Σύνδεση

View Full Version : Δηλώνω Αθρησκος και Αθεος...

Σελίδες : 1 2 [3] 4 5 6 7 8

Cpt. Haddock
19/04/2007, 15:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από Maira
Ναι αλλά το ότι τόσοι άνθρωποι αποκλείεται να κάνουν λάθος πήγεναι στο ότι για να πιστεύουν κάπου όλοι αυτοί τόσα χρόνια, (και όχι να πολεμούν γι ' αυτό), κάνουν λάθος??

Ναι, είναι λάθος η συλλογιστική αυτή, δε στέκει.

Circular reasoning στα αγγλικά - σα να υποθέτεις το συμπέρασμά σου.

Το οτι πιστεύουν ΔΕΝ αποτελεί αποδειξη σωστής ή λάθος πρακτικής. Κι ο πόλεμος είναι λάθος πρακτική παρ' όλα αυτά συνεχίζουμε και σφαζόμαστε. Καλά κάνουμε;

:wave2:

noble
19/04/2007, 15:27
Η πίστη πάει στο πιστεύω σε καλύτερες μέρες και η λογική στο ότι αν δεν κάνω κάτι πώς θα τις δω????

πιστεύω πως θα με βοηθήσει κάποιος αλλά η λογική μου λέει πως αν δεν βάλω κι εγώ το χεράκι μου.....

Συν Αθηνά και χείρα κίνει! (αν το γράφω σωστά ορθογραφικά!)

Το "πίστευε και μη ερεύνα" Είναι από τους γρίφους της πειθίας αν ξέρεις. Έχει δύο σημασίες αν άλογα που θα βάλεις το κόμα. Τώρα οι περισσότεροι το παίρνουν έτσι: "πίστευε, και μη ερεύνα", ενώ άνετα μπορεί να λεχθεί και έτσι: "πίστευε και μη, ερεύνα!"

Αρα.......!

λεγοντας πιστη,καταλαβα οτι εννοεις τη θρησκεια...
κι εκει για μενα δεν χωρα λογικη οπως εχω ξαναπει,παρα μονο καλη θεληση.
ο θεος δηλαδη ξερουμε οτι υπαρχει αλλα θελει και βοηθεια?:confused:
τι τεμπεληδες που ειμαστε,μια ερευνα να καναμε και ολα θα ηταν καλυτερα :lol:

capt. ανιατη...:lol:

Maira
19/04/2007, 15:34
Αρχικά δημιουργήθηκε από noble
λεγοντας πιστη,καταλαβα οτι εννοεις τη θρησκεια...
κι εκει για μενα δεν χωρα λογικη οπως εχω ξαναπει,παρα μονο καλη θεληση.
ο θεος δηλαδη ξερουμε οτι υπαρχει αλλα θελει και βοηθεια?:confused:
τι τεμπεληδες που ειμαστε,μια ερευνα να καναμε και ολα θα ηταν καλυτερα :lol:

capt. ανιατη...:lol:

Όχι δεν θέλει βοήθεια! Αλλά δεν θα βοηθήσει και κάποιον που κάθεται1!

noble
19/04/2007, 15:41
Όχι δεν θέλει βοήθεια! Αλλά δεν θα βοηθήσει και κάποιον που κάθεται1!

αυτο εχει αποδειχθει με το περασμα τον χρονων και εχεις συμπερανει βασει λογικης?
καποιος καταφερε δηλαδη κατι,οχι γιατι ενεργοποιηθηκε ο ιδιος και το παλεψε,αλλα γιατι ο θεος τον ειδε που δεν τεμπελιαζει και επελεξε να τον βοηθησει?
για μενα στερεις απο τους ανθρωπους αξια και την προσδιδεις αλλου...

Cpt. Haddock
19/04/2007, 15:42
αυτο εχει αποδειχθει με το περασμα τον χρονων και εχεις συμπερανει βασει λογικης?
καποιος καταφερε δηλαδη κατι,οχι γιατι ενεργοποιηθηκε ο ιδιος και το παλεψε,αλλα γιατι ο θεος τον ειδε που δεν τεμπελιαζει και επελεξε να τον βοηθησει?

Τώρα συμφωνώ εγώ.... :look: :wacko:

Maira
19/04/2007, 15:44

Υπάρχουν άνθρωποι που τους πάνε όλα στραβά. Υπάρχουν άνθρωποι που του έχρονται όλα όμορφα. Υπάρχουν άπειρες κατηγορίες και συνδιασμοι. Αλλά μήπως όλα συμβένουν στον καθένα για κάποιο λόγο????

OldMan
19/04/2007, 15:44
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Τώρα συμφωνώ εγώ.... :look: :wacko:
Ρε άσταδιάλα και οι δυό σας ...!!! :D :smokin: :D

Maira
19/04/2007, 15:47
η βοήθεια δεν είναι σπρώξε να σπρόξω κι εγώ λίγο! Μη την βάζουμε στα στενά όρια της δικής μας λογικής! Η βοήθεια είναι κάτι που δεν καταλαβαίνουμε ότι γίνεται! Όπως ας πούμε το αεράκι που ενώ δεν το καταλαβαίνουμε μας δίνει λίγη επιτάχυνση!!!

και μην καταλάβετε ότι ο Θεός δίνει το αεράκι! παρομοίωση είναι!

Cpt. Haddock
19/04/2007, 15:48
Αλλά μήπως όλα συμβένουν στον καθένα για κάποιο λόγο????

Όχι...

Γιατί να συμβαίνουν για κάποιο λόγο...

Ούτε ο Ιώβ δεν έδωσε απάντηση σε αυτό (απο τα λίγα φιλοσοφημένα βιβλία της π.διαθήκης).

Δεν έχεις αποδειξη για αυτά που λές Μαιρα...

Για ποιο λόγο πχ χτύπησε σήμερα ο Δημήτρης; :look:

υ.γ. συμβαινουν

stavrogin
19/04/2007, 15:49
Θα συμφωνήσω με όλα όσα είπε ο Gandalf.

Η ελπίδα είναι αυτή που κρατάει τον άνθρωπο στα δύσκολα. Πιστεύει πως θα έρθουν καλύτερες μέρες.

Δεν καταλαβαίνω γιατί μπερδεύουμε πίστη και θρησκίες. Δεν είναι το ίδιο πράγμα. Αν κάτσουμε και δούμε, όλες οι θρησκίες λένε σχεδόν τα ίδια πράγματα. Και οι διαφορές τους δεν είναι σοβαρές.

Δε μπορεί τόσοι άνθρωποι να κάνουν λάθος. Ναι υπάρχει κάτι πέρα από μας. μπορεί να είναι ο Θεος, μπορεί να είναι ο Βούδας, μπορεί να ειναι ένα κάρο ονόματα. Όμως ποιός θα αμφισβητήσει την ύπαρξή του?

Δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να πιστεύει και να δηλώνει. Μα ακόμα και ένας Άθεος πιστεύει κάπου!!!

Περι Ελπιδας:
Οταν ανοιξε το κουτι της πανδωρας ολα τα κακα ξεχυθηκαν εξω στον κοσμο.Ολα εκτος απο ενα,το χειροτερο ολων,την ελπιδα.

Οποιος ελπιζει,δεν πιστευει οτι θα ερθουν καλητερες μερες,γιατι η πιστη δηλωνει βεβαιοτητα.
Αντιθετα ,ελπιζει οτι θα ερθουν καλητερες μερες κι αυτο συνοδευεται απο το αλλο μισο που ειναι ο φοβος οτι δε θα'ρθουν.
Ετσι ,η ελπιδα εχει μεγαλη δοση μοιραιου,οτι δεν ελενχεις τα πραγματα ειναι μια παθητικη κατασταση κι οχι ενεργητικη.Για μενα ειναι περιττη.

Φυσικα και δεν πρεπει να μπερδευουμε την πιστη με την θρησκεια,Σημασια ΕΧΕΙ,να πιστευεις ,το σε τι πιστευεις δεν ειχει μεγαλη σημασια.Καπταιν διαφωνουμε.Ισως μονο στις λεξεις.

Υπαρχουν πολλα πραγματα περα απο μας.Οποτε γιατι να σχολουμαστε μαζι τους;Αν θελουν νταραβερια ας ερθουν εδω κατω ,αλλιως δουλεια τους δουλεια μας.

Αλλα αυτο το,ΠΕΡΑ, μοιαζει σα να εχεις σαφες αυτο το οριο των ανθρωπων.Δεν ειναι σαφες και δεν ειναι το ιδιο για ολους.Υπαρχει ενα ΠΕΡΑ σημαντικο για μας το δικο προσωπικο μας ΠΕΡΑ,το οποιο συνηθως δε γνωριζουμε γιατι μετατωπιζεται συνεχως.Θα ελεγα οτι το ΠΕΡΑ ειναι σημαντικοτερο απο αυτο που βρισκεται πιο περα απο κει :rotflmao:

ΔΕν απαντω αμεσα σε σενα Μαιρα ,απλα αφορμη βρηκα να ξαναμπω στην συζητηση.

Να πω και στον Sonic οτι η λογικη υπηρετει αλλες ιδιοτητες,σε καμια περιπτωση δεν ειναι ο ηγετης του ανθρωπινου μυαλου ή η λυση προβλαματων,πολλες φορες οδηγαει λαθος τον ανθρωπο και αυτο γιατι η λογικη εχει αναγκη σωστων δαιδομενων,αλλα στα μεγαλα υπαρξιακα προβληματα του ανθρωπου οπως "στο γιατι με εφτυσε η ψυλη ξανθια" εξισου ή και περισσοτερο τραγικο απο το "υπαρχει θεος" σχεδον ποτε δεν υπαρχουν επαρκη δαιδομενα:rotflmao:

Maira
19/04/2007, 15:50
Όχι...

Γιατί να συμβαίνουν για κάποιο λόγο...

Ούτε ο Ιώβ δεν έδωσε απάντηση σε αυτό (απο τα λίγα φιλοσοφημένα βιβλία της π.διαθήκης).

Δεν έχεις αποδειξη για αυτά που λές Μαιρα...

Για ποιο λόγο πχ χτύπησε σήμερα ο Δημήτρης; :look:

υ.γ. συμβαινουν

Δε ξέρω γιατί χτύπησε, δεν είμαι Θεός!!!

afrotwin
19/04/2007, 15:51
Υπάρχουν άνθρωποι που τους πάνε όλα στραβά. Υπάρχουν άνθρωποι που του έχρονται όλα όμορφα. Υπάρχουν άπειρες κατηγορίες και συνδιασμοι. Αλλά μήπως όλα συμβένουν στον καθένα για κάποιο λόγο????

opos den simvenoun ke gia kapio logo

opos den iparxi logo pou simvenoun merika

ke alote imaste meteori pano apo ola
ke alote ine ola meteora apo pano mas

pantos ite peftis esi ke aneveni to vareli
ite aneveni to vareli ke peftis esi

to 8ema ine oti panta kapou sinantieste...

kali antamosi sas efxome lipon:wave2:
:rotflmao: :rotflmao:

DimChios
19/04/2007, 15:52

Τι θα πάθουμε δλδ αν δε πιστεύουμε και υπάρχει θεος;

Θα μας κάνει ντα; :sick:

Διάβασε και λίγο Αρκά "Η ζωή μετά" ρε αμόρφωτε να δείς τί θα πάθεις!

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

afrotwin
19/04/2007, 15:53

oriste xasame ali mia pi8anotita na er8oume se epafi me ton 8eo...

oute afti ine to omologise...
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Cpt. Haddock
19/04/2007, 15:54

Α! Ενώ ο θεός ξέρει...

Δλδ για κάποιο λόγο χτύπησε... όπως και για κάποιο λόγο έπαθε καρκίνο ο πατέρας μου, για κάποιο λόγο έχουν σκοτωθεί τόσοι γνωστοί μας εδώ...

Φαντάζομαι για έναν αντίστοιχο λόγο γλύτωσε ο Χιτλερ απο τον Α παγκόσμιο πόλεμο και μπορεσε να κάνει αυτά που έκανε...

Ιωάννα, αν υπάρχει θεός, απλά ΠΑΙΖΕΙ μαζί μας και κουνα τα νήματα σα να είμαστε μαριονέτες.

Αν θες να πιστεύεις σε κάτι τέτοιο τι να σου πω - εγώ προτιμώ να θεωρώ οτι είμαι ελεύθερος άνθρωπος και όχι μέρος πειράματος ή διασκέδασης κάποιου (άσχετα αν είμαι ή όχι)

:sad: :sick:

afrotwin
19/04/2007, 15:59
Α! Ενώ ο θεός ξέρει...

Δλδ για κάποιο λόγο χτύπησε... όπως και για κάποιο λόγο έπαθε καρκίνο ο πατέρας μου, για κάποιο λόγο έχουν σκοτωθεί τόσοι γνωστοί μας εδώ...

Φαντάζομαι για έναν αντίστοιχο λόγο γλύτωσε ο Χιτλερ απο τον Α παγκόσμιο πόλεμο και μπορεσε να κάνει αυτά που έκανε...

Ιωάννα, αν υπάρχει θεός, απλά ΠΑΙΖΕΙ μαζί μας και κουνα τα νήματα σα να είμαστε μαριονέτες.

Αν θες να πιστεύεις σε κάτι τέτοιο τι να σου πω - εγώ προτιμώ να θεωρώ οτι είμαι ελεύθερος άνθρωπος και όχι μέρος πειράματος ή διασκέδασης κάποιου (άσχετα αν είμαι ή όχι)

pantos enas alos pou pisteve ta idia mexri pou ta parapistepse ksafnika petaxtike ston ourano ke eksafanistike sto iperperan

giati dilose katigorimatika oti den 8eli na simetexi sto pirama ke ton aferesan apo dafto

episis ke stin iatriki kapios pou ixe tis idies prosdokies pe8ane enanti kapiou alou pou i8ele ke telika vre8ike emvolio gia tin fimatiosi ke ezise ala ton patise aeroplano...:lol:

episis min nomizi kanis sas ektos apo mena oti kseri ti simveni iste ermeoi tis fantasia sas

eno ego exo ta kolitilikia mou...

Maira
19/04/2007, 16:00
Α! Ενώ ο θεός ξέρει...

Ναι για κάποιο λόγο γίνονται όλα, άγνωστο σε μας! εμείς απλά συνεχίζουμε την πορεία μας!!!

Cpt. Haddock
19/04/2007, 16:03
Ναι για κάποιο λόγο γίνονται όλα, άγνωστο σε μας! εμείς απλά συνεχίζουμε την πορεία μας!!!

Ρε Μαιρα ΔΕΝ μου το τεκμηριώνεις αυτό που λές.

Γιατί δεν έχεις απόδειξη αλλα άποψη μόνο...ΜΙΑ αποδειξη οτι αυτα έγιναν για καποιο λόγο έχεις; Μόνο πίστη... ναι, αλλα αθεμελιωτη...

Τωρα, ξαναλέω, αν θες να πιστεύεις οτι είσαι έρμαιο των ορέξεων κάποιου "υπέρτατου όντος" και εσύ δεν έχεις το μυαλό να κατανοήσεις ως εκεί, τι να σου πω...

:wave2: :wave2: :wave2:

υγ Φεύγω, πάω στην Έκθεση

:beer:

noble
19/04/2007, 16:05
η βοήθεια δεν είναι σπρώξε να σπρόξω κι εγώ λίγο! Μη την βάζουμε στα στενά όρια της δικής μας λογικής! Η βοήθεια είναι κάτι που δεν καταλαβαίνουμε ότι γίνεται! Όπως ας πούμε το αεράκι που ενώ δεν το καταλαβαίνουμε μας δίνει λίγη επιτάχυνση!!!

και μην καταλάβετε ότι ο Θεός δίνει το αεράκι! παρομοίωση είναι!

αυτο που λες εχει αποδειχθει με καποιο τροπο?
εχει αποδειχθει οτι ο Θεος που δεν θελει να φανει κι ολας(παντα σεμνο αυτο το αγορι :lol: ),σταθηκε διπλα μας εκεινη τη στιγμη?
αν εσυ θελεις και διαλεγεις να το πιστευεις αυτο δικαιωμα σου,δεν κρινεσαι,δεν αφορα κανεναν αλλο!
και το αντιθετο με ολους εμας...
εσυ θελεις να πιστευεις οτι ο Θεος το εκανε,εγω θελω να πιστευω οτι ηρθε ο σουπερμαν,καποιος αλλος οτι μονος του τα καταφερε,αλλος οτι ηταν η φυση κτλ κτλ.

συμβαινουν για καποιο λογο ναι....
γιατι δεν ηταν καλος χριστιανος,γιατι ηταν ατυχος,γιατι η ζωη κυλαει κι εχουμε εμπειριες,γιατι υπαρχουν πολυ μαλακες στον πλανητη(oldman εχω καιρο να βρισω :lol: ),διαλεγεις και παιρνεις.
οτι σε βολευει και σου κανει τη ζωη πιο κατανοητη,πιο ευχαριστη ισως,πιο ομορφη,δεν ξερω εσυ ξερεις καλυτερα...
για μενα ειναι κατι αλλο.
παντως σε κανεναν δεν ερχονται οοοολα ομορφα και σε κανενα οοοολα στραβα.
φασεις και περιοδοι ειναι...μια πανω μια κατω,η αν θελεις 2 πανω 3 κατω :lol:

ελπιζω ο φιλος σου να μην εχει τπτ σοβαρο!

capt.καποιοι ζηλευουν :rotflmao:
afro κατουρας γρηγορα :lol:

Maira
19/04/2007, 16:08
Απόδειξη στο ότι υπάρχει κάτι πάνω από μας????

Μπορεί κάποιος να μου αποδείξει ότι δεν υπάρχει????

Cpt. Haddock
19/04/2007, 16:10

Μα ΔΕΝ χρειάζεται να σου αποδείξω ΕΓΩ οτι ΔΕΝ υπάρχει.

ΕΣΥ ισχυρίζεσαι οτι υπάρχει, άρα σ' εσένα πέφτει το βάρος της αποδειξης!

Περιμένω :a014:

(όπως περιμένουν πολλοί σαν κι εμένα εδώ και χιλιετίες αλλα εις μάτην)

:smokin:

OldMan
19/04/2007, 16:12
εγώ προτιμώ να θεωρώ οτι είμαι ελεύθερος άνθρωπος και όχι μέρος πειράματος ή διασκέδασης κάποιου (άσχετα αν είμαι ή όχι)
Αντίο και ευχαριστώ για τα ψάρια ..!!! :wave2:

Cpt. Haddock
19/04/2007, 16:12

Αλλα να το χοντρύνω... :evil:

Πού είναι αυτός που υπάρχει;

:D

afrotwin
19/04/2007, 16:13
Αρχικά δημιουργήθηκε από afrotwin
pantos enas alos pou pisteve ta idia mexri pou ta parapistepse ksafnika petaxtike ston ourano ke eksafanistike sto iperperan

giati dilose katigorimatika oti den 8eli na simetexi sto pirama ke ton aferesan apo dafto

ksexasa na po oti ton elegan xristo...
mitso i kati tetio...

afrotwin
19/04/2007, 16:15
Απόδειξη στο ότι υπάρχει κάτι πάνω από μας????

se esena pou ton pistevis giati na emfanisti
se emas pou den to pistevoume na er8i....

Maira
19/04/2007, 16:18

Είναι παντού!!!! και είναι όπως η θεωρία της σχετικότητας! Μπορείς να μου αποδείξεις ότι δεν ισχύει αυτό που λέω???

Άρα λοιπόν, μπορείς να έχεις την άποψή σου κι εγώ την δική μου!!!

stavrogin
19/04/2007, 16:25
Μηπως δεν εχει καμια σημασια το αν υπαρχει ή οχι;
Μηπως ειτε υπαρχει ειτε οχι δεν εχει καμια σημασια η αποδειξη του ενος ή του αλλου;
Αρα το μονο που εχουμε να αποδειξουμε ειναι οτι δε χρειαζεται να αποδειξουμε τιποτα;

Η διαφορα του πιστου στον θεο απο τον απιστο προς τον θεο ειναι μοναχα μια διαφορα στασης,οχι ουσιας.Οσοι λενε οτι δεν υπαρχει απλα υπερασπιζονται την ελευθερη βουληση του ανθρωπου που με καποιο τροπο μειωνεται αν υπαρχει ενας θεος που κανονιζει ή ακομα χειροτερα ξερει την καταλιξη.
Αντιστοιχα οι πιστοι (που συνηθως ειναι οι πιο απιστοι) αφηνουν στο θεο την ευθηνη της ζωης τους.

Παρτε και μερικες απαντησεις απο την λογοτεχνεια στο ερωτημα "Υπαρχει Θεος"
Ουδεν προς ημας.Δε μας αφορα.Παπαγιωργης

Ποιος μπορει να ισχυριστει οτι υπαρχει ,ποιος μπορει να ισχυριστει οτι δεν υπαρχει.(το ερωτημα της Μαργαριτας)Γκαιτε,Φαουστ

Τι Θεος;Τι,μη Θεος και τι αναμεσα τους. Ευριπιδης

afrotwin
19/04/2007, 16:26
i simpantikotita i iparksi ton panton ke i apires diastasis pou ta periklioun den ine kati pou mporite na diaxiristite na katalavete katanoisete

o an8ropinos nous ine poli ligos akomi gia na katalavi ti simveni

na kserete pantos oti den xriazonte piravli diastimoplia gia na ftasoume pantou
ine apotelesma alis ikanotitas pou en meri aftoi pou eklogikevoun ta panta den mporoun na xrisimopioisoun i na apodextoun tin iparksi tis

genika ite pistevete ite oxi ine diko sas 8ema den exi sxesi me kamia pragmatikotita

skeftite mono oti den 8a mporesi kanis na sas eksigisi tin 4 diastasi
oute na tin antilif8ite

ke den milame gia perisoteres

an i foni tou ipoti8emenou 8eou ine poli pano apo 20 hertz den8a tin akousete pote
leme tora.....

ine pola pou den katanoite

osoi pernate kala me tous papades ke tis 8riskies ka8iste eki

ke aste emas na pistevoume ston kako ton liko ke tin kokinoskoufitsa

to idio ine aloste

ase pou to diko mas exi ke xapi end

kanis an8ropinos nous den mpori na katalavi ti ine 8eos
oti ke an ine aftos

imaste klidomeni apekso...

DimChios
19/04/2007, 16:32
Κοίτα ρε που θα καταντήσω :lol: :lol: να συμφωνώ συχνά με τον αφρο! :hypnotize

Πρέπει να το κοιτάξω!

ή μήπως να κοιτάξει αυτόν κανένας γιατρός γιατί πολύ έχει "αλλάξει" τελευταία!

:look: :look:

:beer: :beer: :beer:

afrotwin
19/04/2007, 16:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από DimChios
Κοίτα ρε που θα καταντήσω :lol: :lol: να συμφωνώ συχνά με τον αφρο! :hypnotize

Πρέπει να το κοιτάξω!

ή μήπως να κοιτάξει αυτόν κανένας γιατρός γιατί πολύ έχει "αλλάξει" τελευταία!

pistevis ke esi oti prepi na alaksi louk o stavrogin

gia na vgali gkomena e?

ides pou stalega ego?.....

stavrogin
19/04/2007, 16:33

Καλο!Οποιος υπαρχει πρεπει πρωτα και με καποιο τροπο να υπαρχει να ειναι απτος,αντιληπτος.
Ο πανταχου παρων και τα παντα πληρων ,φροντιζει επισης να μην εμφανιζεται πουθενα.
Υπαρχει επειδη δεν φαινεται ( Διαδικοτητα ).Αρα αν εμφανιζοταν λογικα κανεις δε θα τον πιστευε.Οπως και εγινε κατα τας γραφας με τον Χρηστο,μητσο η καπως ετσι.

Οπως λεει κι ο Στανταλ:Η μονη δικαιολογια του θεου ειναι οτι δεν υπαρχει.
Παντως αν υπαρχει καλα θα κανει να ειναι χιουμοριστας.

stokos
19/04/2007, 16:39
Sorry που δεν έκατσα να διαβάσω 12 σελίδες προβληματισμών και ίσως αυτό που θα γράψω έχει ήδη γραφτεί.

Πέραν του ότι ο καθένας μπορεί να δηλώνει και να είναι ό,τι θέλει, είναι απορίας άξιον το γεγονός ότι κατά καιρούς έχουμε πήξει σε δηλώσεις-μανιφέστα αθεΐας, αναρχίας και αριστερών κοματισμών, ενώ ποτέ (εγώ τουλάχιστον) δεν διάβασα τόπικ-δήλωση φρονίματος, του στυλ "Δηλώνω Χριστιανός Ορθόδοξος" ή "Δηλώνω Βουδιστής" ή "Δηλώνω Βαθύτατα Νομοταγής" ή "Δηλώνω Φιλοπάτρης" "Δηλώνω Δεξιός" κλπ.

Ο προβληματισμός μου πλέον έγκειται στους λόγους που σπρώχνουν αυτά τα άτομα να προβαίνουν σε τέτοιου είδους Διακυρήξεις μέσα σε ένα μοτοσυκλετιστικό φόρουμ και όχι φυσικά στο αν φταίει ο Θεός, ο Χριστόδουλος, η Δαμανάκη ή ο Γλέζος για την χύμα που πήρα προχθές.
Αισθάνονται, εν έτη 2007, τόση καταπίεση σε ότι αφορά την ανεξηθρησκεία στην Ελλάδα; Θέλουν να πείσουν κάποιους για κάτι; Θέλουν απλώς να δηλώσουν την ύπαρξή τους και ανοίγουν ένα θεματικώς αστείο και λήξαν θέμα; Τι;
Αν τα παραπάνω έχουν απαντηθεί, δώστε άκυρο και μη δίνετε σημασία στις μαλακίες μου.

Όποιος και να είναι ο λόγος πάντως, έχει πετύχει την αποστολή του. 12 σελίδες είναι αυτές.΄

Τις καλησπέρες μου.

stavrogin
19/04/2007, 16:40
pistevis ke esi oti prepi na alaksi louk o stavrogin

gia na vgali gkomena e?

ides pou stalega ego?.....

Δεν εχω προβλημα εμφανισης ρε.Ειμαι νεκροφιλος ,ολες οι γκομενες στα ποδια μου.:rotflmao:

afrotwin
19/04/2007, 17:02
kala ego milisa

ke pao ek8esi

ke meta lene emena aidiastiko mprrrrrrrrrrr:confused:

noble
19/04/2007, 17:24
"Δηλώνω Χριστιανός Ορθόδοξος" =θεωρειτε απο πολλους αυτονοητο,γι αυτο δεν δηλωνετε συνηθως και δηλωνετε το αντιθετο.
επισης εμεις(γενικοτερα) οι αθεοι,αθρησκοι και αγνωστικιστες ειμαστε πιο γαματοι και λεμε εξυπνοτερα πραγματα που οι χριστιανοι δεν σκεφτονται :lol:

Δηλώνω Βουδιστής" σιγα μην εχουν μηχανη αυτοι :smilea:

Δηλώνω Βαθύτατα Νομοταγής κανειςςςςςςςςςςςς :rotflmao:

"Δηλώνω Φιλοπάτρης" επισης αυτονοητο για πολλους

Δηλώνω Δεξιός" ποιος θα πει τον εαυτο του μαλακα?:confused:

εμενα αυτο που μ εντυπωσιαζει ειναι που εχεις αποψη χωρις να εχεις διαβασει τιποτα...φοβερο!
Αν τα παραπάνω έχουν απαντηθεί, δώστε άκυρο και μη δίνετε σημασία στις μαλακίες μου.
αφου λες μαλακιες το αφηνω εδω...
:beer:

SUPERMARIO
19/04/2007, 23:29
Είναι παντού!!!! και είναι όπως η θεωρία της σχετικότητας! Μπορείς να μου αποδείξεις ότι δεν ισχύει αυτό που λέω???

Άρα λοιπόν, μπορείς να έχεις την άποψή σου κι εγώ την δική μου!!!

maira δεν μπορω να καταλαβω γιατι προσπαθεις να δικαιολογηθεις, για τα ''πιστευω σου''.υπαρχουν καποιοι εδω μεσα που πιστευουν μονο σε οτι βλεπουν και μεχρι εκει...και καλα αυτο, αναφαιρετο δικαιωμα τους ειναι, αλλα μεσα στην φωνη της λογικης, του σκεπτικισμου και της επιστημονικης τους αναζητηση δεν εμαθαν το σεβασμο προς τους συνομιλητες τους, συνανθρωπους τους, συνforumites τους,συν...συν...συν...συν...κ.τ.λ

διαβασα με προσοχη αυτα που εγραψαν ολοι οι forumites, ολων των ιδεων και μπραβο τους.κανενα προβλημα...διαφωνω με πολλους αλλα δεν γελασα με κανεναν οπως και εσυ maira.

Υ.Γ για ορισμενους ουτε και εγω ειμαι ο θεος σε περιπτωση που ηθελαν να ρωτησουν.
(δεν ειναι αστειο, αλλιως δεν εχουν μαθει με τι να αστειευτουν)

stokos
20/04/2007, 00:16
Αρχικά δημιουργήθηκε από noble εμενα αυτο που μ εντυπωσιαζει ειναι που εχεις αποψη χωρις να εχεις διαβασει τιποτα...φοβερο!
:beer: [/B]

Νωρίς το άφησες.
Θα έπρεπε να εντυπωσιαστείς από την βιασύνη σου: προβληματισμό εξέφρασα μάνα μου. Όχι άποψη (καθότι όπως λένε, η τελευταία είναι σαν τους κώλους κλπ κι εγώ τον κώλο μου δεν θέλω να τον εκθέσω .... ακόμα).
Τρομερό. :smokin:

Κάτι άλλο; Κάτι γαματερότερο και εξυπνότερο;

Καληνύχτα και θα σ' αγαπάει. Καλή φαίνεσαι.

Gandalf dr685sm
20/04/2007, 08:13
Μηπως δεν εχει καμια σημασια το αν υπαρχει ή οχι;
Μηπως ειτε υπαρχει ειτε οχι δεν εχει καμια σημασια η αποδειξη του ενος ή του αλλου;
Αρα το μονο που εχουμε να αποδειξουμε ειναι οτι δε χρειαζεται να αποδειξουμε τιποτα;

Ο πιο γνήσιος και σωστός προβληματισμός.

Για τους κυρίους και κυρίες αγνωστικιστές του forum...

Ακόμα και αν εμφανιζόταν μπροστά σας , ο Χριστός ώς Θεός με ύλη και πνεύμα... Θα τον πιστεύατε;
Είπα και πριν ότι οι άνθρωποι του αγνωστικισμού , είναι σαν τον Θωμά που πρέπει να βάλουν "τον δάκτυλο επί των ήλων". Αλλά ακόμα και τότε , θα λένε οτι οι τρύπες ειναι οφθαλμαπάτες και δεν πείθονται. Οπότε αν ισχύει αυτό, γιατί να μπούμε σε διαδικασία αποδείξεων.
Μείνετε στον κακό τον Λύκο και την Κοκκινοσκουφίτσα όπως εύστοχα είπε ο Λεωνίδας και αφήστε τους Χριστιανούς να πιστεύουν εκεί που θέλουν.

Κανείς δεν προσπαθεί να σας μεταπείσει.. γιατί προσπαθείτε να το κάνετε εσείς; Προβάλετε συνέχεια επειχηρήματα αμφισβήτησης όσον αφορά το ενα .. το άλλο.. το παράλλο.
Θέλετε απάντηση;... καλά κάνετε και δεν πιστεύετε.... απο εκεί και πέρα περιμένετε επιβεβαίωση για τα πεπραγμένα σας; Υπάρχει πραγματικά αυτή η ανάγκη;

Στο θέμα "μοίρας".... η μοίρα είναι ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ και προσδιορίζεται απο τις δικές μας πράξεις και ελεύθερη βούληση. Επηρεάζεται επίσης άμεσα απο τις πράξεις και τις ενέργειες άλλων μέσα στην ζωή μας. Όσον αφορά περιπτώσεις όπως ασθένειες (καρκίνος , aids, κτλ.) εφόσον η μοίρα μας, η ύλη μας , ο κόσμος μας είναι ανθρώπινος έχει και τον παράγοντα αυτού που λέμε "shit happens".
ή μήπως περιμένετε να έρθει ο Θεός-Ανώτερη Δύναμη να σας βγάζει κάθε φορά απο μια δύσκολη κατάσταση; Γιατί να το κάνει αν το πάμε με την δική σας λογική; Για να συνεχίσετε να ζείτε;... μα ούτως ή άλλως κάποια στιγμή θα πεθάνουμε όλοι.
Για να αποδείξει οτι υπάρχει;... σε αυτούς που πιστεύουν δεν χρειάζεται... σε εκείνους που δεν πιστεύουν... πάλι δεν χρειάζεται γιατί δεν θα αλλάξουν γνώμη ακόμα και αν έρθει ο ουρανός στην Θάλασσα και η Θάλασσα θα γίνει ουρανός. Ακόμα και τότε θα πείτε οτι είναι φυσικό φαινόμενο.
Οπότε γιατί να το κάνει; Για να τονωθεί ο εγωισμός κάποιων που θα λένε οτι σώθηκαν απο τον Θεό;

Προσωπικά έχω βιώσει καταστάσεις σε περιέργες στιγμές της ζωής μου , που εντείναν την πίστη μου. Σε άλλους ίσως να τους την μειώναν.. και σε άλλους ίσως να τους έκανε να πάνε να γίνουν μοναχούς.. Σε κάθε περίπτωση όμως θα είναι μια πράξη αποκλειστικά δική τους , δημιουργημένη απο την ελεύθερη βούληση τους. Αν κατορθώσουμε ένθεν και ένθεν να αντιληφθούμε αυτό το πράγμα, τότε ίσως πραγματικά να έχουμε ουσιαστική ανεξιθρησκεία.

Gandalf

Cpt. Haddock
20/04/2007, 08:31
Είναι παντού!!!!

Είναι πουθενά λέω εγώ...

Μπορείς να το ανιτκρούσεις με κάποιο λογικό επιχείρημα; :D

και είναι όπως η θεωρία της σχετικότητας! Μπορείς να μου αποδείξεις ότι δεν ισχύει αυτό που λέω???

Η θεωρία της σχετικότητας αποδείχτηκε πειραματικά

noble
20/04/2007, 09:25
Αρχικά δημιουργήθηκε από stokos
Νωρίς το άφησες.
Θα έπρεπε να εντυπωσιαστείς από την βιασύνη σου: προβληματισμό εξέφρασα μάνα μου. Όχι άποψη (καθότι όπως λένε, η τελευταία είναι σαν τους κώλους κλπ κι εγώ τον κώλο μου δεν θέλω να τον εκθέσω .... ακόμα).
Τρομερό. :smokin:

Κάτι άλλο; Κάτι γαματερότερο και εξυπνότερο;

ότι κατά καιρούς έχουμε πήξει σε

ανοίγουν ένα θεματικώς αστείο και λήξαν θέμα;

ωραιοι προβληματισμοι :lol: καλυτερα να μας εδειχνες το κωλο σου :blush:

σ ευχαριστω,το ευχομαι!η μανα ειναι παντα μανα :sad:

Maira
20/04/2007, 10:31
Είναι πουθενά λέω εγώ...

Μπορείς να το ανιτκρούσεις με κάποιο λογικό επιχείρημα; :D

Η θεωρία της σχετικότητας αποδείχτηκε πειραματικά

Μπορώ να σου πω καταστάσεις.Δεν μπορώ όμως να σε κάνω να με πιστέψεις! Έχεις την άποψή σου! ΟΚ, καλά κάνεις. Μα μην αμφισβητείς ότι μπορεί να κάνεις και λάθος. Δεν μπορούμε να τα ξέρουμε όλα! Είμαστε πολύ μικροί και τιποτένιοι για να μπορέσουμε να συλάβουμε όλα όσα γίνονται γύρω μας!!!

Η ζωή, παρ' όλο το "νεαρό" της ηλικίας μου, με έχει φέρει πολλές φορές σε σταυροδρόμια!!!! Πίστεψέ με, όποτε έπερνα λάθος απόφαση και λάθος δρόμο, έτρογα τα μούτρα μου!!!! Σαν να μου λέει κάτι "κοίτα μαλάκα τι έκανες!".

αν θες ονόμασέ το συνήδειση. Εγώ το ονομάζω κάτι ανώτερο. Όχι Θεο, όχι Βούδα, όχι Δία. Απλά κάτι ανώτερο! Δεν δέχομαι ότι η ανώτερη ύπαρξη σ' αυτό το σύμπαν είναι ό χαλιάνθρωπος!!!!!

Cpt. Haddock
20/04/2007, 10:38
Μα μην αμφισβητείς ότι μπορεί να κάνεις και λάθος. Δεν μπορούμε να τα ξέρουμε όλα!

Όχι δεν ισχυρίζομαι πουθενά οτι δεν κάνω λάθος...

Προφανώς και δεν μπορούμε να τα ξέρουμε όλα, άρα και δεν μπορούμε να ξέρουμε και αν υπάρχει θεός... Μια απλή υπόθεση είναι βασισμένη σε έωλη λογική του στυλ "υπάρχει γη -> κάποιος την έφτιαξε -> υπάρχει θεός"

ΑΠΟΔΕΙΞΗ δεν υπάρχει..

Την οποία υπόθεση της ύπαρξης του θεού όμως, οι θρησκόληπτοι την έχουν μεταβάλει σε αξίωμα...ένα θέσφατο "'έτσι είναι και μη το αμφισβητείτε" Αυτό ΔΕΝ το δέχομαι. Το αμφισβητώ μέχρι να έχω αποδείξεις.

Αν θες, για μένα οι πιθανότητες υπαρξης ενος "θεού" ειναι 50-50, ή, για να το πω κβαντικά (άτιμε Σρέντιγκερ με τη γάτα σου :lol: ) ο θεός υπάρχει και δεν υπάρχει ταυτόχρονα ΜΕΧΡΙ εμείς να επέμβουμε

Το έπιασες τώρα; :winka:

Maira
20/04/2007, 10:40
Όχι δεν ισχυρίζομαι πουθενά οτι δεν κάνω λάθος...

Προφανώς και δεν μπορούμε να τα ξέρουμε όλα, άρα και δεν μπορούμε να ξέρουμε και αν υπάρχει θεός... Μια απλή υπόθεση είναι βασισμένη σε έωλη λογική του στυλ "υπάρχει γη -> κάποιος την έφτιαξε -> υπάρχει θεός"

ΑΠΟΔΕΙΞΗ δεν υπάρχει..

Την οποία υπόθεση της ύπαρξης του θεού όμως, οι θρησκόληπτοι την έχουν μεταβάλει σε αξίωμα...ένα θέσφατο "'έτσι είναι και μη το αμφισβητείτε" Αυτό ΔΕΝ το δέχομαι. Το αμφισβητώ μέχρι να έχω αποδείξεις.

Αν θες, για μένα οι πιθανότητες υπαρξης ενος "θεού" ειναι 50-50, ή, για να το πω κβαντικά (άτιμε Σρέντιγκερ με τη γάτα σου :lol: ) ο θεός υπάρχει και δεν υπάρχει ταυτόχρονα ΜΕΧΡΙ εμείς να επέμβουμε

Το έπιασες τώρα; :winka:

Got it men!!!!:a13:

bartlal
20/04/2007, 11:56
...άτιμε Σρέντιγκερ με τη γάτα σου :lol: ...

μηπως αυτος ο Σρέντιγκερ ειναι ο dirtbird? :confused:

:lol: :lol: :lol:

zephyr1
20/04/2007, 11:57
Αν αυριο το πρωι λυνονταν ολα τα μυστηρια της ζωης(πιστη-σκοπος-ποιοι ειμαστε-τι κανουμε-που παμε)θα δεναμε μια πετρα στην κεφαλα μας και θα βουταγαμε στην θαλασσα.:winka:

:a03: :a02: :a56:

DimChios
20/04/2007, 13:40
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
Ο πιο γνήσιος και σωστός προβληματισμός.

Για τους κυρίους και κυρίες αγνωστικιστές του forum...

Ακόμα και αν εμφανιζόταν μπροστά σας , ο Χριστός ώς Θεός με ύλη και πνεύμα... Θα τον πιστεύατε;
Είπα και πριν ότι οι άνθρωποι του αγνωστικισμού , είναι σαν τον Θωμά που πρέπει να βάλουν "τον δάκτυλο επί των ήλων". Αλλά ακόμα και τότε , θα λένε οτι οι τρύπες ειναι οφθαλμαπάτες και δεν πείθονται. Οπότε αν ισχύει αυτό, γιατί να μπούμε σε διαδικασία αποδείξεων.
Μείνετε στον κακό τον Λύκο και την Κοκκινοσκουφίτσα όπως εύστοχα είπε ο Λεωνίδας και αφήστε τους Χριστιανούς να πιστεύουν εκεί που θέλουν.

Κανείς δεν προσπαθεί να σας μεταπείσει.. γιατί προσπαθείτε να το κάνετε εσείς; Προβάλετε συνέχεια επειχηρήματα αμφισβήτησης όσον αφορά το ενα .. το άλλο.. το παράλλο.
Θέλετε απάντηση;... καλά κάνετε και δεν πιστεύετε.... απο εκεί και πέρα περιμένετε επιβεβαίωση για τα πεπραγμένα σας; Υπάρχει πραγματικά αυτή η ανάγκη;

Στο θέμα "μοίρας".... η μοίρα είναι ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ και προσδιορίζεται απο τις δικές μας πράξεις και ελεύθερη βούληση. Επηρεάζεται επίσης άμεσα απο τις πράξεις και τις ενέργειες άλλων μέσα στην ζωή μας. Όσον αφορά περιπτώσεις όπως ασθένειες (καρκίνος , aids, κτλ.) εφόσον η μοίρα μας, η ύλη μας , ο κόσμος μας είναι ανθρώπινος έχει και τον παράγοντα αυτού που λέμε "shit happens".
ή μήπως περιμένετε να έρθει ο Θεός-Ανώτερη Δύναμη να σας βγάζει κάθε φορά απο μια δύσκολη κατάσταση; Γιατί να το κάνει αν το πάμε με την δική σας λογική; Για να συνεχίσετε να ζείτε;... μα ούτως ή άλλως κάποια στιγμή θα πεθάνουμε όλοι.
Για να αποδείξει οτι υπάρχει;... σε αυτούς που πιστεύουν δεν χρειάζεται... σε εκείνους που δεν πιστεύουν... πάλι δεν χρειάζεται γιατί δεν θα αλλάξουν γνώμη ακόμα και αν έρθει ο ουρανός στην Θάλασσα και η Θάλασσα θα γίνει ουρανός. Ακόμα και τότε θα πείτε οτι είναι φυσικό φαινόμενο.
Οπότε γιατί να το κάνει; Για να τονωθεί ο εγωισμός κάποιων που θα λένε οτι σώθηκαν απο τον Θεό;

Προσωπικά έχω βιώσει καταστάσεις σε περιέργες στιγμές της ζωής μου , που εντείναν την πίστη μου. Σε άλλους ίσως να τους την μειώναν.. και σε άλλους ίσως να τους έκανε να πάνε να γίνουν μοναχούς.. Σε κάθε περίπτωση όμως θα είναι μια πράξη αποκλειστικά δική τους , δημιουργημένη απο την ελεύθερη βούληση τους. Αν κατορθώσουμε ένθεν και ένθεν να αντιληφθούμε αυτό το πράγμα, τότε ίσως πραγματικά να έχουμε ουσιαστική ανεξιθρησκεία.

Gandalf

Αυτό λέω κι εγώ αλλά φέυ! :sad:

:beer: :beer: :beer: Gandalf

DimChios
20/04/2007, 13:45
Ρε καπετάνιε! Σόρυ δηλαδή αλλά τόση επιμονή με κάνει να ξανασκεφτώ ότι είσαι ΚΟΛΗΜΕΝΟΣ ρε μλκ! Κι αυτό δεν είναι προτέρημα! Γνώμη μου έτσι...
Δεκτά όσα λές, εμένα όμως δε μου κάνουν! Δικαίωμά σου και δικαίωμά μου! Φίλοι και πάλι εννοείται!
Δέχομαι τη μόρφωση και το "ψάξιμό" σου! Respect για όλα! Και για τα επιχηρήματά σου που "εμείς" δεν έχουμε!

Όμως είσαι (και όχι μόνο εσύ-και οχι μόνο σε αυτό το θέμα) ΚΟΛΗΜΕΝΟΣ! ξΑΝΑΛΕΩ, ΚΑΚΟ ΠΡΑΓΜΑ!

Δέχεσαι ότι κανείς δεν τα ξέρει όλα? Ε, δέξου και το "ποτέ μη λές ποτέ", "Ποτέ δεν ξέρεις" κι άλλα τέτοια!

:wave2: :wave2:

afrotwin
20/04/2007, 13:46
orea tora pou eksakrivosame me epixirimata emperistatomena ti ine 8eos ke ala dina
den pate na xestite na isixasoume

piksame leme...

ola stin iparksi ine energiaka
pos sas xalao ego tin energia se merikous?
afto ine ena poli kalo paradigma gia na katalavete

etsi lipon energiaka odigomaste stin zoi

8eos ine i ikanotita tou simpatos na skeftete

ine lipon mia energia me diki tis ipostasi as poume nootropia
pou den exi sxesi me ton diko mas kosmo iparksis

min pedeveste lipon

afto pou sas odigi ke sas voi8ai stin zoi onomaste ton deftero eafto
o opios ine asiniditos gia esas ke exi sxesi me tin simpatiki energia
opote sas voi8a na ftanete sto zeni8 ton prakseon sas

ke na pragmatonete afto gia to opio geni8ikate xoris na to kserete sinidita

elpizo na min timori8o pou sas ta martirao

pantos mpori na min ine edo i pragmatikotita
mpori na ine kapou alou

arage apo pou epireastike i idea tou matrix
ti na simeni aligorika gia mas?...

ti ine o an8ropos
ti ine to zoumi tou?

iste entelos faltoi

Druuna
20/04/2007, 13:51
orea tora pou eksakrivosame me epixirimata emperistatomena ti ine 8eos ke ala dina
den pate na xestite na isixasoume

piksame leme...

ola stin iparksi ine energiaka
pos sas xalao ego tin energia se merikous?
afto ine ena poli kalo paradigma gia na katalavete

etsi lipon energiaka odigomaste stin zoi

8eos ine i ikanotita tou simpatos na skeftete

ine lipon mia energia me diki tis ipostasi as poume nootropia
pou den exi sxesi me ton diko mas kosmo iparksis

min pedeveste lipon

elpizo na min timori8o pou sas ta martirao

pantos mpori na min ine edo i pragmatikotita
mpori na ine kapou alou

ti na simeni aligorika gia mas?...

ti ine o an8ropos
ti ine to zoumi tou?

iste entelos faltoi

:sun: :wave2: ;)

Gandalf dr685sm
20/04/2007, 14:02
Λεωνίδα...

..
..

...

...

...

...

αυτή την ενέργεια.. πότε θα στην μετατρέψω ρε φίλε σε εκείνο το χρωστούμενο γλυκό;... πιθανώς στην Χαρά , στα Πατήσια .. μιας και εκεί απο όσο γνωρίζω κάνουν το καλύτερο ..

85123

afrotwin
20/04/2007, 14:09
Λεωνίδα...

..
..

...

...

...

...

αυτή την ενέργεια.. πότε θα στην μετατρέψω ρε φίλε σε εκείνο το χρωστούμενο γλυκό;... πιθανώς στην Χαρά , στα Πατήσια .. μιας και εκεί απο όσο γνωρίζω κάνουν το καλύτερο ..

8a to kanonisoume file mou ase me na ksemperdepso na to apolafso....
:beer: :p

loukasfilm
20/04/2007, 14:19
Είμαστε πολύ μικροί και τιποτένιοι για να μπορέσουμε να συλάβουμε όλα όσα γίνονται γύρω μας!!!

Ούτε μικροί είμαστε ούτε τιποτένιοι κοπέλα μου. Ακόμα και η θρησκείες και ο Θεός δημιούργημα των "μικρών και τιποτένιων" είναι. :lol:
Για να δεχτείς ή όχι, αν υπάρχει Θεός, το "μικρό και τιποτένιο" μυαλό σου - μας, χρησιμοποιούμε.
Η αντιπαράθεση περί Θεού είναι ατέρμονη. Δεν μπορεί να οδηγήσει πουθενά, οπότε όσοι πιστεύουνε, καλά κάνουν και πιστεύουνε, και όσοι δεν πιστεύουνε, καλά κάνουνε και δεν πιστεύουνε.
Εδώ δεν έχουμε καταφέρει να κατανοήσουμε, τις δυνατότητες του ανθρώπινου εγκεφάλου ακόμα, κάτι που είναι πολύ πιθανό να μας κάνει "Θεούς".

Cpt. Haddock
20/04/2007, 14:25
Ρε καπετάνιε! Σόρυ δηλαδή αλλά τόση επιμονή με κάνει να ξανασκεφτώ ότι είσαι ΚΟΛΗΜΕΝΟΣ ρε μλκ! Κι αυτό δεν είναι προτέρημα! Γνώμη μου έτσι...
Δεκτά όσα λές, εμένα όμως δε μου κάνουν! Δικαίωμά σου και δικαίωμά μου! Φίλοι και πάλι εννοείται!
Δέχομαι τη μόρφωση και το "ψάξιμό" σου! Respect για όλα! Και για τα επιχηρήματά σου που "εμείς" δεν έχουμε!
Όμως είσαι (και όχι μόνο εσύ-και οχι μόνο σε αυτό το θέμα) ΚΟΛΗΜΕΝΟΣ! ξΑΝΑΛΕΩ, ΚΑΚΟ ΠΡΑΓΜΑ!
Δέχεσαι ότι κανείς δεν τα ξέρει όλα? Ε, δέξου και το "ποτέ μη λές ποτέ", "Ποτέ δεν ξέρεις" κι άλλα τέτοια!

Στο μόνο πράγμα που ειμαι κολλημένος Μήτσε είναι στο διαρκές ψάξιμο και στην αμφισβήτηση όσων μας σερβίρονται ως αξιώματα...

Μην ξεχνάς οτι τέτοιες αμφισβητήσεις και ψαξίματα μας έκαναν να μπορούμε να επικοινωνούμε

Αμφισβητώ οτι ο θεός υπάρχει... Και ζητάω συνεχώς μια απόδειξη. Όσο δε βρίσκω, τόσο συνεχίζω την αμφισβήτηση.

Απλά πράγματα, ούτε κόλλημα ούτε εμπάθεια, ούτε φανατισμός, ούτε τίποτα

Και, όπως θα έχεις διαπιστώσει, έχω διαβάσει πολύ "τας γραφάς", περισσότερο απο πολλούς χριστιανούς (και υπάρχουν ορισμένα κείμενα εκεί που τα θεωρώ απο τα ωραιότερα της παγκόσμιας λογοτεχνίας). Ξέρω πολύ καλά ΤΙ απορρίπτω

Και, αν διαβάσεις μια απάντησή μου στην Ιωάννα, δέχομαι το "ποτέ δεν ξέρεις" και δίνω 50-50 πιθανότητα στο θεό. ΜΙΑ απόδειξη περιμένω, όχι δοξασία, ΑΠΟΔΕΙΞΗ.

Αλλά τίποτα, οπότε...

marios8
20/04/2007, 14:40
O τύπος που αμφισβητει έχει κάποιο χαρακτηριστικο που είναι κανόνας.

Δεν είναι σίγουρα βλάκας. (ΔΕΝ λέω οτι όποιος πιστεύεται ειναι βλάκας, απλά οτι όποιος αμφισβητει σίγουρα δεν είναι)

Ενας βλάκας δέν μπορεί να αμφισβητησει. Αυτό δέν αλλάζει.

Για να ανφισβητίσεις πρέπει πρώτα να βάλεις το μυαλουδάκι σου να δουλέψει. Αλλιώς τί να αμφισβιτήσεις?

Δεν μιλάω για το θέμα της θρησκείας, αλλα για τη ζωή γενικότερα

DimChios
20/04/2007, 14:48
Αρχικά δημιουργήθηκε από marios8
O τύπος που αμφισβητει έχει κάποιο χαρακτηριστικο που είναι κανόνας.

Δεν είναι σίγουρα βλάκας. (ΔΕΝ λέω οτι όποιος πιστεύεται ειναι βλάκας, απλά οτι όποιος αμφισβητει σίγουρα δεν είναι)

Ενας βλάκας δέν μπορεί να αμφισβητησει. Αυτό δέν αλλάζει.

Για να ανφισβητίσεις πρέπει πρώτα να βάλεις το μυαλουδάκι σου να δουλέψει. Αλλιώς τί να αμφισβιτήσεις?

Δεν μιλάω για το θέμα της θρησκείας, αλλα για τη ζωή γενικότερα

ΣΑΦΩΣ και δέν πιστεύω κάτι τέτοιο! :nono:

marios8
20/04/2007, 14:57
ΣΑΦΩΣ και δέν πιστεύω κάτι τέτοιο! :nono:

Δηλαδή πιστεύεις οτι κάποιος βλακας μπορει να αμφισβητήσει οτιδήποτε? :wave2:

marios8
20/04/2007, 14:58
Γιατι έχει επικρατήσει η έκφραση "....οτι του πουμε το πιστευει αυτος γιατι είναι βλάκας!!":wave2:

Gandalf dr685sm
20/04/2007, 15:07
μάλλον λέει το αντίθετο...

το οτι όταν πιστεύει κάποιος δεν είναι απαραίτητα βλάκας!

Υ.Γ.

τελικά είδες το συντακτικό της Ελληνικής πως αλλάζει το νόημα με μια αλλαγή στην σειρά των λέξεων; Φανταστείτε τώρα τι έγινε σε μεταφράσεις και παραφράσεις ιερών βιβλίων.

κατά το "πίστευε και , μη(,) ερεύνα" που θίξαμε πριν.

Gandalf

stavrogin
20/04/2007, 15:18

:a013:

:a06: (Καρμικο;,χριστιανικο;μοιρολατρικο;Τι; )
υπαρχει λογος δηλαδη που γεννηθηκαμε;και προκαθορισμενο τερμα;Και η ελευθερη βουληση;Μια αυταπατη;

pantos mpori na min ine edo i pragmatikotita mpori na ine kapou alou.

Η πραγματικοτητα τινος;Τι στιγμη που θα πεις οτι η πραγματικοτητα αυτη δεν υπαρχει θα αρχισεις να σκονταφτεις.Γιατι η πραγματικοτητα μπορει να μην υπαρχει,τα κρασπεδα ομως υπαρχουν

ti na simeni aligorika gia mas?
...Ναι αληθεια τι ειχε στο μυαλο του το αμερικανακι;
...Οτι η πραγματικοτητα ειναι ενα παραμυθι
...Οτι η πραγματικη πραγματικοτητα ειναι ενας μαυρος εφιαλτης με δαιμονικα μηχανικα καλαμαρακια και ζοφερο μελλον.Οντως το ματριξ εχει κατι αμυδρο να πει,αλλα ως εκει.

..

iste entelos faltoi .....και ειχα μια ελπιδα οτι δεν ημασταν :sick:

vangelis 64
20/04/2007, 15:41
Κάποτε που συζητούσα μ' έναν θεολόγο,μού είχε πει πως το "πίστευε και μή ερεύνα" ήταν μια εφεύρεση κάποιου τάγματος τού Μεσαίωνα(δεν θυμάμαι ποιού).
Η δε έννοιά του ήταν αυτό που ακριβώς σημαίνει,χωρίς το κόμμα.Φασισμός δηλαδή και εξουσιασμός στη χειρότερη μορφή ίσως,τη στιγμή που ο ίδιος ο Χριστός κήρυττε "Ερευνάτε τας γραφάς".

Αυτό που έχω καταλάβει εγώ είναι ότι άλλο πράγμα η διδασκαλία τού Χριστού και άλλο ο τρόπος με τον οποίο εφαρμόζεται από την εκκλησία.Μην τα μπερδεύετε.
Κι ο Einstein δεν νομίζω πως ένιωσε ευτυχής όταν,από την σπουδαία του ανακάλυψη,τα δίποδα ζώα άρχισαν να φτιάχνουν βόμβες και θάνατο.
Όσο για το αν υπήρξε ή όχι ο Ιησούς,προσωπικά δεν το ψάχνω,δεν έχει νόημα αυτό για μένα.
Το νόημα βρίσκεται σ' αυτά που Τού αποδίδονται,είτε στην Καινή Διαθήκη είτε στα Ευαγγέλια.
Δέχομαι πως μπορεί να είναι παραμύθια.Δέχομαι πως μπορεί να έχουν παραποιηθεί.Υπάρχουν όμως!!Κάποιος τα έγραψε όλα αυτά.
Έτσι λοιπόν,πιστεύω πως είναι άξια μελέτης και όχι εγχειρίδια που έχουν σκοπό να σού φορέσουν παρωπίδες.

Cpt. Haddock
20/04/2007, 15:44
Βαγγέλη...

Πάλι μιλάς για διαχωρισμό διδαγμάτων χριστού απο την εκκλησία.

Όμως...

τα διδάγματα του χριστού απο την εκκλησία τα μάθαμε

:winka:

afrotwin
20/04/2007, 15:51
Αρχικά δημιουργήθηκε από stavrogin

min asxolise me katoteres noimosines opos i dikes mas

xalarose pote den 8a ma8is tipota den ine ola gia olous
edo den kanoume ma8ima zois

o ka8e enas simasia exi na vriski ton diko tou dromo

min psaxnis manifesta ke odigous stin zoi sou me vasi tin pezi logiki sou

i apantisis den ine gia sena

ma8e prota sosta ta erotimata

nomizis oti ise eksipnos ke diavgis

ala mia kota ine anoteri apo sena

giati esi tis xtizis to kotetsi...

ke min kanoume kolimata ke logopegnia
ke esena se troi to mavro xoma ta skoulikia pou troi i kota ke lipa

afto pou exi simasia gia sena ine apo monos sou na vris ton dromo sou an mporis

an den mporis kane parea me tin louka
min nomizis oti diaferis apo daftin mexri tora se afto to 8ema

ke ne ise adinamos gia kati pera apo sena zis ke ne iparxi telos prodiagegrameno

na sou gnoriso ekinon pou eskase xoris aleksiptoto apo 4000 podia?
ke ezise
giati egine afto?

skepsou mikre

marios8
20/04/2007, 16:08
Αρχικά δημιουργήθηκε από vangelis 64
ο ίδιος ο Χριστός κήρυττε "Ερευνάτε τας γραφάς".

vangelis 64 αφού ο Χριστος είχε σε τόσο μεγαλη εκτιμηση τις γραφές γιατί δεν έγραψε τίποτα?:wave2:

marios8
20/04/2007, 16:18

Έτσι λοιπόν,πιστεύω πως είναι άξια μελέτης και όχι εγχειρίδια που έχουν σκοπό να σού φορέσουν παρωπίδες.

Ο άνθρωπος πρέπει να μελετάει τα πάντα (αλλιως δεν μπορεί να κρίνει)

Το θέμα είναι να δίνεις στα πράγματα την βαρύτητα που τους αρμόζει.

Διάβασε π.χ. Αριστοτέλη , Πλάτωνα και διάβασε και "τας γραφάς".
Μόνος σου θα καταλάβεις πιο έχει να σου προσφέρει περισσότερα:beer: :wave2:

Cpt. Haddock
20/04/2007, 16:20
vangelis 64 αφού ο Χριστος είχε σε τόσο μεγαλη εκτιμηση τις γραφές γιατί δεν έγραψε τίποτα?:wave2:

Μήπως γιατί ελάχιστοι ιουδαίοι ήξεραν τότε να γράφουν;

Μήπως έγραψε και συστηματικά απεκρύβησαν/εξαφανίστηκαν απο τον οργανισμό που ίδρυσε μετά ο Παύλος;

χμμμμ....

:look:

vangelis 64
20/04/2007, 16:21
Βαγγέλη...

Πάλι μιλάς για διαχωρισμό διδαγμάτων χριστού απο την εκκλησία.

Όμως...

τα διδάγματα του χριστού απο την εκκλησία τα μάθαμε

:winka:

Μάλιστα!Τα εφαρμόζει όμως αυτά η εκκλησία;Γιατί ΑΠΑΙΤΕΙ χρήματα για να βαφτίσει-παντρέψει-κηδέψει;Αυτό έλεγε ο Ιησούς;
Γιατί έχει στην κατοχή της τεράστια κινητή και ακίνητη περιουσία;
Γιατί οι παπάδες-πλην ελαχίστων εξαιρέσεων-έχουνε μια κοιλάρα μέχρι εκεί κάτω;

Έτσι λέει η διδασκαλία τού Χριστού;

vangelis 64
20/04/2007, 16:25
Ο άνθρωπος πρέπει να μελετάει τα πάντα (αλλιως δεν μπορεί να κρίνει)

Το θέμα είναι να δίνεις στα πράγματα την βαρύτητα που τους αρμόζει.

Διάβασε π.χ. Αριστοτέλη , Πλάτωνα και διάβασε και "τας γραφάς".
Μόνος σου θα καταλάβεις πιο έχει να σου προσφέρει περισσότερα:beer: :wave2:

Μα αυτό ακριβώς λέω ρε Μάριε!!Έχουνε μαλλιάσει τα δάχτυλά μου:lol: :lol: να γράφω τη λέξη "Ψάξιμο"

Όσο για την ερώτηση "γιατί δεν έγραψε τίποτα ο Ιησούς" δεν ξέρω.

Δεν είναι ο μόνος πάντως που "γράφει" ιστορία χωρίς γραπτά.

loukasfilm
20/04/2007, 16:26

Άξιο μελέτης για κάποιους, μπορεί να είναι οτιδήποτε γράφεται. Η Βιβλος όμως, ούτε ιστορικό βιβλίο είναι, ούτε μυθιστόρημα, ούτε ποίημα, ούτε οτιδήποτε άλλο. Είναι οδηγός πίστης. Σαν οδηγός λοιπόν, απορρίπτει άλλες απόψεις, διακυρύσοντας ότι διδάσκει την "αλήθεια".
Βάλτε την στην σωστή της βάση.

marios8
20/04/2007, 16:34
Μα αυτό ακριβώς λέω ρε Μάριε!!Έχουνε μαλλιάσει τα δάχτυλά μου:lol: :lol: να γράφω τη λέξη "Ψάξιμο"

Είσαι σε καλό δρόμο. :beer: :wave2:

marios8
20/04/2007, 16:39
Μήπως γιατί ελάχιστοι ιουδαίοι ήξεραν τότε να γράφουν;

Μήπως έγραψε και συστηματικά απεκρύβησαν/εξαφανίστηκαν απο τον οργανισμό που ίδρυσε μετά ο Παύλος;

χμμμμ....

:look:

Έχουμε φάει το ίδιο κόλημα με τον Παυλο-Σαουλ.

Και να σκεφτείς οτι το άτομο δεν είχε συναντήσει ποτέ τον Ιησου :wave2:

vangelis 64
20/04/2007, 16:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από loukasfilm
Άξιο μελέτης για κάποιους, μπορεί να είναι οτιδήποτε γράφεται. Η Βιβλος όμως, ούτε ιστορικό βιβλίο είναι, ούτε μυθιστόρημα, ούτε ποίημα, ούτε οτιδήποτε άλλο. Είναι οδηγός πίστης. Σαν οδηγός λοιπόν, απορρίπτει άλλες απόψεις, διακυρύσοντας ότι διδάσκει την "αλήθεια".
Βάλτε την στην σωστή της βάση.

Ρε δε μπα να διακηρύσσει ό,τι θέλει;!!

Το θέμα είναι πώς την προσεγγίζει και αυτήν,αλλά και κάθε κείμενο,ο αναγνώστης.

Για μένα,κείμενα γραφής είναι όλα Μάριε.Τώρα εσύ ή ο καθένας μπορεί να τα προσδιορίζει ως ιστορικά,ποιήματα,παραμύθια κλπ.....

Είναι μόνο κάποια γραπτά κείμενα. :wave2: :wave2:

marios8
20/04/2007, 17:09

Είναι μόνο κάποια γραπτά κείμενα.

Δεν θα συνφωνησω:nono: :nono:

Ιδικά εσυ που είσαι και μουσικός σκέψου να σου έλεγε κάποιος "Έλα μωρε όλα τραγούδια είναι"

Αλλο ο Ραχμάνινοφ και άλλο η Βέρα Λάμπρου. Διαφωνείς?:lol: :beer: :wave2:

vangelis 64
20/04/2007, 17:55
Δεν θα συνφωνησω:nono: :nono:

Ιδικά εσυ που είσαι και μουσικός σκέψου να σου έλεγε κάποιος "Έλα μωρε όλα τραγούδια είναι"

Αλλο ο Ραχμάνινοφ και άλλο η Βέρα Λάμπρου. Διαφωνείς?:lol: :beer: :wave2:

Σωστά.Ακούω τον Ραχμάνινοφ ακούω και τη Βούλα Πάλλα.Νοιώθω αυτό που νοιώθω με τον Σεργκέι,νοιώθω αυτό που νοιώθω με τη Βούλα.
Δεν καταλαβαίνω τον παραλληλισμό.

marios8
20/04/2007, 18:12
Σωστά.Ακούω τον Ραχμάνινοφ ακούω και τη Βούλα Πάλλα.Νοιώθω αυτό που νοιώθω με τον Σεργκέι,νοιώθω αυτό που νοιώθω με τη Βούλα.
Δεν καταλαβαίνω τον παραλληλισμό.

Το κάθε πράγμα έχει την δική του βαρύτητα.:wave2:

ποια είναι η Βούλα Πάλλα ? :hypnotize

crs-k
20/04/2007, 18:17
..................................
ποια είναι η Βούλα Πάλλα ? :hypnotize

"Καρδια μου καϋμενη, πως βαστας και δεν ραγιζεις..." :o

vangelis 64
20/04/2007, 19:04
:lol: :lol: :lol: :lol: Γεια σου ρε Χρήστο!!

Πράγματι Μάριε,το κάθε πράγμα έχει τη δική του βαρύτητα.Το θέμα είναι πώς τα προσεγγίζω εγώ,ο παρατηρητής-μαθητής,τα πράγματα.
Στο παράδειγμά, ο Ραχμάνινοφ απευθύνεται στο τάδε μέρος τής ψυχής μου και ο Μπάμπης Μπακάλης,στο δείνα.Διαλέγω και παίρνω.Ένα απ' τα δύο ή και τα δύο.
Εξακολουθώ πάντως να μην καταλαβαίνω το συλλογισμό σου.

Εκτός αν εννοείς πως τα διασταυρωμένα ιστορικά κείμενα έχουν τη βαρύτητα τού Μπετόβεν,ενώ τα Ευαγγέλια ή η Βίβλος,τού Μουσαφίρη.:rolleyes:

stavrogin
20/04/2007, 19:44
min asxolise me katoteres noimosines opos i dikes mas

Εδειξα καπου υπεροψια και δε το πηρα χαμπαρι;Παρεξηγησης φταιει ισως το στιλ του γραψιματος
Μη κολας ειναι μονο στυλ.

xalarose pote den 8a ma8is tipota den ine ola gia olous
edo den kanoume ma8ima zois

...αμα δεν ειναι τοτε μη προσπαθω αδικα
...εννοεις οτι εγω κανω μαθημα ζωης;
παρεξηγησης ,μονο λιγες σκεψεις απο εμπειρια και
βιβλια.Ω ναι! δυστηχως παρα το νεαρον της ηλικιας,υπηρξε κι εμπειρια.

o ka8e enas simasia exi na vriski ton diko tou dromo ειπα γω;

min psaxnis manifesta ke odigous stin zoi sou me vasi tin pezi logiki sou

i apantisis den ine gia sena ...αμα δεν ειναι τοτε μη προσπαθω αδικα(δις)

ma8e prota sosta ta erotimata ναι αλλα επι του πρακταιου;...συγκεκριμενα πραγματα...ακουω

nomizis oti ise eksipnos ke diavgis
εξυπνος ναι,διαυγης οχι ...για να μου πεις τι ειμαι , πρεπει να κουραστεις οπως εγω ,η ελαφρια και αβιαστη γνωμη μικρη αξια εχει

ala mia kota ine anoteri apo sena

giati esi tis xtizis to kotetsi...

ke min kanoume kolimata ke logopegnia Ποιοι;Εμεις;εσεις;Κι οι δυό;κανεις;
ke esena se troi to mavro xoma ta skoulikia pou troi i kota ke lipa

afto pou exi simasia gia sena ine apo monos sou na vris ton dromo sou an mporis
an den mporis kane parea me tin louka
min nomizis oti diaferis apo daftin mexri tora se afto to 8ema

Τελικα τι σε ενοχλει (αν...); το οτι δε φαινονται να ειναι δικες μου οι αποψεις;Γινεσαι κοινοτυπος και αδικος.Αφ'ενος δεν υπαρχει παρθενογεννηση,αφ'εταιρου ποτε δεν παρουσιαζω προτασεις ή λυσεις.
Ακους ή τσαμπα απανταω;
Δυστηχως αυτα που συνηθως αναφερω εχουν κατι το προσωπικο,δικο μου.Και λεω δυστηχως γιατι η αναγκη για γνωση ,λογικη και οι απαντησεις προκυπτουν παντα απο προβληματα που εχουμε και πρεπει να αντιμετωπισουμε.Γι αυτο οι υγειεις και ευτηχεις (αν υπαρχουν) θα φαινονται στα ματια μας λιγο ως πολυ,ανοητοι.
Να μια περιττη γνωση.Τι να κανεις,τα παραγωγα των σκεψεων εχουν μεγαλη φηρα.

ke ne ise adinamos gia kati pera apo sena zis ke ne iparxi telos prodiagegrameno

Ναι και το ονομαζουν θανατο

na sou gnoriso ekinon pou eskase xoris aleksiptoto apo 4000 podia?
ke ezise
giati egine afto?

skepsou mikre

Ενταξει;
θελω να πιστευω οτι σε πειραξε το τι απαντησα κι οχι το οτι απαντησα.
Ειπες ,ειπα ,κι επι της ουσιας τιποτα.Σε ενοχλει το υφος μου;Το χνωτο μου;Τι; Αντε πες το να τελειωνουμε,γιατι ακομα δε καταλαβα το προβλημα σου.Ειμαι εξυπνος ,ναι,αλλα και αφελης.

marios8
20/04/2007, 19:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από crs-k
"Καρδια μου καϋμενη, πως βαστας και δεν ραγιζεις..." :o

Δεν κακό, δεν κακό :wacko:

evvou
20/04/2007, 20:29
Άντε πάλι...

:rolleyes:

Ρε σεις, καλό σαν θεωρία (και για να ξεφεύγουμε απο τα στραβά του ιερατείου) αλλα ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ υπάρχει τέτοιος διαχωρισμός;

Πάρτε το χαμπάρι, ΕΚΚΛΗΣΙΑ=ΘΡΗΣΚΕΙΑ, μαζί πάνε.

χχμμμ εγω να σου πω την αληθεια... πιστευω :)

δεν παιρνω μερος σε τετοιες συζητησεις συνηθως γιατι δεν μ'ενοχλει καθολου που υπαρχει τοσος κοσμος που δεν πιστευει...δικαιωμα του καθενος ειναι να πιστευει (η να μην πιστευει) οτι θελει :) δε νιωθω την αναγκη να μπω σε διαδικασιες σουξουμουξου γιατι δε με ενδιαφερει και καθολου τι αποψη εχουν οι γυρο μου πανω στο συγκεκριμενο θεμα

ΟΜΩΣ...παρολο που πιστευω και γενικα κανω το Σταυρο μου, προσευχομαι, κλπ κλπ..
δεν παω στην εκκλησια πασχα χριστουγεννα κλπ..και δεν νηστευω...η πιστη δεν εχει καμια σχεση με την εκκλησια και τις νηστειες...

η μονη μου επαφη με εκκλησιες τα τελευταια χρονια ειναι με την Παναγια της Τηνου (συναισθηματικος λογος) και οι εκκλησιες που επισκεπτομαι σε νησια, της οποιες ομως επισκεπτομαι επειδη θεωρω πως εχουν μια ιδιαιτερη ομορφια...

το ολο concept της εκκλησιας (με τον τροπο που το εννοειτε εσεις..) ειναι πολυ μακρια απο παρα πολλους ανθρωπους που πιστευουν...δεν πανε μαζι καλε μου :wave2:

vangelis 64
21/04/2007, 02:36
Αρχικά δημιουργήθηκε από zanDark
χχμμμ εγω να σου πω την αληθεια... πιστευω :)

δεν παιρνω μερος σε τετοιες συζητησεις συνηθως γιατι δεν μ'ενοχλει καθολου που υπαρχει τοσος κοσμος που δεν πιστευει...δικαιωμα του καθενος ειναι να πιστευει (η να μην πιστευει) οτι θελει :) δε νιωθω την αναγκη να μπω σε διαδικασιες σουξουμουξου γιατι δε με ενδιαφερει και καθολου τι αποψη εχουν οι γυρο μου πανω στο συγκεκριμενο θεμα

ΟΜΩΣ...παρολο που πιστευω και γενικα κανω το Σταυρο μου, προσευχομαι, κλπ κλπ..
δεν παω στην εκκλησια πασχα χριστουγεννα κλπ..και δεν νηστευω...η πιστη δεν εχει καμια σχεση με την εκκλησια και τις νηστειες...

η μονη μου επαφη με εκκλησιες τα τελευταια χρονια ειναι με την Παναγια της Τηνου (συναισθηματικος λογος) και οι εκκλησιες που επισκεπτομαι σε νησια, της οποιες ομως επισκεπτομαι επειδη θεωρω πως εχουν μια ιδιαιτερη ομορφια...

το ολο concept της εκκλησιας (με τον τροπο που το εννοειτε εσεις..) ειναι πολυ μακρια απο παρα πολλους ανθρωπους που πιστευουν...δεν πανε μαζι καλε μου :wave2:

:sun: :sun: :sun:

zireous
22/04/2007, 12:36
Πιστεύετε ρε ότι θέλετε να τελειώνουμε.

Όταν όμως οδηγάτε το καλό που σας θέλω να είσαστε τελείως άθεοι και προσεκτικοί κάργα, γιατί άμα πέσετε πάνω μου νομίζοντας ότι ο καλός θεούλης θα σας προστατέψει, θα σας αλλάξω τον αδόξαστο λέμε...

:nono: :bigcry: :a66:

Gandalf dr685sm
23/04/2007, 09:07
πάλι το ίδιο θέμα με εκκλησία και πίστη...

Ξ-Ε-Κ-Ο-Λ-Α-Τ-Ε....

Εκκλησία ΣΗΜΕΡΑ είναι ο ναός και το προσωπικό του , το οποίο υπάγεται σε μια δομή ιεραρχική με εξουσία, ανάλογη με εκείνη που υπήρχε στους Εβραίους, όταν οι Φαρισαίοι σταύρωσαν τον Χριστό και την διδασκαλία Του.

Έκτοτε , οι εκκλησίες έγιναν αιρέσεις , σχίσματα και καθείς τράβηξε τον δρόμο του δηλώνοντας το δικό του δόγμα (ευαγγελιστές, κόπτες, ορθόδοξοι, καθολικοί, προτεστάντες, κοκ).
Η Πίστη στην διδασκαλία του Χριστού όμως είναι προς την αγάπη και την "συμπάθεια" προς τον διπλανό μας , σε όλες τις προεκτάσεις. Τι σχέση έχει με ΄νηστείες (καλή είναι για αποτοξίνωση!!) , με κωλοτούμπες μπροστά σε εικόνες και αποδόσης ταμάτων και εισφορών σε παγκάρια;

Τι σχέση έχουν οι εκκλησίες σήμερα που διατηρούν τεράστιες περιουσίες (Χ.Ο., Βατικανό κτλ.) με την διδασκαλία του Χριστού "ο έχων δύο χιττώνες , δίνει τον έναν";

Οι γραφές ναι μεν μας δίδαξαν ή έστω μας πέρασαν το μήνυμα του Χριστιανισμού, αλλά είναι στο χέρι του κάθε ανθρώπου , να επιλέξει (ελεύθερη βούληση και πάλι) το τι θα ακολουθήσει.

Όπως είπα και σε άλλο μήνυμα... αν δηλαδή ένας Βουδιστής ή Βραχμάνος (Γκάντι) δώσει το δρόμο προς την Αγάπη ... ή το δρόμο του Ελέους μέσα απο τον Καθολικισμό (Μητέρα Τερέζα) θα είναι δαχτυλοδειχτούμενος επειδή δεν ακολουθεί την τάδε ή την δείνα εκκλησία και θρησκεία;
Αυτό είναι το μήνυμα της διδασκαλίας του Χριστιανισμού;

Μιλάτε/μιλάμε για παρωπίδες προς τους Πιστούς, αλλά μου φαίνεται οτι καλό είναι να κοιτάξετε/κοιτάξουμε πρώτα στον καθρέφτη να βγάλουμε το δοκάρι απο το δικό μας μάτι και μετά την σκλήθρα απο τους άλλους.

Gandalf

Maira
23/04/2007, 09:14
πάλι το ίδιο θέμα με εκκλησία και πίστη...

Ξ-Ε-Κ-Ο-Λ-Α-Τ-Ε....

...................

Μιλάτε/μιλάμε για παρωπίδες προς τους Πιστούς, αλλά μου φαίνεται οτι καλό είναι να κοιτάξετε/κοιτάξουμε πρώτα στον καθρέφτη να βγάλουμε το δοκάρι απο το δικό μας μάτι και μετά την σκλήθρα απο τους άλλους.

Gandalf

Δε διαφωνώ με όλα αυτά!!! μόνο να συμπληρώσω κάτι!!!! όσον αφορά το κτίριο της εκκλησίας!!! Γιατί μπορεί να πει κάποιος ότι τι, τσάμπα κάθονται και χτίζουν και τις ονομάζουν οίκους του Θεού??

όχι, καθόλου τσάμπα! Αν αφαιρέσεις από μέσα δήθεν πιστούς, δήθεν ιερείς και όλα τα χρυσαφικά και τα λεφτά τους, είναι ένας χώρος που σίγουρα σε φέρνει πιο κοντά σ' αυτό που κάποιοι ονομάζουν Θεό. Είναι ένα σημείο που μαζεύεται πόλυ μεγάλη Θετική ενέργεια κατά άλλους! Είναι ένας χώρος με ησυχία, που δε θα σε ενοχλήσει κανείς!!! Είναι ένας χώρος κατάλληλος για 'προσευχή"

Αυτό και τίποτ' άλλο!!! Τώρα αν κάποιοι τις έχουν μετατρέψει σε μαγαζιά, νομίζω ότι είμαστε νοήμονες άνθρωποι για να ξεχωρίσουμε τις διαφορές!!!!

Άποψή μου!!!!

Gandalf dr685sm
23/04/2007, 09:21
κατά τις γραφές και την διδασκαλία του Χριστού, το ανθρώπινο σώμα αναφέρεται ώς και "ναός του ΄Κυρίου"...Γιατί;

Γιατί η προσευχή δεν χρειάζεται ποτέ να είσαι κάτω απο εικονοστάσι ή οτι άλλο για να γίνει. Είναι κάτι που βγαίνει απο μέσα σου και πρέπει να ικανοποιεί πρώτα εσένα και μετά το "θεαθήναι".
Το σύνολο των πιστών (αυτό είναι "εκκλησία") ίσως να χρειάζεται ενα χώρο για να στεγαστεί , μόνο και μόνο για την ανάγκη των ανθρώπων να ενταχθούν σε μια ομάδα (εξού και η κατηγορία που λένε κάποιοι ώς "πρόβατα").
Παρόλα αυτά όμως, η πίστη του Χριστιανισμού είναι ανθρωποκεντρική. Πρώτα ξεκινάει απο το άτομο και με την ολοκλήρωση του σε όλα τα επίπεδα , ενεργεί θετικά και στο σύνολο.
Πως μπορείς να πιστεύεις στον Χριστιανισμό , όταν ενεργείς με μένος , οργή , θυμό απέναντι σε κάποιον κοντά σου και μετά να κάνεις ΄"σταυρό-μπουζούκι" μπροστά σε εικόνες και να ανάβεις κεριά, θεωρώντας οτι κάνεις κάτι καλό;

Σου θυμίζει τίποτα το "λευκοί τάφοι βαμένοι άσπροι και ωραίοι απο έξω και απο μέσα , δυσωδία και βρώμα;"

Οι ναοί είναι ενας χώρος προσευχής, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι αναγκαίοι για την ολοκλήρωση μιας προσευχής.

Gandalf

Cpt. Haddock
23/04/2007, 09:22
Γιατί εγώ ο αφελής πιστεύω οτι τη διδασκαλία του χριστού η εκκλησία την έχει κωδικοποιήσει και μεταδόσει;

:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

Ότι ξέρουμε σήμερα για το χριστό απο την εκκλησία το ξέρουμε, αυτή κατέγραψε τα κείμενα που αποδίδουν υποτίθεται "τον λόγο του κυρίου".

Καλή η προσπάθεια διαχωρισμού αλλα δεν πιάνει κύριοι...Διότι για αιώνες εκατομμύρια άνθρωποι στήριξαν και στηρίζουν την εκκλησία και με υλικούς τρόπους και γεμίζουν τους πολυτελείς χρυσοποίκιλτους ναούς όπου λειτουργούν ευτραφέστατοι τράγοι με χρυσά άμφια - δώρα πολλές φορες πιστών.

Όπως θα έλεγε και μια γνωστή, "είναι δυνατόν όλοι αυτοί να κάνουν λάθος;" :evil:

Την καλημέρα μου

Maira
23/04/2007, 10:29
κατά τις γραφές και την διδασκαλία του Χριστού, το ανθρώπινο σώμα αναφέρεται ώς και "ναός του ΄Κυρίου"...Γιατί;

Γιατί η προσευχή δεν χρειάζεται ποτέ να είσαι κάτω απο εικονοστάσι ή οτι άλλο για να γίνει. Είναι κάτι που βγαίνει απο μέσα σου και πρέπει να ικανοποιεί πρώτα εσένα και μετά το "θεαθήναι".
Το σύνολο των πιστών (αυτό είναι "εκκλησία") ίσως να χρειάζεται ενα χώρο για να στεγαστεί , μόνο και μόνο για την ανάγκη των ανθρώπων να ενταχθούν σε μια ομάδα (εξού και η κατηγορία που λένε κάποιοι ώς "πρόβατα").
Παρόλα αυτά όμως, η πίστη του Χριστιανισμού είναι ανθρωποκεντρική. Πρώτα ξεκινάει απο το άτομο και με την ολοκλήρωση του σε όλα τα επίπεδα , ενεργεί θετικά και στο σύνολο.
Πως μπορείς να πιστεύεις στον Χριστιανισμό , όταν ενεργείς με μένος , οργή , θυμό απέναντι σε κάποιον κοντά σου και μετά να κάνεις ΄"σταυρό-μπουζούκι" μπροστά σε εικόνες και να ανάβεις κεριά, θεωρώντας οτι κάνεις κάτι καλό;

Σου θυμίζει τίποτα το "λευκοί τάφοι βαμένοι άσπροι και ωραίοι απο έξω και απο μέσα , δυσωδία και βρώμα;"

Οι ναοί είναι ενας χώρος προσευχής, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι αναγκαίοι για την ολοκλήρωση μιας προσευχής.

Gandalf

:a18: :a013:

Gandalf dr685sm
23/04/2007, 10:31
Cpt,

ανά τους αιώνες ποτέ ο απλός κόσμος δεν είχε την ικανότητα πληροφόρησης και γνώσης ακόμα και σε επίπεδο ανάγνωσης ενός βιβλίου. Οπότε έχουν το μεγαλύτερο ελαφρυντικό για την ακολουθία των "διαννοούμενων ιερέων" της εποχής που θεωρούταν ώς και ηγέτες.
Οπότε έχεις να κάνεις με άνθρωπους απαίδευτους, με χιλιάδες δισειδαιμονίες και φυσικά με τυφλή υπακοή στους ηγέτες του (βλ. Εκκλησία ιεραρχία κτλ.)

Οι γραφές αυτές λοιπόν αποδίδοταν όπως και στον ισλαμισμό απο τους μουφτήδες , που τηρούν το δόγμα με εξηγήσεις δικές τους σε κάθε λήμμα του κορανίου, προκαλώντας την τροφή του φανατισμού για τον κόσμο που τους ακολουθεί.

Όπως το κάθε μη μωαμεθανός είναι "γκιαούρ" και του αξίζει μόνο θάνατος, το ανάλογο γινόταν και σε περιπτώσεις αλλόθρησκων "άπιστων" που θα πέθαιναν υπό το βλέμα του Σταυρού (τρομάρα τους!!) φυσικά αποδίδοντας κέρδη στις εκάστοτε ιεραρχικές κάστες.

Τα γραπτά είναι σημάδια μελανά σε άσπρο χαρτί που μεταφέρουν ιδέες. Η ερμηνεία είναι δουλειά άλλων και αποτελεί πάντα ανθρώπινη υπόθεση.

Gandalf

Maira
23/04/2007, 10:33
Γιατί εγώ ο αφελής πιστεύω οτι τη διδασκαλία του χριστού η εκκλησία την έχει κωδικοποιήσει και μεταδόσει;

:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

Ότι ξέρουμε σήμερα για το χριστό απο την εκκλησία το ξέρουμε, αυτή κατέγραψε τα κείμενα που αποδίδουν υποτίθεται "τον λόγο του κυρίου".

Καλή η προσπάθεια διαχωρισμού αλλα δεν πιάνει κύριοι...Διότι για αιώνες εκατομμύρια άνθρωποι στήριξαν και στηρίζουν την εκκλησία και με υλικούς τρόπους και γεμίζουν τους πολυτελείς χρυσοποίκιλτους ναούς όπου λειτουργούν ευτραφέστατοι τράγοι με χρυσά άμφια - δώρα πολλές φορες πιστών.

Όπως θα έλεγε και μια γνωστή, "είναι δυνατόν όλοι αυτοί να κάνουν λάθος;" :evil:

Την καλημέρα μου

Εξαρτάται!!!!

Όχι δεν ήταν λάθος τρόπος για να πλουτίσουν!!!!! Άρα ήταν και συνεχίζει να είναι ένα καλό εμπόριο!!!!

όσο για το ότι η εκκλησία μεταδίδει τον λόγο του Χριστού, δυστυχώς για αυτούς, ευτυχώς για μας κάποια πράγματα δεν μπορεί να τα παραποιήσει!!!

Και νομίζω ότι το πρόβλημα δεν είναι τι είπε ο Χριστός και τι δεν είπε!!! Η διαφωνεία μας είναι στο αν υπάρχει κάτι ανώτερο από τον άνθρωπο (Θεός, Δίας, Βούδας,κλπ)

Cpt. Haddock
23/04/2007, 10:40
όσο για το ότι η εκκλησία μεταδίδει τον λόγο του Χριστού, δυστυχώς για αυτούς, ευτυχώς για μας κάποια πράγματα δεν μπορεί να τα παραποιήσει!!!

Τι λες βρε Μάιρα; Τι δεν μπορεί να παραποιήσει; Η εκκλησία έχει ΚΑΙ το μαχαίρι ΚΑΙ το πεπόνι, αυτή έβγαλε τα κείμενα, όπως τη βόλευαν... έφτιαξε τον κανόνα με τα 27 κείμενα της καινής διαθήκης που ήθελε (σύνοδος Νίκαιας), έκρυψε τα υπόλοιπα κλπ κλπ...

Ακόμα και όσοι χριστιανοί δεν θέλουν την εκκλησία σαν οργανισμό, τα κείμενά της ακολουθούν και όχι τα απόκρυφα

Ξυπνάτε λίγο λέμε...

Μάγε, η απάντησή σου (περιέργως - δεν το συνηθίζεις) ήταν λίγο άλλα αντί άλλων

Maira
23/04/2007, 10:49
Τι λες βρε Μάιρα; Τι δεν μπορεί να παραποιήσει; Η εκκλησία έχει ΚΑΙ το μαχαίρι ΚΑΙ το πεπόνι, αυτή έβγαλε τα κείμενα, όπως τη βόλευαν... έφτιαξε τον κανόνα με τα 27 κείμενα της καινής διαθήκης που ήθελε (σύνοδος Νίκαιας), έκρυψε τα υπόλοιπα κλπ κλπ...

Ακόμα και όσοι χριστιανοί δεν θέλουν την εκκλησία σαν οργανισμό, τα κείμενά της ακολουθούν και όχι τα απόκρυφα

Ξυπνάτε λίγο λέμε...

Καπετάνιε,

γιατί θεωρείς ότι τίποτα από όσα λένε αυτά τα κείμενα δεν ισχύει ή δεν είναι σωστό??? δλδ Το "αγάπα τον πλεισίον σου όπως τον εαυτό σου" είναι λάθος??? Το ξέρεις ότι είναι από τα πιο σοφά πράγματα??? Ω ναι και οι αρχαίοι φιλόσοφοι έχουν πει πολλά σοφά πράγματα (μέσα από ιστορίες με Θεούς και ανθρώπους!). Αν σβήσεις και διαγράψεις οτιδήποτε λέγεται στη θρησκεία, χωρίς κρίση και χωρίς λογική τότε γίνεσαι και συ ένα με τον όχλο. Είσαι με την μάζα που λέει ότι όλα είναι στημένα!!!

Και στις δύο περιπτώσεις θα πρέπει να σκεφτόμαστε και να διακρίνουμε τα σωστά και τα λάθος!!!

Cpt. Haddock
23/04/2007, 10:56
Καπετάνιε,
γιατί θεωρείς ότι τίποτα από όσα λένε αυτά τα κείμενα δεν ισχύει ή δεν είναι σωστό??? δλδ Το "αγάπα τον πλεισίον σου όπως τον εαυτό σου" είναι λάθος??? Το ξέρεις ότι είναι από τα πιο σοφά πράγματα??? Ω ναι και οι αρχαίοι φιλόσοφοι έχουν πει πολλά σοφά πράγματα (μέσα από ιστορίες με Θεούς και ανθρώπους!). Αν σβήσεις και διαγράψεις οτιδήποτε λέγεται στη θρησκεία, χωρίς κρίση και χωρίς λογική τότε γίνεσαι και συ ένα με τον όχλο. Είσαι με την μάζα που λέει ότι όλα είναι στημένα!!!

Είπα εγώ πουθενά οτι δεν θεωρώ σωστά κάποια πράγματα που λένε;

Απλα δε νομίζω οτι στοιχειώδεις κανόνες ανθρώπινης συμπεριφοράς προς τον συνάνθρωπό μας (να μην τον κλεψεις, να μην τον σκοτώσεις κλπ) χρειάζονται θρησκευτικό μανδύα (10 εντολές) για να τις ακολουθήσουμε...

Απλά πράγματα, δε μας λένε και κάτι καινούριο...

Κονώς δε θεωρώ φοβερές καινοτομίες αυτά που υποτίθεται είπε ο χριστός, τα είχαν πει και άλλοι πριν απο αυτόν...

Τελικά ρε Μάιρα η μάζα έχει δίκιο ή όχι (με μπερδεύεις ώρες-ώρες)

Gandalf dr685sm
23/04/2007, 11:23

Ξαναδιάβασε την προσεκτικά....

Θα δείς οτι σου αναφέρω γιατί οι γραφές φαίνονται διαφορετικές ανά εποχές και γιατί κάποιοι θεωρούν οτι θα πρέπει να ερμηνεύονται κατά το δοκούν.

Θα δείς επίσης πως προήρθε ο πλουτισμός των εκάστοτε εκκλησιών (δια ερμηνείας γραφών) και πως σήμερα έχουμε το προνόμιο να διαβάζουμε χωρίς να τα ερμηνεύουν άλλοι για εμάς.

Αν τώρα όπως υποστηρίζεις , η ιστορία ή έστω το κείμενο έχει υποστεί παραφράσεις και διαμορφώσεις... το ίδιο τότε μπορείς να υποστηρίξεις και για χιλιάδες άλλα βιβλία , σε ενα πλαίσιο ιστορικής συνομωσίας των λιγων κατέχοντων γνώσης, απέναντι στους πολλούς.

όπου ίσως να μην είσαι και απόλυτα λάθος.

Gandalf

afrotwin
23/04/2007, 13:22
Καπετάνιε,

γιατί θεωρείς ότι τίποτα από όσα λένε αυτά τα κείμενα δεν ισχύει ή δεν είναι σωστό??? δλδ Το "αγάπα τον πλεισίον σου όπως τον εαυτό σου" είναι λάθος??? Το ξέρεις ότι είναι από τα πιο σοφά πράγματα???

ke vevea ine la8os
ke 8a prospa8iso na sou eksigiso giati

proton giati oloi i an8ropoi 8eloun na ine ksexoristi ke simantiki
to oti den patiomaste me ta aftokinita den simeni oti agapiomaste

to 8ema ine oti akrivos 8a 8elame merikoi na patiomaste me ta aftokinita gia na ksemperdevoume apo....

episis

as ipo8esoume oti kapios exi xamili aftoektimisi tasis aftoktonias ke misi tous an8ropous ine agorafovikos distropos ke oti alo skeftis

afton ton agapame os eafton?

ke an imaste emis aftos o an8ropos?

ta panta me tin 8riskia ke tous papades ke tis grafes pou exoun tropopioisi enisxioun ke diadidoun tin ipokrisia

prepi na alaksoume tin enia xristianos me to ipokritis

den ine ola toso aploika oso nomizoun merikoi

ke an agapousan oli tin plision tous os eafto den 8a ipirxe oute ivris....

Maira
23/04/2007, 14:52
Καπετάνιε,

Όταν ανέφερα πως όλος αυτός ο κόσμος που πιστεύει ότι υπάρχει κάτι ανώτερο μάλλον έχει δίκιο, δεν τους ονόμασα μάζα! Σε σχέση με αυτούς που ακολουθούν ένα δόγμα, έναν άνθρωπο έναν ηγέτη έχουν διαφορά! Μίλησα για ανθρώπους που δεν ακολουθούν. Απλά πιστεύουν!

οι άλλοι ναι είναι μάζα! Και ναί είναι πρόβατα!

Afrotwin,

μα πίσω από το "αγάπα τον πλησίον σου όπως τον εαυτό σου" κρύβεται το πιο δύσκολο πράγμα!
Να αγαπήσεις εσένα! Γιατί αν δεν αγαπάς τον εαυτό σου (όχι εγωιστικά), δεν μπορείς να αγαπήσεις κανέναν άλλο!!! Αυτό είπε και άλλα κατάλαβαν οι περισσότεροι!!!!

Cpt. Haddock
23/04/2007, 15:07
Καπετάνιε,

Όταν ανέφερα πως όλος αυτός ο κόσμος που πιστεύει ότι υπάρχει κάτι ανώτερο μάλλον έχει δίκιο, δεν τους ονόμασα μάζα! Σε σχέση με αυτούς που ακολουθούν ένα δόγμα, έναν άνθρωπο έναν ηγέτη έχουν διαφορά! Μίλησα για ανθρώπους που δεν ακολουθούν. Απλά πιστεύουν!
οι άλλοι ναι είναι μάζα! Και ναί είναι πρόβατα!

Δλδ η μεγάλη ομάδα ανθρώπων που άκριτα τελείως πιστεύουν σε κάτι αόριστο, αόρατο, μη αποδειχθεν, μη υπάρχον (εκ των γεγονότων) χωρίς να ερευνούν ιδιαιτέρως τι είναι αυτό που πιστεύουν, δεν είναι μάζα...

Ενώ αυτοι που ακολουθούν έναν ηγέτη είναι μάζα....

Μάιστα... :uplate:

πρέπει να ξανακοιτάξω τα λεξικά μου :wacko:

Maira
23/04/2007, 15:10
Δλδ η μεγάλη ομάδα ανθρώπων που άκριτα τελείως πιστεύουν σε κάτι αόριστο, αόρατο, μη αποδειχθεν, μη υπάρχον (εκ των γεγονότων) χωρίς να ερευνούν ιδιαιτέρως τι είναι αυτό που πιστεύουν, δεν είναι μάζα...

Ενώ αυτοι που ακολουθούν έναν ηγέτη είναι μάζα....

Μάιστα... :uplate:

πρέπει να ξανακοιτάξω τα λεξικά μου :wacko:

Σκέψου το λίγο!!!

οι μεν πρώτοι πιστεύουν από κάτι που τους συνέβει, από κάτι που διάβασαν από κάτι που υπολόγισαν κλπ., ενώ οι δε άλλοι απλά ακολουθούν! Άκριτα!!!

Cpt. Haddock
23/04/2007, 15:12
Σκέψου το λίγο!!!

οι μεν πρώτοι πιστεύουν από κάτι που τους συνέβει, από κάτι που διάβασαν από κάτι που υπολόγισαν κλπ., ενώ οι δε άλλοι απλά ακολουθούν! Άκριτα!!!

:eyepop:

δλδ θες να μου πεις οτι οι θρησκευόμενοι δεν ακολουθούν άκριτα

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

καλό ρε συ... :lol: :bigcry:

Maira
23/04/2007, 15:14
:eyepop:

δλδ θες να μου πεις οτι οι θρησκευόμενοι δεν ακολουθούν άκριτα

καλό ρε συ... :lol: :bigcry:

Δεν μίλησα ποτέ για θρησκευόμενους!!!

μίλησα για ανθρώπους που πιστεύουν πως υπάρχει κάτι ανώτερο από τον άνθρωπο. Θεος, Δίας, Βούδας, πνεύμα, ενέργεια όπως θες πέστο!!!!

Cpt. Haddock
23/04/2007, 15:16

μίλησα για ανθρώπους που πιστεύουν πως υπάρχει κάτι ανώτερο από τον άνθρωπο. Θεος, Δίας, Βούδας, πνεύμα, όπως θες πέστο!!!!

Τέλος πάντων. Άστο γιατί δεν οδηγούμαστε πουθενα...

Btw ο Βούδας είναι υπαρκτό πρόσωπο (Σινταρτα Γκαουτάμα λεγόταν), ένα πλουσιόπαιδο που κάποια στιγμή του την έδωσε και τα χάρισε όλα και την έκανε

afrotwin
23/04/2007, 15:41

μίλησα για ανθρώπους που πιστεύουν πως υπάρχει κάτι ανώτερο από τον άνθρωπο. Θεος, Δίας, Βούδας, πνεύμα, ενέργεια όπως θες πέστο!!!!

iparxoun ke poli pio anotera apo ton 8eo

kotopoulo souvlas mou les pou exi oreo?

oper simeni

ego pou ime enas aplos an8ropos me ikanotites mpougatsas opos oli vevea...:lol:
ke mono kati fimes ke diadosis ksero ti na kano?

na pistepso tous papades pou mou diavazoun kati vivlia pou grapsane moni tous
ke pezoune ta pexnidia tous pou den mou aresoun?

i exo kapies ales endiksis gia to ti na pistepso

i na kano ton ili8io ke na pistevo oti mou lene gia na min pedevome ke na exo to kefali mou isixo

na psaxno na vro kati se sxesi me tin 8riskia ke na vrisko katastasis pou me mionoun os an8ropo?
ke afto to ekana

ego den dexome na klene ikones
na evlogi o 8eos ton polemo kata periptosi
oute se esoterikes mou anazitisi na emplekete to xrima ke na to 8eoro asimanto

an pao me adia xeria enas tipikos papas mpori na mou diavasi mia efxi...:lol:
eno ama pao me merikes xiliades evro ton pidao ke mou efxete kali zoi sto dromo tou 8eou ke mou protini na ksana pao... me oli tin psixi...:rotflmao:

lipon pisteve oti 8es gia 8eous ke demones
ala min mas pedevis alo me parami8ia

ama sou kani kalo na pistevis afto ine kalo
ala isixase

min akolou8is tin taktiki ton papadon pou oso perisotero se kanoun na pistepsis toso pistevoun ke afti

ke min milas pote mazi mou san na kseris kati perisotero i ise pio sofi pio eksipni ke ala tetia giati ine kati pou den ginete

an skeftis oti zo perisotera xronia apo sena ke tis idies anazitisis tis exoun an8ropoi merikes xiliades xronia prin den ise tipota kenourio ke protoporiako

kenourio an ke atopo ine i prospa8ia ton epistimonon na kanoun ton 8eo ili
opos ke oti exoun anakalipsi mikroteri morfi ilis apo tin apiroelaxisti pou ine ta kouark...
episis i 8eoria tis sxetikotitas ine gia tous asxetous...:rotflmao: :rotflmao:

pare to xroniko tou xronou tou stiven xokins ine ftigmeno na ine katanoito ke apo sena as poume...

filia ke eleos me tous 8eous