View Full Version : μου πατάς το τριφύλλι θα σε σκοτώσω
loukasfilm
29/11/2006, 15:25
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
2 το πολύ 3 μέτρα εχουν διασπορά τα σκάγια στην απόσταση που μπορουν να καταφέρουν πλήγμα.... για να έχεις διασπορά 20 και 30 μέτρα πρέπει να ρίχνεις σκάγια με πυροβόλο απο το Αβερωφ :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Το τσοκ.... εννοείς βέβαια τον μειωτήρα στην αποθήκη του όπλου, είναι εκεί για να μην μπορείς να βάλεις παραπάνω απο δύο (2) φυσίγγια στο όπλο.... (ουτε καν 3 επιτρέπει ο νόμος.... κι αν σε πιάσουν με παραπάνω.... σου παιρνουν και τό σώβρακο που φοράς.... (κατάσχεται ακόμα και το αυτοκίνητο).....
Τεσπα.... ευτυχως που υπάρχουν τέτοια ποστ και βλέπουμε την άγνοια για το θέμα που έχει η αντίθετη πλευρά....
:smokin:
Η ερώτηση είναι στα είκοσι με τριάντα μέτρα τι διασπορά έχουν τα σκάγια. Αν εσύ δεν το κατάλαβες με την πείρα που έχεις τότε μάλλον ηθελημένα δεν θέλεις να απαντήσεις.
Επίσης δεν απαντάς πόσους φίλους έχεις που έχουν βγάλει τον μειωτήρα (λάθος η λέξη τσοκ), και χρησιμοποιούν περισσότερα φυσίγγια.
Επίσης δεν απαντάς πόσες φορές είναι σωστό να ρίξεις για να "πάρεις" ένα θήραμα.
Και τελικά δεν μας λες αν το σύνολο των κυνηγών λειτουργεί σωστά ή λάθος.
:beer:
Στην καραμπινα επιτρεπετε να εχεις 3 φυσσιγγια και τα φυσσιγγια εχουν διασπορα αναλογα το ειδος τους αλλα για παραδειγμα το 9αρι το διασπορας που ειναι κλασσικο φυσσιγγι εχει διασπορα περιπου 35-40 ποντους διαμετρο κυκλου και αυτο εξαρτατε και απο τις καιρικες συνθηκες, βλεπε θερμοκρασια, υγρασια κλπ
Τεσπα μαλλον τα ιδια ειπαμε....:smokin:
Αρχικά δημιουργήθηκε από loukasfilm
Η ερώτηση είναι στα είκοσι με τριάντα μέτρα τι διασπορά έχουν τα σκάγια. Αν εσύ δεν το κατάλαβες με την πείρα που έχεις τότε μάλλον ηθελημένα δεν θέλεις να απαντήσεις.
Επίσης δεν απαντάς πόσους φίλους έχεις που έχουν βγάλει τον μειωτήρα (λάθος η λέξη τσοκ), και χρησιμοποιούν περισσότερα φυσίγγια.
Επίσης δεν απαντάς πόσες φορές είναι σωστό να ρίξεις για να "πάρεις" ένα θήραμα.
ουφφφφφφφφφφφ.....
στα 20 με 30 μέτρα η διασπορά είναι 2 με (το πάαααρα πολυ) 3 μετρα σε διάμετρο...αλλά σκέψου ότι μπορεί και να μην χτυπήσεις το θύραμα και να το περάσουν γύρω του....
ΚΑΝΕΝΑΣ γνωστός μου δεν το κάνει.... όσοι το κάνουν δεν είναι κυνηγοί αλλά λαθροκυνηγοί.. ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ!!!!!
2 φορές... να σε δω όμως πόσο ψυχραιμος θα είσαι αν δεις τα δόντια του κάπρου που τρέχει εναντίων σου....
Το σύνολο των κυνηγών λειτουργεί σωστά..... ΜΑΛΑΚΕΣ υπάρχουν σε όλο το φάσμα της κοινωνίας....
Αρχικά δημιουργήθηκε από rsp
Στην καραμπινα επιτρεπετε να εχεις 3 φυσσιγγια και τα φυσσιγγια εχουν διασπορα αναλογα το ειδος τους αλλα για παραδειγμα το 9αρι το διασπορας που ειναι κλασσικο φυσσιγγι εχει διασπορα περιπου 35-40 ποντους διαμετρο κυκλου και αυτο εξαρτατε και απο τις καιρικες συνθηκες, βλεπε θερμοκρασια, υγρασια κλπ
Τεσπα μαλλον τα ιδια ειπαμε....:smokin:
τα 9, 9.5 και 10 στα 30 μέτρα έχουν ανοιξει πιο πολύ... 2 μέτρα αντε 3 ΒΙΑ (σωστά οι θερμοκρασία παίζει μεγάλο ρόλο)
(2 στην αποθήκη κι 1 στη θαλάμη...... στο όριο....)
Στα υπολοιπα εγω σου απαντησα, αλλα οσο αφορα τις ποσες φορες θα σου πω οτι στα ειδη θυραματος που εχω κυνηγισει εγω (πουλια, αγριογουρουνο, παπιες, λαγο) αν δεν τα πετυχεις με την πρωτη δυσκολευει πολυ και αν ουτε με τη δευτερη τοτε πρακτικα δεν υπαρχει λογος να δοκιμασεις ξανα γιατι εχει απομακρυνθει παρα παρα πολυ! Στο δε αγριογουρουνο συγκεκριμενα μαλλον σε εχει τραυματισει το ιδιο....
PortisHead
29/11/2006, 15:33
Εγω την εχω αφησει 6σφαιρη μιας και δεν κυνηγάω....απλα τωρα τελευταια οι αλβανοί πλακώνουν 3-3 , 4-4.....just in case
:lol: :lol: :lol:
loukasfilm
29/11/2006, 15:33
ουφφφφφφφφφφφ.....
στα 20 με 30 μέτρα η διασπορά είναι 2 με (το πάαααρα πολυ) 3 μετρα σε διάμετρο...αλλά σκέψου ότι μπορεί και να μην χτυπήσεις το θύραμα και να το περάσουν γύρω του....
ΚΑΝΕΝΑΣ γνωστός μου δεν το κάνει.... όσοι το κάνουν δεν είναι κυνηγοί αλλά λαθροκυνηγοί.. ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ!!!!!
2 φορές... να σε δω όμως πόσ ψυχραιμος θα είσα αν δεις τα δόντια του κάπρου που τρέχει εναμτίων σου....
Το σύνολο των κυνηγών λειτουργεί σωστά..... ΜΑΛΑΚΕΣ υπάρχουν σε όλο το φάσμα της κοινωνίας....
Τουλάχιστον τώρα απάντησες πιο σωστά.
Και άλλη μια ερώτηση, όπως πολύ σωστά είπες μαλάκες υπάρχουν παντού. Τι ζημιά όμως κάνουν αυτοί οι μαλάκες? Έχω δει γνωστούς μου κυνηγούς οι οποίοι έχουν φέρει από σαράντα μέχρι εξήντα τσίχλες, (δεν είναι παραμύθι), και τις κρατάνε στην κατάψυξη για μεζέ. Που είναι η λογική σε αυτό? Κατά τα άλλα είναι νόμιμοι.
PortisHead
29/11/2006, 15:35
Τουλάχιστον τώρα απάντησες πιο σωστά.
Και άλλη μια ερώτηση, όπως πολύ σωστά είπες μαλάκες υπάρχουν παντού. Τι ζημιά όμως κάνουν αυτοί οι μαλάκες? Έχω δει γνωστούς μου κυνηγούς οι οποίοι έχουν φέρει από σαράντα μέχρι εξήντα τσίχλες, (δεν είναι παραμύθι), και τις κρατάνε στην κατάψυξη για μεζέ. Που είναι η λογική σε αυτό? Κατά τα άλλα είναι νόμιμοι.
Στα περιπτερα δεν εχει τσιχλες ???
(ωχ...μεπιασε το spamming amok)
:lol:
loukasfilm
29/11/2006, 15:35
Στα υπολοιπα εγω σου απαντησα, αλλα οσο αφορα τις ποσες φορες θα σου πω οτι στα ειδη θυραματος που εχω κυνηγισει εγω (πουλια, αγριογουρουνο, παπιες, λαγο) αν δεν τα πετυχεις με την πρωτη δυσκολευει πολυ και αν ουτε με τη δευτερη τοτε πρακτικα δεν υπαρχει λογος να δοκιμασεις ξανα γιατι εχει απομακρυνθει παρα παρα πολυ! Στο δε αγριογουρουνο συγκεκριμενα μαλλον σε εχει τραυματισει το ιδιο....
Θα συμφωνούσες να επιτρεπόταν το κυνήγι με μονόκανα? Δωδεκάρια δεκαεξάρια κλπ? αν δεν το πάρεις το έχασες?
Αρχικά δημιουργήθηκε από PortisHead
Εγω την εχω αφησει 6σφαιρη μιας και δεν κυνηγάω....απλα τωρα τελευταια οι αλβανοί πλακώνουν 3-3 , 4-4.....just in case
Κλασσική περίπτωση κατόχου που θα έπρεπε να του αφαιρείται η άδεια κατοχής.... (σε κράτος που λειτουργούν σωστά όλα)
τα 9, 9.5 και 10 στα 30 μέτρα έχουν ανοιξει πιο πολύ... 2 μέτρα αντε 3 ΒΙΑ (σωστά οι θερμοκρασία παίζει μεγάλο ρόλο)
(2 στην αποθήκη κι 1 στη θαλάμη...... στο όριο....)
Θεωρω οτι μιλαμε για τη δραστικη διασπορα και οχι για ενα σκαγι που εχει ανοιχτει στο περα...Οπως θα δεις και στην εικονα αναφερομαι στο κοκκινο κυκλο!
Θα συμφωνούσες να επιτρεπόταν το κυνήγι με μονόκανα? Δωδεκάρια δεκαεξάρια κλπ? αν δεν το πάρεις το έχασες?
Επιτρέπεται.... έχουμε... δεν έχουμε κανένα πρόβλημα....
Αντίθετα... θα προτιμουσα να κυνηγάω με Μ1 ή με τόξο αντί για λειόκαννο 12άρι... αλλά μας το απαγορεύουν...
Σκέψου το λίγο...
Θεωρω οτι μιλαμε για τη δραστικη διασπορα και οχι για ενα σκαγι που εχει ανοιχτει στο περα...Οπως θα δεις και στην εικονα αναφερομαι στο κοκκινο κυκλο!
μαλακια δεν μπορω να στειλω τωρα την εικονα...
σε μένα τα εξηγείς; Πας καλά; :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :lol:
Επιτρεπετε και εγω συχνα παω με μονοκανο γιατι δεν με νοιαζει αν θα παρω θηραματα αλλα το συνολο! Αν δεις στις γενικες θα δεις και το νεο μου αποκτημα που εκτος απο ολα τα αλλα...ειναι μονοκανο..!
σε μένα τα εξηγείς; Πας καλά; :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :lol:
Βρε βλαμμενε μιλαω γενικα....:lol: :lol: :lol:
Εσυ ξερω οτι εχουμε τα ιδια μικροβια....Ειμαστε ανωμαλοι αντρες!!!
Επιτρεπετε και εγω συχνα παω με μονοκανο γιατι δεν με νοιαζει αν θα παρω θηραματα αλλα το συνολο! Αν δεις στις γενικες θα δεις και το νεο μου αποκτημα που εκτος απο ολα τα αλλα...ειναι μονοκανο..!
Βρε μαλέα..... το 410 είναι .410 cal????????
Δεν είναι ραβδωτό ρε κακομοίρογλου; :rotflmao:
loukasfilm
29/11/2006, 15:45
Επιτρέπεται.... έχουμε... δεν έχουμε κανένα πρόβλημα....
Αντίθετα... θα προτιμουσα να κυνηγάω με Μ1 ή με τόξο αντί για λειόκαννο 12άρι... αλλά μας το απαγορεύουν...
Σκέψου το λίγο...
Αν συμφωνείς λοιπόν για τα μονόκανα, τότε γιατί έχεις καραμπίνα? Αν η ιστορία όλη είναι για την επαφή με την φύση και τα λοιπά, γιατί δεν το βάζεις στην πολύ απλή του μορφή?
Για παράδειγμα ο πατέρας μου έχει ακόμα ένα δεκαεξάρι μονόκανο. Όταν θα βγεί για κυνήγι, θα πάει με αυτό, ότι πάρει και ότι του φύγει.
Για τα ραβδωτά και τα λειόκανα το έχω ψάξει, διαφωνώ για το Μ1. Για το τόξο είναι άλλη υπόθεση. Έχεις κυνηγήσει ποτέ σε καταφύγιο?
Τι σου λεω ειναι 36αρι! Θα σου στειλω πιο αναλυτικα!!
Έχεις κυνηγήσει ποτέ σε καταφύγιο?
Φιρί φιρί το πας ρε φίλε.....
Αν συμφωνείς λοιπόν για τα μονόκανα, τότε γιατί έχεις καραμπίνα? Αν η ιστορία όλη είναι για την επαφή με την φύση και τα λοιπά, γιατί δεν το βάζεις στην πολύ απλή του μορφή?
Για παράδειγμα ο πατέρας μου έχει ακόμα ένα δεκαεξάρι μονόκανο. Όταν θα βγεί για κυνήγι, θα πάει με αυτό, ότι πάρει και ότι του φύγει.
Για τα ραβδωτά και τα λειόκανα το έχω ψάξει, διαφωνώ για το Μ1. Για το τόξο είναι άλλη υπόθεση. Έχεις κυνηγήσει ποτέ σε καταφύγιο?
Διαφωνείς με το Μ1.... μάλιστα.... ξέρεις δλδ και μπορείς να κρίνεις.... οκ....
Λοιπον.... δεν παω να κυνηγήσω γουρούνι με μονόκαννο.... τα θέλω τα έντερά μου σε περίπτωση στραβής.....
Καταφύγιο; σε ορειβατικό; Μπα.... θα δω κανέναcrs-k μπροστά μου και αντε να συγκρατηθώ... :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Σε καταφύγιο θυραμάτων.... ΟΧΙ!
latris mixanis
29/11/2006, 15:56
Ξεκίνησε το θρεντ για τον άδικο χαμό 5 συναθρώπων, φτάσαμε να μιλάμε για το τι έτρωγαν οι μαιμούδες(εμείς δλδ στα νιάτα μας:hypnotize ), είπαμε ότι μολύνουμε καταστρέφουμε τη φύση, τα βάλαμε με τους ψαροντουφεκάδες και τους κυνηγούς, τώρα λέμε για τα όπλα(εμένα μου αρέσει η μπερέτα του μπαμπα μου..) και μετά τι θα πούμε?? Μήπως λέω μήπως είμαστε εκτός ??:mad: Μήπως λέμε άλλα λόγια για να αγαπιόμαστε, μήπως έχουμε μπλέξει τα μπούτια μας??
Αυτά :smilea:
loukasfilm
29/11/2006, 16:01
Αρχικά δημιουργήθηκε από srx6
Φιρί φιρί το πας ρε φίλε.....
Καταφύγιο θηραμάτων λέμε μην παρασύρεσαι.
Η διασπορά εξαρτάται από το νούμερο των σκαγιών, το βάρος της μπαρούτης, την τάπα του φυσιγγίου, το τσόκ της κάννης, την θερμοκρασία κλπ...Πιασ' το αυγό και κούρευτο...
Σε γενικές γραμμές, αν μιλάμε για "τσιχλοειδή φυσίγγια" (όρος κι αυτός...) που σημαίνει 9άρια ή βία 8άρια, στα 30 μέτρα (που είναι ΠΟΛΛΑ για τέτοιου μεγέθους στόχο) έχουν σχηματίσει έναν κύκλο 2 μέτρων περίπου αλλά με μεγάλες πιθανότητες το πουλί να περάσει ανάμεσα ή να βληθεί ξώφαλτσα από 1-2 σκάγια και να το χάσεις...Γενικά τσίχλες-κοτσύφια χτυπιούνται μέχρι τα 20 μέτρα όπου το μέγεθος του κύκλου είναι γύρω στο 1 μέτρο και με ικανοποιητική πυκνότητα ώστε να έχεις πολλές πιθανότητες...
Θα παραδεχτώ ότι αρκετοί βγάζουν την τάπα για να έχουν πιο πολλά άμεσα διαθέσιμα φυσσίγια στο όπλο (συνήθως 5 συνολικά), πράγμα που στο 95% των περιπτώσεων είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΧΡΗΣΤΟ μιας και μετά τις 2 βολές και το θήραμα έχει βγεί εκτός ωφέλιμου βεληνεκούς, και η σκοπευτική γραμμή έχει χαλάσει από την οπισθοδρόμηση του όπλου...
Στα περάσματα τσίχλας που έρχονται κοπαδιαστά έχουν μια μια χρησιμότητα τα 5 φυσσίγγια αλλά ρίχνοντας σε διαφορετικά πουλιά όχι στό ίδιο, και φυσικά είναι παράνομο και τιμωρείται αυστηρά.....Εγώ τα τελευταία χρόνια έχω βολευτεί με ένα Ποζέ και δεν με απασχολεί το θέμα...
Θέλω να πιστεύω ότι η πλειοψηφία των κυνηγών λειτουργεί σωστά....Δεν μπορώ όμως να μην παραδεχτώ ότι υπάρχουν και ασυνείδητοι...όπως και επειδή η νομοθεσία γύρω από το κυνήγι είναι μεγάλη και πολύπλοκη υπάρχουν και διαβαθμίσεις "παρανομιμότητας" και δεν έχουν όλες την ίδια βαρύτητα...
Ελπίζω να σε κάλυψα...:wave2:
loukasfilm
29/11/2006, 16:12
Διαφωνείς με το Μ1.... μάλιστα.... ξέρεις δλδ και μπορείς να κρίνεις.... οκ....
Λοιπον.... δεν παω να κυνηγήσω γουρούνι με μονόκαννο.... τα θέλω τα έντερά μου σε περίπτωση στραβής.....
Καταφύγιο; σε ορειβατικό; Μπα.... θα δω κανέναcrs-k μπροστά μου και αντε να συγκρατηθώ... :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Σε καταφύγιο θυραμάτων.... ΟΧΙ!
Τελικά sniper είσαι για την πλάκα. Το αν ξέρω ή όχι από λειόκανα ή ραβδωτά αν θέλεις το λύνουμε σε άλλο θρεντάκι.
Είδες που άλλα λόγια να αγαπιόμαστε? Αν είσουνα και "καλά" κυνηγός θα κυνηγούσες γουρούνι με μονόκανο. Αλλά τελικά ας είμαστε και σίγουροι, λες και δεν φτάνει που πάνε 10 άτομα για ένα γουρούνι. Έτσι? Όλα επί ίσοις όροις.
Μακάρι κι εσύ και όλοι οι άλλοι να κυνηγούσατε σε καταφύγια θηραμάτων. Ελεγχόμενα και συγκεκριμένα, αλλά αυτό δεν βολεύει. Γιατί προυποθέτει να ξέρεις τι κάνεις, και την σημασία που έχουν τα άγρια ζώα. 'Επίσης προυποθέτει ότι θα πληρώσεις, για τα θηράματα, όπως επίσης και ότι θα φας πρόστιμο για ότι "λάθος" κάνεις. Γι' αυτό και δεν χαρακτηρίζεστε κυνηγοί.
Τελικά sniper είσαι για την πλάκα. Το αν ξέρω ή όχι από λειόκανα ή ραβδωτά αν θέλεις το λύνουμε σε άλλο θρεντάκι.
Είδες που άλλα λόγια να αγαπιόμαστε? Αν είσουνα και "καλά" κυνηγός θα κυνηγούσες γουρούνι με μονόκανο. Αλλά τελικά ας είμαστε και σίγουροι, λες και δεν φτάνει που πάνε 10 άτομα για ένα γουρούνι. Έτσι? Όλα επί ίσοις όροις.
Μακάρι κι εσύ και όλοι οι άλλοι να κυνηγούσατε σε καταφύγια θηραμάτων. Ελεγχόμενα και συγκεκριμένα, αλλά αυτό δεν βολεύει. Γιατί προυποθέτει να ξέρεις τι κάνεις, και την σημασία που έχουν τα άγρια ζώα. 'Επίσης προυποθέτει ότι θα πληρώσεις, για τα θηράματα, όπως επίσης και ότι θα φας πρόστιμο για ότι "λάθος" κάνεις. Γι' αυτό και δεν χαρακτηρίζεστε κυνηγοί.
Οπα λεβεντη μου εχεις παει σε καταφυγιο??? Να πας και καλα για κυνηγι και να βλεπεις το φασιανο να περπαταει μπροστα σου λες και δεν υπαρχεις...Τα ζωα εκει ειναι τοσο εξικειομενα με τον ανθρωπο που δεν εχει νοημα!!! Γιατι νομιζεις οτι ειναι θεμα τα χρηματα? Μπορει για σενα αλλα πχ δεν ειναι για μενα...Αρα πως βγαζεις συμπερασμα? Εχεις υποψην σου ποσο αυστηρα ειναι τα προστιμα για κυνηγους? Ξερεις οτι μονο φετος στην περιοχη της Φθειοτιδας εχουν γινει 30 συλληψεις και κατασχεσεις οπλων, αυτοκινητων και λοιπα...
loukasfilm
29/11/2006, 16:32
Οπα λεβεντη μου εχεις παει σε καταφυγιο??? Να πας και καλα για κυνηγι και να βλεπεις το φασιανο να περπαταει μπροστα σου λες και δεν υπαρχεις...Τα ζωα εκει ειναι τοσο εξικειομενα με τον ανθρωπο που δεν εχει νοημα!!! Γιατι νομιζεις οτι ειναι θεμα τα χρηματα? Μπορει για σενα αλλα πχ δεν ειναι για μενα...Αρα πως βγαζεις συμπερασμα? Εχεις υποψην σου ποσο αυστηρα ειναι τα προστιμα για κυνηγους? Ξερεις οτι μονο φετος στην περιοχη της Φθειοτιδας εχουν γινει 30 συλληψεις και κατασχεσεις οπλων, αυτοκινητων και λοιπα...
Τι δεν έχει νόημα? Έχεις πάει σε καταφύγιο? ή απλά υποθέτεις, ή απλά έχεις ακούσει?
Για σένα δεν είναι αλλά για τους περισσότερους είναι.
Πόσες παραβάσεις είπες? Πιθανά να είναι και περισσότερες, απλά αυτές πιάστηκαν. Και το μόνο που αποδεικνύουν είναι το μέγεθος του προβλήματος της λαθροθηρίας.
VegasKitty
29/11/2006, 16:35
Να πω τωρα και γω κατι???
Οπως ειπε και η Λατρις νωριτερα, αυτο το θρεαντ δεν ειναι εδω για να λυσετε τις διαφορες σας για τα οπλα και το κυνηγι!!
Αν θελετε να το κανετε, πηγαιντε και ανοιξτε θρεαντ στις διαμαχες και καντε το!!
Αυτο το ποστ ειχε να κανει με τις 5 ζωες που χαθηκαν και οχι τις αποψεις σας γενικα σε καποια πραγματα!!!
Συγνωμη που επεμβαινω στην "συζητηση" αλλα ετσι ειναι....
Για να σου απανταω προφανως εχω παει και δεν ειπε κανεις οτι δεν υπαρχει προβλημα με λαθροθηρες απλα οτι δεν ειναι ολοι!!
Τι δεν καταλαβες απο αυτα που ειπα και θεωρεις οτι εχει νοημα το να σκοτωνει και ο τυφλος?
Δεν υπαρχει νοημα στο να σκοτωνεις ενα ζωο που εχει ταιστει και εκτραφει οπως αυτα στο σουπερ μαρκετ...Παρτο απο εκει....Ουτε εχει νοημα το να σκοτωνεις μονο για να ακουσεις το μπαμ!!
Αρχικά δημιουργήθηκε από VegasKitty
Να πω τωρα και γω κατι???
Οπως ειπε και η Λατρις νωριτερα, αυτο το θρεαντ δεν ειναι εδω για να λυσετε τις διαφορες σας για τα οπλα και το κυνηγι!!
Αν θελετε να το κανετε, πηγαιντε και ανοιξτε θρεαντ στις διαμαχες και καντε το!!
Αυτο το ποστ ειχε να κανει με τις 5 ζωες που χαθηκαν και οχι τις αποψεις σας γενικα σε καποια πραγματα!!!
Συγνωμη που επεμβαινω στην "συζητηση" αλλα ετσι ειναι....
Παρακαλω μην ζητατε συγνωμη !!:blush:
Αλλα καλος ή κακος ξεφυγαμε απο το θεμα οποτε καλυτερα να βαζαμε το πολυ δυσαρεστο γεγονος σε ενα αλλο τοπικ που θα ασχοληθει με αυτο και μονο! Γιατι μετα απο 20 σελιδες διαμαχης για το κυνηγι δυσκολα σταματα!!
Με ολο το σεβασμο παντα...!:wave2:
loukasfilm
29/11/2006, 16:42
Για να σου απανταω προφανως εχω παει και δεν ειπε κανεις οτι δεν υπαρχει προβλημα με λαθροθηρες απλα οτι δεν ειναι ολοι!!
Τι δεν καταλαβες απο αυτα που ειπα και θεωρεις οτι εχει νοημα το να σκοτωνει και ο τυφλος?
Δεν υπαρχει νοημα στο να σκοτωνεις ενα ζωο που εχει ταιστει και εκτραφει οπως αυτα στο σουπερ μαρκετ...Παρτο απο εκει....Ουτε εχει νοημα το να σκοτωνεις μονο για να ακουσεις το μπαμ!!
Τελικά τα νοήματα τα αντιλαμβάνεται όπως θέλει ο καθένας. Σου αρέσει η ένταση του κυνηγιού, και η αδρεναλίνη που ανεβαίνει. Όλα καλά και άγια σε μια ιδεατή κατάσταση.
Το πρόβλημα σήμερα είναι ότι σκοτώνει και ο τυφλός οπουδήποτε και οτιδήποτε. Η μόνη λύση για να συνεχιστεί το κυνήγι είναι τα καταφύγια αρέσει δεν αρέσει σε όλους. Δεν είμαστε μακρυά από την στιγμή που θα απαγορευτεί τελείως και παντού.
Cpt. Haddock
29/11/2006, 16:51
Εγω απλα να πω οτι γ@μήθηκε τελείως το θέμα του εγκλήματος στο Αγρίνιο με το θεμιτό ή όχι του κυνηγιού...
Να πω οτι αν δεν κυνηγούσαν οι 5, σήμερα θα ζούσαν
Να πω οτι αν δεν μπορούσε ο καθένας να αγοράσει όπλο σήμερα θα ζούσαν
Και να πω κατι για όσους θεωρούν το ίδιο να κυνηγάς και το ίδιο να τρως "ετοιμο" φαγητό απο supermarket, αλιείες κλπ, οτι στα τελευταία αρχίζουν αναγκαστικά και μπαίνουν περιορισμοί.
Πχ...
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=758510&lngDtrID=252
Ένα βήμα πριν την κατάρρευση
H EE αναγκάζεται να μειώσει το όριο στην αλιεία γαλαζόπτερου τόνου
Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε να μειώσει το ανώτατο όριο για την αλιεία γαλαζόπτερου τόνου προκειμένου να αποτρέψει την εμπορική εξαφάνιση του ψαριού, ενός από τα ακριβότερα του κόσμου. Οι επιστήμονες, ωστόσο, θεωρούν τα μέτρα ανεπαρκή.
Οι 42 χώρες που μετείχαν σε συνάντηση της Διεθνούς Επιτροπής για τη Διατήρηση του Τόνου του Ατλαντικού (ICCAT) συμφώνησαν την Κυριακή τα μειώσουν την αλιεία στον ανατολικό Ατλαντικό και τη Μεσόγειο από τους 32.000 τόνους σήμερα στους 25.000 τόνους το 2010.
«Τα αποφασιστικά μέτρα που αποφάσισε η ICCAT αποτελούν μια ρεαλιστική αλλαγή για την βαθμιαία ανάκαμψη του γαλαζόπτερου τόνου» δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος Αλιείας Τζο Μποργκ. Επισήμανε ότι η προστασία του είδους έπρεπε να εξεταστεί λαμβάνοντας υπόψη την ύφεση των αλιευτικών κοινοτήτων στην ΕΕ.
Οι επιστήμονες είχαν ζητήσει μείωση έως και κατά 15.000 τόνους.
Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις Greenpeace και WWF είχαν προειδοποιήσει πρόσφατα ότι τα διάφορα είδη τόνου, και ειδικά ο γαλαζόπτερος, απειλούνται με βιολογική και εμπορική εξαφάνιση, όπως εξάλλου και ο μπακαλιάρος.
Μόλις πριν από λίγες ημέρες, διεθνής επιστημονική έρευνα προειδοποίησε ότι η εμπορική αλιεία στους ωκεανούς απειλείται με ολοκληρωτική κατάρρευση έως το 2050.
Ο γαλαζόπτερος τόνος, κάποτε βασικό διατροφικό είδος στη Μεσόγειο, σήμερα χρησιμοποιείται σχεδόν αποκλειστικά για τα ακριβότερα πιάτια σούσι και σασίμι.
news.in.gr, με πληροφορίες από Associated Press
Απο εκεί και πέρα, όσοι αισθάνεστε εντάξει με τη συνέιδησή σας, γεμίστε τα λειόκανα και ορμάτε :sad:
wishfull thinking....
βλεπουμε!!!
loukasfilm
29/11/2006, 16:55
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Εγω απλα να πω οτι γ@μήθηκε τελείως το θέμα του εγκλήματος στο Αγρίνιο με το θεμιτό ή όχι του κυνηγιού...
Να πω οτι αν δεν κυνηγούσαν οι 5, σήμερα θα ζούσαν
Να πω οτι αν δεν μπορούσε ο καθένας να αγοράσει όπλο σήμερα θα ζούσαν
Και να πω κατι για όσους θεωρούν το ίδιο να κυνηγάς και το ίδιο να τρως "ετοιμο" φαγητό απο supermarket, αλιείες κλπ, οτι στα τελευταία αρχίζουν αναγκαστικά και μπαίνουν περιορισμοί.
Πχ...
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=758510&lngDtrID=252
Ένα βήμα πριν την κατάρρευση
H EE αναγκάζεται να μειώσει το όριο στην αλιεία γαλαζόπτερου τόνου
Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε να μειώσει το ανώτατο όριο για την αλιεία γαλαζόπτερου τόνου προκειμένου να αποτρέψει την εμπορική εξαφάνιση του ψαριού, ενός από τα ακριβότερα του κόσμου. Οι επιστήμονες, ωστόσο, θεωρούν τα μέτρα ανεπαρκή.
Οι 42 χώρες που μετείχαν σε συνάντηση της Διεθνούς Επιτροπής για τη Διατήρηση του Τόνου του Ατλαντικού (ICCAT) συμφώνησαν την Κυριακή τα μειώσουν την αλιεία στον ανατολικό Ατλαντικό και τη Μεσόγειο από τους 32.000 τόνους σήμερα στους 25.000 τόνους το 2010.
«Τα αποφασιστικά μέτρα που αποφάσισε η ICCAT αποτελούν μια ρεαλιστική αλλαγή για την βαθμιαία ανάκαμψη του γαλαζόπτερου τόνου» δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος Αλιείας Τζο Μποργκ. Επισήμανε ότι η προστασία του είδους έπρεπε να εξεταστεί λαμβάνοντας υπόψη την ύφεση των αλιευτικών κοινοτήτων στην ΕΕ.
Οι επιστήμονες είχαν ζητήσει μείωση έως και κατά 15.000 τόνους.
Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις Greenpeace και WWF είχαν προειδοποιήσει πρόσφατα ότι τα διάφορα είδη τόνου, και ειδικά ο γαλαζόπτερος, απειλούνται με βιολογική και εμπορική εξαφάνιση, όπως εξάλλου και ο μπακαλιάρος.
Μόλις πριν από λίγες ημέρες, διεθνής επιστημονική έρευνα προειδοποίησε ότι η εμπορική αλιεία στους ωκεανούς απειλείται με ολοκληρωτική κατάρρευση έως το 2050.
Ο γαλαζόπτερος τόνος, κάποτε βασικό διατροφικό είδος στη Μεσόγειο, σήμερα χρησιμοποιείται σχεδόν αποκλειστικά για τα ακριβότερα πιάτια σούσι και σασίμι.
news.in.gr, με πληροφορίες από Associated Press
Απο εκεί και πέρα, όσοι αισθάνεστε εντάξει με τη συνέιδησή σας, γεμίστε τα λειόκανα και ορμάτε :sad:
Συμφωνώ απόλυτα.
Οι συγκεκριμενοι τυποι αν ειχαν μπαλνταδες,πιστευετε οτι το αποτελεσμα θα ηταν διαφορετικο?
loukasfilm
29/11/2006, 17:30
Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1
Οι συγκεκριμενοι τυποι αν ειχαν μπαλνταδες,πιστευετε οτι το αποτελεσμα θα ηταν διαφορετικο?
Το ίδιο θα ήταν.
Απ' οτι βλεππω, οτι και να πει κανεις ... :a35:
"Στου κουφου την πορτα... το σαπουνι σου χαλας..." :dizzy:
:a018: :a018: :a018:
Αρχικά δημιουργήθηκε από crs-k
Απ' οτι βλεππω, οτι και να πει κανεις ... :a35:
"Στου κουφου την πορτα... το σαπουνι σου χαλας..." :dizzy:
:a018: :a018: :a018: TΟ κυνηγό και αν τον πλένεις - αρες μάρες κουκουνάρες!!! :rotflmao: :rotflmao: :a4: :a4:
PortisHead
30/11/2006, 12:34
Κλασσική περίπτωση κατόχου που θα έπρεπε να του αφαιρείται η άδεια κατοχής.... (σε κράτος που λειτουργούν σωστά όλα)
Ειπα : ΔΕΝ ΚΥΝΗΓΑΩ !!!!
οποτε και μυδραλιο να εχω στο σπιτι για συλλεκτικους λόγους...δεν ενοχλώ κανέναν...σωστά ???
:wave2:
Ειπα : ΔΕΝ ΚΥΝΗΓΑΩ !!!!
οποτε και μυδραλιο να εχω στο σπιτι για συλλεκτικους λόγους...δεν ενοχλώ κανέναν...σωστά ???
:wave2:
ναι αλλα δεν κανεις και συλλογή.... σωστα;
PortisHead
30/11/2006, 12:38
ναι αλλα δεν κανεις και συλλογή.... σωστα;
Κι ομως...κάνω.
Οπλα,σπαθια,μεσαιωνικά κλπ κλπ
Κι ασχολουμε και με την πρακτικη σκοποβολή....απλα οχι σε ζώα.
Για δίποδα...το συζητάμε....
Κι ομως...κάνω.
Οπλα,σπαθια,μεσαιωνικά κλπ κλπ
Κι ασχολουμε και με την πρακτικη σκοποβολή....απλα οχι σε ζώα.
Για δίποδα...το συζητάμε....
Τότε ΟΚ....
Πρακτική.... ήσουν και στο Πανελλήνιο στα Ιωάννινα; Σύλλογος;
PortisHead
30/11/2006, 12:48
Τότε ΟΚ....
Πρακτική.... ήσουν και στο Πανελλήνιο στα Ιωάννινα; Σύλλογος;
Εχμμμ....δεν εννοω την κλασσική πρακτικη σκοποβολή.
Λαθος term χρησιμοποίησα.
Μολις πρόσφατα εμαθα για αυτο που λες...και την Κυριακή παω να τους συναντήσω στο πεδίο βολής.
Δες και τα p.m. σου.
Ζούγκλα rulez... :sad:
70858
FestoNero
30/11/2006, 16:09
Αυτη η πινακιδα ειναι πιθανοτατα εμπνευσμενη απο το Grand Theft Auto: Vice City..
:rolleyes: :rolleyes:
Αρχικά δημιουργήθηκε από FestoNero
Αυτη η πινακιδα ειναι πιθανοτατα εμπνευσμενη απο το Grand Theft Auto: Vice City..
:rolleyes: :rolleyes:
μπορεί και από τη σελίδα 11
η συνέχεια του φονικού γίνεται στην τηλεόραση τελικά
δύο πολύ ωραίες γελιογραφίες από τα σημερινά νέα νομίζω εκφράζουν πολύ καλά το παραπάνω
(ΤΑ ΝΕΑ , 01/12/2006 , Σελ.: N41
Κωδικός άρθρου: A18705N411
ID: 547810)
70891
και
(ΤΑ ΝΕΑ , 01/12/2006 , Σελ.: N03
Κωδικός άρθρου: A18705N031
ID: 547809)
70892
Αρχικά δημιουργήθηκε από crs-k
Σαφως και ΔΕΝ φταιει το οπλο απο μονο του, αλλα αλλο πραγμα ειναι να το εχει ο καθε ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΣ Νομιμα, κι αλλο καποιος (εξ' ορισμου κακοβουλος) να παει να το βρει παρανομα ... :sick:
Το να "οπλιζεις" τον βλακα και να τον αμολας ελευθερο, αυτο ειναι το (Κρατικο) εγκλημα!
Εύγε my friend! Αντε μήπως ευαισθητοποιηθούν ορισμένοι, και αντιληφθούν ότι παιχνίδια-αθλήματα με τα όπλα, είναι διαφορετικά απ'το ποδόσφαιρο και το σκάκι , και ότι το όπλο δεν σκοτώνει μόνο από κοντά-όπως το μαχαίρι- αλλά και από μακρυά και ταυτόχρονα πολλούς. Χώρια που σε ερεθίζει σε μια στιγμή θυμού! :wave2:
Περίπτωση Α: Πυροβόλο όπλο μπορείς να αποκτήσεις νόμιμα για κυνήγι:
Ο συνειδητός, θα αποκτήσει νόμιμα όπλο και θα είναι ένας καθ'όλα νόμιμος και ασφαλής κυνηγός.
Ο παλαβός, θα αγοράσει το όπλο και θα σκοτώσει.
Περίπτωση Β: Πυροβόλο όπλο ΔΕΝ μπορεί κάποιος να αποκτήσει νόμιμα για κυνήγι:
Ο συνειδητός, δεν έχει πια το δικαίωμα να αγοράσει όπλο.
Ο παλαβός, θα αποκτήσει παράνομα όπλο και θα σκοτώσει.
Πάρτε το χαμπάρι. Αν γίνουν παράνομα τα όπλα και το κυνήγι, το μόνο που θα καταφέρετε είναι να μη μπορούν οι σωστοί να κυνηγήσουν. Οι παλαβοί θα βρουν άλλο τρόπο να σκοτώσουν καθ'ότι τους παλαβούς δεν τους νοιάζει να είναι νόμιμοι.
Αφού ο παλαβός αποκλείεται να νοιαστεί να είναι νόμιμος, το μόνο που θα αλλάξει με την απαγόρευση είναι να μη μπορεί ο νόμιμος και λογικός άνθρωπος να αποκτήσει όπλο. Οι υπόλοιποι και πάλι θα αποκτήσουν όπλο ή θα κάνουν κακό με άλλο τρόπο.
Αγαπητοί συνάδελφοι, όταν ο εγκέφαλος του ανθρώπου κατορθώσει να λειτουργήσει με μεγαλύτερα ποσοστά δυναμικού, η δολοφονία των ζώων θα γίνει ποινικό αδίκημα.
Τα ζώα έχουν δικαίωμα στη ζωή.
Η πρωτεϊνη από τα όσπρια έχει παρόμοια θρεπτική αξία με τη ζωϊκή.
Η σόγια έχει ίση αξία με το κρέας, χωρίς τις τοξίνες του.
Γεννηθήκαμε σε κατευθυνόμενες κοινωνίες, και αποκτήσαμε εσφαλμένες διατροφικές συνήθειες, όπου πίσω απ'αυτές κρύβονται συμφέροντα εκτροφής, πώλησης και εισαγωγής κτηνοτροφικών και μη προϊόντων. Τα συμφέροντα είναι μεγάλα. Μας ταϊζουν ψωμί από λευκό αλεύρι, ψημένο από καρκινογόνους φούρνους αμιάντου! Εσκεμμένα δεν μας έδωσαν διατροφική παιδεία, ούτε και στα πανεπιστήμια, για τους ίδιους λόγους συμφερόντων. Δεν μας έμαθαν τη χρήση του αλευριού ολικής άλεσης. Για τους αδαείς, αφαιρείται ο φλοιός του σπόρου, ο οποίος έχει τη μεγαλύτερη θρεπτική αξία, και αλέθουν χωρίς αυτόν. Εν συνεχεία, μας πουλάνε τον φλοιό επεξεργασμένο στα φάρμακα, οι φαρμακοβιομηχανίες.
Ο πεπτικός σωλήνας του ανθρώπου είναι ίσος με δώδεκα φορές το ύψος του. Προσομοιάζει μ'εκείνο των φυτοφάγων ζώων, και όχι με των σαρκοφάγων, που είναι τρία μέτρα, για να βγαίνει γρήγορα ο βλωμός.
Παράδειγμα προβληματισμού: Κατά τη προϊστορική εποχή, πριν την ανακάλυψη της φωτιάς, ο άνθρωπος τρεφόταν αποκλειστικά με φυτά και φρούτα. Δοκιμάστε αν οι κυνόδοντές μας μπορούν να τεμαχίσουν κρέας ή ψάρι ωμό. Είναι αδύνατον. Ο άνθρωπος μετά την ανακάλυψη της φωτιάς πρωτοδοκίμασε ζωώδη τροφή, αφού την έψησε και διαπίστωσε ότι γίνεται μαλακή και συνεπώς καταναλώσιμη. Επί πλέον, ιστορικά κανείς φιλόσοφος δεν έτρωγε κρέας. Ούτε και ο Χριστός. Ο Ιπποκράτης είπε: είμαστε ό,τι τρώμε, και "ιατρός πάντων η φύση".
Κατά τη σφαγή των ζώων, εκκρίνεται στο σώμα του ζώου τοξική ορμόνη, που κατά τη βρώση, προσλαμβάνεται από τον άνθρωπο. Επί πλέον, ερευνάται αν το dna του ζώου μεταφέρεται στον άνθρωπο με την κατανάλωσή του.
Δεν μας έδωσαν καμιά παιδεία ΚΑΤΆ ΤΩΝ ΌΠΛΩΝ. Αντίθετα, τα όπλα καθημερινά είναι μέσα σε κάθε σπίτι, από τα μμε, και ασφαλώς συνοδεύονται από τη βία. Το όπλο είναι σύμβολο της βίας και του φόνου. Μας έκαναν πολεμοχαρείς και τσαμπουκάδες. Σε τοπικές κοινωνίες είναι μεγαλύτερη η κρεοφαγία και η οπλοχρησία, καθώς και η κατοχή του χωραφιού ΜΟΥ, της γυναίκας ΜΟΥ, της κόρης και του γυού ΜΟΥ, ως πατεράδες-αφέντες. Μας έμαθαν να μισούμε τον Χριστό και μας έφτιαξαν τεχνηέντως ψευτοδιλήμματα ως προς την ύπαρξή του, επειδή μίλησε αρνητικά για το φόνο. Η κοινωνία κυριαρχείται και μανιπουλάρεται από ηγέτες-εβραιομασόνους, οι οποίοι κατέχουν τις πολεμικές βιομηχανίες και κατασκευάζουν πολέμους, εκμεταλλευόμενοι τους εθνικιστές. Η Αποκάλυψη τα έχει αναφέρει αυτά, 2000 χρόνια πριν. Οικειοποιήθηκαν τον Χριστό οι Εβραίοι και τον σταύρωσαν. Ο Χριστός δεν ήταν εβραίος. Το αρνήθηκε ο ίδιος. Κατήγετο απ' τη Νάζαρα της Παλαιστίνης, που κατοικείτο από Ελληνες. (Ερευνήστε το).Μας έδωσαν "πειραγμένες" γραφές. Εκαψαν τη βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, για να μη μάθουμε ποτέ την αλήθεια. (Σε άλλο θρεντ μπορώ να επεκταθώ).
Μας επιβάλλουν να κάνουμε πολέμους και να πηγαίνουμε φαντάροι, για να δίνουμε το 80% του κρατικού προϋπολογισμού από το αίμα και τον ιδρώτα μας, για να τα κονομάνε οι πολεμοκάπηλοι. Ζήτω ο στρατός! Ζήτω τα ΟΠΛΑ ΤΑ ΙΕΡΑ!
Ετσι φτάνουμε σήμερα, να μη μας κάνει αίσθηση ο φόνος, να θεωρούμε "μάγκα" τον επαϊοντα των όπλων, και "μαγκιά" την αποκατάσταση της τιμής δια της βεντέτας, αλλοιώς είμαστε αδερφές! Ολο αυτό χαρακτηρίζεται από έλλειψη παιδείας, που εσκεμμένα δεν παρέχεται από τις κυβερνήσεις, διότι αν μας παρείχαν αληθινή παιδεία, δεν θα είχαμε να λιβανίζουμε τους πολιτικάντηδες-θύτες και επιβήτορές μας. Θα είχαμε συνειδητοποιήσει ότι οφείλουμε σεβασμό απέναντι σε συνανθρώπους και σε ζώα, σεβασμό στη δικαιοσύνη, σεβασμό στο οικολογικό σύστημα στο οποίο ζούμε και μας διέπει, σεβασμό στην αγάπη. Θα επιδεικνύαμε ιδιαίτερη πρεμούρα και αδήριτη ανάγκη στην αγάπη, και θα αφήναμε τις ματαιοδοξίες μας παράμερα, για να νοιώσουμε ΑΝΘΡΩΠΟΙ !
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΩ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΩ ΤΟΝ ΦΟΝΟ ΠΕΝΤΕ ΑΝΘΡΩΠΩΝ-ΚΥΝΗΓΩΝ ΑΠΟ ΔΥΟ ΚΥΝΗΓΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΑΝΑΣΤΗΣΕΙ! Καμιά μαννούλα δεν θα μπορέσει να τους σφίξει στην αγκαλιά της, και να τους θαυμάσει που μεγαλώνουν και την αγαπούν... Αυτό είναι το αποτέλεσμα οπλοκατοχής, το οποίο αποτελεί και κίνητρο συνάμα για δολοφονία. Διότι το όπλο καθιστά τον κάτοχο ισχυρότερο, και αν δεν είναι κάτοχος παιδείας, για να χαλιναγωγήσει τα πάθη του, εντάσσεται άμεσα στους νόμους της ζούγκλας. Κι επειδή ο άνθρωπος μέσα του έχει και το καλό και το κακό, στον καθένα μας θα μπορούσε να συμβεί το απροσδόκητο, και στη κατάλληλη στιγμή να ελευθερωθεί το ανθρώπινο κτήνος, για να φτάσει στο απευκτέο και το μοιραίο.
Ενας ελάχιστος φόρος τιμής στους αδικοχαμένους, είναι η επιθυμία και η ευχή μου, αυτοί να είναι το τελευταίο αίμα, έπειτα από σύνεση των ισχυρών της γης να καταργήσουν, να αποσύρουν και να αφανίσουν τα όπλα από όλη την ανθρωπότητα!
ο εγκέφαλος του ανθρώπου καλώς η κακώς λειτουργεί όπως λειτουργεί. το "μεγαλύτερο ποσοστό δυναμικού" είναι κενός λόγος. Η λειτουργία του εγκεφάλου δεν είναι κατανοητή σε επίπεδο που να μπορούμε να "μετρήσουμε" τη λειτουργία του, πόσο δε μάλλον να μιλήσουμε για "δυναμικό". Μπορεί στο λόγο σου να χρησιμοποιείς λέξεις "λογοτεχνικά", οπότε και μπορείς ευπρόσδεκτα να θολώνεις το ακριβές νόημα, μα όταν τις χρησιμοποιείς για να στηρίξεις επιστημονικά κάποιο επιχείρημά σου, πρέπει να τους δίνεις σαφές νόημα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση το δυναμικό δεν είναι καλώς ορισμένο οπότε και παραβλέπεται.
Τα ζώα δεν έχουν δικαίωμα στη ζωή: δεν έχουν δικαιώματα γενικότερα. Το δικαίωμα προϋποθέτει δυνατότητα και ικανότητα επιλογής, που τα ζώα δεν έχουν. Αν θες να υποστηρίξεις ότι "δεν είναι σωστό να σκοτώνουμε ζώα", αυτό είναι διαφορετικό.
Το μήκος του πεπτικού συστήματος έχει μήκος περί τα 8 μέτρα σε έναν μέσο ενήλικα. το "δώδεκα φορές το ύψος του", πού το βρήκες; Να θεωρήσω ότι και τα υπόλοιπα που λες είναι αντίστοιχα ανακριβή; (πηγή (http://en.wikipedia.org/wiki/Gastrointestinal_tract)). Η αναλογία μεγέθους του ανθρώπου ως προς το μήκος του πεπτικού συστήματος πέφτει μεταξύ σαρκοφάγων (όπως λιοντάρια) και φυτοφάγων ζώων (όπως κατσίκες). Ο άνθρωπος λειτουργικά είναι (γενικά, αν και συνεχίζει να υπάρχει κόντρα για αυτό το θέμα) παμφάγο ζώο.
Οι κυνόδοντες μπορούν να τεμαχίσουν ωμό κρέας. Το πρόβλημα δεν είναι τα δόντια, είναι οι μύες που κλείνουν το σαγόνι. Ανάλογα πως τους έχεις εκπαιδεύσει. φίλος μου ούτε σκληρή κόρα δε μπορεί να κόψει. Εγώ σπάνια δυσκολεύομαι να κόψω κάτι με τα δόντια μου. Και εκτός αν το ωμό κρέας είναι πιό σκληρό από το κόκκαλο, μπορώ να το τεμαχίσω.
ο χριστός δεν έτρωγε κρέας; ούτε ψάρι; Έστω ότι κάποιοι, από τους αρχαίους φιλοσόφους, δεν έτρωγαν κρέας. Αυτό δεν είναι επιχείρημα υπέρ της χορτοφαγίας, όσο είναι επιχείρημα κατά αυτής το ότι οι υπόλοιποι φιλόσοφοι, έτρωγαν.
DNA δεν έχουν μόνο τα ζώα μα και τα φυτά (πηγή (http://en.wikipedia.org/wiki/DNA)) οπότε (θα μπορούσε κανείς να πει πως: ) το να μεταφέρεται το DNA τους στον άνθρωπο κατά τη βρώση αυτών είναι πολύ μεγαλύτερος κίνδυνος, γιατί τουλάχιστο το κρέας το ψήνουμε ενώ φρούτα και λαχανικά τρώμε και ωμά. φυσικά αυτό το τελευταίο είναι ένα σαχλό επιχείρημα, όπως και το αν μεταφέρεται το dna της τροφής σε αυτόν που την τρώει. (άσε που τοξικές ορμόνες έχουν και τα φυτά. )
Αφήνω τις συνομωσιολογίες (τα περί εβραιομασονικών μανιπουλατόρων) γιατί εξ'ορισμού μια συνομωσιολογία είναι θεωρία που είναι αδύνατο να απορριφθεί (non falsifiable - πηγή (http://en.wikipedia.org/wiki/Falsifiability)) επομένως δεν έχει νόημα να τη συζητάμε. Τα περί δημιουργίας πολέμων, αδιάφορα, διότι έτσι όπως είναι οι άνθρωποι δε χρειάζονται καν σπρώξιμο για να αρχίσουν να σκοτώνουν ο ένας τον άλλον: οι μασώνοι τζάμπα κουράζονται, τα καταφέρνουν οι άνθρωποι μια χαρά σε αυτό.
Δικαστής δεν είσαι (νομίζω) οπότε να καταδικάσεις δε μπορείς. Λοιπόν, το ότι καταδικάζεις, τί σημαίνει; Πιπίλα έχει γίνει το "καταγγέλω και καταδικάζω". Ε, λοιπόν και γω σε παρασημοφορώ! ... Τώρα;
Σχετικά με το "ανθρώπινο κτήνος", μαζί με όλους τσουβαλιάζεις και αυτούς που σκέφτονται πως πρέπει με κάποιο τρόπο να προστατεύσουν τη ζωή τους απέναντι σε αυτούς που (με πυροβόλα όπλα ή χωρίς) τον απειλούν. Κάποιος άνθρωπος τέλος πάντων θα πρέπει να εφαρμόσει κάποιου είδους βία προκειμένου να σταματήσει αυτόν που αδίκως βιαιοπραγεί.
Σχετικά με την κατάργηση, την απόσυρση και τον αφανισμό όλων των όπλων από "την ανθρωπότητα" θα απαντήσω με στυλ δικό σου:
Το όπλο δεν είναι το τουφέκι το μαχαίρι ή ο μπαλτάς: αυτά είναι εργαλεία. το "όπλο" είναι ο άνθρωπος. Να σε δω πως φαντάζεσαι την εκπλήρωση της ευχής σου.
Αρχικά δημιουργήθηκε από bored
:a013:
Συμπληρώνοντας
Αρχικά δημιουργήθηκε από conkark
Η πρωτεϊνη από τα όσπρια έχει παρόμοια θρεπτική αξία με τη ζωϊκή.
Τους λείπουν 30% βασικά αμινοξέα.
Η σόγια έχει ίση αξία με το κρέας, χωρίς τις τοξίνες του.
Της λείπουν 60% βασικά αμινοξέα.
Επί πλέον, ιστορικά κανείς φιλόσοφος δεν έτρωγε κρέας.Καί ο Σωκράτης και ο Αριστοτέλης και πάρα πολλοί άλλοι
Ούτε και ο Χριστός.Αναφέρετε πολλές φορές το ψάρι. Ακόμη και με την πρώτη παρουσίαση Του μετά την ανάσταση, Τον είδαν οι μαθητές Του να τρώει ψάρι
Ο Ιπποκράτης είπε: είμαστε ό,τι τρώμε, και "ιατρός πάντων η φύση".
Μας έμαθαν να μισούμε τον Χριστό και μας έφτιαξαν τεχνηέντως ψευτοδιλήμματα ως προς την ύπαρξή του, Από το 330 έως τώρα πότε έγινε αυτό???? (Εκτός από μειοψηφίες)
Η Αποκάλυψη τα έχει αναφέρει αυτά, 2000 χρόνια πριν. Σε πιο σημείο ακριβως???
Οικειοποιήθηκαν τον Χριστό οι Εβραίοι και τον σταύρωσαν.
Ο Χριστός δεν ήταν εβραίος. Το αρνήθηκε ο ίδιος. Ποτε?? Που???
Μας έδωσαν "πειραγμένες" γραφές. Εκαψαν τη βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, για να μη μάθουμε ποτέ την αλήθεια. (Σε άλλο θρεντ μπορώ να επεκταθώ).Το ταλμούδ και η μετάφραση των Ω’ (που έγινε το 15 ΠΧ περίπου) ταιριάζουν απόλυτα. Ο φάρος δεν είχε καμία σχέση με το ταλμούδ. Ποιος τα πείραξε λοιπών?
Καμιά μαννούλα δεν θα μπορέσει να τους σφίξει στην αγκαλιά της, και να τους θαυμάσει που μεγαλώνουν και την αγαπούν...Το μόνο σωστό που είπες!!! :a23: :a23:
Αυτό είναι το αποτέλεσμα οπλοκατοχής, το οποίο αποτελεί και κίνητρο συνάμα για δολοφονία.
Διότι το όπλο καθιστά τον κάτοχο ισχυρότερο, και για να χαλιναγωγήσει τα πάθη του, εντάσσεται άμεσα στους νόμους της ζούγκλας. Κι επειδή ο άνθρωπος μέσα του έχει και το καλό και το κακό, στον καθένα μας θα μπορούσε να συμβεί το απροσδόκητο, και στη κατάλληλη στιγμή να ελευθερωθεί το ανθρώπινο κτήνος, για να φτάσει στο απευκτέο και το μοιραίο.<<αν δεν είναι κάτοχος παιδείας,>> είπες
Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
:a013: Πρέπει να είναι η μοναδική φορά που κάποιος συμφωνεί μαζί μου... νοιώθω συγκινημένος :bawl:
Πρέπει να είναι η μοναδική φορά που κάποιος συμφωνεί μαζί μου... νοιώθω συγκινημένος :bawl: τσόπα τσόπα:a9: :a9: :rotflmao:
Αθηναίος, ο συγγραφέας των Δειπνοσοφιστών, που έζησε τον 3ο μ.Χ. αιώνα, περιγράφει ένα δείπνο που έδωσε ο εύπορος Κάρανος επ' ευκαιρία των γάμων του.
Στην αρχή, λέει, προσφέρθηκε σε κάθε συνδαιτημόνα από ένα ασημένιο ποτήρι και ένα χρυσό διάδημα. Μετά, άρχισαν να έρχονται οι ασημένιοι και χάλκινοι δίσκοι με τα εδέσματα: Κοτόπουλα, πάπιες και χήνες ψητές, κατσικάκια, λαγοί, περιστέρια, τρυγόνια και πέρδικες.
Ακολούθησε ένα διάλειμμα για να παίξουν οι μουσικοί και οι αυλητρίδες. Δεύτερο μέρος με ψητό γουρουνόπουλο ξαπλωμένο ανάσκελα πάνω σε ασημένιο δίσκο. Την κοιλιά του την είχαν γεμίσει με ψητές τσίχλες και συκοφάγους, στρείδια και χτένια σκεπασμένα με κρόκους αβγών...
Γνωρίζουμε σήμερα ότι οι αρχαίοι μας πρόγονοι, ειδικότερα οι Μακεδόνες και οι Θεσσαλοί ...έτρωγαν καλά! Οι Μυκηναίοι, απο τον 15ο και 14ο αιώνα π.Χ., είχαν ως βασική τροφή τα δημητριακά και χρησιμοποιούσαν τις λέξεις "σίτος" και "κριθή". Επίσης, έτρωγαν πολλά σύκα, μέλι και τυριά.
Οι αρχαίοι Ελληνες ήταν οι πρώτοι που κατέγραψαν τρόπους παρασκευής φαγητών, από τον 5ο αιώνα π.Χ. Από τα κείμενα που έχουν διασωθεί ως τις μέρες μας, γνωρίζουμε ότι οι αρχαίοι μας δημιούργησαν το πρώτο γαστρονομικό αρχείο του κόσμου. Και, μάλιστα, είχαν ακόμα και γλυκόξινες γεύσεις, τις οποίες αγνοούσαμε μέχρι που μας ήρθαν από την ...Κίνα!
παλιοφυτοφάγοι
:lol:
Eπειδή φίλοι και γνωστοί με έχουν ζαλίσει τις τελευταίες ημέρες με τις ανησυχίες τους για την "επικίνδυνη" αυτή μου συνήθεια του κυνηγίου, θα σας αναφέρω δύο άλλες πολύ πιο επικίνδυνες συνήθειες που τελικά δεν είναι και απολύτως απαραίτητες για την κοινωνία μας.
Μη πάει ο νους σας στην οδήγηση. Ναι, κάθε χρόνο σκοτώνονται χιλιάδες Έλληνες στους δρόμους αλλά τα αυτοκίνητα είναι απαραίτητα για την διεξαγωγή του σύγχρονου τρόπου ζωής.
Το κολύμπι όμως δεν είναι. Είναι μία καλοκαιρινή συνήθεια λόγω της οποίας κάθε χρόνο θρηνεί η Ελλάδα εκατοντάδες θύματα. Εάν απαγορευόταν θα στενοχωριόνταν πολλοί Έλληνες, ανάμεσα τους όμως θα στενοχωριόταν και μερικές χιλιάδες που η μοίρα τους το έχει γραφτό να πεθάνουν από αυτή τη συνήθεια.
Η απαγόρευση της συνήθειας του καπνίσματος και ο χαρακτηρισμός του τσιγάρου ως σκληρό ναρκωτικό, θα σώζει σε ετήσια βάση, χιλιάδες Έλληνες. Ξέρω πως μία τέτοια ενέργεια από την πολιτεία θα στενοχωρήσει εκατομμύρια Έλληνες αλλά σκεφτείτε και αυτές τις δεκάδες χιλιάδες συνανθρώπων μας που η δύστυχη μοίρα τους θα αλλάξει.
ΤΟ AIDS ΣΚΟΤΩΝΕΙ
ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΣΕΞ..................
ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΣΚΟΤΩΝΕΙ
ΜΗΝ ΚΑΠΝΙΖΕΤΕ.....................
ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΚΟΤΩΝΕΙ
ΜΗΝ ΟΔΗΓΕΙΤΕ..........................
ΤΟ ΠΟΤΟ ΣΚΟΤΩΝΕΙ
ΜΗΝ ΠΙΝΕΤΕ ΚΡΑΣΙ......................
ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΣΚΟΤΩΝΕΙ
ΜΗΝ ΤΡΩΤΕ................................
Ο ΑΕΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΜΕΝΟΣ
ΜΗΝ ΑΝΑΠΝΕΕΤΕ..............................
Eκνευρίζομαι αφάνταστα όταν βλέπω κάποιους να μου λένε πως "ανησυχούν" για τη ζωή μου την ώρα που ξεφυσάνε τον δηλητηριασμένο καπνό του τσιγάρου τους στα μούτρα μου..
:nono:
Απαντώ στους φανατισμένους συναδέλφους μοτοσικλετιστές:
Ολο αυτό το μένος με τις ακριβείς αναλύσεις, το χρησιμοποιείτε ως επιχείρημα-άλλοθι για να σκοτώνετε ζωάκια; Νομίζω ότι με τον ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ δεν γίνεται διάλογος. Εξάλλου, δεν υπάρχει άποψη που να μην υπάρχει αντίλογος. Αρα, ό,τι και να προσπαθήσει να πει κάποιος θα αποβεί μάταιο. Τί σημασία θα είχε αν παραπέμψω σε εδάφια των Γραφών, ή αν σας τονίσω ότι τα συγγράμματα είναι εσκεμμένα με κατευθυνόμενη πληροφόρηση, ή αν προσπαθήσω να εξηγήσω το ότι ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ οφείλει να αναγνωρίσει δικαίωμα στην ύπαρξη των ζώων, διότι έτσι αναγνωρίζει και σέβεται την ΑΙΤΙΑ της δημιουργίας των ζώων, ή το ότι δεν αποτελεί ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ η δολοφονία των ζώων, ή αν υπενθυμίσω ότι στα πάντα χρειαζόμαστε ορθή παιδεία, που θα μας καταστήσει ικανούς να αποχτήσουμε το ήθος και την ιδιαίτερη ευαισθησία που θα μας χαρακτηρίσει ως ανώτερα ζώα, ως ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. Η παιδεία που προσλαμβάνουμε απ'τα σπίτια μας, τελικά θα μας ακολουθεί σε όλη μας τη ζωή! Τί νόημα θα είχε αν αποκαλούσα τον Χίτλερ δολοφόνο, όταν θα είχε αντίλογο ότι έπραξε προς το συμφέρον των λαών! Τί νόημα έχει το να απευθυνθείς σε χουντικούς που εγκλημάτισαν, όταν θα σου ανταπαντήσουν ότι λύτρωσαν τη χώρα από τους κομουνιστές!
Μάταια όλα. Δεν έχει νόημα. Είναι σαν να προσπαθείς να πείσεις τον νεοδημοκράτη ν'αλλάξει κόμμα!
Δεν πειράζει όμως, και μπράβο σας κύριοι, που με κάνατε να συλλογιστώ ότι χρειάστηκαν τουλάχιστον 4000 χρόνια ανθρώπινου "πολιτισμού", για να παραμείνουμε αγρίμια!!!
Συνεχίστε απρόσκοπτα να δολοφονείτε τα ζωάκια και να τα στερείτε απ'τις οικογένειές τους, προς χάριν της τέρψης της περιπέτειας του κινούμενου ζωντανού στόχου, και της ηδονής της γαστριμαργίας σας. Εμένα πάντως, συνένοχο σε φόνους δεν θα μ'έχετε!
Μου αρεσει που απαντας με στοιχους Λαυρεντη Μαχαιριτσα...:smokin:
Αλλα εχω βασιμες υποψιες οτι δεν διαβασες ολο το ποστ αλλα μια δυο σελιδες...Αν το διαβασεις θα προσεξεις οτι πολυ εχουν βαλει παραδειγματα συγκεκριμενα και γι αυτο το εκανε και ο Ται και ο hdbiker!
Αααα και δεν σε θελουμε συνενοχο, αμα θελεις καθεσε στο μεζε!!
conkark, φανατισμένος δεν είμαι, ούτε "μοτοσυκλετιστικά" ούτε αλλιώς, μα θεωρώ πως απευθύνεσαι και σε μένα.
παρουσίασες κάποια επιχειρήματα υπέρ των όποιων πεποιθήσεων έχεις.
Γώ, αδιαφορώντας για το ποιά πλευρά υποστηρίζεις, καθώς δεν είμαι φανατισμένος και κρίνω κάθε επιχείρημα άσχετα με το αν στηρίζει ή όχι τις δικές μου πεποιθήσεις, έδειξα για κάποια από αυτά, ότι είναι εσφαλμένα.
Δεν ανέφερα καν ποια πλευρά στηρίζω, οπότε όλα όσα λες στο τελευταίο ποστ σου είναι περιττά, προσβλητικά και, το κυριότερο, εσφαλμένα.
νομίζω πως θα συμφωνήσεις μαζί μου ότι ο τρόπος με τον οποίο απευθύνθηκες είναι απρεπής, άσχετα με το ποιά πλευρά στηρίζεις.
Απαντώ στους φανατισμένους συναδέλφους μοτοσικλετιστές:
Νομίζω ότι με τον ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ δεν γίνεται διάλογος.
Αρα, ό,τι και να προσπαθήσει να πει κάποιος θα αποβεί μάταιο.
Η παιδεία που προσλαμβάνουμε απ'τα σπίτια μας, τελικά θα μας ακολουθεί σε όλη μας τη ζωή!
ΕΠΕΙΔΗ Το να επιχειρηματολογείς υπερασπιζόμενος την άποψη σου είναι η βάση του υγιούς διαλόγου,
ΕΠΕΙΔΗ Το να ακούς-διαβάζεις είναι ο μόνος τρόπος για να κατανοήσεις την άλλη πλευρά και να αντιτάξεις τα χρειαζούμενα επιχειρήματα,
ΕΠΕΙΔΗ Το να αποδεχτείς το δικαίωμα του λάθους στον άλλον λέγεται κατανόηση,
ΕΠΕΙΔΗ Το να αποδεχτείς το δικαίωμα του λάθους στον εαυτό σου λέγεται εξυπνάδα,
ΕΠΕΙΔΗ Όταν δεν μπορείς να πείσεις τον άλλον για το δικό σου ‘σωστό’ σημαίνει ότι Η δεν μπορείς να το εξηγήσεις σωστά Η δεν θέλει ο άλλος να το καταλάβει Η δεν έχεις τελικά με την μεριά σου το ‘σωστό’
ΤΕΛΙΚΑ Όταν φτάνεις στο σημείο να προσβάλεις τον άλλον, θεωρώντας τον εαυτό σου ανώτερο και σωστότερο, Ε ! ΕΙΣΑΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ !! ΚΑΙ ΜΕ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΑΙΔΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ !! ΣΩΣΤΑ??:D
Καλα τους κανανε.
Σκοτωναν αθωες ψυχουλες και απλα ηρθε η σειρα τους.
Καλα και το αλλο, 2 εναντιον 5.
Αρχικά δημιουργήθηκε από FZR600R
Καλα τους κανανε.
:confused: :sick: :mad:
Αρχικά δημιουργήθηκε από FZR600R
Καλα τους κανανε.
:a21: :a21: :a21: :a21: :a21: :a21: :a21:
quote:Αρχικά δημιουργήθηκε από FZR600R
Καλα τους κανανε.
"Oλα τα εγκλήματα είναι χυδαία, όπως και κάθε χυδαιότητα είναι έγκλημα..." είχε πει ο OSCAR WILDE, αν τον γνωρίζεις .
Yπάρχουν τέσσερα είδη «ανθρωποκτονίας» σημείωνε προφητικά ο Ambrose Bierce, αν τον γνωρίζεις και αν γνωρίζεις : "Η ειδεχθής, η συγχωρητέα, η δικαιολογημένη και η αξιέπαινη " …
Ας επιλέξεις "εσύ", ανάλογα με την "ευαισθησία" σου, την πιο «κατάλληλη», «αναμετρώμενη» με την συνείδησή σου …
Tις ειδεχθείς δολοφονίες πέντε κυνηγών, τις έχει καταχωρήσει ως περιστατικό, γνωρίζοντας τα πράγματα και «αποδίδοντας δίκαιο» στη "τετάρτη κατηγορία"...
Άραγε στους χασάπηδες και τους κρεοπώλες, τους πτηνοτρόφους και τους ψαράδες, στους ιδιοκτήτες των ιχθυοτροφείων, αν τους γνωρίζεις και γνωρίζεις ότι υπάρχουν και τι ακριβώς κάνουν... τι "τύχη" να αξίζει ;;;
Η ίδια ή χειρότερη ;;
"Χρησιμοποιώ το συναίσθημα για τους πολλούς και κρατώ τη λογική για τους λίγους ..." σημείωνε με νόημα ο ΑDOLF HITLER , αν τον γνωρίζεις , συνεχίζοντας :
"Οι μεγάλες μάζες των ανθρώπων, μπορούν ευκολότερα να γίνουν θύματα ενός μεγάλου ψέματος παρά ενός μικρού ... το μυστικό του δημαγωγού είναι να κατεβάσει τον εαυτό του, στο επίπεδο της ανοησίας του κοινού του ώστε να πιστέψουν ότι είναι τόσο έξυπνοι όσο και αυτός ..."
Ας αναρωτηθούν λοιπόν όσοι μέσα από το διαδίκτυο τυμβωρυχούν και υβρίζουν, τα μηνύματα τους, τι κοινό στοιχείο έχουν, με όσα γράφτηκαν παραπάνω;
Και να έχεις, (έχετε) υπόψη, ότι "ένας συνετός άνθρωπος, μαθαίνει περισσότερα από τους εχθρούς του, απ΄ ότι ένας ανόητος, μαθαίνει από τους φίλους του..." :confused::nono:
Resistman
04/12/2006, 21:35
Και μετα απο μερικες εξαιρετικες τοποθετησεις, μπορω μονο απλα να συμπληρωσω ενα απλο ερωτημα:
Αυτος που σκοτωνει 5 ανθρωπους για το τριφυλλι ή για τον τσαμπουκα ειναι κτηνος. Συμφωνοι.Απολυτα.Και αυτοι που των τιμωρουν με φυλακη δικαιοι.
Αυτος που σκοτωνει 75 για 2000ευρω παραπανω πως λεγεται; Και αυτος που τον καταδικαζει για πλημμελημα πως λεγεται;
Θα ηθελα μια ειλικρινη απαντηση.
Και παλι μπραβο που η κουβεντα γυρισε στο αρχικο θεμα με απιστευτα ωραιες τοποθετησεις.
Μου αρεσει που απαντας με στοιχους Λαυρεντη Μαχαιριτσα...:smokin:
Αλλα εχω βασιμες υποψιες οτι δεν διαβασες ολο το ποστ αλλα μια δυο σελιδες...Αν το διαβασεις θα προσεξεις οτι πολυ εχουν βαλει παραδειγματα συγκεκριμενα και γι αυτο το εκανε και ο Ται και ο hdbiker!
Αααα και δεν σε θελουμε συνενοχο, αμα θελεις καθεσε στο μεζε!!
Ευχαριστώ τον αγαπητό φίλο που δεν με υποχρεώνει να φονεύσω ζώα!
Ασφαλώς αποδέχομαι τη φιλοξενία για το μεζεδάκι! Θα φέρω και πλομάρι:a013:
Εξάλλου, και ο Χριστός πολλαπλασίασε τον ιχθύ, και έτρωγε και ο ίδιος ψάρι.
Απλά δεν βλέπω ότι είναι απαραίτητο να κυνηγάμε περεταίρω ψάρια, εφόσον υπάρχουν εν αφθονία στο εμπόριο. Τουλάχιστον προσωρινά. Πάντως, δεν εναντιώνομαι στους ψαροκυνηγούς. Κάθε άλλο. Και οι 12 απόστολοι ψαράδες ήταν.
Να είσαι καλά φιλαράκο.:beer: :wave2:
conkark, φανατισμένος δεν είμαι, ούτε "μοτοσυκλετιστικά" ούτε αλλιώς, μα θεωρώ πως απευθύνεσαι και σε μένα.
παρουσίασες κάποια επιχειρήματα υπέρ των όποιων πεποιθήσεων έχεις.
Γώ, αδιαφορώντας για το ποιά πλευρά υποστηρίζεις, καθώς δεν είμαι φανατισμένος και κρίνω κάθε επιχείρημα άσχετα με το αν στηρίζει ή όχι τις δικές μου πεποιθήσεις, έδειξα για κάποια από αυτά, ότι είναι εσφαλμένα.
Δεν ανέφερα καν ποια πλευρά στηρίζω, οπότε όλα όσα λες στο τελευταίο ποστ σου είναι περιττά, προσβλητικά και, το κυριότερο, εσφαλμένα.
νομίζω πως θα συμφωνήσεις μαζί μου ότι ο τρόπος με τον οποίο απευθύνθηκες είναι απρεπής, άσχετα με το ποιά πλευρά στηρίζεις.
Αγαπητέ φίλε, καταρχήν οφείλω να σου αναγνωρίσω την ευγένεια του να συνδιαλέγεσαι δημόσια. Σ'αυτό που επικεντρώνω το νόημα της συζήτησης, δεν αποτελεί το αν το μήκος του ανθρώπινου εντέρου είναι τόσα ή τόσα μέτρα. Πάντως είναι μακρύτερο των σαρκοφάγων. Αλλά αυτό είναι ήσσωνος σημασίας. Το μείζον για μένα είναι το ηθικό κώλυμα. Η αν θες, ο ηθικός και ψυχικός προβληματισμός. Αν μπορούσα να ήμουν φυτοφάγος δεν θα ένοιωθα καμιά ερινύα να μου κυνηγά τη συνείδηση. Επί πλέον, υπάρχουν πολλοί μακροχρόνιοι φυτοφάγοι που γνωρίζω προσωπικά, και οι ιατρικές τους εξετάσεις είναι καλύτερες απ'τις δικές μου. Αλλά κι εγώ ζω σαυτή την απροβλημάτιστα δομημένη κοινωνία, που αδυνατώ να διαφύγω του βάρους της. Πιστεύω δε, ότι επειδή τα ζώα δεν μιλούν ανθρώπινα ή ίσως δεν έχουν τη δυνατότητα να σκεφτούν, αυτό δεν σημαίνει ότι ο λογικός και σκεπτόμενος άνθρωπος δεν θα πρέπει να τα υπερασπίσει και να μη τους αναγνωρίσει το δικαίωμα στη ζωή, που ούτως ή άλλως αυτός δεν τους τη χάρισε. Δημιουργήματα άλλου Δημιουργού είμαστε όλοι μας, κι Αυτός μόνο μπορεί να μας πάρει πίσω τη ζωή που μας έδωσε. Τώρα, μη με ρωτάς γιατί επιτρέπεται να τρώμε χόρτα ή ψάρια και όχι ζώα. Αυτό δεν θα μπορέσει να στο απαντήσει κανείς. Η τοξικότητα του κρέατος θα μπορούσε να είναι μια απάντηση. Η ότι ψάρι έτρωγε και ο Χριστός. Η ότι το ψάρι αποτελεί κατώτερη μορφή ζωής από το ζώο, όπως αναφέρεται και στις Βέδες, που υποστηρίζουν τη μετενσάρκωση. Εγώ εντρυφώ στην ουσία. Και η ουσία είναι η συνείδηση και η ηθική μου. Τώρα, αν εσύ έχεις το σθένος να σκοτώνεις τα ζώα ο ίδιος, και να μην έχεις το ίδιο ηθικό κώλυμα κάν'το! Πάντως, είχα διαβάσει ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος λειτουργεί με το 8%-αν θυμάμαι καλά- της δυναμικής του. Αρα, κάποιοι επιστήμονες βρήκαν την άκρη να το μετρήσουν. Αν λοιπόν κάποτε ο εγκέφαλός μας κατορθώσει να χρησιμοποιήσει μεγαλύτερο ενεργητικό, όχι μόνο θα ποινικοποιήσει τον φόνο των ζώων, αλλά ούτε τηλεοπτικά απορρίματα θα υπάρχουν, ούτε κλέφτες πολιτικούς να μας κυβερνούν θα έχουμε, ούτε όπλα, ούτε πολέμους, ούτε μοιχείες, ούτε πορνείες, ούτε μίση, και όλοι μας θα απολαμβάνουμε έναν καλύτερο κόσμο, έναν κόσμο φτιαγμένο απ'αγάπη, τον κόσμο εκείνον που θα πρυτανεύει το δίκιο, σ'έναν κόσμο-παράδεισο που γιαυτόν μας προόρισε ο Πλάστης.
Με αγάπη στο φίλο μας:wave2:
Αν λοιπόν κάποτε ο εγκέφαλός μας κατορθώσει να χρησιμοποιήσει μεγαλύτερο ενεργητικό, όχι μόνο θα ποινικοποιήσει τον φόνο των ζώων, αλλά ούτε τηλεοπτικά απορρίματα θα υπάρχουν, ούτε κλέφτες πολιτικούς να μας κυβερνούν θα έχουμε, ούτε όπλα, ούτε πολέμους, ούτε μοιχείες, ούτε πορνείες, ούτε μίση, και όλοι μας θα απολαμβάνουμε έναν καλύτερο κόσμο, έναν κόσμο φτιαγμένο απ'αγάπη, τον κόσμο εκείνον που θα πρυτανεύει το δίκιο, σ'έναν κόσμο-παράδεισο που γιαυτόν μας προόρισε ο Πλάστης.
Θέλω και γώ από αυτά που παίρνει....:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Πάντως, είχα διαβάσει ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος λειτουργεί με το 8%-αν θυμάμαι καλά- της δυναμικής του. Αρα, κάποιοι επιστήμονες βρήκαν την άκρη να το μετρήσουν.
Παπαριές γράφανε, τίποτα δεν καταφέραν να μετρήσουν.
http://www.snopes.com/science/stats/10percnt.htm
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
ΕΠΕΙΔΗ Το να επιχειρηματολογείς υπερασπιζόμενος την άποψη σου είναι η βάση του υγιούς διαλόγου,
ΕΠΕΙΔΗ Το να ακούς-διαβάζεις είναι ο μόνος τρόπος για να κατανοήσεις την άλλη πλευρά και να αντιτάξεις τα χρειαζούμενα επιχειρήματα,
ΕΠΕΙΔΗ Το να αποδεχτείς το δικαίωμα του λάθους στον άλλον λέγεται κατανόηση,
ΕΠΕΙΔΗ Το να αποδεχτείς το δικαίωμα του λάθους στον εαυτό σου λέγεται εξυπνάδα,
ΕΠΕΙΔΗ Όταν δεν μπορείς να πείσεις τον άλλον για το δικό σου ‘σωστό’ σημαίνει ότι Η δεν μπορείς να το εξηγήσεις σωστά Η δεν θέλει ο άλλος να το καταλάβει Η δεν έχεις τελικά με την μεριά σου το ‘σωστό’
ΤΕΛΙΚΑ Όταν φτάνεις στο σημείο να προσβάλεις τον άλλον, θεωρώντας τον εαυτό σου ανώτερο και σωστότερο, Ε ! ΕΙΣΑΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ !! ΚΑΙ ΜΕ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΑΙΔΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ !! ΣΩΣΤΑ??:D
Aρχικά my friend, δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν. Ο καθένας μας καταθέτει τις απόψεις του. Και έτσι γίνεται μία συζήτηση. Μην εξάπτεσαι έπειτα, γιατί δεν σε είπαμε και καμπούρη! Ουδεμία πρόθεση είχα να σε προσβάλλω. Δε μου πάτησες δα και το τριφύλλι! Αν έτσι ένοιωσες, σου ζητάω συγγνώμη. "Το μετανοείν είναι φιλοσοφείν", είπε ο Σωκράτης, και το υιοθετώ. Δεν ισχυρίστηκα ασφαλώς ότι είμαι παντογνώστης. Λάθη κάνουν όλοι οι άνθρωποι. Πιστεύω δε, ότι δεν χρειάζομαι τα τέλεια επιχειρήματα για να μιλήσω απλά για τον ανώτερο ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ. Νομίζω ότι θα έπρεπε να είναι αυτονόητος. Αποδέχομαι τον χαρακτηρισμό σου "φανατικός", καθώς και το ότι έχω έλλειψη παιδείας απ'το σπίτι μου, επειδή μου δίδαξε από παιδί να σέβομαι και ν'αγαπώ τη φύση και τα ζώα. Αρα, απ'τα λεγόμενά σου, η δική σου ορθή αγωγή, είναι εκείνη του "να σκοτώνουμε τα ζώα". Αρα, η σωστή παιδεία και το ηθικό δίδαγμα είναι "πάρτε τα κουμπούρια σας και σκοτώστε τα ζώα, για αθλητισμό, περιπέτεια, και για να φάτε νόστιμα"! Και κατά λογική συνεπαγωγή, "πολιτισμένος ανώτερος ΑΝΘΡΩΠΟΣ, είναι εκείνος που σκοτώνει τα ζώα". Βέβαια, εγώ δεν κατανοώ τότε, γιατί ο άνθρωπος διαφέρει απ'τα ζώα, αφού και τα ζώα επιτίθενται στους ανθρώπους. Αλλά εγώ είμαι απαίδευτος, είπαμε.
Απλά, θα συμφωνήσω με το ευφυολόγημα "κάποιος δεν διδάσκει αυτό που ξέρει, αλλά αυτό που είναι". Και μιλάω γενικά, για τη συμπεριφορά όλων μας. Διότι όλοι μας απ'αυτή κρινόμαστε.
Αρχικά δημιουργήθηκε από Resistman
Αυτος που σκοτωνει 75 για 2000ευρω παραπανω πως λεγεται; Και αυτος που τον καταδικαζει για πλημμελημα πως λεγεται;
Θα ηθελα μια ειλικρινη απαντηση.
δε μας το διευκρινίζεις όμως για να μπορέσουμε να απαντήσουμε;
Ευχαριστώ τον αγαπητό φίλο που δεν με υποχρεώνει να φονεύσω ζώα!
Ασφαλώς αποδέχομαι τη φιλοξενία για το μεζεδάκι! Θα φέρω και πλομάρι:a013:
Εξάλλου, και ο Χριστός πολλαπλασίασε τον ιχθύ, και έτρωγε και ο ίδιος ψάρι.
Απλά δεν βλέπω ότι είναι απαραίτητο να κυνηγάμε περεταίρω ψάρια, εφόσον υπάρχουν εν αφθονία στο εμπόριο. Τουλάχιστον προσωρινά. Πάντως, δεν εναντιώνομαι στους ψαροκυνηγούς. Κάθε άλλο. Και οι 12 απόστολοι ψαράδες ήταν.
Να είσαι καλά φιλαράκο.:beer: :wave2:
OPS!TA PSARAKIA DEN EXOYN PSYXH BLEPW ALLA K OYTE K AIMA MALLON.OLOI GIA TO PIATO KALOI K PANTA PRWTOI ETSI!!!
TA PSARAKIA DEN MILOYN VLEPEIS DEN AKOYGONTE OTAN PETHENOYN APO ASFIKSIA..ALLA K TA FYTA EXOYN PSIXOYLA POU TA TRWTE PALIOFYTOFAGOI!!!!K PONOUN K SFADAZOYN OTAN TA VRAZETE K SPATE TA KOTSANAKIA TOY.ALLA AYTA DEN MILOUN..NA ZHSETE MONO ME NERO AN MPOREITE!!!
Ασφαλώς αποδέχομαι τη φιλοξενία για το μεζεδάκι! I MEZEDES GIA OLOYS KALOI EINAI VLEPW ALLA O KAVOYRAS K H SOUPIA OPWS K H TSIXLA ZOUSE PRIN...ANAIREITE APO MONOI SAS TIS THEWRIES SAS!ALLA STHN PAREA TWN KYNHGWN K PSARADWN XWRATE OLOI!K THELOYME PAREA!!:beer:
ο hdbiker καλά τα είπε στο τελευταίο ποστ του. (δε γράφω "+1", το θεωρώ 'νεροπλιμέξ'. προτιμώ λόγια)
να συμπληρώσω ότι αυτός που τρώει χόρτα επειδή δε θέλει να σκοτώνει ζώα, είναι χειρότερος για τον απλούστατο λόγο ότι το καπρί, έχει τρόπο να αμυνθεί. Τα ραδίκια;
Σοβαρά τώρα. Τα επιχειρήματα που παρουσιάζουν χωλαίνουν (χωλένουν; ).
Είναι ενάντια της θρησκείας. Όχι, ο θεός είπε να φας και ψάρι και απ'όλα.
Είναι ενάντια της βιολογίας του ανθρώπου. Όχι, ο άνθρωπος δύναται να φάει και κρέας και χόρτα. Ούτε κατσίκα είναι μα ούτε και λιοντάρι.
Έχουν 'ψυχή'. Το θέμα είναι καθαρά φιλοσοφικό και οποιοσδήποτε διαχωρισμός μεταξύ άψυχου και έμψυχου θα αποτύχει. Αν τα ζώα "έχουν ψυχή" (που είναι λαϊκισμός και όχι επιστημονικά πόρισμα μα ούτε και κυριολεκτικό) τότε και τα φυτά έχουν ψυχή (άσε που υπάρχουν και σαρκοβόρα φυτά) και οι αμοιβάδες και και και.
Είναι βάρος στη φύση. Το να τρως μπιφτέκια κάθε μέρα ναι είναι περιττό. Μιά φορά το μήνα κόκκινο κρέας αρκεί.
Δεν έχω πρόβλημα (προφανώς!) με το τι τρώει ο καθένας. Μάλιστα δεν έχω κανένα πρόβλημα αν τυχόν έχω καλεσμένο που δεν τρώει κρέας, να του κόψω μια σαλάτα.
Το πρόβλημά μου και αυτό που με ΑΗΔΙΑΖΕΙ είναι που πάνε να εκλογικέψουν κατ' απόλυτο τρόπο, σχεδόν 'αποδεικτικά' πως "το να τρως κρέας είναι λάθος, είσαι δολοφόνος, στο απέδειξα, για αυτό και εκείνο το λόγο"
Ας φάει ο κάθε ένας ό,τι σκατά θέλει αλλά να βγάλει το σκασμό. Δε με πειράζει η επιλογή του τι θα φάει, αλλά να κόψει το ελιτιστικό υφάκι που έχει: "είναι κακό"/"ανήθικό"/"βάναυσο"/"βάρβαρο"/"αντιχριστιανικό"/"ανθυγειινό" και δε ξέρω τι άλλο.
afrotwin
06/12/2006, 14:54
elate zodiako ine to provlima min zorizeste....
apo apopsis exoume piksi pia:yuck:
ke o ka8e xaxas exi mia apopsi
pite re asxeti oti den exete idea giati egine
afou oute ke o fonias den kseri
ka8este ke zestenete tis kola8res sas se kanapedes ke poli8rones ke to pezete aganaktismenoi ke idiki
la8os an8ropous ka8arise o anegkefalos:rotflmao: :rotflmao:
amoliste tous kinigous stis eteries ke sta giapia pou doulevoun i giapides:lol: :lol:
to kinidi ton grafradion arxise:rotflmao: :rotflmao:
e ti mono tsixles ke glifitzouria 8a xtipane i kinigoi ante ke kamia sokofreta:rotflmao: :rotflmao:
na to kanoume pio ousiastiko to 8ema:lol:
Το κατάλληλο θέμα βρήκες, για να κάνεις το κομμάτι σου και την πλάκα σου. Εύγε.
afrotwin
06/12/2006, 15:13
Το κατάλληλο θέμα βρήκες, για να κάνεις το κομμάτι σου και την πλάκα σου. Εύγε.
efxaristo na ise kala
ke esi oti po8is:rotflmao: :rotflmao:
foveros mikromialos:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
να συμπληρώσω ότι αυτός που τρώει χόρτα επειδή δε θέλει να σκοτώνει ζώα, είναι χειρότερος για τον απλούστατο λόγο ότι το καπρί, έχει τρόπο να αμυνθεί. Τα ραδίκια;
Σοβαρά τώρα. Τα επιχειρήματα που παρουσιάζουν χωλαίνουν (χωλένουν; ).
Είναι ενάντια της θρησκείας. Όχι, ο θεός είπε να φας και ψάρι και απ'όλα.
Είναι ενάντια της βιολογίας του ανθρώπου. Όχι, ο άνθρωπος δύναται να φάει και κρέας και χόρτα. Ούτε κατσίκα είναι μα ούτε και λιοντάρι.
Έχουν 'ψυχή'. Το θέμα είναι καθαρά φιλοσοφικό και οποιοσδήποτε διαχωρισμός μεταξύ άψυχου και έμψυχου θα αποτύχει.Αν τα ζώα "έχουν ψυχή" (που είναι λαϊκισμός και όχι επιστημονικά πόρισμα μα ούτε και κυριολεκτικό) τότε και τα φυτά έχουν ψυχή (άσε που υπάρχουν και σαρκοβόρα φυτά) και οι αμοιβάδες και και και.
Είναι βάρος στη φύση. Το να τρως μπιφτέκια κάθε μέρα ναι είναι περιττό. Μιά φορά το μήνα κόκκινο κρέας αρκεί.
Δεν έχω πρόβλημα (προφανώς!) με το τι τρώει ο καθένας. Μάλιστα δεν έχω κανένα πρόβλημα αν τυχόν έχω καλεσμένο που δεν τρώει κρέας, να του κόψω μια σαλάτα.
Το πρόβλημά μου και αυτό που με ΑΗΔΙΑΖΕΙ είναι που πάνε να εκλογικέψουν κατ' απόλυτο τρόπο, σχεδόν 'αποδεικτικά' πως "το να τρως κρέας είναι λάθος, είσαι δολοφόνος, στο απέδειξα, για αυτό και εκείνο το λόγο" :confused: :confused:
Ας φάει ο κάθε ένας ό,τι σκατά θέλει αλλά να βγάλει το σκασμό. Δε με πειράζει η επιλογή του τι θα φάει, αλλά να κόψει το ελιτιστικό υφάκι που έχει: "είναι κακό"/"ανήθικό"/"βάναυσο"/"βάρβαρο"/"αντιχριστιανικό"/"ανθυγειινό" και δε ξέρω τι άλλο.
ΠΙΚΑΤΣΟΥ παλι πιπες λες!!!?
Εσυ να βραζεις ΠΕΤΡΕΣ και να τρως αφου το θεωρεις οτι ειναι θεμα φιλοσοφικο.
2,Ηχογραφησε να ακουσουμε τα ραδικια οταν τα σφαζουν γιατι εμεις ειμαστε κουφοι και δεν ακουμε.
3,Η Αμοιβαδα ρε τρομπα ειναι δεν ειναι ζωω αλλα μονοκυτταρος οργανισμος!
4,Τα φυτα ρε ασχετε εχουν χλωροφυλη που κανενας ανθρωπος η ζωω δεν εχει ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ!!
5, Το προβλημα σου ΔΕΝ είναι που πάνε να εκλογικέψουν κατ' απόλυτο τρόπο, σχεδόν 'αποδεικτικά' πως "το να τρως κρέας είναι λάθος, είσαι δολοφόνος, στο απέδειξα, για αυτό και εκείνο το λόγο...αλλο ειναι!!
Resistman
06/12/2006, 21:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από cityfly
δε μας το διευκρινίζεις όμως για να μπορέσουμε να απαντήσουμε;
Εσυ, χωρις να σου πω κατι παραπανω, πως θα τον χαρακτηριζες αυτον που περιγραφω και αυτους που τον αθωωνουν;
Κατι οντως εχω στο μυαλο μου αλλα περιμενω μια αποψη για ενα αντικειμενικο γεγονος: ενας ανθρωπος με ενεργειες του, σκοτωνει καμια 80αρια περιπου( εκανα λαθος στον αριθμο) για να κερδισει αυτο το ποσο ή τελοσπαντων καποιο ποσο..
Για παμε..θα εχει ενδιαφερον..
Αρχικά δημιουργήθηκε από Xrider
ΠΙΚΑΤΣΟΥ παλι πιπες λες!!!?
Εσυ να βραζεις ΠΕΤΡΕΣ και να τρως αφου το θεωρεις οτι ειναι θεμα φιλοσοφικο.
2,Ηχογραφησε να ακουσουμε τα ραδικια οταν τα σφαζουν γιατι εμεις ειμαστε κουφοι και δεν ακουμε.
3,Η Αμοιβαδα ρε τρομπα ειναι δεν ειναι ζωω αλλα μονοκυτταρος οργανισμος!
4,Τα φυτα ρε ασχετε εχουν χλωροφυλη που κανενας ανθρωπος η ζωω δεν εχει ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ!!
5, Το προβλημα σου ΔΕΝ είναι που πάνε να εκλογικέψουν κατ' απόλυτο τρόπο, σχεδόν 'αποδεικτικά' πως "το να τρως κρέας είναι λάθος, είσαι δολοφόνος, στο απέδειξα, για αυτό και εκείνο το λόγο...αλλο ειναι!! 2. Τί νομίζεις ότι κάνεις όταν κόβεις ένα χόρτο; Το σκοτώνεις. Έχει κύτταρα, dna, είναι ένας κανονικότατος εν ζωή οργανισμός. Ο διαχωρισμός "φυτά" "ζώα", γίνεται για λόγους ταξινόμησης: όσο ζει ένα "ζώο", τόσο ζει και ένα φυτό. Από τον Αριστοτέλη (http://en.wikipedia.org/wiki/Plant#Classification) κιόλας, είχε γίνει αντιληπτό ότι τα φυτά είναι ζωντανοί οργανισμοί (=ζώα).
3. η αμοιβάδα είναι ένας μονοκύτταρος οργανισμός, όμως αυτό δε σημαίνει πως δεν ζει. Εκτός αν λανθασμένα νομίζεις πως μόνο οι πολυκύτταροι οργανισμοί ζουν.
4. Χλωροφύλλη έχει και κάποια κατηγορία βακτηρίων, τα οποία φυσικά δεν είναι φυτά. Δεν είναι κριτήριο κατηγοριοποίησης ζώντων οργανισμών. Δεν καταλαβαίνω για ποιό λόγο την ανέφερες. Άσύνδετο με το ζήτημα, τελείως.
2. Τί νομίζεις ότι κάνεις όταν κόβεις ένα χόρτο; Το σκοτώνεις. Έχει κύτταρα, dna, είναι ένας κανονικότατος εν ζωή οργανισμός. Ο διαχωρισμός "φυτά" "ζώα", γίνεται για λόγους ταξινόμησης: όσο ζει ένα "ζώο", τόσο ζει και ένα φυτό. Από τον Αριστοτέλη (http://en.wikipedia.org/wiki/Plant#Classification) κιόλας, είχε γίνει αντιληπτό ότι τα φυτά είναι ζωντανοί οργανισμοί (=ζώα).
3. η αμοιβάδα είναι ένας μονοκύτταρος οργανισμός, όμως αυτό δε σημαίνει πως δεν ζει. Εκτός αν λανθασμένα νομίζεις πως μόνο οι πολυκύτταροι οργανισμοί ζουν.
4. Χλωροφύλλη έχει και κάποια κατηγορία βακτηρίων, τα οποία φυσικά είναι δεν είναι φυτά. Δεν είναι κριτήριο κατηγοριοποίησης ζώντων οργανισμών. Δεν καταλαβαίνω για ποιό λόγο την ανέφερες. Άσύνδετο με το ζήτημα, τελείως.
2.Οκ με την λογικη σου οταν κοβεις τα νυχια σου η τα μαλλια σου ακρωτηριαζεσαι!
Οταν εισαι αρρωστος και παιρνεις αντιβιωσει σκοτωνεις παλι ενα "ζωντανο"αφου εχει ΔΝΑ.
3.μονοκυτταρος οργανισμως δεν εχει εγκεφαλο ουτε νευρωνες τιποτα εκτος απο την βασικη δομη του κυτταρου και δεν πιανεται για ζωω...
4,Χλωροφθλλη δεν εχει κανενα θυλαστηκο και γενικα ΖΩΝΤΑΝΟΣ οργανισμος.
5.Παλι εκτος θεματος βγηκα για να σου κανω μαθηματα ρε Πικατσου...
KAI OMWS ENAS PALAVOS JIAPWNEZOS ME TRELA MHXANHMATA TO KATAFERE.DEN THIMAMAI TO ONOMA TOY ALLA EGINE IDIAITERA GNWSTOS GIA TO EPIXEIRHMA TOY.K TA PSARIA DEN MILOYN ALLA SFADAZOYN OTAN TA VGAZEIS APO TO NERO K PETHENOUN APO ASFYKSIA!!!!TI SHMAINEI AYTO. OTI DEN PONOYN??????????
STO THEMA MAS PALI:
* Η ερώτηση της εβδομάδας
«Πώς ξημέρωσε σήμερα για αυτές τις οικογένειες χωρίς τα παιδιά τους; Μετάφερέ μας για λίγο το κλίμα.» Από τον Πάνο Σόμπολο, για το πενταπλό φονικό. Εμείς τώρα τι να σχολιάσουμε; ....Tο θεμα πρεπει να πουλησει τωρα, που ο πονος ειναι νωπος. Κορακια ολοι τους.
Kαι ο παραλογισμός συνεχίζεται...
Κορακια ολοι τους!!!!!
Resistman
07/12/2006, 08:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από hdbiker
KAI OMWS ENAS PALAVOS JIAPWNEZOS ME TRELA MHXANHMATA TO KATAFERE.DEN THIMAMAI TO ONOMA TOY ALLA EGINE IDIAITERA GNWSTOS GIA TO EPIXEIRHMA TOY.K TA PSARIA DEN MILOYN ALLA SFADAZOYN OTAN TA VGAZEIS APO TO NERO K PETHENOUN APO ASFYKSIA!!!!TI SHMAINEI AYTO. OTI DEN PONOYN??????????
STO THEMA MAS PALI:
* Η ερώτηση της εβδομάδας
«Πώς ξημέρωσε σήμερα για αυτές τις οικογένειες χωρίς τα παιδιά τους; Μετάφερέ μας για λίγο το κλίμα.» Από τον Πάνο Σόμπολο, για το πενταπλό φονικό. Εμείς τώρα τι να σχολιάσουμε; ....Tο θεμα πρεπει να πουλησει τωρα, που ο πονος ειναι νωπος. Κορακια ολοι τους.
Kαι ο παραλογισμός συνεχίζεται...
Κορακια ολοι τους!!!!!
και η Τρεμη οταν ηταν ζεστα τα πραγματα απευθυνομενη στον πατερα ενος νεκρου: αν ειχατε μπροστα σας τον δραστη τι θα του λεγατε;;;;;:confused: :confused: :confused:
Απαντηση του πατερα: (ειρωνικα) θα τον κερναγα καφε
Απ αυτους ακουμε τις "ειδησεις". Ας σκεφτουμαι το ποσο σοβαροι ή πιονια και ηλιθιοι ειναι
Απ αυτους ακουμε τις "ειδησεις".
Ας σκεφτουμαι το ποσο σοβαροι ή πιονια και ηλιθιοι ειναι!!
Κορακια ολοι τους!!!!!
afrotwin
07/12/2006, 10:58
ti tous kitate re pirovolate tous:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Xrider
2.Οκ με την λογικη σου οταν κοβεις τα νυχια σου η τα μαλλια σου ακρωτηριαζεσαι!
Οταν εισαι αρρωστος και παιρνεις αντιβιωσει σκοτωνεις παλι ενα "ζωντανο"αφου εχει ΔΝΑ.
3.μονοκυτταρος οργανισμως δεν εχει εγκεφαλο ουτε νευρωνες τιποτα εκτος απο την βασικη δομη του κυτταρου και δεν πιανεται για ζωω...
4,Χλωροφθλλη δεν εχει κανενα θυλαστηκο και γενικα ΖΩΝΤΑΝΟΣ οργανισμος.
5.Παλι εκτος θεματος βγηκα για να σου κανω μαθηματα ρε Πικατσου... Η τρίχα (http://en.wikipedia.org/wiki/Hair) αποτελείται από κύτταρα που έχουν πεθάνει. Όταν κουρεύεσαι δεν σκοτώνεις ζωντανά κύτταρα.
Τα νύχια (http://en.wikipedia.org/wiki/Nail_%28anatomy%29) αποτελούνται από κερατίνη και ούτε αυτά είναι ζωντανά. Το τμήμα που αφαιρείς όταν τα κόβεις, είναι νεκρό.
Ακρωτηριασμός (http://en.wikipedia.org/wiki/Amputation) είναι μόνο για τα άκρα του σώματος (χέρια πόδια...). Όχι για νύχια, τρίχες.
Οι μονοκύτταροι οργανισμοί (http://en.wikipedia.org/wiki/Single_celled_organisms) είναι ζώα. Το ότι οι μονοκύτταροι οργανισμοί δεν "πιάνονται" για ζωντανοί οργανισμοί είναι δικό σου, αυθαίρετο, συμπέρασμα που δε συμβαδίζει με την ευρέως αποδεκτή αντίληψη.
Τα κυανοβακτήρια (http://en.wikipedia.org/wiki/Cyanobacteria) είναι παράδειγμα ζωντανού οργανισμού (http://en.wikipedia.org/wiki/Bacterium) (μα όχι φυτού) που έχει χλωροφύλλη. Όπα, κάτσε... τί είπες; "κανένας ζωντανός οργανισμός" ; Και τα φυτά, που έχουν χλωροφύλλη, τί είναι; Δεν είναι ζωντανοί οργανισμοί; Ένα μάτσο βιόλες τα έχεις κάνει ρεεε
Εσυ, χωρις να σου πω κατι παραπανω, πως θα τον χαρακτηριζες αυτον που περιγραφω και αυτους που τον αθωωνουν;
Κατι οντως εχω στο μυαλο μου αλλα περιμενω μια αποψη για ενα αντικειμενικο γεγονος: ενας ανθρωπος με ενεργειες του, σκοτωνει καμια 80αρια περιπου( εκανα λαθος στον αριθμο) για να κερδισει αυτο το ποσο ή τελοσπαντων καποιο ποσο..
Για παμε..θα εχει ενδιαφερον..
το ότι ζητάω διευκρινήσεις δε σημαίνει ότι δέχομαι ως σωστή ενέργεια τη δολοφονία 80 ανθρώπων για οποιδήποτε ποσό, αλλά όταν ζητάς σύγκριση ανάμεσα σε δύο καταστάσεις πρέπει να προσδιορίζεις ποιες είναι αυτές, αλλιώς τι να συγκρίνουμε;
Resistman
08/12/2006, 17:28
το ότι ζητάω διευκρινήσεις δε σημαίνει ότι δέχομαι ως σωστή ενέργεια τη δολοφονία 80 ανθρώπων για οποιδήποτε ποσό, αλλά όταν ζητάς σύγκριση ανάμεσα σε δύο καταστάσεις πρέπει να προσδιορίζεις ποιες είναι αυτές, αλλιώς τι να συγκρίνουμε;
Το περιστατικο ειναι η "αφαιρεση" καποιων στεγανων κομματιων ενος πλοιου για να γινουν χωρος για παραπανω επιβατες ( δηλαδη παραπανω φραγκα ). Μ αυτο τον τροπο, το πλοιο εγινε κυριολεκτικα σουρωτηρι που στην πρωτη συγκρουση μ ενα βραχακι παει στον πατο μεχρι να πεις κυμινο..Κατι που δυστυχως εγινε.
Θες να πουμε και ονομα; Λοιπον μετα την διευκρινηση πως το χαρακτηριζεται; Αλλαζει κατι σε σχεση με πριν; Αυτοι δεν ειναι "τερατα", "υπανθρωποι" και αλλα τετοια;:wave2:
Το περιστατικο ειναι η "αφαιρεση" καποιων στεγανων κομματιων ενος πλοιου για να γινουν χωρος για παραπανω επιβατες ( δηλαδη παραπανω φραγκα ). Μ αυτο τον τροπο, το πλοιο εγινε κυριολεκτικα σουρωτηρι που στην πρωτη συγκρουση μ ενα βραχακι παει στον πατο μεχρι να πεις κυμινο..Κατι που δυστυχως εγινε.
Θες να πουμε και ονομα; Λοιπον μετα την διευκρινηση πως το χαρακτηριζεται; Αλλαζει κατι σε σχεση με πριν; Αυτοι δεν ειναι "τερατα", "υπανθρωποι" και αλλα τετοια;:wave2:
οι ίδιοι χαρακτηρισμοί που αρμόζουν σε κάθε δολοφόνο κατά συρροή αρμόζουν και σε αυτούς που εν γνώση τους εξέθεσαν σε πιθανό θανατηφόρο κίνδυνο κάποιον αριθμό ατόμων.
πάντως αν το περιστατικό που περιγράφεις είναι αυτό που νομίζω, κατά τη γνώμη αυτός που αυτοκτόνησε έφταιγε λιγότερο ή τουλάχιστον όχι περισσότερο από άλλους
αν όλοι οι εμπλεκόμενοι τιμωρηθούν (ή τιμωρήθηκαν) για πράξεις που χαρακτηρίστικαν πλημεληματικές τότε κάτι δεν πάει καλά.
αλλά κατά τη γνώμη μου, πολλές φορές σε περιπτώσεις σημαντικών ατυχημάτων δε φταίει πάντα απόλυτα αυτός που βρίσκεται στην κορυφή.
μάλλον φταίει ένα ολόκληρο σύστημα, το οποίο όμως δεν το αλλάζει κανείς
Resistman
08/12/2006, 18:02
οι ίδιοι χαρακτηρισμοί που αρμόζουν σε κάθε δολοφόνο κατά συρροή αρμόζουν και σε αυτούς που εν γνώση τους εξέθεσαν σε πιθανό θανατηφόρο κίνδυνο κάποιον αριθμό ατόμων.
πάντως αν το περιστατικό που περιγράφεις είναι αυτό που νομίζω, κατά τη γνώμη αυτός που αυτοκτόνησε έφταιγε λιγότερο ή τουλάχιστον όχι περισσότερο από άλλους
αν όλοι οι εμπλεκόμενοι τιμωρηθούν (ή τιμωρήθηκαν) για πράξεις που χαρακτηρίστικαν πλημεληματικές τότε κάτι δεν πάει καλά.
αλλά κατά τη γνώμη μου, πολλές φορές σε περιπτώσεις σημαντικών ατυχημάτων δε φταίει πάντα απόλυτα αυτός που βρίσκεται στην κορυφή.
μάλλον φταίει ένα ολόκληρο σύστημα, το οποίο όμως δεν το αλλάζει κανείς
Μιλαμε για το Σαμινα. Η πηγη οσων σου λεω ειναι απο δικηγορο οικογενειας θυματων.
Δεν ξερω αν το "μεγαλο κεφαλι" το ηξερε. Κατι τετοια ποτε δεν τα διαταζουν αμεσα τα μεγαλα αφεντικα. Αυτοι ειπραττουν εχοντας κατα νου οτι καποιος διευθυντακος εμπιστος εχει κανει "κατι" για το καλο της επιχειρησης.
Οσο για το τελευταιο....
Ο κυνηγος των κυνηγων
... ωραιο μου ακουγεται.
Μαζι με τον πιστο μου σκυλο βγηκα για κυνηγι
οπλισα το kalasnikof κανενας να μη μεινει, γιατι
ο κυνηγος των κυνηγων ειναι ο απολυτος άρχων.
Ακακα ζωακια εγω θα σας γλυτωσω απο τα κακα στρουμφακια,
δειπνο αποψε δε θα βρουν - μαρτυρας το κοφτερο μου το shogun.
Θα παραλαβουν χαος τι και αν ειμαι πραος
γελω διαβολικα, αχαχαχα, θα τους ξεκανω περιτεχνα.
athandim
09/12/2006, 10:19
:uplate:
71572
Αρχικά δημιουργήθηκε από hdbiker
OPS!TA PSARAKIA DEN EXOYN PSYXH BLEPW ALLA K OYTE K AIMA MALLON.OLOI GIA TO PIATO KALOI K PANTA PRWTOI ETSI!!!
TA PSARAKIA DEN MILOYN VLEPEIS DEN AKOYGONTE OTAN PETHENOYN APO ASFIKSIA..ALLA K TA FYTA EXOYN PSIXOYLA POU TA TRWTE PALIOFYTOFAGOI!!!!K PONOUN K SFADAZOYN OTAN TA VRAZETE K SPATE TA KOTSANAKIA TOY.ALLA AYTA DEN MILOUN..NA ZHSETE MONO ME NERO AN MPOREITE!!!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αυτά να τα πεις στο Χριστό, κύριε συνάδελφε. Οχι σε μας :nono:
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ασφαλώς αποδέχομαι τη φιλοξενία για το μεζεδάκι! I MEZEDES GIA OLOYS KALOI EINAI VLEPW ALLA O KAVOYRAS K H SOUPIA OPWS K H TSIXLA ZOUSE PRIN...ANAIREITE APO MONOI SAS TIS THEWRIES SAS! [B][QUOTE]
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το να αποδεχθείς μια πρόσκληση, δεν είναι μεμπτό αλλά ευγένεια. Εξάλλου και ο Χριστός έτρωγε ψάρι. Πώς εγώ θα το στηλιτεύσω; Το "γιατί" θα στο απαντήσει ο Χριστός. Αυτός ξέρει. Εγώ πάντως δεν ψαρεύω ούτε κυνηγάω, ούτε αποτελώ ηθικό αυτουργό της δολοφονίας των ζώων.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ALLA STHN PAREA TWN KYNHGWN K PSARADWN XWRATE OLOI!K THELOYME PAREA!!:beer:
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ευχαριστώ, πάντως. Αλλά πρόσκληση σε κυνήγι δεν αποδέχομαι, my friend, επειδή ΔΕΝ αναιρώ τις θέσεις μου.
Αλλά θα ήθελα εδώ να κάνω μια ερώτηση: Η δολοφονία των ζώων υπάγεται στον ανεπτυγμένο πολιτισμό του ανθρώπου; Μία απάντηση;
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Και μία χθεσινή είδηση του Αντένα:
Στην χορτοφαγία τείνουν οι ευφυείς
ΑΝΤ1
χτές | 10:26
Τα παιδιά που έχουν υψηλό δείκτη ευφυΐας είναι πιθανότερο να γίνουν χορτοφάγοι ως ενήλικες, σύμφωνα με μελέτη που εκπόνησαν Βρετανοί επιστήμονες.
Η έρευνα έγινε με δείγμα άνω των 8.000 ανδρών και γυναικών ηλικίας 30 χρόνων, των οποίων των IQ μετρήθηκε όταν ήταν στα δέκα τους χρόνια, και έδειξε ότι όσο υψηλότερος είναι ο δείκτης ευφυΐας τους, τόσο περισσότερες ήταν και οι πιθανότητες να γίνουν χορτοφάγοι καθώς μεγάλωναν.
Η δρ. Κατρίν Γκέιλ, επιδημιολόγος του Πανεπιστημίου του Σάουθαμπτον, στην Αγγλία τονίζει ότι "οι άνθρωποι που είναι πιο έξυπνοι ως παιδιά, οι οποίοι προφανώς θα διατηρήσουν αυτή την ευφυΐα στα 30 τους, είναι πιο πιθανό να δηλώσουν χορτοφάγοι στην ηλικία αυτή, παρά εκείνοι που είναι λιγότερο έξυπνοι".
Η ίδια πρόσθεσε ότι οι διαπιστώσεις της έρευνας, που δημοσιεύονται στην ηλεκτρονική έκδοση της British Medical Journal, είναι αντίστοιχες με άλλες μελέτες που έχουν δείξει ότι οι πιο έξυπνοι άνθρωποι τείνουν να ακολουθούν πιο υγιεινή διατροφή και να ασκούνται περισσότερο.
"Υπάρχουν αρκετά στοιχεία που συνδέουν τη χορτοφαγία με χαμηλότερο ρίσκο για καρδιακά νοσήματα. Οι άνθρωποι που είναι χορτοφάγοι τείνουν να έχουν χαμηλότερη πίεση, χαμηλότερα επίπεδα χοληστερίνης και έχουν μικρότερο κίνδυνο να πεθάνουν από στεφανιαία νόσο", ανέφερε επίσης η δρ Γκέιλ.
Χαρακτηριστικό των διαπιστώσεων των επιστημόνων είναι ότι για κάθε 15 μονάδες υψηλότερου δείκτη ευφυΐας, η πιθανότητα να γίνει κάποιος χορτοφάγος αυξάνεται κατά 38%.
Σημειώνεται ότι, πάνω από το 33% των ανδρών και των γυναικών που πήραν μέρος στην έρευνα χαρακτήρισαν τους εαυτούς τους χορτοφάγους, αλλά διευκρίνισαν ότι καταναλώνουν λευκό κρέας και ψάρι. Μόλις το 4% δήλωσε ότι δεν καταναλώνει κανένα είδος κρέατος και το 2,5% δεν καταναλώνει κανένα ζωικό προϊόν.
οι ευφυείς άνθρωποι τείνουν να τρώνε από όλα σε φυσιολογικές ποσότητες
οι ευφυείς άνθρωποι τείνουν να τρώνε από όλα σε φυσιολογικές ποσότητες
Αρα, αγαπητέ συνάδελφε, προτείνεις να αδιαφορούμε στις έρευνες των επιστημόνων, αν κατάλαβα καλά. Και όχι μόνο επί του προκειμένου, αλλά όλες τις επιστημονικές έρευνες ανεξαιρέτως! Επειδή δεν μπορούμε να χρησιμοποιούμε πολλαπλά μέτρα και σταθμά κατά το δοκούν, αλλά το ίδιο μέτρο και την ίδια στάθμη, καθώς είναι δίκαιο.
Προσωπικά βέβαια, δεν πείθομαι ότι όλα είναι κατάλληλα και δόκιμα προς βρώση, εφόσον δεν υπάρχουν θέσεις απόλυτα πειστικές. Οπωσδήποτε, από τις έρευνες επιστημόνων και το αποτέλεσμα, νομίζω ότι θα πρέπει να μάθω ό,τι δεν γνωρίζω με απόλυτη σιγουριά.
Αλλά και όλα να είναι επιτρεπτά στη κοινωνία μας, αυτό δεν είναι πανάκεια, καθότι και ο κανιβαλισμός είναι επιτρεπτός σε άλλες κοινωνίες.
Ωστόσο, νομίζω ότι οι πράξεις μας θα έπρεπε να καθοδηγούνται απ'την απάντηση στο ερώτημα που έθεσα στο πριν το προηγούμενο ποστ: "Η δολοφονία των ζώων υπάγεται στον ανεπτυγμένο πολιτισμό του ανθρώπου; " Και νομίζω επίσης ότι ο προβληματισμός είναι καθαρά ηθικός. Και ό,τι στηρίζεται στο ήθος, νομίζω ότι θα έπρεπε να το υιοθετούμε εμείς οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ, που επαγγελλόμαστε τον ανώτερο πολιτισμό, εφόσον η ηθική συνιστά συστατικό του.
Αρα, αγαπητέ συνάδελφε, προτείνεις να αδιαφορούμε στις έρευνες των επιστημόνων, αν κατάλαβα καλά. Και όχι μόνο επί του προκειμένου, αλλά όλες τις επιστημονικές έρευνες ανεξαιρέτως! Επειδή δεν μπορούμε να χρησιμοποιούμε πολλαπλά μέτρα και σταθμά κατά το δοκούν, αλλά το ίδιο μέτρο και την ίδια στάθμη, καθώς είναι δίκαιο.
πότε είπα κάτι τέτοιο και δεν το κατάλαβα;
και σε αυτό που έγγραψες λέει
"Σημειώνεται ότι, πάνω από το 33% των ανδρών και των γυναικών που πήραν μέρος στην έρευνα χαρακτήρισαν τους εαυτούς τους χορτοφάγους, αλλά διευκρίνισαν ότι καταναλώνουν λευκό κρέας και ψάρι. Μόλις το 4% δήλωσε ότι δεν καταναλώνει κανένα είδος κρέατος και το 2,5% δεν καταναλώνει κανένα ζωικό προϊόν"
άρα;
ειδικά στο θέμα της διατροφής κάθε μέρα βγαίνει και μια καινούργια έρευνα και λέει άλλα πράγματα
πότε είπα κάτι τέτοιο και δεν το κατάλαβα;
και σε αυτό που έγγραψες λέει
"Σημειώνεται ότι, πάνω από το 33% των ανδρών και των γυναικών που πήραν μέρος στην έρευνα χαρακτήρισαν τους εαυτούς τους χορτοφάγους, αλλά διευκρίνισαν ότι καταναλώνουν λευκό κρέας και ψάρι. Μόλις το 4% δήλωσε ότι δεν καταναλώνει κανένα είδος κρέατος και το 2,5% δεν καταναλώνει κανένα ζωικό προϊόν"
άρα;
ειδικά στο θέμα της διατροφής κάθε μέρα βγαίνει και μια καινούργια έρευνα και λέει άλλα πράγματα
Δεν κατανοώ τί εννοείς. Από τα συμφραζόμενα στο ποστ σου, δεν εξάγονται οφθαλμοφανή συμπεράσματα;
Εγώ απλά παρέθεσα μια επιστημονική έρευνα, μήπως και θα έπρεπε να βγάλουμε κάποιο συμπέρασμα-αν βγαίνει.Δεν την έκανα εγώ . Τώρα, το αν βγαίνει και μια νέα έρευνα κάθε τόσο, αυτό δεν νομίζω ότι αναιρεί το ότι θα έπρεπε να της δίνουμε τη δέουσα σημασία και να την αξιολογούμε ανάλογα. Σ'αυτό που έδωσα έμφαση όμως, ήταν το υπόλοιπο κείμενο του ποστ μου. Αυτό είναι που μ'ενδιαφέρει. Το οποίο και δεν απαντήθηκε.