Σύνδεση

View Full Version : Δηλώνω Αθρησκος και Αθεος...

Σελίδες : 1 [2] 3 4 5 6 7 8

bartlal
13/04/2007, 13:17
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

:sad:

84041

idi
13/04/2007, 13:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από Nostra
που βρίσκεις εσύ λογική στη θρησκεία ?

(εκτός από τους συμβατικούς κανόνες συνύπαρξης στην κοινωνία?)

η λογικη υπαρχει μεσα μας οχι στις θρησκειες... και πουσαι... ΟΙ (ΜΕΓΑΛΟ)ΠΑΠΑΔΕΣ ΓΑΜΙΟΣΑΝΤΕ εγω ειμαι με τη Πιστη οχι με τους εκμεταλευτες της....

TROOPER
13/04/2007, 13:18
Αρχικά δημιουργήθηκε από idi
καλα μαλακα γελα αλλα εγω σαγαπω και που εισαι ΜΑΛΑΚΑΣ ΠΡΟΒΑΤΟ και δεν εχεις ΣΕΒΑΣ!!!:wave2:

και εγω σαγαπω και ας εισαι ΜΑΛΑΚΑΣ ΒΟΥΒΑΛΙ :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: και ας εχεις πιτουρα στο καραφλοκεφαλο σου...

idi
13/04/2007, 13:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από bartlal

ο Θεος ειναι για καθενα μας κατι αλλο... ο δικος σου ειναι στο one dollar bill? εμενα ΟΧΙ !

sober
13/04/2007, 13:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
σε εξοργιζει??????

να και μας!!!!!!!

α και να διευκρινισω bart....

δεν ειναι στραβοξυπνημενος...στραβογαμημενος ειναι :lol: :lol: :lol: :lol:

υ.γ κατουρησα γιωργη.τωρα παω για χεσιμο!!!:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

+ 100000000
ή μηπως να το στειλω σε πμ για να μην παρεξηγηθουν αυτοι που ΔΕΝ ειναι του ''περι8ωριου''???
:wave2: :wave2:

TROOPER
13/04/2007, 13:20
ο Θεος ειναι για καθενα μας κατι αλλο... ο δικος σου ειναι στο one dollar bill? εμενα ΟΧΙ !

what about 2 dollars?? :lol: :lol: :lol: :lol:

bartlal
13/04/2007, 13:28

ρε γιωργη, σου δειχνω τον ουρανο και κοιτας το δαχτυλο...

αυτο καταλαβες?

:(

idi
13/04/2007, 13:37
Αρχικά δημιουργήθηκε από bartlal
ρε γιωργη, σου δειχνω τον ουρανο και κοιτας το δαχτυλο...
αυτο καταλαβες?
:(

αμα ποτε δεις το δαχτυλο μου ειναι γιατι θελω να το τραβηξεις για να κλασω...

αρα μη μου δειχνεις με το δαχτυλο γιατι νομιζω οτι θες να κλασεις....

να δειχνεις σε αυτους που εχουν χαθει...

TROOPER
13/04/2007, 13:39

gay post allert !!!!!!!!!!!

bartlal
13/04/2007, 13:46

αρα μη μου δειχνεις με το δαχτυλο γιατι νομιζω οτι θες να κλασεις....

να δειχνεις σε αυτους που εχουν χαθει...

φτου γαμωτο, αποκαλυψε τις πραγματικες προθεσεις μου. ειχα σκοπο να τον αποτελειωσω με 2-3 καλες, για να απαλαγουμε ολοι απο τ(ι)ουτον εδω!

loukasfilm
13/04/2007, 14:07
Άντε μοντεράτορες σβήστε και αυτό.

:beer: :beer: :beer:

Nostra
13/04/2007, 14:08
Αρχικά δημιουργήθηκε από loukasfilm
Άντε μοντεράτορες σβήστε και αυτό.

loukas kai IDI μπορείτε ανετότατα να συνεχίσετε εδώ...

http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=38166

blueblack
14/04/2007, 07:12
EΓΩ ΦΙΛΕ NOSTRA..............

πού δέν έφαγα κρέας όλη τή Μεγάλη Έβδομάδα θά έπρεπε....???????????

Μήπως μέ πιάνει καί μένα ή μπάλλα..???

Άρχισα νά μή νιώθω καλά......

Άβυσσος ή ψυχούλα τού άνθρώπου φίλε μου........

Όσο ύπάρχει ή σκέψη γιά τό μεταφυσικό,γιά τό θάνατο, θά ύπάρχουν
καί οί θρησκείες...........
καί άπό πίσω τους οί μάγκες πού .....ΘΑ ΤΙΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ......!!!!!!!

Γιαυτό νομίζω πώς άπό όλη αύτή τήν κουβέντα ,ένα μήνυμα μπορεί νά βγεί.....
πολύ,πολύ χρήσιμο............

ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ.........καί.............ΠΑΙΔΕΙΑ.................καί άς άφήσουμε τήν
ψυχούλα τού καθενός νά ξαλαφρώνει όπως μπορεί......!!!!!!!!

Καί κάτι τελευταίο..........ΖΗΛΕΥΩ ΠΟΛΥ............αύτούς πού πιστεύουν,γιατί
έλυσαν τό πρόβλημα ....ΚΑΙ ΑΥΤΗΣ καί ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ ΖΩΗΣ....όπως λένε....
Άρα πιάσανε τά πάντα.........

Έγώ όσους γνωστούς,συγγενείς καί φίλους είδα νά πηγαίνουν στό χώμα.....
ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΝΙΩΣΑ ΚΟΝΤΑ ΜΟΥ.........
ΜΟΥ ΕΛΛΕΙΨΑΝ ΠΟΛΥ...........
καί πρώτα άπό όλους ή μητέρα μου.........

Γιαυτό φίλε μου μή θεωρείς τόσο άπόλυτα ,ότι είσαι άπό τούς τυχερούς....
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΤΥΧΟΥΣ..........!!!!!!!!!!!!!!!

:wave2:

marios8
14/04/2007, 09:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από iriniaa

Καί κάτι τελευταίο..........ΖΗΛΕΥΩ ΠΟΛΥ............αύτούς πού πιστεύουν,γιατί
έλυσαν τό πρόβλημα

Σωστός :wave2:

vangelis 64
14/04/2007, 13:46
Ποιο ακριβώς πρόβλημα έλυσαν αυτοί που πιστεύουν ρε παιδιά;Δεν κατάλαβα.:(

marios8
14/04/2007, 15:10
Αρχικά δημιουργήθηκε από vangelis 64
Ποιο ακριβώς πρόβλημα έλυσαν αυτοί που πιστεύουν ρε παιδιά;Δεν κατάλαβα.:(

vangelis 64 θα σου το πω απλά

Ένας θρήσκος δεν έχει προβλήματα, γιατί ο Θεος του, θα του τα λύσει.

Ένας άθρησκος αφού δεν έχει Θεο να του τα λύσει, αναγκαστικά θα επωμιστεί αυτός τα προβλήματα, με αποτέλεσμα να βάλει κάτω την λογική ώστε να έχει κάποιο αποτέλεσμα.

Το θέμα είναι οτι ο 1ος το βράδυ θα κοιμάτε σαν το πουλάκι ενω ο 2ος θα έχει αυπνία.

Ε μην μου πεις οτι δεν είναι τυχερός :wacko:

blueblack
14/04/2007, 18:28
Αρχικά δημιουργήθηκε από marios8

Ένας άθρησκος αφού δεν έχει Θεο να του τα λύσει, αναγκαστικά θα επωμιστεί αυτός τα προβλήματα, με αποτέλεσμα να βάλει κάτω την λογική ώστε να έχει κάποιο αποτέλεσμα.

Το θέμα είναι οτι ο 1ος το βράδυ θα κοιμάτε σαν το πουλάκι ενω ο 2ος θα έχει αυπνία.

ΤΗΑΝΚ ΥΟU BOY................

Δέν τό είπα μέ καμμία δόση είρωνίας,άντίθετα μέ ζήλεια καί λαχτάρα.....καί
όταν λέμε ζήλεια τήν καλώς έννοούμενη όχι φθόνο.....!!!!!!!!

Βαγγέλη έχεις δεί πρόσωπο καλόγριας...???
Είδες πόσο γαλήνιο είναι...????
Έχει αύτή σκωτούρα γιά τό zzr ή τό hayabuza...???

OzZzZzY
14/04/2007, 18:38
απ του θεου αποχωρισα την ταπεινη αγκαλια του
γιατι λατρευω ενα ξανθο ψηλο δημιουργημα του

(απο μαντιναδα)

σημερα τα περισσοτερα προβληματα (εκτος απο καποια υγειας κλπ..) λυνονται με το χρημα..οποτε...
ΛΑΤΡΕΨΤΕ ΤΟ :smokin: :smokin: :smokin:

ASTRAKITCAR
14/04/2007, 19:21
Η ομορφιά στον άνθρωπο,
δεν είναι η ομορφιά του,
είναι ότι αισθάνεται,
για τσ΄ άλλους η καρδιά του.

ASTRAKITCAR
14/04/2007, 19:53
Ποτέ μη πει εις το θεό
Κανείς πως δεν πιστεύει
Γιατί εκείνο προσκαλεί
Όταν θα κινδυνεύει

και....

Πιστεύω πως υπάρχει θεός
Μα εμείς τονε χαλούμε
Γιατι καλό δε θέλουμε
Ο γης τ’αλλού να δούμε

vangelis 64
15/04/2007, 07:39

Ε μην μου πεις οτι δεν είναι τυχερός

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το ρίχνουμε το επίπεδο παιδιά.:sick: Αν για σάς θρήσκος σημαίνει το παραπάνω,για μένα αυτό είναι ο ορισμός τού ηλίθιου και τού χοντρόπετσου.
Όχι πως δεν υπάρχουν οι παραπάνω τύποι homo sapiens,(είναι πολλοί θα έλεγα)αλλά είναι κρίμα,κάτω από την έννοια "πίστη στον Θεό",να βάζουμε την αδιαφορία και τον σταρχιδισμό.
Όχι,δεν το παίρνω προσωπικά.Το είπα και αλλού.Ψάχνομαι.Για μένα ο Θεός είναι αγάπη και δικαιοσύνη.Πού θα πει ότι,αν δεν τρέξω,οι τρεις ψυχές για τις οποίες είμαι υπεύθυνος,θα έχουν πρόβλημα.Και φυσικά,θα έχω πρόβλημα κι εγώ.Και πόσοι άλλοι σαν και μένα...σαν και σάς!
Γιατί λοιπόν ο λογικός τρόπος αντιμετώπισης τών καθημερινών μας προβλημάτων δεν εμπεριέχει,για σάς,την θρησκεία;

Φίλε μου iriniaa,έχω δει καλόγριες με το βλέμμα τής αγελάδας.
Έχω δει και γέροντες με μάτια αναμμένο κάρβουνο,που έχουν δουλέψει όσο δεν θα δουλέψω ποτέ στη ζωή μου.Και είναι και άκληροι!:wave2: :wave2:

Υγ.Κι όλο με βουρλίζεις με το hayabusa ανοιξιάτικα!! :lol:

marios8
15/04/2007, 14:31

Γιατί λοιπόν ο λογικός τρόπος αντιμετώπισης τών καθημερινών μας προβλημάτων δεν εμπεριέχει,για σάς,την θρησκεία;

vangelis 64 χρειάζονται και οι στιγμές χαλαρωσης :wacko:

Οσο για το παραπάνω, με ρωτάς γιατί στον λογικό τροπο αντιμετώπισης των προβλημάτων δεν εμπεριέχω την θρησκεία? :confused: :confused: :confused:

vangelis 64
15/04/2007, 18:34
vangelis 64 χρειάζονται και οι στιγμές χαλαρωσης :wacko:

Οσο για το παραπάνω, με ρωτάς γιατί στον λογικό τροπο αντιμετώπισης των προβλημάτων δεν εμπεριέχω την θρησκεία? :confused: :confused: :confused:

Ρωτάω γιατί να αποκλείουμε τη συνύπαρξη τού λογικού τρόπου αντιμετώπισης προβλημάτων,που είναι το καθημερινό τρέξιμο π.χ.,με την πίστη ή τη θρησκεία.

marios8
15/04/2007, 18:48
Ρωτάω γιατί να αποκλείουμε τη συνύπαρξη τού λογικού τρόπου αντιμετώπισης προβλημάτων,που είναι το καθημερινό τρέξιμο π.χ.,με την πίστη ή τη θρησκεία.

Έτσι όπως το θέτεις συμφωνούμε συμφωνούμε :beer: :beer:

vangelis 64
15/04/2007, 19:04
Ξέρεις τι ρε Μάριε:Δεν είμαι ούτε θρήσκος ούτε πιστός,με την έννοια που έχει αυτό για τη μάνα μου ή για τον περισσότερο κόσμο.
Πιστεύω πως τίποτα δεν είναι βαλμένο στην τύχη.Κάποτε αναρωτιώμουν γιατί να γεννιέται ένας Μότσαρτ τη στιγμή που δίπλα του γεννιέται ένα μωρό χωρίς πόδια ή χέρια.
Κάποιος λόγος πρέπει να υπάρχει,εκτός από την κληρονομικότητα.Κάποιος λόγος που οι δικές μας πεπερασμένες δυνατότητες δεν μπορούν να καταλάβουν.

Τέλος πάντων.....καλό βράδυ!

marios8
15/04/2007, 19:22

Κάποιος λόγος πρέπει να υπάρχει,εκτός από την κληρονομικότητα.

Δεν θέλω να σου την σπάσω αλλα δυστυχως δεν υπάρχει :sad: .

Και εγώ πιστεύω και μάλιστα με όλη την δύναμη της καρδιάς μου.
Απλά όχι σε θεούς και δαίμονες.

Η ολη ουσία ειναι κρυμμένη στην φράση που είπε ο Χρήστος οτι δεν με πειράζει που πιστευεις αν αυτο σε κάνει καλυτερο ανθρωπο. :beer: :wave2:

blueblack
15/04/2007, 21:00

Ε μην μου πεις οτι δεν είναι τυχερός

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το ρίχνουμε το επίπεδο παιδιά.:sick: Αν για σάς θρήσκος σημαίνει το παραπάνω,για μένα αυτό είναι ο ορισμός τού ηλίθιου και τού χοντρόπετσου.
Όχι πως δεν υπάρχουν οι παραπάνω τύποι homo sapiens,(είναι πολλοί θα έλεγα)αλλά είναι κρίμα,κάτω από την έννοια "πίστη στον Θεό",να βάζουμε την αδιαφορία και τον σταρχιδισμό.
Όχι,δεν το παίρνω προσωπικά.Το είπα και αλλού.Ψάχνομαι.Για μένα ο Θεός είναι αγάπη και δικαιοσύνη.Πού θα πει ότι,αν δεν τρέξω,οι τρεις ψυχές για τις οποίες είμαι υπεύθυνος,θα έχουν πρόβλημα.Και φυσικά,θα έχω πρόβλημα κι εγώ.Και πόσοι άλλοι σαν και μένα...σαν και σάς!

Φίλε μου iriniaa,έχω δει καλόγριες με το βλέμμα τής αγελάδας.
Έχω δει και γέροντες με μάτια αναμμένο κάρβουνο,που έχουν δουλέψει όσο δεν θα δουλέψω ποτέ στη ζωή μου.Και είναι και άκληροι!:wave2: :wave2:

Υγ.Κι όλο με βουρλίζεις με το hayabusa ανοιξιάτικα!! :lol:

ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ........

Φυσικά καί δέν άναφερόμουνα στούς τεμπέληδες........
Πάλι μέ παρεξήγησες.............
Άναφερόμουνα σέ αύτούς πού γεμίζουν τήν ψυχή τους, μέ γαλήνη.........καί όχι ύλικά άγαθά
φυσικά.........
Έπειδή βαριέμαι μάλλον δέν τά γράφω καλά......!!!!!!!!!!!

Όλα τά άγαθά τής γής μαζεμένα.........ΔΕΝ ΤΑ ΒΑΖΩ ΜΕ ΤΗ ΓΑΛΗΝΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ......
κι αύτήν φίλε μου.....ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΕΥΤΥΧΩΣ.........τήν ......
ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ.................

Άλλιώς κανείς δέν θά ζώνονταν μέ 10 κιλά έκρηκτικά νά πάει στόν δικό του παράδεισο....!!!!

Γιαυτό λοιπόν μακαρίζω καί ζηλεύω αύτούς πού έχουν σώσει τήν ψυχή τους........
Νά φέρω ένα άπλό παράδειγμα.........έσύ θά έκανες ποτέ 5 παιδιά....????
Έγώ δέν τόλμησα πάνω άπό 1 γιατί δέν ήθελα νά ζήσει τή δικιά μου φτώχεια τών παιδικών
χρόνων.........
Γιατί βλέπω άνθρώπους πού πρόσκεινται στή θρησκεία νά τά άραδιάζουν λέγοντας ........
ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ..............??????
Έ αύτό ζηλεύω γιατί δέν μπόρεσα ποτέ νά πώ έχει ό Θεός.......!!!!!!!!

Τό παράδειγμα είχε συμβολικό χαρακτήρα, μή τό πάρουμε πάλι στραβά.....

johnpan
15/04/2007, 22:17
Για τον φίλο crs-k

Συμφώνησες ότι το χειρότερο είναι ο φανατισμός ασχέτως του ΠΟΥ βρίσκεται... Πρόσεξες όμως ότι είσαι φανατικά ενάντια στη θρησκεία? :wave2:

Για τον φίλο Nostra

Ούτε εγώ πιστεύω στον Θεό, αν όμως βρεθώ στο Νοσοκομείο σε κώμα δε θα με πειράξει που η γιαγιά μου η αγαπημένη θα προσεύχεται για μένα, και ίσως να πιστεύω τότε ότι η καλή ενέργεια θα με βοηθήσει...

Ο Χριστός δίδαξε Αγάπη, όλα τα άλλα είναι πίπες. Να αγαπάτε όλο τον κόσμο μπορείτε? :wave2:

vangelis 64
16/04/2007, 01:29
Δεν θέλω να σου την σπάσω αλλα δυστυχως δεν υπάρχει :sad: .

Όχι ρε φίλε,δεν μού τη σπάς.Μπορεί να μού την έσπαγες αν μού έλεγες κάτι για την ΑΕΚ ή τη Bayern,τών οποίων είμαι οπαδός.

Αυτό που μού κάνει εντύπωση είναι η σιγουριά σου!:wave2: :wave2:

Nostra
16/04/2007, 01:48
Αρχικά δημιουργήθηκε από johnpan
Για τον φίλο Nostra

Ούτε εγώ πιστεύω στον Θεό, αν όμως βρεθώ στο Νοσοκομείο σε κώμα δε θα με πειράξει που η γιαγιά μου η αγαπημένη θα προσεύχεται για μένα, και ίσως να πιστεύω τότε ότι η καλή ενέργεια θα με βοηθήσει...

έχετε σκεφτεί ποτέ ότι όλα αυτά περί θετικής ενέργειας, αυθυποβολή, τηλεπάθειες κλπ. μπορεί να είναι εκλαμπίζουσα ψήγματα των ανεξερεύνητων δυνατοτήτων του ανθρώπινου εγκεφάλου ?

πάρτε χαμπάρι ότι χρησιμοποιουμε μόλις το 10% της ενέργειας και της διανοησης μας...

Θεωρώ ότι πολλά από αυτά που δεν καταλαβαίνουμε "κρύβονται" μέσα μας... :winka: :winka:

crs-k
16/04/2007, 06:58
Αρχικά δημιουργήθηκε από johnpan
Για τον φίλο crs-k

Συμφώνησες ότι το χειρότερο είναι ο φανατισμός ασχέτως του ΠΟΥ βρίσκεται... Πρόσεξες όμως ότι είσαι φανατικά ενάντια στη θρησκεία? :wave2:
............................

Γιαννακη μΕ φαινεται οτι ΔΕΝ εχει παρακολουθησει αναλογα θρεντ, αλλα ουτε κι αυτο προσεκτικα... :rolleyes:

Εχω ξαναπει οτι ο ορισμος του φανατισμου, ειναι η τυφλη εμπιστοσυνη σε κατι (θρησκεια, κομμα, ομαδα κλπ) που προερχεται καθαρα απο "πιστη".

Οταν ΔΕΝ υπαρχει "αντικειμενο" αυτοματως ΔΕΝ υπαρχει και φανατισμος! :cool:

Nefeli
16/04/2007, 13:00
Αρχικά δημιουργήθηκε από crs-k
Γιαννακη μΕ φαινεται οτι ΔΕΝ εχει παρακολουθησει αναλογα θρεντ, αλλα ουτε κι αυτο προσεκτικα... :rolleyes:

Εχω ξαναπει οτι ο ορισμος του φανατισμου, ειναι η τυφλη εμπιστοσυνη σε κατι (θρησκεια, κομμα, ομαδα κλπ) που προερχεται καθαρα απο "πιστη".

Οταν ΔΕΝ υπαρχει "αντικειμενο" αυτοματως ΔΕΝ υπαρχει και φανατισμος! :cool:

Φίλε για αντικείμενο μιλάς

Έχεις κάτι σε υποκείμενο

Προσωπικά με ενοχλεί το μεγάλο υποκείμενο ……………………….

:sun:

Χωμάτινος
16/04/2007, 14:12
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
..

Ο καθένας είναι ότι γουστάρει.....

..

..

Η ολη ουσία ειναι κρυμμένη στην φράση που είπε ο Χρήστος οτι δεν με πειράζει που πιστευεις αν αυτο σε κάνει καλυτερο ανθρωπο. :beer: :wave2:

zephyr1
16/04/2007, 16:29
Ο Χρήστος ή ο Χριστός?:confused:

:rolleyes:

Uriah Heep
17/04/2007, 11:39
Δηλώνω Αθρησκος και Αθεος
Γιατί...
.
.
.

Εγκέφαλο έχετε. Χρησιμοποιήστε τον παραπάνω από όσο περιμένουν οι άλλοι.

Διαβάζοντας το κείμενο ήμουν σίγουρος ότι "μπήκε" στο φόρουμ ο πρώην Αρχηγός ΓΕΝ, ο γνωστός νεοταξικώς μετηλλαγμένος γυρολόγος-πωλητής ιδεολογίας...επιπέδου συνοικιακού κομμωτηρίου!

Οι απόψεις για τέτοιου είδους θέματα από την πλευρά των θρησκευομένων μπορούν κάλλιστα να μπαζώσουν το έργο της υποθαλάσσιας στην Θεσσαλονίκη...

Οι ΑΠΟΛΥΤΑ ερίγδουπες απόψεις από την άλλη πλευρά, πέρα από την όποια λογική τους, όταν προσπαθούν αφελώς να προσδιορίσουν τις οποιεσδήποτε "πνευματικές" αξίες...σαν αυτές να ορίζονται από την ετήσια σύμβαση ΓΣΕΕ-ΣΕΒ...κινδυνεύουν να οδηγηθούν σαν το "Sea Diamond" από ξερόλες...σε ξέρα!

Την άποψή μου για το "θέμα" δεν θα την αναφέρω, θα σου πώ όμως ένα σχόλιο που έκανα ΠΑΝΤΟΤΕ από μικρός όταν η παρέα έλεγε το γνωστό "όλες οι γυναίκες είναι π@υτάνες εκτός από τις μανάδες μας και τις αδελφές μας"...

...τους έλεγα λοιπόν "μάγκες πιθανόν να μη τους δόθηκε η ευκαιρία..."

Ας μην είμαστε τόσο απόλυτοι λοιπόν...για τίποτα!

vangelis 64
17/04/2007, 11:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από Uriah Heep
Διαβάζοντας το κείμενο ήμουν σίγουρος ότι "μπήκε" στο φόρουμ ο πρώην Αρχηγός ΓΕΝ, ο γνωστός νεοταξικώς μετηλλαγμένος γυρολόγος-πωλητής ιδεολογίας...επιπέδου συνοικιακού κομμωτηρίου!

Οι απόψεις για τέτοιου είδους θέματα από την πλευρά των θρησκευομένων μπορούν κάλλιστα να μπαζώσουν το έργο της υποθαλάσσιας στην Θεσσαλονίκη...

Οι ΑΠΟΛΥΤΑ ερίγδουπες απόψεις από την άλλη πλευρά, πέρα από την όποια λογική τους, όταν προσπαθούν αφελώς να προσδιορίσουν τις οποιεσδήποτε "πνευματικές" αξίες...σαν αυτές να ορίζονται από την ετήσια σύμβαση ΓΣΕΕ-ΣΕΒ...κινδυνεύουν να οδηγηθούν σαν το "Sea Diamond" από ξερόλες...σε ξέρα!

Την άποψή μου για το "θέμα" δεν θα την αναφέρω, θα σου πώ όμως ένα σχόλιο που έκανα ΠΑΝΤΟΤΕ από μικρός όταν η παρέα έλεγε το γνωστό "όλες οι γυναίκες είναι π@υτάνες εκτός από τις μανάδες μας και τις αδελφές μας"...

:beer: :beer: :beer: :beer:

Nostra
17/04/2007, 11:48
Αρχικά δημιουργήθηκε από Uriah Heep

Ας μην είμαστε τόσο απόλυτοι λοιπόν...για τίποτα!

αγαπητέ φίλε Βασίλιεφ... :lol: :lol: :lol: :lol:

απόλυτος δεν είμαι (σε τέτοια θέματα τουλάχιστον)...

θεωρώ ότι έχω ανοιχτούς ορίζοντες, αντίληψη και είμαι δεκτικός αλλά και σκεπτικιστής σε (και για) όλα...

αυτό που θέλω να κάνω είναι να ξυπνήσει λίγο περισσότερο ο κόσμος και να αρχίσει να σκέφτεται για τον εαυτό του από το να μασάει έτοιμη τροφή...

όσο για το απόφθεγμα για τις πουτάνες ποτέ μου δεν εξαιρούσα ούτε τις μανάδες ούτε τις αδερφές... τόσο τις δικές μου όσο και των άλλων
(φυσικά το εν λόγω "ρητό" έχει μεταφορική έννοια, για να μην προσβληθούν και κάποιοι...)

ανοιχτά μυαλά και μακρυά από φανατισμούς και οπαδιλίκια ...

:wave2: :wave2: :wave2:

ΥΓ: όσο για το λαϊκό ύφος και την πρόχειρη δομή του αρχικού ποστ, έχω να πω ότι ήταν μια γρήγορη και πρόχειρη παράθεση των σκέψεών μου μέσα σε διάστημα μισής ώρας....
read between the lines... ήταν περισσότερο τροφή για σκέψη παρά έτοιμο προς βρώσιν...

vangelis 64
17/04/2007, 13:30

ΥΓ: όσο για το λαϊκό ύφος και την πρόχειρη δομή του αρχικού ποστ, έχω να πω ότι ήταν μια γρήγορη και πρόχειρη παράθεση των σκέψεών μου μέσα σε διάστημα μισής ώρας....
read between the lines... ήταν περισσότερο τροφή για σκέψη παρά έτοιμο προς βρώσιν...

Τίποτα πιο ωραίο από τις αυθόρμητες σκέψεις.Είναι ειλικρινείς και σε κάνουν να μπορείς να επικοινωνήσεις,να μοιραστείς....αλλά και να τραγουδήσεις!!!:beer: :beer: :beer: :beer:

afrotwin
18/04/2007, 21:28
Αρχικά δημιουργήθηκε από ASTRAKITCAR
Ποτέ μη πει εις το θεό
Κανείς πως δεν πιστεύει
Γιατί εκείνο προσκαλεί
Όταν θα κινδυνεύει

και....

Πιστεύω πως υπάρχει θεός
Μα εμείς τονε χαλούμε
Γιατι καλό δε θέλουμε
Ο γης τ’αλλού να δούμε

ego 8elo san trelos na iparxi 8eos
gia otan pe8ano na vro kapion na ton
mourlano stis klotses...

afrotwin
18/04/2007, 21:36
apagorevete i propaganda edo se afto to forum gia 8riskies opos ke diafora pou prokaloun ton ratsismo
sta arxidia mas an pistevete ston 8eo ston olimpiako
i an den pistevete ston 8eo i ston apolona kalamarias

episis oles i 8riskies ine apodektes oles i e8nikotites ola ta fila ke ola ta xromata

an exete kati na pite den mas endiaferi ti iste ke ti pistevete

ka8e idous propaganda i prosilitismos apagorevete edo mesa

na min ta ksana leme

ke min vrizete i kanete kritiki se alo8riskous idika se aftous

na 8imaste oti ke na simveni stin zisi mas

exoume oloi tonous agnia

den kseroume tin tifla mas

min to pezete idikoi lipon

gia ka8e 8riskia iparxoun grafes ke aftoi pou tis ipostirizoun

ke oloi exoun dikio ke oloi 8igonte

emas mas endiaferoun afta pou mas denoun oxi afta pou mas xorizoun

ke epidi i 8riskevomenoi exoun mia tasi na propagandizoun
ksana leo apagorevete dia ropalou edo mesa

ektos ke an iparxi 8eos gia motosikletes...

afrotwin
18/04/2007, 21:40
ΜΗΝ εισαι ασεβης ρε μ@λ@κα ... :(

Θα σε βαμησει ο ΑστραΜηΜεΜαλωνετε... :look:

to les ali8ia?:wacko:
iparxi enas andras pou 8a me ti8asefsi?:look:

iparxi kapios na ton kano na parakalai ton 8eo tou na ton pari ourliazontas gia na so8i..

prepi na ma8oune oloi oti iparxoun oria
ke sta pistevo tous ke stin malakia tous
ke stin magkia tous

panta iparxi kapios kaliteros i xiroteros apo aftous se ola....

min elpizete na tin palepsete me olous ke me ola

ligi isixia 8a sas kani kalo

8a dite tis margarites ke tou xronou...

DimChios
18/04/2007, 22:43
Το αρχικο ερωτημα σου ομως ΔΕΝ ηταν Κρατος-Ελληνισμος, αλλα Ελληνισμος-Χριστιανισμος!

Σ' αυτο διαφωνω ΡΙΖΙΚΑ! :smilea:

Υ.Γ.: Ειναι ΒΑΡΒΑΡΟΣ προσυλιτισμος οταν σε βαφτιζουν και σε αναγκαζουν να ακολουθησεις καποια θρησκεια, χωρις να μπορεις (λογω ηλικιας) να εκφρασεις τις τυχουσες αντιρρησεις σου. :mad:
Για μενα η βαπτισεις θα επρεπε να γινονται με την ενηλικιωση (στα 18)! :wacko:

και ήθελα να σε ρωτήσω! Εσένα και πολλούς άλλους όπως βλέπω (και διαβάζω με ενδιαφέρων τις απόψεις των)...
Τα παιδιά σου/σας/μας τα βάφτισες/ατε/ετε?
Γιατί? Πώς?

DimChios
18/04/2007, 22:51

Χρήστοοοοοο (crs) :eyepop:

Βρήκα τη λύση σε όλα σου τα προβλήματα!

crs-k
18/04/2007, 22:53
Αρχικά δημιουργήθηκε από DimChios
και ήθελα να σε ρωτήσω! Εσένα και πολλούς άλλους όπως βλέπω (και διαβάζω με ενδιαφέρων τις απόψεις των)...
Τα παιδιά σου/σας/μας τα βάφτισες/ατε/ετε?
Γιατί? Πώς?

Ειναι μια πονεμενη ιστορια, αλλα επειδη εμπεριεχει προσωπικα δεδομενα (ΟΧΙ δικα μου), ΔΕΝ μπορω να την αναφερω δημοσια... :sick:

Για ενημερωση ομως υπαρχει και "πολιτική" βαπτιση οπως ακριβως και "πολιτικός" γαμος. :winka:

crs-k
18/04/2007, 22:54
Χρήστοοοοοο (crs) :eyepop:

Βρήκα τη λύση σε όλα σου τα προβλήματα!

Τα εχω διαβασει ΟΛΑ ρε ... :smilea:

DimChios
18/04/2007, 22:58
Ειναι μια πονεμενη ιστορια, αλλα επειδη εμπεριεχει προσωπικα δεδομενα (ΟΧΙ δικα μου), ΔΕΝ μπορω να την αναφερω δημοσια... :sick:

Για ενημερωση ομως υπαρχει και "πολιτική" βαπτιση οπως ακριβως και "πολιτικός" γαμος. :winka:

Sorry,ε!

Για το πρώτο σκέλος!

Για το 2ο τώρα...

ΜΑΛΑΚΙΕΣ!

Cpt. Haddock
19/04/2007, 08:36
Για το 2ο τώρα...
ΜΑΛΑΚΙΕΣ!

Τι μαλακίες ρε Ντιμκαλσον...

Δεν υπάρχει πολιτική βάπτιση;

:confused:

Είσαι σίγουρος; :smokin:

Nostra
19/04/2007, 09:00
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock

ο οποιοσδήποτε μπορεί να βαπτίσει με εναέρια ονοματοδοσία...

be my guest... (http://www.synigoros.gr/docs/Diamesolavisi_Onomatodosia_19_12.pdf)

DimChios
19/04/2007, 09:53

:confused:

Είσαι σίγουρος; :smokin:

Το "μαλακίες" δεν κόλαγε στο ότι δεν υπάρχει!

Κολάει σε αυτό που ακριβώς λεει η λέξη! ΜΑΛΑΚΙΕΣ!

Δηλαδή ρε καπετάνιε, κάνεις μια βάπτιση που δεν γουστάρεις να κάνεις, επειδή, δεν ξέρω, στην επιβάλει "κάτι", το κοινωνικό σου περιβάλον ας πούμε, κι επειδή είσαι αθεος-αθρησκος βρίσκεις τη φόρμα του νόμου που έφτιαξες εσύ? Το αυτό και για το γάμο...

Ε, δεν το καταλαβαίνω...ΜΑΛΑΚΙΕΣ! Mή το κάνεις καθόλου αφού η βάπτιση είναι κάτι που ορίστηκε από τη θρησκεία για εμάς τουλάχιστον και την "παράδοσή" μας!Κάνω λάθος?

Για εξήγα το please! :wave2:

Nostra
19/04/2007, 10:06

τί να εξηγήσει ρε δημήτρη ..

αφού είμαστε καραρατσιστές και κολλημένοι...

για να στο βαφτίσει η εκκλησία το παιδί μπορεί να κολλήσει στο ότι δεν έχεις κάνει πολιτικό γάμο...

αν δε βαφτίσεις το παιδί θα έχει πιθανότατα προβλήματα στο σχολείο (θα εξαιρείται από τα θρησκευτικά και την πρωινή προσευχή) και θα πρέπει από πολύ μικρό να δικαιολογείται πώς και τί, και να διαχωρίζεται από την υπόλοιπη αγέλη ως κάτι "άλλο"

αν πάει στρατό (αγόρι δηλαδή) πιθανότατα θα ενταχθεί σε τάγμα ανεπιθύμητων και έχω ακούσει και περιπτώσεις που τους βγάζουν γιωτάδες...

τέλος εφόσον δε θα είναι βαφτισμένο θα κολλήσουν οι τραγόπαπες σε περίπτωση που επιλέξει να παντρευτεί στο μέλλον με θρησκευτικό γάμο...

για να μην πω όταν θα πεθάνει (eventually) που θα τον πετάξουν σε ένα λάκκο σε μη "χριστιανικό" νεκροταφείο οπότε στην αθήνα θα κηδευτεί που?

αυτές είναι οι μαλακίες και η ελευθερία που σου παρέχει η εκκλησία...

άντε με τους μαλάκες...

vangelis 64
19/04/2007, 10:10

αυτές είναι οι μαλακίες και η ελευθερία που σου παρέχει η εκκλησία...

άντε με τους μαλάκες... [/B]

Σαν κι αυτά που δίδαξε ο Χριστός δηλαδή.

"Κοιτάξτε την τσέπη και τα συμφέροντά σας κι όλοι οι άλλοι να πα να γαμηθούν".:rolleyes:

Gandalf dr685sm
19/04/2007, 10:10
σε αυτό θα συμφωνήσω με τον Dim Chios...

Γάμος και Βάπτιση είναι μυστήρια του Χριστιανισμού και οχι πράξεις κοινωνικές. Αν κάποιος δεν θέλει να ακολουθήσει την διαδικασία τους , μπορεί να μπεί σε πράξεις ονοματοδοσίας (οχ βάπτισης , καθώς δεν παίρνει χρίσμα το παιδί) ή σε πολιτική ζεύξη που όμως δεν είναι μυστήριο Γάμου.

ΤΟ όλο θέμα μου θυμίζει εκείνες τις αδερφάρες στην Ολλανδία που θέλουν λέει να παντρευτούν , αλλά να είναι μέσα στην Εκκλησία (!!!!!). Αφού η Εκκλησία δεν αποδέχεται την ομοφυλοφιλία διά δόγματος πως είναι δυνατόν να επιτρέψει τέτοιο γάμο;

Gandalf

vangelis 64
19/04/2007, 10:16
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
σε αυτό θα συμφωνήσω με τον Dim Chios...

Γάμος και Βάπτιση είναι μυστήρια του Χριστιανισμού και οχι πράξεις κοινωνικές. Αν κάποιος δεν θέλει να ακολουθήσει την διαδικασία τους , μπορεί να μπεί σε πράξεις ονοματοδοσίας (οχ βάπτισης , καθώς δεν παίρνει χρίσμα το παιδί) ή σε πολιτική ζεύξη που όμως δεν είναι μυστήριο Γάμου.

ΤΟ όλο θέμα μου θυμίζει εκείνες τις αδερφάρες στην Ολλανδία που θέλουν λέει να παντρευτούν , αλλά να είναι μέσα στην Εκκλησία (!!!!!). Αφού η Εκκλησία δεν αποδέχεται την ομοφυλοφιλία διά δόγματος πως είναι δυνατόν να επιτρέψει τέτοιο γάμο;

Gandalf Ακριβώς.Κι όσοι έχουν αντίρρηση για τον γάμο ομοφυλοφίλων σε εκκλησία,είναι απλά ρατσιστές!:yuck: :yuck:

Cpt. Haddock
19/04/2007, 10:17

θα προσπαθήσω... :wacko:

Κατ' αρχήν όταν κάνεις γάμο ή βάπτιση, καλώς εχόντων :lol: έχεις και ένα σύντροφο δίπλα... Καλό θα είναι να έχει τις ίδιες απόψεις με σένα στο θέμα της θρησκειας αλλα αν δεν τις έχει και δεν είναι ακραίος (πχ θεούσα κλπ) δεν έγινε και τίποτε.

Και το λέω απο προσωπική πείρα σε μια παλιότερη σχέση όταν πήγε να οδηγηθεί σε γάμο. Εγώ δε γούσταρα εκκλησίες κλπ, χεσμένα τα έχω όλα αυτά, ούτως ή άλλως ο γάμος είναι μια νομική σύμβαση δύο ανθρώπων μεταξύ τους και έναντι της πολιτείας που καθορίζει τα οικονομιικο/νομικά ζητήματα δικά τους και τέκνων. (ΑΛΛΟ πράγμα η απόφαση δύο ανθρώπων να μοιράσουν τις ζωές τους και άλλο το πρακτικό μέρος).

Πιο πολύ εμένα με ενδιέφερε ο τζερτζελές με φίλους πριν (bachelor :eyepop: :rotflmao: ) και μετα ένα ωραίο πάρτυ, παρα το να ιδρώνω σε μια εκκλησία δίπλα σε μια όρθια μπομπονιέρα και να ακούω ψαλμωδίες κλπ κλπ...

Εγώ είχα πει τις απόψεις μου: πολιτικός γάμος για το πρακτικό μέρος και παρτυ με φίλους για το τζέρτζελο.
Η απάντηση που πήρα ήταν "αν δεν παντρευτούμε σε εκκλησία χωρίζουμε"* :uplate:
Κι εγω τότε είπα οκ, σε εκκλησία. Μου λέει "μα αφού είσαι άθρησκος δε σε πειράζει;" Απάντηση δική μου, "όχι, γιατί δε μου λέει κάτι ούτως ή άλλως αν θες εκκλησία πάμε δε θα γίνω χριστιανός επειδή θα έχω ένα μουσάτο απέναντί μου, ούτε θα αλλάξω τις απόψεις μου"

Κοινώς με ενδιέφερε να προχωρήσουμε, το αν θα ήταν σε εκκλησία ή σε σπηλιά ή σε μαντρί, ή σε λίμνη... στ' @@ μου :rotflmao:

Οπότε είναι πιθανόν, αν παντρευτώ ποτέ, να κάνω θρησκευτικό γάμο (εκτός αν είμαι τόσο τυχερός και βρω κάποια με τις ίδιες απόψεις με εμένα :wacko: ), για να μην έχω ανούσιες αντιπαραθέσεις. Θέτε εκκλησία, εκκλησία...

*χωρίσαμε τελικά, αλλα για άλλους λόγους

:smokin:

Nefeli
19/04/2007, 10:32
Είμαι της άποψης ότι αν ακολουθούσαμε αυτό το

Τιμά τον πατέρα σου
Δεν θα ήμασταν τόσο κωλόπαιδα

Ου κλέψεις
Πολλοί θα είχαν ακόμα τις μηχανές τους

Ου μοιχεύσεις
Δεν θα είχαμε τόσους πολλούς κερατάδες

Κρατήστε ότι νομίζεται καλύτερο και αφήστε όλα τα άλλα, λες και σας έβαλαν να σας κάψουν με την απειλή πιστέψτε αλλιώς θα σας κάψουμε.

Από την άλλη αν όλα αυτά τα εθιμοτυπικά και νομικά που υπάρχουν για πολλούς λόγους δεν σας αρέσουν, υπάρχει ακόμα ο Αμαζόνιος.

:beer:

Gandalf dr685sm
19/04/2007, 10:33
χαχαχαχαχαχα... cpt....

το "αστείο" της υπόθεσης είναι οτι αυτό το "όρθια μπομπονιέρα" είναι το όνειρο του 99% των γυναικών που πιστεύουν στον Χριστιανισμό, για αυτό και είναι δύσκολο να αποφύγεις την εκκλησία. Έστω και σαν "κοσμικό" γεγονός που θα μαζευτούν όλοι να πετάνε ρύζι κινέζικο και ενίοτε και κανά χαλίκι αντί για κουφέτο.

Γενικώς είναι ενα πανυγήρι αν το δείς , όπως το αντιμετωπίζουν σήμερα και το έχουν καταντήσει να στερείται σοβαρότητος σαν μυστήριο. Εκεί είναι το πρόβλημα.

Δύσκολα λοιπόν θα βρείς γυναίκα που να μην θέλει.

Για το θέμα μας τώρα.

Νομίζω προχθές είχε δημιουργηθεί ενας σάλος, καθώς πλέον η εκκλησία ζητεί λέει κάποιο πιστοποιητικό βάπτισης ή άλλο έγγραφο που να αποδυκνείει οτι είσαι Χ.Ο. μιας και πλέον στις ταυτότητες δεν αναγράφεται. Οπότε μπορείς να βρείς πάτημα εκεί και να πείς (αν δεν θες θρησκευτικό γάμο) οτι δεν έχω χαρτιά, τα έφαγε ο σκύλος, μου τα έσκισε η ζηλιάρα πρώην κτλ... και να πάς κατευθείαν για πολιτικό.

Gandalf

Nostra
19/04/2007, 10:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από Nefeli
Είμαι της άποψης ότι αν ακολουθούσαμε αυτό το

Τιμά τον πατέρα σου
Δεν θα ήμασταν τόσο κωλόπαιδα

Ου κλέψεις
Πολλοί θα είχαν ακόμα τις μηχανές τους

Ου μοιχεύσεις
Δεν θα είχαμε τόσους πολλούς κερατάδες

Κρατήστε ότι νομίζεται καλύτερο και αφήστε όλα τα άλλα, λες και σας έβαλαν να σας κάψουν με την απειλή πιστέψτε αλλιώς θα σας κάψουμε.

εσύ νομίζεις ότι αυτές τις προτροπες δηλαδή τις σοφίστηκαν οι χριστιανοί (ή έστω οι Μεσσία περιμένοντες?)

όλα αυτά είναι συμβατικοί κανόνες του να ζεις μέσα σε μια κοινωνία από ανέκαθεν....

Αρχικά δημιουργήθηκε από Nefeli
Από την άλλη αν όλα αυτά τα εθιμοτυπικά και νομικά που υπάρχουν για πολλούς λόγους δεν σας αρέσουν, υπάρχει ακόμα ο Αμαζόνιος. :beer:

δηλαδή είναι δείγμα πολιτισμού αυτά τα εθιμοτυπικά/νομικά θέματα του στυλ τρέχα στην αρχιεπισκοπή όπου αν θέλουν σε εξυπηρετούν, αν θέλουν σε βαφτίζουν, αν θέλουν σε κηδεύουν κλπ. ?

Cpt. Haddock
19/04/2007, 10:43
το "αστείο" της υπόθεσης είναι οτι αυτό το "όρθια μπομπονιέρα" είναι το όνειρο του 99% των γυναικών που πιστεύουν στον Χριστιανισμό, για αυτό και είναι δύσκολο να αποφύγεις την εκκλησία. Έστω και σαν "κοσμικό" γεγονός που θα μαζευτούν όλοι να πετάνε ρύζι κινέζικο και ενίοτε και κανά χαλίκι αντί για κουφέτο.

λες να μην το ξέρω ρε συ; :lol: Γι' αυτό και δε με απασχολεί το τι γάμο θα κάνω (αν κάνω)

:D

Στο δεύτερο που λές, έρχεσαι να συμφωνήσεις μαζί μου και με το Νοστρα οτι ΑΛΛΟ πράγμα οι τυπικές/συμβατικές υποχρεώσεις της ένωσης δύο ανθρώπων, ΑΛΛΟ οι όποιες θρησκευτικές πτυχές τους.

Παραθέτω ένα email που μου ήρθε απο το St. Andrew's Society of Greece (σκωτζέζοι) για έναν σκώτο που θέλει να παντρευτεί μια ελληνίδα και αντιμετωπίζει τα κλασσικά προσκόμματα:

Dear Sir/Madam

I wonder if you can help me with a rather urgent and unusual query. I am at a bit of a loss as to what to do.

Essentially, I am due to be married in a Greek Orthodox Church in Athens in August. I am Scottish and my fiancee is Greek. Everything is booked, including the church, which accepted our booking on the proviso that we get approval from the Greek Orthodox Church in Athens.

My problem is that the Church has refused to recognise my baptism certificate as valid. I suspect this is because, in the tradition of the Church of Scotland, it is handwritten on the back of my birth certificate. Admittedly, this could have been written by anyone, so I am trying to get an official "certificate" on CoSheaded notepaper in an attempt to satisfy the Church in Athens.

In addition, the Church is asking questions about the "dogma" of the CoS. I am not sure what to say other than that it has no "dogmas" and is basically the national churchof Scotland, trinitarianin doctrine, recognisesthe sacraments of baptism and Holy Communion and, of course, is protestant.

With everyone having now booked flights, I am clearly in big trouble if the wedding doesn't go ahead.

I am sure I cannot be the first member of the Church of Scotland ever to have wanted to be married in a Greek Orthodox Church and I wonder if any of your members have any advice which they could give me in dealing with the Church?

Any help would be gratefully received.

Best regards

Nostra
19/04/2007, 10:48
Παραθέτω ένα email που μου ήρθε απο το St. Andrew's Society of Greece (σκωτζέζοι) για έναν σκώτο που θέλει να παντρευτεί μια ελληνίδα και αντιμετωπίζει τα κλασσικά προσκόμματα:

Dear Sir/Madam
........

Best regards

ορίστε.... η κατάντια της εκκλησίας ... ορθόδοξης και καθολικοπροτεσταντικής... :yuck: :yuck:

Gandalf dr685sm
19/04/2007, 10:49
Απο φίλο που ήταν καθολικός , θυμάμαι οτι έπρεπε να κάνουν δύο θρησκευτικούς γάμους, για να είναι σε ισχύ η ένωση τους!!!!:eek: :eek: :eek:

Ενα στην Καθολική και ενα στον ορθόδοξο ναό. Οπότε εκεί απλά πάς για πολιτικό , ισχύει για όλες τις θρησκείες και κοινωνίες και τελειώνει εκεί... εκτός και αν η νύφη , θέλει ντε και καλά να γίνει μπομπονιέρα.. οπότε έχεις πρόβλημα.

Gandalf

Cpt. Haddock
19/04/2007, 10:51
Απο φίλο που ήταν καθολικός , θυμάμαι οτι έπρεπε να κάνουν δύο θρησκευτικούς γάμους, για να είναι σε ισχύ η ένωση τους!!!!:eek: :eek: :eek:

Ενα στην Καθολική και ενα στον ορθόδοξο ναό. ...

Και ΔΕΝ μιλαμε για δυο διαφορετικές θρησκείες, έτσι;

ΙΔΙΑ θρησκεία είναι :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

Gandalf dr685sm
19/04/2007, 10:56
ίδια θρησκεία;... οχι ... είναι ίδια Πίστη... αλλά στα τυπικά είναι άλλες θρησκείες.. οπότε με τα τυπολατρικά που διακρίνουν τους ιεράρχες ένθεν και ένθεν , μπλέκεις σε ιστορία περιέργη.

Οπότε όπως σου είπα κάνεις πολιτικό και τελειώνει το παραμυθάκι εκεί. Χωρίς ντε και καλά να κάνεις τον άλλον να αλλαξοπιστήσει ή να υποχρεωθεί να κάνει δύο γάμους (με τόσο ρύζι καρολίνα μετά θα τρώς για 2 χρόνια)

Gandalf

vangelis 64
19/04/2007, 10:56
Και ΔΕΝ μιλαμε για δυο διαφορετικές θρησκείες, έτσι;

ΙΔΙΑ θρησκεία είναι :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

Ίδια είναι.Άρα λοιπόν θα είσαι ένας μονο-γαμο-δίγαμος!!:rotflmao: :rotflmao:

Cpt. Haddock
19/04/2007, 11:20
και όσο εμείς τα συζητάμε ήρεμα...

να τι κάνει ο θρησκευτικός φανατισμός

http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/04/19/1325305.htm

Τουρκία: Εκοψαν το λαιμό αναγνωστών της Βίβλου

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
Πέμπτη, 19 Απριλίου 2007 07:00

ΤΡΕΙΣ άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους και ένας Γερμανός υπήκοος, από τη χθεσινή επίθεση αγνώστων σε βιβλιοπωλείο εκδοτικού οίκου της Μαλάτιας, ο οποίος έχει γίνει κι άλλες φορές στόχος, καθώς διανέμει στην Τουρκία τη Βίβλο και άλλα βιβλία με θέμα το χριστιανισμό.

Το CNN Turk μετέδωσε ότι οι δράστες έκοψαν το λαιμό των θυμάτων τους σε μια πρωτοφανή επίδειξη αγριότητας, ενώ η αστυνομία συνέλαβε έξι υπόπτους.

Ο Γερμανός πρεσβευτής στην Αγκυρα εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία καταδικάζει την ενέργεια και ζήτησε από τις τουρκικές αρχές να πράξουν ό,τι είναι απαραίτητο για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

:mad: :yuck: :sick:

Gandalf dr685sm
19/04/2007, 11:38
cpt...

Παντού υπάρχει ο φανατισμός, αλλά ειδικά στον Ισλαμισμό μιλάς για τον συνδυασμό οπισθοδρομισμού και φανατισμού που είναι οτι χειρότερο.
Μια θρησκεία που ευαγγελίζεται την βία και την προωθεί ώς το υπέρτατο όπλο απέναντι στους αλλόθρησκους.

Τι να πείς;

Gandalf

Nostra
19/04/2007, 11:43
cpt...

Παντού υπάρχει ο φανατισμός, αλλά ειδικά στον Ισλαμισμό μιλάς για τον συνδυασμό οπισθοδρομισμού και φανατισμού που είναι οτι χειρότερο.
Μια θρησκεία που ευαγγελίζεται την βία και την προωθεί ώς το υπέρτατο όπλο απέναντι στους αλλόθρησκους.

Τι να πείς;

Gandalf

για να επαναφέρω το θέμα λίγο στα ίσια του...

φαντάζεστε το thread αυτό περί α-θεΐας και α-θρησκείας σε αντίστοιχο "δημοκρατικό" forum στην γείτονα χώρα...

θα με είχαν περικυκλώσει οι γκρίζοι λύκοι... :lol: :lol: :lol:

kalesin
19/04/2007, 11:50

Ενα στην Καθολική και ενα στον ορθόδοξο ναό. Οπότε εκεί απλά πάς για πολιτικό , ισχύει για όλες τις θρησκείες και κοινωνίες και τελειώνει εκεί... εκτός και αν η νύφη , θέλει ντε και καλά να γίνει μπομπονιέρα.. οπότε έχεις πρόβλημα.

Gandalf

αν κ ποτε δεν συμμετεχω σε θρησκευτικες, πολιτικες κ ποδοσφαιρικες συζητησεις...

η απαντηση μου ειναι καθαρα τεχνικη

Πριν 3-4 χρονια παντρεψαμε συναδελο που ηταν ΧΟ με την κοπελα του που ηταν καθολικη. Εγινε διπλος γαμος. Ο πρωτος σε καθολικη κ ο δευτερος σε Ορθοδοξη εκκλησια. Μοις βγηκαμε απο τηνμια μπηκαμε στην αλλη..

αν εξαιρεσεις την μικροταλαιπωρια, ειχε πολυ γελιο [ειχαν ερθει κ πολλες φιλες της νυφης απο την Γαλλια, οποτε καταλαβαινετε.....]

:D

Cpt. Haddock
19/04/2007, 11:52
θα με είχαν περικυκλώσει οι γκρίζοι λύκοι... :lol: :lol: :lol:

:nono: :nono: :nono:

αυτοι ειναι οπαδοί του κοσμικού κράτους

"άθεοι" και καλά

και φανατικοί του αισχίστου είδους

:yuck: :yuck: :yuck: :yuck: :yuck: :yuck:

SUPERMARIO
19/04/2007, 12:35
Εγω παλι, αν και συμφωνουσα κααααποτε μαζι σου, τωρα πια ΔΕΝ συμφωνω... :wacko:

Εδω και πολλα χρονια ΔΕΝ δηλωνω "Αθρησκος" αλλα (ακομα "χειροτερα") Αθεος !!! :cool:

''Μοδα'' ειναι θα περασει...
οπως λεμε...φετος θα φορεθει το κιτρινακι

Nostra
19/04/2007, 12:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από SUPERMARIO
''Μοδα'' ειναι θα περασει...
οπως λεμε...φετος θα φορεθει το κιτρινακι

φίλε supermario...

αν παρατηρήσεις λίγο περισσότερο το πως πάει η κοινωνία μας....

μάλλον η "μόδα" που περνάει είναι το υπάρχον "καθεστώς"

SUPERMARIO
19/04/2007, 12:41
και συνεχιζω σε οσους δηλωνουν αθεοι μια φραση που ειχε πει ο καλος μου αραβας φιλος ΣΑΛΑΜ απο την παλαιστινη...''καλυτερα να πιστευεις και να μην υπαρχει, παρα να μην πιστευεις και να υπαρχει''

:a022: :a022: :a022:

SUPERMARIO
19/04/2007, 12:42
φίλε supermario...

αν παρατηρήσεις λίγο περισσότερο το πως πάει η κοινωνία μας....

μάλλον η "μόδα" που περνάει είναι το υπάρχον "καθεστώς"

απο αρχαιοτατους χρονους φιλε μου και συνεχιζει...:wave2:

Cpt. Haddock
19/04/2007, 12:43
Αρχικά δημιουργήθηκε από SUPERMARIO
και συνεχιζω σε οσους δηλωνουν αθεοι μια φραση που ειχε πει ο καλος μου αραβας φιλος ΣΑΛΑΜ απο την παλαιστινη...''καλυτερα να πιστευεις και να μην υπαρχει, παρα να μην πιστευεις και να υπαρχει''

αυτό ρε μάριο έχει εφαρμογη σε δόγματα του θεού-τιμωρού

"τι, δεν πιστεύεις σε εμένα, σε τιμωρω!"

Τι θα πάθουμε δλδ αν δε πιστεύουμε και υπάρχει θεος;

Θα μας κάνει ντα; :sick:

Άσε που δε θεωρώ οτι οι άραβες έχουν και την καλύτερη άποψη στα θεολογικά ζητήματα :rolleyes:

SUPERMARIO
19/04/2007, 12:53
αυτό ρε μάριο έχει εφαρμογη σε δόγματα του θεού-τιμωρού

"τι, δεν πιστεύεις σε εμένα, σε τιμωρω!"

Τι θα πάθουμε δλδ αν δε πιστεύουμε και υπάρχει θεος;

Θα μας κάνει ντα; :sick:

Άσε που δε θεωρώ οτι οι άραβες έχουν και την καλύτερη άποψη στα θεολογικά ζητήματα :rolleyes:

Ηλια οχι ολοι οι αραβες και ειδικα αυτοι που εχουν βγει και λιγο πιο εξω απο την χωρα τους εχουν πιο προσγειωμενες ιδεες.
για τα υπολοιπα περι θεου τιμωρου τι να σου πω...οταν φτασει η ωρα θα το μαθουμε:) η ιστορια υπαρχει,τα σημαδια υπαρχουν,ελευθερη βουληση υπαρχει,μεγαλα παιδια ειμαστε,οπως το αξιολογησει ο καθενας στο μυαλο του.
οπως και να εχει εγω δεν σωζομαι:evil: (παρ'ότι πιστευω)

tai
19/04/2007, 13:26
τωρα βρηκα να μην εχω ιντερνετ?????:a018: :a018: :a018: :a018: :lol: :rotflmao:

για τον σαλιγκαρο 'παντα τετοια' και τον στριγκοκαπετάνιο.:lol:

οι χριστιανοι παγκοσμίος ειναι 3.4 δισ
αρα δεν ειναι οι λιγότεροι αλλα η μεγαλήτερη εκκλησία στον κοσμο (cnn + new york times 3/07):a43:

Cpt. Haddock
19/04/2007, 13:30
Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
οι χριστιανοι παγκοσμίος ειναι 3.4 δισ

Καλά..

να τους χαίρεσαι!

εγώ είμαι με τους άλλους :D

tai
19/04/2007, 14:02
Καλά..

να τους χαίρεσαι!

εγώ είμαι με τους άλλους :D ρε μ@λ@κα εμεις ειμαστε οι 'αλλοι':rotflmao: :rotflmao:

latris mixanis
19/04/2007, 14:09
Θρησκεία....... (http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendid=136791259)

Louka rulezzz (http://clubs.pathfinder.gr/EleniLouka)

:lol: :lol: :lol:

Gandalf dr685sm
19/04/2007, 14:18
και όμως...

το καλύτερα να πιστεύω και ας μην υπάρχει , απο το να μην πιστεύω και να υπάρχει... δεν έχει μόνο την έννοια της τιμωρίας ρε cpt.

Έχει και την έννοια της ελπίδας.

Γιατί εκείνος που πιστεύει σε κάθε περίπτωση έχει την ικανοποίηση της ελπίδας... ακόμα και αν είναι "αυταπάτη" στο τέλος και καταλήξει στην Λήθη του σύμπαντος μετά θάνατον.

Έχει το σημείο που μπορεί να συγκεντρώσει τις νοητικές και ψυχικές του δυνάμεις για να μετακινήσει ακόμα και βουνά (κατά το ρητό).

Είναι σαν το τσάκρα που λένε και οι ανατολιτες για την εφαρμογή της ψυχικής δύναμης του Chi.

Οι άνθρωποι μπορεί να είναι πολύ πιο δυνατοί απο όσο νομίζουν, αλλά για να απελευθερώσουν αυτή την ενέργεια χρειάζονται και μια "σκανδάλη". Σε αυτή την περίπτωση λέγεται Πίστη. Και σου δίνει πολύ μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση του να πιστεύεις σε κάτι ανώτερο απο σένα, παρά στον ίδιο σου τον εαυτό που πάνω κάτω έχεις μετρήσει τις δυνάμεις του και στο παρελθόν.

Με λίγα λόγια... η έλλειψη Πίστης δεν είναι μόνο ο δρόμος προς μια πιθανή τιμωρία... αλλά η έλλειψη ακόμα και της ελπίδας. Που είναι πολύ πιο σημαντική για μένα σε αυτό τον σκατόκοσμο που ζούμε. Ακόμα και αν είναι αυταπάτη.

Gandalf

Maira
19/04/2007, 14:38
και όμως...
................................
το καλύτερα να πιστεύω και ας μην υπάρχει , απο το να μην πιστεύω και να υπάρχει... δεν έχει
Με λίγα λόγια... η έλλειψη Πίστης δεν είναι μόνο ο δρόμος προς μια πιθανή τιμωρία... αλλά η έλλειψη ακόμα και της ελπίδας. Που είναι πολύ πιο σημαντική για μένα σε αυτό τον σκατόκοσμο που ζούμε. Ακόμα και αν είναι αυταπάτη.

Gandalf

Θα συμφωνήσω με όλα όσα είπε ο Gandalf.

Η ελπίδα είναι αυτή που κρατάει τον άνθρωπο στα δύσκολα. Πιστεύει πως θα έρθουν καλύτερες μέρες.

Δεν καταλαβαίνω γιατί μπερδεύουμε πίστη και θρησκίες. Δεν είναι το ίδιο πράγμα. Αν κάτσουμε και δούμε, όλες οι θρησκίες λένε σχεδόν τα ίδια πράγματα. Και οι διαφορές τους δεν είναι σοβαρές.

Δε μπορεί τόσοι άνθρωποι να κάνουν λάθος. Ναι υπάρχει κάτι πέρα από μας. μπορεί να είναι ο Θεος, μπορεί να είναι ο Βούδας, μπορεί να ειναι ένα κάρο ονόματα. Όμως ποιός θα αμφισβητήσει την ύπαρξή του?

Δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να πιστεύει και να δηλώνει. Μα ακόμα και ένας Άθεος πιστεύει κάπου!!!

Cpt. Haddock
19/04/2007, 14:43
Αρχικά δημιουργήθηκε από Maira
Η ελπίδα είναι αυτή που κρατάει τον άνθρωπο στα δύσκολα. Πιστεύει πως θα έρθουν καλύτερες μέρες.

Η προσπάθεια να ξεπεράσει τις δυσκολίες είναι που τον κρατάει... Οι εβραίοι πίστευαν/ήλπιζαν για αιώνες οτι θα έρθει κάποιος απο τον ουρανό να τους σώσει απο τη σκλαβια... και παρέμεναν σκλαβωμένοι.

Οι ζηλωτές που ήθελαν να πάρουν την κατασταση στα χέρια τους, ήταν μαύρα πρόβατα για το λαό αυτό.

Δεν καταλαβαίνω γιατί μπερδεύουμε πίστη και θρησκίες.

Γιατί η θρησκεία είναι που σου ζητάει να πιστεύεις καπου

Δε μπορεί τόσοι άνθρωποι να κάνουν λάθος.

Μπορεί και παραμπορεί... Εκατομμύρια γερμανοί ακολουθησαν τον Χίτλερ

Ναι υπάρχει κάτι πέρα από μας.

Που το ξέρεις;

Όμως ποιός θα αμφισβητήσει την ύπαρξή του?

Εγώ.... Αφού στερούμαι απτών αποδείξεων περι της ύπαρξης...

Μα ακόμα και ένας Άθεος πιστεύει κάπου!!!

Λάθος!

sonic22
19/04/2007, 14:46
i pisti kai i elpida episis einai kai o logos pou kapoios tha dextei na polemisei gia ton theo tou...
i elpida akoma einai o logos pou kapoios tha parei tin poio paratolmi apofasi elpizontas (or pisteuodas) oti tha pane ola kala...

kai ena soro alla...

me alla logia exei dio opseis... kali kai kaki

to provlima einai oti

AN DEN EXEIS LOGIKI THA ISE MIA ZWI ENA "EFTIXISMENO"/makario (???) PROVATO!

kai an exeis logiki, vlepeis ta pragmata kai me to nou kai oxi mono me tin "kardia"
kai twte diskola den vlepeis ta kena tis thriskias...

Maira
19/04/2007, 14:48
Σωστό! Γι αυτό και έχουμε λογική! και νομίζω ότι οι περισσότεροι μπορούμε να ξεχωρίσουμε την κάθε περίπτωση.

Όχι η ελπίδα και η πίστη δεν σε κάνει πρόβατο. Η έλληψη λογικής σε κάνει!

Gandalf dr685sm
19/04/2007, 14:52
Μπορεί και παραμπορεί... Εκατομμύρια γερμανοί ακολουθησαν τον Χίτλερ

ανά τους αιώνες;... όπως έκαναν με τον Χριστιανισμό , τον Βουδισμό κτλ; Κάπου χωλαίνει το επιχείρημα σου.

... Οι εβραίοι πίστευαν/ήλπιζαν για αιώνες οτι θα έρθει κάποιος απο τον ουρανό να τους σώσει απο τη σκλαβια... και παρέμεναν σκλαβωμένοι.

To ίδιο κάναμε και εμείς (1821) περιμένοντας άλλους, αλλά τελικά την ελπίδα την υλοποιήσαμε μόνοι μας. Με Πίστη ίσως σε αυτό που σήμερα κάποιοι απορρίπτουν. Οι Εβραίοι δεν αποτελούσαν όμως τότε έθνος με συνολική συνείδηση αλλά ενα σύνολο νομαδικών φυλών που ακόμα και μετά την "απελευθερώση" τους απο τον Μωυσή και τους Αιγύπτιους , τρωγόντουσαν ακόμα μεταξύ τους.
Χωλαίνει και αυτό λοιπόν σαν επιχείρημα.

Α... και οι Άθεοι φίλε cpt.. πιστεύουν στον εαυτό τους... άρα στον άνθρωπο. Σε μια οντότητα φθαρτή με μεγαλές μεν αλλά περιορισμένες δυνατότητες. Δεν έφτιαξαν αυτοί το σύμπαν βλέπεις.
Η διαφορά εδώ είναι οτι εσένα απο τα γραφόμενα περισσότερο σε κατατάσσω κατά την γνώμη σε αγνωστικιστές , παρά σε άθεους.

Sonic...

το καλύτερο όλων είναι ο συνδυασμός του νού και της καρδιάς για να αναλύσεις κάποια πράγματα. Αλλιώς η στενωπός και για τις δύο πλευρές , δείχνει πάντα το ίδιο αδιέξοδο , έστω και αν είναι τα αντίθετα άκρα.

Gandalf

sonic22
19/04/2007, 14:54
Μα ακόμα και ένας Άθεος πιστεύει κάπου!!! vasika den ithela na eblakw stin sizitisi alla auto to epixirima legete jana kai jana...

ena paradigma..

an mou aresoun oi motosikletes den simainei oti pisteuw kai stis motosikletes...
an mou aresei to na zw or to na vriskomai mesa stin fisi den simainei oti pisteuw kai stin fisi...

toso diskolo einai na adilifthite oti apla mas aresei i zwi xwris na pisteuoume se metafisikes enoies?

einai toso diskolo na dextite oti den iparxei kapoios pou mas prosexei kai mas ejousiazei?
to oti telika eimaste mono mia pio LOGIKI morfi zwis pou fovate akoma ton kosmo?

einai diskoli apofasi kai katalavenw giati kapoios epilegei kati allo...
alla auto den to kanei kai swsto/ortho..

kai kati akoma twra pou pira fora...

den iparxei tixi... oute kan pithanotites tha tolmousa na pw...

o kosmso einai ena peirama...

gia na iparjei zwi stin gi eprepe oi sinthikes na einai kataliles (apostasi apo ton ilio, zoni meteoritwn ktlp)
kai apo ekei kai pera eimaste to diarkes apotelesma TOU POIO VIOSIMOU KOMATIOU...

den einai simptwsi einai monodromos...

p.s. @Gandalf an omws to sinesthima iperkaliptei tin logiki den exoume apofasi exoume parormisi!!
ara kai analoga apotelesmata...

kai twra siopenw...

Cpt. Haddock
19/04/2007, 14:56
ανά τους αιώνες;... όπως έκαναν με τον Χριστιανισμό , τον Βουδισμό κτλ; Κάπου χωλαίνει το επιχείρημα σου.

Δε χωλαίνει...

Για χιλιετίες εκατομμύρια άνθρωποι πολεμούν μεταξύ τους και σκοτώνονται...

Δεν κάνουν λάθος;

Επίσης εγώ ποτέ δεν έχω πει οτι είμαι άθεος. Όντως το αγνωστικιστής μου ταιριάζει πιο πολύ θεωρητικά... αλλά τα απορρίπτω όλα αυτά γιατι μου τη σπάνε οι ταμπέλες και οι κατηγοριοποοιήσεις των ανθρώπων, στη λογική του είτε είσαι οπαδός θρησκείας είτε του αγνωστικισμού, είτε...

Δεν είμαι ΤΙΠΟΤΕ απ' όλα αυτά!

noble
19/04/2007, 15:07
maira τι σχεση εχει η πιστη και η λογικη?επισης που πιστευει ακριβως ενας αθεος?:confused:
η πιστη και αυτο το πιστευε και μη ερευνα μας εχει χαρισει πολλα προβατα :sad:

Cpt. Haddock συμφωνω απολυτα!(παει τωρα εγινε αρρωστεια :p )

Gandalf dr685sm
19/04/2007, 15:08
Ρε συ cpt... πολύ "αθώο" σχόλιο ρε φίλε... το πεθαίνουν για την θρησκεία...

Δείξε μου ενα σημείο που πολεμάνε για την θρησκεία.

Οι Σταυροφορίες;
Στην Ρωμανία; Στο Βυζάντιο;
Στο Ισραήλ;
Σήμερα με την Αλ Κάϊντα;

όπως είπα και στον sonic.. ο συνδυασμός καρδιάς μυαλού είναι ο καλύτερος. Γιατί ακόμα και αν είσαι πολίτης και κάποιος μπάσταρδος σε σύρει στα όπλα για "ιερούς λόγους" ενώ κοιτά την τσέπη και την εξουσία, εσύ με την καρδιά θα έχεις ακόμα ελπίδα να στηρίξεις το τι θα απογίνεις , σε όποια περίπτωση.
Ενας όμως που δεν πιστεύει παρά μόνο στον εαυτό του, ποιά θα είναι η ελπίδα του;.. Να μην φάει αδέσποτη σφαίρα;

Χώρια που αυτό που σε ρώτησα εγώ , είναι αν πιστεύουν ακόμα στον Ναζισμό μετά απο 40 χρόνια , όπως πιστεύουν σε μια όποια ιδεολογία Πίστης μετά απο χιλιάδες και οχι δεκάδες χρόνια.

noble... το ερώτημα σου απαντήθηκε πιο πάνω για τον Άθεο. Επίσης η Πίστη δίνει και δύναμη για καθημερινές πράξεις ίσως ασήμαντες για εμάς εδώ , για κάποιον άλλον όμως πολύ σημαντικές.
Το αυθαίρετο δεν πιστεύω και χαρακτηρισμός κάποιων ώς πρόβατα επειδή απλά Πιστεύουν είναι τουλάχιστον αφελής.

Gandalf

Cpt. Haddock
19/04/2007, 15:09
Αρχικά δημιουργήθηκε από noble

Oldmaaaaaan, ένα γιατρό, αυτη δε παει καλά :lol: :lol:

Maira
19/04/2007, 15:11
Αρχικά δημιουργήθηκε από noble
maira τι σχεση εχει η πιστη και η λογικη?επισης που πιστευει ακριβως ενας αθεος?:confused:
η πιστη και αυτο το πιστευε και μη ερευνα μας εχει χαρισει πολλα προβατα :sad:

Η πίστη πάει στο πιστεύω σε καλύτερες μέρες και η λογική στο ότι αν δεν κάνω κάτι πώς θα τις δω????

πιστεύω πως θα με βοηθήσει κάποιος αλλά η λογική μου λέει πως αν δεν βάλω κι εγώ το χεράκι μου.....

Συν Αθηνά και χείρα κίνει! (αν το γράφω σωστά ορθογραφικά!)

Το "πίστευε και μη ερεύνα" Είναι από τους γρίφους της πειθίας αν ξέρεις. Έχει δύο σημασίες αν άλογα που θα βάλεις το κόμα. Τώρα οι περισσότεροι το παίρνουν έτσι: "πίστευε, και μη ερεύνα", ενώ άνετα μπορεί να λεχθεί και έτσι: "πίστευε και μη, ερεύνα!"

Αρα.......!

Cpt. Haddock
19/04/2007, 15:13
Ρε συ cpt... πολύ "αθώο" σχόλιο ρε φίλε... το πεθαίνουν για την θρησκεία...

Δεν έγραψα οτι πεθαίνουν για τη θρησκεία.

Ειπε η Μαιρα οτι "τοσοι ανθρωποι αποκλείεται να κάνουν λάθος" και το αντίκρουσα με 2 παραδείγματα

Για χιλιετίες εκατομμύρια άνθρωποι πολεμούν μεταξύ τους και σκοτώνονται. Δεν κάνουν λάθος; Άρα το "τοσοι ανθρωποι αποκλείεται να κάνουν λάθος" δε στέκει

Cpt. Haddock
19/04/2007, 15:14
Το "πίστευε και μη ερεύνα" Είναι από τους γρίφους της πειθίας αν ξέρεις. Έχει δύο σημασίες αν άλογα που θα βάλεις το κόμα. Τώρα οι περισσότεροι το παίρνουν έτσι: "πίστευε, και μη ερεύνα", ενώ άνετα μπορεί να λεχθεί και έτσι: "πίστευε και μη, ερεύνα!"

Όχι "ανετα".

ΜΟΝΟ με το δεύτερο τρόπο. Κόμα πριν απο το "και" στα ελληνικά δεν μπαίνει

Maira
19/04/2007, 15:15
Δεν έγραψα οτι πεθαίνουν για τη θρησκεία.

Ειπε η Μαιρα οτι "τοσοι ανθρωποι αποκλείεται να κάνουν λάθος" και το αντίκρουσα με 2 παραδείγματα

Για χιλιετίες εκατομμύρια άνθρωποι πολεμούν μεταξύ τους και σκοτώνονται. Δεν κάνουν λάθος; Άρα το "τοσοι ανθρωποι αποκλείεται να κάνουν λάθος" δε στέκει

Ναι αλλά το ότι τόσοι άνθρωποι αποκλείεται να κάνουν λάθος πήγεναι στο ότι για να πιστεύουν κάπου όλοι αυτοί τόσα χρόνια, (και όχι να πολεμούν γι ' αυτό), κάνουν λάθος??

Αυτοί ήταν η ακριβής ερώτηση!

Maira
19/04/2007, 15:16
Όχι "ανετα".

ΜΟΝΟ με το δεύτερο τρόπο. Κόμα πριν απο το "και" στα ελληνικά δεν μπαίνει

Το κόμα είναι ηχιτικό! Η πειθία τα έλεγε δεν τα έγραφε!!!

OldMan
19/04/2007, 15:17
Oldmaaaaaan, ένα γιατρό, αυτη δε παει καλά :lol: :lol:
Μένω άναυδος...!!! :eyepop: :look: :eyepop:

Nostra
19/04/2007, 15:17
Κόμα πριν απο το "και" στα ελληνικά δεν μπαίνει :wave2:

σε ορισμένες περιπτώσεις μπαίνει... κόμμα εννοώ ... πριν το και...

Cpt. Haddock
19/04/2007, 15:19
Το κόμα είναι ηχιτικό! Η πειθία τα έλεγε δεν τα έγραφε!!!

Για την ακρίβεια οι ιερείς τα έλεγαν (βασικά ό,τι ήθελαν έλεγαν) :p

υ.γ. εγραψες σωστά το "συν Αθηνά" κλπ και έσφαξες το "ηχιτικό" :lol: :lol:

OldMan
19/04/2007, 15:20
Η πειθία
Η "ποιά" ..??? :look:

Maira
19/04/2007, 15:23
Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
Η "ποιά" ..??? :look:

κι αυτό λάθος το έχω????

:lol: :lol: :lol:

OldMan
19/04/2007, 15:26
κι αυτό λάθος το έχω????
Ίσως να έπρεπε να γράφεται όπως το έγραψες (μια και στην πράξη "έπειθε" τους λαλάκες να κάνουν αυτά που θέλαν τα αφεντικά της...)