί που περιγράφεις είναι μειοψηφία!!!
και το είπες και μόνος σου!!! υπάρχουν πολλοί ασυνέιδητοι!!!
Κρίμα για τα παιδιά δεν τους άξιζε κάτι τέτοιο.... βγήκαμε εκτός θέματος.... τεσπα!!

φιλικά!!

:wave2: :wave2:

Και αυτοι που σκοτωσαν τους 5 ειναι μειοψηφια,παρολλα αυτα φτασαμε να λεμε οτι οποιος εχει οπλο,ψαροντουφεκο,και μαχαιρι ειναι εν δυναμει δολοφονος...:confused: :confused: :confused:

Tpap
31/03/2008, 20:11
Χμμμμ με κουράζεις..... Επαναλαμβάνομαι και δεν μου αρέσει.... 1.5mile βολή... ΟΚ είναι δυνατό αλλά και πολύ κωλόφαρδο.... Για τέτοιες βολές πρέπει να μηδενίσεις στα πόσα μ; για τι όπλο μιλάμε, σε τι στηρίζεται, ο αέρας στα 2.400 μέτρα είναι τόσο μεταβλητός που για να πιάσεις τον στόχο πρέπει να έχεις την σφαίρα που χτύπησε τον Κέννεντυ και να υπολογίσεις το πιθανό ζικ-ζικ απο τον ή την έλλειψη του αέρα, και ειδικά στο Αφγανιστάν το parallax απο την ζέστη σε γαμάει (αν και οι νέου τύπου διόπτρες το διορθώνουν λιγο αυτό) κλπ κλπ κλπ.....

Όσο για το βιντεάκι..... :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: να σου φτιάξω εγώ ένα για τους δικούς μας; Sniper rifle 50.cal με σιγαστήρα; :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

κι αν χτυπάνε στα 2km+ τα gillie suits τι τα θέλουν; :winka: Πολύ Hollywood..... (μην ξεχνάμε ότι κάνουν και στρατολόγηση μέσω τέτοιων video)

Δεν λέω ότι δεν γίνονται.... αλλά είναι κάτι σαν τον Ροσσι.... Όλοι μπορούμε να κάνουμε πολλά αλλά ελάχιστα όσα ένας-δύο στον πλανήτη..... :smilea:

Edit : Εκτός από το όπλο ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες στην επιτυχία (ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗ) είναι τα πυρομαχικά.... μην μιλάμε για διαμετρήματα έτσι στον αέρα.... και 50 .cal match ακόμα (εγώ προσωπικά δεν ξέρω δλδ - και δεν ασχολούμαι πλέον με το σπορ) δεν πρέπει να υπάρχει....

να τα πάρουμε λίγο με την σειρά...

--αν σε κουράζω μπορεις να μην απαντάς.

--η βολή που έγινε από αμερικάνους στο κόσσοβο στο 1+ χλμ είναι ΕΞΑΚΡΙΒΩΜΕΝΗ (δεν μπορώ να πω περισσότερα).

--για την βολή του καναδού στα 2+χλμ -δεν διαφωνούμε- κ εγώ διατηρώ τις επιφυλάξεις μου.

--ΟΛΑ τα τυφέκια .50'' ΔΕΝ ρίχνουν φυσίγγια ευρείας παραγωγής (από ταινία που ρίχνει το BMG HBM2, ας πούμε), παρά ρίχνουν match grade ammo με 3-4 διαφορετικές bullet tips/jacketing για διαφορετική χρήση...σε συσκευασία των 5 φυσιγγίων σε ειδική ζελατίνα.

--αυτό που είδες ΔΕΝ είναι σιγαστήρας αλλά είναι φλογοκρύπτης (ο σιγαστήρας για να αποδώσει θέλει βλήμα με ταχύτητα υποηχητική). Και το .50'' δεν είναι, ακόμη και το πιο βαρύ σε grains...

--gillie suits: είναι προφανές ότι η εχθρική παρατήρηση ΔΕΝ σταματά στον ''τοίχο'' του 1χλμ. Άρα λοιπόν λαμβάνουν μέτρα κάλυψης/απόκρυψης/παραλλαγής με τον περιβάλλον μιας και φαντάζομαι ξέρεις το βεληνεκές όλμων των 81mm...και ξέρεις πως μισούν τους snipers....

sniper
01/04/2008, 10:25
να τα πάρουμε λίγο με την σειρά...

--αν σε κουράζω μπορεις να μην απαντάς.

δεν βαριέσαι.... κουβέντα να γίνεται....

--η βολή που έγινε από αμερικάνους στο κόσσοβο στο 1+ χλμ είναι ΕΞΑΚΡΙΒΩΜΕΝΗ (δεν μπορώ να πω περισσότερα).

Στο 1+χλμ είναι δυνατή η βολή... ακόμα και με Μ1Α1 :D Ούτε εγώ μπορώ να πω περισσότερα όμως ;) :D

--για την βολή του καναδού στα 2+χλμ -δεν διαφωνούμε- κ εγώ διατηρώ τις επιφυλάξεις μου.

Πολύ ωραία.....

--ΟΛΑ τα τυφέκια .50'' ΔΕΝ ρίχνουν φυσίγγια ευρείας παραγωγής (από ταινία που ρίχνει το BMG HBM2, ας πούμε), παρά ρίχνουν match grade ammo με 3-4 διαφορετικές bullet tips/jacketing για διαφορετική χρήση...σε συσκευασία των 5 φυσιγγίων σε ειδική ζελατίνα.

Το πρόβλημα δεν είναι μόνο το βλήμα (που ζυγίζεται και λιμάρεται και και και....) αλλά και η πυρίτιδα, η ποσότητά της, ο κάλυκας κλπ κλπ κλπ
Το tip του βλήματος έχει να κάνει με το αποτέλεσμα που θέλουμε να φέρουμε... τα τυφέκια (sic) των 50 .cal αντιλαμβάνεσαι ότι ΔΕΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ για πολιτική χρήση και χρησιμοποιούνται συνήθως από άτομα με πιστοποιητικά τελικού χρήστη και οι βολές που κάνουν με αυτά είναι ελάχιστες και άρα τα πυρομαχικά που καταναλώνουν είναι ελάχιστα έτσι ώστε να βγουν μαζικά τετοιου είδους πυροχαμικά όπως τα 7.62 ή τα .30

--αυτό που είδες ΔΕΝ είναι σιγαστήρας αλλά είναι φλογοκρύπτης (ο σιγαστήρας για να αποδώσει θέλει βλήμα με ταχύτητα υποηχητική). Και το .50'' δεν είναι, ακόμη και το πιο βαρύ σε grains...

50 χωρίς Muzzle brake? ΘΕΕ ΜΟΥ!!!! τίποτα άλλο επ' αυτού κι όποιος έχει ρίξει με κάτι παραπάνω από 7.62 με κανένα συστημα αδρανείας θα καταλάβει τι λέω.....

--gillie suits: είναι προφανές ότι η εχθρική παρατήρηση ΔΕΝ σταματά στον ''τοίχο'' του 1χλμ. Άρα λοιπόν λαμβάνουν μέτρα κάλυψης/απόκρυψης/παραλλαγής με τον περιβάλλον μιας και φαντάζομαι ξέρεις το βεληνεκές όλμων των 81mm...και ξέρεις πως μισούν τους snipers....

Μάλλον δεν ξέρεις την χρησιμότητα του συγκεκριμένου τύπου παραλλαγής.... εξού και η ένστασή μου για το συγκεκριμένο βίντεο.... :D

zephyr1
01/04/2008, 11:07
Σας βλεπω εσας να σας πατανε κανα τρυφυλλι και να κανετε πραξη την θεωρια σας.:rolleyes:

Κανα τριφυλλο παιζει?:smokin: :lol: :alien:

sniper
01/04/2008, 11:15
Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1
Σας βλεπω εσας να σας πατανε κανα τρυφυλλι και να κανετε πραξη την θεωρια σας.:rolleyes:

......

Το μοναδικό πράγμα που πυροβολάει πλέον είναι η εξάτμιση..... :lol: :lol:

(πλήν ημερών αγώνα οπότε..... μιλάνε οι μΠιστολιές :lol: )