PDA

View Full Version : μου πατάς το τριφύλλι θα σε σκοτώσω

Σελίδες : [1] 2 3 4

cityfly
28/11/2006, 11:15
από ό,τι λέγεται μέχρι τώρα

δεν είναι απίστευτο;

"...Οι δύο κτηνοτρόφοι -πατέρας και γιος- φέρονται να ομολόγησαν για το πενταπλό φονικό στα Καλύβια Αγρινίου. Όπως ανακοίνωσε και ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Ν.Ελλάδος αντιστράτηγος Β.Τσιατούρας η αστυνομία διαθέτει «επιστημονικές και ανακριτικές αποδείξεις»...."

πηγή και συνέχεια (http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=758321&lngDtrID=244)

Cpt. Haddock
28/11/2006, 11:16
Αρχικά δημιουργήθηκε από cityfly
δεν είναι απίστευτο;

Καθόλου...

Ελληνική επαρχία rulez

Και το μπουρδελοκράτος που δίνει όπλα αφειδώς στον καθένα... :mad:

sniper
28/11/2006, 11:20
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Καθόλου...

Ελληνική επαρχία rulez

+1 :(

ΧΡΟΝΙΑ φωνάζουμε αλλά μόνο σε μας (αθλητές) κάνουν την ζωή δύσκολη.... :a31:

Cpt. Haddock
28/11/2006, 11:22
Και φυσικά βαυκαλιζόμαστε οτι "εδώ δεν είναι αμερική, εδώ απαγορεύεται η οπλοφορία"

:a31:

byron
28/11/2006, 11:23
Καθόλου...

Ελληνική επαρχία rulez

Το μπουρδελοκράτος φταίει ρε κάπταιν; Δλδ πιστεύεις ότι είναι δύσκολο να αποκτήσει όπλο ο καθένας; Την θυμάσαι εκείνη την θεούσα που σκότωσε τον παπά-γκόμενο της με πιστόλι που αγόρασε πέριξ της Ομόνοιας;

byron
28/11/2006, 11:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
+1 :(

ΧΡΟΝΙΑ φωνάζουμε αλλά μόνο σε μας (αθλητές) κάνουν την ζωή δύσκολη.... :a31:

Μαζί με ξερά καίγονται και τα χλωρά ρε sniper. Ως συνήθως το ελληνικό κράτος λειτουργεί με την λογική πονάει κεφάλι, κόψει κεφάλι.

Βέβαια το πόσο ¨αθλητές¨είναι όσοι βρίσκονται σε κάτι περίεργες σκοπευτικές λέσχες, είναι συζητήσιμο....

Cpt. Haddock
28/11/2006, 11:28
Αρχικά δημιουργήθηκε από srx6
Το μπουρδελοκράτος φταίει ρε κάπταιν; Δλδ πιστεύεις ότι είναι δύσκολο να αποκτήσει όπλο ο καθένας; Την θυμάσαι εκείνη την θεούσα που σκότωσε τον παπά-γκόμενο της με πιστόλι που αγόρασε πέριξ της Ομόνοιας;

Ναι, φταίει Βύρωνα..

Διότι (δες το επόμενο ποστ μου) τυπικά απαγορεύει την οπλοφορία την ίδια ώρα που

- πας όποτε θες και αγοράζεις μια κυνηγετική καραμπίνα (που μια χαρά σκοτώνει)
- (στην επαρχία ειδικα) βρίσκεις οτι όπλο θέλεις, περίστροφα καλάσνικοφ κλπ
- Με την ανοχή του κράτους, ένα ολόκληρο νησί (Κρήτη) οπλοφορεί

:sick: :mad:

κατα τα άλλα, "η οπλοφορία απαγορεύεται" :rolleyes:

Nefeli
28/11/2006, 11:34
Ο φόνος έχει να κάνει με πιο <<όπλο>> έγινε ή από ποιον και γιατί ??????

:confused: :confused: :confused:

alximistis
28/11/2006, 11:34
Ναι, φταίει Βύρωνα..

Διότι (δες το επόμενο ποστ μου) τυπικά απαγορεύει την οπλοφορία την ίδια ώρα που

:sick: :mad:

Καπετάνιε... δεν είναι έτσι. Δεν μπορούμε σε κάθε έγκλημα σε κάθε μαλακία να τα ρίχνουμε στο κράτος. Όχι ότι λειτουργεί καλά. Αλλά δεν μπορούμε με ότι συμβαίναι να λέμε α το παλιοκράτος.
Και ποιος σου είπε ότι πας όποτε θες και αγοράζεις καραμπίνα; Για ψάξε λίγο τις προύποθέσεις να δεις...
Και στην τελική τόσο και τόσοι οπλοφορούν ειδικά στα χωριά και στην Κρήτη όπως λες εσύ πολύ σωστά. Δεν σκοτώνουν όλοι.
Δεν είμαι υπέρ της οπλοφορίας. Το ακριβώς αντίθετο. Αλλά δεν μπαίνω στη λογική να κατηγορώ ένα ολόκληρο κράτος για ότι μαλακία κάνουμε εμείς.

crs-k
28/11/2006, 11:35

Δεν ειναι το ιδιο με το να εχεις τον "φοβο" οτι θα σε πιασουν και θα σε "σκισουν" ... :winka:

Τα γ@μο-κυνηγητικα τι χρειαζονται τελος παντων?

Δεν φτανει τοοοοσο αιμα που εχει χυθει απ' αυτα? :mad:

Για να κανει το "ΧΟΜΠΥ" του (γιατι μονο για χομπυ προκειται) ο καθε ΑΝΩΜΑΛΟΣ που γουσταρει να βλεπει ενα αγριο και γεματο ΖΩΗ πλασμα να ξεψυχαει απ' τα χερια του ??? :a023:

Ειλικρινα λυπαμαι για τους 5 ανθρωπους ... :sad:

Αλλα θα ηθελα να μπορουσαν να μεταφερουν τα συναισθηματα της τελευταιας στιγμης, στους απανταχου "κυνηγους" ...

Το πως ειναι δηλαδη, ενα πλασμα να βλεπει την ζωη του να του αφαιρειται για ΠΛΑΚΑ !!! :a37:

byron
28/11/2006, 11:39

Δεν διαφωνούμε Ηλία. Καλά κάνει και τα απαγορεύει, και ακόμα καλύτερα θα έκανε αν μπορούσε με κάποιο τρόπο να περιορίσει τον αστείο τρόπο που μπορεί καποιος να αγοράσει νόμιμα κυνηγετικό όπλο.
Ως συνήθως το πρόβλημα είναι στην εφαρμογή των νόμων, για ψηφοθηρικούς λόγους και για το περίφημο πολιτικό κόστος.
Και μοτοσυκλέττα με 100 άλογα απαγορεύεται να οδηγάει ο πιτσιρικάς, αλλά αν κοιτάξω απ΄το παράθυρο θα δω κανα-δυό από κάτω.

Cpt. Haddock
28/11/2006, 11:44
Αρχικά δημιουργήθηκε από alximistis
Και ποιος σου είπε ότι πας όποτε θες και αγοράζεις καραμπίνα; Για ψάξε λίγο τις προύποθέσεις να δεις...

Εγώ στο λέω, 4 έχω αγοράσει :lol: :lol: :lol:

Δε δυσκολεύτηκα καθόλου και δε μιλάμε για "απλές" μπερέτες αλλα κάπως εξειδικευμένα όπλα, κάτι χραπα-χρούπες κλπ :eyepop:

Cpt. Haddock
28/11/2006, 11:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από crs-k
Αλλα θα ηθελα να μπορουσαν να μεταφερουν τα συναισθηματα της τελευταιας στιγμης, στους απανταχου "κυνηγους" ...

Το πως ειναι δηλαδη, ενα πλασμα να βλεπει την ζωη του να του αφαιρειται για ΠΛΑΚΑ !!!

Ακριβώς έτσι...

byron
28/11/2006, 11:45
Δεν ειναι το ιδιο με το να εχεις τον "φοβο" οτι θα σε πιασουν και θα σε "σκισουν" ... :winka:
Για να κανει το "ΧΟΜΠΥ" του (γιατι μονο για χομπυ προκειται) ο καθε ΑΝΩΜΑΛΟΣ που γουσταρει να βλεπει ενα αγριο και γεματο ΖΩΗ πλασμα να ξεψυχαει απ' τα χερια του ??? :a023:
Το πως ειναι δηλαδη, ενα πλασμα να βλεπει την ζωη του να του αφαιρειται για ΠΛΑΚΑ !!! :a37:

Μαζί σου Χρήστο. Το θέμα είναι ότι στην επαρχία έχουν δικούς τους κανόνες. Τα ζώα είναι κάτι που τρώγεται ή προσφέρει ευχαρίστηση ο θάνατος του.
Λυπάμαι που το λέω αλλά η ελληνική επαρχία είναι αιώνες πίσω σε θέματα προστασίας της φύσης, σεβασμού της ζωής και άλλα όμορφα που απασχολούν τους κατοίκους των πόλεων.

makis206
28/11/2006, 11:46
Τελικά αυτοί το έκαναν ;:eyepop:

Είμαι στη δουλειά και δεν ενημερώθηκα από πουθενά εκτός απο'δω.. ώστε έτσι δηλαδή ;

Επειδή τους πάτησαν το τριφύλλι έκλεισαν 5 σπίτια ;:mad: :sad:

gloum
28/11/2006, 11:47
Θα μπορούσαμε να μιλάμε ώρες και ώρες όπως κάνουν οι επαγγελματίες καλεσμένοι στα κανάλια.Σημασία έχει ότι εξαιτιάς 2 μπαμπουίνων 5 άνθρωποι δεν πάνε σπίτια τους...τι να πώ. Καλά να είναι τα παδιά όπου και αν είναι.Στον ουρανό αν υπάρχει,στις μνήμες όσων τούς ήξεραν
:(
Παρεπιπτόντως η ιστορία με το κυνήγι γενικά είναι πάρα πολύ μεγάλη αλλά δεν είναι θέμα να αναλυθεί εδώ πέρα...

sniper
28/11/2006, 11:47
τα κάναμε πάλι (ωσ συνήθως) αχταρμά

@crs-k : Ρε Χρήστο, το όπλο σκοτώνει; τι σχέση έχει αυτό τώρα; δλδ δεν μπορώ να πάω να πάρω απο την μαυρη ένα ΑΚ47 και να κάνω ότι θέλω; Και τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν λέγονται ΛΕΙΟΚΑΝΑ - το κυνηγετικά όφείλεται στο γεγονός ότι μονο με αυτά μπορείς να κυνηγήσεις στην Ελλάδα... (κακώς βέβαια αλλά άλλη κουβέντα)

@alchimistis : Τώρα είναι πιο δύσκολο απο παλιά... αλλά κυκλοφορουν νομίμως 1.000.000 όπλα ("νόμιμα") πλέον.. και ένας θεός ξέρει πόσα παράνομα.... αντε να τα ελένξεις

@srx : Βυρωνα.... δεν υπάρχουν περίερεγοι σύλλογοι! Είναι όλα αθλητικά σωματεία με ένα κάρο νόμους και ασφαλιστικές δικλείδες (πλέον) που μονο δύσκολα κάνουν τα πράγματα για το σπορ της σκοποβολής!!!

Οι περισσότεροι σκοπευτές πλέον επικροτούν ότι μέτρο ληφθεί ώστε να ελέγχετε (σοβαρά κί όχι μονο στα χαρτιά) η οπλοκατοχή (Κάπτεν - η οπλοφορία απαγορευεται πλην κάποιων περιπτώσεων που και αυτό ελέγχεται πόσο χρειάζεται).

Γενικότερα το μέσο είναι κατακριτέο ή ο άνθρωπος που το χρησιμοποιεί; Δλδ με αυτή τη λογική να απαγορευτεί να πουλάνε μαχαίρια.... με αυτά δεν έκοψε την Ζωή (συμμαθήτριά μου στο σχολείο) ο Φρατζής;

Καταλάβετε κάτι: Όπλο είναι και μια πέτρα.... το πρόβλημα είναι ο εγκέφαλος που χρησιμοποιεί ο καθένας

:smokin:

Sabre
28/11/2006, 11:49

Οι σκέψεις μου ακριβώς.Well said - Point taken - Case closed.......

GIXXERAKIAS
28/11/2006, 11:50
Αρχικά δημιουργήθηκε από makis206
Τελικά αυτοί το έκαναν ;:eyepop:

Είμαι στη δουλειά και δεν ενημερώθηκα από πουθενά εκτός απο'δω.. ώστε έτσι δηλαδή ;

Επειδή τους πάτησαν το τριφύλλι έκλεισαν 5 σπίτια ;:mad: :sad: Δυστηχως απο οτι φαινεται ετσι ειναι Μακη:( Τους μπασταρδους,τελικα ο γιος του κτηνοτροφου τους σκοτωσε εναν εναν:(

crs-k
28/11/2006, 11:53
.....................
@crs-k : Ρε Χρήστο, το όπλο σκοτώνει; τι σχέση έχει αυτό τώρα; δλδ δεν μπορώ να πάω να πάρω απο την μαυρη ένα ΑΚ47 και να κάνω ότι θέλω;
....................

Σαφως και ΔΕΝ φταιει το οπλο απο μονο του, αλλα αλλο πραγμα ειναι να το εχει ο καθε ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΣ Νομιμα, κι αλλο καποιος (εξ' ορισμου κακοβουλος) να παει να το βρει παρανομα ... :sick:

Το να "οπλιζεις" τον βλακα και να τον αμολας ελευθερο, αυτο ειναι το (Κρατικο) εγκλημα!

Gandalf dr685sm
28/11/2006, 11:53
To όπλο φταίει ρε παιδιά;.. μιλάτε σοβαρά τώρα;

Δηλαδή δεν θα μπορούσε με άλλο τρόπο να τους καθαρίσει; ...Δηλητήριο ας πούμε σε τροφή σε ταβέρνα κτλ;

Μην τρελαθούμε τώρα.

Το όπλο είναι ενας μηχανισμός βλητικός. Δεν έχει μυαλό απο μόνο του. Αυτός που το χειρίζεται κουβαλάει την λογική.
Την ίδια λογική που θα έχει αν κρατάει ενα κουζινομάχαιρο, ποντικοφάρμακο, δόκανο για αρκούδες ή ακόμα και σφεντόντα.

Για το κυνήγι συμφωνώ.... αλλά δεν το κάνουν όλοι για πλάκα... κάποιοι τρώνε τα θηράματα τους. Δεν τα σκοτώνουν για να τα πετάξουν μετά. Μπορεί με την σημερινή κοινωνία να μην χρειάζεται να μπεις στη διαδικασία εύρεσης τροφής με αυτόν τον τρόπο... αλλά απέχει πολύ απο το να το χαρακτηρίζεις σαν "πλάκα" απο την στιγμή που σκοτώνει εκείνο που θα φάει και οχι οτι κινείται.

Δεν είμαι κυνηγός, αλλά ρε παληκάρια, και τσίχλα έχω φάει.. και αγριογούρουνο έχω φάει που κυνήγησαν άλλοι. Χωρίς να κάνουν "πλάκα".

Gandalf

makis206
28/11/2006, 11:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από GIXXERAKIAS
Δυστηχως απο οτι φαινεται ετσι ειναι Μακη:( Τους μπασταρδους,τελικα ο γιος του κτηνοτροφου τους σκοτωσε εναν εναν:(

Να πάνε να τους δικάσουνε στην Αμερική λέω'γώ και να τους δώσουνε την ποινή που τους αξίζει :mad:

Αυτό αξίζει σε μερικούς, να τα κάνουνε τα καθίκια να βλέπουνε τα τριφύλλια τους ανάποδα πλέον :mad:

Τι να πει κανείς για τις οικογένειες...

alximistis
28/11/2006, 11:55
Μαζί σου Χρήστο. Το θέμα είναι ότι στην επαρχία έχουν δικούς τους κανόνες. Τα ζώα είναι κάτι που τρώγεται ή προσφέρει ευχαρίστηση ο θάνατος του.
Λυπάμαι που το λέω αλλά η ελληνική επαρχία είναι αιώνες πίσω σε θέματα προστασίας της φύσης, σεβασμού της ζωής και άλλα όμορφα που απασχολούν τους κατοίκους των πόλεων.

Συμφωνώ μέχρι ένα σημείο όμως.
Δεν μπορούμε πιστεύω να εξομοιώνουμε το κυνήγι με τη δολοφονία πέντε ανθρώπων. Όχι επειδή είμστε άνθρωποι και αυτά ζώα επομένως ανώτεροι και τέτοιες μπούρδες.
Απλώς από την στιγμή που είμαστε άνθρωποι και λειτουργούμε εντός της ανθρώπινης κοινωνίας με όσα στραβά και ανάποδα έχει, νομίζω ότι κάποια πράγματα πρέπει να τα βλέπουμε βάση των κανόνων που διέπουν αυτήν ακριβώς την κοινωνία.
Σε μία συζήτηση για το κυνήγι τη δολοφονία ζώων κλπ θα ακουστούν διάφορες γνώμες και μπορεί οι περισσότεροι να συμφωνήσουμε.
Άλλο αυτό όμως και άλλο να βάζουμε στην ίδια μοίρα τη δολοφονία πέντε ανθρώπων.
Στην τελική ρε παιδιά δεν το έκανε ένας οικολόγος αυτό ή κάποιος που ήταν εναντίον του κυνηγιού. Δεν υπήρχαν ιδεολογικά κίνητρα ας πούμε.

sniper
28/11/2006, 11:57
Σαφως και ΔΕΝ φταιει το οπλο απο μονο του, αλλα αλλο πραγμα ειναι να το εχει ο καθε ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΣ Νομιμα, κι αλλο καποιος (εξ' ορισμου κακοβουλος) να παει να το βρει παρανομα ... :sick:

Το να "οπλιζεις" τον βλακα και να τον αμολας ελευθερο, αυτο ειναι το (Κρατικο) εγκλημα!

Δεκτόν!

Και αυτό φωνάζουμε!!!!! μας κάνουν την ζωή μαύρη για να πάρουμε ένα σκοπευτικό (είτε πιστόλι είτε τυφέκιο) και μπορεί ο κάθες ΑΣΧΕΤΟΣ με το ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ αυτό θέμα να πάει και να πάρει σχετικά εύκολα πλέον ένα κανόνι (γιατί ατ λειόκαννα κάνουν πολλάπλάσια ζημια από ένα ραβδωτό πυροβόλο....

Αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να αλλάξουν πολλά.... Νοοτροπία, παιδεία κλπ κλπ....

crs-k
28/11/2006, 11:58
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
........................
Για το κυνήγι συμφωνώ.... αλλά δεν το κάνουν όλοι για πλάκα... κάποιοι τρώνε τα θηράματα τους. Δεν τα σκοτώνουν για να τα πετάξουν μετά. Μπορεί με την σημερινή κοινωνία να μην χρειάζεται να μπεις στη διαδικασία εύρεσης τροφής με αυτόν τον τρόπο... αλλά απέχει πολύ απο το να το χαρακτηρίζεις σαν "πλάκα" απο την στιγμή που σκοτώνει εκείνο που θα φάει και οχι οτι κινείται.

Δεν είμαι κυνηγός, αλλά ρε παληκάρια, και τσίχλα έχω φάει.. και αγριογούρουνο έχω φάει που κυνήγησαν άλλοι. Χωρίς να κάνουν "πλάκα".

Gandalf

Απο την στιγμη που ΔΕΝ γινεται για ΚΑΘΑΡΑ διατροφικες ΑΝΑΓΚΕΣ, ειναι Χομπυ Μαγε, κι ας εχει και σαν αποτελεσμα και γαστραιμαργικες απολαυσεις ...

Gandalf dr685sm
28/11/2006, 12:02
Χρήστο ,

Αν και βγαίνουμε εκτός θέματος, να σου υπενθυμίσω οτι και το ψάρεμα και το ψαροντούφεκο είναι μη απαραίτητα στην κοινωνία μας, αλλά παρόλα αυτά , πολλοί επιδίδονται σε αυτό.
Και αυτό χόμπυ είναι βέβαια και έχει και απολαύσεις της κοιλίας.... αλλά επειδή το ψαροντούφεκο είναι άκρως επικίνδυνο, όπως και το μαχαίρι του δύτη, θα πρέπει να τα απαγορεύσουμε;

Είναι επικίνδυνο να μπαίνουμε σε αυτή την λογική.

Gandalf

Sabre
28/11/2006, 12:02
Δέν θέλω να σκέφτομαι τι λουτρό αίματος θα ακολουθήσει σε περίπτωση που η οικογένεια των νεκρών ζητήσει εκδίκηση απο τους δολοφόνους (αν τα πράγματα έγιναν όπως υποθέτουμε)
Θα την πληρώσουν και άλλοι αθώοι.......

byron
28/11/2006, 12:03
τα κάναμε πάλι (ωσ συνήθως) αχταρμά

@srx : Βυρωνα.... δεν υπάρχουν περίερεγοι σύλλογοι! Είναι όλα αθλητικά σωματεία με ένα κάρο νόμους και ασφαλιστικές δικλείδες (πλέον) που μονο δύσκολα κάνουν τα πράγματα για το σπορ της σκοποβολής!!!

Οι περισσότεροι σκοπευτές πλέον επικροτούν ότι μέτρο ληφθεί ώστε να ελέγχετε (σοβαρά κί όχι μονο στα χαρτιά) η οπλοκατοχή (Κάπτεν - η οπλοφορία απαγορευεται πλην κάποιων περιπτώσεων που και αυτό ελέγχεται πόσο χρειάζεται).

Καταλάβετε κάτι: Όπλο είναι και μια πέτρα.... το πρόβλημα είναι ο εγκέφαλος που χρησιμοποιεί ο καθένας

Νίκο δεν ξέρω πως έχουν γίνει τα πράγματα πλέον. Από ότι μου λες πηγαίνουν προς το καλύτερο σε ότι αφορά τους αθλητικούς συλλόγους. Από προσωπική εμπειρία είπα ότι υπήρχαν περίεργοι σκοπευτικοί σύλλογοι, που έπρεπε να πας συστημένος κλπ.
Πάντως στην Κρήτη υπάρχουν πάρα πολλοί σύλλογοι και ¨αθλητές¨. Πιθανότατα τα μέλη δεν είναι άνθρωποι της νύχτας, όπως γινόταν παλαιότερα εδώ, απλά βρήκαν τρόπο να οπλοφορούν νόμιμα.

Το πόσο επικίνδυνος μπορεί να γίνει κάποιος μαλάκας με όπλο στην ζώνη το ξέρεις καλύτερα απ΄όλους μας. Έιχες αναφέρει σε καποιο πόστ παλιά, πόσο βαρύς νοιώθει κάποιος.

Στο συγκεκριμένο περιστατικό ΔΕΝ φταίει παιδιά το κυνηγετικό όπλο. Ένας άνθρωπος με τόσο μίσος, που σκοτώνει 5 με χαριστική βολή εξ΄επαφής και πάει σπίτι και κοιμάται, και με νυχοκόφτη θα τους σκότωνε.

Λογικό είναι να τα κάνουμε αχταρμά εμείς οι απ΄έξω. Εδώ κοτζάμ ΕΣ θεωρεί το Barrett τυφέκιο ελεύθερου σκοπευτού......

Cpt. Haddock
28/11/2006, 12:05
Για να το ξεκαθαρίσω.

Εγω δεν είπα πουθενά οτι φταίει το όπλο.

Αλλα η εύκολη και ανεξέλεκγτη απόκτησή του από τον οποιονδήποτε.

Όπως λέει κι ο Νίκος. για να πάρεις ένα σκοπευτικό σου βγαίνει η πίστη με προϋποθέσεις κλπ (και καλως σου βγαίνει)

Αλλά την ίδια ώρα πάει κάποιος σε ένα οπλοπωλείο στο Αγρίνιο και φεύγει με ότι θέλει...

:sad: :mad: :sick:

crs-k
28/11/2006, 12:06
Χρήστο ,

Αν και βγαίνουμε εκτός θέματος, να σου υπενθυμίσω οτι και το ψάρεμα και το ψαροντούφεκο είναι μη απαραίτητα στην κοινωνία μας, αλλά παρόλα αυτά , πολλοί επιδίδονται σε αυτό.
Και αυτό χόμπυ είναι βέβαια και έχει και απολαύσεις της κοιλίας.... αλλά επειδή το ψαροντούφεκο είναι άκρως επικίνδυνο, όπως και το μαχαίρι του δύτη, θα πρέπει να τα απαγορεύσουμε;

Είναι επικίνδυνο να μπαίνουμε σε αυτή την λογική.

Gandalf

Δεν ειναι ακριβως το ιδιο και γι' αυτο με αφηνει και πιο "αδιαφορο" το θεμα, μιας και μεσα στην θαλασσα δεν "κυκλοφορει" και πολυς κοσμος ... :wacko:

Gandalf dr685sm
28/11/2006, 12:09
Καπετάνιε... δεν ισχύει αυτό.

Θέλεις πολλά χαρτιά και έγκριση απο αστυνομία ακόμα και για κυνηγετικό που ανανεώνεται κάθε χρόνο. Το σειριακό του όπλου , δεσμεύεται με το άτομο σου (ΑΦΜ, ΑΔΤ, Μητρώο Αρρένων για άντρες, κτλ.) σε τέτοιο βαθμό που η μεταπώληση του θεωρείται πάρα πολύ δύσκολη.

Κανένα οπλοπωλείο δεν δίνει έτσι όπλα , γιατί θα χάσει την άδεια του.

όσον αφορά την παράνομη εύρεση τώρα..... εδώ μπορείς να βρείς και πυρηνικά όπλα, λες να μη μπορείς να βρείς ενα 38αρι ή μια διμούτσουνη; Αλλά αυτό θα το κάνεις με κάποιο σκοπό. Δεν ξυπνάς μια μέρα και λες θα πάρω ενα όπλο για να το παίζω "καμπόσος"!

Gandalf

sniper
28/11/2006, 12:12
Νίκο δεν ξέρω πως έχουν γίνει τα πράγματα πλέον. Από ότι μου λες πηγαίνουν προς το καλύτερο σε ότι αφορά τους αθλητικούς συλλόγους. Από προσωπική εμπειρία είπα ότι υπήρχαν περίεργοι σκοπευτικοί σύλλογοι, που έπρεπε να πας συστημένος κλπ.
Πάντως στην Κρήτη υπάρχουν πάρα πολλοί σύλλογοι και ¨αθλητές¨. Πιθανότατα τα μέλη δεν είναι άνθρωποι της νύχτας, όπως γινόταν παλαιότερα εδώ, απλά βρήκαν τρόπο να οπλοφορούν νόμιμα.

Το πόσο επικίνδυνος μπορεί να γίνει κάποιος μαλάκας με όπλο στην ζώνη το ξέρεις καλύτερα απ΄όλους μας. Έιχες αναφέρει σε καποιο πόστ παλιά, πόσο βαρύς νοιώθει κάποιος.

Στο συγκεκριμένο περιστατικό ΔΕΝ φταίει παιδιά το κυνηγετικό όπλο. Ένας άνθρωπος με τόσο μίσος, που σκοτώνει 5 με χαριστική βολή εξ΄επαφής και πάει σπίτι και κοιμάται, και με νυχοκόφτη θα τους σκότωνε.

Λογικό είναι να τα κάνουμε αχταρμά εμείς οι απ΄έξω. Εδώ κοτζάμ ΕΣ θεωρεί το Barrett τυφέκιο ελεύθερου σκοπευτού......

Βυρωνα.... η κατοχή σκοπευτικού όπλου, δεν σου δίνει νόμιμα το δικαίωμα να το κουβαλάς στο δρόμο!!! Πάντως οι έχοντες εστω και λίγο μυαλό, ακόμα και όταν το κουβαλάς στο κουτί του νοιώθεις βάρος.... Με όπλο με άδεια κατοχής (που σημαίνει οτι πανε τα βαλιστικά του στην ασφάλεια απο τον έμπορο κλπ) δεν έγινε ΠΟΤΕ εγκληματική πράξη.... και για όσους δεν ξέρουν μιλάμε για σκοπευτικά όπλα απο 22αράκια μέχρι 44 magnum...

Για τους συλλόγους που λες, δεκτόν αλλά έκλεισαν!!!!!! ή τους πήραν τα όπλα... ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΑ ΕΚΑΝΑΝ!

Τωρα για το Barrett, γιατί μου το κάνεις αυτό; (είναι όπλο ΕΣ και μάλιστα εκπληκτικής [θα εκπλαγείς πόσο] ακρίβειας) :mad:

Τέσπα....

Θα πρέπει να αλλάξουν πολλά.... μονο τα όπλα δεν μας αφανίζουν....

Κάθε σ/κ σκοτωνόμαστε στους δρόμους..... να απαγορεύσουμε αυτοκίνητα και μηχανές;;;;;;

Cpt. Haddock
28/11/2006, 12:14
Κάθε σ/κ σκοτωνόμαστε στους δρόμους..... να απαγορεύσουμε αυτοκίνητα και μηχανές;;;;;;

Όχι... την οπδήγησή τους απο άτομα που δεν πρέπει να οδηγούν.

Αντίστοιχα και τα όπλα

sniper
28/11/2006, 12:14

Θέλεις πολλά χαρτιά και έγκριση απο αστυνομία ακόμα και για κυνηγετικό που ανανεώνεται κάθε χρόνο. ...

Η άδεια κυνηγείου (ΑΝ ΒΓΑΛΕΙΣ) κάθε χρόνο.... η κατοχής είναι 10ετία

sniper
28/11/2006, 12:15

Αντίστοιχα και τα όπλα

+1000

Cpt. Haddock
28/11/2006, 12:17
Θέλεις πολλά χαρτιά και έγκριση απο αστυνομία ακόμα και για κυνηγετικό που ανανεώνεται κάθε χρόνο. Το σειριακό του όπλου , δεσμεύεται με το άτομο σου (ΑΦΜ, ΑΔΤ, Μητρώο Αρρένων για άντρες, κτλ.) σε τέτοιο βαθμό που η μεταπώληση του θεωρείται πάρα πολύ δύσκολη.Κανένα οπλοπωλείο δεν δίνει έτσι όπλα , γιατί θα χάσει την άδεια του.

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

να με συμπαθάς ρε μάγε αλλα όσες φορές αγόρασα όπλο χρειάστηκα λιγότερα χαρτιά και τρέξιμο απο όσες φορές αγόρασα αυτοκίνητο

Την έγκριση απο την αστυνομία την παίρνεις ΜΕΤΑ την αγορά (αν θες στην ουσία). Αν δεν την έχεις είναι παράνομο το όπλο όπως ενα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ποσοστό των λειόκανων ('νταξ' Νίκε;) στην Ελλάδα

απλα κανείς (ειδικά επαρχία) δεν ελέγχει

Ποιος θα κάνει cross-check πότε λήξει η άδειά μου;

alximistis
28/11/2006, 12:18

Θέλεις πολλά χαρτιά και έγκριση απο αστυνομία ακόμα και για κυνηγετικό που ανανεώνεται κάθε χρόνο. Το σειριακό του όπλου , δεσμεύεται με το άτομο σου (ΑΦΜ, ΑΔΤ, Μητρώο Αρρένων για άντρες, κτλ.) σε τέτοιο βαθμό που η μεταπώληση του θεωρείται πάρα πολύ δύσκολη.

όσον αφορά την παράνομη εύρεση τώρα..... εδώ μπορείς να βρείς και πυρηνικά όπλα, λες να μη μπορείς να βρείς ενα 38αρι ή μια διμούτσουνη; Αλλά αυτό θα το κάνεις με κάποιο σκοπό. Δεν ξυπνάς μια μέρα και λες θα πάρω ενα όπλο για να το παίζω "καμπόσος"!

Gandalf

κι εγώ αυτά ήξερα μάγε γι αυτό μίλησα για προϋποθέσεις...
και όντως έχουν "σφίξει" τα πράγματα σε σχέση με το παρελθόν.

alximistis
28/11/2006, 12:19

Gandalf

και όντως έχουν "σφίξει" τα πράγματα σε σχέση με το παρελθόν. Δεν είναι τόσο εύκολο να πας να αποκτήσεις ένα κυνηγετικό. Το ξέρω από το θείο μου στο χωριό...

Cpt. Haddock
28/11/2006, 12:20
και όντως έχουν "σφίξει" τα πράγματα σε σχέση με το παρελθόν.

και όντως έχουν "σφίξει" τα πράγματα σε σχέση με το παρελθόν. Δεν είναι τόσο εύκολο να πας να αποκτήσεις ένα κυνηγετικό. Το ξέρω από το θείο μου στο χωριό...

ρε στέλιο αγόρι μου...

ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΡΚΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΠΟΣΤ!

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

alximistis
28/11/2006, 12:22

Αντίστοιχα και τα όπλα

ΟΚ... και ποια έιναι αυτά τα άτομα;;;
για αρίθμησε μου τις κατηγορίες όσων δεν πρέπει να οδηγούν...

bartlal
28/11/2006, 12:23
ρε στέλιο αγόρι μου...

τωρα που εμαθε το CTRL+C & CTRL+V, ποιος τον πιανει!

αρχισπαμμερ θα καταντησει και μετα θα μας λεει οτι δεν υπαρχει η βαρυτητα!

:rotflmao: :rotflmao: :bigcry: :bigcry: :rotflmao: :rotflmao:

alximistis
28/11/2006, 12:23
ρε στέλιο αγόρι μου...

Κοίτα καλύτερα!!! Δεν είναι το ίδιο...
))))))))
τεσπα δεν ξέρω γιατί το κάνει αυτό... μάλλον επειδή γράφω κολλάει και το ξαναπατάω. Το στέλνει δύο φορές. Anyway...

Cpt. Haddock
28/11/2006, 12:25
ΟΚ... και ποια έιναι αυτά τα άτομα;;;
για αρίθμησε μου τις κατηγορίες όσων δεν πρέπει να οδηγούν...

Αν και έχω άποψη, δεν είναι δουλειά μου αυτό αλλα του (σοβαρού υποτίθεται) κράτους

Γι αυτό λέω για μπουρδελοκράτος

:sad: :mad:

μια φορά το κάθε ποστ, έτσι Στέλιε μας; :smilea:

byron
28/11/2006, 12:28
Απο την στιγμη που ΔΕΝ γινεται για ΚΑΘΑΡΑ διατροφικες ΑΝΑΓΚΕΣ, ειναι Χομπυ Μαγε, κι ας εχει και σαν αποτελεσμα και γαστραιμαργικες απολαυσεις ...

Παιδιά ούτε το κυνήγι χερσαίων θηραμάτων ούτε το υποβρύχιο κυνήγι είναι χόμπυ. Η βασική μου διαφωνία με τους αγώνες ψαροντούφεκου (που λάμβανα μέρος ως ματαιόδοξος μ@λ@λας) , ήταν και θα είναι ότι αυτοαποκαλούνται αθλητές. Το κυνήγι ζωντανού οργανισμού με σκοπό την βαθμοθηρία, το τρόπαιο, η την μαγκιά στους δίπλα μας, δεν είναι ούτε αθλητισμός ούτε χόμπυ.

η κατοχή σκοπευτικού όπλου, δεν σου δίνει νόμιμα το δικαίωμα να το κουβαλάς στο δρόμο!!!

Για τους συλλόγους που λες, δεκτόν αλλά έκλεισαν!!!!!! ή τους πήραν τα όπλα... ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΑ ΕΚΑΝΑΝ!

Τωρα για το Barrett, γιατί μου το κάνεις αυτό; (είναι όπλο ΕΣ και μάλιστα εκπληκτικής [θα εκπλαγείς πόσο] ακρίβειας) :mad:

Το ξέρω Νίκο ότι οι άνθρωποι που σέβονται και αγαπούν τα όπλα, δεν θα τα χρησιμοποιήσουν ως προέκταση του τσουτσουνιού τους.
Δεν το ήξερα ότι έπεσε τέτοιο ξεκαθάρισμα στον χώρο. Εύγε !!
Start spam «Το Barrett είναι εκπληκτικό τουφέκι για διάφορες χρήσεις όπως πχ. ακινητοποίηση τροχαίου υλικού :lol:
Δεν είναι όμως το όπλο της μιας βολής. Δες τις πρόσφατες προμήθειες των Τούρκων για τους ελ.σκ. και θα δεις ότι προσεγγίζουν το θέμα με ποιό ορθολογιστικό τρόπο.» end spam

LittleJohn
28/11/2006, 12:36

Επέτρεψε μου να σου πω, ότι εδώ είσαι άδικος και φάουλ....Δεν έχεις το δικαίωμα να χαρακτηρίζεις έτσι στυγνά όλους τους κυνηγούς ανώμαλους...

Με το ίδιο σκεπτικό, θα μπορούσε και εσένα να γυρίσει κάποιος και να σε προσφωνήσει έτσι, επειδή παίρνεις την μηχανή σου και ανεβαίνεις μονοπάτια μέσα στο δάσος, προκαλώντας καταστροφές που προφανώς αθέλητα αγνοείς...

Μη τα ισοπεδώνουμε όλα...Υπάρχει ο κυνηγός που το `χει μεράκι να ανεβαίνει στο βουνό, να χαίρεται την φύση και να παίρνει και ένα δυο θηράματα για να τα χαρεί με την οικογένεια και τους φίλους του, υπάρχει και ο κυνηγός που θα μακελέψει, θα πουλήσει, θα καταπατήσει...

VANDA
28/11/2006, 12:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από LittleJohn
Με το ίδιο σκεπτικό, θα μπορούσε και εσένα να γυρίσει κάποιος και να σε προσφωνήσει έτσι, επειδή παίρνεις την μηχανή σου και ανεβαίνεις μονοπάτια μέσα στο δάσος, προκαλώντας καταστροφές που προφανώς αθέλητα αγνοείς...

Ιδιο σκεπτικό?? Υπάρχει κυνηγός που αθέλητα αγνοεί ότι σκοτώνει?

sniper
28/11/2006, 12:46
....
Το ξέρω Νίκο ότι οι άνθρωποι που σέβονται και αγαπούν τα όπλα, δεν θα τα χρησιμοποιήσουν ως προέκταση του τσουτσουνιού τους.
Δεν το ήξερα ότι έπεσε τέτοιο ξεκαθάρισμα στον χώρο. Εύγε !!
Start spam «Το Barrett είναι εκπληκτικό τουφέκι για διάφορες χρήσεις όπως πχ. ακινητοποίηση τροχαίου υλικού :lol:
Δεν είναι όμως το όπλο της μιας βολής. Δες τις πρόσφατες προμήθειες των Τούρκων για τους ελ.σκ. και θα δεις ότι προσεγγίζουν το θέμα με ποιό ορθολογιστικό τρόπο.» end spam

[spam continues] με 50 cal σταματάς τα πάντα... όχι μονο τροχαίο υλικό...

Αλλά υπάρχει κατεγεγραμμένη βολή 700μ σε καρπουζι 12 κιλών :D

Προσωπικά έχω έρωτα με τα 300αρια (το διαμέτρημα του Μ1) αλλά σε bolt action με free float κάννες...

[Spam ends here]

alximistis
28/11/2006, 12:56
Οι κυνηγοί είναι ηλίθιοι και ανώμαλοι!!! Δεκτόν.
Είναι και ψυχάκηδες! Επίσις δεκτόν.
Και δεν είναι χόμπι ούτε σωστό και ηθικό και δενξέρω γω τι άλλο να σκοτώνει ςζωάκια, ψαράκια κλπ.
Εξίσου σωστό!!!
Και γενικά ότι πείτε για τους κυνηγούς τους ψαροντουφεκάδες κλπ... συμφωνούμε!

Ερώτηση:
Ποιος κανόνας λέει ποια λογική και ηθική υπαγορεύει σε οποιονδήποτε να σκοτώνει αυτούς τους ανθρώπους;;;;;;;;
Ποιος μπορεί να πει ότι αυτή η συγκεκριμένη κατηγορία ανθρώπων πρέπει να θανατωθεί γι' αυτό που κάνει;;;
Και το κυριότερο απ' όλα:
Επιτρέπουμε ή αποδεχόμαστε τη δολοφονία ανθρώπων από έναν άσχετο που δεν το έκανε γιατί ήθελε να προστατέψει τα ζωάκια αλλά για άλλο λόγο μόνο καιμόνο επειδή αυτοί ήταν κυνηγοί;;;;;;;
Ακούτε τι λέτε;;;;;;;;;;;;

sniper
28/11/2006, 12:57
.......
Επιτρέπουμε ή αποδεχόμαστε τη δολοφονία ανθρώπων από έναν άσχετο που δεν το έκανε γιατί ήθελε να προστατέψει τα ζωάκια αλλά για άλλο λόγο μόνο καιμόνο επειδή αυτοί ήταν κυνηγοί;;;;;;;

Που το διάβασες αυτό ρε Στέλιο; :confused:

VANDA
28/11/2006, 13:00
Ερώτηση:
Ποιος κανόνας λέει ποια λογική και ηθική υπαγορεύει σε οποιονδήποτε να σκοτώνει αυτούς τους ανθρώπους;;;;;;;;
Ποιος μπορεί να πει ότι αυτή η συγκεκριμένη κατηγορία ανθρώπων πρέπει να θανατωθεί γι' αυτό που κάνει;;;
Και το κυριότερο απ' όλα:

Κανένας-καμία-καμία
Κανένας
Ποιος την αποδέχτηκε?

Απλά, για άλλη μια φορά, πήγε λίγο αλλού η κουβέντα.

alximistis
28/11/2006, 13:04
Που το διάβασες αυτό ρε Στέλιο; :confused:

Δες τι γράφεται και που έχει πάει η κουβέντα και θα καταλάβεις τι εννοώ...

Electra
28/11/2006, 13:07
Από όπλα δεν έχω ιδέα και φαντάζομαι θα χρειαζόταν ένα άλλο thread για να μάθουμε γι' αυτά συγκεκριμένα. Όσον αφορά τη δολοφονία που έγινε λοιπόν....

Οι "άνθρωποι", που κάνουν τέτοια εγκλήματα, έχουν το πρόβλημα! Είτε αυτό είναι με όπλο (που πολύ εύκολα στις μέρες μας κάποιος μπορεί να προμηθευτεί, ειδικά σε κάτι τέτοιες περιοχές), είναι ένας απλός στραγγαλισμός...

Πολλή βία ρε γαμώτο, πολλή βία...:sad:

sniper
28/11/2006, 13:12

Δεν το έχω καταλάβει αλλά η αφαίρεση ανθρώπινης ζωής δεν είναι αποδεκτή σε καμμία περίπτωση πλην ίσως της άμυνας του εαυτού μας ή κάποιου άλλου που δεν μπορεί αλλά και πάλι δεν ειναι απαραίτητη η αφάιρεση αυτής.

Όσοι υποστηρίζουν το αντίθετο.... είναι άξιοι λύπησης....

byron
28/11/2006, 13:16

προσωπικά δεν έχω καταλάβει από που έβγαλες το συμπερασμα.:confused: :confused:

crs-k
28/11/2006, 13:18

Ξαναδες κι εσυ κι αν βρεις κανεναν που να λεει οτι αποδεχεται την δολοφονια ανθρωπων, μας το κανεις ενα Quote (ξερεις τωρα με Ctrl+C, Ctrl+V :lol: ) να μας "διαφωτισεις" κι εμας ... :wacko:

alximistis
28/11/2006, 13:20
Δώστε μου μισό λεπτάκι... και που είστε ε.
Θα κάνω kopy και εισαγωγικά. μην αρχίσετε τα α και τα ου...
μισό κι έρχεται...

THEOD
28/11/2006, 13:22

Χρήστο, ο μελοδραματικός τόνος που δίνει η λέξη "αίμα" δεν προσδίδει μεγαλύτερο βάρος στα επιχειρήματα...

Καθημερινά ο άνθρωπος θανατώνει τεράστια ποσότητα της πανίδας του πλανήτη μας για δεκάδες αιτίες που πολλές ούτε καν μπορείς να φανταστείς...το ότι το κάνει "έμμεσα" ή για να ακριβολογώ βάζει άλλους για να το κάνουν επι πληρωμή για λογαριασμό του, απλά το κάνει να φαίνεται πιο "αθώο", αλλά στην πραγματικότητα είναι το ίδιο "ένοχο"...

Ξέρω πολλούς ορκισμένους εχθρούς του κυνηγιού και του "αίματος" που ξεκοκαλίζουν με μεγάλη ευχαρίστηση στις εξοχικές ταβέρνες τις μπριζόλες αγριογούρουνου που κάποιος κυνηγός πούλησε στον ταβερνιάρη την προηγούμενη, ούτε φυσικά απασχόλησε κανέναν το γεγονός ότι αυτός ο θαυμάσιος λαγός στιφάδο στον Καρέα δεν φυτρώνει στις γλάστρες του καταστήματος...
Αλλά βλέπεις...σε αυτήν την περίπτωση δεν έχουν λερώσει τα χέρια τους με αίμα οι ίδιοι οπότε έχουν "καλυμμένη" την συνείδησή τους ...

Και να ξέρεις ότι οι πρώτοι άνθρωποι στον κόσμο που νοιάζονται για τα..."θηράματα" (αν και το σωστό είναι πανίδα) είναι οι κυνηγοί...είναι αυτοί που κατανοούν καλύτερα από τον καθένα την ανάγκη προστασίας της φύσης και της ελάχιστης δυνατής παρέμβασης σε αυτήν, είναι αυτοί που αφήνουν κάθε καλοκαίρι εκατοντάδες ζώα ελεύθερα προκειμένου να βοηθήσουν όσο μπορούν στην επάρκεια και την διαιώνιση ειδών, και φυσικά είναι οι πρώτοι που θα υπερασπιστούν την φύση απέναντι στην λαίλαιπα του "πολιτισμένου" ανθρώπου που μπορεί μεν να μην κρατά ντουφέκι, αλλά η ζημιά που κάνει έμμεσα είναι πολύ χειρότερη...

Αυτά σε πρώτη φάση από έναν (έστω και περιστασιακά) "ανώμαλο"...

Cpt. Haddock
28/11/2006, 13:22
Δώστε μου μισό λεπτάκι... και που είστε ε.
Θα κάνω kopy και εισαγωγικά. μην αρχίσετε τα α και τα ου...
μισό κι έρχεται...

:uplate: :look: :confused: :( :uplate: :hypnotize :look: :sad: :eyepop:

stradas
28/11/2006, 13:25
Επέτρεψε μου να σου πω, ότι εδώ είσαι άδικος και φάουλ....Δεν έχεις το δικαίωμα να χαρακτηρίζεις έτσι στυγνά όλους τους κυνηγούς ανώμαλους...

Μη τα ισοπεδώνουμε όλα...Υπάρχει ο κυνηγός που το `χει μεράκι να ανεβαίνει στο βουνό, να χαίρεται την φύση και να παίρνει και ένα δυο θηράματα για να τα χαρεί με την οικογένεια και τους φίλους του, υπάρχει και ο κυνηγός που θα μακελέψει, θα πουλήσει, θα καταπατήσει...

Theoro megali m@l@ki@ afto pou kanoun oi kinigoi, sthnoun karteri sta zoakia kai ta skotonoun me ta opla kai meta einai kai "magkes" afou ferane piso ta thiramata...
Ama eisai magkas, piasto me ta xeria sou kai skotose to, na se do poso magkas eisai...

Oso ta peri voltas stin fysi, mporei kapoios na paei tin volta toy mia xara xoris na skotosei otidhpote...

Ftanei pia me tous thrasideilous!!!

crs-k
28/11/2006, 13:25
............................

Ρε φιλαρακι ...

Μαθε πρωτα να μην αλληλοαναιρεισαι μεσα στην ΙΔΙΑ προταση και μετα να κουβεντιασουνε ... :wacko:

Εκτος κι αν τα "θηραματα" ΔΕΝ ειναι μερος της Φυσης και η "αφαιρεση" τους (sic), ΔΕΝ ειναι καταστροφη της, μιας και θα τα επιστρεψουμε αθικτα ... :hypnotize

:lol: :rotflmao: :lol:

Οσο για την ψυχολογικη ΑΡΡΩΣΤΙΑ (ανωμαλια κατα το κοινος λεγομενον) του να αφαιρεις μια ζωη, ασε να ΜΗΝ το συζητησουμε καλυτερα ... :(

Προτιμω να συζητησω με τον Χιτλερ περι "Δημοκρατιας" ... :sick:

alximistis
28/11/2006, 13:26

Δεν φτανει τοοοοσο αιμα που εχει χυθει απ' αυτα?

Για να κανει το "ΧΟΜΠΥ" του (γιατι μονο για χομπυ προκειται) ο καθε ΑΝΩΜΑΛΟΣ που γουσταρει να βλεπει ενα αγριο και γεματο ΖΩΗ πλασμα να ξεψυχαει απ' τα χερια του ???

Ειλικρινα λυπαμαι για τους 5 ανθρωπους ...

Το πως ειναι δηλαδη, ενα πλασμα να βλεπει την ζωη του να του αφαιρειται για ΠΛΑΚΑ !!!

Αυτό δηλαδή εδώ τι είναι;;;
Ειδικά τα περί χόμπι ανωμάλων που γουστάρει να βλέπει ένα άγριο και γεμάτο ζωή πλάσαμα να ξεψυχάει;;;
θα ήθελα να μπορούσαν να μεταφέρουν τα συναισθήματα... κλπ...
Αυτά τι είναι;;;

έχω κι άλλο ένα μισό...

sniper
28/11/2006, 13:30
Μπορούμε να ξεχωρίσουμε την στυγνή δολοφονία 5 νέων ανθρώπων απο το θέμα κυνήγι;

Κι εγώ σας θεωρώ λοιπόν δολοφόνους ολόκληρου του πλανήτη που έχετε μη καταλυτικά μηχανάκια που τους βάζετε αμόλυβδη και μας σκοτώνετε ολους με καρκινους κλπ...

θρασύδειλοι δολοφόνοι.... Βαριές κουβέντες και μόλις φάγαμε...

Α... καιμια που φάγαμε.....Ναι! Το σαλάμι ή το λουκάνικο ή η μπριζόλα φυτρώνει στον πλανήτη Β2342 σε μπριζολιές, λουκανικιές κι άλλα τέτοια φυτά....

Α.. και δεν βιάζουμε την φύση όταν κόβουμε χόρτα, δεντρα για το τζακι μας κλπ; δεν παίρνουμε ένα κομμάτι της; Χμμμμ

cityfly
28/11/2006, 13:30
κάτσε γιατί πάλι ξεφύγαμε

πιο από αυτά λέει δηλαδή ότι καλά έκαναν και τους σκότωσαν;

crs-k
28/11/2006, 13:31
Αρχικά δημιουργήθηκε από THEOD
Χρήστο, ο μελοδραματικός τόνος που δίνει η λέξη "αίμα" δεν προσδίδει μεγαλύτερο βάρος στα επιχειρήματα...

...................................
...................................

Τα εχουμε ξαναπει (ΚΑΙ εδω μεσα) αρκετες φορες!

Ειναι αααλλο πραγμα, η εκτροφη για σφαγη (ειναι στην φυση μας η ληψη πρωτεϊνων) και αλλο ο "αθλητισμος" στα ελευθερα κι αγρια ζωα και πουλια, που το ΚΥΡΙΩΤΕΡΟ ...

Ανηκουν σε ΟΛΟΥΣ και ΟΧΙ ΜΟΝΟ στον "ψυχικα αρρωστο" που γουσταρει να τα θανατωνει !!!

alximistis
28/11/2006, 13:31

Εδώ μπορώ και κάνω παράθεση...

Όταν ρε παιδιά έχουν δολοφονηθεί πέντε άνθρωποι, πέντε κυνηγοί συγκεκριμένα και μεις συζητάμε για την έλλειψη κανόνων στην επαρχία και πόσο πίσω είναι στην προστασία τη ςφύσης περιβάλοντος κλπ....
που πάει το μυαλό μας; Αυτόματα;;;;
Μην μου πείτε ότι δεν περνάει σε δεύτερη μοίρα το άλλο ζήτημα...

Zid
28/11/2006, 13:33

Και να ξέρεις ότι οι πρώτοι άνθρωποι στον κόσμο που νοιάζονται για τα..."θηράματα" (αν και το σωστό είναι πανίδα) είναι οι κυνηγοί...είναι αυτοί που κατανοούν καλύτερα από τον καθένα την ανάγκη προστασίας της φύσης και της ελάχιστης δυνατής παρέμβασης σε αυτήν, είναι αυτοί που αφήνουν κάθε καλοκαίρι εκατοντάδες ζώα ελεύθερα προκειμένου να βοηθήσουν όσο μπορούν στην επάρκεια και την διαιώνιση ειδών, και φυσικά είναι οι πρώτοι που θα υπερασπιστούν την φύση απέναντι στην λαίλαιπα του "πολιτισμένου" ανθρώπου που μπορεί μεν να μην κρατά ντουφέκι, αλλά η ζημιά που κάνει έμμεσα είναι πολύ χειρότερη...

Αυτό που λές sorry αλλά ακούγεται λίγο propagandιστικο !!!!!:rolleyes: :rolleyes:

Επειδή έχω φίλους που ασχολούνται με το κυνήγι , ξέρεις τι βλέπω στα σπίτια τους ????
Γεράκια, Αετούς,Κουκουβάγιες... βαλσαμωμένα δλδ αυτοί είναι κυνηγοί με οικολογικη συνείδηση?????????

ή αυτοί οι κυνηγοί που σκοτώνουν κύκνους και γλάρους????? Όπως έγινε πριν μερικά χρόνια στο βιοτοπο στις Αλυκές Αιγίου ... που ξεπαστρέψαν καμιά 10ρια κύκνους..

Sorry αλλά αυτά που περιγράψες είναι μια μειοψηφία!!! και υπάρχουν 1000δες παραδείγματα.....

:wave2: :wave2:

bored
28/11/2006, 13:33
επειδή ψυχασθενείς σκότωσαν ανθρώπους, γίνεται συζήτηση σχετικά με το αν είναι "σωστό" (ό,τι και να σημαίνει αυτό) να κυνηγάμε.

crs-k
28/11/2006, 13:34
Αυτό δηλαδή εδώ τι είναι;;;
Ειδικά τα περί χόμπι ανωμάλων που γουστάρει να βλέπει ένα άγριο και γεμάτο ζωή πλάσαμα να ξεψυχάει;;;
θα ήθελα να μπορούσαν να μεταφέρουν τα συναισθήματα... κλπ...
Αυτά τι είναι;;;

έχω κι άλλο ένα μισό...

Εσυ τι καταλαβες οτι ειναι ρε Στελλιε? :confused:

Που λεει "καλα τους εκαναν"? :look:

Γ@μω τα "Ελληνικα" μου μεσα! :mad:

alximistis
28/11/2006, 13:37
κάτσε γιατί πάλι ξεφύγαμε

πιο από αυτά λέει δηλαδή ότι καλά έκαναν και τους σκότωσαν;

Δεν λέει ότι καλά έκαναν και τους σκότωσαν αλλά αυτά που γράφονται ρε φίλε κατά τη γνώμη μου εξισώνουν δύο ανόμοια πράγματα. Τα κάνουν να φαίνονται ίδια.
Λες και το θέμα μας είναι αν οι κυνηγοί σκοτώνουν ή όχι ή είναι ψυχοπαθείς ή όχι.
Από την στιγμή που δολοφονήθηκαν πέντε κυνηγοί κι εμείς μιλάμε για το ΄πόσο "κακοί" είναι οι κυνηγοί τι κάνουμε;;;
Δεν δημιουργούμε εντυπώσεις και τελικά εξομοιώνουμε καταστάσεις;;;

Sniper συμφωνώ με το ποστ σου το τελευταίο...

byron
28/11/2006, 13:37
που πάει το μυαλό μας; Αυτόματα;;;;

Να πω την μαύρη αλήθεια, δεν κατάλαβα πως κάνεις τέτοιους συνειρμούς, αλλά τεσπα.

Δεν εννοούσα τίποτα τέτοιο.....για όνομα

alximistis
28/11/2006, 13:38
Εσυ τι καταλαβες οτι ειναι ρε Στελλιε? :confused:

Που λεει "καλα τους εκαναν"? :look:

Γ@μω τα "Ελληνικα" μου μεσα! :mad:

Δες πιο κάτω... ίσως να γίνομαι πιο σαφής.

crs-k
28/11/2006, 13:40
Μπορούμε να ξεχωρίσουμε την στυγνή δολοφονία 5 νέων ανθρώπων απο το θέμα κυνήγι;

Φυσικα και ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

Ειναι εντελως διαφορετικα θεματα!

Αλλα "πιαστηκαμε" απο 'κει για να παμε στα οπλα που ελευθερα κυκλοφορανε στα χερια καθε .............. (Συμπληρωστε ελευθερα, για να μην γινω κι αλλο κακος) :sick:

Κι εγώ σας θεωρώ λοιπόν δολοφόνους ολόκληρου του πλανήτη που έχετε μη καταλυτικά μηχανάκια που τους βάζετε αμόλυβδη και μας σκοτώνετε ολους με καρκινους κλπ...

θρασύδειλοι δολοφόνοι.... Βαριές κουβέντες και μόλις φάγαμε...

Α... καιμια που φάγαμε.....Ναι! Το σαλάμι ή το λουκάνικο ή η μπριζόλα φυτρώνει στον πλανήτη Β2342 σε μπριζολιές, λουκανικιές κι άλλα τέτοια φυτά....

Α.. και δεν βιάζουμε την φύση όταν κόβουμε χόρτα, δεντρα για το τζακι μας κλπ; δεν παίρνουμε ένα κομμάτι της; Χμμμμ

Ειπαμε οτι οταν θελουμε να "αποφυγουμε" ενα θεμα το "πολυπλοκευουμε" ... :smokin:

stradas
28/11/2006, 13:41
Να πω την μαύρη αλήθεια, δεν κατάλαβα πως κάνεις τέτοιους συνειρμούς, αλλά τεσπα.

Δεν εννοούσα τίποτα τέτοιο.....για όνομα

Profanos den leei kaneis oti epeidi den prepei oi kinigoi na skotonoun, as skotosoei kapoios tous kinigous... den nomizo oti xreiazetai kan na to sizitame afto.

byron
28/11/2006, 13:41
Από την στιγμή που δολοφονήθηκαν πέντε κυνηγοί κι εμείς μιλάμε για το ΄πόσο "κακοί" είναι οι κυνηγοί τι κάνουμε;;;

ΟΧΙ !!!!!

crs-k
28/11/2006, 13:43
Δες πιο κάτω... ίσως να γίνομαι πιο σαφής.

ΟΧΙ δεν γινεσαι!

Δεν λέει ότι καλά έκαναν και τους σκότωσαν αλλά αυτά που γράφονται ρε φίλε κατά τη γνώμη μου εξισώνουν δύο ανόμοια πράγματα. Τα κάνουν να φαίνονται ίδια.
Λες και το θέμα μας είναι αν οι κυνηγοί σκοτώνουν ή όχι ή είναι ψυχοπαθείς ή όχι.

Οπως λες κι ο ιδιος για την ακριβεια, ειναι ενα προσωπικο σου και εντελως ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ συμπερασμα! :wacko:

sniper
28/11/2006, 13:45
Φυσικα και ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

Ειναι εντελως διαφορετικα θεματα!

Αλλα "πιαστηκαμε" απο 'κει για να παμε στα οπλα που ελευθερα κυκλοφορανε στα χερια καθε .............. (Συμπληρωστε ελευθερα, για να μην γινω κι αλλο κακος) :sick:

Ειπαμε οτι οταν θελουμε να "αποφυγουμε" ενα θεμα το "πολυπλοκευουμε" ... :smokin:

Χμμμμ δλδ ρε Χρήστε είναι απλά τα πράγματα; Δλδ τα εκατοντάδες χιλιάδες γουρουνια που εκτρέφονται ανα τον κόσμο και σφαγιάζονται (χωρίς την δυνατότητα διαφυγής που έχει ο αγριόχοιρος στο βουνό) είναι πράγματα κι όχι ζώα; Ασε με ρε συ....

THEOD
28/11/2006, 13:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από Zid
Αυτό που λές sorry αλλά ακούγεται λίγο propagandιστικο !!!!!:rolleyes: :rolleyes:

Επειδή έχω φίλους που ασχολούνται με το κυνήγι , ξέρεις τι βλέπω στα σπίτια τους ????
Γεράκια, Αετούς,Κουκουβάγιες... βαλσαμωμένα δλδ αυτοί είναι κυνηγοί με οικολογικη συνείδηση?????????

ή αυτοί οι κυνηγοί που σκοτώνουν κύκνους και γλάρους????? Όπως έγινε πριν μερικά χρόνια στο βιοτοπο στις Αλυκές Αιγίου ... που ξεπαστρέψαν καμιά 10ρια κύκνους..

Sorry αλλά αυτά που περιγράψες είναι μια μειοψηφία!!! και υπάρχουν 1000δες παραδείγματα.....

τι διαφέρει αυτός που έχει ένα βαλσαμωμένο-κυνηγημένο ζώο στο σαλόνι του (κακώς κατά την ταπεινή μου γνώμη) από εκείνον που φοράει κυριλέ μπότες από δέρμα κροκοδείλου ???

τι διαφέρει αυτός που χλαπακιάζει τα θηράματα στις ταβέρνες (και μάλιστα τα πληρώνει ακριβότερα ΑΚΡΙΒΩΣ για να μην είναι εκτροφείου) από τον κυνηγό τους ???

Τα δεκάδες εξαφανισμένα είδη του ζωικού βασιλείου έχουν εξαφανιστεί κυνηγημένα από κυνηγούς που τα κυνηγάνε για πλάκα ή έχουν κυνηγηθεί με κίνητρο το κέρδος προκειμένου να καλυφθούν ψευδο-ανάγκες που ο καταναλωτισμός δημιουργεί ???

Το ότι στις 250.000 - 300.000 άδειες κυνηγιού στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί ασυνείδητοι είναι κάτι που το δέχομαι, αλλά αυτό συμβαίνει σε κάθε ομάδα ανθρώπων άσχετα με το επαγγελμά τους ή το χόμπι τους...Πριν λοιπόν βιαστούμε να κατηγορήσουμε συλλήβδην ως ανώμαλους και δολοφόνους αρκετές χιλιάδες ανθρώπους, λίγη σκέψη και αυτοκριτική δεν βλάπτει...

cityfly
28/11/2006, 13:46

δεν έγινε τίποτα παραπάνω από το συνηθισμένο

απλώς γαμήθηκε το ποστ, από αλλού ξεκίνησε και αλλού κατέληξε

sniper
28/11/2006, 13:48
δεν έγινε τίποτα παραπάνω από το συνηθισμένο

απλώς γαμήθηκε το ποστ, από αλλού ξεκίνησε και αλλού κατέληξε

[σπαμ] Τσκ τσκ εσυ ένας καλλιτέχνης... τετοιο λεξιλόγιο; Αιδώς.... :D :wave2: [σπαμ τέλος]

crs-k
28/11/2006, 13:49
Χμμμμ δλδ ρε Χρήστε είναι απλά τα πράγματα; Δλδ τα εκατοντάδες χιλιάδες γουρουνια που εκτρέφονται ανα τον κόσμο και σφαγιάζονται (χωρίς την δυνατότητα διαφυγής που έχει ο αγριόχοιρος στο βουνό) είναι πράγματα κι όχι ζώα; Ασε με ρε συ....

Ρε Νικο, ετσι παμε αλλου ...

Στην θεση του ανθρωπου στην διατροφικη αλυσιδα κι αλλα τετοια ...

Μην ξεχναμε οτι ΟΛΟΥΣ τους ζωντανους οργανισμους αυτου του Πλανητη, η ιδια η Φυση μας τρεφει, μεσω αυτης της βαμημενης "αλυσιδας" ...

Οταν λεω εγω οτι το πολυπλοκευουμε επιτηδες ... :sad:

sniper
28/11/2006, 13:51
Ρε Νικο, ετσι παμε αλλου ...

Στην θεση του ανθρωπου στην διατροφικη αλυσιδα κι αλλα τετοια ...

Μην ξεχναμε οτι ΟΛΟΥΣ τους ζωντανους οργανισμους αυτου του Πλανητη, η ιδια η Φυση μας τρεφει, μεσω αυτης της βαμημενης "αλυσιδας" ...

Οταν λεω εγω οτι το πολυπλοκευουμε επιτηδες ... :sad:

ρε μαστορα... (για να μην το πολυπλοκεύουμε) απο την ημέρα που ο πίθηκας μίλησε.... κυνηγάει...

για να φάει, να ντυθεί για ότι γουστάρει! Kαι τότε χρησιμοποιουσαν όπλα... δεν έχει σημασία τι... ετσι είναι αυτός ο γαμημένος κόσμος... αλυσίδα διατροφική... είτε το θελετε ορισμένοι είτε όχι! ο ισχυρός πάντα νικά... πως θα γίνει; αν είναι έτσι και αμφισβητουμε τα πάντα ας γίνουμε και gay μπας και ανακαλύψουμε καμμιά καινουργια χαρά...

crs-k
28/11/2006, 13:56
............................
Πριν λοιπόν βιαστούμε να κατηγορήσουμε συλλήβδην ως ανώμαλους και δολοφόνους αρκετές χιλιάδες ανθρώπους, λίγη σκέψη και αυτοκριτική δεν βλάπτει...

Δηλαδη ρε Θαναση, εσυ θεωρεις "ψυχολογικα υγειη" εναν "ανθρωπο" που κραταει στα χερια του ενα ζωο-πουλι που ξεψυχαει και τον κοιταει στα ματια? :confused:

Τοτε εγω, που εχω παει ΠΟΛΥ περισσοτερες φορες στο βουνο, απο τους περισσοτερους "κυνηγους" (μιας κι εγω ΔΕΝ εχω περιοδους) και που μου αρεσει να βλεπω τους λαγους να τρεχουν και τα πουλια να πεταν, μαλλον "ανωμαλος" θα ειμαι ... :sick:

loukasfilm
28/11/2006, 13:58
Αυτοί που σκότωσαν τους πέντε, είναι ψυχασθενείς σίγουρα. Τέλεια κτήνη.

Σχετικά με το κυνήγι τώρα. Εγώ μεγάλωσα μέσα στο κυνήγι. Από μικρός ακολουθούσα τον παππού μου στις εξορμήσεις του. Μάζευα τα φυσίγγια τότε για να τα ξαναγεμίσει, και γενικά μου άρεσε πολύ να πηγαίνω μαζί του. Λατρεύω επίσης την σκοποβολή.
Ώσπου μια αποφράδα ημέρα, μου έδωσε σε μια βόλτα, ένα φλόμπερ. Πήγαμε για κυνήγι, και χτύπησα μια τσίχλα. Δεν ξέρω ρε παιδιά, από τότε δεν ξαναπήγα μαζί του, αλλά ούτε και ξανακυνήγισα. Απλά δεν μπορούσα να ξανασκοτώσω, χωρίς "ουσιαστικό" λόγο τουλάχιστον. Οπότε το κυνήγι δυστυχώς τελείωσε για μένα.

:beer:

crs-k
28/11/2006, 14:01
ρε μαστορα... (για να μην το πολυπλοκεύουμε) απο την ημέρα που ο πίθηκας μίλησε.... κυνηγάει...

για να φάει, να ντυθεί για ότι γουστάρει! Kαι τότε χρησιμοποιουσαν όπλα... δεν έχει σημασία τι... ετσι είναι αυτός ο γαμημένος κόσμος... αλυσίδα διατροφική... είτε το θελετε ορισμένοι είτε όχι! ο ισχυρός πάντα νικά... πως θα γίνει; αν είναι έτσι και αμφισβητουμε τα πάντα ας γίνουμε και gay μπας και ανακαλύψουμε καμμιά καινουργια χαρά...

Για μελετησε λιγο καλυτερα τον "πιθηκα" ρε παληκαρι μου ... :smilea:

Οπως και η Αρκουδα (οσο κι αν σου φαινεται περιεργο αυτο) ηταν Καρποφάγος !!!

Τα δοντια μας ειναι ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΟΣ μαρτυρας! :winka:

Το κρεας (ληψη πρωτεϊνων) το ειχε αναγκη ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ (σχετικα με σημερα) φορες!
Περιπου μια φορα τον μηνα.

Απο 'κει και μετα, οταν ο πιθηκας απεκτησε και "πολιτισμο" τα βαμησε ΟΛΑ! :sad:

super_toto
28/11/2006, 14:02
Βαρέθηκα και έχω αηδιάσει πλέον με αυτά που βλέπω και ακούω. Γιατί ρε παιδιά έχει γίνει τόσος ντόρος με αυτό το θέμα. Δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω ότι είναι εξαιρετικά σοκαριστικό το γεγονός, αλλά κατά την γνώμη μου για μιά ακόμη φορά τα ΜΜΕ κάνουν πάρτυ και πίνουν το αίμα που χύθηκε πάνω στα τρυφύλλια. Νομίζω ότι κάθε φορά που βλέπω ειδήσεις πλέον, διακρίνω μια μικρή σταγόνα αίμα στα χείλη των δημοσιογράφων.

Τι κατάσταση είναι αυτή; Πόση εξάρτηση και χειραγώγηση θα ανεχτούμε ακόμη από τα ΜΜΕ; Να σας πω τι με τρέλανε εντελώς;
Είδα να δίνουν συνεντεύξεις στα κανάλια οι συγγενείς των θυμάτων (μιλάω για τον πατέρα και την σύζυγο δυο εκ των θυμάτων) και ΦΡΙΚΑΡΑ. Δεν μιλάμε τώρα ότι εκεί που ο άλλος έχει τον πόνο του, να του την πέφτει ο καραγκιόζης με το μικρόφωνο και να του τραβάει με το τσιγκέλι δυο τρεις δηλώσεις. Μιλάμε ότι έδιναν συνεντεύξεις τετ α τετ με τα κοράκια και δεν έβλεπες ούτε ένα δάκρυ στα μάτια τους. Λίγες ώρες μετά τον χαμό των ανθρώπων τους. Φανταστείτε δηλαδή (χτύπα ξύλο) να βρισκόσασταν στην θέση τους. Εγώ πάντως το τελευταίο πράγμα που θα έκανα θα ήταν να μιλάω με τον Χαρδαβέλα.
Όμως τόσο πολύ έχει γίνει Θεός στα μάτια μας ο Χαρδαβέλας και ο κάθε Χαρδαβέλας, που σε αυτή την ύστατη στιγμή ο κοινός άνθρωπάκος τον βλέπει σαν τον σωτήρα του, μια θεότητα που ήρθε να του προσφέρει ανακούφηση και να πάρει τον πόνο από την καρδιά του. Αϊ στο δίαολο λεω εγω.

Όπως είπα και πίο πάνω όντως είναι σοκαριστικό το συμβάν. Και ο λόγος είναι η "πρωτοφανής" θηριωδία. Αλλά για μια στιγμη. Ο καθένας μας θα μπορούσε να είναι στην θέση του βοσκού (αν έτσι εγιναν τα πράγματα τελικα). Η θηριωδία είναι κομμάτι του ανθρώπου, βρίσκεται μέσα μας ο σπόρος και αν κάποιος τον ποτίσει, αυτός θα ανθίσει. Μπορεί να ακούγεται εξωφρενικό το ότι έγινε πενταπλός φόνος για το τρυφύλλι αλλά για κάποιους ανθρώπους όλος ο κόσμος τους είναι ένα χωράφι με τρυφύλλι. Αν πειράξεις το χωράφι διαταράσσεις τον κόσμο τους.
Ο καθένας μας μπορεί να φτάσει στο έσχατο σημείο της κτηνωδίας αν γκρεμιστεί ο κόσμος του. Απλά για τους περισσότερους σύγχρονους ανθρώπους ο κόσμος είναι περισσότερα πράγματα.

Και κάτι ακόμα. Ποιός είναι μεγαλύτερος εγκληματίας:
Α) Ο βοσκός που σκωτώνει 5 άτομα γιατί πατήσαν το χωράφι του
Β) Ο νευροχειρούργος που ζητάει 1000 ευρώ για να χειρουργήσει τον ετοιμοθάνατο πατέρα σας
Απάντηση: και οι δύο μόνο που ο δεύτερος έχει πάει στο πανεπιστήμιο και για αυτό, ε πως να το κάνουμε δεν είναι θέμα για τα κανάλια.

crs-k
28/11/2006, 14:07
Αρχικά δημιουργήθηκε από super_toto
Βαρέθηκα και έχω αηδιάσει πλέον με αυτά που βλέπω και ακούω.
..........................

+1000 φιλε μου ... :sad:

bored
28/11/2006, 14:09
Τα δοντια μας ειναι ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΟΣ μαρτυρας! :winka:

Αν ήθελες "αδιάψευστους" μάρτυρες, για φυτική διατροφή θα επέλεγες το άντερο που είναι κάπου 8 μέτρα, αχρείαστα μακρύ για σαρκοβόρο. Όχι τη μασέλα.

Εγώ πάντως τόσο σουβλερούς κυνόδοντες αποκλείεται να τους έχω για ζουμπούλια (δεν τρώω ζουμπούλια). Για τ'όνομα, ακόμα και οι μασητήρες μου είναι κοφτεροί.

THEOD
28/11/2006, 14:09
Δηλαδη ρε Θαναση, εσυ θεωρεις "ψυχολογικα υγειη" εναν "ανθρωπο" που κραταει στα χερια του ενα ζωο-πουλι που ξεψυχαει και τον κοιταει στα ματια? :confused:

Τοτε εγω, που εχω παει ΠΟΛΥ περισσοτερες φορες στο βουνο, απο τους περισσοτερους "κυνηγους" (μιας κι εγω ΔΕΝ εχω περιοδους) και που μου αρεσει να βλεπω τους λαγους να τρεχουν και τα πουλια να πεταν, μαλλον "ανωμαλος" θα ειμαι ... :sick:

Χρήστο... στο έγραψα και πριν ....η μελοδραματοποίηση του θέματος λίγο συνεισφέρει στην κατανόησή του....

Σε πληροφορώ ότι το ίδιο ακριβώς βλέμμα έχει και το αρνάκι που τρως το Πάσχα καθώς και τα εκατομμύρια ζωντανά που κυνηγιούνται ή ψαρεύονται καθημερινά...
Όλοι μας έμμεσα συμβάλλουμε πολύ περισσότερο σε θανατώσεις ζώων είτε για να καλύψουμε διατροφικές μας ανάγκες είτε καταναλωτικές πολύ περισσότερο από ότι συμβάλλουν οι κυνηγοί...

Τώρα για το τι είναι "ψυχολογική υγεία" και τι όχι...Χμμμ χωράει πολύ συζήτηση...
Ξέρω πολλούς κυνηγούς που θεωρούν ότι το να οδηγείς έναν πύραυλο των 170 αλόγων και με αναλογία κιλών/ίππο στην μονάδα, το θεωρούν "ανωμαλία" και τους αναβάτες "ψυχικά άρρωστους"....Απόψεις είναι αυτές...

bored
28/11/2006, 14:12
Σε πληροφορώ ότι το ίδιο ακριβώς βλέμμα έχει και το αρνάκι που τρως το Πάσχα

Τελευταία φορά που είδα αρνάκι να το σφάζουν, δεν είδα ούτε δραματικές σκηνές με συναντήσεις βλεμμάτων ούτε τίποτα. Το ζώο να χτυπιέται είδα και εκεί έληξε το θέμα (και το αρνί).

Η μαγειρίτσα εκείνη τη χρονιά ήταν η γευστικότερη και νοστιμότερη που έφαγα ποτέ μου.

sniper
28/11/2006, 14:13
....

Σε πληροφορώ ότι το ίδιο ακριβώς βλέμμα έχει και το αρνάκι που τρως το Πάσχα καθώς και τα εκατομμύρια ζωντανά που κυνηγιούνται ή ψαρεύονται καθημερινά...
Όλοι μας έμμεσα συμβάλλουμε πολύ περισσότερο σε θανατώσεις ζώων είτε για να καλύψουμε διατροφικές μας ανάγκες είτε καταναλωτικές πολύ περισσότερο από ότι συμβάλλουν οι κυνηγοί...

.....

Aφού τα είπαμε.... αυτά δεν είναι ζώα, φυτρώνουν σε φάρμες στον Πλανήτη Β3972 σε λουκανικιές, μπριζολιές κλπ.... Όποιος δεν εχει πάει σε σφαγειο (απο εκεί που έρχονται τα μεζεκλίκια σου για το τσιπουρο Χρήστε) δεν ξέρει τι σημαίνει εκτέλεση εν ψυχρό..... το κυνήγι σας πείραξε.... το καυμένο το γουρουνάκι που πινει το νεράκι και έρχεται ο ανώμαλος και το σκοτώνει.... ενώ τα 2-3 ΜΗΝΩΝ γορουνάκια που τα ακους να σκουζουν.... να τα τραβάν απο τα ποδια και να τα σκοτώνουν δεν μας πειράζει... ε;

Ουαί υμίν....

Sabre
28/11/2006, 14:15
Και να ήταν μόνο για το γκαζόν......είναι στην φύση μας να καταστρέφουμε και να σκοτώνουμε τα πάντα.....

Τρεις κυνηγοί

Μία από τις πιο σκληρές υποθέσεις, που απασχόλησαν την κοινή γνώμη και μοιάζει σε πολλά σημεία με αυτήν του Αγρινίου, ήταν αυτή της δολοφονίας τριών κυνηγών τον Αύγουστο του 2002 στη Φθιώτιδα. Οι τρεις έμπειροι κυνηγοί Β.Α., Γ.Π. και Γ.Τ. δολοφονήθηκαν από τον Η.Λ. Μετά τους πέταξε σε χαράδρα εξήντα μέτρων στη Γέφυρα της Παπαδιάς δίπλα από τη σιδηροδρομική γραμμή. Ο ίδιος όταν συνελήφθη έπλεξε διάφορα σενάρια, αλλά μετά από μερικές μέρες το τοπίο άρχισε να ξακαθρίζει και να οδηγεί με κάποιον τρόπο σε έναν άτυπο και περίεργο κυνηγετικό κώδικα τιμής. Υπήρξε συμπλοκή λόγω του ότι προσπαθούσε να τους εξαπατήσει σε αγοραπωλησία κυνηγόσκυλων.

Βεντέτα

Ομως, μία από τις χαρακτηριστικότερες εγκληματικές μορφές που σχεδόν πάντα ξεκινά από μια παρεξήγηση, ένα λάθος ή μια μυστηριώδη αντίληψη για το δίκαιο ποτισμένη με την τραχιά λογική του όπλου, είναι αυτή της βεντέτας. Οπως, για παράδειγμα, αυτή που ξεκίνησε τον Μάιο του 1994 στο Πάτημα Αποκορώνου Χανίων όταν μια γυναίκα βρέθηκε βιασμένη και στραγγαλισμένη. Δυο οικογένειες άρχισαν να ξεκληρίζονται μεταξύ τους. Τα φονικά ξεκίνησαν από την Κρήτη και απλώθηκαν στην Αμαλιάδα, τη Μυτιλήνη και την Αθήνα. Μέχρι το 1999, που έγινε η τελευταία δολοφονία, είχαν πεθάνει έξι άνθρωποι και από τις δύο οικογένειες. Το κακό είχε ξεκινήσει από μια παρεξήγηση για κτηματικές διαφορές που είχαν οι δύο οικογένειες.

Κατά λάθος

Στο ίδιο κλίμα και μια άλλη βεντέτα, με λιγότερα θύματα, που αποκαλύφθηκε το 2003, πάλι στα Χανιά. Στις 7 Μαρτίου είχε γίνει ένα γλέντι και ο Ι.Α. έριχνε μπαλοθιές. Σκότωσε, όμως, κατά λάθος, έναν καλεσμένο που ήταν ανιψιός του. Ο αδερφός του νεκρού λίγους μήνες μετά έστησε ενέδρα και πυροβόλησε τον γιο του Ι.Α., τον τραυμάτισε και σκότωσε την Ουκρανή φίλη του. Ο τραυματισμένος είπε ότι αναγνώρισε τον ξάδερφό του...

Ας προσέξουμε, τώρα, την αιτία ενός άλλου φονικού που εξελίχθηκε σε βεντέτα στα Περιβολάκια Κισσάμου Χανίων. Νοέμβριος 1987 και ο κόμπος είχε φτάσει στο χτένι για τον Κ.Κ. Τα πρόβατα του γείτονά του Γ.Μ. έμπαιναν στα κτήματά του και του έκαναν ζημιές. Πήρε την καραμπίνα και πήγε να τα βρουν. Τον σκότωσε, όμως. Αποφυλακίστηκε το 1993 σε ηλικία 72 ετών και από τότε φοβόταν. Τρία χρόνια μετά οι δυο γιοι του Γ.Μ. τον βρήκαν να τρώει μαζί με τη γυναίκα του. Η καραμπίνα πήρε εκδίκηση.

15χρονος

Στα Λιβάδια Μυλοποτάμου της Κρήτης, τον Αύγουστο του 1986, μια παρέα πυροβολούσε πινακίδες. Μια σχεδόν φυσιολογική δραστηριότητα για την εποχή και τον τόπο. Μόνο που κάποιος σκότωσε ένα 15χρονο αγόρι. Ακολούθησαν: Μία απόπειρα δολοφονίας με τραυματισμό μέλους της οικογένειας αυτού που σκότωσε το αγόρι. Αλλη μία που κατέληξε στην αναπηρία άλλου μέλους της ίδιας οικογένειας, μια δολοφονία γυναίκας της οικογένειας του πρώτου θύματος. Και κάπου εκεί σταμάτησε με την εικόνα του πατέρα να ζει με τον ανάπηρο γιο του.

Στην Κομοτηνή

Αν φύγουμε από την Κρήτη θα δούμε πολλές περίεργες δολοφονίες που έγιναν από αιτίες που σε κάνουν να αναφωνείς «είναι δυνατόν;». Για παράδειγμα τον Φεβρουάριο του 2000 στην Κομοτηνή δύο μουσουλμάνοι σκότωσαν και έκαψαν έναν ομόθρησκό τους 35χρονο γιατί τους «έκανε άσεμνες χειρονομίες με τις οποίες προσέβαλλε τη γενετήσια αξιοπρέπειά τους», όπως έγραφε το δελτίο Τύπου.

Και ας πάμε να δούμε χαρακτηριστικές περιπτώσεις τέτοιων δολοφονιών από την αρχή της δεκαετίας του '90 μέχρι τις μέρες μας που καταδεικνύουν ότι πολλές φορές ένας φόνος δεν χρειάζεται απαραιτήτως ένα σοβαρό κίνητρο.

Με μαχαίρι

Τον Ιούλιο του 1993, ένας 56χρονος τότε πλανόδιος μικροπωλητής και πατέρας οκτώ παιδιών έγδαρε με το καρότσι του ένα αυτοκίνητο σε κεντρικό δρόμο των Τρικάλων. Ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου μαζί με έναν φίλο του βγήκε και ζήτησε το λόγο. Λίγα λεπτά αργότερα ο μικροπωλητής άρπαξε ένα μαχαίρι, χτύπησε και τους δύο με αποτέλεσμα να σκοτώσει τον φίλο του ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου.

Για ένα τσιγάρο

Δύο χρόνια μετά, τον Σεπτέμβριο του '95, σε μια ταβέρνα στην Πλάκα της Αθήνας, δύο σερβιτόροι ένας 18 ετών και ένας 40 τσακώθηκαν την ώρα της δουλειάς. Ο καβγάς ξεκίνησε για ένα τσιγάρο, επεκτάθηκε σε βρισιές και το παιχνίδι χόντρυνε. Ο 18χρονος που ήταν γιος αστυνομικού τράβηξε περίστροφο και σκότωσε τον συνάδελφό του. Κατά λάθος πέτυχε στο λαιμό και μια τουρίστρια από τη Δανία, ευτυχώς ελαφρά.

Στην Αρτα

Τον Ιούλιο του '96 στο Πολύδροσο της Αρτας μια άλλη τρελή αιτία βρέθηκε πίσω από έναν θάνατο. Ο αγρότης Δ.Γ., 58 ετών τότε, είχε την υποψία ότι ένας συγχωριανός του τού είχε κλέψει ένα ποτιστικό μηχάνημα από το χωράφι του. Του ζήτησε το λόγο και εκείνος αργότερα το είπε στον πατέρα του Γ.Ζ. 67 ετών. Ο πατέρας πήρε ένα μαχαίρι και πήγε να ζητήσει το λόγο. Πάνω στη συμπλοκή ο 67χρονος κάρφωσε το μαχαίρι στον ίδιο του το μηρό. Πέθανε στο νοσοκομείο.

Για 10 κιλά πατάτες

Τα Χριστούγεννα του 1998 ένας αγρότης από τις Λιβανάτες της Φθιώτιδας διαπληκτίστηκε με έναν 19χρονο Αλβανό που προσπαθούσε να του πουλήσει ένα τελάρο με πατάτες. Ο 19χρονος τσατίστηκε και άφησε το τελάρο στα πόδια του αγρότη και γύρισε να φύγει. Αμέσως μετά ακούστηκε μια μπαταριά και ο Αλβανός έπεσε νεκρός με σκάγια στην πλάτη.

Zid
28/11/2006, 14:15
τι διαφέρει αυτός που έχει ένα βαλσαμωμένο-κυνηγημένο ζώο στο σαλόνι του (κακώς κατά την ταπεινή μου γνώμη) από εκείνον που φοράει κυριλέ μπότες από δέρμα κροκοδείλου ???

τι διαφέρει αυτός που χλαπακιάζει τα θηράματα στις ταβέρνες (και μάλιστα τα πληρώνει ακριβότερα ΑΚΡΙΒΩΣ για να μην είναι εκτροφείου) από τον κυνηγό τους ???

Τα δεκάδες εξαφανισμένα είδη του ζωικού βασιλείου έχουν εξαφανιστεί κυνηγημένα από κυνηγούς που τα κυνηγάνε για πλάκα ή έχουν κυνηγηθεί με κίνητρο το κέρδος προκειμένου να καλυφθούν ψευδο-ανάγκες που ο καταναλωτισμός δημιουργεί ???

Το ότι στις 250.000 - 300.000 άδειες κυνηγιού στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί ασυνείδητοι είναι κάτι που το δέχομαι, αλλά αυτό συμβαίνει σε κάθε ομάδα ανθρώπων άσχετα με το επαγγελμά τους ή το χόμπι τους...Πριν λοιπόν βιαστούμε να κατηγορήσουμε συλλήβδην ως ανώμαλους και δολοφόνους αρκετές χιλιάδες ανθρώπους, λίγη σκέψη και αυτοκριτική δεν βλάπτει...

Βρε THEOD δεν πρόσεξες τι σου έγραψα... Είπα!!Αυτοί που περιγράφεις είναι μειοψηφία!!!
και το είπες και μόνος σου!!! υπάρχουν πολλοί ασυνέιδητοι!!!
Κρίμα για τα παιδιά δεν τους άξιζε κάτι τέτοιο.... βγήκαμε εκτός θέματος.... τεσπα!!

φιλικά!!

super_toto
28/11/2006, 14:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από Sabre
Και να ήταν μόνο για το γκαζόν......είναι στην φύση μας να καταστρέφουμε και να σκοτώνουμε τα πάντα.....

Πολύ σωστό φίλε μου, η φύση αυτη η καταραμένη φύση.

sniper
28/11/2006, 14:22
Αρχικά δημιουργήθηκε από Zid
Βρε THEOD δεν πρόσεξες τι σου έγραψα... Είπα!!Αυτοί που περιγράφεις είναι μειοψηφία!!!
και το είπες και μόνος σου!!! υπάρχουν πολλοί ασυνέιδητοι!!!
Κρίμα για τα παιδιά δεν τους άξιζε κάτι τέτοιο.... βγήκαμε εκτός θέματος.... τεσπα!!

φιλικά!!

εσύ δλδ έχεις τεκμηριωμένα στοιχεία με νούμερα κλπ; ή απλά λειτουργείς σαν Ελληνας και ισοπεδώνεις τα πάντα;

Απλά αν γίνουν 1000 καλά δεν ακους κάτι.... 1 στραβό θα γίνει και θα γίνει μύλος... έχουμε και τα κοράκια (δημοσιγράφοι) που διψάνε για αίμα σαν βδέλες και γίνεται η τρίχα τριχιά....

τεσπα.... πάλι σε κύκλους τρέχουμε...

bored
28/11/2006, 14:24
ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΩΜΑΛΟ;;;

Ο ΕΝΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΜΑΣ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ "ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ" ΑΡΡΩΣΤΟς ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΕΙ. Δηλάδη το φυσιολογικό είναι να είμαστε "ψυχολογικά" (το σωστό είναι "ψυχικά",αλλά τολμώ να το διευκρινίσω; ) άρρωστοι;

Το έχω ξαναπεί παλιότερα, έχετε χάσει τη μπάλα και μαζί και ολόκληρο το γήπεδο.
είστε για δέσιμο.

alximistis
28/11/2006, 14:25
Οπότε μιας και αλλάξαμε θέμα εγώ λέω ότι εξακολουθώ να πιστεύω αυτά που είπα πριν, δεν πιστεύω ότι είμαι λάθος σε αυτά που υποστήριξα. Ίσως να υπήρξα υπερβολικός αλλά εμμένω στη θέση μου.
Τεσπα δεν έχει σημασία καμία.
Αφού πιάσατε το κυνήγι να πω ότι δεν μπορώ να κυνηγήσω ούτε να σκοτώσω το παραμικρό πλασματάκι (εξαιρούνται οι κατσαρίδες και τα κουνούπια) και σε γενικές γραμμές είμαι αντίθετος με το κυνήγι.
Αναγνωρίζω όμως τη διάθεση κάποιον να το κάνουν και πιστεύω ότι θα μπορούσε για συγκεκριμένα θηράματα και απολύτως συγκεκριμένο αριθμό καθώς και κάποιες εποχές του χρόνου να επιτρέπεται το κυνήγι.

stradas
28/11/2006, 14:27
Aφού τα είπαμε.... αυτά δεν είναι ζώα, φυτρώνουν σε φάρμες στον Πλανήτη Β3972 σε λουκανικιές, μπριζολιές κλπ.... Όποιος δεν εχει πάει σε σφαγειο (απο εκεί που έρχονται τα μεζεκλίκια σου για το τσιπουρο Χρήστε) δεν ξέρει τι σημαίνει εκτέλεση εν ψυχρό..... το κυνήγι σας πείραξε.... το καυμένο το γουρουνάκι που πινει το νεράκι και έρχεται ο ανώμαλος και το σκοτώνει.... ενώ τα 2-3 ΜΗΝΩΝ γορουνάκια που τα ακους να σκουζουν.... να τα τραβάν απο τα ποδια και να τα σκοτώνουν δεν μας πειράζει... ε;

Ουαί υμίν....

H diafora einai sto kinitro: den eida kanena na to paizei magkas epeidi efage santouits zampon bacon...eno exo dei pollous "magkes" na lene skotosa ena agriogourouno...

Gandalf dr685sm
28/11/2006, 14:29
Για το κυνήγι... THEOD.... με εκφράζεις απόλυτα.

Η μεγαλύτερη υποκρισία των ανθρώπων είναι να λένε τα καημένα τα ζωάκια που τα σκοτώνουν , ενώ εκείνα που είναι σε κτηνοτροφικές μονάδες, περνάνε τα πάνδεινα στις εκτροφές (βασανίζονται αν θέλετε) και στο τέλος περνάνε απο το τραπέζι μας, δεν έχουν τις ίδιες αντιδράσεις.

Κύριοι είμαστε Παμφάγα... και οχι φυτοφάγα-καρποβόρα όπως διάβασα πριν. Οι πρόγονοι μας , δεν ήταν οι χιμπατζήδες , ούτε οι γορίλες... ήταν ενα είδος που δεν υπάρχει πλέον και πήραμε την θέση του. Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους , μοιάζαμε περισσότερο σε μπαμπουίνους (που και αυτοί είναι παμφάγοι).

Το κυνήγι τέλος που τόσο αρνούνται κάποιοι απο εδώ, να το θυμηθούν όταν θα ξαναφάνε ψάρι (απο δίχτυ ή ψάρεμα) σε κάποια ταβέρνα (Και σίγουρα δεν είναι εκτροφείου) ή αγριογούρουνο - μπριζόλα.

Για τα αρνιά που είπατε, ειναι τόσο βίαιος ο θάνατος τους , για να μην σκληρύνει το κρέας τους, που δεν θέλω καν να το περιγράψω εδώ.

Για το θέμα με τους νεκρούς... τι να σχολιάσουμε τώρα ρε παιδιά;

Σκοτωθήκαν για την φασαρία και επειδή πάτησαν τρυφίλλι των κτηνοτρόφων. Χρειάζεται να σχολιάσουμε παραπάνω; ... Κρίμα για αυτούς και αηδία πλέον για τους υπάνθρωπους που κυκλοφορούν γύρω μας.

Gandalf

sniper
28/11/2006, 14:37
Αρχικά δημιουργήθηκε από stradas
H diafora einai sto kinitro: den eida kanena na to paizei magkas epeidi efage santouits zampon bacon...eno exo dei pollous "magkes" na lene skotosa ena agriogourouno...

Αυτό το ελαφάκι είναι 2-3 μηνών και ετοιμάζονται να το σφάξουν για να το φάμε.... (μαζί με 10άδες άλλα που δεν είναι στο frame)

Πάμε πάλι... ποσο μάγκας νοιώθεις όταν βγάζεις την γκόμενα για φαί και λες στο γκαρσόνι : "Το ελάφι "....

70663

Zid
28/11/2006, 14:42
εσύ δλδ έχεις τεκμηριωμένα στοιχεία με νούμερα κλπ; ή απλά λειτουργείς σαν Ελληνας και ισοπεδώνεις τα πάντα;

Απλά αν γίνουν 1000 καλά δεν ακους κάτι.... 1 στραβό θα γίνει και θα γίνει μύλος... έχουμε και τα κοράκια (δημοσιγράφοι) που διψάνε για αίμα σαν βδέλες και γίνεται η τρίχα τριχιά....

τεσπα.... πάλι σε κύκλους τρέχουμε...

Χμμμ δεν είναι 1 στραβό εκτός αν θέλεις πάντα να τα βλέπεις όπως σε βολεύει....:rolleyes: :rolleyes: