Σύνδεση

View Full Version : Δηλώνω Αθρησκος και Αθεος...

Σελίδες : 1 2 3 4 5 [6] 7 8

Nostra
09/05/2007, 14:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από Nefeli
Nostra κόψε
:sun:

Μα....!!!!!

δεν είπα τίποτα... :blush:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

let the show continue....

filipp0s
09/05/2007, 14:56
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
[B]:nono: :nono: :nono:

δε χρειάζομαι την - όποια - βίβλο ή θρησκεία για να τα έχω αυτά...

τον ανθρωπισμό σαν ιδεολογία/κίνημα τον ξεκίνησαν άνθρωποι που είχαν απορρίψει τις θρησκείες

και είναι άσχημο να θεωρείς οτι οσοι δεν πιστεύουν στο χριστιανισμο δεν σέβονται τους συνανθρώπους τους

:sad: :sad: :sad:

Ετσι είναι όπως τα λεέι ό captain σε λίγο θα καταλήξουμε να λέμε πως όσοι είναι άθρησκοι και άθεοι είναι και μηδενιστές !

:wave2: :wave2:

TROOPER
09/05/2007, 14:58
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Καλα, διάβασε λιγο ντεκαρτ και τα ξαναλέμε...

Εγω δε συνεχίζω τη κουβέντα γιατι ειναι κρίμα

(και χάσιμο χρόνου αφού δεν εννοεις να βγάλεις τις παρωπίδες)

:wave2:

+1

filipp0s
09/05/2007, 15:00
Αρχικά δημιουργήθηκε από Nostra
Μα....!!!!!

δεν είπα τίποτα... :blush:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

let the show continue....

Από τι φαίνεται ξεκινώντας το θέμα ήξερες ότι κάπως έτσι θα καταλήξει :evil:

μάλλον είσαι μεγάλος προβοκάτορας:wave2: :wave2:

afrotwin
09/05/2007, 16:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από Maira
Σκέφτομαι άρα υπάρχω!!!!
Δε σημαίνει σκέφτομαι άρα ζω!!!!
Απλά υπάρχω!!!!!

revome ara iparxo ti na simeni?:rotflmao:

re koritsi mou pragmatika an itan oloi i an8ropoi san ke esena
8a i8ela tin pira san trelos
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

TROOPER
09/05/2007, 16:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από afrotwin
revome ara iparxo ti na simeni?:rotflmao:

re koritsi mou pragmatika an itan oloi i an8ropoi san ke esena
8a i8ela tin pira san trelos

οπως παντα διαλακτικος και διακριτικος !!!!!!!!

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

gregorgeous89
09/05/2007, 22:30
dustuxws i thriskeia ontws bazei kati paropides alla telos pantwn!
Εγώ σε αυτήν τη συζήτηση τις παρωπίδες τις βλέπω στην άλλη πλευρά.Δεν με πειράζει που κάποιος δεν πιστεύει , και εγώ δεν πίστευα για μεγάλο διάστημα της ζωής μου, αλλά η απαξίωση με την οποία αντιμετωπίζεται αυτούς (τους λίγους στην πραγματικότητα) που πιστεύουν ανατρέπει τα κλισέ για θρησκόληπτους και ελεύθερα πνεύματα. Βλέπω έναν Cpt. Haddock να υποτιμάει συνέχεια τις απόψεις της Mairas. Ενοχλεί τόσο που κάποιους δεν μας ικανοποιεί αυτό που μας σερβίρουν σαν δεδομένο και ψάχνουμε το κάτι παραπάνω?

afrotwin
09/05/2007, 22:47
pedia pigenete leme

sas to ipa ke prin ala den noite na to katalavete

den kserete ti ine 8eos

kanis den kseri oute papades

oute kanenas xristos sas eksigise ti ine
epidi afto to on (o xristos)iksere oti den iparxi periptosi na katalavoume ti ine 8eos den pige ston kopo na mas eksigisi

i papades ton tsampounane ala oute ke afti kseroune ti ine

kanenas an8ropos den kseri ke den mpori na katalavi ti ine 8eos

ke kat epektasi ine san na pistevete stin psoli tou axinou...:rotflmao:

ti ka8este ke pedeveste?

ke afta den sas ta leo gia na sas kano ton eksipno

ke prokalo opion dipote gnorizi ti ine 8eos na mas perigrapsi ke emas na ma8oume
episis an iste toso proxorimena miala mas eksigite ke tin ipostasi tis tetartis diastasis
pou den mporoume na antilif8oume me tipota oute na mas tin eksigisi kanis...

sonic22
09/05/2007, 22:51
Αρχικά δημιουργήθηκε από gregorgeous89
dld an esena sou elege kapoios (me sovaro ifos)
oti prepei i anthrwpotita na dwsei to megalitero varos stin anaptiji pirinikwn oplwn (or oti allo) giati erxode oi ejwgioinoi na mas katalavoun
tha kathosoun na sizitiseis sovara mazi tou?

to oti kapoioi exoun mia apopsi peri iparjis enw kapoioi alloi lene oti den jeroun ti akrivos paizei den simainei oti oi prwtoi exoun dikio...

kaname tin agnia thriskia...

afrotwin
09/05/2007, 22:51
ego nomizo prepi na ftiksoume ena erotimatologio gia tous xristes tou moto

opou 8a rotai

ti ine 8eos perigrapste ton...

ke milame an den ine oles i apantisi ili8ies
gia gelia mexri dakrion ego na min ime o kokinoskoufitsos...

entaksi an tis danistite apo ta evagkelia me aftes exoume gelasi idi
iparxi omos periptosi na dosete mia kenouria diastasi se kati toso aniaro
pou na katantisi endiaferon ke aksio geliou

gia elate lipon epistratefste tin fantasia sas
tis ipoti8emenes gnosis sas ke oti alo dia8etete os an8ropina onta

na doume telika ti diaolo ine 8eos...'

afrotwin
09/05/2007, 22:57
Αρχικά δημιουργήθηκε από sonic22
dld an esena sou elege kapoios (me sovaro ifos)
oti prepei i anthrwpotita na dwsei to megalitero varos stin anaptiji pirinikwn oplwn (or oti allo) giati erxode oi ejwgioinoi na mas katalavoun
tha kathosoun na sizitiseis sovara mazi tou?

to oti kapoioi exoun mia apopsi peri iparjis enw kapoioi alloi lene oti den jeroun ti akrivos paizei den simainei oti oi prwtoi exoun dikio...

kaname tin agnia thriskia...

an mou elege ti?
:rotflmao: :rotflmao:

giati iste toso malakes megalomanis?
pios 8a mas elege pote kati tetio?

giati vazete tin 8esi sas se ipoti8emenes kiries 8esis pou 8a ftasete se simio na krinete to kalo tis an8ropotitas?

re psonares xalaroste ligo

emena ke esena den 8a mas elege kanis tipota
ke oti itan na gini 8a ginotan en agnia mas ke genika afto 8eloun gia mas na pistevoume stin agnia na zoume en agnia mas

afto kani ke i 8riskia ke i oloi i politiki peri 8eou
mas kani na exoume terasties posotites agnias

ke mesa apo psefto dilimata tou kolou den 8a vroume akri

kala gamato afto me tous eksogioinous...

pimenas
09/05/2007, 22:57
.

87855

afrotwin
09/05/2007, 22:59
Αρχικά δημιουργήθηκε από pimenas
.

na mia apopsi:lol:

afrotwin
09/05/2007, 23:02
Αρχικά δημιουργήθηκε από dammed_kittin
ama uparxei theos pantws ton dikaiologw....

otan eftiake ton anthrwpo itan kourasmenos!!!!

den 8eloume na anarotiese 8eloume tin dilosi sou tou ti ine 8eos ke peta epitelous afto to vivlio apo8egmaton..

afrotwin
09/05/2007, 23:40
sorry
rwtas ti einai o theos

ama iksera tha sou elega
ama matheis pes mou

:a27: :a27: :rotflmao: :rotflmao:

filipp0s
09/05/2007, 23:43
Εγώ σε αυτήν τη συζήτηση τις παρωπίδες τις βλέπω στην άλλη πλευρά.Δεν με πειράζει που κάποιος δεν πιστεύει , και εγώ δεν πίστευα για μεγάλο διάστημα της ζωής μου, αλλά η απαξίωση με την οποία αντιμετωπίζεται αυτούς (τους λίγους στην πραγματικότητα) που πιστεύουν ανατρέπει τα κλισέ για θρησκόληπτους και ελεύθερα πνεύματα. Βλέπω έναν Cpt. Haddock να υποτιμάει συνέχεια τις απόψεις της Mairas. Ενοχλεί τόσο που κάποιους δεν μας ικανοποιεί αυτό που μας σερβίρουν σαν δεδομένο και ψάχνουμε το κάτι παραπάνω?

:confused:

Tα έχεις μπλέξει λίγο...Αυτό που μας σερβίρουν ως δεδομένο ΕΙΝΑΙ η ύπαρξη του θεού κι όχι το αντίθετο!
"Πίστευε και μη ερεύνα" λένε οι θρησκείες!

afrotwin
09/05/2007, 23:51
Αρχικά δημιουργήθηκε από filippos650

Tα έχεις μπλέξει λίγο...Αυτό που μας σερβίρουν ως δεδομένο ΕΙΝΑΙ η ύπαρξη του θεού κι όχι το αντίθετο!

entaksi ala ti ine 8eos gia sena?

afrotwin
09/05/2007, 23:51
entaksi ala ti ine 8eos gia sena?

i ti den ine 8eos an to 8es

filipp0s
10/05/2007, 00:07
AFRO Mε προκαλείς και θέλω να πάω για ύπνο...

kati tetoio soy kanei?

87866

filipp0s
10/05/2007, 00:12
AFRO Mε προκαλείς και θέλω να πάω για ύπνο...

kati tetoio soy kanei?

87867

filipp0s
10/05/2007, 00:16
Απο τα δύο τίποτα διαλεξε και πάρε:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :lol: :lol:

vangelis 64
10/05/2007, 01:17

Ώπα μεγάλε!Το "πίστευε και μη ερεύνα" δεν το λέει καμμιά θρησκεία.Είναι εφεύρεση κάποιου τάγματος-αίρεσης τού μεσαίωνα και τίποτ' άλλο.
Πάμ' παρακάτω.

Η απάντηση στην ερώτηση "υπάρχει ή όχι Θεός" ,είναι "δεν ξέρω".Οτιδήποτε άλλο είναι για νά'χουμε να λέμε.Και βέβαια,είναι ωραίο πράγμα η κουβέντα.

Είμαστε έτσι φτιαγμένοι εμείς οι άνθρωποι που από μικρή ηλικία εκπαιδευόμαστε στη θεώρηση τού κόσμου γύρω από τον εαυτό μας.
Εκπαιδευόμαστε να βλέπουμε αυτά που βλέπουμε,να ξεχωρίζουμε ήχους,οσμές κλπ.Σιγά σιγά αποκτούμε και κρίση,μαθαίνουμε να επιλέγουμε τι μάς κάνει και τι όχι,σύμφωνα πάντα με κέντρο τον εαυτό μας.Έναν εαυτό,που χτίστηκε από τούς γονείς και τον περίγυρό μας γενικώτερα.
Μεγαλώνοντας,ισχυροποιούμε τίς θέσεις και τα πιστεύω μας σε τέτοιο σημείο που,αν νοιώσουμε πως απειλούνται είμαστε έτοιμοι να κάνουμε το παν για τα υπερασπιστούμε.
Εκτός όμως από την εκπαίδευση,που λαμβάνουμε από τίς πρώτες ώρες τής ύπαρξής μας,έχουμε και μία μοναδικότητα με την οποία γεννιόμαστε.
Αυτή τη μαγική ώρα τής γέννησης,είμαστε ατόφιοι...αγνοί.Τι δεν θά' δινα να μάθω τι βλέπει ένα βρέφος!Έχετε παρατηρήσει πώς καρφώνονται;Τέλος πάντων
Μετά έρχεται η διδασκαλία τού περίγυρου και τών γονέων,που λέγαμε και,αυτό το μαγικό πράγμα χάνεται σιγά σιγά.
Η εκπαίδευση που παίρνουμε αφορά κυρίως την τόνωση τού εγωισμού μας.
Έχω δει πολλούς γονείς να λένε στα παιδιά τους "αθώες" μαλακίες τύπου..."είσαι ο καλύτερος...ο ομορφότερος...ή είσαι ένας ηλίθιος...άχρηστος" κλπ.(Και τα δύο το ίδιο αποτέλεσμα έχουν.)
Το παιδί,με τη σειρά του,τα καταγράφει ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ και ζει και πορεύεται μ' αυτά.
Έχετε γνωρίσει άνθρωπο που,σε κάποια φάση τής ζωής του,δεν έχει επαναστατήσει με τούς δικούς του;Εγώ όχι.Και η απάντηση σ' αυτό δεν είναι ούτε η διαφορά ηλικίας ούτε το χάσμα γενεών.
Κάτι μέσα μας δεν συμφωνεί μ' όλα αυτά.Μην μπορώντας όμως να κάνουμε και τίποτ' άλλο,βάζουμε την κεφάλα κάτω και προχωράμε,αγνοώντας ότι πάντα κάτι θα μάς φταίει.
Μαθαίνουμε λοιπόν να σκεφτόμαστε εγωκεντρικά.Καβαλάω,ας πούμε,το μηχανάκι ή(ακόμα χειρότερα)το αυτοκίνητο και βγαίνω στο δρόμο.
Και αφού ο δρόμος έχει κίνηση,φταίνε όλοι αυτοί οι κάφροι που είναι εμπόδια στο δικό μου δρόμο!
Έτσι είναι...μού φταίνε οι άλλοι.Που οδηγούν σαν ηλίθιοι,που προκαλούν ατυχήματα,που δεν μ' αφήνουν να προχωρήσω,που εμποδίζουν ΕΜΕΝΑ.
Βλαστημάω γιατί βρέχει,όταν δεν θέλω να βρέξει,γιατί η μάνα μου έφτιαξε φαγητό που δεν το γουστάρω,γιατί οι άλλοι είναι μαλάκες και δεν με καταλαβαίνουν!
Σα σκοπό μου έχω να ταιριάξω τον κόσμο που με περιβάλλει,με ΕΜΕΝΑ.Δεν θα αλλάξω εγώ,οι άλλοι είναι λάθος και πρέπει ν' αλλάξουν.Αφού τούς το αποδεικνύω...ένα κι ένα κάνουν δύο.Τέρμα και τελείωσε!Η γνώμη μου είναι ΑΥΤΗ και συμφωνώ απολύτως μαζί μου.

Τα γράφω όλα αυτά γιατί,σ' αυτήν εδώ την κουβέντα,αισθάνομαι ότι οι περισσότεροι μιλάνε κάπως έτσι.ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΙΓΟΥΡΙΑ.
Δεν εξαρτώνται όλα από μάς παιδιά.Δεν ξέρω τι στο διάλο έχουμε έρθει να κάνουμε σ' αυτή τη ζωή...πιστεύω κάποιο μάθημα πρέπει να πάρουμε.
Ας έχουμε το μυαλό μας ανοιχτό,μπας και πάρουμε χαμπάρι.Γιατί είναι πολύ μικρή η άτιμη.Δεν μάς φτάνει ο χρόνος που έχουμε.:wave2:

blueblack
10/05/2007, 05:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από vangelis 64
Ώπα μεγάλε!Το "πίστευε και μη ερεύνα" δεν το λέει καμμιά θρησκεία.Είναι εφεύρεση κάποιου τάγματος-αίρεσης τού μεσαίωνα και τίποτ' άλλο.
Πάμ' παρακάτω.

Η απάντηση στην ερώτηση "υπάρχει ή όχι Θεός" ,είναι "δεν ξέρω".Οτιδήποτε άλλο είναι για νά'χουμε να λέμε.Και βέβαια,είναι ωραίο πράγμα η κουβέντα.

Είμαστε έτσι φτιαγμένοι εμείς οι άνθρωποι που από μικρή ηλικία εκπαιδευόμαστε στη θεώρηση τού κόσμου γύρω από τον εαυτό μας.
Εκπαιδευόμαστε να βλέπουμε αυτά που βλέπουμε,να ξεχωρίζουμε ήχους,οσμές κλπ.Σιγά σιγά αποκτούμε και κρίση,μαθαίνουμε να επιλέγουμε τι μάς κάνει και τι όχι,σύμφωνα πάντα με κέντρο τον εαυτό μας.Έναν εαυτό,που χτίστηκε από τούς γονείς και τον περίγυρό μας γενικώτερα.
Μεγαλώνοντας,ισχυροποιούμε τίς θέσεις και τα πιστεύω μας σε τέτοιο σημείο που,αν νοιώσουμε πως απειλούνται είμαστε έτοιμοι να κάνουμε το παν για τα υπερασπιστούμε.
Εκτός όμως από την εκπαίδευση,που λαμβάνουμε από τίς πρώτες ώρες τής ύπαρξής μας,έχουμε και μία μοναδικότητα με την οποία γεννιόμαστε.
Αυτή τη μαγική ώρα τής γέννησης,είμαστε ατόφιοι...αγνοί.Τι δεν θά' δινα να μάθω τι βλέπει ένα βρέφος!Έχετε παρατηρήσει πώς καρφώνονται;Τέλος πάντων
Μετά έρχεται η διδασκαλία τού περίγυρου και τών γονέων,που λέγαμε και,αυτό το μαγικό πράγμα χάνεται σιγά σιγά.
Έχω δει πολλούς γονείς να λένε στα παιδιά τους "αθώες" μαλακίες τύπου..."είσαι ο καλύτερος...ο ομορφότερος...ή είσαι ένας ηλίθιος...άχρηστος" κλπ.(Και τα δύο το ίδιο αποτέλεσμα έχουν.)
Έχετε γνωρίσει άνθρωπο που,σε κάποια φάση τής ζωής του,δεν έχει επαναστατήσει με τούς δικούς του;Εγώ όχι.Και η απάντηση σ' αυτό δεν είναι ούτε η διαφορά ηλικίας ούτε το χάσμα γενεών.
Κάτι μέσα μας δεν συμφωνεί μ' όλα αυτά.Μην μπορώντας όμως να κάνουμε και τίποτ' άλλο,βάζουμε την κεφάλα κάτω και προχωράμε,αγνοώντας ότι πάντα κάτι θα μάς φταίει.
Μαθαίνουμε λοιπόν να σκεφτόμαστε εγωκεντρικά.Καβαλάω,ας πούμε,το μηχανάκι ή(ακόμα χειρότερα)το αυτοκίνητο και βγαίνω στο δρόμο.
Και αφού ο δρόμος έχει κίνηση,φταίνε όλοι αυτοί οι κάφροι που είναι εμπόδια στο δικό μου δρόμο!
Έτσι είναι...μού φταίνε οι άλλοι.Που οδηγούν σαν ηλίθιοι,που προκαλούν ατυχήματα,που δεν μ' αφήνουν να προχωρήσω,που εμποδίζουν ΕΜΕΝΑ.
Βλαστημάω γιατί βρέχει,όταν δεν θέλω να βρέξει,γιατί η μάνα μου έφτιαξε φαγητό που δεν το γουστάρω,γιατί οι άλλοι είναι μαλάκες και δεν με καταλαβαίνουν!
Σα σκοπό μου έχω να ταιριάξω τον κόσμο που με περιβάλλει,με ΕΜΕΝΑ.Δεν θα αλλάξω εγώ,οι άλλοι είναι λάθος και πρέπει ν' αλλάξουν.Αφού τούς το αποδεικνύω...ένα κι ένα κάνουν δύο.Τέρμα και τελείωσε!Η γνώμη μου είναι ΑΥΤΗ και συμφωνώ απολύτως μαζί μου.

Τα γράφω όλα αυτά γιατί,σ' αυτήν εδώ την κουβέντα,αισθάνομαι ότι οι περισσότεροι μιλάνε κάπως έτσι.ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΙΓΟΥΡΙΑ.
Δεν εξαρτώνται όλα από μάς παιδιά.Δεν ξέρω τι στο διάλο έχουμε έρθει να κάνουμε σ' αυτή τη ζωή...πιστεύω κάποιο μάθημα πρέπει να πάρουμε.
Ας έχουμε το μυαλό μας ανοιχτό,μπας και πάρουμε χαμπάρι.Γιατί είναι πολύ μικρή η άτιμη.Δεν μάς φτάνει ο χρόνος που έχουμε.:wave2:

ΕΔΩ.........ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ.........ΜΟΝΟ

Συλλογισμός...........ύπάρχει......
Βαγγέλη μου.........γηράσκω διδασκόμενος......

filipp0s
10/05/2007, 07:20
Στο θέμα του θεού...ναι τυγχάνει να είμαι απόλυτος. Όταν δηλώνω άθεος σημαίνει ότι δεν πιστεύω στην υπαρξη του. Τώρα σε κάποια άλλα θέματα συμφωνώ μαζί σου, δεν πρέπει να είμαστε απόλυτοι θεωρώντας ότι κατέχουμε την απόλυτη γνώση για όλα...και η φύση αν θες είναι πιο σοφή από όλους μας.

Τώρα για το "πίστευε και μη ερεύνα" δάσκαλος-χριστιανός-φανατικός στη πέμπτη δημοτικού μας το 'λεγε...μάλλον ήταν εντεταλμένος από την αίρεση του μεσαίωνα...ο οποίος αντί να μας κάνει μάθημα μας έκανε κατήχηση...ευτυχώς με έσωσαν οι iron maiden (trooper ακούς?):lol:

Χθες το βράδυ με λιγοστό κόσμο στο φόρουμ ο afro έκανε τις γνωστές πλακίτσες, και δύο φορές που πήγα να του απαντήσω βάζοντας μια εικόνα που βρήκα στο δίκτυο δεν κατάφερα να την επισυνάψω (θεική δύναμη με σταμάτησε:rotflmao: :rotflmao: )

TROOPER
10/05/2007, 07:26
Πάμ' παρακάτω.

βαγγελη θα σου πω κατι που πιστευω εγω...
εκτος του οτι αυτο το εγωκεντρικο που λες ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΛΕΣ δεν ειναι πανανθρωπινο αλλα ελληνικο φαινομενο, εγω θελω να σε ρωτησω το εξης...τι ειναι αυτο το κακο που μπαινει μεσα μας τη στιγμη που γενιομαστε????????????????????????????????????????????????
δεν ειμαστε αγνοι και ατοφιοι βαγγελη μου.κουβαλαμε το καλο και το κακο μεσα μας. ειμαστε θεοι και διαβολοι μαζι. ειμαστε η ζωη και ο θανατος με σαρκα και οστα. ενω φοβομαστε, σε πολλες εκφανσεις της ζωης μας νιωθουμε ατρωτοι.......τα εγραψα για να σου δωσω να καταλαβεις οτι αγνοι δεν ειμαστε ουτε εκεινη τη στιγμη της γεννησης μας (κατα τη γνωμη μου παντα ε).αν ηταν ετσι θα ημασταν μονοδιαστατοι.και τοτε δεν θα υπηρχε καμια ισοροπια.

φιλια

TROOPER
10/05/2007, 07:28
...ευτυχώς με έσωσαν οι iron maiden (trooper ακούς?):lol:

:beer:

Gandalf dr685sm
10/05/2007, 09:59
Vangelis64

Απλά υποκλίνομαι.. μόνο ΜΠΡΑΒΟ χωράει σε αυτό που είπες..

Γιώργο ... το εγωκεντρικό όπως το διαμορφώνει ο Βαγγέλης εδώ (διά της υποκειμενικής οπτικής) είναι Πανανθρώπινο. Όλοι μας ζούμε σε ενα μικρόκόσμο που τα πάντα στρέφονται γύρω μας, έτσι θεωρούμε οτι ισχύει και το ίδιο παραέξω.

Συζητάμε επί 36 σελίδες Post και θέτουμε επιχειρήματα για το αν υπάρχει ή οχι θεός και δεν μπορούμε να αντιληφθούμε οτι ακόμα και τώρα που χτυπώ τα πλήκτρα , ενα αστρικό σώμα έχει πιθανότητα να συγκρουστεί με τον πλανήτη μας και να σταματήσει να υπάρχει άνθρωπος άρα και διλήματα τέτοιου τύπου.
Αν λοιπόν δεν μπορούμε να αντιληφθούμε αυτό , πως μπορούμε να κατανοήσουμε οτι το σύμπαν/Θεός/Δύναμη οτι θέλετε εν πάσει περιπτώσει... δεν θα καταστραφεί μετά την απαλοιφή μας απο την γενική εικόνα;

Gandalf

Maira
10/05/2007, 11:14

Αυτό που βλέπω και διαβάζω κάθε μέρα, είναι πως έχετε κολλήσει με τις θρησκείες και με τους παπάδες! Κάθεστε και κοντράρεστε για κάτι που είναι χαζό! Για κάτι που έχουν γίνει και πόλεμοι ακόμα χωρις απότέλεσμα και νικητή!!!!!

δεν υπάρχει πιστεύω κόντρα αν βγάλουμε απ' έξω τους παπάδες και τις θρησκείες!!! Αν μπορεί το μυαλό μας να δεχτεί (γιατί βλέπεις είμαστε άνθρωποι και θεωρούμε ότι ελέγχουμε τα πάντα) ότι υπάρχει και κάτι ανώτερο από μας, που δεν χρειάζεται να το λατρεύουμε, να προσκυνάμε κλπ. απλά να το σεβόμαστε, όπως μας σεβεται κι εκείνο, τότε μπορεί να σταματήσουμε να είμαστε και εγωιστές!!!!

όχι, δεν μπορεί κανείς να με πείσει ότι ο άνθρωπος είναι η ανώτατη ύπαρξη στο σύμπαν και στο χωροχρόνο, όταν ουσιαστικά είναι χειρότερο ακόμα και από τον μύκητα! Όταν ζεις σαν τα μικρόβια με μοναδικό του σκοπό να καταστρέψει ότι αγγίζει!!!!

Όχι δεν είμαστε τα ανώτερα πλάσματα! Υπάρχει σίγουρα κάτι πάνω από μας!!! Δεν υπάρχει όνομα ούτε και περιγραφή, γιατί κανενός το μυαλό δεν μπορεί να το συλάβει! Είναι πολύ τέλειο για τα δικά μας τα δεδομένα!!! Είναι η απόλυτη ισορροπία!!!! Η απόλυτη ηρεμία!!! Το απόλυτο!!!!

Όχι δεν αναφέρομαι σε παπάδες και θρησκείες!!!! Δεν είμαι υπέρ τους και δεν τους γουστάρω!!!! Μου την δίνουν που κοροϊδεύουν τόσο κόσμο!!!! Όχι δεν είμαι άθεη! πιστεύω πως κάτι υπάρχει κι ας μην το ονομάζω θεό!!!! Μπορούμε να καταλάβουμε την διαφορά μεταξύ πιστού (σε θρησκείες) και ανθρώπου που πιστεύει (σε κάτι ανώτερο!) ??????:confused: :confused: :confused:

αλλά Σε τόσες σελίδες ακόμα δεν το καταλάβατε, τώρα γιατί να αλλάξει κάτι????

:confused: :confused: :confused:

Maira
10/05/2007, 11:17

Ο χρόνος δεν φτάνει ούτε για αστείο!!!!! Κι αν μπορούμε στο χρόνο που μας δίνεται να μάθουμε και να γίνουμε λίγο καλύτεροι ίσως να έχουμε κερδίσει κάτι στο τέλος του ταξιδιού!!!!

vangelis 64
10/05/2007, 11:31
Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
εγω θελω να σε ρωτησω το εξης...τι ειναι αυτο το κακο που μπαινει μεσα μας τη στιγμη που γενιομαστε????????????????????????????????????????????????

Δεν ξέρω.Μού αρέσει να το λέω "ψυχή".Όπως σού είχα πει,πιστεύω πως η ψυχή έρχεται με την πρώτη ανάσα και φεύγει με την τελευταία.
Ε, και δεν είναι κακό πράγμα βέβαια!

Η συνέχεια είναι οδυνηρή.Που από μωρά ακόμα,μάς μαθαίνουν τρόπους συμπεριφοράς,λεξιλόγιο,τρόπους σκέψης κλπ.

Και ούτε αυτό είναι κακό'ούτε και καλό.Είναι απλά εκπαίδευση.

Αλήθεια.....το καλό και το κακό υπάρχουν ή είναι ανθρώπινοι προσδιορισμοί;:wave2: :wave2:

Gandalf dr685sm
10/05/2007, 11:54
απόλυτα;... είναι ανθρώπινοι προσδιορισμοί φίλε μου.

Το καλό και το κακό , βασίζονται σε μια ηθική τάξη νόμων που έχει ο άνθρωπος διαμορφώσει απο την πρώτη στιγμή ύπαρξης του στον πλανήτη , έτσι ώστε να μπορέσει να ζήσει σε μια αγέλη-κοινωνία κτλ.

Απο εκεί και πέρα το θέμα χωράει τόση συζήτηση που μπορεί να τραβήξει άλλες 36 ακόμα σελίδες.

Gandalf

Maira
10/05/2007, 11:54
Δεν ξέρω.Μού αρέσει να το λέω "ψυχή".Όπως σού είχα πει,πιστεύω πως η ψυχή έρχεται με την πρώτη ανάσα και φεύγει με την τελευταία.

Η συνέχεια είναι οδυνηρή.Που από μωρά ακόμα,μάς μαθαίνουν τρόπους συμπεριφοράς,λεξιλόγιο,τρόπους σκέψης κλπ.

Αλήθεια.....το καλό και το κακό υπάρχουν ή είναι ανθρώπινοι προσδιορισμοί;:wave2: :wave2:

Υπάρχουν, μπορεί όχι με αυτές τις λέξεις, αλλά υπάρχουν!!!!

Και δυστυχώς δεν την έχουμε εκτιμήσει όσο θα έπρεπε!!!! την τρέφουμε με σκουπίδια σε καθημερινή βάση!!!! Δεν της δίνουμε αυτά που χρειάζεται για να είναι ήρεμη! και φωνάζει, χτυπάει από μέσα από αυτό το κουφάρι που ονομάζουμε σώμα!!!! μα εμείς δεν την καταλαβαίνουμε, δεν την αναγνωρίζουμε! Έχουμε χάσει κάθε επαφή μαζί της και πιστεύουμε πως δεν τρέχει και τίποτα!!!! μα αυτό το κουφάρι θα λιώσει κάποια στιγμή, θα χαθεί, κι εκείνη παραπονεμένη θα ψάξει να βρεί άλλο μπας και μπορέσει να πάρει επιτέλους όλα αυτά που χρειάζεται για να υπάρχει ελεύθερη!!!!

:wave2: :wave2:

(δε με νοιάζουν οι σχολιασμοί σας!!!):smokin:

Cpt. Haddock
10/05/2007, 12:00

(δεν κάναμε!!!) :smokin:

gregorgeous89
10/05/2007, 12:57
Μάλλον εσύ τα έμπλεξες.Εκτός από τους παπάδες και την θρησκεία (που πολλές φορές είναι δυσφήμηση για τον Θεό) από παντού βομβαρδιζόμαστε ότι δεν υπάρχει Θεός.

vangelis 64
10/05/2007, 13:32
egw eimai periergi apo pou bombardizeste oti den uparxei theos?

Αν ο Θεός αντιπροσωπεύει την πνευματικότητα και την αγάπη,τότε κοίτα γύρω σου να δεις από τι βομβαρδιζόμαστε.:wave2:

vangelis 64
10/05/2007, 13:47
den sas bombardizei kaneis oti den uparxei!!!

k nomizw to eipe k o Cpt den exei kamia sxesi o theos me tin agapi
auta einai wraiotata logakia

otan thelw k otan niwthw oti prepei eimai kali k ta sxetika
den exei sxesi to an pisteuw i oxi....

Ποιός σού είπε να πιστέψεις ρε χρυσό μου κορίτσι;:confused: :confused:

Αυτό κατάλαβες απ' αυτά που σού απάντησα;Ρίξ' τους μια ματιά ακόμα.:wave2:

vangelis 64
10/05/2007, 13:58
k esu mono auto eides?

an thelei kapoios tha pistepsei k an den thelei den tha pistepsei

ola t alla peri bombdardistikwn stelf ktl
einai malakies

o kathenas apofasizei gia tin partu tou k kalo einai oi alloi na to dexontai
twa an thes na to sunexisoume
apanta mou gia to sustima sto sxoleio
pou ta paidia den exoun ti noimosini na diakrinoun to swsto ap to lathos
to ti einai auto pou theloun to ti pisteuoun k mpla mpla mpla

Για το θέμα τού σχολείου,θα σου πω κάποια στιγμή αναλυτικά,γιατί τώρα ξαναβάζω το κεφάλι μέσα.Έχω αρκετή δουλειά να κάνω.

Πάντως το σημαντικότερο για μένα είναι οι γονείς.

Cpt. Haddock
10/05/2007, 14:26
Αν ο Θεός αντιπροσωπεύει την πνευματικότητα και την αγάπη,τότε κοίτα γύρω σου να δεις από τι βομβαρδιζόμαστε.:wave2:

Οι εκατομμύρια νεκροί των θρησκευτικών πολέμων της ιερής εξέτασης και των δια της βίας προσηλυτισμών δε θα συμφωνήσουν ακριβώς μαζί σου...

:wave2: :wave2: :wave2:

Maira
10/05/2007, 14:35
k esu mono auto eides?

an thelei kapoios tha pistepsei k an den thelei den tha pistepsei

ola t alla peri bombdardistikwn stelf ktl
einai malakies

o kathenas apofasizei gia tin partu tou k kalo einai oi alloi na to dexontai
twa an thes na to sunexisoume
apanta mou gia to sustima sto sxoleio
pou ta paidia den exoun ti noimosini na diakrinoun to swsto ap to lathos
to ti einai auto pou theloun to ti pisteuoun k mpla mpla mpla

Να σε ρωτήσω, εσύ που βομβαρδιζόσουν επί τόσες ώρες κάθε βδομάδα και που σε υποχρέωναν να πας στην εκκλησία πιστεύεις??? μήπως τελικά αυτό το διαβολικό :evil: τους σχέδιο δεν πέτυχε?????

afrotwin
10/05/2007, 15:29
o planitis ine 70% nero mpori na ine ftiagmenos gia tis falenes ke emis na imaste kati san mikites

i mpori ta skata na ine simantiki trofi alios tosa ekatomiria miges den 8a ta etrogan..

episis apo xoroxronikis apopsis i zoi mas diarki oso en fist isos ke ligotero se sxesi me tin diarkia zois tou planiti

opos as poume oti i 20 meres tis zois mia migas metroun antistixa ta 70 xronia meso oro zois mas

ke ala pola

den mas endiaferi afto san idos
tipota apo afta den mas endiaferi
iparxoun pola pou simvenoun giro mas ke den antilamvanomaste tipota

kanis den endiaferete an imaste to kalitero idos sto planiti to eksipnotero

isa isa ego pisteva oti i gates mou pou zousan se ena triari epiplomeno me oles tis anesis me tsampa trofi nero frontida ke to mono pou ekanan itan na xouzourevoun ke na apolamvanoun ton eafto tou itan kaliteres apo mena ton xamiloteris noimosinis on

pou douleva gia na tis parexo ola afta pou gia na do to vradi sto skotadi opos afti 8elo akrivous eksoplismous iperiodon aktinon

ke xrisimopioiousa ena karo antikimena gia na ikanopioiso tin zisi mou

tespa na min sas katavalo alo:lol:

den ine afto to 8ema mas

to 8ema ine oti kanoume to kanoume giati mas efxaristi mas dini plirotita akoma ke to na ginomaste douli ipoxiria arxontes ke oti alo 8eli i psixi mas

to giati iparxi krimeno stin psixi-iposinidito tou ka8e ena

den me endiaferi ti ime

xestika an ime to kalitero on i to xirotero

to 8ema ine oti stin zoi mou gia mena 8a ginoun ola opos ta 8elo ego
gia na min ta paro ke skeskiso to simpan olokliro

ime ke gamo tous an8ropous

ego ime i arxi ke to telos tou kosmou gia mena
giro apo mena girizoun ola
ego tous dino ipostasi ke logo iparksis
oso iparxo ego iparxoun ola gia mena
an den iparxo ego den iparxi tipota gia mena

ke mono enas mikromialos ta vlepi egoistika ola afta
ton exo xesmeno ton egoismo mou

i ali8ia iparxi eki apo moni tis

ke mou aresi na mirazome me tous an8ropous
to pnevma mou tin psixi mou tin agapi mou

tin aftolipisi mou tin kratousa gia mena

di8en evestisies pou skopo exoun na kanoun mono entiposi
ine gia foutso

8a mpo mesa stin maxi mesa sto ema ke 8a tous soso olous den 8a afiso aknena
den 8a katso ap ekso na kleo ke na leo ti pa8ame
ke otan vro to ftex8i as pai sto 8eo na ton sinxorisi
ego 8a ton taiso sta skilia

piksame stin malakia

ksekinate na zite ke afiste tis antilipsis peri tou tipota
ama exete provlima parte tilefono na to lisoume mazi

ine mono 5 kinisis ta ipolipa ine loutsi xoris lepia

marios8
10/05/2007, 16:11

όχι, δεν μπορεί κανείς να με πείσει ότι ο άνθρωπος είναι η ανώτατη ύπαρξη στο σύμπαν και στο χωροχρόνο,

Maira τα έχεις λίγο μπερδεμένα.

Κανείς δεν λέει οτι ο ανθρωπος είναι η ανώτατη δύναμη στο σύμπαν.
Μάλιστα βάση του νόμου των πιθανοτήτων είμαι πεπεισμένος οτι δεν είμαστε η ανώτερη ύπαρξη στο σύμπαν.

Αυτό όμως δεν έχει καμιά σχεση με το Θεό.

Άλλο ο Θεός και άλλο μια ανωτερη μορφή ζωής απο εμάς.:wave2:

marios8
10/05/2007, 16:12
Αν ο Θεός αντιπροσωπεύει την πνευματικότητα ............

:a13: :a13:

Maira
10/05/2007, 16:46
Αρχικά δημιουργήθηκε από marios8
Maira τα έχεις λίγο μπερδεμένα.

Κανείς δεν λέει οτι ο ανθρωπος είναι η ανώτατη δύναμη στο σύμπαν.
Μάλιστα βάση του νόμου των πιθανοτήτων είμαι πεπεισμένος οτι δεν είμαστε η ανώτερη ύπαρξη στο σύμπαν.

Αυτό όμως δεν έχει καμιά σχεση με το Θεό.

Άλλο ο Θεός και άλλο μια ανωτερη μορφή ζωής απο εμάς.:wave2:

Μα δεν μίλησα για θεό ούτε για μορφή ζωής!!! Μπορεί να συλλάβει ο νούς μας κάτι ανώτερο που δεν είναι ούτε το ένα ούτε το άλλο????

:blush:

Cpt. Haddock
10/05/2007, 17:10
Μα δεν μίλησα για θεό ούτε για μορφή ζωής!!! Μπορεί να συλλάβει ο νούς μας κάτι ανώτερο που δεν είναι ούτε το ένα ούτε το άλλο????

Και γιατί πρέπει να το συλλάβει;

Γιατι να μπει καν στον κόπο;

Για κάτι "ανώτερο" που ούτε μπαίνει στον κόπο να ρίξει μια ματια να δει τι σκατά κάνουμε;

Γιατί να δώσω σεβασμό αγάπη ή οτι άλλο σε καποιον που με αγνοεί σε όλη μου τη ζωη;

:evil: :winka: :D

stavrogin
10/05/2007, 17:21

Ανωτερο; Μα γιατι το μυαλο να αντιλαμβανεται ιεραρχικα,πυραμιδωτα;
Αν υπαρχει ανωτερο τοτε θα υπαρχει και κατωτερο απο εμας.

Γιατι πρεπει να ειναι δεδομενη η θεση μας στον κοσμο πανω απο καποια και κατω απο καποια αλλα.Αυτο δεν ειναι απο μονο του σημαδι ελειψης ακαιρεοτητας;
Μηπως η θεση μας στον κοσμο δεν οριζεται απο τοσα αλλα,
καταγωγη,περιβαλλον,κι εμας τους ιδιους.

sonic22
10/05/2007, 17:57
allo pragma to ANWTERO kai allo to ANWTATO!!

anwteros einai kai o rossi se sxesi me enana os pros tin odigisi...
alla den einai theos...

gia poion logo na pisteuw oti iparxei o anwtatos odigos?
den einai san na vazeis ena orio stis prosdokies sou?

teleio stin fisi den iparxei...
iparxei dokimi kai sinexis veltiwsi... (stin kaliteri twn periptwsewn)

TROOPER
10/05/2007, 22:06
Ο χρόνος δεν φτάνει ούτε για αστείο!!!!! Κι αν μπορούμε στο χρόνο που μας δίνεται να μάθουμε και να γίνουμε λίγο καλύτεροι ίσως να έχουμε κερδίσει κάτι στο τέλος του ταξιδιού!!!!

ashes to ashes dust to dust !

κερδος μηδεν.......game over insert coin !!!

TROOPER
10/05/2007, 22:09

1.αλλο ρωτησα.........
2.εκπαιδευση υπαρχει σε ολα τα πλασματα της φυσης βαγγελη.
3.ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΙ....τοτε οΚΑΛΟΣ ΘΕΟΥΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΣΧΕΤΙΚΟ :smokin:

TROOPER
10/05/2007, 22:11
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
απόλυτα;... είναι ανθρώπινοι προσδιορισμοί φίλε μου.

Το καλό και το κακό , βασίζονται σε μια ηθική τάξη νόμων που έχει ο άνθρωπος διαμορφώσει απο την πρώτη στιγμή ύπαρξης του στον πλανήτη , έτσι ώστε να μπορέσει να ζήσει σε μια αγέλη-κοινωνία κτλ.

Απο εκεί και πέρα το θέμα χωράει τόση συζήτηση που μπορεί να τραβήξει άλλες 36 ακόμα σελίδες.

Gandalf

μαλλον συμφωνω λοιπον...

TROOPER
10/05/2007, 22:12

δεν κανεις συζητηση λοιπον...απλα προσπαθεις να περασεις το δικο σου.

στα @@ μας...δεν περναει ετσι.:wave2:

TROOPER
10/05/2007, 22:13
Μάλλον εσύ τα έμπλεξες.Εκτός από τους παπάδες και την θρησκεία (που πολλές φορές είναι δυσφήμηση για τον Θεό) από παντού βομβαρδιζόμαστε ότι δεν υπάρχει Θεός.

αμα βομβαρδιζομαστε καλο θα ηταν να φοραμε κρανος !!!!!!!!!!:look:

:lol: :lol: :lol:

afrotwin
10/05/2007, 22:15
ego ezisa gia na do sizitisi metaksi tou stavroplits ke tou sonic tra la la
ola ta lefta leme
oi psixonevrotiki epikinonoun telika e?

TROOPER
10/05/2007, 22:18
o planitis ine 70% nero mpori na ine ftiagmenos gia tis falenes ke emis na imaste kati san mikites

i mpori ta skata na ine simantiki trofi alios tosa ekatomiria miges den 8a ta etrogan..

episis apo xoroxronikis apopsis i zoi mas diarki oso en fist isos ke ligotero se sxesi me tin diarkia zois tou planiti

opos as poume oti i 20 meres tis zois mia migas metroun antistixa ta 70 xronia meso oro zois mas

ke ala pola

den mas endiaferi afto san idos
tipota apo afta den mas endiaferi
iparxoun pola pou simvenoun giro mas ke den antilamvanomaste tipota

kanis den endiaferete an imaste to kalitero idos sto planiti to eksipnotero

isa isa ego pisteva oti i gates mou pou zousan se ena triari epiplomeno me oles tis anesis me tsampa trofi nero frontida ke to mono pou ekanan itan na xouzourevoun ke na apolamvanoun ton eafto tou itan kaliteres apo mena ton xamiloteris noimosinis on

pou douleva gia na tis parexo ola afta pou gia na do to vradi sto skotadi opos afti 8elo akrivous eksoplismous iperiodon aktinon

ke xrisimopioiousa ena karo antikimena gia na ikanopioiso tin zisi mou

tespa na min sas katavalo alo:lol:

den ine afto to 8ema mas

to 8ema ine oti kanoume to kanoume giati mas efxaristi mas dini plirotita akoma ke to na ginomaste douli ipoxiria arxontes ke oti alo 8eli i psixi mas

to giati iparxi krimeno stin psixi-iposinidito tou ka8e ena

den me endiaferi ti ime

xestika an ime to kalitero on i to xirotero

to 8ema ine oti stin zoi mou gia mena 8a ginoun ola opos ta 8elo ego
gia na min ta paro ke skeskiso to simpan olokliro

ime ke gamo tous an8ropous

ego ime i arxi ke to telos tou kosmou gia mena
giro apo mena girizoun ola
ego tous dino ipostasi ke logo iparksis
oso iparxo ego iparxoun ola gia mena
an den iparxo ego den iparxi tipota gia mena

ke mono enas mikromialos ta vlepi egoistika ola afta
ton exo xesmeno ton egoismo mou

i ali8ia iparxi eki apo moni tis

ke mou aresi na mirazome me tous an8ropous
to pnevma mou tin psixi mou tin agapi mou

tin aftolipisi mou tin kratousa gia mena

di8en evestisies pou skopo exoun na kanoun mono entiposi
ine gia foutso

8a mpo mesa stin maxi mesa sto ema ke 8a tous soso olous den 8a afiso aknena
den 8a katso ap ekso na kleo ke na leo ti pa8ame
ke otan vro to ftex8i as pai sto 8eo na ton sinxorisi
ego 8a ton taiso sta skilia

piksame stin malakia

ksekinate na zite ke afiste tis antilipsis peri tou tipota
ama exete provlima parte tilefono na to lisoume mazi

ine mono 5 kinisis ta ipolipa ine loutsi xoris lepia

αφωνος !!!!!!!!

αφρο respect !!!!!!

Maira
11/05/2007, 10:13
Αρχικά δημιουργήθηκε από stavrogin
Ανωτερο; Μα γιατι το μυαλο να αντιλαμβανεται ιεραρχικα,πυραμιδωτα;
Αν υπαρχει ανωτερο τοτε θα υπαρχει και κατωτερο απο εμας.

Γιατι πρεπει να ειναι δεδομενη η θεση μας στον κοσμο πανω απο καποια και κατω απο καποια αλλα.Αυτο δεν ειναι απο μονο του σημαδι ελειψης ακαιρεοτητας;
Μηπως η θεση μας στον κοσμο δεν οριζεται απο τοσα αλλα,
καταγωγη,περιβαλλον,κι εμας τους ιδιους.

κι όμως αν το καλοσκεφτείς, οι άνθρωποι είναι ανώτερα όντα από άλλα γιατί διαθέτουν κάποιες λειτουργίες που άλλα όντα δεν διαθέτουν!!!!

Maira
11/05/2007, 10:16
allo pragma to ANWTERO kai allo to ANWTATO!!

anwteros einai kai o rossi se sxesi me enana os pros tin odigisi...
alla den einai theos...

gia poion logo na pisteuw oti iparxei o anwtatos odigos?
den einai san na vazeis ena orio stis prosdokies sou?

teleio stin fisi den iparxei...
iparxei dokimi kai sinexis veltiwsi... (stin kaliteri twn periptwsewn)

Δεν είναι ανώτατος οδηγός!!!! και δε σου βάζει όριο στις προσδοκίες σου!!!!

Όσο για το τέλειο υπάρχει!!! Δες την λειτουργία του σύμπαντος!!!! Δοκιμή και βελτίωση υπάρχει στον ανθρώπινο κόσμο!!!!

Maira
11/05/2007, 10:16
ashes to ashes dust to dust !

κερδος μηδεν.......game over insert coin !!!

Έτσι όπως τα λες δεν υπάρχει λόγος που ζούμε!!!! Απλά έτυχε!!!

Cpt. Haddock
11/05/2007, 10:17
Όσο για το τέλειο υπάρχει!!! Δες την λειτουργία του σύμπαντος!!!!

είναι τέλεια η λειτουργία του σύμπαντος; :eyepop: :eyepop: :eyepop: :eyepop:

Maira
11/05/2007, 10:19
δεν κανεις συζητηση λοιπον...απλα προσπαθεις να περασεις το δικο σου.

στα @@ μας...δεν περναει ετσι.:wave2:

Δεν προσπάθησα με το συγκεκριμένο ποστ να σε πεισω για κάτι!!!!

Απλά ήταν κάτι που βγήκε εκείνη τη στιγμή!!!! νομίζω ότι, αντιθέτως γίνεται μια πολύ καλή συζήτηση!!!!

Maira
11/05/2007, 10:20
είναι τέλεια η λειτουργία του σύμπαντος; :eyepop: :eyepop: :eyepop: :eyepop:

Υπάρχει ψεγάδι????

Cpt. Haddock
11/05/2007, 10:25
Υπάρχει ψεγάδι????

ένα μόνο; :p

Απο που να αρχίσεις;

Το οτι πηρε μερικά δις χρόνια να σταθεροποιηθεί;

το οτι ακομα διαστέλλεται;

το οτι ειναι διάσπαρτο απο απομειναρια συγκρούσεων και καταστροφών;

το οτι τα υπερκαινοφανή άστρα όταν σκανε, θανατώνουν οτι υπάρχει γύρω τους;

το οτι αυξανεται η εντροπία του συστήματος συνέχεια;

όχι και τέλειο το συμπαν...

ένα πειραμα είναι.... που ακόμα εξελισσεται

Maira
11/05/2007, 10:29
ένα μόνο; :p

Απο που να αρχίσεις;

Το οτι πηρε μερικά δις χρόνια να σταθεροποιηθεί;

το οτι ακομα διαστέλλεται;

το οτι ειναι διάσπαρτο απο απομειναρια συγκρούσεων και καταστροφών;

το οτι τα υπερκαινοφανή άστρα όταν σκανε, θανατώνουν οτι υπάρχει γύρω τους;

το οτι αυξανεται η εντροπία του συστήματος συνέχεια;

όχι και τέλειο το συμπαν...

ένα πειραμα είναι.... που ακόμα εξελισσεται

πείραμα?????

Ποιανού????

Gandalf dr685sm
11/05/2007, 10:35
Cpt...

Τι θα ήταν τέλειο για σένα σαν λειτουργία στο σύμπαν;.... είναι ερώτηση που αν θέλεις φυσικά απαντάς.

Gandalf

Cpt. Haddock
11/05/2007, 10:39
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
Cpt...
Τι θα ήταν τέλειο για σένα σαν λειτουργία στο σύμπαν;.... είναι ερώτηση που αν θέλεις φυσικά απαντάς.
Gandalf

Τίποτα..

Δεν αναζητώ την τελειότητα στο συμπαν... μια κατασκευή απο υλικά είναι (τουλάχιστον έτσι μας φαίνεται) που ακόμα διαμορφώνεται

άρα δεν έχει νόημα να ψάξεις την τελειότητα - δεν υπάρχει

Τώρα για το ποιανού ειναι το πείραμα, δεν γνωρίζω και δε με απασχολει.... Ούτε τα χαμστεράκια ξέρουν το όνομα του "γιατρού" που τους κάνει ενέσεις με ιους για να δοκιμάσει νέα φάρμακα
(αν μπορούσαν θα τον έλεγαν θεό...)

Gandalf dr685sm
11/05/2007, 10:43
ιδανική απάντηση... σε ευχαριστώ πολύ!

Gandalf

OldMan
11/05/2007, 10:46
πείραμα?????
Ποιανού????
Κατ αρχήν το ξεκινήσαν τα ποντίκια, αλλά στο τέλος αποκαλύφθηκε ότι δουλεύανε για λογαριασμό των δελφινιών (τα οποία είχαν παραγγήλει τον πλανήτη στον Σλαντιμπαρφαστ) και όταν τελείωσε η όλη εργολαβία τον αντιγράψανε και τον τοποθετήσανε αλλού (οπότε η γη ήταν άχρηστη πλέον και κατεδαφίστηκε από τους Βόγκονς για να περάσει ένας διαγαλαξιακός δρόμος) !!

Υ.Γ.
Εξ ου και το "Αντίο και ευχαριστώ για τα ψάρια" που ήταν η τελευταία κουβέντα των δελφινιών ...

Maira
11/05/2007, 10:47
Τίποτα..

Δεν αναζητώ την τελειότητα στο συμπαν... μια κατασκευή απο υλικά είναι (τουλάχιστον έτσι μας φαίνεται) που ακόμα διαμορφώνεται

άρα δεν έχει νόημα να ψάξεις την τελειότητα - δεν υπάρχει

Τώρα για το ποιανού ειναι το πείραμα, δεν γνωρίζω και δε με απασχολει.... Ούτε τα χαμστεράκια ξέρουν το όνομα του "γιατρού" που τους κάνει ενέσεις με ιους για να δοκιμάσει νέα φάρμακα
(αν μπορούσαν θα τον έλεγαν θεό...)

Το δεν με νοιάζει και δεν ασχολούμαι όμως δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι δεν ισχύει!!!

όσο για το χαμστεράκι, (γιατί για την λέξη θεος δεν θα μιλήσω για μια ακόμη φορά), αν κι εμείς είμαστε χαμστεράκια, μήπως εννοείς ότι τελικά κάποιος πειραματίζεται πάνω μας?????

Cpt. Haddock
11/05/2007, 10:50
Το δεν με νοιάζει και δεν ασχολούμαι όμως δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι δεν ισχύει!!!

Ουτε το ένα ούτε το άλλο..

Αν το δούμε κβαντικά ισχύουν και τα δύο (μ@λακα Σρέντιγκερ με τις γάτες σου :lol: )

μήπως εννοείς ότι τελικά κάποιος πειραματίζεται πάνω μας?????

το θεωρώ αρκετα πιθανο...

Maira
11/05/2007, 10:51
Ουτε το ένα ούτε το άλλο..

Αν το δούμε κβαντικά ισχύουν και τα δύο (μ@λακα Σρέντιγκερ με τις γάτες σου :lol: )

το θεωρώ αρκετα πιθανο...

Άρα λοιπόν υπάρχει κάτι πάνω από μας και ορίζει την τύχη μας???

:confused: :confused: :confused: :confused: :confused:

Cpt. Haddock
11/05/2007, 10:53

δεν ξέρω, ειπα οτι τι θεωρω πιθανο (όχι σιγουρο οπως εσυ)

Το αν ορίζει την τυχη μας ειναι αλλο θέμα. Οι γιατροί με τα χαμστερ πειραματίζονται δεν είναι πάντα σιγουροι για το αποτέλεσμα

Maira
11/05/2007, 11:00
δεν ξέρω, ειπα οτι τι θεωρω πιθανο (όχι σιγουρο οπως εσυ)

Το αν ορίζει την τυχη μας ειναι αλλο θέμα. Οι γιατροί με τα χαμστερ πειραματίζονται δεν είναι πάντα σιγουροι για το αποτέλεσμα

ΟΚ να αλλάξω την ερώτηση λοιπόν!!! Θεωρείς ότι είναι πιθανό κάθε σου κίνηση και κάθε σου σκέψη να προέρχεται από συγκεκριμένα φάρμακα, ιούς ή ότι άλλο σου διοχέτευσαν άλλοι κατά την διάρκεια ενός πειράματος???? και γενικά οι συνθήκες στις οποίες ζεις και μεγαλώνεις είναι πιθανό να είναι κατασκεύασμα από κάποιους για πειραματικούς λόγους????

:confused: :confused: :confused: :confused:

Cpt. Haddock
11/05/2007, 11:02
ΟΚ να αλλάξω την ερώτηση λοιπόν!!! Θεωρείς ότι είναι πιθανό κάθε σου κίνηση και κάθε σου σκέψη να προέρχεται από συγκεκριμένα φάρμακα, ιούς ή ότι άλλο σου διοχέτευσαν άλλοι κατά την διάρκεια ενός πειράματος???? και γενικά οι συνθήκες στις οποίες ζεις και μεγαλώνεις είναι πιθανό να είναι κατασκεύασμα από κάποιους για πειραματικούς λόγους????

Δεν ξέρω σε τι βαθμό ισχύει το "καθε σου κινηση και σκέψη", αλλα, με βάση τα δεδομένα που έχω ειναι μια πιθανότητα που δεν μπορώ να την αποκλείσω.

Αλλα γιατί με (ξανα)ρωτάς;

Maira
11/05/2007, 11:12
Δεν ξέρω σε τι βαθμό ισχύει το "καθε σου κινηση και σκέψη", αλλα, με βάση τα δεδομένα που έχω ειναι μια πιθανότητα που δεν μπορώ να την αποκλείσω.

Αλλα γιατί με (ξανα)ρωτάς;

γιατί κάποια στιγμή, είχες γράψει επ' ακριβώς:

"Τι λες μωρε?

Ξύπνα λίγο....

Μου αρέσει που έχεις ανοίξει και θρεντ με τη ρήση του Ντεκαρτ "σκεφτομαι άρα υπάρχω"

ρήση η οποία απορρίπτει οτιδήποτε το εξωγενές/ θείο"

Μήπως τελικά ούτε εσύ το απορρίπτεις??????

OldMan
11/05/2007, 11:15
ρήση του Ντεκαρτ "σκεφτομαι άρα υπάρχω"
υπάρχει και η ρήση του Αρκά "Δεν υπάρχεις αλλά μην το σκέφτεσαι" :wave2:

Cpt. Haddock
11/05/2007, 11:17
γιατί κάποια στιγμή, είχες γράψει επ' ακριβώς:

"Τι λες μωρε?
Ξύπνα λίγο....
Μου αρέσει που έχεις ανοίξει και θρεντ με τη ρήση του Ντεκαρτ "σκεφτομαι άρα υπάρχω"
ρήση η οποία απορρίπτει οτιδήποτε το εξωγενές/ θείο"

Μήπως τελικά ούτε εσύ το απορρίπτεις??????

μισό (δικαίωμα :smokin: )

Κατ' αρχήν εγω αναφερόμουν σ' εσένα που ενω πιστεύεις στην ύπαρξη ανώτερου/θείου ή όπως θες πέστο, βάζεις θρεντ με τη ρήση του Ντεκάρτ (υπάρχει μια αντίφαση σε αυτό)

Σε ότι αφορά εμένα, εγω έχω πει οτι ΑΠΟΡΡΙΠΤΩ τις θρησκείες και τις συν αυτώ αμπελοφιλοσοφίες περι θεού κλπ κλπ.

Σαν ορθολογιστής ομως, δεν απορρίπτω τίποτα για το οποιο δεν εχω αρκετα δεδομένα.

Εκεί είναι η διαφορά μας. Την πιθανότητα ύπαρξης του ανώτερου όντως εσυ την κάνεις πίστη.... για μένα παραμένει απλα μια πιθανότητα (που τα μέχρι τώρα στοιχεία δεν την επιβεβαιώνουν να πουμε την αλήθεια)

noble
11/05/2007, 11:26
Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
υπάρχει και η ρήση του Αρκά "Δεν υπάρχεις αλλά μην το σκέφτεσαι" :wave2:

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :beer: :beer:

stavrogin
11/05/2007, 12:43
κι όμως αν το καλοσκεφτείς, οι άνθρωποι είναι ανώτερα όντα από άλλα γιατί διαθέτουν κάποιες λειτουργίες που άλλα όντα δεν διαθέτουν!!!!

Μαιρα
Oχι ανωτερα, απλα διαφορετικα.Το κυριο προσον ενος οργανισμου ειναι η επιβιωσημοτητα και κατ επεκταση η προσαρμοστικοτητα.Σε αυτον τον τομεα πολλα ειδη θεωρουνται πιο εξελιγμενα οπως πχ η κατσαριδα.
Και πραγματικα αν ειμασταν κατσαριδες,αστεριες ,μαλακια,πτεροσαυροι η ιδεα του θεου δε θα μας απασχολουσε.
Αν υποθεσουμε οτι υπαρχει (γιατι οχι) τοτε ειναι ευκολο να δεχτουμε οτι μονο ο ανθρωπος απο τουτο το κοσμο , Τον αντιλαμβανεται.Κι επειδη ο ανθρωπος σα ποσοτητα ή και ποιοτητα σε τουτο τον κοσμο ειναι πολυ λιγος τοτε και η αντιληψη του για τον Θεο ειναι επισης λιγη και περιττη

Θα ελεγες οτι η ιδεα του Θεου ειναι πλασμενη στα μετρα του ανθρωπου ,για τον ανθρωπο.

Οσο για τα ανωτερα χαρισματα του ανθρωπου: Λογο, συναισθημα , παθος θα ελεγες οτι ειναι παρενεργειες της ελειψης ή απλα εκλογικευση εκεινης της κινητιριας δυναμης ολων των αλλων οργανισμων,της επιβιωσης.

Σονικ ,
"gia poion logo na pisteuw oti iparxei o anwtatos odigos?
den einai san na vazeis ena orio stis prosdokies sou?"

Συμφωνω και διαφωνω.Το πρωτο ερωτημα ειναι και δικο μου,αλλα ξερω οτι η ιδεα του θεου δεν ειναι λογικη,οποτε δεν ισχυει.
Η ιδεα του θεου δε βαζει οριο στις προσδοκιες.αν και τα ανηθικα πλασματα θα εχουν αντιρησεις:lol: Ευτηχως που υπαρχει και ο διαβολος.

Αφρο ,
το ξερα οτι ζεις για ενα ανωτερο σκοπο

marios8
11/05/2007, 13:54
Προς Cpt. Haddock :

Σου το έχω ξαναπεί αλλα θα το επαναλάβω.
Επειδη δεν μπορώ να μπώ στο διαδίκτυο πριν το μεσημέρι, αναγκάζομαι και διαβάζω απο την αρχή τα πόστ της ημέρας.
Κάθε φορά που διαβάζω κάτι, αυτομάτως μου έρχεται στο μυαλό η απάντηση του.
Ε λοιπόν παρακάτω βλέπω στην απάντηση σου, αυτό ακριβώς που είχα στο μυαλό μου (με καλύτερη σύνταξη απο μένα :D ).
Αρα με βγάζεις απο τον κόπο να γράφω :p
Απο μένα ενα μεγάλο μπράβο, για τον τρόπο που σκέπτεσαι. :beer: :beer: :wave2:

Cpt. Haddock
11/05/2007, 14:14
Προς Cpt. Haddock :
.....
Απο μένα ενα μεγάλο μπράβο, για τον τρόπο που σκέπτεσαι. :beer: :beer: :wave2:

ευχαριστώ... :blush:

Αρα με βγάζεις απο τον κόπο να γράφω :p

πριν απο σας για σας

:lol: :beer: :beer: :beer:

afrotwin
11/05/2007, 14:18

:

den iparxi tipota apo pano mas kato mas
ine mesa mas mazi mas ke an sou aresi na to les 8eo pes to an sou aresi na to les oursoula pes to mono min mas prizete alo eleos

ftani pia

valte to mialo sas na doulepsi gia na ksefigete apo to ipaliliki na ginete elef8eri aneksartiti na pernate perisoteres ores me ton eafto sas ke afiste tis malakies peri 8eon ke ales mpourdes

sonic22
11/05/2007, 14:44
gia emena i pisti stin enoia theos exei perissotero koinoniologika xaraktiristika para psixika...
(exei na kanei perissotero me tin koinonia kai ton tropo skepsis twn anthrwpwn para me tis "pneumatikes" anazitiseis tou anthrwpou...)

o anthrwpos jekinise me to na dojazei san theo oti den katalavene... oti tou prokalouse endiaferon xwris na borei na to katalavei/ejigisei...

etsi arxika dojaze to vouno, potami, thalasa ktlp os kati empsixo alla poio dinato apo auton..
periegrafe dld ton kosmo giro tou os kati zwdano kai noimon...
opws autos dld... me misos alla kai kalosini (sta metra tou)

stin sinexeia (otan katektise ta vouna kai aneptije mia poio logiki skepsi) arxise na dojazei theous kai plasmata me mikri ews aniparkti iliki ipostasi...
mia poio grafeiokratiki kai diamirasmeni organwsi tis askisis tis "theosinis"...
allos theos gia to nero, allos gia ton aera, allos gia to tragoudi, allos gia emas, allos gia esas ktlp...
fisika ipirxe kai o kiriarxos theos alla den ejousiaze apolita autos tous anthrwpous...
ena sistima thewn pou thimizei poli tin organwtiki domi tis grafiokratikis oligarxias...

eftase telika sto simeio na pisteuei se ENAN KAI MONO theo dimiourgo kai rithmisti twn padwn...
enan theo afthedia, teleio kai apolito...
enan theo edelos apiasto, akatanoito kai ara edelos distheorito kai jenw sta anthrwpina xaraktiristika...
iparxei dld ena terastio keno anamesa ston anthrwpo kai se otidipote theiko...

kati san ton sigxrono anthrwpo pou aisthanete poli mikros kai adinamos gia na allajei ton kosmo/sistima giro tou...
o theos paizei ton rolo tou kathigiti pou einai afthedia kai o logos tou isodinami me tin moni allithia...

auto borei na leitourgise evergetika gia tin koinonia (kai to sistima ajiwn tis) alla twra fenete oti exei provlimata...

exoume ginei poli logikoi stis meres mas kai i thriskia mas periorizei poli apo to na pistepsoume oti boroume na agijoume to apiro...

anamesa ston theo kai ton anthrwpo den iparxei sindetikos krikos...
(isos na pite ton xristo alla o xristos den itan anthrwpos... itan o theos me anthrwpini morfi... kamia sxesi... den nomizw oti kaneis borei na tautistei me ton xristo/theo...)

den iparxei o endiamesos iper-anthrwpos pou tha mas kanei na pistepsoume oti boroume na anevoume ena akoma skali, na ftasoume poio psila isos kai na jeperasoume ton theo...

as min to analisw allo kai opoios to katalave....:smilea:

OldMan
11/05/2007, 14:47
......................
Σας ευχαριστώ θερμά ΟΛΟΥΣ !!!
(με έμφαση στον τοπικό Διαχειριστή...)

όσο τον απασχολείτε εδώ, γλυτώνω τα ψιλοεγκεφαλικά !!!

:wave2: :beer: :wave2:

sonic22
11/05/2007, 14:53
na ijeres omws ti se perimenei se ligo kairo...
:winka: :uplate: :dizzy:

Nostra
11/05/2007, 14:54

Α! γεια σου ρε αγόρι...

μη το αναλύσεις άλλο...

άμα θες να αναλύσεις ντε και καλά κάτι πήγαινε μια βόλτα από τα τεχνικά να αναλύσεις την εντροπία και το ιξώδες των λαδιών της μπουκάλας μιας laΚerdaς ....

του έλειψες του ντουζλαμάν...

:wave2: :wave2: :wave2:

sniper
11/05/2007, 14:56
na ijeres omws ti se perimenei se ligo kairo...
:winka: :uplate: :dizzy:

Έτσι κ....λη ολδμάνιε.... για να μάθεις να μην εμφανίζεσαι και να μην λέτε κιόλας που είστε....

Νo mercy sonic22 :rotflmao: :rotflmao:

afrotwin
11/05/2007, 14:57

egw pantws uparxw k otan den skeftomai!!

pos to kani afto arage?:eyepop:

afrotwin
11/05/2007, 15:02
gia emena i pisti stin enoia theos exei perissotero koinoniologika xaraktiristika para psixika...
(exei na kanei perissotero me tin koinonia kai ton tropo skepsis twn anthrwpwn para me tis "pneumatikes" anazitiseis tou anthrwpou...)

o anthrwpos jekinise me to na dojazei san theo oti den katalavene... oti tou prokalouse endiaferon xwris na borei na to katalavei/ejigisei...

etsi arxika dojaze to vouno, potami, thalasa ktlp os kati empsixo alla poio dinato apo auton..
periegrafe dld ton kosmo giro tou os kati zwdano kai noimon...
opws autos dld... me misos alla kai kalosini (sta metra tou)

stin sinexeia (otan katektise ta vouna kai aneptije mia poio logiki skepsi) arxise na dojazei theous kai plasmata me mikri ews aniparkti iliki ipostasi...
mia poio grafeiokratiki kai diamirasmeni organwsi tis askisis tis "theosinis"...
allos theos gia to nero, allos gia ton aera, allos gia to tragoudi, allos gia emas, allos gia esas ktlp...
fisika ipirxe kai o kiriarxos theos alla den ejousiaze apolita autos tous anthrwpous...
ena sistima thewn pou thimizei poli tin organwtiki domi tis grafiokratikis oligarxias...

eftase telika sto simeio na pisteuei se ENAN KAI MONO theo dimiourgo kai rithmisti twn padwn...
enan theo afthedia, teleio kai apolito...
enan theo edelos apiasto, akatanoito kai ara edelos distheorito kai jenw sta anthrwpina xaraktiristika...
iparxei dld ena terastio keno anamesa ston anthrwpo kai se otidipote theiko...

kati san ton sigxrono anthrwpo pou aisthanete poli mikros kai adinamos gia na allajei ton kosmo/sistima giro tou...
o theos paizei ton rolo tou kathigiti pou einai afthedia kai o logos tou isodinami me tin moni allithia...

auto borei na leitourgise evergetika gia tin koinonia (kai to sistima ajiwn tis) alla twra fenete oti exei provlimata...

exoume ginei poli logikoi stis meres mas kai i thriskia mas periorizei poli apo to na pistepsoume oti boroume na agijoume to apiro...

anamesa ston theo kai ton anthrwpo den iparxei sindetikos krikos...
(isos na pite ton xristo alla o xristos den itan anthrwpos... itan o theos me anthrwpini morfi... kamia sxesi... den nomizw oti kaneis borei na tautistei me ton xristo/theo...)

den iparxei o endiamesos iper-anthrwpos pou tha mas kanei na pistepsoume oti boroume na anevoume ena akoma skali, na ftasoume poio psila isos kai na jeperasoume ton theo...

ego omologoumenos tosa xapia den exo pari mikros
den ixame ke lefta tote...
:lol: :bawl: :lol: :bawl: :lol: :bawl: :lol:

Maira
14/05/2007, 09:14
Μαιρα
Oχι ανωτερα, απλα διαφορετικα.Το κυριο προσον ενος οργανισμου ειναι η επιβιωσημοτητα και κατ επεκταση η προσαρμοστικοτητα.Σε αυτον τον τομεα πολλα ειδη θεωρουνται πιο εξελιγμενα οπως πχ η κατσαριδα.
Και πραγματικα αν ειμασταν κατσαριδες,αστεριες ,μαλακια,πτεροσαυροι η ιδεα του θεου δε θα μας απασχολουσε.
Αν υποθεσουμε οτι υπαρχει (γιατι οχι) τοτε ειναι ευκολο να δεχτουμε οτι μονο ο ανθρωπος απο τουτο το κοσμο , Τον αντιλαμβανεται.Κι επειδη ο ανθρωπος σα ποσοτητα ή και ποιοτητα σε τουτο τον κοσμο ειναι πολυ λιγος τοτε και η αντιληψη του για τον Θεο ειναι επισης λιγη και περιττη

Θα ελεγες οτι η ιδεα του Θεου ειναι πλασμενη στα μετρα του ανθρωπου ,για τον ανθρωπο.

Οσο για τα ανωτερα χαρισματα του ανθρωπου: Λογο, συναισθημα , παθος θα ελεγες οτι ειναι παρενεργειες της ελειψης ή απλα εκλογικευση εκεινης της κινητιριας δυναμης ολων των αλλων οργανισμων,της επιβιωσης.

Κατ' αρχάς όταν λέω για ανώτερο, δε μιλάω για ανώτερο επίπεδο, αλλά ανώτερο κατασκευαστικά! έχει Κάποια στοιχεία παραπάνω από τα άλλα ζώα!!! Γι' αυτό και αντιλαμβάνεται πολλά περισσότερα απ' ότι τα άλλα ζώα του πλανήτη μας!!!Όσο για το παράδειγμα με την κατσαρίδα που μου έφερες,αυτό δεν την κάνει ανώτερη! Πιο προστατευμένη την κάνει! Όπως και το λιοντάρι τα νύχια του, το φίδι το δηλητήριό του κλπ!!! Είναι γνωστή η ιστορία με τον Επιμηθέα για το λάθος μοίρασμα των ιδιοτήτων στα ζώα!!! (είναι μυθολογία, αλλά ξέρετε πολλές Ελληνικές μυθολογίες που να μην κρύβουν αλήθειες????)

Η ιδέα του Θεού δεν είναι πλασμένη στα μέτρα του ανθρώπου, γραμμένη στα μέτρα του είναι για να μπορεί να την καταλάβαίνει (και για να μην παρεξηγηθώ - πάλι - μιλάω για κάτι το ανώτερο, όχι τον Θεο μιας θρησκείας!).

Αν ένα σκυλί είχε το μυαλό να μάθει γραφή, πίστεψέ με θα έγραφε και ποίηση!!! Αυτό που χαρακτηρίζει όλους τους ζωντανούς οργανισμούς είναι η ψυχή!!! Ο άνθρωπος έχει το χαρακτηριστικό να μπορεί να έρχεται σε επαφή μαζί της και να εκφράζει ό,τι νοιώθει!!!! Η λογική είναι αυτή που μας κάνει να ξεχωρίζουμε και να αντιλαμβανόμαστε πολλά περισσότερα πράγματα απ' ότι τα υπόλοιπα!!!!

zireous
14/05/2007, 20:16
den iparxi tipota apo pano mas kato mas
ine mesa mas mazi mas ke an sou aresi na to les 8eo pes to an sou aresi na to les oursoula pes to mono min mas prizete alo eleos

ftani pia

valte to mialo sas na doulepsi gia na ksefigete apo to ipaliliki na ginete elef8eri aneksartiti na pernate perisoteres ores me ton eafto sas ke afiste tis malakies peri 8eon ke ales mpourdes

Σωστός και πάλι, αλλά καλό είναι αντί να περνάτε και πάρα πολλές ώρες μόνοι σας να βρείτε και καμμιά γυναίκα. :lol:

tai
15/05/2007, 17:24
ωραίααα
μια απο τα ίδια.:D
οι πιστοί προσπαθούν αν αποδήξουμε την ύπαρξη του θεού, και οι άθρησκοι την μη ύπαρξη.
οι μεν λένε τους δε λάθος.
και οι δυό πλευρές παράλογες, προσπαθώντας να αποδήξουμε το μη αποδήξημο.
κανένας δεν ξερει αν ΔΕΝ υπάρχει θεός, και κανένας ΔΕΝ μπωρεί να αποδιξει την εμπeιρεία της (πιθανής) επαφής με το Θείο
διαφωνούμε για κάτι που δεν μπωρούμε να αποδίξουμε :p

Αν συζητάγαμε για την κοινωνική χρησιμότητα ή την κοινωνική βλάβη της πίστης στους ανθώπους, Για το αν θα ήταν καλήτερος ο κόσμος ή χειρότερος, αν δεν είχαμε της θρεισκείες και στα 2000 τελευταία χρόνια τον χριστιανισμό, θα απέφερε περισότερο πνευματικό κέρδος στους σκεπτόμενους. Τους πιστούς τους απιστους και τους αγνωστικηστές του φορουμ.

Νομίζω!:rolleyes:

marios8
15/05/2007, 18:23
Αρχικά δημιουργήθηκε από tai

Αν συζητάγαμε για την κοινωνική χρησιμότητα ή την κοινωνική βλάβη της πίστης στους ανθώπους, Για το αν θα ήταν καλήτερος ο κόσμος ή χειρότερος, αν δεν είχαμε της θρεισκείες και στα 2000 τελευταία χρόνια τον χριστιανισμό, θα απέφερε περισότερο πνευματικό κέρδος στους σκεπτόμενους. Τους πιστούς τους απιστους και τους αγνωστικηστές του φορουμ.

:rolleyes:

Καλό θέμα και αυτό αλλα είναι άλλη ιστορία αντε ντε ανοιξε κανα θεμα

zireous
15/05/2007, 23:43
Επειδή το έχω σιχαθεί το θέμα όπως το πάτε οι περισσότεροι θρησκευόμενοι αλλά και μερικοί άθεοι (και κλάνετε μέντες να το πάτε στις διαμάχες από τότε που σας είπα ότι θα τον φέρω να συζητήσετε), προτείνω στους άθεους να ψάξουν και να ποστάρουν επιχειρήματα που να δείχνουν ότι θεός υπάρχει, και στους θρησκευόμενους να ψάξουν και να ποστάρουν επιχειρήματα που να δείχνουν ότι δέν υπάρχει.

Και οι δύο μεριές μπορεί να ωφεληθούν από μια τέτοια αναζήτηση (δε βάζω και στοίχημα όμως). :lol:

Το βήμα προς τη πνευματική καθαρά μεριά γνώμη μου είναι ότι δεν έχει ανάγκες από τελετουργικές φιοριτούρες πάντως -κάθε είδους-, θέλει συνειδητή δράση -και μπορεί να χάσεις και γκόμενα από τέτοια φάση οπότε το νού σου. :look: :lol:

TROOPER
16/05/2007, 01:28
ωραίααα
μια απο τα ίδια.:D
οι πιστοί προσπαθούν αν αποδήξουμε την ύπαρξη του θεού, και οι άθρησκοι την μη ύπαρξη.
οι μεν λένε τους δε λάθος.
και οι δυό πλευρές παράλογες, προσπαθώντας να αποδήξουμε το μη αποδήξημο.
κανένας δεν ξερει αν ΔΕΝ υπάρχει θεός, και κανένας ΔΕΝ μπωρεί να αποδιξει την εμπeιρεία της (πιθανής) επαφής με το Θείο
διαφωνούμε για κάτι που δεν μπωρούμε να αποδίξουμε :p

Νομίζω!:rolleyes:

ρε αρχιδι σκετη πριζα εισαι...!!!!!!!!!:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Tropeas
16/05/2007, 02:47
Να σας δώκω το τηλ της Λούκα που έπεισε εμένα να πάτε και σεις??? :rolleyes: :lol: :bigcry: :bigcry: :bigcry:

marios8
16/05/2007, 13:47

"Το βράδυ οταν τα παιδάκια πάνε για ύπνο ξυπνάει ενα κακό μαύρο πράγμα που το λένε Μπαμπούλα."

tai μπορείς να μου αποδείξεις οτι ο μπαμπουλας δεν υπάρχει? :wave2:

Αν το κάνεις θα σου αποδείξω και εγω την μη ύπαρξη του Θεού.

stavrogin
16/05/2007, 15:04
"Το βράδυ οταν τα παιδάκια πάνε για ύπνο ξυπνάει ενα κακό μαύρο πράγμα που το λένε Μπαμπούλα."

tai μπορείς να μου αποδείξεις οτι ο μπαμπουλας δεν υπάρχει? :wave2:

Αν το κάνεις θα σου αποδείξω και εγω την μη ύπαρξη του Θεού.

Μπαμπουλας ΑΕ. ναι υπαρχει τον εχω δει και γω.

lady-rider
16/05/2007, 16:11
ηταν αδυνατο να διαβασω ολες τις σελιδες.Ειναι πραγματι ενα θεμα που σηκωνει πολλη συζητηση και το πιθανοτερο ειναι να μην καταληξει πουθενα

οσοι λενε '' πιστευω μονο οτι βλεπω,και τον Θεο ( δηλαδη καποιο ον που εχει την εννοια της δυναμης,της εξοχοτητας,της μεγαλειοτητας κτλ) δεν τον εχω δει ποτέ αρα δεν υπαρχει''
ας σκεφτουν...

μηπως υπαρχουν και καποια άλλα πραγματα που δεν μπορουμε να δουμε με τα ματια μας
αλλά οντως υπαρχουν ? πχ

-ο αερας.τον νιωθουμε οταν φυσαει,γεμιζει τους πνευμονες μας εστω και αν δεν τον βλεπουμε.επειδη βλεπουμε το αποτελεσμα,καταλαβαινουμε οτι υπαρχει,σωστα?
-δε βλεπουμε τη βαρυτητα.οταν ομως πεσει κατι κατω,καταλαβαινουμε οτι υπαρχει.
-δε βλεμουμε τις μυρωδιες,ομως τις συλλαμβανει η οσφρηση μας
-δεν βλεπουμε τα κυματα του ηχου,ομως τα αυτια μας τα εντοπιζουν

υπαρχουν βασιμοι λογοι να πιστευουμε οτι υπαρχει θεος. αν κοιταξουμε τη φυση και
τον υπεροχο τροπο που ειναι σχεδιασμενη, αν παρατηρησουμε πως λειτουργει το σωμα μας
και τοσα άλλα... δεν μπορει ν α ειναι τυχαια ολα αυτα! :eyepop:
οταν βλεπουμε κατι πχ μια φωτογραφικη,εναν υπολογιστη,μια σουπερ μηχανη(:D)
παραδεχομαστε οτι καποιος τα εφτιαξε,δεν εγιναν μονα τους. :confused:
δεν ειναι λοιπον λογικο να πουμε οτι μερικα πιο πολυπλοκα πραγματα
( τα ματια ,ο εγκεφαλος,η καρδια κτλ) προερχονται απο καποιον ?:rolleyes:

θεος υπαρχει,μηπως ομως ειμαστε τοσο μπερδεμενοι και απογοητευμενοι απο αυτους που
τον εκπροσωπουν :yuck: και απο τα χάλια που εμεις οι ιδιοι εχουμε πετυχει ...
που καταληγουμε με τη μια οτι δεν υπαρχει?

ε σταματαω ... :wave2:

stavrogin
16/05/2007, 16:51
Ωστοσο αν καποιος εβγαινε κι ελεγε :"Ναι παιδια υπαρχει ,ερχεται και μου μιλαει καθε βραδι",
τι θα απαντουσαμε;
Εξ αρχης δυσπιστοι αργα ή γρηγορα θα τον βαφτιζαμε τρελο,ειτε πιστευουμε ειτε οχι.
Εχουμε μαθει στη ζωη μας οτι ο θεος δεν κατεβαινει να ανοιξει κουβεντουλες,δε σουλατσαρει στα παρκακια αναμεσα μας,ουτε κρυβεται στο ιερο,αλλα ουτε και σκιζει τους αιθερες με το θεικο του αστροπλοιο.
Στην καλητερη περιπτωση η επαφη των πιστων με τον θεο γινεται αισθητη απο τους ιδιους σε κατασταση κατανυξης και προσευχης με ολιγον απο μεταφυσικη.

Το βεβαιο επισης ,για μενα ειναι οτι δεν κανει χαρες,ρουσφετια,δε κερδιζει λαχεια για παρτι μας δε σωνει συγγενεις μας απο βαριες ασθενιες.
Κι οποιος πει οχι εμενα μου κανε την ταδε χαρη το ταδε θαυμα φαινετε λιγακι γελειος στα ματια των πιο ανυσηχων μιας και κοντα στα δυο τρια θαυματα μετραμε κατι εκκατομυρια αθωα θυματα ,πχ παιδια που πεθαινουν απο πεινα ή βομβες.
Η δυστηχια των ανθρωπων μας κανει δυσπιστους.
Αρα ο θεος υπαρχει τοσο οσο δε μπορουμε να τον αγγιξουμε.Και δεν υπαρχει ακριβως στην ιδια ποσοτητα,τοσο οσο δε μπορουμε να τον αγγιξουμε.
Γενικα ο θεος υπαρχει τοσο οσο δεν υπαρχει,υπαρχει και δεν υπαρχει ...σα τη γατα στο περιφημο πειραμα.
Ναι, Οχι.
Ολοι ειναι υπερ της μιας ή της αλλης αποψης.Γιατι δε δεχοσαστε δυσδιαστατες ,αντιφατικες απαντησεις.Υπαρχουν χιλιαδες θεματα που εχουν τετοιου ειδους απαντησεις.Εχει μαλιστα εφευρεθει και μια λεξη απο τον ανθρωπο για να μπορει να επιλεγει αναλογα και κατ αναγκη τη μια ή την αλλη απαντηση,το "εξαρταται".

zireous
16/05/2007, 19:59
...

Σε αυτό το τελευταίο σου βγάζω το κράνος (καπέλο δε φοράω). Γι' αυτό είπα παραπάνω να τη δείτε και από την άλλη τη δουλειά...

Είχα βάλει και ένα πολυδιάστατο τόπικ χτες για παράδειγμα, αλλά το πήρε ο μόντ και το σήκωσε. :lol:

(οι υπόλοιποι που δεν διαβάσατε τα προηγούμενα, να τα διαβάσετε).

kinhsh
17/05/2007, 00:55
Οποιος δηλωνει αθεος ειναι δυστυχισμενος γιατι νοιωθει μονος του και εγκατελειμενος στις δυσκολες στιγμες. Το θρησκευτικο συναισθημα ειναι αναγκη να υπαρχει για την καλη ψυχικη υγεια.

blueblack
17/05/2007, 06:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από zireous
Επειδή το έχω σιχαθεί το θέμα όπως το πάτε οι περισσότεροι θρησκευόμενοι αλλά και μερικοί άθεοι (και κλάνετε μέντες να το πάτε στις διαμάχες από τότε που σας είπα ότι θα τον φέρω να συζητήσετε), προτείνω στους άθεους να ψάξουν και να ποστάρουν επιχειρήματα που να δείχνουν ότι θεός υπάρχει, και στους θρησκευόμενους να ψάξουν και να ποστάρουν επιχειρήματα που να δείχνουν ότι δέν υπάρχει.

Και οι δύο μεριές μπορεί να ωφεληθούν από μια τέτοια αναζήτηση (δε βάζω και στοίχημα όμως). :lol:

Το βήμα προς τη πνευματική καθαρά μεριά γνώμη μου είναι ότι δεν έχει ανάγκες από τελετουργικές φιοριτούρες πάντως -κάθε είδους-, θέλει συνειδητή δράση -και μπορεί να χάσεις και γκόμενα από τέτοια φάση οπότε το νού σου. :look: :lol:

TI ΣΟΥΠΕ...?????..........ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΟΥΜΕ..........

Γιά νά μέ...........πηδήξεις...????